Μπεεεεε…!

Θα ήταν νομίζω σημαντική παράλειψη από μέρους του παρόντος ιστολογίου , εκλεκτοί μου αναγνώστες , αν δεν προέβαινα από το ελάχιστο αυτό βήμα σε ένα στοιχειώδη έστω σχολιασμό των«ιστορικών στιγμών» ας διέρχεται η ταλαίπωρη Πατρίς… 🙂

Από όλα τα μέτρα ( για φέρετρο πάντα… ) που ετοιμάζονται απόψε να ψηφίσουν οι εκλεκτοί του Έθνους … αυτό το αγλάισμα της πολιτικής τιμιότητας και επάρκειας , οι απευθείας υπερήφανοι απόγονοι ενός Περικλέους και ενός Ισοκράτους , ο δόλιος Παπούλης θα αναφερθεί μόνο σε δύο :

α) Ρε συχαμένοι κωλοπολιτικάντες , όταν εσείς θα απολαμβάνετε τα Μουτόν Ροτσίλντ σας και τα Σατωνέφ ντυ Πάπ σας , εξόδοις του ελληνικού λαού , ο γέρο Καπτα Φούρκας θα πληρώνει ειδικό φόρο για το ταπεινό του κρασάκι …. Επομένως ας ακολουθήσουμε την πολλάκις ιστορικά καταγεγραμμένη συνταγή : όλα στη μαύρη , μη πληρώνετε ούτε σέντσι σε επίσημες συναλλαγές !!!

β)  Αυτό το σήριαλ με τις μετοχάδες που θα πάρει το Δημόσιο έναντι της χρηματοδότησης του τραπεζικού συστήματος  με τα 30 τόσα δις έχει πολύ ζουμί. Ένα χρέος  που θα αναλάβει ως πρόσθετο φορτίο στις πλάτες του ο κοσμάκης για τις επόμενες δεκαετίες. Οι επί της ουσίας τελειωμένες Τράπεζες θα διασωθούν με τα  ευρώπουλα που θα κληθεί να πληρώνει και να ξεχρεώνει διαχρονικά ο ελληνικός λαός. Τα μισά από τα κονδύλια αυτά θα πάνε για να  μη ζημιώσουν από το κούρεμα οι εταίρες που συμμετείχαν με το αζημίωτο στο όργιο. Τα άλλα μισά σαν προίκα για να αντέξουν τη μελλοντική κατάρρευση  των εσόδων τους από  εξυπηρέτηση των δανείων που έχουν χορηγήσει. Αν δείτε λιγάκι το ταμπλώ θα αντιληφθείτε ότι με το ένα τέταρτο αυτών των χρημάτων  υπερκαλύπτεται η σημερινή τους κεφαλαιοποίηση.  Πρόκειται για σκάνδαλο που υποκρύπτεται τεχνηέντως  αν λάβουμε υπόψη ότι ακόμα και η περίφημη εγγύηση των καταθέσεων ( μέχρι τα 100 χιλιάρικα … λέμε τώρα ) είναι υποχρέωση του Κράτους και όχι των καλών αυτών κυρίων  που έκαναν  πάρτυ  για μια δεκαετία σχεδόν…

Αλλά ποιό είναι το ζητούμενο ;;; Τα κολοβά φίδια των παρατάξεων που στηρίζουν τη κυβέρνηση του τραπεζίτη – κυνόδοντα κατά τη διάρκεια της «σκληρή» διαπραγμάτευσης με το κο Τόμσεν έπαιξαν στα ζάρια  και αυτό το σημαντικό ζήτημα. Ο ανεκδιήγητος γιωργάπης έβαλε «κόκκινη γραμμή» 😆  προ 2 εβδομάδων ακριβώς για το αν οι μετοχές του Δημοσίου θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Ήταν , όπως πάντα , σκληρός και αποτελεσματικός. Ο άλλος μονομάχος προτίμησε να κρύψει το ζήτημα κάτω από το χαλί. Αισθανόμενος ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός δεν τόλμησε να τα βάλει , έστω και  κατ ελάχιστο , με τους τραπεζίτες. Τέλος ο  γιαλαντζή ακροδεξιός  κονφερανσιέ προτίμησε να απαγγέλλει Καβάφη. Και ο  καθ’ ύλην αρμόδιος τραπεζίτης – πρωθυπουργός θα έσπευδε να εξυπηρετήσει , ποιούς άλλους ;;; , το συνάφι του.

Έτσι , καλοί μου αναγνώστες , θα χρεωθείτε ένα 15% του ΑΕΠ για να διασώσετε το συνάφι των εγχώριων τοκογλύφων που τα τελευταία 120 χρόνια απόλαυσαν απίστευτα οφέλη , που διέπονται επί δεκαετίες από το πλέον προνομιακό καθεστώς που γνώρισε τραπεζικό σύστημα στη Δύση , επειδή τα συστηματικά αυτά παράσιτα δεν θα μπορούν λόγω ύφεσης και εσωτερικής υποτίμησης να εισπράξουν από το κοσμάκη τα δάνεια και τους ληστρικούς  τόκους για να χρηματοδοτούν τα μπόνουσιζ τους και τους κύριους μετόχους ( Alapis ακόμα έξω είσαι ;;;   σε ζητάει ο Arapis ….! ) .

Έτσι απόψε οι ευρισκόμενοι υπό καθεστώς «τρομοκρατίας» εκπρόσωποι του …Έθνους θα ψηφίσουν το νέο μουνιμόνιο με τη πρόβλεψη ότι το δημόσιο θα λάβει έναντι των τριάκοντα δις κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου. Σκεφτείτε ότι οι καλοί κυριούληδες θα πάρουν το ζεστό χρήμα τώρα !!! , έναντι μηδενικού κόστους που θα κληθούν όμως να πληρώσουν οι φορολογούμενοι είλωτες , για να κλείσουν τις τρύπες στα νεγκλιζέ τους.  Η αξία αυτή θα είναι floating κατά τη πορεία της τιμής των μετοχών και δεν θα αποδίδει τίποτε στο Δημόσιο. Γιατί μέρισμα θα ξαναδούμε  να μοιράζουν μετά το τέλος του αιώνα , ενώ  στην απόφαση για τη διανομή ή όχι μερίσματος δεν θα έχει λόγο ο ΚΥΡΙΟΣ μέτοχος , δηλαδή ο ελληνικός λαός. Τουλάχιστον ας έδιναν προνομιούχες μετοχές με  απόδοση σταθερή πχ 3% , ώστε να ισοφαρίζεται ως ένα βαθμό η λέζα που θα τραβήξουν οι πολίτες για να ξεπληρώσουν το πακέτο. Και τα λεφτά αυτά  ας πήγαιναν για να χρηματοδοτηθούν έργα ανάπτυξης , κοινωνικές πολιτικές και άλλες «άχρηστες» δραστηριότητες.

Γιατί τώρα , ελάχιστοί μου αναγνώστες , με τη παρούσα σχετική ρύθμιση είμαστε και δαρμένοι και βιασμένοι αν με εννοείτε. Ακόμα και τη τελευταία στιγμή , αργά χθες το βράδυ στη διαρκή επιτροπή της Βουλής ο υπάλληλος των τραπεζών Σαχινίδης τα μάσαγε «καλλιτεχνικά» επί του θέματος , προτιμώντας να εκτοξεύει «τρομοκρατικές» ρουκέτες. Γιατί ως φαίνεται τη χρεωκοπία πλέον τη φοβούνται αυτά τα σούργελα περισσότερο , από ότι τη φοβάται ο κοσμάκης.

Και μια τελευταία επισήμανση ( γιατί δεν σκοπεύω να ασχοληθώ πάλι με το ζήτημα του νέου μουνιμονίου )  :

Η στόχευση μακροπρόθεσμα είναι απλή.. Στη πορεία μια Ελλάδα με 8 , 5  εκ. κατοίκους  όπου θα έχουμε 8 εκ είλωτες , 450.000 πραιτωριανούς  και 50.000 πατρικίους και προτέκτορες. Η μαθηματική ελπίδα ( για πληθυσμό μιλάμε ) να ανήκετε εσείς ή τα παιδιά σας στις δύο τελευταίες κατηγορίες είναι 6,25% , όσο περίπου και το αναμενόμενο εκλογικό αποτέλεσμα που θα απολαύσει το κόμμα του μεγάλου ηγέτη γιωργάπη που μας έφερε ως εδώ…..

 

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

 

This entry was posted in Αλκοολούχα υπόλοιπα, Ανασκο(λο)πηση Επικαιρότητας, Παίγνια στο Alkatraz. Bookmark the permalink.

276 Responses to Μπεεεεε…!

  1. Ο/Η kapetanios λέει:

    ΖΗΤΩ λέμε!
    πάντως εάν κρίνω από την επιτυχία του προηγούμενου αντίστοιχου εγχειρήματος της Δυτικής Γερμανίας εναντίον της Ανατολικής[ μετά το πρόγραμμα «οικονομικής εξυγίανσης» που της επιβλήθηκε απ τα 18εκ πληθυσμού απέμειναν στο τόπο τους περί τα 13 εκ(-28%) ] υποθέτω ,βάσιμα, ότι ο πληθυσμός της χώρας μας δεν θα υπερβαίνει τους 7,5 εκ νοματαίους. Εκτός εάν ολόκληρη η χώρα μας γίνει ειδική οικονομική ζώνη οπότε μας βλέπω(μαύρους κίτρινους και μπλε μαζί) τουλάχιστον διπλάσιους απ ότι σήμερα

  2. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Έλα ορέ Παπούλη . Χάθηκαν οι …σαμπάνιες , να πίνουμε από κανένα κολο-νάτο;

    Και τι το θες το δικαίωμα ψήφου στις μετοχές; Τραπεζίτης θα ..γίνεις;

    Το χρήμα πολλοί εμίσησαν , την δόξα ουδείς!
    Θα μας μείνει η …δόξα, θα κάνουμε και παράπονα; Ποτέ!!! 😆 :mrgreen:

  3. Ο καπετάνιος τόπιασε: ακριβώς αυτό είναι το μοντέλο. Treuhand και τα μυαλά στα κάγκελα. Σκέφτομαι μόνο ποιο θα είναι το ανάλογο της ανατολικογερμανής Μέρκελ που μεταπήδησε κλπ. Ίσως ο Παπαδήμος ως νέος Μπαρόζο (διότι η ιστορία επαναλαμβάνεται κλπ).

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
    ΖΗΤΩ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

  4. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Παπούλη, όχι ότι σημαίνει κάτι (σπόντες πετάω, αλλά όχι τέτοιου είδους και όχι σε σοβαρά, άρα όντως δεν σημαίνει για μένα) , αλλά κάπως έτσι ο ..Γιωργάπης προσπάθησε να στηρίξει το γιατί τον έφαγαν τα συμφέροντα και δη τα εγχώρια.
    Δηλαδή με το που έβαλε την κόκκινη γραμμή (η αλήθεια είναι με πιο ευγενικό τρόπο από ότι εσύ 🙂 ) λέει ότι του την έπεσαν προσωπικά και τον ..νίκησαν.
    Τώρα απλώς (λέει ή αφήνει να εννοηθεί) ότι ότι μπορεί κάνει, αλλά αυτός άλλα έλεγε.
    Θα μου πεις και τον Κωστάκη τον έφαγαν οι Αμερικάνοι γιατί μίλαγε με τον Πούτιν, το δε Μητσοτάκη ο ..ΟΤΕ.
    Σωστό και αυτό.

    Αυτό που έχει ενδιαφέρον , κατά τη γνώμη μου, είναι ότι ενώ γενικά τα ειωθότα στην ΕΕ μιλάνε για προνομιούχες, παγκοσμίως από το 2008 είδαμε και τη συνταγή με τις κοινές ειδικά στο Αμέρικα.

    Μια και σε βρήκα εύκαιρο με τα του …Γιωργάπη 🙂 μήπως εκείνο το Δημοψήφισμα (ναι όχι στη Δανειακή) , που τον πήρες(αμε) από τα μούτρα το ζητήσουμε(εις) σήμερα;;

    Παπούλη τα πράγματα είναι δύσκολα και εγώ τουλάχιστον αποφάσισα να μην τα φαντασιώνομαι ως εύκολα και απλά, ήτοι σε βολουνταρισμό δεν (ξανα)πέφτω 🙂 .
    Πολλά δεν μπορώ να κάνω, αλλά όταν βλέπω συνθήκες δημιουργίας (εθνικού) διχασμού λέω να αντιστέκομαι (προσωπικά τουλάχιστον) και να μην τρώω το αγκίστρι με ή χωρίς δόλωμα.
    Άλλωστε η ιστορία έχει πολύ δρόμο ακόμη , μάλλον δύσκολο, μάλλον εκτός και με τους χειρότερους όρους 😉 , αλλά τελικά ο στόχος είναι να επιβιώσουμε όσο γίνεται καλύτερα, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ.

  5. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Συλλογικά,συλλογικά
    όλα θάρθουν βολικά
    αν υπάρχει ..κατανόηση
    έρχεται η … συνεννόηση 😉

    Δια του λόγου τ αληθές
    να διάλογοι από χθες 😆

    -Εκάηκε η Αθήνα
    -Έχει …ζέστη με την πείνα
    -Ευχαριστημένος, βλέπω
    -Θα τη βρίσκω, μ ότι έχω

    -Φαίνεται η σωτηρία;
    -Ναι, θα έρθει κι η …Μαρία
    -Μήπως… και η ευτυχία;
    -Συμπαθέστατη …κυρία

    -Τώρα πια υπάρχει μέλλον
    -Λες στο χώρο των αγγέλων;
    -Μπήκε πρόγραμμα, σου λέω
    -Ναι, το βλέπω , γιαυτό κλαίω

    -Είδες πόση ευεξία;
    -Μα με τόση ..ευλυγισία
    -Δεν θα έχεις πλέον λύπη
    -Σωστή …δίαιτα, τι τύχη

    -Πέτυχε το P-S-I
    -Τώρα θα κερνούν και τσάι;
    -Με ξερά παξιμαδάκια
    -Πάμε για τα ..θυμαράκια

    -Μπα, υπάρχει απεργία
    -Σταματά και η κηδεία;
    -Ήτανε τ Αγίου Πέτρου
    -Έχεις αίσθηση του μέτρου

    -Τότε που …διαφωνούμε;
    -Ναι σε …όλα, συμφωνούμε
    -Είναι η χαρά μεγάλη
    -Ωχ, τη βλέπω με το …κιάλι 🙂 🙂

  6. Ο/Η αποπροσανατολισμένη κατινίτσα λέει:

    Είπαμε. Το μόνο παρήγορο είναι που δεν κάηκε κάνας φουκαράς άστεγος.
    Τα υπόλοιπα θα ήταν άκρως ενδιαφέροντα ως παγκόσμιες πρώτες (πάλι έγραψε Ιστορία η ένδοξος μαμά πατρίς) αν δεν παιζόταν η άμεση επιβίωση ενός ολόκληρου λαού. Εξαιρούνται όσοι πρόλαβαν και έβγαλαν τα γιουρουδάκια τους από τον καταραμένο τόπο και περιμένουν (τι περιμένουν; Ξέρουν αυτοί 😉 )
    Πάντως πρέπει να ψιλογέμισαν τα σώβρακά τους εκεί στην Εσπερία με όσα λαμπρά έλαβαν χώρα έσωθεν και έξωθεν του κοινοβουλίου σκεπτόμενοι «κακομελέτα κι έρχεται». Κάτι είναι κι αυτό.

    Παρακαλείται ο υπεύθυνος καθαριότητας να μαζέψει τα συντρίμμια από την πίστα για να συνεχιστεί ο αγώνας. Ευχαριστώ.

  7. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович Павлов,

    Είμαστε της γνώμης ότι άλλη φορά, όταν γράφεις «ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ», καλό είναι να κοτσάρεις κι ένα emoticon (αυτό που κλείνει το μάτι), για να μη δημιουργούνται παραξηγήσεις… Λέμε τώρα, στην υποθετική πλην απίθανη περίπτωση που το πάρει κανείς τοις μετρητοίς… 😉

    Увидимся

  8. Ο/Η bernardina λέει:

    Δοκιμή

  9. Ο/Η bernardina λέει:

    Άρα δεν ήταν ιδέα μου.
    Το προηγούμενο σχόλιό μου το έφαγε η μαρμάγκα,
    Το γιατί δεν κατάλαβα… 😯

  10. Ο/Η papoylis λέει:

    Το σχόλιο της «αποπροσανατολισμένης κατινίτσας» ανήκει στη Μπερναρντίνα που διαμαρτύρεται από πάνω για τη καθυστέρηση στην εμφάνιση. Δεν αντιλαμβάνεται ότι κάθε νέο νικ περνάει υποχρεωτικά από μοντερέισον. Αλλιώς θα είχαμε πήξει στα σπάμια 😉

  11. Ο/Η bernardina λέει:

    Άει σιχτίρ, το είχε τσακώσει η σπαμοπαγίδα επειδή υπέγραψα με άλλο ψευδώνυμο! 😆
    Καλά, το μέιλ δεν μετράει παπούλη;

  12. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Μπέρνη,πρέπει να μετράει (το μέηλ), αλλά δεν αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση, όπως το νικ, απλώς μετράει γενικά στην τεκμηρίωση και την εμπειρία.
    Άρα ο Επίτροπος (εκ του Επιτροπή) πρώτα ελέγχει τις ελάχιστες προϋποθέσεις και μετά ΟΣΟΥΣ τις καλύπτουν τους βαθμολογεί.
    Κοίτα, δεν τα ξέρω και πολύ καλά, στην σπαμιέρα κανα 2 φορές έχω πάει (τη μία επειδή μου το ζήτησες και την άλλη μαζί με κάτι άλλους γιατί μπερδέβαμε τα λατινικά, ορέα ήτανε πάντως), άμα όμως σε ενδιαφέρει το παίγνιον με τα νικ (έχεις υποσχεθεί συναισθηματική στήλη) πές μου να σου συστήσω έναν ..καθηγητή 🙂

  13. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνώστα

    αυτά περί προνομιούχων ή κοινών μετοχών να τα πεις σε κανένα άσχετο 🙂

    Ορέ φίλτατε , το είπα , ας δώσουν προνομιούχες επομένως χωρίς ψήφο , αλλά με σταθερή απόδοση , αν θέλουν να διατηρήσουν την «ανεξαρτησία» των ξωφλημένων ( για να αρχίσουν προφανώς τα ίδια όταν θα αισθανθούν ασφαλείς και ανακεφαλαιοποιημένοι εξόδοις του ελληνικού λαού )… ! Να πληρώνουν δηλαδή το κόστος αυτής της ανακεφαλαιοποίησης , ή έστω ένα μέρος του. Αυτό είπα :mrgreen:

    Για τα λοιπά περί εθνικού διχασμού , εγώ ΔΕΝ είδα τέτοιο πράγμα χθές. Ακριβώς το αντίθετο. Μια ατελείωτη λαοθάλασσα που έτρωγε ηθελημένα τα κοκτέιλς των ΜΑΤ και το ξύλο και επέστρεφαν προς τη Βουλή μέχρι και τις 9:30 . και από την άλλη 1299 σούργελα που ήθελαν να μας σώσουν με το ζόρι κατά πως τους διέταξαν οι πάτρονες τους και οι τραπεζίτες – κυνόδοντες. Υπάρχει δηλαδή αγαπητέ εθνική σύμπνοια και συσπείρωση. Το πού αυτή θα καταλήξει όσο
    α) θα επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση και θα βαθαίνει η ύφεση
    β) θα αυξάνει η ανεργία και θα πέφτουν τα μεροκάματα ( γιατί τα μοντελάκια που προβάριζε χθες ο παπαδήμιος στη Βολή έχουν αποτύχει ΠΑΝΤΟΥ και το ξέρεις καλά )
    γ) θα βαθαίνει η κρίση στη κοινωνία και θα αυξάνονται οι ακραίες συμπεριφορές
    δ) θα γίνεται όλο και πιό αγεφύρωτη η κρίση εμπιστοσύνης και το ρήγμα μεταξύ καθεστωτικών πολιτικών σχηματισμών και των πολιτών

    δεν μπορώ να το προβλέψω 😉

    Το μόνο βέβαιο είναι ότι η τρομοκρατία που επιχείρησαν να εξαπολύσουν έπεσε στο κενό. Οι μόνοι που «τσίμπησαν» είναι οι βολευτές . Ο κόσμος έβριζε ασύστολα και δείχνει πλέον να μη «ψήνεται» από τις πορδές επιχειρημάτων και εκκλήσεων αλλά ούτε από τη κρατική καταστολή.

    Δε ξέρω που ήσουν χθες αγαπητέ φίλε αλλά εγώ γύρισα σχεδόν όλο το κέντρο από τις 5μμ μέχρι και τις 10μμ , όπως αντιλαμβάνεσαι έχω και εμπειρία και κρίση και διαπίστωσα πέραν όλων αυτών που σου εξέθεσα και το πρόσθετο :
    Το ΜΟΝΟ επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας ήταν να επιβάλλει με κάθε τρόπο δύο πράγματα :
    1) να νοιώσει στο πετσί του και ο τελευταίος ειρηνικά διαμαρτυρόμενος πολίτης ( δηλαδή οι χθεσινές εκατοντάδες χιλιάδες ) τη κρατική βία και καταστολή
    2) να εξασφαλίσει ότι περί ώρα 12μμ όταν θα αρχίσει η ψηφοφορία ( και θα βγαίνουν τα φαντάσματα της 4ης Αυγούστου ) μπροστά στη Βολή δεν θα έχει κόσμο ώστε να μείνουν μόνα τους τα καλόπαιδα να απολαύσουν ανενόχλητοι τα «αγαθά» της «δημοκρατίας» .στο ρωμαϊκού τύπου οργιάκι που διοργάνωσαν.

    Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τα καθεστωτικά «κανάλια» , αυτά που δουλεύουν ακόμα ( μετά από 23 χρόνια ) με προσωρινές άδειες σήμερα αφιέρωσαν τα βραδυνά τους δελτία στις καταστροφές και τους κουκουλοφλώρους. Μέσα στα ορέα θαύμασα και το δύστυχο Καμίνη ( παις εν καμίνω ) που ήταν ο μόνος που τόλμησε και πάλι να ψελλίσει το γνωστό ποιηματάκι για τις «ευθύνες» της κοινοβουλευτικής αριστεράς . Με τόσα προβλήματα στο Δήμο , με τόσους αστέγους , τόσα χρέη , τόσα προβλήματα ο καημένος έχει πλέον το ακαταλόγιστο

    Να προσθέσω ότι ανησυχώ βαθύτατα : δεν μπορώ να καταλάβω πως και γιατί μας άφησε χρόνους η Γουίτνευ Χιούστον. Περιττό να προσθέσω εδώ την αφόρητη οδύνη μου για το μέγα αυτό γεγονός. που προφανώς σκεπάζει με τη σημασία και το βάρος του κάθε άλλη εξέλιξη εγχώρια αλλά και στη παγκόσμια σκηνή. 🙂

    ΥΓ : αν ήμουν λίγο αυστηρός και τραχύς Αναγνώστα να μου το συγχωρέσεις σε παρακαλώ . Εγώ δεν έπαθα τίποτα χθες ( ο γέρο Φούρκας δεν καταλαβαίνει Χριστό ) , αλλά η κυρά μου ακόμα ζαλίζεται από τις πείνες – κωλάδες που έριχναν οι μπάτσοι σαν κουφέτα 🙂

  14. Ο/Η papoylis λέει:

    Η σπαμοπαγίδα Μπέρνη μου ελέγχει πρώτα το νικ …. οπότε πιάστηκες δικαίως στο δίχτυ 🙂

  15. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Παπούλη με παρεξήγησες, δεν είναι (είπα) αυτό που νομίζεις 🙂
    Κάτσε να μην μπερδευτούμε.
    Σχετικά με τις προνομιούχες πολύ καλώς είπες αυτό που είπες (από την αρχή, δεν σε κατηγόρησα για αραμαϊκά) και έτσι είναι και μάλιστα δεν χρειάζεται να είμαι σχετικός, φτάνει ο κοινός νους για να καταλάβει τι σημαίνει η ..υβριδική λύση κοινές, χωρίς δικαίωμα.
    Απλώς ψιλοπροβόκαρα, υπενθυμίζοντας ότι αυτό είπε και ο ΓΑΠ όταν ανακοίνωνε στην περίφημη ΚΟ ότι αποδέχεται να κάνει πίσω και να μπει στη ..συγκυβέρνηση.
    Συγκεκριμένα, ονομάζοντας διάφορα κέντρα που τον έφαγαν , εκτός από τους …φοροαποφεύγοντες και εκδότες και τέτοια, εκτός από την Εκκλησία 😉 , τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές κλπ θέλαν, λέει, να τον φάνε και οι εγχώριοι τραπεζίτες, διότι αυτός ανακοίνωσε την ανακεφαλαιοποίηση με έκδοση μετοχών όπως συμβαίνει στις χώρες της Ευρώπης (ευρωσοσιαλιστής γαρ – χο χο χο ) και άρα το μάνατζμεντ περνάει σε αυτόν που τάχωσε και αυτοί θέλουν να πάρουν κάτι σε άτοκο δάνειο και να κρατήσουν το στάτους όπως έχει.
    Για αυτό, φώναζε, μου την πέφτουν τα συμφέροντα.
    Θα μου πεις μπαρμπούτσαλα, αυτά που είπε είναι προφάσεις και πυροτεχνήματα (αν έμενε θα έκανε τα ίδια με τον Λουκά).
    Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί Παπούλη (άλλωστε σου είπα και τον Κωστάκη τον φαγανε οι Αμερικάνοι , τον δε Μητσοτάκη ο ΟΤΕ, δηλαδή οκ, μην το παραγ@@@@με).

    Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι οι προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι σήμερα, ανεξάρτητα ποιος τις θέτει, από μόνες τους δεν σηματοδοτούν κάτι θετικό ή όχι, εξαρτάται από πού και πώς θα κολλήσουν σε αυτό που λέμε πολιτική πρόταση για τη διαχείριση.

    Δηλαδή, με αφορμή το μοντέλο -ανάρτηση, φώτισα συγκεκριμένα σημεία του θέματος του κάδρου της πραγματικότητος όπως εσύ το ..δημιούργησες, ώστε με τις κατάλληλες σκιάσεις να μεγενθυθούν και να αναδειχθούν πλευρές της προσωπικής αφήγησής μου, δημιουργώντας τα κατάλληλα συναισθήματα στο θεατή.
    Δηλαδή έδρασα καλλιτεχνικώς και εσύ με πήρες απτα μούτρα 🙂

    Και, ακολούθως, σε ξαναπροβόκαρα, πάντοτε καλλιτεχνικώς, ρωτώντας γιατί η Αριστερά δεν υιοθέτησε την πρόταση του …Γεωργάπη για Δημοψήφισμα (προσοχή ΝΑΙ ή Όχι στη Δανειακή, όχι τα άλλα), κάνοντας υπόθεσή της την καλύτερη δυνατή διαδικασία έκφρασης της λαϊκής βούλησης και αποκαλύπτοντας το ρόλο του που τόκανε σαν πυροτέχνημα.
    Και αν πούμε ότι για ..τακτικούς λόγους έπρεπε να τον κράξει, γιατί δεν το επαναφέρουμε σήμερα.
    Για ποιούς λόγους δηλαδή;; 😉

    Το επόμενο ζήτημα είναι το θέμα του ΔΙχασμού (εθνικού κοινωνικού κλπ).
    Πουθενά δεν είπα ή υπονόησα ότι το να διαδηλώσουν όσοι νομίζουν ότι πρέπει να το κάνουν την αντίθεσή τους στην έγκριση από τη Βουλή της Σύμβασης (ή τέλος πάντων του κειμένου προς έγκριση) σημαίνει ότι δημιουργούν όρους διχασμού.
    Σε καμία περίπτωση και δεν είναι στη λογική μου.

    Ακόμη και το θέμα των ..εκτρόπων είναι άλλο και κατά τη λογική μου είναι αποτέλεσμα διχαστικών αφηγήσεων και πολιτικών και όχι αιτία τους (φυσικά μπορεί να διαφωνούμε για το πόσο βολικό είναι να φταίνε πάντα οι ..μηχανισμοί, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
    Παρεμπιπτόντως το μόνο θετικό που βρήκα είναι ότι (έστω κάποιες) δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ξεκόλλησαν από μια αυτιστιστική προσέγγιση και τοποθετήθηκαν λίγο αλλιώς και ελπίζω να έχει και συνέχεια.
    Από την άλλη βέβαια, όπως σου έλεγα και για το ΛΑΟΣ, το να βάζουμε με το ζόρι τον άλλον να ονομάζεται «ακραίος , αντικοινωνικός, αναρχικός-μηδενιστής», ειδικά αν ο ίδιος δεν αυτοπροσδιορίζεται ως τέτοιος θέλει προσοχή.
    ΕΝ πάσει περιπτώσει ας μην ανοίξουμε το θέμα των επεισοδίων, τουλάχιστον όχι από το παράθυρο.

    Αυτό όμως που δημιουργεί όρους διχασμού είναι οι αντιλήψεις που συνδέουν την όποια πρόταση με μια αφήγηση μονοσήμαντα και μάλιστα με όρους αιτίου αποτελέσματος.
    Δηλαδή το τακτικό ΝΑΙ σε κάτι της συγκυρίας σημαίνει ..αντικειμενικά ότι καθίσταται ο φορέας του φορέας της Αφήγησης (ξέρεις παπαγαλάκια κλπ ορέα).
    Δεν το λέω από άποψη ..δημοκρατικότητας.
    Το λέω διότι είμαστε σε μια συγκυρία που όλοι δικαιώθηκαν (πίστεψέ με) αλλά όλοι δικαιώθηκαν ως Κασσάνδρες δηλαδή τα έλεγαν και δεν τους πίστευαν , κατηραμένοι γαρ.
    Και επιπλέον πληρώνουν και τα επίχειρα του ανωτέρω.
    Δηλαδή νοιώθουν και δαρμένοι και κερατάδες και ..χειμαζόμενοι.
    Αυτή η αντίληψη (και ειδικά όταν νοιώθεις θύμα, αλλά ειδικότερα όταν οι αντικειμενικές συνθήκες θα σκουρύνουν πράγμα στο οποίο συμφωνούμε) είναι ταμάμ για πολέμους και επαναστάσεις …χωρίς αιτία.
    Και φυσικά λειτουργεί ανασχετικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης τρόπων διαχείρισης του προβλήματος (ειδικά σε συνθήκες τριτοκοσμικές σαν αυτές που βιώνουμε).

    Εδώ λοιπόν έχουμε (ο καθένας ξεχωριστά) την ευθύνη μας να αρνηθούμε τις ευκολίες και τα κλισέ και να βάλουμε υπό τη βάσανο της αμφιβολίας τις βεβαιότητές μας τουλάχιστον αυτές που η πραγματικότητα μας λέει ότι δεν ..ισχύουν.
    Εξ’ ού και το εγώ στον βολουνταρισμό δεν (ξανα)τσιμπάω.

    Αυτά, με το διχασμό!!
    Μα τι σκ@@@α , μόνον εγώ μιλάω αγγλικά εδώ μέσα;; 🙂

  16. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Το φιλαρακι ο Μαυρο προβατος που εναι;

  17. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ο Βολουνταρισμός δεν είναι …αριστερή ,είναι αγγλική λέξη; 😯
    Ορέ Αναγνώστη, ένα -ένα μας τα …ξεφουρνίζεις ! 🙂 🙂
    Αξιέπαινη προσπάθεια κατά τα υπόλοιπα, μόνο που αγαπητέ μου ο πόλεμος (σκληρός ,ταξικός ,αντικοινωνικός και ωμός) είναι γεγονός και το ότι κάποιοι τυχεροί (και εδώ μέσα) δεν τον έχουμε νιώσει ίσως καυτό και αιχμηρό στο πετσί μας ακόμη, δεν αλλάζει την σκληρή πραγματικότητα! Και στον πόλεμο φίλε μου δεν επικρατούν οι καλοί και οι λογικοί ,οι ευγενείς ούτε καν οι νοήμονες,από κάθε πλευρά! Επικρατούν οι βάναυσοι,οι αποτελεσματικοί ,οι σκληροί, οι παράτολμοι,οι αιμοδιψείς και ακραίοι,οι ραδιούργοι και ύπουλοι! Φρούδες λοιπόν οι ελπίδες(;) σου και μακάρι να βγω ψεύτης αλλά αυτοί που τον ξεκίνησαν για να διαφυλάξουν τα προνόμια τους ,την εξουσία τους ,το παντεσπάνι τους και τον είδαν σαν ευκαιρία να πολλαπλασιάσουν τον βαθμό εκμετάλλευσης των συνανθρώπων τους έπρεπε να το σκεφτούν καλύτερα! :mrgreen:
    Θα εισπράξουν τα αποτελέσματα των πράξεων τους μαζί με όλους εμάς δυστυχώς και αξίζουν ότι χειρότερο γι αυτά που έχουν κάνει ενάντια στην κοινωνία και στην ανθρωπότητα! Όσοι θα προσπαθούν(με) να αρθρώσουν(με) λόγο θετικό με προτάσεις ,σχέδια εναλλακτικά ,μετριοπάθεια και ρεαλισμό έχουν(με) ήδη ηττηθεί εδώ και πολύ καιρό! Δεν είναι δικιά μας η ευθύνη όμως .Ανήκει στον επιτιθέμενο και εμείς το μόνο που πρέπει να σκεφτούμε πια είναι η καλύτερη άμυνά μας! Εδώ είμαστε! 😉

  18. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    αγαπητε Νικαλφα ακομα και οι πολεμοι θελουν ψυχραιμία,Μεριμνα , φρονηση και επιμελητεια.. Φυσικά δεν αμφισβητω οτι η μια πλευρά εχει επιδειξει ..»λόγο θετικό με προτάσεις ,σχέδια εναλλακτικά ,μετριοπάθεια και ρεαλισμό» ενω η αλλη ειναι …»οι βάναυσοι,οι αποτελεσματικοί ,οι σκληροί, οι παράτολμοι,οι αιμοδιψείς και ακραίοι,οι ραδιούργοι και ύπουλοι!» Ποιος μπορει να το αμφισβητησει αυτο ; Ειναι ..αυταποδεικτο.

  19. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    «Ποιος μπορει να το αμφισβητησει αυτο ; Ειναι ..αυταποδεικτο. :
    Δεν βαρέθηκες αγαπητέ Νοσφεράτε να ειρωνεύεσαι τον ..εαυτό σου ;Γιατί είναι οφθαλμοφανές πως αυτά που γράφεις, ουδεμία σχέση έχουν με τα …δικά μου! 😉
    ¨Αντε, πάρτο απ την αρχή πάλι! 🙂

  20. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Ναι τωρα που το πηρα ουδεμια σχεση εχουν,πραγματι.. Συνεπως ειρωνευομουν τον εαυτό μου νομιζοντας οτι..ειχαν σχεση , αρα εχεις δικιο αγαπητέ Νικαλφα.

  21. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    με την ευκαιρια αφιερωνω αυτον τον χορο στον αγαπημένο μου φιλο Παπουλη και σε ολους σας ιδιαιτερως

  22. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Λατινική είναι αλλά την πήρα …αντιδάνειο από τα Αγγλικά , όπως οι κουτσομούρες ένα πράμα (από τη γνωστή διαφήμηση εμπνέφστηκα).

    Νίκο ο πιθανότερος πόλεμος που θα συμμετάσχουμε είναι ο χωρίς αρχές, στρατόπεδα και στόχο κοινωνικός, κάτι που το βλέπουμε ήδη μπροστά μας.
    Ακόμη και με τη δική σου λογική σκέψου ότι αφενός μεν αυτούς που (λες ότι) σχεδιάζουν δεν θα τους δεις ποτέ μπροστά σου, καθότι διαθέτουν την απαραίτητη ψυχραιμία και νηφαλιότητα να λειτουργούν επιτελικά και ως διαμορφωτές των αυριανών εξελίξεων, αφετέρου δε αν κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν ανθρώπους, αυτό που θα κάνουν είναι να διαρρήξουν τους ιστούς που συνέχουν τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, ήτοι αυτό που λέμε κοινωνικό Ιστό.

    Με μια κουβέντα οι γύρω μας μάχες ήδη βρίσκονται στο πρώτο κωμικοτραγικό στάδιο «μα τα λες εσύ αυτά γιατί είσαι βολεμένος στο Δημόσιο και εγώ έχασα τη δουλειά μου» , «τι δουλειά έκανες ρε μεγάλε για να κυκλοφορείς με δίλιτρο» και πάει λέγοντας.
    Αν λοιπόν αντιληφθούμε τον εαυτό μας ως πολεμιστές (ενός ταξικού πολέμου λες) , ήτοι ως δικαιολογημένα «βάναυσοι,οι αποτελεσματικοί ,οι σκληροί, οι παράτολμοι,οι αιμοδιψείς και ακραίοι,οι ραδιούργοι και ύπουλοι», καταλαβαίνεις ότι μετά το ψυχολογικό ξεκάπνισμα θα καθόμαστε να δούμε τι είδους ζημιές προκαλέσαμε.
    Απευθύνομαι σε σένα, άσχετα με το αν διαφωνούμε , διότι πιστεύω ότι προσδιορίζεσαι πολιτικά με βάση ότι θέλεις ειρήνη και όχι πόλεμο.
    Αυτό είναι βασικό, διότι όπως ξέρεις η φυσιογνωμίες των ..κινημάτων διαμορφώνονται εν κινήσει και εν τέλει για αυτό ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και όχι για λόγους παναθρώπινης αγάπης.

    ΥΓ. Καλά υπάρχει κανας λόγος που τσακώνεστε με τον κο καθηγητή;; 🙂

  23. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Φυσικά αναγνωστα δεν εννοεις εμενανε .. Ο Νικαλφας ειναι αγαπητος φιλος , Ποιητης και επιπλεον ειναι απο Δω πανω.

  24. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Εσένανε εννοώ, απλά ..παράβλεψα και σε παρεξήγησα όπως την έπαθε ο Παπούλης με μένανε και τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες 😉 🙂

  25. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    δεν πειραζει ..συγχωρεισαι επειδή εισαι συνεργατης και φιλος και αθηναιος .
    παρε κι ενα Μαζοχιστικο Ταγκο

  26. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Γμτι μου,μια στιγμιαία διακοπή ρεύματος με έβγαλε εκτός τόση ώρα!
    Ες αύριο τα σπουδαία,λοιπόν..
    Νόσφη δεν πιστεύω να με αντιγράφεις στο …τζούντο ε; 🙂
    Περιμένω τις παρατηρήσεις σου, με την ..δεύτερη ανάγνωση!

    Αναγνώστη σαν …μάντης και …πιστός καλά πας , μα με πήρες διαγώνια ως …διαγνώστης! 😆

    υγ
    Πάντα σεβόμουν τους καθηγητές μου, εκτός από έναν των λατινικών που όταν του είπα
    ¨και ποια είναι η δουλειά σου κ. καθηγητά,τι ρόλο παίζεις εδώ μέσα;»
    επειδή μόλις μας διάβαζε το επόμενο κείμενο στα Λατινικά μας έλεγε : «Τα υπόλοιπα θα τα βρείτε στο λυσάρι σας» και τελείωνε την ..παράδοση, στη συνέχεια με άφησε …μετεξεταστέο!!! :mrgreen:

  27. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    ε ολο και κατι θακανες μη μας κανεις τον …αθωο …

  28. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Άσε, σε καταλαβαίνω και εγώ εδώ χάμου μια φορά με τα λατινικά την πάτησα!! 🙂
    Καλό βράδυ α τούτι και α τούτες

  29. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Όσο πατάει η ..γάτα! 😳 😳
    Καληνύχτααα….

  30. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Καληνυχτα (και μιας και μου θυμηθηκατε το σχολειο και τα ..Λατινικά σας:)

  31. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Τι λέγαμε; Α ναι το «μετεξεταστέος» ήταν σωστό αφού δεν ..εμφανίστηκε η ..Μπέρνυ! 🙂

    Αναγνώστη μου κάνοντας μια σούμα και ελαφρά επανάληψη υποστηρίζω τα εξής απλά!
    α)Έχουμε πόλεμο
    β) Είμαστε σε άμυνα
    γ)Η ωμότης του πολέμου διαστρεβλώνει ,παραμορφώνει και καταργεί όλα τα ευγενή ανθρώπινα χαρακτηριστικά που ευδοκιμούν στην ειρήνη αντικαθιστώντας τα με τις «αρετές» του πολεμιστή
    δ)Γι αυτούς που λούζονται την ανασφάλεια και το λιώσιμο κάθε σταθεράς στη ζωή τους μικρή σημασία έχει πια η διαμόρφωση κάποιας συνετής εναλλακτικής στρατηγικής ,προέχει η επιβίωση και η επιτυχής άμυνα
    ε) Όσοι σαν εσένα ή εμένα προσπαθήσουν να προβάλλουν την λογική ,»καθήστε ρε παιδιά να δούμε αν υπάρχει και κάτι διαφορετικό να το βρούμε» είμαστε χαμένοι από χέρι! Δεν θα μας ακούσει κανείς και πολύ περισσότερο οι σημερινοί κυρίαρχοι και επιτιθέμενοι!!
    στ) Τι μας μένει ; Η συμπαράταξη με τους περισσότερους ,με τους αδικημένους ,με τους πληγωμένους ενάντια στους νταβαντζήδες με στόχο αν όχι την νίκη τουλάχιστον την καταστροφή (πολιτική πάντα) και αδρανοποίηση σε πρώτη φάση του αντιπάλου! Μετά μπορεί να βρούμε κάποιο σημείο ισορροπίας για όλους . Μετά όμως ! Δυστυχώς τα υπόλοιπα είναι ασκήσεις καλών προθέσεων , στρουθοκαμηλισμού (σικ) και σπατάλη δυνάμεων! 😉

    Γι αυτό επειδή ο …Παπούλης έχει επιδείξει αρκετές …πολεμικές αρετές μέχρι τώρα θα μπαρκάρουμε όλοι μας στην ..Αστραπή για να νικήσουμε τους βαρβάρους! Οι καιροί ου μενετοί φίλε μου! 😛

    υγ
    Θα αναλάβω τα οργανωτικά,εσύ τη διαφήμιση και προώθηση,ο Νοσφεράτος την επιμελητεία και την ..αιμοδοσία και στο πεδίο της μάχης …κάποιους θα βρούμε να στείλουμε ! (Η Μπέρνη θα εκφωνεί από το ραδιοφονικό μας σταθμό και θα μας πλέκει …κάλτσες μάλλινες για το κρύο) 😎

  32. Ο/Η bernardina λέει:

    Και ραδιοφονικώς* φονεύομεν και κάλτσες πλέκομεν (μια και δεν μας περισσεύει πια νήμα για πουλόβερ) και τραχανά ζεστό φκιάνωμεν να ζεσταθεί το μέσα μας 😎

    Καμιά δουλειά δεν είν’ ντροπή, όλα για τον αγώνα!

    *μολονότι έχουμε καταλληλότερο προς αυτό, μένει να τον στρατολογήσουμε μόνο. 😉

    Μόνο θερμή παράκληση. Σταματήστε να μιλάτε για λατινικά, έχω εφηβικό ψυχικό τραύμα 😦

  33. Ο/Η bernardina λέει:

    Νικολή, όπως λέει και μια αγαπημένη (μου) ψυχή, σε πείσμα των άγριων καιρών εμείς όχι μόνο θα επιβιώσουμε αλλά θα είμαστε και καλά. Γιατί έχουμε ο ένας τον άλλο.

    Κι άλλωστε τι θράσος ήταν αυτό που το είχαμε, ε; Να θέλουμε να περνάμε καλύτερα από τις μανάδες μας και τις γιαγιάδες μας επειδή κάποιοι κάπου κάποτε πίστεψαν σε κάτι ωραία οράματα.

    Εγώ όμως, σαν αντιδραστικός τύπος που είμαι, δεν πιστεύω ότι η εγκατάλειψη αυτών των οραμάτων είναι η λύση, επειδή κάποιοι άλλοι πρόλαβαν και τα παραμόρφωσαν έτσι ώστε να μοιάζουν στα δικά τους αποκρουστικά μούτρα. Συμπαθάτε με, αδέρφια, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η λύση δεν είναι «λιγότερη» Ευρώπη, (με τον ίδιο τρόπο που δεν είναι η «λιγότερη» δημοκρατία) αλλά περισσότερη. Απλώς διαφορετική απ’ αυτή που πλασάρουν οι Μερκελοσαρκοζήδες και τσία.
    (Εμπρός παπούλη, σου έδειξα το μαλακό υπογάστριο της ιδεολογίας μου. Μπες και βάρα όσο τραβάει η ψυχή σου)

  34. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Αυτός ο τραχανάς θα είναι το μυστικό μας ..υπερόπλο, σάνβουαρ μη σου πω και αβλεπί ! 🙂
    Για τον …καταλληλότερο που λέμε ,τι ραντεβού έχουμε κλείσει ,τι καντάρια …ζάχαρη έχω στείλει , ακόμη στημένο μ έχει ! Αλλά που θα μου πάει, δεν …απελπίζομαι εγώ! 😉

    Μααα τι μαζί είμαστε και δεν μας λες τον πόνο σου ορέ Μπέρνυ με τα ………ικά, βλέπεις δεν το λέω μη ξύσω την ….πληγή , να ξαλαφρώσεις ; 😕

    Στα δευτερεύοντα, που λέει κι ο Ανάγνος ,ποιος θάχει αντίρρηση για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη άραγε; Να καθαρίσουμε το σπίτι μας πρώτα και μετά ξαμολιόμαστε και στην γειτονιά σαν …στούκας!
    Ο Παπούλης , μετά τις …δηλώσεις που έκανε πως είναι μέγας θαυμαστής των γυναικών ,είναι ντιπ …ακίνδυνος! Αν δε με πιστεύεις ρώτα τον …Λασκαράτο που είναι …έγκυρος και φερέγγυος!
    Αλίμονο σε …μας τους άρρενες του ιστολογίου! 🙂

  35. Ο/Η bernardina λέει:

    Άσχετο: Ύστερα από το ρεφλέξ που ξύπνησε με τη γνωστή ευελφάλεια, Νικόλα, μου έχει καρφωθεί στο μυαλό ότι το επίθετο Σαρκοζί (Σαρκόζι, που λένε και οι Αμεουρικάουνοι,) είναι συντομογραφία από το Σάρκωμα Καπόζι. :mrgreen: και τονίζεται στη λήγουσα λόγω γαλλικής πγοφογάς.

    Ποιον πόνο μου δε λέω; Τον λέω και τον παραλέω 😆

    Τι παίζει με Λασκαράτο και παπουλίκο; Για spill the beans γιατί δεν προκάμνω να μπαίνω σε πέντε ιστολόγια, αδερφέ μου!

  36. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ότι παίζει , το είπα κιόλας! Στους Λέφτηδες η …φάση.. 😉

    Το Σάρκωμα Καπόζι πιθανολογείται πως οφείλεται σε ιό, ο Σαρκοζί όμως προέρχεται από …βακτήριο! 😆

  37. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Κάτσε Νίκο να κάνουμε ένα διάλειμμα με τα δευτερεύοντα και μετά σου υπόσχομαι ότι θα επικεντρωθούμε στα βασικά.

    Διότι δεν σου κρύβω ότι και μένα πήρε κάτι το μάτι μου για ατασθαλίες με θαυμασμούς και τέτοια, τα οποία, βεβαίως, δεν μπορεί παρά να είναι εκδηλώσεις αγνού και άδολου συναισθήματος, όπως άλλωστε συμβαίνει στις πλείστες αυτών των εκδηλώσεων
    Πρόκειται για θαυμασμό προς το φύλλο, μην ανησυχείς, άμα δεις ..adhominem θαυμασμούς να ανησυχήσεις (και να με ειδοποιήσεις να δούμε τι θα κάνουμε, μεσούσης της κρίσης και του ..ταξικού πολέμου)!!

    Τώρα που είπα για πολέμους (πάμε στα δευτερεύοντα).
    Αγαπητέ μοι Νίκο αυτό που ζούμε δεν είναι πόλεμος και καλό θα είναι να μην τον εξωραϊζουμε, διότι γενικώς, αλλά και ειδικότερα ο έχων εμφύλια χαρακτηρηστικά είναι κακό πράγμα με σοβαρότατες συνέπειες ειδικά για τους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους.
    Ότι διάφορες φαιές (έχει σημασία) αποχρώσεις της Κοινωνίας μας και του Πολτικού μας Συστήματος, θέλουν (γιατί νομίζουν ότι τους βολεύει) να οδηγήσουν τα πράγματα έτσι ώστε να δημιουργούνται πολεμικές συνθήκες ισχύει, αλλά υποτίθεται ότι δεν είμεθα μαζί τους, έχουμε άλλες στοχεύσεις για την Κοινωνία και το μέλλον.
    Αντιθέτως πρέπει να υπάρξει ένα ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης και ενότητας που θα προσπαθήσει να θέσει φραγμό σε όσους θα χρησιμοποιήσουν εργαλειακά την ανθρώπινη οργή για δικές τους στοχεύσεις.
    Οι οποίες φυσικά έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση γενικευμένων πολεμικών …σημαινομένων στην καθημερινότητα, ώστε οι λύσεις «σιδερένιου χεριού» να φαντάζουν (και να είναι) λογικές και απαραίτητες.
    Και φυσικά ότι(δήποτε) τώρα τους δυσκολεύει (αποδοχή οικονομικών μέτρων, θεσμική κατοχύρωση επαχθών συμφωνιών κλπ), προφανώς θα είναι ευκολότερο, αφού αφενός η εκτελεστική εξουσία θα ταυτίζεται ντε φάκτο με τις άλλες, αφετέρου και εδώ είναι το κρίσιμο σημείο, για τα ..πλατειά στρώματα δεν θα αποτελεί διακύβευμα μόνο η οικονομική ένδεια, αλλά και η προσωπική ασφάλεια.
    Και εκεί οι όποιοι εκβιασμοί είναι άλλου, ..ανώτερου σταδίου.

    Θα έλεγα ότι το παραπάνω , δηλαδή η κριτική μου στο ότι εξωραϊζεις το φαινόμενο, κάνοντας το πιο φιλικό από ότι είναι, είναι το λιγότερο και εδώ νάμαστε (καλά) να το συζητάμε.
    Έχω σοβαρότατη διαφωνία σε αυτό που λες για να ..εισέλθουμε στον Πόλεμο και μετά βλέπουμε.

    Καταρχήν ποιοι;; Και ύστερα πώς;;
    Σχετικά με το πρώτο , αν δεν απατώμαι, οι ..ταξικές συγκρούσεις γίνονται διαμεσολαβημένες από την Πολιτική (άσε τις ΔΗμοκρατίες).
    Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς λύνεις (ο καθένα μας δηλαδή) το ζήτημα της εκπροσώπησης. Δηλαδή ποιος μας είπε ότι οι ..παρίες κλπ θέλουν να τους εκπροσωπήσουμε πολεμώντας (δηλαδή κάνοντας αυτά που ο Πόλεμος ..διακιολογεί κατ’εσέ).
    Εκτός αν μου πεις (οκ δεν θα μου το πεις) ότι θα το κάνουμε στο όνομά τους και μετά το ρίξω στο Ντοστογιέφσκι.

    Σχετικά με το πώς.
    Έχει γίνει πολύ κουβέντα στην Αριστερά, δεκαετίες τώρα, για το θέμα των σκοπών , μέσων κλπ κλπ.
    Τελικά καταλήξαμε σε πολύ θεωρία, σε παραγωγές μοντέλων, σε διορθωτικές συνταγές, όλα αυτά όμως διαψεύδονταν στην πράξη.
    Αυτό που ξέρω είναι ότι το αποτέλεσμα μετράει (κακώς κολλάς σε ευγένειες – σκληρότητες και μάλιστα με μια λογική σταδίων) και το αποτέλεσμα διαμορφώνεται στην κίνηση και όχι apriori.
    Σε τελευταία ανάλυση, αγαπητέ, αν ο Καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και ο Σοσιαλισμός το αντίθετο, γιατί οι λαϊκές μάζες να μπουν στη φασαρία.
    Θέλω να σου πω (πέρα από την πλάκα) ότι το προοδευτικό οριζόταν πάντα σε αντιδιαστολή με την αξιοποίηση του μίσους και του φθόνου.
    Η Αριστερά γενικώς το πάλευε και προσπαθούσε να κρατήσει την ισορροπία (και μη βγάζουμε τα μάτια μας μετά περί Μεταπολίτευσης που ανέκοψε την ..πρόοδο) δυστυχώς όμως βλέπω ολο και πιο έντονες τις φωνές (εξ’ οικείων) αυτών που πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει το μίσος εργαλείο, το κοινωνικό έγκλημα μέσο, αλλά μετά θα αποκαθαρθούμε και ..δουλέψουμε για τις αρχές του ανθρωπισμού.
    Θα το πω χοντρά. Δεν είναι δεδομένο για κανέναν ότι ανήκει στην πλευρά της Προόδου (και άρα είναι με τη μεριά των αδικημένων, όπως λες, διότι από άλλη σκοπιά μαζί τους είσαι ως Εκκλησία, Φιλόπτωχο κλπ τα οποία δεν τα λέω καθόλου απαξιωτικά) και από αυτό δεν εξαιρούνται ούτε η Αριστερά ούτε οι Αριστεροί.
    Στην πράξη θα κριθεί(ούμε) και αναλόγως του αποτελέσματος
    Γιατί κατά τα άλλα, Αριστεροί ήταν και οι Χμερ, Αριστερός ήταν και ο Γιαρουζέλσκι 😉

    Τέλος δεν σε αφορά φυσικά (εντάξει και για τα παραπάνω αφορμή πήρα από το σχόλιό σου), αλλά μου κάνει εντύπωση ότι εμφανίζεται και μια περίεργη αντικοινωνικότητα , κάτι σε οι κιοτήδες (η πλειοψηφία) θα πάθουν αυτό που αξίζουν έτσι όπως ..χαζεύουν και διακρίνω και μια χαιρεκακία σε αυτούς που το εκφράζουν (φυσικά εννοείται και μια έκφραση Ναπολεόντιου Συνδρόμου για τον εαυτό τους που ..κινούνται προτωποριακώς).
    Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα, διότι όποιος μπαίνει στην Πολιτκή με τα συναισθήματα και δη τα έντονα (μίσος, φθόνος κλπ), το πιθανότερο είναι ότι οδηγείται στην αυτοκαταστροφή.

  38. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Αγαπητέ Αναγνώστη
    πολύ σύντομα γιατί πρέπει να βγω, τόνισα από την αρχή πως αν ο πόλεμος που περιγράφω δεν είναι ορατός ακόμη σε μας σίγουρα είναι για το 25% του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και για 500000 και περισσοτέρους από αυτούς που είναι στα όρια της εξαθλίωσης είναι μια σκληρή πραγματικότητα!Έτσι αν δεν θέλουμε πολύ γρήγορα να βρεθούμε στην θέση τους και ο πόλεμος να γενικευθεί πρέπει επιτέλους να εκμεταλλευτούμε την συσσωρευμένη εμπειρία ώστε a posteriori να πάρουμε θέση ενάντια στους επιτιθέμενους ,που είναι οι κυρίαρχες τάξεις και φυσικά απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις που τις εκφράζουν! Αυτό ήταν το σημείο που ήθελα εξ αρχής να τονίσω καθώς σε έβλεπα , στον διάλογο σου με τον Παπούλη , να ταλαντεύεσαι ακόμη για το τις πταίει που η ελληνική κοινωνία έχει καταντήσει αποδιοπομπαίος τράγος και οι δυνατότητες ανάταξής της περιορίζονται όλο και περισσότερο! Οι εξελίξεις τρέχουν και είναι ανάγκη να πάρουμε γρήγορα θέση διακριτή ,καθαρή και ξάστερη με ποιους είμαστε και σε ποιους εναντιωνόμαστε!
    Έτσι λοιπόν αν συμφωνούμε πως το στρατόπεδο των πιστωτών,των κεφαλαιούχων ,της τρόικας ,της λιτότητας ,της ανισότητας,της ανυπαρξίας δικαιοσύνης και αλληλεγγύης είναι η φθοροποιός δύναμη που κινεί τους τροχούς προς την καταστροφή μένει να δούμε ποιοι τους εκφράζουν και αν θα πάμε με τους υπόλοιπους που συμφωνώ μαζί σου οφείλουν να προβάλλουν και να πραγματώσουν την αλληλεγγύη ,την δικαιοσύνη,την πρόοδο για τις πλατιές μάζες των εργαζομένων και όχι μόνο! Λοιπόν οι δυνάμεις που οφείλουμε να τους αντιταχθούμε είναι η σημερινή κυβέρνηση που απαρτίζεται από το ακροδεξιό ΛΑΟΣ ,την παλιά δεξιά και το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ όπως υπάρχει και εκφράζεται σήμερα από την ηγετική του κάστα! Με όρους πολιτικής γεωγραφίας αυτό είναι για μένα σήμερα η Δεξιά στην Ελλάδα ,όσο κι αν είναι θεμιτές και διακριτές οι διαφορές ανάμεσα στα τμήματα της ! Από κει και πέρα ο χώρος του παλαιού κέντρου έχει καταληφθεί από την ΔΗΜΑΡ και συνεχίζοντας προς τα αριστερά βλέπουμε τους ΟΠ τον ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ, ΚΚΕ και τους υπολοίπους ! Λοιπόν όσοι για μένα βρίσκονται από δεξιά ,όπως την προσδιόρισα ,και πέρα είναι εν δυνάμει σύμμαχοι για μια διαφορετική πορεία των πραγμάτων και αυτό συνάγεται από την πρόσφατη πολιτική εμπειρία!Στόχος είναι (πρέπει) αν σε εκφράζει το σχήμα η Δεξιά να περιορισθεί κάτω από το 40% που είναι η ιστορική της στάθμη και από κει και πέρα και οι θεσμοί και το σύνταγμα μπορούν λειτουργώντας δημοκρατικά να μας δώσουν μια άλλη κυβέρνηση και μια διαφορετική πολιτική πλατφόρμα που δεν υπάρχει καμιά ανάγκη να προσδιορίσουμε οριστικά και τελεσίδικα σήμερα εκτός αν θέλουμε να κοσκινίζουμε και όχι να ζυμώσουμε! 😉 Λοιπόν συγγνώμη για το βιαστικό της απάντησης που αφήνει κάποια κενά στα δικά σου αλλά καλό είναι να μπαίνουμε στο ζουμί σιγά-σιγά χωρίς φόβο και πάθος!

  39. Ο/Η nikiplos λέει:

    καλησπέρα…

    αφήνοντας κατά μέρος τον αγνωστικισμό που διέπει πολλά από τα σχόλια (γιατί σώνει και καλά όλο αυτό να οδηγήσει σε ένα «κίνημα» που θα έχει αριστερά χαρακτηριστικά? pourquoi? που θά ‘λεγε κι ο Κάμερον… ), απορώ πουθεν εκπορεύεται αισιοδοξία…
    Εγώ δεν βλέπω κανέναν πόλεμο…
    βομβαρδισμούς βλέπω και μάλιστα σύντονους πάνω στα κεφάλια μας… η οπτική γωνία του παπούλη είναι φύσει αισιόδοξη, φέσι όμως μακρινή πλέον…
    είναι όλα τόσο διαβρωμένα, που δεν βλέπω κάτι πέρα από λαμπαδιάσματα, κτηρίων του Κέντρου και της Περιφέρειας, ενώ τα ΜΜΕ πιέζουν για («επί τέλους») περισσότερη βία. Ο νοικοκυραίος τηλεθεατής, τσιμπάει, ξεχνώντας πως πάνω στα κεφάλια του θα πέφτουν οι βομβάρδες…

    η δική μου οπτική γωνία της συγκέντρωσης: Ήταν τόσο πολυάριθμη που ακόμη κι εκείνες οι παλιές καλογυρισμένες του μπαρμπα-Τάσου Μπιρσίμ, ωχριούσαν… Από Ομόνοια, μέχρι τις στήλες πυκνές γραμμές, χωρίς να μπορείς να περάσεις… Τα επεισόδια, έγιναν after, για να μπορέσουν τα κανάλια να δείξουν το πραγματικό πρόσωπο του βόθρου που φυτοζωούν… Φυσικά γέμισαν οι παραλίες με κουβαδάκηδες που λυπόντουσαν για τα νεοκλασσικά κλπ. Αν αρχίσει κανείς να λυπάται τα νεοκλασσικά που καταστράφηκαν βορά στην αγραμματοσύνη μας, θα τελειώσει αντι-μεθ-αύριο…

    Τούτα τα επεισόδια, είχαν κάτι πρωτοφανές: Νέοι, γέροι, παιδιά, γυναίκες, γραίες όλοι έβριζαν με όση δύναμη είχαν το σύστημα, τους μπάτσους, οτιδήποτε συστημικό. Με οργή… Η οργή ήταν αυτό που μου έμεινε από τα συνθήματα… και η απόγνωση του κόσμου…

    Το τι θα βγάλει τούτη η ωδίνη ουδείς γνωρίζει… και παίζεται ακόμη… 😉

  40. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Νίκο , αν και διαφωνώ στην ανάλυση του τελευταίου σχολίου σου, τουλάχιστον εκθέτεις την πάλη ανάμεσα σε αυτούς που ονομάζεις δεξιά με αυτούς που ονομάζεις «από την μεριά των αδικημένων» ως πολιτική πάλη με στόχους και διακυβεύματα καταγραφής σε Εκλογές, διαχειρίσεις κλπ.
    Γιατί φοβήθηκα προς στιγμήν ότι θα όριζες την αντιπαράθεση με πολεμικούς όρους όπου θα έπρεπε να συμμετάσχουμε με ..αρετές σαν αυτές που λέγαμε παραπάνω.
    Αυτό θεωρώ ότι είναι το κυριότερο (εννοώ ότι ας δούμε αν μπορέσουμε να συνενοηθούμε περαιτέρω, άμα με το καλό γυρίσεις και ξεπεράσεις το πιθανό χαγκόβερ , νούμενο ως εκ της εξόδου συνεπαγόμενο , μάλλον 🙂 )

    Από εκεί και πέρα θα σταθώ απλώς σε 2,3 σημεία, τα οποία πρόσθεσέ τα στα άλλα:
    Λες ότι ο πόλεμος είναι μια πραγματικότητα για
    » το 25% του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και για 500000″ που έχουν εξαθλιωθεί.
    Και κατόπιν
    «αν δεν θέλουμε πολύ γρήγορα να βρεθούμε στην θέση τους και ο πόλεμος να γενικευθεί» πρέπει να αντιδράσουμε επιλέγοντας την ενεργή συμμετοχή στο Μπλοκ αριστερά της ΔΗΜΑΡ.

    Γιατί;; Αν αυτοί είναι αντιμνημονιακοί, δεν είναι οι μόνοι, πχ το Δίκτυο 21 ή ο Πάνος Καμμένος ή ο Γιάννης Μανώλης είναι επίσης ενάντια σε αυτούς που λες ως Συμφέροντα , Δανειστές και Τοκιστές και μπορώ να σου πω με μεγάλη (αν όχι μεγαλύτερη) συνέπεια.

    Αλλά ας πούμε, για χάριν της κουβέντας (χο χο χο), ότι λέμε οκ , Αριστερά.
    Ποιους από αυτούς (να στηρίξω):
    Το ΣΥΝ, τους Τροτσκιστές, Μετασταλινικούς, Ευρωπαϊστές, Ορθόδοξους (ΚΚΕ), το ΑΚΕΠ, την ..ΟΑΚΚΕ, το Ρούντυ (με το Νταβανέλο) ή δεν έχει σημασία;;

    Το κενό στο επιχείρημά σου που θέλω να αναδείξω είναι ότι ενώ δεν λες τίποτα για το τι είδους ενότητα θέλεις να συγκροτηθεί, εμφανίζεις ως πρόταση Μέτωπο για εθνικοανεξαρτησιακό Πόλεμο (άρα ενότητα εθνικού Μετώπου, αλλά χωρίς το ..Γιάννη Μανώλη ή την Μαριλίζα) και για να αποφύγεις το ζόρι (είπαμε από Άνθιμο μέχρι Χάρη Πασβαντίδη μη σου πω ότι και τον Καστανίδη ζωηρό τον βλέπω) το προσδιορίζεις και Ιδεολογικά, ου μην και κοσμοθεωρητικά.
    Δηλαδή όσοι αποδέχονται την Μαρξιστική (σίγουρα τη Λενινιστική, από εκεί και πέρα βλέπουμε, άντε να βάλουμε και κανά πρόσωπο απλώς ..Μαρξικό, αλλά πρόσωπο , γιατί κόμμα δεν είδα).

    Δηλαδή ταυτόχρονα ότι πιο ανοικτό στον στόχο, ώστε να συγκροτηθεί στρατόπεδο που θα πολεμήσει και ότι πιο κλειστό (ιδεολογικές προϋποθέσεις) στους συμμετέχοντες, δηλαδή εκεί που καθορίζεται ο τόνος και η πολιτική φυσιογνωμία, άρα και η στρατηγική του Πολέμου.

    Νίκο , διαφωνούμε, αλλά το σημαντικότερο δεν είναι σε αυτό το σημείο, το πρόβλημα είναι ότι βάζεις τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ως πρόταγμα «είναι ανάγκη να», πράγμα που εξασθενεί πολύ την επιχειρηματολογία για να αναδειχθεί η ανάγκη γενικότερα.

    ΥΓ Συγχωρεμένος αν και βιαστικός και κοίτα πριν ..αρχίσεις εκεί στην έξοδο να πιες πρώτα 2 ποτήρια νερό γιατί μετά δεν θα ξεδιψάς με αυτό που θα πίνεις μετά, είναι εγγυημένη συμβουλή από έμπειρο ταβερνιάρη και από τότε που τον άκουσα, έγινα …άλλος άνθρωπος 🙂

  41. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Αναγνώστη
    γύρισα γρήγορα γιατί η έξοδος ήταν διαφορετική απ ότι φαντάστηκε το …μποέμικο τμήμα του μυαλού σου, όσο για την καλή σου όντως συμβουλή θα σε πληροφορήσω πως μιλάς με πρώην …ταβερνιάρη, έστω και προ αμνημονεύτων χρόνων, οπότε …έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου! 🙂
    Κατά τα άλλα φίλε μου λίγο έλειψες να μου χρεώσεις τον νέο …εμφύλιο (κατά κει το πήγαινες) αλλά τόσωσες ,δε λέω, συγχωρεμένος …πάντως!
    Μετά μίλησα για συγκεκριμένη πολιτική που εφαρμόζεται, απέφυγες το …ζόρι να την καταδικάσεις ή έστω να την κριτικάρεις και μου ζητάς ολοκληρωμένη πολιτική πλατφόρμα ,μέχρι και κόμμα συγκεκριμένο με το πρόγραμμα έτοιμο προς επιλογή , ενώ σου εξήγησα έστω και αδρά ότι αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία τώρα πια γιατί σε αυτό το μπουρδέλο που ζούμε το τι λένε οι πολιτικοί και τι ισχυρίζονται μικρή αξία έχει μπροστά στο ποιους πραγματικά εκφράζουν και με ποιους συνδιαλέγονται και από ποιους εξαρτώνται! Και λίγο πολύ οι εξαρτήσεις του καθενός είναι συγκεκριμένες και ΓΝΩΣΤΕΣ πια όσο και αν ξορκίζεις τοκιστές ,συμφέροντα,τάξεις και κοινωνικές ομάδες αυτές είναι εκεί και δρουν όσο εσύ ζητάς να σου πει κάποιος πάλι ότι αν λεφτά δεν υπάρχουν οι μεγάλοι και ισχυροί θα συνεχίζουν να σε φροντίζουν επειδή εκείνοι …ξέρουν!
    Για το ποια ενότητα και με τι ζητούμενο θέλω να συγκροτηθεί νομίζω πως τα έχουμε πει δεκάδες φορές εδώ μέσα και βάλε και εσύ το όποιο …περιεχόμενο, αφού τόσο σου λείπει, αν βρεις πέραν της δεξιάς ,όπως την προσδιόρισα και ΟΧΙ πέραν της ΔΗΜΑΡ, κάποιον να μη σου ξυνίζει για να του προσφέρεις ολοκληρωτική στήριξη ! Όποιον θέλεις, εμένα φυσικά δεν με πειράζει ,τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους ,η δημοκρατία δεν αφήνει κενά εξουσίας ξέρεις ούτε αδιέξοδα , όσο για τις αναφορές σου στο δίκτυο 21, τον Πάνο Καμμένο ,τον Μανώλη ,σου ξέφυγε ο Φαήλος, τις προσπερνώ …σφυρίζοντας αδιάφορα ,όπως τους αξίζουν! 😉
    Εν κατακλείδι καθένας τις προτεραιότητες του .Εγώ διερευνώ τι πιθανόν είναι εφικτό για να μας οδηγήσει σε μια άλλη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα ,εσύ φίλε μου ζητάς να υπογράψεις οριστικό πολιτικό και κοινωνικό συμβόλαιο (που δεν μας λες ποιο είναι), για να μη το υπογράψεις …ποτέ; 😉

  42. Ο/Η papoylis λέει:

    Μερικά ρέστα από χθές και ορισμένα σημερινά οφειλόμενα :

    Ο Νίκιπλος περιέγραψε με εξαιρετική ακρίβεια τα προχθεσινά γεγονότα. Πολύ καλύτερα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ή από τους ενθουσιώδεις «νεανίες» της καθεστωτικής αριστεράς. Η οργή , οι σιωπές , η απαξία , η έλλειψη κάθε εμπιστοσύνης στο υπάρχον πολιτικό σύστημα , η απελπισία μπροστά στα απίστευτα που έρχονται ( με τη συζητούμενη κατάργηση του αφορολογήτου των 5.000 πχ ) , η βαθειά πλέον συνείδηση των παρισταμένων ( κατά χιλιάδες και μυριάδες ) ότι οι κυβερνώντες μας δουλεύουν και μας ξεπουλάνε , ότι ( όπως αποδείχθηκε με τις τσιριμόνιες του ανάπηρου Γκαουλάιτερ σήμερα ) δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι της εξαθλίωσης και της υποταγής όπου μας ρίξανε , ότι σύντομα τα ανδρείκελα που έχουν την εδώ εξουσία θα κληθούν από τους ξένους τοκογλύφους να πάρουν και άλλα ακόμα πιό καταστροφικά μέτρα…

    Ήταν αισθητή όσο ποτέ και η αγανάκτηση και η απελπισία και οι Μανώληδες , καμμένοι κτλ που αρέσκεσαι εδώ να μας κουνάς σαν φόβητρα αγαπητέ Αναγνώστα είναι αστείες καρικατούρες μπροστά στο φτωχό γέρο που μπροστά μου έβριζε πατόκορφα τους ΜΑΤατζήδες.

    Ένα είναι βέβαιο : ΔΕΝ πρόκειται για εμφύλιο γιατί , όπως τόνισα και αλλού για κάτι τέτοιο χρειάζεται σαφής αντίπαλος με κοινωνικό έρεισμα ισχυρό και αξιόπιστο. Τέτοια εχέγγυα πλέον δεν μπορούν να προσφέρουν οι θλιβεροί Κουίσλιγκ σε κανένα , εκτός ίσως από μια δράκα μεγαλοσυμφερόντων και καταφερτζήδων . Δεν έχουν να προσφέρουν ελπίδα , προσδοκίες και δυνατότητα εξόδου από τη κρίση και τη προϊούσα εξαθλίωση ούτε καν στη μικρομεσαία αστική τάξη , τους επαγγελματίες , την ύπαιθρο. Σε αυτούς ακριβώς δηλαδή που βασίστηκε το κοινωνικό συμβόλαιο της Μεταπολίτευσης.

    Αλλά πόλεμος πλέον είναι και μάλιστα ασύμμετρος , ανοργάνωτος , αποσπασματικός και προπάντων απελπισμένος. Ορισμένοι θα δοθούν ολόψυχα σε αυτό τον αγώνα , άλλοι θα επιλέξουν τη «ντρίπλα» , τη παραοικονομία , τη κατά το δυνατόν λαθραία διαφυγή. Είναι και αυτό μέρος του παιχνιδιού. Μια μορφή ανταρτοπόλεμου που την προέβλεπα και ως ένα βαθμό την ευαγγελιζόμουν ήδη πριν από 2 χρόνια. Ελλείψει ηγετών με στόφα στην αριστερά , ελλείψει ενότητας , ελλείψει κοινής γραμμής σε ορισμένα βασικά ζητήματα το σκηνικό διαμορφώνεται όπως το περιέγραψε πιό πάνω ο Νικάλφας. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του προφανώς αλλά το παραμυθάκι με τους μπαμπούλες της Βαϊμάρης κάποια στιγμή δεν θα μπορεί να σταθεί ως ανάχωμα στη βία , το παραλογισμό , τη τυφλή εξέγερση . Αυτό που μπορεί να σταματήσει τη πορεία προς κάτι τέτοιο είναι η αλλαγή πολιτικής , η αλλαγή στην εξουσία εδώ και τώρα , αν αυτό ήταν δυνατόν.

    Όμως φαντάζομαι ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του Αντωνάκη εκλογές θα γίνουν όχι στις 6 αλλά στις 36 του Απρίλη :
    …. επειδή δεν θα μας αφήσουν σε χλωρό κλαδί μέχρι τότε οι μερκοζήδες και θα χρειάζεται σύντομα να «ξανασωθεί» η Πατρίς ερήμην μας
    …. επειδή ούτε ο prospective Αντωνάκης θα έχει καθρεφτάκια για να μοιράσει στους ιθαγενείς , ενώ παράλληλα δημοσκοπικά όλο κα θα χάνει
    …. επειδή οι γιωργάπηδες δεν έχουν καμμία διάθεση να παρατήσουν το βυζί της εξουσίας ( ο ανασχηματισμός Παπαδήμιου απεδείχθη πομφόλυξ )

    …. και τότε Αναγνώστα μου θα χρειαστεί να ξανασκεφτείς τελικά με ποιούς θα πας , ( πάντα φιλικά 🙂 ) , κάτι σούργελα θα εξακολουθούν να βλέπουν και τότε τους Φαήλους ως σωτήρες , αλλά θα είναι μονίμως αυτό το δικό σου βασικό κριτήριο.
    Ή μήπως φαντάζεσαι ότι όλα θα πρέπει να γίνουν βάσει σχεδίου , ψύχραιμα και λογικά επεξεργασμένου , με στόχους , τκακτικούς και στρατηγικούς , χρονοδιαγράμματα , κατανομή πόρων , εκτίμηση ρίσκων και σχετικές εναλλακτικές εξασφαλίσεις και , ακόμα περισσότερο , ότι αυτά θα εκτελεστούν ομαλά και κατά τα προδιαγεγραμμένα ;;;;;

    Μη με τρελλαίνεις φίλτατε : αν είναι πόλεμος θα έχει και ρίσκα και αβεβαιότητες και προπάντων θα παράγει ( και θα συντελεστεί μέσα σε ) «ομίχλη» ( ψάξε τον όρο «fog of war» ) .
    Αν πάλι δεν πρέπει να είναι πόλεμος και θα είναι σκόπιμο να πορευτούμε με βάση τα ήθη και τα παπαδεδομένα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος ας κάνουν αύριο εκλογές να δούμε πόσοι θα θελήσουν να βάλουν για άλλη μια φορά το κεφάλι τους ( και αυτό των παιδιών και εγγονιών τους ) στο τορβά….

    Σε προηγούμενο ποστ ( ανεβασμένο για εντελώς διαφορετικούς λόγους ) είχα δώσει το τίτλο : ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ . Όσο η γνώμη των πολιτών δε μπορεί να εκφραστεί δια της ψήφου προς ένα τυφλό και ασύμμετρο πόλεμο θα βαδίζουμε.

    ΥΓ : επί του ζητήματος γράψτε παρακάτω ό,τι θέλετε . Εγώ με αυτή τη συζήτηση έχω κλείσει. Όχι γιατί θεωρώ ότι μόνο η γνώμη μου μετράει , αλλά επειδή κουράζομαι πραγματικά να συζητώ αυτά τα πράγματα και μάλιστα στο τσαρδί μου Άλλωστε έχουμε και δουλειές . Αύριο αν όλα πάνε καλά θα γράψω και θα ανεβάσω τη τέταρτη συνέχεια του Ποδός

  43. Ο/Η papoylis λέει:

    Βάμπιρα

    θέλεις μήπως να αρχίσω και εγώ να σου απαντώ με βιντεάκια και σποντούλες – πορδές 😉 :mrgreen:
    Τη συγκαλυμμένη ειρωνεία τη κατέχω καλύτερα από εσένα αλλά δε τη χρησιμοποιώ . Σε προειδοποιώ άλλη μια φορά ( μέσα σε δύο μέρες ) . Ή κάτσε εδώ με τη παλιοπαρέα να απολαύσεις το φτωχικό μας μεζέ ή άμε να κάνεις παρέα στο σάιτ του Πάσχου για να διασκεδάσετε και να καλλιεργήσετε τις εμμονές σας… 😉
    Μη μου απαντήσεις , απλά άλλαξε τακτική άμεσα… :mrgreen:

  44. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    εχεις δικιο παπουλη. Χρησιμοποιω συγκαλυμένη ειρωνια . Ειλκρινά το εκανα χωρις να το καταλάβω.. Υποσυνειδητως. Θελω να πώ ..οταν εβαζα τα βινετακια δεν ειχα αντιληφθει οτι επροκειτο για συγκαλυμένη ειρωνια .. Τωρα που μου το λές το αντελήφθην .
    Φυσικά θελω να κατσω με την παλιοπαρεα να απολαυσω τον φτωχικό μεζε και να μη παω στου…Πάσχου ( μη μου λές εμενα για …Πάσχο ).. Τι ακριβώς πρεπει να κανω; Να μη βαζω λινκ στο Μπλογκ μου; ( μεσα ) να μη βαζω ..Βινετακια; Να λέω τις σωτές ατακες και οχι τις λάθος; ..; Πες μου τι θες και θα το κανω ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ

  45. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    και χωρις καμμια διαθεση Ειρωνιας εχω να σου πώ πως αυτο που λές

    »Ο καθένας κάνει τις επιλογές του προφανώς αλλά το παραμυθάκι με τους μπαμπούλες της Βαϊμάρης κάποια στιγμή δεν θα μπορεί να σταθεί ως ανάχωμα στη βία , το παραλογισμό , τη τυφλή εξέγερση .»

    ε αυτο ακριβώς ειναι ο μπαμπουλας της Βαιμάρης : η βία , ο παραλογισμός , η τυφλή εξέγερση: : Αυτη η κατασταση οδηγησε και θα οδηγησει με μαθηματική βεβαιοτητα στο φασισμό.Αν δεν υπάρχει αναχωμα , αν δεν υπάρχει τωρα αναχωμα : ως Ορθος λόγος , ως κοινη λογική , ως επικληση εστω στην αισθηση κινδυνου , τοτε δεν υπήρχε ισως και τοτε.. Αν δηλα΄δη παρασυρμένοι απο οργή και τυφλο μισος κααρακυλάμε στον χαμο-ετοιμοι να απαξιωσουμε καθε τι που μας καλει στα συγκαλάμας τοτε πραγματι δεν υπάρχει ελπίδα… Καμμια απολύτως ειρωνια. παπουλη

  46. Ο/Η bernardina λέει:

    Ψάχνω να βρω την ειρωνεία σε βιντεάκια αλλά για κάποιο λόγο η εξίσωση με βγάζει αλλού. Ίσως φταίει το ότι ήμουν σκράπας στα μαθηματικά (εδώ καραδοκεί έτερη συγκαλυμμένη ειρωνεία, για όσους δεν κατάλαβαν).
    Ψάχνω να βρω ποιος δυναμιτίζει (ή μάλλον προσπαθεί χωρίς να τα καταφέρει, γιατί έχουν πλέον γνώσιν οι φύλακες) ουσιαστικές και μετρημένες συζητήσεις με τις «πνευματώδεις παρεμβάσεις» του και πάλι η έρευνα μου δίνει άλλα αποτελέσματα (βλέπει προηγούμενη πιθανολόγηση)

    Επειδή
    1)στο δικό μου λεξικό το «αντί να δείρω το γάιδαρο δέρνω το σαμάρι» λέγεται μεροληψία και δεν είναι η πρώτη φορά που τη βλέπω να συμβαίνει εδώ μέσα (που κάτι θα θέλει να πει κι αυτό)

    Κι επειδή, άσχετα (;) με το πρώτο-
    2) είναι επιεικώς πληγωτικό (και μη-επιεικώς εξοργιστικό) να βλέπω ανθρώπους που ενώ γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις επιδίδονται σε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και μάλιστα σε ξένους ιστότοπους,

    για να μην υποπέσω κι εγώ στο ίδιο ατόπημα μεταφέρω κι εδώ την ένστασή μου, για να είμαι εντάξει πρώτα με τη συνείδησή μου και μετά με τρεις τέσσερις ανθρώπους που έμαθα να εκτιμώ και να σέβομαι (έστω κι αν τους γνωρίζω μόνο ως ψευδώνυμα).

    Παπούλη μου καλέ, θεωρώ άδικο, πισώπλατο και ηθικά απαράδεκτο να μου απαντάς (όχι φυσικά ονομαστικά αλλά τσουβαλιάζοντάς με μαζί με άλλους) με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου που σε ένα τμήμα του (μικρό ή μεγάλο ποσώς με ενδιαφέρει) στέκεται επιθετικά και επικριτικά απέναντί μου επειδή του μυρίζουν οι τοποθετήσεις μου και να ρίχνεις νερό στο μύλο του. Κι ενώ εκεί θα είχαν κάθε δίκιο, αφού ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, εσύ θα προτιμούσα να είχες τιμήσει τα όσα αδιαμεσολάβητα μας ενώνουν και να μην επαυξάνεις, φαρισαϊκώς πως, ως ένα μεγάλο βαθμό, (αφού όποιος έχει ακόμη την πολυτέλεια, όπως εμείς, να σχολιάζει μέσα από ιστολόγια και να χτυπά τα πλήκτρα με οργή και αγανάκτηση, μάλλον δεν έχει φτάσει ακόμα στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης όπως διεκτραγωδείς σε κάθε ευκαιρία). Το αν υπάρχουν στάχτες, πόσο πυκνές και σε ποια μάτια το ξέρεις πολύ καλά. Το να υπαινίσσεσαι το αντίθετο ενώ ξέρεις, θα το αφήσω χωρίς χαρακτηρισμό.

    Για λόγους τάξης (άκου κατάπτυστη λέξη που βρήκα τώρα…) μεταφέρω εδώ* αυτούσιο το σχόλιο/διαμαρτυρία μου από το άλλο ιστολόγιο. Εφόσον έχεις το μαχαίρι και το πεπόνι (αλήθεια, σου θυμίζει κάτι αυτό;) και εφόσον έχεις προειδοποιήσει ότι θα κόβεις σχόλια χωρίς προειδοποίηση και με αποκλειστικά δικά σου κριτήρια, μπορείς να μεταχειριστείς και το παρόν όπως γουστάρεις.
    Στο δια ταύτα: επειδή τα όσα γράφω στο σχόλιο ισχύουν πέρα για πέρα, επειδή ο χρόνος μου είναι πλέον πολύτιμος σε βαθμό που να άπτεται της επιβίωσης και επειδή θεωρώ εντελώς ατελέσφορο να πολεμάω ανεμόμυλους γράφοντας σχόλια σε ιστολόγια, σας αποχαιρετώ όλους μέχρι νεοτέρας. Το δικό μου ραντεβού δεν είναι στα γουναράδικα. Το δικό μου ραντεβού είναι στην επόμενη πράξη αλληλεγγύης, (που επειδή από τα μικράτα μου θήτευσα σ’ αυτό τον καταραμένο χώρο που λέγεται Αριστερά έχω μάθει να την ξεχωρίζω με τη μυρουδιά από την ελεημοσύνη). Είναι στο επόμενο πρακτικό>/i> άπλωμα του χεριού προς τον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται περισσότερο από μας, και έχει πρόσωπο και όνομα, και δεν χάνεται μέσα στην «πλατιά μάζα» που πρέπει ως αριστερή να «απελευθερώσω». Δηλαδή στο συγκεκριμένο δέντρο του γνωστού δάσους. Χωρίς κραυγές και μεγαλοστομίες. Καλό κουράγιο ο καθένας σας στον δικό του αγώνα. Θα μου λείψετε, αφού όπως είχε πει και η Γιαγιά, εδώ μέσα εγώ έβρισκα μόνο φίλους.

    Παπούλη μου, όσο έχεις ακόμα την πολυτέλεια να «απολαμβάνεις την προσωπική σου εξαθλίωση» κρεμώντας τη σε κάθε ευκαιρία στα διαδικτυακά μανταλάκια και διεκτραγωδώντας τη με πάσα λεπτομέρεια, πάει να πει ότι υπάρχει ακόμα λίπος κι εκεί που δεν το περιμένει κανείς.
    Όσο για κείνους που επιλέγουν να μην διατυμπανίζουν την προσωπική τους κατάσταση, δεν σημαίνει ότι διάγουν βίον ανθόσπαρτον. Ίσως απλώς να μην είναι επιλογή τους να το κάνουν βούκινο στο σύμπαν.
    Από σένα τουλάχιστον θα είχα όχι την απαίτηση, αλλά την προσδοκία να μην τσουβαλιάζεις, γιατί γνωρίζεις πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Αλλά μάλλον δεν θα ήθελες να ξεφύγεις από το γενικό ρεύμα που γουστάρει να τη βγάζει και να τη μετράει, ε; Την προοδευτικότητα και την ασυμβίβαστη μαχητικότητά του εννοώ. Και με εννοείς.»

    ΥΓ. Αν κρίνεις ότι απλώς μυγιάζομαι, κάνε τον κόπο (εφόσον γουστάρεις, φυσικά) να ψάξεις στα δικά σου γραφόμενα και να συμπεράνεις αν έχω δίκιο ή άδικο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μη σου αποδώσω πρόθεση. Αλλά δεν έχει και σημασία…

  47. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    α) Το
    *»…ΔΕΝ πρόκειται για εμφύλιο γιατί , όπως ΤΟΝΙΣΑ και αλλού…»,
    αλλά και το
    * «…Μια μορφή ανταρτοπόλεμου που την ΠΡΟΕΒΛΕΠΑ και ως ένα βαθμό την ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΜΟΥΝ….»
    (τα κεφαλαία της σύνταξης)
    να τα ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!….

    β) «…Όσο η γνώμη των πολιτών δε μπορεί να εκφραστεί δια της ψήφου προς ένα τυφλό και ασύμμετρο πόλεμο θα βαδίζουμε….»
    Τούτο εδώ όμως, όσο και να το κοιτάξεις, φοβάμαι ότι θα παραμείνει….τέλος πάντων, θα παραμείνει αυτό που είναι….

  48. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Βρε σεις ματιαγμένοι είμαστε όλοι εδώ μέσα;;;; 😯
    Έχω μείνει άγαλμα ! Άντε βρε φιλαράκια πάρτε το αλλιώς όλοι σας και σας υπόσχομαι να βρω κάτι να σας φτιάξω τη διάθεση .Δώστε μου λίγο χρόνο μόνο,παρακαλώ ! 😕 🙄

  49. Ο/Η papoylis λέει:

    Νόσφη

    απαντήσεις σε δύο διαφορετικά ζητήματα :

    α) Αφού αναγνωρίζεις ότι υπήρχε συγκαλυμμένη ειρωνεία , κανόνισε στο μέλλον να μην ενδίδεις στο πειρασμό. και λίνκια στο μπλογκ σου μπορείς να βάζεις και βιντεάκια και ό,τι άλλο αρκεί να μη το παρακάνεις. Αλλά ατακούλες – πορδές όπως αυτή για το Μπλακσίπιο καμμιά εικοσαριά σχόλια πιό πίσω κομμένες. Αν σε ενδιαφέρει επομένως μπορείς να συνεισφέρεις στο κοινό μεζέ. Σε διαβεβαιώ ότι τότε θα καλοπεράσεις και θα απολαύσουμε και εμείς το Νόσφη που γνωρίσαμε τόσα χρόνια 😉

    β) για το μπαμπούλα της Βαϊμάρης δυό λόγια : Φασισμός είναι αυτό που ήδη βιώνουμε . Μοιάζει πιό πολύ με 4η Αυγούστου αν ανατρέξεις τις δέλτους και τα παραφερνάλια της τότε ιστορίας. Στη βία και τη διάλυση πάει το πράγμα όχι επειδή το επιδιώκουν ( αφού στα ελικόπτερα έχει περιορισμένες θέσεις ) οι καθεστωτικοί , αλλά επειδή προσδοκούν ακόμα ότι ο κοσμάκης έχει λίγο λίπος να κάψει , επειδή ελπίζουν ότι η καταστολή , η εξαθλίωση και η άνευ όρων παράδοση στο μεσαίωνα που επιχειρούν τελικά θα τους βγεί ( επειδή θα ξυπνήσει μόνο τα ατομικά ένστικτα επιβίωσης και όχι την αίσθηση της συλλογικότητας και της συλλογικής μοίρας ) , ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει στο κοσμάκη η προσδοκία έστω και ως παραλογισμός.
    Αλλά αυτό το έκτρωμα δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ , δεν αντέχει στην αντιπαράθεση με τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες , δεν έχει καμμία συνταγματική , πολιτική και ουσιαστική νομιμοποίηση , επομένως αυτοί που κόπτονται για το κίνδυνο του φασισμού , τα λαμόγια , οι καθεστωτικοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι και οι οργανικοί «διανοούμενοι» , στων οποίων τις φούσκες καταπίνεις αδιαμαρτύρητα , ας προσφέρουν έστω και τώρα την ύστατη υπηρεσία στη δημοκρατία που τόσο «λατρεύουν». Ας δώσουν στο λαό το δικαίωμα να εκφράσει τη πολιτική του προτίμηση συντεταγμένα και θεσμικά πριν τους πάρει ( αυτούς και όλους μας μαζί ) ο διάολος . Γιατί αν δεν το έχεις πάρει πρέφα ακόμα , όλη αυτή η ρητορεία και οι οιμωγές είναι ο φερετζές που κρύβει τη προβιά του λύκου που φοράνε , που εξωραΐζει τη μάσκα του προδότη . και ο στόχος τους κατακαημένε είναι το δικό σου το παιδί και τα δικά μου. 😉

  50. Ο/Η papoylis λέει:

    Καργούδης

    Δεν έχω ούτε ασφάλιση ούτε λεφτά για να το κοιτάξω όπως λες 😉

  51. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Επιφυλάσσομαι για το βράδυ (έχω έξοδο που λέει και ο Νίκος), απλώς:
    1. Βαγγέλη , γιατί πετάγεσαι και κόβεις την ..ορμή του άλλου;;
    Αυτό ακριβώς που έθεσες σκέφτηκα και μάλιστα ετοιμαζόμουν να …επικεντρώσω ακριβώς στα ίδια ως αφορμή για να …επεκταθώ αναλυτικώς και τώρα πρέπει να αλλάξω την τοποθέτησή μου και δεν προκάνω 🙂

    2. Μπέρνυ , κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσεις να σέβεσαι τους ορθογραφικούς κανόνες.
    «Πνεβματώδεις» παρεμβάσεις είναι το σωστό, αυτό το πνευματώδεις που λες εσύ είναι άλλο (ετυμολογικώς αν το δούμε) και μη με αρχίσεις με τα εισαγωγικά (χο χο χο).
    Κατά τα λοιπά , ψυχραιμία, έχει δίκιο ο Νίκος 🙂

    3. Χο χο χο (τώρα που είπα ο Νίκος), κάτσε να πιω κανα δυο ποτήρια νερό και θα ..επεκταθούμε 🙂

    4. (λαστ μπατ νοτ, ότι λέει τέλος πάντων η ρήση).
    Βάμπιρα, έχεις την ευκαιρία , αλλά και την επάρκεια (τη νοητική, που παραπάνω έλεγες εσύ ότι πρέπει να πρυτανεύει της συναισθηματικής, συνεπαγόμενη από την άνεση διαχείρισης θεμάτων όπως αυτών που βλέπουμε στο μπλογκ σου για την ανθρώπινη συμπεριφορά) να λειτουργήσεις ενωτικά, κάνοντας απλώς πίσω (οριστικά όμως) από θέματα που θεωρείς ότι αδικήθηκες. Λέγοντας πίσω εννοώ ..cadit quaestio, υπό την έννοια ότι οι έως ..τούδε παρασχεμένες διευκρινίσεις θεωρούνται (το είναι αδιάφορο) επαρκείς για να θεωρείται το θέμα ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ.
    Λέω μόνο για εδώ μέσα και δεν μιλάω για «συγχώρεση», αποδοχή σε κάτι που δεν πιστεύεις ..στρατηγική υποχώρηση , αλλά απλώς για αποδοχή τακτικής, που για σένα (μα΄λλον) είναι τακτική, αλλά εδώ βλέπεις ότι παίρνει διαστάσεις ευρύτερες και φέρνει αναντίστοιχες του προβλήματος ..δυσχέρειες.
    Αυτό ΔΕΝ μπορώ να το ζητήσω (θα ήταν αδιακρισία , και παρέμβαση), μπορώ όμως να σου ζητήσω να σκεφτείς σοβαρά (να αφιερώσεις λίγο χρόνο δηλαδή) αν η οτπική μου είναι (πιο) διέξοδη.
    ΑΝ ΔΕΝ το θεωρήσεις, δεν αλλάζει τίποτα σε επίπεδο συναισθημάτων ή εικόνας (δικής μου) και δεν χρειάζεται αιτιολόγηση. Σέβομαι ιδιαίτερα όλους τους συνομιλήτές, ώστε να σέβομαι και τις επιλογές τους.
    Άλλωστε ..μουτσούνες είμαστε και μάλιστα λίγες και εν τέλει πάλι έχει δίκιο ο Νίκος (χο χο χο, κάτσε να πιω το νερό) 🙂

  52. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    1. Τα παιδια αστα εκει που ειναι. Μη τα ανακατευεις.(και λάθος σε πληροφορησαν)
    ΜΗΝ ΞΑΝΑΝΑΦΕΡΕΙς ΠΑΙΔΙΑ (αλλων ).σε τετοιες συζητησεις .. Ειναι . τουλαιχστον απρεπές για να μη πω κατι πολύ χειροτερο.

    2. Αυτά γα τις ,φουσκες » στων οποίων τις φούσκες καταπίνεις αδιαμαρτύρητα ,» κοψτα .. Δε σου πάνε
    3. Δεν προκειται να ξανααναφερθω για Μπλακ σιπιο….
    4. Οταν μιλαμε για Βαιμάρη εννοουμε την αναλογια με την Γερμανια του Μεσοπολέμου.. Οι της ΑΝΤΑΝΤ την πνξανε με τις τεραστιες αποζημιωσεις .Ανολα και τωραη ΕΕ Μερκοζυ και λοιποι Νεοφιλελευθεροι Δεξιοι »ηγετες»μας πνιγουν με Υπερογκες απαιτησεις και μειωσεις συνταξεων
    Αυτο στην Βαιμάρη ετρεφε ενα κλιμα τυφλης και παραλογης βιας που επωασε και το αυτο τουΦδιου ..Και εδω αναλογα

    Αυτά περι τεταρτης αυγουστου ειναι ασχετα με την Βαιμάρη.. Ση ΒΑΙΜΆΡΗ ΟΙ ΜΑΖΕς ( Τυφλές μες την οργη και μνησικακια τους εφαεραν τον Χιτλερ και μαζί με αυτον τον χαμο τους )
    Ο Μεταξάς ηταν δοτος απο τον Γεωργιο τον Β. Δεν τον ανεδειξαν οι απο κατω επεβλήθη απο τους πάνω ..
    Οταν μιλάμε – κι εγω μιλάω εδώ και χρόνια για Βαιμάρη αναφερομαι στην αναλογη εμεπειρα της ιδιας της Γερμανιας κατα τον Μεσοπόλεμο .
    ——————————————————————————
    Τωρα κοιτα : Μυαλό εχουμε και οι δυο και συννενοουμαστε .. Αν πετας σποντες θα πεταω σποντες .. Αν φερεσαι επιθετικά προσπαθωντας να με απαξιωσεις θα φερθώ αναλογα .. Αν με βαλεις στη σπαμιερα θα το αποδεχτω .. Αν εισαι ενταξει μαζί μου-μου μιλας κανονικά οπως παλιοτερα – ακομα και πλακα να κανεις θα ειμαι ενταξει μαζί σου αναλογα .
    Ελπίζω – ειλικρινά να συννενοηθουμε .. Αν οχι Βαλε με στη σπαμιερα , Μη πεις τιποτε αλλο και τελειωσαμε .. Εγω στο Δικο μου κι εσυ στο Δικο σου.

  53. Ο/Η papoylis λέει:

    Μπέρνη

    δεν μου αποδίδεις ..πρόθεση αλλά κατά τα λοιπά το διαπράττεις μια χαρά….!

    και επειδή ξέρω καλά τι γράφω θα παραπέμψω και εγώ στο απαντητικό μου προς εσέ πριν από λίγο στου Σαραντάκου :

    «Πράγματι Στέλιο η Μπέρνη με το Παπούλη έχουν διετή τουλάχιστον φιλία γι αυτό και με εξέπληξε ο τρόπος που μου απάντησε. Ακόμα περισσότερο εξεπλάγην όταν είδα σχετικό δικό της σχόλιο στο δικό μου ταπεινό μπλογκ , όπου μεταφέρει αυτούσια την προς εμέ απάντηση της εδώ.

    Τσίμπησε , όπως η μύγα το μέλι , χωρίς να κάνει το κόπο να σκεφτεί σε ποιούς απευθύνονταν ο Παπούλης , ειδικά με τη τρίτη παράγραφο. Θα το θεωρήσω αβλεψία υπό το κράτος περιστασιακής σύγχυσης και τίποτε περισσότερο.

    Να δηλώσω εδώ ότι , επειδή τη γνωρίζω προσωπικά , δεν υπάρχει αμφισβήτηση για τη τιμιότητα , την ειλικρίνεια και τη γνησιότητα των προθέσεων της , όσο τουλάχιστον με αφορά. Της χρωστώ πολλά ( ακόμα και ένα πρόσφατο πλουσιοπάροχο δείπνο ) γι αυτό στην ευθεία προσωπική επίθεση που δέχτηκα από μέρους της και εδώ και στο μπλογκ μου απαντώ με αυτό το “χαλαρό” τρόπο.

    Αλλά για να γυρίσουμε στο γενικό , αφού οι αερομαχίες μεταξύ σχολιαστών δεν έχουν αξία χρήσης :

    Ένα πράγμα όμως μου είναι σαφές : η ( σκορδο ) καΐλα των καθεστωτικών για τις καταστροφές και το πλιάτσικο είναι η κουρελού με την οποία προσπαθούν ΑΚΟΜΑ να σκεπάσουν τη γύμνια τους , και για όποιον βίωσε τα αντιπροχθεσινά γεγονότα από κοντά δεν υπάρχει έδαφος για αμφιβολία 😉 Για όσους δεν τα βίωσαν υπάρχει ακόμα το περιθώριο να προσπαθήσουν να βολευτούν και αυτοί υπό τη σκέπη της ανωτέρω κουρελούς. 😉 🙂 »

    Γνωρίζοντας επομένως εκ πείρας τα «αδιαμεσολάβητα» σκέψου μόνη σου αν υπήρχε περίπτωση να απευθύνομαι σε σένα με το δικό μου αρχικό και επίμαχο σχόλιο στο οποίο τσίμπησες και μου απάντησες προσωπικά και το αναδημοσιεύω και αυτό εδώ :

    » Ώστε τελικά Νικοκύρη μου δεν κάηκεν ο ιστορικός σινεμάς …! Ορέα

    Τώρα μπορώ να απολαύσω ήσυχος τη προσωπική μου εξαθλίωση . Ο εθνικός μας πολιτισμός σώθηκε αν και πλέον ελάχιστοι θα μπορούν να τον απολαύσουν 😉 🙂

    Αναρωτιέμαι Νικοκύρη πόσο λίπος έχει ακόμα αυτή η κοινωνία και τα μυαλά ορισμένων , ώστε να θεωρούν ότι το κύριο γεγονός της προχθεσινής νύχτας ήταν οι φωτιές , οι κουκούλες και το πλιάτσικο . Το ατύχημα είναι ότι όσο περισσότερο αυτοί θα “γαργαλιούνται” με τέτοια μορμολύκεια , τόσο περισσότερους και σκληρότερους φόρους θα τους βάζει ο Μπένυ 🙂 🙂 »

    Κατά τα λοιπά η όποια παραπέρα απάντηση η απόφαση σου είναι καλοδεχούμενη… 😉

    Τώρα για τα «διαφορετικά μέτρα και σταθμά» που τάχα μου εφαρμόζω σε αυτό το ιστολόγιο , σκέψου ποιός άρχισε το «παίγνιο» με τα βιντεάκια . Αλλά ο άνθρωπος είναι αμετανόητος όπως μπορείς να δεις ακριβώς από πάνω . …..

  54. Ο/Η papoylis λέει:

    Νοσφεράτε :

    Απάντηση κατά τα αριθμημένα σημεία :

    1) Πέραν του γεγονότος ότι στο ιστολόγιο μου θα μιλάω και θα σχολιάζω γιά ό, τι γουστάρω να παρατηρήσω ότι ΔΕΝ αντιλαμβάνομαι αυτή σου την αντίδραση. Προφανώς παράγεται από ζητήματα τα οποία ούτε με ενδιαφέρουν , ούτε γνωρίζω , ούτε θα ήθελα να σχολιάσω. πρόκειται για σκέτο παραλογισμό

    2) Επιμένω και ας μη μου «πάνε»

    3) Ορέα

    4) Μάθημα ϊστορία» πήγαινε να κάνεις αλλού αν θέλεις και σκέψου ποιός και πως σήμερα είναι «δοτός» πρωθυπουργός και με τις πλάτες ποιών για να δέσει η αναλογία.

    ——————————————-

    για το επέκεινα των παυλώνε … 🙂

    επειδή ΠΟΤΕ δεν ήρθα στο τσαρδί σου για να σου κάνω παρατηρήσεις σχετικά με το πως φέρεσαι στο ιστολόγιο σου και στους εκεί σχολιαστές θα θεωρήσω τους «όρους» που μου βάζεις ως «τζάμπα μαγκιά» . Όταν θα ξύνεσαι εδώ στη γκλίτσα μου θα τα ακούς , όταν υπερβαίνεις αυτά που θεωρώ εγώ ως αποδεκτά θα τρως μπαλτά . Αν κάνεις βαρύ παράπτωμα θα πας ( ΟΡΙΣΤΙΚΑ ) στο κάλαθο των αχρήστων . Αλλά «όρους» για το πως θα συμπεριφέρομαι εγώ στο μπλογκ μου μη διανοείσαι ότι θα μου βάλεις. Είναι προφανές ότι αυτό ισχύει για κάθε ξεχωριστό εδώ σχολιαστή . Άλλωστε δεν μείναμε και πολλοί 🙂

  55. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνώστα

    θα περιμένω υπομονετικά , μετά την έξοδο σου , να μου εξηγήσεις τι υπονοεί ο Ποιητής Καργούδης . 🙂

  56. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    απαντω μονο στο
    4) Μάθημα ϊστορία” πήγαινε να κάνεις αλλού αν θέλεις και σκέψου ποιός και πως σήμερα είναι “δοτός” πρωθυπουργός και με τις πλάτες ποιών για να δέσει η αναλογία.
    Δεν σου κανα μαθημα ιστοριας Σουπα οτι για καθε νοημονα οταν μιλάμε για Βαιμάρη το μυαλό ολων ( η σχεδόν ) παει στη Γερμανια του Μεσοπολέμου και οχι στην Ελλάδα του 36..

    ——————————————————————————-
    Ορους για το πώς θα συμπεριφερεσαι στο στολογιο σου φυσικά δεν μπορω να σου βαλω .. Ορους για το πώς θα συμπεριφερεσαι σε μένα αν θες να υπάρξει μια οποια δηποτε σχεση μπορω.
    Και εννοώ τους εν γενει αποδεκτους κανονες της ευγενειας και αμοιβαιας αξιοπρεπειας. Ανδεν
    Αν θελεις να ειμαστε διαδικτυακοι φιλοι φερσου απεναντι μου αναλογα

    καταλαβαινεις την διαφορά

    φυσικά δενμπορω να κανω τιποτε . Οσο προβσαλλεις , λές πραγματα που δεν στεκουν για μένα , αναφερεσια σε ..Πασχους και σε φουσκες και οσο μπορω – και δεν με κοβεις – θα απαντω.. Αν νομζεις οτι ετσι μ’ ε απαξιωνεις εχε την εντυπωση αυτή .Θες να ριξεις μπαλτά ριξε .. Ελευθερος εισαι ..

  57. Ο/Η papoylis λέει:

    Που σε προσέβαλλα ορέ Βάμπιρα ;;;

    επειδή σε χαρακτήρισα «αμετανόητο» ;;;

  58. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Κοιτα παπουλη.. Απο τον καιρο της Καλυβας μου ησουν ακρως συμπαθής . Τρια προσωπα συμπαθησα(ακρως εκει εκει μέσα )Τη Κυρια με την Σκουπα , Τον Θειο Ισιδωρα και σενα .
    Ακομα και τωρα – 4- 5 χρόνια μετα αυτές οι πρωτες συμπαθειες παραμένουν.. Ειναι οι πρωτες εντυπώσεις ..

    Με σενα κρατησα – ετσι νομιζα – μεχριπροσφατα μια – ανεξαρτητως διακυμανσεων- ισυρη διαδικτυακή φιλια …
    Λέω Νομιζα γιατι τον τελυταιο καιρο αυτη μου η εντυπωση νιωθω να διαψευδεται σφοδρα

    – Τοτελευταιο σου σχόλιο – οπως και πολλά αλλα το τελευταιο διαστημα με μπερδευει ακομα περισσοτερο
    και Λέω : Ειτε α) ο Παπουλης πραγματι υφισταται μια ισχυρη συγκινιση – ισως αποοσα συμβαινουν εκει κατω οποτε αυτά που λέει- και που μου λεει – δεν πρπει να παιρνονται τοις μετρητοις και μαλλον πρπει να περιμένω να ηρεμήσει και να τα ξανακοιταξει με την ησυχια του και με την ηρεμια του
    β) Ειτε- για να το πώ ευγενικά – ολες ου οι εντυπώσεις για αυτόν ητανε λάθος εδώ και τεσσερ α χρόνια οποτε πραγματι ειμαι μ#@@@κας που προσπαθώ με διαφορους τροπους να ξαναβρω μια στοιχειωδη επαφη μαζι του (ετσω και με αποτυχημενους τροπους οπως τα εν λόγω βιντεακια που τα βρηκες ..συγκαλυμενα ειρωνικά»
    οποτε στη β’ περιπτωση ας παει στοκαλό και δεν ειναι το πρωτο λαθος που εκανα στη ζωή και στο διαδικτυο και προφανώς ουτε το τελευταιο
    —–
    κατα τλλα το »Που σε προσέβαλλα ορέ Βάμπιρα ;;;επειδή σε χαρακτήρισα “αμετανόητο” ;;;»
    το αφηνω ασχολιαστο ..Πραγματι δεν εχω να πώ επ αυτου τιποτε περα απο οσα ηδη ειπα στο α και στο β.

  59. Ο/Η Left G700 λέει:

    Σε ό,τι μας αφορά να διευκρινίσουμε τα εξής:

    Τα βιντεάκια που ποστάραμε δεν ήταν ειρωνεία. Ήταν πολιτικά σχόλια διατυπωμένα με αιχμηρό τρόπο. Αν εκλαμβάνονται έτσι, ως ειρωνεία δηλαδή, είναι γιατί οι σχολιαστές τις απόψεις των οποίων σχολιάσαμε (αντίστοιχα με τα βιντεάκια: περισσότερη Ευρώπη το 1ο και εθνική ενότητα το 2ο) δεν επιθυμούν να έχουν παρτίδες μ’ εμάς. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή δεν είχαν αντίρρηση[***] να έχουν παρτίδες μ’ εμάς, θα τα θεωρούσαν πειρακτικές διαφωνίες, κάτι που είναι μέσα στο πνεύμα τού παρόντος ιστολογίου. Το πρόβλημα επομένως είναι στο πώς μας βλέπουν. Ανάλογα με το πώς μας βλέπουν, χαρακτήρισαν τα σχόλια και ερμήνευσαν τις προθέσεις μας. Αναφαίρετο μεν δημοκρατικό δικαίωμα να μας βλέπουν όπως νομίζουν, αυταπόδεικτο δε αξίωμα ότι δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό αυτό που νομίζουν να ταυτίζεται με την πραγματικότητα.

    [***] Να διευκρινίσουμε εδώ ότι, αν η σχολιαστική ‘‘κατάσταση’’ ήταν πιο ομαλή, θα σχολιάζαμε με λέξεις κι όχι με βιντεάκια, δεδομένου ότι τα θιγόμενα ζητήματα είναι σοβαρά. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι.

  60. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Παπούλη, δεν ξέρω τι υπονοεί ο ποιητής Καργούδης , διότι αυτός εκφράζεται ποιητικά και εγώ είμαι του εικαστικού, απλώς πάλθηκαν οι ευαίσθητές μας ..χορδές από τις ίδιες προσλαμβάνουσες (εκ του σχολίου σου ..ορμόμενες).
    Άρα εγώ θα το αποδώσω εικαστικώς και ο Βαγγέλης εδώ είναι να το αποδώσει έμμετρα, το αν θα αποκλίνουν ή θα συγκλίνουν οι αποδόσεις μας θα δούμε (μην τον πάρω και στο λαιμό μου τον άνθρωπο).

    Κάνεις μια ανάλυση περί Εμφυλίου (μη Εμφυλίου) και το αντιπαραθέτεις με αυτά που λες για ασσύμετρο πόλεμο κλπ.
    Το θέμα είναι ΕΣΥ (όποιος το πραγματέυεται) τι λες για αυτά.
    Είναι μοιραίο;; Να το βοηθήσουμε;; Να προσπαθήσουμε να το αποτρέψουμε;; Έχει καμιά σημασία για το μετά;;
    Δηλαδή μου μοιάζει λίγο παράξενο να κάνεις ανάλυση των αιτιών που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, να ξεπερνάς το ότι οδηγούν ακόμη, δηλαδή εξελίσσεται το πράμα και μετά να τοποθετείσαι για «μετά την καταστροφή».
    Επιπλέον θεωρείς ότι όποιος αναφέρεται σε αυτό, επισείει μπαμπούλες και ακολούθως τα χώνεις και στο σύστημα που δεν αφήνει να εκφρασθεί η αντίθεση του κόσμου μαζί του, διότι , λες, κάνει ψυχολογικούς εκβιασμούς.
    Φυσικά δεν φείδεσαι χαρακτηρισμών αν κάποιος μιλήσει για τον κίνδυνο αυτόν, αφού δίκασες και προθέσεις (παπαγαλάκια, ζαλισμένοι, πεπλανημένοι κλπ).
    Μάλιστα!!.

    Η δική μου η θέση είναι παραπάνω και θάθελα μια απάντηση επί της ουσίας, ειδικά στα ερωτήματα προς το Νίκο από πού αντλεί κάποιος το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τους αδικημένους και αν αυτή η εντολή είναι λευκή επιταγή ως προς τις μεθόδους προώθησης των ..υποθέσεών τους.
    Επίσης αν είναι ορθό να θεωρεί κάποιος τους ..εκπροσωπημένους ως στρατιώτες (ήτοι αναλώσιμους) διότι είπαμε, στον πόλεμο κυριαρχούν κάποιες ιδιαιτερότητες ως προς την έκφραση ..αρετών.
    Φυσικά ο κατέχων την αλήθεια και το χρίσμα-πρόσταγμα (στον πόλεμο πάντα) δεν είναι υπεύθυνος για τις απώλειες, αλλά για την έκβαση, αν είναι νικηφόρα.
    Τα άλλα είναι μέρος της δουλειάς.

    Θα ήθελα επίσης μια απάντηση για το αν οι εκπροσωπημένοι είναι ανεύθυνοι ή ηλίθιοι.
    Διότι μόνο σε αυτούς, καθώς και στα (πολύ) μικρά παιδιά βρίσκεις τα πάντα δικαιολογημένα (όχι αιτιολογημένα), λες πάντα ναι και αποφεύγεις να τους θέσεις εμπρός στις ευθύνες που συνεπάγεται η κάθε πράξη και ατομικά και συλλογικά.

    Επίσης, θέλω να σου πω ότι δεν επισείω τον Γιάννη Μανώλη ή τον Π.Καμμένο ως Μπαμπούλα, διότι δεν τους βλέπω έτσι.
    Ο Μίκης με το Γλέζο είναι πολύ πιο συνεπείς σε αυτό που λένε, αν παρατηρήσεις 😉
    Αυτό που είπα είναι ότι εμφανίσθηκε ένα σχήμα από το Νίκο (και μάλλον συμφωνείς) ότι έχουμε πόλεμο και ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ να συγκροτήσουμε τη στρατιά που θα αντιμετωπίσει τους άλλους (τοκιστές κλπ).
    Και όχι απλώς ανάγκη (αυτό να το συζητήσουμε). Κάθε στάση ή άποψη για το συγκεκριμένο θα απολογίζεται με βάση αυτό (τη σύρραξη) δηλαδή κάτι σε όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός πούλεγε και ο ..τζούνιορ.
    Ε!! του είπα ότι από τη μια εμφανίζει τις προδιαγραφές του Μετώπου ανοιχτές (περίπου Παλαϊκό Μέτωπο και όλοι οι καλοί χωράνε) και από την άλλη αποκλείει πολλούς που συντάσσονται με τους στόχους του.
    Ποιο είναι το κριτήριο;; Ιδεολογικό (δηλαδή οι προδιαγραφές για τους συμμετέχοντες είναι κλειστές, αφού πρέπει νάναι Αριστεροί και μάλιστα όχι ..γιαλαντζί σαν τη ΔΗΜΑΡ, αλλά της ..Αντικαπιταλιστικής άντε να χωρούν και μερικά πρόσωπα-όχι κόμματα).

    Παρακάτω λες ότι πριν από κανα δυο χρόνια πίστευες ότι η λύση είναι …αντάρτικο, αλλά τώρα στριμώξαν τα πράγματα και δεν είναι εφικτό.
    Ξέρω γω ορέ Παπούλη;;

    Τέλος 2 λόγια για τη θέση μου , μια και μου ζητήθηκε!! (Νίκο κάποια από τα παραπάνω σε αφορούν, επιφυλάσσομαι όμως για πιο συγκεκριμένα).
    Δεν συνηθίζω να κάνω δηλώσεις, αλλά πληροφοριακά, δεν είμαι ούτε με τους τοκιστές, ούτε με το μνημόνιο (εξαποανέκαθεν) και δεν ζορίζομαι στο θέμα 😉 .
    Από τότε που γνωριστήκαμε με τον Παπούλη, εν Καλύβει, λέω το εξής απλό.
    Για να κερδίσει κάποιος στην διεκδίκησή του πρέπει να είναι νηφάλιος και ψύχραιμος. Αν δεν είναι, στην καλύτερη περίπτωση είναι θύμα που θα φάει το κεφάλι του (αν δεν το φάει καλό είναι να παίξει και κανα λότο).
    Η Κοινωνία που θέλω είναι κοινωνία με ελεύθερους και ευτυχισμένους (άντε χαρούμενους) ανθρώπους και για να διεκδικηθεί κάτι τέτοιο πρέπει κατά τη διεκδίκηση να έχουν συνείδηση το τι διεκδικούν.
    Ο ..Λαός όταν βγαίνει στους δρόμους βγαίνει για να ζητήσει ή να επιβάλλει κάτι.
    ΑΝ βγαίνει για να ξεσπάσει ή να τιμωρήσει, απλώς θα κάνει ζημιά στον εαυτό του, εν προκειμένω περιέγραψα τις συγκλίσεις αυτών των απόψεων με όσους θέλουν διαχείριση «σιδερένιου χεριού» και αν σας φαίνεται παράδοξο αυτό που λέω γιατί το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ μιλάει για δράση προβοκατόρων;;. Αν και πόσο δίκιο έχουν άλλο θέμα.

    Η λογική πάμε να ξεκινήσουμε και μετά βλέπουμε, διανθισμένη με εξυπνάδες του είδους «μα καλά πρέπει να είναι πλήρως συγκροτημένη;;, μη γινόμεθα και τελειομανείς», αγαπητοί φίλοι είναι αλλαγή γηπέδου για να αποφύγουμε την οποιαδήποτε συζήτηση που ..ενσπείρει αμφιβολίες.
    Εγώ όμως πιστεύω ότι τα όπλα της κριτικής δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την κριτική των όπλων που έλεγε και ο ..Βενιζέλος 🙂

  61. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Αγαπητή μου Μπέρνυ
    δεν είχες μια καλή μέρα σήμερα ,ελπίζω μόνο …ιστολογικά,όχι τόσο άσχημη όμως όσο άφησες τον εαυτό σου να πιστέψει ,έτσι δεν είναι τελικά;
    Έχεις την αγάπη όλων μας εδώ μέσα προεξάρχοντος του Παπούλη και δεν θα το αμφισβητήσει κανείς αυτό,είναι καρατσεκαρισμένο και εμφανέστατο νομίζω και εντελώς άσχετο με τις διαφωνίες μας!
    Καταλαβαίνω πως, παρά τις θεωρίες του …Νοσφεράτου,επειδή το ίδιο συμβαίνει και με μένα ,ζεις την διαδικτυακή σου επαφή χωρίς να μεσολαβεί καμιά περσόνα γι αυτήν, οπότε το βρίσκω φυσικό να επηρεάζεσαι έντονα παρά το γεγονός πως είσαι …παλιά και έμπειρη στο παιχνίδι! 😉
    Τα …γερόντια …συζητάνε καταδικασμένοι να βρουν το σημείο επαφής,οι προθέσεις τους είναι ολοφάνερες και είναι καλές ,άρα δεν …σκοτιζόμαστε γι αυτούς άλλο! 🙂
    Τον …πόλεμο θα τον αφήσουμε έξω από μας ,εμείς μόνο θα …πλακωνόμαστε αγρίως (με τα ….μαξιλάρια) ,θα το καταλάβουν (το ξέρουν δα) και οι νεότεροι! 😉

    Μπέρνυ , όπως λέει και μια αγαπημένη (μου) ψυχή, σε πείσμα των άγριων καιρών εμείς όχι μόνο θα επιβιώσουμε αλλά θα είμαστε και καλά. Γιατί έχουμε ο ένας τον άλλο. 😉

    Αύριο, μια …καλύτερη μέρα για όλους μας!

  62. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Αναγνώστη
    τις δικές σου αμφιβολίες δεν θα τις …μεταφέρεις σ εμάς! 😉
    Καλή …προσπάθεια ,όπως είδα διαγωνίως !
    Κούρεμα ,ξύρισμα, σπέσιαλ περιποίηση ,…αύριο! 🙂 🙂

  63. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    κι εδω να πώ Ανγνωστη μ’αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι και γραφεις ..Μακαρι να μπορουσα κι εγω να γραψω ετσι .. ( οσο για τν συνεταιρισμό ισως ποτέ δεν ειναι αργά ..)

  64. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    κι επειδή μεπιασαν οι ευγνωμσυνες να πώ οτι οφελω στην Μπερνιδα ενα μεγαλο ευαχριστω

  65. Ο/Η Τίμιος λέει:

    ..Όποιος δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της διαδήλωσης που διοργανώνει οφείλει να συνεργάζεται με την αστυνομία και να της ζητά, με αποζημίωση, πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Άλλως, για κάθε ζημιά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη αποζημίωσης.
    http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4695006

    Τίμια πράματα.

  66. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович Павлов,

    Υπόγραψε μωρέ κι εσύ! Τι σου ζητάνε; Ψυχή;

  67. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνωστα

    ….επειδη αυτη τη στιγμη βρισκομαι σε δουλεια μπροστα σε ενα μακ που μου τη δινει απαντηση στο πραγματι αξιολογο σχολιο σου αργα το βραδυ η αυριο

    Νοσφη

    εισαι ελευθερος να διαλεξεις μεταξυ των α και β οτι σε βολευει , αλλα πρωτα ριξε μια ματια στο καθρεφτη

  68. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    »Νοσφη

    εισαι ελευθερος να διαλεξεις μεταξυ των α και β οτι σε βολευει , αλλα πρωτα ριξε μια ματια στο καθρεφτη»
    ——————————————-

    παπουλη φυσικά και ειμαι ελευθερος αλλά ετσι οπως το γραφεις -και αυτό- υπαγορευεις και την απαντηση…
    Φυσικά ολοι χρειαζομαστε καθρεφτη.

    Οπως εγραφα και πολύ παλιοτερα στην Καλυβα -σε μια αναλογη συζτηση, δυστυχώς στην Ελλάς τα τελευταια χρόνια εχουμε συνηθισει στην

    Κουλτουρα της Ατακας ..

    Ικανοποιει το ναρκισσισμό μας ,και την ματαιοδοξια

    ‘ειμαι και ο πρωτος » τον εσκισα» κλπ ..

    Φυσικά τοτε κανεις δεν καταλαβε οτι αυτο μας αφορά ολους ..Ολοι νομιζαν οτι αφορουσε ..τον αλλο .

    Απο τοτε περασαν πεντε χρονια περιπου , ηρθανε τα πάνω κατω , κοντευουμε να γινουμε Σομαλία
    αλλά η Κουλτουρα της ατακας Παντα η ιδια .
    Γιατι κανενας δεν κοιτα στον δικο του καθρεφτη .. παντα ζηταμε απο τον αλλο να κοιταχτει ..

  69. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Όχι ρε γμτο έχασα ένα τεράστιο σεντόνι που απαντούσα στον Αναγνώστη πριν πατήσω αποστολή ! Επειδή τα νεύρα μου είναι τέτοια τώρα που κινδυνεύω να σπάσω το λάπτοπ λέω μόνο πως Αναγνώστη δυστυχώς η προσπάθεια σου παρέμεινε απλώς προσπάθεια χωρίς ουσιαστικά θέση και αντιπρόταση παρά μόνο γκρίνια και υπαινιγμούς!

  70. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Αυτά παθαίνει όποιος επανελέγχει αυτά που γράφει (άσε που μάλλον δίκαιη τιμωρία-θεία δίκη θάναι, γιατί ένας θεός ξέρει τι έγραφες και κυρίως τι σκέψεις για τους ..συνανθρώπους σου έκανες την ώρα που τάγραφες 🙂 ),

    Ενώ εγώ τα γράφω όπως τα νοιώθω, αξιοποιώντας την αρχική ορμή, σαν τους αντικαπιταλιστές όταν πάνε στον πόλεμο με τους οίκους και τους εκπρόσωπούς τους ένα πράμα (χο χο χο ) και όπως είδες δεν χάνω ..καθόλου (εννοώ τίποτα από αφτα που έγραψα, μη πάει το μυαλό σου αλλού, γιατί αν με τις πρότερες σκέψεις σου έχασες το κείμενο, τώρα θα την πάθεις σαν τον Ιστολόγο με τα ..μακ)

    Α μια και είπα ότι δεν το ξανακοίταξα, στο προηγούμενο (εμβριθές, αλλά και δυσκολοαπάντητο) σχόλιό μου χρησιμοποίησα τον όρο εξυπνάδες για αυτά που μου λέγατε ότι ψάχνω ολοκληρωμένες προτάσεις.
    Εννοούσα πολυχρησιμοποιημένα κλισέ, συνδικαλιστικού τύπου. Ο όρος που χρησιμοποίησα είναι αρνητικά φορτισμένος και οφείλω να πω ότι δεν με εκφράζει έτσι όπως φαίνεται τώρα που το ξαναδιάβασα.
    Αν το είχα ξαναχτενίσει θα είχα προβεί άμεσα σε ορθή επανάληψη (διόρθωση, ήμαρτον Μπέρνυ), αλλά προκειμένου να μπλέξω σαν κατι άλλους με τα μακ και να με πάρετε φαλάγγι ότι μιλούσα μη ..ακουόμενος, συμπαθάτε με έστω και τώρα (μια μέρα μετά).
    Τα λοιπά ..ισχύουν και γενικώς και όπως έλεγε και ο ..Βενιζέλος dulce bellum inexpertis 😉

  71. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    αναγνωστη ( και ελπίζω συν εταιρε) παρατηρω στα σχόλια σου ενα Γνησιο χιουμορ , επαμφοτεριζον ..αυστοσαρκαστικο και ταυτοχρονα εξυπνο και πνευματωδες με αυθεντική φιλοσοφική ειρωνια .. Κατι τετοια που βλέπω στα σχόλια σου με κανουν να επιμενω σε μια αναγκη συνεργασιας η οποια θα καταστη επωφελής για αμφοτερες τις πλευρες

  72. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Νοσφεράτε, όταν πριν από 1,5 χρόνο ..συγκροτήσαμε τη συνεταιρική μας σχέση με ξεκάθαρους εμπορικούς , αλλά και επιχειρησιακούς (έτσι λέμε τα επιχειρηματικά για να μην αγριέβονται οι άλλοι και μας ..ματιάσουνε) στόχους, το πράξαμε με στρατηγική προοπτική και όχι βέβαια για μια συγκυρία.
    Το ότι αναρωτάσαι δια την ισχύ της μεταξύ μας Συμβάσεως (γράφεις «ελπίζω» κλπ) έχει να κάνει με το ότι όταν σου έλεγα (τότες) να ακολουθήσουμε τους κανόνες του υγιειούς φιλελευθερισμού και της Αγοράς γενικότερα (ήτοι να ..απεικονίσουμε-αποτυπώσουμε και θεσμικώς την πίστη μας στο σεβασμό των συναλλακτικών ηθών) μου σφύραγες με τις ..Δημοτικές Εκλογές (να πείσεις τον Ιστολόγο και άλλες παρεπιδημούσες να βγάλουν προοδευτικούς Δημάρχους και Αιρετούς Περιφερειάρχες στους τόπους ..εγγραφής τους) και πολιορκούσες με ποιήματα την Μπέρνη, την Ένη και την Προγιαγιά, διαγκωνιζόμενος με άλλους ευαίσθητους ποιητές για το ποιος τις θαβμάζει περισσότερο.
    Διότι εγώ είχα πει το απλό, να καταθέσεις μετρητοίς την αναλογία σου στο μετοχικό Κεφάλαιο και με αυτόν τον τρόπο οι Μέτοχοι δεσμεύονται για την προσπάθεια, αλλιώς ενίοτε γίνονται ζωηροί (ανοίγουν παραμάγαζα και τέτοια ..ανέντιμα, συναλλακτικώς αν το δούμε).
    Τότες λοιπόν , με την αρωγή ..αίτινων που ενεμφανίσθησαν ως ..τριτεγγυήτριες (Συμβαιολογραφικώς αν το δούμε) εγγυήθηκες προφορικά την προσήλωσή σου στους Σκοπούς και τις Επιδιώξεις , αποφεύγοντας την άμεση καταβολή των μετρητών (σε μένα) , λέγοντας ότι είναι κατα(βε)βλημένα εις χείραν τρίτων.

    Εγώ αντιθέτως έβαλα ένα σκασμό χρεωγράφων (σε μορφή excell) για να στηρίξω την επιχειρησιακή (είπαμε) προσπάθεια.
    Ποιος στηρίζει την Προσπάθεια και διατί ο Έταιρος αναρωτάται, ..αναρωτιέμαι.

    Ας αφήσουμε όμως αυτά τα εσωστρεφή.
    Στην παρούσα συγκυρία και ειδικά τώρα που λείπουν (προσώρας ελπίζω 😉 ) ..αίτινες και υπάρχουν ελπίδες να συγκεντρωθείς στην Εμπορική Πολιτική, πρέπει να αποφεύγουμε τους μεταξύ μας θαβμασμούς , διότι υπάρχει περίπτωση να νομίζουν οι άλλοι ότι τους την έχουμε στημένη να τους μαδήσουμε (ξέρεις όπως με τον Παπά).
    Αντιθέτως πρέπει να διατηρήσουμε χαμηλούς τόνους και να εξακολουθήσουμε
    τα εμπορικά ακτίφ, όπως τον τελευτάιο καιρό.
    Δηλαδή μόλις δω ότι ο άλλος ασχολέιται με τα μακ (λέω να του βάλω ιδέες και με τα Λίνουξ, συνήθως πιάνει και εκεί ..θάχει να ασχολείται και με εγγυημένα αποτελέσματα), θα συνεχίσω να έρχομαι (νύκτωρ!!) στην είσοδο της σπαμιέρας και θα τα συζητάμε, υπό την κάλυψη τραγουδιών για τον ανθρώπινο πόνο (μαζοχιστικά και έτσι).
    Σε αυτά βλέπεις ότι μπορεί να συμμετέχει και ο άλλος ποιητής και όσο απουσιάζουν οι ..τσούπρες δεν σας φοβάμαι εσάς και την τριμερή συνεργασία μας.
    Άμα με το καλό επανεμφανισθούν θα κάνουμε μικρές τροποποιήσεις και θα ..πορευτούμε αναλόγως 😉 🙂

  73. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Προσχώρησαν στη ΝΔ Βορίδης-Γεωργιάδης – «Με τη ΝΔ η Ελλάδα δε θα γίνει Συρία»

  74. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    » να έρχομαι (νύκτωρ!!) »
    Έτσι εξηγείται γιατί άλλα διαβάζεις και άλλα ..καταλαβαίνεις Αναγνώστα .Πότε επιτέλους θα κόψεις αυτές τις κακές συνήθειες (ποτά , τσιγάρα και ξενύχτια) και προπαντός θα πίνεις αρκετό …νερό πριν τις εξόδους σου, μένει προσφιλής πόθος για εμάς τους φίλους σου!
    Εγώ σου εξηγούσα , ενθυμούμενος τον Θουκυδίδη, τα αρνητικά του πολέμου και τι θα κάνουμε για να αποφύγουμε την Κλιμάκωση αναλύοντας το Σχέδιο και εσύ μου απαντάς με Λατινικά (σόρυ Μπέρνη) ρητά του …Βενιζέλου!
    Σε είχαμε εξπέρ περί τα κανονιστικά (συμβόλαια ,συμβάσεις κλπ) για τις …συνεργασίες αλλά εσύ επιμένεις να αγνοείς ..προκλητικά τις δυνατότητες των μερών να συνάψουν τοιούτες και μετά τις αναγκαίες δράσεις προώθησης και εμπορικές πράξεις (εκλογές,δημοψηφίσματα ) και τους επιμερισμούς …δαπανών (λογοδοσία ή απολογισμό το λένε;) για τους αποτυχημένους παρά τις σαφείς πρόνοιες που παρέχει ο ..εμπορικός κώδικας (σύνταγμα) !
    Όλα …προκαταβολή τα θέλεις ορέ Σάυλωκ των ..ιστολογίων;
    Μετά δεν ..καταλαβαίνω γιατί αντιπαθείς τόσο πολύ τον κυρ-Φώτη και δις τον ξεπέταξες από τον κατάλογο συνεργατών και αντιπροσώπων ,πόσες φορές είπαμε «τα προσωπικά δεν έχουν σχέση με τις δουλειές» ;
    Άσε που στερούμενος προφητικού ταλάντου όπως ο ομιλών (γράφων), θες να κόψουμε παρτίδες με τον πιθανότερο μελλοντικό ..πρωθυπουργό της χώρας!
    Σταματάω εδώ να αναφέρω τα …κατορθώματα σου γιατί όλοι θα νομίζουν πως σε …προωθώ χωρίς αρχές και για ίδιον όφελος! Εγώ είμαι ταγμένος μόνο στον αγώνα για το κοινό …καλό χωρίς καμία έστω και καθ υποψία πρόθεση ιδιοτελούς συμφέροντος! 😆
    Πάντως μετά τις τελευταίες …επιδόσεις σου αναλαμβάνω την υποχρέωση να καταθέσω εισήγηση όταν συνέλθουν (από τον πονοκέφαλο) σε ολομέλεια τα μέρη όπως προταθείς , με όλη την επισημότητα που αρμόζει σε ένα διακεκριμένο μέλος της τριμερούς κεντρικής επιτροπής ,για το επόμενο …Νομπέλ Ειρήνης! 😉 🙂

  75. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    θυμιζω οτι παραμενει ανοιχτη η προταση προς τον Αναγνωστη να αναλαβει το Μαντζμεντ Μαρκετικγκ – Ιντερναλ ντεκοραισιον-περσοναν μπανκινγκ του εναπομειναντος παραρτηματος του ΙΘΙ στην Σπηλια .. Ενται οι αποδοχες περικοπτονται (τελειως) λογω ελειψεις μετρητων αλλά θα δοθουν μετοχαι (αντις μισθου) του παραρτηματος του Ιδρυματος και οι Προοπτικές καριερας και ανελιξης ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ

  76. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Προσχώρησαν στη ΝΔ Βορίδης-Γεωργιάδης – «Με τη ΝΔ η Ελλάδα δε θα γίνει Συρία»

    φυσικά δεν θα γινει …Ασε που ο Αδωνις θα σταλει επειγοντως στην Κινα για να προωθησει τις εκει εξαγωγές πουλώτας Βιβλια .. Με δεκα κιλα βιβλια σε καθε Κινεζο το βγαλαμε το χρεος ..

  77. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    επισης ο Αδωνις μπορει να γινει και Κυβερνητικος εκπροσωπος οταν η Νου Δου παρει την κυβερνηση. Εχει τα προσοντα ..

  78. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Χο-χο-χο 😀 🙂 😀 🙂
    Λυγμ-λυγμ-λυγμ 😥 😥 😥 😥

    Να κλάψω ή να γελάσω ; Ιδού η απορία ! 😕 😕

    Το άρθρο του Γ. Βαρουφάκη με έφερε σ αυτήν την ερμαφρόδιτη κατάσταση! Από τα καλύτερα του, ίσως το καλύτερο μέχρι σήμερα :
    Φραγκφούρτη – Βερολίνο: 1Χ2

  79. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Κάποια μηχανή έχετε στήσει εσείς και μάλιστα ομού, είναι φως φανάρι , δεν μπορώ να το τεκμηριώσω περαιτέρω, αλλά και μόνο το γεγονός ότι στήσατε κουβέντα νύκτωρ (Μπέρνη κλίνονται τα ..επιρρήματα;;) εις τον αβλόγυρο της σπαμιέρας (και μάλιστα πολύ χαλαρούς σας βρίσκω ας όψονται τα μακ) αρκεί για να καταλάβω ότι κάτι παίζεται.
    Επειδή προσώρας πρέπει να ..χωνέψω το νερό που ήπια , θα σας καλυνη-χτίσω και ες άυριον τα σπουδαία.
    ΥΓ1 Αυτόν τον Βαρουφάκη γενικώς τον εκτιμούσα, δεν πιστεύω νάγινε και αυτός αντικαπιταλιστής και να βγήκε στη ρούγα με τίποτα κονσερβοκούτια!! Αύριο πρωί πρωί θα διαβάσω τι γράφει και θα σας δώσω αναλυτική ..ανάλυση, καθώς και οδηγίες.

  80. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Αναγνώστη , δεν θα βγούμε …έξω χωρίς οδηγίες ,μείνε ήσυχος ! Καληνύχτα και όνειρα γλυκά 🙂

  81. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Τώρα που είπα όνειρα…
    Αν είναι νάρθει , θε ναρθεί ,μα πάντως …πλησιάζει!

  82. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    δειτε στου Pοιδη την καταπληκτικά επιτυχημένη Φωτο Αδωνιδος ,Αντωνιου και Μακεως ..
    Εκπληκτκά χαμογελα, ματια πλανα ..
    ειδικά ο Αδωνιος θυμιζει εκεινητην ταινια: Η Αλικη στο ΝΑΥΤΙΚΌ

  83. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνώστα

    στο μακροσκελέστατο δικό σου σχόλιο 16 / 02 / 2012 των 12:50 επιχειρώ εδώ να απαντήσω

    Πρώτα να πω ότι τα περί Εμφυλίου δεν τα λέω εγώ , αλλά τα σερβίρουν ωμά ή κακομαγειρεμένα οι καθεστωτικοί παπαγάλοι στα κανάλια και τα έντυπα. Διαπιστωτικά μόνο σχολιάζω επί του ζητήματος.

    και τα ερωτήματα που θέτω είναι απλά :

    Υπάρχει πόλεμος σήμερα;;; : Με την κατά Κλαούζεβιτς έννοια όχι ακόμα . Αλλά προφανώς πόλεμος κατά της κοινωνίας , των πολιτών και της χώρας υφίσταται.

    Είναι ή μπορεί να εξελιχθεί αυτός ο «πόλεμος» σε Εμφύλιο ;;;; : Όχι κατά τη ταπεινή μου γνώμη γιατί δεν υπάρχει συγκροτημένος πάνω σε κοινωνική βάση ευρεία ο ένας από τους δύο πόλους. Όσο ακόμα ο Αντωνάκης κράδαινε το πλαστικό του ξιφίδιο έναντι του μνημονίου , μετείχε απλά στη κυβέρνηση τραπεζιτών και δεν εκαλείτο να βάλει «πλάτη» , να πει το μέγα ΝΑΙ , να κάνει διαγραφές , να εντάξει στο ρημάδι του το τσεκουράτο και το βιβλιοπούλη και εν γένει να γυρίσει τη πλάτη στη κοινωνία , υπήρχε ίσως το έδαφος για τη συγκρότηση ενός πόλου ισχυρού κοινωνικά , με εμπιστοσύνη και προσδοκία ( βασικά προαπαιτούμενα ) ώστε να διεκδικηθεί η εξουσία και να έχουμε έναν ισχυρό επόμενο πρωθυπουργό. Πάνω σε μια τέτοια βάση θα μπορούσε να υπάρχει ο αντίθετος πόλος για να στηριχτεί η έννοια του Εμφύλιου. Αλλά η σημερινή κατάσταση δεν έχει ομοιότητες με το 44. Δεν υπάρχουν έξωθεν φίλοι , δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και προσδοκία , παρά μόνο κατοχή και προτεκτοράτο. Οι μόνοι που θα συμμαχήσουν με τους προτέκτορες θα είναι μέρος της τρέχουσας ( και παραδοσιακής ) πολιτικής ιντελλιγκέντσιας και κάποια συμφέροντα . και ελλείψει Βαν Φλήτ και σχεδίου Μάρσαλ που μοιράζανε φράγκα ( ντάλλαρς ) αβέρτα πάγκα , επανάληψη της τότε ιστορίας τη βλέπω χλωμή.

    Υπάρχει σήμερα πολιτικό πρόβλημα στη χώρα μας ;;; : Προφανώς υπάρχει τεράστια , μοναδική σε μέγεθος και ένταση από τη μεταπολίτευση και μετά , αναντιστοιχία λαϊκής βούλησης και εφαρμοζόμενης πολιτικής , χάσμα μεταξύ κυνοβολευτικής εκπροσώπησης και λαϊκής εντολής . Επίσης δεν υπάρχει πλέον καμμία εμπιστοσύνη στο τρέχον πολιτικό σύστημα , τους βασικούς θεσμούς και το κράτος , τους «συμμάχους» και «εταίρους» μας. Οι προσδοκίες αγγίζουν ένα ναδίρ που συνεχώς καταβυθίζεται. Η βίαια εσωτερική υποτίμηση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι τιμές δεν υποχωρούν ( και παρά τη σαφή πλέον επενέργεια του νόμου του Λάφφερ στα φορολ. έσοδα παραμένουν στα ύψη οι φορολ. συντελεστές ) δημιουργούν ένα εκρηκτικό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Το μόνο που προσμένουμε ( αδίκως ) είναι να δούμε επιτέλους το «πάτο» του βαρελιού . όσο μας ξεσκίζουν το «πάτο». Ουδείς από τους διαχρονικά ενόχους και υπευθύνους τη πλήρωσε , ακόμα και ο …Τσουκάτος κυκλοφορεί ελέυθερος και η αυστηρότητα του κράτους εξαντλείται στη βραχύχρονη προφυλάκιση του Λάκη Γαβαλά.

    Πως μπορεί να αποφύγει κατά το δυνατόν ο κοσμάκης την εξαθλίωση του ;;; : με αλληλεγγύη ( όσο ακόμα αυτή είναι δυνατή ) και «ανταρτοπόλεμο» . Διαδικασίες έξω από την επίσημη οικονομία , η μέθοδος του «λάθε βιώσας» , η παραοικονομία και εν γένει η διαβίωση στα όρια του συστήματος. Η καταφυγή ( συχνά αναγκαστική ) σε ενέργειες πέραν των πλαισίων του νόμου δείχνει ήδη μια διέξοδος και μάλιστα από ανθρώπους που πριν λίγα χρόνια δεν θα μπορούσαν ούτε να το διανοηθούν. Όταν ο κοινωνικός ιστός δέχεται τέτοιας έντασης συνεχή χτυπήματα , ενώ η πολιτική εξουσία περί άλλα τυρβάζει επισείωντας το κίνδυνο της «χρεωκοπίας» σε κάθε επόμενη ευκαιρία , «λειτουργεί» σαν να ήρθε ήδη το «φινάλε»

    Όλα αυτά Αναγνώστα μου είναι διαπιστωτικά και πολλά από αυτά όπως γνωρίζεις τα έχω προειπεί εδώ και πολύ καιρό.

    Η πιό καίρια ερώτηση που μου κάνεις είναι η εξής :

    «Το θέμα είναι ΕΣΥ (όποιος το πραγματέυεται) τι λες για αυτά.
    Είναι μοιραίο;; Να το βοηθήσουμε;; Να προσπαθήσουμε να το αποτρέψουμε;; Έχει καμιά σημασία για το μετά;;»

    σε αυτό απάντηση σε λίγο

  84. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    παπουλη ειπες:
    »Όσο ακόμα ο Αντωνάκης κράδαινε το πλαστικό του ξιφίδιο έναντι του μνημονίου , μετείχε απλά στη κυβέρνηση τραπεζιτών και δεν εκαλείτο να βάλει “πλάτη” , να πει το μέγα ΝΑΙ , να κάνει διαγραφές , να εντάξει στο ρημάδι του το τσεκουράτο και το βιβλιοπούλη και εν γένει να γυρίσει τη πλάτη στη κοινωνία , υπήρχε ίσως το έδαφος για τη συγκρότηση ενός πόλου ισχυρού κοινωνικά , με εμπιστοσύνη και προσδοκία ( βασικά προαπαιτούμενα ) ώστε να διεκδικηθεί η εξουσία και να έχουμε έναν ισχυρό επόμενο πρωθυπουργό. »
    Ποιος θα ηταν ο »επομενος ισχυρό πρωθυπουργός »; Και ποιος μπορουσε να εχει εμπιστοσύνη και προσδοκία » ;

  85. Ο/Η papoylis λέει:

    Διάβασε με προσοχή τι λέω ορέ Βάμπιρα :

    Ο Αντωνάκης ΘΑ ήταν ο επόμενος ισχυρός πρωθυπουργός ( ή τουλάχιστον έτσι το φαντασιωνόταν ο ίδιος και ένα μέρος της κοινωνίας ) . Αλλά μετά τα πρόσφατα ορέα του κατορθώματα και αυτή η ελπίς του «Εθνους» εξέλιπε 🙂

    Αλλά άσε με σε παρακαλώ να τελειώσω αυτά που έχω να πω στον αγαπητό Αναγνώστη και μετά σχολίασε 😉

  86. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    «H μέθοδος του λάθε βιώσας»
    Προφανώς Παπούλη ήθελες να γράψεις «του λάθρα βιώσας» ,ναι;

  87. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    ok περιμενω .. Και ηδη συμφωνώ μαζι σου στο οτι εχουμε ηδη ενα ν σκοτεινό και υποκωφο bellum omnium contra omnes( για να θυμηθουμε και τα Λατινικάκια μας ) ο οποιος προμηνυει τον Λεβιαθαν …( ο οποιος θα μας ερθει υπο Μορφην ανθους ή Μπουμπουκου και επι Πώλου Ονου)

  88. Ο/Η papoylis λέει:

    Επί του καίριου ερωτήματος που θέτεις αγαπητέ Αναγνώστα έχω ήδη απαντήσει :
    «Αυτό που μπορεί να σταματήσει τη πορεία προς κάτι τέτοιο είναι η αλλαγή πολιτικής , η αλλαγή στην εξουσία εδώ και τώρα , αν αυτό ήταν δυνατόν.»

    Θεωρώ δηλαδή ότι το πολιτικό πρόβλημα που αναφέρω πιό πάνω μόνο με προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία λύνεται , όσο ακόμα θέλουμε να ισχύει το καθεστώς αστικής δημοκρατίας. Αν αγαπητέ φίλε είμασταν μόνοι και «ανάδελφοι» , αν το πρόβλημα ήταν μόνο στη χώρα μας ( παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι παπαγάλοι προσπαθούν να μας πείσουν ΚΑΙ για αυτό ) θα μπορούσε ίσως κανείς ( του ..εξωτερικού ) να μας πει : «Τραβάτε κουπί σκλάβοι και τσιμουδιά.» . Αλλά είναι νομίζω κατανοητό και από σένα ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και ότι οι ρητορείες περί της «μοναδικής» περίπτωσης που λέγεται Ελλάδα είναι το θάψιμο του πτώματος κάτω από το χαλί. Πολλοί αναλυτές , πολιτικοί παράγοντες κτλ από το εξωτερικό διαπιστώνουν σήμερα ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι αδιέξοδη και καταστροφική. Αυτοί βέβαια έχουν τη πολυτέλεια να μη βιώνουν ( ακόμα ) την εδώ εξαθλίωση 😉 .
    Επομένως σε πρώτη φάση επιχειρεί κανείς να αποτρέψει τον επερχόμενο Αρμαγεδδώνα. Αν δεν μπορεί τον υφίσταται αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο ( και με «ανταρτοπόλεμο» ) να αποφύγει όλες τις συνέπειες. Και προπάντων αποκτά συνείδηση και πολιτική εγρήγορση , μνήμη και αποφασιστικότητα να μην επιτρέψει κάτι τέτοιο να ξανασυμβεί. Αλλά ΟΛΑ αυτά προϋποθέτουν πολιτική εξουσία αποφασισμένη και με νωπή εντολή , στο μέτρο που οι αλλαγές που συμβαίνουν με καταιγιστικούς ρυθμούς υπονομεύουν και τη κοινωνική συνοχή και το μέλλον της χώρας. Δεν είναι δυνατόν ακόμα ( σκιωδώς ) να κυβερνά ο ….γιωργάπης , επειδή οι κανόνες του κυνοβολευτικού μας πολιτεύματος το επιτρέπουν και να ξεπουλιέται και ο λαός και η χώρα.

    Άρα η δική μου «πρόταση» είναι να λυθεί άμεσα το ζήτημα της πολιτικής εξουσίας . Αν αυτό γίνει με αστικοδημοκρατικούς κανόνες πρέπει να πάμε σε εκλογές άμεσα. Αν πάλι επιλέξουν ( οι έχοντες το μαχαίρι και το πεπόνι ) να το αποφύγουν ή να το μεταθέσουν όσο πάει θα «απολαύσουν» ( και όλοι μαζί θα απολαύσουμε ) τα επίχειρα… 😉 Το ΜΕΤΑ που θέτεις δεν το εξέτασα πουθενά στα προηγούμενα σχόλια μου , ούτε τώρα θα το εξετάσω όσο και αν με «προκαλείς» 🙂 και τούτο γιατί θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο όπου θα κριθούν πάρα πολλά . Είναι πράγματι σκόπιμο και «βολικό» να υπάρχει και σχεδιασμός και πρόβλεψη για τις μελλοντικές κινήσεις ανάλογα με την έκβαση αυτής εδώ της αντίθεσης. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ( όπως σου έγραψα και παλαιότερα ) οι καλύτεροι σχεδιασμοί διαψεύδονται επί του «στιγμιαίου» πεδίου . Και αν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες ήταν πολύ περισσότερες πριν από δύο χρόνια , τώρα ( χάρη στο .πιστολέρο Τζέφφρυ και τα πρακτοράκια του ) η «μάχη» δίνεται από μη προετοιμασμένες και πιό αδύναμες θέσεις.

    Πάντως μη περιμένεις από μένα να θεωρήσω και να δεχτώ ότι υποχωρώντας και παραχωρώντας έδαφος μπορούμε πλέον να εφαρμόσουμε «ευέλικτη άμυνα» , ή να αποδεχθώ ως ηγέτες μου σε αυτή τη μάχη το Παπαδήμιο και το Μπέννυ 🙂

    υπάρχει και συνέχεια…..

  89. Ο/Η papoylis λέει:

    Είναι που δεν έχεις εντρυφήσει στον Επίκουρο Νικάλφα μου 🙂
    Ο όρος «λάθε βιώσας» είναι της Επικούρειας σχολής .

  90. Ο/Η papoylis λέει:

    Νόσφη

    δεν είναι omnia contra omnes …! Εξακολουθείς να με ερμηνεύεις κατά το δικό σου δοκούν. 🙂

    Ρε…. θα με αφήσετε να τελειώσω με το συνεταίρο σας ;;;;;

  91. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Εγχειρίδιο Χρήσεων Βαρουφακικών Κειμένων
    (απευθύνεται αφστηρά σε εταίρους επιχειρησιακών προσπαθειών που θέλουν να προκόψουν προσωπικά και οικονομικά, αλλά και να επιδείξουν την προβλεπόμενη ..κοινωνική-εταιρική ευθύνη. Παρακαλούνται όσοι εμφορούνται από ιδεασμούς περί Εθνικής Ανεξαρτησίας, Λαϊκής Κυριαρχίας και δεν θυμάμαι το άλλο , ΕΛΕ πάντως, νοούμενη ακόμη και σε αντικαπιταλιστικές βερσιόν της 😉 , να το …αγνοήσουν 🙂 )
    ————————————==================——————————————–
    ΠΡΟΟΙΜΙΟ
    Αν και δεν είναι ολοκληρωμένο, περιέχει κάποιες αλήθειες και είναι παιδευτικώς χρήσιμο (το άρθρο του Βαρουφάκη λέω), άρα εγκρίνω την κυκλοφορία του, να το διαβάσετε άφοβα.

    ΣΟΥΟΤ ΑΝΑΛΥΣΗ (Παρενέργειες, Αλληλεπιδράσεις και Συνέργειες, τα οφέλη νοούνται ως δεδομένα αν τηρηθούν οι οδηγίες, οπότε δεν τα επαναλαμβάνω, τάχουμε ξαναπεί)
    Από μια πρώτη μελέτη, δεν βλέπω πιθανές παρενέργειες, όπως ακατάσχετη επιθυμία για εμπάργκο προϊόντων, ενεργοποίηση φαντασιώσεων υπό τύπο οραμάτωνς σαδομαζοχιστικής ..υφής με πρωταγωνιστές μικρέμπορες όπως είναι οι ..λούστροι-στιλβωτές υποδημάτων, αναζήτηση παρτεναίρ της ελίτ για σαδιστικά ενσταντανέ (πχ όσους τρώνε ..θαλασσινά και οστρακόδερμα, αν και σε πολύ κίνκυ μου κάνει, ο ΙΧ να φυλάει 🙂 ) και γενικώς συμπτωματα που η στατιστική (μελέτη) έχει αναδείξει.

    Σχετικά με παρενέργειες που σχετίζονται με τη συνέργεια των ουσιών (του άρθου) με άλλες, αρκούν οι συνήθεις προφυλάξεις, ήτοι αποτοξίνωση και σε συνέχεια αποχή (μακρόχρονη κατά το δυνατόν, τουλάχιστον μέχρι να αρχίσει να ενεργοποιούνται στερητικά σύνδρομα) από πολιτικές αναλύσεις του λεγομένου αντικαπιταλιστικού ..οικοσυστήματος, ειδικά σε εκφάνσεις εντύπων ηλεκτρονικών ή μη με τίτλους που μεταφράζονται στα ρώσσικα (Πράβδα-Σπίθα, κλπ έχει σημασία το κλπ).

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-ΑΚΣΙΟΝ
    Βέβαια η χρήση του (του Βαρουφάκη λέω) πρέπει πάντοτε να γίνεται υπό την επιτήρηση ειδικών, οι οποίοι θα έχουν πλήρη εικόνα των κλινικών συμπτωμάτων (υμών, όχι του Βαρουφάκη) για να καθορίσουν και τις δόσεις.
    Για αυτό μέχρι το αχτίφ (τη γνωστή ώρα και στο γνωστό μέρος) είναι καλό να συγκεντρώσετε ότι απορίες έχετε (αμφότεροι) για να τα συζητήσουμε οργανωμένα και ..διέξοδα. Αν συνεδριάσετε από μόνοι σας να κοιτάξετε να με ενημερώσετε έστω και με συνθηματικά (τραγούδια και ποιήματα για τον έρωτα και τον πόνο και τέτοια) 🙂

    ΥΓ Πέρα από την πλάκα, και πέραν των όσων όντως εύστοχων παρατηρεί ο Βαρουφάκης στο άρθρο που μας πρότεινε ο Νίκος, είναι πράγματι (υπερ)αισιόδοξος και νομίζω ότι αυτό προέρχεται από τον τρόπο που χρησιμοποιεί τη μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής (εάν αδιέξοδο το 1, αδιέξοδο το 2, άρα το 3 είναι πιθανό).
    Αυτό δεν το λέω για κακό , αφού άλλωστε είναι θετική η χρήση ..μεθόδων (αφαίρεση κλπ) στις φυσικές επιστήμες 🙂 .

  92. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Ωχ!! Παπούλη δεν σε σείχα ..δει και συζητάγαμε τα ενδοεταιρικά μας (με το παραπάνω σχόλιο).
    Κάτσε να σε διαβάσω και ..βλέπουμε

  93. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    συνεταιρε το πιασα 😉
    Σ’ αφηνω τωρα να τα πειτε με τον Παπς

  94. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Άμα δεν μου βγάλει την ψυχή (άσε που μπορεί να το κάνει για να μας χαλάσει το αχτίφ με τα ..τραγούδια, με τη μέθοδο της απασχόλησης).
    Αλλά εγώ δεν τσιμπάω σε αυτά. Θα τον ..κατατροπωσω και μετά θα ..τραγουδάμε!! 🙂

  95. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    καλά .. Αστον τωρα να μιλήσει και τον Παπς .. Ας μη διακοπτουε συνεχεια ..Μετά θα αρχισουμε τις κανταδες

  96. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Αρχίζω …ανάποδα ! Αναγνώστη κρίμα που δεν θα διαβάσει ο Βαρουφάκης την ..ανάλυση σου 🙂 Κυριολεκτώ εντάξει; Γιατί είδες κάποια που εμένα μου είχαν ξεφύγει ,ως προς τις μεθόδους και όχι επί της αισιοδοξίας ή όχι που ελπίζω εκεί να κάνεις λάθος γιατί αλλιώς ζήτω που καήκαμε! 😉

    Παπούλη αγαπητέ η φράση «λάθε βιώσας» που χρησιμοποίησες με βοηθά να σε ερμηνεύω πλέον καλύτερα και για το παρελθόν και για το μέλλον αλλά νομίζω και σχώρα με πως το «λάθρα βιώσας» ταιριάζει καλύτερα στα όσα υποστηρίζεις και στην συγκεκριμένη συγκυρία που διανύουμε καθώς παραπέμπει ευθέως σε πολλούς συμπολίτες μας που περνούν στο περιθώριο και γίνονται αόρατοι για εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και γενικά για όλους τους θεσμούς ενός οργανωμένου κράτους σε ένα ιδιότυπο «ανταρτοπόλεμο» που πάλι εσύ ο ίδιος ανέφερες προχθές και εγώ εξέλαβα πως κάτι τέτοιο εννοούσες ! 😉
    Τώρα για το…άλλο που με …πλήγωσες,εν πολλοίς έχεις ..δίκιο , αλλά δεν πρόσεξες τι βάζω στην Καρακάξα και έτσι θα σε ανακαλέσω στην …τάξη για το πραγματικά ελάχιστο που έχω διαθέσει για τον σπουδαίο Επίκουρο! Να διαβάσεις αυτό ως αυστηρή …ποινή σου. 🙂 🙂
    http://miadomatadenferneitinanoixi.blogspot.com/2011/05/blog-post_04.html?showComment=1304847504541#c8388088641205667292

  97. Ο/Η bernardina λέει:

    ΤΣΑ! Να με κι εγώωωω!
    (Δε θέλω σχόλια και αα και κυρίως ουου)

    Παπούλη, συμφωνώ μαζί σου ως προς την αλλαγή διακυβέρνησης το συντομότερο δυνατόν. Θα σε παρακαλούσα όμως να μην το αφήσεις έτσι ξεκάρφωτο, λες και η σκορδοκαΐλα μας είναι το φύγε συ έλα συ, αλλά να κάνεις μια νύξη, έστω επί τροχάδην βρε παιδάκι μου, για το τι συνοδεύει άρρηκτα -σε βαθμό σιαμαίο δηλαδή, τόσο άρρηκτα- την αλλαγή προσώπων ως προς την αλλαγή πολιτικών. Γιατί προφανώς δεν μπορώ να φανταστώ ότι ευαγγελίζεσαι μια απλή εναλλαγή στην εξουσία (του ποιος θα ανεβεί το συζητάμε παρακάτω) χωρίς μια ριζική ανατροπή θεσμών, πρακτικών, αντιλήψεων, βολικών στρεβλώσεων, κοντόφθαλμων «συμφερόντων» κουλουπού. (τα γνωστά ορέα που μας έφεραν ως εδώ, γιατί όπως λέει και η παροιμία: ο ναύτης κατουράει τη θάλασσα και το βρίσκει στο αλάτι).
    Απλώς βλέπω ότι δεν κάνεις την παραμικρή μνεία σ’ αυτά, και κατά τη γνώμη μου ΕΚΕΙ ακριβώς είναι ο κόμπος. Σ’ αυτές τις ανατροπές. (Και προφανώς μιλάμε εντός των πλαισίων της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αφού το ντου στα ανάκτορα δεν προβλέπεται από την ημερησία διαταγή για την ώρα).

    Ταύτα και μένω προς το παρόν (τα υπόλοιπα δια ταμ ταμ, ταχυδρομικού περιστεριού και σημάτων καπνού αφού δεν αφορούν κανέναν από τους αγαπημένους συνδαιτυμόνες άρα δεν χρειάζεται να τους σκοτίζω τον έρωτα μέρα που ‘ναι)

    Α, όσο για το κύμα συμπαράστασης στα εξωτερικά, λάβε υπόψη σου ότι διογκώνεται. Σου είπα πως όταν αφήνεις αρκετό σκοινί σε κάποιον, εννιάμισι φορές στις δέκα θα κρεμαστεί στο τέλος*. Ε, μάλλον το παραγ@μησαν το πράμα και ψόφησε, τα ευαγή σωματεία της Αλεμάνας.

    *hoist with his own petard, που έλεγε και ο Αμλέτος 😉

  98. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    Αδελφέ Παπούλη,

    θορυβηθείς έκ τινων εκ των τελευταίων σας διατυπώσεων, δεινώς εσχατολογικών, περί επικειμένων Εμφυλίων κλπ
    και περαιώσας ήδη τας διαγνωστικάς μου προσεγγίσεις, μακροσκοπικάς τε & εργαστηριακάς, (άτινας όλως μυστικώς εννοείται οίκοθεν ότι διεξήγαγα, και δη δια λόγους ευνοήτους)
    εκ παραλλήλου με συστηματικήν έως εξαντλητικήν επαναθεώρησιν ολοκλήρου του διαθεσίμου βιβλιογραφικού όγκου,

    Θεωρώ ότι ο εμφανιζόμενος περιοδικώς είς τινας των διατριβών σας ανησυχητικός κύκλος συμπτωμάτων εντόνου αποκολλήσεως εκ της πραγματικότητος,

    ΔΕΝ παραπέμπει εν τέλει ερμηνευτικώς,
    εις την εγκατάστασιν δεινώς παθογόνου εδάφους,
    συμπέρασμα ό θετικώς διατυπούμενον, θα εδικαιολόγει και τας δεινοτέρας των περαιτέρω ανησυχιών, εν συνδυασμώ με την ανάληψιν πρωτοβουλιών δραστικοτέρων
    (αν με αντιλαμβάνεσθε)…
    Αλλά πεισθείς περί αυτού, είμαι πλέον εις θέσιν να βεβαιώσω υμάς και τους δεινώς ανησυχήσαντας φίλους σας,
    (πως τα καταφέρνετε βρωμόπουστε και σας αγαπούν;)
    ότι δεν πρόκειται παρά περί συμπτωμάτων οφειλομένων εις την αδυναμίαν του οργανισμού σας να εγκαταστήσει μίαν στοιχειωδώς ομαλήν λειτουργίαν των συστημάτων του,
    υπό καθεστώς καταθλιπτικής πενίας ερεθισμάτων τε & πληροφοριών,
    (εξικνούμενον έως και την απόλυτον αποστέρησιν και της πλέον στοιχειώδους επαφής με την εξωτερικήν πραγματικότητα)
    ήτις χαρακτηρίζει περιβάλλοντα ως το ημιαγροτικόν εις το οποίον
    (παρά τας επανηλειμμένας προσπαθείας μου να σας αποτρέψω)
    επιλέξατε να εγκατασταθείτε….

    Όθεν, πεφιλημένε,
    συστήνω
    άμεσον εγκατάστασιν εις περιβάλλον υπερεκθέσεως εις πληροφορίας και ερεθίσματα,
    (πρβλ. Αθήναζε, Ομόνοια ή Εξάρχεια, ή…ή κλπ)
    το οποίον (είμαι πλέον ή βέβαιος ότι)
    θα έθετε εις επανα-λειτουργίαν τους εξαιρετικώς πολυπλόκους & αρίστης ποιότητος μηχανισμούς προσλήψεως και επεξεργασίας ύλης εκ του εξωτερικού περιβάλλοντος,
    τους οποίους αποδεδειγμένως με πολυχρόνους & συστηματικάς προσπαθείας, εδημιουργήσατε & εγκαταστήσατε εντός σας…
    Και τους οποίους, τόσον προχείρως εκθέσατε εις συνθήκας αίτινες δεν προβλέπονται λειτουργικώς ουδαμού, δια συστήματα τοσούτον πολύπλοκα και εν τέλει (εξ αυτού) ευαίσθητα….
    Θα εσύστηνα συμπληρωματικώς αποφυγήν ταυτοχρόνου εκθέσεως εις καταστάσεις δεινώς πιθανολογούσας συγκινησιακήν τινα υπερκινητικότητα,
    αν δεν ήμην πλέον ή βέβαιος ότι τουλάχιστον περί αυτού θα εμεριμνούσατε αυτονοήτως και άνευ ετέρου…..

    Επιφυλασσόμενος να επανέλθω μόλις πληροφορηθώ περαίωσιν πρώτου κύκλου ενεργειών υλοποιήσεως των ως άνω προτεινομένων,
    Διατελώ κοκ

  99. Ο/Η papoylis λέει:

    …συνέχεια προς Αναγνώστη

    Αλλά επιπλέον αγαπητέ σχολιαστή έχεις νομίζω παρεξηγήσει τις αιχμές μου :
    Λες
    «Επιπλέον θεωρείς ότι όποιος αναφέρεται σε αυτό, επισείει μπαμπούλες και ακολούθως τα χώνεις και στο σύστημα που δεν αφήνει να εκφρασθεί η αντίθεση του κόσμου μαζί του, διότι , λες, κάνει ψυχολογικούς εκβιασμούς.
    Φυσικά δεν φείδεσαι χαρακτηρισμών αν κάποιος μιλήσει για τον κίνδυνο αυτόν, αφού δίκασες και προθέσεις (παπαγαλάκια, ζαλισμένοι, πεπλανημένοι κλπ).
    Μάλιστα!!.»

    Έχεις μου φαίνεται και εσύ τη μύγα που τσίμπησε τη Μπέρνη 🙂
    Δεν απευθύνομαι σε σένα αλλά στον ορυμαγδό που εξαπολύουν κάθε μέρα οι καθεστωτικοί πολιτικοί , δημοσιογράφοι , διανοούμενοι. Είανι άλλο πράγμα να συζητάμε εδώ καλόπιστα , να εκφράζεις και εσύ και άλλοι επιφυλάξεις , προσδοκίες , φόβους , ερωτήματα και θέσεις και άλλο πράγμα το οργανωμένο και κατευθυνόμενο σκατό που μας σερβίρουν καθημερινά για «παντεσπάνι». Οι χαρακτηρισμοί που αναφέρεις σε αυτή τη «κάστα» καλοπληρωμένων απευθύνεται.
    Σκέψου όμως : αν τους είχα απευθύνει σε σένα γιατί να κάτσω να συζητώ ;;; Θα σε είχα βάλει στη σπαμιέρα για να μείνω μόνος μου και θριαμβευτής 🙂 🙂

    Για όλα τα σχετικά ερωτήματα που θέτεις ως προς την εκπροσώπηση , τους εκπροσώπους και τους εκπροσωπούμενους δεν έχω απάντηση. Εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου και μάλιστα από το τέλος της δεκαετίας του 70. Πολιτικά εκφράζομαι δια της ψήφου μου , όπως κάθε πολίτης και τις προτιμήσεις μου τις κρατώ για τον εαυτό μου. Από τότε δεν έχω ΠΟΤΕ προτείνει σε οιονδήποτε τι κόμμα να ψηφίσει και τι να πιστεύει. Η λέξη «πίστη» και τα παράγωγα της ΔΕΝ υπάρχουν στο λεξιλόγιο του Παπούλη 😉
    Και νομίζω είναι καιρός να αποφασίσουν οι «εκπροσωπούμενοι» για τους «εκπροσώπους» τους αναλαμβάνωντας και τη σχετική ευθύνη. Αν είναι ή φερθούν ως «παιδιά» , τότε ( αντιστρέφωντας το δικό σου υποκρυπτόμενο επιχείρημα ) ποιός ο λόγος να υπάρχει η δημοκρατία και η πολιτική. Ας τα αναλάβουν όλα οι «τεκνοκράτες» . Ας ασπαστούμε το Spengler… 😉

    Και μια δική σου παρανόηση ή δική μου εκφραστική αδυναμία :

    λες

    «Παρακάτω λες ότι πριν από κανα δυο χρόνια πίστευες ότι η λύση είναι …αντάρτικο, αλλά τώρα στριμώξαν τα πράγματα και δεν είναι εφικτό.
    Ξέρω γω ορέ Παπούλη;; »

    Αυτό που και τότε ΚΑΙ ΤΩΡΑ λέω είναι πως μια από τις επιλογές θα είναι το «αντάρτικο» όπως ακριβώς το περιέγραψα σε προηγούμενο σημερινό μου σχόλιο αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. και όσο στριμώχνουν τα πράγματα τόσο περισσότεροι θα καταφεύγουν αναγκαστικά σε τέτοιες επιλογές οι δόλιοι κάτοικοι αυτού του μπουρδέλου.. 😉 Μια προβληματική βεβαίως διέξοδος αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες για πολλούς πλέον υποχρεωτική. Με μια κουβέντα κασι τότε ( πριν 2 χρόνια ) ΚΑΙ τώρα η «διέξοδος» αυτή ανοίγεται και γίνεται όλο και πιό «ελκυστική»

    Νομίζω ότι τα ανωτέρω ( σεντόνια ) απαντούν και στις δικές σου επισημάνσεις περί Μανώλη Καμμένου κτλ. Είναι όμως άξιο απορίας πως η υπεύθυνη και ανανεωτική αριστερά του πρωθυπουργήσιμου κυρ Φώτη , ενώ επικαλείται τη «λογική» , τη «νομιμότητα» , το «αυτονόητο» ( με πρωτεργάτη τον Ηρακλή του αυτο – ανόητου Δ. Ψαριανό ) από τη μια αρνείται σαφώς να υπογράψει τη δήλωση στους τροϊκανούς , αλλά συγχρόνως ( αντλώντας πρόσκαιρα δημοσκοπικά οφέλη από τους πανικόβλητους – αλλά «νομοταγείς» ΠΑΣΟΚους ) αρνείται να προχωρήσει σε ένα ευρύ μέτωπο της Αριστεράς με σαφείς στόχους και διεκδικήσεις που ΔΕΝ περιλαμβάνουν βέβαια την έφοδο προς τα Χειμερινά Ανάκτορα , όπως την ευαγγελίζεται η Αλέκα και το μαγαζάκι της , αλλά μια ελάχιστη πλατφόρμα ανάσχεσης , στροφής και αναδόμησης της δόλιας Ψωροκώσταινας με έμφαση στη κοινωνική διάσωση και συνοχή και στα πλαίσια του υπάρχονος πολιτεύματος.

    ( Να εκφράσω εδώ τη πεποίθηση μου , εδώ και καιρό , ότι οι δικομματικοί ταγοί γνωριζαν και το αδιέξοδο και το τέλος του υπερτριακονταετούς συτήματος που δημιούργησαν και επομένως δημιουργούνται συν τω χρόνω οι ανασχετικοί εκείνοι σχηματισμοί που θα αποτρέψουν αυτό που οι εξ Αλβιόνος ονομάζουν landslide 😉 )

    Σχετικά με τις αντιδράσεις του Λαού λες :

    «Ο ..Λαός όταν βγαίνει στους δρόμους βγαίνει για να ζητήσει ή να επιβάλλει κάτι.
    ΑΝ βγαίνει για να ξεσπάσει ή να τιμωρήσει, απλώς θα κάνει ζημιά στον εαυτό του, εν προκειμένω περιέγραψα τις συγκλίσεις αυτών των απόψεων με όσους θέλουν διαχείριση “σιδερένιου χεριού” και αν σας φαίνεται παράδοξο αυτό που λέω γιατί το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ μιλάει για δράση προβοκατόρων;;. Αν και πόσο δίκιο έχουν άλλο θέμα.»

    Εγώ έζησα τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής από κοντά. Ο Νίκιπλος και εδώ και αλλού περιέγραψε με μοναδική ακρίβεια το κλίμα και την ουσία. Οι εξυπνάκηδες της καθεστωτικής αριστεράς μιλούν πάντα για «προβοκάτορες» . Πέραν της σοβαρής πιθανότητας να υπάρχει παρακρατική εμπλοκή , πέραν της «λογικής» του κατασταλτικού σχεδιασμού που μοναδικό στόχο είχε την αποτροπή τη κατατρομοκράτηση και τη καταστολή των τεράστιων μαζών που κινούνταν προς Σύνταγμα είδα και μια σημαντική διαφορά : τους ΜΑΤατζήδες προπηλάκιζαν , πετροβολούσαν και κυνηγούσαν στα στενά γύρω από την Ερμού μέχρι και συνταξιούχοι και γριούλες και αυτό αγαπητέ φίλε ΔΕΝ το έχω ξαναδεί. Αν κατέβηκες και τα είδες νομίζω δεν θα έχεις διαφορετική άποψη , αν πάλι επέλεξες να μείνεις στο σπίτι ( απόλυτα σεβαστό και κατανοητό ) τουλάχιστον εμπιστέψου τους αυτόπτες 🙂

    Τέλος με ..αδικείς ( δεν το παίρνω και κατάκαρδα 🙂 🙂 ) με το :

    «Η λογική πάμε να ξεκινήσουμε και μετά βλέπουμε, διανθισμένη με εξυπνάδες του είδους “μα καλά πρέπει να είναι πλήρως συγκροτημένη;;, μη γινόμεθα και τελειομανείς”, αγαπητοί φίλοι είναι αλλαγή γηπέδου για να αποφύγουμε την οποιαδήποτε συζήτηση που ..ενσπείρει αμφιβολίες.
    Εγώ όμως πιστεύω ότι τα όπλα της κριτικής δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την κριτική των όπλων που έλεγε και ο ..Βενιζέλος 🙂 »

    ΄Δεν αποφεύγω καμμία συζήτηση , αλλά επί συγκεκριμμένων σημείων θα συζητούσα κάθε δική σου θέση ή πρόταση ( και όχι γενικολογίες περί της κοινωνίας των ελεύθερων και ευτυχισμένων ( άντε χαρούμενων ) ανθρώπων ) . και προπάντων δεν θα συζητούσα υπό το κράτος έξωθεν εισαγόμενων ιερεμιάδων για την επερχόμενη «χρεωκοπία» και «καταστροφή».
    Δεν υπάρχει σήμερα σαφές πλάνο με ξεκαθαρισμένες στρατηγικές και τακτικές , ενδιάμεσους και τελικούς στόχους , προβλεπτική πιστότητα και συνέπεια γιατί ούτε αυτοί οι Τροϊκανοί διαθέτουν στη πραγματικότητα κάτι τέτοιο. Ο ίδιος ο Γιουνκέρ ομολόγησε χθες ότι το 2020 θα έχουμε χρέος σαφώς μεγαλύτερο του 120%. Απέναντι στα σουργελα του νεοφιλελευθερισμού που το μόνο που επιδιώκουν είναι το ξεπούλημα και η βαλκανοποίηση του Ευρωπαϊκού Νότου για να κονομήσουν βραχυπρόθεσμα τα αφεντικά τους χρειάζεται πρώτιστα ένα σαφές ΟΧΙ. Τα εργαλεία και οι δυνατότητες για ανάταξη , ανάπτυξη , κοινωνική πρόοδο κτλ υπάρχουν και έχουν προταθεί από πολλούς. Αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση ή καλύτερα η αλλαγή πολιτικής.

    Τέλος Αναγνώστα να σου ομολογήσω ότι μπήκα στο πειρασμό να σου επιστρέψω το ακροτελεύτιο σου απόφθεγμα του Βενιζέλου αλλά μέχρι τούδε ανθίσταμαι σθεναρώς 🙂

  100. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνώστα

    να εξηγήσω εδώ ότι η προχθεσινή μου αδυναμία απάντησης οφείλεται στο γεγονός ότι εργάζομαι επί δωδεκάωρο συνεχώς τις τελευταίες μέρες σε ένα τελείως κλειστό χώρο , όπου δεν πιάνει το κινητό μου ή ραδιόφωνο , παρά μόνο ένας ΜΑΚ. Μη φανταστείς λοιπόν ότι δια της σκληρής εργασίας μου κατέστην κάτοχος ενός τέτοιου ( απεχθούς για μένα ) κοσμήματος . τα ελάχιστα λεπτά που διέθετα για να ρίξω μια ματιά στο τσαρδί μου απλώς τον χρησιμοποιούσα αναγκαστικά.
    Πάντως από τη δουλειά που καλώς εχόντων των πραγμάτων τελειώνω τη Δευτέρα εξασφάλισα

    α) το νοίκι του επόμενου μήνα
    β) το ψωμί ( κυριολεκτικά ) του επόμενου μήνα
    γ) τις βενζίνες και τα έξοδα κινήσεως για τη συγκεκριμένη εργασία.

    Δεν έχω πρόβλημα να ταλαιπωρούμαι με το PC μου , στο μέτρο που δεν είχα πρόβλημα στο απώτατο παρελθόν να περνάω πρόγραμμα COBOL σε κάρτες σε IBM 360 🙂

  101. Ο/Η papoylis λέει:

    Μπέρνη

    δεν έχω άλλο χρόνο να απαντήσω στο ερώτημα που θέτεις για σήμερα , ίσως το βράδυ

    Καργούδης

    στη προτεινόμενη θεραπεία ( τουλάχιστον στο πρώτο στάδιο ) μπορώ τουλάχιστον να πίνω ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα ;;;; 🙂

  102. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Καργουδη
    Τον παπουλη τον αγαπάμε – παρολα αυτά – γιατι εινα συναισθηματικος και τα λεει Τσεκουρατα ( με Μπλατα αμα λαχει)
    και αμα ανακτα – στοιχειωδως το χιουμορ του- και δεν βρισκεται σε σημειο Βρασμου ακομα περισσοτερο 😉

  103. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ούτε σχόλια ούτε αα ούτε βεβαίως ου!
    Παραπέμπω όμως στον χθεσινό …χρησμό που ευφροσύνως …εκπληρώθηκε! 🙂 😉

    Μπεεεεε…!

    Παπούλη ότι και να κάνεις μια απλή …Κασσάνδρα θα μείνεις… 🙂

    Να μη μας διαφεύγει, θέλει προσοχή το θέμα ,..δώστε βάση, μη ..χαζεύετε στην τηλεόραση, πως τώρα πλέον με ολόκληρο …Δόκτωρα Τηλεϊατρικής στο καστ θα σκίσουμε ! (ορισμένοι τα πτυχία τους) 🙂 🙂

  104. Ο/Η bernardina λέει:

    Εμένα εννοούσες, μικρό κάθαρμα; Νόμιζα ότι για κάποια συφορά ή καταστροφή προφήτευες.
    Εδώ που τα λέμε… ε, ναι, μέσα έπεσες :mrgreen:

  105. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Αναγνωστα μου πες τι διαταραχες μπορει να προκαλεσει αυτο http://www.techiechan.com/?p=1535 και πως θα τις αποφυγω?

  106. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Παπούλη (ως πρώτη δόση) σου απαντάω τηλεγραφικά, κυρίως για να δώσω κάποιες διευκρινήσεις πρός άρση (πιθανών) παρεξηγήσεων. Τα ρέστα (εμβριθώς, ασκαρδαμυκτί κλπ) αύριο (μάλλον απόγευμα) ή σήμερα το βράδυ αργά (αν δεν έχω φουσκώσει από το πολύ νερό 🙂 ).
    Σχετικά με τις μύγες (που με τσίμπησαν) και ποιους εννοείς.
    Γνωρίζω το σεβασμό που έχεις επιδείξει και δεν θεώρησα ότι αναφέρεσαι προσωπικά (ούτε πιστεύω σε άλλους όπως Βαγγέλη, Μπέρνη κλπ …δυνάμεις ).
    Αυτό συμβαίνει διότι συνομιλούμε επί δίχρονο, έχουμε τεσταριστεί και ως ένα σημείο καταλαβαίνει τη λογική ο ένας του άλλου.
    Δεν θα σου πω ότι και εγώ κλπ κλπ, γιατί είναι δεδομένο και άλλωστε γιατί νάγραφα σχόλια και λοιπά.
    Το ζήτημα είναι ότι συνομιλούν 2 άνθρωποι (που μπορούν να συζητήσουν και αυτό εδώ ισχύει) εξετάζουν κάποια άποψη ή στάση στη γενίκευσή της και στη χρήση της σε ευρύτερα ..περιβάλλοντα.
    Αυτό όντως δεν σημαίνει ότι ταυτίζουν το φορέα με την άποψη, όμως για τον ίδιο λόγο εξαντλούν την επιχειρηματολογία του τι σημαίνει αυτή έξω από τον Φορέα.
    Έτσι, εγώ σου λέω ότι ως Αναγνώστη δεν με συμπεριλαμβάνεις, αλλά αν την έβλεπες κατατεθημένη από μένα με άλλο ..ψυδώνυμο, σύμφωνα με τη λογική σου μπορεί και να την εννοούσες.
    Δηλαδή η λογική του Σχολίου σου γενικευμένη κάνει αυτό που λέω (όχι σε μας πιθανόν) , αλλά αυτά τα θεωρώ δεδομένα.

    Σχετικά με τα αντάρτικα. Επειδή στον ίδιο κόσμο ζούμε και καταλαβαίνω τη λογική που οδηγεί κάποιους να κάνουν αυτά που λες, θέλω να σου πω ότι είναι άλλο να το κατανοούμε και να το αποδεχόμαστε ως ..ελαφρυντικό (όχι με τη νομική έννοια) και άλλο να το νομιμοποιούμε ως αποδεκτή πρόταση.
    Δεν αναφέρομαι στα δικά μας (των ταπεινών κλπ που λες και εσύ) , αλλά στο ότι επί 2,5 χρόνια η ΓΑΠοκυβέρνηση έκανε αυτό ακριβώς που λες και μάλιστα όταν τόκανε (κάτω από το χαλί δεν εφάρμοζε ..δυσάρεστα μέτρα που είχε συμφωνήσει) της τάχωνες κιόλας . Αυτό είναι οξύμωρο.

    Μου λες αρκετά περί εμφυλίου, δηλαδή μη εμφυλίου. Μα εγώ δεν σου είπα αυτό, σου είπα ότι υπάρχει μια ιδιότυπη διάρρηξη των συνεκτικών δεσμών της Κοινωνίας με χαρακτηρηστικά συγκρούσεων χωρίς αρχές και στόχους, αυτό που λέμε αλληλοφαγωμάρα.
    Επίσης είπα ότι αυτό πάει ντουγρού (αν δεν ανασχεθεί) είτη στη διάλυση , είτε κάτι που θεωρώ πιθανότερο στην υιοθέτηση διακυβερνητικών μοντέλων στυλ σιδερένιο χέρι.

    Λες ότι λύση είναι οι Εκλογές.
    Αν και δε διαφωνώ ότι είναι μάλλον μια προσωρινή λύση, εδώ που φτάσαμε, το θέμα είναι ότι βαφτίσεις ένα μέσο ως Λύση και αυτό είναι λάθος γιατί δεν συζητάμε για το ποια είναι η λύση.
    ¨οταν έλεγα τι λες να κάνουμε στο νου μου έχω αυτό που λέμε δρώσα πολιτική , δηλαδή το περιεχόμενο, όχι τη μέθοδο.

    ΥΓ Η ΔΗΜΑΡ αν της έμπαινε το μαχαίρι στο μυαλό μάλλον θα υπέγραφε, σαν τον Αντώνη ένα πράμα, μην γίνεσαι ..καλοπροαίρετος .
    Από την άλλη τι ενότητα να συγκροτήσει κάποιος με δυνάμεις που πιστεύουν στις πλατείες ταρχιρ και στο ότι οι πολιτκές δράσεις σήμερα θα πρέπει να γίνονται με γνώμωνα στο πόσο συνεισφέρουν στη δημιουργία των όρων της τελικής σύγκρουσης με τον ..Καπιταλισμό.
    ΥΓ2 Καθεστωτική Αριστερά ο Ρούντη ο Αλέκος και ο Π.Λαφαζάνης;; (έλα Παναγία μου) 🙂

  107. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    αν επιτρεπεται , να προσθεσω το οτι ,θεωρω πως αυτοι οι συνταξιουχοι και γριουλες που τα βαζουν με Ματαδες κλπ- κατι που θεωρώ οτι μαλλον συνεβη οπως περιπου το λεει ο Παπς και δεν μου καθονται καλά τα Τσιπρικά περι ..προβοκατσιας – δεν ειναι δειγμα των πολιτικών διαθεσεων μεγαλης μεριδας του λαου , δν αποτελει ενδειξιν αποφασιστικτοτητας και ανατροπής ..αλλά μαλλον τεκμηριον απογνωσης και Οργής και Αγχους : Τα συναισθηματα αυτά ειναι προφανές οτι υπάρχουν .. Ομως τα συναισθηματα εχουν ως χαρακτηριστικό οτι μεταλλάσσονται Ταχυτατα και οπως υπηρξε Α-νοητο να στηριξεις ενα κινημα και τις προβλεψεις σου στην Αγανάκτηησ Πολύ πολύ περισσοτερο θα ειναι να κανεις προβλέψεις με βαση τυφλά συναισθηματα απογνωσης ..
    Η ιστορια – περα απο το οτι μας διδασκει οτι τιποτε δεν διδασκομαστε απο αυτήν -μας διχνει επισης οτι τα συναισθηματα απογνωσης – οταν δεν βρισκουν καμμια διεξοδο -μεταλλάσονται γρηγορα σε αναγκη Προστασιας κα Λουφαγματος : Κοινως Κουρνιασμα : Κανεις δεν αντεχει για πολύ ουτε να συγκρουεται με Ματαδες ουτε να ειναι διαρκώς ςοργισμένος ( αν δεν το επεξεργαζεται με μια Ιδεολογια θεωρια ) και αν ειναι και ..συνταξιουχς /α
    Συνεπώς Αγαπητε Παπς πιστευω οτι ακριβώς αυτή η πιο αδυνατη πλευρά του κοσμου- μικροσυνατξιουχοι , ανθρωποι που τωρα απολυονται ( δεν μιλώ για τιςστρατιες των κοινωνικά αποκλεισμενων, που εδω και χρονια υφιστανται και μεχρι προτινος δεν τους προσεχε κανεις οι οποιοι ειναι ακομα αορατοι- .. θα στραφουν οσονουπω – εφοσον δεν βλεπουν στην αδιεξοδη οργή καμμια λύση επιβωσης -εις αναζητηση και παλι ισχυρου ανδρος για προστασια( βλ πελατειακές σχεσεις ) ακριβώς για λόγους επιβιωσης.. Αυτυς τους πολιτικό ψυχοκοινωνικους μηχανισμους τους Γνωριζει παρα πολύ καλά ο κυρ Αντωνης με τα Μπουμπουκια του ( οι τουλαχιστον οι συμβουλοι του)για αυτό και η εικονα του χαρακτηριζεται απο λίγα λόγια και κοφτά , ευθυ βλέμμα, σταθερο βαδισμα με μεγαλες δρασκελιες , βεβιασμένο χαμογελο , και υφος ελαφρως θυμωμένο και θολο αλλά με σιγουρια ..Αν ο Καραμανλής ενσαρκωνε μια δεκαετια τον ευτιχισμμένο μεσο ανθρωπο που τρωει σουτζουκακια στου Μπαιρακταρη ο κυρ Αντωνης αντιπροσωπευει τον νεο Ισχυρο ηγετη ..Διεγραψε βουλευτές παλιτερα που ψηφισαν Ναι στο Μνημονιο , τωρα διαγραφει βουλευτες του που λένε Οχι στο..Μνημονιο .. Το μηνυμα που εκπεμπει ειναι : Ειμαι ισχυρος και αποφασιστικός και κανω οτι θελω ..Ετοιμαστειτε να δειτε τα Μπουμπουκια υπουργους.

  108. Ο/Η nikiplos λέει:

    Αγαπητέ Νοσφέρατε, πραγματολογικά, ο κυρ-Αντώνης, δεν θα κάνει τίποτε περισσότερο παρά το αυτονόητο:
    αφενός να κατεβάσει τα βρακιά στους εγχώριους μαφιόζους-επιχειρηματίες-έλληνες-πλούσιους που θα τον αναδείξουν (όπως και ο ΓΑΠ), αφετέρου να στιλβώνει τα παπούτσια των ευρωπέων ώστε να πέφτει το «μηνιάτικο» στα παγκάρια χωρίς πρόβλημα… Για αυτό έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: Δεν έχει βαρίδια σοσιαλιστικού τύπου… Η δεξιά του στροφή αναδεικνύει ακριβώς αυτό, δεν πρόκειται δλδ να είνα ούτε συζητήσιμος ούτε διαλλακτικός με τις εδώ αντιδράσεις… μάλλον θα έχουμε πρωτόγνωρη καταστολή επί των ημερών του που λογικά ακολουθούν (τόσο απεγνωσμένο είναι το εγχώριο σύστημα δανδήδων – κοπρόσκυλων).

    Σχετικά με τις γριούλες και τους παπούδες, η μαρτυρία μου είναι χρονικά μικρότερη εκείνης του παπούλη, οπότε δεν έχω να προσθέσω τίποτε παραπάνω. Πάντως αυτά που είδα την Κυριακή, δεν τα έχω ξαναδέι ποτέ, ούτε σε πορείες του πολυτεχνείου, ούτε σε συγκεντρώσεις… και ο κόσμος, καθόλου δεν μου φάνηκε «περιορισμένος». Τώρα το θυμικό του, δεν μπορώ να το κρίνω, ούτε να προβλέψω αν διαρκέσει. Η γνώμη μου είναι ότι προϊόντος του χρόνου και της διεύρυνσης της κοινωνικής εξαθλίωσης σε στρώμματα που σήμερα επιβιώνουν αξιοπρεπώς, αυτή η κοινωνική οργή και έκρηξη θα μεγεθύνεται σε ανεξέλεγκτους ατραπούς…

    Από την άλλη το επίσημο κράτος δεν έχει πολλές εναλλακτικές… σύντομα τα χημικά δεν θα επαρκούν… αν με εννοείς, όπως δεν επαρκούσαν την περασμένη Κυριακή και ο κόσμος δεν μάσαγε…

    Σχετικά με το τι μέλει γεννέσθαι… Μανία κι αυτή, ιδίως από «αριστερούς» να «προβλέψουν». Κι αν τάχατες πέσουν μέσα στις προβλέψεις τους είναι μετά «σοφοί». Από τα παλιά χρόνια είχα μπουχτήσει, με το να επιχειρούν ματαίως να προβλέψουν… Τη λογική εξέλιξη των πραγμάτων ναι, μπορούμε να την δούμε… αν μη τι άλλο, βροχές και μπόρες σε σαθρό έδαφος, τι άλλο από κατολίσθηση θα φέρουν? το πότε όμως και η διαβολεμένη επίδραση του «στιγμιαίου» που πολύ σωστά έθιξε παραπάνω ο παπούλης, ιδίως σε ένα παιχνίδι τόσο απρόβλεπτο όπως η παγκόσμια οικονομία και τα γεωστρατηγικά στάτους ισορροπίας της που ουκ ολίγες φορές έχουν αποδειχτεί χαοτικά.

  109. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Ομως Αγαπητε Νικιπλε κι εσυ κανεις προβλέψεις Η διαφορά ειναι οτι εσυ προβλέπεις με τροπο προβλητικό και ευθυγραμμο , οτι δηλαδή οι τωρα παρατηρουμενες τασεις εντονης οργής και μισους θα ενταθουν σε βαθμό εκρηξης ενώ οι δικες μου προβλέψεις κινουνται με τροπο αναστροφο ητοι : Οτι το Μισος η οργή και η απογνωση θα μεταβληθουν σε Αιτημα Αγαπης : προς τον ισχυρο Ηγετη (και τα μπομπουκια του)
    Αν δει κανεις αναδρομικά την ιστορια των συνασιθηματων απο το 2004 και μετα Ιδιως απο την τελετη εναρξης των Ολυμπιακών αγώνων θα αντιληφθει , ποσο αθωα αλλά και πόσοδραματικά περασαμε απο την Μαζική αγάπη , στη μαζική αγανακτηση , στην τυφλήοργή , την απογνωση και θα περασουμε παλι στην Μαζική αγαπη (για τον κυρ Αντωνη ) σε υψηλότερο επιπεδο πιά

  110. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    «Η ιστορια – περα απο το οτι μας διδασκει οτι τιποτε δεν διδασκομαστε απο αυτήν »

    «Αν δει κανεις αναδρομικά την ιστορια των συνασιθηματων απο το 2004 και μετα Ιδιως απο την τελετη εναρξης των Ολυμπιακών αγώνων θα αντιληφθει , ποσο αθωα αλλά και πόσοδραματικά περασαμε απο την Μαζική αγάπη , στη μαζική αγανακτηση , στην τυφλήοργή , την απογνωση και θα περασουμε παλι στην Μαζική αγαπη (για τον κυρ Αντωνη ) σε υψηλότερο επιπεδο πιά»

    Χο-χο-χο αυτά (τα αποπάνω) δείχνουν απλά τη …δυσκολία του πράγματος Νόσφη ,έτσι δεν είναι;
    Επίσης πόσο εύκολο είναι για τους ισχυρούς να κάνουν τη …δουλειά τους όσο εμείς ταλαιπωρούμαστε να βρούμε …εξηγήσεις! 😉

    «Σχετικά με το τι μέλει γεννέσθαι… Μανία κι αυτή, ιδίως από “αριστερούς” να “προβλέψουν”. Κι αν τάχατες πέσουν μέσα στις προβλέψεις τους είναι μετά “σοφοί”. Από τα παλιά χρόνια είχα μπουχτήσει, με το να επιχειρούν ματαίως να προβλέψουν…»

    Πρωτότυπη …ένσταση για τους αριστερούς Νίκιπλε! Έχουμε συνηθίσει να ακούμε κατά κόρον το αντίθετο:
    «Και γιατί δεν είχατε προβλέψει εσείς την κρίση ορέ άχρηστοι που τώρα είστε λαλίστατοι για τις επιπτώσεις της κρίσης και δεν προειδοποιήσατε κι εμάς (που θα ήμαστε πρόθυμοι φυσικά ..-χο) να πάρουμε τα …μέτρα μας;» 😉
    Κατά τα …άλλα συνεχίστε απρόσκοπτοι. 🙂

  111. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    »Επίσης πόσο εύκολο είναι για τους ισχυρούς να κάνουν τη …δουλειά τους όσο εμείς ταλαιπωρούμαστε να βρούμε …εξηγήσεις! ;)»
    Nικάλφα ανα δεν ταλαιπωρηθουμε και λίγο – ητοι αν δεν βαλουμε το φτωχοο μας το νιονιο να δουλεψει θα ειναι απειρως ευκολοτερο.. Και τωρα ειναι ακριβώς γι αυτό Γιατι δεν ταλαιπωρουμεθα να βρούμε …εξηγήσεις..
    Ιδιως οι αριστεροι » οι οποιοι νομιζουν οτι τα ξερουν ολα .. και » θα μου πειςς εμενανε Ρε που χω φαει τον Λενινι με το Κουταλι και εχω διαβασει και α απαντα του Μπρεζνιεφ κλπ κλπ !!!!»ακου και μενανε που πριν καμποσες δεκαετιες καταφερα και διαβασα τον 19ο Τομο των απάντων του Εμβερ Χοτζα …

  112. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    E κι εγώ την προθυμία μας για …ταλαιπωρία παίνεψα ορέ Νόσφη !Που διαφωνούμε;

  113. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    ειπα γω οτι διαφωνουμε;

  114. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    «Που διαφωνούμε;»
    «ειπα γω οτι διαφωνουμε;»
    xo xo xo , πολυεθνική θα κάνωμεν και τραστ θα δημιουργήσουμεν και μετά στα οστρακόδερμα θα το ρίξουμε και άσε τον Παπούλη να φωνάζει!!

    Από εκεί και κάτω:
    «—- το Μισος η οργή και η απογνωση θα μεταβληθουν σε Αιτημα Αγαπης : προς τον ισχυρο Ηγετη —–»
    Εξακτεμαν.

    Α!! μη χάσουμε και τις ορέες συνήθειές μας με τα …πολιτκά.
    Εις αμφότερους αφιερωμένο (συν το Νίκιπλο γενικώς γιατί μαε ..μαβρίζει με τις προβλέψεις του , αλλά και εις την Μπέρνη – εκπροσώπου του φύλλου που ..θαβμάζουμε και γενικώς. (στον Παπούλη και λοιπόύς θα αφιερωθώ αύριο)

  115. Ο/Η nikiplos λέει:

    καμία αντίρρηση περί πρωτοτυπίας παίδες (πλάκα κάνω φυσικά… 🙂 )… το «αριστεροί» το έβαλα σε εισαγωγικά… μόνο… γιατί δεν προσδίδω στην αριστερά, ιδίως την μεταπολιτευτική ούσα και πολλά ειδικά βάρη, ιδίως μετά τα 90ς και την πτώση του ανατολικού μπλοκ… θέλω να πω, πως οι υπόλοιπες παρατάξεις που στο αριστερός βάζουν φερετζέ, προσδίδουν ιδανικά χαρακτηριστικά στον όρο «αριστερός» και … καθαρίζουν… δεν ήταν τέτοια τα εισαγωγικά μου…
    και ας μην ξεχνάμε πως το ειδικό βάρος, συνεπάγεται και μέρισμα ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση…

    ΥΓ> Ο Αντωνάκης Κοκοβίκος, την αγάπη που περιγράφεις Νοσφέρατε, την έπαιξε στα ζάρια, για μια μόνο «δόση»… Την επόμενη ζαριά όμως δεν την εξασφάλισε… παίζεται…

  116. Ο/Η kapetanios λέει:

    νικιπλε
    το μόνο που ΔΕΝ πρόβλεψαν σωστά (κι αυτό μόνο ένα μέρος τους ) οι αριστεροί παρά το μπουκωτικό αίσθημα που σου δημιουργούσαν είναι το δικό τους ξεπεσμό –σε όλα τα άλλα έπεσαν σε εκνευριστικό βαθμό οι πούστηδοι μέσα 🙂
    Παρά το μεγάλο τους λοιπόν εκείνο λάθος ,βλέπουμε σήμερα να δίνουν ένα νέο ραντεβού με την ιστορία στον τόπο μας – αν θα είναι συνεπείς δεν το ξέρω

  117. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    ΥΓ> Ο Αντωνάκης Κοκοβίκος, την αγάπη που περιγράφεις Νοσφέρατε, την έπαιξε στα ζάρια, για μια μόνο “δόση”… Την επόμενη ζαριά όμως δεν την εξασφάλισε… παίζεται…

    Αγαπητε (πάντα) Νικιπλε.. Το πολιτικο -οικονομικό – ψυχοκοινωνικό τοπια οπου θα ριχτει η επομενη ζαρια ,εκτιμηση μου ειναι οτι θα εχει αλλάξει Αρδην… ειτε γιατι θα εχουμε περασει τοσημειο Βρασμου και θα εξαυλωθωμεν ειτε δια αλλους λόγους που δεν δυναμαι να προβλέψω
    Εκεινο που μπορω να διακρινω ειναι οτι αυτά τα δυομισυ ταραγμένα χρονια και ενώ εχουν ελθει τα πάνω κατω υπάρχουν μερικοι (μερικοι) που περασαν σχεδόν αλωβητοι το ποταμι με τη Λάβα
    Αυτοι ειναι α) Η εκκλησια (με ολα της τα παραφερναλια , μοναστηρια κλπ )
    β) ο Κων/νος Καραανλής
    Μπορω επίσης να ..προβλέψω οτι η υποθεση εργασιας – Ενοτητα ολων των αριστερών δυναμεων- ειναι ..Φρουδα ελπίς
    -..Και αυτο φαινεται απο την φαγωμάρα που εμφανιστηκε Ηδη μεταξύ ..αναρχο Συριζαιων κλπ κλπ και ΚΚΕ
    – απο την δυασρεσκεια που εκδηλώεται ηδη στη Δημαρ για την εκει εισβολή »απογοητευμένων ‘ Πασοκων
    κλπ
    Και φυσικά εξηγειται απο κατι βαθυτερο.. Μια εν πολλοις Κνιτογενής αριστερά γνωριζει ενδομυχα και Μυχιως οτι δεν προκειται να διαχειριστει την εξουσια εν Ελλάδι και μαλιστα σε καιρο τετοιας Κρισης .. Οποτε προσπαθουν να ριξουν ο ενας το μπαλακι στον αλλο για τηνν αποτυχια της . Χαμενης Υποθεσης της ενοτητας της Αριστεράς και να μαζεψουν το κατα δυνατον τις πιο πολές εδρες στου κασσιδη το κεφαλι ‘

    Αλλα ο ..Αντωνακης ; Ε ο Αντωνακης εχει ενα ατου : Στην Μεγαλη φιλελευθερη παραταξη δεν υφιστατια κανενας ηθιγος δισταγμός .. Κανεις δεν θα πειραχτει αν επιστρεψουν και τα λοιπά Μπουμπουκια στο μαντρι .. Και μιας και η Ν. Δ εγινε μνημονιακή δεν θα υπαρξει προβλημα ακομα και για την Ντορα ..( πουεχει και το αδελφακι της μέσα )
    Συνεπώς ο κυκλος των χαμενων Νεοδημοκρατων μπορει ταχιστα να ξανακλεισει να τους δεις παλι να παιζουν το Γυρω γυρω ολοι στη μεση ο Μανώλης και το τσανταλίνα …
    Ισως δε ξαναδουμε και τον Κων /νο Καραμανλή ως υπουργο Πολιτισμου …..

  118. Ο/Η nikiplos λέει:

    Αγαπητέ Νοσφέρατε, Σύμφωνοι…
    Όμως εκείνος που θα στεφθεί, δόξη και τιμή πρωθυπουργός… θα κληθεί να διαχειριστεί την πολύ ωραία κατάσταση του να δίνεις βασικό 495€ (δλδ πραγματικό 300€ «κι άμα σ’αρέσ»), σύνταξη-σύντηξη 500€ σε ανθρώπους που έχουν πληρώσει εδώ και 40 χρόνια 100.000δρχ/μήνα σε συνταξιοδοτικά προγράμματα του δημοσίου και φυσικά ανεργία 30% πραγματική σε νέους 25-45 ετών, δλδ ένας στους τρεις κληρώνει…
    και θα συμφωνούσε κι ο πιο δύσπιστος, πως αυτή η κατάσταση δεν είναι ότι καλύτερο… εκείνοι που θα κατεβαίνουν στους δρόμους (δι’ ασήμαντον αφορμή, για τον Παναθηναϊκό ας πούμε…) δεν θα έχουν τίποτε να χάσουν…

    Captain, my Captain, κόμπλεξ κι αυτό, μην χαρακτηριστούν κάποιοι συστημικοί… 😉 χωρίς αστείο, η Αριστερά πρέπει να μάθει να συνεργεί και να συνεταιρίζεται, που θά’λεγε κι ο Αναγνώστης ο Αθηναίος… Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αυτό είναι δύσκολο, γιατί έχουν περάσει όλοι αυτοί εκεί 20-30 χρόνια που προσπαθούσαν να διαχωριστούν μεταξύ τους, ακόμη κι αν (χωρίς να το ξέρουν) έλεγαν τα ίδια… 🙂
    το στοίχημα λοιπόν για αυτήν παίζεται… πάντως πιστεύω πως άλλη χάρη ο κόσμος δεν θα της δώσει… είναι η τελευταία της… αν τώρα δεν φανεί πιστή στο ραντευού της με την ιστορία, θα πάνε γι’άλλα…

  119. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Νίκιπλε σε πιάνω …αδιάβαστο .Να συνεργεί η Αριστερά (και το κέντρο) και να συνεταιρίζεται το λέει ο υποφαινόμενος .Ο Αναγνώστης άλλους συνεταιρισμούς έχει στο …πρόγραμμά του ! 🙂

  120. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    »θα κληθεί να διαχειριστεί την πολύ ωραία κατάσταση του »
    αγαπητε Νικιπλε θα το διαχειρσιτει με τον κλασσικο τροπο της… ΕΡΕ ..της δεκαετιαςτου 60
    και θαχει και πηγες ..συναινεσης .. Απο τηνμια την ρητορική του τρομου ( στην οποια λίγο πολύ εχουμε πια εθιστει και ..μας αρεσει)
    αποτην αλλη την ..αναγκη . Οσο φτωχοτεροι κι απελπισμένοι γινονται οι ανθρωποι τοσο και πιο εξαρτημένοι απο το πελατειακό συστημα .. Για μια θεσουλα ( Οχι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΆ πια στο δημοσιο ) για μια τριμηνη συμβαση για μια ψευτο συνταξη
    Και φυσικά η γνωστη συνταγη του εθνολαικισμου που εχει τοση σχεση με τον πατριωτισμό οσο η Οπερα με την Σαπουνοπερα …

  121. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    τι λογης υπουργεια θα δοθουν στα Μπουμπουκια;

  122. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Δηλαδή για να καταλάβω Νόσφη υποστηρίζεις ότι η ΝΔΣαμαρούλα θα καταφέρει να πάρει αυτοδυναμία ;

  123. Ο/Η nikiplos λέει:

    Νίκε_άλφα, ζητώ συγνώμη!!! Πράγματι εσύ μίλησες για συνεργετική και συνεταιρισμούς!

    Αγαπητέ Νοσφέρατε. Το 60 η ΕΡΕ, κράτησε 3 χρόνια… και προερχόταν από ένα μετεμφυλιακό κράτος με πόρωση στον πληθυσμό και από ένα πολύ καλό και γερό τάϊσμα σε εργολάβους της χρυσής τους οκταετίας από το 55 μέχρι και το 63. Τότε είχε να ταΐσει ένα ασύμφορο παρακράτος και ένα αδηφάγο παλάτι, αλλά υπήρχε ο πακτωλός του κυρίου Μάρσαλ μεγάλη η χάρη του… Σήμερα, αφενός ο λαός δεν προέρχεται από κακοπάθεια, αλλά από καλοπέραση (ας την πω έτσι καταχρηστικά αυτή τη βίαιη εξαθλίωση της «μεσαίας» τάξης), αφετέρου πακτωλοί δεν υπάρχουν, η AMAG και οι αμακαδόροι της πέθαναν… το πολύ δλδ να βγάλει ο Αντωνάκης, τίποτε ‘μπουμπούκια’ με αυτοσχέδια τσεκούρια, μέχρι εκεί δλδ… οι ‘αγαθοεργίες’ τριμήνων συμβάσεων και διορισμών με σύμβαση, δεν φθάνουν με τίποτε το όνειρο του νεοΈλληνα, μια θέση στο Δημόσιο και αραλίκι-ξενοιασιά… Εντωμεταξύ, το μόνο που αποφασιστικά θα κάνει ο κος Κοκοβίκος, είναι να απολύσει από τους ΔΥ όσους δεν προστρέξουν στα κομματικά του γραφεία, αλλά πάλι πολλοί βγαίνουν για να απολύσει, και τίποτε δεν θα χαρεί, αφού και τα καλάσνικοφ κυκλοφορούν άφθονα, και η βία η κοινωνική αν αποκτήσει διαστάσεις Κολομβίας και Μεξικού, τίποτε δεν εξασφαλίζει για κανέναν, παρά μόνο για όσο διάστημα είναι κάτι (πχ πρωθυπουργός ή υπουργός) και ο υπόκοσμος τον έχει ανάγκη… 😉

  124. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Όχι και συγγνώμη αγαπητέ μου Νίκιπλε ,πειραγματάκι ήταν! 🙂

  125. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Νικιπλε δεν ξερω αν δεν θα υπάρξει σχεδιο Μαρσαλ.. Φυσικά Μαρσαλ και Τρουμαν ειναι ιστορια αλά το σχεδιο των Τροικανων – οπως ειχα πει πρι απο καιρό εδω στουπαπουλη – δεν εχει να κανει μονο με το αν α μαζευτουν λεφτά ια το χρεος
    αλλά κυριως με το να γινει το Οικοπεδο Ελλάς πολύ φθηνοτερο.. ως ακινητα , Μετχές και κυριως εργασια
    Γιατι; Γι να ρθει Χρημα που θα τα αγορασει ..
    Αυτο μπορει να το διακρινει κανεις και στα σκαμπανεβσματα του Χρηματιστηριου..Και την μεγαλη συνολικά ανοδο του
    Αν πετυχει το Psi οι τραπεζες θαχουν χρημα.. Θα πεσει χρημα στην αγορά .. Δεν θαναι αξιοημειωτο με τα δεδομένα τα σημερινά και ασημαντο για τα μεχρ προτινος . Αλλά με τα δεδομένα που θα χουμε σε κανα δυο μηνες θα ειναι και θα παραειναι ……………. .
    Νικο αλφα οι δημοσκοπήσεις μεσα σε ενα απολυτως ρευστο περιβάλλον ειναι και οιιδιες ρευστοτατες ( και κατι χειροτερο οταν μιλαμε για ελληνικές ..πατεντες )

  126. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    επισης Νικιπλε λες »οι ‘αγαθοεργίες’ τριμήνων συμβάσεων και διορισμών με σύμβαση, δεν φθάνουν με τίποτε το όνειρο του νεοΈλληνα, μια θέση στο Δημόσιο και αραλίκι-ξενοιασιά…»

    Αυτο το ονειρο πεθανε .. Για τα νεα παιδια το ονειρο ειναι μια τριμηνη συμβαση.. καμμια υποτροφια – χαρτζιλικι ωστ να συνεχισουν τις σπουδες ,μια θεση πωλητη και.αλα αναλογα

  127. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναμένωντας την απανταχούσα του Αναγνώστη δύο ελάχιστα προς Βάμπιρα

    α) αυτά που εσύ ισχυρίζεσαι ότι μου έλεγες ( ξεπούλημα κτλ ) εγώ τα λέω στο διαδίκτυο καμμιά πενταετία 😉 Ψάξε στη καλύβα να διαβάσεις το Tunelling Kondrattief μπας και καταλάβεις ορέ

    β) Αν δεν το έχεις πάρει ακόμα πρέφα οι Μπουμπούκοι έχουν ήδη υπουργοποιηθεί με τη συναίνεση των γιωργαπο – αντωνάκηδων και με πρωθυπουργό το κυνόδοντα ( … τραπεζίτη )

  128. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    α) αυτά που εσύ ισχυρίζεσαι ότι μου έλεγες ( ξεπούλημα κτλ ) εγώ τα λέω στο διαδίκτυο καμμιά πενταετία
    κατ αρχήν δεν ισχυριζομαι αλλά βρισκονται γραμμενα στο δικο σου Μπλογκ..( αν θες τα ψαχνω και στα δειχνω ) Δεν αμφιβαλλω οτι το ελεγες κι εσυ εδώ και μια πενταετια και μπραβο σου .. Κι εγω ελεγα και επσεα διανα σε πολλά εδω και μια πενταετια .. Δυστυχώς πια δεν ειναι αυτο το Ζητημα εκτος αν αρχισουμε να τα ..μετραμε
    β) Επισης μου κανει ..εντυπωση που νομιζεις οτι ..δεν τοχω παρει πρεφα …(και φυσικά η υπουργοποιηση των Μπουμπουκων μας ..εθιζει για τα χειροτερα )

    γ) Γιατι …αυτο το υφος παπουλη; ; Σε τι διαφωνεις σε οσα γραφω;

  129. Ο/Η kapetanios λέει:

    «Αν πετυχει το Psi οι τραπεζες θαχουν χρημα»
    τι είναι τούτο πάλι?!
    *
    νικιλπε
    μόλις γύρισα από τον καηφέ την περισσότερη ώρα του οποίου την πέρασα μελώνοντας με φίλο για την δήθεν ανάγκη της αριστεράς (του κόσμου της αριστεράς) να εκφραστεί στις επόμενες εκλογές ενωμένη. Σορυ αλλά ήμουν νιός και γέρασα με αυτήν την συζήτηση, δεν την μπορώ άλλο. Σήμερα η αριστερά δίνει την δυνατότητα στο εκλογικό σώμα να βρει εκείνον τον λόγο που του ταιριάζει καλύτερα. Ας δώσουν αθροιστικά οι πολίτες την δυνατότητα στην αριστερά να παίξει κυρίαρχο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό και τα υπόλοιπα(συνέργειες συνεργασίες κλπ) είναι υπόθεση ολίγων ημερών.
    Η πρόταση της δεξιάς είναι περισσότερη δεξιά. Μια γνήσια λαϊκή δεξιά με την πυγμή ενός Μάκαρου (του Βορίδη ) και τον πνεβματικό λόγο ενός Άδωνη. Μια διέξοδο προς τα εμπρός δλδ με όπισθεν ολοταχώς. Το πολιτικό σύστημα και προσωπικό στην προσπάθεια του να σώσει «τα κεκτημένα» περιχαρακώνεται

  130. Ο/Η papoylis λέει:

    Σε αρκετά διαφωνώ Νόσφη , αλλά δεν είναι της παρούσης

    Όσο για το ύφος μου δεν βλέπω να υπάρχει κάτι επιλήψιμο. Βγαίνεις και λες ότι μου τα έλεγες ( …στο Μπλογκ ΜΟΥ , δηλαδή εδώ και ενάμιση χρόνο ) και μάλιστα επιπλέον τώρα ισχυρίζεσαι ότι έπεσες διάνα 🙂

    Ε είναι απλό φίλτατε : απλά επ αυτού διαφωνούμε 🙂

    ΥΓ το ότι διαφωνούμε σε διάφορα ζητήματα δεν πρέπει να σε κάνει να …μυγιάζεσαι με το παραμικρό 😉

  131. Ο/Η papoylis λέει:

    Και επ ευκαιρία μιας και το έπιασε και ο πάντα παρατηρητικός Καπετάνιος τα 35 δις που θα πάνε στις Τράπεζες , εξόδοις του ελληνικού λαού , θα είναι για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα… Ελάχιστα από αυτά τα κονδύλια θα περάσουν στη πραγματική οικονομία σε παραγωγικές επενδύσεις . Η μπακαλική του Τέκη που μας σερβίρισε χθες ο Χρήστος Κ. είναι πολύ πιό ακριβής από τα μοντελάκια που μας ράβουν Παπαδήμιος γιωργάπης αντωνάκης και Τρόικα 😉

  132. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Όσο για το ύφος μου δεν βλέπω να υπάρχει κάτι επιλήψιμο. Βγαίνεις και λες ότι μου τα έλεγες ( …στο Μπλογκ ΜΟΥ , δηλαδή εδώ και ενάμιση χρόνο ) και μάλιστα επιπλέον τώρα ισχυρίζεσαι ότι έπεσες διάνα 🙂

    Ε είναι απλό φίλτατε : απλά επ αυτού διαφωνούμε 🙂
    Δηλαδδή ισχυριζεσαι οτι …δεν ταλεγα;
    ( προσπαθησα λιγο να ψαξω – για πρωτη φορα στο Μλογκ σου περιμενοντας βεβαια να δω καμμια κατηγορια τυπου Κριση , οικονομικά κλπ .. Αντις αυτου βλέπω : αφορητες γενικολογιες , Γιωργαπης κλπ :).. αν με διευκολυνεις λιγο λεγοντας πχ πως μπορω να βρω τις αναρτησεις που ειχες κατα Οκτωβριο Νοεμβριο θα μπορουσα να ψαξω .. Αλλιως σε τρια τερμινα
    ———————-
    οσο γα το »να …μυγιάζεσαι με το παραμικρό ;)» φυσικο δεν ειναι; Αφου το τελευταιο διαστημα δεν σηκωνεις Μυγα στο σπαθί σου 😉
    ——-
    Οι τραπεζες θα ριξουν ελαχιστο χρημα-σε σχεση με τα δις που θαχουν παρει συμφωνοι αλλά αυτο το ελαχιστο -επι Αντωνιου θα παει εκει που πρεπει .. Και θα γινει το ελα να δεις για μια φουχτα Ευρωπουλα..
    Επισης και τα Εσπα ..
    —————————————————-
    τωρα ασχετο Δειτε και ποιος αλλος του Λαος κλειει το ματι στον Αντωνακη.. Σας ειπα ..Θα τους παρει ολους σχεδόν .. Και απο τα δεξια και απο αλλου…
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231166714

  133. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Επισημαίνω πως ο Κάπταιν κινείται (επιτέλους και ένας που βλέπει καθαρά) στις συντεταγμένες του σχεδίου που παρουσίασα παραπάνω,δηλ πως εάν η δεξιά (ΝΔ,ΛΑΟΣ,ΠΑΣΟΚ,ΚΟΡΗ )περιορισθούν κάτω από την ιστορική στάθμη του 40% ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία κέντρου-αριστεράς όπως επιτάσσει το σύνταγμα και οι διαδικασίες των διερευνητικών εντολών! Ο καθένας θα πάρει τις ευθύνες του και τα παραμυθάκια επαναλαμβάνω για στέρεο ,ολοκληρωμένο και λεπτομερές πρόγραμμα που παρουσιάζεται δήθεν ως αδήριτη ανάγκη και προυπόθεση για να αλλάξουν τα πράγματα και ευθύνη όλων, εκτός από αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα και στο παρελθόν, είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες ! Τους είδαμε καλά τόσα χρόνια και πόσο τηρήθηκαν προγράμματα και πόσο δυσκολεύτηκαν να συνεργαστούν, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι , στο ελληνικό μπουρδέλο ! Ένα μεγάλο ασικτίρ θα πάρουν στις επόμενες εκλογές και από κει και πέρα οι ευκαιρίες είναι ανοικτές και για τους ψηφοφόρους και για τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να βρουν μια κοινή ελάχιστη συνισταμένη ! Άλλωστε εκείνο που που πρώτα απ όλα απαιτείται είναι να προηγηθούν επιτέλους οι ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας από τις ανάγκες των δανειστών!Τα υπόλοιπα έπονται και είναι προσιτό και παραγματοποιήσιμο να βρεθούν!

  134. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Νικαλφα περιμενεις να σνεργαστουν π.χ οι Δημαρ, ΚΚΕ , Συριζα, ενδεχομενως Ο -π και ισως και ενα σχημα απο διαγαρμμενους του Πασοκ σε μια Κυβερνηση συνεργασιας; Και αν δεν συεργαστουν και δεν γινει μια Οικουμενική κυβερνηση(που θα περιλαμβανει και τους ΝΔ,ΛΑΟΣ,ΠΑΣΟΚ,ΚΟΡΗ) ( οπως τοτε επι ..Ζολωα αλλά τοτε τα πραματα ηταν πιο ευκολα γιατι υπήρχαν μονο Τρεις οι αρχηγοι και τα κεφτεδακια της Μαρικας – ενω τωρα θαχουμε καμμια δεκαρια και βαλε ακρως αντιπαλλομενους) ..Τι γινεται τοτες; παλι εκλογές; Μεχρι ναβγει ο Μητσοτακ- συγνωμη ο Αντωνάκης;

  135. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    (δευτερευόντως) Νόσφη & (κυρίως) Πάππο,
    λυπάμαι αν διακόπτω το απολαυστικό
    (και δι υμάς και δι ημάς τους θεωμένους)
    κλωτσομπουνίδι σας,
    περί του εαν
    και ποίος
    και πότε έλεγε ή όχι
    και τί ακριβώς,
    αλλά επιτρέψτε μου να θυμίσω
    (διότι πολιτικά ενήλικες αμφότεροι, αποκλείεται να αγνοείτε)
    ότι απόψεις
    (πολλώ μάλλον…προφητείες, ή λεκτικά υποπροϊόντα ενορατικών τινων τελετουργιών)
    διατυπούμενες ιδιωτικώς, από ιδιώτες στον ελεύθερο χρόνο τους,
    ουδόλως αποτελούν κάτι το οποίον δύναται να απασχολεί έτερον τινά,
    πέραν αυτών τούτων των διατυπωσάντων…
    (και αυτούς, εάν ενθυμούνται παλιά-ξινά άνευ σημασίας σταφύλια, που δεν κατάφεραν να γίνουν κρασί, ούτε καν ξύδι)…

    Γενικώς πως, το σπορ του πολιτικώς εν γένει σχολιάζοντος sniper
    (ελευθέρου σκοπευτού)
    δεν αντιλέγω πως έχει και αυτό μια ορισμένη γοητευτική πλευρά…
    Αρκεί φυσικά οι αθλούμενοι να μην θεωρούν ότι δια της ασχολίας τους αυτής
    υποκαθιστούν την πολιτική δράση την οποία προηγουμένως εξοβέλισαν ενσυνειδήτως από τους προσωπικούς τους ορίζοντες…
    Ή μήπως όχι;

  136. Ο/Η kapetanios λέει:

    παπούλη
    κατά την φτωχή(κυριολεκτικά πλέον) μου γνώμη πάντα, τα 4-5 δις που περισσεύουν (που λέει ο λόγος)στις τράπεζες θα επενδυθούν με γνώμονα τις βραχυχρόνιες αποδώσεις (που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική οικονομία μιας και σε αυτήν οι αποδώσεις είναι μεσομακροπρόθεσμες ) με σκοπό μέσα σε 2-3 χρόνια να δημιουργήσουν εκείνον τον πλούτο στους τραπεζίτες ικανό να τους δώσει την δυνατότητα να πάρουν τα μαγαζιά (τράπεζες) τους πίσω.(πχ προσδεθείτε με ζώνες ασφαλείας γιατί προβλέπεται ένα ράλι στο ΧΑΑ ικανό να φέρει έναν τέτοιον ίλιγγο που δεν φτάνουν μια ντουζίνα βερτικοβομεξ να τον συνεφέρουν)
    Στην προσπάθεια τους αυτή το δημόσιο θα είναι απλώς παρατηρητής εάν όχι βασικός χρηματοδότης

  137. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    συμφωνω με τον προλαλησαντα19/02/2012 στις 4:05 μμ (ιδιως στο .(πχ προσδεθείτε με ζώνες ασφαλείας γιατί προβλέπεται ένα ράλι στο ΧΑΑ ικανό να φέρει έναν τέτοιον ίλιγγο που δεν φτάνουν μια ντουζίνα βερτικοβομεξ να τον συνεφέρουν)
    …(παντως αυτο φτανει για να γινει το ελα να δεις για μια φουχτα ευρωπουλα
    ———————
    Βγγελουδι φυσικά Ιιδωτικώς χομπιστικώς προβλέπουμε .. Τι νομισες; Επαγγελματιες αστρολογοι ειμεθα; Την πλάκα μας κανουμε και προβλέπουμε ..Οσο για την » πολιτική δράση την οποία προηγουμένως εξοβέλισαν ενσυνειδήτως από τους προσωπικούς τους ορίζοντες…» εχω να σου πώ οτι ειτε την εξοβελισαμε ειτε οχι ..δικος μας λογαριασμός

    αλλά και απο την αλλη οπου ακους πολλά κερασια κρατα και …μικρο καλάθι Ητοι.. Η πολιτική δραση του ..καθενος υφισταται( η δεν υφισταται ) στην πραγματική ζωή και ουδεμια σχεδόν σχεση εχει με τα Μπλογκια
    ασε που πρεπει να ορισουμε και το τι σημαινει σημερα …Πολιτική δραση
    —-

  138. Ο/Η kapetanios λέει:

    ο «προλαλήσαντας» ξεκαθαρίζει ότι το σχόλιο του ΔΕΝ συνιστά προτροπή στους αναγνώστες να επενδύσουν στο ΧΧΑ . Το κρίσιμο σημείο του σχολίου του είναι αυτό που κάνει λόγο για τον **πλούτο των τραπεζιτών**. Θέλω να πω ότι το βλέπω δύσκολο να θέλουν οι Κωστόπουλοι και Νανόπουλοι να μοιραστούν τα κέρδη των μαγαζιών τους με εμάς τους απλούς θνητούς. Εξάλλου ακόμη και σε περιόδους που το ΧΑΑ βρίσκεται στο κενό οι «θεσμικοί» και τα πρωτοπαλίκαρα τους μπορούν και γράφουν αποδώσεις 100% (τόσο έγραψαν κάποιες τραπεζικές μετοχές το 2011 )
    Τα πολλά λεφτά βγαίνουν σε περιόδους πολλών και έντονων αναταράξεων λέμεεε

  139. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Συμφωνω και παλι
    1.Τα πολλά λεφτά βγαίνουν σε περιόδους πολλών και έντονων αναταράξεων λέμεεε
    – αν τωρα το χρηματιστηριο ειναι γυρω στις 700-800 μοναδες το να φτασει στις 1600(που αποτλεουσε για χρονια το οριο προς τα ..κατω ητοι αποδοση 100% ) ειναι θεμα χρονου
    ( δηλαδή μιας δυο βδομαδων ) αυτο φυσικά θα το κανουν λίγοι »θεσμικοι»επενδυτες.
    Αλλά το τι θα κανουν οι μαζες .. ειναι αλλο καπελο(διως τωρα που οι καταθεσεις στην τραπεζα δεν ειναι και τοσο ιν και οι αποδοσεις ειναι αρνητικές ..καιη επενδυσησε ακινητα αμφιβολη λόγω χαρατσιων κλπ….
    οσο για το »Θέλω να πω ότι το βλέπω δύσκολο να θέλουν οι Κωστόπουλοι και Νανόπουλοι να μοιραστούν τα κέρδη των μαγαζιών τους με εμάς τους απλούς θνητούς»
    να πώ το εξής ..
    Οι εκτιμησεις για το χρημα που χει παει εξω κυμαινονται .. Μερικοι μιλανε για 600 δις Μαλλον ειναι υπεροβολικό ..Αλλα και τριακοσια ναναι τα ..δις δε ειναι μικρο το νουμερο ..Αν αυτά ..γυρισουν (ενα μερος εστω ..που θα πάνε; Αν πεσουν πανω σε κανενα ..ραλι δε θα πάνε στο ραλι;
    Φυσικά συμφωνω οτι ολα αυτά δεν αφοουν τους ..κοινους θνητους .

  140. Ο/Η kapetanios λέει:

    Νοσφυ
    τα κεφάλαια που χουν πάει έξω δεν ξεπερνούν τα 30-35δις –σορυ που χαλάω το όνειρο μερικών που στήριξαν τον πολιτικό τους λόγο εναντίον της δραχμής στα «λεφτά που θα μας αγοράσουν» (η αιχμή μου αφορά βεβαίως και ουκ ολίγους της αριστεράς που πιπίλισαν ίσως και λίγο περισσότερο απ τους μνημονιακούς την συγκεκριμένη καραμέλα )

    για τους κοινούς θνητούς που έχουν ακόμη πέντε δεκάρες νομίζω ότι τα επιτόκια(στα οποία θα υπάρχει και ένα σχετικό παιχνίδι των τραπεζών στην προσπάθεια τους να ανασυγκροτηθούν) των καταθέσεων είναι μια καλή σκέψη. Όπως και κάθε άλλη σκέψη που ΔΕΝ θα αφορά την πραγματική ελληνική οικονομία (πχ νομίσματα , μέταλλα, εμπορεύματα , ακίνητα στην γειτονική Τουρκία κλπ)
    Τους υπόλοιπους θα τους φάει το μαύρο (οικονομικά πάντα) σκοτάδι και πρέπει να ανακαλύψουν εκ νέου την ευτυχία και την χαρά της ζωής μέσα στην μεγάλη φτώχεια αυτήν την φορά-δύσκολο ναι ακατόρθωτο όχι

  141. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    τα κεφάλαια που χουν πάει έξω δεν ξεπερνούν τα 30-35δις ..
    .. δηλαδή θελεις α πεις οτι οσα λεγονται για τρομακτική διαρροή καταθεσεων τα τελευταια δυομιση χρονια(συν ολα τα λεφτα που φευγανε απο πριν) ειναι … παραμυθια; Οτι δεν ..εγινε πραγματικά; Ειλικρινά σε ρωταω .. Πες μου … Ειναι μονο τοσα τα λεφτα που φυγανε; ; μονο 30-35δις απο τις καταθεσεις σε »ελληνικές»τραπεζζες.. Αμ τοτε δεν εχουμε καν διαρροή .. Αν απο τα διακοσια δις που υπάρχουν ακομα στις Τραπεζες εδω φυγανε 30-35δις αυτο ειναι φυσικολογικο και συμβαινει και σε καιρους που δεν υφισταται καν κριση

  142. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Βαγγέλη είναι η δεύτερη φορά που κάνεις το ίδιο πράγμα, καλάααα … 🙂

    Το ξεπερνάω και πάω παρακάτω στην ..απανταχούσα 🙂 λέγοντας ότι θεωρώ πως μπορούμε εύκολα να συνεννοηθούμε σε κάποια πράγματα (δηλαδή δεν κομίζω γλαύκα, λέω κάτι που το γνωρίζετε αρκετοί και πάντως ο Παπούλης με τους ..φίλους του σίγουρα).

    Για να ασκήσεις Πολιτική (αφήστε τα ολοκληρωμένα ή ..ανω λοκλήρωτα, στοιχειωδώς να παραμβαίνεις οργανωμένα λέμε στις κοινωνικές αντιθέσεις και ..συνθέσεις) πρέπει να ξεκαθαρίσεις ότι μια πράξη για να λογίζεται ως τέτοια είναι ..έλλογη και συνειδητή.
    Αλλιώς μιλάμε για άλλο πράμα (σαν αυτό πχ που κάνω, πρώτος εγώ(χο χο) εδώ, δηλαδή σχολιάζω ότι σχολιάζω τέλος πάντων, προφανώς πουρ πασέ λε τάμπ, απλώς εγώ αυτό το θεωρώ καλό, αλλά όχι πολιτκή πράξη).

    Ο τρόπος που ασκείται η ρημάδα είναι πολύ πιο σύνθετος από το να αρκεί να δηλώσεις ή να πιστεύεις ότι το κάνεις για καλό σκοπό ή, όπως σε χρέωσα παραπάνω αγαπητέ ότι έκανες, να απολογίζεις το όλον ..ολικά στη σχέση με το αίτιο που προκάλεσε την πράξη (ή την δικαιολόγησε) και τελικά θα δούμε στο τέλος.

    Ποιο τέλος και πιο αποτέλεσμα;; Εν τω μεταξύ φτιάχνονται προϋποθέσεις, άνθρωποι συνειδητοποιούνται, πολιτικοποιούνται ή όχι , ΣΤΡΕΒΛΑ ή ..Ισια διαμορφώνονται και όταν έρθει η ώρα των διλημμάτων (οι απαντήσεις είναι Πολτική) το πώς θα πορευθούν, αν θα εκβιάζονται ή όχι εξαρτάται και από το δρόμο που διένυσαν ποιοτικά και όχι ποσοτικά.
    Έτσι το να εμφανίζεται κάποιος ως ανεύθυνος των αποτελεσμάτων της πρότασής του σε σχέση με παρεμπίπτουσες για αυτόν (τρομάρα τους που σε αυτό το περιβάλλον έχουν ξεκαθαρίσει τη βασική αντίθεση, αλλά και κινούσα πλευρά που λένε και οι ..κομμουνιστές) είναι κακή πολτική παρέμβαση, είναι πολτική διαχείρισης του κοινού (σου) με εργαλειακό τρόπο, είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι.
    Και δουλειά για τους πολλούς και αδικημένους έτσι δεν γίνεται.
    Ειδικά μάλιστα χαϊδεύοντας τους άλλους που απευθύνεται αναγνωρίζοντας τα δίκια τους σε στυλ «σώπα παιδί μου, που σε αδίκησαν οι κακοί» και ..τέρμα

    Το να λέει κάποιος ότι είναι λάθος να κάνουν το α ή το β, αλλά είναι δικαιολογημένος να το κάνει, είτε αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως τρίτο (ελίτ δηλαδή) και όχι ως μέρος της Κοινωνίας, είτε λέει με άλλα λόγια αυτό που έλεγε και ο ..Γεωργάπης, ήτοι άσχημα τα μέτρα είμαι ..ιδεολογικά αντίθετος αλλά τι να κάνουμε, επιβάλλονται.
    Υποθέτω ότι συμφωνούμε ότι δεν αντιλαμβανόμαστε αυτό που λέμε Λαό ως κάτι άλλο και αυτό που λέμε πολτικά υποκείμενα ως κάτι απέξω ή ότι το λαϊκό κίνημα είναι άθροισμα των παραπάνω, αλλά ότι τα κόμματα κλπ εμπεριέχονται στο Λαικό Κίνημα (ξέρεις διαλλεκτικά και τέτοια) .
    Αλλιώς γινόμαστε σαν τους ..χριστιανούς (και γενικώς θρησκευάμενους) που δεν αντιλαμβάνονται τον άνθρωπο ως μέρος (εντός) της φύσης, αλλά ως απέξω που ο Δημιουργός του την έφτιασε για να περνάει καλά και να τον δοξάζει.

    Τώρα λέγοντας σύνθετος ο τρόπος που προσδιορίζουμε την πολιτική παρέμβαση και αξιολόγηση δεν εννοώ με εστέτ προδιαγραφές και ..ολοκληρώσεις , αλλά πολυεπίπεδος και ως προς τα μέσα που μετέρχεται το υποκείμενο σηματοδοτούν την πολιτκή πράξη, αλλά και το κουβάρι των αποτελεσμάτων (ή συνεπειών) που απολογίζεται για κάθε ..μία εκάστη.

    Έτσι πολιτκή παρέμβαση είναι το σύνθημα, η ομιλία, το πρόγραμμα (ειδικά άμα είναι ολοκληρωμένο 🙂 ) η διασπορά φημών, οι πικετοφορίες , οι πορείες , οι συνειδητές συγκρούσεις με κατασταλτικούς μηχανισμούς, η εκλογική κάθοδος, η απόφαση για λευκό κλπ κλπ κλπ.
    Αυτό που μας ενδιαφέρει αγαπητέ Παπούλη στην παρούσα συζήτησή μας είναι να αξιολογήσουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ τι σημαίνει η δημιουργία συνθηκών με τη χρήση της προσπάθειας επηρεασμού των άλλων καλώντας τον να αποδεχθεί το ότι πρέπει να ενταχθεί σε κάποιο στρατόπεδο (το δικό μας βεβαίως) και να λειτουργήσει ως στρατιώτης.
    Ε!! δεν εχει δίκιο ο Νίκος. Περιγράφει τον ..Πολέμαρχο (που λέει και ο Δημοσθένης) με τις αρετές που παρέθεσε, ενώ αυτό που περιγράφετε είναι οι αρετές του στρατιώτη στον πόλεμο, ήτοι η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ στο συγκροτημένο φορέα και σχηματισμό.
    Κατά τα άλλα εγώ ψάχνω ολοκληρωμένα προγράμματα.

    Και μη μου αρχίσετε 🙂 ότι τον πόλεμο τον λέμε καταχρηστικά, διότι όταν το είπα παραπάνω (το καταχρηστικό θέλει προσοχή, γιατί η συνεχής επίκλησή του εκπαιδεύει στην ..αποκαταχρηστικοποίησή του) μου λέγατε για το πόσο σκληροί είναι οι αντίπαλοι (λες και δεν το ξέρω) και εκεί σας είπα ότι με αυτό τον τρόπο πρακτικά αποφεύγετε να συζητήσετε το πρόβλημα της πολτικής αξιολόγησης αυτής της στάσης.

    Έρχεται λοιπόν ο Βαγγέλης και με διευκολύνει λέγοντας ότι εδώ δεν θα πάρουμε απόφαση (εκτός αν ξανασυστήσετε το ΙΘΙ και αρχίσετε τις ..απονομές) άρα δεν υπάρχει λόγος να πούμε αν αυτό που λέω εγώ ή άλλοι (ολίγιστοι πάντως που λέει και ο Ιστολόγος) είναι παρεμπίπτον ή κύριο σε σχέση με ένα ζητούμενο (αποτέλεσμα).
    Αν κάναμε αχτίφ και ψηφίζαμε (αν είμασταν σε πολτικό χώρο δηλαδή) ή αν είμαστε σε Συνέλευση και θέλαμε να διαμορφώσουμε κλίμα και να οδηγήσουμε σε μέτρα το καταλαβαίνω, εδώ όμως, γιατί;;

    Παπούλη συμβαίνει κατά τη γνώμη μου το εξής.
    Εδώ και τρία χρόνια αρχίζει και καταλαβαίνει η ελληνική Κοινωνία ότι υπάρχει πρόβλημα με το Χρέος και το Δανεισμό.
    Αντιδρά σε πρώτο επίπεδο , υποβαθμίζοντας το πρόβλημα και δίνει στο ΓΑΠ 11 διαφορά από το δεύτερο.
    Σε αυτή τη φάση η Αριστερά, όπως και η ..Δεξιά δεν παίρνει χαμπάρι και κινείται στα συνήθη, απολαμβάνοντας τα ..συνήθη ποσοστά κλπ κλπ.
    Μετά τα ορέα με τον ΓΑΠ και τα Μνημόνια κλπ κλπ διαμορφώνονται 2 τάσεις, η μία λέει διαπραγμάτευση και κόντρα και η άλλη ..όχι διαπραγμάτευση.
    Στην αρχή γιατί είναι καλό το Μνημόνιο και θα μας σώσει και μετά γιατί δεν μας παίρνει.
    Η Α’ πρόταση στην π΄ρωτη φάση πολτικά κατόρθωσε να επιβληθεί (ναι ξέρω ότι η Πολτική είναι κακό πράγμα με εκβιασμούς, πεπονόφλουδες και τέτοια) και στη δεύτερη παίζει στην ισχύ της αρνητικής απάντησης στο δίλημμα Μέσα ή Έξω.

    Αφήνω (προσπερνώ γρήγορα) το ζήτημα ότι από το 2009 η Αριστερά αναλώθηκε στο να εξηγεί και να αποδεικνύει ότι η άσκηση δεν βγαίνει και αυτό για ιδεολογικούς λόγους (το σύστημα κλπ).
    Βέβαια εκ παραλλήλου η Παιδεία ή η Υγεία αποδομείτο, η διακυβέρνηση έκανε το ένα λάθος (μη πω έγκλημα) μετά το άλλο εν ου παικτοίς, αφού για να ζορίσεις πχ τη Διαμαντοπούλου έπρεπε να ζορισθείς και να ξεκαθαρίσεις και στους δικού σου (σωματειακά αν το δούμε) ότι δεν γίνεται να είναι άδεια τα σχολεία και οι επετηρίδες νάχουν κλείσει κλπ κλπ.
    Άσε που δεν είναι και γκλάμουρ (επαναστατικό) να τρέχεις στο συγκεκριμένο, ενώ το να μιλάς φιλοσοφικά και ιδεολογικά για την μεγάλη εικόνα είναι.
    Έτσι όταν λέω για παρέμβαση από τα θετικά δεν μιλάω για τα …λεγκαλιστικά που βάζετε στο (κακό) μυαλό σας 🙂 , αλλά για το να βάλουν την ατζέντα του συγκεκριμένου με όρους απολογισμού τους ..ωφελούμενους (ασθενείς για την υγεία, παιδιά για την παιδεία κλπ κλπ) και όχι τους ..μη ωφελούμενους.

    Άρα και ..συνελόντι ειπείν, αγαπητέ Παπούλη , σου απέδειξα 🙂 , ότι όταν μαθαίνεις στον άλλον ότι μπορεί και να μη τηρεί τις αρχές που κανονικά θάπρεπε να σέβεται, γιατί αφού οι άλλοι του κηρύξανε τον Πόλεμο, άρα και αυτός ας λειτουργήσει ως ..αποκτηνωμένος, πρέπει να μου το αιτιολογήσεις πολτικά και όχι με κοινωνιολογική ανάλυση (αιτίες που οδήγησαν ..γραίες τινές να βωμολοχούν στα ΜΑΤ).
    Το αν θα κάνεις το ένα (παρεμβαίνεις πολτικά για να τις ..συνετίσεις, άμα θέλει βέβαια, γιατί άμα δεν θέλει μπορεί να ψηφίσει και καναν άλλον 😉 ) ή το άλλο (προχώρα και ..βουνό το δίκιο σου) είναι πολτική πράξη και θα ήθελα τη γνώμη σου (αυτό ρώτησα στο ..εμβριθές σχόλιό μου 🙂 )

    Αν τα παραπάνω θεωρεί κάποιος ότι έχουν να κάνουν με το ότι είμαι ενάντια στην προσφυγή στην κάλπη ή ότι είμαι ενάντιος στο να ψηφισθούν τα Αριστερά Κόμματα, κακώς το θεωρεί 😉
    Αλλά να βαφτίσω την ασπιρίνη νερό του Καματερού , λέω να το αποφύγω 🙂

  143. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    διαβαζω τα του Καπετανιου οττι τα λεφτα εξω ειναιμονο 30- 35 δις
    και κανω κι ενα Γουγκλισμα Καταθεσεις στο εξωτερικο
    και πεφτω ..ολως τυχαιως εδω:
    http://www.tsig.gr/lang-el/foreign-bank-deposits/Deposit-rates-in-Switzerland
    ουδεν σχόλιον..

  144. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    τωρα …μιαςκαι τωρα ξυπνησα αρχισα να το ..ψαχνω
    και τι βλέπω;
    http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/1903-%CE%A4%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B7%CF%81%CF%8D%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CF%82
    Προ της χρεοκοπίας μπορούν να ληφθούν μέτρα προστασίας ποια είναι αυτά
    ——————————————————————————————————
    Α)Να μεταφερθούν κεφάλαια στο εξωτερικό ή σε άλλη χώρα του ευρώ ή σε θυγατρική ελληνικής τράπεζας στο εξωτερικό εκεί οι καταθέσεις δεν επηρεάζονται.
    Επιλογή θα ήταν και είναι και η Κύπρος βρίσκεται στην ζώνη του ευρώ αλλά προσοχή όχι στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών που υπόκεινται στο ελληνικό δίκαιο , αν υπάρξει στάση πληρωμών θα είναι ελληνικό άδικο και όχι ελληνικό δίκαιο αλλά στην έδρα την κυπριακών τραπεζών στην Κύπρο.
    Να μεταφέρετε τα χρήματα σας στο εξωτερικό νόμισμα εκτός της ζώνης του ευρώ σε ελβετικό φράγκο ή σε δολάρια που θα καρπωθούν οφέλη λόγω του default της Ελλάδος.
    Β)Να μεταφέρετε τα χρήματα σας στο σπίτι , όμως υπάρξουν τα εξής ρίσκα ποια θα είναι η πραγματική αξία των χρημάτων σας μετά το default σε αυτό ουδείς μπορεί να απαντήσει.
    Αν τα μεταφέρετε στο σπίτι κινδυνεύετε από ληστεία , από τον σκόρο και από σπάταλη οικογένεια αν δεν έχει συνετισθεί με όλα αυτά που θα συμβούν.
    Γ)Να αγοράσετε χρυσό είναι μια λύση και στην περίπτωση του default ο χρυσός δεν θα χάσει την αξία του τουναντίον θα την αυξήσει καθώς θα λειτουργήσει ως επενδυτικό καταφύγιο.
    Μόνο να προσέξετε τις ράβδους χρυσού μην τις τοποθετήσετε μαζί με βασιλικό ύδωρ καθώς είναι το μόνο που διαβρώνει τον χρυσό.
    Μια διευκρίνιση μια ουγγιά ισούται με 31,1 γραμμάρια τα οποία και θα πληρώσετε με 1060 δολάρια.
    Δηλαδή 1 κιλό χρυσός ισούται με 32,1 ουγγιές και κοστίζει 34 χιλ δολάρια.
    Προφανώς υπάρχουν και άλλες λύσεις να επενδύσετε τα χρήματα σας στις αγορές ακινήτων με μακροπρόθεσμο ορίζοντα καθώς και τα ακίνητα θα επηρεαστούν ή να τα μετακομίσετε στο εξωτερικό μαζί με τα χρήματα σας.
    Όλα αυτά όμως αποτελούν επιλογές σε μια υπόθεση η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και έτσι δεν θα χρειασθεί να κάνε τίποτε από όλα αυτά. Αν τα έχετε ήδη κάνει το μέλλον θα δείξει αν πράξατε σωστά.
    Η άποψη μας είναι ότι δεν θα υπάρξει default στην Ελλάδα.

  145. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Λοιπόν κατοπιν των ως ανω παραδειγματων (και σιγουρα θα υπάρχουν κιαλλα) θεωρω πλεον βεβαιο οτι οι καταθεσεις που φυγαν οχξω ειναι πολύ πολύ περισσοτερες απο τις 30 -35 δις και οτι ετσι και ξεκινσηει ραλι θα ..τρεξουν

    αν δε παμε στη χρεωκοπία θα συμβει το αντιθετο δηλαδή οι εδω καταθεσεις θα τρεξουν εξω

  146. Ο/Η kapetanios λέει:

    Νοσφυ
    οι απώλειες των καταθέσεων από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα ξεπερνούν τα 80δις ευρώ (και βαίνουν επικίνδυνα αυξανόμενες) αλλά από αυτά τα κεφάλαια, όπως αναγκάστηκε να παραδεχτεί και με τον πιο επίσημο τρόπο στην βουλή ο Βενιζέλος πριν από λίγο καιρό, αυτά που βγήκαν (για λόγους προστασίας -100% δικαιολογημένα κατά την άποψη μου) απ την χώρα δεν ξεπερνούν τα 30δις . Απ τα υπόλοιπα ένα μικρό μέρος κρύβεται στα σεντούκια των σπιτιών των μικροκαταθετών (που βλακωδώς νόμιζαν ότι εάν έχουν 5-6 χιλιάδες ευρώ στο σπίτι θα την έβγαζαν –οι ανόητοι- καθαρή στην περίπτωση που η χώρα μας γύριζε στην δραχμή) και το μεγαλύτερο μέρος τους «χάθηκε» μιας και χρησιμοποιήθηκε από επαγγελματίες και ιδιώτες ως ανάχωμα στην οικονομική κρίση τα τελευταία (όχι και λίγα) 3 χρόνια

    Νομίζω ότι εάν δεν υπάρξει κάποια εντυπωσιακή εξέλιξη και μιας και το «ελληνικό πρόβλημα» θα επανέλθει με την ίδια ένταση στο προσκήνιο (το psi θα αποδειχθεί ανεπαρκές σε λίγα τέρμινα) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ψυχολογικό όριο των 140δις ευρώ σε καταθέσεις να ξεπεραστεί –με ανυπολόγιστες συνέπειες

  147. Ο/Η kapetanios λέει:

    έχω την εντύπωση ότι ο Λεωτσάκος κάνει μεγάλο λάθος στην άποψη που εκφράζει για τον υποτίθεται μηδαμινό κίνδυνο που παρουσιάζουν οι καταθέσεις σε ευρώ ελλήνων (δλδ με ελληνικό αφμ και μόνιμους κατοίκους στην χώρα μας) σε τράπεζες του εξωτερικού.
    Ας το ψάξει λίγο παραπάνω το θέμα…

  148. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Kαπετανιε.. αυτο που λές για τα 30δις . ερχεται σε πληρη αντιθεση με την ..κρατουσα αποψη .. Ασφαλώς και εχεις δικαιωμα να το λές και εξαλλου χομπυ κανουμε οπως ειπε και ο Καργουδης αλλά επετρεψε μου να το θεωρησω περιεργο το – απο τη μια μερια να ειναι τοσο ευκολο- εντος ευρωζωνης σε συνθηκες πληρους απελευθερωσης κεφαλαιων και με την ανοιχτη διαφησμιση του »παρε τα λεφτα και φυγε » οπως φαινεται απο το Λινκ που παρεθεσα ( το οποιο οσο ψαχνω – για πρωτη φορα μπαινω ..μου σηκωνεται η τριχα απο την ευκολια που το λένε )- ναχουν παει τοσα λ ίγα
    τωρα αν εχουνφυγει μονο 80δις ευρώ και απο αυτά μονο30 δις πηγαν εξω αυτο θα σημαινει οτι οι ελληνες καταθετες και Δη οι μεγαλοκαταθετες ( των ανω των 100,000 ΕΥΡΩ δειξαν μια ..αξιοθαυμαστη ψυχραιμα και μαλιστα εν μεσω απειρων ..πειρασμών.. Τεσπα τι να πώ αφου επιμένεις και το λεει και ο Βενιζελος
    ——————————–
    Τωρα ..ας υποθεσουμε οτι στθαεροποιειται για λίγο η κατασταση και αρχιζει το Ραλι που λέγαμε .. Δεν νομιζεις κι εσυ οτι φτανουν απο τα …30 δις τα 5 δις ναρθουνε για να αρχισει ναχει τρελές αποδωσεις; το Χ.Α;
    Κι αυτοι που τα βαζουν στο ..στρωμα και τρεμουν , (λπ .. δεν ειναι τσο ευμεταβλητοι ωστε α τα ριξουν πάλι στο..Χα οπως τ 1999 οταν η καθε Γιαγια ειχε στησει και μια ΕΛΔΕ; ..
    Δυσκολο ειανι να στηθει ενα σκηνικό για παρτυ μετα τοσυς μηνες – χρόνια πικρας για να γελασει καθε πικραμένος μεχρι να βγει ο Αντωνακης και μετα Φτου κιαπο την αρχή;

  149. Ο/Η kapetanios λέει:

    και τώρα που το ξαναδιαβάζω, μια μεγάλη μαλακία γενικώς το βρίσκω το αρθράκι του –ώρες ώρες ρετάρει αυτό το παιδί (ευτυχώς όχι τις περισσότερες)

  150. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    θυμιζω οτι η μεταξυ εμου και του Καπταιν συζηστηση ξεκινησεμε αφορμη την απουσια ενος Σχεδιου Μαρσαλ που ελεγε και ο Νικιπλος .. ε Νομιζω οτι – οχι βεβαια ακριβως ενα σχεδιο Μαρσαλ αλλά ενα ΣΚΗΝΙΚΌ που να τρεφει ..ελπίδες στην αγορά θα στηθει οσονουπω – ειδικά για τις εκλογές .. (Που θα βρεθουν τα λέφτα;

    Ενα απο αυτά που φυγαν εξω -η στο στρωμα –
    δυο απο τις ..»επενδυσεις»(αρπαχτες ) ειδικά τωρα που υπάρχει μαυρη απελπισια και ο κατωτερος μισθος πηγε κατω απο πεντακοσια

    ε. τρια Απο τα ΕΣΠΑ ..
    Σκεφτειτε οτι ..εκλογές σημαινουν και Προεκλογική περιοδο δηλαδή Υποσχεσεις για λεφτά ,θεσεις εργασιας, ροσυφετακια κλπ ειδικά τωρα .. Πως αλλιως;
    ————–
    Τωρα Στα λοιπα Μαυρα συμπερασματα του Καπταιν συμφωνω και επαυξάνω .. Ολα αυτά θα ειναι εντελώς προσωρινά και μετα θα αρχισουν τα ακομα Πιο δυσκολα οταν οι νεες Φουσκες ξεφοσυκώσουν
    — Ομως στο μεταξύ θα εχει δημισουργηθει το Ψυχολογικό ρευμα που ..Μαζι με την αοιξη και την επιθυμια για ,ταξη και Ασφαλεια θα φερει και την απαραιτητη δοση πλαστης .ευφοριας και πίστης στο ..συτημα ωστε να βγει ο Αντωνακης και οι Μπουμπουκοι του

  151. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    για του λόγου μου τοαληθες θυμιζω τις εκλογές του 2007..εν μεσω κυριολεκτικά ΚΑΜΜΕΝΗΣ γης η Νου Δου ξαναβγηκε μοιραζοντας τριχιλιαρα ..

  152. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Παπούλη, αφού ζητήσω τη συμπάθεια για τα συντακτικά παραπάνω, σου χρωστάω και τη δική μου θέση για το συγκεκριμένο για τον πόλεμο, αφού θα ήταν λάθος να αρκεσθώ σε ερωτήματα, που , εδώ που τα λέμε έχουν και συνδικαλιστική χροιά (με την καλή έννοια όμως, χαριν της συζήτησης εννοώ).

    Ήδη εδώ και 2 χρόνια έλεγα (και σε σένα) ότι ισχύει το εξής.
    Μπροστά στο επικείμενο οικονομικό, αλλά και κοινωνικό πολιτικό πρόβλημα, διάφορες πλευρές έθεσαν στο προσκήνιο αυτό που λέμε ηθικοποίηση της Πολτικής.
    Μια απλή έκφραση είναι το μαζί τα φάγαμε (αν και δεν ΄τεθηκε ακριβώς έτσι), όπως και η προσπάθεια να ερμηνευθεί το πρόβλημα ως πρόβλημα διαφθοράς, υπό την έννοια ότι η λύση έχει να κάνει με την πάταξή της (έχει σημασία ο όρος).
    Ήδη επί Κωστάκη είχαμε το φαινόμενο εκτεταμένο , αν και πρώτη φορά το είδαμε τέλος της δεκαετίας του 80 με τον Κοσκωτά και τα μετά ορέα του ..βρώμικου 89 κλπ κλπ.

    Η Αριστερά, ως μη όφειλε (θα δούμε), τσίμπησε στο συγκεκριμένο και έριξε και ρίχνει νερό στο μύλο αυτής της αντίληψης, απλώς αντιστρέφοντας (αποδεχόμενη) το ιδεολόγημα.
    Αυτό εκφράσθηκε στο περίφημο γιου πέι γιορ κρίσις κλπ που διαπερνά μεγάλο μέρος των πολιτικών της εκφράσεων.
    Δηλαδή δεν λειτου΄ργησε πολτικά στο ότι το έγκλημα και η τιμωρία (άρα και η ηθική) είναι ατομικό ζήτημα και το αν κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί αυτό δεν είναι αντικείμενο της Πολτικής , διότι η ηθική δεν έχει να κάνει με αυτόν το χώρο (το να απολογίζεται η Πολιτκά ηθικά είναι άλλο ζήτημα και βεβαίως ισχύει).
    Έτσι η απάντηση δεν είναι αν και πόσο έφαγε ο καθείς, αλλά ότι το κοινωνικό συμφέρον θέτει ..κόκκινες γραμμές για το πόσο μπορεί να ρίξεις το βιωτικό επίπεδο του καθενός (με διαβάθμιση ανάλογα της κοινωνικής και οικονομικής του κατάστασης), ή για το πόσο είναι ανεκτό να αποδομηθεί το κοινωνικό κράτος κλπ κλπ.

    Η Αριστερά δυστυχώς (μην είμαι άδικος όχι όλοι και όχι μόνο αριστεροί) υιοθέτησε αυτό που βόλευε κάθε μηχανσιμκό της ως τέτοιον.
    Εννοώ ότι οι μηχανσιμοί (αν και χρήσιμοι ου μην και απαραίτητοι) έχουν την κακή συνήθεια της ροπής στον ..εγωισμό και στην πρόταξη του παραταξιακού συμφέροντος.

    Αποδεχόμενη αυτά τα ιδεολογήματα και για λόγους μικροκομματικού συμφέροντος όταν είδε ότι «η οργή του κόσμου» και ειδικά των …αθώων δημιουργούν πλειοψηφικά ρεύματα (αγανακτισμένοι, πλατείες κλπ) εγκλωβίστηκε και το συνέχισε (μερικοί το πίστεψαν κιόλας).
    Έτσι διολίσθησαν πολλοί στο να μην βλέπουν ότι η έκφραση μίσους και φθόνου στον δίπλα (έστω βολεμένο) δεν μπορεί να είναι αριστερή στάση, ότι η ..έργω εξύβριση δεν χαρακτηρίζει αυτούς τους χώρους και γενικά αυτές οι στάσεις αλλού παραπέμπουν και στο τέλος ..ρώτα το Νοσφεράτο να σου πει πού οδηγούν 🙂

    Η διαφωνία μου μαζί του (με το Νοσφεράτο) είναι απλώς στο ότι νομίζω ότι εισηγείται τη συγκρότηση πολτικού μετώπου για την υπεράσπιση αυτών των ζητημάτων, πράγμα στο οποίο δεν πιστεύω, νομίζω ότι είναι σοβαρότατο ζήτημα που πρέπει να διαπνέει και να χαρακτηρίζει πιο γενικά πολτικά μέτωπα (πχ για την υπεράσπιση εισοδήματος κλπ).

    Φοβάμαι όμως Παπούλη ότι το πρόβλημα ενός μεγάλου μέρους των Αριστερών σχημάτων που λειτουργούν έτσι έχει να κάνει με δομικό πρόβλημα, ήτοι δεν αντέχουν να αντιμετωπίσουν το κενό σχετικά με τα μεγάλα προτάγματα (ελευθερία, δικαιοσύνη, αγορά , ανάπτυξη) και προτιμούν τα σίγουρα (που δεν θέτουν εν κινδύνω τις ισορροπίες) έστω και αν δεν είναι επωφελή.

    Όσο (προφανώς δεν είναι το όλον) και όσους (δεν είναι όλοι) τους χαρακτηρίζουν τα ανωτέρω λειτουργούν ανασχετικά στην πρόοδο (είναι συντηρητικοί) και με το κίνδυνο να λειτουργήσουν και απέναντι (κάποιοι όχι όλοι) όπως άλλωστε έγινε σε περιόδους που διαχειρίσθηκαν δυνάμεις της Αριστεράς την Εξουσία (ΕΣΣΔ κλπ) ή όταν συμμετείχαν σε (πραγματικούς) πολέμους (Χμερ, Μαοϊκοί κλπ).

    Φυσικά δεν λέω ότι οι αριστεροί σχηματισμοί είναι κάτι σαν το παραπάνω, όμως καλό είναι οι αριστεροί άνθρωποι να τόχουν στο νου τους, διότι η ζωή πάντα δείχνει που λένε και οι ..ΚΚΕδες
    Είμαι ειλικρινά ανοιχτός στο να δω άλλα δείγματα εκ μέρους κάποιων από κει και να είναι προϊον απαισιοδοξίας μου τα παραπάνω

  153. Ο/Η kapetanios λέει:

    Νοσφυ
    μην παραξενεύεσαι που έφυγαν τόσα λίγα, οι τράπεζες και οι σύμβουλοι τους έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να κρατήσουν όσους περισσότερους πελάτες τους μπορούσαν εντός.
    Τα περισσότερα από τα λίγα φυσικά που τυγχάνει να γνωρίζω «ασφαλίστηκαν» σε Βρετανικές ή άλλες επενδυτικές τράπεζες οι οποίες ως επι το πλείστον επενδύουν σε νομίσματα , ή άλλες μικρού όμως ρίσκου αξίες και δεν είναι τόσο εύκολο να αποσύρει κανείς τόσο γρήγορα τα λεφτά του απ αυτές ( συνήθως τα χρήματα αυτά είναι κλειστά για 2-3 χρόνια οπότε είναι σχεδόν απίθανο να προλάβει κανείς ένα εγχώριο χρηματιστηριακό ράλι –και γιατί να το κάνει άλλωστε)
    Κάποια πάρκαραν σε αγορές ακινήτων στο Σιτι του Λονδίνου οπότε και αυτά θα είναι στην απέξω. Κοίταξε, όπως έγραψα και προηγουμένως το ράλι στο ΧΑΑ θα είναι κυρίως μια «εσωτερική υπόθεση» με σκοπό την ενίσχυση των τραπεζιτών με σκοπό την επανάκτηση των μαγαζιών τους- μην την ψάχνεις περισσότερο

    Όσο για το πολυσυζητημένο ΕΣΠΑ ,σιγά τον πολυέλαιο. Θέλω να πω ότι και φέτος απορροφήθηκαν 5δις (από τα 15 ) αλλά ούτε που το καταλάβαμε
    *

    αναγνώστα
    δεν είναι που δεν έχω να στα ψάλω (με αυτά που διαβάζω) αλλά είναι που ασχολούμαι με τον νοσφεράτο και τις επενδυτικές του βλέψεις
    (αλλά πιστεύω ότι ο φιλος νικαλφας θα σε τοποθετήσει στην θέση σου λίαν συντόμως 🙂 )

  154. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Συνεταιρε λές
    »Η διαφωνία μου μαζί του (με το Νοσφεράτο) είναι απλώς στο ότι νομίζω ότι εισηγείται τη συγκρότηση πολτικού μετώπου για την υπεράσπιση αυτών των ζητημάτων,»
    καμια τετοια σκεψη δεν περασε απο το μυαλό μου ελικρινά . ιδιως στην .Μπλογκοσφαιρα
    Στην Μπλογκοσφαιρα και δη σεαυτο το Ιστολογιου του αγαπητου μου παπουλη γαφω τις σκεψεις μου και τα ποιηματακια κλπ κλπ… .
    ——————————————-
    Καπταιν οτι εγραφα το εγραψα ως πολιτική προταση που αφορά τηνκατ εμεέ ανοδο του Αντωνακη και των Μπουμπουκων μου χωρις ..»επενδυτικές βλέψεις»

    αν αποκτησω επενδυτικές βλέψεις να εισαι σιγουρος οτι θα ρωτησω εσενα και αοχι αυτονανε τον πως τον λένε (του λινκιου που πιο ανω παρεθεσα ) διοτι εμπνεεις σιγουρια..
    —‘

  155. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Άμα ότι βγάζουμε τα επενδύεις με τον Καπετάνιο στην Κύπρο και σε χρυσό, όταν θα με ρωτήσεις θάναι αργά, μαζί θα τάχετε φάει 🙂
    Λέω να κάνουμε μια ..τράμπα.
    Να οργανώσετε τα οικονομικά εσύ με τον Παπούλη και το Νικάλφα (για λίγο, μην τα κανετε όλα παράγωγα και δεν έχουμε τι να γίνουμε), να ασχοληθώ εγώ με τον Καπετάνιο (και τούμπαλιν 🙂 ) για τη συγκρότηση της πολιτικής λύσης και μόλις το στρώσουμε το πράμα (για πολιτικά δεν ξέρω, οικονομικά όμως δεν σας φοβάμαι), κατά το βραδάκυ ξανακάνουμε τα ..ζευγάρια , όπως ήτανε

  156. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Μονο να μη μπερδεψουμε τα ζευγαρια στο τελος .. Ασε που οι γυναικες εδω μεσα εχουν λιγοστεψει επικινδυνως και αυτη η λυση με τα ζευγαρια μυριζει λίγο βαρβατιλα 😉

  157. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Εδώ την έβγαλες πόση ώρα με το Λεωτσάκο και τις εκτιμήσεις του, ο Παπούλης με το Νίκο σε πειράξανε (δεν υπάρχει φόβος, ο ένας είναι αποδεδειγμένα ζωηρός, στην καρδιά τουλάχιστον, και ο άλλος όπου δει θήλυ εκφράζει το θαβμασμό του στο φύλλο)
    Περισσότερο κινδυνέυεις από το να σε κάνει ..κομμουνιστή ο Καπετάνιος, και μάλιστα μέσω επενδυτικών ..οδών, παρά από τους άλλους, κατά βάθος είναι σόφρωνες και μειλήχιοι, μην κοιτάς τώρα που με την κρίση φουντώνουνε εύκολα και θέλουν πολέμους και τέτοια 🙂 .

  158. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    ωχ! λές να γινω κομμουνιστης , ξανά; Και να ξαναδιαβασω τον 19ο τομο των απαντων του Εμβερ Χοτζα; (εκεινα εκει με την ΛιρυΓκέκα που ηταν εγκυος και ποιος αραγε την αφησε εγκυο κλπ;) 😉
    ωχ ωχ

  159. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ότι και να γίνει πάντως 6000 λέξεις (που χάθηκαν) για χατήρι του …Αναγνώστη δεν ξαναγράφω με τίποτε! 🙂
    Ορέ Αναγνώστη αφού σου υποσχέθηκα (έχω κι άλλα να …υποσχεθώ που λέει κι ο …Νόσφη) πως θα σε προτείνω για το Νόμπελ …ειρήνης τι βάζεις πάλι το σχηματάκι ; :
    Μιλήσατε για πόλεμο -μου φαίνεστε (ίσως) πολεμοκάπηλοι -εγώ είμαι φιλήσυχος… ειρηνιστής και θέλω το ..καλό σας -σας ανακαλώ στην τάξη και σας ρίχνω και ένα μάθημα ….προγραμματικής ευθύνης νάχουμε να πορευόμαστε ; 😉
    Μετά , τόσες και τόσες φορές πέρασες από το μπλόγκ του Καπετάνιου δεν είδες το πινακάκι

    που τόσο απλά περιγράφει την αποθέωση του μικροαστικού φθόνου, που τόσο έντονα καλλιέργησε το σύστημα (χάριν συντομίας ) για να σαλαμοποιήσει την κοινωνία και ενοχοποιείς και γι αυτό την Αριστερά και δη το you pay ,την στιγμή που η cynical έχει ανεβάσει τόσες και τόσες φορές σχετικά ποστ και σχόλια για να καταδικάσει την φθονερή λογική του πόθου να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα ;;;
    Στέλνω αμέσως ένα φορτίο εμφιαλωμένου …νερού γιατί πλέον αρχίζω να ανησυχώ σοβαρά για τη συγκεκριμένη …απαισιοδοξία σου ! 🙂
    Στην αιχμή του αναπεπταμένου πλαστικού ξιφιδίου σου βρέθηκε ως και ο παντελώς αθώος Νοσφεράτος (για το επόμενο και όχι φυσικά …γενικώς 🙂 ) που αφού συνειδητοποίησες πως δεν καλούσα σε λαϊκό μέτωπο αλλά έδειχνα τον δρόμο και την προοπτική αλλά και την δυνατότητα να βρεθεί κυβερνητική λύση και με μετεκλογική συνεργασία χωρίς να χρειάζεται να αναλωνόμεθα σε αλληλοφαγωμάρες και σε λεπτομέρειες για το πια συγκεκριμένη πολιτική δύναμη της αντιπολίτευσης την έχει πιο ..μεγάλη την δυνατότητα να προσφέρει σε μια εναλλακτική πολιτική παρολαυτά έμεινε ο …ανεμόμυλος μπροστά σου και εφόρμησες εναντίον του! 🙂 🙂
    Επειδή όλοι γνωρίζουν πως είμαστε συνεταίροι δεν μπορώ να συνεχίσω να σε …προωθώ περισσότερο γιατί αδυνατώ να αντιμετωπίσω τις επερχόμενες κατηγορίες για …μεροληψία υπέρ σου ,πάντως ελπίζω να μην θυμηθεί κανείς άλλος τις επιδόσεις σου στον πόλεμο των Χμερ ούτε για την απουσία προτάσεων από την αντιπολίτευση για την καθημερινότητα και …κολακεύοντας σε μου …φάει τέτοιο άριστο συνεργάτη. 😉
    Άλλωστε γενικώς είμαι ευχαριστημένος (πολιτικά ) από σένα γιατί έστω και η …ουδετερότης κέρδος είναι στις μέρες μας! 😉 🙂

    υγ
    Βαγγέλη ,τα …μακροπερίοδα για χάρη σου τα …στήνω! 😉

  160. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Νικ Αλφα ξαναγραψτο το παραπάνω σχολιο .σε παρακαλώ γιατι καπου …σε χανω..

  161. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Νόσφη για δες στα άπαντα του …Εμβέρ μήπως έχει καμιά …πυξίδα μέσα! 🙂

  162. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    😉 αν κοιταξω θα χαθω τελειως . Εχει την κλεψυδρα του χρονου..
    ρεσεις ..Με κατι τετοια μουρχεται να γραψω ποιηματακι ρε..

  163. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ε και δεν γράφεις;

  164. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    ε να ..δισταζω…

  165. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    μες του Εμβέρ τα Απαντα ,στην πιο παλια σελίδα
    απανου που ξεφυλλιζα , επφτω σε μια Κλεψυδρα
    χαθηκα μες την αμμο της και Γυρισα στον χρόνο
    -που τα παιδια του εφαγε σαν τον Θεο τον Κρόνο-
    ………………………………………………………………………..
    Στα χρόνια μας τα Μιζερα χρονια του εδομηντα εξη
    τοτε που ακομα προσεχες
    την καθε μια Λέξη
    τοτες που οι μαθητριες φοραγανε Ποδιά
    -μοσχοβολουσε ερωτα και η Τρελή Ροδιά-
    ——
    Τοτε που ο κομμουνισμός μυριζε ακομα Νιοτη
    κι η Δουλτσινέα λατρευε τον καθε Δον Κιχωτη
    Τοτε που για μνημονια δεν ειχαμε ακουσει
    Την Σαλονικη τυλιγε εν ‘ομιχλώδες Πουσι
    ————————————————————-
    Κ απ’ το σχολειο φευγαμε και καναμε Κοπάνες
    και στα συλλαλητηρια , συνθηματα- Κοτσανες
    ————————————–
    Πηγαιναμε Ελλησποντο και βλέπαμε Γκουσγκουνη
    Πριν γινει αντιστασιακιά ως και η Πεμυ Ζουνη ..

  166. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Εμείς Γκουσκούνη βλέπαμε στο φίνο Λαϊκόν
    αρχή δια να γνωρίσουμε έπος ..ερωτικόν
    και όταν πλέον έφτασε η πιο γλυκιά μας ώρα
    σαν νιώσαμε στα στήθη μας του έρωτα την μπόρα
    και αγκαλίτσα τρέχαμε στην άδεια παραλία
    όταν κοπάνα κάναμε απ τα ξερά θρανία
    φούσκωνε το ..πανάκι μας επάνω στο κατάρτι
    εκεί σιμά στην θάλασσα ξεκίναγε το πάρτυ
    και ήταν μέγας ο καημός, μεγάλη η λαχτάρα
    αν θα γλυκοφιλήσουμε κάποια γλυκιά πρωτάρα
    που γλάρωναν τα μάτια της και πάλλονταν το στήθος
    εμείς την προστατεύαμε γεμάτοι από ..ήθος
    ώσπου μια μέρα που έμενα πιστός εις το καθήκον
    όρσε, μου λέει η κοπελιά, ….μηδέν εις το ..πηλίκον 😳 🙂

  167. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    εκει που τωρα Υψωνονται Λοφοι στηνπαραλία
    – Θυμαμαι κρυπτοδιαβαζα και τον Ραμιζ Αλία-
    καποτε στα μαθητικά παιζαμε τις κουμπαρες
    μετα τα φροντιστηρια, μεσα στις κουκουναρες
    ————————————————
    λιγωνονταν τα βλέματα και τρωγαμε γρασιδι
    -τσακζαμε και το αυγο απο το καθε φιδι-
    κυλιομασταν στης ανοιξης τα ερημα παγκακια
    και τρωγαμε και παγωτα , Γρανιτες με παγάκια
    —–
    Τι ελεγα; Το ξεχασα .Α ..Ναι στην παραλία
    πηγαιναμε ολοι μαζί και παιζαμε Πυθία
    Τυχαινε να φιλησουμε την εμορφη Τασουλα
    και μπηγαμε τη Γλωσσα μας, βαθεια μεχρι τα Ούλα
    —————-
    Αχ πουσουν Νιοτη που δειχνες πώς θα γινοταν άλλα
    πως χαθηκαν στη θαλασσα ονειρατα Μεγάλα;
    τωρα που μας την Πεφτουνε η Μερκελ και οι Ούνοι
    Νοσταγλικά Θυμομαστε τα χρονια του Γκουσγκουνη…

  168. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    κι ετσι που θρυμματιστηκα σε μιας Κλεψυδρας Κοκους
    Μες του Εμβερ τα απαντα , λεω ενα Χοκους Πόκους
    σαν μαγικό στη Ερημο, σαν Ξορκι στη Σαχάρα
    και με πετά ο ανεμος στην Γκουανταλαχάρα
    ——–
    ειν η ζωή μα Μηχανή το Χρονου και του Χωρου
    κι μεις Παιδια της Ισιδος , τ’ Όσιρι και του Ωρου
    ειμαστε καρουδοτσουφλα που πλεουμε στον Νειλο
    Ειμαστε η Ευα κι ο Αδαμ που εφαγαν το Μηλο

  169. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Η Μέρκελ ας κουρεύεται ,ας φτιάχνει PSI
    μα η δικιά μας η καρδιά πάντα θα κελαηδάει
    γιατί είναι ο ουρανός κι η θάλασσα γαλάζια
    και μας στολίζουν τη ζωή όμορφα με τοπάζια
    συνεχίζεται….

    είναι το πνεύμα πρόθυμο η σάρκα ασθενική
    και αύριο η μέρα έρχεται σαφώς κουραστική
    γι αυτό ας κατφύγουμεστα πέπλα του Μορφέα
    καληνυχτώ και εύχομαι , αύριο τα σπουδαία

  170. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    … και τωρα που θανασιμα μας βαρεσε ο Κάιιν
    ακουμε κι απ΄τους Γερμανους το τελικό μας Νάιν ..

  171. Ο/Η Left G700 λέει:

    Μετά τα όνειρα του Σαββατοκύριακου που έκαναν διάφοροι (ονόματα δεν λέμε και υπολήψεις Άλφα-Άλφα δεν θίγουμε!) πάρτε κι ένα κρύο Δευτεριάτικο ξύπνημα! 😉

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=670681

  172. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Βρε καλώς τα παιδιά απ το …κρύο! Μη πάει ο Ταβάριτς σας κάπου …εκδρομή, αμέσως να τον ακολουθήσετε. 🙂
    Σίγουρα θα συμφωνήσετε πως χρειάζονται και τα ..όνειρα στην πολιτική έτσι δεν είναι; Άλλωστε είναι απαραίτητα για να φτιάχνουμε ένα ελκυστικό πακέτο για να προσελκύσουμε τους ..τουρίστες ,άφθονοι ούτως ή άλλως στην δική μας πολιτική σκηνή!
    Από κει και πέρα θα θυμάστε ασφαλώς την συζήτηση που είχα με τον Λασκαράτο το καλοκαίρι στο μπλογκ σας ,όπου αυτός προέβαλε τον μπαμπούλα της επερχόμενης δήθεν συνεργασίας ΛΑΟΣ και ΝΔ σε μια μελλοντική κυβέρνηση και εγώ του εξηγούσα πως το πιθανότερο είναι η συνεργασία ΝΔ_ ΠΑΣΟΚ για όλους αυτούς τους λόγους που αυτό σήμερα έγινε πραγματικότητα! Έλεγα λοιπόν τότε πως εάν η αριστερά ήθελε να ενισχύσει τις δυνάμεις της από πολίτες που απεγκλωβίζονταν από το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να πορευθεί έξω από την λογική των μιασμάτων και των ενόχων και να διατηρήσει τις πόρτες ανοικτές με μοναδική ένσταση προς τους νεοεισερχομένους την εμπλοκή τους σε παιχνίδια κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος και όχι την απλή εμπλοκή τους στην πολιτική ενίσχυσης των μνημονιακών θέσεων!Αυτή την τακτική, όπως είναι εύκολο να διαπιστωθεί ,ακολούθησε πιο έντονα από όλους η ΔΗΜΑΡ με αποτέλεσμα τον δημοσκοπικό καλπασμό της !Αυτή η τακτική όμως έχει και τα όρια της που πολύ γρήγορα θα αρχίσει ο συμπαθέστατος κυρ-Φώτης να βρίσκει εμπρός του.Θα τα βρίσκει δε εμπρός του καθώς αν είναι πιο ανώδυνο να πηγαίνεις σε ένα «νέο» ΠΑΣΟΚ χωρίς το βεβαρημένο παρελθόν που σε διώχνει από το προηγούμενο αναζητάς σίγουρα και μια καινούργια και διαφορετική πολιτική από αυτήν που η καθημερινή ζωή 3 χρόνια σχεδόν με το μνημόνιο και την τρόικα σε ανάγκασε να προσπαθείς να αλλάξεις στρατόπεδο!
    Τι θέλω να πω μ αυτά ,αγαπητοί μου Λέφτηδες ; Πως σε λίγο καιρό όλο αυτό το ανώνυμο πλήθος που συνωστίζεται σήμερα στις κερκίδες της ΔΗΜΑΡ θα αποδειχθεί πιο ριζοσπαστικό σίγουρα και συγχρόνως αντίθετο από το φιλομνημονιακό μπλογκ που στεγάζεται στο συγκεκριμένο κόμμα και θα αρχίζει να πιέζει, συνεπικουρούμενο και από την φρικτή καθημερινότητα του νέου μνημονίου, για αλλαγή πλεύσης προς μια πολιτική κατεύθυνση γνήσια διακριτή και διαφορετική από αυτήν που επιτάσσουν σήμερα οι πιο αντιδραστικές δυνάμεις Ευρωπαικές και ντόπιες! Έτσι τι μένει να γίνει;
    ΄Ή η ΔΗΜΑΡ θα προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα που θα προστίθενται καθημερινά ,όπως πχ κάνει τώρα με την σημερινή της άρνηση να ψηφίσει το μνημόνιο και να υπογράψει δήλωση νομιμοφροσύνης, προς μια πιο ριζοσπαστική κατεύθυνση που θα μειώνει τις αποστάσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ ,για να διατηρήσει την δεσπόζουσα σημερινή της θέση ή θα επιμείνει να αλληθωρίζει προς τις μνημονιακές δυνάμεις κάτι όμως που θα την αποδυναμώσει ,θα μειώσει την εκλογική της δύναμη και θα ενισχύσει σε δεύτερο χρόνο τους περισσότερο ριζοσπάστες στο εσωτερικό της που βλέπουν θετικά μια συνεργασία προς τα αριστερά και όχι μια συνεργασία με τον Σαμαρά (αναρωτηθείτε αν μπορεί να αντέξει η ΔΗΜΑΡ μια τέτοια προοπτική πριν την κατηγορήσουμε πως είναι έτοιμη να το κάνει) και το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ όπως αυτό θα εκφράζεται από τον Μπένυ και τον Λοβέρδο!
    Γι αυτό είναι εξόχως σημαντικό να μη βλέπουμε στατικά τα πράγματα και να προσπαθούμε να διαγνώσουμε πιο είναι το σημαντικότερο στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία!
    Το σημαντικότερο και κύριο σήμερα είναι να συρρικνωθούν οι δυνάμεις του δεξιού μπλογκ γιατί αυτό ανοίγει νέους δρόμους σίγουρα που μένει να δούμε ποιοι ακριβώς θα είναι!
    Δευτερεύον είναι , πως μπαίνοντας στον πειρασμό να καυτηριάσεις την επίδειξη «σύνεσης»,ορθού λόγου ,περί πολιτισμένων εθνών ,ακρότητες διαδηλωτών οποιουδήποτε Λυκούδη ή Ψαριανού ή την υπεραισιοδοξία πως:
    «Πολύ σύντομα, στον πρώτο τριμηνιαίο απολογισμό του προγράμματος, η τρόικα και ο κ. Σόιμπλε θα αναγκαστούν να παραδεχτούν ότι το αναπτυξιακό έλλειμμα είναι η αχίλλειος πτέρνα του συνολικού σχεδίου, ότι οι στόχοι για τα έσοδα είναι ανεδαφικοί και ότι απαιτείται επανακαθορισμός του χρηματοδοτικού πλαισίου.»
    αυξάνεις τις αποστάσεις ,ενισχύεις τον στείρο πατριωτικό κομματισμό ,δίνεις επιχειρήματα για όσους θωρακίζονται πίσω από επιθέσεις για να δικαιολογήσουν την άρνηση για συνεργασίες ,αντί να περιμένεις να απολογηθεί καθείς για τις θέσεις του που πολύ γρήγορα θα διαψευστούν από την ίδια την πραγματικότητα! 😉 Επιπρόσθετα στην φάση αυτή νομίζω δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βγάζουμε συνολικά συμπεράσματα από τα επί μέρους ,όχι ότι το κάνετε ή θα το κάνετε εσείς ,αλλά να διαμορφώνουμε λόγο προσαρμοσμένο στις επίκαιρες ανάγκες και μέσα στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης στρατηγικής που έχει ιεραρχήσει τους στόχους και απαντά στο κυρίως ζητούμενο που είναι φυσικά η πολυπόθητη ισχύς εν τη ενώσει!
    Αν όλα αυτά φαίνονται σαν προσπάθεια τετραγωνισμού του κύκλου ,αυτό είναι γεγονός, αλλά δεν υπάρχουν ευκολίες σήμερα για να στηρίξουμε τα απαραίτητα …όνειρα! 🙂

  173. Ο/Η bernardina λέει:

    Νικολή μου, σ’ αγαπώ για την αισιοδοξία, την καλοπιστία και το συγκινητικό ήθος σου (ούτε ίχνος ειρωνείας σ’ όλα αυτά -πάρ’ τα όπως τα λέω: κυριολεκτικότατα) που είναι δροσερή βροχούλα σε άνυδρο τοπίο και καθαρό αεράκι μέσα σε πνιγηρά σύννεφα θολούρας, αλλά φοβάμαι πως ο μπαρμπα-Φώτης κληρονόμησε την κατάρα του Λεωνίδα χωρίς να διαθέτει ούτε τις αγωνιστικές περγαμηνές ούτε τη χαρισματική προσωπικότητά του.
    Με άλλα λόγια προβλέπω πως η ΔΗΜΑΡ θα έχει την ανάλογη μοίρα του ΚΚΕ εσωτερικού, που πολλοί το συμπαθούσαν αλλά ελάχιστοι το ψήφιζαν. Και όταν όλοι αυτοί που απογοητευμένοι από το κόμμα τους, παναπεί το ΠΑΣΟΚ, συνωστίζονται τώρα στα φιλόξενα κατώφλια της, θα κληθούν να ψηφίσουν, αν δεν ρίξουν το κουκί τους στο γάμο του Καραγκιόζη θα επιστρέψουν (πιστοί στην προφητεία του μακαρίτη Αβέρωφ περί προβάτων που όξω από το μαντρί τα κάνει μπάρμπεκιου ο λύκος) στο διάδοχο σχήμα του, όποιο κι αν είναι αυτό. Και τότε δυσάρεστη έκπληξη (φοβάμαι πως) θα περιμένει όσους ονειρεύονται μεγάλα διψήφια και πρωταγωνιστικούς ρόλους και συγκυβερνήσεις για τη γλυκιά Δημαρούλα.
    Αλλά Κυριακή κοντή γιορτή, εν τη κάλπη και ούτω βοήσομεν. Κι αν δεν κινδυνεύαμε να μην έχουμε ψωμί να φάμε κάθε μέρα που ξημερώνει θα παρατηρούσαμε με ενδιαφέρον την Ιστορία να γράφει τον εαυτό της με πολύ πρωτότυπους τρόπους. Αλλά ας όψεται που-

  174. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Τι έλεγα ,α ναι, ορίστε:

    Η Μέρκελ ας κουρεύεται ,ας φτιάχνει PSI
    μα η δικιά μας η καρδιά πάντα θα κελαηδάει
    γιατί είναι ο ουρανός κι η θάλασσα γαλάζια
    και μας στολίζουν τη ζωή όμορφα σαν τοπάζια

    είναι όμως σημαντικό κι εμείς να θυμηθούμε
    πριν να μας πούνε όλοι τους να πα να γαμηθούμε
    πως πρόπερσι οι Γερμανοί ζητούσανε το χρέος
    στα γρήγορα να κουρευτεί, μα ο δικός μας νέος

    ετούτο το θαυμάσιο και γνήσιο παλουκάρι
    που του Τρισέ μα και του Ρεν ήτανε το καμάρι
    ο Γιώργος αδελφάκια μου και τα παπαγαλάκια
    εστήλωνε τα πόδια του γιατί είχε μεράκια

    να την πληρώσουμε εμείς κι όχι ταφεντικά του
    τη νύφη, αυτό γουστάριζε γερά η αφεντιά του
    και τώρα που πια έφτασε της πληρωμής η ώρα
    βρεθήκαμε ολοτσίτσιδοι, ξεβράκωτοι στη μπόρα

    μας φταίνε τώρα οι Γερμανοί και όχι τα λαμόγια
    που έχουνε στήσει τη γιορτή με τα δικά τους σόγια
    κάτω απ την Ακρόπολη και μέσα στις Βρυξέλλες
    καβάλα στο τομάρι μας με σιδερένιες σέλες

    καλπάζουν ανενόχλητοι ποδοπατώντας άγρια
    νέους, φτωχούς, αδύναμους σαν τα σκληρά λιοντάρια
    και φτιάχνουν με τη σάρκα μας, με το δικό μας αίμα
    το βρώμικο ,αχόρταγο κι ανήθικο τους στέμμα

    ώσπου μια μέρα, θα το δεις ,ξυπνήσουνε τα πλήθη
    μέχρι εδώ καθάρματα, θα πουν, τέρμα το παραμύθι
    ο βασιλιάς είναι γυμνός, τα ρούχα του μια σκόνη
    άντε χαθείτε το λοιπόν, κανείς πια δεν σας σώνει

  175. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Μπέρνη ,μαζί γράφαμε ! 🙂
    Καλή μου το ποτήρι πάντα είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο .Καταλαβαίνεις πως τα έχω υπ όψιν μου όλα αυτά που επισημαίνεις ,από κει και πέρα νομίζω πως προβάλλοντας το αισιόδοξο το φέρνεις λίγο πιο κοντά, έτσι υποτάσσομαι λοιπόν σε αυτήν την πιθανότητα και όχι σε κάποιον υφέρποντα βολονταρισμό που θάλεγε και ο ..Ανάγνος! 😉

  176. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    κι ετσι που απομειναμε χωρις πιά τον Γιωρκάκη
    περιφερομαστε αδαεις , ωσαν ανθρωπων Ράκη
    και περιφερουμε ξανά ,σαν του Ελ Σιντ, Κουφαρι
    Του Παπανδρεου το Κορμί,γκαριζουν οι Γαιδάροι
    (χαιρονται που απετυχε μα κατα βαθος τρεμουν
    Ποιος θα απομεινει τωρα πιά για να του απονέμουν;
    τον τιτλο : »αυτος μας εφαγε » Ποιονα θα λοιδωρουνε ;
    Σιγά σιγά Βουλιαζουνε σε λίγο θα χαθουνε
    ————————
    Σιγά σιαγά αποδεχονται τη Λύση του Ανωνη
    -και Ωσσανά Γκραριζοντας και μένουν Ονοι -Μόνοι

  177. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    κι οι Μυθοι αναπαραγονται για Ρωσους και Κινεζους
    – που ταχα θα μας δανειζαν το αιμα τους το Ρέζους
    ως και τους Γερμανους τιμουν: ΠΩς ταχα η Μερκέλω
    που σαν την Φωτω ειναι παχεια και εχει Μαυρο Βελο
    απο νωρις το ζηταγε να ..κουρευτει το ΧΡεος
    και ο Γιωργαπης ταχα μου της εδειξε ενα πέος ..
    Που τα διαβαζετε αυτά Ω! συντροφε Νικάλφα ;
    Μου φαινονται σαν παπαριες ταξεως ΑΛΦΑ – ΑΛΦΑ …

  178. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ορίστε το αντίθετο, το βλέπεις ορέ Μπέρνη
    που στην απελπισία του οδύρεται και σέρνει
    Ζαλόγγου πάλι τον χορό κι επικαλείται μοίρες
    μαύρες ,σκληρές και άραχλες και κουρταλεί τις θύρες
    πως έρχεται καταστροφή δήθεν και πιο μεγάλη
    ενώ στρογγυλοκάθεται σένα καυτό …μαγκάλι 😉

  179. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Αδιάβαστο σε έπιασα , αυτό είναι συνήθες
    μα το μυαλό σου πάντοτε θα μας πετάει σπίθες
    γι αυτό δεν είσαι ανεπίδεκτος για κάποιες βελτιώσεις
    άνοιξε τα ματάκια σου και κοίτα να τα σώσεις

  180. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    δεν διαβασα Αυριανή ουτε το Πρωτο θεμα
    – μα ξερω πως το αρνητικο το ρεζους μας το αιμα
    δεν θα το κουρευε ποτε, Μονη της η Μερκέλα
    φαινεται οτι διαβασες καμμια κουτσουκέλα
    Φυλλαδες που ολοφυρονταν πως φταιει ο Γιωργαπης
    – δεν λέω , αναντιρητα ητο και Πολύ Γιαπης
    Μα ελα τωρα Νικο μου… κανεις πως δεν θυμασαι
    Πως η Μερκλα Σαρκοζυ λέγαν στον Γιωργο » Ασε»
    παρατα τα πιστολοια σου και Πληρωνε το Χρεος
    σιγά μη πρωτοειπανε τη λύση του Κουρέως;…..

    ( πω πω .. Ο Τελικός μου στιχος εναι μουρλια .. την κξαναρηκα την ριμα πουχασα στη χαραδρα..)

  181. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    και τωρα π’απομεινανμε χωρις πια τον Γιωργαπη
    εμπρος ας μετατρεψουμε το Μίσος σε αγάπη
    και ας προυπαντησουμε τον Πώλο του Αντώνη
    Γιατι ειμεθα Ξεβρακωτοι , και , επιπλεον ,Μόνοι

  182. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Ορέ, εισοδισμό στη ΔΗΜΑΡ θα κάνουμε να ντύσουμε τον κο Φώτη με φυσεκλίκια και το Σπύρο Λυκούδη μαβροσκούφη και μετά σπάω τη κεφάλα μου γιατί δεν σταυρώνουμε πελάτη στο συνετερισμό;;
    Αμ το άλλο (η εμπορική πολιτκή) όπου θα μαζέψουμε τους ..νουνεχείς και τους αναξιοπαθούντες κεντρώους-μικροαστούς (χωρίς να τους σκιάξουμε) και μετά (από τη σκληρή πραγματικότητα) θα μετεξελιχθούνε και θα βγούνε στο ..κλαρί και μάλιστα με όχημα τον καπετάν Φώτη;;
    Δηλαδή κάτι σαν αυτό που κάνατε με το Νοσφεράτο στα νιάτα σας, σε τινές συμφοιτήτριες «έλα να σου δείξω τη συλλογή γραμματοσήμων μου και αν δε σαρέσει φεύγεις» , πράγμα που μπορεί νάπιανε αφού γοητεβμένη από τον ποιητικό σας οίστρο καθότανε και ας είχατε μόνο καμια δεκαριά και μάλιστα αγορασμένα από το περίπτερο την προηγούμενη μέρα.
    Μωρέ καλά τόχα καταλάβει εγώ 🙂

    Α!! (στα δευτερεύοντα θα σου απαντήσω σε άλλο σχόλιο) σχετικά με τα Σινεμά-τσοντάδικα, που είδα ότι μνημονεύετε, ενθυμούμαι ένα τέτοιο που λεγόταν Κεντρικό , στην Παραλία.

    Κάποια στιγμή ένας πολύ φίλος ένα σαβατόβραδο εκεί που πίναμε νερό (σαν μπακακάκια είχαμε γίνει) και μπροστά σε κόσμο, μου λέει «αύριο το πρωί θάρθεις στο Κεντρικό;; «.

    Λέω μπα, ιδέα μου θάναι, παράκουσα και τον παρεξήγησα (σαν και του λόγου σου παραπάνω που σε πέρασα για φιλοπόλεμο) , αλλά από την άλλη, επειδή ήταν πολύ ζωηρός και το σπίτι του ήταν εκεινη την εποχή κέντρο διερχομένων (συμφοιτητριών του), λέω αν μετά από αυτά που κάνει καπάκι πάει και σε τσοντάδικο, πρέπει να το γνωρίζω διότι ..άνθρωποι είμεθα.

    Τελικά με ενημέρωσε (και αλήθεια ήταν όπως άλλωστε ότι καταβάθος και εσύ είσαι ..ρεφορμιστής λεγκαλιστικού τύπου με κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες και τέτοια) ότι στο Κεντρικό τις Κυριακές το πρωί κάνει συναντήσεις (εκδηλώσεις) ο αντικαπιταλιστικός χώρος της Θεσσαλονίκης και μάλιστα με ..πρωτεργάτες τους λεγόμενους τότε βηταπανελλαδικαριογενείς που τότες είχανε συστήσει και κάτι παλαϊκά (πανδημοκρατικά για την ακρίβεια όπου θέλανε να μαντρώσουνε και τους πασοκους που είχαν προδωθεί γιατί ο Ανδρέας ήθελε να βγάλει τον Καραμανλή , μύλος) μέτωπα.

    Πήγα , ορέα ήτανε, αν και για χαρντκορ και καράτε το πηγαίνανε σε σεξοκωμωδία κατέληξε και μάλσιτα αρκετά σοφτ με φιλοσοφίες και τέτοια, είδος στο οποίο ανέκαθεν ήμουν φαν (ξέρεις Ορνέλα Μούτι κλπ) 🙂

  183. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Μετά την αγανάκτηση μας απομένει ο Πόνος
    και μας Γυριζει στον Τροχό ο Πανδαμάτωρ Χρόνος
    κυλιομαστε στα Ονειρα , χτυπά το Ξυππνητηρι
    με σπαθα γιαπωνεζικη κανουμε Χαρακίρι

  184. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Λαουρα Αντονέλι εβλεπες; ( την ειδα οταν ημουν πανω κατω δεκαπέντε και ..Μαγευτηκα .. Μαλιτισια ..Μαλιστα Κυριοι ..Η Ωραιοτερη)
    βεβαια πολύ παλιοτερα ( γυρω στα 12 βλεπαμε ανεβασμένοι πάνω σ εενα Δεντρο σε θερινο σινεμά .. Την Χουλια Κοσιγιτ να χορευει χορο της Κοιλιάς .. Το δεντρο κουνιοταν συγκορμο .μαλιστα μια φορά ενας ..επεσε .. Ωραια χρονια

  185. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Βεβαίως και ήτο η ωραιότερη (έχω τοποθετηθεί επανειλημμένως για το ζήτημα όπως και για την άποψή μου ότι το Μαλίτσια είναι καλό, όμως η παρουσία της στον αθώο ήτο πιο …πολυεπίπεδη,εκφραστικώς αν το δούμε, αλλά δεν με παρακολουθείς μου φαίνεται) όμως ήταν πιο ιντελεκτουέλ από την Ορνέλα που είχε πιο έντονο το γνήσια λαϊκό στοιχείο.
    Εδώ βλέπεις ότι συζητάμε για τα ..ταξικά, οπότε δεν είναι τυχαίο που επέλεξα το παράδειγμα της Ορνέλας αντί της Λάουρας, έχω λόγο που το κάνω.
    Θα με αφήσεις ορέ να κινηθώ στρατηγικά και πολιτικά, ανεβάζοντας ολοένα το επίπεδο (συνειδητοποίησης και πάλης) ή θα σε στείλω μαζί με τον άλλον και τη ..φίλη σου να αναμορφώσετε (ταξικά και επαναστατικά πάντα) το Λυκούδη;; 🙂

  186. Ο/Η bernardina λέει:
  187. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Νίκο, σχετικά με τα δευτερεύοντα (εννοώ να διευκρινίσω πέρα από όποιους αστεΙσμούς) κάποια θέματα που έβαλες πριν, έστω και τηλεγραφικά.
    Δεν αναφέρθηκα στο μπλογκ, πιστεύω ότι η αντίληψη «δεν πληρώνω γιατί δεν φταίω, να πληρώσουν αυτοί που φταίνε» διαπερνά ένα μεγάλο μέρος των όσων τοποθετήθηκαν για την ανάγκη συγκρότησης αντιμνημονιακού μπλοκ.
    Μπορεί οι εν λόγω Ιστολόγοι να το έκαναν πιο εύστοχα από άποψη ατάκας και να έμεινε.
    Εδώ να πω ότι αν και δεν ταυτίζεται όποιος είναι ενάντιος στο μηνημόνιο με το ότι προκρίνει (ή πρόκρινε παλιότερα) τη συγκρότηση Μετώπου με κύριο χαρακτηρηστικό συνοχής το Αντιμνημονιακό, δεν λέω ότι ΕΞΑΥΤΟΥ είναι λάθος το αντιμνημονιακό.
    Ισχυρίζομαι όμως ότι η συγκεκριμένη αντίληψη είναι λάθος γενικά , σε όποια στόχευση και αν κολλήσει (την παρούσα περίοδο φυσικά, δεν είναι και ..νόμος της φυσικής).

    Θα χρησιμοποιήσω το παράδειγμα με το σκίτσο από του Καπετάνιου.
    Αυτό ακριβώς έλεγα και παραπάνω, έτσι είναι όπως τάπες και εσύ αξιοποιείται, ο φθόνος, η οργή τα μικροαστικά (με την ιδεολογική έννοια) κλπ.
    Λέω απλώς ότι σε αυτό απάντησαν στο ίδιο γήπεδο και μάλιστα (νόμισαν) ότι πέρασαν και στην αντεπίθεση.
    Δηλαδή «η τάδε τάξη είναι αθώα, ένοχος είναι ο ..Πάγκαλος, αυτός να πεινάσει».
    Δεν κατάλαβα, το αν θα πεινάσει (προσοχή μια κοινωνική ομάδα, αν έχουμε αίσθηση της πολτικής και εδώ θα σε καλούσα να σκεφτείς γιατί χρησιμοποίησα τη λέξη Χμερ, αφού μάλλον γνωρίζεις τις αντιλήψεις) εξαρτάται από τη βεβαίωση ποινικού μητρώου που θα προσκομιστεί;;

    Φυσικά σε αυτό το παιχνίδι το ποιος είναι χαμένος είναι σαφές , ο αφελής, γιατί μετά αρχίζουν τα ορέα «τόσοι γιατροί έπαιρναν φακελάκι», «τόσοι διορισμοί έγιναν» κλπ κλπ ορεότερα.
    Αν πιστεύεις ότι το ιδεολογικό υπόβαθρο που δημιουργείται ότι είναι προς το συμφέρον της κάθαρσης και της υπεράσπισης των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων, φίλτατε διαφωνούμε.
    Όταν λοιπόν θα ξεκατινιαστεί το σύμπαν (εδώ λέω) θα ψάχνουμε τη λογική και τη στοιχειώδη πολιτκή παρέμβαση ήτοι την υπεράσπιση κάποιων αρχών (ατομικό δικαίωμα, αξιοπρέπεια , αυτά που λέμε ενάντια στη φτώχια κλπ κλπ) τις οποίες ξεχάσαμε όταν μας έπνιγε το δίκιο.

    Εκεί αγαπητέ θα δεις αρκετούς να θεωρητικοποιούν το λάθος τους (όσοι το έκαναν λόγω αφέλειας) λέγοντας τα αναμενόμενα: ποια αρχή να υπερασπισθεί η ..Αριστερά, όταν οι Συστημικοί την έκαναν κουρέλι;;
    Δηλαδή άμα το κάνουν οι Συστημικοί , εμείς ok ;;
    Αυτό είπα και φυσικά δεν ..διαπνέομαι από την αντίληψη ότι πρέπει να συγκροτηθεί πολιτκό μέτωπο για την υπεράσπιση των Θεσμών.
    Αν φτάσουμε εκεί (να το πω και εγώ 🙂 ) τα πράγματα θα έχουν χειροτερέψει κατά πολύ.

    Τέλος μια (προβοκατόρικη) ερώτηση: Ας αφήσουμε την Ελλάδα και ας πούμε ότι ζούμε (κάναμε εξαγωγική επιχείρηση βρε αδερφέ 🙂 ) σε χώρα της Λ.Αμερικής όπου αν όχι όλη διάφορες επαρχίες ζούνε από διακίνηση ναρκωτικών (ακόμη και οι φτωχοί αναγκάζονται να δουλεύουν σε διακινητές για να μην πεθάνουν από την πείνα).
    Εκεί πώς τίθεται το θέμα «οι ένοχοι» και προσοχή όταν λέω ότι δεν είναι ζήτημα πολτικής το θέμα της διαφθοράς δεν λέω ότι δεν είναι πολιτκό ζήτημα και ούτε είμαι υπέρ της ατιμωρησίας ως αίσθηση , το αντίθετο θάλεγα.
    Εν πάσει περιπτώσει , πρόκληση είναι το τελευταίο, δες το ξεχωριστά από τις παραπάνω διευκρινίσεις.

  188. Ο/Η bernardina λέει:

    Ανάγνο, για διαλυτικά (πχ. αστεϊσμούς ): shift + το πλήκτρο δεξιά από το Λ και ύστερα το φωνήεν.
    Για διαλυτικά με τόνο (πχ. Παναΐαμ) : ctrl+alt κρατημένα μαζί + το πλήκτρο δεξιά από το Λ και ύστερα το φωνήεν
    Or not 😉

  189. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    εν πασει περιπτωσει καθολη την διαρκεια της Κρισης συνετελέσθη μια γιγαντιαια επιχειρηση επεξεργασιας συναισθηματων – κατι σαν το πειραμα Cern_ με παρα πολλους παικτες και παρα πολλα Πειραματοζωα
    καταρχας επιχειρηθη μια διαδικασια ενοχοποιησης : Φταιν οι Δημοσιοι υπαλληλοι οι μισθοι κλπ, η επαρχιωτικη Κουλτουρα , ποτε δεν γιναμε Δυση κλπ – Η αντεπίθεση : φταιει ο Γιωργαπης που ειπε »Λεφτα Υπάρχουν » κ.ο.κ Η διαδικασια ενοχοποιησης αφορουσε του Απο κατω ( λαό) η τους αποπάνω : Κυριαρχες ελιτ, Τους Μέσα ( Φταιμε ως Ελληνες ) τους Εξω ( φταινε οι ξένοι)

    Σημειωθηκαν και πολλές ακροτητες ως Συνηθως και οι μέν ονομαζαν τους Δε Προδοτες , ταγματασφαλήτες ( Μεχρι κιο ..Πρετεντερης αρχιζειτελευταιως να γραφει στα Νεα χρησιμοποιωντας τους ορους-ισως για ..ξεκαφωμα ισως γιατι εγινε κι αυτος αντιστασιακός ) με αποτελέσμα πολλοι εκ των Δε να το σκανε απο το κυριαρχο μαντρι των ελιτ για να μπορουν πιά ελευθερα να λένε τους αλλους … Δωσιλογους κλπ.. Η ολη συζητηση περιπλεκεται απο την επανεκκινηση του Τραυματος του Εμφυλιου και εχουμε και μια ..Επιστροφή του Απωθημενου.επι τα χειρω ως Επαναληψη.. Στη ολη συζητηση πολλοι Ψυχωτικοι βρηκαν την ευκαιρια να σταθουν αρα το πλευρο του ..αγωνζομενου λαου ως προφαση για να εξαπολυουν Υβρεολογια εναντιον οσων βαζουν στο μάτι στα πλαισια του αγωνα βεβαιαως .. Αλλά κι αυτά αναμενομενα.. Εντωμεταξύ στο επιπεδο των συναισθηματων ολοι σιγά σιγά κατανοουμε οτι ο μεν Παραδεισος απωλέσθη και η ολη αυτή διαδικασια ειναι η κλασσική απο τον καιρότης Πτωσης ητοι η διαδικασια τη ςΚολοκυθιας : Ποιος εδωκεν το Μηλο ..» Η Ευα φταιει » ειπε ο Αδαμ. Οχι Οχι » ειπεν η Ευα ο Οφις και ολοι τα βαζοζυν με τον καημένο τον Οφι που ητο ο ΜΟΝΟΣ επαναστατης αυθεντικά ομιλώντας ..
    Η καταστασις θα επανέλθει εις μιαν ισορροπίας αμα τη επιστροφή της Δεξιας οπου ολοι θα μεταννοησουμε Πικρα , θα κλαψουμε και μεταθα το ριξουμε στα Τσαμικα

  190. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    «παναΐαμ»
    χο χο χο μιλ μερσί αυτό δεν τόξερα, το άλλο το ατονικό τόξερα!! (ε!! όχι και or not, χρειάζονται).
    Για τα παρακάτω που ..μας ξεφύγανε τι προτείνεις:
    «αστεΙσμούς, πολτικής, πολιτκή»
    Αργότερα θέλω να κλείσουμε και ιδιαίτερο για τα κόμματα (όχι αυτά που νομίζεις και που θέλετε να εισοδίσετε), άνω τελείες κλπ (θα πληρωθείς από χείρα ..τρίτων-συνεργατών μου). 🙂

    Τώρα που είπα για εισόδια, το διάβασα το λινκ, καλός είναι, μεστός, σοβαρός, μακρόπνοος κλπ.
    Αλλά είναι σαν το θέμα πούλεγα στο δικό σου παραπάνω με την Ορνέλα και τις άλλες, καλή η Λαόυρα αλλά πολύ σοφιστικέ.
    Εγώ βέβαια πάντα (τουλάχιστον ως νέος) μέσα ήμουνα σε ..αυτά τα ιντελεκτουελ (έχω πληρώσει και το λογαριαμό), αλλά ο άλλος θέλει και μια γνήσια λαϊκότητα να αποπνέεται.

    Αυτό προκύπτει από μια υπο βόσκουσα αφέλεια , η οποία μόλις ο Καπιταλιστής της πατήσει τον κάλο , μετατρέπει το υποκείμενο σε τυπικό δείγμα εκπροσώπου του ..λιμανιού, αν και δεν είναι της καταγωγής του (έχεις δει σε ταινία την Ορνέλα να τα χώνει σε διανούμενο μέντορά της;;)

    Δες τον Αλέξη πώς γυαλίζει το μάτι του όταν ακούει για οίκους, παρόλο που είναι του Πολυτεχνείου.
    Μπορεί ο κος Φώτης να το κάνει αυτό, δεν μπορεί.
    Κάτσε να παρατηρήσω το Λυκούδη (που είναι και η αδυναμία των Λέφτηδων) ίσως και τον Κουράκη (ή αυτός ξόμεινε στο ΣΥΝ και δεν πήγε στη ΔΗΜΑΡ;;) , αν μπορούνε και θα επανέλθω με εποικοδομητικές προτάσεις 🙂

  191. Ο/Η bernardina λέει:

    Στη ΔημΑρ ο Κουράκης;; Σόστριψε ορέ; 😯

    Ε, τώρα με βάζεις να τοποθετηθώ περί του σεξαπήλ θηλέων; Οκέι, εξέφρασα μια αδυναμία στη Μόνικα, αλλά μην το παραχέ… :mrgreen: Θα παρεξηγηθούμε (αν και χέ… κι αν παρεξη…)

    Τέλος πάντων, τα περί μεστών, σοβαρών και μακρόπνοων κλπ τ’ αφήνω στην κρίση άλλων. Για μένα είναι το ίδιο έργο σε ρημέικ με λιγότερο ταλαντούχους συντελεστές ή ξαναζεσταμένο φαΐ που ανόστεψε χωρίς τα μπαχάρια που είχε όταν μαγειρευόταν. (Ή μπορεί απλώς να έχω χάσει εγώ την αφέλεια και τις αυταπάτες μου, δεν ξέρω…)

    Τα μαθήματα στίξης, τονισμού, ορθογραφίας κλπ δωρεάν. Ρώτα και απαντώ (αν ξέρω). Δες το ως μικρή, ασήμαντη πράξη αλληλεγγύης στους δύσκολους καιρούς που ζούμε 😉

  192. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    παντως μπερνι εγω δεν τα καταφερα με το παναιαμ.. ειμαι ανεπιδεκτος

  193. Ο/Η bernardina λέει:

    Επανάληψη για Νόσφη (ως γνωστόν repetitio est mater studiorum)
    Για διαλυτικά μετά τόνου: Κρατάμε πατημένα με τα αριστερά μας δαχτυλάκια ΜΑΖΙ το κοντρόλ και το αλτ. Με το δεξί μας χεράκι πατάμε το πλήκτρο δίπλα από το Λ. Τα αφήνουμε και τα τρία μαζί και Αμέσως>/i> μετά πατάμε το γιώτα και βουαλά:
    Παναΐαμ!
    Αν δεν πατήσεις το γιώτα ή το ύψιλον ή έστω το σπέις δεν εμφανίζεται τίποτα στο πεδίο σου.
    κοίτα: ΅

  194. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    τοβαλα μονιμα στο Μπλογκ μου και θα το δω αργοτερα διοτι ειμαι ανεπιδεκτος ..

  195. Ο/Η bernardina λέει:

    Κι εγώ πρέπει να μάθω να κλείνω σωστά τα πλάγια 😉

    Καληνυχτάκια. Απόκαμα…

  196. Ο/Η nikiplos λέει:

    προς όλους:
    δουλεύει και το alt+(πλήκτρο τόνου, δλδ όπως είπε και η Μπέρνυ δεξιά του Λ)
    Αν έχετε λίνουξ πρέπει να κάνετε κάτι άλλο:
    shift+(πλήκτρο τόνου), αφήνουμε και τα δύο και μετά πατάμε μόνο του το πλήκτρο του τόνου και
    voila! μετά πατάμε το ιώτα και βγαίνει ευφυΐα ή παναΐαμ!

  197. Ο/Η papoylis λέει:

    Παναΐαμ…..

    Πριν από το ιώτα πατάτε μαζί shift και W ανεπίδεκτοι , υπό τη προϋπόθεση ότι βρίσκεστε σε ελληνικό πληκτρολόγιο 😉 🙂

    Για τα λοιπά μακροσκελέστατα αραμαΐκά του Αναγνώστη «ελάχιστα» έχω να πώ :

    Ο αγαπητός φίλος αναζητεί σαφή πολιτική πλατφόρμα , ενώ αντίθετα εγώ παρατηρώ και διαπιστώνω. Εύχομαι επιτέλους να τη βρει ( τη …πλατφόρμα ) . Ο υποφαινόμενος προσέχει πολύ τι γράφει :

    εν συντομία λοιπόν

    α) αυτή τη περίοδο υπάρχει συντονισμένος πόλεμος από την εντόπια αλήτ και τους «συμμάχους» και δανειστές μας κατά της κοινωνίας. Ακόμα και με τα σημερινά συμφωνηθέντα το μόνο που ελπίζεται ότι θα εξασφαλιστεί είναι η αποπληρωμή του κουτσουρεμένου κατά περίπου 25% ελληνικού χρέους προς τους δανειστές με δεσμεύσεις τόσο επαχθείς που θα επιφέρουν το στραγγαλισμό της μικρομεσαίας …τάξης . Του βασικού δηλαδή πυλώνα όπου χτίστηκε το εθνικό μας κοινωνικό συμβόλαιο επί μισό τουλάχιστον αιώνα. Αν ελπίζουν ορισμένοι ότι οι «μεταρρυθμίσεις» θα δημιουργήσουν αναπτυξιακές προοπτικές σύντομα ας δουν τι απέδωσαν οι ίδιες πολιτικές άλλαχού ( άκμπαρ ) όπου αυτές εφαρμόστηκαν. Ακόμα και το ΔΝΤ δεν πείθεται ότι το 2020 το χρέος μας θα είναι 120,5 ( κόμμα πέντε : οι νεοφιλελεύθεροι τεχνικοί τύπου Barro θα συγκινούνταν άχρι θεμελίων με τέτοια προβλαπτική ακρίβεια ) ακριβώς επειδή δεν αναμένει με το υπάρχον παγκόσμιο περιβάλλον τους αναγκαίους ρυθμούς ανάπτυξης.

    β) τα επικοινωνιακά παίγνια που , σωστά παρατηρεί ο νόσφης , παίχτηκαν από τους ανωτέρω αλήτ βρήκαν πρόσφορο έδαφος στην ελληνική κοινωνία. Αλλά αυτές οιι τσιγκολελέτες δεν αποτελούν πολιτική , ούτε μπορούν να δώσουν λύση στο καίριο ζήτημα : ποιά χώρα θα έχουμε , ποιά οικονομία , ποιό κοινωνικό συμβόλαιο θα διαμορφωθεί στο ΑΜΕΣΩΣ προσεχές μέλλον ;;;;
    Το ότι ο υποφαινόμενος ιστολόγος κορόϊδευε τους υπέρβαρους αντιπρόεδρους ( αλήθεια γιατί και για ποιά δουλειά πληρώνεται ο κος μαζί τα φάγαμε ;;; ) δεν είναι όυτε αποτέλεσμα μνησικακίας , ούτε εμμονών . Το σκώμμα και την ειρωνεία την αξίζουν και με το παραπάνω. Αν τσίμπαγε ο παπούλης στα διάφορα παραληρηματικά που κυκλοφόρησαν επί σχεδόν μια διετία θα τον βλέπατε να αναδημοσιεύει όλο το σχετικό κατιμά και να σχολιάζει στο olympia . Αλλά η θέση μου , για όποιον ακόμα δεν θέλει ( ή δεν τον συμφέρει ) να καταλάβει είναι σαφής. Με τα παλαιότερα μνημόνια και με το σημερινό το εγχείρημα ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ. Οι αλήτ το γνωρίζουν ΚΑΛΑ , το διιαπιστώνουν κάθε μέρα βλέπωντας τα φορολογικά έσοδα που εισπράττουν , την ανεργία που αυξάνεται , τις επιχειρήσεις που κλείνουν , τη φτώχεια και την εξαθλίωση που απλώνεται ταχύτατα στη χώρα. Και το μόνο που κοάζουν είναι η γνωστή «καραμέλα» : Πρω(κ)τογενές Πλεόνασμα … ( η παραποίηση εκφράζει ακριβώς την οδό από την οποία θα προκύψει αυτό το πλεόνασμα 😉 )

    γ) Αν κάποιοι εδώ ή αλλού αναζητούν ΠΟΛΙΤΙΚΗ για να αντιμετωπιστεί αυτό που εγώ θεωρώ αδιέξοδο είναι λογαριασμός τους. Ο Παπούλης προσπαθώντας να δει τη γενική εικόνα ( με το παγκόσμιο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον στη πρώτη γραμμή ) διαπιστώνει ότι πρέπει να είναι απαισιόδοξος …. εξηγούμαι :
    1) είναι πρακτικά αδύνατον να αντιστραφεί η σταδιακή υποχώρηση της Ευρώπης ως παίκτη ισχύος στο παγκόσμιο σκηνικό.
    2) Η υποχώρηση αυτή θα επιδεινώσει σημαντικά το επίπεδο διαβίωσης ακόμα και στις triple A μπανανίες συν τω χρόνω και θα καταστήσει την οικονομική και κοινωνική ευρωστία ( φαινομενική αλλά ακόμα πειστική σήμερα ) προβληματική στο εγγύς μέλλον , όσο δεν θα εφαρμόζωνται ανοικτές και ευέλικτες χρηματοδοτικές – δημοσιονομικές πολιτικές , όσο θα μένουν ανεξέλεγκτες οι κινήσεις του κεφαλαίου ( επενδυτικού ΚΑΙ κερδοσκοπικού ) , όσο δεν θα αναζητούνται στοχευμένες προστατευτικές πολιτικές στο εμπόριο. Και επειδή δεν αναμένω από τους πολιτικούς λούστρους των μεγαλοσυμφερόντων τέτοιες δράσεις τη λέζα θα τη πληρώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες.
    3) Η χώρα μας αποτελεί το πειραματόζωο εφαρμογής αυτής της πολιτικής και ως πειραματόζωο είναι αναλώσιμη. μαζί και οι πολίτες της. Δεν αναμένω ούτε από αυτό το «πακέτο» τίποτε περισσότερο από πρόσθετη και εκτεταμένη εξαθλίωση και δουλοπαροικία. Οι ντόπιοι και ξένοι αλήτ έδωσαν σήμερα τον απαραίτητο χρόνο στο σύστημα τους για να ανανήψει εύκολα από μια δική μας χρεωκοπία ( ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουν όσο ακόμα δεν έχουν δει τα χειρότερα στα άλλα PIGS και στις δικές τους μπανανίες 🙂 ) . Και μάλιστα μετατρέπωντας τη «κρίση σε ευκαιρία» θα αναλάβουν να μας διασώσουν με το αζημίωτο . Από το «ρευστό» που θα πέσει στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα οι πολίτες θα δούν μόνο ένα πράγμα : ακόμα πιό σκληρές τις τράπεζες έναντι των δανειολητών. Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό θα πάει σε πρόσθετη κερδοσκοπία , μπόνουσηζ , λαμογιές και θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο δανειακό μόνο εκεί που θα συμφέρει το ίδιο το σύστημα των τραπεζών. Κοντολογίς η αφεντιά μου δεν ελπίζει τίποτα από το χθεσινό «πακέτο» που φόρεσε καπέλλο ο Σώυμπλες στο Παπαδήμιο 😉
    4) Και τίθεται πλέον το ερώτημα τι μπορεί να κάνει ο κάθε πολίτης εδώ , τι μπορεί να διεκδικήσει και να επιτυχεί , σε ποιάς πολιτικής πλατφόρμας τη συγκρότηση , διαμόρφωση και προώθηση να «στρατευτεί» ;;;; Ο Παπούλης ΔΕΝ έχει πρόταση επ αυτού. Βήματα στα τυφλά που έλεγα προ ημερών κάνει. Η μονίμως αναμενόμενη και ουδέποτε πραγματοποιούμενη «ενότητα της αριστεράς» είναι για τον υποφαινόμενο φενάκη. Οι λοιποί πολιτικοί φορείς που «τυπικά» καταλαμβάνουν το χώρο της κεντρο – αριστεράς ( λέγε με Λυκούδη ) εκπέμπουν τη «λογική» εκείνη που ο Παπούλης πάντοτε καθύβριζε και λοιδωρούσε. Για ΝΔΣΟΚ δεν το συζητώ … αυτοί έχουν ήδη σαπίσει. Λέτε λοιπόν να πάω στη Ντόρα ( συνεπέστατη στην εξ επαγγέλματος δουλοπρέπεια ) ή μήπως τώρα που χάσαμε και την εμπιστοσύνη στο κωλοτούμπα να στραφώ στην ανερχόμενη δημοσκοπικά ΧΑ ;;; Επειδή λοιπόν ΔΕΝ θα ενδώσω σε τέτοιους «πειρασμούς» θα παραμείνω στο τσαρδί μου , θα επιχειρήσω να επιβιώσω με «ανταρτοπόλεμο» ( μια έκφραση μου που συχνότατα παρεξηγήθηκε ή παρερμηνεύτηκε εδώ ) και από αυτή τη τρύπα θα εκφράζω την απαξία μου , τις εμμονές μου , τα ζητήματα που με απασχολούν όσο δεν θα ασχολούμαι με άλλες πιό «χαλαρές» δραστηριότητες ( πχ το επόμενο επεισόδιο του Ποδός που σας οφείλω ) . Θα περιμένω και θα βαδίζω στα τυφλά έχωντας στα μύχια της ψυχής μου αναμένο ένα ελάχιστο κεράκι που θα φέρνω βόλτα πάνω κάτω μέσα στο βούρκο 😉 Το κεράκι αυτό θα σβήσει μαζί με τη ζωή μου , κανείς δεν μπορεί να μου το σβήσει , όπως δεν μπόρεσε κανείς μέχρι και τώρα. Αυτό θα κληροδοτήσω στα παιδιά μου ελλείψει οιουδήποτε άλλου asset. Και αν κάποτε βρεθεί η «πλατφόρμα» που ευαγγελίζεται ο Αναγνώστης θα ενώσω τη φλογίτσα του μαζί με τη φλογίτσα των άλλων ΠΟΛΙΤΩΝ και γαία πυρί μειχθήτω 😉

    Βαγγέλη

    εσύ αγαπητέ ζήσε κατά πως αντιλαμβάνεσαι την έννοια του «πολιτικού όντος» και άσε το Παπούλη στη τύφλα του. Με παρεκουμβήσεις τέτοιου τύπου ο υποφαινόμενος ΔΕΝ τσιμπάει 😉 🙂

    Δεν νομίζω ότι έχω κάτι αλλο να πω επί της παρούσας συζήτησης …. συνεχίστε ακάθεκτοι 🙂 Ο Παπούλης θα ασχοληθεί επιτέλους ( τώρα που έχει λίγο χρόνο και διάθεση με τον Πόδα της Καθέτου )

  198. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Νοσφεράτε , αρχίζουμε τις …βελτιώσεις,μη φοβάσαι δεν θα πονέσει ,ένα απλό …σέρβις θα κάνουμε και δωρεάν λόγω αλληλεγγύης 😉
    Είναι πολύ διαδεδομένη η άποψη ,επειδή τα εγχώρια παπαγαλάκια ως τραπεζοδίαιτα ευθυγραμμίζονταν πολύ γρήγορα με τις απόψεις του Τρισέ ,πως οι Γερμανοί και δη η Μέρκελ ήταν αποκλειστικά οι κακοί της υπόθεσης εκείνοι δλδ που φρόντιζαν να συσσωρεύουν μόνο παράλογες απαιτήσεις απέναντι στην Ελλάδα και κυρίως αντιδρούσαν στην ελάφρυνση των υποχρεώσεων της χώρας με το περιβόητο κούρεμα!Όχι φυσικά πως η Μέρκελ δεν βαρύνεται με τερατουργήματα εις βάρος της Ευρώπης και της Ελλάδας αλλά μιλούμε μόνο για το συγκεκριμένο! Όμως από πολύ νωρίς οι Γερμανοί αφού φρόντισαν να ξεφορτωθούν γρήγορα μεγάλο μέρος ελληνικών ομολόγων στην ΕΚΤ πιεζόμενοι από την κοινή γνώμη της χώρας τους αλλά και από το βιομηχανικό κατεστημένο που δεν ήθελαν να επιβαρυνθούν μέσω φόρων με τίποτε για κάλυψη βοήθειας προς την Ελλάδα άρχισαν να πιέζουν για αναδιάρθρωση και κούρεμα μιλώντας «ευγενικά» για συμμετοχή ιδιωτών στις ζημιές από το Ελληνικό χρέος! Εκείνοι που αντιδρούσαν περισσότερο σε αυτήν την προοπτική ήταν ο Τρισέ (ΕΚΤ) καλύπτοντας έτσι όλο τον τραπεζικό κλάδο και οι Γάλλοι που είχαν τα περισσότερα ΟΕΔ από κάθε άλλον με τον Σαρκοζί να προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει την αναδιάρθρωση μέχρι σχεδόν τα τέλη του 2010! Επίσης και οι δικοί μας τραπεζίτες που αντιδρούσαν μέσω των ιδιόκτητων ΜΜΕ, του ΓΑΠ και του Παπακωνσταντίνου ,δεν χρειάζεται να αναφέρω τον Παπαδήμο που ξιφουλκούσε εναντίον του κουρέματος ημέρες πριν αναλάβει ως πρωθυπουργός για να …εφαρμόσει το κούρεμα!
    Βάζω εδώ ένα …προφητικό μου σχόλιο για τον τελευταίο που εμπεριέχει και το σχετικό λινκ για του λόγου του αληθές!

    Τι θέλει να πει ο ποιητής … ;;;


    Συνεχίζεται…

  199. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Για τον σημερινό ήρωα του PSI και τον Γιώργο επίσης, από Γ, Βαρουφάκη , πρόσφατη δήλωση:
    «2. Όταν ο ίδιος συνταξιοδοτήθηκε και επέστρεψε στην Ελλάδα, ως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, τον συμβούλευε σε βάρος οποιασδήποτε συζήτησης περί αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Έως και 3 μέρες πριν από τον ορισμό του ως πρωθυπουργού, παρέμενε εναντίον της αναδιάρθρωσης του χρέους και, μάλιστα, χαρακτήριζε μαζί με άλλους εθνικό προδότη και ανόητο όποιον από εμάς μιλούσε για αναδιάρθρωση του χρέους. Τρεις μέρες μετά αναδείχθηκε στην πρωθυπουργία για να διεκπεραιώσει την αναδιάρθρωση του χρέους. Μπορεί να μας εξηγήσει τι άλλαξε; Προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα με τους ανθρώπους που αλλάζουν γνώμη, αρκεί να μας εξηγούν τους λόγους και να προβαίνουν στην απαραίτητη αυτοκριτική.»
    Συνεχίζεται

  200. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Αναρωτιέμαι επίσης αγαπητέ μου Νόσφη γιατί δεν αντέδρασες τότε όταν έγραφα εδώ μέσα τα εξής :
    https://papoylis.wordpress.com/2010/12/13/urgent-priorities/#comment-3170 και πήδηξες μέχρι επάνω σήμερα! 🙂
    Στο ίδιο ποστ του Παπούλη «Επείγουσες προτεραιότητες » είχες φέρει εσύ τον Στάθη Στασινό ,άρα τον θεωρείς τουλάχιστον αξιόπιστο και τότε ο Στασινός ή techie chan έλεγε τα εξής:
    «Κι όταν λέμε κουρεματάκι εννοούμε γύρω στο 40-60% της ονομαστικής αξίας κι όχι 5-10% που φαντασιώνονται διάφοροι τραπεζίτες και οι φίλοι τους.
    Αυτό το τελευταίο, είναι που “ευγενικά” οι γερμανοί ονομάζουν συμμετοχή των ιδιωτών στη “διάσωση” , αυτό είναι που τόσο ο Τρισέ όσο και ο ΓΑΠ απεχθάνεται μετά βδελυγμίας (θέλουν να πληρωθεί το 100%). Και καλά ο Τρισέ να το καταλάβω, δεν θέλει να γράψουν οι τράπεζες ζημίες, για τον άλλο κύριο δεν έχω λόγια. Άσε που δεν είναι καν καλός στο Playstation.» 2-12-2010 😉

    Η Κάρα του Αγίου Γλυκερίου


    Συνεχίζεται…

  201. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Δύο πραγματάκια ακόμη (από πολλά) και τελειώνουμε με την αναδρομή στο παρελθόν:
    “Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Stuttgarter Nachrichten”, που δημοσιεύθηκε χθες, ο Σόιμπλε ξεκαθαρίζει, ότι η Γερμανία θα επιμείνει στις 25 Μαρτίου να τεθούν εξαιρετικά αυστηροί όροι για την παροχή χρηματοδοτήσεων από το μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που θα τεθεί σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2013, όταν θα λήγει το ελληνικό μνημόνιο και η διάρκεια του προσωρινού Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Οικονομικής Σταθερότητας (EFSF).
    «Η Ευρωζώνη δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τα χρέη μιας χώρας», τονίζει ο Σόιμπλε. «Συμπαραστεκόμαστε και αυτό δεν αντιβαίνει στις συνθήκες. Κάθε χώρα πρέπει κατ’ αρχήν να λύνει η ίδια τα προβλήματα χρέους. Γι αυτό και τα μελλοντικά εργαλεία του μηχανισμού θα χρησιμοποιούνται μόνο κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, όπως είναι ο κίνδυνος της Ευρωζώνης ως συνόλου. Επίσης», υπογραμμίζει, «θα προβλέπονται αυστηροί όροι, καθώς και η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών σε περίπτωση αναδιάρθρωσης χρέους χώρας-μέλους».
    http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2011/03/blog-post_368.html Μάρτιος 2011
    Και :http://www.rednotebook.gr/details.php?id=880
    Έτσι ξεκίνησε η συζήτηση ,έστω άκομψα και με διαφορετική στόχευση στην αρχή για αναδιάρθρωση και κούρεμα σε Ευρωπαικό επίπεδο άσχετο αν τα ίδια έλεγε μέγα μέρος της αντιπολίτευσης με έστω πολλές και ουσιαστικές διαφορές στην Ελλάδα!
    Στην συνέχεια φτάσαμε με συνεχή μπρος -πίσω στο PSI του Ioυλίου και μετά στο PSI++ του Οκτωβρίου ! Σε όλο αυτό το διάστημα έχει κανείς αμφιβολία πως οι ΓΑΠ , Παπαδήμος και το εγχώριο μεγαλολαμογιστάν ήταν ενάντια στο κούρεμα του χρέους και καθένας που μιλούσε για (και εσύ) αυτό χαρακτηριζόταν προδότης και αντεθνικώς δρων απ΄όλους αυτούς; Για ρίξε και μια ματιά στο
    ” Οι αγορές τον Οκτώβρη” για να θυμηθείς και τι γινόταν εδώ μέσα!
    Ελπίζω πως στο μέλλον όταν ισχυρίζομαι κάτι να δείχνεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη!

  202. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Παπούλη
    αν δεν σου κάνει κόπο σβήσε το σχόλιο που πήγε στο «Επείγουσες προτεραιότητες» κατά ανεξήγητο τρόπο για να μη είναι εκεί εκτός τόπου και χρόνου!
    Επίσης θα συνιστούσα κάποια στιγμή να βάλεις ένα σύνδεσμο
    ¨παλαιότερη ανάρτηση»
    «νεότερη ανάρτηση»
    σε κάθε ποστ για να διευκολύνεις τους καλούς σου αναγνώστες στην αναζήτηση.:)
    Ένα μικρό κομμάτι που δεν περνούσε με τίποτε του σχολίου μου τόφαγε η Πόρσε αλλά δεν πειράζει.

  203. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ήλθα να σε ευχριστήσω για την υπεράσπιση στους L, αργησα να τη δω γιατί τους τιμωρώ με απεργία επισκέψεων, ειδοποιήθηκα όμως κλπ
    Δεν είναι σωστό να σχολιάζω τρίτους, το ξέρω, αλλά εκείνος ο παλιός λιμενεργάτης της εποχής Αμπατιέλου πριν ή μετά όπως και συ αναρωτιέσαι, που σερφάρει και μάλιστα διαβάζει τα μπλογκς της left new generation,
    βάζω στοίχημα πως ξεμύτισε απο το εσπερινό του Αγίου Σουλπικίου και πως το χαϊδευτικό του είναι τρελλο-Theo.
    Kατανοώ όμως πως η παλιά μανία της (εκτός ΚΚΕ) Αριστεράς να φαντασιώνεται πως πλαισιώνεται κι αυτή από την εργατιά (είσαι χτίστης τρέχα στου Μπίστη, αν το θυμάσαι που έλεγαν νομίζω για τον Αντρέα του ΕΚΚΕ), επιβιώνει και στις γραμμές των L από 700 στα 400 (και βλέπουμε), κι έτσι πίστεψαν πως συνομιλούν με κάποιο σύντροφο του συμπαθέστατου (μακαρίτη) Σερ Αντώνη της Μπέττης.

  204. Ο/Η papoylis λέει:

    Νικάλφα

    Δεν βλέπω κάποιο σχόλιο σου στις «Επείγουσες προτεραιότητες»
    Το πρόβλημα με το σχολιασμό αρχικά μα΄λλον θα οφείλεται στα πολλά λίνκια και καλώς έκανες και έσπασες το σεντόνι σε «δίφραγκα» 🙂

    Λασκαράτε

    δεν χρειαζόταν να με ευχαριστήσεις. Ο παλιός κομμουνιστής – ναυτεργάτης μας έχει ετοιμάσει θέση στο Μπούλκες και για τους δύο. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάσσουμε ( δια της συζήτησης ) τις εμμονές μας κατά τα διαλείμματα της ‘αναμόρφωσης» …. Επ’ ευκαιρία το ξύλο το αντέχεις ;;;;

  205. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Παπούλη πήγες στις επείγουσες…;
    Δες λίγο, δεξιά επάνω στην ανάρτηση σχολίων και θα το βρεις ! 🙂
    Σόρυ για την ενόχληση!

  206. Ο/Η papoylis λέει:

    Έχεις δίκιο Νικάλφα αγαπητέ

    το σχόλιο στις επείγουσες μας άφησε χρόνους.

    Επίσης για κάποιο ανεξήγητο λόγο ( ρετάρισμα της ….Πόρσε προφανώς) 11 δικά σου σχόλια με τελευταίο στις 1:25 βρίσκονται πιασμένα στη σπαμιέρα. Αν κάποιο από αυτά περιέχει κάτι που δεν έχεις καλύψει με τα προηγούμενα δημοσιευμένα σε παρακαλώ επανέλαβε 😉 Για ευκολία τα κρατημένα σχόλια θα περάσουν στα pending και μετά θα τα στείλω στο κάδο , αλλιώς ο Akismet ( η σπαμοπαγίδα της WordPress ) μπορεί να σε εκλάβει ως ανεπιθύμητο .

    Να σου ομολογήσω ότι από τότε που η Προγιαγιά αναζήτησε σε κάποιο «integrator» την ..αξία του ιστολογίου μου λαμβάνω συνεχώς περίεργα spam 🙂 Τι το ήθελε η έρμη τέτοιο πεσκέσι 😉 🙂

  207. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Κάνε ότι καταλαβαίνεις Παπούλη .Μούβγαλε τη ψυχή να το περάσω σήμερα! Έχω καλυφθεί όπως προείπα. Ευχαριστώ 🙂

  208. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    νικαλφα πηγα στα ..επειγοντα και αναθεμα αν καταλαβα τιποτε( ακομα και απο τα δικα μου σχολια τα τοτε) πλακα εχει ..

    Μονο που εκει βρηκα ενα παλιο μου Ποιηματίδι που νομζιζω να χαρακτηριζει και ενα μεγαλος μερος απο τους ..διαλογους που διεξαγονται στην Μπλογκοσφαιρα
    Νοσφερατος says:
    14/12/2010 στις 1:34 πμ

    Πως τολμάς να μην ακούς αυτά που λέω
    ————————————————–

    Πως τολμάς να μην ακούς αυτά που λέω
    Πως μπορείς και δεν λυπάσαι όταν κλαίω
    Πως τολμάς ;
    Και δεν προσέχεις
    Πρόσεχε για να μ’ έχεις .

    Πως τολμάς ;
    Και δεν προσέχεις
    Μήπως μέσα δεν μ’ αντέχεις ;

    Γιατί δεν
    ακούς τι λέω
    Που σαν το μωρό, στην κούνια, κλαίω

    Κάθε φορά που βγάζουμε βαθύ παράπονο μας
    Μυριάδες οι αντίλαλοι στον ήχο τον δικό μας

    Ετσι που βυθιζόμαστε στης ερημιάς το δίχτυ
    Μιλάμε με μονόλογους βαθιά στο μεσονύχτι

    Παγιδευμένοι είμαστε σε δίχτυ μονολόγων
    Και τώρα θα βουλιάξουμε εν μέσω επιλόγων

  209. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    επισης να σου πώ αγαπητε Νικαλφα οτι στην συζτηση που παρακολουθω και συμμετεχω εδω και δυο χρονια και βαλε τους μονους επωνυμους και σοβαρους οικονομοόγους που ειδα να Προτεινουν αναδιαρθρωση του Χρεους και μαλιστα με ποσοστο 50 % ηταν ο Γ. Μηλιος και ο πολύ αγαπητος Κωστας Καλωνιατης .. Αυτά περι …Μερκελ – με συγχωρεις αλλά πρωτη φορά το ακουω .. Και αν το ειχες ..προεειπει και μου το επισημανες συγνωμη που δεν το προσεξα ..Μου διεφυγε

  210. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Αυτούς θυμάσαι επειδή είναι φίλοι σου . 😉 Που χάθηκε εκείνη η ψυχή ο Κώστας Κ. άραγε ; Από τα Χριστούγεννα έχει να δώσει σημεία ζωής!
    Επίσης φαίνεται είναι πιο εύκολο να θυμόμαστε τα βρισίδια και τις κλωτσοπατινάδες, δυστυχώς!
    ΅Εν γένει ένας από τους λόγους που δεν αγοράζω εφημερίδες και δεν βλέπω ειδήσεις είναι γιατί δεν αντέχω άλλο την ανελέητη προπαγάνδα και τα ασύστολα ψεύδη που μας φουσκώνουν συγκεκριμένα συμφέροντα καθημερινά !

  211. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Βρε Νικαλφα να σε ρωτηξω κατι ..Αντε καλά εσυ δεν θυμασαι τι εγραφεο ΜΗΛΙΟς ΚΙΟ κΑΛΩΝΙΑΤΗς ΚΑΙ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΗΝ ..μΕΡΚΈΛΩ ..

    δε μου λές .. Το τι εγραφε πανω πάνω ο Βαρουφακης στο τελευταιο αρθρο για το τι εγινε πριν απο δυο μισυ χρονια οταν αρκουσαν 40 δισια για να μη φτασουμε εδώ και η Μερκελιαρα ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ γΙΩΡΓΑΠΗ νΑΙΝ .. το θυμασαι;
    Και δε μου λές .. Αφου εδω και δυο χρόνια καθως λές Η Μερκελουζα προτεινε ..κουρεμα κατα τα λεγομενα σου .. Γιατι το καλοκαιρι που περασε το »κουρεμα ηταν λίγοτερο απο 20 % .. Φαντασου τι προτεινε ..(αν προτεινε ) που εγωδεν το θυμαμαι πριν απο δυο χρονια ..
    καλά ..αφου θυμομαστε ολοι οτι η Μερκελα η πρωην ανατολικο Κνιτισα η ΔΕΞΙΑΡΑ του ειπε του Γιωργαπη να παει στου Δου Νου Του ..

    Τεσπα ..το κουρεμα εγινε .. Δυστυχώς οι μονοι πουπληρωσαν και πληρωνουν απο τους εδω ειναι οι Μισθωτοι, οι συνταξιουχοι , οι υπαλληλοι που θα απολυθουν .. Η Εκκκλήσια τιποτε .. Ουτε κανα οι δεκα χιλιαδες κληρικοι ου μισθοδοτουνται απο το κρατος …..Ολοι το παιζουν βαρεις κι ασηκωτοι αλά μολις ερθει ο όγος περι φορολογησης τη ςεκκλησιας ολοι κοιταν αλλου.. ..

  212. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    ενα παλιο μου σχολιο που επανανακαλυψα στο Λινκ πουεδωσε ο αγαπητος Νικαλφα
    Νοσφερατος says:
    21/12/2010 στις 1:35 πμ

    η κριση μπορει να φερει το καλό η το κακό..η και τα δυο

    στις ΗΠΑ η κριση εφερε το νιου ντηλ , τον κευνσιανισμό και τον Ρουσβελτ
    στη Γερμανια εφερε τον Χιτλερ τον Ναζισμο και τον πολεμο

    Η τωρινή κριση μπορεινα φερει περισσοτερη πολιτική και οικονομική ενοτητα στην Ευρωπη
    Μπορει ομως να επιφερει την διαλυση της Ε. Ε την επιστροφή στα εθνικα νομισματα την Φτωχεια και ..ισως και τον πόλεμο

    εκατομμυρια ανθρωποι ιδεολογιες , αξιες και συμφεροντα παλευουν σε ενα πελωριο μπραντιφερ προς τη μια ή την αλλη κατευθυνση

    —-
    Για την Ελλάδα η περισσοτερη , η πιο ενωμένη Ευρωπη ειναι προφανές οτι ειναι η πιο συμφερουσα λύση
    και αν εγγυηθει- επιτελους – η Ευρωπη τα συνορα μας …θα ειναι και η Λύση .

  213. Ο/Η papoylis λέει:

    Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι ορέ Βάμπιρα 🙂

  214. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    O Κώστας Καλιωνάτης πάντα πρότεινε 60 έως 70% κούρεμα και όχι 50%! Τώρα για τα υπόλοιπα που λες μη τα κάνεις σαλάτα πάλι ! Είπαμε πως στην ΕΖ λειτουργούν αντιτιθέμενα συμφέροντα με κυρίαρχο το τραπεζικό κεφάλαιο! Το γεγονός πως η Μέρκελ ήταν υπέρ του κουρέματος από ένα σημείο και μετά γιατί είδε το αδιέξοδο δεν σημαίνει και ότι όπως έγινε υπέρ των τραπεζών και στο πλαίσιο που το τοποθέτησε της πιο φρικτής λιτότητας και κατάργησης του όποιου κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων των εργαζομένων που παραβιάζουν ξεκάθαρα το κοινοτικό κεκτημένο και τις συνθήκες της ΕΕ έκανε κάτι το σωστό και ωφέλιμο!
    Ακόμη και αυτό το PSI++ το σημερινό θα ξεφουσκώσει γρήγορα και θα αποδειχθεί ένα παιχνίδι πάλι για τους ίδιους παίκτες . Διάβασε προσεκτικά τι έχει γράψει ο Παπούλης και το λινκ του Χρήστου Κ για να δεις πόσο μας ταΐζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Το άσκημο ήταν και είναι πως μέσα σε αυτήν την σύγκρουση η δεξιά του κυρίου και το αχαλίνωτα νεοφιλελεύθερο Πασοκ που πήρε κεφάλι με τον Γιωργάκη και τον Μπένι εντός του πάλαι ποτέ κινήματος ταυτίστηκαν τελικά! Εις βάρος μας ! Αλλά το χουνέρι που θα πάθουν στις επερχόμενες εκλογές αν τις τολμήσουν ,δεν θα το περιμένει κανείς τους! :mrgreen:

  215. Ο/Η kapetanios λέει:

    παίδες ο Σόιμπλε είχα προτείνει εξ αρχής της κρίσης(προ ΔΝΤ) στον γιωργάπη την λύση της αναδιάρθρωσης του χρέους την οποία ανήθικε η πλευρά Παπανδρέου.
    Και για να μην μπερδευόμαστε η διαγραφή του χρέους με την πατέντα του psi δεν ξεπερνά το 25% – που δεν φτάνει με τίποτε , γι αυτό και το ελληνικό πρόβλημα θα επανέλθει σε λίγο καιρό πάλι στο προσκήνιο

  216. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    A ….γεια σου Καπιτάνο μου κι έλεγα τι μου ξεφεύγει ,τι μου ξεφεύγει στο θέμα! 😉

  217. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Νικαλφα πραγματι ο Καλωνιατης προτεινε 60 – 70 % αναδιαρθρωση χρεους(για να φτασουμε οπως διευκρινιζε στο 50% (του συνολικου ομως χρεους) – στα πλαισια πάντα μιας διαπραγματευσης με την Ε. Ε και ο Μηλιος 50 % .Ειπα εγω το ..αντιθετο. ;.
    αν ναι ποτε και που;

    Επίσης ο Μηλιος μιλουσε και για αλλη κατανομ των βαρων Οχι μονο στους συνηθεις υποτους τους μισθωτους συνταξιοχους κλπ

    Και φυσικά το τωρα κουρεμα δεν ξεπερνα – στο συνολο του χρεους – το 25%..
    Επίσης θυμιζω το πώς αντιμετωπιστηκαν και απο ποιους οι Μηλιος Καλωνιατης και αλλοι οταν μιλαγαν για παραμονη στο ευρω και οχι επιστροφη στη δραχμή και απο Ποιους αντιμετωσθηκαν και με τι ειδους μεθοδευσεις ..

  218. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Παπούλη (και λοιποί) χαίρε(τε)!!
    Διαβάζω εδώ και ώρα τα σχόλιά μας (αμφοτέρων) και προσπαθώ να καταλάβω πού ζήτησα από εσένα ή από κάποιον άλλο να μου περιγράψει συγκεκριμένη πολιτική πλατφόρμα, ως απάντηση σε κάποιες διαπιστωτικές του θέσεις ή απόψεις και αδυνατώ να το βρω.
    Επίσης αναρωτιέμαι αν αμφισβήτησα κάποιου το δικαίωμα να κάνει διαπιστωτικές παρατηρήσεις ..σκέτες (χωρίς πολιτική πρόταση) όπως και αν θεώρησα ότι είναι κακό κάποιος να συνεχίσει τον βίο του πορευόμενος χωρίς πλατφόρμα.
    Ουχί, άλλωστε και εγώ το κάνω και μάλιστα κατά κόρον. Εν πάσει περιπτώσει το θεωρώ και καλό και χρήσιμο και κυρίως ενδιαφέρον (στις κουβέντες).
    Παρεμπιπτόντως σε πολλές από τις (γενικές) διαπιστώσεις σου συμφωνώ, το ξαναείπα και παραπάνω και δεν έχει νόημα να αρχίσω οτι πριν καν την οριστικοποίηση του πρώτου μνημονίου έλεγα και έγραφα ότι αυτό που θα υπογράψουνε δεν θα βγαίνει και ότι θα πάμε για κούρεμα, αλλά αυτό θα το κάνουν οι δανειστές αργότερα, αφού έχει τρέξει πρώτα πολύ αίμα και μετά από πολλές θυσίες εν πολλοίς άδικες (άσκοπες) και άρα ..δικαιώνομαι (ε καί;;)

    Αυτό που (ξανα)είδα είναι ότι ξεκίνησε μια συζήτηση κυρίως μεταξύ εμού και του Νίκου και με τη συμμετοχή και άλλων (πάντως τη δική σου σίγουρα σε κάποια σημεία) σχετικά με το αν υφίσταται πόλεμος σήμερα (ή αύριο) και αν ναι τι είδους είναι αυτός.
    Εκεί εξετάσαμε, από τη σκοπιά του ο καθένας, ποια είναι η ενδεδειγμένη στάση του καθενός στις περιστάσεις που συνεπάγονται εξ’ αυτού, ήτοι είτε είναι είτε δεν είναι τι θα πρέπει να ιεραρχεί ο καθένας μας σε αυτό το περιβάλλον.
    Όχι ειδικά αν ΣΥΝ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ , τουλάχιστον όχι από μένα, πέρα από κάποιες νύξεις όταν μου τέθηκε ότι είναι σκόπιμο να ενισχυθεί το μπλοκ από ΔΗΜΑΡ και πέρα ή κάτι τέτοιο, συγκεκριμένο πάντως.
    Αν η παραπάνω συζήτηση δεν είναι πολιτική δεν καταλαβαίνω τι είναι, αν η συζήτηση περί το πώς προσεγγίζουμε τη διαμόρφωση των ..μελλουμένων δεν είναι πολιτική, τότε ποια είναι;;

    Λες σε σχόλιό σου(παραπάνω):
    ————————–========—————–
    Δεν αποφεύγω καμμία συζήτηση , αλλά επί συγκεκριμμένων σημείων θα συζητούσα κάθε δική σου θέση ή πρόταση ( και όχι γενικολογίες περί της κοινωνίας των ελεύθερων και ευτυχισμένων ( άντε χαρούμενων ) ανθρώπων )
    ————————-==========—————-
    και μετά ότι εγώ ..ψάχνω πλατφόρμες.
    Αυτό το είπες για να είμαι δίκαιος και όχι ..συνδικαλιστής επειδή σου είπα ότι αποφεύγεις τη συζήτηση επί πολιτικών σου συμπερασμάτων διότι δεν αμφιβάλλεις επ’αυτών .
    Μίλησα όμως για πολιτκά σου συμπεράσματα για το δέον πράττειν και όχι για διαπιστώσεις για τα όσα γίνονται στην Κοινωνία ή στην Οικονομία (που πάλι δεν καταλαβαίνω πώς αλλιώς εκτός απ΄΄ο την πολτική σκοπιά θα τα συζητήσουμε, εκτός αν το νόημα του σχολίου σου είναι ότι δεν υπάρχει θέμα για συζήτηση, αποτυπώνω μια φωτογραφία-εκδοχή των τεκταινομένων στον οικονομικό στίβο και αξιοποιείστε το κατά το δοκούν).

    Έθεσες τέτοια συμπεράσματα;; Κατά τη γνώμη μου ναι σε αρκετά σημεία και αφορούν την ανάγκη άμεσων Εκλογών, καθώς και στο να κατανοούμε την οργή και το λεγόμενο αντάρτικο (το οποίο όπως σου είπα δεν παρεξήγησα). Σχετικά με το πρώτο σου είπα ότι συμφωνώ και σχετικά με το δεύτερο προσπάθησα να θέσω μια διάκριση αν και ένα μέρος αναφερόταν στο Νίκο (πάντως αναφερόταν και σε σένα).

    Εν πάσει περιπτώσει, όταν αποφαίνεσαι ότι υπάρχει Πόλεμος τον οποίο κήρυξε η πολιτική ε(α)λίτ στην Κοινωνία, υπάρχει μια συζήτηση …πραγματολογική 🙂 (είναι πόλεμος ή όχι, ποια τα στρατόπεδα, πώς γίνεται να είναι οικονομικός και να εκφράζεται ως τέτοιος χωρίς τη πολιτική διαμεσολάβηση κλπ) και μια πιο πρακτική που λέει ότι αν θέλουμε να κατανοήσουμε το τι γίνεται στο όλον και όχι μόνο στο επίπεδο των ..φυσικών επιστημών (Οικονομία), πρέπει να μιλήσουμε με πολτικούς όρους , όχι για πολτική πλατφόρμα (σε αυτό επαυξάνω, αλλά ..εξαποανέκαθεν) αλλά για τους άξονες και τις αρχές που θα συγκροτηθεί η ενεργή συμμετοχή των ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων στο γίγνεσθαι, ώστε να υπάρξει πιθανότητα να ..βελτιωθεί η κατάσταση .
    Αυτή η συζήτηση υποχρεωτικά περιλαμβάνει αξιολογήσεις στάσεων , συμπεριφορών , απόψεων και προτάσεων, χωρίς να έχει προαπαιτούμενο την πολτική πλατφόρμα.

    ΥΓ Σε αυτό το Ιστολόγιο δεν ψάχνω καμιά πλατφόρμα, για αυτό άλλωστε έρχομαι, εκεί που διατίθενται τέτοια πηγαίνω μόνον ως αναγνώστης και όχι σαν σχολιαστής, αν κόμιζα δε ..ατινα, έσω βέβαιος ότι δεν θα τόκανα ως Αναγνώστης ο αθηναίος. Οπότε αν τη βρώ (την πλατφόρμα) θα το καταλάβεις όταν θα απελευθερώσεις το πρώτο σχόλιό μου 🙂

  219. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Παπουλη μου ..απαντας:
    Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι ορέ Βάμπιρα 🙂

    και .σου απαντω
    Με αυτο το πλευρο δεν κοιμαμαι .

    Θεωρώ εξαιρετικά πιθανο και η Ευρωπη να τιναχτει στον αερα και η ελλαδα (οχι να γυρισει γιατι δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθον αλλά να πηδησει στο κενο στη »νεα» δραχμή κλπ ( δηλαδη σε μια κατασταση Πρωτογονισμου οπως ελεγε και ο …Βαρουφακης) Επισης θεωρώ οτι αν συμβει αυτο – η κατι αναλογο θα ακοουθησουν ταχυτατα η Πορτογαλια , η Ισπανιακ,α και ολη η Ευρωπη θα τιναχτει στον αερα με απροσδιοριστες και μαλλον τρομαχτικές συνεπειες για ολους…
    Πολλές φορές με πιανει και μένα η αυτοκαταστροφικότητα που πιαει πολλους ενθεν και ενθεν και πιανω τον εαυτό μου να λεει »δε πα να ..γ##$$%4 και »αποθανετω μετα των αλλοφυλων και αλλα τετοια Ηρωικά και Γαμ^$#2τα και Φωτια και τσεκουρι στους ταγματασφαλητες ( που λεει εσχατως και ο νεοσυλλεκτος ο Αντιμνημονιακός ο Πρετεντερης στην επιφυλλιδα του στα Νεα ..
    — Προσπαθω να συνελθω ομως γιατι δεν ειμαι πια 16 χρονών και να αναγνωρισω μέν οτι κατι τετοιο : η ανατιναξη της Ευρωοπης – μπορει μεν να ειναι παρα πολύ πιθανή αλλά οχι Επιθυμητη και οτι το να επιτρεψω την θολουα και τα τρελά συναισθηματα που γυρω μας και εντος του καθενα μας φουντωνουν δεν εχει να κανει με ..πολιτική αλλά με Λουδιτισμό ( 😉 )

    Και θυμιζω οτι θεωρουσα πάντα την Αριστερά ( και δεν εννοω την κνιτογενή οπως εχουμε συνηθισει στη Ελλάδα .. ως την ελλογη αγάπη
    και οχι ως τυφλή προσαρμογη στην ..αρχή της πραγματικοτητας

  220. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    τωρα για το αν και ποσοι εβγαλαν τα λεφτα τους.. οξω (μιας και προγηθηκε και τετοια συζητηση
    μολις ειδα ..αυτο
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231182879

    ε δεν ξέρω..μπορει να ειναι και η εξαιρεση .. Νομιμο ητανε παντως .. Ηθικο δεν ειναι …Και αν εγινε απο ..βουλευτη που βρισκονται ολοι υπο ..λαική πιεση ..φανταζομαι τι εγινε εξωκοινοβουλευτικά ..

  221. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Αφιερωμενο στο Νοσφεράτο και στις έλλογες αγάπες του 🙂

  222. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    πανε αυτα που…ξέρατε

  223. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    εξαλλου

  224. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Και ξαναρχίζεις από την αρχή (σωστός , βάστα που λένε και εδώ δεν κάνω πλάκα).
    Άλλωστε (κατα βάθος), και για να βγούμε από τα λαϊκότροπα

  225. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ορέ πρωί-πρωί σας …… 🙂
    Γιατί να φύγουμε Ανάγνο από τα λαικά ,…ελιταρά μου; 😉

  226. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    στον Νικαλφα

  227. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Άντε καλά να μην φύγουμε, με αφορμή τα πουλιά που ζηλεύει ο Καζαντζίδης αλλά και ..σε συνέχεια των νεολογισμών (στα καταγραφικά πλαίσια πάνοτε 🙂 ) του Ιστολόγου μας αφιερώνω σε όλους τους ..ελιτιστές (του υποφαινόμενου συμπεριλαμβανομένου), ως σχόλιο για τις αναζητήσεις και τις αγάπες τους (μας), ειδικά τις έλλογες, αντίθετα με τις ..άλογες που τα πράματα είναι πιο ..νορμάλ (χο χο χο)

  228. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Κατάστηθα με πήρε το ..βόλι 🙂

    Στην ….Καρακάξα 😉

  229. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Συνεχίζοντας την πορεία προς το Λαό (λαϊκοτρόπως νοούμενη) να αφιερώσω και το τελευταίο (άντε να πάω να κάνω και καμιά δουλειά, που λέει ο λόγος) σε όσους έμειναν πιστοί στις πρώτες αγάπες τους (τις έλλογες) και είναι ακόμη καψούρηδες, και αναζητούν την ..αναθέρμανση της σχέσης.
    Ο Τόλης τόδε έτσι (και τον θάβμασε το πλήθος στη Θεσσαλονίκη που το πρωτο τργούδησε, έργω ανταποκρινόμενο) , άλλοι μπορεί να το δουν και πιο ..ιντελεκτουέλ
    Άντε καλημέρα (που λέει και ο Καπετάνιος) 🙂

  230. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Το:
    «Κατάστηθα με πήρε το ..βόλι» 🙂 ήταν για την αφιέρωση του Νόσφη!
    Αναγνώστη κάνε καμιά δουλειά γιατί δεν σε …προλαβαίνουμε !

  231. Ο/Η Left G700 λέει:

    Όσοι από τους αξιότιμους αναγνώστες και αναγνώστριες είναι αντικουκουέ, να πάρουν κουτάλι τής σούπας! Θα χορτάσουν μέλι! 😉

    Όσοι είναι αντικομμουνιστές να βάλουν πλερέζες! Το τελευταίο άπαρτο κάστρο, η Χρυσή Αυγή, υπέκυψε στην ηγεμονία τού Κόμματος! 😉

    Now, read this:

    http://www.aformi.gr/2012/02/%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8C-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%81/comment-page-1/#comment-5858

  232. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

    Αγαπητέ Νικάλφα δεν χάθηκα. Όχι ακόμη τουλάχιστον. Απλά στη παρούσα φάση με έχουν απορροφήσει ζητήματα ανεργίας, Θέμιδας και φτερωτού θεού. Ελπίζω σε 2-3 μήνες να τα λέμε συχνότερα.
    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=670743

  233. Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλε Κώστα Κ.,

    Τώρα που σε βρήκαμε να σε ρωτήσουμε αν ο αρθρογράφος τού κειμένου στο Αφορμή που ποστάραμε με το προηγούμενο σχόλιό μας είσαι εσύ; Το ρωτάμε γιατί υπογράφει ως Κώστας Κ. και το ύφος ενός απαντητικού σχολίου του είναι φτυστό (περίπου) το δικό σου.

    Τα λέμε

  234. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

    Φίλοι Λέφτηδες, μόλις τώρα διάβασα από το παραπάνω σχόλιο σας την παραπομπή σε άρθρο του Κώστα.Κ στο μπλογκ Aformi όπου εκφράζετε και τη λύπη σας για όσα λέει ο άλλοτε συνομιλητής σας, δηλαδή εγώ, αν είμαι εγώ όπως λέτε. Θα έπρεπε, όμως, να γνωρίζετε πως εγώ υπογράφω ως Κώστας.Κ μόνον σχόλια και όχι άρθρα και αυτό χάριν συντομίας και ισοτιμίας με τους λοιπούς συνομιλητές των μπλογκ που κατά 99% εμφανίζονται με ψευδώνυμα. Αντιθέτως, όλα τα άρθρα μου τα προσυπογράφω ως Κώστας Καλλωνιάτης και δεν φημίζομαι για αντικομμουνιστικές διαθέσεις ή τάσεις. Εσείς θα έπρεπε να ξέρετε καλύτερα..

  235. Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλε Κώστα Κ.,

    Ουφ! 🙂

    Ναι, τώρα που το λες, ανακαλώ στη μνήμη μου ότι τα άρθρα σου τα υπογράφεις …ολογράφως. Δεν το θυμόμουνα. Ευτυχώς που κράτησα πισινή, γιατί αλλιώς, θα μας έκανες …καινούργιους! 🙂

    Και μια διευκρίνιση: Η σπόντα περί αντικομμουνισμού, δεν πήγαινε στον «συνονόματό» σου αρθρογράφο (άρα ούτε σε σένα, αν ήσουν όντως εσύ). Το κόβουμε, ότι ο άνθρωπος είναι έντιμος και θα πιστεύει ακράδαντα πως οι απόψεις του δεν παρεκκλίνουν ούτε ίντσα από τον μαρξισμό. Η σπόντα πήγαινε για τους εδώ συχνάζοντες. Και ήταν, βέβαια, πειραχτική, (χωρίς ίχνος «καταγγελίας»), καθ’ ό,τι πειραχτήρια! 😉

    Τα λέμε

  236. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Αγαπητέ Κώστα Κ. εμείς όπως βλέπεις δεν σε ξεχνάμε! 🙂
    Από τις …κατηγορίες προβλημάτων που αναφέρεις σε μεγάλες φουρτούνες σε βλέπω να αρμενίζεις!
    Καλή δύναμη ,δεν είσαι μόνος ,οι περισσότεροι έχουμε χάσει τον μπούσουλα! 😉
    Ωραίο το άρθρο!

    Να ξεχωρίσω αυτό και μια ερώτηση!
    «Πρώτον, κινδυνολογία για την κρίση της Αργεντινής είναι άνευ νοήματος. Η Αργεντινή πέρασε μία μεγάλη κρίση το 2001, όταν η κοινωνική εξαθλίωση είχε ήδη συντελεστεί χάρις στις προηγούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που επέβαλε το ΔΝΤ »
    Ξέρεις πως δεν είμαι κινδυνολόγος αλλά ο μεγάλος μου φόβος είναι πως ίσως με την εξαθλίωση που έρχεται, βρεθούμε με σπασμένα τα φρένα στην κατάσταση εξόδου και χωρίς καμιά προετοιμασία, της Αργεντινής, όσο και αν η πλειοψηφία θέλει να το αποφύγει! Εκεί μας οδηγούν εκόντες άκοντες οι φωστήρες που μας κυβερνούν ! Εσύ τι λες ;
    υγ
    Αν δεν μπορέσεις να απαντήσεις ,κανένα πρόβλημα..

  237. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    στον παντα εκλεκτο φιλλο Κωστα Κ.

    (υ. γ μη δινεις σημασια .. )

  238. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Ωραίο το άρθρο!
    ΝΙΚΑΛΦΑ ποιο αρθρο; ( μεγαλος μπουρδουκλεμες)
    παρε κιεσυ ενα

  239. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

    Ταπεινή μου γνώμη είναι πως τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί. Τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο. Γιατί η κρίση αυτή υπερβαίνει τις σχεδιαστικές δυνατότητες και τις συντονιστικές δράσεις των κυρίαρχων τάξεων φέρνοντας τις συχνά αντιμέτωπες μεταξύ τους (βλ αντιθέσεις ΕΕ-ΗΠΑ, Δύσης-Κίνας κλπ). Και η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, και η Ευρωζώνη μπορεί να διαλυθεί, όπως το ίδιο μπορεί να διατηρηθεί η Ελλάδα εντός ΕΕ17 με την εξαθλίωση στο κατακόρυφο και την ανάπτυξη στο ψυγείο για πολλά χρόνια. Το σίγουρο είναι πως οι ευρωπαϊκές αστικές τάξεις με εσωτερικές συγκρούσεις στο παζάρι των συμφερόντων τους, με δισταγμούς, καθυστερήσεις και παλινωδίες, κινούνται αποσπασματικά παρ’όλα αυτά σε μία άνωθεν, διοικητικά επιβαλλόμενη και ταξικού μονοδιάστατου χαρακτήρα οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης. Ας μη ξεχνάμε πως ο Μπίσμαρκ ενοποίησε την Γερμανία με απολυταρχικό τρόπο. Αντίστοιχα πράττει σήμερα το κυρίαρχο γερμανογαλλικό μπλόκ με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ανοίγματος των εθνικών αγορών και καταστροφής των επιχειρηματικών δομών στις πιο αδύναμες περιφερειακές οικονομίες (αλλά όχι μόνον). Η κρίση χρεών και τα προγράμματα ‘διάσωσης’ των προβληματικών οικονομιών με τις πολιτικές μισθολογικής αφαίμαξης δεν αποτελούν τίποτα άλλο από ένα μηχανισμό απεθνικοποίησης και ενσωμάτωσης των περιφερειακών κυρίως οικονομιών στον νέο ευρωπαϊκό πυρήνα. Επιχειρείται με τον γνωστό βάρβαρο καπιταλιστικό τρόπο της καταστροφής παραγωγικών δυνάμεων που δεν αντέχουν στον διεθνή ανταγωνισμό. Γι’ αυτό και δεν έχω καμία αμφιβολία πως η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης υπό τον καπιταλισμό θα φέρει εξαθλίωση σε Έλληνες και λοιπούς Ευρωπαίους. Γι’ αυτό και οι ευρωπαϊκοί λαοί ξεσηκώνονται σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα. Βλέπουν και διαισθάνονται σε εμάς το μέλλον τους υπό μίας ολοκληρωτικής διακυβέρνησης Ευρώπη. Αυτός ήταν ο λόγος που εδώ και καιρό υποστήριζα πως το ζήτημα δεν ήταν να θα είμαστε μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά η επεξεργασία μίας πολιτικής συσπείρωσης των λαϊκών κινημάτων πανευρωπαϊκά για μία δημοκρατική σοσιαλιστική ευρωπαϊκή ενοποίηση. Η κεϋνσιανή συνταγή της εθνικής ανάπτυξης εκτός ευρώ με ίδιες δυνάμεις αποτελεί μία ξεπερασμένη, αναχρονιστική και επικίνδυνη αστική πολιτική. Όχι τόσο γιατί εξυπηρετεί τα αγγλοσαξονικά συμφέροντα και μας φέρνει σε ευθεία σύγκρουση με τους Ευρωπαίους γείτονες και παραδοσιακούς συνεργάτες μας, αλλά γιατί μας γυρνάει έναν αιώνα πίσω από το τρέχον επίπεδο ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων παγκοσμίως και αναζωπυρώνει τους μύθους για την εθνική οικονομία και τη δυνατότητα αυτοδύναμης ανάπτυξης διαγράφοντας τα αυτόνομα συμφέροντα των εργαζομένων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

  240. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    αγαπητε Κωστα ελπίζω να μου επιτρεψεις το πιο πάνω να το κανω ποστ(με αναφορα στηνΠηγη ητοι στον παπουλη)

  241. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

    Νικάλφα σε ευχαριστώ για τη συμπαράσταση, έτσι όπως τα λες είναι. Και για να συμπληρώσω στο προηγούμενο σχόλιο την αναφορά σύγκρισης με την Αργεντινή που έκανες, θέλω να επισημάνω πως αν και η Ελλάδα δεν είναι στα χάλια της Αργεντινής πριν την μεταστροφή της πολιτικής της και την αποσύνδεση της από το δολάριο, ωστόσο, η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα για τον απλό λόγο ότι η κρίση της αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας υπό εξέλιξη κρίσης και γιατί η επιδείνωση των συνθηκών στην Ελλάδα λαμβάνει χώρα σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα. Πέφτουμε από πιο ψηλά με ταχύτητα πέτρας..
    Ευχαριστώ και τον φίλο Νοσφεράτο για την αφιέρωση που με χαρά διαπιστώνω πως επέστρεψε στην παλιοπαρέα του μπλογκ αυτού.

  242. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    επεστρεψα μεν υπο αιρεση δε .. τεσπα Κωστα θα μου επιτρεψεις;

  243. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

    Αν και δεν λέω τίποτα καινούργιο Νόσφυ, είσαι φυσικά ελεύθερος να κάνεις ότι νομίζεις.

  244. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Κώστα ,…»δεν κάνει τίποτε» 😉
    Ευτυχώς , αν κρίνω από την απάντηση , διατηρείσαι ακμαίος! Ίσως επανέλθω μετά από ..μελέτη!

    Νοσφεράτε για το άρθρο του Κώστα στην Αυγή μίλησα
    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=670743

    Εμ δεν ήθελες …πολυεστιακά ,τι να σου κάνω τώρα. 🙂

    υγ
    Ευχαριστώ για την αφιέρωση ,δεν ανταποδίδω για …τιμωρία .
    υγ2
    Άντε, πάρε ένα άρθρο για τον …χορό που θα σ αρέσει :

    http://monopressgr.wordpress.com/

  245. Ο/Η papoylis λέει:

    Κώστα Κ.

    καλώς σε ξαναβρίσκω αγαπητέ παλιόφιλε 😉 🙂

    Αναγνώστα

    σε όλα σχεδόν από αυτά που γράφεις στο τελευταίο σου σχόλιο σε άπταιστα αραμαϊκά θα συμφωνούσα ασμένως . Τα έμαθα πλέον να τα διαβάζω και να τα κατανοώ 😉 😉 🙂
    ( και αυτό δεν είναι ελαφρά ειρωνεία αλλά σαφής και τίμια δήλωση )

    Λέφτηδες

    κάντε μου σας παρακαλώ τη χάρη να μη μου ξαναφέρετε εδώ ζητήματα που αφορούν το ΚΚΕ . Είμαι δεδηλωμένος …αντικομμουνιστής και με τέτοια ορέα βγάζω φλύκταινες . Σκεφτείτε ότι με αναγκάσατε να διαβάσω ΟΛΑ τα σχόλια του δημοσιεύματος στην Αφορμή , των σχολίων σε διατεταγμένη υπηρεσία συμπεριλαμβανομένων , τα σχετικά άρθρα και «βιβλιογραφία» και όλο αυτό το κατιμά για να καταλήξω στο μόνο ερώτημα ουσίας : ΠΩΣ βρέθηκε στα χέρια του χρυσαυγίτη το ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ …

    Αλλά απάντηση δε ζητώ ούτε από σας ούτε από κανένα σε αυτό αλλά και κάθε αλλο ζήτημα που αφορά το συγκεκριμμένο μαγαζάκι. Θα παρατηρήσατε ότι στο τσαρδί μου δεν ανεβάζω σχετικά άρθρα ούτε ασχολούμαι με τους αποτυχημένους αυτούς επιτηδευματίες . Αν έχω κάτι να πω σχετικά έρχομαι στο δικό σας τσαρδί , εκεί όπου συχνά ασχολείσθε με τα ζητήματα αυτά , να πω και εγώ τη μαλακία μου 😉

    Οπότε πληζ μην επαναλάβετε τέτοια πλάγια «διαφημηστικά» τερτίπια 🙂 🙂

  246. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Εσύ Παπούλη προσπαθείς να με μεταφράσεις και εγώ ήδη έχω ξεκινήσει συνεργασία (μετά από ευγενική προσφορά) με διακεκριμένη φιλόλογο του παρόντος, ώστε να εξοικειωθώ με τη γλώσσα και να είναι κάθε μου σχόλιο η επανάσταση του αφτονόητου και άντε να δούμε τι θα γίνουμε 🙂 🙂

    Κώστα Κ , όλοι χαρήκαμε για την παρουσία σου , ειλικρινά, και γενικώς βάστα γερά, κάθε επιτυχία σου (σας) είναι κουράγιο και αφορμή για αισιοδοξία για τους περισσότερους, μη νομίζεις, όλοι, άλλος λίγο, άλλος πολύ, περίπου τα ίδια τραβάμε ή τραβάγαμε ή θα τραβήξουμε.

    Θα επιθυμούσα να προσφέρω ένα βίδεο που έχω στο μυαλό μου, αλλά το παρόν post έχει βαρύνει πολύ και για να ανοίξεις σχόλιο πρέπει να έχεις εγκαταστήσει ..Λίνουξ.
    Καταθέτω τις ακόλουθες 2 εναλλακτικές προτάσεις:
    1. Ο Νίκος να επιλέξει, από τα υπάρχοντα ένα ελαφρύ post ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτη η συζήτηζη για ότι συζητάμε τέλος πάντων. Προτείνω το Νίκο διότι έχει μια έφεση να ..παραθέτει σχόλια με καίριο τρόπο στα κατάλληλα post, όπως άλλωστε είδαμε παραπάνω πούχασε καμια δεκαριά (δηλαδή τι έχασε σε άλλα post θα βοσκάνε) 🙂
    2. Να αναρτήσει ο Ιστολόγος μας νέο post και αν δεν έχει έτοιμη ..υποδομή ας βάλει κάτι ως αφορμή, κάτι που να αποτελεί κοινό τόπο και να λειτουργήσει ενωτικά και διέξοδα, όπως πχ «η χειραφετημένη προσέγγιση του Αναγνώστου του αθηναίου για τους όρους συγκρότησης διέξοδης προοδευτικής πλατφόρμας και οι ωφέλειες που προκύπτουν από την υιοθέτησή της από ευρύτερα κοινωνικά στρώματα».
    Μην τα βλέπετε διαζευκτικά, αλλά διαλλεχτικά, υπάρχουν και συνδυασμοί 😉

  247. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

    Να είσαι καλά παλιόφιλε. Σύντομα θα τα πούμε κι αλλιώς…

  248. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

    Λόγια καρδιάς τα λόγια σου Αναγνώστα, δίνουν πράγματι κουράγιο. Σ’ ευχαριστώ.

  249. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Α ρε Παπούλη , …γρήγορα απάντησες στον Αναγνώστη,πολύ γρήγορα!

    Όταν νιώθει …αδικημένος,με …τρελαίνει,είναι …απόλαυση! Γίνεται …θεός! Μα τι λέω;
    ΗΜΙΘΕΟΣ!!! :mrgreen: 🙂

  250. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Γίνεται …θεός! Μα τι λέω;
    ΗΜΙΘΕΟΣ!!!
    σορυ που παρεμβαινω αλά ο Ημιθεος ειναι πιο κατω απο τον Θεο
    Κωστα .ιδου .. Δεν ξερω ανα εχεις να προσθεσεις η αφαιρεσεις τι
    http://nosferatos.blogspot.com/2012/02/blog-post_2334.html

  251. Ο/Η bernardina λέει:

    Επί τροχάδην:
    Λουρκίζω* με μεγάλο ενδιαφέρον τους διαλόγους, λεκτικούς τε και μουσικούς, και ψηφίζω την πρόταση του Ανάγνου για ανανέωση του νήματος διότι αυτό παραβάρυνε και σέρνεται σαν το κακό μας το ριζικό.
    Νόσφη, το Ημίθεος έχει κατακυρωθεί πλέον ως σαρκασμού (ενίοτε και αυτοσαρκασμού) σημαντικόν ανά τας ρύμας και τας οδούς από τότε που κάποιος πίστεψε πως μ’ αυτή τη λέξη επαυξάνει.

    Ανάγνο, παιδί μου, το έσω έτοιμος είναι το αντίθετο του έξω ανέτοιμος (όπως το αντίθετο του πείθω είναι το μπρωθτά :mrgreen: ) Η προστακτική του ειμί γράφεται με όμικρον. Πρόσεχε. Τα υπόλοιπα βαρβαρικά τα αφήνω ασχολίαστα, καθότι χαριτωμένα.

    Παπούλη, το τσεκουράτο σου… άκρως ερεθιστικό.

    Κώστα, greetings

    Συνεχίστε. Σαν να μην είμαι εδώ :mrgreen:

    *ερμηνεία του λήμματος σε αδελφό ιστολόι εδώ επαραδίπλα 😉

  252. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    μπερνι κι εμενα με ερεθισε (ως ενα βαθμο)γιατ τελευταιως αποφασισα να μην ερεθιζομαι πολύ..

  253. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    «Γίνεται …θεός! Μα τι λέω;
    ΗΜΙΘΕΟΣ!!!
    σορυ που παρεμβαινω αλά ο Ημιθεος ειναι πιο κατω απο τον Θεο»

    Τωωωώρα κατάλαβα γιατί ο Αναγνώστης σε αποκαλεί «κ.Καθηγητή» !

    Άσχετο .Σήμερα που είναι πολύ μεγάλη γιορτή μήπως γιορτάζει και η …Μπέρνυ;
    Μπερναρντίνααα Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα! 🙂 🙂

  254. Ο/Η bernardina λέει:

    Νικολή καπετάνιε ντερτιλή, αν εννοείς τη Μέρα της Σκέψης, τι να πω… Βοήθειά τους όσων γιορτάζουν το να σκέφτονται μία και συγκεκριμένη μέρα. Πάλι καλά, γιατί θα μπορούσαν να τη νηστεύουν κι όλο το χρόνο τη διαδικασία. Μήπως επειδή είναι δίσεκτο το έτος και περίσσεψε μια μέρα είπαν να παραχώσουν κι αυτή τη γιορτή, αλλιώς δεν;
    Τέλος πάντων, χρόνια μας πολλά, ευτυχισμένα, πολύχρωμοι κι εντοιχισμένοι και σε καλό να μας βγει.

    Νόσφη, μην ερεθίζεσαι, έχουμε και δουλειές.

    Τέλος εδώ, πάμε δίπλα. Σας έβαλα και λαϊκό πονεμένο τραγουδάκι για εισαγωγή.

  255. Ο/Η papoylis λέει:

    Όπως είδες Αναγνώστα την ώρα που εσύ έγραφες σχόλιο με ‘προτάσεις» ο Ιστολόγος μοχθούσε για το επόμενο ( απονενοημένο ) ποστ , ώστε εσείς τα συνεταιράκια να διαλέγεσθε περί παντός επιστητού και συγχρόνως να παίρνετε μαθήματα φιλολογικής επιμέλειας από τη πάντοτε πρόθυμη Μπέρνη

    Κώστα το επόμενο άρθρο ( που μόλις ανέβηκε ) έχει ψωμάκι και για σένα 😉 🙂

  256. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Τώρα εγώ θα συνεχίσω εδώ για να βγαίνει νόημα!
    Μπέρνη πολύ ,πως το λέει ο …άλλος; ιντελέκτουαλ εξήγηση ξεδίπλωσες ! Αναμενόμενο δεν μπορώ να πω .
    Τα πράγματα βέβαια είναι πολύ απλούστερα.Δώσε …βάση . Στο αδελφό ιστολόγιο αν θυμάσαι έχεις αφήσει ανοικτό το ποια μέρα του Φεβρουαρίου γιορτάζεις ! 😉
    Μόλις λοιπόν σκέφτηκα πως σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή του μηνός θυμήθηκα* …εσένα ! Και λέω ρε γαμώτο, λες να;
    Στάσου να στείλω τα δέοντα,μήπως …πέσω μέσα! Αντιλαβού;

    *Εννοείται όλα αυτά έγιναν πριν δω το σχόλιο σου 😉

  257. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Στον Νικαλφα Αναγνωστη και Κωστα Κ ( και φυσικά Παπς και Μπερνι)
    http://rednotebook.gr/details.php?id=4903

  258. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Εμένα θα μου πεις!!
    Εγώ το βλέπω και μακρόπνοα
    IL NUOVO MANIFESTO υπό του Αναγνώστου
    Μετάφραση, Συντακτική (και ορθογραφική) Επιμέλεια: Μπερναρντίνα,
    Εικονογράφηση: Νοσφεράτος,
    Υπεύθυνος (για το Νόμο): Νίκος Άλφα.

    Ήδη γράφω τις πρώτες σελίδες:
    Αμην δε λεγω υμίν, ουαί υμιν, οι δε πρώτοι έσονται έσχατοι, αλλά και πλούσιοι πτώχεφσαν και επέινασαν (άνοιγμα στον Παπούλη 😉 ), οι δε ανυμνούντες την Ομάδα εκπόνησης ουκ ελλατωθήσαντω παντός αγαθού κλπ κλπ .
    Βέβαια ..τζαστ φορ δε ρέκορντ κάπως αλλιώς τάλεγε, αλλά το νόημα είναι το ίδιο.
    Εγώ στην πρώτη μπέτα έκδοση τα λέω στην αραμαϊκή (όντως β μετάφραση πρέπει νάναι) , αλλά ξέρεις αυτά με τα άντερα και τα κρεμάσματα των τελευταίων δεν θέλω να τα λέω χύμα γιατί μας διαβάζουν και ευρωκομμουνιστές.
    Επίσης δεν ξέρω ποιονε να βάλω να κάνει το φάντασμα που θα πλανιέται αν και κάτι έχω στο μυαλό μου, αλλά πάει και αυτός και λέει ότι ερεθίζεται και δεν θα αφήνουν οι μανάδες τις κόρες τους να ενταχθούν. Αχ πώς τον καταλαβίνω το μακαρίτη το Φαράκο, τώρα που ορίμασα!!

    Εν πάσει περιπτώσει, πάω να διαβάσω θετικές επιστήμες τώρα

  259. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Υπεύθυνος για το νόμο ;;; Υπεύθυνος για το νόμο;;;
    Επιφυλάσσομαι γιατί τώρα πίνω …νερό και …εξέρχομαι ! Αυτό είναι εύκολο (η έξοδος) ,με την …είσοδο να δω τι θα κάμω! 😉

  260. Ο/Η bernardina λέει:

    Α, λουρκιστήρι κι εσύ, Νικόλαε, ε; 😉

    Όχι, μάθια μου. Δεν!
    Μπορώ όμως να κρατήσω τις ευχές; 😛
    Έτσι κι αλλιώς οι γιορτές κρατάνε σαράντα μέρες, έτσι δεν είναι;

  261. Ο/Η papoylis λέει:

    Άντέστε ορέ στο άλλο ποστ γιατί εδώ κοντεύουμε τα 300 σχόλια και σέρνεται το πράγμα ανυπόφορα . Έτσι και αλλιώς νόημα δε βγαίνει και ούτε πρόκειται να βγεί όταν το ιστολόγιο αυτό θα το εξετάζουν οι «ανατόμοι» του μέλλοντος 😉 🙂

  262. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Ετσι κιαλλιως δεν θα βρισκουν παπς .. Εδω δεν βρισκω εγω (ετσι πο εχεις τις θεματικές κατηγοριες ..)

  263. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович Павлов,

    Εντάξει, το πιάσαμε το υπονοούμενο. Γουστάρεις μόνο …Λυκούδη! 😉

    Увидимся

  264. Ο/Η papoylis λέει:

    Δεν υπάρχει υπονοούμενο Λέφτηδες

    είναι σαφές αυτό που λέω και προφανώς δεν έχει να κάνει με τον από εσάς αναφερόμενο …Ηρακλή της ‘προθυμίας» 😉 😉

  265. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Νοσφεράτε από το άρθρο του Ε. Τσακαλώτου που μας σύστησες:
    «Εάν δεν αναπτυχθεί ένα πανευρωπαϊκό ειρηνικό κίνημα και το ευρώ καταρρεύσει, τότε ο κίνδυνος του φασισμού είναι πραγματικός.
    Αυτοί που υποστηρίζουν την πολιτική των μνημονίων έχουν μεγάλη ιστορική ευθύνη.
    Θυμίζω ότι ο φασισμός στη Γερμανία δεν ήρθε μόνο από τον πληθωρισμό του 20, αλλά και από τα υφεσιακά προγράμματα του 29, του 30 και του 31.»
    Όταν εφιστούσα την προσοχή σε αυτά, δλδ για το ποιοι φέρουν την ευθύνη της πορείας προς τον φασισμό …αναλυτικά :

    Η εφευρετικότητα των αγορ(αι)ων


    μου πέταξες ,ελαφρώς δεν λέω, τη μπάλα στην ..κερκίδα ! 😉
    Πέραν αυτών οι φόβοι του Τσακαλώτου είναι βάσιμοι μεν ,υπερβολικοί δε, αλλά μικρή σχέση έχουν με το ευρώ και μεγάλη με την πολιτική κατάσταση,την υποβάθμιση της δημοκρατίας και την δράση των κοινωνικών κινημάτων που οφείλουν να αναπτυχθούν και να αναπτύξουμε! Κανένα νομισματικό φετίχ δεν προσφέρει κάτι εποικοδομητικό παρά μόνο βλαβερές διαχωριστικές γραμμές εν πολλοίς χωρίς νόημα!

  266. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Και εγώ πάντα διατηρούσα επιφυλάξεις για τον Τσακαλώτο και πιστεύω ότι πολύ κακώς συναντήθηκε μαζί του ο Βαφειάδης και αντάλλαξε χειραψία, οδηγώντας το λαϊκό κίνημα στον ..πασιφισμό!!

  267. Ο/Η papoylis λέει:

    🙂 🙂 🙂

  268. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    αγαπητε Νικαλφαλες »Κανένα νομισματικό φετίχ δεν προσφέρει κάτι εποικοδομητικό»
    Θυμιζω οτι στις πρωτες (ισως την πρωτη ) συζητηση που εγινε στην Μπλογκοσφαιρα στης Cynical πριν κανα δυο χρονια (οπου πρωτοσυναντησα και τον φιλτατο Κωστα Κ )εκλπηκτος πρβτσαντησαεναν νομισματικο φετιχισμο της ΔΡΑΧΜΉς με ακρως νεοφιλελευθερα επιχειρηματα που -ολως παραδοξως – εμφανιζοταν ως ..αριστερος .. Δικεδικώ λοιπόν την ..πατροτητα του ορου νομισματικος φετιχισμος που ταιριαζει γαντι στους ….. επαναστατες της Δραχμής ..
    Ολος ο διαλογος εω οπου θα δεις και ..επιχειρηματα για το πόσο ευτυχισμένα ειναι τα παιδια στην ..Αιγυπτο ( πριν ην Πλατεια Ταχριρ)
    http://nosfy-myblognosfy.blogspot.com/2010/07/cynical.html

  269. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Άντε καλέ μου Νόσφη αφού έχεις την ..πατρότητα να το βαφτίσουμε το …παιδί,ο …νονός φυσικά θα είμαι εγώ,δεν πιστεύω να προτιμάς τον Κώστα Κ. ε; ε; 🙂 🙂
    Κανόνισε τα …κεράσματα 😉

  270. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    ε ελα στη Σπηλια να δεις την νεα μου αναρτηση με ενα αξιοπροσκετο και παντα επικαιρο αρθρο του ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΏΤΟΥ και εκει ..με κερνας (μιας που αρχιζει νεα περιοδος στη Σχεση μας και εγκαταλειπουμε τα ..χαρακωματα που μας επεβαλλαν οι Λογης λογης εθνικιασταραδες , εθνολαικιστες και πολεμοκαπηλοι ( απο οπου κιαν προερχονται ) 😉

  271. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Εγώ Νόσφη δεν πλησιάζω τέτοια χαρακώματα .Τόσα λεφτά έχουμε δώσει για τους δρόμους και τα πεζοδρόμια! Άσε που υπάρχουν και οι …πλατείες! 🙂

Σχολιάστε