Η εφευρετικότητα των αγορ(αι)ων

Είναι εκπληκτική η ζωτικότητα του ιδιωτικού τομέα καλοί μου αναγνώστες. Δεν σταμάτησα ποτέ να εκπλήσσομαι από την εφευρετικότητα ,  την ευελιξία , τη πρωτοτυπία και τη καινοτόμα διάθεση που επιδεικνύουν ακόμα και στις πιό δύσκολες συνθήκες. Είχα σήμερα μια ακόμα ευκαιρία να διαπιστώσω με τον πλέον εμφανή τρόπο  την αλήθεια αυτής της διαπίστωσης….

Υπήρχε σήμερα λοιπόν , εκλεκτοί μου αναγνώστες , μια στάση εργασίας για τον ηλεκτρονικό τύπο μετά τις 10 το πρωί και έτσι σε όλα τα κανάλια ματαιώθηκαν οι ενημερωτικές εκπομπές και ειδήσεις που εκπέμπονται μετά αυτή την ώρα.  Ακόμα και οι πλέον έκδοτοι  / ες  στας «καθεστωτικάς ηδονάς» δημοσιογράφοι απείχαν από το γυαλί και όσοι είχαν εκπομπή που έληγε κοντά στις δέκα επέσπευδαν το φινάλε , αναφερόμενοι μάλιστα και στην επερχόμενη στάση εργασίας.

Η συμπαθέστατη και ενίοτε φευγάτη Πόπη Χατζηπόπη του γνωστού για την φιλάνθρωπο εργοδοσία του αλαφουζείου συμπλέγματος , παραδείγματος χάριν , δεν ενεφανίσθη στο γυαλί και έτσι χάσαμε το πρωινό μάτι …. Γιατί πρέπει να σας ομολογήσω , καλοί μου αναγνώστες ότι η ορθόπυγος και καλλίκομος αυτή κυρία αποτελεί τη προσωπική μου συμπάθεια. Είμαι έτοιμος πάντοτε να της συγχωρήσω και τα σαρδάμ  και την αμετροέπεια  και το χάσιμο   και την άγνοια : σφάλματα στα οποία  συχνά υποπίπτει , αν και με έναν αφοπλιστικό και χαρίεντα τρόπο που πάντοτε θαυμάζω …. Χαζεύω κυριολεκτικά όταν σείεται η κόμη της ή όταν , πλήρης σαγήνης , πορπατεί επί του πλατώ ως έλαφος επί δωδεκάποντων. Σας την εξομολογήθηκα την αδυναμία μου λοιπόν  και επομένως αντιλαμβάνεστε ότι χάρηκα ιδιαίτερα όταν διαπίστωσα ότι η Πόπη συμμετείχε ΚΑΙ σε αυτή τη στάση εργασίας.

Στο Μέγκλα τελείωσαν κατά πως πρέπει ο ξεθυμασμένος επαναστάτης  και ο σταχανοβίτης του σοσιαλδημοκρατικού καγκεμπεδισμού και στη συνέχεια ανεφάνη επί των οθονών το γνωστό δίδυμο ξανθιάς – (σαλια)γκα . Όμως μας πληροφόρησαν αμέσως ότι η εκπομπή τους , χάρμα και αμβροσία του πνεύματος και της σοβαρότητας , ήταν από χθες μαγνητοσκοπημένη , ώστε με το εφεύρημα αυτό των ψυχαραίων , να προστατευθεί μεν η προλεταριακή συνείδηση και η συνδικαλιστική ευπρέπεια του ζεύγους , αλλά ( από την άλλη ) να μη τρωθεί ανεπανόρθωτα η εμπιστοσύνη των νοικοκυρών προς το Μεγκάλο κανάλι και να μην έχουμε αυτοκτονίες ή ισχαιμικά επεισόδια λόγω στερητικού συνδρόμου. Ας είμαι όμως δίκαιος : δεν παρακολουθώ αυτή την εκπομπή και τη θεωρώ άχρηστο σκουπίδι. Γνωρίζω όμως ότι την παρακολουθούν χιλιάδες κάθε μέρα τηλεθεατές που ενδιαφέρονται για αυτά τα ασήμαντα της καθημερινότητας και της γκλαμουριάς και αυτό μπορώ να το σεβαστώ. Επίσης σέβομαι το γεγονός ότι στο είδος της είναι μάλλον άρτια εκπομπή , ετοιμασμένη από πολλούς σκληρά εργαζόμενους συνεργάτες και προπάντων οι στόχοι που θέτει είναι πεζοί , κατανοητοί , αποβλακωτικοί έστω , αλλά τουλάχιστον προσγειωμένοι και σαφείς. Γιατί όμως ασχολούμαι με αυτό το γεγονός ;;; : μα γιατί καλοί μου αναγνώστες  το σχεδόν ..αθώο εφεύρημα της εργοδοσίας εδώ δεν υπερέβη τουλάχιστον τα όρια του γελοίου , ούτε έθεσε  στόχους πέραν της στοιχειώδους λογικής , της αισθητικής επάρκειας , των δυνατοτήτων του μέσου και των μέσων που διατέθηκαν. Πιθανότατα οι εκεί εργαζόμενοι να πληρώθηκαν και κάτι παραπάνω για το διπλό τελικά χθεσινό γύρισμα. Κατ’ αντιπαραβολή σας παρουσίασα το εφεύρημα του μέγκλα τσάνελε.

Εκεί όμως που το πράγμα υπερβαίνει κάθε όριο είναι ( πού αλλού ;; ) στο αλαφούζειο σύμπλεγμα. Οι άνθρωποι εκεί κυριολεκτικά δεν παίζονται : ελλείψει Πόπης ( Χατζηπόπης ) που έσπευσε , προς τιμήν της , να απεργήσει κατέφυγαν  στο εξής γιγανταιώρημα :

Αντί της ενημερωτικής εκπομπής της Πόπεως έβγαλαν στο γυαλί τη γνωστή  ( το τελευταίο διάστημα ) ζουμπρουλούδικη σελινόρριζα στην οποία έχουν ανατεθεί εσχάτως υψηλά καθήκοντα ως φαίνεται . Ανέλαβε η παντοίως αγράμματη μπούλα να παρουσιάζει ένα διαρκές δελτίο ειδήσεων μέχρι το μεσημέρι , ενώ κάτω αριστερά προβαλλόταν , εν είδει φερετζέ , το διαρκές μόττο : ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Από σαρδάμ σε σαρδάμ , από άγνοια ανάγνωσης  σε συνεχείς μούγκες , από αδυναμία στοιχειώδους έστω κατανόησης και επομένως κατάλληλης εκφοράς των σημειωμάτων που της έδιναν και των γραφόμενων στο autocue , το πράγμα πλέον καταντούσε προσβολή της αισθητικής ακόμα και του μέσου τηλεθεατή , ενώ δεν θα αναφερθώ καθόλου στη προσβολή της νοημοσύνης του πολίτη  που ανοίγει τη τηλεόραση του , διαβάζει το ταμπελάκι «ΕΚΤΑΚΤΟ» … ανησυχεί ευλόγως  … και ακούει την πρόθυμη ( προθυμότερη ίσως και από το κυρ Φώτη ) πλην αδαή αγκινάρα να συνδιαλέγεται με επίστρατο κακοπληρωμένο ρεπόρτερ και οργίλο πολίτη σχετικά με το ακυρωθέν ραντεβού του τελευταίου στο ΙΚΑ Καλλιθέας…. ! Έκτακτο το  … ΕΚΤΑΚΤΟ  🙂

Δεν άντεξα να καγχάζω περισσότερο από μισή ώρα , αργότερα είχα και μια δουλίτσα να τελειώσω και έφυγα δρομαίος και υβρίζων . Τουλάχιστον η Ποπάρα , όταν υποπίπτει σε λάθη τα βγάζει πέρα μια χαρά , ικανοποιεί τα ανδρικά μου ένστικτα , ελίσσεται και πορπατεί με άνεση ακόμα και στα δύσκολα.

Το δύστυχο σημερινό κοράσιο , εικόνα : μείγμα Γκόλφως στην εφηβική της εκδοχή και παραιτημένης καλντεριμιτζούς , αδυνατούσε ακόμα και να το διασκεδάσει. Υπήρξε πάντως γενναία ακόμα και στην εθελούσια συντριβή της . Θα είναι άξιος επομένως ο μισθός της και εξασφαλισμένο το μέλλον της ακόμα και αν δε ξαναδεί ποτέ της  καρέκλα στο δελτίο. Θα φροντίσουν γι αυτό οι  φιλάνθρωποι εργοδότες της , αυτοί που στον οίστρο της αγοραίας τους εφευρετικότητας , στη παραζάλη του φιλελευθερισμού τους , στη βακχική μανία τους για το αυτονόητο , το ευέλικτο και την ευνομία , στο θρίαμβο της εργοδοτικής τους ασυδοσίας κατάφεραν να γελοιοποιηθούν σήμερα. 🙂

Γιατί το επίπεδο τους δεν τους επιτρέπει να κατανοήσουν έγκαιρα το πώς είναι δυνατόν μια Αγαύη να καταντήσει Πραξαγόρα 😉

This entry was posted in Ανήθικες προτάσεις, Επικοινωνιακές κ..οτούμπες, Ξεφτίλα ρεεεε, Προσεγγίσεις αισθητικής - πετικιούρ. Bookmark the permalink.

190 Responses to Η εφευρετικότητα των αγορ(αι)ων

 1. Ο/Η rogerios λέει:

  Πολύ καλά τα λες! Βάστα γερά!

  [και καθυστερημένα, ευχές για καλή, πάνω από το μέτρο του δυνατού, χρονιά 🙂 ]

 2. Ο/Η Τίμιος λέει:

  …Δεν σταμάτησα ποτέ να εκπλήσσομαι από την εφευρετικότητα, την ευελιξία , τη πρωτοτυπία και τη καινοτόμα διάθεση…
  Παπούλη, αν και στα πρακτικά είσαι στη βιωματική πρωτοπορεία, στα θεωρητικά έχεις μείνει πίσω. Μια είναι η «λέξη» κλειδί για όλα τα παραπάνω, κι από λατρεμένα χείλη: Eυελφάλεια.

  Στοιχηθείτε.

 3. Ο/Η bernardina λέει:

  Η Ιστορία μιας Λέξης (ή πώς γεννήθηκε η Ευελφάλεια)*

  Μία φορά κι έναν καιρό,
  καρσί απ’ την Ψυτάλλεια,
  τρεις αδελφούλες ζούσανε
  (Εύη, Φούλα, και Θάλεια)

  Μα ο πατέρας άνεργος
  σκούριασαν τα κουτάλεια
  στο αυθαίρετο σπιτάκι τους
  καρσί απ’ την Ψυτάλλεια.

  Φυτοζωούσ’ ο καψερός,
  (τα μαύρα του τα χάλεια)
  Μα το κακό του ριζικό
  τον έκανε κι ασθενικό
  και στις ακρίβειας τον καιρό
  δεν είχε ούτε ασφάλεια.

  κι όλες μαζί τον βρίζανε
  -γυναίκα, κόρες, πεθερά-
  λούσα απαιτούσαν σταθερά
  κι άλλα παραφερνάλια.

  Έφερνε κι η Ψυτάλλεια
  μία οσμή… ενάλια,
  κι αυτός ο δόλιος έβραζε
  μέσα στην ανασφάλεια.

  To cut a longish story short,
  -ένεκα κι η λιτότητα-
  η παρηγόρια του πιοτού
  του ‘γινε αναγκαιότητα.

  Μα πιες, πιες, πιες, τα τρία του
  παιδιά έξι τα έβλεπε.
  Τριπλή η δυστυχία του
  (κι η Τρόικα επέβλεπε).

  Τη μια φορά μπερδεύτηκε,
  στις δυο στεναχωρέθηκε
  την τρίτη έβαλε φωνή
  -ωρ’ που σε σφάζ’ πού σε πονεί!-
  την μοίρα του σιχτίρισε,
  που έτσι εμπατίρησε,
  κι από τη μαύρη πείνα του
  εκόλλησε ο φάλης του
  απάνω στην καρίνα του
  Κι έμεινε πανί με πανί
  ‘τι ‘τανε παρακατιανή
  η θέση στην Ψυτάλλεια
  Ορίστε τώρα χάλεια..

  Και σαν να μην του έφταναν
  τα ζόρια και τα χάλια του,
  οι κόρες του τον έφτυναν
  σπάγαν και τα μπουκάλια του.
  κι αντί να διώχνουν τους καημούς
  τους κάναν αναστεναγμούς

  Κι αυτός μέσα στη σούρα του,
  αφού δεν τις ξεχώριζε
  -ο δύσμοιρος απ’ το πιοτί
  τη μύτη του δε γνώριζε-
  (άκουγε για παράδειγμα τη λέξη φλεξικιούριτι
  και νόμιζε πως λέγανε χέσε τη και κατούρα τη)
  άρχιζε τη μουρμούρα του

  (και έβριζε τη χαμούρα του
  που τρεις φορές γκαστρώθηκε
  και κόρες τρεις φορτώθηκε
  μα γιο δεν αξιώθηκε,
  μ’ αυτή είναι μία εντελώς ξέχωρη ιστορία
  εδώ μας νοιάζει φίλε μου η ονοματολογία)

  Που λες, αυτός στα ονόματα
  είχε μια δυσκολία
  (Που να φωνάζει ο δύσμοιρος
  τόση γυναικαρία.
  Εδώ ούτε την πεθερά
  που τηνε λέγαν Ρία)
  Εμπέρδευε τη γλώσσα του
  το έρμο παλικάρι,
  σύμφωνα και φωνήεντα
  γινόντουσαν κουβάρι
  κι όλες μαζί τις φώναζε
  απάνω στο μεθύσι του
  ωσάν να ήταν μία:

  “Ψ-ψιιτ, που ‘σαι, Ευ-ελφάαα-λεια! (χικ)
  (τα μαύρα μου τα χ-χ-χάλεια)
  πιαάσσ’ τη μπουκ-κ-κάλα, μάθθια μου,
  μη χ-χέσω την Ψυ-υτάλλεια!”

  *Αναδημοσίευση από αδελφό κονάκι, άνευ συντομεύσεων, προσθηκών ή άλλων τροποποιήσεων.

  Μα το θεό και μα τη μπαναΐα έτσι γεννήθηκε αυτή η λέξη, φιλάω στραβό. Όλα τ’ άλλα είναι της προπαγάνδας :mrgreen:

  (Εξαιρετικά αφιερωμένο στο Νικολή 😉 )

 4. Ο/Η papoylis λέει:

  Oohhh yeeesssss 🙂

 5. Ο/Η προγιαγιά λέει:

  Το πόνημά σου Μπέρνυ διαβάζω κι επαινώ
  μα δες τι έπαθε η Πόπη από ένα Χριστιανό:

 6. Ο/Η bernardina λέει:

  Πλημμύρα έπαθεε, που λέει και κάποιο φιλαράκι μου.

  Εγώ θα έλεγα μια παραλλαγή του γνωστού και τετριμμένου: Να σε φτύνουνε και να νομίζεις ότι σου λένε να μη βασκαθείς.
  Χαζή δεν είναι, πάντως… Ξέρει πολύ καλά ότι την έφτυνε, αλλά τι να πει κι αυτή. Άλλωστε το δήλωσε, είναι σε επικίνδυνη ηλικία (δεν ξέρω τι εννοεί βέβαια. Συνομήλικες είμαστε κι εγώ αισθάνομαι μια χαρά. Μάλλον πρέπει ν’ αλλάξει δουλειά αφού επιβαρύνεται τόσο η υγεία της).

 7. Ο/Η προγιαγιά λέει:

  Προσπάθησε να γλυτώσει δείχνοντας κοιλιά (όπως κάνει το τετράποδό σου) αλλά δεν έπιασε.

 8. Ο/Η Left G700 λέει:

  Κουτάλ ε ι α;;; Χάλ ε ι α;;;

  Χάλια! 😉

 9. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Τόπα εγώ,δεν τόπα ότι η «Ευελφάλεια» θα είναι …δυναμίτης; Όχι παίζουμε! 😯 🙂
  .Πατριωτάκι ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση και υποκλίνομαι βαθέως! Μα βαθέως λέμε! 😉

 10. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Επιμένω να μπει και στην Καρακάξα πάντως! Παπούλη εσύ τι λες; 😉

 11. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χαίρεσθε !!
  Αν και δεν επαρενέβαινα, αφού κάτι με χτύπησε και μένα στο κεφάλι και μάλιστα βαρύτερο από αυτό του Ιστολόγου μας, ήτοι η επιθυμία να εργασθώ για την οικοδόμηση της (νέας) ισχυρής Ελλάδος και να κοινωνήσω την ορμή μου αυτή στις Μητροπόλεις του Καπιταλισμού και ειδικότερα σε συνέδρια στη Γερμανία, παρακολουθούσα (διαγωνίως) τα εδώ τεκταινόμενα, τα οποία είναι πολλά και θάλεγα πλούσια.

  Χάρηκα ιδιαίτερα δε, όταν είδα ότι ο Ιστολόγος μας μετέρχεται νέων μεθόδων , όπως αυτής του ακτιβισμού (αντί για post, ..ανακουφιστικά σχόλια 🙂 ) σε θέματα βιωματικού χαρακτήρα όπως είναι οι συμπεριφορές των Αγορών , αλλά και των Στιλβωτών.
  Βέβαια δεν έχει εγκαταλείψει ακόμη (και πλήρως) προσεγγίσεις , κατά τις οποίες οι πάνδημες και αυταπόδεικτες προσλήψεις για αυτά τα θέματα χρεώνονται σε συγκεκριμένους ..τινές (του υποφαινομένου συμπεριλαμβανομένου), αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα και δεν επαρκούν για να μετριάσουν τα αισθήματα (χαράς) που σας έλεγα ότι με διακατέχουν.
  Και τούτο διότι αφενός μεν ο ακτιβισμός (ειδικά ο αριστερός) μοιραία (αντικειμενικά!!) δεν γλυτώνει το ..στάδιο του εισοδισμού, οπότε όπου νάναι θα εμφανισθεί να διακατέχεται από φιλελεύθερες προσεγγίσεις (αντικειμενικά πάντα), αφετέρου δε διότι όποιο υποκείμενο (του ιστορικού προτσές) μπλέξει με τα φιλελεύθερα, μοιραία θα αποκτήσει μόνιμα τέτοια χαρακτηριστικά και μάλιστα …ανήκεστα.
  Όποιος δεν με πιστεύει ας ρωτήσει (ή ας παρατηρήσει, χο χο χο) όσουν διακονούν τον Μαρξισμό (Μαρξιστές, Μαρξικούς, κλπ του επιστημονικού υλισμού)

  Άλλωστε θα είδατε ότι και στην εν λόγω ακτιβιστική του δράση και προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσει το πρόβλημα των Στιλβωτών μιλάει (άθελά του;;, αναρωτιέμαι ..φωναχτά) με συμπάθεια και κατανόηση για τις Αγορές και την τάση τους να εξασφαλίσουν τους ..κόπους τους (Κεφάλαια κλπ).
  Απλώς να επισημάνω ότι τον ..νοιώθω μεν, αλλά ίσως και μια (ρυθμιστική) παρέμβαση στις συμπεριφορές τους (των Κεφαλαιούχων) ίσως είναι χρήσιμη, χωρίς να το παρακάνουμε, όπως οι Στιλβωτές (σε αυτό συμφωνούμε)

  Από εκεί και ..κάτω,
  1. δεν συμφωνώ με τον Νίκο για την ανάρτηση του Ποιήματος στην Καρακάξα, διότι εκεί θα το σχολιάζετε μόνο εμμέτρως, μάλλον θέλουμε μια πιο συμβιβαστική λύση, όπως ας πούμε να αναρτηθεί εκεί, και εδώ να ανοίξει (εν είδη φόρουμ) χώρος σχολιασμού, με (σε;;)σημασμένα σχόλια , αριθμητικώς.
  2. Άκουσα ένα ωραίο, όχι ασφαλιξία, αλλά ασφισξία, και τούτο διότι στο ασφαλιξία δίδεται το βάρος στην ασφάλεια, ενώ από την ευελιξία παίρνουμε μόνον την κατάληξη, ενώ το ασφιξία είναι πιο ..φέαρ.

  ΥΓ. Με αφορμή το θάνατο του Βέγγου , είχα δει ένα αφιέρωμα που μιλούσαν για αυτον όταν ήταν εν ζωή. Εκεί ο Θ. Αγγελόπουλος, όταν του είπαν αν ο Βέγγος εκφράζει τον Έλληνα, τον έναν ή τον άλλον, είχε πει ότι αν νομίζετε ότι τον εκφράζει , τότε τον εκφράζει, αν πιστεύετε ότι εκφράζει κάτι άλλο τότε εκφράζει το άλλο, αυτό είναι το ζήτημα. Ο ίδιος (ο Θ.Αγγελόπουλος) μπόρεσε να εκφράσει πολλά και διαφορετικά , πολλές φορές και αντικρουόμενα) και αυτό είναι πολύ σημαντικό , αφού ένας ήταν.

 12. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αει στο καλό και ανησυχούσα και για σένα…σουρτούκε! 🙂
  Ευτυχώς που ..διαφωνείς (όποιος βρει ..που, να μου τηλεφωνήσει) γιατί θα …ανησυχούσα περισσότερο! 😉

 13. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νόμιζα προς στιγμήν ότι ήθελες να αναρτηθεί το Πόνημα της Μπερναρντίνας στην Καρακάξα και να μεταφερθεί ο σχολιασμός (σε δεύτερο χρόνο και με την κατάλληλη χρονική απόσταση) εκεί, ώστε να μπορείς να μεταφέρεις τη συζήτηση πάνω στο Ποίημα εκεί που θέλεις εσύ και μάλιστα χωρίς τεκμηριωμένο , καλοπροαίρετο και διέξοδο διάλογο, όπως συνηθίζουμε εμείς οι άλλοι που δεν γράφουμε στίχους.
  Αλλά αφού , τελικά, έγινες δημοκρατικότερος, δεν διαφωνώ, αποσύρω τις έβλογες ενστάσεις μου.

  ΥΓ Παρεμπιπτόντως μπορεί κανείς να με διαφωτίσει: το Μνημόνιο πόσες σελίδες είναι και δεν πρόκανε η Λούκα με τον Χρυσοχοϊδη να το διαβάσουν;; (τεκμηριωμένα και αντικειμενικά όμως, έστω και κατά πρόσέγγιση)
  Το λέω για να μη μας βγει μετά ο Χρυσοχοϊδης (και η Λούκα) σαν τον Χριστιανόπουλο, γιατί δεν θα το αντέξω 🙂

 14. Ο/Η kapetanios λέει:

  ο Χριστιανόπουλος ίδιος και απαράλλακτος όλα αυτά τα χρόνια . Tον έχω δει να συμπεριφέρεται το ίδιο ή και περισσότερο αλαζονικά ( όπως και οι περισσότερες πανέξυπνες λούγκρες) ακόμη και σε παρουσιάσεις βιβλίων φίλων του. ..
  ίσως η τσατσά του μπορτέλου
  του έταξε για κάθε ξυλοκόπημα
  ένα γαμήσι τζάμπα

 15. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Μόλις τελειώσω την …ανάγνωση του μνημονίου και της δανειακής θα σε πληροφορήσω αμέσως, αλλά όχι πριν γιατί δεν πρέπει να διακινδυνεύσω μια απόρριψη τυχόν …υποψηφιότητας μου για την προεδρία .Απ ότι κατάλαβα από όλη αυτήν την φασαρία στα ΜΜΕ με τον Μιχαλάκη είναι όρος απαράβατος για να γίνεις πρόεδρος, να έχεις διαβάσει το μνημόνιο .Αυτό …αρκεί , με βεβαίωσαν! 😛
  Για την ώρα επειδή είμαι απλώς …υλιστής (όχι επιστημονικός) παρακολουθώ στη ΝΕΤ το φοβερό ντοκυμαντέρ του ΕΞΑΝΤΑ τγια τα ορυχεία χρυσού στην Κολομβία «το άγγιγμα του Μίδα».Αυτός δικός μας δεν είναι; Έχει μεγάλη επιτυχία στην Κολομβία απ ότι φαίνεται. Καλά που υπάρχει και ο …απόδημος Ελληνισμός ,αλλιώς..! 😉

 16. Ο/Η kapetanios λέει:

  νικαλφα
  υπάρχει διαφορά έρευνας και δημοσιογραφικής ματιάς-εγώ μόλις παρακολούθησα στο τβ100 ένα «ρεπορτάζ» -ο μεγάλος Αλλάχ να το κάνει- για τα χρυσορυχεία της Χαλκιδικής
  (πάντως δεύτερη εκπομπή με χρυσό την ίδια μέρα δεν θα το αντέξω )

 17. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Χο,Κάπταιν, βλέπω σ ενδιαφέρει ακόμη το θέμα.Υπάρχει κάποια εξέλιξη, να περιμένουμε κάτι επίκαιρο για τον χρυσό της Χαλκιδικής στο «Καρνάγιο»; 😉

 18. Ο/Η papoylis λέει:

  Κάπταιν
  …. και λοιποί που ασχοληθήκατε με το τετ α τετ Χριστιανόπουλου – Ποπάρας :

  Μελετώ ποίηση ( και κάποτε στο παρελθόν νόμιζα κιόλας ότι συνέγραφα ποίηση ) πολλά χρόνια και έχω γνωρίσει αρκετούς – ες από το κύκλο αυτό ( ποιητές – εκδότες – κριτικούς κτλ ) . Δεν είχα την ευκαιρία να γνωρίσω το κο Ντίνο παρά μόνο από τα ποιήματα και τις επικοινωνιακές τους καταδρομικές ενέργειες.

  Θα ισχυριστώ ότι στο διάλογο ( ; ) που έγινε στο ΣΚΑΙ η Ποπάρα του πήρε τα σώβρακα του Χριστιανόπουλου ( ή μάλλον τις ζαρτιέρες που επιμελώς κρύβει κάτω από το σακκάκι , το πουλοβεράκι βε , το πουκαμισάκι και τη γραβατούλα του ο εξαίρετος κυριούλης ) . Στον υποκριτικό εν μέρει οίστρο της κατάφερε ( χωρίς να το καταλαβαίνει μάλλον ) να δείξει στους απορούντες ( η τεράστια πλειοψηφία ) τηλεθεατές του αλαφούζειου συμπλέγματος πώς η υψιπετής «αξιοπρέπεια» ενός αναχωρημένου ( τάχα μου ) ποέτα μπορεί να γίνει ύβρις καταπρόσωπη και ανενδοίαστη προς όλους και όλα. Πώς δηλαδή η «μινιμαλιστικών» προθέσεων εκδήλωση της περιφρόνησης ενός επηρμένου γέροντα προς κάθε τι που δεν εμπλέκεται στο ιδιόλεκτο του κόσμου του, μπορεί να μετατραπεί ( δια της τηλεοπτικής οδού ) στη πιό ισχυρή πεποίθηση του ηλίθιου και αμέτοχου στα «πνευματικά δρώμενα» τηλεθεατή :

  …ότι τη ποίηση , τη διανόηση και το επέκεινα νέμωνται κάτι φευγάτες αδελφάρες που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τρώγονται μεταξύ τους σαν τις κότες . Και αυτοί οι ηλίθιοι κατά τα λοιπά τηλεθεατές μπορεί να αφήνουν το κύριο Ντίνο μας παντελώς αδιάφορο , επειδή και ο ίδιος γνωρίζει ότι εκείνοι με τη σειρά τους τον έχουν παντελώς χεσμένο…

  Όθεν οι εκατέρωθεν χαριεντισμοί που παρακολουθήσαμε στην εκπομπή της Ποπης δεν αποτελούν παρά μόνο την απόδειξη ότι ο γέρων έχει καβαλλήσει διαχρονικό ( και εντεινόμενο συνεχώς ) καλάμι . Αυτό ΔΕΝ έχει σχέση με την άρνηση του να παραλάβει το κρατικό Βραβείο , ( κάτι απόλυτα για μένα κατανοητό ) αλλά με το τρόπο που επέλεξε να συμπεριφερθεί στην εν λόγω εκπομπή για καθαρά εγωκεντρικούς λόγους. Η ιδιαιτερότητα που προβάλλει ο κύριος Ντίνος , για να είναι πράγματι συνεπής και αυτοδίκαιη , διακονείται εν κρυπτώ , θεραπεύεται στην ενδοσκόπηση και τη σιωπή και δεν περιφέρεται ( άμα τη ευκαιρία ) στις ρούγες ως τάχα μου τρελλοπαντιέρα. Μαθήματα επ’ αυτού παρέδωσαν στο παρελθόν αρκετοί ποιητές , απ το Μιχάλη Κατσαρό έως το Μ. Αναγνωστάκη , και από το Νίκο Καρούζο έως και το Λευτέρη Πούλιο.

  Αν δε μπορούσε ο γέρων να συγκρατηθεί , ας μην έβγαινε ως αυτοεξόριστο σούργελο στο γυαλί και μάλιστα με τη Ποπάρα…. ας πήγαινε στον Ανταίο Χ. και τη Μικέλα για ένα ανώδυνο promotion σε κλειστό ( και οπωσδήποτε γεμάτο συμπάθεια και κατανόηση ) κύκλο . Ας μην ανησυχεί : τον έχει ήδη ανθολογήσει ο Γαραντούδης και ο Βλαβιανός τον διάβαζε στα παιδικά του χρόνια. Το «Δένδρο» θα δημοσιεύσει , ίσως και ο Πατίλης στο Πλανόδιον , ο μικρός εναπομείναν κύκλος της μπουγατσαδούπολης τον έχει κειμήλιο και εικόνισμα…. στη Πόπη βρήκε να πουλήσει σκάρτη και εγωτραφή πραμάτεια ;;; Θυμάμαι ακόμα και καγχάζω εκείνες τις απόπειρές του να προσεγγίσει το ρεμπέτικο… κάτι σαν τη Λαίδη Μάουντμπάτεν να προσπαθεί να συμμετάσχει σε τελετή ινδουιστών μαινόμενων φακίρηδων……

  Φτηνός ο θρίαμβος που κατήγαγε στο Σκάι ο κος Ντίνος…. 😉

  ( και μη μου πει κανείς ότι αυτά τα λέω επειδή έχω εκφράσει και από εδώ τη συμπάθεια και την αδυναμία μου προς την ορθόπυγη γιατί θα φάει βρυσίδι χειρότερο από αυτό που ρίχνω εδώ στο καλό κυριούλη )

 19. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Κοίτα να δεις, συμπαθής είναι, αλλά πολύ τσιτωμένη, βγάζει ένα άγχος μην θιχθεί και χάσει το καντρ. Είναι και άλλη μια, στη ΝΕΤ νομίζω, που κάνει εκπομπή πολιτιστικού περιεχομένου με μουσικές και τέτοια που έχει το ίδιο θέμα (πρόβλημα) , αλλά το βγάζει στο πιο επιθετικό.
  Εμένα μου πάει πιο πολύ η Τρέμη (έστω όταν ήμασταν μικρότεροι 🙂 ) τη βρίσκω πιο χαλαρή, καθώς και, τηρουμένων των αναλογιών, η Στάη, αλλά τι να κάνουμε, γούστα είναι αυτά (χο χο χο).

  Σε αυτό που είδα με το Χριστιανόπουλο (αυτό που έβαλε η Προγιαγιά) είναι προφανές ότι για άλλο πήγαινε και άλλο της βγήκε και όταν το πήρε χαμπάρι ότι δεν είχε προετοιμαστεί για αυτό, θεώρησε τη διαχείρισή του περίπατο και τον αντιμετώπισε με κλισέ (γέλια στα όρια του ..απρόσφορου συναισθήματος, νάζι κλπ).

  Τώρα σχετικά με το Μιχάλη (αλλά και τη Λούκα, μην ξεχνιόμαστε) λέω ότι φοβούμαι ότι θα συμβεί το ίδιο με τον Χριστιανόπουλο για όσους θεωρούν ότι είναι μια γκάφα(;) που θα τη διαχειρισθούν με κλισέ, για αυτό λέω:
  είναι μεγάλο το σώμα(του Κειμένου) ;;

 20. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  φαίνεται ότι το ανωτέρω σχόλιο μου είναι για σένα …αραμαϊκά 🙂

  Η Ποπάρα προφανώς για άλλα πήγαινε και άλλα εισέπραξε , αλλά βρήκε το τρόπο να τα χωνέψει με χάρη…. η γριά αντίθετα έβγαλε στη γύρα ( στο γυαλί ) όλη τη πραμάτεια που της έχει απομείνει … κάτι σαν telemarketing πτωμαΐνης … αλλά αν δεν έχεις εντρυφήσει στα του κλειστού κύκλου αυτών των ..ευαίσθητων ψυχών , δεν πρόκειται να καταλάβεις τι λέω.

  Για τα λοιπά περί μουνιμονίου Λούκας και Μιχαλάκη δεν έχω τίποτα να πω…. τα λένε μόνοι τους …. και οι μεν και οι δεν 😉

 21. Ο/Η papoylis λέει:

  και μια ακόμα παρατήρηση : είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να προετοιμαστεί κανείς για να συζητήσει δημοσία με το κύριο Ντίνο…. θα πρέπει εξαρχής να γνωρίζει ότι ΔΕΝ πρόκειται να γίνει συζήτηση αλλά εκατέρωθεν μονόλογοι στη καλύτερη περίπτωση. 😉

  Και για να στο κάνω πιό λιανά : ο ποέτας δεν είχε λόγο να εμφανισθεί στη Ποπάρα …. όχι για σνομπάρισμα αλλά γιατί το ιδιόλεκτο του δεν έχει θέση στο γυαλί ex principio ( κάτι που υποτίθεται ώφειλε να γνωρίζει και να τηρεί ) . Ο μόνος λόγος που εμφανίστηκε ήταν για να θρέψει με τις σάρκες των τηλεθεατών και τα κρέατα της Ποπάρας το εγώ του….

  Δεν θα επανέλθω ( πολύς ντόρος για το τίποτα ) αν θέλεις καταλαβαίνεις…. 😉 🙂

 22. Ο/Η nikiplos λέει:

  καλησπέρα…
  Θυμάμαι τον κο Χριστιανόπουλο, σε παλαιότερες εκδοχές που η τρασ ΤιΒή προσπαθούσε να γεμίσει κενά, κι έτσι έδινε άφθονο τηλεοπτικό χρόνο. Σε μια τέτοια εκπομπή, είχε πει για έναν άλλον ομοδημότη του, ότι το ωμέγα το έγγραφε με υπογεγραμμένη, σκώμμα προφανώς για την ιδιαιτερότητά του (του άλλου, ουχί αυτού του ιδίου). Με είχε δλδ δώσει την εντύπωση αυτού του μαλλιοτραβήγματος άνευ λόγου και αιτίας. Να δηλώσω εξ’αρχής φθηνός θιασώτης της ποίησης με αδυναμία στον Σεφέρη πρωτίστως… (Τη κα Δημουλά την ανακάλυψα αργά… )

  Εντούτοις στην εν λόγω συνέντευξη, εγώ ελάχιστα εξέλαβα ως υπερ-ΕΓΩ-προβολή… Κυρίως προσπάθησε να περάσει μια διαφορετική στάση ζωής και το σημείο που πραγματεύτηκε την αναγκαιότητα να καταπιαστεί κανείς με δύσκολους τεχνικο-οικονομολογικούς όρους εξ απαλών ονύχων, όπως κάνει η λαϊκιστική δημοσιογραφία. Ίσως δεν προέβη στο διαταύτα, γιατί αυτό με την εντιμότητα γενικώς, σαν θεολογικό μου φάνηκε, αλλά δεν πλήρωσα παραπάνω χρόνο για να εντρυφήσω βαθύτερα… Πάντως αυτό που σχετίζεται με τη στάση ζωής, με την ασκητική ματιά κλπ και που (έτσι μου φάνηκε εμένα του χοντροκέφαλου) προσπάθησε να περάσει άμεσα και χωρίς περιστροφές μου άρεζε… Η κα Πόπη, προπάθησε να διασκεδάσει κάπως την αμηχανία της μπροστά στο φτύσιμο (που το άξιζε με το κήρυγμα τύπου παιδονόμου Πάγκαλου για την ενασχόληση με τα κοινά), το άν τα κατάφερε είναι θέμα οπτικής γωνίας, αισθητικής κλπ. Φρονώ πως η κα Φλέσσα θα ήτο καταλληλότερη για το εγχείρημα του τηλεοπτικού σταθμού, φοιτά όμως στα πιο σίγουρα των αλαφούζιων γιγανταιωρημάτων…

 23. Ο/Η papoylis λέει:

  Νίκιπλε

  …εγώ δυστυχώς αγαπητέ έχω εντρυφήσει και στα πέραν της λεωφόρου Σεφέρεως σοκκάκια και αντιλαμβάνομαι με άλλο τρόπο τα διαδραματισθέντα στο σχετικό «διάλογο»…. 😉

  Ο ιδανικός συνομιλητής του κυρίου Ντίνου …. η νέμεση του , δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Αννίτα Πάνια ( υπάρχει μια παλιά ψυχή στο διαδίκτυο – πολύπαθη και πολύπλαγκτη που θα καταλάβαινε καλά τι εννοώ , αλλά δεν μπορώ – δεσμεύομαι να συνεχίσω επ’ αυτού )

 24. Ο/Η papoylis λέει:

  και η ψυχή εκείνη που θα τον κατανοούσε και θα τον συμπονούσε βαθύτατα : ο Γιάννης Φλωρινιώτης ( και όχι για τους λόγους που φαντάζεσαι )

 25. Ο/Η papoylis λέει:

  Τάιμ φορ νάνι

  αύριο μάλλον το βράδυ η συνέχεια του Ποδός….

 26. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καλά, δεν έχω (εντρυφήσει), αλλά δεν χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι άρχισε τις ..προεκτάσεις δοθείσης της ευκαιρίας κλπ.
  Όμως εγώ δεν είπα κάτι για το Χριστιανόπουλο, για τον Μιχάλη και τη Λούκα είπα και δοθείσης της ευκαιρίας μίλησα και για γυναίκες (Πόπη, Τρέμη κλπ).
  Πιστεύω δε ότι άνοιξαν (μάλλον άθελά τους, αλλά δεν είμαι και σίγουρος) θέμα με το διάβασμα και ήδη βλέπω όλοι να μιλάνε «πω πω δεν λέγεται ρε παιδί μου ότι δεν το διάβασαν» και κατευθείαν να πανε να αλλάξουν κουβέντα.
  Τι να κάνουμε ορέ Παπούλη ο καθείς με τις αδυναμίες του. Εγώ με τους αστέρες της μελέτης(*) και εσύ με τον Χριστιανόπουλο και τους ομότεχνούς του 🙂

  (*) αυτή είναι ωραία και δε θέλω μ@@@@ες

 27. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Όταν συγκρούονται οι αλαζονείες το αποτέλεσμα σπανίως είναι ισόπαλο. Και επειδή λείπουν τα γκολπόστ ο καθένας τοποθετεί τις εστίες όπου θέλει και μετρά τα γκολ αναλόγως. Εγώ τα μέτρησα υπέρ του Χριστιανόπουλου του οποίου η αλαζονεία μου είναι πιο συμπαθής από αυτήν της Πόπης.
  Παπούλη στο είπα παραβολικά για να μην εξάψω το πάθος σου.
  Δεν μπορώ να πω: Όταν κάποτε τον άκουσα να λέει για ένα ποιητικό πόνημα ότι «βρωμοκοπάει Ρίτσο», ένιωσα κάτι εντός μου να απελευθερώνεται.

 28. Ο/Η bernardina λέει:

  Άφεριμ βρε προγιαγιούλα! Από πόσο μπλαμπλά με γλίτωσες, αγαπημένη μου 😉

  Το κάτι-σαν-ποίημα ευχαριστεί ταπεινώς και ευγνωμόνως όσους και όσες ασχολήθηκαν μαζί του. Του έδωσαν, μου είπε, μεγάλη χαρά και κάτι σαν γλυκό αεράκι δρόσισε τα διάκενα των στίχων του. Σας μερσεί και αφήνεται στα στοργικά σας χέρια, να το αποθέσετε όπου αγαπά η ψυχή σας.

 29. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αναγνώστη
  χαίρομαι από ..πάνω ως κάτω που συμφωνείς μαζί μου για την αναγκαιότητα της μελέτης (και της …Ελεονώρας),άλλωστε όπως είδες και εμένα έτσι μου τα είπανε για τις ..προυποθέσεις!
  Αν σου λείπουν κάποια ..κλισέ ευχαρίστως να …συνεισφέρω! 😉
  Ο Μιχαλάκης ,η Λούκα ,ο ομορφΑντρέας,ο Μπένι και τα άλλα παιδιά για τα οποία μας τα ζαλίζουν οι ημερήσιες καντίνες της πληροφόρησης(τη νύχτα κυριαρχούν τα γνήσια …βρώμικα) απασχολούν εμένα και τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου όσο και οι γνωστές ασκήσεις …αεροβικής που αρχίζουν με το «να ο ουρανός» και τελειώνουν με το «ορίστε και η γη» ! 🙂
  Οι ίδιοι (ελπίζω όχι οι μόνοι) θα το καταλάβουν μετά τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν! Άλλωστε όταν αδειάζει μια θέση κουτοπόνηρου πολλοί βλάκες τρέχουν να την καλύψουν.Θεωρείται ..προαγωγή!

  Ένα πράγμα, για το …τίποτα! Για τα υπόλοιπα στολίδια της συντεχνίας των μεγαλοδημοσιογράφων όπως η Όλγα,η Στάη ,η Πόπη,ο Μπάμπης ,ο Γιάννης,ο Πάσχος,ο Νίκος και λοιποί αξιότιμοι καμπαλέρος της ενημέρωσης πολύ με απασχολεί ,αν τους δω κάποια μέρα να ζητιανεύουν σε κάποιο δρομάκι ,τι ..ανάλυσης φιλμ θα πρέπει να χρησιμοποιήσω για να έχω ένα αξιοπρεπές ενσταντανέ που θα αντέξει στον χρόνο! :mrgreen: Γειά σου ..Κάπταιν! Ξέρει αυτός 😉
  (Εννοείται Αναγνώστη πως μου έδωσες …εκκίνηση, ως …αφέτης ή …μίζα ένα πράγμα) 😉

  Τώρα τα …δευτερεύοντα:
  Στο άλλο νήμα είχα αναφερθεί σε ένα άρθρο του Δ.Κωνσταντακόπουλου ,άνεργου σήμερα δημοσιογράφου του «Κόσμου του Επενδυτή»,για την περιβόητη διαδικασία του PSI όπου γίνεται παρεμπιπτόντως μια μικρή αναφορά στην «συμβολή» των μέσων ..εξαπάτησης και ιδιαίτερα στην Αλαφούζεια ναυαρχίδα, σε αυτήν την καθοριστική στιγμή όχι μόνο για μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη,αν πιστέψουμε και τον γνωστό και μη εξαιρετέο , συστημικό μεν αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω, Γιάννη Βαρουφάκη!
  Ιδού :
  Πλύση εγκεφάλου

  Πιο εξωφρενικός από όσα γίνονται, είναι ο τρόπος που τα παρουσιάζουν οι εφημερίδες, όσες έχουν μείνει τουλάχιστο. Ουδέτερα, περιγραφικά, λες και είναι φυσιολογικά πράγματα, λες και είναι απολύτως φυσικό να ζητάνε Γερμανοί και ΔΝΤ πιο ευνοϊκό επιτόκιο για την Ελλάδα από την ίδια! Αφού αφήνει μια μέρα τους αναγνώστες της να χωνέψουν την είδηση ως φυσιολογική, η Καθημερινή επανέρχεται, στην πρώτη σελίδα του φύλλου της Κυριακής 15.1, για να υποβάλλει στους αναγνώστες ξανά την κεντρική ιδέα με την οποία κανοναρχούν συστηματικά τον ελληνικό λαό από την άνοιξη του 2010 (εκμεταλλευόμενοι, είναι αλήθεια, και την ανεπάρκεια των “αντιμνημονιακών” ναπροτάξουν απαντήσεις στο ύψος της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η χώρα), ότι δηλαδή δεν έχει άλλη επιλογή από το αυτοκτονήσει συνθηκολογώντας εκ των προτέρων, με οποιουσδήποτε όρους του επιβάλλουν.

  “Σκληρό παζάρι σε τρία μέτωπα”, είναι ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας, που είναι, όπως μόλις σας δείξαμε, με στοιχεία από την ίδια, μεγάλο ψέμμα. Κι αν υπάρχει σκληρό παζάρι, δεν το κάνει ο Παπαδήμος! Αφού κεντρίσει με τον τίτλο το ενδιαφέρον του αναγνώστη για το “σκληρό παζάρι”, που περιμένει να δει τώρα τι ακριβώς παίζεται και τι θα κάνει η κυβέρνησή του, τι μας πληροφορεί η εφημερίδα στο κείμενό της, από τις πρώτες κιόλας φράσεις; “Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση”, λέει, “βρίσκεται από προχθές Παρασκευή η Ελλάδα, αναφορικά με την υπογραφή του PSI+” και “με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Αθήνα ενόψει της επίσκεψης της τρόικας”.

  Ξεκινώντας από τέτοιες παραδοχές, το υποτιθέμενο παζάρι χάνει κάθε νόημα. Ας υπογράψουμε τι λένε οι τράπεζες για το PSI και η τρόικα για την οικονομία κι ας πάμε για ούζα, όσο έχουμε ακόμα να τα πληρώσουμε, είναι το απολύτως λογικό συμπέρασμα. Που στηρίζεται σε ένα χυδαίο, χονδροειδές και εγκληματικό ψέμμα. Γιατί πιστεύει η εφημερίδα ότι είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση η Αθήνα και δεν είναι αίφνης ο Νταλάρα, που αντιμετωπίζει όχι μόνο τον Παπαδήμο, αλλά επίσης Βερολίνο και ΔΝΤ; Και που ασφαλώς, πολιτικά, ο Νταλάρα και οι διεθνείς υπερτράπεζες πίσω του, θα αυτοκτονούσαν, αν εμφανιζόντουσαν διεθνώς ως τορπιλίζουσες διαπραγματεύσεις και ΕΕ. Είτε ο Νταλάρα μπλοφάρει εκ του ασφαλούς, αφού έχει τον Παπαδήμο απέναντι, είτε σκοπεύει να συγκρουστεί άγρια με Γερμανία και το ΔΝΤ. Γιατί όμως η Αθήνα τον διευκολύνει; Ποιό λόγο έχει η Καθημερινή, να διασπείρει πανικό, απελπισία και ηττοπάθεια στον ελληνικό λαό, σε μια τόσο κρίσιμη μάχη για το μέλλον του; Γιατί μια ελληνική, φανταζόμαστε, εφημερίδα, προτρέπει ουσιαστικά, έστω κι αν δεν το λέει ακριβώς, σε συνθηκολόγηση τον Παπαδήμο, αντί να τον στηρίζει, να τον καλεί σε μαχητικότερη στάση, κλίμα που θα μπορούσε επωφελώς για τις ελληνικές θέσεις να επικαλεσθεί στη διαπραγμάτευση; Γιατί, απαντάει η ίδια στο κύριο άρθρο, “θα χρειασθούν σύνεση, ψυχραιμία και κυρίως σοβαρός αντίλογος απέναντι στις σειρήνες του λαϊκισμού και τους μισθοφόρους που επιδιώκουν την κατάρρευση”. Δεν καταλαβαίνω πια τίποτα. Διαπραγμάτευση μεταξύ τραπεζών και Ελλάδας γίνεται ή πολιτική μάχη λαϊκιστών και μισθοφόρων (άκουσον άκουσον). ‘Eχουμε μια καλή συμφωνία και την υπονομεύουν οι μισθοφόροι; Μήπως εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια και βλέπει παντού μισθοφόρους η καλή εφημερίς; Σε ένα πράγμα μπορεί κανείς να συμφωνήσει με το άρθρο, την ανάγκη σοβαρού αντίλογου. Ε, η Καθημερινή ας μας εξηγήσει γιατί θέλει αγγλικό δίκαιο, με πόσο επιτόκιο και τι κούρεμα θεωρεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος! »
  Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ενημέρωση στην χώρα με τα κανάλια βέβαια που δεν έχουν άδεια ΚΑΝ και που ελέγχονται μαζί με τις εφημερίδες από λιγότερα από 10 άτομα μεταξύ των οποίων φιγουράρουν ο εθνικός εργολάβος,ο εθνικός πετρελαιάς,ο εθνικός εφοπλιστής,ο πρώην διοικητής αγίου όρους και ο υπόδικος μεν αλλά ελεύθερος πρώην τραπεζίτης της ΠΡΟΤΟΝ ΒΑΝΚ!
  Εν τω μεταξύ εκατοντάδες δημοσιογράφοι διεκδικούν δεδουλευμένα μηνών,απολύονται και εκβιάζονται καθημερινά από ένα εσμό ιδιοκτητών που συνολικά χρωστούν στις τράπεζες αλλά περιέργως επιβιώνουν, περίπου δύο, ναι δύο δισ. ευρώ!
  Αλλά υπάρχουν και κάποια μικρά ελπιδοφόρα νέα: Οι απολυμένοι του κόσμου του Επενδυτή έφτιαξαν ενημερωτικό ,συνεταιτεριστικό αυτοδιαχειριζόμενο μπλογκ και δίνουν επιτέλους μόνοι τους τον αγώνα της ενημέρωσης! http://ergazomenoiependyti.wordpress.com/
  Άλλοι απολυμένοι από το Σκάι και άλλους σταθμούς και εφημερίδες στο ίδιο σχήμα εκδίδουν ένα ανεξάρτητο περιοδικό εδώ και λίγο καιρό το Unfollow !
  Παπούλη
  ο δικός σου Σπύρος Παπαδόπουλος (Το βυτίο) μαζί με τον Γιάννη Κιμπουρόπουλο ,τον γνωστό ΚΙΜΠΙ και άλλους δημοσιογράφους και μπλόγκερς εκδίδουν πια το περιοδικό ΜΟΝΟ ,πρώτη κυκλοφορία την προσεχή Τρίτη . http://kibi-blog.blogspot.com/2012/01/blog-post_23.html
  Και βέβαια υπάρχουν και άλλες πρωτοβουλίες που ζυμώνονται ή ξεδιπλώνονται συγχρόνως και οσονούπω!

  Επιτέλους φαίνεται πως στην …εφευρετικότητα των αγορών αρχίζει να ξεφυτρώνει και να αντιτίθεται η εφευρετικότητα των πολιτών και των εργαζομένων!

 30. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Κάτσε ένα ένα (μα καλά τι έφαγες πρωι πρωι και καρδάμωσες τοιουτοτρόπως και τα έθεσες με μια ;;) 🙂

  Ούτε εμένα με ενδιαφέρει το τι κάνουν οι Δημοσιογράφοι των συγκροτημάτων (κοίτα μόνο μην τους δεις αυριο – μεθαύριο να ανοίγουν κανα μπλογκ, άνθρωποι είμεθα και να δούμε τότε τι θα λέμε, μήπως ρε παιδί μου αυτό το θέμα το αντιμετωπίζαμε πιο γενικά σκέπτομαι 😉 ) ούτε οι Μιχάληδες και οι Μπένηδες (Αντώνηδες, Αλέξηδες κλπ).
  Αλλά εκτός από εμένα, εσένα και την ..χειμαζόμενη πλειοψηφία, δεν ενδιαφέρει και τον κο Χριστιανόπουλο, αυτό είπε άλλωστε στη φίλη του δικού μας και μάλιστα εμφατικώ τω τρόπω και γενικεύοντας.
  Αυτό λέω από χθες και δοθείσης της ευκαιρίας είπα μήπως διαφωτιστώ για το ποιοι από αυτούς που διάβασαν το μνημόνιο θυμούνται πού ήτο (τότε) διαθέσιμο και αν ήταν μεγάλο.
  Γιατί σαν να τους βλέπω πολύ στρίβωνες (και όχι με την έννοια που λέει ο Προπάτωρ, με την αντίθετη).
  Οπότε κάτσε μη δούμε αντιστροφές και το αυτούς που νομίζαμε για Χριστιανόπουλους τους δούμε Πόπες και τούμπαλιν. (αναφέρομαι μόνο στα του βίντεο που έχουμε ..πρόχειρο)

  Στα υπόλοιπα (*) κατά το βραδάκι (πρέπει επολίγον να ασχοληθώ με το χτίσιμο της νέας ισχυρής Ελλάδας), αλλά κράτα το ερώτημα τι σημαίνει αντιμνημονιακός σήμερα και αν έχει τροποποιηθεί ο ..ορισμός με αυτό που λέγαμε (όχι εγώ πάντως) το 2010.

  (*) όντως έχουν ενδιαφέρον και εδώ δεν κάνω πλάκα, άλλωστε πρέπει να προλάβω όσο είμαστε στο επίπεδο σχολίων, γιατί ο Ιστολόγος μας δεν θέλει και πολύ να τα μπουμπουνίσει σε κάνα post (άδικο θάχει ο άνθρωπος;;) 🙂

 31. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Από αναστροφές κοινώς κωλοτούμπες θα πήξει το μάτι μας Αναγνώστη μου ,είναι το μόνο σίγουρο «προσεχώς»! 😉
  Χτίσε-χτίσε ,να τονωθεί η ..οικοδομή γιατί χανόμαστε. 🙂

 32. Ο/Η kapetanios λέει:

  αμήν παναίαμ !
  (για την οικοδομή ο αναστενάρης λόγος νικαλφα 🙂 )

 33. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αρχίζω να ..υποψιάζομαι Κάπταιν πως ο ….αναθεωρητικός λόγος, παρά τις κρίσιμες αλλαγές του καλοκαιριού ;), αρχίζει να …υποχωρεί μέσα σου! 🙂

 34. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Καλησπερούδια σας,
  @Παπς, (νάστε καλά, φιλαράκι μου γλυκό) λες κάπου
  -και κακώς, κάκιστα το λες-
  για τον Χριστιανόπουλο
  «…., ο μικρός εναπομείνα(ς)ν κύκλος της μπουγατσαδούπολης
  τον έχει κειμήλιο και εικόνισμα…»

  Ποτέ
  (δλδ ήδη απ τα 70ς που έχω μνήμες προσωπικές)
  δεν τον είχε, Παπς,
  τον Χριστιανόπουλο κειμήλιο και εικόνισμα.

  Και από πολύ νωρίς, ειδικά τα δύο συγκεκριμένα συνεστώτα υπο-ρεύματα του λογοτεχνικού

  (και ακριβέστερα του ποιητικού)
  Σαλονικιώτικου mainstream,
  -αυτού που (λαθεμένα)
  του κόλλησαν για λόγους μεθοδο-λογικούς,
  που όμως στο τέλος κατάντησαν ιδεο-ληπτικοί,
  το παρανόμι «σχολή της Θεσσαλονίκης»-
  -ήτοι απ τη μια η ομάδα Βαφόπουλου – Καρέλλη αλλά & Παπατσώνη κά, κι απέ την άλλη, το υπορεύμα της «αριστερής μελαγχολίας-ήττας» με Αναγνωστάκη-Θασίτη, και με «ανεξάρτητο μπαλαντέρ» στη μέση τον άνθρωπο που αξιώθηκε να φτιάξει «το Μυθιστόρημα της κας Έρσης» πρβλ. Πεντζίκης-,

  τον Χρ. τον είχανε για καραΜπι-μούβι, δευτεροκλασάτο του κερατά δλδ, και κύριο εκφραστή
  (αν όχι εφευρέτη-επινοητή-ιδρυτή)
  του ιστορικού δόγματος «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεματζούλια…».

  Ενώ τα καμώματά του,
  -αυτά που του «πρόσφεραν» το αμφίβολο ενδιαφέρον του κοινού, ένα ενδιαφέρον όμως που έμοιαζε πιο πολύ με παραξένισμα,
  μετά πλέον και το κλείσιμο της «Διαγωνίου»,
  -που του πρόσφερε κάποια σοβαρότητα και κάποιο κύρος, αλλά σαν εκδότη πλέον και μεθοδικό καταγραφέα, και όχι σαν δημιουργό-
  επέσυραν από ένα σημείο και μετά τη γενική απέχθεια όλων των στοιχειωδώς σοβαρών ανθρώπων της Σαλονίκης….

  ΣΣ:Σχωρνάτε με που δεν είμαι λιγότερο σποραδικός στις βίζιτες, αλλά…

 35. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Τι αλλά @ Βαγγέλη; Μήπως σου τελείωσε η …ζάχαρη; 😉
  Έχουμε από ..Σερβία (κοντά στη Σαλονίκη) μπόλικη! 🙂

 36. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάγγο

  όποτε μπορείς αδελφέ … αντιλαμβάνομαι το ζόρι που τραβάς 😉

  Τώρα μάλλον με παρεξήγησες : δεν μιλώ για τα δύο βασικά ποιητικά ρεύματα της πόλης κατά τις προηγούμενες δεκαετίες , αλλά το κύκλο κάποιων χαριτωμένων ( όνομα και μη χωριό )

  Κατά τα λοιπά αντιλαμβάνομαι ότι συμφωνούμε , οπότε αφήνω Μυλαίδη και λοιπούς / ες να επιμένουν 🙂

 37. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Παπούλη δε θα το βάλουμε και σε δημοψήφισμα.
  (γιατί θα διεκδικήσουμε αμφότεροι την τελευταία ψήφο).
  Η δεύτερη παύλα του Βάγγου ας είναι ο Κλείτος Κύρου.

 38. Ο/Η papoylis λέει:

  ΟΚ Λαίδη 😉

 39. Ο/Η Left G700 λέει:

  «Όταν κάποτε τον άκουσα να λέει για ένα ποιητικό πόνημα ότι “βρωμοκοπάει Ρίτσο”, ένιωσα κάτι εντός μου να απελευθερώνεται.»!!!

  Να υποθέσουμε ότι ήταν ο ‘‘σταλινισμός’’ που απελευθερώθηκε από τα δεσμά τού ‘‘αντισταλινισμού’’; 😉

 40. Ο/Η bernardina λέει:

  Μπορεί να ήταν και η Ποίηση που την πλάκωνε το χαρτομάνι! :mrgreen:

 41. Ο/Η Left G700 λέει:

  Μπέρνυ, δεν σε πιάνω. «Χαρτομάνι»; Τι υπονοείς; Ότι ο Ρίτσος έγραψε πολλά χωρίς να πετάει τη «σαβούρα»; Ότι η ποίησή του ήταν αντανάκλαση μια γραφειοκρατικής αντίληψης; Για διευκρίνα! 😉

  ΥΓ Οι ουδέτεροι παρατηρητές παρακαλούνται να σημειώσουν τις διαφορές στα εμότικονς που ανταλλάσσουμε με την Μπέρνυ. Μετά, παρακαλούνται επίσης να ξεχωρίσουν ποιανού είναι «σταλινικά», και ποιανού «αντισταλινικά». (Ας μη δυσανασχετήσουν. Είναι Σ/Κ και υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος. Το σημαντικότερο: και τα δύο «θέματα» είναι βατά -το δεύτερο κάτι παραπάνω: ευκολάκι! 😉 )

 42. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Όχι ήταν όλα αυτά που φαντάζεται κανείς όταν ακούει «Να την πετιέται»

 43. Ο/Η papoylis λέει:

  … ειδικά αν έχει θέα το … Κρεμλίνο 🙂

 44. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Έχω ακούσει να λένε ότι ουδέτεροι παρατηρητές μπορεί να είναι μόνο οι αναθεωρίζοντες εκσυγχρονιστές (αριστεροί τε και δεξιοί), κάτι που δεν είναι καλό(γιατί άραγες;;) δεν ισχύει τελικά;;
  Πάντως εδώ που τα λέμε περισσότερη υπεράσπιση έχει ανάγκη η Πόπη από τα emoticon του Χριστιανόπουλου(*) , παρά οι σταλινικόπληκτοι 🙂
  Θα μου πειτε γιατί το λές , επειδή αύτη είναι ευειδής;;
  ο εσωτερικός κόσμος, ο προξενειθείς πόνος και το ..παρεπόμενο παράπονο δεν πρέπει να είναι αυτό που μετράει, αλλά και καθορίζει τη σειρά;;
  και θα σας πω ότι έτσι είναι, αλλά δυστυχώς(**) στις ταξικές κοινωνίες μετράει και το περιτύλιγμα, καθότι το πρωτογενές σε σχέση με το διαθέσιμο στην Αγορά, η Αγορά οι Οίκοι, άστε τα, μύλος.
  Άρα πρώτα οι χριστιανόπληκτοι και μετά οι άλλοι (πρώτα οι τροικανόπληκτοι, ΔΝΤπλητοι και ακολούθως σταλινικόπληκτοι, τροτσκιστικόπληκτοι κλπ συμπαθείς ομάδες πληθυσμού που χειμάζονται)

  (*) καλά, το βουλώνω, είπαμε το θέμα έκλεισε, μετά τις εκατέρωθεν ..ειρήσεις 🙂
  (**) εράρε ουμάνουμ εστ που λέει και ένας πειρατής στον Αστερίξ

 45. Ο/Η Left G700 λέει:

  Άιντε και ντε

  Άιντε και ντε, άντε και ντε,
  άιντε και ντε, άιντε ντε,
  άιντε και ντε, άιντε και ντε.

  Άιντε το τραίνο πήγαινε
  όρθιος ο μηχανοδηγός
  με το κασκέτο του στραβά
  καλό τιμόνι κουμαντάριζε
  μες στη καπνιά, μες στη βραδιά
  με μπλούζα σα λυκοπροβιά
  ασίκης μηχανοδηγός
  με το μικρό μουστάκι του
  καλό τιμόνι οδήγαγε
  το τραίνο για τον ουρανό
  Άιντε και ντε, άντε και ντε, άιντε και ντε.

  Άιντε και ντε, άντε και ντε,
  άιντε και ντε, άιντε ντε,
  άιντε και ντε, άιντε και ντε.

  Κι όλο στον ουρανό το τραίνο πήγαινε
  άιντε και νύχτωνε
  πίσω του δάσος ορφανό
  άφηνε μιαν ουρά καπνό
  στο ματωμένο δειλινό
  Άιντε ντε, άιντε ντε.

  Μες στην πετσέτα το ψωμί και το κρομμύδι
  ώρα για σχόλασμα παιδιά
  ένας σπουργίτης μοναχά
  τα ψίχουλα τσιμπολογά
  Άιντε και ντε, άντε και ντε, άιντε και ντε.

  Άιντε τα τραίνα βούλιαξαν
  ένα μονάχο καταμόναχο
  έξω απ’ τις ράγες πήγαινε
  με τους νεκρούς του θερμαστές
  και τους νεκρούς εισπράκτορες
  μια μαλακιάν ουρά καπνό
  άφηνε μες στον ουρανό
  μεγάλο δάσος ορφανό
  μια μαλακιάν ουρά καπνό
  στο μαραμένο δειλινό
  Άιντε και ντε, άντε και ντε, άιντε και ντε.

  Άιντε και ντε, άντε και ντε,
  άιντε και ντε, άιντε και ντε,
  άιντε και ντε, άιντε ντε,
  κάψα και σίδερο.

  Να μια, να δυο, να κι άλλη μια
  δώσ’ του ξινάρια και σφυριά
  κι ο δυναμίτης στη βραχόπετρα
  στα μάτια σου πέτρα μουγκή
  στα μάτια σου πέτρα σκληρή
  σπίτι δεν έχτισες εσύ
  με τη δουλειά σου τη βαριά
  χτίσ’ το λοιπόν με την βαριά
  να δυο, να τρεις να κι άλλη μια
  κι ο κόκορας λαλεί μακριά.

  Άιντε και ντε, άιντε ντε
  άιντε και ντε, άιντε και ντε,
  άιντε και ντε.

 46. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  …ο κος Ντίνος ΕΙΝΑΙ emoticon !!!!! 😆

  Λέφτηδες

  και μόνο που μου θυμίσατε το τραγούδι αυτό του Νίκου Μαμαγκάκη … διαμάντι πραγματικό και συνοδό της νεότητας μου σας ευγνωμονώ 🙂

 47. Ο/Η papoylis λέει:

  Στον ίδιο υπέροχο δίσκο η δωρική Μαρία Δουράκη στο αξέχαστο :

 48. Ο/Η Left G700 λέει:

  Σεβαστή Προγιαγιά,

  Μη πετάς ρε γμτ τόσο μακριά τη μπάλα! Μπορεί να είμαστε νεότεροι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας βγει κι η γλώσσα! 😉

 49. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович Павлов,

  Όλα εμείς θα στε θυμίζουμε; Θα πεθάνουμε μια μέρα; Τι θα κάνεις τότε; 😉

  Увидимся

 50. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Αναγνώστη,

  Ουδέτεροι παρατηρητές δεν είναι ούτε οι αναθεωρητές (δεξιοί κι αριστεροί), ούτε οι εκσυγχρονιστές (δεξιοί και δεξιοί). Ουδέτεροι παρατηρητές είναι αυτοί που έχουν ανοιχτά κ α ι τα δύο μάτια όταν παρατηρούν κάτι! 😉

  Τα λέμε (αλλά περισσότερη προσοχή στις παρατηρήσεις!… 😉 )

 51. Ο/Η bernardina λέει:

  Βρε Λεφτόπουλα, που βγήκατε να με καθαρίσετε σαν φρέσκο φασοΛλάκι στη δροσερή αυλόπορτα, το ιμότικον δεν πήγαινε σ’ εσάς! 😆

  Και τι τις θέτε τις επεξηγήσεις ορέ; Μια χαρά τα καταλαβαίνετε όλα 😉

  Καλός κι αυτός ο μακαρίτης, δε λέω, και κάποια ποιήματά του είναι όντως προϊόντα έμπνευσης, αλλά άμα βλέπω κάτι «ποιητικές» εικόνες του στυλ «και κει ψηλά, γυρίζοντας στη σούβλα του, ευωδάει ο γαλαξίας καμένο ξύγκι, σκόρδο και πιπέρι» με πιάνουν τα πράσινα ανθρωπάκια μου, αν μ’ εννοείτε. Και τέτοιες ευκολίες έχει ουκ ολίγες ο ποιητής.
  Για το στρατευμένον του πράγματος και για κάποια παιδιά με τις καταφάσεις τους, ας μην το πιάσουμε καλύτερα.

  ΥΓ. Ειδικά εκείνο με τα ξύγκια, μου ‘ρχεται αυτόματα να το συγκρίνω με μια άλλη εικόνα, αλλουνού, που λέει «μοσχοβολούν οι γειτονιές βασιλικό κι ασβέστη», αλλά δεν θα το κάνω.

  ΥΓ2. Σαββατοκύριακο ξεσαββατοκύριακο, εγώ τώρα ξαναβάζω το κεφάλι μέσα. 😦

 52. Ο/Η papoylis λέει:

  Λέφτηδες

  το μόνο βέβαιο είναι ότι θα με θάψετε … αλλά παρακαλώ χωρίς παράτες

  Ο (π)Ρίτσος που λέει και ο Θείος Μπέρνυ μου είναι πράγματι ασύμμετρος και συχνά ασύστολος ως ποιητής , αλλά ορισμένες σελίδες του είναι από τις πιό ένδοξες για την ελληνική ποίηση .
  Παρεπιφτού , στο άλλο κονάκι , πως σου φαίνεται ο κος ΣΑΘ. παρά τις παρεκουμβήσεις μου με αποφεύγει ως επιτήδειος ουδέτερος 😉 🙂

 53. Ο/Η bernardina λέει:

  Ο ΣΑΘ, καλέ μου, σ’ εκείνο το κονάκι υποδεικνύει ελαφρώς διάφορον συμπεριφοράν της γνωστής, δια τούτο μάλλον αποφεύγει να σε ακουμβήσει, ίνα μην εκτεθεί, ιφ γιου γκετ μάι ντριφτ.
  Εγώ πάλι πήγα να πλακωθώ μ’ εκείνο τον «Μακεδόνα», στο άλλο ποστ, αλλά ας όψεται που έχω δουλειά και δεν αδειάζω να παλεύω με ζώα δίποδα άπτερα. μπέκα να διείς.
  Όσο για το Ρίτσο, κάτι ανάλογο είπα κι εγώ. Απλώς πολλά απ’ αυτά που εν τω εγωκεντρισμώ του θεώρησε ποιήματα θα έπρεπε να τα είχε κάνει προσάναμμα. Πιο χρήσιμα θα φαίνονταν και στην πρακτική του καθημερινότητα και στην υστεροφημία του. δατς ολ. και για την ώρα σας φιλώ σταυρωτά. πάω να βγάλω τον επιούσιο.

 54. Ο/Η kapetanios λέει:

  πως διάολο τα κατάφεραν εκεί στην Ιρλανδία με χρέος κοντά στο 1000% του ΑΕΠ να βγουν και να αντλήσουν προχθές χρήματα από τις «αγορές»?**
  (ότι αυτό οφείλεται στην διαπλοκή της πολιτικής με το ντόπιο και τραπεζικό κεφάλαιο το γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ έστω και ρητορικά – εδω ούτε τις τράπεζες που εξαρτώνται αποκλειστικά από εμάς δεν μπορούμε να ελέγξουμε, το κέρατο μου!)

  **το κόλπο που επιλέχτηκε ήταν καλούτσικο
  κατ αρχήν η ΕΚΤ έσπρωξε εάν θυμάστε καλά πριν από λίγες ημέρες με 1% για 3 χρόνια κοντά 500δις ρευστότητα στις τράπεζες.
  ε, οι ιρλανδικές τράπεζες , μάλλον σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία έτρεξαν να αγοράσουν(ουσιαστικά να ανταλλάξουν τα ομόλογα που έληγαν τα αμέσως επόμενα δυο χρόνια) το 30-40% της προχθεσινής 3ετούς έκδοσης ομολόγων της Ιρλανδίας. Κι έτσι και «κλίμα εμπιστοσύνης»(δήθεν μου ταχαμου, αλλά έτσι δουλεύει το σύστημα) δημιούργησαν, αλλά και τσέπωσαν κάποια εκατομμυριάκια επιπλέον παραπάνω σε επιτόκια( τα ομόλογα που έληγαν στα δυο χρόνια ήταν με 4.9% ενώ τα νέα έχουν 5,15%) Κι όλα αυτά με φρέσκο τζάμπα χρήμα από την ΕΚΤ λέμεεεε – ποιος μαλάκας είπε ότι ο καπιταλισμός δεν λειτουργεί ρε?

 55. Ο/Η kapetanios λέει:

  (ποιος ΣΑΘ ρε παιδιά, ποιο άλλο κονάκι?- ελεήστε και με τον αόμματο)

 56. Ο/Η bernardina λέει:

  Τονε ξέχασες ωρέ καπετάνιο; Από το κονάκι που γνωριστήκαμε.
  Τώρα συχνάζει στου Σαράντ.

 57. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Μην τρέχετε, θα ιδρώσετε.
  Αναγνώστη η σωστή προφορά είναι ελάλε χουμάνουμ εστ.
  Και για τον παπούλη μια εξήγηση: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Χ φέρθηκε σα γριά κακιασμένη. Μα πάντα έτσι φερότανε. Οι εγκαταβιούντες σ αυτήν την πόλη το ξέρουμε καλά. Είναι κακός πλην φτωχός και ίσως τίμιος. Κάποτε θα σας πω μια ιστορία με τον τίτλο «Λήδα λάδι» που έλαβε χώρα στη διάρκεια έκθεσης ζωγραφικής στα γραφεία της Διαγωνίου, όπου είδα την κακεντρέχειά του άμεσα (μην πω ασκαρδαμυκτί).
  Η Πόπη σου παπούλη μου αυτό όφειλε να το ξέρει. Σπλάχνο της Μπουγατσαδούπολης είναι και δη τεμέτερον (λόγω επιθέτου το συμπεραίνω αυτό). Είτε το αγνούσε είτε το γνώριζε και νόμιζε πως μπορεί να το διαχειριστεί, αλαζονεία επέδειξε. Αυτή την πυγοδημοσιογραφική αλαζονεία της πυγοεξουσίας του τύπου. Αλλά άμα σού αρέσει εγώ πάω πάσο. Τα γούστα των φίλων έιναι ιερά.

 58. Ο/Η bernardina λέει:

 59. Ο/Η kapetanios λέει:

  ααα , οκ!
  εάν ήταν να θυμάμαι βρε μπερνυ μου , κάθε βαρεμένη περσόνα στα 20 χρόνια που ασχολούμαι με το διαδικτυακό σπρεχην και τσατ δεν θα χε μείνει μέρος στην γκλάβα μου για να καλύψω τις άμεσες και επείγουσες πνευματικές μου ανάγκες (εδω πάμε να καταλήξουμε γκάου μπίου ενθυμούμενοι τα απολύτως απαραίτητα- με ταυτότητα θα κυκλοφορούμε σε λίγα χρόνια : με λένε καπετάνιο μένω καλαμαριά τηλ τάδε )

 60. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Mπέρνυ τι αντανακλαστικά είναι αυτά παιδάκι μου;
  Εύγε!!!!

 61. Ο/Η bernardina λέει:

  Απλώς θυμάμαι κάτι κλωτσοπατινάδες (που δεν ήταν και σπάνιο φαινόμενο, εδώ που τα λέμε 😉 ) όπου πρωταγωνιστούσε. Κι επειδή ήταν οι παρθενικές εμπειρίες μου στη μπλογκόσφαιρα, είναι από τα νικ που μου έχουν μείνει. (όπως και κάποια άλλα, κλασικές περιπτώσεις για ψυχιατρείο :mrgreen: )

 62. Ο/Η bernardina λέει:

  Για το ελάλε λες γιαγιάκα; Φχαριστώ!
  Αν εννοείς κάτι άλλο, και πάλι φχαριστώ 😉
  Άντε, θα σου κάνω ένα δωράκι επειδή σ’ αγαπάω πολύ 😛

  http://lencyclopedix.free.fr/citlat.php

 63. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Εγώ θα το πω και άμα νομίζετε ότι μεταφέρω θέματα και διεκδικήσεις από αλλού να μου πείτε να πάω στη σπαμιέρα από μόνος μου ( ΄μηπως βρω και το άλλον ..κάτοικο και κλείσω και καμιά δουλειά, γιατί άκουσα το Καπετάνιο με τις οικοδομές και τώρα μου τα γυρνάει, «υπεραισιόδοξο τον βλέπω τον Βαρουφάκη» και τέτοια και δεν με βλέπω να καζαντίζω με την οικοδόμηση της Ισχυρής).

  Ο περί ου ο λόγος νομίζω ότι αδικήθηκε εξ’αρχής και από διάφορες καραμπόλες βρέθηκε στη θέση να μεγαλοποιούνται πλευρές και συμπεριφορές που ακόμη και αν σε κάποιον δεν αρέσουν δεν είναι εκτός της ευγένειας και της καλής προαίρεσης.
  Η απειρία στο μέσω ΑΡΚΕΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ, αλλά και του ιδίου, οδήγησαν τα πράγματα στο να έχει αδικηθεί (λάβετε υπόψιν ότι διαφωνώ σε βασικές προσεγγίσεις μαζί του).
  Άρα Παπούλη διαφωνούμε, νομίζω ‘οτι σε ένα χώρο που η στρεψοδικία η προσωποποιούμενη (έστω και ντεμέκ αφού για περσόνες μιλάμε) κακιούλα κλπ ..ευδοκιμεί, ο συγκεκριμένος είναι (και ήταν) αθώος του αίματος και θεωρώ άδικο να του χρεώνονται τέτοια.

  Υποσχόμενος ότι δεν θα επανέλθω, θα σας παρακαλέσω να μην απαντηθεί το συγκεκριμένο σχόλιό μου με αιτιολογήσεις και επιχειρηματολογία, το άνοιγμα συζήτησης με αξιολογήσεις (του περί ου, για μένα εδώ είμαστε) θα αδικούσε τους πάντες.
  Άλλωστε, πιστέψτε με, έχω πλήρη πια εικόνα για τα αναφερόμενα ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ περί ου ο λόγος (τα ξαναδιάβασα της περιόδου), αλλά και για τα μετέπειτα και έτσι δεκτή και σεβαστή η όποια διαφορετική εκτίμηση, αλλά αυτά δεν συζητιούνται δημόσια για λόγους που η υποδομή (κυρίως), αλλά και η εμπειρία σας σας κάνει να το καταλαβαίνετε καλύτερα εμού.

  Απλώς θεωρώ ότι έπρεπε να καταγραφεί η άποψή μου για λόγους που έχουν να κάνουν με την άνεσή μου να λειτουργώ ελεύθερα (ενίοτε και πουλώντας τρέλλα, που λένε και ..σταλινόπληκτοι τινές 🙂 ) και βιωματικά.

 64. Ο/Η bernardina λέει:

  Άμα συμβαίνουν κι αυτά

  http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6663236

  πάει, δεν υπάρχει ελπίδα καμιά.

  ΡΕ, ΘΑ Μ’ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ;;;; 😆 😆

 65. Ο/Η bernardina λέει:

  Ανάγνο, άμα βρεις και τον άλλο ‘μοβόρο κάτοικο της σπαμιέρας παρακάλεσε τον παπούλη να του κάνει φτου ξελεφτερία γιατί η απουσία του είναι αισθητή.

  υγ. Γι’ αυτόν που ρωτάει ο καπιτάνος μιλάς από πάνω ή έχασα τεύχη;

  ΆΝΤΕ, ΠΑΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ! 👿 👿

 66. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Για αυτόν και μόνον για αυτόν (έχει σημασία) 😉

 67. Ο/Η bernardina λέει:

  Οφκόρσλι! 😛

 68. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Κι έτσι μπορούμε να αναφωνήσουμε Ο τέμπολα Ο μόλες !
  (Μερσί Μπέρνυ για το δωράκι)

 69. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Όπως βλέπεις απουσιάζουν βασικοί παίκτες (μοβόρος, ακατανόμαστος, προφέσσορας, χρονικόν επίρρημα) πως να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα;

 70. Ο/Η bernardina λέει:

  Θα σε έπαιζα ένα μπακότερμα γλυκιά μου, αλλά… πρπνδλψ (ψιθυριστάα)… 😳

  Περικαλώ δια το δωράκιον. Ευχαρίστησίς μας, καλέ.

 71. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Μη στεναχωριέσαι κι εγώ διάλειμα κάνω.
  Οψόμεθα.

 72. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  και η κυρία Πόπη και ο κύριος Ντίνος αλληλοδαγκωνονται ψυχρα αλλά φυσικά δεν τρεχει αίμα . Απο που να τρεξει;
  κατα τ’αλλα το αφιερωνω σε οσες/ους αγαπουν
  http://nosferatos.blogspot.com/2012/01/blog-post_28.html

 73. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Για να δεις Μπέρνυ ότι εδώ η επιθυμία σου είναι διαταγή,
  ορίστε , πήγα και στον ήφερα!!

  https://papoylis.wordpress.com/2012/01/24/ingenuity-of-the-markets/#comment-10563 🙂

 74. Ο/Η Left G700 λέει:

  Σεβαστή Προγιαγιά,

  Μην είσαι τόσο τρυφερή μαζί μας. Γιατί διακινδυνεύονται δύο κακά:

  1. Να μας καλομάθεις και να βγούμε κωλόπαιδα (μαλακιστήρια). 😉

  2. Να σε παρεξηγήσουν (πολιτικά). 😉

  Τα λέμε

 75. Ο/Η papoylis λέει:

  Ο περί ού μοβόρος έχει ήδη δει σχόλιο του να ανεβαίνει εδώ προ ημερών. …. στο χέρι του είναι να δει και άλλα σχόλια να εμφανίζονται στο κονάκι μου… 😉
  Για να μη με βασανίζει όμως , θα χρειαστεί να χρησιμοποιεί πιστά το ανωτέρω νικ και τα λοιπά στοιχεία που το συνοδεύουν… βαρέθηκα να ανασύρω από τη σπαμιέρα 😉

 76. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  δοκιμη
  =============
  Για να μη με βασανίζει όμως , θα χρειαστεί να χρησιμοποιεί πιστά το ανωτέρω νικ και τα λοιπά στοιχεία που το συνοδεύουν… βαρέθηκα να ανασύρω από τη σπαμιέρα 😉
  ———————–
  αν βγει τοτε το χρησιμοποιει πιστα ( ο μοβόρος …)

 77. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Με τέτοια πισωγυρίσματα η αξία της σελίδας του παπούλη εκτιμάται από τους καπιταλιστές σε μόλις 137 δολάρια, ενώ οι κακές λέξεις (μαλακιστήρια) που χρησιμοποιούν οι Λέφτηδες (είναι πολλοί και μετράνε πιο πολύ) προειδοποιούν τους γονείς για adult material. Πως θα πάει μπροστά ο ιστότοπος; Σχετικώς οράτε: http://statsie.com/papoylis.wordpress.com
  Να ανεβάσουμε κάτι για την κοκκινοσκουφίτσα;

 78. Ο/Η Left G700 λέει:

  «[…] ενώ οι κακές λέξεις (μαλακιστήρια) που χρησιμοποιούν οι Λ έ φ τ η δ ε ς […]»!!!!!????? 😯 😯 😯 😯 😯

  Θερίζει ο Αϊζενχάουερ εδώ μέσα! 😉

 79. Ο/Η bernardina λέει:

  Από το λίνκι της γιαγιάκας:

  «Outbound links information for papoylis.wordpress.com – If a site has a lot of external links (these are links from the site to third-party sites) it is not good for the site authority, and also it can be a signal that the site is selling link ads. These practices are a good argument for search engines to block the sites for manipulating the results»

  κι ακολουθεί (δίπλα) κατάλογος, Μεταξύ των οποίων φιγουράρουν: Ο Δύτης, το Βαγγελούδι, ο Σαραντάκος, οι Λέφτηδες, ο Νόσφης, η Evil Bitch, ο Νίκιπλος, ο Μπλακσίπιος, ο Ροΐδης, Ο Πετεφρής κλπ κλπ.

  😆 😆 😆 😆

  Ρε συ παπούλη, πώς δεν το σκέφτηκες να βάλεις μερικές ads να βγαίνει κάνα μεροκαματίδιο; Δηλαδή τι, άλλοι είναι πιο πονηράντζες από σένα;

  Ρίχνω ιδέα και τη βάζω προς ψήφισιν. Desperate times call for desperate measures και θα είμαι η τελευταία που θα σε κατηγορήσει για εκμετάλλευση του Κονακίου. Άλλωστε στο χέρι σου είναι να επιλέγεις. (Πχ. απαγορεύονται διαφημίσεις του τύπου «Προσεχώς Βουλγάρες». Or not ❓ ) Εγώ πάντως υπόσχομαι να ανοίγω τις διαφημίσεις σου καμιά σαρανταριά φορές όποτε μπαίνω. Και μη μου αρχίσεις τα αριστερά ηθοπλαστικά τώρα, γιατί θα σε πάρει και θα σε σηκώσει.

  ΥΓ. Σε κάποια ξενόγλωσσα μπλογκ που παρακολουθώ, οι άνθρωποι το δηλώνουν ευθαρσώς ότι είναι διαθέσιμοι για διαφημίσεις. Και δεν είναι μπλογκ του πεταματού, αλλά αξιοπρεπέστατα conakia 🙂

  ΥΓ2. Το παρόν -ως πρόταση- ισχύει και για τους υπόλοιπους. Πρέπει να γίνουμε πονηροί, ρε! Μας παίρνουν τα σώβρακα. Προσωπικώς έχω μείνει με κάτι ξεχειλωμένα που δεν έχουν καμιά ανταλλακτική αξία.

  ΥΓ3. Το ακούω το επιπληκτικόν και καυστικώς πνευματώδες με δρασκελιές να πλησιάζει… από παντού. Καλά, ξα σας άμα δε θέλετε, που λένε και στο χωριό μου (και δεν είναι βρισιά. Κάνουμε και μετάφραση για τους μη καταλαβαίνοντες)

  ΥΓ.4. Γιαγιάκα, εγώ προτείνω να ανεβάσουμε κάτι για τη Χιονάτη και τους 7 Νάνους. 😉 (adult eddition)

 80. Ο/Η Left G700 λέει:

  «Λέφτηδες το μόνο βέβαιο είναι ότι θα με θάψετε … αλλά παρακαλώ χωρίς παράτες»

  Товариш Яков Федотович Павлов,

  Με όλο το συμπάθιο, να φας τη γλώσσα σου! 🙂

  Κατά τα άλλα, τα του Ρίτσου: Συμφωνούμε με την αποτίμηση που διατυπώνεις (στο ίδιο σχόλιο που σε πιάσανε και τα …θανατερά σου). Θα έλεγα ότι ο Ρίτσος ήταν το ακριβώς αντίθετο του Καβάφη: αν ο δεύτερος δημοσίευε μια από κάθε λέξη που έγραφε, ο Ρίτσος δημοσίευε 99! Κοντολογίς, δεν ήξερε να πετάει πράγματα. Αν νομίζεις όμως ότι για όλο αυτό, φράσεις τύπου «βρωμοκοπάει Ρίτσο», η οποία και τόση «απελευθέρωση» έφερε σε Προγιαγιά και Μπέρνυ, αντιστοιχούν στο ποιητικό του μέγεθος, τότε πάμε πάσο. Πάμε πάσο, γιατί καταλαβαίνουμε τι κάνετε με τη δασκαλίτσα αντί για μάθημα ελληνικών… 😉

  Увидимся

 81. Ο/Η Left G700 λέει:

  To whom (reader) it may concern:

 82. Ο/Η kapetanios λέει:

  ρε τον ύπαρχο ! 🙂

 83. Ο/Η bernardina λέει:

 84. Ο/Η Left G700 λέει:

  Μπέρνυ, για το πράσινο ανθρωπάκι που δεν πήγαινε σ’ εμάς, μιλ μπαγντόν, που θα ‘λεγε και κάποιο γαλλομαθές πρόβατο, το οποίο κι έχει ρίξει μαύρη πέτρα. Επί της ουσίας, βλέπε[***] σχόλιο παραπάνω προς Яков.

  Τα λέμε

  [***] Και με τα δύο μάτια όμως, ε; 😉

 85. Ο/Η bernardina λέει:

  Ρε σεις Λέφτηδες, της γούνας (που δεν έχω) μανίκι δεν είναι ούτε ο Χ. ούτε ο Ρ. (αν και ο δεύτερος θυμάμαι ότι είχε μια αδυναμία στις γούνες*) Ούτε και συγκρίνω την ποιητική δυναμική τους -πώς μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, άλλωστε; Όσο για το βίο και την πολιτεία του καθενός, ε, εκεί κι αν θα κόμιζε κανείς γλαύκα στο κλεινόν άστυ αναλύοντάς τα. Η μόνη μου -μόνιμη- ένσταση είναι στο να γίνονται είδωλα και ‘κονίσματα κάποιοι άνθρωποι just because (-τα ευκόλως εννοούμενα).
  Θεωρώ δε ότι ο ίδιος υπονόμευσε το ποιητικό του μέγεθος με το να κρατάει οτιδήποτε έγραφε, ενώ ο Καβάφης που αναφέρετε, όπως λέει και ο Τσίρκας στο «ο Καβάφης και η Εποχή του», ενδιαφερόταν τόσο πολύ για τη λιτότητα των ποιημάτων του ώστε ήταν ικανός να αρρωστήσει για τρία αποσιωπητικά. Αν η στάση του Ρ. δεν δείχνει απύθμενο ναρκισσισμό και εγωκεντρισμό, τότε τι; Και μη μου πείτε ότι είναι όοολα όσα έγραψε αριστουργήματα, γιατί σας θεωρώ πιο έξυπνα παιδιά. Εξ ου και η δική μου «απελευθέρωση» λόγω της επίμαχης φράσης. Η ευκολία με χαλάει, παίδες, ούτε καν η αντι-ποιητική φρασεολογία, γιατί θεωρώ ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Η ποίηση προφανώς δεν είναι καλολογικά στοιχεία (αυτό για να μην παρερμηνευτεί η ένστασή μου για τα ξύγκια. Μερικά από τα πιο αγαπημένα μου ποιήματα είναι άκρως «αντιποιητικά» με τα αφελή μέτρα).
  Οπότε;

  *προσοχή με πόσα μάτια θα το διαβάσετε αυτό 😉

  και τώρα για την ώρα για χαρά

 86. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Έτσι για να δούμε -πέραν όλων των άλλων που τροφοδοτούν από απλές κριτικές επιφυλάξεις μέχρι πλήρη απόρριψη & κριτικό ανάθεμα για το έργο του-
  ΚΑΙ τα άπειρα (ευκαιριακά & οπορτουνιστικά τα θέλουν οι πιο πολλοί, προσωπικά δεν έχω καταλήξει πόσο συνυπεύθυνο είναι και ένα στοιχείο αδυναμίας του χαρακτήρα του)
  ιδεολογικοπολιτικά πίσω-μπρος του (σε κάθε περίπτωση ποιητικά μεγάλου παρά το εξαιρετικά άνισο της ποιητικής παραγωγής του) Γιάννη Ρίτσου,

  ιδού απόσπασμα από
  «Το τέλος της Δωδώνης», (από τις «Επαναλήψεις Β΄»)
  γραμμένο στη Λέρο το 1968
  υπό το κράτος του σοκ από τη διάσπαση του Φλεβάρη του ίδιου χρόνου
  και του ακόμα πιο σοκαριστικού Αυγούστου με την εισβολή:

  «…Είχαμε τούς βωμούς, τις εκκλησίες μας, τα μαντεία…
  Είχαμε κάπου κι εμείς ν’ αποταθούμε, να ρωτήσουμε
  για τ’ αρνιά, τα παιδιά μας, τη ροδιά, για τη μονόφθαλμη αγελάδα,
  για το γαϊδούρι, το μποστάνι, το τσουκάλι. Κι η απάντηση πάντα,
  (όσο κι αν άλλαζε κάθε φορά, κάθε φορά στον ίδιο τόνο:)
  σίγουρη, δυνατή, προσταχτική, αμετάκλητη. Ξενοιάζαμε κάπως-
  άλλοι είχαν την ευθύνη της απόφασης για επιτυχία κι αποτυχία. Εμείς
  μονάχα την υποταγή και την εχτέλεση, με γερμένα ματόφυλλα…».

  Ενώ τον Απρίλη της ίδιας χρονιάς,
  δύο μόλις μήνες μετά τη διάσπαση,
  γράφει το
  “Μετά το σπάσιμο της συνθήκης Λακεδαιμονίων και Αθηναίων” με τον υπότιτλο “Κατά Θουκυδίδη”:

  «….Κόρινθος, Άργος, Σπάρτη, Αθήνα, Σικυώνα, κι άλλες (πόσες) μικρότερες πόλεις
  χίλια κομμάτια γίναν οι Έλληνες∙ διασπάστηκε η μεγάλη συνθήκη∙
  όλοι οργισμένοι με όλους∙ -νέα συμβούλια, διαβούλια, συσκέψεις∙
  οι μόλις χτες φίλοι και γείτονες δε χαιρετιούνται πια στο δρόμο-
  παλιές μνησικακίες βγήκαν στη μέση∙ νέες συμμαχίες,
  αντίθετες ολότελα απ’ τις πρώτες, βολιδοσκοπούνται, προετοιμάζονται…»

  Φόρα παρτίδα….Παρτσαλιδικός & «ανανεωτής»,
  δεν φαντάζει ρε σεις καλοί μου @Λέφτηδες
  σ αυτές του τις γραμμές
  ο μετέπειτα…Κωστάλας των χορευτικών κινήσεων των Σοβιετικών τεθωρακισμένων;

 87. Ο/Η Left G700 λέει:

  Θα επανέλθουμε αργότερα για να συνομιλήσουμε με Μπέρνυ και Β.Δ.Καργούδη. Προς το παρόν, να διορθώσω μια μλκ (μη το γράψω ολογράφως και μας την πέσει η Προγιαγιά! 😉 ) στο σημερινό σχόλιο της 11ης και 12 λεπτά. Το ξαναποστάρω όλο διορθωμένο (με την προσθήκη τονισμένη):

  “Λέφτηδες το μόνο βέβαιο είναι ότι θα με θάψετε … αλλά παρακαλώ χωρίς παράτες”

  Товариш Яков Федотович Павлов,

  Με όλο το συμπάθιο, να φας τη γλώσσα σου! 🙂

  Κατά τα άλλα, τα του Ρίτσου: Συμφωνούμε με την αποτίμηση που διατυπώνεις (στο ίδιο σχόλιο που σε πιάσανε και τα …θανατερά σου). Θα έλεγα ότι ο Ρίτσος ήταν το ακριβώς αντίθετο του Καβάφη: αν ο δεύτερος δημοσίευε μια από κάθε 1 0 0 λ έ ξ ε ι ς που έγραφε, ο Ρίτσος δημοσίευε 99! Κοντολογίς, δεν ήξερε να πετάει πράγματα. Αν νομίζεις όμως ότι για όλο αυτό, φράσεις τύπου “βρωμοκοπάει Ρίτσο”, η οποία και τόση “απελευθέρωση” έφερε σε Προγιαγιά και Μπέρνυ, αντιστοιχούν στο ποιητικό του μέγεθος, τότε πάμε πάσο. Πάμε πάσο, γιατί καταλαβαίνουμε τι κάνετε με τη δασκαλίτσα αντί για μάθημα ελληνικών… 😉

  Увидимся

 88. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Μπέρνυ θέλω υπερπαραγωγή εφάμιλον της κάτωθι:

  Λεφτόπουλα κάποιοι από μας την απελευθέρωση δεν την χρησιμοποιούμε για σχήμα λόγου και ως λέξη την εκτιμάμε ιδιαίτερα. Μην υποτονθορύζετε ψόγους στον παπούλη, υπάρχει μεταξύ μας μια ταυτότητα βιωμάτων που τού επιτρέπει να με καταλαβαίνει εκεί που εσείς δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να με καταλάβετε. Και cedit quaestio.

 89. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Cadit quaestio.

 90. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  στην πολυ αγαπητη μου κυρια με τη σκουπα:
  ……………………..
  Τελικά οι κοινωνίες του καταναλωτισμού είναι κοινωνίες «κατάστασης έκτακτης ανάγκης». Σ’ αυτές τις κοινωνίες οι νευρώσεις προέρχονται από το αίσθημα ανασφάλειας και όχι από τη φρίκη της ενοχής.

  Αίσθημα που αντιμετωπίζεται μόνο με συνεχή δράση.

  Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι εξουσίες των αγορών, γι’ αυτό και κηρύττουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως την «καλύτερη μέθοδο για να πείθονται οι διοικούμενοι να δέχονται τις πιο δραστικές αλλαγές που πλήττουν τη ζωή τους».

  Η συνεχής δράση είναι η μόνη θεραπευτική δύναμη. Το σύμπλεγμα της ανεπάρκειας αντιμετωπίζεται μόνο με μία εξαιρετικά έντονη προσπάθεια.

  Αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια είναι ο «κυβερνοχώρος». Ο συγγραφέας διακρίνει εδώ, αντίθετα με τις ιδεολογίες του συρμού, τον κατεξοχήν χώρο αποπολιτικοποίησης του πολιτικού.

  Η ισχυρή ροή της πληροφορίας δεν «είναι παραπόταμος» του ποταμού της δημοκρατίας, αλλά ακόρεστος αγωγός, που διοχετεύει τα περιεχόμενα της πραγματικής πολιτικής σε «ηλεκτρονικές αποθήκες», καθιστώντας τη λαϊκή κυριαρχία στείρα, ανενεργή και ασήμαντη.

  Στο Διαδίκτυο η σύγκρουση και η αντιπαράθεση αντικαθίστανται από ηχητικά αποσπάσματα και φωτογραφικά στιγμιότυπα…..
  http://nosferatos.blogspot.com/2009/02/blog-post_5656.html

 91. Ο/Η bernardina λέει:

  Πώς να βρω κάτι εφάμιλλο, καλή μου; Αυτά τα ζει κανείς once in a lifetime, (και ευτυχώς δηλαδή).
  Εδώ,

  ωστόσο, βλέπουμε μια κυρία (υποθέτω) που κατά την ταπεινή μου άποψη χρειάζεται κατεπειγόντως μια γερή δόση από την (διαγράφεται φτουκακά λέξη) την οποίαν αισθανθήκαμε αμφότερες, και τόσον εκτιμούμε, και για την οποία δεχθήκαμε αυστηράν επίπληξην.

  ΥΓ. brutum fulmen ήταν, γιαγιάκα, μην τα ξεσυνερίζεσαι. 😉

  Ανάγνο, λησμόνησα να σε ευχαριστήσω για την αβροφροσύνη. Επιφυλάσσομαι 😉

 92. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Νόσφυ, σκέφθηκα ευθύς να βγω να σκάψω τα παρτέρια μου αλλά έχει πολύ κρύο. Συμφωνώ μαζί σου (του) απολύτως. Μάλιστα αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να δουλεύω. Μερσί για την ευθυγράμμιση.
  Μπέρνυ η φωτό που χρησιμοποίησες έχει βαριά προϊστορία.

 93. Ο/Η bernardina λέει:

  Πιο βαριά από το καουτσουκένιο γάντι;

 94. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χαίρε Βαγγέλη!!
  Πέρα αυτών που λες (που πολύ σημαντική διασταση και με εύστοχο τρόπο θέτεις, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου), βάζεις και το θέμα της σημασίας που έχει στην όλη αποτίμηση η διάσταση πώς θέλουμε εμείς να τους καταλάβουμε και τι θέλουμε (και παλιά και τώρα) να συμβολίσουμε.
  Επίσης τι σήμαινε για αυτούς όλο αυτό.
  Αφού αφήσουμε τις εύκολες κατατάξεις με στερέα δίπολα (όπως ορθώς κάνεις παραπάνω), ας δούμε ότι πολύς κόσμος έψαχνε σε όλους αυτούς, που έδειχναν ότι το κατέχουν το άθλημα, να δείξουν το δρόμο ώστε να ξεφύγουν από τη χοντροκοπιά του Σοσιαλιστικού Ρεαλισμού, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έφυγαν από το μαντρί.
  Ένας ιδιότυπος μεταρυθμισμός δηλαδή με προφανείς τάσεις για ..οππορτουνισμό 🙂 (για τους Αριστερούς ανθρώπους λέω και την επιθυμία τους που ντε φάκτο ήταν και αίτημά τους, αν και ανομολόγητο)
  Τους φόρτωσαν με ένα βάρος που προσπάθησαν να το σηκώσουν, αλλά δεν ήταν και εύκολο. Άλλωστε όσοι πραγματικά εκφράζονταν από μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης καταλάβαιναν ή ένοιωθαν ότι δεν μπορεί να ξεμπερδεύουν με ΅στρατευμένη τέχνη.
  Όμως και όλοι εμείς καταλαβαίναμε ότι ο ζντανοφισμός είναι ολοκληρωτισμός ότι η αισθητική όταν γίνεται πρόταγμα σε πάει σε ρατσιστικές προσεγγίσεις, αλλά περιμέναμε από το Μαγιακόσφκι να καθαρίσει , τον Ρίτσο να προβάλλει (ή να προβάλλουμε) αυτοκαταστροφικές πλευρές κλπ κλπ.
  Η πλειοψηφία των Αριστερών ανθρώπων δύσκολα άντεχε να πει ότι όλο αυτό είναι ολοκληρωτισμός ότι δηλαδή ο Βασιλιάς είναι γυμνός.
  Έτσι άφηνε τους ..ντερινταδιστές και διάφορους …καταστασιακούς να το παίζουν ζωηρά , αλλά ..ιδιαίτερα και απαιτούσε από κάποιους να κάνουν τους …καταραμένους, σαν αυτούς που είχαν οι άλλοι.
  Έτσι, δεν θα με δεις να δικαιολογώ την κάθε υμνολογία όλων αυτών μεν, αλλά θέλω να ..τα λέω και όλα δε, αφού και εγώ κάτι καταλάβαινα ότι ..κατι μαλακία γίνεται, αλλά περίμενα και από τον καταραμένο να καθαρίσει για πάρτη μου..

  ΥΓ.
  Χο χο χο
  Όταν εγώ πρώτος είχα θέσει το θέμα της εμπορικής εκμετάλλευσης, όταν κατέθετα εμπνεβσμένα και πολύ συγκεκριμένα και ρεαλιστικά μπίζνες πλαν με αναλυτικά ετήσια σχέδια δράσης (εναλλαγή μοντερνιζέησον με ..φιλελευθερισμό), όταν έκαΜα γενναίες Πιλοτικές δράσεις στην πράξη με 2 Συνεργάτες μου
  εσείς ασχολούσασταν με το να βγάλετε κεντροαριστερούς Δημάρχους και Περιφερειάρχες και παράλληλα να διασκεδάζετε με την Ποίηση. Πολλάκις δε κάνατε και ανακουφιστικά πολιτκοιδεολογικά post και σχόλια
  Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά!!
  Τώρα που είδα ότι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πασβαντίδης πήγε στη ΔΗΜΑΡ ίσως τροποποίησω τα μπισνες πλανσ επί τω περιφερειακότερω και μετά να σας δω αν και πώς θα ανταποκριθείτε.

 95. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Αναγνώστη: Με δυο λόγια;

 96. Ο/Η bernardina λέει:

  Αμάν μπαναΐαμ! Ορέ δεν το ‘ξερα, εγώ αλλού (ντ’ αλλού) τη βρήκα. Να, εδώ: http://de-motivational-posters.com/
  Ορίστε, σου έχω δώσει μάνι μάνι τόσες πηγές μου, χτες και σήμερα 😆

 97. Ο/Η bernardina λέει:

  Με δυο λόγια (θέλει να πει ο Αναγνώστης) περιμένουμε άλλους να μας βγάζουν τα κάστανα απ’ τη φωτιά. Καλά, δεν είναι ακριβώς δύο, αλλά τόσπαν…

 98. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  (Το β μέρος εννοώ).
  Η τήρηση του ορθογραφικού τύπου σε ό,τι έχει σχέση με το πνέβμα με συγκινεί.

 99. Ο/Η papoylis λέει:

  Λαίδη

  στο δικό σου 3:22 παρελαύνει όλος ο αξέχαστος θίασος….. !!!!!

  Δεν είναι ώρα τσούπρες να πάτε για δουλειές ( όπως συνεχώς από πρωίας διατείνεσθε ;;;; 🙂 )

 100. Ο/Η papoylis λέει:

  Τα «στατιστικά» πολύ ενδιαφέροντα : αίφνης δεν εγνώριζα ότι είμαι από το Τέξας 🙂

 101. Ο/Η bernardina λέει:

  Δ’λεύουμε παράλληλα, ωρέ παπούλη (τον κόσμο και τον εαυτό μας) αλλά χρειαζόμαστε κι ένα διάλειμμα τα κακόμοιτσα που έχει πήξει το γκουγμπρουχγκφτού μας κυριακάτικα αμαπιά!

  Τι θίασος, πράγματι, μοντιέ! Όλη η Κομεντί Φρανσέζ του πρεμιέ αροντισμάν παρούσα! How touching…

 102. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Προτροπή είναι αυτό;
  Από τις 8.30 επανήλθα στις 2.48 εκμεταλλευόμενη τον ύπνο των άλλων. Καλά πάω να φτιάξω το τσάι μου και φεύγω αφού το πιω.

 103. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Που είναι ο Αναγνώστης;

 104. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  We have estimated the price of nosferatos.blogspot.com analyzing realtime advertising rates, unique visitors and search traffic to $138.000.000.000. You can place our price widget on your site in order to get attention to your customers.

 105. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  με 2 λόγια πρότεινα να εφαρμόσουμε μέσω πυρ (του πυρ) ..προσλήψεων (συν)εκμετάλλευση του εδώ παραγομένου Πλούτου 🙂 και να μοιράζουμε ομότιμα (ανάλογα και ουχί ισοπεδωτικώς) Έσοδα, ξεκίνησα με το Νίκο και τον Νοσφεράτο μπεστ πράκτισις, αλλά η φίλη σου και οι άλλοι μου τους χαλάσανε και αυτούς και θα το ρίξω στις οικοδομές πάλι (το γυαπί, το πηλοφόρι το μυστρί).
  Καλό μεσημέρι!!

 106. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Μα ο Νίκος παραπονέθηκε ότι δεν του κρατούσες ούτε τη σκάλα.

 107. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Νόσφυ γι αυτό σε λένε τρις – κατάρατο!

 108. Ο/Η bernardina λέει:

  Γυαπί;

  Δοκιμή
  γειαπή
  γοιαπεί
  γηαπυί
  γιαπύ
  γηαπί
  γιαπί.. το βρήκα! 😎

  (Ανάγνο, ποντάρω στο χιούμορ σου 😉 )

  Αλλά… ποια φίλη της τους χάλασε; Δεν εννόησα.

 109. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάμπιρα

  οι καιροί απαιτούν ρευστότητα οπότε αγαπούλα : ΠΟΥΛΑ …. !

  Λαίδη και Μπέρνη

  ούτε από αστεία πιά δε παίρνετε ;;;; 🙂 Όταν παρεξηγιέστε είστε άκρως ερωτικές … φανταστείτε να ανεβείτε και στα δωδεκάποντα : θα έχουμε μαζικές αυτοκτονίες και η αξία του ιστότοπου θα προσεγγίσει αυτήν της Σπηλιάς…

 110. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  ΚΑι τι να τον κάνω, μόλις τούπα να κάνουμε (μαζί) δουλειές, αυτός πήγε και διάβαζε μαρξικά (προσοχή στην έλλειψη ..επάυξησης με΄τα το -ξι-) και θεώρησε ότι η αξία παράγεται από την ανθρώπινη εργασία και εφαρμοσε μάλιστα και το νόμο (της αξίας) δηλαδή πήγε να την παράγει ανεβοκατεβαίνοντας σκάλες.
  Εγώ όμως του έλεγα για αυτήν που παραγεται ..ακουσίως (όταν δεν το καταλαβαίνεις) που εκεί είναι τα πολλά λεΦτά.
  Πιστεύω τώρα ότι μετά την καταλυτική (καινοτόμα, αφού μιλάμε για νέα τεχνολογία καταλύτες και έτσι) παρέμυαση της Μπέρνυς θα με καταλάβει καλύτερα.

 111. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  «Αλλά… ποια φίλη της τους χάλασε; Δεν εννόησα»
  κακώς (δεν εννόησες), όταν πήγαιναν να χαλαρώσουν με τα ιδεολογικά και να επικεντρωθούν εκεί που πρέπει να επικεντρωνόμασθε τέλος πάντων, τους τάραζες εξακολουθητικώς με διάφορα ελιτίστικα που συνηθίζετε εκεί στα αναθεωρητικά (πολιτικοί οππορτουνισμοί κεντροδεξιών αποκλίσεων, μετά-α-φεμινισμοί κλπ) .
  Ο άλλος θέλει να νοιώθει και μια ..σχέση με το λαϊκό.
  Τώρα βέβαια που ο Χάρης Πασβαντίδης και κάτι άλλοι γίναν ..συνεργαζόμενοι, θέματα με τον ελιτισμό και τα εστέτ δεν θάχουμε (θα απελευθούμε, με την καλή έννοια, ούλοι)

 112. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  απελευθερωθούμε, μην την πάθουμε σαν το γυαπί 🙂

  Ο Παπούλης βάζει και άλλες διαστάσεις (ευάριθμες ως προς το μήκος που λένε και στο Σαραντάκο) , αλλά δυστυχώς πρέπει να πάω να κάνω παρέα σε έναν άρρωστο φίλο μου που αναρρώνει (είχε μια ίωση, τώρα που πέρασε του είπε ο Παθολόγος να μην παίρνει φάρμακα αλλά κανά σπίριτ να το πίνει , βοηθάει, αλλά έξω τώρα που έχει κρύο να μη βγαίνει και πρέπει να του αγοράσω φάρμακα και να μαζέψω και όσους πρέπει να του κάνουμε παρέα για να μην πάθει τίποτα παρενέργειες)

 113. Ο/Η bernardina λέει:

  Τα περαστικά μας στο φίλο σου και πιείτε κι ένα στην υγειά μας, γιατί δεν είναι να αρρωσταίνουμε αποφράδες μέρες.
  Κι επειδή θέλεις και επαφή με το λαϊκό -που μας έβγαλες και ελιτιστές, φτου μην ανοίξω το στόματί μου- πάρε και το ανάλογον άσ(θ)μα

 114. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Αντε καλά, περαστικά στο φίλο.
  Παπούλη λειτουργείς σαν τη φωνή της συνείδησης σε πολλαπλά επίπεδα.

 115. Ο/Η bernardina λέει:

  Παπούλη,
  διάλεξέ μας μοντελάκι και ερχόμαστε 😉

  http://www.google.gr/search?rlz=1C1CHMR_elGR345GR345&q=red+high+heels&um=1&ie=UTF-8&hl=el&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=-1olT7ToM5OwhAfNssDwBA&biw=1280&bih=685&sei=_lolT6HDEYqEOsjhrb0I

  Τα έσοδα δια τρία, ε; Έχουμε και υποχρεώσεις.

  (Τώωωρα είναι που ποιος ακούει τση Λέφτηδες, Κάηκε… η γούνα μας :mrgreen: )

 116. Ο/Η papoylis λέει:

  Λαίδη

  από το ύψος των δώδεκα πόντων θεάται καλύτερα το .. Κρεμλίνο να μη σου πω και το Σμόλνυ … !
  Αλλά περί αυτών ειδίκευση πήρε στην εν Ιρκούτσκη σχολή ο ατάσθαλος όπως καλά γνωρίζεις 😉

 117. Ο/Η papoylis λέει:

  Μπέρνη

  ..δεν το κατέχω το θέμα … η επιλογή των αξεσουάρ δική σας όπως και σύμπαντα τα αναμενόμενα έσοδα 🙂

  Θα τα πούμε αργά το βράδυ πάλι…. στο μεταξύ το τσάι σας είναι ακόμα ζεστό όπως βλέπω 🙂

 118. Ο/Η bernardina λέει:

  Καφές, παπουλάκο. Χωρίς ζάχαρη 😉

  Μάκια για την ώρα

 119. Ο/Η nikiplos λέει:

  Προγιαγιά (29/01/2012 στις 2:48 μμ )@
  εύγε για το εντεθειμμένο βίδεον…
  Μου (ξανα)θύμησες μιαν άλλην εποποιία μας που (ξανα)γράφτηκε στην τελετή έναρξης των ΟΑ Αθήνα2004, Αθήναζε κλπ… Μόνο που στο πρωτότυπο (εκείνο στο Παναθηναϊκό στάδιο της εθνοσωτηρίου) οι ηθοποιοί ήτο φαντάροι….
  😉

 120. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  αλλη μια αφιερωση στην Κυρία με τη σκούπα
  http://nosferatos.blogspot.com/2008/11/blog-post_7855.html

 121. Ο/Η Τίμιος λέει:

 122. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Σεβαστή λαίδη
  με άφησε επάνω στη …σκάλα για να με κατηγορήσει και εμένα για ..ελιτισμό! 😉
  Παρεμπιπτόντως έχω μια …άγνωστη λέξη : χρονικό επίρρημα;; 🙂

  Αναγνώστη είδαμε πόσο θετικά δέχτηκες τις καινοτομίες για τα ..πλυντήρια ,είσαι αθεράπευτα συντηρητικός αγαπητέ μου ! Γι αυτό …συντηρείς και τη φιλία μας! 😉
  Περαστικά για το φιλαράκι αλλά μήπως ο Παθολόγος μιλούσε για προσεκτική δίαιτα,ασκητική και … χόλι σπίριτ;

  Μπέρνυ ,για τα …εμπορικά ματαιοπονείς όπως αντιλαμβάνεσαι καλή μου. 😉
  Εμείς δεν είμαστε με τις ελίτ βέβαια αλλά με τους :

 123. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Νοσφεράτε

  θα συμφωνούσα και εγώ σ αυτό:
  ‘»Πρέπει να θέλεις να προπορεύεσαι για να μη χάσεις το υπόλοιπο κοπάδι. Η άρνηση του κοπαδιού αποτελεί την προϋπόθεση ένταξης του καταναλωτή σ’ αυτό.»
  αν είχα και στον …κ@λο μάτια ! 🙂

 124. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  Νικε Αλφα ..
  Δεν εννοουσε αυτο ο Μπαουμαν. Προκειται για τον μεγαλύτερο εν ζωή Κοινωνιολογο του καιρου μας . Απιστευτη οξυδερκεα, ερμηνεια της συγχρονης κοινωνιο-ψυχικής πραγματικότητας . Η συγχρονη Κοινωνια ως σμηνος καταναλωτών που επιδιωκουν την διαφοροποιηση και επιφερει μια ολο και πιο βαθια ομοιομορφια ειναι ενα εξαιρετικό εργαλειο για την κατανοηση του σημερα .
  Αν το σκεφτεις , βοηθα και στην κατανοηση και ερμηνεια ορισμένων …»εξυπνων »συμπεριφορων περσονων στην Μπλογκοσφαιρα

  Ελπίζω να καταλαβαινεις πως το θεμα δεν προσφερεται για ..τετοιο χιουμορ.
  Πολύ φιλικά παντα
  Ν.

 125. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χαίρεσθε, έχετε τις ευχαριστίες του αναρρωμένου (μετέφερα μόνο του Νίκου, διότι θεώρησα ότι δεν υπάρχει λόγος να πω χαιρετισμούς από αξιόλογες φίλες , οι οποίες κόντρα στον ελιτισμό δοκιμάζουν 12ποντα, σε άνθρωπο που πριν μια βδομάδα είχε ρίγη και πυρετό και μάλιστα παρόντος του Παθολόγου, αλλά είναι σαν να του τους είπα) 🙂

  Μπέρνυ, πρόλαβα να μελετήσω ..διαγώνια το λινκ με τα παπούτσια και έχω να σου πω ότι ήμαρτον , ο Θεός και ο Άγιος να με συγχωρέσει, αλλά ο πιο κοντά στα γούστα μου συνδυασμός ήταν ο ακόλουθος:
  http://your-shoe-store.com/948/sarah-palin-in-red-high-heels/

  Αν φταίει ότι είμαι υπό την επήρεια των γιατρικών, δέχομαι να μου προτείνεις κάτι άλλο από το link και εγώ να το πάρω πίσω.
  Άσχετο, τελικά , όσο απουσίαζα, τόπιατε το τσάι;;

 126. Ο/Η bernardina λέει:

  Sarah Palin in red high heels??? 😯 😯
  Μετά απ’ αυτό τι ρελάνς να σου κάμνω ωρέ Ανάγνο; Υποκλίνομαι στην kinky πορνοδιαστροφική φαντασία σου και φυσικά… σε αντιλαμβάνομαι: http://www.thesarahpalinblog.com/2008/09/sexy-librarian-research-project.html 😉 😉

  Άλλωστε περί ορέξεως…
  Αλήθεια, τι @?#%*) ήπιατε εκεί στου φίλου σου; Τα γνωστά σορόπια; 😛

 127. Ο/Η bernardina λέει:

  ”Πρέπει να θέλεις να προπορεύεσαι για να μη χάσεις το υπόλοιπο κοπάδι. Η άρνηση του κοπαδιού αποτελεί την προϋπόθεση ένταξης του καταναλωτή σ’ αυτό.”

  Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου θυμίζει εκείνο το σκίτσο με τους Ρωμαίους (δεν το έχω πρόχειρο 😉 ) που έλεγε, «Μην τρέχετε οι μπροστινοί! Μην σπρώχνετε οι πισινοί!» 😆

  (Άσχετο 🙄 )

 128. Ο/Η bernardina λέει:

  Νικολή, γενικώς ματαιοπονώ (aka η ιστορία της ζωής μου)

 129. Ο/Η bernardina λέει:

  Γιαγιάκα, Νίκι, Τίμιε, ημείς οι Έλληνοι, γενικώς μια σχέση αγάπης μίσους με το επικό/τριομφάλε/μεγαλόστομο/κλαμπατσιμπανάτο κλπ την έχουμε και ως λαός και ως άτομα 😉

 130. Ο/Η bernardina λέει:

  Κι επειδή είμαστε ΠΟΛΥ Έλληνες (σε αντιδιαστολή με τους άλλους, που είναι λίγο έλληνες), τους στύλους τους κάνουμε Στήλες (των Στηλών) γιατί ως γνωστόν τους στύλους τους κατουράνε οι σκύλοι και δεν κάνει 😆

  Επιπλέον δε, ως προς τους στίχους του εν λόγω τριομφάλε κλαμπατσιμπανάτου, έχω να πληροφορήσω το φιλοθεάμον κοινό ότι βασίζονται στο γνωστό δημώδες

  τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε σιγκούνια,
  το νήμα δεν τους έφτασε, τα κάνανε ζιπούνια

  Αυτά.

 131. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  O Zizek για τις Περσονες στο διαδικτυο (στη Μπερνιδα)
  http://nosferatos.blogspot.com/2009/04/o-zizek_29.html

 132. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Νίκιπλε,
  Χούντα είναι θα περάσει.
  Τίμιε,
  Της εν λόγω κυρίας τής άρεσε να ταράζει το αμφιθέατρο της ΝΟΕ και να εμφανίζεται με οκτάποντα (δωδεκάποντα δεν θυμάμαι να υπήρχαν) και γούνα, όταν όλες οι άλλες ήμασταν με αμπέχονα και μποτάκια (εκείνα με την κρεπ σόλα που γλιστρούσαν) και φυσικά άψογα μακιγιαρισμένη και χτενισμένη. Ήταν τότε διάσημη για ένα επιφώνημα με κρητική προφορά.
  Νόσφυ,
  είχες δει το «Μια καρδιά το χειμώνα;»
  (σε χειμώνα ήταν το σωστό).
  Αναγνώστη,
  εγώ τα παράτησα και πήγα σινεμά (Μια φορά στην Ανατολία – πολύ ωραία ταινία).
  Νικόλαε Α,
  δίκιο έχεις που δεν κατάλαβες γιατί το επίρρημα ήταν τροπικό και όχι χρονικό (σκέψου αγγλικά).
  Μπέρνυ,
  σ αφήνω να ψάξεις για παπούτσια και άλλο εξοπλισμό, μη χρειαστεί να κάνουμε δίαιτα όμως.
  Παπούλη
  πάω να δουλέψω και θα λείψω επί τριήμερον, κανόνισε.

 133. Ο/Η bernardina λέει:

  Νόσφη, επειδή τον Βόνεγκατ τον έχω σε μεγαλύτερη υπόληψη από τον Ζίζεκ, ευχαριστώ μεν δια την αφιέρωση, απαντώ δε μέσω αυτού: we are what we pretend to be so we must be careful about what we pretend to be. (ανοιχτό στην κριτική 😉 )
  Και για να σοβαρευτούμε:
  Δεν ξέρω αν η επαν-εφεύρεση -και δη η επανειλημμένη, όπως συμβαίνει συχνά- του εαυτού είναι ανάγκη ή μόδα και, αν ναι, πόσο πρόσφατη, ή απλώς μια ακόμα αμερικανιά, όπως διατείνονται άλλοι. Ασφαλώς η εποχή μας την ευνοεί για… ευνόητους λόγους.
  Πάντως, όπως έχω ξαναπεί αρκετές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις -και μάρτυρες μου οι γνωρίζοντες τα τετράποδα- είτε ως μπερναρντίνα υπογράφω είτε ως (πριτς μη σας το πω :mrgreen: ) ακριβώς τα ίδια θα έλεγα και ακριβώς τα ίδια θα έκανα. Το πρόβλημα είναι εκείνων που για κάποιο λόγο ακόμα δεν έχουν χωρέσει ακριβώς μέσα στο εγώ τους. Τους εύχομαι ολόψυχα και ειλικρινά κουράγιο και καλή επιτυχία, γιατί ξέρω πόσο αιματηρή διαδικασία είναι.

  Καλημερούδια.

 134. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Λαίδη
  στις διαταγές σας!
  Αναγνώστη αυτός ο Παθολόγος αν είναι εύκαιρος και καλός στην ανατομία να τον φέρεις κάποια μέρα να εξοικειωθούμε με τα μέρη του …σώματος. 😉

  Μπέρνυ
  Έλα Δία ,Δία έλα,
  να μας φτιάξεις την ..κορδέλα! 😆

  Μου θύμισες τώρα τον αείμνηστο Φίλιο Φιλιπίδη,Αγκόπ στην καθομιλουμένη
  που έλεγε στην ιστορία για την ..επιδρομή (εκδρομή) για τον εισπράκτορα!
  «-Μάνα μου φώναζε συνέχεια, προχωρήστε ένα βήμα μπροστά,ένα βήμα μπροστά οι μπροστινοί!Προχωρούσα κι εγώ ο καημένος μέχρι που κατέβηκα …κάτω από την μπροστινή πόρτα!
  Στο 2.30 ,α και στο τέλος » ο σπονδυλικός στύλος» ! 🙂

  υγ Είδες την …προπαροξύτονη στην Μιράντα;

  Καλή εβδομάς ,είπαμε;
  Μπρος – μαρς! 🙂

 135. Ο/Η bernardina λέει:

  Γιαγιά, τη δίαιτα την έχω κάνει ήδη γιατί κάτι τα μελομακάρονα κάτι οι κουραμπιέδες κάτι τα τρουφάκια, οι δίπλες, τα ισλί, οι βασιλόπιτες και άλλα τέτοια αχαρακτήριστα, είχα ξωκείλει λιγάκι, αλλά ευτυχώς με επανέφερα εγκαίρως. Λοιπόν, θα διαλέξεις παπούτσια και λοιπά συμπαρομαρτούντα ή να διαλέξω και να σου πάρω μια από τα ίδια; (το νούμερο στείλ’ το μου με μέιλ, μην εκτεθούμε 😉 )

  Επίσης καλημερούδια

  Α, ξέχασα να σε ρωτήσω: το επιφώνημα της κυρίας -τότε στα αμφιθέατρα, ντε- ήταν το ίδιο μ’ αυτό που έβγαλε όταν σωριάστηκε λιπόθυμη, ζαλισμένη από τα κεριά και τα λιβάνια του πατριαρχείου, στα πόδια του κυρίου που λίγο κατόπιν αντικατέστησε το κρητικό επίθετό της με πελοποννησιακό; Ή στη δεύτερη περίπτωση ήταν μόνο ένας απαλός αναστεναγμός μιας swooning damsel in distress;

  ΥΓ. Εμείς φορούσαμε μπότες και μοντγκόμερι γιατί ήμαστανε αναθεωρούκλες :mrgreen:

 136. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Νόσφη
  ωραίος ο Μπάουμαν αλλά εσύ ξέρεις τι εννοεί ,εγώ μίλησα για το τι λέει 😉
  Αν είναι και σωστή η μετάφραση! Οπότε;

  Φιλικά πάντα
  φορτώθηκες τον Μπάουμαν δεν σου έφτανε ,φορτώθηκες και τον Ζίζεκ,έ τι να σου κάνει και αυτή η ..μέση σου μετά; Άιντε …πρόσεχε λίγο! 🙂
  Πάντως μην ανησυχείς 🙂

 137. Ο/Η bernardina λέει:

  Νικόλα μου, πότε πρόλαβες και έσκασες μύτη ανάμεσα σε δυο σκόλια μπρε;
  «Μη με επιδιορθώνεις», 😆 😆 Αχ, απλό αφελές και άδολο χιούμορ. Φχαριστώ για τον Αγκόπη.

  Τι, καινούργιο αριστούργημα στη Μιράντα; Πότε έσκασε ρε; Το πλακώσανε τα άλλα σχόλια αριστερά και το έχασα; Πάω να δω!

  Θα τα ξαναπούμε κατά απογεματάκι μεριά. Άβε ετ σάλβε

 138. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  Οπότε;
  Τι οποτε και ξεποτε ωρα Νικαλφα; (ξερεις αυτο το ομποτεν μου θυμισε ολιγο το συνθημα στους τοιχους της Αθηνας στην Κατοχή: »Απο τοτε που ηρθανε οι Μπότεν – Ολα γινανε Φερμπότεν – το ψωμί μας εγινε Μπομπότεν – κεμεις γιναμε Ρομπότεν.. Αχ ! Ως Μπότεν;
  ασχετο βεβαια αλλά τι δεν ειναι ..

 139. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ήσουν και στην …κατοχή ορέ Νόσφη;; 😯 🙂

  Xαλάρωσε γιαβρί ΄μ . Χαλάρωσε! 😉

 140. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  φυσικά .
  Εγω χαλαρος ειμαι τζιερι μου.. Εσυ μη σφιγγεσαι.. 😉

 141. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μπέρνυ, μα το θέμα που σου υποσημείωσα δεν είναι αν ο (υπο)φαινόμενος είναι τόσο ανοιχτός που να του αρέσει η Σάρα, ούτε αν το λάιμπραρι στάιλ είναι καλό (τι κίνκυ, σοβαρότης, μελέτη και ενασχόληση με τον πολιτισμό αποπνέεται από το λίγο που είδα 🙂 ), αλλά το ότι από το link σου με τα παπούτσα η μόνη που πέτυχε κάτι ισορροπημένο και άρα τραβηχτικό ήταν η Σάρα.

  Οι άλλες προτάσεις …έμπαζαν ( στο λινκ επαναλαμβάνω) και τα επιμέρους αξεσουάρ κάνανε κόνφλικτ αναμεταξύ τους.
  Πώς να στο πω, είναι σα να γίνεται ημερίδα για τα νέα κινήματα και τις δράσεις για την αποδοχή του διαφορετικού ενάντια στον κοινωνικό ρατσιμό και τον σωβινισμό γενικότερα και να είναι κεντρικός εισηγητής ο Χάρης Πασβαντίδης, έχοντας εκδεξιών εκπρόσωπο αυτόνομης παρέμβασης (θήλυ) και εξ’ ευωνύμων τον κο Φώτη.

  ΥΓ Εγώ ενθυμούμαι χρόνια αργότερα έναν ομοϊδεάτη της περί ής που εμφανιζόταν στα Αμφιθέατρα (στα επίσημα στυλ ΦΕΑΠΘ, ΕΦΕΕ κλπ) με κουστούμι και μάλιστα με σταβρωτό σακάκι, γραβάτα κλπ. Χρόνια αργότερα τον έβλεπα (και τον βλέπω) να πηγαίνει από δω και από κει ως επίσημος ντυμένος …κάζουαλ, δηλαδή όχι απλώς κάζουαλ, ένα τσακ θέλει να βάλει και μποτάκι ου μην και αμπέχωνο.
  Άβυσσος!!

 142. Ο/Η bernardina λέει:

  Ε, τότε πάρε τον ορισμό της κόλασης και καλά ξεμπερδέματα!

  Κάθε άλλη παράθεση ονομάτων στο συγκεκριμένο σχόλιο ισοδυναμεί με βλασφημία (προς την κόλαση 😉 )

 143. Ο/Η bernardina λέει:

  (Γιαβρί μου, τζιέρι μου… Σα ν’ ακούω τη γιαγιούλα μου, γμτ. Με συγκινήσατε)

 144. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Ε τότε αυτό να βάλουμε. Απλό και λειτουργικό.
  Κι ίσως ακουστεί μια φωνή να λέει: Τσ άλλο, τσ άλλο…

 145. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αλλά, τι νόμιζες; Μόνο …μπουγάτσες παράγουμε στη Σαλονίκη; Συγκινήσεις να θες και όχι μόνο!

  υγ
  Εγώ …τόχα σκοπό πάντως (την συγκίνηση ντε)! 😉
  υγ2
  Μήπως μ αυτό που έστειλες (στον Ανάγνο) πάθει καμιά …υπερφόρτωση (πληροφορίας) και τον χάσουμε; Μπααα ,οχι ε; 🙂

 146. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Άντε καλά , υποχωρώ, με τη ρελάνς της Μόνικα με κέρδισες παντοιοτρόπως!!

  Τώρα που είπα παντοιοτρόπως, θυμήθηκα ότι διάβασα το link του Νοσφεράτου με το Ζίζεκ παλιότερα και τώρα το ξαναείδα όπως και τα (φρέσκα) σχόλια.
  Λοιπόν νομίζω ότι ενώ έχουν βάση αυτά που λέει , το αντιμετωπίζει μονομπαντα και μάλιστα ως εκ των υστέρων αιτιολόγηση ενός αυταπόδεικτου συλλογισμού που καταλήγει στο ότι όλα εντάσσονται στο χτίσιμο του οργολιανού οικοδομήματος.
  Η δυνατότητα που δίνει το μέσο για εμφάνιση «διαφορετικών εαυτών» στο επίπεδο κοινωνικών σχέσεων (μπλογκ κλπ) είναι απλώς μια επιμέρους έκφραση.
  Αυτό συμβαίνει τόσο στον οικονομικό τομέα, αλλά και σε όλες τις ..εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας.
  Όταν η μεταφορά της πληροφορίας γίνεται με τέτοια ταχύτητα όπου πρακτικά μεταφέρεται η εικόνα σε διαφορετικές εκδοχές της , όταν το άυλο αποκτά σχετικά αυτόνομη υπόσταση δια της κίνησης (άμα είχαμε τον Προπατορα θα τον ρωτάγαμε και για αυτά τα σημαίνοντα και τα σημαινόμενα και τις αυτονομίες τους καθώς και τις ορέες εκδοχές τους) τότε το να αντιμετωπίζουμε φοβικά την ..έκφανση περσόνα , ισχυρίζομαι ότι αποτελεί «μνήμη υπανάπτυξης».
  Δεν είμαι σίγουρος για το πόσο θα αντέξει η συνταγή της Μπερναρντίνας, όμως καλώς ..μαγειρεύει, θα χρειασθεί.
  Με την Ένη όμως διαφωνώ ..παντοιοτρόπως 🙂

 147. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Υπερφόρτωση ή …υπερφόρτιση είναι το σωστό;

 148. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Υπερφόρτωση είναι αυτό που παθαίνω εγώ (και όλοι οι νουνεχείς).
  Υπερφόρτιση είναι αυτό που παθαίνετε εσείς (τη φορτίζει και έρχεται λέγαμε παλιότερα) και δεν έχουμε τι να σας κάνουμε.
  Υπάρχει μια λεπτή διαφορά μην τα συγχέουμε

 149. Ο/Η bernardina λέει:

  Κι εμείς επί παλαιοτέρου (προ τσιπακίων, να φανταστεί κανείς 😉 ) για να δ’λέψουμε κάποιον που είχε πάθει τζζζζΖτ τού λέγαμε «συντονίσου, κοκκινίζουν οι λυχνίες σου» :mrgreen:

  υγ. Αν και μετά απ’ αυτό http://www.joblo.com/images_arrownews/monica_bellucci_0.jpg δεν σκάσει σε εύλογο διάστημα μύτη ο προπάτορας θ’ αρχίσω ν’ ανησυχώ στα σοβαρά. (έβαλα και ένα au naturel για να σπάσει η μονοτονία του κόκκινου. Γιατί άμα το τρως σε μεγάλες δόσεις γκώνεις) .

  υγ2. γιατί έχω την εντύπωση πως την ίδια φράση την έχω ξαναγράψει; Αμάν, κοκκινίζουν οι λυχνίες μου.. 😯

 150. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ε άμα είναι λεπτή ,δεν πειράζει..

 151. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  http://nosferatos.blogspot.com/2008/07/blog-post_916.html
  συναιτερε δες κι αυτο και κανε κανα συνδυασμο ..
  Νικε Μη σχολιασεις επ’αυτου να χαρεις γιαβριμ

 152. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  για σενα Νικε εχω κατι αλλο .. Μια αξιοπροσεκτη αναλυση του LLS..
  http://leftliberalsynthesis.blogspot.com/2012/01/blog-post_30.html

 153. Ο/Η bernardina λέει:

  Νόσφη, να συμπληρώσω στο ρεγάλο σου;

  http://eloulour.blogspot.com/2012/01/cas-mudde-2011-519-books-journal-16.html

 154. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  Μπερνι παρε
  http://nosferatos.blogspot.com/2011/10/blog-post_6467.html
  (φυσικά κατι μου ρχεται να πώ σαν ..οταν ταλεγα εγω .. αλλά ..Δεν λέω»

 155. Ο/Η papoylis λέει:

  να μη πεις Βάμπιρα …. δεν είναι ανάγκη τώρα που έχει απογειωθεί ο σχολιασμός να μου το γυρίσεις στα παλιά «τσάμικα»

  Αν πρέπει οπωσδήποτε να πεος κάτι σχετικό υπάρχει η Σπηλιά 😉

  Αγαπητοί / ες

  διαπιστώνω ότι μόλις σας αφήσω χαλαρούς ξεφεύγετε εντελώς !!! 🙂
  Γι αυτό υπόσχομαι αύριο το βράδυ να ανέβει η συνέχεια του … Ποδός,

  Το να ασχολούμαι με τα τρέχοντα και να ανεβάζω ποστ για την επικαιρότητα ( πλούσια μεν κενή νοήματος δε ) το θεωρώ κάτι σα να κλέβω το παγκάρι , οπότε …… 😉

 156. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  να μη πεις Βάμπιρα »δεν είναι ανάγκη τώρα που έχει απογειωθεί ο σχολιασμός να μου το γυρίσεις στα παλιά “τσάμικα” »
  αφου ηδη σουπα οτι δεν το λεω ακριβώς για να μη μου το γυρισετε στα παλιά “τσάμικα” » 😉

 157. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  διαβλέπω στο τελευταίο σου σχόλιο ένα είδος μαζοχισμού ή κάνω λάθος …. 😉

  ( δεν θέλω να επιστρέψουμε στη προτεραία κατάσταση αλλά ακόμα δεν ήλθες άρχισες πάλι να ξύνεσαι στη γκλίτσα …. αν δεν το αντέχεις ορέ το «τσάμικο» μη το λαλάς το φλογερό …. φλαούτο 🙂 )

 158. Ο/Η bernardina λέει:

  Εμένα πάλι με άρεζε αυτό το «Αν πρέπει οπωσδήποτε να πεος κάτι…»
  Πληκτρολόγιο λανθάνον :mrgreen:

  Άντε, για να μην πιάσετε τα τσάμικα σας βάζω ένα νησιώτικο, σας καληνυχτίζω γιατί είμαι χώμα και σας φιλώ σταυρωτά. Αύριο πάλι, ε; Και φρόνιμα 😉

 159. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Ναι κι εγώ να παρακαλέσω για αυτοσυγκράτηση, χαμηλούς τόνους, κλασσική μουσική, μπερζέρα βελουτέ κι αν σας βρίσκεται ένα κονιάκ Henessy γιατί στο κονιάκ είμαι εκλεκτική…
  (Κάπου αλλού θα αναφωνούσα «Μουσική Ουάλας»)

 160. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  Μπερνι πριν φυγεις δες κι αυτο για την ακρα Δεξια
  (μη φοβασαι δεν προκειται να μαλωσω με τον αγαπημένο (σου και ολωνων μας ) Ακομα κιαν ..ξυνεται δεν θα τον Ξυσω ..

 161. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Παπούλη ΄
  μη παραπονιέσαι !Φυσικά ανεπιφύλακτα διαθέτεις το μέγιστο ελαφρυντικό των ανειλημμένων υποχρεώσεων για την ολοκλήρωση του ποδός της καθέτου, που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία ,αλλά δεν μπορώ να μη σου υπενθυμίσω ότι όταν έβαλα κάποια ζητηματάκια ,σχετικά πιστεύω με το παρόν ποστ δεν θέλησες ή δεν μπορούσες να δόσεις συνέχεια! Ε μετά κι εμείς μικρά παιδιά είμαστε (στην καρδιά) και κάτι έπρεπε να βρούμε για να παίξουμε! 😉 🙂

  Ωραίες οι αναφορές και τα δώρα των υπολοίπων σχετικά με τα διαδραματιζόμενα στον χώρο της ακροδεξιάς αλλά αναρωτιέμαι γιατί θα πρέπει να ασχολούμεθα μόνο μαυτούς που έχουν το όνομα και όχι με αυτούς που έχουν τη χάρη!
  Με το έλασσον και όχι με το μείζον! Και το μείζον είναι ο διάχυτος αλλά κυρίαρχος φασισμός που ξεδιπλώνεται από παντού ,έντεχνα αλλά δυναμικά και κατακλύζει την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα μανιπουλάροντας τις εξελίξεις και αποκρύπτοντας τις ταξικές αντιθέσεις, ,προβάλλοντας τις ψεύτικες ολοκληρώσεις γύρω από τον πατέρα αφέντη (ΕΕ,ΔΝΤ,κυβέρνηση),την σωτηρία και τους σωτήρες ,ενορχηστρωμένα ,από κράτος και ΜΜΕ με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας και εκμεταλλεύεται την αγωνία της τελευταίας να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα για τα αίτια και τους τρόπους εξόδου από την κρίση!
  Ποιος επικαλείται τους κινδύνους που απειλούν το έθνος;
  Ποιοι επικαλούνται έκτακτες ανάγκες και συνθήκες;
  Ποιοι μιλούν για τη σωτηρία της χώρας;
  Ποιοι ελέγχουν την πληροφόρηση;
  Ποιοι κάνουν προπαγάνδα;
  Ποιοι χρησιμοποιούν την καταστολή ενάντια σε κάθε δημοκρατική αντίδραση ,αντίθετη με τα συμφέροντα μιας συγκεκριμένης μειοψηφίας;
  Ποιοι επικαλούνται το ανάδελφο έθνος;
  Ποιοι βλέπουν παντού εξωτερικούς κινδύνους;
  Ποιοι καλλιεργούν την ξενοφοβία;
  Ποιοι οδύρονται για την έλλειψη του μεγάλου ηγέτη;
  Ποιοι προβάλλουν τους επιτυχημένους επιχειρηματίες σε αντίθεση με τους αποτυχημένους ανέργους,φτωχούς,εν γένει μειονεκτικούς της σημερινής πραγματικότητας;
  Ποιοι απαιτούν νόμο και τάξη παραβλέποντας τις τεράστιες αδικίες που υπάρχουν και εντείνονται εν μέσω κρίσης στην κοινωνία μας;
  Μήπως όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της φασίζουσας λογικής δεν τα βλέπουμε ,δεν τα ακούμε καθημερινά από την τρόικα ,τη κυβέρνηση και από τα ΜΜΕ; Όταν λοιπόν η ιδεολογία του φασισμού γίνεται κυρίαρχη και πανταχού παρούσα γιατί συσκοτίζει τις ανισότητες,τις διαφορές και εξυπηρετεί
  τα συμφέροντα των κυρίαρχων του συστήματος να μη μας παραξενεύει αν οι γνήσιοι φανεροί και άδολοι εκπρόσωποι του φασισμού ανέρχονται σε ένα βαθμό! Κάποιοι θα αναζητήσουν τον γνήσιο εκφραστή αυτών που συμβαίνουν καθημερινά γύρω τους!
  Εδώ είναι η εφευρετικότητα των (πολύ παλιά όμως) αγοραίων και των αγορών!
  ¨Η διαφορετικά η εφευρετικότητα και η δύναμη του καπιταλισμού!

  Αυτά τα ολίγα και να δώσω κι εγώ τα …δωράκια μου 😉
  Ολόκληρο εδώ :
  http://ecstaticpoetrysemeli.blogspot.com/2008/07/blog-post_15.html#links
  Και ένα μέρος:

  «Ο καπιταλισμός
  εγκυμονεί τον ολοκληρωτισμό στα σπλάχνα του

  Η εδραίωση των αστικών ιδεολογιών,
  παραλλαγές του ακραίου εθνικισμού
  που προστατεύουν το παγκόσμιο εμπόριο,
  καθεστώτα «έκτακτης ανάγκης»,
  κάθε λογής φασιστικά κράτη
  και στρατιωτικές δικτατορίες .
  Μυστικές αστυνομίες, ιεραρχίες μέσα σε ιεραρχίες ,
  συνωμοσίες μέσα σε συνωμοσίες, παρελάσεις και
  συνεχής επίδειξη της ισχύος του κράτους,
  αναζήτηση εχθρών, γραφειοκρατία και συγκεντρωτισμός.
  Ένας φασισμός -φάντασμα εγκυμονείται
  στα σπλάχνα της (αστικής) δημοκρατίας.

  Το απόλυτο κύρος του πρωθυπουργού,
  το απόλυτο κύρος του υπουργού πολιτισμού,
  το απόλυτο κύρος των μέσων πειθαναγκασμού,
  η Ακαδημία, η εξαναγκαστική εκπαίδευση,
  το απόλυτο κύρος της ελίτ των δημοσιογράφων
  γίνεται η εικόνα της επίσημης αλήθειας (του κράτους).

  Μαζικές κοινωνίες,
  μαζική παραγωγή εργαζομένων,
  κοινωνίες της μάζας,
  θρίαμβος του ηδονιστικού καταναλωτισμού,
  θρίαμβος του ηδονιστικού υλισμού.

  Η ανάπτυξη του ολοκληρωτισμού συντελείται
  στα σπλάχνα του καπιταλισμού «

 162. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Β.Δ.Καργούδη,

  Όσο αφορά στην αφεντομουτσουνάρα μας: Εμείς εμπλακήκαμε στη συζήτηση όταν μας έβγαλε το μάτι η προσυπογραφή από την Προγιαγιά και τη Μπέρνυ τής έκφρασης «βρωμοκοπάει Ρίτσο». Τώρα, αυτό το «μας έβγαλε το μάτι» μη το πάρεις και τοις μετρητοίς. Έχουμε καταλάβει από καιρό ότι το ρεύμα τού ‘‘σταλινισμού’’ χωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες: το ‘‘σταλινικό’’ και το ‘‘σταλινικά αντισταλινικό’’. Ας πούμε ότι μας έβγαλε το μάτι η για μια ακόμη φορά πανηγυρική επιβεβαίωση αυτής τής εκτίμησής μας.

  Για τον Ρίτσο να πούμε πάλι, με κάπως διαφορετικά λόγια, ότι τον θεωρούμε έναν ποιητή πολύ μεγάλων δυνατοτήτων, τον οποίο ο ίδιος, εξ αιτίας τής αδυναμίας του να μη πετάει σχεδόν τίποτε, ‘‘μίκρυνε’’. Τι ‘‘μίκρυνε’’; Την εικόνα του, την εντύπωση, τη ‘‘γεύση’’ που άφησε. Γιατί, νομίζουμε, οι μεγάλες δυνατότητες είναι μεγάλες δυνατότητες. Δεν μπορούν να μικρύνουν, άπαξ και έχουν κατατεθεί.

  Θα επαναλάβουμε: Όλο αυτό το αναπαριστά δίκαια μια έκφραση τύπου «βρωμοκοπάει Ρίτσο»; Ρητορικό το ερώτημα, φίλε Β.Δ.Καργούδη, μη μπεις στον κόπο. Η απάντηση είναι ήδη μέσα στο σχόλιό σου. Κι εμείς δεν είμαστε ούτε ηλίθιοι ούτε αναίσθητοι, (=άνευ ευαισθησίας) για να μη τη διακρίνουμε…

  Η πολιτική ιδιότητα του Ρίτσου δεν μας απασχόλησε και δεν θα μας απασχολήσει ούτε τώρα, παρ’ ότι το θίγεις. Η φράση τού Χριστιανόπουλου, την οποία τόσο προθύμως προσυπέγραψε η Προγιαγιά και η Μπέρνυ, δεν αφορούσε στον Ρίτσο ως πολιτικό. Τον αφορούσε ως ποιητή. Τον ποιητή υπερασπιστήκαμε. Όπως θα υπερασπιζόμαστε και τον αναντάμ παπαντάμ αστό Σεφέρη, αν κάποιος δικός μας θερμόαιμος και κουφιοκεφαλάκης χρησιμοποιούσε γι’ αυτόν την ίδια έκφραση.

  Τα λέμε

 163. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλη Μπέρνυ,

  Επί της ουσίας, σε παραπέμπουμε να διαβάσεις τα όσα γράφουμε προς τον Β.Δ.Καργούδη και την Προγιαγιά. Τότε, ίσως να διαπιστώσεις, έστω και με καθυστέρηση, ότι η παρέμβασή μας δεν ήταν και τόσο ντουφεκιές στον αέρα με άσφαιρα πυρά.

  Κατά τα (ολίγα) άλλα: Δεν ξέραμε ότι κάποιος που είναι νάρκισσος (ένας αυτός και μιλιούνια οι καλλιτέχνες!) ή κάποιος που δεν ξέρει ή δεν θέλει ή δεν του πάει το χέρι ή whatever να πετάει τη σαβούρα που κάθε καλλιτέχνης βγάζει, αξίζει να λες για το έργο του, ιδίως όταν είναι μεγάλο, πως «βρωμοκοπάει».

  Αλλά μικροί είμαστε ακόμα. Θα μάθουμε…

  Τα λέμε

 164. Ο/Η Left G700 λέει:

  Δεν θα επανέλθουμε επί τού θέματος. Εκτός κι αν αξίζει τον κόπο… 😉

 165. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Φυσικά ,για την Λαίδη και την πριγκίπισσα μας εξαιρετικά αφιερωμένο 🙂

 166. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  Αυτά τα ολίγα και να δώσω κι εγώ τα …δωράκια μου 😉
  Ολόκληρο εδώ :
  http://ecstaticpoetrysemeli.blogspot.com/2008/07/blog-post_15.html#links
  ——————————————————————–
  ελα παπου να σου δειξω τ’αμεπλοχωραφα σου ;)(διαβαζουμε και Δουστισου τωρα ε; 😉
  ———————- κατα ταλλα Νικαλφα (μου) αυτο το» να μη μας παραξενεύει αν οι γνήσιοι φανεροί και άδολοι εκπρόσωποι του φασισμού ανέρχονται σε ένα βαθμό! » πολύ μαρεσε

  Κοιτα ….Θυιμησου την Βαιμάρη ..οταν οι κομμουνιστες βριζανε τους σοσιαλδημοκρατες για …σοσιαλφασιστες » και οι αγνοι και …αδολοι ναζηδες πηγαιναν τους ψηφους τους απο 800.000 στα 17. εκατομυρια (μεταξυ 1928-1932)
  Μετα το κακο ερχεται το χειροτερο , και μετα το Πολυ χειροτερο
  —- Το κακο ειναι οτι μετατοπιζεται διαρκως προς τα ακρα δεξια η δημοσια ατζεντα
  δες κι αυτο ,αγαπητε
  http://nosferatos.blogspot.com/2009/03/blog-post_1754.html
  (ειναι απο το 2007 )
  Per te fabula narratur.

 167. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Λέφτηδες
  Κι όμως τον κλέψατε.

 168. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  αγαπητη κυρια με την σκουπα ,εχεις πανατα την απεριοριστη αγαπη μου .. Και το ειδα το μια καρδια τον χειμώνα …κατα τα αλλα άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι

 169. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Ευχαριστώ Νίκο (υπέροχο τραγούδι) και Νόσφυ.
  Δύσκολος κόσμος, όμως.

 170. Ο/Η Left G700 λέει:

  Σεβαστή Προγιαγιά,

  Όχι, όχι, όχι, και πάλι όχι, και χίλιες φορές όχι! Τίποτε από όσα του δίνετε εσείς δεν μπορούμε να του δώσουμε εμείς! Αλλά πρέπει να δεχθείς, και δεν βλέπουμε γιατί να μη μπορείς να το δεχτείς, όποιον Θεό κι αν λατρεύεις, ότι κι εμείς κάτι είμαστε, κάτι αντιπροσωπεύουμε για εκείνον.

  Σεβαστή Προγιαγιά, όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν την αξία τους; Και για όλους δεν βγαίνει ο ήλιος;

  Τα λέμε

 171. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  Νικαλφα μιας και σ’αρεσει η Ποιηση της Δουτσιου δες κι αυτο :
  http://ecstaticpoetrysemeli.blogspot.com/2010/10/blog-post_31.html
  και για την αγαπημένη μας Κυρια με τη σκουπα

 172. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  ΣΙΣΣΥ ΔΟΥΤΣΙΟΥ , η ποιήτρια Νοσφεράτε!
  Όσο για τις αναλογίες τις δικές μου και τις δικές σου ,τα κύρια και τα δευτερεύοντα ,τα μείζονα και ελάσσονα κάπως απέχουν μου φαίνεται! 😉
  Ο κίνδυνος δεν αντιμετωπίζεται λέγοντας ,να τα κακά ζιζάνια που πνίγουν το χωράφι .Την κοπριά που τα τρέφει πρέπει να καθαρίσουμε!

 173. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  .Την κοπριά που τα τρέφει πρέπει να καθαρίσουμε!
  καπως αργά ξυπνησαμε ομως και τωρα τα ζιζανια γινανε κροκοδειλοι…
  (ασε που εγω δεν βλέπω κανέναν να παει να καθιαρισει την κοπριά ..Ισα ισα συνειουν να κοπριζουνε με την λόγική : οι αλλοι φταινε » και αφου κοπρισαν οι αλλοι γιατι να μη πάρω κιεγω κανα Ψηφαλάκι.

 174. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Δεν είχα δει τα προηγούμενα! 😳
  Δική μου η ευχαρίστηση Σεβαστή! 🙂
  Νοσφεράτε θα το δω αύριο! Καληνύχτα σε όλους!

 175. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Απολογούμαι 🙂
  Αγαπητέ μου Παπούλη είναι ηλίου φαεινότερο πως δεν πλάσσαρα καμιά Δουτσίου ως πρότυπο ποιήτριας αλλά το συγκεκριμένο πόνημα της εξυπηρετούσε πάρα πολύ καλά την πρωτόλεια και αναιμική μου πολιτική ανάλυση -ο θεός (που δεν έχω) να την κάνει- για τα θέματα που είχαν μπει στην οθόνη της μικρής μας κοινότητας!
  Έτσι ο …άθλιος οπαδός του γαμπρού και όχι του πεθερού 😉 χρησιμοποίησα την (το ποίημα της) καλή αυτή και αισθησιακή οφείλω να πω κυρία, ως …καλό εργαλείο για μια ξεκούραστη,ενδιαφέρουσα ,αρκούντως δυναμική (κατά την γνώμη μου) και παραγωγικότερη παράθεση της άποψης μου!
  Πέρα από αυτό ευκαιρίας δοθείσης θα εντρυφήσω περισσότερο στο έργο της και ίσως κάποτε αποκτήσω ολοκληρωμένη άποψη όπως εσύ αν και πρέπει να επισημάνω πως σε βρίσκω λίγο αυστηρό και απόλυτο μαζί της! Αν και πρέπει να πω ακόμη μια φορά ότι στο συγκεκριμένο πεδίο εγώ θητεύω και ελπίζω να μπορώ να θητεύω για πολύ ακόμη ως μαθητής! Θα μπορούσα να το εξηγήσω περισσότερο αυτό αλλά θα πεταχτεί κανείς και θα μου πει πως ….εκλογικεύω την …αυτοβιογραφία μου, οπότε άστο καλύτερα! 😉 🙂
  Για τα υπόλοιπα που μας βασανίζουν καμιά φορά εδώ μέσα, το μόνο που θα πω αγαπητοί μου και αγαπητές ότι ποτέ δεν πρόκειται να πεισθώ πως ακόμη και ο χειρότερος άνθρωπος (φυσικά δεν μιλώ για τους …καλύτερους, που είμαστε εμείς 😆 ) δεν έχει μετρήσιμη, αναγνωρίσιμη και σεβαστή αξία όσο και αν καμιά φορά εν βρασμώ ψυχής προσπαθούμε να αποδείξουμε το ακριβώς αντίθετο! 😉
  Κι αυτό ανθρώπινο, αλλά ας το αποδιώξουμε όσο μπορούμε!

 176. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  υγ
  Εκτός βέβαια αν μας ανεβάζει την …ακροαματικότητα! 😆 :raz:

 177. Ο/Η bernardina λέει:

  Προειδοποίηση: Ακολουθεί έκθεση εκτός θέματος (πλέον)
  ————————————————————————–
  Ελαφρώς παλιό, πάντα διασκεδαστικό, πάντα επίκαιρο, και επεξηγηματικό της λέξης «ευκολία» που χρησιμοποίησα καμιά χτακοσαριά σχόλια πιο πάνω. (Παναπεί όταν η μανιέρα γίνεται από σήμα κατατεθέν καρμπόν πολυχρησιμοποιηθέν. Λεπτή η διαφορά (που θα ‘λεγε και ο Ανάγνος) αλλά υπαρκτή και καθοριστικότατη).

  http://ironprison.blogspot.com/2009/05/dimoula-generator.html

  Μια μουμιοποίηση του προσωπικού ύφους που σχεδόν* κανείς δεν μπορεί να αποφύγει, ειδικά όταν «παράγει» για μεγάλο χρονικό διάστημα ή σε μεγάλο όγκο -ούτε στην ποίηση ούτε στη σκηνοθεσία ούτε στην ηθοποιία ούτε στην αρχιτεκτονική ούτε καν στον καθημερινό, πεζό του λόγο. Είναι η αποστράγγιση από κάθε δημιουργικό χυμό, ένα πουκάμισο αδειανό, μια φόρμα για κέικ, ένα καλούπι. Μια πουστιά του σκηνοθέτη απ’ την ανάποδη, μια λούμπα για τον ανυποψίαστο, τον άτριβο, τον υπερβολικά καλόπιστο, τον που εύκολα εντυπωσιάζεται, τον που αρκείται και την περνάει για πραγματική Τέχνη. Η επανάληψη της επανάληψης της επανάληψης λόγω αντιγραφής, που δεν έχει καν τη γοητεία της τελικής, ξέθωρης πια, φωτοτυπίας της φωτοτυπίας της φωτοτυπίας που είναι κάτι άλλο, κάτι σαν την τελευταία λέξη από το σπασμένο τηλέφωνο.

  *Σχεδόν (κανείς) λοιπόν -είναι η λέξη κλειδί.
  Κάποιοι

  προλαβαίνουν και πεθαίνουν νωρίς.
  Άλλοι φροντίζουν να περνούν το έργο τους από σαράντα οχτώ κρησάρες κι έτσι το προσωπικό ύφος παραμένει προσωπικό ύφος και όχι κοπυπάστωμα του εαυτού του. Καληώρα εκείνος που αρρώσταινε για τρία αποσιωπητικά.

  Κι άλλοι είναι τόσο άνισοι, όπως είπε και ο παπούλης, που να απορείς πώς…

  Όμως το ευτύχημα για όλους εμάς είναι ότι υπήρξαν και υπάρχουν. Κυρίως οι ποιητές (που γι’ αυτούς συζητούσαμε τώρα). Για να τους αγαπούμε, για να τους αποδεχόμαστε, για να τους απορρίπτουμε, για να τους απεχθανόμαστε, για να τους λοιδορούμε… Για να μας κάνουν να ριγούμε. Για να τους κάνουμε εικόνισμα και να τους συγχωρούμε τα πάντα. Για να γίνονται κόκκινο πανί και να μην τους συγχωρούμε τίποτα. Για να κλέβουμε στίχους τους ξανά και ξανά, ώσπου να ξεχνιέται ο ποιητής και να μένει μόνο ο στίχος (συχνά κατακρεουργημένος). Για να γίνεται αφελής αφιέρωση και σαχλεπίσαχλη καταγραφή σε κάτι αλήστου μνήμης λευκώματα. Για να γίνεται τραγούδι. Για να γίνεται τσιτάτο. Για να δίνουν μπούσουλα και έμπνευση, παράδειγμα προς μίμηση ή/και αποφυγή, υπόκρουση στα όνειρα και τους εφιάλτες μας. Για να επιστρέφουμε σ’ αυτούς ξανά και ξανά για να μετράμε το μπόι μας με το υποδεκάμετρό τους, να τους χρησιμοποιούμε σαν λυδία λίθο της κρίσης μας και σαν διαβήτη για τα σημάδια που αφήνει αμείλικτα στο πετσί της ψυχής μας ο χρόνος.
  Τουλάχιστον αυτοί εκτίθενται…

 178. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  ζ) Νοσφεράτε…. όσες φορές έχω σχολιάσει στο τσαρδί ΣΟΥ ( όχι πολλές ) δεν έχω έρθει για να σου πουλήσω ( έστω και πλαγίως ) τσαμπουκά. :mrgreen:

  ” Ακομα κιαν ..ξυνεται δεν θα τον Ξυσω ..”
  ……………………………………………………………………………………………………….
  1) δες το προηγουμενο σχόλιο σου περι ..ξυσιμάτων κλπ
  2) Το οτι εχεις ερθει λιγες φορες στη Σπηλια μου -και τελευτια οχι και τοσο φιλικά – δεν δειχνει αν μη τι αλλο οτι ..την σνομπαρεις;; Στοκατω κατω η Σπηλια ειναι πολύ παλαιοτερη απο το τσαρδι σου..Αλλα… Ο. κ. Κατανοητον .
  3) ηρθα -ξανά – γιατι ειδα καποια σχόλια αγαπητων περοσνων .. Αν αντιμετωπιζομαι με τετοιο τροπο ..ξαναφευγγω εκουσιως ..
  4) Κυρια με την Σκουπα , Μπερνυ , Αναγνωστα χαιρετω ..
  οι λοιποι υγιαινετε

 179. Ο/Η papoylis λέει:

  Να ασχοληθώ πρώτα με το τελευταίο .. ερίφη

  Ορέ Βάμπιρα :
  Έχεις το καλύτερο , παλαιότερο και πλέον προβεβλημένο ιστολόγιο της μπλογκόσφαιρας.
  Γεμάτο αναλύσεις , πληροφορίες , παρουσιάσεις και γενικά ένα αξιολογώτατο υλικό διανόησης για κάθε σχεδόν γούστο. Το δικό μου τσαρδί ούτε τέτοιες φιλοδοξίες ούτε τέτοια θεματική έχει και δεν θα μπορούσα να ελπίζω ποτέ ότι θα υπάρξει δυνατότητα σύγκρισης. Αυτό άλλωστε ούτε με στενοχωρεί , ούτε με προβληματίζει γιατί εξαρχής αυτό εδώ το ιστολόγιο δεν είχε τέτοιο προγραμματικό προορισμό 😉 Επομένως ούτε σνομπάρω , ούτε ζηλεύω το εξαίρετο κονάκι σου.

  Τα λίγα σχόλια που έχω κάνει εκεί αν δεν ήταν φιλικά , δεν περιείχαν τουλάχιστον , έστω και κεκαλυμμένα τσαμπουκάδες και απειλές. Ήταν σχόλια που έκανα στο δικό σου τσαρδί και επομένως ( αν και μηδέποτε αποχωρήσας από εκεί ως σχολιαστής ) δεν είχα το δικαίωμα να διατυπώνω τέτοιου είδους σχόλια και το τήρησα μέχρι κεραίας. .Σε φαντάζομαι να ψάχνεις τα δικά μου σχόλια εκεί… θα βρεις πικρά σχόλια , θα βρ εις παραινέσεις για να συνέλθεις … θα βρεις διαπιστώσεις αλλά ποτέ τσαμπουκά ή υποννοούμενα… 😉

  Αντίθετα εσύ έχεις έρθει και αποχωρήσει από εδώ αρκετές μέχρι τώρα φορές …. σε κάθε επόμενη ευκαιρία μου βγάζεις γλώσσα …. σε κάθε παραμικρή χαραμάδα περνάς και καλλιεργείς ΕΔΩ τις δικές σου διαμάχες και ψυχαναγκασμούς , εκθέτεις τα δικά σου «ρέστα» …. ρέστα που οφείλεις σε άλλους εκτός από μένα ή τους λοιπούς εδώ σχολιαστές. Σε κάθε δυνατότητα που σου δίνεται γεμίζεις το χώρο των σχολίων με λίνκια προς δικές σου αναρτήσεις ( πράγμα που δεν έχω κάνει ΠΟΤΕ στο δικό σου τσαρδί… ) . Τη τελευταία φορά που αναγκάστηκα πλέον να σε βάλω στη σπαμιέρα μετά τους ομηρικούς σου καυγάδες με τους άλλους εξυπνάκηδες ( τους Λέφτηδες ) και τα απαράδεκτα μεταξύ σας σχόλια που έστειλα στον αγύριστο , ούτε σκέφτηκες , ούτε αναλογίστηκες , ούτε επιχείρησες να έρθεις στη δική μου θέση…. Από τη στιγμή που σε άφησα πάλι ελεύθερο έκανες μια σειρά από σχόλια που επανέφεραν ( πλαγίως – ομολογώ ) εδώ τα ίδια και τα ίδια πάθη …. αναλύθηκες σε ένα χείμαρρο λινκίων προς το μπλογκ σου , ιστολόγιο στο οποίο ( ενίοτε ) επιτρέπεται η πρόσβαση γιά εμάς τους …πληβείους , αλλά και για αρκετούς εδώ σχολιαστές που το γνωρίζουν και το διαβάζουν……

  Δεν θέλεις να καταλάβεις ότι εδώ ΔΕΝ είναι το δικό σου κονάκι και νομίζεις ότι η συμπεριφορά σου μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη. Ότι μπορώ να δέχομαι αδιαμαρτύρητα ατάκες σαν τη τελευταία που σου παρατήρησα λίγο πιό πάνω . Ότι στο όνομα της διαδικτυακής μας φιλίας θα έπρεπε να σε αφήσω εδώ να αλωνίζεις και να πετάς τις πλάγιες πορδίτσες σου προς εμένα…..

  Δεν γίνεται αυτό Νόσφη να συνεχιστεί… αν θέλεις να έχεις και εδώ κουβαδάκι και φτυαράκι για να παίζεις θα αλλάξεις τη συμπεριφορά σου…..

  Δεν σε βάζω στην σπαμιέρα , αλλά αν επανέλθεις πρόσεχε καλά τι γράφεις 😉

 180. Ο/Η papoylis λέει:

  Μπέρνυ

  το σχόλιο σου καλή μου με τα λίνκια είναι μια χαρά και θα παραμείνει …. αλλού βρίσκονται οι παραφωνίες 😉
  Παίξε στα όμορα γιατί από δω και πέρα εδώ δεν θα έχει…… 😉

 181. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μπήκα (όπου μπήκα), κανείς δεν με έβαλε, δεν υπαρχει λόγος για συγγνώμες, κυριολεκτώ.
  Κατά τα λοιπά , θα δω (και εγώ) το επερχόμενο post (μάλλον το βραδάκι).

 182. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович Павлов,

  Ok. Θα περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το επόμενό σου ποστ. Στο μεταξύ, επίτρεψέ μας να ποστάρουμε εδώ ένα ποίημα τού μεγάλου Κωνσταντίνου. Στο αφιερώνουμε με όλη μας την αγάπη και εκτίμηση και την παράκληση να το »διαβάσεις» φορώντας τα γυαλιά για μακριά, όχι για κοντά…

  Увидимся

  ΥΓ Αν δεν κάνω λάθος (που δεν κάνω), όποιος μπήκε στη σπαμιέρα μπήκε μετά από αερομαχίες με τον Μαυροπρόβατο, κι όχι μ’ εμάς (ασχέτως του αν όλα όσα αναφέρους για τα απαράδεκτα σχόλια στα οποία εμπλεκόμαστε είναι ακριβή). Νομίζω ότι είναι η δεύτερη φορά που στο υπενθυμίζω. Για ανεξήγητους λόγους σου έχει μείνει αυτή η λανθασμένη εντύπωση (όλοι το παθαίνουμε). Άντε να δούμε πότε θα σου φύγει! 😉 Όλα αυτά για την μικροιστορία και μόνον, εννοείται. 😉

  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ (162-150 π.Χ.)

  Κάθε του προσδοκία βγήκε λανθασμένη!

  Φαντάζονταν έργα να κάμει ξακουστά,
  να παύσει την ταπείνωσι που απ’ τον καιρό της μάχης
  της Μαγνησίας την πατρίδα του πιέζει.

  Να γίνει πάλι κράτος δυνατό η Συρία,
  με τους στρατούς της, με τους στόλους της,
  με τα μεγάλα κάστρα, με τα πλούτη.

  Υπέφερε, πικραίνονταν στην Ρώμη
  σαν ένοιωθε στες ομιλίες των φίλων του,
  της νεολαίας των μεγάλων οίκων,
  μες σ’ όλην την λεπτότητα και την ευγένεια
  που έδειχναν σ’ αυτόν, του βασιλέως
  Σελεύκου Φιλοπάτορος τον υιό –
  σαν ένοιωθε που όμως πάντα υπήρχε μια κρυφή
  ολιγωρία για τες δυναστείες τες ελληνίζουσες·
  που ξέπεσαν, που για τα σοβαρά έργα δεν είναι,
  για των λαών την αρχηγία πολύ ακατάλληλες.
  Τραβιούνταν μόνος του, κι αγανακτούσε, κι όμνυε
  που όπως τα θαρρούν διόλου δεν θάναι·
  ιδού που έχει θέλησιν αυτός·
  θ’ αγωνισθεί, θα κάμει, θ’ ανυψώσει.

  Αρκεί να βρει έναν τρόπο στην Ανατολή να φθάσει,
  να κατορθώσει να ξεφύγει από την Ιταλία –
  κι όλην αυτήν την δύναμι που έχει
  μες στην ψυχή του, όλην την ορμήν
  αυτή θα μεταδώσει στον λαό.

  Α στην Συρία μονάχα να βρεθεί!
  Έτσι μικρός απ’ την πατρίδα έφυγε
  που αμυδρώς θυμούνταν την μορφή της.
  Μα μες στην σκέψι του την μελετούσε πάντα
  σαν κάτι ιερό που προσκυνώντας το πλησιάζεις,
  σαν οπτασία τόπου ωραίου, σαν όραμα
  ελληνικών πόλεων και λιμένων.-

  Και τώρα;
  Τώρα απελπισία και καϋμός.
  Είχανε δίκιο τα παιδιά στην Ρώμη.
  Δεν είναι δυνατόν να βασταχθούν η δυναστείες
  που έβγαλε η Κατάκτησις των Μακεδόνων.

  Αδιάφορον: επάσχισεν αυτός,
  όσο μπορούσεν αγωνίσθηκε.
  Και μες στην μαύρη απογοήτευσί του,
  ένα μονάχα λογαριάζει πια
  με υπερηφάνειαν· που, κ’ εν τη αποτυχία του,
  την ίδιαν ακατάβλητην ανδρεία στον κόσμο δείχνει.

  Τ’ άλλα – ήσαν όνειρα και ματαιοπονίες.
  Αυτή η Συρία – σχεδόν δεν μοιάζει σαν πατρίς του,
  αυτή είν’ η χώρα του Ηρακλείδη και του Βάλα.

 183. Ο/Η suigeneris λέει:

  έχω την υποψία, πως κάτι (;) έχω χάσει εδώ πέρα..
  [emoticon με φατσούλα που ξύνει το κεφάλι της..]

 184. Ο/Η papoylis λέει:

  Δόκτωρα …. μη σκανιάζεις με τέτοια ζητήματα… έχεις δουλειές 😉
  Θα στα πω εν καιρώ … Προς στιγμήν μετριασμός σχολίων μέχρι το ΣΚ

  Να διαβάσεις οπωσδήποτε το «ο Πους της Καθέτου» Σήμερα αργά η τρίτη συνέχεια… 😉

 185. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Για να δούμε

  :sorry:

 186. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Φτου δεν έπιασε.
  Είχα δει κάτι εμότικον που είναι κινητικά και το :sorry: έβγαινε, λέει, σα φατσούλα που ξύνει το κεφάλι της και είπα να το δοκιμάσω.
  Δυστυχώς όμως ..δεν.

 187. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αργά; Να …πιω διπλό καφέ άραγε; 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s