Τα έμμετρα Μαυροπούλια

Εδώ θα είναι η «γονική» σελίδα δύο ( μέχρις στιγμής ) σελίδων «ποιητικού» παραληρήματος από ελάχιστους συμβαλλόμενους που τηρούν το βασικό κανόνα να αναρτούν σχόλια έμμετρα και στιχηρά.

 

Ξεκίνησε προ έτους ως Καρακάξα ( η μία από τις δύο σελίδες )  , έφτασε αισίως τα 865 σχόλια  και μεταξύ αυτών ορισμένα πραγματικά διαμάντια. Λόγω του όγκου των σχολίων δυσλειτουργούσε αφόρητα  και τώρα μεταφέρεται στο νέο real εστατε  της στιχουργικής τέχνης : τη Κάργια που ελπίζω οι ρέκτες του είδους να τιμήσουν συν τω χρόνω 😉

Όχι σχόλια εδώ επομένως αλλά στη Κάργια  🙂

16 Responses to Τα έμμετρα Μαυροπούλια

  1. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ωραία ,εγώ λέω να την …εκδώσουμε την Καρακάξα να ανοίξει τα φτερά της και στον υπόλοιπο κόσμο,να μοσχομυρίσει και μελάνι και χαρτί τυπογραφείου ! Τι λέτε;
    Και προπαντός τι λέει ο επί των ….οικονομικών Πρωτοσύμβουλος Αναγνώστης ο …Μέγας; 🙂

  2. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Άμα δεν έχεις …δουλειά …κάνεις στατιστικές !
    Μετά το πέρας των διαδικασιών ,στην Καρακάξα , μετά από αναγκαίες συγχωνεύσεις και εξακρίβωση …ταυτοπροσωπίας διαφόρων περσόνων , έλαβον:

    Έγκυρα 750

    Νοσφεράτος Χείμαρος: 255
    tamistas Σίφουνας : 155
    Νικάλφας : 68
    Παπούλης : 63
    Κυρά Ντομάτα-Δήμητρα: 48
    Λέφτηδες: 46
    Μπερναρντίνα: 30
    Προγιαγιά : 25
    Προπάπους Προπάτορας: 19
    Ροδιά: 18
    Sissa : 5
    κ.Ένη : 5
    Aλκιβιάδης : 4
    Άκυρος :3
    Αναγνώστης ο αθηναίος : 3
    Θανάσημος: 2
    Βαγγελούδι :1

    Άκυρα -Λευκά: 115

  3. Ο/Η bernardina λέει:

    Τρέμετε VPRC και GPO! Νικάλφας και ξερό ψωμί, ρε! Εγγύηση αξιοπιστίας!

  4. Ο/Η Left G700 λέει:

    Πρώτοι και που δεν ήρθαμε
    σκασίλα μας μεγάλη
    στα τέτοια μας και ζαμαφού
    και δέκα παπαγάλοι!

    Και η εξάδα είναι καλή
    και τίποτα δεν τρέχει
    ιδίως που ’ναι εν τιμή
    οπού τιμή δεν έχει!

  5. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Έχουμε και …παντεσπάνι ! 😉
    Αχ με …μάτιαξες . 😳

    Δόκτωρ Σούης : 2 .

    Συγγνώμη προκαταβολικά , αν μου ξέφυγε κάτι ακόμη, από όλους!

  6. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    o χειμαρος εχει και το ..τρελο κορακι αν δεν το ξερετε . Ε ως ενδειξη καλης θελησης και επανενωσης του ΙΘΙ θαρθουμε να γραψουμε στην Καργια αν ερθιουτε και σεις να γαψετε στο Τρλο Κορακι.. Ιδου η Ροδος ιδου και τα Κορακοπηδηματα ..
    Θα χαρω πολύ αν εχω στιχους του Παπουλη..

  7. Ο/Η papoylis λέει:

    Αγαπητέ μου Βάμπιρα θα έρθω οσονούπω… 😉

  8. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Θα επιθυμούσα να προβώ σε κάποιες δεφτερέβουσες και καλόπιστες παρατηρήσεις, καθώς και σε μερικές συμπληρώσεις στην αξιόλογη και ποιοτική καταγραφή που επιχείρησε ο Νίκος, μια καταγραφή τριμπιούτ(*) για την Καρακάξα.
    Στα ..πλαίσια αυτά θα ήθελα να εκφράσω την αμφιβολία μου κατά πόσο είναι ορθόν τα έμμετρα σχόλια της Γιαγιάκας να τα μετράς στης Προγιαγιάς(**).

    Φρονώ ότι πρόκειται περί διαφορετικών προσώπων και η φρόνησίς μου αυτή ..τεκμαίρεται από το ότι διέκρινα ένα λανθάνοντα ερωτισμό της Γιαγιάκας με τον Ιστολόγο, κάτι που μάλλον αφήνει ερωτηματικά μήπως στα νιάτα τους συνδέονταν και συναισθηματικά (πλατωνικά ή όχι αδιάφορο).
    Αντιθέτως η Προγιαγιά συνδεόταν με τον Προπάτορα (ανιόντες έκπαλαι) και πλην Λακεδαιμονίου (Βάμπιρα) ουδείς είχε αμφισβητήσει τη στέρεα αυτή σχέση.
    Άρα πρέπει να είναι άλλες (αυτά τα θέματα θέλουν προσοχή Νίκο, μιλάμε για ..χρόνιες καταστάσεις 🙂 ).

    Επίσης σου ξεφύγανε οι κάτωθι (με αλφαβητική σειρά) :
    EVIL BITCH
    Δύτης
    Καπετάνιος

    Εκεί όμως που νομίζω ότι λειτούργησες με προχειρότητα σαν αυτούς τους ..inexpertis 😉 , είναι στην καταγραφή των άκυρων-λευκών, τα οποία υπολόγισες σε 115, ενώ είναι 118 (τουλάχιστον).
    Άμα δεν με πιστεύεις (ή όποιος άλλος) ξαναμέτρα τα και θα δεις ότι έχω δίκιο 🙂

    ΥΓ Λεφτά από εκδόσεις γιοκ, τον είδες τον Κωστόπουλο.

    (*) Μπέρνη, μήπως το τριμπγιούτ στέκει καλύτερο;;
    (**) Στης οποίας την ..επαναφορά όλοι προσβλέπουμε, ελπίζοντας ότι η δημοσιοποίησις ταύτης της πανδήμου επιθυμίας δεν αποτελεί είσοδο σε χώρους ελευθέρας βούλησεως και ως τέτοια μας κατατάσσει στην συνομοταξία των προπαιτών (Μπέρνη με παρακολουθείς ελπίζω)..

  9. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    αύτη, όχι αυτή (δεν στέκει από άποψη ..ομοιογένειας και συμφραζομένων)

  10. Ο/Η bernardina λέει:

    Ανάγνο σε παρακολουθώ με θρησκευτική ευλάβεια από τότε που πρωτοδιάβασα τα σαγηνευτικά αραμαϊκά σου και πιάστηκα στη σαγήνη τους, προ αμνημονεύτων και σε άλλα χωράφια, καθότι ως μεταφράστρια έχω και μια πετριά με τις ξένες γλώσσες.
    Έκτοτε πολύ νερό έχει κυλήσει στ’ αυλάκι κλπ κλπ αλλά εξακολουθώ να σε παρακολουθώ έστω κι αν συχνά φαίνομαι ανευλαβής απέναντί σου. Είναι που έχω μεγάλες προσδοκίες πάντα από σένα, αν μ’ εννοείς και θέλω να στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων.

    Παρατρέχοντας τα σφάλματά σου (γραμματικά τε και συντακτικά, για τα ορθογραφικά χρειάζεται καινούργιο ποστ και πού να τρέχω τώρα…) μένω στην ουσία και προσυπογράφω θερμώς το αίτημα για αποστολή επιστολής πανδήμου επιθυμίας κλπ κλπ. προς τη Σεπτήν.
    Προπετείς ποτέ, επαίτες ουδεπόποτε, υψιπετείς το κατά δύναμιν

    Το τριμπγιούτ να προσέχεις μόνο, γιατί δεν είναι και τόσο μπγιουτ, μη μας τριμπγιουτίσει κάνα μάτι και μείνουμε κάπως έτσι 😉
    Ξαναφεύγω και ξαναέρχομαι αργότερα

  11. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Θα σε αναμένω με μεγάλη χαρά και ανανεωμένο (σαν καινούργιο 😉 ) ενδιαφέρον για τη συνέχεια 🙂

  12. Ο/Η Left G700 λέει:

    «Όχι σχόλια εδώ επομένως αλλά στη Κάργια 🙂 »

    Товариш Яков Федотович Павлов,

    Το γίνεται τελικά εδώ; Γράφουμε σχόλια τύπου «ότι του φανεί του λωλοστεφανή»; Γράφουμε στιχάκια (τού ιδίου τύπου); Άλλου τύπου; Του ιδίου τύπου αλλά διαφορετικού περιεχομένου; Γράφουμε κάτι ριζικά άλλο; Δεν γράφουμε κανένα; Γράφουμε «δεν γνωρίζω δεν απαντώ»;

    Πώς είπαμε ότι τη λέμε εκείνη την περίεργη σαλάτα με μαγιονέζα, πατάτες, κάπαρη, καρότα, κ.λπ., κ.λπ., που φτιάχνουν στην πατρίδα σου; 😉

    Увидимся

  13. Ο/Η Left G700 λέει:

    Το γίνεται = Τι γίνεται

  14. Ο/Η papoylis λέει:

    Λέφτηδες

    εδώ στα …Μαυροπούλια επιτρέπονται κάθε είδους σχόλια ( σχετικά πάντα με τις δύο θυγατρικές σελίδες Καρακάξα και Κάργια ) αλλά τα ποιητικά σας πονήματα παρακαλώ στη Κάργια 😉

    Τα μαυροπούλια υπάρχουν ως γονική σελίδα για την όδευση προς την ( αρχειακή πλέον ) Καρακάξα , ενώ η νέα ..παραγωγή πηγαίνει στη Κάργια..

    ΟΚ ;;; …! 🙂

  15. Ο/Η papoylis λέει:

    Πράγματι Αναγνώστα η παρατήρηση σου είναι ακριβής

    Η γιαγιάκα με τη προγιαγιά είναι διαφορετικά πρόσωπα ( περσόνες ) . και οι δύο εμφανίζονται υπό άλλο όνομα στο Γράμμο όπου πλέχτηκε και το πλατωνικό ειδύλλιο μαρίκας – Καπετάν Φούρκα.

  16. Ο/Η Left G700 λέει:

    Да, да! 🙂

Σχολιάστε