Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΥΡΙΤΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΧΗ ΚΑΙ «Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ» (ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ)


Σημείωση Evil Witch: πρόκειται για κείμενο του Προπάπου  aka Προπάτορα που δημοσιεύεται εδώ. Οι απόψεις εκφράζουν το συγγραφέα. Σύνταξη και ορθογραφία διατηρούνται με βάση το πρωτότυπο. Διαβάστε το σημαντικό αυτό κείμενο….


 Γράφει  ο Propator :

Διαβασα με κομμενη την ανασα το γεματο πλοκη, σασπενς και μπριο φωτοροματζο κρατωντας την κοιλια μου από τα γελια.
Παντως για να ειμαι ειλικρινης δεν είναι από τα γελια και κυριως δεν κραταω ακριβως την κοιλια μου αλλα ….τελοσπαντων!

Αντιλαμβανομαι βεβαιως και σεβομαι την προσπαθεια ολων -και του καθενος ξεχωριστα- να αμυνθουμε στην καταθλιψη που μας χτυπαει την πορτα αλλα ταυτοχρονα κάθε φορα που βλεπω γελαστα προσωπα γυρω μου προσπαθω να βρω τι ακριβως είναι αυτό με το οποιο γελανε οι ανθρωποι (γιατι χαιρεται ο κοσμος και χαμογελα πατερα?): Ποιο είναι δηλαδη το …point, που λενε οι Αγγλοσαξονες οι οποιοι αρεσκονται να εστιαζουν με ακρίβεια στο θεμα!
Και το κανω αυτό (όχι για λογους πολιτικης ή οποιασδηποτε αλλης ορθοτητας αλλα) σαν μια ελαχιστη προσπαθεια επαληθευσης ότι αντι για καταθλιψη δεν εχουμε παθει τελικα κατι πολύ χεροτερο: Δεν εχουμε περιπεσει στην παρανοια.

Στην συγκεκριμενη περιπτωση εχουμε ένα φωτο-γραφικο αναγνωσμα σε συνεχειες κατά το οποιο:
Ο Στρος Καν είναι ενας σεξομανης βιαστης αθωων εργαζομενων και μαθητης του Γκουσγκουνη. Όμως -κατά συμπτωση- ο ιδιος είναι ταυτοχρονα και επικεφαλης ενός μισητου οργανισμου/εργαλειου της κεφαλαιοκρατιας, ο οποιος επισης βιαζει τους φτωχους λαους παρα τη θεληση τους και τους πινει το αιμα!

Οι συμβολισμοι και οι αντιστοιχιες που προβαλονται είναι εντυπωσιακοι και τέτοιοι ώστε μπορουν να ενεργοποιησουν το μισος που εχει ενσταλαξει στην ψυχη του κάθε πικραμενου από την …«αδικια της ζωης», της …«βρωμικης πολιτικης» και κάθε «σκοτεινης δυναμης» που επιβουλευεται τον βιο των …«απλων και αθωων ανθρωπων»!

Όταν μαλιστα –όπως στην περιπτωση του Στρος Καν – το τερας της αποκαλυψης πιανεται στη φακα της ηθικης και μετα οδηγειται σιδηροδεσμιο υπο την δημοσια χλευη και τον εξευτελισμο των ΜΜΕ … τοτε στον εσωτερικο κοσμο των «απλων και αθωων ανθρωπων» το μισος, που προαναφεραμε, βρισκει τη διεξοδο του μετατρεπομενο σε μια αγρια χαρα που στην ψυχολογια είναι γνωστη και ταυτοποιημενη με την κωδικη ονομασια χαιρεκακία!
Προκειται για τη χαρα την οποια τροφοδοτει η κακια, δηλαδη η συσωρευση και η εγκατασταση στο εσωτερικο του ατομου μιας σειρας από παρατεταμενα δυσαρεστα συναισθηματα η δημιουργια ενός κακοφορμισμενου «Εγω».

Είναι γεγονος ότι με τη βοηθεια διαφορων κοινωνικων και ανθρωπιστικων επιστημων -και κυριως της ψυχολογιας- οι ανθρωποι μπορεσαν να αντιληφθουν ότι η χαιρεκακια δεν είναι μια ψυχικη κατασταση για την οποια το υποκειμενο μπορει να επαίρεται, γιαυτο όχι μονο δεν ομολογειται αλλα οι περισσοτεροι (με εξαιρεση ισως τους κυνικους και τους σαλούς) προσπαθουν να την συγκαλυπτουν με διαφορους τροπους και προσχηματα.
Υπαρχει οστόσο καταγεγραμμενη και μια ρηση η οποια εχει ευρυτατη χρήση και η οποια αφορα στο πρωτο συνθετικο της λεξης χαιρεκακια, την χαρα: «Θελει η πουτανα να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει»!

Ετσι εξηγουνται ολοι αυτοι οι ξεφρενοι πανηγυρισμοι και οι εκδηλωσεις ικανοποιησης από την διαπομπευση ενός ανθρωπου.
Πολλοι προσπαθησαν να συγκαλυψουν τη χαιρεκακια τους κατω από το επιχειρημα της «ισονομιας» με την οποια αντιμετωπιστηκε το «θηριο» του ΔΝΤ.
Κατ΄αρχην δυο λογια σε ότι αφορα την …ισοτητα (και τη δικαιοσυνη):

Ισοτητα (και δικαοσυνη) δεν είναι να αντιμετωπιζονται δυο διαφορετικα προσωπα ως ισα και ομοια. Ισοτητα (και δικαιοσυνη) ειναι να αντιμετωπιζονται δυο διαφορετικα προσωπα ως διαφορετικα!
Τελεια και παυλα.

Η προφυλακιση δεν αποτελει μερος της τιμωριας για καποιο διαπραχθεν αδικημα. Αυτό το οριζει η αποφαση του δικαστηριου μετα τη δικη. Ο μοναδικος λογος που επιβαλεται η προφυλακιση είναι η προληψη νεου παρομοιου αδικηματος και η αποτροπη της διαφυγης ώστε να εξασφαλιστει ότι θα δικαστει ο υποπτος.
Μεχρι τοτε για τον κατηγορουμενο ισχυει το τεκμηριο της αθωοτητας.
Επισης ο εξευτελισμος και η διαπομπευση δεν αποτελουν, σε καμια περιπτωση, μερος της ποινης.
Ο Στρος Καν δεν επροκειτο να διαφυγει για πολλους και γνωστους σε ολους λογους, συνεπως αυτό που συνεβη δεν αφορα την αποδοση δικαιοσυνης αλλα εξυπηρετει αλλους σκοπους.

Αυτό που συνεβη με τον Στρος Καν δεν είναι κατι που αφορα μονο τον ιδιο αλλα και τον τελευταιο πολιτη του δυτικου κοσμου τουλαχιστον (δεδομενου ότι στον «τριτο κοσμο» και στις χωρες του παλαι ποτε σοσιαλισμου αυτά αποτελουσαν και –σε μεγαλο βαθμο- εξακολουθουν και σημερα να αποτελουνε …«ψιλα γραμματα» για τις εξουσιες).
Είναι εντελως προφανες πως ότι όλα αυτά που διαδραματιστηκαν τις προηγουμενες μερες δεν εχεουν απολυτως καμια σχεση με «ισοτητα ολων εναντι του νομου» αλλα με αίτια που η χαρα(+ κακια) δεν επιτρεπει σε πολλους να κατανοησουν.
Ενοειται παρομοια συναισθηματα είναι κακοι συμβουλοι της πολιτικης σκεψης.

Υπαρχει ένα σημαντικο κοματι της κοινωνιας των ΗΠΑ που είναι γνωστο ως θρησκευτικη δεξια. Μπορει η περιοδος του Μακαρθισμου να περασε επισημως, όμως αυτές οι κοινωνικες και πολιτικες δυναμεις της αμερικανικης κοινωνιας που τον γεννησαν είναι παντα εκει και συχνα δειχνουν το προσωπο τους: Χθες εκδηλωθηκαν με την αποπειρα εισαγωγης του Ιntelligent Design στην διδακτεα υλη των σχολειων και σημερα με τη μορφη του πουριτανισμου.

Αυτό ακριβως σημαινει η διαπομπευση ενός ανθρωπου: Επιδειξη δυναμης της αμερικανικης θρησκευτικης δεξιας, επιθεση του πουριτανισμου.
Και όταν η ηθικη …επιχειρει στην Αμερικη ή μολυνση επιρεαζει και την Ευρωπη: Ετσι είναι ιδιετερα φρικιαστικες καποιες αποψεις που αρχισαν να κυοφορουνται στο πλαισιο ενός προβληματισμου της Γαλλικης δημοσιογραφιας σε ότι αφορα το ερωτημα “Γιατι οι Γαλλοι δημοσιογραφοι δεν ειχαν κρεμασει εδώ και καιρο στα μανταλακια τον Στρος Καν αλλα του παρειχαν ασυλο σε ότι αφορα την προσωπικη του ζωη».

Εκεινο δε που με εκανε να ανατριχιασω σύγκορμος είναι η διαπιστωση η οποια μαλιστα εκτοξευτηκε από την πλευρα του λεγομενου «προοδευτικου» στρατοπεδου ότι: Ο σεβασμος της προσωπικης ζωης στη Γαλλια …«είναι μια παραδοση που εχει τις ριζες της στη φεουδαρχια, όταν οι παντες σιωπουσαν προκειμενου να μην θιγει ο αφεντης»!

Και ολα αυτά δυο+ αιωνες μετα την γαλλικη επανασταση.
Όμως –για να ειμαστε δικαιοι- δεν είναι μονο ο πουριτανισμος της Αμερικανικης
θρησκευτικης δεξιας, είναι και ο αχορταγος μινώταυρος της συχρονης ενημερωσης (ΜΜΕ) που συχνα ζηταει επώνυμο φιλετο γιατι είναι πολύ πιο νοστιμο και θρεπτικο από τις σαρκες της πλεμπας.

Από την άλλη παλι η πλεμπα ηταν ανεκαθεν -και εξακολουθει να είναι και σημερα- ακαταπονητος καταναλωτης παρομοιων θεαματων και σε ολες τις στιγμες της ανθρωπινης ιστοριας εχει απαθανατιστει να αλλαλαζει από ενθουσιασμο καθως απολαμβανε την πτωση καποιου εξεχοντος ατομου.
Μαλιστα απ΄οσο πιο ψηλα γκρεμιζεται καποιος τοσο πιο εντυπωσιακο είναι το θεαμα και πιο μεγαλος ο ενθουσιασμος που προκαλει.
Σχετικα με την προσφατη «υποθεση Στρος Καν» εχουν προταθει διαφορες θεωριες της κλειδαροτρυπας ή εκδοχες περι σεξουαλικοποιημενων ιδεοψυχαναγκαστικων συμπεριφορων καθως και συνομωσιολογικες προσεγγισεις περι «στησιματος» της υποθεσης από την πλευρα του πολιτικου ανταγωνισμου στις οποιες αρνουμαι να εντρυφισω.

Υπαρχουν επισης αποψεις που όχι απλως διεμβολιζουν τις ανωτερω θεωριες αλλα υπερβαινουν και την ιδια τη χαρα (αυτή που …δεν αφηνει την πουτανα να κρυφτει) και οι οποιες εχουν διατυπωθει με τη φραση: «Ένα καθηκι λιγοτερο»
Κατι τετοιες πατησα κατά λαθος περιφερομενος («οποιος νυχτα περπατει…») στα σχολια του συγκεκριμενου ποστ:

ο Σοντομίκ και ο πετί Νικολά « Кроткая

Επομενως στο αγωνιωδες ερωτημα «Γιατι χαιρεται ο κοσμος και χαμογελα πατερα» η μονη απαντηση την οποια εγω μπορω να δωσω είναι ότι υπαρχει πολύ πίκρα συσωρευμενη στις ψυχες πολλων ανθρωπων, τοση που πολλες φορες τυφλωνει με αποτελεσμα να μην μπορει καποιος να διακρινει την πολιτικη πλευρα των πραγματων.
Η συσωρευμενη αυτή πικρα πιεζει να βγει και όταν –με αφορμη καποιο γεγονος- εκτονωνεται δημιουργει στο υποκειμενο μια προσκαιρη ανακουφιση, γνωστη ως χαιρεκακια!

ΥΓ 1
Παει πολυς καιρος που παρακολουθω σιωπηλος συνεχεις αναρτησεις που αγγιζουν τα ορια του hate post. Ειμαι σε θεση να κατανοησω τον θυμο ή και –μερικες φορες- ακομα και το μισος σαν ένα ανθρωπινο συναισθημα, αυτό δλδ που ονομαζουμε …ανθρωπινη αδυναμια. Όμως μου είναι αδυνατο να το αφησω να καταστει κυριαρχο συναισθημα αλωνιζοντας ελευθερα μεσα μου και κυριως να το υποθαλπτω ντυνοντας το με την προβια του ιδεολογηματος.

ΥΓ 2
Το ποστ αυτό (που ξεκινησε σαν σχολιο αλλά αυτονομηθηκε) πιθανοτατα δεν θα γραφοταν αν ο Παπουλης δεν με καλουσε να θαυμασω τα …κατορθωματα του στο φωτο-γραφικο του εγχειρημα.

This entry was posted in Προπάπους, Προσεγγίσεις αισθητικής - πετικιούρ, Uncategorized. Bookmark the permalink.

156 Responses to Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΥΡΙΤΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΧΗ ΚΑΙ «Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ» (ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ)

  1. Ο/Η papoylis λέει:

    Ο Παπούλης βέβαια για άλλο λόγο κάλεσε το σεβαστό του Πατέρα να θαυμάσει το φωτορομάντζο. Ο λόγος έχει σχέση με το Δάσκαλο , όπως και εγώ και ο Πατέρας γνωρίζουμε καλά. Αλλά ποιός μπορεί να συγκρατήσει το σεβαστό Πατέρα , όταν ανοίγεται στις θάλασσες της κριτικής και της δοκιμιογραφίας ;;; 🙂

  2. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ .ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩς ΣΤΑ ΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ .. ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ

    http://nosferatos.blogspot.com/2011/05/blog-post_6475.html

  3. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    »σήμερα έχουμε τη χαρά να γιορτάζουμε μια μεγάλη νίκη του δικαιώματος των εργαζομένων γυναικών για αξιοπρέπεια στην εργασία και εναντίον της σεξουαλικής παρενόχλησης. Μια νίκη παγκοσμίων διαστάσεων,…!!!!!!!!!!!!!!!
    Δειτε ολο τον φεμινιστικο Θριαμβολογημα εδώ
    http://hidejekyl.blogspot.com/2011/05/blog-post_19.html

  4. Ο/Η bernardina λέει:

    «Υπαρχει ένα σημαντικο κοματι της κοινωνιας των ΗΠΑ που είναι γνωστο ως θρησκευτικη δεξια.»

    Υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας των ΗΠΑ που είναι γνωστό ως ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, γραμματείς και φαρισαίοι.

    Βάλ’ τα δίπλα δίπλα και, ω του θαύματος, γίνεται αμέσως φανερό γιατί ένα πρόσωπο που, όπως ΟΛΟΙ, θα έπρεπε να προστατεύεται από την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας («είσαι αθώος μέχρι της αποδείξεως του εναντίου και η πολιτεία πρέπει να αποδείξει την ενοχή σου, όχι εσύ την αθωότητά σου») διαπομπεύτηκε διεθνώς μέσα σε ένα όργιο κανιβαλικής δημοσιότητας (το έχω πει εγώ, όλοι για τους δημοσιογράφους δουλεύουνε…) και καταστράφηκε οριστικά και αμετάκλητα (ως πολιτικό πρόσωπο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ως ατομική οντότητα μένει να φανεί….)

    ΥΓ. Όπως εκθέτω έμμετρα στην Καρακάξα, η χαιρεκακία ήταν η πρώτη μου αντίδραση. Η δεύτερη, με διαφορά δευτερολέπτων, ήταν ένα σφίξιμο στο στομάχι. Για πολλούς λόγους.
    Το λούστρο του πολιτισμού είναι ακόμα απίστευτα ψιλό, σχεδόν διάφανο, πάνω στο χοντρό πετσί του πρωτόγονου που ζει και θα ζει πάντα μέσα μας.

    ΥΓ.2 Ανέκαθεν πίστευα ότι η πολιτική ορθότητα (το politically correct κατά τους… νεοέλληνες), είναι η νέα μορφή φασισμού, το αποκρουστικό πρόσωπο του οποίου ακόμα δεν έχει φανερωθεί σε όλο του το μεγαλείο και σε όλη του την έκταση. Και οι Αμερικάνοι, ως πρώτοι διδάξαντες, είναι μεγάααλες μανούλες σ’ αυτό.

    ΥΓ.3. Ναι, ένα καθίκι λιγότερο. Που, όπως φαίνεται, τσακίστηκε επειδή έτσι αποφάσισαν κάποια άλλα καθίκια. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ε;

    ΥΓ.4. Ας βγει τώρα κανένα ανεγκέφαλο μαλάκιο να υποστηρίξει ότι με όλα αυτά που λέω τα βάζω με την καμαριέρα και συγχωρώ τον βιασμό. Άντε γεια χαρά(δραααα…)

  5. Ο/Η bernardina λέει:

    «Φυσικά τα γυναικεία δικαιώματα εν προκειμένω μπλέκονται με τον θεσμικό ρόλο του θύτη, που τον βλέπουμε να καταρρέει σαν τον Δράκουλα την αυγή, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ*, για τον αντικοινωνικό θεσμικό του ρόλο, αφού εκπροσωπούσε έναν κτηνώδη εκπρόσωπο ενός κτηνώδους κατεστημένου και οργανισμού.»

    *Τα κεφαλαία δικά μου, το κείμενο δικό της. Από το λινκ που δίνει ο Νόσφης.

    Τι λέγαμε; 😉

    Από τώρα και στο εξής, λοιπόν, όλοι οι επίδοξοι βιαστές θα χέζονται από το φόβο τους, γιατί θα ξέρουν πως αν το βαρύ χέρι της Δικαιοσύνης δεν δίστασε να πέσει στον ώμο του Δράκουλα του ΔΝΤ, αυτούς θα τους κάνει σκόνη. Σωστά;
    Ουφ, ανάσανα. (Αν και πήγαν τσάμπα τα μαθήματα αυτοάμυνας…)

    Ο (φεμινιστικός) αγώνας τώρα δικαιώνεται!

    Α, ρε Σίσσυ…

  6. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Μπέρνυ, το ΥΓ 3 σου
    Ναι, ένα καθίκι λιγότερο. Που, όπως φαίνεται, τσακίστηκε επειδή έτσι αποφάσισαν κάποια άλλα καθίκια. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ε; με μπερδεύει πάρα πολύ. Η πρώτη φράση είναι και δική μου (δείτε τις ανταλλαγές σχολίων με τον προπ, από εδώ και κάτω). Συμφωνὠ επἰσης στο οτι το ενδεχόμενο του εργατικού ατυχήματος είναι υπαρκτό (από όσα παρουσιάστηκαν δεν μπορούμε νομίζω να σχηματίσουμε την πεποίθηση οτι είναι και κυρίαρχο – αν είσαι πεισμένη οτι «του τη φέρανε», κι έχεις διάθεση, γράψε δυό γραμμές με τη γνώμη σου για το πώς και το γιατί).
    Αλλά, η τρίτη φράση, σε ποιόν απευθύνεται; Στους υποτιθέμενους σκευωρούς; Ή στους «τηλεθεατές»; Και είναι ψόγος; Ή διαπίστωση; Elaborate please!

  7. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    επισης χαιρετώ την επιστροφή του Προπαπου

  8. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    https://papoylis.wordpress.com/magpie-permanent-consignment/#comment-6260
    οπου ευχηθηκα την επιστροφή και ..ηρθε ..

  9. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    …Το δεύτερο ΥΓ στο ποστ (ΥΓ2)
    (αυτό που τελοσπάντων «…ξεκίνησε σαν σχόλιο αλλά αυτονομήθηκε»),
    απαντάει
    (κάπως όμως)
    στην απορία που ήμουν έτοιμος να απευθύνω στον δημιουργό του, (του ποστ) περί του εάν δηλαδή αντιλαμβάνεται πόσο (δυστυχώς) «απρόσφορο απόπειρα» συνιστά πλέον το να απευθύνει κανείς αυτού του τύπου τις
    (ακριβές το κατ’ εμέ, σε βαθμό ίσως που να τις καθιστά για κάποιους ασύμφορες)
    σκέψεις-απόψεις,
    σε ένα στέκι, του οποίου νοικοκυραίοι τε και ενοικιαστές «περί τόοοσο άλλα τυρβάζουν»….(στη συντριπτική τους πλειονοψηφία)

    Θα μου πεις (πει) βέβαια,
    ότι ακόμα κι έτσι, έχει κάποιο νόημα να αναδεικνύει κανείς κάποιες κρίσιμες διαφοροποιήσεις, γνωστικές, ιδεολογικές, πολιτικές και (κυρίως) ήθους, σε υποσύνολα που δείχνουν να πορεύονται
    (προς τα εκεί τέλος πάντων που έχουν διαλέξει(;) να πορεύονται)
    με μια σιγουριά, (ΚΔΟΑ) που τα υλικά της κυμαίνονται από:
    *μια μελετημένη συνειδησιακή Κάθοδο στα έγκατα της προσωπικής & συλλογικής Ήττας, μέχρι
    *την ανοϊκή βεβαιότητα που χαρίζει στους απόντες ή τους απλά ανύπαρκτους, μια απόσταση από τα πράγματα, θελημένη ή αθέλητη, επιδιωκόμενη ή εκ των δυνατοτήτων τους επιβεβλημένη….

  10. Ο/Η bernardina λέει:

    Μπλακσίπιε, ευχαρίστως να αποσαφηνίσω -στο βαθμό που δύναμαι. Όμως είναι φανερό ότι βλέπουμε τα πράγματα από εντελώς διαφορετική οπτική γωνία. Αν σε όλα τ’ άλλα συμφωνούμε και το μόνο που σε προβλημάτισε είναι ο σαρκασμός της τελευταίας φράσης μου («ο σκοπός αγιάζει τα μέσα») τότε δεν θα είχα και πολλά πράγματα να πω.
    Όμως είναι φανερό ότι όσοι επιχαίρουν για την πτώση του επιχαίρουν πριν ακόμα αποδειχθεί η ενοχή του, εφόσον η δίκη δεν έχει γίνει και κατά συνέπεια, ακόμα δεν γνωρίζουμε αν όντως διέπραξε την επίμαχη πράξη. Ας δεχτούμε, όμως, για χάρη της συζήτησης ότι την διέπραξε. Και ότι δεν ήταν η πρώτη φορά (βλέπε και τη δημοσιογράφο που αποφάσισε να τον μηνύσει εννιά ολόκληρα χρόνια αργότερα). Βλέπουμε λοιπόν ότι ο τύπος έχει σκάψει μια χαρά το λάκκο του με τις μαλακίες που έκανε τόσα χρόνια.
    Κι έρχομαι και αναρωτιέμαι: Γιατί τώρα; Γιατί έτσι; Γιατί εκεί; (Μου ‘ρχεται να αναφωνήσω: «Τυχαίο; Δε νομίζω!» αλλά δε θέλω να γαμήσω τη συζήτηση).

    Σύμφωνοι, λοιπόν. Ένα καθίκι λιγότερο. Όμως, αν ισχύει αυτό, δεν θα πάρει τη θέση του κάποιο άλλο καθίκι, αν η θέση ανατίθεται μόνο σε καθίκια (κατά την άποψη ότι «πρέπει να ‘σαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα»;).

    Η τρίτη φράση δεν απευθύνεται σε κανέναν συγκεκριμένα. Είναι απλώς σαρκασμός. Το «καθίκι» έσκαβε το λάκκο του -> αν το έσκαψε γι’ άλλη μια φορά και στο Σοφιτέλ ή αν ήταν απλώς η «κατάλληλη στιγμή» μπορεί και να μην το μάθουμε ποτέ. (Πάντως, ακόμα και στα Β αστυνομικά μυθιστορήματα, ο ντετέκτιβ αναζητά κίνητρο, ευκαιρία και ΠΟΙΟΣ επωφελείται από το έγκλημα). Είτε του του την είχαν στημένη είτε όχι, όλοι όσοι επιχαίρουν για την πτώση του με τον τρόπο που συντελέστηκε αγιάζουν το μέσο για χάρη του σκοπού. Αυτό εννοούσα.

    ΥΓ. Το πιθανότερο είναι να όρμησε στην καμαριέρα για να της ξηγηθεί αρμυρό ΔΝΤ, αν και υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που με κάνουν πολύ δύσπιστη. (Δεν θέλω να τα παραθέσω εδώ). Η μετέπειτα μεθόδευση, όμως, είναι επιεικώς για να ξερνάς.

    ΥΓ2. Να διευκρινίσω, επίσης, ότι δέχτηκα τον όρο καθίκι προς χάρη της κουβέντας. Γιατί ακόμα δεν έχω καταλάβει τι συνιστά την καθικοσύνη του. Αν αφορά το ποιόν του και τον χαρακτήρα του, ο όρος καθίκι είναι απελπιστικά φτωχός για έναν (αν αποδειχτεί ότι είναι) βιαστή. Αν αφορά τον διευθυντή του ΔΝΤ, είναι ακόμα φτωχότερη και τελικά δεν περιγράφει τίποτα, απ’ όποια (πολιτική) οπτική γωνία κι αν το εξετάζει κανείς.

  11. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    O DSK ενώ προετοιμάζει ένα επώνυμο φιλέτο για το πόπολο:
    http://www.dailymotion.com/embed/video/xhj08uQuand DSK expose (encore) sa vie privée par LePostfr

  12. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Πέρα από τη γενική συμφωνία με τα αναγραφόμενα στο post, απλώς να αναφέρω ότι δια της εικόνας «επικοινωνείται» η ανυπαρξία διάκρισης μεταξύ του ρόλου του «κατηγορουμένου» και του «ενόχου», ώστε να γίνει σαφές ότι έτσι και μπεις στο Λαβίρυνθο, το δωματιο με το Μινώταυρο είναι απλώς στάδιο της «διαδικασίας».

    Ας επαναλάβω επίσης ότι η όλη μου στάση ισχύει ( το ίδιο και περισσότερο θάλεγα) ακόμη και αν Στρως Καν είναι ένοχος των κατηγοριών που του αποδίδονται.

    Τέλος, να πω ότι το εξαιρετικά «εύστοχο» ότι αυτό που είδαμε είναι το πρόσωπο της θρησκευτικής δεξιάς στην Αμερική, με οδήγησε στη σκέψη πόσο πιο κοντά είμαστε ως Κοινωνία σε τέτοιες αντιλήψεις της άλλης πλευράς του Ατλαντικού (σε σχέση με την υπόλοιπη ..Εσπερία)…
    Ίσως γιατί οι ανάλογες αντιλήψεις εμφανίζονται και ανατολικά όπου η θρησκευτική (δεξιά;; αριστερά;;) εξουσία (πχ Ιράν , κάποιες χώρες της Αραβίας κλπ).
    Τούτου δοθέντος, και επειδή τα πράγματα θα «σφίξουν», δεν θεωρώ τυχαίο ότι η διαχείριση «δια των επιχειρήσεων κάθαρσης και τιμωρίας», μάλλον θα κυριαρχίσουν (ήδη διασφαλίζουν κομματική και εξωκοινοβουλετική 😉 συναίνεση από όλες τις αποχρώσεις σκούρες τε και παλ)

  13. Ο/Η nikiplos λέει:

    «καθως και συνομωσιολογικες προσεγγισεις περι «στησιματος» της υποθεσης»

    Χαιρετώ και εγώ με τη σειρά μου τον προπαπού… Πραγματικά ένα ποστ που εκλείπει από τα μεγάλα μίντια – στοχαστές. Ίσως να οφείλεται στην παγωμάρα που νιώσαμε όλοι μας…
    Ακόμη και ο Γαλλικός Τύπος επηρεάστηκε, , ξανατονίζω με εξαίρεση «τον Κόσμο» (Le Monde) που σε όλη τη διάρκεια των γεγονότων κράτησε ομαλότερη και ψυχραιμότερη στάση…

    Δεν ξέρω πλέον αν είναι τόσο «συνομωσιολογικό» ένα τέτοιο σενάριο… Θυμάμαι κάποτε που διάβαζα απορροφημένος τα αρχεία του Foreign Office που αποχαρακτηρίζονταν, ένα άρθρο που μιλούσε για την απόπειρα Δολοφονίας του Πάπα, από τον Αλή Αγκτσά. Συνέφερε τη Δύση (δεν ήταν τόσο … κωλόχαρτο η ΕΣΣΔ) η διασπορά προπαγάνδας ότι οι Βούλγαροι είχαν βάλει τον υποψήφιο δολοφόνο. Αμέσως σύντονος ο Τύπος (με αρκετή καθυστέρηση σε σχέση με τον Ντε Εσ Κα) δημοσίευε 8στηλα καθυβρίζοντας τις Σοβιετικές Μυστικές Υπηρεσίες κοκ. 20 χρόνια μετά που αποχαρακτήρισαν τα κείμενα μάθαμε ότι αυτός ο συντονισμός ήταν αδρά πληρωμένος από τρωμένο γόητρο της κυβέρνησης του Κάρτερ τότε…

    Το περασμένο Σάββατο λοιπόν δεν είχαν προλάβει να φορέσουν χειροπέδες στον Κούλη, και ευθύς αμέσως τα ΜΜΕ, προέβησαν σε δημοσιεύσεις 8στηλων για το «πόσο καθίκι ήταν», για το «πόσο αχαλίνωτος» ακόμη και γαργαλιστικές ιστορίες δεσποινάριων γαλλιδούλων (που τους δέρνει η σεμνοτυφία κατά τα άλλα) υπήρχαν. Πότε πρόλαβαν να τα πληκτρολογήσουν?

  14. Ο/Η papoylis λέει:

    Γειά σου ρε «νικητή» Καργούδη …!

    Αναφωνώ από τα έγκατα της ήττας 🙂

    και δε με λες ρε Βάγγο :

    …καλά ο Προπάπους και σεβαστός μου Πατέρας , που ήλθε εδώ να ασκήσει κριτική στο επικοινωνιακό πατιρντί και δια του ΥΓ2 εμμέσως και στο δικό μου σκώμμα..
    … εσύ ορέ γιατί συχνάζεις σε τέτοια ( τουλάχιστον άβολα ) καταγώγια σαν και το δικό μου ;;;

    … Α… παρεκτός και αν προσπαθείς εμμέσως να προειδοποιήσεις το Προπάπου για το ποιόν του εδώ χαμαιτυπείου 🙂

    ( Τα ήθελες και τα άκουσες βραδιάτικα 😉 )

  15. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Αχ, Μπέρνυ!

    Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα:

    1) Φυσικά και δεν ξέρουμε αν είναι αθώος ή ένοχος. Γνωρίζουμε μόνον οτι είναι κατηγορούμενος. Και όσο κι αν είναι δεδομένο οτι η αμερικανική δικαιοσύνη γέρνει προς τη μεριά αυτών που έχουν το χρήμα (να «λαδώσουν» τη μηχανή -δικηγόροι, λοιπά υποστηρικτικά μέσα κτλ), όσο κι αν είναι αμφίβολο οτι θα υπάρξει αντίστοιχη στήριξη στην πλευρά της κατηγόρου με τα κατονταχίλιαρα που προσφέρει ο κατηγορούμενος σε τοπ δικηγόρους, εταιρείες βιομηχανικής κατασκοπίας που ψάχνουν να βρουν στην Αφρική αν η καταγγέλουσα είχε κάνει καμμιά παράβαση εκεί, η δίκη είναι η μόνη διαδικασία που μπορεί να καταλήξει σε μια κρίση περί της αθωότητας/ενοχής του. Πιθανά δε, ούτε και μετά τη δίκη να μπορούμε να πούμε οτι η αλήθεια έλαμψε.

    2) Εδώ στη Γαλλία περισσότερη κουβέντα γίνεται για το μηντιακό εξευτελισμό του τέως διευθυντή του ΔΝΤ, παρά εξευτελισμός καθαυτός. Γενικά ήταν μια άριστη ευκαιρία για όλο τον πολιτικό και μηντιακό καθεστωτικό θίασο, να «πάρει θέση», να φανεί, να πετάξει την εξυπνότερη ατάκα, τη στοχαστικότερη ηλιθιότητα. Έχουμε πήξει, με περίπου 35% κατήγορους του πολιτικάντη και 65% κατήγορους των κατηγόρων του…

    3) Το βέβαιον είναι οτι οι πολιτικές φιλοδοξίες του κραταιού σοσιαλιστή ακυρώθηκαν – για το εγγύς μέλλον, όπως και νά’χει, και για πάντα, εκτός αν καταφέρει ν’αποκαλύψει μια εκ του μηδενός στημένη γιγάντια σκευωρία εις βάρος του.

    4) Τι κυκλοφορούσε όμως όλα αυτά τα χρόνια για τον τύπο, τι με είχε ωθήσει να σου τον χαρακτηρίσω εγκληματική φυσιογνωμία (δεν θα ρωτήσω τι σε είχε κάνει να θεωρήσεις τελείως ανυπόληπτη την εκτίμησή μου – οι κακές παρέες ίσως :mrgreen: ) ;
    Τα καμώματά του ανακυκλώνονται τώρα σωρηδόν στις φυλλάδες, όχι βέβαια τα σοβαρά που είναι και σεκρέ ντεφάνς, αλλά ορισμένα από τα σχετικά με τα χουφτώματα και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Δεν εννούσα αυτά, αλλά το αίσθημα ατιμωρησίας που διέπνεε τη συμπεριφορά του, η παντελής απουσία προφυλάξεων, που τον έκαναν να τον «κρατάει» περίπου όποιος ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή του.

    Ο Κον-Μπεντίτ το είπε ωραία την περασμένη Τρίτη ή Τετάρτη: . «Αυτό που µε ενοχλεί προσωπικά, είναι ότι υπεράσπισα τον DSK, ότι είπα πως ήταν ο καταλληλότερος να νικήσει τον Σαρκοζί. Κι όµως, πολλοί φίλοι µε προειδοποιούσαν ότι µπορεί θεωρητικά να ήταν ένας καλός υποψήφιος, η προσωπικότητά του όµως έθετε πολλά προβλήµατα. Οι φίλοι αυτοί προέβλεπαν ότι το τρένο DSK θα εκτροχιαζόταν για προσωπικούς λόγους. Αν εκλεγόταν πρόεδρος, δύσκολα θα κρατούσε εννέα µήνες!».
    Ίσως έχουμε τους ίδιους φίλους με τον Κ-Μπ. – το ζουμί είναι το ίδιο. Απλώς ο επιπλέον προβληματισμός μου ήταν αν θα αφήσει το κατεστημένο στη Γαλλία να εκλεγεί πρόεδρος κάποιος που τον κρατάνε «Αγγλοι Γάλλοι Πορτογάλλοι, Οθωμανοί,…»
    Ήταν και δικός του προβληματισμός, ο Κλωντ Μπαρτολόν έβγαλε (μετά τη σύλληψη) μια εκμυστήρευση του μπήχτη μας οτι ο Σαρκοζύ με τον Πούτιν δε θα τον αφήσουν να τελειώσει με ομαλό τρόπο τη θητεία του στο ΔΝΤ, ώστε να πληχθεί η πολιτική του άνοδος.

    5) Γιατί τώρα λοιπόν; Γιατί αν είναι στημένο είναι η κατάλληλη στιγμή, και γιατί αν δεν είναι στημένο, θα μπορούσε να προκύψει ανά πάσα στιγμή!
    Γιατί έτσι; Γιατί αυτός ήταν ο προνομιακός τομέας για καταγγελία, στημένη ή αληθινή. Στις άλλες αφαίρς δεν παίζουν έτσι, πηδάνε από τον 4ο μαζί με τα μυστικά τους…
    Γιατί εκεί; Διότι στο Σοφιτέλ μάλλον πήδαγε τα κωλγκέρλς, ντυμένα καμαρίερες λένε οι φήμες, που αν έχουν μιαν αξία αυτή τη φορά, είναι γιατί είχαν βγει το 2009 και όχι τώρα.

    6) Δεν ξέρω εσύ, εγώ δεν νομίζω οτι όλοι οι πρωτοκλασσάτοι υπάλληλοι της κεφαλαιοκρατίας ανήκουν στην πολύ ιδιαίτερη περίπτωση κακών «καθήκια». Τόχει ξαναφέρει η κουβέντα το μεγαλειώδες δοκίμιο της Χάνα Άρεντ «ο Άιχμαν στην Ιερουσαλήμ», τώρα ο,τι και να πούμε θα είναι επιφανειακό και μόνον εκεί μπορώ να παραπέμψω για τις λεπτές διακρίσεις που υφίστανται στο πώς με βάση μια ηθική μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που είναι ταγμένος σε μια υπόθεση απορριπτέα από την ίδια ηθική. Αντίστοιχα υπήρξαν καθήκια αληθινά που στάθηκαν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, από ένα απ’αυτά έχω ονομάσει το μπλογκ μου. Περισσότερη καθηκολογία στα αθάνατα μεγάλα μυθιστορήματα της γαλλικής φιλολογίας του 19ου αιώνα 😉
    Σε κάθε περίπτωση, για τους λόγους που σου υπενθύμισα παραπάνω, θεωρούσα τον εν λόγω καθήκι και νομίζω οτι το μοναδικό αποτέλεσμα της ιστορίας αυτής, είναι οτι θα λείπει ένας από την καταμέτρηση των καθηκιών που μετράνε (πράγμα άσχετο με το οτι πιθανόν να εμφανιστούν άλλοι περισσότεροι του ενός στη θέση του).

    7) Δεν νομίζω οτι όλοι όσοι επιχαίρουν για την πτώση του κτλ αγιάζουν το μέσο για χάρη του σκοπού, όπως και νἀχει. Σκέψου η καταγγέλουσα να είναι όντως θύμα απόπειρας βιασμού – θα έλεγε «χαλάλι, αφού τον έστειλα στη φυλακή»;; Αντίθετα, θα συμφωνήσω οτι όσοι ωφελούνται καθοριστικά (και όχι παρεμπιπτόντως) από την πτώση του, αυτοί ναί, αγιάζουν το μέσον χάριν του σκοπού.

    8) Έχω μια θεωρία για το τι έγινε, για να κάνουμε και λίγο χαβαλέ. Νομίζω οτι είχε κλείσει καμαριέρα από τις άλλες, και είτε με δάκτυλο, είτε τυχαία, του ήρθε στο δωμάτιο κανονική. Αργότερα ανέκυψε η παρεξήγησις: η φαντασίωση ήταν τελικά βιασμός!

  16. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    …Εσύ τουλάχιστο καλέ μου @Παπς, πρέπει να συμφωνείς ότι όσους διαλέγουν να πορεύονται με τους ομοδόξους τους και μόνο, τους περιμένει στην πρώτη στροφή η Κόλαση της Ομοιομορφίας και ο Θάνατος από πλήξη…

  17. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    παπουλη ασε ησυχο τον Καργουδη .. ειναι Φίλος (των Νεφτηδων )

  18. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

    Δεν είναι προφανές ότι όσοι ενεπλάκησαν στη σύλληψη, την προκαταρκτική εξέταση της καταγγελίας, και στην απόδοση κατηγορίας προς εκδίκαση, ήταν μέλη ή οπαδοί της θρησκευτικής δεξιάς. Ούτε όλοι οι αμερικανοί ανήκουν σ αυτή και στο τηη πάρτι.
    Για την χαιρεκακία που προκάλεσε η διαπόμπευση, συμφωνούμε.

  19. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

    Μερικές ερωτήσεις προς τον Προπάτορα, το ποστ του οποίου πραγματικά είναι αξιόλογο και διεισδυτικό με τα ζητήματα που θίγει. Βασικό θέμα, αν κατάλαβα καλά, είναι ο χαιρέκακος τρόπος με τον οποίο αντέδρασε η κοινή γνώμη στη σύλληψη και διαπόμπευση του Στρος Καν.

    Το πρώτο μου, λοιπόν, ερώτημα είναι που οφείλεται κατά τη γνώμη σου η χαιρεκακία των ανθρώπων. Που οφείλεται το μίσος ; Είναι το μίσος ‘ανθρώπινη αδυναμία’ όπως λες και γιατί ; Είναι το συναίσθημα γενικότερα ‘ανθρώπινη αδυναμία’ ; Ή μήπως υπάρχουν υγιή και φυσιολογικά συναισθήματα από την μία, και μη υγιή και παθολογικά συναισθήματα από την άλλη ; Και ποια είναι αυτά στην προκειμένη περίπτωση ;

    Παίζει ρόλο, κατά τη γνώμη σου, εάν ένα συναίσθημα χαιρεκακίας και μίσους είναι δικαιολογημένο από την προηγούμενη στάση αυτού προς τον οποίο απευθύνεται, ή όχι; Τι είναι το σημαντικότερο: να μην έχουμε συναισθήματα έντονα (μίσους, αγάπης), ή να έχουμε αλλά να μπορούμε να τα επεξεργαστούμε και να κυριαρχήσουμε λογικά πάνω τους ;

    Ήταν ο Στρος Καν ένα σύμβολο εξουσίας – και μάλιστα της διεθνούς εξουσίας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου για λογαριασμό του οποίου εξέδιδε ‘θεραπευτικές’ αγωγές λιτότητας προς τους λαούς με τις ανάλογες νουθεσίες και συμβουλές (βλ πρόσφατες οδηγίες προς ναυτιλομένους Έλληνες) – το οποίο αποδεικνύεται υποκριτικό ως προς την ζωή που έκανε ; Και εάν ναι, τι συναισθήματα νομίζεις πως η αποκάλυψη της υποκρισίας θα έπρεπε να δημιουργήσει στους ‘αθώους και απλούς’ πολίτες ; Δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα ;

    Πιο είναι το σημαντικό κατά τη γνώμη σου : η αυθόρμητη χαιρέκακη ικανοποίηση από την αποκαθήλωση του άλλοτε ηγεμόνα, ή η σε δεύτερο χρόνο (βλ Μπερναντίνα) συνειδητοποίηση ότι η εν λόγω ανθρωποθυσία αφορά ένα ακόμη παιχνίδι στους κόλπους της εξουσίας για τον αποπροσανατολισμό των μαζών (άρτος και θεάματα) ;

    Τελικά, αγαπητέ Προπάτορα, υπάρχει και ποια είναι η πολιτική σημασία της όλης υπόθεσης; Ήταν απλά μία επιθετική επιστροφή της αμερικάνικης θρησκευτικής δεξιάς και του πουριτανισμού/νεομακαρθισμού σε συμπαιγνία με τα αιμοβόρα μήντια για την ψυχολογική εκτόνωση των μαζών ; Ή υπάρχει πίσω από την ηθική και ψυχολογική διάσταση, ένα βαθύτερο πολιτικό διακύβευμα το οποίο οι ‘χαιρέκακοι’ – τυφλοί όντες – δεν διακρίνουν, αλλά θα μπορούσες από τη μεριά σου να διαφωτίσεις ;

  20. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

    Αλήθεια, κάτι πήρε το μάτι μου, πως το 70% των Γάλλων (δεν θυμάμαι αν ήταν των Σοσιαλιστών ή όλων των Γάλλων) θεωρεί πως η υπόθεση ήταν στημένη. Εάν ισχύει αυτό πως συνάδει με τα περί χαιρεκακίας ; Μήπως η όποια ‘χαιρεκακία’ των Ελλήνων σχετίζεται με τα δικά τους – υπαγορευμένα από το ΔΝΤ – δεινά και δεν ισχύουν για τους ‘αθώους και απλούς’ Γάλλους ;

  21. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

    Και 2-3 ακόμη ερωτήματα που ίσως έχουν μία σημασία. Γιατί οι Ευρωπαίοι έσπευσαν να τονίσουν πως ο αντικαταστάτης του Στρος Καν πρέπει να είναι Ευρωπαίος ; Φοβήθηκαν μήπως τους πάρουν το πόστο οι Αμερικάνοι και εάν ναι τι μπορεί να σημαίνει αυτό ; Γιατί ο Γιούργκεν Σταρκ στην πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο του Εκόνομιστ μίλησε ανοιχτά και για πρώτη φορά για υπόσκαψη του ευρώ από το αγγλοσαξονικό περιβάλλον ; Γιατί άρχισε ένας νέος κύκλος υποβαθμίσεων πιστοληπτικής ικανότητας νοτιοευρωπαϊκών χωρών από τους αμερικανικούς διεθνείς οίκους ; Υπάρχει μία όψιμη αμερικανική επιθετικότητα προς την Ευρώπη ή είναι ιδέα μου ; Και εάν ναι, μπορεί η αποκαθήλωση του Στρος Καν να εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πολιτικό σχέδιο τις τελείες του οποίου δεν είμαστε ακόμη σε θέση να ενώσουμε ;

  22. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

    Και η θέση της Ελληνικής θρησκευτικής δεξιάς για το ίδιο θέμα του ποστ: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=5756
    Βρε ανατροπές πούχει ο κόσμος…

  23. Ο/Η Propator λέει:

    Παπουλη,
    δεν …ήλθα εδώ να ασκήσω «κριτική στο επικοινωνιακό πατιρντί» αλλα για να επισημανω σε σενα (και ολους τους αριστερους διαδυκτιακους φιλους σου) οτι, στη συγκεκριμενη υποθεση, το διακυβευμα δεν ειναι η παρθενια και η αξιοπρεπεια της καμαριερας αλλα η δημοκρατικη κατακτηση του δυτικου πολιτισμου που αφορα σε οποιονδηποτε κατηγορουμενο και λεγεται τεκμηριο αθωοτητας.
    Μονο καποιος ανοϊκος ή φανατικος ηθικολογος μπορει να το αγνοησει αυτο και να καταπιει ολοκληρο το αγκιστρι της ηθικης.
    Εισαι αρκετα μεγαλος και πεπαιδευμενος τοσο ωστε δεν δικαιουσαι να αγνοεις οτι πισω απο τη διαπομπευση του φερομενου ως δραστη αλλα ακομα και του ενοχου ( δλδ αφου αποδειχτει δικαστικα η ενοχη του) δεν ελοχευει ποτε η προθεση των αρμοδιων για αποδοση πραγματικης δικαοσυνης αλλα κρυβονται αλλοι στοχοι καθως επισης το μισος και η κακια εκεινων των μωρων που επιχαιρονται.
    Βλεπω οτι τη στιγμη που μεσω της διαπομπευσης κουρελιαζετα βαναυσα το τεκμηριο της αθωοτητας, μιας θεμελιωδους κατακτησης του δυτικου πολιτισμου (στον ηλιο του οποιου εχεις την πολυτελεια να απλωνεις τη μουγαδα σου), εσυ επιλεγεις να χλευαζεις και να λιθοβολεις το «Θηριο της καπιταλιστικης αποκαλυψης» θεωρωντας οτι με αυτο τον τροπο επιτελεις το …ταξικο σου καθηκον!
    Ομως δεν ειναι μονο το μισητο «θηριο» (Στρος Καν) το οποιο εχθρευεσαι διακωμοδοντας το καθως στο μπλογκ σου ειναι πολλα τα hate post των οποιων την αγρια χαρα μοιραζεσαι με τους διαδικτυακους φιλους σου, οπως: Το πριγκηπικο ζευγος της Μ.Βρετανιας στο οποιο εξεφρασες τα ευγενεστερα των συναισθηματων σου ευχομενος «Βιον σκατοσπαρτον», τον Πεταλωτη τον οποιο απεικονιζεις ως γαϊδαρο, τον Παγκαλο τον οποιο απεικονιζεις ως οβελια στα καρβουνα κι αλλοτε ως φαλαινα καθως και δεκαδες αλλα παρομοια.
    Αληθεια Παππου, θα ηθελα να ηξερα –επειδη γνωριζω οτι ενημερωνεσαι- αν ετυχε να ακουσεις τον Παγκαλο να εξηγει σε καποιους δημοσιογραφους οτι το βαρος του ειναι αποτελεσμα προβληματων υγειας και τοτε θα με ενδιεφερε να ακουσω απο εσενα πως νοιωθεις για αυτα που γραφεις.
    Νομιζω οτι σε αντιθεση με καποιες κατηγοριες ανθρωπων πχ με τους ποντιους, τους Ελληναραδες κ.α. που καταφευγουν στην συλογικοτητα τους αυτη προκειμενου να αντλησουν επιχειρηματα, ο Παγκαλος δεν επικαλεστηκε ποτε τα …παχη του για να υποστηριξει την ορθοτητα των ισχυρισμων του.
    Συνεπως ειναι αδιανοητο –για εναν υποτυποδως λογικο ανθρωπο- να αντιπαρατιθεται ιδεολογικα ή πολιτικα στον Παγκαλο στηλιτευοντας τη σωματοδομη του ή να αντιπολιτευεται τον Στρος Καν αναφερομενος στις σεξουαλικη του πλευρα διοτι το μονο που υποδηλωνει μια τετοια συμπεριφορα ειναι η υπαρξη του ταπεινου συναισθηματος που λεγεται μισος.
    Διοτι, Παπουλη, εκτος απο περσονες σαν τον Μαυρο προβατο, μπορει αυτα να τυχαινει να τα διαβαζουν και παιδια τα οποια ειναι πολυ ασχημο και αδικο να διαποτιζονται απο τετοιου ειδους χαλασμενα συναισθηματα.
    Αν, παρ’ολ’αυτα, εξακολουθει να σε ενδιαφερει πρωταρχικως το προσωπο του Στρος Καν και η σεξουλικοτητα του θα μπορουσες να επιχειρησεις συγραφικως με ενα πονημα το οποιο θα προσεγγιζε το θεμα στη βαση της επιδρασης του ιδεοψυχαναγκασμου στην σεξουλικοτητα του ατομου ή εστω κατι σχετικο με την εξουσια ως αφροδισιακο.
    Και αυτο οχι σε τετοιο χρονο και με τετοιο τροπο που να επικροτει τη συντριβη του προσωπου και τον κανιβαλισμο της πλεμπας.
    Αλλα το εχουμε τονισει επανηλειμενως: Η Ηθικη της αριστερας ελκει την καταγωγη της απο την θρησκευτικη ηθικη και γιαυτο στοχευει στα κατωτερα συναισθηματα του ανθρωπου.

  24. Ο/Η Propator λέει:

    «Ενα καθηκι λιγοτερο»

    Αυτος που εξεφρασε τα συναισθηματα του και τις ιδεες του με αυτη τη φραση δυστυχως γεννηθηκε αργα και δεν θα μπορεσει να γινει κομισαριος.

  25. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Κωστα Κ
    »Ήταν απλά μία επιθετική επιστροφή της αμερικάνικης θρησκευτικής δεξιάς και του πουριτανισμού/νεομακαρθισμού σε συμπαιγνία με τα αιμοβόρα μήντια για την ψυχολογική εκτόνωση των μαζών ;

    Κατά τη γνωμη μου ΗΤΑΝ και αυτο .. Και αυτο δεν ειναι ησσονος σημασιας .. Ισως σηματοδοτει μια γενικοτερη παγκοσμιας σημασιας στροφή σε ενα Πουριτανισμό – υπο το καλυμα της πολιτικης ορθοτητας -αναλογη με αυτήν της επεικρατησης του ..Χριστιανισμου στη Ρωμαική αυτοκρατορια .. Και εκει ο χριστιανισμός -αν ακουσεις απολογητες ..προστατευε την Γυναικα ..
    Η σεξουλαικοτητα ειναι τεραστιο θεμα .. Και Φυσικά ο Φρουντ την ερμηνευσε με ορους οικονομικους : Επενδυση
    Υπάρχου βεβαια καιαλλοι λόγοι που μου θυμζιε αυτη η υποθεση Ρωμαική αρρενα .. Στην Αρενα δεν κατεβαιαν μόνο δουλοι , και πληβειοι .. Καποιες φορες δινανε στα Θηρια και Πριγκιπες
    Υπάρχει και το Τεκμηριο Αθωοτητας . Δεν ειναι αστειο . Ειναι το θεμέλιο της Δικης και η Δικαιη Δικη ειναι το θεμελιο του νομικου μας πολιτισμου..
    Υπαρχει και η διακριση Δημοσιουκαι ιδιωτκου χώρου .. Μεχρι τωρα θεωρουσαμε αυτονοητο οτι μια εφημεριδα που ασχολειται με τα σεξουαλικά των πολιτικών π.χ ειναι Κιτρινη η Ροζ ..

    Τωρα εγκαλουνται οι Γαλλικές εφημεριδες που δεν ακολουθησαν λογική κλειδαροτρυπας …

    Αυτοκρατορια του Θεαματος , ολη η κατινιά (μεταμφιεσμένη σε ..ποτε εθνικισμό »Ο βιαστης της ελλαδας »ποτε ο ..φεμινισμός (λές και εκατομμυρια γυναικες σθα σταματησουν να βιαζονται καθημέρινά μετα απο αυτην την ..Τεραστια συμβολική νικη που χαιρετιζει πιο πάνω η κυρια Σισυ ..ποτε σε επανασταση ( στις φανατσιωσεις αριστερών που εφτασαν στο σημειο να επικαλουνται τον Ντε Σαντ για να δικαιολογησουν το σχήμα : Κακοι ακορεστοι πλουτοκρατες vs αθωων φτωχων κοριτσιων ,» και οτι αλλη μλκ Προβολή κανει ο καθενας σε τις γεροντοκορες γεροντοκόρους και που θυμιζει και τους χουντικους που εφαρμοζαν ακριβως το ιδιο σχήμα π.χ Στο Πολυτεχνειο το 73 -,..οπου υποτιθεται γινονταν οργια .. κ.α

  26. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟς ΣΤΑ … .ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΆ
    http://nosferatos.blogspot.com/2011/05/o_22.html

  27. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович Павлов,

    Προς το παρόν, παίρνουμε το λόγο για να σου δώσουμε συγχαρητήρια για την ανάρτηση! Επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι είσαι μεγάλη …μάρκα! 😉

    Θα σχολιάσουμε αναλυτικότερα, μόλις μας το επιτρέψουν οι συνθήκες. Ελπίζουμε αυτό να γίνει πριν αλλάξεις την πρώτη σελίδα σου…

    Увидимся

    ΥΓ Κάτι για επετείους πήρε το μάτι μας. Παρά το ότι μας στενοχώρησες λίγο τη δασκαλίτσα που σου έχουμε συστήσει για τα ιδιαίτερα τών ελληνικών 😉 και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να την παρηγορήσουμε, ευχόμαστε ολοψύχως και στους πλατινένιους! 🙂

  28. Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλε Κώστα Κ., καλησπέρα.

    Επί τη ευκαιρία που σε βλέπουμε εδώ:

    Πριν από κάνα-δυο βδομάδες υπέβαλλες ένα ερώτημα μέσω της «Αυγής». Κάτι σκαρώνουμε σχετικά! 😉

    Keep in touch! 😉

    Τα λέμε

  29. Ο/Η papoylis λέει:

    Αφού πρώτα ζητήσω τη κατανόηση σας για το γεγονός ότι τα σημερινά σχόλια ανέβηκαν τόσο αργά , λόγω δικών μου υποχρεώσεων , να δώσω κάποιες χρεωστούμενες απαντήσεις :

    Βάγγος

    εγώ προσωπικά τη «πρώτη στροφή» που λες την έχω στρίψει από καιρό , φίλτατε , και θα είχα ήδη πεθάνει από πλήξη αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι επίσημοι πουλτσινέλλοι να με διασκεδάζουν ( τρόπος του λέγειν 😉 ) . Όθεν αντιλαμβάνεσαι ότι θα χρειαστεί να διαβώ και τον επόμενο κάβο ( στροφή ) μέχρι να ικανοποιηθεί ο ..αφορισμός σου. Μέχρι τότε βλέπουμε 🙂 🙂

    Σεβαστέ Πατέρα :

    μακρά η παρ’ ημίν παράδοση του σκώμματος , της ειρωνείας και της σάτιρας. Έλκεται όπως γνωρίζεις από εποχές όπου η ανεκτικότητα , η ανεξιθρησκεία και η ελευθερία του λόγου ( μεταξύ πολιτών ) ήταν εμπεδωμένη στις συνειδήσεις και κατοχυρωμένη στη καθημερινή πρακτική. Και αυτά όχι ως θρησκευτικού χαρακτήρα και επιρροής καταναγκασμός , αλλά ως αποτέλεσμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ επιλογής.

    Ψήγματα – δείγματα αυτού του παρελθόντος επιβιώνουν και σήμερα και εκφράζωνται συχνά στο τύπο , τα άλλα μέσα , τη τέχνη και προπάντων στη καθημερινή ζωή των πολιτών.

    Ισχύουν για τη συζήτηση μας εξ αρχής δύο δικές μου παραδοχές :

    α) Το σκώμμα και η σάτιρα γενικά αποτελούν έκφραση με πολιτικό μεν χαρακτήρα και περιλαμβάνουν πολιτικές αιχμές , ως ένας παραδεκτός τοις πάσι τρόπος άσκησης κριτικής ή και αποδόμησης προσώπων , ιδεών σχηματισμών κτλ. Αυτά όμως σε καμμία περίπτωση δεν αποτελούν μέσα άσκησης ενεργού πολιτικής , ούτε εκφράζουν προσωπικές φιλοδοξίες ή επιδιώξεις. Συνήθως στοχεύουν στην απομυθοποίηση εξουσιών , θεσμών και πολιτικών προσώπων ή ιδεών που , ας το ομολογήσουμε επιτέλους , ποτέ δεν είχαν αδιαμφισβήτητο και απόλυτο κύρος , πόσω μάλλον τιμιότητα προθέσεων. Και αυτό το τελευταίο , όπως σωστά επισημαίνει κάποιος εδώ σχολιαστής παραπάνω , είναι σαφές και εμπειρικά δεδομένο όπως και καθιερωμένο ( τουλάχιστον κατά τη νεωτερικότητα ) από πένες σημαντικές χειραφετημένων από θρησκευτικά και θεολογικά προτάγματα ιστορικών , συγγραφέων και καλλιτεχνών. Όταν κάποιος ασκεί επομένως το άγιο λειτούργημα της σάτιρας σε αυτή τη πρόσφατη , αλλά και αρχαία , παράδοση πρώτιστα πατά και αυτήν έλκει.

    β) Το κατά πόσο η δική μου σάτιρα , είτε αυτή αφορά το πρόσφατο φωτορομάντζο , είτε τον κο Πάγκαλο ( που ΔΕΝ θα τον «λυπηθώ» αγαπητέ Πατέρα ούτε κατ’ ελάχιστον για τις αιτίες του πάχους του , επειδή αποτελεί τη πλέον ωμή μορφή εξουσίας και ξεφτίλας ) , είτε τέλος το πεταλωτή ψύλλων που ως επαγγελματίας ψεύτης ( λόγω πόστου ) μας φλομώνει καθημερινά στη παπαρολογία … το αν λοιπόν η σάτιρα που ασκώ σε αυτούς είναι επιτυχημένη ή όχι , αν πάσχει αισθητικά ή πραγματολογικά , αν τα μέσα που χρησιμοποιώ είναι ή όχι τα ενδεδειγμένα , αυτά αγαπητέ Πατέρα είναι δικαίωμα του καθενός να το κρίνει. Και η κριτική του σε αυτό το επίπεδο αποδεκτή ή έστω συζητήσιμη πάντως σε κάθε περίπτωση καλοδεχούμενη. Προφανώς δεν έχω ( δεδηλωμένα ) φιλοδοξίες να μιμηθώ άλλους καλύτερους από εμένα , όπως και δεν θεωρώ ότι τα αποτρόπαια αυτά έργα μου θα μπορούσαν ποτέ να συγκριθούν με τα χειρότερα δημιουργήματα των δασκάλων του ιδιώματος και του είδους , είτε αυτοί είναι σύγχρονοι , είτε παλαιότεροι , είτε αρχαίοι. Θυμίζω όμως ότι ο Αριστοφάνης ή ο Λουκιανός υπήρξαν και άδικοι και βωμολόχοι και κάποτε αισχροί , πολύ περισσότερο από εμένα ( μακρυά από το μυαλό μου οποιαδήποτε σκέψη σύγκρισης έτσι 😉 ) . Απευθύνονταν όμως σε ένα κοινό απελευθερωμένο από ηλίθιες , θεολογικού τύπου , συμβάσεις και καταναγκασμούς. 😉

    Κρατώντας αυτές τις δύο παραδοχές ας προχωρήσουμε τώρα στην επί της ουσίας απάντηση στο σχόλιο σου που απευθύνεται σε μένα και το «έργο» – φωτορομάντζο μου:

    Για τις τρείς πρώτες παραγράφους του σχολίου σου δεν έχω κάποια αντίρρηση. Να σημειώσω μόνο ότι το «επικοινωνιακό πατιρντί» που έγραψα ακριβώς αυτή τη λαίλαπα «ειδήσεων» , φωτογραφιών , βίντεο και σκανδαλιστικών λεπτομερειών που διαπόμπευαν το Ντιεσκά εννοούσα. Και το σημειώνω γιατί στο άρθρο σου που δημοσίευσα αυτό που κυρίως επεσήμανες είναι η διαπόμπευση παρά το , κατά το δυτικό πολιτισμό , δεδομένο του τεκμηρίου της αθωότητας. Σε αυτά σεβαστέ Πατέρα δεν υπάρχει διαφωνία από μέρους μου.

    Αλλά αν θεωρείς ότι το συγκεκριμένο «φωτορομάντζο» μου , δημοσιευμένο σε αυτή τη απόμακρη και άσημη γωνιά του διαδικτύου που διαβάζουν ή βλέπουν φευγαλέα καμμιά 20αριά άτομα , έχει ως στόχο ( και αποτέλεσμα) τη διαπόμπευση ενός κατά τεκμήριο αρχικά αθώου , και γι’ αυτό με ψέγεις στις επόμενες παραγράφους τότε συμβαίνουν δύο τινά :

    α) είτε θα πρέπει να αρχίσω να μεγαλοπιάνομαι και να θεωρώ ότι οι , από αυτή την άκρη του διαδικτύου , παρεμβάσεις μου έχουν και μεγάλη θεαματικότητα , αναγνωσιμότητα , αλλά και ακόμα μεγαλύτερη επιδραστική ισχύ στα τεκταινόμενα , τις αθώες παιδικές ψυχές ή τις πολιτικές ισορροπίες… πράγμα που θεωρώ τουλάχιστον ανυπόστατο 🙂

    β) είτε , φορτισμένος από το θέαμα του διαπομπευόμενου ανθρώπου που είδες , τις σχετικές στο διαδίκτυο συζητήσεις που διάβασες , σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάποιοι ίσως ήλπιζαν ( καλώς ή κακώς ) σε αυτόν , δεν μπόρεσες να διαβάσεις αυτό το φωτορομάντζο χαλαρά και χωρίς προδιάθεση αρνητική . Μάλιστα εσύ , όπως οι δυό μας γνωρίζουμε , είχες λόγο ειδικό να αντιμετωπίσεις το φωτορομάντζο αυτό με άλλο πνεύμα 😉 . Το να αντιλαμβάνεσαι αυτό το φωτορομάντζο ως hate post δείχνει ότι μάλλον εσύ διακατέχεσαι στη περίπτωση από θεολογικού τύπου καταναγκασμό. Ένα καταναγκασμό που δεν σε άφησε ίσως να αντιμετωπίσεις το ( αποτρόπαιο επαναλαμβάνω ) πόνημα μου στα πλαίσια που το ίδιο , από τη φύση του , θέτει : ως αιρετική , αποτυχημένη , αισχρή έστω ΣΑΤΙΡΑ και τίποτε περισσότερο. Ούτε βέβαια έσκυψες να δεις πολλές λεπτομέρειες που επίτηδες χρησιμοποιήθηκαν , ώστε να γελοιποιείται και η «άλλη» πλευρά ( είτε αυτή είναι η θρησκευτικού τύπου πουριτανική δεξιά είτε η θρησκοληψία της αριστεράς. … )

    Έπεσες λοιπόν με τα μούτρα στη «βαρειά» κριτική των «hate posts» μου, από τα οποία μόνο ΕΝΑ θα παραδεχθώ ως τέτοιο. Αυτό που αφορά τους βασιλικούς γάμους.
    Και εδώ μια παρένθεση σχετικά , την οποία θεωρώ αυτονόητη αν και όχι απαραίτητα αναγκαία : Για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας έχω τη χείριστη των εντυπώσεων. Τους συχαίνομαι πραγματικά και για αυτό που αντιπροσωπεύουν , και για αυτό που έχουν κάνει ιστορικά για να αποκτήσουν τα δις που ξοδεύουν σε τέτοια καραγκιοζηλίκια , αλλά και για αυτά που έχουν κάνει και στο πλανήτη , και στη χώρα μου και στη δική μου οικογένεια. Και όλη αυτή η φόρτιση δεν προέρχεται από θρησκευτικότητες και άλλα φτηνά ιδεολογήματα , αλλά από τη βιωμένη ιστορική εμπειρία που δεν επιδέχεται τέτοιου είδους ερμηνείες παρά μόνο από αυτούς που παλεύοντας υποτίθεται τη «θεολογική» σκέψη πέφτουν ολοσούμπιτοι μέσα… 😉 …

    Και ξανατονίζω για να γίνω κατανοητός :

    Το Πάγκαλο και το Πεταλωτή τον ΣΑΤΙΡΙΖΩ , δεν τον εχθρεύομαι ως Πρόσωπο , ούτε με τη σάτιρα αντιπαρατίθεμαι πολιτικά μαζί του. Ομοίως και το Ντιεσκά. Όλοι αυτοί φροντίζουν οι ίδιοι να γελοιποιούνται καθημερινά , διεκδικώντας τα πρωτοσέλιδα της καθημερινότητας λόγω επαγγέλματος : αποτελούν μέρος της εξουσίας ( όποια και να είναι αυτή ) . Και σε διαβεβαιώ ότι δεν έχουν τη δική μου ανάγκη για να διαπομπεύωνται ή να εκτίθενται. Το φροντίζουν μόνοι τους ή κάποιοι άλλοι του συναφιού τους φροντίζουν γι αυτό. Και η ιστορία , παλαιότερη και πρόσφατη είναι γεμάτη από παρόμοια παραδείγματα. Για το «ζεύγος» δε νομίζω ότι χρειάζομαι περισσότερα. ‘Οσο οργισμένος και ενάντιος είσαι σε αυτούς που διαπομπεύουν σήμερα το Ντιεσκά , άλλο τόσο ( και μόνιμα ) οργισμένος και ενάντιος είμαι σε αυτά τα ιστορικά αποβράσματα με γαλάζιο αίμα. Αν το δικό μου συναίσθημα είναι κατώτατο και θεολογικού χαρακτήρα , άλλο τόσο είναι και η δική σου εκπεφρασμένη απαξία….

    Μου προτείνεις σε χρόνο ύστερο να ασχολιόμουν εναλλακτικά με μια «φροϋδικού» τύπου προσέγγιση στο θέμα. Δεν το έχω αγαπητέ Πατέρα το ζήτημα. Καλύτερα από εμένα θα τα έλεγε ο Νόσφη ή ίσως εσύ 🙂 Με μια κουβέντα αρκούμαι στο δικό μου αντικείμενο ( επιτυχημένο ή όχι ) και δεν μπαίνω σε χωράφια που δεν γνωρίζω… 😉

    Και με το φωτορομάντζο μου δεν ΕΠΙΚΡΟΤΩ τίποτα. Ούτε τη διαπόμπευση ούτε το κανιβαλισμό. Απλά σατιρίζω , δηλαδή ασκώ αυτό το πανάρχαιο «επιτήδευμα» με τον απαραίτητο «πλουραλισμό» και «χαλαρότητα» αντί να αναλωθώ σε περί διαγραμμάτου αναλύσεις , προσεγγίσεις , υποθέσεις και πολιτικού περιεχομένου δοκιμιογραφίες. Το φτωχό μου μυαλό , η ελλιπής μου παιδεία , η λειψή μου πληροφόρηση και η «αριστερή» μου θρησκοληψία ( αυτά που μου προσάπτεις δηλαδή ) θα με οδηγούσαν στο να συζητώ , να σχολιάζω , να παρεμβαίνω και να κραυγάζω συνεχώς στις διάφορες σχετικές συζητήσεις που κατακλύζουν αυτές τις μέρες το διαδίκτυο . Το απέφυγα και προτίμησα να «σχολιάσω» με το δικό μου χαλαρό τρόπο από το τσαρδί μου. Η δε πρόσκλησή σε σένα έγινε για λόγους , που όπως σου είπα , γνωρίζουμε και οι δύο και δεν έχουν σχέση με το Ντιεσκά… 😉
    Εσύ όμως προτίμησες να φέρεις εδώ το ¨κλίμα» άλλων συζητήσεων λές και εγώ είπα , οπουδήποτε , το επίμαχο : Ένα καθήκι λιγότερο….
    Να σημειώσω μόνο ότι για τη διαπόμπευση του άσημου και «αριστερού» Σειρηνίδη που αθωώθηκε ( αλλά έχασε το πατέρα του ) δεν είδα πολλές ευάισθητες ψυχές ( Πάσχο και ΣΙΑ ) να ασχολούνται και να εκφράζουν την θλίψη τους. 😉 Και δεν νομίζω ότι θα μπορούσε ή θα ήθελε κανείς να σατιρίσει ΤΟΤΕ τον άτυχο νεαρό για λόγους που όλοι καταλαβαίνουν ….

    Κοντολογίς : τη δυνατότητα μου να ασκώ ( καλή ή κακή ) σάτιρα δεν την αντλώ από «αριστερές» θρησκοληψίες ή προκαταλήψεις. Και αναμένω με καλή θέληση κάθε κριτική επ’ αυτής που δεν θα βασίζεται σε παρόμοια «θεολογικά» επιχειρήματα… 😉

    Ας συγχωρεθώ μετά θάνατον για τούτο το σεντόνι ο τάλας… 🙂 🙂

  30. Ο/Η papoylis λέει:

    Λέφτηδες

    Η ανάρτηση αυτή είναι κείμενο του Σεβαστού μου Πατέρα και Προπάπου ( ή προπάτορα ή ο θείος ξέρετε ποιός … 😉 ) Δικό μου πόνημα είναι το φωτορομάντζο σε έξη επεισόδια περί του οποίου ασκείται εδώ μερικώς κριτική 🙂

    Ευχαριστώ για τις ευχές και συγγνώμη στη δασκαλίτσα για τη μικρή απογοήτευση 🙂

  31. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    ασχετο αλλά ειλικρινώς δεν θυμαμαι πριν καναδυο τρια χρονια οταν το κοληταρι του Δαμαλου ο Ζαχοπουλος ντε –εκανε εκεινους τους μεταφορικους και κυριολεκτικές πηδους και κυκλοφοραγνα και Ντιβιντι καιο Δαμαλος εκανε τον Κινέζο και η Μόνη που προφυλακισθηκε και μαλιστα για Μεγαλο χρόνικό διατημα ηταν εκεινη η Κυρια που ολοι πεσανε απανω της να τη γφναε και λέγανε τον Καημένο τον – δεν θυμαμαι λέγω να βγηκαν τιποτε Φωνές(πεερνα των περιθωριακών ) και να λένε .Για Καθηστε ρε ΔΑΜΑΛΟΙ Γιατι ρε την προφυλακισατε την Κοπέλα ,νομιζετε οτι τα χαφτουμε ρε;.. ή Φτου σας ρε ξεφτιλαι η κατι αναλογο…Τωρα τους επιιασε ομως ολουνους ο πόνος πότε για την αθωα καμαριερα πότεγια τον Στρος κάν

  32. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Αυτος που εξεφρασε τα συναισθηματα του και τις ιδεες του με αυτη τη φραση δυστυχως γεννηθηκε αργα και δεν θα μπορεσει να γινει κομισαριος.
    …μπορεί όμως να πάρει μετοχές στη δικολαβική εταιρεία που φροντίζει για το τεκμήριο αθωότητας του μπήχτη. Ή στην ιντάστριαλ σπάινγκ κόμπανυ που έχει ξαποστείλει τα τσουτσέκια της στην αραπιά, να βρούνε μήπως η καταγγέλουσα έχει κάνει καμμιά κοπάνα απ’το σχολείο στα 11.

    …Να επιμείνω σε κάτι, που ίσως δε γίνεται αντιληπτό: τουλάχιστο οι μισές δημόσιες παρεμβάσεις για το θέμα, στις ΗΠΑ εννοώ, έχουν σαν αντικείμενο το μεντιακό λυντσάρισμα του τέως διευθυντή του ΔΝΤ στα μάτια της κοινής γώμης. Είναι αυτό που λένε, αυτοαναιρούμενη προφητεία…

  33. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович Павлов,

    Αν είχαμε νομίσει ότι το κείμενο είναι δικό σου, στο σχόλιό μας θα σε ρωτάγαμε απλώς:

    «Товариш Яков Федотович Павлов, όλα καλά;».

    Αλλά, ακριβώς επειδή δεν μας διέφυγε ότι το κείμενο είναι του Σεβαστού σου Πατέρα και Προπάπου, περιοριστήκαμε απλώς να γράψουμε ότι είσαι μεγάλη …μάρκα! 😉

    Увидимся

  34. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Μπέρνυ, μπορεί ο Κ. Τσουκαλάς να άκουγε Μάλερ ενώ έγραφε το κείμενό του. Το λέω γιατί του έχει βγει στον ίδιο τρόπο (όπως τα περιγράφει ο Αντόρνο): κάτι πάει να πει, διστάζει, το παιρνει πίσω, γίνεται σκοτεινός, υπονοεί. Όλο το άρθρο φοράει πάντως μια πλερέζα που του τη φέρανε του γουντμπη πρόεδρου. Νομίζω οτι εδώ μπορεί να είμαστε (και σίγουρα τώρα είμαστε…) λιγότερο πληροφορημένοι από τον καθηγητή, αλλά μιλάμε με καθαρότερες κουβέντες, χωρίς επιπλέον να χρειάζεται να εκφράζουμε τα οποιαδήποτε συναισθήματα για τον κατηγορούμενο ένοικο της Μπροντγουεη 71…

  35. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Αληθεια Παππου, θα ηθελα να ηξερα –επειδη γνωριζω οτι ενημερωνεσαι- αν ετυχε να ακουσεις τον Παγκαλο να εξηγει σε καποιους δημοσιογραφους οτι το βαρος του ειναι αποτελεσμα προβληματων υγειας και τοτε θα με ενδιεφερε να ακουσω απο εσενα πως νοιωθεις για αυτα που γραφεις.

    Να μη σου πω οτι το αντίστροφο είναι επιδημιολογικώς προφανές (προβλήματα υγείας ως αποτέλεσμα του βάρους του). Παππούλη έχεις το νο4 (προηγούνται άλλοι γελοιογράφοι) για ν’απολογηθείς στο σύντροφο Μπέρια γι αυτήν σου την απρέπεια.

  36. Ο/Η bernardina λέει:

    Μπλακσίπιε,
    δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να ψειρίσω την απάντησή σου. Κάτι μου λέει πως το αίτημα για αποσαφήνιση ήταν απλώς μια αφορμή για την αποπάνω σεντονιάδα (λες και χρειαζόταν) αφού «απαντάς» σε θέματα που εγώ ουδέποτε έθεσα. Εκτός αν όλη η χλαπαταγή έγινε για να αναφωνήσεις με οίκτο και συγκατάβαση «Αχ Μπέρνι!»,και να προσθέσεις τη χαριτωμένη επισήμανση περί κακών συναναστροφών («δεν θα ρωτήσω τι σε είχε κάνει να θεωρήσεις τελείως ανυπόληπτη την εκτίμησή μου – οι κακές παρέες ίσως ;») και την -χμ- χαιρέκακη πράσινη φατσούλα.
    Εγώ πουθενά δεν «θεώρησα τελείως ανυπόληπτη την εκτίμησή σου. Ένα επιχείρημα της πολιτικής αγωγής με παραξένεψε, απλώς, που είπα ότι δεν θέλω να αναφέρω. Αλλά εδώ ΔΕΝ κάνουμε δίκη του Στρος Καν. Ή μήπως όχι;
    Πέραν τούτου ουδέν. Για τον απλούστατο λόγο ότι μπορούμε να συζητάμε ασταμάτητα πιάνοντας το θέμα από όποια πλευρά του την καρφώνει του καθενός και αγορεύοντας σαν χασοδίκες της δεκάρας (στο βαθμό βέβαια που μας το επιτρέπει η ταχύτητα ανάρτησης των σχολίων). Ή σαν κουτσομπόλες της πάλαι ποτέ γειτονιάς. Ούτε το ένα με αφορά ούτε το άλλο.

  37. Ο/Η bernardina λέει:

    Παπούλη,
    το σκέφτηκα και το πάλεψα πάρα πολύ αν έπρεπε, αν είχε νόημα, να γράψω το παρόν σχόλιο. Το έναυσμα μου το έδωσε (για πολλοστή φορά είναι αλήθεια) η επισήμανση του προπάτορα περί hate post. Κι ενώ την πρώτη φορά είπα «ας πάει το παλιάμπελο», βλέποντας ότι το θέμα συνεχιζόταν, πήρα την απόφασή μου.

    Δυστυχώς -για σένα, για μένα, για όλους μας- θα συμφωνήσω με την παρατήρησή του προπάτορα, που η αλήθεια της είναι ολοφάνερη σε όσους εδώ και καιρό παρατηρούν τα πράγματα από ένα βήμα πιο πίσω και βλέπουν όλη την εικόνα.

    Το επιχείρημά σου ότι κάνεις σάτιρα μού θυμίζει με οδυνηρό τρόπο την αντίστοιχη αντίδραση του κουτοπόνηρου βλαχάκου Λαζόπουλου όποτε κάποιος τολμήσει να του κάνει κριτική για το ύφος και το ήθος των σχολιασμών του. Και παρά τις αγεφύρωτες διαφορές σας, η ουσία παραμένει:
    είτε μας αρέσει είτε όχι, ο καταλύτης της σάτιρας είναι το όξος, όχι η χολή.
    Κι εσύ μάλλον έχασες τη φόρμουλα.
    Προφανώς κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου υποδείξει ποιους θα μισείς και ποιους θα αγαπάς, ποιους θα κατακεραυνώνεις και ποιους θα υπερασπίζεσαι. Όμως η έκταση και το ύφος της απάντησής σου με κάνει να υποψιαστώ ότι κι εσύ έχεις αντιληφθεί αυτά που λέει ο προπάτορας και προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Ας είναι…

    Επίσης, δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει (φαντάζομαι πως ναι, αλλά ίσως απλώς δεν σε νοιάζει, αφού μόνο τυχαίο και άσχετο με τα παραπάνω δεν είναι…), όμως εδώ και καιρό στο μπλογκ σου κάποιες φωνές έχουν σιγήσει, κάποιοι σχολιαστές έχουν αποτραβηχτεί και εμφανίζονται σπανίως, άλλοι απειλούνται συχνά πυκνά με τσεκούρωμα ή το υφίστανται -δικαίως ή αδίκως- (συνήθως ο Νόσφης). Ελάχιστοι είναι πλέον εκείνοι που έχουν το κουράγιο και τη νηφαλιότητα να τοποθετούνται χωρίς να αδικούν το ύφος και το ήθος τους, συνήθως χρησιμοποιώντας σαν ασπίδα και αντίδοτο ένα ηπίων τόνων χιούμορ.
    Αντίθετα έχουν πυκνώσει κάποιες άλλες παρουσίες που διακρίνονται για τo νοσηρό hate spirit τους σε ό,τι κι αν σχολιάζουν, όπου κι αν σχολιάζουν. Επιπλέον, κατά δική σου ομολογία, τα «χτυπήματα» πληθαίνουν όποτε γίνεται μπάχαλο. Αν αυτό δεν σε έχει προβληματίσει είναι πολύ ανησυχητικό.

    Μια μικρή παρατήρηση ακόμα, για το ότι εγκαλείς τον προπάτορα πως φέρνει εδώ τις εντάσεις άλλων συζητήσεων. Πολύ επιλεκτικό σε βρίσκω, καλέ μου. Να σου θυμίσω τι έγινε την τελευταία φορά που μετέφερες εσύ εδώ την περιφρονητική και προσβλητική ορολογία από κάποιο άλλο δικτυακό τσαρδί; Βέβαια, θα μου πεις ο ιδιοκτήτης του μπλογκ έχει πιο αυξημένα δικαιώματα από τους σχολιαστές του, και ενδεχομένως θα συμφωνήσω. Αρκεί όμως να μην τους εγκαλεί για αμαρτήματα που έχει διαπράξει κι εκείνος.

    Εν πάση περιπτώσει, μακριά από μένα το να σου κάνω κουμάντο πώς θα διαχειρίζεσαι το μπλογκ σου, τι θα γράφεις και πώς θα το γράφεις, αφού, αντιστοίχως, ποτέ δεν θα τολμούσα να σου υποδείξω πώς πρέπει να διοικείς τα του οίκου σου. Όμως, επειδή το πρόσωπο «παπούλης» έχει δεδομένη την αγάπη μου, η περσόνα «παπούλης» (που, ας μην ξεχνάμε, στο παρελθόν έχει δώσει κατ’ επανάληψη αξιολογότατα, χρησιμότατα, αξιοθαύμαστα δείγματα γραφής) οφείλει να ακούσει από μένα την εικόνα που βγάζει προς τα έξω. Κι εγώ οφείλω να του την μεταφέρω.

    Και η εικόνα αυτή εδώ και πολύ καιρό, καλέ μου, δεν είναι άλλη από ενός αλαλιασμένου σκορπιού που, ενώ νομίζει ότι χτυπά αλύπητα με το κεντρί του τους εχθρούς που τον απειλούν, στην πραγματικότητα το στρέφει με αυτοκτονικό τρόπο προς το σβέρκο του.

  38. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    Αγαπητέ Προπατορα, φοβούμαι ότι στο σχόλιό σας της 22/5, 6:55 με φέρνετε στη δύσκολη θέση να σας συλλάβω επί ρηχότητι:
    Με την αντικειμενική καταμέτρηση του χρόνου, τα πράγματα μπορεί να έχουν όπως ακριβώς τα λέτε, λησμονείτε όμως ότι το πανδαμάτορ «Ναπολεόντειο σύνδρομο», καταλαμβάνει & κυβερνά τις ψυχές των θυμάτων του,
    (εν οις και αυτός στον οποίον υποθέτω ότι αναφέρεσθε)!
    Οπότε, αντιλαμβάνεσθε, φαντάζομαι, ότι αποτελούν τριτευούσας & μόνον λεπτομερείας, άνευ της παραμικράς σημασίας, εις τους ούτω καταλαμβανομένους «Ναπολέοντας/κομισσαρίους» οι χρονικοί περιορισμοί, με αποτέλεσμα να εκτιμούν ότι είναι «καταδικασμένοι» να υποδυθούν ιστορικούς ρόλους, μόνον και μόνον ως αποτέλεσμα σιδηράς ιστορικής αναγκαιότητος….

  39. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Μπέρνυ, έχεις νομίζω ένα δίκιο – και σ’αυτό που μου απευθύνεσαι (ούτε γω έχω να πω κάτι άλλο – αν και προσπάθησα να σχολιάσω πάνω στα δικά σου) και σ’αυτό που απευθύνεσαι στον παππούλη, ο οποίος έχει γράψει κείμενα πραγματικά δοκίμια, που δε μπορούν να συγκριθούν με τα πρόσφατα σατιρικά φωτορομάντζα (η τελευταία σειρά μου άρεσε, λιγότερο οι προηγούμενες). Ίσως είναι και το είδος που δεν προσφέρεται για παραπάνω, δεν ξέρω, αλλά ανυπομονώ κι εγώ να ξαναδὠ καινούργια «πλούσια» ποστ, αν έχει το χρόνο, την ενέργεια, τη διάθεση.

  40. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    ή το υφίστανται -δικαίως ή αδίκως- (συνήθως ο Νόσφης)..
    Αγαπητη Μπερνυ ειναι μια παλια συνηθεια το τσεκουρωμα εις βαρος μου απο τον καιρο που ειμασταν ολοι μαζί στην Χελιδωνα και χελιδωνιζαμε Γυρω Γυρω ολοι στη μεση ο Μανώλης και επειδής Ζηλευανε για τα δικά μου τα χελιδωνισματακια με τσεκουρωνανε .. Δεν με πειραζει τοχω συνηθισει … Μου αρκει που ολες τελικά προτιμουν εμένα και οιχ αυτουνους .

    επεται επόμενο Βαρυσημαντο σχόλιο που ελπίζζω Παπουη να μη νμου το ΤΣΕΚΟΥΡΩΣΕΙς οπου θα Λυθουν ΟΛΑ τα ζητηματα

  41. Ο/Η papoylis λέει:

    Δεύτερο και μάλλον αναγκαίο σετάκι απαντήσεων :

    Λέφτηδες : ήξερα ήδη ότι ως προσεκτικοί αναγνώστες είχατε παρατηρήσει ότι το παρόν ποστ δεν είναι δικό μου πόνημα . Η επεξηγηματική μου απάντηση δεν είχε εσάς ως πραγματικούς αποδέκτες 😉 . Υπό αυτή μόνο την οπτική θα δεχόμουν το χαρακτηρισμό «μάρκα» 🙂

    Νόσφη

    Για το θέμα της κοπέλας εκείνης που διασύρθηκε βάναυσα από το σύστημα , τους Δάμαλους , τους απέναντι , τους γραμματοκομιστές και αυτές που ΔΕΝ είδαν το βίντεο συμφωνώ και προσυπογράφω , αλλά θυμήσου ότι όλο αυτό το σκηνικό μαζί με το σάλτο του χοντρού έγινε για να καλυφθούν άλλα πολύ χειρότερα 😉 🙂 Άλλωστε η προφυλάκιση της έγινε με βάση κατηγορίες περί εκβιασμού κτλ μαζί με κάτι εργατολόγους κτλ με βάση το ισχύον δίκαιο και το βούλευμα που εκδόθηκε. Αργότερα εξήλθε . Αντίθετα ο διασυρμός της ήταν διαρκής και σε αυτό συνέβαλε όλο σχεδόν το φάσμα του πολιτικού σκηνικού και των ΜΜΕ.

    Μπέρνυ

    προτού απαντήσω και σε σένα θα ήθελα να μου εξηγήσεις σε ποιό συγκεκριμένα ποστ αναφέρεσαι εδώ :

    «Να σου θυμίσω τι έγινε την τελευταία φορά που μετέφερες εσύ εδώ την περιφρονητική και προσβλητική ορολογία από κάποιο άλλο δικτυακό τσαρδί; »

    και θα επανέλθω αργότερα γιατί έχω αρκετά να σου γράψω 😉

  42. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    The profit is a fool, the spirtual man is mad,
    for the multitude of thine inequity, and the great hatred. (Hosea 9:7)

  43. Ο/Η papoylis λέει:

    Νόσφη

    κανόνισε να απευθύνεσαι σε μένα ( με ό,τι χαρακτηρισμούς θέλεις ) μιας και σου έδωσε τη πάσα η Μπέρνυ ( πάντα πονόψυχη ) και το σχόλιο θα περάσει 🙂

  44. Ο/Η bernardina λέει:

    Παπούλη,
    επειδή εκτός από μάρκα είσαι και δεινός ντετέκτιβ, θα σου δώσω ένα clue για να σε βάλω να ψάχνεις ( 😈 👿 ) και θα σε ασπαστώ μέχρι το βράδυ γιατί πνίγομαι στη δουλειά.
    «Ιθαγενείς».

    ΥΓ. Δεν αμφέβαλα ούτε στιγμή ότι θα είχες πολλά να μου γράψεις. Το αντίθετο θα με παραξένευε. 😉

  45. Ο/Η bernardina λέει:

    profit ❓

  46. Ο/Η bernardina λέει:

    «…σ’αυτό που απευθύνεσαι στον παππούλη, ο οποίος έχει γράψει κείμενα πραγματικά δοκίμια, που δε μπορούν να συγκριθούν με τα πρόσφατα σατιρικά φωτορομάντζα (η τελευταία σειρά μου άρεσε, λιγότερο οι προηγούμενες). Ίσως είναι και το είδος που δεν προσφέρεται για παραπάνω, δεν ξέρω, αλλά ανυπομονώ κι εγώ να ξαναδὠ καινούργια “πλούσια” ποστ, αν έχει το χρόνο, την ενέργεια, τη διάθεση.»

    Amen!

  47. Ο/Η papoylis λέει:

    Μπέρνυ

    επειδή και εγώ έχω διάφορα σημαντικά να κάνω και δεν έχω όρεξη να υποδύομαι το ντετέκτιβ καλό θα ήταν να μου δώσεις το λινκ για να τελειώνουμε 😉

    Αν αυτό αργήσει μέχρι το βράδυ , λόγω δικών σου υποχρεώσεων , το σέβοαμι και έχω την υπομονή να περιμένω. Να περιμένω μέχρι να δώ δηλαδή το αποτρόπαιον ποστ για να σχολιάσω από κει και πέρα και να απαντήσω 😉

    Συνεννοηθήκαμε 😉 🙂

  48. Ο/Η bernardina λέει:

    Παπούλη,
    επειδή έτσι όπως πάει το πράγμα ξεχειλώνει και κοντεύει να γίνει σούργελο, θα το πάρει το ποτάμι να τελειώνουμε, και ας αφήσουμε τον περαιτέρω σχολιασμό. Άλλωστε η σημασία του ήταν δευτερεύουσα (έως και αδιάφορη) σε σχέση με τα υπόλοιπα που σου γράφω σ’ εκείνο το σχόλιο. Εννοούσα την περίπτωση με μια αναδημοσίευσή σου από το μπλογκ Year of the Dragon, αν δεν με απατά η μνήμη μου, και μια φράση του κειμένου εκείνου που, καλώς ή κακώς, με εξαγρίωσε και έγινε εδώ τση Πόπης.
    Μ’ αυτό θέλω να πω απλώς ότι ποτέ δεν ξέρεις πού θα οδηγήσει κάθε ανάρτηση και ο ακόλουθος σχολιασμός, και τι εντάσεις θα επικρατήσουν ανάμεσα στους σχολιαστές. Άλλωστε, αν δεν κάνω λάθος, αυτός είναι ένας από τους λόγους που σε έχει κάνει να επιβάλεις «λογοκρισία» με το… μοντερνιζέισον που λες κι εσύ, αλλά ενίοτε και με τσεκουρώματα. Και, επίσης, ένας από τους λόγους που ο σχολιασμός εδώ μέσα γίνεται με αγκομαχητά, συχνά ετεροχρονισμένος και καμιά φορά σχεδόν ασυνάρτητος, μιας και στερείται αμεσότητας.

    Κι αν όλα αυτά που λέω μπορεί να φαίνεται ότι έχουν κι ένα στοιχείο υπερβολής, απόδοσέ το αποκλειστικά και μόνο σε βαθιά έγνοια πρώτα πρώτα, και στην υπεράσπιση ορισμένων πραγμάτων ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ κατά δεύτερο λόγο. Χωρίς, ασφαλώς, (επιμένω σ΄αυτό) να σου κάνω υποδείξεις. Ή να διεκδικώ κανένα αλάθητο…
    Σε φιλώ και ξαναβουτάω το κεφάλι μέσα γιατί το deadline είναι αύριο…

  49. Ο/Η Propator λέει:

    Αναγνωστη,
    «…δια της εικόνας “επικοινωνείται” η ανυπαρξία διάκρισης μεταξύ του ρόλου του “κατηγορουμένου” και του “ενόχου”, ώστε να γίνει σαφές ότι έτσι και μπεις στο Λαβίρυνθο, το δωματιο με το Μινώταυρο είναι απλώς στάδιο της “διαδικασίας”».

    Ετσι είναι, αν και εγω σε ότι αφορα το φωτορομαντζο δεν διαπιστωσα καμια «ανυπαρξια διακρισης μεταξυ του ρολου του κατηγορουμενου και του ενοχου» αλλα αντιθετως αυτό που εισπραξα είναι η βεβαιοτητα περι της ενοχης του «τερατος», μιας ενοχης η οποια ουτως ή αλλως προκυπτει από τον πολιτικο του ρολο (όπως αλλωστε επιβεβαιωσε και ο Παπουλης).

    Συμφωνω με αυτά που επισημαινεις.

    Νικιπλε,
    με το συγκεκριμενο ποστ δεν μπαινω –ουτε κατ’ελαχιστον- στον πειρασμο να εξετασω την ουσια της υποθεσης για την οποια κατηγορειται ο Στρος Καν.
    Αν εκανε αυτά για τα οποια κατηγορειται θα πρεπει να τιμωρηθει, όμως ποιος θα το κρινει αυτό και μεσω ποιων διακασιων?
    Υπαρχει τροπος να αποδωθει ουσιαστικη δικαιοσυνη χωρις διασυρμους, συνθλιψεις προσωπων και ανθρωποφαγια.
    Αυτό όμως –κατ’εμε- δεν μπορει να γινει ουτε με τον Ισλαμικο νομο (με βαση τον οποιο θα αθωωνετο ο βιαστης και –πιθανοτατα– θα καταδικαζοταν η γυναικα), αλλα ουτε όταν …ο «νομος είναι το δικιο του εργατη» ο οποιος στο αρθρο του για τα «καπιταλιστικα τερατα» προβλεπει: «Ένα καθηκι λιγωτερο»!

  50. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Δεν υπάρχει κανένα αποτρόπαιο. Η bernardina αναφέρεται στα σχόλια ως αφορμή για το «Δεν άντεξα» του παρόντος Ιστολογίου το Φεβρουάριο.
    Γνώμη μου (αν σας ενδιαφέρει 😉 ) είναι ότι θα ήταν λάθος να ανοίξουν μαζί τα 2 ζητήματα, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.
    Επί της διαδικασίας, αυτό που λέει είναι ότι και ο Διαχειριστής μετέφερε συζήτηση από άλλο μπλοκ, επειδή τον αφορούσε και αν και είναι δικαίωμά του «ως διαχειριστής να επιλέγει την ατζέντα, όταν θεωρεί ότι παίζονται ζητήματα του μπλογκ», δεν θα πρέπει να εγκαλεί τους σχολιαστές αν κάνουν το ίδιο (μεταφέρουν συζήτηση από αλλού).
    Εν πάσει περιπτώσει δεν νομίζω ότι αυτό είναι το κύριο, επίσης 😉 🙂

  51. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Αναλαμβάνω την ευθύνη για την λάθος ερμηνεία στο τι ήθελε να πει η Μπερναρντίνα και φυσικά το «παίρνω πάνω μου» για το αν θα μπορούσε να σταθεί αυτό που λέει.
    Νομίζω ότι αν και πολύ πιο «ευαίσθητο» το θέμα , ισχύει αυτό που είπα και στη λάθος ερμηνεία (της Μπερναρντίνας).
    Δεν είναι το κύριο και (πρέπει να) το συζητάμε κατά περίπτωση

  52. Ο/Η bernardina λέει:

    Περαστική (hit and run)
    Αναγνώστη, συμφωνώ. Το «λάθος» σου εύλογο -τόσο δικαιολογημένο μάλιστα, που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η μνήμη μου είχε απωθήσει εντελώς το συγκεκριμένο ποστ που αναφέρεις, προφανώς για λόγους αυτοπροστασίας 😆 .
    Συμφωνώ επίσης διπλά ότι η ουσία δεν είναι αυτή. Και παρακαλώ τον παπούλη να μην της δώσει δυσανάλογη έκταση. Για την ακρίβεια να μην της δώσει ΚΑΜΙΑ έκταση γιατί θα χάσουμε τ’ αβγά και τα πασχάλια.
    Σας φιλώ και ξαναφεύγω.

  53. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    αγαπητε παπουλη που λές
    »Νόσφη

    κανόνισε να απευθύνεσαι σε μένα ( με ό,τι χαρακτηρισμούς θέλεις ) μιας και σου έδωσε τη πάσα η Μπέρνυ ( πάντα πονόψυχη ) και το σχόλιο θα περάσει :)»
    αντιλαμβανομαι τι θελεις να πεις και οτι φοβασαι μην πεταξω τιποτις για καποιους (οχι ολους διοτι ετσι κιαλλιως εδώ γινεται συνηθως της Ποπης και δεν σεενοχλει και σου υποσχομαι οτι στα πλαισια τουλαχιστον αυτής της αναρτησης -αλλά και γενικώρε διοτι ετσι κιαλλιως βαριεμαι να ασχολουμαι πλεόν – δεν θα αναφερθώ καθολου στους ξερεις εσυ . Ομως επειδή εχω να πω πολλά – και θελω να σιγουρευτώ οτι δεν θα με τσεκουρώσεις,διοτ γνωριζεις οτι δεν κρατώ τα σχόλια και αν καθομαι και γραψω πολά και μου τα τσεκουρωσεις θα τα χασω ως ειναι ευλογον ,αναρτησε πρωτα αυτό το σχόλιο ως δήγμα καλής θελήσεως απο μεριας σου και …
    τα λέμε 😉
    -και παλι χαιρετιζω την επιστροφή του Προπαπου και Λεω : Μη μαλώνετε …

  54. Ο/Η Propator λέει:

    Κωστα Κ.
    τα ερωτηματα σου είναι πολλα και για να απαντηθουν θα χρειαστει πολύ γραψιμο, αλλωστε νομιζω ότι σε πολλα από αυτά δινεται απαντηση μεσα από το ιδιο το ποστ ή και από τα σχολια.
    Θα προσπαθησω παντως να σου δωσω καποιες επιπροσθετες απαντησεις.

    ΰ «…που οφείλεται κατά τη γνώμη σου η χαιρεκακία των ανθρώπων. Που οφείλεται το μίσος ; Είναι το μίσος ‘ανθρώπινη αδυναμία’ όπως λες και γιατί ; Είναι το συναίσθημα γενικότερα ‘ανθρώπινη αδυναμία’ ; Ή μήπως υπάρχουν υγιή και φυσιολογικά συναισθήματα από την μία, και μη υγιή και παθολογικά συναισθήματα από την άλλη ; Και ποια είναι αυτά στην προκειμένη περίπτωση ;»
    Σ ε αυτό θα σου απαντησω με τα λογια του Επικουρου: «Η ηδονη είναι φιλικο προς την φυση του ανθρωπου συναισθημα και γιαυτο πρεπει να επιδιωκεται, αντιθετως η αλγηδον (πονος) είναι εχθρικο προς την ανθρωπινη φυση συναισθημα και γιαυτο πρεπει να αποφευγεται»
    Είναι γνωστο ότι το μισος καθως και όλα τα δυσαρεστα (τραυματικα) συναισθηματα προερχεται από την προκληση πονου (σωματικου ή ψυχικου) και προκαλει πονο πρωτα απ΄όλα σε αυτόν που μισει και τον οποιο πονο επιθυμει να μεταδωσει σε αλλους θεωρωντας ότι ετσι θα απαλλαγει από αυτόν. Είναι γεγονος ότι αυτος που μισει μεταδιδοντας τον πονο σε αλλους προσωρινα ανακουφιζεται προσωρινα νοιωθωντας μια στιγμιαια ηδονη, αλλα μονο στιγμιαια αφου στην ουσια μεσα από αυτή την διαδικασια ο πονος αναπαραγεται και επανερχεται ισχυροτερος.
    Προκειται για μια ηδονη ανηκουσα στην κατηγορια που ο Επικουρος ονομαζει «κινηματικες» τις οποιες (σε αντιθεση με τις «καταστηματικές) μας προτρεπει να αποφευγουμε καθοτι αυτές επιφερουν στη συνεχεια μεγαλυτερη οδυνη στο υποκειμενο από την ηδονη που του εξασφαλισαν.
    Το μισος είναι το πλεον επαχθες και επωδυνο φορτιο που κουβαλαει ο φορεας του καθοτι δεν αφηνει τις πληγες να κλεισουν.

    *
    ΰ «Παίζει ρόλο, κατά τη γνώμη σου, εάν ένα συναίσθημα χαιρεκακίας και μίσους είναι δικαιολογημένο από την προηγούμενη στάση αυτού προς τον οποίο απευθύνεται, ή όχι; Τι είναι το σημαντικότερο: να μην έχουμε συναισθήματα έντονα (μίσους, αγάπης), ή να έχουμε αλλά να μπορούμε να τα επεξεργαστούμε και να κυριαρχήσουμε λογικά πάνω τους ;»

    «Οι δικαιολογιες είναι σαν τις κωλοτρυπιδες, ο καθενας μας εχει από μια, τουλαχιστον!» (παροιμια των υπαξιωματικων του 6ου Στολου)
    Αν όμως εννοεις «αιτιολογημενες» τοτε η απαντηση μου είναι ότι ο ανθρωπος είναι μερος της φυσης και όπως στη φυση δεν υπαρχει τιποτε αναιτιολογητο αυτό συμβαινει και στην συμπεριφορα του ανθρωπου: Ο νομος του αιτιου και του αιτιατου είναι κυριαρχος!
    Εχουμε λοιπον τουλαχιστον ένα λογο να μισουμε αφου διαθετουμε αισθητηρια τετοια τα οποια προσλαμβανουν τον παντοίο πονο.
    Εχουμε όμως και πολλους αλλους λογους που μας υπαγορευουν ότι πρεπει να αποφευγουμε να γινομαστε φορεις αρνητικων συναισθηματων και σε αυτό μπορει να βοηθήσει η νοητικη επεξεργασια στο πλαισιο αυτου που αποκαλουμε «εκλογικευση».
    Προκειται για αυτό που η συγχρονη ψυχολογια αποκαλει «συναισθηματικη ευφυια».
    Σιγουρα ολη αυτή η διαδικασια αυτή δεν είναι πανακεια καθοτι δεν δυναται να αντιστρεψει τη φυση του ανθρωπου, αποτελει όμως ένα βοηθημα στον αγωνα που διεξαγει για μια πιο αξιοβίωτη ζωη.

    Η θεολογικη αριστοκρατια -και ειδικοτερα στην χριστιανικη της εκδοχη- για την ανακουφιση του αλγους που προκαλειται από το μισος επελεξε ένα βαλσαμο το οποιο ονομασε «αγαπη».
    Ετσι η αποδοχη καποιου με κριτηρια την εκτιμηση, τη στοργη, την οικειοτητα, την προκληση ηδονης, χαρας κλπ, που επικρατουσε σαν συστημα αξιολογησης στον δυτικο προχριστιανικο κοσμο υποκατασταθηκε από την «αγαπη» με την μορφη της πληρους και ακριτης αποδοχης εγκαθιστωντας στην ουσια έναν βιαιο ιδεοψυχαναγκασμο (αγαπα τον πλησιο σου …κι ας είναι και μαλακας).
    Προκειται για την εγκαταστασης μιας ψυχο-παθολογικης καταστασης (εχω αγαπη ΰ εχω γριπη κλπ) ενώ από πολλους ψυχολογους θεωρειται ότι αποτελει εξη (εξαρτηση).

    Στην ουσια όμως η αγαπη είναι η αντεστραμενη οψη του μισους και αυτό μπορει να γινει ευκολα εμφανες από το γεγονος ότι το μισος είναι το κυριαρχο συναισθημα το οποιο επικρατει στους κολπους της εκκλησιας καθόλη την διαρκεια της ιστορικης της διαδρομης.
    *
    ΰ «Ήταν ο Στρος Καν ένα σύμβολο εξουσίας – και μάλιστα της διεθνούς εξουσίας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου για λογαριασμό του οποίου εξέδιδε ‘θεραπευτικές’ αγωγές λιτότητας προς τους λαούς με τις ανάλογες νουθεσίες και συμβουλές (βλ πρόσφατες οδηγίες προς ναυτιλομένους Έλληνες) – το οποίο αποδεικνύεται υποκριτικό ως προς την ζωή που έκανε ; Και εάν ναι, τι συναισθήματα νομίζεις πως η αποκάλυψη της υποκρισίας θα έπρεπε να δημιουργήσει στους ‘αθώους και απλούς’ πολίτες ; Δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα ;»

    Ο Στρος Καν ηταν ένα …«συμβολο εξουσιας» αλλα εγω με την εξουσια –την οποια θεωρω αναγκαια- δεν τραβαω τα ζορια που τραβας εσυ και διαφοροι αλλοι …αντιεξουσιαστες ετσι γενικα και αοριστα.
    Εγω τραβαω ζορια όταν αυτή είναι ανεξελεγκτη και δρα εξω από τα καθορισμενα ορια. Συνεπως το θεμα είναι: πως αντιλαμβανεται καθενας αυτά τα ορια.

    Επισης ο Στος Καν δεν ηταν … «ένα σύμβολο της διεθνούς εξουσίας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου» διοτι –εξ οσων γνωριζω, και αν κανω λαθος διορθωσε με- το ΔΝΤ διαθετει κυριως κρατικα κεφαλαια και στον δυτικο κοσμο δεν κυριαρχει ο κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμος.
    Επισης εξ οσων γνωριζω η «εξουσια του ΔΝΤ» –το οποιο εχει κατηγορηθει ακομα και για κευνσιανισμο- δεν ηλθε να παραβιασει την πορτα της χωρας, αντιθετως εμεις πηγαμε και χτυπουσαμε σαν τα ορφανα.

    Ως προς την σπαταλη ζωη που εκανε ο Στρος Καν συμφωνω μαζι σου γιαυτο και σε συμβουλευω όταν θα ελθει να ζητησει δανεικα να του βαλεις επαχθεις ορους, διοτι υπαρχει κινδυνος αν του δανεισεις να παει να τα φαει με τις πουτανες όπως εκανε και η περηφανη και τιμια ελληνικη αγροτιά όταν εσκιζε τις αγροτικες επιδοτησεις με τις Βουλγαρες.
    Μαλιστα –τα …αθλια παπαγαλακια της νεας ταξης λενε οτι– οι επιδοτησεις που αποσπουσε ητανε προϊον κλοπης καθ’ότι το ιδιο χωραφι δηλωνανε ότι το καλιεργουσανε καμια δεκαρια αγροτες.

    Οποτε είναι ΛΟΓΙΚΟ και ΔΙΚΑΙΟ λογω της … «υποκρισιας ως προς τη ζωη που εκανε» ολοι -και όχι μονο οι ανωτερω λεβεντες- να αισθανονται μισος για το … «σύμβολο της διεθνούς εξουσίας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου».

    Αλλωστε το ειπαμε: «Δικαιο είναι …ο νομος του εργατη», γιατι λοιπον όχι και του …αγροτη?

    *

    ΰ «Πιο είναι το σημαντικό κατά τη γνώμη σου : η αυθόρμητη χαιρέκακη ικανοποίηση από την αποκαθήλωση του άλλοτε ηγεμόνα, ή η σε δεύτερο χρόνο (βλ Μπερναντίνα) συνειδητοποίηση ότι η εν λόγω ανθρωποθυσία αφορά ένα ακόμη παιχνίδι στους κόλπους της εξουσίας για τον αποπροσανατολισμό των μαζών (άρτος και θεάματα) ;»

    Καλα, αυτό είναι ευκολο και μπορεις να το βρεις και μονος σου, όμως αυτό το οποιο θα σου τονισω εγω είναι ότι: εκτος από τα εκαστοτε παιχνιδια που γινονται στους κολπους της εξουσιας υπαρχουν και καποιες δημοκρατικες κατακτησεις (όπως το τεκμηριο της αθωοτητας) με τις οποιες δεν παιζουμε.
    Οποιος δεν μπορει να το διακρινει τον εχει τυφλωσει το μισος που λεγεται χριστιανικη ή ταξικη αγαπη.

    *

    ΰ «Τελικά, αγαπητέ Προπάτορα, υπάρχει και ποια είναι η πολιτική σημασία της όλης υπόθεσης; Ήταν απλά μία επιθετική επιστροφή της αμερικάνικης θρησκευτικής δεξιάς και του πουριτανισμού/νεομακαρθισμού σε συμπαιγνία με τα αιμοβόρα μήντια για την ψυχολογική εκτόνωση των μαζών ; Ή υπάρχει πίσω από την ηθική και ψυχολογική διάσταση, ένα βαθύτερο πολιτικό διακύβευμα το οποίο οι ‘χαιρέκακοι’ – τυφλοί όντες – δεν διακρίνουν, αλλά θα μπορούσες από τη μεριά σου να διαφωτίσεις ;»

    Εκεινο που σιγουρα υπαρχει είναι η συγχυση η οποια επικρατει σχετικα με τη σημασια της λεξης «Διακυβευμα*»: πολλοι θεωρουν ότι σημαινει «επιδιωξη» (ή κατι τετοιο). Αυτό όμως που σημαινει είναι «κινδυνος απωλειας (ή κερδους)» με τη μορφη του ρισκου.
    *[από το κυβος=ζαρι, …παιζεται στα ζαρια]

    Στην προκειμενη περιπτωση –το ειπα αρκετες φορες και αυτό είναι το θεμα του ποστ- εκεινο που, εκτος τρων αλλων, διακινδυνευεται (αν είναι σωστος ο ορος) είναι το τεκμηριο της αθωοτητας και ο δουρειος ιππος είναι η ταξικη ηθικη ο δε πυροκροτητης της το ταξικο μισος (χαιρεκακια).

    *

    ΰ «Αλήθεια, κάτι πήρε το μάτι μου, πως το 70% των Γάλλων (δεν θυμάμαι αν ήταν των Σοσιαλιστών ή όλων των Γάλλων) θεωρεί πως η υπόθεση ήταν στημένη. Εάν ισχύει αυτό πως συνάδει με τα περί χαιρεκακίας ; Μήπως η όποια ‘χαιρεκακία’ των Ελλήνων σχετίζεται με τα δικά τους – υπαγορευμένα από το ΔΝΤ – δεινά και δεν ισχύουν για τους ‘αθώους και απλούς’ Γάλλους ;»

    Εδώ βλεπω ότι αρχιζουν οι κουτοπονηριες, γιαυτο σκεψου και προσπαθησε να δωσεις την απαντηση μονος σου, ειμαι σιγουρος ότι μπορεις.

    ΥΓ
    Οσο για τα υπολοιπα αγωνιωδη ερωτηματα (γεωπολιτικης και κλειδαροτρυπας) απευθυνσου στον Παπουλη που είναι οικονομικος αναλυτης …παγκοσμίου ληψεως και παιζει και την κονσπιράτσια στα δαχτυλα 🙂

    Α(χ)μην!

  55. Ο/Η Propator λέει:

    Sissa ben dahir ,
    αυτο το λινκ με τον αγιο Θεσαλονικης που εβαλες με αναγκαζει να σιωπησω ενεος!
    Η μονη λογικη (;) εξηγηση που –ισως– θα μπορουσα να δωσω ειναι οτι τα αντιαμερικανικα ανακλαστικα της +Αγιας και μεγαλης Ανατολικης του Χριστου εκκλησιας ειναι τοσο διεγερμενα που ο αριστερος αντιαμερικανισμος ωχρια μπροστα τους.
    Ας μην ξεχναμε ότι το αντιδυτικο μενος προϋπαρχει του αντιστοιχου αριστερου αντιδυτικισμου καθοτι χρονολογειται πριν ακομη επελθει το σχισμα.
    Αν βαλεις στο λογαριασμο και κατι Διοκλητιανους, Δέκιους, 4η σταυροφορια κλπ θα καταλαβεις γιατι πραγμα μιλαμε.
    Αλλωστε το ειπαμε: τροφος της ταξικης αγαπης είναι η χριστιανικη αγαπη 😉

    Μεχρι εκει μπορει να παει το μυαλο μου…………..

  56. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    εκεινο που μας χαρακτησιζει ολους ειναι οτι ζουμε ακομα στην εποχή του »ειτε -ειετ’ και δεν αντιλαμβανομεθα οτι ζουμε στην εποχή του ΚΑΙ..
    ομως κη περιπτωσις Στρως ΛΑ ΚΑΝΤ και της ΚΑΜΑΡΙΕΡΑΣ του ειναι κλασσική του και…
    ετσι
    ας δουμε αυτές τις προτασεις λογικά .(οπως θαλεγε και ενας Δασκαλος της Λογικής και μαχητής κατα της Λογοκρισιας που ασε μην αναφερθω λέμε )
    Α . Ειτε ο Στρος Καν α) Ως αρχηγοςτου Κακου ΔΝΤ συνεπαγεται β)Πίνει το αιμα των λαών με το Μπουρι της σομπας συνεπαγεται αραγ) βιαζει αθωες τριανταρες καμαριερες
    Β Ειτε ο Στρος Καν α) Ως αρχηγοςτου ΚαΛου ΔΝΤ συνεπαγεται β)ΔΕΝ Πίνει το αιμα των λαών αλλά τους Βοηθαει ανιδιοτελ΄ως μόλις αυτοι (οι κακοι ξιπασμενοι μαλακοκαβληδες ΄νεοι λαοι που μαζι τα τρωνε και σ’αυτονα δεν δινουνε ) του ζητανε δανεικά αρα γ) Οχι μόνο δεν βιαζει αλλά ουτε καν τις εκγαμιζει και καθε φορά που ερχεται καμαριερα στο δωματιο του σατ ξαφνικά κι αυτος ειναι γυμνος αρπαζει μια πετσετα για να κρυψει το πουλακι του (το οποιο το εχει δεσει με πειλαιμιο και φοραει και ζωνη αγνοτητας)μη το δει η καθε τυχουσα καμαριερα και σοκαριστει ..

    Ομως ας σκεφτουμε και την λογική του ΚΑΙ …..
    συνεχιζεται ..αν το επιτρεψει ο Παπουλης

  57. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Διορθωσις Ημαρτημένων

    εκεινο που μας χαρακτησιζει ολους ειναι οτι ζουμε ακομα στην εποχή του ”ειτε ‘= φανταζομεθα οτι ζουμε

    πειλαιμιο=πεηλαιμιο

  58. Ο/Η papoylis λέει:

    Αν δεν το έχετε ακόμα προσέξει Μπέρνυ και Αναγνώστα ασχολούμαστε με ένα παράπλευρο ζήτημα πέρα από το κύριο θέμα του πόστ που έγραψε ο Προπάπους.

    Η κυρά Μπέρνυ μάλιστα με έψεξε γιατί παρατήρησα στο σεβαστό μου Πατέρα ότι ήλθε εδώ φορτισμένος από συζήτηση αλλού ( στην οποία ο ίδιος έδωσε το λίνκ αλλά και το αποφθεγματικό «ένα καθήκι λιγότερο» που τον ενόχλησε ) 🙂 . Τώρα θέλει να το «αφήσω» και θα το κάνω αφού πρώτα σημειώσω ότι στο επίμαχο ποστ , για το οποίο αναφέρεται , στη προμετωπίδα του διαβάζει κανείς ξεκάθαρα ότι το μόνο που κάνω είναι να δηλώσω ότι μέρος των σκέψεων του σαλεμένου στάρετς οφείλεται σε διάφορα κείμενα που διάβασα στο μπλογκ της κυρα Δράκαινας και τίποτε παραπάνω 😉 Όταν ήλθε η ίδια η κυρα δράκαινα να σχολιάσει τότε από άλλους αντιμετώπισε την απαξία για το «ιθαγενείς» , από άλλους , πιό προοδευτικών αντιλήψεων , το «δάκτυλο». Δεν είχα φέρει τότε καμμία συζήτηση από πουθενά και ούτε ήμουν φορτισμένος. Η «φόρτιση» ήρθε αργότερα και για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Όποιος έχει το κουράγιο να διαβάσει ΟΛΟ το τότε νήμα θα αντιληφθεί πως αυτό που παρατηρώ στο Πατέρα δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που αντιλαμβάνεται η Μπέρνυ.

    Αναγνώστα να είσαι συγχωρεμένος για τη λάθος πρόβλεψη. Όπως ίσως γνωρίζεις το τότε ζήτημα με το καλυβάρχη έχει λήξει για μένα. Παράλληλα αποφεύγω να αναφέρω οτιδήποτε για τα εκεί τεκταινόμενα , παρακολουθώ σπανίως και δεν παρεμβαίνω ποτέ. Δεν θεωρώ ότι μετά από αυτά που έχουν συμβεί έχω θέση ή λόγο εκεί. Άλλοι βέβαια το αντιλαμβάνωνται ( λόγω προοδευτικότητας πάντα ) διαφορετικά και ΔΕΝ εννοώ εσένα βεβαίως 😉 🙂

    Αλλά ας αφήσουμε αυτό το παρεμπίπτον και ας έρθουμε σε πιό σημαντικά πράγματα :

    Η κυρα Μπέρνυ με ψέγει για τα hate posts σε αγαστή συνεργασία με το Πατέρα , αλλά εγώ δε βλέπω τέτοια ποστ στο μαγαζί μου με εξαίρεση το σκατόσπαρτο βίο που ευχήθηκα . 😉

    Αντίθετα βλέπω πολλή διάθεση νουθεσίας και πολύ ξύδι από μέρους τους γιατί θεωρούν ότι αυτό που ασκώ δεν είναι σάτιρα . Μάλιστα στο τελευταίο του σχόλιο ο Πατέρας ισχυρίζεται ότι το Ντιεσκά μέσα στο φωτορομάντζο μου τον έχω ήδη καταδικάσει.

    Δε νομίζετε ορέ ότι υπερβάλλετε κάπως ;;; Και από που κι ως που να συγκριθώ εγώ και το μικρό μου τσαρδί με τον επαγγελματία Λαζόπουλο ;;;

    Μήπως τα κονομάω με τα φωτορομάντζα και δεν το ξέρω ; Μήπως έχω και φανατικούς θεατές , κοινό και οπαδούς ;;;
    Και αν είναι αποτυχημένα ορέ τα φωτορομάντζα μου προς τι ο ντόρος και η νουθεσία. ;;;
    Το λέει ο Πατέρας αποφθεγματικός , ότι αποτείνομαι στα κατώτατα συναισθήματα του κοσμάκη ως γνήσιος εκφραστής της «αριστερής» θρησκοληψίας , επομένως προς τι η διάθεση νουθεσίας. Καθ’ υμάς χαμένη ( αριστερή ) υπόθεση είμαι 🙂

    Αλλά δε σκέφτεσθε ότι έτσι μου δίνετε μεγαλύτερη αξία από αυτή που έχω ;; 🙂

    Με προτρέπετε Μπέρνυ , εσύ και ο μπλακσίπιος να επιστρέψω σε εκείνα τα «πλούσια» ορέα και ( συνήθως ) ανώδυνα ποστ . Αλλά το στάρετς τον κάνατε με τα κρεμμυδάκια , ενώ αυτά που έλεγα δεν είχαν καν πολιτική αιχμή ( στο κυρίως κείμενο ) . Και αργότερα μετά την οριστική μου στροφή στα επικοινωνιακά , τη σάτιρα ( καλή ή κακή ) και το …μοντερνιζέϊσον , όταν ανέβαζα κάποια άλλα ποστ όπως αυτό για τις ρακές στη Κρήτη δεν είδα κίνηση και σχόλια 😉 🙂

    Σε κάθε περίπτωση τη πολιτική μου θέση για όλα αυτά που συμβαίνουν στο τόπο την έχω γράψει και ξαναγράψει πριν από την επιστροφή του μοντερνιζέισον και δεν επανέρχομαι ( τελευταία φορά και οριστικά στις 21 / 2 ) . Έκτοτε διάγω βίο εύχαρι ασχολούμενος μόνο με τα επικοινωνιακά παραφερνάλια , τη σάτιρα και άλλα παρεμπίπτοντα. Και εξήγησα τότε ότι η στροφή μου αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχω ούτε διάθεση ούτε κουράγιο να συγκρούομαι με σχολιαστές για ζητήματα τελειωμένα και στο δικό μου και στο δικό τους το μυαλό. Και όποιος ήθελε τότε κατάλαβε. 😉

    Παρατηρώ ότι η κυρα Μπέρνυ παρεμβάλλει και το τσεκούρωμα που πρόσφατα έχει φάει ο Νόσφη ( και όχι μόνο αυτός , αλλά ομολογώ ο Βάμπιρας είναι το κυρίως θύμα ) … Γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά γιατί , αφού έχω τονίσει επανειλημμένα ότι δεν θέλω να μεταφέρωνται εδώ αντιθέσεις και καυγάδες από άλλους ιστοτόπους. Επομένως σε ότι αφορά εμένα δέχομαι ( και ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΠΑΝΤΑ ) τη κατά πρόσωπο κριτική … αλλά όχι τα εκ μεταφοράς. Με αυτή την έννοια θεωρώ ότι η επίκληση της Μπέρνυ σε αυτό το τσεκούρωμα είναι άδικη. 😉

    Τέλος στο σεβαστό Πατέρα που οργιάζει από σχόλιο σε σχόλιο να υπενθυμίσω άλλη μια φορά ότι το φωτορομάντζο και τα σχετικά δεν είναι παρά μόνο σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν αμφισβητεί το νομικό μας πολιτισμό ( και το νόμο περί ευθύνης Υπουργών , έργο Βαγγελάκη ) ούτε προδικάζει την απόφαση σχετικά με το Ντιεσκά. Όμως ότι η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη αποτελεί πλέον σούργελο , στόχο κατάλληλο για κάθε είδους σάτιρα ( επιτυχημένη ή αποτυχημένη ) δεν νομίζω να είναι ζήτημα αμφισβήτησης 😉

    Ας τεθεί επιτέλους κάθε πράγμα στις διαστάσεις του και στο επίπεδο του για να μη μας πιάνουν «πατριωτισμοί» και θρησκοληψίες χωρίς λόγο 😉

    ( αυτό το τελευταίο σχόλιο του Προπάπου προς Κώστα Κ. όπου με αναγορεύει σε έγκριτο οικονομικό αναλυτή πολύ με χαροποίησε… 🙂 🙂 Να συγκρίνομαι εγώ με το μέγα κύριο Barro ή τους εγκεφάλους στη Καραγεώργη Σερβίας ή το κο Τόμσεν το βρίσκω υπερβολικό 🙂 🙂 🙂 )

    Δεν θα επανέλθω γιατί θα αρχίσω να νοιώθω ότι μεγαλοπιάνομαι 🙂

  59. Ο/Η Propator λέει:

    Χρηστο Κ,
    μπορει να τραβας επιληπτικες κρισεις με τις αποψεις μου αλλα σε ένα πραγμα ειμαι σιγουρος ότι θα συμφωνησεις μαζι μου: Ημουν ο πρωτος που καταλαβε τι αστερι εισαι εκεινο το βραδυ που πρωτομπηκες στο μπλογκ του Παπουλη, στην αρχη με άλλο ονομα για να …κοψεις κινηση και ο Παπους σου ειχε βαλει χερι γιαυτο, μετα προφερες δειλα το ονοματακι σου και σταθηκες διπλα στην πορτα. Σε καλωσορισα και σου ειπα να χαλαρωσεις και να μπεις μεσα να ξαποστασεις.
    Σου’δωσα και λιγη σταφιδα που ειχα στην τσεπη μου (μιγδαλα δεν σου’δωσα για να μην μπλεξουμε με τη διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος).
    Σημερα που σε βλεπω αερατο κοσμοπολιτη με τα εγγλεζικα σου και τα τουτα σου χαιρομαι που ημουν εκει και σε καταλαβα με την πρωτη.

  60. Ο/Η papoylis λέει:

    Διαβλέπω ήδη ότι στο ποστ αυτό θα εκτυλιχθούν σκηνές απείρου κάλλους 🙂

    Νόσφη συνέχισε … είσαι σε καλό δρόμο 😉

  61. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    Πόθεν δηλαδή το έκπαλαι κραταιόν «μυγδαλάκι»,
    και δη της ποικιλίας «ματσεντάλες»
    (δια τους εκ παλαιοτέρων φιλάθλους)
    δύναται να οδηγήσει τους χρήστας του,
    (εν τη εννοία του «ξηγήθηκε μύγδαλο»)
    εις περιπετείας, και δη μετά της σεβαστής Διευθύνσεως Διώξεως Ηλεκτ. Εγκλήματος;
    Τόση πλέον κακή πίστις εν ταις συναναστροφαίς;

  62. Ο/Η papoylis λέει:

    Έλα μ’ ντε ! πότε άραγε ;;; 🙂

  63. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Propator, ειλικρινως δε καταλαβαινω μπιτ απο αυτα που γραφεις τα οποια μαλιστα με το λιγοστο μου μυαλο τα βρισκω και ιδιαιτερως μειωτικα, μπορει να κανω και λαθος. Διορθωσε με αν δεν ειναι ετσι.
    Αυτο με το ονοματακι ειναι μεγαλη μπαρουφα παντως και μαλλον δε ξερεις τι λες.
    Σ’ ευχαριστω για την σταφιδα αλλα απο δικη προθεσεων μαλλον δε τα πας καλα να το δεις αυτο μην το αφηνεις ετσι.
    Παρακαλω τον παπου να βγαλει πλεον το χερι που μου εβαλε γιατι εχει παρει σειρα ο ΓΑΠ και ειναι ανυπομονος ο μπαγασας.
    Υ.Γ. Τωρα εγω τι εκανα και χωρεσα σε αυτην τη διαμαχη δε ξερω. Ισως επειδη συμφωνω με τον παπουλη σε μερικα πραματα και πληρωνω τις εμμονες διαφορων.

  64. Ο/Η Propator λέει:

    Παπουλη,

    «Και από που κι ως που να συγκριθώ εγώ και το μικρό μου τσαρδί με τον επαγγελματία Λαζόπουλο ;;;»

    Δεν νομιζω ότι σε συγκρινε κανεις επαγγελματικα με το Λαζοπουλο, σε αλλα πραγματα σε συγκρινε, ξαναδιαβασε το πιο συγκεντρωμενος αυτή τη φορα.

    *

    «Μήπως τα κονομάω με τα φωτορομάντζα και δεν το ξέρω ;»

    Π α π ο υ λ η, αν ητανε η μαλακια επιχειρηματικοτητα θα ειχαμε γινει κροισοι και δεν θα χρεωκοπουσε και η χωρα.
    Καταλαβε επιτελους γιατι εισαι …κρισος με 7 γραμματα.

    *

    Εχω να σου απευθυνω αρκετα σχετικα με το κατά ποσο είναι hate τα ποστ σου αλλα δεν εχω τωρα κουραγιο για άλλο γραψιμο, παντως σχετικα με αυτό μετα σκατα που προσεφερες δωρο στο Βρετανικο πριγκηπικο ζευγος, ως δωρο για το γαμο του, προκαταβολικα σου καταθετω τα εξης:

    Όταν ο Charles-Louis de Secondat, baron de La Brède et de Montesquieu
    (γνωστος και ως Μοντεσκιές) επισκεφτηκε την Αγγλια εμεινε καταπληκτος από αυτά που ειδε: «Ειδα συνταγματικο βασιλεα και διακριτες αυτονομες εξουσιες όπως νομοθετικη, εκτελεστικη, δικαστικη κλπ…..» περιγραφει γοητευμενος!

    Και να σκεφτει κανεις ότι αυτά συνεβαιναν στο Νησί πολύ πριν την Γαλλικη επανασταση η οποια αποτελεσε το οχημα για να ξεκολησει την υπολοιπη Ευρωπη και ολοκληρο τον δυτικο κοσμο από το βαλτο του μεσαιωνα.
    Οποιος εχει πιασει εστω και ένα βιβλιο ιστοριας στα χερια του (χωρις να το κραταει αναποδα) θα εχει παρει μια -εστω αμυδρη- ιδεα του τροπου με τον οποιο πορευτηκε και διαμορφωθηκε πολιτιμικα ο αγγλοσαξωνικος κοσμος μεσα στον ιστορικο χρονο και τις διαφορες του από την υπολοιπη Ευρωπη.
    Και είναι όχι απλως ανιστορητο αλλα τουλαχιστον γελοιο να ομιλει καποιος Ελλην χαχολος (ή Ελληνίς κομουνιστρια) περι …«καταλοιπων του μεσαιωνα».

    Βεβαια δεν γνωριζω (δεν μου’χεις πει) τι …οικογενειακες διαφορες ειχατε με τους Εγγλεζους (εμεις εχουμε Εγγλεζο ως μελος στη δικη μας οικογενεια αλλα αμα σε πειραξανε τιποτα Αγγλοι να μου το πεις να τονε ξαποστειλω από κει που ηρθε) όμως σε ότι αφορα «το κακο που προξενησαν οι (βρωμεροι) Εγγλεζοι στην πατριδα σου» ειμαι σε θεση να το καταλαβω και να συναιστανθω το μισος σου γιαυτους όπως και το μισος του Καραμπελια κλπ πατριωτικων δυναμεων.
    Παντως δεν νομιζω ότι πρεπει να χαριστουμε συναισθηματικως σε κανεναν από ολους οσους μας εβλαψαν εθνικως και οικογενειακως.
    Οι Δωριεις (για τους Αχαιους), οι Περσες, οι Τουρκοι, οι Ιταλοι, οι Γερμανοι, οι Βουλγαροι, οι Αλβανοι είναι μερικοι από αυτους μαζι με κάθε καρυδιας καρυδι!
    Ειμαστε εθνος Αναδελφο Παπουλη

    Νομιζω λοιπον ότι το μισος σου είναι –όχι απλως- δικαολογημενο αλλα και επιβεβλημενο, θα ελεγα, για εθνικους (ου μην και οικογενειακους) λογους, κατοπιν δε τουτου θα σου προτεινα να παρατησεις τα φωτοροματζα αφηνωντας ησυχο τον Στρος Καν και τους Γαλλους και να φτιαξεις μια χορωδια για να ανεβασεις τη πολεμικη επιθεωρηση:

    «Μας ηρθαν οι Εγγλεζοι
    λαλουμ λαλουμ λαλουμ
    Μας ηρθαν οι Εγγλεζοι
    λαλουμ λαλουμ λαλουμ
    Μας ηρθαν οι Εγγλεζοι
    Τζουμ τριαταρομ
    Μα ο λαος τους χεζει
    Καπα-Καπα- Εψιλον
    Γεια σου ΚουΚουΕ….»

    Για τη χορωδια από τους παροντες σου προτεινω το Λεφτη (φωνη και «τσουβαλι με γατες») , τον Χρηστο Κ (φωνη και χεσιμο) και τον Μαυροπροβατο (φωνη/βελασμα, κουδουνι, καθηκι), αλλα αμα δεν σου φτανουν θα σου πιασω κι αλλους.

    Παντως, επειδη το παρατεταμενο μισος δημιουργει κωλοφυξη, αν νοιωθεις δυσαρεστα με το μισος σου κατά των Εγγλεζων και θες να το απαλυνεις πιασε και διαβασε κανενα καλο βιβλιο, θα σου προτεινα κατι απλο όπως π.χ. τα απομνημονευματα του Φωτιου Χρυσανθοπουλου ή Φωτακου υπασπιστη του Κολοκοτρωνη και συγκεκριμενα θα σου ελεγα να διαβασεις το γραμμα το οποιο υπεγραψαν ολοι ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι εμπλεκομενοι στον εμφυλιο προς τους Αγγλους και το οποιο μετεφερε με το καραβι του στην Αγγλια και παρεδωσε στην ηγεσια της ο Αντωνης Μιαουλης υιος του Ανδρεα!

    Αυτό ισως σε βοηθησει (καθ’ότι δυσκοιλιος) να ξαλαφρωσεις πραγματικα ριχνωντας ένα καλυτερο και απολαυστικοτερο χεσιμο από αυτό που εριξες στο πριγκηπικο ζευγος.

    ΥΓ
    Και μετα μην ξεχασεις να φωναξεις τη χορωδια να σε σκουπισει.

  65. Ο/Η Propator λέει:

    Διορθωση: το παρατεταμενο μισος δημιουργει …κωλοσφυξη

  66. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Κι επειδη με προσελαβε στην χορωδια ως σκατοφωνο ο propator ειπα κι εγω να μην τον στεναχωρησω. Ενας εθνικος υμνος για την ανγκλαιτερα ολιγον τι πειραγμενος.
    God save the Queen
    A fascist regime
    They made you a moron
    Potential H-bomb

    God save the Queen
    She ain’t no human being
    There is no future
    In England’s dreaming

    Don’t be told about what you want
    Don’t be told about what you need
    No future, no future, no future for you

    God save the Queen
    We mean it, man
    We love our Queen
    God saves

    God save the Queen
    Tourists are money
    But our figurehead
    Is not what she seems

    Υ.Γ. Και γω νομιζα πως καρδιναλιους εχει μονο στο Βατικανο. Αλλα φευ!

  67. Ο/Η nikiplos λέει:

    Αγαπητέ προπάτωρ…

    Το τεκμήριο αθωότητας, αναμφισβήτητα αποτελεί την κορωνίδα της Δυτικής δικαιοσύνης και κατάκτηση μετά πολλών κόπων και θυσιών. Ίσως αυτό ακριβώς αποτελεί και το ζητούμενο, δλδ να φερθούμε στον δράστη-υπόδικο με τον πρέπων ουμανισμό μιας κοινωνίας που αποστρέφεται τη βία και την αυτοδικία ως λύση.

    Εντούτοις, με την εισβολή και κυριάρχηση του μαγικού μέσου που ονομάζεται τηλοψία, στο όνομα της (δήθεν) διαφάνειας, εκείθεν του ατλαντικού (και κατά συνέπεια στην καθ’ημών Δύση που ομοιάζει κυρίως προς τις ΗΠΑ και απέχει παρασάγγας της Ε. ), στο όνομα αυτό λοιπόν, πλέον τα κανάλια διασύρουν έμμεσα δήθεν επιδεικνύοντας διαφάνεια, αλλά στην πραγματικότητα καταβροχθίζοντας το προϊόν, ακόμη και ολόκληρη την ακροαματική διαδικασία. Θυμίζω τις διάσημες δίκες (πχ, υπόθεση Simsons) που ενείχαν ακροαματικότητα που θα ζήλευαν και τα προ 5ετίας ριάλιτυ, γιατί σήμερα το είδος φθίνει…

    η δημοσιότητα, πλέον είναι αρωγός της καριέρας των δημοσίων κατηγόρων και πολλών που εμπλέκονται στο δικανικό σύστημα παγκοσμίως. Δεν απαιτείται πλέον να είναι κανείς καλός δικηγόρος, να έχει τις άκρες του και να έχει τον τρόπο του απαιτείται και φυσικά να είναι διάσημος. Και φυσικά παρότι τα μίντια είναι έτοιμα να καταβροχθίσουν το ποιόν, εντούτοις τηρούν σιγή ιχθύος στις σάρκες εκ σαρκός των. Έτσι η καλλί-σεισί-πυγος Πάρις Χίλτον, καίτοι δικάστηκε και καταδικάστηκε (για να διασωθεί το δικαννικό σύστημα των ΗΠΑ), έπεσε στα μαλακά και σε ιδιαίτερη μεταχείριση (κάτι που ουδώλως έκαναν για τον Στρως Καν). Αλλαχού έχουν αποκρυφεί ακόμη και οι ειδήσεις σχετικά με καταδίκες διασήμων…

    Και εμείς εδώ, οι ακολουθούντες το τραίνο των ΗΠΑ (κακώ τρόπω), δεν πάμε πίσω… Θυμίζω την υπόθεση Βασδέκη που είχε αθωωθεί από τα κανάλια προ της δίκης καθώς και την υπόθεση των Κεντέρη Θάνου, των οποίων η δημοσιότητα επέτρεψε να προσβάλουν και να μην παραστούν καν στα ελληνικά δικαστήρια για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, που η διασημότητα και τα «μέσα» την έκαναν τελικά να αφορά απλά πλημμελήματα…

    Είμαι βέβαιος πως ακόμη και στη Ευρώπη, αν κανείς ψάξει εξονυχιστικά, θα βρει παρόμοια παραδείγματα… Ένα που μου έρχεται στο νου πρόχειρα είναι η περίπτωση της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπάαντερ Μάϊνχοφ με τα λευκά κελιά στην πολύπειρη δικαννικά Γερμανία…

    Ολοένα η θεολογική κρίση – αντίληψη (που δεν εξέλειψε ποτέ στην ουσία) της πραγματικότητας, (που είτε με Αριστερά είτε με Δεξιά προσωπεία πλειστάκις κυριάρχησε μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική χειραγώγηση των μαζών κυρίως στον Δυτικό κόσμο, γιατί αλλού ήταν της κλωτσιάς ως πλέμπα), θα κερδίζει έδαφος, καθώς ο αντίλογος σε όλη αυτήν την επίθεση, ο ορθολογισμός και ο ουμανισμός ήρθαν σε δεύτερο πλάνο, ιδίως μετά την 9/11.

  68. Ο/Η papoylis λέει:

    Πατέρα

    με όλο το σέβας κάτι έχεις τελευταία…μια κατάθλιψη ή μια οργή βλέπω 🙂 🙂

    Γιατί δε μπορώ να καταλάβω πως εσύ ένας κολοσσός του ορθολογισμού , ένας θιασώτης της δυτικής σκέψης , ένας χειραφετημένος και αυτοδημιούργητος άνθρωπος μπορείς να φτάσεις σε τέτοιες παρανοήσεις.

    Σε καλώ επομένως να διαβάσεις ΕΣΥ ιστορία και να δεις πως αυτά τα αποβράσματα ( στις διαδοχικές τους δυναστείες ) μετέδωσαν τα φώτα του πολιτισμού στην Ευρώπη και το κόσμο. 😉

    Όσο για τη δική μου οικογένεια τα ξέρεις ( και τα τσουβάλια με γατιά ) , ώστε να θριαμβεύει εδώ ο συγγενής τους και αγαπητός Γεώργιος ο Βους και δεν χρειάζεται να το συνεχίσω.

    Αλλά ειδικά με το ότι έχεις άγγλο συγγενή διαπράττεις ατόπημα ολκής 🙂
    Συγχέεις τους εγγλέζους με τη φύτρα των γαλαζοαίματων και εφαρμόζεις επ’ αυτών συλλογική την ευθύνη. Αυτά δηλαδή τα θεολογικά που συνήθως απεχθάνεσαι 🙂 🙂

    Παραβλέπωντας δε τα λοιπά περί των «συνοδοιπόρων» μου που είναι κατώτερα του επιπέδου σου στην ειρωνεία και το σκώμμα ( όπως άλλωστε αντίστοιχα κατηγορείς εμένα για τα φωτορομάντζα ) θα παρατηρήσω μόνο ότι οι ( ενίοτε ) θεολογικού χαρακτήρα καταναγκασμοί σου σε οδηγούν να διαπράττεις σφάλματα για τα οποία με αιχμηρή και σκωπτική πέννα συνήθως κατακεραυνώνεις τους άλλους 😉 🙂

    Αυτά αγαπητέ Πατέρα είναι δείγματα ταραχής…….. 🙂 🙂

  69. Ο/Η Propator λέει:

    Χρηστο Κ,
    δεν χωρεσες σε καμια διαμαχη, απλως ειναι τετοιο το θεμα του ποστ που σε περιλαμβανει στο καδρο: Τυγχανεις ενα απο τα βασικα στελεχη τα οποια οποια εκτιμουν τα hate πονηματα του Παπουλη κι επειδη εγω σε …ειδα πρωτος οταν πρωεμφανιστηκες (θυμασαι;) ασκω τα νομιμα δικαωματα μου ως σκάουτερ.
    Αυτα που γραφω δεν νομιζω οτι ειναι μειοπτικα για σενα, αλλωστε εσυ επαιρεσαι γιαυτα, και παντως σε καμια περιπτωση δεν αποτελουν λογια μισους.

  70. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Propator συγχωρεσε με αλλα δε θα μπω σ’ αυτη τη κουβεντα. Να σου θυμισω ξανα πως αυτα που εγραψες περι ονοματος ηταν φαουλ κι εκτος πραγματικοτητας.
    Υ.Γ. Ταξικο μισος το λενε, στ’ αγγλικα δε ξερω ειμαι αμορφωτος. Θα σε βοηθησουν αλλοι σε αυτο.

  71. Ο/Η nikiplos λέει:

    Περί δικαίου ομιλησεν ο Άνθιμος,
    δικάζοντας τους δικαστές εκείνους
    που ως θήλεα βδελυρά ορμέμφυτα
    καταδικάζουν τις σωστές του αντρός ορμές…

    τις πταίειν, αν η σεισίπυγος
    γραμματέας γυνή κοινή
    εκλιπαρούσε για λίγο απενοχοποιημένο σεξ,
    Τι να σου κάνει και ο Στράους Κάϊν,
    ότι μπορούσαν τα 60+ έτη του έπραξε,
    μετά εκείνη είπε ότι δεν ήθελε
    γιατί δεν της είχε αρέσει…
    και έβαλε τον άρχοντα
    γυναίκες ανέραστες να τον δικάσουν

    εκείνες απο τη λύσσα τους τον έσυραν
    αλυσσοδεμένο, σιδηροδέσμιο,
    να τον δουν όλοι και να τον πτύουν
    δημόσια, ετούτον που του αρέσουν
    οι μικρούλες… που έχει γυναίκα κιμπάρικη
    και τολμάει να ξενοκοιτάει…

    Πάνω στης αίθουσας ψηλά, η εικόνα του
    Ιησού, κοιτούσε λυπημένη,
    τους αναμάρτητους που λίθω έβαλαν
    τον μιαρό απόγονο του Δαυίδ,
    και ειρκτή γερή του επιφύλασσαν…

    Και τα πλήθη έξω ελεύθερα ακόμη, πλην έρμαια
    ζητοκραύγαζαν με ευωχία,
    συντονισμένα στο φόβο, του τι μπορούσε
    στους ίδιους να συμβεί εκείνο που δεν δίστασαν
    στον Στράους Κάϊν να επιφέρουν,
    οι Δικαστές, οι Γραμματείς κι οι Φαρισσαίοι…

  72. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    εγώ δεν εδωσα ιδιατερη σημασια στα αρχικά ποστ ουχι για λόγους ηθικους ουτε γιατι το θεωρουσα Χεητ ποστ αλλά διατί προτιμουσα τον πυκνο φαντασιωτικό λόγο απο την εικονα … Γιαυτο ξεκινησα και την ΚΑΜΑΡΙΕΡΑη οποια Διηγειρε τις φανατσιωσεις ΧΙΛΙΑΔΩΝ αναγνωστων και εχει ηδη σπασει τα ΤΑΜΕΙΑ .. Επίσης εχω ξεκινησει και το Αριστουργημα: η Αθωα Ψυχοκορη και ο Κακός ο Λύκος – οπου επίσης γινεται χαμός και ειναι και διαδραστικο το Ποστ και οι μικροι χαρουμενοι αναγνωστες μου καλουνται να εφευρουν το τέλος ητοι Ποιος και Πως θα τηνεκγαμισει ( Ο Κακός ο Λύκος , Ο Βατραχος που εγινε Πριγκηψ; αλλος κανεις; ) Επίσης συγγραφως νυχι -θημερόν και πυρετωδωσς το Μεγιστον Πονημα ο Στρως Λα Κάντ ως Μαρτυς της επιθυμιας που θα αφησει εποχή και ειμαι Ηδη στο κεφαλαιον x v Ο Καντ , ο Σαντ και ο Σ. Καν ..
    Ομολογώ οτι ολα αυτά τα γραψιματα και τα ρεψιματα (οπως ονομαζε τα κειμενα μου καποιος παλιος Μπλογκερ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΑΣ) δεν μου αφησαν χρόνο για να προσεξω την εξελιξη των εδώ πονηματων με εξαιρεση το προτελευταιο Ποστ του Παπουλη εκει με τον Διαγραμμένο Τροτσκι που ειλικρινώς μου φανηκε εξαιρετικό…

    Παρεμπιπτοντως θα ηθελα καποιος να μου εξηγησει απο τους οσους ισχυριζονται οτι Ο ΚΑΝ την βιασΕ .. Ανντε καλά στην αρχή λεγανε για σοδομισμό και εγώ ελεγα Μπα .. Μωρε Μπραβο ο εξηνταρης ; Αλλά μετα ρε παιδες εμαθα για στοματικό ερωτα και οτι ευρεθη και γΕννητικό υλικο δεξια και αριστερά και ανερωτηθην : Πω; γινεται με απλό Φυσικό εξαναγκασμό να εξαναγκασθει Γυνή -χωρις απειλη μαχαιρας , η αλλου τινός αντικειμένου -να βιασθει και μαλιστα στοματικώς και μεχρι τελους; Γινεται ; Δεν Γινεται .. Ειναι Φυσει αδυνατον και για δοκιμαστε να κανετε μια Αναπαρασταση – ετσι για πλακα- με την συμβια σας η με τον συμβιο σας και θα δειτε οτι δεν Γινεται ..

    Κατοπιν αφτωνανε
    καταλήγω οτι Ναι μεν ο Στρως Καν μπορει ναπηδηξε στοματικώς και να τουκανε και μια αλλά Βιαστής ΟΧΙ.

    Μπερμπαντης Ναι , Πηδηκουλας Ναι , Μουρνταρης, Μπηχτης, Γαμικος ναι
    μερακλης ΝΑΙ
    .. Αλλα οχυι Βιαστής ρε παιδια δοκιμαστΕ να κανετε την αναπαρασταση και θα ιδειτε … Δεν γινεται ..

  73. Ο/Η Propator λέει:

    Ναι Παπουλη,
    ειναι ορεο οταν εγκαλεισαι για χαιρεκακια κλπ να το γυριζεις στο πιγκ-πογκ λεγοντας στον αλλον «εσυ εισαι χαιρεκακος»
    Ειναι αληθεια οτι υπαρχει μια ταραχη εκ μερους μου, εσυ μεχρι τωρα γνωριζεις την βαθεια φιλικη και καλιτεχνικη σχεση μου με τον Κωστα (Γκουσγκουνη) στην οποια αναφερεσαι συνομωτικα οταν κανεις λογο για το φωτοροματζο.
    Γνωριζεις επισης οτι το ατομο βρετανικης υπηκοοτητας που ανεφερα οτι ανηκει στην οικογενεια μου δεν ειναι γαλαζοαιματο, ομως μεχρι εκει καθως αγνοεις οτι οι δεσμοι μου με τη γαλαζοαιματη δυναστεια δεν ειναι χθεσινη (σου αποστελω εμπιστευτικο email για να ξεστραβωθεις -αλλα να καθεσαι οταν το διαβαζεις για να μην πεσεις ξερος) και οταν βριζεις το πριγκηπικο ζευγος βριζεις την οικογενεια μου.

  74. Ο/Η papoylis λέει:

    Σεβαστέ πατέρα :

    Πρόκειται για αποκάλυψη βόμβα ( εννοώ το περιεχόμενο του μαιλ ) 🙂 🙂

    Αδυνατώ να εκφράσω τη συντριβή μου για το απεχθές μου ατόπημα να ευχηθώ βίον σκατόσπαρτον στο πριγκηπικό ζεύγος με το οποίο συνδέεσαι τόσο στενά.

    Όθεν αναμένω το επιτίμιο 🙂 🙂

  75. Ο/Η papoylis λέει:

    Νόσφη

    όπως πάντα εγκαιροφλεγής… Τώρα πήρες πρέφα τι διαμείβεται σε αυτό το πόστ !!!

    Κατά τα λοιπά όπως βλέπεις τσεκούρι ακόμα δεν έπεσε και επομένως καλείσαι να συνεχίσεις το πόνημα που άρχισες…. 🙂

  76. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Ομως ενω δεχομαι Χιλαδες προτροπές αγαπητων αναγνωστών ινα συνεχίσω την ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ και την Αθωα Ψυχοκόρη ουτε ενας (1)) απο τους εδώ »φιλους» ; δεν βρεθηκεν ρθει να μουπει εστω οτι κανω χαιητ ποστ κλπ κλπ ..Μα ουτε ενας; Φιλοι ειστε εσεις;
    ΠΡΟΠΑΠΟΥ αυτο με τα Μυγδαλα κα τις σταφιδες το εχεις ξαναπει (δε λεω για ποίους για να μη με τσεκουρωσει ο Παπς

    αντε τα λέμε …

  77. Ο/Η bernardina λέει:

    Ποια ψυχοκόρη και παρακόρη λες ρε Νόσφη; Ένα Μπουντουβίνο μπήκα και βρήκα και ψυχοκόρη ούτε για δείγμα… Τι δγιάλο, τον μίτο της Αριάδνης χρειάζεται κανείς για να περιδιαβεί το μπλογκ σου; Ή έναν τεράστιο μύτο για να μυρίζει το ντορό της ψυχοκόρης;
    Τέλος πάντων, εγώ σας φιλώ σταυρωτά και σας καληνυχτίζω γιατί τα ‘χω φτύσει από την κούραση κλάπα κλούπα το πληκτρολόγιο από το πρωί.
    Και, ψιτ, πού ‘στε… Μη σφαχτείτε μέχρι αύριο που θα ξαναμπώ, ε;
    Μπουονανότε α τούτι

  78. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Αφου πηρε Θεση και ο ΑΝΘΙΜΟΣ υπερ του Στρως Λα Καντ μενει να αναμε΄νμεν τι θεση θα παρει ο ΠΑΠΑΣ

  79. Ο/Η papoylis λέει:

    Μπονανότε λέμε 🙂

    Δεν τα βρίσκεις παρά μόνο ως ημιτελή πρωτόλεια στο χάος που λέγεται Σπηλιά καλή μου Μπέρνυ.

    Εκεί χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα …
    Αλλά με αυτά τα κόλπα ο Βάμπιρας δημιουργεί «τεχνητή ζήτηση» . Θα πρέπει , εγώ που το παρακολουθώ χρόνια να σου μιλάω ώρες ολόκληρες για την απαράμιλλη τεχνική του 🙂

  80. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Ε, άμα είναι έτσι:
    Νοσφεράτε ότι αι απόψεις σου για το θέμα είναι στο ίδιο μόουντ μ’ αυτές του Άνθιμου (όπως επεσήμανε και ο Sissa ben dahir), το είδες…. :

  81. Ο/Η Νοσφερατος λέει:
  82. Ο/Η Propator λέει:

    Παπουλη,
    αν ησουν ελαχιστα πιο παρατηρητικος θα ειχες δει το καδρο με την γενεαλογια της προγονου μου που υπαρχει στο γραφειο μου εδω και χρονια, αλλα δεν εισαι.
    Εκτος απο το επωνυμο ελεγξε και τον τοπο γεννησης και σε μια αλλη εκρομη ισως σου αποκαλυψω περισσοτερα (αλμουμ με φωτο κλπ).

  83. Ο/Η papoylis λέει:

    Ε τώρα δεν αντέχω ….!

    Θα παρατηρήσω για άλλη μια φορά πως δεν είσαι στις καλές σου τελευταία 🙂
    Με αναγκάζεις να αποκαλύψω ότι το story το γνωρίζω από καιρό. Ο ίδιος μου έχεις δείξει και τα σχετικά πειστήρια 🙂 🙂

    Άλλο αν στο προηγούμενο σχόλιο μου κάνω τον έκπληκτο … γνωρίζεις καλύτερα από εμένα τη τεχνική δημιουργίας ζήτησης και ντόρου και τζόγου , με μια κουβέντα τη προβοκάτσια. Εσύ τη δίδασκες από καθέδρας προ αμνημονεύτων 😉 🙂 🙂

  84. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

    Προπάτωρ βιάζεσαι νομίζω και γενικεύεις.

    Δεν διαφωνώ με όσα λες για το τεκμήριο της αθωότητας και την ανάγκη προάσπισής του. Βλέπεις, ωστόσο, πως η ίδια η σύγχρονη δημοκρατία, με τον τρόπο που λειτουργεί, ακυρώνει ολοένα και πιο συχνά στην πράξη παρόμοιες δημοκρατικές κατακτήσεις (αναφέρομαι φυσικά στη στάση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών των ΗΠΑ, των πολιτικών και των μήντια σε όλη τη Δύση, και όχι στη σάτιρα του Παπούλη).

    Σε προκάλεσα να απαντήσεις σε ορισμένα ζητήματα πέραν του θέματος με το οποίο καταπιάνεσαι, γιατί τα θεώρησα σημαντικότερα και όχι γιατί μ’ αρέσει, ή συμφωνώ, ή δικαιολογώ την διαπόμπευση του Στρος Καν. Δεν μίλησα πουθενά για ταξικό μίσος ή χριστιανική αγάπη, αλλά για ανθρώπινα συναισθήματα άνευ ιδεολογικού φερετζέ.

    Και σε ρώτησα που αποδίδεις την χαιρεκακία, για να λάβω ως απάντηση ότι το μίσος οφείλεται σε κάποιο φυσικό ή ψυχικό πόνο, ότι κάνει κακό πρωτίστως σε αυτόν που το νιώθει και ότι εκτός από τις επικούρειες νουθεσίες υπάρχει και ο νόμος της αιτιότητας. Μετά, λοιπόν, από αυτά τα σωστά αλλά γενικόλογα, θα σε ξαναρωτήσω: τι είδους πόνος είναι αυτός που προκαλεί τόσο γενικευμένα συναισθήματα χαιρεκακίας στους ανθρώπους ;

    Βγάλε από το κεφάλι σου για λίγο τον Στρός Καν και σκέψου τον γείτονα που σε κοιτά με μισό μάτι γιατί διαθέτεις μία πιο καλόβολη κατοικία με κήπο και λάμπει το πρόσωπό του όταν την επομένη πληροφορείται ότι σου έκλεψαν το αυτοκίνητο, ή σκέψου εμένα πχ που προσπαθώ να σου βάλω τρικλοποδιά με «κουτοπόνηρα» και δήθεν «αγωνιώδη» ερωτήματα για να προβληθώ σε βάρος σου. Τι είδους πόνος είναι αυτός που σπρώχνει τον μέσο άνθρωπο καθημερινά σε παρόμοια συναισθήματα ζηλοφθονίας και χαιρεκακίας στο πρώτο στραβοπάτημα του άλλου ; Απάντησε αυτό και μόνο το ερώτημα και πέτα όλα τα άλλα στη θάλασσα για να μην μπερδευόμαστε με κρατικομονοπωλιακούς καπιταλισμούς, σύμβολα εξουσίας και τα ρέστα. Που ξέρεις, ίσως έτσι βοηθήσεις και μένα να ξεπεράσω τα ζόρια που τραβάω με την εξουσία.

  85. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Aναγνωστη ειναι κοινό μυστικό οτι εχω ανοιξει μυστικές συνομιλιες με τον Ανθιμο και οπου ναναι θα καταλήξουμε σε κοινές δηλώσεις Για το Συμφωνο συμβιωσης ομοφυλοφύλων , για την αναγκη απαλλοτριωσης της περιουσιας της εκκληισας Υπερ του Ταματος του Εθνους και φυσικά για την Υπερασπιση του Στρως Λα Καντ

  86. Ο/Η zeppos λέει:

    Σικέ το ματς;

  87. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Κωστα .. Ο Προπαππους μαλον ηθελε να μιλησει για Μνησικακια (τον λεπτοτατο ανθό της Χριστιανικής αγάπης που λεει και ο Νιτσε στην Γεναλογια της Ηθικής)και οχι για χαιρεκακια .. Παλι τα μπερδεψε .. Αλλά ετσι γιεται συνεχεια .. Οταν τους τα λέω δεν προσεχουν -ειδικά ο Προπαππους που πεταει με το φυσοκάλαμο μπαλιτσες στον Παπουλη και μετα γραφουν οτι ναναι…

  88. Ο/Η papoylis λέει:

    καλώστονε το Ζέππο 🙂

    Ένα είναι βέβαιο Καπτα Αντρέα : ότι ο Προπάπους ( ξέρεις ποιός ) έχει πιάσει και την ΕΠΟ και τη Σουπερλίγκα και το ΑΣΕΑΔ και την Επιτροπή Διαιτησίας. Γι αυτό προχθές ο Μπέος βάραγε τα τζάμια 🙂

  89. Ο/Η Pro panton λέει:

    Προπάτορας κατέφθασε, σταθείτε προσοχή
    τα όπλα του τα ζώστηκε, να υπερασπιστεί
    τον τάλα και αδύναμο ,τον δόλιο τον Στροσκάνη
    που τον ταλαιπωρούν σκληρά βάρβαροι Αμερικάνοι
    με χειροπέδες τον γυρνούν πισθάγκωνα δεμένο
    αλήτη τον κατάντησαν τον πολυχρονεμένο
    κανείς πια δεν εβρέθηκε να συμπαρασταθεί
    σε τούτον τον ταλαίπωρο μαγάπη να σταθεί
    που ναι ανυπεράσπιστος μπροστά στην εξουσία
    μα και στου όχλου τις κραυγές ,αυτή ΄ναι τραγωδία
    από τον θρόνο να βρεθεί στα χαμηλά πεσμένος
    αυτός που ήτανε στον κόσμο ξακουσμένος
    ως ορεξάτος εραστής και ως μεγάλος μπήχτης
    των θηλυκών ο ήρωας, ο πιο μεγάλος ρίχτης
    να λένε πως δεν έβρισκε μια πρόθυμη κυρία;
    αυτό είναι το ερώτημα, ιδού η απορία
    που αν θα βρεί απάντηση πολύ το αμφιβάλω
    γιαυτό στην άκρη άστε με προς ώρας να το βάλω
    καθώς το διακύβευμα σαυτήν την ιστορία
    όπως σωστά ναφέρθηκε χωρίς αμφιβολία
    με θάρρος απροσμέτρητο με προπατορική σοφία
    αλλού είναι το πρόβλημα και η συνωμοσία
    πως έφτασε ο ευγενής, του χρήματος ιππότης
    να σέρνεται, σαν νάτανε φτηνός χασισοπότης;
    να τον προφυλακίζουνε, μα είναι δυνατόν
    λες κ έχουνε να κάνουνε μ εναν κοινόν θνητόν;
    αυτό είναι αβάσταχτο κανείς δεν το αντέχει
    εχάθη πλέον η σειρά, η τάξη, που πρεπε να έχει
    η κοινωνία μας από αμνημονεύτων χρόνων
    κατέρρευσε η άμοιρη ενώπιον δαιμόνων
    που τα θεμέλια έσκαψαν με τόση ευκολία
    το δίκαιο κατήργησαν, πω πω ανωμαλία
    ο βασιλιάς εστάθηκε εμπρός μας πια γυμνός
    τα μάτια μου εδάκρυσαν, μεγάλος ο καημός
    που τονε μπουζουριάσανε σε βίλα στο Μανχάταν
    μα τι, χωρίς ..κλιματισμό νομίζατε πως θάταν;
    δεν έφτανε που έχασε ο δόλιος την δουλειά του
    μα θα πληρώνει πια αυτός σωματοφύλακα του
    και θα γεμίζει τώρα πια με ψώνια την κουζίνα
    πηγαίνοντας στην αγορά μόνο με ..λιμουζίνα
    και τούτοι οι αχόρταγοι, διάσημοι δικηγόροι
    φτωχό θα το αφήσουνε το δόλιο το αγόρι
    για να μη πω για την ..παντόφλα που θα τρώει
    που ρεζιλεύτηκε και της Σινκλαίρ το σόι
    μπροστά λοιπόν σαυτήν την αδικία
    που ξεπερνά απτόητη κάθε πια φαντασία
    αμέσως συμπαρίσταμαι κι απόλους περιμένω
    να βοηθήσουμε ετούτον τον καημένο
    αρχίζω λοιπόν έρανο, νάτη η ευκαιρία
    αληλεγγύη νάχουμε σαυτήν την κοινωνία 🙂 🙂

    Προπάτορα σταφιερώνω σένιο
    ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ το χρειάζεσαι νομίζω λίγο γέλιο
    απτόητη κιευθυτενής νάναι η οπτική σου
    φωνή να έχεις βροντερή όπως και η ..πορδή σου
    την τάξη σου να την κρατάς και να υπερασπίζεις
    του όχλου την αντίδραση πάντα να την τσακίζεις
    στο άρμα σου περήφανος πάντα να αριβάρεις
    μα ιδέες πιο πρωτότυπες να βρεις και να ποστάρεις
    γιατί ο κόσμος χάλασε, άλλο πια δεν αντέχει
    αφεντικά τόσο μικρά (σαν τον Στρος Καν) επάνω του να έχει 😉 🙂

    nikos__alfa

  90. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    ωχ!

  91. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Νοσφεράτε, καλά το πας , άμα χρειαστείς καμιά βοήθεια πες μου (να παρέμυω σε επίπεδο Φαήλου κλπ, ώστε μα μπούμε κανονικά στον αστερισμό των δικτύων, δε θυμάμαι τον αριθμό 😉 . Άλλωστε αν ο μαρασμός το Κράτους περνάει μέσα από την ενδυνάμωσή του (ΔΙκατατορία του Προλεταριάτου κλπ), έτσι και τα γκευ παρειντ περνάνε από το ….Λαζαρίδη, Φαήλο κλπ).

    Ο Νίκος Άλφα (βρε καλώς τον) μου χρωστάει κάτι λεφτά από μια προώθηση , οπότε κοίτα μη μου χαλάσεις τη δουλειά 😉

  92. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Για λόγους Ηθικής ταξεως θα ηθελα να είπω προς τους επιδοξους ποιητάς το εξής:
    Υφισταται μια παμπαλαιη παραδοση εκπονησης ποιηματιδιων εις την Μπλογκοσφαιρα που ξεκινά απο την Αληστου Μνημης ΧελιδΩνα με τα λογής λογής χελιδονακια της ..(χελιδων (μ-λ) κ.ο.κ)
    Η Παραδοση αυτή που συνεχιζεται μεχρι σημερον και της οποιας η Καρακάξα ειναι περιπου τρισεγγονη και παραγει αξιολγους ποιτάς οπως ο εδώ αναδυομενος Ταμιστας
    εγκαινιαστηκε δια χειρος ΠΡΟΠΑΠΠΟΥ
    ..ε απο τελει οχι απλως Υβριν αλλα περιπου ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟΝ ΑΜΑΡΤΗΜΑ να ευτελιζεται αυτή η παραδοσις με Ακομψα και ατεχνα »ποιηματιδια»: Η προπατοροκτονια δεν συνιστα αρετή εις την παραδοσιν των ΧελιδΩνων..
    Νοσφερατος
    ΙΣΟΒΙΟς Γεν. Δντης Χελιδωνειου .

  93. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Ωραία!! Ακουλουθεί βαρυσήμαντη ανάλυση σε έμμετρες καταθέσεις
    Αγαπητέ Νίκο δεν είναι αλήθεια ότι οι «προύχοντες» είχαν ασυλία από πάντα (εξ’ αποανέκαθεν 🙂 ).

    Μην αναφερθώ σε προηγούμενους χρόνους και πώς οι Πέρσες, που τους ξεσήκωσε ο Αλέξανδρος και έγινε σα τα μούτρα τους και σκότωνε τους κολλητούς του και τέτοια.
    Διάβαζα πρόσφατα για την εποχή της τριανδρίας (έστω το λυκαυγές της, όπου ακόμη υπήρχε η Δημοκρατία) στην Ρώμη που μια κατηγορία έστελνε ακόμη και μέλη της Συγκλήτου στο Σταυρικό Θάνατο!!
    Επίσης, ας πούμε, στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία η κεφάλα τους δεν στεκόταν καλά στους ώμους τους πάντα 😉 .

    Άρα, όταν υπήρχε το πρόταγμα της διαφύλαξης του (οποιουδήποτε) imperium, από πάσης φύσεως αμφισβήτηση «ο νόμος της δαμοκλείου» έπρεπε να επικρέμεται έναντι όλων, ανεξαρτήτως θέσης , τάξης κλπ και αυτό να είναι ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΟ και ΣΑΦΕΣ προς όλους.
    Καταλαβαίνεις ότι οι Αυτοκρατορίες (ακόμη και οι οιονεί 😉 ) είχαν πάντα, αφενός την ανάγκη διοίκησης «μαζικώ τω τρόπω», αφετέρου την ύπαρξη ΜΙΑΣ αδιαπραγμάτευτης αρχής , την αρχή της διατήρησης και επέκτασης της ισχύος.
    Τα υπόλοιπα είναι ..κουλτουριαραίικα και ..αταξικά.
    Πολλές φορές χρειάσθηκε και η συνδρομή του «θείου» (Βασιλεύς Θεός, Ελέω Θεού κλπ), άλλες έγινε πιο έμμεσα μέσα από ιδεολογήματα περί «κοινού καλού» το οποίο επιβουλεύονται όλοι κλπ.

    Πάντως η έννοια της ατομικότητας και τα εξ’αυτής προερχόμενα ατομικά δικαιώματα και αξίες …δεν…
    Μετά μπήκε …το κάδρο στον πίνακα , είχαμε την τέχνη για την τέχνη και από κοντά την Πολιτική για την Πολιτική (η τέχνη της Πολιτικής και κάτι τέτοια που λέτε εσείς οι Κεντροαριστεροί 🙂 ).
    Αυτό ήταν αναγκαίο διότι αλλιώς στη σημερινή εποχή «εικαστικά» δε θάχαμε , ούτε και τη δυνατότητα να στρατευθούν οι Νέοι μας στις Νεολαίες κλπ (μη σου πω ότι αν τα συνδυάσεις μπορεί να μην είχαμε καν ΚΚΕεσωτερικού, ΣΥΝ ,ΕΑΡ κλπ ευρω-αναθεωρητικά).

    ΌΠως λοιπόν στην τέχνη, διάφοροι το ερμήνευσαν σαν ευκαιρία να κάνουν …λόμπυ των εστέτ και τέτοια, φυσιολογικά στο Δημόσιο Βίο κάναν τέτοια και χειρότερα και δώστου «υπεράνω Νόμων», «Νόμοι περί ευθύνης Υπουργών» εφοπλιστές να χαστουκίζουν αστυνομικούς αλλά και όλα αυτά τα ορέα που συζητάμε στις Εξεταστικές, που είχε την ευχαρίστηση ο ΓΑΠ να μας προσφέρει άπλετα 😉
    Τέλος πάντων, τα παρακάτω τα ξέρεις.

    Ερχόμαστε τώρα να δούμε στο θέμα του Στρως Καν.
    Εσύ τι διαβλέπεις, ανεξαρτήτως του τι έκανε και, κυρίως, ανεξαρτήτως του αν πρυτάνευσε καμιά παγαποντιά του Σαρκοζύ , των Χ Λόμπυ ή οτιδήποτε ;;
    Αντικειμενικά που λέει και το ΚΚΕ
    Αυτό το γαϊτανάκι είναι πιο κοντά στο μόουντ 🙂 των «Γκουαντάναμο» ή στο μόουντ της αποκατάστασης της ισότητος των Πολιτών , των φύλων και γενικώς…

    Από εκεί και κάτω, το θέμα της χαιρεκακίας ή της μνησικακίας «δεν τόχω», αλλά έβλεπα ένα ωραίο …..ντοκυμαντέρ 🙂 , που έλεγε για τα αισθήματα ταύτισης που δημιουργούνταν στους ..Αζτέκους με την εκτεταμένη χρήση μαζικών (αποτρόπαιων) σφαγιασμών και την εικονογράφησή τους.
    Πέρα από το φόβο, δημιουργούσε λέει και εμπιστοσύνη.

    Άρα, κατά τη γνώμη μου μέσω εξεταστικών , επιτροπών ….καταλογισμού και ελέγχου (εγώ νόμιζα ότι αυτό που λέγαν ότι κάποιοι ..κτηνίατροι θέλαν να γίνουν γιατροί χειρουργοί ήταν πλάκα, αλλά δικαστές και ορκωτοί ελεγκτές μάλλον θέλουν να γίνουν κάμποσοι 😉 ) ετοιμαζόμαστε να γυρίσουμε στη Βυζαντινή μας παράδοση, εξ ού και η «αποδοχή»

  94. Ο/Η προγιαγιά λέει:

    Εγώ να φωνάξω «ΚΑΤΩ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ!» ή να περιμένω μερικά σχόλια ακόμα;

  95. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Νοσφεράτε
    άνθρωπε μου δεν είμαι …οδοντίατρος ,οπότε μη βογγάς κάθε φορά που με βλέπεις και χαλάρωσε, …επιτέλους! 😉
    Αναγνώστη καλώς σε βρίσκω (κιεδώ,την ιστορία με το Μωάμεθ και το βουνό,την ξέρεις) πάλι αν και λίγο ..ανήσυχο,όπως κάθε πιστωτή άλλωστε!
    Αδίκως βέβαια γιατί οι διαδικασίες προσημείωσης ,για το αμπελάκι που λέγαμε,προχωρούν κανονικά,έτσι την επιμήκυνση που υποσχέθηκες, τόχω σίγουρο πως θα την λάβω.
    Δεν πιστεύω τώρα να ζητάς κιεσύ ..ένορκες βεβαιώσεις από τον αδελφό μου τον ..Αντωνάκη,όπως μερικοί-μερικοί; 😉
    Γιατί μπορεί, μπορεί λέω ,να ..χάσω την εμπιστοσύνη μου και να κηρύξω..στάση πληρωμών!..Άντε τώρα! 🙂

  96. Ο/Η papoylis λέει:

    Νόσφη

    λογοτεχνικές και ποιητικές κριτικές προσεγγίσεις κάνει εδώ μόνο ο Προπάππους ως κατ εξοχήν εμπνευστής των ποιητικών μας ατοπημάτων από την εποχή της Χελιδόνας. πρέπει όμως να αναγνωρίσεις ότι την αρχική ιδέα την είχε ο Πάνος. Οι Χελιδόνες είναι δικό του δημιούργημα. Την απογείωση τους οφείλουμε στον …ξέρετε ποιός.

    Όθεν η θέση σου ως ισόβιος Γ. Διευθυντής Χελιδονείου σου επιτρέπει να φροντίζεις ώστε κάθε παρέμβαση να γίνεται στιχηρώς , να ταϊζονται τα χελιδόνια και να κυκλοφορούν ανενόχλητες οι μπεκάλτσες.
    Αλλά όπως είδες και σε αυτό το ποστ κριτική αισθητικού αποτελέσματος ασκεί μόνο ( και δικαιωματικά ) ο Προπάπους. 🙂 🙂

    Άρα ας αφήσουμε κάθε χελιδόνι ( ακόμα και καρακάξα ) να τιτιβίσει 😉 🙂

  97. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    δεν σε ειπα οδοντιατρο ειπα μόνο να προσεξεις την ποιτητα του στχιου και να σεβαστεις την Παραδοσιν των Χελιδωνων και να μη τα ισιοπεδώνουμε ολα εδω περα(μέσα)

  98. Ο/Η papoylis λέει:

    Σεβαστή Λαίδη

    σε αυτό μόνο ο Πατέρας μπορεί να απαντήσει. Κάνε υπομονή , το βλέπω αργότερα σήμερα ……….και κακού κακού ετοίμασε του και ένα ταψί γεμιστά 🙂 🙂

  99. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Παπούλη ναι να τιτιβίζει και να κραξει ακόμα ..Ολα τα σεβομαι ..και τα δεχομαι και δημοκρατια εχωμεν ..Να δεχτει ομως και ια παρατηρηση σαν νεος (ποιητής) να μηνειναι ετοιμος να βγαλει γλώσσα οταν η κριτική επιτροπή (της οποιας ειμαι ισοβιο μέλος ) η οποια βεβαια παιζει συμβουλευτικό ρόλο διοτι την τελική κριση την εχει πάντα ο Προαππους του πει »Προσεξε νεε μου μήτα βαζεις με τον Προπαπου αμα θες ναχεις μέλλον σε αυτό το επαγγελμα ..»
    Εγώ για το καλό του του ειπα του Νικου του Αλφα ..κι αυτος δε σηκώνει μυγα στο σπαθί του Να τοχει υποψη του να μη βρεθει προ …εκπληξεως (οταν παρει τη Βρυσουλα ο Προπαπους ..)

    Εν τω μεταξύ ειδα οτι εσκασε μυτη και η Προγιαγια κι αρχιζει να μου φευγει η Μελαγχολια ..
    Φευγω .. Οτνα γυρισω να ειστε ολοι εδώ (εκτος απο τους ετσι τους .) και Φρονιμα ε; και να περιμένετε τον Προπαπου

  100. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    πρέπει όμως να αναγνωρίσεις ότι την αρχική ιδέα την είχε ο Πάνος»

    Παπουλη ο Πάνος ηταν ο Οικοπεδουχος το αναγνωριζω.. Ομως τα εγκαινια – την κορδελα την εκοψε ο Προπαπους .. Ρωτα και την Λαιδη ..

  101. Ο/Η papoylis λέει:

    …. δε θα τα χαλάσουμε ορέ Βάμπιρα τέτοια μέρα που είναι σήμερα 😉

    Πάγαινε στο καλό και τα λέμε αργότερα….. 🙂 🙂

  102. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Νοσφεράτε
    «δεν σε είπα οδοντίατρο» ;;;
    Το μάθημα ιστορίας είναι για μένα ευσπρόδεκτο!Το ύφος σου;;
    Ως τεχνοκριτικός βλέπω έχεις πολύ μέλλον .Keep walking!
    Αυτά τα περί ύβρεως και προπατορικού αμαρτήματος να τα συμπεριλάβεις στην ατζέντα σου με τον ..Άνθιμο!
    Προπατοροκτονία;;; Τι να σου πω άνθρωπε μου τώρα!!!.Διατηρώ την ψυχραιμία μου και σε αφήνω στην κρίση του κοινού!

  103. Ο/Η papoylis λέει:

    Δεν το κλείνουμε το θέμα να πάει στα κομμάτια Νόσφη και Νικάλφα ;;; 🙂

    Άιντε να σας χαρώ !) 😉

  104. Ο/Η προγιαγιά λέει:

    Παπούλη, εδώ που βρίσκομαι μόνο σαλάμι Ουγγαρίας μπορώ να σας προμηθεύσω (έχει και σε οικονομική συσκευασία).
    Έχω ένα μόνο πράγμα να παρατηρήσω: Παλιότερα ο προπάπους απλώς εξέφερε τον ορθό λόγο, τώρα πρέπει να τον υπερασπιστεί κιόλας. Και δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικό του πρόβλημα…….

  105. Ο/Η papoylis λέει:

    Σεβαστή…

    Τα σαλάμια μου τα έχει κόψει ο γιατρός λόγω τριγλυκεριδίων 🙂
    Η άλλη παρατήρηση ελήφθη στα υπόψιν 😉 ( είναι και αντιστρέψιμη )

  106. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    ρε νικο αλφα

    ..σ’αρεσει να κανεις πλάκα(και μαλιστα σε ποιον ; στον προπαπου που ολοι εμεις οταν τον βλέπαμε και να διαφνουσαμε πλήρως χαμηλώναμε το βλέμμα και λέγαμε Ναι ..και μαλιστα ψιθυριστά μη τα παρει κα μας αρχισει στις βρυσιες)
    αλλά για τονεαυτου σου και την παρτη σου ουτε ,μια τοση δα πλακιτσα δε σηκώνεις.. Τι να σε πώ .. Ο τΕΜΠΟΡΑ Ο μΟΡΕς.
    κανε οτι καταλαβαινεις ..εγω για το καλό σου σου ταπα.. αν δεν εχεις ιχνος χιουμορ ( η πλακα εις βαρος αλλων και η απαιτηση να σε πάρουν απολυτως σοβαρά δεν εχει σχεση με το χιουμορ) κανε οτι καταλαβαινεις ..

  107. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    εν πάσει περιπτωσει το κλεινω το θεμα αυτό.. χαριν της ημερας. Ας τον Κρινει ο Προπαπος

  108. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Νοσφεράτε
    συνεχίζεις να με αδικείς αλλά δεν ..πειράζει!’Ισως έχεις δίκιο,η λέξη Προπατοροκτονία είναι πολύ βαριά …για να την πάρω σοβαρά!Λάθος μου.Νάσαι καλά!

  109. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович Павлов,

    Θα αρχίσουμε, συνδεόμενοι με τα προηγούμενα. Στο αντιπροχθεσινό μας «προκαταρκτικό» σχόλιο σε συγχαρήκαμε για την ανάρτηση. Να αιτιολογήσουμε λίγο αυτή την κίνηση.

    Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτό το ποστ θα θριαμβεύσει στατιστικώς. Με δεδομένο ότι οι επιτυχίες τών συντρόφων μας είναι χαρά μας (ενώ των αντιπάλων μας είναι λύπη μας), θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι εκεί οφείλονται τα συχαρίκια μας. Ένα τέτοιο συμπέρασμα, παρά το ότι η χαρά για την επιτυχία σου είναι μεγάλη, απέχει πολύ απ’ την αλήθεια. Τα συχαρίκια μας οφείλονται σε έναν άλλο, τελείως διαφορετικό θρίαμβο που επέτυχες. Ποιος είναι αυτός; Μα ποιος άλλος, товариш Яков, από τον θρίαμβο που κατήγαγες να αποκαλύψεις γυμνή (και μάλιστα σε όλη της τη γυμνότητα!) τη σκέψη μιάς μεγάλης κατηγορίας ανθρώπων, κατά βάση συντηρητικών έως μυελού οστέων και κατά περίσταση (συγκυρία) αντιδραστικών όσο που πατάει μια (υπέρβαρη) πολική αρκούδα, και δη του σπάνιου —αλλά, δυστυχώς, όχι ακόμα υπό εξαφάνιση— είδους Thodorus Pagalus!

    Ο θρίαμβος καθίσταται έτι λαμπρότερος από ορισμένα συμπαρομαρτούντα στοιχεία που συνοδεύουν το κείμενο τού περί ου ο λόγος εκπροσώπου αυτής τής σκέψης (εφεξής αποκαλούμενου ‘συγγραφέας’ ή ‘αρθρογράφος’ ή κάτι παρεμφερές τέλος πάντων ). Εννοούμε το γεγονός ότι (ο συγγραφέας) δεν διστάζει να ξανοιχτεί στο πέλαγος τής κοινωνικής ψυχολογίας, αν και έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι το κάνει μόνο και μόνο επειδή αγνοεί πως θα πνιγεί πριν καν περάσει τον (πρώτο) λιμενοβραχίονα —όπως και γίνεται, χωρίς καμία έκπληξή μας βέβαια. Ένα άλλο ορέο είναι επίσης και το γεγονός ότι κατά τη διαδρομή τού λόγου του θίγει και το μέγα ζήτημα τής κοινωνικής και πολιτικής θεωρίας, την ισότητα, (εκεί όμως πνίγεται αύτανδρος, πριν προλάβει καν να φορέσει τα μπρατσάκια τού μεγάλου του δισέγγονου!). Αν δε συνυπολογίσουμε και τα άλλα ορέα που φεύγουν από το πληκτρολόγιό του κατά τον μέχρι τώρα διάλογο (συνυπολογιζομένων και των ορέων που κατέγραψε η οθόνη τής δημοσιότητας στο τσαρδί τής Кроткая, όπου, μάλλον με υπερηφάνεια, μας παραπέμπει), ανάμεσα στα οποία περίοπτη θέση καταλαμβάνουν οι αναφορές στον Επίκουρο (άλα τις!), τότε, товариш Яков, δικαιούμαστε να μη μιλάμε πια για θρίαμβο, αλλά για γκραν σουξέ, κατά τη διατύπωση του Σαββόπουλου σε παλιό του τραγούδι. Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις, товариш Яков, αυθόρμητα μας έρχεται στο νου η ιδέα ότι τέτοια κείμενα αξίζει ακόμα και να τα πληρώνεις προκειμένου να τα δημοσιεύεις εδώ! Και με αυτή την κάπως υπερβολική αποστροφή (έτσι όμως δεν είναι όλες οι αποστροφές;), είναι καιρός να περάσουμε στα ενδότερα τού περισπούδαστου αυτού άρθρου. Εννοείται ότι δεν θα ασχοληθούμε εδώ με την αξιολόγηση τής σάτιράς σου στα επίμαχα ποστς, διότι, όπως έχουν καταλάβει και τα μικρά παιδιά —εμείς, λόγου χάρη—, (σε αντίθεση όμως με κάποια μεγάλα παιδιά που δεν έχουν καταλάβει Χριστό!), το πάπλωμα, για το οποίο έγινε και συνεχίζεται ο καβγάς, είναι άλλο! 😉 ).

    ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ

    Αλήθεια, ποιο είναι το πάπλωμα; Τι τον έπιασε τον συγγραφέα μας και βάλθηκε να καταγγείλει τη «χαιρεκακία» που επέδειξε η «πλέμπα» έναντι του Ντιεσκά; Γιατί τόση ηθικολογία; Πώς διάβολο σαλτάρισε ως έφηβος στον άμβωνα, αυτός, ένας υπέργηρος(!) και άθεος(!), και εκτόξευσε τα βεγγαλικά του; Τον πήρε ο πόνος για την ανθρώπινη κατάντια και βάλθηκε να μας σώσει; Είδε ότι απομακρυνόμαστε ολοταχώς από την επικούρεια αταραξία και προσπαθεί να μας απαλλάξει από το άγχος; Διαπίστωσε ότι παραβαίνουμε το Νόμο τού Αιώνιου Δικαίου, ο οποίος εγκαθιδρύθηκε μετά το Big Bang και έκτοτε ισχύει αναλλοίωτος στους Αιώνες τών Αιώνων, και ένιωσε φρίκη και αποτροπιασμό;

    Blue penises with black green coating! Τίποτε από όλα αυτά δεν συνέβη! Απλούστατα, ο συγγραφέας μας εθίγη γιατί αποδομήθηκε ένα από τα πρόσωπα-φορείς τής εξουσίας με την οποία συντάσσεται και την οποία στηρίζει. Να τι τον έκανε να αρχίσει να σκούζει!

    ΠΕΡΙ ΧΑΙΡΕΚΑΚΙΑΣ

    Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η χαιρεκακία, στη γνήσια μορφή της, που δεν είναι βέβαια αυτή την οποία «διέκρινε» ο συγγραφέας στην «εξαλογία» σου εδώ, ίσως γιατί δεν φορούσε τα γυαλιά του (ή ακριβώς επειδή φορούσε τα γυαλιά του, θα σε γελάσουμε), είναι ένα ταπεινό ανθρώπινο συναίσθημα. Χαρήκαμε χαρά μεγάλη! Δεν το ξέραμε, περιμέναμε το συγγραφέα να το μάθουμε αυτό (να χέσουμε τα Πανεπιστήμιά μας!).

    Όμως, τι θα πει ‘γνήσια μορφή της’; Θα πει το εξής απλό, το οποίο ο συγγραφέας μάλλον κ ά ν ε ι πως δεν ξέρει (ενώ μερικοί αναγνώστες τού άρθρου, απ’ ό,τι βλέπουμε, ό ν τ ω ς δεν το ξέρουν): Θα πει τον θεωρητικό, αφαιρετικό και αποκλειστικά εννοιολογικό ορισμό της: να ευτυχείς με τη δυστυχία του άλλου. Το πράγμα όμως περιπλέκεται (και απλοποιείται ταυτόχρονα!) όταν αυτό το συναίσθημα το συγκεκριμενοποιήσουμε και το συνδέσουμε με συγκεκριμένους ανθρώπους, συγκεκριμένων κοινωνιών που διέπονται από συγκεκριμένες βέβαια κοινωνικές σχέσεις. Δηλαδή με τη χειροπιαστή (= υλική) πραγματικότητα! Κι εκεί τελειώνει το πανηγύρι των αφηρημένων αναλύσεων! Εκεί κάθε κατεργάρης πηγαίνει στον πάγκο του! Εκεί η αφηρημένη χαιρεκακία συνδέεται με και χρωματίζεται από την πραγματικότητα των ανταγωνιστικών και συγκρουσιακών και εκμεταλλευτικών κοινωνικών σχέσεων από τις οποίες διαμεσολαβείται. Και ακριβώς επειδή οι πολλοί (η «πλέμπα») είναι στον πάγκο του χασάπη (και δεν εννοούμε εδώ βέβαια το μοντερνιζέσιον 😉 ), γι’ αυτό και τα συναισθήματα χαράς από τη συντριβή τού χασάπη (έστω κι αν δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους γι’ αυτή τη συντριβή, έστω κι αν η συντριβή αφορά μόνο σε ένα πρόσωπο —φορέα όμως μισητής εξουσίας—, έστω κι αν η αφορμή αυτής τής συντριβής είναι εκείνο που σέρνει καράβια), είναι αυτά που κυριάρχησαν με αυτή ή την άλλη μορφή και έκφραση.

    Ενοχλείται βέβαια ο συγγραφέας μας. Εμ τι θα ’κανε, θα άνοιγε σαμπάνιες; Αυτός είναι με την άλλη μεριά, με τους λίγους. Δεν είναι με τη «πλέμπα»! Έτσι, βαφτίζει όλο αυτό το πανηγύρι ‘χαιρεκακία’, μένοντας στην καθαρή της μορφή, εκτός κοινωνικών σχέσεων, αναφερόμενος όμως σε ανθρώπους απολύτως εντός αυτών! Ο συγγραφέας μας γίνεται ανθρωπολόγος ερήμην όμως τής κοινωνιολογίας! Ένα πράγμα (και χειρότερο) από τη Μάγκυ δε Γκρέιτ να πούμε!

    Ο καημένος!… Προσπαθεί να κουρέψει λαγούς και να αρμέξει χελώνες! Προσπαθεί να ηθικοποιήσει την κοινωνική σύγκρουση και αντιπαλότητα, ακόμα κι αυτή που χαρακτηρίζεται από χαμηλή συνειδητοποίηση για το πώς δουλεύει η κοινωνική μηχανική. Και πάλι: Blue penises with black green coating! Γιατί αυτά που ο ίδιος καταμαρτυρεί στην «πλέμπα», τα έχει ήδη διαπράξει!

    Δες товариш Яков και αγαπητοί φίλοι (και ασήμαντοι αντίπαλοι) τι γράφει σε ένα σχόλιό του στο τσαρδί τής Кроткая:

    «[…] ο αντιπαλος των ΗΠΑ δεν ηταν καμια (παλαι ποτε) Σοβιετικη Ενωση (με αυτη απλως σκουπισε τον κωλο της) […]».

    Μήπως διακρίνετε σ’ αυτό το «πάλαι ποτέ» και προπάντων στο άλλο, εκείνο το «κομψό» «με αυτη απλως σκουπισε τον κωλο της», μήπως ανιχνεύετε κάποια «χαιρεκακία», όπως την ορίζει ο καλός μας αρθρογράφος; Πώς είπατε; Δεν ανιχνεύετε απλώς, σας βγήκαν τα μάτια; Τσ, τσ, τσ… Πώς μπορείτε να γίνεστε τόσο σκληροί με τον συγγραφέα! Και μάλιστα από τη στιγμή που έχετε ολότελα άδικο! Ο άνθρωπος απλώς εκδηλώνει την πολιτική του πεποίθηση και αντίθεση! Δεν είναι πλέμπα αυτός να έχει μέσα του χαιρεκακία! Είναι ευγενής (δεν φαίνεται από την αισθητική τού λόγου του; 😉 )! Τόσο ευγενής, που αν ήταν ρώσος δούκας εμιγκρές στο Παρίσι κατά τη δεκαετία του ’20, θα έστελνε από τα χαράματα τής 22ας Ιανουαρίου του 1924 συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην Κεντρική Επιτροπή των μπολσεβίκων επί τω θλιβερώ αγγέλματι του θανάτου του Λένιν! 😉

    Εννοείται ότι δεν έχουμε την παραμικρή απορία γιατί ο καλός μας συγγραφέας παραλείπει να μνημονεύσει το αντίστοιχο τής «μνησικακίας» συναίσθημα, που νιώθουν οι λίγοι σε αυτή την περίπτωση έναντι τών πολλών. Η οποία βέβαια δεν είναι καμία «χαιρεκακία». Δεν έχουν καμία ανάγκη (εκτός από τους σαδιστές) να είναι «χαιρέκακοι» αυτοί —εξ άλλου, δεν είναι και πλέμπα! Έχουν κάθε λόγο όμως να νιώθουν «χαιρεκαλία» (товариш Яков, αυτή τη λέξη μη τη λάβεις υπ’ όψη σου· είναι νεολογισμός και δη βαρβαρικού τύπου). Δηλαδή να χαίρονται για τα αγαθά που κατέχουν σε αντίθεση με την «πλέμπα» που κατέχει μόνο τις ηθικές αμαρτίες της… Μια τέτοια χαρά δεν εκδήλωνε κι ο Ντιεσκά όταν έλεγε «οι Έλληνες είναι μέσα στα σκατά» ή είναι ιδέα μας; 😉

    ΠΕΡΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

    Γράφει σε ένα σημείο ο συγγραφέας τού άρθρου, κάπως μεγαλοπρεπώς:

    «Ισοτητα (και δικαοσυνη) δεν είναι να αντιμετωπιζονται δυο διαφορετικα προσωπα ως ισα και ομοια. Ισοτητα (και δικαιοσυνη) ειναι να αντιμετωπιζονται δυο διαφορετικα προσωπα ως διαφορετικα!
    Τελεια και παυλα.»

    Γράψαμε στην εισαγωγή μας ότι εδώ ο συγγραφέας μας πνίγεται πριν προλάβει καν να φορέσει τα μπρατσάκια του μεγάλου του δισέγγονου. Επειδή μπορεί να φάνηκε λίγο υπερβολικό αυτό, να το εξηγήσουμε λίγο. Όσο το εξηγούμε, να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι όλα αυτά ο συγγραφέας μας τα λέει σε ένα άρθρο του στο οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, σπεύδει να καταγγείλει την ποδοπάτηση των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων του Ντιεσκά εκ μέρους τής «πλέμπας».

    Δεν θα μπλέξουμε εδώ με φιλοσοφικές αναλύσεις τών εννοιών τής ισότητας και της δικαιοσύνης. Ούτε θα εισάγουμε την οπτική του μαρξισμού. Θα μείνουμε στο γήπεδο που παίζει ο συγγραφέας μας. Δηλαδή στο γήπεδο του νόμου, όπως τον αντιλαμβάνεται και τον εννοεί το σύστημα τής αστικής εξουσίας, στο οποίο ο συγγραφέας είναι προσκολλημένος σαν στρείδι σε σκουριασμένη λαμαρίνα. Δηλαδή μέσα από το πρίσμα των αφηρημένων πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Όλο αυτό το παράθεμα από το κείμενο τού συγγραφέα μας θα μπορούσε να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις: Αρχή τής Αναλογίας. Είναι, αναμφίβολα, ένας ακρογωνιαίος λίθος δικαίου και είμαστε σίγουροι, товариш Яков, ότι όταν θα έρθουμε, πρώτα ο Λένιν, στα πράγματα και αναλάβεις τα καθήκοντά σου ως Λαϊκός Επίτροπος Δικαιοσύνης θα τον διατηρήσεις σαν κόρη οφθαλμού. Βάσει αυτής της αρχής ένας βλάκας π.χ. πρέπει να απαλλάσσεται από αδικήματα, για τα οποία κάποιος άλλος μέσου διανοητικού επιπέδου θα εκτίσει πολυετή κάθειρξη, όπως προβλέπει ο νόμος. Ας μείνουμε στο παράδειγμα.

    Αν ένας βλάκας απαλλάσσεται και ένας μέσης ευφυΐας καταδικάζεται σε πολυετή κάθειρξη, ένας ιδιαίτερα ευφυής πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται; Με βάση την αρχή τής αναλογίας, η τυπική λογική μάς οδηγεί να απαντήσουμε: σε ισόβια. Προχωράμε.

    Επειδή δεν έχει γίνει ακόμα καμία δίκη τού Ντιεσκά επί τής ουσίας, τι ακριβώς εννοεί ο συγγραφέας μας, όταν επικαλείται την αρχή της αναλογίας στην περίπτωσή του; Εννοεί, προφανώς, ότι ο νόμος στις μέχρι τώρα διαδικασίες τον αντιμετώπισε ως ίσο και όμοιο, ενώ, πάλι προφανώς, έπρεπε να τον μεταχειριστεί ως διαφορετικό. Δηλαδή ως φορέα εξουσίας.

    Πράγμα που σημαίνει ότι, κατά την άποψή του, δ ε ν έπρεπε να τον αλυσοδέσει όπως προβλέπει ο νόμος τής πολιτείας τής Ν. Υόρκης, (αυτός, ο Μέγας Ντιεσκά δεν είναι «πλέμπα»!) κι ακόμα ότι έ π ρ ε π ε να απαγορεύσει στους «αλήτες ρουφιάνους δημοσιογράφους» να τον κινηματογραφούν κατά τις διαδρομές του προς και από το δικαστήριο, κατ’ εξαίρεση με ό,τι ισχύει για έναν κοινό θνητό ( = «πλέμπα»).

    Αυτό και μόνο αυτό ζητάει ο συγγραφέας μας, όταν επικαλείται την αρχή τής αναλογίας! Την κατ’ εξαίρεση π ρ ο σ τ α σ ί α τού φορέα τής εξουσίας στην οποία ομνύει! Καταλαβαίνουμε τον καημό του. Και απολύτως «χαιρέκακα» καγχάζουμε εν χορώ!

    ΠΕΡΙ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗΣ

    Για ποια διαπόμπευση γράφει ο αρθρογράφος; Μα κι εδώ την εφαρμογή τής αναλογίας έχουμε! Αν ο Ντιεσκά πάταγε έναν αχινό στις καλοκαιρινές διακοπές του δεν θα γινόταν πρωτοσέλιδο, έστω και σε εφημερίδες τύπου «Εσπρέσο»; Θα γινόταν. (Σε αντίθεση με κάποιον άστεγο που πέθανε ξεπαγιασμένος σε κάποιο παγκάκι το Φλεβάρη, ε Μπέρνυ;). Ε, τώρα γίνεται πρωτοσέλιδο επειδή, ενδεχομένως, «την πάτησε» με τη γκόμενα! Γιατί παραπονιέται ο συγγραφέας μας; Γιατί τόσα δάκρυα; (Ρητορικό το ερώτημα. Σιγά μη δεν ξέρουμε!).

    ΠΕΡΙ ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΚΩΝ, ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΙΝΩΝ…

    Καλά, αυτό δεν το συζητάμε! Αφού η «πλέμπα» δεν έχει δικαίωμα ούτε καν να καγχάζει και να σατιρίζει, είναι δυνατόν να έχει δικαίωμα να εκφέρει άποψη για ένα «επιφανή»; Και μάλιστα χωρίς να σέβεται το ιερό τεκμήριο τής αθωότητας (όχι βέβαια ιερότερο από αυτό τής ιδιοκτησίας…). Μόνο οι «ευγενείς» όπως ο συγγραφέας μας έχουν δικαίωμα να δικάζουν και μάλιστα προθέσεις, όταν συνδέουν, λόγου χάρη, τη μαχητική αριστερή αρθρογραφία σε εν δυνάμει αριστερή τρομοκρατία! Και το τεκμήριο τής αθωότητας; (θα ρωτήσουν οι αφελείς αναγνώστες). Ελάτε βρε κουτά! Το τεκμήριο τής αθωότητας το θυμούνται για τους δικούς τους! Εμείς είμαστε η «πλέμπα»! 😉

    ΠΕΡΙ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ

    Το γράψαμε παραπάνω, το ξαναγράφουμε και τώρα: άλα τις! Πώς δεν το σκέφτηκαν αυτό οι λογογράφοι του ΓΑΠ να το ενσωματώσουν στα ραβασάκια που του δίνουν; Αυτό είναι όλα τα λεφτά!

    Δεν έχετε δουλειά; Μείνετε ατάραχοι! Σας απέλυσαν ή πρόκειται να σας απολύσουν; Μην αγχώνεστε! Σας παίρνει η τράπεζα το σπίτι; Don’t worry, be happy! Σας λέει ο Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων «δεν σε υποχρεώνω να δεχθείς την ατομική σύμβαση, αλλά…»; Διώξτε το μίσος απ’ την καρδιά σας που σας κάνει να θέλετε να του κοπανήσετε γροθιά στα μούτρα! Κάτι τέτοιο θα σας ανακούφιζε προσωρινά και μετά θα σας δημιουργούσε περισσότερο ψυχικό πόνο! Χαμογελάστε του γλυκά και πείτε του «Ναι, σκυλί του αφέντη. Ό,τι θέλει ο αφέντης!». Το ’χει πει κι ο …Επίκουρος! Ε ρε γλέντια! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    ΠΕΡΙ HATE POSTS

    Τι εστί ‘hate post’; Κάθε ποστ που εκφράζει αντιπαλότητα και ταξικό μίσος προς την ομάδα μας! Σε απόλυτη αντίθεση με τα ποστς που εκφράζουν αντιπαλότητα και ταξικό μίσος προς την αντίπαλή μας ομάδα. Αυτά είναι «αντικειμενικές και νηφάλιες κριτικές»! 😉

    ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

    Товариш Яков Федотович Павлов, μακρηγορήσαμε, το ξέρουμε. Αλλά τέτοιο «διαμάντι» που ανέβασες, δεν νομίζουμε ότι άξιζε έστω και μια λέξη λιγότερη. Είμαστε σίγουροι ότι το κατανοείς αυτό.

    Κλείνοντας, θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για την ευκαιρία που μας έδωσες να διευρύνουμε τη γνώση μας για το πώς σκέφτεται η δημοκρατική αντίδραση. 😉 Να είσαι σίγουρος ότι το Κίνημα θα στο αναγνωρίσει αυτό μια μέρα. Την αναστάσιμη εκείνη μέρα που «ο λαός θα παίζει τα πολλά τραγούδια του για τη Λευτεριά»!

    ΥΓ Χαρήκαμε ιδιαίτερα, Товариш Яков, από το ΥΓ1 τού συγγραφέα. Είχαμε δει σε ένα άλλο τσαρδί που επισκεφτήκαμε προ ημερών ένα σχόλιο το οποίο υπέγραφε κάποιος Propator και το οποίο έλεγε:

    «Ωχ, τρυπωσε κι εδω αυτο το αγορι ο Left G700; Ετοιμαστε τα χαπια σας, θα περασετε Ορεα.».

    Μέχρι σήμερα, νομίσαμε ότι είναι ο συγγραφέας. Τώρα όμως που τον είδαμε να γράφει, «αντικειμενικά» και «υπεύθυνα» ότι «του είναι αδύνατο να αφήσει το θυμό ή και —μερικές φορές— ακόμα και το μίσος να καταστεί κυρίαρχο συναίσθημα αλωνίζοντας μέσα του και κυρίως να το υποθάλπει με την προβιά τού ιδεολογήματος»… ησυχάσαμε! 😉

    ΥΓ2 Με την ευκαιρία, να χαιρετήσουμε από εδώ, με θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς τα υπόλοιπα μέλη τής χορωδίας (κ α ι αυτά που μνημόνευσε ο συγγραφέας, κ α ι αυτά που δεν μνημόνευσε).

    ΥΓ3 Επίσης με την ευκαιρία να θυμίσουμε έναν στίχο από το τραγούδι τού ’44 στο οποίο αναφέρθηκε ο συγγραφέας, αλλά παρέλειψε να τον αναφέρει. Είναι όμως ο αγαπημένος μας στίχος, ιδιαίτερα όπως τον έχουμε διασκευάσει εμείς, και δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη:

    Μας πήραν το Μενίδι
    λαλούμ, λαλούμ, λαλούμ.
    Μας πήραν το Μενίδι
    λαλούμ, λαλούμ, λαούμ.
    Μας πήραν το Μενίδι
    ζουμ τριαλαρό,
    μας κλάσαν έν’ αρχίδι
    Κάπα-Κάπα-Εψιλα(*)
    Γειά σας(*) Κου-Κου-Ε!

    (*) Σόρυ φίλε Μαυροπρόβατε! 🙂

  110. Ο/Η papoylis λέει:

    Λέφτηδες

    Τούτο το σχόλιο σας – σεντόνι ανεβαίνει για να «ανεβάσει» την ατμόσφαιρα 🙂

    Για ό,τι επακολουθήσει φέρετε ακέραια την ευθύνη 🙂 😉

    Φαντάζομαι ότι ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει είναι ο Προπάπους οπότε ας μη σπεύσουν άλλοι «χορωδοί» ένθεν κακείθεν να κρατήσουν ίσο πριν εμφανιστεί ο μέγας κάντορας… 🙂

  111. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    cazzi azzuri

    (παπyολη Δεν αναφερομαιεπ ουδενι στους απαυτουνους )
    Παρεμπiptoντως καποια στιγμή πρeπει να σας εξηγησω την διαφορά μεταξύ χαιρεκακιας και Μνησικακιας
    εν ολιγοις
    Χαιρεκακια μπορουν να δειξουν ολοι ..Πλουσιοι και φτωχοι …λαος και Κολωνακι .. Βλεπεις τον υπηρετη σου να πεφτει χαμογελάς ή γελάς εξαλλος απο χαρά
    αλλά και τουμπαλιν : σε βλέπει ο υπηρετης σου ..Το ιδιο
    Μνησικακια ομως κατα Νιτσε εχει να κανει με την αντιδραση του σκλαβου… Η καλυτερα με την αποκρυψη της αντιδρασης του
    Δηλαδή π.χ Δερνει ο φεουδαρχης τον δουλο .. Ο Δουλος αναμασα λόγια του ευαγγελιου (χριστιανική αγάπη) ενω -ΑΠΟΜΕΣΑ του -Φανατασιωνει την εκδικηση του..(στη δευτερα παροσυιασα θα σε ..μισω κλπ )
    Αν δειτε λοιπό στην περιπτωση των αντιδρασεων στα του Στρως Καν εχουμε μια κλασσική περιπτωση ΚΑΤΑ ΦΑΝΑΤΣΙΑΝ ΕΚΙΚΗΣΗ ..Οι Λογής λογής εθνολαικισταραδες εκδικουνται (ΛΟΛ) το ..Δ. Ν. Τ που μας ..αμισε (φανατασιακά πανατα ) οι ..φεμινιστριες για τους Πραγματικους βιασμους και κακοποιησεις ,, οι .ντεμέκ αριστεροι (που θαθελαν να αντιδρασουν στην οντως κακοποιηση απο τα αφεντικά ) βρηκαντο Ζορό τους στην περιπτωση τηςΟφήλιας κ.ο.κ
    Αλλά ολα αυτά εχουν κατι κοινό

    το Κατα Φαντασιαν
    κοινως μλκ .
    Μνησικακια λοιπόν οχι Χαιρεκακια .. ΟΛΟΙ κατω απο τη βαση .. Ξανά τον Σεπτεμβρη με τους μεταξεταστεους ..(Ο Προπαπος συγχωρειται οχι μόνο λόγω ηλικιας αλά και γιατι περαν του λαθος ορο η αναπτυξη του θεματος ηταν σωστή ..)
    Φυσικά καποιοι θα επρεπε να αλλάξουν σχολικό περιβαλλον αλλά ελα που το Μπλογκ ειναι του Παπουλη ..

  112. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    και βιβλιογραφια..παιδια αρστεροι (φυσικά δεν αναφερομαι στους απαυτους) διαβαστε Μαξ Σελερ . οχι μόνο Μαρξ .. εξαιρουνται φυσικά και καποιοι πουυ σιγα μην εχουνε ποτε διαβασει Μαρξ .

  113. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович Павлов,

    Βλέπουμε μια σιγουριά εκ μέρους σου, έστω και υπόρρητη, ότι εσύ θα τη γλυτώσεις! Μη το δένεις και κόμπο! 😉

    Увидимся

  114. Ο/Η Propator λέει:

    Νοσφερατε,
    «Ο Προπαππους μαλλον ηθελε να μιλησει για Μνησικακια (τον λεπτοτατο ανθό της Χριστιανικής αγάπης που λεει και ο Νιτσε στην Γεναλογια της Ηθικής)και οχι για χαιρεκακια .. Παλι τα μπερδεψε ..»

    «Μνησικακος» είναι αυτος που δεν ξεχνα και θελει να ανταποδωσει το κακο που υπεστη ενώ «χαιρεκακος» είναι αυτος ο οποιος χαιρεται από το κακο το οποιο υφισταται ο άλλος.
    Αν θεωρησουμε ότι οσοι …χαιρονται και χαμογελουν με τον διασυρμο του Στρος Καν εχουν υποστει καποιο κακο απο αυτόν (και τον φορεα που εκπροσωπει), τοτε μπορουμε να τους αποκαλεσουμε μνησίκακους. Επειδη όμως εγω θεωρω οτι δεν υπεστησαν καποιο κακο από αυτόν αλλα αντιθετως αν δεν υπηρχε (ο φορεας που εκπροσωπει) ο Στρως Καν πολλοι εκ των επιχαιρομενων δεν θα ευρισκοντουσαν τωρα εδώ να σχολιαζουν αλλα θα εψαχναν στα σκουπιδια δια κασέρι γιαυτο τον λογο χρησιμοποιω τον ορο «χαιρεκακια» αντι του ορου «μνησικακια».
    Αει στο διαολο λοιπον, μεσημεριατικα.

    *

    Προς Νοσφυ και ολους,
    Είναι γνωστο ότι η αστικη ταξη του τοπου είναι για τα μπαζα γιαυτο και η χωρα αυτή εχει τετοια μαυρα χαλια.
    Οι φραγκατοι είναι παιδια του λαου τα οποια κονομισαν από κομπινες μεσω του κρατους με τη βοηθεια των παιδιων του λαου τα οποια απανδρωνουν (και επιγυναικωνουν) την πολιτικη σκηνη καθως οι λιγοι αστοι που υπαρχουν ιδιοτευουν μακρια από την πολιτικη απολαμβανοντες την ανεση και την αμεριμνησια που αποτελουν τα προνομια της ταξης τους. Ετσι ο μονος που αποφασισε να ασχοληθει με την πολιτικη, από τη θεση του δημαρχου της συμπρωτευουσας, είναι ένα φρικιο της αστικης ταξης!
    Οι φραγκατοι λοιπον οι οποιοι παριστανουν τους αστους είναι φυσικο –εκτος των αλλων τους ελατωματων- να είναι και αμορφωτοι.
    Χθες λοιπον μου ελεγε ενας φιλος ότι ενας από τους γνωστους συχρονους διανοητες (αυτους που εχουμε τελοσπαντων) , εχει στησει την εξης φαμπρικα: παει σε σπιτια των βορειων προαστειων στα οποια τον καλουν και κανει μαθηματα φιλοσοφιας σε γκρουπες φραγκατων κυριών οι οποιες του τα ακουμπανε παγκουί!
    Οι συναθροισεις αυτές ονομαζονται φιλοσοφικα τσαγια.
    Ο εν λογω φιλοσοφαδορος αφου επι μακρον μας ειχε πριξει το μπουτσο με την ορθοδοξια εδώ και καμποσα χρονια το γυρισε και αλλαξε την πραματεια του καταστηματος βαζοντας μεσα πολιτικο φιλευθερισμο και αλλα δυτικα πνευματικα προϊοντα!
    Σε αρκετες περιπτωσεις που τον εχω ακουσει στην τηλεοραση να μιλαει τα λεει καλα με την διαφορα ότι είναι ακομα αρκετα νεοκοπος για φιλευθερος. Γιατι οσο ισχυει αυτό που ελεγε το γνωστο (και από την υποθεση Ιολα) τραβέλι «Κάλλας» http://www.youtube.com/watch?v=3u9ewPnXgj0 : «-Εγω δεν θεωρουμαι πουστης γιατι εχω να γαμηθω 10 χρονια κι εχει σφυξει ο κωλος μου», άλλο τοσο ισχυει και η παραδοχη ότι ο πολιτικος χρονος εχει τη δικη του κλιμακα όπως διατυπωνεται (και) στις φρασεις:
    Α) «Χθεσινος πουστης φετεινος κωλομπαρας»
    Β) «Οι μουτσοι που γαμουσαμε γιναν καπετανεοι»

    Συνελόντι ειπείν αν εχετε σκοπο να μου πριξετε τα ‘ρχιδια με εξυπνακισμους προκειμενου να καταλαβετε τα απλουστερα σας παραταω όπως εισαστε και παω στα βορεια προαστεια –που’χει χοντρο κονόμι- να στησω το ΙΘΙ
    και κατσετε εσεις εδώ με τον Παπουλη και το χουλιγκανοπουλο το Λεφτη και το Μαυροπροβατο και τον Χρηστο να ξαναφτιαξετε την 5η διεθνη

  115. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    Παπούλη επειδή Ειλικρινώς θελω να ανοιξω εναν σοβαρό διαλογο με τα Παιδια(ι) προσπαθησα να διαβασω το σεντονιι τους .. Δεν τα καταφερα βεβαια . ενε τουτοις αφτασα μεχρι ενός σημείου και θα ηθελα να μου επιτρεψεις να τους ερωτηξω κατι

    »Το πράγμα όμως περιπλέκεται (και απλοποιείται ταυτόχρονα!) όταν αυτό το συναίσθημα το συγκεκριμενοποιήσουμε και το συνδέσουμε με συγκεκριμένους ανθρώπους, συγκεκριμένων κοινωνιών που διέπονται από συγκεκριμένες βέβαια κοινωνικές σχέσεις. Δηλαδή με τη χειροπιαστή (= υλική) πραγματικότητα! Κι εκεί τελειώνει το πανηγύρι των αφηρημένων αναλύσεων! Εκεί κάθε κατεργάρης πηγαίνει στον πάγκο του! Εκεί η αφηρημένη χαιρεκακία συνδέεται με και χρωματίζεται από την πραγματικότητα των ανταγωνιστικών και συγκρουσιακών και εκμεταλλευτικών κοινωνικών σχέσεων από τις οποίες διαμεσολαβείται. Και ακριβώς επειδή οι πολλοί (η «πλέμπα») είναι στον πάγκο του χασάπη (και δεν εννοούμε εδώ βέβαια το μοντερνιζέσιον 😉 ), γι’ αυτό και τα συναισθήματα χαράς από τη συντριβή τού χασάπη (έστω κι αν δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους γι’ αυτή τη συντριβή, έστω κι αν η συντριβή αφορά μόνο σε ένα πρόσωπο —φορέα όμως μισητής εξουσίας—, έστω κι αν η αφορμή αυτής τής συντριβής είναι εκείνο που σέρνει καράβια), είναι αυτά που κυριάρχησαν με αυτή ή την άλλη μορφή και έκφραση. »
    ———————————————————————
    δηλαδή αγαπητα μου παιδια(ι) λέτε οτι επειδή ο Στρως Καν ειναι του Δντ γιαυτό και χαρήκανε τοσο οι της πλεμπας; Αυτο λέτε;
    επισης λέτε » εστω κι αν η αφορμή αυτής τής συντριβής είναι εκείνο που σέρνει καράβια),» Τι εννοειτε ; Μην εννοειτε τιποτις Σεξιστικον; Μηπως θελετε να πειτε οτι Η Γυνή φταιει; . Το Λέω διοτι αυτη η εκφρασις »εκείνο που σέρνει καράβια’ χρησιμοποιειται συνθηως σεξιστικώς για να δειξει οτι πισω απο καθε καταστροφή Μεγαλου ανδρός (π.χ Αντωνιος )κρυβεται ενα που σερνει (π.χ ΚλΕΟΠΆΤΡΑ )
    πειτε μου αγαπητα μου παιδια(ι) .. Αυτο εννοειτε;
    ΠΑΠΟΥΛΗ σε ΠΑΡΑΚΑΛΏ δημοσιευσε αυτοτο σχόλιο κιας απευθυνεται στους .
    Βλέπεις με τι ευγενεια τα μιλαω .. Να χαρεις

  116. Ο/Η Propator λέει:

    Τωρα μολις ειδα οτι οση ωρα εγραφα τα ανωτερω ηρθε και αδειασε εδω μεσα το φορτηγο με τα μπαζα.
    Οτι ειμαστε βρωμιαρηδες -ως κοινωνιοα- ειναι γνωστο αλλα, τουλαχιστον, θα’πρεπε να ξερεις, Παπουλη, οτι οταν συστρατευεσαι στον αγωνα να μη γινει ΧΥΤΑ στην Κερατεα θα παθεις αυτο που επαθε και ο Μικης: θα σου κουβαλησουνε τα σκουπιδια σπιτι σου!
    Καθως και πως οταν στολιζεις το …»τσαρδι» σου (οπως το λες) με σκατα θα πλακωσουνε οι μυγες.

    Κατσε λοιπον τωρα και κανε εισπνοες!

  117. Ο/Η Propator λέει:

    Αγαπητε Δημητράκη, μονο λιγες λεξεις ακομα μεσα απο το σκαφανδρο επειδη τελειωνει ο αερας και πρεπει να αναδυθω:

    Η «χρυση τομη» διετυπωθη απο τον Πυθαγορα (χρυσος λογος), ειναι ο λογος που οριζει την αρμονια, ειχε (και εχει) εφαρμογη στην αρχιτεκτονικη και την τεχνη κατα την αρχαιοτητα και την Αναγεννηση («βιτρουβιος» Ντα Βιτσι κλπ) καθως συνανταται και στη φυση.
    Μετεφερθη στο δικαιικο συστημα με την μορφη του κανονα και την κωδικη ονομασια «αρχη της αναλογικοτητας»

    Η «αρχη της αναλογιας» δεν υπαρχει συνεπώς αυτο το «πρασινο, δροσερο και φουντωτο» πραμα που βρηκες στα σκουπιδια δεν ειναι δενδρο αλλα …ψοφιος παπαγαλος!

    Απομακρυνσου τωρα και …τα υπολοιπα θα τα ταυτοποιήσει το ΠΕΡΠΑ.

  118. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Ανακοινώσεις:
    1) Ενημερώνω τη σεπτή ομήγυρη (χωροδούς, ποιητές , επιστήμονες και …μαθηματικούς) ότι από τούδε και στο εξής δεν θα πρέπει να με αντιτωπίζετε ως κάποιον που έχει απόψεις για το Λαό, αλλά ως κάποιον που οι απόψεις του είναι έκφραση της Λαϊκής Βούλησης και των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ συμφερόντων του. Αυτό γιατί εντρύφησα θεωρητικώς, ανέβλεψα πολιτικώς, αφουγκράστηκα κοινωνικώς και κυρίως ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ (απο μόνος μου) ότι είμαι ολόψυχα μαζί τους και ΕΘΕΣΑ στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων τους (θα τους σώσω και για να τους σώσω πρέπει να αγωνιστώ για τις ιδέες ΜΟΥ).
    Μόνο μια μικρή λεπτομέρεια μένει :
    Δεν τους τόπα ακόμα ( δυστυχώς δεν με ξέρουν, γιααυτό δεν μου το ζητήσανε ακόμη, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες, άλλωστε είμαι και λίγο ντροπαλός για να κάνω πολιτική κίνηση, κόμμα, κλπ , φτάνει που αφουγκράζονται ..την καρδιά μου 😉 ) .

    2) Αποφάσισα να ζήσω έναν τρελλό Έρωτα με τη Βάνα 🙂 😉 για όσο θέλω και όπως θέλω .
    Αυτή δεν το ξέρει 🙂 , αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ θα πει ΝΑΙ , αφού εγώ ΔΗΛΩΝΩ ότι θα έχω μάτια μόνο για κείνη και θα είμαι ..ολόψυχα ..δοσμένος 😉 και άρα σιγά μην τη ρωτήσω κιόλας (σε κάποιονα χαρίζανε γάιδαρο, εδώ μιλάμε για ….κελεπούρι!!).
    Όποιος κακοήθης έχει την παραμικρή αντίρρηση στη βεβαιότητα αυτή ας κοιτάξει να ξεστραβωθεί με τα ατράνταχτα επιχειρήματα που παρέθεσα στην Α’ ανακοίνωση.
    Και εν πάσει περιπτώσει κανας παραλυμένος θάναι που του αρέσουν οι μικρούλες και ΔΕΝ είμαστε από την ίδια μεριά.

    3) Άυτός που θέλει να περιμένουμε 😉 (τη δήλωση του Προπάτορα), να έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στην ..ελεύθερη αγορά, διότι ο …»κρατικός» παρεμβατισμός και οι ..ρυθμίσεις (μοντερνιζέησον και τέτοια) δεν αφήνει τον κόσμο να λειτουργήσει στα ..μάρκετ πλέησ (καϋμό τόχω ρε Παπούλη να συμφωνήσουμε μια φορά «επί της διαδικασίας» 🙂 )

  119. Ο/Η papoylis λέει:

    Λέφτηδες

    δεν είχα τέτοιες φιλοδοξίες… διαβάζετε ήδη το αποτέλεσμα 😉 🙂

    Νόσφη

    ήσουν πράγματι μέσα στα όρια της ευπρέπειας αν και ένα από αυτά γλύτωσε το τσεκούρι παρατρίχα… 😉 🙂 Πάντως δε βλέπω τη σκοπιμότητα να ανοίξεις εδώ συζήτηση με τους Λέφτηδες ( μια συζήτηση μάλλον αδιέξοδη και επιρρεπής σε εκτραχηλισμούς , άρα και τσεκούρωμα. Μάζεψε λοιπόν το ..νεανικό σου ενθουσιασμό 😉 🙂 )

    Πατέρα

    στη ζωή μου , όπως ξέρεις στα σκατά κολύμπαγα. Τους νεκρόφιλους δεν άντεχα και έφυγα πολύ νωρίς , όπως καλά γνωρίζεις … και τις εξουσίες και τις παράτες τις απέφυγα όπως ο διάβολος το λιβάνι 😉 🙂

    Αναγνώστα

    α) Είναι καιρός αγαπητέ να ανοιχτείς και στο πολιτικό στίβο 😉
    β) Σου εύχομαι ολόψυχα βίο ανθόσπαρτο με τη Βάνα «lol»
    γ) Αν και τώρα δε σου μυρίζει μπαρούτι δε μπορώ να κάνω τίποτα για τις «εμμονές» σου με την ελεύθερη αγορά 😉 🙂

  120. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Παπούλη:
    α) Τώρα (σήμερα που ..ανέβλεψα) κατάλαβα ότι για να ανοιχτείς στον Πολιτικό Στίβο πρέπει να το κάνεις με όρους ..μάρκετινγκ και «ελεύθερης Αγοράς».
    Δηλαδή δεν προσεγγίζω το κόσμο ΑΝΟΙΚΤΑ στην αρχή (μη φάω και καμιά απόρριψη) , φτιάνω πρώτα προφιλ «εγώ είμαι μαζί σας» με όρους διαφήμισης (ξέρεις, η ονομασία του προϊόντος αποκρύπτεται στην αρχή, για να αυξηθεί ..η ζήτηση) και μετά εμφανίζομαι «εγώ είμαι , ο δικός σας, Ε;; 😉 «.
    Σωστό κι αυτό 😉

    β) Κοίτα να δεις 🙂 άμα με το να δηλώνεις «εκπρόσωπος» , θεματοφύλακας και ..θυροειδής όλων των καταπιεσμένων, αυτόματα γίνεσαι (δέχονται οι ..καταπιεσμένοι) τότε να σε ευχαριστήσω για τις ευχές σου, αν και εγώ δεν είπα για Γάμο, οι …άλλοι 😉 δεν ξέρω , μπορεί να έχουν σοβαρό σκοπό 🙂

    γ) είσαι βιαστικός 🙂 . Αυτό (που με συμβουλεύεις) κάνω, αλλά πρέπει να περάσω και από το στάδιο να μην διαβολοποιώ (μου πανε ότι είναι το ίδιο με το να θεοποιώ και λέω να τους ακούσω) ή όχι;; ( τώρα που τα πράματα σφίξανε και «μυρίζει μπαρούτι», η «δαιμονοποίηση» μπορεί και να μην πειράζει;;) 😉

  121. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Εισαστε μια τρελη παρεα! Εγω βεβαια με τις ελαχιστοτατες γνωσεις μου δε μπορω παρα να συμμετασχω μονο στη καθαρογραφη της 5ης διεθνους. Κατα τ΄ αλλα υπερθεματιζω το κομματι των λεφτηδων περι χεητ ποστ. Κατα τριτον προτεινω στον προπατορα να προσεχει την πιεση του. Κατα τεταρτον παπουλη εισαι τρελα καντους κι αλλη γκελα. 🙂

  122. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    Ρε σεις @Λέφτη/δες

    (εκεί εγώ, σταθερός στο αριστερο/πρεπές «είστε όσοι (και ό,τι) δηλώσετε»…)

    δεν τάπαμε, δεν τα συμφωνήσαμε, ότι μια χαρά παιδιά είστε, τσίφτικα και καραμπουζουκλίδικα & μελετηρά,
    όσο βέβαια αρκείστε στην «ακτοπλοϊα» και στους ρηχούς και αμμώδεις βυθούς των εμμονών σας;

    Αυτών των εμμονών, που σας προσφέρουν
    (τις εμμονές για τους αμμώδεις βυθούς, εννοώ, άλλως «πατώνεις μωρό μου;»-«πατώνω, να λες»)
    άνευ ρίσκου προσομειώσεις «επικών μαχών» στις οποίες -καμώνεστε ότι- σας
    σώζει η «προσφορά προς ανάλωσιν εαυτού»;

    Δεν είπαμε, ότι αν (παρ ελπίδα)
    βρεθείτε στα δύσκολα,

    (αν και επαρκώς ειδοποιημένοι να φοράτε άσπρο σκουφάκι, να σας ξεχωρίζουμε από μακριά, αν αίφνης κάτι συμβεί και βρεθείτε στα άπατα),

    η μόνη συνταγή διάσωσης /διαφυγής είναι
    «κώλο στο πέλαγο-μούρη στην ακτή και γρήγορες απλωτές χωρίς πολλά-πολλά»;

    Τί μου θέλετε τώρα και μπλέκετε εκεί που δεν σας σπέρνουν;
    (Και δεν σας παίρνει);

    Ύστερα δηλαδή θα φταίει αυτός που αν και θα σας δεί, την ώρα που σας κάνει μια χαψιά «ο Πόντος ο ανθρωποφάγος»

    (όχι αυτός με την Αριστερά, με τη «γενοκτονία» & τα ρέστα, ο άλλος, ο υγρός),

    ή «άλλα θεριά της θάλασσας φοβερά & τρομερά»,
    μπορεί
    -ως μη διακατχόμενος από την ίδια ευγενή «διάθεση προσφοράς προς ανάλωση εαυτού»-,
    να προτιμήσει να «γυρίσει πλευρό» σφυρίζοντας αδιάφορα;
    Όοχι, πείτε μου, θα φταίει;

  123. Ο/Η Left G700 λέει:

    Σεβαστέ (επίκουρε) Δάσκαλε,

    Τώρα νομίζεις ότι έβαλες το γκολ τής τιμής για να μη γυρίσεις σπίτι σου με το τσουβάλι μπάλες που έφαγες και σου κάνουν καζούρα; Λάθος νομίζεις!

    Το γκολ που έβαλες είναι από άλλο «άθλημα»! Όμως… εκεί κι αν είσαι πάτος! Γιατί αν αρχίσουμε να μετράμε τις ελληνικούρες σου, θα μας πάρει το ξημέρωμα και θα κλαις!

    Να τα προσέχεις αυτά τα πράγματα, όταν προσπαθείς να μεταφέρεις αλλού το «παιχνίδι». Στο λέμε χωρίς καθόλου «χαιρεκακία». Στο λέμε επειδή θέλουμε να σε προστατέψουμε, αλλά και επειδή θέλουμε να προστατέψουμε το κύρος μας, για να τα λέμε όλα.

    Μπορεί να είμαστε «χουλιγκανόπουλα», αλλά δεν είμαστε unfair να τα βάζουμε με αντιπάλους που τους ρίχνουμε πέντ’ έξη κατηγορίες! 😉

    Ok;

  124. Ο/Η papoylis λέει:

    Βάγγο

    «Τί μου θέλετε τώρα και μπλέκετε εκεί που δεν σας σπέρνουν;»

    Δεν έχεις πιάσει ορέ τον εαυτό σου να κάνει το ίδιο ακριβώς τελευταία ;;;; 🙂

    Άσε τα παιδιά να εκφραστούν όπως νομίζουν , στο μέτρο που δε φτάνουμε σε ύβρεις και τα σχετικά… άλλωστε στο Προπάπου απευθύνονται και σε μένα που είχα τη τιμή να δημοσιεύσω το άρθρο του. Έχουμε που έχουμε τον ασυγκράτητο νόσφυ , θέλεις και συ να παίξεις τις αμάδες ;;; 🙂

  125. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    Ασυγκρατητος; Επει΄δη δοκομασα να ανοιξω εναν ευγενικό διαλογο με τους Λεφτηδες περι Σεξισμου και του αινιγματος; » τι ειναι αυτο που σερνει καράβι; »
    ας ειναι .. Κατανοητον ..πΑΠΟΥΛΗ ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙς ΝΑ ΑΝΟΙΞω ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ με τα λεφτακια σιγά μην επιμεινω
    Εγω απώς θελω να σας πώ οτι μόλις γυρισααπο τον λευκο Πυργο οπου μαζευτηκαν παρα πολλοι…… αγανακτισμένοι καιμη και οπουδοκιμασαν να καπελωσουν καμποσοι εθννολαικισταραδε (απο Χρθυσαυγιτες μεχρι ΣπιθΑρδηνορεσαλτους με σεξιστικά συνθηματα ( ενα ξεκινουσε Γιωργάκη Γιωργακη Να γινεις καμαριερα …παρακατω δεν καταλαβα ) και λοιπές αηδιες αλλά μαλλον δεν τα καταφεραν ακομα .. Το πραγμα παιζει .. Βενβαια ο κινδυνος του φασισμου με ολα αυτά τα Εθνολαικισταρια αι τους ΚΑΡΑΔΕΞΙΑΕΡΕς ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕς ειναι ορατοτατος πια σε ολους ( ηταν και μερικοι που δοκιμααν και τα ρατσιστικά αλλά μαλλον δεν τους βγηκε) Παντως ειχε πολύ κοσμο .. Θα δειξει .. θΑ ΣΑς ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ..

  126. Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλε Β.Δ.Καργούδη,

    Για να τα λέμε όλα, δεν καταλάβαμε καθόλου εκείνο το «Τί μου θέλετε τώρα και μπλέκετε εκεί που δεν σας σπέρνουν;
    (Και δεν σας παίρνει);»

    Δεν μας σπέρνουν; Δηλαδή εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να εκφέρουμε άποψη για τις απόψεις ενός αντιπάλου, έστω και αδύναμου (προσέχοντας βέβαια να μη του κάνουμε και μεγάλη «ζημιά»);

    Και το άλλο: Δεν μας παίρνει;;;

    Τώρα θέλεις να μας θυμώσεις και να φωνάξουμε κι εμείς όπως ο Λώρενς της Αραβίας «Take no prisoners» και να πνιγούν στο «αίμα» ορισμένοι ορισμένοι;

    Δεν σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να είσαι ένας από τους «πνιγμένους»; 😉

    Τα λέμε (αλλά όχι να λέμε κι ό,τι θέλουμε! 😉 )

  127. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    Προπατορα Ο Μνησικακος ειναι αυτος που αναμασα ενα παραγματικό κακό που υπεστη ή Φαντασιακό που Νομιζει οτι υπεστη ..(κατα Μαξ Σελερ )
    αν δε προσεξεις καλύτερα οσα εγραψα θα αντιληφθεις οτι
    μαλλον συμφωνουμε ..

    βλέπω ομως οτι απο ολους εδώ μεσα που σουυ την πέσανε διαλεξες να την πεσεις σεμενανε που σε Υπερασπιστηκα μεχρι εσχατων . Γιατι προπατορα;
    (θα μου ετσι δεν γινεται συνηθως; Τα βαζουμε με οσους ξερουμε οτι δεν θα παρεξηγηθουν κιαφηνουμε το καθε ……ο(α) στο απυροβλητο

  128. Ο/Η papoylis λέει:

    ..Συγκρατηθείτε μέχρι αύριο 🙂 Μου φτάνουν τα σημερινά στατιστικά ( θα δείτε γιατί σύντομα ) Καληνύχτα σααααας 🙂

  129. Ο/Η Propator λέει:

    Παπουλη,
    επειδη εσυ -δηλωνεις οτι- δεν θελεις «αλλα στατιστικα» κι επειδη εγω (ειδικα τωρα που ειναι το κλιμα επικινδυνο λογω …Σοφιτελ) δεν θελω μπλεξιματα με το νομο και τα μιντια, σου δηλωνω οτι στη σουϊτα μου ΔΕΝ επιθυμω να εισερχονται -για κανεναν απολυτως λογο- καμαριερες υπηρεσιας και ανηλικοι.
    Αν εσενα σου αρεσει να μαζευεις οτι μαλακιστηρι κυκλοφορει αδεσποτο, να το βαζεις στα γονατα σου και να του λες ιστοριες απο την ΕΠΟΝ μαζευε το στο θυρωρειο και οταν βρεθεις με τιποτα βραχιολια στα περικάρπια μην ξεχασεις να επικαλεστεις το …τεκμηριο της αθωοτητας του οποιου εισαι και φανατικος υποστηρικτης.
    Αλλωστε το ξενοδοχειο σου διαθετει αρκετες σουιτες/ποστ στις οποιες μπορουν να προσφερθουν κοπρολαγνικες κ.λ.π. απολαυσεις στους ενδιαφερομενους, εδω ειναι μονο για διαλογισμο και …κανα μνημονιο διασωσης.

  130. Ο/Η papoylis λέει:

    Οπότε Πατέρα δύο τινά μπορούν να συμβούν :

    Είτε θα πρέπει να βγάλεις κατάλογο αποδεκτών σχολιογράφων για τα δικά σου ποστ ( σουίτα ) 🙂 και εγώ να σφάζω εξ αρχής τα υποβαλλόμενα από τους μη επιθυμητούς σχόλια

    Είτε να σου ανοίξω ένα ξεχωριστό χώρο ή ανεξάρτητο μπλογκ με τίτλο «Ξέρετε ποιός» του οποίου τη διαχείριση να πραγματοποιώ με βάση τις επιθυμίες σου 🙂

    Μάλιστα να ομολογήσω ότι σημαντικό μέρος των επισκέψεων στο μπλογκ μου οφείλεται στη δική σου παρουσία , όπως έχω διαπιστώσει.

    Παρεμπιπτόντως αναμένω ακόμα να μου εξηγήσεις από που προκύπτει ότι έχω γράψει διάφορα hate posts ( με εξαίρεση πάντα το σχετικό με το ζεύγος ) . Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τον όρο στις πραγματικές του διαστάσεις , για να μη μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. 🙂

  131. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Παπούλη , γιατί δε βάζεις ..σήμανση στα post;;
    Κατάλληλο για όλους, Κατάλληλο με επιθυμητή τη γονική συναίνεση, Κατάλληλο με απαραίτητη τη γονική συναίνεση, Κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 15 ετών, Κατάλληλο μόνο για ενηλίκους.

    Απλώς πρέπει να βάλεις ..ντισκλάμερ που να λέει ότι την ευθύνη παρακολούθησης αναλαμβάνουν οι ..κηδεμόνες ΟΛΩΝ των παρισταμένων (Α!! και σύμφωνα με την αρχή της …αναλογίας πρέπει να αναφέρεις με διάυγεια τη ..συνάρτηση που υπολογίζει τη φυσική σε σχέση με την κοινωνική ηληκία. Πώς λέμε για τα σκυλιά ότι για κάθε χρόνο περνάνε 7 του ανθρώπου;;, κάπως έτσι)

  132. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович Павлов,

    Με μεγάλη μας χαρά, αίσθημα που προφανώς πηγάζει από τη «χαιρέκακη» ψυχή μας, βλέπουμε ότι ο επίκουρος αρθρογράφος δεν επιθυμεί σχολιασμό εκ μέρους μας στα άρθρα του. Αυτό δεν θα το κατανοούσαμε σε βάθος, αν δεν μας είχε τύχει το εξής γεγονός και το οποίο θέλουμε να σου διηγηθούμε. Δεν έχει την παραμικρή σχέση με ό,τι συζητείται εδώ, δεν έχει την παραμικρή σχέση με ιντερνετικούς και μη διαλόγους, πολιτικές διαφωνίες, κ.λπ., κ.λπ. Το γεγονός έχει να κάνει με την …πόκα! Άκου λοιπόν:

    Πριν από κάνα τριάρι χρόνια περίπου, μέσω τής γνωστής διαδικασίας «φίλος έφερε φίλο κι εκείνος έφερε έναν ξάδερφο που με τη σειρά του έφερε έναν δικό του γνωστό» κι όλα τα σχετικά, έγινε μέλος του καρέ ένας τύπος ο οποίος κέρδιζε τρεις στις τέσσερις φορές (την τέταρτη ήταν στα λεφτά του). Μπορεί να παίζουμε με λεφτά, αλλά, επειδή παίζουμε με ευρώλεπτα (δεν περισσεύουν εξ άλλου), δε χάναμε τίποτε παραπάνω από τις μπύρες μας. Όσο να ’ναι όμως, αρχίσαμε να τσιτωνόμαστε. «Μα τέτοια κωλοφαρδία;», λέγαμε. «Μπας κι έχουμε πέσει σε κανένα ‘‘ξεφτέρι’’ και μας κλέβει;». Τρίχες κατσαρές! Το παιδί, είτε επειδή «τα έπαιρνε» τα χαρτιά πιο πολύ από εμάς, είτε γιατί είχε καλύτερο δάσκαλο απ’ ό,τι εμείς, ήταν δυο κλάσεις (τουλάχιστον) καλύτερος. Ε, όπως καταλαβαίνεις, αφού πέρασε λίγος καιρός, μετά την κάναμε με ελαφρά πλάγια πηδηματάκια και ξαναγυρίσαμε στα κυβικά μας.

    Αυτή την ιστορία θυμηθήκαμε τώρα, товариш Яков, που διαβάσαμε το «αίτημα» τού σεβαστού επίκουρου. Τώρα, επί τής ουσίας τού (δημοκρατικού) «αιτήματος». Το ξέρεις, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να επιβεβαιώσουμε:

    Πες το κι έγινε! Ό,τι πεις! (Εννοείται, ό,τι πεις ε σ ύ 😉 ).

    Και να σου πούμε και κάτι; Η καλύτερή μας! Όταν δεν θα έχουμε κανένα καλύτερο θέμα ή όταν θα ανεβάζει ο επίκουρος κανένα «διαμαντάκι» (καλή ώρα!), θα τον περιλαβαίνουμε στο τσαρδί μας. Έτσι, θα ανεβάσουμε και τα δικά μας στατιστικά. Πράγμα που σημαίνει ότι θα ανέβουν ακόμα περισσότερο και τα δικά σου, όπως καλύτερα από εμάς γνωρίζεις, αφού γνωρίζεις και καλύτερα από διαλεκτική!

    Μιλάμε για μεγάλο τζέρτζελο! Κι εσύ κι εμείς θα μπλοκάρουμε όλα τα συστήματα μέτρησης! Πού ξέρεις, μπορεί να μας χτυπήσουν την πόρτα και τίποτε διαφημιστές και να τα κονομήσουμε! 😉

    Увидимся

  133. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Λίγη εγκράτεια προπ, προληπτικά. Με κάθε σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας, έχει παρατηρηθεί η σύμπτωση όταν το ανοίγεις, να το κλείνουν ποιητές.

    Και για ν’ αλλάξω τόνο εδώ στα ξένα
    λέω να μιλήσω τώρα και για σένα
    συνθέτοντας, καθόλου όμως για πλάκα
    αυτό το ρέκβιεμ, δίχως μουσική, για έναν
    […]

    (έγραφε ένας τέτοιος, εξαγριωμένος και μνησίκακος)

  134. Ο/Η Propator λέει:

    Παπουλη δεν ξερω σε τι οφελει να σου υποδειξω εγω τα hate posts αλλα αφου με καλεις να το κανω θα προσπαθησω να βοηθησω

    Εδώ https://papoylis.wordpress.com/2011/04/29/royal-wedding/ που δινεις τα διαπιστευτηρια σου
    εδώ https://papoylis.wordpress.com/2011/04/16/shortlegged/ οπου πεταλωνεις τον γαϊδαρο
    εδώ https://papoylis.wordpress.com/2011/04/15/eastern-adventures/ που σουβλιζεις το ζωον μαζι με τις ευχες σου για Καλο Πασχα.
    εδώ https://papoylis.wordpress.com/2011/04/13/halifax-gibbet/ οπου μετα την εκτελεση του «φλαμανδικου εκτοπλασματος» και «φλαμανδικου ανδρεικελου» κλπ νοιωθεις την αναγκη να προχωρησεις και σε …διευκρινισεις: «αν θεωρείτε το κείμενο αυτό ως παραπλανητικό , κακεντρεχές και υβριστικό σκεφτητε παρακαλω τι επικοινωνιακές παπαριές λέγονται οριζοντίως και καθέτως από επίσημα χείλη τελευταία ….»
    εδώ https://papoylis.wordpress.com/2011/03/18/%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf/ οπου στηλιτευεται το «κητος» με …πολιτικα επειχειρηματα (γιαουρτια κλπ).
    Μονοτονα επαναλαμβανομενοι χαρακτηρισμοι από καποιον ο οποιος θιγεται απο το χαρακτηρισμο «αριστεροι μπετοβλακες»
    Γιωργαπης, Παπακιας & φτερωτο Παπακι, Κ-ρεπας, Πεταλωτης ψιλων, στιλβωτές υποδημάτων, λουστροι, ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ, ΘΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΙΣ ΚΑΙ Η ΑΝΟΜΙΑ, ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΘ’ ΑΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΝ.

    Από κακιουλες και πικροχολα λογια μεχρι μισος και χαιρεκακια (ή μνησικακια –για να ικανοποιηθει και ο Νοσφυ).
    Είναι μετα να μην μαζευτουν λεφουσια οι μυγες εκει μεσα?

    Για να μην αναφερθω και στους αυτοαναφορικους χαρακτηρισμους (ο τάλας, ο δολιος, ο φουκαρας, ο καημενουλης και δε συμαζευεται) που αναδιδουν μια «ατμοσφαιρα» μεταξυ Καζατζιδη και Ξανθοπουλου.

    Αστο να παει στο διαολο ρε Παπουλη, αστο να παει στο διαολο.

  135. Ο/Η Propator λέει:

    Παπουλη,
    ουτε ξεχωριστο χωρο ουτε ανεξαρτητο μπλογκ να μου ανοιξεις ουτε να δραματοποιησουμε την κατασταση, θα το εκτιμουσα πολυ ομως αν περιμαζωχνες το ψυχοπαιδι σου απο το καφενειο οταν (σπανιως πλεον) αγκιτατορευω.
    Υπαρχουν αρκετοι ενηλικοι κομισαριοι καθως και εκπροσωποι της βασης για να εκφρασουν την λαϊκη οργη και να υπερασπιστουν τα λαϊκα δικαια, μη σπαμε ταρχιδια μας τωρα και με τα χουλιγκανια.

  136. Ο/Η προγιαγιά λέει:

    Μακαρίτης μπορεί, μνησίκακος όχι.
    Εξαγριωμένος πότε;

  137. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    Ναι ρε συ σεβαστή @προγιαγιά:
    μακαρίτης, πλην ουδέ μνησίκακος ουδέ εξαγριωμένος.
    Ουδέ καν στο θυμωμένο «ρέκβιεμ για έναν μαλάκα» του, που σκοπίμως παραναγιγνώσκεται…
    Κι όσο σκέφτομαι ότι τον φιλοξενούσαμε στη δουλειά μου τέλη του Μάρτη, να πει έναν λόγο για το ξόδι του Ιάκωβου του Καμπανέλλη:
    http://admin.athina984.gr/node/143532

    Τί θανατικό είν’ αυτό που πλάκωσε όμως έ;

  138. Ο/Η papoylis λέει:

    Με ωφελεί πολύ που μου υπέδειξες τα «Hate Posts» Πατέρα στο εξής απλό :

    …αυτό που υπονόησα στο προηγούμενο σχετικό μου σχόλιο , ότι δηλαδή , όπως υποψιαζόμουνα μιλάμε για εντελώς διαφορετικά πράγματα… 🙂

    Αν εσύ θεωρείς ότι ( με εξαίρεση πάντα το σκατόσπαρτο βίο ) τα υπόλοιπα υποδεικνυόμενα εντάσσονται στη κατηγορία των hate posts , αυτό σημαίνει ότι έχουμε διαφορετική αντίληψη για τον όρο. Θα σου σύστηνα να απευθυνθείς στο κοινό μας φίλο Γιώργη τον Ομαδεώνα για να σου εξηγήσει τι θεωρείται hate post στη μπλογκόσφαιρα.

    Όσο αφορά τα δικά μου ποστ :
    Όλοι αυτοί οι «κύριοι» που υφίστανται τους «χαρακτηρισμούς» ή τις παραποιήσεις που λες δεν είναι ούτε εσύ , ούτε εγώ , ούτε κανένας άλλος άσημος και ανώνυμος. Είναι ΔΗΜΟΣΙΑ πρόσωπα που αποφασίζουν τις τύχες μας και το μέλλον των παιδιών μας , αφού πρώτα μας έχουν φουσκώσει στα ψέμματα , τις παπαριές και τη τζάμπα μαγκιά. Θα μπορούσα να τους βρίζω με τα χειρότερα επίθετα της λιμανιώτικης καθομιλουμένης και πάλι δεν θα ήταν hate post , αλλά δεν το κάνω. Στηλιτεύω όμως την έπαρση , την αλαζονεία , την έλλειψη οποιουδήποτε πραγματικού κύρους , την αφερεγγυότητα και τη τζάμπα μαγκιά τους. Ειρωνεύομαι το «πόνο» και τη «συντριβή» τους που «αναγκάζωνται» οι καημένοι να προβαίνουν σε τέτοιες πολιτικές. Κοροϊδεύω τις συνεχείς τους ψευτιές , υπαναχωρήσεις , σγούψες και ανερυθρίαστες ύβρεις που εκτοξεύουν ( ειδικά ο χονδρός ) προς δικαίους και αδίκους , λες και δικαιούνται άξαφνα ( με το παρελθόν που έχουν και σαν πολιτικός σχηματισμός και σαν επιμέρους πολιτικά στελέχη ) να δείχνουν τη κοινωνία και τους λοιπούς πολιτικούς με το δάκτυλο του «ιεροεξεταστή». Τέλος προσπαθώ να δείξω πως και γιατί παίζονται τα διάφορα επικοινωνιακά παίγνια από τους πεταλωτήδες ψύλλων με μόνο σκοπό να συσκοτίσουν , να παραπλανήσουν και να εκβιάσουν το κοινό αίσθημα που σε μεγάλο βαθμό τους έχει πάρει χαμπάρι.

    Και μια επισήμανση : ΔΕΝ θίγομαι , ούτε θίχτηκα από το χαρακτηρισμό «αριστερός μπετόβλακας» του … ξέρεις ποιός , οπότε μη μου αποδίδεις συναισθήματα που δε νοιώθω. 😉
    Επομένως και επιπροσθέτως δεν θα ρυθμίσω ούτε θα σταθμίσω τους δικούς μου χαρακτηρισμούς προς ΔΗΜΟΣΙΑ πρόσωπα εξουσίας με αυτό το κριτήριο .
    Αντιγράφω ορισμένους «χαρακτηρισμούς» που επέλεξες : «ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ, ΘΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΙΣ ΚΑΙ Η ΑΝΟΜΙΑ, ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΘ’ ΑΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΝ.» που τα θεωρείς στοιχεία hate post ή μνησικακίας. 🙂 Θεωρώ ότι ο Νόσφυ δικαιούται πράγματι να σου κάνει ένα μάθημα περί μίσους και μνησικακίας.

    Και εξήγησέ μου επιτέλους με ποιό τρόπο είναι «ευπρεπές» να σχολιάζω και να αντιμετωπίζω αυτούς τους καλούς κυρίους ;;;; Αν ήμουν αρθρογράφος της Καθημερινής ή του Βήματος θα έπρεπε ίσως να τηρώ κάποια δεοντολογία , το αντιλαμβάνομαι. Αν ήμουν αρθρογράφος στο Ριζοσπάστη θα ήμουν υποχρεωμένος να γράφω στη ξύλινη γλώσσα που τότε ( θυμάσαι βέβαια ) μας εκπαιδεύανε , μια γλώσσα όπου ειρωνεία , παράφραση και επίθετα τύπου «γιωργάπη» , «Παπάκι» κτλ απάδουν λόγω σοσιαλιστικού ρεαλισμού και αισθητικής Ζντάνωφ. Αν ήμουν δημοσιογράφος ή ιστολόγος τύπου Natinal Pride , Ολυμπια , Ζούγκλα Τρωκτικό , κτλ θα χρησιμοποιούσα άλλη γλώσσα και άλλους χαρακτηρισμούς και ιδεολογήματα ….Αλλά αγαπητέ Πατέρα δεν είμαι τίποτε από αυτά και ούτε φιλοδοξώ να γίνω , οπότε από το ελάχιστο τσαρδί μου , χρησιμοποιώντας τη σάτιρα , τη παράφραση , την ειρωνεία με όπλο τη γλώσσα και το μυαλό μου εκφράζω αυτό που αισθάνομαι και αντιλαμβάνομαι. Σημαδεύω αυτό που με ενοχλεί , με προβληματίζει , με απειλεί. Ξορκίζω και αποδομώ το «κύρος» της εξουσίας , της όποιας εκάστοτε χορείας ανδρείκελων που κάνουν πως μας κυβερνούν. Και αυτό σεβαστέ μου Προπάπου δεν λέγεται hate post , αλλά σάτιρα και αιχμή . Να προσθέσω εδώ επειδή τα επικαλείσαι παραπάνω ότι αυτός ο εσμός δεν έχει ανάγκη , ούτε ακούει , πολιτικά επιχειρήματα. Δεν θέλει να συζητήσει , να ακούσει , να διαβουλευτεί και δεν αντέχει σε σοβαρή αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Δες πως συμπεριφέρονται κάθε μέρα στα κανάλια , στη Βουλή , στα γραφεία τους ( γιατί στους δρόμους δεν μπορούν πλέον να βγούνε ) . Δεν μπορείς μαζί τους να κάνεις πολιτική συζήτηση γιατί θα εμμείνουν σε αυτά που αυτοί θεωρούν σωστά ή καλύτερα συμφέροντα. Έχουν προαποφασίσει ποιό είναι το συμφέρον του λαού , της «πατρίδας» , το δικό μου και το δικό σου και κάνουν πίσω μόνο όταν διαπιστώσουν ότι διακυβεύεται η πολιτική τους υπόσταση. Τους ξέρεις καλύτερα από μένα και δε χρειάζεται να σε πείσω ότι οι τύποι ενδιαφέρονται μόνο για τη πάρτη τους . Ποιά «πολιτικά επιχειρήματα» να πεις και για ποιό λόγο μαζί τους. Επί δεκαετίες τους τρώμε στη μάπα και τους πληρώνουμε και αυτό πάλι το ξέρεις καλύτερα από μένα. Επομένως μόνο μου όπλο και μέσο απομένει η σάτιρα.

    Στο είπα και νωρίτερα : το αν η σάτιρα αυτή είναι επιτυχημένη , εύστοχη , αισθητικά επαρκής , αυτό είναι συζητήσιμο . Αλλά το ότι πρόκειται για σάτιρα που δεν έλκεται από υπολογισμούς , οικονομικά οφέλη και συμφέροντα , πολιτικές ή άλλου είδους βλέψεις , αυτό τουλάχιστον ΔΕΝ μπορείς να μου το αμφισβητήσεις …

    Αν επομένως εσύ διακρίνεις μίσος και μνησικακία , ταπεινά συναισθήματα και καταναγκασμούς ώστε να τα χαρακτηρίσεις ως hate posts , εγώ δεν μπορώ ίσως να σου αλλάξω γνώμη , αλλά θα πρέπει πιθανόν να αναλογιστείς ότι η υπεράσπιση του «αυτονόητου» και του «correct» που επιχειρείς με το να αποδίδεις τη δική μου ιστολογική δουλειά σε μίσος και μνησικακία έχει και άλλη ερμηνεία 😉 Την ερμηνεία που λέει πως , λόγω της δικής σου πολιτικής στάσης και αντίληψης των πραγμάτων , θέλεις ( βολεύει ίσως ) να αντιλαμβάνεσαι τη δική μου ως τέτοια ( hate posts κτλ ) ….. 🙂

    Τώρα για τα λοιπά τεχνικά οι Λέφτηδες , όπως κατάλαβα , δεν προτίθενται να ξαναπαρέμβουν σε δικό σου ποστ και μάλλον δεν θα χρειαστεί η δική μου παρέμβαση. Oμως αν έχεις και άλλους γραμμένους στη δική σου «μαύρη λίστα» να μου το γνωστοποιήσεις με μαιλ 🙂 🙂

  139. Ο/Η papoylis λέει:

    Πράγματι Βάγγο

    ο θάνατος του Γιάννη Βαρβέρη είναι γεγονός σημαντικό..

  140. Ο/Η προγιαγιά λέει:

    Και χρηστικό.

  141. Ο/Η papoylis λέει:

    Σεβαστή

    σε αυτό ακριβώς : τη χρηστικότητα , θα είναι εστιασμένο το αυριανό μου ποστ με ένα ιδιόμορφο τρόπο 🙂

  142. Ο/Η Propator λέει:

    Παπουλη,
    βλεπω οτι συνεχιζεις ακαθεκτος: «ανδρεικελα, εσμος που … «δεν έχει ανάγκη , ούτε ακούει , πολιτικά επιχειρήματα».
    Τοτε (αμα δεν ακουνε τα πολιτικα σου επιχειρηματα) πες τους για το μουνι της μητερας τους, τι καθεσαι και ματαιοπονεις χαραμιζοντας αυτο το υπεροχο λεπτο χιουμορ σου για τα παχυδερμα?
    Ενω εγω που εχω σε …μεγαλη εκτιμιση το πολιτικο προσωπικο της χωρας και το …υπερασπιζομαι ειμαι …“correct”, ετσι δεν ειναι?

    Τοσο e-μελανι εχυσες «σατυριζοντας» τα …ανδρεικελα και τον εσμο των λουστρων ομως ειδα οτι δεν βρηκες να γραψεις εστω και μια (1) λεξη για την κοινωνια που τους εξελεξε και μαλιστα δημοκρατικοτατα!
    Και αυτο προφανως επειδη στην αριστερη κουλτουρα η κοινωνια (ο λαός) ειναι παντα το θυμα, η καμαριερα που εξαπαταται και βιαζεται απο την αναλγητη, πανουργα και αλλαζονικη εξουσια !!!
    Ειναι πολυ ορεα και τιμητικη για την κοινωνια (λαο) η αποψη οτι: «ειναι αγνη» (δλδ ηλιθια), «δεν ξερει το συμφερον της», «υποκυπτει παντα σε εκβιασμους» ή «ειναι κακοριζικη» (αφου δεν εχει βρει το βασιλοπουλο που θα την αγαπησει και θα τη σωσει).
    Και μαλιστα οπως σου επεσημανα προηγουμενως διαπιστωνω εκ μερους σου μια ψυχικη ταυτιση μαζι της η οποια υπερβαινει καθε ενοια αυτοεκτιμησης (ταλας, φουκαρας κλπ).
    Ειναι γνωστη αλλωστε η υπαρξη ενος διαρκους και υψηλοφρωνος ανταγωνισμου μεταξυ των κομουνιστων κλπ αριστερων, των χριστιανων, των πατριωτων κ.λ.π. δυναμεων για τη σωτηρια της φτωχη πλην τιμιας κοινωνιας απο τους βιαστες.

    Παπουλη, η σατιρα δεν ειναι καμια αυταξια αλλα ενας τροπος για να πει κανεις καποια πραγματα και να επικοινωνησει ιδεες και αποψεις, εχει μορφη, τυπο και περιεχομενο και –κυριως- στοχευει προς μια συγκεκριμενη κατευθυνση.
    Απ΄ αυτα κρινεται και οχι απο γεγονος οτι ειναι σατιρα.
    Υπαρχουν οστοσο και πολλοι που την αντιλαμβανονται με τον ιδιο τροπο που αντιλαμβανονται το … «πανεπιστημιακο ασυλο»!

    Σατιρα με τον Παγκαλο ως κητος (φαλαινα) να …τρωει γιαουρτια απο τους
    …«αγωνιστες της Κερατεας» ειναι εφαμιλη με αυτη του να κολλαει κανεις χιτλερικα μουστακια σε υπαρκτα προσωπα.
    Αν λοιπον σε κολακευει η ιδεα να παιξεις το ρολο του μεντορα της πιτσιρικαριας που την εχει δει ετσι μπορω να το καταλαβω, αρκει να το κανεις σαφες.
    Αλλα δεν θα με βρει συμφωνο.

    Η δικη μου μαυρη λιστα δεν περιλαμβανει προσωπα αλλα συμπεριφορες οπως οι τραμπουκισμοι κλπ, ειναι δε …λευκη καθοτι δεν γραφω αλλα σβηνω οποιους θεωρω ότι ρεπουν προς αυτές.

  143. Ο/Η papoylis λέει:

    Πατέρα

    επειδή γράφω ένα ποστ λίγο μακρουλό , υπό μορφήν διηγήματος θα μου επιτρέψεις να απαντήσω αργότερα… και έχω πολλά να πώ.

    Να σημειώσω μόνο ότι η μεταξύ μας συζήτηση γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα 🙂

  144. Ο/Η Propator λέει:

    Προβατο (και μαλιστα μαυρο),
    δεν εχω εντρυφισει στο εργο του εκλειποντος ποιητη αλλα αντιλαμβανομαι οτι η επικληση του εκ μερους σου εγκειται στην επιθυμια σου να με πεις μαλακα.
    Αυτο ομως το οποιο δεν ειμαι σε θεση να αντιληφθω ειναι γιατι επικαλεισαι τους στοιχους του ποιητη -με κινδυνο να σε εγκαλεσουν για …παραναγνωση- και δεν το λες με δικα σου λογια προκειμενου να το ευχαριστηθεις.
    Ξερεις, οταν κανεις χεζει (καποιον) το βασικο ζητουμενο ειναι η χαρα που παραγεται απο την απολαυση, αλλιως η συγκεκριμενη πραξη βαινει αυτοαναιρουμενη με αποτελεσμα να παραγεται κακία.
    Κλασικη περιπτωση -οπως ολοι γνωρισουμε- αποτελουν οι καταπισμενες αδελφες που ειναι μονιμως κακιωμενες.

    Βεβαιως, οπως εκτενως αναλυω στο παρον ποστ (που ψεγω τον Παπουλη για την κουραδα που απεστειλε ως δωρο στο πριγκηπικο ζευγος) , δεν ειναι ωραιο πραγμα να χεζει κανεις καποιον αλλον, ομως μπροστα τον κινδυνο να γινει κακια αδελφη λογω αυτοκαταπιεσης ειμαι διατεθειμενος να δειξω κατανοηση αιροντας τις οποιες ενστασεις μου.

    Βεβαιως υπαρχει και το ενδεχομενο η επιλογη του συγκεκριμενου ποιηματος να μην εγινε για τους ανωτερω λογους αλλα με μοναδικο κριτηριο την ξενιτια (απο την οποια γραφει ο ποιητης).
    Και παλι μπορω να κατανοησω ποσο σκληρη ειναι η ξενιτια (ειδικα μαλιστα οταν δεν προκειται για την «Εώα γη») και να συμεριστω το μισος για την Εσπερια!

  145. Ο/Η papoylis λέει:

    Σεβαστέ πατέρα

    Στο τελευταίο προς εμέ σχόλιο σου η πρώτη σου παράγραφος είναι προβληματική

    Γράφεις :

    «βλεπω οτι συνεχιζεις ακαθεκτος: «ανδρεικελα, εσμος που … «δεν έχει ανάγκη , ούτε ακούει , πολιτικά επιχειρήματα».
    Τοτε (αμα δεν ακουνε τα πολιτικα σου επιχειρηματα) πες τους για το μουνι της μητερας τους, τι καθεσαι και ματαιοπονεις χαραμιζοντας αυτο το υπεροχο λεπτο χιουμορ σου για τα παχυδερμα?
    Ενω εγω που εχω σε …μεγαλη εκτιμιση το πολιτικο προσωπικο της χωρας και το …υπερασπιζομαι ειμαι …“correct”, ετσι δεν ειναι?»

    Δηλαδή πού μίλησα πάλι για ανδρείκελα και μου τα καταλογίζεις , σε ενοχλεί ο «εσμός» ( σμάρι ) ;;; Από που και ως που το γεγονός ότι παρατηρώ πως οι πολιτικάντες αντί να συζητούν ΠΟΛΙΤΙΚΑ με επιχειρήματα ( όχι μαζί μου , αλλά με τη κοινωνία ) , πράγμα που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια να καταφεύγουν μόνιμα σε επικοινωνιακά τερτίπια , εκβιασμούς φρούδες ελπίδες και παραπληροφόρηση , σημαίνει ότι εγώ προσωπικά δεν έχω ή δεν έχω καταθέσει στο παρελθόν τέτοια επιχειρήματα. Σωστά ή όχι σύμφωνα με την αντίληψη του καθενός , αλλά πάντως επιχειρήματα. Αλλά δεν έχω εδώ και καιρό τη διάθεση ( ούτε το θεωρώ πλέον χρήσιμο ) να καταθέτω μονίμως και καλόπιστα τις δικές μου πολιτικές θέσεις. Ομοίως δεν σημαίνει αυτό ότι θα γεμίσω το ιστολόγιο μου με ύβρεις για το αιδοίο της μητέρας τους ( για να το πω κομψά ) . Αυτό το «είδος» το ασκούν άλλοι στο διαδίκτυο…. Όλα αυτά είναι δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα , όπως και το ότι εγώ τάχα μου θεωρώ ότι είσαι correct.. 😉

    Την επόμενη μεγάλη παράγραφο την αντιπαρέρχομαι με μια μόνο ( μεγάλη ) παρατήρηση :
    Πού είδες στα ποστ μου ότι θεωρώ ανεύθυνους τους πολίτες ;;; Προφανώς και εκλέγουν τόσα χρόνια κυβερνήσεις που αντί να φροντίζουν τα συμφέροντα της κοινωνίας ασχολούνται με τα συμφέροντα τα δικά τους και των αφεντάδων τους. Και τι μήνυμα δίνουν τόσα χρόνια στους πολίτες ;;;
    Τα παίρνουν ασύστολα από τις μεγάλες φίρμες , ξεπουλάνε Βατοπέδια κτλ και παραμένουν ατιμώρητοι με εξαίρεση το φουκαρά το Τσοβόλα… Δηλαδή ο κοσμάκης αποφάσισε όλα αυτά τα μέτρα που απέτυχαν παταγωδώς , ο κοσμάκης υπέγραψε το μουνιμόνιο ( δεν άντεξα ) και μάλιστα ψήφισαν τη δυνατότητα ενός υπουργίσκου να δεσμεύει σε διεθνείς δανειακές συμβάσεις τη χώρα ερήμην της Βουλής που δικαιούται μόνο ενημέρωση ( μια ενημέρωση που εκκρεμεί από πέρσι το φθινόπωρο 🙂 🙂 ) Και τώρα αφού ο κοσμάκης είναι συνυπεύθυνος γιατί δεν αποτείνωνται σε αυτόν οι πολιτικάντες , που έχωντας τον φορτώσει με τόσες «ενοχές» δεν μπορεί… θα τους δώσει πάλι τη πλειοψηφία και τη καθαρή εντολή … 🙂
    Στους πολιτικάντες που δεν τολμούν ούτε μια κουβέντα να πουν για την ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από παράγοντες όπως η Δαμανάκαινα ή ο Ολλανδός υπουργός ;;;
    Στους πολιτικάντες που δεν συζητούν για «συναίνεση» στο φορολογικό αν αυτή δεν εγκριθεί πριν από τη Τρόικα 🙂 🙂 Μιλάμε για την αποθέωση του παράλογου στη καλύτερη περίπτωση….
    Επομένως μη μου μιλάς για «χριστιανική» και «αριστερή» ηθικολογία και «παράπονο» 🙂 Πραγματολογικές παρατηρήσεις κάνω.

    Στη συνέχεια χρησιμοποιείς το «εφεύρημα του «πανεπιστημιακού ασύλου» για να μου κάνεις μάθημα σάτιρας … και μου φέρνεις ως αναλογία το παράδειγμα του Πάγκαλου ως Κήτος , σε παραβολή με το μουστάκι στη Σώτη. Η αναλογία πάσχει βαρέως :

    Εξηγούμαι : Δεν έχω αποκαλέσει ποτέ το Πάγκαλο φασίστα ή δικτάτορα ( ένα αυτό ) , ο Πάγκαλος πέραν των ύβρεων που εκτοξεύει προς πάσα κατεύθυνση είναι ΕΞΟΥΣΙΑ , έχει κυβερνητικό πόστο , ευθύνες και λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν το μέλλον το δικό μου και των παιδιών μου. Έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα για ένα σωρό ζητήματα τεράστιας σημασίας ( δεύτερο αυτό ) . Αντίθετα η κυρα Σώτη ( της οποίας ΔΕΝ κόλλησα εγώ μουστάκι και το καταδίκασα ) είναι ένας απλός πολίτης με γνωστό συγγραφικό έργο που δεν μετέχει της ΕΞΟΥΣΙΑΣ ( τρίτο αυτό ) και δικαιούται να γράφει με πολιτικές αιχμές , σωστές ή παπαριές χωρίς να υποχρεούται να αναλάβει και ευθύνες σχετικές με το μέλλον το δικό μου και των παιδιών μου. Αν έχει ή όχι δεσμεύσεις δεν με αφορά , στο μέτρο που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να εκπέμπει απόψεις και να προσπαθεί να διαμορφώσει απόψεις σε άλλους ( τέταρτο αυτό ) . Και μπορεί κάποιος να δεχτεί ή να απορρίψει τις θέσεις της , ακόμα και να τις σατιρίσει , αλλά δεν είναι υποχρεωμένος να τις φάει στη μάπα αφού η κυρία δεν έχει συνταγματικά κατοχυρωμένη εξουσία…. Αντιλαμβάνεσαι επιτέλους τη διαφορά ;;;; 🙂

    Αφού σου δηλώσω , για άλλη μια φορά , ότι όσα γράφω εδώ δεσμεύουν μόνο εμένα και ότι δεν έχω φιλοδοξίες να εμπνεύσω καμμία «πιτσιρικαρία» να αναρωτηθώ τέλος που είδες από μένα ή οποιονδήποτε άλλο τραμπούκικες μεθόδους μέσα στο μπλογκ μου….

    Θα εκτιμούσα πολύ μια απάντηση επ’ αυτών 😉 🙂

  146. Ο/Η Propator λέει:

    Παπουλη,
    «Στους πολιτικάντες που δεν τολμούν ούτε μια κουβέντα να πουν για την ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από παράγοντες όπως η Δαμανάκαινα ή ο Ολλανδός υπουργός ;;;»

    Αυτα γραφεις και μου θυμιζεις το γιο του Νοε (το βλακα).
    Καλα, που ζεις, δεν πηρες χαμπαρι οτι ο Τσιπρας καθαρισε για παρτη σου στο θεμα …«Δαμανακαινα» ζητωντας απο τον εισαγγελεα να την καλεσει σε απολογια διοτι … «οι δηλωσεις της αποτελουν σπεκουλα υπερ των κερδοσκοπων»?

    Και καλα, αυτο σου ξεφυγε –παει στο διαολο-, όμως κοτζαμ αρχηγο της αξιωματικης αντιπολιτευσης δεν τον πηρες χαμπαρι που βγηκε και κατατροπωσε τους αυτους τους …αλητες τους Ευρωπαιους ξεπλενοντας τη ντροπη για παρτη σου ωστε να μπορεις να κυκλοφορεις με το κουτελο καθαρο?

    Και καλα, ουτε κι αυτο δεν το αντεληφθης γιατι φαινεται πως όταν συνεβαιναν αυτά εσυ …«διαβαζες» ( η μαλλον …εγραφες), αλλα ουτε και ολοκληρο κοινοβουλευτικο εκπροσωπο της ΝΔ, τον κ. Σταματη, δεν τον καμαρωσες να λεει στη Σταη:
    «Αυτα τα … “περι συναινεσης” τα λεει ο κυριος Ρέν ο οποιος είναι γνωστος φιλοτουρκος (!!!) διοτι επιθυμουσε την ενταξη της Τουρκιας στην ΕΕ (!!!!!!), μην νομιζετε ότι διαφευγουν της προσοχης μας» !!!!

    Καλα εισαι τοσο αφελης που νομιζεις ότι ο Χρυσανθος και ο Φαηλος οι οποιοι αποτελουνε το πολιτικοϊδεολογικο επιτελειο της ΝΔ θα αφηνε ακαλυπτη την εθνικη σου υπερηφανεια, σαν την ανυπερασπιστη καμαριερα, να την βιαζει ο κάθε τυχαιος Ευρωπαιος βρωμιαρης?
    Παπουλη να εισαι σιγουρος ότι με τους ανωτερω μοιραζοσαστε τις ιδιες αγωνιες, οποτε μπορεις να κοιμασαι ησυχος και αν εισαι περηφανος για αυτους τους πολιτικους!

    Αλλωστε η αγρια χαρα που ενοιωσαν πολλοι όταν εχασε «η κορη του Δρακουλα» την προεδρια της ΝΔ τωρα βρισκει τη δικαιωση της στην πολιτικη του Χρυσανθου, του Φαηλου και του Αντωνη!

    «Η κορη του δρακουλα»: Αυτα είναι τα «πολιτικα» κριτηρια με βαση τα οποια σκεφτεται και δρα το συντριπτικο κοματι της αριστερας (και όχι μονο)!!!

    Συγχαρητηρια!

    *

    «(Οι πολιτικοι) παραμένουν ατιμώρητοι με εξαίρεση το φουκαρά το Τσοβόλα…»

    Αφου ρε Παπου το ειπαμε: Το Τσοβολα (τι σινιέ ονομα χριστε μου) επεσε θυμα πλεκτανης γιατι ητανε …γιος του αγωγιατη και όπως λεει και το συνθημα («Τσοβολα δωστα όλα») τα μοιραζε στους φτωχους και δεν κραταγε τιποτα για παρτη του.
    Γιαυτο και σημερα είναι ενας σκληρα εργαζομενος (προχθες ετρεχε να υπερασπιστει την κυρια Πελεκη/Βουλγαρακη που κατηγορειται για την υποθεση Βατοπεδιου).
    Παντως είναι προς τιμη σου που τον υπερασπιζεσαι (φουκαρας φουκαρα αει πελαζει) καθοτι μετα και την πολιτικη απαρνηση του από τον Γιωργο Παντζα μονο εσυ του’μεινες. 😉

    *
    «…μου φέρνεις ως αναλογία το παράδειγμα του Πάγκαλου ως Κήτος , σε παραβολή με το μουστάκι στη Σώτη. Η αναλογία πάσχει βαρέως»
    Παπουλη κοιταξε,
    εγω (κατω στης Μαργαριτας το αλωνακι) αυτό που ειδα ηταν κατι φαλαινες, γιαουρτια, γαϊδουρια, οβελιες, και αχνιστες κουραδες και ότι γυρω γυρω … στησαν τρελο χορο τα μελισσοπουλα!
    Αμα εσυ την εχεις δει (και επιμενεις σε στυλ «ναι μεν αλλά») ότι όλα αυτά είναι ενταξει και θεωρεις χρεος σου να τα υπερασπιστεις δεν εχει νοημα να το κουραζουμε περισσοτερο καθοτι δεν καταληγουμε.
    Αυτό μονο στο Συνασπισμο το κανουνε -εδώ και καμια χρονια- τα διαφορα αριστερα γκρουπουσκουλα: Μαζευονται -κάθε τοσο- ολοι μαζι και …διαφωνουνε!!!

    Ας υποθεσουμε λοιπον ότι αυτές οι μαλακιες και οι ασκημιες είναι σαν τα αυγα της καρετα-καρετα: τα θαβεις στην άμμο και πας για μπανιο.
    Κι εκεινα χρειαζονται καποιο «χρονο επωασης» για να ….διορθωθουνε!

    ΥΓ
    Αλλα καπου καπου ριχνεις και καμια ματια 😉

  147. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Προπ, αν ήθελα να σε πω μαλάκα, θα σε έλεγα, μαλάκα. Άλλο δεν ήθελα ν’αναφέρω στο ποστ σου: το όνομα του καλού ποιητή, που τελεσιδίκησε εν αδίκω…

  148. Ο/Η papoylis λέει:

    Ορέ προπάπο

    από μια πρώτη ανάγνωση μέχρι και το «Δαμανάκαινα» σε πείραξε ορέ ;;;;
    ( αυτό που το είχαμε καραμέλα τη δεκαετία του 70 … ξέρεις εσύ ) 🙂 🙂

    Για τα λοιπά ( αλλά με άλλη πλέον τεχνική απάντησης ) αργότερα 😉

  149. Ο/Η papoylis λέει:

    Πατέρα

    Τώρα που κατατρόπωσες το βλάκα – αφελή – μαλάκα και άσκημο Παπούλη , μπορείς φαντάζομαι να επιστρέψεις στην Επικούρεια αταραξία σου 🙂

    Νοιώθω ότι μετά από τόσο κόπο και τόσο άγχος να υπερασπιστείς το «αυτονοήτο» θα χρειάζεσαι ένα καλό γεύμα και ένα υπνάκο… 🙂 Εκεί στον Επικούρειο Κήπο μαζί με το γιωργάπη , τη Ντόρα , τον Αντωνάκη , το Φαήλο και τα άλλα …παιδιά .

    Πριν όμως καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά σε όλα τα τελευταία σχόλια σου. Θα καταλάβεις τότε ότι περιέχουν όλα τα βασικά συστατικά για τη δημιουργία ενός hate post και ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ επιχείρημα 😉 🙂

  150. Ο/Η kapetanios λέει:

    παπουλη θα σε μαλώσω, δεν ενημερώνεσαι δεν ενημερώνεσαι καθόλου λέμεε.
    Εδω γκοτσαμαν Δόκτωρ ,(δόκτωρ λέμε, που γράφει και σε φηριμίδα -αμε!)ο Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς, το είπε ξεκάθαρα: του γιατρού μας του την έστησαν γιατί ήτανε λέει σοσιαλιστής και δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των τραπεζών και των πλούσιων (εάν θυμάσαι τέτοιες παπαρδέλες για το καθικάκι αυτό τις έλεγαν και στο ΠΑΣΟΚ πριν από λίγο καιρό )

    *
    υγ
    και για να το ρίξουμε κι εμείς στα θρησκευτικά , θεία δίκη ή άλλως νέμεσις την έλεγαν κάτι προπαππούδες μας, και ο *διεθνής* χλευασμός στο πρόσωπο του Στρος Καν και η ελεύθερη πτώση του ήρθε σαν αντιδιαστολή της ύβρης. Κι αν θέλω να μιλήσω στην λαϊκήν , όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε η κότες– όχι , κάτι αντίστοιχο σε σκατά δεν γνωρίζω. Ή μάλλον κάτι θυμήθηκα: όποιος την νύχτα περπατεί λάσπες και σκατά πατεί-εκτός εάν την καμαριέρα την πήδηξε (με την θέληση της μάλλον αλλά τέτοια παρατράγουδα με τζασμένες ερωμένες που στραβώνουν στα ξαφνικά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, ας πρόσεχε .. ) το απόγεμα, οπότε δεν θα ταιριάζει στην περίπτωση

  151. Ο/Η kapetanios λέει:

    το όλον:(άτιμο δντ , μέχρι και το σχόλιο μας περιέκοψε 🙂 )

    «..Άμα σε λέει η γκόμενα μετά από παρτούζα ότι είσαι ευγενικός, μορφωμένος και ότι λατρεύει την αγκαλιά σου μόνο νύχτα πρέπει να κυκλοφορείς αραιά και που , και αυτό σε φιλικά σπίτια- όχι να σε συγκρίνουν και με τον «δάσκαλο»! ήμαρτον ρε παπς, ήηημαρτον !»

  152. Ο/Η Propator λέει:

    Μετα απο οσα γραφηκανε στα σχολια κανοντας μια σουμα στο σημειο αυτο μπορουμε να συνοψισουμε ως εξης:

    -Αυτα που θεωρω εγω ως hate posts στην πραγματικοτητα δεν ειναι τετοια καθοτι δεν εμφορουνται απο ταπεινα συναισθηματα αφου η χαιρεκακια και το μισος οταν εχουν ταξικο χαρακτηρα αποτελουν υψηλοφρονες αξιες και αρχες!
    Και βεβαιως λεγοντας «ταξικο χαρακτηρα» ενοουμε οταν το μισος και η χαιρεκακια της εργατικης ταξης στρεφεται εναντιον της αστικης ενω οταν συμβαινει το αντιθετο τα ανωτερω συναισθηματα ειναι αθλια, ταπεινα και καταδικαστεα!

    Αντιθετως …»ολα τα τελευταια δικα μου σχολια» (περι hate posts) …»περιέχουν όλα τα βασικά συστατικά για τη δημιουργία ενός hate post και ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ επιχείρημα», δλδ (τα δικα μου) ειναι απολιτικα αφου δεν συμπεριλαμβανουν σκατα, φαλαινες, γιαουρτια και αλλα παρομοια επιχειρηματα.

    Επιπροσθετως η θεση μου («εκει στον επικουρειο κηπο») να συναναστρεφομαι -εκτος απο «τον Γιωργαπη και τη Ντορα και τα αλλα τα παιδια»: «Τον Αντωνακη και το Φαηλο» !!!
    Ειδικα δε τους δυο τελευταιους («Αντωνακη και Φαηλο») προφανως για να μου αναταξουν το πεσμενο μου πατριωτικο ηθικο το οποιο εχει τρωθει απο την παρεμβαση «της Δαμανακαινας και του Ολανδου υπουργου» (και οχι μονο) στα εσωτερικα πραγματα της χωρας.

    Μαλιστα !

    ΥΓ
    Ορεα!

  153. Ο/Η papoylis λέει:

    Όλα τα παραπάνω Πατέρα είναι η δική σου σούμα όπως το λές 🙂 🙂

    ΥΓ σε κάθε περίπτωση είναι ορέα να συζητάει κανείς μαζύ σου 😉

Σχολιάστε