Halifax Gibbet

Κατέστη πλέον σαφές , εκλεκτοί μου αναγνώστες , κατόπιν και της χθεσινής επισκέψεως ενός φλαμανδικού εκτοπλάσματος στη χώρα μας   , ότι  θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής στις περικοπές δαπανών και τους φόρους.

Είναι μακρά η παράδοσις  της αποτελεσματικότητος εις την προτεσταντική και φίλα προσκείμενη εις τους αγγλοσάξωνες πολιτική και οικονομική ιντελλιγκέντσια. Αυτή την μακραίωνα παράδοση μεταλαμπαδεύουν σήμερα στο πολύπαθο τόπο μας  διακεκριμένοι Έλληνες  , οίτινες  εγαλουχήθησαν , εσπούδασαν και εργάσθηκαν επί μακρόν εις την εσπερίαν . Αυτοί σήμερον υπηρετούν επαξίως τον διαφωτισμό , τον εκσυγχρονισμό , τον εξορθολογισμό και εν γένει το μεταρρυθμιστικό πνεύμα  υπό την Νέαν Εθνική μας Κυβέρνησιν και τον κο Τόμσεν.

Προκειμένου όπως διερευνηθώσιν αι δυνατότητες πραγματοποιήσεως μη οριζοντίων τομών και ( περι ) κοπών , εισήχθη υπό του υψηλού Φλαμανδού μας επισκέπτου ,  προς …δοκιμήν , πιστόν αντίγραφο παλαιού κοπτικού μηχανήματος αγγλικής εμπνεύσεως και  σχεδιασμού και ευρωπαϊκής κατασκευής. Πρόκειται δια το περίφημον Halifax Gibbet ,  Halifax Gibbet – Wikipedia, the free encyclopedia , προγόνου της γαλλικής λαιμητόμου , κοινώς Γκιλλοτίνας ή Λουιζέττας.

Δια του μηχανήματος αυτού θα επιχειρηθούν κάθετοι τομαί επί του σώματος των πολιτών. Δια της τεχνολογίας ταύτης αναμένεται ότι αι τομαί θα είναι ταχείς , ανώδυνοι ,  ακριβείς και αποτελεσματικαί ούτως ώστε να εξοικονομείται προσπάθεια και χρόνος . Συγχρόνως και επιπροσθέτως αι ούτω πως πραγματοποιούμεναι τομαί  δεν δημιουργούν κινδύνους μολύνσεως  , ούτε  ημπορούν να υπόκεινται εις αποκατάστασιν δια τεχνητών προσαρτημάτων. Δι’ ο και ελπίζεται βασίμως ότι δια της μεθόδου αυτής δεν θα απαιτούνται έξοδα νοσηλείας και περιθάλψεως δια τους πολίτας.

Κατά δήλωσιν του Φλαμανδικού ανδρεικέλου το μόνο ζήτημα δια το οποίον υπάρχουν εισέτι προβληματισμοί  είναι το ότι αι προδιαγραφαί του μηχανήματος απαιτούν  την ασφαλή σύλληψιν και πρόσδεσιν των υποκειμένων επί  της προσαρτημένης εις τον μηχανισμόν κλίνης. Σχετικά πειράματα εις την Αργεντινή , τον Ισημερινό , την Ισλανδίαν και αλλαχού απέτυχαν  ακριβώς επειδή δεν ελήφθη υπόψιν η επουσιώδης αυτή παράμετρος.

Τίθεται επομένως το ερώτημα αν , προτού επιχειρηθεί η χρήσις του μηχανήματος επί των πολιτών , θα ήτο σκόπιμος μια δοκιμή επί των ιδίων των εμπνευστών , κατασκευαστών και εν Ελλάδι αντιπροσώπων του τεχνολογικού αυτού θαύματος , ώστε να πιστοποιηθεί η καλή του λειτουργία επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και της Πατρίδος.

[ Αν αυτό το ποστ εγείρει σε ορισμένους εξ υμών αντιρρήσεις , αν  θεωρείτε το κείμενο αυτό ως παραπλανητικό , κακεντρεχές και υβριστικό , σκεφτείτε παρακαλώ τι επικοινωνιακές παπαριές λέγονται οριζοντίως και καθέτως από επίσημα χείλη τελευταία και συγχωρήστε τον εδώ ανεύθυνο και  απληροφόρητο ιστολόγο ]

This entry was posted in commercials, Ανασκο(λο)πηση Επικαιρότητας, Επικοινωνιακές κ..οτούμπες. Bookmark the permalink.

34 Responses to Halifax Gibbet

 1. Αδύνατο να καταλάβω που διαφέρει το μηχάνημα του Χάλιφαξ από την καθαυτό γκιλοτίνα.

 2. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Συγχωρεμένος 😉 🙂
  Άσχετο αλλά με είχε εντυπωσιάσει κάποτε όταν διάβασα ότι ένας τρόπος για να βγάζουν χαρτζηλίκι οι Δήμιοι ήταν με το να ζητούν χρήματα από τους συγγενείς των μελλοθανάτων ώστε «να κόψουν το κεφάλι με τη μία – ήτοι ανώδυνα», αλλιώς …….
  Από αυτήν την άποψη , όντως η γκιλοτίνα είναι μια πρόοδος και σύμφωνη με τα νάματα του ..προτεσταντισμού, οι δε διαφορές με «τα της ..καθ’ημάς» περισσότερο από προφανείς 🙂 🙂

 3. Ο/Η papoylis λέει:

  Δύτα … πόσο γρήγορα διαβάζεις αφιλότιμε 🙂

  Βέβαια και δεν έχει καμμία ουσιαστική διαφορά. Πρόκειται για τη γνωστή διαμάχη μεταξύ Γάλλων και Άγγλων για τη πατρότητα πολλών φυσικών νόμων , επιστημονικών ανακαλύψεων και τεχνικών εφευρημάτων. 😉

  Ένα είναι βέβαιο : έκανα και τα δύο καλά τη δουλειά τους υπό τη προϋπόθεση ότι ο «πελάτης» ήταν δεμένος πρυμνηδόν και ακίνητος

 4. Ο/Η papoylis λέει:

  Να συμπληρώσω όμως ότι η μεγαλύτερη διαμάχη για τη πατρότητα ενός εφευρήματος – ανακάλυψης εκείνη τη περίοδο είναι μεταξύ του Νεύτωνα ( Άγγλου ) και του Λάιμπνιτς ( Γερμανού ) για τη θεμελίωση της έννοιας της παραγώγου…

 5. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Εγώ που είμαι πιο ιντελεκτουέλ από τον Παπούλη έχω επικεντρώσει ότι το στίλτον (ή κάπως έτσι) είναι καλύτερο μπλε τυρί από το ροκφόρ

 6. Ο/Η papoylis λέει:

  και ακόμα καλύτερη η γκοργκονζόλα των ουναφάτσηδων – ουναράτσηδων γειτόνων μας Αναγνώστα.
  Να συνεισφέρω μια ενδο-Ιταλική κόντρα στη συζήτηση :

  τη διαμάχη μεταξύ Tartaglia και Cardano για την επίλυση τριτοβάθμιων εξισώσεων

 7. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Το ροκφόρ είναι μοναδικό 🙂 Σοβαρά τώρα, είναι πρόβειο και η μούχλα του γίνεται αλλιώς απ’ο,τι του Στίλτον ή της γκοργοντζόλα (που είναι αγελαδινά). Στο στυλ της γκοργκοντζόλα είναι το μπλέ ντε Μπρες . Το στίλτον μοιάζει πιό πολύ με το μπλε ντε Ζεξ.
  Ελπίζω να μην ξαναμπλέξουμε σε σοβαρά θέματα γαστρονομίας τη γηραιά Αλβιώνα. Ας αφήσουμε αυτό το πεδίο στη γαλλική και την ιταλική υπερδύναμη, και ας περιορίσουμε τους αγγλοσαξωνοτεύτονες στις διάφορες ελαφρότητες του λογισμού των ροών 🙂

 8. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  ok συμφωνούμε, άρα αφήνουμε και στους Γερμανούς στον τομέα της εφηρμοσμένης τεχνολογίας (μηχανήματα προστεντατικής κουλτούρας που λέει και το post κλπ 😉 )

  ΥΓ Αυτά τα μπλε ντε Ζεξ, Σεξ κλπ , πάνε με γλυκό κρασί;; , γιατί εγώ το στίλτον έτσι το πίνω 🙂

 9. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  α) Τώρα μεταξύ μας, όταν η κουβέντα τείνει να περιστρέφεται περί τα αφορώντα ζητήματα διατροφής, η δι όλους αυτονοήτως προσφοροτέρα επιλογή, θα ήτο η αυτόματος και (αν δεν γίνεται αυτοβούλως) βιαία αποβολή παντός έλκοντος καταγωγήν και ήθη από περιοχάς διατελεσάσας υπό Αγγλοσαξονικήν είτε κυριαρχίαν είτε επιρροήν.
  β) Και μόνη η «ομολογία» σας καλέ μας @παπς ότι
  πάντα τα διαλαμβανόμενα εις το κείμενον-εισήγησίν σας υπό τον τίτλον
  «HALIFAX GIBBET»,
  έλκουν την νομιμότητά των, εκφραστικήν τε & νοηματικήν,
  (και «πολιτικήν» θα ηδύνατό τις ειπείν, προκρίνως μίαν άκρως διασταλτικήν σημασιοδότησιν)
  ΜΟΝΟΝ ως «εξισορρόπησις» τις,
  προς τις
  «…επικοινωνιακές παπαριές που λέγονται οριζοντίως και καθέτως από επίσημα χείλη τελευταία»,
  καθιστά ματαίαν κάθε απόπειραν αντιλόγου εκτεταμένου & μεθοδικού!
  Ενώ (αντιθέτως) καθιστά μονοδρομικώς υποχρεωτικήν μίαν ακροτελεύτιον (τυπικώς ευγενικήν) απόφανσιν, του γενικού τύπου
  «Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε»…
  Πλαισιουμένην (δια τους εξ ημών ρέκτας) άμα και με την προσθήκην
  «Άξιος ο μισθός* σας»
  __________________________
  * Της εννοίας «μισθός», εννοουμένης βεβαίως-βεβαίως, ουχί υπό την συνήθη αυτής σημασίαν, της αμοιβής δηλαδή δι έργον τι παρασχεθέν εν των πλαισίω σχέσεως «μισθωτής εργασίας»
  ___________________________
  Υγιαίνετε, υμείς
  (ιδίως, ως προσφάτως ταλαιπωρηθείς υπό ιώσεώς τινος, ως ενημερούμαι),
  η οικογένεια, και άπασα η διαδικτυακή σας ομάς…

 10. Ο/Η nikiplos λέει:

  καλησπέρα… με τίποτε δεν μπορώ να συγκρίνω το ροκφόρ που έχει τόσο πλούσια επίγευση, με τα υπόλοιπα… συμφωνώ με το μ.π.

  Cardano, οικοδεσπότα…. Cardano φυσικά…

  σε ότι αφορά το αγαθόν και παραγωγικό σύνεργον, προτιμώ ένεκα μεσογειακού ταπεραμέντου, την garrote .

 11. Ο/Η demetrat λέει:

  κοίτα να δεις, που η γκιλοτίνα είχε και χαϊδευτικό!!Λουϊζέττα.
  τη δικιά μας θα τη βγάλουνε Ζωρζέττα.
  υ.γ
  εγώ πάντως επειδή είναι σίγουρο πως θα κουνιέμαι , θα πω στους συγγενείς να μη δώσουν μπουρμπουάρ γιατί χαμένο θα πάει..

 12. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  @Βαγγέλης
  ____________________________________________________
  α) Τώρα μεταξύ μας, όταν η κουβέντα τείνει να περιστρέφεται περί τα αφορώντα ζητήματα διατροφής, η δι όλους αυτονοήτως προσφοροτέρα επιλογή, θα ήτο η αυτόματος και (αν δεν γίνεται αυτοβούλως) βιαία αποβολή παντός έλκοντος καταγωγήν και ήθη από περιοχάς διατελεσάσας υπό Αγγλοσαξονικήν είτε κυριαρχίαν είτε επιρροήν.
  _______________________________________________________
  Εμένα το χαλούμι και η σεφταλιά μ’αρέσει και δε πα να λέτε εσείς οι κομμουνιστές ότι θέλετε 😉 .
  Και επειδή τώρα τελευταία έχω εμπλακεί και με τα ηδύποτα ( μαζεύω ψήφους και ότι άλλο προκύψει μέσω της προώθησης του βερμούτ) θα το ρίξω και στην …κουμανταρία η οποία πρέπει να ταιριάζει με το .. προβατίσιο στ’ιλτον (aka ροκφόρ 🙂 ) και με τα ..σεβρέ γενικότερα

 13. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάγγο

  …βλέπεις κανέναν άλλο να υπογράφει τα εδώ πόστια ;;;
  Μόνος μου είμαι και ομάδα δεν έχω 🙂 🙂

  Αλλά αναρωτιέμαι ο τάλας πού θα εισπράξω το μισθό που μου λες και άκρη δε βρίσκω. 🙂 🙂

  Πάντως πρέπει να ομολογήσεις ότι από επικοινωνιακές παπαριές φάγαμε καλά όλο αυτό το 16μηνο. Να θυμίσω τι προέβλεψε ακόμα και προχτές το ΔΝΤ για την ανεργία στο τέλος του χρόνου ( με ύφεση κοντά στο 4% ) : 14.8% …..!
  Τα χαμπέρια από την «ανεξάρτητη» πλέον ΕΣΥΕ για το Γενάρη ήδη στο 15.1%

  Βάγγο
  Θέλεις δε θέλεις η κωμωδία τελείωσε . Τώρα παίζεται η φάρσα… 😉

 14. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  .. άριστα !!!

  βάλε τη κουμανταρία στο τραπέζι σου και κάνε τα κουμάντα σου 🙂

 15. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Αναγνώστα, βέεβαια!! Τίποτε καλύτερο από ένα κομμάτι bleu de Gex με ένα ποτηράκι tawny porto ή ένα Banyuls: εκτός από ένα κομμάτι ροκφόρ με ένα ποτηράκι Tokaji Aszú 😉 ή, στο ξηρότερο αλλά αγγίζουμε την τελειότητα, ένα κομμάτι comté affiné 36 μηνών, με ένα Château Chalon, όπου ο περιορισμός στο ένα ποτηράκι θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα 😀

 16. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  …τώρα είδα και τα κυπραίικα. Έξελεντ! Ψάχνω να βρω πώς λέγανε ένα κρασί κόκκινο που μου είχε αρέσει πολύ…

 17. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Βρήκα (την ποικιλία). Μαραθέφτικο. Με κάποιο τυράκι πιπεράτο. Αξεπέραστο κι αυτό…

 18. Ο/Η papoylis λέει:

  Μπλακσίπιε

  … εκεί στην Εσπερία ακόμα υπάρχουν τα μέσα βλέπω 😉 🙂

  ( λύσσαξες βρε αφιλότιμε … λύσσαξες 🙂 )

 19. Ο/Η demetrat λέει:

  έτσι να βλέπω τα πιοτά στο τραπέζι…
  συναγωνιστή , γιά το χαλούμι συμφωνώ και γω, ιδιαίτερα το παφίτικο με τη μέντα μέσα.Ψητό βέβαια.
  σεφταλιές όμως, ψημένες της προκοπής δεν έχω φάει ακόμα.
  δ

 20. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Η φτώχεια σύντροφε θέλει καλοπέραση, λέγει ο σοφός λαός 😉
  Επί της ουσίας, η σχετικά εύκολη και δημοκρατική προσπέλαση σε τέτοια αμβροσία και νέκταρ (λίγη λαϊκή, ε, και καμμιά ακρούλα…) είναι το μόνο που έχει απομείνει σχετικώς αλώβητο από τα παλαιά κλέη της πόλης του Φωτός…

 21. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Άντε και κάτι να ζηλέψετε 🙂
  Άκυρο το προηγούμενο. Εδώ το καλό το νέκταρ…

 22. Ο/Η demetrat λέει:

  πρόβατο
  μαραθρέφτικο;
  σίγουρα; Να το ψάξω;
  δ

 23. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τι λε ρε παιδί μου!!
  Το φοβερό είναι ότι στις φωτογραφίες με τα κρασιά , κάποια είναι μισοάδεια, οπότε και να θες να συγκρατηθείς και να αποφύγεις τους συνειρμούς…….

  Τώρα θα δώσω μια πολυεπιπεδικότητα στο σχόλιό μου, διότι θα εμπεριέχονται και νύξεις για το post με την Κρήτη και τις ρακές 🙂
  Έχω την τύχη τα τελευταία καλοκαίρια να επισκέπτομαι ένα εξαίρετο χωριό όπου όταν ο Αύγουστος πλησιάζει στο τέλος πολλοί (ντόπιοι που μένουν Αθήνα, αλλά ξεκαλοκαιριάζουν εκεί) λένε στον Καφετζή (αλλά και ταβερνιάρη και.. και…) «τη βαρεθήκαμε την παλιορακή, φέρε λίγο δροσερό κρασί».
  Συνηθίζουν λοιπόν ένα εξαιρετικό φρέσκο (ψιλοκόκκινο, γλυκό δεν το λες, αλλά ξηρό δεν είναι) πολύ αρωματικό το οποίο το συνοδεύουν εκτός από τυριά ΚΑΙ κρέατα και με σταφύλια υποτίθεται της ίδιας ποικιλίας!!
  Εκεί κατάλαβα τη σημαίνει η έκφραση «μην πιεις απότομα γιατί σε βλέπω ..κροκόδειλο» 🙂

 24. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

  Να που επιτέλους ήρθε και η 15η που περίμενε ο παποyλης. Και έκπληκτοι ακούσαμε τα μέτρα περί αναδιάρθρωσης της χώρας και είπαμε: Ρε γμτ ήταν τόσο απλό και δεν τα είχαμε σκεφτεί εμείς νωρίτερα; Ευτυχώς που κάποιοι μπορούν και καταστρώνουν σχέδια σε βάθος χρόνου.
  Πάμε λοιπόν για φρέσκα.
  Μιας και πολλοί έριξαν βαρύγδουπα ονόματα της τάβλας, είπα και γω να προβάλω ένα απλοϊκό πιατάκι
  Συνοδέψτε το με ότι θέλετε. Δική μου προτίμηση: Κόκκινο από Κοτσιφάλι.
  Μήπως έχει ακούσει κανένας τίποτα για οινοποίηση από ποικιλία Βιλάνα σε γεωγραφικά πλάτη κάτω των 35° 31′ 57» N; 😉
  Στο κάτω κάτω αξίζει περισσότερο να μιλάς γι αυτά παρά για το πόσο τοις εκατό του οπαπ και της δεη θα ιδιωτικοποιηθεί.

 25. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  sissa ben dahir, επειδή έχω ένα θέμα με τον προσανατολισμό και τις συντεταγμένες (συνήθως το καλύπτω λέγοντας ότι είμαι ..ανένταχτος, κάτι που συνήθως πιάνει 🙂 ), αυτές οι συντεταγμένες που έδωσες » κάτω των 35° 31′ 57” N» , παραπέμπουν ανατολικά του Ηρακλείου ή Δυτικά;;

  ΥΓ Το έψαξα (με τηλέφωνο σε επαϊοντα) . Το κρασί που σας έλεγα το λένε Λιάτικο. Επειδή με εντυπωσίασε (όπως προείπα) νόμιζα ότι παίρνει το όνομά του ίσως γιατί μπορεί να άφηναν στον ήλιο τα σταφύλια. Με ενημέρωσαν όμως ότι προέρχεται από το Ιουλιάτικο, δηλαδή παράγεται τον Ιούλιο.

 26. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Σίσσα, δεν καλλιεργούν στα Πεζά βηλάνα; (35° 13′ ) 🙂

  Αμετανόητοι κρήτες 😀 Τι νόημα έχει βρε να ξεχωρίζετε ποικιλίες, αφού το ίδιο κρασί φτιάχνετε… Ωραίο μεν, όχι παντού και πάντα δε (κονιακίζει…)

  Εν τω μεταξύ, περιέπεσε στην αντίληψή μου το εξής δάνειον: http://www.houseofwine.gr/how/to-mayro-provato-erythros.html !!

 27. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα ..

  θα έπρεπε ο καλός μας Σίσσα να σου δώσει και το γεωγραφικό μήκος δηλαδή άλλο ένα τρίδυμο νούμερο. Πάντως ως πλάτος παραπέμπει στη Κρήτη και μάλιστα αφήνωντας έξω τα ακρωτήρια Κισσάμου και Ροδωπού 🙂

 28. Ο/Η papoylis λέει:

  .. όπως μπορείτε να δείτε στο επόμενο ποστ , φρόντισα να σας ετοιμάσω και πλουσιοπάροχο , πλήρη λιπιδίων και τριγλυκεριδίων μεζέν 😉 🙂

 29. Ο/Η papoylis λέει:

  Σύντομα θα ανέβει επόμενο ποστ που θα φροντίσει και για τη μουσική σας απόλαυση 🙂

 30. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Αναγνώστη, έχω από οικογενειακή προμήθεια χαρμάνι μαυρολιάτη+ροδίτη. Ένα πολύ απαλό, υπο-ροζέ κρασί με λεπτά αρώματα (τριαντάφυλλο). Θυμίζει το μαρσεγιέζικο Bandol. Μ’αρέσει στο ψυγείο, με απλό μεσογειακό φαΐ, μεσημεράκι.

 31. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

  @Mαυροπρόβατος. Σωστός!. Το κρασί Πεζά είναι από βηλάνα. Αλλά δεν το θεωρώ και σπουδαίο. Το ίδιο και στο λασίθι. Καλλιεργείται μεν αλλά με μέτρια κρασιά. Έχει δύσκολη οινοποίηση.
  Όταν σε πρωτογνώρισα στο δίκτυο έψαξα για το «μαύρο πρόβατο» εν ελλάδι, αλλά δεν είχα βρει τίποτα. Φχαριστώ λοιπόν για την τωρινή υπόδειξη.
  @ παποyλης. Πολύ σωστά διέγνωσες ότι μιλάω για τα ενδότερα του νομού Χανίων. Εκεί δεν ξέρω να κάνουν τίποτα από βηλάνα, γι αυτό ψάχνομαι.
  @ Aναγώστης. Μιλάω για Σέλινο.

 32. Ο/Η Ενη λέει:

  Οταν θυμάμαι μικρό παιδί ειδα στο Οροπέδιο, στο χωριό Μεσα Λασίθι απο οπου κατάγεται ο πατέρας μου, ολη την οικογένεια γύρω απο ενα τραπέζι να πίνουν ενα ντόπιο κοκκινο (ρουμπινί)κρασί, με την εξης σειρά και με το ιδιο ποτήρι ,ο νοικοκύρης, η γυναικα του, ενα ενα τα παιδιά και τελευταιο το βυζανιάρικο μωρό, (πάντα στα μωρά δίνουν να δοκιμάζει λίγο κρασί), αυτό ομως που εκανε εντύπωση ειναι οτι ολοι κατέβαζαν μονορούφι ενα ολοκληρο ποτήρι απνευστί.
  Μετα με το φαγητό συνεχίζονταν βέβαια η οινοποσία με το «απουχει πινει» (συνήθης κριτική εκφραση Παπούλη).

  Παρατηρείται, απο πληροφόρηση του ΜΠ (housewife gr.), οτι τελικά μια νοικοκυρά ειναι και για τα κρασιά η αρμόδια σύμβουλος. 😯

  To «απλο πιατάκι» με θρούμπες τυρί και δυοσμο ,δεν πιστεύω το τυρί να ειναι εμμενταλ; 😯

 33. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

  houseofwine Κα Ένη, όχι housewife 😉
  Όχι και Έμενταλ Κα Ένη. Αυτό στην Κρήτη δεν καταδέχονται να το τσιμπήσουνε μήτε οι πόντικες στη φάκα. Χο. Γραβιερίτσα από το μαγαζί Τζουγκρί του ηθοποιού και εστιάτορα Γιώργου Παρτσαλάκη είναι.

 34. Ο/Η Ενη λέει:

  Α, βέβαια φοβερή αβλεψια «houseofwine», χίλια συγγνώμη.
  Εμ, ασφαλώς ουδείς κρητικός καταδέχεται ενα εμμενταλ, αυτό άλλωστε ηταν και το πνεύμα μου. Οι τρύπες στο τυρί με προβλημάτισαν. Δεν ξέρω βέβαια τις νέες ποιότητες κρητικού τυριού που κυκλοφορουν τώρα. Ειμαι της παραδοσιακής κρητικής γραβιέρας που μου στέλνουν που και που οι ξάδερφοι και οι σύντεκνοι απο το Λασίθι. 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s