Κοντά ποδάρια…

Το επικοινωνιακό μακελειό που καθημερινά εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας , ελάχιστοι μα πάντα πιστοί μου αναγνώστες ,  είναι έδαφος πρόσφορο για να αντληθούν συμπεράσματα χρήσιμα , ώστε ο κάθε στοιχειωδώς έλλογος πολίτης να μορφώσει γνώμη για τη τρέχουσα κατάσταση.

Πρόκειται για μάχη χαρακωμάτων , όπως αυτή που διεξαγόταν στο Δυτικό Μέτωπο κατά τον ΑΠΠ. Αιματηρή μέχρις εξαντλήσεως , λυσσαλέα μέχρις εξουθενώσεως , βρώμικη μέχρις αηδίας και προπάντων καθημερινή και ασταμάτητη , χωρίς ευρύτερους στόχους , όραμα και στρατηγική.

Τότε   κάθε επόμενο εφεύρημα , μεθόδευση , «παλληκαριά» , προσέκρουε σε μπαράζ πυροβολικού και όλμων και σε διασταυρούμενα πυρά πολυβόλων για να εξαντληθεί και να υποχωρήσει μέσα σε ελάχιστο χρόνο . Παρά την υποστήριξη του φίλιου πυροβολικού και τις παραπλανητικές κινήσεις όμορων δυνάμεων , παρά τους επιτελικούς σχεδιασμούς , τα επιτόπου δαμόκλεια στρατοδικεία , τις «καινοτομίες» στις μεθόδους και τον οπλισμό και τέλος παρά τις τεράστιες και ανούσιες απώλειες τα σπάνια και ελάχιστα εδαφικά κέρδη  σύντομα έχαναν τη τακτική τους αξία , γιατί το μέτωπο παρέμενε αρραγές. Αυτά μέχρι και την οριστική κατάρρευση το Νοέμβρη του 1918…..

Έτσι και το παρόν επικοινωνιακό παίγνιο δεν διαφέρει ουσιαστικά από  το πόλεμο χαρακωμάτων  εκείνης της μακρυνής εποχής. Κάθε επόμενο πυροτέχνημα που επεξεργάζωνται , σκηνοθετούν και προωθούν οι φωστήρες του Μαξίμου , με σκοπό να αναστρέψουν τη βαθύτατη απέχθεια των πολιτών προς το κυβερνητικό «έργο» , κάθε επόμενο εφεύρημα που υιοθετείται ή δημιουργείται εκ του μη όντος για να κερδηθεί έστω και ένας ( 1 )  πόντος στο πεδίο της αποδοχής ( όχι πλέον της  εμπιστοσύνης ) των πολιτών , κάθε «ηρωϊκή» έφοδος των λακέδων  κονδυλοφόρων προς την επόμενη χαμέρπεια , προβοκάτσια ,  παραπληροφόρηση , φέρνει μόνο πρόσκαιρα και περιστασιακά κέρδη.

Κέρδη που ανατρέπονται πολύ γρήγορα από τη πραγματικότητα που βιώνει καθημερινά ο πολίτης. Κέρδη που τελικά μετατρέπονται σε μπούμερανγκ , όταν σύντομα  αποκαλύπτεται ο πραγματικός αίτιος ή και εμπνευστής των όποιων «γεγονότων» επιχειρούν οι φωστήρες τη προβολή και την εκμετάλλευση.

Δείτε , καλοί μου αναγνώστες τα τελευταία επεισόδια αυτού του παιγνίου : ο ΣΥΡΙΖΑ και οι  Αγ. Ανάργυροι , τα 4 ανήλικα της οικογένειας των δύστυχων αστυνομικών στη Κερατέα ( το δύστυχων το εννοώ μέχρις κεραίας ) , το φιάσκο στο «Αλεξάνδρα» ,  η «μελέτη» των 9 «σοφών» κεφτεδοφάγων για τα Πανεπιστήμια…

Όταν αρχίζει και ξεκαθαρίζει ο μπουχός από το μπαράζ που εξαπολύουν οι λακέδες ,  αυτό που μένει και πάλι όρθιο , αρραγές και αλώβητο  είναι το κυρίαρχο αίσθημα των πολιτών ότι Κυβέρνηση , ΜΜΕ και λοιποί μακαντάσηδες μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Εκτίθενται έτσι ακόμα περισσότερο στην απαξία , την οργή και τη δυσπιστία των πολιτών , που αντιλαμβάνονται πλέον καθαρά πως όλα αυτά  τα πυροτεχνήματα δεν είναι παρά η απόδειξη ότι :

α) Οι κύριοι αυτοί έχουν χάσει κάθε επαφή με τη πραγματικότητα

β) Ευρισκόμενοι πλέον σε κατάσταση απελπισίας ,  επιστρατεύουν φτηνά και ανούσια τεχνουργήματα προκειμένου να στρέψουν αλλού τη προσοχή και να τηρήσουν τουλάχιστον κάποια προσχήματα

γ) Επικαλούμενοι τα περί νομιμότητας , ανομίας και άλλες γραφικότητες , προσπαθούν με κάθε μέσο να διατηρήσουν τη θέση τους μέχρι τη τελική κατάρρευση.

Δείτε τους λοιπόν πως αρπάζονται απελπισμένα από κάθε επόμενο σωσίβιο για να ανακαλύψουν σύντομα ότι είναι ξεφούσκωτο.

Δείτε τους πως κορυβαντιούν ομαδόν , πως εν χορώ σκίζουν τα ιμάτια τους σε κάθε επόμενο επεισόδιο αυτού του δράματος που θεωρούν ευκαιρία , για να ανακαλύψουν σύντομα ότι αντί για λαβράκι έβγαλαν σμέρνα που τους ξεσκίζει τις ( κατά Πετεφρήν ) μοκάρες.

Παρακολουθήστε τους πως  εν αγαστή συμφωνία εφευρίσκουν κάθε επόμενη μέρα  , το καθ’ εκάστην προνομιακό πεδίο εφαρμογής των μεθόδων sturmtruppen , για να ανακαλύψουν στη συνέχεια ότι οι ίδιοι πέφτουν μέσα στις truppen.

Αισθανθείτε την φρενίτιδα , τη λύσσα και την αγαλλίαση που νοιώθουν όταν τους προσφέρεται  το καθημερινό νέο «θύμα» για να ασκήσουν το «λειτούργημα» τους , για να ανακαλύψουν στη συνέχεια ότι το γεύμα δεν είχε σάρκα αλλά μόνο κόκαλα.

Αλλά , όπως καλά γνωρίζει ο καθείς  φίλτατοι αναγνώστες , το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια και  δε σε πάει  μακρυά. 😉

This entry was posted in Επικοινωνιακές κ..οτούμπες, Παίγνια στο Alkatraz. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s