Στην αναμονή….

Βρισκόμαστε αγαπητοί μου αναγνώστες στην αναμονή. Μια αναμονή που δε θα διαρκέσει πολύ , παρά μόνο ως την επόμενη βδομάδα. Τι περιμένουμε ( στην «αγορά» συναθροισμένοι ) το γνωρίζουν και οι πέτρες , αλλά δεν τολμούν να το εκφράσουν ευθέως :

Αυτό που διακυβεύεται σε τούτη τη φάση είναι η συνέχεια της πολιτικής που χάραξαν από τη περασμένη άνοιξη οι διεθνείς αφεντάδες. Η δυνατότητα δηλαδή των διεθνών κύκλων να παρεμβαίνουν για να «διασώσουν» κλονιζόμενες οικονομίες με δανεισμό και  υπέρβαση της εθνικής κυριαρχίας και της θέλησης της τεράστιας πλειοψηφίας των πολιτών , που αποδεδειγμένα ( και σε αυτό δε σηκώνω αμφισβητήσεις ) είναι οι τελευταίοι που ευθύνονται.

Το παίγνιο παίζεται τώρα πάνω στο σώμα της Ιρλανδίας , όπου όμως  οι συσχετισμοί και οι συνθήκες δεν προσομοιάζουν στη δική μας περίπτωση. Παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς «αναλυτές» σκίζωνται να δείξουν ότι το οικονομικό πρόβλημα είναι διαφορετικής υφής από το ελληνικό , μένωντας μόνο στα νούμερα και τις παραμέτρους , δεν μπορούν να εξαφανίσουν από τα μάτια του κάθε καλοπροαίρετου και σχετικά ενήμερου παρατηρητή – πολίτη τη γενεσιουργό αιτία που και στις δύο περιπτώσεις ( ημών και των Ιρλανδών )  , αλλά και σε μια χορεία άλλων υποψηφίων σφαγίων είναι μία και κοινή.

Αυτό αντιλαμβάνωνται και στην Ιρλανδία , πολίτες , συνδικάτα , δημοσιογράφοι και ασκούν σκληρή και βίαιη κριτική στο κο Cowan και τους νεοφιλελεύθερους «μάγους» . Μόλις έφθασε η παγκόσμια κρίση και ύφεση η μικρή και «δυναμική» τίγρη της Δύσης καταρρέει , επειδή το κράτος έτρεξε να αναλάβει τα χρέη του τραπεζικού συστήματος. Χρέη έναντι ξένων «οίκων» που οι εγχώριες τράπεζες αδυνατούν να καλύψουν επειδή η οικονομική δραστηριότητα γνώρισε κάμψη και οι προσδοκίες ψόφησαν.

Προβλέπωντας την επερχόμενη λαίλαπα οι θιασώτες της κας Μάργκαρετ ( Άιζενχάουερ ) επιχείρησαν και κατόρθωσαν χωρίς πολλές αντιδράσεις να φορτώσουν επί διετία τη κρίση και την ύφεση στη πλάτη του κοσμάκη. Σχεδόν αδιαμαρτύρητα δέχτηκαν οι Ιρλανδοί , μαθημένοι στα δύσκολα , τότε τις περικοπές και τις θυσίες. Τους είχαν μάθει να σκύβουν και να υπομένουν τις νεοφιλελεύθερεες συνταγές επί μια εικοσαετία σχεδόν. Αλλά τότε ακόμα ήλπιζαν ότι με το πέρας της κρίσης και της ύφεσης , δια της παγκόσμιας ανάκαμψης , σταδιακά θα επιστρέψουν σε καλύτερες μέρες ,  με παραγωγικότητα υψηλή , ανταγωνιστικότητα επαρκή , επιχειρηματικότητα δραστήρια και ευνοημένη από τη φορολογική πολιτική και την έλλειψη ελέγχων. Τους σέρβιραν λοιπόν μούσια και μάλιστα όσο οι αγορές πίεζαν το μικρό κράτος ( το χωρίς περιττά βαρίδια ) , όσο το στρίμωχναν στη γωνία επειδή ακριβώς ανέλαβε να διασώσει τις ίδιες τις «αγορές» , ο κος Cowan  και οι συν αυτώ έλεγαν συνεχώς ψέμματα ( όχι κατά συνθήκην καλέ μου Max Nordau , αλλά κατ’ ανάγκη για να προφτάσουν να σώσουν τους αφεντάδες τους ) στο «πόπολο».

Όμως εκεί οι συσχετισμοί δεν είναι τόσο ευνοϊκοί όπως στη περίπτωση του γιωργάπη. Εκεί δεν έχουν όπως εδώ ξεπουλημένους δημοσιογράφους , ανδρείκελα βουλευτές , λαμόγια συνδικάλες ( που εσχάτως πενθούν αφήσαντας και μούσια ) . Και το παίγνιο ακόμα παίζεται μέχρι και την ενδεχόμενη ψήφιση του προϋπολογισμού – γκιλοτίνα. Στις πρόσφατες συμπληρωματικές εκλογές για μια έδρα οι κεντροδεξιοί ( ή μήπως κεντροαριστεροί my ass )  έφαγαν μαύρο και η τύχη του σχεδίου «διάσωσης» επαφίεται στα χέρια δύο ανεξαρτήτων  βουλευτών που δια της ανοχής συνιστούσαν μέχρι τώρα το δεκανίκι της κυβερνητικής οριακής πλειοψηφίας.

Εκεί δεν έχουν «ανέσεις» τύπου Δημαρά , ούτε πατριώτισσες Ντόρες και το εκλογικό σύστημα ( παρόμοιο με το βρεταννικό ) είναι καρμανιόλα για όποιον σκεφτεί να αγνοήσει την ουσία της λαϊκής εντολής. Εκεί είναι βαθειά εμπεδωμένη η συνείδηση ότι η συμμετοχή στην ΕΕ και την ευρωζώνη  δεν ήταν δα και πανάκεια , ότι οι συνθήκες που  έχουν υπογραφεί δεν είναι οι καλύτερες , γι αυτό και τα οριακά δημοψηφίσματα προ καιρού.

Δηλαδή , ενώ για τη ψωροκώσταινα η τύχη μας ήταν προδιαγεγραμμένη επειδή υπήρχαν επαρκείς οι «πρόθυμοι» , επειδή ουδείς εγνώριζε τι πραγματικά θα υπογραφόταν ( όπως και τι θα υπογραφεί στη συνέχεια ) , επειδή τα ΜΜΕ , υπηρέτες πιστοί , είχαν καταφέρει να τρομοκρατήσουν επαρκώς το κοσμάκη , επειδή οι ευθύνες για το κάζο είχαν ήδη επιρριφθεί στη προηγούμενη διακυβέρνηση του Δάμαλου και τέλος επειδή ο γιωργάπης ήλεγχε το μαγαζί του , και άλλα ορέα ων ουκ έστιν αριθμός…

…. αντίθετα εκεί οι συνθήκες και οι συσχετισμοί δεν είναι οι ίδιοι. Οι αφεντάδες το δικό μας σγούψιμο το είχαν σίγουρο και εξασφαλισμένο γιατί το πόπολο δεν θα τολμούσε τελικά να «κάψει το μπουρδέλο» , αυτό το θέατρο όπου ακκίζωνται οι διάφορες καλοπληρωμένες πριμαντόννες , και τη πλήρωσαν οι τρείς φουκαράδες έγκλειστοι στη Μαρφίν. (  Για όποιον εδώ νοιώσει τα «δημοκρατικά» του αντανακλαστικά  να εξανίστανται να σημειώσω ότι αυτό το πόπολο και αυτό το μπάχαλο , που τελικά δεν τόλμησε , είναι δικό τους διαχρονικό δημιούργημα και πεδίο άγρας ψηφοφόρων – πελατείας ) .


Όμως εκεί , στη δυτική άκρη της Ευρώπης τα πράγματα και πιό συγκροτημένα είναι και οι συνειδήσεις πιό ξεκάθαρες αλλά και οι συμπεριφορές πιό πολιτικά συγκροτημένες. Πιθανολογώ ότι τελικά ο προϋπολογισμός θα περάσει οριακά , επειδή αλλιώς  το αδιέξοδο για την Ευρώπη θα είναι ανυπέρβλητο . Θα επιστρατευτεί κάθε μέσο , κάθε δυνατότητα , κάθε πίεση προς όσους κυβερνητικούς ή ανεξάρτητους βουλευτές θελήσουν να  τιμήσουν την εντολή των ψηφοφόρων τους που είναι σαφής.

Αλλά  συνάμα σκέφτομαι ότι μέχρι να περάσουν αυτές οι μέρες , μερικοί καλοί κυριούληδες και κυράτσες στα Λονδίνα , τας Βρυξέλλας , τα Βερολίνα , χωνεύωντας το βραδυνό  τους φασιανό θα χρειάζονται διπλό και τριπλό το ζαντάκ και μπόλικες σόδες. Θα τινάζωνται το βράδυ στον ύπνο τους και θα ξυπνούν πιό δύσκολα από το Φίνεγκαν. Δεν περιμένω να έρθουν στη δική μου θέση , γιατί λεφτά για ζαντάκ ( πόσω μάλλον για φασιανό ) δεν έχω και ύπνο ήσυχο δεν είχα όλα αυτά τα χρόνια , αλλά όπως και να το κάνουμε είναι κι αυτό μια μικρή εκδίκηση ( το ίδιο ανούσια όπως και το μέλλον μας ) . Είναι μια μικρή ηδονή να ξέρεις ότι αυτοί οι κολοσσοί της εξούσίας , της οικονομίας της πολιτικής και του πνεύματος θα χρειαστούν πάλι ένα … Κατσίκη

This entry was posted in Αλκοολούχα υπόλοιπα, Ισορροπισμοί διάφοροι, Παίγνια στο Alkatraz, Περί οικονομίας. Bookmark the permalink.

179 Responses to Στην αναμονή….

  1. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Ναι αλλά όποιος ποντάρει στους Κατσίκηδες στο τέλος από Συμπιλίλιδες «το βρίσκει» …
    Γενικώς όλα τα νομίσματα έχουν 2 όψεις 😉

  2. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    μερικα εχουνε 3 και βαλε

  3. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Κουροπαλάτη στη σπηλια γινεται ΧΑΜΟΣ απο διαφημισεις .. Με κυνηγανε οι διαφημιστές και μου ταζουνε λαγους με πετραχηλια.. Χαμός σου λέω.. ελα

  4. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Αγαπητέ Νοσφεράτε το ότι τις τελευταίες ημέρες έχω μπλέξει λίγο με «δουλειές» (πεζές και τετριμμένες) δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθώ τας υποθέσεις μας.
    Δεν θα φεισθώ δε επιδοκιμασιών για την , έστω εν σπάργασι, ωριμότητα που βλέπω στη στάση σου σε σχέση με τα θέματά μας.
    Επιδοκιμασίες , οι οποίες συντόμως θα λάβουν και θεσμική υπόσταση μέσω «στοιχείων» που θα αποστείλω (για βιβλία κάνε ότι θες , εγώ τα δικά μου δεν τα ενημερώνω γιατί δεν είμαι διατεθημένος να πληρώνω και φόρους από πάνω).

    Παρόλα αυτά πρέπει να σου πω ότι ενώ βλέπω μια βελτίωση , υπάρχει ακόμη ένα κράτημα σε σχέση με τους τίτλους και τις προσφωνήσεις.
    Συνεχώς θες να αποφύγεις το ότι αυτοί πρέπει να προέρχονται από τη θρησκευτική μας παράδοση.
    Έτσι, ο «πρωτονοτάριος», «κουροπλάστης» τους οποίους χρησιμοποιείς για να υπεκφύγεις, αφορούν κοσμικούς ρόλους, ενώ σου έχω τονίσει ότι από τοιούτους έχουμε χορτάσει (Πρόεδρος , ΔΣ, CEO, MANAGER και δεν συμμαζεύεται).

    Λάβε δε υπόψιν ότι πρέπει να ωριμάσεις τάχιστα, διότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα και σε event, όπως εγκαίνια.
    Εκεί θα καλέσουμε και παράγοντες του τόπου και η παρουσία σου , ως διαχειριστή και υπέυθυνου (για το Νόμο και τους Πιστωτές μας), είναι απαραίτητη !!
    ( εσύ θα καλέσεις το Δήμαρχο που έχεις και τα μέσα και εγώ τον Λειτουργό για τον Αγιασμό).
    Θα σας βγάλουμε και φωτογραφίες τόσο ως Τριάδα, όσο και ανά δυάδα (με όλους τους συνδυασμούς 😉 ) για να τις διανείμουμε στα ΜΜΕ.
    Κάποιες βέβαια (που θα είσαι «αγκαλιά» με τον καλεσμένο μου λειτουργό) θα τις κρατήσω εγώ , διότι φρονώ ότι θα (μου) είναι χρήσιμες στην περίοδο των οικονομικών διαπραγματεύσεών μας.

    Καλό βράδυ 🙂 🙂

  5. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Καλο βραδυ Πρωτοσύμβουλε.

  6. Ο/Η Τίμιος λέει:

    και άλλα ορέα ων έστιν αριθμός

    Aπό http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=584508

    …Πάνω λοιπόν στο υπέδαφος των κερματισμών και των αποδράσεων κάθε λογής, ανοίγεται μια ευκαιρία για τον σοσιαλθατσερικό δρόμο. Θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, η επανεκκίνηση της κουρασμένης διαιρετικής τομής προοδευτικές/συντηρητικές αξίες και των επιμέρους ενσαρκώσεών της. Στη συγκεκριμένη συγκυρία κάτι τέτοιο θα ήταν μια προσπάθεια μετατόπισης από το μέτωπο της επίθεσης στην εργασία στο επίπεδο μιας υποθετικής συνάντησης όλων των «έλλογων» υποκειμένων του αστικού-δημοκρατικού εκσυγχρονισμού εναντίον διαβόητων αντιπάλων: είτε των συντηρητικών εκκλησιαστικών κύκλων είτε, πολύ περισσότερο, της ενδυναμωμένης νεοφασιστικής απειλής ή ακόμα των αντιδραστικών φωνών που επεμβαίνουν σε ζητήματα οργάνωσης της γνώσης και της εκπαίδευσης…
    …Δεν είναι φυσικά πολιτική ήττα η αναζήτηση νέων πεδίων διανοητικής και πολιτισμικής ενεργοποίησης των πολιτών. Μια τέτοια αναζήτηση μπορεί να πει κανείς ότι εμπλουτίζει τον κοινωνικοπολιτικό ριζοσπαστισμό με διαφορετικές ποιότητες και προκλήσεις σε ιδέες και εμπειρίες. Είναι όμως ήττα η αποσύνδεση του μικρο- και του μακρο- και η επένδυση είτε στην «έξοδο» είτε στην αγαθών προθέσεων «μερικότητα» ως υποκατάστατα για συλλογικές πολιτικές απαντήσεις.

    Για όσους, από την άλλη, έχουν πειστεί ότι δεν υπάρχει καμιά ελπίδα –ή και δεν την επιθυμούν– για ανατροπή βασικών δεδομένων της παπανδρεϊκής-τροϊκανής επίθεσης, μπορεί και να μην είναι ήττα. Αναφέρομαι ιδιαίτερα σε εκείνους που περιορίζουν τη λειτουργία της Αριστεράς στην εξημέρωση των πιο βάρβαρων συνεπειών που έχουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Πιθανότατα αυτός ο χώρος της διαμάχης των αποχρώσεων θα θεωρούσε ως δική του νίκη μια ενδεχόμενη επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει και κάποια θέματα αξιών. Προσωπικά όμως θα το έβλεπα ως πρόκληση για όλους και όλες που επιμένουν στην ιδέα και στην αναγκαιότητα για αυτόνομη πολιτική προοπτική μιας ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η πρόκληση απευθύνεται σε όσους δεν αποσυνδέουν τις έλλογες κριτικές αξίες από το πρόβλημα του πιο επιθετικού και κυνικού καπιταλισμού. Σε όσους δηλαδή κατανοούν ότι σήμερα δεν υπάρχουν απλώς «κρίσεις» αλλά κανονική εκτροπή σε βασικούς όρους ακόμα και της πολιτικής δημοκρατίας. Η πρόκληση είναι να πείσει κανείς όχι μόνο για την οικονομική αλλά και για την ηθική-πολιτισμική επικινδυνότητα ενός μοντέλου το οποίο θεσπίζει τη μαζική επισφάλεια και κυρίως ένα πρωτόγνωρο αίσθημα συλλογικής αδυναμίας.

  7. Ο/Η Propapoys λέει:

    «… αντίθετα εκεί οι συνθήκες και οι συσχετισμοί δεν είναι οι ίδιοι. Οι αφεντάδες το δικό μας σγούψιμο το είχαν σίγουρο και εξασφαλισμένο γιατί το πόπολο δεν θα τολμούσε τελικά να “κάψει το μπουρδέλο” , αυτό το θέατρο όπου ακκίζωνται οι διάφορες καλοπληρωμένες πριμαντόννες…»

    «…Εκεί δεν έχουν “ανέσεις” τύπου Δημαρά , ούτε πατριώτισσες Ντόρες και το εκλογικό σύστημα ( παρόμοιο με το βρεταννικό ) είναι καρμανιόλα για όποιον σκεφτεί να αγνοήσει την ουσία της λαϊκής εντολής.»

    «Πιθανολογώ ότι τελικά ο προϋπολογισμός θα περάσει οριακά , επειδή αλλιώς το αδιέξοδο για την Ευρώπη θα είναι ανυπέρβλητο . Θα επιστρατευτεί κάθε μέσο , κάθε δυνατότητα , κάθε πίεση προς όσους κυβερνητικούς ή ανεξάρτητους βουλευτές θελήσουν να τιμήσουν την εντολή των ψηφοφόρων τους που είναι σαφής.»

    «Είναι μια μικρή ηδονή να ξέρεις ότι αυτοί οι κολοσσοί της εξούσίας , της οικονομίας της πολιτικής και του πνεύματος θα χρειαστούν πάλι ένα … Κατσίκη»

    Πως γινονται ολα αυτα τα αντιθετικα μαζι?

    Ρε Παπουλη αυτη η θεωρια του διπολου «Αφενταδες-ποπολο» δεν νομιζεις οτι παραειναι απλουστευτικη για ναναι και σωστη?
    Τελικα η ελληνικη αριστερη σκεψη εχει τις ριζες της ακομα στον πρωτοχριστιανισμο, αλλιως δεν θα χρειαζοταν -σωνει και καλα- η ιστορια ναχει μεσα δρακο (Αφεντες) και Αη Γιωργη (ποπολο) αλλα θα εξεταζε και το πιθανο ενδεχομενο να φταιει -απλα και μονο- η μαλακια που κουβαλαει στο κεφαλι της συμπασα η ελληνικη κοινωνια. Και αφου εντοπιζε τη μαλακια ως αιτιο της κακοδαιμονιας της στη συνεχεια θα προσπαθουσε να την κανει ζαφτι και να διορθωσει την κατασταση.
    Αλλα τα ειπαμε, για τον κουτοπονηρο παθιασμενο βαλκανιο ανθρωπο φταιει παντα ο …αλλος (μια καταχθονια εχρικη δυναμη) για την καταντια του και ποτε ο μαλακισμενος του εαυτος.

  8. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Πολύ φοβάμαι οτι έχουμε ήδη φύγει κι από αυτά. Η απειλή να χαθεί ο έλεγχος (κι εννοώ γενικώς) διαγράφεται ολοκάθαρα.
    Στην Ιρλανδία δεν έγινε τίποτα «λάθος» με τη χαζοαφελή έννοια που θα έδινε το πρετεντέρειο ντισκούρ στον όρο. Φαντάζεσαι το κράτος να μην εγγυόταν για τις τράπεζες;… Ωστόσο η κατάσταση εκεί είναι εντελώς γαμημένη.
    Αλλού;
    -Στις ΗΠΑ έχουμε τα πρώτα σημάδια πληθωρισμού, στις τιμές καταναλωτή. Αν όμως βγει το τζίνι απ’το μπουκάλι…
    -Τα ευρωπαϊκά επιτελεία σπαζοκεφαλιάζουν για το πώς θα ελεγχθεί η κατάσταση στην Ισπανία.
    -Στην κίτρινη θάλασσα ετοιμάζεται πάρτυ.
    -Οι επίσημες πολιτικές του ΝΑΤΟ θεωρούν το Ιράν πυρηνική/πυραυλική δύναμη.
    -Όλα τα παιχνίδια αποσταθεροποίησης έχουν ανοίξει στο Αφγανιστάν.
    -Η ρωσσική άρχουσα τάξη σκίζεται να δείξει τη δυνατότητα ενσωμάτωσής της στη Δύση, οι Γερμανοί το προχωρούν αλλά θέλουν να λήξουν και κάτι ζητηματάκια στο μοίρασμα όλου του μετασοβιετικού χώρου τώρα που γυρίζει, στις ΗΠΑ σοβαρή μερίδα των κυρίαρχων κύκλων αντιτίθεται στο όλο κόλπο (σημάδι σχετικό τα εμπόδια επικύρωσης της σταρτ2). Παράλληλα οι ίδιοι Ρώσσοι εκτοπίζουν το δολλάριο από τις διμερείς συναλλαγές με την Κίνα ολοκληρώνοντας τον εξορισμό του από το BRC (μένει η Ινδία…)
    -Στη γειτονική Τουρκία έχει κληθεί μέχρι και η κλάση του… Ερμπακάν να παίξει. Τόσο χοντρός είναι ο τζόγος.
    Επαγρυπνείτε και οργανωθείτε σιγά-σιγά…

  9. Ο/Η demetrat λέει:

    μιά χαρά τα λές παπούλη.
    Αλλά τελικά φαίνεται πως το πόπολο που αυλίζεται πέριξ των δύο πρασινομπλέ τόσα χρόνια ,είναι ακόμα μεγάλο.
    Και , συνεχίζει να ελπίζει στο φαγοπότι.
    Γιαυτό και στους δρόμους κατεβαίνει ο κούκος και πεντέξι φίλοι του.
    δ

  10. Ο/Η papoylis λέει:

    …και επειδή είμαστε βαλκάνιοι μαλάκες Πατέρα καλώς έρχονται να μας βάλουν μυαλό με το ζόρι , έτσι δεν είναι 🙂

    Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεσαι που μπορεί να οδηγήσει ένας τέτοιος συλλογισμός.

    Αλλά αυτό δεν είναι το καίριο.
    Υπάρχουν πολλοί σήμερα που ισχυρίζονται ότι μια κοινωνία με το κατάλληλο εκσυγχρονισμό , με τους κατάλληλους θεσμούς και προϋποθέσεις μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα και παραγωγικά. Αυτοί θεωρούν ότι το ίδιο το σύστημα του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού μπορεί να λειτουργεί αν υποστεί η κάθε κοινωνία τις σχετικές μεταρρυθμίσεις – ανατάξεις.
    Αλλά είναι πράγματι έτσι ;;;
    Γιατί άραγε κοινωνίες που έχουν ήδη περάσει από αυτά τα επώδυνα στάδια εμφανίζουν αδυναμία να ανταγωνιστούν και να αποδώσουν σε συνθήκες κάποιας σταθερότητας ;; Όλοι αυτοί που οι Πάσχοι έχουν για παράδειγμα πέρασαν χρόνια και χρόνια υπό καθεστώτα δημοκρατικά , όπου ασκήθηκαν μετ’ επιτάσεως και σχεδόν αδιαμαρτύρητα οι «προηγμένες» πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού. Παράλληλα αυτές οι κοινωνίες μπορούσαν να απομυζούν το πλούτο και τους πόρους μιας πλειάδας άλλων χωρών ( αυτές που κάποτε εντάσσαμε στο Τρίτο λεγόμενο Κόσμο ) επί δεκαετίες , να γαμούν χωρίς πρόβλημα το περιβάλλον που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές , να χρησιμοποιούν εκατομμύρια σκλάβους ( εργάτες ) σε άλλες χώρες με όρους αποικιοκρατικούς. Ποιοί τελικά ωφελήθηκαν από αυτή τη κατάσταση και αυτές τις εξελίξεις ; Τα στοιχεία δείχνουν ότι μετά τη δεκαετία του 80 , ακόμα και στις πιό προηγμένες δυτικές οικονομίες το χάσμα πλούσιων – φτωχών βαθαίνει συνεχώς , ενώ όλο και περισσότερα μέλη της κραταιάς κάποτε μεσαίας τάξης κινούνται αργά και σταθερά προς το όριο της φτώχειας και την απελπισία. Αυτά Πατέρα δε τα λέω εγώ αλλά οι ΟΗΕΔΕΣ.
    Αναδεικνύεται έτσι μια νέα όλο και πιό ισχυρή τάξη «αφεντάδων» , ακόμα και σε χώρες που πριν από λίγα χρόνια κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο.

    Αν λοιπόν κάθε απλός πολίτης που βλέπει αυτά τα φαινόμενα είναι «βαλκάνιος μαλάκας και του φταίνε οι άλλοι» , τότε αυτός που θεωρεί ότι όλα αυτά καλώς έχουν και εναπόκειται στην εξέλιξη του υπάρχοντος συστήματος για να λυθούν αυτά τα εγγενή προβλήματα τι είναι ;;;

    Τέλος θα σου ήμουν ευγνώμων αν μου εξηγήσεις γιατί τα τέσσερα αποσπάσματα του άρθρου μου που χρησιμοποιείς δημιουργούν αντίφαση.

    Μπλακσίπιε

    η γενική εικόνα είναι πράγματι κάπως έτσι , αλλά στα πλαίσια της γηραιάς Ηπείρου το τρέχον διακύβευμα νομίζω είναι η Ιρλανδία. Αν οι Ιρλανδοί μιμηθούν τους Ισλανδούς και στείλουν για χόρτα τα «ευαγή ιδρύματα» σκέψου πως θα αντιδράσουν οι «αγορές» !! και τι επίπτωση θα έχει αυτό στην Ευρωζώνη.
    Φαντάζομαι ότι θα προστρέξουν πάλι οι διάφοροι διεθνείς παράγοντες , του porte parole 😆 συμπεριλαμβανομένου , να υποδείξουν στους Ιρλανδούς το συμφέρον τους. Αλλά αυτοί , επί αιώνες μαθημένοι στην εξαθλίωση και την αποικιοκρατία των Εγγλέζων , είναι τζόρες και κωλοπετσωμένοι , μαθημένοι στη πείνα και τα δύσκολα ( πολλοί τελευταία θυμούνται το λιμό της Ουκρανίας το 30 , κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τους διαδοχικούς λιμούς που έπληξαν την Ιρλανδία επί μακρόν ) .

  11. Ο/Η Ενη λέει:

    Χθές βράδυ ειδα ενα ωραίο κινηματογραφικό εργο εξ Ιρλανδίας με τον τίτλο «Η εκλειψη». Ηταν ενα ατμοσφαιρικό φίλμ, γυρισμένο στο Κορκ μια περιοχή με μια φυσική γοητεία και ολα τα εσωτερικά και εξωτερικά ντεκορ εδειχναν μια χώρα εκσυγχονισμένη, ανεπτυγμένη πολιτιστικά, με άλλα λόγια καμία σχέση με την Ιρλανδία της εποχής της μετανάστευσης.
    Δε δείχνει οτι η μέχρι προτινος ευημερούσα ιρλανδική κοινωνία με την ιλλιγιώδη κατασκευαστική ανάπτυξη και την επιτυχία της ως κελτικός τίγρης, θα ειναι αυτή η κοινωνία που θα ηγηθεί των κοινωνικών αγώνων, παγκόσμια ,για την κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος. 🙄
    Απλούστατα ειδαν οτι αυτή η ψευδής ευημερία ηταν η παγίδα οπου επεσαν ως κοινωνία και γι αυτό εξανίστανται και ζητούν να επανέλθει η ζωή τους οπως πρίν.
    Μια χώρα της Δύσης αναπτυγμένη με ανώτερο βιοτικό επίπεδο και κατα πάσα πιθανότητα θα στέλνουν τους άλλους «αγωνιστές» να κουρεύονται. 😉
    Παρεμπιπτόντως τά τελευταία χρόνια οι καλύτερες προσφερόμενες θέσεις επιστημονικού δυναμικού ηταν στο Galway το κέντρο της συγκέντρωσης των πολυεθνικών κεφαλαίων.

  12. Ο/Η Ενη λέει:

    Να προσθέσω οτι πρίν μερικά χρόνια ειχα ταξιδέψει στη χώρα αυτή και θαύμασα την οργάνωση και την εξαιρετική της ανάπτυξη, ανεξάρτητα απο τον ιστορικό της πλούτο.

  13. Ο/Η Β. Δ. Καργούδης λέει:

    Ναι, «Βαλκάνιοι μαλάκες», @παπούλη μου καλέ!
    Και πολύ χειρότεροι το κατ’ εμέ,
    ο @προπάπους βλέπεις, φροντίζει πάντα να σου κρατάει στοργικά
    «μια πόρτα για τον (φοβάμαι απελπιστικά βαθύ) χειμώνα»!
    Πράγμα που εγώ ΔΕΝ χρωστάω ούτε σ εσένα ούτε σε κανέναν άλλον.
    (Αλήθεια @ΜΠ, τώρα σ έπιασε ο πόνος, αντί να πανηγυρίζεις
    (ή μήπως όντως πανηγυρίζεις;)
    που χάνεται ο έλεγχος;
    («να οργανώνεστε σιγά-σιγά..» για ποιό πράγμα αλήθεια, θα μπορούσες να πεις καμιά κουβεντούλα στο πόπολο;)

    Η μαλακία (πολιτική) ως γνωστόν, καλέ μου @Παπς,
    (και πολύ χειρότερα το κατ εμέ, επαναλαμβάνω)
    εντοπίζεται, κάθε φορά που την άλλη άποψη στην όποια σύγκρουση-αντιπαράθεση,
    ο Βαλκάνιος(και όχι μόνον) Αυνάν,
    νοιώθει άνετα, ΜΟΝΟ αν πρώτα προσπαθήσει να την ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΗΘΙΚΊΣΤΙΚΑ
    («πουλημένοι», κλπ)
    Σπορ, στο οποίο, μετά από σύντομο διάλειμμα, συλλαμβάνεσαι(δυστυχώς!) να ΞΑΝΑ-ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ…

  14. Ο/Η papoylis λέει:

    Κα Ένη

    αυτά λέω και εγώ … με τη ψηφοφορία όμως τι θα γίνει ;;;; Λέτε να αποδειχθούν και οι εκπρόσωποι του ιρλανδικού Έθνους βαλκάνιοι μαλάκες 😉

    Βάγγο

    σε ευχαριστώ βαθύτατα για τις υποδείξεις 🙂 🙂 🙂
    Θα σε καλούσα να τις μεταφέρεις και στους Ιρλανδούς 😉

  15. Ο/Η Propapoys λέει:

    Παπουλη,
    ακουσε νεε μου, εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι ζουμε ενα ανελεητο νομισματικο (και ισως όχι μονον) πολεμο μεταξυ χωρων (ο οποιος -πολυ φοβαμαι- οτι αποτελει τη σκιαμαχια ενος πραγματικου πολεμου).
    Από την άλλη εσυ -διαπιστωνω ότι- βλεπεις το διπολο «καλο-κακο» (Αφενταδες-ποπολο).
    Ισως να φταιει το χασμα των γενεων που υπαρχει μεταξυ μας.
    Με την παροδο του χρονου οι συσχετισμοι αλλαζουνε, το συστημα καπου εχει μπαζαρει και χτυπιεται σαν τη σμερνα στο καμακι για να ξεσκαλωσει. Για ποιο συστημα ομως μιλας εσυ ορε Παπουλη και για ποιο εγω?

    Εγω αντιλαμβανομαι το συστημα ως μερος της οικονομιας της φυσης και αυτο που εσυ λες «ποπολο» (και που το κομουνιστικο κινημα μονο σαν αντιβαρο -και οχι σαν αμεση δυναμη- επενεργησε καπως να ωστε να ξεφυγει απο την αθλιοτητα της επιβιωσης στην οποια βρισκοταν μεχρι και επι φεουδαρχιας) ειναι αυτο που ο καπιταλισμος -και ειδικακοτερα η σοσιαλδημοκρατια- ανεδειξε ως θεοτητα και ιδιετερα κατα το δευτερο μισο του 20ου αιωνα το επεβαλε ως κυριαρχο υποκειμενο των δυτικων κοινωνιων.
    Ομιλω για τον «μεσο ανθρωπο» τον ονοματιζομενο και …μικροαστο αλλεως πως: «μεσαια ταξη».
    Ποπολο, ποιο ποπολο?
    Αυτο το ειδος ανθρωπου ειναι που κυριαρχησε -ειδικα μετα απο τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο- και δοξασε επι πολλε δεκαετιες τον εαυτο του.
    Αυτος διαχειριστηκε τα πραγματα, για παρτη του χτιστηκε το «κρατος προνοιας», γυρω απο αυτον περιστρεφοταν το συμπαν.
    Στην αρχη -ειναι αληθεια οτι- δουλεψε σκληρα, στη συνεχεια ομως το’ριξε στα λούσα και στα …υπερογκα «εξοδα παραστασεων» κι εγινε βαριδι στην εξελιξη του συστηματος.
    Η συχρονη «μεσαια ταξη» της δυσης μου θυμιζει πολυ την ταξη των γεννητσαρων οι οποιοι ηταν φτωχοπαιδα και αποκληροι της ζωης, στην αρχη ηταν παραγωγικοτατοι πολεμιστες αλλα μετα, οταν απεκτησαν κτηματα και προνομια ουτε πολεμουσαν ουτε δεχοντουσαν να παραιτηθουν απο τα προνομια τους αλλα γατζωθηκαν απο τ’αρχιδια του συστηματος και ζουσαν κρεμασμενοι απο αυτα.
    Γιαυτο και ο σουλτανος στην προσπαθεια του να εγσυχρονισει τον στρατο του τους εσφαξε μεχρις ενος!
    Αυτος ο μεσαιος δυτικος ανθρωπος -που εσυ λες ποπολο- εχει αυτοκινητο, εξοχικο, ραδιοκασετοφωνο, λαπτοπ, μιξερ, πλεουμενο, φωτισμενες πλατειες, συντριβανια, γεφυρες, χαλαει αφθονο νερο και ενεργεια και γενικα κοστιζει πολυ κατα μεσο ορο το καθε κοματι με αποτελεσμα να μην ειναι ανταγωνιστικος.
    Απο την αλλη, αγαπητε Παπουλη, μπηκανε στο χορό και οι κολασμενοι: οταν ειμασταν νεοι ξεραμε οτι ο πληθυσμος της γης ειναι 2 δισεκατομυρια κοματια, σημερα ειμαστε 6 δις.
    Μεχρι προσφατα στη χαρα του καπιταλισμου (στο παιχνιδι της παραγωγης και της καταναλωσης) συμετειχε μισο δις (200 εκατ. οι ΗΠΑ, 200 η δυτ. Ευρωπη και καμια 50ουρα διαφοροι ανεξαρτητοι-αδεσμευτοι-μεμονωμενοι).
    Σημερα εχουνε μπει αλλα 3,5 – 4 δις (Κινα, Ινδια, Βραζιλια, Κουτλουμουσια και δε συμαζευεται). Δλδ για να στο δωσω να το καταλαβει, Παπουλη, φαντασου οτις: ανοιξανε οι ταφοι και βγηκανε απο μεσα τα ζομπια και ηρθανε και καθησανε στο τραπεζι να φανε.
    Πως θα μεγαλωσει η πιτα, Παπουλη, πως θα σερβιριστει το φαϊ, ποιος θα φαει ποιον, Παπουλη?

    Οι διαφορες κοινοτητες (χωρες) που ειναι πιο οργανωμενες (συχρονες), από τη θεση ισχυος που διαθετει η κάθε μια, τοχουνε ριξει στα παζαρια και στις απειλες κοιταζοντας πως θα εξασφαλισουνε καλυτερη θεση στις νεες συνθηκες και ταυτοχρονα περικοπτουνε τα περιτα εξοδα προκειμενου να γινουνε πιο ανταγωνιστικες και γενικως κανουνε διαφορες μανουβρες στη διεθνη σκακιερα.
    Κατι τυποι σαν εμας που ειμαστε απλως κουραδομηχανες και υπαρχουμε εχοντας κρεμαστει απο τ΄αρχιδια των αλλων, αντι να δουμε πως θα μπορεσουμε να «κολυμπησουμε» στα νεα δεδομενα γκρινιαζουμε μεμψιμοιρωντας, ξιφουλκουμε κατα των σκοτεινων δυναμεων (αφεντες κλπ) και ταυτοχρονα απειλουμε οτι θα …τους παρουμε μαζι μας στην κολαση (το πιστολι πανω στο τραπεζι και αλλαι …δικαιοπραξιαι).
    Δυστυχως δεν μπορουμε να καταλαβουμε οτι αν ζοριστουνε θα αναγκαστουνε να …»κοψουνε τ’αρχιδια τους» προκειμενου να απαλλαγουνε απο εμας: ηδη ενα σημαντικος μερος της ζημιας απο πιθανη αναδιαδρθρωση του χρεους μας εχει ηδη προεξοφληθει απο τις διεθνεις αγορες.
    Τι θα σημαινει όμως για εμας μια αναδιαρθρωση του χρεους? Πολύ φοβαμαι ότι θα το μαθουμε στο (εγγυς?) μελλον και αυτό που θα μαθουμε δεν θα μας αρεσει καθολου.
    Παπουλη, μεταξυ «αφενταδων» και «ποπολου» δεν υπηργαν πολεμοι (πολεμοι υπηρχαν μεταξυ χωρων), αλλα μονο εξεγερσεις, συνηθως από τη μερια των δευτερων, προκειμενου να διορθωθει η ωρα στο ρολοϊ του τοπου.
    Τωρα ισως ζουμε μια εξεγερση από την αντιστροφη για τον ιδιο λογο.
    Αυτη είναι η λιγοτερο ασχημη εκδοχη αυτων που συμβαινουν σημερα.
    Η πιο ασχημη εκδοχη θα ηταν η αναγκη να διορθωθει -στις μερες μας- η ωρα στο ρολοϊ του κοσμου.
    Πραγμα που σημαινει έναν πολεμο ….τοοοοσο μεγαλο.
    Και αυτό είναι που φοβαμαι, Παπουλη.

  16. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Καλησπέρα σε όλους(ες) (και γειά σου καπετάνιε βεβαίως 🙂 ) .
    Παπούλη , δεν θα είχα πρόβλημα να συμφωνήσω σε πολλές από τις εκτιμήσεις σου για το «πού (δεν) πάει το πράμα» .

    Το πρόβλημά μου είναι ότι λέγοντας
    «Αυτοί θεωρούν ότι το ίδιο το σύστημα του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού μπορεί να λειτουργεί αν υποστεί η κάθε κοινωνία τις σχετικές μεταρρυθμίσεις – ανατάξεις»
    εννοούμε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα μεταρρύθμισής του και άρα επιβίωσής του, υπάρχει ένα κενό, έστω και θεωρητικά.
    Θα έλεγα ότι αν δεν είναι (που δεν είναι) προσδιορισμένοι οι όροι και η διαδικασία του «θανάτου» και άρα της μετάβασης δια της ανατροπής (αφού «κενό δεν υφίσταται») μιλάμε για γενικές προβλέψεις χωρίς να ορίζεται τόπος, χρόνος και επίκεντρο 🙂 .
    Το αυτό ισχύει και για τις «προτάσεις» μεταρρύθμισης , πράγμα που φαίνεται από το ότι διαπνέονται από έναν, ιδιότυπο μεν, αλλά χοντρό βολουνταρισμό.
    Δεν επεκτείνομαι και αρκούμαι στο να συμφωνήσω στα όσα έγραψες για το θέμα της Ευρώπης σε σχέση με το (νεο) αποικιακό φαινόμενο κλπ.

    Έτσι θεωρώ ότι είναι εύκολα διακριτές 2 προσεγγίσεις:
    Στην πρώτη «ποντάρουμε» στην ανατροπή του Καπιταλισμού ( ή του Πολιτικού Συστήματος κλπ) και απλώς διαμορφώνουμε τους όρους σε σχέση με το «μοιραίο» και για μετά από αυτό σε οραματικό επίπεδο.
    Το πρόβλημα είναι ότι η θεωρητική υποδομή θεωρούσε δεδομένο το «τέλος» στον 20ο αιώνα, ενώ αποδείχθηκε (;;) ότι το «Σύστημα αναπαράγεται» , πέρα από κάθε λογική (τους, μας ).
    Δηλαδή αυτό το «ανώτατο στάδιο» , από το 30 το έχουμε διαβεί..

    Στη δεύτερη , ακριβώς στην ίδια λογική, η απομύζηση των «υπό ανάπτυξη», αφού έγινε το χάλι με την «προώθηση στην εσωτερική Αγορά της Ευρώπης», δηλαδή με τα γουρουνάκια που λες και εσύ, θα «λυθεί» μέσω «νέας παραγωγής», «καινοτομίας» κλπ.
    Δηλαδή πάλι μέσω προβολής οραμάτων , τελεολογική προσέγγιση.

    Καταλήγω λοιπόν στη διαπίστωση ότι το πώς τοποθετούνται οι περισσότεροι σήμερα στο θέμα (μεταξύ αυτών και εγώ) δεν έχει να κάνει με τις επεξεργασίες τους για το μέλλον, αλλά είναι απότοκο πολιτισμικών, αισθητικών και ιδεολογικών χαρακτηριστικών τους.
    (στην καλή περίπτωση , γιατί υπάρχει και για κάποιους η παράμετρος του προσωπικού συμφέροντος, αλλά «έτσι είναι αυτά» )

    Φυσικά οι παραπάνω διαπιστώσεις μου ΑΝ διεκδικούσαν το ρόλο προτάσεων για το δια ταύτα, θα ήταν ο ορισμός του «αγνωστικισμού».
    Επειδή όμως ΔΕΝ, θα έλεγα ότι στο γενικό χάος προσπαθώ να μην υποτιμώ και το μερικό, έστω και αν γνωρίζω ότι «τα θαύματα ΑΝ γίνονται κρατούν τρεις ημέρες, το πολύ» 😉

  17. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Αν οι Ιρλανδοί μιμηθούν[…] παπούλη, κι αυτοί από μας περιμένουν!…
    Αγαπητέ Βαγγέλη, είσαι τυπικό δείγμα… βαλκανιονίκη. Περιττό να προσθέσω οτι αγώνες στο ίδιο άθλημα διοργανώνονται παντού στον κόσμο (εδώ στη Γαλλία έχουμε πολύ ισχυρό πρωτάθλημα). Οι συμμετέχοντες είναι αυτοί οι τύποι του «δεν είμαστε λαός», «ΜΟΝΟ στη Βαρδανία μας» κτλ κτλ, τη στιγμή που, μυστυριωδώς πώς, βρίσκονται ανεξάρτητες μεταξύ τους απίστευτα ιδιαίτερες αιτίες για να οδηγήσουν διαφορετικές κοινωνίες, με άλλη σύνθεση, κουλτούρα, ανησυχίες, στο ίδιο αποτέλεσμα και στην ίδια πολιτική!
    Ο προπάπους από πάνω λέει οτι φταίει που τρώμε πολλά, και των άλλων, μερίδιο των οποίων τώρα το διεκδικούν οι μέχρι πρότεινος ξεβράκωτοι. Αυτή η πλανητική σκέψη ανήκει σε άλλο άθλημα και αξίζει να επανέλθει κανείς (άμα βρούμε λίγη ώρα).
    Τα λέμε σύντομα ελπίζω.

  18. Ο/Η Propapoys λέει:

    Και δεν ειναι μονο η πιθανοτητα πολεμου που με ανησυχει, φοβαμαι και κατι αλλο: οταν αυτη η μεσαια ταξη πιεζεται μονο κακα μπορουν να συμβουν.
    Τελευταιο -και οδυνηροτατο- παραδειγμα αποτελει οτι συνεβη στη Γερμανια μετα τον Α΄Παγκ. Πολεμο οταν εξαθλιωθηκε οικονομικα η χωρα και η μεσαια ταξη, για παρηγορια, εξεθρεψε τον ναζισμο.
    Βεβαιως χρειαζονται μερικα ακομη συστατικα για να πετυχει η συνταγη, οπως η αναζητηση των αιτιων -δικαιως ή αδικως, αδιαφορο- σε ξενες (σκοτεινες) δυναμεις και ταυτοχρονα η υιοθέτηση μιας ιδεας που να αποκαθιστα το καταρακωμενο ηθικο στρεφοντας το εναντιον των δυναμεων αυτων.
    Σημερα και η οικονομικη μας εξαθλιωση φαινεται να συντελειται και τις …εχρικες δυναμεις στις οποιες θα φορτωσουμε το φταιξιμο εχουμε ανακαλυψει. Βεβαια ειμαστε πολυ μικροι και ανικανοι να αιματοκυλισουμε τον κοσμο, ειμαστε ομως ικανοι να αυτοπεριχαρακωθουμε και να πνιγουμε στα ιδια τα σκατα μας.

  19. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Πω πω .. Εvη το ειδα κιεγω .. Πολυ καλή ταινια .. καιλίγο τρομακτική .. αλλλά κυριως μιλάει για την μοναξια ..(την χηρεια , τον θανατο, τη απώλεια ..και την μοναξια )

  20. Ο/Η Propapoys λέει:

    Μαυρο προβατο,
    δεν λεω οτι «φταίει που τρώμε πολλά, και των άλλων, μερίδιο των οποίων τώρα το διεκδικούν οι μέχρι πρότεινος ξεβράκωτοι».
    Ο καθενας τρωει οτι παραγει.
    Αυτο που εγω λεω οτι κοστιζουμε πολυ ακριβα σε σχεση με τους …»ξεβρακωτους» συνανθρωπους μας οι οποιοι προσφατως αρχισαν να επιδιδονται στο «αθλημα» της παραγωγης και της καταναλωσης με καπιταλιστικους ορους.
    Το επιπροσθετο κακο με εμας ειναι οτι και ακριβα κοστιζουμε και δεν παραγουμε.

  21. Ο/Η Ενη λέει:

    «Αν οι Ιρλανδοι μιμηθούν τους Ισλανδους…….»
    Το λινκ δίνει μια εικόνα της Ισλανδίας που εφτασε στο μηδεν, τοτε που 3τράπεζες ειχαν συσσωρεύσει σε περιουσιακά στοιχεία 125 δισ. σε μια οικονομία μόλις 14,5 δισ.
    Ηταν ομως μια χώρα με ευημερούσα κοινωνία ως σύνολο ……………..
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_12/10/2008_288082

  22. Ο/Η papoylis λέει:

    ευχαριστώ και πάλι για τα μαθήματα ( «πως να αποφεύγετε τα δίπολα»‘ ) , αλλά δεν θα πάρω και με όλο το σεβασμό πατέρα

    Πιάστηκες από την αντίθεση»αφεντάδες» «πόπολο» που ρητορικά χρησιμοποιώ αλλά για την ουσία του ποστ κουβέντα ( όπως και ο εξαίρετος κύριος Βαγγέλης που έσπευσε να μου απαντήσει αντ’ εσού για το «βαλκάνιος μαλάκας» ) .

    Επίσης παρέλειψες να μου εξηγήσεις πού κατά τη γνώμη σου αντιφάσκουν τα τέσερα κομμάτια που επεσήμανες.

    κατά τα άλλα με τα περισσότερα που λες στα δυό μιση σεντονάκια Πατέρα συμφωνώ για να μη σε στενοχωρήσω και μου πάθεις τίποτα , γιορτές που πλησιάζουν , γιατί η προγιαγιάκα σου ετοιμάζει γιαπράκια , μη σου πέσουν βαριά.
    Δεν έστειλες και τα υπεσχημένα άρθρα για δημοσίευση και ανησυχώ 🙂

  23. Ο/Η Ενη λέει:

    Νοσφεράτε
    Η αναφορά μου στο φίλμ δεν ηταν τοσο στο «στορυ» αλλά στην εικόνα ως χώρας σύγχρονης ακόμη και απο το εσωτερικό τωνχώρων αλλά και γενικώς η απεικόνιση των εξωτερικών γυρισμάτων οπου μόνο μιζέρια δεν «απέπνεε».
    Τώρα το θέμα των ψυχολογικών προβλημάτων των διανοουμένων, ταίριαζε βέβαια και στην ολη ιστορία που εδειξε η ταινία, με το διαγωνισμό των λογοτεχνικών εργων κάποιων δημιουργών της σημερινής ιντελλιγκέντσιας και με ολη τη μεταφυσική προσέγγιση……….

  24. Ο/Η papoylis λέει:

    Αχ Κα Ένη μου 😉 🙂 🙂

  25. Ο/Η Ενη λέει:

    Το Αχ που πάει Παπούλη, ειδες το φίλμ;
    Γιατί πιο πάνω οταν μιλούσα επι του ποστ συμφωνησες μαζί μου, λέγοντας «αυτα λέω κι εγω κα Ενη». Τώρα μια αντίφαση ξεπροβάλλει η οχι;

  26. Ο/Η papoylis λέει:

    Έχετε όλοι σήμερα μια μανία να εντοπίζετε ( ανύπαρκτες ) αντιφάσεις 😉 🙂

  27. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    Aγαπητέ ΜΜ, η απελπισμένη σου απόπειρα
    (ή, εν πάσει περιπτώσει το Όνειρο) να εκτοξευθείς σ ένα σύμπαν πιο ανθρώπινο, διφορετικό εν τέλει απ αυτό που συγκροτούμε εμείς οι «Βαλακανιονίκες» απόγονοι του Αυνάν, πρωταθλητές, η του…μαζικού αθλητισμού της Αλέκας σου, προδίδεται κατακαημένε μου από σένα τον ίδιο.
    Με τον άρρωστο ατταβισμό σου να συναποκομίσεις στο ταξίδι σου στην Εσπερία (τρομάρα σου!)
    και το αξεχώριστο, το πιο άρρωστα επαρχιώτικό κομμάτι του ελληνικού σου εαυτού:
    Την πίστη(;) σου δηλαδή ή τη στράτευσή(;) σου, ή και τα δυο, ή λίγο απ’όλα, στο γραφικότερο κωμικο-τραγικό υπόλειμμα του το πάλαι ποτέ διαλάμψαντος Βαλκανικού -manu militari- Σταλινισμού…
    Οπότε,
    -μη προς κακοφανισμόν σου δλδ-,
    αλλα δεν καταντάει κομμάτι σόλοικο, να μου θες και άποψη για τη διεθνή κρίση, πέρα από τα τόσο αστεία και τόσο αρχαϊκά χονδροειδή δίπολα της ανάλυσης made by KKE;

  28. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ορ(αι)έ Παπούλη μόλις είχα αρχίσει να απολαμβάνω το πλέριο άπλωμα της συζήτησης που εσύ άρχισες σημειωτέον μεκείνο το «εξέλιξη του συστήματος κλπ) και είχε αρχίσει η συγκομιδή για το τέλος του,το τέλος του κόσμου και όλα αυτά τα ωραία ,μας προσγείωσες πάλι στην αναμονή για το τι θα κάνουν οι Ιρλανδοί.
    Από την άλλη δεν μας αφήνεις να χαρούμε που μετά από τόσα χρόνια θαυμασμού του ιρλανδικού θαύματος που το βλέπαμε με τα κυάλια από μακριά να μεγαλουργεί και να τόχουν μεγάλο καημό οι πολιτικοί μας και φωτεινό παράδειγμα ,απλησίαστο για την Ψωροκώσταινα, τώρα επιτέλους ήρθε πια το πλήρωμα του χρόνου και το ακατόρθωτο είναι γεγονός!Η μαύρη γάτα της Μεσογείου έπιασε στην στροφή την Κέλτικη τίγρη κάτω από την στοργική ματιά του Στρός Καν και του Τρισέ και ο αγών συνεχίζεται πια επί ίσοις όροις!Όχι που νόμιζαν ότι εμείς είμαστε μισή μερίδα!
    Εσύ αγαπητέ μου, με σκληρότητα θα έλεγα προτιμάς να μας έχεις πάντοτε σε αγωνία,μα τι σου έχουμε κάνει; και απαιτείς να βρούμε τι θα γίνει με αυτούς τους κολοπετσωμένους τύπους του Βορρά που δύσκολα κάθονται στα αυγά τους και πίνουν και πολύ μαθαίνω ένεκα του κρύου εκεί πέρα!
    Ας είναι!Δύσκολες οι προβλέψεις γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έσερναν βαρίδια δημοσιονομικού χαρακτήρα πριν δυο χρόνια και τα απέκτησαν μετά από την επαίσχυντη κίνηση να φορτωθεί το κράτος τους την χρεωκοπία της Αγγλοιρλανδικής τράπεζας και να τους βάλουν τα δυο πόδια σένα παπούτσι με ένα βαρύτατο πρόγραμμα λιτότητας χειρότερο ακόμη και από το δικό μας!Ηαγανάκτηση τους λοιπόν είναι εκρηκτική!
    Να πως περιγράφει την κατάσταση ο Π.Παπακωνσταντίνου στο ΠΡΙΝ :
    Η λαϊκή κατακραυγή είναι εκκωφαντική στο νησιωτικό έθνος των έξι εκατομμυρίων κατοίκων, που συνεχίζει να διατηρείται διχασμένο από τον ιμπεριαλισμό, καθώς η Βόρεια Ιρλανδία αποτελεί την πρώτη και τελευταία αποικία του γηραλέου βρετανικού λέοντα.
    Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια το κοινωνικό ζήτημα να διαπλέκεται άρρηκτα με το εθνικό, προσδίδοντας τεράστια ευρύτητα και δυναμισμό σε έναν κοινωνικά ριζοσπαστικό αντιιμπεριαλισμό. Η ουδετερότητα της Ιρλανδίας και η μη ένταξή της στο ΝΑΤΟ αποτελούν θέματα – ταμπού για την κοινή γνώμη, ενώ ενδεικτική ήταν και η καταψήφιση της συνθήκης της Λισσαβόνας στο πρώτο δημοψήφισμα, παρότι το σύνολο των πολιτικών κομμάτων –εκτός από το αριστερό, εθνικιστικό κόμμα Σιν Φέιν, πολιτική πτέρυγα του ΙΡΑ– είχαν ταχθεί υπέρ της επικύρωσης, όπως είχαν πράξει οι ενώσεις των καπιταλιστών και τα μεγάλα εργατικά συνδικάτα. Σ’ αυτό το φόντο, η απόβαση των τροϊκανών, η ένταξη της Ιρλανδίας στο μηχανισμό «διάσωσης» και η αναγόρευση των Στρος – Καν και Τρισέ σε αντιβασιλείς της νήσου βιώνεται από τους Ιρλανδούς ως εθνική προδοσία και ταπείνωση ιστορικών διαστάσεων.
    Στο μεταξύ, η Ιρλανδία αποτελεί ενεργό κοινωνικό ηφαίστειο, έστω κι αν αυτό το ηφαίστειο δεν έδωσε μεγάλες εκρήξεις τα τελευταία χρόνια. Μετά τη διάρρηξη της φούσκας στην αγορά ακινήτων, το 2008, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, προκειμένου να σώσει τις καταχρεωμένες τράπεζες, πήρε μέτρα που ισοδυναμούν με ένα ολόκληρο «μνημόνιο» αλά ελληνικά, έστω κι αν δεν είχε μπει ακόμη στο μηχανισμό ΕΕ – ΔΝΤ. Οι μισθοί μειώθηκαν από 8% έως 15% και δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν κατά κύματα, με αποτέλεσμα να συσσωρευθούν 450.000 άνεργοι σε μια εργατική δύναμη που δεν ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια. Καταλαβαίνει κανείς τις διαστάσεις της κοινωνικής τραγωδίας που έρχεται, αφού η εφαρμογή του τετράχρονου ιρλανδικού «μνημονίου» (που προβλέπει σε πρώτη δόση μείωση του κατώτατου ωρομισθίου από 8.6 σε 7.6 ευρώ, αυξήσεις φόρων και δρακόντειες μειώσεις κρατικών δαπανών) ξεκινά από μια τόσο προχωρημένη βάση.
    http://rigasili.blogspot.com/2010/11/blog-post_4715.html
    Και η κατάσταση χοντραίνει ακόμη περισσότερο από το τεράστιο χρέος της Ιρλανδίας ,δημόσιο και ιδιωτικό, για το οποίο όμως θα μου επιτρέψεις να επανέλθω αργότερα. Καλή συνέχεια για όλους!

  29. Ο/Η papoylis λέει:

    Νικάλφα…

    αγαπητέ , ήδη το μπλογκ τα έχει ξεπεράσει τέτοια ασήμαντα πράγματα και ασχολείται με το tractatus logicophilosophicus των μεγάλων στοχαστών , με το επόμενο ( ολίγον μαθηματικό ) ποστ. Σιγά το θέμα δηλαδή , την Ιρλανδία … πφφφ 🙂

    Μπλακσίπιε

    δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε … σας το λέει κάποιος που αναγνωρίζει το αδιαμφισβήτητο κύρος του συνομιλητή σου.

    Βαγγέλη

    θα επιλέξεις τελικά κάποια στιγμή την αντιπαράθεση χωρίς προσωπικές αιχμές ;;;;

  30. Ο/Η Propapoys λέει:

    Παπουλη,
    δεν θαχεις αδικο να παραπονεθης οτι σε αρπαξα απο τα μουτρα και οσο αληθεια είναι ότι διαθετω παλιοχαρακτηρα άλλο τοσο είναι αληθεια οτι δεν είναι μουτρα αυτά που κουβαλας. 😉
    Εν πασει περιπτωσει δεν βλεπω που συμφωνεις μαζι μου όταν αντιλαμβανομαστε τον ιδιο τυπο εσυ ως θυμα των …αφενταδων και εγω ως θυμα της μαλακιας του, εσυ ως …ποπολο κι εγω ως ένα κακομαθημενο αρχιδι το οποιο αφου κυριαρχησε για μισο (και πλεον) αιωνα τωρα αποσυρεται ηττημενος.
    Με την ευκαιρια θελω να εκφρασω τα βαθυτερα μου αισθηματα συμπαθειας και αδελφοσυνης στο ηρωικο 10% της ελληνικης κοινωνιας το οποιο τραβαει το καρο στο οποιο επιβαινει το υπολοιπο 90% των κοπριτων και να του δηλωσω την συμπαρασταση μου ανακραζοντας: Ο καιρος γαρ εγγυς!

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΩΙΚΑ!
    ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
    ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΡΜΑΣΜΠΕΡΓΚ 2 (Ας ελπισουμε ότι αυτή τη φορα ηλθαν για να μεινουν 😉 ).

  31. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    NAΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑΝΑ (3)

  32. Ο/Η Ενη λέει:

    Ακριβώς απο Wittgenstein και πάνω, αλλωστε ο οικονομολόγος J.M.Keynes ειχε αναγνωρίσει τις ικανότητες του.
    Η μετεμψύχωση του Witt…….. ακόμη αναζητείται. 😆

  33. Ο/Η papoylis λέει:

    Μα δε παραπονιέμαι Πατέρα , πως θα μπορούσα άλλωστε με τέτοια μούρη που έχω.
    Μόνο που σπάω το κεφάλι μου ο αδαής να καταλάβω πού αντιφάσκουν εκείνα μου τα τέσσερα αποσπάσματα και δεν το βρίσκω. 🙂 Η βλακεία μου θα φταίει.
    Σκέφτομαι να απευθυνθώ στο καθηγητή Μάουρερ ή το κόμη Άϊντεκ , γιατί ο Άρμανσμπεργκ δεν είναι σήμερα εύκαιρος για μερικά μαθήματα πολιτικού καθωσπρεπισμού.

  34. Ο/Η papoylis λέει:

    Πράγματι κα Ένη μου

    Και ο λούντβιχ στη χορεία των μεγάλων στοχαστών του περασμένου αιώνα όπως ο Turing , ο Godel και ο Nash . Γνωρίζετε βεβαίως το τέλος τους 😉

  35. Ο/Η Propapoys λέει:

    Και ο κυριος Καργουδης, ειναι επισης αληθεια οτι, το αρπαξε το Προβατο με τη γκλιτσα απο το ποδι ομως αυτο δεν αναιρει την υποχρεωση μας να του αναγνωρισουμε οτι οι παρατηρησεις με τις οποιες επιχειρει να το σαλαγησει μπορει να μην ειναι οι πλεον αβρες ειναι ομως οι πρεπουσες απο πλευρας ουσιας.
    Εγω τη συγκεκριμενη φραση του …»να συναποκομίσεις στο ταξίδι σου στην Εσπερία (τρομάρα σου!)
    και το αξεχώριστο, το πιο άρρωστα επαρχιώτικό κομμάτι του ελληνικού σου εαυτού…», πλειστακις την εχω διατυπωσει ως …»κουβαλαει (καποιος) το χωριο του μεσα στο κεφαλι του».
    Ως προς την παρατηρηση/απορια …»αλλα δεν καταντάει κομμάτι σόλοικο, να μου θες και άποψη για τη διεθνή κρίση, πέρα από τα τόσο αστεία και τόσο αρχαϊκά χονδροειδή δίπολα της ανάλυσης made by KKE;» εχω να παρατηρησω το εξης: Οπως ο ιερομοναχος ασκητης δονειται απο την αναγκη των σαρκικων ηδονων ετσι και ο κομουνιστης ενιοτε διακατεχεται απο την αναγκη της εξερευνησης περαν των αρχαϊκων διπολων.
    Παντως οτι ειναι κομματι σολοικο, ειναι. 😉

  36. Ο/Η Propapoys λέει:

    Σου τα παρεθεσα για να δεις μονος σου τις αντιφασεις, αλλα βλεπω ότι επιμενεις να στα διευκρινησω, παμε λοιπον:
    ***
    «…Οι αφεντάδες το δικό μας σγούψιμο το είχαν σίγουρο και εξασφαλισμένο γιατί το πόπολο δεν θα τολμούσε τελικά να “κάψει το μπουρδέλο” , αυτό το θέατρο όπου ακκίζωνται οι διάφορες καλοπληρωμένες πριμαντόννες…”
    *
    “…Εκεί δεν έχουν “ανέσεις” τύπου Δημαρά , ούτε πατριώτισσες Ντόρες και το εκλογικό σύστημα ( παρόμοιο με το βρεταννικό ) είναι καρμανιόλα για όποιον σκεφτεί να αγνοήσει την ουσία της λαϊκής εντολής.”
    *
    “Πιθανολογώ ότι τελικά ο προϋπολογισμός θα περάσει οριακά , επειδή αλλιώς το αδιέξοδο για την Ευρώπη θα είναι ανυπέρβλητο . Θα επιστρατευτεί κάθε μέσο , κάθε δυνατότητα , κάθε πίεση προς όσους κυβερνητικούς ή ανεξάρτητους βουλευτές θελήσουν να τιμήσουν την εντολή των ψηφοφόρων τους που είναι σαφής.”
    ***
    Αφου το …σγουψιμο των Ιρλανδων δεν …τοχουν εξασφαλισμενο (οι αφενταδες) σε αντιθεση με εμας που δεν τολμαμε να καψουμε το μπουρδελο τη βουλη (σε αντιθεση με τους Ιρλανδους που την καινε για πλακα) και αφου δεν υπαρχουν παρτιωτισες Ντορες και Δημαραδες και εχουνε και σωστο εκλογικο συστημα (το οποιο τιμωρει οσους αγνοουν την λαϊκη εντολη) τοτε με ποιον τροπο … «θα επιστρατευτεί κάθε μέσο , κάθε δυνατότητα , κάθε πίεση προς όσους κυβερνητικούς ή ανεξάρτητους βουλευτές θελήσουν να τιμήσουν την εντολή των ψηφοφόρων τους που είναι σαφής» ώστε «τελικά ο προϋπολογισμός θα περάσει οριακά»?
    Υπαρχει κατι από ολαυτα το οποιο καταλαβαινω λαθος?

  37. Ο/Η Propapoys λέει:

    Ως προς το 4ο σημειο: “Είναι μια μικρή ηδονή να ξέρεις ότι αυτοί οι κολοσσοί της εξούσίας , της οικονομίας της πολιτικής και του πνεύματος θα χρειαστούν πάλι ένα … Κατσίκη”.

    Αυτο το εβαλα υπονοωντας οτι (εκτος απο …Ιρλανδικα Κατσικηα τα οποια ελεγες οτι δεν υπαρχουν αλλα τελικα τα ανακαλυψες), ειναι πολυ ασχημο να αυτοπροσδιοριζεται κανεις -και μαλιστα ως προς τις ηδονες του- απο κατι τετοια.

  38. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    Οπως ο ιερομοναχος ασκητης δονειται απο την αναγκη των σαρκικων ηδονων ετσι και ο κομουνιστης ενιοτε διακατεχεται απο την αναγκη της εξερευνησης περαν των αρχαϊκων διπολων.

    Προπαπε αυτο θα το κανω πόστ στη Σπηλια
    αν μου δινεις βεβαια την αδεια
    με τρελανε αυτο το

    ενιοτε

  39. Ο/Η papoylis λέει:

    Τώρα μόλις αντιλαμβάνομαι πατέρα το εύρος του χάσματος των γενεών.

    Υπάρχει κάτι από τα τέσσερα αυτά αποσπάσματα που να κατάλαβες σωστά ;;; 😉 🙂

  40. Ο/Η kapetanios λέει:

    παπς
    λες να μας προκύψει και μας καμιά http://www.nama.ie/ (?)

    και το παρακάτω, όλα τα λεφτά 😉

    Click to access EUDecisionOnNAMA.pdf

  41. Ο/Η Propapoys λέει:

    Παπουλη,
    αυτο που υπαρχει μεταξυ μας ειναι το χασμα των Γεδεων, το οποιο ειχε σαν αποτελεσμα ο Αβιμέλεχ, γιος του Γεδεων, να φονευσει τα 69 απο τα 70 αδελφια του.
    Κατσετε λοιπον καλα μην θυμηθουμε τα παλια και αρπαξουμε τα κονσερβοκουτια.

    Νοσφυ,
    μπορεις να το κανεις ποστ και -αν θελεις- ερχομαι στα εγκαινια να σου κοψω την κορδελα.

  42. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Παπούλη ξημερώματα –
    κιέχουμε γίνει πτώματα.
    Καλέ μου άνθρωπε αν εχεις σκοπό να αναλύσεις εδω τον Βιτγκενστάιν και τους άλλους που θα βρούμε τα λεφτά για φροντιστήρια;
    Αμ το άλλο! Δεν εγνώριζες ότι επί Λάσκαρη καταργήθηκε η πάλη των τάξεων προ αμνημονεύτων ετών,στην Ελλάδα τουλάχιστον;
    Και τι αντίφαση :! Μας λές για αφεντάδες και δούλους και καταφέρεσαι τόσο άσχημα για τους υπηρέτες που τρομοκρατούν τον κόσμο από την τηλοψίαν και μετα τρέχουν να συμπληρώσουν την συλλογή απο γραββάτες τους.Γιατί τους αποπαίρνεις τους καημένους; Δεν είναι και οι λακέδες τμήμα του προλεταριάτου αγαπητέ μου ;Μέγα πολιτικόν λάθος αν μου επιτρέπεις την κριτική.
    Δεν θα ξύπνησες καλά σήμερα υποθέτω.
    Τώρα αυτή η ιστορία με τους Βαλκάνιους μαλάκες γιατί μου θυμίζει απελπιστικά
    την ρητορική της τεράστιας κουραδομηχανής ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».; Λες να ευρίσκομαι σε σύγχυση;
    Κιας δούμε και τα σπουδαία.
    Αυτές οι κουβέντες του σεβαστού προπάπου με έβαλαν σε μεγάλες σκέψεις. Αφού πολλοί πια μαζευτήκαμε και ο καπιταλισμός χρειάζεται συνεχή επέκταση πως θα συνεχίσει να επεκτείνεται σε ένα πεπερασμένο κόσμο; Ιδού η απορία! Μήπως η λύση είναι ένα αυταρχικό σύστημα με μηδενική ανάπτυξη, που όμως εξασφαλίζει τα προς το ζην για το σύνολο και όπου η ελίτ επιχειρεί να διαμορφώσει μια κατώτερη τάξη σταθερή, ομοιόμορφη και ολιγαρκή; Προς τα εκεί βαδίζουμε άραγε;
    Αγαπητέ δε Αναγνώστα.Σου έχω νέα . Φρόντισε να στήσεις γρήγορα εκείνη την εταιρία ,οργανισμό η ότι άλλο είναι με τον πατριώτη μου τον Νοσφεράτο και μην μπλέκεσαι με ατέρμονες διαπραγματεύσεις .Διότι το σύστημα έχει περιέλθει σε μεγάλη αστάθεια και επίκεινται αλλαγές.Οπότε προεδρίες και διευθυντιλίκια πάπαλα.
    Τώρα που,πότε ,πως συμμερίζομαι την άγνοια σου αλλά το χάος που επικαλέστηκες αυτά κελεύει! Εγώ αυτό μόνο γνωρίζω και σε ενημερώνω διότι σου έχω και μια συμπάθεια.
    Ες αύριο με υγεία.

  43. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Μόλις που πρόφτασα να διατρέξω τα σχόλια, θίγονται πολλά που δίνουν λαβή για ακόμα περισσότερα. Μέσα σ’όλα αυτά τα ενδιαφέροντα, είδα και αυτό το πράμα, το Β.Δ. Καργούδη, που δε γνωρίζω από ποιά διαταραχή του αντλεί το θάρρος να μου απευθύνεται επί προσωπικού. Διευκρινίζω λοιπόν, αν δεν είναι καθαρό, οτι δεν ενδιαφέρομαι να μάθω.

  44. Ο/Η Propapoys λέει:

    Νικος Αλφα,
    Βασει ποιου λογικου θεωρηματος μια …»τεραστια κουραδομηχανη» δεν μπορει να λεει και αληθειες ή απο ποτε ο κινισμος εχει εξαιρεθει απο τους τροπους με τους οποιους μπορει να αποδωθει μια αληθεια ?
    Απο που προκυπτει οτι οταν κατι (βαλκανιοι μαλακες) μας θυμιζει κατι αλλο («ολοι μαζι τα φαγαμε») συνεπαγεται ταυτοχρονα οτι το «κατι» ή «το αλλο» δεν ειναι σωστο?
    Μαλλον λογω ηλικιας αδυνατω να παρακολουθω τις νεες εξελιξεις που αφορουν την …λογικη.

    Βεβαιως και το λουμπεν προλεταριατο μερος του προλεταριατου είναι και εκτος από τους λακεδες των μιντια περιοπτη θεση σε αυτό κατεχουν οι εργατοπατερες και οι κάθε λογης μεσιανιστες.

    Κατά τα αλλα, καπιταλισμος και …«αυταρχικό σύστημα με μηδενική ανάπτυξη, που όμως εξασφαλίζει τα προς το ζην για το σύνολο και όπου η ελίτ επιχειρεί να διαμορφώσει μια κατώτερη τάξη σταθερή, ομοιόμορφη και ολιγαρκή» λιγο χλωμο το βλεπω για τον πολύ απλο λογο ότι αυτό το μοντελο που περιγραφεις δε μου φαινεται και πολύ …καπιταλιστικο.
    Ο καπιταλισμος θελει αναπτυξη, ανοιχτους χωρους για να ξεδιπλωνεται και καλη κυκλοφορια της μπαλας, δεν μπορεις να παιζεις με γιομες ψαχνοντας το κεφαλι του σεντερ φορ. Ετσι παιζοτανε το τοπι στη φεουδαρχια, στον καπιταλισμο χρειαζεται ταχυτητα καλη φυσικη κατασταση και η μπαλα να αλλαζει παιχτη με τη …μια!

    Για ενδεχομενο κινδυνο «αυταρχισμο με μηδενικη αναπτυξη» ψαξε σε κανενα άλλο συστημα.

  45. Ο/Η Propapoys λέει:

    Παπουλη,
    « …και επειδή είμαστε βαλκάνιοι μαλάκες Πατέρα καλώς έρχονται να μας βάλουν μυαλό με το ζόρι , έτσι δεν είναι
    Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεσαι που μπορεί να οδηγήσει ένας τέτοιος συλλογισμός.»

    Κοιταξε, με το ζορι δεν ηλθε κανενας …να μας βαλει μυαλο, λεφτα τους ζητησαμε και μας βαλανε καποιους ορους για να μας δανεισουνε, τους οποιους μαλιστα κοιταμε πως θα τους …ξανα-ξεγελασουμε ώστε να μην τους τηρησουμε για άλλη μια φορα.
    Τωρα σχετικα με το …που μπορει να οδηγησει ενας τετοιος συλλογισμος, νομιζω ότι σε μερικα σημεια στα οποια μπορει να οδηγησει στα εξης: Να καμφθει η ταση του αδαμαστου ελληνικου λαου για αυθαιρετα χτισματα ώστε να μην συνεχισει να καταστρεφεται ολη η χωρα, να μην μπαζώνονται τα ρεματα, να μην χρειαζεσαι φακελακι στα νοσοκομεια, να μην τα παιρνουνε οι εφοριακοι, να μην συμετεχουν οι ιερεις στη διακυβερνηση της χωρας, να μην δηλωνουνε οι περηφανοι αγροτες μας ως καλλιεργησιμες εκτασεις που είναι 20 φορες η εκταση της χωρας, να μην σκιζουνε το δημοσιο χρημα τα εκαστοτε λαμογια, να ξεκολλησουμε καποτε από την τελευταια θεση.
    Υπαρχει επισης μια λιστα πολλων σελιδων με σημεια στα οποια μπορει να καταληξει ενας τετοιος συλλογισμος αλλα θα πρεπει να γραφω με τις ωρες.
    Πες μου τωρα εσυ ορε Παπουλη, εχεις σκεφτει σε τι συμπερασματα θα μπορουσε να οδηγησει ο εξης συλλογισμος: «Μας δινουνε τα 110 δις ευρω, που χρειαζομαστε για να τα διαχειριστουμε μονοι μας προκειμενου να …καλυψουμε τις αναγκες μας, χωρις να μας βαλουνε κανεναν ορο»

    Παναϊα΄μ’, μονο και μονο που το συλλογιζομαι ανατριχιαζω. Εσυ?

  46. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Mia τεραστια συζητηση ξεκινά στο μπουρδ.. στη Σπηλια μου…ελατε οπως ειστε .. Με τις πιτζαμες , με τα εσωρουχα ακοαμα και γυμνοι
    γκεστ σταρ : ΠΡΟΠΑΠΟΥΣ
    http://nosferatos.blogspot.com/2010/12/blog-post_952.html

  47. Ο/Η papoylis λέει:

    Πατέρα

    οι κυνικοί φιλόσοφοι ζούσαν σε πιθάρια και κορόιδευαν κάθε μορφή εξουσίας με κίνδυνο να χάσουν το κεφάλι τους. Η «τεράστια κουραδομηχανή» δεν επαγγέλλεται κυνισμό , αλλά τζάμπα μαγκιά 😉

    Για όλα τα υπόλοιπα που λες ξέρεις πως δεν θα συμφωνήσουμε , αφού μας χωρίζει το χάσμα Γεδεών 🙂

    Επειδή όμως ακόμα να μου εξηγήσεις πού τα τέσσερα αποσπάσματα μου φλιπάρουν , θα επιχειρήσω παρακάτω να δείξω γιατί δεν υπάρχει καμμία αντίφαση μεταξύ τους :

  48. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Νίκο Άλφα , οι διαπραγματεύσεις δεν είναι ατέρμονες , αλλά απαραίτητες, διότι όποιος μπλέξει με Σαλονικιό επιχιερηματία πρέπει να γνωρίζει ότι είναι όπως με τους ανάλογους Κύπριους, δηλαδή «ας μας πει κάποιος ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ όπου Ελλαδίτης φούσκωσε με υποσχέσεις και έφαγε λεφτά από Κύπριο (επιχειρηματία) »
    🙂

    Κατά τα λοιπά, όπως γνωρίζεις : «υπάρχει τάξη μέσα στο χάος» 😉

  49. Ο/Η papoylis λέει:

    Αφού λοιπόν πατέρα μπήκες στο κόπο να διαβάσεις το ποστ και να βρεις και αντιφάσεις , ας το πιάσουμε από την αρχή :

    Τι λέω ;;;

    ότι όλοι οι διεθνείς «παράγοντες» , κάτι σαν τον Μάκη με το πούρο να φαντάζεσαι , βρίσκονται σε αναμονή. Αναμένουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Ιρλανδική Βουλή για το προϋπολογισμό. Αν αυτός δεν περάσει , τότε το σχέδιο Στρως – Can ( πώς λέμε ΑνΑν ) πάει στα Trash – can και το μαγαζί που λέγεται ΕΕ και Ευρωζώνη θα έχει σοβαρό πρόβλημα.

    Ρωτάω λοιπόν εσένα που είσαι έμπειρος και με διασυνδέσεις σε όλο το φάσμα της διεθνούς σκηνής : Είναι 100% βέβαιο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σήμερα που μιλάμε ;;;
    Και υπάρχει επομένως λόγος να ανησυχούν όλοι οι εμπλεκόμενοι παίκτες ;;;

    Πάμε όμως παρακάτω :

    Σε πείραξε στο σηκώτι το δίπολο «αφεντάδες» – «πόπολο» , αλλά με προσεγμένη διατροφή ( προγιαγιά 🙂 ) είμαι βέβαιος πως θα το ξεπεράσεις. 😉

    Αλλά ας δούμε τα καθ’ ημάς την άνοιξη : Ήταν ή δεν ήταν δεδομένο ότι μετά τη «διαπραγμάτευση με το πιστόλι» ( για το οποίο δεν χρειάζεται να σου υπενθυμίσω τι έλεγες ) το προδιαγεγραμμένο σχέδιο θα ερχόταν στην Ελληνική Βο(υ)λή για έγκριση ;;; και δεν ήταν βέβαιο ήδη ότι υπήρχαν πολυτέλειες τύπου Ντόρας και άλλοθι τύπου Δημαρά ώστε τα «γίδια» να σπεύσουν όχι μόνο να το ψηφίσουν , αλλά και να δώσουν εντολή μόνιμη ( και εντελώς αντισυνταγματική ) στον εκάστοτε ΠΑΠΑΚι να δεσμεύει στη συνέχεια με μια υπογραφή τις επόμενες γενεές ( παρά το χάσμα που τις χωρίζει ) με τη μόνη υποχρέωση να «ενημερώνει» την εθνική αντιπροσωπεία ;;;
    Ήταν το παιχνίδι στημένο ( για να χρησιμοποιήσω την ορολογία που καταλαβαίνεις καλά ) , έπρεπε να «κάτσει» δηλαδή η μικρή επαρχιακή ομάδα για να μη βγεί από τη κούρσα του πρωταθλήματος η ομάδα του ΠΟΚ ;;;
    (Και επειδή οι φίλαθλοι που παρακολουθούσαν ξέσπασαν στα καθίσματα και τα δοκάρια αντί να ξυλοφορτώσουν το διαιτητή και τους παράγοντες που φυγαδεύτηκαν από τη φυσούνα , το παιχνίδι διακόπηκε και κατακυρώθηκε υπέρ του αντιπάλου 🙂 )

    Εδώ στα καθ ημάς λέω ότι σοβαρή ανησυχία δεν υπήρχε , οι παράγοντες με τα πούρα που παρακολουθούσαν από τη σουίτα το είχαν σίγουρο το αποτέλεσμα.
    Αυτό είναι μια διαπίστωση ( σωστή ή λάθος πάντως όχι αξιολογική κρίση 😉 )

    ( μέχρις εδώ αυτά αφορούν το πρώτο απόσπασμα )

    Αντίθετα στην Ιρλανδία το αποτέλεσμα ( διαπιστώνω ) δεν είναι τόσο σίγουρο. Μια άλλη κοινωνία , πολύ πιό συγκροτημένη , μαθημένη επί δεκαετίες στα δύσκολα , αλλά με μια κυβέρνηση που μετά και τις επαναληπτικές εκλογές βασίζεται σε μια εντελώς οριακή πλειοψηφία που στηρίζουν 2 ανεξάρτητοι βουλευτές. Η κοινή γνώμη είναι εξοργισμένη με τους κυβερνώντες που τους φούσκωσαν στο ψέμμα ( και εκεί το ψέμμα είναι σοβαρό πράγμα ) . Έχει ήδη υποστεί θυσίες επί τουλάχιστον μια διετία , έχει δει τις προσδοκίες για ανάκαμψη ( αυτές που ο κος Cowan τους είχε φλομώσει πριν 2 χρόνια ) να πηγαίνουν κατά διαβόλου και αντιδρά με τρόπους πρωτοφανείς για τα Ιρλανδικά πράγματα . Όχι δηλαδή σαν εμάς εδώ που κάνουμε επιδείξεις «επαναστατικής» γυμναστικής με κάθε ευκαιρία.
    Οι δημοσιογράφοι τους επιτίθενται με σκαιό τρόπο στους κυβερνητικούς παράγοντες για πρώτη φορά , δεν τους γλείφουν και δεν τους αβαντάρουν. Όταν εδώ η κουραδομηχανή έλεγε «μαζί τα φάγαμε» , του έδωσαν βήμα και μικρόφωνο για να «τα πει» και στους πιλότους των μαχητικών , τον αντίστοιχο εκεί τον πήραν με τις πέτρες .Τα αποτελέσματα των συμπληρωματικών εκλογών ήταν καταστροφικά για τη κυβερνώσα παράταξη , ενώ οι δημοσκοπικές ενδείξεις τραγικές. Και έρχομαι τώρα στο εκλογικό σύστημα που ΕΣΥ ( και όχι εγώ ) αποκάλεσες σωστό. Εγώ δεν εκφράζω γνώμη και άποψη για το σύστημα , απλά μεταφέρω μια πραγματικότητα , ότι δηλαδή το σύστημα είναι παρόμοιο με το βρεταννικό και ο κάθε εκλεγμένος βουλευτής γνωρίζει ότι θα δώσει λόγο σε τακτά χρονικά διαστήματα στους ψηφοφόρους της περιφέρειας του. Φαντάζομαι λοιπόν ότι αυτό δεν είναι μια ευκολία , όπως ισχύει στο «ελληνικό» πρωτάθλημα , όπου ακόμα και με ήττα του κόμματος ο υποψήφιος που «παίζει» μπάλλα ( και διαθέτει μούρη και χρήμα ) ελπίζει να εκλεγεί. Εκεί Πατέρα μου σεβαστέ είναι μαύρα – κόκκινα και όχι ολίγον από πρασινάκι , μπλεδάκι ή ροζέ 😉 . Επομένως να ρωτήσω αν ο εκεί εκπρόσωπος του έθνους , ειδικά ο ανεξάρτητος ή ο της προσκολλήσεως έχει τις «πολυτέλειες» που έχουμε εμείς επιφυλάξει εδώ στα ζώα που τρέφουμε στο πρυτανείο ;;;
    Να προσθέσω και πάλι τη δυσπιστία που επικρατεί στην εκεί κοινή γνώμη απέναντι στην ΕΕ διαχρονικά ώστε να δέσει το γλυκό .

    Άρα για να τελειώνω με το δεύτερο απόσπασμα , υπάρχει το ίδιο επίπεδο σιγουριάς για τους «πουράτους» στην Ιρλανδία , με αυτό που ίσχυε στο εγχώριο στημένο μας παιχνίδι ;;; Εγώ διαπιστώνω πως όχι και πέραν αυτού ουδέν. Με μια κουβέντα δεν αξιολογώ , απλά αναφέρω 😉

    και ερχόμαστε στο τρίτο απόσπασμα , αυτό που εκ πρώτης όψεως αντιφάσκει με τα υπόλοιπα 2 , γιατί στην ουσία αυτό μόνο επισημαίνεται ως αντίφαση στο δικό σου σχετικό και κριτικό σχόλιο ( χθες 9:27 )

    Λέω λοιπόν : τελικά προβλέπω πως με πιέσεις και άλλα ορέα θα περάσει οριακά ο προϋπολογισμός επειδή το διακύβευμα για τους «πουράτους» είναι πολύ σοβαρό. Θα αλλάξουν διαιτητή τη τελευταία στιγμή , γιατί ο ορισμένος θα δηλώσει ασθένεια , θα εκκενώσουν τις κερκίδες , θα ανακαλύψουν πρόβλημα στα δελτία , θα δωροδοκήσουν παίκτες , προπονητές μέχρι και τα ball boys για να κάνουν καθυστέρηση , στην ανάγκη θα τρυπήσουν και τη μπάλλα και επειδή η ανθρώπινη φύση είναι ευάλωτη πιθανόν να το πετύχουν. Αυτό λέω και τίποτα περισσότερο !!!

    Όμως αυτό δε σημαίνει , όπως ίσως καταλαβαίνεις , ότι το εγχείρημα των «πουράτων» εκεί θα είναι το ίδιο εύκολο όπως έγινε εδώ προ μηνών. Γι αυτό και οι διάφοροι ‘παράγοντες» ( για να μη σε στεναχωρώ με τους «αφεντάδες» και στραβοκαταπιείς κανένα γιαπράκι της προγιαγιάς ) σήμερα ανησυχούν και δεν έχουν εύκολη τη χώνεψη και τον ύπνο. Αυτό διαπιστώνω μέχρις εδώ , δηλαδή μέχρι και το 3ο απόσπασμα.

    Προφανώς οι «αντιφάσεις’ που επισημαίνεις προέρχονται από το θυμικό και όχι από μια ψύχραιμη ανάγνωση 🙂 🙂

    Έρχόμαστε τώρα στο απόσπασμα περί «ηδονής» , δηλαδή το τέταρτο και τελευταίο , για το οποίο στο σχετικό ( επόμενο ) σου σχόλιο δηλώνεις ότι δεν αντιφάσκει με τα προηγούμενα , αλλά εμπεριέχει μια «ιδιότυπη» και απορριπτέα αντίληψη μου περί ηδονής.

    Να επισημάνω πρώτα ότι στο σχόλιο σου αυτό υπάρχει μια σέντρα στην εξέδρα :
    Πού είδες σεβαστέ μου πατέρα ότι εγώ ισχυρίζομαι πως ΔΕΝ θα υπάρξουν Ιρλανδικά κατσίκηα ;;;; …. εγώ σε όλο μου το άρθρο κάνω σαφές ότι εκεί ( σε αντίθεση με τα εδώ «γίδια» ) ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ κατσίκηα και ότι θα είναι δύσκολο , αλλά όχι απίθανο να βρεθούν. Το διαπιστώνω , δεν το αξιολογώ 😉

    Αυτό όμως μας φέρνει στο θέμα της «ηδονής» , γιατί δηλώνω ( για πάρτη μου ) ότι αντιλαμβάνομαι την αγωνία και τις εργώδεις «προσπάθειες» των «πουράτων», επειδή εκεί το παίγνιο παίζεται στο όριο και αν κερδίσουν θα συμβεί επειδή ο διαιτητής θα σφυρίξει πέναλτυ στο 98 από μια φάση που διαδραματιζόταν στη σέντρα 🙂 🙂
    Και αυτή τους η αγωνία , εμένα μου προκαλεί ένα αίσθημα ευφορίας , κατακριτέο ίσως και απορριπτέο , μιαρό και επικίνδυνο , ανούσιο και μη παραγωγικό , αλλά πάντως μια μικρή ηδονή …
    Επειδή και λόγω ηλικίας αλλά και λόγω γενικής κατάστασης δεν μου περισσεύουν δυνάμεις και πόροι για άλλες ηδονές αρκούμαι σε αυτή την ελάχιστη. Όρεξη και κουράγια για γκόμινες δεν έχω , ούτε φράγκα για να τις ‘ρίξω» με τέτοια μούρη που έχω ( εσύ ξέρεις ) , ταβέρνες και παρέες τις έχω κόψει αναγκαστικά , εκδρομές δε πάω γιατί η βενζίνη κοντεύει τα 2 ευρά , φαγάκι τρώγω φτωχικό , τα σήριαλ στη τηλεόραση δεν τα αντέχω , ούτε τους Πρετεντέρηδες και επειδή τα ματάκια μου δε βοηθάνε ούτε να διαβάσω άλλο μπορώ , άλλωστε την έχω τελειώσει τη βιβλιοθήκη μου. Ένα τσιγαράκι μου έμεινε , λόγω εθισμού, και η παρέα εδώ στο διαδίκτυο για να λέμε καμμιά μαλακία να περνά η ώρα μέχρι να τα κακαρώσουμε ( που δεν περνάει η ρημάδα ) . Θα μου επιτρέψεις λοιπόν σεβαστέ μου πατέρα αυτή την ανάξια λόγου μικρή ηδονή ελπίζω 😉 🙂 🙂

    Επ αυτών πατέρα καλό θα ήταν να απαντήσεις ( αν θέλεις ) μόνο στο προκείμενο ( που δηλαδή είναι η αντίφαση ) και να μη καταφύγεις πάλι σε παραβολές και ποδοσφαιρολογίες , ώστε να γεφυρώνεται κάπως το χάσμα Γεδεών που μας χωρίζει 🙂 🙂 🙂

  50. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    @MΠ, 12/1/, 1:59.
    Η ενδεχόμενη «διαταραχή» η δική μου, καλέ μου @ΜΠ, είναι η απείρως ηπιότερη εκδοχή του δικού σου θράσους, με το οποίο οπλισμένος με αποκάλεσες (προσωπικότατα) «πρωταθλητή της μ…ς».
    Εκτός κι αν κατά το σύνηθες ψευδώνυμο έθος, δεν μου απευθυνόσουν προσωπικά, αλλά στην…περσόνα μου.
    Στην περίπτωση, λοιπόν, αυτή, τη ρώτησα (την περσόνα μου) και μου είπε, πως τάχει όλα αυτά τα «ναζάκια & τα θυμώματα», γραμμένα τα παλαιότερα των υποδημάτων της (της περσόνας μου, πάντα).

    Σε κάθε άλλη περίπτωση, επιτρέψτε μου, οι υπόλοιποι, να επιμένω, πως απόψεις, ΔΕΝ φέρουν & ΔΕΝ εκφράζουν οι περσόνες, αλλά σε κάθε περίπτωση, ΠΡΟΣΩΠΑ.
    Που, θέλοντας, η μη, υπο-στηλώνουν αυτά που λένε δια του βίου τους, δημόσιου και ιδιωτικού.
    Που προσφέρεται και αυτός, ολοσούμπιτος ή τμήμα του, (και όχι μόνο η άποψη) προς κριτική & σχολιασμό.
    Άλλως πως,
    (μιας και υποτίθεται πως για την περιπέτεια της πολιτικής μιλάμε),
    δεν βλέπω, ποιό άλλο νόημα θα είχε μια ανταλλαγή απόψεων, πέραν των «παιγνίων ελεύθερου χρόνου & συναναστροφών».

    Όσο για την ουσία των σχολίων,
    επιτρέψτε μου να ομολογήσω, πως με τόση αγαστή συμφωνία, ακόμα και κατ’ αρχή αποκλινουσών πολιτικά τοποθετήσεων, κάποιες στιγμές,
    μου χρειάστηκε όχι λίγες φορές, η ασφαλής πυξίδα της παρουσίας του φίλτατου (το κατ’ εμέ, ακόμα) @προπάπου,
    για να βεβαιωθώ πως, ναι, εξακολουθώ να πατάω επί του εδάφους, και να βρίσκομαι στη χώρα μου, και πως είναι οι δικές της οι «προκοπές» που σχολιάζω, και όχι
    «άλλ’ αντ’ άλλα, και της…Παρασκευής το γάλα», σε συσκευασία…tractatus logico-philosoficus.

    Αφήστε με λοιπόν να επιμένω ακόμα, πως κάθε συφοριασμένη απόπειρα να ρίξει κανείς μια ματιά στο ελληνικό σήμερα (και όχι μόνο)
    με προνομιακό εργαλείο κάποια Μαρξο-φέρνουσα ιδιοκατασκευή (μπακατέλα)
    ταξικής-κοινωνικής ανάλυσης,
    μοιάζει πιο πολύ με κάποιες περιπτώσεις ευγενών, που όταν τους οδηγούσαν για ξεπάστρεμα οι σανκυλότοι(ξεβράκωτοι) στη νέα ανθρωπιστική εφεύρεση του επαναστάτη γιατρού Γκιγιοτέν, τόχανε οι απίστευτοι σε χοντρό νταλγκά, πως, κακοπαθημένοι όπως θα ήταν από τόσο δρόμο στο κάρο, μπορεί ο ιδρώτας τους στο σβέρκο, να άφηνε ανεπίτρεπτες βρωμιές στη λαιμαριά των λευκών μεταξωτών τους υποκαμίσων…

  51. Ο/Η papoylis λέει:

    Βάγγο μου

    σε μια τέτοια εκδοχή , κύτταξε εσύ να είσαι έξω από το κάρρο ( charriot ) 🙂

  52. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    Αδρεφάκι μου @παπς,
    εσύ τουλάχιστο υποθέτω πως ξέρεις καλά,
    ότι στις περιπτώσεις αυτές, όταν δηλαδή το κάρο ξεκινήσει δρομολόγια, το ποιοί θα βρεθούν «προσκεκλημένοι»στις βόλτες του, είναι πιο πολύ θέμα σύγκλισης άπειρων συμπτώσεων, ευτυχών ή δυστυχών
    (λίγοι πήγαν τελείως τχάμπα, και λίγοι πονηροί, τη γλύτωσαν;)
    πάνω στην υπέροχη(;) έξαρση, αλλά και την έξαψη, και τον ιδρωμένο αχό της εξέγερσης
    (χωρίς εισαγωγικά αυτή τη φορά, τα παίρνει κι αυτά το κάρο).
    Οπότε, η προτροπή ισχύει και ανεστραμμένη, αν και,
    όσο και να «το κοιτάξει αυτό» κανείς,
    εγγυήσεις του κατασκευαστή, δεν δίνει κανένα μαγαζί.

    Ίδωμεν λοιπόν, στην
    (απευκταία, λέω εγώ ο μη- ή και αντ- (αν θες) επαναστάτης)
    περίπτωση που τα κάρα ξεκινήσουν και εδώ τις τσάρκες τους,
    *Ποιοί θα είναι επιβάτες,
    *ποιοί οι καραγωγείς, και
    *ποιοί θα έχουν (ασθμαίνοντες) προλάβει να τηνε κάνουν πονηρά, με βαρύτατα -για το φύλλο ποιότητάς» τους- πηδηματάκια.

    Ααα μην το ξεχάσω:
    Τώρα μόλις βλέπω πως στις εκατοντάδες χιλιάδες διαρροές που δημοσιοποιήθηκαν
    (το πώς και το γιατί, άλλη φορά)
    από το Wikileaks, περιλαμβάνεται και
    -τηλεγράφμα του αμερικάνου πρέσβη στη Γερμανία, για συζήτησή του με τον πρωθυπουργό της ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ του ΦΛΕΒΑΡΗ του 2010, στην οποία ο Γερμανός, του «εμπιστεύεται» κατ’ ιδίαν, πως
    -«ακόμα κι αν κριθεί πολιτικά επιβεβλημένο, ο ίδιος ΔΕΝ είναι ΚΑΘΟΛΟΥ σίγουρος
    (βέβαιος δλδ για το αντίθετο, στη διπλωμ. γλώσσα)
    πως η ΕΕ, έχει στη διάθεσή της τα μέσα, οικονομικά & πολιτικά, για να ΔΙΑΣΩΣΕΙ την ΕΛΛΑΔΑ…»
    Καλό λοιπόν θα ήταν, μερικοί να ανέτρεχαν στο τί έλεγαν και έγραφαν τότε, Φλεβάρη-Μάρτη-Απρίλη του 2010 δηλαδή…
    Με το επικατάρατο το Μνημόνιο, να υπογράφεται (ως γνωστό) τον Μάη της ίδιας χρονιάς…
    Την καλημέρα μου σε όλους..

  53. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Παπούλη, δεν το πιάνει τίποτα 😀
    καὶ συνάγονται οἱ σατράπαι καὶ οἱ στρατηγοὶ καὶ οἱ τοπάρχαι καὶ οἱ δυνάσται τοῦ βασιλέως καὶ ἐθεώρουν τοὺς ἄνδρας ὅτι οὐκ ἐκυρίευσε τὸ πῦρ τοῦ σώματος αὐτῶν, καὶ ἡ θρὶξ τῆς κεφαλῆς αὐτῶν οὐκ ἐφλογίσθη, καὶ τὰ σαράβαρα αὐτῶν οὐκ ἠλλοιώθη, καὶ ὀσμὴ πυρὸς οὐκ ἦν ἐν αὐτοῖς. (Δανιήλ 7, 27)

  54. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    (Δανιήλ 3, 27)

  55. Ο/Η papoylis λέει:

    Βάγγο

    για να μην εκτραπούμε σε ευρύτερες συζητήσεις , καλύτερα τα γουικιλίκια άστα στη μπάντα , μην αρχίσω και τα ψάχνω και εγώ 🙂

    Και ό,τι είχα να πω για το κάρρο το είπα !!

  56. Ο/Η Propapoys λέει:

    Παπουλη,
    με την παραθεση αποσπασματων βεβαιως αρχισα εγω αλλα -στο λεω αληθεια ότι- δεν μου αρεσει καθολου αυτή η διαδικασια διοτι μου θυμιζει όχι μονο τις κομουνιστικες μου συνηθειες αλλα και τη βλαμενη πλευρα της νεανικης μου ηλικιας, τοτε που διεκδικουσα ορμητικα το δικιο μου από τους παντες, και ιδιως τις γκομενες, διαπραγματευομενος με οργη και αγανακτηση μεχρι και την τελευταια τελεία.
    Ακομα παρασυρομαι καμια φορα αλλα τουλαχιστον δεν …κοκορευομαι γιαυτο.

    Και αφου εβαλα μπροστα τη φαμπρικα της αυτοκριτικης, της μεταμελειας, της διαλλακτικοτητας, της ανοχης και γενικα της αγαπης προς τον συνανθρωπο θα κονομισεις εσυ δικαιωση αλλα …θα φαει κι η Σουλα!

    Λοιπον, μετα από ολλες αυτές τις διευκρινησεις που μου εδωσες, με τις οποιες βουλωσες ολες τις ενδεχομενες τρυπες των αντιφασεων και συνεδεσες ολη τη δεσμη των επιχειρηματων σου καθιστωντας τη συμπαγη και αδιατρητη από κάθε ειδους αμφισβητηση, δηλωνω ότι πλεον κανενα ιχνος αντιφασης δεν υπαρχει στα γραφομμενα σου.
    Σαν μεγαλυτερος όμως θα ηθελα να σου δωσω μια συμβουλη: Τωρα που οι αντιφασεις επαψαν να ριχνουν τη σκια τους στα γραφομμενα σου ενσπειροντας το οποιο ενδεχομενα αμφιβολιας για την ορθοτητα τους, τωρα ηλθε η ωρα να τις επινοησεις (τις αντιφασεις) και να τις επανεισαγεις στο λογο σου διοτι θα ητανε, Παπουλη, εφιαλτικο αν τα πραγματα ηταν οσο …καθαρα τα περιγραφεις: Οι πουρατοι του ΔΝΤ θα επρεπε να φυγουν αφου μας εδιναν τα 110 δις ευρω τα οποια επρεπε να διαχειριστουν ποιοι?
    Και όταν σε 2-3 χρονια τελειωναν και αυτά τα 110 δις τι θα επρεπε να γινει Παπουλη, ή μηπως τοτε θα …ειχαμε διορθωσει τα οικονομικα μας?

    Καταλαβαινω ποσο οδυνηρα δυσαρεστο είναι για καποιον –και ειδικα αν προκειται για αριστερο- να του λεει ξεδιαντροπα και κυνικα μια …κουραδομηχανη μες τα μουτρα ότι «μαζι τα φαγαμε». Όταν μαλιστα αυτό είναι αληθεια προκειται για την απολυτη καρακωση του ηθικου του. Διοτι, δυστυχως, είναι αληθεια Παπουλη αυτό που ειπε ο Παγκαλος και το ξερει ο κάθε «αγανακτισμενος» με τον κυνισμο του.
    Ποιος τα εφαγε παπουλη τα 350 δις, μονο οι πολιτικοι τα φαγανε Παπουλη, δλδ ποσα εφαγε ο καθενας?
    Οι αγροτες Παπουλη δε φαγανε, οι δημοσιοι υπαλληλοι, οι αναπηροι, οι συνταξιουχοι, οι επιχειρηματιες δε φαγανε ότι μπορουσε ο καθενας?
    Το να θελουμε να φορτωσουμε τη λεηλασια αποκλειστικα και μονο στους πολιτικους το θεωρω ως ατρανταχτη ενδειξη ενοχης της κοινωνιας.
    Για σκεψου το λιγο Παπουλη, εχουμε κανενα λογο να το κανουμε αυτό ως κοινωνια, να φορτωσουμε δηλαδη στους πολιτικους το φταιξιμο και να απενοχοποιησουμε τους υπολοιπους?
    Αλλα ακομα και η ανοχη στο εγκλημα δεν συνιστα συνενοχη?
    Γιατι λοιπον δεν βρισκουμε το θαρρος που απαιτειται να παραδεχτουμε την ενοχη μας αφου αυτό προυποθετει η απαλλαγη μας από την αθλιοτητα που μας διακατεχει?
    Γιατι μας φταιει ο Παγκαλος και όχι αυτό που πραγματικα ειμαστε?

    Παπουλη μου λες οι κυνικοι ζουσανε μεσα στα πιθαρια κι εγω σου λεω ότι αμα δεις …που ζει ο Παγκαλος: Πριν από χρονια ενας τυπος στην προσπαθεια του να τον κατηγορησει μου ελεγε ότι στο χτημα του στη Τζια κοιμαται πανω σε ένα στρωμμα που εχει πεταμενο κατω και γενικα … «ζει σαν τον γυφτο».
    Σε ότι αφορα τις τρελες εκριξεις καποιου ανθρωπου, ξερεις, εκτος από τον χαρακτηρα υπαρχει και το σακχαρο (ή ζαχαρος), ειδικα όταν αυτό ανεβοκατεβαινει αποτομα καθως και πολλα αλλα αιτια 😉

    Αλλα μια και λεμε για τον Παγκαλο απτομαι της ευκαιριας να σου επισημανω ορισμενα ζητηματα σχετικα με το συστημα των ηδονιστικων σου αρχων και αξιων, προκειται για σκεψεις που αναπτυχθηκαν στο πλαισιο των επικουρειων στοχασμων «περι καταστηματικων και κατά κινησην ηδονων» (εκδοσεις ΙΘΙ):
    Ο ηδονισμος είναι αναποσπαστο κομματι της βιο-ψυχο-συναισθηματικης ενοτητας. Η δυναμική φυση της ηδονιστικης ορμης μπορει ευκολα να διαστραφει. Η ηδονιστικη διαθεση αυτονομειται, αποπροσανατολιζεται και διασπα την ψυχοδυναμικη και πνευματικη ισοροπια .
    Δεν συμβαλλει στην υπαρξιακη ολοκληρωση και τη σωστη νοηματοδοτηση του εαυτου, αλλα υπηρετει τυφλα την εκφορτιση των παρορμησεων.
    Οι εμμονες σε συγκεκριμενου τυπου ηδονες αιχμαλωτιζουν τη σκεψη, τις εμπειριες, την κοσμοθεωρια και τη ζωη. Αυτη η καταδυναστευση της προσωπικοτητας απο την ενταση συγκεκριμενων ηδονιστικων διαθεσεων, μπορει να οδηγησει σε θεμελιωδη υπαρξιακη ή ακομα και σεξουαλικη διαστροφη.
    Η φαντασία, οι ελεύθεροι συνειρμοί, η ανεξέλεγκτη πλοκή των λογισμών, σε συνδυασμό με τραυματικές εμπειρίες, συναισθήματα και ενορμήσεις μπορούν να δημιουργήσουν συμπλέγματα διεγερτικής τάσης, τα οποία λειτουργούν ως πυρήνες ηδονιστικης διαστροφής
    Η χρονια, φαντασιακη εμονη σε μια βιωμενη ή φανταστικη ηδονιστικη εμπειρια εγχαρασσει στα νοητικα δικτυα, σημεια διεγερσης. Αυτά τα σημεια μαγνητιζουν την προσοχη του νου, γινονται ελκτικοι πολοι του θυμικου, φιλτρα του ψυχικου δυναμικου που συστελλουν την ελευθερια της προσωπικοτητας.
    Η συντηρηση της ηδονιστικης εμπειριας, η εμπαθης μνημονευση, ο ψυχαναγκαστικος ποθος πραγματωσης των φαντασιωσεων, διαστρεφει την ισορροπια του ψυχισμου.

    Θα θυμασαι φανταζομαι, τοτε, πανω στο Μαλι Μαδι την περιπτωση ενός ανταρτη ο οποιος ξαφνικα ………………………

    Για να μην πεις μετα ότι δε σου τα ειπα 😉

  57. Ο/Η Propapoys λέει:

    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1904154

    Ειδες που μου’λεγες για τον Παγκαλο και σου’λεγα για (ζαχαρους και) …πολλα αλλα αιτια?

  58. Ο/Η papoylis λέει:

    Πατέρα

    περί του ¨μαζί τα φάγαμε» θα ακολουθήσει σήμερα αύριο ποστ , οπότε φαντάζομαι θα διαβάσεις και την απάντηση μου

    Για τη κουραδομηχανή σου απάντησα ότι ο κυνισμός ήταν φιλοσοφία αντεξουσιαστική , αργότερα κάτι τύποι χορτασμένοι μέχρι τα μπούνια από φαΐ και έχωντας φθάσει σε εκείνο το επίπεδο αποκτήνωσης και πλήρους αδιαφορίας , από την εξασφαλισμένη βολή τους εκτόξευαν τις κουράδες τους προς όλους πλήν αυτών που εξασφάλιζαν το καλώς έχειν τους. Είναι κλασσικός πχ ο «κυνισμός» της Μαρίας Αντουανέτας ή αργότερα των βρεταννών αποικιοκρατών όπως ο Λόρδος Cromer , αλλά εδώ μιλάμε για κάτι άλλο και όχι για πραγματικό κυνισμό. Μιλάμε για αποκτήνωση και τζάμπα μαγκιά. Για τη «ντάτσα» στη Τζιά να μου επιτρέψεις να γνωρίζω και εγώ κάτι λίγα. 😉

    Αντίθετα η όλη πραγματεία σου για τις ηδονές , βασισμένη στη διδασκαλία του Επίκουρου , τον οποίο στις μέρες μας αντιπροσωπεύει αποκλειστικά ο Θείος Ισίδωρος , είναι ιδανική για ποστ , αν έχεις το χρόνο και τη διάθεση να την αναπτύξεις λίγο περισσότερο. Σκέπτομαι ότι πηγάζει από τις καλύτερες στιγμές – παραδόσεις του σεπτού ΙΘΙ , του οποίου οι περισσότεροι εδώ υπήρξαμε ενεργά μέλη.
    Άρα η γραφίδα βρίσκεται στο δικό σου γήπεδο. 😉

    Ο Παπούλης , ως «αριστερός» της κακιάς ώρας έχει ανάγκη από τέτοιες διδαχές προκειμένου να ανάγει την ηδονιστική του συμπεριφορά και προσλαμβάνουσες σε ανώτερα επίπεδα. 🙂

  59. Ο/Η Propapoys λέει:

    Παπουλη,
    δεν ειναι του Επι, αμα σου πω απο που ειναι δεν θα μου ξανακατσεις να σε νουθετησω. 😉

  60. Ο/Η papoylis λέει:

    Σε προβοκάριζα Πατέρα

    τα αποσπάσματα είναι καραμπινάτα του Kraft Ebbing 🙂 , αλλά το ποστ πρέπει να το γράψεις για να γεφυρώσουμε το χάσμα Γεδεών..

  61. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    ο Βλαδιμηρος Γιανκελεβιτς ξεχωριζει τον Κυνισμό με καφαλαιο (Κυνικοι φιλοσοφοι ) απο τον κυνισμο με μικρο ..( σημερινη σατση μπλαζε εναντι της Πολιτικής )

    εδώ ενας διαλογος για την Πολιτική υποκρισια και τον κυνισμο
    http://nosferatos.blogspot.com/2009/01/blog-post_92.html

  62. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Καλό μήνα σε όλους

    Σεβαστέ προπάπου
    Δεν γνωρίζω πραγματικά αν το προσωνύμιον σας αντανακλά την ηλικίαν η την εμπειρία σας αλλά σε περίπτωση που ισχύει και το πρώτον,διότι το δεύτερον δύσκολα αμφισβητείται,κρίνοντας από την βαθεία νυκτερινή ώρα που αποστείλατε την απάντηση σας , εύχομαι ,με όλο το θάρρος,πάντα έτσι χαλκέντερος και με αγωνιστική διάθεση να παραμείνετε και …..να πετάξετε το γρηγορότερο τις πάνες!

    Βέβαια αυτή η ώρα είναι και το ελαφρυντικό σας για τη ποιοτητα της ενημέρωσης που σας οδηγεί στο να υπερασπίζεστε ,με πάθος θα έλεγα ,την αναίσχυντη Παγκαλιάδα που μοναδικό στόχο έχει να εξαφανίσει τις ευθύνες του ιδίου και των ομοίων του και να μηδενίσει τις αντιστάσεις στο περιβόητο Σχέδιο ,που ανέλυσε ο Παπούλης ήδη στο άλλο ποστ , δημιουργώντας συναισθήματα ενοχής και συνενοχής στον Ελληνικό λαό.
    Και για να τα πάρουμε ένα -ένα:
    «Βασει ποιου λογικου θεωρηματος μια …”τεραστια κουραδομηχανη” δεν μπορει να λεει και αληθειες ή απο ποτε ο κινισμος εχει εξαιρεθει απο τους τροπους με τους οποιους μπορει να αποδωθει μια αληθεια »
    Μα όταν η κουραδομηχανή λέει ψέμματα αγαπητέ και βέβαια ο κυνισμός αν δεν κάνω λάθος έχει ταυτισθεί με την αλήθεια οπότε δεν εξαιρείται καθόλου απαυτήν!
    Ο Πάγκαλος όμως σίγουρα!Από τον κυνισμό.
    «Απο που προκυπτει οτι οταν κατι (βαλκανιοι μαλακες) μας θυμιζει κατι αλλο (“ολοι μαζι τα φαγαμε”) συνεπαγεται ταυτοχρονα οτι το “κατι” ή “το αλλο” δεν ειναι σωστο?
    Όταν αυτή η φράση παραπέμπει στις ευθύνες του υποκειμένου (αλλιώς γιατί μαλάκες;) μας οδηγεί στό «μαζί τα φάγαμε» που απορρίπτεται όπως και προηγουμένως.(Ως μέγα ψέμμα)

    «Βεβαιως και το λουμπεν προλεταριατο μερος του προλεταριατου ….κ λπ»
    Πως τα λέτε έτσι ωραία αγαπητέ; ΣΥΜΦΩΝΟΙ!

    Στο δικό μου:
    Αφού πολλοί πια μαζευτήκαμε και ο καπιταλισμός χρειάζεται συνεχή επέκταση πως θα συνεχίσει να επεκτείνεται σε ένα πεπερασμένο κόσμο; Ιδού η απορία!
    Αν υποθέσω ότι συμφωνείτε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει, να διευκρινήσω ότι αυτό ισχύει λόγω του ότι ο καπιταλισμός δεν είναι υπεράνω των φυσικών νόμων και ο πλανήτης μας είναι πεπερασμένος.Αυτό δεν συσχετίζεται με την οικονομική θεωρία αλλά με την παγκόσμια οικολογική κρίση που προκαλεί ο καπιταλισμός ,με την φύση του που απαιτεί διαρκώς και περισσότερους φυσικούς πόρους για να αναπτύσεται και είναι συμπέρασμα των ειδικών που ασχολούνται με την θεωρία του χάους και των πολυπλόκων συστημάτων και αξίζει να γίνει ένα ξεχωριστό ποστ γιαυτό και μόνο κάποια στιγμή! Διότι η πρόβλεψη τους είναι ότι είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή μεγάλης αστάθειας του συστήματος που μπορεί να οδηγήσει σε μια μεταβολή φάσης και σε κάτι ολότελα καινούργιο!

    «‘Κατά τα αλλα, καπιταλισμος και …«αυταρχικό σύστημα με μηδενική ανάπτυξη, που όμως εξασφαλίζει τα προς το ζην για το σύνολο και όπου η ελίτ επιχειρεί να διαμορφώσει μια κατώτερη τάξη σταθερή, ομοιόμορφη και ολιγαρκή» λιγο χλωμο το βλεπω για τον πολύ απλο λογο ότι αυτό το μοντελο που περιγραφεις δε μου φαινεται και πολύ …καπιταλιστικο.
    Ο καπιταλισμος θελει αναπτυξη, ανοιχτους χωρους για να ξεδιπλωνεται και καλη κυκλοφορια της μπαλας, δεν μπορεις να παιζεις με γιομες ψαχνοντας το κεφαλι του σεντερ φορ. Ετσι παιζοτανε το τοπι στη φεουδαρχια, στον καπιταλισμο χρειαζεται ταχυτητα καλη φυσικη κατασταση και η μπαλα να αλλαζει παιχτη με τη …μια!

    Για ενδεχομενο κινδυνο «αυταρχισμο με μηδενικη αναπτυξη» ψαξε σε κανενα άλλο συστημα.»

    Έχετε απόλυτο δίκιο ως προς το πρώτο σκέλος γιατί ακριβώς δεν περιγράφω κάποιο καπιταλιστικό μοντέλο αλλά ένα καινούργιο σύστημα που τελευταία προβάλλεται από πολλούς μυστήριους κύκλους με πρόφαση την οικολογία και που συστατικά του και στόχος του είναι αυτά που λακωνικά προσδιόρισα παραπάνω και που ευφυώς επισημάνατε αμέσως ότι δεν έχουν σχέση με το καπιταλιστικό μοντέλο!
    Μίλησα για τον οικοφασισμό ,που προωθείται ως εναλλακτική λύση αντικατάστασης του καπιταλισμού και που οι οπαδοί του δεν ορωδούν μπροστά σε τίποτε ,ούτε σε δικτατορίες ,ούτε σε πολέμους προκειμένου να επιβάλλουν τις απόψεις τους και την δική τους απόλυτη αλήθεια της δήθεν σωτηρίας της Γης , άλλο ένα θέμα που αξίζει μια ξεχωριστή διαπραγμάτευση, ξεκινώντας από τις αναφορές σας στον υπερπληθυσμό και στην υπερκατανάλωση !
    Τώρα για το δεύτερο σκέλος που λέτε για τον καπιταλισμό που θέλει ανάπτυξη με κάθετες μπαλιές τεχνικό και γρήγορο παιχνίδι ,ελεύθερους χώρους ,περίτεχνες ατομικές προσπάθειες προσθέτω, που τον είδατε σήμερα;
    Εγώ αυτό ακριβώς βλέπω να συμβαίνει που περιγράφετε για την φεουδαρχία!
    Στημένα παιχνίδια όπου ο διαιτητής και οι επόπτες(κράτος) συνεπικουρούμενοι από τους παρατηρητές και τις διεθνείς ομοσπονδίες (ΕΕ,ΕΚΤ,Παγκόσμιος οργανισμός εμπορίου,ΝΑΤΟ,ΔΝΤ,κα) φροντίζουν με το αζημίωτο φυσικά να φεύγουν οι εργαζόμενοι από το γήπεδο με δεκάδες γκολ εις βάρος τους και το κεφάλαιο να σαρώνει τα πρωταθλήματα!
    Και μεταξύ μας τώρα, όταν το 40% του παγκόσμιου ΑΠ βρίσκεται στα χέρια εκατό χιλιάδων ανθρώπων ,όταν γη ,αέρας ,θάλασσα και υπέδαφος βρίσκονται στα χέρια των πολυεθνικών και οι τύχες μας καθορίζονται από μυστικές αποφάσεις ολιγάριθμων σε μέλη Λεσχών δεν συντελείται μπροστά μας Η επιστροφή σε μια νέα φεουδαρχία;Και αυτό κυρίως σηματοδοτεί το τέλος του καπιταλισμού γιατί καμμια φεουδαρχία δεν επέζησε πουθενά στον κόσμο!
    Αλλά ας γυρίσουμε στα μικρά και τετριμμένα και τον Πάγκαλο.
    Όλοι μαζί τα φάγαμε λοιπόν;
    Και εγώ και εσείς δηλαδή;
    Έχουμε εμείς οι δύο νεοκλασικά στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου;Έχουμε πάρει μερίδιο από τις μίζες της Ζήμενς για τις προμήθειες του ΟΤΕ,για τις αυτοκινητάμαξες που σαπίζουν στις αποθήκες του ΟΣΕ στον Εβρο,για τα υποβρύχια που γέρνουν, για τα F16 και τα ραγισμένα Λεοπαρντ που αγοράστηκαν με αναθέσεις και πολιτικές αποφάσεις,έχουμε σπουδάσει παιδιά με «προεκλογικές χορηγίες»,έχουμε πάρει μερίδιο γιατί οι δρόμοι μας κόστισαν το εξαπλάσιο από τους ευρωπαικούς,αυξήσαμε τις τιμές των σπιτιών στο διπλάσιο επωφελούμενοι από την ζήτηση που έφεραν τα χαμηλά επιτόκια με την είσοδο στο ευρώ σε τρια χρόνια μέσα,δώσαμε θαλασοδάνεια για να σηκώνονται και να παραμένουν γιαπιά στην Θράκη δήθεν επιχειρήσεων,έχουμε πάρει μερίδιο για τούς πανάκριβους τομογράφους των νοσοκομείων μας ,για τα υπερκοστολογημένα ιατρικά υλικά ,για τα κατακερματισμένα δημόσια έργα που οδηγούσαν σε αναθέσεις,συντηρήσαμε τόσα χρόνια το κύκλωμα λαθρεμπορίας στα καύσιμα,διορίσαμε χιλιάδες στο δημόσιο εκεί που δεν χρειαζόταν και αφήσαμε κενές θέσεις όπου υπήρχε ανάγκη,όπου δηλ έπρεπε να αφήσουμε ελεύθερο πεδίο για κερδοσκοπία στους ιδιώτες πχ υγεία, θεσπίσαμε την ατιμωρησία την δικιά μας για τα εγκλήματα που μας βαρύνουν με κανένα ειδικό νόμο σαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών;
    Μήπως ψηφίσαμε φοροαπαλλαγές και ανοίξαμε παραθυράκια για φοροαποφυγές η ανεχθήκαμε την φοροδιαφυγή;
    Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ η πραγματική φορολόγηση των επιχειρήσεων περιορίζεται στο 15,8% η μισή από τον μέσο όρο της ευρωζώνης,58 φοροαπαλλαγές ισχύουν μόνο για τους εφοπλιστές.562 σελίδες του προυπολογισμού 2011 είναι στο κεφάλαιο Φορολογικές δαπάνες (απαλλαγές) όχι βέβαια όλες παράλογες.Και άλλα ων ουκ έστι αριθμός.
    Σε καποιο σημείο λέτε:
    «Οι αγροτες Παπουλη δε φαγανε, οι δημοσιοι υπαλληλοι, οι αναπηροι, οι συνταξιουχοι, οι επιχειρηματιες δε φαγανε ότι μπορουσε ο καθενας?»
    Να σας υπενθυμίσω εδώ ότι :Οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν και τώρα περισσότερο, από τους πιο κακοπληρωμένους στην ΟΝΕ εκτός ολιγάριθμων εξαιρέσεων, κάτω από τον μέσο όρο σε αριθμό,κάτω από τον μέσο όρο ως ποσοστό του ΑΕΠ σε δαπάνη .
    Η κοινή αγροτική πολιτική είναι περίπου το μισό του κοινοτικού προυπολογισμού που όμως είναι μόνο το 1% των προυπολογισμών των κρατων μελών και οσονούπω μειώνεται για χάρη των τραπεζών.Και εδώ να σας πω ότι η Βασίλισσα της Αγγλίας εισέπραξε πέρυσι ποσό άνω των 750.000 ευρώ για τα κτήματα της ως αγροτική επιχορήγηση καθώς και άλλες υπέρογκες επιδοτήσεις από εταιρίες με διάφορα κόλπα.
    Οι συνταξιούχοι μαζί με τους άνεργους αποτελούν το 20% του Ελληνικού πληθυσμού που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ,, και οι επιχειρηματίες που έφαγαν ήταν μόνο οι εκάστοτε δικοί μας!.
    Αλλά εδώ βάζετε στο ίδιο τσουβάλι ,όπως και ο Πάγκαλος το μεροκάματο και την σύνταξη με τους καρχαρίες της διαπλοκής.

    Μήπως ψηφίσαμε εμείς οι δύο το παρακάτω;

    Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης ,Οικονομικών,Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,Υγείας και Πρόνοιας,μπορεί να καθορίζεται ανώτατη τιμή προμήθειας,χωρίς διαγωνισμό,συγκεκριμένων υλικών,που δεν είναι συγκρίσιμα.καθώς και υλικών,των οποίων ο χαρακτηρισμός ως των πλέον κατάλληλων προς χρήση,εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου ασθενούς,όπως υλικών οστεοσύνθεσης,αρθροπλαστικής,ενδοφακών και βαλβίδων υδροκεφαλίας,»
    Θαυμαστό και ιδιαίτερα σαφές. Μέσα σε δύο εβδομάδες λοιπόν από την έκδοση της φαινομενικά ασήμαντης αυτής διάταξης, (πρόκειται για την παράγραφο 2 του άρθρου 7 του ν. 2955/2001), και σε χρόνους πρωτόγνωρους για την συνήθως βραδυκίνητη ελληνική μας διοίκηση εκδόθηκαν οι περίφημες υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες το σύνολο όλων των ορθοπεδικών, αλλά και πολλών άλλων ιατρικών υλικών μεγάλης αξίας, εντάχθηκαν στην κατηγορία των «μη συγκρίσιμων». Την ίδια στιγμή όλοι οι έλληνες ασθενείς έγιναν ασθενείς με πολλές ιδιαιτερότητες.» http://ermippos.blogspot.com/2010/05/blog-post_17.html
    Και έχει και άλλα εκεί.

    Που οδήγησε αυτό;
    2001: Φαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες 2 δις ευρώ!
    2009:Φαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες ,κρατηθείτε 17 δις ευρώ
    με την επικουρία και της κατάργησης της λίστας φαρμάκων!
    Και βέβαια την προαναφερόμενη διάταξη την επέκτεινε η «Νέα διακυβέρνηση».
    Αυτά είναι λεφτά σεβαστέ προπάπου!

    Μίλησε ο Παπούλης για την τζάμπα μαγκιά της ατιμωρησίας και αν ο συγκεκριμένος δεν έφαγε πέραν της σίτισης του πρυτανείου, κάλυψε ,αθώωσε και συνεχίζει μαζί με τους υπόλοιπους να καλύπτει τους ένόχους για την λεηλασία των κόπων του Ελληνικού λαού.Ακόμη και το Βατοπαίδι ξεφούσκωσε και σε λίγο καιρό θα ξεχαστεί.
    Αν φταίνε ορισμένοι για την ανοχή που δείξανε σαυτούς που ο Πάγκαλος υπερασπίζεται δια της διάχυσης της ενοχής προπάπου, είτε επειδή δεν γνώριζαν είτε επειδή ήταν όμηροι της εκάστοτε εξουσίας και του πελατειακού κράτους που αυτή εξέθρεψε,για λόγους βιοπορισμού ,ακόμη και αυτοί δεν παύουν να είναι θύματα αυτών που είχαν ως αποστολή να τους προστατεύσουν.Του Πάγκαλου ,του Γιώργου,του Κώστα και των άλλων παιδιών.
    Ε να μη εξομοιώνουμε τους θύτες με τα θύματα!
    Παπούλη ήμαρτον,δεν θα το ξανακάνω!

  63. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Νικε Αλφα
    »Μίλησα για τον οικοφασισμό ,»

    ο οικοφασισμός , σην ορολογια της πολιτικής θεωριας ειναι ενα ρευμα πολιτικής που προσπαθει νασυνενωσει οικολογια , Φασισμο και εθνικισμο.. Υπαρχει πραγματι αλλά μαλλον στον αντιποδα αυτου που υποθετω οτι λές

    δες εδω:

    http://nosferatos.blogspot.com/2009/09/blog-post_06.html

  64. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    »μαζί τα φαγαμε;»
    ασφαλώς και μαζι..
    Μονο που αλλοι ετρωγαν αστακομακαροναδες και συναγριδες και αλλοι σκεταμακαρονάδες
    Και οταν λεμε Μαζι εννοουμε τα 2/3.. το 1/3 πεινουσε και πειναει

    Ομως ..ποιοι μαζί –
    1.τα δυο μεγαλα κοματα :δεν εννοουμε μόνο τους =οχι ολους -βουλευτες υπουργους κλπ αλλα μερικές δεκαδες ς χιλιαδες στελέχη – σνδεδεμνους μ αυτους μικρο- και μεγαλοεπιχειρηατιες κλπ
    2. Στο βαθμό που μπορουσαν – σε δημους και κοινοτητες , και τα Μικροτερα κοματα .. Και δεν ειναι εντελώς μη αληθές οτι κατηγγιλε πριν καποιο καιρο ο Κοροβέσης
    Αρα ο Παγκαλος λεει την αληθεια .. Οχι με ειλκρινεια αλλά με κυνισμό..
    Κυνισμός ειναι η αηθης ειλικρινεια που λεει μεν ολη την αληθεια αλλά για να δικαιολογησει την υπαρχουσα κατασταση..
    απο την αλλη υπηρχε και ο Κυνισμός που παλι λεει την αληθεια αλλά για να ανατρεψει την υπαρχουσα κατασταση..

    καθώς και η Ειρωνια που σε βαζει να σκεφτεις ωστε να υπονομευσεις τις δικες σου βεβαιοτητες

  65. Ο/Η papoylis λέει:

    Νόσφη

    για το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου θα υπάρξει , όπως προανέφερα ποστ , αλλά να σημειώσω ότι ΔΕΝ πρόκειται για κυνισμό ή Κυνισμό . Πρόκειται για τζάμπα και εκ του ασφαλούς μαγκιά.

    Νικάλφα

    Να το ξανακάνεις όποτε θέλεις , δεν είσαι ο μόνος που απλώνεις εδώ σεντόνια , μερικοί μάλιστα δεν τα έχουν πλύνει πριν , ενώ το δικό σου ήταν και σιδερωμένο.
    Να επισημάνω και να συστήσω σε όλους τους ενδιαφερόμενους το λινκ του έρμιππου που παραθέτεις. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά στη Καλύβα πέρσυ , γιατί ο μπλογκερ αυτός φαίνεται ότι κατέχει το θέμα της «μάσας» στο σύστημα φάρμακα – υλικά – γιατροί όσο λίγοι στη χώρα.

  66. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    Πρόκειται για τζάμπα και εκ του ασφαλούς μαγκιά.

    το ενα δεν αναιρει το αλλο παπουλη .. Προκειται και για το ενα και για το αλλο ..και για κυνισμό
    αρα και για μια -σε μεγαλο βαθμό αληθεια- ειπωμένη ετσι ωστε να απωθει γιατι θυμιζει την .αληθεια ..
    Φυσικά υπηρξαν καο υπαρχουν αυτοι που ΔΕΝ τα φαγανε ..
    Και λιγοι η ολλοι που θυμζιαν οτι η πολύ μασα κανει κακο
    Ομως αυτοι στις δυο περασμένες δεκαετιες τουλαχιστον θεωρουνταιν ..γραφικοι στην καλυτερηξ περιπτωση .. Στην πιο συνηθισμένη τρωγανε ΣΟΥΤ

  67. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    Θυμαμαι τωρα την …Σαλονικη ..πολτιστικη πρωτευουσα..

  68. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Παπούλη να μου υποσχεθείς ότι δεν θα αποκαλύψεις και ότι με βάζει να σιδερώνω Τρίτη- Σάββατο ,εντάξει;
    Όσο για τον Ερμιππο έτσι είναι .Και όλα με στοιχεία ,αποφάσεις ,υπογραφές και ονόματα.
    Νόσφη τόξερα ότι θα βοηθήσεις
    Θα το διαβάσω και θα σου πω. Έχουμε και οικοναζισμό όπως ξέρεις! Και μη θυμάσαι την Πολιτιστική πρωτεύουσα γιατί θα σανεβεί καμμιά πίεση!

  69. Ο/Η Propapoys λέει:

    Νικε Αλφα,

    Τα περι ηλικιας και ιδιοτητας τα εχουμε πει και αλλου (στην Κα Ενη):

    «Κα Ενη ο Προπαπούς ξεκινησε απο βρεφος
    (τοτε ειχε γινει το Μπιγκ Μπαγκ και υπηρχε μεγα νεφος)
    υστερα εγινε εφηβος, νεος, εραστης, πατερας
    ενσπειροντας πολλους υιους και πλειστας θυγατερας,
    ενδιαμεσα απ΄ολα αυτά επηγε και φανταρος
    κατοπιν εγινε παπους, συμπεθερος, κουμπαρος,
    ακομα δε -στα νιατα του- υπηρξε και νυμφιος
    και λαϊκος γαμηκουλας, μα πανω απ΄ολα θειος!!!

    Ομως κουραστηκε πολυ, τουφυγε το καφασι
    κι εγινε τωρα Προπαπους μηπως και ησυχασει!

    Αλλα και πλειστα εκ των θεματων που θιγεις τα εχω θεσει ενωπιον ολων προς …βρωσιν και συμορφωσιν:

    Προπάπους έφα…

    Σε ότι αφορα τα υπολοιπα ακροθιγως σου προτεινω:
    Να αποφυγεις να δηλητηριασεις το νου σου με οποιαδηποτε σκεψη εχει να κανει με συνομωσιολογιες.
    Ειδικα στη χωρα που ζουμε η μεγαλυτερη συνομωσια των ανθρωπων είναι το μπαχαλο και η μαλακια που κουβαλανε μες το κεφαλι τους (ιδεοληψιες κλπ σκατα).
    Αυτό όμως που αξιζει τον κοπο να εξετασει κανεις είναι το ποιοι και γιατι τα λενε αυτα.
    Η διαπιστωση μου είναι ότι αυτά τα λενε οι ανεπαρκεις ανθρωποι και οι αποψεις αυτές ευδοκιμουν μεσα σε ανεπαρκεις κοινοτητες.
    Ανεφερομαι στην ψυχοσυναισθηματικη ανεπαρκεια η οποια οφειλεται σε πολιτισμικους λογους και η οποια αποτελει εμποδιο στην εξελιξη τους.
    Μην ξεχνας ότι ο ανθος του αρχαιου Ελληνικου πνευματος (δλδ οι φυσικες κλπ επιστημες) ανθισε στην Ιωνια την εποχη που οι πολεις αυτές αναπτυχθηκαν εμπορικα.
    Σημερα δεν ειμαστε τιποτε άλλο από ένα υπαναπτυκτο και καθυστεριμενο ορθοδοξο χωριο στην ακρη ενός κοσμου ο οποιος τις προηγουμενες εκατονταετιες φροντισε να ξεφορτωθει τις παλιες του αμαρτιες και κατορθωσε να εξελιχθει θετικα.
    Εμεις εξακολουθουμε να ειμαστε μια τρυπα στο χαρτη αυτου που λεμε δυτικος κοσμος κι από πανω κοκορευομαστε γιαυτο.
    Συνεπως αυτά τα περι …λεσχων, οικοφασισμου κλπ συνομωσιων τα αντιπαρερχομαι διοτι –εκτος των αλλων- θα χρειαζοταν πολύ μεγαλη κουβεντα για να αναφερθουμε εκτενως σε αυτά.
    Θα σου πω μονο ότι για να επικρατησει ο οικοφασισμος και οποιοσδηποτε φασισμος θα πρεπει προηγουμενως να περασει πανω από το πτωμα του …επαρατου καπιταλισμου, διοτι δεν νοειται ελευθερη οικονομια χωρις ελευθερη αγορα και δεν νοειται ελευθερη αγορα χωρις ελευθερη βουληση των συναλασσομενων.
    Οι οποιες στρεβλωσεις παρουσιαζονται στο συστημα είναι ευθεως αναλογες με τις παθογενειες των κοινωνιων στις οποιες ασκειται η ελευθερη οικονομια, π.χ. είναι άλλη η λειτουργεια της αγορας στον προτεσταντικο κοσμο και άλλη σε αυτόν που ζει, δραστηριποιειται και συναλασεται υπο τη σκέπη και τις ευλογιες της Αγιας και Μεγαλης Ανατολικης του Χριστου Εκκλησιας δλδ αυτης της γούβας που ονομαζεται ορθοδοξος κοσμος.
    Το γιατι μη με βαλεις να σου το εξηγησω τωρα και γραφω ολη νυχτα, αν δεν το ξερεις ψαξε το. 😉

    Αυτό όμως που θελω να σου επισημανω είναι το εξης: Οι ιδιοι πολιτικοι, που εσυ και αλλοι λετε ότι τα φαγανε (εστω μαζι με την παρεα τους) αν βρισκονταν σε άλλη χωρα (δηλ αν εκπροσωπουσαν άλλη κοινωνια) δεν θα μπορουσανε να σταθουνε ουτε μια μερα, και αυτό για τον απλουστατο λογο ότι δεν θα βρισκανε ουτε την ψηφο τους στις εκλογες.
    Στην χώρα μας αυτοι όχι μονο υπαρχουν αλλα μακροημερευουν κιολλας, οι δε κεφαλες, τουλαχιστον, αναπαραγονται και γενεαλογικως.
    Η κοινοβουλευτικη δημοκρατια –εκτος των αλλων- εχει και τα εξης χαρακτηριστικα:
    Προερχεται από το λαο, εκφραζει το λαο και η διαδικασιες της (εκλογες) νομιμοποιουν τον πολιτικο κοσμο της χωρας.
    Συνεπως δεν μπορει μια κοινωνια να μεμφεται τους εκπροσωπους της, τους οποιους αυτή εξελεξε, ριχνοντας τους τοπ αναθεμα για κάθε κακο, αυτοαπαλλασόμενη όμως η ιδια από τις ευτθυνες της επιλογης της ενώ ταυτοχρονα επανεπιβεβαιωνει την προτιμιση τους σε αυτους επικαλουμενη κάθε φορα ως δικαιολογια ότι …παραπλανηθηκε!
    Δεν υπαρχει πιο λαϊκο πολιτευμα από το κοινοβουλευτικο. Η κοινωνια δεν επιλεγει ως εκπροσωπους της τα παιδια της αριστοκρατιας αλλα …τα δικα της παιδια, τα παιδια του λαου. Τους δε γονους των πολιτικων τους επιλεγει όχι διοτι παραπλανηθηκε αλλα διοτι με αυτό τον τροπο διατρανωνει τη βουληση της για διαιώνιση της συγκεκριμενης καταστασης.
    Ένα πολύ χαρακτηριστικο παραδειγμα αποτελει το γεγονος ότι από τη στιγμη που η δημοκρατια κατεβηκε ένα ακομα σκαλι πλησιαζοντας περισσοτερο το λαο, εγινε
    Δηλαδη ένα βαθμο πιο «αμεση», με την τοπικη αυτοδιοικηση να εχει ουσιαστικο ρολο στη διαχειριση απεδειχθη περιτρανα ότι η διαφθορα ξεπερασε αυτή της κεντρικης διοικησης.
    Και αν σε επιπεδο κεντρικης πολιτικης σκηνης μπορει κανεις να ισχυριστει ότι οι πολιτικοι αποτελουν μια ξεχωριστη κάστα (που δεν είναι αληθεια κατι τετοιο), δεν συμβαινει το ιδιο και στην τοπικη αυτοδιοικηση οπου δημοτικους συμβουλους και εκπροσωπους μας εκλεγουμε τον, τον φιλο μας, τον συγκενη μας, τον μαναβη της γειτονιας και γενικα τον ανθρωπο της διπλανης πορτας.
    Ο Παγκαλος, λογω σωματοτυπου, είναι πιθανο να παρουσιαζει δυσπνοια, να είναι συγκαμενος, να εχει σακχαρο ο οποιος να του ανεβοκατεβαινει, δυσκοιλιοτητα και ταυτοχρονα αιμοροϊδες, οποτε αμα του του πριξει κανενας παραπανω από το κανονικο το μπουτσο τραβαει τις κρισεις του οπλιζει και του γαμει το μουνι που τονε γλυστραε.
    Γιατι ο Παγκαλος δεν είναι ο τυπος που θα κατσει να του τα σπασεις και γιαυτο εκτερεπεται σε οριακες, για τα πολιτικα και κοινωνικα ειωθοτα, συμπεριφορες.
    Είναι σαν την επαγγελματια πουτανα που είναι ψυχρη και δεν μπαινει στη διαδικασια να υποκριθει ότι εχει οργασμο μαζι σου και αμα πας να τη φιλησεις στο στομα σου λεει αυτά να πας τα κανεις με τη γκομενα σου.
    Ο κ. αντιπροεδρος δεν εκανε καμια πολιτικη αναλυση ή εκτιμιση για να συμφωνησει ή να διαφωνησει κανεις μαζι του, απλως ειπε κατι το οποιο το ξερει ο καθενας από εμας και αν αυτό που ειπε («μαζι τα φαγαμε»), δεν ισχυει για το 100% του ελληνικου λαου ισχυει παντως για την μεγαλη πλειοψηφια.
    Συνεπως το να παραδεχτουμε ότι τις συνεπειες των πραξεων αυτων τις πληρωνουνε οι λιγοι, που δεν κλεψανε και οι οποιοι είναι αθωοι, αυτό είναι σωστο.
    Το να ισχυριζομαστε όμως ότι αυτό που ειπε ο Παγκαλος (και ισχυει για την μεγαλη πλειοψηφια του ελληνικου λαου) είναι ψευδες και συκοφαντικο αποτελει υποκρισια.
    Και δεν νομιζω οτι εχει λογο κανενας ανθρωπος που δεν ενεχεται στο φαγοποτι να υποκρινεται (εξαιρουνται οι χαζουληδες).

    Αυτα και πολλα αλλα τα εχω εκθεσει αναλυτικως στο βιβλιο μου «Ο ανθρωπος ειναι το αντιθετο του σοπωρθνα» πριν γινω Προπαπους.

  70. Ο/Η papoylis λέει:

    Κατάλαβες Νικάλφα τώρα ;;;

    Δεν πρόκειται για αποτυχημένο κυνικό αλλά για την νέα Λαϊδα 😉

  71. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    “Ο ανθρωπος ειναι το αντιθετο του σοπωρθνα”

    το οποίον ιερον κειμενον φυλασσεται με ευλαβεια στο τ.π του ΙΘΙ. στη σπηλια του Νοσφερατου ..
    (ελατεεε ..διαλεχτεεεε ..)

  72. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    “Ο ανθρωπος ειναι το αντιθετο του σοπωρθνα”..

    φοβερο κειεμνο .. Φ Ο Β Ε Ρ Ο

  73. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    ΤΩΡΑ ..ΣΧΕΤΙΚΟ σχολιο μου απο μια αναλογη συζητηση
    Οκτωβρίου 4, 2007 στο 2:06 πμ

    Νοσφερατος

    Η πηγή της απολαυσης του αυτοθυματοποιημενου δυστυχους
    βρισκεται στο οτι τον κανει να επιστρεφει φαντασιακά (να παλινδρομει) σε μια προσωπική κατασταση ανημποριας η οποια του ανακαλει τις βρεφινές του μνημες …
    Καθώς νιωθει σαν μωρο απολαυμβανει τους πρωιμους του τρόμους ,την απολυτη εξαρτηση απο την Μητερα (Βυζί)και τον πολυμορφο ερωτισμό που συνδεεται μ’ αυτήν… ..Ταυτοχρονα ειναι δυστυχής (αν δεν του εχει τελειως στριψει) διοτι ξερει οτι η επιστροφή στην Μωρουδαική κατασταση ειναι ανεφικτη αρα και η απολαυση ειναι φευγαλέα … Προσπαθει να την παρατεινει οσο μπορεί …και ξεπεφτει στην Διαστροφή ..δηλαδή στην καταναγκαστική επαναληψη συμπεριφορών που ελπιζει (ματαια) οτι θα του επαναφερουν την μωρουδιακή απολαυση …
    Για να απολαυσει θα πρεπει να μοχθησει σαν σκυλος …και εντελει δεν απολαμβανει ή μαλλον απολαμβανει τον ιδιο του τον Μοχθο …

    πηγη :

    Ο θείος Ισίδωρος παρεμβαίνει υπέρ Σκανδαλίδη!

  74. Ο/Η Propapoys λέει:

    Nosfy,
    σου’χω ενα σπανιο κομματι για το μαγαζι σου που κανει πολλα λεφτα, απορω πως δεν το μπανισες με τη μια.

    «Οι οποιες στρεβλωσεις παρουσιαζονται στο (καπιταλιστικο) συστημα είναι ευθεως αναλογες με τις παθογενειες των κοινωνιων στις οποιες ασκειται η ελευθερη οικονομια, π.χ. είναι άλλη η λειτουργεια της αγορας στον προτεσταντικο κοσμο και άλλη σε αυτόν που ζει, δραστηριποιειται και συναλασεται υπο τη σκέπη και τις ευλογιες της Αγιας και Μεγαλης Ανατολικης του Χριστου Εκκλησιας δλδ αυτης της γούβας που ονομαζεται ορθοδοξος κοσμος.»

    Αλλα αυτα τα αριστουργηματα μην τα πετας απο δω κι απο ‘κει και μετα δεν μπορεις να το βρεις μεσα σε ‘κεινο το χαος για να το δουνε οι πελατες. Βαλε τα σε μια ασημενια ληκυθο (σαν τα αγια λειψανα) και φτιαξε ενα δωματιο στο οποιο θα εχεις μονο αυτα και οποιος θελει να τα δει θα κοβει εισητηριο (φιλοσοφικος τουρισμος).
    Αντε, κουνησου.

  75. Ο/Η bernardina λέει:

    Προπαπούλη,
    μπορείς επίσης να το πουλήσεις και στον κύριο Ροΐδη… 😉

  76. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    κανω οτι μπορω προπαππε αλλά μη ξεχνας οτι ημουν χρονια θαμένος και Συγχωρεμένος και εχω ξεχασει ….

  77. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    ΝΕΟς ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΑΠΟΥ

    http://nosferatos.blogspot.com/2010/12/blog-post_4344.html

  78. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
    http://nosferatos.blogspot.com/2008/09/blog-post_3669.html

  79. Ο/Η Propapoys λέει:

    Ο Ροίδης, Μπερναρντινα, εχει πρακτορειο θρησκευτικου τουρισμου (αντικληρικαλιστης, καθετη επιχειρηση) και οτιδηποτε του πας που να ειναι εναντια στους παπαδες το βαζει μεσα και το εκθετει (κατι σαν τη Μηραρακη αλλα στο εντιεκκλησιαστικο) , αυτα τα κοματια που δεινω στο νοσφερατο

  80. Ο/Η Propapoys λέει:

    ωχ, εγραψα το δινω με εψιλον ιωτα και με πεταξε εξω το συστημα.
    θα επανελθω.

  81. Ο/Η Propapoys λέει:

    Ο Ροίδης, Μπερναρντινα, εχει πρακτορειο θρησκευτικου τουρισμου (αντικληρικαλιστης, καθετη επιχειρηση) και οτιδηποτε του πας που να ειναι εναντια στους παπαδες το βαζει μεσα και το εκθετει (κατι σαν τη γκαλερι της Μοιραρακη αλλα στο εντιεκκλησιαστικο). Είναι μονοθεματικος και αυτό μου τη σπαει γιατι εγω εχω πολλες μανιες.
    Aυτα τα κοματια που δινω στο Nοσφερατο είναι συνθετα εργα τεχνης αμαλγαμα τελεολογιας, πολιτικης φιλοσοφιας, οικονομικων επιστημων και θρησκειολογικης ερευνας.
    Πριν γινω Προπαπους του Ροιδη του ειχα δωσει πολλα θεολογικα κομματια αντικαβολη και τα περισσοτερα γινανε αναρπαστα.
    Τωρα στα βαθεια γεραματα φταιχνω κανενα στο χερι για να περναει η ωρα.

  82. Ο/Η Propapoys λέει:

    πολλες μανιες

  83. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Είναι μονοθεματικος και αυτό μου τη σπαει γιατι εγω εχω πολες μανιες.

    κι εγω

  84. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    πολλες μανιες

  85. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Σεβαστέ προπάπου
    Χαίρομαι που η ευχή μου είχε αποτελέσματα ,για το πρώτο σκέλος τουλάχιστον!
    Παπούλη Λα ί δα ναι αλλά για πελάτες με περίεργα βίτσια!
    Σοπωρθνα;
    Τα λέμε ……Δεν μπορώ τώρα, με αγριοκοιτάζει!

  86. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ουπς!άστο ! Μνημειώδες έργο σταλήθεια.Μεγαλείο!

  87. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    τα λέμε; ρε μπας …

  88. Ο/Η Propapoys λέει:

    Νοσφερατε,
    κι εμενα αυτη η σκεψη μου περασε απο το μυαλο αλλα κατι μεσολαβησε και δεν προλαβα να την καταθεσω 😉

  89. Ο/Η προγιαγιά λέει:

    Μπα, δεν μού φαίνεται.

  90. Ο/Η Propapoys λέει:

    Καλως το το πουλακι μου!

  91. Ο/Η Propapoys λέει:

    Νοσφυ,
    σου’χω κι αλλο κοματι:

    «Οπως ο ιερομόναχος ασκητης δονειται από την ανάγκη των σαρκικών ηδονών έτσι και ο κομουνιστής ενιοτε διακατεχεται απο την αναγκη της εξερευνησης των οριων περαν των αρχαϊκων διπόλων.»

    Το εξελισω

    Το μοναδικο αρχαϊκο διπολο που γνωριζουμε του οποιου και οι δυο πολοι ειναι αρνητικοι («κακοι», συμφωνα με την ηθικη σημασια του συμβολισμου) είναι αυτό της Σκυλας και της Χαρυβδης. Αυτό εξηγει και την ευοδωση του περασματος του Οδυσσεως αναμεσα τους.

    ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: Είναι προτιμωτερο να περασετε αναμεσα σε ένα διπολο με δυο «κακους» (αρνητικους) πολους παρα να περασετε αναμεσα σε ένα διπολο με έναν «κακο» (αρνητικο) και έναν «καλο» πολο!

    ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ 2: Αν προτιματε τα μονοπολα τοτε μπορειτε να πραγματοποιησετε το περασμα σας …επι πολου ονου (όπως Τζιζους) !

  92. Ο/Η Propapoys λέει:

    Παρα-δειγμα διπολου της Ρωμαϊκης περιοδου με δυο κακους πολους : «Από τον Ανα στον Καϊαφα»

    Παρα-δειγμα συγχρονου (και όχι μονο) διπολου με δυο καλους πολους: «Την πηγε πιπα-κωλο»!

    Συμπληρωστε και αλλα παραδειγματα διπολων

    1) Να σε καψω Γιαννη να σε αλειψω μελι (καλος και κακος πολος)
    2) Σφαξε με πασα μου ν’αγιασω (καλος και κακος)
    3)
    4)
    5…………………………..

  93. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Το Κοσμοπολίτης ( Δημοτικός και όχι μόνο) Άρχοντας vs Εθνοκεντρικός Ιερουργός(άρχης) σε ποια κατηγορία εντάσσεται, με βάση το θεώρημα ;;
    Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να περάσει κανείς ανάμεσα, ή καλό είναι να πιάσει στασίδι, μην τον πα΄ρει και τον σηκώσει (ο έξω από δω);;

    Θεωρώ ότι για το » Δυνάμεις Ανατροπής vs Δυνάμεις Ευθύνης , Εκσυχρονισμού και Προόδου γενικότερα» μου ΈΧΕΤΕ απαντήσει με το παράδειγμα (αντιγράφω ζητώντας ταπεινα΄την κατανόησή σας για επί ματαίω και πεζώ και τετριμμένω επίκληση):
    «Την πηγε πιπα-κωλο»!
    Άρα, να υποθέσω ότι μπορούμε να περνάμε ανάμεσα έχοντας όμως και το νου μας μη μας έρθει κανα ξαφνικό , το οποίον εις την ηλικία μας μπορεί και να είναι ανεπανόρθωτο
    Ξέρω τέτοια ατυχή περιστατικά γνωστών, τα οποία άλλωστε έχω υπαινυχτή υποσημει όνο ντας ότι εις την ιλυκία μου άλλοι καθοδηγούν Νεολαίες από θέσεις Ευθύνης. (στις Νεολαίες , αλλά και γενικότερα)

  94. Ο/Η papoylis λέει:

    … τη βγάλατε κοτσάνι βλέπω πουλάκια μου χθες βράδυ. 🙂

  95. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Γεια σου Προπαπούλη με τα ορέα σου!

  96. Ο/Η bernardina λέει:

    ……3) Τα είχαμε χύμα, μας ήρθαν και τσουβαλάτα (no win situation)
    4) Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα τ’ αυγά τα μάτια (γκουρμέ)
    5) Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και ζηλεύει (win-win για τη νύχτα, γάμα τα για τη μέρα)

    Καλημέρα Σχο!!! (Και όλοι οι άλλοι, φυσικά 😉 )

  97. Ο/Η Propapoys λέει:

    6) Μαστιγιο και καροτο (- +)
    7) ή Παπας ή ζευγας (- +)
    8 ) Να κλασω ή να σκασω (+ -)

  98. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Σεβαστή προγιαγια
    Στους αφήνω να τους νουθετήσεις γιατί το δικό μου σκουπόξυλο είναι στο συνεργείο του Χόγκουαρντς.
    ..Τα λέμε.
    Κιέχω και προβλήματα σύνδεσης.

  99. Ο/Η papoylis λέει:

    9) Μονά ζυγά δικά σας ( l – l)
    10) Mazi ta fagame ( w – l )
    11 ) χτυπάτε με και ας κλαίω ( w – w ) για μαζόχες ( Μπέρνυ … ο Κράφτ Έμπινγκ 😉 )

    ( βλέπω από νωρίς στις επάλξεις πατέρα )

  100. Ο/Η Propapoys λέει:

    9) Η πιτα ολοκληρη και ο σκυλος χορτατος [(+ +) = (- ;)]
    10) Ειτε παιδες Ελληνων, ειτε παιδες βαρβαρων (και τα δυο μαζι δεν γινονται)
    11) Και η ψωλη στο μουνι και η ψυχη στον παραδεισο (και τα δυο δεν γινονται)

  101. Ο/Η bernardina λέει:

    12) Ναι, καλά! (+) + (+) = (-) !!! 😆 😆

  102. Ο/Η Propapoys λέει:

    Σκισε με ναυτη ν’ αλλαξω ραφτη (?)

  103. Ο/Η Propapoys λέει:

    Γεια σου Σχολιαστη!

  104. Ο/Η Propapoys λέει:

    Και τωρα κυριες και κυριοι, ηλθε η ωρα του μεγαλυτερου διπολου στην ανθρωπινη ιστορια, το οποιο εκφραζει με τον πιο αδιασφισβητητο τροπο το απολυτο κακο και το απολυτο καλο, Υποδεχθητε το.

    «Αφενταδες και Ποπολο΅!!!

  105. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Καλημέρα Μπερναρντίνα!

  106. Ο/Η bernardina λέει:

    Ή αλλέως π(ε)ως: Λαός και Κολωνάκι!!!

  107. Ο/Η bernardina λέει:

    Γεια σου ωρέ Σχο! Πάντα χαίρομαι να σε γλιέπω!

  108. Ο/Η papoylis λέει:

    Μπράβο Πατέρα … 🙂

    Σχο καλημέρα 🙂 🙂

  109. Ο/Η suigeneris λέει:

    Διαβασα κι εγω ‘στην αναμονή’ εδω και κάτι μέρες και βαρεθηκα να περιμένω..
    ούτε ο Προυστ να ‘μουνα «αναζητωντας το χαμενο χρόνο»..
    έχει γίνει της επί χρήμασι εδω μέσα & δε λέτε τίποτα..!

    πάντως, ρε Προ0ο-παπούλλη, είσαι και μπαγάσας-είσαι και προβοκάτωρ, λέμεεε.. 😉
    [Propapoys says: 12/03/2010 στις 12:27 μμ ]

    Παπς, θενξ-όταν βρω χρόνο, θα κοιτάξω να μπω και στο άλλο ποστι, γιατί με τους ποστι(δες) που ‘χω μπλέξει->γραφω κάτι papers σε ρυθμούς ‘πίπα-κώλο-εμπλοκή’ -> [Πρόπαπς, εδώ έχουμε πλέον τρίπολο .. όπως αντιλαμβάνεσαι!]

    υγ. τα λέμε .. 8)

  110. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ορέ βλέπω σας κατέκλυσε ο οίστρος!

    Και για όσους ακόμη έχουνε ενδοιασμούς ας πάρουν τώρα φόρα.

    Κιεσύ χαζή που φύλαγες την τρύπα σου για προίκα (-)
    Σου γίναν τα μου..΄.χειλα σαν ξεραμένα σύκα (-)

    Ετούτο σαν εδιάβασα, ως Δον Ζουάν βαρβάτος (+)
    έτρεξα στο επόμενο γεμάτος από πάθος (+)

    καθώς το μάτι γυάλισε ,σαν είδα την κουκλάρα (+)
    ευθύς το χέρι άπλωσα στην όμορφη κωλάρα (+)

    κιαυτή καθώς αντίκρυσε την όρθια σημαία(+)
    αμέσως μου εφώναξε ,να γίνουμε Σιαμαία (+)

  111. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    Το εργάκι,

    φίλτατε μεοψηφικέ συνοδοιπόρε & σύντροφε @Προπάππου,
    (αρέα-αρέα, να φαινόμαστε καμιά πενηνταρέα…)

    εξελίσσεται, από το φτωμπινεδιάρικο αουτσάϊντερ που υπήρξε,
    (όταν μάλιστα πρωτο-αναγγέλθηκε το Ελληνικό ανέβασμά του, λέγεται ότι πολλοί ατζέντηδες, είχαν ήδη αρχίσει να ψάχνουν έργο να προτείνουν για το επόμενο ανέβασμα)
    στην απόλυτη εμπορική επιτυχία των τελευταίων χρόνων.

    Οι περισσότεροι μάλιστα κριτικοί συγκλίνουν στη διαπίστωση, πως
    ένα έργο κλασσικό μεν,
    ωστόσο εν πολλοίς ξεπερασμένο, καταχωμένο στα πατάρια κάπου στα αζήτητα του διεθνούς δραματολογίου, σαν το «ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ & ΠΟΠΟΛΟ»,
    στο ελληνικό του ανέβασμα, «γράφει» την «επιτυχία» που θαμπώνει τις διεθνείς αγορές,
    πιο πολύ για λόγους ευτυχούς κάστινγκ, διανομής ρόλων δλδ.:

    Ευτύχησε συγκεκριμένα η ελληνική διανομή στο «ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ & ΠΟΠΟΛΟ»,
    και στο ρόλο των ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ
    και σε αυτόν του ΠΟΠΟΛΟΥ,
    να έχει υποκριτές (ερμηνευτές, πάει να πει) που κατάφεραν να μπουν στο πετσί του ρόλου τους, χωρίς να έχουν την παραμικρή σχέση με τις ταυτότητες στις οποίες παραπέμπουν οι ίδιοι οι ρόλοι τους:
    ΚΑΙ αυτοί, δηλαδή, που υποδύθηκαν τους ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ το έκαναν
    σαν να υπήρξαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ-ιδιοκτήτες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ μέσων παραγωγής, που
    «τα αμύθητα πλούτια τους στηρίχτηκαν στην απανθρωπιά με την οποία καρπώνονταν για γενιές την υπεραξία, τον μόχθο, «τον ίδρωτα & το αίμα» των υποτακτικών τους», αλλά
    ΚΑΙ αυτοί που με τόση μαεστρία υποκριτική παράστησαν το ΠΟΠΟΛΟ (τρομάρα τους!),
    το έκαναν, με την κοψιά και τη συνείδηση προλετάριων ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ, που μπούχτισαν χρόνια & χρόνια με την απάνθρωπη εκμετάλλευση του μόχθου τους, και που
    «…ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ πλέον να ΧΑΣΟΥΝ, ΠΑΡΑ τις ΑΛΥΣΙΔΕΣ τους…».

    Λέγεται μάλιστα πως η τόση και τέτοια λανθάνουσα ταύτιση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ με αυτή την επινοημένη πραγματικότητα στην οποία εξελίσσονται οι χαρακτήρες των ρόλων τους,
    φέρνει, δυστυχώς, στην επιφάνεια, κάποιο χρόνιο κουσούρι-κλινική περίπτωση: Χαρακτηριστική μάλιστα ένδειξη γι’ αυτό το κουσούρι, και σύμπτωμα καθαρά κλινικό, είναι και αυτό που παρατήρησαν έμπειροι συνάδελφοί τους:
    Το γεγονός δηλαδή ότι για πολλούς μήνες,
    (και συγκεκριμένα όλως συμπτωματικά απ τον περασμένο Μάη, όταν και -κοίτα τώρα σύμπτωση!- υπογράφτηκε το επικατάρατο Μνημόνιο)
    αυτούς τους συγκεκριμένους ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ (ηθοποιούς),
    πού τους έχανες-πού τους έβρισκες,
    δυό (τουλάχιστο) φορές τη βδομάδα, τους τσάκωναν να παίρνουν σβάρνα,
    πρώτα τις «αγωνιστικές κινητοποιήσεις» της ταξικής ΓΣΕΕ στο Σύνταγμα (11:30 – 13:00)
    και αμέσως μετά προς Πατησίων-Πεδίο Άρεως η Ομόνοια, στην τακτική εβδομαδιαία εξέγερση του ΠΑΜΕ.
    Κάποιοι μάλιστα απ’ αυτούς, -λέγεται-, τόσο πολύ παρασύρονταν από την υποκριτική τους τύρβη, που και αφού τελείωναν με την εκπλήρωση των «επαναστατικών» τους καθηκόντων, ντυμένοι με τα κοστούμια των ρόλων τους σαν εξαθλιωμένοι προλετάριοι, ξεχνιούνταν και έπαιρναν την κατηφόρα της Πειραιώς, και τσιφ!
    για το ΙΔΡΥΜΑ ΑΣΤΕΓΩΝ του Δήμου!!
    Όπου, τραβηγμένοι ταπεινά σε μιαν άκρη, ρουφούσαν την ταπεινή σουπίτσα του συσσιτίου! «Φλύαρα» σιωπηλοί, αλλά
    «με τη φλόγα της αξιοπρέπειας που χαρίζει στους πολλούς ο αγώνας για το δίκιο τους…»
    THE END

  112. Ο/Η papoylis λέει:

    Να το κάνεις και σενάριο Βάγγο 😉

    Θα διαπρέψεις μαζί με το προπάππου για σκηνοθέτη στις Κάννες. 🙂

  113. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    ..εεεεεεπ.. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΩ ΜΕΣΑ ..;
    προπαπε δεν ξερω τι να πρωτο αναρτησω .. Κανε τα μια σουμα.. και να τα αναρτησω ολα μαζί…

  114. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι οι (κρυπτο) κομμουνισταί τελικά είναι πολλοί (σε όλη τη γκάμα των ηλικιών) και μπορεί να καλύπτονται για κάποιο διάστημα , αλλά τελικά εκδηλώνονται 8)
    Το θέμα είναι να πιάσεις τα σημεία (δίπολα) και τους κώδικές τους 😉
    🙂

  115. Ο/Η Propapoys λέει:

    Ευαγγελε οι κουβεντες σου ειναι σοφες και μπρούσκες
    μα μοιαζουνε -συντακτικως- με ‘κεινες τις μπαμπούσκες
    που μπαινει η καθε μια τους μες την κοιλια της αλλης
    και για να βγαλεις νοημα θα πρεπει να τις βγαλεις
    με επεμβαση καισαρικη, σαν μαιευτηρ του λογου
    ή κανωντας ανασκαφες δικην αρχαιολογου.
    Ειναι Ορεα ολ’αυτα μα ειναι πολυ πολυ εργωδη
    την δε επικοινωνια μας την καθιστουν αγχωδη
    Θα πρεπει απλη -συντακτικως- να ειναι η κουβεντα
    αφου οι συνομιληται ειναι ραμολιμεντα!

  116. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    τα λεμε ..ειπε

    τυχαιο; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ

  117. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Έλα Νοσφεράτε
    Πέστο ,μη καταπιέζεσαι παληκάρι μου.
    Ποιό δεν είναι τυχαίο;
    Κιεσύ προπάπου.

  118. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    τα λέμε

  119. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    στη μπέρνι

    (για να μη ξεχνιομαστε)

    http://nosferatos.blogspot.com/2009/02/blog-post_3925.html

  120. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΡΟΠΑΠΟΥ
    ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!
    http://nosferatos.blogspot.com/2010/12/blog-post_2381.html

  121. Ο/Η προγιαγιά λέει:

    Εμένα με συγχωρείτε αλλά δίπολο δεν διέκρινα κανένα εδώ μέσα, αντιθέτως, πάσχοντες από διπολική διαταραχή εντόπισα τουλάχιστον τρεις.

  122. Ο/Η Propapoys λέει:

    Ρε συ Νοσφυ, για τ’ονομα του μεγαλοδυναμου, αυτο το ποστ που ανεβασες ως δικο μου ρητο («Ειτε παιδες Ελληνων ειτε παιδες βαρβαρων, και τα δυο δεν γινονται») δεν ειναι δικο μου, ειναι τιτλος εκδοσης με μαργαριταρια που κυκλοφορησε πριν πολλα χρονια, δεν θυμαμαι συγραφεα και εκδοτικο οικο.
    Μας ειπανε κατσικοκλεφτες μην μας πουνε και (α)λογοκλεφτες 😉

  123. Ο/Η Propapoys λέει:

    Για μισο λεπτο να το διευκρινησουμε μια κι εξω.

    Νικε αλφα,
    αν δεν εισαι αυτος που εισαι ποιος θα ηθελες να εισαι?

  124. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    εγινε διορθωσις ημαρτημενων

    http://nosferatos.blogspot.com/2010/12/blog-post_1785.html

  125. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    ..ε ειναι φανερο!

  126. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ορέ πυρετό έχετε και οι δυό σας;

  127. Ο/Η Propapoys λέει:

    Εγω νομιζω οτι δεν ειναι αλλα αν ειναι τοτε…
    Σφαξε τον μοσχον τον σιτευτον (οχι τον αλλον) και ψηστου μια μοσχαρισια με πατατες.
    Πιασε και μια φετα.

  128. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Πολύ γέλασα προπάπε.Τρέχω να βάλω πάνες.

  129. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    μια ΝΕΑ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ: ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ
    http://nosferatos.blogspot.com/2010/12/blog-post_04.html

    ΕΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ

  130. Ο/Η suigeneris λέει:

    Προπαπς, όχι μοσχαρίσια ρε-φιλετάκια σως μαδέρα…!
    [φέτα & μια σαλάτα στανταράκι 8) ].
    ΤΑ λέμεε (το κέρατο μου, μέσα ..)

  131. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Αγαπητοί αναγνώστες καλημέρα.
    Ένα φοβερό ερώτημα πλανάται στον αιθέρα!
    Πρέπει να ασχοληθείς
    με Τ Ο Ο Ο Σ Η ΜΑΛΑΚΙΑ;

  132. Ο/Η papoylis λέει:

    Θέτεις αγαπητέ Νικάλφα ερωτήματα που δεν επιδέχωνται απάντησης. και μάλιστα όταν ακόμα δεν έχει φύγει η τσίμπλα από το μάτι. 🙂
    Αγνόησε τα

    έχεις σε λίγο mail !

  133. Ο/Η bernardina λέει:

    Δεν είναι ρε! Έτερος εκάτερος! Ξεκολλάτε επιτέλους, αμαπιααααα 😈

    Kαλημέρα λέμε (ψιλοζοχαδιασμένη :mrgreen:)
    Έτσι, για τη σπέσιαλ αφιέρωση του Νόσφι (οργή εγώ; Από πού κι ως πού οργή εγώ ρε βάμπιρα; :lol:)

  134. Ο/Η papoylis λέει:

    Μπέρνυ

    καλημέρα , είδες τι κάνει το γήρας … αποκτούν τα ερείπια κάτι κολλήματα απίστευτα 🙂

  135. Ο/Η προγιαγιά λέει:

    Αυτά παθαίνει ο προπάπους όταν δεν διαβάζει προσεκτικά.
    (Αλλά πάλι, που να γνωρίζει από …..Χόγκουαρτς).

  136. Ο/Η προγιαγιά λέει:

    Και τώρα που το σκέφτομαι, αυτό το δίπολο πίπα – κώλο, προπάπου, μου ρχεται πολύ αντιαισθητικό. Δεν το αλλάζεις σε Κρεμλίνο – Τιεν αν μεν;

  137. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Όχι μόνο επειδή μου έχει εκφράσει συμπάθεια (αυτός είναι απλώς ένας παραπάνω λόγος για το τόλμημα (*) ) :

    Από την αρχή θεωρώ ότι κανείς δεν λέει ή είπε ότι είναι.

    Εκτός αν πιστέψει κανείς ότι και εγώ λέω (δια της πλαγίας) ότι ο Νοσφεράτος είναι επιρρεπής στον …..εθνοκεντρισμό.
    Ότι παίζω με τις (πολιτικές , ιδεολογικές) συμπάθειές του (του πελάτη μου) , παίζω.
    Όσο μένει εκεί , και είναι σαφές ότι μένει παιχνίδι Ok. Αυτό νομίζω ότι ισχύει και γενικώς 😉 .

    Παρόλα αυτά επειδή το γραπτό ,που δεν βλέπεις τον άλλο μπροστά σου κλπ κλπ,
    τόλμησα να πετάξω σπόντα και για άλλον (ότι βρε μήπως και εσύ….) με κίνδυνο να τεθεί το θέμα της καταγωγής μου, καθότι είναι και αρμόδιος σε κάτι τέτοια και λόγω επαγγέλματος (λειτουργήματος κατά τον Ιπποκράτη) και ειδικότητος 😉 .

    Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι και το ειδικό θέμα (ποιος είναι ποιος) έτσι θα εκληφθεί, διότι το απόθεμα σε διάθεση και χιούμορ νομίζω ότι επαρκεί και περισσεύει …

    (*) λέω τόλμημα την παρέμβασή μου , διότι γνωστός συνεργάτης και πελάτης μου, έχω παρατηρήσει ότι, ομού με άλλους, είναι σε αναζήτηση μικρασιάτη και ως σόφρων που είμαι πρέπει να προσέχω τις κακοτοπιές 😉 🙂

  138. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνώστα

    έσκισες τη γάτα με το σχόλιο σου αυτό 😉

    Προγιαγιάκα σεβαστή ( και Λαίδη μας διαχρονική )

    οι μαθητευόμενοι μάγοι θα πρέπι αν πάρουν μαθήματα από τον Ευτύχη και το Λαβρέντη , όπως εγώ. Δυστυχώς τώρα στο Κρεμλίνο δεν υπάρχουν παρτά μόνο τα κόκκαλά τους , ενώ στη Τιεν αν μεν ( και Τιεν αν δε ) οι σχετικοί διδάσκαλοι εκτελέστηκαν μαζί με τη χήρα… 😉

    Προς όλους

    Μπορώ να διαβεβαιώσω την ομήγυρη ότι οι μαθητευόμενοι μάγοι από το καπέλλο αντί για λαγό έβγαλαν μια πορδή. Οι υπονοούμενες συσχετίσεις απλά ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. Και αυτό είναι επίσημη και διασταυρωμένη πληροφόρηση από μέρους της Evil Witch για να μη συνεχιστεί η ιστορία… 😉

  139. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Από την αρχή έχετε δει όλοι ότι έχω επιδείξει την ΔΕΟΥΣΑ αυτοσυγκράτηση και γιατί υπήρχε και υπάρχει το διαχρονικό ερώτημα που διετύπωσα το πρωί.
    Αλλά:
    sui generis , το κέρατο σου βάλτο εκεί που ξέρεις
    ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
    » Από την αρχή θεωρώ ότι κανείς δεν λέει ή είπε ότι είναι.»
    Κιεσύ Αναγνώστα αθηναίε; Ή κάτι δεν κατάλαβα;
    Και τώρα πες μου τι να κάνω με τους Κυρίους
    ΠΕΣ ΠΕΣ και
    ΚΑΤΙ ΘΑΜΙΝΙ;

  140. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Νίκο Άλφα, η γνώμη μου είναι να κάνεις μια «υπόθεση εργασίας» και να «ξανατρέξεις» τα όσα έγιναν στη λογική που ερμήνευσα.
    Την δική μου οπτική στην είπα και μάλιστα έκανα και ερμηνείες για άλλους ερήμην τους.
    Δεν κάνω υποδείξεις, είναι η λογική «την καλύτερη κίνηση στο τάβλι την βλέπει αυτός που παρακολουθεί και όχι αυτός που παίζει, ας είναι και καλύτερος ταβλαδόρος»
    Υπόσχομαι ότι μόλις βρεθώ στην ίδια θέση (και αν έχω δίκιο σίγουρα θα βρεθώ και θα είναι καλό), θα ζητήσω και εγώ τη γνώμη σου
    Καλό μεσημέρι, προς το παρόν

  141. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    μπερνι μην οργίζεσαι
    Νικε Α..επισης

    τα λέμε …

  142. Ο/Η Ενη λέει:

    Παπούλη
    Γιατί εκοψες ολον αυτό τον οιστρο; Δεν ειδες οτι οι κωδικοί ειναι η καλύτερη επικοινωνία; Οταν μάλιστα η ανταλλαγή «νοημάτων» δεν διακόπτεται απο δίπολα-τρίπολα «παράσιτα», η «απόλαυση του κειμένου» ειναι αδιαμφισβητητη. 😎

  143. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    και πειτε επιτελους κι ενα καλό λόγο για την νεα μου ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΉ:

    ο ΑΝΟΥΒΙΣ και Η κρίση

  144. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    προσκληση σε δειπνο εργασιας ( στον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟ)

  145. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    μια μικρη συνεισφορα στην κατανόηση της ανθρωπινης ιστοριας

  146. Ο/Η Left G700 λέει:

    Οι Λέφτηδες δεν είναι κότες! Άλλοι είναι κότες! Και μάλιστα με λειρί.

    Πράσινο!

  147. Ο/Η papoylis λέει:

    Νικάλφα

    δεν αντέδρασες κατά πως έπρεπε , παρά και τη δική μου παρέμβαση και αυτήν της Μπερνυ αλλά και του Αναγνώστη , που στη φούρια σου δεν εξέλαβες το νόημα της , ακόμα περισσότερο , ως άπειρος στις λεπτές αποχρώσεις των εδώ σχέσεων και ιδιολέκτων , δεν είδες τη ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ παρέμβαση της σεβαστής μας προγιαγιάς.

    Από αυτά που γνωρίζω έχεις λόγους να αγχώνεσαι άλλους , που δεν αφορούν τα εδώ τεκταινόμενα . Μη φορτώνεσαι και άλλους αγαπητέ χωρίς πραγματικό λόγο 🙂

  148. Ο/Η papoylis λέει:

    Τι πάθατε άξαφνα ορέ Λεφτόπουλα ;;;

    … σας ξηλώθηκε ο καβάλος ;;;

    σε καλό σας μεσημεριάτικα 🙂 🙂

  149. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ: Περι Χιουμορ ‘’
    Ο άνθρωπος χωρίς χιούμορ ζει τη ζωή του μεταξοσκώληκα κάτω από το περίβλημα του, βέβαιος για ένα μέλλον που δεν θα διαρκέσει, μισοαναίσθητος, ανίκανος για αλλαγή. Το χιούμορ σπάζει το κουκούλι, για να οδηγήσει προς την ζωή και τους κινδύνους της ύπαρξης . Συνήθως βγαίνει απ’ αυτό ένα φτερωτό έντομο κοινό και ασήμαντο, καμιά φορά όμως ξεπετιέται η πολύχρωμη πεταλούδα που νομίζεις πως γελάει σαν τους θεούς ή μαντεύουμε μέσα στη σκιά το μυστηριώδες ξάνοιγμα των φτερών κάποιας γιγάντιας νυχτερίδας, μαύρης σαν την Νύχτα ”
    http://nosferatos.blogspot.com/search/label/

  150. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    ε ,..αυτα προς τα παρον και τα λέμε

  151. Ο/Η suigeneris λέει:

    @
    nikos__alfa says:
    12/04/2010 στις 1:05 μμ
    το διαβάζω αίφνης, λέω δεν μπορεί .. κάτι λάθος θα ‘γινε..
    μην ανοίξω το κουτάκι με τις χριστοπαναγίες εδώ μέσα και γίνουμε )*(&^%$..
    τράβα παραπέρα αγοράκι μου-και μην απευθύνεις το λόγο σε μεγαλύτερα παιδιά που δεν γνωρίζεις & (κυρίως) δεν ασχολούνται με την παρτη σου!
    άντε μπράβο._

    @κότες λειράτες
    ξετσουτσουρώσανε και τα μαρίδια και κάνουνε τσάρκες στο τηγάνι.
    ρε τι άλλο θα δούμε ..

    @άπαντες
    τα λέμε. (Νόσφυ-μη με αντιγράφεις ρε ..!)

  152. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Παπούλη
    αγαπητέ αντιλαμβάνεσαι, ότι περνάω απόλο τον κύκλο:
    έκπληξη,απορία ,άρνηση,οργή και λύπη.
    Και το χειρότερο, έμειναν λίγες σπίθες χιούμορ που ψάχνω να τις βρώ.
    » «Άπειρος στις εδώ αποχρώσεις .»Έντάξει.
    Άλλα άγχη δεν έχω πάντως!

  153. Ο/Η papoylis λέει:

    Ηρεμήστε κοκκόρια MH ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΟΛΟΥΣ στην ΑΝΑΜΟΝΗ

  154. Ο/Η Propapoys λέει:

    Παρακαλω, παρακαλω πολυ ειπα.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ.
    Καθηστε ολοι κατω και κανετε ησυχια. Σβηστε τα τσιγαρα, κλειστε τα κινητα σας και μην πτυεται χαμω (πτυεται επανω).
    Λοιπον, αρχιζουμε:
    Επειδη ο Παπουλης αβγαλε εκτακτως το τσιουάουα του βολτα στο παρκο να κατουρισει θα τον αντικαταστησω εγω στην προεδρια του οργανου.

    Αγαπητε Νικο αλφα, απευθυνομαι σε σενα, επειδη εισαι ο νεοτερος στην παρεα, για να σε ενημερωσω ότι μεταξυ των περισσοτερων που σχολιαζουν εδώ (Νοσφερατος, Σουης, Προπαπους, Προγιαγια, Παπουλης κλπ) υπαρχει προϊστορια ετων στην επικοινωνια μεσω διαδυκτιου με αποτελεσμα να εχει διαμορφωθει ενας κωδικας επικοινωνιας ο οποιος συνιστα ένα ειδος γλωσσας (γραφης) με την οποια συνενοουνται.
    Οταν καποιος δεν ξερει ακομα αυτους τους κωδικες, και συνεπως δεν καταλαβαινει αυτή τη …γλωσσα, είναι δυνατον να παρερμηνευει αυτά τα …σηματα και κατ’ επεκταση να δημιουργουνται παρεξηγησεις.
    Στη συγκεκριμενη περιπτωση αυτό ακριβως συνεβη δλδ εσυ μην καταλαβαινοντας τι είναι αυτά τα …«συνθηματικα» που λεμε, πηρες αναποδες.
    Για να σου εξηγησω τι ακριβως σημαινουν αυτά τα …«συνθηματικα» (όπως: «λες να…;» κλπ) θα χρειαστει να σου γραψω πολλες σελιδες, αλλα επειδη αυτό δεν είναι εφικτο σε παρακαλω αρκεσου στις εξηγησεις μου.

    Εσεις οι παλιοι μην αρπαζοσαστε με τη μια. Αει στο διαολο.

  155. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    δε με λέτε..Μπηκατεκαθολου στη Σπηλα να μου κανετε σεφτέ σημερα; αντε..

  156. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    οχι εσυ αναγνωστη οι αλλοι λέω..εσυ μπηκες

  157. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΑς ΔΕΙΧΝΩ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΜΟΥ ΠΟΣΤ ΚΙ ΕΣΕΙς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ , ΕΝΑ ΓΕΙΑ , ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΝΑ κατι τελος πάντων ..
    κι εγω αλλη φορά δεν ξανδειχνω τιποτα, τιποτα , τιποτα .. Α .

  158. Ο/Η bernardina λέει:

    Ρε Νόσφη τι μύγα σε τσίμπησε; Πολύ παραπονιάρης έχεις γίνει ρε βάμπιρα. Εσύ δεν έλεγες πριν από μερικά ποστ ότι χάρη στον παπούλη έχει ανεβεί και η δική σου ακροαματικότητα; Τι χτυπιέσαι τώρα; Σου ανέβηκε κι εσένα ο ζάχαρος σαν του αντιπρόεδρου; Down, boy!

  159. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    καντε κλικ

  160. Ο/Η bernardina λέει:

    Kλικ!

  161. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ

  162. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ορέ προπάπε
    γιατί άργησες;
    Λήξις συναγερμού η έχουμε εκρεμμότητες ακόμη;
    Από μένα «σφουγγάρι» πάντως!
    Αν και προπάπε μέβαλες πάλι σε μεγάλες σκέψεις!

  163. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Χέρια ψηλά
    Καλλιτέχνης: Μιχάλης Χατζηγιάννης
    Συνθέτης: Μιχάλης Χατζηγιάννης
    Στιχουργός: Νίκος Μωραΐτης
    Δείτε το Video Clip
    Στίχοι:

    Δεν ξέρω μάτια μου τι θα πει αγάπη,
    όλοι μια λέξη λένε κι είν αρκετή.
    Μαζί σου έμαθα να ψάχνω αυτό το κάτι
    που κάνει δυο κορμιά να αντέχουνε μαζί.

    Χέρια ψηλά κι όλα τα φτάνω,
    έλα να πάμε απ’την αγάπη πιο πάνω.
    Χέρια ψηλά δως μου να ανέβω.
    Σ’ένα θεό,σε σένα τώρα πιστεύω.
    Χέρια ψηλά κι όλα τα φτάνω,
    έλα να πάμε απ’την αγάπη πιο πάνω.
    Χέρια ψηλά κι είμαι μαζί σου,
    έτσι κερδίζω στη ζωή τη ζωή σου.

    Όλος ο κόσμος γύρω λέει σ’αγαπάω
    όμως για μας δε φτάνει μόνο ένα φιλί.
    Μαζί σου έμαθα τα ρήματα να σπάω,
    δες πόσα σ’αγαπώ φωνάζει η σιωπή.
    κανατε κλικ; ορεα..
    τωρα ολοι τα χερια ψηλά


    Χέρια ψηλά κι όλα τα φτάνω,
    έλα να πάμε απ’την αγάπη πιο πάνω.
    Χέρια ψηλά δως μου να ανέβω.
    Σ’ένα θεό,σε σένα τώρα πιστεύω.
    Χέρια ψηλά κι όλα τα φτάνω,
    έλα να πάμε απ’την αγάπη πιο πάνω.
    Χέρια ψηλά κι είμαι μαζί σου,
    έτσι κερδίζω στη ζωή τη ζωή σου.

  164. Ο/Η προγιαγιά λέει:

    Νόσφυ δεν πιάνεις το φλαούτο καλύτερα;

  165. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    το φλογερο;

  166. Ο/Η Propapoys λέει:

    Νικε αλφα,
    πες τις σκεψεις οπου σ’εβαλα, μην τις κρατας μεσα σου γιατι μπορει οι αλλοι να νομιζουνε οτι μου μιλας συνθηματικα βριζοντας τους και να παρεξηγηθουνε 😉

  167. Ο/Η Propapoys λέει:

    Νοσφαιρατε,
    μη στεναχωριεσαι, αμα ευκαιρισω θα καθησω να γραψω ενα αριστουργημα το οποιο θα ανεβασεις αποκλειστικα στη σπηλια και θα πλακωσει σαν τις νυχτεριδες ο κοσμος.
    Μονο που αυτη τη φορα εγραψα ενα εργο για το μαγαζι του Παπουλη.

  168. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Σεβαστέ προπάπου
    Μεγάλες σκέψεις ανέφερα οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.Θα τις αναπτύξω στην πρώτη ευκαιρία ,απλά δημιουργώ το αναγκαίο σασπένς!
    Πάω να δω τώρα τι έγραψες στο «μαζί τα φάγαμε».

  169. Ο/Η papoylis λέει:

    Νόσφυ

    έτσι και μου ξαναανεβάσεις εδώ χατζηγιάννη θα σου στείλω Τζων Τίκκη και σκόρδα… Σε καλό σου βάμπιρά μου , χάθηκε λίγος Miles…

    Βλέπω ο οίστρος ξεφούσκωσε και ο κουρνιαχτός έκατσε. Νικάλφα , βασίσου σε αυτά που λέει ο σεβαστός μας προπάπους και δεν θα χάσεις 😉

  170. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    προπαπε ετσικιαλλιως ειμαστε συναιτεροι με τον Παπουλη ..Οτι ανεβαινει αποκελιστικά εδώ το ανεβαζω και κει και Τουμπαλιν ..

  171. Ο/Η bernardina λέει:

    Παπούλη,
    επειδή βλέπω ότι ο βάμπιρας δεν αποφασίζει να σου κάνει το χατίρι, λαβέ:

    Κι αν συνεχίσει να κάνει αταξίες, θα του στείλω κι εγώ Tέρη Χρυσό για να μάθει 😆

  172. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    η ετικετα τζαζ στη σπηλια του νοσφερατου

    http://nosferatos.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%B6

  173. Ο/Η papoylis λέει:

    Νόσφη δώράκι 🙂

  174. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Νοσφεράτε, εμείς να μην ξεχνόμαστε …..

Σχολιάστε