Όχι άλλο κρέας για το «όλα τα σφάζω» μουρούτι ….!

meat machine

Για μια τελευταία φορά , καλοί μου αναγνώστες , θα ασχοληθώ με το επικοινωνιακό μπάχαλο που δημιουργείται μετά από  δηλώσεις , σχόλια , αναρτήσεις  ορισμένων ανεγκέφαλων που το τσιπρόπουλο  διατηρεί ακόμα στο προθάλαμο του κόμματος ( under construction ) που φιλοδοξεί από αξιωματική αντιπολίτευση να φτάσει σύντομα στη κυβερνητική εξουσία  :mrgreen:

Με αφορμή τη  πρόσφατη ανάρτηση του λαλίστατου ( έχει παρελθόν )  Νάσου θεοδωρίδη στα κοινωνικά δίκτυα ,  εκτυλίσσεται άλλο ένα επικοινωνιακό πατατράκ .  Το επιτελείο της Συγγρού , όπου  μια ολόκληρη ορδή  ξημεροβραδιάζεται σε βάρδιες βλέπωντας – αναλύωντας  και μαγειρεύωντας ακόμα και το τελευταίο τουίτ  του  τελευταίου  στελέχους του κύριου «εχθρού » , βρήκε  στη περίπτωση αυτού του σούργελου  τον ιδανικό τροφοδότη.

Στο επικοινωνιακό πεδίο  τα τιτιβίσματα  του Ν.Θ.  , αλλά και τα άρθρα του  είναι  ένα όχημα προσωπικής αυτοεπιβεβαίωσης  χωρίς αμφιβολία. Προκειμένου να προβάλλει τη δική του αντίληψη για το διαφωτισμό , τα δικαιώματα , τις μειοψηφίες , τον εθνικισμό και άλλα βολικά , προκειμένου να εξασφαλίσει τη προβολή του  σε εκείνους  τους φορείς  – συλλογικότητες που διεκδικούν σχετικά ζητήματα ( εκ του πονηρού ή όχι )  γράφει  και δηλώνει  κυριολεκτικά ότι του κατέβει .  Δείτε για παράδειγμα ( γουγλίστε ) εκείνο το άρθρο του Οκτώβρη για το ΟΧΙ  που δημοσιεύτηκε στην Αυγή.  Είναι η εθνικιστική πατριδοκαπηλεία από την ανάποδη . Ενώ προφανώς  ( και γι αυτό διαθέτουν όλοι οι  της ηλικίας μου μαρτυρίες άμεσα εμπλεκόμενων )  το Αλβανικό «έπος» δεν ήταν  δεξίωση και παράτα , πέρα από το ένδοξο και τη θυσία   είχε τα γνωρίσματα , τα προβλήματα και τις ξεφτίλες κάθε πολεμικού μετώπου .  Ο ΝΘ όμως συνειδητά διαλέγει να προβάλλει   ότι τροφοδοτεί τη δική του θεώρηση : μια μορφή ανάκατου διεθνισμού – τροτσκισμού – φιλελευθερισμού πιό έξαλλη και από τους πιό έξαλλους ταλιμπάν της «άλλης πλευράς» . Ο φαήλος από αυτή την άποψη είναι μπροστά στο ΝΘ πρόβατο . Δείτε και το τελευταίο του κατόρθωμα , όπου ο εβαίσθητος αυτός καλλιτέχνης  προτείνει για λόγους οικονομίας ζωών και πόρων να σταματήσουν οι αναχαιτίσεις γενικώς και αορίστως …. να δεχτώ ακόμα και ότι  τα Ίμια είναι Καρντάκ   …. για τα  Αγαθονήσι – Φαρμακονήσι που τα τελευταία χρόνια είναι πεδίο ασκήσεων της  ΤΗΚ τι έχει να μας πει το τσουτσέκι  ;;;; ( γιατί  εγώ δεν έχω δεσμεύσεις και μπορώ να  βρίζω ανεμπόδιστα κάθε κνώδαλο  😉 )

Θα  τελείωνα εδώ αλλά ,  όπως όλοι γνωρίζουμε  , το επικοινωνιακό έχει και πολιτική διάσταση . Και μπορεί στα προηγούμενα σχετικά μου μπιλιέτα ( άλλα 2 σε αυτό το ιστολόγιο ) να μην έδωσα σημαντικό χώρο στη διάσταση αυτή  – και ούτε τώρα σκοπεύω να επεκταθώ – αλλά πλέον ορισμένα πράγματα αξίζει να ειπωθούν έξω από τα δόντια :

Σκοπεύει το τσιπρόπουλο και ο σύριζας κυβερνητική εξουσία ;;;  Αν ναι για ποιούς λόγους και στο όνομα ποιών   ;;; Σε ποιά λαϊκή βάση σκοπεύει να στηριχτεί  ( προφανώς δεν έχει να κάνει με Νορβηγούς ) ;;;  Με ποιά προτάγματα πολιτικής θα ασχοληθεί  ( μάλλον όχι με τη καθιέρωση της μακεδονικής γλώσσας στα δικαστήρια ) ;;;

Για όσους ΗΛΙΘΙΟΥΣ θα σκεφτούν ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα , οι μειονότητες κτλ είναι βασικά συστατικά της πολιτικής ενός κινήματος της Αριστεράς και επομένως δικαίως εκφράζει ελεύθερα τις εβαισθησίες του ο ΝΘ πάνω σε ζητήματα «αρχών» ,  θα απαντήσω : πρόκειται για κοινοτοπία άχρηστη πολιτικά , αν δεν εντάσσεται σε ένα  πλαίσιο προοπτικής και προτεραιοτήτων  που , για το δικό μου σαλεμένο μυαλό ,  λέει ότι  πρέπει τώρα να μπεί φρένο στο κατήφορο και για τούτο θα χρειαστεί μια ευρύτατη πλειοψηφία πολιτών  Πολιτών που  , χωρίς να έχουν τις εβαισθησίες και την εξ απαλών ονύχων  παιδεία ενός Σκανδιναβού σοσιαλδημοκράτη εποχής G. Myrdal , θα έχουν τουλάχιστον πειστεί  ότι η παρούσα πολιτική όχι μόνο δε βγαίνει και δεν προσφέρει ελπίδα , αλλά ότι είναι απολύτως απαραίτητο  η χώρα να αλλάξει ρότα . Και γι ‘αυτό κατ’ ελάχιστο θα είναι διατεθειμένοι να ελπίσουν και να αγωνιστούν.  Η πολιτική γίνεται επί του πραγματικού πεδίου και δεν περιμένει να ωριμάσει  , είτε κατά τις εβαισθησίες του ΝΘ , είτε κατά τα όνειρα του εν περισσώ Σμόλνυ , ο υποκειμενικός παράγοντας.

Και αυτή τη πολιτική προοπτική ,  που αφορά τη τεράστια πλειοψηφία αυτού του κοσμάκη , δεν μπορεί να τη παραδίδει αμαχητί στα επικοινωνιακά σφαγεία  οποιοσδήποτε ( θέλει να ) χαρακτηρίζεται πολιτικό στέλεχος  και επομένως ( υποτίθεται πως ) έχει αυτό που ονομάζουμε πολιτικό κριτήριο . Κάθε φορά που θα  δυσχεραίνει ο βίος – αβίωτος αυτού του κοσμάκη και το τσιπρόπουλο θα πρέπει να αρθρώσει λόγο και επιχειρήματα , θα εμφανίζεται  ένα τέτοιο ρεζίλι των σκυλιών για να προσφέρει τη προσδοκία του κοσμάκη στο πάγκο του επικοινωνιακού χασάπη..

Είμαι βέβαιος ότι σούργελα σαν το ΝΘ  ΔΕΝ πρόκειται να βάλλουν μυαλό , ούτε θα εγκαταλείψουν  εθελοντικά την ομπρέλλα της  αξ. αντιπολίτευσης για να πάνε στην ΟΑΚΚΕ όπου ανήκουν .  Ποιός όμως   από την ηγεσία θα αναλάβει την ευθύνη για τη ζημιά που κάνουν ;;;;  Γιατί η μέχρι τώρα απάντηση ήταν ότι οι απόψεις του ΝΘ είναι πολύ προωθημένες … πολύ προχώ  …. αντί να υπάρξει σαφής καταδίκη . Και  η απόσυρση του σούργελου από την επιτροπή καθυστερημένη  και υπό τη πίεση του παιγνίου . Το κνώδαλο αυτό  έπρεπε να είχε απομακρυνθεί από κάθε θέση ευθύνης εδώ και καιρό…

Ας  τελειώνουν γρήγορα με το ιδρυτικό συνέδριο του Σύριζα – ΕΚΜ , τα καταστατικά , τα προγράμματα και τις διακηρύξεις ώστε να γνωρίζει ο πολίτης σε ποιά πολιτική δεσμεύεται ο σχηματισμός . Η αυτοϋπονόμευση πρέπει επιτέλους να έχει και όρια 😉

This entry was posted in Από σταβέντο, Ανήθικες προτάσεις, Δαρβινικά κατάλοιπα, Επικοινωνιακές κ..οτούμπες, Ξεφτίλα ρεεεε. Bookmark the permalink.

190 Responses to Όχι άλλο κρέας για το «όλα τα σφάζω» μουρούτι ….!

  1. Ο/Η papoylis λέει:

    Σημειωτέον ότι το ποστ έχει γραφτεί σχεδόν όλο από προχθές , αλλά δεν είχα το χρόνο και τη δυνατότητα να το ανεβάσω

  2. Ο/Η kapetanios λέει:

    η άποψη μου παπς είναι να υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο όριο στην λογική της επικοινωνιακής πολιτικής . Δεν μπορεί να αποπέμπεται ο καθένας επειδή «χαλά» την εικόνα του κόμματος. Και δεν μπορεί και για έναν επιπρόσθετο λόγο , όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα δείχνει ότι λυγίζει υπό το βάρος και τον φόβο μιας ενδεχόμενης δυσαρέσκειες της κοινής γνώμης τόσο περισσότερο χώρο θα δίνει στην άλλη πλευρά να τον πιέζει δημιουργώντας (με αφορμή ότι μπορεί να φανταστεί κανείς) στην κοινή γνώμη το ανάλογο κλίμα.
    Το βλέπουμε εξάλλου να συμβαίνει και σήμερα με την Κωνσταντοπούλου, της οποίας ζητούν την καρατόμηση με αφορμή κάποιες επαγγελματικές της υποθέσεις. Αμερικανάκια θα μας κάνουν

  3. Ο/Η papoylis λέει:

    Κάπταιν

    είναι άλλο πράγμα να εκμεταλλεύεται το επικοινωνιακό αππαράτ δηλώσεις και πρακτικές που έχουν πριν διαστρεβλωθεί μέχρις ανασκολοπισμού και άλλο πράγμα να δίνεις θέσεις ευθύνης και δυνατότητα αντιπροσώπευσης σε σούργελα σαν το θεοδωρίδη που δεν κάνουν πολιτική αλλά ασκούν προσωπική ατζέντα . Ο κίνδυνος από τέτοια κνώδαλα είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που υπονοείς : να στραφεί δηλαδή υπό πίεση ο σύριζας σε ολοένα και πιό συντηρητικές θέσεις

    και αυτό φίλτατε πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα και δια μαχαίρας… 🙂

  4. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Καλημέρα, έχω την αίσθηση ότι η ανάληψη θέσης εκπροσώπησης ή ευθύνης σε ένα κόμμα δεν είναι ..ατομικό δικαίωμα το οποίο στερείται από κάποιον αν το κόμμα του τον αλλάξει.
    Από αυτήν την άποψη κριτήριο δεν είναι το πόσο καλός ή αξιόλογος άνθρωπος, επιστήμων κλπ κλπ είναι ο καθένας και η καθεμία, αλλά από το κατά πόσο η όλη λειτουργία του στη θέση είναι επωφελής για το κόμμα που τον όρισε.
    Άρα είναι υπερβολή να μιλάμε για αδικίες ή ….σταλινισμούς.

    Ο Καπετάνιος όμως λέει κάτι σωστό.
    Αν μπεις σε μία λογική κάθε φορά που οι πολιτικοί αντίπαλοι την πέφτουν σε κάποιο στέλεχός σου να το αλλάζεις, έχεις θέμα.

    Άρα το συζητάμε κατά περίπτωση και πάντα με βάση το ζύγιασμα των 2 ανωτέρω..
    Πάιζει όμως σημαντικό ρόλο και ότι ανάλογη υπευθυνότητα πρέπει να επιδεικνύει και το στέλεχος.
    Δηλαδή υπάρχουν στελέχη που καβατζώνουν θέσεις και τις αντιλαμβάνονται ως προσωπική περιουσία και λάφυρα και …δεν ξεκουνάνε με τίποτα και υπάρχουν και άλλα που ..στρίβουν, διότι το κύριο είναι το συλλογικό συμφέρον και όχι τα προσωπικά καβαλήματα και οι εμμονές (δεν ξέρω αν είμαι σαφής).

    Ο Θεοδωρίδης είναι κλασσική περίπτωση, κάνει ζημιά,
    Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου (που ανέφερε ο Καπετάνιος) δεν ισχύει ότι τα επικοινωνιακά επιτελεία των αντιπάλων ανακάλυψαν ένα θέμα ..επαγγελματικό, απλώς αξιοποίησαν το (χοντρό) πέσιμο που της έχουν κάνει οι φεμινίστριες, οι γυναίκες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι επικοινωνιακά συμπεριφέρεται ως πρίγκηψ (πριγκίπισσα) σαν τον ΓΑΠ ή το ..Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ένα πράμα, αλλά στο πιο ..συγκρουσιακό.

  5. Ο/Η nikiplos λέει:

    Καλησπέρα…

    κατά την ταπεινή μου άποψη, το λόμπι των μαφιόζων στην επόμενη περίοδο εξ’ όσων φαίνεται κινδυνεύει σοβαρά να χάσει την εξουσία, την κουτάλα και την ικανοποίηση του να είσαι εξουσία και να διοικείς τούτους εδώ τους βαρεμένους δύσμοιρους κακομοιρούληδες νοικοκυραίους… Η κρίση μεγαλώνει το ρήγμα συμπιέζοντας ραγδαία την πάλαι ποτέ «μεσαία» τάξη των νοικοκυραίων προς τα κάτω… Αυτό φαίνεται από τους απλήρωτους λογαριασμούς, τα απλήρωτα χαράτσια, τις απλήρωτες υποχρεώσεις, τους απλήρωτους ιατρούς, τις απλήρωτες εισφορές κοκ…
    Όσω ωραία και να περιγράφουν οι great Pretender και η άνασσα της ενημέρωσης Όλγα την κατάσταση, με το πόσο ωραία πιάσαμε τους δείκτες με το πότε θα ξαναμπούμε στις αγορές, με «τις κασσάνδρες που λουφάζουν πλέον», στο τέλος η λυπητερή είναι εκείνη που αφήνει την τελευταία εντύπωση… και αυτό κανένα απαράτ δεν είναι σε θέση να μπορεί να μεταβάλει. Ωραία ηδονίζεται ο παροιμιώδης «μέσος ανθρωπάκος» – με πολλά εισαγωγικά- με τους αλητήριους που καλά έκανε η αστυνομία μας και τους έκανε μπλε μαρέ τα μούτρα, αλλά πλέον δεν έχει ούτε δώρο στα παιδιά του να αγοράσει, ενώ η προοπτική να πάνε στο σχολείο με τ’ «αλβανάκια» τον κάνει ράκος…. Και η Τρώεικα δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι’ αυτό, παρά μόνο να του αυξήσει τους φόρους, το ρεύμα κλπ…

    Από την άλλη το να ξεχοιμάζουν οι έχοντες και κατέχοντες μαφιόζοι μας στο Παρίσι ή τη Λόντρα δεν είναι ωραίο… Αφενός γιατί εκεί «δεν είναι τίποτε» αποτελούν ένα τίποτε και μπορεί να τους μπαγλαρώσουν αν κάνουν καμία μαλακιούλα. Και εκεί, σε αντίθεση με εδώ πας πραγματικά μέσα… Αφετέρου γιατί εκεί μπορεί να συνανησουν και κανέναν οργισμένο ημεδαπό και ν’αρπάξουν καμία ψιλή…
    Η Χρυσή Αυγή και ο Μιχαλολιάκος είναι μια κάποια λύσις, αλλά είναι σαν να γυρίζεις πίσω στο σπίτι να σε σώσει η πρώτη σου σύζυγος που την έχεις κερατώσει, δείρει, κλέψει… 🙂

    Συνελλόντι ειπείν, ότι νέα επικοινωνιακή μαλακία και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑς, ότι και να σκαρφιστεί το μανιοκαταθλιπτικό επικοινωνιακό απαράτ, τα πράγματα είναι δύσκολα και η τράπουλα δεν βγαίνει, αν πάμε σε νέες εκλογές, όποτε…
    (και εκεί κατά τη γνώμη μου είναι το κλειδί για τους εγχώριους μαφιόζους)

  6. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Επειδη ημουν και ειμαι οπαδος των….. «10 years after», δηλ. ως χαρακτηρας , δομη και ως επαγγελματιας, και -εν πασει περιπτωσει- ως μελετητης μηχανικος και ανθρωπος, ακομη και ως πολιτης, δουλεια μου ειναι να προβλεπω τις αναγκες των ανθρωπων, να τι ειχα γραψει την ημερα των πρωτων εκλογων του 2012 για την Ζωη, το τσιπροπουλο και τον πνευματικο του πατερα στην Καλυβα.

    «Μαΐου 7, 2012 στις 8:20 πμ
    Αφώτιστος Φιλέλλην

    ΥΓ1 Αριστερος νεποτισμος & ποιοτητα “αριστερων” ψηφοφορων: η κα Ζωη Κωνσταντοπουλου με την μηδενικη δραση της στον ΣΥΡΙΖΑ, ηλθε πρωτη στην Β Αθηνων. Aριστερες προικες με βουλευτες παιδια ή πνευματικα παιδια “ευγενων” της αριστερας!
    ΥΓ2 Μα τι λεω ο αφωτιστος και ο Αλεξης Τσιπρας,πνευματικο παιδι του Α.Αλαβανου υπηρξε. Κι αυτος με την σειρα του του Χ.Φλωρακη. Και αν εισαι ορφανος;»

    Να υιοθετηθουν αυθις και παραυτα οι ορφανοι και οι πολιτικα αστεγοι πασης φυσης (του ΑΦ εξαιρουμενου καθοτιν ειναι ορφανος μολις 3 ετη) !!!!!

  7. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Παπούλη
    αυτό το ρημάδι το κατεστημένο που ενσωματώνει καμιά δεκαριά μαφίες ξεκινώντας από τους τραπεζίτες και καταλήγοντας στους ραντιέρηδες των εγγυημένων τιμών των Φ/Κ, με χίλιους δυο τρόπους από ωμή χρήση βίας ως τις πιο εξελιγμένες μορφές προπαγάνδας, που είναι και το κυρίαρχο σήμερα, κατορθώνει να επιβάλλει τη θέληση του στον Ελληνικό λαό έστω και με κατά καιρούς υποχωρήσεις καμιά 70ριά χρόνια τώρα.
    Αν δούμε το τελευταίο του κατόρθωμα να ενσωματώσει τους προχθεσινούς οχυρωμένους των πράσινων και μπλε καφενείων μαζί με την Κουβελοαριστερά στο ίδιο κυβερνητικό σχήμα γίνεται εύκολα αντιληπτό με τι πολυπλόκαμο αλλά και αποτελεσματικό τέρας πρέπει να παλέψουμε. Από την άλλη αισιοδοξώντας θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάηκαν όλες οι εφεδρείες του άρα δυνάμεις που προσπαθούν να εκφράσουν την εναλλακτική πρόταση στην ΤΙΝΑ του μνημονίου και όχι μόνο περιμένουν ελπιδοφόρα στη γωνία να πάρουν τη σκυτάλη και να αλλάξουν τα πράγματα. Μόνο που αυτό που θεωρείται δεδομένο και πολύ πιθανόν να συμβεί αν και πολύ δύσκολα και από εμένα, δεν αποκλείει την πιθανότητα απλά να αλλάξουν οι ίδιες οι δυνάμεις της …αλλαγής και να έχουμε μια λάιτ συνέχιση της ίδιας πολιτικής μαζί με αντιστασιακές κορώνες που θα σβήνουν στον απόηχο των νέων βημάτων μας στον μονόδρομο.
    Και αυτόν τον δεύτερο μεγάλο κίνδυνο που θα ακολουθήσει την πιθανή επιτυχία των δυνάμεων της αλλαγής, αν κατορθώσουν να επιβληθούν στην πλειάδα των πολιτικών χαιμαιλεόντων που θα κληθούν να αντικαταστήσουν τις εφεδρείες που καίγονται σήμερα , όπως προσφυώς πρόβλεψε ο …Αφώτιστος σε ένα σχόλιο του εδώ, της απορρόφησης και ενσωμάτωσης τους από τις κυρίαρχες δυνάμεις του συστήματος δεν πρόκειται ούτε στο πρώτο στάδιο της πολιτικής αλλαγής που την βλέπω να δυσκολεύει, ούτε και στο δεύτερο αν αυτή συντελεστεί να την αποφύγουμε αν συνεχίσουμε να παίζουμε εκτός έδρας και στο γήπεδο του αντιπάλου.
    Έτσι με την ευκαιρία του ΝΘ καλά έκανες και επανέφερες την επικοινωνιακή Ριζούπολη στο προσκήνιο αλλά επειδή έπεσε ένα ….τηλέφωνο και έμεινε ένας φίλος από νερό θα διακόψω καθώς με καλεί το …καθήκον! 🙂

  8. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    ΤΙΝΑ both sides (L, R) & C

  9. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Roxy Music Both Ends Burning Lyrics
    Send «Both Ends Burning» Ringtone to your Cell
    Songwriters: FERRY, BRYAN
    (ferry)

    Please don’t ever let me down
    ’cause you know I’m not so sure
    Do I have the speed to carry on
    Burn you out of my mind, I know
    You’re a flame that never fades
    Jungle red´s a deadly shade
    Both ends burning, will the fires keep
    Somewhere deep in my soul tonight
    Both ends burning
    Burning
    Burn
    Now my course is plain as day
    Running bold across to play
    Both ends burning with a strange desire
    That feeds the fire in my soul tonight
    I will dance the night away
    Living only for today
    Both ends burning while you’re counting sheep
    Hell– who can sleep in this heat this night?
    Tell me will I ever learn?
    It’s too late, the rush is on
    Both ends burning and I can’t control
    The fires raging in my soul tonight
    Oh will it never end?
    Put your foot around the bend
    Drive me crazy to an early grave
    Tell me what is there to save tonight
    Both ends burning
    Burning
    Burn
    Keep on burning till the end, until the end
    Keep on burning till the end, the very end

    ΥΓ Ειπα να βαλω κατι πολυ ερωτικο. Πιθανολογω οτι με εχει πειραξει η ανοιξη που καλπαζει προς την χωρα μας απο τα βαθη του Μαλι και της Νιγηριας και θα φθασει σε 20 μερες.

    Επειδη ο bRYAN fERRY ειχε σπουδασει και ζωγραφικη, δικαιολογειται στο glam rock αυτο ασμα. Στην Μαρινα που ηταν ερωτευμενη μαζι του , οπως μου ειχε πει το 1983.

  10. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Αφώτιστος
    είπα να σου βάλω «Καθένας με τον πόνο του», μετά το «καίγομαι, καίγομαι ρίξε λάδι στη φωτιά» αλλά επειδή ….καιγόσουν Σάββατο βράδυ κατέληξα σ αυτό! 🙂

  11. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Επειδή θα νομίζει ο Αναγνώστης ότι άρχισα να σουρτουκεύω και θα δρέψω τις …δάφνες του να συμπληρώσω ότι ο φίλος που έμεινε από νερό ήταν εκτός από φίλος και …γείτονας. 😉
    Τί λέγαμε ;
    Α, εξαντλήσατε από όλες τις πλευρές το θέμα ΝΘ και της ενδεδειγμένης γραμμής επί της συμπεριφοράς στελεχών και των αντιδράσεων του συλλογικού φορέα σε αυτές σε συνάρτηση με τις δράσεις των αντιπάλων και αφήσατε σε μένα να βγάλω το …φίδι από την τρύπα μιας συνολικότερης θεώρησης του επικοινωνιακού παιγνίου στις ζέουσες συνθήκες της πολιτικής μάχης του σήμερα (Τι ….γράφω ο άνθρωπας) !
    Τι έλεγα λοιπόν;
    Μέσα σε ένα περιβάλλον της πιο αδίστακτης επικοινωνιακής καταιγίδας που τροφοδοτείται από ένα πλέγμα συμφερόντων που επωφελείται άμεσα από τη συνέχιση μιας πολιτικής που στέλνει τον λογαριασμό της κρίσης στους πιο αδύναμους και διατηρεί τα προνόμια της μαφιοκρατίας που «μαζί τα έφαγε » ο άλλος πόλος προσπαθεί να περάσει απεγνωσμένα ένα μήνυμα για μια διαφορετική αντιμετώπιση και να προβάλει ένα εναλλακτικό σχέδιο όσο κατορθώνει να το αρθρώσει συγκεκριμένα!
    Το μήνυμα αυτό δε, όσο είναι επιτυχημένο, που καθολικά δεν είναι, θέλει να το μεταλαμπαδεύσει στις μάζες και χρησιμοποιεί γι αυτό τους ίδιους διαύλους που από τη μια είναι εκ φύσεως απέναντι σε αυτό καθώς είναι κομμάτι της πιο βαθιάς διαπλοκής ανάμεσα στα μεγάλα συμφέροντα που συνεχίζουν μετά από τρία χρόνια προσαρμογής να λυμαίνονται τη χώρα και στους μηχανισμούς ενημέρωσης άκα προπαγάνδας και από την άλλη είναι η αιχμή του ξίφους που φρόντισε να διαπεράσει το κοινωνικό σώμα και να το μανιπουλάρει σε μια κατάσταση αποδοχής, μοιρολατρείας, ενοχών, συνεπικουρούμενο από το όπου χρειάζεται σοκ και δέος της κρατικής καταστολής!
    Δηλαδή ελπίζοντας ότι θα αντιστρέψει μια συγκεκριμένη πολιτική ξεροσταλιάζει στα στασίδια της τηλεοπληξίας με αποτέλεσμα να νομιμοποιεί αυτούς ακριβώς τους μηχανισμούς και τα πρόσωπα που τους εκφράζουν, Πρετεντέρηδες, Μπάμπηδες και Παπαχελάδες που εργάζονται εναντίον του και περιμένουν την ευκαιρία να τον κατασπαράξουν.
    Και τι να κάνει; Θα μου πείτε.
    Θα ιδρύσει νέα κανάλια, ΡΣ και εφημερίδες για να διαμορφώσει ένα ευνοικότερο περιβάλλον ή θα αφήσει το υπάρχον να το λυμαίνονται οι Σαμαροκουβέληδες αρχίζοντας μια σταυροφορία ενημέρωσης πόρτα -πόρτα του παλιού καλού καιρού;
    Φυσικά θα δώσει τη μάχη με όσο καλύτερο τρόπο μπορεί , κάτι που όλοι εδώ με προεξάρχοντα τον Παπούλη έχουν αναπτύξει δεόντως στα υπάρχοντα μέσα, φροντίζοντας συγχρόνως να αποκαλύψει τους δεσμούς τους με τις δυνάμεις της πατρωνίας και της εκμμετάλλευσης , βλέπε θαλασσοδάνεια και χρηματοδότηση άκρως ζημιογόνων επιχειρήσεων που πουλάνε προστασία σε αυτούς που τους ταίζουν αλλά και τις νόμιμες εξαρτήσεις που προκύπτουν λόγω διαφήμισης, αλλά το παιχνίδι θα κριθεί όχι μόνο για το αποτέλεσμα τω εκλογών αλλά και για τα αποδέλοιπα καθώς κανείς δεν θα δώσει ούτε πίστωση χρόνου αλλά και ούτε μια δραχμή παραπάνω σε μια κυβέρνηση που δεν θα συνεπικουρείται διαρκώς και έντονα από μεγάλο τμήμα του λαού ενημερωμένου για τις δυσκολίες και αποφασισμένου να υποστεί και τις ταλαιπωρίες που συνεπάγεται ο δρόμος των αλλαγών, αν δεν υπάρξουν νέοι δρόμοι πληροφόρησης, επικοινωνίας και διασύνδεσης που θα ενοποιούν τις δυνάμεις της αλλαγής!
    Μπορούμε να περπατήσουμε σε μια διαδικασία ανατροπής αγκαλιά με τον Τράγκα , τον Αυτιά και την Τρέμη χασκογελώντας και ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις στα τηλεπαράθυρα; Ναι, αν νομίζουμε ότι θα τους δώσουμε σκοινί, γιατί αυτό κάνουμε, και δεν θα μας κρεμάσουν στα τσιγκέλια του τηλεσφαγείου τους. 😛
    Όσο λοιπόν δεν βλέπω οργανωτική και οικονομική ανασυγκρότηση, γιατί πρώτα απ όλα χρειάζονται οργάνωση αλλά και χρήματα για να φτιάξεις αξιόπιστους μηχανισμούς τεκμηρίωσης, επικοινωνίας και πληροφόρησης ικανούς να αντιμετωπίσουν τις χιλιάδες πένες που σιτίζονται από τα οργανωμένα συμφέροντα της διαπλοκής, όσο δεν βλέπω μια πορεία προς το λαό με συνεχή διάλογο και διαβούλευση ζωντανά και μέσα από το διαδίκτυο σε καθημερινή βάση και μια ανάλογη οικονομική εξόρμηση για να στηθούν αυτοί οι μηχανισμοί που θα διαφημιστούν αναλόγως, δεν πρόκειται να αισιοδοξώ για το αποτέλεσμα της μάχης.
    Και αν δεν μπορούν να στήσουν κανάλια και ραδιόφωνα, η αξιοποίηση του διαδικτύου και η ζωντανή επικοινωνία με τους πολίτες είναι μια υποχρέωση εκ των ουκ άνευ για να πούμε ότι διαμορφώνουμε ουσιαστικές συνθήκες να ισορροπήσουμε τα πράγματα.
    Δεν είναι πολλές εβδομάδες που ο φίλος μας ο Λασκαράτος, ένας δημοφιλής μπλόγκερ, έγραψε από λάθος για το θέμα της δήθεν συνάντησης με τον μητροπολίτη Ταράσιο μάρτυρα υπεράσπισης του Χρυσαβγίτη Περίανδρου με τον Τσίπρα, με αποτέλεσμα η «είδηση» να αναπαράγεται από πολλά μπλογκς και να ξεσπάσει ένας ντόρος αγανάκτησης και διαμαρτυρίας επί σχεδόν μια εβδομάδα χωρίς κανείς να ασχοληθεί με το θέμα επισήμως και να αφεθεί το Left gr εντελώς καθυστερημένα να βγάλει το φίδι από την τρύπα και να ανασκευάσει. Ένα μικρό παράδειγμα της μεγίστης ανεπάρκειας!
    Μετά από τέτοια περιστατικά και την ανύπαρκτη οργανωμένη αντιμετώπιση τους θα λέμε αργότερα ότι είναι στραβός ο γιαλός και θα μας φταίνε οι τρίχες της κοντής …….ς για την αποτυχημένη ….εξόρυξη! 😉
    Άντε να πάω να κάνω και καμιά δουλειά τώρα! 🙂

  12. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    nikos__alfa
    Αναφερομαι σε κατι πολυ ερωτικο και συμβολικο, οχι για κλασσικη ελληνικη καψουρα ή καβλα βδομαδας ή μηνα.
    Το τραγουδι ης ευειδους τοτε- πλην αγραμματης- Αντζελας, από τον προσωπικό δίσκο της Δημητρίου «Μια σ’ αγαπώ, μια σε μισώ» (1988) παραπεμπει στην μπρουταλιτε των εποχων του τελους της πρωτης περιοδου του ΠΑΣΟΚ,με τπροβεβλημενους τον Κωσκοτα και τον Κουτσογιωργα του βρωμικου 89 κια της πρωθυπουργιας Μητσοτακη, οταν
    ο Βουλγ πηδαγε την απο ο 1984 και χηρα απο το 1989 Δωρα
    τα δεξια και αριστερα λαμογια ειχαν κανει την πρωτη συσσωρευση και τα σπαγανε στο Διογενης Παλλας με τον Λευτερη Πανταζη , τριτοκλασσατο τραγουδιστη που εκανε υπερδυναμικο come back, αποκτωντας παλι μαλλια και το νεο κωδικο ονομα ΛεΠα
    οι σφριγηλοι οικονομικα βιοτεχνες εβγαιναν με τις παρεες τους για να γλεντησουν στα «πολιτιστικα ιδρυματα» που τους …ελαχε και κρατικη επιχορηγηση και συστηναν «απο δω η γυναικα μου κι απο εκει το αισθημα μου»
    την εποχη που στην ελλαδα ο καθεις μπορουσε να πηδηξει ψηλη, ξανθια με πυχιο φιλολογιας τουλαχιστον απο τις χωρες του πρωην υπαρκτου
    ……………………

  13. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Μάλιστα!!
    Έχουμε τη μεγάλη εργατική (λαϊκή) επανάσταση και το κόμμα της την οποία τα διεθνή κέντρα του ιμπεριαλισμού μάχονται
    «Μέσα σε ένα περιβάλλον της πιο αδίστακτης επικοινωνιακής καταιγίδας που τροφοδοτείται από ένα πλέγμα συμφερόντων που επωφελείται άμεσα από τη συνέχιση μιας πολιτικής »
    του ιμπεριαλισμού χρησιμοποιώντας έναν εσμό από κονδυλοφόρους και προπαγανδιστές που διαστρεβλώνουν την πολιτική και τις καταχτήσεις που έχουν επιτευχθεί από την πρωτοπόρα δράση που είναι η μόνη ελπίδα του χειμαζόμενου λαού και της εργατικής τάξης (σσ ξέχασες και τον αμερικάνικο τρόπο ζωής εδώ).

    Παράλληλα με τη συμμετοχή ενός ακόμη ..εσμού εξομωτών πάνε και ανακαλύπτουν ;αδιαφάνεια και καταπίεση και γκουλάγκ και πραξικοπήματα και τι να κάνει το κόμμα και το εργατικό κράτος να φτιάξει και αυτό το δικό της ..εσμό;;
    ¨οχι δεν γίνεται αυτό , γιατί δεν είναι και του χαρακτήρος του, οπότε κάθε φορά που βλέπετε το αυτονόητο μην το λέτε διότι αντικειμενικά εξυπηρετεόνται τα συμφέροντα και ο πανίσχυρος μηχανισμός προπαγάνδας και για αυτό ούτε Γιαρουζέλσκι υπήρχε και ο Ζαχάρωφ ήταν …μίσθαρνος

    Κάπως έτσι δηλαδή, αλλά στο πιο ..εναλλακτικό ;;

  14. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    ¨Όπααα, χο χο, η υπεράσπιση της δημοκρατίας και του «ελεύθερου ανταγωνισμού» ή μια νέα θεωρία των δύο …άκρων στον τομέα της ενημέρωσης;
    Όπου εκ προοιμίου καταδικάζουμε κάθε τι εναλλακτικό ως το ίδιο απεχθές με την υπάρχουσα κατάσταση για να έρθουμε ίσα βάρκα -ίσα νερά;;;
    Έχεις δίκιο Αναγνώστη, ξέχασα τον αμερικάνικο τρόπο ζωής όπως και ένα λογύδριο για τη υπεράσπιση της αλήθειας από τους νέους μηχανισμούς ενημέρωσης που θα είναι παντελώς ανεξάρτητοι, αυτοί που θα τους στελεχώνουν θα είναι αγνοί ιδεολόγοι που θα αγωνίζονται για την εμπέδωση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και θα αφιερώνουν τον χρόνο τους στην ενημέρωση για την ψυχή της μάνας τους ή της γιαγιάς τους!
    Επειδή έχω βάλει μερικά κιλάκια ως ώριμος νέος παρά την εξαντλητική μου προσπάθεια, ….αδυνατώ να κρυφτώ πίσω από το δάκτυλο μου, κάτι βεβαίως-βεβαίως που θα ήταν πολιτικά ορθό στον κόσμο των γυμνών βασιλιάδων που προκαλούν επιφωνήματα θαυμασμού για τις αιθέριες πτυχές των ενδυμάτων τους!

  15. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα, πάμε στα απλά.
    Kάνει ο Θεοδωρίδης (ή και η Ζωή) για τη δουλειά και όποιος του (της) την πέφτει είναι στον αστερισμό της ..συμπαιγνίας θελημένα ή αθέλητα, πάντως ..αντικειμενικά κλπ κλπ ή δεν κάνει;;
    Και άμα δεν κάνει (λέω άμα) να το λέμε ή δεν κάνει (να το λέμε) αφού η επικοινωνιακή καταιγίδα των συμφερόντων κλπ κλπ ;;

  16. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Γιατί μπερδεύεσαι Αναγνώστη; Τι σχέση έχει η ελευθερία έκφρασης της γνώμης σου για τον ΝΘ ή τη Ζωή με την κατάσταση που βρίσκεται το κύκλωμα της ενημέρωσης και την ανάγκη να απαξιωθεί, αντικατασταθεί με κάτι καλύτερο που δεν θα εκφράζει τα στυγνά συμφέροντα που κρύβονται από πίσω σήμερα;
    Δλδ είσαι ευχαριστημένος να ενημερώνεσαι από υπαλλήλους του ΛΛ που είναι στον Κορυδαλλό αλλά θα σε πείραζε να εμφανιστείς στην ΤV Lef.gr ας πούμε να υποστηρίξεις τις απόψεις σου που στο κάτω -κάτω είναι ένα μέσο που όλοι γνωρίζουν ποιος το ελέγχει και είναι διάφανο ως προς την σκοπιμότητα της ύπαρξης του;

  17. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    οκ, συμφωνώ ότι το ζήτημα των ΜΜΕ και της πληροφόρησης είναι σε μαύρα χάλια και ότι βεβαίως πρέπει να ζητούμε την εξυγείανση του χώρου κλπ.
    Δεν ξερω αν η λύση είναι τα κομματικά μμε, πάντως δεν είμαι καθόλου αντίθετος στη λειτουργία τους, το ..αντίθετο (πρέπει να υπάρχουν και όσο περισσότερα τόσο καλύτερα).
    Απλώς δεν νομίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν πολύ σε αυτό που συζητάμε σήμερα.

    Τέλος να πω ότι εγώ δεν μίλησα για το δικαίωμά μου να κριτικάρω τον έναν ή τον άλλον, αυτό το θεωρω αυτονόητο, ρώτησα αν είναι πολτικά επιζήμιο ή πολιτικά επωφελές ακι αυτό είναι γνώμη, δεν τίθεται θέμα ..σεβασμού δικαιωμάτων

  18. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Πάντα είναι πολιτικά επωφελές, κι αυτό αυτονόητο 😉 , φτάνει αυτή η κριτική να είναι καλόπιστη και να μην κρύβει τις γνωστές σκοπιμότητες σαν αυτές που υποκρύπτονται κάτω από την ταμπέλα ελεύθερη ιδιωτική ενημέρωση που είναι ελεύθερη ιδιωτική προπαγάνδα!
    Όσο για τα κομματικά μέσα δεν μίλησα μόνο για αυτά αλλά και για μια στοιχειώδη οργάνωση των φίλιων δυνάμεων στο διαδίκτυο χωρίς να είναι απαραίτητο, το αντίθετο θα έλεγα, να χάσουν την αυτοτέλεια και την δική τους ταυτότητα . Φτάνει να υπάρχουν ανοικτές πηγές πληροφόρησης και τεκμηρίωσης με αμφίδρομο τρόπο ή να χρησιμοποιούνται για ανοικτή διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων με κάποια στοιχειώδη οργάνωση.
    Θα μπορούσε να σχηματιστεί ένα δίκτυο εθελοντικής προσφοράς από μπλόγκερς ας πούμε που θα χρησιμοποιούνταν για δημοσκοπήσεις , συλλογή προτάσεων για συγκεκριμένα θέματα και όλα αυτά να ταξινομούνται και να αξιοποιούνται από ένα γραφείο επικοινωνίας και τεκμηρίωσης!

  19. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Ορε Νίκο αυτά με τα δίκτυα τα έλεγε ο ΓΑΠ 🙂

    ΥΓ. Και πού ξέρεις εσύ (ή εγώ ή άλλος) άμα η κριτική είναι καλόπιστη ή κακόπιστη;; Δεν γίνεται, οπότε λέω ότι είναι επωφελής αν τεκμηριώνεται και αν είναι μέρος μιας άποψης που έχει και κάποια θετικά, όμως πολύ γενικά όχι του κρινόμενου δηλαδή μην το κάνουμε σαν τις ..ΕΔΕ

  20. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Αναγνώστης ο αθηναίος

    Μια αδιακριτη ερωτηση αγαπητε : Ζωδιακως ομιλων, μηπως εισαι διδυμος ή ζυγος;

  21. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Έλα τώρα Αναγνώστη που δεν ξέρεις ποιος και πότε κάνει καλόπιστη ή κακόπιστη κριτική!
    Μήπως χρειάζεσαι …PHD τώρα που πήρες το πτυχίο σου;
    Άντε και θα σε πάρει μαζί του ο Γιώργος μετά στο Χάρβαρντ να κάνετε διαλέξεις . 🙂

  22. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνώστα

    τα έχεις κάνει δυστυχώς κουλουβάχατα 🙂

    μερικές ανακατες παρατηρήσεις , αφού το θέμα του ποστ εξελίχθηκε σε ένα συνονθύλευμα ατάκτως «παραγουλισμένο»

    Τι σχέση έχει ορέ το μυρμηγκιασμένο κεφάλι του πρώην εισαγγελέως και νυν προέδρου επιτροπής τινός και η …ένοχος Ζωή με τον εξχιμπιονισμό του ΝΘ 😉 Στη πρώτη περίπτωση έχουμε μια ποινική διαδικασία στην οποία ( ευτυχώς λέω εγώ ) εμπλέκεται ένα law nerd
    Σε αυτό ας προσθέσουμε και το παρόμοιας διάστασης ζήτημα με την υπεράσπιση του βιαστή

    Από την άλλη έχουμε ένα ρεζίλι των σκυλιών που στα πλαίσια του σύριζα των … κουνημάτων ασκεί τη δική του προσωπική ατζέντα με άνεση παρισινής κοκκότας . Έλεος πιά με τις «επεκτάσεις» των ζητημάτων που τίθενται 🙂

    Όσο για τα ορέα ΜΜΕ να θυμίσω ότι τη τρομακτική καταστολή που ασκήθηκε από κοινού ( εταιρία και μπάτσοι ) στο κοσμάκη που διαδήλωσε πέρσυ για τις Σκουριές τη μάθαμε και την είδαμε από τα μπλογκς γαμώ τη κηδεία μου μέσα 😉

  23. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Η σχέση που έχουν ο ΝΘ με τη Ζωή (και όχι ο πρώην εισαγγελεύς, αυτόν τον έβαλες εσύ στο ..παιχνίδι) είναι ότι είναι αμφότεροι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, σε διαφορετικούς βέβαια τομείς, και κατά την άποψή μου δημιουργούν προβλήματα με την όλη στάση τους, στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γενικότερα.
    Και οι δύο, αλλά όχι ομού (ο καθένας με τις ..δεξιότητές του)
    Αν τώρα θεωρείς αχταρμά το να αξιολογείς κοινά στοιχεία κάποιων πολιτικών εκπροσώπων και μάλιστα του ίδιου κόμματος, αλλά που είναι σε ..αλλο τομέα, μάλλον πρέπει να το ξαναδεις, αφού έτσι δεν πρέπει να συγκρίνουμε τίποτα.
    Τώρα το αν έχω δίκιο ή όχι άλλο θέμα, το συζητάμε, όμως υπάρχει ένα πρόβλημα στην ορολογία και στο τι εννούμε όταν λέμε αχταρμά.

    Ότι είναι πιθανόν να θέλεις να ξεκαθαρίσεις ότι εσύ μόνον στον ΝΘ ήθελες να αναφερθείς και αλοίμονο όχι στα άλλα, μην και βρεθείς σε κανά συγκρότημα (μμε) δίπλα, ηθελημένα ή αθέλητα 🙂 , θα μπορούσα να το καταλάβω.
    Αλλά αφενός μην ανησυχείς οι απόψεις μου δεν δεσμεύουν τους άλλους, αφετέρου δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος επειδή θα ακολουθήσει την πορεία των συλλογισμών σου να μείνει εκεί που εσύ θεωρείς ότι σταματούν.

    Παρεμπιτπόντως τη Ζωή Κ. την έβαλα ως παράδειγμα και όχι αυτόκλητα, θα μπορούσα στη θέση της να βάλω άλλους. (όχι όμως από τον ίδιο τομέα).
    Το ζήτημα δεν είναι ο όποιος Μαρκογιαννάκης (αυτός απλώς παίζει ένα γουίν γουίν παιχνίδι εκμεταλλεύόμενος) το ζήτημα είναι ότι με την όλη στάση λειτουργεί «προβοκαρίστικα» (με εισαγωγικά ήτοι κάνει δημόσιες κινήσεις που εξαναγκάζουν το κόμμα της να ακολουθήσει) και ότι βοηθάει στο να χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι το άλλο μέρος (το ένα είναι οι ΑΝΕΛ) που έχουν πάρει εργολαβία την …κάθαρση ορίζονατας ως κινούσα πλευρά και κεντρικό ζήτημα τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.
    Λες και οι άλλοι (ΚΚΕ κλπ) είναι μ@@@κες. Θυμίζω ότι ψήφισαν την παραπομπή για όλους (δεν έχω αντίρρηση) αλλά γιατί δεν το πήραν πάνω τους;;
    Και αυτά με τα επαγγελματικά νερντ άστα Παπούλη.

    Εδώ μιλάμε για πολιτικές επιλογές και καθορίζουν κλίμα και όταν υπάρχει ένα γενικότερο παιχνίδι με λίστες (πολλές) που κυκλοφορούν από εδώ και από εκεί το να βγαίνεις μπροστά στη μία είναι στην καλύτερη περίπτωση αφέλεια και μ@@@κία.

    Α!! το πιο ορέο είναι ότι η εν λόγω σε κάποια αποστροφή (στα προεόρτια της εξεταστικής) δήλωσε (την άκουσα) ότι ο Μαρκογιαννάκης δεν κατέχει τα …νομικά
    Θα μου πεις ο άλλος έσπασε τα δάχτυλά του για να υπηρετήσει τον ιερό αγώνα και παρόλα αυτά τον λοιδορήσανε τα μέσα και τα συγκροτήματα 🙂

    ΥΓ Ορέ Νίκο για κάποιους ξέρω και για κάπιους δεν ξέρω ..apriori. ΟΙ δεύτεροι είναι περισσότεροι, διότι δόξα τω θεώ από δημοσιογραφούντες και δημοσιολογούντες έχουμε πολλούς. Ίσα ίσα άμα ακούω κάποιον να λέει ότι ξέρει να διακρίνει τη σακουλέυομαι ότι αντιμετωπίζει επιδερμικά το θέμα (οι καλοί , οι κακοί, μπερδεύουμε τον εργοδότη με τον ..συνεργάτη και τέτοια)

  24. Ο/Η papoylis λέει:

    Ορέ Αναγνώστα γράφεις :

    «Εδώ μιλάμε για πολιτικές επιλογές και καθορίζουν κλίμα και όταν υπάρχει ένα γενικότερο παιχνίδι με λίστες (πολλές) που κυκλοφορούν από εδώ και από εκεί το να βγαίνεις μπροστά στη μία είναι στην καλύτερη περίπτωση αφέλεια και μ@@@κία.»

    Μπορώ να έχω επιτέλους μια σαφή θέση φίλτατε ;;; 🙂

    Δηλαδή αν υπάρχουν άλλες πενήντα λίστες , για τις οποίες όμως δεν έχουμε ακόμα εξεταστικές ( πώς άλλωστε 🙂 ) , αυτό σημαίνει ότι η θυπάρχουσα στη προκαταρκτική δεν πρέπει να ερευνηθεί μέχρις κεραίας ;;; Μη ξεχνάμε ότι για να φτάσουμε εδώ η λίστα Φαλτσιανί πέρασε από 40 κύματα με αποκορύφωμα τη γελοία ψηφοφορία στην ολομέλεια για τη παραπομπή . Το πώς η Ζ.Κ. ( που για παράδειγμα έφερες εδώ ) ασκεί τη διαδικασία με το μυρμηγκιασμένο δεν είναι της ίδιας τάξης ζήτημα με αυτό που θίγει το ποστ. Αυτό σου τονίζω.

    Το ένα είναι ( σωστά ή λάθος ) ζήτημα αναζήτησης κάποιων ευθυνών που η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» έστειλε στο κυνοβούλιο ( και το οποίο με τη σειρά του ανέλαβε να γελοιποιήσει ) . Προφανώς υπάρχει πολιτική ουσία στο προκείμενο , αλλά αυτό δεν διαμορφώνει πολιτική με την έννοια που επιχειρεί το σούργελο.

    I rest my case 🙂

  25. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Ναι (μπορείς) 🙂
    Όταν διάφορα (μικρο)πολιτικά και άλλα (κυρίως) συμφέροντα συγκρούονται με όρους παρασκηνίου (τι έιναι λίστα λαγκάρντ, η λίστα λουξεμβούργου, ..ολλανδίας, η λίστα του ΣΔΟΕ κλπ που μία μεγαλώνουν μία μικραίνουν ανάλογα με το τι διαρέεται κάθε φορά) το να συναρτάς την κάθαρση με μία από αυτές και μάλιστα με όρους που κατακλύζουν το προσκήνιο (κύριο πολιτικό ζήτημα, είδες τι έγινε στη βουλή με τις παραπομπές) ή μέρος του παιχνιδιού είσαι ή (πολιτικά) ηλίθιος ήτοι εμμονικός.
    Επειδή πιστεύω το δεύτερο (δεν τα ξέρω κιόλας) θεωρώ μεγάλο λάθος τον τρόπο που μπήκε ο ΣΥΡΙΖΑ δια της κυρίας ΖΚ και μάλιστα πρόβλημα πολιτικό.

    Εσύ βέβαια μπορεί να πιστεύεις ότι ο αγώνας θα ξεκινήσει από τα (και ειδικά) δικαστήρια, τι να κάνουμε δεν μπορεί να συμφωνήσουμε και σε όλα 🙂

  26. Ο/Η skipper λέει:

    «Ίσα ίσα άμα ακούω κάποιον να λέει ότι ξέρει να διακρίνει τη σακουλέυομαι ότι αντιμετωπίζει επιδερμικά το θέμα (οι καλοί , οι κακοί, μπερδεύουμε τον εργοδότη με τον ..συνεργάτη και τέτοια)»

    Δεν ισχυρίζεται κανείς( ίσως κάποιοι) οτι ξέρει Αναγνώστη…αλλά το ότι (μπορεί) να μην υπάρχει πλήρη ταυτιση εργοδότη -συνεργάτη,υπαλλήλου (για ΜΜΕ μιλάμε) ΔΕΝ σημαίνει ότι υπάρχει και διαφορά «γραμμής»(ειδικά στα τηλεμέσα όπου η ταχύτητα της πληροφορίας και μπλα μπλα).
    Κατά αυτό τον τρόπο λοιπόν δημιουργούνται …οι ενδείξεις, που μπορεί να μην είναι αποδείξεις , αλλά τις περισσότερες φορές το νιάου-νιάου υποδηλώνει γάτα και ουχί κροκόδειλο.
    Διότι ούτε τώρα πήρες το πτυχίο σου που λέει και ο Νίκος , ούτε είναι δυνατόν να την σακουλεύεσαι μόνο με τους ξερόλες.
    Εντάξει είπαμε …άλλο το κεφάλι κι άλλο η ουρά , αλλά φαντάζομαι ότι αν δεν υπήρχε η (ουρά) στις μαιμούδες για παράδειγμα δεν θα πηδούσαν ψηλά και από δένδρο σε δένδρο …διότι (πάλι φαντάζομαι) θα είχαν απώλεια ισορροπίας.

    Τώρα για τον μυρμηγκιασμένο (ρωτήστε στα Χανιά για δαύτον) ….κακώς διαφωνείτε(με), διότι αυτή η «δίκη» ΔΕΝ θα έπρεπε να διενεργείτε από αυτό το φακ πολιτικό σύστημα, επειδή έχει δώσει στο παρελθον τα διαπιστευτήρια του (με παρόμοιες εξεταστικές) και κατά συνέπεια ανήκει στο πλαίσιο αυτού που είπε και ο Μητσόπουλος …μιας ενδημικής (πολιτικής) επιβολής του ισχυρού στον αδύνατο , που ότι γουστάρει κάνει κι ότι γουστάρει αποφασίζει….

  27. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνώστα

    φαντάζομαι ότι αυτό

    «Εσύ βέβαια μπορεί να πιστεύεις ότι ο αγώνας θα ξεκινήσει από τα (και ειδικά) δικαστήρια, τι να κάνουμε δεν μπορεί να συμφωνήσουμε και σε όλα 🙂 »

    δεν το γράφεις εν πλήρει συνειδήσει ….

    Τονίζω και πάλι ότι η διαδικασία της παραπομπής και της εξεταστικής μπορεί να έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και προεκτάσεις αλλά δεν αποτελεί ίδιας τάξης ζήτημα με τις παπαρολογίες του ΝΘ . και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί το πολιορκητικό κριό της πολιτικής ενός κόμματος – σχηματισμού . Πού είδες αγαπητέ ότι εγώ ισχυρίζομαι κάτι τέτοιο είτε σε αυτό το ποστ , είτε οπουδήποτε αλλού ;;; Παρόλα αυτά μου το καταλογίζεις ευθέως στο ανωτέρω δικό σου απόσπασμα και κινδυνεύω να μου μείνει κουσούρι 🙂

  28. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович,

    Μια και έλειψα κάμποσες μερούλες (για δουλειές 🙂 ), θα βγάλω το άχτι μου με ένα σεντονάτο σχόλιο. Σεντονάτο και ξεκούραστο! Διότι πρόκειται για κόπι πέιστ. Σε τι αφορά; Σε ένα άρθρο τού περί ου ο λόγος στο post, δημοσιευμένο το 2009 στον ιστότοπο του Κοκκινοπράσινου Δικτύου (τάση τού ΣΥΝ που δεν υφίσταται πλέον συγκροτημένα και η οποία τον περιέβαλε με μεγάλη εκτίμηση), και σε δυο-τρία σχόλια στα οποία εμπλέκονται οι αφεντομουτσουνάρες μας! 🙂 Πρώτα, το σώμα τού …εγκλήματος! 🙂

    Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΩΣ ΑΠΟΤΟΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ (ΑΥΓΗ, 28.7.2009)
    28/07/2009, 8:31 μμ
    Filed under: Νασος Θεοδωριδης
    ΤΟΥ ΝΑΣΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

    Φέτος τον Ιούλιο συμπληρώνονται 35 χρόνια από την κυπριακή τραγωδία. Οι περισσότεροι Έλληνες όμως νομίζουν ότι η κατακριτέα τουρκική εισβολή… προέκυψε εκ του μηδενός. Συνεπώς, είναι ευκαιρία να χυθεί κάποιο φως στην πραγματική ιστορία της Κύπρου και στις τεράστιες ευθύνες του ελληνικού εθνικισμού.

    Η ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών κοινοτήτων στην Κύπρο κράτησε τέσσερις ολόκληρους αιώνες. Κάθε κοινότητα είχε διαφορετική εθνική, θρησκευτική, γλωσσική και πολιτιστική κουλτούρα. Ποτέ κανείς δεν διανοήθηκε να τις συνενώσει ή να τις αφομοιώσει. Σε όλες τις πόλεις και σε πολλά μεικτά χωριά υπήρχαν ελληνικές και τουρκικές συνοικίες.

    Το 1963, όμως, η ειρηνική αυτή διαβίωση κατέρρευσε. Υπαίτια ήταν η ελληνοκυπριακή πλευρά που με την υποκίνηση και στήριξη της Ελλάδας θέλησε να αφανίσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα καταργώντας το Σύνταγμα του 1960. Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε η Κυπριακή Εκκλησία και το μίσος που καλλιέργησε κατά των Μουσουλμάνων. Η προσδοκώμενη προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν μέρος του οράματος της Μεγάλης Ιδέας, η σταδιακή πραγματοποίηση του οποίου είχε ως αποτέλεσμα, από τη σύσταση του ελληνικού κράτους το 1830, να επεκταθεί η Ελλάδα 8 φορές, αυξάνοντας τα εδάφη της κατά 278% σε βάρος της Τουρκίας.

    Στην περίοδο 1950-1974, η Κύπρος εμφανίζει εικόνα θεοκρατικού κράτους βυζαντινού τύπου. Η ανεξάρτητη Κύπρος που ιδρύθηκε το 1960 επιβίωσε μόλις 3 χρόνια. Οι Ελληνοκύπριοι δεν είδαν ποτέ τους Τουρκοκύπριους ως ισότιμους εταίρους. Δεν αποδέχθηκαν ποτέ το καθεστώς ίσων δικαιωμάτων που τους δόθηκε το 1960 από το Σύνταγμα της ενιαίας Κυπριακής Δημοκρατίας. Το 1963, το Σύνταγμα καταλύθηκε από τους ίδιους τους Έλληνες με το Συνταγματικό πραξικόπημα του Μακαρίου, την εκδίωξη των Τουρκοκύπριων από την κρατική διοίκηση και την τρομοκρατική δραστηριοποίηση της ΕΟΚΑ Β, η οποία επεδίωκε την πλήρη εθνοκάθαρση της Κύπρου από τους Τουρκοκύπριους.

    Την περίοδο 1963-1974 δολοφονήθηκαν 500 Τουρκοκύπριοι, 103 τουρκικά χωριά κάηκαν, 110 μουσουλμανικά τεμένη υπέστησαν βανδαλισμό και 27.000 Τουρκοκύπριοι αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα. Τον Ιούλιο του 1974 το πραξικόπημα του Σαμψών συσσώρευσε πολύ περισσότερα δεινά. Το 1963, η τρομοκρατική κυπριακή οργάνωση ΕΟΚΑ Β εφαρμόζει το συνωμοτικό σχέδιο ΑΚΡΙΤΑΣ με σκοπό την προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα και την εξολόθρευση των Τουρκοκυπρίων. Εξαπολύθηκε κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων που δημιούργησε λουτρό αίματος.

    Η κατάσταση επιδεινώθηκε το 1967 με τη δικτατορία των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, η χαριστική όμως βολή ήλθε το 1974 με το πραξικόπημα του Σαμψών και τη χούντα του Ιωαννίδη. Όπως σημειώνει η εφημερίδα France Soir, (24 Ιουλίου 1974), “οι Ελληνοκύπριοι πυρπολούσαν τουρκικά τζαμιά και έβαζαν φωτιά με μπαζούκας σε σπίτια Τούρκων στα χωριά γύρω από την Αμμόχωστο. Πανικόβλητοι και ανυπεράσπιστοι Τούρκοι χωρικοί εγκατέλειπαν τα σπίτια τους και έτρεχαν να κρυφθούν στα γύρω δάση. Οι πράξεις των Ελλήνων αποτελούν ντροπή για την ανθρωπότητα”.

    Στα τέλη Αυγούστου του 1974 άρχισαν να ανακαλύπτονται ομαδικοί τάφοι Τουρκοκύπριων στον βόρειο τομέα της νήσου, στα χωριά Sandalar, Atlilar και Taskent. Η εκταφή των πτωμάτων γινόταν δημόσια κάτω από το βλέμμα παρατηρητών του ΟΗΕ. Ομαδικοί σφαγιασμοί Τουρκοκύπριων διαπράχθηκαν και στην ελληνοκρατούμενη ζώνη.

    Οι φασίστες δικτάτορες Σαμψών και Ιωαννίδης είχαν θέσει σε εφαρμογή σχέδιο ολικής εξόντωσης των Τουρκοκυπρίων και άμεσης προσάρτησης της Κύπρου στην Ελλάδα. Και ενώ έχουμε ακούσει άπειρες φορές για τους 1619 Έλληνες αγνοούμενους, διαφεύγει της προσοχής μας ότι οι Ελληνοκύπριοι φονιάδες των αθώων Τουρκοκυπρίων δεν έχουν τιμωρηθεί και παραμένουν ελεύθεροι από το 1974. Με τα δεδομένα αυτά ο στερεότυπος ισχυρισμός της Ελλάδας ότι απειλείται από την Τουρκία καταντά εξωπραγματικός.

    Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι μέλος του Κοκκινοπράσινου Δικτύου του ΣΥΝ και της Αντιεθνικιστικής Κίνησης

    *****

    Και οι …αδιόρθωτοι (δικός σου ο χαρακτηρισμός 🙂 ) σχολιάζουν πρώτοι:

    Έκτακτο κείμενο! Αν ανασταινόταν ο Λένιν και το διάβαζε, θα τον έκανε να ψηφίσει στις επόμενες εκλογές ΛΑΟΣ. Δαγκωτό!
    Σχόλιο από Left G700 03/08/2009 @ 6:57 μμ

    Μας ‘‘μάλωσε’’ φιλικά κάποιος σχολιαστής, γιατί μετά εμφανίστηκαν και άλλοι ‘‘αγανακτισμένοι’’, όχι όμως για τους ίδιους μ’ εμένα λόγους:

    Αγαπητέ Left G700, πρόσεξες φαντάζομαι ότι με τις (συνήθεις, εδώ) υπερβολές σου, ξεσήκωσες μια μίνι θύελλα (στο ποτήρι).[…]
    Σχόλιο από Σημείο G 16/08/2009 @ 10:38 πμ

    Έτσι αναγκάστηκα να γίνω πιο αναλυτικός:

    Αγαπητέ σύντροφε (που υπογράφεις Σημείο G),

    Η υπερβολή είναι το μόνο “όπλο” που απομένει σε κάποιον, όταν αυτός έχει να αντιμετωπίσει έναν βαθύ δογματισμό σαν του Θεοδωρίδη. Τόσο βαθύ, που αγγίζει τα όρια της ψυχικής καθήλωσης!

    Δεν μπορεί να γίνει εδώ διάλογος αναλυτικός και δεν θέλουμε να ξεπέσουμε σε συνθηματολογία. Σε καλούμε όμως να αναρωτηθείς τον βαθμό της πολιτικής “σχιζοφρένειας” που διακατέχει τον Θεοδωρίδη, εστιάζοντας σε μία μικρή(;) “λεπτομέρεια”:

    Σε μεταγενέστερο κείμενό του {Τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων ως συστατικό στοιχείο μιας αριστερής ατζέντας (ΑΥΓΗ, 11.08.2009) 12/08/2009,}, ασκεί κριτική στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή καθυστερούν να δώσουν δείγματα «αντίστοιχου ριζοσπαστισμού σε ό,τι αφορά όχι μόνο τα ‘‘εθνικά θέματα’’ αλλά και τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων».

    Ποιά είναι η μικρή λεπτομέρεια; Ότι τα εθνικά θέματα [Σημ.: η φράση] της Ελλάδας μπαίνουν εντός εισαγωγικών. Ενώ οι εθνικές μειονότητες όχι! Φαίνεται ότι για τον Θεοδωρίδη υπάρχουν δύο ειδών έθνη. Τα αληθινά και τα “κατασκευασμένα”!

    Με τέτοια “μαργαριτάρια” θα συσπειρώσουμε κόσμο γύρω από την Αριστερά;

    Δώσε την απάντηση μόνος σου. Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι ο δογματισμός κάθε είδους, χαντάκωνε πάντα την Αριστερά. Ο Θεοδωρίδης είναι ένα λαμπρό παράδειγμα δογματικής εμμονής. (Δεν επαναλαμβάνουμε τα περί “ψυχικής καθήλωσης” για να μην κατηγορηθούμε ως “νεοσταλινικοί” που επιδιώκουν τον εγκλεισμό των αντιφρονούντων σε ψυχιατρείο…).

    Τα λέμε.
    Σχόλιο από Left G700 20/08/2009 @ 1:12 μμ

    (Δια το πιστόν τής αντιγραφής: εδώ)

    *****

    Κλείνοντας, και αφού πω ότι συμφωνώ βέβαια με την ουσία του σχολίου σου (και τη σφοδρότητα —βρήκε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του! 🙂 ), δυο-τρεις πρόσθετες σημειώσεις:

    1) Υποβιβάζεται λίγο (αρκετά) το πρόβλημα αν εστιάζουμε στο επικοινωνιακό ζήτημα. Το πρόβλημα είναι βαθύτατα πολιτικό και νομίζω πέρα από το προφανές (ότι βγάζουμε δηλαδή τα ματάκια μας μόνοι μας). Το βάθος του αγγίζει (τι αγγίζει; χουφτώνει! 😉 ) την ιδεολογικοπολιτική φυσιογνωμία τού ΣΥΡΙΖΑ και την εν γένει φιλοσοφία του. Ζητήματα δηλαδή που εσείς, τού παλιού ΣΥΝ, τα είχατε φτυσμένα εντελώς τελείως, για να τα λέμε όλα (άσε που ένα σημαντικό κομμάτι σας φλέρταρε ανοιχτά με τέτοιες παπαριές!). Τώρα πληρώνουμε όλοι τις δικές σας αμαρτίες! 🙂

    2) Είδα εδώ αντιλήψεις τύπου «ας είναι μαλάκας· να τον κρύψουμε κάτω από το χαλί να μη φαίνεται, όχι να κάνουμε το χατίρι τού Μουρούτη!» ή είναι απλώς ιδέα μου; 🙂

    3) Την αμηχανία μετά το ξήλωμα του Θεοδωρίδη τη θίγεις (σιγά μη σου ξέφευγε! 🙂 ), αλλά να στο κάνω ακόμα χειρότερο: Το Left.gr, το κατ’ εξοχήν ειδησεογραφικό σάιτ τού ΣΥΡΙΖΑ, έπνιξε την είδηση της αποκαθήλωσης ακόμα πιο βάρβαρα κι απ’ όσο ο Κάκος έπνιξε το πέναλτι της Ξάνθης! 🙂

    Увидимся

    ΥΓ Товариш Яков Федотович, εμφανιζόμενος εδώ μετά από τρεις βδομάδες, ύστερα από τις σημειωθείσες ‘‘ομορφιές’’, δυο λόγια επ’ αυτού, με τα οποία δεν επιδιώκω και δεν επιθυμώ καμία επαναφορά τού ζητήματος (γι’ αυτό και δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε οποιονδήποτε περαιτέρω σχολιασμό —αν υπάρξει). Πες ότι είναι μία δήλωση, προς γενική χρήση, του Γραφείου Τύπου τής Κεντρικής μας Επιτροπής. Πιάνομαι λοιπόν από δύο μεταφορές που έχεις κάνει εσύ (πιάνομαι, δεν τις υιοθετώ), προσθέτω μία τρίτη, και λέω:

    Ο ιδιοκτήτης —αλλά και οι θαμώνες— ενός καφενείου που ενδιαφέρονται να προφυλάξουν το μαγαζί τους από κάποιους αγενείς (ή πιεζόμενους), οι οποίοι θα θελήσουν, ενδεχομένως, να κάνουν την ανάγκη τους μπροστά σε όλους, θα βρουν, ίσως, χρήσιμη για την επίτευξη του σκοπού τους την εξής υποβοηθητική ιδέα:

    Να έχουν κατά νου τη μηχανή τού κιμά: αν δεν τροφοδοτηθεί, κιμά δεν βγάζει! 😉 🙂

  29. Ο/Η Left G700 λέει:

    Εντάξει, ξεπέρασε το ρετάρισμα η Πόρσε! 🙂

  30. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Καλά Παπούλη και Σκιπερά μου τώρα που θα εμφανιστεί οσονούπω ο Αναγνώστης (όπως πάντα …διαβασμένος) θα δείτε τι θα ..πάθετε! 🙂
    Είναι αξιοσημείωτο όμως πως ενώ δεχόμαστε ότι το τηλεοπτικό τοπίο και ο τύπος γενικότερα χρειάζονται επειγόντως …εγκλεισμό και αναμόρφωση βάζουμε στο μικροσκόπιο τη Ζωή επειδή αυτό μας σερβίρουν κάθε μέρα και κανείς δεν ασχολείται με τον ανεκδιήγητο μερμηγκιασμένο!
    Χρειάζεται μια Μελέτη το πράγμα! 😉

  31. Ο/Η Po λέει:

    Το πρωτεύον δεν είναι οι παρωχημένες ή μη απόψεις Θεοδωρίδη, αλλά ο τρόπος Αρχηγικής (Τσιπρικής) αποπομπής του, όπου -κατά τον κ. Καστρινάκη, και εμού- το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που πήρε αυτή την απόφαση ανταποκρίθηκε στην υπόδειξη του λοκατζή εθνικόφρονος Φαήλου. Πρακτική παραδεκτή από αρχηγικό κόμμα κι απαράδεκτη για κόμμα με όργανα και… αρχές. (σοσιάλWhat?)

    Καλό Πάσχα.

  32. Ο/Η Left G700 λέει:

    Από τη στιγμή που δεν ακολουθήθηκε έγκαιρα (κατά το παρελθόν δηλαδή) ο απολύτως ενδεδειγμένος (παιδάκι μου, πάρε το κουβαδάκι σου και παίξε παρακάτω, please), δεν έμενε κάτι άλλο από τον σχετικά ενδεδειγμένο: στεγνός και στο γόνατο «αποκεφαλισμός». Όσο για τις «παρωχημένες» απόψεις Θεοδωρίδη, δεν μας τα λέει καθόλου καλά ο φίλος μας ο Ρο! Παρωχημένες;;; Τι παρωχημένες; Όλη η ευρωπαϊκή πολιτισμική Αριστερά (ή πολυπολιτισμική, κατά τον Ζίζεκ, ή «φιλελευθεριάζουσα» κατά άλλους) αυτές τις παπαριές έχει Ευαγγέλιο! (μαζί με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους gay γάμους και το εξ ημισείας πλύσιμο των πιάτων από ένα αντρόγυνο).

  33. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Παπούλη δεν είπα ότι λες ότι η σκανδαλολογία είναι καλό να αποτελέσει πολιορκητικό κριό ενός κόμματος.
    Είπα ότι κατά τη γνώμη μου είναι μαλακία γενικώς η εμπλοκή στο θέμα με αυτόν τον τρόπο, ήτοι από όοοολο το πολτικό φάσμα το θέμα να το σηκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και μάλιστα σε στυλ ΖΚ και Καπερνάρου.
    Το ότι δεν συμφωνείς δεν σημαίνει ότι λες ότι είναι το κύριο ζήτημα στην πολτική ζωή, απλώς σε ..ψέγω ότι υποτιμάς τη μ@@@κία, πολιτικά αν το δούμε.
    Γενικώς είσαι των άκρων όμως (από το ένα στο άλλο) 🙂

  34. Ο/Η Po λέει:

    Αγαπητέ Παπούλη,
    «παρωχημένες ή μη» εννοούσα, παρακαλώ διορθώστε το.
    Ευχαριστώ.

  35. Ο/Η papoylis λέει:

    Αγαπητέ Ρο : διορθώθηκε 😉
    παρεπιφτού δεν βλέπω κάτι το προβληματικό στην εκπαραθύρωση του ΝΘ . Η κοινοβουλευτική ομάδα τον έβαλε στην επιτροπή και αυτή τον ..τελείωσε ως υπεύθυνο συλλογικό όργανο. και δεν χρειαζόταν η υπόδειξη του φαήλου , ο άνθρωπος σε οποιαδήποτε θέση ευθύνης θα ήταν επικίνδυνος . Απλά το επικοινωνιακό επιτελείο των ..απέναντι έχει και τα μέσα και τους ανθρώπους για να παρακολουθεί και το τελευταίο τουίτ των στελεχών του σύριζα , πράγμα που δεν διαθέτει ο σχηματισμός της αριστεράς και γι αυτό και η εκπαραθύρωση προέκυψε μετά το θόρυβο που οι φαήλοι προκάλεσαν.

    Λέφτηδες

    για να τα λέμε όλα ο γέρο Γιάκοβ δεν έχει τίποτα με την υπόθεση του γάμου ομοφυλοφίλων , ενδιαφέρεται σφόδρα και όχι επιλεκτικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πλένει συχνά αυτός τα πιάτα 😉

    Αναγνώστα

    διάβασε πάλι το σχετικό σου απόσπασμα και πες μου τι δεν καταλλλλαβαίνεις από τη δική μου απάντηση . Να προσθέσω ότι η υπόθεση της λίστας ( της γνωστής και των λοιπών ) ΔΕΝ είναι σκανδαλολογία αλλά η επιτομή της διαχρονικής αγυρτείας του πολιτικού συστήματος σε αγαστή συνεργασία με τους αφεντάδες . Είναι επίσης βέβαιο ΙΜΗΟ ότι η διαδικασία παραπομπής από την θεσμών μέχρι και τη τρέχουσα προκαταρκτική είναι καραγκιοζηλίκι , όπως υπήρξαν όλες σχεδόν οι πρότερες σχετικές διαδικασίες για παρόμοια ζητήματα με μέγιστη ξεφτίλα την επιτροπή για τις υποκλοπές που ο υποφαινόμενος θεωρεί ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ των ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ.
    Αυτό σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ΖΚ και ΒΚ δεν πρέπει να σκάψουν στο κεφάλι του μυρμηγκιασμένου μέχρι να βρουν τη «βασίλισσα» 😉

  36. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович,

    Επειδή εμείς, όταν λέμε όλα, εννοούμε όοολα, 😉 να διευκρινίσουμε τα εξής:

    α) Ούτε εμείς έχουμε αντίρρηση για το γάμο τών ομοφυλοφίλων,

    β) Κι εμείς ενδιαφερόμαστε όχι επιλεκτικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα (υπό κανονικές συνθήκες 😉 ),

    γ) Για το πιατόπλυμα θα σου πω όταν υπάρξουν οι προϋποθέσεις. Προς το παρόν συμφωνώ …θεωρητικά! 😉

    Όμως —πάντα υπάρχει ένα όμως:

    Δει δη προτεραιοτήτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι εκ των δεόντων! 😉

    Увидимся

  37. Ο/Η papoylis λέει:

    Λέφτηδες

    ξεκινήστε με τα πιάτα και το συζητάμε πάλι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι νεράκι και AVA 🙂

  38. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Παπς πολλές λεπτομέρειες σου είναι άγνωστες και δικαίως. I will enlight you in time.
    Υ.Γ. Δικαιώματα αλα καρτ? Μάλιστα! Το είδαμε κι αυτό.

  39. Ο/Η papoylis λέει:

    Χρήστο

    next week 😉

  40. Ο/Η Left G700 λέει:

    Murphy’s law #79:

    Αν μιλάς για προτεραιότητες και κανονικές συνθήκες και κάποιοι καταλαβαίνουν ότι εννοείς δικαιώματα α λα καρτ κάτι δεν πάει καλά (και δεν είναι το ρολόι τους…)

  41. Ο/Η Left G700 λέει:

    Oρέ товариш! Απ’ ό,τι βλέπω στον ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζουν πιο πιστά την αρχή τού δημοκρατικού συγκεντρωτισμού από το ΚΚΕ! Γι’ αυτό τού πήρατε τα σώβρακα του Κόμματος στις εκλογές; 😉 🙂

    Увидимся

  42. Ο/Η papoylis λέει:

    Μόνο που απευθύνεστε λέφτηδες σε μένα που δεν μετέχω ούτε στον ένα ούτε στον άλλο μηχανισμό 🙂

  43. Ο/Η Left G700 λέει:

    Εσύ μπορεί να μη μετέχεις,товариш. Δεκτό. Παρατηρώ όμως ότι …σε μετέχουν! 🙂 🙂

    Увидимся (όλα όμως, ε; 😉 )

  44. Ο/Η papoylis λέει:

    Λέφτηδες

    αυτό δεν το έχει καταφέρει παρά μόνον η συμβία μου , οπότε ηρεμήστε . Δεν πήγαν κοντά έξη δεκαετίες ζωής στο βρόντο ΅)

  45. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    «ξεκινήστε με τα πιάτα και το συζητάμε πάλι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι νεράκι και AVA »

    Προτεινω fairy, καθαριζει καλυτερα τις λιγδες απο παρατημενα πιατα εφηβων 30-40 και διαρκει εως 50% περισσοτερο!!!!

    Ακολουθει το μαγειρεμα.

    1ο Σταδιο πατατες τηγανητες.
    1ο υποσταδιο του 1ου σταδιου
    αγοραζουμε τις πατατες απο παραγωγο λαικης του Σαββατου σε πολυ χαμηλη τιμη
    2ο υποσταδιο του 1ου σταδιου
    τις καθαριζουμε με ενα κοφτερο μαχαιρι, προσεχοτας να μην …αυτοτραυματισμτουμε
    3ο υποσταδιο του 1ου σταδιου
    τις πλενουμε καλα, τι ςσταργγιζομε πριν τις κοψουμε
    4ο υποσταδιο του 1ου σταδιου
    τις κοβουμε ροδελες
    5ο υποσταδιο του 1ου σταδιου
    κοβουμε 3 εως 5 ροδελες καθετα
    6ο υποσταδιο του 1ου σταδιου
    βαζουμε ενα βαθυ τηγανι με καπακι η δικτυωτο για να μην πεταγονται λαδια
    7ο υποσταδιο του 1ου σταδιου
    βαζουμε στο τηγανι λαδι και περιμενουμε να ζεσταθει
    8ο υποσταδιο του 1ου σταδιου
    ταν ζεσταθει το λαδι βαζουμε τις πατατες στο καυτο λαδι προσεκτικα
    9ο υποσταδιο του 1ου σταδιου
    Οταν ροδισουν απο την μια μερια τις αναποδογυριζουμε
    10ο υποσταδιο του 1ου σταδιου
    Κλεινουμε το ματι ή την εστια αεριου 3 λεπτα πριν (θερμικη αδρανεια)
    11ο υποσταδιο του 1ου σταδιου
    Βγαζουμε τις τηγανητες πατατες με ανοξειδωτη επιπεδη τρυπητη κουταλα σε παιατο με χαρτι κουζινας
    12ο υποσταδιο του 1ου σταδιου
    Σερβιρουμε

    ΑΦ, πρωην φεμινιστης και νυν μετα-φαλλοκρατης.

  46. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Στο άλλο στάδιο Αφώτιστε να κάνουμε μακαρονάδα! 🙂
    Εγώ θα διδάξω στο τρίτο στάδιο πως να βράζουμε καβούρια, επειδή είμαι λίγο σφιχτοχέρης και ο Αναγνώστης, ως ελίτ, στο τέταρτο πως φτιάχνουμε αστακούς!
    Ο παπούλης, ως προλετάριος …φασολάδα και ο Κάπταιν με τον Σκιπερά ως κοσμοπολίτες και ταξιδεμένοι …χελιδονοφωλιές! 😛
    Κάτι ψήνεται σου λέω….

  47. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    nikos__alfa

    Ηθελα να πω στα βλασταρια της αριστερας 30-40 οτι αφου δεν μπορουν να κανουν απο τα 16 τους λ.χ. πατατες τηγανητες πως θα καμνουν την ρημαδα την επανασταση ;

    Με κονσερβες και εχουμε και ……αλλα ατυχηματα; η με μπεργκερ κια τσιζμπουργκερ με μιγμα κιμα απο αρρωστα αλογα;

    Γενικα κινδυνευουν να …..τραυματιστουν κι εχω μεγααααλη ανησυχια.

    ΥΓ Επαναληψις (μητηρ μαθησεως) -Συμπληρωσις
    «3ο υποσταδιο του 1ου σταδιου
    τις πλενουμε καλα, τις στραγγιζουμε πριν τις κοψουμε (και δεν πλενουμε τις κομμενες πατατες γιατι θα φυγει το αμυλο και αν τις ριξουμε βρεγμενες το νερο θα εξατμισθει εκρηκτικα και ενδεχεται να προκληθει εως εγκαυμα οφθαλμου) .

    Αναμενω τα υπολοιπα σταδια που πρεπει να ειναι οπωσδηποτε σε κουτακια απο 1 εως το 12 η κια παραπανω.

  48. Ο/Η skipper λέει:

    Νίκο
    εγώ ευχαρίστως αναλαμβάνω …μία μακαρονάδα σπέσιαλ , με σάλτσα τόνου ή …να φάω μια κακαβιά που θα ….φτιάξει ο κάπταιν
    Κατόπιν ως αποδημητικό , μπορώ να σε ξεναγήσω σε πολλές φωλίτσες…το θέμα είναι ότι για να πάμε εκεί …πρέπει να διαθέσει το σκάφος του ο κάπταιν.(χα χα)

  49. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Άμα δεν του βάλουμε μπενζίνα δεν το βλέπω! 😉
    Που χάθηκε αυτός; Έλπίζω στο ψάρεμα και όχι στον …ΩΡΛ.

  50. Ο/Η kapetanios λέει:

    εγω πάντως το καλοκαίρι όταν ο υιός έπεφτε στην ανάγκη μου και με ζητούσε εξυπηρέτηση (πχ να πάω ημερήσια βόλτα πελάτες του στα πόδια της Χαλκιδικής ) του στοίχιζα τρίδιπλα— μ έβαζε τα πετρέλαια για ψάρεμα, μουαχαχαχα

    (ακούμε καλά λέμεε 😉 )

  51. Ο/Η skipper λέει:

    Κάπταιν

    ο υιός θα ‘θελε να πηδήξει ή να την «πέσει»…επειδή πήδαγε λαστ και επομένως αυτά πλερώνονται.
    Εμείς δεν θα χουμε τέτοια «προβλήματα» , οπότε άστα αυτά που ξέρεις.
    Αν δεν δουλέψουμε πανί , το πετρέλαιο ρεφενέ …ελέω οικονομικής κρίσης.
    Και μην φοβάσαι , θα εκτιμηθεί και θα ανταμειφθεί αλλέως η προσφορά σου…το πρώτο «πιάτο» δικό σου (χα χα χα).

  52. Ο/Η papoylis λέει:

    Κάπταιν

    χαίρομαι 🙂

  53. Ο/Η kapetanios λέει:

    μερσι παπς
    *
    σκιπερά μου όταν έχει αέρα για πανί χάνουμε ψάρια . Στα 4 ψάρια που χτυπάνε στην συρτή που μόνιμα βρίσκεται στα απόνερα του σκάφους όταν κατεβαίνω Σποράδες χάνω τα 3 –μέχρι να κάνω κράτει και να φέρω ματζόβολα το σκάφος. Άσε που η συζυγάτα, μου τα σέρνει αγρίως όταν σταματώ με κύμα για να φέρω κανα ψάρι .
    Τουτέστιν φουστωτάκιον (στα 6 μέτρα), βενζίνα 200λίτρα (+80 σε μπιτόνια για ασφάλεια) και πορεία 7-8 μίλια για Λήμνο με 5-6 μίλια δρόμο. Κατά το φθινόπωρο είναι καλά— θα πάρουμε ψάρια λέμεε. Αλλιώς με το ιστιοφόρο, αντροπαρέα, μηχανούλα μέχρι κυρα Παναγιά, ύπνο μέχρι τις 5 το πρωί και επιστροφή— κι ότι πιάσουμε 😉

  54. Ο/Η skipper λέει:

    A ρε κάπταιν …τι μου θύμισες με το πάρκο.
    Κυρά Παναγιά με τα μπούνια….αφενός θα χεις κόσμο για stand by -κι όταν λέμε stand by το εννοούμε , όχι μαλακίες (χα χα)- κι αφετέρου , αν δεν πιάσουμε θα φάμε μακαρονάδα…
    Το φουσκωτό είναι για τους βαβουριάρηδες …άσε που ,ποιος ακούει τον Αναγνώστη και τον Νίκο όταν θα βρέξουν κώλο….

  55. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ά όχι ότι πιάσουμε Κάπταιν!
    Σε πληροφορώ ότι θεωρούμαι μεγάλος γουρλής και όποτε με παίρνουν μαζί τους (στο νησί) οι ψαράδες σπάμε όλα τα ρεκόρ. 😉
    Θυμάμαι μια φορά που ρίξαμε 4 παραγάδια και 4 δίχτυα με τη βάρκα όλη τη νύχτα σχεδόν και μαζέψαμε το πρωί η συγκομιδή ήταν 105 κιλά πρώτα και καμιά εικοσαριά δεύτερα. Μόνο που στην επιστροφή μείναμε από μηχανή και γυρνούσαμε με τα κουπιά . Ευτυχώς μας έδεσε στα μισά ένα καίκι και βγήκαμε σχετικά ξεκούραστοι! :
    Το βρέξιμο δεν πειράζει Σκίππερ, τη βαβούρα όμως δεν την αντέχω.

  56. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΒΑ

    Ο σαργός της Νάξου και οι συριζαίοι της Μουριάς

    Φεβρουαρίου 16, 2013 in φιλοξενίες

    Υπό Αφωτίστου του Φιλλέληνος

    «Η ΛΑΪΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ, Σαββατο 16-2-2013

    Πολλοι μεταναστες, μεστωμενα φρικια (ελληνες και ευρωπαιοι), οι μονιμοι κατοικοι.

    Οι μεσηλικες/ηλικιωμενοι Δημαριτες και αλλοι του χωρου γενικα ειναι σε ενα καφενειο/μπαρ στη στην μεση της οδου, μερικοι ειχαν φερει και τα 12 χρονα παιδια τους, καθοσον αι αριστεραι γυναικαι τεκνοποιουν μετα τα 40.
    Στον ψαρα αγορασα ενα σαργο Ναξου (15 €/Kg και 1/2 κιλο κουτσομουρες 10 €/Kg ). Διπλα στον ψαρα, στο πεζοδρομιο της μαντρας της ταβερνας “Αμα λαχει” τα παιδια του χωρου (το μικροτερο ηταν 60 ή ηταν κακογερασμενοι) εψηναν μπιζολακια στα καρβουνα σε δυο φορητες ψησταριες, για να τα σερβιρουν στους θαμωνες του καφενειου.

    Ο ιδιοκτητης του ψαραδικου (200 Kg ) καθοταν σε ενα τραπεζι του ως ανω καφενειου μαζι με την συντροφο του (130 Kg), και επειδη οι πωλητες του του εφεραν τις εισπαραξεις , γιατι φοβοντουσαν κατι περιεργους που καθονταν διπλα τους σαν καργιες οταν ανοιγαν τα κουτια με τα λεφτα) αυτος τα μετραγε 2 3 φορες (μια σιελ τραπουλα απο εικοσαρικα). Του φωναζω ,: βαλε το χαρτι μεσα μην παθεις καμμια ζημια……»

  57. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Νίκο σημασία έχει το ..ταξίδι, μην γίνεσαι υλιστής, ψάρια τρώμε και στην ..Καλλιδρομίου, 🙂

    Σκίπερ θέλω να σου πω ότι μέχρι και στη θάλασσα έχω βουτήξει (οικιοθελώς) για να βοηθήσω να δέσει ένα ταχύπλοο που με ..μετέφερε (μαζί με πολλούς, εκ των οπόίων κάποιοι ξέρανε).
    Μπορεί να μην έδεσε χάρη στην αυταπάρνηση που επέδειξα ..ακριβώς (δέσαν λίγο αργότερα), αλλά εγώ ..’επιασα τραπέζι και τους περίμενα σε παρακείμενο καφενείο και γενικώς έκανα μεγάλη εντύπωση 🙂

  58. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ναι ,ναι σημασία έχει το ταξίδι. Τι ταξίδι όμως;
    Μια Ιταλίδα τουρίστρια είχε ξεμείνει από λεφτα στην Πάτρα και προσπαθούσε να μπει σε πλοίο για να επιστρέψει στην αιώνια πόλη. Μια -δυο τρεις φορές μπουκάρισε μέσα στα φέρυ αλλά όλο την έπιανε ο έλεγχος και την κατέβαζαν κάτω. Την τέταρτη φορά που την έπιασαν την πήγαν στον καπετάνιο. ¨Οοοχι τον δικό μας. Άλλον.
    -Σε παρακαλώ κάπταιν μου, του λέει απελπισμένη.
    – Πάρε με μαζί σου, πάρε με, μέχρι το Μπάρι βγάλε με.
    -Να σε πάρω καλέ ,γιατί να μη σε πάρω, αλλά πρέπει να καλλιεργήσουμε την ΕλληνοΙταλική φιλία στο ταξίδι, οπωσδήποτε! Της λέει ο καπετάνιος .
    -Λέω μόλις πιάνουμε λιμάνι και ακούς την άγκυρα να πέφτει να σε επισκέπτομαι στην καμπίνα σου να τα λέμε! Ωραία δεν θα είναι;
    Τι να κάνει η σινιορίτα, ήταν και ομορφόπαιδο ο κάπταιν, καλή ώρα σαν τον δικό μας, δέχτηκεε!
    Λύσανε τους κάβους, έφυγε το πλοίο, μετά από κάποια ώρα ακούστηκε ένα σφύριγμα και γκλανγκ-γκλινγκ- γκλονκ έπεσε η άγκυρα .
    Κατέβηκε ο καπετάνιος τα …είπανε και δώσαν …ραντεβού για το επόμενο λιμάνι.
    Να μη τα πολυλογούμε το …σκηνικό πυκνά συχνά επαναλήφθηκε δυο τρεις φορές οπότε στο τελευταίο λιμάνι η Ιταλίς, μόλις έφυγε ο Καπετάνιος, βγαίνει στον διάδρομο και βλέποντας έναν μούτσο ρωτάει με αγωνία.
    -Μούτσε, καλέ μούτσε αργούμε πολύ ακόμη για Ιταλία;;;
    Την κοιτάει ο μούτσος .
    -Τι να σε πω κυρά μου, της λέει.
    -Για Ιταλία δεν ξέρω. Εμείς …Ρίο-Αντίριο πηγαίνουμε! 😛

  59. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    1995 Ανοικτα της Περδικας στην Αιγινα, δυτικα της νησιδας Μονης, υπαρχει ξερα με καταφυγιο ψαριων.
    Πηγαμε με βαρκα ιδιοκτητη ξενοδοχειου και ριξαμε καθετη με 3 αγκιστρια, απο το σδουρουπο και για 2 ωρες, πιασαμ εναν κουβα μελανουρια, γοπες,…Τσιμπαγανε αμεσως. Σχεδον καθε φορα που ανεβαζαμε την πετονια ηταν πιασμενα 2 ή 3 ψαρακια. Ο τσιγγουναρος ιδιοκτητης που το γεμιζε – πριν αγορασει – το ξενοδοχειο με το πρακτορειο του με -επισης τσιγκουνηδες- γερμανους, εβαλε την μαγειρισσα να τα τηγανησει κια με μια σαλατα η χορτα εκανε γδειπνο για 30 ατομα!!!

    ΥΓ Εκανα 12 ή 15 μερες διακοπες δωρεαν γιατι δεν με ειχε πληρωσει την επιβλεψη κατασκευης του βιολγικου .του ξενοδοχειου

  60. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    🙂
    Νίκο ήξερα μια περίπτωση που μία καλοβαλμένη (αλλά και με περιουσία λόγω του μακαρίτη) χήρα, γνώρισε τον έρωτα σε έναν τύπο, με παρουσιαστικό , μποέμ διάθεση, βαρειά παρουσία και τέτοια που αρέσουνε στις ..καλοβαλμένες, αλλά από λεφτά ..δεν.
    Τα ανήψια της από μεριάς του μακαρίτη (τα οποία ήταν συνομήλικα, καθότι ο ..εκλιπών είχε και μια διαφορά ηληκίας μετη γυναίκα του) όταν κατάλαβαν ότι θα έρθουν εις γάμου κοινωνίαν ..λύσσαξαν και άρχισαν τα ορέα «ο ακαμάτης, ο ο προικοθήρας και τέτοια».
    ¨οταν σε κάποιον επισημάνθηκε ότι δεν ήτο άεργος, αλλά ..καπετάνιος, είπε το αμίμητο «ναι στις παντόφλες στο Ρίο – Αντίριο».

  61. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Οπότε …προπονημένος! 🙂
    Πρόσεξες όμως τις φωτογραφίες του Αθεό… , ουπς του Αφώτιστου από την Καλλιδρομίου;
    Και την περιγραφή;;;
    «Εδώ βλέπετε το καφενείο Μουριά όπου συχνάζουν οι Συριζέοι και οι Συριζέες. Ευτυχώς είναι …κοινωνικοί άνθρωποι, ευτυχώς ! »
    Και βάζει φωτό με το καφενείο …άδειο. Άντε με τρία άτομα μέσα.
    Τύφλα νάχει ο Πορτοσάλτε λέμε!
    😛 🙂

  62. Ο/Η skipper λέει:

    Υπό τον φόβο κωλόχερου απ’τον Παπούλη ….διότι το καταντήσαμε Ναυτικά Χρονικά το ποστ , θα τολμήσω την συνέχεια (χα χα)

    Κάπταιν
    έτοιμα τα βλέπω τα παιδιά….αρκεί να μην ζαλίζονται (για το σειλ) και να μην υποφέρουν από μέση-πόδια(για το 6μετρον) , γιατί οι κραδασμοί είναι μεγάλοι ……αλήθεια τι φοράει 250 ή 300?
    Παρεμπιπτόντως θυμηθηκα μία ιστορία ….με έναν ναύτη.
    Το 1987 λοιπόν ..ενώ υπηρετούσα σ’ ενα Ναρκάλι – ο δρόμος με τις λεύκες λέμεεε , διότι είναι(ήταν?) σκάφος γύρω στα 52μέτρα με βύθισμα 2,20 , με τρελά έξαλα και φουλ σπιντ σε λαδιά 10 ,που αυτό σημαίνει (για τους αμύητους) ότι σε εφτάρι κόντρα είχες προχώρηση 2-3 μίλια την ώρα και με τον καιρό στην μπάντα ….γάματα με μεγάλα γράμματα .
    Σκάει σειρά …μεταξύ των οποίων ένας Κερκυραίος .
    -Έχεις ταξιδέψει , παιδί μου….
    -Βεβαίως απαντά ….
    Ε εντάξει από νησί είναι….τι διάολο.
    Στο πρώτο ταξίδι λοιπόν Γενάρης μήνας,πέφτουμε σ’ ενα 6αρι …και ο τύπος την έβγαλε πίσω από την τσιμινιέρα ,μόνος με μία κουβέρτα….δεν έμπαινε μέσα λεμε με τίποτα….βγάλαμε οπτήρα για πάρτι του.
    Στον επανάπλου ,όταν του είπα.. καλά ρε ,εσύ μου είπες ότι έχεις ταξιδέψει…μου απήντησε….ναι Κέρκυρα -Ηγουμενίτσα με το Φερρυ. (χα χα)

    Αναγνώστα
    οι καπετάνιοι Ρίου-Αντιριου καθαρίζουν 4 με 4.5… εκτός τα τυχερά.

    Νίκο
    μη φοβάσαι …δεν θα συμβει τίποτα το ανάλογο στο ταξίδι μας (χα χα χα) …ούτως ή άλλως το σίδερο δεν θα το ακούς , είναι λάιτ.

  63. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Σκίπερ κωλώνει το …υγειονομικό ορέ;
    Αλλά αυτό το «βγάλαμε οπτήρα» δεν κατάλαβα.
    Ο παπς άμα βάλεις καμιά ιστορία για …Χόρα ή ..Ίμια να μιλήσουμε για τον εξ …Ανατολών κίνδυνο και το ανερμάτιστο του ΝΘ θα πετάξει τη σκούφια του! 😛 🙂

  64. Ο/Η skipper λέει:

    Το 1987 λοιπόν……..το 1990 είναι το αληθές….το 87 ήμουν σε Α/Τ («γέρασα»)

    Νίκο …..έχω άλλη-ες ιστορίες με τους ντοκτορς με πιο πολύ γέλιο…..καθώς και περί τα Ελληνοτουρκικά….πολλές παρακολουθήσεις λέμε.

    Ο οπτήρας ήταν αυτός που τον επιτηρούσε….μην τυχόν και πέσει στη θάλασσα.

  65. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Σε Α/Τ έ; Από κείνα που είχαν ένα …χωριό πλήρωμα;
    Πως τους έλεγαν εκείνους του εκτοξευτήρες μέσου βεληνεκούς αντιαεροπορικών ΣΜ1;
    Βγάλανε κανένα να τον στήσουν σε κάποιο νησί να μην πάνε χαμένα και τα βλήματα;
    Εγώ ήμουν βοηθός χειρουργείου, στο υγειονομικό ντε, γι αυτό και το σλόγκαν! 😉

  66. Ο/Η skipper λέει:

    Ένα χωριό…μα τι χωριό.
    Αλλες εποχές…αφου καμιά φορά δίνω δικιο στον Αφώτιστο που αναπολεί τον Παπανούτσο (χα χα)
    Πάντως ακόμα και σήμερα τα Αμερικάνικα και τα Ρώσικα …έχουν από δύο χωριά πλήρωμα.
    Φαντάσου Α/Τ Αμερικάνικο ,τύπου Arleigh Burke (γαμωωωώ τα εργαλεία) ….να δενει με τα χέρια και μόνο….βογαριστό βέβαια συνέχεια.

    Εμεις είχαμε πεντάρια πυροβόλα , ένα μποφορς αν θυμάμαι καλά ,τορπιλοσωλήνες , έναν 8απλό εκτοξευτήρα τορπιλών τύπου ΑΖΡΟΚ…….

  67. Ο/Η skipper λέει:

    Νικο
    προφανώς εσύ μιλάς για τα τύπου Ανταμς….με τους ΜΚ 13 και τους ΣΜ1…όπου μάλιστα η απόφαση της παραλαβής 4άρων ιδίου τύπου ,πάρθηκε με σκοπό …την διασπορά τους στα τέσσερα σημεία του Αιγαίου ΒΑ-ΒΔ-ΝΑ-ΝΔ ,ένεκα μεγάλου βεληνεκούς των πυραύλων…σε περίπτωση τσαλιμακίων.
    Βέβαια το ότι παροπλίστηκαν μέχρι να πεις κίμινο…..είναι άλλη ιστορία.
    Τι απέγινε το σύστημα , δεν γνωρίζω….ή δεν θυμάμαι (χα χα)

  68. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Άντε πάλι άγνωστες λέξεις! Τ ι είναι αυτό το βογαριστό;
    Ναι αυτά εννοώ. 😉
    Αλλά τώρα με τις Φρεμ θα είμαστε εντάξει. 😆
    Κάτι πρέπει να δώσουμε και στον Ραμπο-Ολάντ δεν πρέπει; :mrgreen:
    Να θυμίσω ότι Τρισέ και γαλλικές τράπεζες λύσσαξαν, πριν τα ξεφορτωθούν στην ΕΚΤ, να μη γίνει οποιοδήποτε κούρεμα στα Ελληνικά ομόλογα, όταν το πρότεινε ο «κακός» Σόιμπλε το 2010.
    Όσο για τους νέους εξοπλισμούς και τις αναχαιτίσεις, που διαμαρτύρεται ο ΝΘ, κανείς δεν έχει σκεφθεί εκεί στο Ναυτικό ή παραπάνω να θεραπεύσει το παγκόσμιο παράδοξο αναντιστοιχίας εναερίου χώρων με χωρικά ύδατα με επέκταση των χωρικών υδάτων στα 9 μίλια, που δεν υπάρχει και κάζους μπέλι;
    Όλα από τον …Νικάλφα τα περιμένετε! 😎

  69. Ο/Η skipper λέει:

    Νίκο

    και τα 9 είναι πολλά για τα μεμέτια και δεν πρόκειται να το δεχτούν «αγόγγυστα» , διότι θα τους «πετάξεις» έξω απ’ το ΝΔ Αιγαίο , αφού θα πρέπει να κανουν το γύρο των Κυκλάδων ή να είναι συνέχεια στην αβλαβή …. όπως επίσης από Ικαρία μέχρι το Κρητικό, «τρώνε περιορισμούς»…. και δεν το γουστάρουν αυτό.
    Θα μου πεις ότι τώρα την κάνουν (την αβλαβή) , εκεί που απαιτείται? Άλλο θέμα αυτό (χα χα).

    Το βογάρισμα , είναι το σπρώξιμο του πλοίου από ρυμουλκό….εξ ου και το βογάρω κατά την….. διείσδυση (χα χα)

  70. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Και τι δουλειά έχουν στις Κυκλάδες;
    Σίγουρα δεν θα τους αρέσει αλλά είναι μια νέα γραμμή διαπραγμάτευσης που παρακάμπτει το κάζους μπέλι, άρα δεν τους «σφίγγει» πολύ, αναιρεί τις τρύπες στην …κοσμοθεωρία μας και βέβαια την παρουσιάζουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα από τις στήλες του …Παπούλη. 🙂

  71. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Απο τον Ιρλανδο τραγουδιτη των Pogues στους Ναυτικους του blog

    The Song with no Name – Shane Macgowan & The Popes

    Long years ago I fell in love
    With a lady proud and fair
    So passionate were she and I
    We made fire in the air
    I loved her more than life itself
    She loved me just the same
    And it broke my heart
    To think we’d part if she ended the affair

    But I was brutal, I was ignorant
    I was cruel I was brash
    I never gave a damn about
    The beauty that I smashed
    No sadist I, I took delight
    In making my Love cry
    Now I’d pray for a single kiss from her
    To be lashed and crucified

    And now I feel this lady fair
    Can never more be mine
    Long gone are night in my lonely bed
    All suffering and crying
    And though I fear that through this life
    She’ll only call me friend
    ‘Till I’m dead and buried in my grave
    My Love will never end

    ΥΓ Σημερα εδωσα αδεια στον ευατο μου. Κουβαλησα με ενα συμμαθητη μου τ.Καπετανιο ΕΝ ενα θηριωδες ψυγειο WESTINHOUSE 0.7×0.7×2.0 m 1 ωρα σε αποσταση 20 μ. Μετα πηγα στο πατρικο μου εκοψα τσιντονιες, μαζεψαμε φραπες, νερατζια για γλυκο και μανταρινια, μετα περσαμ ε απο την μανα του και τελος πηγαμε στην Ραφηνα για γαυρο, χορτα και κρασι, οποτε εχω τα κεφια μου. Εκανα κια μια ωρα δουλεια στον δρομο της επιστροφης σε ενα διαμερισμα και επεστερψα στο γραφειο, οπου αρχισε να μου….. μυριζει η ανοιξη.

  72. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    The Pogues – Summer In Siam

    skipper

    Απο τα καλλυτερα του Shane Macgowan με αισθησιακο video απο μπαρ στο Siam.

  73. Ο/Η skipper λέει:

    Αφώτιστε

    πολύ καλά και τα δύο….με καλύτερο το The Song with no Name

  74. Ο/Η papoylis λέει:

    Κανένα πρόβλημα με τη συζήτηση εδώ καλοί μου σχολιαστές….. 🙂

  75. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Το μεγα προβλημα ειναι οτι -ηδη απο χθες με την λιακαδα των 13 °C αρχισε να μου….. μυριζει η ανοιξη, οπερ σημαινει οτι οφειλω να αρχισω ημι-διακοπες. Αρκετα εργασθηκα απο τον Αυγουστο εως τωρα. Μολις θα ολοκληρωσω την τελευταια μελετη θα πραγματοποιησω το ονειρο μου.
    Α ξεχασα! Θα παω τελος Μαρτιου, αρχες Απριλιου 2-3 μερες σε νησι των Κυκλαδων για μια μικρη μελετη και τα πρωτα θαλασσια λουτρα , τα μπανια του ΑΦ που ελεγε κι ο ΑΓΠ (1 δοση εργασιας , 4 δοσεις αναψυχη) .

  76. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Το όνειρο σου δεν μας είπες όμως ΑΦ 😉

  77. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Ειναι στο επομενο διηγημα που εχω σταματησει να γραφω μετα την συλλογη του υλικου, λογω φορτου εργασιας, ο …δεξιος..
    Για χαρη σου θα κανω μια προδημοσιευση.

    «The Tunnel of love. Love is the drug.

    Ο συνοριακός σταθμός εισόδου στις ΗΠΑ στην πολη San Luis της Arizona εχει εξη λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ της εξόδου προς το Μεξικό μολις δυο. Πολλοί θέλουν να πανε στην γη της επαγγελίας, αλλά λίγοι επιστρέφουν στην… κόλαση.

    Η μικρή συνοριακή μεξικάνικη πόλη San Luis Rio Colorado απλώνεται σε 7 χιλιόμετρα παράλληλα με τα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ.

    Δυτικά των δυο συνοριακών πόλεων απλώνεται η έρημος της Sonora και οι συνοριακοί φράκτες.

    Από την San Luis της Arizona φθάνεις μετά από 250 χιλιόμετρα περίπου στο San Diego και από εκεί μετά 200 χιλιόμετρα στο κέντρο του Los Angeles.
    …………………………………………………………………………………
    Η εισοδος του υπόγειου τούνελ βρίσκεται μέσα σ’ ένα εργοστάσιο πάγου του San Luis Rio Colorado, ενώ η έξοδος βρίσκεται καλά κρυμμένη μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο του San Luis. Το τούνελ είχε κατασκευασθεί σε βάθος 20 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους και είχε ύψος σχεδόν 2 μέτρα. Το είχαν κατασκευάσει ξυλουργοί μεταλλείων με ξύλινους δοκούς 10×15 εκατοστά ενώ ήταν επενδεδυμένο με σανίδες σε όλο το μήκος του…….»

    Περιληψη υπολοιπου
    ΓΙα να μην πολυλογω ειμαστε τρεις (3) συμμαθητες απο το νηπαιαγωγειο και βρισκομαστε καθε καλακαιρι, Ο ενας εχει …διαφυγει απο τη Ελλαδα το 1985 στις ΗΠΑ και μενει στην Αριζονα. Ο δευτερος πρωην καπετανιος ΕΝ εχει ξεμπαρκαρει εδω και 10 ετη και εχει ενα δεκαμετρο ιστιοφορο και μηχανη . Ο τριτος ειναι ας πουμε ο ΑΦ.
    Μια μεξικανα της ισχυροτερης μεξικανικης οργανωσης διακνησης ναρκωτικων της Sinaloa κλεβει μια βαλιτσα με 1 εκατομ. USD και διαφευγει απο μια σηραγγα στις ΗΠΑ. Κυνηγημενη απο την Οργανωση καταληγει σ’ ενα μικρο τουριστικο χωριο της Αριζονα, οπου συναντα τον πρωτο ηρωα.
    Επισυμβαινει ξαφνικος ερωτας μεταξυ των δυο, αλλα δυστυχως η Οργανωση με το δικτυο πλροφοριοδορων (αστυνομικοι, βενζιναδες, πωλητες,…) μαθαινει την πορεια του αυτοκινητου της εως ενα σημειο και ξεχυνονται στην ευρυτερη περιοχη να την ψαξουν και να την σκοτωσουν οχι τοσο γαι το εκατομμυριο , αλλα κυριως για παραδειγματισμο.
    Η γατα ο ελληνας βλεπει στο ερημο μερος εξω απο το χωριο υποτες κινησεις και καταλαβαινει οτι την εχει κι αυτος βαμμενη. Την σκοτωνει αθορυβα λ..χ πνιγοντας την με ενα μαξιλαρι, πηγαινει κρυβεται σε ενα φιλο του και αφου περασει η μπορα αλωνιζει τις τραπεζες της Αριζονα και της νοτιας Καλιφορνια, καταθετοντας μερικες δεκαδες χιλιαδες USD σε παλιους και νεους τραπεζικους λογαριασμους. Δεν πουλαει ενα μικρο κτημα που ειχε, για να μην καρφωθει και επιστρεφει καθε ανοιξη εως το φθινοπωρο στην Ελλαδαα, οπου συχνα οι τρεις συμμαθητες κυκλοφορουν με το ιστιοφορο στο Αιγαιο και Ιονιο, συνεχοιζοντας τις πλακες που εκαναν στα 18-30.

    Καπως ετσι το …σκεφτηκα.

    Πασα νεα ιδεα δεκτη, καλοδεχουμενη και επαιντη.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Sinaloa_Cartel

  78. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Χμμ ενδιαφέρον! Αλλά δεν μου άρεσε που την σκοτώνει ο Έλληνας. Δεν βλέπω λόγο εκτός από το χρήμα καιεεε που πήγε ο …έρωτας;. Εγώ θα έγραφα ότι τους καταδιώκουν οι συμμορίτες πυροβολώντας τους μέσα στο σκοτάδι. Από μεγάλη τύχη διαφεύγουν σε κάποιους αμμόλοφους όπου ο δικός μας διαπιστώνει ότι η καλή του είναι τραυματισμένη θανάσιμα. Όταν ξεψυχήσει στα χέρια του ρίχνει το αυτοκίνητο σε μια χαράδρα με την …Ντολόρες στο τιμόνι και του βάζει φωτιά αφού σκορπίσει γύρω της μερικά χαρτονομίσματα και αφήνοντας το βαλιτσάκι μέσα να καεί κι αυτό. Επιστρέφει με τα πόδια στην πόλη αφού θάψει τα χρήματα στη ρίζα ενός βράχου και το παίζει άνετος μέχρι να ησυχάσουν τα πράγματα. Αργότερα αγοράζει τα κέρδη κάποιου από το λότο και κάνει …επενδύσεις στην …google όμορφα και ωραία. Κάποια στιγμή ξεπουλάει και αγοράζει αγελάδες για τη φάρμα του όπου αράζει με τους φίλους του και γίνεται …κάου μπόυ!
    Ινδιάνους όμως που θα βρούμε; 🙂

  79. Ο/Η papoylis λέει:

    Ινδιάνους όσους τραβάει η ψυχή σας εδώ στη ψωροκώσταινα 🙂

  80. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    nikos__alfa

    Δεν ειναι τυχαιο οτι -εκτιμωντας την πλουσια φαντασια σου απο τα δειγματα γραφης σου- απευθυνθηκα σε εσενα συνεργατη της AasS.

    Ευχαριστω πολυ για τις νεες ιδεες. Και μενα δεν μου αρεσε να σκοτωνει την μεξικανα.Υποθετω οτι μου επιτρεπεις να τις χρησιμοποιησω στο διηγημα που απο σημερα θα συνεχισω να γραφω, επεξεργαζομενος μερικες απο τις ιδεες σου.

    Διαφωνω με το προτεινμενο τελος.
    Το τελος θα ειναι το δικο μου,δηλ. «Δεν πουλαει ενα μικρο κτημα που ειχε, για να μην καρφωθει και επιστρεφει καθε ανοιξη εως το φθινοπωρο στην Ελλαδα, οπου συχνα οι τρεις συμμαθητες κυκλοφορουν με το ιστιοφορο στο Αιγαιο και Ιονιο, συνεχιζοντας τις πλακες που εκαναν στα 18-30.»

    Κατι σαν το εντιμοτατοι φιλοι μου υπ. αριμ. 2 αλλα με …ιστιοφορο. Υποθετω οτι ο Καπετανιος θα πουλησει το δεκαμετρο και ο Αριζον-αιος θα αγορασει ενα 15μετρο αντι για τροχοσπιτο για να κοιμαται εκει . Ετσι θα ξεπερασουμε τους 10 κομβους του παλιου σκαφους.
    Τωρα με την κριση τα μεταχειρισμενα ειναι πολυ φθηνα πλεον.(38 ft 40.000).

    ΥΓ

    .

  81. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ωραία, αλλά πρέπει να σκεφτούμε τι πλάκα θα κάνουν οι τρεις φίλοι στον …Παπούλη! 🙂
    …Σοβαρά τώρα, λέω να γίνουν και λίγο …ακτιβιστές παρ όλο που είναι …μούσμουλα. Αναζητώντας κάποιον με οργανωτικές ικανότητες και την ανάλογη κοσμοθεωρία, που κρατάει απ το …Πολυτεχνείο, θυμούνται τον Παπούλη για να στήσει ένα δίκτυο παρακολούθησης στα στέκια των ναυτικών από Πειραιά μέχρι …Κορινθιακό από όπου αντλούν μεταξύ τσίπουρου και τηγανητής σαρδέλας πληροφορίες για τις κινήσεις των γκαζάδικων στην ευρύτερη περιοχή. Μαθαίνοντας πότε θα φορτώσει από τα ΕΛΠΕ το πετρέλαιο, για να το διοχετεύσει σε μικρότερα που θα το στείλουν στην ενδοχώρα σε μυστικές αποθήκες με βυτιοφόρα, το πλοίο μητέρα στήνουν καρτέρι με το πλεούμενο μαγνητοσκοπούν την επιχείρηση και στέλνουν το βίντεο στα κανάλια. Γίνεται χαμός και η παρέα μας αποσύρεται σε μικρό νησί από όπου παρακολουθεί ως άλλοι Ρομπέν των θαλασσών τα κατορθώματα τους!
    Για …γυναίκες στο στόρυ θα προσφέρει ιδέες ο έμπειρος Αναγνώστης! 😛

  82. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Αυτο ειναι η …2η συνεχεια του αρχικου διηγηματος.
    1ο διηγημα Τhe tunnel of love. Love is the drug
    2ο διηγημα The Arizonian returns home.
    3o διηγημα The oil mafia

    Θα τα γραψουμε και εις την Αγγλικην για τα……. ελληνοπουλα και τους αλλοδαπους

  83. Ο/Η skipper λέει:

    Νικο
    Έχω ζήσει μία ανάλογη περιπέτεια-τρέχαμε και δεν φτάναμε-όταν πέσαμε σ’ έναν μαλάκα λιμενόμπατσο , που λόγω «κόντρας» μ’ έναν ψαρά , μαγνητοσκόπησε το γεγονός …της μεταφοράς 2 μπετονιών ντήζελ.
    Ανεπισήμως συνέβαινε και συμβαίνει ουκ ολίγες φορές (και νο προμπλεμ …μέχρι να πέσεις στον μαλάκα) στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του Π.Ν. , ειδικά στην παραμεθόριο (το γεγονός έλαβε χώρα στη Χίο).

    Πως λένε ότι τα καλύτερα σενάρια είναι βγαλμένα απ’ τη ζωή (χα χα).

    Τώρα για το πρώτο σενάριο(το δικό σου) διαφωνω….πολύ αμερικανιά πέφτει ρε παιδί μου.
    Το στόρυ πρέπει να χει Αιγαίο..οπωσδήποτε (χα χα)

  84. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Ολα αυτα εχουν επιλυθει με το συστημα εντοπισμου στο λινκ. Αυτο που μενει ειναι να παρακολουθεις με ενα δικτυο ιστιοφορων και ταχυπλοοων τα γκαζαδικα. Θα δεσμευσουμε και το ταχυπλοο του υπερ-αριστερου Καπετανιου (χαχαχα).

    http://www.marinetraffic.com/ais/gr/portdetails.aspx?port_id=1

  85. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    NEPTUNE OKEANIS

    Φωτογραφίες Πλοίου: 48
    Καταχωρήστε μια φωτογραφία
    Στοιχεία Πλοίου

    Άλλες Ενέργειες
    Σημαία: Malta
    Τύπος Πλοίου: Φορτηγό
    Κατάσταση: Αγκυροβολημένο
    Ταχύτητα/Πορεία: 0.1 kn / 203˚
    Μήκος x Πλάτος: 160 m X 26 m
    Βύθισμα: 5.6 m
    Προορισμός: PIRAEUS
    ETA: 2013-02-20 04:00 (UTC)
    Ελήφθη (99): 0h 10min πριν
    (Πηγή AIS: Technathaz)

    http://www.marinetraffic.com/ais/gr/default.aspx?zoom=13&mmsi=215912000&centerx=23.55037%20&centery=37.88813

  86. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Nomizv oti met apo olew aytew tiw ideew ua gracv ta 2 prvta dihghmata se ena
    Νομιζω οτι το υλικο που ειχα συγκεντρωσει, μαζι με τις νεες ιδεες σας, επαρκει για να συγγραψω τα 2 πρωτα διηγματα σε ενα.

    Για το 3ο διηγημα, που ειναι και ελληνικου ενδιαφεροντος (λαθρο-oil) , πρεπει να ασχοληθει ο σοβαρα ο Παπουλης και ο Αναγνωστης που ειναι καλοι στην αναλυση και στην οργανωση ειδικα στην αναδομηση….. αποδομημενων ιδεων, αντιστοιχως.

    ΥΓ Η μεση καταναλωση εντος Αθηνων του αυτοκινητου μου ειναι 11.6 εως 12.8 lt/100 km.
    Προσφατα προεκυψε 14.8 lt/100 km!!!!
    Πηγα στο συνεργειο και μου ειπαν οτι πολλοι ερχονται για τον ιδιο λογο. Οι παρατηριουχοι εχουν αποθρασυνθει και χρεωνουν αερα αντι βενζινης.
    Αλλαξα μπουζι, φιλτρο αερα και βενζινης, μου εκανε reset των ρυθμισεων στον Η/Υ και τωρα καταναλωνει 10.2 lt/100 km, ενατι 11.6 κατα μεσον ορο πριν.

  87. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Softs is a 1976 album by the British psychedelic, progressive rock and jazz/fusion band Soft Machine who were one of the central bands in the Canterbury scene.[citation needed]
    John Etheridge replaced Allan Holdsworth on guitar shortly after the release of the previous album, Bundles, and Alan Wakeman, cousin of keyboardist Rick Wakeman, took over saxophone duties from Karl Jenkins. Karl would play keyboards exclusively from this point onward. This change was necessitated by the departure of the group’s last founding member, Mike Ratledge, who left in March 1976 before the sessions were completed, and can be heard on two tracks, but is not credited as a member of the group. Wakeman and bassist Roy Babbington left the group not long after the album was released, Wakeman having been a member for less than six months.[2]

    Πέθανε ο Kevin Ayers των θρυλικών «Soft Machine»
    Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 21:06
    Σε ηλικία 69 ετών πέθανε ο άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Kevin Ayers, μέλος των θρυλικών «Soft Machine».
    Ο Ayers δραστηριοποιήθηκε στο βρετανικό προοδευτικό ροκ από το 1963, όταν αυτός και μερικοί φίλοι του σχημάτισαν το συγκρότημα «Wilde Flowers». Το 1966, μαζί με τον Robert Wyatt ίδρυσαν την πρωτοποριακή ψυχεδελική μπάντα «Soft Machine» – δανειζόμενοι το όνομα από την νουβέλα του William S. Burroughs.

    Σύντομα οι «Soft Machine» ήταν μαζί με τους Pink Floyd του Syd Barrett τα δύο μεγάλα συγκροτήματα της νέας μουσικής σκηνής του Λονδίνου. Τον Φλεβάρη του 1967 κυκλοφόρησαν το υπέροχο σινγκλ «Love Makes Sweet Music» / «Feelin’, Reelin’ Squeelin», που παιζόταν συχνότατα από τους πειρατικούς σταθμούς και ήταν ένα από τα αγαπημένα του John Peel και της εκπομπής του Perfumed Garden.
    Το άλμπουμ «The Soft Machine» – που κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη του ’68 – ήταν ένα από τα καλύτερα της περιόδου, έσφυζε από πρωτοποριακές ιδέες και το υλικό ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτικό. Λίγο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, ο Kevin Ayers αποχωρεί για να ακολουθήσει τον δικό του συναρπαστικό μουσικό δρόμο παίζοντας στο πλάι των Mike Oldfield, Steve Hillage, John Cale, Brian Eno, και Andy Summers (Police). Το 1980, ο Άγγλος καλλιτέχνης έκανε μερικές συναυλίες στις ΗΠΑ. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, το περνούσε στο κτήμα του στη Μαγιόρκα.

  88. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Soft Machine-Medley (1968)

    Save Yourself
    Priscilla
    Lullabye Letter
    We Did It Again

    Στην επιλογη τουThe Soft Machine (Volume One) επαιζε πραγματι ο ηδη μακαριτης Kevin Ayers.

  89. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Morgane Hu πριν από 2 εβδομάδες
    Does anybody know who is in the pictures that hang behind the band?
    Απάντηση ·

    slor210879 πριν από 2 εβδομάδες
    the party’s leadership of the Soviet Union…

    ΥΓ Η μερα φευγει, ηλθε η νυχτα και το διηγημα δεν το συνεχισα. Ες αυριον…..

  90. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Και επιδη θα με κατηγορησουν για μετα-φαλλοκρατη, σας χαριζω αυτο το ωραιο -κατα βαση- γυναικειο τραγουδι με την τραγουδιστριαα-κιθαριστρια – αρχηγο των Breeders (και μπασιστρια των Pixies)
    καθως κι ενα παλιο μου διστιχο.

    Σαν μολυβενια σφαιρα αργα κυλω
    μ’ αδρανεια εκπληκτικη!!!!

  91. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Papa was a Rolling Stone- The Temptations (Full Version)

    Πέθανε ο τραγουδιστής των Temptations Οτις «Ντέιμον» Χάρις

    Πέθανε σε ηλικία 62 ετών ο Ότις «Ντέιμον» Χάρις, που αποτέλεσε μέλος του γνωστού συγκροτήματος The Temptations, το οποίο μεσουράνησε τις δεκαετίες του 1960 και του ’70 με τις επιτυχίες Papa Was a Rolling Stone, Take a Look Around και Masterpiece.

    Ο Χάρις, γεννήθηκε στη Βαλτιμόρη -όπου και παρέμεινε μέχρι το θάνατό του- και σε ηλικία 21 ετών έγινε μέλος του συγκροτήματος μετά την αποχώρηση του κύριου τραγουδιστή, Έντι Κέντρικς.

    Τραγούδησε με τους Tempations μέχρι το 1975, βοηθώντας το γκρουπ να κερδίσει 3 βραβεία Γκράμι.

    Ο Χάρις άφησε την τελευταία του πνοή στο άσυλο Τζόζεφ Ρίτσι, μετά από μάχη που έδωσε επί 14 ολόκληρα χρόνια με τον καρκίνο του προστάτη από τον οποίο και έπασχε.

    ΥΓ Ας ειναι καλα
    εκει ψηλα
    ο Ότις
    ρυθμ-ιστηκε
    λικνιστηκε
    ……………..
    η ανθρωποτης

  92. Ο/Η papoylis λέει:

    Όσο έλειπα ΑΦ φρόντισες να μου το κάνεις τζουκ μποξ το τσαρδί 🙂

  93. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Νομιζω οτι διαβαζεις πολυ διαγωνα, διοτι οταν εσυ, αγαπητε μας Παπουλη απουσιαζες, εδω εχουν επιτελεσθει μεγαλαι διεργασιαι συν-συγγραφης ή – εν πασει περιπτωσει- ευφημου μνειας και αναφορας του εις τας ευχαριστιας, διοτι ο αγαπητος νικαλφας εφηυρεν και μου εδωσε ετοιμην μυθιστοτρηματικην λυσιν, δια τον θανατον της μεξικανιιδος, την οποιαν και εβαφτισεν Ντολορες!!

    Επομενως οπως εχω γραψει ανωτερω » το υλικο που ειχα συγκεντρωσει, μαζι με τις νεες ιδεες σας, επαρκει για να συγγραψω τα 2 πρωτα διηγματα σε ενα.

    Για το 3ο διηγημα, που ειναι και ελληνικου ενδιαφεροντος (λαθρο-oil) , πρεπει να ασχοληθει ο σοβαρα ο Παπουλης και ο Αναγνωστης που ειναι καλοι στην αναλυση και στην οργανωση ειδικα στην αναδομηση….. αποδομημενων ιδεων, αντιστοιχως.»

    Ο δε αγαπητος νικαλφας δινειι το περιγραμμα της ιστοριας που σου αναλαλογει
    «….θυμούνται τον Παπούλη για να στήσει ένα δίκτυο παρακολούθησης στα στέκια των ναυτικών από Πειραιά μέχρι …Κορινθιακό από όπου αντλούν μεταξύ τσίπουρου και τηγανητής σαρδέλας πληροφορίες για τις κινήσεις των γκαζάδικων στην ευρύτερη περιοχή. Μαθαίνοντας πότε θα φορτώσει από τα ΕΛΠΕ το πετρέλαιο, για να το διοχετεύσει σε μικρότερα που θα το στείλουν στην ενδοχώρα σε μυστικές αποθήκες με βυτιοφόρα, το πλοίο μητέρα στήνουν καρτέρι με το πλεούμενο μαγνητοσκοπούν την επιχείρηση και στέλνουν το βίντεο στα κανάλια. Γίνεται χαμός και η παρέα μας αποσύρεται σε μικρό νησί από όπου παρακολουθεί ως άλλοι Ρομπέν των θαλασσών τα κατορθώματα τους!»

    Με την αφωτστην επισημνσιν οτι :

    «Ολα αυτα εχουν επιλυθει με το συστημα online εντοπισμου (πλοιων με διαχωρισμο του ειδους τους, δηλ. αν ειναι γκαζαδικα (κοκκινο χρωμα ),, φορτηγα , επιβαηγα , ιστιοφορα,..) στο λινκ. Αυτο που μενει ειναι να παρακολουθεις με ενα δικτυο ιστιοφορων και ταχυπλοοων τα γκαζαδικα. Θα δεσμευσουμε και το ταχυπλοο του υπερ-αριστερου Καπετανιου (χαχαχα).

    http://www.marinetraffic.com/ais/gr/portdetails.aspx?port_id=1

  94. Ο/Η papoylis λέει:

    Αγαπητέ ΑΦ

    με αδικείς καταφανώς ….

    ο Παπούλης δεν διαβάζει ποτέ διαγώνια …

    Το όλον στόρυ – τριλογία και την εξέλιξη των σχεδιασμών συγγραφής του με τις εποικοδομητικές παρεμβάσεις των λοιπών εδώ φιλοκαλούντων το έχω παρακολουθήσει εξ αρχής αλλά δεν επεμβαίνω παρά μόνο για να δηλώσω την ευαρέσκεια μου και τη διάθεση του παρόντος και ταπεινού μου τσαρδίου για τη δημοσίευση 🙂

  95. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Αγαπητε μας Παπουλη

    Ευχαριστουμε θερμα για την «διάθεση του παρόντος και ταπεινού σου τσαρδίου για τη δημοσίευση» των 2 πρωτων διηγηματων σε ενα απο τον ΑΦ (και αν επιμενεις τα παραγεμιζω για να γινουν 2, για να μην χαλασει η …..τριλογια)

    Ομως ξεφευγεις, γλυστρας, διοτι επροτεινα οπως «Για το 3ο διηγημα, που ειναι και ελληνικου ενδιαφεροντος (λαθρο-oil) , πρεπει να ασχοληθει ο σοβαρα ο Παπουλης και ο Αναγνωστης που ειναι καλοι στην αναλυση και στην οργανωση ειδικα στην αναδομηση….. αποδομημενων ιδεων, αντιστοιχως.”

    Και καλα ο Αναγνωστης που ειναι και Αθηναιος περι αλλα και αλλοτρια τυρβαζει στην Καλυβα και οργανωνει με μπιζνες πλανς αλλες επιχειρησεις, αλλαχου. Οποτε, η…. μοιρα το εφερε Αγαπητε μας Παπουλη, να συμβαλλεις κι εσυ στο 3ο διηγημα ….

    Και μην ξεχνας οτι η τεχνολογια εχει επιλυσει το προβλημα εντοπισμου της πορειας πλοιων. «….με το συστημα online εντοπισμου (πλοιων με διαχωρισμο του ειδους τους, δηλ. αν ειναι γκαζαδικα (κοκκινο χρωμα ),, φορτηγα , επιβαηγα , ιστιοφορα,..) στο λινκ.», οποτε δεν θα κουραστεις καθολου να κυνηγας τα τανκερ -φαντασμα.

  96. Ο/Η papoylis λέει:

    Αγαπητέ ΑΦ

    αυτή τη περίοδο διάγω φάση «αφλογιστίας» και περισυλλογής …. θα έχεις προσέξει ότι παρά τη θύελλα γεγονότων , εξελίξεων και ειδήσεων δεν ανεβάζω ποστ και τα σχόλια μου είτε εδώ είτε αλλού είναι λακωνικά . . Σκέφτομαι σοβαρά να μεταβάλλω τη θεματική του τσαρδιού με μια στροφή σε αφηγήσεις και άλλα ατοπήματα .Εγκυμονώ εδώ και καιρό μια ακόμα αφήγηση «ξέπλυμα» βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα του οικογενειακού παρελθόντος αλλά δεν έχω καταφέρει να συγγράψω ούτε λέξη … συνεχίζω όμως να συλλέγω στοιχεία και να κρατώ στο μυαλό μου άυλες σημειώσεις και προσχέδια . Παράλληλα χρωστώ σε κάποιες ψυχές τη συνέχεια του μυθοπλαστικού μου εκτρώματος : » Ο Πούς της Καθέτου» του οποίου μερικά μέρη έχουν ήδη δημοσιευτεί εδώ …

    Στο βαθμό που αυτό διαρκεί φαντάζομαι ότι η συμβολή μου στη δική σας προσπάθεια δεν μπορεί παρά να είναι οριακή , αν και τιμή για μένα. Σε κάθε περίπτωση είμαι διαθέσιμος για βοήθεια αλλά και ως τσαρδίον για τη φιλοξενία των κειμένων. Άλλωστε νομίζω ότι και αυτά θα συμβάλλουν στην επιχειρούμενη μου στροφή

    ΥΓ αυτό δε σημαίνει ότι θα εγκαταλείψω πλήρως το σχολιασμό της επικαιρότητας.

  97. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович,

    Στους πιστωτές για το ημιτελές, περιπετειώδες πειρατικό αφήγημα Πους τής Καθέτου να συμπεριλάβεις και την αφεντομουτσουνάρα μου. Και να βιαστείς! Τα σπρεντ τραβάνε πάλι την ανηφόρα! 😉

    Τη ‘‘στροφή’’ μη την πάρεις ούτε πολύ ανοιχτά (θα βρεις), ούτε πολύ κλειστά (θα ‘‘σε …βρουν’’! 🙂 ). Με μέτρο, ε; 😉

    Увидимся

  98. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Παπούλη
    στην «αφήγηση – ξέπλυμα» να βάλεις …μπλε και πράσινους κόκκους και πρόγραμμα για ευαίσθητα, όπως τον …Αναγνώστη! 😛 🙂

  99. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Φίλτατε παπούλη, σε νιώθω και σε υποστηρίζω απολύτως! Καλά κουράγια – για τα πάντα…

  100. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович,

    Καλά, εμείς έχουμε ένα Βάρτμπουργκ, μία παλιοσακαράκα τού κερατά (του Blogger), και δεν διαθέτουμε πια το γκατζετάκι Πρόσφατα Σχόλια. Εσύ, με κοτζαμάν Πόρσε, μία απ’ τα ίδια;;; 🙂

    Πάει, χάλασε ο (καπιταλιστικός) κόσμος και βγάζει κι αυτός πατάτες αντί για αυτοκίνητα! 🙂 Τελικά, αδίκως ξεμυαλίστηκες με τα πλεονεκτήματα της ελεύθερης αγοράς! 🙂

    Увидимся

  101. Ο/Η kapetanios λέει:

    ναι ρε γμτ! Τι την έβγαλες την ένδειξη με τα πρόσφατα σχόλια?! Δεν ξέρουμε που και πότε σχολίασε ο καθένας και θα χαθούμε αναμεταξύ μας

    *
    νικαλάφα αυτό με του κόκκους πολύ με άρεσε! Πολύ όμως 🙂

  102. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    στην «αφήγηση – ξέπλυμα» να βάλεις …μπλε, σιελ,λαχανι (ΠΑΣΟΚ) , πράσινους, ροζ, κοκκινους, κοκκινο-πρασινους ακομη και βαθυκοκκινους (profondo rosso) κόκκους και πρόγραμμα για ευαίσθητους, δημοκρατικους σχολιαστες , δηλ. για ολους μας.

    Α, μην ξεχασεις να βαλεις καθε 5 kg σχολιαστη απο 1 Οικολογική Μπάλα Πλυσίματος ρούχων washing ball, διοτι φρονω οτι ολοι θα λανβουμε μια φαιη αποχρωση (φαιο-μπλε, φαιοπασινη, φαιο κοκκινη,..) που θα τεινει -ασυμπτωτικα- στο χρωμα της σταχτης!!!!

  103. Ο/Η papoylis λέει:

    Πρώτα να ξεκαθαρίσω ότι η εξαφάνιση του widget των Προσφάτων Σχολίων οφείλεται μάλλον σε πρόβλημα της …Πόρσε και συνέβη προχθές αφού έκλεισα τη σύνδεση μου. Η περίπτωση κάποιος να κάνει λογκιν με τα δικά μου στοιχεία και σαμποτάζ είναι απειροελάχιστη , αλλά το ψάχνω . Όπως βλέπετε το σχετικό widget επανήλθε στη δεξιά στήλη.

    Για το Πόδα της Καθέτου σκοπεύω να το συνεχίσω και μέρος αυτού ή το όλον να μεταφερθεί και στη καλύβα για ευνόητους λόγους και εφόσον συναινεί ο Καλυβάρχης.

    Για το ποστ – ξέπλυμα θα διαπιστώσετε όλοι περί τίνος πρόκειται όταν το δείτε …. θα διαπιστώσετε επίσης ότι οι προτάσεις , προβλέψεις , υποδείξεις που επιχειρήσατε ελάχιστη σχέση έχουν με το υπό συγγραφήν

    Μπλακσίπιε

    καλώς σε …ξαναβρίσκω 🙂

  104. Ο/Η Left G700 λέει:

    «Για το Πόδα της Καθέτου σκοπεύω να το συνεχίσω και μέρος αυτού ή το όλον να μεταφερθεί και στη καλύβα για ευνόητους λόγους […]»

    Θυμήθηκα την …ωραία Σώτη, που όταν την είχαν ρωτήσει σε κάποια συνέντευξη γιατί γράφει στην Athens Voice είχε απαντήσει ότι το κάνει επειδή την ενδιαφέρουν τα μεγάλα ακροατήρια…

    Πάει… Πέφτουν τα κάστρα ένα ένα… Ελπίζω εκείνο το παλιό σπίτι να αντέξει… 😉 🙂

  105. Ο/Η papoylis λέει:

    …. να μεταφερθεί ΚΑΙ στη Καλύβα

    Λέφτηδες δεν αναμένω να αντιληφθείτε τους «ευνόητους λόγους» αλλά τουλάχιστον να δείτε το ΚΑΙ 😉

    Το σπίτι του γέρο Γιάκοβ άντεξε για να γίνει τελικά ένας τοίχος του ( ο ανατολικός ) μουσείο 🙂

  106. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович,

    Σωστόοος! Δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε το ευνόητους λόγους από τώρα. Ευελπιστώ άμα τη δημοσιεύσει.

    Όμως εκείνο το και… Σαν τη γραπτή μορφή ενός φύλλου συκής μού κάνει! 😉 🙂

    Увидимся

  107. Ο/Η papoylis λέει:

    Δεν απομένει πλέον τίποτε άλλο παρά να μου κολλήσετε και το μουστάκι 🙂

  108. Ο/Η Left G700 λέει:

    Όχι, ορέ товариш, όχι! Να μας κοπεί το χέρι! 🙂

  109. Ο/Η Pepermint λέει:

    Παπούλη…

    Ενώ είναι σωστή η ανάλυσή σου και μπράβο σου για αυτό…εντούτοις, χάνεις το δάσος. Δηλαδή…το »for ever vlak»…ισχύει.

    Οταν αναφέρομαι σε δαύτους ως medrano…προφανώς και δεν το κάνω για »σύμφυτους» λόγους απέχθειας προς την αριστερά, αλλά σε σχέση με την τρικυμία εν κρανίω που διακατέχει ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους θιασώτες του θιάσου. Από το μειράκιον και το πιναπ Ρενάτα, μέχρι τον μπαρμπά Θωμά και την Κλάραμπελ και από τον μπαρμπαμυτούση ως και την πάπισσα του Περισσού. Οι ανυσματικοί και οι φυγόκεντροι και οι ορθόδοξοι και οι καθολικοί είναι γελοίοι και επικίνδυνοι συνάμα.

    Μια εμβληματική φιγούρα…(έστω και χωρίς δημοσιότητα) δεν έχει να επιδείξει το λουφτ δεκαετίες τώρα (λαϊκού ήρωος ή έστω διανοούμενου). Αντίθετα έχει να επιδείξει καιροσκοπισμό, ούλτρα μπετοβλακισμό και μεγάλες σαλάτες μαζί με τις απαραίτητες πρέζες προοδευτισμού, εθνομηδενισμού και τώρα τελευταία λόγω μοδός και αντιναζισμού μηνδιακώς διαμορφωμένου πέρα από τα όρια της κλαψομουνίασης ή της κλιμακτηρίου των αμώμων παρθένων που ποτέ δεν διακορευτήκαν όπως ακριβώς το κάνουν και όλοι οι ρέστοι.

    Εδώ και δεκαετίες και με συνεχείς κορυφώσεις τύπου »αεί υψιμπετοβλακείν» από τα middle 00s και μετά, παίζουν τον ρόλο της 5ης φάλαγγας των χρήσιμων ηλιθίων μηδενός εξαιρουμένου. Και αυτό πάει ταβανόπροκα σε κάθε τι Ελλαδικό αριστερό με ότι χανζαπλάστ υποαλλεργικό ή ultra »εγκαυματικό» μπορείς να βάλεις ως επίθεμα ή πρόθεμα. Ακόμα και η λεγόμενη »πατριωτική αριστερά» ίσως να είναι και χειρότερη από τους αφγανολάγνους ή τους μουρλούς οακκέδες (ποτέ δεν δέχτηκα ότι ήταν έμμισθοι…είναι τόσο γκαγκά που και η ΟΕΑ των δρακονιανών ωχριά infront).

    Καταλαβαίνω την πίκρία σου…διότι έχεις ακόμα ρομαντικά και υπερβατικά την λεφτ κάπως στο μυαλό σου…και βλέπεις από την άλλη τους »απαρτίζοντες» front και πίσω line και σου πέφτουν τα εναπομείναντα.

    Οπότε δικαίως αναρωτιέσαι….αποτελούν ΕΛΠΙΔΑ ? Ο Θεός να μας φυλάει. Οπως και από τις άλλες ελπίδες.

    Αν…ισχύανε τα αν και τα θα…προφανώς δεν θα μιλάγαμε για το αριστερό ελληνικό medrano, αλλά για κάτι άλλο.

    Καληνύχτα old boy

  110. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ορέ Παπούλη μόνο που ανέφερα μπλε και πράσινους κόκους εξαφανίστηκε η στήλη των σχολίων. Φαντάσου τι έχει να γίνει αν τους βάλεις και στο …ξέπλυμα! 😯

    υγ
    Εδώ κοντεύουν να μας εξαφανίσουν (ως χώρα) από τον χάρτη λέμε! 😉

  111. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Πεπερμίντιε
    αυτό το τροπάρι το ακούμε καμιά 70αριά χρόνια ρε φίλε.
    Σε είχα και για …εκσυγχρονιστή , φτου να μη σε …βασκάνω! 😛

  112. Ο/Η Pepermint λέει:

    Hallo Νίκο

    Είναι η πραγματικότητα…αγαπητέ μου και ουχί τροπάριον. Τα παράσημα και τα τρόπαια της επελαύνουσας. H περηφάνεια και η προκατάληψη του pattern, που το ορίζει το »φυγείν αδύνατον».

    Ξέρεις ότι είμαι οπισθοδρομικός, συντηρητικός και ότι μου αρέ να πηγαίνω ανάποδα προς τα πίσω δίκην σκοταδιστού, γιατί μου φοράς το κόππα του »απεταξάμην» ?

    καλό μας Εαρ boy

    ps-…φοράω μάτι καλό, μαζί με μενταγιόν του δίκερου Iσκαντάρ στο στήθος…οπότε δεν με πιάνει το evil watch του Saouron.

  113. Ο/Η skipper λέει:

    Πεπ

    γνωστόν τοις πάσι ( για όσους σε «γνωρίζουν» ) οι θέσεις και οι αντιθέσεις σου με την Αριστερά και με τους μπετόβλακες εν γένει και εν γένη (χα χα)
    Καθόσον υπερβατικός , διαπλανητικός και συμπαντικός (χα χα)…..κατανοείς φαντάζομαι ότι αφενός η μπετοβλακίαση κατέστη κολλητική εν μέρει , ως αποτέλεσμα -εύλογον- των οργανοπαιχτών της κεντροδεξιάς πτέρυγας της ορχήστρας (χα χα).
    Το σχόλιό σου κρίνεται λοιπόν (από εμέ) σωστό, όσο στοχοποιεί τους κοινούς θνητούς αριστερούς ( χα χα)…και ουχί τους υπερβατικούς.
    Να που είναι η ΕΛΠΙΔΑ!!!

  114. Ο/Η papoylis λέει:

    περί Πεπερμίντιου το ανάγνωσμα ( αφορά και τους λοιπούς εδώ σχολιαστές )

    Δεν υπάρχει τρόπος για να αποπάρει κανείς το Πεπερμίντιο…. η γοητευτικά χαοτική του γραφή , το πολυσυλλεκτικό της θεματολογίας και των παραδειγμάτων , η συνδυαστική μαεστρία άχρις περιδινήσεως και προπάντων οι εμμονικές του συνδρομές αποτελούν στοιχεία που δεν έχω συναντήσει ξανά σε τέτοια ένταση αλλά και σε τέτοιο αρμονικό συνδυασμό σε άλλους κατά πεποίθησιν συντηρητικούς. . Είναι κοντολογίς προνόμιο για ένα ταπεινό τσαρδί όπως το δικό μου να φιλοξενεί έναν τέτοιο σχολιαστή και τα κείμενα του…

    Είναι επίσης καταφανές ότι διαφωνούμε στα πλείστα όσα με τον εν λόγω σχολιαστή , όπως επίσης και ότι δεν υπάρχει τρόπος να τα «βρούμε» σε πολιτικό επίπεδο . Το γνωρίζουμε νομίζω και οι δύο καλά , οπότε ο αγαπητός ας μην αναμένει απάντηση επί του πρώτου εκ των δύο προσφάτων σχολίων του ( το δεύτερο άλλωστε δεν απευθύνεται προς εμέ ) …. Άλλωστε θεωρώ ότι μια γραφή σαν του Πεπερμίντιου δεν είναι απαραίτητο να λαμβάνει απαντήσεις. Μπορεί να χρησιμεύει και ως κώδων συναγερμού , βαλβίδα ανακούφισης , αντίπαλο δέος και καθρέπτης αν με εννοείτε καλοί μου αναγνώστες 😉

    nevertheless ( en tout cas ) είναι χαρά μου να τον φιλοξενώ εδώ και με βάση τη σταδιακή στροφή του ιστολογίου σε δραστηριότητες που θα απέχουν από την επικαιρότητα φαντάζομαι ότι η συμβολή του θα είναι , αν μη τι άλλο , χρήσιμη 🙂

  115. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Να χαιρετήσω και εγώ με τη σειρά μου την επιστροφή του παρόντος ταπεινού (που λέει και ο Παπούλης) Ιστολογίου στην διαπραγμάτευση των μεγάλων πνεβματικών ζητημάτων που μας απασχολούν, αλλά και που η ενασχόληση μαζί τους μας κάνει καλύτερους και …πληρέστερους, διότι τώρα τελευταία τόχατε παραγ@@@σει με τις ασκήσεις και τα πειράματα βολουνταρισμόύ aka με την Πολιτική και την ..πολιτική.
    Χρειάσθηκε να κάνει πείραμα, εφαρμογή της αντιμνημονιακής ..αίσθησης στην πραγματικότητα ο Νίκος (μπλε και πράσινοι κόκκοι) για να δούμε τις ολέθριες συνέπειες αυτών των ..συνηθειών σε ημάς , αλλά και στο οικοσύστημα γενικότερα (ο οίκος, το τσαρδί ετούτο δηλαδή κόντεψε να καταστραφεί από πρόβλημα που γεννήθηκε στο σύστημα ).
    Επιπροσθέτως άκουσα φήμες ότι αυτή του η ενασχόληση με τα ..υλικά τον οδηγεί σε περίεργες ατραπούς, έχω δε συγκεκριμένες καταγγελίες ότι υπεξαίρεσε δολίως εν(1) μπουκάλι με τσίπουρο (ανώτερης ποιότητος) από σοβαρό, νουνεχή και ευπροσήγορο κατάκοπο ταξιδιώτη, προφασιζόμενος ότι θα τον εξυπηρετήσει ..μεταφορικώς, για να πάει να το πιει με φίλο του (ούνα φάτσα και λοιπά).
    Ξευδόμενος (κατάφωρα) δε προφασίστηκε ότι έχει να κάνει και αγώι με δαύτον (μη λειώσει στη βροχή, καθότι ευαίσθητος), ώστε η εξαπάτησις του οδοιπόρου να γίνει τελεία.
    ΕΛπίζω ότι είναι φήμες.

    Ούτως ή άλλως, τόσο η εμφάνισης του Πέπερμιντ, όσο και η γενναία και ώριμη απόφασις του Ιστολόγου για στροφή σε σοβαρά θέματα, αλλά και η βαθειά πίστη μου για τις αστείρευτες δυνάμεις της καλότητος που είθε να ..αναμορφώσουν και τον ..υλιστή, συνδυαζόμενη με τις δηλωμένες προθέσεις του Αφωτίστου να συνδράμει, με κάμουν να αναφωνήσω:
    «Θα είμαι και εγώ εκεί» και όπως λέγω πάντα «δεν θα σας προδόσω ποτέ»

  116. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    …παρόραμα
    η εμφάνισης = η εμφάνισις
    ή
    η απόφασις = η απόφασης,
    όποιο είναι το σωστό τέλος πάντων, διότι πρέπει να προσέχουμε τα θέματα ομοιογένειας, τόσο στα σημαίνοντα, όσο και στα σημαινόμενα

  117. Ο/Η Pepermint λέει:

    Skipper
    δεν διαφωνούμε
    μιά ερώτηση…το μυθιστορηματικόν »the last golden downer» είναι δικό σου ή υπάρχει ιερόσυλη χρήση του ιστορικού nick name από άλλον στον διαδικτυώνε ?
    αν είναι…με εκπλήσσεις ευχάριστα

  118. Ο/Η Pepermint λέει:

    Παπούλη…ήμουν σίγουρος ότι μόνο εσύ θα καταλάβαινες το υπερβατικόν του κοσμικού κατεργαρέου…άλλωστε είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ενίοτε ακούς τα χαχανητά του.

    ps-…ο Υπερβατικός Δεξιός και ο Υπερβατικός Αριστερός, πάνε στον Παράδεισο (και ουχί η γνωστή τάξις…παλιά ή νέα ) 😉

  119. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Τουτων δοθεντων (των ανωτερω ανηρτημένων) φρονω οτι ειναι καλον, λογικον και πρεπον η AasS να μετωνομασθει λ.χ. εις Literature PAPASasS, n_a & mm (Papoulis, Athineos, Pepermint, Afotistos, Skipper as a Service, nick_alpha & many more) που ειναι ομοηχο με το Λογ(ι)ο-τεχνικος …Μπαγασας.

    A, ξεχασα να λαβει μετοχας ο Pepermint και πολλοι αλλοι(..αστειευομαι) χωρις αυξησιν μετοχ. κεφαλαιου.

  120. Ο/Η Pepermint λέει:

    Αφώτιστε my friend έχω 2 απορίες

    1η) γιατί ρώτησες τον Αναγνώστη αν είναι Δίδυμος ή Ζυγός (παρόρμηση, αυθορμητισμός, συνήθεια, μαντική…ντεζαβ(Ο)ύ ?)
    2η) σου απάντησε πουθενά…γιατί δεν είδα κάτι ?

    Καλό ΣουΚου σε όλους

  121. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Pepermint

    1. τα γραφει ετσι και αλλοιως (μαλλον ως διδυμος ή ως Πυθια)
    2. οχι

    Καλη 1η μερα ανοιξεως εις ολους ανεξαιρετως!!!!

  122. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    πού με ρώτησε(ς);;
    Ως Αναγνώστης ..εγεννήθην μήνα Μάρτιο με ..νονό τον Βαγγέλη (θέλω με την ευκαιρία να καταγγείλω ότι εξαφανίστηκε και από τότε δεν έχω πάρει δώρο τας εορτάς, ενώ τα περισσότερα παιδάκια παίρνουν και ότι αυτό αποδεικνύει ότι δεν πρέπει να κάνουμε ..νονούς όσους ενδιαφέρονται για την πολιτική και τις κοσμοθεωρίες …γενικότερα, διότι τα παιδιά μας κινδυνεύουν να παρουσιάσουν συμπτώματα από έλλειμα στοργής και να γίνονται αγαθομ@@@δες και έρμαια του άλλου φύλου γενικότερα :smile:).
    Τώρα τι ζώδιο είναι τον Μάρτιο δεν ξέρω, αλλά καλό είναι σίγουρα 🙂

  123. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Να συμπληρώσω σε όσα είπα για τα παιδιά και τις ολέθριες συνέπειες της συνάντησής τους με την πολιτική σε μικρές ηλικίες (μέσω νονών) και την άποψή μου για τα ..κορίτσια.
    Δεν τραβάνε σε αυτές τις περιπτώσεις λιγότερα και μάλιστα ενίοτε γίνονται ..μέγαιρες όταν μεγαλώσουν και ..σκληρύνουν και ότι σε μια τέτοια περίπτωση έχω αναφερθεί όταν διηγήθηκα τις περιπέτειες ενός φίλου μου , του Πάκη όπου αναδείχθηκε μεγαλοπρπώς ο κίνδυνος της ενασχόλησης με την Πολιτική, αλλά και ιδιαίτερα με συγκεκριμένες ..εκφάνσεις της

  124. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    πού με ρώτησε(ς);;

    «Αφώτιστος Φιλέλλην says:
    11/02/2013 στις 1:18 πμ
    Αναγνώστης ο αθηναίος

    Μια αδιακριτη ερωτηση αγαπητε : Ζωδιακως ομιλων, μηπως εισαι διδυμος ή ζυγος;»

  125. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Χο χο ας αρχίσω με τον τελευταίον . Τον Ευάγγελον δλδ που του είχα υποσχεθεί ένα ωραίο δώρο κάποτε αλλά ο ερίφης ποιος ξέρει τι φαντάστηκε (ότι τον περιμένει) και δεν ενεφανίσθη ποτέ για να το παραλάβει δημιουργώντας και τραύμα παιδικής ηλικίας στον βαφτισιμιό του!
    Ανάγνο, που έλεγε και η καθηγήτρια μας η …σκληρόκαρδη, πρόσεξε την άλλη φορά «που θα είσαι εκεί» να ειδοποιείς …εγκαίρως για να προετοιμάζονται τα δέοντα! 😉
    Να ανακοινώσω επίσης το παρεάκι ότι ο Αναγνώστης μας πριν λίγο καιρό, ένα βράδυ πούβρεχε… πούβρεχε μονότονα, αποφάσισε, εκών-άκων, εν όψει της πνεβματικής στροφής που μας περιμένει μετά την ευθείαν οδό της απωλείας που διανύουμε μέχρι τώρα, να μην πέσει άλλο πιο χαμηλά (από τον πρώτο όροφο στο …ισόγειο), να απαρνηθεί τις υλικές απολαύσεις και να μείνει στο ύψος του με …νηστεία και προσευχή! 😛
    Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η στροφή αυτή, που φιλοδοξεί να αποκαταστήσει την …ευελιξία των διεπαφών μας, θα μας φέρει αντιμέτωπους με τρομακτικά διλήμματα, οριακές επιλογές, αγωνιώδη ερωτήματα, βγαλμένα μέσα από τη ζωή, όπως …μπροστά ή πίσω, δεξιά ή αριστερά, ευθέως ή πλαγίως, πάνω ή κάτω, που παρά την τρισχιλιετή αναζήτηση του ανθρώπινου γένους παραμένουν ακόμη δυστυχώς αναπάντητα!
    Τίποτε όμως δεν πρόκειται να διαταράξει την πορεία μας καθώς εμείς οι …προοδευτικοί, Καπετάνιος , Σκίπερ, Νίκιπλος και ο υποφαινόμενος θα συνεχίσουμε τα …λάθη μας στη προσπάθεια μας να βρούμε τις νέες λύσεις, αλλά οι εταίροι μας …συντηρητικοί, Πέπερμιντ, Αναγνώστης θα προσπαθούν αενάως να μην τα ….διορθώσουμε ποτέ και να παραμείνουν ως έχουν! 😀 😉
    Ο Παπούλης και ο Αφώτιστος , με ….μαύρα κοντά παντελονάκια, θα σφυρίζουν για τις …ατασθαλίες στον αγωνιστικό χώρο! 🙂
    Καλό μήνα σε όλους!
    Αναγνώστη πολύχρωμος και εντοιχισμένος 🙂

  126. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Παρόραμα : στο παρεάκι

  127. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович,

    Σου είναι εύκολο να μου εξηγήσεις τι σημαίνει η παρακάτω διατύπωση στη γλώσσα σου; Ο τρανσλάτορας δεν μου το παίρνει —προφανώς έχουν επικρατήσει οι αντεπεναστατικές δυνάμεις και το κόβουν… 🙂

    Главное управление лагерей и мест заключения (ГУЛаг)

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 😉

    Увидимся

  128. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Μερικες μερες πριν βλεποντας τους Συριζο-Δημαριτες, καποιας ηλικιας να λιαζονται στο καφενειο/μπαρ της Καλλιδρομιου, μου ηλθε αυτοματα το κινηματογραφικο εργο «οι τεμπεληδες της ευφορης κολιαδας» που ειχα δει στο ΕΜΠΑΣΣΥ και μολις αρχιζε το εργο μπηκε μια κυρια που προσπαθωντας να περασει απο τον στενο διαδρομο μου πατησε το ποδι και ακουσαμε ενα bardon (στο διαλλειμμα ειδαμε οτι ηταν η ….Μελινα Μερκουρη).
    Ψαχνοντας – λοιπον ειδα οτι το σεναριο βασιζοταν σε ενα μυθιστορημα του Αλμπερ Κοσερι, το οποιο αγορασα μαζι με το «Ζητιανοί και περήφανοι» , το οποιο διαβαζω τωρα.

    ΚΟΣΕΡΙ ΑΛΜΠΕΡ

    O συγγραφέας Albert Cossery (1913-2008) γεννήθηκε στο Κάιρο. Σε ηλικία 17 ετών πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στη Γαλλία, προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές του. Στα 27 του δημοσίευσε στο Κάιρο το πρώτο βιβλίο του «Ξεχασμένοι απ` το Θεό». Ο Χένρι Μίλερ εξασφάλισε την έκδοσή του, το 1940, στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου συνδέθηκε με στενή φιλία με τον Lawrence Durrel. Το 1945 εγκαθίσταται οριστικά στο Παρίσι όπου θα ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του, στο ίδιο δωμάτιο ενός μικρού ξενοδοχείου στο 6ο Διαμέρισμα. O Albert Cossery, ο «Βολταίρος του Νείλου», όπως τον έλεγαν, υπήρξε μια μεγάλη μορφή των γαλλικών γραμμάτων, ένας εστέτ και ένας πρίγκιπας της λογοτεχνίας, που δήλωνε: «Ζω στο Παρίσι, όπως και στην Αίγυπτο. Εκεί, δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα για να τραφείς και να επιβιώσεις.» (…) «Δεν ξέρω να κάνω τίποτα άλλο, παρά μόνο να γράφω» (συνέντευξη στη δημοσιογράφο Olivia Marsaud, 2000, βλ. http://www.afrik.com). Πέθανε στην πόλη-δεύτερη πατρίδα του, στις 22 Ιουνίου 2008, σε ηλικία 95 ετών.
    απο μπλογκ ΙΑΝΟΣ (στομ ΙΑΝΟ εμπλεκοταν ο κ. Ακης Τζοχατζοπουλος)

    «…να απαρνηθεί τις υλικές απολαύσεις… »

    «Η ένδεια και η οκνηρία ως φιλοσοφία ζωής.

    Σήμερα θα γιόρταζε τα 95α γενέθλια του. Όμως συναντήθηκε με το θάνατο τον μήνα Ιούνιο… Σε μια από τις καθημερινές του βόλτες στο Σε Ζερμαίν ντε Πρε… Ο λόγος για τον γαλλόφωνο Αιγύπτιο συγγραφέα Αλμπέρ Κοσερί [03.11.1913-22.06.2008].

    Ακτήμων εκ πεποιπήθησεως, ένοικος για 60 χρόνια του ξενοδοχείου «Λα Λουιζιάν», επισκέπτης των καφέ του Παρισιού, γεννήθηκε στο Κάιρο και είχε χαρακτηριστεί ως ο «Βολταίρος του Νείλου» για την ειρωνία του απέναντι στους πλούσιους. Όπως και οι ήρωες του είχε επιλέξει να μην έχει προσωπική περιουσία. Δημιουργός οκτώ βιβλίων με σαρκαστικό οίστρο και χιούμορ, διαποτισμένο από την ανατολιτική σοφία, ο Κοσερί μεταφράστηκε σε 15 γλώσσες και στα ελληνικά κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του «Ξεχασμένοι από το Θεό», «Ζητιανοί και περήφανοι» και «Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας». Στα έργα του έπλεκε το εγκώμιο της ένδειας και της οκνηρίας ως τέχνη και φιλοσοφία ζωής και έφερε στο προσκήνιο τον απλό κόσμο της Αιγύπτου.

    Το μυθιστόρημα του «Ζητιάνοι και περήφανοι» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, το 1991, από την επίσης Αιγύπτια σκηνοθέτη Ασμάα αλ-Μπάκρι…

    Όσοι τον έζησαν από κοντά τον χαρακτηρίζουν ως αρχοντάνθρωπο και κοσμοπολίτη. Το έργο και η ταυτόσημη πράξη ζωής του τον καθιέρωσαν στην συνείδηση της παγκόσμιας λογοτεχνίας.»

    http://eccoci.pblogs.gr/2008/10/h-endeia-kai-h-oknhria-ws-filosofia-zwhs.html

  129. Ο/Η Left G700 λέει:

    🙂 KOYIZ 😉

    Πως ξεχωρίζουν οι Κολωνακιώτες που ακόμα έχουν φράγκα από τους ξεπεσμένους;

    (Η απάντηση το βραδάκι)

  130. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

    BKS.0220238: Ο ΗΡΕΜΟΣ ΝΤΟΝ(4 ΤΟΜΟΙ)

    Η εποποιία «Ο ήρεμος Ντον» (Βραβείο Νόμπελ 1963) είναι το πιο αξιόλογο έργο της παγκόσμιας αντιπολεμικής λογοτεχνίας. Ο συγγραφέας βλέπει τα γεγονότα με τα μάτια του εργαζόμενου που στη δύσκολη μοίρα του προστέθηκαν καινούργια μαρτύρια. Ο Σόλοχοφ είναι ο αγαπημένος συγγραφέας των νέων που αγωνίζονται στην πρωτοπορία για την παγκόσμια ειρήνη. Έδειξε με απλό και παραστατικό τρόπο τι είναι η πραγματική προλεταριακή επανάσταση, τι προσπάθειες χρειάστηκαν για την επιτυχία της στην ΕΣΣΔ, πόσο αίμα χύθηκε και πως, τέλος, εγκαθιδρύθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο η πιο δημοκρατική εξουσία -η Σοβιετική εξουσία- στο ένα έκτο της γήινης σφαίρας.

    Το μυθιστόρημα «Ο ήρεμος Ντον» είναι το έργο που βοηθάει να καταλάβει κανείς τι είναι στην ουσία σοσιαλισμός και ακόμη τι είναι σοσιαλιστικός ρεαλισμός στη λογοτεχνία.

    ΥΓ1 Σολόχοφ, Μιχαήλ (Mikhail Aleksandrovich Sholokhov, Βεσένσκαγια 1905 – 1984). Ρώσος συγγραφέας και επαναστάτης. Υποστηρικτής της Οκτωβριανής επανάστασης, κατατάχτηκε το 1920 στον Κόκκινο Στρατό, σε απόσπασμα επισιτισμού, και πήρε δραστήρια μέρος στον αγώνα εναντίον των Κοζάκων και των αντεπαναστατικών ομάδων του Ντον. Τα πρώτα του έργα δημοσιεύτηκαν στο διάστημα 1922-24 σε διάφορες εφημερίδες της Μόσχας. Έγινε μέλος του Κομουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης και στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου αρθρογραφούσε σε περιοδικά και εφημερίδες, τονίζοντας πάντα την ανάγκη της συντριβής του φασισμού. Θεωρείται από τους κυριότερους εκπροσώπους του σοσιαλιστικού ρεαλισμού και ολόκληρο το έργο του απηχεί τον αγώνα του σοβιετικού λαού για την κοινωνική του απελευθέρωση, περιγράφοντας τις τιτάνιες προσπάθειές του για την οικοδόμηση της νέας ζωής. Έργα του γυρίστηκαν σε ταινίες και μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες του κόσμου. Τα σπουδαιότερα από αυτά τιτλοφορούνται: Ιστορίες του Ντον (διηγήματα, 1925), Γαλάζια στέπα (διηγήματα, 1926), Ήρεμα κυλάει ο Ντον (μυθιστόρημα, 1928-32), Η ξεχερσωμένη γη (μυθιστόρημα, 1932), Αυτοί που πολέμησαν για την πατρίδα (μυθιστόρημα, 1949-54) και Η μοίρα ενός ανθρώπου (αφήγημα, 1956-57). Το 1965 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας.

    ΥΓ2 2.

    Ηρεμος ο Ντον, γαλήνια κυλά
    Κίτρινο φεγγάρι σε σπίτι γλιστρά.

    Γλιστρά και φορά το σκουφί του λοξά
    Το κίτρινο φεγγάρι κοιτά μια σκιά.

    Αυτή η γυναίκα είν’ άρρωστη βαριά
    Την τρώει μεγάλη μοναξιά.

    Στο μνήμα ο άντρας της κι ο γιος της φυλακή
    Πες και για μένα μία προσευχή.

    1938

    Απο το «Ρέκβιεμ» της Αννας Αχμάτοβα
    «Και εσείς μπορείτε να περιγράψετε αυτό;»
    Του Γιάννη Αντιόχου english | Русский |

    Οχι, όχι κάτω από του ξένου ουρανού
    Κι από τον θόλο άγνωστου φτερού-
    Τότε με τον λαό μου ήμουνα εδώ
    Εδώ, π’ αλίμονο με τον λαό μου δυστυχώ.

    1961

    Αντί εισαγωγής

    Στα φοβερά χρόνια του τρόμου της Γιεζόβ, δεκαεπτά μήνες πέρασα στις ουρές των φυλακών του Λένινγκραντ. Μια μέρα, κάποιος μ’ «αναγνώρισε». Μια γυναίκα με μελανιασμένα χείλη που έστεκε πίσω μου, η οποία ποτέ δεν είχε ακούσει τ’ όνομά μου, ξύπνησε απ’ τον λήθαργο, τυπικός για όλους εμάς εκεί, και με ρώτησε, ψιθυρίζοντας στ’ αυτί μου (καθένας μιλούσε ψιθυρίζοντας εκεί):
    «Και σεις μπορείτε να περιγράψετε αυτό;»
    Κι εγώ απάντησα:
    «Ναι, μπορώ».
    Επειτα κάτι που έμοιαζε με χαμόγελο γλίστρησε πάνω σ’ αυτό που κάποτε ήταν το πρόσωπό της.

    1η Απριλίου 1957, Λένινγκραντ

    [απόσπασμα]

    2.

    Ηρεμος ο Ντον, γαλήνια κυλά
    Κίτρινο φεγγάρι σε σπίτι γλιστρά.

    Γλιστρά και φορά το σκουφί του λοξά
    Το κίτρινο φεγγάρι κοιτά μια σκιά.

    Αυτή η γυναίκα είν’ άρρωστη βαριά
    Την τρώει μεγάλη μοναξιά.

    Στο μνήμα ο άντρας της κι ο γιος της φυλακή
    Πες και για μένα μία προσευχή.

    1938

    [….]
    5 Μαΐου 1966: Τη μέρα της επετείου του θανάτου του Στάλιν, η Άννα Αχμάτοβα πεθαίνει από καρδιακή ανεπάρκεια στην ηλικία των 76 ετών. Τι τραγική ειρωνεία να πεθάνει τη μέρα που τόσο λάτρευε να γιορτάζει!

  131. Ο/Η Pepermint λέει:

    Δράττομαι της ευκαιρίας της πικώσεως (από το πικ το καμπυλώδες) του φαινομένου του ελκυστού, τον οποίο παίζει ως άλλος Peter O’ o φίλτατος Παπούλης δίκην φρόνιμου όφεος, αλλά και του αναρτηθέντος εκ του Νίκου Αλεφα, ώστε να μεταφέρω εις την Ορφικήν μερικά Αραμαϊκά.

    Εάν και εφόσον το παρόν ιστολόγιον, κβαντικώς κάνει το άλμα εκ της πεζής πολιτικής πραγματικότητος στο υπερβατικόν πεδίον του οθρώς φαντασιούσθαι τότε ο υποφαινόμενος και τα μάλα θα χαρεί και η μπάλλα θα χαθεί, όπερ και το ζητούμενον κατά τις επιταγές του Σαρκωθέντος Λόγου »Σοφοί ως όφεις και αγνοί ως περιστερές»…

    Διακρίνοντας δε στον Νίκο, γνώση έστω και »μερική» των 6 κινήσεων της ψυχής, ήτοι πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά, μπρός-πίσω plus η μία η αφανής του »απερίγραπτου κύκλου» σε σχέση με την κατανομή των τυπικών αποκλίσεων των αγαπητών σχολιαστών που άκουσαν τα κελεύσματα του άνακτος που ουδέν λέγει, ουδέν κρύπτει, αλλά σημαίνει, μπορώ να πω απεριφράστως ότι είμαι αισιόδοξος.

    Τα γένη του όντος, ήτοι ουσία, στάσις, κίνησις, ταυτότης, ετερότης που εκφράζουν οι ακολουθούντες τα εκπεμπόμενα σήματα, δύναται να δώσουν έστω και μερικώς απαντήσεις περί του σκοπού της ζωής, ήτοι την προσομοίωση της τελειότητος του Πατρός…ώστε οι τυπικές αποκλίσεις των φίλων εδώ, να γίνουν ένα κοσμημένο ΕΝ…δυικώς (όχι δυαδικώς) εμφαινόμενον ή ημιφαινόμενον ως άλλο γιν-γιάνγκ.

    Απλά…μιά ένσταση επειδή η κατανομή στρέφει τα πρύμνα και τα κοίλα (και τις κοιλιές κρίνοντας από την χοληστερίνη του καπετάνιου) αριστερά…και επειδή ένα ες ο Αναγνώστης και ένας ες ο υποφαινόμενος…γίναμε ες ες…πρέπει και ο καθόλα σκοταδιστής Αφώτιστος να θεωρηθεί -εφόσον είναι κιόλας-»συντηρητικός» ώστε να έχουμε 3 και 3….6ες.

    ps- »Πως ξεχωρίζουν οι Κολωνακιώτες που ακόμα έχουν φράγκα από τους ξεπεσμένους;»

    μήπως οι δεύτεροι διατηρούν εμφανώς τις αφανείς συνήθειες των πρώτων ?

  132. Ο/Η papoylis λέει:

    Λέφτηδες

    δείτε αυτό : http://en.wikipedia.org/wiki/Gulag

  133. Ο/Η papoylis λέει:

    Πεπ

    λειτουργείς αμφισήμως ως δεύτερη παράγωγος 🙂

  134. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    «ps- ”Πως ξεχωρίζουν οι Κολωνακιώτες που ακόμα έχουν φράγκα από τους ξεπεσμένους;”

    μήπως οι δεύτεροι διατηρούν εμφανώς τις αφανείς συνήθειες των πρώτων ?»

    Διαταξικοι ερωτες : O Γαλλος αστος, επιχειρηματιας, καθηγητης πανεπιστημιου , DSK , προλο που εχει μια ωραια και θελκτικη γυναικα και μια δυο ερωμενες του κυκλου του, γουσταρει τελικα την Γαλλο-αλγερινη που την ξεπαρθενεψε στα 14 ενας πρωτος της ξαδελφος, αφου πριν το κανανε απο πισω…….

    Εχω επηρεασθει απο τα διαβασματα μου του Χερνρυ ΜΙλλερ, αφου ητα φιλος του Albert Cossery, συγγραφεα του “Ζητιάνοι και περήφανοι”, που τωρα διαβαζω.

  135. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Δεν υπηρξαν ποτε gulang, μονο σχολες επιμορφωσης επικινδυνων αντεπαναστατων.
    Οπως -για αλλους- δεν υπηρξε ποτε το Ολοκαυτωμα, απως το μεγαλο …..απαυτωμα . Οι γερμανοι βασανιστες ηταν μεταφιεσμενοι Εβραιοι και βιαζαν και βασανιζαν τους ….ακακους χιτλερικους γερμανους/ιδες.

  136. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Pepermint

    «η κατανομή στρέφει τα πρύμνα και τα κοίλα (και τις κοιλιές κρίνοντας από την χοληστερίνη του καπετάνιου) αριστερά…και επειδή ένα ες ο Αναγνώστης και ένας ες ο υποφαινόμενος…γίναμε ες ες…πρέπει και ο καθόλα σκοταδιστής Αφώτιστος να θεωρηθεί -εφόσον είναι κιόλας-”συντηρητικός” ώστε να έχουμε 3 και 3….6ες.»

    Αποδεχομαι την συμμετοχη μου επι 17 min στην συντηρητικη ομαδα, διοτι η δηθεν, ταχατες προοδευτικη θα ειναι ολο λογια, φανφαρες και πολλα πεναλτυ αρ-αουτ.

    Το ειχα παρατηρησει -πιο πριν- αλλα για να μην κατηγορηθω ως γνωστης στοχιειωδων κανονων του 5×5, δεν εβρισκα αλλους 4 παικτες, ανα 2 αντιθετων προσημων……

    Καθε ομαδα πρεπει να εχει 5 (+5 εφεδρικους), λογω του προχωρημενου της ηλικιας μας (ενδεχομενα : 166, ΚΑΤ, ΧΑΠ, ΜΕΘ, αιφνιδιος θανατος, …)

  137. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович,

    Κοίτα τώρα ένα μυστήριο πράγμα. Όταν πέφτει η ματιά μας εδώ, δεν μπορούμε να δούμε τίποτα άλλο!!! 🙂

    Увидимся

  138. Ο/Η Left G700 λέει:

    ΚΟΥΙΖ (update)

    Να ενημερώσουμε τους μέχρι τώρα συμμετέχοντες (ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας! 🙂 ) ότι οι απαντήσεις τους απέχουν ελάχιστα από τη λύση. Πιο συγκεκριμένα, μία γουρουνότριχα (κι εκατό γουρούνια!). 🙂

    Τα λέμε (αργότερα με τη λύση τού Κουίζ)

  139. Ο/Η papoylis λέει:

    Αφού δεν μπορείτε να δείτε τίποτε άλλο ( όταν βλέπετε αυτό ) εμένα γιατί με ταλαιπωρείτε 🙂

  140. Ο/Η Left G700 λέει:

    ΚΟΥΙΖ (Διευκρίνιση)

    Να κάνουμε σαφές το εξής: όταν ζητάμε να βρείτε πως ξεχωρίζουν οι φραγκάτοι Κολωνακιώτες από τους ξεπεσμένους, εννοούμε τους ξεπεσμένους Κολωνακιώτες, όχι τους απανταχού της Ελλάδας μπατίρηδες.

    Eυχαριστούμε δια την προσοχήν σας. 🙂

  141. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович,

    Μα δεν το ξέραμε, τώρα το διαπιστώσαμε! Στη σελίδα που μας λίνκαρες υπήρχε και αυτό κι έκλεψε τη ματιά μας! Μέχρι τώρα το βλέπαμε πάντα μόνο του. Σε εικόνισμα! 🙂

    Увидимся

  142. Ο/Η Left G700 λέει:

    ΚΟΥΙΖ (Ενημέρωση)

    Η λύση θα δημοσιευτεί σήμερα, στις 22.30 ακριβώς (ώρα του ενταύθα ιστολογίου). Συγχρονίστε τα ρολόγια σας. Από όσα γερόντια συχνάζουν εδώ και συνηθίζουν να πέφτουν για ύπνο νωρίτερα, ζητάμε προκαταβολικά συγγνώμη. 🙂

  143. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Τα δικα σας χρονια μετρανε για διπλα, οποτε ως γεροντια εχετε την αγωνια του επερχομενου θανατου και γι’ αυτο δεν κοιμαστε. Αρα θα βρ(ο)υκολακιασετε και δεν θα… λυωνετε.
    Οποτε στην πυρα!!!.

  144. Ο/Η Left G700 λέει:

    Ρε Αφώτιστε, εντάξει να βρυκολακιάσουμε. Βάλε και κάνα χαμόγελο, ρε γμτ, δεν παίζουμε για το πρωτάθλημα εδώ! Να, εγώ σού βάζω πέντε! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  145. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Η καλυτερη επιθεση ειναι η …..καταιγιστικη επιθεση .
    Αποδιδεται στον Φερενς Πουσκας.

  146. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Και φωναζω ευθυς τον συμπαικτη μου Pepermint, που ειναι -εκτος των αλλων- και μεγας μπαλλαδορος (ποδοσφαιρο, καλαθοσφαιριση, για πετοσφαιριση δεν παιρνω ορκο…).
    Ο ΑΦ αμυντικο χαφ με διπλα ανασταλτικα καθηκοντα.

  147. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ

    “Φλοράλ Εξάρχεια
    από Σωκρατάκος 18:54, Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013
    Για τα μεσημεριανά αίσχη στο Φλοράλ

    Το δημοσίευσα και νωρίτερα,αλλά η σ.ο. Θεωρεί πως δεν ειναι σημαντικό που καποιοι ΄σύντροφοι ¨καναν αυτα τα καφριλίκια. .Μπορεί κάποιος να πάρει θεση για το περιστατικό που έγινε στο φλωράλ?Για οσους δεν εχουν ενημερωση το θεμα εχει ως εξης.Μετα την ληξη της πορειας ο κοσμος ανεβηκε προς τα Εξαρχεια να επιδοθει στο γνωστο μπαχαλο εκ του ασφαλους.(μην πανε χαμενα τοσα μπουκαλια που το συγκεκριμενο τσουρμο δεν εχωσε νωριτερα κατα την διαρκεια της πορειας..)ενω γιναν καποιες συγκρουσεις με τους μπατσους και στηθηκαν καμποσα οδοφραγματα,μετα απο αντεπιθεση των μπατσων ο ογκος του κοσμου κατεβηκε προς την πλατεια.Και ενω φαινοταν πως θα μας κλειναν οι μπατσοι σαν τα ποντικια στην φακα(οπως εκ των υστερων εγινε)καποιοι νεολαιοι εντοπισαν τους ταξικους εχθρους στους θαμωνες του φλωραλ που πιναν καφε.Αρχικα ενας και στην συνεχεια και αλλοι αρχισαν να σπανε με σφυρια τα τζαμια,ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΕ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΣΑ,φωναζοντας ακαταλαβιστικα συνθηματα οπως.Εδω δενουν τους συντροφους μας στην Κοζανη εσεις πινετε τον καφε σας!!Και η αηδια δεν σταματησε εκει.Μετα τις σπασμενες τζαμαριες ομαδα ΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΜΠΑΧΑΛΩΝ εκανε εφοδο μεσα στο Φλωραλ τραμπουκιζοντας τους θαμωνες-¨ταξικους εχθρους¨και ασκωντας βια.Το αποτελεσμα ηταν παιδια 18-20 χρονων να τρεχουν πανικοβλητα να σωθουν απο τις αγριεμενες διαθεσεις Υπερεπαναστατων που στο ονομα της Αναρχίας επελεξαν για μια ακομη φορα να δειρουν και να τραμπουκισουν οποιον βρουν μπροστα τους.Οι παρεμβασεις συντροφων που προσπαθησαν να επεμβουν για το αυτονοητο,να σωσουν τον ασχετο κοσμο,αντιμετωπιστηκαν με επιθετικοτητα και σχεδον βια!!Επειδη αυτο το απολιτικο,χουλιγκανιστικο αισχος πηγε μακρια για ακομη μια φορα,καλω οποιοδηποτε συντροφο με την ορθη εννοια της αναρχικης συντροφικοτητας να παρει θεση..Για αυτη την Αναρχια πολεμαμε ρε τοσα χρονια?για να δερνουμε κοσμο που πινει τον καφε του επειδη ετσι γουσταρουμε?Γενικα τρεμω ακομη απο την ΑΗΔΙΑ που αντιμετωπισα νωριτερα.Αρκετά.Ξεκαθάρισμα τώρα,αρκετά και με αυτό τον φασισμό.”

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1458212

    Σχετικο αρθρο

    Η πολιτική βία είναι πάντοτε φασιστική (για το σπάσιμο του Φλοράλ)
    Σπάσατε και το “Φλοράλ” στα Εξάρχεια «σπάστε» κι άλλο τον αναρχισμό (αντέχει!!)……..

    του Παναγιώτη Παπαδόπουλου (Κάϊν) *

    http://aristeristrouthokamilos.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html?showComment=1362165018638#c3609462041291261991

    ΥΓ Παρολο που εχω γραφειο στην Νεαπολη, δεν ακουσα μεχρι σημερα τιποτε!!!

  148. Ο/Η Left G700 λέει:

    Time test

  149. Ο/Η Left G700 λέει:

    KOYIZ: Η ΛΥΣΗ!

    Ερώτηση: Πως ξεχωρίζουν οι Κολωνακιώτες που ακόμα έχουν φράγκα από τους ξεπεσμένους γείτονές τους;

    Απάντηση: Οι φραγκάτοι πηγαίνουν σινεμά στο ΕΜΠΑΣΣΥ και ψωνίζουν από το Ντελικατέσεν τού Βασιλόπουλου, στη Σταδίου. Οι ξεπεσμένοι πηγαίνουν σινεμά στο ΕΜΠΑΣΣΥ και ψωνίζουν στη λαϊκή τής οδού Καλλιδρομίου![***]

    [***] Και γιατί δεν τους περισσεύουν τα φράγκα και για να μη τους δουν οι φραγκάτοι Κολωνακιώτες!

    ΥΓ 🙂

  150. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΦΟΡΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ
    THE SLOTHFUL ONES OF THE FERTILE VALLEY Κοινωνική, Έγχρ., Διάρκεια: 119′
    Παραγωγή: Ελληνική Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος
    Πρωταγωνιστούν: Ολγα Καρλάτου, Γιώργος Διαλεγμένος, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πουλικάκος, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Κώστας Σφήκας
    Κοινωνικές1978

    Ηταν καπου το 1978 ΄η 1979 στο ΕΜΠΑΣΥ οταν ζουσε η Μελινα και οι προγονοι σας κτιζαν αυθαιρετα καπου στην ακρη της πολης.

  151. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Γι αυτο το παγωμενο χιουμορ σ.ρ. (σοσιαλιστικου ρεαλισμου) .που θα ηταν δυνατον να αποδοθει :
    -προλεταριακο ξκακογουστο χιουμορ
    -κακη εκαπιδευση ή/και κλαηρονομικοτητα
    – λογω υπηρεσιας προγονων σας ( η φαντασιακη δικη σας) στο Γκουλαγκ ; )

  152. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Έχω ακούσει διάφορα για τους ΣΥΡΙΖΑίους αλλά ξεπεσμένους Κολωνακιώτες δεν θα τους έλεγε ούτε ο ..Δένδιας 🙂

    Αφώτιστε τόχω διαβάσει (του Σολοχωφ)!!
    Και το φχαριστήθηκα 🙂
    Ήμουν στα 12 προς 13 και σε οικογενειακές διακοπές την άραζα στο κρεβάτι το μεσημέρι όπως γινόταν τότε.
    Αν και είχε προηγηθεί μπάνιο και φαγητό δεν κοιμόμουνα και διάβαζα μέχρι να έθει το απόγευμα που μπορούσαμε να σηκωθούμε τα παιδιά.
    Τι διάβαζα;; Αστερίξ, Λούκη Λουκ, Τεν Τεν και τέτοια.
    Εμφανίζεται που λες μοντέρνα, νεαρή και κομμουνίστρια βεβαίως βεβαίως θεία, η οποία ..διαπιστώνει ότι δεν με ωφελούν τα κόμικ και ότι έγινα μεγάλο παιδί πια και μπορώ να διαβάζω ωφέλιμα βιβλία.
    Έτσι μου έδωσε 2 και τουλάχιστον το ένα έπρεπε να το τελειώσω.
    Ξεκίνησα με το ΅΅τα κατά συνθήκη ψεύδη΅΅ και τα είδα όλα 🙂 .
    Μετά από μαρτυρικά μεσημέρια, το απαράτησα και έπιασα τον Ντον, αλλά με μεγάλη φούρια διότι έπρεπε να καλύψω την …ύλη για τα 3 μεσημέρια.
    Ορέο ήτανε, (ανα)παραστατικό και με περιπέτειες. Μου την έσπαγε που δεν πηδάγανε όμως, πολύ αγνή αγάπη ρε παιδί μου 🙂

    ΥΓ Η ομάδα καλή και θα σκίσει. Φοβούμαι μόνον μήπως οι αντίπαλοι αρχίσουν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση και τις ζαβολιές και επίσης δεν είμαι σίγουρος αν ο διαιτητής σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

  153. Ο/Η skipper λέει:

    Αφώτιστε καλημέρα

    πλάκα κάνουν τα παιδιά ρε συ….
    Μάλλον δεν πήραν χαμπάρι , την ιστορία της λαικής στην Καλλιδρομίου και του περιβόητου ρεπορτάζ σου…..αν, αλλέως θα το είχαν εκτιμήσει.(χα χα χα)
    Όχι πως εθεωρείτο ξεπεσμός η λαική ….αλλά είπαμε πλάκα κάνουν.
    Επίσης δεν προσμετρήθηκε ο συντηρητισμός σου και η αγάπη σου για τον Παπανούτσο (χα) , ο οποίος-και όχι μόνο αυτός- μεταξύ άλλων έλεγε:
    «Πρέπει τις πράξεις μας κάθε φορά να τις κάνομε δικές μας. Γιατί δεν είναι πάντοτε και κατά κανόνα δικές μας. Ελεύθερη βέβαια είναι η πράξη που την έκανα με επίγνωση του χρέους μου, από προαίρεση καθαρή.»

    Ειναι αυτή η αυθεντικότητα που δεν πρέπει…να «προσβάλλεται».

    Καλημέρα σ’ όλους .

  154. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Αναγνώστης ο αθηναίος

    Τους εχει φαει ο….μαυρος σκοταδης στο ανηλιο υπογειο – γιαφκα τους, οπου σχεδιαζουν τα παγωμενα «αστεια » τους. Να πανε στην Λαϊκη του Κολωνακιου, να δουν οτι τωρα -το πλειστον- ψωνιζουν οι κατοικοι και οχι οι Φιλιππινεζες , οπως 5 χρονια πριν!!!!

  155. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    skipper

    Εχεις μπερδεψει την λαμπρη μεταρρυθμιση ολου του εκπαιδευτικου συστηματος του Παπανουτσου, η οποια ηταν ευεργετικη για την περιοδο που διατηρηθηκε (1964-1980) και 25 χρονιες οι μαθητες εμαθαν να μαθαινουν κια οχι να παγαλιζουν, για την οποια ομιλω, με το μαθημα της εκθεσης και καποια βοηθηματα του Ππαπουτσου με προτυπες εκθεσεις που -προσωπικα- δεν διαβασα. Τοτε για να γραφεις καλες εκθεσεις, επρεπε οντως να γραψεις αυτα που το συστημα ειχε προσδιορισει και που περιμεναν οι διορθωτες στις εισαγωγικες εξεταεις , ασχετα αν τα πιστευες η οχι- εις την απλην καθαρευουσαν, με περισπωμενες κ.λ.π.

  156. Ο/Η skipper λέει:

    Δεν έχω μπερδέψει τίποτα φίλε μου……που όλο τη «πέφτεις» (χα χα)
    Το συγκεκριμένο απόσπασμα δεν είναι από βοήθημα του Παπανούτσου-ούτε ήξερα αν είχε ποτέ επιμεληθεί ο ίδιος βοηθήματα- είναι από ένα βιβλίο του.

  157. Ο/Η Left G700 λέει:

    πλάκα κάνουν τα παιδιά ρε συ…. […] ….αλλά είπαμε πλάκα κάνουν.

    Φίλε skipper, για να τα λέμε όλα, βουλωμένο γράμμα διαβάζεις! 🙂

    Πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε ένα σοβαρό ελαφρυντικό στο φίλο μας τον Αφώτιστο. Επειδή λόγω οικονομικής στενότητας (πάνε οι παλιές καλές εποχές τής αντιπαρόχας που όλοι οι ΕΜΠιτζήδες τρώγανε με χρυσά κουτάλια… 🙂 ) δεν ανάβει φώτα, αλλά τη βγάζει με κεριά, για να μη φουσκώνει πολύ ο λογαριασμός τής ΔΕΗ, είναι σε θέση να διαβάζει μόνο τις αράδες κι όχι και τα διαστήματα μεταξύ τους! 🙂 (Εξ ου και Αφώτιστος, άλλωστε… 😉 )

    Τα λέμε

  158. Ο/Η Left G700 λέει:

    «Έχω ακούσει διάφορα για τους ΣΥΡΙΖΑίους αλλά ξεπεσμένους Κολωνακιώτες δεν θα τους έλεγε ούτε ο ..Δένδιας 🙂 »

    Ο Αφώτιστος …ΣΥΡΙΖΑίος;;; Ορέ товариш! Δεν το σβήνεις αυτό το σχόλιο καλού-κακού, μη το προσέξει ο Αφώτιστος κι αρχίσει τις μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση; 🙂 😉

  159. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Νεος τοπος εγκαταστασης των ….παιδιων
    Σε ενα νησι κοντα στον απομονωμενο Αρχαγγελο, ψηλα στην Λευκη Θαλασσα.
    Arkhangelsk 61°34’59.9″ N 39°2’60.0″ E
    Πηγαινουν να βοηθησουν τον γιο του Σταλιν-κλωνο του, να ξαναπαρει την εξουσια.

    Καλο σας ταξιδι!!!

    ΙΥΓ1 Ισως τους βοηθησω κι εγω σε τεχνικα θεματα.
    Και δεν κανω καθολου πλακα, με τους ολιγαρχες που εβγαλε το κομμα.

    ΥΓ2 ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ
    ΡΟΜΠΕΡΤ ΧΑΡΙΣ, ΨΥΧΟΓΙΟΣ
    ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ Δύο άντρες συζητούν χαμηλόφωνα σ’ ένα σκοτεινό και πολύβουο μπαρ της Μόσχας. Ο ένας, ο Φλουκ Κέλσο, είναι ένας γνωστός ακαδημαϊκός που συμμετέχει σ’ ένα συνέδριο για τα αρχεία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ο άλλος, ο Πάπου Ράπαβα, βετεράνος αξιωματούχος της μυστικής αστυνομίας, ισχυρίζεται ότι ήταν μαζί με τον Στάλιν τις τελευταίες στιγμές της ζωής του κι ότι έκλεψε ένα σημειωματάριο, το προσωπικό ημερολόγιο του Στάλιν. Ο Κέλσο αποφασίζει να διερευνήσει την ιστορία αλλά αυτό που ξεκινά ως μια απλή έρευνα στη βιβλιοθήκη καταλήγει σ’ ένα επικίνδυνο κυνηγητό στην αχανή στέπα και στα χιονισμένα δάση της Ρωσίας μέχρι το λιμάνι του Αρχάγγελου, όπου κρύβεται εδώ και μισό αιώνα ένα τρομερό μυστικό που θα μπορούσε να αλλάξει για πάντα το ρου της παγκόσμιας Ιστορίας! – See more at: http://www.psichogios.gr/site/Books/show?cid=21315#sthash.D6oxdHgM.dpuf

    «While attending a conference in London, an historian named Christopher «Fluke» Kelso is met by an old man named Papu Rapava, who claims to have been present at the death of Joseph Stalin. Immediately after Stalin’s death, Lavrenty Beria supposedly took measures to secure a black notebook, believed to be Stalin’s secret diary. Rapava spent years in Kolyma after the authorities tried to extract the book’s location from him, but he never revealed it—and still has not, though he knows that shadowy agents are still watching him in case he should go near the mysterious thing.

    Kelso eventually locates the notebook, which Rapava had left to his daughter just before being recaptured and tortured to death. It proves to be the memoirs of a young girl chosen by Stalin to be the mother of his secret heir. Following the trail to the remote northern city of Arkhangelsk, Kelso comes face to face with Stalin’s son.

    Raised in a log cabin filled with Stalin’s personal effects, writings and recorded speeches, the son is a physical and ideological copy of his father—we learn that he had murdered the husband-and-wife KGB agents who had raised him from infancy when he decided they were untrustworthy. Young Stalin has been told that he would be sent for when it was time for him to assume control of his country, and he believes that Kelso is the promised messenger.

    Stalin overcomes a special-forces unit sent to eliminate him (alarming Kelso by his ruthless and dispassionate use of violence) and boards a train headed for Moscow. At each station, ever-larger crowds gather to witness the apparent resurrection of the famous dictator, and it appears that he might be able to simply stride through the doors of the Kremlin and assume command……»

    From Wikipedia

  160. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Αγαπητε μας Παπουλη,

    Προσπαθω να συμβαλλω στην μεταβολη του τσαριου σου σε λογοτεχνικο.
    Βρεθηκε-λογοτεχνικα- ο κρυμμενος γιος και κλωνος του Σταλιν!!!!
    Μεχρι και στον Αρχαγγελο προθυμοπιηθηκα να παω , για λιγο ομως, για να βοηθησω σε τεχνικα θεματα τα …παιδια. Υπολογισμος ελαχιστου παχους παγου σε λιμνες και ποταμια , μετρα προστασιας, αυξηση τριβης σε ελαστικα οχηματων, ….

  161. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Καταρχήν τίποτα δεν αποκλείεται, εδώ είναι ο Πάντζας ΣΥΡΙΖΑιος, γιατί να μην είναι και ο Αφώτιστος;;
    Στην Καλλιδρομίου όμως και στον κινηματογράφο που λέτε συχνάζει αυτό το …οικοσύστημα (ΣΥΡΙΖΑ, εναλλακτικοί κλπ), οπότε η ..παρατήρησή σας αντικειμενικά αυτό αφορά και όχι την μεμονωμένη περίπτωση.
    Βέβαια μπορεί να κάνετε διορθωτική κίνηση και να πάτε μέχρις εκεί να τους το επισημάνετε ..διαζώσης, άλλωστε άμα τους πέιτε ότι εμείς είμαστε ..δικοί σας (αριστεροί) και ήρθαμε να κάνουμε εποικοδομητική κριτική ..από τα μέσα θα γίνει πολύ γόνιμο το κλίμα στη Λαϊκή αλλά και ..ανάρπαστοι γενικότερα.
    Παλιά τόχε κάνει και ο μακαρίτης ο Μπουγιουκλάκης.

  162. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Α!! συγγνώμη (παρόραμα)
    🙂 🙂
    Μην μας πούνε και ..σιβυλικούς

  163. Ο/Η Left G700 λέει:

    Reader, όχι και πάλι όχι! Εκείνο που δεν αποκλείεται είναι, να βγάλει ο ήλιος κέρατα κι ο σπανός γένια κάποια μέρα. Αλλά αυτό (το να γίνει ο Αφώτιστος ΣΥΡΙΖΑίος δηλαδή) αποκλείεται!!!

  164. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Αναγνώστης ο αθηναίος

    Απο το 1977, ψηφιζα συμμαχια, ΕΑΡ, ΚΚΕ(εσ.), ΕΑΡ, ΣΥΝ,….., οταν τα παιδια δεν βρισκονταν στη ζωη.

    Οταν γεννηθηκαν κια επζησαν, περισυ εμαθαν οτι ψηφισα ΟΠ και ΔΗΜΑΡ και ως τιμιοι κομμουνιστες με συκοφαντουν ως καρα-δεξιο και θελουν να με στειλουν σε Γκουλαγκ της Πινδου, να μαζευω τα οστα ανταρτων του Δ.Σ. απο τον Γραμμο και το Βιτσι.

    Αλλα εγω τους εστειλα στον Αρχαγγελο!!!!

  165. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Μωρέ σε πιστεύω, 🙂 όλοι τα ίδια τραβάμε, αλλά ποτέ μην πας στοιχήματα, δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον.
    Εγώ ας πούμε το πάω σταδιακά για να ελαχιστοποιήσω τις υπαρκτές πάντως πιθανότητες για τις 3 λαχτάρες που μπορεί να πάθω. (κατά Χατζιδάκη 😉 ).
    Πρώτα αποφάσισα να μάθω ένα όργανο, ώστε να ενισχύσω τη θετική εκδοχή (καλλιτέχνης), μετά παρατηρώ ωραίες γυναίκες (στο δρόμο), αλλά διακριτικά μη μας κρεμάσουν και κουδούνια,ώστε να επιβεβαιώσω τον ..προσανατολισμό μου (2η έκδοχή) και τρίτον κάνω συστηματικά εξόδους σε ταβέρνες και τέτοια με συνιστωσαίους και κομμουνιστοτραφείς γενικότερα, όπου συζητώ με μεγάλο ενδιαφέρον θεωρητικά ζητήματα για το ..ζήτημα, ώστε να μπορώ να αναγνωρίσω τα πρόδρομα συμπτώματα.

    Και πλαι ποτέ δεν ξέρεις, ξέρεις πόσος κόσμος καταστράφηκε σε αυτήν την ηλικία ;; 🙂

  166. Ο/Η Left G700 λέει:

    Αφώτιστε, ότι θα σε στείλουμε στην Πίνδο, θα σε στείλουμε. Όχι όμως με αντικείμενο εργασιών αυτό που νομίζεις. Θα κόβεις δέντρα με μαχαίρι για ψάρι! 🙂

  167. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович,

    Μήπως πρέπει να επανέλθεις στην ενεργό υπηρεσία; Τούτοι εδώ κοντεύουν να σου κάνουν το τσαρδί Novocherkassk! 🙂 😉

    Увидимся

  168. Ο/Η Left G700 λέει:

    Απο το 1977, ψηφιζα συμμαχια, ΕΑΡ, ΚΚΕ(εσ.), ΕΑΡ, ΣΥΝ,…..,

    Έλα, ρε σύ!!! Κι εμείς το κόβαμε ότι ψήφιζες Μ-Λ ΚΚΕ!!! Ρε τι γίνεται στον κόσμο!!! 😉

  169. Ο/Η Left G700 λέει:

    Πλάκα πλάκα, κοντεύουμε να ξεχαστούμε και να κάνουν ορισμένοι πολλαπλασιασμό αντί για διαίρεση. Μιλώντας για γκουλάγκ λοιπόν:

    Μας πήγαν εξορία (βάρκα γιαλό)

    Δεν το πίνουμε το γάλα, βάρκα γιαλό
    δεν το πίνουμε το γάλα
    ούτε και τη μαρμελάδα
    αχ να σε χαρώ, βάρκα γιαλό

    Και μας πήγαν εξορία, βάρκα γιαλό
    και μας πήγαν εξορία
    μακριά από την Αθήνα
    αχ να σε χαρώ, βάρκα γιαλό

    Και μας δίνανε μπιζέλια, βάρκα γιαλό
    και μας δίνανε μπιζέλια
    που τα ρίχναν στα κουνέλια
    αχ να σε χαρώ, βάρκα γιαλό

    Και θα βάλω σημαδούρα, βάρκα γιαλό
    και θα βάλω σημαδούρα
    κι έτσι θα το σκάσω ζούλα
    αχ να σε χαρώ, βάρκα γιαλό

  170. Ο/Η Left G700 λέει:

    Κι ένα άλλο στην ίδια μουσική αλλά με εμπλουτισμένους στίχους που μιλάει για το γκουλάγκ Ελ Ντάμπα…

  171. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Αναγνώστης ο αθηναίος

    «…και τρίτον κάνω συστηματικά εξόδους σε ταβέρνες και τέτοια με συνιστωσαίους και κομμουνιστοτραφείς γενικότερα, όπου συζητώ με μεγάλο ενδιαφέρον θεωρητικά ζητήματα για το ..ζήτημα, ώστε να μπορώ να αναγνωρίσω τα πρόδρομα συμπτώματα….»

    Ουτε συνενοημενοι να ειμαστε.

    Με πηρε τηλεφωνο ο φιλοςμου τ.Καπετανιος ΕΝ (ο οποιος χρωστα στις τραπεζες τα κεςρατα του) με εναν φιλο του, Συριζαιοι και οι δυο και ηπιαμε σε Συριζαιϊκο καφενειο. Αυτοι που ειναι αριστεροι Τσιπ(ου)ρο, ο δε δεξιος ΑΦ ουζο με παγο και μεζε της κακιας ωρας. Ψωνισα πορτοκαλια και μανταριναι απο την Λαίκη της Καλλιδρομιου, και μετα τους κερασα esspresso στο γραφειο. Τωρα εφυγαν.

    Τοιουτοτροπως δημιουργουνται αι καταλληλαι κοινωνικαι σχεσεις.

  172. Ο/Η Left G700 λέει:

    Ουτε συνενοημενοι να ειμαστε.

    – Άκουσες ένα κρακ, ή είναι ιδέα μου;

    – Όχι ρε, το άκουσα κι εγώ.

    – Τι λες να ήταν; Κάνα γκαζάκι;

    – Μη λες μαλακίες! Γκαζάκι απογευματιάτικα; Τα κόκαλά του Παπανούτσου ήταν!

    ΥΓ 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  173. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Αναγνώστης ο αθηναίος

    Για συντηρητικους μονον, οι αριστεροι να κουνε Β.Παπακωνσταντινου κΑΙ γ.Νταλαρα-Ραγκουση


    Lily was here – Candy Dulfer / Dave Stewart

    ΥΓ Κολλησα συναχι στο Συριζαιϊκο καφενειο. Η ειναι απο την βράδυνη επισκεψη μου στο παγωμενο λιμάνι του Αρχάγγελου

  174. Ο/Η skipper λέει:

    Φίλε skipper, για να τα λέμε όλα, βουλωμένο γράμμα διαβάζεις!

    Εντάξει ρε μάγκες….απλά του το υπενθύμισα …για να σταματήσει να «κρανιώνεται».

    Αμ αυτός ο Αθηναίος που θέλει επιβεβαίωση προσανατολισμού …ερυθριώντας ,υπό τον φόβο κουδουνίων?
    Τι διάολο επιβεβαίωση είναι αυτή? Δεν μπορεί….Κολωνακιώτης θα ναι.(χα χα χα)

  175. Ο/Η kapetanios λέει:

    σκιπερα μου ότι φέρνει λίγο για Κολωνακιώτης, φέρνει

  176. Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλε skipper, μήπως με παρεξήγησες; Αστειευόμουν εντελώς τελείως. Μη μας βάλει ο Αφώτιστος να τσακωθούμε για χάρη του (όπως ξέρεις, τα συνηθίζουν κάτι τέτοια οι δεξιούρες… 😉 )

  177. Ο/Η Left G700 λέει:

    Οι αριστερόστροφοι δεξιούρες, ήθελα να πω… 😉

  178. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Τι πάθαμε, τι πάθαμε! 😀
    Αφώτιστε είδες ορέ που μου πίστευες τον Τσώρτσιλ για το κλίμα του Ελ Αλαμέιν και κανόνιζες για τα γεράματα σου; Παραλίγο να με βάλεις και μένα στο πρόγραμμα για την Ελληνική παροικία συνταξιούχων να τρέχω στις αμμοθύελλες αντί να απολαμβάνω τον χορό της κοιλιάς στην …Αλεξάνδρεια!
    Ευτυχώς που βρέθηκαν αυτά τα …καλά παιδιά, οι Λέφτηδες και …αριστεροί και μας ενημέρωσαν για την Ελ Ντάμπα, που είναι δίπλα στο Ελ Αλαμέιν, όπου οι Πόντιοι και Αριστεροί δες τι εμπειρίες είχανε! 😎
    «Με την άφιξη στην Αίγυπτο, τους μετέφεραν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ελ Ντάμπα, όπου έζησαν 4 μήνες. Μια εξαιρετική περιγραφή των συνθηκών του στρατοπέδου κάνει ο Αλ. Καρέρ:
    “Όταν ο δυνατός άνεμος σηκώνει σύννεφα από αμμόσκονη. όλα χάνονται γύρω μας. ουρανός. ήλιος. θάλασσα. Δε βλέπουμε πια ούτε σ απόσταση εκατό μέτρων. Η άμμος δέρνει ανελέητα τις σκηνές μας. ο άνεμος σπάει τα σχοινιά. ξεριζώνει τους πασάλους. Κάνουμε έναν απελπισμένο αγώνα για να βουλώσουμε τρύπες. να κλείσουμε τις χαραμάδες. Μάταιος κόπος. Η άμμος τρυπώνει παντού. Η ατμόσφαιρα μέσα στις σκηνές είναι θαμπή. Έχουμε άμμο στα ρούχα μας. στο στόμα μας. στα μάτια μας στ αυτιά μας. ό. τι πιάνουμε έχει άμμο επάνω. Είναι οι πιο φριχτές. οι πιο βασανιστικές μέρες. όταν σηκώνεται άνεμος στην Ελ Ντάμπα. Ούτε να φάμε θέλουμε. ούτε να πιούμε. Το φαΐ μας γεμίζει άμμο. το νερό γεμίζει άμμο. Αναπνέουμε με δυσκολία. Τα νεύρα μας σπάνε…”»

    -Καλό ταξίδι παππού Γιώργο


    Κρίμα που νόμιζα ότι ο Τσώρτσιλ ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης. Σαν καλός συντηρητικός! 😛

    Υγ
    Για Αλεξάνδρεια το συζητάω ακόμη 😉

  179. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    nikos__alfa

    Τι πάθαμε, τι πάθαμε! Κολλησα συναχι στο Συριζαιϊκο καφενειο.

    Και εγω ο συζητω. Θα καθομαστε σε ενα προαστειο της Αλεξάνδρειας και θα γραφουμε αποφθεγματα, ποιηματα και μικρα διηγηματα σε ….παπυρους, κατι σεντονια να !!!! Μερικα εις καθαρευουαν (Κ.Καβαφης), εις την αρχααιαν ελληνικης, την αγγλικην,…Σκεφτομαι να φωναζουμε και τον Αναγνωστη,τα καλοκαιρια, να μας κανει μαθηματα αττικης διαλεκτου, για να τα ξαναθυμηθουμε.

    ΥΓ Οσο για την σκονη , θα ειμαστε σε σπιτι (μικρη βιλλα) και οχι πιονερος σε αντισκηνο . Για το προβλημα σκονης οταν φυσα, θα φοραμε γυαλια καταδυσης. Για τον νωπο αερα στο σπιτι υπαρχει ειδικο φιλτρο εναντι διεισδυσης αμμου (SANDPROOF)

  180. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ορέ μήπως είναι καλύτερα να κάνουμε μια διασταύρωση κρι-κρι με κατσίκες και να βάλουμε καμιά διακοσαριά σε κανα ακρωτήρι στην Κρήτη; Θα κόβουμε εισιτήρια για να μαθαίνουν οι τουρίστες να …αρμέγουν, αφού κάνουν γυμναστική τρέχοντας για να τα πιάσουν, θα βγάζουν φωτογραφίες και κάθε τόσο θα κάνουμε και κανένα …υβρίδιο παϊδάκια!
    Όσες παθαίνουν …κράμπες θα σε βάζω να τις τρίβεις! Τουρίστριες, όχι …κατσίκες!
    Καλύτερα δεν θα είμαστε;
    ΄Ασε που στο κοντινό μοναστήρι θα παραδίδει μαθήματα Αραμαϊκής ο ..Αναγνώστης στους καλόγερους. Μεγάλες πιένες σου λέω! 😉
    Μέχρι που μπορεί, με λίγο ψήσιμο, στη μονή να βγάλουμε και τον …Παπούλη γούμενο!

  181. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Καλως . Να το σκεφτουμε.Καλοκαιρι Κρητη και χειμωνα
    Αλεξανδρεια, Kanary Islands, San Diego, Β. Ημισφαιριο
    Sao Poulo, Rio, Salvador, …..Ν. Ημισφαιριο, αν κρυωνουν πολυ τα …..γερονταια.

  182. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Δεν το συνηθίζω, αλλά θα κοπυπαστάρω αυτούσιο το εντιτόριαλ του Βήματος να το μοιραστώ μαζί σας με την άδειά σας βεβαίως. Πρόκειται για ξεκαρδιστική τρολιά. Απολαύστε υπεύθυνα!
    ========================================

    Ο αξιέπαινος κ.Βενιζέλος
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/03/2013 08:16

    Η προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να αναστήσει το ΠαΣοΚ είναι όντως αξιέπαινη.

    Το κόμμα του βρέθηκε στα Τάρταρα, σηκώνοντας όντως τον σταυρό του μαρτυρίου της κρίσης.

    Ο προκάτοχός του υπήρξε απαράσκευος, χωρίς πρόνοιες, χωρίς αίσθηση της έντασης και του μεγέθους του οικονομικού προβλήματος.

    Ορισμένες φορές μάλιστα έδινε την εντύπωση ότι δεν κατανοούσε τις έννοιες, πόσο μάλλον τις πολιτικές ελέγχου και αντιμετώπισης της κρίσης.

    Έτσι, παρ’ ότι το ΠαΣοΚ δεν έφερε την κύρια ευθύνη, φορτώθηκε τα πάντα και κυρίως κατέστη βασικός αποδέκτης της αμφισβήτησης και της οργής των πολιτών.

    Πείσμων, ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος, ανέλαβε το βάρος, δεν δίστασε να αποδεχθεί ακόμη και την φθοροποιό θέση του υπουργού Οικονομικών και πλέον μπορεί να διεκδικεί μερίδιο από την όποια πρόοδο εξασφαλισθεί στο προσεχές μέλλον.

    Ο ίδιος δοκιμάσθηκε τα προηγούμενα χρόνια στο σκληρότερο μέτωπο της κρίσης. Ζυμώθηκε με τον πυρήνα του προβλήματος της χώρας, απέκτησε εμπειρίες και ίσως αυτή τη στιγμή, όπως λέει και ένας παλαιός πολιτικός της συντηρητικής παράταξης, να είναι ο καλύτερος πολιτικός που διαθέτει η χώρα.

    Η ευστροφία του είναι προφανής, η γνώσεις τους ευρύτατες,η ταχύτητα αντίληψης και επεξεργασίας μοναδική και οι εμπειρίες εντός και εκτός της χώρας μεγάλες πια και ικανές να στηρίξουν κρίσιμες επιλογές.

    Επιπλέον δείχνει σταθερότητα, έχει κατασταλαγμένη θέση για το πρόβλημα της χώρας, έχει επιλέξει τον δρόμο εξόδου από την κρίση, που θεωρεί ορθότερο και τον υπερασπίζεται με τα πάθους.

    Απαλλάχθηκε, επίσης, από τα παλαιά, δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια, ούτε παραπλανά πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

    Μιλάει τη γλώσσα της ευθύνης, δεν κρύβει,ούτε κρύβεται.

    Ο κόσμος αρχίζει πλέον να τον ξανακούει. Το συνέδριο έδωσε μια πρώτη ευκαιρία να μιλήσει καθαρά και ξάστερα.

    Απομένει στον ίδιο να βρει τον τρόπο, τη μέθοδο επαναπροσέγγισης του λαού, από τον οποίο το κόμμα του έχει απομακρυνθεί ή καλύτερα ο λαός έχει απομακρυνθεί από αυτό.

    Η προσπάθειά του μόνο εύκολη δεν είναι. Όμως πλέον έχτισε καινούργια βάση. Μένει να αποδειχθεί αν είναι βιώσιμη και εκμεταλλεύσιμη.

  183. Ο/Η papoylis λέει:

    Ορέα 🙂

  184. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ορέ Μαυροπρόβατε σιγά την …αγιογραφία! 😀
    Δώσμου κι εμένα ένα θαλασσοδάνειο δάνειο 90εκ. και θα σου γράψω για τον Βενιζέλο που να νομίζεις ότι είναι ο οσιομάρτυρας Δανιήλ στον λάκκο των λεόντων! 🙂

  185. Ο/Η Pepermint λέει:

    Ξεφύγατε παλληκάρια…λέμε

    Αντε και καλή βδομάς

  186. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    papoylis

    Μολις τωρα ανακαλυψα κατι που -ισως να σε ενδιαφερει. Μεγαλο Ρεπορταζ.

    «…..Μία ενδιαφέρουσα ανακάλυψη του Λεωνίδα Σακλαμπάνη πριν μερικές ημέρες μου κίνησε το ενδιαφέρον.

    Ο Λεωνίδας ανακάλυψε ένα παλιό μπλογκ, το fasistes.blogspot.com.

    Τίποτα περίεργο μέχρι εδώ, το διαδίκτυο είναι γεμάτο φασιστομπλογκ. Το ενδιαφέρον με αυτό είναι η μοναδική του ανάρτηση που έγινε στις 9 Ιουνίου του 2008 και σύμφωνα με την οποία «Το κατάστημα, ένεκα της περιόδου, μεταφέρθηκε…» στο dexiextrem.blogspot.com και άλλαξε όνομα σε «Δεξί Εξτρέμ».

    Ναι, το αγαπημένο μπλογκ των κεντρο(sic)δεξιών της Νέας Δημοκρατίας παλιότερα ονομάζονταν fasistes.blogspot.com…..»

    http://gkdata.gr/2013/04/10/h-%CE%9F%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%91%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84/#more-37077

Σχολιάστε