Τι φοβάται ο …Ολαντρέου ;;;

Όποιος καλοί μου αναγνώστες είχε τη  δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τη βαθύτατη μικροαστική συντηρητικούρα  των …Γαλατών θα είχε την ευκαιρία  να αντιληφθεί ότι ο εγγενής τους φόβος ( μήπως τους πέσει ο .. ουρανός στο κεφάλι ) δεν έχει θεολογικής υφής αλλά εντελώς πρακτικού χαρακτήρα αίτια.

 

Συνδέεται άμεσα με τη δυνατότητα του Γάλλου μικροαστού , εργάτη και αγρότη να απολαύσει το Μποζωλαί ή το Μπορντώ του  συνοδευόμενο από το πετί σωσσισόν ή / και το πετί καμαμπέρ του  με σχετική ασφάλεια . Και παρά την επαναστατική του παράδοση ( 1789 … 1830 …. 1848 …. 1870 … 1968 ) ο Γαλάτης μας τελικά θα εμπιστευτεί το στρατηγό Ντε Γκώλ και όχι το Ρόλ Τανγκύ , το Μιττεράν και όχι το πρώην «γερμαναρά» Con Petit ( η ορθογραφία δικιά μου ) .

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον εξελέγη προσφάτως και ο κύριος Hollande , που προσεβλήθη βαθύτατα  όπως μας πληροφορούν τα εδώ ΜΜΕ από το τσιπρόπουλο. Ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης της Γαλλίας , η «ελπίδα» ενός ολόκληρου έθνους , της δημοκρατικής Ευρώπης , των προοδευτικών δυνάμεων , ακόμα και ορισμένων εδώ θιασωτών της «υπευθυνότητας» προφανώς δεν είναι τυχαίος. Ούτε οι προτάσεις του για αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής πολιτικής είναι τυχαίες  και αθεμελίωτες.

 

Θα χρησιμοποιήσει επομένως  το βάρος της χώρας του , όχι προφανώς το προσωπικό του βάρος 😉 , ώστε να στρέψει την εφαρμοζόμενη πολιτική προς μια  ελαφρώς διαφορετική κατεύθυνση . Ελαφρώς διαφορετική γιατί  η χώρα του δε βρίσκεται στη καλύτερη κατάσταση από πλευράς οικονομίας , ενώ ο κύριος ανταγωνιστής , δηλαδή η Μέρκελ με τη Γερμανία  , επιμένει στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων που  προσφέρει η συνέχιση της ίδιας κατά βάση πολιτικής.

Δεν έχει τα περιθώρια να το παίξει Ντε Γκώλ  ( ούτε καν όπως στη Καζαμπλάνκα ) , αλλά ούτε και σαν Νταλαντιέ στο Μόναχο. Πρέπει να τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις , με όλους τους τρόπους , με όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία ότι η σύγχρονη στα Βαλκάνια …Τσεχοσλοβακία – Ψωροκώσταινα πρέπει να «τιμήσει» τις δεσμεύσεις της με κάθε κόστος ώστε να απολαμβάνει τη «προστασία’ και τη «βοήθεια» των ισχυρών της Ευρώπης , να επωφεληθεί ( άραγε ποιός ) από το σάπιο καρότο της ..ανάπτυξης . Να το τονίζει , εκλεκτοί μου αναγνώστες , ακόμα και αν ήδη γνωρίζει ότι το μαγαζάκι της παρόδου εκεί στα Βαλκάνια δεν οδηγείται  μέσω αυτών των «δεσμεύσεων» στη σωτηρία , αλλά στο τεμαχισμό , την υποτέλεια και τη καταστροφή.

 

Όπως και τότε ο Νταλαντιέ , χρόνο προσπαθεί να αγοράσει ο καλός κυριούλης. Πολιτικό χρόνο για τον εαυτό του  ( έρχονται  εκεί βουλευτικές ) και για τη χώρα του. Ελπίζει ΚΑΙ αυτός ότι με τα τρομοκρατικά διλήμματα ο κοσμάκης εδώ στα Βαλκάνια θα δώσει εντολή σε «υπεύθυνες» δυνάμεις να κυβερνήσουν. Δυνάμεις  σαν αυτές του μπουχέσα που ασμένως υποδέχθηκε και στο προεδρικό μέγαρο εσχάτως. Και αυτό γιατί γνωρίζει ότι μόνο τα πουλημένα τομάρια – λούστροι μπορούν να αγοράσουν γι αυτόν και τη χώρα του λίγο ακόμα χρόνο , χρόνο που θα αγοραστεί με τα «κόκκαλα» ενός ολόκληρου λαού εδώ στα καθ’ ημάς Βαλκάνια.

Γιατί όμως το ζήτημα του χρόνου είναι τόσο σημαντικό ; . Γιατί όπως κάθε συντηρητικούρας  Γαλάτης ελπίζει ότι θα μπορεί ακόμα για λίγο και με σχετική ασφάλεια να  απολαμβάνει το πετί σωσσισόν του παρέα με  ένα Μπουργκινιόν και μια φλούδα από μπρί.

Γιατί στην αντίθετη περίπτωση ( αυτό φοβάται ο μεσιέ Ολαντρέου ) εφόσον εδώ οι Βαλκάνιοι ζορμπατζήδες δεν του κάνουν τη χάρη να ξαναφέρουν  τους λούστρους στο γκουβέρνο , και αρχίσουν τα τσάμικα  και τους τσαμπουκάδες εγκαταλείπωντας την «υπεύθυνη» στάση , τότε το «λόγο» δεν θα έχει ούτε ο Νταλαντιέ , ούτε ο Τσάμπερλάιν με την ομπρελλίτσα του αλλά η φράου Μέγκελε.

Και αφού θα έχει η ερίτιμος καταπιεί τη μικρή Βαλκανική Τσεχοσλοβακία , θα οδεύσει προς νέες δόξες στην Πολωνία της Ιβηρικής , οπότε πάλι πρέπει να κάνει τη «πάπια» και να αρκεσθεί στη «σιγουριά» της γραμμής Μαζινώ , μέχρι να διαπιστώσει ότι  το τραπεζικό του σύστημα θα έχει διαλυθεί , τα επιτόκια δανεισμού θα (υπερ) ίπτανται ως Heinkel 111, η οικονομία του θα βουτά ως άλλο Ju87B ,  οι αγορές θα επελαύνουν κατάφρακτες στο Σεντάν μέχρι τη Δουνκέρκη ,  για να παρελάσουν στο τέλος θριαμβικά κάτω από το Αρκ ντε Τιόμφ .

 

Ποιός μαρεσάλης θα κληθεί τότε να «ξεπλύνει» τη ντροπή , σε ποιό Βισύ και σε ποιά νερά ,  ο καλός μας σοσιαλδημοκράτης δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται. Γιατί τότε εκτός από τη «τιμή» του θα πρέπει να αποχαιρετήσει οριστικά και το σαλάμι και το τυρί και το κρασάκι του , αυτός και οι συντηρητικούρες συμπολίτες του…!

 

ΥΓ Και μετά τους φταίει ο …Τσίπρας  τους μη εισέτι αδειοδοτημένους οριστικά ΜΜΕδες . Όσοι με διαβάζετε πολύ καιρό εδώ ή στη καλύβα θα θυμάστε ότι το ζήτημα της αδειοδότησης ήταν και είναι για μένα ένα από τα εξ ών ουκ άνευ για μια στοιχειωδώς προοδευτική πολιτική. 😉

This entry was posted in Ανάτυπα ενός ενδόξου παρελθόντος, Ανασκο(λο)πηση Επικαιρότητας, Παίγνια στο Alkatraz. Bookmark the permalink.

78 Responses to Τι φοβάται ο …Ολαντρέου ;;;

  1. Ο/Η atheofobos λέει:

    Ο Ολεάντρου είναι φυσιολογικό να θέλει να απολαμβάνει με την ησυχία του το πετί σωσσισόν του παρέα με ένα Μπουργκινιόν και μια φλούδα από μπρί.στην χώρα του και γι΄αυτό το Τσιπρόπουλο έφαγε κατάμουτρα την Ηλύσια πόρτα ενώ κάλεσε πάραυτα μόνος του τον Μπένυ για να τον ακούσει.
    Γιατί βέβαια δεν χρειαζόταν να δεί το βίντεο</a με τον πρώην “γερμαναρά” Con Petit ( σύμφωνα με την δικιά σου ορθογραφία ) να εξηγεί τα αυτονόητα της συνιστώσας παπαρολογίας, για να καταλάβει τι θα του έλεγε ο ατυχήσας, στην ανεύρεση ουσιαστικών ευρωπαϊκών συμμάχων, περιοδεύων.νεανίας

  2. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Το βίντεο της ντροπής με το ξεβράκωμα του δια-πραματευτή Βενιζέλου από τον «σύμμαχο» Γκάμπριελ!

    Β. – Ποια ήταν η εντύπωση σας από την χθεσινή συνάντηση με τον κ. Τσίπρα; (sic ρε)
    Γ. – Εξαιρετικά δύσκολη….Πιστεύει ότι είναι δυνατόν να …διαπραγματευτεί …. Του είπα.
    Τον κόβει …έντρομος με άπειρη δουλικότητα ο Δια-πραματευτής Βενιζέλος!!!
    – Η δήλωση σας ήταν σαφής! Αυστηρή αλλά σαφής! ….. Μετάφραση :
    Καλά είναι τώρα ώρα για …διαπραγματεύσεις που λέει αυτός ο Τσό…Τσίπρας; ! Συνεχίζουμε και όποιον πάρει ο Χάρος!

    Με την άδεια σας Αθεόφοβε μπορούμε να ρίξουμε ένα καλό χέ… ρετισμό στους δια-πραματευτές και τους ευρωπέους συμμάχους τους;

  3. Ο/Η atheofobos λέει:

    @-nikos__alfa
    Αν εννοείς να χέ…ρετίσουμε και τον Τσίπρα που πήγε να διαπραγματευτεί ξεβράκωτος στον παλουκότοπο τον Ηλύσιο Ολανδρέου και τους Γερμανούς συντρόφους του του 6% που καταψήφισαν στην Βουλή να πέσει το παραδάκι στην Ελλάδα, μαζί σου!

  4. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ολάντ- Βενιζέλος:

    Ο ( μετριοπαθής και …σεμνός, χωρίς ίχνος αλαζονείας) Βενιζέλος πήρε φόρα και ξεσπάθωσε. «Δεν ήρθα εδώ ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό» δήλωσε!

    Όνειρο ..ζει .Μην τον ξυπνάτε…, ορέ! :mrgreen:

    Διάφοροι Ευρω-πέη-κρατούντες σύμμαχοι: Πρέπει να σεβαστείτε τις δεσμεύσεις σας γιατί αλλιώς…
    (Άλλα 12 δισ. ευρώ αφαίμαξη από το πτώμα αγΕλλάδα!)

    Σαμαράς: Ο Τσίπρας καταστρέφει τις συμμαχίες που χτίζουμε !
    Έχτισε την …Αγιά Σοφιά χωρίς μιναρέδες, με …σταυρούς ! Των τάφων που μας ετοιμάζει! :mrgreen:

  5. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    @ atheofobos, Ποιο παραδάκι έπεσε στην Ελλάδα ;;;
    Το είδατε πουθενά εσείς ή πρέπει να σας στείλω στον …Ζντάνοφ; 😉 🙂 https://papoylis.wordpress.com/2012/05/19/bougada/#comment-12167

    Αγνοείς το γεγονός πως το χρέος μας ήταν 120% του ΑΕΠ πριν δυόμιση χρόνια και τώρα είναι 170% ;;;
    Δεν ΤΟ πιστεύω! 😯
    ΠΟΥ πήγε το παραδάκι (νέο χρέος) ;;; Άστο ξέρω, σε μισθούς και συντάξεις! 😀

  6. Ο/Η papoylis λέει:

    Αθεόφοβε

    Όταν θα έρχεσαι αγαπητέ εδώ να σχολιάζεις να έχεις υπόψη σου ότι δεν πιάνουν τέτοια «επιχειρήματα» . 😉

    Πέραν του γεγονότος ότι πχ. το linke αρνήθηκε να δοθούν τα χρήματα στην Ελλάδα και για το πρώτο και για το δεύτερο πακέτο σωτηρίας για εντελώς διαφορετικούς λόγους από αυτούς που υπονοείς , ότι επίσης το ζήτημα … Ολαντρέου το «σήκωσαν» οι εδώ ΜΜΕδες και οι πολιτικοί τους λούστροι , υπάρχει και η ουσία της ανάρτησης , το κυρίως θέμα του ποστ , για το οποίο δεν λες ( απολύτως ) τίποτα.

    Την παρατήρηση αυτή , ότι δηλαδή δεν σχολιάζεις πάνω στο θέμα του ποστ , αλλά τις «παρυφές» του , δικαιούμαι να τη κάνω σε όλους τους περιστασιακούς εδώ σχολιαστές , γιατί νομίζω ότι αντιλαμβάνεσαι πως ο περιστασιακός σχολιαστής , ενώ έχει προφανώς το δικαίωμα να σχολιάζει , ακόμα και σε τόνους αιχμηρούς ή ακόμα και απαράδεκτους ( αναπαράγωντας τις παπαριές των καθεστωτικών επικοινωνιολόγων ) , δεν «νομιμοποιείται» να απαιτεί απαντήσεις ουσίας , ενώ συγχρόνως δεν μπορεί να διαμαρτύρεται όταν δέχεται την παρατήρηση πως ( είτε σε αυτό το ποστ , είτε σε ένα σωρό άλλα ) δεν έχει εμφανιστεί να συζητήσει επί της ουσίας. 😉

    Η παρατήρηση μου αυτή είναι μια προτροπή αγαπητέ Αυθεόφοβε να συζητήσουμε επί της ουσίας και τίποτε περισσότερο. Το πώς εσύ θα εκλάβεις αυτή μου τη παρατήρηση είναι δικό σου ζήτημα προφανώς 😉

  7. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    να με συγχωράτε, αλλά στην προηγούμενη φάση (τι προηγούμενη, μέχρι πριν λίγες μέρες δηλαδή), στο «τώρα που βγαίνει ο Ολάντ και θα αλλάξουν τα πράγματα στην Ευρώπη, αυτά που λέμε έχουν τύχη και θα τα αντιμετωπίσουν με ..συγκατάβαση και γενικώς θα διαπραγματευτούμε», πρωτοστατούσαν οι ΣΥΡΙΖΑιοι.

    Και όχι γενικώς οι ΣΥΡΙΖΑιοι, ούτε ο Δραγασάκης, ο Τσίπρας ..αυτοπροσώπως και διαγωνιζόταν με τον Μπένυ και τον Αντώνη ποιος θα ..διαπραγματευτεί καλύτερα.
    Μόνο που δεν είπε στον Σαμαρά ότι εσύ είσαι Δεξιός και ο Ολάντ δεν είναι δικός σου.
    Μήπως κάνω λάθος;;

    Μετά πήγε να το ..αποδείξει στην πράξη, και έκανε (ψιλομαιμούδιζε) τον Αντρέα που:
    – πήγαινε στον Μιτεράν και στον Μπραντ (ή Σμιτ δεν τα θυμάμαι και καλά) , ου μην και στον Όλαφ Πάλμε και τα λέγανε και τα ..οργανώνανε πανευρωπαϊκώς,
    – τάχωνε με συνεντεύξεις στο CNN σε όσους δεν σέβονταν την ανεξαρτησία μας (δάκρυα υπερηφάνειας οι γηγενείς από την περήφανη στάση του πρωθυπουργού μας)
    – και βεβαίως έθετε το θέμα ότι είμεθα μπροστάρηδες σε ρηξικέλευθες και καινοτόμες παγκόσμιες προσπάθειες που αλλάζουν το στάτους κβο του ..διπολισμού και του ιμπεριαλισμού γενικότερα.

    Και νάσου τα Κινήματα Αδεσμεύτων, τσαμπουκά στο ίδιο τραπέζι ο Καντάφι με το Γάλλο ..να τα βρουν.
    Πώς τα λέει ο ..δικός σας;;
    -Πάω στον Ολάντ και τα συζητάμε,
    – μετά στην Μέρκελ και δηλώνω ότι θα είμαι ..άτεγκτος (να τώρα που θα βγω) και κανονισε την πορεία σου
    -και πρωτοστατώ στο πανευρωπαϊκό κίνημα που θα αλλάξει το χάρτη.

    Μόνο που ο Ολάντ ..δεν, η Μέρκελ ..χο χο χο, και απομείναμε στο κίνημα με τους συνήθεις ..παλιούς, τότε πούχαμε 4% και μας κορόιδευαν οι ..τραπεζίτες και οι λούστροι (τρότσκες γάλλους, γερμανούς καθαρούς και πούρους κλπ κλπ).

    Για το δε Κον Μπετίτ, αν ενθυμούμαι καλώς, όταν τάχωσε χοντρά στον ΓΑΠ, όοοοολος ο ..χώρος τον καμάρωνε και τον επικροτούσε.

    Όταν την έπεσε δε στους ..Μερκοζί, επίσης χοντρά, «ρε τι κάνετε μαζέψτε τα εξοπλιστικά και τα τραπεζικά νταβατζιλίκια και αφήστε τους να ανασάνουν», μόνο επίτιμη συνιστώσα εξωτερικού δεν τον αναγορύσανε (και καλώς ,,σε αυτό, γιατί αυτά με τα εξωτερικού και εσωτερικού μπορεί να τα βρεις μπροστά σου, δεν παίζουνε με αυτά τα πράματα),

    Τώρα βέβαια που την έπεσε στον ..μπροστάρη του νέου ευρωπαϊκού αριστερού κινήματος, ανακαλύψαμε ότι είναι πετί(τ).
    Παιδιά, να του πείτε και για τη Γιουγκοσλαβία και τις θέσεις των πρασίνων ..τότενες, άμα θέλετε να τον στριμώξετε, διότι ..λούστρος του Μπόμπολα και του Αλαφούζου και λοιπών α-αδειοδότητων δεν θα έχει πολύ πέραση, σκεφτείτε πανευρωπαϊκά δηλαδή.

    Παπούλη να λάβεις υπόψιν ότι μιλάω καθαρώς επικοινωνιακά, δεν μπαίνω στην ουσία 😉 🙂

    Από αυτήν την άποψη την επικοινωνιακιά και ..τούτων δοθέντων, το γυρνάει στη γνωστή κλάψα ότι οι 5 νταβαντζήδες των ΜΜΕ και λοιπων εργολαβιών, τους οποίους θα κατατροπώσει μόλις βγει με τις ..άδειες (άρε μεγάλε Κωστάκη, όταν τάλεγα με κράζανε) ..διαστρλεβλώνουν τα τεκεταινόμενα, ου μην και διαμοιβόμενα (ακούγεται πιο διαπραγματευτικό), κατά τη διάρκεια της δαφνοστεφανωμένης εκστρατείας-περιοδείας εις τας Ευρώπας.
    Τα παρουσιάζουν μάλιστα ως αποτυχία σε σχέση με τους στόχους της, διότι ..έτσι κάνουν αυτοί οι αφεντικοί στις ελπίδες της εργατικής τάξης και των εργαζομένων ..γενικότερα.

    Με μια κουβέντα (επικοινωνιακά πάντα 🙂 ) όποιος λέει ότι ήταν μ@@κία η αρχοντική ανακοίνωση συναντήσεων με Ολάν και λοιπούς (οι άρχοντες δεν στέλνουν τους ..υπηρεσιακούς δημοσίων σχέσεων πρώτα να συμφωνήσουν τα ραντεβού και την ατζέντα, απλώς τα ανακοινώνουν δημόσια) και η μετέπειτα ..ονοματοδότηση απλώς γινάτι (κατινιά), δεν μπορεί να βλέπει το προφανές, αλλά είναι ..άθυρμα των 5 νταβαντζήδων.
    Παπούλη στο ξανάπα, ο Γιαρουζέλσκι μπορεί να φόραγε στολή, αλλά όποιος έλεγε ότι ήταν δικτάτορας ήταν με τον ..μακαριστό Ιωάννη Παύλο (τον δεύτερο), ανικειμενικά πάνοτε.

    Μιας και μιλάμε επικοινωνιακά όμως, θα σας πω ότι μπορεί και να του βγει εκλογικα.

    Αυτό που συμβαίνει είναι ότι κάθε φορά που νοιώθει ότι απειλείται το ..πεπρωμένο του, έχει μια τάση να πάει και ακουμπάει σε ότι πιο πιασάρικο έχει στις προθήκες του το μαγαζί των καθυστερήσεων της Ελληνικής Κοινωνίας (έθνος ανάδελφον, ξένοι που για να τρώνε τους ..μεζέδες τους ξυπνάνε και κοιμούνται με το πώς θα καταστρέψουν το βίζιον και μίσιον), από εκεί που ψωνίζει δηλαδή και ο Καμμένος και άλλοι, αλλά αυτούς δεν τους κυνηγάνε απλώς οι καπιταλιστές νταβαντζήδες και τραπεζίτες, αλλά οι εβραίοι και οι τούρκοι τραπεζίτες και ναταβαντζήδες.

    Απλώς θα του βγει μπροστά του ή μάλλον θα μας βγει μπροστά σε όλους μας, δείγμα στις τελευταίες εκλογές πήραμε 😉 .
    Μαζεψτε τους !!
    Αν ποντάρετε στην προοπτική τους δηλαδή και έχετε ελπίδες, εξηγήστε ότι μετά την κατηφόρα υπάρχει και ανηφόρα και τα γκάζια τα θέλουμε για εκεί 😉 .
    Σε αυτήν την προσπάθεια να με θεωρείται έναν απλό στρατιώτη (χο χο χο) 🙂

  8. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    θεωρείται=θεορείτε, είναι πολυσήμαντο

  9. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Α!! και μη ξεχάσω ότι τότενες (στο πάνω σχόλιο δηλαδή) που είπα Δραγασάκη θυμήθηκα και τα εξής 2, από ..τα πολλά:

    “Εμείς δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες. Αντιθέτως αναγνωρίζουμε ότι έχουμε μία δομική αλληλεξάρτηση με την ΕΕ και γι’ αυτό δεν μιλούμε για μονομερείς ενέργειες, αλλά για επαναδιαπραγμάτευση των πάντων, εκτός και αν υποχρεωθούμε σε μονομερείς ενέργειες”

    και επειδή μπορεί αυτό το «εκτός και αν υποχρεωθούμε» είναι και λίγο ..πολυεπίπεδο

    «Μιλάμε για πολτική καταγγελία του Μνημονίου, όχι για νομική».

    Εκτός αν μου πείτε ότι είναι στα πλαίσια του ..εισοδισμού και άλλων τεταρτοδιεθνιστικών ..ναμάτων, οπότε εντάξει, κατάλαβα

  10. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνώστα

    Δεν έχω τώρα το χρόνο να απαντήσω επί του σεντονίου.

    μια γρήγορη ανάγνωση με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πράγματι επί του επικοινωνιακού εκφράζεις ενστάσεις. Θα τις απαντήσω αργότερα.

    Από την άλλη μη θεωρείς ότι σε αυτό εδώ το ελάχιστο τσαρδί του διαδικτύου αντιπροσωπεύω και εκφράζω τίποτε περισσότερο από τον εαυτό μου. Παρ’ όλα αυτά να παρατηρήσω ότι η εκλογή Ολλάντ διατυμπανίστηκε ως «σανίδα σωτηρίας» πρώτιστα και κύρια από τους εδώ λούστρους – τενεκέδες και όχι από τους ΣΥΙΖΑίους. Αντίθετα μάλιστα αυτό που οι τελευταίοι , ακόμα και σήμερα δια της Σοφίας Σακοράφα , υπογραμμίζουν είναι ότι αυτή η εκλογή είναι μια πρόσθετη πίεση που ασκούν οι πολίτες προς το νεοφιλελεύθερο κογκλάβιο και επομένως εκμεταλλεύσιμη από κάθε πολιτικό σχηματισμό που επιδιώκει την ανατροπή αυτής της κατηφόρας.

    Ότι τα ..γκάζια θα χρειαστούν για την ..ανηφόρα που έρχεται το δηλώνω συνεχώς , εδώ και καιρό με την εύγλωττη ( φαντάζομαι ) ποιητική ατάκα : Πάρτε μαζί σας νερό 😉

  11. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Ότι τώρα λένε (ποια Σακοράφα, αυτή είναι λάιτ) ότι δεν κάνει το παληκάρι διότι ..τέτοιος ήταν πάντα, συμφωνώ και επαυξάνω, αλλά ότι όταν λέγανε στον Τσίπρα πού πας ρε παιδί μου αυτοί θα μας φάνε ζωντανούς έτσι και τους πεις επαναδιαπραγμάτευση έλεγε μα αλλάζει η Ευρώπη δεν βλέπετε βγήκε και ο Ολάντ, τόλεγε και αυτός και όοοοολοι (και όταν λέμε όλοι, εννοούμε ..όοολοι, ακόμη και οι ..μαοϊκοί) και μούκανε και εντύπωση.

    «Από την άλλη μη θεωρείς ότι σε αυτό εδώ το ελάχιστο τσαρδί του διαδικτύου αντιπροσωπεύω και εκφράζω τίποτε περισσότερο από τον εαυτό μου.»

    Δεν θεωρώ, απλώς μου φαίνεται ότι τούτες τις μέρες που ασχολείσαι με τη Φυσική (*) είσαι επιρρεπής στα ..αξιώματα και είπα να βάλω και τη διάσταση των ..ανθρωπιστικών επιστημών.
    Θα στάλεγα στο άλλο post εκεί που κάνεις πλήρη παράθεση τοιούτων σημείων (εργαζόμενοι=Αριστερά κλπ κλπ κλπ), αλλά έχω ενδιαφέρον να δω το διάλογο με το Μαυροπρόβατο και δεν θέλω να σας αποσπάσω 🙂
    ΥΓΚαλά τον άλλον γιατί τον πήρες από τα μούτρα, μπροστά μου ήταν πολύ λάιτ και συγκρατημένος.

    (*) και καλά κάνεις και αυτά είναι τα σημαντικά και να πάει καλά το παιδί, ειλικρινά 🙂

  12. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Αναγνώστη
    σου διαφεύγουν οι …λεπτομέρειες!
    Η ταμπακέρα στο σώου των ημερών, είναι πως όλοι ασχολούνται με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ κανείς με το αποθανών «πρόγραμμα» των υπευθύνων δυνάμεων! Ε αφού από τώρα κάνουν αντιπολίτευση, ποιος είναι κυβέρνηση Αναγνώστη! 😉
    Κοίταξε να τους …μαζέψεις, γιατί το χάνεις το …πτυχίο* σου! 😉

    *Επικοινωνίας και …δημοσίων σχέσεων

    Θα επανέλθω

  13. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    «Η ταμπακέρα στο σώου των ημερών, είναι πως όλοι ασχολούνται με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ κανείς με το αποθανών «πρόγραμμα» των υπευθύνων δυνάμεων»
    Υποθέτω ότι αυτός ήταν ο στόχος και μάλιστα ότι αυτό είναι και θεμητό και νόμιμο και ..ελπιδοφόρο (δεν κάνω πλάκα, σε σχέση με τους στόχους).
    Αυτό δεν το καταλαβαίνουμε μόνον ημείς οι της …επικοινωνίας, αλλά ο κάθε λογικός άνθρωπος.
    Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ..μερικοί θέλουν να εμφανίσουν το ανωτέρω όχι ως αποτέλεσμα προσπάθειας (επιτυχημένης ως προς αυτό), αλλά ως αντικειμενική ..βούληση.
    Όσοι ασχολούνται με τα της θεολογίας καταλαβαίνουν πολύ καλά την έννοια του χριστού (ό φέρων το χρίσμα), ου μην και του παρακλήτου. και ενίοτε στην πολιτική και στην επικοινωνία χρησιμοποιείται.
    Ο Καραμανλής πχ έλεγε , εσείς με φωνάξατε από τη Γαλλία, τι φωνάζετε τώρα.
    Για την Αριστερά (..ανά τους αιώνες) τα ξανάπαμε.
    Αυτό λέγεται αποποίηση ευθύνης.
    Αν το ..μετέρχονται εξαιρετικά για να ανεβάσουν κανά ποσοστό, πάει στο διάολο (δεν πάει, άλλά λόγω της ..ημέρας να το καταλάβω).
    Φοβούμαι όμως ότι είναι συνήθειο και θα φανεί και ως δομικό στοιχείο.
    Θα καεί δηλαδή, όχι (μάλλον, αλλά κρατάτε και κανα μικρό καλάθι) προεκλογικά, αλλά μετεκλογικά, όπου θα ζητάμε νερό (που λέει και ο Παπούλης) από τον Καμμένο, τον Τράγκα και λοιπές αντιμνημονιακές δυνάμεις, που θάνε δίπλα, διότι απλώς τις καλές εποχές δεν έγιναν οι κατάλληλες διακρίσεις (στην ουσία, όχι στην εμπορική ονομασία), τότε ασχολούμασταν με τα επικοινωνιακά.

    Εμένα δεν με νοιάζει, απλός Σύμβουλος είμαι και πάω όπου μου δίνουν ψωμί, για τον υπόλοιπο Λαό (και τις υποκειμενικές εκφράσεις του) λέω που αντιμετωπίζουν το θέμα με διάθεση προσφοράς και τους ενδιαφέρει ..πνευματικά το ζήτημα 😉

    Μακάρι πάντως ειλικρινά να κάνω λάθος!
    Αλλά όπως έλεγε και κάποια ψυχή εδώ, εκ των σεβασμιοτέρων 😉 , το παράπονο είναι η ξεπεσμένη εκδοχή της εξέγερσης και θάλεγα ως συμπλήρωση (με τον προσήκοντα σεβασμό), ότι ο παραπονιάρης στην Πολιτική, δύσκολα μπορεί να περάσει ότι έγινε ..ρηξικέλυθος.

  14. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Πάω να κάνω καμιά δουλειά τώρα (από το ΣΥΡΙΖΑ αμοιβές δεν βλέπω), το βραδάκι πάλι 🙂

  15. Ο/Η atheofobos λέει:

    @papoulis
    Το πώς εσύ θα εκλάβεις αυτή μου τη παρατήρηση είναι δικό σου ζήτημα προφανώς

    Απλά μου θύμισε εκείνο το μνημειώδες ΚουτσογιωργέΙκο :Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε!
    (εκτός εάν συμφωνείτε με τον οικοδεσπότη!)
    Και η ημετέρα σύζυγος παθαίνει ακριβώς το ίδιο, δεν μπορεί να καταλάβει πως δεν καταλαβαίνω πως αυτή έχει πάντα δίκιο!)

  16. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ορέ Αναγνώστη
    όντως δεν κατάλαβες ή βρήκες ευκαιρία να πετάξεις την μπάλα στην εξέδρα;
    Μου λες για παράπονα (δικά μου) και θεμιτό σχέδιο (των …υπευθύνων), όταν σου επισημαίνω πως η αρνητική κριτική και μόνο αυτή στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ , δεν δηλώνει παρά την απουσία οποιασδήποτε θέσης, πρότασης ,προγράμματος ,προκαταβολής έστω ελπίδας ,μια γύμνια άνευ προηγουμένου που εξαντλείται στο να διαλαλεί πως εμείς θα ήμαστε καλύτεροι ….συζητητές γύρω από το τι προτείνουν και ορίζουν οι άλλοι ,οι ισχυροί ηγέτες της Ε.Ε. και εν τέλει να δείτε πως είμαστε πιο παραγωγικοί στις …δημόσιες σχέσεις !
    Αυτή η φούσκα χωρίς περιεχόμενο πόσες μέρες νομίζεις πως μπορεί να σταθεί στα βασανιστικά ερωτήματα του κάθε πολίτη αυτής της χώρας για το τι μέλλει γενέσθαι ,πως θα τα βγάλουμε πέρα από δω και πέρα και στην καθημερινή διαπίστωση ότι η πολιτική που προτείνουν οι δανειστές και οι τείνοντες ευήκοον ους σ αυτές έχει αποτύχει παταγωδώς ;
    Ποιος Αναγνώστη πήγε πέντε βήματα μπροστά στην πολιτική χωρίς όραμα ,χωρίς πρόταση , χωρίς θετική παρουσία, με μόνο όπλο την καταγγελία του αντιπάλου και λειτουργώντας ως αντιπολίτευση;
    Διακόπτω για …ξεκούραση ( είμαι πτώμα) και συνεχίζουμε αργότερα . 🙂

  17. Ο/Η zalion68 λέει:

    Αναγνωστα μου ισως θα σας βοηθουσε αν κοβατε το χαπι των 8
    Χρηστος Κ.

  18. Ο/Η nikiplos λέει:

    Καλησπέρα…

    Ο Ολανδρέου, φοβάται ότι θα λάβει μέτρα που έλαβε και ο Παπανδρέου στην ημεδαπή… Μόνο που δεν θα τα λάβει ενώπιον Ελλήνων Ευρωπαίων, αλλά Γάλλων… Και οι κόκκινες γραμμές είναι πολλές που θα αναγκαστεί να περάσει… Το Ολλανδρέου λοιπόν είναι όνειδος για εκείνον που φοβάται το χειρότερο εφιάλτη του… Να προσθέσω ότι οι κόκκινη γραμμή των Γάλλων είναι οι βακάνς 3 φορές το χρόνο… και με τις μειώσεις 30% μισθών που θα τον αναγκάσουν οι φράγκοι Παπαντιμό να βάλει, την έχει ήδη άσχημα…
    Θα ήθελε λοιπόν να παρουσιαστεί στο εσωτερικό ως ο Σωτήρας των λαών της ΕΕ, κι όχι «διαπραγματευτής» (ώ μοντιέ) όπως η φράου Αγχέλα…

    Ο Τσίπρας, είναι νέος, δικαιούται να κάνει λάθη… Μαθαίνει γρήγορα όμως… Προσωπικά πιστεύω πως θα κέρδιζε περισσότερα αν δεν πήγαινε καθόλου στην Ευρώπη, γιατί όταν παίζεις αγώνα με στημμένο διατητή, είναι βλακεία να προκαλείς κόκκινη κάρτα, αλλά και ειλικρινέστερο από το να κάτσεις να χάσεις και μετά να κλαις μπροστά στην κάμερα 😉

  19. Ο/Η Left G700 λέει:

    Ορέ Νίκο Άλφα! Εσύ δεν ήσουν που μου ‘λεγες στο προηγούμενο ποστ ότι δεν τον αφήνεις τον Αναγνώστη γιατί τον έχεις σίγουρο για συνεταίρο σου (στον ΣΥΡΙΖΑ); 🙂

    Και μου θέλετε και κυβέρνηση! 🙂 Εδώ δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τις πραγματικές επιρροές από τις κοινωνικές …γνωριμίες! 😉

    Τα λέμε

  20. Ο/Η papoylis λέει:

    Αθεόφοβε

    επειδή μου έκανε και σχετική παρατήρηση ο Αναγνώστης να σου τα πώ άλλη μια φορά και εσύ κατάλαβε ό,τι θέλεις ( ακόμα και τη Κουτσογιώργεια λογική που μου προσάπτεις 😉 )

    Εδώ έρχεσαι αργά και πού ( περιστασιακός σχολιαστής ) για να ανεβάσεις ένα σχόλιο και μετά σε χάνουμε για κανένα τρίμηνο . Επομένως όταν στο παρόν άρθρο εμφανίζεσαι με μοναδικό «εξοπλισμό» τα επικοινωνιακά μαραφέτια της πιό ψεύτικης και λυσσαλέας προπαγάνδας που έχω δει από την εποχή της χούντας ( δεν με ενδιαφέρει αν σε εκφράζουν ή όχι , απλά τα φέρνεις εδώ ) και παράλληλα δε λες , όπως συνήθως ΤΙΠΟΤΑ για το κυρίως άρθρο θα τη ΦΑΣ τη παρατήρηση είτε σου αρέσει είτε όχι . Δεν είσαι χθεσινός στο διαδίκτυο και μπορείς ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ να καταλάβεις τι λέω.

    Θα διαπιστώσεις ότι και άλλοι εδώ σχολιαστές κάνουν χρήση αυτών των επικοινωνιακών μαραφετιών , αλλά δεν τους παρατηρώ. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν τακτική εδώ παρουσία και μεταξύ άλλων τυχαίνει να συζητάμε μεταξύ μας και σοβαρά επί του θέματος των διαφόρων ποστ…

    ΤΙ δεν καταλαβαίνεις … ;;;;; 🙂

  21. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Νίκιπλε και Νίκο, θα ..επανέλθω 🙂
    Μάλλον 😉
    Νίκο, απλώς κράτα το ότι τα «παράπονα» δεν ήταν για σένα (για δικά σου δηλαδή) αλλά για μια τακτική «παραπονιάρικη» του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιμετωπιζει τα παντα που θεωρεί ότι είναι ενάντια στην τακτική του αποτέλεσμα επιθέσεων κακών δυνάμεων.
    Αυτή είναι γνωστή τακτική, περιλαμβάνει την αυτοθυματοποίηση, ως ένα σημείο όλες οι πολιτικές την χρησιμοποιούν, όταν γενικέυεται όμως είναι προβλημα.
    Γνωστότερη εκδοχή της σε ανθρώπους της γενιάς μας είναι η επίκληση του «αντικουμμουνιστικού μένους» για πολλά χρόνια από το ΚΚΕ προς όλους και κυρίως πορς τους γείτονες της λοιπής Αριστεράς.

    Όταν είπα για θεμιτή τακτική, σοβαρολογούσα και εννούσα ότι το να ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ το σύμπαν, σε σχέση πχ με το ΠΑΣΟΚ είναι αποτέλεσμα της δικής του προσπάθειας που τον έβαλε στην πρώτη γραμμή, άρα (πρέπει να) ήταν επιδιωκόμενο.
    Έτσι, είναι λάθος να εμφανίζεται ως μειονέκτημα και «πρόβλημα», διότι δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης.
    Επί της ουσίας για τα παραπάνω ..αργότερα.

    Λέφτηδες, σας ξαναείπα ότι δεν χρειάζομαι υποβολείς και μεταφραστές. Παρόλα αυτά αν χρειάζεται ο Νίκος ή ο Παπούλης, αν το ζητήσουν ok, όσο είστε ..κόσμιοι, μπορείτε να συνεχίσετε.
    Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθω και γενικώς να έχετε υπόψιν ότι όταν βλέπετε ότι το κλίμα να βαραίνει (χωρίς δική σας υπαιτιότητα), το καλύτερο είναι να μην επιλέγετε εκείνη τη στιγμή για να προσφέρετε υπηρεσίες μετάφρασης και στενογραφίας ..γενικότερα 😉

    @zalion68, υποθέτω ότι είσαι ο Χρήστος μας (δηλαδή ο ΧρήστοςΚ που συνομιλούσαμε παλιά).
    Κοίταξε να δεις πώς έχουν τα πράγματα και κοίτα να είσαι προσεκτικός και συγκεντρωμένος για να μην επανερχόμαστε σε κάτι που δεν είναι και το πιο ευχάριστο για κανέναν μας.

    Στη ζωή αυτή υπάρχουν πολλές δυσκολίες, οι οποίες το τελευταίο διάστημα (χρόνια) έχουν γίνει χειρότερες για όλους μας πλην των χαζοχαρούμενων.
    Στα πλαίσια αυτά πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από διαταραχές του συναισθήματος (αλλά και άλλες).
    Το πρόβλημα είναι ότι εμφανίζονται και προβλήματα κοινωνικής οδύνης και θα έχεις ακούσει ότι πολλοί συνάνθρωποί μας υπό το βάρος δυσκολιών όπως τις εκλαμβάνουν συναισθηματικά ταλαιπωρούνται και άλλοι δυστυχώς φτάνουν και στα άκρα.

    Είναι αλήθεια ότι η χρήση χαπιών που λες, χωρίς ίχνος συναίσθησης του τι ακριβώς λες στην καλύτερη περίπτωση έχει αρκετά μεγάλη έκταση στην Κοινωνία μας.
    Ως Αναγνώστης προς zalion, δηλαδή ανώνυμος προς ανώνυμο δεν έχει καμιά σημασία αν πάιρνω ή δεν παίρνω χάπι στις 8, υπό την έννοια ότι εδώ ότι δηλώσουμε είμαστε.
    Αυτά έχουν σημασία από επώνυμο προς επώνυμο και νομίζω ότι το καταλαβαίνεις.
    Παρόλα αυτά όμως, θέλω να σε πληροφορήσω πως το ότι δεν παίρνω δεν με ορίζει ως κάτι καλύτερο σε σχέση με άλλους που παίρνουν. (μπορεί να είμαι πιο τυχερός, μπορεί να είμαι πιο γαϊδούρι κλπ).

    Έτσι δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο ως αιχμή και αυτό το θεωρώ πολιτισμικό στοιχείο που δεν έχει να κάνει με εκπαίδευση αλλά με παιδεία, αν με εννοείς .

    Με βάση τα παραπάνω @zalion68, ξεπέρασες τα όρια.
    Πέραν των θεμάτων που αναδεικνύονται για το πώς καταλαβαίνεις την πολιτική δράση και τη στάση σου απέναντι σε αυτό που κατά καιρους υπεράσπισητων αδυνάτων, τα οποία δεν με ενδιαφέρει να σου εξηγήσω , υπάρχουν οι εξής λύσεις:
    1. Καταλαβαίνεις τι λες και το μαζεύεις.
    2. Σε μαζεύει ο Παπούλης
    3. Επειδή εδώ έρχομαι διότι υπάρχουν ελάχιστες προϋποθέσεις,ήτοι
    3.α 5-10 άνθρωποι (κυριολεκτικα) μπορούν να μιλάνε και να τσακώνονται και να αγαπιούνται κλπ χωρίς τέτοιους χουλιγκανισμούς και μάλιστα με πολιτική προβιά
    3.β επειδή αυτό έχει ως αιτία και αποτέλεσμα την αίσθηση ότι είναι επιλογή να δαπανώ κάποιες ώρες της καθημερινότητάς μου διότι παίρνω κάποια πράγματα (ευχαρίστηση κλπ) και κυρίως την αίσθηση της καλής σχέσης, η οποία αν δεν υπάρχει δεν έχει κανένα νόημα να τις δαπανώ.
    3.δ Επειδή αρκετά ασχολούμαι με ανταγωνισμούς και συγκρούσεις(με πραγματικά διακυβεύματα), αλλά την άποψή μου για τη ζωή και τους ανθρώπους (κουτσο)καταφέρνω να τη διατηρώ και πάντως κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη χωρίς να αποστρέφω το βλέμμα και αυτό δεν το ρισκάρω επειδή κάποιος zalion68 θεώρησε εξυπνάδα να μιλήσει για χάπι στις 8
    3.ε Επειδή εκτιμώ ιδιαίτερα τόσο το Ιστολόγιο, όσο και τον Ιστολόγο και τους συνομιλητές μου και πρόβλημα δεν έχω λόγο να δημιουργήσω (όχι επειδή είμαι καλός, απλώς δεν υπάρχει λόγος)
    για όλα τα παραπάνω, απλώς σου λέω (μπας και το καταλάβεις)
    δεν είμαι διατεθημένος να παίζω με τέτοιες νοοτροπίες σαν αυτήν που εμφανίζεις στο σχόλιό σου

  22. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνώστα

    Πρέπει να ομολογήσω ότι τέτοιο επικοινωνιακό κομφούζιο από μέρους σου δεν έχω ξαναδιαβάσει.

    Μερικές παρατηρήσεις λοιπόν και πάντα με τη προσθήκη του γεγονότος ότι εδώ δεν εκφράζω παρά τον εαυτό μου , δεν διεκδικώ να εκπροσωπώ κανένα και ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ δεν δεσμεύω ούτε δεσμεύομαι από τίποτα.

    α) χρησιμοποίησες το ποιητικό απόσπασμα που συχνά λέω τελευταία » πάρτε μαζί σας νερό » σε λάθος «πλαίσιο» . Ο υποφαινόμενος το γράφει συχνά τώρα τελευταία για λόγους εντελώς άσχετους με το αν ο ΣΥΡΙΖΑς θα αναγκαστεί ή όχι να κάνει κυβέρνηση με το Καμμένο.
    Αλλά σκέψου και την εκδοχή να χρειαστεί το ανάποδο , η ΝΔ να κάνει κυβέρνηση με τους χρυσαυγίτες και το Fatty γιατί μόνο έτσι τα κουκιά θα βγαίνουν.
    Με μιά κουβέντα αν τη δική μου ( έκδηλη φαντάζομαι ) περίσκεψη για τα μελλούμενα την αντιλαμβάνεσαι και τη χρησιμοποιείς με αυτό το τρόπο δες και το ανωτέρω «αντιπαράδειγμα».

    β) Ας πάμε τώρα στα του …Ολαντρέου. Επειδή εδώ εμείς οι «υπεύθυνοι» και σοβαροί έχουμε συνηθίσει τη σγούψα και τη σφαλιάρα ( όπως εσχάτως ο μπουχέσας έγλειφε κώλους στη Γερμανία ) , επειδή επί δεκαετίες απολαμβάναμε εξουσία και καλοπληρωμένο πρακτοριλίκι , μας κακοφαίνεται που ο ΣΥΡΙΖΑς δεν θεωρεί τον Ολλάντ τη μόνη γνήσια «ελπίδα» για τούτο το τόπο και για την Ευρώπη. Αυτή η εκπληκτική κωλοτούμπα , αρχικά να λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑς τάχα μου έχει την ίδια παραπάνω θεώρηση και στη συνέχεια να χρησιμοποιούμε , ως γνήσιοι γκαιμπελίσκοι , τη παράφραση κατά το επιθυμητό των δηλώσεων του τσιπρόπουλου για τον Ολλαντρέου ως «εγκληματική» ενέργεια που υπονομεύει τις σχέσεις μας με τον εξ ουρανού «σωτήρα» είναι ο ορισμός της υποκρισίας ( δεν εννοώ εσένα αλλά αυτούς που εκπέμπουν με προσωρινές άδειες 😉 🙂 ). Ο ΣΥΡΙΖΑς εξ αρχής δηλώνει ότι η εκλογή Ολλάντ αποτελεί ελπίδα επειδή εκφράζει μια νέα αντίληψη – βούληση ( όχι ο ίδιος ) των πολιτών. Επειδή πράγματι φυσά στην Ευρώπη ένας άλλος ..αέρας. Η νίκη του Ολλάντ κατέστη άλλωστε δυνατή επειδή βοήθησε σε σημαντικό βαθμό και η Γαλλική Αριστερά που άρχισε πάλι να στέκεται στα πόδια της. .Αλλά συνάμα υπάρχουν και επιφυλάξεις , αγαπητέ Αναγνώστα που επίσης εκφράστηκαν εξ αρχής . Σε αντίθεση με το μπουχέσα ή τον αντωνάκη που έσπευσαν να αναγορεύσουν τον Ολλαντρέου σε «σωτήρα» .άμα τη εμφανίσει . Γι αυτό και ο Ολλαντρέου δεν δέχθηκε να ακούσει το τσιπρόπουλο , ενώ έσπευσε να υποδεχθεί με «δάφνες» το σοσιαληστή – συνάδελφο εν όπλοις ( Rafale Φρεγάτες ) χοντρό στο πολυτελές τσαρδί του. Θα σε καλούσα λοιπόν να αφήσεις τις επικοινωνιακές μπούρδες που αναπαράγουν εκεί στο Λαμπρακιστάν και να μου εξηγήσεις γιατί η σχετική δήλωση του τσιπρόπουλου εκεί στη Γαλλία ( ΟΛΗ η δήλωση ) δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια σαφής προειδοποίηση προς όλους ότι με τον Ολλάντ πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. ΟΛΑ τα ρέστα είναι σπέκουλα με σαφή προεκλογική αξία ( αν και το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις 😉 )

    γ) Η γνωστή ιστορία με τις τάχα μου αντιτιθέμενες δηλώσεις πχ. Δραγασάκη έχει καταντήσει σήριαλ όπου προσφέρωνται αποκόμματα κατάλληλα ψαλλιδισμένα για την ίδια ακριβώς ( επισφαλή πάντα ) χρήση. Φέρε εδώ ΟΛΟΚΛΗΡΑ τα κείμενα να δούμε και να συζητήσουμε σοβαρά , γιατί εξακολουθώ να νομίζω ότι είναι δυνατόν να κάνουμε μεταξύ μας , εδώ στην άσημη ακρούλα του διαδικτύου , συζήτηση σοβαρή που δεν βασίζεται σε αποκόμματα και κατά το δοκούν ερμηνείες. Μια τέτοια συζήτηση προσπάθησα να κάνουμε για τις Τράπεζες καλέ μου Αναγνώστα και θυμάσαι καλά ότι το επιτύχαμε. Δεν σου θυμίζω και το αποτέλεσμα 😉 . Εναλλακτικά μπορούμε να ανταλλάσσουμε ρουκέτες όπως αυτές που συνηθίζει εκείνο το παλληκάρι που φαντάζομαι δεν αγωνιά πλέον για το βαφτίσι , εκεί στο μαγαζί γωνία του μπλογκιστάν 😉 🙂 ….

    δ) Αυτό με την αδειοδότηση φαίνεται ότι πονάει πραγματικά.. Ίσως στον ίδιο βαθμό που πονάει και το θέμα των Τραπεζών ( κοινές με ψήφο ή όχι ;;; ) Ο …Κωστάκης τη πάτησε με το βασικό μέτοχο γιατί έσπευσαν κάποια γνωστά λαμόγια να τον ..δώσουν προσφέρωντας στην ΕΕ και τα κατάλληλα επιχειρήματα στο πιάτο. Στο ίδιο στυλάκι που ορισμένοι εδώ αφεντάδες έστελναν στο Τόμσεν έτοιμα και τα ποθητά πλάνα και την επιχειρηματολογία , ακόμα και τις νομικές διατυπώσεις έτοιμες. Ο Κωστάκης τότε επιχείρησε να ελέγξει τους ΜΜΕδες για ίδιον όφελος και τη πάτησε. Αλλά εδώ φίλτατε δεν πρόκειται γι αυτό , αλλά για τις οριστικές άδειες που εκκρεμούν από την εποχή του ..λίθου. Αν θέλουν και να είναι βασικοί μέτοχοι , και να έχουν συχνότητες θα πρέπει να πληρώσουν , όπως γίνεται σε ΟΛΟ το πολιτισμένο κόσμο. Και επειδή όπως γνωρίζεις οι ΜΜΕδες είναι χωμένοι μέχρι το λαιμό , όπως και οι τραπεζικοί τους χρηματοδότες , δεν θα το αντέξουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο . Είναι επομένως ευκολάκι να κάνουμε πλακίτσα με τις άδειες , λες και περνάει από το απέναντι πεζοδρόμιο ο …τάρανδος της γειτονιάς , αλλά όταν το πράμα σοβαρεύει τι έχουμε να πούμε ;;;

    Είναι τέτοιος ο αχταρμάς που κατέβασες εδώ με τα διαδοχικά σχόλια Αναγνώστα μου που θα έπρεπε να γράφω ολόκληρη διατριβή και να παρατήσω τους τρεις νόμους του Νεύτωνα που προσπαθώ να σταλάξω στο άγουρο κεφάλι του τσόγλανου , οπότε προς στιγμήν σε αφήνω στα στιβαρά χέρια του Νικάλφα 🙂

    Παρεπιφτού για το κυρίως θέμα του άρθρου , τώρα που ξέρουμε πχ ότι οι γαλλικές Τράπεζες είναι χωμένες κανένα 400 δις στην Ισπανία ( όπως κάποτε τα γαλλόπουλα εγγυώνταν την ανεξαρτησία της Πολωνίας ) υπάρχει κάτι να πούμε ;;;;

  23. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνώστα

    Αν καλώς αντελήφθην τα πήρες στο κρανίο με το σχόλιο του Χρήστου

    Χωρίς να το γνωρίζω , επειδή έγραφα το παραπάνω , το αναπαρήγαγα στο δικό μου σχόλιο επειδή όπως το κατάλαβα εγώ ΔΕΝ μιλούσε για ..χάπι , αλλά για τις ειδήσεις των οκτώ. Καλό θα είναι ο Χρήστος να το εξηγήσει γιατί αν εσύ το εκλαμβάνεις ως χάπι , υπάρχει θέμα. Προς στιγμήν τη δική μου φράση από το αμέσως αποπάνω σχόλιο την εξαφανίζω ( ως άλλος Μπέριας ) και περιμένω εξήγηση από το Χρήστο Κ.

  24. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Παπούλη,
    α)το πάρτε μαζί σας νερό, στο πώς το χρησιμοποίησα, δεν έχει καμία σχέση με συμμετέχοντες στην Κυβέρνηση.
    Εχει να κάνει με το ότι πέραν των εκλογικών, είμαστε μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση που θα βιώνεται και προσωπικά και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται δυσκολότερη.
    Δες το έτσι (όπως το λες και εσύ δηλαδή) και κάνε τις αναγωγές σε αυτό που έγραψα, το οποίο μου φάινεται σαφές και ουδεμία σχέση με το αν θα συμμετέχει ο Καμμένος στην Κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ (προσωπικά το θεωρώ απίθανο), αλλά με το κατά πόσο οι απόψεις του θα έχουν πέραση και οι δυσπραγούντες θα τις βλέπουν «ως πηγή».

    β) επιμένεις για να τεκμηριώσεις την αποψή σου, να αποδίδεις στον άλλον ότι είπε «εγκληματική ενέργεια προς τον σωτήρα» και διάφορα τέτοια.

    Επιχειρείς να παρουσιάσεις τον άλλον Βενιζέλο ή δημοσιογράφο του MEGA ή αποδέκτη και μεταφορέα αυτών των απόψεων για να μπορέσεις να διαρθρώσεις τον αντίλογό σου
    Ενδιαφέρον, αλλά αδικεί την κουβέντα και πάντως στα σοβαρά έχεις διάθεση να συζητήσεις σοβαρά (κιόλας) με μεταφορείς των απόψεων των δελτίων των 8;; 😉 .

    Δεν ξέρω γιατί επικαλείσαι σε κάθε ευκαιρία τα ζητήματα της ποιότητας του ενός και του άλλου (φρεγάτες σγούψιμο κλπ), αλλά να σου πω ότι πέραν ότι κάτι έχω ακούσει και εγώ, δεν έχω την καλύτερη γνώμη για δαύτους.

    Αυτό όμως που κάνεις είναι ότι αναγκάζεις (του ζητάς έμπρακτα) τον άλλον να προβεί σε δηλώσεις (απεταξάμην το Βενιζέλο και τους τραπεζίτες και τους ΜΜΕδες κλπ)
    Επίσης αδικεί μια σοβαρή συζήτηση, αλλά πρόβλημα δεν έχω να σου πω και τα απεταξάμην.

    Η λοιπόν πολεμάς ανεμόμυλους ή προσεγγίζεις το ζήτημα της κριτικής σε μιά πολτική (του
    ΣΥΡΙΖΑ) με προϋπόθεση να είναι στο κάδρο και ο κακός Βενιζέλος.
    Αλλιώς δεν μπορούμε να το δούμε.

    Ok, απλώς μια ερώτηση.
    Λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ
    «Ο ΣΥΡΙΖΑς εξ αρχής δηλώνει ότι η εκλογή Ολλάντ αποτελεί ελπίδα επειδή εκφράζει μια νέα αντίληψη – βούληση ( όχι ο ίδιος ) των πολιτών. Επειδή πράγματι φυσά στην Ευρώπη ένας άλλος ..αέρας. »
    Στα πλαίσια αυτά (επίτρεψέ μου να έχω μια εικόνα λίγο διαφορετική, αλλά δεν είναι το θέμα μας τώρα), πιστεύεις ότι ήταν σωστό να ανακοινώσει συνάντηση (χωρίς να έχει συνεννοηθεί) και μετά να μιλάει για Ολανδρέου;;
    Ή μπορούσε καλύτερα;;

    Σχετικά με το θέμα των αδειοδοτήσεων των καναλιών τι μου το λές;;
    Πιστεύεις ότι είμαι υπέρ του να μείνουν τα πράγματα όπως έχουν;;.
    Εγώ απλώς σου είπα μην χαίρεσαι μέχρι να το δεις, διότι και ο Καραμανλής έλεγε για τους ΜΜΕδες Εργολάβους κλπ, το προσπάθησε κιόλας (βασικός μέτοχος) και μετά καβάλησαν οι νταβαντζήδες και είπε και ένα τραγούδι.
    Το αυτό και για τις μετοχές και τις τράπεζες, και ο ΓΑΠ τάλεγε, αλλά τα πράγματα έμειναν ως έχουν.
    Επειδή έχω εμπιστοσύνη στην εμπειρία σου από πολιτικές ..υποσχέσεις θεώρησα ότι μπορούσαμε να συνεννοηθούμε εύκολα στο ότι δεν χρειάζονται τυμπανοκρουσίες για αυτά και εν πάσει περιπτώσει ο ήχος των τυμπάνων ήχος είναι.

    Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το Δραγασάκη, μάλλον για αποφυγή του θέματος μου φάνηκε η επίκληση για ..όλο τα κείμενο.
    Εσύ τι νομίζεις ότι λέει.
    Να το καταγγείλουμε μονομερώς με την νομική έννοια ή όχι;;

    ΕΝ ..κατακλείδι
    Είπα κάτι πολύ απλό, η όλη στάση και τα τεκταινόμενα στο περίφημο ταξίδι ήταν λάθος στην σύλληψή της, στην οργάνωσή της και στην εκτέλεσή της.
    Μάλιστα είπα ότι ακόμη και η εικόνα του «Καπετάν Αλέξη» αποδώσει εκλογικά, δημιουργούνται προβλήματα για το μετά (που αυτό είναι το θέμα μου) και μάλιστα ουσίας.

    ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ
    Ο ορισμός του αχταρμά είναι όταν μπλέκονται διαφορετικά ζητήματα τη στιγμή που πάμε να αντιμετωπίσουμε ένα (και μετά το άλλο).
    Δεν νομίζω ότι έκανα κάτι τέτοιο, ίσα ίσα το βλέπω να γίνεται ..γύρω μου.
    Επίσης για να θεωρείς μια άποψη ως αποτέλεσμα «αποκομμάτων» σημαίνει ότι η δική σου είναι πολύ ολοκληρωμένη (εκτός και αν είσαι ολοκληρωτικός που δεν το φαντάζομαι) 😉

  25. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Αν ο @zalion68 αποδεχθεί την ερμηνεία σου, εγώ θα το δεχθώ ως τέτοιο (δεν απαιτώ εξηγήσεις) και μπορεί να μου τη βαράει (βλ. το παραπάνω σχόλιό μου προς εσένα) αλλά είναι άλλης τάξης προβλημα, όχι μόνο ποσοτικά, κυρίως ποιοτικά

  26. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνώστα

    Τώρα συννενοούμεθα , αλλά θα μου επιτρέψεις να απαντήσω αύριο … 🙂

    Για το θέμα με το Χρήστο ας απαντήσει ο ίδιος και το ξαναβλέπω 😉

  27. Ο/Η zalion68 λέει:

    Αγαπητε μου Αναγνωστη σε καμια περιπτωση η φραση μου δεν ειχε την κυριολεκτικη εννοια της φαρμακευτικη αγωγης. Ηταν ενας συμβολισμος που εννοουσε την επικοινωνιακη προπαγανδα που ξετυλιγεται απο μεσα μαζικης εξαθλιωσης της συγκεκριμενη ωρα. Σορυ εαν το εξελαβες ως κυριολεξια.

  28. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Φίλοι μου αγαπημένοι
    αυτά τα άτιμα επικοινωνιακά …τερτίπια των νέων τεχνολογιών (βίδεα κλπ) …απειλούν πραγματικά τον σοβαρό και εκτενή διάλογο που διεξάγουμε εδώ, άσε που εξάπτουν τα πάθη και κολλούν το πόδι μας στο …γκάζι, ώστε στην αρχή ακόμη της νέας προεκλογικής περιόδου να κινδυνεύουμε να μείνουμε από καύσιμα και στο φωτο-φίνις να καταστούμε απλοί …θεατές των γεγονότων! Εις βάρος βεβαίως -βεβαίως της ελέυθερης κυκλοφορίας των ιδεών και των βαρύτατων …υποχρεώσεών μας προς το φίλτατο αναγνωστικό κοινό! 🙂
    Και δεν φτάνει αυτό αλλά μου ξενυχτάτε και ασύστολα εις βάρος της ανταγωνιστικότητας (της χώρας, όχι του ιστολογίου) !
    Μια μικρή παρένθεση …διαδικαστική ! Αν και δεν συνηθίζω δίκες προθέσεων, να πω πως πέρα από την …επιτυχία ορισμένων παρεμβάσεων, η πρόθεση προφανώς δεν ήταν κακή, οπότε όλα θα πάνε κατ ευχήν και η ένταση θα …μείνει ,που είναι και το ζητούμενο, στα πολιτικά θέματα! 😉
    Άλλωστε για να φλυαρήσω λίγο, αυτές οι κατακτήσεις μεταξύ μας που ανέφερε ο Αναγνώστης ,σαν βασικός συντελεστής και στυλοβάτης αυτών , έχουν πιστεύω γερά θεμέλια ! 🙂
    Τώρα Αναγνώστη μου, το να ερμηνεύουμε την καταγγελία της άθλιας κατάστασης στον χώρο της ενημέρωσης και την ολοφάνερη άθλια διαπλοκή της με τους οικονομικά ισχυρούς και συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις του δικοματισμού, ως παράπονο και αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με προσπάθεια (σχώρα με που γίνομαι …σκληρός μαζί σου) κουκουλώματος της κατάστασης, άσχετα από τις προθέσεις μας!
    Όταν μιλάμε κατά κόρον για το πελατειακό κράτος και κατακεραυνώνουμε τον κάθε φουκαρά που φιλά κατουρημένες ποδιές για να κερδίσει μια θέση εργασίας, δεν μπορούμε να παραβλέπουμε τις τεράστιες εξαρτήσεις στον νευραλγικό χώρο της ενημέρωσης και να μην συμμετέχουμε στην προσπάθεια να καθαρισθεί η κόπρος του Αυγείου ,ως μια στοιχειώδης πράξη εκσυγχρονισμού της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.
    Τώρα θα μου πεις να μην παραβιάζω ανοικτές πόρτες, αλλά ορισμένα πράγματα πρέπει να τα ξεκαθαρίζουμε . Ή υπάρχει πρόβλημα και έχει υποχρέωση κάθε πολιτικός σχηματισμός να το δει ,όχι μόνο ο προφανής αδικούμενος και να συδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια, πέρα από την προσωπική τοποθέτηση της συγκυρίας ή δεχόμαστε τα κακώς κείμενα και σφυρίζουμε αδιάφορα!
    Λοιπόν άλλο η τήρηση των πολιτικών υποσχέσεων ,όπου να είμαστε βεβαίως επιφυλακτικοί και άλλο το ξεσκέπασμα της κατάστασης όπου σηκώνει κυριολεκτικά ξεβράκωμα και όχι χλιαρές αναφορές ως παρεμπίπτοντα τάχα μου ζητήματα ! Μιλάμε για τις αναγκαίες σταθερές έστω της αστικής δημοκρατίας που παραβιάζονατι κατά κόρον και κατά συρροή!
    Τώρα αν αυτό εμφανίζεται ως μειονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ έχω απαντήσει πιο πάνω πως είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ,οι από παντού επιθέσεις και κριτική, γιατι προσδιορίζει τους επιτιθέμενους απλά ως οιωνεί αντιπολίτευση ,αλλά έκανες ως σοφός που είσαι Αναγνώστη πως δεν το κατάλαβες ! 🙂
    Θα ήθελα να επεκταθώ και στα άλλα κυρίως θέματα του ποστ αλλά είμαι κι εγώ …εξεταζόμενος !
    Ο δικός μου τσόγλανος δίνει σήμερα Αγγλικά (γραπτά) για lower συν τα υπόλοιπα και η μικρή μου κόρη πανελλήνιες ! Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να τα πάνε ( πανουτζήδικο 😉 ) όσο το δυνατόν καλύτερα και τα λέμε (πολύ) αργότερα ! 🙂

  29. Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλε Αναγνώστη,

    Νομίζω ότι πρέπει να μου διευκρινίσεις κάποια πράγματα. Γράφεις σε απολύτως κατανοητά αραμαϊκά 😉 αλλά κάπως πλάγια:

    Λέφτηδες, σας ξαναείπα ότι δεν χρειάζομαι υποβολείς και μεταφραστές. Παρόλα αυτά αν χρειάζεται ο Νίκος ή ο Παπούλης, αν το ζητήσουν ok, όσο είστε ..κόσμιοι, μπορείτε να συνεχίσετε.
    Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθω και γενικώς να έχετε υπόψιν ότι όταν βλέπετε ότι το κλίμα να βαραίνει (χωρίς δική σας υπαιτιότητα), το καλύτερο είναι να μην επιλέγετε εκείνη τη στιγμή για να προσφέρετε υπηρεσίες μετάφρασης και στενογραφίας ..γενικότερα
    😉

    Δεν έκανα σε κανέναν τον υποβολέα, φίλε μου. Έκανα μία χιουμοριστική αναφορά στην αφεντιά σου απευθυνόμενος στον Νικάλφα και σε σύνδεση με παλαιότερη συνομιλία μας μαζί του (επίσης χιουμοριστική). Ένα δεύτερο σημείο: τι να μου ζητήσει ο Νικάλφας ή ο товариш Яков Федотович; Να τους απευθύνω το λόγο;;; Υπό δικαστική απαγόρευση είμαι;;; Δεν το καταλαβαίνω. Επίσης, δεν καταλαβαίνω (νοιώθω) κανένα βαρύ κλίμα εδώ.

    Είναι πολλά που δεν καταλαβαίνω, υπάρχει όμως κάτι που υποψιάζομαι. Πως ενοχλείσαι αν αναφέρομαι σε σένα. Αυτό είναι και το σημείο που χρήζει οπωσδήποτε διευκρίνισης. Να σε διευκολύνω: Θέλεις να μη σε πιάνει το πληκτρολόγιό μου; 😉 Πες το κι έγινε! Τσιμπούρι δεν γίνομαι κανενός, μιλημένα ξηγημένα! Αλλά να το πεις, όχι να μου το γυροφέρνεις απ’ όξω απ’ όξω. 😉 Δεν γίνονται έτσι αυτές οι δουλειές!

    Τα λέμε

    ΥΓ Το πήρα με διαγωγή κοσμιωτάτη! Μη βαράς το κουδούνι σε ανοιχτές πόρτες! 😉

    ΥΓ2 Αλλά το πήρα, φίλε Αναγνώστη! Πότε θα το πάρεις απόφαση ότι δεν μιλάς με …τελειόφοιτο Λυκείου! 😉

  30. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Χρήστο η επεξήγηση που δίνεις είναι υπεραρκετή, άρα τις αιτιάσεις μου που αφορούσαν την περίπτωση της χρήσης της λέξης κυριολεκτικά, τις αποσύρω πλήρως .
    Επίσης ο ξεκάθαρος και ευθύς τρόπος της επεξήγησής σου προφανώς με υποχρεώνει να δηλώσω ότι δείχνουν στάση καποιου που φέρει χαρακτηρηστικά εντελώς αντίθετα από όσα αρνητικά αναφέρονται στο σχόλιό μου (θετικά και δεν προχωράω για να μην αρχίσω να ..ρέπω στο ..δημοσιοσχετισμό, πάντως τέτοια θετικά εννοώ).

    Βέβαια ισχυρίζομαι ότι κανένα δελτίο δεν αναπαράγω, αλλά αυτό είναι εντελώς διαφορετικό θέμα και ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να το συζητάμε όπως γίνεται άλλωστε σε αυτό το post.

  31. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    kk

  32. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Λέφτη η ουσία της παραίνεσής μου νομίζω ότι ήταν σαφής:
    «….και γενικώς να έχετε υπόψιν ότι όταν βλέπετε ότι το κλίμα να βαραίνει (χωρίς δική σας υπαιτιότητα), το καλύτερο είναι να μην επιλέγετε εκείνη τη στιγμή για να προσφέρετε υπηρεσίες….»

    Για το ότι το κλίμα είχε βαρύνει (άσχετα που είχε θετική κατάληξη αργότερα) και δεν το είχατε καταλάβει δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο, πέραν του ότι μερικά πράγματα πρέπει να είναι προφανή.
    Με ρωτάς αν σου ζητλω να μην αναφερεσαι σε μένα.
    Όχι, αν και κάποτε εσύ είχες δηλώσει ότι δεν θα απευθύνεσαι και σου είπα να μην αγχώνεσαι δεν υπάρχει τετοιος λόγος.

    Να σε προφυλάξω προσπαθώ (και έτσι να προφυλάξω και εμένα), από το να πετυχαίνεις την …κατάλληλη στιγμή να κάνεις παρεμβάσεις, κάτι που στο παρόν είδος επικοινωνίας θέλει προσοχή.
    Το «δεν θα επανέλθω» που σου είπα, επίσης είναι θετική κίνηση από πλευράς μου, αν και έντονη, για τον πολύ απλό λόγο, ότι το να τεθεί θέμα δημόσιας συζήτησης, δηλαδή να συζητάνε οι άλλοι, για το αν είσαι ..παραβατικός ή ..ενοχλητικός ή όχι, τελικά σε φέρνει σε μειονεκτική θέση (ακόμα και αν εισπράξεις λόγια «θετικά»).
    Αυτό το βρίσκω άδικο και εν πάσει περιπτώσει δεν θα μάρεσε να συμμετέχω σε κάτι τέτοιο (για αυτό σου λέω να προφυλάξω τον εαυτό μου).

    Άρα συνέχισε, τώρα που έμαθα και για τη διαγωγή, δεν φοβόμαστε τίποτα 🙂

  33. Ο/Η atheofobos λέει:

    @papoulis
    Εδώ έρχεσαι αργά και πού ( περιστασιακός σχολιαστής )…
    Ζητάω ταπεινότατα συγνώμη γιατί δεν ήξερα πως πρέπει να κτυπάω κάρτα εδώ τακτικά άσχετα αν δεν έχω κάτι να σχολιάσω σε ότι διαβάζω.
    Μήπως θα πρέπει να βγάλω κάρτα μέλους για να μπορώ να σχολιάζω χωρίς επιτίμηση ,όπως θέλω και όταν θέλω ;

    ..εμφανίζεσαι με μοναδικό “εξοπλισμό” τα επικοινωνιακά μαραφέτια της πιό ψεύτικης και λυσσαλέας προπαγάνδας που έχω δει από την εποχή της χούντας….
    Ξαναζητάω ταπεινά συγνώμη γιατί δεν ήξερα πως ο Κον Μπεντιτ την ομιλία του οποίου έβαλα λινκ αποτελεί » επικοινωνιακό μαραφέτι της πιό ψεύτικης και λυσσαλέας προπαγάνδας» και μάλιστα από την εποχή της χούντας!

    Έχω το πολιτικό θάρρος να υποβάλλω ταπεινά σαφή δήλωση μετανοίας και αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας όσα έγραψα προηγουμένως, σε αντίθεση με τους ακατονόμαστους όταν αντίστοιχα τους ζήτησε να αποκηρύξουν το μνημόνιο ο μεγάλος μας ηγέτης.

  34. Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλε Αναγνώστη,

    Ώρες-ώρες με κάνεις να θέλω να κοπανήσω πέντ-έξι μπύρες τη μία μετά την άλλη! Η να θέλω να κόψω τις φλέβες μου (αφού πιω τις μπύρες:). 😉

    Εγώ δεν είχα καταλάβει, φίλε Αναγνώστη;;; Μέχρι και το ποντίκι μου είχε καταλάβει την παρανόηση του σχολίου τού Χρήστου εκ μέρους σου. Παρανόηση που θυ λυνόταν στο πι και φί, όπως και έγινε. Αντίθετα, εσύ δεν είχες καταλάβει ότι έριχνες ντουφεκιές στον αέρα! 😉 Πες τα μας να μη στα πούμε την πας τη δουλειά; 😉

    Φίλε Αναγνώστη ούτε παραβατικοί είμαστε, ούτε ενοχλητικοί -με την έννοια που το εννοείς εσύ αυτό το δεύτερο. Κι ούτε έχουμε έρθει ποτέ εδώ σε μειονεκτική θέση. Ακόμα κι όταν μας κοπανούσαν σαν τα χταπόδια. Έχουμε πάρει παράσημα μέσα εδώ, παράσημα που μας τα απένειμαν άνθρωποι όχι ομόγνωμοι μ’ εμάς. Οπότε, για να τα λέμε όλα, δεν πολυκαταλαβαίνουμε πού κολλάνε σ’ εμάς αυτά που γράφεις. Ίσως φταίει που δεν κατέχουμε την αραμαϊκήν! 😉

    Τα λέμε

    ΥΓ Σουλατσάροντας στο διαδίκτυο, είδαμε ότι έχεις γίνει …φίρμα και αναδημοσιεύονται τα σχόλιά σου! 😉 Μη πας να το περάσεις στο ντούκου! Η υπόθεση απαιτεί κέρασμα! 😉

  35. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Το βασικό είναι η ..απόφανση:
    «……Φίλε Αναγνώστη ούτε παραβατικοί είμαστε, ούτε ενοχλητικοί…….»
    Αυτό σας έλεγα και εγώ, μην ζητάτε τη γνώμη των άλλων για αυτό (και εν προκειμένω τη δικιά μου λέγοντας ότι αν μας θεωρείς τέτοιους που το υποψιαζόμαστε ότι μας θεωρείς, εμείς δεν θα ξαναανεφερθούμε σε σένα), κρίνετε εκ της ..πράξεως, άρα συνεννοηθήκαμε, λίγο εγώ με σπαστά ελληνικά, λίγο εσύ με προσπάθεια στα αραμαϊκά, σημασία έχει το αποτέλεσμα.

    ΥΓ Βεβαίως, ουδέποτε άνθρωπος που με βοήθησε να γίνω φίρμα παραπονέθηκε ότι δεν τον κέρασα, σε αυτά ήμουν πάντα τυπικός. Βέβαια κάτσε να δω και το μέγεθος της ..φίρμας 🙂

  36. Ο/Η Left G700 λέει:

    Σωστόοος! 🙂

  37. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Δεν μπορείτε να πείτε πως δεν την πρόβλεψα. Την ευτυχή κατάληξη. Εδώ που τα λέμε (όλα) Λεφτόπουλα, αν δεν σας είχαμε να σας χαιρόμαστε, ο Αναγνώστης θα σας είχε …εφεύρει οπωσδήποτε! 😉 😛 🙂
    Εν τω με ταξί πάλι… σε μέρος χωρίς σήμα πήγε ο Παπούλης ! 😕
    Μερικές διευκρινήσεις:
    Ο Κον Μπετίτ στην προπαρελθούσα παρέμβαση του για το Ελληνικό ζήτημα στο Ευρ. κυνοβούλιο για το ζήτημα του χρέους και για τους τραπεζίτες ,που σημειωτέον κουρεύτηκε όπως κουρεύτηκε στο μεταξύ :mrgreen: , δεν είχε αρθρώσει κουβέντα, λέξη, τσιμουδιά, ούτε καν υπαινιγμό ! Το αντίθετο μάλιστα ,υποστήριζε όλη εκείνη τη φιλολογία που κατέρρευσε παταγωδώς, πως το χρέος έπρεπε οπωσδήποτε να αποπληρωθεί ολόκληρο. Οι αναφορές του περιορίστηκαν στα εξοπλιστικά και στα αποτελέσματα της λιτότητας που όντως την καταδίκαζε και ζητούσε περισσότερο χρόνο προσαρμογής στο μνημόνιο. Ο Αναγνώστης θυμάται την υποδοχή που του έκανε απωλεσθείς συνεταίρος και όχι βέβαια τι έλεγαν οι υπόλοιποι! 😉
    Στις τοποθετήσεις Κον-Μπετίτ απάντησε πολύ μετριοπαθώς η Ρ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ
    http://topontiki.gr/article/36011
    και ανταπάντησε ο Ν. Χρυσόγελος με τρόπο που δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως οι Ο.Π. αφού δεν είχαν το θάρρος να συμπράξουν με την ΔΗΜΑΡ ή ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν την περιχαράκωση και αντίθεση του χώρου τους προς την αριστερά, κάτι που εκτιμώ πως θα είναι το καθοριστικό για την εκλογική τους αποτυχία , αν δεν διορθωθεί άμεσα, ζήτημα του προεκλογικού τους αγώνα! Λάθος στόχευση ,κακό αποτέλεσμα.
    Το κρίσιμο σημείο της περιοδείας Τσίπρα στην Ευρώπη ήταν πως όχι μόνο δεν πήγε ξεσκούφωτος ,όπως ισχυρίστηκε ο αγαπητός Αθεόφοβος, αλλά πήγε κραδαίνοντας χειροβομβίδα ,τη μόνη που υπολογίζουν και τη μοναδική ουσιαστική απειλή που διαθέτουμε στα χέρια μας ! Την αναγκαστική και χωρίς την θέληση μας όπως τόνισε επαρκώς, αλλά αναπόδραστη, αν διακοπούν οι δόσεις της δανειακής σύμβασης, ως εκβιασμός για οποιοδήποτε νομοθετικό μέτρο που θα ακύρωνε τμήματα του μνημονίου, όπως πχ την ακύρωση της μετενέργειας ή τις περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, στάση πληρωμών προς τους δανειστές ! Αυτό ήταν και είναι το κρίσιμο σημείο που αναστάτωσε δεόντως τους ευρωπαικούς τραπεζόκαβλους γιατί είναι και το μοναδικό που ακυρώνει τoν εκβιασμό και την τρομοκρατία περί πληρωμής μισθών και συντάξεων στο εσωτερικό αλλά κυρίως γιατί θα οδηγήσει σε πλήρη αποδιοργάνωση τις ευρωπαικές τράπεζες που θα χρειασθούν ποταμούς χρήματος για να σταθούν στα πόδια τους ! Οι δηλώσεις Δραγασάκη πως δεν επιθυμούμε μονομερείς ενέργειες εκτός αν υποχρεωθούμε, κουμπώνει ακριβώς στο παραπάνω και προσδιορίζει παραστατικά το αντικείμενο του μπρα ντε φερ της διαπραγμάτευσης, που ήδη έχει ξεκινήσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και τρόικας! Είναι δε το μέγα διακύβευμα που μπορεί να ανατρέψει όλους τους πιθανούς λογαριασμούς και προγραμματισμό που έχει κάνει ο Ολάντ αλλά και οι υπόλοιποι όπως προανέφεραν ο Παπούλης και ο Νίκιπλος, που εξηγούν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρις ότου επιβεβαιωθεί ως κυρίαρχη επιλογή του Ελληνικού λαού αν νικήσει στις εκλογές, γιατί τότε όλοι θα επιδιώκουν ,με αναγκαστικές και κοστοβόρες υποχωρήσεις και όχι φυσικά επικίνδυνες ρήξεις, σημεία επαφής και συνεννόησης, θα είναι η απευκταία και επικίνδυνη επιλογή για όλο το σημερινό συντηρητικό Ευρωπαικό σύστημα! 😉

  38. Ο/Η papoylis λέει:

    Αθεόφοβε

    Διαπιστώνω ότι μια δική μου σαφής παρατήρηση σε οδήγησε σε μια …ομολογία αυτοσυντριβής και μάλιστα με τους πιό δραματικούς όρους.

    Να στο πω λοιπόν ακόμα πιό απλά :

    Δεν έχει ανάγκη αυτό το ιστολόγιο από περιστασιακές παρεμβάσεις , σοβαρών κατά τα λοιπά σχολιαστών , που μεταφέρουν ξεπατικωμένα τα «επιχειρήματα» του μαύρου επικοινωνιακού μπλοκ. με σκοπό , τάχα μου , να «προσφέρουν» στη συζήτηση . Αν θέλουν οι περιστασιακοί αυτοί σχολιαστές να συμβάλλουν πραγματικά , από όποιες ΘΕΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ ας το κάνουν μιμούμενοι τον αγαπητό μας Αναγνώστη 😉 🙂

    Παρεπιφτού το Κον Πετίτ , αυτό το ιστολόγιο τον είχε εξ αρχής χεσμένο .

    Λοιποί εδώ σχολιαστές

    Για όλα τα υπόλοιπα εδώ διατρέξαντα θα μου επιτρέψετε λίγο ακόμα χρόνο. Μετά τη Φυσική , στην οποία μάλλον σκίσαμε , έρχεται η Άλγεβρα. Μπορεί το πορτοφόλι μου να είναι άδειο και να μη συμβάλλω και εγώ στην ευημερία του συμπαθούς κλάδου των φροντιστών , αλλά ευτυχώς διαθέτω ακόμα και το μυαλό και τη γνώση και ( δυστυχώς ) το χρόνο για να υποκαταστήσω τους καθ’ όλα σεβαστούς κυρίους του συμπαθούς κλάδου. 🙂

  39. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Παπούλη
    κάτι συμβαίνει με σένα ! 😕
    Ορέ μήπως σου έμειναν τίποτε φάρμακα από την …Ασλάν και θυμάσαι ακόμη Φυσική και Άλγεβρα του Γυμνασίου;;;
    Και παριστάνεις πως δεν είσαι και …μαθηματικός! 🙂 🙂

  40. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Κοίτα να δεις που σκεφτόμουν τα ίδια με το Νίκο και αυτό πρέπει να το προσέξω, πρέπει άμεσα να προχωρήσω σε συμμαχία με τον Μαυροπρόβατο, διότι αυτούνοι αλλα αυτό είναι άλλο θέμα (χο χο) 🙂 .

    Τέλος πάντων, ορέ Παπούλη επιμένεις σε κάτι που αποκλείεται να έχεις δίκιο.
    Όλοι αυτό κάνουμε που κάνει ο Αθεόφοβος, δηλαδή μπαίνουμε σε κάτι που μας φαίνεται ενδιαφέρον και μπορεί να αφήνουμε κάποιο σχόλιο.
    Συνήθως περιστασιακά.
    Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο.
    Πχ ο ..αγαπητός σας Αναγνώστης αφήνει σε 2 ακόμη, ήτοι Καλύβα και ..περιστασιακότατα στου Σαραντάκου, που εκτιμάει τον Ιστολόγο και τους ανθρώπους, αλλά σπανίως κρίνει ότι έχει να προσφέρει κάτι σε μια συζήτηση που παρακολουθεί.
    Σε κάνα 2 ακόμη διαβάζει όταν έχει χρόνο, τα εκτιμάει επίσης, αλλά δεν έχει να προσφέρει κάτι με σχόλιο.
    Έτσι και στα άλλα 2 που λέγαμε, άμα έχει αφήνει σχόλιο, αν δεν αφήσει (σχόλιο) παρακολουθεί ή δεν παρακολουθεί.

    Το περιστασιακό εγώ το βλέπω ως ένδειξη καλής θέλησης και αν κάποιος μου απευθυνθεί κιόλας ως τιμή.
    Εκτός αν μου την πέσει με χοντράδες ή αν λειτουργεί με κακή ..διαγωγή, γενικότερα.
    Εκεί άντε να πεις ότι από τον γνωστό μούρχεται ελαφρύτερα από κάποιον ..περιστασιακό, αλλά και πάλι λάθος είναι.
    Εδώ (στην περίπτωση που λέμε) δεν έχουμε τέτοια θέματα, το αντίθετο και επιπλέον φαίνεται και ότι υπάρχει ενδιαφέρον (από τη χρήση της γλώσσας και τον τρόπο διαχείρισης της διαφωνίας τουλάχιστον).

    Άρα καταλήγουμε στο ότι το πρόβλημα είναι συγκεκριμένο και αφορά στο «ξεπατίκωμα» δηλαδή στο link, το οποίο είναι επιχείρημα, λες, του μαύρου επικοινωνιακού μπλοκ.
    Προφανώς δεν συμφωνώ και αναφέρομαι στις ..θέσεις ουσίας που παρέθεσα ανωτέρω (στα σχόλια που λέω ότι η αντίληψη του αντικουμμουνιστικού κινδυνου στη συριζα βέρσιον είναι λάθος).
    .
    Αλλά και έτσι νάτανε (δηλαδή το επιχείρημα του μάυρου μπλοκ να είναι οι δηλώσεις Κον Μπετίτ), τη διοικητικού τύπου παρέμβαση δεν την καταλαβαίνω.
    Καταρχήν είναι εξαιρετική (δεν τη συνηθίζεις) και ..κατα μέση δεν μπορεί να τεκμηριωθεί διότι δεν το γράφεις στην ταμπέλα του μαγαζιού, δηλαδή δίπλα στα «ο βερεσές απέθανε», «μην πτύετε», να έχεις και «απαγορεύονται οι σκυ οι εμφορούμενοι ιδεών που το μάυρο μπλοκ αξιοποιεί».

    Εγώ σούλεγα να το κάνουμε κλαμπ, αλλά σας φάγανε οι ..δημοκρατίες (φταίει όμως και ο άλλος, όχι ο Αθεόφοβος, ο άλλος ανωτέρω που στις κρίσιμες στιγμές ασχολείται με τις δημοκρατίες) 🙂

  41. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Μήπως παίζει το γνωστό …παλαιόθεν μπέρδεμα με τους …αθεόφοβους; 😉

  42. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Για να μη ξεχνιόμαστε: :mrgreen:

    « ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

    Όλοι μας θυμόμαστε, παρά την ασθενή και επιλεκτική μνήμη που επιδεικνύουμε ως λαός, ότι ο Σαμαράς διέγραψε την Ντόρα από τη Ν.Δ. επειδή η Ντόρα ψήφισε ΝΑΙ στο μνημόνιο και εκείνος με τη Νουδούλα εκείνη την εποχή διένυαν την επαναστατική περίοδο και έλεγαν ΟΧΙ στο μνημόνιο.

    Μετά το πέρασμα ολίγων εβδομάδων ο Σαμαράς – και πάλι σταθερός στις πολιτικές του τοποθετήσεις – διέγραψε 21 βουλευτές, διότι είχαν ξεχαστεί στην επαναστατική φάση του ΟΧΙ ενώ η Νουδούλα είχε μεταλλαχτεί σε υπέρμαχο του ΝΑΙ.

    Κατόπιν κάποιοι από τους 21 ανωτέρω διαγραφέντες ήρθαν σε επαφές με την Ντόρα, η οποία στο μεταξύ είχε φτιάξει τη Δημοκρατική Συμμαχία, της οποίας η βασική θέση ήταν το ΝΑΙ στο μνημόνιο. (Αν έχετε χαθεί, είναι αυτοί που ψήφισαν ΟΧΙ, αλλά πήγαν σε ένα κόμμα που ψήφιζε ΝΑΙ).

    Η Ντόρα με τη σειρά της, που ήταν σταθερά υπέρ του ΝΑΙ, συζητούσε να εντάξει στο κόμμα της αυτούς που διαγράφηκαν επειδή ψήφισαν ΟΧΙ, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον Σαμαρά για σχιζοφρένεια.

    Ο Σαμαράς μάζεψε πίσω αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ στη Ν.Δ., η οποία κατέρχεται στις εκλογές ως υπέρμαχος του ΝΑΙ.

    Κατά τα άλλα, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου η Ν.Δ. κατέρχεται διεκδικώντας με αξιώσεις την πρώτη θέση κυρίως λόγω των σταθερών της θέσεων και αποφάσεων.»

  43. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Τώρα δεν προλαβαίνω (πάω όξω), αλλά σκέπτομαι να γράψω πόνημα με τον τίτλο «μετά το Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο τι»
    Θέλω να σε ενημερώσω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις όλη τη δουλειά την κάνει ο τίτλος και όχι το περιεχόμενο (σαν την πολιτική μερικών μερικών κομμάτων ένα πράμα), για αυτό και δεν μποαίνει ερωτηματικό, απλώς ..υπονοείται.
    Αυτά τα πονήματα (όπως και ανάλογα «τι να κάνουμε» και τέτοια) αποτελούν μια πρόκληση στη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα 🙂

  44. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Αυτά τα πονήματα (όπως και ανάλογα “τι να κάνουμε” και τέτοια) αποτελούν μια πρόκληση για σοβαρότητα και υπευθυνότητα 😉
    Άμα σκεφτείς για όξω ποιος σε …πιάνει έπειτα! 🙂

  45. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνώστα

    Για τα χρεωστούμενα σε μεγάλο βαθμό σου απάντησε για λογαριασμό μου ( επί της ουσίας ) ο Νικάλφας.

    Για το θέμα του Αθεόφοβου , όχι δεν τον μπέρδεψα αυτή τη φορά , να μου επιτρέψεις να επιμείνω στο εξής απλό : αν πρόκειται για περιστασιακό σχολιαστή νααλαμβάνει το «κίνδυνο» να υποστεί τέτοιου είδους παρατηρήσεις. Και ας το πάρει όπως νομίζει , ή όπως τον βολεύει 😉

    Για το σχεδιαζόμενο πόνημα , αν θέλεις στείλτο μου με μαιλ να το ανεβάσω ως ποστ και να το συζητήσουμε ( Θα επισυνάψουμε και ηλεκτρονικό λεξικο αραμαϊκής για τους νεώτερους 😉 )

    Νικάλφα

    Πρόκειται για Φυσική και μαθηματικά Λυκείου αγαπητέ. και επ’ ευκαιρία καλή επιτυχία στα τέκνα 🙂

    .

  46. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    🙂 🙂 😉 🙂

  47. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Όχι δε λάλησα (ακόμη), αλλά δεν είναι σόφρον να σας εξηγήσω αναλυτικά γιατί δοκιμάζω εμότικον.
    Απλώς εκεί που ..εργάζομαι αόκνως (και ακαμάτως) για τη νέα και ισχυρή Ελλάδα (σε πείσμα των δυνάμεων καταστροφής) λαμβανω κάτι e-mail σε σοβαρότατες και ρηξικέλευθες προτάσεις που ..συνοδεύονται με εμότικον (που δεν φάινονται αν δεν μπεις σε πόρσε τι έιναι) και ήθελα να δω τι λένε, οπότε συμπαθάτε με.
    Γενικώς ..ύπαγε και μη χειρότερα.

    Παπούλη το πόνημα θέλει (λίγο) χρόνο, κάτσε να ξεμπερδέψω με τα ..εμότικον και θα στο στείλω, κατα το τέλος της εβδομάδος.
    Μνήσθητί μου Κύριε!!

  48. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Παπούλη καλή επιτυχία και για τα δικά σου 🙂
    Αναγνώστη, …και θαυμαστά τα έργα σου! 🙂

  49. Ο/Η atheofobos λέει:

    Στην αρχή είπα να μην απαντήσω στον σεβαστό μας παπούλη στα όσα μου καταμαρτύρησε στις διάφορες απαντήσεις του στα σχόλια μου.
    Όμως μετά σκέφτηκα ότι μιας και το μπλόγκ είναι ανοικτό στον καθένα, να επιστήσω την προσοχή σε όσους στο μέλλον θα αποτολμήσουν να εκφέρουν σχόλιο που δεν θα είναι αρεστό στον ιδιοκτήτη του παρόντος, για να μην βρεθούν και εκείνοι να δεχτούν τις δριμείες παρατηρήσεις του για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους .
    Θα πρέπει να γνωρίζουν πως όπως πχ ο Μιχαλολιάκος δεν θα δεχόταν στην Χρυσή Αυγή Πακιστανούς και Αφγανούς έτσι και ο παπούλης δεν ανέχεται στο μπλογκ του περιστασιακούς σχολιαστές και δη παραθέτοντες σκατωμένα βίντεο ατόμων λόγω του ότι ο ίδιος τους έχει εξ αρχής χεσμένους!
    Για τον λόγο αυτό οι μέλλοντες υποψήφιοι σχολιαστές θα πρέπει να παρακολουθούν ανελλιπώς το παρόν ιστολόγιον, να σχολιάζουν ευπρεπώς «επί της ουσίας» όπως την καθορίζει ο ιδιοκτήτης του, γιατί αλλιώς όποιος σχολιάζει «σε τόνους αιχμηρούς ή ακόμα και απαράδεκτους ( αναπαράγωντας τις παπαριές των καθεστωτικών επικοινωνιολόγων ) , δεν “νομιμοποιείται” να απαιτεί απαντήσεις ουσίας » γιατί θα φάει την δέουσα ρομπατσίνα Και ας το πάρει όπως νομίζει , ή όπως τον βολεύει .
    Εάν ακολουθήσουν επακριβώς τα παραπάνω τότε μπορούν να ελπίζουν ότι από περιστασιακοί σχολιαστές κάποτε μπορούν να γίνουν δεκτοί στο Politburo ως τακτικοί, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως στο πρώτο στραβοπάτημα δεν κινδυνεύουν να βρεθούν στην Σιβηρία!
    Αποσύρομαι λοιπόν στο δικό μου μπλογκ στο οποίο, όπως κάθε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λέει ότι παπαριά θέλει, έτσι και οι σχολιαστές μπορούν να γράφουν ότι θέλουν, όταν θέλουν και όπως θέλουν, φτάνει το σχόλιο τους να μην είναι χυδαίο ή συκοφαντικό.

    Αυτά τα ολίγα και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις και κουράγιο στους γονείς που αγωνιούν μαζί τους, αγωνία που την έχω περάσει και εγώ στο παρελθόν.

  50. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Αναγνώστη
    δεν αφήνεις τα πονήματα «μετά το Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο τι» να κοιτάξουμε να καλύψουμε το πολιτικό …κενό που δημιούργησαν οι εκλογές του Μαΐου;
    Ένα ολόκληρο 32% του ελληνικού λαού έχει μείνει ορφανό μετά τις οβιδιακές μεταμορφώσεις των Σαμαρά και Μπένι και το απερίγραπτο ξεπούλημα των ευγενών στόχων που υπηρετούσαν, χωρίς να τα πιστεύουν οι αναίσχυντοι, τόσα χρόνια .
    Τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι μου λες σε παρακαλώ ; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα και όχι οι επαναδιαπραγματεύσεις και άλλες ιστορίες για …αγρίους που έγιναν της μόδας σήμερα! Εδώ είναι η μεγάλη ευκαιρία για ορθολογιστές και ευέλπιδες, ώριμους νέους σαν εμάς. Και δεν χρειάζεται καν καινοτομία η προωθητικά μέτρα για την επιτυχία .Απλώς μας περιμένουν να καλύψουμε το κενό! Μα που πήγε το …Συμβουλευτικό σου πνεύμα αναρωτιέμαι!
    Ένα καθαρό πράγμα είχαμε στην εποχή μας και αυτό πάμε να το καταστρέψουμε! Δεν είναι λογικό να σφίξουμε το ζωνάρι ,να σηκώσουμε τα μανίκια ,να ξοφλήσουμε το χρέος (οι ωραίοι ΔΕΝ έχουν χρέη)
    να οδηγήσουμε την ανάπτυξη (στον τοίχο) , να γίνουμε ανταγωνιστικοί; (μεταξύ μας)
    Επιτέλους Αναγνώστη σύνελθε ! Τέτοια ωραία συνταγή μας διέθεσαν δωρεάν 3 χρόνια τώρα κι εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε να την καταστρέψουμε.
    Εμπρός για το μνημόνιο της …καρδιάς μας ,εμπρός για μια νέα Ελλάδα ,εμπρός για μια χώρα παράδειγμα στην ΕΕ, εμπρός για την εθελοντική άμισθη εργασία, εμπρός για την πάταξη της φοροδιαφυγής από τις γριές των 350 ευρώ,εμπρός για την επιδότηση παραγωγικών επενδύσεων με κρατικό χρήμα,εμπρός για γήπεδα γκολφ και νέες μαρίνες για άνοδο του ποιοτικού τουρισμού,εμπρός για τις ζώνες ελεύθερης δουλείας μεταναστών ,εμπρός για τα νέα τάγματα ασφαλείας να αναπνεύσουν τα εμπορικά κέντρα,εμπρός για την αναζωογόννηση της …μετανάστευσης των Ελλήνων, που θα μας γεμίσει σκληρό συνάλλαγμα,εμπρός για την κατάργηση των συντάξεων που οδηγούν στην …κατάθλιψη, εμπρός για την αποκατάσταση της κατασυκοφαντημένης Ασπίδος του Ψωμιάδη ,εμπρός για μια νέα παράγκα για τις ομάδες της …επαρχίας, λευτεριά στον Μάκαρο ,εμπρός για την κατάργηση των …φαρμάκων που έχουν τόσες και τόσες παρενέργειες,εμπρός για υγιεινή διατροφή, ,χίλιες θερμίδες (το πολύ) την ημέρα θα μας κάνουν αυτάρκεις και …ομορφότερους,εμπρός για τις πιο υγιείς (επιτέλους) …πουτάνες της Ευρώπης!
    Αναγνώστη το καθήκον για τον εκσυγχρονισμό μέσω των μνημονίων μας καλεί. Δεν θα αφήσουμε το ποτάμι της εξυγίανσης και της ανόρθωσης της χώρας που βρήκε επιτέλους τον δρόμο του να γυρίσει πίσω!
    Περιμένω τις εποικοδομητικές σου προτάσεις για περαιτέρω προώθηση του εγχειρήματος και να φροντίσεις για ένα δάνειο (οπωσδήποτε), που να αντιστοιχεί στο σίγουρο …ποσοστό μας από την μέλλουσα κρατική χρηματοδότηση, κατά προτίμηση από την Εθνική, για τις πρώτες ανάγκες του αγώνα μας !

  51. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Αθεόφοβε
    μια που συμπέσαμε να γράφουμε μαζί, θα μου επιτρέψεις να σου πω πως δεν έχασες ευκαιρία να χέ..ραιτίσεις δεόντως όλα τα πιθανά ζητήματα που δημιουργήθηκαν από τη οργισμένη απάντηση το Παπούλη στο πρώτο σου σχόλιο, που όμως δεν ήταν τίποτε άλλο από μια πρόσκληση αν το διαβάσεις προσεκτικά για ουσιαστική συζήτηση ,όταν έκανες την …εμπνευσμένη πραγματικά αναφορά σου στην Χρυσή Αυγή και στους …συναδέλφους σου Αφγανούς μετανάστες που όμως έχουν την ευχέρεια εδώ να απαντούν, όπως απάντησες μέχρι τώρα !
    Βάζεις ένα περιορισμό για το δικό σου αξιόλογο όντως μπλογκ, να μην είναι τα σχόλια χυδαία και συκοφαντικά! Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ, την αναφορά σου στις θέσεις του Λίνκε ,του κόμματος της Γερμανικής αριστεράς, πως θα έπρεπε να τις χαρακτηρίσει κάθε νοήμων άνθρωπος που έχει στοιχειώδη γνώση για το γεγονός πως από την πρώτη στιγμή το κόμμα αυτό ήταν αντίθετο με τα μνημόνια ,με τα νέα δάνεια που συσωρεύουν χρέος και αδιέξοδα για την χώρα μας και ζητούσε και ζητά ουσιαστική βοήθεια για τη Ελλάδα;;;
    Απλά ψέμματα και παραπλάνηση ή κάτι χειρότερο;

  52. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Και για του λόγου το αληθές επειδή η κοντή μνήμη (αν μη τι άλλο ) ΔΕΝ κάνει καλό!
    «Αντιθέτως, το τίμημα που επιβάλλεται στον ελληνικό λαό είναι ισοπεδωτικό – το βιώνουμε ήδη με τη ραγδαία φτωχοποίηση, την εξαθλίωση της κοινωνίας και την περιστολή της δημοκρατίας.

    Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού (με μερικές εξαιρέσεις) και της αντιπολίτευσης (σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, πράσινοι).
    Κατά ψήφισαν οι 76 βουλευτές της Αριστεράς (Die Linke). Στην ομιλία του ο Γκρέγκορ Γκίζι, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, επισήμανε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα δεν είναι μια επανάληψη των σκληρών όρων που είχε επιβάλλει η Διάσκεψη των Βερσαλλιών στη Γερμανία αλλά ένα ‘σχέδιο Μάρσαλ’.
    Νωρίτερα, η βουλευτής του κόμματος, Χάικε Χάνσελ έκλεινε την ομιλία της, λέγοντας στα ελληνικά: ‘Είμαστε όλοι έλληνες’. Σε συνέντευξή της, η Σάρα Βάγκενκνεχτ, πρώτη Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ντι Λίνκε, υπογράμμιζε ότι πραγματική αλληλεγγύη σημαίνει απόρριψη του δεύτερου πακέτου ‘σωτηρίας των τραπεζών’, εξηγώντας ότι ‘ούτε ένα σεντ δεν θα καταλήξει στον ελληνικό λαό’ καθώς τα χρήματα μέσω της αποπληρωμής του χρέους και τοκοχρεολυσίων θα καταλήξουν στις τράπεζες και τους ιδιώτες πιστωτές.
    Η στάση του Ντι Λίνκε είναι απολύτως συνεπής με τη μέχρι σήμερα πολιτική του κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) που καταθέτει από την αρχή της κρίσης σειρά προτάσεων στην κατεύθυνση εναλλακτικής πολιτικής, η οποία κινείται σε εντελώς διαφορετική λογική από αυτήν που προωθούν τα δεξιά κόμματα σήμερα στην εξουσία σε Γερμανία και Γαλλία. Μια λογική της ρήξης με τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις.

  53. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Νίκο για τα θέματα που έβαλες …απογευματοβραδάκι.
    Πάντως με μια κουβέντα εγώ ξεκινάω από εκεί που σταματάτε εσείς και (για αυτό) κοι΄ταζω το μέλλον κατάματα (και ασκαρδαμυκτί), εν αντιθέσει με όλυς σας που έχετε ..μνήμες υπανάπτυξης 🙂

    Για τον Αθεόφοβο (και το θέμα που προέκυψε) το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι σπάνια μούχει τύχει ένας άνθρωπος (έστω μουτσούνα) που εκτιμώ τόσο πολύ να έχει τόσο πολύ άδικο σε ένα συγκεκριμένο θέμα.
    Και δεν αναφέρομαι στον Αθεόφοβο (τον οποίον δεν έχω κανένα λόγο να μην τον εκτιμώ, απλώς δεν τον γνωρίζω καλά, ως μπλόγκερ ή σχολιαστή), αλλά στον Παπούλη.
    Θα έλεγα ας το αφήδουμε μπας και γίνουν διορθωτικές κινήσεις

  54. Ο/Η papoylis λέει:

    Νικάλφα

    δεν χρειάζεται να εξηγήσεις στον Αθεόφοβο γιατί τα πήρα στο κρανίο με τη πρώτη του παρέμβαση σε αυτό το νήμα . Το καταλαβαίνει πολύ καλά και ο ίδιος γι αυτό και συνεχώς το ρίχνει στη ..κλάψα υπεκφεύγωντας. Αλλά δεν έχει καταλάβει ότι πράγματι εδώ είναι το ιστολόγιο του Μιχαλολιάκου , όπου όποιος ..κοσμοπολίτης οβραίος εμφανίζεται θα οδηγείται απευθείας στο φούρνο ( με πατάτες ) 😉

    Αναγνώστα

    θα σου έλεγα να ξαναδιαβάσεις προσεκτικά τη πρώτη μου παρατήρηση προς τον Αθεόφοβο και στη συνέχεια τη ροή των εκατέρωθεν σχολίων , αλλά φαντάζομαι ότι το έχεις κάνει. Λυπάμαι αν δε μπορώ να σε πείσω για τη δική μου θέση , αλλά δεν θα το πάρω ..κατάκαρδα.

    Αθεόφοβε

    Να είσαι καλά , αν όμως επανέλθεις λάβε υπόψιν το γεγονός ότι εδώ το ιστολόγιο πρόσκειται στη ΧΑ 🙂

  55. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Παπούλη, το διάβασα και είδα μια συζήτηση που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ενδιαφέρουσα με εκατέρωθεν πειράγματα και χρήση σχημάτων για τις ..συζύγους μας, τις ξεροκεφαλιές μας και «τι λές νέους;; (κλητική στρατιωτική)» ως αλατοπίπερο σε κάτι που θα εκτυλισσόταν (είμαι σχεδόν βέβαιος) θετικά (όχι σε συμφωνία φυσικά), να καταλήγει σε παρομοιώσεις ωσάν τις τελευταίες και τις προτελευταίες και τις ..προπροτελευταίες και γενικώς αρνητικά.

    Σε αυτό το ..μισαντερστάνινγκ, ειδικά αν εξελίσσεται ..προοδευτικά (κάθε σχόλιο σε ένα τόνο παραπάνω από το προηγούμενο) ο ισχυρός παράγων είναι ο διαχειριστής και εξ’αυτού έχει περισσότερες δυνατότητες να το λύσει και άρα περισσότερες ευθύνες για πράγματα που έγιναν, αλλά κυρίως για πράγματα που ΔΕΝ έγιναν (γιατί εκεί έχει το πλεονέκτημα, ειδικά αν δεν υπάρχει ..συγχρωτισμός με το σχολιαστή, είναι περιστασιακός δηλαδή).

    Καλώς δεν παίρνεις την παρέμβασή μου κατάκαρδα (στενάχωρα δηλαδή), διότι ο λόγος είναι η άποψη (που συμφωνείς και εσύ) ότι όταν βλέπεις κάποιον που εκτιμάς ότι κάνει (κατα τη γνώμη σου) λάθος του το λες και δεν του πουλάς τσάμπα (και εύκολη) ..αλληλεγγύη.

    Το ένα θέμα είναι να είσαι σαφής ότι αφορά την ενέργεια και να μην υπάρχουν σκιές ότι γενικεύεται το πρόβλημα σε χαρακτηρηστικά ατομικά και άρα να δηλώνεις την αλληλεγγύη έμπρακτα και επί της ουσίας χωρίς δημοσιοσχετικισμούς.

    Το δεύτερο είναι αν είναι καλύτερα να γίνονται ιδιωτικά (με mail) ή δημόσια με σχόλιο.
    Θεώρησα ότι είναι σαφές ότι η παρέμβασή μου (ακόμη και αν έχω ή δεν έχω δίκιο) δεν υπάρχει περίπτωση (δεν θα μπορούσε δηλαδή) να βλάψει έστω και το ελάχιστο την εικόνα τόσο και κυρίως τη δικιά σου ή άλλου.

    Οπότε χαίρομαι ιδιαιτέρως για το κατάκαρδα, το εκλαμβάνω ως ουσιαστικό και όχι ως υποχώρησή σου (και δεν κάνω πλάκα).

    Νίκο (και Παπούλη που σε εκφράζει στα ..αμέσως ανωτέρω σχόλια).
    Καταρχήν να οργανωθούμε.

    Λες εμπρός για το μνημόνιο της καρδιάς μας, εμπρός για το μέτρο αυτό, για την πολιτική εκείνη, δηλαδή να απορρίψουμε ή να κοντράρουμε το μνημόνιο, το μέτρο και την πολιτική.
    Και μετά ξεκινάς να μου απαριθμείς τις συνέπειες του καθενός από αυτά.

    Γιατί, για να πειστούμε ..περαιτέρω ότι είναι καταστροφικά ή για να μην καμφθεί το φρόνημά μας;;
    Αυτό που συζητάμε αγαπητοί είναι η διαφορετική άποψή μου στη δική σας άποψη, όπως εκτέθηκε ανωτέρω πως για να μην συμβούν όλα αυτά τα κακά πρέπει να κυβερνήσει η Αριστερά ή ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Δηλαδή συζητάμε σε ένα υποκειμενικό συμπέρασμα, άρση μνημονίου ή συνεπειών=ενίσχυση ΣΥΡΙΖΑ.

    Δεν είναι ισότιμη συζήτηση, είναι αποφυγή συνδικαλιστικού τύπου δηλαδή, όταν ο ένας λέει ότι η τάδε πολτική της Αρισεράς είναι σε αρνητική κατεύθυνση ο άλλος να μην αναλαμβάνει το βάρος ότι υπερασπίζεται μια προσωπική του άποψη και να μιλάει επί της ουσίας (της αιτίασης) και να το θεωρεί αυταπόδεικτο κιόλας.

    Σε δεύτερο επίπεδο έχουμε και χρήση των …αποδείξεων ότι η άρχουσα τάξη κτυπάει το ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά και αυτό είναι απόδειξη ότι αυτή είναι η λύση αφού την κτυπούν ..λυσσαλέως οι Βενιζελοπρετεντέρηδες ιδού η απόδειξη ότι η ..εξίσωσή μας Στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ=ο μόνος δρόμος για να μην συμβαίνουν αυτά τα κακά.

    Τι αποφεύγουμε έτσι;; τη συζήτηση επί της ουσίας, ήτοι τη διασπορά ..καινών δαιμονίων περί των υποθέσεων πάνω στις οποίες χτίσαμε την άποψή μας.
    Και επειδή το πρόβλημά μου δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ , ούτε η Αριστερά και νόημα δεν έχει να κάνει τον Αριστερό ο ένας και το δεξιό ο άλλος, μήπως να είμαστε λίγο πιο συγκεκριμένοι;;

    Παράδειγμα:
    Λες ότι καλώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε με τον κύριο Φώτη και τη στήριξη Βενιζελοσαμαρά σε κυβέρνηση, γιατί ήταν …παγίδα για να εκτεθούν και διότι μετά τις β’ εκλογές θα είχαμε δυνατότητα πιο αριστερής και αντιμνημονιακής Κυβέρνησης.
    Δεν μου λές, άμα τα φέρει έτσι ο ..Γιαραμπής και στις 20 του Ιουνίου έχουμε ΝΔ με στήριξη ΠΑΣΟΚ και ..βουλευτές των άλλων να συγκροτούν κυβέρνηση και να εφαρμόζουν την ..οπτική τους περί διακυβέρνησης, ήταν μ@@@κία ή όχι ότι δεν έπιασαν την ευκαιρία όταν τους δόθηκε (και ας τα οδηγούσαν τα πράγματα σε διλήμματα προς τους άλλους);;
    ΑΝ πάντως συγκροτηθεί Κυβέρνηση κεντροαριστερής κατεύθυνσης και τα καταφέρει (δεν το σκάσει το κανόνι), εγώ θα πω προφανώς και η επιλογή τότε του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ορθή.

    Αν η ενίσχυση της Αριστεράς είναι ..αυταξία, να με συγχωράς αλλά εγώ προτιμώ να στηρίξω ΚΚΕ που παιδευτικώς είναι πιο ..συνεπές.

  56. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Δύο παρατηρήσεις μόνο Αναγνώστη!
    Το ότι δεν σου άρεσε το κείμενο , που έγραψα για πλάκα το πρωί και φυσικά δεν απευθυνόταν σε σένα, αλλά στους (και για τις) κωλοτούμπες Σαμαρά και Βενιζέλο, μπορούσες να μου το πεις με λιγότερα λόγια.
    Αυτά που αραδιάζεις εδώ περί σκοπιμότητας συμμετοχής στην κυβέρνηση του ΝΔΣΟΚ ή μη και επιλογή της μη συμμετοχής λόγω προοπτικής καλύτερων αποτελεσμάτων στις εκλογές που γίνονται τώρα, το είδες εδώ μέσα να το λέω κάπου ή μπερδεύτηκες με κανέναν άλλον; Θα χαρώ να με βοηθήσεις να θυμηθώ καλύτερα.
    Μετά, βλέπουμε και τα άλλα περί ουσίας κλπ.

  57. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνώστα

    στα πλείστα εξ όσων θέτεις στο τελευταίο σου σχόλιο σε χσχέση με το ζήτημα Αθεόφοβου συμφωνώ. Πράγματι η δεύτερη αντίδραση μου δεν επέτρεψε στη ‘διαμάχη» να εξελιχθεί σε άνετη «συζήτηση» περί των trivials και ανταλλαγή πειραγμάτων. Αν υπάρχει ευθύνη γι αυτό στον υποφαινόμενο την αναλαμβάνω. Στη συνέχεια πράγματι είδαμε το πράγμα να «χοντραίνει» οπότε η συνέχεια ήταν ..αναμενόμενη.

    Για τα λοιπά που συζητάτε με το Νικάλφα θα παρέμβω όταν τελειώσω τη κατά Viete ανάλυση τριωνύμου στο τσόγλανο . Θυμίζω ότι κάναμε προ ημερών μια συζήτηση ουσίας για τις τράπεζες που κατά τη ταπεινή μου γνώμη είναι βασικό ( ίσως το πιό βασικό ) κλειδί για τη κατανόηση της τρέχουσας κατάστασης και σκοπεύω να επανέλθω… 😉 🙂

    Παρεπιφτού αναρωτιέμαι αν έχεις το σωστό μαιλ για να μου στείλεις το πόνημα προς δημοσίευση. Για να είμαι σίγουρος θα σου στείλω σε λίγο από gmail μια αναγνωριστική σε αρβανίτικα 🙂

  58. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Παπούλη το πήρα (το mail)
    Το πόνημα κατά ΣΚ όπως σου είπα (ή είμεθα ακριβείς στας υποσχέσεις μας ή δεν είμεθα, τι με πέρασες εμένα, σαν μερικούς μη λέω ονόματα χώρων που άλλα λένε τη μία και άλλα την άλλη, για να ανεβάσουν ποσοστά;;) 🙂

    Ορέ Νίκο μη με βάζεις να ψάχνω ποιο σχόλιο (δεν είπα ότι δεν μου άρεσε κάποιο), είπα ότι αυτό που μου λέτε με τον ..φίλο σου (ομού και εναλλάξ, η΄τοι μία ο ένας μία ο άλλος) είναι ότι είναι λαϊκή υπόθεση και καθήκον σε αυτές τις Εκλογές να στηριχθεί η λύση Αριστερής Κυβέρνησης (όπως την είπε ο Τσίπρας μετά τις 6 Μάη) και ότι όταν την πέφτουμε σε κάποιες από τις πολιτικές του Τσίπρα μπαίνει το ζήτημα ότι τον κυνηγάνε τα συμφέροντα.
    Ο τρόπος που μπαίνει λειτουργεί σαν επιχέιρημα ότι είναι προς το λαϊκό συμφέρον η πολιτική του

  59. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνώστα

    …με την ησυχία σου αγαπητέ… 🙂

  60. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ορέ Αναγνώστη
    για το θέμα της δημιουργίας κυβέρνησης να επαναλάβω αυτό που έγραψα στον Ροίδη, πως η απαίτηση να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΝΔΣΟΚ ήταν εντελώς εγκληματική γιατί στερεί από τη χώρα τη στρατηγική της εφεδρεία, αν τα πράγματα πάνε ή δεν πάνε καλά, που είναι σε κάθε περίπτωση η αξιωματική αντιπολίτευση! Αυτοί που δεν δίστασαν να κάψουν τις εφεδρείες του δικομματισμού με την κυβέρνηση Παπαδήμου για να συνεχιστεί η πολιτική που κούρεψε το χρέος προς τους ιδιώτες,προς τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία για να αποδώσει, με νέο χρέος του δημοσίου, χρέος δικό μου και δικό σου, 50 δισ. ευρώ στους ζημιωμένους κατά 24 δισ. από το PSI τραπεζίτες, και να αφήσει ανέγγιχτο το χρέος προς την εξίσου ιδιωτική ΕΚΤ, είχαν την απαίτηση να καταστρέψουν, να αδρανοποιήσουν και να καταστήσουν συνένοχους όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας, με τις παπαριές περί οικουμενικής , για να συνεχίσουν να χορεύουν πάνω από την ημιθανή μας κοινωνία όπως τους βολεύει ! Αυτή είναι η ουσία από την οποία αρνείσαι μανιωδώς να …κοινωνήσεις! Ή δεν αντιλαμβάνεσαι τη σημασία της, πράγμα λίγο δύσκολο για σένα . 😉
    Από την άλλη μου λες και από πάνω, πως αφού επανειλημμένα σου ζήτησα να τοποθετηθείς στο ζήτημα της διαπλοκής οικονομικά ισχυρών με την πληροφόρηση , της λειτουργίας του τύπου και των πληρωμένων κονδυλοφόρων ως ένα βασικό και ουσιαστικό πρόβλημα για τη δημοκρατία μας και έκανες την πάπια ή ξεγλιστρούσες σαν χέλι 🙂 , πως αυτό το εντάσσω στην …προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ότι είναι σωστή η θεώρηση του για τα πράγματα! Κάτσε καλά ορέ Αναγνώστη!
    Κάπου αν θυμάμαι καλά διατύπωσες την απαίτηση να συζητούμε για τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό …κενό γιατί δεν πρέπει να βάζουμε στο κάδρο τον κακό Βενιζέλο!!! Λυπάμαι που δεν μπορώ να σου κάνω τη χάρη παρόλη τη φιλία μας! 😉 Εν πρώτοις έχω την άποψη πως η πολιτική είναι η τέχνη της σύγκρισης ,όπως έχω ξαναγράψει εδώ μέσα , έτσι δεν θα βάλω κανέναν ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οποιοδήποτε άλλο κόμμα να ανταγωνίζεται με …ιδανικούς αντιπάλους και εν δευτέροις Αναγνώστη δεν …αυτοχειριάζομαι εύκολα. 🙂
    Για να μη πολυλογούμε καταλήγω πως αποφεύγεις να τοποθετηθείς επί της ουσίας γιατί …ουσιαστικά συμφωνείς με τα λεγόμενα μου και του Παπούλη, αλλά επειδή έχεις μια άποψη …βολονταριστική για τον ΣΥΡΙΖΑ θέλεις να τον βλέπεις όπως τον έβλεπες τόσα χρόνια και …ζαμάνια, κάτι που ισχύει βέβαια και για το ΠΑΣΟΚ του …παρελθόντος μας! Ανεπίτρεπτο για εκσυγχρονιστή του δικού σου βεληνεκούς και κύρους! 🙂 Άσε που προσπαθείς να μας πείσεις για την αναγκαιότητα κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι κακό ,αλλά δεν διατυπώνεις ούτε μία πρόταση για την αναγκαιότητα αλλαγών στη μία συνιστώσα (ΠΑΣΟΚ) ενώ ζητάς της Παναγιάς τα μάτια από την άλλη! 😉

    Για το θέμα Αθεοφόβου ωραία τα καταφέρατε και οι δυο σας (εσύ και ο Παπούλης) να με κάνετε τον …κακό της υπόθεσης, αλλά έτσι και ξαναεμφανισθεί εδώ, εγώ θα είμαι ο …καλύτερος ! 🙂

  61. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    «πως η απαίτηση να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΝΔΣΟΚ ήταν εντελώς εγκληματική γιατί στερεί από τη χώρα τη στρατηγική της εφεδρεία …..την αντιπολίτευση….»
    Αν κάνουμε μια αναγωγή αυτού στις 18 Ιουνίου να υποθέσω ότι αυτά που λένε οι ..διαπλεκόμενοι ότι δεν το εννοούν στο ΣΥΡΙΖΑ όταν λένε ότι θα κυβερνήσουν, έχουν δίκιο;; 😉

    Επίσης επιμένεις ότι «Αυτή είναι η ουσία από την οποία αρνείσαι μανιωδώς να …κοινωνήσεις! » αναφερόμενος στο τι κάνει το Μνημόνιο και τις ..συνέπειές του.
    Να το ξαναπώ.
    Αρνούμαι να ..μεταλάβω το επιχειρούμενο άλμα της λογικής ότι
    άρση συνεπειών της επίθεσης της διεθνούς άρχουσας τάξης (βάλε ότι θέλεις δεν θα τα χαλάσουμε εκεί) = πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Αριστερή Κυβέρνηση.
    Στο ίσον έχω το πρόβλημα, διότι δεν αιτιολογείται και συνεχίζουμε το ..καλαματιανό.

    Πάμε παρακάτω
    «πως αφού επανειλημμένα σου ζήτησα να τοποθετηθείς στο ζήτημα της διαπλοκής οικονομικά ισχυρών με την πληροφόρηση , της λειτουργίας του τύπου και των πληρωμένων κονδυλοφόρων ως ένα βασικό και ουσιαστικό πρόβλημα για τη δημοκρατία μας και έκανες την πάπια ή ξεγλιστρούσες σαν χέλι 🙂 »

    Κανονικά θα σου ζήταγα να μου εξηγήσεις τι σημαίνει ότι η Αυριανή και ο Τράγκας και ..γενικώς ποντάρουν στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και αβαντάρουν (ή όχι;;) για να σου πω μετά «βλέπεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά», αφού δεν πιστεύω στις θεωρίες συνομωσίας (ήτοι στην αντίληψη ότι όλα καθορίζονται από συνομωσίες οι οποίες βεβαίως γίνονται), αλλά πάω κατευθείαν στο θέμα:
    Τι μου το λες, το ξέρω και θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για τη Δημοκρατία μας, σε αυτό που σου λέω όμως πού κολλάει;;

    Εκτός αν κολλάει στο ότι αφού τα διαπλεκόμενα την πέφτουν στο ΣΥΡΙΖΑ αυτός είναι ο εχθρός και η πρότασή του η μοναδική ελπίδα του Λαού.
    Λογικά σου λέω είναι απλουστευτικό.
    Αν δεν θέλεις να πεις αυτό (γιατί μπόλικοι ΣΥΡΙΖΑιοι το λένε) πες μου πληζ από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι ξεγλυστράω για χέλι για το θέμα με τους νταβατζήδες και επίσης αν θεωρείς προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ το ..αντινταβατζιλίκι

    Νίκο με το ερώτημα στο παραπάνω σχόλιοό μου προσπαθώ να πω κάτι απλό.
    ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Α’ Αριστερή Κυβέρνηση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
    ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Β’ «Κεντροαριστερή» Κυβέρνηση με ΔΗΜΑΡ και στήριξη ή συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και αν υπάρχουν ΟΠ κλπ βλέπουμε. Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στη θέση του για μονομερή καταγγελία του Μνημονίου (για να μπει η ΔΗΜΑΡ) και να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και επιβάλλει κάποια ελάχιστα (πχ η ..αδυναμία του Παπούλη για τις Μετοχές και τέτοια). Προφανώς δεν εθνικοποιούμε όοοοολες τις τράπεζες, τουλάχιστον όπως το λένε διάφοροι. Γενικώς κατάλαβες.
    ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Γ’ «Κεντροδεξιά Κυβέρνηση» με το ΠΑΣΟΚ μέσα που σημαίνει κάτι σε ..ΝΔΣΟΚ επί εποχής Παπαδήμου, άρα γ@@@σέ τα και μάλιστα στο πιο συντηρητικό όσον αφορά σε μετεναστευτικά, εθνικά, διαχείριση ..δημοσίας τάξεως κλπ.
    ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Δ’ «Δεξιοδεξιά» κυβέρνηση ή «της πολυκατοικίας». Όλα τα παραπάνω με μια εσάνς στο συντηρικότερο.
    ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ε’ Οικουμενική αριστερόστροφη (αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος) αν έχουμε έκτακτες ανάγκες.
    ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤ’ Οικουμενική δεξιόστροφη (με τη ΝΔ πρώτη) και πάλι με έκτακτες ανάγκες.
    ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ζ’ Εξωθεσμική με τσαμπουκά (από σερ Βασίλειο μέχρι Ντι πιέτρο ή τραπεζίτη).

    Αν (λέω άν, άνθρωποι είμεθα) δεν γίνει κατορθωτό το Α’, τα υπόλοιπα (για σένα) είναι τα ίδια ή εν πάσει περιπτώσει δεν είναι το κύριο;;
    Αν μου πεις ότι δεν είναι τα ίδια, ο ΣΥΡΙΖΑ (η Αριστερά) πρέπει να κάνει κάτι για αυτό ή όχι;;
    ΚΑι αν ναι, αν δεν γίνει το Β’ δεν έπρεπε να το προσπαθήσει (προσπαθήσει λέω και αν οι άλλοι την αδειάζανε ας πήγαινε σε εκλογές με αυτό δεδομένο όμως) στις 6 Μάη;;
    Βέβαια αν στο Α’ μου πεις όχι , δηλαδή
    » εντελώς εγκληματική γιατί στερεί από τη χώρα τη στρατηγική της εφεδρεία …..την αντιπολίτευση.», οκ δεν έχουν νόημα τα παρακάτω.
    Απλώς σου λέω ότι αν ισχύει η ρήση σου αν επιλέξω το «τι Παπάγος τι Πλαστήρας» προτιμώ την ορίτζιναλ βέρσιον.

  62. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Αναγνώστη …καλημέρα,
    είπαμε πως η πολιτική είναι η τέχνη της σύγκρισης,(σε αυτό υποθέτω συμφώνησες, δια της σιωπής σου) θα προσθέσω πως είναι και η τέχνη της ..πρόσθεσης (αυτό πιάνει και άλλους 🙂 ) αλλά εσύ επιμένεις στην …αφαίρεση!
    Και λέω (γράφω) πως επιμένεις στην αφαίρεση γιατί αφαιρείς δεδομένα από κάποια ζητήματα με αποτέλεσμα, αφού δημιουργείς κενό ..εδάφους, να καταλήγεις σε …άλματα, που έτσι δείχνουν λογικά και στέρεα! (καλό ,θα προσπαθήσω να το …εφαρμόσω,αλλού ) 😉
    Ας πάρουμε το πρώτο για τη διαπλοκή στα μέσα ενημέρωσης:
    Λες : «Εκτός αν κολλάει στο ότι αφού τα διαπλεκόμενα την πέφτουν στο ΣΥΡΙΖΑ αυτός είναι ο εχθρός και η πρότασή του η μοναδική ελπίδα του Λαού.
    Λογικά σου λέω είναι απλουστευτικό.»
    Αφαιρείς το δεδομένο, πως ποικιλοτρόπως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα, είτε με την προκήρυξη των αδειών, είτε με τον έλεγχο των τραπεζών και των υπόλοιπων ιδιοκτητών για να σπάσει τον ομφάλιο λώρο που συνδέει την πληροφόρηση με το βρώμικο χρήμα , είτε βάζοντας άλλες διαδικασίες ελέγχου, άρα το ερώτημα είναι απλό, συμφωνείς σε αυτό το σημείο του προγράμματος ή διαφωνείς και επιπρόσθετα υπάρχει άλλο κόμμα που πραγματεύεται το ζήτημα και υπόσχεται ξεκαθάρισμα της κατάστασης ; Επομένως η υποστήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ πηγάζει από τη θέση του και όχι επειδή του την πέφτουν τα διαπλεκόμενα! :mrgreen:
    Το ερώτημα για τον Τράγκα και την Αυριανή καλύτερα να το απευθύνεις σε αυτούς, αλλά θα κάνω την υπόθεση πως είναι γνωστή η προϊστορία και των δύο και απλά προσπαθούν να πάρουν θέση για μελλοντική εξαργύρωση της «βοήθειας» ή πιο απλά κλείνουν ένα κενό στον τύπο για καλύτερες πωλήσεις, απευθυνόμενοι στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και τους πολέμιους του μνημονίου! Σε κάθε περίπτωση η θέση μου είναι: «κράτα ένα ξύλο για τους Δαναούς και δώρα φέροντες».
    Μια παρένθεση εδώ, γιατί τους το χρωστάω το …ξύλο.Κάποτε, το «βρώμικο 89», δύο φορές παραλίγο να το φάω (το ξύλο της χρονιάς μου), όταν προσπαθούσα να εξηγήσω στο απομονωμένο ΠΑΣΟΚ της περιόδου, που είχε μόνο «στήριγμα» την Αυριανή, ότι οι καταδότες επί χούντας από την Αλεξάνδρεια ορμώμενοι ήταν ότι χειρότερο κυκλοφορούσε τότε στον χώρο του τύπου ! 😉
    Πάμε γι άλλες …αφαιρέσεις :
    “πως η απαίτηση να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΝΔΣΟΚ ήταν εντελώς εγκληματική γιατί στερεί από τη χώρα τη στρατηγική της εφεδρεία …..την αντιπολίτευση….”
    Αν κάνουμε μια αναγωγή αυτού στις 18 Ιουνίου να υποθέσω ότι αυτά που λένε οι ..διαπλεκόμενοι ότι δεν το εννοούν στο ΣΥΡΙΖΑ όταν λένε ότι θα κυβερνήσουν, έχουν δίκιο;;
    Παραβλέπω το δεύτερο ( την …προβοκάτσια 🙂 ), δεδομένης και της αλλαγής της νομικής εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, που απαντά στην πρόθεση του να κυβερνήσει ή όχι! 😉
    Αφαιρείς δύο πράγματα : την εξήγηση που έδωσα για τους στόχους αυτών που ήθελαν τη συμμετοχή του ανεύθυνου και επικίνδυνου ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση και το κυριότερο, ότι ήταν προφανής η ευρεία κυνοβουλευτική πλειοψηφία των 168 βουλευτών που έδινε τη δυνατότητα να σχηματιστεί μια χαρά κυβέρνηση που θα μας έσωζε! Άρα το ερώτημα και η ευθύνη για το μη σχηματισμό κυβέρνησης αφορά αυτούς που μπορούσαν και δε το έκαναν! Και είναι συντριπτικό το ερώτημα, γιατί δεν υπάρχει άλλη απάντηση από αυτήν που έδωσα παραπάνω ! Να προσθέσω δε (όπως συνηθίζω 😉 ) πως αφού είχαν τον τρόπο να προφυλάξουν τη χώρα από τον όλεθρο, τα κονέ στας Ευρώπας και το κατάλληλο πρόγραμμα, οι έωλες δικαιολογίες πως δεν σχημάτισαν κυβέρνηση από τον φόβο της …αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αστείες, είναι για λύπηση!
    Πάμε στις υποθέσεις Α…Ζ!
    Πριν, να μη ξεχάσω πως η απάντηση στο ερώτημα σου για το αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το φάρμακο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αυτό είναι επιλογή και ευθύνη του καθενός μας που έρχεται από την εκτίμηση που κάνουμε πως : πρώτα απ όλα οι υποστηρικτές της μέχρι τώρα εφαρμοζόμενης πολιτικής έχουν αποτύχει παταγωδώς και ότι έχει καταστεί σαφές …παγκοσμίως πως η πολιτική που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετώντας το πρόβλημα στις Ευρωπαϊκές του διαστάσεις και προτείνοντας ανατροπή της λιτότητας για αναστροφή της ύφεσης, μηχανισμούς εξισορρόπησης των ανισοτήτων μέσα στη ΕΕ και ακύρωση του χρέους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ,αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ και προπαντός κατανομή των βαρών από τους μη έχοντες στους έχοντες, δημιουργούν την ελπίδα πως αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε επενδύοντας σε αυτόν για την αποφυγή του σπιράλ του θανάτου που ζούμε σήμερα! Δικαίωμα του καθενός να ελπίζει και να τοποθετείται αναλόγως σε αυτό ή να επιμένει στα παραμύθια του …Χαλιμά.
    Ας ξεκινήσω από το :
    «ΚΑι αν ναι, αν δεν γίνει το Β’ δεν έπρεπε να το προσπαθήσει (προσπαθήσει λέω και αν οι άλλοι την αδειάζανε ας πήγαινε σε εκλογές με αυτό δεδομένο όμως) στις 6 Μάη;;»
    Έχω απαντήσει.
    Το θέμα του Α σήμερα έχει τελειώσει ,δεν υφίσταται πλέον αντικειμενικά και ούτε καν σαν επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ,((δλδ με συμμετοχή ΚΚΕ) εκτός αν αναφέρεσαι σε κυβέρνηση ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι και το καλύτερο σενάριο άντε και με ΟΠ αν υπάρχουν στο προσκήνιο!
    Αν δεν βγαίνουν τα κουκιά και πάμε στο Β, θα γίνουν διαπραγματεύσεις και θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες αν τελεσφορήσει μια τέτοια λύση, που δεν μπορούμε να τους προβλέψουμε τώρα, αλλά δεν μπορούμε και δεν υπάρχει και λόγος να την απορρίψουμε!
    Για τις οικουμενικές έχω τοποθετηθεί πως είναι μεγάλη …μαλακία και δικαιολογούνται μόνο σε περίπτωση πολέμου ! Τα υπόλοιπα φυσικά μας οδηγούν πολύ γρήγορα σε νέα αδιέξοδα !
    Για το τελευταίο σου :
    «Βέβαια αν στο Α’ μου πεις όχι , δηλαδή
    ” εντελώς εγκληματική γιατί στερεί από τη χώρα τη στρατηγική της εφεδρεία …..την αντιπολίτευση.”, οκ δεν έχουν νόημα τα παρακάτω.
    Απλώς σου λέω ότι αν ισχύει η ρήση σου αν επιλέξω το “τι Παπάγος τι Πλαστήρας” προτιμώ την ορίτζιναλ βέρσιον.»,
    δεν καταλαβαίνω τίποτε ! 🙂
    Τώρα αν περιμένω να μου πεις τι ελπίζεις και που βλέπεις κάποια λύση ,εκτός από την δεδομένη απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ , λες να περιμένω άδικα; 😉

  63. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνώστα

    θα λείπω σήμερα αύριο , οπότε αν μου στείλεις το πόνημα θα το δω ΣΚ 😉

    Επειδή δεν έχω το χρόνο να απαντήσω επί όλων των ζητημάτων μια μόνο παρατήρηση επί λεπτομέρειας ( που ως γνωστόν θεωρείται χώρος όπου ενεδρεύει ο οξαποδώ ) :
    γράφεις στο σενάριο Β

    «και επιβάλλει κάποια ελάχιστα (πχ η ..αδυναμία του Παπούλη για τις Μετοχές και τέτοια). Προφανώς δεν εθνικοποιούμε όοοοολες τις τράπεζες, τουλάχιστον όπως το λένε διάφοροι. »

    Νομίζεις δηλαδή ότι υπάρχει έστω και μία ( 1 ) Τράπεζα που μετά την ανακεφαλαιοποίηση θα έχει πλειοψηφία των παλαιών μετόχων ως προς τη σύνθεση του τότε ΜΚ ;;;
    Φαντάζεσαι δηλαδή ότι οι νυν μέτοχοι διαθέτουν τα κεφάλαια ( ή την όρεξη ) για να συμμετέχουν στην Αύξηση ΜΚ που θα χρειαστεί ;; Ή μήπως θεωρείς ότι το κολπέτο με τα Cocos αρκεί για να θεωρήσουμε ότι το ζήτημα ..έληξε. Στο έχω ξαναπεί ότι το ζήτημα των Τραπεζ’ων κατ΄’α τη ταπεινή μου γνώμη είναι ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ για να καταλάβουμε τις προθέσεις του κάθε πολιτικού σχηματισμού που ζητά τη ψήφο μας. 😉

    κατά τα λοιπά συνεχίστε την ενδιαφέρουσα συζήτηση… ( εσείς οι δύο αγαπητοί που απομείνατε εδώ ) 🙂

  64. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Παπούλη τόστειλα (τόχεις στο mail)
    Εκεί δίδονται πλήρεις απαντήσειςσε όλα αυτά εδώ, αν και είναι αλήθεια ότι η ανάγνωση θα είναι λίγο επίπονη σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τεχνικούς όρους, από τους οποίους ..βρίθει η ανάλυση με τον τίτλο «Μετά το μνημόνιο τι».
    Όμως δεν γινόταν αλλιώς, διότι τα πονήματα πρέπει να τεκμηριώνονται με στοιχεία και νούμερα ..γενικότερα 🙂

  65. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Για όσους δεν κατάλαβαν να ενημερώσω πως όταν λέμε (λέει) τεχνικούς* όρους, εννοεί πολυεπίπεδες μεταφορές με ταξί …παρελθόντος και μέλλοντος, διασταύρωση υπερχορδών στον ευρυζωνικό χώρο, άγιοι που θαυματουργούν διά μέσου των ερτζιανών …τηλεκατευθυνόμενοι, ιερές ..λάρνακες χωρίς περιεχόμενο, λόγω απόδρασής του στον χωροχρόνο από τις σκουληκότρυπες του …ελλείμματος, τη γάτα του Σρέντικερ που χάρισε στον ..Μπομπ τον Σφουγγαράκη για να μη την καταπιεί η …μαύρη τρύπα ΔΝΤ και άλλα πολλά, καταπληκτικά και υπέροχα από τον μοναδικό, ανεπανάληπτο,…απερίγραπτο πρωτοσύμβουλο Αναγνώστη μας !

    Παρακαλώ ψυχραιμία, θα γκρεμίσετε το στάδιο, μη σφυρίζετε ,μη χτυπάτε τα καθίσματα, μην πετάτε παπούτσια, ησυχάστε…., ένα χειροκρότημα και μια ζεστή χειραψία για τον σεμνόν συγγραφέα μας είναι αρκετά!
    Αν κάποιες κυρίες θέλουν και μια …αγκαλίτσα, θα το αντέξει ! 🙂

    *Μη ξεχάσεις το εγχειρίδιο οδηγιών (μάνιουαλ) 😉

  66. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Όταν θα αναρτηθεί το πόνημα θα δεις ότι γίνεται ειδική μνεία για τις αγκαλίτσες και το ρόλο τους στα εκλογικά τεκταινόμενα. 🙂

    Σχετικά με το μάνιουαλ είναι λογικό το αίτημά σου, αλλά αυτά είναι ευθύνη των οργανωτών.
    Παρόλα αυτά κάποιες συμβουλές μπορώ να δώσω.
    Για τους γηραιότερους και και εμπειρότερους εξ’υμών κάποια εγχειρίδια οικονομετρίας ίσως είναι αρκετά.
    Όσοι θέλουν επιπλέον τεκμηρίωση μπορούν να συμβουλέυονται και τις εκθέσεις πεπραγμένων των ΔΣ μεγάλων τραπεζών (μεγάλων όχι των δικών μας που θα ανακεφαλαιοποιήσουμε).

    Για τους νεότερους θα μπορούσε κάποιος να προτείνει μια σειρά εγχειριδίων, αλλά επειδή είμαι κάθετα αντίθετος με την εικόνα νέων ανθρώπων (πάνω στην ανάπτυξη) να κουβαλούν υπερφορτωμένες και πάνβαρες τσάντες και να ανεβοκατεβαίνουν τα σκαλιά του Μεγάρου όπου θα λάβει χώρα η εκδήλωση, επιβαρύνοντας τη σπονδυλική τους στήλη, προτιμώ να ακολουθήσει δεύτερη παρουσίαση κατά την οποία θα παρουσιαστούν εκλαϊκεβμένα τα στοιχεία της ανάλυσης.
    Έτσι αρκεί να έχουν μαζί τους ένα λεξικό (καλύτερα να είναι φιλοσοφικό, εγώ προτείνω το Ρόζενταλ-Γιουντήν) και κυρίως να μην ψιθυρίζουν κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως και να μην φέρνουν πατατάκια μέσα στην αίθουσα.

  67. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Για τα …πατατάκια έχεις απόλυτο δίκιο ,ελπίζω τα επιδοκιμαστικά επιφωνήματα να επιτρέπονται. 🙂
    Μια που πρότεινες το λεξικό Ρόζενταλ-Γιουντίν και την αντικειμενική αλήθεια που περιβάλλει το …έργο σου, να προειδοποιήσω τους αισιόδοξους να οπλισθούν με υπομονή και να αναλογιστούν το …σπήλαιο του Πλάτωνα ως προυπόθεση για τη συναγωγή συμπερασμάτων! 😛 🙂

  68. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Κώστας Καλλιωνάτης στην Αυγή:

    (βάλαμε μυαλό…) 😀

    Μαθήματα …διαπραγμάτευσης από Ε.Βενιζέλο ή
    πως ΘΑ διαπραγματευτούμε ζητώντας αυτά που μας έχουν προσφέρει και τα οποία προηγουμένως απορρίψαμε!!!

    «Αντιγράφουμε σχετικά από τη τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία του περασμένου Μαρτίου (βλ Δημοσιονομική Πολιτική σ.19 , παράγραφος 21 στο http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2012/cr1257.pdf ):
    «Οι συζητήσεις εστιάστηκαν στην επίτευξη κατάλληλης ισορροπίας ανάμεσα στην ταχύτητα σταθεροποίησης και στην επίδραση αυτής στην πραγματική οικονομία… Η δημοσιονομική οδός περιλαμβάνει την επίπτωση αποπληθωριστικών πολιτικών εργασίας το 2012 που θα επιτρέψουν την επίτευξη ενός πρωτογενούς ελλείμματος 1% του ΑΕΠ. Κατόπιν προβλέπονται προσαρμογές 2,75% του ΑΕΠ ετησίως τη διετία 2013-14 ώστε να δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% το 2014. Τα στελέχη του ΔΝΤ υποστήριξαν πως οι επιπτώσεις στη ζήτηση από την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων καθώς και οι ασθενέστερες οικονομικές προοπτικές στην Ευρώπη επέβαλλαν μία πιο μεγάλη περίοδο προσαρμογής (που θα επέτρεπε βραχυχρόνια μία πιο ήπια δημοσιονομική πολιτική).
    Οι ελληνικές αρχές αντέταξαν πως η επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής πέραν του 2014 θα έθετε κινδύνους αξιοπιστίας, και δεδομένης της αντίστασης των Ευρωπαίων εταίρων τους, ανησυχούσαν πως κάτι τέτοιο θα εκλαμβανόταν ως έλλειψη δέσμευσης στους στόχους του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Μολονότι η προσδοκώμενη πορεία προσαρμογής βρίσκεται εντός του πλαισίου της εμπειρίας άλλων χωρών και η Ελλάδα πέτυχε ένα πρωτογενές πλεόνασμα παρόμοιου μεγέθους στη διάρκεια του 1999-2000, ο ρυθμός της παραμένει πολύ φιλόδοξος (βλ. Παράρτημα 1)».
    Αυτή είναι η αλήθεια λοιπόν. Και μόνον ο φόβος για πιθανή αντίσταση των Ευρωπαίων ώθησε τον τότε υπουργό Οικονομίας κ. Βενιζέλο να απορρίψει την πρόταση του ΔΝΤ για μακρύτερη περίοδο υλοποίησης του Μνημονίου 2! Αυτό που ο ίδιος απέρριψε προκαταβολικά και αμαχητί τότε εμφανίζει λοιπόν σήμερα ως πρόταση του ανανήψαντος ΠΑΣΟΚ, που, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, φιλοδοξεί να εκφράσει τις δυνάμεις της «ρεαλιστικής και υπεύθυνης» Κεντροαριστεράς ! Με αυτόν τον ρεαλισμό και αυτήν την υπευθυνότητα «διαπραγματεύτηκε» με την τρόικα και οδήγησε στο σημερινό μνημονιακό αδιέξοδο, από το οποίο διατείνεται πως θα βγάλει την χώρα εφόσον ο λαός με τη ψήφο του εμπιστευτεί εκ νέου την «επαναδιαπραγμάτευση» στο ΠΑΣΟΚ.»

    http://youpayyourcrisis.blogspot.gr/2012/06/blog-post_5362.html#more

  69. Ο/Η papoylis λέει:

    και μετά φταίει η ακυβερνησία και ο αναιδής τσιπρας που αποκάλεσε το γάλλο πρόεδρο Ολλαντρέου 🙂

  70. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου εδώ και κοντά 2 χρόνια να σας λέω, αλλά βλέπω να μην εννοείτε να καταλάβετε τι σας λέω:

    1. Το μέλλον της πατρίδος μας είναι να κάνουμε εσωτερική υποτίμηση, να γίνουμε ανταγωνιστικοί αυξάνοντας την προσφορά και μειώνοντας τη ζήτηση σε αυτά που επηρεάζουν το κόστος εργασίας (για αυτό χρειαζόμαστε μείωση των αμοιβών και ανεργία), πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες αξιοποίησης του δημοσίου πλούτου, μέσω της στρατηγικής να δίνουμε δωρεάν τα πάγια (υποδομές) και μετά να ζητάμε φτηνές υπηρεσίες, πρέπει να επενδύσουμε στη διατήρηση των χρηματοδοτικών ενδιάμεσων και στη στήριξη των μελλοντικών επενδυτών χωρίς να τους δεσμεύουμε και τόσα άλλα!!.

    2. Η εμπνεσβμένη και αποτελεσματική διαχείριση του ΓΑΠ και του επιτελείου του κατήγαγε λαμπρες νίκες στις διεθνείς διαπραγματεύσεις και κατόρθωσε να επιτύχει επωφελείς συμφωνίες στο εξωτερικό με την Τρόικα και τους Δανειστές ..γενικότερα, αλλά όταν ..απόστασε , ανέλαβε ο Βενιζέλος ο οποίος (με το επιτελείο του και αυτός) τα έκανε ρό(ι)δ(ο)ινα και δεν δίστασε να ζητήσει και τις υπηρεσίες του Σαμαρά, ο οποίος διέθεσε εκτός του Σταύρου Δήμα και του Δημητρίου Αβραμόπουλου κολοσσούς της οικονομικής σκέψης και των οικονομικών διαπραγματεύσεων γενικότερα ως …μπακάπ .

    3. Όμως η φωτισμένη μας ηγεσία και εξεγελάσθη και επροδόθη (εξωτερικώς και εσωτερικώς).
    Καταρχήν τα διεθνή ιμπεριαλιστικά συμφέροντα που στόχο τους έχουν να διαλύσουν την Ευρωζώνη, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα, έστειλαν ως συμβούλους κατόχους Νόμπελ και διακρίσεων στα οικονομικά γενικότερα και οδήγησαν τον Πρωθυπουργό μας να γίνει δέσμιος των Αγορών.

    4. Στο εσωτερικό Μέτωπο η συμμαχία της δραχμής με την Αυριανή, τον Τράγκα, τους ντόπιους και ..ξένους αφεντικούς (τραπεζίτες σαν τον ακατανόμαστο, εφοπλιστές και εμπόρους ..όπλων) και άλλες δυνάμεις του σκότους γενικότερα, οδήγησε στο να στηθεί μια ολόκληρη αντίδραση της κατσαρόλας οργανώνοντας στην αρχή τις συγκεντρώσεις αγανακτισμένων (μέσω ..τουήτερ) και μετά σταδιακά ελέγχοντας το πολιτικό σύστημα με την Χρυσή Αυγή, τον Καμμένο και τον ΣΥΡΙΖΑ (και δεν αποκλείεται και με τον ..Τζήμερο).

    5. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι πόλεμη λάσπης στο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην καταφέρει τις επιδιώξεις του και να καταστεί εφικτή η μόνη σοβαρή πρόταση για το μέλλον , αυτή που περιγράφω στο σημείο 1. Αν αυτό δεν καταστεί δε δυνατόν πρέπει να κάνουμε ..ανωμαλίες πολιτειακές.

    Αφού λοιπόν αυτά έλεγα και λέω πολύ καλά κάνετε και μου υποσημειώνετε στοιχεία του οικοσυστήματος στο οποίο ακουμπάω (ιδεολογικοπολιτκώς) μήπως και ..αναβλέψω 🙂

  71. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνώστα

    να το ανεβάσω το σχόλιο ως ποστ ;;; 🙂

  72. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Και δεν το ανεβάζεις (μεταξύ μας είμαστε) 🙂

  73. Ο/Η papoylis λέει:

    ..πράγματι 🙂

  74. Ο/Η papoylis λέει:

    Θα εφτυχήσει και ο Νικάλφας 🙂

  75. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    παπούλη και ..λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, όλα καλά;;

  76. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Το αυτό ελπίζω και δι εσάς 🙂

  77. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    χαίρομαι για τους συνοδοιπόρους (των κομμουνιστών), ελπίζω το ίδιο καλά να είναι και οι ..δημοκράτες και ο ιστολόγος 🙂

  78. Ο/Η papoylis λέει:

    Όλα καλά αγαπητοί φίλοι 🙂

    ( βαθύτατες ευχαριστίες για το γνήσιο ενδιαφέρον )

Σχολιάστε