Μετά το Μνημόνιο Τι..; ( φιλοξενία Αναγνώστου του Αθηναίου εις άπταιστον Αραμαϊκήν )

Μετά το Μνημόνιο τι

 (η τραγική ιστορία του Π. Αθανασόπουλου υπό το φως της πολιτικής ανάλυσης και τα αναγκαία διδάγματα για τη μοίρα της Πατρίδος μας)

ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Αν ασχοληθείς ενεργά με την Πολιτική, πρέπει να αποφασίσεις ότι θα στεγνώσεις τη ψυχή σου και ο δρόμος σου θα είναι πάντα μοναχικός.

Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο πρεσβύτερος), σε ελεύθερη απόδοση

Είναι αλήθεια, εξαίρετοί μου αναγνώστες, ότι εδώ και αρκετό καιρό με βασανίζουν τα μεγάλα ερωτήματα που σκιάζει η καθημερινότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης στα ζητήματα της συγκυρίας.

Ενώ βλέπω τη διεθνή πλουτοκρατία να έχει αλυσοδέσει τους συμπατριώτες μου, μέσω του φρικτού μνημονίου και η καρδιά μου με προστάζει να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για  να το καταργήσουμε ολοσκερώς (και μετά να ασχοληθούμε με το σκέλος των Εσόδων της δανειακής συμβάσεως απερίσπαστοι) μια εσωτερική φωνή με παροτρύνει τα βράδυα, όταν κατάκοπος από τους καθημερινούς αγώνες γέρνω να ξαποστάσω:

«Συγκρατήσου Αναγνώστη, οι σοβαρές σου σπουδές με τις οποίες καταγίνεσαι σε υποχρεώνουν να ασχοληθείς με το μετά και το διηνεκές, αλλά και με τη μακροοικονομία, τα μνημόνια είναι μικρα(οικονομικά) και πρόσκαιρα»

Άλλες φορές πάλι (συνήθως μεσημερι):

«Μην γίνεις σαν το Γιάννη το Μηλιό και τους άλλους καθηγητές Οικονομικών που ενώ θα μπορούσε να ξεδιπλώσει στις Θέσεις το αναλυτικό πρόγραμμα μετάβασης στην Ελλάδα της νέας Εποχής, αναλώνεται σε διαξιφισμούς με τον Αργύρη Ντινόπουλο και με  τον Χατζιδάκη».

 

Και κατά το χάραμα (από 05.00πμ έως 09.00πμ, αναλόγως):

 «Όλη η σοφία που απέκτησες, όλες οι γνώσεις και προπαντός η τεράστια ευθυκρισία που σε διακρίνει, είναι κοινωνικό κεφάλαιο  το οποίο ο Λαός σου παραχώρησε, για να το επιστρέψεις εκεί που ανήκει πολλαπλασιασμένο».

 

Τέτοια και (μη) χειρότερα!!

Απευθύνομαι σε εσάς αγαπητοί μου αναγνώστες (και συνσχολιαστές, οι ρόλοι ταυτίζονται εδώ μέσα) διότι μόνον εσείς μπορείτε να καταλάβετε σε τι διλήμματα φέρνει τους διανοούμενους, που ταυτόχρονα είναι και στρατεβμένοι, αυτή η αντίφαση.

Πώς να κρατηθείς και να μην κατέβεις στις παλλαϊκές συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων συμπολιτών, όταν πρέπει να δεις το μετά και να κρατάς απόσταση από τη συγκυρία, αλλά και πώς όταν κατεβαίνεις και γίνεσαι ένα με το λαϊκό συναίσθημα να απολαύσεις τη μέθεξη από τη συμμετοχή σε κατι τόσο παραγωγικό [1], όταν ξέρεις τι περιμένουν όλοι αυτοί από εσένα;;

Τη λύση, τελικά, έδωσε ο διαλεχτικός (και επιστημονικός) υλισμός, που λύνει τις αντιφάσεις μέσα από συνθέσεις, σε ανώτερο επίπεδο.

Αναμενόμενο!!

Και το ανώτερο επίπεδο αγαπητοί μου είναι το βίωμα.

Εκεί που η θεωρία και η πράξη ταυτίζονται, εκεί που χρόνος σμικρύνεται και γίνεται πυκνότερος, εκεί που ο τόπος λειτουργεί ως αφορμή και το αναγνωστήριο γίνεται πλατεία και το γραφείο μοναστήρι.

Έτσι, καθόλου τυχαία, το τελευταίο διάστημα παρακολούθησα από κοντά την εξέλιξη του δράματος ενός παιδικού μου φίλου, του Παχώμιου(Πάκη) Αθανασόπουλου.

Πιστεύω δε ότι μια συνοπτική αναφορά στα όσα συνέβησαν θα βοηθήσει να επιλύσουμε  τις αντιφάσεις που υπάρχουν στις απόψεις διαφόρων συναγωνιστών και διανοουμένων (γενικότερα) και έτσι θα επιτύχουμε να  γεφυρώσουμε τις μεταξύ μας αποστάσεις στα τρέχοντα πολιτικά.

Γιατί σε αυτές τις κρίσιμες ώρες οι διαστάσεις απόψεων και η εσωστρέφεια είναι πολυτέλειες.

Άλλωστε όπως λέει και ο διαλεχτικός υλισμός,  η αναγωγή στο ανώτερο επίπεδο ντε φάκτο τροποποιεί (προς το καλύτερο) τα όσα ανήκουν στα κατώτερα.

Αυτό και θα πράξω, μέσω της σύντομης και συνοπτικής εξιστόρησης που ακολουθεί!!

Πριν αναφερθώ στα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα τις 2 τελευταίες εβδομάδες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, αν και πρόδρομα φαινόμενα παρατηρούντο το τελευταίο εξάμηνο έντονα, θα ήθελα να σας πω λίγα λόγια για το τι άνθρωπος ήταν ο Πάκης.

Ο Πάκης!!

Το λέω και συγκινούμαι, αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω πως παρόλο που πολλές και σοβαρές υποχρεώσεις βάραιναν τους ώμους και των 2 μας, το προτσές δεν επέτρεψε να χαθούμε σε μια υπερτεσσαρακονταετή διαδρομή, όχι πάντα εύκολη και ανέφελη, είναι η αλήθεια.

Πάντοτε είχα μια εικόνα της πορείας του και θα έλεγα ότι νοιώθαμε κοντά.

Ο Πάκης  ήταν  ο τυπικός άνθρωπος της γενιάς του, κάτι που έκανε τον ίδιο εξαιρετικά οικείο και τις συμπεριφορές του αναγνωρίσιμες σε όλους μας.

Εξ’ αυτού και όπως ήταν αναμενόμενο, όσοι παρεπιδημούσαμε  στο ευρύτερο οικοσύστημά του, άλλες φορές τον αγαπούσαμε και ταυτιζόμασταν με τις επιδιώξεις του και τα όνειρά του και άλλες τον απεχθανόμασταν και θα θέλαμε να εξαφανισθεί.

Τελείως όμως, ήταν οι φορές που όπως έλεγε εύστοχα ο Σταύρος «για ποιον λέτε, για τον ακατανόμαστο;;»  και αυτές οι φορές δεν ήταν λίγες.

Κόντεψε μάλιστα να του μείνει το παρατσούκλι, αλλά ευτυχώς υπήρχαν και οι άλλες φάσεις που γινόταν ο δικός μας Πάκης

Βέβαια πάντοτε θεωρούσαμε ότι ο Πάκης ήταν του χεριού μας και προβλέψιμος, αλλά τελικά οι άνθρωποι που νομίζεις ότι ξέρεις καλά, σου επιφυλάσσουν τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, όπως θα δείτε παρακάτω.

Ήταν παιδί μικροαστικής οικογένειας που μεγάλωσε σε καλές εποχές και σε όλες τις φάσεις της ζωής του η ελπίδα για κάτι καλύτερο ήταν παρούσα και μάλιστα προφανής και τεκμηριωμένη.

Βέβαια οι πρόγονοί του πέρασαν δύσκολα και φτώχια και πολέμους και γενικά οι αναφορές σε αυτές τις δυσκολίες ήταν συνεχώς στο κέντρο των οικογενειακών συγκεντρώσεων.

Ακόμη και για τους  γονείς του η ζωή  δεν ήταν εύκολη από την αρχή.

Έφυγαν από τα χωριά τους προς αναζήτηση καλύτερης τύχης και αν και οι συνθήκες συνεχώς βελτιώνονταν, το τίμημα της ανόδου του βιοτικού επιπέδου έπρεπε να το πληρώνουν διαρκώς.

Σχέδιο Μάρσαλ , διαχείριση των ημετέρων, φαυλοκρατία, αποικιοκρατικές αντιλήψεις και ανελευθερία.

Επιβολή της αισθητικής και των πολιτισμικών χαρακτηριστικών παρασιτικών στρωμάτων, φόβος προς τη γνώση και την πρόοδο, συντηρητισμός και γενικά το γνωστό ασφυκτικό πλαίσιο.

Και όλα αυτά στην εκδοχή της κρατικής πολιτικής.

Ο Πάκης μπορεί να μην τα έζησε όλα αυτά ο ίδιος, μπορεί ακόμη οι αναφορές των πρεσβυτέρων να του φαίνονταν ότι αφορούσαν σε κάτι πολύ παλιό και οριστικά κλεισμένο, αλλά κληρονόμησε μια υποβόσκουσα ανασφάλεια και παράλληλα μια καχυποψία προς τους ξένους και τους ισχυρούς εν γένει.

Ακόμη και τους τουρίστες τους αντιμετώπιζε με μια σχετική καχυποψία.

Το περίεργο είναι ότι παρόλο που σπούδασε για κάποια χρόνια στο εξωτερικό αυτή του η συμπεριφορά δεν άλλαξε.

Σκέπτομαι μερικές φορές μηπως εκεί έξω δεν έκανε παρέα καν με ξένους και τη βγάζανε αναμεταξύ τους οι συμπατριώτες, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται που μιλάει χειρότερα αγγλικά και από μένα (τον έχω πιάσει να μεταφράζει λέξη λέξη φράσεις από τα ελληνικά, να φανταστείτε).

Εν πάσει περιπτώσει, ήταν χαρακτηριστική η αντίφαση που γεννούσε στη συμπεριφορά του η διάσταση ανάμεσα στις προοπτικές που ανοίγονταν μπροστά του και στις ανασφάλειές του.

Από την άλλη, είναι επίσης γεγονός ότι δεν ήταν ούτε τελείως ατάλαντος, ούτε ιδιαίτερα φυγόπονος.

Παρόλα αυτά ήταν παντα εμφανές ότι στους στόχους του ήταν πάντα φειδωλός, αν και κατάφερνε να κρατάει τις ισορροπίες και να μην απογοητεύει το περιβάλλον του.

Έβλεπες όμως ότι ενώ ήταν ικανός να διαχειρίζεται τις εξωτερικές συνθήκες και να πετυχαίνει ενδιάμεσους στόχους, απέφευγε να ασχοληθεί με αλλαγές που αφορούσαν τον εαυτό του.

Δεν κεφαλαιοποιούσε τις επιτυχίες όπως λέγανε και οι οικονομολόγοι τότε (της πολιτικής οικονομίας).

Όσες φορές αναζητούσαμε τις αιτίες για όλα αυτά, παρατηρούσαμε  κάποια παράδοξα, τα οποία διέτρεχαν τη συμπεριφορά του σε πολλές διαφορετικές ηλικιακές περιόδους.

Για παράδειγμα, ενώ είχε ταλέντο στο μπάσκετ, ήταν εξαιρετικός στα μονά 3-3 και 4-4, αλλά δεν τα κατάφερνε  σε οργανωμένα και επισημα διπλά.

Και εκεί που λέγαμε (και οι προπονητές του) ότι έχει αδυναμία (ή άρνηση) κατανόησης της διαδικασίας ένταξης σε κανόνες, όταν έκανε μεταπτυχιακό στο εξωτερικό  μάθαμε ότι ο προπονητής του Πανεπιστημίου από αυτόν ξεκίναγε την ομάδα.

Κάπως έτσι ήταν και στα θέματα των σπουδών του, της επαγγελματικής επιμόρφωσης, της διαβίου μάθησης και γενικά σε ότι αφορά την ..αειφόρο ανάπτυξη (που ήταν και η μεγάλη του αδυναμία).

Επαγγελματικά δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα, στην αρχή τουλάχιστον.

Κατάφερνε και επιβίωνε στους χώρους των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών βγάζοντας ένα μεροκάματο.

Ούτε μεγάλο, ούτε μικρό.

Η αλήθεια είναι ότι δούλευε πολλες ώρες και υπό δύσκολες συνθήκες με πολύ άγχος, αλλά προσπαθούσε να τα ισοφαρίσει καταναλώνοντας, ας πούμε πήγαινε καλές διακοπές και αξιοποιούσε  τα ΣΚ και τις βραδινές εξόδους.

Βέβαια όλα αυτά συνέβαιναν με την ενίσχυση κάποιων καταναλωτικών δανείων και μέρους  του εφάπαξ του πατέρα του (που το επένδυσε σε αυτόν).

Θα έλεγα ότι αν και δεν ήταν το υπόδειγμα του ακεραίου ανθρώπου, δεν μπορούσες να πεις ότι ήταν διεφθαρμένος.

Άλλωστε ο ίδιος δεν είχε επωφεληθεί από διάφορα περίεργα που γίνονται σε αυτές τις δουλειές παρά ελάχιστα, αν πούμε ότι είναι κάτι τέτοιο μια αύξηση ή ένα μικρομπόνους.

Τον πείραζε πάρα πολύ που αυτός δούλευε αγχωμένος  και οι επιχειρηματίες με τους κολλητούς τους που συνεργαζόταν καλοπερνούσαν μέσα από όχι και τόσο διαφανείς διαδικασίες, πετώντας του κανα ξερο-κόμματο αραιά και πού μαζί με τα απαραίτητα έξοδα παράστασης και δημοσίων θεαμάτων και, έτσι, ξεχνιόταν.

Βέβαια συνήθως τα συμπλήρωναν όλα αυτά λέγοντάς του ότι αν κάτι δεν του αρέσει στη δουλειά του μπορεί να πάει αλλού που θα του αρέσει, οπότε πορευόταν κατα τα ειωθότα, όπως και πολλοί γύρω του δηλαδή.

Άλλωστε, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, σε σχέση με τον πατέρα του, από όσα του έλεγε ο ίδιος ότι του κάναν τα ξένα και ντόπια αφεντικά παλιά, ήταν σε πολύ καλύτερη θέση και κυρίως όλα γύρω του φωνάζανε ότι στο μέλλον τα πάντα θα γίνουν super ουάαου, όπως έλεγε και μια φίλη του των Δημοσίων Σχέσεων στη δουλειά.

Να δείτε πώς το λέγανε οι οικονομολόγοι αυτό το φαινόμενο.

Α ναι, υπήρχε προσδοκία και ο ψυχολογικός παράγων είναι το πιο σημαντικό οικονομικό μέγεθος για την ανάπτυξη (πόσω μάλλον άμα είμαστε της αειφόρου, λέω εγώ).

Τα πράγματα βέβαια άλλαξαν άρδην μετά το 2008 και κόντεψε να βρεθεί χωρίς εισόδημα.

Τα έσοδά του έχουν μειωθεί δραματικά , ίσα που τα φέρνει βόλτα και αυτό χάριν στην ενίσχυση από τους γονείς του και κάποιο τσονταρισμα από τα πεθερικά του.

Αλλά η κρίση είναι μεγάλη , το πρόβλημα δεν φαινόταν ότι παίρνει γιατροσόφια και ασπιρίνες και άρχισε να νοιώθει όπως ο παππούς του στο μεσοπόλεμο (από ότι είχε ακούσει).

Καταλάβαινε ότι κάτι καινοτόμο και ρηξικέλευθο έπρεπε να κάνει και άρχισε την αναζήτηση σε ότι διέθετε στα θεμέλια αρχικά και στα πανωσηκώματα  μετά, η προσωπικότητά του.

Πάντως υπέφερε σε αυτό το θέμα, βλέπετε περνούσαν και τα χρόνια και καταλάβαινε ότι αρκετά από αυτά που αναζητούσε έπρεπε να έχουν γίνει σε νεότερη ηλικία και αυτός δεν τα είχε κάνει.

Έπρεπε λοιπόν να γίνουν συμπυκνωμένα σε μεγαλύτερη.

Εδώ αγαπητοί μου αναγνώστες (και συνσχολιαστές) δημιουργήθηκαν οι όροι για την τραγωδία του τελευταίου 15μερου του Απριλίου και δεν θα μου φύγει ούτε στιγμή από το μυαλό η εικόνα του, να μας λέει με υγρά μάτια και τους μύες του προσώπου του (αυτού του τόσο οικείου προσώπου) συσπασμένους «την έχω ανάγκη ρε παιδιά, αυτό δεν αλλάζει, πείτε μου όμως μετά το Μνημόνιο τι» και τον παιδικό μας φίλο Σταύρο να του απαντάει με μια πρωτόγνωρη ψυχρότητα, με την απόσταση παρούσα  και θραμβεύουσα: «Καημένε Αθανασόπουλε» και να φεύγει.

Ας μην προτρέχω όμως αγαπητοί μου αναγνώστες και συνσχολιαστές και ας ολοκληρώσω το περίγραμμα της προσωπικότητος του φίλου μου.

Με τα πολιτικά του άρεσε να καταγίνεται από μικρός, άλλωστε στα χρόνια του το να μπεις στην ΚΝΕ ή στο Ρήγα, ακόμη και σε αριστερίστικες φοιτητικές ομάδες ήταν κάτι σαν να ακούς Ολύμπιανς αν ήσουν στη προηγούμενη γενιά.

Αλλά είχε και ενδιαφέρον και μάθαινε και πάρα πολλά πράγματα χρήσιμα για τη ζωή του και επιπροσθέτως πέρναγε ωραία.

Μετά παράτησε την ενεργή δράση, έτσι και αλλιώς δεν προλάβαινε, αλλά έμεινε πάντα ενταγμένος ψυχικά στην υπόθεση υπεράσπισης των αδυνάτων και σημαδεμένος από τις κοσμοθεωρητικές αντιλήψεις που διάβασε (και κυρίως άκουσε σε αχτίφ και τέτοια) νέος.

Το θέμα των αδυνάτων ήταν πάντα καίριο στη σκέψη του.

Μετά τα όσα έχουν συμβεί το τραγικό διάστημα του Απριλίου-Μαΐου 2012, έχουμε καταλήξει ότι είχε προσωποιήσει την έννοια και τους ταύτιζε ως όλον με τον μακαρίτη τον Παππού του.

Πρέπει να του(ς) μίλαγε συχνά κιόλας και να του(ς) εξηγούσε με όρεξη τι θα έπρεπε να κάνουν για να μην ξαναπεράσουν τα ίδια και αυτοί παίρνοντας τη μορφή του  παλαιού αγωνιστή να του έγνεφαν στοργικά και να του χάϊδευαν το κεφάλι με ευγνωμοσύνη.

Πάντως τόχε παρει πολύ προσωπικά το θέμα και απόδειξη είναι ότι δεν νομίζω ότι το τυπικό όνομα ενός προλετάριου του μιλένιουμ να  είναι μπαρμπα Παχώμιος. (ο Πάκης είχε πάρει το όνομα του Παππού του).

Αυτό που συνέβαινε όμως ήταν ότι ο «σεβασμός» με τον οποίο αντιμετώπιζε τους αδυνάτους, που νόμιζε ότι ήντουσαν ο Παππούς του, τον έκαναν να τους εξιδανικεύει και να τους προσεγγίζει ιδεαλιστικά με αποτέλεσμα να μη διεκδικεί πραγματικές συνευρέσεις μαζί τους, αλλά να καταλήγει σε πλατωνικούς έρωτες.

Ήταν πολύ «κύριος», δηλαδή ο ιδανικός φίλος με την προσήκουσα απόσταση παρούσα .

Τα ίδια πάθαινε και άμα κάποια κοπέλα του άρεσε πραγματικά.

Τα κατάφερνε και γίνονταν φίλοι και στο τέλος του έμενε απωθημένο.

Μετά «βολευόταν» σε κάτι πιο συμβατικό με συμπαθείς συναδέλφους ή οικογενειακές φίλες που και αυτές συνήθως έκαναν διάλλειμα μαζί του.

Μάλιστα, για να ισοφαρίσει την έλλειψη πάθους, συνήθιζε να φτιάχνει ιστορίες για το πόσο μεγάλος εραστής ήταν και πόσους θυελλώδεις έρωτες είχε εμπνέφσει (και εμπνεφστεί).

Το χειρότερο ήταν ότι  αυτήν την εικόνα την είχε πιστέψει κιόλας, μέχρι που στο τέλος κουβάλαγε και το βάρος της.

Τέλος πάντων, δεν μας αφορούν τα προσωπικά του, συγχωρέστε μου την παρέκβαση, ας μείνουμε στο θέμα το πολιτικό.

Για τους αδυνάτους λοιπόν, συμμέτοχος σε κάτι πραγματικό της ζωής και των παθών τους δεν ήταν ποτέ και για αυτό του άρεσε να διαβάζει Ζορό, τη βιογραφία του Τσε, αν και η αδυναμία του ήταν ο Βλαντίμιρ Ίλιτς που για να τους  διεκδικήσει και να τους παντρευτεί, βίασε ολόκληρη Ιστορία.

Πρέπει να είχε πλάσει και κάποιες ιστορίες για παλιά με κυνηγητά σε διαδηλώσεις και διώξεις και ξυλοδαρμούς από το Κράτος και στο τέλος να τις πίστεψε κιόλας.

Λέω να έπλασε διότι απ ότι ενθυμούμασταν τα όργανα του Κράτους γενικώς δεν μας έδερναν, αν κάτι μας έδερνε ήτο η μαλακία σε κάποιες περιόδους.

Αυτά τα 2 απωθημενα νομίζω (και συμφωνεί και ο Σταύρος) ότι συνήργησαν στα τραγικά γεγονότα του Απριλίου-Μαΐου του 2012.

Ένα άλλο συμπέρασμα που καταλήξαμε είναι ότι πολλά από όσα συνέβησαν το μαύρο χρονικό διάστημα που απαγορεύτηκαν οι δημοσιοποιήσεις των σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης (ένα εγκληματικό μέτρο που οδήγησε πολλούς Πάκηδες στην καταστροφή) εξηγούνται από την κακή συνήθεια που είχε αποκτήσει να ενδοσκοπεί και να αυτοαναλύεται.

Στην πραγματικότητα δεν τα πίστευε και  του θυμίζανε αυτά τα κάρμα και τα ζεν, αλλά επειδή έτσι πούλαγε μούρη στις εποχές της δημόσιας δραστηριότητός του (ήταν και λίγο πονηρίδης όπως είπαμε) έκανε κατάχρηση και τελικά αυτοπαγιδεύτηκε και τουμεινε κουσούρι.

Νομίζω δε, ότι τον έφαγε κιόλας.

Βέβαια είναι αλήθεια ότι και πολλές από τις κοινές φίλες μας το έχουν πάθει αυτό, αλλά το πολύ πολύ να βγήκαν από το σπίτι για να βρουν τον εαυτό τους και μετά να ξέχασαν το δρόμο  από πού θα γυρίσουν, αλλά με ένα τηλέφωνο και ένα ταξί (από τα καινούργια με το gps) η κατάσταση ανατάχθηκε.

Όμως για ανθρώπους σαν τον Πάκη τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

(άκρως διαλεχτική) αναφορά στην εξέλιξη του Δράματος

Με το που έσκασε η Κρίση στην πατρίδα μας και άρχισαν τα ζόρια, και κατατόμαξε με το …επέκεινα, σε πρώτη φάση στράφηκε στις ενδοσκοπήσεις που σας έλεγα.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε το ότι εκείνη την περίοδο έκανε (ψιλο)παρέα και με κάτι αφεντικά (ελίτ) που τους είχαν πιάσει οι συναισθηματικές ανασφάλειες και δεν κρατούσαν την προσήκουσα απόσταση από εκπροσώπους της μεσαίας τάξης.

Κανα δυο φορές τον κάλεσαν σε κάτι πνεβματικές συγκεντρώσεις που έκαναν στα σπίτια τους και έφερναν για ομιλητές κάτι σύγχρονους φιλόσοφους μεγάλου βεληνεκούς.

Ο έρμος ο Πάκης, που είπαμε ότι δεν ήθελε και πολύ, εντυπωσιάστηκε και για ένα διάστημα κατακυριεύτηκε από αυτά και θα λέγαμε ότι σημαδεύτηκε κιόλας.

Είχε καταλήξει ότι το πρόβλημά του είναι ότι έχει στραμμένο το βλέμμα του στο παρελθόν, αντί για το μέλλον και ότι προσπαθεί να προσεγγίσει το μετά με όρους του υποτιθέμενα ένδοξου παρελθόντος.

Ε!! Είχε πιστέψει και αυτά περί εραστή και παθών, καθώς και για συγκρουσιακή πολιτική του δράση και το γλυκό έδεσε και τον πιάσαν οι ενοχές.

Άτιμοι σύγχρονοι φιλόσοφοι μεγάλου βεληνεκούς !!

Και έτσι τον έπιασε μια ακατάσχετη επιθυμία να δώσει έμπρακτες απαντήσεις στο ερώτημα «τι να κάνουμε»  και τη μια ήθελε να εκσυγχρονισθεί και αυτός και η ελληνική Κοινωνία και την άλλη να αξιοποιήσει την «καθ’ημάς» παράδοση σε μια νέα φυγή προς το μέλλον κάποιων που είναι στο σταυροδόμι των πολιτισμών.

Εκεί φταίμε και εμείς!!

Δεν αξιολογήσαμε ότι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθεί στενά τις σύγχρονες πνεβματικές αναζητήσεις και έτσι κράτησε ότι κατάλαβε από τις κανα 2 φορές που πήγε.

Επίσης δεν καταλάβαμε τη σημασία της σχέσης του σημαίνοντος με το σημαινόμενο.

Άμα ο άλλος ασχολείται με το «τι να κάνουμε» και πειστεί ότι μπορεί να το απαντήσει, η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη.

Εφησυχάσαμε λοιπόν, αφού τον βλέπαμε να λέει λογικά πράγματα για αυτοβελτιώσεις μέσω ανάληψης ευθύνης, ενηλικιώσεις και ωριμάνσεις γενικότερα και υποτιμήσαμε την έννοια του ευμετάβλητου του περιεχομένου αν το πλαίσιο είναι στιβαρό.

Το θερμόμετρο  ανεβαίνει ή  η καταλυτική εμφάνιση της Ευφημίας

Λίγο η πίεση από τα χρωστούμενα που τον κυνηγάγανε, λίγο που του είχε μπει η ιδέα ότι εδώ συντελείται κάτι κοσμογονικό και όλες οι διεθνείς δυνάμεις είναι παρούσες στο θέατρο των εξελίξεων της φτωχής μας πατρίδος, άρχισε να γίνεται όλο και πιο διαμαρτυρόμενος.

Αγανακτισμένος στην αρχή δεν ήτανε, αλλά σιγά σιγά άρχισε να πηγαίνει σε τέτοιες συνάξεις και μετά δεν έχανε καμία.

Δεν ανησυχήσαμε αρχικά, διότι έκπαλαι  καμιά φορά πήγαινε στο γήπεδο και έριχνε μπινελίκια στο διαιτητή και μετά γύριζε κούλ.

Την πρώτη μεγάλη αλλαγή την καταλάβαμε όταν μας είπε ότι δεν αρκεί η έκφραση του ανοργάνωτου πάθους, αλλά ότι τούτο (το πάθος , αλλά και το πλήθος) πρέπει να εκφρασθεί αυτοοργανωμένα και για αυτό συμμετέχει σε αυτοοργανωμένες συζητήσεις.

Μετά πέρασε στο στάδιο που ήθελε πιο τεκμηριωμένη επιστημονικά αυτοοργάνωση (γυρνάγανε και κάτι οικονομολόγοι εκείνη την εποχή με κάτι πτυσσόμενες καρέκλες και θέτανε τα ζητήματα της τεκμηρίωσης) και μην τα πολυλογώ, άρχισε και τριβότανε στο ΣΥΡΙΖΑ και στο τέλος ήθελε να γίνει και συνιστώσα.

Φταίμε και εμείς όμως!!

Τέλος πάντων, δεν είχαμε αξιολογήσει αυτό που μας είχε πει

«παιδιά στην Οργάνωση  γνώρισα και μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια, κάνει και PhD και οι συζητήσεις μας για την προοπτική της Αριστεράς είναι μαγικές. Πρώτη φορά χάρηκα τόσο πολύ στη ζωή μου που οι απόψεις μου γίνονται αποδεκτές από κάποιον»

Λέμε, για να είναι τόσο ωραία και νέα και τόσο ιντελεκτουέλ (έκανε και Phd) και παράλληλα και τρέντυ (ήταν σε συνιστώσα εν έτει 2012) δεν μπορεί, θα καταλήξει πάλι να κάνει τον  φίλο ο ..βλάξ και στο τέλος θα συζητάνε τα αισθηματικά της με τους νέους που ερωτεύεται και θα της δίνει συμβουλές. Τον ξέραμε και από παλιά.

Και εκεί κάναμε το μεγάλο λάθος και υποτιμήσαμε τον κίνδυνο.

Ξεχάσαμε ότι ο Κάρολος Μαρξ το είχε γράψει ξεκάθαρα στην κριτική για το πρόγραμμα της γκότα(ς):

«μηδένα δις εις τον αυτόν ποταμόν εμβέην» (συγχωρήστε μου την ορθογραφία στα γερμανικά).

Η κορύφωση και το τέλος (του κατήφορου)

 

Είναι φορές , αξιομνημόνευτοι αναγνώστες και συνσχολιαστές , που ένα πρόβλημα σοβεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν ασχολούμαστε μαζί του γιατί το θεωρούμε υπό έλεγχο.

Και ξαφνικά εμφανίζεται ως ηφαίστειο που εκρήγνυται και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο παρά να τρέξεις να σωθείς να μην σε κάψει η λάβα.

Το μόνο που μπορεί να απαλύνει το άγος της φυγής αυτής είναι να προσπαθήσεις να σώσεις όσους αθώους που χαζεύουν εκεί γύρω μπορείς.

Αν μπορείς!!

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Πάκη.

Η συγκίνηση και ο εξ’αυτής συνεπαγόμενος κόμπος στο λαιμό με δυσκολεύουν να συνεχίσω τη διήγηση μέχρι την κορύφωση του δράματος του προσφιλούς μας Πάκη, αλλά η παρηγοριά ότι ακόμη και ένας μπορεί να ενημερωθεί και να σωθεί μου δίνει κουράγιο να  συνεχίσω.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν με τη μορφή χιονοστιβάδας τις μαύρες εκείνες ημέρες του Απρίλη και του Μάη του 2012.

Το σοκ που έχω υποστεί από την τραγική μοίρα του δεν με αφήνει να διακρίνω απόλυτα το πότε και το πού εκτυλισσόταν η τραγωδία.

Πού και πότε  έρχονταν όλο και περισσότερα στοιχεία (αποδείξεις) για την επερχόμενη τραγωδία και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Σαν κακό όνειρο (αχ και νάταν αλήθεια) θυμάμαι κάποιες συναντήσεις, χωρίς να μπορώ να βεβαιώσω αν ήταν μία ή πολλές, ούτε ποιοι ακριβώς είμασταν παρόντες.

Έτσι όπως τα ανακαλώ από την μνήμη μου, χύμα, ανοίγω τους κρουνούς της γραφίδος μου για να σας τα κοινωνήσω.

–          Κάτσε ρε Πάκη , αυτή έχει τα μισά σου χρόνια, πού πάς, θα σε παρατήσει, τι μπορεί να θέλει από σένα.

–          Σταύρο δεν είμαστε μόνο στη διασκέδαση  μαζί, είμαστε μαζί και στον Αγώνα κάθε ώρα , κάθε στιγμή.

–          Ποιον αγώνα ρε Πάκη, λάλησες;;

–          Αν  ξαναμιλήσεις έτσι για τον Αγώνα θα σου κόψω και την καλημέρα.

–          Για τον Αγώνα ή για την Ευφημία να μιλήσω έτσι;;

–          Άμε στο διάολο Σταύρο, τσακίσου φύγε από δω!!

Και όταν μέναμε μόνοι:

-Πάκη μην τον συνερίζεσαι, σε αγαπάει και ούτε αντικουμμουνιστής είναι, είναι παράταιρη αυτή η σχέση.

-Αναγνώστη την χρειάζομαι, δεν μπορώ χωρίς αυτό το δόσιμο, είσαι μαζί μου ή όχι.

– Μα αυτή σου δίνεται;; γίνεται να σου δίνεται;;, εγώ όμως μαζί σου είμαι (έλεγα ο βλαξ)

-Δεν έχει σημασία!! Σημασία έχει ο ..Αγώνας.

Ήταν φανερό ότι τελούσε εν συγχύσει.

Αχ!!, συνεχίζω, άλλη μέρα:

-Έλα ρε Σταύρο τι έγινε νυχτιάτικα

– Ο δικός σου αρραβωνιαστηκε και σπιτώθηκε στης μικρής και πάνε για Γάμο λέει.

-Άντε ρε, μαλακίες μου λές.

-Τι μαλακίες, θα μείνουνε μαζί με τη μάνα της μέχρι να πιάσουν δικό τους λέει και ο Γάμος θα γίνει αμέσως μετά την 6η Μαΐου με κουμπάρους το Ρούντη και τον Νταβανέλο.

Ποια μάνα της ρε Σταύρο;; (αν και τα άλλα με τους κουμπάρους δεν ήταν και λίγα, αυτή η αναφορά στη μάνα μούσκισε την καρδιά)

– Τι ποια μάνα της, την Αταλάντη, δεν τη θυμάσαι, συνομήλικοι είμαστε. Τώρα είναι Οικονομολόγος και στέλεχος της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος.

– Μα αυτή ήταν φεμινίστρια συνειδητή , από τις Ιταλίδες (ιλ ντίτο ..καραλντίτο και τέτοια).

– Δεν τα θυμάσαι καλά, πρώτα ήταν στην ΚΝΕ, αλλά τη διώξανε γιατί δεν συμφωνούσε με τις ΟΓΕς, τις έβρισκε ρεφορμίστριες. Από εκεί γνωρισε το Λαφαζάνη και τον Αλαβάνο.

-Ε!! Φαντάζομαι ότι μετά περάσαν όλα αυτά

– Δεν ξέρω Αναγνώστη και δεν σου κρύβω ότι ανησυχώ και αυτή η συγκατοίκιση του φίλου σου του Αθανασόπουλου (έτσι έλεγε τον Πάκη άμα ήταν θυμωμένος) με την πεθερά του  δεν μου αρέσει καθόλου.

Τα χτυπήματα, μέρα με τη μέρα γίνονταν όλο και πιο δυνατά αξιαγάπητοι αναγνώστες και συνσχολιαστές, αλλά μεσολάβησαν κάποιες μέρες που για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια(όπως αποδείχτηκε) ερχόταν και τόπαιζε και κουλ.

–          Έλα ρε Πάκη, αυτή είναι νέα κοπέλα, εμείς δεν μπορούμε να τις κρατήσουμε πάει γεράσαμε, θα πάει για άλλα και θα μείνεις στον άσο και δεν θάχουμε τι να σε κάνουμε..

–          Προτιμώ κατσικάκι του γάλακτος και να παίρνει και κανας άλλος κανά μεζέ, παρά γίδα και να τρώω μόνος μου (και μόλις συνειδητοποιούσε τι φαλλοκρατικό είπε, χλώμιαζε λες και τον ακούγανε ) συμπλήρωνε μεγαλόφωνα ,λες και θα μπορούσε να ακουστεί «το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος κάθε γυναίκας πρέπει να είναι σεβαστό και αυτού του είδους οι αποκλειστικότητες είναι πατριαρχικές και απαράδεκτες.»

–          Πάλι αρχίσαμε τις μαλακίες Πάκη, θα δουλευόμαστε και αναμεταξύ μας τώρα;;

–          Ρε παιδιά τη χρειάζομαι, και δεν μπορώ να κάνω πίσω, αλλά στη φιλία μας πείτε μου, άμα τελειώσει ο Αγώνας για το Μνημόνιο και οι συνιστώσες θα απομαζικοποιηθούν, θα μείνει κοντά μου;;. Μετά το Μνημόνιο τι θα ακολουθήσει;;

O Σταύρος άναψε ένα τσιγάρο (αν και το είχε κόψει) τον κοίταξε στα μάτια και του είπε «Καημένε Αθανασόπουλε»

Ο Σταύρος μετά από μια μικρή σιωπή σηκώθηκε αργά και είπε αποφασιστικά, «εγώ σας αφήνω πεθυμησα να φάω γίδα βραστή,πάω μέχρι τη Ροδόπολη που μούπαν ότι έχει ένα καλό μαγαζί» και χωρίς να κοιτάξει πίσω του φόρεσε τα γυαλιά ηλίου (αν και ήταν νύχτα) και έφυγε…..

Τότε συνειδητοποίησα ότι οι φήμες που τον θέλανε να πηγαίνει και να ακούει μουσική δωματίου με περίεργες παρέες (κάποιοι είπαν ότι είδαν τον Χατζησωκράτη τον ίδιο μαζί) μπορεί και να μην ήταν φήμες.

Είχε μπλέξει και αυτός, αν και με ωριμότερες καταστάσεις.!!

Από το βάθος του δωματίου ακουγόταν από την ξεχασμένη ανοιχτή τηλεόραση ο Γιάννης Μηλιός να δηλώνει ότι το μέλλον μας είναι η Ευρώπη και ο Σπύρος Λυκούδης να μιλάει μη ακουόμενος και ο Μανώλε Καψής να τους διακόπτει και να τους λέει ότι μπορεί να απαγορεύεται η δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει καλά…..

Ήταν η τελευταία φορά που είδα διά ζώσης τον Πάκη!

Τελικά ανήμερα της 7ης Μαΐου 2012, ημέρα εορτασμού της μεγαλειώδους νίκης του Ελληνικού Λαού, ήρθε και το τελικό χτύπημα.

Με πήρε τηλέφωνο πανικόβλητος ο Σταύρος και ασθμαίνοντας και μεγαλοφώνως (αν και δεν χρειαζόταν γιατί από μέσα ακουγόταν απλώς ένα κομμάτι για πιάνο του Τέλεμαν και εγώ άκουγα Φίλιπ Γκλάς) μου είπε απνευστί:

–          Τρέχα να τον σώσεις, πάρτον με το ζόρι εν ανάγκη, εμένα μούκανε ασφαλιστικά μέτρα η Αταλάντη να μην πλησιάζω γιατί λέει με έβαλε ο Μπόμπολας να παρενοχλώ τη μικρή, τον χάνουμε!!

–          Έλα ρε Σταύρο μην υπερβάλλεις

–          Τι υπερβάλλω, έμαθα από σίγουρες πηγές ότι στο σπίτι από χθες κουβαλήθηκε και ο ανεψιός της Αταλάντης, αυτός που ήταν Οικονομολόγος και συνεργαζότανε με την HSBC και ήτανε σύμβουλος στο ΓΑΠ τότε στις διαπραγματεύσεις με το μπιστόλι. Γιατί νομίζεις ότι πήγε η   Λούκα στο ΣΥΡΙΖΑ!! Τρέχα, τον χάνουμε.

Μετά από λίγο κτύπησε η πόρτα και ένας δικαστικός επιμελητής με επίσημο υπηρεσιακό ύφος , αλλά και με μια επαγγελματική ευγένεια, μου παρέδωσε μια απόφαση για κάποια ασφαλιστικά μέτρα που είχαν εκδοθεί για μένα.

Δεν άντεξα ούτε να ανοίξω το φάκελλο και ξεγέλασα τον πόνο μου ασχολούμενος με άλλα.

Νομίζω ότι το πρώτο που βρήκα μπροστά μου να ασχοληθώ ήταν  το αν έπρεπε να πάω στο τραπέζι στη Βάρη (εξοχικό κέντρο Ο Τσολιάς) ή να το ακυρώσω και να  πάω να φάω γίδα βραστή σε ένα καινούργιο πιάνο μπαρ-αίθουσα τέχνης γκαλερί πούχε ανοίξει πρόσφατα στο Κολωνάκι  ………..

[1]αλλά και ως ένα σημείο από τα λιβάνια που έφερναν από την Αγία Λαύρα με τα πούλμαν οι καλογέροι, εν μέσω χειροκροτημάτων και ζητοκραυγών «λαός και κλήρος ενωμένος, ποτέ νικημένος»

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

 

Καημένε Αθανασόπουλε τι σούμελλε να πάθεις

Από κακούργα πεθερά τα νιάτα σου να χάσεις

ΕΠΙMΥΘΙΟΝ (Ρέκβιεμ)

http://www.youtube.com/watch?v=U286_QPTstA

ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ

Το παρόν πόνημα αφιερώνεται σε όλους τους αδικοχαμένους της περιόδου Απριλίου 2012 μέχρι την 6η Μαίου 2012, από τότε που απαγορεύτηκε η δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων μέχρι και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών και τη SingularLogic.

Παράλληλα αποτελεί παρακαταθήκη για όσους τρίβονται για την 17η Ιουνίου και έχω να τους ενημερώσω ότι τότε δεν θα έχουμε την εκδοχή της λαϊκής παράδοσης σύμφωνα με την οποία τον Αθανασόπουλο τον σκότωσε ένας ξάδελφος της γυναίκας του με ένα μπιστόλι ενώ κοιμόταν, αλλά την άλλη σύμφωνα με την οποία τον ευνούχισε η πεθερά του και αφέθηκε αβοήθητος να πεθάνει από αιμορραγία.

Όχι για να μη λέτε ότι δεν αντιδρώ επαρκώς σε όλους αυτούς που θέλουν να τρομοκρατήσουν το Λαό να μη ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι θα μας γυρίζει στη δραχμή και θα τους πάρουν τις καταθέσεις.  🙂

FINE

This entry was posted in Αναγνώστου Αραμαϊκά, Σταλίες - εκτελωνισμοί. Bookmark the permalink.

101 Responses to Μετά το Μνημόνιο Τι..; ( φιλοξενία Αναγνώστου του Αθηναίου εις άπταιστον Αραμαϊκήν )

 1. Ο/Η papoylis λέει:

  Αγαπητέ Αναγνώστα

  το πόνημα σου βρίσκεται δημοσιευμένο με τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις στην ορθογραφία και τη μορφή . Αν κάτι πρέπει να διορθωθεί παρακαλώ για τις επισημάνσεις σου.

  να δηλώσω παρεπιφτού ότι το κείμενο είναι σημαντικό και είναι τιμή μου να το δημοσιεύω εδώ στο ταπεινό τσαρδί μου. Να υπενθυμίσω ότι τελευταία φιλοξενία ανέβηκε εδώ και πολύ καιρό και μάλιστα της σεβαστής μας Μυλαίδης. θεωρώ ότι το κείμενο αυτό συναγωνίζεται επαξίως τη ποιότητα , την ευστοχία και το ύφος παλιότερων εδώ φιλοξενιών. 🙂

  ΥΓ Για τους νεοεκπαιδευόμενους στην αραμαϊκή είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα καλό μάθημα 😉 🙂

  Τα σχόλια σε σας

  ( ο Παπούλης σας τρέχει για …άλλα )

 2. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ορέ καλά σου είπα, την πρώτη φορά που σε είδα, πως είσαι, …τρομοκράτης! 😛

  Για την ώρα απλώς …ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!

  Κατά δεύτερον, …αξιομνημόνευτος είσαι και φαίνεσαι! :mrgreen: 🙂

  υγ
  Παπούλη, ελπίζω να έχεις πάρει τα σωστά μέτρα τήρησης της τάξεως για το φιλοθεάμον κοινό!

 3. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Θέλω να ευχαριστήσω τον Οργανωτή τόσο για την άψογη οργάνωση και προβολή, όσο και για τα τιμητικά λόγια με τα οποία …περιέβαλλε την κατάθεση ψυχής που αποτυπώθηκε στο ..εκτιθέμενο ανωτέρω.
  Αυτό μαζί με την τιμητική υποδοχή του καλλιτεχνικα υπερεπαρκούς φιλεθεάμονος κοινού μου και ας μου συγχωρεθεί που δεν μπορώ να αναφερθώ ξεχωριστά σε κάθε σχόλιο για λόγους οικονομίας χώρου και χρόνου, μου δίνουν το κουράγιο να συνεχίσω την αποστολή που μου ανέθεσε η Ιστορία, θέτοντας την Τέχνη μου στην υπηρεσία του Λαού μου και των αδυνάτων ..γενικότερα.

  Ένα μόνο θα σας πω αγαπημένοι μου αναγνώστες και συνσχολιαστές:
  Δεν θα σας προδωσω ποτέ!!

  ΥΓ Ίσως αξίζει μια μικρή μνεία σε κάτι που παρατηρήθηκε από κάποιον αναγνώστη και δεν έχω τον χρόνο να ..συγκεκριμενοποιήσω ποιος ήταν και να τον ταυτοποιήσω.
  Το αξιομνημόνευτοι είναι αντίστηξη και σε αυτό το είδος της Τέχνης δια αυτής επιτυγχάνεται η αποστασιοποίηση.
  Και επειδή φοβούμαι ότι τινές εξ’υμών είσθε και ..μαρξικοί, θελω να σας πληροφορήσω ότι το ίδιο έκανε και ο Μπέρτολτ Μπρέχτ και για αυτό πρέπει να περιβάλλετε με θέρμη αυτές τις καινοτομίες μου.
  Με μια κουβέντα η παρούσα επίληση (στην κλητική) «αξιομνημόνευτοι» επιτυγχάνει μέσω μιας άλλης εναλλακτικής φόρμας και μιας εναλλακτικής αισθητικής διαδρομής να τεκμηριώσει το (ένα από τα ..πλείστα όσα) μήνυμα της διήγησης:
  Προσέχτε με το ΣΥΡΙΖΑ μη γίνετε αξιομακάριστοι (ή αξιομνημόνευτοι) και παραδειγματιστείτε από την τραγωδία του Πάκη.

 4. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ορίστε τώρα 😦
  αγαπητοί συναναγνώστες, που λόγω της πολυτάραχης και φορτισμένης συγκυρίας, μια κυριολεκτική, ακριβοδίκαιη και απολύτως λιτή και ρεαλιστική προσφώνηση, του αγνώστου και μη ταυτοποιημένου εισέτι σχολιαστού* του πονήματος, έγινε αντικείμενο …παρεξηγήσεων αλλά και σπέκουλας από τις δυνάμεις τις αντίδρασης, που ενεδρεύουν και καιροφυλακτούν (πάντα) επαρκώς κεκαλυμμένες στους σκοτεινούς διαδρόμους της διαπλοκής, για να διαστρεβλώσουν τον έπαινο σε ψόγο, τον θαυμασμό σε φθόνο και την απόδοση τιμών σε …επιτίμιο ! 🙂
  Όπως είμαι είναι φυσικόν δεν χάνομεν το θάρρος μας ,ο αγών συνεχίζεται ,η αλήθεια θα λάμψει!

  Υγ
  « Δεν θα σας προδωσω ποτέ!!» …….. Η τρομοκρατία …συνεχίζεται!

  * Δεν σου έγραψα ορέ Παπούλη, στο υπόμνημα ασφαλείας, να ενεργοποιήσεις τις κάμερες για την ταυτοποίηση των πιθανών προβοκατόρων θεατών και σχολιαστών;
  Άιντε άσε το …πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και κοίτα να δεις τι θα κάνουμε με τις …εμπειρίες και τα βιώματα του Αναγνώστη! Διότι πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε σαν να είναι και όσο είναι …νωπές , καθώς όπως θα έλεγε και ένας …Πρεσβύτερος: «Το τραγικό με την εμπειρία είναι ότι την αποκτάς κατόπιν εορτής», ενθυμούμενος τον κολλητό του τον Νίτσε. 😉

 5. Ο/Η papoylis λέει:

  Πρίν λίγο με πήρε ο …Πάκης τηλέφωνο και μου δήλωσε ότι όταν θα έρθουν ( πάλι ) στην εξουσία θα προσκαλέσουν το συγγραφέα Αναγνώστη τον Αθηναίο να διδάξει σε σεμινάρια stagiers δημιουργική γραφή και συλλογές αρμαϊκής γραμματείας. Έχουν ήδη εξασφαλισθεί τα σχετικά κονδύλια από το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής , όπως με διαβεβαίωσε ο ..Πάκης εμφατικά . Συγκεκριμένα στη Δράση Ε1937/ESFC/A321 προβλέπεται το ποσό των 4.324.567.981,37 ευρώ και μάλιστα χωρίς απαίτηση Εθνικής συμμετοχής.!

  Επομένως αντιλαμβάνομαι ότι με αυτή του τη δημοσίευση ο αγαπητός μας συσσχολιαστής μπορεί πλέον να ενταχθεί επάξια στη κατηγορία των μεγάλων Εθνικών Ευεργετών… 🙂

  ΥΓ Σοβαρά τώρα , όσο ξαναδιαβάζω το κείμενο του Αναγνώστη όλο και πιό πολύ με γοητεύει 😉

 6. Ο/Η Left G700 λέει:

  Σοβαρά τώρα , όσο ξαναδιαβάζω το κείμενο του Αναγνώστη όλο και πιό πολύ με γοητεύει 😉

  Είναι που δεν έχεις μάθει ακόμα καλά τα ελληνικά, товариш Яков Федотович. Είναι που δεν έχεις μάθει ακόμα καλά τη γλώσσα μας (δεν είναι η αραμαϊκή!).

  Увидимся

  ΥΓ 😉

 7. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Να ζητήσω την κατανόησή σας που δεν παρεμβαίνω δια να σας ευχαριστήσω για το κουράγιο που μου δίνουν οι τιμητικές σας αναφορές κάθε φορά που αυτές κατατίθενται εν είδη παραμβάσεων.
  Καταλαβαίνεται ότι για λόγους πρακτικούς είναι πιο πρόσφορο να συνεχίσω αυτό που κάνω και τώρα, δηλαδή να απαντώ αφού συγκεντρωθεί ένας ικανός αριθμός παρεμβάσεων, ώστε να μην μονοπολεί τη συζήτηση ο Συγγραφεύς.

  Δεν μπορώ όμως να μην αναφέρω πόσο με χαροποιεί το γεγονός ότι το Έργο μου ήδη έγινε η αφορμή για να εκκινήσει ένας εποικοδομοτικός και πολλά υποσχόμενος διάλογος μεταξύ των παρισταμένων, ο οποίος έχει μια δυναμική και ως τέτοιος.
  Ποια μεγαλύτερη ανταμοιβή να περιμένει ο Καλλιτέχνης από το να βλέπει ότι το έργο του γίνεται αφορμή για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων!!
  Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας και σας δηλώνω ότι δεν θα σας προδόσω ποτέ!!

 8. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  καταλαβαίνεται=καταλαβένετε

 9. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Καταλαβαίνουμε…

  «Δεν θα σας προδόσω ποτέ»

  Ναι, θα μας δόσεις …μετά! 😛 :grin; 🙂

 10. Ο/Η nikiplos λέει:

  Εκπληκτικότατο το κείμενο του Αναγνώστη… Θες επειδή έλλειπα στα Σαλαί της Ελβετίας (της παλιάς ουχί της νέας), θες επειδή θαμπώθηκα με το θέαμα που είδα, τον Αρούλη να βάζει αντηλιακό και να φοράει καλσόν μέσα από το κολάν, προτού βγει στις πίστες να κατακτήσει τους μελαμψούς από τον ήλιο εν χιών, να κάτι μου έκανε στο κείμενό του κλίκ… τι κλικ δηλαδή, ολόκληρο μπούμ! Τόσο δυνατό που έφυγε από τα χέρια μου το μακ έρ, να με χτυπήσει να μάθω να αγαπάω το λίνουξ και το ΣΥΡΙΖΑ μαζί…

  Ας είναι… στην πτήση νομίζω γνώρισα την κόρη της Αταλάντης, η οποία είχε πεταχτεί για ένα μάθημα «πολυπολιτισμικότητας», αλλά η κατακλυσμιαία πλημμυρίδα των ονομάτων που παρέταξε στις ταξιαρχίες του ο Αναγνώστης δεν με άφησαν σε ησυχία… Τόσο που ανηφόρισα για άλλη μια φορά στην Λουκιανού, αλλά τα μπαρ ελέω κρίσης έχουν κλείσει πλέον, και οι Πακιστανοί που συντηρούν όσα είναι ανοικτά, δεν έχουν ιδέα από ψυχανάλυση ή ασμάτων με γκόμενες, ρίτες ριτάκια κλπ… Θα μπορούσα να καταπλήξω τη μικρά υποψηφία διδακτόρισσα (σιγά ρε μεγάλε!) με ολίγη φτηνιάρικη εμμετική επίδειξη της εφαρμογής των πληροφοριακών δικτύων στη σύγχρονη οικονομία και δημιουργικότητα, αλλά είπα ότι αφενός, δεν θα ήθελα να με δείρει ο Πάκης (μου το φύλαγε από παλιά από κάτι τάπες που του είχα ρίξει στο Καλλιμάρμαρο, αλλά ήτο πιωμένος και αλλοιθώριζε συνεχώς προς τον Φωκιανό και τις Μαθήτριες…). αφετέρου δε, δεν ήθελα να βιώσω αμήχανα συναπαντήματα με ομώνυμες κι επώνυμες έμπροσθεν του Τερκενλή στο ΕλΒενιζέλος…

  Όπως προείπα, τα ονόματα που παρέταξε, μου έκανα πολλά συνειρμικά κλικ, γιατί ο Χατζησωκράτης, με τον αιθέρα της τεχνοκριτικής πέννας του και την οσμή από το εξοχικό κέντρο ο Τσολιάς, αντί να μου φέρουν σε συνειρμό τη φυσιολογική εικόνα του Χρήστου Παπουτσή σε γενική συνέλευση παρέα με τους Ντάλτον, ή τη ρητορεία της ιδίας της Αταλάντης (με τις δασωμμένες της armpits) σε συνέλευση που τότε εκπροσωπούσε την ΠΠΣΠ («το ψευτοκουκουέ συνάδελφοι…» ), αντιθέτως δλδ μου έφεραν την εικόνα της Jarmila Kratosvilova και πολλούς ομιλητές της ΠΣΚ, ων ουκ έστιν αριθμός που κήρυτταν την ακμή του σοσιαλισμού, έναντι της εγκληματικότητας στη Δύση…

  Εκεί λοιπόν κατάλαβα πόσο κακό μου έκανε που δεν διάβασα πρωθύστερα το κείμενο του Αναγνώστη… αλλά ευτυχώς με βοήθησε η τύχη και η συμπαθής Jarmila.

 11. Ο/Η papoylis λέει:

  Νίκιπλε

  το παράδειγμα όμως της Μαρίτας Κόχ το θεωρώ πιό διδακτικό 😉

  Αναγνώστα

  Αντίθετα εγώ πρέπει να σε ευχαριστήσω που μου ΄κανες τη τιμή να μου στείλεις προς δημοσίευση το κείμενο .
  Έχω και μια πληροφορία εμπιστευτική. Ένας παλιός μου φίλος μου τηλεφώνησε για να μου θυμίσει ποιά είναι τελικά αυτή η … Ατάλαντη. Μου ξανάρθαν στη μνήμη ορέες εποχές , τότε που γνώριζα την εν λόγω η οποία μάλιστα με το ψευδώνυμο ΑΦ είχε μεταβεί στην Ινδοκίνα για να συμμετάσχει ως διαφωτίστρια στο θεάρεστο έργο κάποιου Πόλ Ποτ….

 12. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χαιρετίζω τις νέες ουσιαστικές παρεμβάσεις των αγαπητών σχολιαστών (όλων), οι οποίες προστίθενται στις εξισου καίριες των προηγουμένων, όσο και των Οργανωτών και της δια αυτων ανάδειξης του θέματος της τύχης των πρωταγωνιστών του Δράματος μετά την τραγωδία.

  Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για αυτό το θέμα για πολλούς λόγους, θα αναφέρω ενδεικτικά 2.

  1. Δεν έχουν διενεργηθεί ακόμη οι Εκλογές της 17ης Ιουνίου και φοβούμαι μήπως ξεστρατίσουμε από το κύριο που είναι η σωτηρία των συνανθρώπων μας και ειδικά των αδυνάτων σε τέτοια θέματα και ακόμη ειδικότερα όσων χαζεύουν, όπως σαφώς αναφέρεται εις την κατακλεία του Έργου (μου).

  Σε αυτό το σημείο θέλω να παρατηρήσω, πάντοτε καλοπροαίρετα, στον Νίκιπλο ότι λειτουργεί βολουνταριστικά θεωρώντας πραγματικότητα ότι και οι άλλοι (τα υποψήφια θύματα) έχουν τις δικές του θετικές και ..αξιομνημόνευτες προσλαμβάνουσες και πολύτιμες θετικές εμπειρίες.
  Έτσι την πατήσαμε αγαπητέ Νίκιπλε, τόσο εγώ όσο και ο Σταύρος και σε παραπέμπω στα σχετικά εδάφια του Έργου.

  Ποτέ μην υποτιμάς πόσο μαλακοπίτουρας μπορεί να γίνει ο Πάκης (και ο κάθε Πάκης), δηλαδή να ξεχάσει και ότι είδε και ότι άκουσε και ότι έζησε, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν και αν δεν υπάρχει κάποιος σόφρων να τον νουθετήσει πριν αρχίσει να ροβολά (σ)τον κατήφορο.

  2. Οι πληροφορίες αγαπητέ Παπούλη (για το τι απέγιναν οι πρωταγωνιστές) είναι ακόμη ..συγκεχυμένες και αντιφατικές και θέλει υπομονή το θέμα.

  Να καταλάβεις 😉 εγώ άκουσα ότι κατά τα μέσα Μαΐου σε κάποιο Μοναστήρι βρέθηκε από την Ηγουμένη όταν πη΄γαινε στον όρθρο ευειδής μοναχή που είχε λάβει το ..σχήμα πολύ προσφατα, σε αθλία κατάσταση και με το στόμα της «σε απαίσιο μορφασμό

  Κάποια από τα διαθέσιμα στοιχεία (αν και αυτά είναι ελάχιστα διότι η Ιερά Σύνοδος έχει διακόψει τη ροή των πληροφοριών) οδηγούν στο ότι αναγνωρίσθηκαν χαρακτηρηστικά της (της ..νεοσχηματισμένης) που ταιριάζουν με αυτά της Ευφημίας, αλλά μπορεί και της Αταλάντης.
  Βέβαια μάνα και κόρη είναι, θα μοιάζουν.

  Ένας επιρρεπής στα συνομωσιολογικά φίλος μου (οικονομολόγος της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους) συμπέρανε ότι δεν αποκλείεται, αφού η ηγουμένη ήταν κολλητή του Αιγιαλίας και κατά τις μέρες της Αγανάκτησης στο Σύνταγμα πολλοί καλογέροι του είχαν πιάσει κονέ με άλλους παρεπιδημούντες.
  Αξ’αυτού κάνει ..συσχετίσεις 😉 και όντως η Αταλάντη (αλλά και η Ευφημία) ήταν ικανή να αξιοποιήσει τη σχέση και να χωθεί σε κανά μοναστήρι για να γλυτώσει τον κολασμό, όταν την μπουζουριάσανε μετά το ..κακό.
  Τέλος πάντων εγώ δεν τα πιστεύω αυτά!!
  Τυχαίο θάναι!!
  . (απλώς ρε παιδί μου όταν τη βρήκαν με τον μορφασμό που σας έλεγα έλεγε κάτι για τάτσο, πάτσο, κάπως έτσι στραπάτσο και πήρε ένα κλαδευτήρι και κηνύγαγε τον κηπουρό, ένα καλοκάγαθο γεροντάκι που δεν είχε πειράξει άνθρωπο).

  Κάποιοι άλλοι είπαν ότι οι μοναχές, μετά από όλα αυτά και μετά από εισήγηση της Ιεράς Συνόδου την απαράτησαν σε κάποια απομονωμένη ακτή για να μην εκτεθούν.
  Ακόμη λένε ότι κάθε τόσο βγαίνει ένας Δύτης (όχι ο όντως αξιόλογος και αγαπητός Μπλόγκερ, ένας άλλος με ένα καμάκι) και της πάει φαΐ και νερό(*), αλλά και να την φροντίσει ..γενικότερα.
  Νάναι ο Πάκης δύσκολο, αλλά πάλι δεν ξέρεις, αλλοι ψαράδες λένε ότι είναι νέος, άλλοι μεγαλύτερος και με λάγωνο βλέμμα.

  Παπούλη ας είμεθα υπονπμετικοί, το θέμα έχει ψωμί και δύσκολα συγκρατείται σε μία μόνο συγκυρία, άλλωστε βλέπεις ότι πρέπει να ξεδιαλύνουμε διάφορα ζητήματα πρώτα.
  Αρκεί να υπάρξει ο η ωρίμανση του υποκειμενικού παράγοντα, όπως έλεγε και ο Ηράκλειτος 🙂

  (*) βλέπεις δεν είχε πάρει μαζί της και με την ευκαιρία να σου πω ότι πολύ καλώς κάνεις Παπούλη και σε κάθε αυκαιρία εφιστάς την προσοχή στους νέους μας να παίρνουν μαζί τους νερό)

 13. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  εξ όσων ενθυμούμαι , γιατί υπάρχει και το Άιζενχάιμ , η εν λόγω κυρία πρό δεκαετιών καθύβριζε σκαιώς τα θεία και την εκκλησία . Προφανώς εκεί στη σκήτη , καταντικρύ στο πέλαγος και με μόνη συντροφία τους γλάρους ( και περιστασιακά το ..Δύτη ) ως άλλη τρωγλοδύτης θα έχει την ευκαιρία να ξεπλύνει με νηστεία και προσευχή τα αμαρτήματα της… 🙂

 14. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Δεν θα τόλεγα ακριβώς νηστεία, για προσευχή το συζητάμε.
  Μην υποτιμάς τη συμβολή του δύτη, τουλάχιστον μέχρι να αποκαλυφθεί το όνομά του ή ακριβέστερα τα ονόματά του.
  Υπάρχει μια σχετική ιστορία με κάτι γερμανούς (έναν δηλαδή) και αλλαγή πλεύσης κάποτες, αλλά αυτά δεν γράφονται με καμία κυβέρνηση, ούτε υπηρεσιακή, ούτε κανονική ούτε καν αριστερή (κούφια η ώρα) μπορώ να σου πω.
  Οπότε υποψιάζομαι άλλον (που εμφανίζεται ως δύτης) που έχει τη δυνατότητα να εμφανίζεται σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, πάντα ο ίδιος με ..μικροδιαφορές (άλλοτε με το πρώτο όνομα, άλλοτε με το δεύτερο και άλλοτε και με τα 2 μαζί, αλλά στην ουσία έιναι ένας ).

  Μιας και το ..’εθιξες όμως να σου πώ ότι ακριβώς αυτός είναι ο ρόλος των θαυμάτων, για αυτό υπάρχουν.
  Κάποια που προ δεκαετιών (και λιγότερο έως πολύ λιγότερο μπορώ να σου πω) κατηγορούσε τα θεία να ..αγιάσει και να απολαύσει τη Χάρη μέσω του Δύτου.
  Θα μου πεις γίνονται;;
  Εσύ πώς εξηγείς κάποιος νάχει τέσσερα και ..ξάφνου να τα κάνει τριάντα, αν δεν ανατρέξεις στο θαύμα του καρβελιού και των ψαρίων, ..παραδείγματος χάριν;;

  Τέλος πάντων εγώ ένας απλός χρονικογράφος είμαι, για τις ερμηνείες των παραδόξων θέλουμε και ειδικούς.
  Είμαι πάντως αισιόδοξος, μπορεί ακόμη να μην έχουν ..συρέφσει (ειδικοί) αλλά εσύ κατέχεις τα θέματα του Έμπι(ν)γκ , εγώ και η γραφίδα μου είμαστε στην υπηρεσία της απεικόνισης της (μαύρης) αλήθειας με ρεαλιστικό τρόπο (όπως στην Αναγέννηση) και άρα υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές συνθήκες.

  Πάντως εγώ δεν μπορώ να αφήσω το θέμα του Πάκη ακόμη και να δω την τραγικότητα των θυμάτων-θυτών, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρώσω τα σαράντα.
  Εσείς βέβαια δεν δεσμεύεστε από τη γνωριμία μαζί του και την ..απορρέουσα εγγύτητα και ίσα ίσα μου κάνετε και καλό και ξεχνιέμαι λίγο από το δράμα που μας ήβρε;) , και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που δεν θα σας προδώσω ποτέ 🙂 .

 15. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Άντε να δούμε αύτό το μάνιουαλ πότε θα συναφθεί στο Έργο. 👿
  Πάντως για μία Αταλάντη (ποιά;;;) εκείνο που έχω ακούσει είναι πως …στραβοστόμισε όταν της συστήθηκε ευειδής καλόγερος σε μία σκήτη που την βρήκε η νύχτα.
  Είπεν λοιπόν ο καλόγερος !
  Ορίστε στη …διάθεσή σας ευλογημένη ,Πα(ει) ισιος μοναχός! 😛 😉

 16. Ο/Η papoylis λέει:

  και ένα ερώτημα προς το συγγραφέα επί του τίτλου

  προεξοφλείτε αγαπητέ Αναγνώστα ότι το μουνιμόνιο τελείωσε οριστικά ή πρόκειται για ρητορικό ερώτημα. Φαντάζομαι ότι στη δεύτερη εκδοχή η Ατάλαντη θα βάλει τους εναπομείναντες πυρήνες της 17 Ν να σε εξοντώσουν 🙂

  και σε αυτή τη περίπτωση σκέφτομαι ότι η παλαιά σου φιλία μετά του Πάκεως δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει. 🙂 Αυτός άλλωστε ζει ένα όνειρο από το οποίο δεν θέλει να ξυπνήσει και δεν μπορεί να ασχολείται με τέτοια ελάχιστης σημασίας ζητήματα όπως παλαιές φιλίες κτλ. . φαντάζομαι ότι η επιρροή της καλλιπύγου Ευφημίας μετά της εριτίμου μαμάς της δεν είναι δυνατόν να υπερκερασθεί τώρα που το τσιπρόπουλο πορεύεται προς την εξουσία 🙂

  Να προσέχετε αγαπητέ Αναγνώστα 🙂

 17. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αν και ο ρόλος μου σε αυτήν την αίθουσα είναι θεσμικός και δεν πρέπει να τον ..ευτελίζω με διαμάχες, θα σου παρατηρήσω ότι στον Τσίπρα ήξερες να δίνεις συμβουλές γκαραντί για το πώς θα ..προκόψει εκλογικώς.

  Αφιέρωσες μάλιστα ειδικό post που έβριθε από συμβουλές και άκσιονς και με μάνιουαλ για να είναι ευχαριστημένο το κοινό και να μην ..αγανακτά (δικαίως) 😉 και εμάς απλώς μας θέτεις το πρόβλημα, χωρίς να μας προφυλάσσεις από τους ασσύμετρους κινδύνους που ορθώς αναφέρεις.

  Ευτυχώς όμως που έχω λάβει τα μέτρα μου και δεν έχω ανάγκη κανέναν (σας)!!

  Κατ’ αρχήν δεν έβαλα σημείο στίξεως, ώστε να αποφύγω το πρώτο εικοσάλεπτο κατά το οποίο ο αντίπαλος είναι ενθουσιώδης όταν παίζει εντός έδρας, να ..κυνηγάω (το σκορ).
  Με μια κουβέντα έχω μεταφέρει το παιχνίδι στο κέντρο με (φαινομενικά) ανούσιο πάσινγκ γκέημ!!

  Επίσης και συντοχρόνως λειτούργησα ως Προμηθεύς (και ουχί ως Επιμηθεύς) και προέβλεψα τον κίνδυνο για μετά.
  Έτσι όσο ο αντίπαλος αχολιόταν σημειολογικώς (σημεία στίξης) εκπόνησα στρατηγικό σχέδιο, 2 στοιχεία του οποίου σου κοινωνώ ..ακροθιγώς, στηριζόμενος στην εχεμύθειά σου.

  Για την μικρή κανονίζω να στείλώ καμάκι (μορφωμένο με κάτοχο phd και πολτικοποιημένο και με δημόσια αίγλη σύνοδο Νίκαιας και έτσι) για να την εξουδετερώσω.
  Προς το παρόν έχω κάποια προβλήματα διότι το alter ego του (η γηραιότερη έκφραση του ομοουσίου του) θέλει να παέι αυτός και δεν αφήνει τον Αρτεμίδωρο και φοβούμαι μην βρεθούμε προ αδιεξόδου.
  Θα ήθελα τις προτάσεις σου.

  Για την μαμά, αν και τα πράγματα φαίνονται πιο απλά, έχω πρόβλημα κοινωνικού περιβάλλοντος.
  Εκεί χρειάζεται πιο έμπειρος και ώριμος ηληκιακά αλλά με συνήθειες νέου, (ας πούμε γαστριμαργικές προτιμήσεις σε μικρά αμνοερίφια) και με δείκτες νέου (χοληστερίνη, ουρικό οξύ, επίπεδο ζακχάρου και λοιπά) .
  Αυτοί που μου προτείνει ο Σταύρος δεν κάνουν γιατί η Αταλάντη έχει μάθει και τους αναγνωρίζει από μακριά (πχ άμα ..σφυράει ο άλλος στο μπάνιο βιβάλντι) και θα τους ..εξουδετερώσει, ήτοι θα πάνε άκλαφτοι.
  Θλεουμε κάτι ιντελεκτουέλ επίσης, αλλά στο πιο αλήτικο και πιο αποφασιστικό.
  Και νάναι και εμπιστοσύνης (μην πάθουμε καμιά λαχτάρα και γίνει ..πέμπτη φάλαγγα ).

  Αντί λοιπόν να κινδυνολογείς κοίτα μην έχεις να μου κάνεις καμιά πρόταση και για την κόρη και για τη μαμά, μήπως και με φωτίσει το ¨Αγιο Πνέβμα και τα ομοούσια γενικότερα.

  ΥΓ Δεν σου κρύβω ότι μου πέρασε για κάποιον από το κοινό η ιδέα, αλλά μπα μην τον στείλουμε τον άνθρωπο στην καταστροφή, άσε που έχει δίκιο στα αιτήματά του.
  ¨οχι ότι με έπιασε κανας πόνος αλλά που να ξαναγράφω ρέκβιεμ μετά.
  Κοίτα να ολοκληρώσεις και τα μάνιουαλ 🙂

 18. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  για τη κόρη μπορούμε να στείλουμε ένα από τους Λέφτηδες
  Τη μαμά την αναλαμβάνω εγώ αναγκαστικά γιατί ο Θείος έχει αποσυρθεί οριστικά στη Ντάτσια του 😉 🙂

 19. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Οι λέφτηδες (ως όλον) δεν μιλούν επαρκώς τις αρχαίες γλώσσες, αλλά ίσως ο ένας εξ’αυτών, ο γνωστός προ ημερών, να μπορεί με ταχύρυθμα φροντιστήρια που θα του κάνεις (έχεις και το κολάι) να μάθει τουλάχιστον τα βασικά για αυτήν τη δουλειά
  – «αγαπητή μου, δεν ξέρω σε ποιο σημείο της διαδικασίας συγχρωτισμού μας με την αυτοοργάνωση παρεμβάινει το ορμέν-φυτο, αλλά νομίζω ότι υπό συνθήκες λειτουργεί ενισχυτικά στη συνειδητότητα τι λες και εσύ» και μετά
  δεν ξαναμιλάει και δεν ξανααναλύει, περιορίζεται σε νεύματα συγκατάβασης μέχρι η άλλη να αναρωτιέται αν πράγματι τα πάει καλά ..τουλάχιστον.
  Για αυτό ήθελα τον Αρτεμίδωρο, έχει εμπειρία ..χιλιετιών, άσε που μπορεί να χρειασθούμε μπακάπ και ο τόποε είναι γεμάτος Πάκηδες.
  Όμως πρέπει να καινοτομούμε και βεβαίως να τον δοκιμάσεις.
  Κοίτα μόνο μην έχουμε άλλα !! (έρθει ο πνευματικός τους πατέρας και πει ότι τον διαφθείραμε και ασχολείται με σιτιουνισμούς και τέτοια και ότι κάτι άκουσε ότι έλεγε για τον Άνταμ Σμιθ και τέτοια)

  Η δική σου προσφορά είναι μάν(ν)α εξ’ουρανού!!
  Η λύση.
  Μόνο προσεχε αυτά τα αριστερά σου, όταν λέμε ότι είμεθα υπέρ της εξίσωσης, το ενενούμε για τα μαθηματικά (να τη θαμπώσουμε την άλλη δηλαδή) δεν πιάνουμε τις σφουγγαρίστρες και αρχίζουμε, αν και δεν σε φοβάμαι 🙂

 20. Ο/Η papoylis λέει:

  Λες να μη μπορέσω να τα συγκρατήσω ( αυτά τα ..αριστερά μου ) ;;;;

  Μα σε μια τέτοια εκδοχή φαντάζομαι αγαπητέ ότι δε θα ξεκολλάει από πάνω μου και εμείς τώρα πάμε να σώσουμε το Πάκη , όχι να φορτωθούμε εμείς το μεταμοντέρνο τσόκαρο με ιδιαίτερη ροπή προς δικαστικούς επιμελητές !!! 🙂
  Θα σκεφτόμουν εναλλακτικά και το καλό μας Σίσσα για να της εξηγήσει την εκρηκτική δυναμική που παρουσιάζουν τις δυνάμεις του δηαριού , ειδικά όταν ο εκθέτης ξεπερνά κάποιο επίπεδο , αλλά ο αγαπητός μου ετοιμάζεται να καταφύγει στας κρήτας 🙂

 21. Ο/Η papoylis λέει:

  Θα λείψω για λίγες ώρες…

 22. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Άμα κανονίζαμε καμιά ..διαρκή των ναυτεργατών μέχρι τον Οκτώβρη μπορώ να σου πω (αναλαμβάνω εγώ τις επαφές με το Μαυροπρόβατο να πάει να πει καμιά κουβέντα), δεν θάταν άσχημη ιδέα!!
  Θάταν και αυτή ευχαριστημένη, αυτά με τα κορφοβούνια και τα αυθεντικά και..αδιαμεσολάβητα πολιτισμικά γενικότερα τους αρέσουν!!

  ΥΓ Συμφωνώ και εγώ με την σκληράδα που επιδεικνύεις προς το επίδικο ανικείμενο με τις προσφωνήσεις που παρέθεσες (συμβολικώς, όχι adhominem ..πάνοτε) και βεβαίως αυτός είναι ο ορθός δρόμος και αποτελεσματικοτέρα μέθοδος προσέγγισης είμαι δε ήσυχος ότι στο γύρισμα θα λειτουργήσεις ως βιρτουόζος, αλλά και έμπειρος στρίβων:
  «δεν είμαι σκληρός, είμαι εβαίσθητος κατά βάθος, αλλά έως τώρα δεν υπήρξε η κατάλληλη βιωματική πρόκληση για να εκφρασθώ απελευθερωμένα » και άλλα τέτοια Ισιδωρικά, αλλά και Αρτεμιδωρικά.
  venceremos, πούλεγε και ο Πάκης τώρα ..στα στερνά

 23. Ο/Η papoylis λέει:

  …Στέρνα που έλεγε από το βάθρο της δόξης του και ο Σεφέρης 😉

 24. Ο/Η papoylis λέει:

  Παρεπιφτού ανησυχώ για δύο ψυχές αναγνώστα που άξαφνα σταμάτησαν να εμφανίζονται στο νετ :
  Νικάλφας και ο …άλλος συνεταίρος . Ελπίζω να είναι σε καμμιά ήσυχη γωνιά να πίνουν το κρασάκι τους 😉

 25. Ο/Η nikiplos λέει:

  Τον… άλλον συνεταίρο είχα εγώ υπόψη μου για την Αταλάντη!
  Αλλά φεύ!
  😉

 26. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νίκιπλε μόνο μη δει (ο συνεταίρος σου) φωτογραφίες της εποχής και αν δει πές του «κουβέντα στον Ιστολόγο» τώρα που δήλωσε ..παρών και διαθέσιμος, αφού αντιμετωπίζει το θέμα ιδεολογικώς 🙂

 27. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Από τότε που μπλέξαμε τα πληκτρολόγια μας και συγχρωτίζομαι με διακεκριμένους εκπροσώπους της ελίτ σαν τις αφεντομουτσουνάρες σας αγαπητοί, μια ανησυχία υπο-βόσκει, ως πεινασμένη …ακρίδα στο λιβάδι και κατατρέχει τους πάλαι ποτέ ήρεμους και γαλήνιους λειμώνες της σκέψης μου.
  Ότι κινδυνεύω να χάσω δια παντός την ακαταμάχητη και ευσταθή ισορροπία που έχω κατακτήσει μεταξύ των υψηλών διανοητικών λειτουργιών και της καλλιέργειας των αρετών του σώματος, εις βάρος των δεύτερων! Έχοντας δεδομένη αυτήν την κατάκτηση ποτέ δεν κινδύνευα μέχρι τώρα να υποπέσω στις αντιφάσεις που δημιουργεί η έλλειψη της αναγκαίας καλλιέργειας και των δύο συνιστωσών της ανθρώπινης ύπαρξης και να απομακρυνθώ από τη ρήση των αρχαίων ημών προγόνων «νους υγιής εν σώματι υγιεί» .
  Ως εκ τούτου λοιπόν για να διατηρήσω αυτά μου τα χαρακτηριστικά και την ισορροπία τους, όταν βρίσκω ευκαιρία και για να μη υποχρεώνομαι διαρκώς να λειτουργώ σε υψηλές στροφές με αποτέλεσμα να πάθω καμιά υπερθέρμανση …εγκεφάλου, είμαι υποχρεωμένος να αναζητώ ανταγωνιστικές …χειρωνακτικές εργασίες!
  Έτσι λοιπόν σήμερα ως δεξιοτέχνης μαραγκός κατασκεύασα, με τη βοήθεια φυσικά απλών ανθρώπων του λαού, ένα χωριάτικο τραπέζι από περισσεύματα ξυλείας στέγης, το οποίο άνετα μπορεί να φιλοξενήσει 14 συνδαιτημόνες γύρω του! Έτσι, μπολιασμένος πλέον με τα σχετικά αντισώματα, επέστρεψα δριμύτερος για να συνεχίσουμε τις …υψηλές αναζητήσεις μας ! 😛
  Περιττό να …διεκτραγωδήσω πως επί του τραπεζίου διεξήχθη ο σχετικός μαραθώνιος σερβιρίσματος των …εγκαινίων και ο αναμενόμενος μετά από αυτόν Ομηρικός αγών οινοποσίας και ντερλικώματος μέχρι τελικής πτώσεως! 😳
  ΄Παπούλη, όλα καλά, όλα ανθηρά ! (Λέμε τώρα) 😉
  Θα μελετήσω τα σχετικά λήμματα τα αναπτυχθέντα εν τη απουσία μου και θα ανταποκριθώ προσεχώς! 🙂 🙂

 28. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παιδιά, αυτόνε πρέπει να τον έχουνε χώσει και να κάνει αφισοκολλήσεις και να κρεμάει αεροπανώ και να φτιάνει εξέδρες και τέτοια και πάει να ρίξει στάχτη στα μάτια με διηγήσεις και θεωρίες.
  Και επειδή δεν είναι τύπος που τον χώνουνε άμα δεν προσφερθεί, άρα τα θέλει και ο Οργανισμός του, ανησυχώ τι γυρεύει με αυτά τα ακτιβιστικά, χρονιάρες μέρες (μέρες που ..κυοφορούν το νέο στις 17, στις 18 σοσιαλισμός, Β’ κατανομή κλπ κλπ).
  Μην τον πολυαφήνετε μόνο του, σας τα λέει ένας παθός και μαθός (όπως είδατε στα αντίστοιχα εδάφια του Έργου) 🙂

 29. Ο/Η papoylis λέει:

  Γειά σου ορέ Νικάλφα…. επέστρεψες δριμύτερος και …ξυλουργός 🙂

  Αναγνώστα : τον αδικείς το συνεταίρο 🙂

 30. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Εγώ τον αδικώ;;
  Επειδή τον ..νοιάζομαι;;
  Για ρώτα τον, έτσι στο ξεκούδουνο μην υποψιαστεί ότι τον τεστάρεις, «και ποιο είναι το διακύβευμα των επόμενων 2 εβδομάδων, αγαπητέ και άραγες μπορούμε να κάνουμε τίποτα για το Λαό μας που τον αλυσοδέσανε εμείς ως ..άτομα;;»
  και μετά την απάντηση θα δεις αν τον άδικώ.

  Άκου
  «από τη ρήση των αρχαίων ημών προγόνων «νους υγιής εν σώματι υγιεί» .» σε ταμάς 🙂

 31. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Παπούλη, μη το διαδόσεις για τη …ξυλουργική, γιατί δεν θα αντέξω νέα καθήκοντα πλην αυτών που χρησιμοποιώ αυτοβούλως ως …αντίδοτα! Είδες ο άλλος, για ένα τραπέζι άκουσε και αμέσως οραματίζεται εξέδρες, γέφυρες και άλλα …μακέτα επειδή ξύπνησαν μνήμες ισχυρής Ελλάδας εντός του και δόξες Καλατράβα ! Αυτά τα ..εκσυγχρονιστικά βιώματα δεν τον εγκαταλείπουν ποτέ, πόσο μάλλον τώρα που πλησιάζουμε στην …κυβέρνηση! Δουλειές να γίνονται και ας πάει ο Πάκης και ο κάθε Πάκης άκλαυτος.Τι περιμένεις από μανατζαραίους και πρωτοσυμβούλους; 😛
  Εσύ να έχεις το …νου σου, μην παρασύρεσαι τόσο εύκολα από ενθουσιώδεις κριτικές του τύπου «είσαιη λύση», ξέρεις να στρίβεις, δεν σε φοβάμαι και τα τοιαύτα και φρόντισε να κάνεις ένα καλό …προγαμιαίο συμφωνητικό πριν προχωρήσεις στο απονεννοημένο με το μεταμοντέρνο τσόκαρο, γιατί σε χρειαζόμαστε στις 18 του Ιούνη να γράψεις την «Κριτική στο πρόγραμμα της …μετάβασης στο σοσιαλισμό» ! 😉 🙂

 32. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αναγνώστη ότι τα τραβάει ο οργανισμός μου, τα τραβάει είναι αλήθεια ! Σε όλα τα μήτινγκ αυτογνωσίας που συμμετείχα, μου το …φωνάζανε διαρκώς : Που …τραβάς από κει βρε ευλογημένε ,από εδώ αριστερά είναι η δική μας αίθουσα, τι δουλειά έχεις στην …πισίνα; 😛
  Απ την άλλη όπως είσαι παγιδευμένος στην μαγεία του λευκού κολάρου, ως εξέχων μέλος των ελίτ, δεν μπορείς να καταλάβεις πως η εναλλαγή αντικειμένου κατά διαστήματα, προφυλάσσει τους συνεπείς αγωνιστές από την απομάκρυνση από τις απλές έμφυτες ανθρώπινες δραστηριότητες και τη βαθιά αλλοτρίωση του συστήματος! 😀

 33. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович,

  Άσε τα παντρολογήματα, κι εσύ κι ο Αναγνώστης! Εμάς ένα μας καίει:

  Θα ψηφίσει τελικά ΣΥΡΙΖΑ ή όχι;/b>

  Τα υπόλοιπα (πολλά) λόγια είναι πουρ πασέ λε ταμπ! ;-

  Увидимся

 34. Ο/Η Left G700 λέει:

  τεστ

 35. Ο/Η Left G700 λέει:

  Αναγνώστη, είδαμε ότι σε αναδημοσίευσαν και οι LT (Lost Times) του Διδικτύου Βορείου Ελλάδας! Άντε και εις ανώτερα (που λέει ο λόγος!) 😉

 36. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Εγώ συμφωνώ με τα παιδιά!!
  Για πες 🙂

  ΥΓ χο χο χο

 37. Ο/Η Left G700 λέει:

  Lost Times; Γουάου!

  Εμπνεόμενος από το λάθος ΥΓ του товариш Яков Федотович, το ξαναγράφω σωστά (το «διορθώνω» όπως θα ‘λεγε η Αλέκα 😉 )

  ΥΓ Σοβαρά τώρα, όσο το ξαναδιαβάζω, όλο και πιό πολύ με γοητεύει 😉

 38. Ο/Η papoylis λέει:

  Το ευχάριστο είναι ότι ο Βάμπιρας επανεμφανίστηκε , είχα αρχίσει να ανησυχώ. με τέτοιο οίστρο ( 4 και πάνω ποστ ημερησίως και άξαφνα για 3 μέρες μούγγα 😉 )

  Μάλλον θα είχε πάει στο εξοχικό για το τριήμερο 🙂

  Η αναδημοσίευση όμως ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΑΡΑ ΣΕ ΣΦΑΛΜΑ ΦΟΡΤΩΣΗΣ , οπότε για να τον διευκολύνω άλλαξα το label. Αν θέλει ας ξαναδοκιμάσει , ακόμα και αν δεν φαίνεται το αρχικό ιστολόγιο ανάρτησης. Φαντάζομαι ότι ούτε ο καλός μας Αναγνώστης θα έχει αντίρρηση να το αναδημοσιεύσει ολόκληρο και χωρίς παραπομπή ο παλιός συνεταίρος στο τσαρδί του , αναφέρωντας μόνο το συγγραφέα 😉

  έτσι Αναγνώστα ;;;

 39. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη το σωστό είναι να είναι με το Link στην αρχική ανάρτηση διότι το οτιδήποτε υπάρχει με όλα τα στοιχεία που το συνθέτουν και νομίζω ότι ούτε εγώ μπορώ να τα αποδομήσω (δεν είναι σωστό δηλαδή).
  Άλλωστε οι απόψεις μου περί πνεβματικών δικαιωμάτων και τέτοια είναι γνωστές και είναι ..φιλελεύθερες 🙂

  Για να μην αρχίσουμε λοιπόν μια συζήτηση πόσο έπαιξε ρόλο ο ..συγγραφεύς και το ταλέντο του, πόσο το αίτημα των οργανωτών να το εκπονήσει, πόσο η ..υποδομή συζητήσεων στο μέγαρο της παρουσίασης επί 2 χρόνια, πόσο μούχατε ανεβάσει την πίεση με τα ..αριστερά σας και έτσι μου μπήκε η ιδέα κλπ κλπ,
  προτείνω να βοηθηθεί ο Βάμπιρας να βάλει link (αν το θέλει), να ξεκαθαρίσω ότι με τιμά με την αναφορά του στο μπλογκ του (και αυτή είναι ειλικρινής δήλωση) και
  μόνον αν αυτό είναι αδύνατον να το παραθέσει μόνο με το συγγραφέα.

  Πέραν του ..οργανωτού πρέπει να αναφερθεί ότι στο ζόρι να γράψω κάτι για διαδραστική χρήση με έβαλε η Προγιαγιά στο τελευταίο πόνημά της περί Αρτεμιδώρου που μούπε γράψε και εσύ ένα.

  ΥΓ Κανονίστε να πιστέψουμε αναμεταξύ μας ότι διαχειριζόμαστε έργον τέχνης μεγάλης οικονομικής αξίας (για τις Κάννες πούλεγε και ο Προπάτωρ). Αν πάντως μας πάρουν στο ψιλό, θα μας πάρουν ολουνούς μαζί, οπότε link και αναφορά στην αρχική ανάρτηση, σε ταμάς Παπούλη;; 😉

 40. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  😉 = 🙂

 41. Ο/Η papoylis λέει:

  ότι πεις εσύ Αναγνώστα μου

  Τη βοήθεια , δια της αλλαγής του label , την έχω ήδη προσφέρει. Οι λοιπές ενέργειες αφορούν το παλιό μας συνεταίρο 😉 🙂

 42. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ο παλαιός συνεταίρος έκανε τις αναγκαίες …διορθώσεις. 😉
  Πάντως δεν τον βλέπω στα κέφια του!

 43. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Και ο …λόγος είναι ότι αυτός ο Σλοβένος ο Σλαβόι Ζίζεκ χρησιμοποίησε το …αγαπημένο του παράδειγμα από τον κόσμο των καρτούν στην προχθεσινή του ομιλία!
  « Θυμάστε», είπε και καταχειροκροτήθηκε, «τα καρτούν με τον Τομ και τον Τζέρι; Η γάτα φτάνει στον γκρεμό κυνηγώντας το ποντίκι και συνεχίζει να τρέχει στο κενό ώσπου κοιτάζει κάτω, οπότε αρχίζει να πέφτει. Αυτό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ: υπενθυμίζει στους Ευρωπαίους που έχουν την οικονομική εξουσία να κοιτάξουν κάτω. Δεν είστε αιθεροβάμονες λοιπόν. Καλείστε να καθαρίσετε ένα χάος που επιβλήθηκε από άλλους και αντιδράτε στον τρόπο με τον οποίο το σύστημα αυτοκαταστρέφεται». 😆 🙂

 44. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ο παλαιός συνεταίρος έκανε τις αναγκαίες …διορθώσεις. 😉
  Πάντως δεν τον βλέπω στα κέφια του!

  Φίλε Νικάλφα,

  Προφανώς, θα έχει πρόσβαση σε απόρρητες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να «γαμάει»[***] (μετά τις 17 θα «δείρει» κιόλας! 😉 ), γι’ αυτό δεν τον βλέπεις στα κέφια του. 😉 Πάνε τα «αντιφασιστικά μέτωπα»! Το γυρίσαμε σε αντισυριζικά! 😉

  Τα λέμε

  [***] Φαίνεται ότι μέχρι κι ο Αναγνώστης αποφάσισε να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ! 😉

 45. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νίκο merci, πάω να δω.

  Ορέ Λέφτηδες, δεν είπαμε σε λίγα παραπάνω σχόλια ότι για το τι ψηφίζει ο Αναγνώστης ο αθηναίος έχω αναθέσει στον Παπούλη να προβαίνει σε ενημερώσεις, να μην σας φάει απορία;;
  Έχει πάγια εξουσιοδότηση από την περίοδο των Δημοτικών Εκλογών και έκτοτε με την απαραίτητη φειδώ και την κατάλληλη σοβαρότητα που τον διακρίνει διαχειρίζεται τους ..περίεργους απορούντες.
  Μάλιστα λόγω της παλαιάς του θέσης (διευθυντής Προεδρίας Ιδρύματος) δύναται να χορηγεί και έγγραφο (βεβαίωση απορίας).
  Εγώ δεν μπορώ, τι θέλετε να προσπεράσουμε τον ταβάριτς σας;;
  Μπα σε καλό σας, ασυγκράτητοι είστε 🙂

  Και τι θα γίνουμε με τις νεανικές ορμές;;
  Ορέ τόσο σας τύφλωσε ο ..έρωτας με τους συνεταίρους μου που μόλις είδατε βιωματικό – αισθηματικό κείμενο (όπως το παρόν) αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα μέτωπα και τα ξεμέτωπα άλλων και γενικώς με το τι λένε ή τι ..πρεσβεύουν για τις Εκλογές;;.

  Άμα θέλετε τη δική μου άποψη για τα ..πολτικά και μάλιστα τις πάγιες και διαρκείς στοχέφσεις μου είναι ξεκάθαρα τοποθετημένη στο άλλο post με τον Ολαντρέου.
  Θα χαρώ να δω και τη δική σας και να τις βάλουμε να κάνουν και παρέα ή εν πάσει περιπτώσει καλή γειτονεία.
  Εδώ όμως λέμε για τον Έρωτα (ρε μπας;; ) και το Θάνατο στο χωρόχρονο.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αφορμή, μην κολλάτε, η ανθρώπινη ματαιδοξία είναι η αιτία, όπως έλεγε και ένας συνα΄δελφος για την Επανάσταση 😉

 46. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Αναγνώστη,

  Μπας και νομίζεις πως μου διέφυγε το γεγονός ότι στο προηγούμενο ποστ ήταν που έκανες στριπ τιζ (με την καλή έννοια: πολιτικό 😉 ); Τη γλύτωσες στο τσακ! 🙂 Πάνω που είχα αρχίσει να σε κάνω φύλλο και φτερό, ανέβασε ο товариш Яков αυτό, με το οποίο, σαν σουπιά, πας να θολώσεις τα νερά. Μη χαίρεσαι! Μέχρι τις 17, έχουμε καιρό! 😉 Ουδέν κρυπτόν υπό τον (κόκκινο) ήλιο των Λέφτηδων! 😉

  Τα λέμε

 47. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ναι βρε παιδί μου δεν λέω, Λέφτης τα πανθ’ ορά, αλοίμονο, αλλά δεν πας και στο άλλο με τον Ολαντρέου, γιατί μέχρι τις 17 ..δεν περνάνε οι μέρες (άμα είσαι ακαθοδήγητος, για μένα λέω).

 48. Ο/Η Left G700 λέει:

  […] αλλά δεν πας και στο άλλο με τον Ολαντρέου […]

  Επεξεργάζομαι ιδέα. Άμα την επεξεργαστώ, κι άμα «περάσει» από την Κεντρική Επιτροπή, θα υπάρξουν νεότερα. 🙂

  Τα λέμε

 49. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  https://papoylis.wordpress.com/2012/05/25/la-peur-d-olandreou/#comment-12318

  ¨οπως είπαμε, στο άλλο και αναμένω συνολική θεώρηση, όπως η δικιά μου τουλάχιστον και ..ακόμη καλύτερη 🙂

 50. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Λέφτηδες,
  δλδ τώρα τι θέλετε να πείτε;; Ε; Πως δεν τον έκανα εγώ …φύλλο και φτερό, τον …Ολαντρέου;
  Καλά λέει ο …Αναγνώστης. Να πάτε εκεί και να αποδείξετε τους …ισχυρισμούς σας! :mrgreen:
  Μετά δεν ξέρετε πως ο ήλιος όταν γίνει …κόκκινος (ερυθρός γίγαντας), φτάνει στο …τέλος της ζωής του; Έτσι κατέρρευσε η …ΕΣΣΔ. Κοιτάξτε να τ αφήσετε αυτά τα …κουμμουνιστικά ! Μας φτάνει ο …ΣΥΡΙΖΑ, εντάξει; 😉

  Εδώ το ποστ είναι πνευματικόν,(με πνεύματα και ..οινοπνεύματα) εξ ου και η παρέμβαση μου για ένα ζήτημα …πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία παραβιάσθηκε. Το χειρότερο, από …ξένους και ιδίως από αυτόν τον Σλαβόι !
  Αυτά είναι σημεία των καιρών και ο …καιρός γαρ εγγύς!
  Σε αυτήν την …πρόκληση πρέπει να μας βρουν ενωμένους. Διότι λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος ,δεν θα περάσουν οι οχτροί, βενσερέμος, …κλπ! 😆 🙂
  Άντε να σας δω, τι (πότε) θα …αποκάμετε! 😎

 51. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Νίκο_Άλφα, μετά την ανάλυσή σου για το τραπέζι (και πράξη όχι μόνο θεωρία) αλλά και τους 14+ συνδαιτημόνες (προσφορά, κοινωνικότητα, οργανωτικότητα), πρέπει να σου πω, πως πρέπει να κρυφτείς για καιρό γιατί η Αταλάντη θα σε… ψάχνει… Είσαι ιδανικός για την Ευφημία, ενώ ο άλλος είναι όπως σωστά το έθεσε ο Αναγνώστης, πιο θεωρητηκούρας… καλή η αφαιρετική ματιά και η ομογενοποίηση των συναισθημάτων προς μια όσμωση νέων φορμών και σχημάτων, αλλά η τράπεζα τράπεζα πως να το κάνουμε… κι αν είναι και στιβαρή και επιδεικτική σαν τα αγάλματα των σταχανοβιτών στη Σόφια, είμαι βέβαιος ότι η Αταλάντη θα νιώσει έναν μικρόν πλην στιγμιαίον … ορισμόν…

  επί του πρακτέου, δεν είναι για να φορτωθεί κανείς το τσόκαρο, αλλά για να βοηθηθεί ο Πάκης… Να κατανοήσει δλδ ότι αυτό που βιώνει δεν είναι μια λογική συνέπεια των ζυμώσεων και του αγώνα, αλλά μια απλή στιγμιαία ξαστεριά που μεσολαβεί των καταιγίδων που θα φέρουν… τι άλλο? νερό…

  με τόσο νερωμένο κρασί, όμως, λευκό και ανόθευτο θα έχουμε να λέμε τούτα και τα άλλα… Ούτως ή αλλέως η Ευφημία είναι εξασφαλισμένη… Ο Πάκης, μένει να δούμε τι θα κάνει και βλέπω να ζορίζεται στο τέλος να πείσει, πως το όλον ήταν και αυτό μέρος της πολυσυλλεκτικής εμπειρίας που κάποιος «πρέπει να τη ζήσει».

  Τα λέω αυτά, γιατί διαφεύγει από πολλούς πως το πραγματικό επίκεντρο του προβλήματος είναι η Αταλάντη…
  😉

 52. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Βρε παιδιά αφού προσφέρθηκε, μην ανοίγουμε θέματα τώρα και αρχίσει να το ξανασκέφεται.
  Επίκεντρο ξεεπίκενρο, πάει τη χρεώθηκε, τόπε και από μόνος του η μαμά δικιά μου.
  Τάπαμε, τα συμφωνήσαμε, είναι ώρα τώρα να βάζουμε ιδέες για ..απαγκίστρωση;;
  Δεν λέω ο λόγος του συμβόλαιο και συνεπής και ..αλοίμονο, αλλά επειδή τώρα τελευταία τον έχω δει να διάκειται φιλικά σε συμπεριφορές αθέτησης συμφωνιών (μονομερώς μάλιστα) και μάλιστα ..καραζουμπουζουκλίδικω τω τρόπω «τι θα πεί υπόγραψα, ξε-υπογράφω και να δούμε ποιος θα κλάψει στο τέλος», μην πάθουμε καμιά λαχτάρα και άντε πάλι από την αρχή.
  Μπαααα!!

  Νίκιπλε, η τελευταία παρέμβασή σου δεν είναι απλώς καίρια, είναι καταλυτική.
  Στο κέντρο του ζητήματος, αποκαλυπτική και ..τελέσφορη.
  Όντως το πραγματικό ζήτημα που αναδείχθηκε στη συζήτησαη είναι το φαγοπότι (τραπέζι)!! (του ανωτέρω)
  Και ειδικά όταν λαμβάνει χώρα (καπάκι που λέμε) μετά από αφισοκολλήσεις, κατασκευές ..βάθρων και τέτοια που αν δεν υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον (νομίζω ότι συνεννοούμαστε με όσους έχουν εντρυφήσει στα μηνύματα του Έργου) ένας διανούμενος (και στρατεβμένος) όπως ο Νίκος δεν θα ασχολείτο.
  Θα περιοριζόταν στην επιθεώρηση των υποδομών και θα ασχολείτο με τις αναλύσεις με τους κκ καθηγητές (Πανεπιστημίου ού μην και Πολυτεχνείου) για θέματα παγκόσμιας οικονομίας, γεωστρατηγικής, αλλά και ..κυβερνητικής.
  Νίκιπλε εμένα δεν με ακούει, είναι και αυτή η κακιά συνήθεια που έχω να ακούω ..Τέλεμαν για να χαλαρώσω και όσο νάναι αγριεύεται ο άλλος, κοίτα μην χάσουμε και καναν άλλον, είναι μεγάλη η ευθύνη σου (όποιος κατανοεί δεν μπορεί να επικαλέιται άγνοια κινδύνου).

  Επειδή με ..καταλαβαίνεις, πρόσεξε τη ρήση του:
  «ως δεξιοτέχνης μαραγκός κατασκεύασα, με τη βοήθεια φυσικά απλών ανθρώπων του λαού, ένα χωριάτικο τραπέζι από περισσεύματα ξυλείας στέγης, το οποίο άνετα μπορεί να φιλοξενήσει 14 συνδαιτημόνες γύρω του
  Τόσο το με τη βοήθεια απλών ανθρώπων του λαού (ποιών ανθρώπων, ονόματα δεν έχουν, τι είναι ουδέτεροι, δεν έχουν φύλο ηλικία και λοιπά) όσο και κυρίως το άνετα 14 συναδαιτημόνες (δηλαδή οικογένεια, σόι, πώς να το πω, όχι ένα ζευγάρι ή ..δύο ζευγάρια ή 5 φίλους),
  αποδεινύει ότι πρέπει να γρηγορούμε!!

 53. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Νίκιπλε και Αναγνώστη να σας …πω. (να σας ..γράψω) 🙂
  Η …τιμητική σου πρόταση Νίκιπλε με βάζει στη θέση μου (επί των ..τιμών), τη γνωστή σε μένα, της ευθύνης και του καθήκοντος. Εξ ίσου γνωστό όμως είναι πως η τιμή, τιμή δεν έχει και χαράς τον που την έχει! Έτσι επειδή την έχω και τη θέλω πολύ (όχι την …Αταλάντη,την τιμή) , ως …τίμιος φίλος του αγαπητού Παπούλη δεν μπορώ να παρ-έμβω, όχι δις αλλά ούτε μία φορά, στη διακαή του επιθυμία να …θυσιασθεί, προ-κειμένου (όπως το …γράψαμε και το συμφωνήσαμε ανωτέρω ) να διασωθεί ο Πάκης και μετά το …Μνημόνιο! 😉
  Τώρα όντως επειδή η πράξη μετράει (ιδίως η ..τελευταία) και είχε και μια σταχανοβίτικη στιβαρότητα το τραπέζι (που να το δεις, χάρμα οφθαλμών λέμε) και μεγάλη ήταν η παρέα και η καταιγίδα έφερε το απαραίτητο …νερό, διότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν και το άλλο, «τους μήνες που δεν έχει ρο- βάζε στο κρασί νερό» 😉 περάσαμε καλά και κρατήσαμε την …ισορροπία μας για να βρούμε τον στόχο ,αλλά να δω τι θα κάνω που ξέχασα να καλέσω τον …Αναγνώστη και μου …θύμωσε!
  Ελπίζω με τη δέουσα εχεμύθεια, να μεσολαβήσεις σαν καλός φίλος ,ξέρεις εσύ ,δεν ήταν στο πρόγραμμα ,ήταν απρόοπτο ,«πιάστηκαν» τα παιδιά χωρίς να το καταλάβουν, την άλλη φορά θα είμαστε όλοι μαζί (όλοι μαζί μπορούμε, ωχ αυτό ήταν απ αλλού) γιατί θα μ αρχίσει στα …Γαλλικά τώρα που επιτέλους άρχισα να συνηθίζω την …Αραμαική ! 🙂
  Μένω υπό(το)χρεος! 😎

 54. Ο/Η papoylis λέει:

  Πράγματι με χαρά διαπιστώνω ότι ο πρώην συνεταίρος απεκατέστησε τη λειτουργικότητα του λινκ 🙂 Κατά τα λοιπά εξακολουθεί να ασχολείται μαζί μου με διάφορους ενδιαφέροντες ….τρόπους.
  Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό οφείλεται πιθανώς στις σχέσεις στοργής που μας συνδέουν , αν και θα ήταν σκόπιμο να επισημάνω ότι , μετά την αποχώρηση του από εδώ , ουδέποτε η Evil Witch ασχολήθηκε να σχολιάσει επί της ουσίας δικά του ποστ , ούτε αναδημοσιεύει ποστ από το ιστολόγιο του με ..εποικοδομητικά πρόσθετα σχόλια. Αυτό ας θεωρηθεί ημερολογιακή καταγραφή και τίποτε περισσότερο 🙂

 55. Ο/Η papoylis λέει:

  Να συμφωνήσω με τον Αναγνώστη πως η παρέμβαση Νίκιπλου είναι …καταλυτική.

  Το δήλωσα και το δηλώνω. Θα θυσιαστώ ( αύτανδρος ) για τη διάσωση του Πάκεως. Ήδη μπορώ να σας πληροφορήσω ότι αναπτύσσω σχέση – συζήτηση μετά της Αταλάντου περί της χρησιμότητας του θεωρήματος του De Moivre για τους μιγαδικούς αριθμούς στα πλαίσια της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες που σχεδόν γενετικά χαρακτηρίζει ανθρώπους της δικής μας συνομοταξίας – φυράματος. Μπορώ όθεν να σας ενημερώσω ότι μεταξύ ενός ποτηριού Pinot Noir και μιας μπουκιάς μυκονιάτικης λούζας η συζήτηση εξελίσσεται ομαλά και ελπιδοφόρα ( για τον Πάκη ) . Μετά το brunch και την ενδιαφέρουσα συζήτηση προβλέπω ότι η ερίτιμος θα με κατασπαράξει , γυαλίζει ήδη ο μάτης της αλλά ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ δεν πτοούμαι 🙂 🙂

 56. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αταλάντη που γυαλίζει ο μάτης της στο μπραντς, δεν κατασπαράζει μετά.
  Δεν σε φοβάμαι, προχώρα!! (να δούμε τι θα γίνουμε) 🙂

  Ο κίνδυνος είναι άμα γρυλίζει ..υπόκωφα , που σημαίνει ότι έχει βεβαιωθεί ότι έχεις παραδοθεί στην αφήγησή της .
  Για αυτό και δεν ενδείκνυνται έμπρακτες επιβεβαιώσεις ..αποδοχής με ..χειρωνακτικές πράξεις ότι είσαι υπέρ της εξίσωσης (μην αρχίσουμε πάλι με τα μαθηματικά) και υπέρ των αδυνάτων στρωμάτων γενικότερα (αφισοκολλήσεις και τέτοια).

  Θες να της εκφράσεις την ευαρέσκειά σου για τις αναλύσεις του ..Σταθάκη και του Μηλιού (τον Δραγασάκη να τον αποφεύγεις, αγριέυονται, ίσως στις νεότερες έχει περισσότερη πέραση ο ..λόγος του), ως ένδειξη αποδοχής, κάντο, αλλά σε ..πανεπιστημιακό επίπεδο (αυστηρά).

  Ουδείς και ουδεμία κατασπαράσσει τον δυνατό, τον αδύνατο παρατηρείται ότι ο βασικός λόγος που τον κατασπαράσουν είναι επειδή έδειξε αδυναμία, τα λοιπά είναι αφορμές και προφάσεις, σαν την Επανάσταση τον προπροηγούμενο αιώνα ένα πράμα!!
  Elementary (πούλεγε και η Ένη) 🙂

  Νίκιπλε βλέπεις πόσο συγκεντρωμένος είμαι στους (ενδιάμεσους) στόχους που έχω αναλάβει.
  Κανόνισε να δω τον άλλον με τίποτα ..καλαματιανά πάλι, εσένα θα ..ψέξω, νάμαστε ξηγημένοι !!

 57. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Για να μην είμαι και γκρινιάρης να υποσημειώσω ότι η επιλογή της λούζας με το πινό, δείχνει ότι είσαι στο σωστό δρόμο (του ακαδημαϊκού επιπέδου που λέγαμε), οπότε ας μην κινδυνολογώ ..περαιτέρω, αλλά ξέρεις άμα καείς στο χυλό (Πάκη) …..

 58. Ο/Η nikos__alfa λέει:

 59. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  🙂 🙂

 60. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Είμαι περίεργος να δω τι θα βρει για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (ο Νίκιπλος) 🙂

 61. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  …μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί την ουσία της τεχνικής προσέγγισης που εφαρμόζω , πέραν ίσως του συνδυασμού Πινό και λούζας. Επειδή η ερίτιμος μετά το τρίτο ποτήρι και τη τέταρτη μπουκιά , όπως τη κόβω , αγριεύει ( όχι με το …Δραγασάκη ) και πριν με κατασπαράξει φοβάμαι ότι δεν θα έχω επιτύχει εισέτι τη διάσωση του στρατιώτη Πάκιαν , ήδη προετοιμάζω το επόμενο βήμα.

  Θα είναι ένας συνδυασμός που περιλαμβάνει το παράδοξο του Russell για τα σύνολα και τις ..συλλογικότητες μαζί με μια ιστορική αναδρομή στις αντιπολεμικές – ειρηνιστικές δραστηριότητες του εν λόγω. Ως συνοδευτικό θα προσφέρω πατέ ζαρκαδιού με έλαια τρούφας σερβιρισμένα με ζουλιέν από μικρά φρέσκα κολοκύθια και μερικά ποτήρια ώριμου Μερλώ … Ποντύ . Η συζήτηση θα επεκταθεί αργότερα στις ηπαρξιακές ανησυχίες των νυκτόβιων πτηνών . Στη παρέα έχω προσκαλέσει τη Σώτη , το Ψαριανό και το κασιδιάρη για να έχουμε μια ορέα ατμόσφαιρα. Ο τελευταίος πριν από λίγο με ειδοποίησε πως δεν θα μπορέσει 😉

  Μην ανησυχείτε συντρόφια. Δεν θα προδώσω την υπόθεση του Πάκεως. Κρατάω γερά….! 🙂

 62. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Η τελευταία παρέμβαση είναι μια επιβεβαίωση για το πόσο ώριμος είναι ο σχεδιασμός μας και ταυτόχρονα μια απόδειξη ότι θα φανούμε αντάξιοι των προκλήσεων!
  Απλώς μαι μικρή παρατήρηση.
  Το έλαιον τρούφας μπορεί να φανεί λίγο φτηνιάρικο, βάλε τρίμμα αυθεντικής και μάλιστα ροζ.
  Είναι και πιο ιντελεκτουέλ και παράλληλα αφήνει υπαινιγμούς.
  Επίσης, αυτόν το Ψαριανό μην τον φωνάξεις, άμα αρχίσει και πινει και τρώει και αναλύει μετά δεν θα σηκώνεται και στο τέλος σας βλέπω μαζί μέχρι το ξημέρωμα και δεν ξέρω πώς θα φανεί της Αταλάντης.
  Τη Σώτη φώναξτη (ορθή η σκέψις να εμφανισθείς ως ..διεκδικούμενος), αλλά πρόσεχε μην πάθουμε καμιά λαχτάρα με τη γειτνίαση με την άλλη, γιατί στο λέω από τώρα, εγώ μαζί τους θάμαι στα ..εξ’αμάξης (τουλάχιστον να χαθεί ένας, όχι όλη η ομάς αύτανδρη).

  Νίκο, με πήρε ο Νίκιπλος και μούπε να σου πω να δεις 3 φορές το Γαλάζιο Άγγελο με την Μάρλεν Ντήτριχ (σε χομ σίνεμα), ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στο συμβουλευτικό του Έργο.

 63. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Αναγνώστα!!!

  Μην ανησυχείς παρατηρώ τα τεκταινόμενα από απόσταση γκρο πλαν, όπως ο … συνονόματος του Πάκη, ο Προκόπης… Τονίζω ότι θα είμαι το αυτόν … ατάραχος, το πολύ, πολύ να μεριάσω να μην με πάρει το … σαρντονέ που θα εκτοξευθεί από δήθεν λάθος κίνηση που θα επιχειρήσει πίνει ο επί τω έργω περιγράφοντας το έργο, προκειμένου να τη…σκαπουλάρει…
  Έχω κανονίσει και πριν τη συνάντηση να τον βάλω να κάνει και μερικές πράξεις, όχι μόνο Καλαματιανά…γιατί λένε πως όταν σκέφτεσαι … θεωρητικούρες, γίνεσαι ποιητής, κι ως γνωστόν οι ποιητές είναι λαπάδες και δεν θέλουμε επ’ ουδενί τέτοια συμπεριφορά απέναντι στην Ευφημία…

  Αντιθέτως ο παπούλης, που είναι έμπειρος, βλέπεις πόσες άμυνες έχει επιστρατέψει προκειμένου να αποφύγει… γρυλίσματα, δαγκώματα και λοιπούς αλληλοσπαραγμούς…

  Ο κρίσιμος ρόλος όμως είναι δικός σου… πρέπει να βρεις μια πρόφαση να απασχολήσεις τον Πάκη εκείνες τις κρίσιμες ώρες του Αγώνα, μην ξεπεταχτεί από πουθενά φαντασιώνοντας πως όλοι εμείς έχουμε διαβρωθεί από τον πολύ… οπορτουνισμό…

  με αυτά για την ώρα γιατί τρέχω (ακίνητος).

 64. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Έχεις δίκιο, θα κανονίσω να βγούμε με τον Ψαριανό και τον Πάκη και να φάμε γκιόσσα.
  Έτσι με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια και ο Παπούλης απερίσπαστος 😉 και ο Πάκης απασχολημένος

 65. Ο/Η papoylis λέει:

  Μην ανησυχείς Αναγνώστα

  Το Ψαριανό θα το στείλω τη κατάλληλη στιγμή για …ψάρια για να μείνω με τις δύο λυσσάρες. Άλλωστε ο εν λόγω είναι γνωστός τζαμπατζής της νύχτας και επειδή τρώει και πίνει τον αγλέουρα δεν θα τον αντέξει ο ήδη πιεσμένος μου προϋπολογισμός ( εξ ου και το πατέ με έλαιο και όχι τρίμματα 😉 ) . Τον έχω δηλαδή καλέσει για να το πλακώσω στο τέλος στις φάπες ώστε να εντυπωσιαστούν η Ατάλαντη με τη Σώτη 😉 🙂

  Το θέμα είναι ότι δεν εμφανίζεται και ένας υποψήφιος για να αναλάβει τη ντεμπυτάντ Ευφημία. Ο Λέφτης ( ο ένας από τους πέντε , ο πιό στιβαρός ) θα ήταν ταμάμ για τη δουλειά , αλλά περιορίζεται στο να παρακουμβά τον Αναγνώστη 🙂

  Εγώ πάντως θα θυσιαστώ με την enjeunie μέχρι να εκστασιαστεί με τη πάρτη μου να τα βγάλει και να γίνει enjeunue , οπότε θα δώ τα ξαρωμένα κρέατα και θα ξεχάσω το καθήκον μου δια την του Πάκεως σωτηρίαν. Η Σώτη θα έχει αποχωρήσει μετά το εικοστό ποτήριο μπουσουλώντας 🙂

  ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΩ ΤΟ ΠΑΚΗ ….! 🙂

 66. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τον ..Γρηγόρη τον έχω κλείσει για άλλη δουλειά όπως σου είπα, οπότε άμα θες κάποιο για λαγό πές μου να σου στείλω αλλον.
  Αν και μου φαίνεται ότι δεν τσιμπάνε αυτές σε κάτι τέτοια ..ιπποτικά.
  Τα ίδια έκανε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χθες στον Ευαγγελάτο (όταν ήρθε ο Ψαριανός αποχώρησε σε ..ένδειξη διαμαρτυρίας 🙂 ), αλλά δεν το κεφαλαιοποίησε.
  Βέβαια ημείς περάσαμε ωραία με το Γρηγόρη να διηγείται τι έγινε στο διάδρομο με το φίλο του τον Παναγιώτη και τον Ευαγγελάτο να το πάιζει υπεράνω, εμένα μούπε ότι έχει να πάει σε άλλο κανάλι (καλά, πού το σκέφτηκε!!) 🙂

 67. Ο/Η papoylis λέει:

  Πάντως θα σου πρότεινα να τον αποδεσμεύσεις το γρηγοράκη. Σε τέτοιες μαζώξεις σαν αυτή που σχεδιάζω χρειάζεται και το λαμόγιο της παρέας για να γίνονται ευδιάκριτοι οι ρόλοι. Και τέλος όταν έρχεται η ώρα της ..κρίσεως να αποτελεί και το καρπαζοεισπράκτορα 😉 🙂

  Να σου εξομολογηθώ ότι μετά τα τελευταία κατορθώματα του εν λόγω πουλτσινέλλου ήθελα να τον περιποιηθώ προσωπικά με ένα ποστ αποκαλύψεων , αλλά περνάω τόσο καλά με το σχολιασμό στο δικό σου ποστ που δε μου κάνει καρδιά να ανεβάσω νέο άρθρο. 🙂

 68. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Με το ζόρι κρατιέμαι να μην πω λεπτομέρειες για ένα βράδυ που ένας φίλος του Πάκη τάπινε με τον εν λόγω και κάποιον φίλο τους Δημητρη (Μίμη) 😉
  Είναι μετά να μην το ρίξει στις ..μεταπτυχιακές (το phd εκ των ..ουκ άνευ) ο Πάκης με αυτά πούχει ακούσει;; (αχ βρε Πάκη!!) 🙂

 69. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μια και τόπες να σου στείλω το Χάρη Πασβαντίδη;;
  Αλλά θα μου στείλεις και εσύ τον Γεράσιμο (με το ζόρι, δεν χρειάζεται να το ξέρει κλείσε το ντηλ με τη Λούκα) για να δει η μικρή (Ευφημία) τι τεφαρίκι της δίνουμε.
  Ο Νίκιπλος δεν χρειάζεται να ενημερωθεί

 70. Ο/Η papoylis λέει:

  Γι αυτό ακριβώς το λόγο παλεύουμε όλοι εδώ να σώσουμε το Πάκη , αγαπητέ Αναγνώστη .

  Τις λεπτομέρειες να τις φυλάξεις όταν θα πιούμε μαζί με το Νικάλφα , το Νίκιπλο και τα άλλα παιδιά ένα κρασάκι. Τότε θα έχει σωθεί και ο …Πάκης 😉 🙂

 71. Ο/Η papoylis λέει:

  Το …Γεράσιμο για την Ευφημία ;;;;

  φαντάζομαι ότι , παρά τη προσωπική μου σχέση με τη Λούκα δεν θα τη πείσω 🙂

 72. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Όχι Παπούλη με παρεξήγησες, δεν θέλω να ξεκάνω τον Γεράσιμο!!
  Ο Γεράσιμος θα παίξει με την Ευφημία το ρόλο του Γρηγόρη για την Αταλάντη και μάλιστα χωρίς περιττή βία και ανακατωσούρες, πολιτισμένα και ακαδημαϊκά πράματα.
  Απλώς έτσι θα καταλαβει η μικρή τι …τεκνό την διεκδικεί (τις δίνουμε).

  Αρκεί ο Νίκιπλος να μη χαζεύει και να ασχοληθεί επισταμένως και να εφυσηχάζει που τον βλέπει πνευματικώς, αλλά και σωματικώς ακμαίο, αλλά να του υποσημειώνει εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που χωρίζουν το θρίαμβο από την καταστροφή, όσον αφορά εμάς τους Έλληνες, όπως είχε πει και ο Αλκέτας Παναγούλιας μετά από έναν αγώνα της Εθνικής με την ενιάια τότενες Γιουγκοσλαβία.

  Πάντως σημαντικό είναι ούτε ο ένας (εσύ) να αποκτήσεις επαφές με την Ευφημία, ούτε ο Νίκος με την Αταλάντη, για λόγους που δεν είναι της παρούσης, αλλά γενικώς τα πολλά σούρτα φέρτα σε οργανώσεις, συνάξεις και τέτοια δεν χρειάζονται.

  ΥΓ Ξέρω ένα στην ..Βόρεια Πελλοπόνησο που ειδικέυεται στη Γκιόσσα ψητή (αλήθεια)!! 🙂

 73. Ο/Η papoylis λέει:

  Φαντάζομαι ότι η Λούκα θα εξακολουθεί να έχει ( σοβαρές ) αντιρρήσεις 🙂

 74. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  ΒΟΥΚΟ(Ι)ΛΙΚΟΣ ΕΡΩΣ

  Θα πάρω όρη και βουνά, στον Όλυμπο θα φτάσω
  την γκιόσα, τη μονάκριβη, να βρω, να τη χορτάσω
  γκιόσα μου λυγερόκορμη και χαμηλοβλεπούσα
  μαντήλι σαν μου κούνησες, περίλυπος κοιτούσα
  τι ήταν τούτο το κακό, το μαύρο το μαντάτο
  που το τραπέζι άδειασε κι έμεινα …μαντολάτο;

  τώρα π ανθίζουν τα κλαδιά, που βγαίνει το χορτάρι
  εσύ μου την κοπάνησες, προτού πάρω χαμπάρι
  και στα ποτάμια τριγυρνάς και στις ψηλές ραχούλες
  άπονη πως με χτύπησες με τσουχτερές βεργούλες
  κι εγώ αναλογίζομαι στη μαύρη μοναξιά μου
  τι λάθος πάλι έκανα με τη φτωχή καρδιά μου

  Μην είπα λόγια σου πικρά, σ άφησα διψασμένη,
  το γέλιο σου δεν πρόσεξα, πως ήσουν …αναμμένη;
  Μήπως μονάχη σ άφησα τις μέρες του χειμώνα
  να είναι κρύο και σκληρό το …αχυρένιο στρώμα;
  Μήπως σου ήρθε μυρωδιά απ τ άγριο γκεσέμι
  που την κουδούνα έκρουε και μάζευε ..χαρέμι;

  Ότι και λάθος νάκανα, να μου ξανάρθεις πίσω
  πολύτιμη αρχόντισσα, για να σε συγυρίσω
  το λαξευτό σου το κορμί αμέσως θα …ποτίσω,
  (την νοστιμιά που μούλειψε ξανά να αποκτήσω)
  στα …κάρβουνα, με μπόλικη και φίνα …μαρινάδα
  ας είναι στα …Καλάβρυτα ή στη λοιπή …Ελλάδα 😆 🙂

 75. Ο/Η papoylis λέει:

  Ουάου ( είπε η ..γκιόσα 🙂 )

 76. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  επειδή εγώ κωλύομαι δε πας μια βόλτα από το πρώην συνεταίρο να αρχίσετε συζήτηση για το …Πάκη , ώστε να ασχοληθεί επιτέλους και με την ουσία του βαρυσήμαντου κειμένου . Πάρε μαζί σου πεσκέσι και ένα βάζο ελιές για να τις κάνει ξυδάτες 🙂

  ΥΓ τελευταία φορά που ασχολούμαι με το Βάμπιρα. θα παρακαλέσω και τους ελάχιστους εδώ λοιπούς να μην….

 77. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αναγνώστη
  φυσικά και θα μείνω μακριά από την Αταλάντη, καθώς είμαι …ασυναγώνιστος με τις …γκιόσες, όπως είναι πανθολογούμενο (από τον Παπούλη) 😉 και δεν πρέπει να χαλάσει ο …σχεδιασμός!
  Αναρωτιέμαι όμως, μετά τον Γαλάζιο Αγγελο …τι, με περιμένει ακόμη ! 😕

  Α και :
  «Αρκεί ο Νίκιπλος να μη χαζεύει και να ασχοληθεί επισταμένως και να εφυσηχάζει »
  «Αρκεί ο Νίκιπλος να μη χαζεύει και να ασχοληθεί επισταμένως και να μην εφυσηχάζει .»
  Αν έχεις ίνδαλμα τον Παναγούλια ,…φυσικό είναι ! 😀

 78. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τι κουβέντα, νομίζω ότι ήμουν σαφέστατος και αναλυτικότατος και , κυρίως, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΑΤΟΣ 😉 .

  Αφήστε όμως τώρα αυτά, διότι έχω μία βόμβα!!
  Σήμερα το πρωί που ήμουν σε μιά διάλλεξη για τους δρόμους Παύλου, τις πρωτοχριστιανικές κοινότητες και τον ..Χέγγελ, με πλησίασε μια μοναχή και λέγοντάς μου ότι είναι αφιερωμένη στα εισόδια της Θεοτόκου (και μούκλεινε και το μάτι, ύπαγε οπίσω μου, τελικά αληθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτος) μούδωσε μια επιστολή με την συμβουλή να την ανοίξω όταν θάμαι μόνος μου!!.

  Αγαπητοί μου, δεν μπορώ να την κρατήσω για τον εαυτό μου!!
  Την έδωσα στους εμπειρογνώμονες να εξακριβώσουν τη γνησιότητα και μόλις την ..ταυτοποίησαν την έστειλα Παπούλη και στους δικούς σου εμπειρογνώμονες για τις ταυτοποιήσεις.
  Μάλιστα όπου νάναι πρέπει να έχει φτάσει, στην είσοδο της σπαμιέρας!! 😉

  Δεν μπορώ να επεκταθώ περαιτέρω, πρόκειται περί ..κεραυνού!!

 79. Ο/Η Paco del Athanasio λέει:

  México 6/6/2012

  Αγαπημένοι μου φίλοι, νέοι φίλοι που με νοιάζεστε όσο με νοιάστηκαν οι παλιοί, αλλά και εσείς παλιοί μου φίλοι ..γενικότερα,

  Σας γράφω από την πόλη αυτή που είναι για μένα άκρη της γης, γιατί τα λόγια σας και το ενδιαφέρον σας μηδένησαν τις αποστάσεις και ..αποξήραναν τον Ωκεανό και με ξαναφεραν δίπλα σας.

  Εγώ, ένας δραπέτης της ζωής, ένα ανθρώπινο ράκος, έρχομαι ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης να σας γράψω δυο λόγια, θέλοντας η ασημαντότητα της πορείας μου να σας φανεί έστω και λίγο, έστω και σε κάτι που τώρα μπορεί να σας φάινεται μηδαμινό, χρήσιμη.

  Είμαι εδώ, σε αυτήν την ξένη σε με .μεγαλούπολη, περίπου 20 ημέρες και δεν ξέρω αν και πόσο ακόμη θα είμαι μαζί σας, έστω και νοερά, για να μπορούμε να επικοινωνούμε.
  Αυτή η δυνατότητα είναι το μοναδικό που με κάνει να νοιώθω ωφέλιμος, δηλαδή άνθρωπος με κάποια, έστω ελάχιστη, συνείδηση και σκοπό, αλλά και συνείδηση του σκοπόύ ..γενικότερα.

  Διαπιστώσατε ότι άλλαξα το όνομά μου ή καλύτερα το αμερικανοποίησα, δεν βρίσκω το λόγο, αλλά έτσι με συμβούλευσαν, είναι, λέει, αυτονόητο μέτρο προφύλαξης…

  Έτσι και αλλιώς ο παλιός μου εαυτός έχει πεθάνει κάπου στην Καλλιθέα τον Μάΐο και δεν με πολυπειράζει, ας αποδεχτώ λοιπόν την ταυτότητα που ταιριάζει σε ένα δραπέτη.

  Και ας ξέρουν εκεί στην Πατρίδα ότι κάποιος Πάκης κάποτε χάθηκε από άδικο χέρι, μόνον εσείς αγαπημένοι φίλοι, κρατήστε αυτή τη γνώση, ότι ο Πάκης ΖΕΙ (και έγινε ..Πάκος) σαν επτασφράγιστο μυστικό, διότι κανείς δεν μπορεί να είναι ασφαλής πλέον στην Πατρίδα από το απόγευμα της αποφράδος έκτης Μαΐου.

  Τα τραύματά μου δεν έχουν κλείσει ακόμη και αν και ο κτηνίατρος που με είδε σε ένα προάστιο κοντα στο Μαρμαρά, μου είπε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ο άμεσος κίνδυνος πέρασε, ξέρω ότι τέτοια τραύματα, σαν και τα δικά μου, δεν κλείνουν!!

  Άλλωστε άκουσα στην Αγορά προχθές ότι στο προάστιου που μένω (δεν μένω, κρύβομαι) άνοιξε μια λέσχη που συχνάζουν ξυλοκόποι και παράλληλα παρατηρήθηκε φασαρία διότι οι νέοι γείτονες (γείτονες!!) είχαν φέρει μαζί τους σκυλιά, τα οποία υπεραγαπούσαν και όλη την μέρα έπαιζαν μαζί τους.
  Καταλαβαίνω λοιπόν ότι το τέλος πλησιάζει!!

  Δεν θα ξεχάσω την αγάπη που είχε για τα σκυλιά και εκείνος ο καταραμένος ανηψιός της που μου την ..μπουμπούνισε!!

  Αλλά τι φταίει και αυτός, θύτης και θύμα μαζί ήταν.

  Η θεία του τον πήρε από από τις ..συγκρουσιακές διαδηλώσεις στις οποίες η ίδια τον είχε οδηγήσει, γιατί λέει το Κόμμα (αλλά και το ενωτικό μέτωπο γενικότερα) είχε να του αναθέσει μια πολύ σημαντική αποστολή.

  Και για να πειστεί ότι ήταν άξιος να την φέρει σε περας, τον έβαλε να σκοτώσει μπροστά της το αγαπημένο του σκυλί με εκείνο το υπηρεσιακό μπιστόλι που του είχε παραχωρήσει η HSBC για να το δείχνει στους Πιστωτές και στις Αγορές γενικότερα όταν οι μεγάλοι ηγέτες των χωρών (που συμβούλεβε) έτριζαν τα δόντια και έκαναν διαπραγματεύσεις και με το ίδιο μπιστόλι μετά τον έφερε στο σπίτι μου!!

  Πώς βάστηξε η καρδιά της!!.

  Τέλος πάντων, ξέφυγα αγαπημένοι μου φίλοι και σας κουράζω…

  Έχει περάσει μόλις ένας μήνας και νομίζω ότι πέρασε ένας αιώνας, από τότε που οι συνεργοί της Αταλάντης με πέταξαν στο Σαρωνικό νομίζωντας ότι είχαν ολοκληρώσει το ανόσιο έργο τους και ότι ήμουν νεκρός.

  Όταν πέρναγε τυχαία από εκεί ένας βουλευτής (σοβαρού δημοκρατικού κόμματος) και περιμάζεψε το τραυματισμένο μου κορμί, τον ξεγέλασαν και προσποιούμενοι τους συγγενείς μου, (είναι και αυτό το ΑΔΤ βλέπετε που το γράφει καθαρά, έγγαμος , όνομα συζύγου Ευφημία, ακατονομάστου πατρός, το γένος της μητρός Γκουλντ Ντέηβις) με παρέλαβαν τάχα για να με φροντίσουν και να με περιθάλψουν.

  Σε συνεννόηση με Μητροπολίτες της Αργολίδος δε, βλέπετε είχαν τακιμιάσει τα τελευταία 2 χρόνια, με έστειλαν σε κάποιο αντρικό μοναστήρι για να μου παράσχουν τα αναγκαία για να ..ανανήψω, όπως είπαν
  Δυστυχώς, μου είχαν δέσει τα μάτια κατά τη μεταφορά και δεν ξέρω πού ήμουν φυλακισμένος όλες αυτές τις μέρες της αγωνίας.

  Θα με είχαν ξεπαστρέψει από τη πρώτη στιγμή που φτάσαμε στη Μονή, αλλά ήταν προσεκτικοί γιατί φοβόνοτυσαν μήπως συνδυάσει την είδηση ο βουλευτής που με έσωσε στο Φάληρο.
  Τον φοβόνοτουσαν γιατί παλιά εργαζόταν και στο ραδιόφωνο (ανεξάρτητες παραγωγές) και είχε κονέ ακόμη, και όσο νάναι τη δημοσιότητα δεν τη θέλουν, με τόσες ..συνιστώσες που έχει αυτή δημιουργεί φαγωμάρα.

  Και τελικά είχαν δίκιο, γιατί αυτός ο άνθρωπος με γλύτωσε δεύτερη φορά από σίγουρο θάνατο και σε αυτόν οφείλω ότι επικοινωνώ μαζί σας.
  Όταν πήρε τηλέφωνο να ρωτήσω πώς πάω και άκουσε την τρεμάμενη φωνή μου από το τηλέφωνο, κάτι κατάλαβε.

  Επειδή παλιά είχε συνεργαστεί με έναν Οργανισμό που τον ελέγανε ΣΕΚ και αν και δεν ξέρω τι σημαίνει μούπαν ότι είχαν έκπαλαι μεγάλη έφεση στον εισοδισμό.
  Αυτό ήταν καίριο γιατί έτσι στο μοναστήρι θα τους δεχόντουσαν, αφού θα τους ξεγελούσαν λέγοντας ότι ήρθαν να τιμήσουν τα Εισόδια της Θεοτόκου και οι καλογέροι θα επέτρεπαν την είσοδο, αφού ήταν για άγιο σκοπό.

  Ανεθεσε λοιπόν σε αυτόν τον Οργανισμό να με φυγαδεύσει, κάτι που ήταν ευφυές, γιατί αυτοί είχαν στήσει τα γραφεία τους δίπλα από τη Διοίκηση του Κόμματος (και του ενωτικού μετώπου γενικότερα), όπου παρεπιδημούσαν οι ..κακούργες και όλες οι ετοιμασίες δεν έγιναν αντιληπτές, ακριβώς γιατί έλαβαν χώρα κάτω από τη μύτη των διωκτών μου.

  Μην σας κουράζω αγαπημένοι μου φίλοι, επειδή ήταν αεκτζής και μάλιστα ήταν και ενεργός παράγων είχε κονέ και άκρες στη ..Βασιλεύουσα και με ένα καΐκι με παρέλαβαν μια ασέληνη νύχτα και με παρέδωσαν στην .ομογένεια.
  Για λίγες μέρες κρύφτηκα κάπου στο Μαρμαρά, σε μια εξοχική κατοικία που μου παραχώρησε ένας πιστός (με κύρια αναφορά στην εορτή των εσοδίων), αλλά είχα την αβλεψία να μιλάω με διάφορους ΠΑΣΟΚους που θεωρούσα ότι ήταν εμπιστοσύνης.

  Πού να ξέρω, δεν μου φέρναν και εφημερίδες βλέπετε, ότι εκείνες τις ημέρες συντελείτο μια ..μετακίνηση και ένα ρέβμα από Χαριλάου Τρικούπη κατά ..Κουμουνδούρου μεριά.
  Έτσι κάποιοι από αυτους που με επισκέφτηκαν, τάχα μου για να οργανώσουμε τη ρεβάνς, με πυρήνες στην Πατρίδα, αποδείχτηκε ότι τάλεγαν όλα χαρτί και καλαμάρι.

  ¨Οταν τυχαία κατάλαβα ότι με είχαν εντοπίσει, παρατηρήθηκε αδικαιολόγητα μεγάλος αριθμός επισκέψεων ..κατοικιδίων στο γειτονικό ιατρείο μικρών ζώων και αφού με διαβεβαίωσε ο σωτήρας μου ότι τα κονέ του δεν μπορούν να εγγυηθούν άλλο (ο ίδιος ο Ερτογάν του είπε ότι πιέζομαι πρέπει να φύγει, δεν θέλω το αίμα του επάνω μου), κανονίσαμε και με βάλαν σε ένα εμπορικό αεροπλάνο και με έφεραν εδώ.

  Όμως εδώ πρέπει να διακόψω αγαπημένοι μου, διότι με έπιασαν τα ..αντιισταμινικά και νύσταξα (κάνει και μια νύστα τα μεσημέρια εδώ στο Μέχικο).

  Θα σας ξαναγράψω και να ..προσέχετε τον εαυτό σας.

  Δικός σας
  Πάκο ντελ’ Αθανάσιο

 80. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Πάκο Δελ Ατανάχιο…

  Κατ’ αρχήν να διαβιβάσω εκ μέρους του… συνεταίρου τας θερμότερας ευχάς για την υγεία σου και για τη γρήγορη ανάνηψή σου!
  Παρολίγον να καταλήξει σε φιάσκο η επιχείρηση σωτηρίας σου εν ελλάδι αλλά να σου ομολογήσω (όπως μου ομολόγησε η συντρόφισσα η ομολογήτρια) ότι πράξαμε ότι κατέστην δυνατόν… Άλλωστε από την εμπειρία σου, θα γνωρίζεις ότι ούτως ή αλλέως στην θεωρία καλοί ήμασταν, στην πράξη τα χαλάγαμε…

  κάνω εδώ μια παρένθεση δράττοντας της ευκαιρίας να σου ζητήσω συγνώμη για τις τάπες που σου έριξα στο Φωκιανό στάδιο, αλλά αφενός είχες πιεί 40 μπύρες, αφετέρου, το βλέμμα σου πάντοτε αλλοιθώριζε προς τις μαθήτριες… βέβαια ήμουν ταλέντο στο μπάασκετμπαλ, αλλά αυτό είναι άλλου ιερέως ευαγγέλιο…

  Από την παρένθεση προχωράω στα επίτοκα, που όπως θα διαπιστώσεις είναι εξίσου σημαντικά με την Οδύσσειά σου προκειμένου να επιβιώσεις από τα γαμψά και μαβιά βαμμένα νύχια της Αταλάντεως…

  Μπαίνω στο προκείμενο γιατί αν συνεχίσω έτσι θα καταλήξω σαν τις αναλύσεις του προέδρου του Οργανισμού που άλλαξε όνομα… και από ΔΕΚΟ έγινε ΟΚΔΕ… 🙂
  Λοιπόν στο μόναστήρι που νοσηλευόσουν, θα θυμάσαι ένα βράδυ που δεν ήσουν εμπύρετος ούτε έμπλεος συναισθημάτων, μια μοναχή σου εκμνηστηρεύτηκε κάποιες σκέψεις της κι εσύ την επαρηγόρησες… Λοιπόν επειδή δεν το κατάλαβες, η μοναχή δεν ήταν παρά η δεύτερη σύζυγός σου Ευφημία… Και επειδή ως γνωστόν, από τις 25ρες από δίπλα τους περνάς και μένουν … ωδιπόροι, σου το δηλώνω ευθαρσώς και αυτοπροαιρέτως, η Ευφημία, είναι έγγειος… Κάτι που άλλαξε άρδην τα σχέδια της Αταλάντης και σκοπεύει τώρα να εκπορθήσει τη συνιστώσα που σε βοήθησε να δραπετεύσεις και φυσικά πρόκειται σύντομα να σου τείνει χήρα συνεργασίας.

  Την επιστολή ταύτη στην στέλνω ώστε να είσαι προσεκτικός, οι καιροί ού μενετοί…

  Δικός σου, ο Νικιπλόθα δε λα κρούζ

 81. Ο/Η papoylis λέει:

  Θενιόρ Πάκο

  Πορ φαβόρ κουιδάδ
  λος τιέμπος εστάν νον μενέτος

  Νο εσκούτσα έστο λαδρον δε Νικιπλόθα δε λα Κρουθ. . Ντέβε ρεσταρ εν λα καβάντζα εν Μέχικο . Τοδας λας φουέρτσας δε λα ρεακθιόν , Αταλάντα υ Ευφήμια ,εσταν κονσπιράδο κον εστο γκορδίγιο δε Πάγκαλος υ CIA σομπρε λα κοορντιναθιον δε κουεστο βερμίγιο δε Πεσκαδόρ παρά αρρεσταρ τε υ τομαρ τε εν Γκρέθια. Εντόνθες κουιδάδ υ σεγγρεθιον κομπανιέρο. Τοδο ελ πουέμπλο ακί εσταν κον τίγο υ εσταν πρεγάνδο α λα νουέστρα Μαδόννα δελ Εισοδίστας πορ του σαλβαθιόν…

  Κομμαντάντε Φούρκας

 82. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Παίδες, να δηλώσω εδώ πως οι τελευταίες …εξελίξεις με ξεπερνούν σε όποια μονάδα μέτρησης και να μετρήσω! Όσο να σηκώσω τα χέρια ψηλά και πάλι δεν …φτάνω!

  Παπούλη φρόντισε να μη …δει το βίντεο η Ευφημία, γιατί θα γίνει …Ευθυμία και θα τρέχει πίσω από τον …Χατζηγιάννη! 😉

 83. Ο/Η nikiplos λέει:

  Φίλε Νίκε_Άλφα και λοιποί!

  Σου υπενθυμίζω τη σοβαρότητα των καιρών, και την καιροσκόπων. Δεν θέλει και πολύ να αρχίσουν οι συνιστώσες να αλληλοφαγώνονται στα εξ’ων συνετέθησαν και η Αταλάντη για άλλη μια φορά δυστυχώς έρχεται να επαναλάβει αυτόν τον ιστορικό της ρόλο. Αντίθετα, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να προασπίσουμε τα μετόπισθεν. Εν ανάγκη να πάρουμε και από αυτό που παίρνει ο Στρατούλης και εμφανίζεται έτσι πάντοτε ακμαίος και διαθέσιμος, για το κοινόν καλό…

  Δεν έχουμε μείνει και πολλοί, και η ομάδα πρέπει να παραμέινει αδιάσπαστη… Τώρα που όπως σωστά είπε και ο παππούλης, ο εισοδισμός, υπεισέρχεται κατακλυσμιαίος. Θα πρέπει να ξανα-οργανωθούμε σε ομάδες (κοινωνικής) εργασίας και ζύμωσης. Ας πούμε τούτες τις ώρες η σταχανοβίτικη τράπεζα είναι χρήσιμη όσω ποτέ άλλοτε. Εν ανάγκη να στριμώξουμε κάποιες από τις 14 συνιστώσες εκεί και προσφέροντας μοσχοφίλερο νερωμένο με ζντανοφική βόντκα, να γυρίσουμε συνειδήσεις και κεφάλια. Να φτιάξουμε προγεφυρώματα, ώστε να καταστήσουμε δυνατή την ασφαλή επιστροφή του κομαντάντε Πάκο…

  Μέχρι τότε, νηστεία και αποχή από το αλκοχόλ, ώστε να κρατήσουμε δυνάμεις.

  Σας ασπάζομαι, ούλους

 84. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Να φτιάξουμε προγεφυρώματα …κάτω από τη στιβαρή τράπεζα να μην κινδυνεύουμε και από τα στούκας !
  Εύγε σύν-τροφε και μη …συμ-πότη Νίκιπλε!
  Βενσερέμος!

 85. Ο/Η Left G700 λέει:

  Κάπου πήγα, κάτι είδα κάτι μου είπαν[***] να σας πω!

  [***] οι διαβόλοι 😉

 86. Ο/Η Left G700 λέει:

  Κάπου πήγα, κάτι είδα, και με …στραβώσαν οι διαβόλοι να το δω λάθος! 😉

 87. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αθήνα 9-6-2012

  Προς κον Paco del Athanasio,
  México, México …ενταύθα
  Αγαπημένε πάντα και για πάντα (νυν και αεί) Πάκο, πήρα το γράμμα σου και δεν σου κρύβω πως το γεγονός ότι είσαι καλά, με χαροποίησε ιδιαίτερα.
  Μάλιστα από το περιεχόμενο της αφήγησής σου κατάλαβα ότι είσαι σε επαφή (και έχεις επηρεαστεί) από τον ..συνάδελφό μου το Λιόσα 😉 , κάτι που με κάνει να νοιώθω πιο αισόδοξος για την ..πορεία σου.

  Θα είδες και εσύ τη συγκινητική ανταπόκριση των φίλων μας εδώ στην Πατρίδα και θέλω να γνωρίζεις ότι αύτη δεν περιορίζεται σε δηλώσεις αλληλεγγύης και σε λόγια παρηγοριάς που σου στέλνουν εν είδη απαντήσεων, αλλά περιλαμβάνει και πράξεις.

  Να ξέρεις ότι ήδη 2 εκ των φίλων μας έχουν απαρατήσει και τις οικογένειές τους και τη ζωή τους και με πραγματικό κίνδυνο της ..αρτιμέλειάς τους συμμετέχουν σε επικίνδυνες αποστολές.
  Πάκο μιλάμε για αποστολές που χωρίς υπερβολή θα τις λέγαμε καμικάζι, και μάλιστα μεσα στο στόμα του λύκου, ώστε να εξουδετερώσουν τα σχέδια των Κακούργων και των σκοτεινών δυνάμεων (του σκότους και της καταστροφής γενικότερα) που βρίσκονται από πίσω τους.

  Για λόγους που άπτονται της ασφαλείας των ηρωικών εθελοντών μας, δεν μπορώ να σου πω κάτι περισσότερο.
  Νάξερες μόνο τι θυσίες κάνουν, θάκλαιγες από συγκίνηση και μάλιστα με αναφυλλητά!!

  Επίσης, και αυτό είναι το σπουδαιότερο, η υπόθεσις δεν έχει αφεθεί απλώς στα χέρια ηρωικών ..χειρώνακτων και ακτιβιστών γενικότερα.
  Δύο (2) ώριμοι και τελέσφοροι ..σούπερ σένιορ κονσάλταντς (σε αυτά τα θέματα, αλλά και γενικότερα) έχουν αναλάβει το κεντρικό σχεδιασμό και την εκπόνηση των ..πυλώνων πάνω στους οποίους εκτυλίσσονται οι δράσεις.

  Και ουχί μόνον αυτό, αλλά έχουν αναλάβει να διαφωτίζουν και να προπονούν διαρκώς τους ηρωϊκούς ακτιβιστές, μην τυχόν και κάμουν λάθος, όπως οι Κύπριοι με το σχέδιο Ανάν, παρόλο που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το είχε επισημάνει (να βοηθήσουμε τους Κυπρίους μην κάμουν λάθος).

  Πιστεύω ότι η τελευταία πληροφορία θα σε κάνει να αιθάνεσαι πιο ασφαλής και ..ήσυχος.

  Πάκο,
  Η πολύχρονη γνωριμία μας και η βαθειά σχέση που μας ενώνει δεν μου επιτρέπουν να χαϊδέψω αυτιά και να επιδοκιμάσω τα λάθη σου.

  Πάκο, γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτά που έγραψες στην επιστολή σου δεν είναι όλη η αλήθεια, είναι φανερό ότι προσπαθείς να αποφύγεις να αναλάβεις τις ευθύνες σου για το πώς τα πράγματα έφθασαν μέχρι εδώ.

  Το ότι ήσουν το θύμα και κινδύνευσες και κινδυνεύεις ακόμη, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το χρησιμοποιείς για να αποφύγεις την αυτοκριτική και την κριτική από τους δικούς σου ανθρώπους.

  Είναι άδικο και για τους ανθρώπους που υποτίθεται θέλεις να παραδειγματιστούν από το δράμα σου και να σωθούν, αλλά και να προκόψουν γενικότερα.

  Με την ..εξωραϊσμένη εικόνα που παρουσίασες στην επιστολή σου, δημιουργείς την αντίληψη ότι ο δρόμος της ανάσχεσης της πορείας του Κακού είναι εύκολος και στρωμένος με ρόδα.

  Πάκο, λειτουργείς ανεύθυνα και παρορμητικά ού μην και εγωιστικά (άλλωστε αυτό σέφαγε) και ήδη έχεις δημιουργήσει προβλήματα.

  Ήδη ένας Αγωνιστής εδώ και μέρες κρεμάει αεροπανώ και χτίζει εξέδρες ακαταπάυστως, ..κοινωνίζοντας επικινδύνως παράλληλα, μάλιστα τώρα τελευταία άφησε τα οικογενιακά τσιμπούσια σε χειροποίητα τραπέζια και γυρνάει στα νυχτερινά μαγαζά.
  Κάποιος μάλιστα μούπε ότι τον είδε να πετάει λουλούδια στο Χατζηγιάννη και από κάτι μισόλογα πούλεγε για δικαιολογίες , δεν αποκλείεται καθόλου.

  Ενας άλλος (και αυτό είναι το χειρότερο γιατί είναι και μάνατζερ) θέλει λέει να κάνει προγεφυρώματα για την ..επιστροφή σου.
  Θυμάσαι ότι κάπως έτσι έμπλεξες και εσύ με παρέες που στα νιάτα τους θέλανε να σκάψουμε λαγούμια και ανήκανε σε ένα Οργανισμό που το όνομά του ήταν καρκινικό (όχι σαν την ΔΕΚΟ που γίνεται ΟΚΔΕ από την ..ανάποδη).

  Πάκο, ευθέως και χωρίς περιστροφές, σταμάτα να παίζεις το αθώο θύμα, έχεις ευθύνες και πρέπει να τις αναλάβεις, το χρωστάς σε αυτούς που αγωνίζονται για την επιβίωσή σου.

  Οι δυο μας μιλάμε τώρα!!
  Μπορεί να περιγράφεις πώς η Αταλάντη πίεσε εκείνο το ζαβό να γίνει δολοφόνος, έστω και αποτυχημένος, αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια.
  Η άλλη μισή είναι ότι όταν σε έβαλε μέσω της Ευφημίας να οργανώσεις βιαιοπραγίες και εξοστρακισμούς (και διαγραφές) σε κείνα τα ναυτάκια της συνιστώσας που θέλανε να αποσυνσιτωθούν και να ενωθούν με τις μάζες (τις ίδιες), το έπραξες χωρίς δισταγμό και οι οιμωγές τους δεν σε συγκίνησαν.

  Έβαλες μάλιστα φωτισμένους ηγέτες τους να τους εξανδραποδίσουν και όταν μετά ήρθε η σειρά τους (μέχρι και από φωτογραφίες ντοκουμέντα τους εξάλλειψαν) δεν μπορούσαν καν να διαμαρτυρηθούν και εξαναγκάζονται τώρα να κάνουν την ουρά του Δραγασάκη (του ίδιου) και τους έχει πιάσει μια ..οδύνη.

  Πάκο κατά βάθος ήξερες τι έκανες .
  Και τώρα που ήρθε η σειρά σου, απλώς πληρώνεις τα επίχειρα των δικών σου παραλήψεων και ολιγωριών, ότι τότε που έπρεπε, δεν αντιστάθηκες στους πειρασμούς.
  Είναι αλήθεια ότι δεν είσαι τέτοιος άνθρωπος, αλλά σε είχε τυφλώσει το πάθος για την Ευφημία και νόμιζες ότι τα αθώα αυτά ναυτάκια θα είναι επαρκής θυσία στο θεό του Έρωτα για να κερδίσεις την ερωτική εύνοια της γυναίκας σου.
  Δεν δικαιούσαι να μην ήξερες ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ακόμη και τη ναυτική βάση της κροστάνδης να θυσιάσεις, ο Μινώταυρος δεν ικανοποιείται και θέλει και άλλους και άλλους μέχρι να προσφερθείς και εσύ ο ίδιος και να ..ησυχάσουμε.

  Κλείνω την παρούσα επιστολή μου με την έκκληση να δείξεις υπευθυνότητα απέναντι στους αγωνιστές (για τη σωτηρία σου) εδώ στην Πατρίδα και σου έυχομαι να ακολουθείς τις οδηγίες και να μη δίνεις στόχο.
  Δεν μπορώ να σου υποσχεθώ τίποτα, αλλά βλέπω φως στο βάθος του τούνελ!!

  Πάντοτε δικός σου
  Αναγνώστης ο αθηναίος

 88. Ο/Η papoylis λέει:

  Κομπανιέρο Πάκο

  Έσα ες λα ούλτιμα κομμουνικαθιόν έντρε νοσότρος. Λα σετιμάνα πρόξιμα , κουάντο ελ κομμαντάντε Αλέξις υ Σύρζα αβραν εν μανος ελ γκοβιέρνο τόδας λοσ κομμουνικαθιόνες κον ελ εξτέρνο σαραν ιμποσσίμπιλες . Γρέθια βα α εντραρ εν ούνα ιζολαθιόν πολίτικα υ εκονόμικα τερρίμπιλε… Μα νον άυ παούρα :Τόδο ακί ες σόμπρε κοντρόλ , λα Αταλάντα , Ευφέμια , ελ Πεσκαδόρ υ τόδος λος μίσμος λαδρόνες σαράν αρρεστάδο . Ελ Αναγκνόστα κόμο μινίστρο δε λα Κουλτούρα εστα πρεπαράνδο ελ ντεκρέτο εθπεσιάλ παρα αννουνθιάρ κε Πακο δελ Ατανάσσιο σαρά ελ πρόξιμο ντιρεκτορ χενεράλ δελ IMF. Κουιδάδ πορ μένο κε 7 ντιας αμίγο υ ψομπανιέρο. Λα λιμπερδαδ βιένε… λα ρεακθιόν σαρά βενσίδο…..

  Κομμαντάντε Φούρκας

 89. Ο/Η papoylis λέει:

  να σημειώσω ότι η συνεύρεση αυτή με αφορμή το άρθρο του αγαπητού Αναγνώστη , υπήρξε μια από τις πιό ευτυχείς στιγμές αυτού του ιστολογίου. Είχα αρκετά να πω και να αναρτήσω ως ποστ όλες αυτές τις μέρες , αλλά το απέφευγα ακριβώς επειδή ήθελα να τραβήξει χωρίς παρεμβολές άλλων θεμάτων το παρόν ποστ με τα σχόλια και το ξετύλιγμα του νήματος… Αν κάτι σας θυμίζει Ιονέσκο ή Ντύρρενματ , αν η τελεσθείσα με ευλάβεια αποστασιοποίηση από το δράμα της συγκυρίας σας θυμίζει λίγο Μπρέχτ , νομίζω ότι πρώτιστα το οφείλουμε στο συγγραφέα αυτού του άρθρου τον οποίο και ευχαριστώ εκ βάθους. Όμως θα πρέπει τώρα να αναρτήσω το επόμενο ποστ , το τελευταίο πριν από τις εκλογές και έτσι το παρόν θα λάβει τη θέση του στο αρχείο του ταπεινού αυτού ιστολογίου. Μια θέση εξέχουσα , όπως του αρμόζει. Εν οείται ότι τα σχόλια παραμένουν ανοικτά και μάλιστα προβλέπω ότι το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής μπορεί να δώσει πρόσφορο έδαφος για τη συνέχιση αυτού του γοητευτικού παραληρήματος. Αναγνώστα και πάλι ευχαριστώ 🙂

 90. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Επειδή είναι μέρες πανευρωπαϊκού και έχουμε συνηθίσει τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών πως ότι πετύχαμε ήτο θέμα συνολικής προσπάθειας όλης της ομάδος, του προπονητού, αλλά και της Διοίκησης (προπαντός και μη ξεχνιόμαστε), δεν θα αναφερθώ περαιτέρω στο διαδραστικό ως συστατικό στοιχείο του πονήματος και θα περιορισθώ στο και εγώ merci, ευχαρίστησίς μου κλπ. 🙂

  Σας αφήνω επ΄ολίγον, διότι ένα νέο σημαντικό πρότζεκτ μου έχει ανατεθεί από τον Παπούλη(*).
  Συγκεκριμένα είμαι σε αναζήτηση έμπειρου δανδή, για να τον ρίξω στην Κριστίν και να απαρατήσει τη θέση στο IMF, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τον Πάκο.
  Ρε παιδί μου, αυτός ο Νίκιπλος καλός είναι και με τον κοσμοπιολιτισμό του και με όλα του και δείχνει και σόφρων και στοχοπροσηλωμένος (εδώ ολόκληρο ανωτερω έκανε ζάφτι).
  Τέλος πάντων είναι νωρίς ακόμη, άσε μην το πάρει και το πάρει και χαμπάρι και τσινήσει, οπότε

  Νενικηκαμεν!!
  Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!

  (*) για να είναι τόσο σαφής και τσεκουράτος στην επιστολή στον Πάκο μάλλον την έριξε την Αταλάντη.
  Το θηρίο!!
  Γιια τον άλλον είμαι εξίσου βέβαιος ότι έφερε εις πέρας την αποστολή του, απλώς μου κάνει εντύπωση (και θέλω να το επισημάνω στο Νίκιπλο) ότι δεν λέει να επιστρέψει.
  Έχει γούστο!!

 91. Ο/Η papoylis λέει:

  Όντως Αναγνώστα

  …την έρριξα την Ατάλαντη και θυσιάστηκα αύτανδρος ( μόνος μου ήμουν ) για το καλό του Πάκου 🙂 . Τι νομίζεις ότι έκανα αυτές τις μέρες ;

 92. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αφήνοντας εκτός το ζήτημα της διαφοράς ηλικίας, να προσθέσω ότι εμείς οι πολυτεχνίται, ιδίως οι νεότευκτοι, ποτέ δεν τα πηγαίναμε καλά με τις δικηγορίνες :)… Πέρα από το γεγονός ότι έχει σπουδάσει και πολιτικές επιστήμες και θα επιχειρήσει να με προσηλυτίσει με το δικό της στρατόπεδο ντε λα ντρουάτ…

  Θέλω να ειπώ, δλδ, πως απλώς ο κ…οσμωπολισμός, σε συνδυασμό με τα χρόνια στο Παρί, δεν αρκούνε για τη μαντάμ λαλουέτ… Πρέπει κανείς να προπονηθεί αρκετά για κάτι τέτοιο… Βεβαίως με δέος βλέπω την πρόταση του Αναγνώστη… και τον ευχαριστώ που σκέφτηκε εμένα για αυτό, αλλά φρονώ, ότι δεν έχω τα τυπικά προσόντα για κάτι τέτοιο… Σε κάνα 6μηνο, και υπό την προϋπόθεση σκληρής και επισταμένης προπόνησης ίσως…

 93. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Δυστυχώς έχω να μεταφέρω, με κάθε επιφύλαξη, κάποιες ανησυχητικές φήμες για τον έτερο Καππαδόκη τον Σταύρο.
  Μούπανε ότι απαράτησε την τωρινή σοβαρή του σχέση (με μια ξαδέρφη του ..Χατζησωκράτη που είχαν γνωριστεί στη Λυρική, τότε που τραβιότανε με κάτι τέτοια) και ότι τις τελευταίες μέρες γυρνάει με κάτι μικρούλες, κάτι ανύπαντρες φίλες μιας νέας Πολιτικού.
  Τον είδανε μάλιστα επανειλημμένως στην Τουρλίδα της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (πρωτευούσης της περιφερειακής ενότητος Αιτωλοακαρνανίας 😉 ) να τσακίζει χέλια, συνοδεία οίνου και μάλιστα οι κακές γλώσσες είπανε ότι κάποια ανύπαντρη από την παρέα τον τάιζε στο στόμα με φέτες αυγοτάραχου.

  Ανησυχώ τα μάλα μην έχουμε τα ίδια με τον Πάκη!!
  Τέλος πάντων, δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι, αλλά ας είμεθα σε εγρήγορση, δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει και το σόι της πρώην (αυτής που εξέθεσε)

 94. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Καλά ορέ Αναγνώστη, τι ανησυχείς;
  Στείλε τον Πάκη για …εξομολόγηση στον …Πειραιώς, αυτός θα τον …στρώσει!

  «Σήμερα λοιπόν στήν Γενεύη τής Ελβετίας «έξοχα μυαλά» θέλουν νά μάς καταπείσουν ότι τό υποατομικό σωματίδιο μποζώνιο Χίγκς, πού είναι μία ασυνείδητη μονάδα ενέργειας, άν υπάρχει, δημιουργεί, συντονίζει, σχεδιάζει καί καταστρώνει τά τρισεκατομμύρια τών γαλαξιακών σχηματισμών, τούς σέ αυτά υφισταμένους φυσικούς νόμους ώστε μήν συγκρούονται μεταξύ τους, τήν αέναη κίνηση τής συμπαντικής ύλης-μάζης, τήν οργανική διάπλαση καί τή ζωή τών ενοργάνων όντων καί φυσικά τήν αρμονία τού υλικού σύμπαντος.

  Αυτό ακόμα τό ασυνείδητο σωματίδιο, πού δέν έχει γνώση τού εαυτού του καί δέν μπορεί νά απαντήσει στό ερώτημα «τί είσαι;» καταστρώνει καί δημιουργεί εκ τού μηδενός συνειδητά όντα όπως ο άνθρωπος, πού έχουν τό συνειδέναι, υπερβαίνει τό αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ ανοργάνου καί οργανικής ύλης, τά αγεφύρωτα οργανικά χάσματα μεταξύ όλων τών ειδών τών γενών τών ενοργάνων όντων, τό αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ τού φυτικού κόσμου καί τών εμψύχων όντων, τό αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ τού ανθρώπου καί όλων τών άλλων ενοργάνων καί εμψύχων όντων. Άν αυτή η αντίληψις δέν αποτελεί τόν απόλυτο ορισμό τού κρετινισμού, τότε τί συνιστά κρετινισμό;

  Πίσω από αυτές τις απόψεις βρίσκεται το πρόσωπο του δαιμονισμού

  Δυστυχώς όμως δέν είναι τόσο απλά τά πράγματα γιατί πίσω από αυτές τίς τρομακτικές καί αίσχιστες γιά τήν ανθρώπινη προσωπικότητα, τήν ανθρώπινη ιστορία καί τήν ανθρώπινη φιλοσοφία απόψεις κρύβεται τό αποκρουστικό πρόσωπο τού διαμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια καί κατεχόμενοι από αυτά μπορούν νά μωρολογούν μέ τέτοιες ανοησίες.

  Προτείνω δέ στούς εκλεκτούς αυτούς «σοφούς», τών οποίων όπως κάθε ανθρώπου ο εγκέφαλος έχει ένα τρισεκατομμύριο νευρικές συνδέσεις πού «τυχαία» έγιναν από τό ασυνείδητο μποζόνιο, εάν έχουν ανάγκη αιμοληψίας αυτοί ή συγγενικά των πρόσωπα νά μήν προστρέχουν πλέον στόν αλτρουϊσμό τών συνανθρώπων τους, αλλά νά χρησιμοποιήσουν τό αίμα τών «εκλεκτών συγγενών» τους χιμπατζίδων, ουρακοτάγκων, γοριλών, γιββώνων κ.λ.π. γιά νά διαπιστώσουν όχι στήν θεωρία αλλά στήν πρακτική εφαρμογή της τήν δήθεν αλήθεια τής «ανακαλύψεώς» των, περί τού «κοινού γεννήτορος μποζονίου» εκτός καί άν τό μποζόνιο έχει τέτοια ευφυΐα ώστε νά κατασκευάζει σέ κάθε είδος καί έναν συγκεκριμένο αιματολογικό τύπο. Άν είχε όμως τέτοια ευφυΐα γιατί νά συνεντευξιάζονται εκ προσώπου του οι συγκεκριμένοι καί όχι τό ίδιο;», καταλήγει.

  http://news247.gr/eidiseis/koinonia/mhtropoliths_peiraiws_pisw_ap_to_mpozonio_kruvetai_to_proswpo_toy_diavoloy.1841701.html

  Πρόσεξε όμως, στη συνέντευξη τύπου του ..μποζονίου, που θα οργανώσει οσονούπω ο σεβασμιώτατος, να μη παραβρεθεί ο Πάκης και λαλήσει εντελώς τώρα που βρήκαμε τη λύση για τα προβλήματά του! 😉 😀

 95. Ο/Η nikiplos λέει:

  καλημέρα…

  φαίνεται ότι υπάρχει και μετεκλογικό ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑς… Δεν εξηγείται αλλιώς η μετάβαση από τις παρέες του X»σωκράτη στον Ιανό, που συνήθως συνοδεύονταν κατόπιν από φιλετάκια ω σαμπινιόν στου Απότσου ή στη χειρότερη σε μια γευστική ποικιλία στου Αντρέα μετά καπνίσματος ενός καλού κοχίμπα, η μετάβαση από εκεί λοιπόν στην … Τουρλίδα να τρως χέλι Μεσολογγίου με λιπαρό αυγοτάραχο… Ταραχή πρέπει να έπαθε ο Σταύρος δεν εξηγείται αλλιώς δλδ… Αφήνω το γεγονός πως αυτές οι νέες πολιτικοί, είναι για την πολιτική σκέψη του Σταύρου μας … απλό πρωινό, ουχί του Σαββόπουλου…

  Υφέρπει η υποψία, πως ο Σταύρος ρίχνει στάχτη στα μάτια… Έχει βλέψεις κατευθείαν στην Ρένα Δούρου!!! και χρησιμοποιεί τις φερέλπιδες πολιτικούς, ως μεταβατικό όχημα, όπως κάποτε υπήρξε η Β’ Πανελλαδική…

 96. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος

  Αθηναιος!!!!

  Δεν αρκει να γεννηθεις εν Αθηναις, αλλα και να μεγαλωσεις ενταυθα, ετι δε και να θεραπευεις ημερησιως, απο το λυκαυγες εως το λυκοφως, πλεον και αντιστροφως ητοι εως του επομενου ξημερωματος κ.ο.κ., αυτην την ευγενην ιδιοτηταν, διαβιων και αναγιγνωσκων, ως εις «Αναγνώστης ο αθηναίος».

  Ευρισκομενως εν μεσω μικρων επαγγελματικων μαχων (παραδεχομαι οτι δυστυχως ειμαι ενας ανεπαρκης επαγγελματιας, υλιστης, οσο παταει ενας …ιπποποταμος, και ενιοτε αναγκαζομαι να εργαζομαι ως μελετητης μηχανικος δια να συμπληρωνω τα πενιχρα κερδη μου της ταξης του 69% μικροτερο του 70% απο το χρηματιστηριο, αγοραζων μετοχας οταν ο ΓΔ ητο εις τας 450 μοναδας ενω παραλληλως εσυνεβησαν ολα αυτα τα τρομερα κια μη εξαιρετεα -πλην ολως αναμενομενα- υπαρξιακα προβληματα του Πακεως (ο Πακης του Πακεως,…)και πωλων οταν ουτος κατα καιρους ανηρχτο απο 900 εως 1000 μοναδας) εδιαβασα το πρωτο χερι (στρωση, layer,…) του εξαιρετικου αφηγηματος σου και ενιους σχολιασμους, αλλα η θολοτης του νοος μου επιβαλλει να σταματησω εδω, επιφυλασσομενος μια δευτερην αναγνωσιν,αφηγημτος και σχολιων, οτε αι συνθηκαι το επιτρεψουσιν……

  Προκαταβολικως ευγε!!!!!

  ΥΓ Ηθικον διδαγμα. Μην προσπαθεις να προστατευσεις τους αλλους , τους ανημπορους, εαν -προηγουμενως- δεν εχεις αυτο-εκπαιδευσει υπερεπαρκως τον εαυτο σου.

 97. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αφώτιστε ευχαριστώ πολύ, με τιμούν τα καλά σου λόγια.
  Δες το παρόν (και) σαν συνέχεια διαφόρων τέτοιων ασκήσεων που συνηθίζαμε όταν θέλαμε να μιλήσουμε κάπως ανάλαφρα.
  Ανάλαφρα ως προς τη διάθεση.
  Η συμμετοχή των άλλων δε , δεν αφορούσε μόνον τα σχόλια, αλλά και την ..εκπόνηση, δηλαδή πολλές αναφορές και σκέψεις είναι συλλογικές.
  Επίσης νάσαι καλά, διότι μου έδωσες την ευκαιρία να το ξαναδιαβάσω μετά από τόσο καιρό 🙂

 98. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος

  Εαν υπαρχουν εις εν ιστολογιον, καλοπροαιρετοι και καλλιεργημνεοι συνεργαται (κατα προτιμησιν εξ αθηνων η πολεων με ….λιμενα) οιτινες διαθετουσι συμπληρωματικον και παραπληρωματικον πνευμα, αντιληψιν, σκωπτικοτηταν τε και ικανον σαρκασμον, αφθονον δε αυτο-σαρκασμον, τοτε ο αυγγραφευς εκκινων με πρωτην ταχυτητα μετα δε τας πρωτας «σελιδας/» απογειουται . Ειδικα δε οταν μετα την ολοκληρωσιν του αρχικου πονηματος , πιπτουν ως σφαιρες βολη κατα βολη ή και κατα ριπας «τα σχόλια, ….πολλές αναφορές και σκέψεις » το πονημα περνα εις την στρατοσφαιρα και εισερχεται εις την αθανασαιν της μπλογκοσφαιρας ως… συλλογικη μνημη..

 99. Ο/Η Pepermint λέει:

  έτσι έτσι

  καλή Σαρακοστή boys

 100. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Pepermint

  Επισης , σε σενα και σ’ ολους τους αποντες συνεργατες της AasS που ασχολουνται με αλλοτρια, εφοσον εχουν….. σημαντικες καταθεσεις εις την Τσυπρον!!!!

 101. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Καλή Σαρακοστή παίδες αλλά προβλέπω ότι θα είναι χιλιοσαρακοστή! 😉
  Αυτούς με τις καταθέσεις τους έχω γραμμένους, γιατί εγώ τις δικές μου τις έχω …φάει, αλλά μετά από πολύωρες και ….πολυδάπανες έρευνες, καθ ότι καλός άνθρωπας, τους βρήκα μια λύση: 😛
  http://panosz.wordpress.com/2013/03/19/sxoliasths-oxi-eipe-i-kypros/#comment-171509

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s