Το Τραίνο θα σφυρίξει τρεις φορές….!

Μπαμπάς ( που ξέρει ) : … Μη το παίρνεις κατάκαρδα Ντόρα μου…. ! ..θα υπάρχουν για σένα και τα άλλα παιδάκια και άλλες ευκαιρίες ..!

Δείτε στη συνέχεια πως  🙂

Είναι φανερό καλοί μου αναγνώστες πως η «φαινομενική» αποτυχία της υπό το Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Μερικοί από αυτούς εκφεύγουν του σκοπού αυτού του πόστ . Αλλά θα αναφερθώ εδώ τουλάχιστον σε δύο :

 

α) Η μη πρόσκληση και συμμετοχή δύο σημαντικών παραγόντων της πολιτικής μας ζωής όπως η Ντόρα και ο Φώτης δεν επέτρεψαν να αναδειχθεί το κλίμα συναίνεσης  που υπάρχει πραγματικά στη κοινωνία. Δημοσκοπικά τουλάχιστον αν ιδωθεί , τα τριψήφια ποσοστά που συγκεντρώνουν οι δύο ανωτέρω φωτισμένοι ηγέτες θα έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπόψιν για τη πρόσκληση τους και όχι να εφαρμοστεί ο ( γελοίος άλλωστε ) κανονισμός της Βουλής. Η παρουσία αυτών των δύο προσωπικοτήτων στη σύσκεψη θα προσέδιδε άλλο κλίμα , θα επέτρεπε στους παρόντες ηγέτες να λάβουν το μήνυμα του λαού που  μετέφερε εντός μόνο ο  κος Καρατζαφέρης : Συναίνεση και ναι σε όλα.. Σώστε τη Πατρίδα…. Είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε μέχρις ενός... και άλλα του συρμού συνθήματα.

β) Ο δισταγμός του κου Αντώνη Σαμαρά και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να συμμετάσχει στο εγχείρημα – παλλαϊκό αίτημα – όσο δεν εξασφάλιζε ότι από αυτή του την υποχώρηση δεν θα υπήρχε και το σχετικό πολιτικό όφελος , αφού σε κάθε περίπτωση συμφωνεί σε μεγάλο μέρος των  προς λήψη μέτρων. Αναμένω ότι σύντομα η στάση του αυτή θα αλλάξει. 😉

 

Όμως είναι επίσης προφανές ότι  θα υπάρξει σύντομα και άλλη ευκαιρία για τη σωτηρία της Πατρίδος. Μια ευρεία σύσκεψη  πάλι υπό τον Πρόεδρο , ή άλλη σχετική πρωτοβουλία . Και τούτο γιατί η πίεση του λαού για νέα μέτρα , η επιμονή ακόμα και των πιό φτωχών μαζών να προσφέρουν οστά και δέρμα ( σαρκός πλέον μη υπαρχούσης ) , αίμα και δάκρυ , ακόμα και τις γυναίκες και τα παιδιά τους στην υπόθεση της σωτηρίας της Πατρίδος , υπό τη καθοδήγηση πάντα του ( σε πλήρη σύμπνοια)  άξιου πολιτικού μας προσωπικού , είναι πλέον ασυγκράτητη.

Αυτό καθίσταται ακόμα πιό φανερό αν δούμε τι γίνεται αυτές τις μέρες στις πλατείες και τους δρόμους της χώρας , όπου χιλιάδες μη προνομιούχοι πολίτες δηλώνουν έτοιμοι να θυσιαστούν στο βωμό της Πατρίδος και επευφημούν τους τρεις άξιους  πολιτικούς , που εξεδήλωσαν τη πρόθεση τους να συμμετάσχουν στον αγώνα , ενώ παράλληλα πιέζουν οι πολίτες αυτοί τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αναθεωρήσει την άρνηση του.

Σε επόμενη άρα ευκαιρία , που αναμένω να υπάρξει πολύ σύντομα , νομίζω ότι θα έχουμε επιτέλους την απαραίτητη εκείνη συναίνεση ώστε  να μη λυπάται η ερίτιμος κυρία και ο μπαμπάς της. Θα υπάρξει και για αυτήν θέση , έστω  και στο τελευταίο βαγόνι :

 

This entry was posted in Επικοινωνιακές κ..οτούμπες, Ισορροπισμοί διάφοροι, Πολιτικούρες. Bookmark the permalink.

34 Responses to Το Τραίνο θα σφυρίξει τρεις φορές….!

  1. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Τώρα θα σούλεγα ότι το παρόν είναι ο ορισμός της οξείας πολιτικής σάτιρας, χωρίς ίχνος ..hate και με σαφές ότι η αναφορά στα πρόσωπα είναι μέσο , το δε αποτέλεσμα (άσχετα με τη διαφωνία ή τη συμφωνία στο πολιτικό συμπέρασμα) αποδομεί μόνο τον πολιτικό ρόλο και τις συμπεριφορές των αναφερομένων,
    αλλά δε στο λέω γιατί θα μου πεις, με το δίκιο σου, ότι μεταφέρω συζητήσεις από άλλα post και είμαι κολλημένος και ..μνησίκακος και θα άντε μετά στην ηληκία μου να μάθω μπριτζ ….

  2. Ο/Η papoylis λέει:

    Δηλαδή αν βάλω τη μούρη του πεταλωτή ψύλλων που μας έχει φουσκώσει στο ψέμμα , σε γάιδαρο με κοντά πόδια αυτό είναι ..hate 😉 🙂 , για να μεταφέρω εγώ εδώ τη συζήτηση να μη χρειάζεται να μάθεις μπρίτζ στην ηλικία σου ;;;;

    Είμαστε σοβαροί ορέ Αναγνώστα ;;;

  3. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    «Δηλαδή αν βάλω τη μούρη του πεταλωτή ψύλλων που μας έχει φουσκώσει στο ψέμμα , σε γάιδαρο με κοντά πόδια αυτό είναι ..hate 😉 🙂 ….»

    Όχι, αυτό, από μόνο του, δεν είναι hate.
    Όπως και δεν σου είπα ότι εκεί που ανέβασες το συγκεκριμένο ήταν hate.
    Τις διαφωνίες μου σε αυτά τα post τις είχα καταθέσει τότε και δεν άλλαξε κάτι, το οποίο επαναφέρω.

    Ένα θέμα (ενδιαφέρον, αλλά δευτερεύον) είναι ότι σε ανάλογη περίπτωση συζήτησης με φίλο (διαζώσης) του είχα πει ότι «η αναφορά σου γενικά δεν είναι (ας πούμε) hate , αλλά όταν μου τη λες εσύ μπορεί να την εκλάβω ως τέτοια, από αλλού, ακόμη και αν σέβομαι αυτόν που το λέει , δεν με πειράζει».
    Προφανώς αναφερόμουν σε αντιλήψεις του που είχα την ευκαιρία να γνωρίζω σε βάθος χρόνου και η συγκεκριμένη αξιολόγησή μου «μου επιτρεπόταν, χωρίς να χρειάζονται διευκρινήσεις ή να θίγουν».
    Δηλαδή τις αξιολογούσα ως μέρος μιας πορείας για την οποία γνώριζα λεπτομέρειες.

    Έτσι, θεώρησα χρήσιμο να παρακολουθήσω από «απόσταση» την ανταλλαγή επιχειρημάτων με τους «πρεσβύτερους» , ώστε να κρατήσω ότι με αφορά (άρα ότι συνάγεται από αυτήν την ανταλλαγή ¨από κει κει πέρα») και θεωρώντας δευτερεύουσα την αξιολόγηση αν το post ήταν hate ή όχι (έχω δει πραγματικές αναρτήσεις μίσους και μπορώ να διακρίνω πότε ισχύει ο χαρακτηρισμός).

    Το θέμα μου λοιπόν δεν είναι αυτό (αν ήταν δεν θα το χειριζόμουν με ..τζιριτζάντζουλες και συνδικαλιστικά τερτίπια) .
    Αυτό που λέω είναι ότι δια των απαντήσεων που δόθηκαν στις ανωτέρω στιχομυθίες και μέσα από παράπλευρες συζητήσεις από σχολιασμό άλλων (σε κάποιες συμμετείχα) αναδείχθηκαν θέματα προσέγγισης.

    Δεν χρειάζεται να επαναλάβω ότι μιλάω γενικά για μια στάση «καταγγελιών» στις οποίες διαμεσολαβεί ως στόχος το «πρόσωπο» για να βληθεί ο θεσμός η η διαδικασία.
    Εδώ συμπεριλαμβάνω μια σειρά από ενέργειες ή στάσεις, οι οποίες , φυσικά δεν έχουν το ίδιο βάρος , αν τις δούμε από τη σκοπιά τι ζημιά δημιούργησαν και σε ποιον.

    Όμως διαφωνώ με το να ορίζεται ως κριτήριο ο ρόλος ή το «ποιόν» του ενδιάμεσου στόχου.
    Οι εν λόγω απόπειρες κρίνονται μόνο ως προς το αποτέλεσμα, δηλαδή αν το πρόσωπο αποδεικνύεται ότι ήταν απλώς «αφορμή» και η μοναδική τεκμηρίωση είναι ότι ΟΤΑΝ θα έχει τελειώσει η διαδικασία θα είναι σαφές το ότι δεν υπήρξαν παράπλευρες απώλειες 😉 που αφορούν ζητήματα προσωπικής αξιοπρέπειας και ότι έχουμε συμφωνήσει να λέμε ατομικά δικαίωματα , τα οποία δεν αναιρούνται ούτε στην περίπτωση εγκληματιών.

    Ο βασικός λόγος δεν είναι κάποια «ανθρωπιστική» θέαση, αλλά η πεποίθησή μου ότι όλα αυτά αποτελούν πρόκριμα για το «τι είδους κίνημα θέλουμε» και αν αντιδράει κάποιος , οφείλει να δώσει δείγμα πού θέλει να οδηγήσει την Κοινωνία.
    Και επειδή μπορεί η ..κοινωνική ανατροπή να καθυστερήσει λίγο 😉 αποτελούν και ένδειξη για την «εσωτερική ζωή» στο …»κίνημα» και στα επίδοξα μορφώματά του, στις κοινωνικές σχέσεις κλπ.

    Νομίζω ότι αρκετά τραβήξαμε με τη λογική «σε ποια πλευρά είσαι;;» , η κατάληξη γνωστή και δεδομένη » Ο Γιαρουζέλσκι είναι ολίγον δικτάτορας» (κατά το ολίγον έγγυος).
    Δηλαδή οι Κνίτες είχαν κανά ελλάτωμα στο DNA τους και κατέληξαν εκεί, οπότε η συγκεκριμένη αντίληψη τους άλλους δεν τους πειράζει;;
    Και σε τελευταία ανάλυση ο προοδευτικός άνθρωπος βεβαίως κομίζει την ..ελευθεροφροσύνη και το «αμφιβάλλω για τα πάντα», αλλά αυτό όχι τώρα, γιατί πολεμάμε (το ποιοι και στο όνομα ποιων είναι θέμα «τούκα προ» το δήλωσα πρώτος ) ;;

    Συνελόντι 🙂 , αυτά περί της διαδικασίας και όντας βέβαιος ότι συμφωνείς στο «ότι δεν είναι hate, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει θέμα συζήτησης», τα ρέστα όταν επαναπολιτικοποιηθεί η συζήτηση 🙂

  4. Ο/Η papoylis λέει:

    Πέρα από τα ενδιαφέροντα και σημαντικά του προηγούμενου σχολίου σου Αναγνώστα να επισημάνω ότι η τελευταία σου παράγραφος με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο… 😉

  5. Ο/Η Propator λέει:

    Αυτο που εγω καταλαβα, κατα την προσφατη αναδειξη αρχηγου στη ΝΔ, ειναι οτι η Ντορα Μπακογιαννη απεδειξε με τους χειρισμους της πως δεν ειχε την πολιτικη ικανοτητα και επαρκεια να διαχειριστει με επιτυχια το θεμα των εκλογων.
    Στην πραγματικοτητα -θα μπορουσε να πει κανεις οτι- επαιζε μονη και εχασε!
    Με βαση αυτες τις σκεψεις θα μπορουσε επισης να ισχυριστει καποιος οτι κατ’ επεκταση δεν εχει και την αντιστοιχη πολιτικη ικανοτητα και επαρκεια να χειριστει σοβαρες εθνικες υποθεσεις οπως π.χ. η οικονομικη κριση.
    Αυτη ειναι η μια πλευρα του ζητηματος, η αλλη πλευρα αφορα το γεγονος της δαιμονοποιησης της απο ενα μεγαλο κοματι της ελληνικης κοινωνιας ως φερουσας το «στιγμα» του πατερα της Κ. Μητσοτακη ως «δρακουλα», «αποστατη», «εφιαλτη» κ.ο.κ.
    Προκειται για μια δαιμονοποιηση η οποια αγγιζει τα ορια της μαζικης ψυχωσης και ως εκ τουτου εξοστρακιζει καθε ιχνος πολιτικης σκεψης.
    Για την πλειονοτητα της ελληνικης κοινωνιας ο Μητσοτακης (και κατ επεκταση η κορη του) αποτελει το απολυτο κακο το δε κατηγορητηριο συντασεται οχι με πολιτικους αλλα με ηθικους κυριως ορους.
    Ειναι γεγονος οτι ο πατηρ Μητσοτακης ακομα και στο προσφατο παρελθον εχει επειδειξει συμπεριφορες καιροσκοπισμου οι οποιες αποσκοπουσαν στην πολιτικη επιβιωση της οικογενειας αφου -ως γνωστο- αυτη δεν εχει ιδιετερα διευρυμενη εκλογικη βαση μεσα στους κολπους της ΝΔ οπου κυριαρχει η Καραμανλικη δεξια.
    Χαρακτηριστικη τετοια περιπτωση ειναι η θεση που πηρε για το θεμα της αναγραφης του θρησκευματος στις ταυτοτητες οταν παρεσυρε τον Πρωθυπουργο να παει να υπογραψει.
    Ειναι προφανες οτι η λαϊκη δεξια απεχθανεται την οικογενεια Μητσοτακη -οσο το λαϊκο ΠΑΣΟΚ απεχθανεταιο τον Σημιτη- και ως εκ τουτου ο εναγκαλισμος της οικογενειας με την εκκλησια υπηρξε ανεκαθεν θερμος.

    Απο την αλλη πλευρα η οικογενεια Μητσοτακη ανεκαθεν εξεφραζε την φιλευθερη εκδοχη της ελληνικης πολιτικης σκηνης.

    Προκειται για αδιαμφισβητητο γεγονος οτι η συγκρουση του Κ. Μητσοτακη με τον Σαμαρα ηταν συγκρουση του πολιτικου φιλευθερισμου με την βαθεια ελληνικη δεξια και τον εθνικισμο, τα δε αποτελεσματα και τις συνεπειες της «πολιτικης Σαμαρα», τουλαχιστον στην εξωτερικη πολιτικη (Μακεδονικο κλπ), τα πληρωνει η χωρα μεχρι σημερα.

    Η προσφατη ηττα της Ντορας Μπακογιαννη (με αυτογκολ) απο τον Σαμαρα κατα την διεκδικιση της προεδριας της ΝΔ ειχε σαν αποτελεσμα να περασει το κομμα της αξιωματικης αντιπολιτευσης στον ελεγχο των πλεον ακραιφνων εθνικιστων δυναμεων (σημειωση: Ο Σαμαρας ουδεποτε ανακαλεσε η ανασκευασε -μερικως εστω- τις πολιτικες του αποψεις).
    Για οσους γνωριζουν τι σημαινει «Δικτυο 21» καθως και την πολιτικη σκεψη των σημερινων μεντορων της ΝΔ δεν χρειαζονται περαιτερω αναλυσεις.

    Ωστοσο για παρα πολλους …δημοκρατες, αριστερους, ακομα και …προοδευτικους τα ανωτερω δεν σημαινουν τιποτα ιδιετερο αφου κυριαρχο πολιτικο κριτηριο παραμενει η απεχθεια για το «Μητσοτακαιικο».
    Εκτος ομως απο ολες τις αμαρτιες της οικογενειας αναμεσα στις οποιες και ο «επαρατος νεο-φιλελευθερισμος» της οικογενειας, ενας ακομα -ανομολογητος- λογος σιωπηρης – εστω- αποδοχης του Σαμαρα και απεχθειας προς την κορη του δρακουλα αποτελει το γεγονος οτι ο πατριωτισμος ειναι το alter ego της οδυνουσας λαϊκης ψυχης και τις τελευταιες δεκαετιες τουλαχιστον συμβαινει να αποτελει την απενοχοποιηση του αριστερου Ελληνα ανθρωπου, ψυχολογικα δλδ λειτουργει οπως το μουστακι στον πουστη!

    Συμφωνα με την λαϊκη δοξασια ειναι προφανες οτι …»η κορη του δρακουλα» θα πουλαγε ακομα και την Ακροπολη» σε αντιθεση με τον Σαμαρα που ειναι δεξιος αλλα προσφατα απεδειξε οτι δεν μασαει σε …»πιεσεις και εκβιασμους απο ξενα κεντρα» !

    Ετσι παρακολουθησαμε να πανηγυριζουν την συντριβη …της «κορης του δρακουλα» ανθρωποι που συνηθιζουν να αυτοπροσδιοριζονται ως αριστεροι, προδευτικοι, δημοκρατες ή ακομα και …αντιδεξιοι!
    Κυριως ομως να επαιρονται οτι διαθετουν …»πολιτικη σκεψη».

    Και οι πανηγυρισμοι συνεχιζονται με αμειωτο …πολιτικο κεφι!

  6. Ο/Η bernardina λέει:

    Μια εκπομπή-υπόδειγμα του τι σημαίνει σάτιρα που τσακίζει κόκαλα και χωρίς ίχνος hate. Πλήρης όξους αλλά κενή χολής. 😉
    Κατά σύμπτωση, το συγκεκριμένο κλιπάκι αναφέρεται και στα ΜΜΕ. Πολύ θα ήθελα ν’ ακούσω έναν ανάλογο παραλληλισμό στα δικά μας.

  7. Ο/Η papoylis λέει:

    Πατέρα

    Θα ήθελα πραγματικά να ξέρω αν η εμμονή του να χαρακτηρίζεις κάθε μορφής απαξία προς τη Ντόρα , την Οικογένεια κτλ ως αποτέλεσμα ανερμάτιστων αντανακλαστικών , προκύπτει τόσο αβίαστα. Επειδή και δια ζώσης το έχουμε συζητήσει το πράγμα , αντιλαμβάνομαι ότι σε αυτή σου την εμμονή δεν υπάρχει τρόπος να αντιπαρατεθεί κάποιος με επιχειρήματα. Αλλά θα το επιχειρήσω άλλη μια ( και τελευταία ) φορά :

    Για την Οικογένεια θα ασχοληθώ ελάχιστα , αφού η συμβολή του πατριάρχη στα ελληνικά πολιτικά πράγματα είναι γνωστή. Ο αρριβισμός και ο οπορτουνισμός του είναι σχεδόν χωρίς συναγωνισμό ( ίσως από τη νεώτερη γενιά θα τον διαδεχθεί ο Αβραμό , αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί ) . Δεν θα αναφερθώ επίσης στα προ της χούντας ορέα στιγμιότυπα , στα οποία συνέβαλλε το μέγιστα ο Δρακουμέλ ( ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ) … Θυμήσου το κώμα Νεοφιλελευθέρων στις εκλογές του 77 ( Διέξοδο στα αδιέξοδα της χώρας 🙂 🙂 ) και την αμέσως μετά διάλυση του για να γίνει υπουργός Συντονισμού στη θέση του Παπαληγούρα. Θυμήσου την ιστορία με τα «αρχαία» που εκ των υστέρων χάρισε στο μουσείο Χανίων….. Δες ότι ο καλός κυριούλης μετείχε σε κάθε κλίκα και φράξια προκειμένου μετά το Ράλλη , τον Ροζαλία κτλ να φτάσει επιτέλους στην ηγεσία της ΝΔ….. Παρατήρησε το «βρώμικο» 89 και το τρόπο που τελικά ανέβηκε στην εξουσία για να αποδυθεί μετά σε ένα όργιο με το Παντσαβόλτα και τα άλλα παιδιά… Μέχρι να πληρωθεί με το ίδιο νόμισμα από τον Κατσίκη και να πάει στο χρονοντούλαπο , από όπου κάνει σπάνιες εξόδους , όπως ο Νοσφεράτος από το φέρετρο ( όχι ο δικός μας 🙂 ) για να μας κάνει κοινωνούς της θυμοσοφίας και της σωρευμένης του πείρας. Στο ίδιο μακρό διάστημα που περιγράφω , σώρευε βαφτιστήρια , διασυνδέσεις , επιρροή , περιουσία και αυγάταινε τους καμπινέδες του. Επομένως δεν είναι ούτε αθώος , ούτε μπορεί να το παίζει απόμακρος και ντεγκαζέ ( άνετος ) ακόμα και τώρα.

    Αν μέρος μόνο όσων γράφω εδώ αληθεύουν , δε χρειάζεται ούτε αριστερή χαιρεκακία και μνησικακία , ούτε ταπεινά ένστικτα για να εκφράσει κανείς την απαξία του προς αυτόν. Κοινή λογική και στοιχειώδης ενημέρωση αρκούν…… 😉

    Πάμε τώρα στη κόρη που έθεσες ως κύριο θέμα …

    Αγνοώντας εντελώς τα παρελθόντα ας φτάσουμε στα 3 τελευταία χρόνια. Υπουργός Εξωτερικών στη κυβέρνηση του Δάμαλου , ψήφιζε , υποστήριζε ( έστω και ακροθιγώς κριτικά ) τη πολιτική αυτής της παράταξης. Σημαία και μπαντιέρα , μπουντέλι και κούλες της «μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης» και πρώτος σγουξιματίας στο περιβάλλον του Δάμαλου και στους Αμερικάνους ( βλέπε Wikileaks ) έπαιζε το δικό της προσωπικό ( και οικογενειακό ) παίγνιο. Αναμένωντας ότι ο «κουρασμένος» θα πάει σπίτι του , προσδοκούσε η ερίτιμος κυρία , ότι ελθόντος και αποτυχόντος του γιωργάπη , θα κληθεί εκείνη να σώσει «τη Πατρίδα» . Ότι θα πραγματωθεί το πατρικό όνειρο για τη συνέχιση της οικογενειακής παράδοσης ….. ότι θα προσθέσει με το δικό της θρίαμβο , άλλη μια ακόμα οικογένεια Πρωθυπουργών στο πολιτικό μας βίο.

    Πριν από 18 μήνες ( και νωρίτερα ίσως ) ήταν φανερό τοις πάσι ότι ο διάδοχος του Δάμαλου θα ήταν , χωρίς περιθώριο αμφισβήτησης η Ντορούδα μας. Θυμίζω ότι ο μόνος από τη παρέα μας που είχε ήδη αμφιβολίες σοβαρές ήταν ο υποφαινόμενος Παπούλης ( πολύ πριν εκδηλωθεί ο Αβραμο… ) και μάρτυρας μου αδιάψευστος τα κείμενα και ο sissa 😉 🙂 . Λές εσύ παραπάνω ότι η Ντόρα δε μπόρεσε να διαχειριστεί το ζήτημα της εκλογής με επιτυχία. Μα αυτό είναι κοινοτοπία αγαπητέ ( και Σεβαστέ ) Πατέρα…!

    Εκ του αποτελέσματος ( συντριπτικού μάλιστα ) προκύπτει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που μετείχαν στην εκλογή , πεισμένοι από την εθνικιστική προπαγάνδα του Δικτύου 21 όπως λές 🙂 , δεν της έδειξαν εμπιστοσύνη , αλλά μάλλον απαξία… Είναι ένα επιχείρημα βέβαια αλλά σε ρωτώ :

    Αν ο Αβραμό δεν έκανε τη κίνηση – ντρίπλα , θα μπορούσε το Δίκτυο και η εθνικιστικολαϊκή δεξιά να αποφύγει την εκλογή της ;;; Ο εν λόγω αρριβίστας δεν ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το τελικό φιάσκο ;;;

    Η Ντόρα ( μας ) στη συνέχεια δεν θα μπορούσε να ανεχθεί τη παρουσία του Αντωνάκη ( και της Πηγάδας ) στην ηγεσία. Αυτό δεν οφείλεται τόσο σε πολιτικές διαφορές , αλλά στο γνωστό γινάτι που επίσης ( ως γνωστόν ) βγάζει μάτι… 🙂
    Γιατί η μόνη επί της ουσίας προγραμματική διαφορά μεταξύ τους σήμερα είναι το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο μνημόνιο. Κατά τα λοιπά το ίδιο ξεπούλημα επαγγέλωνται , αν και από αυτό θα ωφεληθούν διαφορετικά τζάκια 😉 Ενδοπαραταξιακή διαφορά εκφράζουν και διαφορετικά ( μεγάλα όμως ) συμφέροντα… αλλά τους έχει μπερδέψει ο γιωργάπης με την «εθνοσωτήρια» πολιτική του και έτσι ο μεν προσπαθεί να δείξει «φιλολαϊκό» πρόσωπο , αφού κρατά τα κλειδιά της » μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης» που λέγαμε και τη ζύμη των ψηφοφόρων , ενώ η ντορούδα επιχειρεί ( κυριολεκτικά 🙂 🙂 ) να δημιουργήσει ένα άλλο πόλο , από μια μαγιά πρόθυμων νοικοκυραίων.

    Όταν λοιπόν η Ντόρα είδε ότι δε γίνεται να συμπορεύεται με το Σαμαράκο , κράτησε επ’ ολίγον , τα προσχήματα και μετά , πιστή στις απόψεις , τα έθη και τις δεσμεύσεις της ( αυτό της το αναγνωρίζω 🙂 ) έσπευσε να ανεξαρτητοποιηθεί , να διασπάσει και να ψηφίσει ( ..καπάκι ) το μουνιμόνιο. Δεν ήξερε ( my ass ) για το επιτελούμενο διαχρονικά οικονομικό έγκλημα τότε ως νεαρά υπουργός Πολιτισμού , αργότερα ως Δήμαρχος , μετά ως ΥΠΕΞ και η μόνη της ασχολία τότε ( ως ΥΠΕΞ πάντα ) ήταν πώς θα βάλει τρικλοποδιά στις κινήσεις του Δάμαλου προς Μόσχα , ή πως θα υπονομεύσει το Κυπριακό ( που το κατήντησαν πρόβλημα κοινοτήτων… 🙂 )

    Εντάξει ορέ Πατέρα , μπορεί να είμαι βλάκας , αφελής , αριστερόμαλάκας , φερόμενος από ταπεινά ένστικτα και ό,τι διάολο άλλο θέλεις , αλλά φάβα δε τρώω ( στη πραγματικότητα τρελλαίνομαι 🙂 ). Με την αποτυχία της να εκλεγεί στην ηγεσία της ΝΔ επιβεβαιώθηκαν δύο πράγματα :

    α) ότι το λαϊκό κομμάτι της δεξιάς δε σηκώνει «φιλελεύθερη» κουλτούρα παρά μόνο όταν εξασφαλίζωνται τα συμφέροντα και η ενότητα της παράταξης ( πράγμα στο οποίο σίγουρα συμφωνούμε )

    β) ότι η ντορούδα μας βάζει πάνω από το συμφέρον της παράταξης ( που στη βάση αποτελείται από τη λαϊκή δεξιά ) το δικό της μικροπολιτικό συμφέρον , όχι επειδή κόπτεται για να σώσει τη Πατρίδα ( ας το είχε κάνει στη μακρά πολιτική της σταδιοδρομία αν ήθελε ) , αλλά επειδή πρέπει ( και συμφέρει ) να αποτελέσει ένα ακόμα πόλο προθυμίας και «συναίνεσης» , πέρσι και σήμερα , αφού αυτό πουλάει στη πιάτσα των μεγαλοσυμμοριών όπου και αυτή νταραβερίζεται και συμμετέχει ( πράγμα στο οποίο μάλλον θα διαφωνήσουμε 😉 )

    Και έρχομαι τώρα στο σήμερα : στο μεγαλοπρεπέστατο συνέδριο του νέου κώματος , της «Δημοκρατικής» «Συμμαχίας». Ποιά … Δημοκρατία ορέ και με ποιούς η … Συμμαχία ;;; Μια εκδήλωση με δυσθεώρητο οικονομικό κόστος , για όσους γνωρίζουν περί οπτικοακουστικών , εκδηλώσεων κτλ , ένα κόστος που αναρωτιέμαι πώς πληρώθηκε , αν σκεφτεί κανείς ότι κόμματα και παρατάξεις με αντίστοιχο δημοσκοπικά εκτόπισμα όπως οι ΟΠ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνουν συνήθως τις εκδηλώσεις τους σε στάνες και καλύβες… 🙂 Τα πολυτελή γραφεία στη Συγγρού , άρτια εξοπλισμένα , τα πολυτελή φυλλάδια , τα κάθε λογής έξοδα κτλ από που βγαίνουν ;;; Και οι σχεδόν αμεσοδημοκρατικού χαρακτήρα συνεδριακές διαδικασίες όπου χίλιοι τόσοι σύνεδροι ( όσοι σχεδόν και τα βαφτιστήρια ) , λίγοι παραπάνω από τους δημοσκοπικά ανευρεθέντες ψηφοφόρους – οπαδούς , μου έκαναν μεγάλη εντύπωση…… :)… Είναι πολλά τα λεφτά Άρη… 🙂

    Παράλληλα η καλή κυριούλα που θέλει ανανέωση και νέο ξεκίνημα στο πολιτικό δυναμικό ( επειδή η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ που αρχικά την υποστήριζε , αμέσως μετά , της γύρισε τη πλάτη…. ακόμα και ο Κυριάκος του !!! ) βασίζεται στο Μαρκογιαννάκη και το Κιλτίδη. Νέα παιδιά , φωτισμένα , άμεμπτα και αθώα 🙂 ΔΕΝ θέλεις να σου πω για το μικρό μου τόπο , όπου το μεγαλύτερο πολιτικό και διαχρονικό λαμόγιο ( πρώην πρωτοπαλλήκαρο του … Κινέζου ) είναι η μόνη της εδώ στήριξη !!!!

    Προσπαθείς βέβαια να συγκεράσεις τη δική μου στάση με αυτή της μαύρης δεξιάς , αλλά ούτε αυτό πιάνει. Δες ότι ο Καρατζαφέρης δεν την αντιμάχεται… ίσια ίσα θα μετείχαν ασμένως και ομού σε μια κυβέρνηση προθύμων. Αλλά για να τελειώνω , θα χρησιμοποιήσω και εγώ μια ποδοσφαιρική εικόνα , όπως συχνά το κάνεις και εσύ. Προκειμένου να γίνει σαφές ότι η αντίληψη μου ( και πολλών άλλων που χαρακτηρίζεις αριστερούς ) είναι διαφορετική από την εθνικιστική – λαϊκή δεξιά σκέψου το εξής :

    Σε ένα γήπεδο όπου ο αγώνας είναι σικέ , οι παίκτες πληρωμένοι και ο διαιτητής παράγκα , οι φίλαθλοι που κάθωνται στα δύο πέταλα , το αριστερό και το δεξί , βλέπουν τον ίδιο μαϊμού αγώνα. Μόνο που φωνάζουν για διαφορετικό λόγο και υποστηρίζουν διαφορετική ομάδα . Αυτό δε σημαίνει ότι ο μέσα δεξιά δεν τα έχει πάρει 😉 🙂

  8. Ο/Η Propator λέει:

    Εκατονταδες βιβλια εχουν γραφτει περι Μητσοτακη και οικογενειας και αν θελαμε να αναφερθουμε στο θεμα εμπεριστατωμενα θα γραφαμε για χρονια ολοκληρα. Εγω δεν αναφερθηκα ουτε στον …οπορτουνισμο της οικογενειας Μητσοτακη, ουτε στο βιο και την πολιτεια του αλλα σταθηκα σε ενα πραγμα το οποιο και θεωρω πως ειναι το ποϊντ: Στη συγκρουση του με το εθνολαϊκιστικο κοματι της δεξιας παραταξης, την επικρατηση της δευτερης και τις συνεπειες για τη χωρα απο την επικρατηση αυτη!

    Αυτο ειναι για εμενα το κυριαρχο στοιχειο και αυτο προσπαθω να αναδειξω με το σχολιο μου αναφερομενος στους πανηγυρισμους πολλων προοδευτικων για την …»ηττα της κορης του δρακουλα».

    Ως απαντηση λαμβανω ενα δεμα που εχει μεσα την παλαια και την καινη διαθηκη και ολιγη απο …»κινεζο»
    «β) ότι η ντορούδα μας βάζει πάνω από το συμφέρον της παράταξης ( που στη βάση αποτελείται από τη λαϊκή δεξιά ) το δικό της μικροπολιτικό συμφέρον , όχι επειδή κόπτεται για να σώσει τη Πατρίδα ( ας το είχε κάνει στη μακρά πολιτική της σταδιοδρομία αν ήθελε ) , αλλά επειδή πρέπει ( και συμφέρει ) να αποτελέσει ένα ακόμα πόλο προθυμίας και “συναίνεσης” , πέρσι και σήμερα , αφού αυτό πουλάει στη πιάτσα των μεγαλοσυμμοριών όπου και αυτή νταραβερίζεται και συμμετέχει ( πράγμα στο οποίο μάλλον θα διαφωνήσουμε» .

    Α ενταξει, αμα αμα προκειται για παρακτορα των …»μεγαλοσυμμοριων» (προφανως προκειται περι των Αμερικανοευρωπαιων κλπ) τοτε δεν εχουμε παρα να συνταχθουμε με τις εθνοπατριωτικες δυναμεις του τοπου παρακαμπτωντας τις οποιες μεταξυ μας διαφορες!

    Αθανατη αριστερη ψυχη!

  9. Ο/Η Propator λέει:

    Ρε Παπουλη, που να με παρει ο διαολος, γιατι ρε Παπουλη για να συνενοηθουνε δυο ανθρωποι (οχι για να συμφωνησουνε αλλα για να συνενοηθουνε) θα πρεπει ειναι τελειοφοιτοι της Ουνεσκο ?
    Εγραψα οτι μερικοι προοδευτικοι φωστηρες θεωρουνε πως η οικογενεια Μητσοτακη αποτελει το «απολυτο κακο», κακο μεγαλυτερο και απο τον ακραιφνη ακροδεξιο εθνικισμο κι εσυ στο καπακι εκαψες μισο τονο πετρελαιο για να μου εξηγησεις γιατι η οικογενεια Μητσοτακη αποτελει το «απολυτο κακο» (μεγαλοσυμμοριες κλπ)!

    Ενταξει, καταλαβα το πολιτικο σου κριτηριο.

  10. Ο/Η papoylis λέει:

    Πατέρα

    Δεν είναι το πολιτικό μου κριτήριο αλλά η θέση μου στο πέταλο της εξέδρας που σου γράφω λίγο παραπάνω , την οποία ούτε θέλεις να αποδεχθείς , ούτε και να καταλάβεις ( είναι «δικαιώματα» σου και τα δύο )

    Πάμε άλλη μια φορά :

    Αμφισβήτησα ότι η ντορούδα είναι απέναντι στη λεγόμενη εθνικιστική – λαϊκιστική δεξιά που μέρος της εκφράζει και ο Αντωνάκης ;;; Καθόλου. Εξήγησα όμως ότι κατά τη ταπεινή μου άποψη αυτό δε προέρχεται από τις βαθειές πεποιθήσεις της κυρίας . Αν είχε εκείνη εκλεγεί ( ελέω Αβραμό ) στην αρχηγία με αυτές τις δυνάμεις θα πορευόταν και θα συμβιβαζόταν. 🙂 κατάλαβες τώρα ;;;

    Δεν θεωρώ ότι ο Αντωνάκης , ο καραζταφύρερ ή άλλα παιδία του ιδίου κλίματος είναι λιγώτερο ή περισσότερο «πατριώτες» από τη ντορούδα. Αποτελούν απλά τα φύλλα της ίδιας βεντάλιας που απλώνει και διπλώνει ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος και πόσο ζέστη κάνει. με μια κουβέντα ΔΕΝ τους ξεχωρίζω γιατί στα βασικά που εμένα ενδιαφέρουν και αφορούν οι διαφορές τους είναι αμελητέες. 😉

    Επίσης δεν θεωρώ ότι ο μέγιστος κίνδυνος σήμερα προέρχεται από την εθνικιστική – λαϊκή δεξιά όπως διεκτραγωδείς στα τελευταία σου σχόλια και ποστ. Ο μέγιστος κίνδυνος για μένα και το μέλλον των παιδιών μου είναι άλλος ( αλλά ας τον αφήσουμε καταμέρος στο προκείμενο για να μη πλατυάζουμε ) .

    Όλα τα υπόλοιπα που λες είναι «ομορφιές» και ξεχείλωμα του τραπεζομάντηλου μπας και φτάσει να στρώσουμε για όλους… 🙂

    ΔΕΝ θεωρώ , ούτε εγώ , ούτε πολλοί άλλοι καθυστερημένοι , αδαείς , φουκαράδες , παλαιοχριστιανοί κτλ την Οικογένεια ως το «απόλυτο κακό». Αυτά τα λες εσύ και είναι το «ξεχείλωμα» που σου επισημαίνω παραπάνω.
    Απλά δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη ( στις απόψεις , θέσεις και πολιτική εντιμότητα ) των ανθρώπων εκείνων που ξημεροβραδιάζονταν με το Χριστοφοράκο , ή άφηναν εκείνο τον άλλο μακαντάση να τη κοπανήσει στην Ουρουγουάη. Δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στη κα που χειρίστηκε ένα σωρό μυστικά κονδύλια και υποθέσεις και που τώρα εμφανίζεται μετανοημένη περιστερά και πασιονάρια του «φιλελευθερισμού» που άλλωστε κατά τη γνώμη μου είναι μια ξοφλημένη οριστικά ιδεολογία.
    Και επίσης γιατί σεβαστέ μου πατέρα αντιλαμβάνομαι βλέπωντας το «συνέδριο» , τη προβολή από τα ΜΜΕ , τα «στελέχη» που τη πλαισιώνουν , ότι πρόκειται για ένα ακόμα «ευαγές» ίδρυμα με μοναδικό στόχο τη προσπόριση ωφελημάτων και «κύρους» για μια χούφτα ανθρώπους , όπως και την επιστροφή της ..Αγίας Οικογένειας στη κορυφή της εξουσίας.

    Κοντολογίς πέρα από τη βαθύτατη αντίθεση μου στη πολιτική ιδεοληψία ( που κατά τη γνώμη μου είναι φερετζές αλλότριων επιδιώξεων ) θεωρώ ότι η κίνηση της ντορούδας ( μας ) είναι μια φούσκα από την οποία εγώ και η τεράστια πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει τίποτα να προσμένει.

    Όση άβυσσος με χωρίζει με τους Αντωνάκηδες , άλλη τόση με χωρίζει με τη «μικρή φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη» της ντορούδας και τον εσμό ( σμάρι ) των «προθύμων»

    Αν όσα σου γράφω εδώ δεν φτάνουν για να δεχθείς ότι μπορεί κάποιος να έχει διαφωνία και δυσπιστία προς την όποια κα Ντόρα , έντιμα , χωρίς ψυχαναγκασμούς και προπάντων με πολιτικούς όρους I rest my case… 😉

    Αλλά σε περίπτωση που θελήσεις να απαντήσεις μη μου πεις πάλι για «απόλυτο κακό» . Το τραπεζομάντηλο έχει ξεχειλωθεί μέχρι τέλους… 🙂

  11. Ο/Η nikiplos λέει:

    Μια διόρθωση! Ο Κατσίκης (η κατσικοψήφος) έβγαλε τον Μητσο πρωθυπουργό…
    Ο Συμπιλίδης τον έριξε…
    :ο

  12. Ο/Η papoylis λέει:

    N;ikiplos

    … blame it on Eisenhower … 🙂

    Μερσί για την υπενθύμιση…!

  13. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    Εξαλλου Μη ξεχνατε ο τι και ο Αντωνακης ο εθνολαικασταράς Αγαπημένο παιδι του Μητσοτακαρου ηταν καποτε και οι Λόγοι που τα σπασανε ητανε εντελώς προσωπικοι… Σιγά τις ..διαφορές

  14. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    Επίσης δεν θεωρώ ότι ο μέγιστος κίνδυνος σήμερα προέρχεται από την εθνικιστική – λαϊκή δεξιά όπως διεκτραγωδείς στα τελευταία σου σχόλια και ποστ.

    Οχι βεβαια .. Υπάρχει και ο Σπίθας καθώς και η Χρυσήα Αυγ΄΄η και ο Καρατζαφερς .. Δεν ειναι μονο ο Αντωνάκης

  15. Ο/Η Propator λέει:

    Παπουλη,
    δεν σε ειπε κανεις καμπουρη επειδη δεν συμπαθεις τον Μητσοτακη και την Ντορα ουτε χρειαζεται να μας αναλυσεις τους λογους, λιγο πολυ κατι ξερουμε κι εμεις.
    Αλλα νομιζω οτι ολη η ουσια ειναι σε αυτο που εγραψες:

    «Δεν θεωρώ ότι ο Αντωνάκης , ο καραζταφύρερ ή άλλα παιδία του ιδίου κλίματος είναι λιγώτερο ή περισσότερο “πατριώτες” από τη ντορούδα. Αποτελούν απλά τα φύλλα της ίδιας βεντάλιας που απλώνει και διπλώνει ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος και πόσο ζέστη κάνει. με μια κουβέντα ΔΕΝ τους ξεχωρίζω γιατί στα βασικά που εμένα ενδιαφέρουν και αφορούν οι διαφορές τους είναι αμελητέες.
    Επίσης δεν θεωρώ ότι ο μέγιστος κίνδυνος σήμερα προέρχεται από την εθνικιστική – λαϊκή δεξιά όπως διεκτραγωδείς στα τελευταία σου σχόλια και ποστ. Ο μέγιστος κίνδυνος για μένα και το μέλλον των παιδιών μου είναι άλλος
    Όση άβυσσος με χωρίζει με τους Αντωνάκηδες , άλλη τόση με χωρίζει με τη “μικρή φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη” της ντορούδας και τον εσμό ( σμάρι ) των “προθύμων” »

    Ε λοιπον αυτο σου λεω κι εγω, οτι: ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΦΙΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ (της Ντορας) ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ (του Αντωνακη, του Φαηλου και του Χρυσανθου)
    ΚΑΙ ΟΤΙ … ΣΕ ΧΩΡΙΖΕΙ Η ΙΔΙΑ ΑΒΘΥΣΣΟΣ !!!
    Επισης οτι Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΑΛΛΑ …ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ (προφανως ο εσμος των «προθυμων»).

    Αυτο λεω κι εγω ρε Παπουλη, δεν λεω κατι διαφορετικο, κλασικη πολιτικη θεωριση του μετεμφυλιακου ΚΚΕ (Τι Πλαστηρας τι Παπαγος) αλλα σε συγχρονη
    βερσιονα!

    Αν και ως προς την ιδια αβυσσο που σε χωριζει θα μου επιτρεψεις να αμφιβαλω για τη θεωρια των ισων αποστασεων καθοτι -σε αντιθεση με την Ντορα- δεν ειδα κανενα «ειδικο αφιερωμα» στους εθνοπατριωτες

    Παντως νομιζω οτι ειδικα μετα μετα τις τελευταιες διευκρινισεις σου κατορθωσαμε και συνενοηθηκαμε χωρις » ξεχειλωματα» και χωρις παρερμηνειες των γραπτων σου!

    Επιτελους!

  16. Ο/Η Propator λέει:

    Κλασικο δειγμα πραγματικα αγανακτισμενου πολιτη της πλατειας συνταγματος
    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=321071&cid=4

    Κουιζ
    Στο ταργκετ γκρουπ ποιας πολιτικης δυναμης νομιζετε οτι βρισκεται ο εν λογω πολιτης;

  17. Ο/Η papoylis λέει:

    .. Του Μαρινάκη μάλλον Πατέρα επιρροή είναι ο καλός κυριούλης 🙂

  18. Ο/Η bernardina λέει:

    Πιθανότατα δε ανήκει στην ίδια Θύρα μ’ αυτά τα καλόπαιδα

  19. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Κοίτα τι βρίσκει κανείς άμα ακολουθεί τις παραπομπές.
    Μπήκα στη Ζούγκλα και εκτός από ατομικές διαμαρτυρίες βρήκα και ….συλλογικές (τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχουν. Ξέρω γω;; 😉 :

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=321430&cid=4

    Κατά τα λοιπά, αυτό που έχει πλάκα σ΄αυτές τις περιπτώσεις είναι η ερώτηση: » (μαυτά που λέω) είμαι ακροδεξιός;; (υπονοείται το ..ερωτηματικό επιφώνημα Ε;; ).
    Θυμάμαι είχα ένα θείο (βασιλοχουντικός) που αφού έλεγε διάφορα για το πώς πρέπει να σωφρονίζονται οι ..τεντυμπόυδες , ρώταγε κάθε τόσο «εγώ δεν είμαι δημοκράτης ;;» και συνέχιζε «η δημοκρατία είναι το τελειότερο πολίτευμα, αλλά με τις συνθήκες μπλα μπλα».
    Αργότερα, ήξερα ένα … ζωηρό στρεψοδίκη που όταν καταλάβαινε ότι οι άλλοι πήραν χαμπάρι την παγαποντιά ρώταγε «είμαι π@@@στης;; «.
    Αλλά αυτός τόκοψε όταν κάποιος τούπε ότι η ..ακατάσχετη χρήσις ενός ρητορικού ερωτήματος το καθιστά …μη ρητορικό και απαντάται » θέλεις να σου πω;; «

  20. Ο/Η Propator λέει:

    Εγω Παπουλη νομιζω οτι εχει πεσει στη δεξαμενη απο την οποια ψαρευει ο Αντωνης.

    Παντα ετρεφα μεγαλη «εκτιμιση και θαυμασμο» για τους αγανακτησμενους συνανθρωπους μας και θεωρουσα οτι ιδανικη εκπροσωπος τους θα ηταν η κα Λιανα Κανελη, αλλα οτι θα ζουσα να τους δω και στην …»πολιτικη» τους εκφανση και δραση αυτο ξεπερασε και τις πιο σουρεαλιστικες φαντασιωσεις μου !!!

  21. Ο/Η papoylis λέει:

    Αν ήταν έτσι απλό όπως σε εκστασιάζει να το παρουσιάζεις και να το ξεχειλώνεις πατέρα , τα προβλήματα θα είχαν όλα λυθεί… 😉 🙂

    Αργότερα σήμερα σχετικό0 ποστ… 😉

  22. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Εγώ εχω παθει την νπλακα μου με την ΤΕΛΙΚΗ ΑΤΑΚΑ
    »ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΜΕ ΛΑΧΑΝΟ»
    (εν ω μεταξυ μου θυμιζει εκεινο τον παλιο καλό ηθοποιο που επαιζε με τον Βεγγο στο ΘΟΥ ΒΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡ 000 τον Παπαδοπουλο…
    ορεος
    Υ.Γ ποιον κοροιδευετε ρε ;

  23. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    ξαναβαλτε σας παρακαλώ ΟΛΟΙ ησυχια …
    … παιδια
    Ξαναβαλτε το ΒιΝΤΕΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ αΝΤΩΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΉ

    και παρατηρειστε το Υφος του μεγαλου Αντωνη καθώς προσερχεται να μιλησει στν Του Βου.. Παρατηρειστε την τσαχπινιά στο βλεμμα ..

  24. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    επισης τα κωλοδατυλα του δευτερου Βιντεακιου ειναι ελληνοπρεπεή ητοι ο Δχτυλος ειναι στραμένς προς τα κατω και οχι προς τα πάνω με τα υπόλοιπα κατα κατ οπως το εχουν εκχυδαισει οι Φραγκοι.. Οπερ εδει δειξαι

  25. Ο/Η Propator λέει:

    ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΜΕ ΛΑΧΑΝΟ!

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=321071&cid=4

    Λιγα λογια για το εργο:

    Προκειται για ενα καταπληκτικο εργο τεχνης μεσα απο το οποιο αποκαλυπτεται με μοναδικο τροπο ο ιδεοτυπος του Ελληνα αγανακτισμενου !!!
    Εκτιμαται οτι η θεση του ειναι δικαιωματικα στο μουσειο μοντερνας τεχνης!
    Δεν νομιζω οτι υπαρχει στον πλανητη σκηνοθετης ή ερμηνευτης που μπορει να περιγραψει καλυτερα τον «Ελληνα αγανακτισμενο αντιμνημονιακο» απ΄οσο ο ιδιος τον εαυτο του!

    OnStage Performer !!! Κυριες και κυριοι υποδεχθητε τον!!!

    Κατ’αρχην θα πρεπει να ιδιετερα τονιστει ότι η εκδηλωση των συναισθηματων της αγνης λαϊκης ψυχης βρισκει την εκφραση της στην ομοιοτητα του καλιτεχνη με τον λαϊκο τροβαδουρο Πασχαλη Τερζη!
    Τυχαιο?
    Όμως εκτος απο το υφολογικο, το οποιο ειναι υψηπετες καθ’ολη την διαρκεια της παραστασης και το οποιο ειναι …»ολα τα λεφτα», αξιζει να σταθει κανεις σε ορισμενα σημεια:

    – Ξεκιναει (στο 10») με ειδικη αναφορα στον «ρομαντισμο ως ελατωμα», την αγαπη στη «γαλανολευκη» και μεσω του τριπτυχο πατριδα-θρησκεια-οικογενεια περναει δυναμικα στον αυτοπροσδιορισμο αποτρεποντας εκ των προτερων τους κακοβουλους χαρακτηρισμους καθε κακοπροαιρετου (μη μας πουνε και «ακροδεξιους ρατσιστες»).

    40″
    Γινεται σαφης αναφορα περι της «αυθεντικοτητας της αγανακτησης» αντικρουοντας τα περι «δηθεν αγανακτησμενων».

    1.10″
    Με τη χρηση σαφη υπαινικτικου λογου («μπορει να μην εχω οικονομικη αναγκη») και αποδωσης της …ευμαρειας του στη θεια προνοια («εδωσε ο θεος») στηλιτευονται οι κοματικες παραταξεις και αναδεικνυονται οι αρετες της «ανθρωπιας», της «καλοσυνης» και της …»συνεισφορας στον πονο του αλλουνου» (1.43″), πανανθρωπινες αξιες και ιδανικα τα οποια μαλιστα λειτουργουν …»ασχετα» απο οπαδικες προτιμισεις (Ολυμπιακος, Παναθηναϊκος κλπ).
    Προκειται για το μεγαλειο της Ολυμπιακης ψυχης σε ολο του την εκταση!!!

    Υπαρχει, ωστοσο, και μια «αδυναμια» παρομοια με την χαρα που δεν αφηνει την πουτανα να κρυφτει: «Ναι ρε παιδια, εχω μια αδυναμια, προτιμω να βοηθησω τους Ελληνες, που ειναι το κακο, που ειναι ο ρατσισμος?» αναρωτιεται ο καλιτεχνης (2.05″)!
    Αναμφιβολα προκειται για μια ανεπαναληπτη στιγμη …Ελληνικου φιλελληνισμου!

    Στη συνεχεια την τιμητικη της εχει η φουκαριαρα «Ελληνιδα μανα» για να αναρωτηθει ο αγανακτησμενος καλιτεχνης αν τους 300 (βουλευτες) «τραβεστι τους γενησαν»?

    2.24 ακριβως!
    Μεσα απο ενα κρεσεντο μοναδικης ερμηνειας («ασ΄τον πατερα»!!!) ο πατερας βγαινει απο το καδρο προκειμενου να αναδειχτει μοναδικοτητα και τα βασανα της Ελληνιδας μανας («ολοι τη χτυπανε») και να διατρανωθει η απαιτηση: «Σεβασμος ρε, σεβασμος» !!!

    Στον σκελος «προταση» ο ποιητης ειναι καταλυτικος: «Δεν θα υπαρχει προταση, θα υπαρξει επανασταση»! ενω εγκαλειται ο πρωθυπουργος και …οι «δικοι» του της «παραταξεως του» επειδη …δεν τιμουν το ονομα του πατερα του (σσ Οθεν προκυπτει η μεγιστη περιποιηση τιμης, εκ μερους του αγανακτισμενου, στο …ονομα του μεγαλου τιμονιερη του σοσιαλισμου Ανδρεα Π»ανδρεου)!

    3.43″
    Οι «πρασινοκκοκινοκιρτρινοι κομματαρχες» ανεβαινουν στη σκηνη για να παραλαβουν το βραβειο τους (κανενας δεν λεει «ευχαριστω τη μανα μου»): «Ποιον κοροϊδευετε ΡΕ, Ε ?» («εχουμε βγαλει και ενα γυμνασιο». Στιγμη μοναδικης και απαραμιλης ερμηνειας (4.14″) !!!

    Η εκδηλωση τελειωνει …με αεροπλανα και βαπορια (ελικοπτερα και αεροπλανοφορα) και τους αγανακτισμενους να περνανε στο μπουφε οπου τους περιμενει ενα γευμα βετζετεριαν (βουλευτες με «σαλατα του κηπουρου» οι οποιοι γινονται …αναρπαστοι).

    Και του χρονου!

  26. Ο/Η Propator λέει:

    Φευγω,
    παω Συνταγμα, η …»συνεισφορα στον πονο του αλλουνου» με καλει!

    ΥΓ
    τη γαλανολευκη μου δε βρισκω

  27. Ο/Η papoylis λέει:

    … Άιντε και με την ευχή μου !!! 🙂

  28. Ο/Η nikiplos λέει:

    Μια μικρή παρατήρηση αν επιτρέπετε…
    Ο Αντωνάκης, ως ΥΠΕΞ, αναγνώρισε τη Σλοβενία – Κροατία, ασμένως φορτώνοντάς μας με το πρόβλημα του Μακεδονικού…

    Ο Αντωνάκης στη σφαίρα των υπερ-προθύμων έμπασε στην ημεδαπή, ανεξέλεγκτα όλη την πλέμπα των Βαλκανίων φορτώνοντάς μας άλλο ένα πρόβλημα…

    Δεν ξέρω δλδ σε τι διαφέρει η προθυμία της Θοδωρίτσας, από εκείνη του Αντωνάκη… Φοβάμαι, όπως η εγχώρια παράδοσις μέχρι σήμερα έχει δείξει, ότι ενίοτε προθυμότεροι είναι οι πωληταί του πατριωτισμού σαν το Φαήλι…

  29. Ο/Η papoylis λέει:

    Θα δείξει το πράγμα , για το ποιός είναι πιό πρόθυμος , και από ότι φαίνεται σύντομα Νίκιπλε 🙂

  30. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    H απαραμιλλη ελληνιδα ΜΑΝΑ

  31. Ο/Η Propator λέει:

    ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ

    Ανταποκριση απο το μετωπο

    Μετα το συγκλονιστικο βιντεο με τον Αντωνακη ενοιωσα το χρεος «της ανθρωπιας και της αγαπης» να μου κτυπαει την πορτα, ως εκ τουτου μου ηταν αδυνατο -αγαπητοι μου αναγνωστες, που λεει και ο Παπουλης- να μην σπευσω στο Συνταγμα οπου βιωσα μοναδικες στιγμες … «συνειοσφορας στον πονο του αλλουνού»!
    Για την μορφολογια ενός σημαντικου κοματιου του πληθους των «Αγανακτισμενων Ελληνων Αντιμνημονιακων» (ΑΕΑ) –είναι αληθεια ότι- μας ειχε προϊδεασει η Ανιτα Πάνια αλλα μου ηταν αδυνατο να φανταστω το ευρος αυτου του τμηματος της Ελληνικης κοινωνιας!
    Μια παρεμπιπτουσα παρατηρηση του φαινομενου αφορα στις οδοντοστοιχιες των ΑΕΑ η οποιες, κατά ανταλαγη χαμόγελων επιτυχιας μεταξυ των, προσιδιαζε με μαυρη αστραπη!
    Αυτοματως μου ηλθε στο νου η εξαγγελια της κυβερνησης για την απελευθερωση των επαγγελματων και συγκεκριμενα αυτης του Οδοντογιατρου: Θα μπορουσανε θαυμασια οι μισοι Ελληνες να αποροφηθουνε επαγγελματικα ως οδοντογιατροι και με έναν τροχο να τροχιζει ο ενας τα δοντια του αλλου!

    Κατά τα αλλα υπηρχε μεγα παλομενο πληθος το οποιο διατρανωνε τις αποκρυσταλωμενες αποψεις του και τα οριμα αιτηματα του!
    Χαρακτηριστικο κλου τα χιλιαδες φασκελα τα οποια ειχαν σαν παραληπτη την Βουλη των Ελληνων.
    Το γαστριμαργικο κυριαρχουσε αφου ντελιβεραδες εθελοντες μετεφεραν συνεχως ταπερ με σπιτισια φαγητα μαγειρεμενα από αδουλωτες Ελληνιδες νοικοκυρες αλλα το κυριως μενου ηταν κοματια ψωμι σε μορφη αντιδωρου και τελαρα με ντοματες και φρουτα.
    Για τους πιο καλοφαγαδες υπηρχαν τα δεκαδες καροτσακια με τα σουβλακια και τα λουκανικα!
    Οι διαρκεις επιτροπες εργασιας συνεδριαζαν ακαταπαυστως με τη συμετοχη όχι περισσοτερων από 5-10 ατομων υπο τα αγρυπνα βλεματα των συνεχως εναλλασομενων περιπατητων.
    Ολιγομελεις παρεες με κιθαρες και κιθαρες και τζετζερεδες, καθισμενοι εν κυκλω στο γκαζον των παρτεριων, επαιζαν και τραγουδουσαν επαναστατικα και λαϊκα ασματα!
    Εγχρωμοι μεταναστες μικροπωλητες πουλουσαν την πραματια τους, από βιοχλαπατσα την οποια πετας στην οθονη της TV προκειμενου να σου φυγει το στρες της αγανακτησης, μεχρι λέιζερ με τα οποια ο αγανακτησμενος λαος στοχευε το κτηριο της βουλης το οποιο ειχε μετατρεψει σε ένα τεραστιο ψηφιδωτο!

    Σε μικρη αποσταση από την αγανακτησμενη πλεμπα και συγκεκριμενα στα προπυλαια διεξηγετο ταυτοχρονως και η συγκεντρωση των «Αγανακτησμενων πρυτανεων» των εκπαιδευτικων Ιδρυματων της χωρας η οποια ηταν επισης ιδιετερα μαζικη και μαχητικη!
    Το μορφολογικο –είναι αληθεια ότι- αλλαζε σε σημαντικο βαθμο χωρις ωαστοσο να εκλειπουν παρεες σε …λουκ «Βαμβακουλα»!
    Στην εν λογω συγκεντρωση απηυθυνε θερμο αγωνιστικο χαιρετισμο και ο αγωνιστης της αριστερας και της δημοκρατιας Μικης Θεοδωρακης (στην Θεσσαλονικη ακουσα ότι παρευρεθη και απηυθυνε αντιστοιχο χαιρετισμο ο Ανθιμος)!

    Η κυριαρχη ιδεα που επικρατουσε παντου ηταν ότι για την καταντια μας (εκτος από τους πολιτικους), «φταινε οι ξενοι» (Τροϊκα κλπ) !!!
    Αλλωστε αυτό ακριβως υποδηλωνε και ο εντυπωσιακος αριθμος των …γαλανολευκων (σημαιων) τις οποιες το πληθος των αγανακτισμενων ανεμιζε υπερηφανα!

    Γενικως η ολη ατμοσφαιρα θυμιζε κατι από Παρισινη κομουνα, παζαρι του Σχιστου και Θεσαλλικη ζωοπανηγυρη!

    Η αισθηση που αποκομισα είναι ότι αυτό το τουρλουμπουκι δεν θα εκτονωθει ευκολα και ότι θα σηματοδοτησει εξελιξεις οι οποιες εκτιμω ότι θα είναι πολύ δυσαρεστες!
    Είναι προφανες ότι ο ΓΑΠ μετα τις πρωτες πανηγυρικες πιρουετες (e-gov, υπουργικα συμβουλια με συνηγορο του πολιτη και αρχιεπισκοπο, αντικαπνιστικο νομο, δια βιου μαθηση και αλλλαι δικαιοπραξιαι) με τις οποιες εκανε την εισοδο του στην διακυβερνηση της χωρας ξεμεινε γρηγορα από ενεργεια, σταματησε να ποδηλατει και σαβουρντιστηκε φαρδυς-πλατυς παραδιδοντας τη χωρα στις μαζες!

    Το παρδαλο λεφουσι των αγανακτησμενων αντιμνημονιακων εχει ηδη βγαλει την ετυμηγορια του: «Φταινε η ξενοι», και καμια από τις πολιτικες δυναμεις του τοπου δεν φαινεται διατεθειμενη και ικανη να το αναχαιτησει!
    Η κυβερνηση …παρεδωσε το πνευμα και η αξιωματικη αντιπολιτευση βρισκεται στα χερια των εθνικοπατριωτικων δυναμεων!
    Η αριστερα είναι αυτή που ηταν παντα: αυτιστικη.

    Σε ένα διεθνες περιβαλλον που γινεται ολοενα και πιο ανταγωνιστικο η χωρα επιστρεφει με τον πιο τραγικο τροπο στην εσωστρεφεια, τον απομονωτισμο και την αυτοχαρακωση.

    Και ο …θεος να βαλει το χερι του.

  32. Ο/Η Propator λέει:

    ωριμη, αυτοπεριχαρακωση

    και οσα δεν ειδα.

  33. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    ωχ ..Με προλαβες και το ποσταρες.. Θα το ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ

Σχολιάστε