480 πχ….

Προ αιώνων στα Παλούκια ( Σαλαμίνος )  άνευ σχολίων……!

This entry was posted in Βίοι Αγίων - Λειψανοθήκαι, Φυσιογνωμίες. Bookmark the permalink.

15 Responses to 480 πχ….

 1. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

  Ο Ευρυβιάδης (το ανθρωπάκι κοντά στην πλώρη), ήταν αρχηγός του Σπαρτιατικού στόλου. Είχε ασθενή χαρακτήρα και περιορισμένη αντίληψη και τον παρέσυραν άλλοτε ο Θεμιστοκλής και άλλοτε ο Αδάμαντος, ναύαρχος των Κορινθίων. Για να μείνει και να ναυμαχήσει στο Αρτεμίσιο, ο Θεμιστοκλής τον δωροδόκησε αντί 5 ταλάντων (και ο Αδάμαντος αντί 3 άλλων). Βεβαιωμένα πράματα από την τότε προανακριτική επιτροπή. Παρόλο δε που τα πήρε ο μπαγάσας για το Αρτεμίσιο, στη Σαλαμίνα δεν του δώκαν τίποτα και ήθελε να πάρει τα καράβια του και να την κοπανήσει.
  Στο πολεμικό συμβούλιο που έγινε πριν απο την ναυμαχία της Σαλαμίνας, ύψωσε το ραβδί του για να χτυπήσει τον Θεμιστοκλή, επειδή ο τελευταίος επέμενε να μείνει ο ελληνικός στόλος εκεί και να πολεμήσει τον περσικό. Τότε ο Θεμιστοκλής του απάντησε με το παροιμιώδες: «Πάταξον μεν, άκουσον δε!».
  Μετά το τέλος του αγώνα, στον Ευρυβιάδη απονεμήθηκε, με επιμονή των Λακεδαιμονίων και άλλων Πελοποννησίων, το αριστείο της ανδρείας, ενώ στον Θεμιστοκλή μόνο το βραβείο σοφίας και δεξιότητας.
  Πείτε μου λοιπόν εσείς τώρα σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα, στα καθ’ ημάς ποιος είναι ο Εύρυς και ποιος είναι ο Μίστος;
  Εγώ αδυνατώ να απαντήσω και λέω να ρωτήσω αύριο και τον Κο Καρατζαφέρη (όταν θα τον συναντήσω στη συγκέντρωση των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα), να μου το εξηγήσει.

 2. Ο/Η papoylis λέει:

  S;issa

  Πρόκειται μάλλον για τον Αδείμαντο ( και όχι … Αδάμαντο ) όπως γράφτηκε στο κείμενο που παραθέτεις και είδα χθες και εγώ 🙂 🙂

  Αν το δεις σήμερα το Γιώργη , το πρώην μποντυμπιλντερά , να του δώσεις χαιρετίσματα από το Παπούλη …. 😉

 3. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Και εσύ δε λες τίποτα!!
  Αντί να ..αδραχθείς (από το ρήμα δράττομαι που είναι ..μεσαίας , άρα κεντροαριστερής φωνής, που φυσικά οδηγεί στην ..παθητικότητα , όπως βλέπουμε στις μέρες μας 😉 ) της ευκαιρίας και να θέσεις το ταξικό ζήτημα, περιορίζεσαι σε ξεκαρφώματα του στυλ πώς λέγαν τον Κορίνθιο!!

  Και τουλάχιστον να βγάλουμε και κανα δίδαγμα
  Αν δεν δούμε σε «ποια πλευρά» ήταν ο καθένας , δουλειά δε γίνεται.

  Μην το πολυαναλύουμε , είναι προφανές ποιος έκανε τη Δηλιακή Συμμαχία και απομυζούσε τους Έλληνες σε συνεργασία με το ξένο Κεφάλαιο και γιαυτό όταν ο λαός ξεσηκώθηκε πήρε το ελικόπτερο και πήγε στους προστάτες του τους Πέρσες πούχανε πολλά κεφάλαια και ελέγχανε τις τύχες του κόσμου, με λαδώματα, ..εξανδραποδισμούς, σφαγές και τέτοια.

  Καθαρά Πράματα (να τα λε΄με όλα)
  Άμα τάπιανε ο Ευριβιάδης , καλά έκανε και τάπιανε , στο βαθμό που ήτανε αντιιμπεριαλιστής.
  Δεν κατάλαβα, όταν οι φιλοιμπεριαλιστές τα πιάνουν, είναι καλά, ή θα τους αφήσουμε το μονοπώλιο του πιασίματος ;;

  Και μη νομίζετε ότι δεν αντιλήφθηκα τον υποβιβασμό του Ευριβιάδους από αρχηγό του Εθνικού Απελευθερωτικού Δημοκρατικού Στόλου των Ελλήνων σε κάτι σε εθνικιστή που το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να σώσει τους δικούς του και άρα η πρόταση, ομού με τον Αδάμαντα, να δοθεί η ναυμαχία στον Ισθμό ήταν προδοτική και προς το συμφέρον του διεθνούς κεφαλαίου των Περσών.

  Αλλά οι Ρεπούσηδες πάντα (..διαχρονικώς) τέτοια λέγανε και άλλωστε το βλέπουμε και στις μέρες μας τι μεταχείριση επιφυλάσσουν σε όσους δίδουν τον ωραίο αντιιμπεριαλιστικό αγώνα!! (*) .
  Και αυτά τα αδερφίστικα «άκουσον μεν πάταξον δε» να τα πείτε στους Κουβέληδες που τσιμπάνε.
  Του Λαού (όχι αυτουνού που θα συναντήσει ο Sissa ben Dahir στο Σύνταγμα) ο ..μάτης άλλα ζητάει και άλλα 😉 η ψυχούλα του επιθυμεί, για να δικαιωθεί και να ησυχάσει.

  Οπότε, άμεσα (πριν ο …αλέκτωρ 😉 λαλήσει πάλι) να θέσουμε το θέμα «των πλευρών» γιατί με αυτά τα …. πολύπλευρα (άκουσον πάταξον, δημοκρατίες κλπ) θα χάσουμε την επαφή με τη Νεολαία μας , η οποία θα λαλήσει κι αυτή ..ομού 🙂

  (*) Αυτό το ΑΚΕΠ που πήγε με τον Αλαβάνο είναι το γνωστό ΑΚΕΠ με το ψωμί και τα τριαντάφυλλα ή απλώς συνωνυμία;;

 4. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Άσχετο, Bernardina, αυτός ο κοκ οβάν , πάει με τα μανιτάρια πλευράτους ή μ@@κια είναι ο συνδυασμός ( κάτι σε εντράδα αλα φρανσεζ) ;;

 5. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  πρέπει κάτι να μη πηγαίνει καλά με μένα τελευταία…. 😉

  Έχω αρχίσει να μη μπορώ να αποκωδικοποιήσω αυτά που λες 😉 🙂

 6. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη δεν υπάρχει κανας κώδικας να αποκωδικοποιήσει κάποιος.
  Μεταξύ μας, αυτό που έχω εντοπίσει ως επίδικο (δηλαδή το βλέπουμε διαφορετικά) είναι στο κατά πόσο μπορεί το κριτήριο του τι εκπροσωπεί κάποιος (ειδικά αν εμείς είμαστε αυτοί που βγάζουμε το συμπέρασμα και όχι το κατα δήλωση) δικαιολογεί το τι είδους μέσα θα χρησιμοποιήσουμε για να τον αποδομήσουμε (ήτοι ο σκοπός της αποδόμησης μιας εξουσίας, δικαιολογεί την αποδόμηση του προσώπου ως μέσο και αν ναι ποια χαρακτηριστικά του προσώπου είναι ….αναλώσιμα;;).
  Εδώ απλώς λειτούργησα προβοκατόρικα ( καθότι ..ξερό κεφάλι που θα επιμείνω στην άποψή μου …επιθετικά 🙂 ) λέγοντας ότι τα επιχειρήματά σου είναι …αντιιστορικά 🙂 , πιάστηκα και λίγο από την αναφορά του Sissa ben Dahir και ..αυτό είναι όλο 😉

 7. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  εγω τοχω πάθει απο καιρο ..και με τα δικα σου παπουλη

 8. Ο/Η papoylis λέει:

  Δηλαδή , Αναγνώστα , αν κατάλαβα καλά , προτείνεις να μεταφερθεί ΚΑΙ εδώ η άνευ τελικού αποτελέσματος συζήτηση από τα δύο άλλα ποστ ; 🙂

 9. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ουχί, το καθένα στον τόπο του.
  Πάντως, όπως προείπα, δεν ξεκινήσαμε καμιά συζήτηση σε κάποιο post. Στα αναγνωριστικά 🙂 είμαστε και στις ..συναγωγές από τις συζητήσεις του καθ’εκάστου με τους άλλους.
  Συμφωνήσαμε όμως (και ..ασμένως συνηγόρησα) ότι η πλέον ενδιαφέρουσα είναι η ..στιχομυθία σας με τους πρεσβύτερους στο post για τον μπερμπάντη.

  Και για να είμαι έντιμος (με τις δηλώσεις μου) ανακαλώ πάραυτα (δήλωσις ανακλήσεως) :
  Όχι ο Θεμιστοκλής δεν ήταν όργανο του Μεγάλου Κεφαλαίου (Πέρσες) και ο Ευριβιάδης δεν ήταν λαϊκός αγωνιστής αν και οι 2 τους ήταν παρεπιδημούντες σε περίεργα ..στέκια 🙂

 10. Ο/Η bernardina λέει:

  Αναγνώστα, το πλευρώτους μου φαίνεται κομματάκι άσχετο ως γεύση. Το champignon τού πάει καλύτερα 😉

  Όσο για το θέμα του ποστ, αν δεν με απατά η μνήμη και οι γνώσεις μου, μετά τις Θερμοπύλες και λίγο πριν τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, όταν οι Αθηναίοι είδαν τα μαύρα ζόρια, ανακάλεσαν από την εξορία τον Αριστείδη.
  Βλέπω παραλληλισμούς, γιατρέ μου ή απλώς μου έπεσε βαρύ το κοκόρι;

 11. Ο/Η papoylis λέει:

  …. που ήταν μάλιστα και Δίκαιος. Ο εν λόγω κατέλαβε με τμήμα οπλιτών τη Ψυτάλλεια κατά τον Ηρόδοτο , για να απελευθερώσει τους κρατούμενους στις εκεί φυλακές του ναυτικού… 🙂

 12. Ο/Η bernardina λέει:

  Ρε συ παπούλη ξέρεις τι σκεφτόμουνα καθώς έγραφα αυτό το σχόλιο; Ότι στο νησάκι της Ψυττάλειας, εκεί που οι Αθηναίοι ύψωσαν μνημείο νίκης για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και έθαψαν με τιμές τους νεκρούς, σήμερα το λεκανοπέδιο αδειάζει τα σκατά του.
  Τυχαίο;
  Από την άλλη μεριά … εξέλιξη και πρόοδος θα μου πεις. Και δεν θα ξέρω τι να σου απαντήσω… 😦

 13. Ο/Η papoylis λέει:

  Το σκέφτηκα ορέ Μπέρνυ , αλλά ήθελα να το πει κάποιος άλλος ( σαναλέμε προβοκάτσια 🙂 )

  Επ ευκαιρία αν περισσέψουν τίποτα κοκαλάκια από το κοκόρι φύλαξέ μου τα στο ψυγείο , αν ακόμα μπορείς να πληρώνεις το ρεύμα σου 😉 🙂

 14. Ο/Η bernardina λέει:

  Mη σκιάζεσαι, έχω ρεύμα. Έκανα διακανονισμό με τη ΔΕΗ και πληρώνω σε δόσεις! 😆

 15. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νοσφεράτε, δες κάτι πράματα. Το πρωί που ταξίδευα, άκουγα, μετά από καιρό, το ακόλουθο τραγούδι, το οποίο τόβαλα και δεύτερη φορά στη διαδρομή ..καπάκι.
  (βλέποντας το σχόλιό σου, θα το ξανακούσω στην επιστροφή!! )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s