Ο Β’ Γύρος

Αναζητώντας καλοί μου αναγνώστες το πολιτικό νόημα του δευτέρου Γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών βρέθηκα σε αδιέξοδο. Κατέφυγα επομένως σε πιό ασφαλείς προσεγγίσεις εξετάζωντας παρακάτω , με την αρωγή των EvilBitchLabs , το ζήτημα σημειολογικά και αισθητικά :

Η σημειολογία της λέξης Γύρος , αγαπητοί μου , είναι σύνθετη και ευεπίφορη σε διάφορες προσεγγίσεις και ερμηνείες:

ΓύροςΧρονικό διάστημα στο οποίο διαιρείται ένας αγώνας πυγμαχίας.  Μεταξύ των γύρων της πυγμαχίας οι δύο αντίπαλοι βρίσκωνται στις γωνίες  , όπου αναπαύωνται και ανακτούν τις δυνάμεις τους.

( εδώ ο μακεδονομάχος μποξέρ στη γωνία του αναλογίζεται το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου και ετοιμάζεται να προσέλθει στο κέντρο  του ρινγκ για τον δεύτερο )

( ενσταντανέ από τον αγώνα Τεστοστερόνη – ΚιΚοίλια για το πρωτάθλημα Αττικής. Το ντιρέκτ  του νεαρού διεκδικητή διδάσκεται στη σχολή «Κένταυρος» . Αναμένωνται και τα αποτελέσματα ντόπινγκ κοντρόλ των δύο πυγμάχων )

( Στιγμιότυπο από  αγώνα του τουρνουά πατριωτών – απάτριδων όπου ο κοσμοπολίτης και άπατρις Κυργιάννης , έχει καταφέρει αποτελεσματικό κροσέ επί του αντιπάλου )

(Τρυφερή ύπαρξη , ατραξιόν , που έχει μείνει ακόμα στο πρώτο γύρο )

Εναλλακτικά:

Γύρος : σχετικός με τη ποδηλασία όρος που περιγράφει αγώνα ή εκδήλωση με τα συμπαθή και οικολογικά δίκυκλα


( μικροατύχημα από το Β γύρο cross country  «Υψηλά Πολιτικά Διακυβεύματα» . Ελέγχεται από τους κριτές το ενδεχόμενο ο ποδηλάτης με τον αριθμό 3407 να προκάλεσε το ατύχημα του συναθλητή του. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο ατυχής του αντίπαλος έπεσε μόνος του επιχειρώντας , αν και πολύ έμπειρος , να διορθώσει εν κινήσει πρόβλημα με την αλυσίδα )

( από τον Β γύρο του αγώνα ποδηλασίας Αθηνών – Πειραιώς. Ο φωτογράφος αποτύπωσε την αγωνιώδη προσπάθεια των αγωνιζομένων καθώς πλησιάζουν στο νήμα. Ο πρώτος εκ δεξιών προσπαθεί να μη δείχνει την αγωνία του. Ο αμέσως επόμενος προσπαθεί να τηρήσει απόσταση από το δράμα . Οι λοιποί όμως δεν μπορούν να κρύψουν το συναίσθημα της αγωνίας που τους κατακλύζει. Ωραίες πράγματι στιγμές του αθλητισμού  )

( νεαρά φίλαθλος της ποδηλασίας , προσπαθεί να ακολουθήσει τον επίσημο αγώνα . Ο αριθμός που φέρει στο στήθος είναι εμφανώς πλαστός )

( άλλο στιγμιότυπο από τον Α γύρο cross country «Υψηλά Πολιτικά Διακυβεύματα». Η αγωνίστρια προηγείται και βρήκε την ευκαιρία να πάρει μια ανάσα . Τα υποδήματα που φοράει είναι χορηγία της Τυποεκδοτικής SaRL)

( Ιστορική φωτογραφία από το ποδηλατικό γύρο Στοκχόλμης πριν από 45 χρόνια. Η μαμά  μυεί τα τέκνα της στη ποδηλασία . Προσέξτε τη  χαρακτηριστική έκφραση του ευτραφούς θεατή πάνω αριστερά )

Μια άλλη εκδοχή :

Γύρος : αναφέρεται και «του θανάτου» . Πρόκειται για επικίνδυνη ατραξιόν – μηχανοκίνητο άθλημα που χρησιμοποιεί τη ταχύτητα και τη  φυγόκεντρο δύναμη για την αναρρίχηση και περιστροφή επί της εσωτερικής επιφανείας υπερμεγέθους βαρελίου

( στο τσίρκο Περιφέρεια Αττικής ο αθλητής Τεστοστερόνης επι τω έργω. Ενθαρρύνεται από το προπονητή του και παλαιό πρωταθλητή Γιωργάπη που βρίσκεται στο πάτο του βαρελιού. Η επιγραφή NO SMOKING στα πλαίσια του politically correct κλίματος που χαρακτηρίζει το άθλημα )

( στη πίστα του Δήμου Θεσσαλονίκης , ο αθλητής Γκιουλέκας δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα. Λόγω  της ταχύτητας και του διαφράγματος που χρησιμοποιήθηκαν για να αποτυπώσουν το στιγμιότυπο , δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί η φήμη ότι μεταξύ των θεατών που ενθαρρύνουν το νεαρό  υπερπατριώτη βρίσκεται και ο κος Άνθιμος με την αγιαστούρα του )

Τέλος η πλέον  χορταστική εκδοχή :

Γύρος : το γνωστό έδεσμα από χοιρινό κρέας που παρασκευάζεται στα ψητοπωλεία και προσφέρεται ως μερίδα , ή εντός πίττας.

( από ψητοπωλείο του Πειραιά , χωρίς σχόλια … )

( ο εικονιζόμενος σουβλατζής – επικοινωνιολόγος θα αναλάβει το έργο της τομής και ερμηνείας των αποτελεσμάτων του Β γύρου )

[ Το ποστ αυτό δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς τη τεχνική βοήθεια των EvilBitchLabs και χωρίς τη σκηνοθετική επιμέλεια της EvilWitch Productions . … Όοολοι στις .. κάλτσες ]

This entry was posted in Αλκοολούχα υπόλοιπα, Εκλογικά τερτίπια, Προσεγγίσεις αισθητικής - πετικιούρ. Bookmark the permalink.

110 Responses to Ο Β’ Γύρος

  1. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович Павлов,

    Κατ’ αρχήν τα συγχαρητήριά μας στα στελέχη των EvilBitchLabs και EvilWitch Productions!

    Κατά δεύτερον μερικές πρώτες παρατηρήσεις:

    1) Καλά σου είπαμε χθες βράδυ στο τσαρδί μας ότι μας άνοιξες την όρεξη με την προαναγγελία που μας έκανες. Βλέπουμε διάφορα «φαγώσιμα»! (Για να τα λέμε όλα, και μερικά που δεν καταπίνονται με τίποτε!).

    2) Έχουμε την εντύπωση ότι στη φωτό του προ 45ετίας Ποδηλατικού Γύρου Στοκχόλμης, πίσω από τον ευτραφή κύριο, στο βάθος, διακρίνεται καθαρά η Ένη! Τόσο μεγάλη είναι;

    3) Σημειώνουμε ότι από τις θηλυκές παρουσίες η εκρηκτικότερη και ωραιότερη είναι της Αλέκας. Ετοιμάσου να ακούσεις τα σχολιανά σου από τον suigeneris!

    Αυτά προς το παρόν. (Επιφυλασόμεθα).

    Увидимся

  2. Ο/Η bernardina λέει:

    Παπούλη μου, λυπάμαι που θα σου χαλάσω το ευφορικό κλίμα του τόσο ωραίου ποστ σου (μολονότι χαίρομαι που η δίαιτες της συντρόφισσας Παπαρήγα επιτέλους απέδωσαν τα ποθητά αποτελέσματα και απέκτησε τα οπίσθια που της αρμόζουν, όπως και η συντρόφισσα Πορτάλιου το αγαλμάτινο σώμα που ταιριάζει στην υψιπετή σκέψη και τα αισθήματα αγάπης που τρέφει προς τον σύντροφο Κουβέλη),
    αλλά μόλις με πληροφόρησαν ότι «σύντροφος» που μέχρι πρόσφατα συμμετείχε και ως υποψήφιος σύμβουλος με το Λιμάνι της Αγωνίας προτρέπει μέσω ι-μέιλ όλους τους αριστερούς του Πειραιά να ψηφίσουν Μιχαλολιάκο για να μην πέσει ο δήμος στα χέρια των σκατοΠασόκων.
    Το αφήνω ασχολίαστο, γιατί ο εμετός μού έχει φτάσει ως τ’ αυτιά και κυρίως επειδή δεν θέλω ν’ ανοίξω το λιμανίσιο στόμα μου και να μαγαρίσω το φιλόξενο κονάκι σου.
    Φεύγω λοιπόν τρέχοντας να ρίξω το προδότικο κουκί μου γιατί, ως γνωστόν, έχω προσωπικά συμφέροντα μιας και τα έχω κάνει πλακάκια με τον κύριο Όλοι-Μαζί-τα-Φάγαμε και θέλω να συνεχίσω να έχω την κουτάλα στο πιθάρι με το Μπελούγκα και την κανάτα στο βαρέλι με την Τετενζέ.

    Ταύτα και μένω μέχρι νεωτέρας,
    bernardina με ανακατεμένο στομάχι.

    Οι υπόλοιποι, απολαύστε το -πράγματι-, σπαρταριστό ποστάκι.
    Θα γυρίσω με λαχτάρα να διαβάσω τα σχόλια των φίλων συν-σχολιαστών…

    Παπούλη, κράτα τη μερίδα μου ζεστή και μην ξεχάσεις να βάλεις και μουστάρδα 😉

  3. Ο/Η bernardina λέει:

    και η καντάτα, παρακαλώ, να γίνει κανάτα.
    Οι καντάτες όταν επιστρέψω… Μαζί με τα σχολιανά, τους εξάψαλμους και τα εξ αμάξης :mrgreen:

  4. Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλη bernardina,

    Μόλις λάβαμε στο γραμματοκιβώτιό μας το εξής γράμμα. Απευθύνεται σε σένα και ο αποστολέας του μας παρακάλεσε να στο διαβιβάσουμε. Λοιπόν, το γράμμα:

    Αγαπητοί Left G700,

    Παρακαλώ πολύ, διαβιβάστε στη φίλη και συντρόφισσά σας αγαπητή bernardina τα θερμά μου συγχαρητήρια, επειδή στη δύσκολη αυτή ώρα κατάλαβε επιτέλους αυτό που είπε το κόμμα μας από την πρώτη στιγμή που ετέθη θέμα Μνημονίου. Ότι δηλαδή όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση γιατί, καλώς ή κακώς, αυτή είναι η κυβέρνηση του Έθνους μας!

    Με εκτίμηση,
    Γιώργος Καρατζαφέρης

  5. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Φυσικά Ο Καρατζαφερης- (Βελοπουλος) τοσο στην Θεσσαλονικη Προτεινουν καθαρά και ξαστερα »…Ψωμιαδη οσο και στην Αθηνα ΚακλαμανοΨινακηδες αλλά τα Λεφτοπουλα επ ‘αυτου ποιουν την Νυσσαν και τον Κυριλλο Μεθοδιο

    Αλήθεια τι εγινε με εκεινο το καθαρά και ξαστερα πρπει να απαντησει η Αριστερά στο ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ στην Κεντρική Μακεδονια που λέγατε στο μπλογκ σας; Τό κανατε Γαργαρα Λεφτηδες;Ακομα περιμενω την – Μη Κυριλλική απαντηση…
    (εκτος αν το »καθαρά και ξαστερα »στην παραξενη Λεφτικη διαλεκτο σημαινε …στηριζω Ψωμιαδη)

  6. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Δήλωσις π.π.Ε.Δ ( προ πέρατος εκλογικής διαδικασίας)
    Σιγά τα ωα με το Β’ Γύρο !!
    Ο Γ’ Γύρος θα είναι ο τελικός, μοβόρος και νικηφόρος (άλλο δεν έχει 😉 ) .
    Και επειδή αγαπητοί LeftG700, διακρίνω μια μετριοπάθεια (ούτε καν συστήσατε να τελειώνουμε με τη Γ’ Περίοδο ως απάντηση στο προηγούμενο post ….) δηλώνω ότι εγώ θα σηκώσω το γάντι (όχι από εσάς) , διότι μη νομίζετε ότι διαφέρω, κατά βάθος και πολύ από αυτούς και ιδιαίτερα αυτές που όλο για υποθέσεις αλλότριες , αλλά και ξένες , ξιφουλκούν.
    🙂 🙂 🙂

  7. Ο/Η papoylis λέει:

    Βλέπω μερικούς μερικούς πολύ πιεσμένους… 😉 🙂

  8. Ο/Η bernardina λέει:

    Προς Λέφτηδες:
    Η γάτα σκεπάζει τα σκατά της. Όποιος δεν είναι γάτα και δεν κατέχει την τέχνη, να μη χέζει. Και δη σε ξένα κατώφλια.
    ΥΓ. Στον φιλαράκο σας τον Καρατζαφέρη τα χαιρετίσματά μου μ’ ανοιχτή παλάμη. Και πείτε του όποτε θέλει να μου πει κάτι να μου το λέει δημόσια και στα ίσα όπως κάνω κι εγώ. Με μεσάζοντες δεν δούλεψα ποτέ μου.

    Επειδή γράφω από ξένο και μακρινό λάπτοπ, τα λέμε (σαφώς) αργότερα….

  9. Ο/Η Left G700 λέει:

    Ορέ Товариш Яков Федотович Павлов,

    Μπας κι η bernardina ήταν Πολιτική Επίτροπος της 13ης Μεραρχίας Τυφεκιοφόρων της Φρουράς και μας το κρύβεις; Ορέ αυτή δε σηκώνει όχι μύγα στο σπαθί της, αλλά ούτε το ποδαράκι της! Από βδομάδα μας βλέπουμε γραμμή για γκουλάγκ, να κόβουμε ξύλα και να τρώμε βραστές σκουλικιασμένες πατάτες! (Μπορείς να πεις καμιά καλή κουβέντα για μας, μπας και τη γλυτώσουμε με καμιά επίπληξη και, έστω, προειδοποίηση διαγραφής;).

    Увидимся

    ΥΓ Товариш, πώς το λένε το χιούμορ στη μητρική σου γλώσσα; Δεν μας το βγάζει το λεξικό γμτ!

  10. Ο/Η προγιαγιά λέει:

    H Κυρά Αλέκα με γέμισε με αισθήματα αισιοδοξίας: Τρέχω στο διάδρομο.
    Παρεμπιπτόντως τα ξημερώματα ξύπνησα από εφιάλτη. Ξανάγινα λέει είκοσι χρονών κι είχα μόλις ανακαλύψει ότι είχα κολλήσει τις αφίσες σ΄όλο το δρόμο με το κεφάλι προς τα κάτω. Και με δείχνανε οι σύντροφοι με το δάχτυλο και μου φωνάζανε «ρίχνεις νερό στο μύλο της δεξιάς». Κι εγώ τους απαντούσα «όχι δεν το λέμε αυτό πια, εδώ και είκοσι χρόνια δεν το λέμε».
    Τα λέμε.

  11. Ο/Η Left G700 λέει:

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΩΝ ΛΕΦΤΗΔΩΝ

    Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: Το γεγονός ότι δηλώνουμε επιβάτες του πλοίου της Αριστεράς δεν σημαίνει (υποχρεωτικά) πως κρατάμε και το τιμόνι! Για την πλέρια κατανόηση αυτής της διευκρινιστικής δήλωσης επαφιέμεθα στην ευφυΐα των φίλων αναγνωστών και σχολιαστών.

    Το Γραφείο τύπου. Αθήνα 14.11.2010

  12. Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλε Αναγνώστη αθηναίε,

    Για να τα λέμε όλα, δεν καταλάβαμε αν ο προς εμάς λόγος είναι ειρωνικός ή όχι. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την ειρωνεία. Έχουμε όμως πρόβλημα όταν δεν ξέρουμε τι μας γίνεται! 😉

    Τα λέμε

  13. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    LeftG700, το ποσοστό ειρωνείας που σας αναλογεί είναι ελάχιστο (έως αμελητέο) σε σχέση με αυτό που μου αναλογεί (αυτοειρωνεία).
    Και όχι για να διαμεσολαβήσω ή να λειτουργήσω με το γραφικό «ειρήνη υμίν , δεν αξίζει τον κόπο», απλά ρε παιδί μου είναι και το είδος του μπλογκ που νόμιζα ότι επιτρέπει και ασκήσεις γενικώς χωρίς παραξηγήσεις…
    Μα καλά τι πάθατε όλοι μεσημεριάτικα, χρονιάρα μέρα;;

  14. Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλε Αναγνώστη,

    Οk, κατανοητό. Να πούμε όμως και κάτι σοβαρό. Δεν ξέρουμε ποιος παρεξηγήθηκε και με ποιον (δεν το πολυπιστεύουμε πάντως). Όποιος όμως δεν κατάλαβε ότι ε μ ε ί ς κινηθήκαμε στις χιουμοριστικές συντεταγμένες του ποστ, τι να πούμε; Το κρίμα στο λαιμό του!

    Τα λέμε

  15. Ο/Η papoylis λέει:

    Επειδή κινδυνεύουμε να εμπλακούμε σε αερομαχίες να σημειώσω και εγώ ότι το ποστ είναι καθαρά χιουμοριστικό …
    να συμπληρώσω προς λέφτηδες ότι η λέξη «χιούμορ» απαλείφθηκε οριστικά από τα ρωσικά λεξικά τη περίοδο 37 -38 με την εκστρατεία κατά του «κοσμοπολιτισμού» 🙂
    Θα πρέπει δε να γνωρίζετε ότι η Μπέρνυ είναι μετεμψύχωση της Lilya Litvak 😉

  16. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович Павлов,

    Αμ έτσι εξηγείται που δεν μας το βγάζει ο τρανσλάτορας!

    Ώστε μετεμψύχωση της Lilya Litvak ε; Και δεν μας λες, το ίδιο κουκλάρα; 😉

    Увидимся

  17. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Τέλος πάντων, θα αναλάβω το ρίσκο ότι δεν θα το πάρει στραβά η bernardina.

    Για την αναλογία της Μπέρνυ με τη Λίλια Λίτβακ, δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω.
    Εκεί που μπερδεύομαι είναι αν το μουστάκι του κου Φώτη είναι επαρκής λόγος για να προβούμε στα αντίστοιχα συμπεράσματα σε σχέση με τον Στρατάρχη επί Λίλιας 😉
    Καλό απόγευμα σε όλους(ες)

  18. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    »ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ; Εξακολουθούν να ισχύουν τα όσα γράψαμε στο προεκλογικό post. Με μια εξαίρεση: τη Θεσσαλονίκη.

    Εκεί —και στην Κεντρική Μακεδονία, ελέω Ψωμιάδη— φαίνεται ότι χτυπάει η «καρδιά» ενός οιονεί Μαύρου Μετώπου. Και στα Μαύρα Μέτωπα η Αριστερά οφείλει να είναι απέναντι. Καθαρά και ξάστερα. Πα να πει, φροντίζοντας να κάνει σαφές πως αυτό που την ενώνει με εκείνους οι οποίοι επίσης βρίσκονται απέναντι είναι μόνο το Μαύρο που αντιμάχονται. Ένα δηλαδή από τα χρώματα του κοινωνικοοικονομικού συστήματος που εκείνη και μόνο εκείνη θέλει να ανατρέψει…»

    Leftεφτακόσιοι και ΠΈΝΤΕ

    βγαινουν οι πρωτες Δημοσκοπησεις .. Ο Ψωμιαδης βγαινει περιφερειαρχης – ητοι σχεδον υπουργος

    -Φατε τον γυρο σας Ησυχοι – δεν ζειτε εδώ πάνω ..
    εμεις ζουμε … (ζουμε τροπος του λέγειν βεβαια )

    »Οσο για την καθαρή και ξαστερη » απαντηση της ..Αριστεράς μαλλον θα περιμενει τον Γ ‘ Γυρο… εμεις μαλλον δεν την βγαζουμε καθαρή
    ..
    προφανώς μαυρο χιουμορ κανατε οταν γραφατε στο Μπλογκ σας εκεινα τα περι μαυρου μετωπου και καθαρά και ξαστερα» και »απεναντι » ε; ; 😉

  19. Ο/Η bernardina λέει:

    Επειδή σήμερα έφαγα μια απο τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις (για να μην πω ματαιώσεις) της ζωής μου με την πράξη του εν λόγω συντρόφου, συγχωρήστε με αν δεν συμμερίζομαι το χιούμορ κανενός και ειδικά όταν με παραλληλίζουν με τον Καρατζαφέρη. Το συγκεκριμένο το αντιπαρέρχομαι και ως ολίσθημα καλοπροαίρετων ανθρώπων που έχουν ακόμα ψωμιά να φάνε (και παρντόν για έναν ακόμα πατερναλισμό) έστω και αν διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.
    Ομως.
    Όποιος δεν γνωρίζει τι εστί Μιχαλολιάκος και πόσο εξευτελιστικό νταβατζιλίκι είναι για έναν αριστερό να τον προμοτάρει ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ, ας μάθει πρώτα και ας έρθει μετά να μου ζητήσει ρέστα. Κι από μένα κι απ’ όλους τους Πειραιώτες που έχουν δώσει ψυχή, χρόνο, ενέργεια και ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους γι’ αυτή τη ρημάδα την πόλη.
    Απ’ την άλλη μεριά, όποιον γνωρίζει τι εστί Μιχαλολιάκος (και όσα κρύβει από πίσω του) και παρ’ όλ’ αυτά επιμένει στο «εντάξει μωρέ τι έγινε, μη γίνεσαι δισκοίλια», τον συμβουλεύω να ρίξει μια ματιά βαθιά μέσα του και να επανεξετάσει τις προτεραιότητές του.
    Ταύτα και μένω.

    υγ. Μ’ αυτή τη Λίτβακ έπαθα πάλι ένα deja vue. Δεν ξέρω πάντως τι λέτε εσείς, εμένα μου ‘χουν πει πως φέρνω στην Αρβανιτάκη 😆

    υγ2. Κλεφτόπουλα, να ευλογάτε την τύχη σας που δεν είμαι «συντρόφισσα της άλλης όχθης» και απεχθάνομαι τα γκουλάγκ όσο τίποτα στον κόσμο.

    υγ3. Όσο για το αν έχω χιούμορ ή όχι, (και πότε το χάνω) αφήνω να αποφανθούν άλλοι…

  20. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    bernardina μην ασχολεισαι με δαυτους .. ..

  21. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    »20:18 O Παναγιώτης Ψωμιάδης φαίνεται να «κλειδώνει» την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Με ενσωμάτωση του 17% καταλαμβάνει 52,06%. Πάντως ο Μπόλαρης έδωσε σκληρή μάχη και έκλεισε πολύ την ψαλίδα από τον «αιώνιο» νομάρχη και τώρα περιφερειάρχη»
    http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8309%3Athe-results-of-the-live-insider&catid=1%3Apolitics&Itemid=27

    σχ Ν. . Να τον χαιρομαστε ΤΟΝ νΟΜΑΡΧΗ ΜΑς και τωρα περιφερειαρχη .. Και συγχαρητηρια στους ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ της αριστερας που κρατησαν μια »καθαρη και ξαστερη σταση συμφωνα και με τους ΛΕΦΤΗΔΕς .. Μπραβο παιδια

  22. Ο/Η papoylis λέει:

    Νόσφυ

    σε παρακαλώ , επιτέλους φτάνει με αυτή σου τη μίνι ψύχωση με την «αντιμνημονιακή αριστερά» , τους Λέφτηδες και όποιον δε συμμερίζεται τις αγωνίες σας εκεί πάνω στον ίδιο βαθμό

  23. Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλη bernardina,

    Καταλαβαίνουμε πως είσαι εκνευρισμένη —το λες άλλωστε— και το κατανοούμε. Έτσι, θα περιοριστούμε σε κάποιες διευκρινίσεις και δεν θα επανέλθουμε.

    1. Νομίζουμε ότι είσαι η μόνη που από το σχόλιό μας με την υποτιθέμενη επιστολή Καρατζαφέρη έβγαλες το συμπέρασμα πως σε παραλληλίζουμε μ’ αυτόν. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε α) ότι είμαστε πολιτικά μωροί και β) πως παίζουμε κι εμείς αυτό το παιχνίδι των παρά φύση ταυτίσεων, του οποίου έχουμε υπάρξει κι εμείς θύματα στο μπλογκ μας, αλλά και εδώ, υποδεικνυόμενοι εμμέσως πλην σαφώς ως συνοδοιπορούντες χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη! Το σχόλιό μας ήθελε απλώς να σου θυμίσει με φανερά χιουμοριστικό τρόπο ότι από τότε που φάνηκαν τα ζόρια ο ΛΑΟΣ είναι το δεξιό δεκανίκι της κυβέρνησης ΓΑΠ και να υπονοήσει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που νομίζεις ότι κάναμε για σένα. Ποιο δηλαδή; Ότι είναι λάθος να βγαίνουν γενικευμένα συμπεράσματα παρά φύση ταυτίσεων επειδή ένας ή παραπάνω αριστεροί στέλνουν μέιλς υπερψήφισης του Μιχαλολιάκου.

    2. Νομίζουμε ότι το έχουμε ξαναπεί εδώ. Δεν μας ενοχλούν ούτε οι συμβουλές ούτε ακόμα και οι πατερναλισμοί. Ξέρουμε ότι ως ένα βαθμό είναι αναπόφευκτο όταν συνομιλείς με μεγαλύτερους. Αλλά είναι και κάτι άλλο που συχνά συμβαίνει σε τέτοιες περιστάσεις: το ακριβώς αντίστροφο. Η απόρριψη των παλαιότερων από τους νεότερους. Εμείς το πολεμάμε. Θα μας επιτρέψεις να σε προτρέψουμε να θέσεις το ίδιο, αλλά αντίστοιχο, ερώτημα στον εαυτό σου.

    3. Εμείς, για τα σχετικά ζητήματα του Β’ γύρου, έχουμε εκφράσει καθαρά τις απόψεις μας, και εδώ και στο μπλογκ μας. Πουθενά δεν συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτές η αποστολή μέιλς προς υπερψήφιση του οποιουδήποτε υποψήφιου της Δεξιάς.

    4. Είπαμε πριν τι δεν μας ενοχλεί. Ας κλείσουμε με αυτό που μας ενοχλεί:

    H άδικη και unfair μεταχείριση.

    Τα λέμε

  24. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович Павлов,

    Σε όλες σου τις αναρτήσεις προσπαθήσαμε να κινηθούμε μέσα στο πνεύμα τους, όπως άλλωστε είχαμε δεσμευτεί απέναντί σου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το καταφέρναμε, εντός του ανθρωπίνως δυνατού βέβαια, δεν είμαστε κομπιούτερς.

    Το ίδιο προσπαθήσαμε κι εδώ. Ανεξαρτήτως του γιατί και ποιος και πότε, το χιούμορ αυτής της ανάρτησης δεν λειτουργεί πια για μας. Έτσι, αποσυρόμαστε μέχρι το επόμενό σου ποστ και δεν θα ξαναπάρουμε τον λόγο σ’ αυτό.

    Ζητούμε συγγνώμη γι’ αυτό και σε διαβεβαιώνουμε ότι δεν υποκρύπτει καμία πρόθεση προσβολής προς εσένα ή προς ο π ο ι ο ν δ ή π ο τ ε από τους αναγνώστες και σχολιαστές.

    Απλώς, έχουμε στενοχωρηθεί. Και ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει κατανοητό όπως, κατά την ταπεινή μας άποψη, πρέπει να συμβαίνει με τη στενοχώρια και του πιο ασήμαντου ανθρώπου…

    Увидимся

  25. Ο/Η papoylis λέει:

    Μπέρνυ

    από τέτοιους σαν τον «σύντροφο» που λες , έχεις δει και θα δεις ακόμα πολλούς…. δυστυχώς ( επειδή τυχαίνει και εγώ να γνωρίζω καλά το ποιόν του εκεί»νικητή» ) .
    Το αποτέλεσμα στο Πειραιά οφείλεται εν μέρει και στην επιλογή που έκανε το ΠΑΣΟΚ έτσι ;;;

  26. Ο/Η bernardina λέει:

    Oκέι, ας συμμεριστεί τότε κάποιος την αγωνία ημών «εδώ κάτω»:
    «20:27 Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος φαίνεται ότι κάνει την μεγάλη ανατροπή και κερδίζει τον Δήμο Πειραιά. Με ενσωμάτωση 15%, κερδίζει με 52,5%. Αυτό το αποτέλεσμα μάλλον δεν ανατρέπεται»

    Αλλά είπαμε, δε βαριέσαι, απόψε κάνουμε χιούμορ.
    Γι’ αυτό κι εγώ το κόβω εδώ.
    Από αύριο όμως όλοι μας περνάμε από το ταμείο…

  27. Ο/Η papoylis λέει:

    Άρα , όταν ο κάθε εδώ πικραμένος στεναχωριέται επειδή δεν εκλέγεται ο υποψήφιος της προτίμησης του στη περιοχή που τον ενδιαφέρει θα αποσύρεται προς περισυλλογήν 🙂 ορέα….
    Από το ταμείο Μπέρνυ μου θα περνούσαμε έτσι κι αλλιώς και πλέον δεν έχουμε να δώσουμε τίποτε , γιατί ήδη μας έχουν γδύσει οι πρώην και οι νυν 🙂

    Νόσφυ , κουράγιο . Από τα στοιχεία βλέπω ότι υπάρχει πράγματι πιθανότητα να βγεί στο Δήμο ο κυρ Γιάννης. Η νομαρχία κατά τη ταπεινή μου άποψη ήταν ήδη χαμένη.

  28. Ο/Η bernardina λέει:

    Μερικές τελευταίες διευκρινήσεις επειδή την ώρα που γράφονταν τα σχόλια παπούλη και λέφτηδων έγραφα κι εγώ το δικό μου και δεν πρόλαβα να τα διαβάσω:

    1) Προς Λέφτηδες. Εσείς μιλήσατε για Καρατζαφέρη. Όποιος δεν θέλει χτύπους, στα καμπαναριά δεν πάει. Translation: Αν δεν θέλετε να σας κράζουνε μην δίνετε αφορμές.
    2) Δεν απέρριψα ποτέ κάποιον με μοναδικό κριτήριο την ηλικία του. Η ηλικία για μένα δρα ΜΟΝΟ ως… ελαφρύ ελαφρυντικό και τίποτε περισσότερο. Και ασφαλώς όχι πάντα. Άπαντες οι ενήλικοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες των λόγων και των πράξεών του. Αυτό μόνο πατερναλισμός δεν είναι.
    3) Προς τον παπούλη. Όταν έρθει η ώρα να κρίνουμε τις επιλογές ΠΑΣΟΚ θα κρίνουμε τις επιλογές ΠΑΣΟΚ. Για την ώρα κρίνουμε τη στάση αριστερών και «αριστερών»…
    Ελπίζω να νιώθει δικαιωμένος ο «σύντροφος». Από αύριο θα συνδιαλέγεται με τη μαύρη μαυρίλα αφού δεν του άρεσε η πρασινίλα…
    Καληνύχτα.
    Και το εννοώ.

  29. Ο/Η papoylis λέει:

    ΟΚ Λέφτηδες

    κατανοητό και ( νομίζω ) παραγωγικό από μέρους σας

  30. Ο/Η papoylis λέει:

    Δηλαδή ορέ Μπέρνυ ως μόνο υπεύθυνο για την εκλογή του Μιχαλολιάκου θεωρείς την αριστερά ;;;;
    Δεν είναι πολύ βολική αυτή η εκτίμηση για να μπορείς να αποφεύγεις τη συζήτηση ;;;

  31. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    σε παρακαλώ , επιτέλους φτάνει με αυτή σου τη μίνι ψύχωση με την “αντιμνημονιακή αριστερά” , τους Λέφτηδες και όποιον δε συμμερίζεται τις αγωνίες σας εκεί πάνω στον ίδιο βαθμό
    ——————————————————————————
    παπουλη λυπαμαι αν στεναχωρησα ή ενοχλησα εσενα η τους Λεφτηδες με τις Ψυχωσεις σου εναντι του Αντιμνημονιακου Ψωμιαδου , Γκιουλεκα και οποιον αλλον εσύ η οι Λεφτηδες δεν θεωρειται οτι αξιζει τον κοπο
    ινα

    αγωνια κανεις ..

    Υποσχομαι οτι δεν θα ενοχλήσω ξανά με τις Ψυχωσεις μου εξαλλου επρεπε να ειχα καταλάβει οτι ενοχλώ ..εστι κιαλλιως το ξερουμε εμεις εδώ πάνω οτι εμεις θα φαμε τον Ψωμιαδη στη ΜΑΠΑ

    και οτι Υμεις δεν συμεριζεστε τις αγωνιες μας στον ιδιο βαθμο .. Καληνυχτα και πάλι συγνωμη που εθιξα τους Λεφτηδες που ειναι μαθημενοι σε καθαρες και ξαστερες απαντησεις σε Μαυρα μετωπα και ισως εσενα και οποιον αλλον δεν εχει τις αγωνιες που εχουμε εδώ πανω …..

  32. Ο/Η papoylis λέει:

    Νόσφυ

    Δύο τινά συμβαίνουν

    Ή η αγωνία σου για το αποτέλεσμα στη περιφέρεια ( ήδη σίγουρο εδώ και πολλή ώρα ) δεν σου επιτρέπει να διαβάσεις και να κατανοήσεις τη προτροπή μου

    Ή την αντιλαμβάνεσαι ( το πνεύμα και την ουσία της ) αλλά επιλέγεις να συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο και να διαστρεβλώνεις αυτό που λέω συνειδητά.

    Επιλέγω τη πρώτη εκδοχή

    Από κει και πέρα καλό θα ήταν να κατανοήσεις ότι η αγωνία ημών εδώ κάτω δεν θα μπορούσε σε καμμία περίπτωση να είναι στο ίδιο επίπεδο με τη δική σας εκεί πάνω για το θέμα της περιφέρειας. Εκφράστηκα και στο «τι να κάνουμε» και με το τρόπο μου σε αυτό το ποστ χιουμοριστικά , σχετικά με τις επιλογές μου. Δεν σε κάλεσα ποτέ όμως και με συνεχή σχόλια ( όλα μια από τα ίδια ) να συμμετέχεις στο δικό μας «δράμα» , είτε στο μικρό μου Δήμο , είτε στο Δήμο Αθήνας πχ , όπου ευτυχώς το σκηνικό επιτέλους αλλάζει. Ούτε σου αντέτεινα στο μονόλογο περί Πανίκα , το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλες περιφέρειες με σημασία , δήμοι σημαντικοί , όπως αυτός της Θεσ/νίκης όπου ο ΚυρΓιάννης ( ανέλπιστα ) θα το παλέψει μέχρι τέλους. Ειδικά μάλιστα εκεί είναι φανερό ότι το δίλημμα των αντιμνημόνιων της αριστεράς δεν έπιασε και πολύ τόπο.
    Εσύ κάθεσαι και κλαίγεσαι για το Πανίκα και μόνον , ένα αποτέλεσμα αναμενόμενο , όπου η συμμετοχή της αριστεράς μικρό θα έπαιζε ρόλο ( δες τα νούμερα της α Κυριακής και θα καταλάβεις ) . Αλλά εσύ κολλημένος εκεί ( και η Μπέρνυ στο Πειραιά ) , ο καθένας με το δικό του «δράμα»……………..

    Δεν θέλω να πω περισσότερα …. 😉

  33. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    ουτε κιεγω …

  34. Ο/Η papoylis λέει:

    Ορέα

    ας μείνουν επομένως τα ανωτέρω σε δημόσια θέα για να αντιλαμβάνεται ο κάθε αναγνώστης 😉

    [ Να συμπληρώσω εδώ ότι παρά τη μακρά πορεία μου στη μπλογκόσφαιρα , τώρα αντιλαμβάνομαι πως τα «δράματα» της εκλογικής μάχης μπορούν να ανατρέψουν το νόημα και τη στόχευση ενός καθαρά χιουμοριστικού ποστ … όσο ζούμε μαθαίνουμε… 😉 ]

  35. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    κοιτα παπουλη … οπως κιεσύ αλλωστε εχω κα γω μακρά και ..πολυταραχη πορεία στη Μπλογκοσφαιρα .και οπως και μουχες πει κι εσυ καποτε – εξω-ιντερνετικώς, αν θυμασαι – η Μπλογκοσφαιρα ειναισαν την ζωή ..Ειναι το ακριβές της αντιγραφο ..τουλαχιστον σε οτι αφορά συμπεριφορές και (ασε μη πώ) ..
    .. Εχω δηλώσει το ποιά θα ειναι η σταση μου αν ξαναβγει Ψωμιαδης – Κουβελας στη Πολη μου και το οτι θα αλλάζω πεζοδρομιο οταν και αν..

    .. Αυτο που εσεις θεωρειτε ψυχωση για μενα και πολλους αλλους ειναι ο Βουρκος αυτής της πολης ..

    Φυσικά Μπορουμε να προσαρμοστουμε ..
    Φυσικά μπορουμε να κανουμε οτι δεν βλεπουμε το τι μας ζυγώνει , να σηκώσουμε και μεις τα Λαβαρα και να αγνοησουμε τα Μικρά και πεζα και ασημαντα οπως την πολη και την περιοχή ..

    Φυσικά μπορω να κάνω και χιουμορ και αλλα λογια ν’αγαπιομαστε ..
    Μαλιστα λέω να ξεκινησω απο τωρα .. ας αρχισει λοιπόν η Μουσική ..ας παιξει η Μπαλαλαικα και ας τραγουδησουμε μαζί Ρωσιστί…
    είσαι; εγώ ειμαι μα το θεό…
    Εχω ξεπερασει και χειροτερα … Που θα παει..θα το φαμε κιαυτό …
    Μόνο δωσ μου λίγο χρόνο

    Αν εχω κεφι Θα τα ξαναπουμε στην Καρακαξα και μόνο εκει (αν μου επιτρεπεις βεβαια) ..Πες τους Λεφτηδες να ρθουν να πουνε τα δικα τους χιουμοριστι ..Δεν θα τους ξαναενοχλήσω ..( Καθαρά και Ξαστερα το δηλώνω )

  36. Ο/Η papoylis λέει:

    Νόσφυ

    όλα αυτά που γράφεις από πάνω να τα σκεφτείς με καθαρό μυαλό αύριο , αυτό μόνο σου συστήνω. Αν δε έχεις όρεξη και κέφι το μπλόγκ μου είναι πάντα ανοιχτό και στη καρακάξα και κάθε άλλο ποστ για το σχολιασμό σου. Εγώ δεν είμαι πριόνης να πετάω έξω σχολιαστές για να τους ξαναμαζεύω μετά. Γι αυτό ελέγχω το πρώτο σχόλιο για να μη μπουν εδώ όντα που δεν γουστάρω , σαν μοναδικό μέτρο προφύλαξης . Από κει και πέρα , όπως γράφω και παραπλεύρως , ο κάθε σχολιαστής έχει την ευθύνη των σχολίων του που τον χαρακτηρίζουν κιόλας.

    Και επειδή προφανώς η συζήτηση μας αυτή παρακολουθείται και από άλλους που πιθανόν απορούν ή σωπαίνουν , να σημειώσω ότι το μπλόγκ μου αυτό το άνοιξα με μεγάλη επιφύλαξη και ακόμα λιγώτερες φιλοδοξίες και προσδοκίες. Μοναδικό μου μέλημα να περνάμε «ορέα» . Δημιουργήθηκε – αναγεννήθηκε εδώ ένα κλίμα και μια παρέα που οι παλαιότεροι γνώριζαν και νοσταλγούσαν. Αν τα εκλογικά «δράματα» , διλήμματα και λοιπές αερομαχίες μπορούν να κλονίσουν αυτό το κλίμα , αν οι πολιτικές διαφορές μπορούν να υπονομεύσουν αυτή τη μικρή παρέα ( ανθρώπων που οι περισσότεροι γνωριζόμαστε και γνωρίζουμε τα χνώτα του καθενός ) είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί. Σήμερα είχαμε τα πρώτα δείγματα…. 😉

  37. Ο/Η KnowDame λέει:

    Παπούλη μη στεναχωριέσαι. Εγώ (και φαντάζομαι αρκετοί ακόμα σιωπηλοί αναγνώστες) το ευχαριστήθηκα το ποστ και γέλασα με την καρδιά μου με μερικές από τις δημιουργίες. Συγχαρητήρια και από μένα στα στελέχη των EvilBitchLabs και EvilWitch Productions. Θα συμφωνήσω με κάποιους από τους προλαλήσαντες ότι η κορυφαία δημιουργία είναι η κυρα Αλέκα 😆

    Όσο για τους ένθερμους υποστηρικτές των διαφόρων αθλητών, ας θυμούνται ότι σήμερα ο αθλητισμός είναι απλά ένα υπερθέαμα με στόχο το κέρδος, υποβοηθούμενος κατάλληλα από την επιστήμη της χημείας 😉

    (Το ρολόι της πόρσε μήπως θέλει διόρθωση; Αν ναι, οδηγίες για διόρθωση εδώ)

  38. Ο/Η papoylis λέει:

    Το είχα ξεχάσει κυρα Δράκαινα να αλλάξω την ώρα , μου το υπενθύμισες και ευχαριστώ ( όπως ευχαριστώ και για τις ευμενείς περί του ποστ κρίσεις ) 🙂

  39. Ο/Η Τίμιος λέει:

    Έναν με απόλα βλέπω στο Βορρά. Τζζάζ στο Δήμο, Στελλλάρα στην Περιφέρεια. Οι λοιποί/πές, που δεν τρώμε Γύρο Β’ διαλογής, αντιτεριρέμ στο Ρώσσικο μνημοναστήρι. Κι όσοι το Γύρο σνόμπαραν εν γένει, το Βουκεφάλα ας συγκρατούν με τ’ άχυρο στο χέρι.

    Για τα παιδιά του Πειραιά «στα λιμάνια ανάψανε φωτιές»
    http://www.akazoo.gr/videos/9fbd50b3-9db7-4afa-92aa-cc99769774c5/

  40. Ο/Η bernardina λέει:

    Παπούλη μου καλέ,
    από μένα το μόνο δείγμα που είχες σήμερα ήταν αυτό της πίκρας μου για την παράδοση του Πειραιά στα χέρια του Μιχαλολιάκου και της μαύρης μαυρίλας με 1)την ενοχή της επιλογής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ του αντίπαλού του και 2) της συνενοχής μεγάλης μερίδας της αριστεράς, δογματικής και ανανεωτικής ανεξαιρέτως (δες τα νούμερα και πες μου τι σου βγάζουν) για την οποία δυστυχώς έχω αποδείξεις, η καταραμένη. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο απ’ αυτό δεν έγινε. Κι επειδή ως συνεπής Σκάρλετ θα αναφωνήσω «αύριο είναι μια καινούργια μέρα», εσύ μη μου πικραίνεσαι και μη κακοκαρδίζεσαι γιατί μεταξύ μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, μόνο να μοιραστούμε. Κι οταν λέω μεταξύ μας δεν εννοώ μόνο εσένα κι εμένα αλλά και όποιον άλλο συχνάζει εδώ μέσα, είτε διαφωνούμε είτε συμφωνούμε.
    Σαν σοφός παπούς, λοιπόν, κάνε λίγη υπομονή με τους πικραμένους. Όταν υπάρχει καλή προαίρεση το κλίμα κλονίζεται μόνο προσωρινά, η ένταση εκτονώνεται και το μπλογκ ξανά προς τη δόξα τραβά. Σε τελική ανάλυση δες το και από μια άλλη οπτική γωνία: για να μπει κάποιος και να πει τον πόνο του (και μάλιστα με τέτοιο τρόπο) πάει να πει ότι αισθάνεται εμπιστοσύνη, οικειότητα και άνεση. Καλό δεν είναι αυτό; Και μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, δεν έχω δει κανένα τρολ να αλωνίζει εδώ μέσα.
    Νομίζω πως συνενοούμεστε 😉

    Καλό ξημέρωμα

  41. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    Κοιτα παπουλη .οπως παμπολλες φορές σου εχω δηλώσει – γουσταρω την παρεα σου του Προπαπου , της Προγιαγιας , Της Μπερναντινας (με την ευκαιρια μου ειναι εξαιρετικά!!!!! συμπαθής και την συμπαθησα απο τοτες που τηνεβλεπα…. αλλου) toy Sουι και των περισσοτερων που βλεπω εδώ πέρα ..
    Τον ποιον(η μαλλον Ποιους δεν χωνευω και εχω τους λόγους μου ..ειναι φανερό) Αλλά φυσικά δεν μου πεφτει λόγος… Δικο σου ειναι το Μπλογκ και μπορεις να φερνεις οποιον (ους)θελεις..

    Επισης γνωριζεις παρα πολύ καλά οτι απο τοτε πυ εγινε η Διασπαση του ΙΘΙ και της Χελιδωνος εβαλα σκοπο της Μπλογκικής μου ζωής την ενοτητα των χαμένων Χελιδονιων και νομιζω οτι – ως ενα βαθμό- αυτο επιτευχθη -στη Καρακαξα…Ελπίζω η ..Ιστορια να αναγνωρισει την μικρή μου συμβολη .. Αν δεν .. δεν βαριεσαι
    Ομως
    επισης σου ειναι γνωστο οτι
    ενω μπορώ να… στριψω και πολλές φορές …Στρίβω

    εν τουτοις σε ζητηματα Αρχής

    δεν ..στριβω ..
    Και το ζητημα της Θεσσαλονικης και το πως το αντιμετωπισε ενα τμημα της Αριστεράς και οχι μόνο – και δέν εννοώ το..κκε ειναι αρχής ..
    Και Φυσικά στο μετρο του δυνατου και των μικρων μου δυναμεων -στον κυκλο των γνωστων και φιλων – στη μπλογκοσφαιρα και στη Ζωή –
    .. Εχω σκοπό να δειξω Στους Αμωμους και ασπιλους αριστερους -(και δεν εννοώ εσενα )

    Οτι δεν μπορουν ελαφρα τη καρδια να μας ΠΟΥΛΑΝΕ
    (ΜΕ ΤΟ ΤΙ πΑΠΑΓΟς ΤΙ πΛΑΣΤΗΡΑς (που στο κατω κατω οταν το ελεγε το ΚΚΕ στα πενηντα εβγαινε και απο εναν τρομερο αγώνα ενώ αυτοι πουλένε τι Ψωμιαδης τι Μπολαρης τι Γκιουλεκας τι Μπουταρης βγηκαν απο τα μπαρακια – και τους ψΗΦΙΣΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΛΟς ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ γΥΡΟ κι εκανα οτι περνουσα απο το χερι μου για την Ανοιχτη πόλη -)

    και ναρχονται μετα να κανουν αστειακια νομιζοντας οτι δεν τρεχει τιποτα ..
    Οπως μας(με ) Γυρισαν την πλατη θα τους γυρισω (γυρισουμε) και γω ( μεις) .. Πολύ περισσοτερο μαλλον στους κατ ‘εξοχήν αγνωμονες ..

    Αυτο το τελευταιο παπουλη ΔΕΝ αφορά εσενα …
    αφορά αυτους που αφορά
    και οπως ειπες κι εσυ
    » προφανώς η συζήτηση μας αυτή παρακολουθείται και από άλλους »

    και οχι μόνο
    απο οσους ειναι δικοι σου φιλοι και γνωστοι

    αλλά και απο οσους εγω θελησα να την παρακολουθουν
    Γιατι θελω να ξερουν Αυτοι που παιζουν με τους δικους μας αγώνες και προσπαθειες

    οτι δεν μπορουν να ΠΑΙΖΟΥΝ τοσο αγαρμπα
    με οσους δινουν χρόνια την μαχη για μια Αλλη θεσσαλονικη ..

    Οποτε αγαπητε παπουλη κλεινει αυτή η παρενθεση διαβεβαιώνοντας σε οτι οπως παντΑ ετσι και τωρα διατηρώ την συπαθεια μου τοσο προς εσενα οσο και στους προαναφερθέντες και μη( Μπερναντινα και παλι γεια και πέρνα απο τη Σπηλια μουνα σε κερασω ενα τσαι )
    και ειμαι παλι ετοιμος για γλεντια και χαρές και στιχακια

    και Παλι ξεκινημα νεοι αγώνες και ιδιου δυο ποιηματακια που ξαναβρηκα απο τα παλια Για το Πολυτεχνειο ως διγμα φιλιας και εκτιμησεως προς το προσωπο σου

    http://nosferatos.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%A5%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%95%CE%99%CE%9F

  42. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    διγμα ειπα ..ωχ.. Δηγμα ηθελανα πώ οχι ..δειγμα

  43. Ο/Η bernardina λέει:

    Nόσφι, χίλια ευχαριστώ για τη συμπάθεια και, φυσικά, για την πρόσκληση (είναι αυτό που λένε… τσάι και συμπάθεια;) αλλά… μου πέφτεις μακριά 😆 ‘Ασε που μπορεί να έχουμε… ενδοοικογενειακή γκρίνια 😉

    Πάντως, επειδή μου αρέσει να λέω τα σύκα σύκα και τα φραγκόσυκα φραγόσυκα, μόλις άκουσα στην τηλεόραση ότι στη Σαλονίκη η αριστερά (δογματική και ανανεωτική) σε μεγάλο ποσοστό υποστήριξε τον μπαρμπα-Γιάννη.
    Αντίθετα από την πειραιώτικη (τι ντροπή :oops:) που είχε τη γνωστή στάση…
    Αυτά για να μην είμαστε άδικοι

  44. Ο/Η bernardina λέει:

    Νόσφι, βάλε τα καλά σου και τρέχα στο Λευκό Πύργο. Βγήκε ο μπαρμπα-Γιάννης!!!!
    😆 😆 😆 😆 😆 😆

  45. Ο/Η papoylis λέει:

    Ορέα

    Μπέρνυ

    Σήμερα έχω τρεις λόγους να χαίρομαι και ένα για να λυπάμαι

    Για να λυπάμαι : βγήκε πάλι ο Πανίκας

    Για να χαίρομαι
    Βγήκε μάλλον ο Μπουτάρης
    Βγήκε ο Καμίνης
    και

    ο μέγας Vettel καθάρισε τον αχώνευτο Ισπανό 🙂 🙂 🙂

  46. Ο/Η bernardina λέει:

    Kαλό σκορ παπούλη μου και χαίρομαι κι εγώ με τη χαρά σου (άσε που κάνω ότι ξέρω ποιος είναι αυτός ο… Βετέξ. Να υποψιαστώ ότι μιλάς για F1;)

  47. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    φευγω τωρα .παω εκλογικο κεντρο του Μπουταρη Τουλαχιστον απελευθερωνεται η ΠΟΛΗ Απο τα ΕθνολαικισταριοΦασισταρια παρά το ΠΟΥΛΗΜΑ των δΗΘΕΝ

  48. Ο/Η papoylis λέει:

    Ναι Μπέρνυ για F1 μιλάω

    Τώρα με μια σύντομη ( αλλά πολύ έμπειρη ) ματιά στα δεδομένα του Πειραιά η άλλη αριστερά και σύσσωμη να πήγαινε στο Μίχα δεν έφτανε για να του δώσει τη νίκη ούτε με μπρίζες. Θα εξηγήσω αύριο , με ψυχραιμία και με ολα τα αποτελέσματα γιατί. Δε μιλώ για το ΚΚΕ και τη στάση του που ειδικά στο Πειραιά είναι ακόμα πιό ειδική περίπτωση , όπως φαντάζομαι ότι γνωρίζεις καλά.

    Νόσφυ
    έχεις τουλάχιστον κάτι για να χαίρεσαι , από εκεί που κανείς σχεδόν δε το περίμενε. Άιντε και κόντρα άιντα. Πάντως αύριο θα σου αποδείξω ότι ελάχιστοι από τους δήθεν που λες τσίμπησαν.

  49. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    @παπούλη μου καλέ,
    χαιρετήματα πολλά με πλέριο βόρειο άρωμα πολιστισμικής ανατροπής.
    Και μάλιστα μέσα στα κάστρα των αντιδραστικών συμμάχων
    (Δεξιά καραμπινάτη, για όποιον δεν κατάλαβε)
    της ακόμα πιο αντιδραστικής εν γένει, ΚουΚουΈδικων προσανατολισμών,
    (ή ΚουΚουΕδόμορφων)
    παρέας νεαρών, που ό,τι συγκράτησαν στο μυαλό(;) τους από έννοιες όπως «Αριστερό ήθος» γράφεται μόνο σε αλφάβητο κυριλλικό
    (και δη μετά πολλάων χαριεντισμών, οι…άντε μην κολαστώ και είμαι χαρούμενος πολύ).
    Παρέα όμως που ΕΣΥ επιμένεις (στο μέτρο που το μπορείς βέβαια) να μαγαρίζεσαι παρέχοντάς τους δια της ανοχής
    πασαπόρτι να μας κάνουν
    -από τη μια τα ούμπαλα οκάδες πολλές,
    -κι απέ την άλλη, με θράσσος περισσό, να δηλώνουν
    «επιβάτες του πλοίου της Αριστεράς»!
    Ίσως το κάνουν βέβαια, γιατί προφανώς παρέλειψες να τους ενημερώσεις τί προβλέπει το ναυτικό δίκαιο
    (ου μην αλλά και κάποιοι παλιοί πολιτικοί κώδικες)
    για τους ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ.
    (που μούθελαν και να τιμονεύουν ντεμέκ τα…., είπαμε είμαι χαρούμενος!)
    Κι αν ακόμα ΔΕΝ το δύνασαι, να τους κάνεις το πρέπον ζάφτι, κάντους πάσα σε κάτι….γνωστά μου παιδιά, που παραδίνουν…. σεμινάρια.

  50. Ο/Η papoylis λέει:

    Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση Βάγγο μου
    όπως μπορούν και ακούγωνται εδώ οι φωνές των πιό ακραιφνών υποστηρικτών της κυβερνητικής πολιτικής έτσι και θα ακούγωνται οι φωνές των Λέφτηδων και όποιου άλλου συμπεριφέρεται με βάση τα εδώ θεσμισμένα ( υπ’ εμού φυσικά ) . Εγώ πριόνης δε γίνομαι 😉 🙂

  51. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    μπαερντινα μου μολις γυρισα απο το εκλογικο Κεντρο του Μπουτερεως ..Χαμος ..Πολύς κοσμος

    Τι κοσμος ε; Ουτε πασοκ ουτε..
    Ολος ο Κόσμος της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ..(φυσικά πλην λακεδεμονικουκουεδων)
    οΥΧΙ ΜΌΝΟ ΤΗς δΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉς .. ολης της αριστεράς ….ολων των τασεων του Συν και οχι μόνο..
    γυρισαν την πλατη τους στη μιζερη ηγεσια και ψηφισαν μαζικα
    ΜΠΟΥΤΑΡΗ

    αιντε φευγω τωρα παω στη Σπηλια μου για να ετοιμασω την μεγαλειωδη αναρτηση με τιτλο
    ΑΝΘΙΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    (ΠΕς ΑΛΕΥΡΙ )

    ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΕΣΜΈΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΝΙΚΙΟ ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ

    ΟΛΟΙ …
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ λεφτηδες (χμμ οι τεσσερις )

  52. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Οριστικοποιούνται τα αποτελέσματα: Ψωμιάδης, Σγουρός, Καμίνης, Μπουτάρης, Μιχαλολιάκος, Τατούλης. Αύριο έρχεται η Τρόικα στην Αθήνα. Ο βρυκόλαξ θα σταματήσει αυτό τον υπέρηχο που μας τα ζαλίζει (τ’αυτιά), μέχρι τις επόμενες εκλογές που θα μας καλέσει σε πανστρατιά για να βγει ο ίδιος ο γιωργάκης και όχι ο συγκάτοικός του.
    Όλα καλά λοιπόν, για όλους, καλημέρα!

  53. Ο/Η bernardina λέει:

    Μπλακσίπιε μπονζούρ
    και τα συχαρίκια μου για την Ικαρία! (και όχι μόνο, αλλά κυρίως) 😉

  54. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    @Mαυροπρόβατε, θα με συγχωρέσεις (σίγουρα) καλέ μου, αν αντιδιαστείλω
    (προς εξαγωγή παντοίων ωφελήμων διδαγμάτων)
    το ύφος
    (αλλά τολμώ να πω και το ίδιο το γράμμα)
    του προηγούμενου σχολίου σου,
    με αυτό το αμετροπεπές, μειρακίων τινών
    (θαρρείς και τ’ απαυτά του Πάπα τάχουν πιασμένα ως εκ της καταγωγής ή της κατ αρχήν εφηβικής τους παρόρμησης,
    που την έχουν, τα δόλια -καινούργιο κοσκινάκι μου!- για στράτευση πολιτική).
    Θα μου πεις -και θάχεις και δίκιο-, γιατί, μήπως βλέπουν κάθε μέρα και στρατεύσεις που να ξεχειλίζουν νόημα;.

    Ενημερωτικά μόνο, με 100% ενσωμάτωση, τελικά για Δήμο Θεσ/νίκης:
    Μπουτ: 52219
    Γκιουλ: 51800

    Αν μερικοί, Μαυροπρόβατε φίλε μου,
    θέλουν τόσο απελπισμένα να αποΠΑΣΟΚοποιήσουν τις επιλογές ψηφοφόρων,
    (όσο το κάνουν, τόσο βαθύτερα στους οδυνηρούς, χωρίς αρχή & τέλος, κύκλους των προσωπικών τους κρίσεων θα μπαίνουν, άλλωστε)
    θάθελα και τη δική σου μαρτυρία να επικαλεστώ, ότι το δίδυμο Μπουτ-Καμιν. εκφράζει σε βαθμό μάλιστα απόλυτο,
    το κομμάτι εκείνο,-
    -αυτό εν τέλει που ο καθείς εκτιμά ότι υπάρχει ή, κατ’ άλλους, έχει απομείνει-
    της αριστερής συνείδησης του ΠΑΣΟΚ, σε θέματα (αν μη τι άλλο) θεσμικής συγκρότησης του Κράτους και (θέματα) δικαιωμάτων, πολιτικών & κοινωνικών
    (Πες το όπως θες εσύ πάλι, μπας & αντιδιασταλείς δημόσια σε βαθμό ανεπίτρεπτο.. Κατανοητό, θεμιτό & σεβαστό…)

    Όπως αυτό (το κομμάτι αριστερής συνείδησης, εννοώ) υπήρχε από το 1974, αλλά και προδικτατορικά
    (Όπως διάβαζα και άκουγα από έγκυρους φίλους, τότε)
    Και όπως συμπληρώθηκε με την στράτευση πολιτών από τον κύριο κορμό της ανανεωτικής Αριστεράς στη διάρκεια στο εκσυγχρονιστικό εγχείρημα Σημίτη.
    Αυτά, θα μου πείς, παραείναι ψιλά γράμματα για χονδροειδείς «αναλύσεις»
    (σε γραφή, κατά προτίμηση κυριλλική)
    μειρακίων του Μανιχαϊσμού και της θεοσοφικού τύπου»Μάχης Καλού-Κακού»
    που στα μυαλά τους, υποδύεται, -τόσο άτεχνα αλίμονο-, το ρόλο των σκληρών κοινωνικών αντιπαραθέσεων
    Που δεν παύουν όμως, εξ αυτού και μόνο, να συνιστούν την «ψίχα» κάποιων από τις πιο γόνιμες αναζητήσεις των δυνάμεων που επιδιώκουν την κοινων. κινητικότητα σε καιρούς ποικίλων απο-τελματώσεων….
    Δεν ξέρω αν είναι όλα και για όλους καλά, ξέρω όμως πως τουλάχιστο για κάποιες δυνάμεις που παλεύουν σκληρά, ακόμα και για να βάλουν τα άλογα μπροστά απ’ το κάρο, είναι ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΑ…

    Καλημέρες και σε σένα και σε όλους, των Λέφτηδων περιλαμβανομένων, και ας με συμπαθάνε, «τίποτα προσωπικό…»

  55. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Δεν απαντω στις προκλήσεις και στη συστηματική εδώ και χρόνια και Λασπη (περι ΓΑΠ κλπ) διοτι θα αρχισει παλι ο Παπουλης να λέει για ψυχωση κλπ κλπ .. Ειμαι συνηθισμένος και εχω καταλάβει …Οποιος δεν μπένει στη στρουγκα της Λιανας Κανελή και του ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟΥ γινεται στοχος συστηματικής λασπης και προβοκατσιας απο τους εξωτερικους .
    Αντε πανοιξτε κανα κρασι στα Παρισια σας τωρα κυριοι του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ να πάνε τα φαρμακια κατω που δεν βγεικε ο Γκιουλέκας .. Οσο κιαν κανετε σαν Ξυνισμένες μνησικακες Γεροντοκόρες (του τυπου »να ψοφησει η κατσικα του Γειτονα ») στην θεσσα;λονικη φυσηξε αερας λευτερας απο το Γκοτζαμανικο παρακρατος και αρχισε – δειλά δειλά – να ξεβρωμιζει ο τοπος .. Και η Αριστερά χθες – αυτο που θα λέγανε περιφρονητικά οι ΚΚΗΓΕΤΕς ..»Η ΒΑΣΗ» λες και αυτοι ειναι υΠΕΡΑΝΩ

    ηταν ολοι – μα ολοι – χθες στο εκλογικό κεντρο του Μπουταρη

  56. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

    Παποyλη, καταλαβαίνω πολύ καλά ότι οι θυγατρικές σας εταιρίες evilbitchlab στο εξής (ΕΒL) και evilwitchproductions στο εξής (EWP), έριξαν δουλειά για να παραχθεί ένα κείμενο με την οπτικοποίησή του.
    Δε θα σου το μαμήσω λοιπόν με εμμονές περί του ρόλου της αριστεράς (που άλλωστε δεν καλοκαταλαβαίνω τη σημασία της λέξης), ούτε με τα νέα καθήκοντα να κατεβάσουμε 100 χιλιάδες σήμερα για να ρίξουμε την νεοεπάρατη.
    Σου γράφω μόνο για να σου πω πεζά πράγματα. Ότι το είδος αυτό ποστακίου έχει μέλλον ως παραφερνάλιο της μαγείας. Μην παροπλίσεις τις θυγατρικές EBL και EWP.

  57. Ο/Η προγιαγιά λέει:

    Ούτε εγώ θέλω να του μαμήσω το ποστ Σίσα, αλλά δεν μπορώ να μην απορήσω για την ασυλία της αριστεράς και της πρακτικής της από τα ΜΜΕ. Λες να μην το σκέφτηκαν; Και για να μην παρεξηγηθώ: Το ΠΑΣΟΚ μου είναι αντιπαθέστατο και ως μοναδικός εκφραστής της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα απεχθέστατο. Αλλά αυτό σε επίπεδο καταπιεσμένου θυμικού. Δεν το βρίσκω καθόλου τίμιο να κρύβουμε πίσω από ιδεολογήματα την αγωνία για το μοίρασμα της πίτας. Φτάνει πια μ αυτή την αριστερή υποκρισία. Νόσφυυυυυυ…..

  58. Ο/Η προγιαγιά λέει:

    Μη γίνεσαι ανορθόγραφο καλό μου, σαν τον προπάπου κι εσύ.

  59. Ο/Η papoylis λέει:

    Χρωστάω κάποια υπόλοιπα :

    του Νόσφεως :
    ορέ , τώρα χοροπηδάς σα κατσίκι με τη νίκη του ΚυρΓιάννη , ρίξε όμως μια ματιά στα χθεσινά εδώ σχόλια και αναστοχάσου. Τα ίδια περίπου πράγματα λέγαμε . Αργότερα θα σου δείξω με νούμερα γιατί πολλοί της Αριστεράς , ακόμα και του ΚΚΕ δε τσίμπησαν τη φόλα.

    της Μπέρνεως
    και εσένα γλυκυτάτη σου οφείλω σχετικά για το Πειραιά , αλλά είπαμε , αργότερα από κοινού μετά του Νόσφεως

    του Μαυροπροβατέως :
    Μπλακσίπιε , σε ένα πράγμα οι άνωθεν «σοσιαλδημοκράτες» έχουν δίκιο : είναι αλλιώς να μάχεσαι απέναντι στο μαύρο παρακράτος και αλλιώς να μπορείς να λειτουργείς σε τυπικές αστικές συνθήκες.. 😉

    Του Ευαγγελούδη
    είπαμε , τα Λεφτόπουλα είναι υπό τη προστασία μου , τους έχω κάνει γιάφκα στο υπόγειο και τους παρέχω στέγη τροφή και πυρομαχικά. 🙂

    του ΜπενΝταχήρεως :
    σίσσε , ευχαριστώ , την υπόδειξη θα τη λάβουμε ( η EB και η EW ) σοβαρά υπόψιν

    της Προγιαγιάς μας
    έχετε πάντα το σεβασμό μου , οπότε δεν θα σταθώ ποτέ απέναντι στις τοποθετήσεις και τις προτροπές σας ( αν και η τελευταία δεν ήταν τόσο σαφής could you please elaborate )

  60. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    ε ναι χθες μετα τα απανωτά ΠΟΥΛΗΜΑΤΑ ειχα απογοητευτει… Δεν το πιστευα ..Ουτε καν παρακολουθουσα τα αποτλεσματα ..Κατα τις 11 ενας φιλος μ,ου ειπε οτι …βγαινει .. Πηγα στο εκλογικό κεντρο του Μπουταρεως.. Γινοταν ΧΑΜΟΣ.. ειχαμε 25 χρόνια να χαρουμε σε αυτή την πολη που καποτε ηταν πανεμορφη και την καναν σαν τα μουτρα τους οι καραδεξιαρες των πενηντα εκατομμυριων ευρω ….
    Φυσικά οι αριστεροι – ακομα και οι του ΚΚΕ δεν τσιμπησαν στη μιζερη μνησικακια και Μικροψυχια των ηγετισκων τους.. Ψες βραδυ στο πανηγυρι της νικης εβλεπες ελαχιστους πασοκους , ελαχιστους μικροηγετες της αρσιτεράς .. Αλλά εβλεπες ολη την ΑΡΙΣΤΕΡΑ της πόλης .. Ολους τους Δημοκρατικους πολιτες αυτους που νιαζονται και δεν ειναι λαμογια (η μικροψυχοι κομπλεξικοι)

  61. Ο/Η Ενη λέει:

    Λοιπόν ξαναγράφω τα ιδια που τα εχασα, ανεξήγητα

    Κατ αρχήν να πώ στον Νοσφεράτο οτι ο καλός αγώνας που εδωσε για την πόλη του που αγαπά (και θυμάται το 1963 και τα τρίκυκλα κάτι που δεν ξεχνιέται εύκολα), τελικά δικαιώθηκε. Θεσσαλονικιέ συγχαρητήρια για τηνπόλη σου.

    Ο Παπουλης να μου επιτρέψει κάποιες σκέψεις οχι «ακραιφνείς»
    Αν κάποιος δει τά αποτελέσματα και απο άλλη σκοπιά ισως διαπιστώσει οτι μια πλειψηφία της κοινωνίας δεν ψηφίζει τελικά κανένα κόμμα αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
    Τι εννοω
    1) Την πολιτική που προσπαθεί με ριζικές μεταρρυθμίσεις τον «ενταφιασμό» του υπεραιωνόβιου ελληνικού κομματικου πελατειακού κράτους και
    2) Την πολιτική διακυβέρνηση ς για μια δίκαιη κατανομή του εθνικού εισοδήματος με κοινωνικά κριτήρια και οχι με σχέσεις
    εξάρτησης απο τα ισχυρά κοινωνικο.οικονομικά κέντρα.
    Με άλλα λόγια το εκλογικό σώμα δεν ψηφίζει με προοπτική ανταπόδοσης της ψήφου του, το δημόσιο λειτουργει ανεξάρτητα απο τα κομματικα΄κατεστημένα και η κυβέρνηση στοχεύει σε ανάπτυξη της χώρας και οχι για τα μεμονωμένα συμφέροντα ειτε συντεχνιακά ειτε του κεφαλαίου. Οπως επίσης και οτι η ανταπόδοση του κράτους προς τους πολίτες θα ειναι οι κοινωνικές υποδομές και παροχές και οχι τα πάσης φύσεως προνόμια.
    Ομως προυπόθεση ειναι ασφα΄λώς οτι και οι πολίτες θα επιδεικνύουν μια στάση που θα κατοχυρώνει τη δικαιοσύνη και οχι την καπατσωσύνη. (φοροδιαφυγή κλπ.)
    Μήπως λοιπόν εν μέσω κρίσης, μνημονίου, υφεσης και πολύ δύσκολης κατάστασης για πολλά κοινωνικά στρώματα, η συνειδητοποίηση οτι τα παραπάνω ειναι και τα κριτήρια που ερμηνεύουν τις επιλογές τους; π.χ. εκλογικά αποτελέσματα;
    Σε ο,τι αφορά την αποχή η με οποιοδήποτε τρόπο δικαιολόγηση δεν ειναι ικανοποιητικός λόγος προς τους ηδη συμμετέχοντες. Δηλαδή οι απέχοντες εκφράζουν την απογοήτευσή τους με το να μη διεκδικούν τα δικαιώματα τους;
    Εκχωρώντας τα στους άλλους; η δε ερμηνεία οτι ειναι οι απογοητευμένοι και οι εξοργισμένοι που δεν συμμετέχουν δεν ειναι η ολη αλήθεια, ειναι και οι νοσταλγοί του «νόμου και της τάξης» που ειναι κάποιες γενιές παλαιότερες.

  62. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Σε ένα πράγμα επίσης ο κάτωθι (υπογεγραμμένος, που λένε) «εξωτερικός λασποβόλος, σταβλισμένος στη στρούγκα του γαλάζιου σφυροδρέπανου της Κανέλη και κρασοποτισμένος στο εξωτερικό (Παρίσια) μπας και ξεφαρμακωθεί από την ήττα του Γκιουλέκα» είχε άδικο: ο άνωθεν υπέρηχος δε θα σταματήσει – θα μας τα ζαλίζει αδιαλείπτως, με μεγαλύτερη ίσως ένταση στον αυτοαναφορικό «αγώνα» του, να μας τα ζαλίζει.
    Εφιστώ την προσοχή στους διαθέτοντες λιγότερο ευαισθητα ώτα: οτι ο προηγούμενος δεν τους είναι αντιληπτός, ποσώς τους γλιτώνει από τον πονοκέφαλο…

  63. Ο/Η προγιαγιά λέει:

    Δεν προτρέπω σε τίποτα παπούλη…..
    Οι ψηφοφόροι πράττουν άριστα και ενεργούν όπως θέλουν. Σ αυτό δεν νομιμοποιούμαι να έχω αντίρρηση ούτε να κάνω κριτική. Μιλώ για την υποκρισία της αριστεράς σε επίπεδο ηγεσίας, πόσο πιο σαφής να γίνω; Ήταν ιδεολογικές οι κατευθύνσεις που έδωσε; Κι αυτό είναι και το τελευταίο μου σχόλιο μ αυτά τα ζητήματα.
    Ξημέρωσε η άλλη μέρα, όσοι πνίγηκαν το μετάνιωσαν.

  64. Ο/Η bernardina λέει:

    Γιαγιάκα,
    ο μόνος που είχε την τσίπα να μη μασήσει τα λόγια του με ήξεις-αφήξεις και κολοκύθια τούμπανα ήταν ο μπαρμπα-Φώτης ο Μουστακαλής.

    Επίσης και παρομοίως είναι το τελευταίο σχόλιο που κάνω στο θέμα.
    Η επόμενη μέρα ξημέρωσε, η Σκάρλετ επανεπιβεβαιώνει την πίστη της στη Ζωή και επαναπληρώνει το χιούμορ της.

  65. Ο/Η papoylis λέει:

    Σεβαστή προγιαγιά

    αυτή τη προτροπή δεν κατάλαβα :
    «Ούτε εγώ θέλω να του μαμήσω το ποστ Σίσα, αλλά δεν μπορώ να μην απορήσω για την ασυλία της αριστεράς και της πρακτικής της από τα ΜΜΕ»

    αφορά το ποστ ή τη γενική εκλογική μας σούπα ;;;;

    Κα Ένη

    θα πρέπει να σκεφτείτε ότι το σερβίρισμα του ίδιου ακριβώς εδέσματος σε διαφορετικό σερβίτσιο δεν είναι η μόνη μέθοδος να δελεάσει κανείς τον πελάτη. 😉

    Περί των αερομαχιών Μπλακσίπιου – Νόσφη θα συνιστούσα να χαμηλώσουν οι τόνοι , δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε εδώ 🙂

    Θα ακολουθήσει αργότερα ποστ σχετικό με τας εκλογάς , οπότε όσοι θέλουν μπορούν να μεταφέρουν τη συζήτηση εκεί. 😉

    Τέλος να επισημάνω και τη πληροφορία που είχε τη καλωσύνη να μας δώσει ο Νόσφης , πληροφορία που επιβεβαίωσα και εγώ εκ του μακρόθεν , ότι δηλαδή στα επινίκια του Κυρ Γιάννη έδωσαν το παρόν πολίτες ( και της Αριστεράς ) και όχι εγκάθετα κομματόσκυλα !!

  66. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Παπούλη και αγαπητοί λοιποί(ες) των Δημοκρατικών δυνάμεων, καλησπέρα,

    μια παρατήρηση ότι και εις την Εσπερία δεν αντιμετωπίζουν κάτι δραματικά καλύτερο αυτών που εδώ ονομάζονται (αυθαίρετα και καταχρηστικά , κατά τη γνώμη μου, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η επί της ουσίας κριτική τους) ακροδεξιοί ή συνοδοιπόροι τους .

    Επίσης αυτή η ευκολία με την οποία ορίζεται κατά το δοκούν και από τον καθένα, ανάλογα με τις κομματικές στοχεύσεις, το όριο του κοινοβουλευτισμού και ποιος είναι εντός ή εκτός, μόνο καλό δεν κάνει, γιατί πιστέψτε με, μπροστά τους (μας) θα το βρούνε 😉

    Μια δεύτερη ότι το κάνω συμμαχία με κάποιον ή όχι είναι θέμα πολιτικής εκτίμησης και άρα δεν κατανοώ διαφορετική προσέγγιση από το αν είναι πολιτικά σωστή ή όχι η απόφαση πχ του ΚΚΕ για το Β Γύρο και τι νόημα έχουν αυτή η δραματοποίηση ,περί ΅αδειάσματος του δημοκρατικού κόσμου΅ και ΅ευθυνών¨.

    Κατά τα λοιπά, για το επί της ουσίας, οψόμεθα ες αναμενόμενον Post.

  67. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Μαυρε Προβατε σε ζαλιζω εγω η κατι αλλο; 😉

  68. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    που εδώ ονομάζονται (αυθαίρετα και καταχρηστικά , κατά τη γνώμη μου, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η επί της ουσίας κριτική τους) ακροδεξιοί ή συνοδοιπόροι τους .
    Α.Αθηναίε
    Τον Βελοπουλο που στηριξε ανοιχτα στον δευτερο γυρο τον Ψωμιαδη πως θα τον χαρακτηριζες εφοσον λές οτι ο ορος ακροδεξιος ειναι καταχρηστικός;

  69. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    η αριστερά

    ως Πολιτική-ηθική σταση που απαιτει την υπερβαση του ατομικου -ηθικου συμφεροντος την οσο το δυνατόν μεγαλυτερη οικουμενικότητα και ανοιχτωσια στη σκεψη και πραξη δεν ειναι δυνατόν να ”υπαρχει ως κατι δεδομένο .. ”

    Απαιτει διαρκή προσπαθεια εναν ενα διαρκές γιγνεσθαι … και ειναι κι ευθραυστη :πάντα κινδυνευει να σβησει …να χαθει ..Αμπωτις και πλημμυριδα: παλιροια …
    – αντιθετα η δεξια σταση η πολιτική μυωπια , η στενομυαλιά , η γουρουνια του συμφεροντος , το πουλημα , η ηθική ξεφτιλα το γλύφειν των ισχυρών και η περιφρόνηση των ασθενετερων ειναι πάντα πολύ πιο ευκολη .. Ειναι παντα πολύ πιο ευκολο να κρατά καποιος δεξια σταση στην πολιτική και στη ζωή παρά αριστερη
    Ομως και πολύ πιο επικινδυνο
    http://nosferatos.blogspot.com/2010/06/abravanel.html

  70. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    στην προγιαγιά

  71. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Νοσφεράτε, ο ΛΑΟΣ στήριξε και Σγουρό (σχεδόν άμεσα), καθώς και Τατούλη.
    Άρα ;; 😉
    Πάντως εγώ να καταλήξουμε ότι κάποιος από αυτούς είναι «αντικειμενικά συνοδοιπόρος», δε συμφωνώ.
    Επίσης θυμάμαι το συγκεκριμένο να αγορεύει στη Βουλή λέγοντας ότι το ΚΚΕ πρέπει να αποδείξει αν είναι κοινοβουλευτική δύναμη ή όχι.

    Αν μπούμε σε αυτή τη λογική (και ειλικρινά δεν είναι ειρωνεία, ούτε σπόντα) θα αρχίσουμε την ανάλυση για το τι πρέσβευε πχ ο Παπαθεμελής για να δούμε αν ο Σημίτης ήταν συντηρητικός, δεξιός , λαϊκιστής κλπ.
    Έχουν την αξία τους οι αναλύσεις σχετικά με αντικειμενικές λειτουργίες μιας δημόσιας στάσης, αλλά όταν αυτή γίνεται πολιτικό πρόταγμα, οδηγούμαστε σε αδιέξοδα.
    Άσε που θα γίνουμε σαν τον Ολυμπιακό που έχει μια ειδίκευση να «ανασταίνει πεθαμένους» 🙂

  72. Ο/Η Ενη λέει:

    Ναι βρε Παπούλη κατάλαβα. Εδω ειναι χώρος προβληματισμού, σχολιων, μπηχτών αμεσων η εμμεσων με παραβολές καί κώδικες, μόνο για τα τεκταινόμενα σε ολο το φάσμα της ελληνικής Αριστεράς.
    Εχεις ομως αναλογισθεί ολη η ελληνική κοινωνία πόσες φορές εχει παρακολουθήσει αυτό το ιδιο εργο επι δεκαετίες με μόνες παραλλαγές (οχι το σερβίτσιο)αλλά τόν τίτλο κάθε φορά του πολιτικού φορέα η τα διαφορετικά ονόματα των ηγετών;
    Η δε εικόνα του «αλληλοσπαραγμού» σε βεβαιώνω δεν εμπνέει κανένα ενδιαφέρον στούς παρακολουθούντες τα τεκταινόμενα. Ειναι ισως αυτος και ολόγος που η απήχηση ενος χώρου, που ιδεολογικά τουλάχιστον βασίζεται σε κοσμοθεωρίες που συναρπάζουν τη σκέψη των ανθρώπων , βρίσκεται ‘αγκυλωμένη» στα μικρα ποσοστά που αενάως διαμοιράζονται στην μια η στην αλλη πτέρυγα, αναλόγως της συγκυρίας.
    Η δε συνεχής δυσπιστία που παρατηρείται απο ολους προς ολους τους εκπροσώπους αυτής της Αριστεράς και η τάση της απαξίωσης και προσώπων και φορέων, δεν ειναι και το καλύτερο για να συνεγείρει μια μεγάλη πλειοψηφία πολιτών, ωστε να λειτουργήσει δημιουργικά για ενα προοδευτικό κοινωνικό κίνημα.
    Μη σου κακοφαίνεται λοιπόν οταν διαβάζεις επεξηγήσεις εκλογικής συμπεριφοράς με διαφορετικους προσλαμβάνοντες ορους. Η κοινωνία εχει και ενα ελάχιστο οριο υπομονής σε «ατέλειωτους εμφύλιους».

  73. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    αγαπητε Αναγνωστη (και λόγω Νικ ) και επειδή θα ειχε ενδιαφερον να κανουμε μια συζητηση για το σε τι μεταμορφωνεται η Ακροδεξια σημερα

    σου προτεινω – αν δεν τα εχεις διαβασει – δυο βιβλια
    http://nosferatos.blogspot.com/2010/01/1770-1945.html

    και

    http://nosferatos.blogspot.com/2010/06/blog-post_9110.html

    αν επιτρεπεις Παπουλη το μακρυναρι :
    Οι μεταμορφώσεις της Ακρας Δεξιάς

    Οι μεταμορφώσεις της Ακρας Δεξιάς
    Γιατί ψηφίζουν τόσοι πολλοί την Άκρα Δεξιά στην Ευρώπη; Τα κόμματα της άκρας δεξιάς ψηφίζονται από «θύματα και χαμένους» των κοινωνικοοικονομικών εξελίξεων. Όμως η σταθεροποίηση του ακροδεξιού χώρου μάλλον οφείλεται σε μια κοινή ατζέντα εναντίωσης στην μετανάστευση καθώς και στο σύστημα συναινετικής, διακυβέρνησης.
    Όσο περισσότερο απαξιώνονται στα μάτια τους οι θεσμοί , τόσο ενισχύονται τα κόμματα που βρίσκονται στα άκρα των ιδεολογικών πόλων. Σε τέτοια συγκυρία οι δυνάμεις του δεξιού άκρου είναι οι περισσότερο ωφελημένες ισχυρίζεται η Βασιλική Γεωργιάδου, συγγραφέας του ογκώδους βιβλίου για την Ακροδεξιά στην Ευρώπη. Πέρα από τo πολύτιμο εμπειρικό υλικό, αποτέλεσμα μιας ενδελεχούς έρευνας σε έξι χώρες της Ευρώπης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα συμπεράσματα της για τα χαρακτηριστικά του Νέου Ακροδεξιού Χώρου.
    Σύμφωνα με την Βασιλική Γεωργιαδου το ακροδεξιό κράμα είναι αντιφατικό: Στα χαρακτηριστικά του είναι δυνατό να συνυπάρχουν τόσο μια (ακραία ) νεοφιλελεύθερη λογική εθνικής οικονομίας της αγοράς όσο και η ιδέα ενός εθνικο-πολιτιστικά περιχαρακωμένου κράτους -πρόνοιας, ο αντικρατισμος αλλά και ο κρατικός αυταρχισμός, ο αντιφιλελεύθερισμος–αντικαπιταλισμός αλλά και ο αντισοσαλισμός–αντικομουνισμός. Η ίδια αντιφατική φυσιογνωμία προκύπτει και από το μείγμα των ετερόκλητων πολιτικών θέσεων τις οποίες υποστηρίζουν τα κόμματα της άκρας δεξιάς: αντικρατισμός και σοβινισμός, μεταϋλισμός και εθνοκεντρισμός, οικονομικός φιλελευθερισμός και “οργανική δημοκρατία”, με επίκεντρο όχι το άτομο, αλλά τον ‘’ λαό ’’ ως συλλογικό οργανισμό . Σε μια πιο κοντινή προσέγγιση η Γεωργιαδου διακρίνει μέσα από αντιφατικό μείγμα αρχών τις πιο βασικές θέσεις που συνήθως υπερασπίζονται τα κομματικά μορφώματα της μεταπολεμικής άκρας δεξιάς: αποφασιοκρατία (λατρεία της απόφασης και του ‘’δυναμισμου’) αλλά και δημοψηφίσματα, επίκληση του λαού και καισαρισμός, υπαγωγή στη συνταγματική τάξη και αντικοινοβουλευτισμός, αντισυστημικότητα και αντικομματισμός, εναντίωση στο πολιτικό κατεστημένο και πολιτικός συγκεντρωτισμός, “διαφορική ισότητα” και αντιπλουραλισμός αποτελούν τις ιδεολογικο-πολιτικές αρχές που η άκρα δεξιά υπερασπίζεται. Όμως η Γεωργιαδου μας θυμίζει ότι τα κόμματα αυτά, πάνω από όλα είναι κόμματα της άκρας δεξιάς:ο νεοφιλελευθερισμός τους » συνοδεύεται από πολιτικό αυταρχσμο, ο νεολαικισμος τους περιέχει δράσεις που υπονομεύουν την δημοκρατική τάξη.
    Αναμειγνύοντας συστηματικά δημοψηφιστικές αρχές με αποφασιοκρατικές μεθοδους , η άκρα δεξιά αναδεικνύει την αντίληψη τη για ένα πολιτικό , σύστημα συγκεντρωτικό, προσωποκεντρικό και καισαριστικό. Για να καταλάβουμε το πώς επιτυγχάνεται αυτό το ‘’αλχημιστικο‘’ πολιτικό μάγμα η συγγραφέας μας προτείνει να ρίξουμε μια ματιά στο μοντέλο εσωτερικής οργάνωσης των Ακροδεξιών κομμάτων : Χαλαρά οργανωμένα σε επίπεδο κομματικής βάσης αλλά ισχυρό στην κορυφή με προβεβλημένα στελέχη στην ηγεσία που καθοδηγούν κα κατευθύνουν όχι απλώς διοικούν, τα κόμματα της μεταπολεμικής ακροδεξιά είναι αυστηρά ιεραρχημένα και δομημένα γύρω από τον αρχηγό και οδηγητή τους. Αυτό το μοντέλο κομματικής οργάνωσης παραπέμπει σε ένα μοντέλο διακυβέρνησης στο επίπεδο του κεντρικού κράτους στο οποίο συνυπάρχουν στο πλαίσιο ενός ιεραρχημένου συνδυασμού, ο καισαρισμός και ο δημοψηφισματικές αρχές , με αλλά λόγια: ο οδηγητής αρχηγός από την μια και ο ‘’ κυρίαρχος’’ λαός από την άλλη .
    Έτσι -σύμφωνα με την Βασιλικη Γεωργιαδου- η Ακροδεξια είναι μεν άμεσο-δημοκρατική και δημοψηφιστική κατά τρόπο όμως που η άμεση έκφραση της θέλησης του λαού να ευθυγραμμίζεται με τη θέληση του ηγέτη: Ο οδηγητής αρχηγός επικαλείται τον λαό και προσφεύγει στον λαό, ο οποίος αναγνωρίζεται ως ανώτατη πηγή κυριαρχίας . Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η έρευνα που επιχειρεί η συγγραφεας της στενής σχέσης των κομμάτων της Άκρας Δεξιάς με το ιδεολογικό ρεύμα της ‘’νέας Δεξιάς’’ και που αποτελείται από διανοουμένους που εμφανιστήκαν στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του 60 και του 70 στη Γαλλία Και στη δεκαετία του 8ο στη Γερμανία πρωτοεμφανίζονται ως αντίδραση στο Γαλλικό Μάη και τα φοιτητικό κίνημα . Το ρεύμα αυτό εμφανίζεται ως ‘’πολιτικής πρωτοπορίας»της άκρας δεξιάς. Το « νέο» στο ιδεολογικό αυτό ρεύμα που η ‘’νεοδεξια’’ διαμορφώνει έγκειται στο ότι προσπαθεί να οικειοποιηθεί ιδέες όπως ο «πλουραλισμός’’, «τρίτος δρόμος”, «αλλαγή αξιών » «ευρωπαϊκός σοσιαλισμός »,έννοιες όπως «μονοδιάστατος άνθρωπος «μαζοποίηση» που προέρχονται από τον χώρο της νέας αριστεράς! (Μαρκουζε κ.α).Η νέα Δεξιά υπερασπίζεται μια αντίληψη«διαφορικής ισότητας »που αποθεώνει τη διαφορά , αναγνωρίζοντας την ισότητα μόνο στο πλαίσιο ενός ‘’εθνοτικού και πολιτισμικού απαρτχάιντ’’ :η ‘’διαφορική ισότητα» μπορεί να πραγματοποιηθεί όχι εντός ενός ετερογενούς κόσμου, αλλά μόνο κα αποκλειστικά στο εσωτερικό των ομοιογενών «πατρίδων ».
    Κάθε μια από αυτές είναι και πρέπει να παραμείνει εθνικο πολιτισμικά διαφορετική από τις υπόλοιπες Αυτό σημαίνει να παραμείνει «καθαρή από προσμείξεις, οι οποίες εμφανίζονται στο πλαίσιο «πολυφυλετικών , πολυπολιτισμικών η μικτών πολιτισμικά κοινωνιών». Η άκρα δεξιά υποστηρίζει μια εκδοχή περί ισότητας που βασίζεται στη ‘’διαφορά’’ η στις ιεραρχημένες διαφορές λαών εθνών και πολιτισμών . Το βιβλίο της Γεωργιάδου -ούτως ή άλλως – πολύτιμο εργαλείο για την πολιτική κοινωνιολογία –μας διαφωτίζει εντέλει για τις ευρωπαϊκές διαστάσεις του Ακροδεξιού εθνο-λαικισμού που έμοιαζαν να αποτελούν ιδιότυπο ελληνικό φαινόμενο.

  74. Ο/Η προγιαγιά λέει:

    παπούλη ήταν δυνατόν να αφορά το ποστ;
    Νόσφυ σε μερσώ. Πέτυχες πολύ αγαπημένη σκηνή.
    Αν η κατάσταση υγείας οικείου προσώπου το επιτρέψει θα σου ανταποδώσω με κραξίματα.
    Σας φιλώ κι αντε να ηρεμήσουμε λίγο (σε μένα το λέω)

  75. Ο/Η papoylis λέει:

    Από που κα Ένη μου συνάγετε το συμπέρασμα ότι εδώ είναι σέχτα ;;;

    Επειδή παρεξηγήθηκε ο Ζέππος ;;;

    Μήπως εσείς , ο καργούδης , ο προπάππους και άλλοι δεν ανεβάζετε εδώ τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας ανεμπόδιστα. ;;;
    Αλλά επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι το προηγούμενο σχόλιο σας στις 3.:10 είναι επανάληψη των ιδίων και των ιδίων φαντασιακών ονειρώξεων που τροφοδοτούν το πόπολο οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου.
    Πότε θα ισχύει πράγματι αυτό το δικό σας :
    «Τι εννοω
    1) Την πολιτική που προσπαθεί με ριζικές μεταρρυθμίσεις τον “ενταφιασμό” του υπεραιωνόβιου ελληνικού κομματικου πελατειακού κράτους και
    2) Την πολιτική διακυβέρνηση ς για μια δίκαιη κατανομή του εθνικού εισοδήματος με κοινωνικά κριτήρια και οχι με σχέσεις
    εξάρτησης απο τα ισχυρά κοινωνικο.οικονομικά κέντρα.
    Με άλλα λόγια το εκλογικό σώμα δεν ψηφίζει με προοπτική ανταπόδοσης της ψήφου του, το δημόσιο λειτουργει ανεξάρτητα απο τα κομματικα΄κατεστημένα και η κυβέρνηση στοχεύει σε ανάπτυξη της χώρας και οχι για τα μεμονωμένα συμφέροντα ειτε συντεχνιακά ειτε του κεφαλαίου. Οπως επίσης και οτι η ανταπόδοση του κράτους προς τους πολίτες θα ειναι οι κοινωνικές υποδομές και παροχές και οχι τα πάσης φύσεως προνόμια.
    Ομως προυπόθεση ειναι ασφα΄λώς οτι και οι πολίτες θα επιδεικνύουν μια στάση που θα κατοχυρώνει τη δικαιοσύνη και οχι την καπατσωσύνη. (φοροδιαφυγή κλπ.)»

    που γράψατε έχει τη παραμικρή επαφή με τη πραγματικότητα τώρα ή στο ορατό μέλλον , αν λάβουμε υπόψιν τη κατάσταση και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές ;;;

    Να σας το πω αλλιώς : σε τελευταία ανάλυση χέστηκα για την ‘αριστερά’ και τα λοιπά παραφερνάλια στον ίδιο βαθμό που χέστηκα για αυτά που μας σερβίρουν οι διάφοροι κένταυροι του δικομματισμού. Αλήθειες και πραγματικότητες προσπαθώ εδώ να καταγράψω και σκεφτείτε : δεν τάχω πάει κι άσκημα μέχρι τώρα !!! 🙂

  76. Ο/Η papoylis λέει:

    Ελεύθερα στη περίπτωση νόσφη ( για το σεντόνι )
    Το έχω διαβάσει και στο μπλόγκ σου , αλλά νομίζω ότι αξίζει όλοι να το δουν.
    ( μόνο κανένα Πάσχο ή κανέναν άλλο «πρωταγωνιστή» μη μου φέρεις εδωπέρα ( παρά μόνο ως λινκ ) γιατί θα πέσει τσεκούρι 🙂

    Προγιαγιά

    η επίμαχη φράση απλά με μπέρδεψε 🙂 σας περιμένουμε στη καρακάξα

  77. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    καμμια σχέση δεν εχω με τον… Πάσχο .. αυτά(τις ρετσινιες αυτές ενώ ειναι γνωστο οτι ειμαι απο τους πρωτους που εκανε αναρτησεις εναντιον του Νεοφιλελευρισμού και των ..Μαγειρισων )) μου τα πετανε οι γνωστοι .δηθεν αριτεροι αντιμνημονιακοι »μπλογκοεπαναστατες»

    δεν το περιμενα κι απο σενα Παπουλη ..

  78. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    προγιαγια ειμαι σε πανω κατω ιδια κατασταση .. περαστικά μας ..θα σου τα στειλω και με μέηλ

  79. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Νοσφεράτε, είχα δει στο μπλογκ σου τις παρουσιάσεις και από την πρώτη στιγμή μου φάνηκαν ενδιαφέροντα.
    Η αλήθεια είναι ότι τα βιβλία δεν τα έχω διαβάσει.
    Συμφωνώ ότι αξίζει τον κόπο και επιφυλάσσομαι να «δικαιώσω το νικ μου» 🙂

  80. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    αν ειναι το δικαιωσεις και να διαβασεις ολα τα Βιβλια που εχω στην ετικετα βιβλια θα σου κανω δωρο μια συνδρομή – ετησια- στη Σπηλιά του Νοσφερατου

  81. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    αναγνωστη
    συμφωνα με την
    Βασιλική Γεωργιάδου

    Τα κόμματα της άκρας δεξιάς όλων των διαβαθμίσεων –από τα νεολαϊκιστικά έως τα εξτρεμιστικά και νεοφασιστικά– ακολουθούν μια διπλή στρατηγική, επιδιώκοντας την πολιτική πρόκληση ή/και την πολιτική τους ενσωμάτωση.

    Η εμπειρία καταδεικνύει ότι όσο πιο μακρυά από την κοινοβουλευτική σκηνή βρίσκονται τα ακροδεξιά κόμματα τόσο πιο επιρρεπή γίνονται στον πολιτικό εξτρεμισμό.

    Αλλά και η κοινοβουλευτικοποίησή τους έχει συχνά ως συνέπεια την περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση μιας ευρύτερης ακροδεξιάς σκηνής, στην οποία επικρατούν οι κινηματικοί, αντισυστημικοί και πλέον προκλητικοί παράγοντες του χώρου.

  82. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Νοσφεράτε έχω πρόταση για το θέμα των συνδρομών !!
    Να κάνεις και συ labs σαν τον Παπούλη και τους φίλους του και τους φίλους και συνοδοιπόρους των φίλων του, ελπίζω και δικών μου, παρόλο που κατά καιρούς «μου μπαίνουνε» και μου ανεβάζουν την πίεση 😉
    🙂 🙂

  83. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    αγαπητε αναγνωστη ειμαι ανοιχτός σε προτασεις …

  84. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    ..επίσης αν εχετεκανα μαγαζί καμμια ταβέρνα κανα βιβλιοπωλειο, κανα σινταδικο ,κανα ξενοδοχειο καμμια πολυεθνική βαζω και διαφισησεις αμα λάχει 😉

    …να πούμε

  85. Ο/Η Ενη λέει:

    Παπούλη
    Την ερμηνεία της σκεψης των ψηφοφόρων, που έδωσαν τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα, εδωσα με το σχόλιο μου και ειδικά στο απόσπασμα που αναμετάδωσες.
    Ολοι αυτοί οι πολίτες ,που εν τέλει κατανοούν παρ ολες τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη καθημερινότητα τους, δεν εκδήλωσαν τις «φαντασιακές ονειρώξεις τους» που προέρχονται απο παραμύθια του Μαξίμου ,αλλά εδωσαν ψήφο εμ πιστοσύνης (διότι περί αυτού πρόκειται) στη σημερινή κυβέρνηση για να υλοποιήσει ακριβώς τα ηδη δυο φορές πιο πάνω εκτεθέντα.
    Το πολιτικό σχέδιο ειναι αυτό και οι στοχεύσεις του θα γίνονται πραγματικότητα μέρα με τη μέρα και με πολλές προσπάθειες ,απέναντι σε πολλαπλές δυσκολίες που υπάρχουν και αναφύονται συνεχώς εντος και εκτός της χώρας. Αρκει ο στόχος να ειναι σταθερός και διαυγής πρός γνώσιν ολων των παραγόντων ειτε των εταίρων μας στην ΕΕ ειτε στα εγχώρια μικρά και μεγαλα συμφεροντα.
    υγ. Δεν αναφέρθηκα ασφαλώς σε «σέχτα» αλλά στο οτι η διαφορετική αποψη ειναι κατα κάποιο τρόπο «εκτός κλίματος» μιας και αποτελει ετσι κι΄αλλιως μειοψηφία.

  86. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    ..αν δε κανεις απο σας ειναι μουσικός , μπουζουξης , καραμπουζουκλης ,π ιανιστας , συνθετης , τραγουδιστης /τρια .. ναχετε υποψιν οτι γραφουμε και στιχακια κατα παραγγελιαν και με το αζημιωτο .. Μπορω δε να γραφω στιχακια- δωρο σε φιλους που γιορταζουν ,εχουν γενεθλια παντρευονται κλπ .. 2 ευρωπουλα ο στιχος

    αντε παιδια κι εχουμε κριση ..

  87. Ο/Η papoylis λέει:

    νόσφυ

    καλό είναι μερικές φορές να αντιλαμβάνεσαι πότε κάνουμε πλάκα ( για το ζήτημα Πάσχος και ΣΙΑ ) μιλάω 😉 🙂 🙂 🙂

    Αναγνώστα

    Τα Evil Bitch Labs είναι η κόρη μου , τα Evil Witch Productions η αφεντομουτσουνάρα μου , άλλους συνεργάτες προς στιγμήν δεν έχω εκτός από το Προπάπου που αναρτά εδώ GGFP ( Grand Grand Father Productions ) , ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω επιστρέφει από αύριο μάλλον. 🙂

    Κα Ένη

    Μόνο ο Στρώσε Κάνε και ο Πάγκαλος επιχείρησαν τέτοια ερμηνεία στο αποτέλεσμα. Ο γιωργάπης όπως είδατε δεν τόλμησε να προκαλέσει το κοινό αίσθημα και αποδεικνύεται σοφώτερος τελικά.
    Η ερμηνεία που δίνετε στο χθεσινό αποτέλεσμα είναι εντελώς εικονική. Θα υπάρξει μάλλον αύριο σχετικό ποστ για να συζητήσουμε επ αυτού . κατά τα λοιπά συνεχίστε. μια που ο πεταλωτής ( ψύλλων ) δε μας κάνει τη χάρη να έρθει εδώ , τουλάχιστον θα είμαστε ευτυχείς να έχουμε εσάς 😉 🙂 🙂

  88. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    φτου ρε γμτ! και εγώ νόμιζα ότι το επόμενο στάδιο της evil witch θα ήταν το ηλεκτρονικό κυβερναν.
    Και να πει κανείς ότι υπολείπεστε σε κάτι για τη μετάβαση και το άλμα, να το καταλάβω..
    Άντε να βγάλεις άκρη 🙂

  89. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    ε να ηξερα εναν Πασχο αλλά δεν ειναι αυτος ο Πασχος .

    .Παπουλη ..αντιλαμβανομαι αλλά μαλλον εσυ δεν με ..αντιλαμβανεσαι (τουλαχιστον πληρως ) 😉
    Με την ευκαιρία τι κανει η Μικρή Μαγειροπουλα; (βρε βρε τι θυμηθηκα τωρα… χε χε που λεει κιο χε χε εχμμμ)

  90. Ο/Η Ενη λέει:

    Αν ο Στρως Καν ως πολιτικός και οχι ως ΔΝΤ συμφωνεί μαζί μου, να σου πω δεν νομίζω οτι με υποβιβάζει η εκτίμησή σου, Παπούλη.
    Ο Πεταλωτής ως εκπρόσωπος υποστηρίζει ο,τι εσείς απεχθάνεστε, οπως π.χ. για μένα τα επιχειρήματα του Π.Παναγιωτόπουλου ειναι το ολιγότερον γελοία.
    Καθένας και με την «ιδεολογία» του. 😆 😆 😆

  91. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνώστα

    🙂 Λες να εγκαινιάσουμε εδώ το openevil ;;;

    Κα Ένη

    Αν είναι έτσι τότε αντί για Παπούλης να λέγομαι Πάνος παναγιωτόπουλος 🙂 🙂
    Πάντως να συμφωνήσω μαζί σας ότι απεχθάνομαι αυτά που υποστηρίζει καθημερινά ο κος πεταλωτής ( ψύλλων λέμε ) . Ομοίως τα απεχθάνεται και η βιωμένη πραγματικότητα. 😉

  92. Ο/Η Ενη λέει:

    Παπούλη
    Η βιομένη πραγματικότητα απεχθανεται και τις γελοίες ανακοινώσεις του εκπροσώπου Π.Παναγιωτόπουλου η μήπως αυτός δεν εκπροσωπεί το δικομματισμό ,που καταδικάζεται σφόδρα και απο δώ,αλλά παρουσιάζεται πάντα ως προς το ενα σκέλος.
    υγ. Λέγεται «καλιγώνω τον ψύλλο» 😆

  93. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    Παπούλη μου καλέ, να σε ενημερώσω,
    (στο βαθμό που επαρχιωτίζοντας επικίνδυνα, ατυχώς, λησμονάς,αν και πολύ καλά ξέρεις)
    ότι στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της μητροπολιτικής Ευρωπαϊκής δημόσιας σφαίρας, ως ΑΡΙΣΤΕΡΑ, προσλαμβάνεται κυρίως η ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ, δηλαδή η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
    (Μη μου χαλιέσαι)
    Και τα γραφικά Γ’Διεθνιστικά κατάλοιπα, προσλαμβάνονται πλέον, σαν μείζων έκφραση της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ του Ευρωπαϊκού Νότου.
    Και ο δόλιος ο Στρώσε-Κάνε που λες κι εσύ, έτσι μίλησε ο φουκαράς, μ αυτό το (δόκιμο, εύλογο σε ΟΛΗ την Ευρώπη_ πνεύμα.
    Και οι λοιπές, ανάξιες ακόμα και αναφοράς, συνομωσιολογίες του κώλου στα καθ ημάς, δεν κάνουν άλλο, από το να αποδεικνύουν τη δική μας, την ελληνική ηγεμονία σ αυτό το θλιβερό πεδίο της Νότιας καθυστέρησης…

  94. Ο/Η Τίμιος λέει:

    Νενικήκαμεν!
    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=224198

    Από τις αναφορές των αρχαίων συγγραφέων βεβαιωνόμαστε ότι ήταν νομικά και ηθικά υποχρεωμένος ο αγγελιοφόρος να τρέχει οπλισμένος μετά τη μάχη για να φέρει το μήνυμα, γιατί διαφορετικά θα τον εξελάμβαναν ως «ριψάσπιδα» ή «τρέσαντα», ατιμασμένο δηλαδή άτομο που θα είχε πετάξει τα όπλα του και θα είχε εγκαταλείψει τη μάχη από φόβο ή δειλία. Επρεπε με την πολεμική του εμφάνιση να πείσει και να ενθαρρύνει τον άμαχο πληθυσμό και τους άρχοντες της πολιτείας, όταν τον αντίκριζαν, για την εγκυρότητα του μηνύματος.

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=114&artid=104389&dt=01/11/1998#ixzz15RgKNNSk

  95. Ο/Η bernardina λέει:

    Και μετά, και μετά;;;;

  96. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    😉

  97. Ο/Η Ενη λέει:

    Να σε ρωτήσω Αναγνώστα κάτι, τη φωτογραφία μας την εδωσες για τον Παπανδρέου η για τη στάση του;
    Αν ειναι για την παρουσία του ΓΑΠ εχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε κάθε λογής σχόλια
    Αν ειναι για τη συγκεκριμένη «στάση» αν εχεις κάποια σχέση με αθλητισμό η εστω με γυμναστική η εν πάση περιπτώσει με άσκηση, θα ηξερες το λόγο

  98. Ο/Η papoylis λέει:

    Βάγγο

    Δυστυχώς είμαι επαρχιώτης όπως καλά γνωρίζεις και σκοπεύω να παραμείνω.
    Έτσι δε τσιμπάω στα ιδεολογήματα των υψηλών κεφαλών της εσπερίας που θέσπισαν ως «αριστερά» τη δική τους σοσιαλδημοκρατία. Γιατί εν Ελλάδι με εξαίρεση ίσως το Παπαναστάση πραγματικός σοσιαλδημοκράτης δεν εμφανίστηκε μέχρι σήμερα.
    Το ότι οι ευρωπέη σοσιαληστές εξέλεξαν το γιωργάπη πρόεδρο του συνδέσμου τους ( αντίστοιχου του ΣΕΒ ) είναι επιχείρημα ενισχυτικό αυτών που ισχυρίζομαι , νομίζω 😉

    Τίμιε

    🙂 🙂 🙂
    Περί της επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του αποτελέσματος αυτής της Κυριακής θα υπάρξει σήμερα σχετικό ποστ.

    Αναγνώστα θα σε επιπλήξω

    Η φωτό προτού αναρτηθεί θα έπρεπε να γίνει πρώτα αντικείμενο επεξεργασίας στα EvilBitchLabs που τόσο υπολήπτεσαι 🙂

  99. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Για κανέναν από τους λόγους που αναφέρεις Ένη.
    Απλώς έδωσα μια ιδέα για το «μετά;;» που ρώτησε η bernardina , ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ.
    Όμως, όπως βλέπω, θεωρείς και συ (υπερβολικά να το πω;;) ότι τέτοιες φωτογραφίες για καλό δε μπορεί να μπαίνουν.
    Απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον της ερμηνείας και αναλύσεως 😉

    ΥΓ Μα καλά, η στάση σε πείραξε;; 🙂

  100. Ο/Η bernardina λέει:

    Αναγνώστη,
    Θενκς για την φωτό. Αν και η στάση του πρωθυπουργού μας είναι πολύ δυναμική και σέξι, πειράζει που προτιμώ αυτή την εκδοχή/στάση; 😉

    Παπούλη, εν λευκώ αν κρίνεις ότι η εικόνα χρειάζεται…. μοντερνιζέισον 😆 Σου επιτρέπω να την επεξεργαστείς στο εν λόγω lab. Αλλά σε παρακαλώ όχι πολύ και χάσει όλη της τη χάρη, ε;

  101. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Ο Θεός να μας φυλάει ,
    μωρέ καλά λέ(γα)νε «φοβού τα θήλεα και του κου Φώτη απόψεις κομίζοντα (*)», διότι , όπως είχαμε πει και παλιότερα, αλλού, αγαπητή bernardina, το μέλλον που μας επιφυλάσσεται(ε) σε καλό και όρθ(ι)ο δε θα μας βγει………
    Μόνη σωτηρία ο αθλητισμός , το τρέξιμο, η ποδηλασία και γενικώς τα labs
    🙂

    (*) το γράφω βασιζόμενος στην καλή σου διάθεση που δεν παρεξηγεί 😉

  102. Ο/Η bernardina λέει:

    Aναγνώστη,
    θα μπορούσε κανείς να μου προσάψει (και φυσικά συχνά ευκαιρίας δοθείσης το κάνει 😉 ) πολύ χειρότερα πράγματα από το ότι είμαι κομιστής των απόψεων του μπαρμπα-Φώτη (άσχετα που φερέφωνο κανενός έξω από της πάρτης μου δεν έγινα ποτέ μου), οπότε μη σκιάζεσαι, σήμερα είναι όντως μια άλλη μέρα και τα επίπεδα του χιούμορ μου αποκαταστάθηκαν 😆
    Αλλά γιατί σκιάχτηκες φίλε; Το ύπτιον του πράγματος σε ξένισε, το τσίτσιδον ή το ολίγον προ του ξεψυχίσματος; 😆
    Kι εκείνο το -ε- στο «επιφυλάσσετ-» πώς τάχα με αφορούσε; Εγώ το κακόμοιρο ούτε είχα ποτέ μου εξουσία ούτε προβλέπεται (ε :lol:) εκ του καταστατικού να αποκτήσω!
    Το μόνο που με απασχολεί είναι το ορθ(ι)ον -και δη του φρονήματος! 😈

  103. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    bernardina,
    η (πραγματική) εξουσία δεν πηγάζει από καταστατικά αλλά από τη φύση (τέλος πάντων δεν είμαι σίγουρος, αλλά αυτό το φύση μου αρέσει σε σχέση με το θέσει 😉 ).
    Άρα συ είπας, εγώ γενικώς κοιτάω να αποφεύγω τις κακοτοπιές, γιατί ο άλλος που έτρεχε χαρμόσυνος τον είδες σε ποια κατάσταση τον απαθανάτισε ο καλλιτέχνης 😉

  104. Ο/Η bernardina λέει:

    Αναγνώστη,
    πάλι καλά που δεν είπες ότι εκπορεύεται από τον Ύψιστο και επιστρέψουμε ξαφνικά στην Ελέω Θεού, ευλογημένε :lol:. Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά θα κινδύνευες να βάλεις ιδέες στον Άνθιμο -αλήθεια, ζει ακόμα αυτή η -χμ, τέλος πάντων- ψυχή; Γιατί κάτι θυμάμαι πως απειλούσε ότι κάποιος, λέει, δεν θα έβλεπε δημαρχία ούτε με το κανοκυάλι όσο ζούσε αυτός… :mrgreen:

  105. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Δεν ξέρω, αλλά σου υπόσχομαι ότι όταν αποθανατιστεί αγκαλιά με το νέο Δήμαρχο (λες;;) , θα βάλω μέσο να μου περάσει τη φωτογραφία η evil witch 😆

  106. Ο/Η papoylis λέει:

    η Evil Bitch θέλεις να πεις αναγνώστα…

  107. Ο/Η Ενη λέει:

    Μην κουράζετε την Εvil για επεξεργασία και τέτοια στο lab της.
    Πάντε (που λέει κι ο Ζέππος) καμιά μέρα βόλτα εκει που διάφοροι «παλαβοί» τύποι γυμνάζονται (ενω θα μπορούσαν να απολαβάνουν ανετα μια φραπεδιά σε μια ανετη πολυθρόνα σε ενα καφε), και ακούστε τι τούς λέει ο προπονητής-δάσκαλος τι πρέπει να κάνουν πριν απο την ασκηση.
    (η πρόταση ειναι και ασκηση προς λύση) 😆 😆 😆

  108. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Ένη , αν εννοείς αυτό που εννοώ , όταν λες ότι αν ακολουθήσουμε την προτροπή σου
    θα ακούσουμε «τι τούς λέει ο προπονητής-δάσκαλος τι πρέπει να κάνουν πριν απο την ασκηση»,
    εγώ, όχι μόνο τον καφέ , αλλά μέχρι και τη μέντα κόβω και αρχίζω ομοιοπαθητική 😆

  109. Ο/Η Ενη λέει:

    Παπούλης προς Βάγγο 4,ο6
    Ολη η «Σοσιαλιστική Διεθνής» απο τη μια μεριά και απέναντι ο Παπούλης
    Παπουουουλη μου!!!!!

  110. Ο/Η papoylis λέει:

    Μάλιστα κα Ένη μου , εγκαιροφλεγής όπως πάντα διαπιστώνω 🙂

Σχολιάστε