Τι να κάνουμε….

Επειδή σε άλλα πρόσφατα ποστ μου η συζήτηση έχει φουντώσει για το πρακτέο  της ερχόμενης Κυριακής , ανεβάζω εδώ τη προσωπική μου άποψη , ώστε να δοθεί χώρος  για τη συνέχεια της συζήτησης. Καλούνται άπαντες οι ελάχιστοι σχολιαστές ( και ιδίως ο αγαπητός Νόσφης ) να συνεχίσουν εδώ τη σχετική συζήτηση.

Έχουμε λοιπόν και λέμε :

Για όλους τους μικρούς δήμους που ακόμα παίζονται ας προτιμηθούν οι υποψήφιοι εκείνοι που μπορούν ( με αυτοδιοικητικά κριτήρια 🙂 ) να τα βγάλουν πέρα. Εννοώ δηλαδή να έχουν γνήσιο ενδιαφέρον για τους πολίτες , το περιβάλλον και να μην έχουν ισχυρές δεσμεύσεις και εξαρτήσεις  από συμφέροντα , παπαδαριό , κομματικούς μανδαρίνους και άλλα ορέα.

Για τους τρείς μεγάλους δήμους

Στην Αθήνα ρίξτε  ψήφο στο Καμίνη . παρά το γεγονός ότι  επικοινωνιακά είναι νούλα , ο άνθρωπος έχει κάποια εχέγγυα τιμιότητας και δημοκρατικότητας που δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Στη Θεσσαλονίκη , ασυζητητί επιλέξτε το κυρ Γιάννη. Ένα πολύπαθο αλλά τίμιο αστό με όλη τη σημασία του όρου . Έναν άνθρωπο που δεν αποτελεί το μη χείρον βέλτιστον , αλλά επιλογή ουσίας.

Στο Πειραιά μαύρο και στους δύο μονομάχους , δεν υπάρχει τρόπος να ξεκαθαριστεί ποιός από τους δύο είναι χειρότερος.

Στις περιφέρειες ( θα ασχοληθώ μόνο με τις δύο μεγάλες και τη Πελοπόννησο , αφού για τις υπόλοιπες δεν έχω καθαρή εικόνα )

Για την Αττική : μαύρο και στο ΚιΚοίλια και στο Τεστοστερόνη , και εδώ δεν υπάρχει τρόπος να ξεκαθαρίσουμε το χειρότερο.

Στη Κ. Μακεδονία : ακόμα και αν κόψετε μετά το χέρι σας ρίξτε ψήφο στο μουστάκια από τις Σέρρες. Δεν είναι δυνατόν να είναι χειρότερος από το Πανίκα . Αντιλαμβάνομαι ότι ο Μπόλαρης είναι ενεργούμενο του γιωργάπη , αλλά ακόμα και ένα ξόανο ( δεν διαφέρει πολύ αλλά … ) θα ήταν καλύτερο από το πρωτοπαλλήκαρο της πατριδοκαπηλίας και της κονόμας.

Στη Πελοπόννησο :  το γεγονός ότι ο Δ. Σαραβάκος αποχώρησε από το συνδυασμό του Τατούλη με τυμπανοκρουσίες  είναι ενδειξη για να προτιμήσουμε το πρώην υπουργό. Βέβαια στο συνδυασμό του υπάρχουν κάτι εθνικιστικά λαμόγια απίστευτα , αλλά ίσως ( λέω ίσως ) αποδειχθεί καλύτερος από το πρώην νομάρχη Μεσσηνίας.

Αντιλαμβάνεστε ίσως ότι τα κριτήρια μου είναι μεικτά , αυτοδιοικητικά αλλά και καθαρά αισθητικά , πάντως σε καμμία περίπτωση εγκλωβισμένα στο πάλαι ποτέ δίλημμα – μπλόφα που μας φόρεσε κολλάρο ο γιωργάπης και ο αντωνάκης. Η στάση των  κομμάτων της Αριστεράς δεν με ενδιαφέρει και δεν τη λαμβάνω υπόψιν. Ελπίζω τώρα ότι έγινα σαφής και ότι κάθε συζήτηση σχετική μπορεί να μεταφερθεί εδώ. 🙂

This entry was posted in Εκλογικά τερτίπια, Πολιτικούρες, Uncategorized. Bookmark the permalink.

57 Responses to Τι να κάνουμε….

 1. Ο/Η papoylis λέει:

  Να συμπληρώσω για να διευκολύνω τη συζήτηση ότι με το παρόν ποστ δεν επιχειρώ , ο ασήμαντος , να δώσω «γραμμή». Απλά επειδή η πίεση των σχολίων είναι μεγάλη , θεωρώ ότι πρέπει να είναι σαφής η δική μου θέση.

 2. Ο/Η bernardina λέει:

  Κι έτσι αγαπημένε μου παπούλη, ενώνεις κι εσύ τη βροντερή φωνή σου με εκείνες των Μπερτράν Ντελανοέ (δημάρχου Παρισίων) και Κλάους Βοβεράιτ (δημάρχου Βερολίνου) που προτρέπουν θερμά τους Αθηναίους να στηρίξουν την υποψηφιότητα Καμίνη!

  Βρε δεν το είπα εγώ -και μάλιστα εμμέτρως- ότι είμαστε πολλοί αλλά είμαστε… σκρόπιοι;;; Ορίστε!
  Και για να μη νομίζει κανείς ότι πουλάω φούμαρα πρωί πρωί, ιδού:

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=366574&dt=12/11/2010

  ΥΓ. Είδες που είμαι καλό κοριτσάκι και δεν βάζω πια σεντόνια αλλά μόνο το σχετικό λινκάκι; Αργώ αλλά μαθαίνω! 😆

 3. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  θα επανέλθω μολις βρω χρόνο … Εν τω μεταξύ ριξτε μια ματια Στην ΓΚΙΟΥΛΕΚΙΑΔΑ καπως πιο επεξεργασμένη (χαρη στη φιλη Ν. )
  http://nosferatos.blogspot.com/2010/11/o-18.html

 4. Ο/Η papoylis λέει:

  Ορέ Μπέρνυ

  υπέρ Καμίνη έχω εκφραστεί και προηγουμένως , απλά εδώ το επαναλαμβάνω. Άρα δεν ενώνω ΤΩΡΑ τη φωνή μου και προπάντων δεν λαμβάνω υπόψιν μου κανέναν από τους ανωτέρω κυρίους που αναφέρεις ή , πόσω μάλλον , το ΒΗΜΑ.
  Ξέρεις καλά πιά και το τρόπο που σκέφτομαι και το γεγονός ότι δεν επηρεάζομαι από τα επισήμως λεγόμενα.. 😉

  Για το λινκ , πράγματι μαθαίνεις 🙂 🙂 🙂

 5. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  καγχάζω με τις κόγχες 🙂

 6. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Αφού ενώσω κι εγώ τη δική μου αποδοκιμασία στην
  «κλασσική ενσάρκωση της πολιτικής αλητείας» (αληθές όνομα)
  που ζητάει (τρομάρα του!) την ψήφο των Πειραιωτών υπό το ψευδώνυμο «Μίχας»,
  αναρωτιέμαι τι σκατά αλλάζουμε τόσο καιρό σκώτια ρε συ @παπς,
  αφού κατά τα άλλα, περνώντας απ την είσοδο & φτάνοντας στον «πάγκο»-κάλπη τα ίδια πράματα λέμε!
  (Με μόνη(!!) απόκλιση(;) την εξαίρεση του πραγματικά
  -πίστεψέ με, δεν είναι δα και της γούνας μου το -πολιτικό- μανίκι-
  υποδειγματικού διαχειριστή Σγουρού, που εν όψει Καλλικράτη θα τον πρότεινα χέρια-πόδια, όπου κι αν ανήκε, κι άλλωστε στο ΠΑΣΟΚ αναρωτιέμαι αν είναι και μέλος καλά-καλά)
  Με ένα είδος εντυπωσιακής μάλιστα ταύτισης («…τα ίδια πράματα λέμε…»),
  και στο γενικό
  και στο επί μέρους,
  που ούτε με πρόσκαιρους ομόδοξους δεν το πετυχαίνω τον τελευταίο καιρό…

 7. Ο/Η bernardina λέει:

  «Στο Πειραιά μαύρο και στους δύο μονομάχους , δεν υπάρχει τρόπος να ξεκαθαριστεί ποιός από τους δύο είναι χειρότερος.»

  Αχ, βρε Παπούλη, να ‘ξερες τι ηλεκτρική καρέκλα είναι το Λιμάνι. Μεγάλος πόνος… τόσο που μου ‘ρχεται να αναφωνήσω

  Σε τούτη ‘δω τη δύστηνη κόγχη
  στην καρδιά μου βυθίζεται λόγχη…

  Αμ’ έλα που από τον χειρότερο υπάρχει και ο τρισχειροτερότερος…

 8. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Λοιπον αφηστε τα τωρα αυτά (παρακαλώ) και ενωστε τη φωνή …
  Ο Βελοπουλος του Λαος ηδη πηρε θεση υπερ Ψωμιαδαρου ..και μεις ακομα εριζουμε για το φυλο των αγγελων …
  κι δειξτε (παρακαλώ ..γονυπετης που να παρει ο διαολος ..τοσο χαμηλα θα πεσω ..μεχρι την Κυριακή και μετά θα ΚΟΥΡΝΙΑΣΩ )το αληθινό ΄’ Γκιουλέκα – ο οποιος μας το παιζει και ηπιος κα χαμηλου προφιλ…

  αντε ρε αδελφια ..Αφου η επισημη (κνιτογενής) Αριστερά μας πουλαει ας προσπαθησουμε μόνο μας ..ετσι κι αλλιως παντα μονοι μας ειμασταν και τρωγαμε Βρωμικο ψωμι οπως ολοι οσοι αγαπάνε

 9. Ο/Η bernardina λέει:

  Νόσφι,
  Δεν πιστεύω να έχεις παράπονο από τη σαφήνεια των δικών μου τοποθετήσεων. Δηλαδή πόσο ακόμα να συγκρουστώ με τους συγγενέστερους προς εμέ πολιτικούς χώρους προκειμένου να υποστηρίξω με όσο πιο καθαρούς και ξάστερους όρους γίνεται την άποψή μου; Κοντεύω να παραβιάσω την αρχή της μυστικότητας της ψήφου ρε Νόσφι 😆
  Που τι κοντεύω δηλαδή…

 10. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάγγο

  για τη διαχείριση αν θέλεις ψήφισε εσύ Τεστοστερόνη. Εγώ δεν θα πάρω … ευχαριστώ από ορμόνες είμαι φούλ 🙂

 11. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  τι παραπονα να εχω απο σενα καλή μου ;)νομζω οτι ειναι φανερο με ποιους ντεμεκ »επαναστατες»Ψυχοβγαλτες ..ειμαι αγανακτισμένος ..

 12. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Τωρα μουρθε ιδεα .. Μετά την Κυρακή – αν ολα – η εν μερε9 -πανε καπως καλά – και δεν βγει ορστικά και αμετακλητα η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ στην περιοχή θα καταθεσω το εκτονωτικώ μου ποιημα- ποταμός στη καρακάξα \ με τιτλο
  ΑΚΟΥ ΨΥΧΟΒΓΑΛΤΗ

  αν οχι θα κουρνασω και οταν βλεπω Κνιτογενή ή Κνιτη ΝΤΕΜΕΚ »αριστερο »»επαναστατη στον δρόμο απο αυτους που λένε » Τι Παπάγος τι Πλαστηρας» θα αλλάζω πεζοδρόμιο ησυχα ησυχα

 13. Ο/Η Νοσφερατος λέει:
 14. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αγαπητές φίλες και φίλοι, θα μου συγχωρήσετε το ότι η άποψή μου παραμένει «δεν υπάρχουν τέτοιου είδους διακυβεύματα στο Β Γύρο».
  Η δραματοποίηση του θέματος , τώρα στα στερνά, είναι εν πολλοίς, τεχνητή και στα πλαίσια βραχυπρόθεσμων προσωπικών και πολιτικών (κομματικών) στοχεύσεων.
  Το ότι όμως επιχειρείται να εμφανισθεί πάλι «πόλεμος του φωτός με το σκότος» και μάλιστα με εναλλαγή των 2 πόλων, κατά το δοκούν, είναι αυτό που για μένα έχει σημασία , έστω και μεσοπρόθεσμα.
  Θα το βρούμε δε μπροστά μας από Δευτέρα που η ουσία θα είναι αλλού και οι πραγματικοί παίκτες θα δείξουν πόση σημασία είχαν όλα αυτά 😉
  (εκτός αν κάποιος νομίζει ότι ο ΓΑΠ ή ο Σαμαράς και λοιποί, αν δεν τους βγούν οι στόχοι και οι «μητέρες» μάχες, θα κάνουν χαρακίρι ή το ότι το θέμα «μεταναστών», παιδείας , υγείας κλπ είναι ζήτημα διαφορετικής ιδεολογίας πχ του Καμίνη από τον Κακλαμάνη).
  Θα μου πείτε «εντάξει και όσοι «σφάχτηκαν» ενόψει των κοινών προβλημάτων θα γιατρέψουν τις πληγές τους και θα αναζητήσουν διέξοδες λύσεις , ενότητες κλπ.
  Σωστό και αυτό 😉

  Δεν χρεώνω στο post και στον Παπούλη ότι κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση.
  Επειδή μάλιστα ανέλαβα και δεσμεύσεις ότι «θα ακολουθήσω», μετά από μια επιμέρους παρατήρηση ότι έχω ένα κενό στο γιατί ο Μίχας είναι “κλασσική ενσάρκωση της πολιτικής αλητείας”, καθώς και πώς μιλάμε για τον Πειραιά χωρίς την παράμετρο Φασούλα ;), δηλώνω:
  Θα ήθελα από την πρώτη Κυριακή μέτωπο δυνάμεων που θα υπερασπίζονταν το «αυτοδιοικητικό».
  Δεν έγινε, άρα μην το συζητάμε.
  Έτσι, αν ήμουν πολιτικά ενεργός (με την έννοια ότι θα πρότεινα στάση, αφού θα είχα την ευθύνη να βοηθήσω στην πολιτική της κεφαλαιοποίηση) με βάση τα σημερινά δεδομένα θα προτεινα «κατά περίπτωση».
  Όπου υποχρέωνα σε Συμβόλαιο και κάποιες (συγκεκριμένες) δεσμεύσεις το υποψήφιο σχήμα, θα στήριζα, όπου όχι θα έλεγα «κατά συνείδηση».
  Αυτό, τα υπόλοιπα είναι θέματα αισθητικής, προσωπικού ενστίκτου και μέχρι εκεί.
  Τουλάχιστον για τον εαυτό μου θέλω να διεκδικήσω το δικαίωμα όποιος θέλει στήριξη και ψήφο να το διεκδικήσει με τη στάση του και όχι να θεωρεί ότι «ο σίγουρος τρόπος είναι να ανακαλύπτουν εκβιατικά διλήμματα, εκεί που δεν υπάρχουν».

  Τέλος, αγαπητέ Νοσφεράτε και λοιποί Θεσσαλονικείς να πετάξω το καρφί μου.
  Η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να μην έχει την «τριανδρία» από το 2006, αν το ΠΑΣΟΚ στήριζε Μπουτάρη.
  Δεν το έπραξε και μάλλον δεν ήταν ιδεολογικοί οι λόγοι, ούτε θέμα κοσμοθεωρίας 😉
  Άρα και για να είμαι συγκεκριμένος και χωρίς στρογγυλέματα, αν ήμουν Σαλονικιός θα τον ψήφιζα τώρα.
  Απλώς θα έλεγα «χαλαρά» , όχι για να μην νοιώθω κορόιδο μεταξύ διλημμάτων, αλλά γιατί βγει δεν βγει , δεν θέλω την επόμενη φορά να έχουμε τα ίδια με το 2006 και δεν εννοώ τα Αυτοδιοικητικά.
  Το αυτό ισχύει και για φίλους δεξιούς που για ανάλογους λόγους θα ψήφιζαν Γκιουλέκα.

 15. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ενα κειμενοπου εξηγε τι γιεται στην Θεσσαλονικη :
  http://nosferatos.blogspot.com/2010/11/blog-post_9311.html

 16. Ο/Η π2 λέει:

  Παπούλη, συμφωνώ με σχεδόν όλες τις επιλογές σου, και μάλιστα με ακριβώς τον ίδιο αχταρμά κριτηρίων, με εξαίρεση τον Τατούλη, για τον οποίο έχω την χείριστη εντύπωση.

  Έχω όμως δυο θεωρητικές επιφυλάξεις. Η πρώτη είναι πως, ενώ μ’ αρέσει και με βολεύει ο αχταρμάς αυτοδιοικητικών, πολιτικών και αισθητικών κριτηρίων, ξέρω πως κανονικά τα κριτήρια θα έπρεπε να είναι σαφέστερα και ομοιόμορφα. Δεν θα με επηρεάσει η επιφύλαξη αυτή, απλώς θα νιώθω τύψεις που δεν θα της δώσω σημασία. 😛 Η δεύτερη είναι πως στη Θεσσαλονίκη, πέραν των επιφυλάξεων για την όντως πολυκύμαντη πορεία του Μπουτάρη, ίσως έχει σημασία και η λύπηση. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να βαρέσει κανόνι, λόγω της λαμπρής διαχείρισης του Ατσαλάκωτου, και δεν ξέρω αν είναι πρέπον στην ηλικία του να βρεθεί στην ανάγκη να αντιμετωπίσει μια χρεωκοπία ο κυρ Γιάννης.

 17. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να βαρέσει κανόνι, λόγω της λαμπρής διαχείρισης του Ατσαλάκωτου, και δεν ξέρω αν είναι πρέπον στην ηλικία του να βρεθεί στην ανάγκη να αντιμετωπίσει μια χρεωκοπία ο κυρ Γιάννης.»

  λοιπόν ..να βγαλουμε τον συνεχιστη του Ατσαλάκωτου ( των πενηντα εκ. ), τονΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ γκιουλεκα; (ετσι αυτοδιαφημιζεται) για να χρεωθει αυτος τη χρεωκοπία;Σιγά μην την χρεωθεί … Θα βρουνε τροπο οι δεξιαρες και ι απαγαλοι τους να την χρεωθει ο ..Μπουταρης / ακριβώς οπως εγινε με τον ΔΑΜΑΛΟ … το εξαφανισμένο αφου πρωτα μας Καταχρεωκοπησε …
  Υ. Γ για να μη παρεξηγουμαι ..Αντιλαμβανομαι οτι κανεις χιουμορ και με την ευκαιρια σε χαιρετώ φιλικά Πι δύε

 18. Ο/Η bernardina λέει:

  «(εκτός αν κάποιος νομίζει……. το ότι το θέμα “μεταναστών”, παιδείας , υγείας κλπ είναι ζήτημα διαφορετικής ιδεολογίας πχ του Καμίνη από τον Κακλαμάνη).»

  Σαφώς είναι, Αναγνώστη. Κι αν όχι «ιδεολογίας», είναι θέμα διαφορετικής αντίληψης των πραγμάτων.
  Για παράδειγμα, ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον Καμίνη να κραδαίνει το ψηφοδέλτιο του αντιπάλου του απαιτώντας με αφρούς στο στόμα να εξηγήσει την παρουσία μιας… Βουλγάρας στην ομάδα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του, όπως είδα προ ημερών στην οθόνη της τηλεόρασής μου τον κύριο Κακλαμάνη να κάνει, προς τεράστια κατάπληξη των υπόλοιπων συνομιλητών του. Κι αυτό είναι ΜΙΑ μόνο εξώφθαλμη διαφορά. (Για να μην πέφτουμε (πάλι) στη γνωστή και χιλιοειπωμένη παγίδα των δύο Π και των… έγχρωμων σκύλων, δηλαδή).
  Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά επισημαίνοντας κατ’ επανάληψη τις διαφορές, κινδυνεύουμε να φανουμε βασιλικότεροι των βασιλέων χωρίς να είμαστε.

  Νόσφι, ευχαριστώ για το λινκ. Το γνωρίζω ήδη και το έχω αποθηκεύσει για να το μελετήσω πιο προσεκτικά όταν θα μου επιτρέψει ο πιεσμένος (και λόγω των ημερών) χρόνος μου. Να ‘σαι καλά.

 19. Ο/Η Ενη λέει:

  Mια θερμή παρακληση προς ολους. Ποιόν ονομαζετε «τεστοστερόνη»; Η ερώτηση ειναι ειλικρινής.

 20. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  bernardina καλησπέρα,
  μπορεί να είναι και θέμα προσεγγίσεων, αλλά το κύριο θέμα είναι ότι για μεταναστευτική πολιτική χρειάζονται πόροι.
  Αυτοί οι πόροι, μάλλον, θα λείψουν από οποιονδήποτε βγει.
  Άλλωστε τα φαινόμενα έξαρσης ξενοφοβίας πάντοτε εδράζονται όπου ανθεί η ένδοια.
  Αυτό εννοώ και φυσικά χαίρομαι (αν και ήμουν σχεδόν σίγουρος και από μόνος μου και χωρίς συστάσεις 🙂 ) που θέτεις ζήτημα προσέγγισης και όχι ιδεολογίας.
  Είναι σα να έλεγε κάποιος ότι ο Σγουρός είναι αμφίβολης δημοκρατικότητας στην περίπτωση που τον στήριζε ο ΛΑΟΣ 😉

 21. Ο/Η Ενη λέει:

  Συγνώμη, αγνοείστε το προηγούμενο σχ’ολιο. Μόλις ειδα σχόλιο του Παπούλη που διευκρινίζει. Οχι Κικίλια οχι Τεστοστερόνη.
  Οπότε να πω δυο σχόλια. Δεν εχω προλάβει btw να διαβάσω ολο το ποστ και τα σχόλια.
  Η μόνη αποψη για τον Σγουρό που έχω ειναι μια δυο παρουσίες του σε κανάλια. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ειναι δεν «πολιτικολογει» ασκόπως αλλά ,με ηπιους τόνους, εκθέτει καταστάσεις και προβλήματα της Αττικής, τα οποία γνωρίζει ως φαίνεται απο τη θητεία του ως νομάρχης.
  Σε αντίθεση με τον άλλο υποψήφιο, (ποιο ταιριαστός ο τίτλος της τεστοστερόνης ως αλαζών αλλά και αφελής παίδαρος), ο οποίος σε μια συζήτηση ειπε οτι κατ΄αρχήν θα εγκατασταθεί στίς Βρυξέλλες απο οπου αντλούνται τα κονδύλια ,αφειδώς. Δεν τον ενημέρωσαν ομως οτι τα κονδύλια προς τις περιφέρειες ,δεν δίνονται σε οποιον πει τουκα προ, αλλά σε επεξεργασμένα προγράμματα και σχέδια. Τα οποία προφανώς θα υποβάλονται και απο άλλες χώρες της ΕΕ, π.χ. Βουλγαρία, Ρουμανία κ.α. 😯

 22. Ο/Η Τίμιος λέει:

  -Ναι, γεια σας. Εγώ είμαι πάλι. Ενδιαφέρομαι για ένα εγγυημένο ΚΑΘΑΡΑ αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο.
  -Μια στιγμή παρακαλώ, επειδή ο υπεύθυνος είναι στη διαβούλευση «τζιτζίκια & ανώδυνο πετάλωμα», σας συνδέω με την Υποκράτους. Αν βουίζει, δοκιμάστε «Αλλαγή Μείγματος».

  https://papoylis.wordpress.com/2010/11/11/order-of-the-day/#comment-1112
  https://papoylis.wordpress.com/2010/11/11/blackhole/#comment-1148

 23. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ην Παρασκευή το βράδυ φωτίζουμε τη Θεσσαλονίκη. –

  Η απόφαση να γυρίσει η Θεσσαλονίκη σελίδα είναι τώρα στα χέρια σας.
  – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-

  ( Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ. )

  Φίλες και φίλοι,

  ελάτε μαζί μας να φωτίσουμε την πόλη.

  φέρνουμε τα κεριά μας και φωτίζουμε την πλατεία Αριστοτέλους για ένα βράδυ υπό τους ήχους τζαζ μουσικής και με την παρουσία του Γιάννη Μπουτάρη.

  Την Κυριακή ψηφίζουμε και… “φωτίζουμε” και όλα τα υπόλοιπα βράδια την πόλη.

  Η απόφαση να γυρίσει η Θεσσαλονίκη σελίδα είναι τώρα στα χέρια σας.

  http://protovoulia2010.gr/2010/11/prosklisifotizoumetinpoli/

 24. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗς
  OΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

  Πάμε στην κάλπη της Κυριακής, καταψηφίζουμε το απαράδεκτο καθεστώς στο Δήμο Θεσσαλονίκης

  ecology-salonika.org
  Πάμε στην κάλπη της Κυριακής, καταψηφίζουμε το απαράδεκτο καθεστώς στο Δήμο Θεσσαλονίκης

  Με το κλείσιμο και του Β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, η «Οικολογία –Αλληλεγγύη» ευχαριστεί τους πολίτες που την εμπιστεύθηκαν στο Δήμο Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δεσμεύεται να τους εκπροσωπήσει επάξια.

  Η εκλογή για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης οικολόγου Δημοτικού Συμβούλου, αποτελεί σημαντική στιγμή για το οικολογικό κίνημα και για την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, που γιορτάζει την άλλη βδομάδα 28 χρόνια ζωής και δράσης.
  Το τι μπορεί να κάνει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Χρήστος Μάτης το εγγυάται η πολύχρονη προσφορά στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης του Μιχάλη Τρεμόπουλουκαι στη συνέχεια της Δήμητρας Γωγάκου και της Ελεονόρας Ζώτου.
  Ταυτόχρονα, η Θεσσαλονίκη γνωρίζει την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε η Αυτοδιοικητική Κίνηση «Οικολογία –Αλληλεγγύη» για ένα κοινό βηματισμό των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης ήδη από το 2005. Δυστυχώς φαίνεται πως τελικά ήμασταν οι μόνοι στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή Διαλόγου που απροσχημάτιστα δεσμευτήκαμε και στο κοινό προγραμματικό πλαίσιο και στην υιοθέτηση της κάθε φορά αποδεκτής από την πλειοψηφία διαδικασίας ανάδειξης κοινού υποψηφίου Δημάρχου.
  Δεν παραγράφουμε το γεγονός ότι η ηγεσία της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» ανακοίνωσε επανειλημμένα την κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές, ποντάροντας στην υποστήριξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και όχι στις κοινές διαδικασίες των σχημάτων της πόλης.
  Δεν παραγνωρίζουμε, επίσης, το γεγονός ότι οι Οικολόγοι ήταν ο μόνος οργανωμένος πολιτικός και κοινωνικός χώρος που στήριξε την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» το 2006 και συνδιαμόρφωσε το πρόγραμμά της. Και γνωρίζουμε πως πολλά στελέχη της επίσης διαφωνούν με κάποιες επιμέρους τοποθετήσεις και στάσεις του επικεφαλής της και διεκδικούν, όπως κι εμείς, ένα πιο συλλογικό μοντέλο λειτουργίας στην παράταξη και στον Δήμο.
  Ταυτόχρονα, όμως, έχουμε να αντιπαρατεθούμε σε ένα διαμορφωμένο πολύχρονο πελατειακό καθεστώς κακοδιοίκησης, ρουσφετιών, παρακμής, διαπλοκής, ασυδοσίας, έλλειψης σχεδιασμού και αισθητικής. Και δεν μπορούμε να δεχτούμε αμέτοχοι την επιβράβευση απαράδεκτων πολιτικών στο τιμόνι του Δήμου.
  Προφανώς υπάρχουν και σοβαρά ζητήματα κεντρικής πολιτικής. Στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όμως, έχουμε να διαλέξουμε και το αν επιθυμούμε τη συνέχιση της 24ετούς διοίκησης της συντηρητικής παράταξης που, ανεξαρτήτως του προσώπου του επικεφαλής της, έφερε την πόλη στο σημερινό τέλμα.
  Γνωρίζουμε, βεβαίως, ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εγγράψει την αλλαγή του καθεστώτος στο Δήμο ως επιβεβαίωση της πολιτικής που επιβάλλει η ίδια και η Τρόικα και η οποία υποβαθμίζει το επίπεδο και την ποιότητα ζωής, τη μισθωτή εργασία, το περιβάλλον, το κράτος πρόνοιας, τα συλλογικά αγαθά και την αυτοδιοίκηση. Το ίδιο όμως ετοιμάζεται να πράξει, και μάλιστα σε μια υποκριτική «αντιμνημονιακή» βάση, και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., αν πάρει τη σκυτάλη για τη διαιώνιση του δεξιού συντηρητικού καθεστώτος και μιας παράταξης που βούλιαξε τη χώρα σε βαθιά κρίση, στα σκάνδαλα, στον κυνισμό, την ιδιοτέλεια.
  Νιώθουμε, λοιπόν, την ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ακόμη και μέσα στην κρίση, ώστε η μιζέρια και η απαισιοδοξία που έχουν κατακλύσει τους πολίτες στο Δήμο Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια, η πολιτισμική υποβάθμιση και η πολύμορφη ένδεια που έχουν γίνει ταυτόσημα του Δήμου μας, να αποτελέσουν παρελθόν και να δώσουν τη σκυτάλη σε πολιτικές που παράγουν πολιτισμό, οικονομικό και κοινωνικό πλούτο και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τις ιδιαιτερότητες της πόλης αυτής, την ιστορία της και τις δυνατότητες της για αειφόρα ανάπτυξη. Κι αυτή η προοπτική μπορεί να έχει μια ευκαιρία, αν παραμεριστεί το απαράδεκτο καθεστώς και το πλέγμα των συμφερόντων του.
  Προφανώς οι πολίτες έχουν τον τελευταίο λόγο και οι ψηφοφόροι μας είναι αυτόνομοι, κριτικοί και μη καθοδηγούμενοι. Και, βέβαια, δε θέλουμε να έχουμε αυταπάτες ούτε δίνουμε σε κανέναν λευκή επιταγή. Εκτιμούμε όμως ότι η αποχή, το άκυρο και το λευκό, που την Α’ Κυριακή αποτέλεσαν σημαντική μορφή διαμαρτυρίας για τις κεντρικές πολιτικές και απαξίωσης των συνυπεύθυνων κομμάτων εξουσίας, δε δίνουν πραγματικές λύσεις στην πόλη αλλά αντιθέτως βοηθούν στη διαιώνιση καταστροφικών γι΄ αυτήν πολιτικών. Γι’ αυτό και ενθαρρύνουμε τους πολίτες να πάνε την Κυριακή στην κάλπη και να συμβάλλουνμε αυτοδιοικητικά κριτήρια στην ανατροπή του καθεστώτος των συντηρητικών πολιτικών, είτε αυτές αφορούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης είτε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 25. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

 26. Ο/Η papoylis λέει:

  Πιδύε

  συμφωνούμε …

  Ειδικά για το τατούλη έγραψα «ένδειξη» και όχι κατάφαση
  Πάντως η αποχώρηση σαραβάκου , για όσους γνωρίζουν τα ελάχιστα απαραίτητα , είναι κάτι το θετικό. κατά τα άλλα η επιλογή του επαφίεται στους ψηφοφόρους. Αν ήμουν οίκος εκτιμήσεων σαν τους Φίτζ θα έδινα
  Τατούλης CCC-
  Δράκος DDD+

  για να εξηγούμαστε δηλαδή….. 😉

  Κα Ένη ,

  τώρα που καταλάβατε ποιός είναι ο τεστοστερόνης καιρός είναι ( λέμε ) να ρωτήσετε και πόθεν κονόμησε το παρατσούκλι ( θα είναι ένα βήμα σας προς τη πραγματικότητα , αυτή που δεν αναφέρεται στα έντυπα του λαμπρακιστάν ή στις δηλώσεις του πεταλωτή των ψύλλων 🙂 )

  Νόσφυ

  τώρα μπορείς να χαλαρώσεις , το εμπεδώσαμε και δεν νομίζω ότι από τους εδώ σχολιαστές υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις για την επιλογή στο δήμο Θεσσαλονίκης
  Θα πρόσεξες ότι δε σου βάζω χέρι για το κείμενο – σεντόνι της Οικολογίας Αλληλεγγύης που ανέβασες. Ο λόγος : το θεωρώ σημαντικό από κάθε άποψη.

  Τίμιος

  χαίρομαι να σε διαβάζω , ως σχολιαστής είσαι πρωτότυπος και καυστικός . Αντιλαμβάνομαι ότι μερικοί εδώ δεν χωνεύουν εύκολα αυτά που γράφεις ( αυτό δεν ισχύει καθόλου για μένα όπως εύκολα αντιλαμβάνεσαι ) αλλά θεωρώ ότι ουδείς εξ αυτών μπορεί να σου προσάψει μομφή για το αισθητικό και τη μεθοδολογία. 😉 🙂
  Θα χαρώ να συνεχίσεις το σχολιασμό και μάλιστα ( αν είναι δυνατόν ) στο ίδιο ή παραπλήσιο μοτίβο. 😆

 27. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  το …προσεξα και σευχαριστω που δε μου βαλες 😉 αμα θελεις βαλε ομως ουδεν προβλεμ ..εχω συνηθισει οπως ξερεις

 28. Ο/Η Left G700 λέει:

  Πολύ συνοπτικά: Ψήφος σε συνδυασμούς της Αριστεράς. Μαύρο στους συνδυασμούς των δυο κυβερνητικών κομμάτων και των συνοδοιπόρων τους (ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ). Με την εξαίρεση Της Κενρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσ/νίκης για λόγους που έχουν εξηγηθεί στο ποστ μας της 10ης Νοεμβρίου (όποιος θέλει μπαίνει να μας μπουστώσει και τα κλικ!).

  Τα λέμε

  ΥΓ Η γλώσσα που χρησιμοποιήσαμε είναι λιτή γιατί εμείς δεν εκφέρουμε άποψη. Δίνουμε γραμμή. Το διευκρινίζουμε, γιατί, αν εξαιρέσουμε τον suigeneris, κανείς σας δεν το ‘χει πάρει χαμπάρι τόσο καιρό…

 29. Ο/Η Τίμιος λέει:

  -Το μήνυμα που θα ακούσετε είναι ηχογραφημένο. Ευχαριστούμε για την υπομονή σας και την τηλεφιλοξενία.

 30. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Επικουρικά στο ανωτέρω

 31. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  στον αγνωστο πολύ »αριστερο»
  ————————————-
  μπερδευεις της Αριστερά με μια Μονομαχία
  κι εν τελει αναλωνεσαι σε καθε αψιμαχία

  Μου φαινεται σε κουρασε το μεσα και το εξω
  μου θελεις επανασταση, μα θελω να Διαλέξω

  κιετσι ορμάς στα συννεφα φωναζοντας Αερα
  κι ‘επικαλεισαι στα κρυφα το Ονομα του Πατέρα

  πλαι σε καθε αληθεια μας υπάρχει ενα Ισως
  μα να που εσύ διαλεξες της αμυνας το Μίσος

  Κι ετσι Μισός πορευεσαι μεσα την Ου-τοπία
  και μαλλον σου προχωρησε πολύ κι’η Μυωπία…..

 32. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  »ας κλείσουμε αναφωνώντας λατινιστί: o tempora o mores »

  http://nosferatos.blogspot.com/2010/11/2-o-tempora-o-mores.html

 33. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ποιος διατυπωσε συντακτικώς την φρασιν;;;;:

  «Αμνήμονες εμείς οι Έλληνες λησμονούμε πολύ γρήγορα εκείνα, που κάποτε μας συνεπήραν, μας έφερναν εγρήγορση, ή εκείνα που μας έκαναν εγρήγορση ή εκείνα τα οποία μας έκαναν να ορρωδιούμε, μας γιόμιζαν οργή και αγανάκτηση»

 34. Ο/Η suigeneris λέει:

  Ρε συ Leftη ν. 4(δεν ξερω ποιος απ’ όλους δλδ-αλλά αφού εισαστε 5 εγω εν προκειμένω θεωρώ αυθαιρέτως πως μιλάει ο 4),
  δίκιο έχεις εν προκειμένω 🙂 -> απλώς η διαφορά είναι πως ο Παπς υπέκυψε στον πειρασμό περιστασιακά-ενώ σε σας (υποψιάζομαι βασίμως..) η συνήθεια εστίν δευτέρα φύσις..

 35. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ποιος υποψηφιος στη θεσσαλονικη ειπε
  «Αν δεν ήταν αυτοί μήτε πολυθρόνες θάχαν μείνει για τους σφουγγοκωλάριους, μήτε Κολωνάκια και … μπιντέδες!»
  «είναι πολύ άσχημο να αισθάνεται κανείς ότι διαβιεί σε αυτό το κράτος-μπάχαλο…»

  «…επιβολή αυτών των άκρως υπερβολικών και αυθαίρετων μέτρων που επιβλήθηκαν σχεδόν αυθαίρετα…»

 36. Ο/Η Τίμιος λέει:

  Ίσως, δεν αποκλείεται, θα το ξανακοιτάξω
  μπορεί σαν γίνω ορρωδιός μια μέρα να πετάξω
  Σαν μου ‘ρχεται η εγρήγορση βάζοντας τα γιαλιά μου
  με μιας φορώ στον διπλανό τα εισαγωγικά μου
  Κι εσύ αγάπη που ‘γινες δίκοπο πια μαχαίρι
  έλα μαζί την Κυριακή και κόψε μου το χέρι

 37. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε suigeneris,

  Βασίμως όχι. Ούτε καν ιδιορρύθμως. Στερεοτύπως φίλε μας, στερεοτύπως. Κάργα στερεοτύπως! 😉

  Τα λέμε (ο Λέφτης Νο 4 – τον Λέφτη Νο 1 ± τον Λέφτη Νο3) 😉

 38. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  Aπ οτι βλέπω Τιμιε εισαι και Στιχοπλόκος
  ελα στην Καρακάξα μας ως επιπλέον Κοκος
  να χτισουμε της Ποιησης Τον Πύργο απο Αμμο
  – ειναι πολύ οδυνηρο να περπαταμε χάμω-
  μπλεκουμε με τα Πιτουρα μας τρωνε και οι Κότες
  στην Καρακαξα εχει ψωμιί,εδώ μόνο μπομπότες

 39. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  είμαστε σαν Ορρωδιοί, ειμαστε σαν Φλαμίγκος
  μες στο Μπιλιαρδο στεκουμε ως Στόκοι- Παπαφίγκος

  και μας χτυπούν αλυπητα με μια μεγάλη Στέκα
  Αλιμονο!!! μας ελαχε να φάμε και Γκιουλέκα

 40. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  eεδω Γκιουλεκας εκει Γκουλεκας πουν΄ο Γιουλέκας;
  α..εδώ ειναι

  http://www.iospress.gr/ios2008/ios20081102.htm
  οπου μαυριλα και χαρα και ο Γκιουλεκας πρωτος…

 41. Ο/Η papoylis λέει:

  Άριστα Νόσφη

  ( δε χρειάζεται να θυμίσω ποιού «συγγραφέα» τη παρουσίαση – συνέντευξη ανέλαβε ο εν λόγω κύριος Ν.Χ. 🙂 )

 42. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  τα Νυκτορεια του Γκιουλέκα

  http://sarantakos.wordpress.com/2009/02/17/nyktores/

 43. Ο/Η Ενη λέει:

  Νοσφεράτε, τι ειν΄τούτο το «πόνημα»;;;(σχόλιο Νοσφ. 1,ο4μμ.).
  Τρομακτικόν,ιδιαζόντος απεχθές αλλά και κινδύνους φέρον….
  υγ. Καλόν ειναι να τα γνωρίζομεν τοιάυτης φύσεως «δημιουργήματα».
  Ανακαλώ προήγουμενο σχόλιο μου προς εσένα, οπου ειχα υποστηρίξει οτι δεν υπάρχουν εδω τοσο εντονα φαινόμενα ,οπως στις άλλες ευρωπαικές χώρες, σε σχέση με τον ακροδεξιό χώρο.
  Ημαρτον……..

 44. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Εvh σε αλλες χωρες της Ευρωπης υπαρχουν μεν πολλοι ακριοδεξιοιαλλά υπαρχουν και ισχυρά αντισωματα .. Ο Αντιρατσισμος- Αντιφασισμός εκει εχει και ιστορια και Γνωση ..
  εδώ ειμαστε σαν τους Ινδιανους που τους ξεκληρισαν οι Ευρωπαιοι αποικοι γιατι δεν ειχαν αντισωματα στις αρρωστιες..που εφεραν ..

  και φυσικα δεν υπάρχει γνωση

 45. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  να θυμηθω να σου δειξω της μεταμορφωσεις της νεας δεξιας που περιεται και για..ακρα αριστερα..

 46. Ο/Η Ενη λέει:

  Καλά τώρα που το ξαναειδα, κάπου μου ξέφυγε ενα «ωμέγα» ……ιδιαζόντως βέβαια.

 47. Ο/Η sarant λέει:

  Παπούλη, συμφωνούμε στα πιο πολλά 🙂

 48. Ο/Η Νοσφερατος λέει:
 49. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Ν. Σ την ειδες τη Γκιουλεκιαδα;
  Φυσικά και οι Νυκτορες ειναι αριστουργημα..

 50. Ο/Η Ενη λέει:

  Nαι, ενα αριστουργημα διασκεδαστικότατον. Οπως δε «ανεδείχθη» στην ιστοσελίδα του κ. Σαραντάκου, ετυχε ενδελεχους μελέτης απο τους σχολιαστές, δόθηκαν πλείστες οσες ερμηνείες και δεν εμειναν πλέον αμφιβολίες για το «σωστόν» της εκφρασης.!!!! 😆 😆

 51. Ο/Η papoylis λέει:

  Δεν είναι τυχαίο φίλε Νικόλα 🙂

 52. Ο/Η sarant λέει:

  Ναι Νόσφυ, την είδα, πολύ καλή -να δούμε αύριο…

 53. Ο/Η Mao-Mao λέει:

  ΨΗΦΟ στον μαοϊκό αντάρτη ΤΑΤΟΥΛΗ.
  Ο Μοριάς δεν αντέχει άλλο Συριζαίικο τροτσκισμό και Δρακέικο καιροσκοπισμό!

 54. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  Ψηφο στους Αντιμνημονιακους Ψωμιαδη και Γικουλέκα ..

 55. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  και – Αθηναιοι αν εχετε αντιμνημονιακή Τσιπα πανω σας στηριξτε με την αποχή ή Ψηφο σας τον Αντιμνημονιακό αγωνιστή Πολιτισμένο Ψινάκη…ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ Ο ζΑΧΟΠΟΥΛΑς

 56. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  ..Ωστε ο εξευτελισμός σας να πλησιασει καπως τον δικο ας που -χαρη στο »τι Παπαγος τι Πλαστηρας» – θα ξαναφάμε κατα πασαν πιθανοτητα τον Ψωμιαδη για αλλη μια ανυποφορη τετραετια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s