Ο … αξιόπουστος και τα ληγμένα …!

( γιατί ο μικρός τυμπανιστής πρέπει οπωσδήποτε να σιγήσει )

Αναρωτιέμαι , εκλεκτοί μου αναγνώστες , μετά τα χθεσινά και τα προχθεσινά  «επεισόδια» στο κέντρο της Αθήνας ποιές ενέργειες θα χρειαστούν από τους  καθεστωτικούς τραμπούκους ώστε να επιτευχθεί η τελική λύση. Και με την έννοια τελική λύση χαρακτηρίζω τη πολυπόθητη και οριστική κατατρόπωση των διαμαρτυρομένων , αγανακτισμένων και απελπισμένων που διαδηλώνουν εναντίον αυτής της  αδιέξοδης ( για να είμαι ήπιος ) πολιτικής.

Όπως θα διαπιστώσατε , όλο αυτό το διάστημα  και ειδικά μετά το αποτυχόν συνοικέσιο γιωργάπη – αντωνάκη απέχω συνειδητά από το να σχολιάζω ή να ποστάρω σχετικά με τα τρέχοντα .  Ήμουν ήδη βέβαιος , αμέσως μετά τον ανασχηματισμό  και τα ιδιόλεκτα χαρακτηριστικά του ότι το ποθούμενο αποτέλεσμα είχε εξασφαλισθεί.

Οι προτέκτορες μας και οι εγχώριοι  λούστροι τους αναλύθηκαν στις γνωστές ιερεμιάδες – τρομοκρατικές κορώνες με  σκοπό να δημιουργήσουν το κατάλληλο επικοινωνιακό περιβάλλον , να μαντρώσουν τους αγωνιούντες «νοικοκυραίους στα σπίτια τους και να εξασφαλίσουν απρόσκοπτη τη λειτουργία του κυνοβουλίου και των «θεσμών» του «δημοκρατικού» μας  πολιτεύματος.

Οι ισορροπίες εντός του κυβερνώντος κόμματος είχαν αποκατασταθεί , ο «μισητός» Παπάκης  εστάλη  ( υποτίθεται ) για ( περιβαλλοντικές ) βρούβες  και το ανφάν γκατέ του Λαμπρακιστάν αναλάμβανε  εν μέσω τυμπανοκρουσιών τις οικονομικές τύχες της χώρας στα παχουλά του χεράκια. Ορισμένα υπουργεία άλλαξαν πάλι ταμπέλα και τίτλο στα έγγραφα και την αλληλογραφία  , γνωστό σύμπτωμα της αμετροέπειας του γιωργάπικου μπουλουκιού .

Να σημειώσω εδώ παρεμπιπτόντως ότι το Παπάκι αναλαμβάνει το πόστο εκείνο που θα εξασφαλίσει το απρόσκοπτο και μέχρι κόκκαλο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος , αφού ειδικά ο εφαρμοστικός νόμος που ψηφίζεται σήμερα είναι έκτρωμα δικής του έμπνευσης . Πρόκειται στην ουσία για αναβάθμιση του καλού κυρίου , ώστε να  εξασφαλίζεται δια της παρουσίας του ότι οι μόνοι που θα χάσουν είναι οι πολίτες και ο τόπος.

Είχα λοιπόν καλοί μου αναγνώστες ως δεδομένο ότι το μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός με τα μαγειρέματα  τελικά θα περάσουν και μάλιστα με τη ψήφο των καθεστωτικών πράσινων βουλευτών , ενώ αν υπήρχε πρόβλημα , ανέμεναν ως εφεδρεία και οι «παρόντες» τη εξαιρέσει τελικά του καλού κου Κιλτίδη που εξέδραμε προς το φυσικό του χώρο 🙂  Μαζί και η εξαίρετη βολευτής Αργολίδος η οποία με την υπεύθυνη στάση της ήρθη ( με βίντσι ) στο «ύψος των περιστάσεων» και από εκεί στους ουρανούς της «ανεξαρτησίας» –  call me Dora..!

Με εξαίρεση το τυφλό  που απέμεινε μόνος  με την όψιμη αξιοπρέπεια του , αγαθό άλλωστε εν ανεπαρκεία , οι λοιποί παλληκαράδες  αφού εξασφάλισαν  τις αναγκαίες ισορροπίες έσπευσαν και αυτοί ( πρωτεξαρχούσης της Βασούλας που βρήκε επιτέλους τον ιππότη της στη μορφή  του σάντσο παντσέτα ) να αρθούν στο ύψος των ( γνωστών  ) περιστάσεων.

Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα , μια παράμετρος ενοχλητική μέσα στο ορέο αυτό περιβάλλον  :  Χρειαζόταν  και κάτι να γίνει με τις λαϊκές διαμαρτυρίες . Έπρεπε η «συναίνεση» να επικρατήσει .. καθ’ άπασαν την επικράτεια. 😉

Το ανέμενα επομένως αυτό το  κυνοβολευτικό κωμειδύλλιο να εξελιχθεί κάπως έτσι , όμως θεωρούσα ότι αν χρειαστεί καταστολή  και βία υπάρχουν και τα μέσα και τα σχέδια και το προσωπικό  (  συμπεριλαμβανομένων των συνδικαλιστών της ΕΘΕΛ ) ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.

Για το φασιστικό όργιο που εκτυλίχθηκε χθες και προχθές στο κέντρο της Αθήνας πολλοί επίσημοι εξέφρασαν τις «έγκυρες» παπαρολογίες τους στα πλαίσια του επικοινωνιακού παιγνίου. Να επισημάνω τη σημερινή ατάκα της Ντόρας μας για τις ευθύνες «κάποιας» ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ που δημοσκοπικά τουλάχιστον συναγωνίζεται το αφειδώς χρηματοδοτούμενο και επικοινωνιακά πλούσια χορηγούμενο μέγαρο της Συγγρού , όπου εδρεύει η καλή κυρία Παρούσα. 🙂  Να σημειώσω επίσης την γνωστή  ( και πάντοτε αναμενόμενη ) παπαρολογία του Καρατζαφύρερ μας  , που ενισχυμένος πλέον από τον πιστό «κυνηγό»  κο Κιλτίδη  απορεί γιατί δεν έχουν ακόμα ισοπεδωθεί  τρία βιβλιοπωλεία στα Εξάρχεια… Πρόκειται για …εξαχρείωση και συνειδητή κωλοτούμπα ώστε να απαλλάξει από κάθε ευθύνη τους ( ένστολους και με πολιτικά ) πραιτωριανούς των τρεις και εξήντα που αποτελούν και τη βασική εκλογική του πελατεία… 🙂

Ακόμα πιό ευτράπελα τα σημερινά περί 180  βολευτών που πιθανόν θα χρειαστούν για να εγκριθεί το αναμενόμενο νέο «μουνιμόνιο». Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα περιλαμβάνει αυτό το νέο εξάμβλωμα και μόνο από αυτή την υποβολιμαία  ατάκα του εθνικού μας χειρούργου και γόη Ανδρέα που γνωρίζει τα των νόμων και του Συντάγματος λίγο καλύτερα από τη λίστα φαρμάκων κατά του …πόνου   🙂 . Εύλογα κανείς  σκέπτεται ότι θα έπρεπε ίσως να είχε  απαιτηθεί η ίδια πλειοψηφία «προθύμων» κυνοβουλευτικών ανδρών ( και γυναικών ) τότε , πριν ένα χρόνο  , όταν άρχισε αυτή η ιστορική πορεία προς τη σωτηρία της πατρίδος ( my ass ) .

Τελευταίος όλων ο εθνικός μας ταξιδιώτης , διαπραγματευτής ,  ποδηλάτης και προνομιακός πάσχων (  για τα δεινά του λαού )  γιωργάπης. Ο  διορισμένος … αξιόπουστος ( κατά πρόσφατο σαρδάμ του )  σύνδικος του  εκπλειστηριαζόμενου τόπου μας. Αυτός είναι ο κύριος υπεύθυνος για όλα ως ασκών  την ( τάχα μου )  εξουσία. Ο θεσμικός μας στιλβωτής υποδημάτων είναι και ο κύριος υπεύθυνος για το χθεσινό ( και προχθεσινό ) όργιο των ληγμένων και του αίματος.  Κερδίζει το πολιτικό χρόνο που είναι απαραίτητος στους αφεντικούς του ( και εν μέρει στον ίδιο και το συνάφι του )  ,  κάτι μηνάκια μέχρι το φθινόπωρο και ετοιμάζει το επόμενο κάζο πενσάτο  ( δημοψόφισμα ;; ) ελπίζωντας ότι η αγανάκτηση , η απελπισία ,  η δυστυχία και η οργή μπορούν να αντιμετωπιστούν με καταστολή και  SD . :mrgreen:

Αλλά εκλογές μη περιμένετε.  Το έλεγα εδώ και ένα χρόνο , όταν τα πράγματα ήταν πολύ πιό ομαλά . Μπλοφάριζε η κότα με τις δημοτικές , μπλοφάριζε το Μάρτη , μπλοφάριζε με το …πουστόλι , μπλοφάρει και τώρα γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πάρει την επόμενη «δόση» ώστε να ανανεώσει το στόκ των ληγμένων ( γιατί ληγμένα θα αγοράσει και πάλι )  και να πληρώσει τους τοκογλύφους για τα δανεικά που αυτός και το συνάφι του έβαζαν επί δεκαετίες στην αποδίπλα.

Όλα τα άλλα , επιχειρήματα  , λογικές , πολιτική ορθότητα κτλ είναι πλέον για μένα προφάσεις εν αμαρτίαις . Δεν θα διστάσουν προκειμένου να προστατέψουν τα μπόνουσηζ  των τραπεζιτών και τη κονόμα τους , να βγάλουν και το Πάγκαλο ως Τ34/85  στους δρόμους. Όσοι δεν πείθεσθε ή εξανίσταται η πολιτική σας ορθότητα  , αλλά προτού σχολιάσετε απαξιωτικά , κάντε μια βόλτα σε αυτά που ανέβηκαν στο Γιουτούμπα χθες και σήμερα , πριν σπεύσετε εδώ να καταθέσετε τον προς Evil Witch  σχετλιασμό σας 😉 🙂

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

7 Responses to Ο … αξιόπουστος και τα ληγμένα …!

  1. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Παπουλη πανε πολλα χρονια που δεν πειθομαι ευκολα με τα επαναλαμβανομενα σκηνικα που καταληγουν σε επαναλαμβανομενα συμπερασματα.
    Δεν πειθομαι, κυριως, γιατι δεν πιστευω οτι τα κοινωνικα γεγονοτα ειναι αποτελεσμα παντοδυναμων κυκλων που εξυφαινουν σχεδια.
    Ετσι, προσπαθω να μην υποτιμω την καθε δραση η παρεμβαση ως προς τη δυνατοτητα της να καθοριζει καταστασεις.
    Και, οπως γνωριζεις, το να διαλυσεις κατι δεν χρειαζεται να εισαι πλειοψηφικο ρευμα, οι «προδιαγραφες» ειναι ..χαμηλες (αντιθετα με το να χτισεις 😉 )
    Ετσι κατεληξα (απο μονος μου) στην ..καινοτομα θεωρια της ..συνισταμενης 🙂

    Ενθυμουμαι , ημουν νεος οταν με ψηνανε να πιστεψω (και να το λεω κιολας) οτι το ΠΑΣΟΚ του 84 ειχε κυλισει στον εκφασισμο του δημοσιου Βιου μετα το χτυπημα των ΜΑΤ στο Καραβελ και οτι ο Λαλιωτης λειτουργουσε σα τον ..Καρατζαφυρερ (οπως αστοχα , κατα τη γνωμη μου, τον ονομαζεις και βρηκα την ευκαιρια στο παρον να στο πω 🙂 ).
    Δεν πειστηκα ομως, για λογους που εχουμε ξανασυζητησει και για να μην πλατυαζω με επαναληψεις, δεν επανερχομαι , προς το παρον.
    Και λαβε υποψιν οτι με το ΠΑΣΟΚ δεν ειχα ποτε καλες σχεσεις, οχι οτι θα ηταν ..κακο, αλλα ετυχε 😉 και παντως οχι για λογους επιρρεπειας του προς το ..σοσιαλφασισμο

    Θα σου προτεινα ομως να αντιστρεψουμε την προκληση σου ως εξης:
    Εγω θα δω στα γιουτουμπια τα χθεσινα, αλλα και εσυ θα ανακαλεσεις σκηνες απο το Χημειο του 85 (πχ) και, μετα , αν παραδεχθουμε οτι η βια της Αστυνομιας ηταν αναλογη, θα συζητησουμε γιατι τη δεκαετια του 80 , ενω ειχαμε κατι σαν τα χθεσινα , δεν εγκαθιδρυθηκε Αστυνομικο Κρατος, ουτε ηταν στοχος του ΠΑΣΟΚ (τοτε) να εκφασισει το Δημοσιο Βιο , «ωστε να υπηρετησει τα συμφεροντα των Αφεντικων» .
    Βλεπεις οτι δεν παω σε πιο ..αμφιλεγομενα θεματα, πχ το οτι συνεβη πολλακις να βγαινουν στις συγκεντρωσεις οι αυρες του Καραμανλη τεκμηριωνεται οτι το 74-81 βιωσαμε την πολιτικη εκδοχη της Χουντας;; 😉

    Θελω να σου πω οτι χωρις να υποτιμω την αναλυση σου για το τι συμβαινει σημερα, η επιχειρηση χρησης ως τεκμηριων των χθεσινων για την αφηγηση σου πασχει (κατα τη γνωμη μου αποτελει λογικο αλμα, αφου δεχεται υποθεσεις ως απολυτες, ενω, οπως σου λεω και παραπανω δεν ισχυουν).

    Θελω να κλεισω λεγοντας πως στο περιβαλλον που ζουμε και στο «αγριο» που θα ζησουμε το θεμα των οποιων αντιδρασεων η διεκδικησεων πρεπει να το βαλουμε κατω, γιατι δεν ειναι οι συνθηκες ιδιες και το να βολευομαστε πισω απο τους κακους (μηχανισμους, προβοκατορες κλπ), οι οποιοι προφανως υπαρχουν δεν βοηθαει.
    Σε τελευταια αναλυση πολιτικαλ κορεκτ σημερα δεν ειναι το παραπανω, αλλα ο «σεβασμος στο συναισθημα», ητοι το χαιδεμα αυτιων, αυτο που αποκρυπτεται ομως ειναι πως τις φυσικες και κοινωνικες καταστροφες τις πληρωνουν πρωτα οι αδυναμοι και οι παριες 😉 .

  2. Μα τι λες αγαπητέ Παπούλη, το πραγματικό πρόβλημα είναι πως, για παράδειγμα, τον Ιούνιο, ολόκληρο τον Ιούνιο, το βιβλιοπωλείο «Ιανός» δεν μπόρεσε να λειτουργήσει κανονικά, με πλήρες ωράριο, ούτε μία μέρα. Όλα τα άλλα είναι παραπλανητικά. Όταν εκκενώνεται το Κινγκ Τζωρτζ, τίποτε άλλο δεν έχει σημασία.

  3. Ο/Η Ενη λέει:

    Αναγνώστη
    Πράγματι μου θύμισες μια πολιτική πορεία, πρέπει να ηταν τέλη 79 η αρχές του ΄80, οταν ειμασταν (εγώ ημουνα με τον αντρα μου, ο Παπούλης τον γνωρίζει πολύ καλά, οπως και την ιδεολογία του), ηδη στη Βασιλ. Σοφίας και κάποια στιγμή κατεβαίνουν οι αυρες με τις ερπύστριες , τότε ολοι οι διαδηλωτές τρέχοντας μπήκαμε στα στενά,οπου δημιουργήθηκε ενας αφόρητος συνωστισμός του πλήθους και ποδοπατήθηκαν πολλοι, (μεταξύ αυτών και εμείς).
    Βέβαια δεν ειμαστε οι μονοι στην ελληνική κοινωνία που θυμόμαστε πολλές στιγμές της πολιτικής ζωής του τόπου, ουτε εχει πάθει αμνησία ενας μεγάλος αριθμός πολιτών.

    Ισως οι σημερινοί αγανακτισμένοι των πλατειών τότε να μην ειχαν γεννηθεί, υπήρχαν ομως οι γονείς τους και οι περισσότεροι θυμούνται πολλά ,που σήμερα πια δεν λέγονται, εχουν μπει και κλείστηκαν στην ντουλάπα της ιστορίας
    Αυτές ομως οι πορείες ηταν καθαρά πολιτικές διαδηλώσεις πολιτικών κομμάτων με πολιτικά αιτήματα και ποτέ δεν δημιουργήθηκαν τότε βανδαλισμοί οπως γίνεται σήμερα.

  4. Ο/Η Ενη λέει:

    Οταν ειπα οτι ο Παπούλης «ξερει την ιδεολογία του» εννοουσα οτι ουτε κατα διάνοια ηταν ΠΑΣΟΚ βέβαια.

  5. Ο/Η nikiplos λέει:

    Αν δεν είχα βιώσει το κλίμα της πλατείας Συντάγματος-τυχαία ευρισκόμενος εκεί δυό φορές- θα συμφωνούσα ασμένως με τον Αναγνώστη, του οποίου το σχόλιο θεωρώ ότι μου προκαλεί περισσότερη απόγνωση από την κυρίως ανάρτηση του παπούλη.
    Όμως βιώνοντας εκεί το κλίμα, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, μακριά από τις κομματικές ταμπέλες, ιδίως τις έωλες εκείνες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αισθάνθηκα όμορφα μεταξύ των ανθρώπων που ενδιαφέρονταν να συζητήσουν, να είναι μαζί και να δείξουν σε όλους ότι του καναπέως, προτιμότερο είναι να είναι κάπου μαζί όλοι αυτοί, έξω κράζοντας τον πολιτικό κόσμο, το πολιτικό σύστημα και συνεκδοχικά το σύστημα δικαιοσύνης, το σύστημα διοίκησης και όλη αυτήν την αθλιότητα που ονομάζεται ελληνικό κράτος. Και είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν γιατί όταν βρίσκεσαι εκεί, διαπιστώνεις σύγκαιρα, πως ο πολύς ο κόσμος έχει τις δικές σου απόψεις, και ελάχιστοι εκείνες που εκπέμπονται στα δελτία των 8. Διαπιστώνεις πως ο κόσμος εκείνος, αυτή η πραγματική συνύπαρξη δεν μπορεί κάτι θα άλλο θα βγάλει.

    Αυτό ακριβώς πιστεύω είναι το πλέον επικίνδυνο για το σύστημα. Αυτό είναι που διαχωρίζει σαφώς τις κινητοποιήσεις εκτόνωσης ενάντια στην προγενέστερη χούντα στα 70ς, τότε που οι βασανιστές όπως ο Ντον Μακάρο είχαν αφήσει μακρύ μαλλί και μούσι και φορούσαν αμπέχωνα άρτι αποκτηθέντα εκ μοναστηρακίου, καθώς και εκείνες της άλαλης δήθεν αριστερής πολιτικής των 80ς που υπερσκελίστηκε από το ΠΑΣΟΚ. Τούτο το κίνημα των αγανακτισμένων που έδωσε μιαν όμορφη νότα σε μια ξεπεσμένη λέξη, διαφέρει ακόμη και από το παιχνίδι εκτόνωσης πάσα νόσου και μαλακίας που προκύπτει μετά τα 90ς. Και αυτό γιατί τότε ακριβώς ο εκφασισμός της ελληνικής κοινωνίας έχει συντελεστεί πλήρως. Το σύστημα έχει όλο το αναγκαίο υλικό για να κάνει το παιχνίδι του. Στο μιλένιουμ δεν υπήρξε σχεδόν τίποτε, ήταν όλοι απασχολημένοι με το ροκάνισμα των τελευταίων παχέων αγελάδων.

    Θεωρώ ότι αυτή τη φορά το σύστημα ως πρόβα τζενεράλε επιστράτευσε όλες τις δυνάμεις του. «Συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ», αναρχοφασιστοειδή, και όλο αυτό το στρεβλό χουλιγκανάτο που πήρε διάφορα ονόματα… Πρόβα τζενεράλε, γιατί με αυτά που έρχονται, υπάρχει κίνδυνος οι αγανακτισμένοι να είναι πιο δυναμικοί έναντι όλων αυτών των ιδιωτικών στρατών χαμένων κορμιών. Στην ολοένα μεγαλύτερη περιθωριοποίηση της κοινωνίας όπου ξεσπάσματα σαν και αυτό του προχθεσινού θα είναι σε καθημερινή βάση, τα πτωχά παιδιά του Λαού ΜΑΤ, τα χρυσά αυγά και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις σαφώς δεν θα επαρκούν. Οι αύρες μάλλον θα είναι αναγκαίες ενώ μάλλον θα δούμε καταστολή αντίστοιχη Λατινικής Αμερικής.

    Το κέντρο της Αθήνας είναι εδώ και καιρό «τελειωμένη υπόθεση». Μένει μόνο να μεταφερθεί και τυπικά βορειοανατολικότερα… 😉

  6. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Εγώ πάντως είπα απλώς ότι η στάση της Αστυνομίας, προβοκατόρων κλπ τα 2 διήμερα δεν τεκμηριώνει (από μόνη της) αυτά που αναφέρονται στο ποστ.
    Αν παραδεχόμασταν ότι αποτελούσαν απόδειξη (ή ..αποχρώσα ένδειξη) τότε ανάλογες στάσεις (ή και χειρότερες) στο παρελθόν, θα έπρεπε να είχε αποδειχθεί πως συνοδεύτηκαν από μεταβολή του Δημόσιου Βίου σε κάτι σαν αυτό που αναφέρει ο Παπούλης στο ποστ.
    Άρα μένει να συζητήσουμε τις προβλέψεις ή/και τις εκτιμήσεις ως τέτοιες, έξω από τους συναισθηματισμούς που προκαλούνται από τα καψίματα, τραυματισμούς συλλήψεις και ….ψεκασμούς αμέτοχων στα επεισόδια Πολιτών κλπ.
    Επίσης , χωρίς να χρεώνω τον Παπούλη, υποσημείωσα ότι πίσω από τις εντυπώσεις διάφοροι , πάσης πλευράς και αντίληψης βολεύονται για να χτίσουν «πύργους» – στην άμμο-, συνήθως λαϊκίζοντας , αφού απευθύνονται στο θυμικό (των δημοκρατών Πολιτών κλπ).
    Παλιά το λέγαμε ..σπέκουλα.

    Φυσικά δεν είπα πώς έπεσε ο Καπιταλισμός ούτε ότι οι ..Μηχανισμοί του Κράτους είναι στην υπηρεσία της Εργατικής Τάξης κλπ. (θυμήθηκα τώρα έναν «σεβαστό γέροντα» του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη που λεγόταν ότι έκραζε τους Κνίτες που παραπονιόντουσαν ότι υπέσθησαν βία, λέγοντας «οι ατυνομικοί στις διαδηλώσεις δεν λένε καλημέρα, εσείς τι μέτρα πήρατε»
    Μην μπλέξουμε όμως σε συζητήσεις αν το Κράτος είναι ..όργανο ή πεδίο ταξικής Πάλης κλπ κλπ, τουλάχιστον ‘οχι από «παράθυρο».
    Ας κρατήσουμε τις θεωρήσεις μας και ας δούμε αν μπορούμε να συγκλίνουμε κάπου.

    Αν κάποιος εκτιμά (όπως ο αγαπητός Νίκιπλος) πως οι συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων, επειδή
    «Διαπιστώνεις πως ο κόσμος εκείνος, αυτή η πραγματική συνύπαρξη δεν μπορεί κάτι θα άλλο θα βγάλει».
    αποτελούν
    «Αυτό ακριβώς πιστεύω είναι το πλέον επικίνδυνο για το σύστημα».
    να το δούμε. Αλλά να δούμε αυτό ει δυνατόν αφαιρώντας «τα γύρω γύρω».
    Εγώ λέω ας πούμε πως το τί αποτελούν ή τί θα αποτελέσουν θα κριθεί από το ποιες προτάσεις «μπαίνουν στο τραπέζι» και ποιες διαλέγουν να ψωνίσουν και κρίνω αυτές (και πριν «πωληθούν» και μετά, όταν κάνουν ..ντόρο) και όχι το ..Λαό , τους Πολίτες, ούτε αν είναι καλό να συναθροίζονται (μην τρελλαθούμε κιόλας).
    Τώρα, οι Πωλητές (των προτάσεων) δεν θέλουν κάτι τέτοιο, προτιμούν το «αφού 29 κατασκευαστές το δηλώνουν, έτσι είναι , μην το ψάχνετε, ρωτήστε τους (τους κατασκευαστές)».

    οκ, αλλά αν το «σύστημα» έστησε τα επεισόδια για να διαλύσει τους Αγανακτισμένους , αν πρέπει (που φυσικά πρέπει) να καταλογίσουμε διάφορα στην …ΕΛ.ΑΣ – Συνεργαζόμενοι που κινήθηκαν σε αυτήν την κατεύθυνση.
    Φυσικά ευθύνονται στο ότι κινήθηκαν στο να δυναμιτίσουν το -ήρεμο- κλίμα.
    Όμως οι ..άλλοι, αυτοί (ποιοι , πόσοι και σε ποια διαδικασία) που κάλεσαν σε «αποκλεισμό της Βουλής» ώστε να μην μπορούν να προσέλθουν οι ..Κουίσλινγκ, κινήθηκαν στον αντίποδα των μηχανισμών ή όχι΄
    Εκτός αν η ανακοίνωση αποκλεισμού της Βουλής , ως τακτική, δεν αποτελεί επιλογή «ανόδου των τόνων και ενδεχόμενη σύγκρουση», οπότε, μάλλον γέρασα και κάτι δεν καταλαβαίνω.
    Για να μην παρεξηγηθούμε δεν λέω τίποτε για αυτούνους (πούλεγε και ο Τραμπάκουλας), απλώς σας λέω ότι η λογική της ερμηνείας βάσει μηχανισμών και μηχανοραφιών έχει διπλές (και τριπλές όψεις), οπότε όσοι την ..μετέρχονται ας το γνωρίζουν, για να αποφεύγουν τις προκλήσεις

Σχολιάστε