O Αρχι-Τζιτζιφιόγκος.

Ήταν συγκινητικός σήμερα στη Βουλή , καλοί μου αναγνώστες , ο πολυβραβευμένος σταρ της διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας και πρωθυπουργός μας  γιωργάπης.

Μετά το φιάσκο Στρώς ( και Κάν )  ο εργολαβικός σωτήρας της πατρίδος τόρριξε στις ζεϊμπεκιές  , τους εκβιασμούς και την οικογενειακή του «ιστορία». Περί των τζιτζιφιόγκων του Κρέπα στην ουσία δεν απάντησε τίποτα , αλλά ακολουθώντας τη γραμμή που χαράσσουν οι εγκέφαλοι  στο επικοινωνιακό κογκλάβιο , μας διασκέδασε  και σήμερα αφόρητα:

Μαρτύριο τραβάει ο άνθρωπας καθημερινό για να σώσει τη πτωχή πλην τιμία πατρίς. Δυό φορές το γύρο του πλανήτη μέσα σε ενάμιση χρόνο έκανε με τζετ ,  περιπλανώμενος και ανέστιος , πένης και πειναλέος  , από  Marriot σε Hayatt και από Four Seasons σε Hilton περιέφερε το σταυρό του μαρτυρίου του . Θυσία και κουρμπάνι τα νειάτα του και το λαμπερό του πνεύμα , η περήφανη κορμοστασιά του ανάλωμα στο μεγάλο του Εθνους στόχο . Τέτοιο …παράπονο δεν έχω ξανακούσει από πρωθυπουργό που τελικά ούτε οι ίδιοι οι υπουργοί του δεν το σέβωνται. Ο προηγούμενος πουλτσινέλλος είχε απλά δηλώσει κουρασμένος.

Επειδή κατηγορήθηκε ως «αναξιόπιστος» από το τσιπρόπουλο θυμήθηκε  την εποχή που ήταν στρατευμένος και υπηρετούσε στον Έβρο τη θητεία του , το ταξιτζή που δεν τον πίστευε ότι δεν υπήρξε αξιωματικός στον αμερικάνικο στρατό και  άλλα ορέα επεισόδια του πολυτάραχου βίου του , λες και περί αυτού ρωτήθηκε , περί αυτού κατηγορήθηκε ως «αναξιόπιστος».  Θυμάμαι ακόμα το Χάρρυ Κλύνν να λέει το περίφημο : » Και κλαααάμα η κυρία» , γιατί τέτοιου είδους αποστροφές και τσιριμόνιες μόνο  διακωμωδούμενοι από τον ανωτέρω  αγαπητό καλλιτέχνη χαρακτήρες  μπορούν να εκφέρουν.

Και βέβαια , πιστός στις οικογενειακές παραδόσεις , δε παρέλειψε στο τέλος να  σερβίρει και το χιλιοειπωμένο εκβιασμό : θέλετε να τους διώξουμε τους Τροϊκανούς αύριο ;;; και πως θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιο , Ιούλιο , Αύγουστο και Σεπτέμβριο ;;;

Γιατί ο γιωργάπης δεν είναι ηλίθιος , ούτε άσχετος με το παίγνιο. Επί χρόνια έτρωγε τις φάπες από το μπαμπά του , το κινέζο και τα άλλα πρωτοπαλλήκαρα. Έφτυσε τα άντερα του για να φτάσει ως εδώ και ξέρει καλά πως να φοβίζει και να εκβιάζει το κοσμάκη , που στριμωγμένος και γκροκί στα σκοινιά δεν έχει ακόμα ( για πόσο άραγε ;; ) αποφασίσει  να του ( τους ) δώσει μια κλωτσιά στο πισινό. Στο κοσμάκη που δεν έχει ακόμα χωνέψει μέχρι τις πατούσες ότι τον εξουσιάζουν κλόουν και opengov τζιτζιφιόγκοι.

Αλλά , το έχουμε πει πολλές φορές ,  νέμεση  και αποδομητής αυτού του ορέου σκηνικού  είναι μόνο η πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που σκοτώνει καθημερινά τα επικοινωνιακά υβρίδια που εξαπολύουν  οι γιωργάπηδες στις οθόνες και τα έντυπα. Η αλήθεια της «πιάτσας» που βλέπει ότι τα σχέδια επί χάρτου , που ανανεώνονται , διατυμπανίζονται και προβάλλωνται συνεχώς και αδιαλείπτως , δε μπορούν να καλύψουν το γεγονός ότι η ανεργία ανεβαίνει , η ύφεση εντείνεται , το κράτος δεν πληρώνει , οι επιχειρήσεις δεν πληρώνουν , οι πολίτες δεν πληρώνουν , στα διόδια δεν πληρώνουν , τη ΔΕΗ δεν την πληρώνουν , το ΦΠΑ δεν τον πληρώνουν , τα ταμεία δεν πληρώνουν , τις εισφορές δεν τις πληρώνουν , τις  τράπεζες δεν τις πληρώνουν κοκ…

Λείπει από την οικονομία εκείνο το κρίσιμο μέγεθος καθημερινής ρευστότητας που μπορεί να λαδώσει τη μηχανή και να κρατήσει σε κίνηση την κοινωνία  και πλέον κουρεύουμε γρανάζια…  Σήμερα  άκουσα ότι η ΤτΕ προτίθεται να δεσμεύσει τα αποθεματικά της εκκλησίας , των μητροπόλεων και των ιδρυμάτων και έναντι αυτών να δώσει ομόλογα. Αυτό συζητήθηκε μεταξύ άλλων  στη συνάντηση γιωργάπη – ιερώνυμου.  Δεν υπάρχει πιό σαφής ομολογία ότι η ορέα κωμωδία πλησιάζει στο τέλος της.

Και σαν να μη φτάνει η  δύστροπη (  γειά σου Γιάννη 😉 ) πραγματικότητα , έχουμε και τα δύστροπα ρομπότ που μας στέλνουν κάθε τρεις και λίγο  οι  προτέκτορες και δανειστές μας : οι νέοι εθνικοί μας κυβερνήτες κοι Τόμσεν και σία. Αφού υποχρέωσαν το υπουργείο ανεργίας να αναζητήσει αλλού ( αν ποτέ τους βρεί …) τους πόρους για την έκτακτη ενίσχυση του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ , ζητούν επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων , την  ίδρυση και λειτουργία ( με το έτσι θέλω )  επιχειρησιακών σωματείων – μαϊμού , τη κατάργηση κάθε συλλογικής σύμβασης , τη περαιτέρω μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα , την επέκταση του χρόνου εργασίας στο δεκάωρο χωρίς υπερωριακή αμοιβή και εν γένει την εναρμόνιση του εργασιακού μας καθεστώτος με αυτό της Ουγκάντα. Για τις τιμές των τροφίμων που σιγά σιγά (  διεθνώς ) τσιμπάνε δεν είπαν βέβαια τίποτα. 🙂

Αφού ο εθνομάρτυς γιωργάπης δεν προτίθεται να τους διώξει αύριο  τους ντερούζηδες , παρά τη «κασκαρίκα» που τάχα μου του έπαιξε ο Στρώς Κάν , γιατί φροντίζει το συμφέρον της πατρίδας , ας μας πεί τουλάχιστον αυτός ( πριν τον προλάβουν πάλι τα ρομπότ ) :

α) Ποιό είναι το ωρομίσθιο – στόχος για τους απασχολήσιμους ιθαγενείς σε ορίζοντα διετίας ;;;

β) Ποιά είναι η τιμή του «παντεσπάνι» – στόχος για τον ίδιο χρονικό ορίζοντα ;;;

Φαντάζομαι ότι τα μόνα ερωτήματα  που έχουν σημασία πλέον είναι αυτά τα δύο , ερωτήματα που θα έπρεπε να θέτουν καθημερινά και πιεστικά όσοι  δημοσιογράφοι έχουν διατηρήσει την ελάχιστη αξιοπρέπεια ( sic ) , τόσο στον ίδιο τον εθνικό μας μάρτυρα , όσο και στους υπόλοιπους λούστρους που τον στηρίζουν. Επειδή όμως δεν περιμένω από τους γιωργάπηδες απάντηση ,  είμαι βέβαιος ότι οι νέοι εθνικοί μας κυβερνήτες δεν θα έχουν πρόβλημα να απαντήσουν στην επόμενη τους  συνέντευξη. Θα είναι πιό ενδιαφέρον να τεθούν αυτά τα δύο ερωτήματα στους καλούς αυτούς κυρίους , που τουλάχιστον δε δεσμεύονται από επικοινωνιακές ανάγκες ούτε δηλώνουν οσιομάρτυρες. 😉

This entry was posted in Γιωργάπης, Παίγνια στο Alkatraz, Πολιτικούρες. Bookmark the permalink.

60 Responses to O Αρχι-Τζιτζιφιόγκος.

  1. Ο/Η papoylis λέει:

    Μετά και το αποψινό δημοσίευμα του Σπήγκελ φαίνεται ότι οι γερμανοί έχουν καταφέρει να βγάλουν την ουρά τους από πιθανή αναδιάρθρωση – αποχώρηση από το ευρώ της ψωροκώσταινας , δηλαδή να εξασφαλίσουν όχι μόνο ότι δεν θα χάσουν , αλλά θα κερδίσουν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πιέζουν επομένως βάζωντας το πιό έγκυρο από τα περιοδικά τους να πετάξει τη ρουκέτα.

    Οι γιωργάπηδες τώρα μιλάνε για προβοκάτσια , υπάρχει θύελλα διαψεύσεων από όλες τις επίσημες πηγές ( έξω και εδώ ) αλλά πλέον είναι φανερό ότι αν το περασμένο έτος η χώρα μας ήταν μπάλλα στα πόδια των δανειστών , τώρα είναι κλωτσοσκούφι για τους κερδοσκόπους και τους γερμαναράδες τραπεζίτες. Δεν υπάρχει πιό βολική λύση για τους Γερμανούς σήμερα από την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ , γι αυτό και βάζουν το Σπήγκελ να σκίσει τη γάτα. Δεν ίσχυε το ίδιο βέβαια πριν από 13 μήνες 🙂 🙂

  2. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Το παρόν σχόλιο θα έχει αναφορές και στο προηγούμενο post «Οι..λουστρασιόν επικοινωνιολόγοι», δηλαδή το σχόλιο (για άλλη μια φορά) θα είναι πολυεπίπεδο και πλουραλιστικό.

    Παρόλο που υπύρξαν και άλλοι λόγοι να αναρτηθεί στο «Οι..λουστρασιόν επικοινωνιολόγοι» (ως αφετηρία για το ταξίδι του στη μπλογκόσφαιρα και στην Ιστορία γενικότερα), όπως η επιστροφή στον σχολιασμό του Καπετάνιου 🙂 , λόγοι ανωτέρας βίας με οδηγούν να μην το πράξω και να το αναρτήσω εδώ (από τούδε και στο εξής θεωρείστε βέβαιον ότι το παρόν Post θα μείνει στην Ιστορία ως … e-Αυλίδα 😉 )

    Ο βασικότερος λόγος (ανωτέρας βίας) είναι ότι είδα το Νοσφεράτο να κάνει εκκλήσεις να σταματήσει η ..βαρβατίλα και να εμφανισθούν θηλυκού προσανατολισμού 😉 προσεγγίσεις.
    Επειδή όμως η πλουραλιστικότητα που θα διαπνέει το σχόλιό μου (όπως σας είπα) μπορεί να εκληφθεί …λάθος και επειδή πήρε το μάτι μου και το Βαγγέλη, αλλαχού, να υπεραμύνεται του …ομοουσίου Περσόνας-Προσώπου, λέω να λάβω τα μέτρα μου και να μην ..εκτεθώ (στο άλλο post) μη και μου βγει κανα όνομα (γενικότερα) .

    Λοιπόν, έχω την αίσθηση ότι γίνεται υπερεκτίμηση (όχι από τον Παπούλη στο post) της δυνατότητας των «εκπροσώπων των ..στιλβωτών» να επηρεάζουν τους λεγόμενους επίδοξους διαμορφωτές της κοινής γνώμης και να τους υπο(επι)βάλλουν ατζέντα.
    Αυτό που βλέπω «ότι παίζεται» 🙂 είναι ότι υπάρχει μια έντονη και de facto αμφισβήτηση (του ρόλου τους) όχι μόνο από τα ΜΜΕ, αλλά και από άλλα θεσμικά κέντρα εξουσίας και σίγουρα από τους ….Αρχιστιλβωτές (για να μη λες ότι κάνω αντιπολίτευση στο post 🙂 ).
    Πχ είναι εντυπωσιακό πόσο σημασία δίνουν σε διάφορες εγκυκλίους Υπουργείων οι Ελεγκτικές Αρχές.

    Άρα η «απαξίωση» πέρα από κάτι εμφανές είναι εξηγήσιμο και προφανές. Απλώς έχουν χάσει τόσο πολύ την μπάλα που άρχισαν και το γαϊτανάκι μεταξύ τους:»είστε τζιτζιφιόγκοι» κλπ.

    Τώρα και με δεδομένο ότι στρώμα «ο απλός λαός» 🙂 , δεν υφίσταται, οι εκρήξεις οργής και τα ..γιούχα είναι απλώς η μαζικοποίηση στην κατεύθυνση της ….δημοκρατικοποίησης των παραπάνω (ένα πράμα σαν τη διακίνηση των μιζών

    Βέβεια, όπως από πολύ παλιά γνωρίζουμε 😉 , δεν υπάρχει καμία ενέργεια , ως ευθύ αποτέλεσμα του ..θυμικού (και γενικώς βιολογικών και αντικειμενικών γενικότερα συνθηκών) , η οποία μετά (ή τελικά) αποκτά ιδεολογικό και πολιτικό (αν μιλάμε γαι το δημόσιο βίο) περιεχόμενο.
    Η ίδια η ενέργεια είναι αποτέλεσμα και του ιδεολογικού ή/και πολιτικού παράγοντα.

    Έτσι, στις περιπτώσεις που συζητάμε, αυτό που κάνει τον οποιοδήποτε να «κράζει» ή «να πετάει πέτρες» δεν είναι η «οργή του ως αποτέλεσμα συνειδητοποίησης της δυσχερούς του κατάστασης» αλλά πολιτικά συμπεράσματα που τον κάνουν να ισορροπεί προσωπικά , δηλαδή να δικαιώνουν την ενέργεια στο ηθικό του σύστημα.
    Προϋποτίθεται λοιπόν να πιστεύει ότι αυτό που κάνει είναι δικαιολογημένο και ΚΥΡΙΩΣ διέξοδο, δηλαδή υπάρχει στόχευση, ανεξαρτήτως της ποιότητάς της.

    Πιστεύω ότι συμφωνούμε πως η προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης των «αποτελεσμάτων οργής» δεν είναι …καλό πράμα και πως σε αυτό το μεϊντάνι πλεονέκτημα, ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ, έχουν τα πολύυυ εύληπτα πολιτικά στόρυ (που συνήθως έχουν και σκούρα χρώματα για να ξεχωρίζουν 😉 )

    Το ότι ο Νοσφεράτος δίδει υπερβολική(;) έμφαση την υπογράμμιση του ανωτέρω κινδύνου, δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται.
    Όμως το σοβαρότερο για μένα είναι ότι μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι ο ..εθνολαι(κι)σμός, αλλά η εκτεταμένη και σοβαρή διαμορφούμενη κατάσταση στέρησης των ..»μαζών» από τα όπλα της παρέμβασης στο Δημόσιο Βίο, μέσω της υποκατάστασής τους από «τη γλώσσα του σώματος με άναρθρες κραυγές γιούχα κλπ».

    Να το πω αλλιώς , από πού και ως πού κάποιοι (πολιτικοί και της Δεξιάς και της Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ) έχουν το δικαίωμα να λαϊκίζουν στη λογική «κακομοίρη μου το μόνο που σου μένει είναι τα απονενοημένα διαβήματα» και τι σημαίνει ιδεολογικά και πολιτικά το να προτείνουν «δια της θυσίας θα επέλθει και η κάθαρση (εννοώ με την αρχαιοελληνική σημασία)».
    Νομίζω ότι οι κολακείες δεν βοηθούν, όπως νομίζω ότι πέρα από τις συνομωσίες των …διεθνών λόμπυ υπάρχει και η αδράνεια πολλών που βολεύονται στο να καταγγέλουν «όπως το νοιώθουν ρε παιδί μου!!».
    Λάβετε επίσης υπόψιν ότι πολλές φορές η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται μέσω ..ασκήσεων εξωτερίκευσης 😉 .

    Όνειδος και Άγος ταιριάζει στους πολιτικούς άνδρες που ανάγουν την κολακεία ανθρώπων που υποφέρουν (και ψυχοσυναισθηματικά) σε πολιτκή ατζέντα. (αυτό τόγραψα για να υποστηρίξω την υπόθεση της e-Αυλίδος που σας έλεγα 🙂 )

  3. Ο/Η papoylis λέει:

    Το ζήτημα αναγνώστα είναι ποιος τελικά θα κληθεί να κάνει την e-Ιφιγένεια γιατί από e-Τειρεσίες και e- Αγαμέμνονες χορτάσαμε 😉

  4. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Μια καλή αρχή θα ήταν να να ακούμε μερικά από αυτά που λένε οι e-Κασσάνδρες, ώστε να διαψεύσουμε τους Μύθους, ως προϋπόθεση για να «παίρνουμε τις υποθέσεις(μας) στα χέρια μας» 🙂 .
    Τώρα τις Ιφιγένειες (και τις e και τις ..συμβατικές) τις ξέρουμε και για να μην κουραζόμαστε , είναι αυτοί οι πολλοί που δεν έχουν δυνατότητα αντίδρασης που περιέγραψες.
    Το πρόβλημα είναι ότι ενώ το ξέρουν ΠΙΑ , σε αντίθεση με το μύθο που πίστευαν ότι θα γίνουν …νύφες ( και ΕΔΩ συμφωνώ μαζί σου για το επικοινωνιακό καραγκιοζηλίκι που περιέγραψες στο άλλο post), οι διάφοροι Αγαμέμνωνες , με τη βοήθεια των Τειρεσιών προσπαθούν να τους πείσουν ότι άμα θυσιάσουν τους …στιλβωτές, οι ίδιοι θα τη γλυτώσουν.
    Αμ δε!! 😉

    Κλείνοντας να πω ότι είσαι ..ανυπόμονος!! Ακόμη σηματοδοτώ την e-Αυλιδα.
    Οσονούπω θα εκπονήσω παρεμβάσεις και για τα επόμενα Έπη (δηλαδή τις έχω από καιρό έτοιμες , αλλά λείπουν οι πόροι και η …χρηματοδότηση για να γίνουν άμεσα εφαρμοστές).
    Μείνε συντονισμένος 🙂

  5. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    Το ότι ο Νοσφεράτος δίδει υπερβολική(;) έμφαση την υπογράμμιση του ανωτέρω κινδύνου, δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται.
    Όμως το σοβαρότερο για μένα είναι ότι μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι ο ..εθνολαι(κι)σμός, αλλά η εκτεταμένη και σοβαρή διαμορφούμενη κατάσταση στέρησης των ..”μαζών” από τα όπλα της παρέμβασης στο Δημόσιο Βίο, μέσω της υποκατάστασής τους από “τη γλώσσα του σώματος με άναρθρες κραυγές γιούχα κλπ”.»

    αγαπητε Αναγνωστα ..
    ισως δεν εκφραστηκα καλώς
    Ο Κινδυνος δεν ειναι ο Εθνολαικισμός .. Αυτος στρωνει το χαλι . Ο Κινδυνος ειναι ο Φασισμός … Οχι πανομοιτυπος με τον αρχικό αλλά παντα ΦΑΣΙΣΜΟΣ
    .. Ο Φασισμός ειναιενασυνθετο φαινομενο ..Πολλοι στρωνουν τον δρόμο…

  6. Ο/Η Left G700 λέει:

    ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

    Ο φασισμός σηκώνει κεφάλι! Όλοι στις γραμμές της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης να του πατήσουμε το κεφάλι σαν οχιά!

    (Υπογραφή δυσανάγνωστη)

  7. Ο/Η papoylis λέει:

    Μάλιστα… 😉 🙂

  8. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Άσχετο, αλλά σκεπτόμουν ότι όταν μου έλεγαν ότι το ΠΑΣΟΚ , αφενός έχει (είχε από χρόνια) κατορθώσει και διαχειρίζεται αυτό που λέμε «μικροαστική συνείδηση» εις βάθος και στρατηγικά, αφετέρου είχε κυριαρχήσει στην Αριστερή αφήγηση κατορθώνοντας να γίνει «ορόσημο» και «σημείο αναφοράς» για κάθε της πολιτική παρέμβαση, το είχα υποτιμήσει.
    Όταν βλέπεις όμως ότι κάποιοι νοιώθουν πως για να αποκτήσει πολιτική υπόσταση μια άποψη ακόμη και για ιδεολογικά ζητήματα πρέπει να «προσδιοριστεί» σε σχέση με το ..Κίνημα, μάλλον πρέπει να λαμβάνω πιο σοβαρά υπόψιν αυτά που μου λένε.
    Τέλος πάντων, λέω να προσπαθήσω να μην γίνω ακόμη …Πασοκόφωτος 🙂 , ελπίζοντας ότι σιγά σιγά θα εμφανισθούν νέες προσεγγίσεις από νέους ανθρώπους που δεν θα λειτουργούν ως …ατυχήσασες που κάποτε ο μακαρίτης Ανδρέας ..τις εκμεταλλεύτηκε 😉
    Τώρα, αν θα είναι από την Αριστερά, ….δεν έχω πρόβλημα (είμαι ..ανοικτός 🙂 )

  9. Ο/Η Left G700 λέει:

    Επίσης άσχετο, αλλά σκεπτόμασταν ότι αν κάποιοι δεν έχουν πάρει είδηση ότι στη Δ. Ευρώπη την ηγεμονία στην Αριστερά την είχε (και σε ένα μειωμένο βαθμό την έχει) η παράταξη που έχει επικρατήσει να αποκαλείται σοσιαλδημοκρατία, αυτό πρέπει να οφείλεται, μάλλον, στο γεγονός ότι αισθανόντουσαν περισσότερο μέρος της ηγεμονεύουσας δύναμης, παρά της ηγεμονευομένης (αν συνέβαινε το δεύτερο, το τσούξιμο από το «αγγούρι» δεν θα τους άφηνε να το ξεχνούν…) 😉

  10. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Παπουλη οπως θα θυμασαι οχι πολύ καιρο πριν ειχα μια ..περιπετεια με το Μορφωμα των …πεντε σε εναν που εμφανιζεται συχνακις εδώ και το οποιιον μορφωμα με κατηγορουσε οτι το ..παρενοχλουσα… Για αρκετο καιρό και για να μη ..χαλα΄σω την παρεα το αφησα να πεσει χαμου ανα και το Μορφωμα το ειχε παρατραβηξει .. Οπως ομως παρατηρεις στο ο θεος να το κανει σχόλιο 05/08/2011 στις 2:43 μμ το Πργαμα ειχειρει να με ειρωνευτει .. Φυσικ΄πα δεν ενοχλουμαι πια απο Πραματα και μΟΡΦΩΜΑΤΑ … που ολοι εχουν καταλάβει τι καπνο Φουμαρουν αλλά περιμένω να τους πεις κι εσυ καμμια κουβέντα (οχι μόνο σεμενα ε; 😉

  11. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Επολέον τα υποννοουμενα που αφηνει το πραγμα πει μεγαλης Δημοκραρτικής παραταξκης κλπ καθε φορά πουμιλαμε για ΦΑΣΙΣΜΌ τα θερω και Βρωμερα και οτι δειχνουν τον κινδυνο που προανεφερα Και μη μου ξαναπει κανεις απο τα Πρματα οτι βαζω ντιπαραθεσεις σε αλλα μΠΛΟΓκ και αλλες τοιαυτες αηδιες .. Αυτοι το ξεκινησαν και Τωρα και παλιοτερα .. Δικο τους παιχνιδι ειναι να τρυπώνουν σε αλλα Μπλογκς και να ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ συστηματικα τους αντιφασιστες .. Και Παπουλη το ξερεις πολύ καλά . Δεν θα ανεχψτω αλλη υπουλη Λασπη και προβοκατσια

  12. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    αυτά .. Μπορεις να μη δημοσιευσεις αυτά τα σχόλια ..και μιας και Δεν βλέπω καμμια σου αντιδραση στην εντελώς απροκλητη βρωμερή Προβοκατσια -για πολλαπλη η Φορά -των τυπων αυτών – χαιρετώ …νασαι καλά ρε παπουλη ..

  13. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Σχετικά (με την έννοια των εγγράφων στα πρωτόκολλα του Δημοσίου):
    1. Ανεξαρτήτως της «ηγεμονίας» εντάσσουμε τη σοσιαλδημοκρατία στην Αριστερά ή έτσι μου φάνηκε;;
    2. Καλά έλεγε κάποιος ότι «το τέλος του κατήφορου του οπορτουνισμού είναι ο ..πάτος (ο ..Ανδρουλάκης ξεκίνησε από ..αριστερότερα με κάτι αθώες ..αυτοδιαχειρίσεις στο Σοσιαλισμό και είδατε που κατέληξε, άρα …έχουτε το νου σας 🙂 ) .

    Πέρα από την πλάκα (αν δεν έχετε αντίρρηση, λέω να την αφήσουμε για λίγο και την ξαναπιάνουμε ..μετά πάλι 😉 ).
    Αν μιλάμε για μια ομαλή εξέλιξη θεωρώ επικίνδυνη την διαμορφούμενη κατάσταση αφαίρεσης του δημόσιου βήματος και κυρίως της δυνατότητας πολιτικής παρέμβασης από ευρύτερα στρώματα της Κοινωνίας, με δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος βάλλεται οικονομικά.
    Δείχνει να βρίσκουν έδαφος προσεγγίσεις «αριστοκρατικής κυριαρχίας στη διακυβέρνηση». Αυτό νομίζω ότι το βλέπουμε (σωτήρες , εξωκοινοβουλευτικοί που ..δεν θα υπολογίζουν το πολιτικό κόστος κλπ).
    Αν τα πράγματα πάνε ..ανώμαλα (δεν εξαρτάται μόνο από τα της Ελλάδας, δείχνει υπαρκός ο κίνδυνος να ..μαυρίσουμε πανευρωπαϊκά, …διαμεσογειακά και πάει λέγοντας) ο κίνδυνος της συντηριτικοποίησης και το φλερτ με τα άκρα είναι προφανής.
    Επειδή μάντης δεν είμαι, αυτό που (και σας) λέω είναι ότι ο ΓΑΠ, η Κυβέρνηση κλπ είναι μια παράμετρος, βεβαίως σοβαρή, βεβαίως δεν υπάρχει λόγος να ..συγχωρεθούν, αλλά δεν μπορεί να καθορίζεται η γενική προσπάθεια σε σχέση με τη θέση απέναντί τους, διότι καταλήγει ετεροπροσδιορισμός.
    Ευθέως δε, σας λέω ότι για μεγάλο μέρος (και) της Αριστεράς αυτός ο ετεροπροσδιορισμός είναι βολικός διότι καλύπτει αδυναμίες, οι οποίες, κατ΄΄α τη γνώμη μου, δεν έχουν να κάνουν με θέματα τακτικής, αλλά με θέματα στρατηγικής, προτάγματος και (φοβάμαι) και οράματος για τον κοινωνικό μετασχηματισμό.

  14. Ο/Η papoylis λέει:

    Ρε Νόσφη

    Μεγάλα παιδιά είστε νομίζω και μπορείτε να συμπεριφερθείτε ανάλογα.

    Μικροπροβοκάτσιες τους έχεις κάνει και εσύ στο παρελθόν 🙂 και η αντίδραση μου ήταν η ίδια. Αν τώρα αρχίσετε να βρίζετε ο ένας τον άλλον καλό θα ήταν να το κάνετε αλλού η στα μπλογκ σας.
    Είναι προφανές ότι το σχόλιο των Λέφτηδων με τη «δυσανάγνωστη υπογραφή» απαντά στις δικές σου θέσεις με τρόπο όχι ευθύ και σίγουρα όχι το κατάλληλο. Όμως θα πρέπει να σκεφτείς ότι η θέση σου για το κίνδυνο από το φασισμό δεν μπορεί να είναι ο κύριος άξονας συσπείρωσης στη παρούσα περίοδο. Όσο εύκολο είναι να καταλάβουμε το κίνδυνο αυτό , άλλο τόσο εύκολο είναι να τον εκμεταλλεύεται η «Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη» για να περνά χωρίς αντίσταση τις ορέες μεταρρυθμίσεις και να εξασφαλίζει , αν όχι την υποστήριξη , τουλάχιστον την ανοχή όσων πολιτών τσιμπήσουν 😉

    Δε δικαιολογώ τους Λέφτηδες για το τρόπο με τον οποίο παρουσίασαν αυτή την ένσταση γιατί ίσως εκείνοι νομίζουν ότι ο Βάμπιρας είναι όργανο , φερέφωνο ή επηρεασμένος από τη προπαγάνδα των γιωργάπηδων. Δεν σε γνωρίζουν όπως εγώ και ούτε τους συνδέει μαζί σου μια σχέση όπως η δική μας.

    Με αυτή την έννοια θεωρώ ότι τουλάχιστον στα δικά μου ερωτήματα , όπως εδώ τα θέτω , μια δική σου απάντηση ψύχραιμη και καλοζυγισμένη θα αποτελούσε τη καλύτερη συμβολή στη συζήτηση . Έτσι θα απαντούσες με το βέλτιστο τρόπο στη μικροπροβοκάτσια των Λέφτηδων.

    Ό,τι νομίζεις κάνε . Ειλικρινά φίλε κουράστηκα με όλα αυτά τα ορέα. Αν έχεις παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα δεν απαντώ σε πολλά σχόλια , δεν ανεβάζω επιθετικά ποστ προς πρόσωπα και περσόνες , επικεντρώνομαι στα επικοινωνιακά τερτίπια. Θα θυμάσαι ίσως ότι πρόσφατα έχω δηλώσει την οριστική μου άποψη για τους γιωργάπηδες , όπως παλαιότερα στη καλύβα είχα καθαρίσει και με τους δάμαλους. Ομοίως και με τα κώματα της Αριστεράς. Επομένως πολιτικά , δε χρωστάω σε κανένα και μπορώ να συνεχίσω ιστολογώντας και σχολιάζωντας χωρίς να εμπλέκομαι σε κόντρες και ζητήματα που οδηγούν σε προσωπικές διαμάχες.

    Τούτο το ιστολόγιο είναι πάντα ανοικτό σε σένα .. 😉 🙂

  15. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    Μικροπροβοκατσια το λές εσυ το οτι τα Συγκεκριμμένα Πραματα με τους συνεργους τους εδώ και πολύ καιρο και στο Μπλογκ τους και στο Δικο σου εκτοξευσουν ακθε Ειδους λασπη συκοφαντια και ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ βρωμια πάνω μου : Απο τηνπεριφημη τριλογια με τα ρα..δια … οπου χρησιμοποιησαν μεθοδους και υβρεις που μόνο χουλιγκανοι και φασιστες χρησιμοποιουν και απολύτως κανεις που εχει αριστερή παιδεια ..-=μεχρι σ ‘αυτό το Μλογκ που καθε φορά που Θυμιζω ειτε το πώς προεκυψε ο Φασισμός του Μουσσολινι, ειτε βαζω κανα Λίνκ οπως εκεινο του Παξτον για τον κινδυνο του Φασισμου σημερα (κατι που πιά ειναι ορατο σε ολη την Ευρώπη απο την Γαλλια ως την Φιλνλανδια και φυσικά και εδώ και αυτοι που λένε οτι ειναι ελαχιστος ειτε εχουν μυωπία ειτε μας δουλευουν ) οι Αυτοαποκαλουμενοι (ος) Λεφτ τα περνει και τα μετατρεπει σε υβριστικά ,ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΚΆ πΟΣΤ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ εναντιον μου οπου λέει ΟΤΙ γουσταρει και πεταει οτι ΛΑΣπΗ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ Βρωμικο μυαλό του και την μοναδική φορά που εκανα το λάθος να του απαντησω εκλεισε τα σχόλια και εμετα αρχισε να βγαζειτον Οχετο του εναντιον μου σε αλλο πόστ; Μικροπροβοκατσια το λές αυτο ;

  16. Ο/Η Ενη λέει:

    Γιατί σας αρέσει να μιλάτε με «ορους» παρελθόντος και δη θεωρητικής ανάλυσης.
    Καλύτερα να λέει κανείς τί συμβαίνει τουτη τη στιγμή κι΄εδω κι αλλου.
    Το προβλημα σήμερα ,Φιλαράκια, δεν ειναι η «ηγεμονία της Αριστεράς» αλλά η ηγεμονία (χωρίς εισαγωγικά) του χρηματοπιστωτικού διεθνούς συστήματος, που εχει επιτεθεί σε ολόκληρες οικονομίες και κράτη.

    Αν για να αντιμετωπισθεί η λαίλαπα αυτή ,(απο τα κράτη που εχουν ενα μεγάλο χρέος και ειναι οι αδύναμοι κρίκοι του οικονομικού συστήματος), χρειάζεται να γίνουν μεταρρυθμίσεις για να επιβιώσει η οικονομία μιας χώρας, δεν σημαίνει οτι σηκώνουμε μια «επαναστατική» παντιέρα, λέμε οχι σε ολα ,ως συνεπείς αριστεροί και αφήνουμε ολη τη δυσαρέσκεια να την επωφεληθούν οι ακροδεξιές δυνάμεις.
    π.χ. η κόρη Λεπέν βαδίζει με μεγάλη αποδοχή οπως κι΄εδώ ο ΛΑΟΣ κοντεύει να γίνει τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη ξεπερνώντας την πάγια θέση του ΚΚΕ.

    Δεν ξέρω αν σε ορισμένους μια τέτοια κατάσταση δεν ειναι και τόσο σοβαρή ,ομως αν με ρωτήσετε δεν θα ηθελα με τίποτα να γίνει ρυθμιστής μια διακυβέρνησης ενα ακροδεξιο κόμμα (εστω κι΄αν δεν τοπαραδέχεται, ειναι ομως ενα λαικίστικό δεξιό κόμμα, βέβαια το ανταγωνίζεται σε λαικισμό και ο Σαμαράς).

    Αν ολη μας η εννοια περιορίζεται στο πως θα ονομάσουμε μια πολιτική δύναμη «σοσιαλδημοκρατία» η «σοσιαλιστική» και οχι μια πολιτική που υλοποιεί στην πολύ δύσκολη συγκυρία (βλ. για τη συγκυρία και Λενιν), ενός μνημονίου και ενος δανείου και μιας καθημερινής επίθεσης απο κερδοσκόπους, τότε θα ασχολούμαστε επ΄απειρον με τη θεωρία και πως θα την κάνουμε πράξη, σε ενα απώτερο μέλλον με τις κατάλληλες συνθήκες.

    Επίσης δεν εχω σχηματίσει την εντύπωση οτι ο Νοσφεράτος, με τον ενα η τον αλλο τρόπο, στηρίζει ειτε τον ΓΑΠ ειτε το ΠΑΣΟΚ. Απλά δεν «ξεπερνα» ορισμένες πραγματικότητες επειδή δεν ειναι σύμφωνες ενδεχομένως με τα πιστεύω του.

  17. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Πάντως υπάρχει και η εκδοχή οι LeftG700 απλώς να πέταξαν μια σπόντα στις σπόντες που πέταγα και εγώ (εξ’ ου και το δυσανάγνωστη) .
    Φυσικά θέμα από ότι είδα(τε) δεν υπάρχει (σπόντες αναταλάσσαμε και , ελπίζω , θα το συνεχίσουμε) .
    Λέω ότι είναι μια λογική ερμηνεία και τα υπόλοιπα ήταν απλώς παρερμηνείες που συνηθίζονται στην ανταλλαγή γραπτών, ε;; 😉

  18. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    Evη νασαι καλά ..» Απλά δεν “ξεπερνα” ορισμένες πραγματικότητες επειδή δεν ειναι σύμφωνες ενδεχομένως με τα πιστεύω του.»
    Η αληθεια ειναι οτι δεν θεωρώ πώς αριστερη σκεψη ειναι θεολογικη σκεψη οπως μερικοι μερικοι που ειτε ειναι νεοφωτιστοι ετε ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ τους αριστεράς και που για αυτους αριστερά σημαινει μια ευκαιρια για εκλογικευση του μισους της αμαθειας ,της πνευματικής καθυστερησης, της εμπαθειας , της συκοφαντησης της λάσπης , .. Πιαθανον ετσι να τους λέγανε οτι (δηθεν)ειναι η Αριστερα στα μερη οπου τους ..διαπαιδαγωγουσανε … Παντως ΔΕΝ ηταν και δεν ειναι ετσι η Αρσιτερά .. Αυτοι ειναι ετσι ..Οχι η Αριστερά .. Και φυσικά ΔΕΝ εχουν καμμια απολυτως σχεση οπως αποδεικνυει η οσμή που αναδυουν ..

  19. Ο/Η papoylis λέει:

    Μόνο που όπως βλέπεις αναγνώστα το ζήτημα έχει αναχθεί σε Μεσανατολικό και βάλε 🙂

  20. Ο/Η tamistas λέει:

    Δεν είμαι βέβαιος για το αν κινδυνεύουμε από την επικράτηση του φασισμού, δηλαδή δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι αυτό που βιώνουμε δεν είναι φασισμός-matrix με εικονοποιημένη δημοκρατική μωρία. Δεν έχω ασχοληθεί με τη σχετική επιχειρηματολογία, πάντως η φαρσοειδής επανάληψη της ιστορίας Κρίση του ’29 – Φασιστικά Καθεστώτα στην Ευρώπη κλπ, δεν μου φαντάζει εξωπραγματική.
    Δεν είχα παρακολουθήσει τις συζητήσεις εντός της αρχικής σελίδος του ιστολογίου τούτου. Αναγκάστηκα, ερευνώντας τα αίτια του θυμού του Νοσφεράτου, όπως ποιητικώς εκδηλώθηκαν στην Καρακάξα της διπλανής πόρτας.
    Είμαι ασυνείδητος φαν τής ειρωνίας, εννοώ γίνομαι είρων και το ματάκι μου γίνεται παιχνιδιάρικο, με το κεφαλάκι πάντα στον πάγκο του χασάπη, χωρίς να το προλάβω. Σα να πρόκειται για αντίδραση που ακολουθεί την ταχεία οδό του θυμικού στον εγκέφαλο, χωρίς να περνάει από τα διόδια του εγκεφαλικού φλοιού. Πιστεύω, όμως, ότι η ειρωνία δεν μπορεί να έχει ως στόχο κάποιον με τον οποίο μπορεί να επιλέγουμε τον ίδιο συγχρωτιστοχώρο (εκτός αν είμαστε επαγγελματίες των μίντια, της πολιτικής κλπ). Άρα, ή φεύγουμε ή μένουμε εξαναγκάζοντάς τον να φύγει. Εκτός αν είμαστε ορκισμένοι προβοκάτορες για την προβοκάτσια και μόνο, ούτε καν δηλαδή – σταλινολογώντας – δια του σκοπικού αγιασμού των μέσων.
    Αυτά είναι θεωρητικολογίες. Αγνοώ την προϊστορία τής βεντέτας, αντιλαμβάνομαι όμως για πολλοστή φορά ότι η παιδική αρρώστια της αριστεράς είναι η εξουσιαστική μανία που ποτίζει και τα πιο απομακρυσμένα μόρια του είναι σ-μας. Καλά μου είπε η Ευδοκία, όταν τής εξέφρασα το μεσημέρι την αγωνία μου για τις εξελίξεις στην Καρακάξα: «κατάλαβα, τσακώνεται το 0,00023% με το 0,000012%».
    Κρίμα που δεν βρίσκω κάτι πιο φρέσκο να πω, αλλά «η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει τη δικιά σου μελαγχολία».
    Προς το παρόν επιστρέφω στην Καρακάξα και βλέπουμε…

    (το βλέπουμε δεν είναι απειλή, αγωνία είναι)

  21. Ο/Η papoylis λέει:

    Μην αγωνιάς Ταμίστα μου 🙂
    πρόκειται για διαμάχες παλιές όσο και ο κόσμος 🙂 🙂
    … και συνήθως τέοιες αερομαχίες δεν καταλήγουν σε καταρρίψεις αλλά μόνο σε τσάμπα ξόδεμα καυσίμων και αναλωσίμων ( μια πολυτέλεια που σήμερα πλέον δεν την έχουμε ούτε τη δικαιούμαστε 😉 )

  22. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Παπούλη εγώ το βλέπω ως μέρος σχεδιασμού (*) .
    Άρα δεν είναι μεσανατολικό αλλά Τρωικός Πόλεμος.
    Μένει απλώς να πούνε και οι LeftG700 το προφανές (όποιος έχει μάτια βλέπει) ότι η σπόντα «υπογραφή δυσανάγνωστη» αφορούσε μέρος διελκυστίνδας όπου υπήρξαν και οι εγκλήσεις μου για φιλο..Ανδρουλακισμό και άλλα ορέα. 😉
    Η αναβίωση της παλιάς κόντρας ήταν παρεμπίπτον και ..δοθείσης της ευκαιρίας.
    Αυτό θα μας οδηγήσει σε νέο Καμπ Ντέηβιντ και θα αποτραπέι τυχόν (χο χο) απομαζικοποίηση των στρατιών των σχολιαστών που έχουν υποβάλλει αίτηση για να μπούνε στο κλαμπ των εκλεκτών σχολιαστών (κάποιους όπως ξαναείπα τους έχω στείλει να μάθουν μπριτζ και κάποιους άλλους τους καμαρώνω στην προσπάθειά τους ως δόκιμα, αφού τους έχω στείλει με υποσχετική αλλού μέχρι το Σεπτέμβριο)

    (*) Σε πρώτη φάση εκπόνησα την e-Αυλίδα και τώρα φτιάχνω μια πιο φεμινιστική εκδοχή των άλλων ραψωδιών. Στα πλαίσια αυτά στη θέση της ωραίας Ελένης φιλοτεχνώ τον ορέο Αναγνώστη, οπότε καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να κατανοηθεί ότι LeftG700 πλακώθηκαν με (για) την αφεντιά μου 🙂
    Ο Νοσφεράτος δεν ήρθε η ώρα για τη συμμετοχή (ας περιμένει ΠΑΡΑΚΑΛΩ μερικές ραψωδίες ακόμη).
    Είμαι βέβαιος ότι άπασες οι πλευρές θα κατανοήσουν τις ευθύνες προ των οποίων μας θέτει η Ιστορία και θα πράξουν αναλόγως 🙂

  23. Ο/Η papoylis λέει:

    Αν σου πω αναγνώστα ότι λόγω της κόντρας που προέκυψε αναστήθηκαν κυριολεκτικά τα στατιστικά του μπλογκ μου λες και πήραν βιάγκρα και τώρα με κυνηγάνε να με γαμήσουν. Τέτοιες πιένες είχα να δω από το τελευταίο μου επεισόδιο με το καλυβάρχη 😉

    Τελικά ορέ Αναγνώστα είμαστε λαός περίεργος : ή γκραν γκινιόλ ή σαπουνόπερα !!!

  24. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Κοίταξε Παπούλη 🙂 , γενικά αποφεύγω να αναφέρομαι σε θέματα φορτισμένα, αλλά επειδή, ειλικρινά, έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σου, θα σου πω ότι πολύ καιρό μετά την ενασχόλησή μου με τα Μπλογκ (η οποία εξαντλείται αρχικά στην Καλύβα και μετά σε 2 – 3 ακόμη της δεξιάς πλευράς της σελίδας του ιστολογίου σου) μπόρεσα και διαμόρφωσα μια εικόνα για το φαινόμενο που το 2007 πήρε μια συγκεκριμένη φυσιογνωμία. (Καλύβα, Χελιδόνα , ΙΘΙ κλπ).
    Αυτό λοιπόν έδειξε ότι μπορούσε να κινητοποιεί καμιά 20αριά ανθρώπους ως βασικό πυρήνα σχολιαστών ΚΑΙ στην επόμενη, σε σχέση με την αρχική, φάση του (Καλύβα από το 09 και μετά, το παρόν, του Καπετάνιου , αν και πιο «πολιτικό» και πιθανόν κάποιων συντελεστών της αρχικής ομάδας ακόμη).

    Το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι ότι αυτό το «φαινόμενο» απέδειξε ότι λειτουργεί ακόμη και σε επίπεδο μαζικότητας (20-25 σταθεροί σχολιαστές σε μη κλαδικά μπλογκ είναι ένδειξη, κατά τη γνώμη μου) χωρίς να χρειάζεται αερομαχίες (εννοώ και χωρίς αυτές θα έκανε τα ίδια «νούμερα»), οι οποίες είθισται να ανεβάζουν τη ..μπλογκοθέαση.
    Αυτά 😉

  25. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    Ταμιστας

    »… Άρα, ή φεύγουμε ή μένουμε εξαναγκάζοντάς τον να φύγει. ..»

    σωστα..

    ετσι ειναι Παπουλη και Φυσικά το βλέπεις κι εσυ ασχετως αν κανεις πως δεν το βλέπεις ..
    Συνεπώς και μιας και τοπιασα το υποννοουμενο – που μαλλον επρεπε να το πιασω εδω και καιρο Φευγωγια να μη πώ καμμια κουβεντα που δεν κα΄νει..
    Ταμιστα το νου σου στην Καρακάξα .. Αν δεις προσεκτικά θα καταλάβεις οπως εχουν καταλάβει ενα σωρο που τους συναπάντησαν ..

  26. Ο/Η papoylis λέει:

    Βάμπιρα

    Μιας και όλα αυτά που γράφεις στα τελευταία σχόλια είναι δημόσια , θα πρέπει και εγώ δημόσια να σου απαντήσω , αν και στη τωρινή συγκυρία δεν θα το ήθελα.

    Σκέφτηκα αρχικά να το αφήσω να ξεθωριάσει και να ξεχαστεί αυτό το έσχατο «επεισόδιο» , όχι γιατί είναι εντελώς μη άξιο λόγου , αλλά γιατί έχω πια κουραστεί με αυτές τις καταστάσεις..

    Τι έμαθα από τη μακρά μου εμπλοκή στη Μπλογκόσφαιρα ;;;

    Τελικά μπορεί κάποιος να μετέχει σχολιάζωντας σε ένα ιστολόγιο , όσο έχει την υποστήριξη ή την ανοχή του σχετικού μπλογκοκύρη. Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα έρθει σε αντιπαράθεση με άλλους σχολιαστές , είτε για λόγους ουσίας είτε για διαδικαστικές παπαριές , είτε τέλος λόγω ευθιξίας και προκαταλήψεων ( αφήνω εδώ ένα σωρό άλλες εκδοχές που θα μπορούσαν να ενταχθούν στις ως άνω κατηγορίες ) .
    Όσο ο σχολιαστής τηρεί ορισμένα προαπαιτούμενα , ανώνυμος ή επώνυμος , μπορεί να συνεχίζει να σχολιάζει και να αντιπαρατίθεται στα πλαίσια των συζητήσεων που ανοίγωνται στο εκάστοτε φιλοξενόν ιστολόγιο.

    Τι κάνει ο διαχειριστής του χώρου ;;

    Συχνά παρακολουθεί μόνο ( και κάποιες φορές αναστενάζει 😉 ) . Άλλοτε μετέχει στις αερομαχίες λαμβάνωντας θέση υπέρ του ενός ή του άλλου αντιμαχόμενου σχολιαστή. Η μη υιοθέτηση της δεύτερης τακτικής δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι ο διαχειριστής δεν έχει άποψη και θέση. Συχνά γνωρίζει καλύτερα τα αντιμαχόμενα πρόσωπα ( + πραγματικά περιστατικά και καταστάσεις ) από τους αντιμαχόμενους και ΕΠΙΛΕΓΕΙ να τηρήσει τη πρώτη τακτική. Άλλοτε ο διαχειριστής προσπαθεί να κατευνάσει , λογικέψει , επαναφέρει στη τάξη τον κάθε σχολιαστή και εκεί συνήθως τη πατάει. Γιατί οι προκαταλήψεις , οι εμμονές και η «αξιοπρέπεια» των αντιμαχομένων δεν κάμπτεται με ήπιες και καλοζυγισμένες παρεμβάσεις κατευνασμού , ούτε με χιούμορ . Ο διαχειριστής μπλόγκερ σε αυτή τη περίπτωση θα θεωρηθεί ότι τελικά λαμβάνει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου , ανάλογα με το πρίσμα ερμηνείας και ψυχαναγκασμού που διακατέχει τον ένα ή τον άλλο αντιμαχόμενο.
    Και τούτο συμβαίνει γιατί κάποιοι από τους σχολιαστές ( όχι όλοι ) που δημιουργούν ή τρέφουν τη διαμάχη , εννοούν με κάθε τρόπο να «επικρατήσουν» , να «δικαιωθούν» , να αναδειχθούν αυτοί ως «αδικηθέντες» και ο «αντίπαλος» ως αδικήσας και «μάλιστα» κατάφωρα.

    Εδώ να σημειώσω ότι συχνά μικρές ή ανούσιες αντιθέσεις με τα διαδοχικά και επίμονα σχόλια αναδεικνύονται σε ομηρικές μάχες , που είτε εκτυλίσσονται μέχρι τέλους στο σχετικό μπλογκ , είτε μεταφέρονται σε άλλα και εξαπλώνονται προκαλώντας αμέριστο το «ενδιαφέρον» του μπλογκοχωριού που δεν είναι δα και τόσο μεγάλο , ούτε αντιστέκεται εύκολα στη κουτσομπολίστικη του διάθεση.

    Και ο ιστολόγος – διαχειριστής του μπλογκ στο οποίο εμφανίστηκε η διαμάχη ( ή συχνά προέκυψε εκ μεταφοράς από αλλού ) θα πρέπει , υποτίθεται , να πάρει ¨θέση» και τελικά να φανεί ότι υποστηρίζει τον ένα ή τον άλλο αντιμαχόμενο. Σε πολλές περιπτώσεις πιέζεται γι αυτό αφόρητα , επειδή οι αντιμαχόμενοι θεωρούν , ο καθένας για λογαριασμό του και με βάση τις δικές του εμμονές , ότι με τις παρατηρήσεις ή με τη σιωπή του ο ιστολόγος λαμβάνει θέση αντίθετη , ευνοώντας τον εκάστοτε «αντίπαλο»…..

    Υπάρχουν όμως κάποια ζητήματα που προκύπτουν από την ανωτέρω περιγραφή :

    α) Πόσο τελικά σοβαρή είναι η αντιπαράθεση που εμφανίζεται και τι παρελθόν έχει ;;;

    β) Πώς αυτή ερμηνεύεται από τα «αντίπαλα» μέρη ;;;;

    γ) Πόσο έτοιμοι είναι να «αλληλοσφαγούν» οι αντιπαρατιθέμενοι σχολιαστές για τη «ποδιά της Γκόλφως» , όπως ο καθένας από αυτούς την αντιλαμβάνεται και την ερμηνεύει ;;;

    δ) Έχει η αντιπαράθεση στοιχεία που περιέχουν συμπεριφορές που ξεπερνούν τα όρια του γενικά αποδεκτού στη Μπλογκόσφαιρα όπως : αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων , εμφανή και κατά πρόσωπο ρατσισμό και ύβρη , χρήση προκατασκευασμένων ψευδών στοιχείων εν πλήρει συνειδήσει ;;;;

    Στα ερωτήματα αυτά , ας απαντήσει ο κάθε αναγνώστης αυτού του σεντονιού κατά μόνας και εσύ Νόσφη μου…

    Σας κούρασα καλοί μου φίλοι με αυτές τις θεωρητικούρες και προπάντων εσένα Βάμπιρα που περιμένεις μια ευθεία απάντηση :

    Λοιπόν Νόσφη στο προκείμενο ( και με βάση όλα αυτά που εκθέτω παραπάνω ) θεωρώ ότι:

    1) Στην αιχμή των Λέφτηδων υπεραντέδρασες και μάλιστα με το χειρότερο δυνατό ( για σένα ) τρόπο . Από μια «πορδή» που αμόλησαν τα λεφτόπουλα εσύ κατέβασες ένα ορυμαγδό σχολίων , τσιμπήσας ως χάνος το «δόλωμα» και τη πλάκα. Για όποιον θέλει να δεί τα ανωτέρω σχόλια με ψυχραιμία και απόσταση το συμπέρασμα αυτό και σαφές και ακλόνητο είναι.

    2) Διάλεξες για μια ακόμα φορά να αποχωρήσεις με ένα ταρατατζούμ , επειδή ακριβώς ο παπούλης δεν θέλησε να «μαλώσει» τους Λέφτηδες και να δώσει συνέχεια στο δικό τους ελάχιστο «ατόπημα» . Ατόπημα το όποιο η αφεντιά σου Νόσφη μου εξέλαβε ως έγκλημα και παρουσίασε και κατήγγειλε εδώ με ομοβροντίες σχολίων και οδυρμών. Αντιλαμβάνομαι ότι συχνά «θίγεται» η αξιοπρέπεια σου , ότι ο συναισθηματισμός και ο άκρατος ρομαντισμός σου σε καταλαμβάνουν ολοσούμπιτο , σε άγουν και σε φέρουν τα συναισθήματα «δικαίου» που σε πνίγουν , αλλά όπως έκανες πάντα ( εδώ και 5 χρόνια που σε ξέρω ) υπεραντιδράς και τσιμπάς εκεί που δεν θα έπρεπε.

    3) κακώς επέμενες ( πλαγίως αλλά και ευθέως ) για τη δική μου στήριξη σε ένα ζήτημα ελάχιστης σημασίας που εσύ ο ίδιος εξέλαβες και αναγόρευσες σε μείζον επεισόδιο . Αφού με τη καταιγίδα σχολίων που εξαπέλυσες διεύρυνες τον ορίζοντα της διαμάχης , αντί να απαντήσεις ( αν έκρινες σκόπιμο ) στη «πορδή» με ένα ΜΟΝΟ minimal σχόλιο συγκατάβασης , ειρωνείας ή έστω ουσίας και να τελειώνεις , οδήγησες μόνος σου τον εαυτό σου σε αδιέξοδο και βέβαια στην ( ακόμα μία φορά σου ) αποχώρηση . Μάταια προσπάθησα και εγώ και ο Ταμίστας και ο Αναγνώστης να σου δείξουμε ότι υπεραντιδράς. Τσούλησες , αγαπητέ φίλε , στο λούκι σου όπως έχεις κάνει πολλές άλλες φορές και εδώ και αλλού.

    Θα διαπιστώσεις , διαβάζωντας αυτό μου το σεντόνι ότι δε χρησιμοποιώ ανθρωπάκια ( κίτρινα ή πράσινα ) για να σου δείξω πόσο σε εκτιμώ και πόσο σε σέβομαι. Επίσης θα καταλάβεις ( αν θέλεις ) ότι θα μπορούσα να σε αποχαιρετίσω ( μέχρι την επόμενη άφιξη σου εδώ ) με δύο κουβέντες αδιάφορες ή ειρωνικές. Και όσοι θα διαβάζουν όλο αυτό το thread , σε διαβεβαιώ , δεν θα με κατηγορήσουν για αχάριστο ή κωλοπετσωμένο . Γιατί κάθε μη αμέσως εμπλεκόμενος θα διακρίνει με ευκολία πού και πώς χάθηκε η μπάλλα. Δες ότι οι Λέφτηδες , πιό πονηρεμένοι από σένα και αντιλαμβανόμενοι τη δική τους μικρο-πατάτα , δεν το συνέχισαν. Άφησαν εδώ τη κουτσουλιά τους και ανέλαβες εσύ να τη μετατρέψεις σε όγκο τεράστιο όπου μέσα πνίγηκες. Τέλος σκέψου ( για άλλη μια φορά ) το λόγο για τον οποίο κάθομαι τώρα και γράφω αυτό το σεντόνι. Σίγουρα δεν είναι για να βγάλω την ουρά μου απέξω. Θα μπορούσα να το κάνω με δύο – τρεις γραμμές και να σπατσάρω. Και τούτο γιατί ενώ καλέ μου Νοσφεράτε , όσο μας λείψεις από δω΄, η απουσία σου θα είναι εμφανής και δυσαναπλήρωτη , θα έχεις ίσως καταλάβει ότι ούτε για στατιστικά καίγομαι , ούτε για πληθώρα «έγκυρων» σχολιαστών σε αυτό το ταπεινό μου διαδικτυακό εγχείρημα.

  27. Ο/Η tamistas λέει:

    Απίστευτο. Μου θυμίσατε το χαριτολόγημα κάποιου από το παρελθόν:
    Φοβερή γκόμενα! Πολύ την πήγα! Αλλά με πήγε 100 χρόνια πίσω, ρε π… μου!

    Με πήγατε πολλά χρόνια πίσω. Δεν γνωρίζω την προϊστορία σας και, παρά τις λίγες φιλότιμες προσπάθειες που έκανα για να την ανακαλύψω στα στοκ σας, βαρέθηκα.

    Θυμήθηκα, πάντως, την περίπτωση Βότση που απεσύρθη από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία μετά το ρεπορτάζ που τον παρουσίαζε ως ύποπτο για εγκέφαλο της 17Ν, αλλά παρέμεινε ως αρχισυντάκτης πολ. ρεπορτάζ στην καθημερινή «Ε».
    Σολομωντείως, λοιπόν, προτείνω εναλλακτικά ο Νοσφ να παραμείνει προσώρας στην Καρακάξα και μόνο, μη σχολιάζοντας εδώ στην αρχική. Όσο για τους λεφτ, ας μείνουν μόνο εδώ.
    Εσείς ας πολεμάτε, εμείς ας τραγουδάμε.

  28. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    παπούλη …
    Θυμαμαι πώς απαντησες -ως Γιακώβ- οταν μπηκα σε εκεινη την ασχρη και Βρωμερη σειρά Προβποκατορικων δημοσιευμάτων των Λεφτηδων εναντιον μου ( φυσικά δεν ειμαιμοναδικός ..οσοι ριξουν μια ματια στο μπλογκ των εν λόγω θα δουν οτυι δεν αφησαν σχεδόν κανεάνα Αντιφασιστα, δημιουργικο Μπλογκερ η διναννοουμενο της Αριστεράς που να μην τον σπιλώσουν και λασπώσουν με τον πιο ΥΠΟΥΛΟ και αλητικο τροπο τα .. »αριστερά» παιδακια
    μου ειπες ..»ας τα σαπια ‘
    Δεν α σου ώ το ιδιο για αυτο το μακροσκελές σχόλιο που τα αποδιδει σε ..μικοπατααατες των ..λεφτηδων και οτι» Από μια “πορδή” που αμόλησαν τα λεφτόπουλα εσύ κατέβασες ένα ορυμαγδό σχολίων , τσιμπήσας ως χάνος το “δόλωμα” και τη πλάκα κλπ κλπ )

    Δεν θα πώ λοιπόν -οπως μου ειχες πει εσύ οταν μπηκες στο Μπλογκ των

  29. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    ασε..

  30. Ο/Η papoylis λέει:

    Νόσφη , εγώ μιλώ με βάση το προκείμενο , ό,τι συνέβη δηλαδή σε ΑΥΤΟ το ποστ. Αν θέλεις καταλαβαίνεις 😉

    Αν τώρα θέλεις να ανατρέξεις σε εκείνες τις ορέες στιγμές λογαρισμός σου. Σε αυτή όμως τη περίπτωση θα πρέπει να έχεις τη τιμιότητα να μην απομονώνεις φράσεις δύο τριών λέξεων από ένα τεράστιο νήμα . Όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει σε εκείνες τις αξέχαστες στιγμές και να διαβάσει όλη την εξέλιξη. ΤΟ να απομονώνεις μόνο αυτό Νόσφη είναι άδικο και μεροληπτικό . προφανώς προσπαθείς και απέναντι μου να βγεις από πάνω , αισθανόμενος αδκημένος , θιγμένος κτλ.
    Κάντο με την ησυχία σου είτε εδώ είτε στο μπλογκ σου . Εγώ δεν θα απαντήσω.

    Και δεν θα απαντήσω Βάμπιρα γιατί κουράστηκα με αυτές τις παπαριές … κατάλαβες ;;;;

  31. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    κι εγω .. και δεν προκειται να πώ τιποτε αλλο .. Νομιζω πως εγινα απολυτως κατανοητος και οτι δεενπροκειται να ανεχτω – για οιαδηποε λόγο και συναισθηματισμό και διαδικτυακή φιλια- αλλη προβοκατσια απο τους εν λόγω προβοκατορες ..

    γιατί κουράστηκα με αυτές τις παπαριές … κατάλαβες ;;;;

  32. Ο/Η papoylis λέει:

    Κάνε ό,τι νομίζεις Νόσφη.

  33. Ο/Η nikiplos λέει:

    Αν μιλάμε για μια ομαλή εξέλιξη θεωρώ επικίνδυνη την διαμορφούμενη κατάσταση αφαίρεσης του δημόσιου βήματος και κυρίως της δυνατότητας πολιτικής παρέμβασης από ευρύτερα στρώματα της Κοινωνίας, με δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος βάλλεται οικονομικά.

    αυτός ο αληθής και με υπόσταση προβληματισμός του Αναγνώστη, άνωθεν, οδηγεί στον προφανή συλλογισμό ότι καθώς οι μάζες θα χειραγωγούνται πολύ χρήμα θα πέσει σε αυτή ακριβώς τη χειραγώγησή τους. Στην πραγματικότητα οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί, θα πρέπει να διαθέτουν έναν καλολαδωμένο μηχανισμό που θα περνάει στις πλατιές μάζες μέσω ΤιΒι αναλύσεις, γνώμες, αλλά κυρίως θα ρίχνει λάσπη. Σαφώς προϋπόθεση είναι να είναι κάπως αγνοί οι πρωταγωνιστές, αλλά ποιός θυμάται σήμερα το λεβεντόπαιδο της πλατείας Βικτωρίας του 70 ή ακόμη καλύτερα το ίδιο λεβεντόπαιδο στα 80ς που εξεβίαζε συνδικαλιστές της ΔΕΗ? Σήμερα μέσα από τα μίντια χύνει δάκρυ καυτό και αποτελεί τιμητή της κοινωνίας.

    Μετά την άλωση της τηλοψίας στην επικοινωνία-ενημέρωση λοιπόν κάποιοι μεγάλωσαν πολύ και σκλήρυναν ακόμη περισσότερο… Ο καυγάς και το πάπλωμα στη μικρή αυτή παράφωνη βαλκανική γωνίτσα, όζει μέσα σε έναν πολυεπίπεδο βούρκο διαφθοράς, μαφίας και κυρίως επίδειξης δύναμης. Τώρα που λιγοστεύουν και τα φράγκα, απλά θα είναι πιο αδίστακτοι. Η καλοστημένη φάρσα με το souterrain απόσπασμα φωνάζει από μόνη της. Απλά ο Αρλεκίνος ήταν γνήσιος και αυτό ίσως μας παραξένεψε κάπως παραπάνω, ενώ σε μια προηγούμενη περίπτωση υπήρχαν μόνο οι μπαταχτζήδες Θέμος-Μάκης και ο εκβιασμός με την 35χρονη…

    Θέλω να πω, πως ούτως ή αλλέως ο εκφασισμός (αδόκιμος ο όρος αλλά αν υπάρχει καλύτερος παρακαλώ προβείτε) της ελληνικής κοινωνίας είχε συνετελεστεί ως συνέχεια της 7χρονης φαγούρας μέχρι και τα 90ς. Στο ίδιο διάστημα ίσως να ολοκληρώθηκε και η απώλεια κάθε δυνατότητας δημόσιας πολιτικής παρέμβασης σε πλατιές μάζες. Εκείνο που δεν είχε συνετελεστεί ήταν ο εκμαυλισμός των Τζακιών σε γνήσιους βαρώνους-νονούς… Κατόπιν και αυτού πλέον ρουκέτες τύπου 35χρονης ή αποσπασμάτων κάποιας συνέντευξης, θα βομβαρδίζουν το θολό άγονο τοπίο μας κάθε περίοδο υποψία εκλογών. Με την ευχή-ελπίδα μου να μας διασκεδάζουν κάπως στρατολογώντας κάπως πιο διασκεδαστικούς τύπους… σε Grand-Guignol καταστάσεις…

  34. Ο/Η Left G700 λέει:

    Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΥΣΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

    Μια και ένα δικό μας σχόλιο έδωσε αφορμή να εστιαστεί η συζήτηση στο αιώνιο ζήτημα του φασιστικού κινδύνου η στοιχειώδης σοβαρότητα επιβάλλει να πούμε κάπως πιο αναλυτικά τις απόψεις μας. Ένας λόγος παραπάνω που σε αυτή τη συζήτηση ο φίλος Αναγνώστης Αθηναίος θέτει κάποια ερωτήματα απευθυνόμενος σ’ εμάς. Δευτερευόντως, θέλουμε να δώσουμε και κάποιες διευκρινίσεις, που σε μερικούς τουλάχιστον, όπως στον οικοδεσπότη товариш Яков ή τον φίλο Αναγνώστη ας πούμε, ελπίζουμε να φανούν σε κάποια σημεία τους και αρκούντως καθησυχαστικές. Πρωτεύοντα και παρεμπίπτοντα θα εξεταστούν παράλληλα —το επιβάλλει η περίπτωση.

    Το σχόλιο με τη «δυσανάγνωστη υπογραφή» πήγαινε αποκλειστικά για τον Νοσφεράτο. Κι εδώ ο φίλος Αναγνώστης έχει άδικο (αν και έχουμε λόγους να υποπτευόμαστε ότι εθελοντικά υπέπεσε σ’ αυτό το λάθος: είδε μια σπίθα, τη σπίθα αυτή την έκανε φωτιά ο Νοσφεράτος, και φοβήθηκε μήπως εμείς την κάνουμε μπουρλότο! Ας μην ανησυχεί). Επανερχόμαστε. Το σχόλιό μας λοιπόν ήταν, προφανώς, μια «συστημένη» παιγνιώδης μπηχτή. Ο товариш Яков το χαρακτήρισε ‘μικροπροβοκάτσια’. Ο χαρακτηρισμός μπορεί να μην είναι bull’s eye που λένε, αλλά δεν είναι και στο γάμο του καραγκιόζη. Άρα, προχωράμε.

    Τι θέλαμε να πούμε με το σχόλιο; Αυτό που λέει λίγο παρακάτω από εμάς ο товариш Яков. Ότι η εστίαση στον κίνδυνο του φασισμού, είτε αυτόν τον κίνδυνο τον υποστασιοποιεί η άνοδος της επιρροής της ακροδεξιάς, είτε μια εκτροπή από την (αστική) δημοκρατία, έτσι, χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις και επεξηγήσεις, σε τελική ανάλυση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να στέλνει το μήνυμα, ρητά ή άρρητα, συνειδητά ή ασυνείδητα: «παιδιά, κουλάρετε λίγο· υπάρχουν και χειρότερα: ο φασισμός!». Κι αυτό το μήνυμα βεβαίως βεβαίως εξυπηρετεί την εκάστοτε «δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση». Που σήμερα τυχαίνει να είναι η κυβέρνηση ΓΑΠ. Αυτό ήταν όλο. Προς τι το «μίσος και ο αλληλοσπαραγμός»;

    «Και γιατί, ρε καλόπαιδα, βάλατε ‘υπογραφή δυσανάγνωστη’;», θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος. (Κάποιοι άλλοι θα μπορούσαν να πουν και κωλόπαιδα… 😉 ). Δικαιολογημένη ερώτηση. Συνεπώς, να το πούμε κι αυτό.

    Το μήνυμα περί επικείμενου φασιστικού κινδύνου, με τις προδιαγραφές που αναφέραμε, μπορεί δυνητικά να εκπέμπεται από μια ευρεία γκάμα ανθρώπων. Η ευρεία αυτή γκάμα, κομματικοπολιτικά οριοθετημένη, ξεκινάει από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και φτάνει μέχρι την «Αριστερά της ευθύνης», τη ΔΗΜΑΡ, προς την οποία, αν δεν κάνουμε λάθος (που δεν κάνουμε), έχει μια κάποια κλίση ο Νοσφεράτος, αν και μας είναι άγνωστο πόσων μοιρών κλίση είναι ακριβώς. «Ξεκινάει από», «φτάνει μέχρι». Στο ενδιάμεσο χωράει κόσμος και κοσμάκης. Ανάμεσα σ’ αυτούς και μια κατηγορία ανθρώπων που, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις σ’ αυτό ή το άλλο κόμμα, χαρακτηρίζονται από μια «αντιφασιστική εμμονή ή και καθήλωση». Τόσο μεγάλη που τους κάνει να μη βλέπουν παρά μόνο το αποτέλεσμα (δηλαδή, το φαινόμενο αυτό καθ’ αυτό του φασισμού) και να προσπερνούν αδιάφοροι τις αιτίες του. Δεν νομίζουμε ότι αδικούμε τον Νοσφεράτο επειδή στο μυαλό μας τον έχουμε κατατάξει σ’ αυτή την κατηγορία…

    Πώς να βγάλουμε άκρη λοιπόν για τον περί ου ο λόγος (αλλά και τον κάθε Νοσφεράτο με παρεμφερείς απόψεις) απ’ όλον αυτόν τον παραπάνω αχταρμά; Εμείς τουλάχιστον αδυνατούμε. Έτσι κάπως (και με δεδομένο ότι δεν είναι και πολύ σαφή τα όρια μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, εξ ου και το ευφυές ΔΗΜΑΡ=ΠΑΣΟΚ με πολιτικά) προέκυψε και το ‘υπογραφή δυσανάγνωστη’…

    Στο ‘έτσι κάπως’, και ειδικά στο ‘κάπως’, έ ν α πράγμα δεν χωράει. Ο товариш Яков ορθώς το συμπεριλαμβάνει στις πιθανές ερμηνείες που δίνει για την «μικροπροβοκάτσιά» μας. Γιατί, δυνητικά, θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνεται. Εν προκειμένω όμως… τσου! Δεν έχει απ’ αυτό. Ποιο; Μα το ότι το ‘υπογραφή δυσανάγνωστη’ υπονοούσε πως ο Νοσφεράτος είναι τάχα κάποιο «όργανο εν διατεταγμένη υπηρεσία», συγκεκριμένα προς υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν υπήρχε και μπορούμε να το αποδείξουμε. Θα πρέπει όμως, υποχρεωτικά, να ανοίξουμε μια μικρή παρένθεση.

    Εμείς, μετά από γαϊδουρινή υπομονή ενός χρόνου, αφιερώσαμε μια ολόκληρη και συνεχόμενη τριλογία στον Νοσφεράτο. Εκεί τα άκουσε μαζεμένα και εφ’ όλης της ύλης. Πουθενά όμως μέσα σε όλη αυτή την ύλη, ύλη πλούσια σε διάφορα ορέα (αλλά υποδειγματικά τεκμηριωμένα με ακλόνητες αποδείξεις), πουθενά λοιπόν μέσα εκεί δεν υπήρχε ούτε ιώτα (ι) περί «οργάνου» και τα συναφή. Ξέρουμε ότι τέτοιες απόψεις έχουν ακουστεί από ανθρώπους που έχουν συγκρουστεί κι εκείνοι με τον Νοσφεράτο. Θα μπορούσαμε να τα αναπαράξουμε, έστω και υπαινικτικά (ή «πούστικα»). Θα μπορούσαμε. Αλλά τυχαίνει να είμαστε και αριστεροί. Όχι «πούστηδες». Επομένως, δεν αναπαράγουμε ούτε υπαινικτικά, ατεκμηρίωτες φήμες, όχι μόνο για τον Νοσφεράτο, αλλά για οποιονδήποτε. Ακόμα και για έναν φασίστα! —μπορούμε να τον δέσουμε φιόγκο με επιχειρήματα, όχι με «φήμες» και θεωρίες συνομωσίας. Αυτή είναι η φτιαξιά μας, αλλά, επιπλέον, το θεωρούμε και πολιτικό μας καθήκον. Όποιος ενδιαφέρεται να βεβαιωθεί για των λόγων μας το αληθές, αλλά και να έχει τη δική μας άποψη για όσα μάς χωρίζουν έως οριστικού διαζυγίου με τον Νοσφεράτο, δεν έχει παρά να ανατρέξει στις εξής τρεις αναρτήσεις μας (και τα σχόλια): 19, 21 και 23 Ιανουαρίου 2011. (Δεν θα συμμετάσχουμε όμως εδώ σε κ α μ ί α συζήτηση επ’ αυτών. Όποιος θέλει να μας πει κάτι, οτιδήποτε, ας μας το πει στο τσαρδί μας. Εδώ είναι τσαρδί άλλου. Μιλημένα, ξηγημένα). Πάει κι αυτό.

    Να έρθουμε σε κάτι άλλο, καθησυχαστικό. Δεν σκοπεύουμε να ανταλλάξουμε βρισιές με τον Νοσφεράτο. Αν θέλαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, δεν θα το κάναμε στο ποστ τής 5ης Μαΐου, όταν έγραφε, αμέσως μετά από δυο δικά μας σχόλια, «Νοσφερατος says: καλά ελεγα για την βαρβατιλα ..τεσαπ φευγω ..Καληνυχτα .. 05/06/2011 στις 10:47 μμ»; Επιπλέον, δεν σκοπεύουμε να συζητήσουμε καν απ’ ευθείας μαζί του. Πολιτικά, είναι ένα «τρελό φορτηγό» και δεν μπορούμε να συζητάμε face to face με ανθρώπους που τα έχουν κάνει όλα νιανιά στο κεφάλι τους, μάλλον οριστικώς και αμετακλήτως, φοβόμαστε. Τέλος, για όλα όσα λέει και υπονοεί για μας έχουμε απαντήσει αποστομωτικά στις αναρτήσεις που προαναφέραμε. Αν διευρύνει και επικαιροποιήσει την επιχειρηματολογία του, δόξα τω Λένιν, ένα τσαρδί το έχουμε πάνω από το κεφάλι μας… Άρα, ουδεμία ανησυχία δικαιολογείται ως προς εμάς. Εκείνος ας κάνει ό,τι θέλει. Εδώ επιτρέπουμε να μας βρίζουν (μιλάμε για βρισιές βρισιές: είστε μαλάκες, γαμιέστε και τα σχετικά) στο δικό μας το τσαρδί! Θα το κάνουμε ζήτημα για «απλά γαλλικά» και μάλιστα σε τσαρδί άλλου;

    Όμως, αρκετά με τον Νοσφεράτο. Το σχόλιό μας ήταν πολιτικό, άσχετα αν έκανε γκελ σε πρόσωπο (πώς αλλιώς; πρόσωπα εκφράζουν απόψεις, όχι υπολογιστές). Κι ο στόχος ήταν να γίνει λίγο κουβέντα για το φασισμό και τη σχετική φιλολογία. Ας επανέλθουμε στο στόχο μας λοιπόν.

    Τι εκτρέφει τον φασισμό; Εννοούμε τον φασισμό ως πολιτικό ρεύμα, όχι ως λέξη-καραμέλα: «μα αυτό είναι φασισμός», «εκείνο είναι φασιστικό» και όλα αυτά τα εύκολα και λόγια της τεμπέλικης και αμαθούς σκέψης που τα χρησιμοποιεί δια «πάσαν νόσον»… Πολλά και διάφορα. Δεν σκοπεύουμε να μπούμε σε μια πλήρη ανάλυση, θα μας έπαιρνε βδομάδα και μερικές χιλιάδες λέξεις που μόνοι μας θα γράφαμε και μόνοι μας θα διαβάζαμε. Θα περιοριστούμε σε δυο παράγοντες που τείνουν να περιφρονούνται από αρκετούς αντιφασίστες, δικούς μας (αριστερούς) ή του ευρέως αντιφασιστικού και αντιεθνικιστικού χώρου.

    Α. ΥΛΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ
    Λησμονείται και παραγνωρίζεται πώς η στέρηση, ή, ακόμα περισσότερο, η πραγματική φτώχια αποτελούν το ιδανικό κλίμα για να ανθίσουν τα άνθη του κακού. Και δεν αποτελεί πρόβλημα βέβαια, ότι αυτό το θάβουν «αντιεθνικιστές» φιλελεύθερης κοπής. Είναι «γάτες» αυτοί και ξέρουν να θάβουν τα κακά τους από γεννησιμιού τους, από (ταξικό) ένστικτο). Το πρόβλημα είναι όταν το παραγνωρίζουν και άνθρωποι της Αριστεράς.

    Β. ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ
    Εδώ είναι που γίνεται το πανηγύρι! Γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που νομίζουν ότι το καλύτερο αντίδοτο κατά της εξάπλωσης του φασισμού και του εθνικισμού είναι η αγνόηση, έως εξαφάνισης, των συλλογικών ταυτοτήτων οι οποίες έχουν συγκροτηθεί στα πλαίσια του έθνους-κράτους. Ενώ, αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι το ακριβώς αντίθετο! Η αγνόηση ή η καταπίεση του εθνικού συλλογικού αισθήματος είναι επίσης ένα πολύ καλό λίπασμα για να φυτρώσει παχύ-παχύ το χορτάρι του εθνικισμού (που τόσο καλά ξέρει να εκμεταλλεύεται συχνά ο φασισμός) και να γίνει ολόκληρο δάσος, αν βοηθήσουν και άλλοι παράγοντες. Μαλάκας ήταν ο Λένιν που αναγνώριζε το δικαίωμα στην εθνική αυτοδιάθεση «έως αποσχίσεως»; Γιατί είχε καταλήξει σε μια τέτοια θέση; Ήταν εθνικιστής; (Ή μήπως πράκτορας του Κάιζερ; 😉 ). Όχι βέβαια. Απλώς είχε πέντε (χιλιάδες) γραμμάρια μυαλό παραπάνω από κάτι αντιφασίστες και αντιεθνικιστές που παλεύουν χωρίς μπούσουλα και γνώση (και αποτέλεσμα) με το θεριό… Και τα «καταφέρνουν» τόσο καλά, που πολλές φορές φροντίζουν να το δυναμώνουν οι ίδιοι με βιταμίνες. Βιταμίνες που έχουν την εντύπωση ότι είναι ισχυρά εθνοκτόνα αντιβιοτικά…

    Συχνά-πυκνά, το οξύμωρο και κάπως γελοίο του πράγματος με αυτούς τους τύπους παρουσιάζεται σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια με αφορμή διάφορες περιστάσεις της συγκυρίας. Ας πούμε, μας έρχεται τώρα στο νου η κίνηση «Ένα καράβι για τη Γάζα» μια και το Πλοίο της Ελευθερίας ετοιμάζεται να σαλπάρει. Ποιος αντιεθνικιστής και αντιφασίστας δεν θεωρεί τον εαυτό του (και σωστά) πλήρωμα αυτού του καραβιού; Κανείς. Αλλά (αυτό το γαμημένο το ‘αλλά’ πάντα φυτρώνει εκεί που δεν το περιμένουν μερικοί-μερικοί…): Πόσοι από αυτούς τους ένθερμους ναύτες του συγκεκριμένου καραβιού συνειδητοποιούν ότι αγωνίζονται υπέρ μιας ε θ ν ι κ ή ς συλλογικότητας που απαιτεί και ματώνει τόσα χρόνια για να της αναγνωριστεί κι εκείνης το δικαίωμα να συγκροτηθεί σε έ θ ν ο ς-κράτος με πλήρη ε θ ν ι κ ή κυριαρχία; Έλα μου ντε!

    Έτσι, μ’ αυτά και μ’ εκείνα (και με άλλα βέβαια, όπως προείπαμε), η ακροδεξιά, ναι, σηκώνει κεφάλι. Και πώς θα της το κόψουμε; Φωνάζοντας «έρχονται οι φασίστες, έρχονται οι φασίστες!»;

    Τι θα κάνουμε με τη φτώχια; —το βασικό, τουλάχιστον για όσους αριστερούς ξέρουν ότι η ψυχή των ιδεών της Αριστεράς δεν είναι το να περνάς τις γιαγιάδες απέναντι ή να μαζεύεις τα αδέσποτα ζώα σπίτι σου, αλλά η υλιστική θεώρηση των πραγμάτων.

    Τι θα κάνουμε με την ξεροκεφαλιά ορισμένων που εξακολουθούν να απλοποιούν τα πράγματα σε σχέση με τις εθνικά συγκροτημένες συλλογικότητες;

    Πείτε κι εσείς ντε! Και ειδικά όσοι είστε ασυμφιλίωτα αντιεθνικιστές σκεφτείτε ταυτόχρονα και το άλλο:

    Τις τελευταίες ημέρες, ποιος χρησιμοποιεί πιο συχνά (και πιο δραματικά) λέξεις όπως ‘έθνος’, ‘εθνική προσπάθεια’, ‘πατρίδα’ και τα συναφή; Ο Καρατζαφέρης και ο Άδωνις, ή ο ΓΑΠ και ο Λοβέρδος;

    Άντε να σας χαρούμε! 😉

    Τα λέμε

    ΥΓ Φίλε Αναγνώστη, σου οφείλουμε μια απάντηση στην ερώτησή σου περί σοσιαλδημοκρατίας. Συμπάθα μας που δεν το κάνουμε τώρα. (Έχουμε κι ένα τσαρδί δικό μας να φροντίσουμε…). Ελπίζουμε να σου πούμε την άποψή μας αργότερα. Το πολύ, αύριο. 🙂

    ΥΓ2 Το σχόλιο αυτό γράφτηκε, στο μεγαλύτερο μέρος του, χθες αργά το βράδυ και τελείωσε σήμερα το απόγευμα. Λες και ήμασταν μάντεις κακών. Γιατί διακρίναμε μια «διεύρυνση» της επιχειρηματολογίας τού Νοσφεράτου , που δεν σκοπεύουμε να την αφήσουμε να περάσει στο ντούκου. Στο τσαρδί μας όμως αυτά. Εδώ… ντούκου! 😉

  35. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Αγαπητέ Νίκιπλε πρέπει να σου πω ότι είναι το τρίτο σχόλιό σου (ένα χρόνο τώρα) που παθαίνω το εξής:
    Το διαβάζω, με «μαυρίζει», μετά αποφασίζω να το αντικρούσω με μια πιο αισιόδοξη ματιά και τέλος ..δεν βρίσκω τίποτα ισχυρό να πω 🙂 .

    Δεν μπορώ παρά να λάβω σοβαρά και τοις μετρητοίς την ανάλυση που κάνεις και ειδικά τα περί «τηλοψίας», της στρατιάς των ΜΜΕ κλπ.
    Θα έλεγα πάντως, ότι από μόνη της η «εκτηλεορασοποίηση» 🙂 δεν θα αρκούσε για να φέρει το αποτέλεσμα που περιγράφεις στην κοινωνική (η πολιτική θα μας ..έχει τελειώσει) ζωή.
    Πιστεύω ότι χρειάζεται η συνέργεια και σε άλλες εκφάνσεις της δημόσιας ζωής, καθώς και η επικράτηση σε πλείστα ιδεολογικά …μετερίζια .
    Αν γινόμουν πιο συγκεκριμένος θα ..επαναλάμβανα τα προηγούμενα σχόλιά μου 😉
    (θα συμφωνούσα πάντως ότι οι αναφορές σου σκιαγραφούν την κινούσα πλευρά)

    Παρόλα αυτά δηλώνω πιο αισιόδοξος!! (χο χο)
    Ο ένας λόγος είναι ότι πιστεύω πως οι στοχεύσεις που αναφέρουμε αποτελούν συνισταμένη η οποία θα μπορούσε να επηρεαστεί και να αλλάξει …πρόσημο 🙂 αν ενισχύονταν οι συνιστώσες του θετικού (προσήμου), εννοώντας αν άρχιζε να «κινείται» η Πολιτική.
    Ο δεύτερος είναι ότι τα φαινόμενα που περιγράφεις θα τα αναγνωρίσεις και παλιότερα και τελικά ..βρέθηκε άκρη. Δεν υιοθετώ την άποψη ότι η γενιά μας βιώνει τη χειρότερη περίοδο, θα έλεγα το αντίθετο.

    Ο τρίτος (και ο τελικός) είναι ότι οσονούπω διαμορφώνω πρόταση και το μόνο που λείπει για την εφαρμογή της είναι ..οι πόροι (όχι οι ανθρώπινοι , τους ..εθελοντές τους έχει μαζέψει ήδη ο ΓΑΠ, οι ..επιχειρησιακοί 🙂 )

  36. Ο/Η papoylis λέει:

    Στη πολιτική εκτίμηση των πραγμάτων συμφωνούμε λέφτηδες 🙂

    ( Τώρα τα σχετικά με το Νόσφη καλό θα ήταν , όπως άλλωστε λέτε , να τα κρατήσετε στο δικό σας τσαρδί )

    Αναγνώστα

    Να μου στείλεις λεπτομέρειες για το πρότζεκτ 🙂

  37. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    Λοιπόν ..επειδή το θρασος και η γελοιοτητα των προβοκατορων ξεπερνα΄τα ορια και φυσικά οποιος κανει πως δεν καταλαβαίνει τι προβοκατορικο παιχνιδι παιζουν μαλλον Πολύ καλά αταλαβαινει..
    Θελω να πώ το εξής
    Λεφτηδες η Λέφτη η οπως αλλιως σε λένε ..
    Απο την στιγμή που φαγωθηκες να με κατατάξεις καπου (προφανώς για να μπορεις να Βριζεις και μετα να ισχυριζεσαι πως κανεις ..πολιτική αναλυση ..
    και μιας πετας υποννοουμενα για το Πασοκ μια Για Δημαρ και καθώς δεν μπορεις να αντιληφθεις πως υπάρχουν ανθρωποι που σκεφτονται -περα απο ομαδες
    Νομιζω κι εγώ οτι δικαιουμαι να πώ την εικονα μου για σενα οτι ανηκεις στα μορφωμάτα της λεγομενης »Πατριωτικ’ης» »αριστεράς » κλπ
    Μπορει βεβαια και να μην ανηκεις εκει αλλά να το παιζεις .. Σε αυτή την περιπτωση ας αντδρασουν οι τουεκει χωρου που σε ανεχονται…
    εγω τ οξαναλέω : Απο την στιγμή που φαγώθηκες για να με κατατάξεις Δικαιουμαι κι εγώ να σε κατατάξω …
    Τωρα προσεξε.. Ακομα κι εκει .. στην »πατριωτική » …»αριστερά » εχω βρει πργαματικά μορφωμένους ανθρωπους.. Ενας απο αυτους ειναι ο Γιαννης της Πορτα Αουρεα με τον οποιο συνομιλώ με αμοιβαια ευγενεια και σοβαροτητα εδώ και χρόνια . Μαθαινω απο αυτόν και μαθαινει κιαυτος .. Καδιατηρουμε τις αποψεις μας
    Εσυ Λεφτη Δεν εισαι σαν τον Γιαννη ..Δεν εχεις την παραμικρη σχεση με ανθρωπους με στοιχειωδες πολιτικο Ηθος
    Εισαι ενα ατομο που εκλογικευει το βαθυτατο Μισος που νιωθει απεναντι σε οσους μπορουν να σκεφτονατι μόνοι τους σε δηθεν …»πατριωτισμό» κια μπουρδες .. Εισαι ενα ατομο που στο Μπλογκ του το μόνο που μπορει να κανει ειναι να αποδεικνυει τν Φθονο την Μοχθηρια και τα Κομπλεξ του ενατιον οσων κατα καιρους βαζει στο στοχαστρο , πασπαλισμένο με δηθεν θεωρια και ..Λενιν που Δεν κατανοεις γιατ Δεν εχεις ιδεα και που τσιμπολογάς απο δω κι απο κει ,..στο Ιντερνετ ..
    Εσαι ενα ατομο που δεν μπορει να γραψει ουτε μια προταση χωρις να σου βγει το ψεμμα , η λάσπη και χολή ..
    Λοιπόν .. Αντε απο κει πέρα που θα μας κανεις και τον ..Λενινιστή .ρε Λεφτη ( αν ειχες την παραμικρή σχεση με την Μαρξιστική θεωρια θα ηξερες οτι ο Λενιν διαχωρισε τη θεση του απο την Δευτερη Διεθνη ακριβώς για το ζητημα του εθνικισμου … Αλλά ειναι Προφανες οτι δεν εχεις καμμια απολυτως σχεση , οτι ολα αυτά τα …δηθεν Λενινιστικά ειναι για σενα Ξένο φορεμα και προσαθεις να πασπαλίσεις την ταση σου για Βρωμια και Λασπη με δηθεν »Λενινισμό»…)

    Παπουληαν θες δημοσιευσε το η οχι..Οτι θες ..

  38. Ο/Η papoylis λέει:

    ¨οπως βλέπεις νόσφη το δημοσιεύω , αλλά αν δεν υπάρξει απάντηση εδώ από τους Λέφτηδες σου ζητώ να κλείσει το πράγμα ΕΔΩ .

    Βάλε επιτέλους φρένο , γιατί αυτή την ώρα που εμείς χαριεντιζόμαστε στα ιστολόγια , αν δε το έχετε πάρει χαμπάρι , ένας 30χρονος χαροπαλεύει στη Νίκαια , χτυπημένος στο κεφάλι από τα ΜΑΤ. Για να δούμε επιτέλους ποιός είναι ο πραγματικός φασισμός.

    Κόψε λοιπόν τις πόζες και κοίταξε να συνέλθεις , που εθίγη η αξιοπρέπεια σου Βάμπιρα 😉

  39. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович Павлов,

    Ουδεμία απάντηση θα υπάρξει από εμάς.

    Увидимся

  40. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    αν δε το έχετε πάρει χαμπάρι , ένας 30χρονος χαροπαλεύει στη Νίκαια , χτυπημένος στο κεφάλι από τα ΜΑΤ. Για να δούμε επιτέλους ποιός είναι ο πραγματικός φασισμός.»
    φυσικά το εχουμε παρει χαμπαρι οπως και το οτι χθες τα Φασισταρια βρηκαν προφαση την δολοφονια του 45 χρονου για να ξεπσαθωσουν το Φασιστικο τους μισος εναντιον Μεταναστων , αριστερών και αναρχικών οργανωνοντας μια Νυχτα των Κρυσταλλων και ετοιμαζοντας τον γωστης συνταγής Ακροδεξιο εθνικιστικο , ρατσιστικο φασισμό αν δεν τοχεις παρει χαμπαρι ..Παπουλη …
    και σιγά να μην μπορουν να θιξουν την αξιοπρεπεια μου τα Προβοκατορακια αυτά που παριστανουν και τους ..»Λενινιστες » ΠΑΠΟΥΛΉ ….

  41. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    …και φυσικά ειμαι σιγοουρος οτι τα Προβοκατορακια θα συνεχιζουν τα ριχνουν εδω η εκει την χολή τους για οτι Δεν καταλαβαινουν.. Δε πα να πνιγουν …

  42. Ο/Η papoylis λέει:

    Θα μου κάνεις και μαθήματα ευαισθησίας και αριστερής συνείδησης ρε Νόσφη τώρα ;;; Το τι έχω πάρει χαμπάρι και τι δεν έχω πάρει ας το καλύτερα.

    Καλό όμως είναι να πάρεις και εσύ χαμπάρι ότι οποιαδήποτε από δω και πέρα αναφορά σου στους λέφτηδες μέσα στο ιστολόγιο μου , ακόμα και απαλός υπαινιγμός θα φάει μπαλτά κατακέφαλα ( το ίδιο ισχύει και για τους Λέφτηδες , αλλά αυτοί φαίνεται χαμπαριάζουν )

    Τέλος εδώ με αυτή την ιστορία. Οι παραπονούμενοι στο Δήμαρχο.

  43. Ο/Η papoylis λέει:

    Ήδη έπεσε η πρώτη μπαλταδιά και ο σφαγιασθείς γνωρίζει γιατί. Δεν θα διστάσω να συνεχίσω 😉

    ( αυτά για την ..ιστορία )

  44. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    Φυσκά και γνωριζω τον λόγο ..Τον γνωριζα απο την αρχή … 😉

  45. Ο/Η papoylis λέει:

    Μπορείς να θυματοποιηθείς εδώ ελεύθερα 🙂

  46. Ο/Η suigeneris λέει:

    Παπς, το μαγαζί εδώ μέσα (και οι πλείστες κουβέντες που λαμβάνουν χώρα δίνοντας τον τόνο) τείνουν να θυμίζουν γνησίως τη χώρα καταγωγής των σχολιαστών του: κι αν χάσεις και μερικά επεισόδια δεν τρέχει τίποτα.. 😉

    Τα σχόλια του Αθηναίου Αναγνώστη μου έδωσαν την αφορμή να καταθέσω την εξής ιστοριούλα:
    Ο Hayden White, βασικός εισηγητής (και διαμορφωτής) ενός ρεύματος στην Θεωρία της Ιστορίας που (ετερο)προσδιορίστηκε μάλλον εσφαλμένα ως ‘Σχετικιστικός Μεταμοντερνισμός’, έγραψε μεταξύ άλλων ένα συγκλονιστικό βιβλίο με τίτλο ‘Metahistory: The Historical Imagination in Nineteenth-Century Europe’.
    Στο έργο του αυτό -μεταξύ πολλών άλλων- υποστηριζει (σχηματικά μιλώντας) πως υφιστανται τέσσερις (4) τρόποι για να μιλήσει κανείς για τον κόσμο: το ρομάντζο, η σάτιρα, η κωμωδία και η τραγωδία (με συγκεκριμένες σημάνσεις για καθένα από αυτά).
    Επισημαίνει δε, ότι οι αφηγηματικές στρατηγικές (αντίθετα με τα νοήματα και τις ερμηνείες) έχουν συγκεκριμένο> προσδιορισμένο ρεπερτόριο στο πεδίο που ορίζει η Γλώσσα.
    Για να μη μακρυγορώ, συλλογίστηκα αίφνης πως μια βασική διαφορά μας είναι γενικότερα [με βάση την προαναφερθείσα κατηγοριοποίηση, που δεν δύναμαι να αναλύσω περαιτέρω εδώ.. κέρνα και κανα τσίπουρο, λέμεε..] πως σε αυτό που ο White αποκαλεί emplotment, εσύ είσαι θιασώτης της ‘τραγωδίας’ (και ενίοτε και του ‘ρομάντζου’..) ενώ εγώ της ‘σάτιρας’..!
    Για εξηγήσεις, κανε πρώτα ένα καλό googling και μετά κανόνισε τα παρελκόμενα.. 8)

  47. Ο/Η papoylis λέει:

    Δόκτωρα

    🙂 🙂 🙂

  48. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Η όπερα είναι ενίοτε προσφορότερο genre – ιδίως αν η προς αφήγηση ιστορία, φέρνει σε οπερέτα

  49. Ο/Η Ενη λέει:

    Να πω δυο λόγια (ασχετα με διενέξεις που παρουσιάσθηκαν εδω)

    Λοιπόν διάβασα, σε εμβριθή ανάλυση των Gleft700 οτι:

    «Τις τελευταίες ημέρες, ποιος χρησιμοποιεί πιο συχνά (και πιο δραματικά) λέξεις όπως ‘έθνος’, ‘εθνική προσπάθεια’, ‘πατρίδα’ και τα συναφή; Ο Καρατζαφέρης και ο Άδωνις, ή ο ΓΑΠ και ο Λοβέρδος»

    Με την προσθήκη και αλλων στην ανω ανάλυση, βγαίνει ενα ωραίο ωραίο συμπέρασμα οτι αυτοί οι σοσιαλιστές που μιλούν εθνικιστικά πως θα πρέπει να τους αποκαλούμε;
    Μα τι αλλο ,εθνικο-σοσιαλιστές, που παραπέμπει σε Μουσολίνι και Χίτλερ……..

    Αν ακολουθήσω το σκεπτικό του Sui στο σχόλιο του θα έλεγα οτι, πλην αυτών που αναφέρει θα πρέπει να προστεθούν και τα …παραμύθια.

    Τι να σας πω, Αριστερά Φιλαράκια, με απογοητεύσατε γιατί η αλήθεια ειναι οτι τέτοιες σκέψεις νόμιζα οτι δεν σας αφορούν.

  50. Ο/Η papoylis λέει:

    Θα απαντήσω εγώ για τους Λέφτηδες κα Ένη μου γιατί πραγματικά συγκινήθηκα από τη παρέμβαση σας.

    Θυμηθείτε τον υπερώριμο ζεν πρεμιέ Ανδρέα αγκαλίτσα με το Μπουμπούκο να συνεννοούνται πού θα στείλουν το λογαριασμό για τη περίθαλψη των δύστυχων της Υπατίας…! μόνο αυτό φτάνει για να καταλάβετε , αλλά προφανώς δεν θέλετε γιατί θίγωνται τα δημοκρατικά ανακλαστικά σας 😉 🙂

    Δεν θα σας μιλήσω για τα σημερινά κατορθώματα του «εμμμμ» Μπεγλίτη στη Βολή και του πετελωτή ψύλλων στο πρεςς ρούμι. Να τα βρείτε μόνοι σας , γιατί πλέον το ποιηματάκι » φταίει ο Σύριζα» είναι για κάθε χρήση , νόσο και προπάντων μαλακίαν 🙂

  51. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    Μπορω τουλαχιστον να πώ ενα Γεια στην Evη και να την συγχαρώ που διατηρει τα λογικα της εν μέσω ολης αυτης της Βαρβατίλας; η θα με 😉 τσεκουρωσεις παλι;

  52. Ο/Η papoylis λέει:

    Στο είπα και λίγο παραπάνω Νόσφη

    θυματοποιήσου με την ησυχία σου 🙂 🙂

  53. Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλη Ένη,

    Αδίκως απογοητεύθηκες. Θέλουμε να πούμε ότι ουδεμία πρόθεση είχαμε να παραλληλίσουμε το ΠΑΣΟΚ με το ΛΑΟΣ. Δεν ανήκουμε σε αυτούς που πιστεύουν ότι όποιος προφέρει τη λέξη ‘έθνος’ ή ‘πατρίδα’ είναι εθνικοσοσιαλιστής. Μακριά από εμάς τέτοιες απλουστευτικές σκέψεις. Τι θέλαμε να πούμε;

    Ότι παρόμοιες επικλήσεις προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και να παρουσιάσουν όλους τους Έλληνες ένα ενιαίο σύνολο. Εμείς όμως, επειδή τυχαίνει να είμαστε και αριστεροί, πιστεύουμε ότι τα έθνη αποτελούνται από τάξεις. Άλλο εμείς (κι εσύ), άλλο ο Λάτσης κι ο Κοπελούζος, έτσι δεν είναι; Εμείς, οι πολλοί, είμαστε από τους από κάτω. Οι «άλλοι», οι λίγοι, είναι οι από πάνω. Κι εμείς δεν επιθυμούμε τίποτε άλλο από το να έρθουν τα κάτω πάνω!

    Αυτό και μόνο αυτό θέλαμε να πούμε. Μπορείς να συνεχίσεις να μας αγαπάς όπως και πριν! 🙂

    Τα λέμε

  54. Ο/Η Left G700 λέει:

    ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΕΝΗ:

    Συγκρίναμε τις αναφορές στο έθνος που κάνει ο ΓΑΠ και ο Καρατζαφέρης, για να δείξουμε ακριβώς ότι η έννοια του έθνους δεν είναι «πλυντήριο» μόνο για τις ανομίες της ακροδεξιάς. Λειτουργεί εξ ίσου καλά και ως πλυντήριο για τις ανομίες της αστικής δημοκρατικής(=κοινοβουλευτικής) τάξης, της οποίας ο ΓΑΠ είναι ο θεματοφύλακας αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο. Αυτό όμως δεν τον κάνει …εθνικοσοσιαλιστή!

  55. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    Eπειδή ετοιμάζομαι να καταθέσω ένα ερώτημα-απορία κάπως γενικότερου χαρακτήρα,
    λέω να το κάνω από εδώ, απ το κονάκι του φίλου μου του @παπούλη!
    Γιατί, αν και μεταξύ μας δεν λείπουν οι εκρηκτικές αντιθέσεις,

    (που όταν μάλιστα γίνονται -καθόλου σπάνια- δημόσια, μου λένε ότι εμφανίζουν και φαινόμενα «ελκυστικού»
    -για τους άλλους, βέβαια, για τους απ όξω-
    «θεαματικού» τζερτζελέ)

    είναι εν τούτοις παραπάνω από βέβαιο ότι δε, λείπει ΠΟΤΕ μια καθαρή (όσο και εντατική -και κυρίως- ειλικρινής)
    προσπάθεια κατανόησης του άλλου
    (και εν πολλοίς ΚΑΙ του Άλλου).

    Αναρωτιέμαι λοιπόν:
    Όλοι τούτοι,
    οι εδώ και αλλαχού «εξ Αριστερών εξεγερμένοι»,
    που οι περισσότεροι απ αυτούς
    (αν όχι όλοι, σχώρνα με @Μαυροπρόβατε)
    με βεβαιότητα «νεκρού», και με μια αφελή αλαζονεία τόση που μπορεί να «σκανδαλίσει» ακόμα και Στηλίτη μοναχό,
    το θεωρούν αυτονόητο δικαίωμά τους,
    (παίρνοντας προφανώς την «άδεια» απ τη «σημαία» της άγνοιάς τους)
    το να εκφέρουν λόγο στο όνομα της Αριστεράς, μόνο και μόνο γιατί έτσι επιθυμούν,
    Χωρίς ποτέ να υποπτεύονται οι φουκαράδες, ότι αυτό
    (το να μιλάει δλδ κανείς δημόσια στο όνομα της Αριστεράς, ΔΕΝ είναι κάτι σαν κατούρημα),
    αλλά ΑΝΤΙΘΕΤΑ μπορεί ΜΟΝΟ
    *είτε προκύπτει σαν διεκπεραίωση καθήκοντος στα πλαίσια οργανωμένης δράσης,
    *είτε «επιβραβεύει» δια της δημόσιας αποδοχής,
    -που πάει να πει «πολιτικής νομιμοποίησης-
    μια δράση δημόσια «με όνομα & διεύθυνση», πολύχρονη, επίμονη & σταθερή, από μετερίζια συγκεκριμένης ευθύνης,

    επιτρέπουν, όλοι αυτοί, ποτέ, να περάσει αμυδρά από τα αδιαπέραστα φίλτρα αυτισμού & αυτο-περαίωσης που είναι εγκατεστημένα εντός τους
    «με τες συνταγές αρχαίων Ελληνοσύρων(;) Μάγων»,
    μια,
    έστω και ελάχιστη, βρε αδερφέ,
    αναρώτηση, περί του αν και πόσο «σαν τη μύγα μες στο γάλα» μοιάζουν οι ίδιοι κι αυτά που λένε, μέσα σ αυτό το πολυσύνθετο, το δυναμικά μεταβαλλόμενο, πολύτροπο κοινωνικό-ιδεολογικό-πολιτικό ποτάμι των ημερών;
    Πόσο
    εν τέλει κακό κάνουν, στα «δίκια των πολλών ανθρώπων της δουλειάς», εμφανίζοντας (αυθαίρετα) στα μάτια εύπιστων ή πρόθυμων & κακόβουλων,
    μια Αριστερά (αν μη τι άλλο) χοντρόπετση & χοντροκέφαλη!

    Που ελάχιστα μόνο χρόνια μετά την τόσο άδοξη κατάρρευση του
    (θέλουμε-δε θέλουμε, μας άρεσε-δεν μας άρεσε)
    ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ-ΕΓΚΥΡΟΥ εγχειρήματος υλοποίησης της Επαγγελίας της,
    και χωρίς
    *πρώτα «εν ερημία & συντριβή» να αναζητήσει και
    *σε δεύτερο χρόνο, αποκαθαρμένη αμέσως μετά, από το Ιστορικό βάρος της Ήττας της,
    και δημόσια αίροντας το Σταυρό της,
    να διατυπώσει τις απαντήσεις τις δικές της, στα πολλά «γιατί» & «πως» του ναυαγίου της,

    της εμφανίζουν πάλι, άμυαλη και ανόητη, έτοιμη πάλι με την ίδια, την απαράλλαχτη, την παντός καιρού δική της Σωτηριολογική συνταγή,
    «να σώσει τον Κόσμο»!
    Και να τον «σώσει» μάλιστα, με εκείνη την επιθετική προθυμία του πρόσκοπου, που αν δεν συμφωνήσει η γριά να την περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο, είναι έτοιμος να της σπάσει το χέρι (σε πρώτη φάση), να μάθει «αυτή η αντιδραστικιά» να μην τον εμπιστεύεται…

  56. Ο/Η papoylis λέει:

    Μπά Βάγγο μου … δε το βλέπω 😉

    Τη σωτηρία μας έχει αναλάβει άλλος και μάλιστα αντεξουσιαστής και σοσιαλδημοκράτης.

    » Έμαθες τα νέα πατέρα …. απ’ εβδομάδα θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα …»

    Πρόκειται περί πρωτοζώου : να το χαίρεσθε αγαπητέ

  57. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Καλως τη συνειδηση της αριστερας……

  58. Ο/Η demetrat λέει:

    παππούλη πρόσεχε τι ξεστομίζεις.
    Αυτά εκτός που είναι ανθεκτικότατα, πολλάπλασιάζονται κι από μόνα τους.
    Ούτε που θα το πάρουμε χαμπάρι γιά πότε θα μας κυκλώσουν οι αμοιβάδες.
    δ

  59. Ο/Η papoylis λέει:

    Σκφτείτε αγαπητοί ότι ο γιωργάπης και σωτήρας μας χθες στο ¨οσλο μίλησε για πωτογενές πλεόνασμα που είναι «κοντά»

    Μη πληρώνοντας οφειλές , επιστροφές φόρου , επιστροφές ΦΠΑ , προμηθευτές και άλλους , έχωντας εγκαταλείψει δήμους , νοσοκομεία , σχολεία και ΑΕΙ στη τύχη τους ξέρω και εγώ να δείξω πρωκτογενές πλεόνασμα. Τα δε «στοιχεία’ της Στατιστικής μας Αρχής ( που είναι ανεξάρτητη … 🙂 🙂 ) για πιό «ρηχή» ύφεση στο 1ο τρίμηνο του 11 δεν μου λένε τίποτα.

    Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να κάνουν μια βόλτα τους τροϊκανούς και νεόυς εθνικούς μας κυβερνήτες στο κέντρο της αθήνας , όπου να τους αφήσουν ΜΟΝΟΥΣ τους για κανα δίωρο… αλλά περί αυτού σε επόμενο ποστ. 😉

  60. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Βαγγέλη, εγώ θα μπορούσα να συμφωνήσω σε αρκετά από το «ερώτημα» που διατυπώνεις, υπό την προϋπόθεση της αποδοχής της εξής …»αιρέσεως»:
    Να αντικαθιστούσες τον Γ’ Πληθυντικό με τον Α’.
    Θέλω να σου πω ότι και η προσπάθεια διάφορων να βρουν τη λύση μέσα από τη μεταφορά του παιχνιδιού στο Γήπεδο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς δεν ..τελεσφόρησε.
    Έχει σημασία να τεθούν οι όροι και οι λεπτομέρειες της αποτυχίας , εκ του αποτελέσματος αν το δούμε.
    Και αυτό για να συνεισφέρουν και αυτοί στο «να διατυπώσει τις απαντήσεις τις δικές της, στα πολλά “γιατί” & “πως” του ναυαγίου της» Αριστεράς» («εν όλω» λέω εγώ).
    Θεωρώ λάθος να καλύπτονται διάφοροι πίσω από την προφανή …..»αυτά που λες» , διαφόρων Αριστερών και να τα χρησιμοποιούν ως ένδειξη δικαίωσης του εγχειρήματός τους.
    Θεωρώ «ευκολία» να αξιοποιώ τη μ@@@κία «λέρωσες τα χέρια σου με την Εξουσία, άρα (υπονοείται) είσαι μίσθαρνο όργανό της ή , στην καλύτερη περίπτωση χρήσιμος ηλίθιος», ώστε δια της θυματοποίησης να αποφύγω να θέσω τα δάκτυλο στα σημεία τα καρφιών και να δω πού οι πολιτικές επιλογές μου ήταν οφσάιτ.

    Θέλω να πω ότι ακόμη και αν έχω δίκιο(;) για κάποιες αποφάσεις αυτό είναι «λίγο».
    Σήμερα τι γίνεται;;
    Στην «όλη Αριστερά», όπως λες, κυριαρχεί η λογική της ευκολίας που πυροδοτείται από μια «συνδικαλιστικοποίηση» του θέματος, αφού πιστεύω , ουδείς είναι διατεθημένος να αναλάβει το κόστος της υποψίας «μήπως το πρόβλημα είναι δομικό;; »

    Φυσικά διαφωνώ και με τον τρόπο και τη «γλώσσα» που θέτεις το ερώτημα, αλλά αυτό είναι δευτερεύον 😉
    Τέλος, ο β’ ενικός που χρησιμοποιώ, κατανοείς ότι δεν υποκρύπτει … adhominem προσέγγιση (αν δεν είναι προφανές , στη διάθεσή σου να το διευκρινίσω).

Σχολιάστε