Οι..λουστρασιόν επικοινωνιολόγοι

Είχαμε επισημάνει εδώ και μήνες  , καλοί μου αναγνώστες , το γεγονός ότι η πραγματική κατάσταση σε αυτή τη χώρα θα θάβεται συστηματικά από τα μπάζα που σερβίρουν καθημερινά τα διάφορα επικοινωνιακά επιτελεία. Την ίδια αυτή περίοδο που η καθημερινή επικοινωνιακή ατζέντα θα υπηρετείται με καλογερίστικο φανατισμό από  τους μαθητευόμενους μάγους ένθεν κακείθεν , την ίδια στιγμή που θα προσπαθεί κάθε πλευρά να επιβάλλει τις δικές της βραχυχρόνιες στοχεύσεις , επιλογές  και προτεραιότητες , η δική μας ζωή συνεχίζεται , όλο και πιό δύσκολη , όλο και πιό προβληματική και προπάντων με όλο και λιγότερες προσδοκίες.

Παρά τις λυσσώδεις προσπάθειες των διαφόρων επικοινωνιακών απαράτ , παρά τους μεγατόννους  των πορδών που εξαπολύονται ,  τους όγκους των ψεμμάτων και τα μποφώρ του αποπροσανατολισμού είναι αδύνατον να σκεπασθεί , να διασκεδαστεί ή έστω να παραταθεί επί μακρόν η αγωνία αυτής της κοινωνίας.

Παρά τη συνεχή αλλαγή σκηνικού και θεματογραφίας , παρά τα πονταρίσματα των επιτήδειων στη λήθη , την ανοχή , την υπομονή , τη δουλοπρέπεια ή έστω τη βλακεία του ταλαίπωρου κοινού , η πραγματικότητα – αδυσώπητη – επιμένει να γελοιοποιεί καθημερινά αυτές τις κοντόφθαλμες προσπάθειες.

Και βέβαια , εκλεκτοί μου αναγνώστες , δεν έχει τελικά καμμία σημασία τι λένε και τι προβάλλουν αυτά τα ξεβράκωτα εντόπια επιτελεία. Είναι οι ανελέητοι εξωτερικοί παράγοντες που καταστρέφουν , είτε εν τη γενέσει  – είτε εν τη  εξελίξει , αυτές τις προσπάθειες . Ακόμα περισσότερο  οι ίδιοι οι επικοινωνιακοί επιτελείς , λούστροι των λούστρων ( θα εξηγήσω παρακάτω ) , από τη πρεμούρα τους να  πνίξουν με «επιχειρήματα» , «στοιχεία» και πιό συχνά με εξυπνάδες κάθε επίθεση  , αποκάλυψη  , εκκρεμότητα της καθημερινής «ατζέντας» , όπως αυτή καλειδοσκοπικά μεταβάλλεται με την ανάδευση των ιδίων λυμάτων ,  πέφτουν στη παγίδα να αντιτάσσουν άμυνα και για τη τελευταία σπιθαμή πολιτικού εδάφους και επικοινωνιακής επιρροής. Μάχονται δηλαδή για ένα έδαφος και μια επιρροή ήδη προ πολλού χαμένη οριστικά , αφού η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αντιμετωπίζει  όλα αυτά τα παίγνια , αλλά και τους πολιτικούς φορείς τους  με απαξία μόνιμη και αδιαπραγμάτευτη.

Είναι προφανές ότι αν υπήρχε η δυνατότητα να αλλάξει έστω  και για λίγο αυτή η στάση των πολιτών , αν  καθίστατο εφικτή η ανάκτηση μέρους έστω της οριστικά χαμένης εμπιστοσύνης , αν εμφανίζονταν έστω και ψιχία προσδοκίας στη κοινωνία  , θα είχαμε ήδη πάει σε εκλογές , ώστε επί γιωργάπηδων και «προθύμων» να οικοδομηθεί η απαραίτητη ( αν και πάντα εικονική ) εκείνη πλειοψηφία δια της οποίας η κυβέρνηση του κου Τόμσεν θα προχωρήσει  στην ολοκλήρωση του ξεπουλήματος. Αλλά κάτι τέτοιο δεν αναμένεται πλέον να συμβεί και οι γιωργάπηδες έχουν επιφορτισθεί , ως καταναγκαστικό έργο  , τη θέση του τυμπανιστή – μαστιγωτή στην ελληνική μας γαλέρα , χωρίς πλέον δυνατότητα υπαναχώρησης  ή παραίτησης. Οι δεξιάντζες  ( της πολυκατοικίας ) με ηδονή παρατηρούν το εν εξελίξει θεάρεστο έργο , ο κάθε ένας για διαφορετικούς λόγους και απλώνουν τα δικά τους επικοινωνιακά άπλυτα με την ίδια «άνεση» αλλά όχι με την ίδια «συντριβή». Δε θα μιλήσω εδώ καθόλου για την πάλαι ποτέ «Αρ(τ)ιστερά»  για λόγους ευνόητους. Αν κληθώ  θα εξηγήσω στα σχόλια γιατί.

Έλεγα λοιπόν , ολίγοι μα πάντα πολύτιμοι αναγνώστες μου , ότι οι επικοινωνιακοί επιτελείς του γιωργαπείου δεν  αφήνουν τίποτε να πέσει κάτω. Επιλέγουν να αμυνθούν μέχρις εσχάτων για ελάχιστα τετραγωνικά χιλιοστά ενός ήδη χαμένου εδάφους , αντί να αντιτάξουν ευέλικτη άμυνα , παραχωρώντας το έδαφος εκείνο το οποίο δεν  είναι πρόσφορο για άμυνα για τους ίδιους , αλλά και για τον επικοινωνιακό τους εχθρό. Και βέβαια με τη μορφή του Λάκη ( μιας φυσιογνωμίας που προσωπικά με απωθεί ) έρχεται η κατραπακιά που εξαπολύει ο ίδιος ο μέγας σοσιαληστής Στρώσε Κάνε από το souterrain απόσπασμα που κάποιοι ξέθαψαν για να το δώσουν στο μικρό Μήτσο. Το  «κομμένο» απόσπασμα που ήρθε προ μηνών στην επιφάνεια , για να λογοκριθεί εσπευσμένα στην επίσημη κόπια που μεταδόθηκε από το Canal + , διαψευδόταν τότε μετά βδελυγμίας από τους πεταλωτήδες ψύλλων ( αυτούς τους Ηρακλείς της αλήθειας και της εντιμότητας ) που στη συνέχεια επέχαιραν γιατί διαψεύσθηκαν οι ..κασσάνδρες μετά την επίσημη μετάδοση της συνέντευξης τότε. Επέλεξαν την εύκολη και στιγμιαία βολική λύση να διαψεύσουν , ενώ συγχρόνως  κατάφερναν  , μέσω πιέσεων προφανώς και ίσως  και ανταλλαγμάτων , να εξαλείψουν το επίμαχο απόσπασμα από το προς μετάδοση πακέτο.

Τώρα κατήντησαν , με αυτή τους τη τακτική , αθύρματα στα χέρια του κάθε μικρού Μήτσου , μόμολα εκτεθειμένα στα μάτια του κάθε μπάμια τηλεθεατή ή μπλογκοσφαιρίτη , που δεν θα αρκεσθεί στις εκ των υστέρων «εξηγήσεις» που επιχειρούνται χθες και σήμερα από τους διάφορους «μπουμπούνες» . Οι τεχνικές αντιμετώπισης  που παρατήρησα είχαν τρεις κύριους άξονες , όπως αυτοί χρονικά  εκτυλίχθηκαν  : α) απαξίωση Λαζόπουλου και συνομωσιολογία β) την επιμονή στο ότι οι «προκαταρκτικές’ ερωτοτροπίες γιωργάπη – ΔΝΤ είχαν ως αντικείμενο μόνο τεχνικά θέματα , πράγμα που έσπευσε να «επιβεβαιώσει» και η σχετική ανακοίνωση του ΔΝΤ , αλλά  το κείμενο της συνέντευξης  δεν το επιβεβαιώνει  γ) σημερινές μεγαλοστομίες ( δια  οχετού πεταλωτή ψύλλων ) περί της αμφισβήτησης του πατριωτισμού του πρωθυπουργού από την επάρατη και  ένοχη αντιπολίτευση .

Η λογική που λέει ότι τέτοια ζητήματα ( προφανώς μη τεχνικά ) συζητούνται στα προκαταρκτικά τους στάδια εν κρυπτώ  , για λόγους  προστασίας της οικονομίας και των πολιτών ( ένα επιχείρημα που  έχει βάση ) ,  δεν μπορεί να αντέξει πλέον , αφού  θα ήταν αποτελεσματική μόνο αν είχε χρησιμοποιηθεί με τη πρώτη ευκαιρία προ  μηνών , όταν υποννοήθηκε η ύπαρξη του souterrain αποσπάσματος. Αλλά εκείνη τη περίοδο παιζόταν ακόμα  η εκδοχή των  πρόωρων εκλογών και η αναμενόμενη επιμήκυνση σε συνδυασμό με μείωση επιτοκίων , που τελικά επιτεύχθηκε  το Μάρτη , αποτελούσε την ιδανική «σούπα» για σερβίρισμα ,  η παραδοχή ότι για λόγους ουσιαστικούς υπήρξε  από το φθινόπωρο του  2009 ( και ποιός ξέρει τελικά από πότε )  μυστική διαπραγμάτευση με το σοσιαληστή Δομήνικο  ΣΚ θα χάλαγε τη συνταγή και την αναμενόμενη ορέα soiree. Έτσι  οι ντερβίσηδες του μπλα μπλα επέλεξαν να διαψεύσουν τότε το απόσπασμα , να καγχάσουν όταν αυτό δεν προβλήθηκε – λογοκρίθηκε ( προφανώς κατόπιν ημετέρων ενεργειών ) , αντί να δώσουν μια ανοιχτή μάχη ουσίας. Ήρθε λοιπόν το «πλήρωμα» του χρόνου και μάλιστα  η διαταγή πληρωμής επιδόθηκε από ένα  μικρό Μήτσο , ως κλητήρα , και με μάρτυρες  το επικοινωνιακά αδηφάγο πανελλήνιο. Για τέτοια κατάντια μιλάμε.

Άντε τώρα να πείσεις το μονίμως υποψιασμένο ,  κωλοπετσωμένο , εθισμένο στη μαϊμουδιά νεοέλληνα , ότι όλο αυτό το μπάχαλο προέρχεται από μια λάθος  επιλογή επικοινωνιακού χαρακτήρα. Να τον ψήσεις ότι ο γιωργάπης πράγματι κόπτεται ( και πονά ο  ..δόλιος ) για το συμφέρον της πατρίδας και ότι χωρίς διάθεση προδοσίας , συνομιλούσε με το ΔΝΤ ( και μάλιστα επί «τεχνικών» θεμάτων ) , ήδη από το 2009 και επιπλέον κρυφά  , όπως απαιτεί το Εθνικό μας συμφέρον.

Ο χοντρούλης εκ Κομοτηνής στη οργίλη σημερινή του δήλωση ήταν και γελοίος και σαφής : «Τολμούν να αμφισβητούν οι ένοχοι της αξ. αντιπολίτευσης το πατριωτισμό του πρωθυπουργού ;;;». Όταν έχει χάσει κανείς τη μπάλα  σε τέτοιες μπαλαφάρες  ( άξονας γ )  προστρέχει.

Άντε να πείσεις το χωμένο στη λίγδα και τη λόρδα Ρωμιό ότι ήδη από τότε ( 2009 ) μερικοί «έξυπνοι» και «ημέτεροι» δεν  ήξεραν και δεν επωφελήθηκαν από τις  «μεγάλες» προοπτικές που ανοίγονταν μπροστά τους  και ότι οι δύο προβεβλημένοι άνδρες του σοσιαλδημοκρατικού στερεώματος συζητούσαν  μόνο «τεχνικές λεπτομέρειες».

Αλλά πρέπει εδώ να σημειώσουμε κάτι ουσιαστικό. Πέραν δηλαδή των διαπιστώσεων για τις ….κακοτυχίες  και τις παγίδες του επικοινωνιακού παιγνίου , όπως αυτό παίζεται καθημερινά στη χώρα μας από τους λούστρους των λούστρων ( τα χρωστούμενα από τη παρένθεση στην αρχή του κειμένου εδώ ξεπληρώνω ) θα πρέπει να δούμε  ότι υπάρχει αυτή η αδυσώπητη πραγματικότητα που συντρίβει κάθε προσπάθεια των ανωτέρω κλόουν  να τη διασκεδάσουν. Σε ένα  ψύχραιμο παρατηρητή ( είδος  εν ανεπαρκεία ) φέρνουν γέλωτες τα αποκεφαλισμένα κοτόπουλα που φτερακάνε καθημερινά στο επικοινωνιακό σφαγείο. Εκεί όπου ο πέλεκυς ανήκει σε ισχυρά και ανελέητα χέρια :

α) Στο καθημερινό δράμα της διογκούμενης ύφεσης και ανεργίας

β) Στη πίεση που ασκούν οι παντοδύναμες αγορές

γ) Στην αποφασιστικότητα , το θράσος και την ισχυρή βούληση των νέων εθνικών μας κυβερνητών ( αυτών που σήμερα τα ανέτρεψαν όλα στο Υπουργείο Ανεργίας , αυτών που έκαναν το Κρέπα να μιλά για «τζιτζιφιόγκους»  αναφερόμενος στον ειδικό γραμματέα ΔΕΚΟ …. θα ανασκευασθούν όλα αύριο , μην ανησυχείτε ) .

Γιατί ειδικά οι τελευταίοι , ασκώντας σοβαρή πράγματι αποστολή αφού διαχειρίζονται ξένα  δανειακά κεφάλαια ,  δεν διστάζουν σε κάθε ευκαιρία ( θυμηθείτε και τα 50 δις  🙂 ) να εκθέσουν στη χλεύη τους λούστρους  που ασκούν εδώ τη τρέχουσα εξουσία , με αποτέλεσμα να τρέχουν και να μη φθάνουν οι λούστροι των λούστρων ώστε να μπαλώσουν τις εκάστοτε επικοινωνιακές τρύπες , δημιουργώντας έτσι καινούργιες. Γιατί οι προτέκτορες μας δεν έχουν ενδοιασμούς και δεσμεύσεις , πέραν από αυτές που ανέλαβαν για το διεθνές χρηματοπιστωτικό λόμπυ που τους διόρισε εδώ τοποτηρητές και πραίτωρες. Την «αξιοπιστία» και τη πολιτική τσίπα των εδώ λούστρων την έχουν γραμμένη στα παλιότερα των υποδημάτων τους , τα οποία οι τελευταίοι εργολαβικά και δουλοπρεπώς καθημερινά στιλβώνουν.

Θα απένειμα τα ίδια «εύσημα» στους λούστρους των λούστρων της  άλλης πλευράς , αλλά τουλάχιστον αυτοί δεν έχουν επιφορτισθεί «εθελοντικά» τη σωτηρία της «πατρίδας» , αλλά μόνο τη συγκάλυψη των δικών τους μεγάλων ευθυνών για το κατάντημα που ζούμε. Βολεύονται μια χαρά στο να  αποκαλύπτουν και να εξαφανίζουν λαγούς  , υποβρύχια και ελλείμματα από τα ημίψηλά τους και δεν έχουν καμμία μα καμμία όρεξη  να αναλάβουν αυτοί τη θέση του τυμπανιστή – μαστιγωτή σε μια γαλέρα που βουλιάζει. Αυτές είναι αποστολές  για βραβευμένους διεθνώς  στιλβωτές ( υποδημάτων πάντα ) .

This entry was posted in Επικοινωνιακές κ..οτούμπες. Bookmark the permalink.

38 Responses to Οι..λουστρασιόν επικοινωνιολόγοι

 1. Ο/Η kapetanios λέει:

  παπς
  θα επιμείνω για λίγο καιρό ακόμη στην άποψη ότι οι εκλογές** είναι κοντά 😉
  Αυτό πάντως που πρέπει να μας προβληματίζει δεν είναι η «αποκάλυψις» ότι όλα ήταν προσχεδιασμένα αλλά η ελάχιστη, μην πω μηδαμινή, αντίδραση της κοινής γνώμης στο άκουσμα της είδησης ειπωμένη ακόμη και από τα ίδια τα χείλη του στρωσεκανε!
  Αυτό δείχνει ότι η προετοιμασία των πολιτών για το «μοιραίο», το «αναπόφευκτο», όποιο κι αν είναι αυτό και όπως αυτό κι αν επέλθει, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Δεν χρειάστηκε βέβαια και καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια μιας και η ελληνική κοινωνία δεν μπόρεσε ποτέ –ακόμη και στο «ένδοξο» παρελθόν της- να αναπτύξει εκείνα τα πολιτικά αντανακλαστικά που θα λειτουργούσαν προστατευτικά σε περιόδους μεγάλων κρίσεων κι έτσι οι δουλειά των ΜΜΕ και του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης γιωργάπη ήταν σχετικά εύκολη. Να σκεφτείς ότι ακόμη και σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι η χώρα δεν μπορούσε να δανειστεί απευθείας από τις αγορές και γι αυτό μπήκε στον μηχανισμό «στήριξης»…

  ** έλα να το σκεφτούμε λίγο πονηρά. Στην περίπτωση των εκλογών ένα από τα «όπλα» της αντιπολίτευσης ήταν _μέχρι χθες_ η αποκάλυψη της αλήθειας μέσα από την μετάδοση του κομμένου τμήματος της συνέντευξης του στωσεκανε.
  Ε ,από χθες και αυτό το όπλο σίγησε μιας και η κοινωνία το αφόπλισε (με την απάθεια της) σχετικά εύκολα. Θαρρώ ότι λίγα είναι τα πράγματα που θα μπορούσαν να αφυπνίσουν τους πολίτες -και προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα από αυτά πλέον

 2. Ο/Η papoylis λέει:

  Εγώ αντίθετα καπταιν δε νομίζω ότι θα μπορούσε , υπ αυτές τις συνθήκες και τον επικοινωνιακό ορυμαγδό , να περιμένει κανείς έλλογη και μαζική αντίδραση από τους πολίτες. Απλά το βάρος και αυτής της επικοινωνιακής ..ατυχίας προστέθηκε στο βάρος του γεγονότος αυτού καθεαυτού και όλο μαζί το πακέτο σα σακκί τσιμέντο στο στήθος του κοσμάκη που σφίγγει τα δόντια και σωπαίνει ή στη χειρότερη ( καλύτερη ) γρυλλίζει. Δεν υπάρχει υλικό χωρίς όριο θραύσης φίλε 🙂

  Επ ευκαιρία να σε καλωσορίσω και πάλι 🙂

  …και να σημειώσω για τους αναγνώστες ότι το ποστ είναι κατά βάση σχολιασμός επικοινωνιακών ταχυδακτυλουργιών και δεν έχει πολιτική στόχευση και αιχμή.

  Τη τελική μου άποψη για τους γιωργάπηδες την έχω εκφράσει προ καιρού και δε σκοπεύω να την αλλάξω 😉

 3. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  . Να σκεφτείς ότι ακόμη και σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι η χώρα δεν μπορούσε να δανειστεί απευθείας από τις αγορές και γι αυτό μπήκε στον μηχανισμό «στήριξης»…»

  ενώ ως Γνωστον μιας και το δηλωσε ο Θοδωρακης -επικαλουμενος πηγες του διαδικτυου θα μας δανειζε απευθειας και χωρις πολλά πολλά η Κινα και η Ρωσσια .. Τζαμπα πραμα θα πέρναμε ..
  αλλά που μυαλό…

 4. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Απο το μπλογκ «Κοκκινο»,
  «Σε μια έκθεση προορισμένη για κυβερνητικά στελέχη, ο Christian Morrisson, αξιωματούχος του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), επιχειρεί να φτιάξει έναν μπούσουλα για κυβερνήσεις σε κρίση, που θέλουν να περάσουν σκληρά μέτρα. Το κείμενο είναι ικανό να ανεβάσει το αίμα στο κεφάλι. Διαβάστε πώς προτείνει οι κυβερνώντες να παρουσιάσουν στην κοινή γνώμη ενδεχόμενη εμπλοκή του ΔΝΤ, και κάντε συγκρίσεις με τις δηλώσεις των υπουργών του ΠΑΣΟΚ:
  «…Από την μια, η αντιπολίτευση θα ρίξει όλα τα βάρη των μέτρων στην κυβέρνηση, ενώ από την άλλη, αν η κυβέρνηση περιμένει να ξεσπάσει η κρίση πριν πάρει τα μέτρα, θα έχει ελάχιστο χώρο για να ελιχθεί σε μια ενδεχόμενη πολιτική κρίση. […] Τελικά, μια ενδεχόμενη προσφυγή στο ΔΝΤ μπορεί να κάνει καλό σε μια κυβέρνηση, μιας και θα μπορέσει να απαντήσει στους επικριτές της ότι η συμφωνία με το ΔΝΤ της επιβλήθηκε, δεν το ήθελε».»

  Η συνεχεια εδω,
  http://www.kokkino.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1737:-q–q-qq—&catid=15&Itemid=37

  Και το εγχειριδιο καλου κυβερνητη εδω,
  http://www.oecd.org/dataoecd/24/24/1919076.pdf
  Υ.Γ. Δε πιστευω οτι ο ΓρΑΠ ειναι καθοδηγουμενος, ουτε οτι πιεζεται για να μας σφαξει. Αυτη ειναι η πολιτικη και ιδεολογικη του κατευθυνση. Νεοφιλελευθερισμος κι οποιον παρει ο χαρος.

 5. Ο/Η papoylis λέει:

  Και ο τέταρτος επικοινωνιακός άξονας σήμερα δια χειρός Γ. Παπαχρήστου στα ΝΕΑ :
  Δεν είναι παρθένα ο ΣΚ , στοχεύοντας τη γαλλική Προεδρία προσπαθεί να απαλλαγεί από το βάρος του ζητήματος της Ελλάδας 🙂 🙂

  Οι επιτελείς , εκεί στη καγγελαρία αυτό το σενάριο το ετοίμαζαν από προχτές , όσο μπορώ να ξέρω , αλλά έβαλαν το Μιχαλάκη Χρ. και στη συνέχεια το Παπαχρήστο να το εξαπολύσουν αργά χθές και σήμερα.

  το λίνκιο : http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4629444

  Είναι φανερό ότι αναγκαστικά τώρα θα ανακαλύπτουν όλο και πιό γελοίες ‘εξηγήσεις» , ενώ θα μπορούσαν ήδη από το Φλεβάρη να έχουν «καθαρίσει».

  Είναι η πρεμούρα ( που γράφω παραπάνω ) που τους τρώει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Μια πρεμούρα που έχει σχέση με το γεγονός ότι δεν νοιώθουν να στέκονται καλά στα πόδια τους. Μια πρεμούρα που μόνο «τζιτζιφιόγκους» χαρακτηρίζει.

 6. Ο/Η kapetanios λέει:

  παπς
  ο νοσφυ νομίζει ότι ενημερώνομαι από τον Θεοδωράκη! 🙂
  Τζάμπα πάει η διαδικτυακή μελάνι που χουμε χύσει εδω και 1.5 χρόνο πααααπς, τζάμπα- στου κουφού την πόρτα χαμένος χρόνος να βροντάς ! ( και είναι πολλές οι ώρες που μουρχεται να πω το άξιοι της μοίρας τους, μο την παγκαλιάδα μου μέσα)

  *
  Νοσφεράτε
  να σε δώκω ένα τιπς που λένε και οι γραμματιζούμενοι. Την τελευταία φορά που ζητήσαμε δανεικά από την «ελεύθερη αγορά» μας πρόσφεραν τα διπλά με επιτόκια περίπου σαν αυτά που μας δάααάνεισαν οι φίλοι μας- την προτελευταία μάλιστα φορά μας έδιναν κοντά στα τριπλά( kapetanios speaking 😉 )

 7. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Καπετανιε χωρις να συμμεριζομαι την ιδεα περι Κινας και Ρωσσιας ειναι σιγουρο οτι θα μπορουσαμε να δανειζομαστε με υψηλοτερα επιτοκια μεσα στην ΕΕ. Αυτο που ειναι ακομα σιγουροτερο ειναι πως αν οι επονομαζομενες κι ως pigs χωρες αποφασιζαν να καθησουν στο τραπεζι και να διεκδικησουν διαφορετικους τροπους μεταχειρισης κι επιλυσης των προβληματων θατανε διαφορετικα τα πραματα.
  Αυτο ομως προϋποθετει αλλους κοινωνικους συσχετισμους μεσα στις χωρες αυτες. Εντελει προϋποθετει αλλους κοινωνικους συσχετισμους σε ολη την ΕΕ. Κι αυτο πρεπει ν’ αλλαξει.

 8. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  kapetanie speaking :
  Το ξερω οτι περινεσαι για αυθεντια στα οικονομικά και πολιτικά και κτηματομεσιτικά ..
  επετρεψε μου να …μη τα χαφτω

 9. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  και για να γινω πιο ξεκαθαρος επ ‘αυτου :
  Γνωριζω kapetanie speaking οτι επι Δαμάλων ( ιδιως τα ετη που ρημαξαν κυριολεκτικά την χωρα ητοι τα ετη 2007 -209 που ξεκινησαν με ενα Φριχτο καλοκαιρι και την χωρα κατακαμμένη και τον ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΑ να ξεππουπουλιαζει το δημοσιο ταμειο μοιραζοντας δεκαχιλιαρα και τριχιλιαρα »χωρις γραφειοκρατια»
  – ο ..δανεισμός ηταν ευκολοτερος ..
  Οπως γνωρζιω οτι – πως ο ΓΑΠ ειχε πει εκεινο το εντελώς χαζό »Λεφτα υπάρχουν » για να παρει καμμια ψηφο , οι ΔΑΜΑΛΟΙ – επισης για να σωσουν καμμια Ψηφο αλλά και για να Κρυψουν την οικονομική καταστροφή που προκαλεσαν στην χωρα (μαζί με τα ΠΑΡΑΦΕΡΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ)ειχαν πει ΨΕΥΔΩΣ οτι το ελλεΙμα ηταν 6% ενώ ηταν …16%

  Τωρα θα μου πεις .. Τι τοθελε ο Γαπ και το αποκαλυψε; (αρχικά ειπε ..γυρω στο 12 ^% πριν αποκαλυφθει πληρως το ΟΡΓΙΟτης ληστειας που οδηγησε στο 16 και κατι % ,
  ελα ντε.. Τι το θελε; Αυτο λέω κι εγώ .. Δεν μπορουσε κι αυτος να συνεχισει τη μασα οπως οι ΔΑΜΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΟΛΑΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΦΕΡΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ;

 10. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ΔΕΙΤΕ ΕΔΏ ΜΕΡΚΑ εθνολαικιστικα περαφερναλια απο αυτά που λέγαμε στις στημένες αποδοκιμασιες που συνιστουν οι επικοινωνιολογοι της ΔΕΞΙΑΣ και του ακροδεξιου εθνολαικισμου:

 11. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  εδώ παρατηρειτε μερικόυς εθνολαικισταραδες ελληναραδες -απο αυτους που συνιστουν οι λουστρασιον επικοινωνιολογοι της ακροδεξιας – να κραυγάζουν την μόνη ελληνική λεξη που εμαθυαν να προφερουν (και προφανώς την μαθυανε απο τον καιρο του εμφυλιου οταν οι της παραταξης τους αποκαλουσε τους πατεραδες μας και παπουδες μας ΄΄ μιασματα και εαμοβουλγαρους »
  δειτε και σιχαθειτε:

  παπουλη … να συνεχισω;

 12. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ο τζαμαπα ακροδεξιος δηθεν πατριωστιμ΄ςο παρεα με το καλσσικο ΦΡΑΠΟΓΑΛΟ του Ελληνάρα ..

 13. Ο/Η papoylis λέει:

  Το να ασχολείται κανείς με την εθνολαϊκιστική ατζέντα , όπως τη παρουσιάζεις Νοσφεράτε , είναι βούτυρο στο ψωμί του γιωργάπη και της τρόϊκας. Αν κάθε αντίθετη προς το γιωργάπειο ανοσιούργημα άποψη σπεύδουμε να την εντάξουμε στον εσμό αυτών των «εθνολαϊκιστών» που ΕΣΥ εδώ φέρνεις ( για να τους καταγγείλλεις … easy job ) τότε ας κάτσουμε να μας τη φορέσουν μέχρι και τον οισοφάγο.

  Ο Καπετάνιος ΔΕΝ κουβαλά εδώ τέτοιου είδους απόψεις και αν δεν το καταλαβαίνεις είναι δικό σου πρόβλημα.

  Για τα δύο βίντεα που έβαλες , αναμασάς εδώ την «επιχειρηματολογία» του Πάγκαλου και των άλλων …παιδιών. Τα ίδια συνέβησαν και στη κηδεία του θΒ , όπου ο κος Σηφουνάκης έφυγε σχεδόν σαν κυνηγημένος. Και σε διαβεαιώ ότι η απαξία δεν προερχόταν από εθνίκια. Δυστυχώς ( και το τονίζω ) δεν υπάρτχει πλέον περιθώριο για καθωσπρεπισμούς. Διάβασε το επόμενο ποστ μου και θα καταλάβεις 😉

 14. Ο/Η papoylis λέει:

  Και θεωρείς βρε κατακαημένε Βάμπιρα ότι οι πράσινοι δεν εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να μασάνε ;;; Μειωμένες βέβαια μερίδες , αλλά πάντως σε σχέση με το τι έχεις εσύ και εγώ στο τραπέζι μας , λουκούλλειες 😉

  Μη το συνεχίσεις λοιπόν ( με τα βίντεα )

 15. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  »Για τα δύο βίντεα που έβαλες , αναμασάς εδώ την “επιχειρηματολογία” του Πάγκαλου και των άλλων …παιδιών. »

  o παγκαλος ονομασε αυτους που καναμνε εκεινες τις μαγκιες εκει που ετρωγε ως Συριζα ..
  αν λοιπόν – μοιαζανε με τον τυπο με το φραπογαλο αυτοι που κανανε τον Ξυπνιο τοτε ενα ειναι σιγουρο : Οτι ο Μεν Παγκαλος περνα των κιλών του εχει και πληρη ΑΧΡΩΜΑΤΟΨΙΑ ..
  οι δε επικοινωνιογοι του Πασοκ τζαμπα πληρωνονται ανα δεν μπορουν να καταλάβοθυν την διαφορά στο ηθος και στο Υφος της αποδοκομασιας τωνεργαζομένων και των λογής λογής νεο γκοτζαμανηδων ..

  »Και θεωρείς βρε κατακαημένε Βάμπιρα ότι οι πράσινοι δεν εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να μασάνε ;;; Μειωμένες βέβαια μερίδες , αλλά πάντως σε σχέση με το τι έχεις εσύ και εγώ στο τραπέζι μας , λουκούλλειες ;)»

  Ακου Παπουλη : Φυσικά θεωρώ οτι πολλοι πρασινοι συνεχιζουν ακομα να .μασανε οπου βρουνε ..
  αλλά εκεινο που πραγματικά με κανει τελευταια να σιχτιριζω ειναι οτνα βλέπω ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ αυτους που οχι απλά τα μασουσανε με χιλια κουταλια αλλά και συνεχιζουν να Μασανε να μας το παζουνεργατοπαιδα και φτωχολογια και …Πατριωτες »
  τελος παντων δεν συνεχιζω γιατι καταλαβα οτι σε ..συγχισα .. Φαινεται πωςμόνο τον Γαπ κανει να καταγγελουμε και οχι τους … Δηθεν καταγγέλλοντες

 16. Ο/Η papoylis λέει:

  Να καταγγέλλεις όποιον νομίζεις Βάμπιρα , αλλά να μη πιάνεσαι κορόιδο. Υπήρχαν εκεί ένα σωρό κόσμος που τον έκραξε το γιωργάπη και όχι μόνο ο φραπεδάκιας , τον οποίο άλλωστε ούτε γνωρίζω , ούτε με ενδιαφέρει το ποιόν του και οι προθέσεις του.
  Εγώ Νόσφη μου βλέπω τη πραγματική ζωή και σε διαβεβαιώ ότι ο κοσμάκης βρίζει , γρυλλίζει και σκούζει χωρίς να κάνει διακρίσεις. Αλλά αναρωτιέμαι και εγώ τι δουλειά είχε ο γιωργάπης εκεί , δεν θα τον έβριζα , αλλά θα τον περιφρονούσα , χωρίς να αρνιέμαι να κατανοήσω έστω αυτούς που τον έκραξαν. 🙂

 17. Ο/Η kapetanios λέει:

  Χρήστο
  νομίζω ότι στόχευσες καίρια . Δυστυχώς η πολιτική μας ηγεσία δεν επιθυμούσε ούτε και επιθυμεί φυσικά (δες ως παράδειγμα την τελευταία σύνοδο κορυφής και την στάση του γαπ απέναντι στην Ιρλανδία) την συμπόρευση με ομοιοπαθείς . Βεβαίως την ίδια περίπου στάση κράτησαν εάν θυμάσαι και η Πορτογαλία και η Ισπανία πέρσι τον Δεκέμβριο όταν κουνούσαν αυστηρά το δάχτυλό τους στην Ελλάδα ορκιζόμενοι ότι η περίπτωση τους δεν είχα καμία ομοιότητα με την δική μας. Η απόφαση βλέπεις της εμπλοκής του δντ στα εσωτερικά της Ευρώπης δεν πάρθηκε από τον έλληνα πρωθυπουργό(αυτό έλλειπε!) , ήταν σχεδόν από τον χειμώνα , πάντως σίγουρα πριν την άνοιξη του 9 κατά την γνώμη μου πολιτική και οικονομική απόφαση της ηγεσίας της εε. Ο γιωργάπης ότι του έλεγαν έκανε. Τέτοιες αποφάσεις ,όπως η στενή συνεργασία της ένωσης με το ΔΝΤ, δεν παίρνονται από δευτεροκλασάτους πολιτικούς μικρών χωρών- και ο καραμαλάκος δεν θα μπορούσε να φέρει εις πέρας ένα τόσο ριψοκίνδυνο σχέδιο. Τέλος καλό όμως _γι αυτούς που το οραματίστηκαν και το οργάνωσαν _ όλα καλά κατά πως φαίνεται ,μιας και σήμερα θεωρείται από όλους κάτι σαν «φυσικό επόμενο» η έλευση του ΔΝΤ στις ελλειμματικές ευρωπαϊκές χώρες
  Όσον αφορά στην δυνατότητα του δανεισμού μας από την αγορά αυτή ουδέποτε δεν σταμάτησε ούτε καν και αυτήν την ώρα που συνομιλούμε μιας και δανειζόμαστε κάθε 10-15 μέρες σχεδόν μέσα από τα έντοκα γραμμάτια

  *
  Νοσφεράτε
  εάν θέλεις την γνώμη μου ,εκεί που δεν πιάνομαι από κανέναν είναι στο ψάρεμα και στο πέταμα του αετού , στα οικονομικά είμαι απλώς….τυχερός- ευτυχώς να λέμε κιόλας γιατί θα με είχε φάει το μαύρο σκοτάδι.
  Στην κολτσίνα και στην δηλωτή δεν θεωρούμαι και ο καλύτερος παίχτης αλλά στην τετράδα αποδίδω σχετικά καλά

 18. Ο/Η Left G700 λέει:

  «Δε θα μιλήσω εδώ καθόλου για την πάλαι ποτέ “Αρ(τ)ιστερά” για λόγους ευνόητους. Αν κληθώ θα εξηγήσω στα σχόλια γιατί».

  Товариш Яков Федотович Павлов, guess what! Καλείσαι, καλείσαι! Όπως και για να εξηγήσεις αυτό το (τ).

  Увидимся

 19. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  Αλλά αναρωτιέμαι και εγώ τι δουλειά είχε ο γιωργάπης εκεί , δεν θα τον έβριζα , αλλά θα τον περιφρονούσα , χωρίς να αρνιέμαι να κατανοήσω έστω αυτούς που τον έκραξαν. :)»

  Κοιτα Παπουλη
  1) ακριβώς γιατι η σταση σου ειναι η σταση ενος αριστερου γιαυτο και δεν θα τον εβριζες αλλά θα τονπεριφρονουσες .. Το ιδιο κι εγώ ..
  Οι αριστεροι , οι εργαζομενοι κλπ τα στρωματα δηλαδή που πραγματικά θιγονται απο τη νεοφιλελευθερη πολιτική Πασοκ εχουν ηθος . Δεν εκφραζονται με γιουχα αλά φασιστα …Κανουν απεργιες (απο εκεινες που δεν πληρωννται , κανουνδιαδηλώσεις , παλευουν κοινωνικά , δεν το παιζουν Μαγκες και αλά Τραμπουκα
  2) ειπες πιο άνω οτι με τα Βιδεο βαζω βουτυρο στο ψωμι γιωργαπη .. Ομως αν ειδες τους τιτλους των Βιδεο θα καταλαβες οτι αυτοι που τα τραβηξαν και τα δειχνουν στο Γιουτιουμπ καθε αλλο παραά Γιωργαπηδες φαινεται να ειναι .. Μαλλον ειναι απο αυτους που προσπαθουν να φτιαξουν κλιμα ακριβως για νακαλυψουν τις μεγιστες ευθυνες των Δαμάλων και των συν αυτώ και να στρεψουν την δικαιηη οργή του κοσμου προς τον εθνολαικισμό και τον φασισμό .. Το εργο τοχουμε ξαναδει
  3.) Φυσικά ειμαι μαθημενος στην στο Ιντερνετ- εχω ακουσει και πολύ χειροτερα – αλλά ομολογώ οτι δεν περιμενααπο σενα να μου πετας αυτά »οτι βαζω βουτυρο κλπ – μετα απο τοσα χρόνα που με ξερεις .. Ξερεις πολύ καλά οτι λέω και γραφω οτι σκεφτομαι χωρις να χαριζομαι ουτε στους Γιωργαπηδες ουτε στα ακροδεξια εθνολαικισταρια που το παιζουν ..αντισταση και ..εαμ και..κατω η Χουντα του Πασοκ και αλλα αναλογα που ετσι κιαλλιως ταλεγε η Δεξια απο τον καιρο του ΑΒΕΡΩΦ και των Κενταυρορεηντζρ αν θυμασαι
  4) Φυσικά δικο σου ειναι το μπλογκ εχεις και μοντερεησον και μπορεις να δειξεις οτι θελεις ..Θα ηθελα να δεχτεις και για μένα οτι εχω ακομα το δικαιωμα – εφοσον ειμαστε ακομα εν Δημοκρατια – να γραφω αυτο που σκεφτομαι και να αηδιαζω με τυπους που το μόνο που ξερουν ειναι να επαναλμβανουν την λέξη »προδοτης ‘ οπως καναν οι ιδεολογικοι ή πραγματικοι παπουδες τους για τους παπουδες και πατεραδες μας στον καιρό της κατοχής και της αντιστασης και του εμφυλιουοπου οποιος συμμετειχε στην εθνικη αντισταση κατα των Φασιστων αποκαλουνταν απο τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ ..προδοτης , μιασμα , εαμοβουλγαρος και αλλα τοιαυτα ..

 20. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  Καπετάνιε λες »εκεί που δεν πιάνομαι από κανέναν είναι στο ψάρεμα»
  ε ναι …σε πιστευω … Εισαι αυθεντια ΚΑΙ στο ψαρεμα … Φαινεται .
  εξαλλου πως θα μπορουσα να σε αμφισβητήσω;
  μπραβο λοιπόν ..
  επίσης ειναι φανερο οτι εισαι καιπολύ ..ΜΕΤΡΙΟΦΡΩΝ

 21. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  είδες ορέ να μην ανέβασα κάποιο από τα εδώ σχόλια σου ;;;

  Όμως να μου επιτρέψεις να παρατηρήσω ότι σε αυτό το ποστ την έχεις χάσει λίγο τη μπάλα. 🙂

  Γιατί είναι άλλο πράγμα να μιλάμε για αριστερή συνειδητότητα και συμπεριφορά εσύ , εγώ και καναδυό άλλοι μεταξύ μας και άλλο πράγμα αυτό που βιώνει κάθε μέρα ο κοσμάκης , που αντιδρά , ακόμα και με τέτοιες συμπεριφορές. Η καθημερινή πολιτική πραγματικότητα δεν είναι «λογοτεχνικό σαλόνι» . Αυτά ακριβώς περιμένουν οι γιωργάπηδες για να βγούν και από πάνω. Δεν θεωρώ ότι το κάνεις συνειδητά , αλλά βρε αδελφέ ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αυτή τη στιγμή το καίριο δεν είναι τι κάνουν ορισμένοι «εθνολαϊκιστές» αλλά τι πρέπει εμείς να κάνουμε 😉

  Λέφτηδες

  θα απαντήσω ( και για το (τ) ) αργότερα. 😉

 22. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  »αλλά βρε αδελφέ ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αυτή τη στιγμή το καίριο δεν είναι τι κάνουν ορισμένοι “εθνολαϊκιστές»

  »αντι θετως νομιζω οτι αυτο ειναι το καιριο ..Και δεν μιλώ για …ορισμένους ..Μιλω για συμπασα την Εθνοσαμαρικη και μη δεξια και τα ..γνωστα παραφερναλια που το παιζουν -παλιο παιχνιδι- »αγανακτισμένοι πολιται » με δυο προφανεις στοχους : α) να προλαβουν την γνησια αντιδραση απο αριστερά και εργαζομένους εγκλωβιζοντας την αντισατση στην νεοφιλελευθερη επιδρομή σε … εθνο δηθενπατριωτικά πλαισια ημιφασιστικά η σκετα φασιστικά πλαισια (προδοτες , εβραιοι κλπ ) β) να κερδισουν χρόνο σβηνοντας απο την μνημη τον Δαμαλο, τον Ροσυοπουλα,τον βουλγαρακη και ολους οσους(ΚΥΡΙΩΣ) μας εφεραν ως εδώ ..
  ——————————————————————————–
  τεσπα βλέπω οτι συγχιζεσαι και δεν θελω .. ας αλλάξουμε θεμα .. δεν με λές ..ειδες τις τελευταιες δηλώσεις του Μικη του Θοδωρακη που μιλά για οικουμενική συνομωσια των Σιωνιστων για να τον πληξουν ως ..συνθετη;

 23. Ο/Η papoylis λέει:

  Πού είδες ορέ Βάμπιρα να συγχύζομαι ;; 🙂
  Απλά διαφωνούμε ( όπως γίνεται συχνά άλλωστε ).
  Πάντως για το ζήτημα του «εθνολαϊκισμού» και την απελπισμένη προσπάθεια κάποιων εξυπνάκηδων να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι η δεξιάντζα προσπαθεί να ξεπλύνει τώρα τις αμαρτίες της , ώστε να βγεί οφσάιντ κάθε κριτική στο μνημόνιο και τους γιωργάπηδες , πρέπει κάποια στιγμή να γράψω ένα ποστ και τότε πάλι το συζητάμε.

  Για το εμβόλιμο που πέταξες , έμαθα ότι κάτι έγινε με το Μαουτχάουζεν στην Αυστρία. Θα το δω πάλι. Σε κάθε περίπτωση ο Μίκης πλέον βρίσκεται «αλλού». Αυτό δε σημαίνει ότι οι λόμπηδες είναι «αθώοι» . τα έχουμε πει και άλλες φορές. Άλλο πράγμα ο εβραϊκός λαός και άλλο το φασισταριό των λόμπηδων. 😉

 24. Ο/Η papoylis λέει:

  Λέφτηδες

  η Αριστερά είναι ο παλιάτσος σε αυτή την οπερέτα. Αδύναμη , στη γωνία , χωρίς συνεκτικό λόγο και παρουσία δεν μπορεί να επωφεληθεί πολιτικά από τη πλέον ευνοϊκή γι’ αυτήν συγκυρία από τη περίοδο της μεταπολίτευσης. Έχωντας χάσει τη μπάλα από τις απανωτές εκλογικές και πολιτικές φάπες , άλλοι λαλούν για «λαϊκή εξουσία» και οκτωβριάνες , άλλοι προσπαθούν να μαζέψουν τις συνιστώσες τους και άλλοι το παίζουν υποψήφιοι «πρόθυμοι». Γιατί να τους εμπιστευθεί ο απλός πολίτης , αυτός που ανήκει εκ των πραγμάτων στο ακροατήριο της Αριστεράς , αλλά δε ψήνεται.
  Η αριστερά παραμένει στην άκρη της πολιτικής σκηνής ως ένα τσούρμο σαλτιμπάγκων που αντί να γελοιοποιούν τους πρωταγωνιστές , αλλάζουν φάπες μεταξύ τους για να γελάει το κοινό. Εξ ου και το εν παρενθέσει ταυ ώστε να διαφαίνεται η «καλλιτεχνική» τους ιδιότης.

  Αρκούν αυτά ορέ Λέφτηδες ;;;

 25. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ματαξύ αλλων
  »ενώ παράλληλα οι αντίπαλοί μου δεν μένουν στα λόγια αλλά προχωρούν και σε πράξεις που με μειώνουν ως άνθρωπο και ως συνθέτη. Κυρίως ως συνθέτη, γιατί οι Σιωνιστές ελέγχουν σε ποσοστό 99% την μουσική ζωή της Οικουμένης.

  http://nosferatos.blogspot.com/2011/05/blog-post_5242.html

 26. Ο/Η papoylis λέει:

  Αν και ο ίδιος έχει βρει πολλούς τρόπους για να μειώνει τον εαυτό του εδώ και δεκαετίες η διαπίστωση του ότι τη μουσική βιομηχανία σήμερα ελέγχουν σε σημαντικό βαθμό κάποια λόμπυ ( μεταξύ αυτών και σιωνιστικών αντιλήψεων και δεσμεύσεων ) δεν απέχει πολύ από τη πραγματικότητα , ακόμα και στην Ελλάδα.

 27. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  μπα ; καιστην Ελλάς μας ; Κι εδωαυτοι οι ατιμοι οι σιωνισταί;
  ελπιζω να μην ειναι σε κανένα εβραιομασσωνιαροσιωνιστικο Λομπυ η αγαπημένη μου η Βιταλη ..δε θα ταντεξώ

  αντε το αφιερωνω σε καμμια Γυναικα -μπας κιερθει να χαλαρωσουμε
  γιατι πολύ βραβατιλα μαζευτηκε δω περα μέσα
  Εvη;

 28. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  και σοβαρά τωρα .Ελληνικο τραγουδι -αγαπημένο ΔΕν ειναι μόνο ο Θοδωρακης .. Αντε ..το παρατραβηξε ..

 29. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович Павлов,

  Αρκούν, αρκούν!

  Α, στην τέχνη πήγαινε το (τ); Εγώ το πήρα ότι πήγαινε στο άρτι. Δεν έπεσα μέσα, αλλά δεν έφυγα και στο διάστημα, ε; 😉

  Увидимся

 30. Ο/Η Left G700 λέει:

  Καλά, κοτζάμ Πόρσε και ακόμα να διορθώσει την ώρα; Μαϊμού Πόρσε σού πασάρανε товариш Яков;

 31. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  καλά ελεγα για την βαρβατιλα ..τεσαπ φευγω ..Καληνυχτα ..

 32. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Παπούλη, η Αρ(τ)ιστερά (respect για το εύρημα), δεν ξέφυγε ποτέ από τη δεκαετία του 70 και τη Μεταπολίτευση. Οι περισσότεροι από τους κήνσορές της δεν έχουν αντιληφθεί, ότι ο κόσμος που τους υποστηρίζει (είτε ως ακροατήριο, είτε ως ψήφο σε εκλογές) το κάνει α) είτε από παρεΐστικους λόγους β) είτε από το ότι δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει.

  Συνεχίζουν να υποστηρίζουν όμως χρεωκοπημένες πολιτικές: α) Κατάρρευση του καπιταλισμού και κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων ή β) έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, ζήτω ο Μπρέζνιεφ (στο εντευκτήριο του Περισσού) γ) είτε όπως σωστά υποστηρίζεις οι αποδέλοιποι που γίνονται τα γνωστά ρετάλια (τσόντες) για να καλυφθούν οι εκλεγμένες κυβερνήσεις. Ακόμη και σε δύσκολες (κυρίως εκεί) περιόδους: (1) έκδοση ασμένως Κούρδων στην Τουρκία, τότε που ο κόσμος άλλαζε, το τείχος έπεφτε κλπ από τον συνασπισμό-συγκυβέρνηση και με Κουβέλη μάλιστα Υπ.Δικαιοσύνης (2) Στάση σε «Δεκέμβρηδες» «Μαρφίν».

  Η Αριστερά λοιπόν δεν έχει πολιτικό λόγο επι τοις ουσίας. Πως θα πείσει μάζες? Πως θα παράξει εργασία? Με καταγγελίες? Απαιτούνται πολιτικές. Και για να σταματήσω τις γενικότητες, ας πούμε θα μπορούσε τώρα τούτη την περίοδο και ειδικά την αμέσως επόμενη που η πείνα θα κλαδέψει πολλούς μεσο-αστούς να καλλιεργηθεί ένα ρεύμα που θα οργανώσει τους μικροπαραγωγούς και θα διανέμει (με μικροδιανομείς) προϊόντα φθηνά στα αστικά κέντρα. Χωρίς μεσάζοντες, χωρίς αποδείξεις (να πάνε να… οι κυβερνώντες και καθεστηκύια τάξη, εδώ είναι η μάχη) με περιφρούρηση και αγώνα. Σίγουρα δεν θα πάρει μαζί της εκείνους που θέλουν καινούριο κινητό ή τζιπούρα με ζαντολάστιχα. Θα μπορούσε όμως να βρει δουλειά σε πολύ κόσμο, με κάποια οργάνωση αξιοποιώντας και τους επιστήμονες που έχει στο δυναμικό της (που αυτο-ισχυρίζονται ότι είναι οι καλύτεροι) και κυρίως να ανταγωνιστεί και να χτυπήσει τα καρτέλ των Σούπερ Μάρκετ, Βενζινοπωλών κλπ.

  Να επιβάλλει πολιτικές υπερ της κοινωνίας πχ επιβάλλοντας ή αγωνίζοντας για 4 δρομολόγια/ώρα του προαστιακού και όχι 3 τώρα που τα κόψανε οι ΠαΣοκοννεδίτες συνδικάλες που έχασαν τα επιδόματα ή δήθεν «περικοπές»… Να επιβάλλει πολιτικές υπέρ της κοινωνίας, παραβαίνοντας στο χάος των Νοσοκομείων, τις εξευτελιστικές ουρές κλπ.

  Αυτά φυσικά απαιτούν κάποιοι μουσάτοι να φύγουν από τον καναπέ και το σαλόνι και να συναντηθούν κάπου αλλού εκτός του DaCapo ή του Φίλιον. Απαιτούν κάποιοι να συναναστραφούν κόσμο, να βρουν ένα φορτηγατζή που παραπαίει και χρωστάει της Μιχαλούς να καταδεχτούν να συζητήσουν μαζί του κλπ

  Όσο για τον πολύ κόσμο, θα συνειδητοποιήσει σύντομα (όπως κάποτε με το ΕΑΜ), ότι η Αριστερά αναμφισβήτητα δεν είναι ο καλύτερος φίλος τους… Ίσως να είναι και ενοχλητική. Σε λίγο όμως θα είναι ο μόνος πολιτικά φίλιος χώρος τους, έναντι των καλοοργανωμένων Μαφιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που σήμερα λυμαίνονται το χώρο καθώς ο κοσμάκης τους έχει ανάγκη και προστρέχει στους πραίτωρες για μια δουλίτσα, μια μετάθεση κλπ. Συγκυρία λοιπόν είναι η φτώχια καθώς η μαφία έχει συνηθίσει σε ένα life style πιο επιτηδευμένο και δεν θα μοιράζει ποσοστά πλέον από το νταβατζηλίκι, και όχι το «αίσθημα δικαίου» δήθεν…

  Συγνώμη για το παραλλήρημα…

 33. Ο/Η papoylis λέει:

  … συχωρεμένος 🙂

 34. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Παπς κανω πως δε βλεπω τους αφορισμους για την αριστερα. Αμα γραψεις κειμενο επι τουτου θα τα πουμε αναλυτικοτερα.
  Καπετανιε συμφωνω εν πολλοις.
  Θα ηθελα να δωσω δυο λινκ που δειχνουν τη σεπτη διαχειριση της τωρινης Γαποκυβερνησης αλλα και παλαιοτερων.
  Ενα για τη σταση πληρωμων της Γαποκυβερνησης η οποια με αυτο το τρικ δειχνει μειωση του ελλειματος. http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/ofeiles_ellhnikoy_dhmosioy_ypsoys_10_disekatommyriwn_eyrw.855791.html
  Κι ενα για το εγκλημα που ακουει στο ονομα Ολυμπιαδα. http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/843_604_eyrw_plhrwse_o_ellhnas_forologoymenos_th_diorganwsh.855810.html
  Ξερω ξερω οι υπευθυνοι πολιτες αυτης της χωρας ηταν υπερ. Μονο κατι αριστεριστες ανευθυνοι ηταν κατα της «εθνικης» μας προσπαθειας.

 35. Ο/Η papoylis λέει:

  Το ζήτημα είναι Χρήστο μου αν η Αρ(τ)ιστερά θα πείσει τη μάζα των πολιτών σε έγκαιρο χρόνο. Αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα από την εποχή του ΕΑΜ , δηλαδή σε οριακές ιστορικές συνθήκες και σε ένα εντελώς διαφορετικό κοινωνικό περιβάλλον από αυτό που ζήσαμε τις τελευταίες δεκαετίες .

  Από πλευράς θεωρητικής ανάλυσης το ζήτημα είναι τεράστιο και σύνθετο. δεν έχω τις δυνατότητες , τις γνώσεις και τη πνευματική ενάργεια για να επιχειρήσω μια τέτοια ανάλυση. Σκόρπιες παρατηρήσεις κάνω , όπως συχνά διαπιστώνεις σωστά.

  Αυτό που δε μπορεί κανείς να αρνηθεί είναι ότι πέρα από τους αντικειμενικούς παράγοντες που καθόρισαν τη μέχρι σήμερα μοίρα της Αριστεράς στην Ελλάδα , υπάρχουν υποκειμενικές αδυναμίες που συνέβαλαν στην αδυναμία και συρρίκνωση της διαχρονικά , αλλά και τώρα.

  Η διαπίστωση αυτή είναι προφανώς κοινοτοπία και γενικότητα , αλλά παρ’ όλα αυτά ισχυρή τόσο στη δική μου συνείδηση όσο ( φαντάζομαι ) και σε μια σημαντική μερίδα των πολιτών.

  Θα επιχειρήσω να αρθρώσω κάποιο σχετικό λόγο ( λέμε τώρα ) στο εγγύς μέλλον 😉

 36. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Παπς στο συγκεκριμενο σχολιο σου δε διαφωνω καθολου. Οι γενικοι αφορισμοι ομως και οι κριτικες στην ηγεσια των σχηματισμων, χωρις να ειναι αδικες παντα, ισοπεδωνουν μια δουλεια που ακομα και τωρα γινεται. Κι αυτη η ελαχιστη δουλεια που γινεται αποδεικνυεται ποσο ενοχλει το καθεστως απο την επιθεση που κανει εναντιον εκεινων των σχηματισμων που τους θεωρει ικανους να ανατρεψουν την κυριαρχη ιδεολογια και πολιτικη πρακτικη.
  Θατανε ευχης εργο η αριστερα να ειχε οικοδομησει μιαν ενωτικη και ενιαια σταση μπροστα σε αυτην τη θυελα. Ομως οπως πολλοι γνωριζουν, το μεγαλυτερο της κομματι, κι εννοω τα απλα μελη της, ειναι εγκλωβισμενο σε μια, θρησκευτικης αντιληψης, «καθαροτητα» που απομακρυνει ολο και περισσοτερο ενα ονειρο που τουλαχιστον στην αντιστοιχη Πορτογαλικη πραματικοτητα εδειξε οτι μπορει να γινει πραγματικοτητα. Εδω ας οψεται η ηγεσια του που η επαγγελματικη της ενασχοληση με την πολιτικη τους εχει μεταμορφωσει σε αντιπροσωπους ιδεολογιων απο αγωνιστες ιδεων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s