Η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ !


Δείτε σήμερα  ένα βαρυσήμαντο άρθρο του Προπάπου :

«Ο καλυτερος φιλος ενός πεινασμενου γερακιου είναι ένα ψοφιο αλογο»….   (παλια μαφιοζικη παροιμια)
             

                                                                     

 

Πολύ συχνα ακουμε από ανησυχουντες πολιτες ή ομαδες πολιτων να γινεται λογος για μια μεγαλη συνομωσια η οποια εξυφαινεται διαχρονικα εναντιον της χωρας με σκοπο την κοινωνικη της διαβρωση, την πολιτικη και οικονομικη της υπονομευση ώστε αφου αυτή απαξιωθει και εξαγοραστει, να διαμελιστει και τελικως να αφανιστει ολοσχερως από τα κιταπια της ιστοριας.

Παντα πισω από αυτή τη συνομωσια κρυβονται «οι ξενοι» και  συγκεκριμενα «οι Αμερικανοι», οι «Εβραιοι», οι Ευρωπαιοι (κυριως οι Εγγλεζοι και ενιοτε οι Γερμανοι)  κ.ο.κ.

Φυσικα –συμφωνα με τη θεωρια της συνομωσιας- ολες οι ανωτερω …σκοτεινες δυναμεις ενεργουν μεσω εγκαθετων προσωπων τα οποια εχουν εξεχουσες θεσεις στην πολιτικη και κοινωνικη σκηνη του τοπου και είναι πρακτορες των ξενων δυναμεων.

Η συνομωσιολογια αυτή είναι διαρκης αλλα βρισκεται σε μεγαλη εξαρση κάθε φορα που κατι  δεν παει καλα, ετσι τωρα τελευταια που ο κινδυνος της πτωχευσης επικρεμεται πανω από τη χωρα  , το φαινομενο αυτο εχει φουντωσει με αποτελεσμα  οι λατρεις του να διαγουν στιγμες μοναδικου κλεους.

Συμφωνα παντα με τα σεναρια ο πρωθυπουργος της χωρας ΓΑΠ ανηκει πολύ ψηλα στην ιεραρχια των εγκαθετων και των πρακτορων των οποιων αποστολη είναι να καταστησουν τη χωρα υποχειριο των «ξενων». Ενοειται ότι το κινητρο τους είναι όχι μονο ταπεινο αλλα επιπροσθετως και ιδιοτελες.

«Μην εμπιστευεσθε τα συναισθηματα των ανθρωπων, εμπιστευθειτε τα συμφεροντα τους»!

Δεδομενου του ότι η ανωτερω φραση του Ανταμς Σμιθ εμπεριεχει ισχυρη δοση αληθους σοφιας, οφειλει κανεις όχι μονο να αφουγκραστει τις κραυγες αγωνιας των ανησυχουντων συνομωσιολογων αλλα –ετι περαιτερω- να αναζητησει στα συμφεροντα των εγκαθετων πρακτορων τα κινητρα τους προκειμενου να οδηγηθει στην τεκμηριωση της εξυφαινομενης συνομωσιας!

Αλλα ας παρουμε τα πραγματα από την αρχη (της ιδρυσης του Ελληνικου κρατους), εχουμε και λεμε:

Εμφυλιοι πολεμοι: ……..τεμαχια δυο –2- (1824 και 1944)

Πτωχευσεις: ……………τεμαχια τρια–3- ( 1843, 1896, και άλλη μια νομιζω)

Εθνικες καταστροφες: ..τεμαχια δυο –2- ( Μικρασιατικη και Κυπριακο)

Συνολον:                       Τεμαχια επτα –7-

Αν συνεκτιμηθουν τα πραξικοπηματα και οι χουντες προκυπτει ότι οι Ελληνες πολιτες -τουλαχιστον- δεν πλητουν ποτε καθοτι παρατηρειται …μεγαλη κινητικοτητα (!) στην πολιτικοκοινωνικη ζωη του τοπου !

Τα ερωτηματα που προκυπτουν από την παραθεση των ανωτερω στοιχειων είναι:

-«Πως διαολο «οι ξενοι» -οι οποιοι είναι ασυγκριτως ισχυροτεροι από εμας- δεν εχουν καταφερει μεχρι σημερα να μας κανουνε ζαφτι?».

-«Τι σκατα τους θελουν τους πρακτορες και τους εγκαθετους τους οποιους πληρωνουν (υποθετω) όταν –τοις πραγμασι-  αποδεικνυεται ότι αυτοι αδυνατουν να φερουν εις περας την αποστολη τους?».

Προκειται για καιρια ερωτηματα  στα οποια  η αναζητηση απαντησης  μπορει να μας οδηγησει εκ του ασφαλους στην αποκαλυψη της συνομωσιας!

Από τα ανωτερω παρατεθεντα στοιχεια (εμφύλιοι πολεμοι, πτωχευσεις κλπ) προκυπτει ότι σιγουρα καποιος διαολος … «βαζει την ουρα του» ωστε να γινομαστε κωλος κάθε …«τρεις και λιγο», με αποτελεσμα να μην μπορουμε να προκοψουμε και να παραμενουμε σταθερα τελευταιοι και καταϊδρωμενοι  σε ολους τους δεικτες εναντι των χωρων οι οποιες αποτελουν το διεθνες περιβαλλον στο οποιο υπαρχουμε.

Ποιος ωφελειται όμως από αυτή την εσχατια η οποια αποτελει την μονιμη θεση της χωρας?

ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ (Ελληνικου) ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ :

Ολοι οι … παροικουντες την Ιερουσαλημ γνωριζουν ότι η χωρα λειτουργει με ορους μαφιας με την εξουσια να διαμοιραζεται αναμεσα σε διαφορες συμμοριες που λυμαινονται τον τοπο. Οι διαφορες …συνιστωσες οι οποιες αποτελουν το Ελληνικο «συστημα» διακυβερνησης είναι γνωστες, ας ριξουμε μια ματια σε μερικες από αυτές και στον τροπο που λειτουργουν:

-Πολιτικος κοσμος: Από την ιδρυση –κιολας- του Ελληνικου κρατους ο Φωτιος Χρυσανθακοπουλος ή Φωτάκος (υπασπιστης του Κολοκοτρωνη) μας ενημερωνει στα απομνημονευματα του ότι εξαιρετικα δημοφιλες την εποχη εκεινη  ηταν το συνθημα: «Βουλευται και Εκτελεσται (υπουργοι), αρπακταί και ξεσκισταί»!

Ο τροπος με τον οποιο ασκειτο η εξουσια στα βιλαετια κατά την Οθωμανικη περιοδο περασε αυτουσιος στην νεα πολιτικη σκηνη με αποτελεσμα το ρουσφετι και αλλα ειωθότα της …«Εώας γης»  όχι μονο να διασωθουν αλλα και να αποτελεσουν λειτουργικες αρχες του νεοπαγους εθνικου κρατους.

Ακομα και στον –όποιο- βαθμο που η χωρα λειτουργουσε με χαρακτηριστικα δημοκρατιας δυτικου τυπου ,  αυτό δεν εμποδισε  να αναπτυχθουν «πελατειακες σχεσεις» αναμεσα σε πολιτικους και πολιτες, εχουμε δλδ την ανταλαγη ψηφων με διαφορων ειδων αντιπαροχες και εξυπηρετησεις.

Με αλλα λογια προκειται για τον εκφυλισμο και τις στεβλωσεις τις οποιες παρουσιαζει η συγχρονη αντιπροσωπευτικη (κοινοβουλευτικη) δημοκρατια κατά την καλιεργεια της στα χωραφια της χριστιανικης ορθοδοξιας.

Ο πολιτικος κοσμος σημερα εξακολουθει να συντηρει και να αναπαραγει σταθερα το συγκεκριμενο αυτό συστημα μεσα από το οποιο αλλωστε αντλει τη δυναμη του, ετσι μονο τυχαιο δεν μπορει να χαρακτηριστει το γεγονος ότι μεγαλο μερος του βουλευτικου σωματος  -και του πολιτικου κοσμου γενικωτερα- αποτελειται από γονους πολιτικων δευτερης, τριτης και τεταρτης γενιας.

Σημειωση: Όταν αναφερομαι στην Οθωμανικη διακυβερνηση δεν σημαινει ότι αποδεχομαι την ερμηνεια που δινεται από πολλους ότι τα ανωτερω προβληματα οφειλονται σε …κουσουρια τα οποια αφησε η «Τουρκικη σκλαβια 400 χρονων». Αντιθετως θεωρω ότι η ελληνικη κοινωνια είναι η ιδια μια ανατολικη κοινωνια στο βαθμο που αυτή εχει οσμωθει από την ανατολη. Αυτό εννοω όταν αναφερομαι στα «χωραφια της χριστιανικης ορθοδοξιας»

-Οικονομικη ολιγαρχια: Το παιχνιδι της ελευθερης οικονομιας στη Ελλαδα δεν μπορει να χαρακτηριστει ως fair play αφου αυτοι που επιχειρουν δεν ανταγωνιζονται με τους υγιεις ορους της ελευθερης αγορας αλλα –στην μεγαλη τους πλειοψηφια- είναι κρατικοδιαιτοι και διαπλεκομενοι τοσο με τον πολιτικο κοσμο οσο και με τη δημοσια διοικηση.

Ως υγιες τμημα του επιχειρηματικου κοσμου μπορουμε να θεωρησουμε τον ποντοπορο εφοπλισμο και οσους επιχειρουν –κατά βαση- εξω από τα στενα ορια της Ελληνικης επικρατειας.

Όμως ο εφοπλισμος αποτελει μια διεθνη ταξη και -ως εκ της φυσης του- δεν εχει διαμορφωσει εθνικη συνειδηση, συνεπως  είναι εμφανης η παντελης απουσια της εθνικης αστικης ταξης, δλδ μιας ηγετιδας δυναμης η οποια θα ηγηθει της οργανωσης της χωρας, θα την στρεψει στην κατευθυνση της δημιουργιας ορων υγιους ανταγωνισμου και θα διαμορφωσει τους κανονες του παιχνιδιου όπως συμβαινει στις υπολοιπες Ευρωπαϊκες χωρες.

Αντιθετως στη θεση της υπαρχει μια γούβα γεματη από φραγκατους λαϊκους φρικουλες οι οποιοι διαπλεκονται με το κρατος και το αρμεγουν.

-Δημοσια διοικηση: Οι κρατικες υπηρεσιες και ολος ο ευρυτερος δημοσιος τομεας επανδρωνεται (ου μην και …επιγυναικωνεται) κυριως από τις κατωτερες λαϊκες ταξεις μεσω της αλλαξοκωλιας του πολιτικου κοσμου με αυτές.

Ο τροπος επιλογης του προσωπικου δεν εχει καμια απολυτως σχεση ουτε με τα απαιτουμενα προσοντα του προσλαμβανομενου, ουτε με τις πραγματικες αναγκες στελεχωσης των υπηρεσιων του κρατικου τομεα αλλα μονο και μονο με την εξυπηρετηση των συμφεροντων των συμβαλομενων πλευρων (πολιτικοι – πελατες/πολιτες).

Φυσικη συνεπεια των ανωτερων ειναι ο δημοσιος τομεας όχι μονο να καθισταται παντελως  ανικανος να παραξει εργο αλλα οι δημοσιοι υπαλληλοι να επιδεικνυουν απροσμετρητη απροθυμια εχοντας αποθρασυνθει καθως θεωρουν ότι δεν μπορει να τους κουνισει καμια απολυτως δυναμη.

Γενικα αποτελουν μια από τις ισχυροτερες συντεχνιες στη χωρα.

-Εκκλησια:  Η αγια και μεγαλη του κυριου (υμων) Ιησου Χριστου Ανατολικη εκκλησια, αφου επελεξε πλευρα κατά την αλωση της Πολης («Καλυτερα σαρικι Τουρκικο παρα τιάρα Ενετικη μεσα στην πολη») και στη συνεχεια υπηρετησε με συνεπεια και ζηλο την Οθωμανικη εξουσια, καταφερε να πηδηξει από την μια βαρκα στην άλλη, κυριολεκτικως την τελευταια στιγμη, με ιδιαιτερη επιτυχια, ήτοι:

Από τον αφορισμο του Υψηλαντη για την εναρξη της επαναστασης και το μαζεμα των «προσκυνηματων» στη Ρουμελη από τρεις απεσταλμενους μητροπολιτες του Οικουμενικου πατριαρχειου για λογαριασμο του Σουλτανου (στον Μωρια την εργολαβια αυτη ειχε αναλαβει ο Νενέκος), όταν αντεληφθη πως η παλατζα αρχισε να γερνει προς την άλλη εσπευσε να ευλογισει τα οπλα των επαναστατων!

Ετσι –αφου εχρισθη αυτοκεφαλη «Ελληνικη εκκλησια»- όχι μονο καταφερε να διατηρησει τα προνομια της σε μια χωρα η οποια ηταν δημιουργημα του Ευρωπαϊκου διαφωτισμου αλλα εξακολουθησε να ασκει ανεξελεκτα ουσιαστικα πολιτικη εξουσια και στις νεες συνθηκες, σε αντιθεση με ότι συνεβη στην υπολοιπη Ευρωπη που οι εκκλησιες των Εθνικων –πλεον- κρατων απεσυρθησαν στα αυστηρως …πνευματικα τους καθηκοντα.

Από κει και περα σε κάθε ιστορικη στιγμη στην οποια επροκυπταν σκατα η εκκλησια όχι μονο δεν απεφευγε να τα πατησει αλλα φροντιζε να πασαλειφτει με αυτα!

Η Ναζιστικη κατοχη και η τελευταια χουντα αποτελουν τις πιο προσφατες περιπτωσεις.

Το εντυπωσιακο παντως είναι ότι κάθε φορα αυτή εβγαινε «καθαρη» χωρις να χρειαστει να κανει την αυτοκριτικη της ζητωντας συγνωμη αλλα απλως σιωπουσε για λιγο περιμενωντας να κανει εκ νεου σκατα την κατασταση ο πολιτικος κοσμος.

Ο σφιχτος εναγκαλισμος της με το κρατος (οι λειτουργοι της –ιερεις- είναι δημοσιοι υπαλληλοι και μισθοδοτουνται από αυτό), η ανοιχτη και απροκαλυπτη ασκηση (εξωτερικης –και όχι μονο) πολιτικης εκ μερους της κατά παραβαση κάθε ενοιας της συχρονης δημοκρατιας, ο πολυπλοκαμος μηχανισμος τον οποιο διαθετει μεσω των χιλιαδων ναων της, η οικομικη της ισχυς, η αυθαιρετη και αντιδημοκρατικη δομη της, η μετασταση της στο εκπαιδευτικο συστημα καθως και μια σειρα από αλλα χαρακτηριστικα και προνομια την καθιστουν ως την ισχυροτερη συνιστωσα του συστηματος  διακυβερνησης και ελεγχου της χωρας!

-Εκδοτες – Μιντιατζήδες: Στην συντριπτικη τους πλειοψηφια δεν αποτελουν παραδοσιακους εκδοτες αλλα επιχειρηματιες οι οποιοι δραστηριοποιουνται (ή επιθυμουν να δραστηριοποιηθουν) εντος της Ελληνικης επικρατειας συναλλασομενοι με το κρατος.

Και οσοι –ελαχιστοι- από αυτους εχουν μια παραδοσιακη ενασχοληση με την ενημερωση εμπλεκονται επισης σε οικονομικες δοσοληψιες μαζι του.

Για αυτους τα ΜΜΕ τα οποια διαθετουν δεν ειναι  τα ιδια μεσον πλουτισμου αλλα αποτελουν το ροπαλο τους στις δοσοληψιες τους με το κρατος και τον πολιτικο κοσμο!

-Συνδικατα: Αν τα εργατικα συνδικατα στις ΗΠΑ την εποχη του μεσοπολεμου ειχαν περιελθει στα χερια της μαφιας της οποιας αποτελουσαν εργαλεια στην προσπαθεια της να ελεγξει (π.χ.) τον τομεα των μεταφορων ώστε να μπορει να ασκει ευκολοτερα το λαθρεμποριο, δεν μπορουμε να ισχυριστουμε  το ιδιο και για τα συγχρονα Ελληνικα εργατικα συνδικατα  τα οποια όχι μονο διατηρουν την αυτονομια τους αλλα παρουσιαζονται απροσβλητα από οποιαδηποτε εξωτερικη απειλη, είναι δηλαδη τα ιδια μαφια.

Τοσο ο πολιτικος κοσμος οσο και η εργοδοσια  αν θελουν να κανουν τη …δουλεια τους  θα πρεπει να σταθουν απεναντι τους σε ….σταση προσοχης!

Ο τροπος που ο πολιτικος κοσμος προσπαθουσε ανεκαθεν με διαφορα πολιτικα ανταλλαγματα (αργομισθιες, υπουργοποιηση αρχισυνδικαλιστων κλπ) να ελεγξει τα συνδικατα φαινεται να παρουσιαζει ολοενα και μεγαλυτερες δυσκολιες καθοσον αυτα δεν αρκουνται πλεον στο ρολο του φτωχου συγγενη αλλα αυτονομουνται διεκδικωντας ολο και μεγαλυτερο κοματι από την πιτα της εξουσιας για τον εαυτο τους.

Οι όποιες σημαντικες συμβασεις και αναθεσεις εργων από την εκαστοτε  πολιτικη ηγεσια είναι αδυνατο να υλοποιηθουν χωρις τις ευλογιες των συνδικατων, με αποτελεσμα το κασέ τους να …ανεβαινει ολο και περισσοτερο!

Ολοκληροι τομεις της δημοσιας και οικονομικης ζωης λειτουργουν κατω από τον ελεγχο -ή ακομα και την ομηρια- των συνδικατων τα οποια συμπεριφερονται σαν οι τομεις στους οποιους δραστηριοποιουντα να αποτελει βιλαετι τους.

Ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ, η Ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη του Περαματος κ.α είναι μερικοι από αυτους τους τομεις.

Στην ουσια προκειται για έναν ολοκληρο κοσμο εξουσιας που λειτουργει μεσα στην εξουσια και επηρεαζει αμεσα την πορεια του τοπου.

-Πανεπιστημιακη κοινοτητα: Καποτε συνηθιζετο όταν καποιος εβλεπε παπα να πιανει τάρχιδια του, σημερα η λαϊκη αυτή εθιμοτυπια συμπεριλαμβανει –κατά κορον- και τους πανεπιστημιακους διδασκαλους.

Ταμπουρωμενοι πισω από το μυθο του …«μορφωμενου ανθρωπου» και το δεος που προκαλουσε αυτή τους η ιδιοτητα στις αγραμματες μαζες περασαν μια σημαντικη χρονικη περιοδο αποσπωντας το σεβασμο και την αναγνωριση της κοινωνιας.

Η συγχρονη Ελληνικη πραγματικοτητα ηλθε να γκρεμισει με τον πλεον εντυπωσιακο τροπο αυτό τον μυθο καταδεικνυοντας ότι ο αποκαλουμενος και «πνευματικος κοσμος» (στη δημοσιουπαλληλικη του εκδοχη) δεν είναι τιποτε περισσοτερο από ένα ακομα μελος του σαπιου κοινωνικου σωματος.

Τα ανωτατα πνευματικα και εκπαιδευτικα ιδρυματα της χωρας αποτελουν τα αυτονομα βιλαετια τους εντος των οποιων –όπως και στον πολιτικο κοσμο- επικρατει η οικογενειοκρατια ενώ η διαφθορα αποτελει το κυριαρχο καθεστως.

Οι Ελληνες πανεπιστημιακοι διδασκαλοι απαγορευουν να ιδρυθουν στη χωρα ξενα πανεπιστημια καθοτι η λειτουργια τους θα σημαινε τουλαχιστον τον περιορισμο της κυριαρχιας τους στο χωρο της ανωτατης εκπαιδευσης.

Ετσι ταμπουρωμενοι πισω από ναρκισσιστικα συνθηματα για «Δωρεαν δημοσια παιδεια» προτιμουν να μοιραζονται ένα κοματι της εξουσιας τους με τις οργανωμενες συμμοριες των φοιτητικων συνδικατων προκειμενου να εξασφαλιζουν την ευνοια τους διατηρωντας ετσι τον ελεγχο των  εξαθλιωμενων δημοσιων ΑΕΙ.

Η διατηρηση της ανομιας με τη μορφη του «πανεπιστημιακου ασυλου» είναι ένα από τα ανταλλαγματα της μεταξυ τους συναλλαγης.

Όμως δεν περιοριζονται στον χωρο αυτό, χωμενοι σε διαφορες …επιτροπες παιρνουν προγραμματα από το κρατος και την ΕΕ γιαυτο και δεν εχουν το χρονο ή την διαθεση να ασχοληθουν με τα μεγαλα προβληματα του τοπου και τις προκλησεις που κάθε φορα αντιμετωπιζει η κοινωνια.

-Δικαστικη εξουσια: Δεν λειτουργει αυτονομα και με βαση τη νομικη επιστημη, ως οφειλε, αλλα με τις αποφασεις της κανει πολιτικη διαχειριση παιζοντας στην ουσια το ρολο του αμορτισερ στην εκτονωση των κραδασμων που παραγονται από την ασκηση της πολιτικης εξουσιας.

Η σχεση της με αυτή σε πολλες περιπτωσεις είναι απροσχηματιστη  με χαρακτηριστικη περιπτωση την  -σχετικα προσφατη- παραιτηση της από το δικαιωμα εκλογης των οργανων της εναντι μια γενναιας αυξησης των μισθων των λειτουργων της θεμιδας!

Η ικανοτητα της στην αυτοκαθαρση είναι μοναδικη με πλεον χαρακτηριστικη περιπτωση  την παταξη του περιφημου παραδικαδικαστικου κυκλωματος του οποιου η μεγαλυτερη παραβαση απεδειχθη ότι …ηταν η καταβολη σε δικαστικο λειτουργο 8 εκατομυριων δραχμων (24.000 ευρω) !!!

Όμως το βασικο προβλημα είναι η παρανομια η οποια επικρατει καθ’απασα την επικρατεια και η οποια σε πολλες περιπτωσεις φτανει στα ορια της πραγματικης ανομιας. Ολοκληρες κοινωνικες ομαδες ή ακομα και γεωγραφικες περιοχες απολαμβανουν ανενοχλητα το …δικαιωμα τους στην παρανομια  μεσω του προνομιου της ατιμωρησιας με την ανοχη ολοκληρης της κοινωνιας.

***

Τα πραγματα δεν είναι καλυτερα σε κανεναν από τους δημοσιους τομεις οπως πχ το ΕΣΥ το οποιο λειτουργει ως μια μεγαλη χοανη μεσα στην οποια πεφτει αφειδως το δημοσιο χρημα , ενω κατω από αυτη συνωθουνται  πολλες από τις ανωτερω αναφερθεισες συνιστωσες του εξουσιαστικου συστηματος προκειμενου να το ξεσκισουν: Κομματικες διοικησεις, συνδικαλιστες, στρατιες διορισμενων αργοσχολων, προμηθευτες του δημοσιου, δημοσιο επιστημονικο προσωπικο και ένα ολοκληρος κοσμος που εχει καρφωσει τα δοντια του στο δημοσιο βυζι.

Χαρακτηριστικο είναι ένα προσφατο δημοσιευμα το οποιο ανεφερε ότι σε καποια προηγμενη Σκανδιναβικη χωρα το ποσον που καταβαλει το κρατος για παροχες υγειας υψηλου επιπεδου κατά ατομο ανερχεται ετησιως στο ποσον των 750 ευρω (αν θυμαμαι καλα) ενώ η αθλιοτητα που παρεχεται στη χωρα μας ως υπηρεσιες υγεια κοστιζει στο Ελληνικο κρατος 1.350 ευρω κατά ατομο ετησιως !!!

Το ιδιο συμβαινει και με όλα τα δημοσια, τεχνικα κλπ, εργα: επιτροπες αναθεσης, εργολαβοι, υπεργολαβοι, λεφτα κατω από το τραπεζι, με αποτελεσμα το κοστος τους να υπερβαινει πολλες φορες την αξια του , η δε ποιοτητα του να ειναι εγκληματικα απαραδεκτη και το δημοσιο χρημα να καταληγει στις τσεπες των επιτηδείων.

Η ρηση «Μαζι τα φαγαμε» είναι εντελως σωστη (από οπουδηποτε κι αν προερχεται) και οι ενστασεις οσων τραβανε κρισεις επιληψιας από την ανωτερω ρηση ευσταθουν μονο ως προς το σκελος που αφορα το πόσο εφαγε ο καθενας.

Όλα τα ανωτερω είναι εντελως γνωστα και η κοινωνια στο συνολο της τα γνωριζει με λεπτομερειες, ο τοπος είναι πολύ μικρος και ολοι γνωριζουν ολους.

Συνεπως τιθεται το ευλογο ερωτημα: Γιατι η κοινωνια δεν αντιδρα σε όλα αυτά αλλα κάθε φορα, που κατι συμβαινει και τα πραγματα πανε κατά διαολου, επιδιδεται σε αφορισμους και κρισεις υστεριας ?

Η απαντηση είναι απλη και ευρεως γνωστη  ανεξαρτητα αν δεν ομολογειται: Η υποκρισια περισσευει στον ορθοδοξο κοσμο και η Ελληνικη κοινωνια προτιμα την ευκολια του βολεματος αντι να ακολουθησει επιπονες μεθοδους που θα λυσουν πιο οριστικα και μακροπροθεσμα κάθε της προβλημα.

Η κατασταση αυτη οφειλεται στο γεγονος –όπως προανεφερθηκε- η Ελληνικη είναι μια ανατολικη κοινωνια και ότι επιπροσθετως ηταν απουσα από οσα διαδραματιστηκαν τους τελευταιους αιωνες στον δυτικο κοσμο (αναγεννηση, διαφωτισμο, Γαλλικη επανασταση, εκβιομηχανισμος κλπ) και διαμορφωσαν συγκεκριμενου τυπου κοινωνικη συνειδηση.

Ετσι κάθε φορα προτιμα να αποδιδει τα δεινα της σε σκοτεινες «ξενες δυναμεις» και όταν αυτές δεν είναι επαρκεις για να καλυψουν τη γυμνια των επιχειρηματων της επικαλειται και τους …ντοπιους εγκαθετους (πολιτικους) αδιαφορωντας για το λογικο ελλειμμα της αιτιασης της, αφου η ιδια τους εξελεξε με δημοκρατικες διαδικασιες.

Ενοειται ότι σε κάθε περιπτωση δεν δισταζει να επικαλεστει ως αλοθι ακομα και το τεκμηριο της ηλιθιοτητας επιλεγοντας για τον εαυτο της το ρολο του παραπλανημενου θυματος.

Ετσι η ιδια αναπαραγει τις κρισεις και τα αδιεξοδα.

Η χωρα συμπληρωνει ηδη περιπου δυο αιωνες ελευθερου βιου σαν εθνικο κρατος, χρονικο διαστημα το οποιο περασε εξ ολοκληρου στην αγκαλια της δυσης , χωρις όμως να κατορθωσει μεχρι σημερα να συντονισει το βημα της με το δικο της.

Τριαντα από αυτά τα χρονια τα περασε ως μελος της ΕΕ χωρις ποτε να εναρμονιστει με αυτό που ονομαζουμε «Ευρωπαϊκο κεκτημενο».

Αντιθετως τα θεσμικα οργανα επεδιδοντο σε κάθε ειδους προσπαθεια –που πολλες φορες εφταναν στα ορια της πολικης απατης- προκειμενου να επωφεληθουν από την ενταξη στην ΕΕ αλλα ταυτοχρονα επεδιωκαν να διατηρησουν το …αβατο δλδ το ανεξελεγκτο στο εσωτερικο της χωρας.

Ψευτικα στατιστικα στοιχεια, πολυδαιδαλοι νομοι που ψηφιζονται μετα από πιεση της ΕΕ αλλα παραμενουν ανεφαρμοστοι, παγαποντιες, κρατικες κομπινες, χρεωμενα κρατικα μαγαζια που εξακολουθουν να δουλευουν με ζημια, κλειστα προστατευομενα επαγγελματα, συνεχεις καταδικες της χωρας από τα Ευρωπαϊκα δικαστηρια για μη συμμορφωση με τα δεδομενα της Ευρωπαϊκης κοινοτητας , είναι μερικες μονο από τις ψηφιδες που συνθετουν την Ευρωπαϊκη πορεια της Ελλαδας.

Σημερα που -για μια ακομα φορα- η πτώχευση ετοιμαζεται να αδειασει το καθικι της πανω μας, δεν υπαρχει η παραμικρη αμφιβολια ότι η χωρα εχει πεσει θυμα μιας μεγαλης «σκοτεινης συνομωσιας». Μονο που η συνομωσια δεν είναι ιδιαιτερα σκοτεινη και, κυριως, δεν εξυφαινεται από «τους ξενους»:

Ακολουθωντας το θεωρημα της εγκληματολογιας για να βρουμε ποιοι κρυβονται πισω από τη συνομωσια αυτή θα πρεπει να αναζητησουμε ποιοι πραγματικα εχουν κινητρο/συμφερον να παραμενει η χωρα σε αυτή την κατασταση.

Είναι προφανες ότι οι μονοι που εχουν συμφερον είναι οι συνιστωσες του συστηματος διαφεντευσης της χωρας όπως αυτές περιγραφησαν πιο πανω.

Περαν πασης αμφιβολιας προκυπτει το συμπερασμα ότι η λειτουργια του κρατους και της κοινωνιας εντος ενος πλαισιου Ευρωπαϊκης νομιμοτητας (δλδ η μετατροπη της σε αυτο που αποκαλουμε «ευνομουμενη πολιτεια») θα ειχε σαν αποτελεσμα οι ανωτερω …συνιστωσες του συστηματος να χασουν τον ρολο τους, όπως τον επιτελουν σημερα, και τα οσα προνομια αυτος ο ρολος συνεπαγεται.

***

Στην παρουσα φαση παρακολουθω τον τροπο με τον οποιο το πολιτικο συστημα διαχειριζεται την κριση από τη στιγμη που αυτή ξεσπασε.

Όταν ξεσπαει η κριση η κοινωνια αντιλαμβανεται ότι τα πραγματα είναι σκατα και δειχνει να συναισθανεται τις –οποιες- δικες της ευθυνες ανεξαρτητα αν τις αναλαμβανει δημοσια, ομως φαινεται τουλαχιστον να τις αναγνωριζει.

Διαφαινεται μαλιστα η προθεση της να μην μην αντιδρασει υστερικα στα μετρα που απαιτουνται για την διορθωση αυτης της καταστασης.

Από την άλλη πλευρα τα κυβερνητικα στελεχη με επικεφαλης τον πρωθυπουργο αρχικα περιφερονται στις Ευρωπαϊκες συνοδους κορυφης παριστανωντας …τον Τσάβες και τονιζοντας στις Ευρωπαϊκες πολιτικες ηγεσιες ότι ενώ αυτές στις χωρες τους ασκουν πολιτικη λιτοτητας η Ελληνικη κυβερνηση ασκει … «κοινωνικη πολιτικη» και προχωραει σε …ανακατανομη του εισοδηματος που αποτελει και προεκλογικη εξαγγελια (επιδομα στους …μη εχοντες).

Οι ανθρωποι τον κοιτανε και σταυροκοπιουνται προσπαθωντας να καταλαβουν αν όλα αυτά οφειλονται σε ανοησια ή σε καποιο σχεδιο το οποιο οι ιδιοι …αδυνατουν να κατανοησουν.

—————————————————————————————————

Αδυνατουν να κατανοησουν? Όχι ολοι και όχι για παντα!

Μπορει κανεις να ισχυριστει ότι μας εχουν παρει χαμπαρι. Πολύ προσφατα ο ιδιος ο προεδρος του ΔΝΤ δηλωσε απεριφραστα πλεον ότι:  «Οι Ελληνες είναι βαθεια χωμενοι στα σκατα» !

Βεβαια ο …«θεος της Ελλαδος» εστειλε στον κακο Στρος Καν την καμαριερα κι ετσι ο λογος του αποδυναμωθηκε ως …λογος «ανηθικου» ανδρος!

—————————————————————————————————–

Η χωρα προσφευγει στην Τροϊκα ζητωντας δανεικα, οι δανειστες επιβαλουν ορους που εχουν διπλο στοχο: Την εξασφαλιση των χρηματων τους και την δημοσιονομικη εξυγιανση της χωρας.

Ακομα και μπροστα στον αμεσο κινδυνο πτωχευσης ο πολιτικος κοσμος συνεχιζει να παιζει το ιδιο βιολι:

Η κυβερνηση αδρανει και εξακολουθει να κοροϊδευει επι εναμισο χρονο αρνουμενη να παρει μετρα οπως το ανοιγμα των κλειστων επαγγελματων, οι αποκρατικοποιησεις και να προχωρησει σε ριζοσπαστικες μεταρρυθμισεις. Στην τροϊκα λεει «ναι» αλλα στην πραξη δεν κανει απολυτως τιποτε εκτος από το σκελος που αφορα τους φορους.

Η αντιπολιτευση αντιπαρατιθεται σε κάθε μεταρρυθμιση επικαλουμενη διαφορα πολιτικα και ιδεολογικα προσχηματα.

Τα συνδικατα σαμποταρουν κάθε προσπαθεια αποκρατικοποιησης, η εκκλησια αρνειται να συνεισφερει τον οβολο της και επιδιδεται από αμβωνος σε διακηρυξεις …«Προς τον λαον» και σε αφορισμους στους …«ξενους δυναστες».

Ο …Πελεγρινης  -ως εκπροσωπος της πανεπιστημιακης κοινοτητας-  για να ισχυροποιησει τη φωνη του την ενωνει με τις εθνικιστικες κραυγες του εθνικου μας τροβαδουρου και καλει το λαο σε …εξεγερση!

Η παρατεταμενη προσμονη των πολιτων για μια προοπτικη εξοδου από την κριση, η οποια όμως δεν ερχεται, και η κατασπαταληση του χρονου ανεβαζει τη δυσφορια του κοσμου και τον βγαζει στους δρομους.

Στην ουσια ο πολιτικος κοσμος παραδιδει την χωρα στα χερια των μαζων!

Και όταν αυτό συμβαινει ο κινδυνος απομακρυνσης από τις πλεον ενδεδειγμενες λυσεις ολο και μεγαλωνει.

Είναι χαρακτηριστικο ότι και τις επτα (7) προηγουμενες φορες που η χωρα βουλιαξε το ιδιο συστημα το οποιο την βουλιαξε εκληθη σαν …διασωστης!

Όταν αυτή τη φορα θα καει η Αθηνα και ολοκληρη η χωρα από τους αγανακτισμενους που φασκελωνουν τη βουλη οι ιδιοι θα είναι αυτοι που θα ζητησουν ένα στιβαρο χερι να κυβερνησει με πυγμη τον τοπο.

Και όταν η χωρα ολοκληρη βουλιαξει στη βια και την εξαθλιωση που συνεπαγεται η σταση πληρωμων τοτε αυτο το πολιτικο συστημα και οι συνιστωσες του θα δωσουν το παρον και θα  την οδηγησουν σε …καλυτερες μερες, αφου χειροτερες θα είναι αδυνατον να υπαρξουν!

Η χωρα θα εχει υποστει καταστροφη αλλα αυτό που εχει σημασια είναι ότι θα κρατανε το πτωμα της σαν τροπαιο στα χερια τους.

Προκειται για μια πραγματικοτητα που βρισκει το νοημα της στη μαφιοζικη παροιμια:  «Ο καλυτερος φιλος ενός πεινασμενου γερακιου είναι ένα ψοφιο αλογο».

Συνεπως αν εξυφαινεται καποια συνομωσια εναντιον της χωρας αυτή δεν προερχεται από τους «ξενους» αλλα από τους «Ελληνες πατριωτες» και τις συνιστωσες της εξουσιας οι οποιοι αρνουνται να παραδωσουν την χωρα στην …Ευρωπαϊκη νομιμοτητα προκειμενου να μην χασουν τον ρολο τους και τα προνομια που αυτος συνεπαγεται!

Προκειται για μια συνομωσια η οποια δεν διαδραματιζεται πισω από σκοτεινα παρασκηνια –όπως τη φανταζονται οσοι αγαπουν τη συνομοσιολογια- αλλα συντελειται με την μορφη του πολιτικοκοινωνικου αυτοματισμου.

Και αυτό είναι το κακο, ότι και η κοινωνια δεν θελει να σωθει!

[ ως είθισται τηρήθηκε η ορθογραφία και η σύνταξη του κειμένου ]

This entry was posted in Προπάπους. Bookmark the permalink.

155 Responses to Η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ !

  1. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Το κακό είναι ότι το δίλημμα , πια, δεν έχει να κάνει με το σε ποιον κόσμο (από αυτούς που ξεραμε) θέλουμε να ανήκουμε, άρα απλώς μένουμε εκτός από κάτι, αλλά ότι οι κόσμοι διαλύονται και στη φάση ανασύνθεσής τους μάλλον θα διαλέξουμε το χειρότερο, ήτοι το εκτός.
    Η Ευρώπη και ο Δυτικός κόσμος κλυδωνίζεται , το τι θα προκύψει δεν το ξέρω, πάντως στις περιόδους ..ανασύνθεσης καλό είναι νάχεις κανα στασίδι, πολλες φορές, αν και δε του φαίνεται, αυτό μετράει.
    Πάντως να το παρατάς ..οικειοθελώς δεν προβλέπεται σε κανέναν οδηγό.

    Το καλό είναι ότι υπάρχουν κοινωνικές δυνάμεις που δεν περιλαμβάνονται σε αυτά που περιγράφει ο Προπατωρας, ότι πολλές φορές δημιούργησσαν , έστω και συγκυριακά αν και μετά ηττήθηκαν, μέχρι και πλειοψηφικό ρεύμα και ότι οι δυνάμεις και οι αντιλήψεις της οπισθοδρόμησης είναι ..οπισθοδρομικές.
    Οψ’ομεθα .

  2. Ο/Η bernardina λέει:

    Όταν οι ηγέτες βαυκαλίζουν εξαγοράζοντας συνειδήσεις αντί να κυβερνούν, μοιραία εισπράττουν το «δίκαιον όφλημα».
    Όταν οι πολίτες δεν ασκούνται στην ευθύνη, η στιγμή που θα τους ζητηθεί να την αναλάβουν τούς φαίνεται προδοσία.
    Όταν η υπερβολή πνίγει τη σύνεση, η ψυχραιμία μοιάζει με εθνική μειοδοσία.
    Όταν οι μακαρίως καθεύδοντες ξυπνούν απότομα, οι έως τότε γρηγορούντες λοιδωρούνται.
    Όταν η «αγανάκτηση» θολώνει την κρίση, ο φασισμός μοιάζει με δημοκρατία.
    Όταν στην ίδια πλατεία που κάποτε ο λαός απαιτούσε από τον μονάρχη Σύνταγμα τώρα απαιτεί να καεί η Βουλή, ανθρωπινό κρέας μυρίζει

  3. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Και όμως υπάρχει ελπίδα (μην πάει το μυαλό σας στη γνωστή σκηνή του Αστερίξ όπου επισκέπτης Ρωμαίος απεσταλμένος λέει στο Διοικητή του Μπαμπαόρουμ μόλις τους έχουν μαύρους στο ξύλο οι Γαλάτες «στο βάθος όλα παν καλά», για να του απαντήσει:»μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, έπρεπε να τόχα καταλάβει» ).

    Φυσικά τώρα είμαστε στα δύσκολα, αλλά αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μην μείνουμε στα συμπτώματα του σοκ, αλλά να δούμε «που φταίμε που στραβώνει και τι μπορεί να ..ξεστραβώσουμε στην άλλη βόλτα».
    Τελικά αν ο Λαός δεν είναι ..αθώος, δεν είναι για τους ίδιους λόγους που δεν είναι ..ένοχος.
    Και ..ανήκεστες βλάβες δεν υπάρχουν στο ….κοινωνικό.

    Άρα:
    Στο βάθος όλα παν καλά!!

  4. Ο/Η nikiplos λέει:

    καλησπέρα…
    Άλλο πράγμα οι συλλογικές ευθύνες μιας ομάδας ατόμων ή και ενός ολόκληρου λαού, και άλλο οι συγκεκριμένες ατομικές ευθύνες.
    Στην παρούσα φάση, δίνεται ένας ιδιαίτερα σκληρός αγώνας στο επικοινωνιακό επίπεδο, δαιμονοποίησης της Δύσης και η μετάθεση των ευθυνών σε εξωγενείς παράγοντες.
    Όλη αυτή η στρεβλή κατάσταση που ορθά περιγράφει ο προπάπους άνωθεν, δεν ανατρέπεται εύκολα με κοινοβουλευτικούς όρους και δημοκρατικές διαδικασίες. Είναι όμως οι μόνες διαδικασίες που προσωπικά θα ήθελα ώστε να μην πέσουμε σε παγίδες περισσότερο επικίνδυνες…

    Το αν τη γλυτώσουμε (και σωθούμε ) ή εξαφανιστούμε κι εμείς όπως τόσοι άλλο «αθάνατοι» λαοί, (δλδ να μετασχηματιστούμε και αφομοιωθούμε σε κάτι πολιτισμικά ανώτερο, παραγωγικότερο, δυναμικότερο), είναι στοίχημα που παίζεται για την ώρα… η έκβασις, φυσικά αβέβαιη….

  5. Παράθεμα: Περιγραφική απεικόνιση (σκάνινγκ) της νεοελληνικής πραγματικότητας « Η καλύβα ψηλά στο βουνό

  6. Ο/Η rodia λέει:

    Πωπω… τυπωνω να μελετηξω προσεκτικα.. και τα λέμε 🙂

  7. Ο/Η Propator λέει:

    Frankfurter Rundschau: H ελληνική Bουλή καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίαςNAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011 00:18
    Τελευταία Ενημέρωση : 21/06/2011 00:20 ΕκτύπωσηΑποστολήΦυλάξτε τοΜέγεθοςΑκούστε το«Αυτό που ταλανίζει την Ελλάδα δεν είναι η οικονομική κρίση αλλά η κρίση του πολιτικού συστήματος. Είναι η κρίση της ελληνικής κοινωνίας. Και αυτό είναι το δράμα των Ελλήνων… Οι Έλληνες μπορούν όμως να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Χρειάζεται όμως μία χρεοκοπία για να ξυπνήσουν οι Έλληνες; Αυτό θα ήταν όντως μια ελληνική τραγωδία».

    Τα παραπάνω αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau σε άρθρο με τίτλο «Το δράμα των Ελλήνων» και προσθέτει: «Στην Ελλάδα οι πολιτικοί δεν πέφτουν από τον ουρανό αλλά εκλέγονται. Η Bουλή είναι ο καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας».

    Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, «επί χρόνια οι υπηρεσίες και οι δημόσιες επιχειρήσεις ήταν εκεί για να εξυπηρετούν ημέτερους συντρόφους. Γι’ αυτό οι Έλληνες πολιτικοί είναι δύσκολο να δρομολογήσουν περικοπές. Είναι πιο εύκολο να μειώσουν τις συντάξεις και να αυξήσουν τη φορολογία, διότι οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να αμυνθούν, έτσι τουλάχιστον νόμιζαν οι πολιτικοί».

    Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό η Frankfurter Rundschau επισημαίνει: «Ο Γιώργος Παπανδρέου προβάλλει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του σαν ένα νέο ξεκίνημα. Η νέα (ανασχηματισμένη) κυβέρνηση που ζητεί την ψήφο εμπιστοσύνης την Τρίτη στη Bουλή αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα. Το χειρότερο είναι ότι ο Παπανδρέου υπόσχεται στους Ευρωπαίους εταίρους μια πολιτική, με την οποία η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας δεν συμπαρατάσσεται. Ούτε καν το ίδιο του το κόμμα. Διότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής σύγκλισης της κυβέρνησης από τις περικοπές στο δημόσιο μέχρι και τις ιδιωτικοποιήσεις ξεπερνάει τα «εσκαμμένα»».

    Πηγή: Deutsche Welle

  8. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Αγαπητέ παπούλη, όσο δεν αξίζει σχολιασμού το αποπάνω, άλλο τόσο περιμένουμε με ανυπομονησία ένα δικό σου μπιλιέτο για τα τεκταινόμενα… Ελπίζω όταν θεωρήσεις οτι καταλαγιάζει ο κουρνιαχτός, να μην το καθυστερήσεις άλλο!

  9. Ο/Η Ενη λέει:

    Το κείμενο του Προπάπου ενα πετυχημένο «περίγραμμα» της ελληνικής πργματικότητας.
    Το ελληνικό κράτος πράγματι ειναι ενα ιδιοτυπο καθεστώς οθωμανικών βιλαετιών και δυτικού τύπου θεσμική συγκρότηση.

    Ενω η Ελλάδα ειναι πλήρως ενταγμένη στο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σύστημα του καπιταλισμού, ορα και ολα τα επακόλουθα των συμπεριφορών των Αγορών, που κυριαρχούν παγκόσμια, καθορίζοντας το μέλλον και της χώρας μας αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας,
    (οπως απεδείχθη μετα τη χρηματοπιστωτική κρίση το 2008)

    το ελληνικό κράτος λειτουργεί με μια περίεργη «διασύνδεση» πολιτικης-κοινωνίας οπου ολα τα χαρακτηριστικά μιας δυτικού τύπου οργάνωσης της κοινωνίας «αναιρούνται» απο τις πελατειακές σχέσεις που δημιουργήθηκαν απο συστάσεως του ελληνικού κράτους και εκτοτε…..καλά κρατούν.

    Ολοι οι θεσμοί εχουν αυτονομηθεί ως μερικά σύνολα ( δημόσια διοίκηση – Παιδεία – Δικαστική εξουσία ,οι λεγόμενοι ΙΜΚ δεν εξαρτώνται απο την εκάστοτε πολιτική εξουσία αλλά εχουν τα δικά τους «βιλαέτια».

    Η μεν οικονομική ολιγαρχία ειναι μεν αμεσα συνδεδεμένη με το κράτος, ως παρασιτώμενη, ομως ουδόλως ακολουθεί κάποιον κεντρικό σχεδιασμό, παρά μόνο την εκπληρωση αιτημάτων φορολογικών κλπ, προνομίων οχι προς οφελος της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης αλλά την προνομιακή σχέση που εχει εγκατασταθεί απο συστάσεως του ελληνικού κράτους.

    Η πολιτική εχει αναπτυχθεί με ορους πελατειακων σχέσεων μεταξύ πολιτικών-πολιτών, δηλαδή σχέση ρουσφετιου και ψήφου.

    Τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα ειναι ισχυρότατα και καθορίζουν ολη την πολιτική γύρω απο τις υποδομές ενος οργανωμένου κράτους.

    Η Πανεπιστημιακή κοινότητα λειτουργεί με δικούς της κανόνες για ολα τα θέματα ειτε επιλογής επιστημονικού προσωπικού ειτε αξιολόγησης επιστημονικού εργου (που ειναι ασφαλώς θεμιτότατο) οχι ομως με ορους «αλληλουποστήριξης» μεταξύ τους οπου δημιουργούνται πολλές «διαστρεβλώσεις» (για να το πουμε κομψά), οπως φωτογραφικές επιλογές, νεποτισμος κλπ.

    Τα ΜΜΕ κατα κανόνα λειτουργούν στα πλαίσια των σχέσεων, προνομιακά, με το κράτος.

    Ολες οι «συνιστώσες» ,που λέει και το κείμενο, βρίσκονται σε μια αλληλεξάρτηση με το κράτος προς οφελος συμφερόντων «μερικών συνόλων» και οχι για ολόκληρη την κοινωνία.
    Αυτα τα «μερικά σύνολα» ειναι ανεξαρτοποιημένα και αυτονομούνται κατα περίπτωση.

    Μεσα σ αυτό το πλαίσιο οι απλοι πολίτες ¨μιμούνται» ολα αυτά τα κέντρα και προπαθουν σ αυτό το κράτος Λεβιάθαν, να υπερασπιστούν τα δικά τους μικρο-συμφεροντα ειτε με τη φοφοδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή η οποιαδήποτε κόλπα του «ελληνικού δαιμονίου» να ξεγαλάσουν και το κράτος και τους συμπολίτες τους.

    Αυτή η εικόνα ειναι που εχει αφήσει αφωνους τους εταίρους μας στην ΕΕ, και προσπαθούν να καταλάβουν γιατί πρωτον δεν συνεννοουμεθα και δεύτερον γιατί εναντιωνόμαστε σε κάθε απόπειρα αλλαγής του……κρατικου συστήματος.

    . .

  10. Ο/Η papoylis λέει:

    Αγαπητοί φίλοι και φίλες

    να με συγχωρήσετε για τη καθυστέρηση στην ανάρτηση των σχολίων και για τη μη δημοσίευση άλλων ποστ αυτή τη περίοδο. Ο Παπούλης έχει άλλες ασχολίες αυτό το καιρό…. 🙂
    Να επισημάνω μόνο για τους ρέκτες ένα καταπληκτικό μετρικά , τεχνικά , νοηματικά εργόχειρο του Ταμίστα στη Καρακάξα που σήμερα αξιώθηκα να δημοσιεύσω . Μη το χάσετε … 😉

  11. Ο/Η papoylis λέει:

    Να προσθέσω ακόμα για τους ενδιαφερόμενος ότι ο Πάνος αναδημοσίευσε στη Καλύβα το παρόν άρθρο του Προπάπου , όπου και γίνεται μια ενδιαφέρουσα συζήτηση . Όσοι συχνάζουν στη Καλύβα το έχουν ήδη νομίζω διαπιστώσει…. Εκεί μάλιστα τα σχόλια δεν χρειάζονται έλεγχο … 😉 . … Το λίνκιον : http://panosz.wordpress.com/2011/06/20/isidoros-45/

  12. Ο/Η papoylis λέει:

    Μπλακσίπιε

    κατ’ εξαίρεση θα ανεβάσω για χάρη σου σήμερα ένα μικρό ποστ με δύο ερωτήματα μόνον στα οποία αρμόδιος για να απαντήσει μάλλον δεν υπάρχει , με την έννοια ότι αυτοί που ΕΙΝΑΙ αρμόδιοι δεν θα τολμούσαν να απαντήσουν , ενώ αυτοί που είναι ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ τυπικά , γνωρίζουν αλλά δεν έχουν λόγο να απαντήσουν.. Θα το δείτε λίγο αργότερα.

  13. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Εκεί μάλιστα τα σχόλια δεν χρειάζονται έλεγχο … 😉 . … Το λίνκιον : http://panosz.wordpress.com/2011/06/20/isidoros-45/

    Aγαπητέ Παπουλη.. Επειδή οπως ξερεις μετα τα Λυπηρα γεγονοτα που ελαβον χωρα στην Καλύβα προ ετων ειμαι αποκλεισμένος απο τις εκει συζητήσεις – ασε που δεν εχω καμμιαν ορεξιν να επανέλθω – ενώ απο την αλληνπλευράν βρισκω τις παρατηρησεις του κυριου Πανου Ζερβα εξαιρετικά ενδιαφερουσες διοτι εκκινουν απο μια Θεμελιωδη Παρεξηγησιν -παρερμηνειαν – η οποια βεβαια εξηγειται – ως πρς το τι συνιστά την επιδρασιν της Ανατολικής Ορθοδοξου θρησκειας επι της εθνικής μας ιδεολογιας και επειδή απο τηνμια πλευρά θεωρώ τα επιχειρηματα του Προπατορος ακρως Ισχυρά ενώ τα επιχειρηματα του κ Ζερβα εντελως αδυναμα και μαλλον ΑΣΧΕΤΑ αλλά οπως γνωριζεις Δεν μπορω να μπώ εκει διοτι ειμαι αποκλεισμένος και εν πάσει περιπτωσει εδώ ειναι το κειμενον του Προπατωρος και ουχι στην Καλύβην θα ηθελα να μου επιτρεψεις να ανατρεψω ενα ενα τα »επιχειρηματα ‘ του κ Ζερβα Εδω .. Προς επιρρωσιν του αιτηmατος σου θυμιζω οτι εδώ ειναι το Προπατωρικον κειμενον και οχι εκει και οτι ειμαι αποκλεισμένος απο εκει ..
    Ευχαριστω .. ‘

  14. Ο/Η papoylis λέει:

    Θα προτιμούσα Νόσφη μου να το κάνεις στο δικό σου ιστολόγιο. , για λόγους που νομίζω καταλαβαίνεις . Μπορείς να βάλεις ένα σχετικό λινκιο στο εδώ ποστ και στην εκεί αναδημοσίευση και να γράψεις ό,τι νομίζεις 😉 . Άλλωστε αν ο θείος θέλει να απαντήσει μπορεί να το πράξει νομίζω , αφού η κριτική του Πάνου με την οποία παρεμπιπτόντως εν μέρει συμφωνώ στρέφεται προς δικό του ( του Προπάπου ) ποστ… Επομένως αν ο ίδιος ο θείος δεν θέλει να απαντήσει , εκεί ή εδώ , δεν καταλαβαίνω το λόγο να το πράξεις εσύ στο παρόν μου ιστολόγιο. Δεν έχω καμμία διάθεση να ξεκινάμε πάλι με το Πάνο νέο γύρο αερομαχιών. Καλά είμαστε τόσο καιρό με το όπλο παρά πόδα. Εκτός από κάτι μπηχτές κατηγορίας μύγας πορευόμαστε εν ειρήνη. Και έχει ο καθένας ( και εγώ και αυτός ) τα δικά του προβλήματα……

    Καταλαβαίνεις ορέ Βάμπιρα ;;;

  15. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Μωρε καταλαβαινω… ξερεις εδω και πολύ καιρο εχω καταλαβει … Τωρα τι καταλαβαινω ..αστο ..
    ——————————–

  16. Ο/Η papoylis λέει:

    Το αφήνω Βάμπιρα … το αφήνω …. 🙂

  17. Ο/Η Propator λέει:

    Αφιερωμενο σε οσους ειναι …εκτος θεματος !
    ————————————————————

    Οταν το δαχτυλο στητο εδειχνε το φεγγαρι
    του αλληθώρου η ματιά εκοιταε τον Αρη
    ψαχνουσα δι Αρειανους, εώρακεν και ειδε
    εξωγηίνους μεν τινες, μα ησαντο …Μπαοκτζήδαι !

  18. Ο/Η Propator λέει:

    Προβατο (και μαλιστα μαυρο),
    ενας ανθρωπος με στοιχειωδως καλοσχηματισμενο Ego δεν θα γυνροβολαγε να σχολιαζει σε ποστ που …»δεν ειναι αξια σχολιασμου», εκτος αν …

  19. Ο/Η bernardina λέει:

    Εγώ πάλι καταλαβαίνω πως, σαν τους εραστές που κάποτε τους έδεσε μέγα πάθος, εσείς μαζί δεν κάνετε και χώρια δεν μπορείτε.
    Δεν είναι κακό -αντίθετα, ανθρώπινο και συγκινητικό είναι, don’t get me wrong…
    Τόσο, που μου ‘ρχεται να σας χαρίσω αυτό:

  20. Ο/Η Ενη λέει:

    Συμπληρωματικό για το κείμενο του ποστ

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=407544

    Το κράτος επεκτείνεται και σε αλλους τομείς, μηχανισμοί καταστολης και αλλα «βιλαέτια»

  21. Ο/Η Άκυρος λέει:

    Βλέπω ότι ο προπάτωρ έχει σουξέ μεγάλο, αφού τον κλέβουν και τον αναρτούν σε φίλιο μπλογκ κι εκεί -πολύ ευγενώς φερόμενοι- επιδίδονται σε εποικοδομητικούς μονολόγους περί του ότι ψυχικώς ανήκομεν εις την Δύσην και ότι όχι δεν είμεθα ορθόδοξοι. Παρά ταύτα τον σταυρό μας τον κάνουμε από μαλί σε μαλί (που λέει κι ο ποιητής – μια απόπειρα αναπαράστασης θα σας έπειθε) γι αυτό και ο προπάτωρ καλό θα ήταν να εξήγησει ολίγον αναλυτικότερα πως ακριβώς εννοεί αυτή τη σχέση με την ορθοδοξία, μην έχουμε παρεξηγήσεις σε τέτοιους δύσκολους καιρούς.
    {Για όσους ενδιαφέρονται βέβαια}

  22. Ο/Η Propator λέει:

    Αγαπητε Ακυρε,
    η βασικη στοχευση του κειμενου ηταν να τονισει οτι αυτο το μορφωμα που ονομαζουμε Ελληνικο κρατος μπορει να λειτουργει κατ΄επιφαση με οργανωση τυπου αστικης κοινοβουλευτικης δημοκρατιας αλλα στην πραγματικοτητα δεν ειναι τετοιο αφου κατω απο την κουβερτα του δυτικου τυπου κρατους υπαρχει και λειτουργει ενας ολοκληρος παραλληλος κοσμος ο οποιος χρησιμοποιει το κρατος και τους θεσμους για ιδιον οφελος.
    Η αντιληψη η οποια επικρατει και προβαλεται ευρεως ειναι οτι αυτη η κατασταση οφειλεται στην μακροχρονια Οθωμανικη κυριαρχια.
    Βρισκω αυτη την αιτιαση εντελως λαθεμενη και ανεπαρκη (της κοντης ψωλης οι τριχες της φταινε) ενω θεωρω οτι διαχρονικα αυτος ο τοπος οσμωνοταν με την ανατολη καθως ολοκληρος ο αρχαιος ελληνικος κοσμος δεχοταν τις επιδρασεις που εκπορευονταν από αυτή.

    Ο ιουδαϊσμος μπηκε από την πορτα που ειχε αφησει ανοιχτη ο Πλατωνας με την βοηθεια του οποιου (νεοπλατωνικοι της Αλεξανδρειας, Ωριγενης κλπ) η θεολογικη χονδροειδης και ανεπεξεργαστη ιδεοληψια των απαιδευτων ιουδαιων βοσκων (που εβλεπαν τη βατο να καιγεται) διαμορφωθηκε σε αυτό που ονομαζουμε χριστιανισμο προκειμενου να μπορεσει να περασει στον πολιτισμενο δυτικο κοσμο (Ρωμαϊκο).

    Το φιλιόκβε δεν ηταν ο λογος που το 1054 σχιστικε η γατα της χριστιανικης εκκλησιας, ολοκληρη τον Ρωμαϊκο κοσμο τον ειχε σκισει στα δυο –πολύ πιο πριν- αυτό το παλικαρι από την Αλβανια που ειχε διατελεσει και αυτοκρατορας οταν αποφασισε πως οι δυο κοσμοι που την συγκροτουσαν ηλθε η ωρα να χωρισουν τα τσανακια τους και ιδρυσε τη …. «Νεα Ρωμη» (Κωνσταντινουπολη).

    Ηταν οι δυο κοσμοι που ο καθενας οπηρε το δρομο του.

    Από κει και περα δεν είναι καθολου τυχαιο που σε ολοκληρη τη βυζαντινη περιοδο δεν συνανταμε ουτε έναν σημαντικο επικούρειο ενώ την ιδια περιοδο οι πλατωνικοι …κανουν παρτυ.

    Η Κωνσταντινουπολη γινεται θεατρο αντιπαραθεσης των δυο κοσμων τοσο κατά την 4η σταυροφορια οσο και κατά την φαση της αλωσης της: Οι δυτικοι θελουν να την τραβηξουν κοντα τους: ο Πάπας στελνει τον καπεταν Φλαντανελά σε βοηθεια, οι Ενετοι με τον Ιωαννη Ιουστινιάνη πολεμουν στα τειχη και πεφτουν μεχρι ενός μαχομενοι ενώ την ιδια στιγμη οι ανθενωσικοί με τον Σχολαριο Γεναδιο προπαγανδιζουν ότι «Είναι θελημα θεου η Πολη να Τουρκεψει» ενώ πολιτικη συνιστωσα του βυζαντινου συστηματος με τον πρωθυπουργο της χωρας Λουκα Νοταρα διακυρισει: «Καλυτερα σαρικι Τουρκικο μεσα στην πολη παρα τιάρα ενετική»!
    Και ολλα αυτά διεξαγονται μεσα σε συνθηκες απολυτης διαφθορας και εκφυλισμου της κοινωνιας.

    Σημερα σε παρομοιες συνθηκες απολυτης παρακμης η πολιτικη συνιστωσα κανει τα ιδια: Ο ΓΑΠ παραδιδει τη χωρα στους αγανακτισμενους, ο Σαμαρας (βλ. Χρυσανθος) κανουν ανταρτικο κατά της δυσης συμπορευομενοι ουσιαστικα με τους Αριστερους αστερες.
    Την ιδια στιγμη η εκκλησια απευθυνεται από αμβωνος «Προς τον Λαον» αναθεματιζοντας τους (δυτικους) «ξενους» οι οποιοι …συνομωτουν εναντιον μας ?!

    Από την αλλη ολοκληρη η Ευρωπη εχει κάθε λογο να προσπαθει να μας κρατησει στην επιφανεια για να μην βουλιαξουμε στα σκατα παρασυροντας ολοκληρο τον πλανητη.

    Τι άλλο πρεπει να δουμε δηλαδη για να κατανοησουμε ότι ολοκληρο το συστημα και –βασικα– η ιδια η κοινωνια που το εκτρεφει και το συντηρει (ηταν και) είναι μια κοινωνια και ένα συστημα που μισει τη δυση.

    Οσοι επικαλουνται τις θεολογικες πτυχες της ορθοδοξιας για να …αποδειξουν ότι …«ανηκουμε στη δυση» μοιαζουνε με την «ψειρα που ψαχνει τη ραφή», ομως φαινεται να αγνοουν ότι η δυση φροντισε να ξεδοντιασει πολιτικα τις εκκλησιες της (καθολικη και προτεσταντικη) ενώ στον ορθοδοξο κοσμο αυτές είναι ακομη αμολυτά σκυλιά που ασκουνε εσωτερικη και εξωτερικη πολιτικη.
    Φαινεται ότι ξεχνανε τις επιληπτικες κρισεις που τραβηξε το εθνος των ΕΛληνων για τους ομοδοξους μας Σερβους όταν (με μεγαλη και αδικαιολογητη καθυστεριση) η δυση αποφασισε να θεσει τελος στις βαρβαρες ομαδικες σφαγες στις οποιες ειχαν επιδοθει.

    Ώστε λοιπον θα πρεπει να αναζητησουμε σε θεολογικα ζητηματα τον …«δυτικισμο» μας όταν οι ταλιμπαν της ορθοδοξου Ελληνικης εκκλησιας εχουν ξεσαλωσει καταλυοντας κάθε εννοια αστικης δημοκρατιας, όταν ο παπα αρχιδης εχει το θρασος να κουναει το δαχτυλο μπροστα στο προσωπο του εκλεγμενου πρωθυπουργου της χωρας λεγοντας του ότι …εξελεγη με τη βοηθεια της …δεξιας του κυριου ??? !!!
    Τι σημαινει αυτό? Μηπως σημαινει ότι: «-Ακου ρε κωλοπαιδαρά, εγω σε εξελεξα και γιαυτο θα συγκυβερνησουμε» ???!!!
    Εισπρακτωρ, σακουλα.

    Τι θεολογικα ζητηματα της ορθοδοξου πιστεως να συζητησει κανεις όταν η συμμορια με τα μαυρα εχει καταλυσει κάθε στοχειωδες –εστω- προσχημα διακριτων ρόλων .

    Ποσο δυτικη μπορει να είναι μια κοινωνια η οποια μισθοδοτεί τους δημοσιους υπαλληλους για να μπορουν να επιτελουν απροσκοπτα το …πνευματικο τους εργο (!) ?
    Παρε καρβουνο
    http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=5887

    κι άλλο καρβουνο:
    http://www.ethnosnews.com/2011/06/%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%89%CF%83-%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BC-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%84%CE%84%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%84/

    Οσο υπηρχε ο … «υπαρκτος σοσιαλισμος» ο αντιδυτικισμος μας κρυβοταν κατω από τον αντικομουνισμο της δεξιας, όταν ο …υπαρκτος κατερευσε το αντιδυτικο μενος της δεξιας εδωσε τα χερια με την αριστερη υστερια και εμφανιστηκε απροκαλυπτα πλεον μπροστα μας σε ολο του το κλεος!
    Ειδαμε τον Χριστοδουλο με τον Καραμπελια, την Αλεκα, τον Πανικα, τον Αλεκο, τον μικρο Τσιπρα, τον Παπαθεμελη, τον Λαφαζανη, τον Χρυσανθο, ολοκληρο το βαθυ Πασοκ, τη λαϊκη δεξια, τις αριστερες και δεξιες σεχτες και γκρουπουσκουλα ολους μαζι να φτυνουν τη χολη τους σε ότιδηποτε αφορα την εσπερια.
    Καμαρωνουμε μια αυτιστικη κοινωνια κολλημενη με τον αντιαμερικανισμο να κανει πορειες επι 37 συναπτα ετη στην Πρεσβεια των ΗΠΑ!

    Ελλαδα, Βουλγαρια, Ρουμανια, Σερβια, Ρωσια, ποσο δυτικη είναι αυτή η γούβα που αποτελει το ορθοδοξο τοξο;
    Και αυτές εχουν φαινοτυπο δυτικου κρατικη οργανωση αλλα παρουσιαζουν τα ιδια ακριβως κατασταση με τη δικη μας: Συμμοριες που αποτελουν τις συνιστωσες του συστηματος εξουσιας: Διεφθαρμενος πολιτικος κοσμος, διαπλεκομενους «επιχειρηματιες» που αρμεγουν το κρατος, σκληρο γραφειοκρατικο συστημα δημοσιας διηκησης, φονταμενταλιστικες Εκλλησιες εναγκαλισμενες με το κρατος και ότι κακο, στραβο και αναποδο συνανταμε στη χωρα μας!

    Τοσο …«δυτικοι» ειμαστε !!!

  23. Ο/Η Ενη λέει:

    Στην ολη ιστορική αναλυση που κάνεις, αγαπητέ Προπάτωρ (ψευδώνυμο κι αυτό), εχει ς απόλυτο δίκαιο.
    Ομως το δικό μας ιδότυπο κράτος, απο της ενάρξεως του, διατήρησε ολες τις σχέσεις που επικρατούσαν στο Οθωμανικό συστημα διακυβέρνησης προσαρμόζοντας το στα πλαίσια μιας δυτικού τύπου θεσμική οργάνωση.
    Και δεν εχει σχέση με την «τουρκοκρατία αιώνων» αλλά με την επικράτηση των βιλαετιών, μεσα στο κράτος, τα οποία ισχύουν μεχρι σήμερα.
    Τα καπετανάτα κλπ. εξελίχθηκαν σε δηθεν δυτικού τύπου κόμματα που κυριαρχούσαν στην ολη «εξέλιξη» μιας κοινωνίας κρατικοδιαιτης με διαμοιρασμένα «φέουδα»,και παρ΄ολο που ενταχθήκαμε στην ευρωπαική κοινότητα δεν εχουμε το ιδιο «φαινότυπο» (που λες κιέσύ).
    Αυτός ειναι ο λόγος που και η Τροικα αλλά και οι αλλοι αρμόδιοι εταίροι μας δεν μπορούν να «καταλάβουν» την ελληνική πραγματικότητα.

  24. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    και συ τοις αλλλοις ο αΝΘΙΜΟς ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΜΑς ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΙΑ προσευχην για το χρεοσ
    ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ ΑΔΕΛΦΟΙ ..ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ

  25. Ο/Η Ενη λέει:

    ΑΙΧΜΕΣ Μήπως να κάνουμε και κάνα τάμα;
    ΤΗΣ Πόπης Διαμαντάκου
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Thursday 23 June 2011Να προσευχηθούμε για την ελληνική οικονομία προτείνουν άγιοι πατέρες από την τηλεόραση. Στην ανάγκη, μήπως να κάνουμε και κάνα τάμα;
    Το είδαμε κι αυτό. Να διαβάζει από την εκπομπή τού Αυτιά ο Ανθιμος Θεσσαλονίκης δέηση για την ελληνική οικονομία. Κάλεσε δε το ποίμνιο να προσευχηθεί για να σωθεί η πατρίς.
    Να μην έχουμε κανένα παράπονο από την Εκκλησία, λοιπόν. Και εκείνη την εκκλησιαστική περιουσία που λέγεται ότι αν αξιοποιηθεί αυτές τις δύσκολες ώρες θα είναι μια σημαντική συνεισφορά στον τόπο ούτε να την ξανασκεφτούμε. Ψιλοπράγματα άλλωστε, μπροστά στο πολυτιμότερο όλων δώρο που προσφέρουν οι άγιοι πατέρες στο χριστεπώνυμο έθνος, την ίδια τους την προσευχή για τη σωτηρία της οικονομίας. Σίγουρη μέθοδος. Γιατί, όσο να ‘ναι, έχουν και τα μέσα λόγω της αγιοσύνης τους στον Υψιστο. Εισακούγονται. Κατόπιν αυτών μπορούμε να ελπίσουμε ότι θα βρει η θεία φώτιση τούς Ολι Ρεν και τους Μπαρόζους.
    Ετσι, λοιπόν, διαβάστηκε το κείμενο από τον Ανθιμο, σταυροκοπήθηκαν ο παρουσιαστής και η συμπαρουσιάστρια Μάγδα, ευχήθηκαν να γίνει το θαύμα και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η τηλεοπτική τελετή δέησης, η οποία, ω του θαύματος, συμπλήρωσε ιδανικά το προηγηθέν σόου μιας ενδελεχούς ανάλυσης περί τα οικονομικά του έγκριτου επιστήμονα κ. Βαρουφάκη. Παρών στο πάνελ και ο επιστήμων καθ’ όλη τη διάρκεια της απευθείας σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη, δεχόμενος έτσι και αυτός την ευλογία του Ανθιμου. Εξοχο!
    Αλλωστε αυτός ο αχταρμάς της ανορθολογικής θρησκοληψίας, του πολιτικάντικου τηλελαϊκισμού και μιας εσχάτως αναδειχθείσας αυτάρεσκης, τηλεπαραθυράτης επιστήμης – τής – οικονομίας αποτελεί τη συστατική σύνθεση του νεοελληνικού μιντιακού πολιτισμού. Αυτοί είναι οι τρεις κορυφαίοι πυλώνες της σύγχρονης σκέψης του έθνους με κοινό χαρακτηριστικό τη βεβαιότητα ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και τις απόλυτες λύσεις όλων των προβλημάτων. Γνωρίζουν πώς θα σώσουν τις ψυχές των αμαρτωλών οι μεν, την πατρίδα οι δε, την οικονομία και το ευρώ ειδικότερα οι τρίτοι. Οσο για τη συνάντησή τους σε ένα τηλεοπτικό πλατό, α, ναι, δεν θα μπορούσε να τύχει καλύτερου περιβάλλοντος. Καθώς, ως γνωστόν, το τηλεοπτικό μέσο διευκολύνει τη χύλωση των υλικών σε εύπεπτο και ταχείας κατάποσης μείγμα. Με τις υγείες μας!

  26. Ο/Η Ενη λέει:

    Το ως ανω δημοσίευμα απο τα ΝΕΑ. Επειδή δεν ειχα αναφέρει καθόλου, στα αλλα μου σχόλια, το θέμα της Ορθοδοξίας (που απασχόλησε πολλους), σκέφτηκα οτι αυτό το κείμενο ταιριάζει στην ολη συζήτηση.

  27. Ο/Η Propator λέει:

    Ενη (Γουέη),
    διαπιστωνω οτι εχεις αντιληφθει πληρως πως ακριβως λειτουργει το συστημα εν ΕΛ-λαδι και τα λες πολυ ωραια αγαπητη, τοσο που αν ημουνα νεωτερος και δεν με ειχε τσακισει και το ουρικο οξυ θα σου προτεινα να συναψουμε σχεση.
    Αλλα τωρα -στην κατασταση που ειμαι- τι σχεση να συναψει κανεις?
    Αστα να πανε στο διαολο.

  28. Ο/Η zeppos λέει:

    Να και το καμάκι!
    Γηραλέε νεανία!

  29. Ο/Η papoylis λέει:

    Πέστα ρε Ζέππο .. γιατί εγώ κρατιέμαι με τα δόντια… 🙂 🙂

  30. Ο/Η Ενη λέει:

    Μπα; ο ενας «κρατιέται με τα δόντια», ο αλλος διαπιστώνει το «καμάκι» (που ετσι κι΄αλλιως αλήθεια ειναι), ομως

    δεν εχει το δικαίωμα ενας συν-ζητητής να εκφράσει τις σκέψεις του για την «επάρκεια» κάποιας συν-σχολιάστριας; η και τη σύμφωνη γνώμη μαζί της;
    Απο κει και πέρα να ευχαριστήσω τον αγαπητό Προπάτωρα, για τα καλά του λόγια και για την «προτίμηση».

    Ομως δεν νομίζεις αγαπητέ οτι μια «σύναψη σχέσεων» δεν αρκειται στη συμφωνία πολιτικών απόψεων; Μπορεί να συμβιώνει κάποιος , πολυ ωραία με κάποιον αλλον και να εχουν εντελώς αντίθετες πολιτικές απόψεις. Υπάρχουν αλλοι παράγοντες για μια «συμβίωση» για μένα πρώτα ο αλληλοσεβασμός και επονται και αλλα.

    Στην περίπτωση μας ομως ,δεν χωράει καμιά αμφιβολία ,οτι τουλάχιστον απο μέρους μου δεν εχω καμιά διάθεση για οποιαδήποτε «σύναψη σχέσεων» . Και μάλιστα μεσω WEB.

    Φυσικά αισθάνομαι κολακευμένη απο την πρόταση ,οπως κάθε γυναίκα ,και σε ευχαριστώ για την……προτίμηση. Νασαι καλά και χωρίς ουρικό οξύ.
    Τα λέμε, που λενε και τα αριστερά φιλαράκια μου. Πετυχημένη φράση.

  31. Ο/Η Ενη λέει:

    Και μετα την «παρένθεση» να γυρίσουμε στο θέμα του ποστ.

    Προχθές μιλούσα με κάποια πολύ αγανακτισμένη και κάποιας ηλικίας που θυμαται γεγονότα μεχρι το 114 του 1965, οπως και τα μετέπειτα γεγονότα μέχρι σήμερα.
    Κάποια στιγμή λοιπόν μου ειπε το εξης ¨Η ΔΕΗ ειναι απο δικου της ενα ολόκληρο κόμμα» και…..τρόμαξα ομολογουμένως.

  32. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Το ενδιαφέρον είναι πότε ..ο άλλος θα διακόψει τις ψαλμωδίες και θα αρχίσει τις ..γλαδιόλες και τα τοιαύτα.
    Δοθείσης της ευκαιρίας Παπούλη θέλω να σε ενημερώσω ότι τώρα που είδα (αλλαχού) «πώς ζει ο κόσμος» ότι τροποποιώ το αίτημά μου για το άλλο post και σε παρακαλώ να βάλεις την μεταπτυχιακή φοιτήτρια (που λέγαμε) να έχει και PHD (έχει σημασία), μη με περάσουν και για καναν ημιμαθή .. 🙂

  33. Ο/Η Άκυρος λέει:

    Προπάτωρ ευχαριστώ για τις επεξηγήσεις. Ελπίζω να τις διαβάσουν και οι νύφες.
    Για την κα Ένη και την ευγενή απόρριψή της μη στεναχωριέσαι. Προέχει το ουρικό οξύ και ο … αλλά να μη θυμίσω οικεία κακά. Δυστυχώς οι εξελίξεις κατέστησαν ανεπίκαιρο το διάλογό μας για τον Μπαρμπαρόσσα και την πειρατεία εκτός αν βρεις τρόπο να τα συνδέσεις.
    Ευπειθώς ο άκυρος δισέγγονος.

  34. Ο/Η rodia λέει:

    Μικρή συμβολή (ελπίζω να αρέσει σε παπούλη και προπαπούλη)

    το ομώνυμο ποιήμα από την τελευταία ποιητική συλλογή του Κώστα Μαυρουδή «Τέσσερις Εποχές» , εκδόσεις Κέδρος 2010 .

    «Τέσσερις εποχές»

    Οι μέρες του πενήντα τρία
    ή και του πενηνταεννιά
    είναι πια μια παλιά ταινία
    που δεν την παίζουν πουθενά.

    Μπήκαν τα τανκς στη Βουδαπέστη
    κι ο Τύπος σοκ μεγάλο υπέστη –
    του Γκριμπωβάλ θαρρώ πως βλέπω τα κανόνια
    κείνα που αλλιώς πυροβολούν
    και τον τιμούν αιώνια.

    Το σπίτι μοιάζει καταφύγιο
    – νύχτα παντού, στο μέσο ένα κηροπήγιο –
    σ’ ένα δωμάτιο η μητέρα αγκομαχάει
    μια θεία δίπλα ευλαβικά παρακαλάει
    μοιραίος χρόνος το πενηνταοχτώ
    μεθώ τον πόνο μου με στίχους του Κοκτώ.

    Ο χρόνος πίσω κι αν το θέλεις δεν γυρνάει
    και μόνο μπρος ολοταχώς πάντα τραβάει
    η «Αλεπού η Νεαρά» έχει γεράσει
    μα απ’ το σοκάκι της και πάλι θα περάσει
    θα’ ναι Χριστούγεννα στο μυθικό Ζαλτσβούργον
    (δεν θα’ χουν κάψει τον Ιούδα τον κακούργον)
    κι ο γερο-Γιάνκης ξεναγός με το μπαστούνι
    τον «Οδηγό» του κατατρώγει σαν μαμούνι
    το χιόνι πέφτει και τα λόγια μας σκεπάζει
    κι εγώ απ’ το τζάμι έναν σκιέρ θα κάνω χάζι.

    «Όλα’ναι εφήμερα ως την ανυπαρξία»
    σκέψη στ’ αλήθεια που σου φέρνει ασφυξία
    τα εργαλεία του τσαγκάρη στα μουσεία
    κι οι νιοι βλαστοί θροΐζουν σε αμεριμνησία.
    Θέση στο μέλλον έχει η Φύση καπαρώσει
    και τα δισέγγονά της λέει θα καμαρώσει.
    Αλλά κι η Ποίηση θα απαθανατίζει
    όσους ο Χρόνος σταθερά αδυνατίζει
    άγαλμα στήνει ανθεκτικό σε «Αναπαυόμενο»
    με φόντο στέρεο τον γιο του τον κοιμώμενο.

    Αλλά εκτός απ’ το Παρίσι και τη Ρώμη
    την Μπανταλόνα, ή μια λουτρόπολη, ακόμη,
    στέκει αθάνατο εδώ πέρα το Λουτράκι
    φωτιά του θέρους, μ’ εξαϋλωμένα ράκη.
    Πώς να ξεχάσεις μία θεία καλλονή
    μύθο, που ανέμενες με «θεία» προσμονή;
    τον θείο Ζαν, μοναδικό και γόη
    και τελευταίο επιζώντα μες στο σόι;
    Κι αν βεβαιούται πως κανείς μας δεν θα μείνει
    θα λάμπει, έστω, κόμη-τας η μπριγιαντίνη
    και όλο μπρος θα εφορμάει η ζωή
    με χτενισμένο… προς τα πίσω το μαλλί.

    Σκέπτομαι και τους ηλικιωμένους
    απ’ τα θερμά λουτρά τους κάπως κρατημένους
    πλοία να φεύγουν, κι άλλα να καταλαβαίνουν
    μόλο που ανύποπτα την κλίμακα ανεβαίνουν.
    Μα όταν τελειώνει μια εποχή αληθινά
    αναλογίζονται τον κύκλο που αρχινά
    κι αναρωτιούνται αν η ρόδα θα γυρίσει
    στα ίδια μέρη αβλαβείς να τους αφήσει.

    Υπάρχουν κι άλλα ξεχασμένα επεισόδια
    γύρνα ανάστροφα και πέρνα… απ’ τα διόδια
    τότε που σμίγατε με μία Cumparsita
    (τότε που ανέτελλε λαμπρή η «Σάντα Τσικίτα»)
    οι δίσκοι πέφτουν ζαλισμένοι απ’ τις στροφές τους
    τα χέρια κόβουν απ’ τα φουστάνια τις ραφές τους.
    Στα πλοία που’φευγαν για μακρινά ταξίδια
    ψάχναν ταυτότητες, παράνομα πειστήρια
    πέτρινες μέρες, γαρ, μετεμφυλιακές
    ΕΡΕ, ΕΔΑ και ταραχές Κυπριακές.

    Με άλλα ήθη τρέφονταν οι οικογένειες
    με τρυφηλότητες οι αστοί και με ευγένειες
    στο σπίτι ερχόταν ο γιατρός, μασκαρευόταν
    με τη στολή του ξυλουργός σωστός ντυνόταν.

    Της μόδας ήταν να μαθαίνεις αγγλικά
    και να μιμείσαι τη ζωή απ’ τις εικόνες
    ν’ ακούς τα λόγια του δασκάλου σου γλυκά
    να σπέρνεις φράσεις που θα ζήσουν στους αιώνες.

    Κι αν τα βιβλία φιγουράρουν μες στις σκόνες
    οι ανιόντες κάτι έχουν σημειώσει
    λέξεις που στέκονται στα χρόνια πίσω μόνες
    και γνωμικά, ρήσεις που έχουνε στοιχειώσει.

    Οι εποχές θ’ αλλάζουν βέβαια ολοένα
    χιλιάδες φιλμ θα λησμονούνται συντριμμένα
    μα ευτυχώς της Γλώσσας το μακρύ ποτάμι
    θα λέει πως τίποτε δεν πήγε, (χα!), χαράμι. –

    Kώστας Μαυρουδής

  35. Ο/Η Propator λέει:

    Πως να μην στεναχωριεμαι Ακυρε, η κα Ενη, μολις ακουσε για ουρικο οξυ, μας εστειλε για …τσάι μετα πολλων επαίνων και -σαλαγιζούσης της σεληνης- εστρεψε το βλεμα εις νεαροτερα ατομα.
    Περι του Μπαρμπαροσα θα επανελθουμε προσεχως.

    Παπουλη,
    σχετικα με την τιμη του ψωμιου, στα αγωνιωδη υπαρξιακα (αφου απο αυτο εξαρταται η υπαρξη μας) ερωτηματα που θετεις, εχω να σου απαντησω οτι:
    Τοσο η καθαιρεση του Παναγιωτου Ψωμιαδου (επονομαζομενος και «ο Πανικας») απο τον θωκο της περιφερειας λογω του ατακτου βενζινοπωλου, οσο και η περιμαζωξις (κοινως μπουζουριασμα) του Μακη Ψωμιαδου (επονομαζομενου και «ο Αγορίνας» ή «ο Αγαπούλας») προκειται να οδηγησουν την τιμη του ψωμιου σε δυσθεωρατα υψη -ου μην και πλατη (μπουτι, στηθος κ.ο.κ.) καθοτι η παραγωγη θεαματος συμπαρασυρει και την τιμη του αρτου.

    Παντως αν πραγματικα αγωνιας για τον αρτον υμων τον επιουσιον οσο και τα παιδια της Ρουαντας τοτε μπορω να καταλαβω τις αριστερες σου πεποιθησεις και την …αγανακτηση σου για τον κακο και αδικο δυτικο κοσμο.

  36. Ο/Η Propator λέει:

    Παντως αν πραγματικα αγωνιάς ….

  37. Ο/Η Propator λέει:

    Τι ηλιθιες αναλυσεις καθομαι και κανω για τις συνιστωσες του συστηματος διακυβερνησης της χωρας, εδώ χρειαζονται αναλυσεις ουρων και κοπρανων!

    «Σφοδρές επικρίσεις στον Σαμαρά από όλους τους ηγέτες των κεντρωδεξιών Ευρωπαϊκών κομμάτων για την αδιάλλακτη και καταστροφική στάση του στο θέμα της συναίνεσης για το μεσοπρόθεσμο»

    ***

    Καραμπελίας:
    «-Οι σχεδόν πέντε δεκαετίες μιας αδιάλειπτης πολιτικής δραστηριότητας, δίχως συστημικές παρεκβάσεις, δεν μου επιτρέπουν να ανεχτώ άλλο την επανάληψη πρακτικών που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στη σκληρότερη ματαίωση της πρόσφατης ιστορίας του και θέτουν σε κίνδυνο το νέο που γεννιέται. Και αυτή τη διαδρομή μου δεν θα την αμαυρώσουν αστεία ανταλλάγματα, όπως μια περίοπτη θέση σε ένα πολιτικό σχήμα, ή μια κοινοβουλευτική έδρα…..
    Και αν επαίρομαι για κάτι δεν είναι για τα δεκάδες βιβλία που έχω γράψει, ούτε για τους προσωπικούς μου αγώνες, όσο για το ότι μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες έχω συμβάλει στη διαμόρφωση συλλογικών υποκειμένων που διαμορφώνουν ανθρώπους με υψηλό πνευματικό επίπεδο, γενναίο φρόνημα και υψηλό ήθος».

    ***

    Βαγγελης Μαρινάκης, προεδρος Ολυμπιακου Πειραια:
    ”.“Η υπόθεση των στημένων αγώνων ούτε μας αφορά, ούτε μας αγγίζει. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει το οποιοδήποτε αδίκημα. Τα ίδια επικοινωνιακά κέντρα που ξεκίνησαν τον πόλεμο λάσπης το Φλεβάρη, συνεχίζουν και τώρα.” δήλωσε ο .Βαγγέλης Μαρινάκης που δεν επέτρεψε μάλιστα να του γίνουν ερωτήσεις.

    ***

    Μπουρουσης:
    «-Ηρθαν και οι βλάκες από κάτω, ήρθαν αν μου μιλήσουνε, αλλά εγώ έκανα τον μ…, έφυγα. Κύριε Μάκη μόνο ότι τελείωσε το φάρμακο, να ξέρετε!»

    Μακαρος Ψωμιαδης ή Αγαπούλας:
    «-Εντάξει, αγορίνα μου, θα σου φέρω εγώ. Πότε θέλεις εσύ άλλο;»

    ***

    Γεωργιος Παπανδρεου πρωθυπουργος της Ελλαδας:
    «-Ειμαστε αντιεξουσιαστες στην εξουσια»

  38. Ο/Η Ενη λέει:

    Προπάτωρ,

    Κάνεις ενα σημαντικό λάθος. Το οτι ανέφερα τα Αριστερά Φιλαράκια δεν ειχε ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμια σχέση με τη δική σου «προταση».Αλλο καλοι φίλοι και αλλο «συναψη σχέσεων»
    Ηλπιζα οτι δεν θα εκανες τέτοιους «συνδυασμούς».

  39. Ο/Η Propator λέει:

    Εδώ ολοι οι … «ξενοι» ομοϊδεατες του εχουν πεσει να τον φανε ζωντανο (προκειμενου να μπορεσουν να …κατασπαραξουν μετα ολοκληρη την Ελλαδα(!) αλλα ο μεγαλος πατριωτης Αντωνης Σαμαρας πολεμαει εναντιον τους σαν τον Κυναίγειρο.
    Αντωνης, ποιος Αντωνης?
    Για οσους γνωριζουν δεν υπαρχει κανενας Αντωνης και δεν υπαρχει καμια Νεα Δημοκρατια που να εχει αποφασισει να συγκρουστει μετωπικα με ολοκληρη την Ευρωπαϊκη κεντροδεξια.
    Ο μονος που υπαρχει και αποφασιζει είναι ο Χρυσανθος, ο οποιος τους βλεπει ολους εκει μεσα σαν τα κουνουπια και τον εαυτο του σαν τον μελοντικο πρωθυπουργο.
    Ο ανθρωπος το εσκασε από το κλουβι με τους Ναπολεοντες , για οσους τον ξερουν από τον «Ρηγα Φεραιο» και τη Β΄Πανελαδικη αυτά είναι γνωστα πραγματα.
    Οι υπολοιποι –ιδιως οι αντιμνημονιακοι- κρατηθητε καλα γιατι θα εχουμε αναταραξεις και μετα μην τολμησει κανενας να μου πει ότι ….επεσε από τα συνεφα!
    Μοτερ, παμε γυρισμα:
    SüDDEUTSCHE ZEITUNG
    «ΤΟ ΕΛΚ σκέφτεται κυρώσεις κατά της ΝΔ»
    Την επιβολή κυρώσεων στην Νέα Δημοκρατία φέρεται να εξετάζεται στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche zeitung (SZ) εξαιτίας της εμμονής του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά στην άρνηση να στηρίξει το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα.

    «Στο ΕΛΚ γίνονται χαμηλόφωνα σκέψεις είτε να πετάξουν έξω το κόμμα του Σαμαρά ή το λιγότερο να του κόψουν την επιχορήγηση. Η Νέα Δημοκρατία, όπως λέγεται, είναι σε τελευταία ανάλυση τουλάχιστον το ίδιο χρεοκοπημένη όσο η χώρα, την αναπότρεπτη αναμόρφωση της οποίας αρνείται», γράφει σε ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες η έγκυρη εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στο γερμανόφωνο χώρο.
    Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μετά το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στο ΕΛΚ «κάθε άλλο παρά σίγουροι είναι, ότι θα μπορέσουν να πείσουν τον κομματικό τους φίλο Αντώνη Σαμαρά να εγκαταλείψει την καταστροφική του πολιτική. Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αντιπολίτευσης αρνείται τόσο πεισματικά να στηρίξει το πακέτο περικοπών και μεταρρυθμίσεων, ώστε κινδυνεύει να αποτύχει η εθνική συναίνεση που ΕΕ και ΔΝΤ έχουν θέσει ως όρο για την περαιτέρω οικονομική στήριξη».
    Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι «το ΕΛΚ δεν θέλει να παραδεχθεί πως η επιχείρηση ‘Ελλάδα’ μπορεί να ναυαγήσει εξ αιτίας ενός πολιτικού τυχοδιώκτη που έχει στους κόλπους του. Όμως μάλλον θα πρέπει να το παραδεχθεί. Επί πολλές ώρες οι ηγέτες του ΕΛΚ σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων συζητούσαν στην καθιερωμένη τους συνάντηση με τον Έλληνα. Πρέπει να ήταν μια εφιαλτική συζήτηση. Ο έμπειρος (χριστιανοδημοκράτης) ευρωβουλευτής του CDU Elmar Brok εμφανίστηκε σχεδόν συγκλονισμένος λέγοντας ότι παρόμοια κατάσταση δεν έχει ξαναζήσει».
    Αναφερόμενη σε λεπτομέρειες της συνεδρίασης του ‘ΕΛΚ’ η εφημερίδα γράφει ότι «λογικά επιχειρήματα έσκαγαν σαν σαπουνόφουσκες στην άρνηση Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο έλαβε πέντε φορές τον λόγο, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι τρεις φορές, όπως και οι υπόλοιποι που προσπάθησαν να τον μεταπείσουν».
    Αίσθηση προκάλεσε, κατά την εφημερίδα, η τοποθέτηση του αρχηγού της κυπριακής αντιπολίτευσης Νίκου Αναστασιάδη. «Το γεγονός ότι ήρθε σε αντιπαράθεση με τον μεγάλο αδελφό από την Αθήνα ήταν μια πρεμιέρα στο ΕΛΚ. Και δείχνει το μέγεθος της ανησυχίας που επικρατεί σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας και στον κίνδυνο να συμπαρασύρει μεγάλο μέρος της κυπριακής οικονομίας στο γκρεμό. Ακόμα και αυτή η ανησυχία δεν συγκίνησε τον Σαμαρά», σημειώνει η Süddeutsche Zeitung

  40. Ο/Η zeppos λέει:

    Αρθρο του Γ.Μαλούχου στο ΒΗΜΑ :«Αυτό το «Και τι ζητάς;» της κυρίας Μέρκελ στον άνθρωπο που δήθεν απειλεί να καταστρέψει το ευρώ, θα έπρεπε να χαιρετιστεί στην Ελλάδα ως νίκη της χώρας. Αλλωστε, πήγε ήδη κι ένα βήμα πιο πέρα: «Πείτε μας δυο πράγματα που θα θέλατε», ρώτησε ξανά η κυρία Μέρκελ. Και πήρε την απάντηση, ενώ από τη δύσκολη θέση ανέλαβε να την βγάλει ο κ. Μπαρόζο, 😳 ο οποίος, όταν άκουσε για την ευρωπαική χρηματοδότητη, δήλωσε ότι η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένη: εκεί, το αν κινδυνεύει το ευρώ ή όχι με διάλυση, ως δια μαγείας καθίσταται ξαφνικά δευτερεύον ζήτημα…»

    Και όμως! Τους έκανε με τα κρομυδάκια ο Αντωνάκης… ;
    Ήταν μεγάλη επιτυχία!
    Τι πίνουν εκεί στη Συγγρού άραγε;

  41. Ο/Η papoylis λέει:

    Εγώ Ζέππο μου αναρωτιέμαι τι πίνουν στου Μαξίμου 🙂

    Να σου κάνω και μια πρόβλεψη από τώρα. Στην αρχή του 2012 , αν περάσει το νέο πακετάκι το ΑΕΠ θα τρέχει με -5 έως -6% Ψεύτης να βγώ !!!

    Αποδειξούλες ορέ μαζεύεις 😉

  42. Ο/Η zeppos λέει:

    «Εγώ Ζέππο μου αναρωτιέμαι τι πίνουν στου Μαξίμου» Ο καθένας με τον πόνο του! 😉
    Εμείς οι πρασινοφρουροί έχομε μια κάρτα «απεριόριστων» αποδείξεων….

  43. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Μοτερ, παμε γυρισμα:
    SüDDEUTSCHE ZEITUNG
    «ΤΟ ΕΛΚ σκέφτεται κυρώσεις κατά της ΝΔ»
    Την επιβολή κυρώσεων στην Νέα Δημοκρατία φέρεται να εξετάζεται στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche zeitung (SZ) ..

    Ωχ ..Πιθανοτατα κατι τετοι θα προκαλέσει ακομα μεγαλυτερη συσπειρωση μεταξύ των κατα τεκμηριο ανεγκεφάλων οπαδών της Νεας Δημοκρατιας κατα τα Προτυπα του » Ψωμι ελια και Κωστ Βασιλιά » οταν οι Αγγλογαλλοι απεκλεισαν τον Πειραια κατα τον Α Πολεμο ..

  44. Ο/Η Ενη λέει:

    Προπάτωρ

    Φαίνεται οτι ο Ραγκούσης σε διαβάζει και ιδιαίτερα το παρόν ποστ. Δες τι προτείνει.

    «Πρόταση Ραγκούση για έκτακτη φορολόγηση δημόσιων λειτουργώνNAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011 13:11
    Τελευταία Ενημέρωση : 27/06/2011 14:46

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και ενόψει του νέου φορολογικού νόμου, έχει «ηθική και ιστορική υποχρέωση» να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε κάθαρση.

    Εκτακτη φορολόγηση όλων των δημόσιων λειτουργών που από το 1974 και μετά, κατείχαν ανώτατες θέσεις και αποκόμισαν όφελος «από το αναπτυξιακό «μπουμ» της χώρας», πρότεινε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης.

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και ενόψει του νέου φορολογικού νόμου, έχει «ηθική, ιστορική και πολιτική υποχρέωση» να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε κάθαρση.

    «Πληρώνουμε μια ανάπτυξη η οποία ήταν εύκολη ανάπτυξη τις περασμένες δεκαετίες, βασισμένη είτε στη διαρκή διολίσθηση του εθνικού νομίσματος όταν ήταν η δραχμή, είτε στον υπέρογκο δανεισμό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Η σημερινή γενιά και δικαιολογημένα διαμαρτύρεται και λέει «γιατί πληρώνω εγώ τα σπασμένα μιας ολόκληρης περιόδου»», παρατήρησε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε:

    «Όσοι από το ’74 και μετά, με τον έναν ή τον άλλο ρόλο, με τη μία ή την άλλη ιδιότητα, συμμετείχαν και ευνοήθηκαν από αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό μπουμ που έζησε η χώρα, πρέπει να υποστούν μια πραγματική, μια ουσιαστική, μία βαριά έκτακτη φορολόγηση της υπεραξίας που αποκόμισαν, όχι κατ’ ανάγκη με παράνομους ή παράτυπους τρόπους, αυτή καθαυτή την υπεραξία που αποκόμισαν, είτε μέσω κινητών είτε ακίνητων αξιών».

    «Πρέπει δηλαδή, όλοι όσοι από το ’74 και μετά, είχαν την ευχέρεια να συμμετέχουν και να ευνοηθούν από αυτή τη μεγάλη αναπτυξιακή εξέλιξη της χώρας, να υποβληθούν σε μια βαριά θυσία, η οποία πιστεύω ότι αν δε συμβεί, αν δε συντελεστεί, τότε δε θα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, πραγματικά να ηρεμήσει η κοινωνία, να υπάρξει μια κοινωνική γαλήνη η οποία σήμερα είναι για δύο λόγους διαταραγμένη, ο δεύτερος είναι γιατί υπάρχει αυτή η αίσθηση της αδικίας», εξήγησε ο υπουργός Υποδομων και διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε όσους έχουν «χρηματίσει από το ’74 και μετά υπουργοί, βουλευτές, κρατικοί αξιωματούχοι, διορισμένοι ή αιρετοί, είτε στο κεντρικό κράτος είτε στην αυτοδιοίκηση, όλοι όσοι είχαν τη δυνατότητα, καταλαμβάνοντας θέσεις διευθυντών …». «Όλοι όσοι ήταν για πολλά χρόνια διευθυντές Πολεοδομιών, διευθυντές Εφοριών, όσοι ήταν διευθυντές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αποδεδειγμένα, από το σημεία και μετά που απέκτησαν τις θέσεις αυτές ευθύνης, βρέθηκαν -όχι με παράνομους τρόπους, γιατί αυτό είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης (όπως επεσήμανε)- με μια σημαντική υπεραξία είτε στις καταθέσεις, είτε στα ακίνητα, πρέπει να υποστούν ένα πολύ μεγάλο, μεγαλύτερο βάρος από όλους τους υπόλοιπους, ένα πραγματικό βάρος μιας έκτακτης φορολόγησης», υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης.

    Ερωτηθείς τέλος, αν θα υποβάλει μία τέτοια πρόταση στα κυβερνητικά όργανα, ο υπουργός απάντησε ήδη έχουν συζητηθεί τέτοιου είδους προτάσεις, οι οποίες μπορούν να εμπλουτιστούν και να συμπληρωθούν μαζί με άλλες που έχουν κατατεθεί, ενόψει της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.»

    υγ. Τα λέμε λοιπόν. (ακριβώς οταν δεν κόβεις τις γέφυρες, αυτή ειναι και η επιτυχία της φράσης).

  45. Ο/Η Propator λέει:

    Νοσφυ,
    βλεπω οτι δεν προσπαθεις να συγκεντρωθεις στο κειμενο ωστε να ξεστραβωθεις και να καταλαβεις ορισμενα πραγματα οπως εχουν εξελιχθει σημερα αλλα παραμενεις εξακολουθητικως κολλημενος σε παλαια αντιδεξια στερεοτυπα.
    Κατ΄αρχη, ποιοι «ανεγκεφαλοι οπαδοι», ποιας Νεας Δημοκρατιας?
    Οι ανεγκεφαλοι οπαδοι δεν ειναι αποκλειστικο προνομιο της ΝΔ αλλα ολων των πολιτικων κομματων, ισομερως κατανεμημενων. Ομως αν θελαμε να προσδιορισουμε καπως την πυκνοτητα τους στην πολιτικη κλιμακα, μαλλον προς την αριστερα (λογω σωτηριολογικου χαρακτηρα) και την ακροδεξια (λογω μισους) εχω την εντυπωση οτι θα συναντουσαμε μεγαλυτερη (πυκνοτητα).
    Ως προς την ΝΔ επεσημανα (αλλα οταν τα’λεγα εσυ πεταγες σαϊτες στην αιθουσα) οτι δεν υπαρχει καμια ΝΔ που να λειτουργει ως κομμα, ουτε συλλογικα οργανα υπαρχουν, ουτε …λαϊκη δεξια, ουτε καν παρατρεχαμενοι, «αυλες», παρεες και τα τοιαυτα.
    Το μονο που υπαρχει ειναι ο Χρυσανθος ο οποιος αποτελει το αλτερ εγκω του Αντωνη τον οποιο μαλιστα κοιταζει αφ’ υψηλου, απο θεση …πνευματικης ανωτεροτητας.
    Θα χρειαστει να περασει καιρος και να μεσολαβησουν γεγονοτα για να αντιληφθεις (κι εσυ και ολοι) αυτα που λεω.

  46. Ο/Η Propator λέει:

    Ενη (Γουεη(ν),
    ο Ραγκουσης καλη μου -που πιθανοτατα φαινεται να διαθετει καποια στοιχεια σοβαροτητας ως ατομο- δεν παυει να ειναι κι αυτος κουμπαρος του Νταλαρα.
    Σε αυτη τη μαλακισμενη κοινωνια του κωλοχωριού που λεγεται Ελλαδα δυσκολα θα βρεθει καποιος ο οποιος να ειναι πραγματικα σοβαρος ανθρωπος.
    Αυτα λοιπον που λεει ο Ραγκουσης ειναι για για …»να’χαμε να λεγαμε» , και τους λογους τους ανελυσα εκτενως στο παρον ποστ.
    Κανενας δεν προερχεται απο παρθενογενεση και ο Στρως Καν το ειπε καθαρα: «Οι Ελληνες ειναι βουτηγμενοι στα σκατα».

  47. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Ως προς την ΝΔ επεσημανα (αλλα οταν τα’λεγα εσυ πεταγες σαϊτες στην αιθουσα) οτι δεν υπαρχει καμια ΝΔ που να λειτουργει ως κομμα, ουτε συλλογικα οργανα υπαρχουν, ουτε …λαϊκη δεξια, ουτε καν παρατρεχαμενοι, “αυλες”, παρεες και τα τοιαυτα.
    Το μονο που υπαρχει ειναι ο Χρυσανθος

    Αρα λέμε ακριβώς το ιδιο … Αλλά ..Κολλησες νομιζοντας οτι εγώ κολλησα ..
    Το ιδιο δε λέμε; Ακριβώς το ιδιο .. Αν υπάρχει Μόνο Χρυσανθος και Αντωνης δεν ειναι κατα τεκμηριο οι της Ν. Δ ανεγκέφαλοι χωρις αυτο βεβαιως να σημαινει οτι οι Πρωην Κνιτες του Συριζα δεν ειναι (βλ Θεωρια του Βγαλμένου Βληματος υπο Νοσφεως κεφ 32 παρ 3.)

  48. Ο/Η Propator λέει:

    “Η εικόνα της χώρας (με κεφαλαιώδη ευθύνη του πολιτικού της συστήματος), ως ανεπίδεκτης προσαρμογής στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, διαμορφώνεται μέρα με την ημέρα στα άλλα κράτη μέλη. Αν η εικόνα αυτή αποκρυσταλλωθεί η Ευρώπη αργά ή γρήγορα θα μας εγκαταλείψει”

    Αυτά δηλωσε ο Θεοδωρος Σκυλακακης ευρωβουλευτης, προσκειμενος στη «Δημοκρατικη Συμαχια»

    Αυτος είναι και ο δικος μου φοβος το οποιο εχω διατυπωσει σε παρα πολους ανθρωπους με τους οποιους μιλαω, όπως εδώ και πολλα χρονια συχνα διαπτυπωνα τον φοβο μου για χρεοκοπια (ο Παπουλης ηταν ένα ενας από αυτους).

    Εκεινο που τωρα εχει αρχισει να με ανησυχει είναι ότι η ΕΕ εχει αντιληφθει πληρως ότι η προσαρμοστικοτητα της χωρας στα Ευρωπαϊκα δεδομενα είναι ανεφικτη και αυτό όχι από «αδυναμια προσαρμογης» αλλα από ελλειψη βουλησης, δλδ από επιλογη.
    Ολες οι Δυτικες χωρες είναι πολύ θυμωμενες με την Ελλαδα για τις ζημιες τις οποιες προκαλει στο διεθνες περιβαλον που συμετεχει η χωρα.

    Μην ξεχναμε την –σχετικα προσφατη- περιπτωση με το Κυπριακο οπου ενώ οι ΕΕ και ΗΠΑ ειχαν σχεδον εξασφαλισει την αποσπαση της κατεχομενης Κυπρου από την Τουρκια και την ενταξη της στην ΕΕ, οι εθνοπατριωτικες δυναμεις της Ελλαδας και Κυπρου με επικεφαλής τον μεγαλο πατριωτη κυριο Τασο (τα ριαλια, ριαλια τσε πουντα?) και την συνδρομη της Ελληνικης κυβερνησης ακυρωσε το σχεδιο τους.

    Περιπτωση «Βετο στην ενταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ»: Οι ΗΠΑ εχοντας την εκμεταλευση των πετρελαιων του Αζερμπαϊτζαν κατασκευασαν ένα αγωγο ο οποιος διερχεται από Βουλγαρια-ΠΓΔΜ-Αλβανια και καταληγει στην Ανδριατικη θαλασσα.
    Προκειται για μια στροφιγκα στην περιοχη που η υπαρξη της σπαει το μονοπωλιο της Ρωσιας, η οποια την ανοιγοκλεινε όπως ηθελε.
    Η επιθυμια των ΗΠΑ για ενταξη της γειτονικης χωρας στο ΝΑΤΟ ειχε σχεση με το να αποτρεψει τυχον διασπαστικες καταστασεις διασφαλιζοντας ετσι τη διελευση του αγωγου. Οι εθνοπατριωτικες δυναμεις του τοπου εθεσαν βετο προτασοντας την υπερασπιση της τιμης και της υποληψης του εθνους των ΕΛληνων η οποια εθιγετο από το ονομα «Μακεδονια».

    Σημερα το Ελληνικο συστημα διακυβερνησης της χωρας, με επικεφαλης τις …εθνοπατριωτικες δυναμεις του τοπου, κεφαλαιοποιοντας την …ιερη «αγανακτηση» των μαζων, απειλει να προκαλεσουμε ζημια στο ευρω και στην διεθνη οικονομια.

    Αυτό που φοβαμαι είναι πως όταν (και αν ποτε) ηρεμισουν τα πραγματα η Ελλαδα θα εισπραξει από τον δυτικο κοσμο -και ιδιετερα από την ΕΕ- το αντιτιμο των πολιτικων της επιλογων τοσο σε ότι αφορα την εσωτερικη της πολιτικη οσο και την εξωτερικη την οποια ασκησε μεσω του Ψωμιαδη, του Ανθιμου, του Χριστοδουλου, του Καραμπελια, του Σαμαρα και των αλλων εθνοπτριωτικων δυναμεων.

    Το κακο είναι ότι αυτή η χωρα δεν ανηκει μονο στους αριστερους και δεξιους …εθνοπατριωτες αλλα σε ολους μας.

  49. Ο/Η Άκυρος λέει:

    Σεβαστέ προπάτωρ:
    Αφησέ μας να ζήσουμε σε μια έξαψη, μια έξαρση εθνικού μεγαλείου τώρα που το δικαιϊκό μας σύστημα συναντιέται με αυτό των Αμερικανών. Στρος – Καν και Τσοχατζόπουλος (Καν – Καν) ξεκινούν από τα δυο αντίθετα άκρα για να συναντηθούν στο μέσον. Με έχει τόσο εμπνεύσει η εικόνα μιας δυνατής, αντρίκιας, μεταξύ τους χειραψίας – όταν και οι δυο θα αποδοθούν καθαροί στον πολιτικό κόσμο – που θα καθόμουν να διηγηθώ αυτή τη μελλοντική σκηνή αν η ελαφρά γαστρεντερίτιδα της συμβίας μου δεν μου επέβαλε αιφνίδια και ανελαστικά καθήκοντα.
    Και επί του προκειμένου: Βλέπεις καμιά διαφορά στην αντίδραση που περιγράφεις από αυτή που δείχνουμε όταν προσπαθούμε να λύσουμε τις καθημερινές μας υποθέσεις;
    Εμείς οι Έλληνες ;

  50. Ο/Η Ενη λέει:

    http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4639028

    Kαι ομως, Προπατωρ, μια ,μια οι παθογένειες μπορούν να εκλείψουν, οπως και τα βιλαέτια που ισχύουν στις εφορίες

  51. Ο/Η Ενη λέει:

    http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4639027

    οπως και τα καρτελ των μεσιτών, αλλά και πολλά άλλα που πρέπει να αλλάξουν σ΄αυτό τον τόπο, επειγόντως

  52. Ο/Η Propator λέει:

    Αγαπητε Ακυρε,
    ειχα στο μυαλο μου να γραψω λιγα λογια για την περιπτωση του Στρος Καν σχετικα με την εξελιξη που πηραν τα πραγματα σε αυτη την υποθεση. Αυτο που εγω θεωρησα και εξακολουθω να θεωρω σημαντικο δεν ειναι η ενδεχομενη εμπλοκη, ή οχι, του σε βιασμο αλλα ο τροπος με τον οποιο αντιμετωπιστηκε απο τα ΜΜΕ και τους ηθικολογους απανταχου του πλανητη.
    Η καταπατηση ενος θεμελιωδους δικαωματος του ατομου: Του τεκμηριου της αθωτητας!
    Αλλωστε αυτη τη στιγμη που «μιλαμε» δεν εχει ακομα ξεκαθαρισει πληρως η υποθεση και το μονο που πρεπει να κανει -οποιος ενδιαφερεται γιαυτη την υποθεση- ειναι να περιμενει να δει τι θα βγαλει η ανακριτικη ερευνα.
    Οταν συνεβη το συγκεκριμενο γεγονος ειχα κανει λογο για επελαση της Αμερικανικης θρησκευτικης δεξιας η οποια συμπορευτηκε με τον λαϊκισμο της αριστερας στο κοινο τους ταξειδι για τους αγιους τοπους της ηθικης, πραγμα οχι και τοσο σπανιο αλλωστε.
    Πλην φευ, η «αθωα και τιμια» καμαριερα, απ΄οτι φαινεται, δεν ηταν ουτε τοσο αθωα ουτε τοσο τιμια. Αν αυτο επαληθευτει, καταστραφεται το νημα του μελοδραματος το οποιο επελεξαν καποιοι για να εκδηλωσουν το ταπεινο συναισθημα της μνησικακιας τους, το ιδεολογημα «Το καπιταλιστικο γουρουνι που διευθυνει το ΔΝΤ βιαζει φτωχη τριτοκοσμικη εργαζομενη» καταρεει και το μονο που μενει ειναι η κακία ξεβρακωτη, χωρις κανενα απολυτως -ιδεολογικο ή αλλο- προσχημα.
    Και κατι ακομη που μενει ειναι η καταπατηση του τεκμηριου της αθωτητας, στο οποιο αναφερθηκαμε παραπανω για το οποιο οι υπερασπιστες της καμαριερας δεν φαινεται να τους απασχολει καθοτι δεν εμπεριεχεται στον κωδικα αξιων της αριστερας.
    Αντιθετως αυτο που φαινεται να τους ενδιαφερει ειναι πως θα εχουμε «ενα καθηκι λιγοτερο».

    ΥΓ
    Παπουλη, νομιζω οτι ηλθε η ωρα να κανεις τωρα ενα φωτοροματζο με τον Γκουσγκουνη, ή μηπως σε εγκατελειψε η εμπνευση σου;

  53. Ο/Η Propator λέει:

    Ειχα γραψει στο ποστ «Η Αμερικανικη θρησκευτικη δεξια ….κλπ» το εξης σχολιο:

    «Ενα καθηκι λιγοτερο» Αυτος που εξεφρασε τα συναισθηματα του και τις ιδεες του με αυτη τη φραση δυστυχως γεννηθηκε αργα και δεν θα μπορεσει να γινει κομισαριος.»

    Και πηρα την απαντηση απο τον Μαύρο πρόβατο (05/23/2011 στις 12:15 πμ ) στον οποιο απευθυνομουν:

    «…μπορεί όμως να πάρει μετοχές στη δικολαβική εταιρεία που φροντίζει για το τεκμήριο αθωότητας του μπήχτη. Ή στην ιντάστριαλ σπάινγκ κόμπανυ που έχει ξαποστείλει τα τσουτσέκια της στην αραπιά, να βρούνε μήπως η καταγγέλουσα έχει κάνει καμμιά κοπάνα απ’το σχολείο στα 11.»

    Δεν χρειαστηκε να περασει παρα ελαχιστος χρονος για να αποδειχτει οτι «η καταγγελουσα» δεν ειχε κανει «καποια κοπανα απο το σχολειο στα 11″, αλλα στα 32 της εκανε βυζιτες, οτι ειχε δηλωσει ψευδη στοιχεια στην προνοια των ΗΠΑ προκειμενου να παιρνει το επιδομα κατοικιας (φοροδιαφυγη), και οτι στο εγχειρημα εκβιασης του Στρος Καν συμβουλευοταν φυλακισμενο εμπορο ναρκωτικων που ηταν χωριανος της.
    Και επισης οτι ολα αυτα δεν τα ανακαλυψε η …»ιντάστριαλ σπάινγκ κόμπανυ» αποστελωντας τα «τσουτσεκια της στην αραπια» αλλα η ιδια η εισαγγελια και οι επισημες αρχες της Νεας Υορκης.

    Χρειαζεται να ειναι καποιος οπαδος του Σοβιετικου …πολιτισμου για να γραφει τετοια τερατολογηματα.

  54. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    Αγαπητέ @propator(α), αν δεν λαθεύω, σε κάποιο σημείο μιλάς για έμπνευση, και μάλιστα αναρωτιέσαι αν παρεπιδημεί ακόμα ενταύθα, ή αν οριστικώς απέδραμε, συναποκομίζοντας και τα τελευταία εναπομείναντα «αριστερά» ηθικολαγνικά κουρέλια.

    Λυπάμαι που θα διαφωνήσω, αλλά το κατ’ εμέ, αν απ την αρχή υπήρχε κινούν αίτιο σε κάποιες θηριωδώς κιτς δημιουργίες ενθάδε, απομιμήσεις μελαγχολικές κατακτήσεων «ενδόξων» του πάλαι ποτέ διαλάμψαντος prolet-cult, αυτό δεν ήταν έμπνευση, αλλά αγνή, αθώα μαλακία…

    ‘Έρωτας δλδ ήταν και τώρα η αιτία, έστω και σ αυτήν την μονήρη του έκφανση…
    Όθεν…

  55. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Μπράβο στα τσουτσέκια. Έκαναν καλή δουλειά όσα και να έσκασε ο μεγάλος… που δεν πληρώνει όμως τις πουτάνες που του στέλνουν. Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο, αλλά είναι ηθικό; Τι λένε οι οπαδοί του φρακοφουστανελισμού;
    -Πάντως ξαναμέτρησα τα καθήκια και εξακολουθεί να βγαίνει ένα λιγότερο.

  56. Ο/Η papoylis λέει:

    Πατέρα

    .. η έμπνευση δε μου λείπει , ο χρόνος και η διάθεση βρίσκονται σε ανεπάρκεια αυτή τη περίοδο. Να σε ρωτήσω όμως αν οι ίδιοι ανθρωποφάγοι που οδήγησαν στον δημόσιο εξευτελισμό το ..φωτισμένο ηγέτη , δηλαδή η αμερικάνικη «δικαιοσύνη» , είναι τώρα ( και εκ των υστέρων ) εκείνη που αποδέχεται τα στοιχεία ( που η ίδια ερεύνησε όπως λες ) περί αναξιοπιστίας της μάρτυρος … 🙂 Η γελοιοποίηση είναι αμφίδρομη.
    Αλλά επειδή εμμέσως κάνεις και κριτική στο τότε «φωτορομάντζο» μου να σε ρωτήσω τι πραγματικά άλλαξε από τότε σε σχέση με αυτά που σατίριζα 😉 🙂 🙂

    Βάγγο

    Στο έχω παρατηρήσει συχνά και στο παρελθόν..! Έχεις εδώ μια ιδιότυπη ασυλία , να βρίζεις τον υπογράφοντα κατά πρόσωπο , ελεύθερα και σχεδόν πάντοτε χωρίς ιδίου ύφους απάντηση. …

    Αυτή τη φορά δε θα σου κάνω τη χάρη όμως :

    Διαθέτεις ένα δοτό ιστολόγιο , στα πλαίσια του 984 , όπου φιλοξενούνται τα άρθρα και οι απόψεις σου . Πρόκειται για νεκροταφείο – αποθετήριο τίτλων , αφού σχεδόν κανείς δε σχολιάζει και δεν παρεμβαίνει. Μία φορά μπήκα και σχολίασα ως ανώνυμος με ένα σχόλιο σχεδόν ουδέτερο και περίμενα τρείς μέρες μέχρι κάποιος να φιλοτιμηθεί να το περάσει από moderation.

    Φαντάζομαι ότι αν μπώ εκεί να γράψω ένα σχόλιο που να περιέχει τα ίδια κοσμητικά με τα οποία κατά καιρούς με έχεις στολίσει εδώ , ο φιλόπονος μοντεράτορας θα πετάξει το σχόλιο μου στο κάλαθο των αχρήστων με την ίδια ευκολία που εσύ γράφεις εδώ τις ύβρεις και τις προσωπικές αιχμές σου και με την ίδια ευκολία που εγώ τις δημοσιεύω. 😉

    Βέβαια στο ευαγές σας ίδρυμα δεσπόζει ως βασική αρχή η «πολιτική ορθότης» και ως βασική αποστολή η εξυπηρέτηση του παρόντος καθεστωτικού συστήματος . Έμμισθοι υπάλληλοι σε σχεδιασμένη και υποχρεωτική υπηρεσία , ακόμα και αν η περδικούλα εντός τους για άλλα ξεκίνησε και τώρα για άλλα πάει. Είναι και αυτό μια μορφή «ρεαλισμού» αποδεκτή 🙂 🙂

    Επομένως θα συνεχίσω να ανεβάζω τα σχόλια με τις ύβρεις που αποστέλλεις εδώ ακριβώς για να υπογραμμίσω τα εξής δύο :

    α) Οι προσωπικές μου φιλίες δεν είναι ούτε ευκαιριακές , ούτε υπόκεινται σε κριτήρια μικροπολιτικά. Αντίθετα αντιλαμβάνομαι , κατανοώ και αποδέχομαι και δυσκολίες και δεσμεύσεις και περιστάσεις που υποβάλλουν στάσεις και συμπεριφορές 🙂 ( ακόμα και το γεγονός ότι ακόμα συχνάζεις , ως επιστρέψας απολωλώς , στο γνωστό ιστολόγιο παρά τα βρισίδια που έχεις ανταλλάξει , το κατανοώ 😉 )

    β) Όσο οι ύβρεις που εκτοξεύεις απευθύνονται στον υποφαινόμενο ( και μόνο σε αυτόν ) ο χώρος για σένα είναι ανοικτός. Μπορείς εδώ να εκφράσεις ελεύθερα τον χαρακτήρα σου , τις «αγωνίες» και τις δεσμεύσεις σου , να κατακεραυνώσεις με το κύρος της επωνυμίας σου το δυστυχή ιστολόγο που δε στέργει να εκσυγχρονίσει τις αντιλήψεις , τις στάσεις και το λόγο του , να εξευτελίσεις με τη θύελλα των ‘επιχειρημάτων» σου τον ανέστιο πολιτικά και ανερμάτιστο ηθικά καραγκιόζη που υπογράφει με το όνομα Παπούλης. Όθεν πεδίο δόξης λαμπρόν ανοίγεται μπροστά σου αγαπητέ μου Βάγγο 🙂 🙂

  57. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    Εκείνο, αγαπητέ @Παπς, που θα μπορούσες να διακρίνεις,
    -αν δεν σε απέτρεπε προς τούτο ο «εν ενδεία (πολιτική) πληθωρισμός λόγων», άλλως λογο-διάρροια «απαντητική»-
    είναι μια απόπειρά μου
    (υποχρέωσή μου, άλλωστε, πώς βλέπεις σε σπίτι φίλου μια μικροζημιά και πας αυτόματα να τη διορθώσεις, χωρίς να σκέφτεσαι πως θα χρειαστείς τις συνήθεις τσιριμόνιες)
    να συμβάλλω σε μια ενθάδε νοηματική και αισθητική συμμετρία, που δεινώς (και πολλάκις) δοκιμάζεται, με τη χρήση εκφράσεων όπως (πολύ πρόσφατα)
    «Ο ΑΞΙΟ-ΠΟΥΣΤΟΣ»
    (Άλλοι, αλλού, σου έχουν επαρκώς εξηγήσει πώς δοκιμάστηκε το ίδιο πράγμα εντονότερα σε περιπτώσεις παλιότερες)

    Στην περίπτωση όμως που θεωρείς ότι ο όρος «μαλακία»
    (τόσο άλλωστε δόκιμα ενταγμένος, -το κατ εμέ- στην καθημερινότητά μας)
    συνιστά από πλευράς μου «απρόσφορη απόπειρα», ότι δλδ ΥΠΕΡΑΚΟΝΤΙΖΕΙ
    (θέλοντας απλά να εξισορροπήσει, ξαναλέω)
    τη χρήση του ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΟΥ, αν και δεν συμμερίζομαι την εκτίμησή σου, είμαι πρόθυμος να τον αποσύρω…
    (και τον όρο και τη μαλακία καθεαυτή, , όσο όμως περνάει απ το ΔΙΚΟ ΜΟΥ «ΧΕΡΙ»)

    Όσο για τα (δυστυχώς συνήθη πλέον) κακής ποιότητας «συγκινητικά» περί τον
    «…ανέστιο πολιτικά και ανερμάτιστο ηθικά καραγκιόζη που υπογράφει με το όνομα Παπούλης..»
    αστο καλύτερα…
    (στη θέση του «αστο καλύτερα..», η πρώτη, πιο θυμωμένη διατύπωση που μούρθε, ήταν «..μη φας, έχουμε γλαρόσουπα…», αλλά σκέφτηκα μη σε υποχρεώσω πάλι, σε τόσο σύντομο χώρο και χρόνο σε ρητορείες(;) ηθικοπλαστικές…)

  58. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    ….(συνέχ) Αυτά τα ολίγα, για ένα δυό σημεία που αφορούν το ΤΩΡΑ.

    Για την ιστοσελίδα όμως του 984,
    το να μιλάς ΕΣΥ για «δοτό ιστολόγιο»,
    «όπου φιλοξενούνται τα άρθρα και οι απόψεις σου» (μου, δηλαδή),
    και για
    «…βασική (πάλι μου) αποστολή την εξυπηρέτηση του παρόντος καθεστωτικού συστήματος . Έμμισθοι υπάλληλοι σε σχεδιασμένη και υποχρεωτική υπηρεσία , ακόμα και αν η περδικούλα εντός τους (μου, υποθέτω) για άλλα ξεκίνησε και τώρα για άλλα πάει….»,
    μη σου πω τί ακριβώς συνιστά… (πέρα από θλιβερή αμηχανία και αδυναμία να αρθρώσεις δυο λόγια με στοιχειώδη βαρύτητα)
    Ξέρεις άλλωστε εσύ καλά, ή θα όφειλες να θυμάσαι τί έλεγες όταν αγόρευες παλιότερα για επιλογές & μισθωτή εργασία)

    Φοβάμαι όμως ότι ΔΕΝ θα αποφύγω

    -την επόμενη φορά που θα ανοίξεις το κουτάκι της πολιτικής σου απόγνωσης και μη βρίσκοντας τίποτα της προκοπής πρόχειρο, θα εξαπολύσεις στους συζητητές σου
    (όσους εν πάσει περιπτώσει έχουν απομείνει πλην των φανς)
    πλίνθους & κέραμους ανάξιους ακόμα και για φρέσκα τσουτσέκια του πολιτικού περιθωρίου που διάλεξες για….γιατί, για ποιά χρήση άραγε το διάλεξες;-

    να σου ζητήσω «πληροφορίες & υλικό» για τον βίο και την πολιτεία των….πελατών σου

    (Παράλογο μεν καλέ μου (πάντα) φίλε, απολύτως ομόλογο δε των αιτιάσεών σου.
    Τι να κάνεις φίλτατε; ο καθείς και τα όπλα του, αυτά που διαλέγει δλδ, κι όχι αυτά που αμυντικά του υπαγορεύονται, του επιβάλλονται τακτικά, από επιλογές του -αλίμονο!- επιτιθέμενου…)

    Οσο για την ΚΑΛΥΒΑ,είναι ακόμα πιο απογοητευτικό το γεγονός ότι ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙς ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
    (δεν αντέχεις μάλλον να καταλάβεις..)
    ότι η ΕΚΟΥΣΙΑ συμπερίληψη κάποιων στους «ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΕΣ», δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ κίνηση ΣΥΜ/ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ & συμ/παράστασης σε βαλλόμενο
    (δικαίως ή αδίκως είναι το τελευταίο που κρίνει τα πράγματα στις περιπτώσεις αυτές)
    ΦΙΛΟ & ΣΥΝΤΡΟΦΟ…
    Εσύ ήσουν καλέ μου που εξώστηκες, αν και (συν)δημιουργός, και με
    (κατακτημένη ή απονεμημένη, παντελώς αδιάφορο)
    δυνατότητα ελέγχου…
    Και ότι (το χειρότερο) αν από κάπου έμπασε το πράγμα,
    -δλδ μια συλλογική στάση για την αποκατάστασης της αξιοπρέπειας τουλάχιστο των εμπλεκομένων (στο προκείμενο του δικού μας ανθρώπου)-
    ήταν απ το κέρας του δικού σου χώρου ευθύνης, καλέ μου @παπς!

    Όταν ελάχιστα 24ωρα (μπορεί και ώρες…) από τη ρήξη, σε βλέπαμε αποσβολωμένοι να σπεύδεις πανικόβλητος σε….σχολιασμούς επεξηγηματικούς(;;), εκεί ακριβώς, από όπου σκαιά είχες ξωπεταχτεί….
    Και να το κάνεις σε ένα κλίμα «προς άρσιν παρεξηγήσεων», την ώρα που ήδη είχαν ανταλλαγεί πυρά πραγματικά,
    και η μόνη «ειρηνευτική» εκδοχή, (αν υπήρχε που δεν υπήρχε, ΤΟΤΕ τουλάχιστο) ήταν ΜΟΝΟ η δυνατότητα καταμέτρησης απωλειών εκατέρωθεν…
    Βλέπεις, καλέ μου,δεν είναι και τόσο σοφό να ανοίγεις θέματα όταν δεν είσαι σίγουρος
    α) αν έκλεισαν, και
    β) αν όντως έκλεισαν, πώς έκλεισαν….

  59. Ο/Η ο θειος (ξερετε ποιος) λέει:

    Παπουλη,
    βλεπω οτι με ευκολια αναγνωριζεις τους ανθρωποφαγους στο ¨προσωπο¨ της αμερικανικης δικαιοσυνης αλλα δεν βλεπω να αναγνωριζεις με την ιδια ευκολια τον εαυτο σου αναμεσα στους ανθρωποφαγους αυτους.
    Αντιθετως επιφυλασεις παντα για τον εαυτο σου τον ρολο του θυματος, του ταλαιπωρου κ.ο.κ.
    Ετσι και τωρα που σου την πεφτει ο Β.Δ.Κ. παρακαμπτεις την ουσια των ισχυρισμων του για αυτα που εγραφες και καταφευγεις στους χαρακτηρισμους του διαμαρτυρομενος για προσωπικη επιθεση: Παλι δηλαδη εσυ εισαι το …¨θυμα¨!
    Βεβαια διαμαρτυρομενος δεν παραλειπεις να εξεπολυσεις κι εσυ προσωπικη επιθεση με ακομα σλκηροτερους χαρακτηρισμους.
    Παπουλη, ενας απο τους λογους που η αμερικανικη δικαιοσυνη και τα ΜΜΕ λειτουργουν με αυτο τον τροπο (και στο βαθμο που το κανουν) ειναι επειδη η αμερικανικη κοινωνια -εκτος των αλλων- εμπεριεχει και πολλους μικρους ανθρωποφαγους που στο σχετικο κειμενο αναφερω ως ¨Αμερικανικη θρησκευτικη δεξια¨.
    Ενταξει, εσυ δεν εισαι ουτε ¨θρησκευομενος δεξιος¨, ουτε Αμερικανος δικαστης, ουτε ιδιοκτητης των NY Tames για να κρεμεσεις στο τσιγγελι τον Στρος Καν, ενας …¨ταπεινος και καταφρονημενος¨ ανθρωπος του λαου εισαι, θυμα του …¨αδικου και σκληρου συστηματος¨ που διαθετει ενα …¨ταπεινο και ασημαντο¨ μπλογκ στο οποιο ομως φροντισες να αναρτησεις (κρεμασεις) το ¨καπιταλιστικο γουρουνι που εκμεταλευται τους φτωχους λαους (αναμεσα τους και την πατριδα σου¨ επειδη …¨βιασε την φτωχη και αθωα εργαζομενη καμαριερα¨!!!
    Ή οπως ειπε και η γρια γερμανιδα οταν την ρωτησαν οι τουριστες που ειναι το Αουσβιτς: ¨-Τι ξερω εγω παιδακι μου απο τετοια, εγω ενα μονο ενα μικρουλι φουρνακι εχω σπιτι μου¨!

    Τελος με ρωτας ¨Τι αλλαξε απο τοτε¨(που πανηγυριζες επειδη μπουζουριασανε και διαπομπευσανε τον Σ. Καν ως βιαστη).
    Ε, αμα δεν εχεις παρει χαμπαρι τι αλλαξε η συζητηση η συζητηση θεωρειται περαιωμενη.

    ΥΓ 1
    Και μην μου πεις ¨Οταν λεω «τι αλλαξε» εννοω …….¨ διοτι δεν θα το δεχτω ;)

    ΥΓ2
    Και μην μου πεις οτι (μεσω της αναφορας στη γρια γερμανιδα) σε αποκαλεσα ναζι διοτι δεν θα το αντεξω (οχι αλλη θυματοποιηση).

  60. Ο/Η ο θειος (ξερετε ποιος) λέει:

    NY Times
    (Ιησους Χριστος νικαει)

    *
    ¨Βεβαια διαμαρτυρομενος δεν παραλειπεις να εξεπολυσεις κι εσυ προσωπικη επιθεση με ακομα σλκηροτερους χαρακτηρισμους¨.

    Μα αυτος ακριβως ειναι ο αυτοματισμος της θυματοποιησης (οταν αυτη δεν ειναι εσκεμενη).

  61. Ο/Η ο θειος (ξερετε ποιος) λέει:

    Διοτι οταν η θυματοποιηση ειναι εσκεμενη τοτε χρησιμοποιηται συνειδητα απο τον επιτιθεμενο ως αλοθι (της αδικιας που υφιαταται).

    Απο τον αδικως επιτιθεμενο βεβαιως διοτι ¨εν δικαιω¨ επιτιθεμενος δεν εχει ναναγκη απο …αλοθι!

  62. Ο/Η Propator λέει:

    Μαυρο προβατο,
    ειναι οντως αδυνατο να καταλαβει και να δεχτει καποιος οτι κατερευσε το κατηγορητηριο, βαση του οποιου διαπομπευτηκε ενας ανθρωπος, οταν αδυνατει να αντιληφθει και να δεχθει οτι κατερευσε ενας ολοκληρος σαθρος και αποτροπαιος κοσμος που ονομαζοταν ¨Υπαρκτος σοσιαλισμος¨ αλλα εξακολουθει να καθεται -αν τον λυκο της στεπας- πανω στα θλιβερα χαλασματα του και να …γαυγιζει το φεγγαρι.

    Τι μπορει να σημαινει αλλωστε ¨τεκμηριο αθωοτητας¨ για τους θαυμαστες ενος πολιτικου πολιτισμου που δημιουργησε τα γκουλαγκ?
    …ψηλα γραμματα.

    Απο ποια εγραφα, τα οποια εχετε στη διαθεση σας, προκυπτει οτι ο κατηγορουμενος …¨δεν πληρωσε τις πουτανες¨, κυριε εισαγγελεα της πουτσας?

    Πως ειναι δυνατον ¨, κυριε κομισαριε, να μην …ξερεις «αν ειναι νομιμο» και να αναρωτιεσαι ¨αν ειναι ηθικο¨ χωρις να διευκρινιζεις οτι ο πολιτικος πολιτισμος που αποτελει το σημειο αναφορας σου ειναι αυτος του (ευτυχως) σημερα ανυπαρκτου ¨Υπαρκτου σοσιαλισμου¨?

    Ο φρακοφουστανελισμος ειναι χαρακτηριστικο εκεινων οι οποιοι δεν εξελισονται αλλα οπου και να πανε κουβαλανε το ¨χωριο¨ τους μες το κεφαλι τους.
    Υπαρχουν επισης πολλοι Αφγανοι κλπ σκληροι ισλαμιστες που θεωρουν τον εαυτο τους …κοσμοπολιτη επειδη ζουν στην Αθηνα (ή και σε μητροπολεις του δυτικου κοσμου).
    Ας αρκεστουμε στην μεθοδο της διαπομπευσης για εστω και …¨ΕΝΑ καθηκι λιγοτερο¨, αφου δεν εχουμε πλεον στη διαθεση μας τα γκουλαγκ για πιο παραγωγικη …λιγοστευση των καθηκιων !!!

    Συγχαρητηρια!

  63. Ο/Η papoylis λέει:

    Να σημειώσω για τους μη γνωρίζοντες αλλά αναγνώσαντες ότι ο «Θείος , ξέρετε ποιός ) ταυτίζεται με το σεβαστό μου προπάτορα ή Προπάπου.

    Για λόγους που δεν χρειάζεται να εξηγήσω ο σεβαστός μας προπάτορας έχει το αποκλειστικό προνόμιο να εμφανίζεται εδώ εν γνώσει μου με τρία ή και περισσότερα νικς 🙂

    Για τα εγερθέντα ζητήματα λίγο αργότερα 😉

  64. Ο/Η Propator λέει:

    Τα διαφορετικα ονοματα που εμφανιζονται στις οθονες σας (θειος -ξερετε ποιος και Προπατορ) οφειλονται σε …τεχνικο λαθος και … δεν εχουν καμια απολυτως σχεση μεταξυ τους (αλλο το ενα, αλλο το αλλο κι αλλο που ΄φαγε η Μαγδάλω)

  65. Ο/Η papoylis λέει:

    Να απαντήσω πρώτα στο Θείο ( που πλέον όλοι ξέρετε ποιός )

    Δεν βάζω τον εαυτό μου μέσα στους ανθρωποφάγους Πατέρα για τον απλούστατο λόγο ότι η ταπεινότητα μου δεν ασχολήθηκε με τις ενέργειες της Αμερικάνικης «δικαιοσύνης» ούτε με την Αμερικάνικη θρησκευτική νεοδεξιά , αλλά μόνο με το γεγονός της σύλληψης του ΣΚ. Και μάλιστα όχι με καταγγελτικό άρθρο , κραυγές , τσιτάτα , ιεροεξεταστικές ιερεμιάδες κτλ , όπως σε όλο το διεθνή και εγχώριο τύπο ή τα περισσότερα ιστολόγια και sites.

    Εγώ απλά συνέθεσα ένα ‘φωτορομάντζο όπου διακωμωδείται και σατυρίζεται ολόκληρος ο εσμός της κάστας που κυβερνά την υφήλιο . Μια κάστα το ίδιο έκθετη και ανερμάτιστη ηθικά όσο και κάθε άλλη κάστα σε παλαιότερες εποχές.. Μια κάστα που αλληλοτρώγεται και συμβιβάζεται , συναλλάσεται και συμβιβάζεται , αλλά συνεχίζει να ελέγχει και να ποδηγετεί τις τύχες μας 😉

    Με αφορμή το Κ. Γκουσγκούνη και το γεγονός της σύλληψης του ΣΚ προέκυψε το , αισθητικά αμφιλεγόμενο , σατιρικό πόνημα μου.

    Όταν βαρύγδουπα εξέφρασες το προβληματισμό και στη συνέχεια την απαξία σου με το δικό σου άρθρο περί Αμερικανικής Θρησκευτικής Δεξιάς κτλ… υπήρξε μεταξύ μας ανταλλαγή σχολίων σχεδόν επί παντός επιστητού αλλά :

    Ούτε πουθενά πανηγύρισα , ούτε θεώρησα τον ΣΚ ένοχο ή αθώο , ούτε επιβράβευσα τις μεθόδους της εκεί «δικαιοσύνης» … Το αντίθετο μάλιστα. Αναγνωρίζω ότι είναι κουραστικό να ανατρέχει κανείς σε παρελθόντα σχόλια και να ξαναδιαβάζει αράδες ατελείωτες , αλλά επειδή εδώ πάλι αναμάσάς τα ίδια ( σε βαθμό εμμονής αθεράπευτης πλέον ) ψάξε και βρες πού ( σε οποιοδήποτε τότε σχόλιο μου ) ενυπάρχουν τέτοιες δηλώσεις. και όχι παρακλώ «ερμηνείες» δικές σου , αλλά σαφείς δικές μου αναφορές !!!

    Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΥΡΙΤΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΧΗ ΚΑΙ «Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ» (ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ)

    Μη κάνεις το κόπο , δε θα βρεις ούτε μία. … 😉 Αλλά ερμηνείες κατά το δοκούν δικές σου ( για τα δικά μου ποστ ή σχόλια ) θα βρεις πολλές και , πίστεψε με , άχρηστες στο προκείμενο.

    Να συμπληρώσω εδώ ότι σε όσα αφορούν την ουσία της υπόθεσης ΣΚ , οι νέες εξελίξεις δεν αλλάζουν κάτι σημαντικό. Ήταν αναμενόμενο ότι η αξιοπιστία της «μάρτυρος» θα δεχόταν πυρά και υπονόμευση. Πρόκειται για τη συνήθη πρακτική εκεί , ειδικά όταν ο κατηγορούμενος διαθέτει τα μέσα και το χρήμα. Ότι σήμερα δεν είναι ακόμα βέβαιο αν ο ΣΚ είναι ή όχι αθώος , ε .. αυτό δεν έχει αλλάξει !!!. Το αν πρόκειται ή όχι για πλεκτάνη , ούτε αυτό έχει αποδειχθεί. Και επειδή δεν τρέφω καμμία εμπιστοσύνη στην εκεί ( αλλά και στην εδώ ) δικαιοσύνη , να σου πω ότι αμφιβάλλω αν ποτέ θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. 😉

    Τώρα δεν αντιλαμβάνομαι γιατί σπεύδεις εδώ να πάρεις το μέρος του ΒΔΚ .

    Δεν φαντάζομαι να έχεις υποστεί μέχρι τώρα υβρεολόγιο ( γιατί το «..αγνή , αθώα μαλακία» έτσι ειπωμένο για μένα είναι ύβρις και χέστηκα ειλικρινά τι νομίζουν οι λοιποί εδώ σχολιαστές ) εξακολουθητικό και σκαιό ( δεν θέλω να αρχίσω την αναζήτηση ) και να παρέμεινες εσαεί νηφάλιος και χωρίς αντίδραση , ειδικά αν ένα τέτοιο υβρεολόγιο εκπορεύεται από φίλο. Εγώ αγαπητέ Πατέρα και τα ανεβάζω και τα υφίσταμαι , όχι επειδή είμαι θύμα ή θέλω να θυματοποιούμαι , αλλά επειδή με αυτό το τρόπο αναδεικνύεται ο εκνευρισμός , η έλλειψη επιχειρημάτων , η εμμονή και οι δεσμεύσεις του καθενός. 😉

    Οι επικλήσεις μου στο «άσημο» , πτωχό κτλ της δικής μου περσόνας είναι αιχμή ex contrario για να αναδειχθεί η υπέροχη ( και η υπεροχή της ) περσόνα του επώνυμου και έγκυρου ΒΔΚ .

    Ολα τα λοιπά που παρατηρείς σχετικά είναι άνευ αντικειμένου.

    Με τον αγαπητό μου Βάγγο στο επόμενο τεύχος και άνοιξε και εσύ τα μάτια σου να διαβάσεις για να διαπιστώσεις τι παπαριές λέει ο άνθρωπος πάνω στη βράση του 😉 🙂

  66. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Θείε απ’το χουργιό (με τα όσα ελαιόδεντρα…),
    για τις δικαστικές υποθέσεις αρμόδια είναι η Δικαιοσύνη κι εμείς δικαστές δεν είμαστε, όπως έχω υπενθυμίσει από την αρχή της σχετικής κουβέντας. Ας ξεχάσουμε όλες τις άλλες πλευρές του θέματος «τέως διευθυντής του ΔΝΤ και τέως μέλλων διεκδικητής του χρίσματος υποψηφίου προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας». Τα είπα μια φορά, σκρίπτα μάνεντ.
    Ας μείνουμε στα δικαστικά. Ο δικός σου (προς το παρόν κατηγορούμενος) μηνύθηκε εκ νέου για απόπειρα βιασμού. Για μέτρα λοιπόν τα καθήκια κι αν εξακολουθεί να λείπει κανένα, φόρα το φράκο (πάνω απ’τη φουστανέλα) και πήγαινε να το βρεις να καπνίσετε ένα πουράκι (δεν καπνίζει τσιγάρα απ’΄οσο θυμάμαι) μόνο να προσέχεις γιατί παλιά το έπαιζε και Κλιντονικός.
    -Το να μιλάς για γκούλαγκ σε κάποιον που εντάσσεται στην παράδοση του Ροβεσπιέρου είναι απρόκλητη ύβρις. Τι σου καμα θείε (απ’το χουργιό) και με λες φλούφλη, αντί να μου πεις αν στο χωριό σου πληρώνετε τις πουτάνες που παραγγέλνετε;;;

  67. Ο/Η papoylis λέει:

    Πάμε τώρα στον έγκυρο και επώνυμο ΒΔΚ.

    Για το πρώτο εκ των απαντητικών του σχολίων που ασχολείται με το προκείμενο ( την ..αγνή , αθώα μαλακία ) :

    Αν αυτό που σε ενόχλησε είναι ο ..αξιόπουστος καλέ μου Βαγγέλη , φαντάζομαι ότι η προσπάθεια σου να διορθώσεις την εν τω οίκω μου μικροαταξία , ώστε να μη προκληθεί ζημία , απέβη σε φιάσκο σου άνευ προηγουμένου για τους παρακάτω απλούς λόγους :

    α) το ..αξιόπουστος ευρίσκεται σε εντελώς άλλο ποστ…:)
    β) Το ..αξιόπουστος δεν απευθύνεται σε σένα αλλά στο φωτισμένο μας εθνικό ηγέτη ( βλέπε μπάτλερ )
    γ) το …αξιόπουστος είναι ιδιόστομο σαρδάμ από αυτά που μας συνηθίζει ο διεθνώς προβεβλημένος μας γιωργάπης ( υπάρχουν τα σχετικά βίντεα )

    Αντ’ αυτών και αναφερόμενος τάχα στις εμπνεύσεις μου ( φωτορομάντζο ) εκτοξεύεις , απρόκλητος ( εσύ…! < πάει στο απρόκλητος ) εναντίον μου τη ΚΑΘΟΛΟΥ αγνή και ΚΑΘΟΛΟΥ αθώα ( σκέτη δηλαδή ) μαλακία.. … Ακόμα και αν υβρίζω ή ειρωνεύομαι τον "ηγέτη" , εσύ παλλουκάρι μου τι ζόρι τραβάς ; … αυτό θα το εξετάσω στη συνέχεια 🙂

    Αλλά Βαγγέλη μου σε είχα για επαρκή αναγνώστη. Όπως εξηγώ λίγο πιό πάνω στο Θείο ( ξέρετε ποιός ) οι επικλήσεις μου στο ανέστιο , πενόμενο και δυστυχές μου σαρκίο είναι σχηματικές. Αναδεικνύουν έτσι τη δική σου επώνυμη , έγκυρη και ούτως ειπείν υπέροχη πέρσόνα.
    Αν ανατρέξω ρε Βάγγο στα ατοπήματα που έχεις διαπράξει σχολιάζωντας εδώ ( δάχτυλα , βρισιές , παραινέσεις για κόψιμο – τσεκούρωμα και άλλα ορέα )…….. :mrgreen:

    Πάμε τώρα στο δεύτερο δικό σου τεύχος :

    Όταν Βάγγο μου θα ανοίξεις μόνος σου ιστολόγιο , που εσύ θα το διαχειρίζεσαι και θα είναι ανεξάρτητο σε μια ανεξάρτητη πλατφόρμα , όταν θα προσπαθείς καθημερινά να ελέγξεις , να συγκεράσεις , να νουθετήσεις , να ανεχθείς και να συζητήσεις με σχολιαστές . Όταν το μόνο που θα σε δεσμεύει δεν θα είναι το όνομα , ο άνωθεν 'σταθμός" , η "πολιτική ορθότητα" , αλλά η δική σου προσωπική σχέση με τον εαυτό σου και την όποια ( αντιλαμβάνεσαι εσύ ) αλήθεια και ανάγκη για έκφραση , όταν θα πληρώνεις σε σκληρό νόμισμα ( ανθρώπινων σχέσεων ) καθημερινό το αντίτιμο – όπως κακή ώρα σήμερα εγώ – τότε να έρθεις πάλι να το συζητήσουμε χωρίς το κηδεμόνα σου 😉

    Το ότι το ιστολόγιο που "κινείς" στον 984 είναι δοτό και ο admin του site μπορεί ανά πάσα στιγμή να το κατεβάσει , δεν υπάρχει αμφιβολία. Αν μάλιστα ρίξει κανείς μια ματιά και στα άλλα "ιστολόγια" θα διαπιστώσει ότι τα περισσότερα είναι ανενεργά ή υπολειτουργούν , ενώ οι απόψεις που γράφωνται συμβαδίζουν πάντοτε με τη γενική αντίληψη του καθεστωτικού συρμού. Αυτά Βάγγο μου , όσο και να τσούζουν , είναι αλήθεια αναμφίβολη και ισχυρή αποδεικτικά.. 😉

    Δεν ήθελα να στα γράψω , ομολογώ , αλλά δεν αντέχω άλλο τη τακτική σου των ύβρεων και της απαξίας κατά πρόσωπο.

    …..και δεν καταλαβαίνω πού έχεις τελικά το πρόβλημα. Εσύ ο ίδιος δεν επαίρεσαι συχνά για το γεγονός ότι έχεις το θάρρος ( που σου το αναγνωρίζω ) να εμφανίζεσαι στο νετ επώνυμα ;;;
    Εσύ ο ίδιος δεν έχεις παραπέμψει στο προσωπικό σου ( τρόπος του λέγειν ) ιστολόγιο στον 984 ;;; Προς τι επομένως δυνητικά μου ζητάς ( όπως και το έχεις ξανακάνει στο παρελθόν ) στοιχεία – "πληροφορίες και υλικό" για λοιπούς εδώ σχολιαστές ;;;; ¨Οσοι εδώ επιθυμούν την ανωνυμία την έχουν εξασφαλισμένη. Να εκλάβω αυτή σου την απαίτηση ως αποτέλεσμα παραφοράς ;;; 🙂

    Ας έρθουμε τώρα στο πιό σκληρό από τα καρύδια : την υπόθεση Καλύβα.

    Δεν ήθελα να επανέλθω , αλλά το γεγονός ότι συχνά εμφανίζεσαι εκεί που σε έβρισαν , σε απαξίωσαν και σε έθαψαν κυριολεκτικά για να εισπράξεις και άλλο ρεζιλίκι , επειδή ο Πάνος έξυπνα φερόμενος σε κουρδίζει και σε ανέχεται μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ( και καθόλου άσχετο με αυτά που σου γράφω εδώ για το πρώτο εκ των σχολίων σου ) ότι στο ταπεινό μου τσαρδί έρχεσαι σπανίως και μόνον όταν θίγεται η …αξιοπουστία των πολιτικών σου ηγετών ( που έσπευσες να απαξιώσεις εκείνη τη δραματική νύχτα του ατυχήσαντος συνοικεσίου , για να επανορθώσεις αργότερα ). Και έρχεσαι με τη ύβρη κατά πρόσωπο υπό μάλης γιατί γνωρίζεις ότι εδώ θα δημοσιευτεί .. και πιθανόν θα δημοσιευτεί αναπάντητη.!!!… Σήμερα όμως το μενού μου γράφει : Απάντηση και κατα πρόσωπο !!!! 🙂

    Τα τότε γεγονότα δυστυχώς δεν τα έχεις κατανοήσει , αν και σου τα εξήγησα. Προφανώς προτιμάς να μείνεις στη δική σου αντίληψη , αυτή που βολεύει την εδώ "επιχειρηματολογία σου "

    Ρε Βάγγο

    Ουδείς με εκπαραθύρωσε από τη Καλύβα. Εκείνο το πρωϊνό , βλέποντας το γενικό μπάχαλο , τη συμπεριφορά του Πάνου προς ορισμένους φίλους ( εσού συμπεριλαμβανομένου ) κατάλαβα πως το ορέο ταξίδι για μένα είχε τελειώσει. Μόνος μου έγραψα το αποχαιρετιστήριο ποστ ( τελευταίο στη κατηγορία Παπούλης ) το ανέβασα και αμέσως μετά διέγραψα τον εαυτό μου από ώθορα και παρέδωσα έτσι "τα κλειδιά".. Στο ποστ εκείνο δήλωσα τους λόγους και εξέφρασα τη γνώμη μου για τα τότε τεκταινόμενα. Ο Πάνος δεν γνώριζε τίποτα … μέχρι τη στιγμή που είδε το ποστ αναρτημένο και διαπίστωσε την αυτοδιαγραφή μου από τους ώθορες. Πασιφανές και αυταπόδεικτο ακόμα και από το γεγονός ότι το τελευταίο μου ποστ εμφανίζεται με συγγραφέα τον αμέτοχο του "δράματος" Γιώργα , αμέσως επόμενο στο record των authors ( αν και αυτά είναι ψιλά γράμματα για αυτούς που δεν έχουν διαχειρισθεί ποτέ ιστολόγιο 😉 )
    Να συμπληρώσω εδώ για τους άσχετους ( στους οποίους επαξίως συμπεριλαμβάνεσαι ) ότι ο ώθορας δεν έχει διαχειριστικές αρμοδιότητες και δικαιώματα πέρα από αυτά που έχουν σχέση με τα προσωπικά του ποστ , για να μη διαβάζω παπαριές περί ευθύνης δικής μου για το ότι κάποιοι / ες έμειναν 'ανυπεράσπιστοι" από το φυσικό τους σύμμαχο ( my ass ) Παπούλη 🙂 🙂

    Για να στα κάνω πιό λιανά μπας και καταλάβεις κατακαημένε :

    Με το ποστ το τελευταίο που ανέβασα είχα ήδη φύγει αυτοβούλως για λόγους που όσοι θέλουν να καταλάβουν , καταλαβαίνουν και μάλιστα περίμενα ΕΙΔΙΚΑ εσύ να έχεις καταλάβει.
    Άφησα τη Καλύβα στα "έμπειρα" χέρια του Γιάννη μ' δύου , του Μπλακμπλόγκιου , του Πολυάραβος , του κου ΣΑΘ και των άλλων …παιδιών , ώστε να μείνουν μόνοι τους , να μην τους ενοχλούμε 🙂

    Αλλά τα του Καίσαρος τω Καίσαρι : όταν αμέσως μετά ορισμένοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα σχολιασμού στο επίμαχο και τελευταίο πόστ μου , έσπευσα με επεξηγηματικό μου σχόλιο να διευκρινίσω ότι αυτό δεν ήταν επιλογή του Πάνου ,. αλλά δική μου. Έκτοτε δεν θα βρείς σχόλιο μου στη Καλύβα παρά μόνο ένα ευχετήριο προς όλους στο τέλος της περασμένης χρονιάς. Έκτοτε , αναλαβών ασμένως το τίτλο του "αριστερού μπερτόβλακα" διάγω τον ανεξάρτητο διαδικτυακό μου βίο και αν έχω κάτι να πω για εκείνες τις "αξέχαστες" μέρες το λέω εδώ ή αλλού , αλλά ποτέ εκεί.

    Για να συγκεφαλαιώνουμε επομένως :

    α) Από τη Καλύβα έφυγα μόνος μου και απροειδοποίητα.
    β) έκτοτε δεν συχνάζω εκεί και σπανίως ασχολούμαι με τα εκεί τεκταινόμενα
    γ) η σχέση μου με τη καλύβα υπήρξε σημαντική για τη πορεία μου στη μπλογκόσφαιρα και για τη διαμόρφωση του προσώπου μου. Τιμώ απεριόριστα αυτά που πρέπει , δεν ξεχνώ όσα έζησα εκεί , όσα απήλαυσα και όσα με πίκραναν , αλλά το κεφάλαιο αυτό έχει οριστικά τελειώσει. Δεν παριστάνω εκεί τον αποτυχημένο μαϊντανό !!!

    Πόοοοοσο πιο λιανά πρέπει να στα κάνω ρε Βάγγο !!!!!!!

  68. Ο/Η Propator λέει:

    «Αφησα τη Καλύβα στα «έμπειρα» χέρια του Γιάννη μ’ δύου , του Μπλακμπλόγκιου , του Πολυάραβος , του κου ΣΑΘ και των άλλων …παιδιών , ώστε να μείνουν μόνοι τους , να μην τους ενοχλούμε»

    Και ανοιξες ανοιξες συνεργειο με το Λεφτη που κολλαει χιτλερικα μουστακια, τον Χρηστο Κ., τον μαυροπροβατο, τον Νικο αλφα, τον Κωστα Κ. και γενικα ολη την αριστερη διανοηση.
    Παπουλη μην απελπιζεσαι και να΄σαι σιγουρος οτι οι ιστορικοι του μελλοντος που θα ασχοληθουνε διεξοδικως με την περιπτωση σου στην Καλυβα θα σε δικαιωσουνε. Και θα σου δωσουνε και μια παστα!

    Παω τωρα να μαθω ισοροπια και αυριο -πρωτα ο μεγαλοδυναμος- θα επανελθω με τη μηχανη του κουρεματος προκειμενου να περιλαβω το μαυρο προβατο διοτι θελω να φτιαξω μια μαυρη πλερεζα (μαλινη).

  69. Ο/Η Propator λέει:

    Μαργαριταρι 1:
    «-Το να μιλάς για γκούλαγκ σε κάποιον που εντάσσεται στην παράδοση του Ροβεσπιέρου είναι απρόκλητη ύβρις.»

    Κυριε εισαγγελεα της πουτσας (του Στρος Καν) ο Ροβεσπιερος, του οποιου δηλωνεις θαυμαστης, ειχε στησει τα «επανασταικα δικαστηρια» τα οποια «δικαζαν χωρις δικη» στελνωντας στη λαιμητομο όχι μονο οποιον κατηγορειτο αλλα ακομα και οποιον τυχαινε να …περναει από εκει κοντα.
    Και όλα αυτά στο ονομα της «πολιτικης αρετης»!

    *

    Μαργαριταρι 2:
    «Ο δικός σου (προς το παρόν κατηγορούμενος) μηνύθηκε εκ νέου για απόπειρα βιασμού.»

    Να σου τον φερουμε λοιπον να τον δικασεις εσυ!

    [Αλλα πανω που πιστεψαμε ότι στο προσωπο σου βρεθηκε ο αδιαφθορος που θα κανει την καθαρση, εξοντονωντας τους διεφθαρμενους και τα …καθηκια, αμολάς το μαργαριταρι και κάνεις … «στροφη στη γυριστη κολωνα» ψελιζοντας διαφορα …αδελφιστικα: «εμεις δικαστες δεν ειμαστε, …αρμοδια είναι η δικαιοσυνη» και αλλα τετοια πίτουρα.]

    Παντως, Γιακοβινε του Περισσού, μια και σε βρηκαμε είναι ευκαιρια να επανιδρυσουμε τη «θρησκεια της πολιτικης αρετης» επαναφεροντας και τη λατρεια του «Υπερτατου Οντος», θεση για την οποια προτεινω ανεπιφυλακτως τη συντροφισα Λιανα Κανελη (μια κι αυτη προφτασε να κατοχυρωσει το κοπυράιτ της «Νεμεσις») !

    *
    Μαργαριταρι 3:
    «φορα το φρακο (πανω από τη φουστανελα) και πήγαινε να το βρεις να καπνίσετε ένα πουράκι (δεν καπνίζει τσιγάρα απ’΄οσο θυμάμαι) μόνο να προσέχεις γιατί παλιά το έπαιζε και Κλιντονικός.»

    Αληθεια, αυτό το αστραφτερο πνευμα, αυτό το κοφτερο χιουμορ οφειλεται σε φυσικο ταλεντο ή είναι αποτελεσμα σκληρης δουλειας (εχεις κανει σπουδες)?

  70. Ο/Η papoylis λέει:

    Πατέρα και Μπλακσίπιε

    καλό θα είναι και ο μαυροπρόβατος και εσύ να κατεβάσετε λιγάκι τους τόνους 😉 🙂
    Είναι άλλωστε προφανές ότι από τη μεταξύ σας ‘συζήτηση» δεν θα βγεί κάτι ως σύνθεση 🙂

  71. Ο/Η papoylis λέει:

    Πατέρα

    και πάλι ανακατεύεσαι στη μεταξύ του ΒΔΚ και εμού αερομαχία για να ψέξεις ποιόν άλλο ;;; εμένα προφανώς. 🙂 🙂

    Δεν αφήνεις πρώτα να απαντήσει ο άνθρωπος σε αυτά που του λέω , για να δεις στη συνέχεια τι πραγματικά ισχύει ;;;

    Ας έρθει ο καλός μας φίλος εδώ να υποστηρίξει και πάλι τα ίδια περί «έξωσης» μου και μετά βλέπουμε… 😉
    Όμως τα σχετικά με εκείνη την ορέα περίοδο τα γνωρίζεις από πρώτο χέρι , επομένως η ατάκα σου ότι έφυγα για να ανοίξω μαγαζί με τους Λέφτηδες κτλ όχι μόνο δεν αντιστοιχεί στη πραγματικότητα , αλλά είναι παράγωγο της δικής σου εμμονής απέναντι σε κάθε σύλληψη των πραγμάτων διαφορετική από αυτή που πρεσβεύεις..

    Δεν «άνοιξα » κανένα μαγαζί , δεν λειτουργώ με τις λογικές άλλων ιστολόγων γνωστών και μη εξαιρετέων και αν κάτσεις να δεις ποιοί είναι εδώ οι προνομιακοί και κατά πλειοψηφίαν σχολιαστές , αυτοί μάλιστα που έχουν ανεβάσει και το ( μακράν ) μέγιστο ποσοστό σχολίων , θα διαπιστώσεις ότι μάλλον προς την δική σου «πλευρά» – «κλίμα» βαραίνουν. 🙂 🙂

    Πρώτος σχολιαστής ( αναμενόμενος ) ο Νόσφης και δεύτερος εσύ , ενώ οι προαναφερόμενοι ( από σένα ) βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις. Αυτά λένε τα στατιστικά αγαπητέ Πατέρα και επομένως με εξαίρεση τον υπογράφοντα και ελάχιστους minimal σχολιαστές , εδώ προβάλλεται και δημοσιεύεται το προϊόν της διανόησης και της πολιτικής ελίτ του εκσυγχρονισμού… 🙂 🙂

  72. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    «με εξαίρεση τον υπογράφοντα και ελάχιστους minimal σχολιαστές , εδώ προβάλλεται και δημοσιεύεται το προϊόν της διανόησης και της πολιτικής ελίτ του εκσυγχρονισμού»
    Ναι πές τους (μας) και μικρο@@@τσουνους!!

    ΥΓ Κανόνισε να απαντήσεις, σοβαρά κιόλας, νομίζοντας ότι σημαίνει κάτι αυτο που έγραψα 🙂 🙂

  73. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Θείε απ’το χουργιό,
    -όσο κι αν η διαδικτυακή περίπτωσή σου αποτελεί πρώτης τάξεως αντικείμενο σπουδών κουγιονολογίας (από τον Κούγια, το κογιονάρω και κάτι άλλο που θα στο πω όταν μεγαλώσεις), δεν σκοπεύω ν’αφιερώσω το χρόνο μου σε κάτι τέτοιο.
    -Διαπιστώνω με χαρά οτι ακόμα και στις πιό αντίξοες συνθήκες, παλεύοντας με την τυρίλα, την τραγίλα και τα τραύματα απόρριψης που σου φόρεσαν αυτό το φράκο/φουστανέλα, θα ήθελες να κατανοήσεις την ευρωπαϊκή Ιστορία – και αν δε χαλαρώσεις την προσπάθεια θα βρεθείς ώς και στην αρχή του δρόμου ώστε ν’αρχίσουμε να συννενοούμαστε!
    -Από όλο αυτό μπορείς να συγκρατήσεις μόνο (μη σου πέσουν και πολλά) οτι
    α) το αγαπημένο σου καθήκι το κρατάνε… πολλά χέρια.
    β) δικαστές δεν είμαστε,
    γ) η άρνηση πληρωμής υπηρεσιών πουτάνας που ζητήθηκαν, είναι βαθιά ανήθικη πράξη στο πλαίσιο αναφοράς του ευρωπαϊκού πολιτισμού, ακόμα και όταν η απολαβή τέτοιων υπηρεσιών είναι παράνομη.

  74. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    παπούλη αυτά από μένα επί του ζητήματος και δε θα έχει άλλα.

  75. Ο/Η papoylis λέει:

    Αναγνώστα :

    εσύ εντάσσεσαι στους minimal ( σκέτο ) 🙂 🙂 🙂

  76. Ο/Η Propator λέει:

    Ταλαιπωρε και κατατρεγμενε Παπουλη,
    να τους κατεβασουμε τους τονους (οπως βλεπεις ηδη δουλεω το ατονικο -μονο κομματα και καμια τελεια βαζω που και που) αλλα πως αντιλαμβανεσαι εσυ οτι ειναι σωστο να απαντα κανεις στην αθλιοτητα «ενα καθηκι λιγοτερο»? Να του πω «-Νεε μου, δεν μιλας ωραια» ?
    Και οταν ακομα αποδεικνυεται οτι το κατηγορητηριο, που στηθηκε με απατη, αποτελει «ενα καθηκι περισσοτερο» στο δημοσιο βιο τοτε αυτος δηλωνει … «οπαδος του Ροβεσπιερου», τι του λες, Ευγε νεε μου?

    Παπουλη, δεν σου ειπα οτι ανοιξες μαγαζι, συνεργειο ειπα οτι ανοιξες για καμια ψιλομαστοριά μαστορια και τιποτε μικροεπισκευες (μεταποιηση ενδυματων, αλλαγες τακουνια, κανενα μουστακι κλπ).
    Τα μαγαζια θελουνε συνεχες ωραριο και κινηση στους τεσερους τροχους, ενω εσυ εχεις μονιμως κρεμασμενη την επιγραφη «επιστρεφω σε λιγο».
    Τι διαολο τοχεις αυτο το μοντερεϊσον, φοβασαι μην το αφησεις ανοιχτο και μπουνε τιποτα ζευγαρακια μεσα και σου το …μαγαρισουνε?
    Δεν ειναι η πρωτη φορα που σου το εχω θεσει το ζητημα καθως στο παρελθον το ειχα θιξει και εμετρως:
    «Με αυτο το μοντερεϊσον που εισα Παπου ζωσμενος
    φαινεσαι σαν σε σκαφανδρο μεσα να΄σαι χεσμενος
    Για αναρτησεις και λοιπες παρομοιες υποθεσεις
    καλυτερα στα΄ρχιδια σου ενα σκοινι να δεσεις
    και οποιος θελει σχολιο εδω να αναρτησει
    να σου τραβαει το σκοινι για να σε ειδοποιησει
    Μα και οταν θα΄χει εμπνευση το καθε ποιητονι
    βιραροντας το σπαγγο αυτο θα σου τονε σηκωνει
    Εσυ θα εχεις συνεχως μεγαλες σηκωμαρες
    και οι …»καλοι αναγνωστες σου» θα γραφουν αρες-μαρες!».

    Επισης παρακαλω μην μου λες οτι σπευδω ως δικηγορος του ΒΔΚ απο την στιγμη που εχω εξαντληθει να σε ξεχεζω για τα δακρυβρεχτα αριστερα σου …ατοπηματα (που λες κι εσυ) πολλα εκ των οποιων επιπλεουν μεσα σε ενα παχυρευστο πολτο απο κακια.
    Ομως, Παπουλη, πρεπει να ξερεις οτι η κακια τον πρωτο που δηλητηριαζει ειναι τον φορεας της του οποιου θολωνει το μυαλο.
    Δεν ξερω κατα ποσο εχεις σκεφτει οτι αυτα για τα οποια κατηγορεις τους αλλους τα καλιεργησες -ακριβως τα ιδια- εσυ στο μπλογκ σου. Το επιχειρημα σου ειναι οτι εκεινοι ηταν (ακρο)δεξιοι ενω τα δικα σου φιλαρακια ειναι αριστεροι.
    Προσωπικα δυσκολευομαι να διακρινω τη διαφορα αναμεσα σε καποιον που αντιλαμβανεται μονοπλευρα θεωρωντας τους ταγματασφαλιτες ως «αμυντικα σωματα» και «θυματα» με αυτον που κολλαει Χιτλερικα μουστακια σε υπαρκτα προσωπα (και δεν ειναι διαπιστωμενος ψυχακιας) ή με καποιον που θεωρει οτι η καταπατηση του «τεκμηριου της αθωοτητας σημαινει …»ενα καθηκι λιγοτερο».

  77. Ο/Η papoylis λέει:

    Πατέρα

    πέραν του όντως φλέγοντος ζητήματος του ..μοντερέισον , το οποίο διατηρείται ακόμα εδώ για λόγους που δεν είναι της παρούσης να εξηγήσω , όλα τα άλλα που μου γράφεις ( ολόκληρο κατεβατό ) δεν μπορούν να απαντήσουν στο εξής σαφές και αδιαμφισβήτητο :

    Από τα στατιστικά φαίνεται ότι Νόσφης και εσύ είστε οι δύο βασικοί ( και μακράν των άλλων ) σχολιαστές. Από δε τους «ξεφωνημένους» αριστερούς τα σχόλια είναι αναλογικά ελάχιστα …. !

    Επομένως εξακολουθώ να θεωρώ ότι όσα μου καταμαρτυρείς αποτελούν αποκυήματα και όχι πραγματικότητες.

    και επιτέλους αποφάσισε τι είναι και τι δεν είναι «κακία» και «μνησικακία» .. Καλό θα ήταν να αποτανθείς στο δόκτωρα Νόσφη για ένα μάθημα περί Λακάν 🙂

  78. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    Αγαπητέ @παππούλη,
    Απευθυνόμενος στον @προπάτορα, λες (μεταξύ άλλων, ατάκτως ερριμένων)
    «…Δεν αφήνεις πρώτα να απαντήσει ο άνθρωπος σε αυτά που του λέω , για να δεις στη συνέχεια τι πραγματικά ισχύει ;;;»
    περιμένοντας προφανώς απάντηση δική μου σε όσα (δυστυχώς) γράφεις…

    Δεν θα σου απαντούσα καν, με…αποστόμωσες…(!!)

    Ενδεικτικά μόνο, κι αυτό μπας και πάρεις χαμπάρι το μέγεθος της πτώσης σου
    (πριν την μοιραία πρόσκρουση, που αναμένεται…θορυβώδης, αν σκεφτείς το ύψος του σημείου…εκκίνησης)
    θα σε παραπέμψω μόνο στο δικό σου
    «…Προς τι επομένως δυνητικά μου ζητάς ( όπως και το έχεις ξανακάνει στο παρελθόν ) στοιχεία – «πληροφορίες και υλικό» για λοιπούς εδώ σχολιαστές ;;;;»,

    που (υποτίθεται πως) απαντάει στο δικό μου
    «….ΔΕΝ θα αποφύγω

    -την επόμενη φορά που θα ανοίξεις το κουτάκι της πολιτικής σου απόγνωσης και μη βρίσκοντας τίποτα της προκοπής πρόχειρο, θα εξαπολύσεις στους συζητητές σου πλίνθους & κέραμους…..-

    να σου ζητήσω “πληροφορίες & υλικό” για τον βίο και την πολιτεία των….πελατών σου ..»

    Μιλώντας για πελάτες φουκαρά μου @παπς, εννοούσα προφανώς αυτούς της πραγματικής ζωής, σε αντιστοίχηση (προφανή, ήλπιζα) για το απαράδεκτο γεγονός να μου ζητάς λογαριασμό για τα δικά μου…αφεντικά, και τη σχέση εξαρτημένης εργασίας που με συνδέει με τη δουλειά μου….

    Επειδή όμως φαίνεται ότι πλέον εχει εντός σου πακτωθεί μια ορισμένη πρόσληψη της «πραγματικής ζωής» αποκλειστικά και μόνο μέσω της προσομοίωσής της στην ιστοσελίδα σου, ο νους σου πάει ΜΟΝΟ στους σχολιαστές σου, κατακαημένε μου…..
    Αυτοί οι πελάτες, αυτοί και τ αφεντικά και οι υφιστάμενοί σου, και πέραν αυτών…ουδέν!

    Τόση και τέτοια παραίτηση,
    -λέω εγώ-
    από έναν εαυτό (οριστικά;) παρελθόντα, που τη ζωή την αντιλαμβανόταν ΜΟΝΟ δια των αισθήσεων και την ερμήνευε ΜΟΝΟ δια του λογισμού του, αρνούμενος οποιαδήποτε εκδοχή υποκατάστασής της από…ιστοσελίδες & σχολιαστές….

    Νάσαι πάντως καλά, και, ….απ’ το πεζοδρόμιο!

  79. Ο/Η papoylis λέει:

    Δεν είναι τυχαίο Βάγγο που σου προσάπτουν και αλλού ότι γράφεις στα …αραμαϊκά 🙂

    Ήταν επόμενο να παρεξηγήσω την αιχμή σου περί «πληροφοριών» των «πελατών» μου , γιατί μέσα στη παράκρουση και την οριστική μου έκπτωση δε φανταζόμουν ότι αυτό θα αφορά περιστατικό του πραγματικού βίου , αφού άλλωστε η όλη συζήτηση τα διαδικτυακά μας πάθη αφορούσε . Όθεν εδώ κατατίθεται η οφειλόμενη από μένα απολογία , ακόμα και αν το δυσνόητο του ιδιόλεκτου σου θα μου προσέφερε πολλά ελαφρυντικά.

    Να παρατηρήσω μόνο ότι για τη ταμπακέρα ( ξέρεις ποιά 😉 ) μούγκα και μάλιστα στη στρούγκα… 🙂 🙂

  80. Ο/Η nikiplos λέει:

    Καλησπέρα…
    Θέλοντας να επιμείνω στην κεντρική ιδέα του ποστ, και προσπερνώντας τις άνωθεν αντεκδικήσεις, συνεισφέρω το λίνκιον:
    http://www.theglobeandmail.com/life/oral-sex-can-lead-to-throat-cancer/article758334/

    Δεν νομίζω προπάτωρ, ότι οι συγκεκριμένοι μεδονέρδοι (med-nerds copy write petefris 😉 ) να ανήκουν εις την εκείθεν του ατλαντικού θρησκευτικήν δεξιάν έτσι δεν είναι?

  81. Ο/Η Τρικοτέζα λέει:

    Νίκιπλε,
    Γι αυτό η γιαγιά μου με μάλωνε όταν έλεγα «οοο» κι επέμενε να συγκρατούμαι και να λέω μόνο χμ…
    Έτσι έκανα, λοιπόν, όταν καθόμουνα με τις ώρες απέναντι στη γκιλοτίνα, να ναι καλα το πουλάκι μου ο Ροβεσπιέρος, πολύ μου λείπει.
    Κάτω τα χέρια απο τον Στρος (κατά το κάτω τα χέρια από την Κούβα)

  82. Ο/Η papoylis λέει:

    Oooh les tricoteuses…!!!

  83. Ο/Η kapetanios λέει:

    Ευάγγελε σοβαρέψου,
    δεν την έχουμε όλοι κοντή (την μνήμη , μην πάει το μυαλό σου αλλού γι αλλού)
    Και μεταξύ μας , ο Πάνος τον τελευταίο που είχε στον μυαλό του όταν μιλούσε για «αριστερούς μπετόβλακες με την αντιαισθητική παρουσία που δεν γουστάρει άλλο πλέον να βλέπει και να ακούει » ήταν τον παπούλη – για άλλον (ους) χτυπούσε η καμπάνα, εάν με εννοείς 😉
    *
    παπς
    “φταις” κι εσύ που έτρεξες να προστατέψεις τον Καργούδη εκείνη την αποφράδα ημέρα
    (έπρεπε να αφήσεις τον Πάνο να τον (και την..) φάει λάχανο – ως υπάνθρωπο βεβαίως βεβαίως)
    Τώρα κάτσε και άκου τα ευχαριστώ για την υποστήριξη που έτρεξες να προσφέρεις…

  84. Ο/Η papoylis λέει:

    Κάπταιν

    ( αλλού ανθούν τα λάχανα και αλλού τα παραπούλια 😉 )

    Τι σούρθε ξαφνικά από το δεύτερο ποδάρι να απλώσεις την αρίδα σου σε ετούτο το ποστ ;;;;
    Όσοι τα έζηασν τα ξέρουν ( ακόμα και αν την έχουν κοντή τη μνήμη ) . Για όσους δεν τα έζησαν δεν με ενδιαφέρει 🙂 🙂

    και επ’ ευκαιρία ( για να τα λέμε όλα 🙂 ) το αργότερα επεξηγηματικό μου εκεί για την απαγόρευση σχολίων στο επίμαχο τελικό μου ποστ έχει ιστορία πίσω του που δεν είναι της παρούσης . Κάποτε μερικοί θα αντιληφθούν τι πραγματικά σημαίνει «φιλία» 🙂

  85. Ο/Η demetrat λέει:

    Παπούλη
    όχι και ξαφνικά!!!
    Παρακολουθεί τα πάντα ο βλάχος!Και που και που του γυρίζει και ο μάτης ανάποδα.
    :))

    καπετάνιο
    χαιρετισμούς στην οικογένεια.

  86. Ο/Η Ενη λέει:

    Προπάτορα γειάσου,

    Αν επιτρέπεται να επανέλθω για λίγο στο θέμα του ποστ.
    Ειχα λοιπόν γράψει προ ημερών το εξης:

    Ενη says:
    06/22/2011 στις 1:58 μμ
    Συμπληρωματικό για το κείμενο του ποστ

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=407544

    Το κράτος επεκτείνεται και σε αλλους τομείς, μηχανισμοί καταστολης και αλλα “βιλαέτια»

    Διαβάζω σήμερα οτι ο Παπουτσης, εκτος ολων των αλλων, σε συνέντευξη του στο Εθνος της Κυριακης αναφέρει, οτι «ειναι πολυ επικίνδυνο να ταυτίζεται η πολιτική εξουσία με τις δυνάμεις καταστολής»
    Τι σημαίνει αυτό αραγε;

  87. Ο/Η Ενη λέει:

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63211173

    Iσως και η μη αναφορά στη λυσσώδη επίθεση με χημικά, εντελώς απαράδεκτη ενέργεια φυσικά, εχει κάποια σημασία;
    Πάντως θα πρέπει οπωσδήποτε αυτά τα «μέσα καταστολης» (χημικά) να απαγορευθούν δια νόμου και για τώρα και για οποιοδήποτε μέλλον.

  88. Ο/Η papoylis λέει:

    Γι αυτό κα Ένη μου έρριξαν μέχρι και τα ληγμένα του 79 ;;;
    Λέτε να θέλουν πριν σταματήσουν οριστικά ( λέμε τώρα ) τη χρήση των χημικών να θέλουν πρώτα να εξαντλήσουν το υπάρχον stock 🙂

    …. Μην ελπίζετε σε κάτι τέτοιο πάντως , αφού το διέψευσε και ο νυν ΥΠΕΘΑ κος Μπεγλέρης : τα τανκς δεν θα κινηθούν παρά τα υπονοούμενα του κου Παγκάλου …. επομένως να περιμένετε και άλλα χημικά … Η μάχη του Υπρ θα φαντάζει σύντομα παίγνιο άνευ στρατεύματος 🙂

  89. Ο/Η Ενη λέει:

    Αγαπητέ Παπουλη,

    Γιατί θέλεις να συνδέεις «αρμονικά» δυο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις.

    Η μεν Παγκάλειος «εκδοχή» αναφέρονταν σε περιπτώσεις δηλωμένης κρατικης χρεοκοπίας, οπου ενα πληθος καταθετών θα «πολιορκούσε» την επάυριο μέρα τις τράπεζες για να σήκώσει τις καταθέσεις του, οποτε δεν θα αρκούσαν (κατά Πάγκαλο πάντα) οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά θα ενισχύονταν, ταχα , απο στρατιωτικές δυνάμεις κλπ. κλπ.
    οπερ και ο αρμόδιος υπουργός κ. Μπεγλέρης (οπως τον αποκαλέις), απεκατέστησε την τάξη.

    Και βέβαια δεν ειναι δυνατόν να συνδεθούν ολες αυτές οι παραπάνω πιθανότητες με το κίνημα των αγανακτισμένων, γιατί μάλλον απίθανο δείχνει να ειναι οι «πλατείες» οι καταθέτες των τραπεζών και να διεκδικούν τα λεφτά τους .Αλλοι μάλλον ειναι οι στόχοι τους μια μορφή πολιτικης εκφρασης ποικίλης μορφης. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζονται μέσα καταστολης της αστυνομίας παρα μόνο αν εκδηλώνεται βια. Η οχι;

    Εν πάση περιπτώσει ληγμένα η μη ληγμένα χημικά, πρέπει να απαγορευθούν δια νόμου.

  90. Ο/Η Propator λέει:

    Κα Ενη μου,
    ο κυριος Παπουτσης ειναι σοσιαλιστης πολιτικος, …φιλος του λαου, που συμβαινει να ειναι και επιφορτισμενος με το εργο της δημοσιας ταξης και ασφαλειας.
    Οταν αυτες οι δυο ιδιοτητες συνηπαρχουν σε ενα προσωπο τοτε το αποτελεσμα ειναι αυτο που ειδαμε στην Κερατεα: Οι δυναμεις της δημοσιας ταξης να μεταβαλονται σε σακο του μποξ απο τους αδουλωτους εξεγερμενους Κερατιωτες (αυτους με τα αυθαιρετα)!

    Στην περιπτωση της πλατειας Συνταγματος βεβαια οι δυναμεις της ταξης επιτελεσαν το καθηκον τους αλλα φαινεται οτι δεν εκαναν τη δουλεια τους με τον πιο σωστο τροπο, αλλωστε ποιος κανει σωστα τη δουλεια του σε αυτον το τοπο για να την κανουν και αυτοι?

    Δεν θα διστασω να συμφωνησω μαζι σας οτι ειναι «εντελώς απαράδεκτη ενέργεια η λυσσώδης επίθεση με χημικά» αλλα θα ηταν μια παραδοχη ανευ της παραμικρης αξιας αν μεναμε σε αυτο χωρις να προτεινει ο καθενας απο εμας με ποιον ακριβως τροπο θα επρεπε να ενεργησει η αστυνομια οταν μερικες χιλιαδες αγανακτισμενοι, εκ των οποιων ο καθενας εκπροσωπει μονο τον εαυτο του, απαγορευουν στους βουλευτες, οι οποιοι ειναι δημοκρατικα εκλεγμενοι και εκπροσωπουν 10 εκατομυρια Ελληνων, να εισελθουν στην βουλη και να ψηφισουν «κατα συνειδηση» οπως επιβαλει το συστημα.
    Προκειται δηλαδη για ενα ειδος πραξικοπηματος κατα του κοινοβουλευτικου συστηματος, το οτι δεν κατεβασαν τα τανκς πιθανοτατα οφειλεται στο γεγονος οτι -ευτυχως- δεν διαθετουν τανκς.
    Επισης η αποστολη εξωδικων σε Ελληνες βουλευτες απο ομαδες αγανακτισμενων πολιτων στα οποια τους απειλουν οτι «αν ψηφισουν το μεσοπροθεσμο οταν θα υπαρξει Ελληνικη κυβερνηση (!!! ???) θα δικαστουν και θα λογοδοτησουν για …μειοδοσια (!!!???)».
    Προφανως εχουμε ασκηση φασιστικης ή αλλου ειδους (ας βαλει ο καθενας οτι χαρακτιρισμο νομιζει) τρομοκρατιας η οποια στρεφεται κατ΄ευθειαν εναντιον του κοινοβουλευτικου συστηματος χωρις να μας λενε αυτοι οι κυριοι πολιτες με ποιον τροπο αντιλαμβανονται την διακυβερνηση του τοπου.

    Συνεπως αν εκαναν καλα τη δουλεια τους οι δυναμεις της ταξης και οι λοιπες αρχες θα ειχαν βρει και θα ειχαν οδηγησει τους αποστολεις αυτων των εξωδικων στο εδωλιο του κατηγορουμενου.

  91. Ο/Η Ενη λέει:

    Αγαπητέ Προπάτωρα

    Δεν εχω κανένα λόγο ν διαφωνήσω σε οσα, πολύ λογικά υποστηρίζεις.
    Δες λοιπόν ενα σημερινό αρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, που νομίζω οτι απηχεί τη γνώμη πολλων πολιτών, που δεν εχουν εντυπωσιασθεί απο αυτό το κίνημα των αγανακτισμένων, το οποιο εν πολλοις εκτος του αιτήματος «να φύγουν», δεν δίνει και τι εκεινοι( ως σύνολο ομως οχι μεμονομένες αντικρουομενες ομάδες), τι συγκεκριμένο προτυπο διακυβέρνησης προτείνουν.

    Το κείμενο:

    »
    Hμερομηνία : 10-07-11 Απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    Φασιστικές πρακτικές
    Του Αγγελου Σταγκου

    Ασφαλώς και η κατάσταση είναι εξαιρετικά δυσάρεστη και ταυτόχρονα εξαιρετικά πολύπλοκη στην Ελλάδα σήμερα. Και ασφαλώς κανείς δεν είναι σίγουρος αν η συνταγή που έχει επιβληθεί στη χώρα είναι σωστή ή λανθασμένη, ούτε αν και πότε θα βγούμε από το αδιέξοδο. Υπάρχουν όμως και κάποιες βεβαιότητες που πολύ δύσκολα μπορούν να αμφισβητηθούν:

    Η πρώτη βεβαιότητα είναι ότι το μοντέλο που ονομάζαμε «ελληνική πραγματικότητα» και μας έφερε στην καταστροφή αποκλείεται να συνεχιστεί.

    Η δεύτερη βεβαιότητα είναι ότι πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγουμε τη χρεοκοπία, γιατί αυτά που ζούμε σήμερα θα μοιάζουν με θερινές διακοπές αν η χώρα πτωχεύσει.

    Η τρίτη βεβαιότητα ότι πρέπει να φτιάξουμε κρατική μηχανή, γιατί δεν είμαστε κράτος, αλλά… ιδέα.

    Η τέταρτη βεβαιότητα είναι ότι χωρίς τη βοήθεια των εταίρων και δανειστών μας δεν πρόκειται να περιορίσουμε το χρέος μας και να συνέλθουμε, άρα είναι απόλυτη ανάγκη να βρουν βιώσιμη λύση, αφού εμείς εξαρτώμαστε απόλυτα από αυτούς και εκείνοι παίρνουν τις αποφάσεις και θέτουν τους όρους.

    Ο καθένας μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τα παραπάνω, να διατηρεί ή όχι την άποψή του, να την υποστηρίζει και να τη διαλαλεί ή να τη διαφοροποιεί, αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσπαθεί να την επιβάλει με τη βία ή και να υποκινεί στην άσκηση βίας εναντίον όσων έχουν αντίθετη γνώμη. Κανείς επίσης δεν μπορεί να απειλεί επώνυμα ή ανώνυμα τους αντιφρονούντες και κανείς δεν δικαιούται να διαλύει τη συντεταγμένη τάξη. Αυτά είναι αυτονόητα στις χώρες με δημοκρατικά πολιτεύματα και η Ελλάδα είναι ευτυχώς ακόμη τέτοια χώρα, παρόλο που κάποιοι το αμφισβητούν με πανό του τύπου «η χούντα δεν έπεσε το 1974» και η ίδια έχει αποδεχθεί ουσιαστικά ότι η ασυδοσία είναι μορφή δημοκρατίας.

    Σε ουδεμία, λοιπόν, δημοκρατική χώρα του κόσμου επιτρέπονται ή γίνονται ανεκτοί οι συνεχείς προπηλακισμοί σε βάρος υπουργών και βουλευτών μιας συγκεκριμένης παράταξης επειδή οι πρώτοι ασκούν μία πολιτική και οι δεύτεροι τη στηρίζουν. Είναι πολύ εύκολο, αλλά και άθλιο, να αποκαλούνται «δοσίλογοι» ή «νενέκοι» οι πολιτικοί αντίπαλοι, οι φωτογραφίες τους να τοιχοκολούνται ως καταζητούμενοι, προκειμένου να δικαιολογηθούν οι επιθέσεις εναντίον τους. Η νεότερη Ελλάδα έχει μεγάλη ιστορία διχασμών και αμέτρητα θύματα εξαιτίας τους, ώστε να παρατηρεί αμέριμνη και να ανέχεται τέτοια φαινόμενα. Αν μάλιστα πρόκειται για οργανωμένα «επεισόδια», που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν απλά ως οχλοκρατικά. Είναι καθαρά φασιστικά και η δικαστική εξουσία, ΟΛΑ τα κόμματα, τα μίντια και οι νουνεχείς πολίτες οφείλουν να ορθώσουν το ανάστημά τους για να τα σταματήσουν τώρα. Πριν ξεφύγουν από κάθε έλεγχο.

    Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη καμπή και τα προβλήματά της είναι τεράστια. Αν μέσα σε όλα δεν καταφέρει, ως συντεταγμένη πολιτεία, να δαμάσει τις φασίζουσες νοοτροπίες που αναδύονται, είτε με αριστερό μανδύα είτε με εθνικιστικό μανδύα, θα είναι άξια της κακής της μοίρας.

  92. Ο/Η Propator λέει:

    ηπαρχουν = προκειται για συνθετη λεξη που αποτελειται απο το «ηπαρ» (συκωτι) και τον «χουν» (χωμα) και αναφερεται σε αυτους που τους εγινε το συκωτι χωμα (ακλοολικοι κι ετσι).

  93. Ο/Η Propator λέει:

    Κυρια Ενη μου,
    μετα τις ανωτερω διευκρινησεις (σχετικα με το «ηπαρχουν») ερχομαι στο δημοσιευμα που παραθετετε:
    Η πρώτη βεβαιότητα είναι ότι το μοντέλο που ονομάζαμε «ελληνική πραγματικότητα» και μας έφερε στην καταστροφή αποκλείεται να συνεχιστεί.
    Διαφωνω με την συγκεκριμενη βεβαιοτητα του Κου Σταγκου (ότι δηλαδη «αποκλειεται να συνεχιστει»).
    Αλλωστε σε ολοκληρο το ποστ αναλυω τους λογους για τους οποιους εγω θεωρω ότι θα συνεχιστει οπως δηλαδη συνεβη και τις προηγουμενες φορες που η χωρα πτωχευσε ή κακοπαθε από εμφυλιους, εθνικες καταστροφες κλπ.
    Ακομα και αν καποιες από τις συμμοριες, οι οποιες αποτελουν τις συνιστωσες του συστηματος διακυβερνησης της χωρας, λουφαξουν για λιγο μεχρι …«να περασει η μπορα», παριστανωντας τους ψοφιους κοριους, αλλα θα είναι παντα εκει καιροφυλακτωντας ποτε θα τους δωθει η ευκαιρια για να αρπαξουν το πτωμα.
    Και δεν κανουν ολες οι συμμοριες το κορόιδο, μερικες από αυτές με περισσο θρασος ωρυονται και απειλουν θεους και δαιμονες, ακομα και το διεθνες περιβαλλον, ότι θα πυρπολησουν τη χωρα και θα …αποθανει η ψυχη τους μετα των αλλοφυλων.
    Ακροδεξιοι, αριστεροι πατριωτες, εθνικιστες, αγανακτισμένοι, μικροαστοι καταθληπτικοι εχουνε γινει οι Αχμαντινεζαντ της Ευρωπης, η ντροπη του δυτικου κοσμου.

    Αυτό που φοβαμαι ότι θα συμβει με την χωρα –αν και όταν ξεπεραστει η οικονομικη κριση και ηρεμισουν καπως τα πραγματα στις αγορες- θα το αναλυσω όταν βρω χρονο και λιγη διαθεση για πληκτρολογηση.

  94. Ο/Η νοσφερατος λέει:

    ειδα οτι εδω ξαναξετυλιχτηκε η κουβεντα περι Στρως Καν .. Καλά ρε ..(αναφερεομαι στη θΡΗΣΚΕΥΤΙΚΉ δΕΞΙΑ και τα κολαουζα… Δεν εχτε τον Θεό σας; Εδω απδειχτηκε η πιο Μεγαλη Βρωμια της τελευταιας πεντηκονταετιας και εσεις ακομα στη Λασπη ; Ντροπή ρε θρησκευτικοι Δεξιοι .. Ντροπή

  95. Ο/Η Ενη λέει:

    Αγαπητέ Προπάτωρ (ψευδώνυμο κι’ αυτό)

    Νομίζω οτι η φράση «αποκλείεται να συνεχισθεί» ερχεται σε πλήρη συμφωνία με τη δική σου αποψη οτι

    «Ακομα και αν καποιες από τις συμμοριες, οι οποιες αποτελουν τις συνιστωσες του συστηματος διακυβερνησης της χωρας, λουφαξουν για λιγο μεχρι …«να περασει η μπορα», παριστανωντας τους ψοφιους κοριους, αλλα θα είναι παντα εκει καιροφυλακτωντας ποτε θα τους δωθει η ευκαιρια για να αρπαξουν το πτωμα»

    δηλαδή δεν σημαινει οτι ΔΕΝ θα συνεχισθεί γιατί αλλιως θα συμβούν τα…..ανωθι

    Η μονη ισως , πάλι νομίζω , ελπίδα να «ξυπνήσει «η ευρωπαικη ηγεσία οτι δεν σώζεται, ουτε η ΕΕ ουτε το νομισμά της, εφ΄οσον κυριαρχουν οι αμερικανοκοί οικοι αξιολόγησης (οι οποιοι παρεμπιπτόντως ουδόλωςν προεβλεψαν την κρίση 2007 -02008 κάνοντας το κοροιδο και ετσι μπηκε σε μια δίνη η παγκόσμια οικονομία)

    και βρούν τρόπους ασκησης πολιτικης ως ενα ενιαιο μπλόκ ευρωπαικών δυναμεων, κυβερνήσεων και λαών, με πολιτική και οικονομική ισχύ μεταξύ των «θηριων» σε Ανατολή και Δύση που υπονομεύουν, εν μέσω κυριαρχούντος καπιταλιστικού συστήματος, ο ενας τον αλλον……………..

    μεχρι να κάνει την ανατροπή το δικό μας ΚΚΕ. 😆

  96. Ο/Η papoylis λέει:

    Να με συγχωρήσουν οι αγαπητοί / ες σχολιαστές για τη καθυστερημένη ανάρτηση των σχολίων καιτη μη εισέτι δική μου απάντηση αλλά είχα δύο μέρες τώρα βεβαρυμένο πρόγραμμα που περιλάμβανε και ένα οικογενειακό τετ α τετ με τον αγαπητό Πατέρα κεκλεισμένων των θυρών . Η επικαιρότητα τρέχει με πιό σημαντική είδηση την επί τροχάδην επανεμφάνιση του Βάμπιρα , αλλά ο Παπούλης σας αδυνατεί. Ελπίζω αύριο το απόγευμα να ασχοληθώ περισσότερο με το μπλογκ 😉 🙂

  97. Ο/Η Propator λέει:

    Ενη,
    Μην ξεχνας οτι τα παντα-ολα ξεκινανε απο το προπατορικο αμαρτημα !
    Και αφου οι χριστιανοι, οι πατριωτες και οι αριστεροι -ιδιως οι ποντιοι- δεν υποστελουν ποτε την σημαια της θυματοποιησης τους (για την κακομοιρια τους, την κακοπαθεια τους και την καταντια του κοσμου τους φταινε παντα οι αλλοι: οι Αμερικανοι, οι Εβραιοι, οι ξενοι, οι πολιτικοι, η Ευα, το φιδι κ.ο.κ.), ειμαι εδω για να αναλαβω τις ευθυνες μου και να τους συμπαρασταθω χτυπωντας τους στην πλατη (με ενα ματσουκι)….

    Νοσφερατε,
    ειδες τα φιλαρακια σου, που πας και χαριεντιζεσαι μαζι τους?

  98. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Προπάτορα, δεν μπορώ να το εξηγήσω επαρκώς, μάλλον, αλλά νομίζω ότι ..τσου(ήτοι όχι, θα δεχθώ την πρόβλεψη του ..Στάγκου).
    Ο τρόπος που εξελίσσονται τα πράματα είναι πιο γρήγορος και οι δυνάμεις ..της αδράνειας πιο ευάλωτες.
    Να το πω αλλιώς: το κατενάτσιο σε συνδυασμό με «γιόμες» δεν περνάει.
    Όσο εύκολο να καταστρέψουν την «ομάδα» και να την κάνουν «της πεντάρας», άλλο τόσο εύκολο είναι να αποτελέσουν παρελθόν .
    Μόλις εμφανισθεί σύστημα (έστω αμυντικογενές μς 2 στόπερ και έναν ανάμεσα) οι παίκτες και οι φίλαθλοι θα το αγκαλιάσουν και το τουρλουμπούκι θα (δύναται να) ηττηθεί ..κατά κράτος 😉 .

    Εδώ ο Γκμοχ με τα θαλασσινά (που λέγανε) πρόσθεσε ένα Ζάετς και ένα Σαραβάκο (τουθ βγήκε και ο Μπουμπλής) και τους πήγε στους 4 και ας λέγανε το προηγούμενο καλοκαίρι ότι η ομάδα (θα) είναι για τα μπάζα.
    Πιστέυω, σχεδόν ακράδαντα 🙂 , ότι θα μιλάμε για όλα αυτά που επεσήμανες όπως μιλάγαμαε για τον Χερέρα και για τα κόλπα (λίγο αργότερα) με Αντρεούτσι, Κοντογιωργάκη κλπ ορέα.
    Όπως λένε και οι εκσυγχρονιστές και γενικώς οι προοδευτικοί «ο καιρός γαρ εγγύς»

  99. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    Προπατωρα
    1. Ποτε στη ζωή μου δεν χαριεντιστηκα Ουτε με την Δεξια ουτε με την Θρησκευτική δεξια που ειναι το ιδιο .
    2. Δεν θεωρώ οτι η …΄’ νεοφιλελευθερη δεξια » ξεχωριζει απο την θρησκευτική .. Και ο Ρηγκαν και η Θατσερ (και ο Μπους πατηρ και υιος κοληταρια τουΜητσοτακη )ηταν συμβολα και του Νεοφιλελευθρισμου ΚΑΙ της Θρησκευτικής δεξιας ..Αν ερθουμε στα Δικά μας ο Σαμαρας ειναι αξιος γονος του νεοφιλελέυθερου Μητσοτακεως ασεχτως αν αργοτερα τα σπασανε στη μοιρασια .. Και θυμαμαι τα Πρωτα βηματα του Αδριανοπουλου ..
    3. δεν θεωρώ οτι η ..λεγομενη »πατριωτική αριστερά »ειτε αναεξαρτητη ειτε ως συνιστωσα του Συριζα εχει σχεση με την ..αριστερά ..Αντιθετα θεωρώ οτι ειναι Δεξια και μαλιστα Θρησκευτική Δεξια ..
    4. Ακομα κιαν τα πραγματα μπευρδευτηκανε λόγω Γενικής Ημιεγραμματοσυνης ..πιστευω ακομα οτι στην Αριστερά υπάρχουν δυναμεις που δεν εχουν καμμια σχεση με την ..Θρησκευτική δεξια ..
    Αντιθετα δεν θεωρώ οττι οι Νεοφιλελευθθεροι ειτε της Δεξιας ειτε της …χμμ κεντροαριστεράς αποτελλουν σοβαρό αναχωμα εναντ της θρησκευτικής Δεξιας .. Ισα ισα θεωρώ οτι αν ξυσεις λίγο εναν Νεοφιλελευθερο δεξιο ή σκετα Νεοφιλελευθερο θα βρεις απο κάτω εναν Θρησκευτικο Δεξιο (εστω κιαν δεν εχει τον Θεο του).

    ελπίζωνα γινμαι …αντιληπτος ..

  100. Ο/Η Τρικοτέζα λέει:

    Propator – Ετούτος εδώ o Νοσφεράτος θα το θέλει το πουλοβεράκι του. Τι λες;

  101. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    εντω μεταξυ βλέπω οτι εκει στους κυκλους των Σπιθαρδηναρεων επηλθε Ρηξη :

    Η Σπίθα τρεμοσβήνει, η πυρκαγιά φουντώνει!

  102. Ο/Η papoylis λέει:

    Θα σύστηνα στην αγαπητή ( λέμε τώρα ) Τρικοτέζα να αυτοαποκαλύφθεί , προς αποφυγήν παρεξηγήσεων 🙂 🙂

  103. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    Ετούτος εδώ o Νοσφεράτος θα το θέλει το πουλοβεράκι του. Τι λες;
    :LOL:

  104. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

    Νάναι δυνατή στη ρίμα;
    Όσο κρύβεται είναι κρίμα 😉

  105. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Άμα δεν σέβεσαι έναν άνθρωπο δεν μπορείς να τον αγαπάς.
    Άρα άμα κάποια καλείται Αγαπητή συμπεραίνουμε (ορθώς ;; ) ότι δύναται να εκαλείτο (..ενίοτε) και Σεβαστή;;
    Άσχετο

  106. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    ειναι πολύ ενδιαφερον φιλτατε Παπουλη το οτι ενω εχεις μετριασμό σχολιων δημοσιευεις τιςπροτροπές της Τρικοτεζας περι πουλοβερ … 😉

  107. Ο/Η Propator λέει:

    Αναγνωστη,
    ειναι πολυ ομορφο αυτο που λες (γραφεις) …για να ειναι αληθινο.
    Αυτες οι δυναμεις του σκοτους δεν νικιουνται ποτε -τουλαχιστον αυτο εχει δειξει η ιστορια μεχρι σημερα-, εδω απετυχε το σχεδιο Αρμασμπεργκ με το οποιο οι Βαυαροι προσπαθησανε να τους κανουνε ζαφτι κι εσυ μου λες για συστηματα Αλεφαντου με δυο σεντερ μπακ και …αυτοματη αποψυξη.

  108. Ο/Η Propator λέει:

    «Ισα ισα θεωρώ οτι αν ξυσεις λίγο εναν Νεοφιλελευθερο δεξιο ή σκετα Νεοφιλελευθερο θα βρεις απο κάτω εναν Θρησκευτικο Δεξιο (εστω κιαν δεν εχει τον Θεο του).»

    Νοσφυ,
    ειναι αληθεια πως οταν καποιος κοιταζει τον πολιτικο κοσμο πισω απο τα παραμορφωτικα γυαλια της αριστερας του ειναι αδυνατο να διακρινει την οποια διαφορα αναμεσα στην θρησκευτικη δεξια και τον φιλελευθερισμο.
    Αλλα και οταν ακομα αυτα τα γυαλια για καποιο λογο τα βγαλει, ή τα χασει, τοτε ειναι που …»δεν πιστευει στα ματια του» γιατι ο κοσμος που ηξερε δεν υπαρχει πια και τη θεση του εχει παρει ενας αλλος κοσμος διαφορετικος και ανοικειος.

    Τι κοινο εχουνε λοιπον ο Ρεηγκαν, η Θατσερ, οι Μπους, ο Μητσοτακης, ο Σαμαρα?
    Ειναι ολοι τους δεξιοι (για την ακριβεια: δεν ειναι αριστεροι) και αφου βασει του αριστερου μας γνωσιοθεωρητικου συστηματος -μεσα απο το οποιο μαθαμε να προσλαβανουμε τον κοσμο- «ολα τα γουρουνια εχουν την ιδια μουρη» …τα υπολοιπα αποτελουν «επουσιωδεις λεπτομερειες».

    Ο φιλελευθερισμος δεν υπαρχει ως πολιτικη εννοια στον απλουστευτικο λογο της αριστερας αλλα εχει …ταξινομηθει στο τσουβαλι με …τη δεξια.

    Ορεα! να σου δωσουμε και μια παστα!

  109. Ο/Η Τρικοτέζα λέει:

    Αμέσως αγαπητέ! (χωρίς παρενθέσεις – δηλαδή αιρέσεις).
    Μ401141 – Ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας

  110. Ο/Η Propator λέει:

    Τρικοτεζα,
    επειδη το πουλοβερακι δεν προκειται να του επιφερει καμια βελτιωση βαλε μπροστα και πλεξε του Καπα.
    Και αμα δεις οτι εξακολουθει να μη διορθωνεται προχωρησε στο Λαμδα, Μι, Νι, Ξι, Ομικρον, … και πηγαινε τονε με χαστουκια μεχρι το Ωμεγα, και παρατα τονε εκει περα μονο του να κανει το Μόγλη.

  111. Ο/Η Propator λέει:

    Ρε Παπουλη,
    παρατα επι τελους αυτα τα παρωχημενα συνομωτικα που εμαθες στο ΚουΚουΕ και σταματα να παριστανεις το λαγωνικο γιατι μπορει πισω απο την Τρικοτεζα να κρυβεται κανενας αραπης και να σε στρωσει στο …κυνηγι.
    Μεχρι τωρα εχω ακουσει για Παπου που «γαμουσε τους περιεργους», φροντισε να μην ακουσουμε για Παπου που τονε γαμησανε επειδη ητανε …περιεργος.

    Και βγαλε αυτη τη μαλακια με την οποια εισαι ζωσμενος και δεν αφηνεις να περασουνε τα σχολια.

  112. Ο/Η papoylis λέει:

    Πατέρα

    τώρα στα γεράματα που έχει χαλαρώσει και ο σφιγκτήρ , ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα είχε και σημαντικές συνέπειες φαντάζομαι.

    Όσο για την άρση του μοντερέισον που μου λες , θα πρέπει μια μέρα να σου δείξω τι μου στέλνουν στα σχόλια για να καταλάβεις…. 🙂

  113. Ο/Η Propator λέει:

    «δεν θα είχε και σημαντικές συνέπειες» για ποιον?

  114. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

    προπατωρα
    ο Νεοφιλελευερισμός εχει τοση σχεση με τον Πολιτικό Φιλελευθερισμό οση ανω κατω ο Χρυσανθος Λαζαιδης -τωρα-με την Β Πανελλαδική..
    κατ’ αχήν να πουμε το εξής: αλλο , ενταλώς αλλο ο Πολιτικός Φιλελευθερισμός του 19ου αιωνα( Συνταγματιστές- επαναστατες) απο τον Οικονομικό Φιλελευθερισμό του 19ου αιωνα (πχ Ανταμ Σμιθ)
    και ακομα αλλο και τα δυο προηγουμενα απο τον Νεοφιλελευθερισμό..
    Τους Νεοφιλελευθερους τους λεγανε κα Νεοσυντηρητικους αν θυμασαι.. Και η περιβοητη σχολή του Σικαγου εκανε τα πρωτα της Πειραματα συμβουλευονας τον Χασαπη Πινοσετ (αγαπημένο της κ.Θατσερ … Καμια σεση με τις παραδοσεις του φιλελευθερισμου οι Νεοφιλελευθεροι . Καμμια σχεση με την Δημοκρατια . Το μόνο που αντιλαμβανονατν ως δημοκρατια -καισυεχιζουν ειναι το λίγοτεροι Φοροι για τους πλουσιους. Και επι Ρηγκαν (no more taxes και τωρα οπως φαινεται απο οτι γινεται στις ΗΠΑ.
    Συντηρητικοι επισης οι Νεοφιλελευθεροι
    και σε κοινωνικά θεματα .. Η εκστρατεια κατα των εκτρωσεων αρχισε επι Ρηγκαν . Πολομεχαρεις : Η Θατσερ εκανε τονΠολεμο του Φωκλαντ .. Φυσικά εθνικιστές με το παραπάνω .. Και δεικτης νοημοσυνης κατω του μετριου ( ορα Μπους υιο)
    ερχομαστε τωρα στα δικά μας . Αμφισβητεις οτι ο Σαμαράς ηταν το αγαπημεν παιδι του Μητσοτάκη στις αρχες του 90;
    συνεχιζεται

  115. Ο/Η Propator λέει:

    Χο Χο Χο τωρα το προσεξα, Παπουλη σου ταλεγα: «Η περιεργεια εφαγε περισσοτερους περιεργους απ΄ότι ο ερωτας ερωτευμενους» (παλια μαφιοζικη παροιμια)

    Τρικοτεζα,
    Αληθεια σου λεω, θελω να συσχετιστουμε, μη χαθεις και σε ψαχνουμε.

  116. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    @Νόσφυ, για να μην υποχρεωθώ να σου αναφέρω δια μακρών το είδος της «αριστερής» κακοποίησης που επιφυλάσσεις στον όρο «Φιλελευθερισμός», αρκεί να σταθείς όπως ΕΣΥ νομίζεις,
    απέναντι στο (επί μέρους) ΚΟΜΒΙΚΟ ερώτημα του οποίου κάνει χρήση «εξαπανέκαθεν» ο (ΟΠΟΙΟΣ) «Φιλελευθερισμός» για να αυτοπροσδιορίζεται:

    «Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟ ΔΡΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ,
    (να αναπτύσσει δλδ κανείς ΑΚΩΛΥΤΩΣ -πέραν των περιορισμών του Ποινικού Νόμου- ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ/ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ)
    ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ή ΟΧΙ στο κύριο σώμα των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ / ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ που πρέπει να απολαμβάνει ο Πολίτης κατά την ΦιλελΕύθερη Επαγγελία;»

    Τα υπόλοιπα που λες, αναφέρονται σε ποικίλες επί μέρους τακτικές εξελίξεις σε
    (εξ ίσου ή και περισσότερο)
    ποικίλα πολιτικά μέτωπα, και αναλύονται εξαντλητικώς κατά την μεθοδολογία τους, στο γνωστό εκλαϊκευμένο εγχειρίδιο:
    «Πώς να κόβετε σαλάμι ΕΝΑΝ αντίπαλο, και να καταπιάνεστε με την άνεσή σας με τον καθένα εξ αυτών
    (που μόλις δηνιουργήσατε)
    όπως & όταν εσείς νομίζετε ή επιθυμείτε…»

    Το τομίδιο, εξ όσων γνωρίζω, είναι εξαντλημένο…
    Διότι μετά την κυκλοφορία/εξάντληση μικρού αριθμού το πρώτον, οι υπεύθυνοι, αφού το καλοσκέφτηκαν και πληροφορήθηκαν την οργισμένη «κριτική» σκαταδούρα που τους πλησίαζε με γοργά βήματα, αποφάσισαν να πολτοποιήσουν το εναπομένον στοκ, προφασιζόμενοι καταστροφή του από πλημμύρα*1 στις αποθήκες του Κόμματος (Μη ρωτήσεις ποιού)

    ________________________________
    *1:Πρέπει να θυμάσαι και τον σχετικό έρανο για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων από πλημμύρα εντύπων στις κομματικές αποθήκες, εκεί στα early 90s.
    Προσωπικώς, ακόμα διατηρώ υπερηφάνως το κουπόνι της δικής μου ταπεινής εισφοράς….

  117. Ο/Η Τρικοτέζα λέει:

    «………δεν θα είχε και σημαντικές συνέπειες φαντάζομαι»
    papoylis, καλύτερα να γνωρίζεις παρά να φαντάζεσαι (παλιά μαφιόζικη παροιμία)
    propator, θα συσχετιστούμε, σε έχω εκτιμήσει για σοβαρό οίκο αξιολόγησης.
    Νοσφεράτο, για χάρη σου άφησα τα πλεκτά και την πλατεία κι έπιασα τον αργαλειό.
    Τα λέμε.

  118. Ο/Η Propator λέει:

    Νοσφαιρατε,
    θα σου πω το ιδιο που ελεγε ο πατερας ενος φιλου μου στο γιο του οταν επεστρεφε μεθυσμενος και ο γιος επεμενε να τον βαλει για υπνο ενω αυτος δεν ηθελε, οποτε ο γιος -που ητανε μπρατσωμενο αγορι- τον αρπαζε και τον πηγαινε σηκωτο στο κρεβατι: «-Ενταξει, με κερδάς, με κερδάς»!
    Ενταξει ρε Νοσφυ με κερδας, σιγα μην μπορω να σου αλλαξω εγω τα μυαλα σου που βρασανε μες την αριστερα.
    Προσεξε μονο να μην ξεκολλησεις ουτε για μια στιγμη το ματι σου απο τη χαραμαδα μεσα απο την οποια βλεπεις τον φιλελευθερισμο, η αιωνια σταθεροτης ειναι αρετη και η ακαμψια ακομα περισσοτερο.

  119. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    Αγαπητοι Φίλοι.
    Χαιρομαι που αναταποκριθηκατε ολοι και μου απαντησατε ευπρεπώς με καλλιεπεια και Ηθος ..
    Αγαπητε Καργουδη ειλικρινώς δεν καταλαβα τιποτις .
    Κυρια Τρικοτεζα γιατι καλέ αφησατε τα Πλεκτά και την πλατεια για Χαρη μου ;
    Αγαπητοτατε Προπατωρα . Να πώ οτι ενώ συμφωνω κατα 9ο % μαζί σου για τις κατα καιρους αναλύσεις σου περι το ρόλου της Ορθοδοξιας στην διαμορφωσιν της εθνικής μας Χαρακτηροδοομής ,
    εχω εντυπωσιαστει απο τον μονοφθαλμο τροπο με τον οποιον Δεν βλεπεις οτι στο Τωρινό Κακό που αγκαλιαζει πιά σχεδόν ολο τον Πλανήτη το μεριδιο ευθύνης της Ελλαδιτσας ειναι μικρο-τσουτσουνο. Κοντολόγής Απορω που δεν βλπεις το Χαλι στο οποιο μας εχουν οδηγησει όχι τοσο ή μόνο η Μερκελ (κλασσικη περιπτωση πρωην Κνιτισσας με το συνδρομο του Βγαλμενου Βληματος ) ο Μπερλουσκονι , ο Σαρκοζί και τα λοιπά τεκνά της Δυσης ..
    Οσο οι Ιδεολογοι του Νεοφιλελευθερισμου που παρεδωσαν κοτζαμαν Ηπειρο στο ελεος των Οικων Αξιολογησης και στον αυτοματισμό της ..αγοράς.. Η κατασταση μοιαζει με εκεινα τα παιδικά εργα οπου καποιος τρελοεπιστημονας φτιαχνει τερατακια ( τα Γκρεμλινς) και εκεινα
    κυριευουν τον πλανητη ..
    Οχι οτι εδω περα μεσα δεν ειμεθα χεσε μέσα .. Οχι οτι και η Αριστερά (ιδιως η πρωην κνιτικη τοιαυτη) δεν ειναι για τα μπαζα ..
    Αλλά η Ελάδάρα απεδειχθη μικρή φουσκαλα -, αποστημα της τερατωδους Φουσκας της Νεοφιλευθερης αηδιαστικής Ουτοπίας που εστησαν οι Μαθητευεομενοι .. Ημιεγγραμματοι – μαγοι του Νεοφιλελευθεριμσου οι οποιο απεδειχθησαν πιο δογματικοι και ΒΛΑΚΕΣ απο ολους τους κνιτες και πρωην Κνιτες του κοσμου μαζί .

  120. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    και ειλικρινως Προπατωρα δεν τα λέω αυτά για να σε κερδαω… Εσυ δεν τα βλέπεις ;
    Δεν βλεπεις πόσο γρηγορα ξεφουσκώνει η Νεοφιλελευθερη μαλακία; .. Ολο αυτο το Τρουμαν σωου που χτισανε απο το 90 και μετα;
    Ρημαξαν τον πλανητη.. Και δεν ειμαστε πια στα 90 για να λέμε φταει ο κομμουνισμός .. Ενταξει για τα χαλια του Σοβιετικου κοσμου εφταιγε ο Σταλιν και ο Μπρεζνιεφ αλλά απο τοτε που καταρρευσαν ειδαμε και τα χαλαι του Νεοφιλελευθεριμσου στη Ρωσσια .. Ειδαμε κι εκεινον τον ανεκδιηγητο τον Γιελτσιν .. Θα μου πεις οτι ητανε πρωην Κνιτης και θα σου πώ και η Μερκελ πρωην κνιτσσα ειναι .. Εκει τι φταιει; Η ορθοδοξια;και για το μαυρο χαλι της Ισπανιας της Ιταλιας κλπ; Ο καθολικισμός; Ε δεν βλεπεις το χαλι των Ηπα ; Που οι Θρησκετικοι δεξιοι προτιμουν να τιναξουν στον αερα την οικονομια παρά να δουν οι φτωχοι μια ασπρη μερα και κρατος Προνοιας ..Τι ειναι εκει οι Θρησκευτο Δεξιαρες; ε; δΕΝ ΕΙΝΑΙ πΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕς;
    Φυσικα΄για το ελληνικό χαλι για τα ροσυφετια για τον επαρχιωτισμό μας φταει και η Νοοτροπία της καθ ‘ ημας Ορθοδπξης Δεξιας του Κυριου, Αλλά τα τελευταια 20 χρόνια τουλαχιστον η κυριαρχη κουλτουρα στην ελλαδα ηταν ενα περιεργο μιγμα κλασσικής ελληνικής μαγκιας , λαικιστικης »αριστεροσυνης» με πολύ μεγαλες δοσεις Αμερικανιαρικου καταναλωτισμου .. Πατριωτισμός στα Λόγια , Αμερικανικη κενοτητα στη πραξη .. Δεν ηταν καταλοιπο του …»ενδοξου »παρελθοντος αλλά μαλλον παρα-προιον της παγκοσμιοποιησης ..Ο Ελληνάρας πανω απο ολα Μιμειτο Αμερικανικα προτυπα καταναλωτισμου και καουμπουσμου προσθετοντας και Λίγη φουστανέλα και εθνολαικιστικο Κιτς
    Ταυτοτητες κουρελου,δομες σκεψης αδειες και εκτων υστερων φαντασιωσεις εθνικου μεγαλειου , καταναλωτισμος , επιδειξη , αυτά δεν ειναι χαρακτηριστικά μόνο της Ελλαδιτσας αλλά σχεδόν ολου του κοσμου μετα την επελαση της Νεοφιλελευθερης Αηδιαστικής ουτοπίας απο το 90 και μετα …Μας υποσχεθηκαν ενα ονειρο και μας οδηγησαν σ’εναν εφιαλτη .. Και τωρα Εντρομοι και περιδεεις Μικροι κι ανικανοι ηγετες παρακολουθουν ανημποροι το Μεγαλο Αυτοματο , την Αγορά , σαν Καρμανιολα , να κοβει κεφαλια , χωρις πια Λογική ή αλογη αιτα .. Γιατι αντιδρουν ετσι; Μα ετσι αντιδρουν οι Αγορές .. Σιγά μην εχουν ηθος , ελεος , εντιμοτητα ή καν ενδδιαφερον για το τι συμβαινει σε μια χωρα ..Αντιδρουν οπως ακριβώς θα ανιδρουσε οποιος -απο εκεινους που αργοτερα κλαιγονταςν που χασανε στη χρηματιστηριο .. Κοπαδια ανθρωπων που λειτοργουν ανακλαστικά και πανικοβλητα , σν μοσχαρια στο σφαγειο , αυτο ειναι οι αγορές .. Νομιζεις οτι οι Κκλοι των αγορων καταλαβαινουν τιποτε; Νομιζεις οτι σκεφτονται; Οι οικοι αξιολογησεις νομιζεις οτι αξιολογουν πραγματικά τις οικονομιες; Εχουν σχεδιο,βλέπουν σε βαθος τις προοπτικές αναπτυξης μιας χωρας ;

    Ειναι ενα Τρελό παιχνιδι ολα αυτά , σαν να κυλησε καταγής ο Τροχός τγης Τυχης , κοσφτερός και οποιον παρει ο χάρος

    Αυτοι που παρεδωσαν τις κοινωνιες μας ( τους) στον Μολωχ εχουνε τσιπα; εχουν μια στοιχεωδη αξιοπρεπεια ;Οταν ο Οιδιποδας καταλαβε τι κακο ειχε κανει εβγαλε μόνος του τα ματια του .. Αυτοι εχουνε μάτια .;

  121. Ο/Η Παπούλης λέει:

    Να χαιρετίσω τη μεγαλειώδη επιστροφή του Βάμπιρα με τα δύο έσχατα σχόλια του που σαν ποταμός ορμητικός κατέκλυσε τα πάντα… 🙂

    Να σημειώσω δε ότι σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ με τις διαπιστώσεις του , που πιάνουν τη «μεγάλη» εικόνα και όχι τις καθ’ ημάς μικρολεπτομέρειες. 😉

  122. Ο/Η Ενη λέει:

    Εγω ειμαι με το Νοσφεράτο. Τά λεει ακριβώς οπως συμβαίνουν στην παγκοσμια σκακιέρα πλεόν.
    Κάπως ετσι προσπαθώ να τα πώ, οπου μπορώ, αλλά …..δε βαρυέσαι «το ΠΑΣΟΚ τα φταίει ολα»

    Γεια σου Νοσφυ

  123. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    χαιρετω τα πληθη..

    ( Να σημειωσω οτι με πικραινει καπως τουφος τουΠροπατωρος οταν μιλά για τις αηδιες των Νεοφιλελευθερων και μ’αποπαιρνει που δεν συμμεριζομαι τον ενθουσιασμό του για την αηδιαστική ουτοία των αγορών .. Απο την αλλη θυμαμαι και τιμώ πανατ τα Μεγλα Γραπτα του , Τα Πονηματα του για τον Επικουρο και τα Ποιηματα Οποτε Διαλέγω . πάντα Προπατωρα Οτι και να μου σουρει κατα προτροπιν Τρικοτεζας της αργαλειο πλεχτρας (παιχτρας)

  124. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    Tί δουλειά έχει κυρία ¨Ενη, το ΠΑΣΟΚ με τις ιστορικές ιδρυτικές αξίες του Φιλελευθερισμού, που
    (αν δεν το λησμονούσατε)
    από ένα σημείο και μετά, απασχόλησαν την εδώ κουβέντα;

  125. Ο/Η νοσφερατος λέει:

    Ωχ ! αρχιζουν να ..δυσκολευουν τα πραγματα .. ας ελπίσουμε οτ δεν θα μαλώσει ο Καργουδης με την κυρια Ενη

  126. Ο/Η νοσφερατος λέει:

    Εγω δε,
    προτιμώ να Ολοκληρωσω με τον Προαπατωρα εκεινη την μονομαχια που ξεκινησαμε προ αμνημονευτων ετων Ποιητικώς στην Χελιδωνα για την καρδια της Λαιδης (τωρα μαλιατσα που χαριεντιζετυαι μαυτηνανε την Τρικοτέζα που ποιος ξερει απο που βασταει η Σκουφια της *)
    * η Σκουφια ειπα οχι η Σκουπα της

  127. Ο/Η papoylis λέει:

    Βάμπιρα

    μια τέτοια διαμάχη και μάλιστα περί όνου σκιάς θα έχει πολύ ενδιαφέρον 🙂

    Θα σου σύστηνα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να παρακολουθείς και να απολαμβάνεις σιωπηλός 🙂 🙂

  128. Ο/Η νοσφερατος λέει:

    Θα σου σύστηνα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να παρακολουθείς και να απολαμβάνεις σιωπηλός
    Κοιτα σε μια τετοια διαμαχη Δεν θα μπορουσα να μην Παρεμβω .. Αδυνατον..
    Εκτος αν μου κανονισεις μια Μονομαχια με τον Προπατωρα ..Κανονική.

  129. Ο/Η papoylis λέει:

    Νόσφη

    εννοώ μια διαμάχη ΒΔΚ – Κας Ένης 🙂

  130. Ο/Η νοσφερατος λέει:

    ε τι πειραζει ..Θα ειναι παραλληλες..
    γκραν σουξέ

  131. Ο/Η νοσφερατος λέει:

    την εχω προαναγγειλει φυσικά
    http://nosferatos.blogspot.com/2011/07/blog-post_615.html

  132. Ο/Η Propator λέει:

    Νοσφυ,
    βλεπω οτι γυρισες φορτσατος αλλα στην πραγματικοτητα κανεις ακομα …διακοπες (καπου δεν κανεις καλη επαφη): Εγω μιλαω για το κωλοχωρι που λεγεται Ελλαδα και τα οσα συμβαινουν εδω (ποιες ειναι και πως λειτουργουν οι συνιστωσες του ελληνικου συστηματος διακυβερνησης, πως εφαρμοζεται ο καπιταλισμος στον ορθοδοξο κοσμο και …αλλαι δικαιοπραξιαι) κι εσυ ξιφουλκεις κατα του παγκοσμιου καπιταλισμου και του …παγκοσμιoποιημενου νεοφιλελευθερισμου……

    Ο λογος σου ηχει διαγαλαξιακος, …συμπαντικος θα ελεγα: Θεωρεις λοιπον οτι η Γαλλια, η Ιταλια, οι ΗΠΑ εχουνε «το ιδιο και χειροτερο χάλι» με την …»Ελλαδιτσα».
    Μου θυμισες καποτε που ταξιδευα για το Γιουεσεη για να δωσω μια διαλεξη και κατα τη διαρκεια της πτησης πεταξανε με τις κλωτσιες εξω απο το αεροπλανο εναν επιβατη κι εναν παπαγαλο -που καθοντουσαν σε διπλανες θεσεις- γιατι παρενοχλουσανε μια αεροσυνοδο και κανανε φασαριες. Την ωρα που ο επιβατης επεφτε σαν βολιδα στο κενο ο παπαγαλος πετωντας ανετος γυρω του τον ρωτησε:
    «-Καλα, εμενα, οπως βλεπεις, στ’αρχιδια μου αλλα εσενα αφου …δεν σε παιρνει γιατι κανεις μαλακιες?»

    Ρε Νοσφυ, βλεπω ότι ο λογος σου αναγνωριζει την αθλιοτητα αυτου του τοπου ως … «αμαρτιες της δεξιας» και -προκειμενου να’ναι αξιοπιστος- αντε και λιγο της αριστερας, αλλα μεχρι εκει: «Όχι να μας την πουνε και οι παλιο-Γερμαναραδες με την Κνιτισα την Μερκελ, οι κωλο-Αμερικανοι, και οι βρωμο-Ιταλοι ότι φταιμε εμεις για την οικονομικη κριση, γαμω τον καπιταλισμο τους»

    Ο λογος αυτος στα ερλυ σεβεντις και στο βαθμο που εξακοντιζετο εναντια στον Βουλγαρακη θα ξεσηκωνε κυματα ενθουσιασμου μεσα στα βρωμικα αμφιθεατρα αλλα σημερα ……….
    Θα μου «πεις» βεβαια «καθε σημερα ολο και πιο ..χθες», οποτε ο λογος στα αμφιθεατρα σιγα μην εχει αλλαξει !
    Παντως το μονο σιγουρο που δεν θα ακουσει καποιος στα τοτε αμφιθεατρα και στα σημερινα καφενεια ειναι οτι αυτη η «αθλια παγκοσμιοποιηση» και ο επαρατος «νεο-φιλευθερισμος» (εκφραση κι αυτή!), ειναι οι βασικοι υπευθυνοι για το γεγονος ότι (μεχρι στιγμης) δεν εχει ξεσπασει ο 3ος παγκοσμιος πολεμος. Βλεπεις οι ανθρωποι που συχναχουν σε τετοια μερη δεν εχουν τετοιες αποριες και -κυριως- ανησυχιες.

    Και φυσικα (να μην πω και χημικα) εκτος από την «παγκοσμιοποιηση» και τον «νεοφιλελευθερισμο» υπαρχει και τριτη υποσταση που συνιστα την «Αγια Τριαδα» του κακου (!!!): οι Οικοι αξιολογησης !!!

    Κανονικα την αγορα θα επρεπε να την κρινει …«μια επιτροπη από δημοκρατικα εκλεγμενους πολιτικους ηγετες» η οποια θα …αξιολογει το κατά ποσον είναι επισφαλες (ή ασφαλες) να τοποθετησουν οι καταθετες τα λεφτα τους στις χωρες που αυτοι ιδιοι ασκουν την διακυβερνηση.
    Δεν μας γαμας –λεω ‘γω– ρε Νοσφερατε.

    ΥΓ
    Δεν ξερω αν σε πειραξανε οι διακοπες ή οι …συνεχειες (εκ του προηγουμενου) αλλα αν συμβαινει το δευτερο ξαναφυγε (και κατσε μονιμα εκει).

  133. Ο/Η Propator λέει:

    Που πηγε ρε Παπουλη ενα σχολιο/απαντηση στο Νοσφυ, που αναρτησα;

  134. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Νοσφεράτε, είναι φως φανάρι, πως έχεις επηρεαστεί από τον Παπούλη και τις θεωρίες του (είτε γιατί σε έπεισε με κόλπα του στυλ «αναγνωρίζω τις απόψεις Βαρουφάκη ως ρεαλιστικές» , βάλε και την ..υπόθεση Καμίνη, είτε γιατί σου κανόνιζε ..κονέ στις διακοπές για να αναλύεις το Λακάν).
    Είμαι υποχρεωμένος να σου επισημάνω με το δρόμο που πήρες στο τέλος θα καταλήξει να γίνεις (αντικειμενικά 😉 ) ..πέμπτη φάλαγγα των μαρξιστών (λενινιστών ή όχι , αδιάφορο) εδώ μέσα.
    Αρκεί ένας καυγάς με το Βαγγέλη (δεν είναι και δύσκολο τώρα που ..παρενοχλεί και την Ένη όπως είδες) και στο τέλος θα σε δούμε «Χρήστο μου, Λέφτη μου, εγώ αλλοίμονο κλπ κλπ, η μήτρα είναι κοινή και τέτοια» και να δούμε μετά τι θα γίνουμε.
    Άρα καλώς τον και ανανεωμένο 🙂

    Προπάτορα, δίκιο έχεις (το να το παίξω …αντιεισήγηση, ποντάροντας στο ότι αυτό που λέω είναι πιο ρεαλιστικό, θα είναι σαν να ξεκινάω με τρία γκολ από τα αποδυτήρια) , αλλά τι θέλεις να κάνω;;
    Να πέσω να κοιμηθώ και να ξυπνήσω όταν θα στρώσουν τα πράματα, δεν με παίρνει (όπως όλους μας).
    Η άλλη εκδοχή , το να κοιμάμαι ..όρθιος και απλώς να ψωνίζω λύσεις που ερμηνεύουν τα πάντα , και αντί να αναπαράγω τον …Αλαβάνο, να το ρίξω στον μεταμοντερνισμό και στην αποδόμηση, καλή είναι, αλλά έχω αϋπνίες (όσο μεγαλώνουμε χρειαζόμαστε λιγότερες ώρες ύπνο )..

    Θα σούλεγα λοιπόν (αποφεύγοντας τη ..μάχη χαρακωμάτων), επειδή είσαι και Σημιτικός, άσχετα αν εγώ δεν το είχα δει έτσι, ότι αν πιστεύεις ότι τότε ή και παλιότερα, έγινε μια προσπάθεια και αν θεώρησες ότι άξιζε τον κόπο, σημαίνει ότι παρά αυτά που λες δέχεσαι (ή δέχθηκες) ότι μπορεί να μην τα κατάφερε ο ..Άρμανσμπερκ, αλλά μπορεί κάποιοι άλλοι μπορούν.
    Δηλαδή υποστήριξες (έστω και ..ψυχικώς) κάτι που το θεώρησες ρεαλιστικό και ..τελέσφορο.
    Θα μου πεις ..σοφιστεία.
    Έστω, όμως αν δεχθώ αυτό που λες, θα πρέπει να δεχθώ ότι όσο περισσότερο ισχύει τόσο περισσότερο θα πρέπει να ψάξω λύσεις που δεν θα προϋποθέτουν την ολική ανατροπή των παγιωμένων καταστάσεων, αλλά θα λειτουργούν και με βάση αυτές.
    Αλλιώς θα γίνω ..αντικαπιταλιστής (όσον αφορά τον τρόπο αντίληψης των πραγμάτων και προσέγγισης του τρόπου επίλυσης των αντιθέσεων) του εκσυγχρονισμού.
    Σταματάω εδώ , διότι μούρθε στο κεφάλι η ιδέα του λοκαλαϊζέσιον και ..έτοιμος είμαι να προτείνω ελληνική βερσιόν του εκσυγχρονισμού, αλλά κάτι δεν μου κολλάει (..ακόμα)
    Άρα, μόλις το μοντάρω, ..τα λέμε, που λέει και ο Νοσφεράτος 🙂

  135. Ο/Η NΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ξανα -ΦΕΥΓΩ .(εχουν απεργια και τα ταξι γαμοτο και πρπει να βρω τροπο για να παω στο αεροδρομιο για να πεταξω μεχρι τήν Κουβα – » οπου θα συναντησω τον Ραουλ )
    Αλλά ρε Προπατωρα .. παρατηρω οτι η απαντηση σου ειναι πολύ …ελληναραδικη και θυμιζει λίγο Θρησκευτική Δεξια και πιο συγκεκριμμένα της Δεξια του Κυριου .. Δηλαδη και Εκεινος-ο Χριστοδουλας- οταν τον στριμωχναν αρχιζε τυα ηλιθια ανεκδοτα …
    Σου ειπα : Σε οτι αφορά τα Χαλια μας εχεις δικιο .. Αλλά εδώ χαλια εχει ολος ο κόσμος .. Πως το εξηγεις;
    Και ουτε θεωρώ οτι οι Οικοι …αξιολογησης φταινε .. τη δουλεια τους κανουν .. Αυτοι που εδωσαν την εεξουσια σ’αυτά τα Γκρεμλινς να κανουν την δουλεια τους σακατευοντας ολοκληρες χωρες , δεν φταινε; Αυτοι και η Βλακώδης Τυφλή τους πιστη στον Νεοφιλελευθερο Αυτοματισμό της Αγοράς; Εδω μια πολυκατοικια μωρέ και κραταει ενα αποθεματικό για ωρα αναγκης .. Εδω ή καθε οικογενεια κρατά ενα ποσο μή συμβει κατι εκτακτο και χρειαστουν Γιατρο .. Αυτοι– οι Πανυβλακες Νεοφιλελευθεροι προβλεψαν οταν χτιζαν την Ε.Ε .. Αν οχι ειναι Με περικεφαλαια ..μια αναλογη κατασταση κρισης;
    ———————

    Τελικά επιβεβαιωνεται περιτρανα η Θεωρια του ΒΓΑΛΜΕΝΟΥ ΒΛΗΜΑΤΟΣ .( ολο και περισσοτερο και μαλιστα απο εκει που Δεν το περιμενα .. )
    Προπατωρα .. ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ… εΛΆ ΣΤΑ ΣΥΓΚΑΛΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΕ ΚΑΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ΟΠΩς ΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΚΑΞΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΝΙΑΡΕΙς ..

    Λοιπόν φευγω .. Και …..φρονιμα ε; δεν χρειαζεται να κανεις επιδειξη στην Τρικοτεζα .. Ασε που μπορει πσω αο το ψευδωνυμο να βρισκεται οπως προεβλεψες κανας ..αραπης και σε ερωτευτει τρελά και ..

  136. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    και για να μεγαλώσει η ενταση -εν οψει της τελικής μονομαχιας και να κανω και μια Διφησμιση στονεο τευχος του ΠΕΡΙΟΔΙΚΌυ ΕΝΕΚΕΝ που τσατισε και τους Ποντους και Αριστερους και – μαλλον θα τσιτωσει και τον Παπουλη αναδημοσιευω
    http://nosferatos.blogspot.com/2011/07/m-ato-ian-parker.html
    »Ο καπιταλισμός, κατ’ αρχάς, είναι ένα πολιτικοοικονομικό σύστημα στο οποίο υπάρχει εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Αυτή η εκμετάλλευση απαιτεί τον έλεγχο των μέσων παραγωγής, εάν όχι πάντοτε την άμεση κατοχή, που οργανώνεται γύρω από το κέρδος που αποκτάται από την υπεραξία που παράγουν οι εργάτες.
    Κατά δεύτερον απαιτεί η σχέση μεταξύ καπιταλιστή και εργαζόμενου να θεωρείται ως κάτι μόνιμο και αμετάβλητο. Η σχέση συνεπώς ουσιοκρατικοποιείται και μέσω αυτής της ουσιοκρατίας μπορεί να δικαιωθεί ιδεολογικά είτε ως το είδος της σχέσης που είναι αναγκαία για να εκπολιτιστεί η κοινωνία είτε ως έκφραση των φυσικών τάσεων των ανθρώπινων όντων που ανταγωνίζονται για τις πηγές και πωλούν την εργασία τους σε άλλα όντα.
    Τρίτον, ο καπιταλισμός στηρίζεται σε μια συγκεκριμένη έννοια των ατομικών δικαιωμάτων. Τα δικαιώματα αυτών που κατέχουν τα μέσα παραγωγής έτσι ώστε να παρέχουν εργασία σε άλλους για το κέρδος και, ασφαλώς, το δικαίωμα των εργαζομένων να πουλάνε την εργατική τους δύναμη και να αντιλαμβάνονται τη συναλλαγή αυτή σαν να δημιούργησε ένα συμβόλαιο που ήταν συνειδητό και ελεύθερο και στο οποίο συμβάλλονται και τα δύο μέρη.
    Τέταρτον, υπάρχει μια περίφραξη των φυσικών πηγών έτσι ώστε αυτές μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν, κι έτσι ώστε να είναι αναγκαίο για αυτούς που εμπλέκονται στην καλλιέργεια της γης προς επιβίωση ως μέρος της αγροτικής οικονομίας να επιλέξουν σε αναπλήρωση να γίνουν μέρος της βιομηχανικής δύναμης εργασίας. Αυτή η εμπορευματοποίηση των φυσικών πηγών διαθέτει μια λογική κατά την οποία πρέπει να υπάρχει μια διακυβέρνηση της εδαφικότητας καθώς επεκτείνεται η οικονομία της αγοράς και στη συνέχεια μια μεταλλαγή της χρήσης του εδάφους όπου δεσπόζει το οικονομικό κεφάλαιο και ποικίλες ανταγωνιστικές μορφές του ιμπεριαλιστικού ελέγχου της ξένης χώρας, της εργασίας και των αγορών.
    Ένα πέμπτο σημείο, το οποίο τρέχει παράλληλα με την ουσιοκρατικοποίηση των σχέσεων, είναι ότι υπό τον καπιταλισμό οι οικονομικές σχέσεις επικυρώνονται εκ νέου στο πρόσωπο ανόμοιων ιδεολογικών και ηθικών διεκδικήσεων. Αυτή η επικύρωση επεξεργάζεται τον ιδεολογικό ορίζοντα εντός του οποίου αμφισβητείται ο καπιταλισμός, κι αυτό με τρόπο τέτοιο ώστε να συμβαίνει μια ιζηματοποίηση των θεωρούμενων ως δεδομένων βασικών κανόνων παραγωγής και σχέσεων, βασικοί κανόνες που είναι άμεσα ανοικτοί σε επικρίσεις.
    Έκτον, η ανάπτυξη της παραγωγής γίνεται αντιληπτή ως μια γραμμικά εκτυλισσόμενη διαδικασία, ως ένας δοθέντας νόμος της οικονομικής προόδου. Αυτή η φαινομενική γραμμικότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της φυσικής ανάπτυξης του καπιταλισμού έξω από τους πρώτερους τρόπους παραγωγής, αναπαράγεται εννοιολογικά σε ανεπίσημες περιγραφές της φυσικής και κοινωνικής εξέλιξης και στη χρονική ταξινόμηση της μέρας εργασίας και της εξατομικευμένης διάρκειας ζωής.
    Έβδομον, η αξίωση πως υπάρχει ένας βαθμός ομαλοποίησης των οικονομικών σχέσεων από το κράτος, ομαλοποίηση που σήμερα επενεργεί υπό τις συνθήκες του νεοφιλελευθερισμού παραλλήλως με την απελευθέρωση και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών πρόνοιας. Ο καπιταλισμός δομεί και εγγυάται τον εαυτό του ιδεολογικά γύρω από το μοτίβο της «ελεύθερης αγοράς», όμως το κράτος υπήρξε πάντα ένας αναγκαίος ομαλοποιητικός μηχανισμός ώστε να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει ένας «ανταγωνισμός» που να εξασφαλίζει επιπλέον πως η αντίσταση στον καπιταλισμό θα συντριβεί.
    Όγδοο, οι αποφάσεις που παίρνονται από τους εκμεταλλευόμενους να πουλήσουν την εργατική τους δύναμη όπως επίσης και η απόφαση των εκμεταλλευόμενων να επενδύσουν, θεωρούνται ατομικές αποφάσεις και αυτή η ατομικότητα γίνεται αντικείμενο επίκλησης από τους υποστηρικτές ως μια προσδιοριστική αρχή της καπιταλιστικής κοινωνίας. Υπάρχει μια αντίστοιχη και αναγκαία ατομικοποίηση της κυριότητας της υποκειμενικής εμπειρίας έτσι ώστε ακόμη και προσπάθειες ώστε να λειτουργεί ομαλά ο καπιταλισμός αντιμετωπίζονται ως «κρατικές παρεμβάσεις».
    Ένατο, η ορθολογικότητα του συστήματος υποστηρίζεται από μια συγκεκριμένη επιστημονική άποψη κοινωνικής και προσωπικής διαφώτισης. Αυτός ο ιδεολογικός οπλισμός της επιστήμης υπό τον καπιταλισμό τίθεται λοιπόν ενάντια σε εναλλακτικά συστήματα τα οποία υποτιμώνται ως προ-επιστημονικά, απολίτιστα και «παράλογα», ή ενδεχομένως ρομαντικοποιούνται ως ανορθολογικά και ενστικτώδη, συχνά όμως με έναν τέτοιο τρόπο σαν να τίθεται σε προτεραιότητα η ορθολογικότητα που αναλαμβάνει κάθε άτομο επιδιώκοντας μια περαιτέρω διαφώτιση επ’ αυτών. Εντέλει, το δέκατο σημείο, υπάρχει μια φαινομενική διαφάνεια των κοινωνικών σχέσεων αλλά αυτό το ιδεολογικό μεταφορικό σχήμα λόγου της διαφάνειας λειτουργεί από μόνο του ώστε να εντείνει την αλλοτρίωση που υφίσταται στον καπιταλισμό. Η αλλοτρίωση αυτή και οι εξατομικευμένες περιγραφές και επεξηγήσεις της χρησιμεύουν ώστε να συσκοτίσουν τις συνθήκες της ζωής κατά τις οποίες κάθε άτομο διακρίνεται από τη δημιουργική του δουλειά…

  137. Ο/Η Ενη λέει:

    Β.Δ. Καργούδης says:
    18/07/2011 στις 5:14 μμ
    Tί δουλειά έχει κυρία ¨Ενη, το ΠΑΣΟΚ με τις ιστορικές ιδρυτικές αξίες του Φιλελευθερισμού, που
    (αν δεν το λησμονούσατε)
    από ένα σημείο και μετά, απασχόλησαν την εδώ κουβέντα

    Aγαπητέ Βαγγέλη,
    Συμφωνώ.
    Το δικό μου σχόλιο δεν αναφέρονταν στις αναλύσεις περί Φιλελευθερισμού (οπως διεμείφθησαν στην εδώ κουβέντα)

    αλλά στο σχόλιο του Νοσφεράτου 17/7 11,42μμ. περί νεοφιλελευθερισμού.
    Το οτι ανέφερα «το πασοκ τα φταίει ολα» αναφέρεται «αλλου», ας πουμε στην περιρρέουσα «μπλογκοσφαιρικη ατμόσφαιρα»
    Συνεπώς οι ρέκτες για αντιπαραθέσεις Βαγγένη- Ενης , ας μεινουν με την …..ορεξη .
    υγ. Να πω οτι μόλις τώρα ανοιξα το μπλόγκ, εξ ου και η αργοπορημένη απάντηση..

  138. Ο/Η Ενη λέει:

    Κι εσύ, αγαπητέ Προπάτωρα, πως τους αποπαίρνεις ολους.
    Αφου, με αλλα λόγια ,αναδεικνύεται το ιδιο ρεζουμε..
    Αυτές οι αδηφάγες Αγορές που εχουν κηρύξει ¨γενικη επίθεση» ειναι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    Οποιος με οποιους ,αποφασίσουν να τις αντιμετωπίσουν ,ισως θα ειναι αυτοί που θα εχουν δώσει και το «εναρκτηριο λακτισμα». (αν ετσι ειναι η εκφραση).

  139. Ο/Η Propator λέει:

    Νοσφυν ενταυθα,
    υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο να εγκαταλειψεις τον ματαιο τουτο κοσμο αναχωρων δια Κουτλουμουσίαν χωρις να καταλαβεις ποτε οτι η λειτουργια των (ελευθερεων) αγορων ειναι η πιο δημοκρατικη δραστηριοτητα των ανθρωπινων κοινωνιων!
    Επισης ειναι οτι πιο υγιες καθως εμπεριεχουν το πλεον δημιουργικο κινητρο: Το κερδος!
    Αντιλαμβανομαι την δυσκολια σου να κατανοησεις και -πολυ περισσοτερο- να αποδεχτεις μια τετοια ιδεα και γιαυτο δεν θα σε κουρασω περισσοτερο, θα σου πω απλα οτι μονο οι βλακες που παρασυρονται απο την παλιροια της κοινοτυπιας αρεσκονται να μιλανε για «παγκοσμιοποιηση», «νεοφιλευθερισμο» και αλλες τετοπιες ανοησιες.
    Η δυναμικη που αναπτυσουν οι αγορες δεν διαμορφωνει καταλληλο κλιμα για τους τεμπεληδες τους θυματοποιημενους και οσους επιζητουν μια βιωτη μεσα στην στοργικη αγκαλια της στασιμοτητας (γι αυτο αλλωστε βλεπουμε και τον Νιτσε να στηλιτευει την Ευρωπη οτι εχει περιπεσει σε ενα ιδιοτυπο βουδισμο επιδεικνυοντας μια καταστροφικη παθητικοτητα).

    Οι οικοι αξιολογησης ειναι ενα εργαλειο της αγορας το οποιο δεν πρεπει αλλα και δεν μπορει να λειτουργησει στα χερια των πολιτικων, δηλαδη: Δεν πρεπει να ειναι ελεγχομενο!
    Η κατανοηση αυτης της υποθεσης πρόϋποθετει την κατανοηση του γεγονοτος οτι οι αγορες ειναι -απο τη φυση τους- οτι πιο δημοκρατικο υπαρχει στις κοινωνιες των ανθρωπων, το οποιο ομως ειπαμε οτι αδυνατεις να αντιληφθεις. Οποτε υπαρχει ο κινδυνος να καψουμε κανα-δυο τονους πετρελαιο προσπαθωντας να σου εξηγησω και μετα εσυ να αρχισεις να βριζεις παλι τον «νεοφιλευθερισμο» και την «παγκοσμιοποιηση».

    Παντως κατι σου’γραψα σχετικα με τον 3ο Παγκ. Πολεμο, το καταλαβες -τουλαχιστον αυτο- ή οχι?

    Τους ποντιους (& αριστερους) να μην τους παρενοχλεις διοτι εχουνε περασει πολλα βασανα (οι παπουδες τους) και εκνευριζονται ευκολα. Να τους δωσεις και χαιρετισματα απο εμενα.

  140. Ο/Η Propator λέει:

    Κυρια Ενη μου,
    δεν τους αποπαιρνω ολους, αποπαιρνω μονο τους κομουνιστες, οπως ειπε και ο μεγαλος Μανος Χατζιδακης: «-Τους κομουνιστες και τους πουστηδες να μην τους λυπασαι» (καπως ετσι).

  141. Ο/Η Ενη λέει:

    «Οι οικοι αξιολογησης ειναι ενα εργαλειο της αγορας το οποιο δεν πρεπει αλλα και δεν μπορει να λειτουργησει στα χερια των πολιτικων, δηλαδη: Δεν πρεπει να ειναι ελεγχομενοι»

    Εν τάξει, Προπάτωρα,

    Θα συμφωνούσες να υπήρχαν και μερικοί αλλοι «οικοι αξιολόγησης» και αλλου, ας πούμε κανα δυο στη Λατινικη Αμερική, κανα δυο στην Ασία (βλ. Κινα) και κανα δυο στην Ευρώπη, πλην των ηδη γνωστών;

  142. Ο/Η Ενη λέει:

    Το παρακάτω απόσπασμα το βρήκα στην ΑΥΓΗ (οπου βρέθηκα τυχαία μιας και δεν τη διαβαζω).Ειναι ενα μέρος απο ενα κείμενο του Στ. Παππα με τίτλο «Στρατηγικό σχέδιο της ευρωπαικης αριστεράς»

    και βρήκα οτι ειναι ενα απο τα σημαντικα κείμενα που εχω δει τον τελευταιο καιρό. Μπορεί κανείς να μη συμφωνει σε ολα, ομως εχει σημεία που ξεφευγουν απο την «πεπατημενη» οπως κυκλοφορει με ολες τις παραλλαγές της μέχρι τώρα. Βέβαια εχει και πολλά χιλιοειπωμένα αλλα ο κεντρικος στόχος ειναι αξιοσημείωτος, νομίζω.

    και το απόσπασμα απο το κείμενο»

    «. Παράλληλα η Ε.Ε. οφείλει να συμβάλει σε μια νέα παγκόσμια ρύθμιση των αγορών και ειδικότερα των χρηματαγορών λαμβάνοντας υπ’ όψη της τις ανακατατάξεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη με την ενίσχυση του ρόλου των αναπτυσσομένων χωρών ιδιαίτερα της Κίνας, της Ρωσίας αλλά και των υπόλοιπων χωρών του BRIC.

    Η ρύθμιση των χρηματαγορών προϋποθέτει πριν απ’ όλα την καταπολέμηση της κερδοσκοπικής κίνησης του κεφαλαίου, αλλά και τη ρύθμιση των χρεών ιδιαίτερα των χρεών του τρίτου κόσμου. Προϋποθέτει τον εκδημοκρατισμό και την αλλαγή των δογμάτων των παγκόσμιων χρηματοδοτικών οργανισμών του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Π.Ο.Ε.

    Προϋποθέτει την εξάλειψη του φαινομένου των νομισματικών πολέμων.

    Προς αυτή την κατεύθυνση είναι χρήσιμο να αξιοποιηθεί η πρόταση του BRIC για ένα νέο νόμισμα ως παγκόσμιο αποθεματικό»

    «

  143. Ο/Η kapetanios λέει:

    από το πρώτο ποδάρι σου έγραψα παπς ( στο ποδάρι που διαφεντεύει το λιμεναρχείο Μουδανιών- μηγαμησω..) και όχι από το δεύτερο. (σήμερα ο κωλόκαιρος με έφερε σαλονίκη)
    *
    μανδαμ D
    η αλήθεια είναι ότι τα πολλά προβλήματα που έχουμε εμείς που συνεχίζουμε σαν μαλάκες να κάνουμε δουλειές στην Ελλάδα δεν μου αφήνουν χρόνο να παρακολουθώ τα καθέκαστα στο βλογκοχώρι.

    *
    Σε μια ελεύθερη αγορά η συμμετοχή των ιδιωτών στις ζημίες θα ήταν 100% ,σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα που καλούνται τα κράτη και οι οργανωμένες κοινωνίες να πληρώσουν τα «λάθη»** των αγορών

    ** τα οποία όπως έχουμε συζητήσει πολλές φορές δεν είναι ακριβώς «λάθη» αλλά τουλάχιστον σε ότι αφορά το «δημόσιο» όπως αρέσκονται να το λένε χρέος αποτελεί προϊόν συναλλαγής ανάμεσα στις «αγορές» και το «πολιτικό σύστημα» που τις εξυπηρετεί . δλδ οι αγορές «δανείζουν/ χρηματοδοτούν» τα δικά τους παιδιά στην πολιτική σκηνή για να κάνουν το κομμάτι τους εξασφαλίζοντας την κοινωνικοποίηση των όποιων ζημιών που τους προκύπτουν στην πορεία. Πχ την Ελλάδα και τα οικονομικά προγράμματα των κυβερνήσεων της εδώ και κάμποσες δεκαετίες δεν θα υπήρχε κανείς οικονομικός παράγοντας να τα χρηματοδοτήσει παρα μόνο αυτός που θα είχε εξασφαλίσει _μονά ζυγά δικά του δλδ_ το κέρδος του. Οι λόγοι που χρηματοδοτήθηκε η χώρα μας (όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες τριτοκοσμικές χώρες) ήταν η αύξηση της πολικής επιρροής από τις ηγέτιδες πολιτικά δυνάμεις και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος που παράγει ,που του επιτρέπεται από τις πολιτικές δυνάμεις για να το πούμε πιο σωστά, να παράγει κέρδος από ανύπαρκτο προϊόν ( πχ όπου «ανύπαρκτο» βλπ δευτερογενή αγορά κλπ ). Για να το κάνω πιο λιανά οι τιμές στην πιάτσα (στην μικροαγορά δλδ των μικροαπατεώνων) για ξέπλυμα του μαύρου χρήματος (προϊόν συνήθως εγκληματικών δραστηριοτήτων ) είναι 1/3 (δλδ στα 100€ μαύρου 30€ καθαρού χρήματος ) σε αντίθεση με την περίπτωση των κρατικών ομολόγων που η απόδοση μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 1/1- ειδικά εάν έχουν να κάνουν με κάτι μαλακες σαν και εμάς που σκιζόμαστε να τους το αποδώσουμε επικαλούμενοι μάλιστα λόγους ηθικής ,ταρατατζούμ .

  144. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    @καπετάνιε,
    α)από το πρώτο, το δεύτερο ή το μεσαίο πόδι, νάσαι καλά και κάποια στιγμή αποφάσισε επιτέλουνςνα αποκολληθείς απ αυτό που λες για
    «….τα πολλά προβλήματα που έχουμε(-ετε) εμ(σ)είς που συνεχίζουμε(-ετε) σαν μαλάκες να κάνουμε(-ετε) δουλειές στην Ελλάδα…»
    Τέρμα ρε παιδί μου με τον ατταβιστικό επιχειρηματικό πατριωτισμό, απελευθερωθείτε, και κοιτάξτε με μάτι καθαρό τα καζάντια σας,
    αφού πρώτα μου πεις βεβαίως-βεβαίως, ποιοί είναι αυτοί οι καριόληδες που σας έχουν το μπιστόλι στον κρόταφο να «επιχειρήτε εντός χώρας», να τους φτιάξω εγώ τους αλήτες…

    β)καπιτάνο μου, «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» που λες, όπως καταλαβαίνεις κάλιον εμού, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, όταν προέρχεται από δραστηριότητες που πάλι εσύ λες ότι
    «…επιτρέπονται από τις πολιτικές δυνάμεις…», και

    γ) όσο σοφές ή εμβριθείς και να είναι αναλύσεις ή απόψεις που για να αποδεχτούν ή να απορρίψουν γεγονότα & καταστάσεις,
    στηρίζονται στις Ιδέες, το Δίκιο, ή τη Ηθική, γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι το μόνο άξιο με τόση ζέστη να μας απασχολεί ΠΡΩΤΟ αυτό, δλδ
    τον πανδαμάτορα ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ των ΔΥΝΑΜΕΩΝ,
    θα εξακολουθούν πάντα να μην αξίζου νούτε το κόστος του χαρτιού πάνω στο οποίο είναι γραμμένες…
    Μη σου βάλω μελάνι και εργατικά…

    Νάσαι πάντα καλά, σε σχόλη και δουλειά, μ όλο που ξέρω ότι τάχεις από καιρό κάνει ένα…

  145. Ο/Η kapetanios λέει:

    Ευάγγελε
    να μου επιτρέψεις να θεωρώ μαύρο χρήμα ακόμη και το χρήμα που παράγεται με την ανοχή ή και με τις ευλογίες ενός πουλημένου πολιτικού προσωπικού σε μια γκρίζα όσον αφορά την νομιμότητα ή την διαφάνεια ζώνη. Και η δευτερογενή αγορά όπως και μεγάλο μέρος των χρηματιστηριακών συναλλαγών ανήκει σε αυτές τις γκρίζες ζώνες. Εσείς εκεί στο ΠΑΣΟΚ είστε γνώστες αυτών των γκρίζων ζωνών, ζωνών εξάλλου που εκμεταλλευτήκατε δεόντως (για τους σημιτικούς αναφέρομαι) είτε για να επιτελέσετε το θαυμαστό έργο της εισόδου της χώρας στην ευρωζώνη ( βλπ σουαπς και πάει λέγοντας) είτε για να πείσετε το πόπολο κατά τις εκλογές του 2000 ότι το κόμμα του χρηματιστηρίου (σαν τώρα θυμάμαι εκείνον τον ανεκδιήγητο γιάννο σας , αλήθεια που τον έχετε κρυμμένο τέτοιο πολιτικό φιντάνι?) συνεχίζει να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ( βάζοντας λυτούς και δεμένους_ είμαι σίγουρος ότι με εννοείς_ να τα χώνουν με την σέσουλα για να δείξουν ότι το ΧΑΑ επανέρχεται στις μεγάλες του δόξες ) .
    υγ
    έχεις δίκιο, κανένας καριόλης δεν μας έβαλε το μπιστόλι στον κρόταφο να κάνουμε δουλειές στην Ελλάδα του κοκού και του γιωργάπη-μο τον συσχετισμό δυνάμεων μου μέσα . Είναι που θέλουμε τα παιδιά μας κοντά ειδάλλως..

  146. Ο/Η kapetanios λέει:

    και μιας και το ανέφερες άκου τι θα μπορούσα να κάνω ως απελευθερωμένος από τον ατταβιστικό επιχειρηματικό πατριωτισμό καριόλης. Το Πετρίτσι και το Σαντάνσκι όπως γνωρίζεις μου είναι πιο κοντά από την Λάρισα και τον Βόλο. Θα έκανα λοιπόν εκεί μια εταιρία «βουλγαρικών συμφερόντων» που θα νοίκιαζε το μικρό ξενοδοχείο που χω κάπου στην Χαλκιδική με ένα πολύ μικρό τίμημα συμπεριλαμβάνοντας στην τιμή τα πάντα (βλπ φουλ πανσιον και ολ ινκλούσιφ που λένε και οι ευρωβλάχοι ) Έτσι και το προσωπικό (βουλγάρες σαν τα κρύα τα νερά εννοείται) θα μου έβγαινε σχεδόν τζάμπα(στο 1/3 ) και η φορολογία σε αυτήν την χώρα που μόνο να μας πληγώνει ξέρει θα ήταν ελάχιστη καθότι σχεδόν όλα τα έσοδα θα φορολογούνταν στην Βουλγαρία (δλδ μηδέν από το μηδέν ίσον μηδέν ή άλλως μηδέν εις το πηλίκον ) .Αλλά όπως σου είπα μερικοί είμαστε αρκετά μαλάκες και δεν απελευθερωθήκαμε ακόμη …

    χαιρετω σε Ευάγγελε

  147. Ο/Η Ενη λέει:

    Αγαπητέ Βαγγέλη
    Αυτό που γράφεις οτι δηλαδή

    «όσο σοφές ή εμβριθείς και να είναι αναλύσεις ή απόψεις που για να αποδεχτούν ή να απορρίψουν γεγονότα & καταστάσεις,
    στηρίζονται στις Ιδέες, το Δίκιο, ή τη Ηθική, γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι το μόνο άξιο με τόση ζέστη να μας απασχολεί ΠΡΩΤΟ αυτό, δλδ
    τον πανδαμάτορα ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ των ΔΥΝΑΜΕΩΝ,»

    ηθελα να προσθέσω οταν εδινα το απόσπασμα απο το κείμενο της ΑΥΓΗΣ, δηλαδή οτι ειναι (το ολο κειμενο) γεμάτο γενικολογίες χιλιο-χιλιοειπωμένες ομως

    περιέχει και καποιες σκέψεις που δεν πολυαναφέρονται, μπροστά στον ορυμαγδό των
    γεγονότων, που ισως οταν περάσει η «μπόρα» (αν περάσει) ,να βρίσκονται στην ατζέντα της πολιτικης τουλάχιστον των δυναμεων εκεινων που δε ανηκουν στο συντηρητικό χώρο σε παγκοσμι ο επίπεδο. Οπου οι συσχετισμοί των δυναμεων θα ειναι καθοστιστικοί.

  148. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    μονο οι βλακες που παρασυρονται απο την παλιροια της κοινοτυπιας αρεσκονται να μιλανε για “παγκοσμιοποιηση”, “νεοφιλευθερισμο” και αλλες τετοπιες ανοησιες.

    προπατωρα: το σωστο ειναι : κοινοτοπια οχι κοινοτυπια…
    κοινοτοπιακοινοτοπιακοινοτοπιακοινοτοπια

  149. Ο/Η Propator λέει:

    Νοσφυ,
    εχεις απολυτο δικιο (και οποιος στο στερησει θα εχει να κανει μαζι μου).

  150. Ο/Η nosfy λέει:

    Επιτελους Προπατωρα ηρθες ξανά στα συγκαλά σου .. Περεμπιπτοντως εχω ερθει μεχρι εδώ με τουςΠοντιους( και Αριστερους ) και πιθανόν να χρειαστώ εσενα και την Βρυσουλα σου .. Θα σε ειδοποιησω οσονουπω

  151. Ο/Η papoylis λέει:

    Νόσφη

    να αφήσεις τους Ποντίους ( και Αριστερούς ) στην ησυχία τους και μη μου εξάπτεις το Πατέρα. Βρίσκεται σε δύσκολη ηλικία 🙂

  152. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    μια χαρά ειναι Κοτσονατος και με διαυγεια που θα ζηλευαν πολλοι εβδομηνταρηδες

  153. Ο/Η Propator λέει:

    Νοσφυ,
    τους εχω επιθυμισει παρα πολυ τους ποντιους, αν μπορεσεις να μου τους φερεις εδω να ενταλλαξουμε αποψεις θα εχεις για ενα μηνα την υποστηριξη μου εναντι ολων, ποντιων και ξεποντιων ητοι: οποιος σε πειραξει -ακομα κι εγω ο ιδιος- θα με βρει απεναντι του.

  154. Ο/Η NOΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    τους Ποντίους ( και Αριστερούς ) θα τους αφησω (στην ησυχία τους ) αν μου υποσχεθούν οτι θα παιζουν ησυχα και φρονιμα και δεν θα Ξεσαλώσουν αλλο …

  155. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    παπουλη σε παρακαλώ να δημοσιευσεις αυτή ην ανακοινωση για να μην ανησυχουν και πάλι οι φίλοι

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :Η Σπηλια του Νοσφερατου θα κλεισει σε λίγο γιατο κοινό και για λόγους αποτοξινωσης απο την κολαση της Μπλογκοσφαιρας και…
    γιατί – μολις προσφατα – εκδηλώθηκε πάλι η γνωστη -για τους παλιους αναγνωστες -προβοκατόρικη αλητική συκοφαντική επιθεση σε …»φιλικό» μπλογκ με την μεθοδο των ανωνυμων συκοφαντικών σε ανηκουστο βαθμό- »ανωνυμων » σχολίων..Το »φιλικό» μπλογκ αρνηθηκε να σβησει τα ακρως προβοκατορικα σχολια ενω αντιθετως εσβησε σχολια φιλων που με υποσηριξαν απο την αδικη προβοκατορικη συστηματική φασιστική επιθεση .
    – Ετσι κλεινουμε για αποτοξινωση και γιατί ειναι μαλλον απίθανο να βρω την ακρη με ολους αυτους τους Γνωστους αγνωστους ανωνυμους Φασιστες προβοκατορες και συκοφάντες-που προσπαθουν να εισαγουν στην αριστερα τον εθνικισμό και ρατσισμό και γιατί βαρεθηκα να ασχολουμαι -προς το πάρον , – με ολο αυτο τον ανωνυμο ,θρασυδειλο, συκοφαντικό βόθρο .
    Στο διαστημα που θα κλεισει παρακαλώ τους φιλους να με ειδοποιησουν για άλλες τυχόν προβοκατσιες .
    Φυσικά -καποια στιγμή -η Σπηλια θα ξανανοιξει.
    Καλές διακοπές σε ολους…(φιλους και …»φιλους»)
    ——————————————————————————–
    υ.γ αυτο δεν αφορα τους παντα αξιαγαπητους ποντιους (και αριστερους) οι οποιονα μέν επδειρονται απο τίς γνωστες εμμονές αλλά δεν εφτασαν ποτέ σε οτι παραπάνω αναφερετααι

Σχολιάστε