Ένα τσιγάρο δρόμος

Όταν έχεις πίσω σου το βρετανικό ιμπεριαλισμό και την μέτα-αποικιοκρατία, από τα σοσιαλιστικά κιμπούτζ μέχρι το ναζιστικό lebensraum ένα τσιγάρο δρόμος.

Και μη περιμένετε πλέον λύση με δύο κράτη. Απαρτχάιντ, γενοκτονίες, σφαγές θα αποφέρουν σταδιακά την ευόδωση του πλάνου. Για όποιον καταλάβαινε το ζήτημα είχε ήδη κλείσει το 1995 με τη δολοφονία του Γιτζάκ Ράμπιν. Άνοιγε πλέον ο δρόμος για το Σαρόν και το Μπίμπι.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ένα τσιγάρο δρόμος

 1. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Το Ισραήλ είναι η πιο δημοκρατική χώρα τής Ασίας και, οπωσδήποτε, μια χώρα όπου οι θεσμοί λειτουργούν σαφώς καλύτερα από την Ελλάδα.
  Κάποιοι (είτε συκοφάντες είτε ανενημέρωτοι) εγκαλούν το Ισραήλ για δήθεν διακρίσεις· αγνοώντας ότι, μεταξύ τών άλλων, ο προηγούμενος πρέσβυς τού Ισραήλ στην Ελλάδα ήταν Ισραηλινός υπήκοος μεν μουσουλμάνος αραβικής καταγωγής δε.
  Το Ισραήλ έχει την ατυχία να μην έχει αξιόπιστο διαπραγματευτή και οι αραβικές κυβερνήσεις επιδίδονται σε λαϊκισμό υπέρ τών Παλαιστινίων. Δεν υπάρχει παλαιστινιακός λαός· υπάρχει αραβικός λαός. Τα σημερινά αραβικά κράτη αποτελούν συνέχεια είτε τοπικών Αράβων ηγεμονίσκων είτε ζωνών κατοχής (ή εντολής τής Κοινωνίας τών Εθνών) γαλλικού και βρετανικού ιμπεριαλισμού.
  Πολλοί αποσιωπούν ότι αφενός οι Παλαιστίνοι που παραμένουν στο Ισραήλ επιδοτούνται (από κάποιες πλούσιες αραβικές χώρες) για να τού δημιουργούν πρόβλημα (και επειδή, κακά τα ψέματα, κανένα αραβικό κράτος δεν τους θέλει) και αφετέρου η Αίγυπτος έχει, σε μόνιμη βάση (εδώ και δεκαετίες), αποκλείσει τη Γάζα (ήδη επί Νάσερ, οι Αιγύπτιοι στρατιώτες έχουν διαταγή να πυροβολούν όποιον Παλαιστίνιο προσπαθεί να εισέλθει στην Αίγυπτο).
  Οι υπερασπιστές τών Παλαιστινίων θέλουν να αγνοούν ότι, στα παλαιστινιακά εδάφη, δεν υπάρχει ελευθεροτυπία ούτε εκλογές διεξάγονται – και οι γυναίκες στη Γάζα στερούνται στοιχειωδών δικαιωμάτων.
  Πολλοί υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ πρέπει να επανέλθει στα σύνορα τού … 1948 (και άλλοι στα σύνορα τού 1967). Με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει και εμείς να επανέλθουμε στα σύνορα τού 1830! Το Ισραήλ αυτά τα εδάφη του τα κέρδισε με το αίμα του. Ας μη ξεχνάμε ότι όλους τους πολέμους τούς έχουν προκαλέσει οι Άραβες. Όταν ξεκινάς έναν πόλεμο, πρέπει να είσαι διατεθειμένος να υποστείς και τις συνέπειες. Και εμείς κάναμε έναν ηλίθιο πόλεμο το 1919 και υποστήκαμε τις συνέπειες. Η διαφορά είναι ότι ο Κεμάλ εξεδίωξε τον ελληνικό πληθυσμό από τα εδάφη του, ενώ το Ισραήλ δεν εξεδίωξε τον αραβικό πληθυσμό από τα εδάφη του· δηλ. το Ισραήλ «πληρώνει» τώρα τον ανθρωπισμό του.
  Αλήθεια, εάν μάς έριχναν ρουκέτες (από ένα γειτονικό κράτος), δεν θα ανταποδίδαμε τα κτυπήματα (για την ασφάλεια μας); Και επιτέλους, ας σταματήσει η «καραμέλλα» τού βομβαρδισμού αμάχων. Το Ισραήλ επιχειρεί μόνον «χειρουργικά» κτυπήματα (ok ελάχιστες φορές υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες), αντίθετα οι Άραβες (όσοι Άραβες) δολοφονούν αμάχους (και έργα υποδομής).
  Είμαστε κατά τού ρατσισμού. Είμαστε υπέρ τού Ισραήλ.

 2. Ο/Η papoylis λέει:

  Να είμαστε καλά να διαφωνούμε (εδώ εφ’ όλης της ύλης) καλέ μου κύριε Ε. Π. Η ακροτελεύτια σας πρόταση είναι η επιτομή του οξύμωρου. Δεν προτίθεμαι να το συζητήσω. Τα γεγονότα υπάρχουν και είναι προσβάσιμα σε όλους. Η άποψή σας αναμενόμενη και ας εκτίθεται εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s