Πούστη-ρίζεσαι Νόβα …!

pousthrizesai

Μετά τη δημοσίευση της επιστολής – δήλωσης των οκτώ  καλών και πρόθυμων βουλευτών , ελάχιστοι μου αναγνώστες , αυτή εδώ η ( επίσης ελάχιστη ) τρύπα του διαδικτύου έρχεται  να  διακηρύξει , στεντορεία τη φωνή , ότι αυτός ο πολύπαθος τόπος  έχει ελπίδα και μέλλον .

Η παρουσία ενός ογκόλιθου επιπέδου Τατσόπουλου στους συνυπογράφοντες  αποτελεί το  καθοριστικό παράγοντα που χαρακτηρίζει το υψηλό επίπεδο της υπευθυνότητας , το τεράστιο πολιτικό βάρος ,  το υπεράνω πάσης αμφιβολίας ηθικό υπόβαθρο αυτού του πολιτικού διαβήματος .

Η  Σοφία Βούλτεψη  κυρία επί των Τιμών  της Α.Μ. της Κυβερνήσεως προέβη στη παρακάτω βαρυσήμαντη δήλωση :

«Στις δυσχερείς συνθήκες ας διάγει σήμερον η Πατρίς  , υπό το βάρος  αμείλικτων διλημμάτων και υπό τον κίνδυνον αναρριχήσεως των εαμοβουλγάρων εις την εξουσίαν , οι Έλληνες βουλευταί υψώνουν τιμίαν την φωνήν της συνειδήσεως των ώστε να διατρανωθεί η έδραία πίστις της σιωπηλής πλειοψηφίας του λαού εις την πάνσεπτον Εκκλησίαν , τας Ενόπλους Δυνάμεις , το Σύνταγμα  και το Δημοκρατικόν μας  Πολίτευμα και προπάντων εις τον Βασιλέα Αντώνιον και το Έθνος. »

Έγκυροι πολιτικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι το διάβημα των οκτώ βουλευτών θα αποτελέσει την αφετηρία για την τελική λύση του ζητήματος της Προεδρικής Εκλογής που ταλανίζει επί μήνες το τόπο . Μια λύση  προς το συμφέρον της Πατρίδας που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων  και  την περιπόθητη Συνταγματική Αναθεώρηση από την παρούσα Βουλή καθώς και τον ορισμό  βουλευτικών εκλογών μετά το αίσιο πέρας των δύο αυτών νευραλγικής σημασίας διαδικασιών.

Σε ερώτηση – παρατήρηση της στήλης σχετικά με τον αν πχ έτσι θα υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας  ιδιωτικοποίησης της λεγόμενης Μικρής ΔΕΗ  , ώστε η Πατρίς να πορευθεί απερίσπαστη προς τις βουλευτικές εκλογές οψέποτε και αν αυτές τελικά δρομολογηθούν , οι έγκυροι κύκλοι μας διαβεβαίωναν ότι  ο πατριωτισμός που επέδειξαν οι εν λόγω οκτώ αντιπρόσωποι του Έθνους  δεν εξαρτάται από τέτοιες μικρολεπτομέρειες . Άλλωστε , τόνισαν ,  ζητήματα όπως η βιωσιμότητα και η διαχείριση του Δημοσίου  Χρέους , το καθεστώς των συστημικών Τραπεζών , η λεγόμενη  «ανθρωπιστική κρίση» ,  το φορολογικό άχθος , οι ιδιωτικοποιήσεις  ( μεταξύ αυτών και η Μικρή ΔΕΗ ) , τα εργασιακά και η σχετικά αυξημένη ανεργία κτλ , αποτελούν δευτερεύοντα ζητήματα , όταν απειλείται – επίκειται η αρπαγή της εξουσίας από τους έξαλλους κομμουνιστοσυμμορίτες . Διαβεβαίωναν μάλιστα ότι η περίφημη πλειοψηφία των δύο τρίτων έχει ήδη επιτευχθεί επικαλούμενοι εσωτερική πληροφόρηση από σημαντικό παράγοντα του πολιτικού βίου.

 

This entry was posted in Ανασκο(λο)πηση Επικαιρότητας, Εκλογικά τερτίπια, Κίτρινος Τύπος. Bookmark the permalink.

14 Responses to Πούστη-ρίζεσαι Νόβα …!

 1. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Λοιπόν Παπούλη Δεκεμβριανά έχουμε, Ιουλιανά έχουμε, Φεβρουαριανά για την αλλαγή του Παπούλια ελπίζω να μην έχουμε! 😉

  Αλλά αυτή η …σταθερότητα στα επιφαινόμενα της πολιτικής ζωής (οθντκ), στα διακυβεύματα, στις επιδιώξεις, στις μεθοδεύσεις για ν αποσοβηθούν οι κίνδυνοι που απειλούν την παρτίδα, επί 50 συναπτά έτη και περισσότερον είναι αξιοθαύμαστη! :mrgreen:

  Σκίτσο του Κ. Μητρόπουλου τη διαδικτυακή χορηγία Ν. Σαραντάκου.

 2. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Για μαθήματα ….πολιτικού πολιτισμού εντρυφούμε στις ανακοινώσεις της εποχής από την περιβόητη Ελευθερία του Κόκα. 😀
  Μα ήταν έτσι …οργίλος ο εκπρόσωπος του ….μετριοπαθούς Κέντρου και απερχόμενος πρωθυπουργός;. Απίστευτο!

  http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=64&dc=16&db=7&da=1965

 3. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товарищ Яков Федотович,

  Νομίζω ότι ο παραλληλισμός είναι ατυχέστατος. Δεν υπάρχει αντικειμενική βάση για να κάνουμε λόγο για αποστασία στην παρούσα συγκυρία και περίσταση. Τότε υπήρξε όντως αποστασία βουλευτών τής Ένωσης Κέντρου που στήριξαν κυβέρνηση της Δεξιάς/παλατιού. Τώρα, από πού αποστατούν τύποι σαν τον Αηδόνη, τον Ψαριανό, τον Λυκούδη, τον Οικονόμου, τη Φούντα ή τον Τσούκαλη; Από την Αριστερά; Μα άλλοι δεν ήταν ποτέ στην Αριστερά και άλλοι ήταν στην Αριστερά μια φορά κι έναν καιρό (πολύυυ καιρό!) και από τότε μην τους είδατε μην τους απαντήσατε! 🙂 Μην κοιτάς που ορισμένοι (ονόματα δεν λέω και υπολήψεις δεν θίγω, αφού δεν το κάνεις εσύ, να μη σε στενοχωρήσω 🙂 ) έχρισαν αριστερό τον …Τατσόπουλο, κάνοντάς τον βουλευτή! (Να δεις ποιους σου έχουν για μετά! 🙂 )

  Увидимся

 4. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Οι όψιμοι συριζαίοι με την καλή έννοια (δηλαδή οι προσφάτως ..αποδεχόμενοι και ενεργώς στηρίζοντες την συγκεκριμένη πολιτική αφήγηση) καλό θα ήτο να αποφεύγουν με το καλημέρα να κάνουν τον εν λόγω χώρο κανάλι 29 και αυριανή.
  Δεν σας φτάνει το ..πατριωτικό πασοκ που ενέσκηψε, θέλετε να τους πεθάνετε;; (όσους εν πάσει περιπτώσει εκεί μέσα έχουν την αντίληψη ότι είναι κάτι νέο μεν αλλά που βασίζεται στις αρχές της πάλαι ποτέ ανανεωτικής αριστεράς).
  Στην πραγματικότητα ξέρουν όλοι αυτοί που το αναπαράγουν για ποιο ..αδίκημα εγκαλείτο ο Αθανασιάδης Νόβας;;
  Θα μου πείτε αυτά θα κοιτάμε τώρα, άσε που μπορεί να γίνουμε και εβαίσθητοι άμα είμαστε προσεκτικοί
  Κατά τα λοιπά συμφωνώ με το Λέφτη (με τα περισότερα που λέει ..ανωτέρω)

 5. Ο/Η papoylis λέει:

  «να κάνουν τον εν λόγω χώρο»

  Αναγνώστα : Εννοείς ότι στο δικό μου χώρο εδώ έχουν εμφανισθεί όψιμοι συριζαίοι ή κάτι δεν κατάλαβα καλά ;; 🙂

 6. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  😛 😀 🙂

 7. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  «O Ν. Ρωμανός είναι έτοιμος να πεθάνει για τις ιδέες του, ποιος από εσάς εδώ μέσα είναι;»

 8. Ο/Η Left G700 λέει:

  «O Ν. Ρωμανός είναι έτοιμος να πεθάνει για τις ιδέες του, ποιος από εσάς εδώ μέσα είναι;»

  Ορθή επανάληψη:

  «O Ν. Ρωμανός είναι έτοιμος να πεθάνει για τις ιδέες του, ποιος από εμάς εδώ μέσα είναι;»

  Γιατί, Ζωίτσα, που είσαι και τσαούσα, άμα είναι να τα λέμε, να τα λέμε όλα!

 9. Ο/Η Left G700 λέει:

  Μια ιστορία τού κυρίου Lόινερ

  «Ώστε, λοιπόν, σε μία τέτοια εποχή γεμάτη σημεία και τέρατα, εσείς κρίνετε ότι έχουν ειπωθεί όλα και τίποτε άλλο δεν μένει;», ρώτησε ο κύριος Lόινερ. Αλλά, καθώς αυτή την ερώτηση την έκανε από μέσα του, καμιά απάντηση δεν πήρε. Οι θαμώνες τού Café, αν και είχαν ακούσει ολοκάθαρα τη σκέψη του, συνέχισαν να κοιτάζουν σκεπτικοί τα φύλλα τους: ποιο χαρτί να ρίξουν; Ξαφνικά, ο κύριος Lόινερ ένιωσε σαν να βρισκόταν σε έρημο. Κι έτσι, ήπιε την τελευταία γουλιά από τη ζεστή και ξεθυμασμένη πια μπύρα του, δίπλωσε ήσυχα-ήσυχα και κάπως σαν κουρασμένος την εφημερίδα του, έβαλε στην τσέπη το κινητό του (που είχε παραμείνει βουβό όσους μήνες βρισκόταν εκεί) κι έγνεψε στο νυσταγμένο γκαρσόνι για να πληρώσει.

  Όταν είχε πια βρεθεί έξω από το Café, θυμήθηκε ότι πλησίαζαν οι γιορτές τών Χριστουγέννων και συνειδητοποίησε πως είχε φύγει χωρίς να ευχηθεί στον ιδιοκτήτη και τους γνωστούς τις αρμόζουσες στην περίσταση ευχές. Προς στιγμήν, σκέφτηκε να επιστρέψει για να επανορθώσει. Αλλά φοβήθηκε ότι μάλλον ενόχληση θα προκαλούσε, καθώς η πόρτα τού Café έβγαζε έναν οξύ ήχο όταν ανοιγόκλεινε —εκτός κι αν έμπαινε κανείς μπουσουλώντας, πράγμα που δεν ήταν μαθημένος να κάνει. Έμεινε αναποφάσιστος στη μέση τού στενού πεζοδρομίου, προκαλώντας τις μουρμούρες ενός βιαστικού περαστικού που σκουντούφλησε πάνω του —τμηματάρχη τράπεζας ή μικροεπιχειρηματία, αν έκρινε κανείς από το ντύσιμό του. Ύστερα, πλησίασε στην πρόσοψη τού μαγαζιού, κόλλησε σχεδόν το μέτωπό του στο παγωμένο τζάμι και, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο να τον περάσουν για τρελό οι διαβάτες, είπε με δυνατή φωνή —σαν να μιλούσε σε κάποιον που βρισκόταν δίπλα του και ήταν βαρήκοος—, ελπίζοντας πως η φωνή του θα ακουστεί στο εσωτερικό τού καφενείου: «Καλά Χριστούγεννα! Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!». Τα χνώτα του θόλωσαν αμέσως το κρύο γυαλί.

  Όμως —τι παράξενο! Εντελώς ανεξήγητα και απολύτως αντίθετα από κάθε νόμο τής Κλασικής Φυσικής,[***] αυτό το θνησιγενές αέριο ίχνος, το τελευταίο απομεινάρι του, θα εξακολουθούσε να είναι ορατό (και μάλιστα —άλλο πάλι και τούτο!—, σε διάφορες αποχρώσεις τού κόκκινου) όχι μόνο για κάποια λίγα δευτερόλεπτα, αλλά μέρες ολόκληρες, ίσως και βδομάδες, αφότου ο κύριος Lόινερ είχε πια χαθεί πίσω από τη γωνία τού μικρού δρόμου…

  [***] Tου μόνου γνωστού κλάδου τής Φυσικής τότε: Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες ότι η ιστορία μας διαδραματίζεται τις πρώτες εσπερινές ώρες τής 5ης Μαΐου τού 1818 (Σημείωση του επιμελητή τής μετάφρασης).

  ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ

 10. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τελικά εκείνος ο ..μαρκομιχελάκης τι απέγινε, τη σταμάτησε την απεργία;;

 11. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος

  Τι μου θυμισες τωρα!!! Νικος Μαρκομιχεαλκης ηγετης του Θεατρικου του ΕΚΠΑ, ερασιτεχνης ηθοποιος και φοιτητης ιατρικης

  Τον ξαναειδα το 2000 , οταν ηταν Επιμελητής Α’ στην Οφθαλμολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. Αθηνών “Γ.Γεννηματάς”

  http://www.eyepathology.gr/markomichelakis

  Καλες γιορτες στην ομηγυρη!

 12. Ο/Η papoylis λέει:

  καλές γιορτές ΑΦ 🙂

 13. Ο/Η Kostas K. λέει:

  Χρόνια πολλά Παπούλη και καλές γιορτές σε όλη την παλιοπαρέα.

 14. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Παπουλάκο
  καλές γιορτές σ εσένα και την οικογένεια και βεβαίως στους ολίγους εναπομείναντες περιηγητές (μαύρης μαγείας) στο ενταύθα κονάκιον! 🙂

  υγ
  Βεβαίως δε θα παραλείψω να συστήσω στους εδώ παρεπιδημούντες φίλους της κυβέρνησης (καλόν κατευόδιον) άμα της θορυβώδους πτώσεως της την προσεχή Δευτέρα να έχουν προετοιμάσει το καταλληλότερο για την περίσταση αφέψημα!
  http://www.boro.gr/3771/baleriana-to-euergetiko-botano-gia-a-pnia-kai-agchos

  υγ2
  Πόσο περισσότερον που την Τρίτη θα ανακοινώσει και το νέο κόμμα ο Γεώργιος*! 😛

  *Ο Ύστατος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s