Το Τρυφερό Πόδι

381314

Όσοι κάποτε εντρύφησαν στα ανεπανάληπτα κόμικς των Morris και Goscinny όπου στο φινάλε ο περιπλανώμενος καουμπόι κάλπαζε πάνω στη χαλκέντερη φοράδα του προς ένα όμορφο δειλινό, καλοί μου αναγνώστες, θα θυμούνται ίσως την ιστορία με το Τρυφερό Πόδι.

Παρακολούθησα λοιπόν σήμερα ένα τέτοιο και ανεκδιήγητο Τρυφερό Πόδι ανάμεσα στα καθάρματα, τον Τζέσε Τζέιμς, τους Ντάλτον, και άλλους ορέους ήρωες πρώτου ρόλου ή δευτεράντζες υπό το συντονισμό της Καλάμιτι Τζέιν με τον Ραντανπλάν να ονειρεύεται αμέριμνος το θαμμένο κόκκαλο (χειμερινά ανάκτορα) και παντελώς απόντα το μοναχικό καουμπόι Λούκι Λουκ και τη φοράδα του (τους μόνους που θα μπορούσαν να ξελασπώσουν το δύστυχο Τρυφερό Πόδι).

Γιατί είναι προφανές, εξαίρετοι μου αναγνώστες, ότι παρ’όλα τα τρέχοντα της πραγματικής κατάστασης, παρά τη δυσπραγία και την αυξανόμενη δυστυχία, παρά το φόβο και την κοινωνική απομόνωση, τέλος παρά τη συντριβή και σύνθλιψη που έχει υποστεί αυτός ο δύσμοιρος κοσμάκης, το παίγνιο παίζεται κυρίως και επίμονα στο πεδίο της επικοινωνίας. Επ’ αυτού έχω ίσως καταντήσει κουραστικός, επιμένοντας να σημειώνω και να καταγράφω ανεπάρκειες, λάθη, παραλείψεις και ατοπήματα τα οποία δυστυχώς υπό το φως της επείγουσας πραγματικότητας είναι προϊόν είτε εγκληματικής αμέλειας, είτε βαρύτατης απειρίας (στα όρια της αναπηρίας) , είτε τέλος φυσικό επακόλουθο της προσπάθειας τήρησης άχρηστων ισορροπιών, διασκεδασμού ανόητων ευαισθησιών, με μια κουβέντα περιττές πολυτέλειες.

Εν μέσω του ετερόκλητου αυτού σκυλολογιού με πολιτική ή δημοσιογραφική ιδιότητα που αλυχτούσε ομαδόν συντονισμένο στο στόχο του, το ταλαίπωρο Τρυφερό Πόδι επιχείρησε αρχικά να τηρήσει το savoir vivre που διδάχτηκε στα ακαδημαϊκά σαλόνια. Όταν γύρω του η σκυλοπαρέα χόρευε καρσιλαμά, ο καημενούλης έτεινε το χεράκι του για να συνοδεύσει είτε την Καλάμιτι Τζέιν, είτε τα λοιπά σιχάματα σε χαριτωμένο μενουέτο.

Όταν, τέλος, ο αυτοδίδακτος γκαφατζής αντιλήφθηκε ότι η μουσική που έπαιζαν τριγύρω του δεν ήταν σουίτα για βιολί και μπάσο κοντίνουο αλλά νταγερέδες και νταούλια , το ‘ριξε στο παράπονο, σ’ αυτό που στην καθομιλουμένη ονομάζεται κλαψομουνίαση, και εκεί που ο Τζόε Ντάλτον τσίριζε κατακρεουργώντας τη Σωκράτεια λογική (την οποία παρεμπιπτόντως διαφημίζει και ως τηλεβιβλιοπώλης), το φουκαριάρικο Τρυφερό Πόδι εξέφραζε ευγενικά τις υπαρξιακές του ενστάσεις με προφανή εκνευρισμό αλλά και με φωνή που δεν μπορούσε να επικρατήσει και να επιβάλλει τίποτε περισσότερο από την ανυπαρξία του. Και δεν είναι απορίας άξιον, ολίγιστοι μου αναγνώστες, το γεγονός ότι παρά τις σαφείς δημοσκοπικές ενδείξεις, θετικές για την πολιτική και το σχηματισμό που εκαλείτο να υπερασπιστεί στο πάνελ ο επικοινωνιακά άχρηστος ντιλετάντης, το αποτέλεσμα ήταν στην καλύτερη περίπτωση η πίσσα και τα πούπουλα.

Και αυτό επειδή  είναι προφανές σε όλους όσους αντιλαμβάνονται πως λειτουργεί, αντιδρά, πείθεται ο μέσος ψηφοφόρος, ο θαμώνας του επαρχιακού καφενείου, ο άνεργος που χαζεύει από τον καναπέ του, ο καθημαγμένος ανθρωπάκος της καθημερινής αγωνίας και του καθημερινού μόχθου, ότι με Τρυφερά Πόδια δεν κερδίζεται, ούτε καν ισοφαρίζεται, το κυρίαρχο στις μέρες μας επικοινωνιακό παίγνιο. Αυτό που όμως είναι σαφές είναι ότι τέτοιες …ευαίσθητες παρουσίες (στην πραγματικότητα απουσίες) στην επικοινωνιακή σκακιέρα έχουν οδυνηρό, αν και πρόσκαιρο αρνητικό αντίκτυπο στο ζητούμενο της πραγματικής πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντίκτυπο που μερικές φορές είναι βαρύτερο ακόμα και από το αναμενόμενο. Βέβαια, οι ζημιές αυτού του τύπου είναι πρόσκαιρες, όπως είπα πιο πάνω, στο μέτρο που δεν επαναλαμβάνονται, ή τουλάχιστον, δεν επαναλαμβάνονται συχνά. Ακόμα πιο πρόσκαιρες αν διορθώνονται και διδάσκουν, και επομένως δεν επαναλαμβάνονται.

Αλλά η μέχρις εθισμού επιμονή του επικοινωνιακού αππαράτ του σχηματισμού εκείνου που φιλοδοξεί να κουβαλήσει στις πλάτες του τις προσδοκίες ενός λαού υποτελών , στο να αποστέλλονται εξακολουθητικά τα ίδια και πάντα ίδια στελέχη της ύψιστης οργανωτικής βαθμίδας σε επιχειρήσεις αυτοκτονίας, ξεπερνά πλέον κάθε λογική και υποσκάπτει (ελπίζω όχι για λόγους διατήρησης ισορροπιών) την προοπτική του κόμματος της αριστεράς . Διότι όπως ισχύει σε κάθε κόμμα, κοινωνική οργάνωση, επιχείρηση, ποδοσφαιρική ομάδα, στελέχη άξια και επαρκέστατα στο να αναλύουν και να σχεδιάζουν, στο να οργανώνουν και να προτείνουν, δεν είναι ικανά οπωσδήποτε, ακόμα και αν διαθέτουν την πολιτική επάρκεια και πείρα, να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά με τα λόγια τους, τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους, το ζητούμενο του εκάστοτε σχηματισμού-οργάνωσης. Αυτός είναι ο λόγος που π.χ. την επικοινωνιακή του πολιτική ο Βαγγέλας την έχει αναθέσει στον Καράπαπα και τον κυρ Σάββα. Παίκτες και προπονητές παίζουν στο γήπεδο με τη μπάλα αλλά στα μικρόφωνα και τις κάμερες  δεν εκτίθενται (  πέραν των γνωστών κοινοτοπιών του στυλ  :  «κάθε επόμενο ματς το βλέπουμε διαφορετικά» ) . Η βρώμικη δουλειά θέλει πατατούκο και σκατογαλότσα, δεν γίνεται με φουρά και πουέντ.

Αύριο το πρωί, δηλαδή σε ελάχιστες ώρες από τώρα, θα ξυπνήσω στις 6.30 για να πάω σε ένα από τα ελάχιστα μεροκάματα που μου επιφύλαξε η θεά Τύχη γι’ αυτό το μήνα. Όμως, η αγανάκτηση που ένιωσα βλέποντας και ακούγοντας το Τρυφερό Πόδι να χαριεντίζεται με το σκυλολόι που συγκέντρωσε το αλαφούζειο σύμπλεγμα για το πρώτο πολιτικό βαρόμετρο της νέας περιόδου με ανάγκασε να ξενυχτήσω γράφοντας αυτές τις γραμμές. Θα ευχόμουν να μην τις είχα γράψει ποτέ και ακόμα περισσότερο εύχομαι να μη χρειαστεί να ξενυχτήσω για τον ίδιο λόγο στο μέλλον. Όμως, όπως το καλοσκέφτομαι  όπου φτωχός και η μοίρα του , οπότε  ο ορίζοντας αυτών μου των ελπίδων-ευχών αμφιβάλλω (νομίζω βάσιμα) ότι θα μπορούσε ποτέ να ξεπεράσει τον ορίζοντα που διακρίνω από το ημιυπόγειο.

This entry was posted in Επικοινωνιακές κ..οτούμπες, Ξεφτίλα ρεεεε. Bookmark the permalink.

26 Responses to Το Τρυφερό Πόδι

 1. Ο/Η papoylis λέει:

  Τελικά το μεροκάματο προέκυψε μισαδάκι και επέστρεψα για μερικές ψιλοδιορθώσεις , αφού το άρθρο γράφτηκε εν θερμώ και μεταμεσονυκτίως. Ορισμένοι ίσως παρατηρήσετε κάποια διαφήμιση στο τέλος του κειμένου . Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό , τις φυτεύει η … Πόρσε αυτοβούλως.

 2. Ο/Η chi0 λέει:

  Και πάλι, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.
  Το είχα πει αλλιώς στην καλύβα. Πολιτικός σήμερα σημαίνει διαχειριστής απωλειών. Το μυρίστηκαν, βάλανε τον μπουμπούκο γλάστρα στο γυαλί και αυτοί πίσω.
  Λυπάμαι ειλικρινά για το μεροκάματο, 😦

 3. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товарищ Яков Федотович,

  Το συγκεκριμένο πρόβλημα που είναι υπαρκτό και βγάζει μάτι, δεν είναι μόνο, ούτε καν κυρίως, ζήτημα ακαδημαϊσμού. (Κι αυτός υπάρχει, αλλά δεν τα προβλήματα που δημιουργεί είναι άλλης τάξεως και μάλλον πιο σοβαρά.)

  Ας πούμε: Ο Σταθάκης, που πέρασε κι αυτός από λουστράρισμα στα ίδια ακαδημαϊκά σαλόνια, θα τον σκότωνε τον μπουμπούκο, μέχρι να πεις κύμινο. Και μάλιστα μόνο με το χαμόγελο -αυτό το δολοφονικά ειρωνικό χαμόγελο που διαθέτει (δυστυχώς, όχι πάντα για καλό…).

  Увидимся

 4. Ο/Η Left G700 λέει:

  αλλά δεν τα προβλήματα που δημιουργεί = αλλά τα προβλήματα που δημιουργεί

 5. Ο/Η papoylis λέει:

  Προφανώς θα τον έστελνε να μάθει πόρτες ο Σταθάκης , Λέφτηδες μαζί με τα υπόλοιπα σούργελα . Γι αυτό το πάω με χίλια το μαγκίτη , αλλά μας φάγανε οι …ισορροπίες ( ο ακαδημαϊσμός είναι πράγματι δευτερεύον ζήτημα και αν το προσέξατε δεν βρίσκεται στην αιχμή αυτού του ποστ . Το Τρυφερό Πόδι δεν το αντέχει το επικοινωνιακό τζαρτζάρισμα , είναι χειροτερος και από τον Μπέργκ στη θέση του σέντερ φορ σε αυτή τη παράμετρο….

 6. Ο/Η papoylis λέει:

  Τσίου
  ευτυχώς θα έχει συνέχεια τη Δευτέρα το μεροκάματο. Το ότι έχω πιεί το τέταρτο καφέ και ακόμα κουδουνάω , αναρωτιέμαι θα μου το σώσει ο τέντερφουτ που ξενύχτησα για πάρτη του 🙂

  να συμπληρώσω εδώ ως απντέιτ ότι κατά τη ταπεινή μου άποψη εκεί στη Κουμουνδούρου , μετά από το πάρτυ που έκανε στη πλάτη τους χθες ο τηλεβιβλιοπώλης και την απογοητευτική εμφάνιση του τέντερφουτ θα πρέπει να αναθεωρήσουν εκ βάθρων την επικοινωνιακή τους τακτική.

  Σύσταση ειδικού τημ που θα επιβλέπει και θα παρακολουθεί ΟΛΕΣ τις εμφανίσεις στελεχών στα μέσα . Για κάθε προκαθορισμένη εμφάνιση να απαιτείται προειδοποίηση από τη πλευρά του παίκτη και έγκριση , για τα έκτακτα να υπάρχει άμεση παρακολούθηση και έλεγχος. Για τις περιπτώσεις με ιδιαίτερη σημασία , όπως η χθεσινή , να επιλέγεται με κριτήρια αυστηρά ( αποτελεσματικότητα , μαχητικότητα , ψυχραιμία , χροιά φωνής και παρουσία ) ο κατάλληλος εκπρόσωπος . Μηλιοί , Στρατούληδες , Τσουκαλάδες δεν αντέχουν την ατμόσφαιρα και τη πίεση ενός ντέρμπυ . Δέκα φορές εκείνος ο αλητάμπουρας ο Διαμαντόπουλος. Μετά από κάθε τέτοια σημαντική αναμέτρηση να γίνεται υποχρεωτικό μπρήφ άουτ όπου θα επισημαίνωνται λάθη , ατοπήματα , παραλείψεις και γιατί όχι , θα επιβάλλωνται οι ανάλογες «κυρώσεις» .Τέλος να γίνει σαφές ( και από το ίδιο αυτό μέσο όσο πιό συχνά γίνεται ) ότι κάτι σούργελα σαν αυτή τη καλογεροπούλου που εμφανίζεται στο αλαφούζ να «υπερασπίζεται» και να προβάλλει θέσεις αξιωματικής αντιπολίτευσης για να τη κάνει ντονέρ ( Αστέρα Τρίψωλης ) εκείνος ο τάπας σε κάθε επόμενη ευκαιρία , στο στημένο που δαιτητεύει ο εκεί Γιάχος , ΔΕΝ εκφράζουν τίποτε περισσότερο από τον εαυτό τους .

  Γιατί η έκβαση του επικοινωνιακού παιγνίου είναι πολύ πιό σημαντική από τις ευαισθησίες ορισμένων 😉

 7. Ο/Η chi0 λέει:

  Εδώ υπάρχει μια ειρωνεία: Από τη μία αποκαλούν τον ΣΥΝ «θίασο» και από την άλλη αυτό που προτείνεις είναι η βελτίωση ακριβώς στα θεατρικά χαρακτηριστικά!
  Δεν έχει όμως σημασία. Graeca capta όπως είχε γράψει ο Πολύβιος για την κατάκτηση της Ελλάδας απ’ τη Ρώμη. Οι εδώ, τότε, δεν έλεγαν να το χωνέψουν. Το ίδιο ακριβώς και σήμερα όταν τους λες «δανεικά τέλος». Βλέπεις το συναίσθημα της ασφυξίας είναι αφόρητο…

 8. Ο/Η papoylis λέει:

  Τσίου

  Σημασία έχει να είναι πειστικός ο κάθε θίασος , τουλάχιστον όταν συζητούμε για το επικοινωνιακό παίγνιο …. αν αυτό δεν συμβαίνει τότε ακόμα χειρότερα. 😉

 9. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  χο χο χο
  Θέλω να είμαι μπροστά αν κάποιος υπεύθυνος πει στο Στρατούλη ότι είναι ..αντιτουριστικός (επικοινωνιακά πάντοτε) και θα πρέπει να κάνει αγρανάπαυση για να βγούνε άλλοι για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ και της πατρίδος ..γενικότερα ή ακόμη χειρότερα άμα κάποιος του ασκήσει κριτική (καλόπιστη πάντοτε) μετά από μια παρουσία του.
  ΕΠίσης, δεν είναι κακή ιδέα Παπούλη να προτείνουμε να κάνουν και στη Ζωη …μπρηφ άουτ!!
  Μιλάμε κόλαση 🙂

 10. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Κοίταξε κ. Αναγνώστη, οι δυσκολίες δεν μας τρομάζουν. 😎
  Αυτό είναι ευρέως γνωστό και οι προσπάθειες σου να ενσπείρεις αμφιβολίες για τη εβό-δόση του σκοπού θα πέσουν και πάλι στο κενό.
  Οι αξιότιμοι σύν-τροφοι για τους οποίους διατηρείς αμφιβολίες, από αρχαιοτάτων χρόνων :mrgreen: , έχουν θέσει τον εαυτό τους στην υπηρεσία του λαού, χωρίς ταλαντεύσεις, χωρίς μεμψι-μοιρίες (για το …μοίρασμα του χρόνου στην τηλοψία), με αυταπάρνηση και πνέβμα αυτοθυσίας για όλους* ώστε τα συμφέροντα του λαού να βρίσκουν πάντοτε τον δρόμο ανοικτό (και τα σκυλιά δεμένα) στην πορεία για τη σοσιαλιστική πατρίδα του μέλλοντος μας!
  Και αν παρ ελπίδα επιμένεις στις αμφισβητήσεις σου θα σου παραχωρήσουμε δωρεάν το βίντεο όπου ο χαλκέντερος Παπούλης θα υπο-βάλλει σε μπρηφ άουτ τους συναγωνιστές για να δεις με πόση αυτοκρητική διάθεση συμμετέχουν στις δημοκρατικές μας διαδικασίες. Γκέγκε; 🙂

  * τους …άλλους. Που απορώ και εξ-ίσταμε για τη διαφαινόμενη συμφωνία σου με τέτοια μπλόκα της ιδιοτικής πρωτοβουλίας που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους δρόμους του laissez faire – laissez passer όπου κάνεις συνήθως τους …περιπάτους σου.
  Μα πως θα …περάσεις (απέναντι) δεν αναρωτήθηκες; 😛

 11. Ο/Η papoylis λέει:

  Γιατί ανησυχείς ορέ Νικάλφα για το πώς ο Αναγνώστης θα …περάσει απέναντι ;;;
  Εδώ ολόκληρος Άνθιμος πήρε κάρτα Συριζα … μας το εδήλωσε ευθέως και σαφώς ο σχο στη καλύβα 🙂

 12. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товарищ Яков Федотович,

  Είσαι εξωκομματικός και δεν είσαι καθόλου ενημερωμένος! Ξέρεις τι αριθμό κάρτας έχει ο Αναγνώστης; 27! Λίγο πιο νωρίς να είχε κάνει την αίτηση, θα ήταν τώρα στην Πολτική Γραμματεία! Όχι παίζουμε! 🙂

  Увидимся

 13. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Κανονίστε (όλοι σας) μόνον μη βρεθώ σε κανα πειθαρχικό (μέλος) ή σε καμιά διαφώτιση έχοντας πεδίο τις αιρετικές απόψεις που κάνουν κακό στην υπόθεση του Λαού, διότι φιλελεύθερος, φιλελεύθερος, αλλά άμα ..στοχοπροσηλωθώ, αλοίμονο στους …αποψίες 🙂

 14. Ο/Η papoylis λέει:

  Αυτό που δεν σας έχω πει Λέφτηδες είναι ότι με τον Αναγνώστη υπήρξαμε συμφοιτητές στη σχολή του Ευτύχιου Ντ. ( ΟΧΙ αυτή του Μπιτσάκη ) , οπότε όταν σκέφτομαι αυτά που λέει με πιάνει σύγκρυο 😉

 15. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Και να προσθέσω ότι όταν οι άλλοι πετάγανε ..σαϊτες ή λιγκβινταρίζανε (σαν τον Παπούλη που συγκινείται εύκολα με τα ανθρώπινα δράματα και διάφορους συναισθηματισμούς) , εγώ ήμουν πολύ απορροφημενος στις …σπουδές μου, δηλαδή διάβαζα 🙂

 16. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товарищ Яков Федотович,

  Και δεν μου το έλεγες τόσον καιρό, ορέ товарищ, παρά με άφηνες να του κολλάω;;; Και πώς θα σώσω το κεφαλάκι μου, άμα τύχει κι έρθουμε στα πράγματα;;; 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Φτου, γαμώ την ατυχία μου! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Увидимся

 17. Ο/Η Νέο Kid Στο Block λέει:

  Mε το μπαρδόν κύριε Αναγνώστα, αλλά τι σημαίνει «λιγκβινταρίζω»;
  (να μαθαίνω και τίποτις ρε παιδιά, μή βαράτε! :-).. σε περίπτωση που η ερώτηξις δείχνει βαθιά άγνοια περί κάτι τις ή είναι ντροπιαστικά αφελής, ορίστε και μια precautionary φατσούλα να πούμε:
  😳 )

 18. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товарищ Читатель Афиней,

  Όλα καλά; Η προσωπική σας υγεία; Τα παιδιά; Οι δουλειές; Μπράβο, μπράβο! Πολύ χαίρομαι! Για να τα λέμε όλα, ανέκαθεν σας συμπαθούσα ιδιαιτέρως! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Увидимся

 19. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ο λιγκβινταρισμός είναι μία από τις χειρότερες έξεις που έχουν τα φιλελεύθερα (κατά Μάο ενάντια στο φιλελευθερισμό και τέτοια) και ανεύθυνα στοιχεία, και κυρίως όσοι εμφορούνται από οπορτουνιστικά κουσούρια (*).
  Αυτά τα στοιχεία λοιπόν διαλύουν κάθε επαναστατική διαδικασία που συμμετέχουν, βασιζόμενοι στην αφέλεια ή την υστέρηση σε θέματα επαγρύπνησης των Επαναστατικών Κομμάτων, «ρευστοποιώντας» την (λίκουιντ, υγρό).
  Έτσι θα λέγαμε ότι όταν ένα τέτοιο στοιχείο ηθελημένα ή αθέλητα και πάντως ..αντικειμενικά (πχ άμα έχει αστικούς συναισθηματισμούς, ανθρωπισμούς και τέτοια), λιγκβινταρίζει, εννούμε ότι διαλύει τις επαναστατικές διαδικασίες, αλλά μολύνει και τους άλλους.
  Είναι και διαλυτικό δηαλδή

  Ο Ευτύχης που λέει και ο Παπούλης είναι αυτός ο ..φάρος που έδειξε με το παράδειγμα και τις καλές πρακτικές ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να περιφρουρηθούν τα επαναστατικά ..υποκείμενα και όσοι λιγκβινταρίζουν να παίρνουν την κατάλληλη απάντηση, πάντοτε για το καλό του Λαού και του Τόπου.

  (*) είτε του δεξιού οπορτουνισμού ήτοι του ρεβιζιονισμού, είτε του αριστερού όπως είναι ο αριστερισμός, το λέω χοντρικά

 20. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Λέφτηδες, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ενας καλός και στοχοπροσηλωμένος ..τσεκάς δεν κρατάει κακίες, ούτε θέλει να εκδικηθεί ή να βγει αποπάνω.
  Απλώς κρατάει τα γεγονότα και άμα χρειαστεί τα υπενθυμίζει όταν θα έχουν αξία (πχ Λέφτη ναι ρε παιδί μου και εγώ βρίσκω κάπως σόλοικο να ψηφίσεις για την είσοδο του τάδε φίλου μου στην υπέυθυνη αυτή θέση, αλλά για ξανασκέψου μην κάμεις λάθος, όπως τότε που με αμφισβήτησες και ειπες εκείνο και το άλλο).
  Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός 🙂

 21. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε μου Αναγνώστη,

  Χαίρομαι που είσαι στοχοπροσηλωμένος και, αν και έχεις την εξουσία, ως τσεκάς, δεν την αξιοποιείς καταχρηστικά αφού δεν κρατάς κακίες κι ούτε θέλεις να εκδικηθείς ή να βγεις απόπάνω. Και για μένα ισχύει το ίδιο (βέβαια, επειδή δεν έχω κάνει τσεκάς, για να τα λέμε όλα, δεν το έχω αποδείξει στην πράξη αυτό). 🙂

  Ομολογώ πως δεν κατάλαβα αυτό για το οποίο ρωτάς αν έγινες αντιληπτός. Σε κάθε περίπτωση: Έχουμε και email. Και δεν …δαγκώνει! 🙂

  Τα λέμε

 22. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Δεν υπάρχει κανα μυστήριο, το «δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτώς» έμφαση ήτανε για την πρακτική, κάνε εσύ τώρα και εγώ θα τα χρησιμοποιήσω όταν έρθει η ώρα προς όφελός μου 🙂

 23. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ωραία περνάτε εδώ στις …εξοχές πουλάκια μου. 🙂

  Ορέ Παπούλη δεν ανησυχώ. Τις θέσεις ευθύνης για τα νέα στελέχη ήθελα να …υπολογίσω. 😉

 24. Ο/Η nikiplos λέει:

  Κάντε υπομονή… Υπάρχει ακόμη το «λίπος» που πρέπει να κάψει η κοινωνία μας… Αυτές τις ημέρες μιλούσα με γιατρούς και είναι ιδιαίτερα εξαγριωμένοι… Έκλεισαν 10 νοσοκομεία στο λεκανοπέδιο· ως αποτέλεσμα ο Ευαγγελισμός έχει γεμίσει με ράντζα. Ράντζα που είχαμε να δούμε από τα δοξασμένα χρόνια του «ρυθμιστικού» στα 70ς… Το λογικό σχέδιο είναι ιδιωτικές κλινικές υγείας και τριτοκοσμικά μόνο νοσοκομεία, ώστε ο κοσμάκης να «σκοτώσει» τα σπίτια οικόπεδα και ότι άλλο περιλαμβάνεται σε αυτό το λίπος, αφού το ATP το έκαψε εξαργυρώνοντας το χρυσάφι του… με αυτά και σύντομα νομίζω πως όλοι τούτοι οι πρόθυμοι δεν θα έχουν που να κρυφτούν… όχι ότι με ευχαριστεί αυτό, αλλά δεν νομίζω πως οι φιέστες του σκάι θα δουλέψουν για πολύ… μια πιο ριζική λύση θα χρειαστούν οπωσδήποτε…

 25. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αρα καταληγουμε

  1. Σύντροφε ανακριτά, σπεύδω πρώτα απ’ όλα να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για το χαρτί, το μελάνι και την πέννα που μου στείλατε με τον δεσμοφύλακα.
  Άρης Αλεξάνδρου, 1922-1978, Έλληνας συγγραφέας
  (η πρώτη φράση από το «Κιβώτιο»)

  2.Τρώγε το φαΐ σου, αγάπα το κελί σου, διάβαζε πολύ.
  Σύνθημα των Ελλήνων αριστερών στα πέτρινα χρόνια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s