Pizza o puzza …?

images2

Μια σκέψη – ερώτημα είχα από χθες το βράδυ  , καλοί μου αναγνώστες :  Με βάση ποιά λογική ο κος μενουδάκος δεν θα αποφασίσει ¨επί της έδρας» για έκδοση προσωρινής διαταγής και θα περιμένει  ( ως φαίνεται )  τη σύσκεψη των τριών μακαντάσηδων ;;;

Οι προσωρινές διαταγές έχουν χαρακτήρα  έκτακτο αλλά κρίνωνται και αποφασίζωνται επί τη βάσει της εκάστοτε προσφυγής . Όχι με βάση δηλαδή το πολιτικά ζητούμενο ή εκκρεμές  της  όποιας κυβέρνησης. Και επειδή ακριβώς έχουν προσωρινό χαρακτήρα δεν λαμβάνουν θέση επί της ουσίας της προσφυγής , αλλά επί του τυπικού των κυβερνητικών ενεργειών (  στη περίπτωση  το σύννομο με το Σύνταγμα και τους νόμους ) και επί των αμέσων επιδράσεων της προσβαλλόμενης πράξης για το δημόσιο συμφέρον και άλλα σχετικά διακυβεύματα.

Και οι προσωρινές διαταγές , επειδή ακριβώς έχουν το χαρακτήρα του επείγοντος , εκδίδωνται ( 😉 ) άμεσα και συνήθως επί της έδρας ή μετά από σύντομη σύσκεψη που στη περίπτωση δεν υπάρχει. Αλλά τελικά , όπως και κάθε άλλος θεσμός , το ΣτΕ στη περίπτωση θα συμμετέχει στο παίγνιο για λόγους που όλοι πλέον καταλαβαίνουν. Οι θεσμοί στην υπηρεσία της καθεστωτικής σκοπιμότητας….

Οι » θεσμοί « ως το πιό σύντομο ανέκδοτο 🙂

Αλλά αυτά είναι  λεπτομέρειες όταν αυτό που κρίνεται είναι η ευστάθεια της τρικομματικής συμμορίας και των μεγαλοσυμφερόντων , εξαίρετοι μου αναγνώστες…  όταν συγχρόνως κρίνεται  το μνημονιακό διακύβευμα ….  το πλέγμα των συμφερόντων των εταίρων και επικυρίαρχων.

Δύο εκδοχές – προσεγγίσεις για τη συνέχεια των εξελίξεων :

α)  Ο πιτσαδόρος κάνει ηρωική έξοδο  , επειδή γνωρίζει καλύτερα από όλους ότι το πράγμα δεν βγαίνει. Η πλήρης αποτυχία των αποκρατικοποιήσεων , η απίστευτη μαϊμουδιά με τα στοιχεία , η τραγική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και η παράλληλη ανυποχώρητη εμμονή των τροϊκανών έφεραν το αδιέξοδο. Από το να φύγουν με τα ελικόπτερα , προτιμούν να αποχωρήσουν δια της εκλογικής  διαδικασίας αφήνωντας το πεδίο ελεύθερο  ( πεδίο ήδη  σε κατάσταση Δρέσδης το 45 )  , ώστε  εκ των υστέρων να «δικαιωθεί». Πίσω του θα αφήσει   τα ερείπια μιας κοινωνίας  στη κορυφή των οποίων θα ουρλιάζει  θριαμβευτής ο λύκος του φασισμού , ο ομόαιμος συγγενής του που θα αναμένει την ευκαιρία. Τα δύο συνεταιράκια στριμωγμένα στη γωνία που τους επιφύλαξε η μαύρη πραγματικότητα και τα διλήμματα , στα οποία οι ίδιοι αυτοπαγιδεύτηκαν ,  έχουν υπαρξιακό πρόβλημα είτε υποχωρήσουν είτε όχι και ο πιτσαδόρος το γνωρίζει καλά.

β) ο πιτσαδόρος νοιώθωντας καβάλλα στο άλογο και με την υποστήριξη όλων των παραγόντων ( εσωτερικού και εξωτερικού ) που επιζητούν τη συνέχιση και διεύρυνση αυτής της πολιτικής προχωράει από τη μία αυθαιρεσία στην επόμενη , προσπαθώντας να κλείσει κάθε έξοδοι διαφυγής για τους δύο άλλους συμμορίτες. Ακόμα και η σημερινή έναρξη εκπομπής της εξίσου ανύπαρκτης ξενέριτ  είναι ένδειξη της στάσης που έχει απέναντι στην όποια εναπομείνασα νομιμότητα. Στην ίδια κατηγορία εντάσσωνται  πολλές άλλες ενέργειες των τελευταίων  ημερών , όπως πχ η παραχώρηση της μετάδοσης του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στο Αλαφουζιστάν  χωρίς να υπάρχει δυνατότητα μεταβίβασης  της σύμβασης με την EBU  Ο πιτσαδόρος θεωρεί ότι για «το καλό του τόπου»  οι άλλοι δύο θα κάνουν πίσω για να  περατώσουν  «ευδόκιμα» τη θητεία τους  ( και αυτή των κομμάτων τους ) στη πολιτική. Γιατί όλα δείχνουν ότι ε – ε – έρχεται ο νέος κεντροαριστερός πόλος : το όνειρο του αλήστου μνήμης Πανταγιά. Ένας πόλος στα όρια της ονείρωξης που όμως  δεν είναι ακόμα έτοιμος και θα σχηματιστεί σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Όλα αυτά με τη προϋπόθεση ότι τα δύο ποδόμακτρα του αντωνάκη  θα συνεχίσουν να παίζουν το ρόλο τους αδιαμαρτύρητα….Σε αυτή τη περίπτωση το sucksex story  μπορεί να διαρκέσει μέχρι το φθινόπωρο αλλά με το πιτσαδόρο να σπάει το φτυάρι του στη πείσμονα πραγματικότητα και τους δύο μακαντάσηδες στο σκουπιδοτενεκέ…

Αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια 😉

This entry was posted in Αφόρητες γενικολογίες, Ανασκο(λο)πηση Επικαιρότητας, Πολιτικούρες. Bookmark the permalink.

20 Responses to Pizza o puzza …?

 1. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Πίτσα Παπούλη πίτσα!
  Η απόφαση του ΣτΕ αναστέλλει την υπουργική απόφαση και ανοίγει πάλι την ΕΡΤ!

 2. Ο/Η Νέο Kid Στο Block λέει:

  Μa che cazzo » pizza » dici Niccolò-alfa romeo? Puzza! grandissima e meravigliosa!…(oψόμεθα..) 🙂

 3. Ο/Η nikiplos λέει:

  Τίποτε δεν κάνει αγαπητέ Νικάλφα…
  Απλά ανοίγει την ΕΡΤ για να την εκκαθαρίσει… Παράλληλα: ΑΠΟΛΥΕΙ όλα τα μουσικά σύνολα, τη συμφωνική ορχήστρα, το ψηφιακό αρχείο… καμία 200άδα δηλαδή έτσι για hors d’oevre….
  Στη συνέχεια το ζήτημα της εκκαθάρισης είναι ζήτημα της διοίκησης κι όχι των εργαζομένων… Απλά μπορεί να ειπωθεί για να ζαχαρώσει το χάπι, ότι απαραίτητοι είναι όλοι για να εκπέμψει το κανάλι… το κανάλι όμως, όχι ο πολιτισμός…

  δυστυχώς μας ετοιμάζουν πολιτικό χειμώνα… εκτός από νερό πάρτε και κάνα παλτό μαζί… 😦

 4. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Μην …προτρέχεις Νεοκίντ. 🙂
  Είναι ζήτημα χρονικού προσδιορισμού! Σήμερα pizza.
  Αύριο Puzza 😉

 5. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Νίκιπλε τυπικά έχεις απόλυτο δίκιο.
  Πολιτικά όμως ο Σαμαράς και τα φυντάνια του έχουν τελειώσει! 😉
  Αύριο η μετάδοση της ΕΡΤ, όπως είναι σήμερα, θα συνεχιστεί από τις συχνότητες.

  Η ΕΡΤ ανοιχτή (για όλους 😉 ), οι εργαζόμενοι στα κάγκελα ακροαματικότητα 40%.

  Τα υπόλοιπα είναι …λεπτομέρειες!

 6. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Χο έβαλα αυτό το σχόλιο στην Καλύβα και δεν πέρασε!
  Γιια να δούμε, εδώ τι γίνεται;

  «Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στη εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πληροφορούμενος τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, αναφορικά με την ΕΡΤ, φέρεται να είπε για τον Αντώνη Σαμαρά:»

  «Νόμιζα ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά του ως τώρα ήταν ότι έριξε εμένα. Έκανα λάθος. Το κορυφαίο είναι ότι θα ρίξει και τον εαυτό του»

 7. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αυτός είσαι ρε Παπούλη με τα ….σκόρδα σου! 😛

 8. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ετοιμαστείτε για εκλογές μακαντάσηδες.
  Μη ξεχνιόμαστε! 😉

 9. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ένα τραγούδι απο τον Σπύρο Σκορδίλη και την Λένα Νταινά με τίτλο “Ότι αρχίζει ωραίο 1967″.
  Το τραγούδι ακούγεται στην κινηματογραφική ταινία “ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΓΑΠΟΥΝ 1967″ με τους

  ΒΟΥΡΝΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
  ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΠΕΤΤΥ
  ΜΑΛΑΒΕΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ( 1η ΕΜΦΑΝΙΣΗ )
  ΝΙΚΗΤΑ ΧΑΡΙΣ
  ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΝΙΚΟΣ
  ΓΕΡΑΡΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
  ΛΑΧΑΝΑ ΑΜΑΛΙΑ
  ΘΕΜΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
  ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

  ΥΓ Σε ηλικία 83 χρονών έφυγε από τη ζωή, στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο γνωστός παλαιός μουσικοσυνθέτης Σπύρος Σκορδίλης, δημιουργός της μεγάλης λαϊκής επιτυχίας «Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο».

  Ο μουσικοσυνθέτης, τις τελευταίες εβδομάδες, είχε μεταφερθεί σε κλινική, λόγω της κατάστασης της υγείας του. Εδώ και χρόνια, είχε προσβληθεί από την επάρατη νόσο, αλλά, όπως ανέφερε η σύζυγός του, Καίη Σκορδίλη, το πρόβλημα έδειχνε ότι είχε ξεπεραστεί. Πριν από τρία χρόνια, επίσης, είχε υποστεί ελαφρύ εγκεφαλικό.

  Ο Σπύρος Σκορδίλης, όταν ήταν νέος, πριν εγκατασταθεί στην Αμερική, ήταν παντρεμένος με την τραγουδίστρια Λένα Ντάινα, με την οποία το 1977 πήγε στη Φλόριντα, όπου αυτή αρρώστησε βαριά και πέθανε. Ο εκλιπών, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από τους ομογενείς, είχε τρία παιδιά, δύο στην Ελλάδα και ένα στη Φλόριντα, τέσσερα εγγόνια και δύο δισέγγονα. Πριν μερικούς μήνες είχε τιμηθεί από το Πανελλήνιο Πολιτιστικό Κέντρο «Προμηθέας», το οποίο εδρεύει στο Τάρπον Σπρινγκς που βρίσκεται στην κομητεία Pinellas της Φλόριντα.

  Καλη σου νυχτα!!!!

 10. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Εμπλοκή στο Μαξίμου.
  Ο ψηλός και οι 2 @@ δεν τα βρήκαν.
  Συγκαλούνται οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ.
  Πληροφορίες από την ΕΡΤ αναφέρουν ότι προσέρχονται υπουργοί στον Σαμαρά.
  Οι κώλοι σφίγγουν!

 11. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa

  Παρατα τα ολα και ελα στο Κολωνακι. Θα γινεις γκουρου των υποψηφιων βουλευτων 🙂

  Αυτο ειναι αυτο-τραυματισμος του Αντωνακη μαλλον.

 12. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αφώτιστε αν δεν στρωθεί κόκκινο χαλί, δεν κληθεί η ΕΡΤ, δεν γίνει συναυλία στο Ηρώδειο δεν κατεβαίνω.
  Άντε γιατί παραγνωριστήκαμε με ορισμένους! 🙂

  υγ
  Υπάρχει ένα τελευταίο σωσίβιο για τον Σαμαρά.
  Η απόφαση του ΣτΕ που βγαίνει οσονούπω! 😉

 13. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ίσως και ένα προτελευταίο, μια …χοντρή λεκάνη τουαλέτας. ! 😉

 14. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  1. Ηταν η χειροτερη κυβερνηση που ειχαμε οσο θυμαμαι (Σαλμας, Λυκουρεντζος, Κεφαλογιαννη, …., Μανιτακης, Ρουπακιωτης….)
  Και το χειροτερο: πρωθυπουργο με τους πλεον ακαταλληλους “συμβουλους” που χρηζουν εξετασης απο επιστημονες αλλης ειδικοτητας

  2. Αν γινουν εκλογες ο Σαμαρας θα την πατησει οπως ο Αθναρ στην Ισπανια και θα επαληθευθει ο… γκαντεμης ακατανομαστος.Οποτε ιδου και η Ντορα/Αβραμο σε ντουετο.

  Η συντηρητικη παραταξη οφειλε να ειναι η σιωπηρη δυναμη, η οπαδος της δεξιας κοινης λογικης.Τι σημαινει το 2013 οτι το δεξιο εκλογικο σωμα θελει ο Ηγετης να δειχνει πυγμη ; Τα παραλογα παιδια του υπογειου του μεγαρου Μαξιμου επαιζαν stratego στην πλατη ενος ολοκληρου λαου και εναντια στα συμφεροντα του αφεντικου τους.Ο οποιος – σε τελευταια αναλυση – τους επελεξε και θα εχει την χειροτερη τυχη.

  Προβλεπω σημαντικη μετακινηση των φιλησυχων ΝΔ προς ΔΗΜΑΡ (αφου πλεον η μιση ειναι απο το ΠΑΣΟΚ) και λιγοτερο προς το ΠΑΣΟΚ.
  Οι νευρικοι της ΝΔ προς ΑΝΕΛ.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ μαλλον θα εχει μικρη ανοδο.
  Δεν εχω εκτιμηση για τα ποσοστα της ΧΑ.

 15. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa

  LA FEMME PUBLIQUE (Andrzej Zulawski) 1984 Trailer / Bande Annonce

  Αρκετα ασχοληθηκαμε με πολιτικη.

 16. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  «Τι σημαινει το 2013 οτι το δεξιο εκλογικο σωμα θελει ο Ηγετης να δειχνει πυγμη ; Τα παραλογα παιδια του υπογειου του μεγαρου Μαξιμου επαιζαν stratego στην πλατη ενος ολοκληρου λαου και εναντια στα συμφεροντα του αφεντικου τους.Ο οποιος – σε τελευταια αναλυση – τους επελεξε και θα εχει την χειροτερη τυχη.»
  Μετά τις έντεκα βλέπω ανεβαίνεις .
  Άνθρωπε της …νύχτας. 🙂

 17. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa

  Κοιτα τι σου εβαλα να θυμηθουμε. Ζουλαφσκι .Σεξ και πολιτικη.
  Φυσικα και μετα τις 23.00 ανεβαινω 🙂 .

  Απ’ οτι ακουω παμε σε κυβερνηση ΝΔ+ΠΑΣΟΚ – 3 + πρωην ΑΝΕΛ.

 18. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγκη για δημοκρατια και οικονομικη δημοκρατια

  Πρεπει να βρεθει η ισορροπια αναμεσα στις δημοσιες υπηρεσιες και (γιατι οχι επιχειρησεις) και στην ιδιωτικη οικονομια.

  Ομως Ιδιωτικη οικονομια δεν ειναι 100 ή 200 ολιγαρχες/οικογενειες/συνασπισμος οικογενειων επιχειρηματιων, εκαστος με 50 εως 200 θυγατρικες επιχειρησεις σε καθε πεδιο οικονομικης δραστηριοτητας,με προνομιακη μεταχειριση – αν οχι κλεπτοκρατικη συμπεριφορα- απο τις δημοσιες αρχες και αλλες 500 εως 1000 επιχειρησεις ευνοουμενες σε κρατικες προμηθειες /εργα/μελετες/παροχη υπηρεσιων συμβουλου.

  Αν δεν υπαρξει δημοκρατια και οικονομικη δημοκρατια, δεν βλεπω διεξοδο χωρις σημαντικες απωλειες.

  Τα κομματα εξουσιας ΝΔΠΑΣΟΚ, φερουν την κυβερνητικη ευθυνη για την διογκωση/παραλυση της κρατικης μηχανης και το διογκουμενο δημοσιο ελλειμα/χρεος μεσω των φοροαπαλλλαγων στο μεγαλο κεφαλαιο και στους αυτοαπασχολουμενους και την εγκληματικη συμπαιγνια των φορολογικων αρχων ατην συλλογη φορων (συστημα 4-4-2).

  Ομως οι ηγεσιες της αριστερας δεν ειναι αμοιρες ευθυνων τοσο για τις ποσοστωσεις κατανομης διορισμων, κρατικων εργων και προμηθειων μεταξυ επιχειρηματιων των κομματων ηδη απο την δεκαετια του 80 (που γνωριζω ως Ελ. Επαγγελματιας Μηχανικος), οσο και για τους διορισμους στο “κρατος-αγελαδα” και φυσικα για την αφανταστη επιεικια που αντιμετωπιζαν την απαραδεκτη πολλες φορες συμπεριφορα των υπαλληλων στο Δημοσιο/ΔΕΚΟ/Δημους προς τους πολιτες (αρνηση εξυπηρετησης, αρνηση ή αποφυγη εργασιας, μικροεκβιασμοι, γρηγοροσημα, φακελλακια…),την μικρη και μεσαια διαφθορα, την παραοικονομια, την φοροαποφυγη και φοροδιαφυγη σε μικρομεσαια στρωματα επιχειρηματιων/ελ. επαγγελματιων, σε φαραωνικα δημοσια εργα, υπερτιμολογησεις φαρμακων και ιατρικου εξοπλισμου/υλικων,…

  Για ποιες αποκρατικοποιησεις συζητουμε, οταν τα τιμηματα και οι προοπτικες των επιχειρησεων αυτων δεν φαινονται ευνοϊκες/συμφερουσες για την χωρα και επρεπε να γινονται με φειδω, οι δε “ασυμφορες” επρεπε να αναβληθουν.
  Που ειναι ο πατριωτισμος των ελληνων εσωτερικου (και των ομογενων), εφοσον με 180 δις καταθεσεις σε ελληνικες τραπεζες, οι πιο ευποροι μπορουσαν να αγορασουν ειδικα ομολογα ή χρεωγραφα πληρως εγγυημενα εναντι χρεωκοπιας (δεν ειμαι νομικος για να το αναπτυξω) με ευνοϊκο επιτοκιο λ.χ. 5%, ωστε να αντιμετωπισθουν μεσοπροθεσμα τα ετησια οικονομικα ανοιγματα χρηματοδοτησης της ταξης των 3 εως 5 δις το ετος, εως οτου αυτα εκλειψουν ;

  Οι δυναμενοι οικονομικα να βοηθησουν, ας θεωρησουν οτι με αγορα εγγυημενων ομολογων χρηματοδοτικης διευκολυνσης ξεπληρωνουν τις πολλες “χαρες”/ευνοιες/κλεψιες που τους παρειχε το Δημοσιο επι δεκαετιες, τα λαμογια και οι κλεπτοκρατες ως μιζα προς το κρατος (ωστε να ζησει η αγελαδα για να την αρμεγουν τα παιδια τους στο μελλον)

  ΖΗΤΩ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΑΕΡΓΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΗς «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»!
  Απ. Τι λες ωρε ασχετε, απο το πρωι ο Κηφισος εχει γεμισει εκδρομεις για τα μπανια του λαου!

 19. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Ομως Ιδιωτικη οικονομια δεν ειναι 100 ή 200 ολιγαρχες/οικογενειες/συνασπισμος οικογενειων επιχειρηματιων, εκαστος με 50 εως 200 θυγατρικες επιχειρησεις σε καθε πεδιο οικονομικης δραστηριοτητας,με προνομιακη μεταχειριση – αν οχι κλεπτοκρατικη συμπεριφορα- απο τις δημοσιες αρχες και αλλες 500 εως 1000 επιχειρησεις ευνοουμενες σε κρατικες προμηθειες /εργα/μελετες/παροχη υπηρεσιων συμβουλου.
  Για μια φορά, θα συμφωνήσω μαζί σου. Δεν είναι αυτό ιδιωτική οικονομία. Πρέπει να προσθέσεις και καμμιά 20αριά χρηματηστηριακούς ομίλους διεθνούς/παγκοσμίου εμβελείας, ένα κράτος στην υπηρεσία όλων αυτών, και δυό τρεις υπερεθνικές ενώσεις που «επιβλέπουν το έργο».
  Αυτή είναι η «ιδιωτική οικονομία», και για να κινηθεί, χρειάζεται μια ιεραρχία από παράσιτα, παρακεντέδες, μικροβιακό περιβάλλον «μικρομεσαίων» αλλά κυρίως δούλους. Πολλούς δούλους: όλους τους υπόλοιπους.

 20. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Η ποικιλια ειναι αλας της ζωης: την κανει πιο νοστιμη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s