…Εκπαραθυρώσεις στο ΤΑΙΠΕΔ ;;;

Πωλείται

Σύμφωνα  με  καλά διασταυρωμένες πληροφορίες , ολίγιστοι μου  αναγνώστες ,  τη περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν σοβαρότατα επεισόδια στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ . Το εξακριβωμένο και έγκυρο ρεπορτάζ  μας  σας πληροφορεί  παρακάτω αυτά που ελάχιστοι γνωρίζουν  , επειδή κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε  τα σχετικά γεγονότα να παραμείνουν εν κρυπτώ….

Η στήλη μας  είναι πλέον σε θέση να γνωρίζει και να αποκαλύψει εδώ  τα  καταίσχυντα που συνέβησαν  προ ημερών σε μια από τις πλέον νευραλγικές υπηρεσίες της χώρας , εκεί όπου σχεδιάζεται και εκτελείται το θεάρεστο έργο  των αποκρατικοποιήσεων προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας και του τόπου.  Δεν χρειάζεται  ,νομίζω , να σας διαβεβαιώσουμε ότι ΚΑΙ γι’ αυτό  το αίσχος  ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και  οι κουκουλοφόροι του , όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω :

Όπως όλοι γνωρίζουμε προσφάτως οι αλλοδαποί σύμβουλοι  που  συνδράμουν το έργο του κου Σταυρίδη και των συνεργατών του κατόρθωσαν μεταξύ άλλων  ακινήτων του Κράτους  να εντοπίσουν  τίτλους του Δημοσίου και για ένα ακίνητο που βρίσκεται στις παρυφές του Υμηττού .  Το ακίνητο αυτό έχει ξεκάθαρους και μη επιδεχόμενους αμφισβήτηση τίτλους  , είναι μόνο εν μέρει δασικό  και θα μπορούσε να πωληθεί έναντι αξιόλογου τιμήματος σε ενδιαφερόμενους επενδυτές για τουριστική ή εμπορική αξιοποίηση. Μάλιστα λέγεται ότι ήδη έχει εκδηλωθεί το σχετικό ενδιαφέρον από σοβαρό οίκο του εξωτερικού που  δραστηριοποιείται στη λεγόμενη «πράσινη οικονομία» και τις εναλλακτικές αθλητικές δραστηριότητες όπως  σεμέν ντε φερ ,  μπακαρά  και σέβεν κάμ ηλέβεν .

Στο ακίνητο αυτό ,  στο οποίο ασκούσε μέχρι πρότινος δραστηριότητες η Ελληνική Σκοπευτική Ομοσπονδία  υπάρχει και περίκλειστος χώρος με μνημείο  ολίγων  θυμάτων από σκοπευτικά ατυχήματα , ατυχήματα που είχαν επισυμβεί  κάπου στα μέσα του περασμένου αιώνα , όταν εκεί ασκούνταν  στη χρήση αυτομάτων όπλων  ορισμένοι γερμανοί επισκέπτες και εντόπιοι συνεργάτες τους. Το κώλυμα αυτό , μικρής σημασίας όπως αντιλαμβάνεστε ,  είναι δυνατόν να υπερκεραστεί , αφού ο ενδιαφερόμενος επενδυτής προτείνει  τη μεταφορά του ασήμαντου μνημείου σε περιοχή εκτός Λεκανοπεδίου με δικά του έξοδα και σε χώρο 50 τετραγωνικών μέτρων επί δημοσίας οδού που προτίθεται να αγοράσει και να διαμορφώσει.  Δεσμεύεται δε  εκ των προτέρων να δεχθεί σχετικό άρθρο στην υπό διαπραγμάτευση σύμβαση ώστε να μην υπάρξουν  οι ελάχιστες αναμενόμενες αντιδράσεις ορισμένων επιζώντων συγγενών των ατυχησάντων .  Η διοίκηση του  ΤΑΙΠΕΔ , λαβούσα υπόψιν  τις προτάσεις των συμβούλων αλλά και  του επενδυτή , προώθησε  τάχιστα την υπόθεση και αναμένονταν εντός των ημερών οι σχετικές ανακοινώσεις , ίσως και οι υπογραφές. Αλλά φευ :

Όπως μπορείτε ήδη  να υποψιαστείτε  , κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εντόπισαν  τη πρόταση των συμβούλων , αλλά και τη πρόθεση του κου Σταυρίδη να προχωρήσει  σε συμφωνία με τον επενδυτή. Μεμψίμοιροι , μισαλλόδοξοι , κακομοίρηδες και γκρινιάρηδες , ορκισμένοι εχθροί κάθε επένδυσης  που θα φέρει προκοπή , θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στο τόπο έσπευσαν να ειδοποιήσουν τους ελάχιστους εναπομείναντες συγγενείς των τότε άτυχων θυμάτων και να δημοσιοποιήσουν το ζήτημα. Παρά το γεγονός ότι  τα έγκυρα και σοβαρά ΜΜΕ  αγνόησαν την  «είδηση»  , επιδεικνύωντας για άλλη μια φορά την απαιτούμενη υπευθυνότητα   και   τον αγνό τους πατριωτισμό , οι κουκουλοφόροι  διοχέτευσαν  τη παραπληροφόρησή τους στο διαδίκτυο , το προνομιακό  χώρο όπου διαδίδουν τη ψευδή τους προπαγάνδα , με αποτέλεσμα το ζήτημα  να λάβει ευρύτερες διαστάσεις.

Η υπεύθυνη κυβέρνηση του τόπου , αλλά και η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ  δεν θα μπορούσαν να ενδώσουν στις ιταμές αυτές προκλήσεις. Σε περίοδο όπου , επιτέλους , διαφαίνωνται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης ,  το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώνεται και τα σπρεντ  υποχωρούν προς τα επίπεδα των 600 μονάδων βάσης ,  κάθε υποχώρηση   για τέτοια ασήμαντα ζητήματα θα μπορούσε να μεταδώσει τα λάθος μηνύματα προς τους εταίρους μας αλλά και τους  επίδοξους σοβαρούς επενδυτές. Θα μπορούσε να υπονομεύσει τη πορεία του τόπου , τις σχέσεις μας με τους δανειστές , το μέλλον των παιδιών μας.  Με προσωπική εμπλοκή του εθνικού μας ηγέτη και πρωθυπουργού  , δόθηκε η εντολή να συνεχιστεί και να περατωθεί σύντομα η διαδικασία αποκρατικοποίησης του εν λόγω ακινήτου χωρίς να λαμβάνωνται υπόψιν οι γραφικοί αλλά και ύποπτοι  ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης που  μοναδικό σκοπό έχουν την υπονόμευση του τόπου  και το χάος της επιστροφής στη δραχμή.

Η στιβαρή και ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ  θα αρκούσε , νομίζουμε , για να κλείσει αποτελεσματικά και παραγωγικά  το  θέμα που δημιουργήθηκε  – σχεδόν από το πουθενά –  για το ακίνητο του Υμηττού ,  αν  οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν  επιχειρούσαν  μια ακόμα πιό  καταίσχυντη πρόκληση :

Με βάση το επιβεβαιωμένο  από έγκυρες πηγές ρεπορτάζ μας ,  μερικοί  εγκάθετοι  του ΣΥΡΙΖΑ στο κρατικό μηχανισμό , από αυτούς που τελευταία προστρέχουν  στις γραμμές του για να προστατεύσουν τα προνόμια  τους , διοχέτευσαν πλαγίως και τεχνηέντως στους αλλοδαπούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ πληροφορίες για ένα ακόμα κρατικό  ακίνητο που βρίσκεται σε γνωστή ιστορική περιοχή  από την οποία μάλιστα κατάγεται ο ίδιος ο εθνικός μας ηγέτης. Δεν πρόκειται για  αρχαίο μνημείο , μη φανταστείτε ότι πρόκειται για το ναό του Επικουρείου Απόλλωνα ή  το θέατρο της Μεσσήνης.  Δεν πρόκειται δηλαδή για κάποιο ασήμαντο ερείπιο  της κλασσικής αρχαιότητας αλλά για το κολοφώνα  της σύγχρονης ιστορίας μας . Το τόπο θυσίας χιλιάδων πατριωτών και αμάχων που εσφάγησαν ανηλεώς από τους κομμουνιστοσυμμορίτες υπερασπιζόμενοι τα εθνικά ιδεώδη και τους  γερμανούς επισκέπτες στα πλαίσια της πατροπαράδοτης ελληνικής φιλοξενίας. Μιλάμε για το μνημείο της Πηγάδας του Μελιγαλά , το απαύγασμα , το φωτεινό φάρο, το υπέρλαμπρο άστρο του σύγρονου ελληνισμού που ακόμα και η χούντα των συνταγματαρχών  σεβάστηκε , εξωράισε και πρόβαλλε στο παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Οι αλλοδαποί σύμβουλοι , μη γνωρίζοντες  όπως είναι φυσικό  περί τίνος πρόκειται ,  προώθησαν το φάκελλο του ακινήτου  με φωτογραφίες και σχέδια  στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ μαζί με προτάσεις για αξιοποίηση – πώληση σε ενδιαφερόμενο μεγαλοκτηνοτρόφο – εκδοροσφαγέα της Βαυαρίας.

Ευτυχώς η αντίδραση  του διευθύνοντος κου Σταυρίδη , όπως και  ελλήνων μελών του ΔΣ υπήρξε ακαριαία. Παρά τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς οι αλλοδαποί σύμβουλοι επέμεναν  , υποστηρίζωντας ότι η πρόταση τους είναι πολύ συμφέρουσα  επειδή  αδυνατούσαν να αντιληφθούν την ύψιστη συμβολική σημασία του  εν λόγω χώρου για το έθνος και τον ελληνισμό . Αναγκαστικά ειδοποιήθηκε ο πρωθυπουργός  και μέσω αυτού σειρά φορέων , σωματείων και προσώπων κύρους , μεταξύ αυτών ο μητροπολίτης Αιγιαλείας , ο Ν. Χιδίρογλου , ο Α. Γεωργιάδης και άλλες επιφανείς προσωπικότητες που συνέχουν τον εθνικό μας ιστό. Ο Ν. Μιχαλολιάκος παρενέβη με επερώτηση στη Βουλή την οποία  έσπευσαν να προσυπογράψουν βουλευτές της  κυβερνώσας παράταξης με πρωτεξάρχοντα το κο Μ. Βορίδη .

Ενώ οι προβοκάτορες του ΣΥΡΙΖΑ επέχαιραν  εν κρυπτώ  για το ιταμό τους επίτευγμα , οι αλλοδαποί σύμβουλοι παρέμεναν ανυποχώρητοι στις προτάσεις τους για την αξιοποίηση ( βλέπε ξεπούλημα ) των αγίων χωμάτων του Μελιγαλά.  Παρά τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργικού γραφείου , τα διαβήματα σε ξένες κυβερνήσεις και  διακρατικούς φορείς , παρά τη συνδρομή της σοσιαλδημοκρατικής  συνισταμένης του κυβερνητικού συνασπισμού  , οι  εν λόγω σύμβουλοι αρνούνταν πεισματικά να δεχθούν τις αιτιάσεις της ελληνικής πλευράς και επέμεναν οπωσδήποτε στην  υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου στον  καθαγιασμένο αυτό χώρο.

Η αντίδραση της εθνικόφρονος παράταξης ήταν , όπως αντιλαμβάνεστε  βίαια και απρόσμενη :  με  επικεφαλής  εξαπτέρυγα και την εικόνα της Παναγίας Σουμελά , ηγέτη τον άγιο Πειραιώς  συνεπικουρούμενο από τους  μητροπολίτες Θεσσαλονίκης και Αιγιαλείας , συνοδευόμενους από βουλευτές   όλων των εθνικών παρατάξεων και πλήθος  λαού από το χριστεπώνυμο πλήρωμα εισέβαλλαν  στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ προ ολίγων ημερών και τα έκαναν κυριολεκτικά γυαλιά καρφιά.  Παρά το γεγονός ότι τα έγκυρα και υπεύθυνα  ΜΜΕ τήρησαν την επιβαλλόμενη σιγή , ώστε να μη τρωθούν οι σχέσεις με τους εταίρους και δανειστές μας και να μη στραφεί σύσσωμος ο λαός σε ενέργειες  που θα έθεταν σε κίνδυνο  την εθνική προσπάθεια , από το διαδίκτυο έγινε γνωστό ότι  η οργή των αγανακτισμένων  πατριωτών ήταν ασυγκράτητη . Παρά τη προσπάθεια του διευθύνοντος κου Σταυρίδη  και άλλων στελεχών της υπηρεσίας  ορισμένοι από τους αλλοδαπούς συμβούλους εκπαραθυρώθηκαν  από το οργισμένο πλήθος , ευτυχώς στον ακάλυπτο της πίσω  πλευράς του κτιρίου όπου μιά τέντα και κλιματιστικά επιβράδυναν τη πτώση  των αλλοδαπών που διακομίστηκαν στο Ιατρικό Κέντρο με  μικροκατάγματα , μώλωπες και εκδορές , χωρίς να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή ή την ακεραιότητα τους. Η αστυνομία δεν πρόλαβε να παρέμβει  έγκαιρα αλλά τουλάχιστον απεφεύχθησαν τα χειρότερα.    Έγιναν τρεις προσαγωγές , μεταξύ αυτών και της κας Λουκά  , αλλά καμμία δεν μετετράπη σε σύλληψη. Αυτά επιβεβαιώνονται και από το δικό μας ρεπορτάζ το οποίο προσθέτει και τα  παρακάτω ενδιαφέροντα :

Τα γεγονότα στο ΤΑΙΠΕΔ  χαρακτηρίστηκαν λυπηρά από τη κυβέρνηση και κατεβλήθησαν εργώδεις  προσπάθειες να αποφευχθεί κάθε δημοσιότητα και να  μην υπάρξουν δυσάρεστες επιπτώσεις στις σχέσεις μας με τους εταίρους. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας εκφράστηκε προς το ξένο παράγοντα η βαθύτατη θλίψη της κυβέρνησης και όλων των κυβερνητικών εταίρων ,  το Δημόσιο ανέλαβε  τα έξοδα νοσηλείας των αλλοδαπών συμβούλων ενώ διατάχθηκε διενέργεια μυστικής ΕΔΕ ώστε να  αποκαλυφθούν οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ , επίορκοι υπάλληλοι προφανώς , που διέρρευσαν  την ύπαρξη του ένδοξου  ακινήτου στον Μελιγαλά προς τους άτυχους αλλοδαπούς  συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπήρξε  επίσημη αντίδραση από τους εταίρους μας  , αφού όπως είναι προφανές για εμάς  και η άλλη πλευρά ενδιαφέρεται να υποβαθμίσει τα θλιβερά γεγονότα αποβλέπωντας προς το κοινό όφελος της διατήρησης των χαμηλών τόνων και της ηρεμίας  στις  σχέσεις των δύο πλευρών. Άλλωστε  , όπως φαίνεται ,  και οι εταίροι μας θεωρούν το ζήτημα λήξαν ενώ οι ατυχείς σύμβουλοι θα αντικατασταθούν αμέσως  ως ( ανομολόγητα ) αναλώσιμοι

ΥΓ Για όσους θα κάνουν το κόπο να διαβάσουν το ανωτέρω ανοσιούργημα δεν χρειάζεται μάλλον να  τους βεβαιώσω ότι πρόκειται για αποκύημα άρρωστης ( πολιτικής ) φαντασίας 😉

This entry was posted in Αλκοολούχα υπόλοιπα, Ανήθικες προτάσεις, Βίοι Αγίων - Λειψανοθήκαι, Βαριάντες, Κίτρινος Τύπος. Bookmark the permalink.

34 Responses to …Εκπαραθυρώσεις στο ΤΑΙΠΕΔ ;;;

 1. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «..Παρά τη προσπάθεια του διευθύνοντος κου Σταυρίδη και άλλων στελεχών της υπηρεσίας ορισμένοι από τους αλλοδαπούς συμβούλους εκπαραθυρώθηκαν από το οργισμένο πλήθος , ευτυχώς στον ακάλυπτο της πίσω πλευράς του κτιρίου όπου μιά τέντα και κλιματιστικά επιβράδυναν τη πτώση των αλλοδαπών που διακομίστηκαν στο Ιατρικό Κέντρο με μικροκατάγματα , μώλωπες και εκδορές , χωρίς να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή ή την ακεραιότητα τους. Η αστυνομία δεν πρόλαβε να παρέμβει έγκαιρα αλλά τουλάχιστον απεφεύχθησαν τα χειρότερα. Έγιναν τρεις προσαγωγές , μεταξύ αυτών και της κας Λουκά , αλλά καμμία δεν μετετράπη σε σύλληψη….»

  Στην αρχη ανησυχησα, διοτι υπαρχει οικογενειακος ταφος σε νεκροταφειο του Υμηττου. Μετα τσαντιστηκα για το Σκοπευτηριο. Τελος εγελασα πολυ , αν και αμφιβαλλω δια την ικανοτητα των » εγκάθετων του ΣΥΡΙΖΑ στο κρατικό μηχανισμό , από αυτούς που τελευταία προστρέχουν στις γραμμές του για να προστατεύσουν τα προνόμια τους» εις τοιαυτην -αριστοτεχνικως κατασκευασθεισα- ιντριγγαν. Εγελασα Ππουλη με το σωτηριον ευρημα σου και θα σου εξηγησω το γιατι.

  Μαλιστα εχω σκεφθει το εξης , προσπαθωντας να εξηγησω γιατι δεν εχουν βουλωσει οι αρτηριες μου. Η πρωτη εξηγησις ειναι οτι υφισταμαι -καθημεριως κραδασμους οδηγωντας την 23 ετων -απο 1/2013 επισκευασθεισα- μοτοσυκλεττα μου εις τον ανωμαλο ασφαλτοταπητα των οδων και λεωφορων του λεκανοπεδιου που βριθουν οπων, Σαμαρα-κιων, κακοτεχνως και ακαταλληλως επισκευασθεντων καναλιων ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΠΑΠ, …., οπτικης ινας κ.λ.π. Οι κραδασμοι τουτοι δυνανται να φερουν εις σημειον θραυσης-αποκολλησης τας αθυρωματικας πλακας απο τα τοιχωματα των αρτηριων μου , αναβαλοντας επ ‘ αοριστον το εμφραγμα και -ενδεχομενως- το μοιραιον.

  Ομως, ο περιορισμενος χρονος οδηγησης ημερησιως, που δεν υπερβαινει την ωραν ημερησιως, δεν μπορει να δικαιολογησει τοιαυτην τυχην. Οθεν καταληγω εις το συμπερασμα οτι οταν γραφω και -κυριως- οταν διαβαζω διαφορα κωμικα, σαρκαστικα ποιηματα, διηγηματα, αφηγηματα οπως η παρουσα αναρτησις σου , μου δημιουργουνται τεραστια κυματα γελωτων , ατινα ταλαντωνουν εως σημειου συντονισμου τας λιπαρας επικαθησεις στο τοίχωμα των αγγείων και πιπτουν εντος της ροης του αιματος, οποτε δεν επερχεται το μοιραιον.

  Συμπερασμα: Παπουλη αι αιφθηναι σου ειναι τεραστιαι, ως σωτηρος-καρδιολογου. Να γραφεις συχνοτερα.

  ΥΓ «Υλικό από λιπαρές ουσίες, χοληστερίνη και άλλα προϊόντα του μεταβολισμού των κυττάρων που κυκλοφορούν στις αρτηρίες «κολλάνε» στο τοίχωμα των αγγείων και σιγά σιγά προκαλούν στένωση του αυλού, με αποτέλεσμα να μειωθεί η παροχή αίματος προς το όργανο που «αρδεύει» η αρτηρία…..
  Η εξέλιξη της αθηρωματικής πλάκας μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους. Άλλες φορές οι πλάκες μεγαλώνουν σιγά σιγά με αποτέλεσμα να περιορίζουν όλο και περισσότερο το αίμα προς τον καρδιακό μυ και να έχουμε επιδείνωση της στηθάγχης, με συχνότερα και πιο παρατεταμένης διάρκειας επεισόδια πόνου.
  Πολλές φορές όμως οι πλάκες αιμορραγούν στο εσωτερικό τους ή αναπτύσσεται θρόμβος (πήγμα αίματος) στην επιφάνειά τους. Όποιο και από τα δύο να συμβεί, το αποτέλεσμα θα είναι η ολική απόφραξη της αρτηρίας. Στην περίπτωση αυτή διακόπτεται τελείως η ροή αίματος προς μια περιοχή της καρδιάς, η οποία, μη λαμβάνοντας οξυγόνο, νεκρώνεται. Η νέκρωση ενός μέρους του μυοκαρδίου είναι το έμφραγμα.»

  http://www.incardiology.gr/pathiseis_stefaniaia/stefaniaia_plaka.htm

 2. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αποτελέσματα ειδικής εξέτασης με δυναμική διαδικασία φόρτισης μετά από την εφαρμογή μη επεμβατικής θεραπείας υπό του καθηγητού καρδιολογίας A. Papoylis σε ώριμο νέο εγκατεστημένου επί μακρόν δια ερευνητικούς λόγους σε …σκοτεινό θάλαμο!

  « Παθολογικές διεργασίες δεν παρατηρούνται, ανατομικά όρια κατά φύσιν, ροή ελευθέρα έως …ανεξέλεγκτη, σύνδρομο ΟΚΠ* αποκλείσθηκε» .

  *Οξείας Κομπιουτερο – Πορωσίτιδας

 3. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Νέα απίθανη προσφορά από το ΤΑΙΠΕΔ για πρακτική εφαρμογή των διαδικασιών της Τρόικας ενώ εφαρμόζει πλέον κατάλληλο καμουφλάζζζ για την αποφυγή των ΔΟΛιοφθορέων του ΣΥΡΙΖΑ ! 😛

 4. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович,

  ΙΜΗΟ, όπως συνηθίζεις να γράφεις κι εσύ, μάλλον δεν έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή στην αντιπρότασή σου και, γενικότερα, κάπου έχασες το στόχο στην ίδια την αντιπρόταση.

  Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιείς, αλλά ο το μνημείο τού Μελιγαλά, σε αντίστιξη και αντίπραξη με το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, είναι βούτυρο στο ψωμί τών πάσης φύσεως θιασωτών τής θεωρίας τών δύο άκρων. Διότι, με όλη την άνεση που τους δίνει, εκτός άλλων, και ο υπερεικοσαετής ύπνος μιας κάποιας Αριστεράς (ονόματα δεν λέμε και υπολήψεις δεν θίγουμε! 😉 ) έναντι αυτής τής ‘‘περίφημης’’ θεωρίας, μπορούν κάλλιστα να σε (μας) τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί με το εξής επιχείρημα πάνω-κάτω:

  «Ορίστε! Τι σας λέγαμε! Αρκεί να θυμηθούν οι αριστεροί τις ακρότητες του αντίπαλου άκρου, για να θυμίσουν με μόλις υποκρυπτόμενο καμάρι, τις ακρότητες του δικού τους άκρου! Τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχωμεν ότι ο μαύρος φασισμός δεν έχει καμία διαφορά από το κόκκινο;».

  Ενώ, αν αντί για το μνημείο τού Μελιγαλά, έκανες ρελάνς και ειρωνευόμενος τους πρότεινες να ξεπουλήσουν τον τύμβο τού Μαραθώνα, την έκταση (προνομιούχα, δίπλα στην εθνική!) πέριξ τού μνημείου τού Λεωνίδα στις Θερμοπύλες ή και το μνημείο στο Ζάλογγο (πού, όπως είναι και επίκαιρο το θέμα, θα πιάσει πολλά ευρά), αν το πήγαινες εκεί το πράγμα, αντιλαμβάνεσαι πώς με ένα σμπάρο θα είχες χτυπήσει δύο τρυγόνια: και το σφάξιμο (με το μπαμπάκι, όχι το κονσερβοκούτι! 😉 ) για το ξεπούλημα τού Σκοπευτήριου θα είχες πετύχει, και θα έδινες στην Αριστερά μερικούς πόντους παραπάνω στην προσπάθεια να ταυτιστεί με τους διαχρονικούς αγώνες τού ελληνικού λαού κι έτσι να τη φέρεις πιο κοντά στο στόχο που καθόρισε ο Κάρολος (είναι καθήκον για την εργατική τάξη να καταλάβει τη θέση τής ηγέτιδας τάξης τού έθνους).

  Εκτός κι αν τα σκέφτηκες όλα αυτά και τα απέρριψες από φόβο μη σε πει η Ρεπούση κι ο Πιζάνιας εθνοκουμμουνιστή! Εκεί πάω πάσο! 😉 🙂

  Товарищи

 5. Ο/Η papoylis λέει:

  Λέφτηδες

  για να μη με κουράζετε να γράφω ,ξανασκεφτείτε το 🙂

 6. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ελα Παπουλη μου να σου δειξουν (τα παιδια σου, τα εγγονια σου ) τα …χωραφια σου!!!!

 7. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович,

  Αυτά που ξέρεις να τ’ αφήσεις! 🙂 Άμα πιεις τον απογευματινό καφέ κι αφού διαβάσεις την Πράσινη να κάτσεις και να γράψεις δυο λόγια! Ορίστε μας! 🙂

  Товарищи

 8. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ορέ Αφώτιστε! Τι εγγόνια και δισέγγονα! Δεν καταλαβαίνεις ότι εμάς μεν μας ξαναστέλνεις να κάνουμε τουβλάκια με Λέγκο, τον δε товариш Яков τον ξαποστέλνεις στο ΚΑΠΗ τής γειτονιάς του να παίζει τάβλι και να κάνει πρόβα με τη χορωδία γερόντων;;;

  Κι όχι τίποτε άλλο! Είσαι και των Θετικών! (Ρε μπας και το πτυχίο από το ΕΜΠ είναι μαϊμού; 😉 )

 9. Ο/Η papoylis λέει:

  Λέφτηδες

  Το Σκοπευτήριο μπορεί να έχει να κάνει και με την ιστορία της εν Ελλάδι Αριστεράς αλλά όχι μόνο με αυτή. Δεν υπάρχει σύγκριση με τη Πηγάδα παρά μόνο σε μερικά αρρωστημένα μυαλά με φαντασία τύπου Μουρούτη . Εκεί είχαμε βασικά τη σφαγή συνεργατών του κατακτητή . Επομένως η θεωρία των δύο άκρων μόνο σε τέτοιου τύπου μυαλά θα μπορούσε να έχει εφαρμογή στο δικό μου άρθρο.

  Επέλεξα ακριβώς αυτό το «μνημείο» για να πω ( πλαγίως μεν αλλά σαφώς ) το αυτονόητο : ότι αυτοί που φαίνονται στο άρθρο να ..εκπαραθυρώνουν τους αλλοδαπούς συμβούλους είναι ακριβώς οι φυσικοί και πνευματικοί διάδοχοι των γερμανοτσολιάδων… 😉

  Τζάμπα με κουράσατε 🙂

 10. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  «Εκεί είχαμε βασικά τη σφαγή συνεργατών του κατακτητή συν μερικές παράπλευρες απώλειες 😉 τις οποίες βλέπω ότι ξαναμπαίνουμε στο μόουντ να τις βάλουμε κάτω από το χαλί.
  Και δε λέω για τους νέους, λέω για όσους περάσανε, αν και όσο περάσανε, και από τη φάση του δεν έχουμε κανένα λόγο να κρύβουμε τους σκελετούς μας, δεν προσφέρει τίποτα σε κάτι θετικό.
  Και μιλάω για την περίοδο (που την περάσαμε) όσο νοιώθαμε ότι το να είσαι αριστερός σήμαινε και κάτι.

  Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθούμε να πούμε.
  Να τους ξανακρύψουμε στην ντουλάπα, επειδή υπάρχει η θεωρία των ..2 άκρων;;
  Καταρχήν και μόνον η επίκληση του κινδύνου αυτού περί των 2 άκρων από όσους εντάσσεστε στην αριστερά (εννοώ είστε με κάποια από τις σημερινές πολιτικές εκφάνσεις της) είναι ..αυτογκολ.

  Η όπως λέει και η νεολαία (ευρύτερα δεν αναφέρομαι στους Λέφτηδες) ενα παιχνίδι λουζ – λουζ.
  Μα αν ορίζεσαι από μόνος ως άκρο και διατυμπανίζεις κιόλας σε κάθε ευκαιρία ότι αυτή η θεωρία σε αφορά και σου κάνει κακό αν γίνει αποδεκτή, δεν καταλαβαίνεις ότι πέρα από μια ..αυτο(αναφορικη)ικανοποίηση γίνεσαι άθυρμα της τακτικής του κάθε Δένδια, Μουρούτη και όσων τέλος πάντων αντιλαμβάνεσαι ως πολιτικούς αντιπάλους;;

  Δεν καταλαβαίνεις ότι στρώνεις το έδαφος και μπάινεις ..ασμένως και αυτοβούλως στο γήπεδο του αστερισμού των άκρων;; (να σημειώσω ότι το έτερο θεωρείται η ΧΑ).

  Τέλος πάντων τι με κόφτει εμένα 🙂 (το εμότικον έχει να κάνει ότι μας αφορά όλους είτε είμαστε αριστεροί ή οτιδήποτε).

  Περί του Σκοπευτηρίου, απλώς να σε ενημερώσω Παπούλη ότι όλοι οι δημαρχαίοι και δεξιοί και πασόκοι και λοιποί υπέγραψαν ασμένως το κέιμενο καταγγελίας του «ξεπουλήματος του σκοπευτηρίου» που συνέταξε ο Δήμος Καισαριανής, στο δε πρόσφατο Συνέδριο το ανάλογο ψήφισμα ήταν από τα λίγα που πέρασε ομόφωνα (παμψηφεί), τουλάχιστον από ότι είδα στα πρακτικά http://www.kedke.gr

 11. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  ελπίζω να απευθύνεσαι στους νέους μας 🙂

 12. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Γιατί, περάσανε από την αριστερά της ..αμφισβήτησης και της αναθεώρησης των μύθων και των ιερών, για να έχω το θάρρος;; 🙂

 13. Ο/Η papoylis λέει:

  Άρα σε μένα πάνε τα :

  α)“Εκεί είχαμε βασικά τη σφαγή συνεργατών του κατακτητή συν μερικές παράπλευρες απώλειες 😉 τις οποίες βλέπω ότι ξαναμπαίνουμε στο μόουντ να τις βάλουμε κάτω από το χαλί.
  Και δε λέω για τους νέους, λέω για όσους περάσανε, αν και όσο περάσανε, και από τη φάση του δεν έχουμε κανένα λόγο να κρύβουμε τους σκελετούς μας, δεν προσφέρει τίποτα σε κάτι θετικό.»

  β)» Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθούμε να πούμε.
  Να τους ξανακρύψουμε στην ντουλάπα, επειδή υπάρχει η θεωρία των ..2 άκρων;;
  Καταρχήν και μόνον η επίκληση του κινδύνου αυτού περί των 2 άκρων από όσους εντάσσεστε στην αριστερά (εννοώ είστε με κάποια από τις σημερινές πολιτικές εκφάνσεις της) είναι ..αυτογκολ.»

  και

  γ) «Μα αν ορίζεσαι από μόνος ως άκρο και διατυμπανίζεις κιόλας σε κάθε ευκαιρία ότι αυτή η θεωρία σε αφορά και σου κάνει κακό αν γίνει αποδεκτή, δεν καταλαβαίνεις ότι πέρα από μια ..αυτο(αναφορικη)ικανοποίηση γίνεσαι άθυρμα της τακτικής του κάθε Δένδια, Μουρούτη και όσων τέλος πάντων αντιλαμβάνεσαι ως πολιτικούς αντιπάλους;;

  Δεν καταλαβαίνεις ότι στρώνεις το έδαφος και μπάινεις ..ασμένως και αυτοβούλως στο γήπεδο του αστερισμού των άκρων;; (να σημειώσω ότι το έτερο θεωρείται η ΧΑ).»

  Αγαπητέ ,μου φαίνεται ότι όσο περνάει ο καιρός «διολισθαίνεις» σε θέσεις και αντιλήψεις του πάντοτε αγαπητού μου Βαγγέλη Κ.

  Το ζήτημα της θεωρίας των δύο άκρων το εισήγαγαν εδώ οι Λέφτηδες λίγο πιό πάνω , όλα τα υπόλοιπα δεν με αφορούν , πόσω μάλλον ότι «θέλω να βάλω κάτω από το χαλί» τα τότε γεγονότα. Αυτό που ξέρω σίγουρα και κάνει την ειδοποιό διαφορά είναι ότι στη Καισαριανή δεν εκτελέστηκε ποτέ γερμανοντυμένος .Τόσο σίγουρο όσο και ότι στο Ζάλογγο δεν χόρευαν γιάνκα 😉

 14. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Όχι δεν πάνε σε εσένα.
  Στο Εκεί είχαμε βασικά τη σφαγή συνεργατών του κατακτητή πήγανε και στην επίκλησή σου τακτικά στη θεωρία των 2 άκρων.
  Συγκεκριμένα και ουχί ..γενικότερα

 15. Ο/Η Pepermint λέει:

  »Αυτό που ξέρω σίγουρα και κάνει την ειδοποιό διαφορά είναι ότι στη Καισαριανή δεν εκτελέστηκε ποτέ γερμανοντυμένος .»

  Ούτε αποκλειστικά »αριστεροί».
  Οπως και στην Πηγάδα όχι μόνο αποκλειστικά συνεργάτες του κατακτητή με ή χωρίς εισαγωγικά.

  Η διαφορά έγκειται στο αξιοπρεπές της εκτέλεσης,
  πράμα που καθιστά τον τρόπο της Πηγάδας…εκ των πλέον βαρβάρων στην ιστορία της ανθρωπότητας.

  Δεν θα ασχοληθώ καν…με τον φαρισαϊσμό του αντεθνικού κουκουέ της εποχής, το οποίο ξαφνικά ανέλαβε τα ηνία του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος…από τον κατακτητή. Αναρωτιέμαι όμως την αντίθετη περίπτωση, με τον κατακτητή να φέρει αστέρια στα τανκς του και στην Πηγάδα να πέφτουν σοβιετόφιλοι συνεργάτες εντός ή εκτός εισαγωγικών κατακρεουργημένοι από χιτλερόφιλους ενός άλλου εθνικοαπελευθερωτικού μετώπου.

  Θα υπήρχε στίγμα ή έστω δίγαμμα ?

  Τα 2 άκρα δεν είναι θεωρία, τουλάχιστον όσον αφορά το σημερινό πολίτευμα. Σε άλλα πολιτεύματα μπορεί να πάρουν άλλη θέση σε μιά κατανομή ως κοινοί εχθροί του αστικού φιλελευθερισμού.

  Εφόσον όμως το Σύνταγμα θέτει τα όρια της δημοκρατίας που όλοι έχουμε ξεχάσει στο δικαίωμα της ελαιφθερήας της αίκφρασυς, προφανώς και μια νεοκομμουνιστική ιδεοληψία και μιά νεοεθνικοσοσιαλιστική τα υπερβαίνουν, εφόσον δεν αποδέχονται την δημοκρατία, όντας φύση και θέση εχθροί της.

  Αλήθεια όταν λέμε παν μέτρον άριστον….μας έρχεται στο νου ο κομμουνισμός ή ο φασισμός ή ο φιλελευθερισμός ως οι 3 επικρατούσες ιδεοληψίες ?

  προφανώς όχι
  οπότε σαφώς και δεν δικαιούται να μιλάει για άκρα ούτε ο φιλελευθεριακός λιβελλουλισμός, όπως βέβαια και οι 2 εχθροί του.

  Τις καλημέρες μου

 16. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  θα πρόσεξες ίσως τη λέξη βασικά… αν δεν την πρόσεξες να στην επισημάνω 😉 Η θεωρία των 2 άκρων είναι ένα ζήτημα με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί σε αυτό το ιστολόγιο και μου φαίνεται περίεργο ότι μου το …προσάπτεις

  Πεπ

  περίμενα από σένα ένα σχόλιο για το άρθρο και όχι για την επακολουθούσα συζήτηση . στο δικό σου :

  «”Αυτό που ξέρω σίγουρα και κάνει την ειδοποιό διαφορά είναι ότι στη Καισαριανή δεν εκτελέστηκε ποτέ γερμανοντυμένος .”

  Ούτε αποκλειστικά ”αριστεροί”.
  Οπως και στην Πηγάδα όχι μόνο αποκλειστικά συνεργάτες του κατακτητή με ή χωρίς εισαγωγικά.»

  θα συμφωνήσω.Ουδέποτε υποστήριξα τα αντίθετα. Από την άλλη μεριά καλό θα ήταν να δούμε τα γεγονότα στις διαστάσεις και τις εντάσεις της εποχής τους.

  Για το «βάρβαρο» τρόπο που λες δεν νομίζω ότι έχεις αντίρρηση πως η βαρβαρότητα υπήρξε έντονη και από την άλλη πλευρά πριν το μελιγαλά αλλά και μετά από αυτόν.

  Το φαντασιακό σενάριο δεν το σχολιάζω αγαπητέ …. με ξεπερνά 🙂

  Όσο για το Σύνταγμα που λες ΙΜΗΟ πρόκειται για εργαλείο θεσμικό που άλλοτε τηρείται και άλλοτε καταπατείται . Ιδανικά θεωρούμενο και δοξαζόμενο αλλά πραγματολογικά εργαλείο. Δες για παράδειγμα το άρθρο 86 και τα σχετικά περί ευθύνης υπουργών για να καταλάβεις τι εννοώ. Προφανώς δεν υπάρχει ιδανικό Σύνταγμα γι αυτό και η διαδικασία των αναθεωρήσεων 😉

 17. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αισθάνομαι την υποχρέωση να χαιρετίσω την αυστηρότητα που αντιμετωπίζει τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς ο σύντροφος Αναγνώστης. Μόνον έτσι θα γίνουν(με) αποτελεσματικοί, μόνον έτσι θα πάμε μπροστά, μόνον έτσι το ποτάμι της αλλαγής θα προχωρήσει ορμητικά για να σαρώσει την κόπρο του Αυγεία του πάλαι ποτέ δικομματισμού!

  Φτάνει να μη …λακίσει την κρίσιμη στιγμή. 🙂

 18. Ο/Η Pepermint λέει:

  Παπς…αν όντως είναι έτσι μιλάμε για καταφή αναισχυντία. Γενικότερα για ότι αφορά την ζωντανή ιστορία αυτού του τόπου, είναι τουλάχιστον εμετικό να υπάρχουν τέτοιες »λογικές».

 19. Ο/Η papoylis λέει:

  Πεπ

  κάντο λιανά αυτό το τελευταίο σου σχόλιο , δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι

 20. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Το ποτάμι δεν λακίζει ποτέ Νίκο, ούτε την πρώτη ούτε την τελευταία, αλλά ούτε και τη ..μέση στιγμή, μην γίνεσαι ηττοπάθής 🙂
  Απλώς να ξαναπώ κάτι που είχα πει ..παλιότερα (και έχω δει ότι το λένε και άλλοι, κάπως ..παραφρασμένα 🙂 ), ότι μηδένα δις εις τον αυτόν ποταμόν εμβέην 😉

  ΥΓ Παπούλη, έχεις δίκιο, δεν τόπες, απλώς είχε ..κοκκινήσει ο μάτης μου και δεν διάβασα καλά τα περί θεωρίας 2 άκρων και ποιος είπε τι

 21. Ο/Η Pepermint λέει:

  Λέω παπ…ότι δεν μετακινούνται μνημεία της ζωντανής ιστορίας του τόπου, είτε αφορούν το σκοπευτήριο, είτε την πηγάδα. Οποιος το κάνει αλα κάρτ και με περίσσεια αναισθησία…είναι απλά του χειρίστου είδους.

 22. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «Μόνον έτσι θα γίνουν(με) αποτελεσματικοί, μόνον έτσι θα πάμε μπροστά, μόνον έτσι το ποτάμι της αλλαγής θα προχωρήσει ορμητικά για να σαρώσει την κόπρο του Αυγεία του πάλαι ποτέ δικομματισμού!»

  1. Μονον που ο Συριζειος Ηρακλης-Αλεξης πρεπει να παρει την γιγαντιαια τσαπα του και να διαμοιρασει (διαμερισει;, διαχωρισει, διαιρεσει,…..(η ελληνικη ειναι τοοοοσον πλουσια γλωττα ωστε αναποφασιστος να μπερδευτω εντελως, ευρισκομενος εν πληρη αμηχανια ) το ποταμι σε 2 μεγαλα ρευματα, οποτε το ενα ρευμα (του 22% των Πασοκων* που πηγε στον ΣΥΡΙΖΑ) θα διελθει με ορμη απο το σαθρο οικοδομημα του και θα…. τον γκρεμισε (τον ΣΥΡΙΖΑ).
  Στις αρισtερες οχθες του ρευματος αυτου του ποταμου, απο κατι κλαρια, βλεπω να πιανονται μερικοι απο τις συνιστωσες οι οποιοι τελικα διασωζονται….

  2. Αν ομως με καταλληλα χωματουργικα εργα, η κλισις της κοιτης δεν ειναι σημαντικη, απλως ο ελληνικος Ιορδανης -πλεον- θα ξεπλυνει το μεγαλυτερο ποσοστο , το οποιο θα καθαγιαστει στα ναματα της light αριστερας.

  Να πως τα βλεπω τα πραματα : απο ψηλα, τιμια και αριστερα.

  *οι αγνωμονες προς αυτους που τους ευεργετησαν

 23. Ο/Η Left G700 λέει:

  «Στα Σάλωνα σφάζουνε αρνιά και στο Χρυσό κριάρια και στων Λεφτώνε τις μπροστέλες[***]σφάζονται παλικάρια»!!! 🙂

  [***] Δάνειο οφειλόμενο στον ΑΦ. 🙂

 24. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ανάγνω
  για το μη δις εμβαίνειν στον ίδιο ποταμό έχω επισημάνει τις …εξαιρέσεις (στην Καρακάξα 😉 ) 🙂

  Αφώτιστε
  τόσο ενδιαφέρον για την τύχη του Σύριζα είναι όντως συγκινητικό!

  Τι θυμήθηκα τώρα!
  Το καλοκαίρι μιλούσα με έναν συνταξιούχο αξιωματικό της χωροφυλακής που ακολουθούσε τον ακατονόμαστο και μετά την κόρη του. Όταν έπεσε το 93 η κυβέρνηση ήταν λαύρος, πυρ και μανία με τον Σαμαρά και έσκιζε τα ιμάτια του. Πέρσι τον ψήφισε μετά βαΐων και κλάδων.
  -Καλά ρε Στέλιο και θα σου κόψουν τη σύνταξη – πάει στο διάολο αλλά και τον ….Σαμαρά;;; 😯
  -Τι να κάνω; Ας όψεται η Ντόρα αλλά να ξέρεις όμως ο Μητσο……ς βρήκε ένα γιατρό στον αδελφό μου πριν 40 χρόνια και τον έσωσε!
  Θα σου τον συστήσω Αφώ τον …ευγνώμονα να τον θαυμάζεις …απεριόριστα! 🙂

 25. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ο ΑΦ ειναι προαιωνιος εχθρος του ΠΑΣΟΚ και του επαρχιωτισμου γενικοτερα, και επομενως δεν υπαρχει ουδεμια αντιστοιχια της αναρτησης μου (για τους αγνωμονες προς αυτους που τους ευεργετησαν, που αφορα και μονον τους- περισσοτερο τους πασοκους συνδικαλιστες και αλλους αρατρεχαμενους παργοντες και μη καθως και τους αναξιοπιστους ανωριμους ψηφοφορους) με τον ευγνωμονα αξιωματικό της χωροφυλακής .
  Αρα η προταση σου δεν ευσταθει.

  «Ακομη συζηταμε για τις καταστροφικες συνεπειες του δημοσιονομικου και παραγωγικου χαους της δεκαετιας 2000-2009, με αποκορυφωμα το 2009;Τα προφανη δεν τα διαπραγμετευομαστε. Τα αποδεχομαστε. Και παμε παρακατω, δημιουργικα ομως. Περιμενω τις συριζα-ικες και ανταρσυ-ικες κολλεκτιβες, τις δημαρ-ιτικες πολυμετοχικες επιχειρησεις.Τις δεξιες καινοτομες επιχειρησεις….
  Λογια, λογια,…, μονο λογια. Με ηγετες και “στελεχη” που -σπανιως – εχουν εργαστει πραγματικα.»

 26. Ο/Η nikiplos λέει:

  Καλησπέρα… Δράττομαι της συζήτησης ώστε να τοποθετηθώ αναλόγως, αλλά άσχετα με το θυμικό του κυρίως ποστ που ιλαρόν ον, θέτει τα αυτονόητα όρια που πρέπει να βάζουμε στο τι ξεπουλάμε και στο τι αφήνουμε…

  1ον. Τα μνημεία στήθηκαν κατά καιρούς και ευλογήθηκαν όσω έπαιρνε τους λειτουργούντες, ώστε να συντηρείται ένα μετεμφυλιακό θυμικό στον κόσμο που βόλευε στον αγελαίο ετεροπροσδιορισμό των ψηφοφόρων… Κοντολλογίς μ’ αυτά προέκυψαν η Πηγάδα κι ο Ψαρρός, καθώς η «νικηφόρα παράταξη» δεν πολυσυμπαθούσε και τους συνεργάτες των Γερμανών που της φόρτωσαν με το στανιό μετά τον εμφύλιο… Σε επίπεδο απλών ανθρώπων μιλάω…

  2ον. Ο Εμφύλιος εκεί, είχε βάψει την ευρύτερη περιοχή στο αίμα , τα γεγονότα ήταν πρόσφατα και οι ντόπιοι ήθελαν μάλλον ένα απλό μνημείο στην περιοχή… και πως να ήθελαν κάτι άλλο αφού όλες σχεδόν οι οικογένειες είχαν στενούς συγγενείς ένθεν και ένθεν, το αίμα είχε κυλίσει και δεν ετίθετο ζήτημα ψύχραιμου στάσης. Ή ήσουν με τους μεν, ή με τους δε…

  Έχοντας επισκεφθεί και τα δυό μνημεία-εκείνο της Καισαριανής αρκετά μεγάλος- πιστεύω ακράδαντα στη διατήρησή των, ως σημειολογικών τέτοιων, διδακτικών για την ιστορική αφήγηση ενός Έθνους που πρέπει να διδάσκεται… Εκείνο της Καισαριανής για την εποποιΐα των ανθρώπων της Πρωτεύουσας απέναντι στο Ναζισμό και το φασισμό.

  Εκείνο της Πηγάδας για να υπενθυμίζει πως η δήθεν «ιστορική αναγκαιότητα» (δηλαδή στρατηγική τακτική ένθεν και ένθεν) μπορεί να επιφέρει μια βαρβαρότητα, οι συνέπειες της οποίας να είναι ανυπολόγιστες σε ένα μακρινό αλλά και κοντινό μέλλον. Επισκέφθην το μνημείο της Πηγάδας πλειστάκις, ακόμη κι όταν μετά την άνοδο του «επάρατου» Ανδρέα στην Εξουσία, το επίσημο κράτος απεσύρθη και η ΝΔ εόρταζε μόνη της εκεί την επέτειο…

  Το ενδιαφέρον στην ιστορία, είναι ότι ο Ιωάννης Μπούτος, του οποίου ο πατέρας εκτελέστηκε (αδίκως όπως και πολλοί άλλοι είναι η αλήθεια) στην Πηγάδα, δεν συμμετείχε ποτέ, και στα μεταπολεμικά χρόνια ήταν κατά της γνωστής μετεμφυλιακής αφήγησης που υιοθετήθηκε από ένα μικρό μέρος είναι αλήθεια του συντηρητικού κόσμου.

  Κλείνω με ένα οικογενειακό στιγμιότυπο εκείνης της εποχής αλλά σε άλλο μακρινό μέρος…

  Ένας εκ των παππούδων μου είχε με τον αδελφό του κτίσει μια μυστική μεσοτοιχία μεταξύ της πραγματικής που χώριζε το παλιό πρώην ενιαίο σπίτι σε εκείνο των δύο αδελφών. Ένα βράδυ απαρχές του εμφυλίου έβρεχε ο θεός με το θεό… Την πόρτα του αργά τη νύχτα κτύπησε ένας Άγγλος τον οποίον κυνηγούσαν οι Αντάρτες. «Κρύψε με του είπε, και θα λύσεις εφόρου ζωής το οικονομικό σου πρόβλημα». Ο παππούς μου απένταρος, αλλά από φόβο μάλλον για πιθανά αντίποινα των Ανταρτών, αρνήθηκε… Δεν έμαθε ποτέ τι απέγινε ο εγγλέζος. Μετά, μεσούντος του εμφυλίου, κτύπησε ένα όμοιο βράδυ την πόρτα του σπιτιού του πρώτος του εξάδελφος που ήταν γνωστός και σεσημασμένος για τη δράση του ως αρχηγού των Ταγμάτων Ασφαλείας. Ο παπούς μου τον προειδοποίησε ότι το σπίτι ήταν «στιγματισμένο» από τους αντάρτες, αλλά τον έκρυψε συγγενής γαρ, οι Αρβανίτες το είχαν τιμή για τους συγγενείς. Οι αντάρτες ήρθαν έκαναν το σπίτι φύλλο και φτερό, το έσπασαν αλλά τη μεσοτοιχία δεν την οσμίστηκαν… Ο έτσι τη γλύτωσε…Μετά από χρόνια στα 50ς ο παπούς μου ποιών την ανάγκη φιλοτιμία, κτύπησε την πόρτα του εξαδέλφου του (που απολάμβανε Λεόντειο μερίδα από το σχέδιο Μάρσαλ) προκειμένου να του γυρέψει δανεικά, καθώς πέθαιναν δεν πέθαιναν από την πείνα στην πολύτεκνη οικογένειά του… Φυσικά ο εξάδελφος του έκλεισε την πόρτα κατάμουτρα… το δίδαγμα φυσικά της ιστορίας είναι ότι οι χθεσινοί (σημερινοί) σου σύμμαχοι, αύριο μπορεί να στείλουν εσένα στην Αρένα ως σφάγιο στο φιλοθεάμον Κοινό… 🙂

 27. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikiplos

  Πολυ καλα τα γραφεις και συμφωνω.

  Για το οικογενειακό στιγμιότυπο : Αλλη μια αποδειξη οτι τα περισσοτερα εκ των ελληικων φυλων ειναι τσιγγουνικα, ποσον μαλλον οι…. Αρβανιται.

 28. Ο/Η Pepermint λέει:

  Καλημέρα

  Αφώτιστες οι Αρβανίτες δεν είναι ελληνικό φύλο ως προς την σκούφια του, αλλά καυκάσιο και δη προερχόμενο από το αντισύμπαν της Αίας-Κολχίδας όπου έσπειρε τους όδοντες της κάτω σιαγώνος του Θηβαϊκού δράκοντος που φόνεψε ο Κάδμος, ο πρώην βασιλιάς της Qορίνθου Αιήτης.

  Αρχετυπικώς (μυθολογικώς) δεν είναι άλλοι παρά τα μέλη της φρουράς του Αιήτη που κατεδίωξε τους Αργοναύτες του Ιάσωνος μετά την υφαρπαγή του χρυσόμαλλου δέρατος. Είχαν αρχηγό τον ναύαρχο Γέφυρο και φτάσανε μέχρι την περιοχή της Αυλώνας-Σχερίας. Μετά τον γάμο Ιάσωνος και Μηδείας στην τελευταία, αναγκάστηκαν να αποδεχτούν την νέα τάξη πραγμάτων και τους επιτράπηκε να εισέλθουν στην περιοχή.

  Ιστορικώς (αρχαία εποχή) από τα εκεί κατέβηκαν ως οι μυστηριώδεις Γεφυραίοι πλέον σε Ήπειρο και μετά Βοιωτία-Εύβοια και στο τέλος Μεσόγεια. Στην δε Αθήνα…κατοίκησαν πέριξ της περιοχής Αγίου Σάββα-Τρείς Γέφυρες (δήμος Σφηκός)…όντας μιά κλειστή και ξεχωριστή κοινότητα στην Αττική.

  Ιστορικώς η αυτή μετακίνηση έλαβε χώρα και προσφάτως τον Μεσαίωνα (8ο-9ο π.Χ.) όταν από την Αλβανία του Καυκάσου (περιοχή σημερινού Αζερμπαϊτζάν) μετακινήθηκαν ακολουθώντας την ίδια διαδρομή στην περιοχή αρχικά κάτωθεν του Γέννουσου ποταμού και μετά…ως τα Μεσόγεια (Τόσκηδες, Λιάπηδες κ.λ.π.) ως Αρβανίτες πλέον.

  Και στην αρχαία Αθήνα και στην σημερινή εποχή…φημίζονταν για τον πολεμικό χαρακτήρα τους και το αγύριστο κεφάλι τους. Στην μεν αρχαία Αθήνα ήταν η πολύ αυταρχική αστυνομία της εποχής (φέρουσα τόξα ως όπλα), αλλά και μυστικό ιερατείο που λάτρευε της γεφυραία Δηώ (δεν θα μπώ σε πιότερες αραμαϊκές λεπτομέρειες). Το πράμα έπαιξε μπάλλα και λίαν προσφάτως (π.χ. οι περισσότεροι αστυνομικοί ήταν Σπαταναίοι). Στην δε επανάσταση του 21 παίξανε καταλυτικό ρόλο, εφόσον οι μισοί και πλέον εκ των ηρώων της ήταν αρβανίτες (μεγάλο μέρος και των Σουλιωτών).

  Εξακολουθούν οι θρησκευτικοί ταγοί τους να ελέγχουν »ιερατικώς» μέρος της Ελλαδικής Εκκλησίας (κυρίως την Μητροπόλη Ιωαννιτών από την εποχή του Αλή-Πασά) και να ελέγχουν τρομερές βιβλιοθήκες (καθόλα μυστικές) γνώσης που έχουν διασωθεί από την αρχαιότητα έως σήμερα.

  το σιδνονάτο trade marks τους (για όσους ενδιαφέρονται για τέτοια)…ο λαγός (καμία σχέση με τον βάζελο).

 29. Ο/Η papoylis λέει:

  Τελικά ,μετά από τα χθεσινά με τη ΔΕΠΑ , ο καιρός για εκπαραθυρώσεις ήγγικεν …. ¨Ημουν (πλαγίως ) προφητικός 🙂

 30. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Τα μικροδιηγηματα μου ειναι ολο και μικροτερα που στο τελος της διαδρομης θα τεινουν ασυμπτωτικα σε χαι-κου!

 31. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  ΣΤΟ ΤΑΠΙΕΔ ΠΕΡΙΗΛΘΕ Η ΕΡΤ (του ανατποκριτη μας ΑΦ)
  Η ΕΡΤ περιληθε στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποιο εχει ηδη ετοιμα τα τα τευχη του διεθνους διαγωνισμου προς πωληση η/και αξιοποιηση της. Φημολογειται οτι θα υποβαλλουν προσφορα :

  1. Η “Γκρόζνι-RTL”, εταιρεια επικοινωνιας και ραδιοτηλεορασης του Γάλλου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ, πισω απο την οποια, εγκυρες πηγες τονιζουν οτι κρυβεται ο 37χρονος πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Αχμάντοβιτς Καντίροφ

  2.Η Al Jazeera-Europe , θυγατρικη του Al Jazeera με επικεφαλής τον Σεΐχη Χαμάντ μπιν Θαμέρ αλ Θανί, μακρινό ξάδερφο του εμίρη του του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θανί.

  3.H Κοινοπραξια ANS TV-Space TV με ιδιοκτητη τον Vahid Mustafayev
  ANS = Independent Broadcasting Media Company, και συνδεετα με το κυβερνών Νέο Κόμμα του Αζερμπαϊτζάν του προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ

  Εγκυρες πληροφοριες υποδεικνυουν οτι πισω απο την τολμηρη πολιτικη αποφαση της Κυβερνησης κρυβεται η εκδικηση υψηλου αξιωματουχου που απερριφθη απο γνωστη ξανθια παρουσιαστρια με μπλε ματια, η οποια ελευθερη πλεον απο την δεκατη εβδομη σχεση της -εκτιμαται οτι – θα απολαυσει ξανα τον ερωτα με τον νεο ιδιοκτητη της ΕΡΤ.

 32. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αφώτιστε εσύ σε αυτά πρέπει να είσαι εξοικειωμένος αφού είχες γίνει Πανιώνιος (νέος Πανιώνιος και τέτοια).

 33. Ο/Η Pepermint λέει:

  πΑνθηρόνιος ο αφώτιστος ??????

 34. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Pepermint

  Ποτε δεν ημουν φανατικος, εκτος απο την ανθρωπινη κουτοπονηρια και μαλ…κια. Λογω γειτνιασης Πανιωνιος απο το 1987.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s