FESTUNG EΦK …!

Festung EFK

Θαυμάζω , εξαίρετοί μου αναγνώστες , την άνεση  του κυριούλη  που τους τελευταίους μήνες  χειρίζεται το δημόσιο μπεζαχτά.  Είναι προφανές για κάθε στοιχειωδώς ενημερωμένο και σκεπτόμενο πολίτη ότι  το υποκείμενο ( ψυχολογική έννοια ) αυτό δεν είναι τίποτε περισσότερο από μαριονέτα . Μαριονέτα με Πι έιτσ Ντή βεβαίως βεβαίως  😉

Ακόμα και η κόρη του ακατονόμαστου , η ντογούδα μας ,  υπέβαλλε ερώτηση  στον εν λόγω κυριούλη  για τα έσοδα από τον ΕΦΚ τη τελευταία  τριετία  , δηλώνοντας παράλληλα ότι προτείνει τη μείωση αυτού του φόρου άμεσα. Μάλλον εκκινεί από διαφορετική στόχευση αλλά ας μη το κάνουμε θέμα 😉

Και ενώ κύμα ψύχους  κατεβαίνει από το  Βορρά , και παράλληλα παγωμένα παραμένουν εδώ και πολύ καιρό τα έσοδα από τον ΕΦΚ  που βρίσκονται  συνεχώς κάτω από  το μηδέν ( στόχο )  , ο εξαίρετος αυτός επιστήμων , με βιογραφικό που γεμίζει τόμους , με  ακαδημαϊκή και ερευνητική καρριέρα  ακαταμάχητη ,  με μακρά θητεία  στο αμέμπτου ηθικής ΙΟΒΕ  επιμένει σταθερά προσηλωμένος  ( άραγε σε τι ;;;; )

Ο άνθρωπος ( λέμε τώρα ) που  θα έπρεπε να γνωρίζει το Λάφφερ του απέξω και ανακατωτά δηλώνει σήμερα ότι  » δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για μείωση του ΕΦΚ , ούτε για αύξηση των δικαιούχων  του σχετικού επιδόματος σε ευρύτερες κατηγορίες του πληθυσμού «  . Δεν έχω την απαίτηση να διαβάζει εδώ το σαλεμένο στάρετς , αλλά σε κάθε περίπτωση ας  ξανάνοιγε τα βασικά εγχειρίδια της επιστήμης που ( υποτίθεται ) διακονεί. Δεν το κάνει γιατί  δεν χρειάζεται , αφού το ζήτημα αν ήταν οικονομικό  όπου δηλαδή ορθολογικά σκεπτόμενος και επιστημονικά αναλύωντας ο εγνωσμένου κύρους κυριούλης  θα κατέληγε αβίαστα ( και με βάση τα στοιχεία ) στο  αμάχητο συμπέρασμα  ότι:

Μοναδικός τρόπος να επιτύχει θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα όσον αφορά  το ζήτημα θα ήταν  να μειώσει άμεσα ( όσο ακόμα υπάρχει καιρός ) και δραστικά  ( ακόμα και στα όρια που επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία ) τον ΕΦΚ όχι μόνο στο θέρμανσης αλλά σε ΟΛΕΣ τις κατηγορίες πετρελαιοειδών σε συνδυασμό με την εφαρμογή  του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών εκροών σε ΟΛΑ τα στάδια παραγωγής και διακίνησης.

 

Όμως προφανώς το ζήτημα  ΔΕΝ είναι οικονομικό αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΟ , όπως θα δείξω παρακάτω :

Γιατί το υποκείμενο ( πάντα με τη ψυχολογική έννοια του όρου ) που τυπικά τουλάχιστον έχει ως καθήκον του να συλλέγει στοιχεία  και προβληματικά σημεία , να αναλύει  με βάση την εξειδικευμένη γνώση που διαθέτει , να διαμορφώνει και να προτείνει πολιτικές  με θετικό δημοσιονομικό πρόσημο σε αυτή τη βαθύτατα ελλειμματική οικονομία και τέλος να ελέγχει και να αναδιαμορφώνει αυτή τη πολιτική ,  όταν τα αποτελέσματα μέχρι τούδε είναι αρνητικά αγρόν ηγόρασε .

Αρνείται ο εγκυρότατος και εμβριθέστατος να ασκήσει επί της ουσίας το λειτούργημα που του ανέθεσε η προσφάτως εκλεγμένη κυβερνητική πλειοψηφία , αν και ( υποτίθεται λέμε ) επελέγη ως ειδικός τεχνοκράτης ακριβώς για αυτό το σκοπό . Να εφαρμόσει δηλαδή οικονομικές ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ , ανεξαρτήτως κοινωνικού και πολιτικού κόστους , άσχετα με ανθρώπινες απώλειες * , με μόνο στόχο την ανάταξη των δημοσιονομικών μεγεθών . Επομένως η  εφαρμοζόμενη από αυτόν πολιτική θα πρέπει πρώτιστα να υπακούει στους οικονομικούς νόμους και  την σχετική ερμηνεία της πραγματικότητας .  Και αν ο καλός κυριούλης – μαριονέτα  πίνει νερό στο όνομα του Φον Μίζες έστω να εφαρμόσει πιστά τη «φιλελεύθερη» οικονομική πολιτική και γαία πυρί μειχθήτω .

 

Αλλά τσού …. καλοί μου αναγνώστες  . Ο εντιμότατος δεν καταλαβαίνει από τέτοια και ασκεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ με μιά εντελώς διαφορετική  και για τούτο βαρύτατα ένοχη εκδοχή  ….

Ως ευπειθής λούστρος γνωρίζει ότι ακόμα και αν  οικονομικά και με όρους πραγματικής πολιτικής  αυτό που εφαρμόζει  με τα καύσιμα είναι  όχι μόνο ατελέσφορο αλλά αντιβαίνει τους τεθέντες στόχους  , επιμένει  επικαλούμενος ακριβώς αυτούς τους στόχους . Και επιμένει  ( εδώ βρίσκεται η ουσία τη δωσιλογικής του πολιτικής )  ακριβώς επειδή  είναι αποκλειστικό ενεργούμενο των  προτεκτόρων μας που δεν θα μπορούσαν να ανεχθούν επ’  ουδενί την οιανδήποτε ( έστω  και  λεκτικά ) αμφισβήτηση των μέτρων που μας επέβαλλαν.  Με αυτή την έννοια ο καλός μας λούστρος ασκεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ προασπίζωντας τους αφεντάδες του , αν και εντεταλμένος να προασπίζεται τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Μετά και από αυτό  μπορεί κανείς να έχει αμφιβολίες ότι δεν είμαστε προτεκτοράτο χειρότερο  και από τη Τυνησία του προπερασμένου αιώνα ;;;   αναρωτιέμαι ειλικρινά ….

 

* Ο καλός κυριούλης μου θυμίζει το δυστυχή  Σνάϊντερ , επιτελάρχη της 6ης στρατιάς του φον Πάουλους στο Στάλινγκραντ. Ο άνθρωπος εκπόνησε τα σχέδια για τη δημιουργία του θύλακα με βάση τις εντολές  του OKW ( βλέπε  Φύρερ ) και επέβλεψε τη πιστή εφαρμογή τους  αφού έπεσε η γέφυρα στο Κάλατς και μέχρι το τέλος του Festung Stalingrad . Μπορείτε να τον βρείτε στη φωτογραφία που κοσμεί το υπερώο αυτού του ιστολογίου . Πλησιάζουν σε λίγες μέρες τα 70 χρόνια από εκείνη τη μεγάλη μάχη και ίσως ασχοληθώ με το θέμα τις επόμενες μέρες . Έχω προσωπικό ενδιαφέρον 😉

This entry was posted in Ανασκο(λο)πηση Επικαιρότητας, Παίγνια στο Alkatraz, Περί οικονομίας, Φυσιογνωμίες. Bookmark the permalink.

25 Responses to FESTUNG EΦK …!

 1. Ο/Η nikiplos λέει:

  τα ίδια «λάθη» κάνουν και εκτός αγαπητέ παπούλη. Τελευταίως πιστεύω πως αντίθετα είναι ιδιαίτερα πιστοί στους στόχους τους.
  Απλώς οι στόχοι τους δεν είναι εκείνοι που διακυρήσσουν, δηλαδή η εξισορρόπηση των δημοσιονομικών της ΕΕ, αλλά έτεροι…
  Τώρα αυτοί οι ανθυπολουστράκοι, παίρνουν και το ρεγάλο τους… Δεν είναι και λίγο να στηρίζεις τους εγχώριους λαθρέμπορους καυσίμων και πετρελαιοειδών, όσο και νά ‘χει το κάτι τις τους θα το κερδίσουν…
  Ενδεικτικό παράδειγμα, οι επιχειρήσεις του Μελισσένιου, που πριν 3 χρόνια έβγαιναν στο σφυρί και οι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι άλλαζαν τους τίτλους των σαν σαπάκια, σήμερα είναι ακμαιότατες, κερδοφόρες, στηλοβάτες του τόπου μας… και όλα αυτά μόνο με το λαθρεμπόριο καυσίμων…

 2. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович,

  Αφού ζητήσω μισή συγγνώμη, γιατί το σχόλιό μου είναι μόνο κατά το ήμισυ εκτός θέματος, να βγάλω ένα παράπονο:

  Κάπου πήρε το μάτι μου έναν θαλασσινό (που έχει όμως τη συνήθεια να βολτάρει και ψηλά στο βουνά 😉 ), να γράφει για τον ευπειθή λούστρο, σε άλλο, ‘‘ορεινό’’ τσαρδί:

  «πάντως με ένα μουστακάκι στην φωτο θα του πήγαινε μούρλια»

  Παρά το γεγονός ότι όλοι οι κουμπάροι εκεί κατάλαβαν ότι εννοούσε το μουστακάκι τού Αδόλφου, δεν του είπε κανείς κουβέντα! Ενώ εγώ ακόμα θυμάμαι το γκάπα-γκούπα από το σταύρωμα που μας έκαναν εδώ διάφοροι ‘‘πρόθυμοι’’ (που λες κι εσύ) για το μουστακάκι που κολλήσαμε στην ωραία Σώτη…

  Δεν είναι κρίμα; Και πού αποδίδεις εσύ αυτή την αδικία; Να φταίει το ότι ο θαλασσινός που είχε την ίδια ιδέα μ’ εμάς είναι κοτζαμάν καραβονοικοκύρης κι εγώ ένα σκέτο μαλακιστήρι; 😉

  Увидимся

  ΥΓ Οι θαλασσινοί είναι ξύπνιοι τύποι. Γι’ αυτό και δεν φοβάμαι ότι θα παρερμηνεύσει το ανωτέρω σχόλιο και θα σχηματίσει την εντύπωση ότι οι καμπάνες χτυπούν για πάρτη του! 😉

 3. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  ορέ Λέφτηδες, κάντε μια προσπάθεια να κατανοήσετε την κατάσταση λίγο πιο χαλαρά, έτσι όπως είναι δηλαδή.

  Εδώ μέσα δεν υπάρχει κανείς αναμάρτητος και αναγορευμένος ούτε αυοαναγορευόμενος κριτής άλλων.

  Είναι αλήθεια ότι με το Νοσφεράτο φτάσατε σε σημεία κόντρας που έπαιξαν και αερομαχίες.

  Με άλλους έγιναν κόντρες αλλά εν πάσει περιπτώσει στο επίπεδο που έγιναν και μεταξύ άλλων …ζευγαριών αναμεταξύ τους (μέχρι και εγώ με το μαυροπρόβατο τσακωθήκαμε κάποτες με κίνδυνο να χάσω και την πρόσβαση στα ..κρασά, με το δε Βαγγέλη κανα δυο φορές αρπαχτήκαμε από τα μούτρα, με όλον τον προσήκοντα σεβασμό βεβαίως βεβαίως 🙂 , αφήνω και άλλα μεταξύ άλλων )
  Οι κόντρες έγιναν και πήγαμε παραπέρα, μπορεί και να ξαναγίνουν.
  Όμως οι εναπομείναντες εδώ δεν έχει κανένα νόημα να ορισθούν ως αυτοί που θα αποδώσουν το δίκιο σε σχέσεις που έχουν διαρραγεί.

  Άλλωστε δεν το θέλουν, ουδείς το θέλει, δεν το βλέπετε;;
  Γίνεται αυτό με το ζόρι;;
  Όλοι όμως (ή όσοι μείνανε σίγουρα) είναι δεδομένο ότι αντιμετωπίζουν με τον ίδιο σεβασμό ως συνομιλητή τόσο εσάς , όσο και το Νοσφεράτο (και όλους δηλαδή).

  Αυτό που μένει σε εσάς και στο Νοσφεράτο, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί η μεταξύ σας κόνττρα ήταν έντονη και άφησε πληγές, το καταλαβαίνω έτσι έιναι, είναι απλώς να το αφήσετε απέξω και να μην το επαναφέρετε άμεσα ή έμμεσα επιτρέποντας στους άλλους να μπορούν να λειτουργήσουν.
  Και σε αυτήν τη λειτουργία ουδείς έχει πρόθεση να αποκλέισει κανέναν.
  Υπάρχουν όμως και κάποιες προϋποθέσεις, όχι γιατί θα τις ορίσει κάποιος, αλλά γιατί η πραγματικότητα ορίζει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει κάποιος χαλαρά όταν γύρω του ίπτανται ..τροχιοδεικτικές.

  Δηλαδή κάθε φορά που μπάινει το ζήτημα ποιος αδίκησε ποιον τότε κλπ κλπ, είναι λογικό να κόβει οποιαδήποτε λειτουργία των άλλων που βλέπετε ότι δεν αφορά ούτε πολιτική ούτε τίποτα, απλώς ασκήσεις ..παρέας είναι.

  Και αυτό δεν είναι σωστό, ούτε μπορεί και να βοηθήσει και κανέναν.

  Προφανώς το αυτό ισχύει και για το Νοσφεράτο, όχι για κανέναν άλλον λόγο (ότι κάποιος από τους 2 σας είναι κάτι διαφορετικό ή χειρότερο ούτε κατά μία γραμμή από τους άλλους), αλλά γιατί είναι λογικό να έχετε περισσότερη ένταση λόγω της διαρκούς κόντρας σας, την οποία όμως πρέπει να μην κουβαλήσετε εδώ.

  Και νοήμονες είμαστε και όλοι καταλαβαίνουμε, οπότε κάντε μια προσπάθεια.
  Προφανώς το παρόν δεν είναι απαίτηση, έκκληση είναι και όπως είπα και άλλη φορά δείτε τη χαλαρά, εδώ μέσα δεν είναι πραγματική ζωή και ούτε και κανείς έχει κανέναν λόγο να χαλάσει τη διάθεσή του (στην πραγματική) για υποθέσεις συγκρούσεων μεταξύ περσόνων και νικ.
  Να τη φτιάξει από μια καλή κουβέντα ή ένα αστείο ίσως, αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος.

  Δεν θέλω ούτε οφείλετε απάντηση και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, δεν θέλω διότι οι εκκλήσεις δεν συζητούνται, δεν έχει νόημα, είμαι όμως σίγουρος ότι μια προσπάθεια θα γίνει (φυσικά και από το Νοσφεράτο), και αν δεν γίνει .δεν βαριέσαι 🙂

 4. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Καλημερα Παπς!

 5. Ο/Η kapetanios λέει:

  ότι είμαι πιο όμορφος, είμαι . Έχω και καίκι 😉

  κοίταξε , τα πράματα είναι μάλλον σχετικά απλά. Η ύπαρξη μιας περσόνας σε ένα διαδικτυακό τόπο για πολύ καιρό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνεται κατανοητό στους περισσότερους αναγνώστες και συνσχολιαστές το τι τελικά θέλει να αναδείξει και τι εννοεί με κάθε σχολιασμό της— και μιλάμε πάντα για τους καλόπιστους και καλοπροαίρετους. Για τους τελευταίους παίζει ρόλο και η διαχείριση τους από την ίδια την περσόνα. Δλδ εάν τους δίνει ή εάν τους απευθύνει τον λόγο, εάν δίνει σημασία στον σχολιασμό τους δλδ εάν τους γράφει στα αρχίδια του ή τρέχει να τους απαντήσει με το παραμικρό κλπ. Κι εγώ πολλές φορές γίνομαι «θύμα» πολλών τυχάρπαστων αλλά και αρρωστημένων περσόνων ή κάποιων στους οποίους γίνομαι ψύχωση , που έρχονται κατά καιρούς στην καλύβα ή και αλλού αλλά μην φαντάζεσαι ότι μπαίνω συχνά και στον κόπο να απαντήσω (όχι βέβαια ότι δεν έχουν υπάρξει _δυστυχώς _ και κάποιες φορές που απάντησα…. κάνοντας την καλύβα κούγκι– και όλα αυτά καταγράφονται και στην συλλογική μνήμη 😉 )

 6. Ο/Η kapetanios λέει:

  «για τους άλλους» δλδ τους κακόπιστους και τους κακοπροαίρετους όχι «για τους τελευταίους» που έγραψα

 7. Ο/Η papoylis λέει:

  Χρήστο Καλημέρα 🙂

  Σήμερα μαθαίνω ότι το επικοινωνιακό αππαράτ χρησιμοποιεί άλλο κολπέτο για το ζήτημα που θίγει το ποστ : Λένε ότι σε ετήσια βάση καιμέχρι τέλος 2012 τα έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης είναι αυξημένα κατά 70% . Πέραν του γεγονότος ότι το νούμερο αυτό ΔΕΝ μου βγαίνει ούτε με μπρίζες ( γιατί εκτός των υπολογισμών που έκανα θεωρώ δεδομένο ότι τα στοιχεία που επίσημα δημοσιεύονται είναι κύρους πολύ χαμηλότερου από τα περίφημα Γκρήκ Στατίστικς 🙂 ) φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτύχουν αύξηση εσόδων στο τρέχον ημερολογιακό έτος και αυτό είναι μαϊμουδιά ολκής. Πέρα από αυτό θεωρώ ότι πρέπει να παρακολουθηθεί με προσοχή η τύχη της ερώτησης που υπέβαλλε η ντογούδα στο …μπουρδέλλο 😉 Έχει ψωμί ….! Για τα επικοινωνιακά ζητήματα που άπτωνται του συγκεκριμένου αλλά και όλων των τρεχόντων θα υπάρχει ποστ αργότερα σήμερα προς γνώσιν και συμμόρφωσιν 😉 🙂

  Λέφτηδες

  η απάντηση του Αναγνώστη εκφράζει με αξιοθαύμαστη ακρίβεια αυτό που νομίζει και ο υποφαινόμενος . Για το ειδικό θέμα που αφορά τη πρόταση Καπετάνιου για μουστάκι στο κυριούλη , πέρα από το γεγονός ότι έγινε αλλού , που το φέρνετε εδώ ως ζήτημα μη «ισόνομης» μεταχείρισης λαθεύετε τραγικά :
  α) Το μουστάκι το βάλατε στη Σώτη που ΔΕΝ ασκεί εξουσία αλλά πετάει τις παπαριές της όπου της δίνουν βήμα
  β) Ο καπετάνιος δεν δημοσίευσε στο ιστολόγιο του στουρνάρι με μουστάκι , απλά έκανε ένα υπαινικτικό σχόλιο σε άλλο ιστολόγιο
  γ) ο εν λόγω κυριούλης είναι πρόσωπο που ασκεί εξουσία και συχνά με ΠΝΠ για λογαριασμό των αφεντάδων του . Καθημερινά ελέγχει και επηρεάζει τη ζωή εκατομμυρίων συμπολιτών μας αν δεν το έχετε καταλάβει……

 8. Ο/Η nosfy λέει:

  Αναγνωστα μου εχεις δικιο και ομολογω οτι ηταν λαθος μου που ασχοληθηκα εστω και λιγο με αυτουνους απαντνωτας στις προκλησεις τους εδω περα μέσα ..Δεν ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να ξανασχοληθω μαζί τους μεσα στου Παπουλη .τελεια και παυλα ..

 9. Ο/Η Left G700 λέει:

  ΥΠΟΨΙΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝΕ ΠΟΛΛΕΣ… 😉

  Αυτό συνέβη από τη στιγμή που διάβασα τα σχόλια τού Captain our Captain (φίλε Νίκιπλε, μη βαρέσεις, τα ’παμε! 🙂 ) και του товариш Яков για το χθεσινοβραδινό δικό μου. Οι υποψίες, βέβαια, είναι υποψίες κι όχι βεβαιότητες. Από την άλλη όμως νομίζω ότι είναι βάσιμες. Και επειδή η γυναίκα του Καίσαρος και τα λοιπά και τα λοιπά, ας ξεκαθαρίσω τα ζητήματα που, ίσως, προέκυψαν.

  Φίλε Καπετάνιε,

  Να δηλώσω με κάθε επισημότητα ότι το σχόλιο μου δεν αποτελούσε κανενός είδους αιχμή για τις βόλτες σου στα ‘‘ορεινά’’. (Και πώς θα μπορούσε; Κι από πού κι ως που; Και, σε τελική ανάλυση: Κόβεις βόλτες εκεί εδώ και χρόνια. Με τσίμπησε η μύγα τώρα, με το νέο χρόνο;;;) Πολύ περισσότερο επειδή όταν μπαίνω στην Καλύβα σε βλέπω συχνά-πυκνά να δίνεις τις ‘‘μάχες’’ σου (και συνήθως μόνος) και σχεδόν κάθε φορά χτυπάω το κεφάλι μου για εκείνη την παλιά ιστορία που ξέρεις, εξ αιτίας τής οποίας θεωρώ ότι δεν είναι έντιμο να επιτρέψω στον εαυτό μου να σχολιάσει εκεί. Ούτε βέβαια το σχόλιό μου ήταν κάποια έμμεση προσπάθεια να σε σύρω με το ζόρι ως μάρτυρα υπεράσπισής μας μέσω τής ‘‘συνενοχής’’ («να, τα ίδια κάνει κι ο Καπετάνιος!»). Αυτό θα το κατανοήσεις καλύτερα αν διαβάσεις και παρακάτω που συνομιλώ με τον οικοδεσπότη. Απλώς η ατάκα σου ήταν αφορμή για να αφήσω το σχόλιο-σπόντα και τίποτε πέραν αυτού.

  Αν οι υποψίες μου εκτός από βάσιμες είναι και σωστές και αν τα παραπάνω δεν σε έχουν πείσει, σε παρακαλώ θερμά να μας στείλεις γράμμα και γραφή στο email μας γιατί δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υπάρχουν ‘‘σκιές’’ μεταξύ μας.

  Τα λέμε

  ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ

  Товариш Яков Федотович,

  Με σένα η υποψία που με βασανίζει είναι πως εξέλαβες το σχόλιο ως προσπάθεια να επανεισάγω προς συζήτηση την ιστορία με το μουστακάκι τής Σώτης. Είναι δυνατόν; Μετά από …27 μήνες;;; Και με ποιους να το συζητήσω; Πολλοί από τους τότε σχολιαστές δεν παίρνουν πια το λόγο εδώ. Με τον Αναγνώστη, ας πούμε; Γιατί να θέλω να πείσω τον Αναγνώστη, που ξέρω ότι δεν θα πειστεί παρά μόνο αν βγάλει ο ήλιος κέρατα; Τόσο μαζοχιστής είμαι; Και γιατί να θέλω να τον πείσω; Είναι ο προαλειφόμενος νέος Γενικός Γραμματέας τού …ΚΚΕ, λόγου χάρη, και θέλω να τα έχω καλά μαζί του; (Επιπλέον και en passant: με τον Αναγνώστη δεν προτίθεμαι πλέον να συζητήσω ούτε τον …καιρό! Υπέθετα ότι, ως μεγάλη μάρκα, θα το έχεις αντιληφθεί αυτό.[*])

  Ή, πάλι, να μου ήρθε ξαφνικά να το συζητήσω μαζί σου; Μα οι διαφωνίες σου (από διαφορετική γωνία που είχαν οι τότε ‘‘μπολσεβίκοι’’) έχουν γίνει κατανοητές πλήρως. Απλώς δεν έγιναν αποδεκτές. Όπως δεν έγιναν αποδεκτές και οι δικές μας θέσεις από εσένα. Και λοιπόν; Σου έχω δώσει δείγματα ότι αδυνατώ να συμβιώσω με οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί μας εκτός κι αν συμφωνήσει μαζί μου, θέλει δεν θέλει; Φαντάζομαι πως όχι. Ε τότε, τι με έπιασε ξαφνικά και είπα «ας κάνουμε άλλο ένα γύρο με τον товариш για τη Σώτη, μπας και του αποσπάσουμε το ‘‘ναι σε όλα’’»;;;[**]

  Καμία επανεισαγωγή προς συζήτηση, товариш Яков, σε διαβεβαιώνω γι’ αυτό.[***] Σπόντα, ναι. Τσίγκλισμα, ναι. Πείραγμα, ναι. Αν αυτό είναι το πρόβλημα, σημαίνει ότι έχουν αλλάξει οι όροι, τα ήθη και τα έθιμα του σχολιασμού εδώ. Σε μία τέτοια περίπτωση, σου λέω ευθέως ότι δεν το είχα καταλάβει. Αν όντως είναι αυτή η περίπτωση, δεν έχεις παρά να μας ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς ισχύει και, εννοείται, θα το κάνω απολύτως σεβαστό.

  Увидимся

  [*] Αυτός είναι και ο λόγος που δεν απαντώ στο σχόλιό του. Μια όμως και το προσυπογράφεις κι εσύ, και επομένως γίνεται και δικό σου σχόλιο, να πω τηλεγραφικά πως δεν συμφωνώ καθόλου με την ασκούμενη κριτική σου. Εννοώ πως, ενώ δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι νομίζεις απολύτως καλόπιστα πως τα πράγματα είναι έτσι, έχω όλες τις αμφιβολίες τού κόσμου για το αν τα πράγματα είναι όντως έτσι όπως τα νομίζεις. (Για ευνόητους λόγους, δεν προτίθεμαι να το συζητήσω δημόσια παραπέρα αυτό.)

  [**] Ούτε πάλι ισχύει ότι μεταφέραμε θέμα προς συζήτηση από άλλο τσαρδί. Δύο ισχυροί (ισχυρότατοι) λόγοι, των οποίων, ελπίζω, θα κατανοήσεις την ισχύ: α) Ποιο ‘‘θέμα’’; Στο άλλο τσαρδί δεν ακούστηκε κιχ! (και ορθότατα!) β) Να κάνουμε θέμα κάτι, που για εμάς δεν είναι ούτε …θεματάκι;

  [**] Μία πρόσθετη διαβεβαίωση: Ούτε είχα, ούτε έχω κάποια αμφιβολία για το αν καλώς ή κακώς κολλήσαμε το μουστακάκι στη Σώτη. Είμαι όμως στην απόλυτη διάθεσή σου να συζητήσουμε επ’ αυτού (το λέω επειδή μπαίνεις στην ουσία της) στη σχετική μας ανάρτηση (25 Οκτωβρίου 2010). Δεν έχεις παρά να χτυπήσεις το κουδούνι και φτάσαμε! 😉

 10. Ο/Η skipper λέει:

  …..Και επιμένει ( εδώ βρίσκεται η ουσία τη δωσιλογικής του πολιτικής ) ακριβώς επειδή είναι αποκλειστικό ενεργούμενο των προτεκτόρων μας που δεν θα μπορούσαν να ανεχθούν επ’ ουδενί την οιανδήποτε ( έστω και λεκτικά ) αμφισβήτηση των μέτρων που μας επέβαλλαν.

  Μπορεί να είναι διαφορετικά?….

  Σε μια πρωινή καναλική τσάρκα έπεσα πάνω -που αλλού- στον Αδωνη , ο οποίος εκτός του ότι αμφισβητούσε-στηρίζοντας το υποκείμενο- το ότι ….το «ίσα βάρκα ίσα νερά» των φετινών εσόδων σε σχέση με τα περσινά (γνώμη δική του βέβαια , που έγινε δεκτή απ’ το πάνελ) , προέρχεται απ’ το ότι , πολλοί καταναλωτές «γεμισαν» περυσι τον Απρίλη που είχε γνωστοποιηθεί το μέτρο του ΕΦΚ….ΔΕΝ έλαβε καν υπόψιν ότι η κατα 70% μείωση της κατανάλωσης , σημαίνει ότι κάποιοι καταναλωτές τον «δαγκώνουν» και κάποιοι άλλοι που το γύρισαν στα σομπίδια μολύνουν το περιβάλλον.

  Πολλά υποκείμενα μαζί …μαζεύτηκαν.

 11. Ο/Η papoylis λέει:

  Σκιππερ

  καλώς ήρθες στο φτωχικό μου 🙂

  η καθυστέρηση στην εμφάνιση του σχολίου οφείλεται στο γεγονός ότι η Πόρσε το κράτησε για έλεγχο γιατί είναι η πρώτη φορά που σχολιάζεις εδώ .

  Αυτό που παπαγαλίζει ο Άδωνις είναι αμφισβητούμενο σφόδρα . Αποκλείεται να είχαμε ημερολογιακά μέσα στο 12 αύξηση των φορολογικών εσόδων από το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 70% . Τα νούμερα ΔΕΝ βγαίνουν . Το όλο παραμύθι είναι επικοινωνιακή φούσκα , όπως φούσκα είναι και τα στατιστικά που τρέχουν αυτό το καιρό. Όταν κάποτε θα χυθεί πλήρες φως ο Αλογοσκούφης μπροστά στους τωρινούς θα αισθάνεται περήφανος για την εγκυρότητα των στατιστικών του .

  Ο εδώ σαλεμένος στάρετς εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι από τη φετεινή σοδειά θα έχουμε μείωση φορολογικών εσόδων κατά τουλάχιστον 25% 🙂

 12. Ο/Η papoylis λέει:

  Λέφτηδες

  μου φαίνεται λίγο οξύμωρο να φέρνετε εδώ με το αρχικό σας σχόλιο για το «μουστάκι» εσείς ένα ζήτημα και μετά να απορείτε για τη δική μου mild αντίδραση με ένα ολόκληρο κατεβατό , λες και σας έβαλα πιπέρι στο στόμα 🙂

  Για να κλείσει εδώ αυτό το θέμα που εσείς λέτε ότι ήταν απλά ένα «πικάρισμα» ( και δεν έχω λόγο να διαφωνήσω ) :

  α) την άποψη μου για το μουστάκι στην ευπώλητη τη ξέρετε , δεν αλλάζει , ούτε χρειάζεται νομίζω να το συζητήσουμε παραπέρα . Ούτε αυτό νομίζω επηρέασε ή επηρεάζει τη μεταξύ μας σχέση 😉

  β) Οι συνθήκες σχολιασμού εδώ ΔΕΝ έχουν αλλάξει και όσο τηρούνται οι αποστάσεις και αποφεύγωνται παρεκουμβήσεις , αερομαχίες και μεταφορά ζητημάτων από άλλους κόμβους της μπλογκόσφαιρας θα παραμείνει ως έχει 🙂

 13. Ο/Η papoylis λέει:

  Για να καταλάβουν μερικοί πόσο απελπισμένοι για έσοδα είναι οι φγορομπήχτες τροϊκανοί και οι λούστροι τους παρατηρήστε τα νέα «φοράκια» στα τσιγάρα

  Επειδή πχ στα Ολντ Χόλμπορν είχαν εκτυπώσει παραπάνω από τα χρειαζούμενα με τιμή 4.30 τώρα εφαρμόζουν την εξής μαϊμουδιά. με μαρκαδόρο μαύρο διαγράφουν τη παλιά τιμή και επικολλούν στη θέση της μικρό αυτοκόλλητο με τη νέα τιμή 5 ευρώ. Στη πρεμούρα τους δε σκέφτονται τα σούργελα ότι αυτό είναι απόλυτα διαβλητό , αφού την ίδια ακριβώς δουλειά μπορεί να κάνει και κάθε πρατήριο – αποθήκη στο παλιό απόθεμα και να βάλει στη τσέπη τα 0.70 . Ή εναλλακτικά με αυτό το τρόπο να βάζει ότι τιμή του καπνίσει 😉

 14. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович,

  Εντάξει, πιπέρι στο στόμα δεν μας έβαλες. Λίγο πάγο όμως; 😉

  Σε κάθε περίπτωση, χαίρομαι που δέχεσαι τον χαρακτήρα του χθεσινοβραδινού σχολίου μου. Πρόσθεσες μία ακόμα συνώνυμη λέξη: πικάρισμα. Μέσα είσαι. Και να πω με την ευκαιρία (όχι για σένα αλλά για κάποιους δύσπιστους —αν υπάρξουν): Το πικάρισμα ήταν γενικής απεύθυνσης και δεν είχα στο μυαλό μου συγκεκριμένους σχολιαστές νυν σχολιαστές (πολύ περισσότερο τον Νοσφεράτο, για ευνόητους λόγους). Όμως, προς το τέλος, μού ήρθε κάποιος στο νου, όπως προδίδει και το »γαλλικό» που κάποτε μου αποδόθηκε και το οποίο παραθέτω. Όσοι έχουν ισχυρή μνήμη, θα καταλάβουν… 😉

  Last but not least: Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το χθεσινό μου σχόλιο λειτούργησε ως distractive element σε σχέση με την ανάρτησή σου. Δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση βέβαια. Επειδή όμως ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις, ζητώ αυτή τη φορά μια εντελώς τελείως ολόκληρη συγγνώμη (+ κάτι ψιλά!)… 🙂

  Увидимся

 15. Ο/Η papoylis λέει:

  καλώς 🙂

 16. Ο/Η nosfy λέει:

  στον φιλο Χρηστο Κ .μαζί με την εκτιμηση μου

 17. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Πάλι τα ίδια.
  Λέφτες, είπαμε ότι το Captain our Captain είναι δικό μου. Του Νίκιπλου είναι το Captain my Captain! Μπααα!
  Και δεν είναι δευτερεύον, καθώς όπως έλεγε και ο μέγας Σακελάριος καλύτερα να έχω μια όμορφη και να τρώνε κι άλλοι παρά να τρώω μόνος μου μία που δεν βλέπεται (περίπου) . Έτσι και εγώ αρκούμαι σε …μερίδιο του Καπετάνιου (που είναι …όμορφος, έχει και καΐκι) σε αντίθεση με τον Νίκιπλο που είναι …μοναχοφάης! 😆

  Παπούλη
  να ζητάς ορθο-λογισμό (ωραία λέξη, κάτι μου θυμίζει) από τον άνθρωπο που έγραψε μελέτη στο ΙΟΒΕ προφητεύοντας πως με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων το ΑΕΠ θα ανεβεί κατά 13% τα επόμενα πέντε χρόνια (τα δύο ήδη πέρασαν) ισοδυναμεί με την αναζήτηση ορθογραφίας από τον …πισινό της μυλωνούς! 😉
  Ο πολύς ο κόσμος όταν συζητά το θέμα του πετρελαίου, το πιο πολυσυζητημένο του φετινού χειμώνα, καθαρίζει με ένα «μα είναι ηλίθιοι;». Καρατσεκαρισμένο!

  Εν πάση περιπτώσει η ερμηνεία σου (χαράς το κουράγιο σου ) …συμπαθητική μου φαίνεται, μέχρι και απολύτως ακριβής! 🙂
  Να προσθέσω μόνο πως το μνημόνιο επιτάσσει την πώληση των μεριδίων του δημοσίου στη ΔΕΠΑ, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και μήπως, ερώτηση κρίσεως, λέω μήπως και παραδόξως αυξάνεται η κατανάλωση αερίου με τη σημερινή κατάσταση; 😉

  Πάντως από την ερώτηση της Ντογούδας, καμία σχέση με ΒαρδοΜαμιδάκηδες λέμε, προκύπτει
  ότι :

  «Πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι έως το τέλος Νοεμβρίου 2012, οι εισπράξεις από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ανήλθαν σε 1,080 δισ. ευρώ. Στο σύνολο του 2011, οι αντίστοιχες εισπράξεις ήταν 1,165 δισ. ευρώ, γεγονός
  που σημαίνει ότι παρά τον εξαπλασιασμό του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, τα
  δημόσια έσοδα δεν αυξάνονται». Λες;

  Ενώ ο έτερος κληρονόμος της …εξουσίας αναφέρει σε ερώτηση για το ίδιο θέμα:
  «Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης καυσίμων στο δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου2012 ανήλθαν στα 752 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011 τα έσοδα είχαν φτάσει τα 761 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια, παρότι(σ.σ. σικ) υπάρχει οικονομική αδυναμία πλέον για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, λόγω της αύξησης του ΕΦΚ, τα δημόσια έσοδα έχουν μειωθεί! »
  Ασυναρτησίες δλδ αλλά ο στόχος κοινός!

  Από εδώ http://energyin.gr/2012/12/21/%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%86%CE%BA-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF/ βλέπουμε ότι :
  «Σύμφωνα με τα αρμόδια υπουργεία, τα βεβαιωθέντα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Καταναλώσεως στο πετρέλαιο στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012 διαμορφώθηκαν σε 1,1 δις. ευρώ, ενώ τα εισπραχθέντα μετά την μείωση επιστροφών εσόδων κινήθηκαν κοντά στα 1 δις. ευρώ.»
  Το οποίο σημαίνει ότι περίπου συμφωνεί με τα νούμερα της Ντόρας αλλά αφαιρεί 100 εκ. από τις επιστροφές άρα τα καθαρά έσοδα φαίνονται μέχρι στιγμής να διαμορφώνονται στα 980 εκ. με ένα δισ. μειωμένα κατά 18% περίπου από πέρυσι.
  Γράφω ασυναρτησίες για τον Βαρβιτσιώτη διότι αν υπολογίσουμε ότι 100εκ επιστροφές φόρου αντιστοιχούν σε 350 εκ. λίτρα περίπου προφανώς οι προμήθειες πετρελαίου στον τωρινό χειμώνα αντιστοιχούν περίπου στο ένα τρίτο συνολικά του 2012 ενώ τα 2 τρίτα αφορούν την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου με τα προληπτικά γεμίσματα όσων μπορούσαν, κάτι που φυσικά ΔΕΝ θα επαναληφθεί φέτος καθώς η …αντίσταση με το κάψιμο μελαμίνης στα τζάκια συνεχίζεται! :mrgreen:

 18. Ο/Η papoylis λέει:

  Έτσι ακριβώς και χειρότερα Νικάλφα μου

  Νόσφυ 🙂

 19. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ορίστε και τα χειρότερα:
  «Παγωμένη παραμένει στα σπίτια της η πλειοψηφία των Ελλήνων.
  ΚΑΚΩΣ!!!
  Πολύ κακώς, το δήλωσε σε συνέντευξη ο μέγας πολιτικός άνδρας, ο βουλευτής της Ν.Δ. και Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας επί κυβερνήσεως Κωστάκη Καραμανλή, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, που πλέον έχει κερδίσει το παρατσούκλι καπετάν-Αρκούδας.
  Δείτε τι είπε ο αθεόφοβος, για να εξηγήσει στο ότι δεν πρέπει να το κάνουμε και μεγάλο θέμα δα, αφού κι αυτός δεν τα βγάζει πέρα, δεν ανάβει καλοριφέρ, αλλά δεν το βάζει κάτω:

  «Ζεσταίνομαι με σόμπα. Στα πολλά κρύα ρίχνω πάνω μου τρεις φλοκάτες και γυρνάω σαν την αρκούδα μέσα στο σπίτι»!!!!!!!!!!!!!!!!!!! »

 20. Ο/Η papoylis λέει:

  δεν είναι αρκούδα Νικάλφα μου , θα άντεχε ή θα τόκοβε στον ύπνο….δεινόσαυρος ψυχρόαιμος είναι 🙂

 21. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Παπς το τελευταιο σου ποστ σηκωνει πολυ κουβεντα. Αλλα οχι εδω. Αναμενω….. 🙂

 22. Ο/Η papoylis λέει:

  Ποιό εννοείς ορέ Χρηστάρα …. τη Ριζούπολη ;;;

 23. Ο/Η papoylis λέει:

  next week μάλλον

 24. Ο/Η papoylis λέει:

  Είναι πλέον βέβαιο ότι τα στατιστικά στοιχεία που δίνουν ‘επισήμως» είναι χειρότερης υποστάθμης από αυτά του Αλογό προ 6ετίας.

  προ ολίγου και απαντώντας στη σχετική ερώτηση της ντογούδας ( που αναφέρω και στο παρόν ποστ ) ο κάλφας του Στουρνάρα ισχυρίστηκε ότι σε σχέση με το αντίστοιχο τελευταίο τρίμηνο του 2011 τα έσοδα ΕΦΚ στη θέρμανση αυξήθηκαν κατά 65 εκατομμύρια ευρώ , αν και ( επισήμως ) η κατανάλωση μειώθηκε κατά 70%…

  Ας υποθέσουμε ότι τα έσοδα ήταν μια ή άλλη αυτό σημαίνει ( αν κάνετε τις πράξεις ) ότι ο φόρος ανα λίτρο είναι πλέον 133 ολόκληρα λεπτά , όπερ αντιστοιχεί σε τιμή καυσίμου της τάξης του 1.80 τουλάχιστον δηλαδή ακριβώτερα και από την αμόλυβδη σήμερα.

  δεν ξέρω ποιός μάγειρας έβαλε το χεράκι του στη γελοιότητα αυτή …. Είναι πάντως σίγουρο ότι θα είχε φύγει με κλωτσιές και πρώτος πρώτος από το Master Chef 🙂 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s