Έχουμε επιτέλους ΟΡΑΜΑ … !

vision-2022

Άκουγα σήμερα , εκλεκτοί μου αναγνώστες , στο αλαφούζειο σύμπλεγμα  μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ τριών  εγκύρων προσωπικοτήτων που συντόνιζε ο γνωστός κυριακάτικος μαϊντανός.

Εκεί προέκυψε – εκμαιεύθηκε επιτέλους το ΟΡΑΜΑ για την επόμενη δεκαετία από ένα βαρύνουσας γνώμης συνομιλητή ,  ώστε  να μη μείνει η εκπομπή , αλλά και ο  τόπος  χωρίς ελπίδα και προοπτική  αυτές τις άγιες μέρες  😉

Είναι γνωστό τοις πάσι , καλοί μου αναγνώστες , το κύρος  και η σημασία που ακτινοβολούν οι εκθέσεις της Αλφαμπάνκ , τριμηναίες και ετήσιες  , σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις . Εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα , πολιτικοί φορείς ,  συλλογικότητες οργανωμένων συμφερόντων , επιχειρηματικοί όμιλοι και σύμπας ο λαός  αναμένουν εναγωνίως τη δημοσιοποίηση αυτών των εκθέσεων  και των προβλέψεων  που καταρτίζουν  με πλήρη μυστικότητα και εργώδεις προσπάθειες  επιστήμονες εγνωσμένου κύρους . Επιστήμονες  και τεχνοκράτες αδέκαστοι που  αναδιφούν στα στοιχεία ,  εκτυλίσσουν  προβολές ,  καταστρώνουν μοντέλα και μοναδικό γνώμονα και αγωνία  έχουν τη σωτηρία του τόπου  ( και βεβαίως του  εξαίρετου εργοδότη τους ) .

Το ευαγές αυτό ίδρυμα , με μεγάλη και αναμφισβήτητη προσφορά στο τόπο ,  πρέπει να ομολογήσω ότι τήρησε μια σχετικά σφιχτή δανειακή πολιτική την περίοδο της φούσκας και γι αυτό σήμερα βρίσκεται σε στοιχειωδώς καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τις άλλες τρεις συστημικές εταίρες , όπως διαφαίνεται από τη πρόσφατη έκθεση της ΤτΕ.  Μάλιστα  αν δεν έσπευδε όταν άρχισαν τα ζόρια να  στηρίξει  τη χρηματοδότηση του Δημοσίου ( με το αζημίωτο  ως ένα σημείο ) η κατάσταση της θα ήταν ακόμα καλύτερη.  Και όπως φαίνεται , αν η έκθεση της σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς ιδιώτες δεν  αποβεί καταδικαστική ,  ίσως καταφέρουν οι ιδιοκτήτες , τους το εύχομαι ολοψύχως , να κρατήσουν τα ηνία της και μετά το προσεχή Απρίλιο ,  αφού οι ανάγκες για ιδιωτική συμμετοχή 10%  στην επιβεβλημένη αύξηση κεφαλαίου  δεν θα υπερβαίνουν πιθανώς τα «ρεαλιστικά» 300 εκ.

Αφού απένειμα τα εύσημα για τη μέχρι τώρα πολιτική της εν λόγω γηραιάς κυρίας είναι δίκαιο νομίζω να  εμφανίσω και ορισμένα προβληματικά ζητήματα :  η ευαγής  από την εποχή του Καστελλορίζου και μέχρι σήμερα  εξέδωσε σειρά εκθέσεων και προβλέψεων για τη πορεία της οικονομίας που πρακτικά είχαν δυστυχώς ( και το εννοώ ) την ίδια αξία  με τη πρόβλεψη του αδίκως νυν κατηγορούμενου και λοιδωρούμενου Παπάκη ότι πέρσι το καλοκαίρι θα βγαίναμε στις αγορές .  .  Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι όλη η διαρκής  και επίμονη  επικοινωνιακή μπαλαφάρα που στόχο είχε να πείσει τη κοινή γνώμη ότι σήμερα –  αύριο θα υπάρχει ελπίδα , προσδοκία , αντιστροφή του κλίματος , ανάκαμψη στήθηκε  εν μέρει τουλάχιστον πάνω στην έγκυρη εμβρίθεια των εν λόγω αναλύσεων. Παράλληλα  κάθε επόμενο αδιέξοδο που  αναδείκνυε η πραγματικότητα  φορτωνόταν  , με βάση και τις συστάσεις  της γηραιάς αλλά  ευαγούς ,  στη «μη εφαρμογή» ή στη «πλημμελή εφαρμογή» της πολιτικής που  οι υπάλληλοι των δανειστών προσπαθούσαν να επιβάλλουν στους  εγχώριους υπαλλήλους των υπαλλήλων των δανειστών από τους τελευταίους.

Βέβαια  το αδιέξοδο θα ήταν προφανές και το φιάσκο αναντίρρητο  αν σε κάθε νέα έκδοση των αναλύσεων  της γηραιάς πλην εντίμου δεν έσπευδαν  οι καλοί μοντελίστ να προσθέσουν και μια νότα αισιοδοξίας , μια προτροπή για συνέχιση της  ίδιας πολιτικής σε αναζήτηση του Holy Grail της κατά παPareto ισορροπίας , ένα όραμα για το μέλλον .  Και ιδού  :

Ο ένας λοιπόν εκ των συνομιλητών του αλαφούζειου μεσημεριανού  μαϊντανού ήταν ο κος ( μασούρι το ) Μασουράκης  με συνομιλητή του τον Hρακλή της εν Ελλάδι  φιλελεύθερης μικροοικονομικής , τον ομότιμο πλέον κύριο Γ. Μπήτρο . Την ορέα συζήτηση  ρύπαινε και παρεκουμβούσε με τη παρουσία του ένας έξαλλος ( αλλά καθ’όλα ήρεμος )   κατρούγκαλος  just for the record…

Εν μέσω  των έκπληκτων συνομιλητών του  ( ακόμα και αυτού του Ηρακλέους ) ο πολύς   μασουράκις , chief economist της ευαγούς   εξέπεμψε εν μέσω πυροτεχνημάτων  ,  τυμπάνων και σαλπισμών ένα βαρυσήμαντο μήνυμα :

( αντιγράφω σχεδόν επί λέξει )

«Το ΟΡΑΜΑ για την επόμενη δεκαετία , όσον αφορά τη χώρα μας είναι να επανέλθουμε σε καθεστώς ΑΑΑ»

Δεν έχασα καιρό καλοί μου αναγνώστες  και έσπευσα στη σύζυγο να της ανακοινώσω το μεγάλο νέο : Έχουμε ΟΡΑMA ….  αγκάλιασα τα δυό παιδάκια μου  και με δάκρυα στα μάτια τους διαβεβαίωσα ότι η χώρα έχει επιτέλους ΟΡΑΜΑ και προοπτική …. βγήκα από την υπόγα όπου μένω το τελευταίο χρόνο  και παρά τη βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα άρχισα να χτυπάω τις πόρτες των γειτόνων …   στο ισόγειο όπου μια συμπαθής μικροεπιχειρηματίας  έχει δει το τζίρο της να καταποντίζεται … στο πρώτο όροφο όπου  ένας γεωργιανός με τη συμβία του   έχει να δει μεροκάματο από τη πλειστόκαινο ….  στο δρόμο και τη διπλανή υπόγα όπου ένας Αιγύπτιος  Χριστιανός  ψάχνει δουλειά , λίγο παραπέρα  στη κυρα Λένη που μετρά τις δεκάρες της ολοένα και μειούμενης σύνταξης  ….   στο  φίλο μου το Γιάννη που βγήκε στη διαθεσιμότητα προχτές ….  Έχουμε ΟΡΑΜΑ  φώναζα συγκινημένος και εθνικά υπερήφανος  …. Έχουμε ΟΡΑΜΑ … κάτι σαν το habemus papam ένα πράγμα … εις επίρρωσιν από μερικές στέγες έβλεπα το λευκό καπνό ανωθρώσκοντα  από τα τζάκια … ( εδώ τουλάχιστον δεν καίνε ακόμα μελαμίνη σκέφτηκα ανακουφισμένος ) ….

Με έκπληξη διαπίστωνα σε κάθε επόμενη πόρτα ότι  ουδείς συμμεριζόταν  την ευωχία και τους πανηγυρισμούς μου … πέρα από το πρόβλημα της επικοινωνίας με τους μη  μετέχοντες της Ελληνικής Παιδείας αντιμετώπισα είτε βαθύτατη δυσπιστία , είτε  πιό συχνά τη πλήρη απαξία με τη πρόσθετη παρατήρηση ότι τα έχω  χάσει  και χρειάζομαι γιατρό . Μερικοί απέδιδαν το παραλήρημα μου σε έλλειψη τροφής , αλλά τους διαβεβαιώνα με ζέση ότι  το περασμένο βράδυ είχα φάει μια  ελαφρά σούπα . Δεν έδειξαν να πείθονται και εγκατέλειψα τη προσπάθεια …..

Επέστρεψα στην υπόγα σαν δαρμένος σκύλος …  Η σύζυγος δεν μου έδωσε σημασία , ούτε προσφέρθηκε να με παρηγορήσει γιατί καθάριζε ένα κολοκύθι και δύο πατάτες για τη μεσημεριανή νερόσουπα . Μάλιστα όταν άρχισε  να καθαρίζει το κρεμμύδι με προειδοποίησε αυστηρά να μην εκλάβω το δάκρυ της ως ένδειξη συμπαράστασης . Αντίθετα τα δυό μου βλαστάρια   έσπευσαν να με  αγκαλιάσουν με στοργή ,  ξεσπώντας σε ουρανομήκεις γέλωτες των οποίων όμως τη ακριβή σημασία και τις υπονοήσεις αδυνατώ μέχρι τούδε να εξηγήσω. Τέλος  σωριάστηκα στο  φθαρμένο μου καναπέ σχεδόν άπνους αλλά  με τη βαθύτατη πεποίθηση ότι έστω  και παρεξηγημένος  από οικογένεια και γείτονες , έστω και μόνος σε αυτό το πολύπαθο τόπο , δεν έχω άλλη επιλογή παρά να εμπιστευθώ το κύρος  και τη καλή θέληση του από τηλεοράσεως ειδικού της τιμίας πλην ευαγούς ,  να αποκτήσω και να διαφυλάξω ως κόρην οφθαλμού το μέγα ΟΡΑΜΑ και να διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις για την ευόδωση του .

Το απόγευμα  η κυρά Λένη χτύπησε τη πόρτα μας  και ρώταγε , με γνήσια ανησυχία , τη σύζυγο  για τη ψυχική μου υγεία , αλλά εγώ  δεν πτοούμαι από τέτοιου είδους αντιξοότητες γιατί  , εμφορούμενος από πατριωτισμό , υπευθυνότητα  και νομιμοφροσύνη , ως καλός υπήκοος , έχω επιτέλους ΟΡΑΜΑ …….

 

 

This entry was posted in Αλκοολούχα υπόλοιπα, Παίγνια στο Alkatraz. Bookmark the permalink.

68 Responses to Έχουμε επιτέλους ΟΡΑΜΑ … !

 1. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Τώρα που έχω όραμα
  γλυτώνω το ξεμώραμα
  μου φεύγει το ψυχόδραμα
  κι ας ζω σ ένα μελόδραμα

  δεν είναι πια παρόραμα
  έχουμε βρει το πρόγραμμα
  το βλέπεις σε πανόραμα
  πως ευτυχείς με όραμα 😛 😆

 2. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χρόνια πολλά και καλά, ευτυχές το 2013 (και όχι μόνον) !!

 3. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Οι θάλασσες ελαφρώς ταραγμένες, ο καιρός μαλακός, όλα βαίνουν καλώς.
  Η αλλαγή του χρόνου και όχι μόνο επίκειται! 😉 *
  Με το καλό να μας μπει με το καλύτερο να μας βγει.
  Καλή χρονιά, χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη!

  *Παρήγγειλα τον …καινούργιο με τελεμάρκετινγκ και περιμένω. Πρώτης ποιότητας λέμε! 🙂

 4. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Παπούλη και λοιποί φίλοι,
  I wish you a Happy New Year,
  with Grace, Health and Honour
  (as Shakespeare would put it 😉 )
  ……
  and beware! sail away from the cliffs edge!

 5. Ο/Η papoylis λέει:

  Μπλακσίπιε

  μην ανησυχείς έχω , έχεις , έχουμε ΟΡΑΜΑ γαμώ τη κηδεία μου μέσα 😉 🙂

 6. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Καλή χρονιά Μαυροπρόβατε! Έχουμε όραμα έχουμε και τον Καπιτάνιο για τις ξέρες άμα λάχει τίποτις. 😉 🙂

 7. Ο/Η Left G700 λέει:

  Σας μεταφέρω το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Κεντρικής μας Επιτροπής:

  Καλή Χρονιά καθ’ άπασα την επικράτεια![***]

  [***] Κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο υπό προϋποθέσεις, εκ των οποίων η πρωταρχική είναι να βάλουμε την επικράτεια εμείς στο χέρι! Κανονίστε την πορεία σας! 😉 🙂

 8. Ο/Η demetrat λέει:

  μιά και εδώ σας βρίσκω μαζεμένους , ανρί νουάρ , Νικάλφα, και κείνος ο σουρτουκεύων αθηναίος.Νάχετε μιά καλή χρονιά ΄και προπαντός να υγειαίνετε.Φιλιά πολλά και ανγκαλιά.
  δ

 9. Ο/Η demetrat λέει:

  και σε σένα καρντιά μου.Να σε χαίρονται όσοι σε αγαπάνε.
  βάστα γερά.
  δ

 10. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Παπούλη χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
  Και μακάρι το 2013 να είναι για όλους λιγότερο δύσκολο από το 2012.

 11. Ο/Η kapetanios λέει:

  ρε ούτε το δάχτυλο δεν κοιτά αυτός όχι τα 3Α!
  *
  νικάλφα
  οι ξέρες είναι ο απόλυτος εφιάλτης–μετα τα επιπλέοντα αντικείμενα (μπρρρ)

 12. Ο/Η papoylis λέει:

  Κυρά Ντομάτα μου

  αντιγυρίζω τις ευχές 🙂

  ΥΓ η καθυστέρηση στην εμφάνιση των 2 σχολίων σου οφείλεται στο ότι τα κράτησε η Πόρσε για έλεγχο επειδή έχεις αλλάξει μαιλ 😉

 13. Ο/Η demetrat λέει:

  το μέηλ μου είναι αυτό που ξέρεις το παλιό.Απλώς μετά από μιά τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια ξεστραβώματος (να μπω δηλαδή και γω σε πόρσε )αναγκάστηκα να βάλω το παγωμένο του μπλογκ γιατί όπως καταλαβαίνεις οδηγούσε στο πείραμα.
  Και είπαμε΄, όποτε κάποιος από σας κάνει σαπάν’ να με το πείτε ενκαίρως.
  Ως οραματιστή λοιπόν εκ πεποίθήσεως και κατά συρροήν :

  (ελπιζω κάποτε να μάθω πως το κάνετε και εμφανίζεται με εικόνα)

  δ

 14. Ο/Η demetrat λέει:

  θεούλη μου ,μιράκολο !!!! μιράκολο!!!!

 15. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

 16. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

 17. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

 18. Ο/Η papoylis λέει:

  Μιράκωλο το κάναμε το ποστ 🙂

 19. Ο/Η Γς λέει:

  >Μιράκωλο το κάναμε το ποστ
  ΜιράκΟλο!
  Αν θες να κρατήσει μόνο τρεις μέρες
  και όχι εννέα 😉

 20. Ο/Η demetrat λέει:

  δέ φταίω εγώ η έρμη.
  Μιά φορά είπα να σε αφιερώσω κάτι , κι αυτός ο αποπάνωμ’, ….. έφαγε και τα σ’κόφυλλα.

 21. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Καλημερα. Την αλλη φορα θα σας αφιερωσω Νταραλα, Νταραλα, Νταραλα

 22. Ο/Η papoylis λέει:

  Αφώτιστε

  το γέρο Λουκά εννοείς και όχι τον ακατονόμαστο προφανώς 🙂

  Γς

  Το σχόλιο σου καθυστέρησε να εμφανιστεί επειδή το κράτησε η Πόρσε για έλεγχο αφού είναι η πρώτη φορά που σχολιάζετε εδώ .Εύχομαι το καλωσόρισες …

 23. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Λανθα που θα εχω τα κεφια ου θα σου γραψω για νεις αγαπητε μου Παπουλη,

  Απλως δεν εχω τρια εκατομμυρια,…..

  ΥΓ Μια μερα που θα εχω τα κεφια μου θα γραψω για ….θολη λογικη και πλαγιες αποδειξεις.
  Εκτος και αν με προλαβουν αλλοι (νικιπλος , Αναγνωστης,…)

 24. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Διορθωσις ημαρτημενων : Λανθανεις αγαπητε μου Παπουλη,

 25. Ο/Η Γς λέει:

  >θολη λογικη
  Κατάλαβα. fuzzy logic της μυθικής λογοτεχνίας

 26. Ο/Η nosfy λέει:

  χαιρετώ τους οραματιστές και ευχομαι ..Ευτυχες το νεον ετος 1913

 27. Ο/Η papoylis λέει:

  Αντευχόμεθα Βάμπιρα 😉

 28. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χαίρεσθε άπαντες και ειδικώτερα οι νέοι (Γς) και ο Νοσφεράτος.
  Ιδιαίτερα που ο τελευταίος μας θύμισε την ..μπελ επόκ έστω και (μετά) (σ)το τέλος της με το 1913.
  Και βεβαίως αυτήν τη φορά θα συνεχιαθεί χωρίς απουπου και τέτοια (ελπίζω) 🙂

 29. Ο/Η papoylis λέει:

  Πού γύρναγες ορέ αλητάμπουρα ;;;

  επανεμφανίστηκε ο πρώην συνεταίρος και ανοίγωνται ευκαιρίες ανάπτυξης λέμε 😉

 30. Ο/Η kapetanios λέει:

  «..και ειδικώτερα οι νέοι ..»
  😆
  το κέρατο μου μέσα ρε παπς, αυτός ο αναγνώστης (καλό παιδί, δεν λέω) δεν παίρνει μπρος με τίποτα! λολ λολ

 31. Ο/Η nosfy λέει:

  δεν νομιζω οτι δεν του κοβει του – και νυν και αει – συνεταιρου- το αντιθετο .. Τον θεωρώ μακραν -συγκριτικά -απειρως πιο εξυπνο ..
  ( με την πραγματική εννοια της εξυπναδας και οχι της κουτοπονηροσυνης )..

  Απλώς βρηκε αυτον τον τροπο-πρσοθετοντας αλλον ..εναν – για να με χαιρετήσει εγκαρδια χωρις να προκαλέσει ….τα γνωστα …(να μην ξαναρχιζουμε χρονιαρες μερες )Αναγνωστα αντιχεραιτω και γω αγαπητοτατε.και καλή χρονια .. Μην ανησυχεις.. 😉

 32. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Και να ληφθεί υπόψιν ότι δεν χρειάζεται καν νέο συμφωνητικό (για την διαρκή συνεργασία – συναιτερισμό λέγω με το συνεργάτη – συνεταίρο )!!
  Αρκεί ένα παράρτημα που θα τροποποιεί τον χρόνο ισχύος (μονάδα μέτρησης το τέρμινο) και κάποιες ψιλολεπτομέρειες στο άρθρο για την αμοιβή 🙂

  Εγώ από την αρχή είχα καταλάβει Καπετάνιε τους λοιπούς νέους (Γς), αλλά ήθελα να σας ..τεστάρω αν το αντιληφθήκατε και σεις.
  Για δώσε τώρα και καμιά συγκεκριμένη πληροφορία, γιατί δεν είναι νέος, αναλυτικά και με ..τεκμήρια για το πού πότε ποιος για να δω αν το έχεις καταλάβει και εσύ και εγώ θα σε ..επιβεβαιώσω (χο χο χο).

  Πού θες νάμαι Παπούλη;;
  Εργάζομαι για την Ανάπτυξη βραχυπροθέσμως και μικροσκοπικώς, με τη στρατηγική πόρτα πόρτα, μάζευε και ας είναι και ρόγες, κάθε νέος και λαμπράκης κάθε σπίτι και ένα μέλος και τέτοια (ετοιμάζω σε αυτό το πρότζεκτ της αναπτύξεως ως και περιοδείες – εκστρατείες στην ..περιφέρεια 😉 ), αφού το ..μακροσκοπικό θέμα της ανάκαμψης τόχετε αναλάβει οι Αριστεροί και οι συνοδοιπόροι (τρία άλφα και τέτοια) 🙂

 33. Ο/Η nosfy λέει:

  αυτος τι σας λεει :http://roides.wordpress.com/2013/01/06/6jan1/

 34. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  τι να μας πει;;
  Κάνε κράττει ορέ Νοσφεράτε, γιατί μας βλέπω πάλι να επικοινωνούμε δια τας υποθέσεις μας με μπιλιετάκια που θα μας μεταφέρουν ..κοινοί γνωστοί 🙂

  Πάντως πέραν από την πλάκα είναι λίγο ακραίο να κατηγορούμε το ΣΥΡΙΖΑ επί ..θρησκοληψία.
  Υπάρχουν άλλα πεδία προσφορότερα, άμα είναι να τους τα χώσουμε 🙂

 35. Ο/Η nosfy λέει:

  αντε καλά … κανω κρατει .Παντως αν ες να επικοινωνουμε και χωρις μπιλετακια ελα στη σπηλια ..ξερεις οτι εισαι οχι απλώς Καλοδεχουμενος αλλά και συνεταιρος .θα σε κανω συνιστολογο .. θα σε κληροδοτησω τις μισες αναρτησεις ..θα σε κανω πλουσιο ..θα σε κανω κεφτεδακια ( που ελεγε ο Βουτσας )

 36. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καλά θάταν να αποκτήσω επιχείρηση αλλά δυστυχώς είμαι ..παροχέας υπηρεσιών δεν τα καταφέρνω να αναλαμβάνω εταιρίες 🙂
  Άλλος κάνει για αυτήν τη δουλειά, αλλά με αυτά που γράφεις για το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σόφρον να του εμπιστευτείς διαχείριση.
  (θυμάσαι την ιστορία που πάει η άλλη στο Βέγγο και τον οδηγεί στο να παίξει όλες τις εισπράξεις από τη σχολή οδηγών πού είχε στον Αστραχάν, επειδή νόμιζε ότι ήταν ο Μπάρκουλης, ο συνεταίρος του και της είχε αποπλανήσει την κόρη)

  Παρεμπιτπόντως έχεις παρατηρήσει ότι στα μπλογκ (όχι μόνο στο δικό σου, αλλά και σε …άλλα 🙂 ) δεν δουλεύει η λίστα με τα τελευταία σχόλια και βάλε και το γεγονός ότι ανανεώνεις συνεχώς τις αναρτήσεις ..ζαλίζομαι (δεν προλαβαίνω) να δω τις αναρτήσεις!!

 37. Ο/Η nosfy λέει:

  εν πασει περιπτωσει μπραβο σαυτον τον Χρηστο .. καλά τα ειπε ..https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QYfmdlHqeV4

 38. Ο/Η nosfy λέει:

  ας ερθει κι ο Χρηστος να τον κανουμε
  συνεταιρο…

 39. Ο/Η nosfy λέει:

  κι εν πασει περιπτωσει τον προτιμώ χιλιες φορές απο τον αλλονα τον ..Δερμιτζακη τον Πατρις Θρησκεια οικογενεια

 40. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Σ αυτήν τη βίλα Αμαλία ρε σεις έμαθα βρήκαν 100 κιλά …ζάχαρη. Θα έριχναν λέει στα τεπόζιτα των υπουργικών λιμουζίνων τη ζάχαρη και θα καταλάμβαναν την εξουσία, γιατί θα πηγαίνανε οι καταληψίες να αντικαταστήσουν το …υπουργικό συμβούλιο, που θάμενε αμανάτι στον δρόμο. Αλλιώς τι …καταληψίες θα ήτανε!

 41. Ο/Η nosfy λέει:

  Νικαλφα κατι τετοιοι με ζαχαρωτα , γλειφιτζουρια αδεια μπουκαλια απο πορτοκαλάδες , μικυ μαους και σοροπιαστα

  προσπαθουν να διαφθειρουν την νεολαια ιδιως την μαθητιωσα και δεν την αφηνουν να ακολουθησει τον δρονο τον σωστο των ηθων και των πατροπαραδοτων εθιμων και της Γνησιας μας παραδοσεως που λεει και ο ετερος βουλευτης του Συριζα – οχι ο ΧΡΗΣΤΟς ΜΑς που τελικά ειναι καλό παιδί και ντοπρο αλλά ο αλλος,ο.Δερμιτζακης ντε ο Ελλάς ελληνων χριστανών

 42. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Μπα Νόσφυ εδώ είσαι ορέ; Θα πω του Παπούλη να σου βάλει …χρονοκαθυστέρηση όπως κάνεις εσύ στη σπηλιά στους ..σπηλαιολόγους που έρχονται επίσκεψη, για να τους εξετάζεις. Τι τους κάνεις; Εξέταση οδόντων, ακτινογραφίες, γαστροσκόπηση, βρογχοσκόπηση; Καθάρισμα μέσα έξω και μετά τους εμφανίζεις;
  Θες και συνεταιρισμούς μετά . Πιάνεται κορόιδο ο Αναγνώστης ν ανοίγει κλειστά μαγαζιά; Τι τον πέρασες;

  Βέβαια έπρεπε να τους ρίξει κι ένα κόντρα χεσ.., ουπς ξύρισμα ο Χρήστος τους δίδυμους της συμφοράς γιατί αν τον ξανακαλέσουνε να μου τηλεφωνήσει!

  Τελευταία προειδοποίηση . Μη λες Ελλάς Ελλήνων χριστιανών γιατί θα πλακώσει πάλι ο …Λασκαράτος. Αμάν κάναμε να τον …ξεφορτωθούμε προχθές!

  υγ
  Αν νομίζετε εσύ και ο …καινούργιος ότι θα μας …τρελάνετε τώρα, εγώ άρχισα ήδη την …προληπτική ιατρική! 😉 🙂
  Καληνύστααα.

 43. Ο/Η nosfy λέει:

  απαντα πρωτα εμμετρως ενΡίμωςστην Καργια την Ιστορια μου και μετα σε Καληνυστάω .ΑΝτε

 44. Ο/Η papoylis λέει:

  Δύο παρατηρήσεις προς Βάμπιρα

  α) όπως διαπιστώνεις είτε με το ένα είτε με το άλλο νικ μπήκες και σχολίασες ελεύθερα χωρίς να σε τσιμπήσει η Πόρσε . Αντιλαμβάνεσαι επιτέλους ότι ουδέποτε σε είχα αποκλείσει από τον εδώ σχολιασμό ;;;;

  β) καλό θα είναι για όλους μας εδώ να τηρήσεις στάση «άμεμπτη» και να μην «ενθουσιάζεσαι» με το παραμικρό , ούτε να κοκκινίζει ο μάτης σου …. 😉

  Κατά τα λοιπά να δηλώσω ότι χαίρομαι για την εδώ επιστροφή σου 🙂

 45. Ο/Η Left G700 λέει:

  ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΠΛΟ!

  Χαρισμένο από τους Λέφτηδες στον Νικάλφα, με πολύ αγάπη, για να το χρησιμοποιεί όπου δει, 😉 όταν έχει πρηστεί πολύ το συκώτι του (ή όταν θέλει να ξεμπερδεύει μια ώρα αρχύτερα, επειδή δεν του περισσεύει χρόνος!) 🙂

 46. Ο/Η nosfy λέει:

  ποτε δεν ισχυριστηκα οτι ..με ειχες αποκλεισει απο τον σχολιασμό.. Ισχυριστηκα και ειναι απολυτως αληθες οτι σε μια ζορικη περιοδο – και σε εναν καταιγισμό υβρεων εσβησες επιλεκτικά τις δικες μου απαντησεις ..Και επιπλεον ησουν ιδιαιτερως και επιμονα και εντελώς αδικα προσβλητικος ετσι ωστε να με αναγκασεις να φυγω . Και για καποιο διαστημα με ειχες στη νεωτερικότητα ενώ καποιοι παο δω μέσα με βριζανε κατι που ηταν απαραδεκτο ..αλλά ποιος νιαζεται – ( εδω ρε συ παπουλη επεστρεψες εσυ στην Καλύβα .να μην επιστρεψω εγω σε ..σενα ;.)

  Κατα τα αλλα οπως καταλαβαινεις δεν προκειται να μεινω πολύ οποτε μαλλον θα συνεχισω να ειμαι …αμεμπτος και ..ασπιλος . Φυσικά χαιρομαι που σας ξαναβλέπω ,,(οπως ακριβώς σας αφησα ;)..Επισης θα ειδες οτι σου αφησα καποια ποιηματακαι δωρο στην καργα .. Ο Αναγνωστης – που εχει γουστο και ποιοτητα εκτιμησε την αξια του ενός και τον ευχαριστω.. αν εελεις ελα κι εσυ ο Νικαλφα η οποιος αλλος θελει – πλην να μη λέμε τωρα- στο Τρελο κορακι .. αν οχι Δεν πειραζει ..
  Χαιρετω και παλι .. χρονια πολλά στους Γιαννηδες/γιαννουλες τους Φανηδες τους Φωτηδες /ωτεινεςκαι τους Χαρηδες /ουλες.. γεια χαρα

 47. Ο/Η nikiplos λέει:

  καλησπέρα, πέρα για πέρα, μετά από αρκετή διαδικτυακή αποχή και περισσή εντρύφηση στο φετεινό Αγιωργίτικο…
  Λοιπόν, εύχομαι καλή χρονιά, και ταλιμπαν, και ταλιμπάν, με τις υγιές μας και κυρίως το ηθικό μας στη θέση του…
  εύχομαι η τύχη που είναι πολύ πουτ@ν@, να ευοδώσει ώστε να καίμε τίποτες άλλο στα τζάκια και τις ξυλόσομπες, μήπως και τους τρελάνουμε όλους… μήπως έτσι μας φύγει αυτή η κακομουτσουνιά και η μανία να σκοτώσουμε ο ένας τον άλλον και γυρίσει λίγο σε ευθυμία αν με εννοείτε… έστω άσκοπα έτσι σαν χαζοί…
  Στις οπερέτες που ανεβάζουν διαδοχικά στο Θέατρο «Τρικομματικόν» γνωστό και ως κυβέρνηση, εύχομαι καλές ήττες και σύντομη αυλαία… και να τους βλέπουμε σπανίως…
  στον κυρ Φώτη, ελέω εορτής του, εύχομαι καλόν κουραμπιέ, και προσοχή στην λευκή σκόνη…
  με αυτά τα ολίγα…

 48. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χρόνια πολλά και καλά Νίκιπλε και να ξέρεις ότι το καλύτερο ποτό είναι ..το νερό (δες εμένα που είμαι πάντοτε σε εύθυμη αλλά και χαρμόσυνη γενικότερα διάθεση, αλλά συντοχρόνως και νηφάλιος και ..παραγωγικός για την υπεράσπιση των Θεσμων αλλά και του Τόπου και το Λαού μας γενικότερα. Τώρα μάλιστα ποτ το συνδυάζω με λιπαρά, κατά πως με ορμηνέψαμε διάφοροι λεγκαλιστές εδώ χάμου, θα μεγαλουργήσω και εγώ και ο ..τόπος).

  Να μη λησμονήσω και τα χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και εορτάζουσες σήμερα

 49. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  α) Δεν θέλεις να κάτσω να ψάξω πού ισχυρίζεσαι ότι σε έχω αποκλείσει
  β) Αλλά εσύ κάτσε να βρεις πού άφησα εγώ ΕΔΩ να σε βρίζουν απόντα και να επανέλθεις.

  Το δικό μου προς εσένα προηγούμενο σχόλιο ήταν σαφώς προειδοποιητικό και καλώς το αντελήφθης έτσι . Σε ευχαριστώ για τα ποιήματα στη κάργια , ένα εκ των οποίων ήταν πράγματι εξαίρετο και όποτε θέλεις το ιστολόγιο είναι ανοικτό αλλά φρόνιμα 😉

  ΥΓ Για την επιστροφή μου στη Καλύβα , πέρα από το γεγονός ότι ΔΕΝ σου πέφτει λόγος , δεν είχα διωχτεί από εκεί αλλά αποχωρήσει τότε εκούσιος. Αντίθετα από τη Σπηλιά διώχτηκα όταν μου απαγόρευσες να ξανασχολιάσω εκεί προ καιρού ( θυμάσαι ή να στα στείλω ;;; ) και παρόλα αυτά , επειδή σε θεωρώ πολύ αγαπητό ΦΙΛΟ ( φαίνεται αντιφατικό αλλά ΔΕΝ είναι ) , ήρθα προ ημερών ως «Συγχωρεμένος Φίλος» να σου ευχηθώ καλή χρονιά 🙂

 50. Ο/Η papoylis λέει:

  Για όλους τους εορτάζοντες – εορτάζουσες σήμερα χρόνια πολλά 😉

 51. Ο/Η nosfy λέει:

  Για την Καλύβα φυσικά και δεν μου πεφτει λόγος και ισια ισα λέω οοτι καλά κανεις και ξαναγραφεις εκει και οπου αλλου θελεις και η ζωή ειναι μικρη για να την ξοδευουμε σε μλκιες
  το αντεληφθην οτι ηρθες ως συγχωρεμένος φιλος και ηδη σε ..συγχωρεσα .. εξαλλου και συ θα ειδες οτι -μετα την ωραια σου αφηγηση για το Πολυτεχνειο εγραψα στη Σπηλια μο οτι κατι τετοια λες και δεν μπορω παρα να σου τα συγχωρω ολα και να σαγαπάω ,, Και αυτο Φυσικά δεν ειναι αντιφατικο .. Τωρα κι εσυ και εγω μαλλον ειμαστε ..παθιαρηδες τυποι οποτε..η σχεση μας μαλλον ειναι και θα παραμεινει Θυελλώδης και θα περνά απο Σαραντα κυματα οπως στη ταινια τα ΜΑΥΡΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
  .. Φυσικά δεν θα κατσω εδώ οπως παλια οχι γιατι δεν αγαπαω εσενα η τον Αναγνωστη τον συνεταιρο η τον συμποιητη Νικαλφα* αλλά γιατι οπως ξερεις συχναζουν κατι τυποι που μου την σπανε ..αλλά αστο αυτο για να μην ανακατευουμε τα σωβρακα με τις γραβατες
  Στη Σπηλια μου εισαι παντα καλοδεχουμενος και ευτυχες το 200013 και να σκασουν οι κακιασμένοι/ες εχθροι μας και οι φθονεροι και μοχθηροι
  Αντε μακαρι να ξαναβρεθουμε καιμε τον Προπαππου να ανασυστησουμε το ΙΘΙ .. Τοχει αναγκη η χωρα
  Χαιρετω και πάλι
  * η ποιηση του οποιου βαίνει διαρκώς βελτιουμενη και με αφηνει ενεό.. και (σχεδόν)Υποκλινομαι

 52. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και εορτάζοντες.
  Λέφτηδες ευχαριστώ πολύ για το δώρο . Θα είναι χρήσιμο όπου δω αλλά να μου στείλετε και ένα για εκεί που δεν θα …βλέπω. 🙂
  Αναγνώστη μη ξεχνάς και το …αντισκωριακό. Με τόσο νερό είναι απαραίτητο.
  Ειλικρινά χαίρομαι που δυο παλιοί φίλοι ο Παπούλης και ο Νοσφεράτος ξαναβρήκαν τον τρόπο να επικοινωνήσουν και να βρεθούν πιο κοντά.
  Νοσφεράτε ως οιονεί κάλφας και απλός στιχοπλόκος, που …παρασύρθηκε από όλους σας εδώ μέσα να προσπαθήσει να εκφράσει δυο τρία πραγματάκια για το κέφι της παρέας, να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια αλλά μούκοψες τα …πόδια. Δεν είμαι εγώ για τέτοια! 🙂

 53. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάμπιρα
  συνεννοηθήκαμε επιτέλους 🙂

 54. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Για τη γνωστή διαμάχη που μας έχει στενοχωρήσει πολύ στο παρελθόν θα τολμήσω να πω όπως και παλαιότερα ότι κανείς δεν πρόκειται να με πείσει πως υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που δεν διαθέτει κάτι ωραίο να προσφέρει στους γύρω του. Κανείς μας δεν είναι τέλειος αλλά πιο σίγουρα κανείς μας δεν είναι κακός και μόνο! Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ανθρώπους πρόδηλα αξιόλογους, με στέρεες και πολύπλευρες γνώσεις, με αναπτυγμένη κρίση, με συγγραφικό ταλέντο και τόσα άλλα αξιοζήλευτα.
  Κι αν έφταιξε ένας λίγο περισσότερο κι ο άλλος λιγότερο καμιά σημασία δεν έχει γιατί ο τελικός απολογισμός μόνο αρνητικός μπορεί να είναι για αμφότερους. Εύχομαι να βρεθεί ένας τρόπος να κρατήσουν τις πολιτικές διαφορές και να σβήσουν τις προσωπικές. Αγαπητοί φίλοι είναι άδικο να αδικείτε τόσο τον εαυτό σας. Συγχωρήστε μου το θάρρος αλλά προέρχεται από ειλικρινές ενδιαφέρον και μπορώ να πω από αγάπη , έστω διαδικτυακή .
  Παρακαλώ Παπούλη και κοίταξε να το κάνεις αυτή την φορά, να διαγράψεις αυτό μου το σχόλιο μετά από κάποιον εύλογο χρόνο. 😉

 55. Ο/Η papoylis λέει:

  Νικάλφα

  μου φαίνεται ότι ο ποιητικός σου οίστρος αγγίζει εδώ το ζενίθ του 😉

 56. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ακόμη και εγώ είμαι υποχρεωμένος να παραδεχτώ ότι δεν την έχω καταχτήσει ακόμη, απλώς την ..προσεγγίζω (την τελειότητα) 🙂
  Παπούλη να του το σβήσεις σε έβλογο χρόνο (τιμή μονάδος το τέρμινο) και όχι σε εύλογο που λέει 😉

  ΥΓ. Νίκο δεν θα τάγραφα καλύτερα.

 57. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  να μεταφέρεις τας ευχάς απάντων ημών 😉

 58. Ο/Η nosfy λέει:

  Αγαπητε Νικαλφα υπάρχουν δυο τροποι για να προσγγισεις την ..Νιρβάνα και την Γαλήνη .. Ο ενας εχει να κανει με την Απώθηση των παθών .. Ο δευτερος με την διασχιση τους .. (κατι αναλογο λεει και ο ..κομης Λακάν : Να διασχισουμε τις επιθυμιες μας….)
  τελος παντων κατι αλλο ηθελα να πώ .. ..

  Α ναι ///
  εν πάσει περιπτωσει νομιζω οτι πια και επαξια περασες την δοκιμασια με τα Φιδια και γινεσαι επιτιμο και επισημο μελος του Κυκλου των εντελώς Χαμένων (στο διαστημα) Ποιητών ( Λογοτεχνικό παραρτημα του ΙΘΙ)..

  . Βεβαια θα πρεπει να εγκρινει η ολομέλεια του σωματος αφου πρωτα περασει η προταση απο τα Τ Π του ΙΘΙ και αυτο ειναι μια μακρα διαδικασια με αβεβαιο αποτελεσμα ..

  Εγω παντως θα σε προετεινω στην επομενη συνεδριαση της Π ΣΕ του Τ .Π της Σ τ Ν και μπορω να σε δαβεβαιώσω οτι περναει ο λόγος μου τουλαχιστον εκει .. Για να γιορτασουμε την πιθανοτητα να εισελθεις στον κυκλο των (εντελώς λέμε) Χαμένων Ποιητων .. παραθέτω εναν παλαιοτερο Υμνο που συνεθεσα για το ΙΘΙ απο τον καιρο των Χελιδωνων:
  EKEI -EKEI ….ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΟΥ Ι.Θ.Ι
  Γλιστρώντας μες στα ίδια μας τα λάθη
  Πέφτουμε μες τη Δίνη με τα πάθη
  Κι είναι ζωή μας πολυδαίδαλο ποτάμι
  Και η ζωή μας κόβει φέτες σαν Σαλάμι…

  Μέσα στη Δίνη των Παθών και την Οδύνη

  Κερδιζει αυτός που όλους τους κόμπους Λύνει ,

  Μέσα στην δίνη όπως στο μάτι του Κυκλώνα
  Ανακαλύπτει – μυστικό- Μπανιέρας Πώμα…

  Τ’ ανοίγει και ο εαυτός κυλάει
  Σαυτο το υπόγειο Ρεύμα που Ρουφάει.

  Τις Αυταπάτες , τις ελπίδες, την μνησικακία
  Κι έτσι- Ρευστός -κυλάει στην Αταραξία
  Κι υστέρα αναδύεται σε έναν Κήπο
  Σαν το νερό που βγάνει σ’ένα Σιντριβάνι
  Σαν ν’ επιστρέφει στο πιο βρεφικό Ντιβάνι

  Η σαν να βρήκε του Λαβύρινθου τον Μίτο …

  Εκεί στους Κήπους Του ΙθΙ των οριζόντων

  Κινούνται ανάερες ψυχές των Μπλογκο-οντων

  Εκει Ισίδωρος , Παππούλης Και Σκουπίτσα

  Και πάνω απολες τις μορφές η Θεία μου Νίτσα ….

  (απο την πικραμένη την ΧελίδΩνα (μ-λ)

 59. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ο ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΓΕΡΑΣΕ…

  Διότι, άρκεσαν δυο σχόλια για να σφιχτεί και δέκα για να αφήσει τελικά την κουτσουλιά του! Γράφει ο ‘‘ποιητής’’ στην προς товариш Яков ‘‘επιστολή’’ του:

  «Και για καποιο διαστημα με ειχες στη νεωτερικότητα ενώ καποιοι παο δω μέσα με βριζανε κατι που ηταν απαραδεκτο»

  Τι εννοεί, ή μάλλον ποιους εννοεί ο ‘‘ποιητής’’; Ας εννοεί όποιους θέλει. Το ζήτημα είναι ποιους θα σκεφτούν πως εννοεί οι θαμώνες εδώ, από τη στιγμή που ξέρουν ότι, παρά τις κατά καιρούς αερομαχίες του με διαφόρους, είναι μ’ εμάς που οι σχέσεις έχουν διαρραγεί καθολικά, οριστικά και αμετάκλητα. Και φυσικά δεν μπαίνει κανένα ζήτημα για το κατά πόσο αυτό το δεύτερο είναι γνωστό στον ‘‘ποιητή’’ μας…

  Ρωτήθηκε από τον товариш Яков ο ‘‘ποιητής’’ να υποδείξει πότε τον έβρισαν (αυτοί οι ‘‘κάποιοι’’ που αναφέρει) κι εκείνος επέτρεψε τα υβριστικά σχόλια. Ήταν σαν να μη ρωτήθηκε ποτέ. Γιατί απάντηση δεν υπήρξε. Μούγκα στη στρούγκα. (Κάπως έτσι συμπεριφέρονται, αν δεν κάνω λάθος, και οι οικιακές όρνιθες όταν αφήνουν τις κουτσουλιές τους. Μετά κοιτούν πέρα, να δουν αν βρέχει…).

  Σε κάθε περίπτωση, κι επειδή κι εμείς έχουμε την ‘‘κακή’’ συνήθεια του товариш Яков να δίνουμε «ύψιστη προτεραιότητα σε ζητήματα που αγγίζουν τη δική μας αξιοπρέπεια και επάρκεια», παραθέτουμε στα επόμενα σχόλια τα links των τεσσάρων σχολίων μας, στα οποία, μετά την ‘‘κρίση’’ τού Σεπτεμβρίου, αναφερόμασταν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στον περί ου. Έτσι, θα μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει τις ‘‘βρισιές’’ μας και να επιτιμήσει δεόντως τον товариш Яков που επέτρεψε να φιλοξενηθούν εδώ.

  ΥΓ Και δύο συμβουλές προς τον ‘‘ποιητή’’, έτσι για να έχει καλή χρονιά:

  1) Αν θέλει να έχει την υγεία του, καλό είναι να αποφεύγει τα μέρη στα οποία συχνάζουν τύποι που του «την σπάνε».

  2) Επίσης, να αποφεύγει ευχές τύπου «να σκάσουν οι φθονεροί και μοχθηροί». Το γεγονός ότι παρόμοιες προβολές ανακουφίζουν την ψυχή δεν σημαίνει ότι προστατεύουν και το σώμα από μια ξαφνική έκρηξη…

  ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ

  Ακολουθούν τα links με τα υβριστικά σχόλια. Όσοι είστε οικογενειάρχες απομακρύνετε τα παιδιά από την οθόνη! 😉

 60. Ο/Η nosfy λέει:

  μαλιστα…. 😉
  τσκ τσκ τσκ
  δε πα να λένε .. Περαστικά

 61. Ο/Η nosfy λέει:

  μετα απο αυτο το ευχαριστο και διασκεδαστικο διαλειμα επαναλαμβανω την προσκληση στον Υποψηφιο Χαμένο Ποιητη Νικ αλφα να ελθει στην Σπηλια μου για την επομενη δοκιμασια ( μια ολονυχτια »Τσανταλινα μανταλινα πόσα ειναι αυτά »με αληθινά παλουκια ) και κριτές τον Αναγνωστη , τον Παπουλη και τον αγνωστο Χ… Νικαλφα ελα θα το περασεις μη φοβασαι κανένα ..

 62. Ο/Η papoylis λέει:

  Λέφτηδες

  τώρα που υπερασπιστήκατε τη δική σας αξιοπρέπεια αλλά και τη δική μου διαχείριση νοιώθετε ικανοποιημένοι και πλήρεις έτσι 😉 🙂 Καληνύχτα λέμε …!

  Νόσφη ομοίως ( καληνύχτα ) 😉 Τα παιδιά παίζουν άλλο παίγνιο και προσπαθούν να σε ψήσουν να συμμετέχεις 😉

  Εγώ πάω για ύπνο και ας σας φωτίσει ο γιαραμπής …. αύριο ( αν χρειαστεί ) ξεθάβω και το μπαλτά 🙂

 63. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αύριο τα σπουδαία και πολύ, πολύ κρύο!

  Καληνύχτα σας. 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s