Έχω μια υποψία … !

..ότι αύριο καλοί μου αναγνώστες θα συμφωνηθεί στο παρασκήνιο  ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι φουκαράδες θα βγάλουν σύντομα και στα μουγκά το μεροκαματάκι τους .

Μιλάμε για ψίχουλα της τάξης των 10 δις ευρώ. Όσα και τα μέτρα που παίρνουμε για το επόμενο έτος 😉

ΖΗΤΩ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΔΕΑ … ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ … ΖΗΤΩ ΤΟ … ΣΕΡΒΙΚΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ …!

 

( και οι νοώντες νοήτωσαν 😉 )

This entry was posted in Ανήθικες προτάσεις, Περί οικονομίας. Bookmark the permalink.

146 Responses to Έχω μια υποψία … !

 1. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович,

  Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω νοήσει (εκτός από το γενικό περίγραμμα βέβαια). Σε κάθε περίπτωση, επειδή σε εμπιστευόμαστε, ενώνουμε κι εμείς τις φωνές μας με τις ζητωκραυγές σου!

  😛 😛 😛 😛 😛

  Увидимся

 2. Ο/Η papoylis λέει:

  Προφανώς και δεν νοήσατε Λέφτηδες

  Ο μόνος εδώ που θα καταλάβει με τη πρώτη ανάγνωση είναι ο Κάπταιν , ίσως και ο Αναγνώστης που είναι εύκαιρος στα αραμαϊκά 😉 🙂

 3. Ο/Η papoylis λέει:

  Επειδή είναι ως ένα βαθμό σχετικό , έβλεπα πριν από λίγο στη Ποπάρα το θανασάκη το Mαυρίδη ( του γνωστού capital.gr ) να σκίζει τις ζαρτιέρες του για τις ρυθμίσεις των υπερχρεωμένων σε μια συζήτηση όπου μετείχε ένα σούργελο ( Ε. Καυλογεροπούλου ) και η καλαποθαράκου της ΕΚΠΟΙΖΩ .

  Πρόκειται για μια άνιση συζήτηση , όπου ο μόνος που γνωρίζει τα τραπεζικά είναι ο ίδιος.
  Έτσι παραμένει αναπάντητος από τα σούργελα όταν ισχυρίζεται ότι το κούρεμα ή τη διαγραφή μέρους των ιδιωτικών δανείων θα τη πληρώσει ο πολίτης 🙂
  Αναζητεί ποιός θα ΠΛΗΡΩΣΕΙ ένα τέτοιο κούρεμα και ισχυρίζεται ότι πλέον οι τράπεζες είναι κρατικές , επομένως θα κληθεί να πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης …. Φωνάζει η καραφλή κότα γιατί παίζει χωρίς αντίπαλο 🙂

  Δεν υπάρχει σε αυτή τη συζήτηση ένας στοιχειωδώς πληροφορημένος για να του πεί ότι μεγάλο μέρος της ρευστότητας που χορηγήθηκε σε δάνεια κάθε είδους , εκείνη την ορέα εποχή , προερχόταν από μόχλευση , δηλαδή από αέρα κοπανιστό ….

  Όσο οι καλές ιδιωτικές μας τράπεζες δανείζονταν από την ΕΚΤ με 1% και πουλούσαν με 4 – 5% στο Κράτος και τα στεγαστικά και με 19% στα καταναλωτικά -κάρτες ήταν πολύ ορέα , όσο έπαιζαν στις αγορές μοχλεύωντας τις ολοένα μειούμενες καταθέσεις τους ήταν ακόμα πιό ορέα , αλλά ποιός να του πει σε αυτή τη συζήτηση ότι λέει παπαριές 😉 η κυρία καυλογεροπούλου 😆

 4. Ο/Η kapetanios λέει:

  στα σοβαρά πιστεύει ο Μαυρίδης ότι η ρύθμιση των στεγαστικών είναι κατά των τραπεζων?! (δεν το νομίζω 😉 )

 5. Ο/Η kapetanios λέει:

  ή μάλλον να το πω διαφορετικά : οποιαδήποτε ρύθμιση που διαγράφει ακόμη και το 60% των κόκκινων στεγαστικών δανείων είναι ΥΠΕΡ των τραπεζών— πόσο μάλλον να τα παγώνει για 3-4 χρόνια εγγράφοντας τα κανονικότατα στα αποτελέσματα των τραπεζών με προβλέψεις στο ονομαστικό τους ύψος . Στην δεύτερη περίπτωση οι τράπεζες βρίσκονται πολλαπλά κερδισμένες μιας και(χωρίς τις επισφάλειες) η κεφαλαιακή τους επάρκεια είναι μια χαρά αλλά και η τζάμπα ρευστότητα εξαιτίας της καλά κρατεί

 6. Ο/Η papoylis λέει:

  Όχι βέβαια …

  η συζήτηση αφορούσε το αν θα πρέπει ή όχι να κουρευτούν στεγαστικά , καταναλωτικά κτλ
  και δεν επρόκειτο για συζήτηση αλλά για μονομερείς τσιρίδες. 🙂

 7. Ο/Η kapetanios λέει:

  γμτ δεν το είδα 🙂
  ( εδω είναι έτοιμο να βρέξει, εκεί?)
  υγ
  ξέρεις , πολύς κόσμος πίστεψε ότι και ο νόμος Κατσέλη είναι κατά των τραπεζών 😆
  Πολλοί δε πιστεύουν ότι η απαγόρευση των πλειστηριασμών εξυπηρετούν μόνο τους δανειολήπτες–γάμησε τα!

 8. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μωρέ δίκιο έχετε αμφότεροι, όντως η ρύθμιση του τρόπου που θα ..τακτοποιήσεις τις επισφάλειες, καθώς και τη ..αποτύπωση των ..λογιστικών γεγονότων (χο χο) είναι όλα τα λεφφτά, ειδικά άμα στο επιβάλλει άλλος, αλλά αυτό πρέπει να κολλήσει και με την επόμενη βόλτα.
  Ξέρω γω, θα την καταφέρουν;; (μπορεί κιόλας). Δεν λέω τι σκοπεύουν, λέω αν θα βγει

 9. Ο/Η papoylis λέει:

  Βέβαια η αρχική υποψία ( του τίτλου ) αφορά άλλο «πακέτο» για το οποίο ίσως ανθιστούμε τον αφρό απόψε 🙂

 10. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Κοίτα Παπούλη, πώς τη βλέπεις τη δουλειά, να βγω εγώ εδώ μέσα και να προσπαθώ να πείσω εσένα και τον Καπετάνιο (και από κοντά τον ..άλλον) «όλα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα γίνονται, αφήστε τα λεγκαλιστικά σας»;; 🙂

 11. Ο/Η papoylis λέει:

  Γιατί όχι ;;; 🙂

 12. Ο/Η Left G700 λέει:

  Π ρ ο φ α ν ώ ς και δεν νοήσατε Λέφτηδες

  Товариш Яков Федотович,

  Ρε γμτ, υπάρχει κι ένας δημοκρατικός συγκεντρωτισμός! Μη τον γ@@@@ε τελείως! 🙂

  Увидимся

 13. Ο/Η papoylis λέει:

  Το … δημοκρατικό ή το συγκεντρωτισμό ορέ λεφτόπουλα ;;; 😉

 14. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  «(και από κοντά τον ..άλλον).
  Τσιγκουνεύτηκες τα μπολντς για τον άλλον; ΟΚ :mrgreen:

 15. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Όχι, απλά ο άλλος είναι πιο πολυεπίπεδος σε θέματα εποικοδομήματος, οι πρώτοι 2 είναι της οικονομικής βάσης περισσότερο (χο χο χο)

  ΥΓ Στην πραγματικότητα δε λες που τα έκλεισα (ξέρεις έχω μια έφεση να τα αφήνω ανοικτά)

 16. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Επειδή έμπλεξα με τον πρέζιτεντ τέκη και έκανα …κεφάλι αδυνατώ να υποψιαστώ τι υποψιάστηκε ο Παπούλης . Οπότε θα περιμένω να δω όταν θα το πάρει το ποτάμι. 😛
  Την απολογία θα τη …σκεφτώ! 🙂

 17. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Πω πω ωραία πράματα! Πρέπει να τα μάθει κι ο Αλέξης, να τα θέσει στη συζήτηση για βιώσιμη λύση :mrgreen: :mrgreen:

 18. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αλέξης Τσίπρας: «Οικοδομούμε μαζί με τον λαό έναν νέο πολιτικό φορέα που θα δώσει τέλος στα Μνημόνια»

  ¨Πλατύ κάλεσμα στους πολίτες που βρέθηκαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ, τον στήριξαν, που ελπίζουν και πιστεύουν στις ειλικρινείς προθέσεις του να γίνουν “συνδιαχειριστές στο νέο πολιτικό υποκείμενο” απηύθυνε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης σε, περίπου, δύο εβδομάδες και η οποία αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα προς την ενοποίηση του σχήματος, τη μετατροπή του σε νέο κόμμα.

  Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μίλησε αναλυτικά για τον νέο πολιτικό φορέα και το στοίχημα της συγκρότησης ενός λαϊκού, δημοκρατικού σχήματος που θα στηρίζεται στα μέλη και τον κόσμο του θέτοντας αντιπαραθετικά, ως παράδειγμα προς αποφυγή, ένα μοντέλο γραφειοκρατικής νομενκλατούρας ηγεσιών και συνιστωσών”…….

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=729452

  ΥΓ SYRIZA as a HWDCasLS, ie. Half WindRose Components as a Left Service
  Δηλ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αριστερη Υπηρεσια Συνιστωσων του Ημισεως (Αριστερου) Ανεμολογιου 16 κατευθυνσεων, εκ των οποιων ξεσκαρταρονται προφανως η Β και Ν κατευθυνσεις που θα …παρασυρουν την χωρα στον Βορειο κια νοτιο Πολο, οποτε παραμενουν 12+2 κατευθυνσεις-συνιστωσες. Αν επικρατησει ο Συριζας η χωρα θα αποκοπει απο τα βορεια συνορα της και με την δρωσα δυναμιν της…. εκαστοτε συνισταμενης των 12+2 συνιστωσων -αριστερων ανεμων δυναται να κινηθει προς ΒΒΑ εως ΝΝΑ κατευθυνσιν -στοχαστικως και με σχεδον πληρη αβεβαιοτητα περι της ακριβους θεσης της χωρας-νησου πλεον καθε χρονικη στιγμη t -απο τα παραλια του Ινδικου, της ΝΑ Ασιας εως New Zealand και επεκεινα εις ολας τας δυτικας ακτας των ΗΠΑ (λ.χ. στο San Fransisco/Silicon Valley), του Μεξικου της κεντρικης και Νοτιου Αμερικης.

  Ιδου πεδιον δοξης λαμπρον για ….LAUghing Maths, αγαπητοι -αποντες συχνα- συνεργαται και λαμπροι μαθηματικοι , οικονομολογοι και αλλαι επιστημονικαι δυναμεις, μαϊστορες εις τα ανωτερα καθαρα, εφηρμοσμενα και γελαστικα μαθηματικα….

 19. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  “Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς… ” Το εγραψε, o ….Θεοφιλος της αριστερης λογοτεχνιας. Αυτο το βιβλιο – για μενα- ηταν πολυ σημαντικο μαζι με “το Κιβωτιο” του Α.Αλεξανδρου που ηταν ο Ντοστογιεφσκι της εγγραμματης αριστερας.

  Ο Χ.Μισσιος πηγε να συναντησει τον Α.Αλεξανδρου και τον Σ.Τσιρκα,….

  Χρόνης Μίσσιος (06.08.2011)

  Ήταν μια ζεστή μέρα του Ιουλίου με τα τζιτζίκια να έχουν ήδη αρχίσει τo τραγούδι τους, όταν πριν τις 11, χτυπούσα το κουδούνι στην αγροικία του Χρόνη και της Ρηνιώς. Ζούν εκεί, λίγο έξω από το Μικροχώρι Καπανδριτίου, κάτι παραπάνω από ένα τέταρτο του αιώνα. ……

  «..Το χίπικο κίνημα ήταν η τελευταία εξέγερση του ανθρώπου. Γιατί ήταν τόσο σημαντικό; Διότι είχε αντιληφθεί ότι τα πανεπιστήμια μετατρέπονταν σε στρατόπεδα τεχνοκρατικής γνώσης που θα παρήγαγαν, όπως παράγουν, ηλιθίους υψηλής τεχνολογίας. Έτσι ξεκίνησε η αμφισβήτηση όλου του συστήματος. Μαζί με τον πόλεμο του Βιετ – ναμ γεννήθηκε μια δυναμική που αμφισβητούσε πλέον τα πάντα. Για να το διαλύσουν έριξαν με τους τόνους τα χημικά ναρκωτικά. Δυστυχώς το σύστημα είναι τόσο ισχυρό που το έκανε μόδα. Εδώ έκανε μόδα και τη φιγούρα του Γκεβάρα, τον χιπισμό θα άφηνε;…»

  «…Στην Καβάλα πήγα για τελευταία φορά πριν λίγα χρόνια. Με πονάει πολύ. Δεν έβρισκα το δρόμο του σπιτιού που γεννήθηκα. Την έχουν καταστρέψει. Πολυκατοικίες τέρατα…»

  ……
  «…Τι να κάνουμε; Να ξαναφτιάξουμε την πατρίδα μας. Να ξαναεποικίσουμε τη γη μας. Να ξαναστήσουμε τη γεωργία μας. Έχουμε μια χώρα παράδεισο. Παράγουμε τα πάντα και τόσο εκλεκτά. Να γυρίσουμε στα χωριά μας, να ξαναδεθούμε με τη γη. Να πάνε στο διάολο και οι δανειστές και τα χρέη μας. Τι θα κάνουν; Θα μας στείλουν τους πεζοναύτες; Θα υποφέρουμε, αλλά θα υποφέρουμε για μας και ότι δημιουργήσουμε θα είναι δικό μας πια…»

 20. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καλά έκανες Αφώτιστε και τον ανέφερες.
  Πολύ σημαντικός άνθρωπος και με σημαντικό έργο, το οποίο στην αρχή δεν καταλαβαίνεις το μέγεθός του, το βλέπεις αργότερα, από το πόσο βαθειά επηρεάζει

 21. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος

  Λιαν συντομως, θα συν-γραψω και…..ποδοσφαιρικες ιστοριες, για να «γεμισω» ενα ευκολοδιαβαστο συνολο διηγηματων για καθε … αριστερουλη ενδιαφερομενο.

  ΥΓ Θα ειμαι αριστερος μπακ και θα κανω φαουλ στα ….αριστερουλικα εξτρεμ τους.

 22. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αριστερός μπακ είναι η δικιά μου θέση Αφώτιστε . Να βρεις άλλη! 😀

 23. Ο/Η kapetanios λέει:

  «..αγαπητοι -αποντες συχνα- συνεργαται και λαμπροι μαθηματικοι , οικονομολογοι και αλλαι επιστημονικαι δυναμεις, μαϊστορες εις τα ανωτερα καθαρα, εφηρμοσμενα και γελαστικα μαθηματικα..»

  ρε συ μαυροπροβατή τούτος σε βρίζει!— εκτός εάν την πέφτει στον παπούλη

 24. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  »Αριστερός μπακ είναι η δικιά μου θέση Αφώτιστε . Να βρεις άλλη! :grin:»

  YΓ(Διορθωμενο) Θα ειμαι αναπληρωματικος αριστερος μπακ οτνα δεν θα παιζει ο nikos__alfa , διαφορετικα αριστρος χαφ, με επιθετικα αλλα και αμυντικα καθηκοντα, οποτε θα κοβω με η χωρις φαουλ στα ….αριστερουλικα επιθετικα μπακ, χαφ και εξτρεμ τους. Τοσο το χειροτερο για αυτους!!!!!

 25. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ορέ Αφώτιστε αν θέλεις να αντιμετωπίζεις αριστερά εξτρέμ η θέση σου είναι δεξί μπακ. Σου πάει και καλύτερα η …πτέρυγα*. 🙂

  *Δεξιά πτέρυγα της …αριστεράς 😀

  Άσχετο.
  Ο Τίμιος που είναι;;; Ανησυχώ!

 26. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Εγω ειμαι αριστερο μπάκη/και χάφη και αντιμετωπιζω δεξια εξτρεμ πρωην κνιτοπουλα και μερικους ρηγαδες σαν το παπαδημουλι, το βουτσι,…που επαιζαν και παιζουν σε ομαδες ΔΕΚΟ, ΑΤΕΙ,
  ΑΕΙ, Δημοσιο, ΟΤΑ, …η μεχρι προσφατα επαιζαν σε »τροσκιστικες» και »γκεβαρικες» ομαδουλες της παραλιακης και της Στγγρου, των μεγαλων κυρίων και κυριών Νοτη Σφακιανακη, Λε Πα, ….,Αντζελα Δημητριου, Κ.Στανιση, οι πιο μικροι ….Αγγελικη Ηλιαδη) στο παλιο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και …νομιζουν και διαφημιζουν οτι ειναι αριστερα εξτρεμια και χαφηδες-μπαλλδοροι.
  Απλως ο μισος ….κοσμος, δηλ. οι παικτες της αλλης ομαδας ειναι αναποδα.

  Και επειδης, την τελευταια εβδομας, εδουλευα για σας αγαπητοι αποντες συνεραγαται, για την …αναπτυξη τελικως, 12 εως 15 ωρες την ημερα για τις μελετες των επενδυσεων και λογω υπερκοπωσεως πνευματικης κυριως, τελουσα εν ελαφρα συγχισει και -οπως η επιστημη του νοος διαδασκςι- οταν τελεις υπο ελαφραν νοητικην συγχισιν, καμνεις λαθη του τυπου 0-1, ναι οχι, δεξιος-αριστερος,…
  Και o καλος συνεργατης , ποιητης και αλλα πολλα nikos__alfa , με επανεφερε αυθις εις την λογικην (και τον ευχαριστω τα μάλα) και εκαμνα τουτην την διορθωσιν η οποια επαναφερει την ορθην διαταξιν των ομαδων εις το πολιτικον φασμαν. Αλλα η αλλη ομας νομιζουσα τα αναποδα της υπαρξης της, συντομα θα χασει και απο τον Πανιωνιο, στην συνεχεια απο τον Πλατανια και τελος απο την Βεροια του μικρου Αλεξ και το 2020 θα εχει υποβιβασθει στην Β Εθνικη και θα μας ζητ να την κοιταξουμε στα ματια κια να βοηθησουμε να ανεβει παλι στην Α Εθνικη. ξεπερνωντα ςασφαλως το 3 ή οποιο x % θα υπαρχει.

  Συμπερασμα :Τoo much cofusion. Jimmy Hendrix (περι το 1968)

  There must be some kind of way out of here.
  Said the joker to the thief.
  Theres too much confusion.
  I cant get no relief …

 27. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  »Σκάνδαλα και αδυναμίες
  NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 20:23

  Τρίζουν τα κόκαλα του Μάρκου Αντώνιου, που πλήρωσε ακριβά το ειδύλλιό του με την Κλεοπάτρα. Δύο χιλιετίες αργότερα, από μια καταπληκτική σύμπτωση, οι δύο μεγαλύτερες δυνάμεις του πλανήτη βρέθηκαν αντιμέτωπες, σε κρίσιμες στιγμές, με δύο μεγάλα σκάνδαλα, στα οποία ήταν αναμιγμένοι δύο φιλόδοξοι άνθρωποι, στην καρδιά της εξουσίας.

  Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο στρατηγός ε.α. Ντέιβιντ Πετρέους, διευθυντής της CIA οδηγήθηκε σε παραίτηση ύστερα από την αποκάλυψη μιας εξωσυζυγικής σχέσης.

  Στην Κίνα, η πτώση του Μπο Σιλάι, ο οποίος σκόπευε στις πιο υψηλές βαθμίδες της εξουσίας, προκλήθηκε από την εμπλοκή της συζύγου του στη δολοφονία ενός βρετανού επιχειρηματία.

  Τι κοινό υπάρχει ανάμεσα στις δύο αυτές υποθέσεις; Η αιώνια ανθρώπινη φύση, που παγιδεύει και τα πιο μεγάλα πνεύματα στις αδυναμίες τους. Η έλξη που ασκεί στην κοινή γνώμη το εκρηκτικό θέαμα της πολιτικής ισχύος που συνοδεύεται από ιδιωτική ίντριγκα.

  Αλλά και κάτι ακόμη, κάτι παράδοξο για δύο χώρες με τόσο ριζικά διαφορετικά πολιτικά συστήματα: η προσπάθεια της εξουσίας να απομονώσει το σκάνδαλο, για να κρύψει τις δικές της αδυναμίες. Αδυναμίες βαθιές και θεμελιώδεις.

  Επικεφαλής του κόμματος στην επαρχία Τσονγκτσίνγκ, ο 63χρονος Μπο Σιλάι εφάρμοσε σ’ αυτή τη γιγαντιαία μητρόπολη ένα καινοτόμο πείραμα κοινωνικής διαχείρισης, καταπολέμησε τη διαφθορά, χωρίς να λείψει και μια αναβίωση του μαοϊκού φολκλόρ. Μέλος του πολιτικού γραφείου του κόμματος, ήθελε να αναρριχηθεί στους «άγιους των αγίων», τη διαρκή επιτροπή του πολιτικού γραφείου, αυτούς τους τύπους με τα σκούρα μπλε κοστούμια και τις κόκκινες γραβάτες. Εκανε σε πολλούς γνωστές τις φιλοδοξίες του. Και το κυριότερο, παρεξέκλινε από τον δρόμο που έχει χαράξει το κόμμα για την αναρρίχηση των στελεχών. Η γυναίκα του ήταν μια μεγαλοδικηγόρος και ο γιος τους σπούδασε στο Χάρβαρντ, αφού πέρασε από τα καλύτερα βρετανικά σχολεία.

  Η πτώση του ζεύγους ήταν εξίσου βίαιη με την άνοδό του. Η σύζυγος του Μπο καταδικάστηκε σε θάνατο με αναστολή για τον φόνο του διπλωμάτη. Κι εκείνος, αφού αποκλείστηκε από το πολιτικό γραφείο, την κεντρική επιτροπή και το κόμμα, περιμένει τώρα τη δίκη του σε μια μυστική τοποθεσία. Οι κατηγορίες δεν θα μπορούσε να είναι σοβαρότερες: παράβαση της κομματικής πειθαρχίας, είσπραξη προμηθειών, εμπλοκή σε πολλαπλά «εγκλήματα» και -κερασάκι στην τούρτα- «σύναψη ανάρμοστων σεξουαλικών δεσμών με έναν αριθμό γυναικών».

  Το σύστημα αποφάσισε να διαχειριστεί την υπόθεση όπως έκαναν πάντα τα κομμουνιστικά κόμματα: σε κλίμα αδιαφάνειας. «Ο άνθρωπος του δρόμου δεν χρειάζεται να γνωρίζει», εξήγησε ένας αξιωματούχος στη «Μοντ». Ομως ο άνθρωπος του δρόμου γνωρίζει περισσότερα απ’ όσα νομίζει το καθεστώς. Κι αυτό τον κάνει δύσπιστο.

  Στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού, η πτώση του στρατηγού Πετρέους ήταν ακόμη πιο απότομη από εκείνη του Μπο. Μετά το Αφγανιστάν, ο στρατηγός ήθελε να γίνει αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, αλλά τον υποπτεύθηκαν ότι εποφθαλμιούσε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία. Ο Ομπάμα προτίμησε έτσι να τον διορίσει διευθυντή της CIA. Αντίθετα με τον Μπο, η πτώση του Πετρέους έγινε κάτω από τους προβολείς της διασημότητας. Ερευνώντας μια υπόθεση παρενόχλησης μέσω e-mail, το FBI ανακάλυψε μια εξωσυζυγική σχέση του Πετρέους με τη βιογράφο του, την Πόλα Μπρόουντγουελ. Ο πρόεδρος Ομπάμα ενημερώθηκε την επομένη των εκλογών και δέχθηκε την παραίτηση του στρατηγού.

  Ενα είναι σίγουρο: είναι καλύτερα να πέσεις σε δυσμένεια στις ΗΠΑ, παρά στην Κίνα. Ο Πετρέους είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος και η Μπρόουντγουελ θα γλιτώσει την ποινή του θανάτου. Μπορεί να εξαχθεί όμως κι ένα άλλο συμπέρασμα. Στην Κίνα, ο χαοτικός χειρισμός της υπόθεσης Μπο στιγμάτισε τη διαδικασία της διαδοχής: η άρνηση της συζήτησης και της διαφάνειας είναι μια παραδοχή της αδυναμίας του καθεστώτος. Οι εξαντλητικές λεπτομέρειες που συνόδευσαν την αποκάλυψη της υπόθεσης Πετρέους θα έπρεπε, αντίθετα, να αποδειχθούν η υγιής προσέγγιση, η ουσία του δημοκρατικού συστήματος.

  Μόνο που αυτή η διαφάνεια δημιουργεί άλλου είδους ερωτήματα, προς το παρόν αναπάντητα: υπό ποιους όρους το FBI μπορεί να υπεισέλθει στην ιδιωτική ηλεκτρονική αλληλογραφία του διευθυντή της CIA;

  Μήπως το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ότι ο Πετρέους απάτησε τη γυναίκα του, αλλά ότι ακολούθησε λάθος στρατηγική και στους δύο πολέμους που διαχειρίστηκε; Γιατί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όλοι είναι υποχρεωμένοι να λογοδοτούν εκτός από τους στρατηγούς;

  Πηγή: Le Monde, ΑΠΕ-ΜΠΕ »

  ΥΓ Α ολα κι ολα!!! Πατε να μου χαλασετε το μοντελο οικονομικης αναπτυξεως , τον »λογοτεχνικον και οχι μονον ) στοχο που αποτελει και τον πιθανοτερον δρομον προς τον ….σοσιαλισμον», δηλ.
  “.. με καλπαζουσα καπιταλιστικη ολοπλευρη αναπτυξη των παραγωγικων δυναμεων, θετικο εμπορικο ισοζυγιο εξωτερικων συναλλαγων και διαρκη συσσωρευση πλεονασματων…”,

  με »κατηγορίες οπως : παράβαση της κομματικής πειθαρχίας, είσπραξη προμηθειών, εμπλοκή σε πολλαπλά «εγκλήματα» και -κερασάκι στην τούρτα- «σύναψη ανάρμοστων σεξουαλικών δεσμών με έναν αριθμό γυναικών»

 28. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Γειά σου Κάπταιν! Μάλλον θα είναι επειδή τού είχα δώσει σχετική ύλη να διαβάσει 😀
  Τέλος πάντων… τέτοια απόρριψη τρώμε εμείς της αγράμματης αριστεράς και το ρίχνουμε στο Ντοστογέφσκι (που είναι ο δικός μας Ντοστογέφσκι :mrgreen: )

 29. Ο/Η Left G700 λέει:

  «…Τι να κάνουμε; Να ξαναφτιάξουμε την πατρίδα μας. Να ξαναεποικίσουμε τη γη μας. Να ξαναστήσουμε τη γεωργία μας. Έχουμε μια χώρα παράδεισο. Παράγουμε τα πάντα και τόσο εκλεκτά. Να γυρίσουμε στα χωριά μας, να ξαναδεθούμε με τη γη. Να πάνε στο διάολο και οι δανειστές και τα χρέη μας. Τι θα κάνουν; Θα μας στείλουν τους πεζοναύτες; Θα υποφέρουμε, αλλά θα υποφέρουμε για μας και ότι δημιουργήσουμε θα είναι δικό μας πια…»

  Καλά έκανες Αφώτιστε και τον ανέφερες.
  Πολύ σημαντικός άνθρωπος και με σημαντικό έργο, το οποίο στην αρχή δεν καταλαβαίνεις το μέγεθός του, το βλέπεις αργότερα, από το πόσο βαθειά επηρεάζει

  Ρε, μπας και ψήφισε …Καμένο;;;

  😉 🙂

 30. Ο/Η Left G700 λέει:

  Θα πει κάποιος σε κάποιον ότι φάουλ στα αριστερούλικα εξτρέμ κάνουν τα καραδεξιά μπακ, ή να το πούμε εμείς; 😉

 31. Ο/Η Left G700 λέει:

  ΥΓ @Νικάλφα: Σόρυ και μετά συγχωρήσεως! 🙂

 32. Ο/Η Left G700 λέει:

  Theres too much confusion.

  Indeed! 😉

 33. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Λέφτη με θέματα που δεν νογάς είναι καλύτερα να μην ασχολείσαι.
  Επίσης, αν ασχολείσαι (που δεν απαγορεύεται) καλό θάναι να μη ζαλίζεις τον έρωτα των άλλων.
  Έχεις την ευφυία να καταλαβαίνεις πού ο άλλος μπορεί να ενοχληθεί, αξιοποίησέ την και για τη διαχείριση της συμπεριφοράς (σου).

  ΥΓ Διένεξη (περαιτέρω ,μεταξύ μας) δεν έχει.
  Άμα θέλεις πάρτο υπόψη , άμα δε θέλεις συνέχισε

 34. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Το παραπάνω σχόλιο πάει σε αυτό

  https://papoylis.wordpress.com/2012/11/19/suspet/#comment-14059

 35. Ο/Η Left G700 λέει:

  πρωην κνιτοπουλα

  Έλα, ρε товариш! Βάλε πάλι το Токарев στο συρτάρι! Έγραφε στα σκοτεινά και δεν έβλεπε τι έγραφε… 😉

 36. Ο/Η Left G700 λέει:

  Όχι, φίλε Αναγνώστη! Δεν έχω τόση ευφυΐα για να καταλαβαίνω τι σε πιάνει στα ξαφνικά και στραβώνεις! Το αστείο αυτό είναι του παρελθόντος και έκρινα ότι η ανάσυρσή του από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας ήταν ταιριαστή. Αυτό είναι όλο. Και δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάς για περαιτέρω διένεξη μεταξύ μας. Eγώ τουλάχιστον δεν έχω καμία διένεξη μαζί σου.

 37. Ο/Η kapetanios λέει:

  “Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς”

  «..Κείνη την ώρα πετιέται απάνω ο διοικητής, ο Σωτήρης, και του λέει, Σταύρο, σε παρακαλώ είναι δικός μου κρατούμενος, είναι κομμουνιστής βέβαια, αλλά είναι καλό παιδί, έχω πληροφορίες από την ασφάλεια Σαλονίκης, δεν μπορείς να του συμπεριφέρεσαι έτσι.
  Τώρα μάλιστα, λέω από μέσα μου. Δεν είναι κανά τσογλάνι-συνεχίζει ο Σωτήρης- ήτανε μελλοθάνατος, όλη τη ζωή του είναι φυλακή.

  Με βάζουνε, ξανακάθομαι στο καναπέ, έρχεται ο ταγματάρχης, μου ζητάει συγνώμη και τα τέτοια και μου λέει θες να κουβεντιάσουμε για μαρξισμό; Εγώ θα σου αποδείξω οτί οι εργάτες εκμεταλλεύονται το κεφάλαιο κι όχι όπως λέτε εσείς το κεφάλαιο εκμεταλλεύεται τους εργάτες.
  Λέω, δε κουβεντιάζω για τίποτα αν δε μου δώσετε νερό και τσιγάρο. Τους παίζω σκληρά, γιατί δε βγαίνει αλλιώς, αλλά και γιατί ξέρω, πως ότι και να μου κάνουν, πρέπει να με συναρμολογήσούν και να με γυρίσουν πίσω, είμαι χρεωμέμος στη φυλακή, και οι σταθμοί σίγουρα θα τους καταγγείλουν απέξω.
  Μου λένε, εντάξει, μήπως θέλεις και καφέ; Λέω όχι, καφέ δε θέλω, μόνο νερό και τσιγάρο. Καφέ να μη πίνεις ποτέ στην ασφάλεια, πρέπει τα νεύρα σου να είναι ήρεμα, μόνο νερό και κανά χαμομήλι, άμα σ’αφήνουν. Τι λέω τώρα, αλίμονο αν υπάρχει ασφάλεια και εκεί που είσαι!
  Τέλος μου φέρνουν ποτροκολάδα, τη πίνω, βγάζει και τα τσιγάρα του ο κοκκινοτρίχης, ανάβω, και μου λέει το Ντητρόιτ το ξέρεις; Λέω το ‘χω ακουστά.
  Μου λέει, τι είναι το Ντητρόιτ; Λέω μια πολιτεία της Βόρειας Αμερικής. Μου λέει, μπράβο και συνεχίζει. Τι παράγει το Ντητρόιτ ξέρεις;
  Λέω, δεν ξέρω τι παράγει, αλλά ξέρω ότι φημίζεται για τη βιομηχανία αυτοκινήτων που έχει.
  Μπράβο, μου κάνει, βλέπω πως είσαι αρκετα μορφωμένος.

  Δε μιλάω, τον κοιτάω, που το πάει η κουφάλα λέω από μέσα μου.
  Λοιπόν, συνεχίζει, το Ντητρόιτ έχει τρακόσιες χιλιάδες εργάτες. Μια μέρα οι εργάτες πάνε στο σωματείο τους και λένε, ρε μάγκες, δε μας φτάνουν τα πενήντα δολάρια που παίρνουμε τη βδομάδα, δε σενιάρουμε μια απεργία να τα κάνουμε ογδόντα;
  Αμέ, λένε οι συνδικάλες, δικές σας κουφάλες σίγουρα, σενιάρουνε λοιπόν την απεργία, και λένε στ’ αφεντικό, ή ογδόντα τη βδομάδα ή στοπ από δουλειά.
  Τι να κάνει το αφεντικό, λέει, εντάξει, ρε παιδιά, πάρτε τα. Βλέπεις, λοιπόν; Το κεφάλαιο εκμεταλλεύεται τους εργάτες, ή οι εργάτες το κεφάλαιο;..»

 38. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Δεν μπορει να λειψει κανεις λιγο κια καποιοι συνεχιζουν να παρεκτρεπονται. Ας πανε σην Βραζιλια του Λουλα και της γειτονισσας Ντίλμα Βάνα Ρούσεφ στην παραλια της Ιπανεμα, της Κοπακαμπανα, να κανουν θαλασσια λουτρα, να παιξουν μπιτς βολλευ, …να ηρεμησουν.

  ΥΓ Ντίλμα Βάνα Ρούσεφ .Ο πατέρας της ήταν δικηγόρος καταγόμενος από την Βουλγαρία, ενώ η μητέρα της Βραζιλιάνα δασκάλα.[2] Κατά την διάρκεια των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο του Ρίο ήρθε σε επαφή με την παράνομη τότε μαρξιστικής οργάνωση Comando de Libertação Nacional — COLINA (Διοίκηση Εθνικής Απελευθέρωσης), με την ίδια να αποτελεί αργότερα έναν από τους 6 επικεφαλής της οργάνωσης VAR Palmares. Συνελήφθη το 1970 από την δικτατορική κυβέρνηση,…

 39. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Επαναληψις-συμπληρωσις δια δεξιουληδες παικτες και ομαδες που αυτο- αποκαλουνται, δηλωνουν και αυτο-νομιζονται ως » αριστεραι»

  Ειμαι ανεξαρτητο, αδουλωτο και αδεσμευτο αριστερο μπάκη/χάφη και αντιμετωπιζω σε καθε γηπεδο με χωμα η χορταρι , στο γιαπι η στην συνελευση, ….,

  1. δεξια εξτρεμ, πρωην κνιτοπουλα και μερικους ρηγαδες σαν το παπαδημουλι, το βουτσι,…που επαιζαν και παιζουν σε ομαδες ΔΕΚΟ, ΑΤΕΙ, ΑΕΙ, Δημοσιο, ΟΤΑ, …, που την χειρωνακτικη εργασια την γνωριζουν απο τα μαρξιστικα βιβλια των φοιτητικων τους χρονων, που πολλοι τα διαβασαν διαγωνια.

  2. ή -μεχρι προσφατα- παικτες σε ”τροσκιστικες” και ”γκεβαρικες” ομαδουλες της παραλιακης και της Συγγρου, των μεγαλων κυρίων και κυριών Νοτη Σφακιανακη, Λε Πα, ….,Αντζελα Δημητριου, Κ.Στανιση, οι πιο μικροι ….Αγγελικη Ηλιαδη) στο παλιο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και οι παλιοτεροι ζεμπεκιες στο Περιβολι του Ουρανου κι αργομισθιες δωρο απο τον Κουτσο- του Σιδερενιου (ΑΓΠ) …

  που νομιζουν και διαφημιζουν οτι ειναι αριστερα εξτρεμια και χαφηδες-μπαλλαδοροι.

  Μην Απορειτε,. Απλως ο μισος ….κοσμος (μεσα στο γηπεδο, οχι οι οπαδοι) , δηλ. οι παικτες της αλλης ομαδας ειναι αναποδα.

  ΥΓ 1980 Παγωσε η τσιμινιερα και ο αριστερος Νταρα.. κατεβαινει την Καλλιδρομιου με BMW να βγαλει κανα γκομ..νακι με την μουν..γιδα.

 40. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Δεν στραβώνω ξαφνικά και θα σούλεγα μάλλον δεν στραβώνω καθόλου.
  Το τι είπα με το Μίσσιο, μόλις τον μνημόνευσε ο Αφώτιστος, το κατάλαβες (έτσι νομίζω).
  Θα ήταν καλύτερα αν είχες αντίρρηση σε αυτό που είπα να την θέσεις.
  Η επιλογή του «αστείου» με τη χρήση αυτού που είπα, σε συνδυασμό με κάποιες πολιτικές επιλογές του Χ.Μίσσσιου, πέρα από ατυχής, χαλάει και τη διάθεση και θεώρησα καλό να στο πω ευθέως.
  Αυτά για την ιστορία και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, άρα πλην της συγκεκριμένης (διένεξης) θα συμφωνήσω με την κατακλείδα του σχολίου σου προς εμένα. .

 41. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Τελικα και αυτοι οι ηρωες της …σοσιαλιστικης επαναστασης, επαγγελματος μαρξιστες -λενινιστες-σταλινιστες δεν εργαζονταν ποτε!!!! Μονον μανιπουλαρανε τον δυστυχο ρωσικο λαο και τους αλλους λαους των αλλων “δημοκρατιων” της ΕΣΣΔ. Ποσα μετρα ειναι τα σεντονια αυτα των κομματικων εγκυκλιων, με ενα σωρο ταυτολογιες αυτονοητων!!!!!

  Καποιον μου θυμιζει αυτο : σεντονια απο απεραντες ταυτολογιες αυτονοητων, κακο χιουμορ, τυφλη προς σχεδον ολους,…..

  Θαυμαστε δημοκρατικες διαδικασιες μεχρι τo 1937, αλλα και με το νεο συνταγμα.

  Tεύχος: 2008 Τεύχος 4

  του Αντρέι Ζντάνοφ

  “….Η ουσία αυτής της στροφής έγκειται στην περαιτέρω δημοκρατικοποίηση του εκλογικού συστήματος, εννοώντας την αντικατάσταση των όχι και τόσο ισότιμων εκλογών στα Σοβιέτ με ισότιμες, των βαθμιδωτών με άμεσες, των ανοικτών ψηφοφοριών με μυστικές.

  Η εισαγωγή του νέου Συντάγματος αίρει κάθε περιορισμό, που υπήρχε έως τώρα, για τους επονομαζόμενους «στερημένους». Εάν πρωτύτερα, πριν από την εισαγωγή του νέου Συντάγματος, οι εκλογές στα Σοβιέτ δεν ήταν ισότιμες, πλέον η αναγκαιότητα του περιορισμού της ισοτιμίας των εκλογών έχει εκλείψει και όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκλογές με ίσους όρους. Εάν πριν οι εκλογές των μέσων και ανώτερων οργάνων εξουσίας ήταν βαθμιδωτές, τώρα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι εκλογές σε όλα τα Σοβιέτ θα πραγματοποιούνται από όλους τους πολίτες απευθείας, μέσω των άμεσων εκλογών. Εάν πριν, σύμφωνα με το παλιό Σύνταγμα, η ψηφοφορία στις εκλογές γινόταν ανοικτά και με καταλόγους, τώρα, σύμφωνα με το νέο Σύνταγμα, η ψηφοφορία στις εκλογές θα είναι μυστική και χωριστά για κάθε υποψήφιο που θα προτείνεται από εκλογικές περιφέρειες. Τέλος, το Σύνταγμα εισάγει παλλαϊκό δημοψήφισμα. Τι σημαίνουν αυτές οι αλλαγές του εκλογικού συστήματος; Σημαίνουν την ενίσχυση του ελέγχου των μαζών πάνω στα σοβιετικά όργανα και την αύξηση της ευθύνης των σοβιετικών οργάνων απέναντι στις μάζες. Το νέο εκλογικό σύστημα θα δυναμώσει το δεσμό των εκλεγμένων από το λαό με τις μάζες των εκλογέων. Θα δώσει ισχυρή ώθηση στη βελτίωση της δουλειάς των σοβιετικών οργάνων, θα εξαλείψει τις γραφειοκρατικές αδυναμίες και τις αναλγησίες των σοβιετικών οργανώσεών μας. Αυτά τα ελαττώματα, όπως γνωρίζετε, είναι πολύ ουσιώδη.

  Αποτέλεσμα της εισαγωγής του καθολικού, άμεσου και ίσου εκλογικού δικαιώματος, με μυστική ψηφοφορία, θα είναι η περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής δράσης των μαζών, η προσέλκυση νέων στρωμάτων εργαζομένων στη δουλειά της διεύθυνσης του κράτους. Με αυτόν τον τρόπο η δικτατορία του προλεταριάτου γίνεται πιο ευέλικτη, συνεπώς, πιο ισχυρό το σύστημα κρατικής διεύθυνσης της κοινωνίας από την εργατική τάξη, η βάση της προλεταριακής δικτατορίας διευρύνεται, τα θεμέλιά της γίνονται πιο στέρεα…..”

  http://www.komep.gr/arxeio/2008/109-2008-4/270-26-1937

 42. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  ΔΙορθωσις ημαρτημενων : Καποιον μου θυμιζει αυτο : σεντονια απο απεραντες ταυτολογιες αυτονοητων, κακο χιουμορ, τυφλη επιθετικοτητα προς σχεδον ολους,…..

 43. Ο/Η spiral architect λέει:

  – Μήπως είστε ντίρλα όλη μέρα;
  – Νομίζετε ότι, τρέχετε χαρωπά σε ένα λιβάδι γεμάτο μαργαρίτες παρέα με πολυχρωμες πεταλούδες;
  – Πάτε κάθε μέρα στη δουλειά σας και βλέπετε γύρω σας χαρούμενες φάτσες;
  – Στολίσατε το σπίτι και το μπαλκόνι σας για τα Χριστούγεννα;
  – Έχετε πλήρη και αρμονική σεξουαλική ζωή;
  – Κοιμάστε ήσυχα το βράδυ;
  – Ψηφίζετε αριστερά;
  (του εισερχομένου, ή του εξερχομένου … δεν έχει σημασία)
  – Αναρωτιέστε γιατί η συνεχιζόμενη Ισραηλοπαλαιστινιακή σύγκρουση, δεν σταματάει;

  Αν σε όλα τα παραπάνω απαντάτε χαρωπά ΝΑΙ, τότε είστε στο σωστό (από)κόμμα: ΡΗΜΑΔ
  Νέο μας σύνθημα: Do it like Bezos!

  Fotis, Grigoris, Margaritoulis, Friends & Associates

 44. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Αναγνώστη,

  Δεν στράβωσες;;; Δηλαδή άμα στράβωνες, τι θα έγραφες αντί τού καλό θάναι να μη ζαλίζεις τον έρωτα των άλλων;;;

  Φίλε Αναγνώστη, ψάχνεις να βρεις ουσιαστικό περιεχόμενο στο αστείο πείραγμά μου. Η μόνη ουσία ήταν το ίδιο το πείραγμα (είναι δυνατόν να ταυτίζω τον συγχωρεμένο Μίσσιο με τον …Καμμένο;;;) Μ’ άλλα λόγια: το πείραγμα για το πείραγμα. Αυτή ήταν η δική μου πρόθεση. Το πώς το εξέλαβες εσύ και τι προθέσεις διέκρινες είναι άλλο ζήτημα. Έχεις κάθε δικαίωμα στην προσωπική σου άποψη. Δεν είναι όμως καθόλου υποχρεωτικό να συμπίπτει με τα αληθή περιστατικά.

  Πέραν αυτού, και για να τα λέμε όλα: Είναι φανερό ότι οι πολιτικές διαφορές μας σε κάνουν δυσανεκτικό στα πειράγματα εκ μέρους μου. Αφού είναι έτσι, γιατί να δυσκολεύουμε κι άλλο τις ήδη δύσκολες ζωές μας; Δεν είναι καλύτερο να κόψουμε τα εκατέρωθεν πειράγματα και να περιοριστούμε στο σοβαρό διάλογο; (Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα δικά σου πειράγματα. Αντιλαμβάνεσαι όμως ότι μονομερής αφοπλισμός δεν μπορεί να ισχύσει.)

  Σκέψου το και πες μου.

  Τα λέμε

 45. Ο/Η kapetanios λέει:

  πάντως ,(δεν το λένε ακόμη αλλά απ ότι παίρνει το αυτί μου δεξιά αριστερά) 10 θα δώσουν τελικά 😉
  Για να βγουν όντως κερδισμένα ( στις αποτιμήσεις τους και άρα και στην καθαρή τους θέση) τα πουλάκια μου(οι τραπεζίτες) πρέπει να πάνε τα ομόλογα πάνω από τις 50-60 μονάδες βάσης— που το βλέπω και πολύ πιθανό. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι τα 10 αυτά θα είναι απ τα 44 της δόσης.

 46. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Για τους μη μιζερους και γκρινιαρηδες!!!!

  Τι ς αποκριες αν πατε στο Καρναβαλι θα δειτε βραζιλιανους/ες να χορυεουν σαμπα κια να ραγουδουν. Αν σας αρεσει βρισκετε ενα φτηνο αεροπορικο εισιτηριο ( μπαρκαρετε αν δεν εχετε χρηματα για το εισιτηριο) και πατε Σαντος, Ριο,…. αντε και Αργεντινη….

 47. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Διορθωσις . Η φτηνη λυσις: Τις αποκριες αν πατε στο Καρναβαλι (του Μοσχατου) θα δειτε βραζιλιανους/ες να χορευουν σαμπα και να τραγουδουν.

 48. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Classic of Jorge Benjor. This video shows some pictures of the 60`s. Army, Rio, soccer, etc.

  Καλλιτέχνης: Jorge Ben (πριν λεγοταν Benjor αλλα εκοψε την ουρα.)

  Κορυφαία σχόλια
  Brazil have the most diversificated culture, in all the world, more than USA. the problem is the media that destroys the real image of our Brazil, and the corrupt politicans, the media shows only favelas, death, kidnappings etc, amazônia have more species of the world than anything, and the most species of plants etc

  Οπως βλεπετε και η Β της ΒΡΙC εχει διεφθαρμενους πολιτικους και πολλα αλλα, που στην χωρα μας ειναι σε …ανεπαρκεια, οπως φαβελες, δολοφονιες, απαγωγες για λυτρα κ.λ.π.

 49. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ειδατε τι χανετε. Και οι φωτογραφιες ειναι της δεκαετιας του 60.

 50. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αυτο ειναι για τον Παπουλη και ειμαι σιγουρος οτι θα του αρεσει.

  Εχει videos Dr Spock , Barbarella , Ursula Andress from «The Tenth Victim», an Italian movie. Also, at the end there’s Raquel Welch from a TV special she did in ’67

 51. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  (Ο)ρέ Λέφτη νομίζω ότι τα παραπάνω είναι ξεκάθαρα. Σου είπα τι με ενόχλησε, το κατάλαβες, μου είπες τι εννούσες και τι δεν εννοούσες (κυρίως), το κατάλαβα, είπαμε ότι δεν έχουμε λόγους για διενέξεις ..γενικότερα, ούτε εσύ , ούτε εγώ, άρα πάμε παρακάτω.

  Οι περαιτέρω αναλύσεις έχουν νόημα μόνο ως καμβάς για να αναπτύξουμε συζητήσεις ..για τη σχέση μας, ή να εκπονήσουμε τη ..Σώλτ3 με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης για τον αφοπλισμό, που οπωσδήποτε δεν πρέπει να είναι μονομερής, αλλά ..δίκαιος, αλλά και να εμπεδώσουμε την ειρήνη ..γενικότερα.
  Αυτό αν το κάναμε ως αστείο θα περνάγαμε όλοι καλά (μούρχονται κάποιες ιδέες), αλλά μάλλον δεν είναι η ώρα.
  Αν το κάνουμε όμως σοβαρά θα περάσουν όλοι οι άλλοι καλά, εκτός από τα …υποκείμενα (εμάς τους 2 δηλαδή) και θα μείνουμε με την ικανοποίηση ότι σκορπίσαμε αφθονο τον γέλωτα, οπότε ας το αφήσουμε.
  Τέλος να σε διαβεβαιώσω ότι δεν έχω τίποτα με τις πολιτικές σου θέσεις (όσο τις καταλαβαίνω).

  ΥΓ spiral architect , αν κάποιος απαντήσει ..λυπημένα σε όλα όχι, τι μπορεί νάναι;; 🙂

 52. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Αναγνώστη,

  Φοβάμαι ότι δεν συνεννοούμεθα. Αυτό, όσο με αφορά, είναι φυσιολογικό γιατί δεν κατέχω την αραμαϊκή. Ψάξου τι δεν κατέχεις εσυ.

  Σου είπα απλώς ότι κατάλαβα πως ενοχλήθηκες. Την αιτία (πλην τής γενικής που προανέφερα) δεν την κατάλαβα καθόλου μα καθόλου.

  Τα λέμε

  ΥΓ Ξέχασες να μου πεις τι θα μου έγραφες αν στράβωνες στην πραγματικότητα και δεν το έπλαθα εγώ με τη …φαντασία μου! :mrgreen:

  ΥΓ2 Τέλος να σε διαβεβαιώσω ότι δεν έχω τίποτα με τις πολιτικές σου θέσεις (όσο τις καταλαβαίνω).. Αυτό το διάβασα με ανακούφιση. Θα έψαχνα τις δικές μου θέσεις αν τις καταλάβαινες και δεν είχες κάτι! 😉

  ΥΓ Αν δυσκολεύεσαι να «κόψεις»,φώναξε τον …Στυλιανόπουλο! 😉

 53. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Μενω αφωνος!!!
  Ανεσυρα απο την ασθενικη μου μνημη, 3 απο τα καλυτερα βραζιλιανικα ασματα απο 1963 + , αλλα ματαιως. Ματαιοτης, τα παντα ματαιοτης. Εως και clip του Dr Spoc και την πανεμορφη και επανασταστρια του αντιπολεμικου κινηματος Jane Fonda-Barbarella, 2 αλλα sex symbols καθε εφηβου των 60’ς , αλλα ουδεμια θετικη αντιδρασις, εν αμυδρο σκιρτημα εστω!!!

  ΥΓ Φωναζω αμεσως …..καπετανιους.

 54. Ο/Η nikos__alfa λέει:

 55. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Είμαι πολύ κουρασμένος καρντάσια . Ήρθα να …ξεκουραστώ λίγο. 😉
  Ορέ Αφώτιστε κάτσε να τη βγάλουμε για Χριστούγεννα που μούπιασες το …Καρναβάλι από τώρα! 😀
  Καπετάνιε αν μιλάς για επαναγορά ομολόγων αναφέρεσαι σε ξένες τράπεζες ή οι δικοί μας έχουν ακόμη ομόλογα; 😕

 56. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «Ορέ Αφώτιστε κάτσε να τη βγάλουμε για Χριστούγεννα που μούπιασες το …Καρναβάλι από τώρα! »

  Τι εγραψα ο Αφωτιστος!!!

  «Η φθηνη λυσις: Τις αποκριες αν πατε στο Καρναβαλι (του Μοσχατου) θα δειτε βραζιλιανους/ες να χορευουν σαμπα και να τραγουδουν.»

  Ειμαι μελετητης μηχανικος. Ο μελετητης μελετα τις βραχυπροθεσμες, μεσοπροθεσμες και μακροπροθεσμες αναγκες σας, οταν -ως γνωστον- θα ειμεθα ολοι νεκροι, αλλα θα υπαρχουν οι κατιοντες μας και -εν πασει περιπτωσει- οι κληρονομοι μας.


  Brazilian music:
  THE BEST MUSIC IN THE WORLD!
  The best lyrics, the best musical performers, the best voices…
  I just love it!!!
  I’m moving to Brazil!
  LOL
  juliojoy πριν από 2 χρόνια 48
  Fuckin Epic! Sitting in Belgium, -9°C, but when I listen to this, the mercure rises!

  Οι στιχοι σε αγγλικη μεταφραση

  Oba here she comes’m watching her (bis)

  I do not care that she did not look at me
  Say nothing and do not even know that I exist
  Who I am because I know very well who she is
  And I’m happy just to see her go
  Oba here she comes’m watching her (bis)

  The night is beautiful and she further
  Todinha prettiest pink
  More than a sweet pink
  Oba here she comes’m watching her (bis)

  I do not mind speaking to think
  For without knowing it is my joy
  She has a perfume of a flower that I do not know the name
  But she must have a pretty name like her
  Oba here she comes’m watching her (bis)

 57. Ο/Η kapetanios λέει:

  νικαλφα
  οι δικοί μας (εννοώ οι τράπεζες) κατέχουν ομόλογα ονομαστικής αξίας 17-18δις. Όλες τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε σοβαρό πρόβλημα με τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης μιας και η τρόικα αποτιμούσε αυτά τα ομόλογα στην τρέχουσα αξία τους δλδ στο 25% της ονομαστικής . Αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο στο ύψος των κεφαλαίων που χρειάζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση με αποτέλεσμα να καλούνται οι μεγαλομέτοχοι να διαθέσουν περισσότερο ίδιο χρήμα για να κρατήσουν τα μαγαζιά τους πράγμα που όπως καταλαβαίνεις τους έφερνε μια καούρα στο στομάχι. Εάν τελικά φτάσουν τα ομόλογα να αποτιμούνται (πόσο μάλλον να ρευστοποιηθούν με μια πρόταση αγορά τους από το δημόσιο) στο 50-55% αυτό θα σημαίνει ότι με μια συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ολίγων εκατομμυρίων θα ξεμπερδέψουν μια και καλή με το όλο πρόβλημα.
  Εάν αυτό είναι που εννοεί ο παπούλης είναι ένας μποναμάς 10 δις από κει που δεν το περίμεναν

 58. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «…είναι ένας μποναμάς 10 δις από κει που δεν το περίμεναν»
  Και μετα θα πανε ολοι στην…. Βραζιλια.

 59. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Όχι, δεν συνενοούμεθα, είναι σαφές, αλλά δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε, καλό είναι να κρατήσουμε και το μέτρο 😉

 60. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Μιλάμε λοιπόν για τα νέα ομόλογα μετά το PSI.
  Καλά ότι θα ξεμπερδέψουν με τόσους σκελετούς στις ντουλάπες τους λίγο δύσκολο, αλλά αν καταφέρουν, συνεπικουρούντων των Γερμανών που τρενάρουν όπως πάντα το παιχνίδι των μη λύσεων, να βελτιώσουν τις αποτιμήσεις τους πείθοντας τους ιδιώτες να συμμετάσχουν και να ξαναγράψουν ζημιές για χάρη τους πρέπει να τους βγάλουμε το καπέλο.
  Ο Σαύλωκ ήταν αφελής μπροστά τους.
  Το ωραίο είναι ότι το παραδέχονται και μόνοι τους!
  «Σε κάθε περίπτωση ενδεχόμενη επαναγορά χρέους με τον τρόπο αυτό θα είχε και θετικές επιπτώσεις, κυρίως για τις τράπεζες. Όπως αναφέρει στο in.gr ανώτατο τραπεζικό στέλεχος η επαναγορά ομολόγων θα οδηγούσε σε αύξηση των τιμών των χρεογράφων που διακρατούν στα trading και banking χαρτοφυλάκιά τους οι τράπεζες. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχύονταν τα κεφάλαια των τραπεζών και θα περιορίζονταν ισόποσα οι ανάγκες κεφαλαιακής τους στήριξης. «Η επαναγορά θα μας έβρισκε να κάνουμε hold-out. Θα περιμέναμε να αυξηθούν οι τιμές των ομολόγων, τις οποίες σήμερα αποτυπώνουμε χαμηλά στα βιβλία μας», τόνισε.

  Πάντως, ενδεχόμενη μη εθελοντική επαναγορά ομολόγων θα οδηγούσε ενδεχομένως σε πρόσθετες ζημιές και κεφαλαιακές διαγραφές τις ελληνικές τράπεζες, καθώς θα έπρεπε να απομειώσουν από το χαρτοφυλάκιό τους τις ζημιές από την χαμηλή τιμή πώλησης των τίτλων. »

  Καλά για την κυβέρνηση που θα φορτωθεί νέο χρέος από δήθεν συμφέρουσα επαναγορά στο 50% της ονομαστικής αξίας όταν αποτιμούνται σήμερα στο 25%, σπαταλώντας κεφάλαια του EFSF αντί να βρει τρόπο να τα ρίξει στην πραγματική οικονομία, δεν έχουμε λόγια . Θαυμασμού εννοώ! :mrgreen: :mrgreen:

 61. Ο/Η papoylis λέει:

  πρώτα να παρατηρήσω ότι η αερομαχία λέφτηδων Αναγνώστη καλός είναι να λάβει τέλος εδώ και τώρα

  Αφώτιστε

  Πράγματι πολύ γουστάρω Astrud . Υπήρξα τυχερός να δω ζωντανο το Stan Getz προ αμνημονεύτων σε μια συναυλία που δεν θα ξεχάσω ποτέ μου. Μου θύμισες πολλά και σε ευχαριστώ. 😉

  Κάπταιν και Νικάλφα :

  Το δεκάρικο που λέγαμε είναι σχετικό με την επαναγορά ομολόγων όπως λέτε αλλά αφορά τα ομόλογα που βρίσκονται στη δευτερογενή και όχι στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών . 😉
  Μέχρι πρόσφατα αυτά παιζόντουσαν γύρω στο 17 με 18 % 🙂

 62. Ο/Η kapetanios λέει:

  κι εγώ γι αυτά μιλώ τζάνουμ — στην δευτερογενή δεν βρίσκεται τίποτες ( ανάθεμα κι αν αλλάζουν χέρια 5-10 τεμάχια κι αυτά για να γράφουν κάποιες ημερήσιες αποδώσεις οι διαχειριστές των χαρτοφυλακίων –από το παίγνιο με τα επιτόκια εννοείται γιατί με την ονομαστική αξία δεν βγαίνει φράγκο )

 63. Ο/Η kapetanios λέει:

  για να ξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Η προσφορά της επαναγοράς θα αφορά σε οικειοθελή συμμετοχή και όχι υποχρεωτική. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί που θα «δείξουν ενδιαφέρον» δεν είναι οι ξένοι θεσμικοί (αυτοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την συγκυριακή αποτίμηση του χαρτοφυλακίου τους –μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ομόλογα που λήγουν από το 22 έως το 42 και έχουν αποδώσεις σήμερα κοντά στο 16% ) αλλά:
  – κερδοσκόποι διαχειριστές που αγοράζουν μερικά κομμάτια στις σημερινές τους τιμές
  -και Ελληνικές τράπεζες που εκβιάζονται από την τρόικα και τους Ευρωπαίους τραπεζίτες που κρύβονται από πίσω της.

 64. Ο/Η kapetanios λέει:

  πχ (μιας και πήρα φόρα) ξέρουμε σήμερα ότι η εθνική με τις σημερινές αποτιμήσεις είναι σε πάαααρα πολύ δύσκολη θέση (ή να κρατικοποιηθεί που σχεδόν αποκλείεται ή να πουληθεί μπιρπαρά στην ντόιτσε μπανκ )
  Η μόνη της ελπίδα (και εννοώ για τους χιλιάδες μικρομετόχους της αλλά και για την ντόπια πολιτική και οικονομική ελίτ) να παραμείνει και ιδιωτική και «ελληνική» (με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει σήμερα) είναι η άνοδος της μετοχής της και η αύξηση των αποτιμήσεων της– αλλιώς χαιρετίματα

 65. Ο/Η papoylis λέει:

  Κάπταιν

  πράγματι στη δευτερογενή γίνονται ελάχιστες πράξεις . Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μη θεσμικοί κάτοχοι για περίπου 62 δις 😉

 66. Ο/Η kapetanios λέει:

  αμ σχεδόν δεν υπάρχουν –μετά το psi
  εκτός εάν εννοείς κάτι άλλο

 67. Ο/Η kapetanios λέει:

  και παπς μιλάμε μόνο για ομόλογα ονομαστικής αξίας 20δις, τόσα θα αγοράσουμε —ντεμεκ .
  Οι τράπεζες που έχουν απόλυτη ανάγκη αυτήν την συναλλαγή έχουν 17δις , κάτι λίγα έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία που ΚΑΙ αυτά έχουν ανάγκη ρευστότητας οπότε..

 68. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Καλημέρα .
  Νομίζω πως η επαναγορά επειδή αναφέρεται και σε ιδιώτες είναι προφανές πως θα αποτύχει. Για να ενεργοποιηθεί αυτή η …μήτρα – ρήτρα πως την λένε συλλογικής δράσης απαιτείται η οικειοθελής προσχώρηση του 66%, πράγμα απίθανο. Τι παίζει λοιπόν; Μου φαίνεται πως και μόνο με την επαναγορά ομολόγων να ακούγεται στα πέριξ και με ελάχιστες συναλλαγές στη δευτερογενή αγορά οι αποτιμήσεις για τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών βελτιώνονται άμεσα. Αυτό δεν είναι και μικρό κέρδος, μειώνει τη μαύρη τρύπα της κεφαλαιακής επάρκειας και ενόψει κεφαλαιοποίησης απαιτεί λιγότερα ίδια κεφάλαια, αν λέμε ζητηθούν, από τους μετόχους . Τελικά ακόμη και με την κουβέντα, ακόμη και χωρίς να πουλήσουν τα ομόλογα τους θα κερδίσουν. Αν δε επειδή οι ιδιώτες δεν θα συμμετέχουν στις αγοραπωλησίες σε ένα τυχόν πρόγραμμα επαναγοράς το απορροφήσουν όλο οι τράπεζες θα έχουν και ρευστό αντί για χαρτάκια που βεβαίως- βεβαίως θα προστεθεί στο δικό μας χρέος. Πάσα διόρθωση δεκτή! 😛

 69. Ο/Η kapetanios λέει:

  δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο περίπτωση να πάνε σε ρήτρα . Η συμμετοχή θα μείνει σε εθελοντική βάση–σε διαφορετική περίπτωση το πλήγμα που θα υποστούμε σαν χώρα θα ισοδυναμεί με άτακτη χρεοκοπία (χωρίς όμως να απολαμβάνουμε και τα πλεονεκτήματα της) Το δεύτερο που θέλω να σημειώσω είναι ότι, κατά την γνώμη μου πάντα, κακώς κάκιστα δεν αποτιμώνται τα νέα ομόλογα στο 100% της ονομαστικής τους αξίας από την τρόικα. Αυτό:
  – θα αποτελούσε ένα ηχηρό μήνυμα ότι η χώρα και το τραπεζικό της σύστημα τελεί υπό την πλήρη προστασία της ΕΕ
  – θα μείωνε τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης και άρα εν δυνάμει και το δημόσιο χρέος

 70. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 15:02
  Τελευταία Ενημέρωση : 23/11/2012 15:08

  Εισβολή ομολογιούχων στα γραφεία της Ν.Δ.

  Tη διαβεβαίωση ότι η ΝΔ θα στηρίξει μια διαδικασία σειράς συναντήσεων με τους υπουργούς με στόχο μια δίκαιη λύση στο πρόβλημά τους έλαβαν οι ομολογιούχοι που υπέστησαν απώλειες λόγω του PSI.

  Αυτό δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος Κων. Τσιμάρας μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των ομολογιούχων από κοινού με τον γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.

  Οι εκπρόσωποι των ομολογιούχων κατέφθασαν στη Βουλή περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι, μετά την ένταση που επικράτησε νωρίτερα έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, που οδήγησε σε ολιγόωρη διακοπή της προγραμματισμένης τους συνάντησης με τον κ. Κεφαλογιάννη.

  Ο κ. Τσιμάρας είπε ακόμη τους δημοσιογράφους ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των ομολογιούχων με τη διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

  Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των ομολογιούχων Γιώργος Κλαυδιανός δήλωσε ότι θα πρέπει να τηρηθεί η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για λύση στο πρόβλημά τους.

  Αναφερόμενος στα επεισόδια έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, ο κ. Κλαυδιανός τα χαρακτήρισε έκτροπα. «Δεν ήταν ο σκοπός μας τα έκτροπα αλλά να γίνει πράξη η προεκλογική δέσμευση» είπε.

  naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

  ΥΓ Αφου δεν θελετε να ασχοληθειτε με Βραζιλιανικα ασματα, Βραζιλιανες, Αριστερο ανεμολογιο, διανυσματικος λογισμος συνιστωσων ΣΥΡΙΖΑ, πορεια της χωρας στον χρονο, συλλογικοτητες και αμορφες μαζες, βλ. και βιβλιο ” Μαζα και εξουσια.”,….

  τι να κανω κι εγω ο…..αφωτιστος ;
  ποσταρα πεζες ενεργειες δεξιων ομολογιουχων.

 71. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλης, 23/11/2012, 11.10πμ

  «πρώτα να παρατηρήσω ότι η αερομαχία λέφτηδων Αναγνώστη καλός είναι να λάβει τέλος εδώ και τώρα…»
  =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-==-=-=
  Παπούλη, επειδή επέλεξες να παρατηρήσεις δημόσια και μάλιστα ως Ιστολόγος (διαχειριστής και …όουνερ), θα σου εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου (για την παρατήρησή σου) δημόσια.

  Κοίταξε να δεις, επειδή αερομαχία με το Λέφτη δεν είχαμε προς το παρόν, η προληπτική και δημόσια παρέμβασή σου προφανώς θίγει αυτούς που απευθύνεσαι, υπό την έννοια ότι αμφισβητείς την πρόθεση ή τη δυνατότητά τους να κρατήσουν τη διένεξη εντός των ορίων του αποδεκτού και του ..κόσμιου.

  Για τον Λέφτη δεν μου πέφτει λόγος (εννοώ ότι δεν πρέπει να μου πέφτει, το ζήτημα είναι προσωπικό ), αλλά καθόσον με αφορά ένα θέμα το έχω.

  Ο λόγος είναι ότι ενώ επανειλημμένα διαφώνησα με χειρισμούς σου (ή μη χειρισμούς σου) σε διαφορές μεταξύ σχολιαστών, όπου υπήρχαν πραγματικές αερομαχίες, ουδέποτε παρενέβην δημόσια.
  Και αυτό γιατί ακριβώς όφειλα να δείξω την εμπιστοσύνη μου στις προθέσεις σου (που είναι δεδομένο ότι πάντα θεωρούσα ότι είναι οι καλύτερες), αλλά κυρίως στη δυνατότητά σου να τις εφαρμόζεις στην πράξη στο ρόλο σου ως διαχειριστής.
  Ακόμη και αν το όποιο αποτέλεσμα με δυσαρέστησε και εννοώ ως αναγνώστη και σχολιαστή.
  Συγκεκριμένες αναφορές και παραδείγματα δεν χρειάζονται, διότι δεν έχουν να προσθέσουν κάτι θετικόι, άλλωστε όλοι (και δεν είμαστε πολλοί) (σ)την Ιερουσαλήμ παροικούμε.

  Τέτοιες αερομαχίες, όπως γνωρίζεις και θυμάσαι, περιελάμβαναν, είτε χαρακτηρισμούς και εκφράσεις προσβλητικές , είτε ένα ιδιότυπο και βίρτουαλ ..μπούλινγκ που σπάει νεύρα και εξαναγκάζει τον αποδέκτη να βγαίνει εκτός εαυτού και να το γυρνάει στα ορέα δηλαδή προσβλητικές εκφράσεις κλπ.
  Άλλως, δηλαδή αν κάποιοςδεν ήθελε να ξεκατινιαστεί υποχρεούταν να επιλέξει την αποχώρηση ή το ..στρίψιμο.

  Για τους παραπάνω λόγους, καταρχήν, θα επιθυμούσα να μην αμφισβητείς εμπράκτως τις προθέσεις και τη δυνατότητα να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση, φοβούμενος και εγώ δεν ξέρω τι.

  Προφανώς η όποια διαφορά στο συγκεκριμένο δεν αφορά το Λέφτη ή άλλον, αλλά τον Παπούλη και τον ..υποφαινόμενο και προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση να το συζητήσω …τριγωνικά.

 72. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Το ομολογω για να τυχω ευνοϊκης μεταχειρισης, απο τον Παπουλη, που ειναι και διαχειριστης και ….Παπουλης. Ο Αφωτιστος ειναι ο προβοκατορας διαφημισης μειονοτητων και ..τα παιρνει απο τις μεξικανικες συμμοριες.

  Κυριες και κυριοι ο Τιτο Larriva, μπορει να φαινεται βιαιος, αστατος, ασωτος, γυναικας και αλλα πολλα, αλλα τα φαινομενα απατουν.

  Ζει στο Austin, Texas, με την γυναικα του και την κορη τους
  και ασχολειται με την μουσικη και τον κινημτογραφο.

  Γεννηθηκε περι το 1955 στην Ciudad Juárez, Chihuahua, Mexico
  Παιζει Rock, punk rock, alternative rock, Chicano rock
  Ειναι τραγουδιστης, κιθαριστας, στιχουργος, μουσικος και ηθοποιος σε διαφορες κινημ. ταινιες οπως Desperado, From Dusk Till Dawn and Once Upon a Time in Mexico. Παιζει σε εργα του φιλου του Robert Rodriguez.

  Και στο τραγουδι αυτο απο το “From Dusk Till Dawn” μιλα για τον ερωτα… μετα τα μεσανυκτα.

  και καταληγει.

  “…In my heart
  A deep and dark
  and lonely part
  Wants her and
  waits for After Dark”

  Απολαυστε το.

 73. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Καλες οι μουσικες, καλυτερα τα LAUghing MAThs, ακομη πιο καλη η προστασια της χλωριδας και της πανιδας, αλλα καλυτερα η αποτελεσματικη πολιτικη των Πρασινων οπου γης, γιατι αν η επιρρροη τους μεγενθυθει θα ζησουν καλυτερα ολα τα ζωα και οι…. γυμνοι πιθηκοι..

  “Οι “πράσινοι” αναστατώνουν την γερμανική πολιτική σκηνή / της Χάριετ Τόρι Νοέμβριος 25 2012

  Ενόψει των επόμενων ομοσπονδιακών εκλογών της Γερμανίας, το άλλοτε ακραίο οικολογικό κόμμα των «πράσινων» στρέφεται κι άλλο προς το κέντρο, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να διευκολύνει τους συντηρητικούς της ‘Ανγκελα Μέρκελ (Angela Merkel) να παραμείνουν στην εξουσία και πέραν του 2013. Η προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας των χριστιανοδημοκρατών της κ. Μέρκελ με τους «πράσινους», αν και παραμένει ακόμα μακρινό ενδεχόμενο, εμφανίστηκε έξαφνα όταν οι «πράσινοι» εξέλεξαν μια συντηρητική ως επικεφαλής των ψηφοδελτίων τους.

  Η καταγόμενη από την Ανατολική Γερμανία 46χρονη Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ (Katrin Göring-Eckardt), που είναι η προκαθήμενη της συνόδου της λουθηρανής εκκλησίας, ήταν η απροσδόκητη νικήτρια της εσωκομματικής ψηφοφορίας, επικρατώντας επί των προβεβλημένων αριστεριζόντων ανθυποψηφίων της, συμπεριλαμβανομένης της ηγέτιδος του κόμματος Κλαούντια Ροτ (Claudia Roth). Η κ. Γκέρινγκ-Έκαρντ θα πλαισιώνεται στην κορυφή των «πράσινων» ψηφοδελτίων από τον Γιούργκεν Τρίτιν (Jürgen Trittin), άλλοτε υπουργό περιβάλλοντος και εκπρόσωπο της μετριοπαθούς αριστερής πτέρυγας του κόμματος……”
  Συνεχεια στην

  http://www.ppol.gr/cm/index.php?Datain=8157

 74. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Salma Hayek table dance in Titty Twister, From Dusk Till Dawn (1996 – EUA)

  ΥΓ Η επαναληψις ειναι μητηρ πασης μαθησεως και απολαυσης του χορου της Salma Hayek .
  Το εβαλα γιατι εχει καλυτερα σολαρισματα απο την προηγουμενη εκτελεση( λεμε τωρα)

 75. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Μπούντεσμπανκ
  Η Γερμανία αποκαλύπτει την ψύχωσή της με τον χρυσό
  Διαθέτει αποθέματα αξίας € 132,8 δισ.
  Επιμέλεια Αλέξανδρος Καψύλης
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

  Είναι ιδιαίτερες οι σχέσεις των Γερμανών με τον χρυσό. Τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι Ναζί άδειαζαν θησαυροφυλάκια (κρατικά και ιδιωτικά, με προτεραιότητα στα εβραϊκά) για να μεταφέρουν το περιεχόμενό τους σε θυρίδες ελβετικών τραπεζών, τις οποίες οι Ελβετοί αρνούνται ακόμη να ανοίξουν.
  Το 1998 με παράτυπες (μη προαναγγελθείσες) πωλήσεις χρυσού έγινε η γερμανική λογιστική αλχημεία (διότι ουδείς υπήρξε αναμάρτητος) για τη βελτίωση της δημοσιονομικής εικόνας της χώρας ενόψει της ένταξής της στην ΟΝΕ.

  Αποκάλυψη. Σήμερα η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) αποφάσισε να σηκώσει το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τα διαθέσιμα της χώρας σε χρυσό (λόγω ανησυχιών για το μέλλον του ευρώ, λένε οι κακές γλώσσες). Και αποκάλυψε το αναμενόμενο: τα αποθέματα της Γερμανίας υπολείπονται μόνο εκείνων των ΗΠΑ.
  Οι αποκαλύψεις της Μπούντεσμπανκ οφείλονται σε παρατεταμένες πιέσεις του γερμανικού Κοινοβουλίου, που απαιτούσε να μάθει τον καταγεγραμμένο χρυσό της χώρας. Καταγράφηκαν λοιπόν 3.396 τόνοι χρυσού συνολικής αξίας 132,8 δισ. ευρώ. Εξ αυτών 1.536 τόνοι (το 45% του συνόλου) βρίσκονται στα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).
  Επί γερμανικού εδάφους η Μπούντεσμπανκ διατηρεί μόνο το 31% των διαθεσίμων της. Ποσοστό 13% φυλάσσεται στην Τράπεζα της Αγγλίας, ενώ το υπόλοιπο 11% φυλάσσεται στην κεντρική τράπεζα της Γαλλίας. Διαθέσιμα στην Ελβετία η σύγχρονη Γερμανία δεν διατηρεί – η Τράπεζα της Ελβετίας ήταν ο μεγαλύτερος «αποταμιευτής» του χρυσού, των έργων τέχνης και άλλων κλοπιμαίων των Ναζί.

  Φθηνοί λαϊκισμοί. «Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος γερμανικός χρυσός βρίσκεται σε θησαυροφυλάκια του εξωτερικού», αναρωτήθηκε ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Φίλιπ Μισφέλντερ μετά την άρνηση των γαλλικών Αρχών να του επιτρέψουν να επιθεωρήσει τα γερμανικά διαθέσιμα στο Παρίσι. Για αυτή την άρνηση τον περασμένο μήνα η κεντροδεξιά «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ» είχε μεμφθεί τον γάλλο κεντρικό τραπεζίτη Κριστιάν Νουαγέ σε άρθρο της με τίτλο «Μας κρατάτε τόσο πολύ χρυσό»! Πρόκειται φυσικά για φθηνούς λαϊκισμούς, διότι η ίδια η Μπούντεσμπανκ φροντίζει να κρατά μεγάλο μέρος των αποθεμάτων της εκτός γερμανικής επικράτειας.

  Δεν το είχαν πει ποτέ. Από το 1951, από την αρχή του «γερμανικού μεταπολεμικού θαύματος» δηλαδή, και παρά την κατάργηση του προπολεμικού Κανόνα Χρυσού που επέβαλλε τη μετατρεψιμότητα των νομισματικών διαθεσίμων κάθε χώρας σε χρυσό, η χώρα αγόραζε μεγάλες ποσότητες του ευγενούς μετάλλου στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι και στο Λονδίνο, και τον αποθήκευε στις πόλεις αυτές. Μοιάζει απίστευτο, αλλά οι γερμανικές κυβερνήσεις και η Μπούντεσμπανκ δεν είχαν αποκαλύψει μέχρι σήμερα τις αγορές αυτές. Επιπλέον, με την ευκαιρία των αποκαλύψεων η «Μπούμπα» ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μεταφέρει τα επόμενα χρόνια από τη Γερμανία στις ΗΠΑ 150 τόνους χρυσό σε μικρές ποσότητες κάθε φορά.

  Επειδή ανησυχούν. «Οι Γερμανοί έχουν πραγματική ψύχωση με τον χρυσό», αναφέρει η «Φιγκαρό». Και εκτιμά ότι οι απογραφές του γερμανικού χρυσού γίνονται λόγω της ανησυχίας του Βερολίνου και της Φρανκφούρτης (όπου εδρεύει η Μπούντεσμπανκ) για το μέλλον της ευρωζώνης.

  http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4769610

  ΥΓ Χρειαζομαστε εξοπλισμο και μερικους ειδικους. Μεσα μεταφορας νταλικες με 8 τροχους, μηχανημτα κοπης, μηχανικους υπογειων εξορυξεων, ηλεκτρονικους μηχανικους συστηματων ασφαλειας, γερμανομαθεις,αγγλομαθεις, …Θεμα για διηγημα. Ας απαλλοτριωσουμε μερος αυτων που μας οφειλουν, τουλαχιστον….λογοτεχνικα.

 76. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ορέ πάει πάλι η φακαμαδερμπορντ ή ο …Τίμιος υποβάλλει τον Παπούλη σε εξαντλητική πολιτική …αυτοκριτική συγχρόνως με θεραπευτική (οινο)πνεβματική αποκατάσταση; 😛 😆
  Πόσο μπορεί να (μας) αντέξει*; 😀

  Πόσο ν αντέξει ο άνθρωπος αναποδιές του βίου
  ως εν τη κρίση κάτοχος μικρού …ξενοδοχείου
  όπου όλοι αράζουμε σα νάναι παραλία
  δια να θεραπεύσουμε την κάθε μας ανία;

  Ένα είναι το φάρμακο νόσου τε μαλακίας
  ρακομυκίνη άφθονη, φονιάς της αδικίας
  και εάν χικ αρθρώνουμε συνάδελφοι τουρίστες
  στην κεφαλή θα βάζουμε και κάποιες …παγοκύστες

  Τότε να δείτε φίλτατοι μεγίστη επιτυχία
  ο τουρισμός θα ανεβεί ως τα ύψη του Δία
  θα περισσέψουν τάλαρα, το έλλειμμα να κλείσουν
  και το μερίδιο μας των …φτωχών αμέσως θ αυγατίσουν

  *Η μητρική

 77. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa

  Γ..μω την ταιιβανεζα μητρική
  ή γ..μω τον Φροιντ, να μπεις θες ξανα στην μητρα

  Λογω των προσφατων γαμ..στερων γεγονοτων
  οπου εμπλεκεται η μιση Αθηνα
  σκαρωσα εν ποιηματιδιον
  του συστηματος 4-2-4.

  Μ’ οσες κι αν πας σαν να πηδας την ιδια

  Διαδηλωνει σημερα η μιση Αθηνα,
  το παθος της δεν εβησε, που’ ναι τα χρονια εκεινα
  αδιαφορια εδειξε ο νεος Δον Ζουαν
  Δολιστας Υπηρετης και στο Αλφουζισταν

  Η αλλη μιση ειν’ ομως ευτυχισμενη
  απ’ τον προικισμενο Πετρο… καλοπηδηγμενη.

  Λενε οι ψυχογιατροι και οι περπατημενοι
  οι ποιητες, οι σατυροι και αλλοι χορτασμενοι
  μ’ οσες κι αν πας σαν να πηδας την ιδια
  γαμω τον Φροιντ, να μπεις θες ξανα στην μητρα.

  Αφωτιστος Φιλελλην

  25.11.2012

  ΥΓ1. Με …συγκρατημενη αθηναικη αθυροστομια

  ΥΓ2. Διαβαστε εκτεταμενη …..ειδησιογραφια και 43 σχολια στο
  “Τι έπρεπε να απαντήσει ο Πέτρος Τατσόπουλος”
  http://roides.wordpress.com/2012/11/24/24nov12/#comment-56655

 78. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «….
  Αυτοί, σαν – καλά – το ξανασκέφτομαι, με τέτοιο εγωισμό,
  την εξουσία αν παίρνανε, με τέτοιο θυμικό
  (που σκέφτονται πάντα για εσάς, φτωχοί εργάτες)
  θα μ’ «αναμορφώνανε» σε έργα καταναγκαστικά
  να πάψω να μιλώ, να σκέφτομαι : κόψε τα «σπαστικά»

  Κι εγώ φυγάς, ινδιάνος πόλεων, αντάρτης, στα κρυφά
  (ας είν΄ καλά : ο γέρος μου με τα κυνηγητικά
  που με ‘μαθε μικρό καλό σημάδι, τα μάτια τα καλά)
  σκοπεύω εσάς στην κεφαλή ω ταξικοί αποστάτες
  μαζί τους : μικροαστοί εγωιστές και αυταρχικοί εργάτες
  …………………………………………………………………»

  12.03.2009

  Αφωτιστος Φιλελλην

 79. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Συνηθως ο σαδισμος των πρακτορων της KGB η της CIA, της ΜΟΣΑΝΤ ,….που βασανιζουν με διαφορες μεθοδους τα θυματα τους και τους κανουν ορο αληθειας για να αποσπασουν πληροφοριες, ειναι κρυμμενος σαδομαζοχισμος, στο κρεβατι τους ή σκληρη ανδρικη ομοφυλοφιλι, συνηθεστατη σε στρατοκρατικα περιβαλλοντα……

 80. Ο/Η papoylis λέει:

  Όσο ο Παπούλης χτένιζε ελιές , έστρωνε απλάδες , λουβάλαγε τσουβάλια , κλάδευε και έκοβε κωλόριζα συνέβησαν εδώ ορέες συζητήσεις

  Μια διευκρίνηση και μερικές «οδηγίες» προς τους εδώ ελάχιστους ναυτιλλομένους είναι νομίζω σκόπιμες :

  Αναγνώστα

  σου οφείλω εδώ μια ΔΗΜΟΣΙΑ συγγνώμη . Όπως εύκολα αντιλαμβάνεσαι , ο καμμένος στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι και έτσι αγαπητέ , επειδή γνώριζα ότι δεν θα είχα δυνατότητα παρακολούθησης της μεταξύ υμών και Λέφτηδων «ενδιαφέρουσας» συζήτησης έκανα το σφάλμα να αφήσω τη κουτσουλιά μου

  Αφώτιστε
  Ειλικρινά χέστηκα για τα κατορθώματα του Τατσόπουλου , Δεν διάβασα τις προτροπές των Ρ. και Λ. ούτε παρακολούθησα το εν λόγω δακρύβρεκτο σήριαλ , όχι μόνο επειδή αυτές τις μέρες είχα αποκλειστική απασχόληση ως φιγουραζέρ ελαιών , αλλά και επειδή ένα τέτοιο ζήτημα εκφεύγει της αισθητικής μου 😉 δεν αντιλαμβάνομαι επίσης γιατί έφερες το όλο ζήτημα εδώ . Δεν πρόκειται για «έγκλημα» προφανώς 🙂

  Λέφτηδες

  τα «ψυχολογικά» τεστάκια εδώ κομμένα . Έχετε το τσαρδί σας όπου μπορείτε να ασκείτε το σχετικό λειτούργημα 😉 Το σχόλιο σας προς ΑΦ καθώς και η «λακωνική» απάντηση του κατεβαίνουν πάραυτα :mrgreen:

  Προς λοιπούς

  keep up the good job 🙂

 81. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «….χτένιζε ελιές , έστρωνε απλάδες , λουβάλαγε τσουβάλια , κλάδευε και έκοβε κωλόριζα …»
  Μας δινεις το καλο παραδειγμα.
  Ηδη το καλοκαιρι εβαψα μονος μου το γραφειο. Νους υγιης εν σωματι….
  Του χρονου, γιατι φετος τις εχουμε νοικασμενες με την αδελφη μου σε τιμη ξεφτιλα σ’ εναν κομμουνιστη ξαδελφο (ΚΚΕ) και προεδρο του αγροτικου συνταιρισμου, θα επιχειρησω να μαζεψω τις ελιες, οχι με χτενι, αλλα με μακρια βεργα 4 εως 5 μετρα, σκαρφαλωμενος στο διχαλο, 3-χαλο,… σε υψος h= 3 εως 4 μ. οποτε απαιτειται πυροσβεστικο στρωμα για ενδεχομενη πτωση.
  Τωρα που το ξανασκεφτομαι την φυσικη σημασια των εξισωσεων F=m*g u= (2*g*h)^.5, ισως να ηταν καλυτερα να αγορασω ελαιοπανα και να μισθωσω την εργασιαν ενος πθηκοειδους τινακτη, διοτι ο μεσηλιξ κια ποσο μαλλον που «ο γερος παει η απο πεσιμο η απο χεσ..μο», και στο δευτερο δεν εχω κανενα προβλημα,…

 82. Ο/Η papoylis λέει:

  Αφωτιστε

  Κλαδέψτε τις στο κάθετο για να απλώσουν στην οριζόντια …. έτσι δεν θα χρειαστεί πυροσβεστικό στρώμα ούτε ΕΚΑΒ 🙂

 83. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Παπουλη

  hδιακλαδωσης = 3.5 μ, hολικο= 10 μ, d = 12 μ η λυση ειναι μηδενικη ή ….μιγαδικη

  Σε τετοιους υπεραιωνοβιους ελαιωνες, ισχυουν …αλλα κολπα
  60 εως 70 κιλα /δεντρο το 1ο ετος και 10 εως 20 κιλα /δεντρο το 2ο ετος κ.ο.κ.

 84. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «Χαμηλώνουν τον πήχη στον ΣΥΡΙΖΑ
  Κατώτερη των προσδοκιών η αύξηση των μελών που έδειξαν οι κάλπες του Σαββατοκύριακου
  Ρεπορτάζ Μαρία Νταλιάνη
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

  Δημόσια ικανοποίηση αλλά και παρασκηνιακός σκεπτικισμός κυριαρχεί στον ΣΥΡΙΖΑ: οι εγγραφές μελών στις οργανώσεις – έγιναν το Σαββατοκύριακο – αποδείχτηκαν κατώτερες των προσδοκιών.
  Σύμφωνα με πηγή της ηγετικής ομάδας του κόμματος θα υπάρξει αύξηση της τάξεως του 5%-8% των μελών, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρου περί τα οργανωτικά στελέχους ο αριθμός των μελών του κόμματος πρόκειται να τριπλασιαστεί και θα φτάσει τα 30.000-35.000 μέλη.
  …..
  Η παραφωνία Τατσόπουλου
  Να υποβαθμίσει τις «παραφωνίες τύπου Τατσόπουλου» επιχειρεί η Κουμουνδούρου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε δριμύτατη κριτική για τις αναφορές του – «έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και με λένε ακόμη αδελφή» – από την ομάδα Lesbian και Gay Community της συνιστώσας Κόκκινο. «Εμείς ντρεπόμαστε περισσότερο για σένα παρά εσύ για μας», ήταν η κριτική, η οποία έκανε τον βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο να μιλήσει στο Διαδίκτυο για «συντρόφους που τον ρίχνουν στα σκυλιά». Από την πλευρά του κόμματος πάντως δεν υπήρξε καμία αναφορά στα περί Τατσόπουλου, αφού η εσωστρέφεια είναι το τελευταίο που θα ήθελε η Κουμουνδούρου αυτό το διάστημα.»

  ΥΓ Απο την μιση Αθηνα, ουτε το 2% δεν ενεγραφη στους καταλογους του ΣΥΡΙΖΑ
  Τα ιπταμενα μπαλονια , που συνηθως χρησιμοποιουνται σε παιδικα παρτυ, μακροπροθεσμα χανουν το περιεχομενο αεριο, λογω του πορωδους του υλικου κατασκευης τους.

 85. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  «ισως να ηταν καλυτερα να αγορασω ελαιοπανα και να μισθωσω την εργασιαν ενος πθηκοειδους τινακτη, διοτι ο μεσηλιξ κια ποσο μαλλον που “ο γερος παει η απο πεσιμο η απο χεσ..μο”, και στο δευτερο δεν εχω κανενα προβλημα,…»

  Ύπαγε οπίσω μου Σατανά! 😉
  «Μας δινεις το καλο παραδειγμα»
  Άκου Αφώτιστε το καλό παράδειγμα το έχω δώσει προ πολλού και μια που παραπονέθηκες για συνθηματικά σχόλια κάπου εδώ πριν λίγες μέρες, να σου πω πως αυτά ( τα παράπονα) δεν σε απαλλάσσουν από την υποχρέωση να εντρυφήσεις στον παλαιότερο …πλούτο που υφίσταται στο υπέδαφος της evil witch για να είσαι ακριβής και …δίκαιος! 🙂
  https://papoylis.wordpress.com/2012/06/02/after-mnemonium-what/#comment-12334
  Αυτά τα υπέρ-μνημονικά ποστς να τα δει και ο …Αναγνώστης για να θυμηθεί τους παλιούς καλούς καιρούς! 😉

 86. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Δεν μου χρωστάς τίποτα (σοβαρά μιλάω)
  (μέχρι εδώ – χο χο χο)

  Άμα πάντως θέλεις να κάνεις κάτ οπωσδήποτει (όχι ότι χρειάζεται, αλλά για να μη φανώ ..ακατάδεχτος) σβήσε μαζί τα άλλα ..συγχωρεμένα και το προηγούμενο δικό μου (23/11- 11.10), έτσι και αλλιώς δεν επηρεάζεται η συζήτηση και αν επηρεάζεται δεν ..προσφέρει και τίποτα 🙂

  Βέβαια άμα θέλεις οπωσδήποτε να ζητήσεις συγγνώμη, ίσως έχει νόημα από ένα καλό παιδί που τόπρηξα σήμερα «δεν πιστεύω νάχετε κάνει μαντάρα το δίκτυο και να μην μπορώ να στείλω κάτι αν χρειασθεί την ώρα που θα χρειασθεί και όχι μετά από 1 τέρμινο» και γενικώς τον ζάλισα και στο τέλος έφυγα κιόλας (εντάξει όχι για αυτό)
  Αλλά άστο θα του ζητήσω εγώ ..εκμέρους σου, χωρίς να σε αναφέρω 🙂

  ΥΓ Πάω να διαβάσω ιστορία (αυτήν που είπε ο Νίκος)

 87. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa

  »…Έτσι λοιπόν σήμερα ως δεξιοτέχνης μαραγκός κατασκεύασα, με τη βοήθεια φυσικά απλών ανθρώπων του λαού, ένα χωριάτικο τραπέζι από περισσεύματα ξυλείας στέγης, το οποίο άνετα μπορεί να φιλοξενήσει 14 συνδαιτημόνες γύρω του! Έτσι, μπολιασμένος πλέον με τα σχετικά αντισώματα, επέστρεψα δριμύτερος για να συνεχίσουμε τις …υψηλές αναζητήσεις μας ! :razz:»

  Ten…. years after.
  2002. Με ενα yugo, φορωνω 6 μαδερια πριστης ξυλειας απο ιροκο για δαπεδοστρωση ενος τμηματος του εργου, που περισσευαν απο μια επιβλεψη και τα φερνω στο ρετιρε (γραφειο) . Σε δευτερη διαδρομη φερνω ξυλινες ραβδους 3χ3 cm L=3 m υπολειματα κοπης ξυλων. Αγοραζω καροβιδες, βρισκω στο εργοταξιο 2 γωνιακα στηριγματα και 2 λαμες και φτιανω με τα ρεταλια αυτα ενα παγκακι 3 θεσεων με πλατη τις ξυλινες ραβδους. Με βοηθαει λιγο ενα κοριτσι απο το γραφειο που ειχε μηχανακι, το δραπανο που ειχα ηταν παμπαλαιο, χωρις αποσυμπλεξη και μεγαλης ισχυος και επαθα μια συστροφη στον καρπο, αλλα ως χειροδυναμος, συνεχισα απτοητος.
  Τωρα το παγκακιον αυτο θα υποστει μια μεταφορα εις το σπιτι του παππου μου, που εκληρονομησα.

  ΥΓ Συνεχισε nikos__alfa , τας χειρωνακτικας εργασιας, παντοτε και παντου, με χαρακτηριστικην καθυστερησιν.

 88. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович,

  Μα δεν ήταν ψυχολογικό τεστάκι! Ήταν ένας θεαματικός τρόπος να δείξουμε ότι, συχνά, τα μεγάλα λόγια είναι κούφια. Επιπλέον, ήταν και σύντομος. Θα χρειαζόντουσαν πολύ περισσότερες λέξεις για να το δείξουμε με πιο politically correct τρόπο που βέβαια δεν θα είχε το ίδιο impact.

  Αυτά, για την ιστορία. Διότι κατά τα άλλα, you are the sergeant! 😉 🙂

  Увидимся

 89. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ten years after – I’d love to change to world
  Songwriters: ALVIN LEE
  Everywhere is freaks and hairies
  Dykes and fairies, tell me where is sanity
  Tax the rich, feed the poor
  Till there are no rich no more

  I’d love to change the world
  But I don’t know what to do
  So I’ll leave it up to you

  Population keeps on breeding
  Nation bleeding, still more feeding economy
  Life is funny, skies are sunny
  Bees make honey, who needs money, monopoly

  I’d love to change the world
  But I don’t know what to do
  So I’ll leave it up to you

  World pollution, there’s no solution
  Institution, electrocution
  Just black and white, rich or poor
  Them and us, stop the war

  I’d love to change the world
  But I don’t know what to do
  So I’ll leave it up to you

  ΥΓ Ποτε δεν ειχα προσεξει τους στιχους.
  Παντα ειμασταν 30 ετη πισω απο τους πραγματικους πολιτες των ΗΠΑ

 90. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ενας σχεδον ξανθος αφωτιστος καταδιωκει τους …κακους.

 91. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ορθη επαναληψις

  Ενας σχεδον ξανθος αφωτιστος καταδιωκει τους …κακους.

 92. Ο/Η papoylis λέει:

  «ΥΓ Ποτε δεν ειχα προσεξει τους στιχους.
  Παντα ειμασταν 30 ετη πισω απο τους πραγματικους πολιτες των ΗΠΑ»

  …και μάλιστα δέκα χρόνια μετά 😉 🙂 ( σύνολο σαράντα )

 93. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Παπουλη,
  Με (μας) αδικεις…καταφωρα, λογω… βαρηκοιιας.

  Προσωπικα ειμαι …..καβαλα, πανω στο κυμα. Καμμια φορα πεφτω αλλα ξανασκαρφαλωνω στην σανιδα μου, συγνωμην στην μοτοσυκλεττα μου.

  Ειμαι ελαφρα βαρηκοος και δεν μπορω , οπως πολλοι Ελληνες, λογω κατακευης ωτος, γλωσσας, κ.λ.π. τις περιεργες συχνοτητες που εξπεμπουν οι 100 φυλες των ΗΠΑ, Υπο τη επηρεια αλκοολ και αλλων ουσιων,….ωστε να κατανοησω σε rock τραγουδια ολους τους στιχους, σαν να εχουν παθει τα ηχητικα κυματα γλωσσικης πληροφοριας διαθλαση, περιθλαση, διακροτηματα και αλλα ωραια κυματικα, δηλ. σαν να ακουω με διακοπες ενδιαμεσα.

  Οι Τσιπριοι τα καταφερνουν καλυτερα στα Αγγλικα, ασε που κατα το 1/3 ειναι…κομμουνιστες.

  ΥΓ Οξφορδιανα αγγλικα και αμερικανικα ΝΥ μου ειναι πιο ευληπτα.

 94. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ten…. years after. ειναι ο νικλαφας στην…ξυλουργικη και οχι στην στιχουργικη.

 95. Ο/Η papoylis λέει:

  Γιατί στη στιχουργική είναι δέκα χρόνια μπροστά 🙂

 96. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Και ο Παπουλης στις ποιητικες ραψωδιες, ειναι ο νεος Βιτσεντζος Κορναρος του 21ου αιωνα.

  Masterpieces in Modern Greek Literature
  http://www.moderngreekstudies.rutgers.edu/academics-mainmenu
  Masterpieces in Modern Greek Literature (3) Readings and discussions of
  representative works from the Mario`(1) and on Mt Grammos(2) as well as Erotokr of Vitzentos Kornaros to thecontemporary …

  1. https://papoylis.wordpress.com/%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%89/
  2.https://papoylis.wordpress.com/grammos/

 97. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Νάμουνα λέει στιχουργός
  με λέξεις σαν ξυλάκια
  και να τις κάρφωνα ορθώς
  ως ξύλινα στιχάκια

  Τότε θα ήμουν ξυλουργός
  που φτιάχνει τραπεζάκια
  να τρωγοπίνω καθιστός
  με στίχους μεζεδάκια

  και όποιος είχε όρεξη
  ξυλουργική να μάθει
  θα μάζευε τους στίχους μου
  σ ένα μικρό καλάθι

  εάν όμως τον ένοιαζε
  την ποίηση να τρέφει
  ξυλάκια θα αράδιαζε
  σε λόφο, σαν του …Στρέφη 🙂

 98. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Γειά σου νικάλφα!
  Κάτι πιό στο κλίμα…

 99. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Γεια σου ορέ Μαυροπρόβατε!

  Αχ βρε Ν .Ξυλούρη σε χάσαμε νωρίς!

 100. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλοι κι αδέρφια; Ναι! Εκτός από εκείνους για τους οποίους …χάνουμε πάσα ιδέα! 😉

 101. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Μου το θύμισες Μαυροπροβατή το παλικάρι!
  Και την άξιζε τη λέξη! Κι ακόμη άλλες λέξεις δυνατές.
  Ψυχούλα ορέ, άδολος, αθώος ,αληθινός, κρυστάλλινος, σαν τη φωνή, τη ματιά και την καρδιά του!

  Οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε μέσα από τα τραγούδια του , στις συναυλίες ,στο θέατρο και στα δισκάκια από βινύλιο και τις κασέτες της εποχής του.
  Θάταν καλοκαίρι προς το φθινόπωρο του ΄74 που τον γνώρισα, καλύτερα είδα, από κοντά. Η χούντα πρέπει να είχε πέσει, ναι σίγουρα ,γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε να βγει σε περιοδεία.

  Μαθητής γυμνασίου συμπλήρωνα το πενιχρό οικογενειακό εισόδημα δουλεύοντας Σαββατοκύριακα αλλά και σε έκτακτες περιπτώσεις σε μια ταβέρνα του χωριού μου επί της τότε Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών που εξυπηρετούσε, όπως και σήμερα, τους λιγοστούς εποχούμενους της εποχής. Ήταν καθημερινή και έρχεται φουριόζος ο Βασίλης, ένα από τα αφεντικά, θεός σχωρέστον τον καημένο, φωνάζοντας έξω από το σπίτι μας.
  -Νίκο τρέχα, πούλμαν, έχουμε πούλμαν, έλα πάμε για το μαγαζί! Αλαφιασμένος αλλά χωρίς ιδιαίτερο άγχος, γιατί συνέβαινε συχνά αυτός ο…συναγερμός, έβαλα παπούτσια, μπήκα στο αυτοκίνητο γρήγορα και σε δυο λεπτά ήμασταν στη ταβέρνα όπου οι επιβάτες ενός λεωφορείου αραδιάζονταν στα τραπέζια για να φάνε.
  Να μη τα πολυλογώ πέσαμε στη δουλειά , σαλάτες ,φαγητά, ψησίματα ,σερβίρισμα σε λίγο τρώγανε όλοι και πιάσαμε τις …σκοπιές γύρω τους για τα συμπληρώματα. Ποτά, αναψυκτικά, γλυκά και τα τοιαύτα.
  Τότε συνειδητοποίησα πως δεν ήταν συνηθισμένοι τουρίστες . Σε μια μεγάλη παρέα επικεφαλής ήταν ο Ν. Ξυλούρης πλαισιωμένος από τον Όθωνα, έναν κοντοχωριανό τραγουδιστή που γνώριζα και άλλους τραγουδιστές, τραγουδίστριες και συνεργάτες του. Οι υπόλοιποι, μουσικοί, τεχνικοί ήχου, ηλεκτρολόγοι, εργάτες είχαν μοιραστεί σε παρέες σε άλλα τραπέζια και γευμάτιζαν.

  -Ρε σεις, ο Ξυλούρης ρε ! -Τώωρα τον είδατε ρε μαλάκες, …εμείς!

  Περιοδεία στην Ελληνική επαρχία ο Ν. Ξυλούρης και το μπουλούκι του.
  Ε φάγανε, περιδρομιάσανε, ανάψανε τσιγάρα, ο Νίκος συζητούσε έντονα και γελαστά με την παρέα του και οι υπόλοιποι λέγαν τα δικά τους γύρω-γύρω. Θα πέρασε περίπου μισή ώρα έτσι, στον χαβαλέ και συνεχίζανε, αλλά οι πολλές κουβέντες στα …περιφερειακά τραπέζια είχαν κόψει.

  Εμείς και πιο πολύ εγώ περιμέναμε να φωνάξουν για λογαριασμό, να φύγουν, να τακτοποιήσουμε το μαγαζί, να τσεπώσω το έκτακτο …βοήθημα και να την κάνω για διάβασμα.
  Τίποτε, κανείς δεν κουνιόταν για το προκείμενο, τη λυπητερή ντε!

  Αρχίσαμε ν αλλάζουμε ματιές. Μετά ψιθυριστά, – ρε τι ρόλο βαράνε αυτοί, εδώ θα κοιμηθούνε, τι γίνεται;
  Αυτοί, οι γύρω-γύρω, πια δεν μιλούσανε αλλά κοίταζαν με τρόπο συνέχεια προς το τραπέζι του Ξυλούρη. Πάνω εκεί κάνει νεύμα ο Νίκος, πάει το αφεντικό κοντά, του λέει κανε μας τον λογαριασμό. Τη στιγμή εκείνη δεν ακούγεται άχνα!

  -Όλα μαζί; ρωτά ο δικός μας μια που δεν είχε πληρωθεί από πουθενά μέχρι τότε.
  -Εδώ, του δείχνει το τραπέζι ο Ξυλούρης και παίρνει τον λογαριασμό.

  Στροφές αλλού, απογοήτευση, κάτι ψίθυροι και …κλήσεις για τη λυπητερή απ τους υπόλοιπους.
  Μας χαιρέτησε όλους και έφυγε. Έφυγαν και οι άλλοι …μουρμουρίζοντας: Γαμώ την ατυχία μας και άλλα …χειρότερα.
  Ο Νίκος χαμπάρι δεν πήρε από το …δράμα!
  Περίμεναν οι αθεόφοβοι ότι θα τους πληρώσει ο Νίκος τον λογαριασμό, κάτι που σίγουρα είχε συμβεί άλλες φορές, να πιούνε εις υγείαν του κορόιδου! :mrgreen:

  Είναι γνωστό ότι ο Νίκος δεν έγινε πλούσιος, δεν απαιτούσε τίποτε όπου δούλευε και δεν έπαιρνε και μία αν το ταμείο δεν πήγαινε καλά αλλά να βλέπεις τους δικούς του να περιμένουν να επωφεληθούν απ το ελάχιστο είναι οδυνηρό και για μένα δείχνει αδρά πόσο αθώος και άδολος ήταν ο Ν. Ξυλούρης.

  Να είμαστε καλά να τον θυμόμαστε τον λεβέντη!

 102. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Γειά σου Νίκο,
  μου θύμησες προ αμνημονεύτων (χο χο) ετών ήξερα έναν γνωστό στην αριστερά σκηνοθέτη θεάτρου, που έλεγε χωρίς να σηκώνει συζήτηση ότι ο μεγαλύτερος ερμηνευτής του θεάτρου είναι ο Κατράκης και της Μουσικής ο Ξυλούρης (ναι ήταν και Κρητικός).
  Μάλιστα όποιος αν δεν συμφωνούσαν όλοι και κυρίως οι εκάστοτε οργανωτές διαφόρων ..εκδηλώσεων ήταν ικανός να κάνει φασαρία και μέχρι το έργο να μη βοηθήσει να ανεβεί.
  Αν και μοιράκιο (τότε) τούχα πει ότι αν βάλουμε μέσα και τον Μπιθικώτση συμφωνώ.
  Δεν είπε τίποτα, αλλά δεν έκανε και σαματά.

  Κορυφαίο, κατά τη γνώμη μου και το

 103. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «Είναι γνωστό ότι ο Νίκος δεν έγινε πλούσιος, δεν απαιτούσε τίποτε όπου δούλευε και δεν έπαιρνε και μία αν το ταμείο δεν πήγαινε καλά αλλά να βλέπεις τους δικούς του να περιμένουν να επωφεληθούν απ το ελάχιστο είναι οδυνηρό και για μένα δείχνει αδρά πόσο αθώος και άδολος ήταν ο Ν. Ξυλούρης.»

  Για μενα δειχνει την ματαιοτητα του σοσιαλισμου οταν οι «δικοι του» δεν μπορει να ακολουθησουν το οραμα του προικισμενου και τιμιου «ηγετη» Ν.Ξυλουρη , αλλα φροντιζουν για την παρτη τους, as usual.

  Και σαν ουτοπικος σοσιαλισμος του Ουενς

  1. Ουεν.Η κριτική που έγινε στον Όουενς ήταν ότι, διαπνεόμενος από την αισιόδοξη πεποίθηση ότι θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τη διάρθρωση της κοινωνίας, στήριξε τη δράση του περισσότερο σε ηθικές και φιλανθρωπικές βάσεις παρά σε αυστηρή ανάλυση των οικονομικών μηχανισμών και επεξεργάστηκε σχέδια τα οποία στην πράξη αποδείχθηκαν αφελή και ουτοπικά.[5] Πάντως οι πρώτες μεταρρυθμίσεις του προηγήθηκαν κατά μισό αιώνα της εργατικής νομοθεσίας και όλο το ενθουσιώδες έργο του συνέβαλε στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για τα κοινωνικά προβλήματα, Θεωρείται πρόδρομος και θεμελιωτής του ουτοπικού σοσιαλισμού.[6]
  πηγη : el.wikipedia.org/wiki/

 104. Ο/Η kapetanios λέει:

  νικαλφα
  αμ πως νομίζεις ότι πεθάνουν στην ψάθα οι περισσότεροι , απ τους κολαούζους

 105. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ματαιότης ματαιοτήτων
  τα πάντα ματαιότης…
  Στ’ αυγά σας, το λοιπόν!
  Το λέει και ο …Φώτης![***]

  [***] Double meaning 😉

 106. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  ΖΗΤΩ Η ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

  «ΜΕΞΙΚΟ
  Φρικτός θάνατος για τη δήμαρχο που τα έβαλε με τα καρτέλ
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: TA NEA Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

  Αγρια χτυπημένο και καμένο, σε ένα απόμερο σοκάκι στα δυτικά της Πόλης του Μεξικού, βρέθηκε το άψυχο σώμα της γνωστής ως «ηρωίδας του 21ου αιώνα», της 36χρονης μεξικανής δημάρχου που τόλμησε να κηρύξει τον πόλεμο στα καρτέλ των ναρκωτικών.

  Γιατρός και μητέρα τριών παιδιών, η Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα ήξερε πολύ καλά με ποιους τα έβαζε όταν αναλάμβανε τον δήμο της πόλης Τικιτσέο, το 2008. Τίποτα όμως δεν στάθηκε ικανό να την αποτρέψει. Δεν εγκατέλειψε τα καθήκοντά της ούτε μετά τις δύο απόπειρες δολοφονίας εναντίον της, το 2011. Απεναντίας, εξερχόμενη από το νοσοκομείο, μετά τη δεύτερη επίθεση – κατά την οποία ένοπλοι δολοφόνησαν τον άνδρα της – η Γκοροστιέτα φωτογραφίστηκε επιδεικνύοντας τις ουλές της. «Κάθε μέρα παλεύω να σβήσω τις μνήμες των τραγικών στιγμών που έζησα. Δεν μπορώ να τα παρατήσω όμως. Εχω τρία παιδιά στα οποία πρέπει να δώσω το σωστό παράδειγμα», έλεγε τότε απευθυνόμενη στους δημότες της και τους ανθρώπους που πίστευαν στο έργο της.
  Αν και η θητεία της στον δήμο είχε πλέον λήξει, η Γκοροστιέτα θεωρούνταν ακόμη στόχος για τους ντόπιους βαρόνους των ναρκωτικών.»

  ΥΓ Για περισσοτερα απο την φρικτη κατασταση που περασε πριν καταφερουν να την δολοφονησουν στην dailymail
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1350323/Mayor-Maria-Santos-Gorrostietas-scars-2-attempted-assassinations-Mexican-gangs.html

 107. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Pink Floyd Live BBC 1970 -1971 Full Show
  2h:05m07s Ενας καλος συμμιγης αριθμος που λεγαμε για να σας συνοδευει ψυχεδελικα εις την εργασιν σας.

 108. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αυτό Καπετάνιε για τους κολαούζους ξαναπές το!!
  Και ειδικά σε περιπτώσεις που ο άλλος δεν ήθελε αυλές κολακείες και γλυψίματα, αλλά απλώς δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το κόλημμα που έχουν να μάθει να κάνουν οι επαγγελματίες του είδους, για να επιβιώσουν, καθότι μόνοι δεν μπορούν.
  Τραγικές περιπτώσεις…….

 109. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Και μια απόδοση του παραπάνω, κάποιου που για να μην γίνει άθυρμα (έτσι όπως το καταλάβαινε) έφτασε μέχρι την αυτοκαταστροφή.
  Δεν ενέδωσε μεν, αλλά το τίμημα ήταν πολύ βαρύ
  Μεγάλος μέσα στην τραγικότητά του

  και sorry για την πολυλογία, αλλά είναι εντυπωσιακό πόσο βαθεια είχε κατανοήσει το μηχανισμό που λέγαμε παραπάνω (και με μια πρόταση περιέγραψε ο καπετάνιος) και πως αποδίδει το σχήμα αντεστραμμένο

 110. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Καιρος λοιπον, για αλλα κοινωνικα και παραγωγικα συστηματα, οπως ο ηθικος σοσιαλισμος, ο αξιοκρατικος σοσιαλισμος και αλλα πιο δικαια.

  Οι αλλοι ας ακολουθησουν τον αθλητικο, οπαδικο και ποδοσφαιρικο σοσιαλισμο…

 111. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Δεν ηξερα που να το αναρτησω αλλα μου φανηκε πολυ φρικτη και τραγικη ιστορια που αφορα εκατομμυρια γυναικες καθε ετος. Συμβαινει οταν αυτες ειναι μικρα κοριτσακια. Μαλιστα προχθες, παρακολουθησα την σχετικη ταινια Desert Rose στην ΝΕΤ, που αφορουσε την ζωη μιας μικρης Σομαλης, που υπεστη ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων, στα 12 για να μην παντρευτει εναν 70χρονο βοσκο, κατεφυγε ως υπηρετρια στην Σομαλικη Πρεσβεια στο Λονδινο,…. και στο τελος εγινε διασημο top model και -μετα απο καιρο- απεκαλυψε την ιστορια της.
  http://tvradio.ert.gr/details.asp?pid=3388886&chid=8

  “ΚΟΣΜΟΣ
  Καταδικάζει ο ΟΗΕ τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑΤρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

  Απόφαση με την οποία καταδικάζει τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων, πρακτική που αφορά 140 εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο υιοθέτησε -για πρώτη φορά- η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

  Η πρακτική αυτή, ανάμεσά τους και η κλειτοριδεκτομή, είναι παράνομη σε περίπου 20 αφρικανικές χώρες, την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, αλλά δεν είχε μέχρι σήμερα καταδικασθεί επίσημα από τα όργανα του ΟΗΕ.

  Περισσότερες από 110 χώρες, ανάμεσά τους 50 χώρες της Αφρικής, υποστήριξαν το κείμενο της απόφασης που καλεί τις χώρες-μέλη να συμπληρώσουν με εκπαιδευτικά και ενημερωτικά μέτρα πρόληψης τις ισχύουσες κατασταλτικές ρυθμίσεις.

  «Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια για να επιτύχουμε τον στόχο μας: να θέσουμε τέλος στον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων σε διάστημα μίας γενιάς. Σήμερα αυτός ο στόχος είναι περισσότερο κοντά από ποτέ», δήλωσε ο ιταλός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Τσέζαρε Ραγκαλίνι, ένας από τους κύριους υποστηρικτές της πρωτοβουλίας, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «πολύ ισχυρό εργαλείο» για την υπέρβαση των επιφυλάξεων των χωρών στην απαγόρευση της πρακτικής αυτής.

  Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων πλήττει 100 έως 140 εκατομμύρια κοριτσιών και γυναικών στον κόσμο.

  Η πρακτική αυτή έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια στις δυτικές χώρες εξαιτίας της αύξησης του μεταναστευτικού ρεύματος.

  Ο ακρωτηριασμός αφορά τα εξωτερικά γυναικεία γεννητικά όργανα και εφαρμόζεται για πολιτισμικούς ή θρησκευτικούς λόγους.”

 112. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Παίδες (φευ… μόνο παίδες) ένα-ένα μη χάσουμε τον …κολαούζο εδώ μέσα!;
  Ας αρχίσουμε από τα σοβαρά που λέει κι ο Αναγνώστης.
  Καλησπέρα .
  Λέφτες, βλέπω σας αρέσουν τα …δράματα. Ν ανοίξετε δραματική σχολή βρε! 😉
  Αφώτιστε πως το μπουλούκι του Νικόλα το μετέτρεψες σε …Κεντρική Επιτροπή κόμματος είναι όντως αξιοσέβαστο. 🙂
  Τώρα τα …δευτερεύοντα.
  Αναγνώστη ο σκηνοθέτης που θυμήθηκες για τον Κατράκη και τον Ξυλούρη είχε μεγάλο δίκιο αλλά πρέπει να σου αναγνω-ρίσω πως κι εσύ για τον Μπιθικώτση είχες το δικό σου . Όμως δυστυχώς η καθημερινή πραγματικότητα, προς δόξαν του νεοελληναρά, δεν επιφύλασσε ως προς την αναγνώριση της αξίας των μεγάλων καλλιτεχνών που ανέφερες αλλά και άλλων που θα μπορούσαμε να θυμηθούμε την καλύτερη αντιμετώπιση! 😦
  Επειδή ξέρω πως σε …ερεθίζουν τα βιωματικά, θα πω ότι μου θύμησες την εποχή που νέος εργαζόμενος με πενιχρότατο μισθό έκανα τις …αρπαχτές μου, ως σερβιτόρος, τα Σαββατοκύριακα στο πολιτιστικό κέντρο της περιοχής μου απ όπου, καθώς ήταν μεγάλο και φημισμένο, είχαν περάσει κατά καιρούς τα περισσότερα μεγάλα ονόματα του λαικού και ελαφρολαικού τραγουδιού.
  Ξεκινώντας από τους αδελφούς …Κατσάμπα, Τζαβάρα μέχρι Μοσχολιού, Τζένη Βάνου, Μητροπάνο και Μπιθικώτση.
  Ο σερ Μπιθί όλο …πιασμένος ήταν ο καημένος από τις πολύωρες και κουραστικές πρόβες και τα ξενύχτια. Μόλις έβγαινε από την πίστα στο υποτυπώδες καμαρίνι του όποιον έβρισκε μπροστά του καθόταν και έλεγε δείχνοντας τους ώμους του:
  – Τρίψτε ρε παιδιά, λίγο τρίψτε, πιάστηκα πάλι. Στα υπόλοιπα δε άρχοντας, απλός και προσηνής. Του μιλούσες σαν να μιλούσες στον θείο ή τον πατέρα σου!
  Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί όμως ότι ο μέγας Μπιθικώτσης δεν …γέμιζε ποτέ το μαγαζί;;;
  Όμως αυτή ήταν η πικρή αλήθεια! Και έβλεπες, αλίμονο, με αστεία πρόσωπα με το μεγαλύτερο προσόν τους τον χαβαλέ και την κακογουστιά σαν τον περιβόητο (μετά) Πλανητάρχη με το …πούρο, ούτε τ όνομα του δεν θυμάμαι, να γίνεται το μαγαζί …πίτα, πατείς με πατώσε, που λέμε και στην καθαρεύουσα! :mrgreen:
  Καλύτερα όμως. Για μας ήταν ευκαιρία να τον απολαύσουμε στις μεγάλες ερμηνείες του με κόσμο που τον άκουγε με άπειρο σεβασμό και προσοχή. Λιτανεία αληθινή! Ευλογία !

 113. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa

  Ειναι και επικαιρο, μονο που οι νεοι μεταναστες φευγουν οχι με καραβι για Αυστραλια, αλλα με easy jet και αλλλες charter-ικες εταιρειες….

  Εξαιρετικη φωνη!!!!

 114. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Απο την κινημ. Ταινια «Συνοικια το ονειρο» .Επι 4 χρονια ζουσαμε σε σπιτι του 1940, 100 μ απο την γεφυρα του περιφερειακου του Φιλοπαππου, οπου ειχαν απομεινει μερικα μονον αυθαιρετα.

  Για να μην γκρινιαζετε οτι δηθεν φτωχοποιηθηκατε, δεν εχετε να ζησετε και αλλα… γκρινιαρικα.

  «…Σε μια εποχή όπου η Ακροδεξιά έκανε πάρτι στην Ελλάδα, η «Συνοικία το Ονειρο» λογοκρίθηκε έχοντας προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων επειδή « δυσφημούσε την εικόνα της ευημερούσας Ελλάδας ». Τι ήταν όμως αυτό που είχε προκαλέσει το μένος του κράτους και των αρχών; Ηταν η «ενοχλητική» εικόνα μιας φτωχογειτονιάς της Αθήνας, του Ασύρματου. Μιας παραγκούπολης ανάμεσα στον λόφο του Φιλοπάππου και τα Ανω Πετράλωνα. Το κέντρο του κόσμου για τους κατοίκους της, οι οποίοι με κάθε τρόπο προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την ανέχεια, χωρίς ωστόσο να χάσουν την αξιοπρέπειά τους. »

  «,..Η ταβέρνα όπου έγιναν τα γυρίσματα της σκηνής του Γρηγόρη Μπιθικώτση (επάνω), με τον Αλέκο Αλεξανδράκη να χορεύει χασαποσέρβικο φωνάζοντας «άτιμε ντουνιά!», υπάρχει ως σήμερα, αλλά με διαφορετική ονομασία. Λέγεται «Της κακομοίρας» (δεξιά), ενώ κατά την περίοδο εποχή των γυρισμάτων της «Συνοικίας» ήταν απλώς «Ο Βασίλης», από το όνομα του πρώην ποδοσφαιριστή κ. Βασίλη Δεδιώτη ο οποίος είχε τη διαχείρισή της. …»

  http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=404776

 115. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μπουγάς 🙂
  Νίκο τυχερός ήσουν για τα βράδια που λες.
  Μούχε κάτι ανάλογο (τηρουμένων των αναλογιών όμως, διότι ο Μπιθικώτσης ήταν άλλο πράμα) μερικά βράδια με τον Γκολέ να ..σολάρει σε μισοάδειο μαγαζί (μετά τις 3.00 πμ).
  Κάπου κοντά στην Πλ. Αμερικής, προ ..αμνημονεύτων.

 116. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αφώτιστε η επιλογή σου (φεγγάρι μάγια μούκανες) εξαιρετική, το άσμα είναι από τα καλυτερότερα και ο Μπιθικώτσης ..ανατριχιαστικός.

  Μόνο εξαιρετική;; (η φωνή που λες παραπάνω).
  Αυτά τα γεμίσματα πριν την κορύφωση και μετά (από αυτήν) για νάρθει στα ίσα, δεν συγκρίνεται με κανέναν, νομίζεις ότι είναι φόρμουλα1 που βγαίνει από στροφή και ..δίνει, σε σχέση με όλα τα συμβατικά που σε τραβάνε στην «κορώνα» όχι πριν και μετά!!

  Τέλος πάντων, ενθουσιάστηκα (χο χο χο)
  Το παρακάτω ..αφιερωμένο, νομίζω ότι έιναι από τα καλύτερα ερωτικά τραγούδια που έχουν γραφτεί, από όλες τις απόψεις (και ..συνιστώσες, μελωδία, στίχοι κλπ κλπ)

 117. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Captain our captain* πόσο δίκιο έχεις για τους κολαούζους. Αλλά το εξάντλησε το θέμα ο Αναγνώστης με την τεράστια αντίθεση του μη υποκύπτοντος σε σφουγγοκωλάριους ( που να τους έβρισκε κιόλας ο έρμος 😉 ) περήφανου , ανυπότακτου και τραγικού Νικόλα Άσιμου!
  Εδώ αν και δε έχουμε …πια καθηγήτριες (εγώ όμως έχω ..δύο στο σπίτι) να ασχοληθούμε λίγο με τα λεξιλογικά του κολαούζου, μη περάσει κανένας Σαραντάκος ή …χειρότερα κανένας 40κιστής και μας εγκαλέσει για ….ανασκολοπισμό της λέξης. 🙂
  Η λέξη κολαούζος τείνει να χάσει την πρόδρομη και πραγματική σημασία της του οδηγού δλδ, εξ ού και η παροιμία «χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει» και να επικρατήσει η σλάνγκικη σημασία της, του κολλητσίδα, του γλείφτη, της βδέλλας που κολλά και απομυζά, του παράσιτου και του σφουγγοκωλάριου με την οποίαν την χρησιμοποιήσατε εσύ και ο Αναγνώστης!

  Έτσι άσε να λέει ο …Σταθακόπουλος 🙂
  «Κολαούζος ωστόσο αντιθέτως σημαίνει οδηγός, μπροστάρης (εκ του Οθωμανικού kilavuz, που σημαίνει οδηγός).

  Οι οδηγοί των καραβανιών της βαλκανικής τα έλεγαν τα άλογά τους κολαούζους, δηλ. οδηγούς, διότι ήξεραν το δρόμο (π.χ Γιάννενα – Βουκουρέστι), και έτσι ενώ ο αναβάτης μπορούσε να αποκοιμηθεί στο σαμάρι, αυτά πήγαιναν μόνα τους, χωρίς έλεγχο των χαλινών. Αν κάποιος δεν ήξερε το δρόμο, έπαιρνε ένα κολαούζο (άνθρωπο και άλογο) και έβρισκε το δρόμο του προορισμού του. Εξ ου και το «χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει». Ο πιο γνωστός κολαούζος της ιστορίας των ελληνικών καραβανιών της Βαλκανικής ήταν ο Γιαννιώτης Ρόβας («Ο Ρόβας εξεκίνησε, μεσ’ τη Βλαχιά να πάει, νύχτα σελώνει τ’ άλογο, νύχτα το καλιγώνει..»).

  Πηγή: Δημ. Σταθακόπουλος, 24grammata.com
  Φυσικά χρησιμοποιείται (λέγεται) και με την σημασία του οδηγού. Υπάρχει δε και εργαλείο που ανοίγει πάσα (οδηγεί δλδ τον κοχλία ) και λέγεται κολαούζος .
  Όσο δε για τον …τίτλο τιμής των αρχαίων σφουγγοκωλάριος που τον καταντήσαμε έσχατο υποτιμητικό τι να πω για τα …χάλια μας ;;; 😆
  Δεν έχουμε αφήσει τίποτε όρθιο! 😀 Κατεδαφίζουμε όλους τους …θεσμούς οι αχρείοι!

  Αντιγράφω από το σλανγκ.gr :
  σφουγγοκωλάριος
  Ορισμός:
  Στην αρχαία εποχή: τίτλος τιμής. Έμπιστος του βασιλιά, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για να σκουπίζει και να καθαρίζει τα οπίσθια του υψηλότατου/-ης.

  Στην σημερινή εποχή: υποτιμητικός τίτλος. (σ.σ. ας το …διάαλο!! ) Ο άνθρωπος που είναι πολύ πιστός σε κάποιον και έχει τον ρόλο του ρουφιάνου ή του χαμάλη ή και των δύο.

  * Λέφτηδες ο όρος είναι δικός μου και να αφήσετε ήσυχο τον …Νίκιπλο :mrgreen: 😉

 118. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ορέ Παπούλη δεν ανεβάζεις κανά φρέσκο Post, διότι τούτο από τα βίντεα σε λίγο δεν θα ανοίγει;;

  Και άμα είσαι κουρασμένος ή δεν έχει χρόνο, βάλε κάτι ..ευκολόγραπτο.
  Ας πούμε γιατί κακώς πανηγυρίζουν οι ..λούστροι για τη δόση αφού ο Προϋπολογισμός δεν πρόκειται να μην χρειασθεί ..αναμορφώσεις
  Δεν σε φοβάμαι σε αυτά, έχεις ειδικότητα 🙂

 119. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Α ο α και ΑΦ για συνεχίστε τις …ανταλλαγές, καμάρια μου! 🙂

 120. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος

  O ΑΦ ειναι ελαφρα βαρηκοος, αλλα το τραγουδι σου δεν….., μπροστα στα 2 μνημειωδη και ισοτιμα υπερεξαιρετικα που ποσταρα μεεπαρκη τεκμηριωση (μεταναστευση και συνοικια το ονειρο)

 121. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος

  Αν καποιος εχει παθος και χωρις πολυ καλη φωνη τραγουδαει εκπληκτικα.

 122. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Όμορφη πόλη (Μίκη Θεοδωράκη – Γιάννη Θεοδωράκη) από τους «Λιποτάκτες». Τραγουδάει ο συνθέτης. Τον συνοδεύουν ο Μανώλης Χιώτης και ο Δημήτρης Φάμπας.

  Σχόλια χρήστη που πραγματοποίησε την μεταφόρτωση (mnls0)
  το τραγουδι αυτο το εγραψε ο γιαννης θεοδωρακης σχεδον στην εφηβεια του και η ομορφη πολη του τραγουδιου δεν ειναι αλλη παρα τα χανια [οι στιχοι αυτου του τραγουδιου ειναι απ αυτους που εγραφε ο γιαννης και τους πετουσε στον κηπο και τους μαζευε ο μικης ]

 123. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αφώτιστε εξαιρετικά !
  Ναι ρε Παπούλη βάλε κανένα τέτοιο ποστ που λέει ο Αναγνώστης, να μας μιλήσει για την …ανάπτυξη! 😉

 124. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa

  Νομιζω οτι δικαιωματικα αντι για λογοτεχνης-μηχανικος πρεπει να κανω εναν πολυχωρο
  μουσικο καφενε με μικρη σκηνη -γκαλλερι-θεατρο-κινηματογραφο, ……..
  οπου θα ασκησω το επιχειρηματικο μου πνεβμα, ξεδιπλωνοντας τα πολλαπλα ταλεντα μου στην ελληνικη* και ξενη μουσικη,στην προζα, την σατιρα,τον κινημογραφο, …..

  Θα λεγεται «Ρακωδειο ο Σουρης», επι της οδου…. Απωλειας. 1 Ρακη 1 ευρωπουλο.Μπορει να φερνεις και το δικο σου μπουκαλι, αρκει να εχεις πιει 2 ποτα , ελ. καταναλωση 3 ευρω.
  Ολοι θα ερχεστε.

  *Για να καταλαβετε οτι ειμαι ελαφρως βαρηκοος και εντελως της ξενης μουσικης, αλλα εχω ελληνικα ποιοτικα ακουσματα και ακομα το ψαχνω

 125. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καλά (ο)ρε Αφώτιστε δεν θα τσακωθούμε κιόλας για το ποιο είναι καλύτερο, αφενός γιατί γούστα είναι αυτά, αφετέρου γιατί οι ..αλτέρνατιβ επιλογές σου είναι όντως εξαιρετικές.
  Επίσης ορθώς ..ευαισθητοποιείσαι από την ερμηνεία του συνθέτη, ειδικά στην όμορφη πόλη και ημείς εβαισθητοποιούμεθα, μπορεί να είμεθα βάρβαροι, αλλά τα αγαπάμε τα άνθη.
  Αλλά και ο Πανδής δεν είναι άσχημος, τι λες και εσύ
  Ρε μπας και είσαι κρυφοαριστερός και αμφισβητείς τις ελίτ της ερμηνείας;;

  Παρόλα αυτά, σχετικά με το «έχεις μάτια το φεγγάρι», λες μ@@@κίες αγαπητέ μου, είναι κορυφαίο και δεν πα να το τεκμηριώνεις όσο θέλεις!!
  Μπαααα!! 🙂

  Πέρα από την πλάκα, είχα ακούσει ότι με τα αναγραφόμενα στην όμορφη πόλη, ο Γ.Θεοδωράκης αναφερόταν σε αντικέιμενο ερωτικού πόθου (γυναίκα), αλλά δεν μπορώ να το ..τεκμηριώσω.
  Δεν βαριέσαι στέκει και στις 2 εκδοχές.

  Δράττομαι δε της ευκαιρίας να επιμείνω στην ..αξία των γυρισμάτων στην ένταση που ανέφερα παραπάνω.
  Επειδή δεν βρίσκω κάποια φωνή ανάλογη με του Μπιθικώτση που να το κάνει αυτό (χο χο χο), θα σου δώσω ένα παράδειγμα με ..ορχήστρα (πλήθος οργάνων κλπ κλπ)
  Άκου το (αφιερωμένο σε όλους, νάστε καλά, ωραία ήταν σήμερα, άκουσα τραγούδια που είχα καιρό να ακούσω) και μετά ξανα άκου το «έχεις μάτια το φεγγάρι» να δεις τις αναλογίες!!
  Μπαααα!! 🙂

 126. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ο Νικάλφας ευχαριστεί τον Αφώτιστο και τον Αναγνώστη και θα προσέλθει οπωσδήποτε Οδός Απωλείας …69 στο Ρακωδείον ο Σουρής, μόνο που φοβάται αν μαζευτούμε όλα τα …πουρά εκεί πέρα να γλεντήσουμε την ώριμη νεότητα μας θα το πούνε Ρακωδείον ο ..Πουρής το μαγαζί! 😛
  Καλά ξέρω Αφώτιστε εσύ είσαι …ατσαλένιος, τι ατσαλένιος, ίνοξ λέμε και απλώς σε παίρνει η μπάλα λόγω χρονολογικών δεδομένων, αλλά θα το …αντέξεις! 🙂
  Αναγνώστη να έχεις και μουσικό αυτί εκτός από το …πονηρό σου δεν το περίμενα. Νόμιζα είχες …ένα! 🙂
  Καληνύχτα ακούγοντας την άλλη πλευρά:

 127. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Α’ Βραβείο του Φεστιβάλ Μεσογειακού Τραγουδιού της Βαρκελώνης με το εξαίρετο τραγούδι του Κώστα Γιαννίδη «Ξύπνα αγάπη μου» (1960) που ερμήνευσε η Νανά Μούσχουρη

  Σας το αφιερωνω, για να το αφιερωσετε -με την σειρα σας- στις καλες σας. Για να εχετε μια αρμοζουσα παρανομη σχεση, μπορειτε να ……..τις χωριστε για μερικες ωρες. Α ολα κι ολα, τις χωρισετε η δεν τις χωρισετε, δεν θα φανερωσετε το μυστικο….. της οδου Απωλειας 69.

  «Κώστας Γιαννίδης
  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

  Ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο πολύπλευρος συνθέτης Γιάννης Κωνσταντινίδης του Γεωργίου, (1903-1984) για να ξεχωρίσει την δραστηριότητά του ως τραγουδοποιού. Ως Κώστας Γιαννίδης, ήταν ένας από τους διακεκριμένους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, μαέστρους και πιανίστες, ιδίως του ελαφρού τραγουδιού.

  Γεννήθηκε στη Σμύρνη τον Αύγουστο του 1903. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια που λίγο πριν τη καταστροφή της Σμύρνης ήλθε στην Ελλάδα και συνέχισε σπουδές στη Γερμανία σε πιάνο και σύνθεση στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Βερολίνου και στο Ωδείο Στερν (1923-1931). Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε στο ελληνικό μουσικό θέατρο ως μαέστρος και συνθέτης την περίοδο 1932-1950 όπου και παρουσιάστηκε με το ψευδώνυμο Κώστας Γιαννίδης μετατρέποντας τη σειρά του ονοματεπωνύμου του……»

 128. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ξημερωνει και η ….μιση Αθηνα αποχαιρετα με γλυκεια μελαγχολια τις πολλαπλες κλωνοποιημενες μορφες του…. προικισμενου εραστη Πετρου. Απο τα κλειστα παραθυρα που μυριζουν…ερωτα, ακουγεται το παραπανω τραγουδι που γραφτηκε οταν ηταν μωρο.

  Ιδεα : Αφου γυρισαμε στην δεκαετια του 60 ποικιλοτροπως (νεοφασισμος, ανεργια, μεταναστευση,μεγαλες ανισοτητες, ο γαμος ως εξασφαλιση,….) θα προσαρμοστω αναλογως.
  Θα γραφω και λαικα μυθιστορηματα πολιτικης και ερωτα με αρκετο σεξξ καθως και σεναρια για φωτορομαντζα με πολιτικο-ερωτικο περιεχομενο για διεισδυση στο μεγαλο ταργκετ γρουπ του …λαου, οπως θα ελεγε και καποιος εδω, γραφιστα εχουμε για ην εικονογραφηση, οποτε,….
  Παω αμεσως να φρεσκαρω τις γνωσεις μου με γρηγορη επανα-αναγνωση του «Η γεννηση του νεοφασισμου στην Ελλαδα» του Γιαννη Κατρη.

 129. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «ΙΙ. Μάιος 2013

  Η σκληρή πραγματικότητα, όπως εκφραζόταν από τις υποδείξεις-διαταγές των τεχνοκρατών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αρχικά και -στη συνέχεια- του Νομισματικού Ταμείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ιδρύθηκε με αφορμή την κρίση της ελληνικής οικονομίας, έχει ξεπεράσει την πλούσια φαντασία μου, όπως φαίνεται από την πρόβλεψη του τεύχους Ι, αφού αναφέρονται σε “θεραπεία σοκ” με πτώση 15% του ΑΕΠ το 1ο έτος της νέας θεραπείας, που θυμίζει την διατήρηση καρκινοπαθούς, κοντά στο τελευταίο στάδιο, υπό καταστολή για να μειωθεί η ραγδαία εξελισσόμενη καρκινογένεση, ώστε με χρήση πειραματικών φαρμάκων (λ.χ. από δηλητήριο σκορπιού) να παραταθεί –κατά τα – η άθλια, ομολογουμένως, ζωή του ασθενούς.

  Οι μισθοί στο Δημόσιο μειώθηκαν κατά 20%, οι συντάξεις κατά 25%, νοσοκομεία έκλεισαν, απολύθηκε προσωπικό, χαμηλο-συνταξιούχοι πέθαιναν. Ως αποτέλεσμα, ο στόχος μείωσης του ελλείμματος κατά έξη ποσοστιαίες μονάδες (από 14 στο 8%), όσες ήθελε και η ελληνική κυβέρνηση τώρα (!), επιτεύχθηκε. Παράλληλα εξαφανίστηκε το εμπορικό έλλειμμα. Ο δείκτης ανεργίας όμως εκτινάχθηκε στο 22%.

  Παλαιότερα , οι ξένοι οικονομικοί αναλυτές είχαν δεί μόνον το ορατό μέρος της κατάστασης στην χώρα μας. Ειδικά οι προτεστάντες έλεγαν ”οι Έλληνες πολιτικοί δεν βλέπουν το δημόσιο χρέος ως χρέος αλλά ως εθνικό εισόδημα” . Με την υψηλότερη διαφθορά, μαύρη και γκρίζα οικονομία στην Ε.Ε., της τάξης του 40%, τελικά πολλοί Έλληνες μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. Το 2012, το επίσημο ΑΕΠ έπεσε 15%, αλλά αυτό σήμαινε ότι το συνολικό ΑΕΠ ήταν +40% -15% = +25% πάνω από το επίσημο.

  Για να μην αισθάνονται μειονεκτικά και – γενικώτερα – για να μην δημιουργείται καταναλωτικό ψυχολογικό τραύμα, ειδικά στον πληθυσμό έως 40 ετών, που είχε αναθραφεί και ενηλικιωθεί κυριολεκτικά “στα πούπουλα”, ψηφίσθηκε ειδικός νόμος ότι στην αρχή και στο τέλος κάθε διαφημιστικού spot πρέπει να αναγράφεται με κόκκινα γράμματα προειδοποίηση π.χ. ” ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΥΤΟ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50.000 ΕΥΡΩ”, ενώ ανάλογα ίσχυαν για τις έντυπες και υπαίθριες διαφημίσεις. Αυτός ήταν ο πιο επαναστατικός νόμος ταξικής συνείδησης. Δηλ. τώρα ένα αυτοκίνητο αξίας 100.000 ΕΥΡΩ το οδηγούσε ή ένας πραγματικά μεγαλοαστός ή ο αρχηγός σημαντικής συμμορίας.

  Όμως για την ικανοποίηση της ζήτησης σε καταναλωτικά προϊόντα-φίρμες και ιδιαίτερα για το ματαιόδοξο γυναικείο φύλο, τοπικοί επιχειρηματίες σε συνεργασία με την κυνηγημένη Ιταλική camorra από την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, αποφάσισαν από κοινού να επιχειρήσουν να στεγάσουν σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και βιοτεχνίες, την νέα ελληνική βιοτεχνία προϊόντων “μαϊμού”, για όσα προϊόντα υπήρχε συγκριτικό πλεονέκτημα τοπικής παραγωγής, σε σχέση με τα αντίστοιχα κινεζικά ή ασιατικά.

  Η κοινωνική αναταραχή, που είχε ήδη ξεκινήσει τον Δεκέμβρη του 2008 πριν την επίσημη εμφάνιση της οικονομικής κρίσης στην χώρα, περιορίστηκε, μόνο όταν άρχισε να γιγαντώνεται το κύμα μετανάστευσης στο εξωτερικό, κυρίως από πτυχιούχους. Σχεδόν το 80% των νέων μηχανικών, οικονομολόγων, και ιατρών που σπούδασαν στο εξωτερικό και ένα σημαντικό ποσοστό των νέων πτυχιούχων από ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς και οι δικηγόροι που είχαν μεταπτυχιακό ευρωπαϊκών σπουδών, μετανάστευσε σταδιακά.

  Απόφοιτοι γερμανικών σχολείων με σπουδές στην Ελλάδα ή σε γερμανόφωνα πανεπι-στήμια, ήταν οι πρώτοι που μετανάστευσαν στην Γερμανία, την Αυστρία και στο γερμανόφωνο τμήμα της Ελβετίας. Ακολούθησαν οι αγγλόφωνοι , που πήγαν εκεί που ήταν οι δουλειές : Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία, ακόμη και υπερατλαντικά ( ΗΠΑ, Καναδά , Αυστραλία, οι πιο θαρραλέοι έφτασαν ως την Κίνα ή το Βιετνάμ). Μερικοί ισπανόφωνοι, μετά από ταχύρρυθμα μαθήματα πορτογαλικών πέταξαν ως την μακρινή Βραζιλία.

  Στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Βερολίνου κοπάδια νέων έφταναν και έψαχναν για δουλειά : μερικοί ζήταγαν δουλειά στα εστιατόρια που είχαν καταφέρει να στήσουν οι γέροντες πια (που δούλευαν 16ωρα ακούγοντας στο πρωτόγονο κασσετοφωνάκι την ανατολίτικη υπέροχη φωνή-λυγμό του Καζαντζίδη «τον σταθμό του Μονάχου » την δεκαετία του ‘ 60-70) και που τα διατηρούσαν τα παιδιά τους, ενώ αυτοί πηγαινο-έρχονταν στην αρχή με μερσεντέ και μπεμβε στην εγκαταλελειμμένη ελληνική επαρχία και ύστερα –λόγω των προϊόντων προβλημάτων υγείας- αεροπορικώς. Η ορθοστασία των νέων σερβιτόρων είχε τριπλό όφελος : ένα καλό μισθό, εκμάθηση της γερμανικής και ενίοτε ολονύκτια “αποζημίωση” με Γερμανίδες κάθε ηλικίας.

  Στην Grand Place των Βρυξελλών και στους γύρω δρόμους των διαφόρων επαγγελμάτων των μεσαιωνικών συντεχνιών (κρεοπωλών, σιδηρουργών, υφαντουργών κ.λ.π.) στα μπιστρό και τα καφενεία που κάθονταν, πριν 150 χρόνια, οι πρωτοπόροι του επιστημονικού σοσιαλισμού και άλλοι πολιτικοί πρόσφυγες (Victor Hugo, Pierre Joseph Proudhon, κ.λ.π. ) εμφανίστηκαν πινακίδες που έγραφαν “ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ” ή “ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ” σε bar με strip show, αντίστοιχες με το ”ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ” σε κέντρα διασκέδασης στην χώρα μας την χρυσή δεκαετία του ’90., που οι περισσότεροι πρωτοείδαμε στην προβολή της ταινίας “Βαλκανιζατέρ” του Σ. Γκορίτσα.

  Στα bar με strip show, οι ελληνικής καταγωγής «καλλιτέχνες χορού» και των δύο φύλων έβγαλαν καλά λεφτά. Η διασκέδαση στις Βρυξέλλες απέκτησε μια ακόμα γεύση, και έτσι περιορίσθηκαν αισθητά οι μετακινήσεις αναψυχής του γιγαντιαίου πολυεθνικού στρατού του μηχανισμού της Ε.Ε στο Παρίσι. Εκεί παίχθηκαν και αρκετά ειδύλλια (συγγνώμων καψούρες) μεταξύ προνομιούχων ελλήνων αξιωματούχων και των δύο φύλων και των σκληρά εργαζόμενων ”καλλιτεχνών”.

  Μάλιστα δημιουργήθηκε και θόρυβος από απόπειρα αυτοκτονίας νεαρού “καλλιτέχνη” που είχε μακρόχρονο δεσμό με καλοδιατηρημένη 60άρα Επίτροπο, ικανή αλλά άστατη με πρότερους γάμους, η οποία τον χώρισε για το κορμί γάλλου αντεραστή του από την Μασσαλία. Οι ειδικοί διέγνωσαν μια φαντασιακή αιμομικτική σχέση του 27χρονου και του διπλασίασαν την φαρμακευτική δόση μήπως και θεραπευθεί. Στις ελληνικές φυλλάδες κοινωνικού σχολιασμού (social gossip ) έκαναν εμφάνιση νέες στήλες όπως EEC-BRUSSELS BY NIGHT, THE GREEK BERLIN, GREEK LONDON κ.λ.π. ενώ προσελήφθηκαν Έλληνες φοιτητές που σπούδαζαν στα ξένα -και αντιλήφθηκαν σύντομα το μάταιο του διαβήματός τους- ως τοπικοί ανταποκριτές και φωτογράφοι, μειώνοντας –κατά τι περαιτέρω- την ανεργία της ελληνικής διασποράς στην Ε.Ε..

  Πως όμως έγινε εξωστρεφής η ελληνική οικονομία στον τομέα της διασκέδασης; Για πολλούς λόγους, έπρεπε ν’ “ασπρίσει” τουλάχιστον ένα μέρος από το συσσωρευμένο μαύρο χρήμα (40% του ΑΕΠ της χώρας).Οι περισσότεροι επιχειρηματίες μετά τον εμφύλιο ήταν ή μαυραγορίτες ή αριστεροί (που δεν μπορούσαν να διορισθούν στο δημόσιο) και κατάντησαν επιχειρηματίες, οι οποίοι με την μαύρη οικονομία εκδικούνταν το αριστερό ή δεξιό ελληνικό κράτος, αντίστοιχα. Οι επιχειρηματίες της νύκτας (του κόσμου και του υποκόσμου χωρίς σαφή διάκριση) ήταν πάντα τολμηροί θέλοντας να εκμεταλλευθούν αυτήν την μοναδική ευκαιρία που παρουσιάσθηκε…………………»
  http://www.poiein.gr/archives/9988/index.html#more-9988

 130. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «….Απόφοιτοι γερμανικών σχολείων με σπουδές στην Ελλάδα ή σε γερμανόφωνα πανεπιστήμια, ήταν οι πρώτοι που μετανάστευσαν στην Γερμανία, την Αυστρία και στο γερμανόφωνο τμήμα της Ελβετίας. Ακολούθησαν οι αγγλόφωνοι , που πήγαν εκεί που ήταν οι δουλειές : Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία, ακόμη και υπερατλαντικά ( ΗΠΑ, Καναδά , Αυστραλία, οι πιο θαρραλέοι έφτασαν ως την Κίνα ή το Βιετνάμ). Μερικοί ισπανόφωνοι, μετά από ταχύρρυθμα μαθήματα πορτογαλικών πέταξαν ως την μακρινή Βραζιλία….»

  Το ανωτερω αφηγημα ειναι γραμμενο τον Ιουνιο του 2010 και εχει ενα λαθος. Αν και εψαξα δεν βρηκα οτι ο Καζαντζιδης να εχει τραγουδησει «τον σταθμό του Μονάχου », αλλα μυθιστορηματικα θα μπορουσε να το εχει κανει.
  Ομως νομιζω οτι σας αποζημιωσα με το σπανιο αυτο τραγουδι του μεγα Καζαντζιδη.

 131. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Νικάλφα,

  Ναι, μας αρέσουν τα δράματα, διατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Μόνο όμως αυτά που βγαίνουν από την πραγματική ζωή! 😉

  Για το Captain our Captain και τον Νίκιπλο: Εμείς του αναγνωρίσαμε το κόπιράιτ και καθαρίσαμε. Να δω εσύ πώς θα καθαρίσεις! 🙂

  Τα λέμε

  ΥΓ Δεν θα καθαρίσεις με τίποτε, αν τολμήσεις να ισχυριστείς πως το απόφθεγμα συχνά η πολιτική αρχών είναι @ρχίδι@ πολιτική είναι δικό σου κι όχι δικό μας! 😉

 132. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Του Νίκιπλου είναι το captain my captain, διεθνώς αναγνωρισμένο! 😉
  Εγώ είμαι πιο …συλλογικός και χρησιμοποίησα το Κάπταιν άουρ Κάπταιν από το οποίο δεν κάνω πίσω ο κόσμος να χαλάσει. 🙂
  Δεν ξέρω αν η Πολιτική αρχών είναι #ρ$δια πολιτική αλλά καλό είναι: Η πολιτική να έχει αρχή, μέση και τέλος. 😉

 133. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αλλη μια σειρα ηχογραφησεων PInk Floyd στο BBC(1967-1969 ) .
  Οι μικροι να μην ακουν γιατι θα ψυχεδελιασουν, εκτος αν ηδη παιζουν μουσικη.

 134. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:


  Αρχη

 135. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Μεση

 136. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Και …..τελος. 1η εναλλακτικη (οικολογικη)

 137. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Και …..τελος. 2η εναλλακτικη (Με Vietnam . Φροιδικη με ισχυρο φοβο ευνουχισμου και αιμομιξια)

  ΥΓ Αλλα- αγαπητοι συνεγαται κια ολιγοι λαθρακουοντες- παντα υπαρχει καλυτερο τελος, η και περισσοτερα. Και σε μια αεναη κυκλικη πορεια σητην βιοσαφαιρα, το τελος του ελους ειναι η απαρχη της επομενης αρχης.

 138. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Νικάλφα, η πολιτική είναι σαν τη ναυσιπλοΐα με ιστιοφόρο. Ρώτα τον Καπετάνιο να στο εξηγήσει καλύτερα αυτό! 😉

 139. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Λεφτόπουλα δεν είστε σε …φόρμα. Ορέ έτσι που το λέτε θα σας χαρακτηρίσουν Ο.Φ.Α. 😀

 140. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa

  «Η πολιτική να έχει αρχή, μέση και τέλος. »
  Οπως και η μουσικη, που εχει πολλες εκδοχες τελους, γιατι μαλλον δεν τελειωνει ποτε!!!!

 141. Ο/Η papoylis λέει:

  Θα μου επιτρέψετε να δηλώσω ότι είμαι πραγματικά ευτυχής που είδα εδώ να αναπτύσσεται ένα μικρό πανηγύρι 🙂 . Παρά το γεγονός ότι το ποστ φορτώθηκε με πολλά γιουτούμπια και έτσι καθίσταται προβληματικό το φόρτωμα και η ανάγνωση των σχολίων , θεωρώ την εξέλιξη αυτή ως μια από τις πιό ευτυχείς στιγμές του πτωχού μου ιστολογίου και του ιστολόγου προσωπικά.

  Αναγνώστα

  νέο ποστ ίσως αύριο

  Κάπταιν

  μερικές επισημάνσεις για τις υποψίες που είχα ( το κυρίως θέμα του ποστ )

  πρώτα να δηλώσω ότι υπερεκτίμησα το «μεροκάματο» . πιθανώς είναι κοντά στο τάλληρο 🙂

  Από τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα αντιλαμβάνομαι ότι στα χέρια ξένων οίκων και ατόμων υπάρχουν περίπου 35 δις σε νέα ομόλογα . Πολλά από αυτά αποτιμήθηκαν στο παρελθον σε αξίες κοντά στο 15 – 20% . Κάνε μόνος σου το λογαριασμό ;0 Γιατί εξαρχής εγώ δεν μιλούσα για τα ομόλογα που κατέχουν εγχώριοι φορείς.

  Τώρα το κατά πόσο θα επιτευχθεί ο στόχος της επαναγοράς και πόσο καίριο θα αποβεί αυτό για τη συνέχεια ( αν δούμε τη θέση του ΔΝΤ ) είναι μια συζήτηση . Το γεγονός ότι χθες ο Στουρνάρας απευθύνθηκε στο πατριωτισμό των εγχώριων τραπεζικών και ασφαλιστικών ταμείων δείχνει ότι το ζήτημα δεν έχει καταλήξει , με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το προσεχές μέλλον. 🙂

 142. Ο/Η papoylis λέει:

  Τελικά θα ανεβάσω σε λίγο ένα ποστ μουσικού χαρακτήρα για τους ρέκτες , αφού ευχαριστήσω τον Αφώτιστο για τα εξαιρετικά γιουτούμπια με τους αγαπημένους μου Pink Floyd 🙂

 143. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Προσεξτε το 11:05 – Infinity με την …..Ειρηνη Παππα

  Αφου οι πολιτικοι (ολων των αποχρωσεων) εχουν γυρισει την χωρα στο 1965, δεν ειναι παραξενο που αναρτω «γιουτούμπια με τους αγαπημένους μου Pink Floyd «. Λεω να βαλω και κατι πιο ….συγχρονο απο το 1972, το 666 των Aphrodite´s Child.

  Ηταν μαλλον, Χριστουγεννα 1973 και ενας καλος φιλος απο το Γυμνασιο(κατι σαν μουσικος μου δασκαλος αφου απο το 1968 επαιρνε το pop, αγοραζε ολους τους καλους δισκους, Iron Butterfly, Vanilla Fudge, Vangelis, progressive rock, …., ELP, Pink Floyd, Mike Oldfield,… ) που πηγε να σπουδασει στην Αγγλια εφερε αυτον τον απαγορευμενο δισκο επι δικτατοριας Ιωαννιδη, γυριζοντας το εξωφυλλο (το εξω μεσα).

  Ο φιλος αυτος, βιος καi ….αλητεια, δεν τελειωσε ποτε physics and physical electronics (μαλλον επηρεαστηκε απο τον ελληνα ηλεκτρονικο Alexis Mardas* φιλο των Beatles ) απο το 1987 ειναι στην Βραζιλια, παντρεμενος με Εβραιοβραζιλιανα και συνετελεσε στην αναπτυξη της Βραζιλιας, κανοντας αγγλικα σε βραζιλιανους μανατζερ πολυεθνικων κ.λ.π. επι τοπου στο γραφειο τους. Η δουλεια πηγε καλα και εβαλε αλλους (βραζιλιανους που πηγαν να σπουδασουν στην Αγγλια, ΗΠΑ, Βρεττανους και Αμεριακνους που φτασανε ως εκει,…) να την κανουν και αυτος την διευθυνε.

  *The Beatles often called Mardas the «Greek wizard»

 144. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Νικάλφα,

  Όχι Ο.Φ.Α. Σε καμία περίπτωση!

  Αλλά Ο.Φ.Α.Α.Ν.Π.Α. ναι! Με χίλια! 😉 🙂

  Τα λέμε

 145. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Έχω μια φοβερή …υποψία ότι εννοείτε αυτό:
  http://www.slang.gr/lemma/show/o_theos_na_se_fulaei_apo_palia_poutana_kai_kainourio_kapetanio!_12202
  Αλλά πάλι ο …δικός μας είναι παλιός. 🙂

 146. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Νικάλφα, κοντά έπεσες. Καμιά …οχτακοσιαριά μίλια! 😉 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s