Οι γελωτοποιοί της αυλής

 

Είναι γνωστό τοις πάσι  , ελάχιστοι μου αναγνώσται , ότι εις τας βασιλικάς αυλάς των πάλαι ποτέ  αυτοκρατοριών  και βασιλείων υπήρχον μερικοί  θλιβεροί γελωτοποιοί – διασκεδασταί δια τας ανάγκας των ηγεμόνων  και των παρακοιμωμένων

Και τους αποκαλώ θλιβερούς διότι  , όπως γνωρίζωμεν εκ της ιστορίας αλλά  και εκ των ανεκδοτολογικών αφηγήσεων , οι δυστυχείς αυτοί  πουλτσινέλλοι  συχνά  είχον  αιφνίδιον  και φρικτόν τέλος όταν  δεν ικανοποιούσαν πλέον  τους υψηλούς εργοδότας των . Εις άλλας περιπτώσεις  την  ιδίαν φρικτήν κατάληξιν είχον  όταν  εμφανίζετο  ανταγωνιστής τις , όστις  πλειοδοτούσεν εις δουλοπρέπειαν , εφευρετικότητα ,  αυτοεξευτελισμόν και χαφιεδισμόν , ως οι παραδόσεις του αρχαίου αυτού επαγγέλματος  επιτάσσουν .  Τέλος να προσθέσω ότι αρκετοί εξ αυτών  υπέστησαν σκληράν την μοίραν  ,  ότε λόγω υπερβάλλοντος ζήλου ,  υπερβολικής εμπιστοσύνης εις τους παρεχόμενους άνωθεν βαθμούς ελευθερίας  ή λόγω .. ατυχούς στιγμής , υπερέβησαν τα εσκαμμένα του χονδροειδούς ή της ανοχής.

Δεν είναι διόλου τυχαίον , αγαπητοί μου αναγνώσται , ότι η  καρικατούρα ενός γελωτοποιού χρησιμοποιείται  και εις τα παιγνιόχαρτα. Και μάλιστα  εις ρόλον  πασπαρτού , ότε  δεν είναι δυνατή η συμπλήρωσις της σειράς  – συνδυασμού όστις απαιτείται δια το νικηφόρον αποτέλεσμα . Ως παλαιός παίκτης πόκας πάντοτε  εξέφραζα μιαν απέχθειαν δι όλα τα παίγνια εκείνα εις τα οποία  εν παιγνιόχαρτον  , είτε εξ αρχής δεδηλωμένον , είτε  εις ορισμένην θέσιν , ηδύνατο να ασκεί τον ρόλον του μπαλλαντέρ – γελωτοποιού .  Αναπολώ μετά νοσταλγίας εκείνα τα «ανδρικά»παίγνια όπως τη  πόκα αμερικάνα , το κούκο μονό ή α βολοντέ  , τα σαγόνια του Μαρκεζίνη  , τη Λάικα , όπου η χρήσις μπαλλαντέρ ήτο απαράδεκτος εκ προοιμίου ,  κατάπτυστος εκδοχή  , ύβρις ,  ως  γυναικείον τέχνασμα.

 

Οι ανωτέρω δύο διαδρομισταί  – ριγολέττοι , αναλώσιμοι και  τραγικοί όσο και οι παλαιότεροι προκάτοχοί των , απετέλεσαν προ ημερών την χρυσήν εφεδρείαν . Διότι εις τους απαραίτητους  αυτούς γελωτοποιούς  ημπορεί  πλέον μόνον  να ελπίζει τούτο το παρηκμασμένο βασίλειον ,  να στηρίζεται τούτο το ημιθανές έθνος.

This entry was posted in Ανασκο(λο)πηση Επικαιρότητας, Βίοι Αγίων - Λειψανοθήκαι, Ξεφτίλα ρεεεε. Bookmark the permalink.

45 Responses to Οι γελωτοποιοί της αυλής

 1. Ο/Η Τίμιος λέει:

  Tα βλέπω

 2. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καταρχήν δικαιώθηκα σε προηγούμενη ..απόφανσή μου, πως άμα ο ναθρωπος έχει παιδεία και φαντασιά… και συπληρώνω δεν πα να γράφει και κουμμουνιστικά ου μην και αντημνημονιακομετωπικά, ακόμη και κακίες. 🙂
  Το παρόν Παπούλη, αν και στη συνομοταξία με άλλα του «..ξεφτίλα ρεεε» είναι και καλογραμμένο και θίγει και κάποια ζητήματα, ειδικά στις επεκτάσεις του (πόκα και τέτοια).
  Είμαι υποχρεωμένος να το πω για να μη μου λες ότι όλο από τα μούτρα σε παίρνω σε αυτά τα Post του «ξεφτίλα ρεε»
  χο χο χο

  Λοιπόν, θέλω να σου επισημάνω ότι σε αυτές τις αυλές, έκπαλαι, λειτουργούσε ένα ευρύτερο ..οικοσύστημα κολάκων, επιστημόνων και γραφειοκρατών, μέρος του οποίου αποτελούσαν και οι γελωτοποιοί.
  Ακόμη και αν αυτό δεν είχε δομές κατά τη σύστασή του, καθότι ο απόλυτος άρχων, ελέω θεού και τέτοια, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι τελικά λειτουργούσε ως τέτοιο (όλον).
  Συνεπεία του παραπάνω είναι ότι ..ενίοτε αυτονομούταν (σχετικά) και λειτουργούσε μέχρι και εναντίον του …άρχοντος, ειδικά όταν γινόταν αλλαγή φρουράς (ο βασιλευ΄ς απέθανε, ζήτω ο βασιλεύς και τέτοια).
  Κάποιες φορές μάλιστα επηρέαζε και τις …εξελίξεις, ειδικά αν κάποιοι είχαν πρόσβαση στα φαγιά , ποτά και λοιπά της εστίασης.

  Για τους εν λόγω κλόουν που λες, βεβαίως έχεις δίκιο, κάπως έτσι γινόντουσαν, αλλά θα άξιζε τον κόπο να βάλεις στο κάδρο και άλλες παραμέτρους ώστε να τους δούμε πιο ..διαλλεχτικά και να κάνουμε και κάποιες ενδιαφέρουσες αναλογίες για το σήμερα.

  Ας πούμε είναι χαρακτηρηστική η περίπτωση του Προκοπίου, ο οποίος ενώ ήτο βασικός προγαναδιστής του μεγαλείου του άνακτος, όταν βρέθηκε(;) σε δυμένεια έκατσε και έγραψε όλες τις πομπές του βασιλικού ζεύγους και οι μετέπειτα αρνητές (του μεγαλείου του βασιλικού ζεύγους) σε αυτόν βασίστηκαν για να αποδώσουν ..ακατανόμαστα πράματα (γ@@@@σια, δολοφονίες και τέτοια και -μη- χειρότερα).
  Αυτός βέβαια τα έβγαλε μετά το θάνατό του (διότι αν τα έβγαζς νωρίτερα αυτός θα επέρχετο πολύυυυ νωρίτερα, μάλλον ..άμα τη εκδόσει), αλλά είναι συνηθισμένο το φαινόμενο κάποιοι να τα βγάζουν ως εισητήριο για να πάνε στην Αυλή του επόμενου άνακτος (αυτού που εζήτωσε) από την αυλή του ..συγχωρεμένου.

  Θα έβρισκα ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε μαζί με τους ..πουλτσινέλους και τη διάσταση της σχέσης τους με διάφορους προκόπιους που για να πάνε με τον επόμενο αξιοποιούν τις ..λίστες (τόπιασες το υπονούμενο πούλεγε και ο Καρατζαφέρης) με τις πομπές των ….υπό συγχώρεση.

  Το θέμα μου δεν είναι με αυτούς, πουλτσινέλους και προκόπιους, καθότι ο άνθρωπος είναι παράξενο πράμα και μπορείς να δεις πουλτσινέλο να γίνεται ήρως και τούμπαλιν, άλλωστε τάχουμε ξαναπει αυτά , απλώς η συμπεριφορά του ..οιονεί νέου άνακτος δίνει και μια εικόνα για το αν θα έχει Αυλή και αν αυτή θα είναι κάτι σαν του προηγούμενου (που συνήθως έτσι είναι).
  Αυτά για πρώτη ..δόση!! 🙂

  Για την πόκα η περιγραφή σου είναι ..αδάμας.
  Θα ήθελα μάλιστα να προσθέσω ότι στη Β.Ελλάδα (τα χρόνια μου) πολλοί είχαν τη συνηθεια να είναι ανεκτικοί σε τέτοια ..αδερφίστικα. ΕΝθυμούμαι να σηκωνόμαστε από τραπέζι φωνάζοντας ότι «εγώ σε παιχνίδι που το καρρέ χάνει από ..πενταρέ δεν συμμετέχω»

 3. Ο/Η Τίμιος λέει:

  Δίπλα στους μπαλαντέρ βγαίνουν και οι κρυμμένοι άσοι:

 4. Ο/Η papoylis λέει:

  ridi pagliaccio

 5. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Γελωτοποιοί είναι η σωστή λέξη;;;
  Πως είχα την εντύπωση ότι έχουμε να κάνουμε με … τζουτζέδες; 😀
  Και μη χειρότερα:
  «Η Δευτέρα που μας πέρασε θα γραφτεί στην ιστορία για την αποκάλυψη ενός κρυφού ταλέντου. Ας δούμε τι κατόρθωσε μέσα σε μια μόλις ημέρα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης:

  Ανάγκασε τον υπουργό του κ. Ρουπακιώτη να εγκρίνει τα μέτρα που η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει στη Βουλή.
  Κατόπιν είπε στους βουλευτές του να μην ψηφίσουν τα μέτρα που ο υπουργός του ενέκρινε, αλλά να κοιμούνται ήσυχοι γιατί τα μέτρα θα ψηφίστουν — από τους βουλευτές-κορόιδα των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων που θα φορτωθούν και το ανάλογο πολιτικό κόστος, ενώ η ΔΗΜΑΡ θα παριστάνει την αριστερή “παρθένα”.
  Επίσης, είπε στους βουλευτές του να κοιμούνται ακόμα πιο ήσυχοι — για τις πολύτιμες καρεκλίτσες τους — γιατί η ΔΗΜΑΡ θα παραμείνει στην κυβέρνηση ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, που θα εφαρμόσει τα μέτρα που η ΔΗΜΑΡ δεν ψήφισε στη Βουλή, ενώ ο υπουργός της ΔΗΜΑΡ, κλπ κλπ…

  Τόση αποθέωση της μικροπολιτικής, του οπορτουνισμού, της πολιτικής απάτης, της αναξιοπρέπειας και της ξεφτίλας, του πατάω-σε-δύο-βάρκες και του σας-κοροϊδεύω-στα-μούτρα-γιατί-σας-θεωρώ-κρετίνους είχαμε καιρό να δούμε. Ο ΓΑΠ που λάνσαρε αυτό το μοντελάκι για πολύ καιρό είναι σίγουρα κατώτερος του κυρ-Φώτη. Ενώ θα συμφωνήσουμε επιτέλους και με όσους ενοχλούνται από τον χαρακτηρισμό “Καρατζαφέρης της Αριστεράς” για τον κυρ-Φώτη· έχουν δίκιο, είναι προσβλητικός για τον Καρατζαφέρη, που είχε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια να φύγει από την κυβέρνηση όταν “διαφώνησε” με τα μέτρα και τα καταψήφισε.»
  http://kokkinopanni.wordpress.com/2012/11/07/dhmarotera/

  Και που να δώσουν τα ρέστα τους!

 6. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Η κορη του Κουβελη θα εκλεγοταν στον Δ.Α.(Δημο Αθηναιων) αν λεγοταν Φωτοβελη;

  Και για το αληθες του λογου μου βλ. παρακατω:

  Μαρία Κουβέλη:”Δικαιώθηκε η έμπνευση του πατέρα μου”
  Συνέντευξη στην Παν. Μπίτσικα, Το Βήμα της Κυριακής, 21/11/2010
  Θέματα Επικαιρότητας

  Oταν έμαθε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς πρότεινε για υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων τον κ. Γ. Καμίνη εξεπλάγη, όπως λέει, αλλά μπόρεσε να ερμηνεύσει την πρόταση γνωρίζοντας και τον κ. Κουβέλη και τον κ. Καμίνη. Γνωριμία «εκ γενετής» η μία, αφού ο κ. Φ.Κουβέλης είναι πατέρας της· γνωριμία «θεσμικού χαρακτήρα» η άλλη, αφού είχε γνωρίσει τον κ. Καμίνη στο πλαίσιο της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όπου η ίδια είναι τακτικό μέλος και ο Συνήγορος του Πολίτη εκπροσωπείται σε αυτό το όργανο. Η κυρία Μαρία Κουβέλη εξελέγη πρώτη σε σταυρούς στο δεύτερο διαμέρισμα της Αθήνας, στο Παγκράτι, με τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη». Δικηγόρος το επάγγελμα, με έντονη συνδικαλιστική δράση (μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας), είναι και μέλος της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

 7. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ας το επαναλαβω εδω, γιατι οι περισσοτεροι το θεωρουν ανθρωπινο , εως και ορθολογικο.

  1 Αριστερος νεποτισμος & ποιοτητα “αριστερων” ψηφοφορων:
  Η κορη του Κουβελη θα εκλεγοταν στον Δ.Α.(Δημο Αθηναιων) αν λεγοταν Φωτοβελη;(βλ. ανωτερω)
  η κα Ζωη Κωνσταντοπουλου με την μηδενικη δραση της στον ΣΥΡΙΖΑ, ηλθε πρωτη στην Β Αθηνων. Aριστερες προικες με βουλευτες παιδια ή πνευματικα παιδια “ευγενων” της αριστερας!
  2 Μα τι λεω ο αφωτιστος και ο Αλεξης Τσιπρας,πνευματικο παιδι του Α.Αλαβανου υπηρξε. Κι αυτος με την σειρα του του Χ.Φλωρακη…………..

  Και αν εισαι ορφανος;
  Θα ψαξεις να …σε υιοθετησουν!!! (πολιτικα ή επαγγελματικα).

  Δυστυχως ειναι γνωστα ολα αυτα για την αναξιοκρατια, τον νεποτισμο , την γκομενοκρατια,την μετριοκρατια τοσο σε επιπεδο υποψηφιων ανεπαγγελτων ή με εργασια στημενη απο τους ευεργετες τους, τοσο στα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων για τις βουλευτικες, δημοτικες και αλλες εκλογες,…, στα πενεπιστημια, στην κρατικο διατη και οχι μονον αγορα,….

  Γραφω με εμμονη -ομολογουμενως – για τον νεποτισμο στην ευρυτερη αριστερα, επειδη – προφανως- καταδικαζω τα αλλα κομματα και νομιζω οτι απευθυνομια σε προδευτικο-αριστερο ακροατηριο. Πολλοι φιλοι λενε μη δεν κανει, αυτοι ειναι “δικοι μας” Μα για αυτον τον λογο πρεπει να κανω σκληρη κριτικη , τους απαντω.!!! Δεν ειπεισερχομαι σε, ουτε δυναμαι να παραδεχτω , συμψηφισμους νεποτισμου, αναξιοκρατιας,…. απο δεξιους , πασοκους και αριστερους .

  Αριστερα πρεπει να σημαινει αριστεια και ηθος. Και αν αυτη η “καλη αρρωστεια” μεταδοθει και στα αλλους πολιτικους σχηματισμους και στην κοινωνια συμφερει την χωρα και τον λαο της.

  Υγειενετε!

 8. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Προφανώς!

 9. Ο/Η nikiplos λέει:

  εις είν’ ο Ψαριανός, ο άλλος όμως ποίος?
  του γέλωττος ο ηθοποιός που μηδειά υπογείως?

 10. Ο/Η Left G700 λέει:

  Γραφω με εμμονη -ομολογουμενως – για τον νεποτισμο στην ευρυτερη αριστερα, επειδη – προφανως- καταδικαζω τα αλλα κομματα και νομιζω οτι απευθυνομια σε προδευτικο-αριστερο ακροατηριο. Πολλοι φιλοι λενε μη δεν κανει, αυτοι ειναι “δικοι μας” Μα για αυτον τον λογο πρεπει να κανω σκληρη κριτικη , τους απαντω.!!! Δεν ειπεισερχομαι σε, ουτε δυναμαι να παραδεχτω , συμψηφισμους νεποτισμου, αναξιοκρατιας,…. απο δεξιους , πασοκους και αριστερους .

  Αριστερα πρεπει να σημαινει αριστεια και ηθος. Και αν αυτη η “καλη αρρωστεια” μεταδοθει και στα αλλους πολιτικους σχηματισμους και στην κοινωνια συμφερει την χωρα και τον λαο της.

  Ρε πού τα ‘χω ξανακούσει αυτά… Πού τα ‘χω ξανακούσει…

  Δεν μπορεί! Κάποια στιγμή θα μου ρθει…

  ΥΓ (για τους μυημένους) 😉

 11. Ο/Η papoylis λέει:

  Νίκιπλε

  είναι ο πρώην βολευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Οικονόμου , παλαιό στέλεχος της νεολέρας ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα τακτικός συνομιλητής – κολλητάρι του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου . Ο ευτραφής προσχώρησε προ καιρού στη ΡΗΜΑΔ και έκτοτε διάγει βίον ενκρατή 🙂 ως άξιος εκπρόσωπος της …κεντροαριστεράς 😉 Λουλούδι λέμε αγαπητέ …!

 12. Ο/Η Τίμιος λέει:

  …Ο ευτραφής προσχώρησε προ καιρού στη ΡΗΜΑΔ και έκτοτε διάγει βίον εν-Κρατή …

  Ναι ΕΚΕΙ στην καθαρόχερη κεντραριστοεξτρέμ που ναρκισσεύεται ανυποψίαστη(!!!) στην πλατεία Λιστών, πάντα «εκτός του μέσου όρου», γράφοντας (μας) 3 χρόνια τώρα, «…το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο λαός της…» χωρίς να χαμπαριάζει γρι από: «Υφάκι από τον Τόπο σου κι ας είναι δίχως Ήθος (Έθος)». Εγώ ήξερα ότι η ΑRISTERA (το ζήσαμε κι αυτό, τον καιρό της Προόδου) γραφόταν με ένα S και βέβαια χωρίς ριζο-σπαστικό, R (μοντουλο)πρόθεμα μπροστά. Ήξερα τα Ξενία, ήξερα και τον ξένιο Δία. Παν’ αυτά κατεδαφιστήκανε, εκσυγχρονιστήκανε(!!!) μεταρρυθμιστήκανε. Ρημαδιό. Που είναι ο έτερος Αναστάσιμος, ο Μπόστ να μεγαλουργήσει.

 13. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αφώτιστε, cronyism and nepotism ήταν τα κυριότερα προβλήματα της ελληνικής πολιτικής, όταν ο σταθμάρχης της ΣΙΑ έκανε μιαν έκθεση για την μετεμφυλιακή Ελλάδα… Εξακολουθούν και σήμερα σε όριζόντιο πολιτικό επίπεδο… το ένα δύσκολα υπάρχει χωρίς το άλλο και τούμπαλιν…
  (προς όλους…)
  Τέλος πάντων αυτή η Commedia dell’arte πολιτική σκηνή μας, υπό τις περιστάσεις αυτές είναι το ήκιστο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, γιατί δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πως οι ψηφίσαντες των κομμάτων της συγκυβέρνησης και ιδίως ΔΗΜΑΡ, δεν είχον την υποψία (ιδίως μετά τις πρώτες εκλογές) ότι ο κυρ-Φώτης δεν θα καμφθεί από τις σκληρές πιέσεις. Απλά φοβήθηκαν για τα ολίγα ευρώπουλα που ίσως διέθεταν στα ιδιωτικά ή δημόσια σεντούκια… Σου λέει «μην μας γυρίσει στο λέβα ο Τσίπρας και μείνουμε με το ευρώ στο χέρι».

  Επί του πρακτέου έχω κάνει έναν πρόχειρο υπολογισμό:

  Σήμερα όσα αγόραζε κάποιος στο 2001 με το ταπεινό χιλιάρικο, αγοράζουμε με το εξίσου ταπεινό 10€. Που σημαίνει, ότι ένα ζεύγος ΔΥ στα 2001 ή απλών υπαλλήλων που έπαιρναν κατά μέσο όρο 300χιλ/μήνα, σήμερα αναλογούν σε περίπου 3000€/μήνα. Τουτέστιν για το ζεύγος συνολικά 6000€/μήνα. Το κόστος ζωής είναι περίπου το ίδιο αν κάνει κανείς την αναγωγή 1000δρχ->10€. Επομένως κάθε ζεύγος στα 2001 έβαζε στην πάντα περίπου 2500€/μήνα ή και 3000€/μήνα περίπου.

  Σήμερα παίρνουν 1000€/μήνα έκαστος με το ίδιο κόστος ζωής. Δεν βάζουν τίποτε στην πάντα… ίσα ίσα τρώνε κι από τα έτοιμα… (σαν να δούλευαν στα 2001 για 100χιλ/μήνα)…

  ΥΓ> Εγώ στα 2001, για part time job έβγαζα περίπου 250χιλ δραχμές/μήνα, χωρίς πλήρες ωράριο… Αυτά τα άρθροιζα σε άλλα τόσα που με πλήρωνε η γαλέρα…

  άτιμη οικονομία τι πλάκες μας κάνεις… και λένε κάποιοι ανερυθρίαστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας γυρίσει στο 2001… Βρε αμήν και πότε!
  🙂

 14. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikiplos

  Ολα αυτα ειναι λιγο οικονομιστικα. Εχεις αυτο το κατι , αλλα το εχεις θαμενο. Πιεσε το «‘κουμπι της μιζας(starter motor)» στο κοφτερο -σαν τσεκουρι του πολεμου- μυαλο σου και ….προχωρα.

  Εχω ενα φιλο ΣΥΡΙΖαιο, που σπουδασε δυο παιδια στην Μ.Βρεττανια και κανει οικονομια. Υπαρχουν στην κεντρικη αγορα μαγαζια που εχουν οσπρια με 2, 8 εως 5 ευρω το κιλο. Με ενα κιλο ρεβυθια τρως 4 φορες και ειναι νοστιμοτερα απο πολλα αλλα εδεσματα οπως λ.χ. φιλετα, προσουτο, καπνιστους σολωμους κ.λ.π. Τρωγοντας κυριως οσπρια και λαχανικα χτιστηκε η Ελλαδα.Και κατεψυγμενο αρνακι Ν.Ζηλανδιας η ψαρι που και που. Τα Χριστουγεννα χοιρινο και το Πασχα αρνακι…..

  Φαινομενα υπαναπτυξης. Απο γκαζιερα και ψυγειο παγου το 1960, την καλυτερη ηλεκτρικη κουζινα AEG και ηλεκτρικο ψυγειο Kelvunator to 1970. Και απο το 1980, αστα και γαμ..σε τα!!! Χλιδα »αμα λαχει εμεις οι βλαχοι », οπως καθοριζε ο μεγας Π. Κωστοπουλος στο ΚΛΙΚ και το ΝΙΤΡΟ.

  Κατα την γνωμη μου, δικαιη οικολογικη λιτοτητα με εργασια και παραγματικη αναπτυξη ειναι το συνθημα.

  ΥΓ Σημερα πηρα…προκαταβολη (το 1/4)για μια μελετη που εκπονουσα επι τρεις μηνες.
  Τελικα υπαρχουν και αξιοπιστοι …..ιδιωτες εργοδοτες.

 15. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  ΑΦ, μιας και το γ@§~$ £ς το ποστ, δε μας λες κατά τη γνώμη σου, μια οικογένεια με δύο παιδιά στο γυμνάσιο στην Αθήνα χωρίς σπίτι δικό της, πόσα χρειάζεται κατά τη γνώμη σου για να ζει (με δίκαιη οικολογική λιτότητα);

 16. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Δυσκολη ερωτηση. Απο 1.000 εως 2.500 τον μηνα.

  Προσωπικα μεγαλωσα οπως παραπανω «Τρωγοντας κυριως οσπρια και λαχανικα χτιστηκε η Ελλαδα.Και κατεψυγμενο αρνακι Ν.Ζηλανδιας η ψαρι που και που. Τα Χριστουγεννα χοιρινο και το Πασχα αρνακι….» (Με ελαχιστα ρουχα και υποδηματα. )

  Μπορουμε για λιγα ετη και τωρα.

  ΥΓ Οι ….κουλτουριαρηδες κανουν μονον ενα παιδι , για την εμπειρια. Επισης επειδη εχουμε ….πτωχοποιηθει σχετικα οταν αποθανουν οι γονεις κληρονομουν 2 σπιτια των παππουδων συνηθως και εχουν καποια μικρη ανεση.Βεβαια ειναι λιγο μονο, αλλα βρισκει φιλους/ες.

 17. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Και για την ουσια του ποστ. Τι ψηφιζουν οι κατοικοι της Αττικης. Εναν ραδιοφωνατζη αεκτζη φαφλατα και εναν του αθλητικου ΠΑΣΟΚ. Ειδικα στο υπολοιπο Αττικης σχεδον ολοι οι βουλευτες ειναι για γελια και …κλαμματα.

  Lifestyle.
  Απο Τσιπρα εως Μπουμπουκο, απο Ελενα Κουντουρα εως Τατσιοπουλο (Τηλεοραση sky),….καθηγητικο lifestyle πολυ απο Παντειο και Νομικες (κατι της ΝΔ, Λοβερδο, Πανουση, κατι του ΣΥΡΙΖΑ) Να ομολογησω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ….εδω πρωτοτυπησε τουλαχιστον και εβγαλε καθηγητες απο το ΕΜΠ.

  Υπαναπτυξη παντου.Οπως στις φαβελες τα κοριτσακια βλεπουν στην τηλεοραση σαπουνοπερες και θελουν να γινουν μοντελλες.

  Για αυτο διαβαζω τους κλασσικους ελληνες (Α.Αλεξανδρου το κιβωτιο,Σ. Τσιρκα Η λεσχη, η χαμενη ανοιξη, Βαλτινο η καθοδος των 9….)

 18. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  ΑΦ, έχουμε και λέμε από τα βασικά προς τα λιγότερο βασικά: φαΐ, δαπάνες υγείας (γιατροί-φάρμακα), νοίκι-κοινόχρηστα, μεταφορές, ηλεκτρικό, τηλεπικοινωνίες, χαράτσια-παντοειδή τέλη, δαπάνες μόρφωσης (βιβλιοχαρτικά, φροντιστήρια), ρούχα, πολιτισμός-αθλητισμός-διακοπές-διασκέδαση-τουρισμός. Για πολλούς είναι και τσιγάρα, αλλά ας πούμε οτι είναι χρυσή ευκαιρία να το κόψουμε. Εγώ από μακριά όλα αυτά τα προϋπολογίζω περί τα 22000€ το χρόνο για τετραμελή οικογένεια όπως είπα, στην Αθήνα, στο νοίκι, με 2 παιδιά στο Γυμνάσιο, χωρίς ιδιαίτερες δυστυχίες (όλοι καλά κτλ) και εννοείται με μεσογειακή διατροφή, δημόσια σχολεία, διακοπές στο χωριό, έναν καφέ το μήνα, κούρεμα στο σπίτι, νόου καρ, ρούχα ψώνια δις ετησίως για τα παιδιά μία για τη γυναίκα και μισή για τον άνδρα. Δηλ. γύρω στα 1570€ το μήνα (Χ14) ΚΑΘΑΡΑ. Έχω λάθος; Ας με διορθώσει κάποιος συσχολιαστής παρακαλώ.
  Είναι σαφές οτι χωρίς άλλη αξιοποιήσιμη περιουσία, πρέπει να δουλεύουν σαν τα σκυλιά και οι δύο τού ζεύγους για να βγαίνουν τσίμα τσίμα. Χωρίς ένα ευρώ στην πάντα. με κάθε αναποδιά να μετατρέπεται αυτόματα σε μείζον δράμα. Ο ένας χάνει τη δουλειά του, η γιαγιά αρρωσταίνει, και είναι το τέλος της ασταθούς ισορροπίας. Γι’αυτό θα σε παρακαλέσω να κόψεις τις μαλακίες για το αρνάκι Νέας Ζηλανδίας και τα όσπρια. Τέτοια καλώς εννοούμενα στο κάτω-κάτω σφιξίματα, μπορεί να αφορούν εσένα, κι εμένα δε λέω, όσους έχουν προφτάσει να έχουν κάποιο καζάντι, όσους γίνεται στην κωλόσφιξη να βρουν μια δουλειά του πεντοχίλιαρου στη Μαλαισία, όσους πήραν προικούλα ή τους έγραψε ο μπαμπάς τους ένα σπίτι κτλ κτλ. Όχι αυτό που ζει η πλειοψηφία των εργαζόμενων, που βρίσκονται είτε μἐσες άκρες στη φάση που περιγράφηκε παραπάνω, είτε τους είναι ήδη άπιαστο όνειρο και οι παντρειές και τα παιδιά και τα χωριστά σπίτια, είτε έχουν ένα στραβοπάτημα – μια αρρώστεια στην οικογένεια, δε σού βάζω τίποτε άλλο – και πάνε για τον Καιάδα…

 19. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Και εγω τι φταιω που ….εγερασα και αποφοιτησε το παιδι μου και δουλευε στον ΟΤΕ οταν σπουδαζε και πεθαναν οι γονεις μου και κληρονομησα ενα καλυβι του 1926 με πλιθ(ρ)α στο χωριο στο οποιο δεν σχεδον πατε – εκτος απο το 1994 που ειχα φαλιρισει και πηρα δανεικα και αγυριστα απο τον γεροντα και μετα τα επεστρεψα γιατι η συνταξη του δεν εφτανε για την βουλγαρα, ενα δανειο επισκευης, γιατρους κ.λ.π. – οποτε πληρωνω και ΕΤΗΕΔΕ και σε λιγο θα θελει συντηρηση κια σε λιγο θα θελω αλλαγη και πεταμα κι εγω,…. κ.λ.π.

  Λοιπον απο στους συνεργατες του γραφειου που -κατα καιρους ειχα- εχω καταλαβει οτι οι 40- ειναι «και νουνου και λαιτ».

  Στα 57 μου βρεχει, χιονιζει, κινουμαι με την μοτοσυκλεττα του 1989 και εχω μια ολοκληρη αλλαξια στο γραφειο γαιτι μερικες φορες ειμαι λες και εχω πεσι σε λιμνη. Τωρα ειμαι στο γραφειο και δουλευω, γι αυτο αν θελεις διαλογο και επικοινωνα εσυ να κοψεις δηθενο-μαγκιες και χαρακτηρισμους του τυπου «να κόψεις τις μαλακίες για το αρνάκι Νέας Ζηλανδίας και τα όσπρια», εκτος αν η περιπτσωση σου χρηζει …αλλης ειδικοτητας.

  ΥΓ Υπαρχει και η ευπορη και πλουσια μεσηλικη και γηρασμενη αριστερα με πουρο Αβανας, Alfa Romeo 2.0 και βαλε, μονοκατοικια στα πλουσια προαστεια γαι να απευθυνθεις.

 20. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Διάλογο μετά χαράς. Αλλά να σε διαβάζω να μιλάς για σένα, δεν το κάνω δωρεάν αν μ’εννοείς.

 21. Ο/Η nikiplos λέει:

  Να σας κάνω εγώ τους υπολογισμούς…
  cher Mouton_Noir, είσαι εντελώς μέσα!!!

  ενοίκιο 3ρι 40ετίας κάπως αξιοπρεπές γύρω στα 400-450€ (υπό την προϋπόθεση ότι έγινε μείωση ενοικίου μετά το ξέσπασμα της κρίσης)
  ΔΕΗ 100€/μήνα (όσοι διαφωνείτε, απλά δεν έχετε κάνει υπολογισμούς…)
  ΟΤΕ+κινητά 50€/μήνα (μιλάμε για μια μόνο σύνδεση της πλάκας και καρτοκινητά για τις ανάγκες)
  ΕΥΔΑΠ+κοινόχρηστα 50€/μήνα κατά μέσον όρο, δλδ το χειμώνα περισσότερα το θέρος λιγότερα
  Αυτοκίνητο (γιατί δεν ζούμε σε Ευρωπαϊκό έδαφος, είναι είδος 1ης ανάγκης) 200€/μήνα (βενζίνη συντηρητική, μόνο αναγκαίες μετακινήσεις + σήμα + ασφάλεια κλπ-όλα υπολογισμένα στο πιο οικονομικό πακέτο, πχ το αυτοκίνητο δηλωμένο στην κωλοπετινίτσα για μικρότερα ασφάλιστρα)
  φαγητό οικολογικό+συντηρητικό 500€/μήνα (πάλι με τρομερές στερήσεις + ότι το ζεύγος κάνει το σκατό του παξιμάδι και δεν τρώει τίποτε στη δουλειά, ενώ φτιάχνει καφέ homemade+ότι τα παιδιά τρώνε υποχρεωτικά πρωινό τοστάκι homemade με μία μόνο φέτα τρικαλινό+γιαούρτι μόνο 2 φορές την εβδομάδα). Εναλλακτικά αν δεν υπάρχουν τέκνα 300-400€/μήνα.
  Εφορία 120€/μήνα (πάλι συντηρητικά υπολογισμένη δλδ 1500€/έτος περίπου)
  ————————————————————————
  Σούμα: 400+100+100+200+500+120=1420€
  μόνο για να υπάρχουν…
  Αν τα παιδιά πάνε σχολειό και δεν ζητιανεύουν στα φανάρια τότε προσθέστε
  Σχολικά είδη
  Βιβλία
  Ιατρούς
  φάρμακα
  μικροέξοδα
  ντύσιμο (τα παιδιά μεγαλώνουν δεν μένουν στάσιμα)
  και όλα αυτά πηγαίνουν περίπου ένα 200€/μήνα με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς. (πχ τα σιδεράκια κάνουν 2000€ άπαξ. τα φαρμακα ενός αυτο-άνοσου χρόνιου νοσήματος όπως αυτού που έχω εγώ κάνουν 50€/μήνα στην καλύτερη περίπτωση που ευτυχώς ο σεπτός υπουργός μας τα έβγαλε εκτός λίστας και πλέον τα πληρώνω από την τσέπη μου… εναλλακτικά μπορώ να πάω να φουντάρω, αφού η λίστα δεν έχει κάποιο αντίστοιχο… Τούτον τον μήνα που οι φαρμακοποιοι έκαναν εμπάργκο στο ΤΣΜΕΔΕ πλήρωσα 100€…

  ΑΝ: σκάσει πρόβλημα υγείας (επέμβαση κλπ), χαλάσει το αυτοκίνητο, σου κάνουν μήνυση γιατί έχεις στραβό χαμόγελο κοκ
  απλά τη γ@μ!σeς, οικολογικά, λιτά και περιεκτικα… (ή απλά αν πληρώνεις πιστωτικές ή καταναλλωτικά… 🙂 )
  ————————————————————————-

  Οι περισσότεροι στην ηλικία μου 40++ δεν έχουν ούτε καβάτζες, ούτε δικό τους σπίτι… Οι μηχανικοί άνεργοι πληρώνουν το ΤΣΜΕΔΕ από τους γονείς τους… σύντομα θα ξεγραφτούν γιατί δεν πάει άλλο και είναι και κωμωδία… Δλδ αν είσαι μηχανικός, ξεκινάς από 6000€/έτος δλδ ακόμη 500€/μήνα… και χωρίς δικαίωμα να είσαι άνεργος…

  Καβάτζες έκανε ηλικιακά κυρίως η γενιά που είναι 55++ και αυτό γιατί εργάστηκε 10ετία με 3000€/μήνα (η αναλογία που έκανα νωρίτερα)/ανα άτομο, τουτέστιν 3000€/μήνα μπορούσαν να αποταμιευτούν, δλδ στη δεκαετία να βγει ένα ποσό των 400.000€ ή ένα πολύ καλό σπίτι…

 22. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikiplos

  Μεσα εισαι εκτος απο το σπιτι (μεταχειρισμενο σε τιμη ευκαιριας με πωληση παλιου της συζυγου και συμπληρωση ποσου, το 1989). Κατι για τα γηρατια εμεινε λογω υπερωριων στο γραφειο με τους ελαχιστους συνεργατες πλιοτερα.ΤΩρα ανθρπος -ορχηστρα.
  Τωρα τελειωσα, το …..μικρο-καπιταλιστικο γουρουνι και παω σπιτι.

  ΥΓ «…ενός αυτο-άνοσου χρόνιου νοσήματος..» Κοιτα τι συμπτωση! Και ο Λεων (λογοτεχνικο ονομα, υπαρκτο προσωπο) εχει το ιδιο νοσημα, νομιζω απο στεναχωρια εδω και 4 χρονια

 23. Ο/Η Τίμιος λέει:

  …φαγητό οικολογικό+συντηρητικό 500€/…+ότι τα παιδιά τρώνε υποχρεωτικά πρωινό τοστάκι homemade με μία μόνο φέτα τρικαλινό+γιαούρτι μόνο 2 φορές την εβδομάδα…

  Υπερβολές. Yπάρχει η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη που και το κόστος διατροφής μπορεί να κατεβάσει και να θωρακίσει με αντικομφορμιστικές υγιεινιστικές-οικοπαιδαγωγικές προδιαγραφές το μέλλον των παιδιών μας. http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/SID-08071955-F5CE2911/lidl_gr/hs.xsl/10956.htm

  Εδώ «…δίνεται σε κάθε μαθητή ένα Lunch Box, το οποίο περιέχει ένα πολυβιταμινούχο χυμό, ένα σοκολατάκι υγείας, ένα παστέλι, μία μπάρα δημητριακών, ένα μήλο, μία μπανάνα, μία οδοντόκρεμα και μία οδοντόβουρτσα, ως μία ενδεικτική διατροφική επιλογή για μία ισορροπημένη και σωστή διατροφή. Επιπλέον, μοιράζεται για τους γονείς ένας οδηγός διατροφής για παιδιά που έχει ως στόχο την ενημέρωση και παροχή χρήσιμων συμβουλών σε θέματα διατροφής και άσκησης που αφορούν στην παιδική και εφηβική ηλικία…»

  -Γουάτσαπ;.
  -Κανένα πρόβλημα

 24. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  …συνοπτικά, δεν πρόκειται για δίαιτα. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, αλλά θα έχουμε (έχουμε…) θύματα. Νεκρούς, τρελλούς, εξόριστους, αγέννητους.

 25. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  …και όλα αυτά με την καλύτερη υπόσχεση απομέρους τού καθεστώτος (με ειρήνη, δημοκρατία κτλ), να είναι η προετοιμασία μιας ακόμη χειρότερης κρίσης – μπόνους για όσους ξεφύγουν από την τωρινή.

 26. Ο/Η papoylis λέει:

  Τα έχουμε ξαναπεί ορέ αυτά :

  Σαφής στόχος είναι να εξαντληθούν οι μικρές αποταμιεύσεις , να απαξιωθούν τα περιουσιακά στοιχεία των νοικοκυριών , να εξαφανιστεί η μικρού μεγέθους επιχείρηση , να εκποιηθούν χρυσαφικά – ασημικά του κοσμάκη στους αργυραμοιβούς , ώστε αυτό που θα μετράει μόνο θα είναι η ανάγκη για την επιβίωση της επόμενης μέρας . Και βέβαια ούτε λόγος για αποταμίευση αφού τα πετσοκομμένα μεροκάματα ( όποτε και όταν λάχει ) δεν θα αφήνουν περιθώρια για αποταμιευτικές ροπές 😉

  Πρόκειται δηλαδή για την επιστροφή στη δουλοπαροικία .

  Το κατά πόσο αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί έχει σχέση με δύο παράγοντες

  1) Πόσο ακόμα θα αντέξει ο κοσμάκης σε αυτή τη πορεία χωρίς να καταφύγει στη λύση που απεύχεται ο Στάθης ο Παναγούλης και με την οποία ο Παπούλης , ως ανεξάρτητος μεμονωμένος και αδέσμευτος από πολιτικούς καθωσπρεπισμούς , συμφωνεί . Γιατί σε αυτή τη κατρακύλα του ένοχου ξεπουλήματος , σε αυτό το κατήφορο – ύβρη , ο αρχαίος τραγωδος πριν από τη τίσι έχει προβλέψει την απαραίτητη κάθαρση 😉 Και αυτή , υπό τις τρέχουσες συνθήκες δεν μπορεί να είναι καντρίλια και μενουέτο , αλλά ζεϊμπέκικο.

  2) Σε ποιό βαθμό θα λειτουργήσει το κατσαπλιάδικο της φύσης μας , η παραλλαγή , η ντρίπλα , το κοντραμπάντο , στο μέτρο που θα αισθάνεται ο κοσμάκης όλο και περισσότερο ότι τον κοροϊδεύουν , ότι η πείνα , ο ιδρώτας , η αγωνία του δεν θεμελιώνει εμπιστοσύνη και προσδοκία για το μέλλον . Πρακτικά αυτό ήδη ως φαινόμενο είναι εκτεταμένο και όσο θα συνεχίζουμε στο ίδιο ταμτιριρί θα εξαπλώνεται ραγδαία με ό,τι αυτό σημαίνει για τα έσοδα , για τη λειτουργία του κράτους , για τη δυνατότητα «αποπληρωμής» ( λέμε τώρα ) υποχρεώσεων εγχώριων και εξωτερικού .

 27. Ο/Η papoylis λέει:

  Μπλακσίπιε

  αυτό που μου έστειλες ως parvusclub τι το κάνω ;;;

 28. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  σόρυ παπούλη είναι doublon για πέταμα, παιχνίδια της πόρσε.

 29. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ας δούμε λοιπόν κάποια ήδη τεθέντα ή μάλλον ας πάρω αφορμή από αυτά για κάποιες σκέψεις.

  1. Αν είναι έλλειψη σεβασμού σε όποιον υποφέρει οικονομικά το να αστειεύεσαι με την οικονομική κατάσταση της οποίας της συνέπειες υφίσταται, άλλο τόσο (και άλλο τόσο ακόμα) είναι η επίδειξη οίκτου μέσω ενός τάχα μου σεβασμού.

  Πολλές φορές δε, διατυπώνονται εκκλήσεις για επίδειξη σεβασμού, απλώς για να δηλωθεί, έμμεσα, ότι αυτός που τις διατυπώνει είναι με το μέρος των δυσπραγούντων.
  Στην πραγματικότητα, η καλύτερη εκδοχή στο κοινωνικό επίπεδο, είναι η έκφραση της αμηχανίας κάποιου που είναι μακριά από την εξέλιξη του (προσωπικού) προβλήματος και των φόβων που γεννιούνται μην βρεθεί και ο ίδιος σε μια θέση που δεν ξέρει πώς (θα βρεθεί), αφού δεν κατέχει το …σπορ και οι κίνδυνοι φαντάζουν ..ασύμετροι.

  Ο Μαυροπρόβατος δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία και τον αναφέρω επειδή συμμετείχε στην κουβέντα και νομίζω ότι επρεπε να το διευκρινίσω.
  Καλό όμως είναι να συνεννοηθούμε 😉 (και πάλι ..ουχί με αυτόν, ξανά 😉 )

  Αν μάλιστα δούμε και ..εγκλήσεις επί ..αναλγησία και διατύπωση και κανόνων, σωθήκαμε!! (ενθυμούμαι κάτι συζητήσεις περί ποντιακών ανεκδότων)

  Αυτό στην πολιτική του έκφραση, δηλαδή όταν υπονοείται και το «άρα πρέπει να υιοθετηθεί αυτή η αφήγηση», αποτελεί επιτομή της υποκρισίας και της εργαλειακής χρήσης των ανθρώπων, που μέσα στην όποια δυσπραγία τους, παραδίδονται στα συναισθήματα οίκτου της ..κοινής γνώμης από τους …ευαίσθητους και αυτούς που τους …νοιώθουν .
  Τους νοιώθουν γιατί θέλουν να τους εκπροσωπήσουν βέβαια, για το καλό τους που λένε, αλοίμονο, άλλωστε άμα υιοθετήσεις και καμιά θεωρία και ενταχτείς και σε καμιά ιδεολογία ..φιλολαϊκή ..αμφιβολία δεν χωρεί περί τούτου.

  Αυτό πάλι δεν αφορά κάποιον συγκεκριμένο σχολιαστή εδώ ..χάμου, αλλά αφορά την πλειοψηφία των πολτικών υποκειμένων και των πολιτικολογούντων συμπολιτών μας.
  Η Αριστερά έχει το μερίδιό της και αυτή.

  Αν παρατηρήσετε όμως όσους ασχολούνται με την πολιτική δράση, θα δείτε ότι όσο πιο κοντά είναι στο πρόβλημα και αναγνωρίζουν και κάποιες υποχρεώσεις στον εαυτό τους, όπως για παράδειγμα πολλοί ΚΚΕδες που ασχολούνται σε χώρους ανάλογους, άσχετα αν δεν συμφωνώ μαζί τους στο ..δια ταύτα, τέτοια δεν θα δεις.
  Το θεωρώ ενδεικτικό.

  2.
  Παπούλη ελπίζω ότι κάτι δεν κατάλαβα ή ότι πρόκειται περί συντακτικής ..αβλεψίας (αραμαϊσμό 🙂 )
  Λες
  «Το κατά πόσο αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί έχει σχέση με δύο παράγοντες»
  και στον πρώτο παράγοντα βάζεις τα ..ζειμπέκικα του Παναγούλη, με τις αποφάνσεις του οποίου συμφωνείς.
  Δηλαδή για να μην επιτευχεθεί ο στόχος (σαφής και προφανής και απορείς που δεν τον έχουμε καταλάβει κιόλας παραπάνω) της ..δουλοπαροικοποίησης του Λαού, θα έχουμε αυτά που φοβάστε και δεν εγκρίνετε (κατά τα άλλα) εσύ και ο Παναγούλης;;

  Εν πάσει περιπτώσει, θέλω να σε πληροφορήσω ότι αυτά , αφενός δεν συμβαίνουν αδιαμεσολάβητα, διότι δεν είμαστε πλέον στο 19ο αιώνα που συνέβαιναν αν και προς το τέλος του άρχισαν και ..διαμεσολαβούνται 😉 , αφετέρου γίνονται ήδη και φαντάζομαι ότι τα βλέπεις.

  Επειδή ο πολιτικός παιάν κατά τη δεινέργεια αυτών των ..καθαρτικών δράσεων είναι αναγκαίος και αν στην ..εγγύ ανατολή είναι τσιχάντ, στα μέρη μας προς το παρόν είναι εγερθητω.
  Αν αυτός είναι ο ένας παράγων για να μην περάσουν τα σχέδια (σαφή μάλιστα) εγώ τι να πω.
  Ελπίζω να αναγκαστώ να προβώ σε δήλωση «δεν είχα καταλάβει το νόημα και απλώς με αφορμη τα λεγόμενα του Παπούλη ..επεκτάθηκα» 😉

  3. Το να διατείνεσαι ότι έχεις βρει το μίτο σχετικά με τα όσα συμβαίνουν και σε επίπεδο πολτικής τακτικής και συγκυρίας είναι θεμιτό και χρήσιμο (αναφέρομαι για αυτά με το στόχο δουλοκττοποίησης, συνειδητό φανταζομαι).
  Το πρόβλημα θα είναι αν θεωρήσεις ότι είναι τόσο προφανές που πρέπει να αποτελέσει θέσφατο και ..κοντίτια σινε κλπ κλπ, για να κουβεντιάζεις για το μας ήβρε 🙂

 30. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  αμάν αυτά τα bold, sorry μια φράση ήταν δεν ήθελα να φωνάζω

 31. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  για το μας ήβρε = για το τι μας ήβρε

 32. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ωχ τώρα το διάβασα ξανα.
  Όταν λέω όχι ο Μαυροπρόβατος εννοώ όχι και οι άλλοι (μην παρεξηγηθούμε, τουλάχιστον όχι τζάμπα)

 33. Ο/Η Τίμιος λέει:

  …Αυτό πάλι δεν αφορά κάποιον συγκεκριμένο σχολιαστή εδώ ..χάμου, αλλά αφορά την πλειοψηφία των πολτικών υποκειμένων και των πολιτικολογούντων συμπολιτών μας…

  Συμφωνώ απολύτως με το Αναγνώστη, και αναλαμβάνω το μέρος της ευθύνης που μου αναλογεί και για το Lunch Box (και) για κάποια εδώ ίσως δυσερμήνευτα άλλης τάξεως σχόλια. Αντιστρόφως ανάλογα, και εν απειροστή(:(:(: πάσΗ περιπτώσει, σ’ ευχαριστώ, Αναγνώστα.

 34. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Πα ντι του 🙂
  Πάντως όταν είπα ότι δεν εννούσα κανέναν δεν έκανα δημόσιες σχέσεις, έτσι είναι

 35. Ο/Η Τίμιος λέει:

  Το γνωρίζω, Αναγνώστα. Ορκίζομαι!!! και με ονοματεπώνυμο. http://karavaki.wordpress.com/2012/06/26/orkos-politikwn/#comment-126

 36. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα απάντηση μεθαύριο … σήμερα και αύριο μεροκάματα 2 ευτυχώς 😉 🙂

 37. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Και .ανταπάντηση την Κυριακή, μέχρι και το Σάββατο έχω ..εκστρατεία (πρέπει να τακτοποιήσω να δοθεί μια δόση, μη δίνετε σημασία στις δηλώσεις και στα φόρα, θα σας πω ..εγγυημένα το τι θα συμβεί, καθώς και τα ..ντεσού των συνομιλιών με τους συνεργάτες μου) 🙂

 38. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΟΥΩΣΙΚΤΟΝ D.C. Α.Φ.

  ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΙΤΑΝΟΥΣ

  Ομοιδεατη (σε ορισμενα θεματα, βεβαιως )kapetanio

  “προικισμένος” μπορεί να είναι αλλά από την άλλη μπορεί να γουστάρει τα καμτσίκια και τις μάπες του (συνηθίζεται στον αμερικανικό στρατό) ας πούμε από μια “αφέντρα”. Σε αυτήν την περίπτωση νομίζω ότι η Μέρκελ θα του πήγαινε καλύτερα (η μικρούλα δεν εμπνέει και πολύ στον ρόλο του “σκληρού”)”
  Σημερα βλεποντας στην τηλεοραση την πετρα του”σκανδαλου” την 38-αρα δημοσιογράφο Πόλα Μπρόουντγουελ, με εξωμο φορεμα και κινουμενη , (τρικεφαλους, τετρακεφαλους, με ανδρικο κορμι και προσωπο ως αθλητρια του πενταθλου) καταλαβα οτι η ειδησηση ειναι- οπως γραφεις- στο πεδιο της “αφέντρας”με “καμτσίκια και τις μάπες” και με ενδεχομενως διακορευσιν του στρατηγου με πλαστικον, κοκκαλινον η απο ελεφανοστουν “γοδεμισιον’ οπως γραφεται στον Μεγα Ανατολικο.

  Δηλ. υποστηριζω οτι η στρατιωτικη ηγεσια μαλλον ψιλοαδελφιζει αφου και το τελευταιο …φρουριο εχει…διακορευτει.

 39. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Και παλι η γεω-πολιτικη στο προσκηνιο μεσω του σεξ η το σεξ μεσω της γεω-πολιτικης ;

  Μια ιστορία ανόδου και πτώσης, ίσως και επαναφοράς

  “… Η πτώση του Πετρέους είναι όσο μεγαλειώδης θέλουμε να την παρουσιάζουμε, γράφει ο Τζον Λι ’ντερσον στο περιοδικό «Νιου Γιόρκερ». Ήταν ένας εξαίρετος στρατιωτικός αξιωματούχος και συνέβαλε αποφασιστικά στο να υπάρξει μια στροφή στο χάος του πολέμου στο Ιράκ. Η ηρωοποίησή του όμως από πολιτικούς και δημοσιογράφους -όπως η Πόλα Μπρόουντγουελ- ήταν υπερβολική. Και εντάσσεται στην προσπάθεια της πρώην κυβέρνησης Μπους να αφηγηθεί εκ νέου τον πόλεμο του Ιράκ, μέσω του Πετρέους, ως μια επιτυχημένη ιστορία…..”

  “… Οταν ανέλαβε καθήκοντα ο Ομπάμα, ο Πετρέους ήταν μια δύναμη που έπρεπε να λάβει υπόψη, ο jefe maximo της Central Command, ένας άνθρωπος που θα διεκδικούσε ίσως μια μέρα την προεδρία. Όταν, το 2010, ο στρατιωτικός διοικητής στο Αφγανιστάν Στάνλεϊ Μακρίσταλ αναγκάστηκε να παραιτηθεί, ο Ομπάμα έστειλε στη θέση του τον Πετρέους. Κι εδώ, ο τελευταίος δεν έκανε θαύματα. Οι Ταλιμπάν αποδείχθηκαν ανίκητοι. Και έσυραν τους Αμερικανούς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

  Το 2011, ο Ομπάμα επανέφερε τον Πετρέους στην Ουάσινγκτον, τον ανάγκασε να παραιτηθεί από τον στρατό, και τον έκανε διευθυντή της CIA. Ηταν μια έξυπνη και σοφή κίνηση. Μακριά από τις μεγάλες στρατιωτικές αποτυχίες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, όμως, ο Πετρέους υπέκυψε σε μια από τις απλούστερες ανθρώπινες αδυναμίες: την ακατανίκητη έλξη κάποιου προς τον αγιογράφο του.

  Ισως να υπάρξει και μια ακόμη πράξη για τον Ντέιβιντ Πετρέους. Αν γλύψει τις πληγές του, αρχίσει να πηγαίνει στην εκκλησία και τα βρει με την οικογένειά του, η Αμερική πιθανότατα θα τον συγχωρήσει. Ισως να επιστρέψει στη δημόσια ζωή ως στρατιωτικός αναλυτής του CNN. Ισως να διεκδικήσει και κάποιο δημόσιο αξίωμα. Αλλά αυτό το κεφάλαιο της εξιλέωσης μένει ακόμη να γραφτεί.”

  http://www.naftemporiki.gr/news/maties.asp

 40. Ο/Η kapetanios λέει:

  Αφώτιστε σε βρίσκω άκρως ενημερωμένο 😎
  Η εποχή που μια φατσούλα μπιμπιμπο και δυο πεταχτά βυζάκια καθόριζε και την δημοτικότητα και το δήθεν σεξαπίλ του γυναικείου φύλου έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Σήμερα ζούμε στην εποχή των σεξουαλικών προτιμήσεων και ως εκ τούτου τα «φύλα» (ουκ έστι αριθμός) καλούνται να δείξουν την «αξία» τους σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών και εφαρμογών. Εάν η νεαρά διαθέτει και ικανούς τετρακέφαλους ακόμη καλύτερα για την νεαρά 38αρα—και τον «στρατηγό» βεβαίως βεβαίως.

  Λοιπόν θα παίξουμε ένα παιχνίδι, εγώ θα λέω ένα όνομα έλληνα πολιτικού και εσύ θα προσπαθήσεις να προσεγγίσεις (λογοτεχνικά) τις προτιμήσεις και επιδόσεις του στο σημερινό σεξουαλικό γίγνεσθαι :

  Βενιζέλος
  (και μετά Κ Χατζηδάκης και μετά Κ,Τζαβάρας και μετά Μιχαλολιάκος — καλά αυτός είναι σκέτη έμπνευση, με αγκυλωτούς σταυρούς , μακριές μπότες κι έτσι. Η Ζαρούλια δεν έχει να φοβάται τίποτε από την νεαρά 38αρα )

 41. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  kapetanios

  “Αφώτιστε σε βρίσκω άκρως ενημερωμένο ”
  Απλως κανω το καθηκον μου επειδη -ως γνωστον- η τεχνη μιμειται την πραγματικη ζωη.
  Τρομερη η ιδεα σου να μιλαμε …στερεοφωνικα, μηπως και οι Ολιβερ Ουιστ του 21ου αιωνα γελασουν λιγο με αυτα που σχολιαζουμε. Λοιπον αρχιζω:

  Βενιζέλος

  προωρη εκσπ…ση, ροχαλητο μετα, η τελεια απελπισια για κανονικες γυναικες.
  Συνδεεται μαζι του κορη μεγαλοπαραγοντα Β.Ελλαδος, Μελεν ΑσπασαρχΙδ..κη
  Ως οθωμανικης καταγωγης εξ Ευβοιας, , ελεγχεται δια το οθ..δικαιον κατα την εφηβια.

  ΥΓ *οι οποιοι ( Κεδικογλου ΝΔ+ΠΑΣΟΚ , αλλοι σε -ογλου και αλλοι εξελληνισμενων επωνυμων) επειδη ειχαν μεγαλες περιουσιες εδηλωσαν…. χριστιανοι και παρεμειναν και αφετερου τα δανεια της επαναστασης του 1826 ειχαν και τοτε φαγωθει και δεν μπορουσε το μικρο και φωτχο εθνος μας να αγορασει την περιουσια τους.

 42. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Λογω της 39-χρονης επετειου ας τιμησουμε τους Μεγαριτες, τους οικοδομους, τον .. λαο,
  τους αριστεριστες, αναρχικους κια αλλους ιερους «τρελλους» της καταληψης του Πολυτεχνειου

  “Πολυτεχνείο 1973….Τα Μέγαρα εξεγείρονται!…..

  Πολυτεχνείο, Νοέμβρης 1973! Η κορυφαία εκδήλωση μαζικής αντίστασης ενάντια στη χούντα! Τα γεγονότα λίγο- πολύ γνωστά…Αυτό όμως που δεν είναι ευρέως ίσως γνωστό είναι η συμπαράσταση και συμμετοχή στην εξέγερση των Μεγαριτών αγροτών στα γεγονότα του Πολυτεχνείου…

  Το μεσημέρι 16 Νοεμβρίου 1973, επιτροπή των αγροτών από τα Μέγαρα, που είχαν ξεσηκωθεί ενάντια στις απαλλοτριώσεις της γης τους, επισκέπτονται τη Συντονιστική Επιτροπή και ο σταθμός μεταδίδει: «Ο λαός των Μεγάρων στέκεται και υπόσχεται να αγωνιστεί στο πλευρό του φοιτητικού και εργαζόμενου λαού… Ο αγώνας είναι κοινός… Δεν είναι μόνο για την πόλη των Μεγάρων ή το Πολυτεχνείο… Είναι για την Ελλάδα. Για το λαό της που θέλει να καθορίσει τη ζωή του. Να πορευτεί στο δρόμο της προκοπής. Βασική προϋπόθεση, η ανατροπή της δικτατορίας και η αποκατάσταση της δημοκρατίας».

  Είχε προηγηθεί μακρά περίοδος αγώνων του Μεγαρικού λαού ενάντια σε σχέδια της χούντας να παραδώσει στον όμιλο Στρατή Ανδρεάδη, εκτάσεις στην Πάχη για την κατασκευή διυλιστηρίων στην Πάχη. Την περίοδο εκείνη καταστράφηκαν εκτάσεις με λιόδεντρα και επιχειρήθηκαν απαλλοτριώσεις εκτάσεων που προκάλεσαν τον ξεσηκωμό των Μεγαριτών! Κι αυτά μέσα στη χούντα!

  Συγκεκριμένα,τον Οκτώβριο του 1973 (12/10), γίνεται δίωρη γενική απεργία, ενώ στις 14/10 πραγματοποιείται συλλαλητήριο 12000 (!) κατοίκων της πόλης για την ίδια υπόθεση! Συστηματικές αντιδράσεις εξαναγκάζουν τις μπουλντόζες του Ανδρεάδη να πάρουνε δρόμο από τη Πάχη και τα καταστροφικά σχέδια της κατασκευής διυλιστηρίων στη Πάχη να πάρουν τέλος!

  Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση στο:
  http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12430&m=D12&aa=1

  Στην παρακάτω εικόνα κάντε κλίκ για να δείτε βίντεο – αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου που περιέχει και δύο πολύ σημαντικά ντοκουμέντα:

  Ο Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Θεοδώσης Τάσσιος, ο οποίος είχε βγάλει το Γυμνάσιο στα Μέγαρα, διηγείται τα γεγονότα, ενώ ταυτόχρονα προβάλλεται εικόνα από διαδήλωση στα Μέγαρα και στιγμιότυπο από διαδήλωση Μεγαριτών στο Πολυτεχνείο, τις μέρες εκείνες του Νοέμβρη του 73!

  http://vourkari.blogspot.gr/2008/11/1973.html”

  ΥΓ Για να θυμουνται οι παλιοι και να…. μαθαινουν οι νεωτεροι που δεν εζησαν τα γεγονοτα.

  Αν δεν υπηρχε η συγκυρια, δηλ. η παρελευση 7ετιας καταπιεσης, η πρωτη ενργειακη κριση και η αυξηση του πληθωρισμου, η προσπαθεια για “εκδημοκρατισμο της δικτατοριας” και οι εσωτερικες διενεξεις στην κορυφη των δικτατορων,….
  αν δεν συμμετειχαν πολυ ενεργα οι Μεγαριτες, οι ανεργοι οικοδομοι, ο απλος λαος, … η καταληψη του Πολυτεχνειου θα ηταν -ενδεχομενως- κατι σαν μια μεγαλη καταληψη της Νομικης .

 43. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Οι 24 πλήρως τεκμηριωμένες περιπτώσεις
  1. Σπυρίδων Κοντομάρης του Αναστασίου, 57 ετών, δικηγόρος (πρώην βουλευτής Κερκύρας της Ένωσης Κέντρου)
  2. Διομήδης Κομνηνός του Ιωάννη, 17 ετών, μαθητής
  3. Σωκράτης Μιχαήλ, 57 ετών, εμπειρογνώμων ασφαλιστικής εταιρείας
  4. Toril Margrethe Engeland του Per Reidar, 22 ετών, φοιτήτρια από το Molde της Νορβηγίας. .
  5. Βασίλειος Φάμελλος του Παναγιώτη, 26 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος,
  6. Γεώργιος Σαμούρης του Ανδρέα, 22 ετών, φοιτητής Παντείου
  7. Δημήτριος Κυριακόπουλος του Αντωνίου, 35 ετών, οικοδόμος
  8. Σπύρος Μαρίνος του Διονυσίου, επονομαζόμενος Γεωργαράς, 31 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος
  9. Νικόλαος Μαρκούλης του Πέτρου, 24 ετών, εργάτης
  10. Αικατερίνη Αργυροπούλου σύζυγος Αγγελή, 76 ετών, κάτοικος Κέννεντυ και Καλύμνου, Αγιοι Ανάργυροι Αττικής.
  11. Στυλιανός Καραγεώργης του Αγαμέμνονος, 19 ετών, οικοδόμος,
  12. Μάρκος Καραμανής του Δημητρίου, 23 ετών, ηλεκτρολόγος,
  13. Αλέξανδρος Σπαρτίδης του Ευστρατίου, 16 ετών, μαθητής
  14. Δημήτριος Παπαϊωάννου, 60 ετών, διευθυντής ταμείου αλευροβιομηχάνων
  15. Γεώργιος Γεριτσίδης του Αλεξάνδρου, 47 ετών, εφοριακός υπάλληλος
  16. Βασιλική Μπεκιάρη του Φωτίου, 17 ετών, εργαζόμενη μαθήτρια
  17. Δημήτρης Θεοδώρας του Θεοφάνους, 52 ετών, κάτοικος Ανακρέοντος 2, Ζωγράφου.
  18. Αλέξανδρος Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας, 43 ετών, Αφγανός τουρκικής υπηκοότητας, ταχυδακτυλουργός,
  19. Αλέξανδρος Παπαθανασίου του Σπυρίδωνος, 59 ετών, συνταξιούχος εφοριακός
  20. Ανδρέας Κούμπος του Στέργιου 63 ετών, βιοτέχνης
  21. Μιχαήλ Μυρογιάννης του Δημητρίου, 20 ετών, ηλεκτρολόγος
  22. Κυριάκος Παντελεάκης του Δημητρίου, 44 ετών, δικηγόρος
  23. Ευστάθιος Κολινιάτης, 47 ετών, από τον Πειραιά
  24. Ιωάννης Μικρώνης του Αγγέλου, 22 ετών, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από την Ανω Αλισσό Αχαΐας. Συμμετείχε στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Πατρών.

  Οι νεκροι : οικοδομοι, εργατες, ηλεκτρολογοι, υπαλληλοι, μαθητες, φοιτητες

 44. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович,

  Χρόνια Πολλά! Και να είσαι έτοιμος να ανακληθείς εξ εφέδρων. Η πείρα σου στη διανομή προκηρύξεων είναι απαραίτητη και πιθανόν να τη χρειαστούμε! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Увидимся

 45. Ο/Η Left G700 λέει:

  Η πείρα σου στη διανομή προκηρύξεων είναι απαραίτητη = Η πείρα σου στη διανομή προκηρύξεων είναι πολύτιμη

  (Να μη μας πει η γενιά τού Πολυτεχνείου και ανελλήνιστους! 😉 )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s