Η ελευθερία της επιλογής . Μια ενδιαφέρουσα μετανεωτερική προσέγγιση ενός θεμελιώδους προβλήματος της φιλοσοφίας υπό Πόλ Τόμσεν , Ματίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ . Συλλογικός τόμος . Επιμέλεια Αγγέλω Πατιμέντο , μετάφραση Ιωάννης Στουρνάρας . Εκδόσεις ΙΟΒΕ 2012

Με το παρόν καλοί μου αναγνώστες , το ιστολόγιο θέλει να προβάλλει το εξαίρετο πόνημα των τριών συγγραφέων  Τόμσεν , Μορς και Μαζούχ το σχετικό με την ελευθερία της επιλογής. Οι εξαίρετες εκδόσεις ΙΟΒΕ συμβάλλουν με αυτό το τόμο στο φιλοσοφικό και στοχαστικό προβληματισμό .

Τα ζητήματα της ελευθερίας της επιλογής  , ειδικά σε συνθήκες ανεπάρκειας βαζελίνης , απασχολούν σήμερα όλους τους  προβεβλημένους στοχαστές και φιλοσόφους σε διεθνές επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι  ο μέγας στοχαστής γιωργάπης σε πρόσφατη διάλεξη του εις  Κέηπ Τάουν  με τίτλο  » Depleting platinum reserves and the free choice of  the miners »  αναφέρθηκε σε σχετικά ζητήματα.

Παραθέτουμε εδώ απόσπασμα από την εργασία των  τριών  φιλοσόφων στην εξαίρετη μετάφραση του Ιωάννη Στουρνάρα

 

» Η ελεύθερη επιλογή αποτελεί το ζητούμενο  για κάθε  ευνομούμενη  δυτική κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν  πχ  να  μην υπάρχει δυνατότητα πολλαπλών επιλογών  για κάθε da sein όταν αναζητά  ιατρό του ΕΟΠΥ , παρά το γεγονός  ότι υπάρχει  οντολογικό πρόβλημα ως προς την ύπαρξη τόσο  του ιατρού , όσο  και του εν λόγω οργανισμού.

Επομένως στα πλαίσια της ελευθερίας της επιλογής  υπάρχουν οι αναπτυξιακές δυνατότητες  της οικονομίας και ούτως ειπείν της κοινωνίας . Άρα  ο ένας και μοναδικός αριθμός κλήσης  ( Σ τ Μ  : 184 )   δέον όπως αντικατασταθεί με πολλούς επιμέρους αριθμούς κλήσης που θα παραχωρηθούν στην ιδιωτική πρωτοβουλία , ώστε να αποφεύγωνται μονοπωλιακά φαινόμενα που στραγγαλίζουν την ελευθερία της επιλογής και ζητήματα αναζήτησης ταυτότητας  . Από μια τέτοια επίλυση του προβλήματος  αναμένεται κύμα αναπτυξιακό , δυνατότητες  απορρόφησης απασχολήσιμων  da sein  και άλλα κοινωνικά οφέλη. Η παρούσα εργασία βεβαίως ούτε σκοπεύει , ούτε δύναται να επιλύσει το οντολογικό πρόβλημα ιατρών , ασθενών και του ΕΟΠΥ  , αφού τα ζητήματα αυτά εκφεύγουν , όπως είναι αντιληπτό , του ενδιαφέροντος των συγγραφέων αλλά και  αυτού τούτου του σκοπού αυτής της εργασίας»

 

Με αυτό το  απόσπασμα του βιβλίου που παραθέτουμε , εξαίρετοι μου αναγνώστες , νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πόσο σημαντική είναι η εργασία των  ανωτέρω τριών στοχαστών  . ‘Ηδη  συνωστίζονται στα βιβλιοπωλεία  αγοραστές , ενώ  σε μια ειδική performance  στο πατάρι του Ιανού  , φωτογραφία της οποίας παραθέτουμε  στην αρχή του άρθρου , τρείς καλλίπυγες νεάνιδες ανέλαβαν το σχετικό promotion .

This entry was posted in commercials, Ανήθικες προτάσεις. Bookmark the permalink.

3 Responses to Η ελευθερία της επιλογής . Μια ενδιαφέρουσα μετανεωτερική προσέγγιση ενός θεμελιώδους προβλήματος της φιλοσοφίας υπό Πόλ Τόμσεν , Ματίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ . Συλλογικός τόμος . Επιμέλεια Αγγέλω Πατιμέντο , μετάφραση Ιωάννης Στουρνάρας . Εκδόσεις ΙΟΒΕ 2012

 1. Ο/Η spiral architect λέει:

  Κατά το παρελθόν ο εξαίρετος οικονομολόγος και μεταπωλητής της Εμπορικής Τραπέζης κος Στουρνάρας είχε ειπεί το σοφόν τσιτάτον: «Η Ελλάδα ήταν η τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία στην Ευρώπη».
  Εάν το τσιτάτον τούτον περιείχε έστω ένα ψήγμα αληθείας, αυτός καθώς και ο έτερος καππαδόκης – βαψομαλλιάς κος Βρούτσης (ουδεμίαν σχέσιν έχει ο τελευταίος με το πέος) θα έπρεπε να ευρίσκοντο εντός κάποιου γκούλαγκ, προετοιμάζοντας το μεταδιδακτορικόν τους.

  Άμα δε τη παρουσιάσει του μεταδιδακτορικού τους πονήματος, ασμένως και αυτοβούλως θα επιβιβάζοντο εις το διαστημικόν λεωφωρείον της Ελλάδος (βελτιωμένον αντίγραφον του «Μπουράν») προς άγνωστον κατεύθυνσιν, ίνα μεταλαμπαδεύσωσιν τας γνώσεις τους εις τους υποανάπτυκτους εξωγήινους.

 2. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Οι Γάλλοι έχουν ένα ζεύγος λέξεων γι αυτό: abscons – abject.

 3. Ο/Η papoylis λέει:

  Είναι νομίζω προφανές ότι ο παπούλης αναμένει την ολοκλήρωση του διαπραγματευτικού δράματος , το καταστάλαγμα των δακρύων πόνου και συμπάθειας εκ μέρους των εδώ και έξω τροϊκανών για να ανεβάσει το επόμενο σχετικό ποστ. 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s