Δυο χρόνια πριν…!

Με το σημερινό ποστ , εκλεκτοί μου  αναγνώστες , ανοίγει ο τρίτος χρόνος λειτουργίας αυτού του ιστολογίου .  Δεν θα δεχθώ επισκέψεις και ευχές κατ’ οίκον γιατί το παρόν ιστολόγιο δεν εορτάζει. Δεν έχει κανένα λόγο για κάτι τέτοιο. …!

 

Ο τελευταίος αυτός χρόνος , από πέρσυ δηλαδή το Σεπτέμβρη , ήταν πυκνός από κάθε άποψη. Πολιτικά , κοινωνικά , οικονομικά  γεγονότα  μεγάλης σημασίας και όχι μόνο στη χώρα μας , μεταβολή των συνθηκών επί τα χείρω για τη μεγάλη μάζα του κοσμάκη.

Και βέβαια μεταβολές και στη δική μου ζωή σημαντικές , στην οικογένεια και το περίγυρο. μεταβολές που βιώνουν ηπιότερα και συχνά αγριώτερα εκατομμύρια συμπολιτών μας.

 

Είχα τη τύχη να δω τη συκιά  στον ακάλυπτο του ημιυπόγειου να βγάζει φύλλα και να φουντώνει και αργότερα γλυκύτατους καρπούς , τα  γατιά της  κατ’ ευφημισμόν  αυλής μας , αρχικά διστακτικά , να μας πλησιάζουν και  πλέον να απολαμβάνουν και τα αποφάγια και το χάδι μας , τη κόρη μου να προοδεύει ( σε αντίξοες συνθήκες ) στις σπουδές της , το γιόκα μου να περνά στην επόμενη τάξη του Λυκείου ( έστω και με τη ψυχή στο στόμα )  και τη κυρά μου να ομορφαίνει κάθε μέρα και περισσότερο.

Στο σφαγείο  που ζούμε όλοι  είδα τη δουλειά μου να καταποντίζεται , τη κυρά μου να χάνει τη δική της δουλειά και να δουλεύει πλέον περιστασιακά μαύρα μεροκάματα  όσο το ψυγείο αδειάζει  στους τοίχους να πολλαπλασιάζεται η υγρασία . Είδα  την ανυπαρξία  κάθε μορφής στήριξης και αλληλεγγύης   από οποιονδήποτε φορέα ή συλλογικότητα , αν  προηγουμένως δεν δώσεις «γήν και ύδωρ» σε οργανωμένα συμφέροντα.

Μέτρησα και το τελευταίο μου δεκάλεπτο , μερικές μέρες  συμβιβάστηκα με τον υποσιτισμό , τη πραγματική αδυναμία να ικανοποιήσω στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειας ,να βάλω βενζίνη στο όχημα για να μπορέσω να πάω στο σπάνιο πλέον μεροκάματο.

Είδα  και έζησα από κοντά την αξέχαστη 12η του Φλεβάρη ενεστώτος έτους  , ώστε να χωνέψω άλλη μία φορά ότι αυτή η συμμορία τοκογλύφων και  λαμόγιων,  που κρατά στα χέρια της  ( και σήμερα ) τις τύχες της χώρας , το κοσμάκη τον αντιμετωπίζει ως δουλοπάροικο. Κατάλαβα ακόμα μια φορά  ( και μετά από χρόνια ) τι σημαίνει «αστική δημοκρατία» και μάλιστα ρωμέικου τύπου . Τα επιχειρήματα τους εκείνης της ημέρας ήταν … ατράνταχτα. Τα ήξερα στο παρελθόν , αλλά τα είχα ξεχάσει 😉

 

Ήρθαν οι διττές εκλογές  της άνοιξης και του καλοκαιριού και πρώτη φορά μετά από δεκαετίες πήγα να ακούσω υποψήφιους να μιλάνε στη μικρή μου πόλη . Δεν ήλπιζα πολλά , φύσει απαισιόδοξος , αλλά  το χάρηκα ειλικρινά που τους ταρακουνήσαμε. Πού η ( τριμερής πλέον ) συμμορία  αναγκάστηκε  για πρώτη φορά να «ιδρώσει» ,  να ξεφτιλιστεί , να τρομοκρατήσει και να ψευδολογήσει σε τέτοιο βαθμό.

Στη πορεία αυτών των γεγονότων διέκρινα και τις εδώ σχέσεις να τσιτώνουν.  Ούτε και εγώ το απέφυγα .  Οι εδώ σχολιαστές με λίγες εξαιρέσεις απεχώρησαν  ,  είτε ένας- ένας είτε ομαδόν και έχουμε πλέον απομείνει ελάχιστοι . Για μερικούς που δεν σχολιάζουν πιά εδώ ειλικρινά χέστηκα.  Για άλλους καθόλου και την απουσία τους τη φέρω βαρέως. Ας καταλάβει ο καθένας από αυτούς μόνος του σε ποιά κατηγορία κατατάσσεται 😉

Το ιστολόγιο αυτό δε σκοπεύει να μακροημερεύσει σαν το Μητσοτάκη. Με έναυσμα την  επικοινωνία και την ανάρτηση άρθρων σχετικών με τα τεκταινόμενα ο υποφαινόμενος κλείνει σιγά σιγά τους λογαριασμούς με το παρελθόν του σε ένα ιδιότυπο μονόλογο  που , από ότι αντιλαμβάνομαι , ελάχιστοι έχουν τη διάθεση να παρακολουθήσουν .

Αυτό το μονόλογο , καλοί μου αναγνώστες , σκοπεύω να το τελειώσω  ασχέτως της ανταπόκρισης που θα βρω από αναγνώστες ή / και σχολιαστές . Γιατί αν καλοσκεφτεί κανείς τι είναι το μπλόγκινγκ θα καταλήξει ίσως  στο βασικό :  το ιστολογείν είναι μια ιδιότυπη μορφή ημερολογιακής συγγραφής επί ( σχεδόν ) παντός του επιστητού που  πέραν  των άρθρων εμπεριέχει  και μιά προσωπική απολογία ,  μία άσκηση ύφους αλλά  και ψυχής και προπάντων ειλικρίνεια. Θα διαπιστώσετε ότι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων τα περισσότερα εδώ άρθρα δεν είναι αναδημοσιεύσεις ή αναμάσημα από τα newsdesks . Παράλληλα υπάρχουν και ορισμένα άρθρα σχεδόν κρυπτικά  ή σε άλλες περιπτώσεις προσωπικού ξεπλύμματος.

 

Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει  στο μέλλον , όποιο και όσο ( μέλλον 🙂 ) κι αν  επικρέμαται . Με όσους απέμειναν εδώ  , με όσους θα απομείνουν στη συνέχεια και με όσους με διαβάζουν σιωπηλοί θα πορευθώ.

 

Κλείνωντας ας ευχηθώ  τα καλύτερα για όλους και για την έρημη χώρα μας . Μπορώ ακόμα να σφίγγω τα δόντια μέχρι να μου πέσουν ή να μου τα σπάσουν. Πάρτε μαζί σας νερό. Μόνο νερό.  Όλα τα υπόλοιπα παχαίνουν ….

 

 

Και μερικά στατιστικά :

 

Τα χίτς έφθασαν τις 215.000 , τα άρθρα τα 267 ( ένα παραμένει κλειστό )  , τα σχόλια  ( για τα οποία να ευχαριστήσω εκ βάθους )  ξεπερνούν πλέον τα 12.000 ( 59 έχουν κρατηθεί ) .

Υπάρχουν δύο εκκρεμότητες  : ο ημιτελής Πούς της Καθέτου  που τον οφείλω ολοκληρωμένο σε κάποια ψυχή , και το πρόσφατα υπεσχημένο   που αφορά το μακρυνό παρελθόν της οικογένειας και βρίσκεται ακόμα σε  φάση  συγγραφής.

Να είστε ΟΛΟΙ / ΕΣ  καλά  🙂

 

 

This entry was posted in commercials, Αφόρητες γενικολογίες, Επέτειοι και επαίτειοι. Bookmark the permalink.

31 Responses to Δυο χρόνια πριν…!

 1. Παπούλη, νάσαι καλά και να μακροημερεύσεις σαν το Μητσοτάκη λέω εγώ, και συ και το κονάκι σου εδώ.

 2. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков,

  Λέφτηδες παρόντες! Και μόνοι και μετά πολλών. Σαν το λόχο σου που πεθαίνει αλλά δεν παραδίδεται! Χρόνια Πολλά, Καλά και Νικηφόρα! Ο παιάνας, για πάρτη σου!

  Увидимся

 3. Ο/Η Νέο Kid Στο Block λέει:

  Μη σε παίρνει αποκάτω ορέ Γέροντα!!
  Γερά με τσαμπουκά! Η ζωή είναι ωραία ακόμη και με Τρόικες, Τρικόμματα κι άλλα ξωτικά! 😉

 4. Ο/Η papoylis λέει:

  Δύτα

  ευχαριστώ εκ βάθους

  Λέφτηδες

  μήπως ορέ με περάσατε για το Μπουντιένυ ;;;;

  Νεοκίδιε

  Δε με παίρνει από κάτω ορέ … 🙂

 5. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович,

  Εμείς έναν λοχία ξέρουμε που σουλατσάρει εδώ. (Λοχίας ήταν και ο Μπουντιένυ;)

  Увидимся

 6. Ο/Η papoylis λέει:

  Το καταπληκτικό πάντως είναι ότι μερικοί φαντάζονται ότι τα προσωπικά μου «ατυχήματα» εκτίθενται εδώ σε αναζήτηση οίκτου ή έστω κατανόησης. Γνωρίζω ανθρώπους και οικογένειες που τα βρίσκουν πολύ πιό δύσκολα από μένα. Η έκθεση αυτή των πραγματικών περιστατικών του βίου μου γίνεται ως ημερολογιακή καταγραφή και μόνον. Τό ίδιο και αυτό εδώ το σχόλιο

 7. Ο/Η Τίμιος λέει:

  «…Κατάλαβα ακόμα μια φορά ( και μετά από χρόνια ) τι σημαίνει “αστική δημοκρατία” και μάλιστα ρωμέικου τύπου …»

  Είτε χεσμένος είτε αδιάφορος στην αξιολόγηση σου, σε διαβάζω με προσοχή, εκτός από κάποια πολύ «ειδικά» θέματα… Αυτά που λες, σαν ταλαντούχο μόντουλο, πάντα στην τομή προσωπικού και πολιτικού, πιάνουν πολλούς από την κλάση ισοδυναμίας. Ένα «παρών» λοιπόν αρκεί. Από «και να σας πω και κάτι;» χορτάσαμε.

  Παπούλη προχώρα, σε θέλει η … έρημη χώρα.

 8. Ο/Η papoylis λέει:

  Τίμιε

  σε αντιχαιρετώ και σε ευχαριστώ . Είσαι ο πλέον εύστοχος σχολιαστής που είχα ποτέ μου ( οι λοιποί εναπομείναντες ας μη το πάρουν κατάκαρδα 🙂 )

 9. Ο/Η papoylis λέει:

  Λέφτηδες

  τώρα το είδα : ναι ο μπουντιένης ήταν λοχίας στο τσαρικό στρατό 🙂

 10. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ο Νεοκίδιος αν και βάζελος (το φιλοβρεττανός το ξεπερνάω ..προσώρας, αν και εκεί πρέπει να είναι η ρίζα τους προβλήματος, καθότι άμα σου αρέσουν οι ..καμινάδες πώς μετά να μην γίνεις παρεπιδημών της Παιανίας, ενώ ημείς που γαλουχηθήκαμε με τον Ντέταρι και τον ..Προτάσωφ, τέλος πάντων ξέφυγα από το θέμα 🙂 ) είναι εύστοχος, σαν τον Τίμιο ένα πράμα 🙂 .
  Βέβαια η καρδιά μου συντάσσεται με τον Δύτη και μόνο λόγω της ευστόχου παρομοιώσεως που χρησιμοποίησε για το ..ευκταίον, τόσο το δικό σου, όσο και όλων μας θα έλεγα, ουχί μόνο βιολογικώς αλλά και ..γενικότερα (είναι γνωστή η συμπάθειά μου για τον Άνδρα).

  ΥΓ Ορέ Παπούλη, δεν πιστεύω να σούχει μπει καμιά ιδέα (aka μ@@@κία) στο κεφάλι, γιατί αυτά με τους λογαριασμούς ενίοτε προμηνύουν ..λουκέτα.
  Και άμα υπάρχει θέμα στο μαγαζί με ΦΠΑ και τέτοια, ρίξε κανά φέσι και μην αγχώνεσαι αναμένεται ..περαίωση, θα κάνεις τροποποιητική, με ότι ..προαιρείσαι.
  Μπάααα!! 🙂

 11. Ο/Η Po λέει:

  Να συνεχίζεις να στοχάζεσαι να γράφεις είτε εδώ είτε αλλού, να παραμείνεις υγιής σωματικά και πνευματικά κι άσε να καταγράφεται ότι βρίσκεσαι πάντα À la recherche du temps perdu

 12. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Παπούλη, ευχές για μακροημέρευση λέω κι εγώ με τη σειρά μου… Υπάρχουν κάποια μπλογκς, που όπως και να το κάνουμε θέλεις ν’ ακούσεις και μιαν (άλλη) άποψη, μιαν οπτική γωνία διαφορετική ας πούμε. Αυτά σε ταξιδεύουν στην μπλογκόσφαιρα μακριά, τόσο από τα δικά σου προβλήματα, όσο και από αυτά της καθημερινότητας. Έτσι εκεί που είσαι φουρκισμένος ή σαλεμένος από τα δρώμενα, μπαίνεις αργά το βράδυ σε μερικά και ξεχνιέσαι, χαίρεσαι μέσα σου… Έτσι λοιπόν άσε ανοικτόν αυτόν το φάρο σε κάποιους μακρινούς ξεχασμένους ταξιδιώτες…

 13. Ο/Η papoylis λέει:

  Αγαπητέ Ρο

  αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο σου εδώ γι αυτό και η Πόρσε το κράτησε για έλεγχο 😉
  Να σε ευχαριστήσω για τις ευχές και να ανταποδώσω..

  Νίκιπλε

  ευχαριστίες εκ βάθους

  Αναγνώστα

  Φαίνεται ότι το γεγονός πως αποκάλεσα το Τίμιο ως πιό εύστοχο εδώ σχολιαστή σε πλήγωσε βαθύτατα 🙂 να είσαι καλά ανεκτίμητε φίλε

  ( μας λείπει και ο Νικάλφας στις ρακές για να κλείσουμε απαρτία μου φαίνεται 😉 )

 14. Ο/Η papoylis λέει:

  Επ’ ευκαιρία καλοί μου αναγνώστες να σας εξομολογηθώ κάτι ακόμα : Αυτό το διάστημα και εν όψει της συμπλήρωσης 2 χρόνων από τη λειτουργία της Evil Witch κάθησα και ξαναδιάβασα ένα σωρό ποστ και ακόμα περισσότερα σχόλια που ανέβηκαν εδώ. Αναρωτιέμαι πόσο αμήχανα θα ένοιωθαν μερικοί αν , υπό το φως της σημερινής πραγματικότητας , διάβαζαν τις πατάτες που έγραφαν εδώ . Το Ντάτσουν τους έκαψε φλάντζες …..δυστυχώς 🙂

  Κατά τα λοιπά στα μέσα του 11 θα είχαμε βγεί στις αγορές 🙂

 15. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Παρών αφεντικό και …καλά διάφορα ! 🙂
  (Ευχή των Κρητικών καθώς προσέρχονται στο αμπέλι για να βοηθήσουν στον τρύγο)
  Ο οποίος μόλις τελείωσε παρεμπιπτόντως και στρώνουμε το τραπέζι κάτω από τις μουρνιές για τα γνωστά …έκτροπα. 😉

  Παπούλη
  δύναμη, μακροημέρευση, καθαρή και αιχμηρή ματιά , ανάγλυφη και στιβαρή άποψη όπως πάντα και όποιος …αντέξει! 😉 🙂
  Κράτα καλά ορέ γερόλυκε να ζηλέψει και ο …Μητσοτάκης! 😀

 16. Ο/Η papoylis λέει:

  Νικάλφα σε περίμενα και εδώ 😉

  καλά καζανέματα ορέ 🙂

 17. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Όταν δημοσιεύεις ο αναγνώστης απολαμβάνει. Όσο παλιώνουν τα γραφτά και οι διάλογοι αποκάτω, το πράγμα αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη αξία. Εξήγησαν παραπάνω οι φίλτατοι συσχολιαστές – κι εσύ – πώς και γιατί συμβαίνει αυτό.
  Συνέχισε ακάθεκτος – και καλή δύναμη για τα μελλούμενα!

 18. Ο/Η papoylis λέει:

  Επέστρεψες στη βάση σου ορέ Μπλακσίπιε ;;; γιατί είχα λίγο ανησυχήσει αγαπητέ 🙂

 19. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Ακόμη πολύ μακριά – δόξα τω ιντερνέτι.

 20. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Παπς δυστυχως ο κοινοβουλευτικος κρετινισμος μ’ εχει τραβηξει μακρυα σου. Ριξε κανα ρεβερμπ στη τραγουδιαρα γιατι πολυ φαλτσο αδερφακι μου.

 21. Ο/Η papoylis λέει:

  Χρηστάρα

  Θα περάσω το κανάλι από αρμονάιζερ και κομπρέσσορα ( μετά το ρηβέρμπ ) και βλέπουμε
  Αγάντα αδελφά και βάλε δευτέρα στην ανηφόρα .

 22. Ο/Η Left G700 λέει:

  «Στη πορεία αυτών των γεγονότων διέκρινα και τις εδώ σχέσεις να τσιτώνουν».

  Товариш Яков Федотович,

  Επί τέλους το ’γραψες! Όχι πώς δεν το ’ξερες, βέβαια. Το ήξερες και το παραήξερες. Αλλά, όπως κάνουμε όλοι οι άνθρωποι, το ’σπρωχνες κάτω απ’ το χαλί. Any way… Welcome! 🙂

  Όπως έχουμε πει κάποτε (με άλλα λόγια) και στον Νικάλφα:

  Είναι καιρός το Ένα να γίνει Δύο

  Увидимся

 23. Ο/Η papoylis λέει:

  Τώρα λέφτηδες τι να σας πώ ;;; ότι είστε ..αδιόρθωτοι αρκεί 😉

 24. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ναι, αλλά μας αγαπάς, товариш. Δεν μας αγαπάς; 🙂

 25. Ο/Η papoylis λέει:

  Τόσο πολύ που έχω ξεμωραθεί τώρα στα γεράματα 🙂

 26. Ο/Η khlysty λέει:

  Δεν γνωρίζω, αν και παρακολουθώ από καιρό, τι λογαριασμούς με το παρελθόν έχεις να κλείσεις. Πάντως, κοίτα να μακροημερεύσεις πιότερο κι από το Μητσοτάκουλα, τα γραπτά σου, ακόμα και τα… ανώτερα αραμαϊκά (που τα πιάνω εντελώς ακροθιγώς…), αποτελούν πηγή έμπνευσης και κατάθεση αληθινής μαγκιάς. Ούτως ή αλλέως, Спасибо большое.

 27. Ο/Η papoylis λέει:

  Ευχαριστώ αγαπητέ

 28. Ο/Η kapetanios λέει:

  σε είχα μιαν( και δυο και τρείς) αδυναμία ως σχολιαστή σε γουστάρω και σαν μπλογκερ. Τις καθυστερημένες ( λόγω πολλών εξελίξεων και -για καιρό ακόμη- αδυναμία σύνδεσης) αλλά ολόψυχες ευχές μου παπς στο εβλόγιο τούτο και στους αγαπημένους μου αναγνώστες σου. Μου λείπετε το κέρατο μου μέσα αλλά ο καιρός γαρ εγγύς

 29. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καπετάνιε, κάτσε να περατώσω μια ..συνεργασία εδώ μέσα (δουλειά), γιατί εσένα λεφτά δεν βλέπω να σου τρώω, και έρχεσαι!!

  Καπετάνιε τα αισθήματα αμοιβαία (και όλων δηλαδή των ..παρεπιδημούντων) και νάσαι καλά και όλα να σου πηγαίνουν καλά και σε ..αναμένωμεν!!

 30. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  «Καπετάνιε τα αισθήματα αμοιβαία (και όλων δηλαδή των ..παρεπιδημούντων) »

  Εννοείται πως οι οι υπηρεσίες σου ως εκπροσώπου τύπου (μας) Αναγνώστη είναι …άμισθες και τιμητικές, γιατί είσαι ικανός, ως άλλος …Χατζηχρήστος, να ζητήσεις αμοιβή από τους παρεπιδημούντες κατά την …έξοδο! :mrgreen: 🙂

  Ο καιρός γαρ εγγύς Καπετάνιε, ο καιρός γαρ εγγύς αλλά αν και αφενός σε κατανοώ, ως ομοιοπαθής …στριμωγμένος, αφεδύο οφείλω να σου πω (εκ μέρους όλων), πως οι …δικαιολογημένες απουσίες σου
  ε τ ε λ ε ί ω σ α ν ! 😉
  Λάβε τα μέτρα σου.

 31. Ο/Η papoylis λέει:

  Κάπταιν

  0λόψυχα αντιχαιρετώ 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s