Διακήρυξη και πράσινα άλογα…

Αφιέρωση στη καλή μου Κυρά Ντομάτα  που μ ‘ έκανε προχθές πάλι να δακρύσω

Με αφορμή το κατά παραγγελίαν μπάχαλο που είχαν την ευφυή ιδέα  να δημιουργήσουν , καλοί μου αναγνώστες , οι επίγονοι ενός νεκρού εδώ και καιρό εγχειρήματος ,  κάθησα να αναλογιστώ εκείνες τις πρώτες μέρες της μεταπολίτευσης.

Είχα τη τύχη να γνωρίσω αρκετούς από τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης και μεταξύ αυτών ορισμένους  που έθεσαν τότε τον εαυτό τους και το βασανισμένο σαρκίο τους να ταχθεί ανεπιφύλακτα και έντιμα  στην ευόδωση των σκοπών που ο Ανδρεύς , ως άλλος Προμηθέας ,  έσειε μπροστά στα συγκινημένα τους μάτια.

Θυμάμαι ακόμα την υποδοχή του σωτήρα της Δημοκρατικής  παράταξης στο Ελληνικό από μια πανσπερμία ανθρώπων , τάσεων ,  σχηματισμών , γκρουπούσκουλων . Μια θάλασσα ανθρώπων  με διαφορετικό παρελθόν , διαφορετικά συμφέροντα , διαφορετικές πεποιθήσεις αλλά με την ελπίδα ζωγραφισμένη στα πρόσωπα . Αμήχανοι μπάτσοι , κυράδες και μπαρμπάδες  , νέοι  και νέες με τζάκετ και μούσια και μετά η πορεία στο Καστρί. Εγώ τη κοπάνησα εγκαίρως 😉

Στιγμές ιστορικές με την έννοια ότι καθένας αντιλαμβανόταν την ιστορικότητα των στιγμών , αλλά ελάχιστοι την ουσία της ιστορικότητας 😉 .  Το παρελθόν του ανδρός ( και Ανδρέως )  λαμπρόν και … σχεδόν ανεπίληπτο . Γόνος πολιτικού ηγέτη , λαμπρές σπουδές και καρριέρα στο εξωτερικό ,  δυναμικοί αγώνες για τη δημοκρατία : εχέγγυα  και καταπίστευμα ….σχεδόν ακλόνητα . Και τι ρητορική ευχέρεια , τι μεγαλεπήβολοι στόχοι ,  τι  αίσθηση του κοινού βιώματος και των προσδοκιών του λαού .

Ποιός θα μπορούσε τότε να αντισταθεί στο Τιτάνα . Τους Κυρκοφλωράκηδες  , τα γκρουπούσκουλα της άλλης αριστεράς , το φουκαρά το Γιώργη το Μαύρο , το Ζίγδη  και πολύ σύντομα  και το σοφό γέροντα που απεσύρθη αργότερα για γκόλφ στη Πολιτεία θα τους έκανε μιά χαψιά στα πλαίσια της  ιστορικότητας που λέγαμε παραπάνω .

Γύρω του και κάτω από το κωλόχαρτο  , φωτοτυπίες του οποίου ακόμα χρησιμοποιεί στη προεδρική τουαλέτα του εκεί στη «σοσιαληστρική διεθνή»  το προβεβλημένο ( συγγενεύει με το βλήμα ) βλαστάρι του , συσπειρώθηκε συν τω χρόνω κάθε καρυδιάς καρύδι .  Πρώην ταγματαλήτες και χουνταίοι μέχρι και αγωνιστές της αριστεράς. ‘Έντιμοι  και συνειδητοί άνθρωποι και καρχαρίες ( μικροί και μεγάλοι ) . Πλούσιοι που είχαν συνείδηση της ουσίας της ιστορικότητας που λέγαμε και φτωχοί που είχαν βαρεθεί να υφίστανται  τα επίχειρα αυτής της  ιστορικότητας , προσβλέπωντας σε ένα  «καλύτερο αύριο» . Οργισμένοι και ταλαιπωρημένοι δημοκράτες που είχαν  υποφέρει τα πάνδεινα  στο μαύρο παρελθόν αλλά και αδιάφοροι ιδιώτες  καιροσκόποι . Και μια μάζα , εκλεκτοί μου αναγνώστες , ανθρώπων που δεν είχαν το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων και ζούσαν επί 30 σχεδόν χρόνια στη «γωνία» , άνθρωποι που το μόνο καλό που είχαν δει να γίνεται στο παρελθόν ήταν η βραχύβια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Παπανούτσου…

Όλοι αυτοί  έχωντας συνείδηση της ιστορικότητας των στιγμών , πολλοί από αυτούς καταλαβαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ και η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη είναι το βαγόνι που οδεύει στο  μέλλον , η επικρατούσα τάση , το όχημα ευκαιρίας ( ατομικής ή και συλλογικής ) έφεραν εξακολουθητικά με τη ψήφο , τη συνέργεια , τη συνδρομή και την ανοχή τους  τον Τιτάνα στην εξουσία. Και μαζί με αυτόν τους παρατρεχάμενους , τους μηχανισμούς , τα συμφέροντα όπως σε κάθε ορέα πολιτική αφήγηση που σέβεται τον εαυτό της και τη βρωμερή πραγματικότητα…

Ας κάνω λογαριασμό : από το 74 και μετά για έντεκα χρόνια είχαμε κυβερνήτη τον σιδερένιο Τιτάνα. Και μετά για άλλα έντεκα ακόμα  το κινέζο και το βρουβοβλάσταρο. Με διαλείμματα οκτώ χρόνων από το 81 και μετά στην εξουσία  καβάλα ήταν το   ..κόμμα – κίνημα 😆 που δημιουργήθηκε με εκείνο το κωλόχαρτο. Για αυτούς που αγαπούν τους αριθμούς : για το σύνολο της μεταπολίτευσης περίπου το 58%  , από δε της αναρρήσεως στην εξουσία το 71% του διαστήματος ο πράσινος ήλιος φώτιζε την ένδοξη χώρα. Ακόμα και σήμερα η σιτεμένη μέχρις σήψεως  μπάκα  βρίσκεται  στην εξουσία στο ιδιότυπο αυτό τρίο της  «εθνικής συνεφτύνης» -πτυελοδοχείου των τροϊκανών και των τραπεζιτών. Παρεπιφτού τις τελευταίες μέρες ο συνέφτυνος Αντωνάκης επιχειρεί να στήσει το δικό του …κράτος ώστε η φτώχεια να μη φτάσει και στα ενδότερα της ….ιντελλιγκέντσιας , να μοιραστεί «καλύτερα» ο άδειος κουμπαράς που γεμίζουμε με το ELA στη πλάτη του κοσμάκη.

Σημαντικά και μεγάλα έγιναν στη περίοδο του πράσινου ήλιου. Ξαναμοιράστηκε η τράπουλα , νέα τζάκια ,  νέα ήθη και λεξιλόγιο που από την επαναστατική  τρομπέτα ενός Γεννηματά κατέληξε να εκφέρεται με πορδές τύπου πάγκαλου ,  ακκισμούς τύπου ευελφάλειας  και τσιρίδες τύπου φώφης , αφού πρώτα ευτελίστηκε και υπονομεύθηκε στα μαγειρεία πανταγιά και κακοποιήθηκε βάναυσα  από το βρουβοβλάσταρο και τους συν αυτώ συμμορίτες. Και  μετά τα νέα ήθη έγιναν  τρόπος ζωής , κουλτούρα τύπου ιμάγκου , πασαρέλα επίδειξης και τέλος φούσκα.

Ζήσαμε ορέες στιγμές στη μεταπολίτευση εκλεκτοί μου αναγνώστες , πρέπει να το ομολογήσω , αλλά ήρθε η στιγμή να αδειάσουν τα χαρακώματα , να τελειώσει το πάρτυ εκεί πίσω στα «επιτελεία» ,  να κατακλυστούν τα μετόπισθεν από τρελλαμέντος φουκαράδες , πρώην νικητές ,  που ουρλιάζουν «οίκαδε» και το κωλόχαρτο της 3ης του Σεπτέμβρη  να έχει αξία μακράν μικρότερη από ομόλογο του ελληνικού δημοσίου εις χείρας ασφαλιστικού ταμείου ή ιδιώτη.  Γιατί το εγχείρημα που εκείνο το κωλόχαρτο  ευαγγελιζόταν  προσάραξε στα αβαθή και βυθίζεται πλέον οριστικά στα σκατά και τη ξεφτίλα.

Αυτό το κουφάρι υπερασπίζεται διακαώς η ..φώφη , αυτή τη  παραμύθα  θα υπερασπιστεί αύριο στο φιλόξενο περιβάλλον του πρίνς Πώλ παρουσία των εκλεκτών  και της συμμορίας ο  μπουχέσας , αυτό  το μεταλλαγμένο εξάμβλωμα υπερασπίστηκε στη Νότια Αφρική το βρουβοβλάσταρο – διανοητής που επανεξελέγη  παμψηφεί πρόεδρας της διεθνούς των τραπεζιτών και των τοκογλύφων .

Γιατί τη τιμή της ..φώφης την πήρε μαζί του ο μπαμπάς της…

Γιατί η τιμή του μπουχέσα αναγνωρίζεται μόνο στα κρεοπωλεία του σάλλα , του λαυρεντιάδη  , του κωστόπουλου  και των μπενάκηδων….

Και που να τρέχει τώρα το βρουβοβλάσταρο να υπερασπίζεται τη τιμή και την αξιοπρέπεια του σοσιαλισμού ,  μήπως στα πλησίον χρυσωρυχεία ;;; Την ίδια ώρα που έσφαζαν τους δύστυχους , την ίδια ώρα που φόρτωναν οι δικαστάδες  το έγκλημα στις πλάτες των επιζησάντων απεργών , ο μέγας στοχαστής ονει…ρευόταν ένα καλύτερο κόσμο  καθισμένος στη χρυσοποίκιλτη λεκάνη του εκεί υπερπολυτελούς ξενοδοχείου.

Δεν είχε όμως ξεχάσει να πάρει μαζί του μερικές φωτοτυπίες  εκείνης της διακήρυξης σε γκοφφρέ χαρτί  100 γραμμαρίων για τη κατάλληλη χρήση. 😉

ΥΓ …. Και μετά τους φταίει το τσιπρόπουλο  😉 🙂

This entry was posted in Επέτειοι και επαίτειοι, Ξεφτίλα ρεεεε, Πολιτικούρες, Uncategorized. Bookmark the permalink.

204 Responses to Διακήρυξη και πράσινα άλογα…

 1. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков,

  Παρά τις «ελαφριές» λέξεις που χρησιμοποιείς, το ποστ έχει κάμποσο βάρος (εξ αιτίας και/i> των πολλών χρόνων που καλύπτει). Ες αύριον, που θα είναι και 3 του Σεπτέμβρη ακριβώς…

  Увидимся

 2. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  αγαπητε Papoylis
  Δεν ειναι λιγο να ειμαστε «άνθρωποι που το μόνο καλό που είχαν δει να γίνεται στο παρελθόν ήταν η βραχύβια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Παπανούτσου…», μαθητες που στην 6η δημοτικου ειχαμε μαθει ηδη να μαθαινουμε. Οι καλοι στην 6η Δημοτικου γνωριζαμε καλα ποσοστα, υφαιρεση, συμμιγεις, συνθετα προβληματα λ.χ. μοιρασιας, απλη μεθοδο των τριων, συμμιγεις,…
  Λιγες ταξεις του γυμνασιου εφθαναν να ξεκινησειςμε επαρκεια μια δικη σου δουλεια.
  Και αν τελειωνες το 6ταξιο Γυμνασιο, ησουν κατι σαν αποφοιτος πανεπιστημιου, σημερα, ισως και καλυτερος. Και τοτε σπουδαζαν μονον οι δυνατοι μαθητες στις λιγες σχολες που υπηρχαν απο τους 110.000 μολις 12.000 ανωτατη και 3.000 σε ΚΑΤΕΕ. Και μετα οι μιροιαστοι με χωραφια εστελναν τα αποτυχοντα παιδια τους στην Ιταλια και η μεσαια ταξη στην Αγγλια για σπουδες και .για ..ζωη.
  Ολο το Γυμνασιο και το 1ο ετος του ΕΜΠ, το εβγαλα στην πιο γελοια δικατορια της Ευρωπης.
  Δεν ηταν τοσο ασχημα, οσο τα λες, οι φοιτητες ειχαν γκαρσονιερες στα Αναφιωτικα, ηδη το 1971 (απ’ οοσ ξερω), εμεις Κολωνακι (1 ετος μ΄αλλους 3), και μετα Εξαρχεια, Εξαρχεια, Εξαρχεια,…
  Ως Αθηναιος επρεπε να κανω φροντιστηρια σε παιδια για να ναταποκρθω στις αυξημενες οικονομικες μου υποχρεωσεις και αλλες περιστασιακες δουλειες. Ωραια εποχη.

  Ευτυχως περασα απο την ΠΑΣΠ μολις 9 μηνες Σεπτεμβριο 1974 εως Μαιο 1975.Ο Ακης με εντολη του Σιδερενιου εβαλε ταφοπλακα στο σοσιαλιστικο κινημα με το οργανωτικο που καθοριζε οτι ο αρχηγος εκανε οτι του καυλωνε και πισω του οι …σκυλοι.Ολα -μετα-ηταν αναμενομενα.
  Οσοι ειχαμε γερη κραση και καλη βαθμολογια στην γυμναστικη, χωρις να κανουμε προπονηση, μαθαμε να κανουμε βουτιες στον βουρκο, βγαζοντας εξω το κεφαλι για τις αναγκαιες ανασες και απο καιρου εις καιρον ανεβαιναμε σε εδαφικες εξαρσεις-νησιδες να ξαποστασουμε.

  Η ζωη ηταν σκληρη αλλα ωραια . Εσωτερικοι μεταναστες συναδελφοι μου διοριστηκαν μετα το 1981 και εγιναν στελεχη και στελεχαρες σε ΔΕΚΟ, κρατικοδιατοι επιχειρηματιες,…

  Τρεπεκληδες, Λιακουνακοι και αλλοι ωραιοι συμφωνα με τις γλαφυρες περιγραφες του ΑΝΤΙ εκαναν μεγαλο παιχνιδι. Ο Κοσκωτας, σε 5 ετη δημιουργσε εναν ομιλο τραπεζας και εκδοτικων επιχειρησεων κια εξαγορασε πολλους απο την δεξια ως και την αριστερα……

  Η υπολοιπη ιστορια ειναι γνωστη και την εγραψες μια χαρα, αλλα με …λυπη και οδυνη.

  (συνεχιζεται…)

 3. Ο/Η papoylis λέει:

  Συνέχισε Αφώτιστε ..

  Για τους μικρότερους που διαβάζουν εδώ δηλαδή γιατί εγώ τα έζησα όλα αυτά όπως καταλαβαίνεις

 4. Ο/Η demetrat λέει:

  Ό,τι και να γράψεις λίγά είναι.Κι όπως τονίζεις, οι προθέσεις αυτών των λαμογιών ,φάνηκαν από πολύ νωρίς.
  Aυτοί που δεν είχαν σκοπό να γλύψουν , να σκύψουν και να προχωρήσουν έρποντας και με τα κέρατά τους, την έκαναν νωρίς νωρίς από αυτόν το χαλέ.
  Ήταν μεγάλη γάτα ο αντρίγκος , αν σκεφτείς πως εγκλώβισε με μιά απλούστατη κίνηση ,τόσους έντιμους παλιούς αγωνιστές μέσα σ αυτο το αχρείο συμπούρμπουλο χρησιμοποιώντας τους γιά μαγιά και άλλοθι:ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟ.
  σκατά στο λάκκο του .
  υ.γ
  σ\’ ευχαριστώ πολύ γιά το δάκρυ σύντροφε.

  δ

 5. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  ΠΑΚ – ΜΙΡ – ΦΕΝΤΑΓΙΝ – ΤΟΥΜΠΑΜΑΡΟΣ – ΒΙΕΤΚΟΝΓΚ

 6. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Το συνθημα αυτο το ξε-φωνιζαν* μηχανικοι της γενιας μου που πηδαγαν ψηλα απο θεση τεχνικου διευθνυντη σε διευθυνοντος συμβουλου κρατικων εταιρειων, ωσπου 6 χρονακια απο την «Allagi», συνεπηξαν εταιρεια συμβουλων (παραγωγης μελετων με την χρησιμοτητα βρεγμενου χαρτοπολτου) μαζυ με αλλους δυο εταιρειες κρατικης αλλα κυριως ΕΟΚικης χρηματοδοτησης, για να βοηθησουν -τα μαλλα- την εκλογικην επιτυχιαν βουλευτου της Β Αθηνων εις πολλας εκλογας (1989-2009). Θυμηθειτε επισης οτι το 1989-1990 διεξηχθησαν 3 εκλογικαι αναμετρησεις.
  Νομιζω -αν ενθυμουμαι καλως- το 1992 εδιαβασα σε κλαδικη μελετη οτι ο ανηγμενος κυκλος ανα απσχολουμενο σε μελετητικες εταιρειες μηχανικων (που εκπονουσαν πληρεις μελετες εφαρμογης για υλοποιηση κτιριακων εργων και εργων υποδομης) και σε εταιρεις παροχης συμβουλευτικων εταιρειων ητο 10 και 20 εκατ δρχ. /εργαζομενο αντιστοιχως (και ενπασεοιι περιπτωσει διπλασια της πρωτης κατηγορια ςεταιρειων). Με δεδομενο οτι η λογικη μιζα της πρωτης κατηγοριας -προκειμενου περι μελετων δημοσαιου- εκυμαινετο απο 10 εως 20%, ενω υπηρχον και μελετες ιδιωτικων εργων, της δευτερας κατηγοριας πρεπει να ητο 30 εως 50%. Ο.Ε.Δ. (Ο Εδει Δειξαι, δηλ. το οποιον απεδειχθη, δια τους νεωτερους μη υποσταντας την βασανον της λαμπρας εκπαιδευτικης μεταρρυθμισεως του Ευαγγελου Παπανουτσου)

  *ειναι σωστο κοι και κες φιλολογοι , καθοτι σχετικα πτωχος και …χαζος ελευθερος επαγγελματιας αποφοιτος ΕΜΠ;

 7. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ορέα, τώρα μένει η .ανθρωπογεωγραφία όσων απαντούσαν στους εν λόγω με το
  ΜΙΡ – ΜΙΡ – ΦΕΝΤΑΓΙΝ – ΤΟΥΠΑΜΑΡΟΣ – ΒΙΕΤΚΟΝΓΚ.
  Γειά σου Αφώτιστε 🙂

  ΥΓ Φρονώ ότι πρέπει να ακολουθήσει ..συγκριτική Μελέτη με τις αναλογίες των μεν και δε(ν), καθώς και των αναλόγων συνθημάτων της εποχής μας.
  Πριν δώσω το λόγο στους Μηχανικούς (ως πιο αρμόδιοι σε αυτές τις Μελέτες), να πω ότι έχω μια …διαίσθηση πως δεν άλλαξαν και πολλά (στα συνθήματα και όχι μόνο 😉 ) στην ουσία, αλλά ακόμη και στην εμφάνιση, θα έλεγα.
  Και σκέπτομαι (φωναχτά πάντοτε) από τη μια η ..οικογενειοκρατία η κανονική (Καραμανλήδες, Παπανδρέου κλπ) από την άλλη η ..ιδιότυπη, άντε ¨¨να σηκώσουμε τον ήλιο από την λάσπ稨 , ..τρομάρα μας

 8. Ο/Η nikiplos λέει:

  Να ευχηθώ καλό μήνα και καλά κρασιά στην ομήγυρη…
  (καλό χειμώνα δεν λέω ποτέ… )

  Οι μεγάλες διακηρύξεις στόλισαν πάντοτε ωραίες λεπτοδουλεμένες προθήκες. Οι πολιτικοί ταγοί των έκαναν πάντοτε αυτό που ήξεραν… ακόνιζαν τα μαχαίρια τους και … έβγαιναν στις «αγορές»…
  Την παλιά εποχή οι κουρσάροι σαν τον τρομερό Μπαρμπαρόσα αναλάμβαναν τον ανιαρό ρόλο του να βοηθήσουν στην «ευελιξία» της εργασίας. Σήμερα το κάνουν οι ευέλικτες και liberal αγορές αυτό… Και ημείς εδώ στα δικά μας πτωχά, μονότονα (σαν κολλημένη βελόνα στο δίσκο) συνθήματα: και 1 και 4 και 5, 5 4. Που συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, δεν άλλαξαν, αφού τίποτε δεν άλλαξε… ούτε εμείς οι ίδιοι κατά βάθος… (εντάξει κάποιοι από εμάς γκριζάραμε ολίγον έως πολύ, αλλά αυτό δεν μας πτοεί…)

 9. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Νομιζω οτι στην επικηδεια πλακα μου (ενδεχεται και κενοταφιο) ο μαρμαρογλυπτης θα αναγραψει

  ΤΟΙΣ ΤΩΝ (ΦΙΛΟΚΑΛΟΥΝΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ;) ΜΙΜΗΤΑΙΣ ΤΟΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΚΑΙ ΚΡΥΠΤΟΒΑΡΒΑΡΩΝ (ΔΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΚΙΣ ΜΥΡΙΩΝ; ΜΕΤΟΙΚΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΙΣΙ) ΩΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΙΑΝ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑΝ (ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΝ ΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΙΝ) ΚΑΙ ΛΟΓΩΙ ΚΑΙ ΕΡΓΩΙ ΑΓΩΝΙΣΑΜΕΝΟΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙΣ ΧΑΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΝΙΚΑΝ
  Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΥΣ

  ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΝ
  ΕΙΣ ΑΦΩΤΙΣΤΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝ
  ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΤΕ
  ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΕΩΣ
  ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

  Χαιρε Αναγνώστα Αθηναίε!!!
  Παρομοιως Αθηναιος, ορκισμενος εχθρος των πλειστων εν Αθηναις εσωτερικων μεταναστων.
  Καλες οι αναμνησεις, αλλα -λογω σπουδων- η συνθετικη μου σκεψη οδηγει στο τελος και στην αρχη του προβληματος :

  το πλειστον οι εσωτερικοι μετανασται εις την μετεμφυλιακην ελλαδαν, υπο σκληραν και ακραιως εκδικητικην (ακρο)δεξιαν διακυβερνησιν εις συνθηκας βαλκανικου καπιταλισμου χωριατικο-ατλαντικης(ΗΠΑ) επιρροης και προελευσεως κατα την περιοδον του ψυχρου πολεμου.

  το ελασσον : οι σοβιετοφιλοι ελληνες κομμουνισται υπηκοοι του Σταλιν και φιλοι του Νικολα Ταουσεσκου οιτινες εσχεδιασαν-κατα πασαν πιθανοτητα χωρις σοβιετικας εντολας αφ εαυτων δια να ευχαρσιτησουν τον πατερουλη με κατι σαν δωρο ενα ελληνικο κοκκινο αστερακι – τον βολονταριστικο δευτερον γυρον, μετα την εντολην για μαζικην αποχην κατα τας εκλογας του 1946, ωστε να «αυτο-καρφωθουν» οι αρνηται της δεξιας νομιμοτητος -αποντες ψηφοφοροι- και να αναγκασθουν να παρουν τα ορη και τα βουνα, στελεχωνοντας τον «Δημοκρατικο» Στρατο .

  ΥΓ Τιμη στην μνημη του Αρη Αλεξανδρου, συγγραφεως του Κιβωτιου.

 10. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Χαιρετώ το παρεάκι!

  Παπούλη
  βλέπω μια …δραματική βελτίωση, (γενικώς φθινοπωρινή 😉 ) ισάξια με αυτή για τη ζωή των Αθηναίων που διαπίστωσε με μέτριο-φροσύνη ο Ξένιος …Δένδιας ενώπιον της νέας ελπίδας του ‘Εθνους υψηλοτάτης αξίας (με επελαύνουσα ημερομηνία λήξεως, φευ), Σα(χλα)μαρά Αντωνίου του μεγαλοπρεπούς! :mrgreen:

  Γεια σου Δήμητρα, φρεσκολουσμένη. Έστω και όχι στον Γκουαλντακιβίρ. 😉 🙂

  Νίκιπλε καλά κάνεις (για την ευχή), καθώς θα πήγαινε …τζάμπα. 😉

  Αναγνώστη, περίμενα κάποια …συνηγορία για την (εξ)αλλαγή αλλά φαίνεται σε επηρέασε και εσένα το …φθινόπωρο! 😉
  Πάντως εμείς στην επαρχία είχαμε το «όχι δεν πουλάμε» και όχι τέτοιες διεθνιστικές …σάλτσες!

  Γεια σου Αφώτιστε !
  Να προσέχεις βέβαια τη …συνθετική σου σκέψη μη και σε μεταμορφώσει σε …Μπετόβεν της μέσης ηλικίας! 🙂

  Τα λέμε*. (που λένε και οι Λέφτηδες) 😉

  *Από βδομάδα. Καθώς διπλά …πελαγωμένος! Μια όπως όλος ο κόσμος και μια που διαπλέω και πάλι το Αιγαίο να τακτοποιήσω τα της διαμονής της μικρότερης εκ των θηλυκών της οικογενείας που πρώτη στράφηκε στις θετικές επιστήμες, εξορμώμενη πλέον από το Πολυτεχνείο της μεγαλονήσου (μας).

 11. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa

  «Πάντως εμείς στην επαρχία είχαμε το «όχι δεν πουλάμε» και όχι τέτοιες διεθνιστικές …σάλτσες!»
  Σωστοι, σωστοτατοι!!!
  Αν, γραφω αν, κατορθωσετε να πεισετε – με τηνμικραν βοηθεια των διαδοχικων κυβερνησεων συνεργασιας- ωστε μικρον τμημα απο τους δις εκατοντακις μυριους μετοικους εις Αθηνας, αδελφους/ες, εξαδελφους/ες, συγγενεις και φιλους ανελθει και κατελθει οπισω εις τα πατρωα εδαφη ενιαυσιως και απασχοληθει παργωγικα εκει (οπως κεντρικη και βορεια Ιταλια), το 2022 θα εχουμε ζωσα επαρχια και πρωτευουσα και το χαμογελο θα επανελθει εις αμφοτερους.

  Ειμαι ελαφρως βαρηκοος ως ο μεγας Μπετοβεν. Λες να ….!!! Παντως οι γραπτες μουσικες δωματιου υπο μορφην σατιρικων ποιηματων, κοινωνικων σχολιων, αφηγηματων,…δημιουργουν αντικρουομενες διαδικτυακες συμπεριφορες απο τους αγαπητους και μη σχολιαστες. Και οσο τους φωτογραφιζω τοσο εκενευριζονται. Ιδιως οι «αριστεροι»και κυριως οι ιντερνετικες ορντινατσες τους.

  ΥΓ Συμβουλαι (απροσκληται) προς νεες φοιτητριες μηχανικους.Ηδη υπαρχουν 110.000 ενεργοι μηχανικοι πλεον 35.000 αποφοιτοι ΤΕΙ. Δυστυχως καθε ετος εγγραφονται στο ΤΕΕ 4000 μηχανικοι. Να μαθει πολλες ξενες γλωσσες. Να παει erasmus ενα η περισσοτερα εξαμηνα.

 12. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  “…Σε πείσμα σου η Αντιγόνη μαυροφορεί – σ’ όλη τη χώρα
  πενθοφορεί και ο λαός της που κάποτε σ’ είχε φιλοξενήσει.
  Μα οι ακόλουθοι του Κροίσου έχουν στοιβάξει έξω απ’ τη χώρα
  στα θησαυροφυλάκιά σου, ό,τι σαν μάλαμα αστράφτει….”

  Günter Grass “Η ντροπή της Ευρώπης”

  Απαντηση : Η Αντιγονη σαλπαρει για…αλλες Ατλαντιδες

  Σε πείσμα σου η Αντιγόνη φορα το μικρο μαυρο φορεμα της
  και ανεβαινει στο καραβι του Οδυσσεα για το ταξιδι
  μαζι με τα κοσμηματα που της εχουν απομεινει
  και πιο πολυ με την χρυση της την καρδια
  το αστραφτερο της το μυαλο σαν ολοκαθαρο διαμαντι
  τα ταλαντα απο τις αρχαιες θεες, τις μουσες των τεχνων μα κι απο νεες
  αυτο που δεν καταλαβατε ποτε σιγουρατζηδες φοβισμενοι προτεσταντες

  Οι γεροι και οι γριες , οι φοβισμενοι και οι ασθενεις
  τις Θερμοπυλες θα φυλανε ό,τι σαν μάλαμα αστράφτει.
  θα περιμενουν εμβασματα απο τις νεες Ατλαντιδες
  εστω και μαγειρευοντας με ξυλα λιγες λαχανιδες

  Πολλακις στην ιστορια οι ελληνες το εχουν ξανακανει
  παιδια του Κροίσου οι αρμενηδες και ανηψια του οι… ελληνες.

  Αφωτιστος Φιλελλην

  ΥΓ Καλα τα “κροκοδειλια” ποιηματα που μετανοημενου νομπελιστα. Κυκνειο ποιημα για υστερη υποστηριξη της χωρας μας και ναρκισσιστικη υστεροφημια.

  Αυτοι οι ανθρωποι πασχουν απο βαρια βλαβη της συναισθηματικης τους νοημοσυνης με πολλες μεταπτωσεις. Ο νομπελιστας υπηρξε πολυ νεος φιλοχιτλερικος.

  Τον 20ο αιωνα, δυο φορες η Γερμανια χρεωκοπησε, σκορπωντας την καταστροφη και τον θανατο στην Ευρωπη. Καταδικαστηκε σε βαριες πολεμικες αποζημιωσει, ελαβε αμεριστη οικονομικη βοηθεια, ενω πληρωσε ελαχιστα απο τις οικονομικες της υποχρεωσεις στην παγκοσμια οικονομια. Την βοηθησε το κραχ του 1929 και ο ψυχρος πολεμος. Και βεβαια κατι που δεν ειναι γνωστο: 80 εκατομ. ειναι γερμανικης καταγωγης στις ΗΠΑ!!!

  Τσιγγουνης λαος σε ολα (χρηματα και συναισθηματα). Ταξη, προγραμμα, κανονισμοι, ασφαλεια,… και το γερμανικο τραινο εκτροχιαστηκε , πλαγιασε και επεσε με μεγαλη ταχυτητα στο βαθρο της γεφυρας που κατερρευσε (πραγματικο γεγονος πριν μερικα ετη).
  Ουτε χαρα και ικανοποιηση δεν μπορουν να νοιωσουν, στην πιο συνεφιασμενη χωρα της Ευρωπης με την λιγοτερη ηλιοφανεια. αν δεν πανε για σεξοτουρισμο με 12χρονα κοριτσακια και αγορακια στην ΝΑ Ασια.Αν δε εχουν χρονο με καποιο call girl απο χωρα πρωην μελος του συμφωνου της Βαρσοβιας. Και επειδη τους πεφτει μακρυα, οι νεωτεροι η φτωχοτεροι θα πανε στην Ισπανια, την Πορτογαλλια,Μαροκκο, Τυνησια,.. Νοιωθω μεγαλη λυπη γι αυτον τον λαο.

  Θα πρεπει να διαλεξουμε με μεγαλη προσοχη, με επιτροπη ελληνων που εζησαν στην Γερμανια και δεν εχουν υποστει την σχετικη βλαβη (την γερμανιτιδα), 1 απο τα 80 εκατομμυρια γερμανους και γερμανιδες για να ζησουν προσωρινα ή μονιμωτερα στην χωρα μας για να μπορεσουν να νοιωσουν επιτελους καποια ικανοποιηση απο την ζωη τους…..

  ΥΓ Να ο λογος που ειμαι ολιστικα μαρξιστης: ο σχεδον ολα εχουν σχεση με ολα

 13. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Υπ ατμόν…
  Αφώτιστε
  καλοδεχούμενες οι συμβουλές . Εμείς τώρα θα γίνουμε του…Καμένου, καθότι ορυκτών πόρων (πετρελαίου, ιριδίου, χρυσού και αδάμαντος). 😉
  Τις γλώσσες τις έχουμε, τα …εισιτήρια που θα βρούμε! 😛 😦

 14. Ο/Η papoylis λέει:

  Καλή τύχη στο κορίτσι Νικόλα και πιές καμμιά ρακή και για μένα 😉

 15. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa
  Εναλλακτική υπ αριθμ. 1 : Μολις τελειωσει τις σπουδες της, να ενοκιασει ενα ή περισσοτερα ορυχεια σιδηρονικελιου, αλουμινας, … εις τα Βαλκανια.

 16. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Βεβαίως καλή πρόοδο στο παιδί και να περάσει και καλά!!
  Αν σε ενδιαφέρει 😉 , στο Λασήθι πρέπει να γυρνάει ο ..Παπαδημούλης, τον οποίον θεωρώ ωφέλιμη παρέα για ρακές και κυρίως ως προθάλαμο για να σου συστήσω αργότερα μέρη που μαζεύονται οι του ..δημοκρατικού σοσιαλισμού.
  Ε!! μέχρι να πάρει το πτυχίο του το παιδί θα έχεις γνωρίζει την παράδοση του νησιού (φιλελεύθεροι, βενιζελικοί τε και αριστεροί και τέτοια).

  ΥΓ Μούβαλες ιδέες να προτείνω στο μεγαλύτερο (και μοναδικό) θηλυκό της οικογενείας να ..διαπλεύσω το Αιγαίο (ένα το κρατούμενο), να πάω στη ..Μεγαλόνησσο (δύο τα κρατούμενα) και να τακτοποιήσω τα της διαμονής της ΅και να σπουδάσει ότι θέλει (τρία και το λουρί της μάνας)

 17. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Νικάλφα,

  Οι Λέφτηδες δεν λένε τίποτε. Έχουν μείνει …ενεοί (ένας, έχει μείνει και στη Μεγαλόνησο —ηρέμησε, παλαιότερα, η κοράκλα δεν …κινδυνεύει! 😉 ) Καλές σπουδές κι από μας. Και να της πεις χαιρετίσματα, να ξαπλώνει νωρίς για να προλαβαίνει το βραδινό τηλέφωνο του μπαμπά στο σπίτι! 🙂 😉 )

  Τα λέμε

 18. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ρε παιδιά (λέμε τώρα) 🙂
  νοιώθω τύψεις που άργησα να βρω σύνδεση αλλά έπεσε πολύ τρέξιμο για τα σχετικά, …καταλαβαίνετε και το διάλειμμα άργησε!
  Ευχαριστώ από βάθους καρδίας όλους σας και χρωστώ ρακές μπόλικες!
  Υπομονή , υγεία, δύναμη και αντοχή σε όλους σας! 😉

 19. Ο/Η papoylis λέει:

  Πορπατάς ορέ ή σούρνεσαι από τις ρακές ;;;; 🙂

 20. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Παπούλη
  Προτιμώ το κρασάκι και έχω να συρθώ απ τα δεκαεφτά μου! Συνήθως αναλαμβάνω τις …μεταφορές, μετά 😉 🙂
  Άντε γεια μας!

 21. Ο/Η papoylis λέει:

  Γειά μας ορέ…!

 22. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  «Συνήθως αναλαμβάνω τις …μεταφορές, μετά 😉 🙂 »
  Εγώ από την αρχή τόχα καταλάβει, οι άλλοι τσιμπάγανε με αυτά τα αθώα ..καντρ και κομ ιλ φο γενικότερα.

  Στην υγεία σου λοιπόν και κοίτα να διεκπεραιώνεις το μεταφορικό σου έργο πριν ξημερώσει (έχει σημασία) 🙂

 23. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

  «Tους μήνες που δεν έχει ρό το κρασί θέλει νερό» είπε ο Δ.Παπαδημούλης….»

  (Καλο ε, διπλης χρησης. Ολα εχουν σχεση με ολα. Και δι΄αυτον τον λογον ειμαι ολιστικος μαρξιστης!!! Στην μεγαλονησον ειναι Αυγουστος, αρα χρην οινος κεκραμενος !!!!)

  (η δευτερη χρηση) «….ξεκαθαρίζοντας το τί θα κάνει ο Συριζα μετά τις εκλογές. Πιο καθαρά δε γίνεται…ειδικά πριν τις εκλογές. Τα υπόλοιπα επι της σκηνης.
  «Στόχος μας είναι ο σχηματισμός κυβερνησης» τόνισε μιλώντας αργά για να μην υπάρχουν παρανοήσεις στην ερώτηση Χαρδαβέλλα αν θα καταγγελθεί μονομερώς το μνημόνιο, εννοώντας φανερά ότι δεν είναι προτεραιότητα το πρόγραμμα, οι δηλώσεις ή οι «δεσμεύσεις» περί καταγγελίας, κατάργησης ή ό,τι άλλου έχει ειπωθεί. Η προτεραιότητα είναι στο να πάρει η κυβέρνηση «Αριστεράς»-που ο Θεός να την κάνει αφού όχι μονο το ΠΑΣΟΚ, που θεώρησε συγγενή δύναμη, αλλά μέχρι τη ΝΔ έβαλε μέσα στο λογαριασμό στήριξης(!) λέγοντας οτι «θα ανοίξει κεφάλαιο εκεί» αν βγεί πρωτος ο Συριζα. (Τι ανάλυση έχει άραγε ο Σύριζα για το τι είναι η ΝΔ;)
  Πάντως για να λέμε την αλήθεια την κυβέρνηση δεν την ονόμασε Αριστερή αλλά ευρύτερη και συμμαχική. Τωρα το ΚΚΕ τι το ήθελε, όταν το ανέφερε κι αυτό σαν συμμαχική δύναμη που θα του ζητηθεί η στήριξή του, και πού στο καλό χωράει μέσα σε όλα αυτά ας το βρούν οι ειδικοί της κλοπής ψήφων. Εγω σηκώνω τα χέρια κι αν με πει κανείς εμπαθή ας πάρει μια βαθια ανάσα κι ας κοιτάξει μετά την αλήθεια κατάματα. Είναι καιρός πάντως να σκεφτούν σοβαρά οι Αριστεροί τι δουλειά έχουν στο Συριζα, και αν είχε δίκιο η ηγεσία του Σύριζα (αλλά και όλα τα ΜΜΕ εν χορώ) που κατηγορούσε το ΚΚΕ που «αρνήθηκε τη συνεργασία». Η συνεργασία που φυσικά αρνήθηκε το ΚΚΕ αποδεικνύεται πως δεν ήταν με το ΣΥΡΙΖΑ και την «Αριστερά» όπως έλεγε ως τωρα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά με όλους πια συμφωνα με τα λεγόμενα του Δ.Παπαδημούλη(και όχι μόνο).

  Να πούμε οτι αυτό δεν ειναι το μόνο σημερινό (χθεσινό) επεισόδιο. Προηγήθηκε το πρωί ο Γ.Δραγασάκης στην εκπομπή του Γ.Αυτιά όπου παρουσιάστηκε με τον Δ.Αβραμόπουλο σε μια διαφορετική από τις άλλες «αντιπαράθεση», με τον Γ.Αυτιά να τελειώνει περιχαρ’ης την εκπομπή εκθειάζοντας και τους 2 για τη στάση τους. …»

  http://giorgossarris.blogspot.gr/2012/06/t.html

  ΥΓ Για οσους δεν γνωριζουν ο Δ.Παπαδημουλης ηταν αποφοιτος Βαρβακειου, συμφοιτητης μου στο ΕΜΠ, λατρεμενος πλουσιος επαγγελματιας πολιτικος , με 8πλασιες αποταμειυσεις απο μενα που δεν ημουν δα και …8 φορες πιο ηλιθιος. Πιθανοτατα λογω της θητειας του ως Ευρωβουλευτης (200.000 ευρω/ετος) !!!!

 24. Ο/Η papoylis λέει:

  Αφώτιστε

  είναι προφανές ότι ο Συριζας θα έχει στη συνέχεια σοβαράπροβλήματα ταυτότητας και συνοχής… να σε βάλω στο τριπάκι να σκεφτείς τι προβλήματα (και ποίου μεγέθους ) αναμένουν τους τριμερείς 😉

  Αν εσυ αγαπητέ έχεις το 1 / 8 των καταθέσεων του παπαδημούλεως εγώ έχω το μοναδικό εκείνο κλάσμα 1 / ν για το οποίο ισχύει ( δια της κατ εκδοχήν σύγκλισης ) ότι είναι το ίδιο ποσοστιαία σε σχέση και με των δυό σας τις καταθέσεις. Άρα το ν τείνει στο ;;;;;; 🙂

 25. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τώρα σοβαρά μιλάτε ότι θα συζητάμε με κριτήριο αξιολογησης πόσα έχει στο λογαριασμό του ο καθένας Παπαδημούλης;;
  Και μάλιστα ανώνυμοι και με το ..ατράνταχτο επιχείρημα «αφού δεν είναι 8 φορές εξυπνότερος, ικανότερος κλπ τότε πώς έχει 8πλάσιες καταθέσεις;;», το οποίο παραπέμεπει, σε συνειρμούς για το 8πλάσιο;; (αν και για να μην άδικος πήγε να το σώσει ο Αφώτιστος με την ..αιτιολόγηση των 200.000 Ευρώ μισθού από ευρωκοινοβούλιο)
  Και ο Παπούλης έμεινε στο κλάσμα, δηλαδή ότι έιναι σε χειρότερη θέση από τον Αφώτιστο με μέτρο σύγκρισης τον ..Παπαδημούλη!!
  Ήμαρτον και δεν κάνω καθόλου πλάκα!!

 26. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  ….Απειρον , πως και η δε συγγραφικης σου δεινοτης. Παντοτε οι ικανοτητες και η συνεισφορα αναγνωριζονται καθυστερημενα ή μετα θανατον. Αν ημουν καλλιτεχνικος διευθυντης στην ΑΥΓΗ τα 2 ποιηματα σου θα τα ειχα εκδοσει ενθετα σε 2 εορταστικα φυλλα.
  Αντιθετως η κα Κικιδη, ποιητρια εγινε ακαδημαϊκος (με ποσοστωση).

  Αφιερωμενα εξαιρετικα!!!

  ΠΑΠΟΥΛΗ, ΠΑΡΕ Τ’ ΑΡΜΑΤΑ
  Παπουλη, παρε τ’ αρματα
  τα χωριατοπουλα σαλαγατα
  να παν να ξεσκουριασουν τα τραχτερ
  οχι σαν μετα-γενιτσαροι ρεμπετ-ασκερ
  στις καφετεριες esperesso me eclair
  δημοσιοι υπαλληλοι με το ανσανσερ
  μετακινουνται παντα i don’t care
  στα 5Ο απ’ τα κοψιδια τριπλο bypass
  αυτη φιλε Παπουλη ειναι η Ελλας.
  9-9-2012

  ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΔΥΟ ΑΣΤΕΡΩΝ

  Μνήμη του Κ.Καρυωτάκη για την «Μικρή Ασυμφωνία εις Α Μείζον»

  ”Θέματα που κυριαρχούν στα ποιήματά της είναι η απουσία, η φθορά, η απώλεια, η μοναξιά και ο χρόνος. Χαρακτηριστικά της ποίησής της είναι η προσωποποίηση αφηρημένων εννοιών, η ασυνήθιστη χρήση κοινών λέξεων και η πικρή φιλοπαίγμων διάθεση”.

  Όταν οι συναδελφισσες δοκίμαζαν καλλυντικά
  στου Χόντου της Ομήρου
  στης Τράπεζας Ελλάδος το πλαϊνό στενό
  συ γρατζούναγες το άδειο έντυπο εντελλομένων.
  (υμνούσε βλέπετε τη μοναξιά με… τόσο κόσμο)

  Βάλε λίγο κραγιόν, στην ώρα του καλή μου
  φλέρταρε τον μορφονιό τον διπλανό σου.

  Απούσα παντελώς από το παρόν
  “προσωποποίηση αφηρημένων εννοιών”.

  Αναπότρεπτη η φθορά δεν το ’ξερες καλή μου;
  αισθημάτων, εμφάνισης, οστικής μάζης
  τραπεζουπάλληλε, ποιήτρια επί του ασφαλούς
  άγνωστη η απώλεια για μας -εξόν η βιολογική-

  Πάρε τα ρίσκα, αν αντέχεις, κόντρα σε δυνατή βροχή
  ποτέ δεν θα σου ζητήσουμε συμβουλή ποιητική
  με 110 πάνω στο δίτροχο Αθήνα-Δελφοί
  με το χέρι υαλοκαθαριστήρα στο θολωμένο κράνος
  ζήσαμε αυτό είναι τύχη, τι είν’ η τύχη;
  “τρέλα” και ικανότητα, ακαριαία …ευκολία.

  Κοντά στο τέλος… ματαιόδοξες τιμές
  με ποσόστωση: τι ξεφτίλα
  όχι για τους ζωντανούς νεκρούς ακαδημαϊκούς ,
  αλλά για σε, ποιήτρια δύο αστέρων
  ούτε κονιάκ τέτοιο υπάρχει.

  Tο 3 νέρωσες με μισή δόση ύδατος
  ή το 5 με ποταμούς δακρύων;

  Ποιήτρια της μέσης νοικοκυράς
  του διορισμένου υπάλληλου με 5 ψήφους
  του πατέρα και της μητέρας του “φραπόγαλου”
  του βολεψιματία, φοβισμένου, ανώριμου 35άρη.
  ………………………………………………….
  Η Γώγου υπηρέτρια θα σκουπίσει τα ποιήματα
  και θα κρεμάσει σε κάδρα Σελήνη του Φιλύρα,
  Ας φρόντιζαν, την Ιθάκη του Αλεξανδρινού
  προκηρύξεις και Πρέβεζα του αυτόχειρα
  (θάνατος των νοικοκυρών, έρωτας-στιφάδο)

  Τίποτα δεν άλλαξε από τότε……

  08.07.2010

  ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΔΥΟ ΑΣΤΕΡΩΝ-2

  Ποιητρια δυο αστερων
  συνεγραψε εις των Αφωτιστων
  τεως Ελληνων μα τωρα Φιλελληνων,
  πριν δεκαεπτα μηνακια,
  γελανε τα κορακια
  πετωντας κανοντας κυκλακια,
  πανω απο την Πανεπιστημιου
  την Κοραη ως την Σταδιου
  για τις ακαδημαϊκες περγαμηνες
  βρωμανε ουρια, πτωμαϊνη
  ως που να βρουν …γαληνη

  Αφωτιστος Φιλελλην

 27. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος
  Ηταν ο Αλαβανος(ειχε ηδη απο το σπιτι του), εγινε και στο Ευρωκοινοβουλιο, μετα ο Παπαδημουλης, τωρα ο Χουντης και μετα οποιος θα γνωριζει …..λειτουργικα Αγγλικα.

  ΥΓ Ο Παπαδημουλης εχει τελιωσει Βαρβακειο το 1973 και ΕΜΠ το 1979 . Οι ικανοτητες του δεδομενες. Ο λαικισμος του και η ψηφοθηρια επισης

 28. Ο/Η papoylis λέει:

  Αφώτιστε

  ευχαριστώ πολύ για την εν στίχοις αφιέρωση. Στο υπερώον του σεπτού μου ιδρύματος , εκεί όπου στέκουν Μαριώ και Γράμμος υπάρχουν τα Έμμετρα Μαυροπούλια . Στη σελίδα Καρακάξα θα βρείς πολλά ενδιαφέροντα που πλέον τηρούνται ως αρχείο. Ποιητικές αναρτήσεις μπάινουν πλέον μόνο στη νεοπαγή Κάργια..

  Αναγνώστα

  σε πιάνω αδιάβαστο σήμερα ενώ ο Αφώτιστος δεν ξέχασε το Ντζιώρα το Πάλλα και το Σπανδάγο του . Το ν τείνον είς το άπειρον δια των κανόνων της κατ εκδοχήν συγκλίσεως ( Ντε λ Οπιτάλ και βάλε ) δίδει ως όριον του 1 / ν = 0 . Αυτό σημαίνει ότι οι καταθέσεις του υποφαινομένου είναι το ίδιο ποσοστό αυτών του παπαδημούλεως όσον και του αφωτίστου φιλλέληνος . 🙂

  Θα πρέπει να μου έρθεις εδώ για μια κούρα ή να πάμε ομού στο Νικάλφα 🙂

 29. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  papoylis

  Ειναι -προφανως- καλυτερον να γνωριζεις ορισμενα μαθηματικα και να μαθαινεις πολιτικην ιντριγγα και διαχειρισιν ατομων και πληθους κατοπιν, παρα το αντιθετον. Τα αρχαια και την απλην καθαρευσαν την εκαναμε εις το Γυμνασιον και θεωρειται γνωστη. Την πλερια δημοτικη δεν ημπορεσα να μαθω ποτε.

  ΥΓ Διαχειρισις ατομων.Σκηνη 1η. Εξερχομεθα απο ερυθραν ή olive greein Alfa Romeo υψηλης αξιας (παιδικον μας ονειρο- ναυαρχιδα του στολου ΙΧ που ηδη κατεχουμε: 1 renault που οδηγουσαμε ως ξυπνιοι, 1 smart ή υβριδικο, ενα 4×4 και ενδεχομενως 1 2CV η VW σκαραβαιο) προσεγγιζουμε τον ηλιθιο συμφοιτητη μας-βιοπαλαιστη και συνομωτικα, του λεμε με ακρα μυστικοτητα στο αυτι, καλυπτοντας το με την αριστερη μας χειρα :
  «Μη δεν κανει, με ποιους εισαι, με τους δεξιους, τους πλουτοκρατες, τους καπιταλιστες;»

 30. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ήμαρτον και δεν κάνω καθόλου πλάκα!!

  Ότι θα ερχόταν μέρα που θα συμφωνούσα με τον Αναγνώστη (αλλά κι εκείνος μαζί μου, έτσι παν’ αυτά!) δεν το περίμενα! (και δεν κάνω καθόλου πλάκα! 🙂 ).

  Τι άλλη χρεία μαρτυριών έχουμε ότι η κυβέρνηση θα πέσει στα χέρια μας σαν ώριμο σύκο από τη συκιά τού τовариш Яков;

  Ε ρε ξύλα που έχουν να κόψουν στο Καϊμακτσαλάν μερικοί-μερικοί!… 🙂

 31. Ο/Η papoylis λέει:

  Αφώτιστε

  ορέα περιγραφή

 32. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  papoylis

  ευχαριστω πολυ

  Μετα την συγγραφεα ( και αποφοιτoν Γερμανικης Φιλολογιας) Μαϊρα Παπαθανασοπουλου του best seller » Ο Ιουδας φιλουσε υπεροχα», την αναγνωσιν του οποιου εγκατελειψα στην 70η ή 170η σελιδα, αηδιασμενος απο τον περιεχομενο κρετινισμο, αποφασισα να γινω ερασιτεχνης Ποιητης -Λογοτεχνης Μηχανικος, γραφοντας, οσο πιο λογοτενικα και ποιητικα δυναμαι, για αυτα που εχω ζησει και εχω διαβασει.

  Ασχολουμαι κυριως με θεματα «αριστερης» διαφθορας κι αυτο γιατι η δεξια και πασοκικη διαφθορα ειναι δεδομενη και αποτελει «τετριμενο θεμα». Βαζω και λιγο sex για να τσιμπανε οι δυνητικοι αναγνωσται, κι ετσι πορευομαι.

  Και ας μην ξεχναμε, καθοτι δεν ειμαι ο Ριτσος και δεν περιγραφω καπνισμενα τσουκαλια η δεν αναμενω το 95% να φθασει το ευαισθητο/επαρκες 5% του λαου μας (κατηγορουμαι απο «επαναστατικα» ιστολογια ως μισανθρωπος, φανφαρονος ή αναισθητος ελιτιστας*, …) και ολοι μαζι να γραφουν ενδιαφεροντα ποιηματα και διηγηματα, διοτι -αν παρ’ ελπιδα αυτο συμβει ως αποτελεσμα μεταλλαξης απο μεταβολες στην ακτινοβολια ή εξ αλλων λογων – θα ειμαι ηδη νεκρος.

  * «αηδής ο σκοταδόψυχος μισάνθρωπος “αφώτιστος φιλέλληνας”, «των αφώτιστων φανφαροποιητών μας»

 33. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Γλωσσαρι κοινωνικης αριστερας

  Εμμονή : η επιμονη αναφορα πολλακις του αυτονοήτου. Ένδειξη έναρξης ψυχικής διαταραχής.

  Μεταρρύθμιση : απανταται και αναφερεται σε διαφορα πεδια της οργανωμενης κοινωνιας(εκπαιδευτικη, διοικητικη, οικονομικη) με δηθεν στοχο παντα βεβαιως την κοινωνικη προοδο, αλλα ουσιαστικα για να λαβουν καλυτερες θεσεις σε ολες τις εκφανσεις της ανθρωπινης δραστηριοτητας “οι πονηροι της κοινωνιας”
  Λ.χ. η κλασσικη ρηση στον Γατόπαρδο του Λαμπεντούζα οπως τον μαθαμε απο τον Βισκοντι :
  «όλα πρέπει να αλλάξουν για να μείνουν ίδια»

  Αριστερος : ανωριμο υβριδιο,παροτι σχεδον μεσηλιξ.
  Συνηθως επαρχιωτης, που ως πρωτοετης ακριβως μετα την δικατορια ενταχθηκε στην ΠΣΚ, ΑΑΣΠΕ,ΠΠΣΠ,… και στην συνεχεια στο ΚΚΕ, ΕΚΚΕ,…Ξεχωριστη περιπτωση αποτελουν τα μελη του Δημοκρατικου Αγωνα και του Ρηγα Φεραιου, στην πλειονοτητα Αθηναιοι η απο πρωτευουσες νομων, αφου ειχαν επηρεαστει απο τις σοβιετικες επεμβασεις της Βουδαπεστης και της Πραγας, τον ευρωκομμουνισμο και ιδιαιτερα απο την ιταλικη αριστερα.Σκεφτομενοι αριστεροι, κατι εγραψαν, γενικα ωραιοι τυποι, ακουγαν rock και jaz οταν οι υπολοποι ακουγαν δημοτικα,ρεμπετικα, Θεοδωρακη και ανταρτικα, αντε και Σοστακοβιτς.
  Τώρα κάτι με τους 400, κάτι με την Β πανελλαδική, μετά από μια 20ετια επήλθε η ώσμωση και γεννήθηκε το ως άνω υβρίδιο (έτσι χωρίς περεταίρω σχόλια)

  Ανθρωπισμός (ουμανισμός): φιλοσοφία που θέτει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο κέντρο κάθε δραστηριότητας και ως κεντρικό άξονα κάθε απόφασης.
  Στην πράξη, απουσιάζει από όλες τις φιλελεύθερες και αριστερές ιδεολογίες.

  Ενηλικίωση :
  ψυχολογικά, το στάδιο της ωριμότητας τους ανθρώπου μετά το πέρας του οποίου μπορεί να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του εαυτού του.
  -νομικά, ο πολίτης που έχει συμπληρώσει το σχετικό όριο ηλικίας σύμφωνα με τη νομοθεσία του οικείου κράτους θεωρείται ενήλικος. Σύμφωνα με τον ελληνικό αστικό κώδικα (άρθρο 127) ενήλικος είναι “όποιος έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του” και κατά συνέπεια “είναι ικανός για κάθε δικαιοπραξία.”
  -βιολογικά, το στάδιο πλήρους ανάπτυξης ενός οργανισμού.

  Δανεισμός :
  Ο άνθρωπος όταν δανείζεται υποδουλώνεται, Σόλων
  το δάνειο είναι η αρχή της σκλαβιάς, ακόμη χειρότερο και απ’ τη σκλαβιά, γιατί ο δανειστής είναι πιο σκληρός από τον δουλοκτήτη: είναι ιδιοκτήτης της αξιοπρέπειάς σας και μπορεί όποτε θέλει να την πληγώσει θανάσιμα Β. Ουγκώ

  Αξιοπρέπεια : η αίσθηση που έχει ένας άνθρωπος όταν οι άλλοι τον σέβονται και όταν ο ίδιος νιώθει ότι έχει κάποια αξία.

  Συνήθως η αξιοπρέπεια είναι αντιστρόφως ανάλογη των πραγματικών η τεχνητών αναγκών.

  Συνεχίζεται…

 34. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Γλωσσαρι κοινωνικης αριστερας(λαϊκιστικης ή αυταρχικης αριστερας;)

  Βολονταρισμός: η πεποίθηση ότι τα πάντα είναι εφικτά, αν υπάρχει επαρκής πολιτική βούληση. “..ο βολονταρισμός συνδέεται με την τάση παν-πολιτικοποίησης, δηλαδή υπαγωγής όλων των δραστηριοτήτων της κοινωνίας στις πολιτικές αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας. Ο συνδυασμός του βολονταρισμού με την κάθετη και απεριόριστη εξουσία, υπό την καθοδήγηση μιας, υποτιθέμενα, παναρμόδιας νομιμοποιητικής ιδεολογίας, μας δίνει το σχήμα της εξουσιαστικής ακράτειας που χρησιμοποιεί την τρομοκρατία ως κύριο μέσο επιβολής πολιτικών αποφάσεων. Το τρομοκρατικό στοιχείο διαπερνά το κομμουνιστικό σύστημα διακυβέρνησης και είναι η πηγή της εγκληματικής του δραστηριότητας.”( Λεξ. Δημητράκου).

  Στα καθ΄ημας επαρκής πολιτική βούληση θα θεωρειται η συμφωνια 7 απο τις 12 συνιστωσες, αγνοωντας το πολιτικο χαος στον νου των προσφατων ψηφοφορων του, που σταθηκαν αγνωμονες στους τεως ευεργετες τους;

 35. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Απο εναν διαλογο μου για τον K.Γεωργουσοπουλο-Κ.Χ.Μυρη στο ποιειν, μονον ως παραδειγμα, επαρχιωτη διανουμενου:

  κ. Γ. Μιχο,
  παντα ευστοχος και λακωνικος!
  Συμπληρωνω :
  Διατυπωσατε το σχεδον παγκοσμιο αξιωμα
  “….εκείνων που κοπιάζουν μέσα από μιαν αριστερή καταγωγή (η αρχικη πορεία) να ελευθερώσουν τον δεξιό που κρύβουν μέσα τους.”
  που ισχυει σ’ ολες τις σφαιρες της ανθρωπινης δραστηριοτητας (πολιτικη,τεχνη, επιστημη, επαγγελμα,…)
  1.Τολμω να πω οτι δεν υπαρχουν σημαντικες διαφορες σε δεξιους, πασοκους και “αριστερους” συνδικαλιστες και μη, που ξεχνωντας τι υποστηριζαν ως φοιτητες, μεταπηδησαν στην πολιτικη ως βουλευτες, γ.γ. η εγιναν απο τους χειροτερους κρατικοδιαιτους επαγγελματιες η επιχειρηματιες,…Γιατι αραγε η εκαστοτε “αριστερη” ηγεσια να διαφερει σημαντικα;
  Oι πρωτοι επιθυμουσαν περισσοτερο την δυναμη μεσω της κρατικοδιαιτης επιχειρηματικοτητας με σημαδεμενη τραπουλα και ποσοστωσεις, οι δε ηγετες και “στελεχη” της αριστερας ηταν περισσοτερο εξουσιομανεις παρα φιλαργυροι.
  Ας μην ξεχναμε οτι οι περισσοτεροι 75ρηδες ηταν εσωτερικοι μεταναστες η γονοι εσωτ. μεταναστων με περιορισμενες προσλαμβανουσες, στερημενοι απο ελευθερια, ερωτα,χρηματα, καθως και την καταιγιστικη επιδραση της διαφημισης των καταναλωτικων προϊοντων και υπηρεσιων ηδη απο την δεκαετια του 70 στην ωρα μας, οπως συναρθωνονται μεσα οπο το παγκοσμιο lifestyle.
  Οι διαφημιστες χρησιμοποιουν ολα τα οπλα (ψυχολογους, κοινωνιολογους,…) και ολα τα μεσα επικοινωνιας για να κανουν πλυση εγκεφαλου στους υποψηφιους καταναλωτες, πονταροντας στις πιο κρυφες και απωθημενες επιθυμιες τους…
  2.Δεν γνωρίζω άλλη χώρα, με τόσα αριστερά “αφεντικά” (επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, καλλιτεχνες,..) και τόσους δεξιούς εργαζόμενους. Η αιτία ίσως πρέπει να αναζητηθεί στους απογόνους των Βενιζελικών αστών, στην ευρύτατη συμμετοχή όλων των τάξεων στο ΕΑΜ, στην ταύτιση -από τις σκληρές δεξιές κυβερνήσεις μετά το 1944- εαμιτών και κομμουνιστών, στην ‘’δήλωση’’ που έπρεπε να υπογραφεί από τους μετανοήσαντες για να ενταχθούν στους κόλπους του μετεμφυλιακού κράτους (και που πολλές φορές δεν υπογράφθηκε για λόγους αξιοπρέπειας-εγωισμού) και στην εσωτερική μετανάστευση στις μεγάλες πόλεις που άμβλυνε το καθημερινό άγχος των διωκόμενων από την τοπική εκδικητικότατα των νικητών. Επομένως, αφού στο ΕΑΜ συμμετείχε -σε μεγάλο ποσοστό- το πιο ανήσυχο τμήμα του λαού, το οποίο , στη συνέχεια, δεν μπορούσε λόγω ‘’κοινωνικών φρονημάτων’’ να διορισθεί στο Δημόσιο, είναι ευνόητο γιατί, ήδη από την δεκαετία του ’60, η πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων κ.λ.π. επιχειρηματιών έχει προοδευτική-αριστερή προέλευση και αποτελεί –πλέον- σημαντικό ποσοστό της μεσαίας τάξης.
  3. Αυτός είναι ο κλασσικός μηχανισμός αυτοπαγίδευσης : λόγω ικανοτήτων/συγκυριών να γίνεις τελικά αυτό που θα ήθελες να πολεμήσεις νεότερος, απελευθερωνοντας οπως λετε “τον δεξιό που κρύβουν μέσα τους” επειδη οι αντιστασεις σου στον παγκοσμιοποιημενο τροπο ζωης ειναι μειωμενες Δεν μπορείς να πολεμήσεις εναντίον του εαυτού σου. Συχνα το ξεπερνούν με την σχιζοφρενική ρήση: “Άλλο η δουλειά και άλλο η ιδεολογία !!!”

  Για να μην ξαναγινω εντελως κακος, θυμαμαι με νοσταλγια οτι ο Κ.Χ.Μ. μας… συνοδευε με τους στιχους του στην πρωτη κοινη γκαρσονιερα για 4 αθηναιους φοιτητες της Π.Ιωακειμ 1974-1975. (Οι περισσοτερες κασσετες ηταν του Γιαννη Μαρκοπουλου)

 36. Ο/Η papoylis λέει:

  Χίλια μύρια κύματα Αφώτιστε

  και βλέπω είχες ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον αγαπητό μου Γ. Μίχο 🙂

 37. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  papoylis

  Χίλια μύρια κύματα στο Νεο Γουδη
  καθε πονηρη ελληνικη φυλη,
  απο την Τσιπρον* εως τ’ Αϊβαλι!!!

  Ερωτησις (ρητορικη;)¨Να ιδρυσω ΚΕΚ σε θεματα πραγματικης ζωης και συναισθηματικης νομηοσυνης Αφελων Νεων Αριστερων (ANA) και λοιπων Lefties in early thirties; Θα μας κανεις την τιμη να διδασκεις/εισηγεισαι; Θα συστησω και αριστερη ΜΚΟ, για το καλο του τοπoυ και του …λαου.

  *Κυπρον εις την κυπριακην, μην δημιουργηθουν περαιτερω παρεξηγησεις.

 38. Ο/Η papoylis λέει:

  Αφώτιστε

  ο εδώ ιστολόγος δεν διαθέτει διδακτικές δεξιότητες , ούτε φιλοδοξεί «υψηλά πόστα» 🙂

 39. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «….ούτε φιλοδοξεί “υψηλά πόστα”

  Καλως,

  Ποσταρε υψηλου νοηματος ποστερ στο «ποστεραδικο».

 40. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αφώτιστε, κάτσε, εδώ έχει ψωμί (για το λεξικό λέω).
  Εκτός του σημαντικού υλικού και της ..βαρύνουσας τεκμηριώσεως στο θέμα (και όχι μόνο), είσαι και παιχνιδιάρης, άρα το θέμα να επωφεληθούμε και εμπορικώς το παίζεις στα δάχτυλα και βλέπω ότι αν συνεργαστούμε (με τους άλλους εδώ) θα προκόψουμε και στο τέλος θα βλέπει τις καταθέσεις μας ο ..Παπαδημούλης (μη σου πω και ο Αλαβάνος) και θα κοκιννίσει από τη ζήλεια του (τόπιασες το υπονοούμενο με το χρώμα).
  Και μόνον ότι χρησιμοποίησες το Δημητράκο για το ..λήμμα του βολουνταρισμού έχεις την απεριόριστη εκτίμησή μου ως προς τις μεθόδους και την επιστημοσύνη γενικότερα, θέλω δε να σου κοινωνήσω ότι αναλόγως στις Φωτεινές μου στιγμές χρησιμοποιώ τον ..Βενιζέλο (τον Ελευθέριο) και της ..ρήσεις του.

  Θα ήθελα όμως να σου επισημάνω ότι τέτοιο υλικό θέλει το χρόνο του, ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη συγκέντρωση (των αφηρημένων συνεργατών που όπως έχεις δει εδώ μέσα ..διακρίνονται για αυτήν τους την έξη) και άρα κάνε κράττει και μην αλλάξεις θεματολογία μέσω σχολίων.
  Υπάρχει ο κίνδυνος υπερφόρτωσης πληροφορίας τον οποίον δεν πρέπει να υποτιμάς ..επ’ουδενί, άμα δεν με πιστεύεις ρώτα και το συνάδελφό σου στην Μαθηματική Επιστήμη (aka τον Ιστολόγο μας) για το πόσο κεφαλαιώδες είναι αυτό το ζήτημα και για τις ωφέλειες των συστημάτων αποφυγής της.

  Θεώρησε δε τη συμμετοχή μου (ως απλού στρατιώτου) σε αυτήν την εμπορική προσπάθεια δεδομένη. Καταρχήν θα κάνω εργαστώ ..ακαμάτως (συμβουλευτικά πάντοτε) ώστε η παιγνιώδης συμπεριφορά που συνεπάγεται η προσέγγισις να μην αποβεί επιβλαβής για ..τινές εδώ μέσα, διότι δεν θέλουν και πολύ να γίνουν ασυγκράτητοι και να ..διαλύσουν τα σπίτια τους (αυτό δεν χρειάζεται να το αναφέρεις, ας μείνει μεταξύ μας).

  Δράττομαι τέλος της ευκαιρίας να σου ασκήσω γόνιμη και εποικοδομητική, αλλά σκληρότατη κριτική σε εν σημείο του πονήματός σου.
  Λες:
  » Αριστερος : ανωριμο υβριδιο,παροτι σχεδον μεσηλιξ……»
  και παρακάτω αναφέρεις δραστηριότητες του παρελθόντως με ΑΑΣΠΕ, Β’ Πανελλαδική και τέτοια.
  Κοίταξε να δεις αγαπητέ, κάποιος που συμμετείχε στις εν λόγω (μην σου πω και στις ..διάδοχες καταστάσεις) δεν μπορεί να είναι σήμερα σχεδόν μεσήλιξ, άλλα κάτι άλλο.
  Δεν θα επεσήμανα αυτό το λογικόν λάθος, αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος να λειτουργήσει αποδιαπαιδαγωγητικά (εδώ χάμου) και διάφοροι μετά ΑΑΣΠοΠΑνελλαδικάριοι, να θεωρήσουν ότι είναι ..τζόβενα (αφού οι πρόγονοί τους λές ότι είναι σχεδόν άκου σχεδόν μεσήλικες) με εξαιρετικά βλαβερές συνέπειες στον εαυτό τους, αλλά και στο περιβάλλον τους.
  Θα σε παρακαλέσω λοιπόμ να ..επανορθώσεις, για να μην δημιουργούνται ..κενά 🙂

  ΥΓ Θεώρησε ότι το ανωτέρω εμότικον (χαμογελαστή φατσούλα) διαπνέει όοολη την παρέμβασή μου, μην έχουμε άλλα (παρεξηγήσεις) μέρες πούναι (αυτό για τις μέρες είναι άσχετο, εννοώ ..γενικότερα).

 41. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  ..παρόραμα:
  αλλά και στο περιβάλλον τους = αλλά και στο περιβάλλον τους, .. γενικότερα

 42. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος

  Νομιζω οτι -τελικως- επεισθης δια το ορθον τε και αγαθον των προθεσεων μου.
  Η ποιοτητα της επιχειρηματολογιας μου (κλασσικο τεχνασμα -παραλλαγη αγκιτάτσιας-προπαγάνδας σε ατομα ανωτέρας ευφυίας) και η παιγνιωδης ερμηνεια μπαναλ αριστερων εκφράσεων σε οδήγησε εις τας αγκαλας του ενθουσιασμου, οστις- βεβαιως- εξατμιζεται πριν αλεκτορ λαλησει επτα.

  Γλωσσαρι κοινωνικης αριστερας (συνεχεια)

  Κοινωνικός Αγωνιστης : νεαρος , ο οποιος ληστευει τραπεζες , αντι να ληστευσει -ασφαλως- τον πλουσιον (συνηθως αριστερο/η σε παρατεταμενη μετεφηβικην ηλικια εως την μεση ηλικιαν ) πατερα/μητερα, παππου η γιαγια του.

  Συμβαίνει (κινηματογραφικά ) και ες Γερμανία (Τρεξε Λολα Τρεξε) σε καποιο απο τα εναλλακτικα φιναλε.

 43. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «…αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος να λειτουργήσει αποδιαπαιδαγωγητικά (εδώ χάμου) και διάφοροι μετά ΑΑΣΠοΠΑνελλαδικάριοι, να θεωρήσουν ότι είναι ..τζόβενα (αφού οι πρόγονοί τους λές ότι είναι σχεδόν άκου σχεδόν μεσήλικες) με εξαιρετικά βλαβερές συνέπειες στον εαυτό τους, αλλά και στο περιβάλλον τους…..»

  Ο Ρηγας, Πανελλαδικαριος , Πατριωτης, χρηματιστηριακος συμβουλος,… και νυν βουλευτης κια βασικος σύμβουλος του δισεγγονου της Πηνελοπης Δελτα , διετρεξε δυο κινδυνους σε διαστημα 38 ετων:

  1. Eγινε πατηρ στα 18 του οταν κατεστησε εγγυον την παιδικη του αγαπη και -οπως παντα- σιγουρος για τον εαυτο του, της ειπε: » θα το κρατησουμε». Συμφωνως με αποκλειστικας πληροφοριας της εποχης εκεινης εις τον Οικισμον Παπαγου, ηκουσθησαν θορυβωδεις ψιθυροι: «το παιδι εκανε παιδι».

  2. Συμφωνως με αποκλειστικας και προσφατους πληροφοριας εις τον Δημον Παπαγου-Χολαργου/ Δ.Δ. Παπαγου, ο ως ανω εντοπισθη ασθμαινων μετα ημιωρον εντονον αγωνα δρομου (joking). Αθλητικος κατοικος που τον εντοπισε καθιδρο και σχεδον ημιθανη του ειπε » τι κανεις ανθρωπε μου, θα πεθανεις». Και εκεινος δεν απαντησε.

 44. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Γλωσσαρι κοινωνικης αριστερας (συνεχεια)

  Βιωματικες εμπειριες για το προλεταριατο και μια βελτιωμενη επαναληψη

  Το καλοκαιρι του 1971 ειχα εργασθει σε βενζιναδικο.Πηρα μια πρωτη γευση για την εργατικη ταξη. Υπηρχε κοινοκτημοσυνη στα φιλοδωρηματα αναμεσα στους 3 εργαζομενους (το ονειρο τους : μαμ, κακα, κοκο κια νανι). Το 1977 δουλεψα σε οικοδομη. Εκει επαιρνα τα μισα απο εναν εμπειρο εργατη αν και λογω σωματικης διαπλασης και φυσικης δυναμης ειχα περιπου την ιδια αποδοση. Απογοητευτηκα απο τον κομμουνιστη (και χαρτοπαικτη) μικροεργολαβο, πατερα φιλου μου. Το 1980 δουλεψα στην Λαχαναγορα φορτοεκφορτωτης. Λουμπεν καταστασεις.

  Ποτε δεν καταλαβα, γιατι τα μαρξιστικα βιβλια υποστηριζαν οτι το προλεταριατο ειναι ή θα γινει καποτε πρωτοπορεια.
  Ετσι λοιπον η πρωτοπορεια εγινε …βιβλιοπωλειο, και μαλιστα Α.Ε.

  Η επανασταση,η πιο σωστα η μεταρρυθμιση, αν γινει ποτε, θα γινει απο εμας τους παραγωγους, βιοτεχνες, ελευθερους επαγγελματιες και τους αυτοαπασχολουμενους κατ ΄αναλογια με το 1848, οπου η επανασταση εγινε “.. από την τάξη των τεχνιτών, των αρτιζάνων, .. μια τάξη που κατείχε τα δικά της μέσα παραγωγής –εργαλεία και τεχνογνωσία και η οποίαχαρακτηριζόταν από χαμηλά επίπεδα αναλφαβητισμού·…”*

  Το μικροαστικοποιημενο “προλεταριατο”** θα ειναι “λακες” της εκαστοτε εξουσιας.

  Αφώτιστος Φιλέλλην

  *http://lse.academia.edu/AlexandrosAlexandropoulos/Papers/1265108/Perry_Anderson_Internationalism_translation_in_Greek

  **ξεκινωντας απο το γαλλικο ρεφορμιστικο προλεταριατο του 1936 με τις πρωτες καλοκαιρινες αδειες για τα “μικτα μπανια του γαλλικου λαου”, μιας χωρας που εκμεταλλευοταν βαναυσα τον πλουτο αρκετων αφρικανικων χωρών.

 45. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Εχω πληρην επιγνωσιν, οτι με την αμφισβητησιν της πρωτοπορειας του ανυπαρκτου ελληνικου προλεταριατου, στην προηγουμενη αναρτηση μου το ολον θεμα βαρυνε πολυ . Εβαλα δυναμιτη στα θεμελια της υπαρξης πολλων «αριστερων». Με κυνηγουν η σταλινικη φραξια της ΔΑΚΕ, μερικες συνιστωσες, το ΠΑΜΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ,…., πρεπει να κρυφτω για λιγο.

 46. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νομίζεις ότι εξατμίζεται (ο ενθουσιασμός), ειδικά άμα εμπεριέχονται και αγκάλες (του ενθουσιασμού, αλλά και ..γενικότερα, βέβαια κψμ έχουμε γίνει οπότε αγκάλες δεν γίνονται αποδεκτές, το ανέφερα γενικότερα) 🙂

 47. Ο/Η papoylis λέει:

  Συνεχίστε ….Πέραν του γεγονότος ότι το πράγμα έχει ενδιαφέρον μου ανεβάζετε και τα στατιστικά. Αυτό μπορεί να μετατρέψει το εδώ κατάστημα από ελλειμματικό σε κερδοφόρο και να φτάσω σε καταθέσεις ( μαζί με σας τα συνεταιράκια ) το παπαδημούλι 🙂

 48. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αμ δεν βγαίνουν τα λεφτά με την ποσοτική αύξηση των χιτ!!
  Αυτό είναι ..οικονομισμός (*) και απορώ μαθηματικός άνθρωπος πώς πέφτεις σε τέτοιες παγίδες.
  Θέλει κενοτομία το πράμα.
  Αν και είναι νωρίς, σκέπτομαι ότι το καλύτερο είναι να φτιάξουμε πρωτοποριακό προϊόν που θα ονομάσουμε ΑaaS (Αφώτιστος as a Service).

  Έτσι εκμεταλλευόμενοι το ..κλάουντ, θα μπορούν αριστεροί νέοι μας να χρησιμοποιούν, όσο χρειάζονται, την παρεχόμενη δι-Αφώτιση, ώστε να προκόψουν τώρα που ξαναγίναν μαστ αυτές οι γνώσεις και οι ορολογίες (Αντιμνημονιακή ιδεολογική κυριαρχία και έτσι) και έτσι να γίνουν χρήσιμοι για τον εαυτό τους και την Κοινωνία γενικότερα.
  (υπάρχει και η διάσταση της κοινωνικής ευθύνης, μην το υποτιμούμε).
  Φυσικά όσο χρησιμοποιούν τόσο θα πληρώνουν

  Οφείλω όμως να πω ότι ο ..παραγωγός διακατέχεται από μια ακατάσχετη επιθυμία να προσφέρει αδαπάνως τη Γνώση, χωρίς όρια όπως χρόνος , ποσότης, (τιμή) μονάδος κλπ.
  Αμ είναι αγαπητέ στο ..ντέμο να τα δίνουμε όλα, τί θα πουλήσουμε μετά.
  Συνεπώς, πάμε με φρόνηση και σχέδιο, στο οποίο καλείσαι να ..στοχοπροσηλωθείς.
  Εδώ δεν είναι Πανεπιστήμιο Αφώτιστε, ούτε Ίδρυμα (**), εδώ κάνουμε δουλειά και υπάρχουν έξοδα.
  Άμα θες να δίνεις τις γνώσεις σου ..άπλετα και να πληρώνεσαι να πάς στον ..Παπαδημούλη να σε κάνει μέλος της ΠΟΣΔΕΠ, σαν κάτι άλλουα Αριστερούς που ..μνημονεύεις.

  Ελπίζοντας να επικρατήσει η σοβαρότης και ο σεβασμός στα (συναλλακτικά) ήθη, θα ..επανέλθω στο πρώτο Κεφάλαιο του Λεξικού, ειδικά ως προς τα λήμματα για τους Αριστερούς.

  ΥΓ. Ρώτα και τον Παπούλη, αν έχεις στο μυαλό σου να πουλήσουμε μεθόδους ενάντια στην υπερφόρτωση πληροφορίας και προσπαθεί να δημιουργήσεις ανάγκες, έχασες, αυτά έχουν παντεταριστεί εδώ και χρόνια, αγαπητός (και σεβαστός) δε εδώ σχολιαστής παλιότερα έχει όλα τα δικαιώματα της προώθησης, αλλά και της έρευνας ανάπτυξης.

  Άρα,
  (*) Αφώτιστε ρίξε λήμμα για τον Οικονομισμό , γιατί θα με σκάσουν αυτοί εδώ μέσα!!
  (**) τουλάχιστον δεν είναι κοινοφελές, για ..γενικότερα δεν ξέρω

 49. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  …παρόραμα
  θα μπορούν αριστεροί νέοι μας=θα μπορούν οι αριστεροί νέοι μας

 50. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Η μιζέρια του πλούτου
  L’Euphorie perpétuelle: Essais sur le devoir de bonheur , Grasset, 2000.
  Η θρησκεία της αγοράς και οι εχθροί της
  Συγγραφείς: Πασκάλ Μπρυκνέρ
  Θέμα: Κοινωνικές επιστήμες (γενικά)
  Εκδότης: Αστάρτη
  Μετάφραση: Λόισκα Αβαγιανού
  Σελίδες: 280
  ISBN: 9789602631065
  Ημ. Έκδοσης: 01/12/2002
  Περιγραφή: «Αυτό που προέχει δεν είναι να βγούμε από τον καπιταλισμό αλλά από τον οικονομισμό. από τη θεοποίηση -εκ μέρους όλων των στρατοπέδων- ενός επιστημονικού κλάδου που θέλει να διεθύνει ολόκληρη την κοινωνία, να μας μεταμορφώσει σε φιλόπονα χάμστερ, περιορισμένα στον απλό ρόλο του παραγωγού, του καταναλωτή ή του μετόχου.
  Πρέπει να επαναφέρουμε τις εμπορικές δραστηριότητες εκεί όπου ανήκουν, να ξαναδημιουργήσουμε χώρο για αυτό που δεν είναι εμπορικό: πρόκειται απλούστατα για το ίδιο το νόημα της ζωής μας».
  Πασκάλ Μπρύκνερ

  Χειμαρρώδης, περίτεχνος και προκλητικός, ο λόγος του Πασκάλ Μπρικνέρ σαγηνεύει τον αναγνώστη. Ο πλούτος γίνεται μιζέρια -μας λέει ο Γάλλος δοκιμιογράφος- όταν είναι αποκλειστικά υλικός, όταν δεν εμψυχώνεται από καμιά πνοή, καμιά ευγένεια, όταν δεν έχει καμιά κοινωνική διάσταση, όταν δεν τον μοιράζεται ο πιο μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Ο Μπρικνέρ καταγγέλλει την επιστροφή ενός ψυχρού και ανελέητου καπιταλισμού, εχθρικού προς τους αδύναμους και φιλικού προς τους πλούσιους, που έρχεται να σαρώσει όλες τις μεταπολεμικές κοινωνικές κατακτήσεις. Ταυτόχρονα ωστόσο αμφισβητεί και τις κοινοτοπίες ενός ρητορικού αντικαπιταλισμού, που δεν διδάχτηκε τίποτα από την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και εξακολουθεί, ανεύθυνος και ανυποψίαστος, να ονειρεύεται την ηρωική έξοδο από το σύστημα. Με άλλα λόγια, ο Μπρικνέρ αμφισβητεί τόσο την ειδωλολατρία των ζηλωτών της αγοράς, την ιδεολογία του θριαμβεύοντος νεοφιλελευθερισμού που επικρατεί στη νικήτρια και αλαζονική Δύση, όσο και την πολιτική αποτελεσματικότητα της «Μεγάλης Αρνησης», που εμφανίζεται ως ολική απόρριψη του συστήματος χωρίς να διαθέτει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα κοινωνίας. Υπάρχει άλλωστε ένα στοιχείο που είναι κοινό σε αυτούς που εξυμνούν τον καπιταλισμό και σε αυτούς που θέλουν να τον ανατρέψουν. Και οι μεν και οι δε παραμένουν δέσμιοι του οικονομισμού, πιστεύουν ότι η οικονομία κινεί τα πάντα. Και οι μεν και οι δε αποδίδουν πρωτεύουσα θέση στην αγορά, είτε επειδή θεωρούν ότι μας οδηγεί σε ένα νέο Ελντοράντο είτε επειδή τη βλέπουν σαν αιτία όλων των δεινών. Ενάντια στον κυρίαρχο οικονομισμό στρέφει τα βέλη της κριτικής του ο Μπρικνέρ. Και μας καλεί να αμφισβητήσουμε τα δόγματα της σύγχρονης θρησκείας της οικονομίας, να αποϊεροποιήσουμε τον καπιταλισμό, να αντισταθούμε στην τυραννική εξουσία του χρήματος, αποδίδοντας πρωτεύουσα αξία στα αγαθά που δεν αποτιμώνται χρηματικά: στην ποίηση, την αγάπη, την αλληλεγγύη, σε όλα όσα εξυψώνουν τον άνθρωπο και εμποδίζουν τον εκχυδαϊσμό της ύπαρξης.

  ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΛΚΕΤΣΗΣ

  ΥΓ Νομιζω οτι πρεπει να το αγορασω

 51. Ο/Η papoylis λέει:

  Προσοχή Αφώτιστε

  θα μειωθούν οι καταθέσεις σου και η αναλογία τους ως προς εκείνες του παπαδημούλεως θα χειροτερεύσει:)

 52. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Παπουλη,
  Χθες με 800 ευρω επενδυση σε μετοχες ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (συνειρμος Στεφανος Ληναιος*, Ελλη Φωτιου, Μαργαριτα Μυτιληναιου,…)εκερδισα 600, οποτε εχω προσθετο εισοδημα που δεν φορολογειται η φορολογειται με ειδικο τροπο.

  Πως φαινεται οτι εισαι θεωρητικος μαθηματικος των καθαρων και ουχι των «βρωμικων» (εφηρμοσμενων μαθηματικων), οταν υπολογιζεις 12 ευρω στις καταθεσεις μου και την αναλογια τους ως προς εκείνες του παπαδημούλεως ).

  Στην δικια μου αριθμητικη, το ελαχιστο ποσο A, που υπολογιζω προσδιοριζεται απο την συναρτηση «οποιοςκυνηγαταλιγαχανειταπερισσοτερα»:
  A = ΙΝΤ(100*X/100-X) Χ=100

  Υποψιαζομαι οτι εισαι κρυπτο-οικονομιστης, ψυμιθιωμενος πισω απο τα προπετασματα καπνου, εξαιρετικου ποιητικου οιστρουτης Ματριως και στον Γραμμον και λογοτεχνιας,…..

  ΥΓ1 Το αγορασα.Πασκάλ Μπρυκνέρ .Γαλλος νεοφιλοσοφος. Γνωστος απο τα μαυρα Φεγγαρια του ερωτα, ας μου γινει γνωστος και ως δοκιμιογραφος.

  ΥΓ2 Αναγκαια Eπαναληψις (μητηρ πασης μαθησεως): ««Αυτό που προέχει δεν είναι να βγούμε από τον καπιταλισμό αλλά από τον οικονομισμό. από τη θεοποίηση -εκ μέρους όλων των στρατοπέδων- ενός επιστημονικού κλάδου που θέλει να διεθύνει ολόκληρη την κοινωνία, να μας μεταμορφώσει σε φιλόπονα χάμστερ, περιορισμένα στον απλό ρόλο του παραγωγού, του καταναλωτή ή του μετόχου.
  Πρέπει να επαναφέρουμε τις εμπορικές δραστηριότητες εκεί όπου ανήκουν, να ξαναδημιουργήσουμε χώρο για αυτό που δεν είναι εμπορικό: πρόκειται απλούστατα για το ίδιο το νόημα της ζωής μας».» Πασκάλ Μπρυκνέρ

  *Ο Στέφανος Ληναίος (κατά κόσμον Διονύσιος Μυτιληναίος), του Γεωργίου, γεννήθηκε στη Μεσσήνη Μεσσηνίας στις 6 Αυγούστου του 1928. Είναι ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρικός επιχειρηματίας, ενώ ασχολήθηκε και με την πολιτική. Κόρη του είναι η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, διευθύντρια του Δευτέρου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και σύζυγός του η ηθοποιός Έλλη Φωτίου

 53. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  ΠΑΡΟΡΑΜΑΤΑ
  Στην δικια μου αριθμητικη, το ελαχιστο ποσο A, που υπολογιζω προσδιοριζεται απο την συναρτηση “οποιοςκυνηγαταλιγαχανειταπερισσοτερα”:
  A = ΙΝΤ(100*X/100-X), Χ μικροτερον 100
  A = ΙΝΤ(100*X+0.5)/100, Χ μεγαλυερον η ισον 100

 54. Ο/Η papoylis λέει:

  Αφώτιστε η συνάρτηση Α που μου γράφεις δίνει Α = 0 για κάθε Χ . Γράψτη μου σωστά , ακόμα αν είναι δυνατόν σε RPN ( reverse polish notation ) ή έστω τηρώντας με κατάλληλο τρόπο τους κανόνες της τυπικής μαθημ.λογικής , ή έστω σε μορφή συνάρτησης PASCAL και το συζητάμε πάλι..

  Συνεχίζωντας το παίγνιο σου λέω ότι οι μαθηματικές μου γνώσεις ακουμπούν περισσότερο στα εφαρμοσμένα παρά στα θεωρητικά μαθηματικά … 🙂

 55. Ο/Η papoylis λέει:

  Ο Μπλακσίπιος ως κατ’ εξοχήν επί του αντικειμένου αρμόδιος μπορεί να σε διαβεβαιώσει για του λόγου μου το αληθές ( περί της Α δηλαδή )

 56. Ο/Η papoylis λέει:

  Αφώτιστε

  Τώρα είδα και τα παροράματα αλλά επιμένω Α = 0 για οποιοδήποτε Χ

 57. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Παραδειγματα εφαρμογης της συναρτησης “οποιοςκυνηγαταλιγαχανειταπερισσοτερα”
  Οπως ειδαμε εις το θεωρητικον μερος ανωτερω, το ελαχιστο ποσο A, που υπολογιζει ο ΑΦ προσδιοριζεται απο την συναρτηση “οποιοςκυνηγαταλιγαχανειταπερισσοτερα”:
  A = ΙΝΤ(100*X/100-X), Χ μικροτερον 100
  A = ΙΝΤ(100*(X+0.5))/100, Χ μεγαλυτερον η ισον 100

  1η εφαρμογη για 12 ευρω
  A = ΙΝΤ(100*X/100-X), Χ μικροτερον 100
  A = ΙΝΤ(100*12/100-12) = ΙΝΤ(12-12)=0
  2η εφαρμογη για 119.47 ευρω
  A = ΙΝΤ(100*(119.47+0.5))/100= ΙΝΤ(119.97)/100=119(στρογγυλευσις εις την πλησιεστεραν μοναδαν)

  3η εφαρμογη για 119.57 ευρω
  A = ΙΝΤ(100*(119.57+0.5))/100= ΙΝΤ(119.97)/100=120 (στρογγυλευσις εις την πλησιεστεραν μοναδαν)

  Για σενα τινι τροπω Α = 0 για οποιοδήποτε Χ;
  Μηπως επειδη το πεδίον ορισμού του ισικου σου Χ ειναι απο 0 εως 99,9999…

 58. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αχά!!
  και εγώ από καιρό ήθελα να του το επισημάνω Αφώτιστε, αλλά ντρεπόμουν τον Μπλακσίπιο που είναι και πιο ειδικός και περίμενα να το θέσει αυτός έτσι ..κρυστάλλινα !!
  Ακούς εκεί ίσον με ..μηδέν (μνήσθητί μου κύριε)

 59. Ο/Η papoylis λέει:

  Οχι καλέ μου αφώτιστε μιλώ για τη πρώτη εκ των συναρτήσεων που για να αποδίδει οιανδήποτε ακέραια τιμή πλήν του μηδενός για Χ < 100 θα πρέπει να έχει την τυπική μορφή ;

  Α = ΙΝΤ ( ( 100 * Χ ) / ( 100 – Χ ) ) 😉

 60. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  σε περίμενα πιό ενήμερο σε αυτά τα παραφερνάλια της μαύρης μαγείας 🙂

 61. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος

  Σπανιως πιστευω τους ειδικους, ειμι μονον κατοπιν ενδελεχους και επιτυχους εξετασεως -περαν των γενικων κριτηριων : ευφυια, παιδικη ηλικια, ψυχικα τραυματα,…- της συναισθηματικης νοημοσυνης των.

 62. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αξιωμα 77ο «Οποιος κυνηγα τα λιγα χανει τα περισσοτερα» (μετα την καταρριψιν του μιζερου αξιωματος : Φασουλι το φασουλι γεμιζει το σακουλι» απο το «*Φασούλι το φασούλι δεν γίνονται περιουσίες, γίνονται φασολάδες!»*

  (Βιβλιογραφια http://el.wikiquote.org/wiki*/ Λαϊκαι παροιμιαι , Μικροαστικα, Οικονομία κάνε**)

  Οικονομία κάνε**
  Στίχοι: Γιάννης Νεγρεπόντης
  Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης
  Πρώτη εκτέλεση: Λουκιανός Κηλαηδόνης
  Δίσκος : Μικροαστικά 1973

  Οικονομία κάνε και σφίξε τα λουριά
  τώρα που είσαι νέος να ‘χεις στα γηρατειά.
  Οικονομία κάνε, τι θες τα περιττά,
  τώρα που είσαι νέος σώρευε τον παρά.

  Φασούλι το φασούλι
  γεμίζει το σακούλι,
  φασούλι το φασούλι
  γεμίζει το σακούλι σου.

  Ομολογίες πάρε, παράς φέρνει παρά
  να ‘χεις σαν θα γεράσεις όλα σου τα καλά.
  Τι θες τώρα να ζήσεις, ζωή ‘ναι και περνά
  όμως σαν θα γεράσεις θα ‘χεις παρά με ουρά.

  Φασούλι το φασούλι
  γεμίζει το σακούλι,
  φασούλι το φασούλι
  γεμίζει το σακούλι σου

 63. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αφώτιστε ο εν λόγω ειδικός μια χαρά είναι σε αυτά που αναφέρεις, τόσο αναφορικά στα γενικά κριτήρια , όσο και στα ειδικά περί της επιστομοσύνης και των εφαρμογών της (υπάρχουν κάτι ..μικροπροβληματάκια, αλλά είναι άλλης φύσεως, δεν αφορούν το πρόσωπο και τη συγκρότηση, είναι ..συγκυριακά και δευτερεύοντα 🙂 )

  Παπούλη απαξιώ να σου απαντήσω, θα σου απαντήσει ο Αφώτιστος εξηγώντας σου ενδελεχώς τι έιναι ΙΝΤ και γιατί είναι άααααααλλο το μικρότερο του 100 και άαααααλλο το μεγαλύτερο. Τότε θα παρέμβω για να σας πω τι έιναι το ..ίσο.

  ΥΓ Κανόνισε να με εκθέσεις, συνεργάτα και να δω πώς θα τα μπαλώσω μετά

 64. Ο/Η papoylis λέει:

  όσο για την ετέρα των συναρτήσεων που δίνεις αγαπητέ Αφώτιστε αυτή είναι αντίστοιχη της κλοπής από το τάσι τυφλού ζητιάνου : για κάθε Χ > 0 ( ως οικονομική συνάρτηση θα αφορά ποσά που είναι πάντα θετικά ) θα δίνει Α Χ ή Α = Χ και μάλιστα αν το δεκαδικό μέρος του Χ είναι 0.50 θα δίνει Α = ακέραιο μέρος του Χ + 1 και τέλος αν Χ ακέραιος τότε Α = Χ

  🙂 🙂 🙂

 65. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αφώτιστε σκουραίνουν τα πράγματα, κοίτα να είσαι ..καταπέλτης

 66. Ο/Η papoylis λέει:

  Αφώτιστε

  μου θύμισες έναν από τους πολύ αγαπημένους μου δίσκους εκείνης της εποχής

  να είσαι καλά ορέ

  Αναγνώστα

  Δυστυχώς , όπως μας υπενθυμίζει και ο κος Στουρνάρας , οι αριθμοί και οι σχέσεις τους είναι αμείλικτοι , δι ό και συνδικαλισμοί και επικοινωνιακά τερτίπια εδώ δεν αρκούν 🙂

 67. Ο/Η papoylis λέει:

  Κάτι δεν πάει καλά με τη πόρσε

  Ξαναγράφω ορθά το ανωτέρω περί της κλοπής από τάσι τυφλού

  Για κάθε Χ μεγαλύτερο του μηδενός ( ως οικονομική μεταβλητή ) η ετέρα των συναρτήσεων θα δίνει

  Αν ( δεκαδικό μέρος του Χ ) μεγαλύτερο του 0.50 τότε Α = ( ακέραιο μέρος του Χ ) + 1 άρα μεγαλύτερο του Χ
  Αν ( δεκαδικό μέρος του Χ ) μικρότερο του 0.50 τότε Α = ( ακέραιο μέρος του Χ ) άρα μικρότερο του Χ
  Αν τέλος Χ ακέραιος τότε Α = Χ

  Διευκρίνηση : το ανωτέρω σχετικό επεξηγηματικό σχόλιο είναι δυσανάγνωστο επειδή η πόρσε ( WordPress ) εκλαμβάνει τα σημεία «μεγαλύτερο»και «μικρότερο» ως HTML tags 😉 🙂

  Σε αυτό επομένως απαντά όστις βούλεται εαυτόν εκθέσαι 😆

 68. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  η πόρσε ( WordPress ) εκλαμβάνει τα σημεία “μεγαλύτερο”και “μικρότερο” ως HTML tags 😉 🙂

  Κοινως ο σχεδιαστης* του λιγιμικου (πηγαιου κωδικα) WordPress ξερει την τυφλα του απο μαθηματικα συμβολα!!!

  * ενας σπασικλας εικοσαχρονος ιταλος, ιρλανδος, ολλαδος, ινδος με λαδωμενο μαλλι ενδεχομενως -σπυρια παρατεταμενης εφηβειας ή ουλες απο τα ως ανω – που μετα απο 1 ετος εκανε την δικη του εταιρεια στην SIlicion Valley, ενω την τελευταια ημερα ενημερωσε τον επομενο σχεδιαστη, κ.ο.κ. Ιδου γιατι τα WINDOWS ηταν πολυ αργα και -ακομη και τωρα- κρασαρουν.
  Αξιωμα πληροφορικης υπ αριθμ. 97 «Τα WINDOWS ειναι ενα ηλεκτρονικο ψαρι (το DOS) που προσπαθει να κολυμπησει σε υδραργυρο!!! (CΟPYRΙGHT ΑΦΩΤΙΣΤΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝ)»

 69. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αρχίσαμε τις ..ορθές επαναλήψεις (πούλεγε και η Μπερνυ παλιά), και «όχι η καλύτερη διατύπωσις είναι η ακόλουθη» κλπ κλπ, κοίτα να δεις που στο τέλος θα δικαιωθούμε.
  Και που να του ..καταθέσω (κατακέφαλα) και τι γίνεται με το ίσο.

  ΥΓ Αφώτιστε, πειστικός φαίνεται, κοίτα να αντιδράσεις (επί του συγκεκριμένου, δεν τσιμπάει με τραγούδια, είναι ξεροκέφαλος σου λέω, τον ξέρω και από άλλες φορές, που ασχολήθηκε με τα μαθ8ηματικά, αλλά και ..γενικότερα 🙂 ) ..καταλυτικά, αλλιώς πες μου να βάλω μπρος το πλαν μπι.

 70. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «Αφώτιστε σκουραίνουν τα πράγματα, κοίτα να είσαι ..καταπέλτης»

  Απο ψηλα (για ολιστικη μαρξιστικη κατοπτευση) κι αριστερα.

 71. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάλτε μπρος το πλάν Μπι γιατί με το πλαν Α δεν έχετε ελπίδα καμμιά ορέ 🙂

  Αφώτιστε , θα το καταλάβεις εν καιρώ ( όσο δηλαδή αντέξεις εδώ 😉 ) πόσο ξεροκέφαλος είμαι σε μςερικά πράγματα 🙂

 72. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ζημτημα 1ον
  Να μελετηθει το -ας υποθεσουμε- κλειστο οικολογικο συστημα με την βοηθεια των διαφορικων εξισωσεων Lotka–Volterra (εξισωσεις κυνηγου-θηραματος) οπου:
  κυνηγος : η αμεση και εμμεση φορολογια, τελη καθε ειδους,…του αδηφαγου κρατους με την
  θηραματα : οι οικονομικες δραστηριοτητες εν Ελλαδι .

  Υποδειξις : Με αλλα λογια, με τετοια οικλογικα μοντελλα προβλεπεται οτι προϊοντος του χρονου η φορολογικη επιβαρυνση θα μειωνεται με μικροτερη ταχυτητα απο αυτην των οικονομικων δρατηριοτητων, και οταν η φορολογικη επιβαρυνση προσεγγισει μια ελαχιστη τιμη, οι οικονομικες δρατηριοτητες θα ανακαμψουν σχεδον εκθετικα, ακολουθουμενες με διαφορα απο την αυξηση της φορολογικης επιβαρυνσης. Οταν οι οικονομικες δρατηριοτητες προσεγγισουν μια μεγιστη τιμη, θα ακολουθησει πτωση των και ο φαυλος κυκλος θα συνεχισεις -ενδεχομενως σε υψηλοτερον επιπδον απολυτων τιμων.

  Παραρτημα Lotka–Volterra equation
  From Wikipedia, the free encyclopedia

  The Lotka–Volterra equations, also known as the predator–prey equations, are a pair of first-order, non-linear, differential equations frequently used to describe the dynamics of biological systems in which two species interact, one a predator and one its prey. They evolve in time according to the pair of equations:

  \frac{dx}{dt} = x(\alpha – \beta y)

  \frac{dy}{dt} = – y(\gamma – \delta x)

  where,

  x is the number of prey (for example, rabbits);
  y is the number of some predator (for example, foxes);
  \frac{dy}{dt} and \frac{dx}{dt} represent the growth rates of the two populations over time;
  t represents the time; and
  α, β, γ and δ are parameters describing the interaction of the two species.

  The Lotka–Volterra system of equations is an example of a Kolmogorov model,[1][2][3] which is a more general framework that can model the dynamics of ecological systems with predator-prey interactions, competition, disease, and mutualism.

 73. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ακρα σιωπη επι του θεματος των διαφορικων εξισωσεων Lotka–Volterra (εξισωσεις κυνηγου-θηραματος) . Να ρωτησουμε τον Χριστοδουλακη που ηταν σπαστης στο ΕΜΠ και μετα σπουδασε οιονομικα ;

 74. Ο/Η papoylis λέει:

  Θα το ψάξω Αφώτιστε όταν θα έχω χρόνο γιατί ακόμα και μη γραμμικές διαφορικές τις λύνω !!!

  Αύριο μετά από πολύ καιρό έχω μεροκάματο The fox will at last catch the next rabbit

 75. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τέλος χρόνου (ξέρει αυτός για ποιόνε λέω, σε λίγο θα μας πάρει και τα σώβρακα)!!

  Λοιπόν,
  επειδή αποδείχθηκε ότι ο Αφώτιστος ήταν κατώτερος των περιστάσεων να υπερασπισθεί την υπεροχή των Μαθηματικών ως Επιστήμη (άρα και των Οικονομικών) σε σχέση με την τεχνική, πεζή και ..εφαρμοσμένη εκδοχή του Παπούλη (αν το ..ΙΝΤ τόσο τότε το Α άλλο τόσο και τρεις το λάδι ..γενικότερα), παρόλη την θεωρητική συνδρομή μου, προτέινω:
  Ο Παπούλης θα αναλάβει το εφαρμοσμένο μέρος των Οικονομικών της προσπάθειάς μας (περιστολή δαπανών, νοικοκυρεμένη διαχείριση ταμείου κλπ).
  Εγώ θα παραμείνω στον τομέα της ..επιχειρησιακής Ανάπτυξης και αφού αφαιρώ τα απαραίτητα (παράστασης, δημοσίων σχέσεων κλπ) θα του παραδίδω τα υπόλοιπα.
  Από αυτά θα πρέπει να βρει τον τρόπο να παραμείνει ο Αφώτιστος εφχαριστημένος και να δουλέυει απερίσπαστος (δεν με νοιάζει ας κόψει από τα δικά του).
  Στο κάτω κάτω συναεταίροι είμαστε , στο τέλος θα χ@@@@με στο τάληρο!!.

  ΥΓ Άρε Παπαδημούλη, τι όνειρο νάβλεπες προψές το βράδυ (που σου πήρα και τα δίκια)

 76. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Papoylis

  «ο Αφώτιστος ήταν κατώτερος των περιστάσεων»!!!!

  «ακόμα και μη γραμμικές διαφορικές τις λύνω !!!»

  Πιθανολογω σφοδρως οτι η ευφυια σου αποτελει μερος της …δυστυχιας σου.
  και η μερικη βλακεια μου αποτελει μερος της …ευτυχιας μου.

  Iδου γιατι:

  O καλος manager ειναι αυτος που διατυπωνει τα σωστα ερωτηματα και οχι ο σπαστης που τα επιλυει. Επειδη μου σφυριξε στο Β ετος του ΕΜΠ ενα θεμα σε διαφορικες εξισωσεις ενας καλος συμφοιτητης μου, αριστος ως συμμαθητης μου ηδη απο το γυμνασιο, αναγκασθηκα να μαθω την επιλυση των απλων διαφορικων στο Δ ετος.

  Εξ αλλου δια τον λογον αυτον(για να μαθαινω) κανω παρεα με εξυπνοτερους απο εμε, και το αυτο προσπαθω -διαδικτυακα-με τον ΑΦ.

 77. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος

  «Ά ρε Παπαδημούλη, τι όνειρο νάβλεπες προψές το βράδυ (που σου πήρα και τα δίκια)»

  Να το στειλουμε και στον Παπαδημουλη; Αποφοιτος Βαρβακειου και Πολ. Μηχ.ΕΜΠ. Θα γνωριζει Ανωτερα Μαθηματικα.

 78. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Αφώτιστε…

  τα Lotka Voltera συστήματα κυνηγού θηράματος, έτσι όπως τα θέτεις έχουν κάποια προβληματάκια…

  κατ’ αρχήν θεωρούν ως μαθουσάλια τη ζωή του θηράματος (δλδ οι οικονομικές δραστηριότητες σε ένα κλειστό σύστημα έχουν εχθρό μόνο την φορολογία και όχι τον ανταγωνισμό, αναχρονιστικότητα, μη ανταγωνιστικότητα κλπ). αλλά ας έχει.
  Το σύστημα σε γενικές γραμμές έτσι απλό όπως το δίνεις έχει θέτοντας:

  u(τ) = d X(t)/g, v(τ)= b Y(t)/a, τ=αt και α=d/a

  οπότε γίνεται το γνωστό:
  du/dτ=u(1-v)
  dv/dτ = av(u-1)

  Εφαρμόζοντας το Poincare-Bendixson θεώρημα για να βρούμε τις φασικές τροχιές:
  dv/du = α (v(u-1)) / u(1-v)

  που έχει ιδιόμορφα σημεία στο u=v=0 (εκεί δλδ που θα πάει στην πραγματικότητα η ελληνική κατάσταση)
  και στο u=v=1 (που ονειρεύονται οι πουλτσινέλοι μας ότι θα την πάνε)

  Αν ολοκληρώσεις την προηγούμενη έχεις λύσεις τις φασικές τροχιές:
  αu + ω – ln((u^α)v) = H
  όπου H σταθερά μεγαλύτερη της Hmin, όπου Hmin = 1+α
  όσο μεγαλύτερη είναι η σταθερά H τόσο απομακρυνόμαστε από την πιθανότητα να έχει το σύστημα σχετική ευστάθεια γύρω από τη λύση u=v=1 (κινούμενο περιοδικά και σταθερά σε κοντινό οριακό κύκλο-είπαμε η φαντασίωση της εγχώριας τρώεικας). Το σύστημα γίνεται σταθερό (δλδ ακίνητο) για H=Hmin.
  Επομένως πρέπει να πετύχουμε μια σταθερά γύρω στο Hmin.
  Αντίθετα αν μεγαλώσει πολύ η H, τότε κάνουμε μεγάλα σκαμπανεβάσματα για τις u, v και τελικά πλησιάζουμε επικίνδυνα (και με σφοδρότητα) στο u=v=0.

  Στον πραγματικό κόσμο, δυστυχώς, η «σταθερά» H, είναι παράμετρος κι εξαρτάται από το σύστημα και την κατάστασή του… γι’ αυτό και στην περίπτωσή μας μάλλον θα συμβεί η σφοδρή πτώση στο κενό…

 79. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikiplos

  Αυτο ειναι ενα εξαιρετικο προτυπο απαντησης γι’ αυτους που γνωριζουν διαφορικες εξισωσεις. Προσωπικα, πρεπει να διαβασω παλι για να σου απαντησω μαθηματικα.

  Ενας συναδελφος μου ειπε : δεν προκειται περι κλειστου συστηματος, διοτι κυριως οι οικονομικες δρατηριοτητες (ψαρια η πετουμενα) θα κολυμπησουν η θα πεταξουν, μολις η φορολογια συνεχιζεται να αυξανεται. Αρα το κλειστο συστημα ειναι η βιοσφαιρα και η -εντος αυτης- σφαιρα οικονομικων δραστηριοτητων.

  ΥΓ Τα προβληματα των επιχειρησεων σε σχεση με τον ανταγωνισμό, αναχρονιστικότητα, μη ανταγωνιστικότητα κλπ, υποτιθεται οτι επιλυονται μεσω οικονομικου δαρβινισμου, δηλ. κατ’ αναλογια του φυσικου κοσμου το λιονταρι σκοτωνει το κουτσο η γερικο θηραμα. η το μικρο και μη εκπαιδευμενο, αλλα σπανιως τα ωριμα και εκπαιδευμενα.

 80. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νίκιπλε σε γενικές γραμμές συμφωνώ, αλλά διακρίνω ότι και εσύ ρέπεις προς τον ..μηδενισμό (σαν το Παπούλη με το ΙΝΤ έτσι και εσύ με το u, αλλά και το v ..γενικότερα.
  Άρα, αυτά που είπες (καλά μου φαίνονται από ένα ..προυφ ρήντινγκ πούκανα), αλλά κοίτα να τα εντάξεις σε κάτι με θετικό πρόσημο στο τέλος, διότι εδώ χρειαζόμαστε κάποιον που να τεκμηριώσει μαθηματικώς αυτό που γνωρίζουμε από τις αμθρωπιστικές επιστήμες: υπάρχει ελπίς και το μέλλον ανήκει σε αυτους που το δημιουργούν γενικότερα.
  Παρεμπιπτόντως σε ενδιαφέρει η θέση του ..ασίσταντ στην επιχειρησιακή ανάπτυξη;; (λεφτά δεν έχει στην αρχή, αλλά στο ..τέλος που θα έχουμε ολοκληρώσει την προσπάθειά μας θα πάρεις όσα και άλλοι 2 συνεργάτες ..τουλάχιστον και βλέπω να το κλείνουν το μαγαζί στο ΣΥΡΙΖΑ)

  Αφώτιστε λες στην κατακλέιδα ανωτέρω σχολίου σου (αφού το έχεις ..θεμελιώσει στην αρχή με διάφορες παραδοχές)
  «Εξ αλλου δια τον λογον αυτον(για να μαθαινω) κανω παρεα με εξυπνοτερους απο εμε.»

  Κοίταξε να δεις, αυτά τα σεμνά άστα 🙂 , αν σε θεωρούσαμε ..χαζότερο, πίστεψέ με δεν θάχαμε πιάσει την κουβέντα.
  Εδώ άμα σου λέει ο άλλος «είσαι κατώτερος», απαντάς πάραυτα ανεβάζοντας τον ..πύχη της αντιπαραθέσεως (τι ρε λε κνώδαλλο, νύχτα το πήρες το ..phd στα Μαθηματικά και τέτοια), ώστε να παραχθεί γόνιμος διάλογος και να εξαχθούν ωφέλιμα συμπεράσματα, αλλά και να αναπτυχθεί περαιτέρω η επιστημονική σκέψη …γενικότερα.

 81. Ο/Η papoylis λέει:

  Αφώτιστε

  οι υποθέσεις εφαρμοψής των εξισώσεων LV δεν προσιδιάζουν στο πεδίο εφαρμογής που προτείνεις 🙂

  «The Lotka-Volterra model makes a number of assumptions about the environment and evolution of the predator and prey populations:

  The prey population finds ample food at all times.
  The food supply of the predator population depends entirely on the prey populations.
  The rate of change of population is proportional to its size.
  During the process, the environment does not change in favour of one species and the genetic adaptation is sufficiently slow.»

  Ακόμα περισσότερο προβληματικός είναι ο καθορισμός των παραμέτρων α , β , γ , δ που μέσω αυτών θα υπολογιστεί στην ουσία το σημείο στιγμιαίας ισορροπίας ( σέλλα ) αλλά και το V που στην ουσία μας δίνει τους τρέχοντες πληθυσμούς για λύκους και πρόβατα αλλά και τη σχέση τους

  Ως κατ’ επάγγελμα ξεροκέφαλος ρε γαμώτο , αν και δεν γνώριζα το μοντελάκι αυτό , μπορώ να δώ και πού και πως μπορεί να έχει εφαρμογή. Αυτό που δεν προβλέπεται στο μοντελάκι είναι η μετάλλαξη : δηλαδή το πρόβατο να αρχίσει να συμπεριφέρεται ως τίγρης 🙂

 82. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ολα βαινουν καλως, πολυ καλως, περισσοτερο απο το αναμενομενον. Εγελασα πολυ με τας τελευταιας αυτας αναρτησεις σας. Ας ελπισω να μην διαψευσθω με λεκτικα πυξ λαξ μεταξυ εμου και υμων λιαν συντομως. Ας περιορισθουμε -κατ αρχας- εις τα οικολογικο-κοινωνικα -οικονομικα μαθηματικα. Αν συνεχισουμε και εμβαθυνουμε το θεμα αυτο εις την παγκοσμια οικονομια, υπαρχει μικρη πιθανοτης να λαβουμε εκαστος το 1/4 του βραβειου Nobel μαλλον στην … λογοτεχνια (για την συνεισφορα μας στην διαδικτυακη μαθηματικη λογοτεχνια) και πολυ λιγοτερο στα οικονομικα το 2022. Ναι, αλλα τοτε θα ειμεθα σχεδον παμπλουτοι, οποτε…

  Περιοχη μελλοντικης ερευνας : το κλειστο συστημα θα επεκταθει απο την ταλαιπωρην ελλαδα εις την βιοσφαιραν και συγκεκριμένα εις την -εντος αυτης- σφαιρα των οικονομικων δραστηριοτητων.
  Αι παγκοσμιαι δραστηριοτηται θα διαρεθουν εις επισημους-λευκας (φορολογουμενες), γκριζες (μιγμα ασπρης και μαυρης οικονομιας με πολλες αποχρωσεις του γκρι) και πληρως φοροδιαφευγουσες.(μαυρη οικονομια). Η μαυρη οικονομα ειναι εσωτερικου και εξωτερικου.
  Εσωτερικου ειναι χαρτονομισματα σε Ιατρους ΕΣΥ, Πολεοδομιες, σε φακελλους Υπουργειο Αναπτυξης, σε τσαντες , κουτια απο παμπερς η βαλιτσες,..

  Εξωτερικου ειναι μεσω καταθεσεων σε εξωχωριους εταιρειες, οπως Ακης, εξαγωγεις με υποτιμολογηση της αξιας εξαγωγης και καταθεση σε λογαριασμο εξωτερικου, …

  Παραδειγμα: Πως ωφελειται η Γερμανικη και η ολλανδικη οικονομια απο λυτρα σουηδικου πλοιου
  υψους 1,5 εκατ. δολ. που ελαβε Σομαλος φυλαρχος (ριψις χρηματων εντος στεγανου επιπλεοντος κυλινδρου απο ελικοπτερο, παρουσια της σουηδικης αστυνομιας);
  0.75 ειναι η αμοιβη των 10 εως 20 πειρατων και αξιωματουχων. Τα υπολοιπα δαπανωνται σε διαφορα εισαγομενα γερμανικα/αμεριακνικα/γαλλικα καταναλωτικα αγαθα, γερμανικα αυτοκινητα και κοσμηματα (διαμαντια κ.λ.π.) για την κυριαν και τις ερωμενες του Σομαλου φυλαρχου).

  Εφοσον δεν θα χρησιμοποιησουμε χρωματα, η μελετη θα γινει με καρβουνο η μολυβι 5Β τουλάχιστον η μαλακοτερον και ελαστικην γομολαστιχα. Οταν ενα τμημα της μελετης οριστικοποιηθει θα φιξαρεται με εκνεφωμα διαλυματος μαστιχας και καθαρης αλκοολης η για οικονομια, λογω των προσφατων πυρκαϊων εν Χιω, με fixateur η εναλλακτικώς θα σκαναρεται και θα φωτοτυπείται. Ειναι δυνατον εφ οσον το ολοκληρωμενο τμημα εμφανιζει ενδιαφερον να κορνιζαρεται η να βιντεοσκοπειται.

  ΥΓ Νομιζω οτι οι επιδοσεις μου στην κοινωνικη λογοτεχνια ειναι πιο καλες απο τις αντιστοιχες τα μαθηματικα.

 83. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Είναι γνωστό πως έχουμε περίοδο εξεταστική αλλά να είναι και …ιερή δεν το περίμενα!
  *
  Α ρε …Λασκαράτος που σας χρειάζεται, ορισμένους ! 😆 🙂

 84. Ο/Η nikiplos λέει:

  καλησπέρα…

  Αγαπητέ Αναγνώστα ευχαριστώ για την πρόταση, με τιμάει πάρα πολύ… θα την σκεφθώ δεόντως!

  Στην παραπάνω απάντησή μου, φυσικά η λύση είναι η:
  αu + v – ln((u^α)v) = H
  (κι όχι το ξεκούδουνο ω)
  Επίσης η τιμή Hmin έχει σημείο (κέντρο) λύσεων οριακού κύκλου το (u=v=1), μόνο για τιμές κοντά στο Hmin…

  Τα παραπάνω τα αναφέρω απλά ως ημιδιόρθωση…

  Τα συστήματα αυτά (Lotka-Volterra), έχουν πολλά προβλήματα. Το κυρίως πρόβλημα είναι ότι στη διατύπωσή τους τα θηράματα ζουν αιώνια, δλδ δεν πεθαίνουν. Αυτό φυσικά είχε μεγάλη εφαρμογή όχι τόσο σε πειράματα πληθυσμών, όσο σε αντίστοιχα προβλήματα όπου οι «πληθυσμοί» δεν πέθαιναν. Έτσι προέκυψαν οι χημικές κινητικές εξισώσεις (reaction kinetics) και φυσικά στη συνέχεια τέθηκαν οι βάσεις για τα πρώτα μοντέλα βιολογικών ταλαντωτών ( θεωρία Hodgkin-Huxley και μοντέλο FitzHugh-Nagumo). Ας μην παρεξηγηθώ, δεν προσπαθώ να κάνω διάλεξη, ούτε φιγούρα… Απλά μου έκανε εντύπωση που ήρθαν στην επιφάνεια όλα όσα τόσα χρόνια ασχολούμαι και αμοίβομαι μόνο στις περιόδους μου στο εξωτερικό, γιατί οι εγχώριες σταθερά αμοίβονται δια της πληροφορικής…
  🙂

 85. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος

  Η ιδεα-προταση ειναι αποκλειστικα δικη σου. Την επεξεργασθηκα και την εμβαθυνα, ωστε αφενος μεν να γινουμε πλουσιοι εως το 2022, οποτε δεν ασχολΙουμεθα πλεον με τις πενιχρες καταθεσεις του τεως ευρωβουλευτου, νυν βουλευτου και μελοντικου Υπουργου Τυπου εις την επομενην κυβερνησιν ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ (βλ. διπλανον ιστολογιον Ροιδη).

  Προτεινα, να περιορισθουμε -κατ αρχας- εις τα οικολογικο-κοινωνικα -οικονομικα μαθηματικα. Αν συνεχισουμε και εμβαθυνουμε το θεμα αυτο εις την παγκοσμια οικονομια, υπαρχει μικρη πιθανοτης να λαβουμε εκαστος το 1/4 του βραβειου Nobel μαλλον στην … λογοτεχνια (για την συνεισφορα μας στην διαδικτυακη μαθηματικη λογοτεχνια) και πολυ λιγοτερο στα οικονομικα το 2022.

  Ομως επειδη διαβλεπω μεγαλη εξοικειωση των υπολοιπων με τις διαφορετικες εξισωσεις και δη με τις εξισωσεις L-V, ας αποφασισει δημοκρατικα η πλειοψηφια και θα περιορισθω εις την επεξεργασια της διαθεσιμου παγκοσμιως βιβλιογραφιας μετα απο ενδελεχην ερευναν, ωστε να τεκμηριωσω, κατοπιν της επιτυχους περαιωσεως της εργασιας σας (μας) τον μεγιστον βαθμον πρωτοτυπιας οτις επετευχθη και την σημαντικην συνεισφοραν στον τομεα των οικολογικο-κοινωνικο -οικονομικων μαθηματικων.

  Μαλιστα εσκεφθην να προσθεσουμε μαυρες οικονομικες τρυπες χρεωκοπιας κρατων (δανεια με υψηλον επιτοκιον που διπλασιαζουν κεφαλαιο και τοκοχρωλυσια σε 10 εως 14), ασπρες τρυπες (αιφνιδια ανακαλυψη σημαντικων κοιτασματων υδρογονανθρακων, σπανιων γαιων, ουρανιου, χρυσου, λευκοχρυσου) και αλλα χρηματοοικονομικα εργαλεια που χρησιμοποιουν οι τραπεζες και εχουν εφευρει στα τμηματα ερευνων τους εξαιρετοι επιστημονες, κατοχοι PhD στα καλυτερα πανεπιστημια των ΗΠΑ, σε οικονομικα ή εφαρμοσμενα μαθηματικα, φυσικη, βιολογια ,… οι οποιοι ηδη κανουν μονιμες διακοπες σε νησους με ωκεανειο κλιμα.

 86. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Όντως εμβάνθυνες και δεν μπορώ παρά να ..ανακράξω «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, θα μεγαλουργήσουμε».

  Ειδικά η διαχείριση του θέματος που έκανες με σχήματα όπως:

  «οποτε δεν ασχολΙουμεθα πλεον με τις πενιχρες καταθεσεις του τεως ευρωβουλευτου» (aka κάλεσμα να αφήσουμε τον ετεροπροσδιορισμό και την εσωστρέφεια),

  » επειδη διαβλεπω μεγαλη εξοικειωση των υπολοιπων με ………»

  «ας αποφασισει δημοκρατικα η πλειοψηφια και θα περιορισθω εις την επεξεργασια»

  «Μαλιστα εσκεφθην να προσθεσουμε »

  και ..τόσα άλλα, μου προκαλούν ρίγη ενθουσιασμού και αποτελούν απόδειξη του ομαδικού πνέβματος που σε διακατέχει, ώστε να δύναμαι να καλέσω τους υπολοίπους να σε εμπιστευθούν τυφλά και να αφήσουν τη διαχείριση απάνω σου, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό (εγώ ως απλός στρατιώτης θα σε συνδράμω όπως μπορώ).

  Ήδη ο Νίκιπλος, δεν είναι αρνητικός στο να συμμετάσχει και θέλω να ξέρεις ότι εναποθέτει (απάνω σου) τις ελπίδες να αμοιφθεί η εργασία του και στην Ελλάδα και αυτή είναι μια ευκαιρία για όλους σας, να αποκτήσει global χαρακτήρα η προσπάθειά μας, αλλά και να ενισχυθεί η υπόθεση της εταιρικής ευθύνης (κοινωνικής ή κάπως έτσι).

  Ο Νίκος (σημαντικό στέλεχος για την προώθηση) όπου νάναι τελειώνει με τις εξετάσεις του (πρέπει να κάνει phd στην Κρήτη σε θέματα marketing και παράλληλα την ..πρακτική του με τον Παπαδημούλη) και θα εμφανισθεί ως ταύρος εν υαλοπωλείο και θα ..σαρώσει τις Αγορές (όχι με τον τρόπο που νομίζει, άστονε), γενικώς είμαι πολύ ευχαριστημένος!!

  Ο Παπούλης χάθηκε προσώρας , αλλά δεν πειράζει, πιστέυω ότι το κάνει για καλό σκοπό (μόνο μην κάθεται σε καμιά μέση σε κανά καβγά και φάει αυτός το ξύλο).
  Έρρωσθε λοιπόν!!

 87. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος και αποντες μελλοντικοι συνεταιροι,

  Οι σκεψεις σου εξαιρετικες. Εσκεφθην να θεσουμε και ορους που να περιγραφουν τους μικρους αλλα υπολογισιμους ρυθμους καταστροφης των κυνηγων (φορων ) απο τα θηραματα (οικονομικες δραστηριοτητες) , οπως οταν ενα αρπακτικο θηλαστικο κανει το λαθος να επιτεθει σε μεγαλη μαζα λ.χ. «ακακων» βουβαλων. Μια πολυ εξαιρετικη ιδεα, επισης ειναι να θεωρησουμε 2 ειδη κυνηγων (επισημη φορολογια και «μαυρη» μιζα) και ενα θηραμα.

  Επειδη το ξενυχτησα και τωρα φευγω απο το γραφειο μου*, θα το συνεχισω αυριο.

  *Δηλωνω και ομολογω -ανευ ασκησεως βαιας- οτι ειμαι μικροκαπιταλιστικο γουρουνι που εκμεταλλευεται τις αλλες 5 ιδιοτητες του εαυτου μου παραγοντας ετσι υπεραξια και επομενως πρεπει να εχω μια μεγαλη τσεπη και 5 μικρες, ομως το μπλουζιν εχει 2+2 + 1μικρη, αρα πρεπει να παρω παντελονι εκστρατειας**με 4+2 =6 τσεπες)

  **νομιζω οτι ηδη εχω 2 εως 3 που εχω αγορασει στις εκπτωσεις. Προερχονται απο Ασιατικες χωρες και αυτο αποτελει μεγαλο προβλημα στον κλαδο της υφαντουργιας και του ενδυματος στην Ε.Ε.

 88. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ποιες σκέψεις μου Αφώτιστε;;
  Εδώ ..αφουγκραζόμενος τα σημεία των καιρών και διακρίνοντας την λαμπρή ευκαιρία έκανα την κρίση ..ευκαιρία και κατέθεσα συγκεκριμένη πρόταση με συνεκτικό χρονοδιάγραμμα, ήτοι σας έδωσα μασημένη τροφή (πάρε γκολ και βάλτο).

  Και όλα αυτά ζητώντας κάποια ..ψίχουλα στην αρχή (προκαταβολή).
  Λέγω ψίχουλα και έτσι είναι, αν τα συγκρίνουμε με αυτά που θα πάρουμε το τέλος, ήτοι 8πλάσιο όσων έχετε τώρα 😉 .

  Άκου σκέψεις (μου)!!! (για αυτό δεν πάμε μπροστά, μας τρώει η αμφιβολία και ο ρεβιζιονισμός, αναθεωρήσεις συμπεφωνημένων σχεδίων και τέτοια).

  Λοιπόν ακολουθεί τεκμηρίωσις στο επόμενο σχόλιο, γιατί άμα δεν τα δείτε γραπτά δεν με πιστεύετε.

  Διαβάστε την προσεκτικά και δείτε πώς ..αναδεικνύεται το ότι η πρότασή μου (AaaS) και ανάγκη των καιρών είναι και χρηματοδότησης θα τύχει από το ΕΣΠΑ.
  Ιδιαίτερη σημασία να δοθεί στο φλέγον ζήτημα της διαρροής εγκεφάλων (εγκεφαλικές διαρροές), αλλά και στην ..κυκλοφορία τους (μνησθητί μου Κύριε) 🙂

 89. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 10:41 πμ

  «Διαιώνιση» της υστέρησης λόγω κρίσης

  Κάτω από τη βάση παίρνει η Ελλάδα σε έκθεση του ΟΟΣΑ για την καινοτομία

  Αθήνα: Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω ή πολύ κάτω από τον μέσο όρο των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, όσον αφορά όλα σχεδόν τα κριτήρια που αξιολογούν, συγκριτικά, τις επιδόσεις του εθνικού συστήματος επιστήμης και καινοτομίας της, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης «OECD Science, Technology and Industry Outlook 2012».

  Η κρίση καθιστά ουσιαστικά ανέφικτο, σύμφωνα με τον Οργανισμό, τον στόχο για αύξηση των ήδη εξαιρετικά χαμηλών δαπανών για έρευνα και ανάπτυξη -που βρίσκονται στο 0,6% του ΑΕΠ- στο 1,5% του ΑΕΠ.

  Ο Οργανισμός τονίζει ότι τρία είναι τα θέματα αιχμής στο πεδίο της έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης: να βελτιωθούν το θεσμικό πλαίσιο και οι γενικότερες συνθήκες ώστε να ενισχυθεί η καινοτομία, να αποτελέσει η καινοτομία τον πυρήνα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και, τέλος, να μετατραπεί η επιδεινούμενη «διαρροή εγκεφάλων» σε «κυκλοφορία εγκεφάλων».

  Η έκθεση αναφέρει ότι «το τωρινό ερευνητικό σύστημα της Ελλάδας είναι αδύναμο και σε μεγάλο βαθμό αποσυνδεμένο από την εγχώρια οικονομία». Ακόμα, επισημαίνει ότι η ανεπαρκής εμπορική αξιοποίηση στις αγορές νέων προϊόντων από καινοτόμους επιχειρηματίες, μέσα από τη συνεργασία εγχώριων πανεπιστημίων και εταιριών, πρέπει εφεξής να αποτελέσει βασική προτεραιότητα της Ελλάδας.

  Ο Οργανισμός υπογραμμίζει ότι πρέπει να υπερπηδηθούν οι σοβαρές αδυναμίες στο «σύστημα καινοτομίας» της χώρας, ένας παράγοντας κρίσιμος προκειμένου να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητά της. Η μελέτη σημειώνει ότι οι δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη (R & D) έχουν «κολλήσει» μόλις στο 0,60% του ελληνικού ΑΕΠ (ο παλαιότερος εθνικός στόχος για ποσοστό 1,5% του ΑΕΠ έως το 2020 θεωρείται πλέον ανέφικτος). Επιπλέον, στο σύνολο των σχετικών εγχώριων δαπανών, κυριαρχούν οι δημόσιες επενδύσεις για έρευνα και ανάπτυξη, οι οποίες όμως, παρόλα αυτά, παραμένουν πολύ χαμηλότερες από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ.

  Από την άλλη, οι αντίστοιχες δαπάνες των ελληνικών επιχειρήσεων για R & D είναι απολύτως ανεπαρκείς, όντας οι δεύτερες χαμηλότερες μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, ενώ κυριολεκτικά στον «πάτο» του ΟΟΣΑ βρίσκεται και ο αριθμός των νέων εμπορικών καινοτομικών πατεντών, είτε από ελληνικές εταιρείες είτε από ελληνικά πανεπιστήμια.

  Όπως τονίζει η έκθεση, οι σχέσεις μεταξύ των πανεπιστημίων και των ελληνικών βιομηχανιών είναι ισχνές, με τελικό αποτέλεσμα να υπάρχει αφενός πολύ μικρή ζήτηση από τις εγχώριες εταιρείες για καινοτομική έρευνα και, αφετέρου, να υπάρχει εξίσου ανάλογα μικρή προσφορά καινοτομιών από τα ελληνικά πανεπιστήμια, για τα οποία επιπροσθέτως γίνεται κριτική αναφορά σχετικά με την μέτρια ποιότητά τους. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι, μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό, διαρρέουν διαρκώς νέα «μυαλά» στο εξωτερικό, κάτι που εντείνεται διαρκώς λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

  Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι η οικονομική κρίση οδηγεί σε περαιτέρω συρρίκνωση τόσο των δημοσίων όσο και των ιδιωτικών επενδύσεων για έρευνα και ανάπτυξη στην Ελλάδα, με συνέπεια πλέον τα διαρθρωτικά κεφάλαια της ΕΕ να παραμένουν, ουσιαστικά, η σημαντικότερη πηγή χρηματοδότησης των όποιων εγχώριων καινοτομιών. Ο Οργανισμός υποστηρίζει πως, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, η βασική πρόκληση είναι να απορροφηθούν πλήρως αυτοί οι κοινοτικοί πόροι και να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά ………………………. …………………………….. …………………………………… …………………………………………………
  Ο ΟΟΣΑ υπογραμμίζει ότι σε τομείς γοργά εξελισσόμενους, όπως η βιοτεχνολογία, η πληροφορική και η αεροναυτική, η παραμονή ενός εργαζόμενου για καιρό εκτός εργασίας ουσιαστικά εξασθενεί περαιτέρω τη θέση του, καθώς χάνει επαφή με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, ενώ παράλληλα το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας υποβαθμίζεται συνολικά – κάτι που αποτελεί πρόκληση προς αντιμετώπιση για την Ελλάδα.

  Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

 90. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος
  Αναμενομενα. Τα αναφερομενα εις την εκθεσιν του ΟΟΣΑ, ειναι η επισημοποίησις της μεταολυμπιακης καταστασεως της χωρας.

  Συμπερασματα της εκθεσης:
  «… αν και σε όλο σχεδόν τον κόσμο οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι (εργάτες και υπάλληλοι) έχουν πληγεί λιγότερο σε σχέση με τους ανειδίκευτους, είναι ήδη ορατή η αύξηση της μακρόχρονης ανεργίας μεταξύ των εξειδικευμένων εργαζομένων σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Εσθονία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, ακόμα και οι ΗΠΑ.

  Ο ΟΟΣΑ υπογραμμίζει ότι σε τομείς γοργά εξελισσόμενους, όπως η βιοτεχνολογία, η πληροφορική και η αεροναυτική, η παραμονή ενός εργαζόμενου για καιρό εκτός εργασίας ουσιαστικά εξασθενεί περαιτέρω τη θέση του, καθώς χάνει επαφή με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, ενώ παράλληλα το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας υποβαθμίζεται συνολικά – κάτι που αποτελεί πρόκληση προς αντιμετώπιση για την Ελλάδα.»

  Συμπερασματα -Προτασες ΑΦ
  1. Ευτυχως δε ολοκληρωσα το διδακτορικο μου, και ανοιξα γραφειο μελετων, διοτι θα ημουν η ξενιτεμενος ερευνητης ή ανεργος.
  2. Αφου ….διαπράττεται τοση ερευνα παγκοσμιως να συστησουμε ερευνητικη κονοπραξια υπεργολαβιας απο την Ελβετια, την Σουηδια, την Γαλλια, την Κινα,…, δηλ. να μας αναθετουν (outsourcing) τμημτα ερυνας, κια εμεις ως οι μοινοι γρηγοροι, εξυπνοι και αποτελεσματικοι, θα την διεξαγουμε ταχυταττα εντος 5-ωρου και το υπολοιπον 3-ωρον εως 5-ωρον η ομας θα το διαθετει κατα βουλησιν, ειτε σε 2ο project η σε καθαρη διασκεδαση/ψυχαγωγια.
  3. Προτιθεμαι μαλιστα να ειμαι ο συντονιστης της ομαδας (ως υποθετω πρεσβυτερος ).Να ταξιδευω στις συσκεψεις οποτε και να απαιτηθει, να τους ηρεμω ως ερασιτεχνης ψυχολογος/ψυχιατρος και να προωθω την ομαδα δια την επομενη αναθεση.

  Αναμενοντας
  απαντησεις -συμπληρωματικας προτασεις σας
  με εξαιρετικην ερευνητικην λαχταραν
  διατελω,

 91. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αφώτιστε αν είσαι ερασιτέχνης ψυχίατρος πρέπει να δώσεις μια απάντηση:
  Ίρβιν Γιάλομ ή Όλιβερ Σακς?
  (αναμένω)

 92. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikiplos

  O Γιαλομ ειναι μηχανη παραγωγης χρηματος. Τον δευτερο δε τον γνωριζα, αλλα ιδου η ευκαιρια. Θα τον διαβασω για να κατανοησω τα εκαστοτε προβληματα, τις ερευνητικες και αλλες εμμονες για να αντιμετωπιζω -επιτυχως- προβληματικους ομολογους μου, εργοδοτες της ερευνητικης κοινοπραξιας υπεργολαβιας που προτεινω να συστησουμε.

  Μεταφροϋδικος με ελευθεριακα κια αναρχικα στοιχεια (Χερμπερτ Μαρκουζε, Μαραιη Μπουκτσιν).
  Κριτικος οπαδος επισης της συναισθηματικής νοημοσύνης , που-κατα την γνωμη μου- οπωσδηποτε πρεπει να συνοδευεται απο ικανοπιητικο δεικτη ευφυϊας, τιμιοτητα, καλο χαρακτηρα και γενικα καλλιεργεια και καλες αρχες, Την συναισθηματική νοημοσύνη ανέφερε – κυρίως- ο ψυχολόγος Howard Gardner οταν πρότεινε τη θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης, υποστηρίζοντας ότι η νοημοσύνη περιλαμβάνει επτά μορφές, το 1983 . Η θεωρία της συναισθηματικής νοημοσύνης έγινε ευρέως γνωστή από το βιβλιο του Daniel Goleman, ψυχολόγο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαντ.

  PS An expert is a man who knows more and more about less and less
  until he knows almost everything about nothing.

 93. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Αφώτιστε, ανοίγουμε μια μεγάλη συζήτηση, που κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί από μόνη της ένα πεδίο…
  επιγραμματικά, βλέπω τον άνθρωπο μέσα από δύο οπτικές γωνίες.
  Σαν μέλος ομάδων (ενδο-εξω κλπ), δλδ στοιχείο αγελαίον που συναγελάζεται, προστατεύεται και εναλλάσσει ρόλους (στις μικρές) ή βόσκει (ως αμνός στις μεγάλες). Εδώ οι behaviorists τα λένε τέλεια και θα ξεκινάγαμε από τον Skinner και το τρομερό άρθρο του για την τελετουργική συμπεριφορά που είναι εγγενής ακόμη και στα περιστέρια. Δλδ πολλές από τις ιδεολογικές μας εμμονές (?) ξεκινούν ή εδράζονται σε θεολογικό (ή θρησκευτικό) φαινότυπο αντίληψης. Πχ φρονώ ότι είμαι δεξιός, αλλά στην πραγματικότητα ιδέα δεν έχω περί σοσιαλισμού, μαρξιανιστές κλπ, απλά ο παππούς μου ήταν από ένα χωριό που οι κομμουνιστές δεν άφησαν ούτε αρσενική γάτα στον εμφύλιο…

  Αντίθετα το θέμα του ατόμου, ως μονάδα, η οποία έχει ψυχολογία ατομική, που προέρχεται από τα παιδικά του βιώματα κλπ, εδώ φυσικά έχουν έννοια τόσο οι ιδέες του Φρόυδ και των νεο-φροϋδιστών, όσο και των νευροεπιστημόνων όπως ο Oliver Sacks. Η νευροεπιστήμη, έρχεται να αποφανθεί για απλές συμπεριφορές, πχ γιατί διάλλεξες το πράσινο μήλο κλπ, όμως τελευταία ολοένα συνηγορεί πως δεν υπάρχει αυτή η περιβόητη «ελεύθερη βούληση». Σε γενικές γραμμές αυτό ανατρέπει όλον τον δυτικό τρόπο σκέψης, αφού ο κακός δεν είναι κακός με τη θέλησή του, και με τον όρο Δυτικό, εννοώ και τους Μαρξιανιστές μέσα. Συνεπώς το άτομο ως νέα ανακάλυψη του Δυτικού κυρίως κόσμου, αποτελεί και μια βόμβα στα θεμέλιά του… 🙂

 94. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  για κάποιον ανεξήγητο λόγο η πόρσε κράτησε το σχόλιο με το πλήρες κείμενο του ΟΟΣΑ. Σήμερα που μπήκα το είδα , έλειπα ( όχι γιατί διάβαζα 😉 )

  Αναγνώστα και λοιποί

  συνεχίστε ακάθεκτοι 🙂

 95. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  συνεχιζω ακαθεκτος.

  Αφου μολις θεσαμε το θεμα των εξισωσεων L-V , με τις προσθηκες και τροποποιησεις που επροτεινα,
  ο Αναγνώστης ο αθηναίοςαφουγκραζόμενος τα σημεία των καιρών και διακρίνοντας την λαμπρή ευκαιρία και αφου…έκανε την κρίση ..ευκαιρία, ισχυριζεται οτι κατέθεσε ενα ατελεστατο χρονοδιάγραμμα, και ερχεται αυθις και ζητα κάποια ..ψίχουλα στην αρχή (προκαταβολή).

  Δια τον λογο αυτον με αρχικον κεφαλαιον την εναπομενουσα ευφυϊα μου και τις σοσιαλιστικες μου ιδεες , απο την αναγνωση των Αθλιων του Βικτωρος Ουγκωμ τολμω να αντιγραψω τον εαυτον μου απο τον Ροιδη, εις το οποιον απευθυνω στον Παπουλη, τις ιδεες μου περι ενος απλου μοντελου φορολογιας, δια να τας επεξεργασθειτε για το συλλογικον καλον (της ομαδας μας με τους αποντες συνεργατες), του λαου, του τοπου, της χωρας κ.λ.π.

  «papoylis

  Αν xi i=1 εως n το πληθος των n επαγγελματων τοτε οι απαιτουμενοι φοροι ανα επαγγελμα ειναι μια συναρτηση ai =f(pi) οπου pi το καθαρο εισοδημα.

  Η συναρτηση ai =f(pi) οριζεται ως εξης:

  ai =f(pi) = 0 για pi μικροτερο του pmin (λ.χ. 10.000 ευρω ελαχιστο οριο επιβιωσης που μπορει να αυξανεται με τα προσταευομενα μελη)
  ai= f(pi) = Σ κ1p1+k2+p2+k3p3+k4p4+k5p5
  οπου κ1,κ2,…,κ5 συντελεστης φορολογιας κλιμακιων φορολογητεου εισοδηματος πανω απο το pmin (για λογους απλοτητας 5 κλιμακια, μπορει να ειναι και περισσοτερα)
  και p1, p2,p3,p4,p5 τα κλιμακιων φορολογητεου εισοδηματος πανω απο το pmin
  ας υποθεσουμε οτι κ1,κ2,κ3,κ4,κ5 =(0.20, 030,40,0.5, 0.60)
  και (p1, p2,p3,p4,p5) = (20.000, 20.000, 50.000, 100.000,200.000)

  Τοτε, η συνολικη φορολογια των n επαγγελματων θα ειναι η γενικη γραμμικη εξισωση n μεταβλητων :

  a1 x1 + a2 x2 + …. + an xn = tt

  Μενει λοιπον να βρουμε τον συνολικο φορο απο ΔΥ, ΙΥ, επαγγελματα, επιχειρησεις, γεωπροσοδο,…. και με δοκιμες να ρυθμισουμε τους κi και pi, ετσι ωστε τα συνολικα απαιτουμενα εσοδα του δημοσιου να υπερβαινουν κατα 10 εως 15% τις αναγκες του, για τυχον αποκλισεις και για δημοσιες επενδυσεις.

  Υποδειξη: τα κi θα ειναι σταθερα (να μην κλεβετε)σε καθε δοκιμη για επαγγελματιες, επιχειρησεις, υπαλληλους,.Αυτο που λεμε φορολογικη δικαιοσυνη.»

 96. Ο/Η papoylis λέει:

  Αφώτιστε

  η ai= f(pi) = Σ κ1p1+k2+p2+k3p3+k4p4+k5r5

  πέραν του γεγονότος ότι δεν γράφεται σωστά ( δεν θέλει Σ ) δεν θα αποδώσει το σωστό αποτέλεσμα για κάθε φορολογούμενο 😉

  ο ξεροκέφαλος παπούλης 😉

 97. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Εκτός του Σ (δεν θέλει λέμεεεε), έχω να παρατηρήσω ότι από εδώ το πάμε , από εκεί το φέρνουμε, όλο στα πολιτικά γυροφέρνουμε.
  Τι με νοιάζει εμένα ο φορολογούμενος!!.
  Αφώτιστε συγκεντρώσου, από δαύτους δεν υπάρχει ελπίς να πάρουμε τίποτα από πωλήσεις, δεν είναι τάργκετ γκρούπ, πώς να το πω;;
  Δεν πιστεύεις εμένα, δεν πιστέυεις τον ..Γιούνκερ, τουλάχιστον άνοιξε τον Προϋπολογισμό και πήγαινε στο σκέλος των εσόδων (όχι αναγκαστικά τον φετινό, κρατάει χρόνια η κολόνια) και άμα συνεχίσεις να ασχολείσαι με τους φορολογούμενους θα τη χαλάσω τη δουλειά και θα πάω με το Νίκο να μαζεύουμε όσες έχουν μεθύσει και να τις πηγαίνουμε σπίτια τους, γιατί δεν μπορούν να οδηγήσουν ενώ εμείς εγκρατείς , σόφρωνες και γενικώς ..εγγύηση!!
  Μπάααα!!

 98. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Επίσης να προσθέσω ότι όπως αναφέρεται σαφώς στο αρχικό Μπίζνες πλαν, το κυρίως target group μας είναι οι αριστεροί νέοι και δευτερευόντως όσοι μεσήλικες έχουν ξεχάσει τις μ@@@κιες που λέγανε νέοι και θέλουν να τις φρεσκάρουν για συμμετάσχουν ..ισότιμα στο εθνικοαπελευθερωτικό (αντιμνημονιακό) ..γίγνεσθαι.

  Σε αυτό το σημείο δεν μπορώ παρά να επιδοκιμάσω την διέξοδη παρέμβαση του Νικίπλου ανωτέρω, ο οποίος έθεσε μια διάσταση (αυτήν με τη ψυχολογία) που η οποία αναδυκνείεει ποια είναι η κατάλληλη θεματολογία και ο βέλτιστος τρόπος προσέγγισης των συμπαθών αυτών ομάδων που απεφθυνόμαστε.
  Δεν είδα όμως συνέχεια, αν και στην αρχική σου κατάθεση (αυτά με τα λύματα για την Αριστερά στο λεξικό σου) ήσουν υπερεπαρκής.
  και μετά απορούμε που μας έχει πάρει φαλάγγι ο ..Παπαδημούλης και έχει μεγαλύτερη διύσ δυση

 99. Ο/Η papoylis λέει:

  Όοοορμα του ακάθεκτος Αναγνώστα :

  εκάς οι κρυπτοτσιπραίγοι 🙂

 100. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  «και μετά απορούμε που μας έχει πάρει φαλάγγι ο ..Παπαδημούλης και έχει μεγαλύτερη διύσ δυση»

  1ον : Ορθή …επανάληψη: 😆
  «και μετά απορούμε που μας έχει πάρει φαλάγγι ο ..Παπαδημούλης και έχει μεγαλύτερη δι ής δυση»

  2ον : Απορία :
  «απεφθυνόμαστε», ή απε-φθηνό-μαστε ή μήπως απε-φτυνόμαστε; 😕

  3ον: Ερώτηση:
  Πότε γίναμε …συνιστώσα, χωρίς …εγκαίνια ούτε καν δελτίο τύπου ορέ Αναγνώστη, για να μας ενδιαφέρει ποια είναι η δι ής δυση του Παπαδη-μούλεως;
  (και μετά μας κατηγορείς και τον Αφώτιστο για …πολιτικολογία) :mrgreen: 🙂

  4ον : Διαπίστωση:
  Όντως Αφώτιστε αυτό το τάργκετ γκρουπ δεν μας κάνει, το έχουν …ξεπουπουλιάσει άλλοι, καταλληλότεροι! 😉

 101. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  1. Παροραματα
  Αντι ai= f(pi) = Σ κ1p1+k2+p2+k3p3+k4p4+k5p5
  Διαβαζε ai= f(pi) = κ1p1+k2p2+k3p3+k4p4+k5p5
  2. Συμπληρωματικια υποδειξεις
  Δια να μην με κυνηγησουν οι διαφορου τυπου Αριστεροι, η τιμη του ki ειναι δυνατον να ποικιλει, αναλογα με την προελευσιν του εισοδηματος, με χρησιν ενος συντελεστη κοπου ή κολπου (colpo grosso,…) παραγωγης εισοδηματος KLi δηλ. οριζουμε τους τελικους συντελεστας φορολογιας κλιμακιων φορολογητεου εισοδηματος πανω απο το pmin. Κi (προσοχη κεφαλαιο το Ki ) :
  Ki = CLi * ki οπου
  CLi =0.70 για επικινδυνες χειρωνακτικες εργασιες
  CLi =0.75 για κουραστικες χειρωνακτικες εργασιες
  CLi =0.80 για απλες χειρωνακτικες εργασιες
  CLi =0.90 για εργασιες γραμματεικαης υποστηριξης με δυστροπο προισταμενο
  CLi =0.95 για εργασιες γραμματειακης υποστηριξης με ευχαριστο προισταμενο
  CLi =1.0 για εργασιες γραμματειακης υποστηριξης με ευχαριστο προισταμενο με τον οποιον υπαρχει αθωο φλερταριμα
  CLi =1.1 για εργασιες γραμματειακης υποστηριξης με ευχαριστο προισταμενο με τον οποιον υπαρχει φλερταρισμα και περιστασιακη συνουσια
  CLi =1.2 για εργασιες γραμματειακης υποστηριξης με ευχαριστο προισταμενο με τον οποιον υπαρχει φλερταρισμα και μονιμη-σχετικα- συνουσια
  CLi =1.0 για εργασιες υπαλληλλου δημοσιου που εισηχθη με ΑΣΕΠ
  CLi =1.1 για εργασιες υπαλληλλου δημοσιου που εισηχθη χωρις ΑΣΕΠ
  [….]
  CLi =1.0 για εισοδημα απο γαιοπροσοδο κτισματων συν. εμβαδου εως 100 τ.μ., το οποιο θα αυξανει κατα 0.02 καθε 20 τ.μ.. Περαν των 400 τ.μ. θα διατηρειται η τιμη 1.30.
  CLi =1.0 για εισοδημα απο μετοχες συν. αξιας εως 30.000 ευρω, το οποιο θα αυξανει κατα 0.02 καθε 10.000. Περαν των 60.000 ευρω θα διατηρειται η τιμη 1.30.
  Προμοιως δια τα εισοδηματα απο το εμποριον, την βιοτεχνιαν , την βιομγηχανια, κ.λ.π.

  ΥΓ Προτιθεμαι να το καταθεσω ως διδακτορικη διατριβη. Η ερωτησις που σας απευθυνω ειναι η εξης στον Ν.Χριστοδουλακη η στον Γ.Αλογοσκουφη και γιατι ;

 102. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τώρα μάλιστα !!
  Γκλόμπαλ προσέγγιση με τα σέα της (εργαζόμενοι που ..παρενοχλούνται), διαταξική αφού τίθενται αναλογίες με βιομηχανία, εμπόριο και βιοτεχνία, είδα ότι επέστρεψε και ο Νίκος (κουρασμένος μου φάνηκε), άρα υπάρχει ελπίς.
  Μόνο να την περάσει από ένα ξεσκόνισμα και ο αρμόδιος πρώτα, μη σουχει ξεφύγει κανα Σ πάλι και εκτεθούμε.
  (αυτήν τη φορολογία, άστη να πάει στο διάβολο, δεν παίζει, εμείς θα το δούμε πιο φιλελεύθερα, μηδέν φόρος και πωλήσεις ..υπηρεσιών. Άμα δεν με πιστεύεις δες σε κανα δίμηνο που θα θέλουν πάλι διορθωτικά ..δις, γιατί λέει το σκέλος των εσόδων δεν ..ισοσκελίζει, μην την πάθουμε σαν αυτούς που κοροϊδεύουμε ..χρόοονια τώρα).

  ΥΓ1 Σε μας να την καταθέσεις και άσε το Χριστοδουλάκη και τον Αλογοσκούφη απόξω, έχουμε που έχουμε τον Παπαδημούλη, μην ξυνόμαστε και με άλλους.
  Μπααα!!

 103. Ο/Η papoylis λέει:

  Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο ( διορθωμένο ) Σ του αθροίσματος…. 😉

  Πέραν της δυνατότητας να εμφανιστεί ο προκύπτων φόρος με μορφή αθροίσματος επί δύο ( τουλάχιστον ) δεικτών η προτεινόμενη υπό του αφωτίστου ( και φιλέλληνος ) συνάρτηση δεν αποδίδει ορθά τον οφειλόμενο φόρο.θα πρέπει να εισαχθεί σωστά το υποβαλλόμενο σε φόρο εισόδημα για κάθε επόμενο κλιμάκιο , επειδή με τη παρούσα μορφή της η συνάρτηση δεν το κάνει. και τούτο διότι κατ εξαίρεση μόνο μπορεί το φορολογητέο εισόδημα έστω Υ να εξαντλείται ακριβώς στο πρώτο ή σε άλλο κλιμάκιο.

  Σε κάθε επόμενο «βήμα» του αθροίσματος θα απομένει ένα «υπόλοιπο» προς φορολόγηση με το επόμενο ή ανώτερα κλιμάκια , κάτι που δεν προβλέπει η προτεινόμενη συνάρτηση.

  Επομένως είναι πιθανό ο Χριστό ή ο Αλογό να μη το αντιληφθούν και να την υιοθετήσουν , αλλά αμφιβάλλω να αυτό θα περάσει από τον πολύ παπαδημούλη 🙂

  Επομένως , και επειδή δεν έχω σήμερα και αύριο το χρόνο για να παρέμβω με πρόταση , ασχοληθείτε εσείς οι ειδικοί με το ζήτημα .

  να επισημάνω τέλος την εξαιρετική πρόταση του αφώτιστου να εφαρμοστούν ειδικά κριτήρια για τις διάφορες εκφάνσεις του επαγγέλματος της γραμματειακής υποστήριξης 🙂

 104. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος

  «….δες σε κανα δίμηνο που θα θέλουν πάλι διορθωτικά ..δις, γιατί λέει το σκέλος των εσόδων δεν ..ισοσκελίζει, μην την πάθουμε σαν αυτούς που κοροϊδεύουμε ..χρόοονια τώρα).»
  Για να διασκεδασω τους λογικους φοβους σου, τολμω να διατυπωσω την αποψιν οτι η πορεια της χωρας ειναι απροβλεπτος, ουσα ικατερχομενον διομορφον σημειον εις το πεδιον οικονομικων ροων.

  Αξιωμα υπ. αριθμ. 777. Η πορεια της μεγαλης…ανωμαλιας μονον με ανωμαλια ειναι δυνατον να επιλυθει.

  Πορισμα εις τα μακροοικονομικα: Εις εν ακρως προβληματικο ισοζυγιον εσοδων-εξοδων με φθινουσα αναπτυξιν επι πενταετια , ανεργια , μικραν αυξησιν των φορολογικων εσοδων, παρα την τερατωδην αυξησιν των φορολογικων βαρων, κ.ο.κ. απαιτειται απροσμενος και αιφνιδια μεγα-εισροη κεφαλαιων, κατι αναλογον με την συναρτηση Dirac, ωστε να εμφανισθει αυθις το πολυποθητο σημειον καμπης και επομενως να αντιστραφει αμεσως το αρνητικον προσημον του ρυθμου αναπτυξεως.

  Επειδη η μαθηματικη διατυπωσις ειναι χρονοβορος και επιπονος και ενδεχεται να παρεισφρησουν ανακριβιαι κια σφαλματα και -οπως αναφερεις -ενδεχεται να «σουχει ξεφύγει κανα Σ πάλι και εκτεθούμε», κατεφυγα στην ασφαλεστερη λογοτεχνικη διατυπωσιν, η οποια μου ειναι πλεον ευχερης και ευχαριστος, ητις επεται της παρουσης αναρτησεως, .

 105. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  ΠΩΣ (ΔΕΝ) ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΜΑΣ;), Μικρο αποσπασμα ποιειν 11-7-2010 http://www.poiein.gr/archives/9988/index.html
  …..

  IV. Μάιος 2015


  Οι Ευρωπαίοι δεν είχαν καταλάβει με ποιους είχαν να κάνουν. Οι Έλληνες είχαν κλέψει το φοινικικό αλφάβητο, το οποίο γνώρισαν καθώς ταξίδευαν στα τέλη του 9ου π.Χ. αιώνα στην ανατολική Μεσόγειο και είχαν δημιουργήσει το ελληνικό εδώ και 27 αιώνες(κατά μία ρήση που αποδίδεται στον P. Picasso “Οι χαζοί αντιγράφουν οι μεγαλοφυΐες κλέβουν”). Είχαν φθάσει μέχρι την Ινδία με τον Μ. Αλέξανδρο…..Έπαιρναν εργολαβικά την είσπραξη φόρων από τους Τούρκους και τους διπλασίαζαν (οι κοτζαμπάσηδες). Ο ιστορικός Οικονόμου μας λέει: “Κατά τα τελευταία προ της Επαναστάσεως έτη …..η καλλιεργημένη έκτασις η οποία ανήκε εις τους Τούρκους και εις το Τουρκικόν Δημόσιον μόλις έφθανε τα 6.368.720 στρέμματα έναντι 9.521.200 στρέμματα πού ανήκαν στούς Έλληνες” Πολλές φορές η φτωχολογιά ζήταγε την βοήθεια των Τούρκων για να γλυτώσει από τους Κοτζαμπάσηδες……..

  Επειδή -μέσα σε ένα έτος- συγκεντρώθηκαν πάρα πολλά ασπρισμένα (πρώην γκριζό-μαυρα) κεφάλαια ύψους 200 δις, που δεν ήταν δυνατόν να επενδυθούν ακαριαία, έγιναν αφενός μεν σημαντικές αγορές ελληνικών ομολόγων καθώς και πρόσθετες επενδύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τα επόμενα 3 έτη. Αυτές οι χρονιές άφησαν άναυδους τους αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, ενώ το τραγούδι από το ελληνικό μετα – punk συγκρότημα “The Greek Dept” που παιζόταν στα ραδιόφωνα όλης της Ευρώπης με τίτλο“I made it with my Greek way” ήταν συμβολικά η επιτυχία που αποτελούσε την καλύτερη εκδίκηση, και που αποστόμωσε δια παντός τους πικρόχολους αναλυτές κάθε είδους, γεννήτορες των κακών κριτικών για μια πενταετία. Ήταν από τις λίγες περιπτώσεις επέκτασης του ελληνικού καπιταλισμού με ίδρυση θυγατρικών εταιρειών στο εξωτερικό με έδρα την Ελλάδα.

  Η φράση “ the greek pride” ή “ the greek filotimo” μεταφράζεται ως υπερηφάνεια, φιλότιμο, φιλοτιμία , υπεροψία (που για τους πραγματικούς φιλέλληνες αποδίδεται καλύτερα με την υπεροψία απέναντι σε κάθε ηλίθιο καθολικό ή προτεσταντικό κανόνα) εξηγούσε συνοπτικά τι πραγματικά συνέβη. Η ανθρωπότητα, δεν είχε καταλάβει ότι οι ιδιοκτήτες των γκριζόμαυρων κεφαλαίων ως κάτοικοι εξωτερικού περνούσαν μια σοβαρή υπαρξιακή κρίση. Στο ελβετικό chalet τους, ή στη βίλλα τους στην Κυανή Ακτή οι Ευρωπαίοι φίλοι τους, τους κοίταγαν ειρωνικά με χαμόγελο που σκοτώνει, όταν η γερμανίδα υπηρετριά τους έφερνε μια νέα πανάκριβη σαμπάνια, το ίδιο κι η τσέχα ερωμένη τους, πρώην μοντέλο, την ίδια ώρα που πολλοί φίλοι και γνωστοί τους στην πατρίδα έσβηναν τον πόνο τους με ρετσίνα. Επειδή πολλοί πλησίαζαν τα 65 , ξαφνικά είδαν την ζωή τους σαν κινηματογραφική ταινία :
  Ελλάδα 1955-1960 φτώχεια, γκαζιέρα, ψυγείο πάγου (οι πλουσιότεροι στην κωμόπολη)
  1965-1979 Δικτατορία, Νομική , Πολυτεχνείο, μεταπολίτευση, συνδικαλισμός
  1980 FIAT 128 με παρέα με την φίλη τους και πρώτη σύζυγο σε ταβερνάκια στην Καισαριανή
  1985 ALFA ROMEO οικογενειακή εκδρομή με τα παιδιά στη Ρώμη
  1995 Με JEEP και την Ρωσίδα ερωμένη τους στην Μύκονο.
  2005 Έκαναν ταμείο, είχαν τρεις offshore εταιρείες και χώριζαν με την δεύτερη συζυγό τους.
  Πόσο χρόνος τους έμενε; Αποφάσισαν λοιπόν να κάνουν το τολμηρό βήμα. Με την νομοθετική διάταξη περί επιστροφής και επένδυσης αδήλωτων κεφαλαίων με φόρο συγκέντρωσης 10%, ξαναγύρισαν τα περισσότερα αδήλωτα κέρδη τους στην χώρα κι έτσι σύντομα συγγενείς, παλιοί φίλοι και γνωστοί και τα παιδιά τους άρχισαν πάλι να έχουν δουλειά κι αξιοπρέπεια. Ήταν λοιπόν θέμα “φιλότιμου”, “ελληνικής ψυχής”, θέμα άλλης ειδικότητας.
  Όσον αφορά την είσπραξη ανείσπρακτων φορολογικών οφειλών, που το 2010 , ανερχόταν σε 32 δισ. από τις οποίες, περίπου 18 δισ. ευρώ είναι ανεπίδεκτες είσπραξης , διότι περιλαμβάνονται βεβαιωμένα έσοδα από εταιρείες «μαϊμού», από εταιρείες που έχουν κηρύξει πτώχευση και από πλαστά – εικονικά τιμολόγια, μόνον 6 δισ. αποτελούσαν μη ληξιπρόθεσμες οφειλές που εισπράχθηκαν με δόσεις, ενώ άλλα 8 δισ. ευρώ ήταν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτές οι τελευταίες οφειλές , όταν δόθηκε ως κίνητρο στους πολίτες “εύρετρο φόρου” ύψους 15%, τριπλασιάστηκαν (γιατί όλοι μας γνωρίζαμε 2 ως 3 μεσαιο-φοροφυγάδες) και έτσι οι περισσότεροι φοροφυγάδες συνεμορφώθησαν σταδιακά λόγω και των καταλόγων φοροφυγάδων που ανακοινώνονταν εβδομαδιαίως σε τηλεοράσεις , δημοσιεύονταν σε ένθετα εφημερίδων και ετοιχοκολλούντο σε εφημερίδες τοίχου στα χωριά και στις συνοικίες (στα ελληνικά και αλβανικά). Οι φοροφυγάδες καταγγέλλονταν και με πρωτοβουλία πολιτών –τηλεθεατών που έπαιζαν στο τηλεοπτικό παιχνίδι “ΠΕΣ ΤΟΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑ” με πρόσθετο κίνητρο ένα ταξίδι μιας εβδομάδας σε ελληνικό προορισμό με χορηγία του Ευρωπαϊκού Υπουργείου Οικονομίας/Παράρτημα Ελλάδος.


  Πρώτη κατάρρευσε η Ελλάδα, μια χώρα που εφάρμοζε έναν εκχυδαϊσμένο, βαλκανικού τύπου κεϋνσιανισμό. Αλλά μια τέτοια οικονομία, με γκρίζα και μαύρη οικονομία διαχρονικά της τάξης του 40% του ΑΕΠ, παρείχε την δυνατότητα – με την υπέρβαση της νομιμοποίησης ενός μόνον μέρους της, που ήταν ήδη από δεκαετίες συσσωρευμένο και συγκεντρωμένο μόνον σε μερικές χιλιάδες άτομα – συγκέντρωσης κεφαλαίων ύψους 200 δις, ενώ το υπόλοιπο είναι διαχυμένο σε πάνω από 1 εκατομμύριο οικογένειες και συνέβαλλε διαχρονικά στην ευημερία αρκετής μερίδας του πληθυσμού. Τέτοια ποσότητα κεφαλαίων που προσέγγιζε το ΑΕΠ της χώρας , δεν ήταν δυνατόν να επενδυθεί πάραυτα. Έτσι, έγιναν αφενός μεν σημαντικές αγορές ελληνικών ομολόγων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ισχυρή πτωτική τάση των ελληνικών spreads –έγιναν σχεδόν μηδενικά – καθώς και πρόσθετες επενδύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τα επόμενα 3 έτη, ύψους 30 δις ετησίως .

  Ήδη με τις επενδύσεις από τις χώρες του κόλπου (40 δις) και τις αντίστοιχες της ελληνο-κινεζο-βραζιλιάνικη κοινοπραξίας στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού (3 έτηx10 δις=30 δις) η οικονομία μας αναθερμάνθηκε, η απασχόληση αυξανόταν διαρκώς και το έλλειμμα και το χρέος της χώρας μας μειωνόταν διαρκώς.

  Τα μέτρα που πρότεινε η Μ.Κ.Ο. SOS ΦΑΛΙΡΙΣΜΕΝΟΙ (υπόγειες διαβάσεις, πεζογέφυρες άνω διάβασης κ.λ.π.) οδήγησαν, αρχικά στην σημαντική μείωση των ατυχημάτων και δυστυχημάτων στα επικίνδυνα περάσματα μέσω της παραλιακής οδού για τους φαλιρισμένους στην χερσαία περιοχή του θαλάσσιου Φαληρικού μετώπου. Καθώς όμως η οικονομία μας αναθερμάνθηκε σε ασιατικά επίπεδα και η απασχόληση αυξανόταν διαρκώς, οι πρώην φαλιρισμένοι μπόρεσαν σε πρώτη φάση –αφού προσελήφθηκαν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις- να επαν-αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές τα εκατοντάδες χιλιάδες Ι.Χ. τους, που δεν μπορούσαν να εξαχθούν σε χώρες του τρίτου κόσμου, γιατί ήδη κυκλοφορούσαν πλέον σχεδόν αποκλειστικά νέα υβριδικά Ι.Χ. Άμεσο αποτέλεσμα ήταν να σταματήσουν οι διενέξεις και οι ταξικές συγκρούσεις μεταξύ των πρώην φαλιρισμένων ( του μεσαίου και του κάτω 1/3 της αθηναϊκής κοινωνίας),αφού νοίκιασαν τα κατασχεμένα σπίτια τους στην μισή τιμή απ΄ αυτήν προ της κρίσης και εξέλιπεν το πρόβλημα συνωστισμού προς την περιοχή του θαλάσσιου Φαληρικού μετώπου.
  Το προνομιούχο άνω 1/3, ανάμεσα στο οποίο βρίσκονταν και οι επενδυτές –σωτήρες της χώρας, δηλ. το άνω 1/1000, σχεδόν ηρωποιήθηκε για τον πατριωτισμό και το “ελληνικό φιλότιμο” που επέδειξε , επαναφέροντας – με τον προπεριγραφόμενο σουρεαλιστικό ελληνικό τρόπο – την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης (εξάλλου στον Α. Breton αποδίδεται η ρήση “οι Έλληνες είχαν εφεύρει τον σουρεαλισμό πριν καν εφευρεθεί ο σχετικός όρος”)


  Ο παραλογισμός και το αδιέξοδο του συστήματος, φαίνεται από το γεγονός πως οι στυλοβάτες του (πολιτικοί, οικονομολόγοι, τραπεζίτες) , σαν τους αλκοολικούς που δεν μπορούν να σταματήσουν να πίνουν, ή τους χαρτοπαίκτες που -παρ΄ ότι χάνουν- δεν σταματούν να παίζουν έως ότου οι δανειστές τους παύσουν να τους δανείζουν, πιστεύουν και πάλι , όπως το 2008, πως η μοναδική λύση είναι η παροχή και άλλου κρατικού χρήματος, είτε με την εκτύπωση νέου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είτε με νέα πακέτα βοήθειας ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ . Όμως, όπως προειδοποίησε ο θρυλικός επενδυτής Jim Rogers «Δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα υπερβολικού χρέους και υπερβολικών δαπανών με ακόμη περισσότερο χρέος και ακόμη περισσότερες δαπάνες- κάτι τέτοιο απλώς ξεπερνάει τη λογική».

  Οι κρατικές δαπάνες στην Ε.Ε. εκτοξεύτηκαν σε επίπεδα ρεκόρ . Το δημόσιο χρέος στην Ευρώπη , το οποίο βρισκόταν στο 61,6% του Α.Ε.Π. το 2008 , εκτοξεύτηκε στο 73,6% , μέσα σε μία μόλις χρονιά . Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2014 ξεπέρασε το 100%. Οι εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών, το 2010, ήταν ότι η Ελλάδα, το 2013 θα είχε δημόσιο χρέος που θα έφτανε το ιλιγγιώδες 149%.

  Όμως όλες αυτές οι προβλέψεις διαψεύστηκαν, για την χώρα μας (χώρα με φτωχό κράτος και πλούσιους υπηκόους, χώρα με μεγάλη ευελιξία και -κυριολεκτικά – με επτά ψυχές) γιατί, η καινοτόμος ιδέα της νομιμοποίησης και χρήσης ασπρισμένων (πρώην γκριζό-μαυρων) κεφαλαίων ύψους 200 δις, οδήγησε στην αναγκαστική αγορά ελληνικών ομολόγων με αποτέλεσμα την σημαντική πτώση των spreads καθώς και σε πρόσθετες επενδύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα, με την –προσωρινή μην παίρνετε θάρρος- καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την είσπραξη ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών 25 δις, όπως προαναφέρθηκε, και με τις επενδύσεις από τις χώρες του κόλπου και τις αντίστοιχες της ελληνο-κινεζο-βραζιλιάνικη κοινοπραξίας στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού η οικονομία μας απογειώθηκε με ρυθμούς ανάπτυξης τύπου Κίνας, η απασχόληση αυξανόταν διαρκώς και το έλλειμμα και το χρέος της χώρας μας μειωνόταν διαρκώς.

  Αφήστε, δε, το γεγονός ότι ελληνικές επενδύσεις στο εξωτερικό σήμαινε ότι σε γερμανικές και αγγλικές πρωτεύουσες και πόλεις τα αφεντικά ήταν Έλληνες, ενώ οι υπάλληλοι ήταν ιθαγενείς, ξέρετε αυτοί που μεθάγανε και μερικοί τα σπάζανε παλιότερα -πριν την ευρωπαϊκή κρίση- κάθε καλοκαίρι στο Φαληράκι, στα Μάταλα, στην Ιο, κ.λ.π. Δεν είχαν καταλάβει οι ηλίθιοι ότι αυτή η κατάσταση λειτουργούσε μόνον για ένα μήνα σαν βαλβίδα ασφαλείας ατμολέβητα, ενώ οι φιλοσοφημένοι και σώφρονες τελικά Έλληνες είχαν σχεδόν κάθε μέρα γιορτή, που διακόπηκε μόνον ως προς το ποσό που ξοδευόταν αυτήν την ζοφερή πενταετία που απ΄ ότι φαίνεται είχε παρέλθει οριστικά. Τώρα πια να περιμένουμε την επανάσταση από το προλεταριάτο του Βερολίνου και του Λονδίνου ;


  Όμως τελικά νικητής το 2015 ήταν μια μικρή σχετικά και ανυπότακτη χώρα, η Ελλάδα, η οποία με καθυστέρηση 11 ετών πήρε ξανά, όχι το πανευρωπαϊκό κύπελλο ποδοσφαίρου, αλλά το πανευρωπαϊκό κύπελλο ως προς την δραστική μείωση του χρέους(από 120% σε 77%) , τον ρυθμό ανάπτυξης ( 7% ) και με ανεργία μόλις 6.5 %, με δεύτερη την συνεργαζόμενη – τίγρη επίσης της ΝΑ Ευρώπης- Αλβανία, η οποία κατάλαβε επιτέλους ότι τα κοινά στοιχεία που την ένωναν με την χώρα μας ήταν περισσότερα από αυτά με την ιταλική mafia ( η οποία είχε υποστεί καίρια πλήγματα από το ιταλικό κράτος λόγω της αυστηρής ευρωπαϊκής νομοθεσίας καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου ).
  Άνθρωποι της νύκτας, ελληνικής καταγωγής, πρώην λαθρέμποροι καυσίμων και άλλοι πρώην μαυρο-κεφαλαιούχοι, διέσχιζαν τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με limo για συσκέψεις με τους managers των επιχειρήσεων που διατηρούσαν, δίνοντας τις σωστές κατευθύνσεις για την διοίκηση του ιθαγενούς προσωπικού, θυμίζοντας τους διοικητές των αμερικάνικων και γερμανικών θυγατρικών επιχειρήσεων στην χώρα μας την δεκαετία του 1970.

 106. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  20.09.2012 . Νεα Υορκη του ανατποκριτη μας ΑΦ:

  «O Στιγκλιτζ συμφωνει με τον Παπουλη, που ειχε προηγηθει σχεδον μια τετραετια δια τα μετρα που επρεπε να ειχαν ηδη ληφθει επι πρωθυπουργιας Κωστα Καραμανλη (του μικρου), επι του θεματος της φορολογησης των πλουσιων και πλουσιων-”φτωχων” ή ημιφτωχων κατα την φορολογικην δηλωση τους. Οι σχετικες ανακοινωσεις εγενοντο ηδη απο το 2009, στο ιστολογιο “Η Καλυβα ψηλα στο βουνο” .»

  πηγη: http://roides.wordpress.com/2012/09/18/18sep12/#more-16381

 107. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikiplos
  Λαμβανω το θαρρος (η ειμαι υποχρεωμενος) να παρατηρησω οτι απο τις 13/9/2012 δεν υπαρχει ορατο αποτελεσμα στο εν λογω project.

  Εδω εχουμε ανακαλυψει μαυρη τρυπα 10.2 δις σε 3 κυνηγους , ενω εχουμε θεσει 32 ορους μαλλον χαμηλοτερων ταξεων στην αναπτυξη κατα euler στις πεπλεγμενες εξισωσεις L-V και πανω που προσπαθουσαμε να γραμμικοποιησουμε και να ολοκληρωσουμε στο διαστημα [1974 -2011], …εγκαταλειπεις την προσπαθεια για τετριμενα ιστορικα θεματα στην Καλυβα.
  Χαθηκαμε. Εχω εκτεθει!!!

  ΥΓ Ελπιζω οχι μη αναστρεψιμα, πιστευοντας στην εκθετικη συναρτηση των επιδοσεων σου σε κοινωνικο-οικονομικα ανωτερα μαθηματικα . Ως μηχανικος θα καθορισω τις αρχικες και ορικακες συνθηκες.

 108. Ο/Η nikiplos λέει:

  Κατ’ αρχήν ας ξεκινήσουμε από τα βασικά…

  Θέλουμε ένα σύστημα να δώσει λύση σταθερού (κατά την ευρεία έννοια Lyapunov) οριακού κύκλου ή ν-διάστατου torus αν προτιμάτε… Έτσι κάθε παράμετρος θα έχει τα όρη και τοις κοιλάδες της, και η συνέχιση του παίγνιου θα έχει νόημα για όλους, καθώς αφού κάποτε θα γυρίζει και για μας ο τροχός… Από την άλλη ένα τέτοιο σύστημα είναι ισχυρό σε διαταραχές, δλδ απαιτείται τεράστια και εξωγενής ποσότητα ενέργειας για να το διαταράξει.

  Το παρακάτω είναι ένα κλασσικό θέμα που βάζω πάντα… ( 🙂 ). Μπορεί να υπάρξει παίγνιο με έναν παίκτη μόνο? Δλδ ένας πληθυσμός από αποτέτοιους που ζούν και πεθαίνουν να είναι ευσταθής χωρίς να αλληλεπιδρά με άλλους και να περιοδεύεται και να πορεύει στη ζωή? (one man show?)

  Δλδ μπορεί να υπάρξει μονοδιάστατη εξίσωση dN/dt = f(N), η οποία να έχει περιοδικές λύσεις? Δλδ να ισχύει Ν(t+T) = N(t) για κάποια πραγματική περίοδο Τ. όπου Ν, μη μηδενικός πληθυσμός…

  Λοιπόν ας υποθέσουμε ότι υπάρχει αυτή η πραγματική περίοδος Τ:
  Ν(t+T) = N(t).
  πολλαπλασιάζω την αρχική εξίσωση επί dN/dt και ολοκληρώνω από t έως και t+T.
  έχω int(t, t+T, (dN/dt)^2, dt) = int(t, t+T, f(N)(dN/dt), dt) = int(N(t), N(t+T), f(N), dN)
  που προφανώς μηδενίζεται αφού Ν(t+T) = N(t), οπότε ολοκληρώνω από μια ποσότητα στην ίδια, δλδ από N(t) έως N(t+T).
  Επομένως ισχύει:
  int(t, t+T, (dN/dt)^2, dt) = 0.
  πράγμα άτοπο, αφού το αριστερό μέλος του ολοκληρώματος είναι θετικό και το (dN/dt)^2 δεν μπορεί να είναι ιδεατά μηδέν, παρά μόνο για Ν=0. (Είπαμε είναι μη μηδενικός πληθυσμός… )

  Επομένως ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Δεν μπορεί να υπάρξει ευσταθές και ήσυχο παίγνιο από έναν μόνο παίκτη ή one man show αν προτιμάτε…

  Επομένως για να παίξει κάτι σταθερά στη φύση, είναι απαραίτητο να υπάρχει και ο κυνηγός μαζί με το θήραμα… ειδάλλως όλοι ξέρουμε που καταλήγουν αυτές οι εξισώσεις dN/dt = f(N). Καταλήγουν είτε σε εκθετική γιγάντωση είτε σε εκθετικό θάνατο του πληθυσμού… Αν μιλάμε για θνήσκοντες πληθυσμούς η εξέλιξη είναι η λογιστική απεικόνιση: γιγάντωση, κολοφώνας, θάνατος.

 109. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  «δλδ απαιτείται τεράστια και εξωγενής ποσότητα ενέργειας για να το διαταράξει. »
  Η οποία μπορεί να προέλθει από το διαδίκτυο και …λογικά μόνο από The evil witch! 😀
  Συνεχίστε την …καλή δουλειά. Μπαίνουμε σε κρίσιμη καμπή του συστήματος. 😉

 110. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  M.MONTI “….«η Ευρώπη έχει ήδη κάνει ένα κβαντικό άλμα προς τη σταθεροποίηση και την επίλυση της κρίσης», ….”

  Ευρηκα!!! Θα προσθεσουμε και κβαντικη φυσικη!

  Οι στιβαδες των ηλεκτρονιων , απο τον πυρηνα προς το εξωτερικο του ατομου εινα οι : s,p,d, f.
  Το ηλεκτρονιο-Ελλας (εστω e-E) προφανως ηταν στην εξωτερικη στοιβαδα f και ετοιμη να ξεφυγει στο διαστημα, το χαος, μακρια απο τον πυρηνα της Ε.Ε.!!!

  Και εγινε ενα κβαντικο αλμα.
  Μεταπηδησε στην στiβαδα d, αλλα απεχει πολυ απο την πρωτη στιβαδα, δηλ. την s.. Πιθαναολογω οτι λιαν συντομως θα ταλαντωνεται μεταξυ των ενεργειακων σταθμων d και f . Με κινδυνο εαν η ενεργεια παλινδρομησης του e-E προς την f υπερβει την τιμη Umax να διαφυγει απο τις δυναμεις ελξεις του πυρηνα της ευρωπαικης δυσης και να εκτιναχθει προς την ανατολη.

  ΥΓ Εκτος δημοσιευσεως : Χαρις Αλεξιου, Νταλαρας, Κετιμε,… θα τριβουν τα χερια τους!!!
  Ιρακ, Πακισταν, Αφγανισταν ερχομεθα!!!!

 111. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «Το ηλεκτρονιο-Ελλας (εστω e-E) προφανως ηταν στην εξωτερικη στοιβαδα f και ετοιμη να ξεφυγει στο διαστημα, το χαος, μακρια απο τον πυρηνα της Ε.Ε Μεταπηδησε στην στiβαδα d, αλλα απεχει πολυ απο την πρωτη στιβαδα, δηλ. την s.» .Να προσθεσω οτι κατα την μεταπηδηση εξεπεμψε ενα φωτονιο ενεργειιας Ef-d= h*v.

  Με reverse-engineering, sorry physics, αντιλαμβανομεθα οτι αν το ατομο .Ε.Ε. βομβαρδισθει με 2 φωτονια τα οποια πληξουν το e-E , τοτε κατα πασα πιθανοτητα το e-E θα αποσπασθει ως ελευθερο ιπταμενο ηλεκτρονο-κρατος πιθανολογω προς ανατολας. Βεβαιως οι πιθανοτητες να συμβει αυτο ειναι πολυ μικρες, σχεδον αμελητεες κατα τον υπολειπομενο χρονο ζωης υμων και ημων , τυχον τεκνων, ερωμενων , συγγενων και φιλων, εφοσον απαιτειται ο βομβαρδισμος με μεγα πληθος ηλεκτρονιων ( η φωτονιων;).

  Η ομαδα εργου να αναλαβει να το ερευνησει και να ενημερωσει σχετικα, ωστε …να μην εκτεθουμε.

  Βασικο συμπερασμα της πειραματικης θεωριας ταυτης ειναι οτι πρεπει να αποφευγεται ο ισχυρος φωτισμος του ατομου Ε.Ε. και του e-E, ωστε οι κερδοσκοποι/ επενδυτες να μην βλεπουν την…. τυφλα τους.

 112. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ε ρε και να το μάθει ο …Στουρνάρας και οι ΣΣ (Σαμαράς- Σημίτης) πως είμαστε έξω από τον πυρήνα του ατόμου ΕΕ και μάλιστα στη στιβάδα d. Τότε να δεις μέτρα για τη γούνα μας . Βομβαρδισμός όχι με φωτόνια (που τα βρήκες ορέ …Αφώτιστε; 😯 ) αλλά με ακτίνες …Γάμα.
  Εν ολίγοις. Γάμα-τα με μεγάλα γράμματα! 😛

 113. Ο/Η Left G700 λέει:

  To whom it may concern: ( 😉 )

  Παρακαλώ, παρακαλώ!

  Γάμα τα με μεγάλα γράμματα, όπως λέει ο Γεωργίου και οι Λέφτηδες!

  Άμα είναι να τα λέμε, να τα λέμε όλα! 😉

 114. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Να περάσετε από τον ΟΒΙ για το κοπυράιτ ορέ Λέφτηδες μαζί με τον Γεωργίου! 👿 🙂

  Αλλά μη …τρέξετε. Το πρώτο βραβείο θα το πάρει ο Αφώτιστος σίγουρα .

  Όπως δείχνουν τα πράγματα: 😉

  «Τα βραβεία του ΟΒΙ ήταν τα εξής:

  Α’ Βραβείο: ……………………………………………………………………………………….
  Β’ Βραβείο: Μια αυτόματη διαδικασία για αξιόπιστη και ασφαλή δημιουργία
  και διανομή κβαντικών κλειδιών
  » 🙂

 115. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Για τυχούσες …απορίες ! 😉
  «Φωτόνια που χρησιμεύουν ως «κβαντικά κλειδιά»- τα πιο πρόσφατα στην τεχνολογία κρυπτογράφησης – στάλθηκαν στην πιο μακρινή απόσταση μέχρι τώρα – 200 χιλιόμετρα – με οπτικές ίνες από ερευνητές του Εθνικού Ιδρύματος Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST), την εταιρία NTT στην Ιαπωνία, και το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Το πείραμα, χρησιμοποιώντας τα πλέον συνηθισμένα στοιχεία, τα διαβίβασαν στις συχνότητες των τηλεπικοινωνιών. Έτσι, έγινε μια μεγάλη προσέγγιση για την κατασκευή πρακτικών κβαντικών δικτύων επίγειων επικοινωνιών μεταξύ των πόλεων, καθώς επίσης και των ασύρματων συστημάτων μεγάλης ακτίνας χρησιμοποιώντας όμως τους δορυφόρους επικοινωνίας…»
  http://www.physics4u.gr/news/2007/scnews2874.html

 116. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa

  Νομιζω οτι εκκινας να ρεπεις (με μεγαλη αδρανεια, ομολογουμενως) προς τον υπερρεαλιστικο-κβαντικο-μετα-αριστερο διαλυτισμο, βομβαρδιζων τον ΑΦ (υποθετοντας οτι ειναι ανωριμος, κρυπτο-υπερφιαλος και εγωπαθης manager) με ακτινες γ-εγωϊσμου, ωστε αυτος να αθετησει τις ηλεκτρονικως υπογεγραμμενες συμφωνιες της επιστημονικης μας ομαδας υψηλης ενεργειας και σταθμης (εσεις οι λοιποι ως ευφυεστατοι «σπαστες» κατεχετε την γνωσιν και διαθετετε την οξυνοιαν, ο δε ΑΦ ως εμπειρος micro-manager ερευνητικων ομαδων, προσπαθει και το εχει επιτυχει -εν μερει- δια την εκθετικην αποδοσιν σας στα τεθεντα θεματα, τυλιγοντας σας με αυρα αντι-υλης υπερ-θετικης ενεργειας) και να σπευσει μονος να κατοχυρωσει στον ΟΒΙ και στο Γραφειο Ευρεσιτεχνιων στην Βερνη οπου-αν ενθυμουμαι καλως- ευρηκε την πρωτη του εργασια ο Α. Einstein.

  Δηλωνω οτι τυχον βραβειον θα ληφθει δι’ ολην την ομαδαν, ασχετως εαν καποιος ηργασθει η οχι επι του βραβευθεντος -τελικως- θεματος, διοτι ως γνωστον αυτο ειναι στοχαστικη συναρτησις της ψυχικης διαθεσεως (δεν γαμ..σε , στραβογ…μησε, δυσπεψια,…) και της σχετικοτητας ή ασχετοσυνης της εκαστοτε κριτικης επιτροπης εκ καθηγητων πανεπιστημιου, μερικοι με πλαγιαρισμενα διδακτορικα η φτιαγμενα απο οξυνοες μεταπτυχιακους δουλους.

  Προς επιρρωσιν των ανωτερω, ορατε την εξαιρετικην εργασιαν του nikiplos, 23/09/2012 στις 9:41 μμ επι των εξισωσεων L-V, την οποιαν εξεπονησεν σε ολιογοτερο απο 2.50 hours, ευθυς ως συντονιστης της ερευνητικης ομαδος μας , του απεστειλα μηνυμα οτι απο τις 13/9/2012 δεν υπαρχει ορατο αποτελεσμα στο εν λογω project.

  nikiplos,
  δια λογαριασμο της ομαδος, σου απονεμεται ευφημος μνεια δια την υπε-εκθετικην αποκρισην και την ποιοτηταν της εργασιας σου και -γενικως- των επιδοσεων σου εις τα κοινωνικο-οικονομικα ανωτερα μαθηματικα,,dhl. επι των εξισωσεων L-V, με προσθετον χρησιν των ιντεγκερων συναρτησεων (σ.σ. f(x)= INT(x))

 117. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Σχεδον χωρις πλακα, σε συγκριση με την υπερρεαλιστικο-κβαντικο-μετα-αριστερο-ενωτικη επιστημονικη μας ομαδαν, τυφλα να εχει ο Χ.Παπαδημητριου και ο Α.Δοξιαδης.
  Και δεν εχουμε χρησιμοποιησει καθολου εικονογραφηση, comics,…. απλως χρησιμοποιουμε εννοιες, μαθηματικα συμβολα και εξισωσεις.

  Ειναι ενα project για ολιγους, τους…. αυτο-μυημενους.

  Χωρις windows, μονον DOS !!!

  ΥΓ Εχω -προ ημερων εξηγησει επαρκως- γιατι τα WINDOWS ηταν πολυ αργα και -ακομη και τωρα- κρασαρουν.
  Αξιωμα πληροφορικης υπ αριθμ. 97 “Τα WINDOWS ειναι ενα ηλεκτρονικο ψαρι (το DOS) που προσπαθει να κολυμπησει σε υδραργυρο!!! (CΟPYRΙGHT ΑΦΩΤΙΣΤΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝ)”

  Το ως ανω CΟPYRΙGHT εκχωρειται δια τους σκοπους της ερευνητικης μας ομαδος. Ζητουνται χρηματοδοται δια την εμπορικην του εκμεταλλευσιν.

 118. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νίκιπλος ..έφα:
  «κατά την ευρεία έννοια Lyapunov» (δηλαδή καλός είναι αυτός ο Λιαπάνωφ και αξιόλογος θάλεγα, αλλά αυτά τα ωφ, όβες κλπ δεν μ’αρέσουνε καθόλου)
  και ιδού (παρακάτω στο σχόλιο):
  «καθώς αφού κάποτε θα γυρίζει και για μας ο τροχός…»
  !!!!!!!
  Ορέ ένας σοβαρός επιστήμων (και άνθρωπος γενικότερα) είχε απομείνει εδώ μέσα και θα (μου) το κάνετε σαν τα ..μούτρα σας;; (αριστερές εβαισθησίες για τους καταπιεσμένους που μαζί θα τους φέρετε τη ..δευτέρα παρουσία με ακολασίες με τροχούς και τέτοια);;

  Αλλά βέβαια ο Αφώτιστος αλλου το πάει και θέλει να εκμαυλίζει τους άλλους.
  «δια λογαριασμο της ομαδος, σου απονεμεται ευφημος μνεια»

  xo xo xo !! (σε ταμάς;; )

  ΥΓ Ο άλλος πολύ ζωηρός και χαρούμενος επέστρεψε, φαίνεται θα πρόλαβε και ξεκουράστηκε από τη δουλειά στην ..μεγαλόνησσο

 119. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Α όχι Αφώτιστε, όχι!!!
  Η …νεώτερη προσφορά σου στο ερευνητικό έργο της ομάδος ( η πρό(σ) κληση προς την κβαντική φυσική, η οποία εντελώς απαράδεκτα απουσίαζε μέχρι τούδε από τη συνάθροιση καίριων επιστημονικών οντοτήτων που …συνωστίζονται ενταύθα για την επιτυχία της ομάδος και την ευό-δόση του σκοπού μας, με κίνδυνο να μας εκθέτει σε δικαιολογημένα …παράπονά της στο εγγύς μέλλον, έπρεπε να τύχει της δέουσας αναγνώρισης ( πέραν των μανατζαρέικων), όπως επίσης να διευκρινισθεί στους εκλεκτούς αναγνώστας μας, οι οποίοι …άφωνοι και με το προσήκον δέος παρακολουθούν την τιτάνια προσπάθεια μας, πως ήταν και είναι εντός του ανφανγκατέ των πλέον πρόσφατων επιστημονικών ανακαλύψεων που συγκεντρώνουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας! 😛

  Ως εκ τούτου είμαι υποχρεωμένος να υπενθυμίσω την καίρια ρήση του Αναγνώστη πως οι μετριοφροσύνες δεν μας (σου) αρμόζουν και συνιστούν τροχοπέδη για την ευτυχή κατάληξη του πρωτοπόρου συρμού μας, επί του οποίου επιβαίνουμε αλλά και οδηγούμε, στον επόμενο σταθμό της γραμμής των επιτυχιών μας! 😉

  keep wolking σύν-τροφοι!

  Η ομάδα μας θα μεγαλουργήσει! Να μου επιτραπεί ,ως ελάχιστη προσφορά λόγω φόρτου εργασίας, να μας αφιερώσω και τον σχετικό μας ύμνο! 😛 🙂

 120. Ο/Η papoylis λέει:

  Με δέκα παίκτες μετά το 30′ , πέναλτυ μαϊμού κτλ δεν θα περπατήσουμε μόνοι 🙂

  και μια παρατήρηση επί του κβαντικού άλματος

  Το προκύπτον φωτόνιο ( αίτιο ή αιτιατό , αδιάφορο ) θα διαδάσκει ως επισκέπτης στο Χάρβαρντ 🙂

 121. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Με την σειρα μου, ως ελάχιστη προσφορά σην ερευνητικη ομαδα μας, λόγω του συνεχους , θεριου και ηδη φθινοπωρινου, φόρτου εργασίας και της συνεπαγομενης κοπωσης που τεινει ασυμπτωτικα προς την υπερκοπωσιν, να μας αφιερώσω και το σχετικό ασμα! 😛 🙂

 122. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος και αιφνιδιως επανεμφανισθεντες συνεργαται

  Μονον εις Αθηναιος θα ημπορουσε να διατυπωση την καυαωθιν λαμπραν προτασιν :
  «…η πρότασή μου (AaaS) και ανάγκη των καιρών είναι και χρηματοδότησης θα τύχει από το ΕΣΠΑ.
  Ιδιαίτερη σημασία να δοθεί στο φλέγον ζήτημα της διαρροής εγκεφάλων (εγκεφαλικές διαρροές), αλλά και στην ..κυκλοφορία τους (μνησθητί μου Κύριε) :)»

  Κυριοι συν-ερευνηται,
  αναγιγνωσκοντας -μετα ιδιαιτερας προσοχης- τις πλειστες οσες αναρτησεις μας, φρονω οτι ηδη εχει παραχθει εν μνημειωδες συνολον γραπτων ( υψηλοτατης λογοτενικο-οικονομικο-επιστημονικης σταθμης) εις τα κοινωνικο-οικονομικα ανωτερα μαθηματικα,που ουτε μετα-διδακτορικοι υψηλοτατης σταθμης και ενεργειας εις τα καλυτερα πανεπιστημια των ΗΠΑ (ΜΙΤ, Ηarvard,Princeton,Caltech,…) εχουν επιτυχει, οπως ειδα εις το… non-citation index.

  Επομενως, εαν αποβαλλουμε τα περιττα (οχι τις επαναληψεις, δια τας οποιας θα γινεται ειδικη μνεια με το μοττο «η επαναληψις μητηρ πασης μαθησεως» και «χτενισουμε » τα μη περιττα (δηλ. τα ηδη αρτια) παρεχεται η μοναδικη ευκαιρια να ιδρυσουμε διαδικτυακο βιβλιοπωλειον (διαφημησις, demo δωρεαν, αυξηση της ζητησης αναγνωσης, πωληση 0.01 ευρω την λεξιν, νεες συγγραφες αρθρων και αντιστοιχων βιβλιων, …..οποτε η συναρτησις των εισοδηματων μας θα γινει υπερ-εκθετικη, επομενως υπολογισατε χοινδρικως οτι πρεπει να συστησουμε και 4 εξωχωριες εταιρειες με εδρα λ.χ. τα Virgin Islands , εναντι 2000 ευρω εκαστη, δια φορολογικους λογους)

  Προτεινω οπως ο εκδοτικος μας οικος να ονομασθει PL (Papoylis Letters) S.A.
  με τον υποτιτλο for genius only (για εξαιρετικα εξυπνους μονον).
  Επισης θυγατρικαι της ανωτερω θα ειναι οι οικοι BIZZARE hUMOR, SMART pEople, lAUGHING maths,. etch.

  Θα ηθελα να εφιστησω την προσοχην σας εις τον τιτλον «SMART pEople» (ελλ. Εξυπνοι Ανθρωποι) ο οποιος θα αποτελεσει την ναυαρχιδαν των εκδοσεων μας εν Ελλαδι, με κυκλοφοριαν εκατονταδων χιλιαδων «κτυπηματων» και πωλησεων σε εκδοση paper (ξεπερνωντα κατα πολυ τον Πετρον Κωστοπουλον, την δεκαετιαν του 90) καθοτι , σχεδον ολοι οι Ελληνες/ιδες διαπνεονται απο την βαθειαν πεποιθησιν οτι ειναι πολυ εξυπνοι/ες, αγνοωντας την μοραιαν μορφην της καμπυλης Gauss για το ΙQ ενος δειγματος 10 εκατ. !!!

  ΥΓ1 Θα εκμεταλλευθουμε πληρως το αποφθευγμα της αειμνηστου μητρος μου:
  «Ξερει ο χαζος οτι ειναι χαζος;»

  ΥΓ2 Και ας μην ξεχνουμε τις διαφημισεις. Ο εφευρετης του φατσοβιλιου ηταν πολυ πιο εξυπνος απο το συνολο της ερευνητικης μας ομαδος;

 123. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Και επιδη προβλεπεται να ξεμπολγκαρει το ΕΣΠΑ και να ανακεφαλαιοποιηθουν αι τραπεζαι, ιδου η ευκαιρια ωστε να μην παρατηρηθει διαρροη εγκεφαλων εις την αλλοδαπην.

  H “ACROPOLIS DREAM DIGITAL GAMES & ANIMATION DESIGN” ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΛ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ SMARTPHONES, IPHONES,ΜΕΣΩ INTΕRNET, VIDEO GAMES, ANIMATION κ.λ.π. ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΩΡΙΜΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 77 ΕΤΩΝ, ΑΝΑΖΗΤΑ ΝΕΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ Η/Υ) ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ 6 ΤΟΥΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ Η/Υ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
  ΠΡΩΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 700 ΕΥΡΩ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΦΙΓΟΥΡΩΝ ΚΟΜΙΧS, MANGA, κ.λ.π.ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΒΛΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ
  ΠΡΩΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 900 ΕΥΡΩ.
  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΜΙΑΣ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΙΣΠΑΝΙΚΑ, ΡΩΣΙΚΑ, ΚΙΝΕΖΙΚΑ, ΑΡΑΒΙΚΑ.

  2. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΑΙ (VENTURE CAPITAL,…) ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ PROJECT.
  ΔΕΚΤΟΙ ΜΕΓΑΛΟΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ 1.Ο ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ, ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ & ΕΡΓΟΛΗΠΤΑΙ, ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
  ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΑΥΡΟΥ & ΓΚΡΙΖΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

  Πληροφοριες

  Αφωτιστος Φιλελλην

  ΥΓ ιδου μια αξιεπαινος αναπτυξιακη προσπαθεια ενος μικρομεσαιου, να χρηατοδοτηθει, να παραξει και να εξαγει παγκοσμιως.

  Ακολουθηστε….

 124. Ο/Η papoylis λέει:

  Αφώτιστε

  το σχόλιο σου δύο σκαλοπάτια πιό πάνω άργησε να ανέβει επειδή κρατήθηκε από τη Πόρσε για έλεγχο : περιείχε λάθος μαίλ 🙂

 125. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μόνον αξιέπαινος;;
  Η αναπτυξιακή αυτή προσπάθεια που με την αξιέπαινη πρωτοβουλία του ο Αφώτιστος μας …κοινώνησε, είναι και άξια μιμήσεως.
  Είθε οι συνεργάτες να εργασθείτε αόκνως (και ακαμάτως) ώστε να την κάμετε λοκαλάηζτ για το τάργκετ γκρουπ μας.
  Έτσι αν αντί για νέους διπλωματούχους μηχανικούς απευφθυνθούμε σε διπλωματούχους αριστερούς (εμφορούμενους από τριτοδιεθνισμό ειδικώτερα) θα έχουμε κάμει μεγάλα βήματα για την ..ολοκλήρωση.
  Άντε να σας δω!!
  (εσύ Νίκιπλε δεν χρειάζεται να ασχολείσαι με αυτά τα λοκαλάηζτ, γιατί τώρα τελευταία μούχουν μπει ιδέες ότι θες να ασχοληθείς με το Λαό και κάτι τετοια) 🙂

 126. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος
  Λαμβανω το θαρρος (η ειμαι υποχρεωμενος) να παρατηρησω οτι παρα τις σημερινες σου κρισιμους επιστημονικας παρεμβασεις δεν υπαρχει ορατο αποτελεσμα στο εν λογω project, το οποιον διευρυνθη τα μαλλα και ηδη ειναι ….ανοικτο πανταχοθεν..

  Συνοψιζω την απο 24/09/2012 στις 1:59 μμ δι-ημερησια αναφορα(report) μου :
  1. «…παρεχεται η μοναδικη ευκαιρια να ιδρυσουμε διαδικτυακο βιβλιοπωλειον ….»

  2. «Προτεινω οπως ο εκδοτικος μας οικος να ονομασθει PL (Papoylis Letters) S.A.
  με τον υποτιτλο for genius only (για εξαιρετικα εξυπνους μονον).»

  3.»Επισης θυγατρικαι της ανωτερω θα ειναι οι οικοι BIZZARE hUMOR, SMART pEople, lAUGHING maths,. etc.»

  4.»Θα ηθελα να εφιστησω την προσοχην σας εις τον τιτλον “SMART pEople” (ελλ. Εξυπνοι Ανθρωποι) ο οποιος θα αποτελεσει την ναυαρχιδαν των εκδοσεων μας εν Ελλαδι, με κυκλοφοριαν εκατονταδων χιλιαδων “κτυπηματων” και πωλησεων σε εκδοση paper »

  5. Τελος (δια σημερον) επισημαινω την προθεσιν μου να τρεξω την επιχειρησιν “ACROPOLIS DREAM DIGITAL GAMES & ANIMATION DESIGN”, δια την οποιαν εχω αναρτησει σχετικην αγγελιαν ανωτερω δια την οπιαν θα ηθελα να διερευνησω την δυνατοτητα να συμμετεχετε, εαν φυσικα το επιθυμειτε.

  Απο τα παραπανω αβιαστως συμπεραινω οτι ενω …εχουμε ανακαλυψει χρυσας επιχειρησεις, …, συ Αναγνωστα εγκαταλειπεις την προσπαθεια για τετριμενα θρησκευτικα και συνταγματικα θεματα Pastisious στην Καλυβα.

  Χαθηκαμε. Εχω εκτεθει εις σειραν δυνητικων χρηματοδοτων , οιτινες μου ζητουν να ξεπλυνω μεγαλην ποσοτητα κεφαλαιων εις 7 εξωχωριους με εδρα Κράτη – φορολογικούς παράδεισους οπως στο επισυναπτομενο παραρτημα.

  Επί του παρόντος,σας γνωριζω οτι εξωχώριες εταιρίες οι οποίες απολαμβάνουν καταρχήν της εμπιστοσύνης των φορέων διαφόρων χωρών υποδοχής, επίσης ενδεικτικώς αναφερόμενες, είναι οι εταιρείες Παναμά, Νήσων Μάρσαλ, Channel Ishlands.

  ΥΓ Ελπιζω οχι μη αναστρεψιμα, πιστευοντας στην εκθετικη συναρτηση των επιδοσεων σου σε διαχειρισιν υπο συστασιν επιχειρησεων …..εβδομης γενιας.

  Παραρτημα : Κράτη – φορολογικοι παράδεισοι μεταξύ των οποίων :
  · Ανδόρα
  · Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
  · Κοινοπολιτεία των Μπαχάμες
  · Μπαχρέιν
  · Βρετανικοί Παρθένοι νήσοι – εδάφη του Ην. Βασιλείου
  · Δομινικανή Κοινοπολιτεία
  · Γρενάδα
  · Ανγκουίλα, Γιβραλτάρ, Γκέρνσει, Σαρκ, Νήσος του Μαν, εξαρτώμενα εδάφη από το στέμμα της Αγγλίας
  · Λιβερία
  · Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν
  · Δημοκρατία των νήσων Μάρσαλ
  · Πριγκιπάτο του Μονακό
  · Ολλανδικές Αντίλλες, Αρούμπα, έδαφος της Ολλανδίας
  · Νίουι -συνδεδεμένο με τη Ν. Ζηλανδία
  · Παναμάς
  · Παρθένα νησιά των Η.Π.Α.

 127. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ούτως ειπείν θέλεις η επιχέιρησις να είναι κάτι σαν την πόρσε ή την μερτσέντες στο χώρο της αγοράς αυτοκινήτου, ήτοι να βασιστούμε (και να εκμεταλλευτούμε) εμπορικά το ψώνιο και τη ματαιοδοξία των ..οιονεί πελατών μας λέγοντάς τους ότι αν ..μας εμπιστευθούν θα αποδείξουν ότι είναι ιδιάιτερα ευφυείς.
  Δεν είναι κακή προσέγγιση, αλλά φοβούμαι ότι αυτήν την ανάγκη, όσοι αποτελούν target group μας την έχουν καλύψει με την ένταξή τους (έστω και την ψυχζκή) σε πολιτικά σχήματα.
  Ίσα ίσα, επειδή την έχουν υπερκαλύψει, πρέπει να πατήσουμε πάνω στην ανάγκη να αποδείξουν ότι ..αλήθεια τους ενδιαφέρει ο Λαός και ότι δεν είναι πρόφαση (η συνήθεια να ανακατεύονται για να τον σώσουν).
  Άρα φιατάκι και δόξα σοι ο Θεός. Ούτε έξυπνοι , ούτε τίποτα, εβαίσθητοι , πρακτικοί και απαλλαγμένοι από καταναλωτισμό θα είναι (θέλουν να δείχνουν) όσοι μας εμπιστευθούν.
  Δεν την έχεις μάθει ακόμη την αγορά (μας) και τους ..κονσιούμερ, μου φαίνεται

 128. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  » Ούτε έξυπνοι , ούτε τίποτα, εβαίσθητοι , πρακτικοί και απαλλαγμένοι από καταναλωτισμό θα είναι (θέλουν να δείχνουν) όσοι μας εμπιστευθούν.»

  Πρωτη αντιδρασις: Ωχ κατερευσαν τα παντα!!! Οικολογικη λιτοτητα, σε πρωην οικολογο κια οχι του κ…λου.

  Δευτερα σκεψις (πως θα επιχειρησω τεχνηεντως να τουμπαρω τας λανθασμνας αποψεις) : Νομιζω οτι πρεπει να συνβουλαιφτο τας συμιοσεις μου και -αυριον- να αναρτυσω ηλεκτρονικην διαλεξιν αναλιοντας οτι «λαιφτα ιππαρχουναι» και μαλιστα συσσωρεβμενα, καθοτι επι 40 ετη η παραικονομηα ειναι της ταξης του 35% , ενω την τελεφταιαν 3 ετιαν εχτιμω οτι εχει ξεπερασει -ηδη- το 40% του ΑΕΠ. Αρα εξυπνοι υπαρχουν – οχι σε ποσοστο 40% – αλλα αν διαρεσουμε δια 3 σε ποσοστο 13.3%, δηλ. 1.333.333 δυνητικοι πελαται. Θα τους αφησουμε με ανικανοποιητον αιγοησμον;

  ΥΓ Και εσύ ω Αθηναιε Αναγνωστα , μετα τον nikiplos, δεν χρειάζεται να χασετε τον υπερ-πολυτιμο χρονο σας με τας τετριμενας υποθεσεις των εταιρειων και των επενδυσεων, γιατί ολως προσφατως, σας εχει πιασει μια θεολογικη ανησυχια , αφηστε που τελευταία ασχοληθείστε -σχεδον ολοκληρωτικα- με συνταγματικα δικαιωματα,παστιτσια , τον «σοφον λαον» και αλλα παρομοια. Απλως, να μου κανετε ενα γενικον πληρεξουσιον και εγω θα τα κανονισω τα υπολοιπα) 🙂

 129. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  🙂

 130. Ο/Η papoylis λέει:

  Το θέλεις διαρκές , ανέκκλητο και άνευ λογοδοσίας το πληρεξούσιο Αφώτιστε ;; 🙂

 131. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  οχι διαρκές (αλλα για 49 ετη) , ανέκκλητο και άνευ λογοδοσίας
  Για το …καλο σας, βεβαιως!!!

 132. Ο/Η papoylis λέει:

  … Οπωσδήποτε 🙂

 133. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Βελτιωσις της Σημαντικης Βελτιωσως :
  «O ΑΦ ζητα εξουσιοδοτησεις για μολις 29 ετη , ωστε να εξ-ασφαλαισθουμε εμεις και οι κατιοντες μας μεχρι τρις-εγγονου/ης , ητοι δια 69 ετη τουλαχιστον. »

 134. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Μπορεί η Ελλάδα να γίνει Silicon Valley; Μιχάλης Μπλέτσας

  athensvoice τεύχος: 406 – 26/09/2012

  Tο τελευταίο καιρό, όλο και πιο συχνά με ρωτούν για το πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να γίνει η Silicon Valley της Νοτιοανατολικής (και όχι μόνο) Ευρώπης. Η ερώτηση επαναλαμβάνεται μάλιστα τόσο τακτικά, που η ελκυστικότητα της ιδέας δεν είναι αρκετή για να καλύψει εντελώς μια κάποια ενόχληση που μου προκαλεί η ερώτηση. Η ενόχληση με παραξένεψε και άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά την προέλευσή της. Σίγουρα η επανάληψη παίζει κάποιο ρόλο, αλλά δεν είναι η μοναδική αιτία.

  Μετά από αρκετή σκέψη κατέληξα στο ότι η ενόχληση οφείλεται στο ότι τελικά «Silicon Valley» σημαίνει διαφορετικά πράγματα για καθένα από τους συνομιλητές μου, οπότε μάλλον η απάντηση θα πρέπει να είναι διαφορετική κατά περίπτωση…Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ερώτησης, η Silicon Valley αντιπροσωπεύεται κυρίως από το οικοσύστημα των εταιρειών πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο με επίκεντρο την Google, το Facebook, την eBay, αλλά και τις πιο ώριμες Apple, Oracle, HP κ.λπ. Το οικοσύστημα αυτό έχει σαν βλαστοκύτταρα τις νεοφυείς (startup) εταιρείες των οποίων ο κύκλος ζωής είναι το κυρίαρχο στοιχείο της «κοιλάδας».

  Από το 1995 και μετά κανένα άλλο μέρος στο κόσμο δεν έχει να δείξει τόση επιχειρηματική δραστηριότητα στο διαδίκτυο όση η Silicon Valley. Το διαδίκτυο ορίζει σήμερα τη Silicon Valley και αυτή με τη σειρά της ορίζει τη διαδικτυακή επιχειρηματικότητα. Για να καταλάβει κανείς τη διαδικτυακή επιχειρηματικότητα θα πρέπει να ξεκινήσει από το ίδιο το διαδίκτυο. Ο σχεδιασμός του και η ανάπτυξή του έγιναν κατά τρόπο ριζικά αντίθετο στις καθιερωμένες πρακτικές ανάπτυξης μεγάλων συστημάτων.

  Ο λεπτομερής σχεδιασμός και η προσπάθεια πρόβλεψης κάθε λειτουργικής λεπτομέρειας έδωσε τη θέση του σε ένα απλό σύνολο τηλεπικοινωνιακών κανόνων (ή πρωτοκόλλων, όπως τα αποκαλούμε οι μηχανικοί) και σε μια διαδικασία έντονης ανοιχτής κριτικής η οποία σκόπευε στη συναίνεση επί της αρχής και η οποία εκφραζόταν κυρίως μέσω προγραμμάτων που υλοποιούσαν τις συμφωνημένες λειτουργίες («rough consensus and running code»).

  Η έλλειψη κεντρικού ελέγχου και η αγνωστικότητα του διαδικτύου όσον αφορά τις εφαρμογές το έκαναν πολύ γρήγορα μια πλατφόρμα καινοτομίας. Το ότι για να συνδεθεί κανείς πάνω του είχε σαν μοναδική προϋπόθεση το να «μιλάει» κανείς την εύκολα προσβάσιμη γλώσσα του (τα τηλεπικοινωνιακά του πρωτόκολλα), έκανε την εξάπλωσή του ραγδαία. Στα πρώτα χρόνια του διαδικτύου κυρίαρχο αναπτυξιακό συστατικό του ήταν η εμπιστοσύνη μεταξύ των διάφορων υποδικτύων και κόμβων που το απαρτίζουν. Η διακίνηση χρήματος στο διαδίκτυο, που άρχισε ουσιαστικά μετά το 1995, παραμέρισε λίγο την εμπιστοσύνη από το προσκήνιο, αυτή όμως εξακολουθεί να είναι στο DNA του διαδικτύου. Την ενσωματωμένη αυτή εμπιστοσύνη εκμεταλλεύονται συνήθως οι διαδικτυακοί εγκληματίες για τις δραστηριότητές τους σήμερα.

  Σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική τότε, το διαδίκτυο σχεδιάστηκε σαν ένας απλός μεταφορέας πληροφορίας μεταξύ δύο σημείων. Το είδος της πληροφορίας καθώς και ο τρόπος παραγωγής της και κατανάλωσής της αφορά αποκλειστικά τα δύο επικοινωνούντα άκρα και όχι το διαδίκτυο. Έτσι, η ποικιλία των εφαρμογών στο διαδίκτυο περιορίζεται μόνο από τη φαντασία των χρηστών του. Σήμερα είναι πολύ πιο απλό να δοκιμάσει κάποιος μια ιδέα για μια νέα εφαρμογή στην πράξη, να τη δει να δουλεύει και να την εξελίξει σταδιακά σε μια επαναληπτική διαδικασία, από το να μπει σε μια διαδικασία λεπτομερούς και μακροχρόνιου σχεδιασμού. Μια επαναληπτική (iterative) διαδικασία εξέλιξης σημαίνει αποδοχή της αποτυχίας σαν αναπόσπαστο συστατικό.

  Όταν ασχολείσαι με τη δικτύωση τείνεις να βλέπεις την κοινωνία σαν δίκτυο ανθρώπινης δραστηριότητας, της οποίας η ποιότητα των αποτελεσμάτων εξαρτάται από τη συνδεσιμότητα μεταξύ των κόμβων του δικτύου (των ανθρώπων). Στην πολιτική οικονομία η συνδεσιμότητα αυτή λέγεται αστικό κεφάλαιο (civic capital) και το μέγεθός του σχετίζεται στενά με το οικονομικό προϊόν, όπως πολύ ωραία ανέλυσε πέρυσι στο TEDxAcademy o Ηλίας Παπαϊωάννου. Από αυτή τη σκοπιά το διαδίκτυο διαθέτει πολύ υψηλό αστικό κεφάλαιο. Είναι ανοιχτό, έχει λίγους, απλούς και σταθερούς λειτουργικούς κανόνες, προϋποθέτει ένα βαθμό εμπιστοσύνης μεταξύ των συμμετεχόντων, πολύ ελαφρύ και έμμεσο κεντρικό έλεγχο, επιτρέπει κάθε πειραματισμό που δεν δημιουργεί όχληση στους μη συμμετέχοντες.

  Τα τελευταία χρόνια πάρα πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για το τι κάνει κάποια μέρη πιο εύφορα για τις νεοφυείς (startup) επιχειρήσεις ή για το πώς θα δημιουργηθεί η επόμενη Silicon Valley. Κάποιος έδωσε μια πολύ απλή συνταγή: Συνδυάζεις ένα εξαιρετικό ερευνητικό πανεπιστήμιο, ιδέες και επιχειρηματικά κεφάλαια (venture capital) και ανακατεύεις πολύ καλά.
  Η συνταγή αυτή είναι πολύ ελλιπής γιατί αφήνει απέξω την απαραίτητη κουλτούρα, το αστικό κεφάλαιο, τα οποία στην περίπτωση της Silicon Valley εκφράζονται πολύ καλά από τις αξίες του διαδικτύου.

  Ξαναγυρνώντας τώρα στο αρχικό ερώτημα, βλέπουμε ότι ενώ η Silicon Valley έχει την κουλτούρα του διαδικτύου, η Ελλάδα φαίνεται να κάνει το ακριβώς αντίθετο. Παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης, αποφυγή κάθε ρίσκου, θεσμικό πλαίσιο δαιδαλώδες, θολό και ασαφές, ανομία, γραφειοκρατία. Καμιά ανοχή/αποδοχή της αποτυχίας, κάτι που είναι και γενικότερο ευρωπαϊκό πρόβλημα. Ίσως τελικά η αρχική ερώτηση να με ενοχλεί υποσυνείδητα, γιατί δεν μπορώ να βρω μια ακριβή μετάφραση του civic capital στα ελληνικά. Κατέληξα στο «αστικό κεφάλαιο», αποκλείοντας τις μεταφράσεις κοινωνικό κεφάλαιο ή πολιτειακό κεφάλαιο, αλλά χωρίς ο όρος αυτός να με ικανοποιεί απόλυτα…

  Πώς αλλάζει όμως η κουλτούρα; Η ασφαλής και αναγκαία απάντηση είναι με τη μόρφωση και με το χρόνο. Επειδή όμως η απάντηση αυτή δεν δημιουργεί ιδιαίτερες ελπίδες στη γενιά τού σήμερα, θα αναφέρω μια χώρα με παρόμοια προβλήματα η οποία κατάφερε να επιταχύνει αρκετά αυτή τη διαδικασία και να γίνει το πιο επιτυχημένο φυτώριο νεοφυών επιχειρήσεων έξω από τη Silicon Valley. To Ισραήλ. Εάν μπόρεσαν να το κάνουν εκεί, είμαι σίγουρος ότι κάτι μπορούμε να καταφέρουμε και εδώ.

  Και το πρώτο μάθημα που θα πρέπει να πάρουμε από το διαδίκτυο και τη Silicon Valley είναι ότι αν θέλουμε να καταφέρουμε κάτι, θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε γι’ αυτό και να αρχίσουμε να το κάνουμε…

  * Ο Μ.Μ. είναι διευθυντής Πληροφορικής του Media Lab MIT στη Μασαχουσέτη και αυτά είναι όσα είπε χθες στο TEDxAcademy 2012, στο Μουσείο Μπενάκη.

  ΥΓ Που ειναι η ελληνικη κοιλαδα (οχι με τις κουκλες) αλλα με το πυριτιο; η Ινδια μπορεσε να το κανει. Το Ισραηλ επισης. Οχι ομως στου …Ξαπλωπουλου που λεγαμε παλια!!! Και να ειμαστε -επιπλεον- αδικημενοι. Τοσοι πληροφορικαριοι εχουν αποφοιτησει απο Πολυτεχνεια και Οικονομικα Πανεπιστημια, τα τελευταια 30 ετη.

  Αντι να αναρωτηθουν τι κανει η Ελλαδα για αυτους/ες να αναρωτηθουν τι κανουν αυτοι/ες για η Ελλαδα (ρηση αναλογη με του JFK), εκτος απο το να γκρινιαζουν και μερικοι να μεταναστευουν.

 135. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  7η Επαναληψις
  “Υπαναπτυξη ειναι η αδυναμια συσσωρευσης εμπειριων”
  Εδμουντο Δεσνοες

  «… και η επεξεργασια τους για το κοινο καλο» ΑΦ

 136. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Παροραματα “… και η ( αδυναμια) επεξεργασιας τους για το κοινο καλο” ΑΦ

 137. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αφώτιστε διακατέχομαι από βαθιά συγκίνηση, διότι όταν συνέλαβα την ιδέα (πρώτος εγώ και όταν οι άλλοι χαζεύανε και ασχολιόντουσαν με το πώς θα σώσουν το Λαό μας) να εκμεταλλευτούμε τον ..νοητικό πλούτο που υπάρχει διαθέσιμος και μέσω συνεργειών να ..αναπτυχθούμε, δεν φανταζόμουν ότι τόσο γρήγορα θα είχαμε ολοκληρωμένο πλάνο και μάλιστα κατατεθημένο από ανθρώπους της ..παραγωγής (να τα λέμε αυτά, για την παραγωγή και τις .σχέσεις που συνεπάγεται, έχει σημασία).
  Αυτό είναι το όνειρο, αυτός είναι ο στόχος και αυτό που πρότεινες είναι και μπίσνες πλαν και πρόταση διεξόδου και η ευκαιρία στην κρίση και τα παντα όλα.
  Μέσω του AaaS θα χτίσουμε τη νέα σίλικον βάλευ και κατόπιν αυτών, αυτοδικαίως, αλλά και ..πανηγυρικώς η θέση του διεφθυντού έρευνας και παραγωγής (αόκνως, αλλά και ακαμάτως εργαζομένου) σου ανήκει.
  Και μάλιστα όχι για 49 χρόνια, όσα θέλεις θα βάλουμε στη σύμβαση.
  Οι λοιπόί ας δούμε πώς θα εκμεταλλευτούμε και θα αναδείξουμε τα αποτελέσματα των εργασιών.
  Έχω κάτι ιδέες και τους καλώ να με ακολουθήσουν

 138. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  όσα θέλεις = όσα θέλεις και για όσα θα αντέξεις

 139. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος και λοιποι εξαφανισθεντες συνεργαται

  Προτεινω να σχεδιασουμε το πρωτο τευχος-πιλοτον του ηλεκτρονικου περιοδικου lAUGHING maths.Μικρο τμημα των -μεχρι τωρα- εκατον σαρακοντα (140) επιστημονικων-γελαστικων δημοσιευσεων, θα μεταφρασθουν εις την αγγλικην και θα αποτελεσουν την υλην του πρωτου περιοδικου. Το τευχος θα εχει εκτενες αφιερωμα στην μαθηματικην διατυπωσιν της ελληνικης κρισης πολιτισμου,πολιτικης, αναπτυξης και δημοσιου χρεους. Θα υπαρχουν συνοπτικαι εισαγωγαι σε καθε topic, ωστε να καταλανουν οι εξυπνοι εως υπερ-εξυπνοι ενδιαφερομενοι αλλοδαποι και ελληνες αναγνωσται.
  Target group : εργαζομενοι καθηγητες, ερευνητες, μεταπτυχιακοι φοιτητες και τελειοφοιτοι φοιτητες σε πανεπιστημια και πολυτεχνεια , ερευνητικα κεντρα και επιχειρησεις υψηλης τεχνολογιας απανταχου βιοσφαιρας.
  Δυνητικο πληθος ενδιαφερομενων 5%x7.000 εκατομμυρια = 350 εκατομμυρια
  (απεφθινομαιθα εις το ανοτερων 5% εις ευφυιιαν η/και συναισθηματικην νοημοσυνην)
  Εκτιμωμενο ποσοστο διεισδυσης 5%
  Εκτιμωμενο πληθος αναγνωστων 5%x350 εκατομμυρια=17.5 εκατομμυρια

  Αναμενοντας βελατιωτικας προτασεις σας,
  διατελω

  Ο -αυτο-προτεινομενος ως – διεφθιντεις συνταξεος

 140. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Κοιτάξτε αγαπητοί συνεταίροι και μελλοντικοί σύν-τροφοι (όταν θα απο-δώσει η συνεργασία και πριν εξασφαλισθούν τα τρισέγγονα, οπωσδήποτε 😉 ) όλα καλά και ανθηρά αλλά διακρίνω μία στενότητα στους ορίζοντες που ανοίγει η πρόταση Μ. Μπλέτσα διατυπωμένη και εξει (ρετικά) δικευμένη υπό Α.Φ. , του οποίου το ανήσυχον πνεύμα διαρκώς αναζητεί τις καλύτερες ευκαιρίες εντός της θλιβερής πραγματικότητας που μας περιβάλλει σε τέτοιο βαθμό που κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί οσονούπω από τις δυνάμεις της αδράνειας μην πω οπισθοδρόμησης ως μεγάλη …οπορτούνα! 🙂
  Καμία δυσκολία όμως και κανένα ρίσκο δεν θα μας σταματήσει στον δρόμο για την ανάπτυξη και σωτηρία της …χώρας .Το προσωπικό όφελος είναι το τελευταίο που θα μας απασχολήσει, φυσικά αφού εξασφαλίσουμε κάποιες προκαταβολές από το venture capital που θα μας αναλάβει, στην τιτάνια προσπάθεια για την ευόδοση του προαναφερθέντος σκοπού.
  Όμως… τι έλεγα; Α ναι, αναρωτιέμαι γιατί άραγε θα πρέπει να περιορισθούμε στο πεδίο της πληροφορικής τη στιγμή αλλά και την ώρα, να μη πω το έτος ή την εποχή, που μπορούμε να ανοίξουμε τους ορίζοντες σε τόσα και τόσα επιστημονικά πεδία και να απαντήσουμε στα προβλήματα και τις ανάγκες ,ανθρώπινες, οικονομικές, περιβαλλοντικές, τεχνικές που αναδύονται αμέτρητες γύρω μας; Άσε που η πρόταση μου θυμίζει λίγο ΑΓΠ στην πρώτη τετραετία του που ονειρευόταν πως γινόμαστε Ινδία στην πληροφορική, πριν το καμάρι του το πρωτότοκο μας κάνει Ινδία σε όλα τάλλα! 😉 :mrgreen:
  Η δύναμη μας συνίσταται στο να μπορούμε να αφήσουμε ελεύθερη την ( καλπάζουσα) φαντασία μας, στο πνεύμα συνεργασίας που μας διακρίνει και στη αέναη δυνατότητα να έχουμε ανοικτά τα μάτια μας ( με μανταλάκια) στις προκλήσεις των καιρών.
  Στο πνεύμα αυτό αφού επισημάνω πως καλό θα ήταν να αποφύγουμε ξεπερασμένα ιεραρχικά πρότυπα, διευθυντικά δικαιώματα και όποιες άλλες ξεπερασμένες πια σχέσεις εκμετάλλευσης θα συμφωνήσω και εγώ με την ανάληψη επισήμως από τον Αφώτιστο της θέσης του …διευθυντού έρευνας και παραγωγής και ..διευθειντή συντάξεως ( των ..υπολοίπων) , του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του και να ανταποκριθεί άριστα στα βαριά του καθήκοντα! 😆 🙂

 141. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa και λοιποι εξαφανισθεντες συνεργαται

  Ως -αυτο-προτεινομενος ως – διεφθιντεις συνταξεος, και επιδη ειτε εεεεεεχετε εξαφανισθει πληρως και αινταιλος, ειτε γραφετε σπανιως και υποσχεστε οτι θα σιμβαλλαιαται με σημαντικας μαθηματικο-οικονομικο-ηγελαστικεας δημοσιευσεις αλλα φευ ως νησιοι νεοελληνες , εβως σημερα, Σββατον, απηλαγμενοι των λοιπων σας υποχρεωσεων εχω εντοπισω μονον λογια, λογια , λογια , ανελαβα την εφθινοιν να συνταξω το σχεδιον της επικεφαλιδος του διεθνους περιοδικου μας, διοτι η αρχη ειναι το ημισυ του παντος, ως κατοτερο:

  lAUGHING maths
  An international funny/serious math review.
  1st issue-pilot edition
  price : pay as much you like but within the set {1, 100 euro)
  Tribute to the lAUGHING mathematical modelling-formulation of the Greek crisis, in terms of culture, politics, development and debt.

  Αναμενοντας βελατιωτικας προτασεις σας,
  διατελω

 142. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  βελτιωτικάς, όχι βελατιωτιάς.
  Πρέπει να προσέχουμε μην μας περάσουν για τίποτα αγράμματους

 143. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ορέ Αναγνώστη αγράμματους δεν πειράζει. Απένταρους μη μας περάσουν, τότε να μας δω τι θα κάνουμε! 😉

  υγ.
  Έλαβες τα μηνύματα;

 144. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ω, σεις εν πολλας προφασεις και αμαρτιας περιπεσοντες και αποντες συνεργαται

  σας χαιρετω και σας ερωτω:

  Δηλαδης ο ιπαιρτημιμαινως Μποστ ανωρθωγραφα δεν αιγραφε;

 145. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa και λοποι και αποντες συνεργαται
  Μελετησα την κεντροβαρικη, πλουραλσιτικη και παργματιστικη εισηγηση σου υπ. αριθμ. 37 και ειδικοτερα επεσημανα:
  1. «…..αναρωτιέμαι γιατί άραγε θα πρέπει να περιορισθούμε στο πεδίο της πληροφορικής τη στιγμή αλλά και την ώρα, να μη πω το έτος ή την εποχή, που μπορούμε να ανοίξουμε τους ορίζοντες σε τόσα και τόσα επιστημονικά πεδία και να απαντήσουμε στα προβλήματα και τις ανάγκες ,ανθρώπινες, οικονομικές, περιβαλλοντικές, τεχνικές που αναδύονται αμέτρητες γύρω μας;»
  […]
  2. «…Η δύναμη μας συνίσταται στο να μπορούμε να αφήσουμε ελεύθερη την ( καλπάζουσα) φαντασία μας, στο πνεύμα συνεργασίας που μας διακρίνει και στη αέναη δυνατότητα να έχουμε ανοικτά τα μάτια μας ( με μανταλάκια) στις προκλήσεις των καιρών….»

  1. Ας εντοπισουμε περιβαλλοντικα προβληματα που ενδεχεται να ανακυψουν η εχουν -ηδη- επιλυθει απο την οικονομικην κριση, εδω και εις την αλλοδαπην.
  Ατμοσφαιρικη ρυπανσις εν Αθηναις. Εχει μειωθει η διανυομενη αποστασις ανα ΕΙΧ κατα 15%, της καταναλωσεως βενζινης κατα 20% και σχεδον ισοποσως της ρυπανσως της ατμοσφαιρας.
  2. Παρομοιως εχει μειωθει και η καταναλωσις πετελαιου ντηζελ δια κεντρικην θερμανσιν, ενω εχει αυξηθει υπερμετρως η καταναλωσις πελλετς σε σομπες. Η εμβανθυνση της οικονομικης υφεσεως και η αυξημενη τιμη του πετρελαιου ντηζελ, μαςοδηγει στην υποθεσιν οτι τα γειτονικα ορη του Λεκανοπεδιου, ατινα το περιβαλλον θα γινουν θυματα αγριου και απηνους υπερ-ξυλευσεως με αθορυβα εργαλεια(καλα ακονισμενα μικρα πριονια χειρος με στραβωμενους ζιγκ-ζαγκ οδοντας δια να μην «στομωνουν» (ακομη και στις νερατζιες των δεντροστοιχιων του κλεινου μας αστεος) και αλλα προσφορα κοπτικα μηχανηματα, ετσι ωστε αι Αθηναι να συναγωνιζονται την Φλωρινα του αειμνηστου σκηνοθετου Θεοδωρου Αγγελοπουλου εις τον Θιασον η την Κωνσταντινουπολιν τον μακρινον Νοεμβρον του 1978, την οποιαν επεσκεθην και αντεληφθην οσμην αιθαλης, ημιπυρολυμενων υδρογονθρακων, ρητινων, του καρκινογονου βεζοπυρενιου-α, φουρανων και αλδεϋδων, δηλ. δια να μην πολυλογω ετι περισοτερον ο ινστα-μπουλικος αηρ εμυριζε ως καυσαεριον ξυλοσομπας. Τοτε εκτος της τρομακτικης αυξησεως της ατμοσφαιρικης ρυπανσεως λογω αντικαταστασεως του φυσικου αεριου και του ντηζελ με ξυλο καθε προελευσεως για θερμανση χωρων, θα επιπεσει εις την κεφαλην των Αθηναιων, λοιπων ελληνων και αλλοδαπων μετοικων εις εφιαλτης : ο κινδυνος πλημμυρων και πολλων θανατων εκ πνιγμων εις περιοχας με τοπογραφια κοιλοτητος (κοινως γουβες) προβλημα το οποιον οναλυω εις το σημειον 3.
  3. Εσκεφτην ως εμπειροτατος -υπερ-μηχανικος οτι αι αιφνιδιαι βροοχοπτωσεις, ακολουθουν τα λεγομενα extreme value statistics, τα οποια θα εφαρμοσει παραυτα και με εκθετικην αποδοσιν, ο εξαιρετος nikiplos, απων απο 23-9-2012. Μαλιστα, την θεωρητικην αναλυσιν την θεωρουμε ετοιμην, αλλα εαν μαθουν οι ανταγωνισται μας οτι γνωριζουμε οτι θα γινει το κακο και το ..αποκρυψαμε(διοτι παντοτε σχεδον τρεχουμε μπροστα απο τα γεγονοτα), τοτε οχι μονον θα εχουμε εκτεθει ανεπενορθωτα , αλλα ενδεχεται να κατηγορηθουμε και ποινικα δια αποκρυψιν πληροφοριας υψιστης εθνικης (καλα Αθηναϊκης) σημασιας που οδηγησεν εις λ.χ. 20 πνιγμους.(Χθες στην Ισπανια με καταιγιδα 20 min επνιγησαν 8 ατομα).
  4. Οι γνωστες οικολογικα αποδεκτες λυσεις ειναι κορμοδεματα, μικρες λιμνοδεξαμενες στο τελος μισγαγγειων, ενω πιο ακριβες και αντιοικολογικες λυσεις για εθνικους εργολαβους ειναι βαρεια αντιπλημμυρικα εργα στους προποδες των ορεων μας.
  5. Αμεσως θα συστησουμε τεχνικη εταιρεια και θα κανουμε προγραμματικη συμφωνια με τους κατοχους φορτηγων για πολυ χαμηλο μισθωμα, αναλογο με αυτο που εκανε η Χοχτιφ για τις υπεργολαβιες χωματουργικων στο αεροδρομιο Ελευθεριςο Βενιζελος (σχεδον κατω του κοστους) και το κρατος. Με το κρατος θα συμφωνησουμε να προσλαβουμε 50.000 καλους ανεργους(εργατικους με πιστοποιητικο DIN,ISO,… οχι ταραχοποια στοιχεια-πρωτοπoρεια και τεμπεληδες της ευφορης κοιλαδας των Αθηνων) με 600 ευρω τον μηνα. Θα στειλουμε τους φορτηγατζηδες να φορτωσουν κλαδεματα απο οπωροφορα και οι εργατες μας θα τα στρωσουν σε Παρνηθα, Πεντελη, Υμηττο, Αιγαλεω,..
  Επισης με μικρα εκσκαπτικα μηχανημτα ημι-φαλιρισμενων μικρο-εργολαβων και μηχανηματαδων θα κατασκευασουμε πολλες μικρες λιμνοδεξαμενες στο τελος μισγαγγειων.
  Τελος απο το Υπουργειο Αγροτικης Αναπτυξης και τα Δασαρχεια θα λαβουμε δωρεαν ολο το διαθεσιμο φυτικο υλικο για την αναδασωση των ξυρισμενων ορεων της Αττικης.
  Οποτε επειδη η συμφωνια της εταιρειας μας με το κρατος προβλεπει την απομακρυνση των κορμοδεματων σε 5 ετη , και την εκμεταλλευση τους απο την εταιρεια μας οταν τα δενδρυλια επι των ορεων θα εχουν αναπτυχθει επαρκως , τα ηδη ξηρα ξυλα(τα οποια θα μας τα φυλανε αστυφυλακες που -προηγουμενως- φρουρουσαν πολιτικους, επιχειρηματιες, αεργοι κηπουροι των δημων της Αθηνας, κ.λ.π.) θα αποτελεσει την πρωτη υλη για την παρασκευη πελλετς για σομπες και λεβητες θερμανσης χωρων κ.ο.κ.

  Ειναι γνωστο, οτι τα κοινωνικο-οικονομικα φαινομενα ειναι ημιτονοειδεις χρονικες συναρτησεις, επομενως παντοτε η ιστορια επαναλαμβανεται και με περιοδικοτητα θα εφευρισκουμε -σε στιγμες οικονομικης κρισης- παντοτε την ευκαιρια να γινομαστε ολο και πλουσιοτεροι.

  Αναμενοντας προτασεις σας,
  διατελω

 146. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Το μετρο του ενιαιου συντελεστου φορολογησεως 35%, ειναι προϊον συνωμοσιας νοσηρων κρυπτο-αριστερων εγκεφαλων,.
  (Μονακο, 28.09.2012, του ανταποκριτη μας)

  Αντιθετως, το μετρο του ενιαιου συντελεστου φορολογησεως 35%, ειναι προϊον συνωμοσιας νοσηρων κρυπτο-αριστερων εγκεφαλων, οπως αποκαλυφθηκε στον ανατποκρικτη μας απο την αριστερην γαλλοελληνιδα ερωμενην του Στρως Καν, ωστε να εξαθλιωθει -αρχικα- το φτωχο τμημα των νεων ελευθερων επαγγελματιων, το πιο τολμηρο και αξιολογο να μεταναστευσει και να εργασθει σκληρα εις την αλλοδαπην, χρηματοδοτωντας τακτικα με εμβασματα τυχον πενητες συγγενεις και ιδιως την μυστικην οργανωσιν ΑΕΕ (Αδελφων Ελευθερων Επαγγελματιων) εις την οποιαν θα συμμετεχει το εξαθλιωμενο -πλην ικανο- επιστημονικο προλεταριατο πρωτοπορια και φορεας της επαναστασεως δια την καταληψιν της εξουσιας(το ονειρο καθε κομμουνιστικου κομματος παγκοσμιως). Το μετρο αυτο απεφασισθη εις μυστικην αυναντσιν εις το Πριγκηπατο του Μονακο, απο στελεχη της Παγκοσμαις Τραπεζας, του ΔΝΤ, κεφαλαιουχους και αλλες κρυπτο-αριστερες δυναμεις της chaviar guache.

  Εμεις οι μεσαιοι Ελευθεροι Επαγγελματιαι, οιτινες με αμφοτερους τους τροπους φορολογησης (τον νεο με flat tax rate 35% και τον παλαιοτερο με προοδευτικη φορολογηση και κλιμακια)πληρωναμε και θα πληρωνουμε περιπου τον ιδιο φορο, δεν θα επιτρεψουμε επ’ ουδενι να φτωχοποιηθει η ελπις του εθνους, να δημιουργηθουν ταραχαι και να θρηνησουμε θυματα.Θα ασκησουμε πασα επιρροη εις τα μελη της εσωτερικης τρι-αποκομμα-τικης κυβερνησεως εσωτερικου και εις τους βουλευτας-πολλοι των οποιων συνομηλικοι μας, ταυτοχρονως δε θα αποστειλουμε απο 2 ευειδεις, προικισμενους νοητικα και ανατομικα, εξυπνους και τριγλωσσους Ελευθερους Επαγγελματιες εις την Μερκελ και την Λαγκαρντ, οι οποιοι θα τις ικανοποιησουν αγογγυστως επι εναν μηνα, ωστε να πεισθουν να αλλαξει η δολοφονικη τουτη φορολογησις για την ελπιδαν του εθνους, δηλ. τους νεους Ελευθερους Επαγελματιες (εστω εως του καθαρου ποσου των 18.000 εως 24.000 ετησιως, το εσχατον δια ελ.επαγγ. με 3 παιδια).Ουτως η αλλως αρκετοι απο την ελπιδαν του εθνους ειναι παιδια μας που εχουν τσακωθει με μας και εχουν κοψει καθε επαφη.Οι δεσμοι του αιματος υπερτερουν οποιουδηποτε οικονομικου και κοινωνικου δαρβινισμου.

  Αιφνιδιως και απαξ(για μια και μοναδικη φορα) Φωτισμενος Φιλελλην

 147. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος και λοιποι εξαφανισθεντες συνεργαται

  «Θέλει κενοτομία το πράμα.
  Αν και είναι νωρίς, σκέπτομαι ότι το καλύτερο είναι να φτιάξουμε πρωτοποριακό προϊόν που θα ονομάσουμε ΑaaS (Αφώτιστος as a Service).»

  Διορθωσις-βελτιωσις : Προτεινω οπως η εταιρεια μας να ονομασθει ΑaaS S.A.(Αφώτιστοι as a Service Α.Ε.), ωστε ακομη και οταν οι αποντες συνεργαται-συνεταιροι λουφαρουν προκλητικως, η τελοσπαντων εχουσιν διαφορους αλλες επικερδεις απασχολησεις, ο Α.Φ. να καλυπτει τα κενα ουτως ωστε, οοοοταν ημπορεσετε να χτενισετε την εργασια μου στον δισκο σερβιρισματος, οι αφελεις πελαται μας να πιστεψουνε οτι το προιον της εργασιας μου ειναι αποτελεσμα συλλογικης εργασιας της ασυγκριτου και αχτυπητης επιστημονικο-τεχνικης ομαδα-ρας μας.

  (συνεχιζεται)

 148. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αφώτιστε to AaaS είναι το προϊόν μας, η υπηρεσία μας ..η μάνα μας και ο πατέρας μας.
  Δεν είναι η Εταιρία. Αύτη θα έχει πιο πεζά ονόματα, μην δίδεις σημασία.
  Για την συμμετοχή των άλλων μην αγχωνόμεθα, τα προϊόντα αυτά είναι σα τα προϊόντα ουίσκι στο Τενεσσή.

 149. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Φυσικά! Έχουμε μπραντ νέιμ για το προιόν μας, δεν θα το θάψουμε στο όνομα της εταιρίας παικταράδες μου.
  Για τυχόν ολιγωρίες Αφώτιστε μην απογοητεύεσαι. Έχουμε και μικρά παιδιά να φροντίσουμε. 🙂
  Όμως τα προιόντα και οι υπηρεσίες μας θα είναι τόσο υψηλού επιπέδου που οι πελάτες μας θα έρχονται μόνο με …ελικόπτερα και όπως καταλαβαίνεις πρέπει να φροντίσεις για τον κατάλληλο χώρο για ελικοδρόμιο εκεί που θα στρώνουμε τα κορμοδέματα Πάρνηθα ή Πεντέλη, όπου νομίζεις καλύτερα! 😉 🙂

 150. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa και λοιποι ….αιφνιδιως επανεμφανισθεντες συνεργαται

  «….Όμως τα προιόντα και οι υπηρεσίες μας θα είναι τόσο υψηλού επιπέδου που οι πελάτες μας θα έρχονται μόνο με …ελικόπτερα και όπως καταλαβαίνεις πρέπει να φροντίσεις για τον κατάλληλο χώρο για ελικοδρόμιο εκεί που θα στρώνουμε τα κορμοδέματα Πάρνηθα ή Πεντέλη,…»

  Μια μυστικη σηραγγα, οι διαστασεις της οποιας εχουν διευρυνθει καταληλλα, οδηγει κατω απο οτι εχει απομενινει απο βουνο, στην πισω πλευρα της Πεντελης. Εκει το ελικοδρομιο ειναι καμουφλαρισμενο σε ενα …απλο γηπεδο μπασκετ. Ειναι μπροστα σου και δεν …το βλεπεις καν. Οπως στα εργα του ..E.A.Poe του οποιου ο Α.Φ. ειναι μεγας fun απο μικρη ηλικια.Ιδιως τα εγκληματα της οδου Μοργκ.

  Με τον τροπο αυτο οι πελάτες μας θα έρχονται μόνο με …ελικόπτερα τγια να προμηθευθουν τα πολυ υψηλού επιπέδου προιόντα και τις υπηρεσίες μας στις ολιγες κανονικες στιγμες που εχουν απομεινει, ενω σε ανωμαλες και ζορικες (επαναστατικες λεμε τωρα) συνθηκες θα ερχονται με θωρακισμενη λιμουζινα η μεταχειρισμενο HUMMER απο την δυναμη διοκησης των προθυμων στο Ιρακ και θα φευγουν με …ελικόπτερα.

  (συνεχιζεται)

  ΥΓ «Έχουμε και μικρά παιδιά να φροντίσουμε. :)»
  Η μικρη μου πειρα ως πατηρ ενηλικου τεκνου , αλλα και η θεωρια σφαλματων κατα την εκτελεσιν πειραματων υποδεικνυει οτι οσο λιγοτερο επηρρεαζουμε τα παιδια μας τοσο ελαχιστοποιειται η μεση τιμη του διανυσματος των απολυτων και σχετικων σφαλματων που τους ….μεταδιδουμε κατα την διαπαιδαγωγισιν.Οποτε μην εχετε τυψεις αν δεν τα βλεπετε πολυ. Τοσο το καλυτερο γι’αυτα!!!!

 151. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος και λοιποι ….αιφνιδιως επανεμφανισθεντες συνεργαται

  «…to AaaS είναι το προϊόν μας, η υπηρεσία μας ..η μάνα μας και ο πατέρας μας.
  Δεν είναι η Εταιρία. Αύτη θα έχει πιο πεζά ονόματα, μην δίδεις σημασία.»

  Λοιπον, προτεινω οπως η η εταιρεια μου Holding θα έχει πιο πεζά ονόματα οπως ALWAYS SERVANTS for ANYTHING DIRECTLY S.A. (ASAD S.A.) ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΗΡΕΤΕΣ για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΜΕΣΩΣ , ενω εσεις θα ειστε ….συνεταιροι-βιτρινες, δηλ. …..αχυρανθρωποι.

  Παρακαλεισθε οπως με εξουσιοδοτησετε , καταθετοντας σε ειδικον λογαριασμον- καταπιστευμα την συμμετοχη σας στην εταιρεια, εκαστος με 10%, οποτε με αρχικο μετοχικο κεφαλαιο 100.000 ευρω απαιτουνται 10.000 εκαστος, για να ιδρυσω την ως ανω …δολοφονικην εταιρεια ASAD S.A. με εδραν την Κυπρον. Επεται μεγααααλη συνεχεια.

 152. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μα δεν τα επηρεάζουμε, σέρβις παρέχουμε (μεταφοραί, επιμελητεία με τη ..στρατιωτική έννοια) και τέτοια, απλώς παλιά ήταν πιο εύκολο.
  Γενικώς στο θέμα μέσα είσαι!!.

  Κατά τα λοιπά ότι το όνομά σου θα δεσπόζει στον τίτλο, τον ..διακριτικό δεν το συζητούμε καθόλου, για το δε κεφάλαιο το μετοχικό μην ανηστχείς καθόλου άστο πάνω μας, άλλωστε θα το πιστοποιήσει μέχρι και Συμβολαιογραφος, εσύ κοίτα να μαζέψεις το κίνησης και τέτοια.

 153. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «….μεταφοραί, επιμελητεία με τη ..στρατιωτική έννοια) και τέτοια, απλώς παλιά ήταν πιο εύκολο.
  Γενικώς στο θέμα μέσα είσαι!!….»

  ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΙ ΕΚΔΡΟΜΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ
  «Δημήτρης Πουλικάκος
  Μεταφοραί εκδρομαί ο Μήτσος(ΕΜΙ)
  Ελληνικά

  1. ΣΚΟΝΗ, ΠΕΤΡΕΣ, ΛΑΣΠΗ
  2. ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ
  2α. ΗΠΣΑΛΣΕΡΤΕΠΗΝΟΚΣ
  3. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ
  3α. ΕΝΑ *****ΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ
  4. ΜΩΡΟ ΜΟΥ
  5. ΚΑΛΛΙΟ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ

  α1. ΑΛΕΓΡΙΑ
  β2. ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΖΩΗ
  1. ΧΤΕΣΙΝΑ ΤΡΑΙΝΑ
  1β. ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
  2. ΠΕΣ ΜΟΥ ΒΡΕ ΤΡΕΛΛΗ
  2β. ΕΝΑ *****ΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ
  3. ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ, ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ
  4. ΣΑΝ ΔΥΟ ΠΟΥΛΑΚΙΑ
  5. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ

  Δεν μπορώ να μην μνημονεύσω εξαρχής το φίλο και γείτονα Γιώργο: απ’ αυτόν γνώρισα σε τρυφερή ηλικία τον Πουλικάκο (με την μπάντα Εξαδάχτυλος) και απ’ αυτόν, σχεδόν 25 χρόνια μετά, ξαναβρίσκω το κλασικό βινύλιο του Μεταφοραί Εκδρομαί «Ο Μήτσος». Συγκίνηση. Ακούγοντας πάλι τα κομμάτια του βινυλίου, χιλιογρατζουνισμένα από τα παιξίματα, συνειδητοποιώ ότι «Ο Μήτσος» αποτελεί, ιδιαίτερα σήμερα, ένα ιστορικό μουσικό ντοκουμέντο. Σε μια CD επανέκδοση που κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια το Ποπ & Ροκ έλειπε το πιο απίθανο κομμάτι του, το «Μωρό μου». Ποιος να ξέρει γιατί δε θέλησε ο Πουλίκας να συμπεριληφθεί. Ίσως να έκανε τότε μια ειλικρινή ερωτική εξομολόγηση για την οποία δεν αίσθανεται πλέον άνετα. Ο διπλός εκείνος ρομαντικοσουρεαλιστικός μονόλογος, μαζί με το τάβλι του «Κάλλιο μιας ώρας», το βήχα του «Σκόνη Πέτρες Λάσπη», τις μπουζουκιές του «Πες μου βρε τρελλή», τα κοκοράκια του «Σουπερμάρκετ» και το τανγκό του «Σαν δυο πουλάκια» είναι μόνο λίγα από τα πολλά μουσικά τεχνάσματα που μεταχειρίστηκε ο Πουλικάκος για να φτιάξει ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα ροκ δίσκο.

  Θα έλεγα ότι εκείνη την εποχή ήταν ο Έλληνας Frank Zappa. Χρησιμοποιούσε το χιούμορ περισσότερο από τη μουσική για να επιτύχει τους στόχους του. Το κλασικό ροκ τζαζ ηχητικό υπόβαθρο δεν έχει τόση μεγάλη σημασία, φτάνει μόνο το γεγονός ότι περιλαμβάνει ηχογραφήσεις της περιόδου ’70-’75 (μερικές από τις οποίες μονοφωνικές), τότε που λίγοι ροκάδες μπορούσαν να επιβιώσουν και να κυκλοφορήσουν κάποιο δίσκο. Αν πρέπει απαραιτήτως να σταθούμε στην καθαρά μουσική του προσφορά, αυτή πιθανώς εξαντλείται σε λίγες στιγμές: στο πειραματικό «Αλεγρία» και στα στρέιτ ροκάκια «Σκόνη Πέτρες Λάσπη» και «Χτεσινά Τραίνα» που είναι πνιγμένα και στα πνευστά. Αν συνυπολογίσουμε όμως το ανεξάντλητο χιούμορ, τους χαζοπανέξυπνους στίχους και την καυστική διάθεση των συμμετεχόντων τότε μπορούμε να μιλάμε για τον «παππού» των περισσότερων σύγχρονων ροκ προσπαθειών. Ο Θείος Νώντας άνοιξε πολλούς δρόμους και γι’ αυτό αξίζει τις περισσότερες τιμές. Μιας μικρής αναφοράς χρήζει και το οπισθόφυλλο, με τον ποντικό που τρώει μια εξαδάχτυλη παλάμη. Οι παλιοί φίλοι του αφεντικού μας κάτι θα θυμούνται από αυτό…
  25/03/2005
  Βασίλης Παυλίδης»

  ΥΓ Παραδιδω το πνευμα μου απο κουραση, αποσυρομαι. Φανταστειτε να μην υπηρχε η οικονομικη κρισις . Ως αναποδος και εχων αντιστρεψει τον πινακα μετα την γραμμικοποιηση των εξισωσεων…. της ζωης, πολυ φοβουμαι οτι οσο διαρκει η οικονομικη κρισις , τοσο περισσοτεροες δουλειες θα εχω και αντιστροφα, αλλα μακροπροθεσμα θα ειμαι …νεκρος.

 154. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Τις τελευταιες δυο μερες ακουω τον αγαπημενο και αδικοχαμενο Rory Gallagher στο youtube. Εχω παρατηρησει οτι τετοια μουσικη μου επιταχυνει τα δακτυλα για να πληκτρολογω.
  Ειμαι καλα, να παω σε γιατρο, η να ακουσω Πεγκυ Ζινα που γεμισε το μαγαζι με 2000 το Σαββατο;

 155. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  ΔΕΝ ήταν δυνατόν με τέτοια εμπνευσμένη ηγεσία του Οργανισμού μας που ανταποκρίνεται ασμένως σε όλες τις πιθανές και απίθανες ανάγκες να μείνει ακάλυπτος η επιταγή για την ψυχαγωγία των υψηλών πελατών μας και η επιλογή του θείου Νώντα προς ευό-δοση του σκοπού αποδεικνύει του λόγου το αληθές! 😛

  ΥΓ
  Για τα μικροπροβλήματα που σε απασχολούν κ. Διευθυντά υπάρχει σχετικόν πόρισμα παρακάτω 😉

 156. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Κ. Διευθυντά
  ευδοκίμως υπηρετήσας ως βοηθός χειρουργείου στο Ελληνικό στράτευμα (κωλώνει το υγειονομικό ορέ; ) και μετά από το υψηλού επιπέδου ιατρικό συμβούλιο που προηγήθηκε έχω την υποχρέωσιν αλλά και τη χαρά να θέσω υπ όψιν σου το κάτωθι ιατρικό ανακοινωθέν:
  «Μετά την εισαγωγή του Αφωτίστου Φιλέλληνος εις το Ίδρυμα μας όπου υπεβλήθη σε όλες τις αναγκαίες εξετάσεις ( από πάνω ως κάτω, εμπρός -πίσω και από δεξιά έως αριστερά) διεπιστώθη, ένεκα εμπεριστατωμένης μελέτης όλων των αποτελεσμάτων, ότι ο εισαχθείς πάσχει από ελαφράς μορφής υπερφόρτωσιν πληροφοριών,
  για την οποία όμως δεν φέρει καμία …ευθύνη. 😉
  Βάσιμα στοιχεία συνηγορούν πως ενοχοποιούνται οι κάκιστες συνθήκες περιβάλλοντος τις οποίες υφίσταται εκεί που περιφέρεται συνήθως, δλδ από τα ανήλια και υγρά υπόγεια αντιχριστιανικών συναθροίσεων σε ορεινά καταφύγια εξωμοτών αερολόγων υψηλού υψομέτρου όπου εκτίθεται σε ακραίες αλλαγές καιρικών συνθηκών και άλλων δυσμενών παραγόντων ενώ κατά τα υπόλοιπα
  γενικώς, συνολικά και εξ ολοκλήρου χαίρει άκρας υγείας! » 🙂

  Επομένως συνέχισε …ακάθεκτος! Εάν παρ όλα αυτά όμως δεν έχουν διασκεδαστεί οι ανησυχίες σου αγαπητέ Αφώτιστε να μη ξεχνάς ποτέ πως άλλοι έχουν υποστεί και …χειρότερα:

 157. Ο/Η papoylis λέει:

  Αφώτιστε

  μου θύμισες το δακρυγόνο που έφαγα εκείνο το βράδυ στη Ν. Φιλαδέλφια στο… τζαμί για χάρη του απίστευτου μακαρίτη Rory 🙂 να είσαι καλά

 158. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  papoylis
  Αφιερωμενο εξαιρετικα,

 159. Ο/Η papoylis λέει:

  Ευχαριστώ και ανταποδίδω :

 160. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa

  «…μετά από το …. ιατρικό συμβούλιο που προηγήθηκε έχω την υποχρέωσιν αλλά και τη χαρά να θέσω υπ όψιν σου το κάτωθι ιατρικό ανακοινωθέν:
  «Μετά την εισαγωγή του Αφωτίστου Φιλέλληνος εις το Ίδρυμα μας όπου υπεβλήθη σε όλες τις αναγκαίες εξετάσεις ( από πάνω ως κάτω, εμπρός -πίσω και από δεξιά έως αριστερά) διεπιστώθη, ένεκα εμπεριστατωμένης μελέτης όλων των αποτελεσμάτων, ότι ο εισαχθείς πάσχει από ελαφράς μορφής υπερφόρτωσιν πληροφοριών,
  για την οποία όμως δεν φέρει καμία …ευθύνη.
  Βάσιμα στοιχεία συνηγορούν πως ενοχοποιούνται οι κάκιστες συνθήκες περιβάλλοντος τις οποίες υφίσταται εκεί που περιφέρεται συνήθως, δλδ από τα ανήλια και υγρά υπόγεια αντιχριστιανικών συναθροίσεων σε ορεινά καταφύγια εξωμοτών αερολόγων υψηλού υψομέτρου όπου εκτίθεται σε ακραίες αλλαγές καιρικών συνθηκών και άλλων δυσμενών παραγόντων ενώ κατά τα υπόλοιπα
  γενικώς, συνολικά και εξ ολοκλήρου χαίρει άκρας υγείας! » »

  Εις απαντησιν του ανωτερω ιατρικου ανακοινωθέντος σας υποβαλλω τους κατωθι στiχους των ποιος (αγγλ. The Who)

  From Magic Bus (1968) by The Who
  Doctor Doctor (Entwistle) – 3:02

  Doctor, there’s something wrong with me
  My health is not all that it used to be
  My heart is out of beat, I got chokers on my feet
  My eyesight’s getting dimmer, I can’t see

  Doctor thanks for seeing me today, I’m glad,
  I’ve got every sickness there is to be had
  I had whooping cough last month
  And today I’ve got the mumps
  And tomorrow I’ll catch chicken pox as well.

  Doctor doctor doctor make me well
  I’ve not got long to go now I can tell
  Doctor doctor doctor make me well
  I’ve not got long to go I can tell
  I’ve not got long to go I can tell

  Those pills I took have no effect at all
  Just the other day I had a nasty fall
  And I think I broke my jaw when it hit the kitchen floor
  And I’m shrinking last week I was five foot four

  I’ve been getting shivers lately, is it flu?
  I know the bug is going round, what can I do?
  It’s about to pick on me, I’ve still got the other three
  Do you think I caught smallpox I’d get flu?

  [chorus]

  Do you think it’s time that I made out my will?

 161. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  στους …..θεραποντες ιατρους μου,

 162. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  papoylis

  θα παω εκει….. στα forests με τα trees ν’ ακουω country rock.

 163. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αφού σας αρέσουν τα κάουντρυ

 164. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αξίωμα υπ αριθμ. 99 : Αγάπα τους -σχεδόν- απόντες συνεργάτες σου με τα…. βαλκανικο-ανατολιτικα ελαττώματα τους.

 165. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αφώτιστε αυτό είναι ένα το κρατούμενο και όχι το αξίωμα 99! 😉
  Κοιτάξτε όμως, με τους γιατρούς θέλει μια προσοχή το πράγμα! 😆 🙂

 166. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Φρονω οτι ματαιως αντιτασετε την βαλκανικοτητα-ανατολικοτητα και κρητικοτητα » της καθυστερησης (διαταξις «κατενατζιο» 4-5-1)) κοντρα και εναντια» στην χυδαια, ημιβαρβαρη,χαμηλου πολιιστικου περιεχομενου και ηδη ημι-επικρατουσα παγκοσμιοποιηση!!!

  ΥΓ Θα προτιμουσα τον συγχρονο ελληνκο ηχο στον σκληρο Απριλη του 45 (τα ματοκλαδα σου λαμπουν ) και την Αρετουσα η καπως ετσι του Ξαρχακου με την φωνη του Νικου Ξυλουρη.

 167. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ατάκα κι επί τόπου
  μετρητοίς και άνευ τόκου

 168. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ενα ξημερωμα του 82 ή 83 (την πολυ μπαροβια περιοδο μου) ο θειος Νωντας στην ομωνυμη εκπομπη του (3.00 εως 4.00) βαζει αυτο το τραγουδι και με …..εστειλε!!!
  Μανος Χατζιδακης .Εξαγωγη πολιτιστικων προιοντων το 1961!!!!

 169. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  This is the soundtrack of the tv serie Who Pays the Ferryman what was a hit in 1978. I watched this show and it was very good. The music was a favorite by me.

 170. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Κανα ναργιλέ να φέρω;;

 171. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  20.11.2008
  Δημήτρης Πουλικάκος
  ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ
  ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
  ΦΩΤΟ: ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΒΕΡΗΣ
  http://www.lifo.gr/mag/features/1038
  Hθοποιός, μουσικός παραγωγός, rocker. Γεννήθηκε επί της Πατησίων και ζει επί της 3ης Σεπτεμβρίου. Είναι γνωστός ως «θείος Νώντας», έχει κάνει σε στριπτιτζάδικο, στη φυλακή και δούλεψε και ως ιπτάμενος φροντιστής της Ολυμπιακής ( οι επιβάτες τον κοιτούσαν περίεργα).

  ΣΧΟΛΙΑ (10)

  192

  Ο Θείος Νώντας ήταν από το ‘82 το alter ego μου στο ραδιόφωνο. Δεν έχω πει ποτέ το όνομά μου στο ραδιόφωνο. Δεν θυμάμαι πώς μου κόλλησε αυτό το όνομα. Μου έκανε κάτι μεταξύ χαριτωμένου και κωλομπαρίστικου. Η πρώτη εκπομπή που έκανα λεγόταν «Έλα στον θείο».
  Γεννήθηκα 21 Ιανουαρίου 1943, επί της Πατησίων, σε ένα παλιό νεοκλασικό ενός γυναικολόγου, οικογενειακού φίλου των γονιών μου, οι οποίοι ήταν και οι δύο γιατροί. Σημειωτέον, ο ίδιος γιατρός έφερε στο κόσμο και την κόρη μου.
  Μεγάλωσα κάτω από την πλατεία Αμερικής, Θήρας και Ιεροσολύμων. Είναι κουφό, αλλά θυμάμαι τα βαφτίσια μου, όταν ήμουν ενάμιση, στην Αγία Ζώνη στην Κυψέλη. Θυμάμαι το προαύλιο που με κράταγε η μάνα μου αγκαλιά.
  Στα είκοσι ένα μου έκανα τον πρώτο μου γάμο με Αγγλίδα. Αυτή ήταν πανέμορφη, πρώην μανεκέν. Την έλεγαν Σάρα, καμία σχέση με την Πέιλιν. Οι φίλοι μας μάς έλεγαν «η ωραία και το τέρας».
  Στο Λονδίνο έμεινα γύρω στα επτά χρόνια, κάνοντας δουλειές του ποδαριού. Δούλεψα κυρίως σ’ ένα στριπτιτζάδικο που λειτουργούσε από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. Η δουλειά μου ήταν να κόβω εισιτήρια, να κάνω τον κράχτη στην είσοδο, να κλείνω την αυλαία και να αλλάζω τα σκηνικά. Ο ένας εκ των δύο αφεντικών μου ανήκε στην ιρλανδική μαφία, εξού και βρέθηκε μαχαιρωμένος στην πισίνα του. Υπήρχαν όμως και τα καλά του επαγγέλματος. Βρίσκαμε να αγοράζουμε διάφορα πράγματα σε πολύ καλές τιμές – κλοπιμαία φυσικά. Φωτογραφικές μηχανές, μπουφάν, ό,τι είχε ο άνθρωπος.
  Κάποια στιγμή δούλεψα και ως ιπτάμενος φροντιστής στην Ολυμπιακή. Αυτό ήταν το ‘66, πριν τη Χούντα, στη χρυσή εποχή της Ολυμπιακής, με Ωνάση φυσικά. Έμεινα πολύ λίγο, λόγω των αντιδράσεων των επιβατών. Με κοίταζαν λίγο περίεργα.
  Έτυχε να επιστρέψω στην Ελλάδα μια εβδομάδα πριν το πραξικόπημα. Πήρα το πρώτο αεροπλάνο, κατέβηκα στην Κρήτη και από κει πήγα στα Μάταλα και έμεινα μέσα σε μια σπηλιά για τέσσερις μήνες. Είχα την καλύτερη σπηλιά, με μπαλκονάκι, και χάζευα το ηλιοβασίλεμα πάνω σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου. Οι σπηλιές ήταν φουλ τότε. Υπήρχαν πάνω από 300 άτομα που ζούσανε εκεί μέσα. Όσο και αν ακουστεί περίεργο, εν μέσω Χούντας, ήταν από τα πιο ωραία καλοκαίρια της ζωής μου. Την επόμενη χρονιά άρχισαν τα παράπονα από τους συλλόγους γονέων και τις κλείσανε τις σπηλιές. Από τότε είναι κλειστές. Τις πρόλαβα στο τσακ.
  Το περιοδικό «Πάλι» το κάναμε το ‘63 με τον Παναγιώτη Κουτρουμπούση. Ο Λεωνίδας Χρηστάκης μας έφερε σε επαφή με τον Νάνο Βαλαωρίτη, που είχε κατά νου να κάνει μια ανάλογη έκδοση και έτσι οι τρεις μας ενώσαμε τις δυνάμεις μας και μαζί με τον Γιώργο Μακρή, την Μαντώ Αραβαντινού, τον Κώστα Ταχτσή και με τη βοήθεια του Ανδρέα Εμπειρίκου και του Νικόλαου Εγγονόπουλου εκδώσαμε κάποια τεύχη. Όλος ο σουρεαλισμός μαζεμένος και η γενιά του μπιτ.
  Πρώτη φορά με τους MGC, το πρώτο μου συγκρότημα, πριν τον Εξαδάκτυλο και τα Αδέσποτα Σκυλιά, παίξαμε σε ένα χώρο που λεγόταν «Λεωνίδας», από το όνομα του καλλιτεχνικού υπεύθυνου. Λειτουργούσε και πάνω χώρος, ως καμπαρέ, όπου έπαιζε η ορχήστρα του Ρουχωτά και ο Γιώργος Νταλάρας με την κιθάρα του, ο οποίος πρωτοξεκινούσε τότε. Πολλές φορές, όταν έφτανε επτά το πρωί και δεν έλεγαν να φύγουν οι «γιεγιέδες» κάτω που παίζαμε, κατεβάζανε τον Νταλάρα να παίξει για να τους «διώξει». Μάλιστα θυμάμαι, του λέγαμε, έχεις καλή φωνή, πρέπει να σε προωθήσουνε. Και εντάξει, προωθήθηκε αρκούντως, δεν μπορώ να πω.
  Ο Θείος Νώντας ήταν από το ‘82 το alter ego μου στο ραδιόφωνο. Δεν έχω πει ποτέ το όνομά μου στο ραδιόφωνο. Δεν θυμάμαι πώς μου κόλλησε αυτό το όνομα. Μου έκανε κάτι μεταξύ χαριτωμένου και κωλομπαρίστικου. Η πρώτη εκπομπή που έκανα λεγόταν «Έλα στον θείο».
  Πρώτη φορά έπαιξα σε μια ταινία που δεν τελείωσε ποτέ του Σωτήρη Λελούδα, το ‘64. Λεγόταν Narcissus 64. Έχω παίξει σε καμιά 60 ταινίες από τότε, ελληνικές αλλά και μερικές ξένες, και στην τηλεόραση έχω κάνει πολλές εμφανίσεις.
  Το ‘78, όταν βγήκα από την φυλακή, πήγα στο Τρίτο Πρόγραμμα που το είχε αναλάβει ο Χατζηδάκις και του ζήτησα να κάνω εκπομπή εκεί. Μου λέει, κάνε ότι θες. Θυμάμαι, την επόμενη μέρα στην καλλιτεχνική σελίδα της «Βραδυνής», τον τίτλο: «Από τον Κορυδαλλό κατευθείαν στο Τρίτο». Αυτή ήταν μια από τις δύο φορές που έκανα φυλακή. Η πρώτη ήταν το ‘68 για χασίσια. Πρόλαβα και τις φυλακές Αβέρωφ. Μας είχανε πιάσει με άλλους 12 ως σπείρα ναρκωτικών. Είχανε βρει πρώτη φορά LSD τότε, που δεν υπήρχε ακόμα στην νομοθεσία. Γράφανε «LSD» για τους ψυχεδελικούς.
  Το ‘75 είχε πεθάνει η πρώην γυναίκα μου, η δεύτερη, με την οποία έχουμε και μια κόρη. Οι γονείς της, για να πάρουν την κηδεμονία του παιδιού μας, ξεκίνησαν μια ολόκληρη ιστορία, η οποία κράτησε συνολικά πάνω από δέκα χρόνια με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και προφυλάκιση έξι μηνών. Κατηγορήθηκα για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Η γυναίκα πέθανε στον ύπνο της από αναρρόφηση, στην Ολλανδία, ενώ εγώ ήμουν στην Ελλάδα. Σημειωτέον ότι είχαμε ήδη χωρίσει και ήταν έτοιμη να παντρευτεί με άλλον άνθρωπο, βοηθό καθηγητή στο Πολυτεχνείο, ο οποίος κατηγορήθηκε και έκανε κι αυτός φυλακή. Μπήκε μέσα στον Κορυδαλλό έντρομος. Εγώ, που ήμουν ήδη μέσα, τον βοήθησα να τα βγάλει πέρα και με ευχαριστούσε γι’ αυτό. Η αδελφή του πατέρα μου ήταν σύζυγος του Παναγιώτη Κανελλόπουλου και τότε μπερδέψανε κι αυτόν στην υπόθεση. Τελικά βγήκε απαλλαχτικό βούλευμα.
  Ήταν η χρονιά που είχα γυρίσει τους Τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας του Παναγιωτόπουλου και στη φυλακή κυκλοφορούσα στα καλύτερα κελιά και όλοι ήταν, «Περάστε κ. Πουλικάκο για ένα τσάι», «Τι λέτε για ένα σκάκι» και τέτοια. Βέβαια, δεν ήταν μόνο αυτά η φυλακή.
  Είναι απίστευτο, αλλά εκεί μέσα αισθάνεσαι χειρότερα από ζώο. Σε ένα χώρο τέσσερα επί τέσσερα να ζουν έξι άνθρωποι, κάθε καρυδιάς καρύδι! Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος. Δεν μπορούν να κάνουν απεργία πείνας 35.00 άτομα, δεκαεφτά να έχουν ράψει το στόμα τους και αυτό να περνάει στα ψιλά στα ΜΜΕ. Σε μία χώρα που ένας στους χίλιους κατοίκους είναι μέσα. Βγήκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και είπε ότι για να αποσυμφορηθούν οι φυλακές θα πρέπει να κτιστούν καινούργιες. Ντροπή κύριε Πρόεδρε! Και έχεις κάνει και κρατούμενος. Το θέμα είναι να πάψουν να υπάρχουν οι φυλακές.
  Η ζωή μου έμαθε πολλά και τίποτα. Ένα είναι σίγουρο πάντως, καλύτερα ζωή παρά θάνατος!

 172. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος

  Οχι θα το βαλουμε εντος του cake

 173. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Εγώ δεν είπα τι θάχει, απλώς έκαμα μια ..υπόμνηση ότι το ρίξαμε στα γλέντια, εσύ και ο άλλος πιο συγκεκριμένα και παρασύρατε και τον μαθηματικό.
  .
  Όμως με το τελευταίο σχόλιό σου με διέψευσες πλήρως. Ήταν εξαιρετική ιδέα να βάλεις τη διήγηση, δεν την είχα διαβάσει.

 174. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ζαπποειδης προσπαθεια του Δ.Πουλικακου με αρκετη κακοφωνια που δεν βγαζει αρκετη dada-ιλα, αλλα rock & roll παρεϊστικη ελληνιλα. Για τα οχι και τοσο μακρινα νιατα μας.

 175. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος

  «Όμως με το τελευταίο σχόλιό σου με διέψευσες πλήρως. Ήταν εξαιρετική ιδέα να βάλεις τη διήγηση, δεν την είχα διαβάσει.»

  Η σειρα συνεντευξεων της lifo ονομαζεται «ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ», εις τους οποιους πρωτευοντως και κυριως απευθυνεται. Και δικαιως.
  Αν δεν τα θυμηθουν οι Αθηναιοι, θα τα θυμηθουν οι Επαρχιωται μετοικοι;

  Προσπαθω να αποκεντρωσω την πληροφοριαν , και να την συντονισω εκ του μακροθεν, αλλα ειναι αδυνατον. Δεν θελουν η ….δεν ημπορουν.

  ΥΓ Ο ΑΦ εγεννηθη εις την κλινικην ΛΑΠΠΑ ειςτην οδον Αχαρνων, 12 ετη παρα 24 ημερες μετα τον Δ.Π. Εχουμε και το ιδιον ζωδιον.

 176. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αυτοαναφορικοτητα
  «12 ετη παρα 24 ημερες μετα τον Δ.Π.»

  Προκειται περι συμμιγων με αρνητιικο τον δευτερο ορο. Να διατυπωσουμε τους κανονες των πραξεων με αρνητικους και θετικους ορους,

  ΥΓ Συμμιγείς λέγονται οι αριθμοί οι οποίοι αποτελούνται από ακέραιους αριθμούς που δηλώνουν μονάδες διαφορετικής τάξης:Για παράδειγμα ο αριθμός: 3 ώρες 15 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα είναι ένας συμμιγής αριθμός

 177. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Σωστό μου φαίνεται αυτό με τους συμμιγείς (κάτσε μην εμφανιστεί πάλι ο άλλος με καμιά τεκμηρίωση και εκτεθούμε ..πολλαπλώς)

 178. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος και λοιποι ….αιφνιδιως εξαφανισθεντες συνεργαται

  Οι υπευθυνοι της μοναδικης κατωθι λιστας πρεπει να παρουν-οπωσδηποτε- το νομπελ μαθηματικων για την εξαιρετικη εργασια τους στην πραξη….. της διαρεσης.

  Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ 1 ΟΝΟΜΑ

  “ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2404
  Εταιρεία «πέτυχε» διακανονισμό χρεών στο ΙΚΑ σε 4.700 δόσεις
  Μια απίστευτη αποκάλυψη έγινε σήμερα κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής. Μια εταιρεία, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό, πέτυχε διακανονισμό για τις οφειλές της προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε μόλις… 4.700 δόσεις!

  Ημερομηνία πληρωμής της τελευταίας δόσης ορίστηκε, μάλιστα, το έτος 2.404!
  Την απίστευτη καταγγελία έκανε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιώργος Κυρίτσης, καταθέτοντας και σχετικό έγγραφο, το οποίο αποδείκνυε σκανδαλώδη διακανονισμό οφειλών.
  Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ σημείωσε: «Έχω στα χέρια μου, υπογλώσσιο πήραμε όταν το είδαμε, έγγραφο που δείχνει ότι κάποιος πέτυχε 4.700 δόσεις, με τελευταία δόση στις 31.03.2404», εξηγώντας ότι ο διακανονισμός για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ γίνεται με απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
  Ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος έδειξε να αιφνιδιάζεται από τα λεγόμενα του κ. Κυρίτση, δηλώνοντας ότι «θα πρέπει να περιέλθει σε γνώση δική μας και να πάμε στη διοίκηση του ΙΚΑ να ρωτήσουμε τι είναι αυτό. Το ζήτημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από τη διοίκηση του ΙΚΑ, της αυστηρότερης δυνατής».
  Πάντως, ο κ. Κυρίτσης δεν ανέφερε την επωνυμία της εταιρείας, ενώ έχουν σβηστεί τα στοιχεία της από το σχετικό παραστατικό. Προφανώς, θα μάθουμε το… 2404 όταν ξεπληρώσει τα χρέη της και κλείσει ο φάκελός της.”

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63720004

 179. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ωστε δεν το είχες διαβάσει ε Αναγνώστη;
  Και μόλις έλεγα σε ένα φίλο πως ξέρω έναν …Αναγνωσταρά … Πιξελοφάγο!
  Τώρα πρέπει να το ακυρώσω! 😛 😀

  Χο χο με τον θείο Νώντα με συνδέει μια κοινή εμπειρία . Θυμόμαστε και οι δυο τη …βάφτιση μας . Εγώ ήμουν πιο μεγάλος όμως .Στα δυόμισι ! 🙂

  Αφώτιστε για δες:
  «Ωστόσο, το ορντέβρ της πιατέλας μας δεν είναι γλωσσικό μαργαριτάρι όπως συνηθίζουμε, είναι μια είδηση που διάβασα και που δυσκολεύομαι να την πιστέψω, οπότε σας ζητάω να μου πείτε πού είναι το λάθος. Σύμφωνα λοιπόν με κάποια δημοσιεύματα (η αρχική πηγή φαίνεται να είναι το HotDoc, όπως βλέπω εδώ), μια εταιρεία του ομίλου Ξυνή, που χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια στο ΙΚΑ, έκανε ρύθμιση των χρεών της ώστε να πληρώσει με δόσεις τα οφειλόμενα ποσά. Ώς εδώ τίποτα παράξενο, αλλά ύστερα διαβάζω ότι η καταβολή δόσεων θα διαρκέσει…. 392 χρόνια και θα ολοκληρωθεί το 2404! Η είδηση βέβαια μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον και διαλύει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που μας καθήλωναν. Μπορεί εμείς να μην υπάρχουμε, αλλά σε τέσσερις αιώνες από σήμερα θα υπάρχει αφενός ΙΚΑ και αφετέρου Όμιλος Ξυνή! »
  http://sarantakos.wordpress.com/2012/09/22/meze-32/

  Τζάμπα λεφτά έσκασες στο (Μπομπολιστάν :mrgreen: ) !

  Αφιέρωση… δεν έχει . Το νήμα σέρνεται.

 180. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa
  «Τζάμπα λεφτά έσκασες στο (Μπομπολιστάν :mrgreen: ) !»
  Ενταξει ειμαι λιγο χαζοτερος απο τους αποντες συνεργατες μου (επιτηδες τους διαλεγω ελαφρως εξυπνοτερους και πιο «σπαστες» σε ορισμενα θεματα ) αλλα :
  1. βαριεμαι να γραφω και χρησιμοποιω clopy paste (cntr c cntr v απο το αγιον DOS)
  2. το εθνος και καθε εφημεριδα εχουν ηλεκτρονικη εκδοση.

 181. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa
  Και εγω ημουν 2 ετων οταν με βαφτισανε, γιατιπεριμεναμε να ερθει στην Αθηνα ο νονος μου, ο οποιος ηταν με μεταθεση στην επαρχια.
  Δεν θυμαμαι την βαφτιση μου στην εκκλ. Αγ. Τριαδος Αμπελοκηπων γιατι εχω …κριση ελεφαντα, αλλα μου ειπαν οτι ελεγα στον παπα το αμιμητο: «οχι αλλο πλιτσι παππου!!!!»

 182. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟ
  Εικονικό μακελειό
  Λουτρό αίματος στο World of Warcraft, χάκερ σκότωσαν όλους τους χαρακτήρες
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012

  Χάκερ που κατάφεραν να εισβάλουν στον εικονικό κόσμο του World of Warcraft δολοφόνησαν όλους τους χαρακτήρες σε ορισμένες μεγάλες πόλεις του παιχνιδιού, από τους ίδιους τους παίκτες μέχρι τους χαρακτήρες που παράγει το ίδιο το παιχνίδι.

  Σε εικόνες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, οι σκελετοί σχηματίζουν ολόκληρα βουνά στους δρόμους.

  Η εταιρεία Blizzard Activision που αναπτύσσει το World of Warcraft επιβεβαίωσε το πρωτοφανές μακελειό και υποσχέθηκε ότι πήρε μέτρα για να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.

  «Ορισμένα βασίλεια [του παιχνιδιού] επηρεάστηκαν από παρέμβαση εντός του παιχνιδιού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των χαρακτήρων των παικτών, καθώς και χαρακτήρων που δεν ανήκουν στους παίκτες, σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες πόλεις [του παιχνιδιού]» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας με την ονομασία «Nethaera».

  Πρόσθεσε ότι το κενό ασφάλειας που αξιοποίησαν οι χάκερ «έχουν ήδη διορθωθεί, οπότε το περιστατικό δεν θα μπορούσε να επαναληφθεί».

  Περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια χρήστες, από τους οποίοι οι μισοί εκτιμάται ότι βρίσκονται στην Κίνα, είναι συνδρομητές στο δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι.

  Παραμένει ακόμα ασαφές πώς η Blizzard Activision θα τους αποζημιώσει μετά την εκτέλεση των χαρακτήρων τους.

 183. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  ΜΕΤΑ ΤΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΗΡΤΗΣΑ
  «Εικονικό μακελειό
  Λουτρό αίματος στο World of Warcraft, χάκερ σκότωσαν όλους τους χαρακτήρες»

  ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘ’ ΟΤΙ ΕΠΕΝΔΥΤΑΙ ΜΑΣ…
  ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜ-ΠΗΞΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΝ ΟΜΑΔΑΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ SMARTPHONES, IPHONES,ΜΕΣΩ INTΕRNET, VIDEO GAMES, ANIMATION κ.λ.π. ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΩΡΙΜΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 77 ΕΤΩΝ»

  «Αφώτιστος Φιλέλλην says:
  24/09/2012 στις 2:11 μμ
  Και επειδη προβλεπεται να ξεμπολγκαρει το ΕΣΠΑ και να ανακεφαλαιοποιηθουν αι τραπεζαι, ιδου η ευκαιρια ωστε να μην παρατηρηθει διαρροη εγκεφαλων εις την αλλοδαπην.

  H “ACROPOLIS DREAM DIGITAL GAMES & ANIMATION DESIGN” ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΛ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ SMARTPHONES, IPHONES,ΜΕΣΩ INTΕRNET, VIDEO GAMES, ANIMATION κ.λ.π. ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΩΡΙΜΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 77 ΕΤΩΝ, ΑΝΑΖΗΤΑ ΝΕΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ Η/Υ) ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ 6 ΤΟΥΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ Η/Υ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
  ΠΡΩΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 700 ΕΥΡΩ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΦΙΓΟΥΡΩΝ ΚΟΜΙΧS, MANGA, κ.λ.π.ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΒΛΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ
  ΠΡΩΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 900 ΕΥΡΩ.
  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΜΙΑΣ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΙΣΠΑΝΙΚΑ, ΡΩΣΙΚΑ, ΚΙΝΕΖΙΚΑ, ΑΡΑΒΙΚΑ.

  2. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΑΙ (VENTURE CAPITAL,…) ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ PROJECT.
  ΔΕΚΤΟΙ ΜΕΓΑΛΟΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ 1.Ο ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ, ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ & ΕΡΓΟΛΗΠΤΑΙ, ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
  ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΑΥΡΟΥ & ΓΚΡΙΖΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

  Πληροφοριες

  Αφωτιστος Φιλελλην

  ΥΓ ιδου μια αξιεπαινος αναπτυξιακη προσπαθεια ενος μικρομεσαιου, να χρηατοδοτηθει, να παραξει και να εξαγει παγκοσμιως.

  Ακολουθηστε….»

  Το πραγματικο ΥΓ Αγαπητοι αποντες γενικως και σπανιως (και αιφνιδιως) επανεμφανιζομενοι συνεργαται, οταν το ανηρτησα δεν δωσατε την δεουσαν προσοχην, οποτε….

 184. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ποιος γιορταζει σημερα;

  “Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Την πρωτοβουλία πήραν από κοινού το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

  Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία παγκόσμια «επιδημία» ψυχικών διαταραχών, επικαλούμενοι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο αριθμός των πασχόντων από κατάθλιψη, ξεπερνά παγκοσμίως τα 154 εκατομμύρια, ενώ ως το 2020 θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Οι πάσχοντες από σχιζοφρένεια είναι 25 εκατομμύρια, ενώ 95 εκατομμύρια υποφέρουν από διαταραχές σχετιζόμενες με κατάχρηση αλκοόλ.

  Οσον αφορά τη χώρα μας και σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, μόλις το 80% όσων πάσχουν από κατάθλιψη αναζητούν βοήθεια και λιγότερο από το 50% προσφεύγει στη στήριξη του ιατρού. Ένα 10 με 12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών πάσχει από ψυχικές ασθένειες.”

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/worldays/61#ixzz28tTVSg8W

  Απαντησις : Το απεραντο….φρενοκομειο.

  Οκτωβρίου 10, 2012 στις 2:25 μμ

  Αφώτιστος Φιλέλλην
  https://panosz.wordpress.com/2012/10/08/sxoliasths-skopouli-1/#comment-155349
  Στην χωρα, στις εορταζουσες και τους εορταζοντες και …περαστικα μας.

 185. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  “Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, την κατάσταση στο χώρο της Ψυχικής Υγείας. ”

  Τι εννοει; Στους χωρους εξετασης και θεραπειας η -κυριως- εξω απο αυτους, σε μας τους πολλους , τους “υγιεις”;

  “Για του εξω απο αυτους “υγιεις”, θεωρουνται ………”.ιδιορρυθμοι τυποι”, ανεκτοι απο την κοινωνία, ως ακίνδυνοι και ενίοτε γραφικοι,

  διατηρουντες βέβαια και ολα τα δημοκρατικά τους δικαιώματα. 😆 ”

  Ελα ομως που κινουμαι 39 ετη στο κεντρο της Αθηνας και …εχουν δει τα ματια μου πολλα, οπως:
  -σε τρακαρισμα ταξι με ΙΧ στo συνταγμα ο ταξιτζης να βγαινει εξω με ενα κατσαβιδι …20 εκ. και να απειλει τον ατυχη οδηγο.
  -γενικα σε τρακαρισματα υβρεις και πολλα γρονθοκοπηματα
  -στην γωνια Ζ. Πηγης & Ακαδημιας “ενηλικα” αναρχοπουλα και μπατσοπουλα να παιζουν πετρο-ξυλο-πολεμο (στα 10 μου σταματησαμε τον πετροπολεμο μεταξυ γειτονιων γιατι τραυματισθηκε ενα παιδι στο κεφαλι)
  -διαφορους πυρομανεις να καινε ΙΧ και μοτοσυκλετες
  [….]
  -το 1999 γνωστοι μου να αγοραζουν σε απιθανα υψηλες τιμες μετοχες εταιρειων που παρηγαγαν …σχεδον τιποτα
  -σχεδον εναν ολοκληρο λαο να υποστηριζει αυξησεις με δανεικα

  Ζησαμε μεσα σε μια επικινδυνη φαντασιωση, χρειαζομαστε θεραπεια.
  Συστηματικη, μακρα και επωδυνη, απο ομαδα ψυχιατρων, ψυχολογων και κοινωνιολογων -κυριως ελληνων εξωτερικου με μολις τριμηνη θητεια (ωστε να μην προλαβουμε να τους διαφθειρουμε κι αυτους)- με ημερησιες εκπομπες απο το ραδιοφωνο και την τηλεοραση.

  ΥΓ Ιδου αλλη μια δραστηριοτης της ΑasS. Μετατρεπουμε την συλλογικην ποαρακρουσιν και ψυχασθενεια της κοινωνια μας εις…. επιχειρηματικην ευκαιριαν.

 186. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  « Ζησαμε μεσα σε μια επικινδυνη φαντασιωση, χρειαζομαστε θεραπεια.
  Συστηματικη, μακρα και επωδυνη, απο ομαδα ψυχιατρων, ψυχολογων και κοινωνιολογων -κυριως ελληνων εξωτερικου με μολις τριμηνη θητεια (ωστε να μην προλαβουμε να τους διαφθειρουμε κι αυτους)- με ημερησιες εκπομπες απο το ραδιοφωνο και την τηλεοραση.»
  Αχ βρε Αφώτιστε τι …ειιιίναι αυτά;
  Ακούς εκεί θεραπεία ,συστηματική, μακρά και επώδυνη!
  Ορέ Αφώτιστε ο βασανισμένος Έλλην δεν χρειάζεται ψυχολόγους και κοινωνιολόγους. Τους τρώει στη μάπα όλη μέρα ακόμη και από τηλοψίας. Βάλθηκες να μας διαλύσεις το μαγαζί;
  Αποκατάσταση, ευεξία και χαρά έχουμε ταχθεί να προσφέρουμε στους ταλαίπορους κάθε είδους αγαπητέ μου!
  Κέντρο ψυχικής ανάτασης και ευτυχίας θα στήσουμε. Μεγάλες πισίνες με καταρράκτες, τρεχούμενα νερά και υδρομάλαξη. Χαμάμ, αρωματοθεραπεία , πέτρες από λάβα στα ευαίσθητα σημεία, μουσική πανδαισία στην οποία φυσικά θα διαπρέψεις και στο φινάλε:
  Σιάτσου ,ταυλανδέζικο, ζυμώματα, εφιουράιζ (βαθύ γλίστρημα) και προπαντός …θωπείες !
  Άντε φτιάξε την κατάλληλη παρουσίαση και σπρώξτην στον Αναγνώστη για τους τιμοκαταλόγους και τα περαιτέρω. Ταμάμ;

 187. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa

  «We all want justice but you got to have the money to buy it»

  Ο ανθρωπος (Allan Price των Animals ) ηταν μακραν 40 years ahead
  Μονον ο Παπουλης μας ενδεχεται να το θυμαται αυτο το κινηματογραφικο εργο του σκηνοθετη του » If «και την μουσικη. Οι υπολοιποι μαθαινατε αριθμητικη (απλη μεθοδο των 3, υφαιρεση, συμμιγεις) και οι μεγαλυτεροι γεωμετρικους τοπους.

  Justice (O Lucky Man! – 1973)

  We all want justice but you got to have the money to buy it
  You’d have to be a fool to close your eyes and deny it
  There’s a lot of poor people who are walking the streets of my town
  Too blind to see that justice is used to do them right down

  All life from beginning to end
  You pay your monthly installments
  Next to health is wealth
  And only wealth will buy you justice

  There’ll always be a fool who insists on taking his chances
  And that is the man who believes in true love romances
  He will trust and rely on the goodness in human nature
  Now a judge will tell you that’s a pathetic creature

  All life from beginning to end
  You pay your monthly installments
  Next to health is wealth
  And only wealth will buy you justice

  Money, justice
  Money and justice
  Money, justice

 188. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa

  «Αποκατάσταση, ευεξία και χαρά έχουμε ταχθεί να προσφέρουμε στους ταλαίπορους κάθε είδους αγαπητέ μου!
  Κέντρο ψυχικής ανάτασης και ευτυχίας θα στήσουμε. Μεγάλες πισίνες με καταρράκτες, τρεχούμενα νερά και υδρομάλαξη. Χαμάμ, αρωματοθεραπεία , πέτρες από λάβα στα ευαίσθητα σημεία, μουσική πανδαισία στην οποία φυσικά θα διαπρέψεις και στο φινάλε:»

  μουσική πανδαισία λοιπον στο στο φινάλε:
  Alan Price -O Lucky Man! – Finale

  Δες την χαρα των συντελεστων του φιλμ επιδη το ολοκληρωσαν!!!!
  Ιδιατερα το χαριτωμενο ζευγαρι Malcolm McDowell and Helen Mirren . Ειδικα την τελευταια.
  Λυπαμαι που φοιτησα στο ΕΜΠ και δεν πηγα Λονδινο. Μπορει και να την γνωριζα στα νιατα της

 189. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  nikos__alfa

  Σημερα ημουνα στον Πλατανο (το καφενειο εχει κλεισει με τον θανατο του καφετζη εδω και χρονια) και καθισαμε διπλα στο εστιατοριο και πιναμε μπυρες 13.00 εως 16.00. Ακουγα μεταχιππικες ιστοριες του 70-80 για Γκοα, Κατμαντου, Αριζονα, ΗΠΑ,….. και αλλα ωραια.

  Οποτε επιφυλασσομαι για…. αυριο.

 190. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αφώτιστε

  Σαν του πλατάνου τα νερά δεν θα ‘βρεις σ’ άλλα μέρη
  με μια γουλιά δε θες γιατρό, με δύο βρίσκεις ταίρι 😉 ….δημώδες

  Ακόμη ένας λόγος που ήσουν τυχερός που έμεινες στο ΕΜΠ και δεν πήγες στο Λονδίνο, στους …ξενέρωτους! 🙂
  Άλλωστε αυτοί έκαναν και κάνουν …αμάν να έρθουν εδώ!
  Ορίστε:

  και η μεγάλη κυρία στο δικό μας :

  υγ
  Έχουμε ..υπομονή και για αύριο 😉

 191. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Να διευκρινίσω μια που βγήκαν πλήρεις και οι δύο σύνδεσμοι αποστολής:

  In the Cool of The Day Nat King Cole Στίχοι: Leiam Sullivan
  Μουσική: Μάνος Χατζίδάκις. Το 1963 η MGM pictures γυρίζει στην Ελλάδα την ταινία In The Cool of The Day (Διακοπές στην Ελλάδα) με πρωταγωνιστές τον Peter Finch και την Jane Fonda. Ο ήδη βραβευμένος με το Oscar μουσικής Μάνος Χατζιδάκις γράφει τη μουσική της ταινίας και ο Nat King Cole τραγουδά σταγγλικά το
  «Κάνε τον πόνο σου χαρά»
  …που την πρώτη του εκτέλεση αποδίδει με τη μεσογειακή θέρμη και το απαράμιλλο μπρίο της η Μαίρη Λίντα!

 192. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μπαίνω μόνο για να απαντήσω στην αγωνιώδη αναρώτηση του συνεργάτου Αφώτιστου (που τον τιμά) μήπως με την προσπάθειά μας εκμεταλλευόμεθα εμπορικώς το γενικευμένο πρόβλημα των συναισθηματικών διαταραχών σήμερα.
  Και το πράττω διότι έθεσε ηθικόν ζήτημα, και σε αυτά τα ζητήματα όπως γνωρίζετε είμαι ιδιαίτερα εβαίσθητος, αλλά και ..άτεγκτος.

  Όχι κατηγορηματικά και αυτό διότι απευθυνόμεθα σε συγκεκριμένο τάργκετ γκρουπ (έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία).
  Σε όσους το απαρτίζουν, είναι αλήθεια, εμφανίζεται μια ψυχολογική διαταραχή, αλλά καμία σχέση με αυτές που μνημονεύθηκαν στην χθεσινή ημέρα.
  Πιο συγκεκριμένα αναγνωρίζεται από τη (κακιά) συνήθεια να θέλει κάποιος να σώσει τους άλλους ..οπωσδήποτε και ονομάζεται (περίπου) σύνδρομο ενασχόλησης με τα κοινά (νομίζω επίκτητο).

  Και για να μη μου πείτε ότι λέω ατεκμηρίωτες απόψεις και ότι χρησιμοποιώ το παρόν βήμα για να εκφράσω προσωπικές πεποιθήσεις, θα σας υπενθυμίσω ότι με βάση αυτή τη διάγνωση η μεγάλη σοβιετική πατρίδα κάποτε έστελνε ασθενείς σε ψυχιατρικά καταστήματα για ανάνηψη, ..σωρηδόν.
  Λέτε να μην ήξεραν οι σύντροφοι;;

  Οπότε δεν υπάρχει ηθικόν ζήτημα, πάμε παρακάτω.

  Και λέγοντας πάμε παρακάτω, δράττομαι της ευκαιρίας να σας προτείνω να αλλάξουμε ποστ, διότι το παρόν βάρυνε από υπερφόρτωση πληροφορίας, μετά τα βίντεο με τα οποία το έχετε κατακλύσει αμφότεροι και δεν ανοίγει με τίποτα.
  Απλώς δια την τάξιν θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το είχα προβλέψει (και αυτό) και έκανα και παρέμβαση, την οποίαν δεν κατανοήσατε, φευ : «κανα ναργιλέ να φέρω;;»

 193. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος

  «προτείνω να αλλάξουμε ποστ, διότι το παρόν βάρυνε από υπερφόρτωση πληροφορίας, μετά τα βίντεο με τα οποία το έχετε κατακλύσει αμφότεροι και δεν ανοίγει με τίποτα.
  Απλώς δια την τάξιν θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το είχα προβλέψει (και αυτό) και έκανα και παρέμβαση, την οποίαν δεν κατανοήσατε, φευ : “κανα ναργιλέ να φέρω;;”

  Και ο κληρος πεφετει στον αγαπημενο μας Παππουλη που εχει αφησει μερες τωρα το ιστιοφορο συγνωμην ιστολογιο , ακυβερνητο.

  Επι της διαδικασιας

  Προτεινομενα Θεματα :
  1. lAUGHING maths μαθηματικη διατυπσις εξισωσεων, ανισοσεων, ολοκληρωματων κοινωνικων και οικονομικων μεγεθων και φαινομενων
  2.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ SMARTPHONES, IPHONES,ΜΕΣΩ INTΕRNET, VIDEO GAMES, ANIMATION κ.λ.π. ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΩΡΙΜΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 77 ΕΤΩΝ
  3. Αι μοιραιαια γυναικαι και το γενικευμένο πρόβλημα των συναισθηματικών διαταραχών σήμερα
  4. Οι φιλοι του παΠΟΥΛΗς ιπτανται ελευθερως εντος αεροστατου
  5……………….

  και ολα αυτα υπο την σκεπην, την προστασιαν και καθοδηγησιν της
  “… AaaS (ητις)είναι το προϊόν μας, η υπηρεσία μας ..η μάνα μας και ο πατέρας μας.

 194. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ναι φυσικά έχει βαρύνει .
  Κάποτε παίζαμε ένα παιχνίδι δεν θυμάμαι πως το λέγανε. . 🙄
  Να, προτείνω να το κλείσουμε στα 200 σχόλια για να έχει …καμπύλες το ποστ.

  Α και να συμπληρώσω στο δημώδες το από πάνω:

  Σαν του πλατάνου τα νερά δεν θα ‘βρεις σ’ άλλα μέρη
  με μια γουλιά δε θες γιατρό, με δύο βρίσκεις ταίρι
  Αν θες κι αντισκωριακό και πιεις δύο ουίσκι
  ο …πλάστης της γυναίκας σου στην κεφαλή σε βρίσκει 😆

 195. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αν θες κι αντισκωριακό και πιεις δύο ουίσκι
  ο …πλάστης της γυναίκας σου στην κεφαλή σε βρίσκει.

  Κοίτα να δεις, τα σοβαρά θέματα που μπορεί να αποτελέσουν και επιχειρηματική ευκαιρία, δεν θα τα βάζεις από το παράθυρο.
  Θα τα θέτεις με την προσήκουσα επιμέλεια και επεξεργασία όταν κάνουμε ..μπρέην στόρμινγκ και όχι μεταξύ τυριού και αχλαδιού (βίντεο, μουσική, στίχοι, χορός και τέτοια)

 196. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Μονο μουσικη, αλλα τι μουσικη!!!!

 197. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Σπανιες γαιες.

 198. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Άντε καλά, θα σας πω ένα ανέκδοτο για να μη λέτε ότι είμαι ..σφιγμένος και δεν συμμετέχω στην (υπερ)φόρτωση.

  Κάποτε σε μια πολυκατοικία υπερχείλισε η ..αποχέτευση (βόθρος) και το υπόγειο γέμισε.
  Αφού είδαν και απόειδαν αποφάσισαν να καλέσουν τον κυρ-Κώστα που ήταν ο καλύτερος σε αυτά τα θέματα, αλλά έπαιρνε κεφάλια (πανάκριβος).
  Εμφανίζεται ο δικός σου με μερτσέντες τζιπ και το βοηθό του το Γιωργάκη.
  Φοράει στολή δύτου, μάσκα με αναπνευστήρα (όχι μπουκάλες και τέτοια) πιάνει τη μύτη του (όπως όταν κάνουμε τούμπα στη θάλασσα) και αρχίζει τις διαδοχικές βούτες.
  -Γιωργάκη (ντυμένος κάζουαλ μεν, αλλά τα ρούχα ακριβά δεν τάλεγες, πάντως ήταν καθαρά) κλειδί νούμερο 5. (του το δίνει, πιάνει μύτη και μέσα ο Κυρ Κώστας)
  -Γιωργάκη κλειδί νο 4 κλπ κλπ .
  Μετά από 7-8 βούτες ακούγεται το γνωστό ..προυφ – προυφ (όπως όταν αδειάζει η μπανιέρα όταν τελειώσουμε το μπανιο με τα ..άλατα και τα αιθέρια έλαια) το υπόγειο αδειάζει και η βλάβη έχει αποκατασταθεί.
  Ο κυρ Κώστα αλλάζει και φοράει το καλό του κοστούμι, ενώ παράλληλα συμβουλέυει και τον Γιωργάκη (που είπαμε από πανέρι και τη λαϊκή ψωνίζει).
  – Γιωργάκη κοίτα να μάθεις τη δουλειά, γιατί σε βλέπω μια ζωή κελειδιά να δίνεις.

  Για σου Αφώτιστε και Νίκο 😆

 199. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Μετά και απ΄ αυτό το εμπνεβσμένο μάθημα …επαγγελματικού προσανατολισμού αποχαιρετούμε το φιλοθεάμον κοινό με πρόγραμμα διαρκείας !

  Πάμε γι άλλααα με μικρά, καφέ μα και με-γάλα! 🙂

 200. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Η τεχνη ειναι τελικα… μια καποια λυσις.

  0.40-0.41
  «Οι Μεσολογγιτες ειναι σαν πειρταες
  Αρπαζουν…ξαφανιζονται»

  «Οι ανδρες ειναι οι γυναικες
  αυτες που ειναι διπλα τους
  οσες αγαπουν
  και οσες εχουν αγαπησει.»

 201. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΣ (μαλλον ο νοσηρος εγκεφαλος μου χρειαζεται defragment(ανασυγκροτηση μαλακης εηκεφαλικης ουσιας).

  Η τεχνη ειναι τελικα… μια καποια λυσις.

  0.40-0.41
  “Οι Μεσολογγιτες ειναι σαν πειρατες
  Αρπαζουν…εξαφανιζονται”

  “Οι ανδρες ειναι οι γυναικες
  αυτες που ειναι διπλα τους
  οσες αγαπουν
  και οσες εχουν αγαπησει.”

 202. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΥΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

 203. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  ΣΥΓΝΩΜΗΝ ΛΑΘΟΣ ΠΑΛΙ
  ΥΠΑΡΧΕΙ PLΑYLIST ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΣΤΟ ΦΙΛΜ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
  ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s