Μάγκας ο Ιωάννης Κλαύδιος….

Ο προσωπικά ( ατομικά ) χρεωμένος  ως πολίτης του Λουξεμβούργου με 3,4 εκ  ευρά καλός κυριούλης και πουρόεδρος του Γιούρογκρουπ , χαριεντιζόταν σήμερα έξω από του Μαξίμου με τα παρτάλια που ο κοσμάκης εξέλεξε μέσα στη θολούρα και την απελπισία του.

Κατέπλευσε  ο τιτάνας της σύγχρονης πολιτικής , ο σταθερός υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων ,  ο φίλος μας όπως συχνά ισχυρίζεται που και αυτός μας  πονάει και μας συμπαθεί , ήρθε για να δώσει τη πάσα στο σαμαράκο.

Να τον προετοιμάσει για τις φάπες που θα φάει στα πρώτα του ταξιδάκια αναψυχής στας ευρώπας με μερικά φιλικά χαστουκάκια , να ντρεσσάρει και να  ντοπάρει τα νεοφιλελεύθερα αλογατάκια  αντωνάκη , βαγγελάκη , φανούρη ώστε να τραβήξουν το κάρρο μέχρι τη λαιμητόμο. Βέβαια στο κάρρο δεν θα επιβαίνει ούτε ο ίδιος ,  ούτε τα αλογατάκια , ούτε οι κολλητοί  ( τραπεζίτες και σία ) αλλά η κοινωνία και η χώρα.

Στον «άλλο» πλανήτη που ζούν αυτά τα τσουτσέκια μπορούν ακόμα να λένε τα φούμαρα που συνηθίσαμε τόσο καιρό.  Έχωντας αποτύχει συστηματικά σε ΚΑΘΕ πρόβλεψη , σε ΚΑΘΕ σχέδιο και πρόγραμμα μπορούν ακόμα να εκφράζουν τη βεβαιότητα ( my ass )  ότι πλέον δεν θα πληρώνουν αυτοί που τόσο καιρό εξαθλιώθηκαν .  Αναρωτιέμαι αν φαντάζεται ότι υπάρχει ακόμα λίπος , ότι δηλαδή ο κοσμάκης μπορεί να πληρώσει  τους φόρους , να αντέξει ακόμα μια μείωση  ( οριζόντια και κάθετη )  εισοδημάτων σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη ύφεση.

Φροντιστήριο για τη συνάντηση με την Αγγέλω πατιμέντο έκανε στον αντωνάκη ο Ιωάννης Κλαύδιος σε  εκτός ύλης θέματα : αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις , όταν σε αυτό που πράγματι θα κληθούν να εξεταστούν τόσο ο αντωνάκης , όσο και οι άλλοι δύο μακαντάσηδες όπως και  οι ευρωπέη ηγέτες είναι η αμείλικτη πραγματικότητα.

Δύο δεδομένα , έτσι για να γελάσουμε :

α) Τα μέτρα που προεκλογικά μας έλεγαν ( σας έλεγαν ) ότι  θα αναθεωρήσουν προς στο καλύτερο  δεν θα είναι 11,5 δις αλλά κοντά στα 14 🙂 . Και τούτο γιατί προβλέπεται ότι η ύφεση θα ξεπεράσει κατά πολύ την  «σχεδιαζόμενη» από τους καραγκιόζηδες – σκιτζήδες  της τρόικας. Αυτό το ορέο μας το φύλαγαν για τη τελευταία βδομάδα . Ομολογούν ανοικτά και ανενδοίαστα  ότι θα έχουν πρόβλημα στα έσοδα της τάξης των 2 δις τουλάχιστον πέραν της προβλεπόμενης τρύπας και πρόσθετες δαπάνες για μεταβιβαστικές πληρωμές  ( λόγω ασφαλιστικών ταμείων , επιδομάτων πρόσθετης ανεργίας κτλ ) . Και μόνο  λαμβάνωντας υπόψη το πολλαπλασιαστή φόρων ( εσόδων )  που κυμαίνεται μεταξύ 4.5 και 3.5 ,   είναι προφανές ότι αναμένεται μια ύφεση πάνω από  +3 μονάδες του ΑΕΠ σε σχέση με τα «σχέδια».

β) Με τις νέες επίσημες ανακοινώσεις φαίνεται ότι στο επτάμηνο μας λείπουν κοντά 2,5 δις σε σχέση με τα αναμενόμενα έσοδα .Αν ελπίζουν ότι θα τα μαζέψουν με τα μικτά συνεργεία ΣΔΟΕ – ΜΑΤ ή με το πρόσθετο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και τις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα μακρυά νυχτώθηκαν οι ταχυδακτυλουργοί. Η πρόβλεψη μου είναι ότι σε αυτό το ποσό θα προστεθεί ακόμα 1,5 έως 2 δις ακόμα κατ’ ελάχιστο,  ευρώπουλα που ΔΕΝ θα προκύψουν ούτε από αποκρατικοποιήσεις  , ούτε από εισροή κεφαλαίων ούτε από κάποια άλλη απίθανη πηγή.

Ο Ιωάννης Κλαύδιος τα ξέρει όλα αυτά ,για τούτο αρνείται να δεί τον εκφραστή μιας άλλης  αντίληψης  πολύ πιό κοντά στη πεζή πραγματικότητα , ακόμα και αν ο νεαρός τρομοκράτης είναι ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης . Αντίθετα προτιμά να το ρίχνει στις παπαριές για αξιοπιστία.

Προσπαθείστε , καλοί μου αναγνώστες , να φανταστείτε ένα πιθανό διάλογο μεταξύ των δύο ανδρών Γιουνκέρ – τσιπρόπουλου . Τι θα είχε να απαντήσει ο διεθνών προδιαγραφών λούστρος σε μερικά επίσημα νουμεράκια όπως το ποσοστό ανεργίας, η αναμενόμενη ύφεση , το σκάνδαλο ΑΤΕ ,   το άδυτο των ενδοομιλικών συναλλαγών ( που πολλές από αυτές γίνονται με όχημα εταιρίες  φαντάσματα που εδρεύουν στο δικό του δουκάτο ) και πολλά άλλα ων ουκ έστι αριθμός. Με υπεκφυγές για τους αόμματους της Ζακύνθου  και τους συνταξιούχους που δεν απογράφηκαν ( τελικά άνθρακες ο θησαυρός )  δεν μαζεύεται το φιάσκο με το προ ημερών ομόλογο της ΕΚΤ που έβγαλε καθαρά και αφορολόγητα καμμιά πεντακοσαριά δις κατ΄ ελάχιστο .

Κατά τα λοιπά , ελέω κυρ Φώτη , γλυτώσαμε από την εφεδρεία . Θα βρούν άλλο πιό εύσχημο τρόπο να ξεμπερδεύουν με το δημόσιο  για να μη θιγούν τα τελευταία εκλογικά ερείσματα  του πρόθυμου ξεφτίλα.

Καλό φθινόπωρο , γιατί αν δε το καταλάβατε τα μπάνια του λαού τελείωσαν και αρχίζει το μπαίν μαρί σε βραστό θειικό οξύ για τη τεράστια πλειοψηφία και αυτών που πήγαν τον Ιούνη να ψηφίσουν  με το φόβο της δραχμούλας 🙂

 

This entry was posted in Ανήθικες προτάσεις, Ανασκο(λο)πηση Επικαιρότητας, Ξεφτίλα ρεεεε, Παίγνια στο Alkatraz. Bookmark the permalink.

5 Responses to Μάγκας ο Ιωάννης Κλαύδιος….

 1. Πρόσεξε Παπούλη εδώ τα περίεργα υπονοούμενα για τον Ρουμελιώτη. Αν καταλαβαίνω καλά, ο συντάκτης μας λέει ότι ο Ρ. λέει αυτά που ξέραμε εδώ και καιρό (ότι το μνημόνιο ήταν εξαρχής καταδικασμένο να αποτύχει) επειδή εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Σάλλα (που είναι…;). Ό,τι νάναι, ή μου φαίνεται;

 2. Ο/Η papoylis λέει:

  Ορέ Δύτα

  Παίρνεις στα σοβαρά τις παπαριές που γράφουν εκεί οι απογοητευμένοι (και άνεργοι πλέον ) σύμβουλοι του γιωργάπη 🙂

  Δεν χώθηκαν φαίνεται στο ορέο ντηλ πασοκοτράπεζας ΑΤΕ και γκρινιάζουν. Όταν όμως έκαναν επί 2 δεκαετίες σχεδόν όλες τους τις δουλίτσες μέσω του ευαγούς ιδρύματος του μιχαλάκη , ήταν όλα ανθηρά.

  Δες λίγο τη δομή του άρθρου και θα καταλάβεις

  α) εξ αρχής υπονόμευση ( σκάνδαλο γκράτσια κοσκώτα )
  β) οι αγωνίες του ΠΡ όσο ήταν στο ΔΝΤ που όμως δεν υπερέβαιναν τα εσκαμμένα
  γ) και τέλος η τάχα μου «απορία» για την αλλαγή στάσης του ΠΡ διανθισμένη με το καρφάκι περί πειραιώς

  Κλασσικό δείγμα των πρώην επικοινωνιολόγων του μαξίμου αγαπητέ και ουσία ΜΗΔΕΝ.

  Το παραπολιτικό αυτό κατάστημα αξίζει να το παρακολουθεί κανείς μόνο αν έχει ειδικό ενδιαφέρον : να συλλέγει δηλαδή δείγματα του ιδιόλεκτου – κατάντιας μιας δράκας επαγγελματιών της κωλοτούμπας και της κονόμας που έχουν μπεί ,μετά από χρόνια πολλά ευμάρειας , στο περιθώριο.

  Υπήρξα σαφής αγαπητέ ;;;;

 3. Αυτό λέω κι εγώ: υπονοούμενα χωρίς νόημα για να υπονομευτεί αυτό που λέγαμε όλοι…

 4. Ο/Η papoylis λέει:

  Δύτα

  Να το ξαναπώ αγαπητέ συνιστολόγε : το εν λόγω ευαγές διαδικτυακό ίδρυμα υπήρξε υποκατάστημα του γιωργάπη…αυτό τα λέει όλα. Και βέβαια για τον Παπούλη ισχύει πάντοτε ο κανόνας : πριν αποφασίσεις για τη πραγματική αξία ενός κειμένου μάθε για το συγγραφέα του.

  Για παράδειγμα δες αυτότο «άνθος» : http://www.parapolitiki.com/2012/08/blog-post_4516.html

 5. Ο/Η papoylis λέει:

  Update δια σχολίου

  Τάμαθες τα νέα πατέρα : τα 14 δις θα γίνουν κοντά στα 18 , γιατί οι φτηνοί εκβιαστές που θαμας παρουσιάσουν τα τελικά συμπεράσματα της έκθεσης γνωρίζουν ήδη ότι η ύφεση και η ανεργία καλπάζουν , Μάλιστα συζητείται να υπάρχει και πρόσθετο μαξιλαράκι κοντά στα 2 με 2,5 δις. Άθροισμα κοντά στα 20 δις….:)

  Σκεφτείτε λίγο :

  αυτά που ο εορτάζων σήμερα φανούρης έλεγε πως θα αποφευχθούν κατά το δυνατόν προεκλογικά θα τα λουστούμε και μάλιστα σχεδόν στο διπλάσιο. Να είναι καλά ο σωτήρας μας
  Στο επόμενο πακέτο του 2013 ( αν αντέξουμε και αντέξουν ) οι περικοπές θα αρχίζουν από τις συντάξεις των 300 ευρώ… ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΥΡΩ , ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ…!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s