Αγαπούλα … Πούλαααα…..!

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ , εκλεκτοί μου αναγνώστες , με τη τρέχουσα επικαιρότητα , αφού σχεδιάζω εδώ και μέρες στο μυαλό μου ένα ποστ με χρωστούμενα από μιαν άλλη εποχή.  Ένα ποστ  που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ανέβει στην αρχή του επόμενου μήνα υπό μορφήν διηγήματος.

Αλλά τα κατορθώματα της συγκυβέρνησης  του κυρ Φώτη » ουκ εάν με καθεύδειν »  : σήμερα λοιπόν  αποφάσισε η ΤτΕ ( του κυρίου προβόπουλου της LOC μαϊμού του κυρίου Ασπίς , του Τ+10 ,  της πρώκτον μπάνκ , του κουρέματος δι υφαρπαγής , της ανακεφαλαιοποίησης των 4 πτωμάτων και άλλων ορέων στιγμών της οικονομικής μας ιστορίας 🙂  )  τη παραχώρηση του «υγιούς» τμήματος της ΑΤΕ  στο ….κύριο μιχαλάκη. ( πόσους και πώς κρατάει στο χέρι ο εν λόγω  άραγε ;;;  😉 )

Ο Μάκαρος ωχριά πραγματικά μπροστά σε αυτά που έκαναν , κάνουν ( και θα κάνουν στη συνέχεια )  οι τρείς αγαπούλες . Ο γκράτσια Κοσκώτα , οι λουβαραίοι ,  ο αλάπης  είναι μπροστά τους ερασιτέχνες και φραγκοφονιάδες.

Και όλα αυτά βεβαίως βεβαίως με πρόσχημα την εξυγίανση και εν τέλει τη σωτηρία του τραπεζικού μας συστήματος , ζήτημα «δημοσίου συμφέροντος» προφανώς. … 🙂

Οι τρεις  εκλεγμένοι κυβερνήτες μας ( αγαπούλες )  κάνουν τη πάπια και την απόφαση χρεώνεται η ανεύθυνη και εν πολλοίς ανεξέλεγκτη ΤτΕ , υποχείριο και όργανο του διεθνούς τραπεζικού λόμπυ  ( για να τα λέμε όλα ) .

 

Έτσι ο κυρ Φώτης μπορεί να  νίβει στη γωνία τας αβράς  χείρας του για το νέο έγκλημα , προφασιζόμενος δύο πράγματα :

 

α) Την «ανεξαρτησία της ΤτΕ»  …. μπουαααχαχαχαααα …!

β) Το γεγονός ότι ασχολείται  τώρα με τη διάσωση της χώρας και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και δεν έχει το χρόνο να  ασχοληθεί με μικρολεπτομέρειες ( όπως πχ το σημερινό κάζο πενσάτο και τα  γεγονότα της χαλυβουργίας προ εβδομάδος )

 

Θα μου πείτε γιατί δεν ασσχολούμαι με τις ευθύνες του αντωνάκη ή του χοντρού ;;;   μα αυτοί τζογούλες μου έχουν δεσμευτεί ήδη από το περασμένο χειμώνα   και όντες υπερδανεισμένοι  ( με το γνωστό τρόπο  για τον οποίο η ΤτΕ του κυρίου προβόπουλου έκανε τη πάπια διαχρονικά ) έχουν κάθε συμφέρον να σώσουν με αυτό το ντήλ τη κωλάρα τους.  Αναρωτιέμαι ποιανού αφεντικού τη κωλάρα κοιτάει να σώσει ο «πρόθυμος» κυρ Φώτης με την ανοχή του. ( ερώτηση φυσικά ρητορική )

ΥΓ: Για όσους σπεύσουν εδώ  να υποστηρίξουν ότι η ΑΤΕ ήταν άντρο πελατειακών σχέσεων , κακοδιαχείρισης και διαφθοράς να συνηγορήσω προσθέτωντας όμως δύο σαφή :

α) Η ΑΤΕ δεν ήταν χειρότερη από τα ευαγή ιδρύματα που ανακεφαλαιώνονται  εξόδοις του κοσμάκη σε τέτοιου είδους επιδόσεις και

β) κατά πως δείχνουν τα στοιχεία που διαθέτουμε ήταν τελικά σε καλύτερη κατάσταση από τα γνωστά  4 καταστήματα που επέλεξαν να αναστήσουν οι wannabe Ροτσίλδοι ενώ ακόμα δεν ξέρουμε τι ακριβώς  λέει η έκθεση των μαυροβράχων…..

 

 

 

This entry was posted in Ανασκο(λο)πηση Επικαιρότητας, Ξεφτίλα ρεεεε, Περί οικονομίας. Bookmark the permalink.

7 Responses to Αγαπούλα … Πούλαααα…..!

 1. Ο/Η Left G700 λέει:

  ένα ποστ με χρωστούμενα από μιαν άλλη εποχή

  «Αίμα» μυρίζω… 😉

 2. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Λεφτόπουλα, αλλάξτε …μύτη. 😉

  Ορέ Παπούλη, από τα λίγα που είδα, επειδή ασχολούμαι με …επισκευές, ο …ένδοξος Ευ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε πως ενοχλούσε την ΕΚΤ το γεγονός της ύπαρξης μιας τράπεζας κρατικής, ειδικού σκοπού. Δεν κατάλαβα όμως. Το κρατική ενοχλούσε ή το ειδικού σκοπού; 😕
  Αυτό με προβληματίζει πολύ, να το ξέρεις! 😀

 3. Ο/Η papoylis λέει:

  Εμένα καθόλου αγαπητέ Νικάλφα 😉

  Το μόνο ζήτημα για το οποίο οργιάζει η φαντασία μου είναι το ερώτημα από πού και πώς τους κρατάει τόσο γερά ο μιχαλάκης.

 4. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ε μα πως βρε Παπούλη, να μη μάθουμε γιατί είχε χάσει τον ύπνο του ο Μ. Ντράγκι όσο υπήρχε η κρατική και ειδικού σκοπού τράπεζα στην Ελλάδα;;;
  Αυτό τον απασχολούσε νυχθημερόν και Σαμαράς-Μπένι έπεισαν και τον Φωτούλη να τον θεραπεύσουν από την …αυπνία. Πάντα τόλεγα, καλοί άνθρωποι, ιδιαιτέρως ο κυρ-Φώτης.
  Μετά δεν κόστισε και τίποτε. 95 ψωρο κατομύρια μόνο.
  Και να μη πάρει ο Μιχαλάκης μισό δις από το EΤΧΣ αφού τόσο κουράστηκε για να σώσει την ΑΤΕ και τους εργαζομένους της;

  Γάμος χωρίς προίκα γίνεται ορέ Παπούλη;

  Τα στοιχεία που αποκτήθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς περιλαμβάνουν:

  – 21,4 δισ ευρώ στοιχεία παθητικού, εκ των οποίων 14,3 δισ ευρώ καταθέσεις, 6,7 δισ. ευρώ διατραπεζικές υποχρεώσεις και 0,4 δισ. ευρώ λοιπές υποχρεώσεις.

  – 14,7 δισ. ευρώ στοιχεία ενεργητικού, εκ των οποίων 10,6 δισ. ευρώ χορηγήσεις μετά από προβλέψεις και 4,2 δισ. ευρώ λοιπά στοιχεία ενεργητικού.

  Η διαφορά των 6,7 δισ. ευρώ μεταξύ της προσωρινώς αποτιμηθείσας αξίας των μεταβιβαζόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού θα καλυφθεί, σύμφωνα με την νομοθεσία, από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτική Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

  Επιπλέον, για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών που προκύπτουν από τα μεταβιβαζόμενα στοιχεία ενεργητικού, το ΕΤΧΣ θα εισφέρει ως κεφάλαιο 0,5 δισ. ευρώ στην αποκτώσα Τράπεζα Πειραιώς, ώστε ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (pro-forma, Μαρτίου 2012) να διατηρηθεί άνω του ελάχιστου επιτρεπτού ορίου (8%).

  Είχες τόσα λεφτά ρε Παπούλη (στο ΕΤΧΣ) και τάκρυβες;;;

  «Με την απόκτηση των παραπάνω στοιχείων ενεργητικού και παθητικού :

  – Αναβαθμίζεται σημαντικά η θέση και παρουσία του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στις τραπεζικές εργασίες στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς 19% στις καταθέσεις και 16% στις χορηγήσεις (στοιχεία Μαρτίου 2012).

  – Δημιουργούνται συνέργειες που εκτιμάται ότι θα φθάσουν στα 155 εκατ. ευρώ στο τέλος της πρώτης τριετίας και στη συνέχεια σε 155 εκατ. ευρώ ετησίως, μετά από φόρους.

  – Βελτιώνεται ο δείκτης «χορηγήσεις προς καταθέσεις» στο 124%.
  – Βελτιώνεται η διάρθρωση τόσο των χορηγήσεων (26% στεγαστικά δάνεια) όσο και των καταθέσεων (28% καταθέσεις ταμιευτηρίου).

  Το σύνολο του ενεργητικού pro-forma (Μάρτιος 2012) ανέρχεται σε 74 δισ. ευρώ των καταθέσεων σε 35 δισ. ευρώ και των χορηγήσεων μετά τις προβλέψεις σε 44 δισ. δισ. ευρώ.»

  Τώρα το πως βελτιώνεται και αναβαθμίζεται η θέση του σωτήρα, από μια «χρεωκοπημένη» τράπεζα που σώζει, αποδεικνύει το δυσθεώρητο ύψος που έχει φθάσει η οικονομική επιστήμη στην Ελλάδα σήμερα.

  Κατάλαβες πολί μου;;;
  Αμ πως!

  υγ
  Όσο για το από που τους κρατά ο Μιχαλάκης, μη ρωτάς εμένα. Ρώτα τον αρμόδιο, τον …Γκουσγκούνη! 😉

 5. Ο/Η spiral architect λέει:

  H αριστερά της ευθύνης, αι στρουθοκάμηλοι και αι μαργαρίται ίνα τί λέγωσιν επ’ αυτού;
  Εναλλακτικώς ημπορείτε να ερωτήσετε την συγκυβέρνησιν.

 6. Ο/Η Left G700 λέει:

  Τι έγινε ρε παιδιά; Ο λαός το έχει ρίξει στα μπάνια και στους …κολιούς;;;[***]

  Κάθε πράγμα στον καιρό του κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ. 😉

 7. Ο/Η papoylis λέει:

  Σπειροειδή

  Καλώς ήλθες εδώ. Η καθυστέρηση στην εμφάνιση του σχολίου σου οπφείλεται στο ότι είναι το πρώτο σου εδώ και η WordPress το κράτυησε για έλεγχο.. 🙂

  Λέφτηδες

  ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Δεν κάνω μπάνια του λαού , απλά δεν έχω εύκολη πρόσβαση σε PC και δίκτυο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s