Δυό κουβέντες στο ..πόδι !

Όπως ίσως δεν έχετε καταλάβει , εκλεκτοί μου αναγνώστες ,  ο σαλεμένος στάρετς τρέχει και δεν φτάνει για το μεροκάματο όλο αυτό το διάστημα μετά τις εκλογές. Μη φανταστείτε τίποτε μεγαλεπήβολες δραστηριότητες και  χλίδες . Αν δεν είχαμε σκοτώσει κάτι χρυσά  αυτός και ο επόμενος μήνας δεν έβγαιναν με τίποτα. 😉

Παρεπιφτού λοιπόν και για να μη μένει άπραγο το φτωχό μου ιστολόγιο δύο γρήγορες επισημάνσεις κυριολεκτικά στο πόδι.

Επισήμανση 1 :

Για όσους ακόμα δεν το έχουν πάρει πρέφα , πιάστηκαν με τη γίδα στη πλάτη τα γκόλντεν μπόγια της Μπάρκλευς , της HSBC  ,της  RBS και μερικών ακόμα ευαγών ιδρυμάτων για χειραγώγηση του LIBOR επί μερικά χρονάκια. Πρόκειται για σκάνδαλο ολκής   που όμοιο του έχουμε να δούμε κοντά ένα αιώνα ( από το μεσοπόλεμο ) και δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι ,  αν και εφόσον καταφέρουν στο βρεταννικό Κοινοβούλιο  και στις ΗΠΑ να ξεκαθαρίσουν τις λεπτομέρειες ,  δεν θα απομένει πλέον καμμία αμφιβολία ακόμα και στο πιό κακόπιστο για το πραγματικό ρόλο των τραπεζών στο παγκόσμιο σύστημα.

Μια λεπτομέρεια : Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν επηρεαστεί διαχρονικά συναλλαγές ύψους  ( κρατηθείτε )   550 τρις δολλαρίων  ( Νέες εκτιμήσεις μιλούν για 860 τρις πάντα )  . Αν σκεφτούμε ότι το Σίτυ είναι το βασικό χρηματοπιστωτικό κέντρο του πλανήτη , αν σκεφτούμε ότι η παγκόσμια  «εικονική» ρευστότητα ( που σήμερα αναζητεί αγωνιωδώς ασφάλεια για να τη βρεί στη Γερμανία της κας Μέρκελ με 1,35% στα δεκαετή )  ξεπερνά κατά τάξεις μεγέθους το παγκόσμιο ΑΕΠ και τη πραγματική ρευστότητα , αν σκεφτούμε ότι ΚΑΘΕ μέρα στις «αγορές» των παραγώγων , των βασικών εμπορεύσιμων αγαθών  και του συναλλάγματος παίζονται ( με Τ +  ν )  τρισεκατομμύρια δολλάρια , η εκτίμηση των 550 τρις δεν απέχει από τη πραγματικότητα.

Παράλληλα ας αναλογιστούμε τι  «μεροκάματο» για τους  γκόλντεν μπόηδες  βγαίνει αν  χειραγωγηθεί το βασικό επιτόκιο  κατά πχ ένα δεκάκις χιλιοστό   τοις εκατό επί του συνολικού πακέτου των ανωτέρω συναλλαγών . Για να μη κουράζεστε με πράξεις να σας πω ότι πρόκειται για  το απολύτως …αμελητέο  ποσό των 55 δις .

Αυτό είναι χλίδα απίστευτη , καλοί μου αναγνώστες ,  όχι το καραφάκι ούζο που αγόρασα προχτές για να το απολαύσω στην  αυλή του ημιυπογείου μου. 🙂

Θυμήθηκα μια παλαιότερη συζήτηση που έγινε εδώ  , όπου ο σαλεμένος στάρετς αντιμετώπισε την απαξία αγαπητών σχολιαστών ( μερικοί δεν εμφανίζονται πιά εδώ )  σχετικά με εκείνο το «διαφημιστικό» της HSBC που προέβλεπε τη  ..παγκόσμια ευημερία. Οι μαγκίτες της εν λόγω φιλανθρωπικής  οργάνωσης  είναι χωμένοι στο παίγνιο της χειραγώγησης του LIBOR  , όπως φαίνεται , μέχρι το λαιμό . Την απαξία  ( για τις απόλυτα επιστημονικά ορθές επισημάνσεις μου τότε ) τη χώνεψα εύκολα.  Να δούμε αυτοί που με απαξίωναν με παπαρολογίες τότε πως θα χωνέψουν αυτό το  «πανηγύρι» . Ειδικά αυτοί που κόπτονταν για την αξιοπιστία του ανωτέρω » μαγαζιού». 😉

Για να κλείνω με αυτή τη πρώτη  «κουβεντούλα»  να ισχυριστώ ότι  οι τράπεζες ( δηλαδή οι γκόλντεν μπόηδες που τις ελέγχουν ) είναι Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ και οι πολιτικοί που τις στηρίζουν και τις υπηρετούν είναι τα τσιράκια τους που αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά . Μη ξεχνάμε ότι και εδώ , στα ελάχιστα των καθ’ ημάς , τα ευαγή ιδρύματα έχουν μέχρι τώρα απορροφήσει  κοντά 100 δις και περιμένουν και τα υπόλοιπα  25 – 30 για να ανακεφαλαιοποιήσουν τη ξεφτίλα τους , εξόδοις του κοσμάκη . Ένας τέτοιος ισχυρισμός φαίνεται προφανώς υπερβολικός για ορισμένες ευαίσθητες ψυχές , εραστές της «ελευθερίας» , του «αυτονόητου» κτλ κτλ κτλ….

Θα επιμείνω  παραθέτωντας κατ’ αντίθεση την :

Επισήμανση 2 :

Ο κος Στουρνάρας  νομίζει ότι θα ευτυχήσει ως εισπράκτορας για λογαριασμό των προτεκτόρων μας.  Μάλιστα στο πρόσφατο ΕΚΟΦΙΝ δήλωσε το εξής καταπληκτικό : επειδή η χώρα αντιμετωπίζει ( για 5η χρονιά ) ύφεση που δεν έχει υπολογιστεί «σωστά» από τις  ..αρμόδιες αρχές θα αλλάξει ο στόχος για το έλλειμμα : από ποσοστιαίος ως προς το ΑΕΠ θα είναι πλέον σε απόλυτους αριθμούς.  Δηλαδή αν προβλέπεται ύφεση 4,5% και μας βγεί , όπως όλα δείχνουν ,  κοντά στο 7% θα επιδιωχθεί ( επειδή από την οικονομία θα έχουν χαθεί κοντά στα 6 δις )  να καταλήξει το ταμείο μείον για το ίδιο ( κατ απόλυτο ) ποσό  όπως οι αρχικοί σχεδιασμοί ( επί κωλοχάρτου 🙂 ) . Οι τροϊκανοί δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει , αλλά  ίσως του κάνουν τη χάρη.

Αυτή που αποκλείεται να κάνει τη χάρη του μαθητευόμενου μάγου – αγαπούλα ( αυτό θα είναι από δω και πέρα το παρατσούκλι του λατρεμένου του ΣΕΒ ) είναι η πραγματικότητα . Κάθε πρόσθετη μονάδα ύφεσης που σωρεύεται  επί των ήδη σωρευμένων αυξάνει ανεργία και τις σχετικές κοινωνικές δαπάνες ( λέμε τώρα )  και τις δημόσιες επενδύσεις , ενώ παράλληλα μειώνει τα έσοδα .

Μου έλεγε σήμερα ένας γνωστός μου , έξω από το γραφείο του λογιστή του , ότι το φόρο εισοδήματος που του φόρτωσαν αδυνατεί να το πληρώσει. Μέχρι προχτές σχεδόν ενήμερος σε όλες του τις υποχρεώσεις , έχει έρθει στο αμήν. Μού έδειξε με τη χαρακτηριστική κίνηση της παλάμης  το ανδρικό του μόριο για να μου εξηγήσει τι ακριβώς θα εισπράξει ο καλός αγαπούλας Στουρνάρας  και οι τροϊκανοί. Στην ίδια ακριβώς χειρονομία καταφεύγουν όλο και περισσότεροι γνωστοί και φίλοι για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Αν ρωτάτε και για το Παπούλη , εγώ έχω καταφύγει σε αυτή τη χειρονομία εδώ και αρκετούς μήνες και μάλιστα χωρίς καμμία ενόχληση από τις ..αρχές.

Στα ερείπια μιας χώρας , μιας οικονομίας και μιας κοινωνίας ήρθαν να ασελγήσουν και οι νέοι εντολοδόχοι – πρόθυμοι καλοί μου αναγνώστες. Χθες «έζησαν το όνειρό τους» στο Μαξίμου . Τα τζιτζίκια στα γύρω  δέντρα , μέσα στη ζέστη  του απογεύματος , υμνούσαν τετερίζωντας  μέχρι σκασμού τη σοβαροφάνεια των τεσσάρων υψηλών συζητητών… 🙂

ΥΓ  : Θα χαθώ και πάλι για κάποιο διάστημα ,  αν και δεν φαντάζομαι ότι αυτό θα σας λυπήσει ιδιαίτερα 🙂

This entry was posted in Ανασκο(λο)πηση Επικαιρότητας, Παίγνια στο Alkatraz. Bookmark the permalink.

29 Responses to Δυό κουβέντες στο ..πόδι !

 1. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  «Μη ξεχνάμε ότι και εδώ , στα ελάχιστα των καθ’ ημάς , τα ευαγή ιδρύματα έχουν μέχρι τώρα απορροφήσει κοντά 100 δις και περιμένουν και τα υπόλοιπα 25 – 30 για να ανακεφαλαιοποιήσουν τη ξεφτίλα τους , εξόδοις του κοσμάκη»

  Πολύ φοβάμαι πως τα υπόλοιπα δισ. θα χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτήσουν, κατά το επιτυχημένο παράδειγμα Proton Bank και Appolo Aviation Group της αγοράς των μεταχειρισμένων Α340 της Ολυμπιακής, τις ιδιωτικοποιήσεις σε εξευτελιστικές τιμές των ασημικών της χώρας !
  Ωραίο δεν θα είναι;
  Χρεωνόμαστε για την ανακεφαλαιοποίηση εμείς, παίρνουν τα χρήματα οι τράπεζες, τα δανείζουν στους insiders, αγοράζουν τον ΟΠΑΠ πχ και το «αντίτιμο» πάει στον ειδικό λογαριασμό για το χρέος για να μειωθεί βρε, τι νομίζατε; :green:

 2. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  :green: = :mrgreen;

 3. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  = :mrgreen:
  😳

 4. Ο/Η papoylis λέει:

  Καθόλου απίθανο ορέ Νικάλφα μου 🙂

 5. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Έχει και συνέχεια. 😎
  Μετά, η μητρική, που αγόρασε τον ΟΠΑΠ, τραβάει μια …χρεωκοπία, η τράπεζα γράφει επισφάλειες και ξαναπάει για επανακεφαλαιοποίηση στο δημόσιο ταμείο, φυσικά! Business as usual ! 😀

 6. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χαίρεσθε, τα αυτά και εγώ, ήτοι έχω μπλέξει με ..εξωτερικές δουλειές κατακαλόκαιρο και πρόσβαση σε Η/Υ έχω πού και πού και πάντα από δανεικό.
  Άρα ευτυχής συγκυρία που μπήκα σήμερα και σας ‘ηβρα.

  Να σου πω την αλήθεια Παπούλη, θα είχε πολύ ενδιαφέρον η επανεμφάνιση απόψεων κάπως ….πιο φιλικών από τις δικές σου για την κα HSBC, όχι για την κυρία, αλλά γενικότερα 🙂

  Τώρα, για τα το ήθος και το ύφος των τραπεζών, οκ αγαπητέ, αλλά το πρόβλημά μας (τουλάχιστον των περισσότερων εδώ μέσα) δεν είναι απλώς να το ..αποκαλύψουμε.
  Όχι ότι είναι κακό βέβαια και αυτό.
  Απλώς έχουμε και ένα ζόρι να βρούμε πώς θα πορευτούμε ..τιθασέυοντάς τες κλπ κλπ κλπ, πράγμα δύσκολο και πάντως πολιτικό, ήτοι δεν αρκεί να συγκροτήσουμε καταγγελτικό μέτωπο.

  Παρεμπιπτόντως, μιας και σας ήβρα και σχετικά με τις τράπεζες, αυτό με τη δήλωση Τσίπρα που απαιτούσε να εφαρμοσθεί αυτό που εφαρμόσθηκε με τις Τράπεζες σε Ισπανία και Ιταλία και ότι άμα δεν ..εφαρμοσθεί δεν πρέπει να δεχθούμε την Τρόικα εδώ πέρα (μέχρι να εφαρμοσθεί) είναι καλό;; 🙂
  Σκέπτομαι ρε παιδί μου ότι άμα κάνουν μνημόνιο με τις τράπεζες ..απευθείας αυτοί οι λούστροι, πρακτικά θα τις βάλουν στο χέρι και τις περιουσίες τους και όοοολα και όχι τίποτα άλλο, αλλά κοντέψατε να με πείσετε 🙂 , ότι προς το συμφέρον μας είναι να έχουμε κρατικές τράπεζες ως μοχλό ..εθνικής ανάπτυξης, από ότι έλεγε ο Λαφαζάνης δηλαδή.
  Και έρχομαι τώρα και βλέπω μετά το αίτημα για δημοσιοποίηση της έκθεσης μπλακ ροκ, με τη συνεπαγόμενη ..κατακόρυφη άνοδο της αξίας τους, να θέλουν να τις βάλουν και σε μνημόνιο.
  Και καλά ο ..Στουρνάρας με τον Μυταράκη, να το καταλάβω, αλλά και ο Τσίπρας;;

  ΥΓ Παπούλη στο μνημόνιο που λέει Τσίπρας ως εγγύηση θα μπουν κοινές ή προνομιούχες μετοχές;;

  Νάστε καλά όλοι και θα ..τα λέμε 🙂

 7. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  «Χειραγώγησαν»!!!!! Ξέφυγαν δηλαδή από τους κανόνες του καλώς νοούμενου καπιταλισμού. Ρε τους χρυσοτσόγλανους! Μα τι παλιάνθρωποι να μην αφήνουν τα επιτόκια χειραφετημένα.
  (Νικάλφα, ούτε το δικό σου αστείο δεν καταλαβαίνω. Δηλαδή και πώς αλλιώς θες να γίνει;)
  Σα να θέλετε να πείτε, οι τράπεζες δεν είναι αυτές που ήταν μια φορά…
  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 8. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Οπωσδήποτε αυτή τη …ζυγοστάθμιση,
  που θα έλεγε και κάποια Σεβαστή εκ των παλαιών σχολιαστών, 😉
  την έχεις σε εκκρεμότητα από παλαιότερα Αναγνώστη.Και είναι θεμιτή να μη σου πω και …χρήσιμη. Μη νομίζεις πως ξέφυγε της προσοχής, αλλά ας όψονται οι …δουλειές και η εφορία. 😉
  Νομίζω πως η απάντηση είναι να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες από το ESM για ελάφρυνση του χρέους, αλλά επειδή υπάρχουν κάτι χρωστούμενα στο ΤΧΣ, αυτά είναι υπεραρκετά για να έχει και λόγο το Ελληνικό δημόσιο στην διαχείριση των τραπεζών, ώστε να φρενάρει τους ξένους ή και να κρατήσει δημόσιο ισχυρό πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα, από τον οποίον ειρήσθω εν παρόδω θα μπορούσε να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια σύμφωνα με πρόταση του …κοπανατζή Καπετάνιου*.
  Βλέπεις Αναγνώστη, με λίγη καλή θέληση, υπάρχουν …συνεπείς λύσεις, αλλά δεν μας …ρώτησε ο …Δραγασάκης! 😉 😛

  *Παρεπιφτού, κάποιοι εκ των παλαιών σχολιαστών, επωφελούμενοι από την απουσία του …γάτου Καπετάνιου, χορεύουν ως είθισται, με διάφορες ανακρίβειες οικονομικού περιεχομένου κάπου που τους παίρνει και ο …νοών νοείτο ! 😉

 9. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ορέ Μαυροπρόβατε που αστειεύθηκα;
  Δεν ξέρεις ότι εδώ το ιστολόγιον δεν …σηκώνει αστεία; 🙂 🙂

 10. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Α!! αυτό εννούσε ο Τσίπρας όταν έλεγε ότι πρέπει να εφαρμόσουν και εδώ αυτό που εφάρμοσαν σε Ισπανία και Ιταλία !!
  Πέστο ρε Νίκο, γιατί το ..παρεξήγησα (είναι που λείπει και ο Καπετάνιος 😉 ).

  Δε μου λες (μιας και σε βρήκα), την έκθεση της μπλακ ροκ θα τη βγάλετε πριν ..δώσετε το λόγο στο ελληνικό δημόσιο ή μετά με το μνημόνιο που θα υπογράψουν οι Ευρωπαίοι, ου μην και ΔΝΤούδες με ότι έχει περισσέψει (από την ..εθνικοποίηση), όπως άλλωστε έκαναν και οι Ισπανοί και Ιταλοί;; 😉
  Ή αυτοί δεν τις εθνικοποίησαν;; (μπορεί να λείπει ο Καπετάνιος, αλλά πες μου εσύ, άμα μου πεις ότι τις εθνικοποίησαν ..θα σε πιστέψω 🙂 )
  Αλλά άμα δεν τις εθνικοποίησαν ο Τσίπρας γιατί δεν το λέει (θα μου πεις λείπει ο Καπετάνιος και τι να πρωτοπρολάβει και ο Δραγασάκης, χίλια κομμάτια να γίνει);;

 11. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Να, κάτι τέτοιες απορίες βλέπω και …αλλού και αναρωτιέμαι : (όχι για σένα Αναγνώστη 🙂 )
  Γιατί ρε παιδιά δεν ..πάτε μια βόλτα* να βρείτε τον Αλέξη ή τον Δραγασάκη , άντε να πάρετε ένα …τηλέφωνο και περιφέρεστε στην μπλογκόσφαιρα …απορούντες και καταγγέλοντες; 😉
  Άσε που μπορεί να ιδρύσετε και καμιά ..νέα συνιστώσα! 😀

 12. Ο/Η papoylis λέει:

  Τώρα Αναγνώστα μάλλον πλάκα κάνεις και δεν σε παρεξηγώ , γιατί έχουνε πιάσει οι ζέστες 🙂

  Εδώ δεν βρίσκομαι αγαπητέ για να υπερασπίζομαι κάθε εξυπνάδα του τσιπρόπουλου , ούτε για να εξηγώ τι ακριβώς είναι το ζητούμενο στο «αίτημα» του ΣΥΡΙΖΑ για ίδια μεταχείριση με τους άλλους μεγάλους του Νότου.

  Όταν θα έχεις πιό άνετη πρόσβαση σε υπολογιστή ψάξτο λίγο καλύτερα το πράγμα στα επίσημα σάιτς και μη βασίζεσαι στις εξυπνάδες που αμολάνε οι γνωστοί «επικοινωνιολόγοι» 🙂

  Όταν θα έχω χρόνο και διάθεση θα ασχοληθώ περισσότερο με τα των ευαγών ιδρυμάτων. Λάβε δε υπόψιν ότι ο Fatty αθώωσε αναδρομικά τον εαυτό του και τους πουροηγούμενους μακαντάσηδες για το καζίκι με το μαγαζί του λαυρεντιάδη για τη σωτηρία του οποίου έχουν ήδη «φύγει» κοντά στο ένα δις για να έχεις να ασχολείσαι και να σχολιάζεις 😉

  Μαυροπρόβατε

  καλώς σε ξαναβρίσκω.. 🙂 Δυστυχώς δε βρεθήκαμε από κοντά να τα πούμε. 🙂

  Νικάλφα

  φαντάζομαι για το που και για ποιούς μιλάς. Δυστυχώς … 😉

 13. Ο/Η papoylis λέει:

  Να προσθέσω εδώ ότι σύμφωνα με τα νέα παραμύθια που μας σερβίρουν τα φορολογικά έσοδα υστερούν στο εξάμηνο κατά 957 εκατομμύρια σε σχέση με τα προβλεπόμενα στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό του 12. Σύντομα θα φανεί ότι η υστέρηση είναι πολύ μεγαλύτερη 🙂

 14. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Παπούλη
  εγώ πιστεύω πως ηθελημένα, όπως έχεις γράψει και εσύ παλαιότερα, διατηρείται το έλλειμμα και η υστέρηση των εσόδων για να υπάρχει έτσι εις το διηνεκές η δυνατότητα εκβιασμών για την επόμενη δόση και να παίρνονται συνέχεια νέα μέτρα στα πλαίσια ενός αδυσώπητου ταξικού πολέμου εδώ αλλά και πανευρωπαικά υπέρ του κεφαλαίου, που αγωνιά να διατηρήσει τα κέρδη που δημιούργησε τόσα χρόνια η αλόγιστη πιστωτική επέκταση.
  Ο στόχος παραμένει η κινεζοποίηση των εργαζομένων, η εξαθλίωση των ανέργων, η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και επέκταση του ιδιωτικού τομέα σε όποια στρατηγικής μορφής δραστηριότητα έχει απομείνει στα χέρια των πολιτών μέσω του κράτους και των κοινωνικών φορέων ξεκινώντας από την ενέργεια και καταλήγοντας στη διαχείριση των απορριμάτων.
  Ενδεικτικά για το ζήτημα του ελλείμματος θα αναφέρω:
  Το ΕΤΑΚ του 2009 βεβαιωμένο προ πολλού δεν έχει ούτε καν αποσταλεί προς είσπραξη.
  Τα έσοδα από το χαράτσι της ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει :
  α) Τον στόχο της τρόικας που υπολόγιζε 1,2 δισ. ευρώ κατά ένα δισ. καθώς έχει αποδώσει, παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες δεν το πλήρωσαν, 2,2 δισ. μέχρι τώρα και σε πλήρη ανάπτυξη υπολογίζεται σε 3,2 δισ. τον χρόνο.
  Με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5000 ευρώ ενώ πέρυσι τα έσοδα ήταν από άμεση φορολογία φυσικών προσώπων μόνο 1,3 δισ. ευρώ, φέτος εάν είχαν υποβληθεί εγκαίρως, θα ξεπερνούσαν τα 5 δισ. ευρώ. (Από τοποθέτηση του δημοσιογράφου Μέγα στη ΝΕΤ)
  Για αυτό το τελευταίο θεόρατο σκάνδαλο που οδηγεί στο ειδικό δικαστήριο Παπαδήμο και Βενιζέλο και όλους τους υπουργούς περί τα οικονομικά, για απιστία περί την υπηρεσία και εξόφθαλμη παράβαση καθήκοντος για ίδιον όφελος, τη διατήρηση δλδ της νιρβάνας των ηλιθίων, που δεν έκαναν δήλωση λες και θα τα γλύτωναν, για να τους ξαναψηφίσουν δεν βλέπω να μιλάει κανείς μέχρι σήμερα ! :mrgreen:
  Επίσης να θυμίσω πως τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ σε μεγάλες επιχειρήσεις μπαίνουν για να γεμίσουν τις κωλοφυλλάδες που κυκλοφορούν με εντυπωσιακές μπαρούφες και δεν εισπράττονται ποτέ.
  Στις προμήθειες νοσοκομείων και στις φαρμακευτικές δαπάνες συνεχίζεται το πάρτυ ενώ οι ελλείψεις μεγαλώνουν καθημερινά και οι περικοπές αντί να ξεριζώνουν τα κυκλώματα και να εξορθολογίζουν τις δαπάνες ξεσπούν στο κεφάλι των ασθενών συμπολιτών μας και στους εργαζομένους στην υγεία!
  Λοιπόν τόσο ηλίθιοι δεν μπορούν να είναι σε καμία περίπτωση.
  Αλλά δυστυχώς βρήκαν και χορεύουν στην καμπούρα μας !

 15. Ο/Η Left G700 λέει:

  *Παρεπιφτού, κάποιοι εκ των παλαιών σχολιαστών, επωφελούμενοι από την απουσία του …γάτου Καπετάνιου, χορεύουν ως είθισται, με διάφορες ανακρίβειες οικονομικού περιεχομένου κάπου που τους παίρνει και ο …νοών νοείτο ! 🙂

  Φίλε Νίκο Άλφα, εγώ δεν νοώ! Κι επειδή ψοφάμε για κάτι τέτοια, 😉 ρίξε καμία διευκρίνα!

  Τα λέμε

 16. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович,

  Αν δεν ξεράσει ο Νικάλφας (που ελπίζουμε να αρχίζει να καταλαβαίνει πια γιατί για να ‘νωθούν οι άνθρωποι πρέπει να χωριστούνε… 😉 ), περιμένουμε από σένα που το έχεις πιάσει το θέμα να μας διαφωτίσεις. Αν δεν το κάνεις, θα χυθεί …αίμα! 🙂

  Увидимся

 17. Ο/Η Left G700 λέει:

  Να σου πω την αλήθεια Παπούλη, θα είχε πολύ ενδιαφέρον η επανεμφάνιση απόψεων κάπως ….πιο φιλικών από τις δικές σου για την κα HSBC, […]

  Ορέ Αναγνώστα! «Φιλελεύθεροι» είναι οι άνθρωποι! Όχι κορόιδα να εμφανιστούν! Δοξάζονται κρυπτόμενοι για να μη γελοιοποιηθούν εμφανιζόμενοι!

  Καλά, όλα από εμάς τα περιμένεις; Άνοιξε και κάνα βιβλίο (του δημοτικού!)! 🙂

  Τα λέμε

 18. Ο/Η papoylis λέει:

  λέφτηδες

  Το πράγμα θέλει περίσκεψη και να πάρετε μαζί σας νερό. Χαλαρώστε 😉 🙂

 19. Ο/Η Νέο Kid Στο Block λέει:

  Χαίρετε, ευγενικέ οικοδεσπότη και ευγενείς σχολιαστές! 🙂

  Επί της ουσίας δεν έχω να πω τίποτε, γιατί δεν καταλαβαίνω τίποτε!
  (ποτέ δεν μπόρεσα να τα καταλάβω αυτά τα οικονομικά , μαράζι τόχω..):-(

  Αλλά μια και πέρασα ,ας σχολιάσω το εξαιρετικό «Ελληνικό πόδι» (Morton’s toe στην ιατρική αργκό) της φωτογραφίας!
  Φτυστός ο πους της ! (Η κολο- σώς της Ρόδου η μακαρίτισσα (εξαιρετικά βρωμερή, σαν καμαμπέρ χαλασμένο ένα πράμα)
  Τα άλλα πόδια είναι (όπως ασφαλώς ξέρετε μόνο από φωτογραφίες, γιατί όλοι οι Ρωμιοί έχουμε μόνο «ελληνικά πουδάρια») το «Αιγυπτιακό» (Μεγάλο μεγάλο δάκτυλο και μετά διαγωνίως μειούμενα τα υπόλοιπα) και το «Ρωμαϊκό» (φοβερά βαρετό έως κομουνιστικό, όλα τα δάκτυλα ίσα!)

  Ας προσυπογράψω τέλος (με χέρια και πόδια!)ότι και από μένα θα λάβουν εκ των τριών το …:-)

 20. Ο/Η papoylis λέει:

  Νεοκίδιε

  Δεν μπορείς να φανταστείς πόσοι πλέον καταφεύγουν αναγκαστικά στην εν λόγω χειρονομία 😉 🙂

 21. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Λεφτόπουλα, ώρες-ώρες σας ζηλεύω ορέ! 😉

  Χαίρετε, παρατηρητικέ Νεοκίδιε αλλά είμαι υποχρεωμένος να σου πω, με το συμπάθειο βέβαια,
  ότι ευγενικός είσαι και ….φαίνεσαι! 🙂

 22. Ο/Η Left G700 λέει:

  Λέφτης μονολογών:

  Ο ένας μάς προτρέπει να χαλαρώσουμε. Ο άλλος μάς κάνει κοπλιμάν. Αλλά κατά τα άλλα κάνουν το γερμανό και μας αφήνουν να καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα με τέτοια ζέστη! Άμα έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς! 🙂

  Εντάξει, μη τα πείτε με το νι και με το σίγμα! Κάνα στοιχείο παραπάνω τι θα πάθετε να δώσετε; Τι ‘ναι αυτοί οι άνθρωποι, ρε γμτ! 🙂

 23. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Λέφτηδες, χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει!

  Για την ιστορία, η οποία δεν αντέχει ούτε υπόκειται σε εκπτώσεις και …προσφορές καθότι οφείλει να διατηρεί πάντα την …ακρίβεια της, να γράψω πως η αναφορά μου σε «ζυγοστάθμιση» περιείχε την ελπίδα πως θα προκαλούσε την αποκατάσταση του σωστού «ευθυγράμμιση», αλλά φευ! 😦

 24. Ο/Η nikiplos λέει:

  Καλησπέρα…

  Προσωπικώς δεν έχω πληρώσει τα του 2011, που μου έστειλαν ετεροχρονισμένα και φρόντισαν να βάλουν και … πρόστιμα για αυτό…
  Το αυτό έκανα και στους Γάλλους του Νικολά που τώρα έγινε Φρανσουά… Μόνο που με εκείνους μετά από αλλεπάλληλη αλληλογραφία κατορθώσαμε να βρούμε μια φόρμουλα συμβιβασμού, αφού από τα τέσσερα, γλύτωσα τα δυόμισι εξακοσάρια…
  Το 3000ϛ που έχει το θράσος να ζητάει ο Παπαδημούρας, ας τα βρει από τον μονσιέ ντ’ ονορέ Ντίνο ντε Λαυρέντις και τον ομολογουμένως μεγάλο θίασό του…

  για τον εν λόγω κύριο λίγη… ιστορία…
  έπαιξε χοντρό παιχνίδι με την τράπεζα και το δανεισμό σε δημόσιο…και αναγκάστηκε να ανοιχτεί στο… ψιλό για να ρεφάρει, όπως κάθε καθώς πρέπει τζογαδόρος… εκεί στο 2010 μέσω Γιωργάκη και ΔΝΤ, η δουλειά δεν πήγαινε αβαβά… έτσι στριμώχτηκε γιατί … λεφτά υπήρχαν και με τίποτα δεν διανοείτο να έχουν τόσο μαλάκα άνθρωπο στην εξουσία που πάει και καρφώνει τα πάντα και τους πάντες και κελαϊδάει σαν ιτιά κλαίουσα…
  στο στρίμωγμά του, για να κερδίσει χρόνο και να κάνει παιχνίδι, ανοίχτηκε στο ψιλό… (ΜΜΕ, εκβιασμοί, κλπ). εκεί πετάχτηκε τυχαία στα πόδια του κι ένα ποντίκι και η παρέα το πάτησε το … τρωκτικό, και όλα τα υπόλοιπα ποντίκια των ΜΜΕ πήραν το μήνυμά τους και … το έκαναν γαργάρα… (κάτι χαζο… σεμίνες μόνο στύλωσαν πόδι κι εξαφανίστηκαν από … προσώπου ΜΜΕ)
  Στο χοντρό παιχνίδι, βρέθηκαν κάποιοι γνωστοί πασοκόβλακες διάσημοι για την περισσή βλακεία τους… αναγκάστηκε να στείλει ένα δέμα-δώρο αλλά κατά λάθος το πήρε άλλος … το «μήνυμα»…
  Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες… μετά ήρθε ο τρεμπιάν Μπένυ, κι όλα έγιναν ρολόϊ καλοχορδισμένο… γιατί έναν βλάκα δεν τον αφήνεις για πολύ καιρό στο … τιμόνι…
  Οπότε, το νερό δεν φθάνει… χρήζομεν και στερεά θροφή!!! 🙂
  … η επόμενη παράσταση στο Μπάντμινγκτον (μετά την κατεδάφισή του)… 🙂

 25. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χαίρεσθε όλοι (όλες δεν έχεις ..αυτήν την περίοδο) 🙂

  Παπούλη, με τρέχεις καλοκαιριάτικο.
  Διάβασα την παραίνεσή σου:
  «Όταν θα έχεις πιό άνετη πρόσβαση σε υπολογιστή ψάξτο λίγο καλύτερα το πράγμα στα επίσημα σάιτς και μη βασίζεσαι στις εξυπνάδες που αμολάνε οι γνωστοί “επικοινωνιολόγοι” 🙂 »
  και παρόλο που άνετη δεν τη λές την πρόσβασή μου ..τόψαξα.
  Ουδείς λοιπόν «επικοινωνιολόγος» και ειδικά από τις ..αδυναμίες σου έθεσε το ζήτημα και μάλιστα αναρωτιέμαι γιατί 😉
  Αν έχεις κάτι υπόψιν σου πες το έχει ενδιαφέρον.

  Βέβαια μου λες παραπάνω ότι τι δουλειά έχεις εσύ και σου την πέφτω με τις ..ανακολουθίες των οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα.
  Σε αυτό έχεις δίκιο.
  Θα σούλεγα 100%, αλλά καταλήγω στο ..90%, διότι σε βλέπω παρακάτω να επαναλαμβάνεις τα γνωστά κλισέ όταν κάποιος τη πέφτει στο ..Κόμμα να του λέμε ότι «βασίζεται στις εξυπνάδες που αμολάνε οι γνωστοί “επικοινωνιολόγοι” »

  Εν πάσει περιπτώσει, γίνονται αυτά , άλλωστε και γώ πέρασα από το Κόμμα, μη σου πώ ότι καμιά φορά σε κουβέντα με βάζελους φίλους τόχω κάνει και εγώ 🙂

 26. Ο/Η papoylis λέει:

  Ήδη φάνηκε : Τα φορολ. έσοδα υστερούν κατά 1,6 δις μέχρις ώρας , αλλά το πρωκτογενές πέφτει χάρι στις κατά πολύ μειωμένες δαπάνες. Τι ορέα που περνάμε αναγνώστα μου… 🙂

 27. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη όποιος έχει ελπίδες από τη συγκεκριμένη Κυβέρνηση ή από τη συγκεκριμένη προσέγγιση από Ευρώπας μεριά για μείωση του ελλείμματος πρωτογενούς ή ..τριτογενούς, εγώ δεν έχω να πω κάτι.
  Απλά νομίζω ότι έχει περισσότερο ενδιαφέρον να μιλάμε σε πράγματα που έχουμε και κάποια διάσταση και να το πηγαίνουμε παραπέρα, μέσω διαφωνιών κλπ κλπ κλπ, το να φτιαχνόμαστε μεταξύ μας συμφωνώντας και ..επαυξάνοντας (και όχι μόνον αυτό αγαπητέ Αναγνώστα, εμένα θα μου πεις Παπούλη, γεια στο στόμα σου και τέτοια), οπότε συμπάθα με καμιά φορά άμα σου φορτώνω τις μ@@@κίες του κάθε ..οικονομολόγου

 28. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  το να φτιαχνόμαστε μεταξύ μας=απότο να φτιαχνόμαστε μεταξύ μας

 29. Ο/Η papoylis λέει:

  Κάνε δουλειά σου και μη μου σεκλετίζεσαι 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s