Σκέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα και τη νέα κυβέρνηση.

Μην εκπλαγείτε καλοί μου αναγνώστες  από το πεζότατο τίτλο αυτού του ποστ. Η κοινοτοπία και το αυτονόητο , τα μεγαλόστομα  των διακηρύξεων  – πορδών υπήρξαν πάντα τα βασικά χαρακτηριστικά των πρώτων δηλώσεων  μετά τις εκάστοτε εκλογές , όπως και κατά τη διαμόρφωση και ορκωμοσία της κάθε φορά νέας κυβέρνησης.

Δεν σκοπεύω εδώ να αναλωθώ σε ανάλυση βάθους , ούτε σε λεπτομέρειες που δεν αποτελούν ( κατά τη ταπεινή μου γνώμη ) έδαφος ουσίας . Μερικές σκέψεις μόνο θα διαβάσετε παρακάτω  ,  όσοι ελάχιστοι έχετε τη διάθεση και το χρόνο να  μελετήσετε τις εμμονές ενός σαλεμένου  στάρετς . 🙂

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 17 / 06 / 2012  διαγράφει τα όρια αυτού του πολιτικού συστήματος , αλλά κατά τη γνώμη μου δεν τα εξαντλεί πλήρως. Όπως έδειξε το αποτέλεσμα της κάλπης  οι βραχυπρόθεσμες οπτικές , οι ατομικές στοχεύσεις και δεσμεύσεις σε συνδυασμό με το φόβο για κάθε τι  που θα μπορούσε να κλονίσει τις κατ’ επίφαση βεβαιότητες μέσα στις οποίες ανδρώθηκε η μεταπολιτευτική κοινωνία , μπορούν ακόμα να κυριαρχούν ή έστω να υπερνικούν  τη συλλογική ελπίδα .

Βαθύτατη συντήρηση ,  οπτικό πεδίο τυφλοπόντικα ,  φοβικότητα κοτόπουλου , ανεπάρκεια στοιχειώδους αντίληψης της διεθνούς πραγματικότητας επικράτησαν στις πρόσφατες  εκλογές . Τα επικοινωνιακά παίγνια , οι «ειδικοί» χειρισμοί , το στενό κλαμπ των ΜΜΕδων – εργολάβων – αφεντικών καθόρισαν ως ένα βαθμό το αποτέλεσμα . Η συγχορδία υπήρξε εντυπωσιακή , ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων , από τις παρυφές της ακροδεξιάς ,  το νεοφιλελεύθερο μπλόκ , τους εθνολαϊκιστές του «κοινωνικού φιλελευθερισμού» , τους ερειπιώνες της πάλαι ποτέ ένδοξης σοσιαλδημοκρατίας  μέχρι και τους τυπικά όμορους λιγούρηδες της εξουσίας  και το γιουράσσικ πάρκ του περισσού υπήρξε υποδειγματικός. Αλλά μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη δεύτερη θέση βαρύνει τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αμφιβολία.

 

Έχει ο ΣΥΡΙΖΑς ελαφρυντικά  ;;; Τυπικά έχει «πρότερο έντιμο βίο»  αλλά  όποιος γνωρίζει πώς λειτουργεί ένα πολυσυλλεκτικό συσσωμάτωμα της αριστεράς και ακόμα περισσότερο οι συνιστώσες – γκρουπούσκουλα δεν θα χάριζε εύκολα αυτό το ελαφρυντικό. Πρακτικά μπορεί να του δικαιολογηθεί η «κατάσταση μέθης» επειδή ήταν φανερό σε όλους πως για πρώτη φορά στη σύγχρονη  ιστορία μας υπήρχε δυνητικά η πιθανότητα  ένας αριστερός σχηματισμός να διεκδικήσει όχι απλά τη πρωτοκαθεδρία στο «λαϊκό κίνημα» , αλλά ακόμα και τη πλειοψηφία. Και αυτό ενέτεινε και τις προσδοκίες , αλλά και την αδυναμία κατανόησης των πραγματικών εκείνων στοιχείων που θα οδηγούσαν τελικά το κοσμάκη στη κάλπη. Στο «σύνδρομο στέρησης» επίσης μπορεί να  αναζητηθεί ένα ακόμα ελαφρυντικό : είναι προφανές ότι ένας πολιτικός φορέας που με διάφορους τρόπους και για διάφορους λόγους ( που ΔΕΝ είναι της παρούσης )  δεν ευτύχησε να πάρει ποτέ στα χέρια του το τιμόνι της χώρας ,  δεν διαθέτει ούτε τη «νηφαλιότητα» του έμπειρου χρήστη που έχει καθορίσει και εξασφαλίσει επί δεκαετίες τη «δόση» του , ούτε τη ψυχραιμία να ζυγίσει  , να αραιώσει και να διαλύσει στη κατάλληλη δοσολογία το τζί του.

Όλα όσα λέγωνται εκ των υστέρων :

ότι δηλαδή ήταν ταχύτατος  και ανεπαρκής ο πολιτικός χρόνος μέσα στον οποίο θα μπορούσε να διαμορφωθεί μια νικηφόρα στρατηγική ,

ότι  το προσωπικό που ανέλαβε να προωθήσει και να υπηρετήσει την εκλογική τακτική – μάχη δεν είχε αντικειμενικά ούτε το εκτόπισμα , ούτε τα προσόντα , ούτε την απαραίτητη ενότητα λόγων και πράξεων ώστε να αποφέρει το ποθούμενο αποτέλεσμα ,

ότι  ο αντίθετος πόλος είναι ακόμα πανίσχυρος και κατάλληλα ντρεσσαρισμένος , χρηματοδοτημένος  και κωλοπετσωμένος ( με σαφείς στόχους και κοινή τακτική ) ,

αληθεύουν σε μεγάλο βαθμό.

Γι αυτό και θα  υποστηρίξω ότι παρά την απογείωση σε ποσοστά , ο ΣΥΡΙΖΑς υπέστη μια τακτική «ήττα» , μια ήττα  που ίσως αποδειχθεί πολύ πιό χρήσιμη στον ίδιο για το μέλλον , παρά αν είχε επιτύχει προχθές  ακόμα και την αυτοδυναμία.  Κληρονομιά και καταπίστευμα για το μέλλον του σχηματισμού απομένουν αρκετά :

α) οι συλλογικότητες που διαμορφώθηκαν σε γειτονιές και πλατείες

β) η σύνθεση της εκλογικής του «πελατείας»

γ) η διάχυτη πεποίθηση για τη «τιμιότητα» των προθέσεων του

και προπάντων

δ) τα αδιέξοδα που έρχονται ολοταχώς και στο εγχώριο αλλά και στο διεθνές περιβάλλον.

Οι κυβερνητικές «εταίρες» θα επιχειρήσουν το , υπ’ αυτές τις συνθήκες ,  σχεδόν  ακατόρθωτο με τις παρακάτω βραχυπρόθεσμες προτεραιότητες :

1) Να κλείσουν τα βασικά ζητήματα που ενδιαφέρουν τα αφεντικά , όπως πχ. το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ( ευκολάκι για όσους αντιλαμβάνωνται τις δεσμεύσεις των τριών εταίρων )

2) Να διαμορφώσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την άνευ όρων παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας και του εθνικού μας πλούτου στο μόρφωμα που σχεδιάζουν οι μερκελομπαρόζοι περί οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης ( βλέπε και πάλι τράπεζες )

3) να  διαθέσουν χάντρες και καθρεφτάκια  στους ταλανιζόμενους ιθαγενείς , πράγμα που θα απαιτήσει μια «προίκα» που θα λάβουν από τους  έξωθεν προτέκτορες . Και δεν μιλώ για το πολύφερνο 1 δις της προηγούμενης δόσης που μας κράτησαν ( για το οποίο οι κασσάνδρες έσκιζαν τις ζαρτιέρες τους 😉 )  επειδή δεν το  είχαν ακόμα ανάγκη για το ESM 🙂 . Μιλώ για τα διάφορα μπαρμπούτσαλα περί επιμήκυνσης μέχρι το 2017 και άλλες «ευκωλίες πληρωμής» που ενώ στη πραγματικότητα θα μας σπρώχνουν βαθύτερα στο κιβούρι , θα βαφτιστούν «μέτρα ανακούφισης» .

….και πέραν αυτών ουδέν … γιατί μπορεί να ισχυρίζονται ότι η νέα κυβέρνηση ( με πραίτωρα το Τόμσεν ) είναι μακράς πνοής , αλλά δυστυχώς και το διεθνές οικονομικό γίγνεσθαι , αλλά και η εγχώρια επί θύραις ανθρωπιστική κρίση , έχουν κοντή ανάσα και βραχεία – επείγουσα προοπτική.

Όταν ο πολύς Πώλσεν δηλώνει ότι σκοπεύει στο εγγύς μέλλον να σορτάρει γερμανικά χαρτιά , οι εδώ και οι έξω πουλτσινέλλοι  ελπίζουν στον …ολλαντρέου. Τις επείγουσες προτεραιότητες που δεν μπόρεσε να καταλάβει ( και να ανεχθεί τα σχετικά μαθήματα )  ο «δημοκράτης» μπαρόζος εκεί στο Μέχικο , θα του τις διδάξουν σε ταχύρρυθμα τμήματα οι «αγορές» πολύ γρήγορα. Οι Ιταλοί του κυρίου Μόντη πάιθον θα δουν τις μηνιαίες ανάγκες τους να φτάνουν τα 50 δις σε μια  οικονομία που ήδη μπήκε σε ύφεση. Λέτε να πληρώσει τη λέζα εκείνη η εντυπωσιακή και ώριμη σινιόρα Ντ’ Αντάριο ή μήπως το μαροκινής καταγωγής χυμώδες πιπίνι  …. ;;; 🙂

Θα με συγχωρέσετε που ξέφυγα λίγο με τον «αγοραίο» οίστρο μου , αλλά τελευταία λόγω ελλιπούς σίτισης με πιάνει ακόμα και ένα ( 1 )  ουζάκι…. 🙂

Ας επανέλθω λοιπόν σε αυτά που αφορούν τα εγχώρια  βάσανα .

Το αν δεν θα  αναθεωρηθεί ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια , το αν  θα νομιμοποιηθεί η συμβίωση ομοφυλοφίλων , το αν θα αποκαλυφθούν μερικοί ακόμα τυφλοί αετομάτηδες ή θα γίνουν κατασχέσεις σε λίγους «φουκαράδες» ( όσους δεν πρόλαβαν ή δεν θέλησαν να ενταχθούν στο νέο αλισβερίσι ) με απασχολεί ελάχιστα , έως καθόλου.  Γνωρίζω εκ προοιμίου πόσο «ευέλικτη» θα είναι αυτή η κυβέρνηση  συνεργασίας των τριών κατεργαρέων στα «εύκολα» και δεν χρειάζεται να μου το διαβεβαιώνουν στον οδικό χάρτη που εξέδωσαν προ ολίγου. Τον ελάχιστο απαραίτητο χρόνο για τις τελευταίες διευθετήσεις θα εξασφαλίσουν στους αφεντάδες τους , σε ένα χρονικό ορίζοντα που δεν ξεπερνά  μερικούς μήνες . Με το τούμπανο και το μαστίγιο θα ενθαρρύνουν τους σκελετούς πάνω στους πάγκους . Και οι χαλκάδες , τεχνολογίας Βρυξελλών , θα είναι πολύ στενοί , γιατί πάνω στις κνήμες του κοσμάκη ούτε πετσί δεν θα απομείνει.

Οι της ΝΔ εξασφάλισαν το πρωθυπουργικό θώκο και μια δεξιότατη κυβέρνηση  για το τελικό σφαγείο. Οι  Πασόκοι την ασυλία για τη προδοσία και το ξεπούλημα σε συνδυασμό με μια απόσταση από το «δράμα». Τα ρετάλια του κυρ Φώτη την υστεροφημία της «συνεφτύνης» και μια τιμητική θέση στα σαλόνια των αφεντικών , πιθανότατα ως ασώματα εκθέματα – αποδείξεις  κυνηγετικών θριάμβων .  Απομένει να δούμε τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑς :

Η σοβαρότητα και η νομιμότητα , με την οποία θα «ταράξουν» το κοινοβούλιο ως αξιωματική αντιπολίτευση καλέ μου Παπαδημούλη δεν θα φτάνουν… Πέραν του γεγονότος ότι  , όπως διαπιστώνει κανείς ως μόνη σαφέστατη απειλή στον οδικό χάρτη , θα υποβαθμιστεί με κάθε δυνατό μέσο δια της αλλαγής του κανονισμού της Βουλής  αυτή η δυνατότητα , ώστε ο Fatty να διαθέτει και να ασκεί δικαιώματα πλειοψηφίας μαζί με το «πρόθυμο» Φώτη , είναι προφανές ότι ο κοσμάκης θα πάρει πάλι τους δρόμους και μάλιστα σύντομα. Γιατί πέρα από τα εκκαθαριστικά και τις κατασχέσεις για 300 ευρώ δεν θα έχει φέτος τη πολυτέλεια  των «μπάνιων του λαού» . Είτε θα ψάχνει στα σκουπίδια , είτε θα τρέχει στις φιλανθρωπίες  και τα συσσίτια , είτε θα σπάει μαγαζιά για να κλέψει και να φάει , είτε τέλος θα βγεί για να διατρανώσει την απελπισία και την οργή του. Και αυτό πρώτιστα θα συμβεί στις πόλεις , όπου και τα προβλήματα είναι πιό οξυμένα , αλλά και όπου η δυνατότητα για μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι μεγαλύτερες. Μελετώντας τα στατιστικά των εκλογών είναι πρόδηλο ότι στις πόλεις αυτές ο ΣΥΡΙΖΑς είχε τη μεγαλύτερη «πελατεία» . Μια πελατεία που ούτε μόνιμη , ούτε δοσμένη μπορεί κανείς να αποτολμήσει να θεωρήσει.

Πέρα επομένως από την ανάγκη ενοποίησης του σχηματισμού με ένα νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα , σαφείς τακτικούς και μακροπρόθεσμους στόχους ..

πέρα από την ανάγκη να σταματήσει επιτέλους το ΣΥΡΙΖάππινγκ αντικρουόμενων δηλώσεων , απόψεων κτλ και το  πάρτυ των συνιστωσών ( οι οποίες δεν πρόσφεραν ξεχωριστά στο σχηματισμό ούτε το 1 εκατοστό των 1.600.000 ψήφων ) ….

πέρα από την ανάγκη να υπάρξει μια δυναμική , σοβαρή , δημιουργική και προπάντων επίμονη αντιπολίτευση στα κοινοβουλευτικά έδρανα ,  μια αντιπολίτευση που θα έχει ερευνήσει , μελετήσει , τεκμηριώσει κάθε της πρόταση και κάθε της ένσταση και καταγγελία , μια αντιπολίτευση αμείλικτη απέναντι  στους λούστρους του ΝΔΣΟΚ ,  ανελέητη απέναντι στα ανανεωτικά λαμόγια της κωλοτούμπας , μια αντιπολίτευση που θα εδράζεται  και σε όσα στηρίγματα μπορέσει να  θεμελιώσει μέσα στη κρατική μηχανή ( πράγμα εντελώς απαραίτητο ) ώστε να είναι και ενήμερη και αποτελεσματική…

 

πέρα λοιπόν από όλα αυτά , θα πρέπει να βρίσκεται συνέχεια κοντά , μέσα και δίπλα στο ταλαίπωρο κοσμάκη. Οι δυνατότητες που δίνωνται και από τις πρόσφατες δύο προεκλογικές καμπάνιες , και από το πρόσφατο ισχυρό εκλογικό αποτέλεσμα , και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ο ΣΥΡΙΖΑς πλέον κατέχει είναι σημαντικές.  Οι συλλογικότητες , η αλληλεγγύη  , η συναίσθηση της εγγύτητας και της κοινής μοίρας  , οι αντικειμενικές συνθήκες αποτελούν τους βασικούς συμμάχους σε μια τέτοια προσπάθεια.

Να τελειώσει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑς με τις αυταπάτες : με τους κυρ Φώτηδες και το μαγαζάκι της Αλέκας  δεν απέμεινε τίποτα κοινό .  Με γραφικότητες – φλέρτ δεν έχει σε τίποτε πλέον να ωφεληθεί . Να γίνεται καθημερινά σαφές παντού , στο κοινοβούλιο , στις πλατείες , στους χώρους δουλειάς , στα συνδικάτα , στα πανεπιστήμια και σε κάθε μαζικό χώρο πως δεν μπορούμε πλέον να έχουμε αυταπάτες . Δεν μπορεί κανείς να ελπίζει στους κωλοτούμπες του κυρ Φώτη , δεν μπορεί κανείς να ελπίζει στο μαυσωλείο του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ αφού και οι δύο εγκατέλειψαν το κοσμάκη στη τύχη του : οι πρώτοι για να επιδείξουν την απαραίτητη «υπευθυνότητα»  ( απέναντι στο λαμπρακιστάν που τους ανέδειξε ) , οι δεύτεροι για να διασώσουν ό,τι είναι δυνατόν να διασωθεί από το  καταχρεωμένο τους κατάστημα. Μοναδικός σύμμαχος ο κοσμάκης  και η διεθνής αλληλεγγύη , ας το πάρουν απόφαση….!

 

Έγραφα συχνά εδώ και πολύ καιρό το γνωστό «πάρτε μαζί σας νερό». Το αποτέλεσμα των εκλογών , η νέα συγκυβέρνηση που σχηματίστηκε , οι πολιτικές  εξαθλίωσης και βίαιας καταστολής που θα ακολουθήσουν , νομίζω θα καταστήσουν αυτή τη κοινοτοπία  δραματικά επιβεβαιωμένη. Η γούνα του γέρο στάρετς δεν αξίζει ούτε  γρόσι , οπότε  αν σας έδινα το γνωστό ραντεβού θα εκφράζατε δικαιολογημένα την απαξία σας. Ένα άδοξο σκέλεθρο στην έρημο που διάλεξα να μεγαλώσω τα παιδιά μου θα απομείνω. Τις γούνες άλλων , νεώτερων ,  ορέγονται άλλωστε οι κατεστημένοι γουναράδες , αυτοί ακονίζουν τα μαχαίρια τους και εγώ αποσώνω σιγά – σιγά και ικμάδα και λόγο.

 

This entry was posted in Αφόρητες γενικολογίες, Παίγνια στο Alkatraz, Πολιτικούρες. Bookmark the permalink.

20 Responses to Σκέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα και τη νέα κυβέρνηση.

 1. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Παπούλη
  για την ήττα φταίει το …όπιο του λαού!
  Αν δε ήταν το γιούρο ο κόσμος θα καθόταν στα καφενεία και στις πλατείες και θα συ(ρι)ζητούσε.

  Άτιμη στρογγυλή θεά τι μας έκανες !
  Μας καθήλωσες στην τηλεόραση να βλέπουμε, μεταξύ των αγώνων, την …Όλγα και τον Μπάμπη !

  Αν υπήρχε επικοινωνιακό ένστικτο στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, θα έστηναν στις πλατείες οθόνες και θα κερνούσαν στα ημίχρονα σφηνάκια και παγωτά οι …συνιστώσες μαζί με ψηφοδέλτια.

  Θα έριχνε και ένα χαιρετισμό ο Αλέξης από τις οθόνες, να δεις για πότε πιάναμε 55% !

  Άντε τώρα να συμπέσουν ξανά εκλογές με …μουντιάλ και γιούρο. 😦 👿

  Τώρα όχι νερό, ούτε ο …κατακλυσμός του Νώε δεν μας …ξεπλένει.

  Κρατάτε με ορέ να πέφτουμε …παρέα!

  Αει στο διάολο (νικητές και χέστηδες) !

 2. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Πάντως αγαπητέ Παπούλη
  είναι παρήγορο που εσύ δεν συμπεριλαμβάνεσαι σε εκείνους τους κακόπιστους που απορούν γιατί η ΔΗΜΑΡ και ο κ. Κουβέλης που ήταν απαραίτητοι και εκ των ουκ άνευ για να συγκροτηθεί κυβέρνηση από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με 149 έδρες πριν 40 ημέρες ,όπου θα ήταν καθοριστική η συμμετοχή της και θα τους είχε στο χέρι, διάλεξε να συμμετάσχει τώρα που οι άλλοι δύο εταίροι έχουν επαρκέστατη αυτοδυναμία με 162 έδρες !
  Αυτό έγινε για να επιτευχθούν με ακρίβεια οι …στόχοι.

  Είναι αναμφισβήτητο ότι χωρίς τη συμμετοχή του κ. Φώτη-Φανούρη η επίτευξη των στόχων είναι αδύνατη.

  Άλλωστε αυτό απεδείχθη πέραν πάσης αμφιβολίας από προχθές!

  …Πήρε προχθές τον Φώτη ο Αντώνης από το προάστιο όπου διαμένει, την Υπεύθυνη Πρόοδο, για να πάνε μαζί στην …Ανάπτυξη να φτιάξουν το πρόγραμμα.
  Βλέποντας ο Φώτης το τριγωνικό αστέρι σε κύκλο της Μερτσέντες του Αντώνη, ρωτά όλος …περιέργεια .

  -Τι είναι αυτό βρε Αντώνη, χρειάζεται σε κάτι;

  -Φώτη αυτό είναι …στόχαστρο για να πετυχαίνουμε τους στόχους και ότι μας …εμποδίζει! Πρέπει για να πετύχουμε να είμαστε στοχοπροσηλωμένοι, κατάλαβες;

  -Σωστό, πολύ σωστό Αντώνη! Δεν πρέπει να μας …ξεφύγει τίποτε, λέει ο Φώτης!

  Ξαφνικά, εκεί που πήγαιναν, πετάγεται μια γριά μπροστά τους στον δρόμο! Δεξιά, αριστερά, πιο …δεξιά ο Αντώνης την αποφεύγει, μα ακούει ένα …γδούπο και βλέπει τη γριά από τον καθρέπτη σωριασμένη κάτω.

  -Άιντε ρε Αντώνη, ξύπνα παιδί μου!
  Αν δεν άνοιγα την …πόρτα, σιγά μη την πετύχαινες! Φωνάζει …περιχαρής ο Φώτης. 😯 😀

  Έτσι Παπούλη αισθάνομαι την υποχρέωση να σε συγχαρώ, ακόμη μια φορά, για την κατανόηση που επιδεικνύεις στις κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος! 😉 😀

 3. Ο/Η khlysty λέει:

  Αν κάτι με θλίβει, είναι ότι οι ΔΗΜΑΡίτες θα συνεχίσουν να «αξιοποιούν» το όνομα του Μιχάλη Παπαγιαννάκη προς ίδιον όφελος. Για τα υπόλοιπα, ο Σαμαράς έδειξε ευθέως και τάχιστα πώς εννοεί την αναδιαπραγμάτευση: Βρούτσης και Νικολόπουλος στο Εργασίας (πρωινό για τον Τόμσεν…), Υγείας ο Λυκουρέντζος (δεκατιανό για τον Μορς), Οικονομιικών ο Ράπανος (φίλος κι αδελφός με τον Μαζούχ…) και, εμπρός για νέες νίκες! 😉

 4. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Παπούλη και λοιποί συνσχολιαστές…

  Σε γενικές (αλλά και πολλές ειδικές) γραμμές συμφωνώ με όσα γράφεις… Και είναι σπάνιο να συναντεί κανείς αυτήν την οπτική γωνία σε γραπτά αριστερών, ιδίως στο ζήτημα της ηθικής απενοχοποίησης που αρκετοί αριστεροί θεωρούν a priori ότι δικαιούνται. Το δικό σου γραπτό λοιπόν στέλνει αυτήν την «απενοχοποίηση» στα τσακίδια μαζί με τους εμπόρους της (Ανεξάρτητους και την επίσημη αντιπροσωπεία του Περισσού).

  Αυτή τη φορά τα ψέμματα δεν πιάνουν… Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως τα υψηλά επίτελεία των συνιστωσιαρχών του θεωρήσουν ως μετερίζι, τους καπιτονέ καναπέδες των ΜΜΕ, όπου θα συναγωνίζονται σε γενικεύσεις και ακαδημαϊσμούς με συμπαθείς συντρόφους σαν τον Χατζησωκράτη, τότε σύντομα θα επιστρέψει στα εξ ων συνετέθη…

  Επειδή όμως είμαι οπαδός της emergence theory, δλδ όταν ένα σύνολο υποθεμάτων συντονιστεί κι αποκτήσει δυναμική, τότε αναδύεται κάτι άλλο που είναι υπέρτερο της ένωσης των υποσυνόλων που το συνθέτουν, πιστεύω ακράδαντα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως μέτωπο, εις μάτην όλων των «αναλυτών» και «στοχαστών» ήρθε για να μείνει… Το αν θα πετύχει τους στόχους του κρατώντας τον κόσμο και δίνοντας μιαν ύστατη ελπίδα στο λαό, είναι στοίχημα πολύ δύσκολο… Το αν θα υποπέσει σε φθορά, θύμα ανήθικων επιθέσεων ή και εγκληματικών από τα καμμένα αυγά κλπ, είναι ζήτημα προς επίλυση, των επόμενων ημερών…

  Κατά τη γνώμη μου ο κίνδυνος για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται από τα ακρο-κεντρο-δεξιά… Την επόμενη περίοδο, για πρώτη φορά, οι “μεσαίες” μάζες, δλδ ζευγάρια μισθωτών είτε ΔΥ είτε του ιδιωτικού τομέα, θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά ύστερα από 50 χρόνια το φάσμα της φτώχιας… πραγματικής όμως… Σε αυτούς προστεθεί το 30% των συμπολιτών μας που είναι ήδη εξαθλιωμένοι και θέλουν “να καεί το μπουρδ..λο η βουλή”. Ένα πολύ σημαντικό 40-50(-)% του κόσμου θα ζει μέσα στην αθλιότητα (και όχι στα όριά της) και με τίποτε δεν θα συγκρατηθεί αυτή η μάζα, όσο κι αν βάλει κι ο ίδιος ο Τσίπρας πλάτη… Η γνώμη μου είναι ότι ο Δεκέμβρης του 2008 θα φαντάζει πασχαλιάτικο πυροτέχνημα μπροστά σε αυτά που θα ακολουθήσουν. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούσει τις φωνές de profundis και αφεθεί απλά στη μέθη της θεσμικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε δεν ξέρω τα επόμενα εκλογικά αποτελέσματα ποια θα είναι, αλλά τα γράφω εκεί που γράφω και τους Ετρούσκους… Το δυναμικό 40-50% των εξαθλιωμένων, όμως θα πάει ακόμη και στους εθνικοπαράφρονες του Μιχαλολιάκου προκειμένου να βάλει φωτιά στο μπουρδ…λο τη βουλή, ή να ξεσπάσει και να εκτονωθεί γενικώς… Όπερ και σημαίνει: «Καλή Κολομβία συν και πλήν τροφοι!»

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Aγαπητέ Papoylis,
  παίρνω αφορμή από το σχόλιο του Nikos_Alfa το οποίο νιώθω σα δικαίωση της πλήρους αναγραφής από εμένα του ονόματός του Φώτη Φανούρη Κουβέλη, γεγονός για το οποίο δημιούργησες θέμα άδικης σε βάρος του συμπεριφοράς, από τη μεριά μου, στο σχετικό αρθράκι μου.
  Εφ’όσον ο κ.Φώτης επέστρεψε στην πίστη των προγόνων του αποδοκιμάζοντας προηγούμενες αθεϊστικές συμπεριφορές του στη Βουλή και έδωσε το νενομισμένο όρκο που εκφώνησε ο αρχιεπίσκοπός τους, συμπροσευχόμενος και συνορκιζόμενος μαζί με το Μιχαλολιάκο, καλό θα είναι από τούδε να αναφέρεται με όλο το χριστιανικό του ονοματεπώνυμο σε υπόμνηση του ιλαρού γεγονότος.

  Να μου επιτρέψεις να εκθέσω ένα λόγο ακόμη. Ως γνωστόν ο νέος πρωθυπουργός επικαλέστηκε και τη βοήθεια του θεού. Δυο μεγάλα προβλήματα του τόπου είναι η ανεργία και η Υγεία.
  Και για τα δυο αυτά αρμόδιος είναι στο καθηκοντολόγιο των Αγίων ο φερώνυμος του δεύτερου ονόματος του αρχηγού της Δημάρ Άγιος:

  http://www.impantokratoros.gr/A6774D6F.el.aspx

  «Η πίτα του Αγίου Φανουρίου

  «Η μεγάλη τιμή που τρέφουν οι χριστιανοί στον Άγιο Φανούριο, έγινε αιτία να δημιουργηθεί στο λαό το παραδοσιακό έθι­μο της φανουρόπιτας για να φανερώσει ο Ά­γιος σε κάποιον ένα χαμένο αντικείμενο, κά­ποια δουλειά αν ένας είναι άεργος, κάποια χαμένη υπόθεση, την υγειά σε κάποιο άρ­ρωστο και άλλα παρόμοια»

 6. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Πάντως θα έπρεπε αντί να μαλώνουμε πως θα τον (την) πούμε καλύτερα (για) τον συν-κυβερνήτη μας τον αξιότιμο, ρεαλιστή, υπεύθυνο και τόσο πρόθυμο να (μας) δουλέψει για τους στόχους του έθνους κ. Κουβέλη, να εκμεταλλευτούμε την …προσέγγιση του με την εκκλησία ώστε οι πιστοί να φτιάχνουν …φανουρόπιτες που θα διανέμονται στα συσσίτια του ετέρου ευσεβούς κ. Καμίνη για να ανακουφισθούν οι πένητες συμπατριώτες μας. 😀
  Ουδέν κακόν αμιγές καλού και οφείλουμε να επιδείξουμε …δημιουργικό πνεύμα για την αντιμετώπιση της κρίσεως αγαπητοί μου συνάνθρωποι.
  Να είστε ευλογημένοι* αγαπητοί αδελφοί εν δικτύω! 😛

  * Από την ταπεινότητα μου

 7. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  παπούλη, σε αυτήν τη ζωή μια πλευρά του εαυτού μας ψάχνει τη θέση στο κοινωνικό περιβάλλον μέσα από επιβολές και δικαιώσεις αυτών που υπάρχουν ως αρνητικές πλευρές, (αλλά έτσι είναι και ας μάθουμε κάποτε να συμφιλιωνώμαστε με αυτά) και αυτή είναι στα κάτω δωμάτια.
  Κάποιοι λένε για μινώταυρους, άλλοι για διεστραβλωμένο εγώ, μέχρι διάβολο τόχουν πει.

  Μια άλλη πλευρά προσπαθεί να ορίσει τη θέση μέσα από μια πιο αισιόδοξη οπτική που έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο περιβάλλον , αλλά και μεγαλύτερη αγάπη στις αδυναμίες και στα ..κουσούρια.
  Πιστεύει στη χαρά του βίου δηλαδή και επειδή είναι πιο αισιόδοξη, δεν φοβάται τις αλλαγές , αναμετράται με τα κουσούρια και τα ..βελτιώνει.

  Γιατί στα λέω όλα αυτά.
  Γιατί αν θες να δεις χαΐρι και από τα ..πολιτικά, σου προτείνω να κάνεις ένα τεστ.
  Άμα θες το κάνουμε και συνεργατικά, να περάσει η ώρα μας ευχάριστα.
  Έτσι και αλλιώς, το θέμα με τους μινώταυρους και ..αυτά το κατέχεις (μην μ’ αρχίσεις με ταπεινότητες και κουραφέξαλα, το κατέχεις και έχω ..τεκμήρια από σχόλια και post).

  Ας δούμε η κάθε πολιτική δύναμη πώς αντιλαμβάνεται τον καθρέφτη, σε σχέση με τον εαυτό τους (τα στελέχη τους κλπ κλπ) αυτούς που απευθύνεται ..εσωτερικώς και σε αυτούς που απευθύνεται ..γενικώς.
  Προτείνω Παπούλη να πούμε ότι όποιος αντιμετωπίζει τον καθρέφτη ως κάτι καλό και για καθημερινή χρήση όλων, ήτοι είναι του καλλωπισμού να τον βλέπουμε πιο θετικά.

  ¨οποιος προτείνει τον καθρέφτη όπως ο υπέρβαρος (που δεν τόχει πάρει απόφαση ότι και οι χοντροί μπορεί να είναι ωραίοι, αρκεί να μην το παρακάνουνε και τους έρθει κανας ταμπλάς από το φαί) τη ζυγαριά, να τον κράζουμε.

  Οπότε εκτός του ..Φανούρη Φώτη (που εδώ που τα λέμε το τραβάει και ο οργανισμός του) θα δούμε και άλλους ..πατερικούς, απλώς αντί για το πιστεύω λένε τη διεθνή.
  Και όχι μόνο αυτό, αλλά προκειμένου να κρατήσουν το ποίμνιο, την τιάρα τους δηλαδή, μας έχουν γ@@@σει.
  Όχι πιθανόν οι ίδιοι, αλλά μας δίνουν βορά και ανυπεράσπιστους σε διάφορους καλούς ανθρώπους που θέλουν να ..συσσωρεύουν και προκειμένου να συσσωρεύσουν δεν πάει να γίνει και της κολάσεως.
  Δεν είναι ίδιοι φυσικά, αν και η αλήθεια ότι κάμποσους μικρο και μεσό συσσωρευτές τους μαζώχνουν ένα γύρω, αλλά τι να το κάνω, η σωτηρία της ψυχής τους είναι δικό τους θέμα.

  Οπότε μέχρι η αριστερά να πάψει να χρησινοποιεί το πόσο κακό πράμα είναι η συσσώρευση για να καλύψει το πρόβλημά της με τον καθρέφτη-ζυγαριά, μην ελπίζεις.

 8. Ο/Η nikiplos λέει:

  Καλησπέρα…

  Το πρόβλημα αρχίζει και τελειώνει πιστεύω από την περιβόητη, «απενοχοποίηση» που έκανε στην Ελληνική Αριστερά, κάποτε το ΠΑΣΟΚ, στις αρχές της δεκαετίας του 80. Από τότε, έχω την εντύπωση πως η ελληνική αριστερά μπορεί να συμπεριφέρεται ανώριμα σαν παιδί που έχει προστασία από τον κηδαιμόνα του· ρόλος που φορέθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Μιλάω πάντα για πολιτικές επιλογές και αφηγήσεις… Πχ η παντελλής έλλειψη αφήγησης μέσα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

  εντούτοις, πιστεύω πως τώρα που ο «κηδαιμόνας» του πνέει τα λοίσθια, η ελληνική αριστερά θα ωριμάσει τάχιστα 😉

 9. Ο/Η papoylis λέει:

  Λασκαράτε

  εξακολουθώ να επιμένω στη δική μου άποψη για το ατόπημα , αλλά μη το παίρνεις τόσο σοβαρά 🙂

  Αναγνώστα

  Αυτή τη διάλεκτο της πρώιμης αραμαϊκής δεν τη κατέχω. Επειδή με προσκαλείς σε κάποια συνεργατική ενέργεια που δεν πολυκατάλαβα παρακαλώ «σπάστα και ξαναρρίχτα»

  Νίκιπλε

  νομίζω ότι η παρατήρηση σου για τα άλλοθι που απολάμβανε επί δεκαετίες η αριστερά είναι καίρια. Από το κείμενο αντιλαμβάνεσαι νομίζω ότι άλλοθι τέτοιου τύπου έχουν εκπνεύσει ήδη από την εποχή Σημίτη. Απλά οι διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι «αριστεροί» σχηματισμοί έκαναν πως δεν καταλάβαιναν. Από το 2009 και μετά , όποιος δεν κατάλαβε είναι για τα μπάζα και δυστυχώς ο σκουπιδοτενεκές ( της ιστορίας ) έρχει πάντα χώρο 😉 🙂

 10. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χαίρεσθε!!
  Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες είχα μπλέξει με κάτι γιατρούς και στο τέλος κοντέψαμε νάρθουμε στα χέρια, ειδικά με τους οφθαλμίατρους που τους τάπα χύμα χύμα και τσουβαλάτα, δεν μπορείτε εσείς ..κύριοι να προδώνετε έναν λαό, έναν λαό που δεν έβγαλε τον αριστερό ηγέτη της καρδιάς μας και αυτό το έκανε με πόνο και άμα δεν με πιστέυετε να σας δείξω κατι ΣΥΡΙΖΑιους που ξέρω να δείτε το δράμα και εσείς κύριοι, συνέχισα ως καταπέλτης πριν την πρώτη ..χειρονομία, με τις ολογωρίες σας να τον αφήνετε (τον Λαό)..ακέφαλο και στο έλεος του Παπούλια και τέτοια φοβερά και ..ρηξικέλευθα, και έτσι δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω τα εδώ τεκταινόμενα.

  Παπούλη τι πρώιμα αραμαϊκά, η προτασίς μου ανήκει στον αστερισμό της νεοτερικότητος!!
  Συζητάμε κάτι μήνες εδώ, πράγμα που δεν κάναμε παλιότερα συνέχεια, για το μικρότερο κακό, τις δια ατόπου απαγωγής προσεγγίσεις κλπ.
  Ας πούμε στο στυλ «καλά μ@@@@κες είναι, αλλά με δεδομένο ότι οι άλλοι είναι καταστροφικοί, τι να κάνουμε, το μείζον είναι να ανασχεθεί η καταστροφική ..επέλαση»
  Αυτό το κάνουμε υποχρεωτικά, διότι η πολιτική συζήτηση με συγκυριακούς όρους έτσι γίνεται και βεβαίως το κάνουμερ αμφότεροι.

  Και λέω τώρα με το ..φτωχό μου το μυαλό (που θάλεγες και συ 🙂 ), μήπως είναι ευκαιρία να συζητήσουμε λίγο πιο ..χαλαρά;;
  Ας πούμε, λέμε αριστερή κυβέρνηση!!
  Τι εννοούμε, όχι με όρους σημερινής πολτικής γεωγραφίας;;
  Οι ιδέες της Αριστεράς σήμερα ποιες είναι;; Τι θέλουμε;;
  Εντάξει όχι δικαιοσύνη και ελευθερία, αυτό το ξέρουμε και το επικαλούνται όλοι.
  Έκανα μια αρχή λέγοντάς σου ότι πως θεωρώ στη σημερινή συγκυρία έχουν παγιδευτεί στην εργαλειακή χρήση του κοινωνικού σώματος και ότι αυτή η αυτοπαγίδευση έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος της στο να εγγράφει ολοκληρωτικά χαρακτηρηστικά στη φυσιογνωμία της αφήγησής του.
  Είναι δευτερεύον;;
  Εγώ λέω όχι, από εκεί θα κριθούν πολλά στο δύσκολο και ..άνυδρο (που λες και εσύ) δρόμο που θα τραβήξουμε.

  Τέτοια!!

 11. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα
  Είχα αρχίσει να ανησυχώ και για σένα και για την άλλη ..ψυχή. Σκέφτηκα πως το παρόν ποστ έδινε δυνατότητες για να αναπτυχθεί μια κάποια συζήτηση και αυτές τις μέρες έχω , δυστυχώς λέμε , και το χρόνο και τη διάθεση.

  Βέβαια τώρα που μου έκανες τα ..πρώιμα λιανά κατάλαβα τι ακριβώς πρότεινες και δεν έχω καμμία αντίρρηση.

  Μάλιστα δέχομαι και εισηγήσεις προς δημοσίευση άμα υπάρχει διάθεση. Το ζήτημα που βάζεις είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον και νομίζω πρέπει να ανοίξει ένα νέο νήμα , γιατί το παρόν άρθρο είναι στενά μετεκλογικό . Επιφυλλάσσομαι λοιπόν 🙂

 12. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Έχεις δίκιο Παπούλη πως …λουφάραμε κανονικά αλλά έπρεπε να …χωνέψουμε το αποτέλεσμα των εκλογών μετά το αποτέλεσμα των …πανελληνίων (καταραμένη Φυσική και Μαθηματικά), τώρα φτιάχνουμε μηχανογραφικό και πρέπει να ψάχνουμε να βρούμε και την …παγίδα της εργαλειακής χρήσης του σώματος, στην οποία έχουμε πέσει μέσα και αλλάζει τα …χαρακτηριστικά μας σαν νέος …Φουστάνος της συγκυρίας! Έ πόσα να αντέξει κανείς; 😉 🙂

 13. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη δεν έχεις άδικο, το πρόβλημα είναι ότι διάθεση έχουμε, αλλά για έναν παράξενο λόγο (αυτό που λέμε μνήσθητί μου κύριε, όλα τα παράξενα σε μένα θα τύχουν) όντως έχω μπλέξει με δουλειές.

  Για το παρόν απλώς να σου πω ότι η γνώμη μου είναι ότι η επιλογή του να το παίξουμε νομιμόφρονες και να μη δίνουμε αφορμές μέχρι να δούμε τι θα γίνει, ήτοι Σαμαράς αντί Τσίπρα, δεν σημαίνει ότι το ζήτημα με τα ευρωπαϊκά και την παραμονή μας έχει κλείσει.

  Αυτό που έχει όμως σημασία είναι το κατά πόσο ο δημόσιος βίος και η κοινωνική πραγματικότητα πάει προς τα πολύυυυυ συντηρητικά και τι μπορεί να κάνει η Πολιτική για αυτό, αλλά αυτό άπτεται άλλου post (που λες και εσύ και μάλλον έχεις δίκιο).
  Ας περιμένουμε λοιπόν τον ..ανωτέρω , ευχόμενοι βεβαίως καλή επιτυχία στα ..μηχανογραφικά 🙂

 14. Ο/Η papoylis λέει:

  Νικάλφα

  στη Φυσική και τα Μαθηματικά κατεύθυνσης έγινε χαλασμός κυρίου , οπότε αν το παιδί δεν είχε υπερβολικές προσδοκίες δεν θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο πού θα μπεί . Αντίθετα άλλα μαθήματα ίσως βοηθήσουν . Σε κάθε περίπτωση ας στραφεί το παιδί εκεί που πραγματικά θα ήθελε και ας κάνει το μηχανογραφικό του με πρώτο γνώμονα αυτό που του λέει η καρδιά του , στο μέτρο που αυτό είναι πρακτικά ( 😉 ) δυνατόν. Καλή επιτυχία και καλή πορεία 🙂

  Αναγνώστα

  Δύο παρατηρήσεις :

  Είτε με Αντωνάκη , είτε με Τσίπρα πράγματι τίποτε δεν έχει επιλυθεί οριστικά. Ίσα – ίσα ανθίζομαι ότι έφτασε πλέον η ώρα να παίξουμε το ρόλο μας ως χώρα δηλαδή να αποτελέσουμε το βατράχι που θα γίνει λιώμμα όταν θα μαλώνουν οι ιπποπόταμοι . Γιατί όπως το βλέπω αγαπητέ φίλε το πράγμα υπάρχει αδυναμία των ευρωπαίων να συμφωνήσουν σε μια τέτοια αλλαγή πολιτικής που να «χωράει» και το ελληνικό βατράχι στους υπολογισμούς. Πιθανότατα ήρθε η ώρα το νεοφιλελεύθερο αππαράτ να αφήσει το πρώτο πειραματόζωο να ψοφήσει , για να κάνει χώρο στα ανώτερα θηλαστικά που μπαίνουν ένα ένα στη σειρά.

  Για τη κοινωνική «πραγματικότητα» που λες διαπιστώνω ότι το κυρίαρχο είναι η απελπισία και το αδιέξοδο. Αυτό πράγματι σπρώχνει σε πολύ συντηρητικές συμπεριφορές , σε παραληρήματα και σε βία. Η Πολιτική δεν μπορεί να δώσει απάντηση ουσίας σε αυτό το αδιέξοδο , παρά μόνον αν αντιμετωπίσει άμεσα ( πράγμα απίθανο ) τις αιτίες που προκαλούν αυτές τις συμπεριφορές. Θα θυμάσαι ίσως αγαπητέ φίλε ότι τα λέγαμε αυτά και πέρσυ τέτοια εποχή. Μάλιστα τότε τόνιζα ότι το περιθώριο ευκαιρίας τελείωνε όσον αφορά τη στροφή στην ευρωπαϊκή πολιτική , τα ευρωομόλογα και τα λοιπά εργαλεία. Είμαι πολύ μικρός και ασήμαντος για να δω αν πίσω από αυτή τη πορεία μέχρις εδώ υπάρχει ένα σαφές σχέδιο ( πέρα από συνωμοσιολογίες κτλ ) ή εμπλέκεται η βλακεία , η ανεπάρκεια , το «πολιτικό» κόστος , οι αντικειμενικές συνθήκες και οι υποκειμενικότητες όλων μας ( και εδώ και στην Ευρώπη ) .

  Ένα πάντως είναι για μένα σχεδόν βέβαιο : το ευρωπαϊκό όνειρο είναι νεκρό και σεσηπός . Αυτό που θα οικοδομηθεί στη θέση του ως επόμενο «αφήγημα» είτε θα είναι μια ισχυρή ένωση μερικών βορείων , είτε ένα ιδιότυπο αποικιοκρατικό περιβάλλον που θα περιλαμβάνει και το Νότο σε ρόλο είλωτα . Η παγκοσμιοποίηση πλησιάζει στα όρια της , τουλάχιστον όσον αφορά την Ευρώπη. και αρκετές άλλες χώρες. Η παγκόσμια πλέον ύφεση με ελάχιστες εξαιρέσεις φαίνεται μη αναστρέψιμη και η χώρα μας βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες θέσεις για να την αντιμετωπίσει. Οπότε θα επαναλάβω το γνωστό και κουραστικό «πάρτε μαζί σας νερό» 🙂

 15. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Παίδες (λέμε τώρα) χίλια ευχαριστώ για τις ευχές σας! 🙂
  Παπούλη έτσι είναι όπως τα λες. Χαλασμός κυρίου και στις εξετάσεις και στα …πολιτικά!
  Υπάρχει δε και μια αναλογία καθώς και εμείς (το παιδί) δεν ξέρουμε πραγματικά τι θέλουμε πιο πολύ, δεν υπάρχει …στοχοπροσήλωση αλλά το ίδιο βλέπω να συμβαίνει παντού γύρω μας σε όλες τις εκφάνσεις και τομείς της ζωής μας! 😉
  Υπάρχει σήμερα ξεκάθαρος στόχος ,σχέδιο, εργαλεία και το κοινωνικό υποκείμενο για να φτάσουμε κάπου από οποιονδήποτε;
  Έρμαια του ανέμου, καρυδότσουφλο στην καταιγίδα η χώρα και η Ευρώπη και όλοι οχυρωμένοι πίσω από τις εμμονές τους να διεξάγουν μάχες οπισθοφυλακών, ενώ τα πάντα διαλύονται στα εξ ων συνετέθησαν.
  Βλέποντας και κάνοντας, η μεγάλη …προγραμματική επινόηση οδηγός μας και εν τω με ταξί, πλοία και αεροπλάνα η ζωή μας ερημώνει από κάθε σταθερό σημείο αναφοράς, από κάθε προοπτική βελτίωσης ,από μικρά και μεγάλα όνειρα, από την ανθρωπιά της!
  Ζητείται ελπίς! 😦

 16. Ο/Η nikiplos λέει:

  Το ζήτημα είναι ότι η βία έχει ήδη έρθει… απλά κάνουμε ότι δεν τη βλέπουμε…
  Δεν θα μιλήσω για τις 5.000 ένοπλες ληστείες (οι περισσότερες με θύματα) ή για την ένοπλη δολοφονία συμπολιτών μας μία ανά εβδομάδα περίπου το 2011, και αυτά τα στοιχεία από το επίσημο αστυνομικό δελτίο… πόσω μάλλον από το ανεπίσημο, αφού οι περισσότερες ληστείες πλέον ούτε καν δηλώνονται. Η αστυνομία πλέον επιδίδεται σε απλή γραφειοκρατική διατύπωση της ληστείας εκτός αν είναι σε προνομιούχα και «προστατευμένη» γειτονιά, όπως σήμερα στην Κιφησιά στο σπίτι του προπονητή Δώνη, που για παραδειγματισμό (μην τολμήσετε να ξαναχτυπήσετε εδώ…) κινητοποίησαν με πρωτοφανή τρόπο τα ΕΚΑΜ και διμοιρίες αστυνομικών…
  … Η Βία είναι και στις αυτοκτονίες των συμπολιτών μας, που ήταν περίπου 2 ημερησίως για το 2011, αριθμός πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα και για δεδομένα μεσογειακής χώρας.
  …Η βία είναι στον ταλαίπωρο Πακιστανό, που έχει εκδιωχθεί από το κέντρο και πλέον περιπλανιέται μέσω μετρό ή προαστιακού και ψάχνει σε κάδους σκουπιδιών για να φάει… Η Βία είναι η επαφή του με σκουπίδια, μικρόβια και ύστερα με τους υπόλοιπους ανθρώπους…
  …Η βία είναι η χρυσή αυγή στα σχολιά, που εκβίασε φίλη μου καθηγήτρια να μην κόψει αναλφάβητους Αλβανούς «μαθητές»… Στην έκπληξη και ερώτησή της πως και τους προστετεύει αυτός ο χώρος, η δικαιολογία είναι ότι «είναι λευκοί δεν έχουμε πρόβλημα»… που αποδεικνύει πόσο θρασύδειλα αποβράσματα είναι, γιατί ενδεχομένως να έτρωγαν της χρονιάς τους αν τολμούσαν να τα βάλουν με αυτήν την πολιτισμικά πολεμική και δυναμική κοινότητα.
  … Η βία είναι το νοσοκομείο που έδωσα αίμα και ήταν ξέφραγο αμπέλι, ζητιάνοι, κλεφτρόνια, πρεζόνια, νταβατζήδες και κυρίως διάφοροι «εργαζόμενοι» με φόρμα εργασίας που κατέκλεβαν τους χυμούς και τις φρυγανίτσες…
  … Η βία είναι η ραγδαία υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής της πάλαι ποτέ μεσαίας τάξης κάτω από το όριο της φτώχιας… γιατί αυτό στην ουσία συμβαίνει…
  … Η βία είναι που για πρώτη φορά μετά από 10ετίες επιτυχόντες και αριστεύσαντες στις πανελλαδικές δεν θα πάνε να σπουδάσουν… Μια παλιά μαθήτριά μου που της έκανα ιδιαίτερα δουλεύει 2ο χρόνο γκαρσόνι για να πάει να σπουδάσει… εγγράφεται απλά και κατεβαίνει στις εξετάσεις…
  ***********
  Η πρόβλεψη είναι δυσοίωνη για τα καθ’ημάς… για αυτό και εξακολουθώ να γίνομαι γραφικός…
  καλή Κολομβία συν και πλήν τροφοι…
  😉

 17. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μπάααααα!! (μωρέ έχε χάρη που τα τεκμηριώνεις, αλλιώς θα ήμουν …καταπέλτης 🙂 )

  Παρόλα αυτά πιστεύω στη δυνατότητα αλλαγής των καταστάσεων και παρόλο που φοβάμαι την αδράνεια, δεν την υπερτιμώ και παρακαλώ την παρούσα ..ανακοίνωση να την εκλάβετε ως κυριολεκτική και σοβαρή.

 18. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αφού θέλεις να τη λάβουμε κυριολεκτικά και σοβαρά, θα μας πεις σαν αισιόδοξος εκπρόσωπος της …ελίτ, γιατί δεν ζήτησαν από την ΕΕ η ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών να γίνει απευθείας από το EFSF ή το ΕSΜ όπως Ισπανίας, Ιταλίας χωρίς να βαρύνει το Ελληνικό δημόσιο χρέος αλλά κατάπιαν τη γλώσσα τους στην σύσκεψη κορυφής;
  Και μη πεις (που εσύ δεν θα πεις 🙂 ) ότι η ανακεφαλαιοποίηση γίνεται επειδή ζημιώθηκαν οι τράπεζες από το PSI, άρα φταίει το δημόσιο, διότι το PSI στοίχισε σε ονομαστικές τιμές συνολικά 24 δισ. από τα οποία, όσα τους αναλογούν δλδ 18 έχουν εκταμιευθεί ήδη για τις τέσσερις μόνο από αυτές και έχουμε υποσχεθεί 50 δισ. στις μεγάλες κυρίες του χρήματος για να σωθούν από τα θαλασσοδάνεια που είναι στο κόκκινο ,όπως τυχαίως πχ τα δάνεια στον πρώην διοικητή Αγίου όρους!
  Έτσι, αν γλυτώναμε 50 δισ. χρέος, θα έκανες και εμένα αισιόδοξο και (δεν) θα είμαι υπό-χρεος! 😉

 19. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Βάλε στο παιχνίδι, όχι ως κύριο ή αποκλειστικό λόγο, και την περίπτωση του ότι υπάρχει proton και διάφορα λουλούδια σαν αυτά που λες ..μετ’επιτάσεως, τα οποία όμως καλό είναι να μην τα βλέπουμε μονοσήμαντα ή για μια χρήση.

  Συν το ότι αν εσύ με τον Παπούλη φαγωθήκατε να διασφαλίσετε τους μετόχους φορολογούμενους με κοινές μετά ψήφου κλπ κλπ, και ..πείσατε και μένα 🙂 , λες οι άλλοι επίδοξοι μέτοχοι νάναι μ@@@κες και κουτόφραγκοι;;
  Λάβε δε υπόψιν ότι υπάρχει και θέμα με Ιρλανδία και Πορτογαλλία, γιατί άραγες;;

  Σχετικά με την αισιοδοξία, εγώ είπα ότι έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της Πολιτικής και ουχί στις ελίτ.
  Άμα έχω άδικο, θα το ρίξουμε στη ..θεολογία.
  Θα μου πεις τόσο καιρό τι κάνουμε με την κυβέρνηση της αριστεράς που θάρθει, διότι ετσι είναι αυτά;;
  Σωστό και αυτό 🙂

 20. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Χάσαμε και τον Θύμιο Καρακατσάνη ρε γμτι μου. Αμάν πιά ! 😦

  http://www.ertonline.gr/news-politismos/item/16197-Efyge-apo-th-zwh-o-hthopoios-Thymios-Karakatsanhs

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s