Ανομολόγητες προεκτάσεις

Βλέπωντας , εξαίρετοι μου αναγνώστες , να  προετοιμάζεται με κορδακισμούς και θριαμβολογίες το φλέρτ Ντορούδας και Αντωνάκη ,  με σκοπό ( τι άλλο ) το γάμο , ο ταπεινός σας Παπούλης , αδαής περί τα ερωτικά και τις ..διαμεσολαβήσεις έκανε μερικές  σκέψεις.  Μη φανταστείτε τίποτε εμβριθείς αναλύσεις , πραγματεία πολιτική ή δοκίμιο επί της στρατηγικής και τακτικής.

 

Μια απολέπιση της πεζής μας καθημερινότητας  , υπό το φως των ευρημάτων του Kraft Ebbing επιχειρώ  🙂

 

Τι τους ήρθε ξαφνικά εκεί στη Συγγρού , όπου κάνουν πιάτσα  αμφότεροι ,  για να συμπήξουν ( ως  μετσοβόνε ) το ειδύλλιο του … αιώνα ;;;

Πρεμούρες και ακατάσχετον ερωτικό πάθος προφανώς. Αλλά όπως σε κάθε δεσμό ,  που διαμεσολαβείται ως προξενιό στη καλή κοινωνία , υπάρχει πάντα ως έδαφος και το αμοιβαίο συμφέρον.

Συνήθως ο γαμπρός δεν έχει επίγνωση των πιθανών επιπλοκών που θα ήταν δυνατό να προκύψουν μετά την ευόδωση του προξενιού. Εννοώ δηλαδή αφού  κουκουλωθούν με τα στεφάνια και τελειώσει η γαμήλια δεξίωση. Αντίθετα η νύφη , ως θήλυ ,  βλέπει πάντοτε τα  πράγματα με ..προοπτική και δεν ενθουσιάζεται από τη πρώτη νύχτα του γάμου . Ακόμα περισσότερο αν ήδη έχει την εμπειρία προηγούμενων συμβιώσεων που κατέληξαν σε διαζύγιο.

Στο οπλοστάσιο των σχεδιασμών και των προσδοκιών της , πέρα από ένα προγαμιαίο συμβόλαιο  ( που πλέον  μας βρίσκεται  ως νομική ασπίδα ) διαθέτει και το γυναικείο της φύσης της που γνωρίζει καλά τις ευκαιρίες που παρουσιάζωνται  , ειδικά αν ο γαμπρός είναι πρωτάρης και κυριαρχείται από την αγωνιώδη λίμπιντο του  ( αγκούσα στη μαλλιαρή ) .

 

Μπορεί λοιπόν , καλοί μου αναγνώστες , ο γαμπρός να είναι ένα κυρίαρχο αρσενικό με βλέψεις εξουσίας που μέσα στη θολούρα του να μην αντιλαμβάνεται  τι τον περιμένει. Η νύφη όμως δεν έχει  κανένα ενδοιασμό , ειδικά αν γνωρίζει τα ελαττώματα και τις επείγουσες «ανάγκες»  του εν λόγω 😉

Ίσως αντιλαμβάνεται ότι μέσα από το γάμο θα μπορέσει να υπονομεύσει το πύρκαβλο νεανία και αν εκείνος δεν αντιληφθεί εγκαίρως τις προθέσεις της  , να γίνει  έρμαιο των καπρίτσιων της. Να γίνει εκείνη η ΚΥΡΙΑ του σπιτιού ( αν όχι και της πολυκατοικίας ) και αυτός από λέων βρυχώμενος να καταλήξει σκυλάκι του καναπέ…

 

Γιατί πιθανόν η έμπειρη κυρία υπολογίζει ότι  μία ήττα του λέοντος στο «πεδίο της τιμής» , δεύτερη κατά σειράν ,  θα καταστήσει τον μέχρι τούδε  βρυχώμενο σε ξεδοντιασμένο μόμολο , έτσι ώστε  τα όνειρά της ( και του μπαμπά της ) να γίνουν  επιτέλους πραγματικότητα. Αυτή τη δεύτερη ήττα ήδη  ετοιμάζεται να προεξοφλήσει η ερίτιμος γιατί και υπομονή και  στόχο διαθέτει.

Προφανώς εκατέρωθεν θα έχουμε επικλήσεις για αιώνια αφοσίωση και αγάπη , όρκους για  τη σταθερή προσκόλληση στις υψηλές αξίες της πίστης , της πατρίδας και της οικογένειας  προς όφελος όχι μόνο των ιδίων αλλά(  και πρώτιστα )  της κοινωνίας. Είθισται αυτές τις υψηλές αξίες , αυτή τη σημαντική αποστολή να επικαλούνται  στη καλή κοινωνία όσοι προσβλέπουν σε ένα προξενιό.

Μια ευαίσθητη σονάτα υπό το σεληνόφως αυτός ο εκκολαπτόμενος δεσμός αγαπητοί μου αναγνώστες… 🙂

This entry was posted in Ανήθικες προτάσεις, Δαρβινικά κατάλοιπα, Εκλογικά τερτίπια, Προσεγγίσεις αισθητικής - πετικιούρ. Bookmark the permalink.

14 Responses to Ανομολόγητες προεκτάσεις

 1. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη άσχετο αλλά δεν θα ξεχάσω κάπου το 2009 προς το 2010 και μόλις είχαν γίνει οι εκλογές της ΝΔ, σε μια περίεργη συνάντηση (παρουσίαση βιβλίου του Σαρρή) που ήταν ο Καραμπελιάς, ο Λυγερός και ο μακαρίτης ο Σαρρής, ο Σαρρής ανακοίνωσε ότι έχουμε ένα πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα γιατί καταφέραμε και πετύχαμε την εκλογή του Αντώνη του Σαμαρά, αφού αν έβγαινε η Ντόρα θα είχαμε και Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση όχι με εθνικό προσανατολισμό (ή κάπως έτσι), ενώ τώρα υπάρχουν ελπίδες.

  Σχετικά με το post, προς το παρόν στη δύσκολη θέση είναι η Ντόρα, αν όμως βγει το σενάριο και επικρατήσουν οι ..υπέυθυνες δυνάμεις, που και εγώ θεωρώ το πιθανότερο, τότε ο συσχετισμό θα αλλάξει άρδην και τον βλέπω και κερατά και δαρμένο.
  Αρκεί να ακούσει η ..κυρία(*) τον αρμόδιο σε αυτά τα θέματα πατέρα.

  (*)Λέγεται ότι λίγες μέρες μετά το ..μοιραίον (ΕΚλογές στο Κόμμα) διάφοροι έπαιρναν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να τον ..συλλυπηθούν (μα πώς είναι δυνατόν Πρόεδρε και τέτοια) και αυτός απάνταγε «αυτά να τα πείτε στην κυρία, με αυτούς που πήγε και μάζεψε και δεν άκουγε κουβέντα».

 2. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αυτά να τα βλέπουν ορισμένοι ( τις απίκο και τροχάδην συσπειρώσεις της δεξιάς) που ξελαρυγγίζονται να τραγουδούν ολημερίς και ολονυχτίς { έτσι γράφεται αυτό Νεοκίνταρε ; (που …λουφάρεις κανονικά) } 🙂 το «πιο γλυκειά η μοναξιά….» ! :mrgreen:
  Μπα , μάλλον είναι θαυμαστές του Πάριου!

  υγ Ορέ Παπούλη μήπως μου πας …κόντρα ;;;
  Μόλις είπα για γάμο, ως χαρμόσυνο νέο για το …φίλο μας ,αμέσως να βάλεις γάμο αντιθέτου ορμής και αποτελέσματος! 🙂 🙂

 3. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ παπούλη…

  Παλαιόθεν, από την εποχή σου δλδ, θυμόμαστε πως ένας προσεκτικά μελετημένος ως προς το συμφέρον γάμος, ήταν το τελευταίο καταφύγιο μιας ξεπεσμένης αστικής οικογένειας, ώστε αυτή να μην απωλέσει οριστικά τον πολυτελή τρόπο ζωής της. Καλομαθημένοι άλλωστε, δεν θα ήθελαν με τίποτε να πέσουν στην ανάγκη εκείνων που είχαν υποτιμήσει, προσβάλλει και κυρίως φτύσει στο διάβα της ζωής των. Έτσι με γνώμονα το αμοιβαίο συμφέρον έπειθαν τους καλομαθημένους γόνους των, ώστε να συναφθεί ο γάμος. Φυσικά υπήρχαν τα προγαμιαία συμβόλαια, γραμμένα από το αγλάϊσμα του δικηγορικού συλλόγου, με λεπτομέρειες που μετρούσαν και την πλέον απειροελάχιστη πιθανότητα εξέλιξης, που θα έκαναν και έναν επιστήμονα της θεωρίας ακραίων γεγονότων (παλαιότερα θεωρία καταστροφής) να θαυμάσει με έκπληξη το μέγεθος και την έκταση της πρόνοιας.
  Η ατυχήσασα οικογένεια, δεν είχε τι να αντιτάξει, παρά την ομορφιά και το παράστημα ή εναλλακτικά το φημισμένο επώνυμο του γόνου, συνήθως νέου/ας πολλά υποσχόμενου/νης…

  Φυσικά, όπως η ιστορία έχει διδάξει, τίποτε δεν έσωζε τελικά από την καταστροφή την οικογένεια, αλλά αυτό είναι μια ιστορία που έρχεται από την νομοτέλεια της εξέλιξης των πραγμάτων… Μπορεί η σιδηρά κυράτσα να μετατρέψει τον λατίνο εραστή των λαϊκοπόπ ντίσκο της πλάκας των 80ς σε σκυλάκι του καναπέως, όμως ο γάμος αυτός είναι φύσει καταδικασμένος για να μην πω… Καμμένος! 🙂

  Όλοι αυτοί που πείθονται από τα συστρατευμένα κανάλια των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης σε μια πανστρατιά, να μην επικρατήσει ο κομουνισμός, σύντομα θα προσγειωθούν σε μια νέα πραγματικότητα… Από 1/6/2012, έρχονται για να μείνουν οι νέες μειώσεις στις συντάξεις… Επίσης έρχονται οι νέοι φόροι, υπολογισμένοι σε 5.000€ αφορολόγητο… Σφίγγουν τα λουριά των τραπεζικών δανείων και λοιπών υποπροϊόντων της αφθονίας και της σπατάλης της δεκαετίας 1998-2008. Οι χρόνοι που παπαγαλίζονται για να εμπεδωθούν μπορεί ψευδεπίγραφα να είναι 3ετία ή 4ετία, όμως φεύ, 50 έτη είχε υπογραφεί η επιμήκυνση!!! Που σημαίνει, ότι όλα αυτά (μισθοί-συντάξεις του Δημοσίου) θα καθιζάνουν προς ένα 500-600 €/μήνα στην καλύτερη περίπτωση, δλδ μπορούν κάλλιστα να υπάρξουν περιπτώσεις που θα δίνονται 450€ μηνιαίως!.

  Μπροστά, σε αυτή τη συγκυρία, το σύστημα θα προτάξει μόνο αυτό που ξέρει. Την νεοΟθωμανικού τύπου βίαιη καταστολή, όμως μοιραίο είναι το σανίδωμα να υποχωρήσει… και η φωτογραφία που απεικονίζει το ευτυχές ενσταντανέ, να πέσει θραύοντας το κρύσταλλο…

 4. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Δεν προκάνω τώρα (πρέπει να ασχοληθώ με θέματα του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, δηλαδή με πολιτειακά ..διακυβεύματα και όχι να χαζεύω με τα τραπεζικά και τέτοια πεζά που με λύπη μου βλέπω ότι καταγίνεστε), αλλά μετά και την παρέμβαση του Νίκιπλου, το ..ποτήρι ξεχέιλισε!!
  Δεν θα ..επεκταθώ, θέλω απλώς να επιστήσω την προσοχή σε θέματα θεσμών και ειδικά όταν αναφέρεστε στον Γάμο.
  Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εδώ εκτός ότι μας παρακολουθούν νέα παιδιά, πιθανόν σε ηλικία που πρέπει να φτιάξουν τη ζωή τους και έχουμε τεράστια ευθύνη, αλλά αυτό είναι το λιγότερο, μας παρακολουθούν και μεγαλύτεροι που δεν καταλαβαίνετε σε τι κίνδυνο τους βάζετε όταν μιλάτε κατά αυτόν τον τρόπο για τις σχέσεις μέσα στο Γάμο, αλλά και ..γενικότερα.
  Μπορεί να έχω ..αναδιπλωθεί στο θέμα της ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εδώ πρέπει να δώσω την ορέα μάχη της υπευθυνότητος, διότι γνωρίζω τους κινδύνους.
  Δεν μπορώ να πω περισσότερα (γιατί καμιά φορά η ονομαστική ..αναφορά λειτουργεί ως πυροκροτητής μεγάαααλων εκρήξεων, «άντρας είμαι και το κέφι μου θα κάνω», «γιατί ο άλλος δηλαδή τι παραπάνω έχει και ….», «δηλαδή εγώ είμαι ο Σαμαράς και η ..άλλη η Ντόρα, τόσα χρόνια, γ@@ω το φελέκι μου, δεν τ’αντέχω, πάω να πνίξω τον πόνο μου κλπ κλπ.

  Αιδώς!! (Αργείοι) και θα ..επανέλθω 🙂

 5. Ο/Η kapetanios λέει:

  ρε συ παπς απελαύνουν τον Νίκο Άγκο !
  http://tvxs.gr/news/ellada/apelaynetai-o-albanikis-katagogis-dimosiografos-niko-agko

 6. Ο/Η papoylis λέει:

  Είναι προφανώς «δάκτυλος» του οργισμένου μαγαζάτορα από το Κολωνάκι 😉 🙂

 7. Ο/Η @ λέει:

  Η ανάρτηση βρίθει σεξιστικών εκφράσεων που είναι ανάρμοστες για έναν αριστερό.

 8. Ο/Η papoylis λέει:

  Πλάκωσαν και τα παρανυφάκια … βελόπουλοι , πλεύρηδες και το κακό συναπάντημα. Αυτοί που αν έμενα στο μαγαζάκι του τηλεκονφερανσιέ δεν θα ξανάβλεπαν , για δεύτερη φορά , βουλή και περιστύλιο 🙂
  Η νύφη δε τους γουστάρει , θα προτιμούσε ως παρανυφάκι το Μάνο ( θυμάστε το μόνος ή μάνος του Χ.Κλύνν ; 🙂 ) αλλά στην ανάγκη καλοί είναι και αυτοί

  Στη πανστρατιά για τη σωτηρία των τραπεζιτών δε πρέπει να λείψει κανείς….! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

 9. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Εντάξει, ελπίζω να μην επικυρωθεί η απόφαση από δικαστήριο, αλλά ακόμη και αν γίνει έτσι είμαι βέβαιος ότι εμείς θα χάσουμε και για το γεγονός και από την έλλειψη και όχι αυτός.

 10. Ο/Η papoylis λέει:

  Προφανώς αγαπητέ 😉

 11. Ο/Η kapetanios λέει:

  άντε παιδιά, γερά για μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη ( κανείς δεν περισσεύει σε αυτήν την μητέρα των μαχών )
  http://edition.cnn.com/video/#/video/bestoftv/2012/05/16/b-amanpour-greece-konstantine-debt-eurozone.cnn?iref=allsearch

 12. Ο/Η papoylis λέει:

  @a

  το σχόλιο σας κρατήθηκε από τη WordPress για έλεγχο επειδή σχολιάζετε για πρώτη φορά εδώ. Αυτό συμβαίνει με ΟΛΟΥΣ τους πρωτοεμφανιζόμενους εδώ σχολιαστές. Το είδα πριν από λίγο και το ανέβασα αμέσως.

  Επί της ουσίας : θα συμφωνήσω μαζί σας. Αν ξέρατε πόσο χαμηλό μπορεί να καταστεί το επίπεδο ενός γερο μπερμπάντη σαν εμένα ( ακόμα και αν είναι ή δηλώνει αριστερός ) δεν θα μπαίνατε στο κόπο να σχολιάσετε 😉 🙂

 13. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παρακαλείται να σημειωθεί ότι εγώ ..αντέδρασα όπως λένε οι @α και διαχώρισα τη θέση μου ..κατηγορηματικά 🙂

 14. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Παπούλη!!!

  Αν ήταν να βαθμολογήσω το πιο επιτυχημένο και ταιριαστό με την εικόνα της πραγματικότητας ποστ, τότε τούτο εδώ είναι αναμφισβήτητα εκείνο που παίρνει τα πρωτεία!

  Σήμερα βλέποντας τα τεκταινόμενα και τους πρωταγωνιστές του συνοικεσίου, ουδέν άλλο μου θύμισαν παρά γαμβρόν και νύμφην προ του τετελεσμένου. Είναι προφανές, ότι όλα αυτά τα προκείμενα που σωστά τέθησαν τότε που τέθησαν ήρθαν και κάθησαν επακριβώς πάνω στους συνειρμούς που το ποστ αυτό ευστόχως είχε δημιουργήσει!

  Επιτυχίες και να ευχηθούμε στο ζεύγος βίον σκ@τόσπαρτον!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s