Baywatch… Ο κυρ Fotis σε νέες περιπέτειες

Κρατώντας  καλοί μου αναγνώστες σε αναμονή ένα «πανηγυρικό» ποστ για τη σωτηρία της χώρας ( που είναι ακόμα πιθανό να επισυμβεί κατά τον τέταρτο γύρο των διαβουλεύσεων )  θεώρησα σκόπιμη μια πρώτη προσέγγιση του χθεσινού «διαβήματος»  του κυρ’ Φώτη.

Επειδή δεν θέλω να μακρηγορήσω σήμερα θα είμαι …λακωνικός και όσο γίνεται σαφής. Η εκτίμηση μου ( για την οποία προφανώς δε δίνετε δεκάρα 😉 🙂 ) είναι συνοπτικά η παρακάτω :

α) Ο κυρ Φώτης επιχειρεί μια πρόβα για το γιγανταιώρημα που θα χρειαστεί αν οι πιέσεις  καταστούν αφόρητες αλλά

β) επειδή αντιλαμβάνεται ότι μια τέτοια συμμετοχή του σε σχήμα μνημονιακού τρίο θα αποτελέσει το  οριστικό πολιτικό του τέλος

γ) επειδή γνωρίζει ότι μια τέτοια λύση έχει πολύ κοντά ποδάρια

δ) παίζει για ακόμα μια φορά , και μέχρι το σημείο που θα κριθεί απαραίτητο ,  το ρόλο καταλύτη στο επικοινωνιακό παίγνιο.

ε) με μια πρόταση πιό θολή από τα νερά του κόλπου της Ελευσίνας και μόνο προαπαιτούμενο τη «παραμονή στην Ευρωζώνη και το ευρώ»

στ) χωρίς καμμία άλλη εγγύηση – δέσμευση πέρα από το ε) φαντασιώνεται ( λέμε τώρα ) μια πορεία απεμπλοκής από το μνημόνιο χωρίς κόκκινες γραμμές. A la carte ανάλογα με τις εκάστοτε διαθέσεις της μερκολλάντ και της τρόικας που

ζ)  είτε δεν θέλουν να «πειστούν» – βλέπε και τις σημερινές ανακοινώσεις  και απειλές τους – είτε στη πορεία θα προβούν σε κάποιες  «φιλικές»  παραχωρήσεις ,  βάζωντας κερασάκι πάνω στο σκατό που επί δύο χρόνια μας σερβίρουν , για να μπορούν οι κυρ Φώτηδες να ισχυρίζονται , όπως ο γιωργάπης , ο αντωνάκης και ο Fatty πως μας «έσωσαν».

 

Αλλά :

 

α) είναι προφανές ότι το παιχνίδι σε δύο ταμπλώ ΔΕΝ  βγαίνει. Το μόνο αποκούμπι για να επιτευχθεί μια «σωτηρία» της χώρας όπως τη φαντάζονται οι καθεστωτικοί παράγοντες ( και η Άλφα Μπάνκ  σήμερα ) θα μπορούσε να αποδειχθεί στη πορεία το ΚΚΕ …. φαίνεται  «κουφό» αλλά όχι σε μένα …!

β) ο κυρ Φώτης έκανε αυτό το  «διάβημα» ως χρήσιμος …ηλίθιος ή ως χρήσιμο ενεργούμενο. Αν κόπτεται τόσο πολύ για τη σωτηρία της χώρας και του λαού ας μας πεί ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ εννοεί με τη πρόταση του. Και αυτό το ερώτημα πρέπει να τίθεται συνεχώς και επίμονα από κάθε στοιχειωδώς σοβαρό πολίτη. Πχ ΚΟΙΝΕΣ με ψήφο μετοχές ή όχι . Ακόμα και το Βαρουφάκη επιστράτευσαν σήμερα για τη συγκεκριμμένη κωλοτούμπα. Φανταστείτε να δώσουμε το δικαίωμα διοίκησης των Ελληνικών Τραπεζών στο EFSF , ενώ το βάρος του σχετικού χρέους θα βρίσκεται στις πλάτες  ημών και των παιδιών μας για 30 χρόνια. Στο EFSF που χθές  , όπως  μαθαίνουμε ,  έκοψε 1 δις από συμφωνημένη δόση ως συμβιβασμό μεταξύ  αυστηρών και μη αυστηρών συμμετεχόντων κρατών μελών. Οποία έκπληξις : ο τεχνοκράτης κος Μόντης ( όχι ο εξαίρετος Κώστας 😉 ) ήταν με τους «αυστηρούς» γιατί ελπίζει ότι δεν θα βρεθεί στη δική μας θέση στο μέλλον 🙂 . Στο EFSF που σαν κύριο ζήτημα θα έχει να φροντίζει ώστε κάθε επόμενη «ένεση» ρευστότητας θα εξασφαλίζει τους πιστωτές – κράτη τοκογλύφους και ΚΑΝΕΝΑ άλλο. Ακόμα  ας ληφθεί υπόψιν η δήλωση του ανάπηρου ότι  η Ευρωζώνη είναι έτοιμη παρά ποτέ να αντέξει  την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ , καλό θα ήταν να σκεφτεί ο κυρ Φώτης πόσο έτοιμοι θα είναι στο τέλος του 2014  😆

γ) βέβαια το διάβημα κυρ Φώτη αν δεν ευοδωθεί με το  «βρώμικο τρίο» ( δεν σας θυμίζει τίτλο ταινίας hard core  ;;; ) μόνο σκοπό έχει να «συνετίσει» τον άτακτο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα άκουσε τα εξ’ αμάξης σε κοινή ομοβροντία καναλιών , συστημικών λούστρων και ΚΚΕ , ή εναλλακτικά να τον «εκθέσει»  , αφήνωντας το τσιπρόπουλο με το «παππά» στο χέρι ως υπαίτιο της νέας προσφυγής στις κάλπες. Μια προσφυγή που , όπως τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι , προσδοκά διακαώς ο κοσμάκης  που έχει πάρει φόρα μετά το προηγούμενο αποτέλεσμα.

Επομένως  και συνοψίζωντας :

 

Είναι tragic η θέση του κυρ Φώτη γιατί:

α) γνωρίζει ότι το επικοινωνιακό παίγνιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑς δε θέλει  να «αναλάβει ευθύνες»  δεν πηγαίνει πέρα από την επόμενη «γωνία» , αλλά  ως όμηρος του λαμπρακιστάν είναι αναγκασμένος να παίξει το «ρόλο» του. Η συμμετοχή του στο παίγνιο αυτό ως καταλύτη ,  θα αποδυναμώσει σημαντικά τις ελπίδες του για επανεισδοχή στη Βουλή στο ενδεχόμενο νέων εκλογών.

β) γνωρίζει καλά , και μέχρι τώρα αρνείται μετά βδελυγμίας να συμμετέχει σε τρίο , ότι αν πάρει μέρος στη παρτούζα του 38% θα δει ένα μέρος των 19 βολευτών του ( μικρό νομίζω ) να του γυρνάει τη πλάτη και τα  επόμενα εκλογικά του ποσοστά  να αγγίζουν αυτά του Λεβέντη. Εναλλακτικά θα αναγκαστεί να προσχωρήσει και σώματι ( ψυχή το έχει κάνει ήδη )  στη «μεγάλη δημοκρατική παράταξη» . Το παραπάνω ενδεχόμενο τρίο υπαινίχθηκε χθές  ο καθεστωτικός Υπουργός Μπουρδέλων και  Δυσλειτουργικών Δικτύων ( ΥΜκΔΔ ) σε κανάλι.

Αλλά για μένα το δίλημμα δεν  είναι στην ουσία του κυρ Φώτη. Αυτός απλά θα κληθεί να υποστεί τα αποτελέσματα  αυτού του διλήμματος σε κάθε  έκβαση του τρέχοντος παιγνίου. Το δίλημμα βρίσκεται στα χέρια των καθεστωτικών , των ξένων επικυρίαρχων και των λούστρων τους και ο πρόθυμος ναυαγοσώστης θα σπεύσει οσονούπω εκεί που τον καλεί το  καθήκον  🙂

ΥΓ Τονίζω ότι ΔΕΝ εκφράζω εδώ θέσεις οιουδήποτε πολιτικού σχηματισμού . Δεν δεσμεύομαι από τακτικές φλέρτ που ασκούν διάφοροι πολιτικοί σχηματισμοί προς όμορους. Γράφω αποκλειστικά αυτό που σκέφτομαι ανεξάρτητα και χωρίς συμβιβασμούς και δεσμεύσεις και δεν φιλοδοξώ με τα φληναφήματα μου να αντιπροσωπεύσω οποιονδήποτε. Αυτό το υστερόγραφο επειδή οι καιροί είναι πονηροί 😉

 

 

 

This entry was posted in Ανασκο(λο)πηση Επικαιρότητας, Επικοινωνιακές κ..οτούμπες, Εκλογικά τερτίπια, Ξεφτίλα ρεεεε, Πολιτικούρες. Bookmark the permalink.

38 Responses to Baywatch… Ο κυρ Fotis σε νέες περιπέτειες

 1. Ο/Η nikiplos λέει:

  Επαναλαμβάνω το προχθεσινό σχόλιό μου…
  θα είναι άδικο για τον κυρ-Φώτη… ας αναλογιστεί την ιστορία του, γιατί τα στερνά, τιμούν τα πρώτα…

 2. Ο/Η papoylis λέει:

  Νίκιπλε

  έχει πλάκα ότι τη χθεσινή ντρίπλα του Υπουργού Μπουρδέλων και Δυσλειτουργικών Δικτύων , ότι δηλαδή αρκεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να δοθεί λύση , τη πασσάρουν τώρα υπό μορφήν πίεσης οι εκπρόσωποι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη ΝΕΤ προς το νυν ΔΗΜΑΡιτη και παλαιό υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ , παλαιό μου συνήγορο προς αμνημονεύτων , Νίκο Μπίστη. Όσο θα σφίγγουν οι κώλοι η πίεση από το Τσίπρα θα διοχετευθεί προς το κυρ Φώτη…. 🙂

 3. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Παπούλη, ο Μαυρουδής, θα απασχολήσει σε πολλά το μελλοντικό πολιτικό τοπίο, καθώς αναδεικνύει σημαντικές δεξιότητες, πολιτικές και μη.

  Το απαράτ που σύντονο επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναδείξει νέες πρωτοποριακές συμμαχίες, οι οποίες δεν ήταν διαννοητές πριν από την ενορχήστρωση…

  Το βέβαιο είναι ότι οι συστημικοί μαφιόζοι και κομπραδόροι, έχουν φοβηθεί πολύ στο ενδεχόμενο του να γίνει κυβέρνηση η οποία δεν θα «πιάνεται» από κάπου… Είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου» λοιπόν για αυτούς να παραμείνουν αγγιστρωμένοι στο παρασκήνιο της νομής της πίτας.
  Για τούτο είναι έτοιμοι να απιστρατεύσουν οτιδήποτε διαθέτουν…

  Ας πούμε ένα επεισόδιο με τους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να εκθέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις ή σε συμπεριφορές…

 4. Ο/Η papoylis λέει:

  Ή ένα ημίθερμο επεισόδιο με τους τουρκαλάδες στο Αιγαίο 😉

 5. Ο/Η khlysty λέει:

  Παπούλη, πολύ συχνά τώρα τελευταίως ακούω για το «θερμό επεισόδιο» με τους Τούρκοι, πώθεν προκύπτει;
  Από κει και πέρα, ο κυρ-Φώτης είναι εμφανές ότι ζορίζεται πολύ και εν δεξιών και εξ αριστερών του. Όμως, θα πρέπει να ξέρει ότι έτσι γίνεται με το… κέντρο: ολοινοί θέλουν ένα κομμάτι του. Ελπίζω κι εύχομαι να μην πέσει στη λούμπα που του στήνουν οι ΝΔΣΟΚοι -ο ΣΥΡΙΖΑς ήδη του έδειξε πώς γίνεται αυτό- και, παράλληλα, να σταματήσει τα άσφαιρα πυρά προς τους ΣΥΡΙΖαίοι, καθώς την επαύριον με αυτούς θεωρώ ότι θα πρέπει να συνεννοηθεί για να κάνει κυβέρνηση. Μια σοβαρή και αληθινά υπεύθυνη στάση τώρα, θα του δώκει μεγάλα ατού μετά.

 6. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη, περί της εικαστικής προσέγγισης περιμένω και το post για τον Τσίπρα, για να τοποθετηθώ συνολικά 😉

  Βέβαια δεν μπορώ να μην παρατηρήσω, πριν τοποθετηθώ (ήτοι στα σούρω 🙂 , αφού στη φυλάω και απο προηγούμενο post ) γενικότερα και με όλα τα δεδομένα της αφήγησής σου, ότι το πολιτικό σου κριτήριο παραμένει οξύ και μάλιστα ..γενικότερα και αναφέρομαι στην παρατήρησή σου για το ΚΚΕ (και δεν κάνω καθόλου πλάκα, θα επανέλθω).

  Άλλωστε το οξύ κριτήριο είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των οξυμένων αισθημάτων 😉 και για αυτό βλέπουμε κάποιους (που λέμε ότι ..λανθάνουν στις επιλογές τους) να ξεφεύγουν και κάποιους να μην ξεφεύγουν (εντελώς).

  Είναι προφανές αγαπητέ ότι στα ..πολτικά διαφωνούμε, μάλλον όχι στις επιμέρους αναλύσεις, ως ένα σημείο στις αξιολογήσεις, αρκετά στα επιμέρους συμπεράσματα και πολύ στο ποιο είναι το κύριο των ημερών μας.
  Αυτό έχει σημασία , χ@@σε τον κο Φώτη ή τον Αλέξη ή ακόμη και το Βενιζέλο.

  Η άποψή μου είναι ότι η Πολιτική είναι κάτι πολύ σημαντικό στο βαθμό που δεν εκφράζει απλώς κοινωνικά συμφέροντα, αλλά που το …μοχλεύει, δηλαδή δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης τάσεων και αντιλήψεων παρεμβαίνοντας στα πεδία κοινωνικού ..συγχρωτισμού.

  Δεν μπορεί όμως να αυτονομείται τελείως και γενικώς όταν συμβαίνει αυτό που προκύπτει είναι ο ..βολουνταρισμός
  Τότε συνήθως έχουμε ανασούμπαλες εισηγήσεις στις κοινωικές ομάδες και πολλές φορές καταστροφές και εγκλήματα.
  πχ Στάλιν και ..κολεχτιβοποίηση, Χμερ και αποκουλτουροποίηση, Μάο κλπ, αλλά και Σαρκομερκοζί και ..δημοσιονομική εξυγίανση.

  Το ξεκαθάρισμα το κάνω 🙂 για να σου πω (όπως και στον αγαπητό Νίκιπλο) ότι δεν αντιλαμβάνομαι το σχήμα μαφιόζοι – κομπραδόροι=συστημικοί=..ΝΔΣΟΚ, άρα και ο Κουβέλης (ηθελημένα ή αθέλητα που λέγανε και στο ΚΚΕ, παλιά).
  Αυτό είναι το λιγότερο, εκεί που διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως είναι στη ..άτοπο απαγωγή με ολίγες τούμπες (αντιστροφές).

  Ενώ πραγματικά λέ(τ)με «άρα(εκ του πρώτου αυταποδείκτου (χο χο χο) ,αντιμνημονιακός=αντισυστημικός=αριστερός, κάπου γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει και κάτι ..μαλ@@@κία, αφού ΧΑ και Καμμένος και τέτοια, πετάμε και μία (αλματώδη όμως), αντιστροφή αριστερός=αντισυστημικός=αντιμνημονιακός και για να κλείσει ο κύκλος (χριστιανοί) =μόνη πρόταση προς το συμφέρον του Λαού.

  Νομίζω ότι είναι απλουστευτικό.
  Βέβαια μεγάλη κουβέντα (και εδώ είμαστε, αρκεί νάμαστε καλά ..που λένε), απλώς να προσθέσω ότι ένδειξη (αποχρώσα όχι μ@@κίες) είναι ότι αν πεις σε κάποιον που χρησιμοποιεί το σχήμα για να περιγ΄ραψει τα ..τεκταινόμενα ότι η πρόταση του πάσχει, τον χτυπάει ρεύμα και κατευθείαν μεταφέρει τη συζήτηση στο α’ μέρος, διότι μόνο έτσι στέκει το σχήμα και άρα το συμπέρασμα.
  Για να νοιώσει και δικαιωμένας μάλιστα ( για το λογικό άλμα και την αλλαγή γηπέδου) κάνει και ανάλυση για τα συμφέροντα και πόσο μοβόρα και αδίστακτα είναι.

  Παπούλη (ου μην και Νίκιπλε) η άποψή μου είναι ότι ο κομπραδορισμός, οι μαφιόζικες ..θεωρήσεις κλπ κλπ έχουν μεγάλη έκταση στην ελληνική Κοινωνία διαπερνούν τον κοινωνικό Ιστό, οι δε πολιτικές δυνάμεις και το πολτικό προσωπικό, αφού αδυνατούν να εκφράσουν ανασχετικές κοινωνικές τάσεις, ως ένα σημείο όλες συμβιβάζονται με το χάλι και όποιος συμββιβαστεί τον παίρνει από κάτω.

  Το κρίσιμο είναι στο Κοινωνικό (και οικονομικό) επίπεδο.
  Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν δυνάμεις της δημιουργίας αυτες είναι ηττημένες και πάντως δεν μπορούν να μπουν μπροστά.
  Οι περισσότεροι πολιτκοί του σημερα (και οι αριστεροί) έχουν συμβιβαστεί και κοιτάνε πώς θα επωφεληθουν με δεδομένη την πορεία σήψης και από αυτήν την άποψη είναι ολίγιστοι.

  Θέλω να σας ..ενημερώσω ότι πιστεύω πως αυτό δεν έχει να κάνει με ..καταγωγικές ιδιότητες, αλλά με την ατζέντα που κυριαρχεί στην Κοινωνία.
  Θυμίζω δε, ότι οι 2 τελευταλιες χρεωκοπίες έγιναν από τον Τρικούπη και τον Βενιζέλο και όχι από κανα λούστρο.

  Κλείνω με ..καβα (το αφήνω για την επόμενη) ότι αν κυριαρχεί στην ατζέντα το ότι το πρόβλημα είναι δυνάμεις που μας επιβουλέυονται να μας καταστρέψουν, ο Καμμένος είναι ..μία από τις λύσεις.
  Για τη δε ΧΑ βάλτε ότι το βασικό στο μάρκετινγκ (πάνω και από το μεταναστευτικό) είναι η εκμετάλλευση παρόρμηση κάποιου που του λές «έλα όπως είσαι» δεν υπάρχουν ατέλειες είσαι θεός (αν είσαι έλληνας στο αίμα, ή ότι άλλο είναι το κριτήριο) και θα γ@@μας και θα δέρνεις όποιον σε είχε του πεταματού μέχρι τώρα.
  Ας έχουμε υπόψιν μας ότι σε συλλογικό επίπεδο το έκανε και ο Χίτλερ και για αυτό απολογίζουμε σήμερα πόσο λάθος ήταν η ταπείνωση της Γερμανίας μετά τον Α’ Παγκόσμιο.

 7. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Αναγνώστη καλησπέρα…

  Σε ότι με αφορά προσωπικά εξηγούμαι…

  Το πολιτικό σύστημα μαζί με το κοινωνικό σχήμα (πολύ σωστά το έγραψες) δεν έχει καταφέρει να απελευθερώσει τα δημιουργικά μέλη του (τα δικά του όχι της κοινωνίας), ώστε να κινητοποιήσουν και αυτοί με τη σειρά τους κάποια δημιουργικά μέλη της κοινωνίας που θα συμπαρέσυραν τα πράγματα και θα έφερναν μια κάποια ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα…

  Αφού το βάζεις το ζήτημα τόσο βαθιά, ακροθιγώς λέω ότι ας πούμε το σωστό ήταν να δημιουργηθούν πραγματικοί πυρήνες, δημιουργικοί/καινοτόμοι κλπ (ας ξεχάσουμε για την ώρα τους ορισμούς και τα κριτήρια ή τις στρατηγικές επιλογής ), αυτοί να χρηματοδοτηθούν ανισόρροπα και στη συνέχεια μετά την απόδοση του έργου-αποτελεσμάτων τους να γίνουν παράδειγμα για τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας. Αυτή ήταν και η ελπίδα κάποιων ευρωπαϊστών όπως εγώ στα 90ς, ώσπου η αφήγησή μας έπεσε στα χέρια της συμμορίας Σημίτη-Χριστοδουλάκη, ενώ τα ευρωπαϊκά φράγκα γέμισαν τομείς του Δημοσίου, παραγωγικούς και ακατέργαστους μέχρι τότε, με χαρτογιακάδες σταζιέρ που στη συνέχεια μονιμοποιήθηκαν… Ας πούμε η εταιρία ύδρευσης και αποχέτευσης της Καστοριάς, να έχει 11 μηχανικούς με μεταπτυχιακά παραγωγής και διοίκησης ( 🙂 ). Πιστεύοντας ότι ήταν το χειρότερο, πέσαμε στα χέρια του χοντρού και πολλά από τα εδώ χαΐρια τα έχασα, καθώς ήμουν εκτός χώρας…

  Όμως η άλλη πλευρά δεν είναι ανοργάνωτη… Υπάρχουν οι βασικοί μέτοχοι που έχουν κανάλια, εφημερίδες, τράπεζες, εταιρίες πληροφορικής, τηλεπικοινωνιακές εταιρίες. Οι ίδιοι συνενώνουν τους «τυχαίους» σε παράξενα σχήματα και διαχειρίζονται τα φράγκα του δημοσίου που κυρίως είναι: Δαπάνες ΓΕΕΘΑ (κλειστοί προϋπολογισμοί κλπ, κατεπείγουσες ανάγκες κλπ), πληροφορική, χρηματοδότηση δημοσίων έργων με αντίτιμο το μάνατζμεντ (χο χο χο ), κοινώς ένας οζώδης εσμός συμφερόντων…
  Το κράτος-δημόσιο φυσικά έρμαιο πειθήνιο εργαλείο του. Συντεταγμένο, σύντονο, πρόθυμο να ικανοποιήσει τα μεγαλύτερα συμφέροντα.

  Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να βρει αν έχω ακίνητα, δεύτεη δουλειά, δεύτερη σύζυγο ή μπουρδέλλο στα πατήσια και προβαίνει σε φοροαπαλλαγές που κανονικά θα δικαιώμουν αν ήμουν απένταρος, καίτοι νοικιάζω κατοικία στην … Εκάλη.
  Αντίθετα οργανώνεται παράδοξα συντονισμένο προκειμένου να φτιαχτεί ένα Μωλ, που δεν έχει άδεια, που έχει καταπατήσει νόμους, διατάξεις. Παίρνουν ρεύμα, νερό, άδειες λειτουργίας προσωρινές κλπ, άμεσα. Κάνει πλάτες σε αδίστακτους που δολοφονούν δημοσιογράφους, στήνει παραδικαστικό, και εναρομίζεται ώστε να εξαμβλωθεί κάθε ουσιαστική αντίθεση προς το κλέψιμο… Αντίθετα ένας εξωσυστημικός που είχε μια ωραία ιδέα και κάνει downshipping, βρίσκει προσκώμματα τόσο απίθανα, από ένα λερναίο δημόσιο…

  Η ουσία: Η ιστορική πραγματικότητα μπορεί αναπόδραστα να εξώσει τη χώρα μας από την Ε.Ε και το ευρώ. Αυτό σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι η χώρα ξεστρατίζει από ότι προσπάθησε τα τελευταία 33 χρόνια. Αυτό το ξεστράτισμα καλό είναι να γίνει από συντονισμένες κυβερνήσεις (δλδ με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μέσα), όμως οι παρατάξεις αυτές (όπως και άλλοτε πριν από πολλά χρόνια…) έδειξαν ότι δεν είναι διατεθειμμένες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν… Κυρίως η πλευρά Σαχλαμαρά.

  Δεν λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑΣ-Καμμένος αποτελούν κατά διάννοια σωτηριολογική λύση. Εκείνο που ψάχνω προσωπικά είναι η τιμωρία του παλαιού, διεκδικώ την έξωσή του και να αφήσουμε στο δικό μας μέλλον μια χαραμάδα ελπίδας… Η ιστορία έχει αποδείξει, ότι χωρίς τιμωρία του παλαιού δεν πρόκειται να αναδειχθεί κάτι νέο… Τα χρόνια ούτως ή άλλως θα είναι δύσκολα για πολλούς, ίσως και για κάποιους που σήμερα δεν διαννοούνται ότι θα τους αγγίξουν οι φωτιές… Όμως τουλάχιστον θα έχει κάποιο νόημα να συνεχίσουμε στα επόμενα άθλια χρόνια μας να … κάνουμε παρέα, να κάνουμε συμμαχίες και κυρίως να εργαστούμε για κάποια μελλοντική γενιά, που δεν θα έχει ανάγκη να «πέσει βύσμα» ώστε να κάνει κάτι αυτονόητο ως πολίτης αυτού του κράτους, ούτε ο μόνος τρόπος να βρει εργασία, να είναι το να πρέπει να «προσκυνήσει» κάποιον μαφιόζο…

  Η αντίδραση του σύντονου νέφους εσμών – μηχανισμών φαίνεται να το διαισθάνεται αυτό… 😉

 8. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Νίκιπλε
  τώρα που ανέφερες …τιμωρία του σηκώθηκε η τρίχα του Αναγνώστη! 🙂
  Αναγνώστη κανείς δεν θέλει να μας καταστρέψει .Απλά κερδίζουν εις βάρος μας . Και αν για να κερδίσουν πρέπει να συντονίζονται, για να υπάρχουν οι χαμένοι, έως τον βαθμό συνεργασίας με όρους σύστασης «εγκληματικής» οργάνωσης με μέλη τον κ.Προβόπουλο,τον κ.Βενιζέλο.τον κ. Λάτση ή τον κ.Λαυρεντιάδη, δεν έχεις φυσικά αμφιβολία πως αυτό ακριβώς γίνεται υπό την κάλυψη πολιτικών όρων και συνθηκών λειτουργίας του συστήματος στα μέτρα τους.Υπάρχει κανείς λόγος να το δεχτούμε;
  Ή υπάρχει κανένας λόγος να μη πούμε πως επιτέλους όλοι αυτοί οι αχόρταγοι μεγαλοσχήμονες Γαργαντούες πρέπει να μπουν στο περιθώριο και να δούμε εμείς τι θα κάνουμε για μας και εννοώ την μεγάλη πλειοψηφία του λαού ,από εμάς και χωρίς αυτούς;
  Είναι φανερό πως μια συνεργασία με αυτές τις δυνάμεις θα τις αποκαθάρει και θα τις νομιμοποιήσει ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ ενώ θα στιγματίσει ανεπανόρθωτα όλους όσους αγωνίζονται για αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες που μας έφεραν εδώ, που δεν είναι φυσικά μόνο η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού αλλά και οι δικές μας αδυναμίες.Και αν η δική σου απάντηση είναι (και συμφωνώ) για πολιτική υπέρ της κοινωνίας με προφανή και μετρήσιμα αποτελέσματα πρέπει να προσπαθήσεις νομίζω να απαντήσεις και με ποιους θα φτάσουμε στην Εδέμ που όλοι επιθυμούμε!
  Φυσικά συμφωνώ πως για να τα καταφέρουμε η λογική του «έλα όπως είσαι » είναι καταστροφική και ισχύει πρώτα απ όλα και για μας τους ίδιους ,πόσο μάλλον για τους πολιτικούς οργανισμούς που φαίνεται να εκφράζουν τον καθένα μας! 😉 Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι τον άκρατο πεσιμισμό πως δεν υπάρχουν καν δημιουργικές δυνάμεις και πως όλοι οι πολιτικοί είναι ολίγιστοι και …μέσα και οι αριστεροί στην κομπραδόρικη ατζέντα της κοινωνίας επειδή απλά είναι …πολιτικοί ή δεν έχουν απόλυτα ορθολογικό και …τιμολογημένο λόγο η απόσταση είναι μεγάλη φίλε μου!
  Η ανάγκη για χειροπιαστές ,ρεαλιστικές ,μετρήσιμες προτάσεις που ίσως είναι μια αδυναμία των αριστερών δυνάμεων και που είναι σημαντικό ιδίως για έναν καλό θεωρητικό αλλά βαθιά πρακτικό και ορθολογιστή (κατά βάθος 😉 ) άνθρωπο σαν εσένα σε παρασύρει σε ….συνοφρυωμένο παρατηρητή μιας προσπάθειας πριν ακόμη αυτή αρχίσει ! Το θεωρώ …θετικό (για την προσπάθεια) αλλά ακόμη θετικότερο θα ήταν να δούμε συγκεκριμένα τι θέλουμε να αλλάξει με πιο πρακτικούς και χειροπιαστούς όρους ,άρα με προτάσεις, όλων μας και ας ελπίσουμε πως …κάποιος θα τις ακούσει!
  υγ Μια συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μια μνημονιακή κυβέρνηση θα εκτινάξει το ποσοστό του Καμμένου και των χρυσαύγουλων σε τρομακτικά επίπεδα !…Δουλειά μας είναι η δημιουργική …καταστροφή για το δεύτερο μέρος και να ..αφομοιώνουμε ή να απεγκλωβίζουμε (για το πρώτο)! 😉

 9. Ο/Η papoylis λέει:

  Σημερινά χρωστούμενα :

  Khlysty :

  αγαπητέ ιστολόγε. Το σχόλιο σου άργησε να ανέβει επειδή πρώτη φορά μου κάνεις τη τιμή να σχολιάζεις εδώ. Η Πόρσε ( WordPress ) κρατάει το πρώτο σχόλιο νέου σχολιαστή για έλεγχο ώστε να αποφεύγεται το spamming και οι ανεπιθύμητοι.Έχουμε βρεθεί βέβαια σε άλλα ιστολόγια και παρακολουθώ αραιά και τις δικές σου αναρτήσεις. 😉

  Αναγνώστα

  Πάνω στον δικό σου άξονα αντίληψης των πραγμάτων και των αντιθέσεων προσπαθείς εδώ και καιρό αγαπητέ φίλε να απλώσεις και τα δικά μου ποδάρια. Σε έχω προειδοποιήσει ότι θα σου πέσω λίγο μακρύς 😉 .

  Από τα δικά μου γραπτά βγάζεις το συμπέρασμα ότι για μένα η κύρια αντίθεση είναι το μνημόνιο – αντιμνημόνιο ;;;
  ότι με την ίδια ευκολία που προσεγγίζω τις θέσεις της Αριστεράς θα προσέγγιζα και τις θέσεις Καμμένου ;;;;

  Αυτά φίλτατε τα λένε κάτι καλοθελητές σαν το Ράμφο ή σαν το Σωμερίτη ένα πράμα.

  Η βασική μου θέση έχει περιγραφεί εδώ και χρόνια , δες το tunelling Kondratieff , το σαλεμένο στάρετς και τα σχετικά. Από πέρσυ έχω πει ότι το παίγνιο έχει λήξει και μάλιστα προχθές σας παρέπεμψα στον «αμέμπτου ηθικής» Έρμιππο. Με την ανάλυση και τα συμπεράσματα τα σχετικά με τη πραγματική κατάσταση έχω ουσιαστικά «καθαρίσει» με τον εαυτό μου.

  Στον αγώνα οπισθοφυλακών που κάνουν σήμερα οι νεοφιλελεύθεροι θα χυθεί αίμα και δάκρυ με πρώτο πειραματόζωο τη χώρα μου και τα παιδιά μου.

  Και αυτό ανεξάρτητα από το αν οι τρεις μακαντάσηδες θα κάνουν ή όχι αύριο κυβέρνηση , αν σε δεύτερο γύρο το τσιπρόπουλο πάρει την εξουσία κτλ κτλ.

  Το μόνο που είναι βέβαιο σε ότι με αφορά είναι ότι ποτέ δεν θα τοποθετηθώ από τη πλευρά των χορτασμένων , ότι θα τολμώ ακόμα και τώρα να ονειρεύομαι ένα καλύτερο αύριο ( όπως ΕΓΩ το φαντάζομαι ) για τα παιδιά μου , τη χώρα μου την Ευρώπη και το κόσμο . Ότι είμαι πάντα έτοιμος να απογοητευτώ και ότι συγχρόνως αν μου δοθεί η ευκαιρία θα τους φάω το λαρύγγι.

  Κατά τα λοιπά διάγω βίο λιτό εδώ και χρόνια , και τελευταία αποφεύγω να τοποθετούμαι επί του γενικού ζητήματος αλλά ξοδεύω το α- τάλαντο μου σε παρατηρήσεις , δοκίμια και σκώμματα επί του επικοινωνιακού φαινομένου.

  Πίσω σε αυτά δε κάνω ούτε βηματάκι αγαπητέ φίλε και είμαι έτοιμος να πληρώσω και τις συνέπειες. 😉

  ΥΓ η απάντηση μου στο σχόλιο σου φαίνεται λίγο ξεκούδουνη , αλλά εσύ τουλάχιστον ως σοφός αναγνώστης μπορείς να δεις τι εννοώ ;0 🙂

 10. Ο/Η zalion68 λέει:

  Καλημερα Παπς. Keep on!

 11. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  Παπούλη ελπίζω να μην σε πειράζει που σε αντιγράφω καμιά φορά, έτσι ;
  http://www.avantipopolo.gr/2012/05/blog-post_13.html#more

 12. Ο/Η papoylis λέει:

  οχι ορέ Κώστα , αν και προτιμώ την ..αφάνεια 😉

  Μερικές παρατηρήσεις για τα σημερινά ορέα :

  α) κανείς ακόμα δε γνωρίζει που θα καταλήξει το παίγνιο των διαβολεύσεων 🙂 ορισμένοι παρερμηνεύουν κάθε νέο μήνυμα , φήμη , άρθρο , παρέμβαση , είτε προέρχεται από την εγχώρια είτε τη διεθνή σκηνή

  β) είναι όμως σαφές που επιδιώκεται διακαώς να καταλήξει το επικοινωνιακό παίγνιο των έξωθεν αφεντικών και των τοπικών εδώ λούστρων : στη κατατρομοκράτηση του κοσμάκη , στην ανάγκη δημιουργίας τώρα μιας κυβέρνησης , αλλά αν αυτό δεν ευοδωθεί , στο να πιεστεί ο λαός να «διορθώσει» τη ψήφο του

  γ) σε αυτό το παίγνιο επιστρατεύθηκαν οι πάντες , πανστρατιά , από τη Παπαντάμα έως το παπαδήμιο. Όλο το συστημικό φάσμα είναι επί ποδός , αναδιφώντας στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ από το 2009 , στις διαφορετικές ερμηνείες που δίνονται στην επιστολή Τσίπρα ή τις δηλώσεις των στελεχών του σχηματισμού , μέχρι και προσπάθειες ερμηνείας του σημερινού άρθρου του Σπήγκελ με τίτλο Αντίο Ελλάδα κατά το δοκούν.

  Πάρτε μαζί σας νερό λέμε ( και γιαούρτια για τους συστημικούς λούστρους ) 🙂

 13. Ο/Η papoylis λέει:

  Εγώ αγαπητέ Κώστα λέω το εξής :

  ως βασικό ( και αμάχητο κατά τη γνώμη μου ) επιχείρημα που πρέπει να αντιτάσσει κάθε σοβαρός άνθρωπος στο παίγνιο των διαβουλεύσεων είναι μια σειρά απλών ερωτημάτων

  α) Εφαρμογή από αύριο των μέτρων στην ατζέντα Παπαδήμιου ή όχι ;;; Με ποιά συναίνεση της κοινωνίας ;;;

  β) Επανακεφαλαιοποίηση των ψόφιων ιδρυμάτων με ΚΟΙΝΕΣ μετοχές με ψήφο ή όχι

  γ) Άμεση από αύριο κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για αναστολή και κατάργηση της εφαρμογής των εργασιακών σχετικά με τις ΣΣΕ και τη μετενέργεια που θα υποστηριχθεί ως κατεπείγον με σύμφωνη γνώμη όσων θα θέλουν να συμμετέχουν στη προτεινόμενη κυβέρνηση ;;;

  Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά κουραφέξαλα και φτηνές δικαιολογίες.

  Παράλληλα αγαπητέ φίλε είναι πρωτοφανής η προσπάθεια διαστρέβλωσης και ενσωμάτωσης των γεγονότων που πλέον συμβαίνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση σε όλη τη Νότια Ευρώπη. Θεωρούν ότι πρόκειται για περιστατικά διαμαρτυρίας ασύνδετα , αποσπασματικά και εν πολλοίς αδιάφορα σε σχέση με τη συνοχή της Ευρώπης και τη μοίρα της. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι κάτι επιτέλους αλλάζει πανευρωπαϊκά , αν και ακόμα ασχηματοποίητο. Ίδωμεν 😉

 14. Ο/Η papoylis λέει:

  Μέχρι και ψήφο ανοχής ζήτησαν οι λούστροι από το τσιπρόπουλο και όπως λένε τα καθεστωτικά μέσα του έκαναν και μάθημα για το Σύνταγμα… Αυτοί που έχουν γραμμένο διαχρονικά το Σύνταγμα στα παλιά τους τα πα….πούτσα 🙂

 15. Ο/Η Νέο Kid Στο Block λέει:

  Παπς, μια κυρία Διαμαντοπούλου (όχι η υπουργίνα φωτοτυπιών και ευαλφαλείας) εκπροσωπώντας το ΘΑΣΟΚ στην ERT world πριν λίγο ,είπε ότι ο Σύριζας θυμίζει το ΘΑΣΟΚ του 81! (!!!!?????!!!!!????).
  Χου-χου-χουυυυυυ! 😆 😆

 16. Ο/Η papoylis λέει:

  Είναι προφανώς η μικρή της αδελφή νεοκίδιε 🙂

 17. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη, δεν χρειάζεται καμιά σοφία για να το καταλάβω, το καταλαβαίνω από ..εμπειρία (πάνε 2 χρόνια πια) και ..κριτική παρατήρηση (μην πιστεύεις αυτές τις μ@@@κίες για τον ιστορικό υλισμό, χωρίς εμπειριοκριτικισμό δεν πάμε πουθενά, ο άλλος τάλεγε αυτά γιατί ήταν πονηρός και ήθελε να βιάζει) 🙂
  Απλώς οι άξονές μου με τις θέσεις σου ενώ (και μπορούν να αλλά και ..εν τοις πράγμασι) συνυπάρχουν, συναντιούνται σε άλλα πεδία καθημερινότητος και αναγκαστικά τσακώνονται.
  Όσο είναι ..κόσμιες, δηλαδή τσακώνονται για περισσότερο χώρο στο πεδίο και όχι για την ύπαρξή τους την ίδια, δεν το φοβόμαστε. Νομίζω ότι το θέμα έχει κλείσει από παλιά, φόβος δεν υπάρχει (για τους άξονές μου σίγουρα).

  Νίκιπλε, στο θέμα έχουμε διαφορετική προσέγγιση και ελπίζω να συνεχίσουμε να τη συζητάμε, όπως πολλες φορές μέχρι τώρα.
  Με μια κουβέντα θεωρώ ότι η τιμωρία ως πολιτικό αίτημα υποσκάπτει την αξία της στο επίπεδό της και τελικά λειτουργεί αντίθετα (οδηγεί σε ατιμωρησία), αλλά και ακυρώνει την όποια προσπάθεια συγκρότησης ρευμάτων με πολιτικά χαρακτηριστικά για ..πρόοδο.

  Νίκο βάζεις θέματα, αλλά δεν προκάνω τώρα αναλυτικά.
  Ακροθιγώς όμως σου λέω ότι στο ζήτημα των κοινωνικών δυνάμεων (οικονομικές, στρώματα κλπ) είμαι πολύ ευγενής, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.
  Όχι από άποψη γενικής αξιολόγησης του τι έιναι ο καθείς (εδώ βασίζεται και ένας λόγος για τη διάστασή μου για τα περί τιμωριών ή ..επιβραβεύσεων με ηθικοιύς όρους), αλλά από το τι θέση παίρνουν στα διλήμματα της κάθε περιόδου.
  Με ρωτάς με ποιους. Δεν ξέρω, αν ήξερα θα σούλεγα.
  Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αν μετά τις Εκλογές δεν έβγαινε ο ..δικός σου να μιλήσει για κυβέρνηση …(αντικαπιταλιστικής για να μην κοροϊδευόμαστε) Αριστεράς, αλλά άνοιγε το θέμα της συγκροτησης του ευρύτερου χώρου θα το συζητάγαμε.
  Εν πάσει περιπτώσει επιφυλάσσομαι.

  ΥΓ Μωρέ τι να σας κάνω που απόμεινα μόνος μου με όλες τις δυνάμεις της ..καταστροφής μαζεμένες, κάτστε να σηκώσουμε κεφάλι και θα επανέλθω 🙂

 18. Ο/Η papoylis λέει:

  ¨οχι Αναγνώστα

  πράγματι φόβος δεν υπάρχει τουλάχιστον μεταξύ μας γιατί αυτή τη σχέση ειλικρίνειας διανθισμένη με ΄΄αραμαϊκά εκατέρωθεν την έχουμε κατακτήσει 🙂

  καταλαβαινόμαστε πολύ καλά αγαπητέ !!! 😉

 19. Ο/Η papoylis λέει:

  Δεν ρώτησες όμως το σούργελο στο άλλο ιστολόγιο αν τελικά επετράπησαν εκείνα τα βαφτίσια από το …σταλινικό μπλοκ που ήρθε στην εξουσία 😉 🙂 Μέχρι και ο άλλος ιδιοκτήτης του την είπε σήμερα… 😉

 20. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αναγνώστη
  αν θυμάσαι για μένα η ανασυγκρότηση του χώρου είχε περιοριστεί αριστερά του ΠΑΣΟΚ δηλ Κέντρο (ΔΗΜΑΡ ,ΟΠ) και αριστερά ( συμφωνούσε και ο …Αλέφαντος) ! Δεν είχα αποκλείσει όμως και το σημερινό κεντροδεξιό ΠΑΣΟΚ με δύο προυποθέσεις.Πως θα έπαιρνε κάτω από 15% στις εκλογές (που έγινε) και αυτό θα οδηγούσε σε: αλλαγή ηγεσίας και επιστροφή στο κέντρο (που δεν έγινε)! Ποιος φταίει τελικά που δεν εφαρμόζονται (εκεί) τα στοιχειώδη; Εγώ;
  Όλοι έχουν υποχρεώσεις!. Και οι δυνάμεις της …καταστροφής και οι άλλοι .
  (Της …προόδου :mrgreen: ) 😉

 21. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Εν τω με ταξί να πάνε αύριο οι Σαμαράς ,Μπένι ,Αλέξης και Κυρ Φώτης κάλεσε ο ..κ. Πρόεδρος στο Προεδρικό μέγαρο!
  Καμένος ( τελείως;) και Παπαρήγα ούτε με τα …πόδια;;;;; 😉

 22. Ο/Η papoylis λέει:

  Ο πρώτος είπε σήμερα μια …κακία για τη ΤτΕ και δεν θα τον αφήσει ο πρόεδρας να παίξει με τα άλλα παιδάκια 😉

  Για τη δεύτερη δεν τόμαθες Νικάλφα μου ;;;; καβάλλησε και αυτή το «όχημα» μνημόνιο – αντιμνημόνιο. Λίγο καθυστερημένα βέβαια και τη βάλαν με τα ζα στη σκευοφόρο . Αυτή είναι Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ τούτης της μετεκλογικής εβδομάδας . Το γιατί ψάχτο από Νίκαια μεριά 😉

 23. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ο Αλέξης δεν μπορεί .Θα πάνε με τον Καμένο στον Προβόπουλο για ….ποδόσφαιρο. Θα παίξουν με το ….κεφάλι του! 🙂

 24. Ο/Η papoylis λέει:

  Θα μπορούσαν όμως και να μη καταφύγουν σε τέτοιες βαρβαρότητες. 🙂

  Ένας εγκλεισμός στη τέταρτη πτέρυγα στο Κορυδαλλό θα είχε ίσως μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Εξαιρετική ατμόσφαιρα , κουλτούρα , διανόηση , σικ περιβάλλον και κατερινγκ πέντε αστέρων και βέβαια γνωριμίες που θα αφήσουν εμπειρίες αξέχαστες 😉

 25. Ο/Η Left G700 λέει:

  καταλαβαινόμαστε πολύ καλά αγαπητέ !!!

  🙄 🙄 🙄 🙄 🙄

  Ps 😉

 26. Ο/Η papoylis λέει:

  ….θα φταίει ο καφές και το προχώ της ώρας 😉 🙂

 27. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  Βρε Αναγνώστα για ποιές δυνάμεις καταστροφής μιλάς ; Σήμερα τις δυνάμεις της καταστροφής δεν πρέπει να τις αναζητήσεις σε κάποια αντικαπιταλιστική (;) Αριστερά, αλλά στους τροϊκανούς και μνημονιακούς που συνειδητά και συστηματικά διαλύουν τα πάντα για να μπουκάρουν μετά και να κτίσουν οι ίδιοι πάνω στα ερείπια. Αυτή είναι η ιστορία του ίδιου του καπιταλισμού. ‘Δημιουργική καταστροφή’ το βάφτισε θεωρητικά ο Σουμπέτερ και το υπηρετεί στην πράξη ο Σόιμπλε, ο Μπαρόζο και σία. Έτσι πάνε να κτίσουν την ενωμένη Ευρώπη. Πάνω σε ερείπια και… πτώματα. Η φανταστική αντικαπιταλιστική Αριστερά μας μάρανε ;

 28. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  M’αρέσει που το πήρες σοβαρά Κώστα 🙂
  Είναι δυνατόν να θεωρούσα ότι υποστηρίζετε δυνάμεις καταστροφής και να ερχόμουν να το συζητήσουμε;;
  Όχι ..τέτοιος δεν είμαι (αφού δεν με παίζουν τα άλλα παιδάκια, θα τους ..ξεφουσκώσω την μπάλα, να δούνε αυτά) αν και θα μου πεις ενίοτε στο διαδίκτυο βλέπουμε και ..τέτοια 😉
  Επίσης σαν δύναμη καταστροφής δεν έχω ονοματίσει ούτε τον ..ΓΑΠ, το ..Σκουρλέτη θα ονομάτιζα;;
  Σε ενημερώνω δε ότι έχω κατά καιρους ..ξιφουλκήσει όταν βλέπω δαιμονοποιήσεις με ετικέτες των πολτικών «αντιπάλων», όχι γιατί τους σέβομαι, αλλά γιατί αυτός που το κάνει θολώνει αχρείαστα τη ματιά του.
  Απλώς μου άρεσε ο χαρακτηρισμός και τον χρησιμοποιώ ..καταχρηστικά, ήτοι στόχος μου είναι (με την ευκαιρία) η γελοιποίηση αυτής της προσέγγισης με ρετσετες που στοχεύουν να συσπειρώσουν τα μαντριά, κάτι στο οποίο χαίρομαι που συμφωνείτε (πολλοί), διότι θα σας χρειαστώ σε ανάλογη ευκαιρία να συνεργαστούμε 🙂

  Παπούλη δεν το κατάλαβα ακριβώς αυτό με τα ..μυστήρια, αλλά ψυλλιάζομαι ότι δεν υπάρχει λόγος να το καταλάβω, ήτοι ξέρω γω , τόσο σπουδαίο είναι (να καταλάβω);; 😉
  Εδώ ..άλλοι δεν καταλαβαίνουν πού καταλαβαινόμαστε και εκφράζουν απορίες, που μου ματώνουν τη καρδιά βλέποντας την άδολη αγωνία
  Τι θα κάνουμε , θα προβούμε σε επιλύσεις ..αποριών;; (άσε που λείπει και ο Προπάτωρ που ήταν ειδικός στις βεβαιώσεις απορίας από τις ενορίες, αλλά και ..γενικότερα) 🙂

 29. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  Mea Culpa Αναγνώστα, ακόμη προσπαθώ να εγκλιματιστώ στην τοπική διάλεκτο…

 30. Ο/Η papoylis λέει:

  Φταίει Κώστα μου που έχεις γράψει πολλές απουσίες και δεν παρακολουθείς το φροντιστήριο ..αραμαϊκών που δίνουμε ο Αναγνώστης και εγώ… 😉

 31. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  Να εισηγηθώ καλέ μου Παπς την καθιέρωση ειδικού μεταφραστικού τμήματος με νοηματική γλώσσα για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες όπως η αφεντιά μου ;;;

 32. Ο/Η papoylis λέει:

  Ο κτρ Φώτης προς στιγμήν «κρατάει»

  Σύμφωνα όμως με τωρινό ρεπορτάζ του μεγκλα ο Καμμένος ίσως συμφωνήσει να δώσει ανοχή υπό όρους. Δεν έχω εμπιστοσύνη στο ρεπορτάζ του Λαμπρακιστάν … ας περιμένουμε.

 33. Ο/Η papoylis λέει:

  Και το παίγνιο εξελίσσεται

  Το καινούργιο φρούτο – φόβητρο το non paper παπαδήμιου σε συνδυασμό με την Εθνική Ασφάλεια ..Καταστρεφόμαστε αύριο αν δε το καταλάβατε γιατί μας λείπει το 1 δις που ΔΕΝ πήραμε , Βέβαια πέρσυ τα 700 εκ τα δώσαμε για να σωθεί η …πρώκτον 🙂

  Έ ρε παραμύθι που μας σερβίρουν….

 34. Ο/Η papoylis λέει:

  Το έγγραφο «Καμμένου» είναι περίεργο … κάτι παίζεται !!!

 35. Ο/Η papoylis λέει:

  Ευχόμενος καληνύχτες μια τελευταία επισήμανση

  το ανωτέρω έγγραφο ή είναι non paper που διέρρευσε από «πρόθυμο κόμμα» τεχνηέντως ή προβοκάτσια ολκής στημένη για να εγκλωβίσει και το πρόεδρα και το καμμένο και κάποιους ακόμα αρχηγούς. Η πιό πιθανή πηγή της προβοκάτσιας ( αν είναι έτσι ) ή η πηγή διαρροής του non paper ( στην άλλη περίπτωση ) μάλοον στεγάζεται κατά Συγγρού μεριά… 🙂

  Είναι πολλά τα λεφτά Άρη και επείγονται. Θέλω αύριο να δω τι θα γίνει με τις τραπεζικές μετοχές στο ΧΑΑ… και στα υποκαταστήματα των ευαγών αυτών ιδρυμάτων. Ευτυχώς το δικό μου υπόλοιπο σε 2 λογ/σμούς δε ξεπερνά τα 25 ευρώπουλα .

  Ας σκεφτούν λοιπόν καλύτερα τα λαμόγια που το κυκλοφόρησαν

 36. Ο/Η papoylis λέει:

  Παρατηρώ ότι σύμφωνα με ορισμένους το επίμαχο έγγραφο εστάλη από τη Προεδρία στα κόμματα με ΦΑΚΕΛΛΟ και όχι με φαξ. Αν αυτό ισχύει τότε η μία από τις σελίδες που εμφανίζωνται στα μήντια έχει πιθανόν ( ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ) σταλεί με φάξ από τη Προεδρία σχεδόν εν κρυπτώ στο μεγαλοδημοσιογράφο και πιθανότατα στη Συγγρού από όπου αρχικά διέρρευσε το έγγραφο παραπέρα.

  Είπαμε είναι πολλά τα λεφτά πανούληδες και Αντωνάκηδες μου 😉

 37. Ο/Η KnowDame λέει:

  Καλησπέρα Παπούλη!

  Το επίμαχο έγγραφο, η δημιοσιογραφάρα που το δημοσιοποίησε, ισχυρίζεται ότι το έστειλε υπάλληλος της Προεδρίας της Δημοκρατίας από το σπίτι του

  http://dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=13043:%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BD

  Αν προκύπτει κάτι καλό από την κρίση, είναι ότι σιγά σιγά ξεβρακώνονται όλοι οι επίδοξοι «σωτήρες» της πατρίδας, οι «ευαίσθητοι προοδευτικοί», καθώς και οι «ινστρούχτορες» της εργατικής τάξης 🙂

  Πρόσφατα κατέληξα στο συμπέρασμα, ότι όσο τυφλοί και επικίνδυνοι είναι οι θρησκόληπτοι όλων των θρησκειών, άλλο τόσο τυφλοί και εν δυνάμει επικίνδυνοι, είναι οι οπαδοί κομμάτων και ιδεολογιών. Όλοι πιστεύουν ότι διαθέτουν τη μοναδική αλήθεια και την απάντηση στο πως θα σώσουν τους άλλους. Το ότι αυτοί οι άλλοι, δεν ταιριάζουν με την εικόνα που έχουν πλάσει στο μυαλό τους, είναι μικρή λεπτομέρεια. 😆 Το ότι ο λόγος και οι πράξεις των φορέων της «θρησκείας» τους είναι αναντίστοιχες, επίσης μικρή λεπτομέρεια. Κοινό γνώρισμα όλων αυτών των επίδοξων σωτήρων; 😉

  υγ. Χαίρομαι που συνεχίζεις να βρίσκεσαι στις επάλξεις δυνατός, μετά τα σκαμπανεβάσματα των τελευταίων μηνών

 38. Ο/Η papoylis λέει:

  Είναι αυτό ακριβώς που υπονοούσα χωρίς να γνωρίζω

  Σε πεθύμησα Κυρα Δράκαινα 😉 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s