Tragic … !

Χωρίς Λόγια……. 😉

This entry was posted in Αλκοολούχα υπόλοιπα, Ανήθικες προτάσεις, Φυσιογνωμίες. Bookmark the permalink.

41 Responses to Tragic … !

 1. Ο/Η papoylis λέει:

  Μέχρις εδώ , στη μικρή μου πολιτειούλα ακούγεται το τρίξιμο των οστών του πάλαι ποτέ ηγέτη από το Α Νεκροταφείο , εκεί μπροστά στους Αγ. Θεοδώρους. Το θόρυβο αυτό ενισχύει ήχος μεταλλικής χροιάς από την Ιπποκράτους …. 🙂

 2. Ο/Η nikiplos λέει:

  ο ΓΑΠ πρέπει να ανοίγει κρασί απόψε!!!
  🙂
  Ο Fatty και ο Harold μπορούν να πιούν ένα κονιάκ… κατά προτίμηση αρμανιάκ ο δεύτερος!!! 😉

  Προσοχή Τσιπρόπλο… μην παίρνεις αέρα… !!!

 3. Ο/Η nikiplos λέει:

  Κάποιος να μαζέψει τον Στρατούλη ρε παιδιά!!!
  το καβάλησε το καλάμι… 😉

  Τον ΛΑΟΣ θα τον βάλει εντός το συστημικό κατεστημένο… 😉

 4. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Έχουμε σοβαρότερα θέματα να αντιμετωπίσουμε. 😉
  Μην ξεφυλλίζετε εφημερίδες , για να δείτε πόσοι και ποιοι βουλευτές εξελέγησαν .
  Όλα είναι υπό αίρεση. Για την ώρα μόνο η σειρά εκλογής έχει αξία .
  Θα …εξηγήσω αύριο! 😉 🙂

 5. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ο Νικολά Σαρκοζί παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος του!
  Έχει διδαχθεί από τους ….Έλληνες ομολόγους του ! :mrgreen:

 6. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  Γειά σας παίδες. Δέστε πως σχολίασε ξένος γνωστός μπλόγκερ τη δήλωση Βενιζέλου «Πικράναμε τον λαό για να σώσουμε το μέλλον του έθνους».
  http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/

 7. Ο/Η papoylis λέει:

  Κώστα

  σε καλωσορίζω και πάλι… 🙂
  Θα ήμουν υποχρεωμένος αν είχα εδώ και τη δική σου θεώρηση των τρεχόντων 😉 🙂

 8. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  Πολύ ευχαρίστως παλιόφιλε. Σου στέλνω λοιπόν, χάριν συντομίας, ένα υπό δημοσίευση κείμενο μου στο avanti popolo με τίτλο
  Νίκη ΣΥΡΙΖΑ και Εθνικιστικής Δεξιάς, ήττα δικομματισμού και μνημονιακής πολιτικής

  Η ελληνική κοινωνία αντέδρασε λογικά αλλά και οργισμένα στη βαναυσότητα της δικομματικής μνημονιακής διαχείρισης της κρίσης που οδηγεί στην εξαθλίωση και τον αποκλεισμό μεγάλου μέρους αυτής. Μαύρισε τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας και στράφηκε στην Αριστερά και κυρίως στη μαχητική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ από την μία μεριά και στην εθνικιστική Δεξιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής από την άλλη.
  Συγχρόνως, ένα μεγάλο κομμάτι της απείχε συνειδητά (35% που είναι το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό ποσοστό αποχής) υπογραμμίζοντας την μη έκφραση του από το υπάρχον πολιτικό σύστημα της χώρας και την συνακόλουθη απαξίωση του. Με τον συνυπολογισμό των απεχόντων στους ψηφίσαντες τα πραγματικά ποσοστά των τριών πρώτων κομμάτων είναι ΝΔ 12,25%, ΣΥΡΙΖΑ 10,91% και ΠΑΣΟΚ 8,97% ! Τα νούμερα αυτά (με αντίστοιχα χαμηλότερα και για τα άλλα κόμματα) καταγράφουν τι πραγματικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας εκπροσωπούν τα κόμματα και μαρτυρούν το έλλειμμα πολιτικής εκπροσώπησης και την κρίση του πολιτικού μας συστήματος.
  Αναμφίβολα, το μήνυμα της ελληνικής κοινωνίας απευθύνεται τόσο στους Ευρωπαίους πιστωτές και πολιτικούς ηγέτες όσο και στην εγχώρια οικονομική και πολιτική εξουσία με την καταβαράθρωση των κεντρώων και την ενίσχυση των ακραίων του πολιτικού φάσματος κομμάτων. Συνίσταται, δε, στο εξής απλό: ‘πειραματόζωο η Ελλάς, τέλος’, ‘δεν πάει άλλο, γιατί δεν υπάρχει καμία προοπτική στην ακολουθούμενη πολιτική διαρκούς λιτότητας’, ‘αλλάξτε ρότα γιατί θα ξεσηκωθούμε ’.
  Το μήνυμα είναι ηχηρό και σε συνδυασμό με την νίκη του σοσιαλδημοκράτη Ολάντ στη Γαλλία αναμένεται να έχει κάποιες θετικές επιπτώσεις όσον αφορά τον ανασχεδιασμό και τη χαλάρωση της μνημονιακής πολιτικής ή/και την συμπλήρωση της με αναπτυξιακά στοιχεία. Δεν προβλέπεται όμως να αλλάξει την ουσία του δημοσιονομικού συμφώνου (βλ θέση Ολάντ) με τη λογική και τα μέτρα λιτότητας που αυτό επιβάλλει. Αυτό που μπορεί, ωστόσο, ν’ αλλάξει είναι η κατανομή των κοινωνικών βαρών, η δοσολογία σε διάρκεια χρόνου και η ενεργοποίηση πολιτικών τόνωσης της ανάπτυξης. Να έχουμε, δηλαδή, μία πιο ήπια και άρα κοινωνικά ανεκτή εκδοχή της αστικής οικονομικής ολοκλήρωσης που προωθείται στην Ευρώπη.
  Μέχρι να σχηματισθεί κυβέρνηση – πράγμα μάλλον απίθανο με τους νέους συσχετισμούς δυνάμεων που παραπέμπουν σε νέα εκλογική αναμέτρηση – και να ξεκαθαριστεί η νέα οικονομική πολιτική και ο βαθμός τήρησης των ήδη ανειλημμένων δεσμεύσεων έναντι των ξένων πιστωτών (αν θα υπάρξει δηλαδή επιτυχής αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με αναδιάρθρωση χρέους και άλλα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης) το στοιχείο που θα κυριαρχεί στο οικονομικό κλίμα θα είναι η αβεβαιότητα. Και η μεν ΕΕ τηρεί στάση υπομονής, το ΔΝΤ όμως άρχισε ήδη να απειλεί πως στο μεσοδιάστημα θα παγώσουν οι χρηματοδοτήσεις, δηλαδή θα ξεκινήσουν οι έξωθεν πιέσεις. Οι δε αγορές ήδη αντέδρασαν αρνητικά προσδοκώντας αναταράξεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
  Η λογική εξέλιξη εφόσον πάμε σε νέες εκλογές είναι να ενισχυθούν οι ήδη υφιστάμενες τάσεις με ενίσχυση των κερδισμένων των χθεσινών εκλογών και μεγαλύτερη αποδυνάμωση των ηττημένων του δικομματισμού. Αλλά βέβαια όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά γιατί πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση και των ξένων παραγόντων και των ανησυχιών για διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας.
  Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε επιπλέον τα εξής :
  1. Η αντίδραση του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ στο αποτέλεσμα υπήρξε αλαζονική χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, κάτι που επιδεινώνει τη θέση του κόμματος του.
  2. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη αλλά και σχετική αν σκεφθεί κανείς ότι σε ένα βαθμό οφείλεται στην διάθεση τιμωρίας των μεγάλων κομμάτων και όχι στο ότι έχει πείσει για το εναλλακτικό πρόγραμμα που προτείνει.
  3. Οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς παραμένουν κυρίαρχες με 52,5% περίπου έναντι 47,5% της κεντροδεξιάς. Όμως υποχωρούν έναντι των εκλογών του 2009 με κερδισμένη την αριστερά και την άκρα δεξιά.
  4. Αν συνυπολογίσουμε στην εθνικιστική δεξιά την Χρυσή Αυγή, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΛΑΟΣ τότε μιλάμε για ένα 20% του εκλογικού σώματος, όσο ακριβώς και το ποσοστό της Λεπέν στη Γαλλία.
  5. Οποιαδήποτε στραβοτιμονιά και λάθος χειρισμός της κατάστασης από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και αριστεράς γενικότερα (απογοητευτική η στάση του ΚΚΕ στο θέμα της ενότητας της) θα δώσει τροφή για ανάκαμψη όχι του δικομματισμού αλλά της άκρας δεξιάς. Γι’ αυτό και δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και αριστεράς. Ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός με πολλές παγίδες. Οι χθεσινές εκλογές ήταν απλά ένα πρώτο επεισόδιο. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.

 9. Ο/Η papoylis λέει:

  Merci bien…!

 10. Ο/Η Left G700 λέει:

  Tragic! (Well, almost…) 😉

 11. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χαίρε Κώστα, το σημαντικό είναι ότι χαίρομαι όπως και οι λοιποί (*) που επανέκαμψες κεφάτος και ..στας επάλξεις!!
  (*), θέλω να σου εκμηστυρευτώ ότι εκπροσωπώ και τον Νίκο, αν και δεν το ξέρει πάντα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να του αναφέρεις κάτι σχετικό, άλλωστε πόσο ..λεπτολόγοι είναι αυτοί οι αριστεροί με ..ανησυχίες και οι ευεπίφοροι στις αναθεωρήσεις γενικότερα 🙂

  Με κάποια από αυτά που γράφεις στην παραπάνω ανάλυσή σου συμφωνώ και μάλιστα έτυχε προ ολίγου να αναφέρομαι στα ίδια σε ένα σχόλιο που έφτιαχνα.
  Φυσικά υπάρχουν διαφορές και ελπίζοντας ότι δεν έχει αντίρρηση ο Παπούλης (αφού προ ολίγου τα σουτάρισα σε άλλο μπλοκ-στην καλύβα) θα αναφερθώ και εδώ:

  Η πρώτη παρατήρηση που θέλω να κάνω είναι ότι οι νικητές των Εκλογών είναι 3, ήτοι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Καμμένος και η ΧΑ.
  Οι πραγματικά χαμένοι είναι η ΝΔ (πρωτίστως), το ΠΑΣΟΚ, και οι ..οριακοί ΟΠ, Μάνος, Ντόρα και ΛΑΟΣ.
  Ουσιαστικά χαμένοι είναι και το ΚΚΕ, θα εν΄ταξω και το ΛΑΟΣ και έως ένα σημείο η ΔΗΜΑΡ (το ψιλόσωσε τελευταία στιγμή, αλλά μάλλον στη λογική ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα).

  Έχει σημασία να δούμε τι συνέχει τις επιμέρους κατηγορίες για να μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα.

  Επίσης έχει σημασία να αφήσουμε (προσωρινά και για μετά) τις ..κοινωνιολογικές προσεγγίσεις (για λόγους οικονομίας) και να κρίνουμε με βάση το απλό, ήτοι τι πρεσβεύει η κάθε δύναμη, θεωρώντας ότι αυτό επιβραβεύθηκε ή αποδοκιμάσθηκε.

  Βεβαίως μετά πρέπει να δούμε και «τα απο πίσω από τις γραμμες» τα «κατά βάθος», αλλά η βάση είναι το τι έλεγαν ή «τι πέρασε» ότι έλεγαν και όχι τι (νομίζουμε ότι ) εννοούσαν.

  Θέλω να διευκρινίσω ότι η ομαδοποίηση που επιχειρώ σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε πιθανό υπονοούμενο ότι τα Κόμματα που βάζω σε κάποιες κατηγορίες έχουν την παραμικρή σχέση μεταξύ τους είτε στη φυσιογνωμία τους είτε οπουδήποτε αλλού.
  Το λέω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, από φίλους, ψηφοφόρους κλπ.

  Για την δεύτερη κατηγορία των ηττημένων νομίζω ότι τα πράγματα είναι απλά.
  Τόσο οι δεξιόστροφοι , όσο και οι αριστερόστροφοι ψηφοφόροι δεν συγχώρεσαν στο ΚΚΕ και στο ΛΑΟΣ ότι στήριξαν ή ανέχθηκαν τη διατήρηση της πολιτικής τάξης του σήμερα, αναβάλλοντας την μετωπική σύγκρουση για όταν υπάρξουν άλλες προϋποθέσεις.
  Αρνήθηκαν εμπράκτως το εδώ και τώρα ανατροπή (για τα δεδομένα του καθενός).

  Για την πρώτη κατηγορία (των ηττημένων) το πρόβλημα είναι ότι οι μεν 2 (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) θεωρούνται εκφραστές της πολιτικής του ..κακού μας του καιρού, οι δε υπόλοιποι ότι προτείνουν λύσεις που αν και δεν τους συμπεριλαμβάνουν, δεν υπόσχονται ότι το καινούργιο θα προέλθει από επαναστατικές διαδικασίες (βιασμός της ιστορικής συνέχειας των πραγμάτων).
  Η ΔΗΜΑΡ ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, αλλά λίγο με το ήξεις αφήξεις, λίγο η αδράνεια, το ψιλόσωσε, αν και το συζητάμε.

  ¨Ομως το σημαντικό για το σύνολο των (λίγο ή πολύ) ..αποτυχημένων είναι ότι δεν έθεσαν ως κεντρικό δίλημμα το μνημόνιο-αντιμνημόνιο και κυρίως δεν αντιμετώπισαν ως αποδεκτή μέθοδο τον ..ριζοσπαστικό ακτιβισμό για λύση του δράματος της απώλειας εμπιστοσύνης στην θεσμική και πολιτική εκπροσώπηση.
  Ήτοι από υποστηρικτές (οι ..δυόμισυ) έως ρεφορμιστές (χο χο) οι λοιποί.
  Επίσης δεν αποδέχθηκαν ξεκάθαρα το δίπολο αθώος λαός-ένοχοι δυνάστες (ντόπιοι και ξένοι).

  Οι πραγματικοί νικητές έπαιξαν το χαρτί της «επαναστατικής» λύσης (από την πλευρά του ο καθένας και χωρίς να σχετίζονται) και ήταν συνεπείς σε αυτό που λέμε λαϊκό αίσθημα .
  Με μια κουβέντα όσοι εκφράζονταν από τα παραπάνω τρία μπόρεσαν να αναγνωρίσουν ως εύστοχη την ψήφο οργής τους να την μετατρέψουν σε θετική ψήφο σε αυτούς.
  Και υποσχέθηκαν ότι η λύση δια της μεθόδου ..των θα είναι σωτηρία (υάχουν αυτά οι ρηξικέλευθες και επαναστατικές προτάσεις εξ’ορισμού)

  Από αυτήν την άποψη το συμπέρασμα για το τι θέλει να πει ο ποιητής(εκλογικό σώμα) σε αυτές τις εκλογές είναι σαφές.

  Προφανώς θεωρώ ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά όχι ..ανήκεστα.
  Είπα και παραπάνω ότι δεν επιχειρώ συνδέσεις των 3 νικητών.

  Έχουμε πολλά θέματα μπροστά μας.
  Πέρα από γκρίνιες ή πανικούς πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το βάθεμα της Κρίσης έχει οδηγήσει το πρόβλημα πέρα από οικονομικό, να αφορά και τη διακυβέρνηση.
  Και αυτό το πρόβλημα είναι εδώ, δεν επίκειται.

  Φυσικά δεν ξεμπερδεύουμε με το 7% της ΧΑ τόσο εύκολα και δεν είναι μόνο ποσοτικό ζήτημα, είναι τι επιδοκιμάσθηκε και αυτά με το μεταναστευτικό είναι πολύ λίγα για να εξηγήσουν τέτοια άνοδο σε πανελλαδικό επίπεδο.
  Ούτε ξεμπερδεύουμε με την επιδοκιμασία των αναλύσεων ότι η Λέσχη Μπίντελμπεργκ και το διεθνές σιωνιστικό κεφάλαιο με τους ντόπιους προδότες μας τα κάνουν όλα αυτά ..που τραβάμε που λένε οι ανεξάρτητοι.
  Και ένας από τους λόγους (αν και όχι ο σοβαρότερος) είναι ότι έχουν διείσδυση και πέραν των ψηφοφόρων τους και σε ψηφοφόρους ‘αλλων

  Όμως αυτό είναι λογικό (πάντα συμβαίνει σε περιόδους οικονομικής κρίσης), αλλά από την άλλη ο μόνος τρόπος βελτίωσης των πραγμάτων είναι η διατύπωση προτάσεων μεγάλης εμβέλειας (σε εθνική κλίμακα) όπου θα στοχεύουν προς τα μπρος και δεν θα βασίζονται στην κολακεία του παρελθόντος και την αυτοθυματοποίηση.
  Προτάσεις διεξόδου που λέμε

  Με τη λογική «για να ανέβουμε πρέπει να πιάσουμε πάτο» δεν τάχω καλά.
  Ο ..πάτος είναι σχετική έννοια και ορίζεται ως το σημείο που η ανασχετική δύναμη (στην πορεία καταστροφής) αρχίζει και λειτουργεί, το ζήτημα αφορά αυτήν και τη συγκρότησή της.
  Το ζήτημα είναι ..υποκειμενικό (που λένε και στο ΣΥΡΙΖΑ) 🙂 .

  Θάλεγα ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη ευθύνη να διατυπώσει πρόταση για την Ελληνική Κοινωνία και όχι για την Αριστερά.
  Αυτό με τα αριστερά ήταν καλό ..λαστ γήαρ, τώρα οφείλει (εκ του αποτελέσματος) να συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες για προτάσεις που θα αφορούν σίγουρα την ..τέως Σοσιαλδημοκρατία, αλλά και κομμάτια της λεγόμενης κεντροδεξιάς.
  Αλλιώς η 2η θέση είναι ..πολύ, εκτός αν θέλει απλώς να καπακώσει το ΚΚΕ και να πάρει τη θέση του που ..παίζει και αυτό.

  Σχετικά με τα άμεσα.
  Αν μιλάμε για κάτι λογικό και όχι ιδεοληπτικο ή αποφασίζουμε για Κυβέρνηση που δεν μπορεί να λείπει από μέσα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, άντε ο ένας να είναι μέσα και ο άλλος να στηρίζει με ανοχή, πιθανά πιεζόμενος εκβιαστικά ή πάμε σε επόμενες στις εικοσι κάτι Ιουνίου..

  Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιώμαστε που αφορούν τους συνήθεις τακτικισμούς (δεν τους δαιμονοποιώ, χρειάζονται και αυτοί, αλλά μην φτιαχνόμαστε και μεταξύ μας).

  Το θεωρώ δύσκολο και δεν εννοώ το αν θα γίνει, εννοώ αν θάπαιρνε την πρωτοβουλία ο Τσίπρας να διατυπώσει μια πρόταση που θα μπορούσε να στηρίξει και ο Σαμαράς (ή κάποιοι βουλευτές του) και άρα όλοι.

  Έτσι, μένουν 2 ζητήματα:
  1. Οι στόχοι για τις επόμενες εκλογές. Φυσικά θα διαφωνούσα με τη διατύπωση πρότασης νέου ..ΕΑΜ.
  2. Η προσπάθεια κοινής στάσης των κομμάτων (εντάξει όχι όλων) ώστε να μπορούν να διενεργηθούν ομαλά, με δεδομένες τις καθυστερήσεις των δανειστών , αλλά και ενός κλίματος όπου τα ατυχήματα (δεν μιλάω για δικτατορία ) είναι πιθανά.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι που το θέλουν (έχει σημασία) πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για κοινά συμφωνημένη στάση σε αυτά τα 2 ζητήματα, αν και θα φανεί από το καλημέρα.

 12. Ο/Η papoylis λέει:

  Ουάουου

  είπαμε να επανεφμανιστείς δριμύτερος ορέ Αναγνώστα αλλά αυτό είναι στίλβον αεροπλανοφόρο 🙂 Περί των 2 σχολίων αργότερα , τώρα γράφω πόστιον 😉

 13. Ο/Η papoylis λέει:

  Ορέ Αναγνώστα ( δεν κρατιέμαι ο συχαμένος )

  ρώτα εκεί στη Καλύβα το Σχολιαστή αν τελικά ο Τσίπρας και η Αλέκα επέτρεψαν να διεξαχθεί το βαφτίσιον . Αν ναί πες του να μου στείλει …κόλλυβα 🙂

 14. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  Γειά σου Αναγνώστα, θίγεις πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα που μακάρι να συζητηθούν εκτενώς από όλους. Συμφωνώ με την αξιολόγηση που κάνεις των νικητών και ηττημένων και σε γενικές γραμμές με τις κατηγοριοποιήσεις τους. Έχεις επίσης δίκιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη ευθύνη να διατυπώσει πρόταση για την ελληνική κοινωνία. Το ίδιο έχει και κάθε κόμμα που διεκδικεί την εξουσία ή σωστότερα που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα για το καλό της, αν το θέλει πραγματικά. Δεν νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει προτάσεις εξόδου από την κρίση για ένα συγκεκριμένο τμήμα του ιδεολογικού και πολιτικού φάσματος της κοινωνίας (πχ αριστερά), γιατί θα κινδύνευε να κατηγορηθεί για ρατσισμό όπως συνέβη με άλλα κόμματα ως τώρα. Τέτοια περίπτωση ίσως είναι πχ αυτή του κόμματος Δημιουργία Ξανά στην ιστοσελίδα του οποίου μπορεί κανείς να βρει να αυτοτιτλοφορείται «Η φωνή της μεσαίας τάξης». Ή του ΚΚΕ που θέλει να εκφράζει αποκλειστικά την εργατική τάξη, για να μην μιλήσουμε για τα δύο μεγάλα μέχρι πρότινος κόμματα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στην Αριστερά (πρωτίστως όπως λέει) είναι γιατί υπάρχουν πολλοί κοινοί τόποι αναφοράς (ιδεολογικοί, ταξικοί και πολιτικοί) που επιτρέπουν πολύ ευκολότερα τη σύμπηξη μετώπου δράσης βάσει κοινών αρχών και στόχων. Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω ως πολιτική τακτική και δεν νομίζω ότι αυτός είναι λόγος να εξαιρεθεί από αυτήν οποιαδήποτε άλλη πολιτική δύναμη που αποδεδειγμένα συμφωνεί με τους κοινούς στόχους.
  Το ερώτημα είναι για ποιούς στόχους μιλάμε. Αφορούν το Μνημόνιο ; Την παραμονή ή όχι στο ευρώ ; Ή την σοσιαλιστική αλλαγή ; Γιατί ακόμη κι αν αφορούν μόνον τη στάση απέναντι στο Μνημόνιο, από την χρονική επέκταση του προγράμματος επίτευξης των στόχων του Μνημονίου (ΠΑΣΟΚ), ως την τροποποίηση του (ΝΔ) ή την σταδιακή απεξάρτηση από αυτό (ΔΗΜΑΡ) και την πλήρη ματαίωση του (ΣΥΡΙΖΑ) υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις που καλύπτονται με ένα σωρό διαφορετικούς ενδιάμεσους στόχους, πολιτικές και μεθοδεύσεις.
  Δεν γνωρίζω τι πραγματικά επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ οπότε ας μην προτρέχω άλλο. Αυτό που ξέρω Αναγνώστα μου είναι πως δεν μπορούμε να λέμε πως υπάρχει το οικονομικό ζήτημα και επιπλέον η διακυβέρνηση της χώρας για την οποία επειγόμαστε όλοι (και άρα αποτελεί εθνικό ζήτημα που χρήζει ανάλογης προσέγγισης, αν σε κατάλαβα καλά). Γιατί το ζήτημα της διακυβέρνησης αφορά πρωτίστως την επίλυση του οικονομικού προβλήματος και τα δύο τους είναι αξεδιάλυτα δεμένα.
  Προσωπικά πιστεύω πως τόσο οι ταξικά διαφορετικές προσεγγίσεις των δύο μεγάλων κομμάτων όσο και ο τακτικισμός στον οποίο τα υποχρεώνει η δυσμενέστατη θέση στην οποία βρέθηκαν μετά τις εκλογές, υπαγορεύει μία ψευδεπίγραφα συμφιλιωτική στάση στο θέμα της αλλαγής του Μνημονίου που στην πραγματικότητα αποσκοπεί στην φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς πριν καν αναλάβουν τα ηνία της εξουσίας. Τους λένε ‘θα βάλουμε πλάτη να βγάλετε εσείς το φίδι από την τρύπα στις διαπραγματεύσεις με τη τρόικα’. Αλλά σε τι θα βάλουν πλάτη, σε ποιές πολιτικές δεσμεύονται ώστε να μην αποσύρουν αίφνης την υποστήριξή τους μόλις τα πράγματα σκουρύνουν και βρεθεί εκτεθειμένος ο ΣΥΡΙΖΑ ;
  Αυτά δεν έχουν ξεκαθαριστεί και πιστεύω ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν μαζί με την σαφή προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το Μνημόνιο και την ενότητα της αριστεράς πριν πάμε σε νέες εκλογές που δεν βλέπω πως θα τις αποφύγουμε.

 15. Ο/Η kapetanios λέει:

  Σαφώς ,υπάρχει μια απόσταση από το «πάτε από εκεί» (έστω κι αν αυτό εκφράζεται με τον ίδιο βαθμό αλαζονείας )στο «εγέρθητι».

  Δυστυχώς όμως αυτή η απόσταση δεν φάνταζε αρκετή για να αποτρέψει μια ελληνική κοινωνία από το να επιχειρήσει να την διανύσει(ανακαλύπτοντας στην πραγματικότητα πόσο μικρή είναι..).

  Παρ όλα αυτά τα σημάδια της ενηλικίωσης της κοινωνίας μας είναι πλέον ορατά μιας και δείχνει ικανή να δοκιμάσει να βαδίσει στο άγνωστο αφήνοντας για πάντα πίσω της την ψευδαίσθηση της «σιγουριάς» που της πρόσφεραν( πατερναλιστικά) τα δύο δεξιά κόμματα που την ανέθρεψαν. Το «αύριο» είναι τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά μας συνάμα που κάθε προσέγγιση καθίσταται ριψοκίνδυνη. Ο πόνος του τοκετού προκαλεί τρόμο αλλά η κοινωνία μας είναι θαρρείς έτοιμη από καιρό ή από την ίδια την φύση της να τον αντιμετωπίσει.
  υγ
  Αυτές ήταν οι πρώτες εκλογές απ όταν θυμάμαι τον εαυτό μου που τις παρακολούθησα από πολύ μεγάλη απόσταση(βγήκα από την θάλασσα στις 10 η ώρα το βράδυ και η σύζυγος μου έτρεξε να μου πει ότι υπάρχει περίπτωση να βγούμε ακόμη και πρώτοι) σίγουρος βαθειά μέσα μου για το αποτέλεσμα τους. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη αλλά το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε

  Καλό σας καλοκαίρι

 16. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Κώστα έχεις ένα δίκιο, έτσι όπως έγραψα για το θέμα της διακυβέρνησης φαίνεται ότι εννοώ την ύπαρξη κυβέρνησης.

  Εννοώ όμως τα γενικότερα θέματα διακυβέρνησης, όπως πολιτκές στη διαχείριση δικαιωμάτων, πολιτικές ελευθερίες, εθνικά ζητήματα, δυνατότητα ελέγχου από την Κοινωνία των δραστηριοτήτων της εκτελεστικής εξουσίας και ότι γενικά εντάσσουμε στον όρο.

  Μάλιστα περιέγραψες πολύ καλά αυτό που ήθελα να πω και με καλύπτει απόλυτα η αναφορά σου:
  «Γιατί το ζήτημα της διακυβέρνησης αφορά πρωτίστως την επίλυση του οικονομικού προβλήματος και τα δύο τους είναι αξεδιάλυτα δεμένα.»

  Απλώς θέλω να προσθέσω ότι ενώ περάσαμε μια φάση όπου υπήρχε μια σχετική αυτονομία των 2 ζητημάτων, το στοιχείο της περιόδου είναι ακριβώς η ανάγκη να τα αντιμετωπίζουμε αξεδιάλυτα όπως λες.

  Για παράδειγμα το 2009 ή το 2010 μπορούσαμε ως ένα σημείο να αξιοποιούμε κάποια σχετική ασφάλεια σχετικά με τη λειτουργία και τις εγγυήσεις των θεσμών, ενώ σήμερα το οικονομικό ζήτημα (η κρίση) το έχει αναιρέσει.

  Είναι μια μεγάλη και όχι εύκολη κουβέντα πώς έγινε αυτό, ειδικά σε συγκυρίες όπου όλοι θέλουν να εμφανισθούν ως οι κατέχοντες όλο το δίκιο και έστω και η υποψία κάποιας ευθύνης για λάθος τακτική είναι αποτέλεσμα των ..δαιμόνων (συνήθως ΜΜΕ, αλλά και ..κέντρων γενικότερα) που τους επιβουλεύονται, μάλλον για να τους βασκάνουν, όταν τους βλέπουν ότι προκόπτουν.
  Προφανώς το τελευταίο δεν αφορά εσένα, αλλού βαράει η καμπάνα 🙂 .

  Ας μείνουμε λοιπόν στο προφανές ότι όταν η κρίση διαποτίζει την οικονομική δραστηριότητα μιας κοινωνίας και αυτή η αρρώστια δεν θεραπεύεται, αλλά αφήνεται να εξελιχθεί (όπως συμβαίνει πανευρωπαϊκά, αλλά και παγκόσμια) είναι λογικό ότι θα έρθει η ώρα των συμπτωμάτων και στις υπόλοιπες κοινωνικές δραστηριότητες.

  Κάποια στιγμή μάλιστα μπορεί η ανάγκη αντιμετώπισης συμπτώματος που δεν σχετίζεται άμεσα με τη γεννουσιουργό αιτία (οικονομία) να είναι πιο επείγουσα από κάποιο που σχετίζεται άμεσα.
  Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις που μια τέτοια αντιμετώπιση του παράπλευρου να είναι και η βάση για την θεραπεία την ίδια του όλου (αυτό που λέτε κινούσα πλευρά εσείς οι μαρξικοί 🙂 ).

  Υπάρχει βέβαια και ο …οικονομισμός που άμα τον μετέρχεσαι μπορεί να θεωρείς πως το ότι πάνω από το 1/3 του εκλογικού σώματος τη βρίσκει με την ακροδεξιά και ..εμφορείται από τις αντιλήψεις της και τις μαϊμουδίζει κιόλας ένα μέρος αυτών, ή το ότι βρέθηκε η ΧΑ με 7% είναι ..μπαμπούλας.
  Δεν βαριέσαι και ο Χίτλερ, λέει, μπαμπούλας ήταν για να τον ρίξει το διεθνές κεφάλαιο στην ..ΕΣΣΔ.
  Ντιν ντον (χο χο χο)

  Εν πάσει περιπτώσει, τουλάχιστον στην κουβέντα μας δεν έχουμε τέτοια θέματα, μπορούμε να συνεννοηθούμε.

  Λες ότι η σφαλιάρα στα 2 κόμματα εξουσίας, και η συνεπαγόμενη δυσχερή θέση που βρίσκονται τα οδήγησε σε έναν τακτικισμό με ψευδεπίγραφες συμφιλιωτικές προτάσεις.

  Συμφωνώ και θα προσθέσω ότι στην πρώτη ευκαιρία, αν ξαναβρεθούν σε πιο πλεονεκτική θέση απο τη σημερινή, θα ξανακάνουν τα ίδια (μη σου πω και χειρότερα, διότι θάχουν μαζέψει και ..θυμό από την καρπαζιά).

  Μα ακριβώς αυτός είναι και ο ρόλος της Πολιτικής.
  Να μην τους αφήσεις να ξανακάνουν τα ίδια, δηλαδή να καλύψεις ποιοτικά και όχι μόνο ποσοτικά, ήτοι πολιτικά το κενό που αφήνει στη διαχείριση των κοινών η ..δυσχερής τους θέση.

  Ποσοτικά έγινε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση με ούτε 3 μονάδες διαφορά από τον πρώτο και οι λοιποί 2 δεν καρπαζώθηκαν , τουλάχιστον όχι άγρια.
  Αν δεν επικυρώσεις την πλεονεκτική σου θέση και πολιτικά, το ποσοτικό δεν έχει σημασία, αυτά είναι ..έπεα πτερόεντα.

  Οπότε αγαπητέ Κώστα ..επιμένω.
  Οφείλει να καταθέσει πρόταση ρεαλιστική προς όλους, να προσπαθήσει να εντάξει τους συγγενέστερους ιδεολογικά και πολιτικά χώρους (που έχουν μια σημασία από άποψη μεγέθους, άρα και το ΠΑΣΟΚ) σε πολιτική και όχι ιδεολογική συμφωνία και να πιέσει τους λοιπούς (πρακτικά τη ΝΔ) να ακολουθήσει σε μια διαχέιριση στην οποία θα έχει ηγεμονικό ρόλο ο υποβάλλων την πρόταση.
  Το κλαψούρισμα που ακούω από διάφορους ότι μου βάζουν παγίδες και μου κάνουν ..ανήθικες προτάσεις δεν είναι πρέπον 🙂

  Σε μια πολτική πρόταση το βασικό δεν είναι να δούμε ένα προς ένα τα μέτρα (εννοώ ότι σε αυτά μπορεί να συμφωνήσουμε, τουλάχιστον μεταξύ μας).
  Το βασικό είναι οι διασφαλίσεις ότι θα ελέγχει το παιχνίδι των δύσκολων διαπραγματεύσεων.
  Έτσι για να ησυχάσει και ο αγαπητός μας Παπούλης μην και οι ..στιλβωτές την πουλήσουν την υπόθεση(γκρρρ!!) 🙂
  Πάντως το εκλογικό αποτέλεσμα του δίνει το δικαίωμα να το διεκδικήσει και σε τελευταία ανάλυση ο Βαγγέλης , έστω ψευδεπίγραφα, λέει ότι το δέχεται.
  Αν θα το κάνει είναι ..υποκειμενικό ζήτημα

  Επειδή όμως μάλλον δεν θα ..κάτσει και θα ξαναπάμε σε Εκλογές και επειδή οι μέρες είναι ζόρικες (ανακεφαλαιοποιήσεις ..πτωμάτων, Χρυσαυγίτες και λοιποί στη ρούγα και διάφορα άλλα που ανήκουν σε ..άλλο post του παρόντος Ιστολογίου) και επειδή όπως διάβασα και στο άλλο post αυτοί οι της ελίτ είναι παλιοχαρακτήρες και θα αρχίσουν διάφορους εκβιασμούς και διλήμματα ..γενικότερα, καλό θα ήτο να λειτουργήσει ηγεμονικά (με βάση το ποσοστό του) τουλάχιστον εκεί.
  Ήτοι να προτείνει και να επιβάλλει συμφωνία σε όλους (όταν λέμε όλους εννούμε όλους εκτός αυτών που είναι στα κάγκελα) για οδηγό καλής συμπεριφοράς έως τις ΕΚλογές και να έχει παρουσία και λόγο στις διαπραγματεύσεις (καθυστέρησης) με τους Δανειστές έως να ..ξαναμιλήσει ο Λαός, μην πάθουμε καμιά λαχτάρα ή μην μας εμφανίζουν μπαμπούλες οι άλλοι (που λέει και ο Παπούλης)
  Κακό δεν κάνει.
  Ή κάνει (δεν ρωτάω εσένα αγαπητέ Κώστα, ούτε τον Ιστολόγο μας, απλώς αναρωτιέμαι ..φωναχτά)

 17. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Γειά σου Καπετάνιε, καλές θάλασσες.
  (άκου βγήκα 10 το βράδυ!! – γκρρρ) 🙂

 18. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  Αθηναίε καλά το θέτεις. Συμφωνώ πως πρέπει να απευθυνθεί ανοικτά στην κοινωνία και να καλέσει όλους όσους δηλώνουν – ψευδεπίγραφα ή μη – πως θέλουν ‘το καλό μας’ (αλλαγή Μνημονίου) να υποστηρίξουν έμπρακτα και δεσμευτικά μία πρόταση ρεαλιστική που θα θέσει υπόψη των ευρωπαίων πιστωτών και εταίρων. Μένει φυσικά να ορίσουμε, ή μάλλον να ορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τι εστί ‘ρεαλιστική πρόταση’… Γιατί κι εδώ υπεισέρχεται ο υποκειμενικός παράγοντας της κρίσης του καθενός…
  Καπετάνιο σε ζηλεύω που είσαι συνέχεια στη θάλασσα. Μα ούτε ένα μπάνιο σου λέω…

 19. Ο/Η papoylis λέει:

  Για λόγους που οι ελάχιστοι παρόντες εδώ αντιλαμβάνονται , εκφράζω τη χαρά μου που επιτέλους ανοίγει πάλι μια συζήτηση ουσίας. Οι εμμονές μου έναντι του συγκροτημένου λόγου του αγαπητού Κώστα , των …αραμαϊκών του φίλτατου Αναγνώστη , της οξύτατης ματιάς του θαλασσινού μας Καπετάνιου και του αγαπητού μου Δύτη .

  Γιατί αν το αντιλαμβάνομαι καλά η συζήτηση , όπως αναπτύσσεται , έχει αναφορά και στο επόμενο ποστ.

  Μερικές παρατηρήσεις :

  Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑς βρίσκεται σήμερα με την διερευνητική εντολή στα χέρια και θα πρέπει κάτι να κάνει με αυτή. Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία που ένα Αριστερό κόμμα παίρνει ( διερευνητική έστω ) εντολή στη χώρα μας.

  Ποιά όμως η ευθύνη του σχηματισμού απέναντι στους πολίτες ;;;

  Προφανώς πρέπει να επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση , αφού αυτή είναι συνταγματικά η έννοια της εντολής. Η προς σχηματισμό κυβέρνηση , αν ευοδωθεί θα πρέπει να διαθέτει , κατά την αποκλειστική γνώμη του Προέδρου , είτε τη δεδηλωμένη , είτε την ανοχή των κομμάτων που προτίθενται να τη στηρίξουν.

  Επειδή γνωρίζουμε όλοι ότι , ακόμα και αν συμφωνήσει το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ , τα νούμερα ΔΕΝ βγαίνουν για μια Αριστερή Κυβέρνηση , δεν είναι δυνατόν να υπάρξει σταθερή και σαφής πλειοψηφία στη Βουλή. Αυτό το γνωρίζουν και οι επικοινωνιακοί εγκέφαλοι των δύο πρώην μονομάχων , οι αβανταδόροι των μεγάλων συμφερόντων και οι συστημικοί λούστροι. και πάνω σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα και τα αδιέξοδα που εγκυμονεί θα στήσουν το δικό τους παίγνιο.

  Στις παρατηρήσεις ορισμένων ότι πρέπει να «κυβερνηθεί ο τόπος» και επομένως ο ΣΥΡΙΖΑς θα πρέπει να αποδεχθεί τη μπλόφα για ανοχή που του προσφέρουν στο πιάτο ( τάχα μου ) οι δύο μνημονιακοί μακαντάσηδες ώστε πχ : να πάρουμε την επόμενη δόση , να πληρωθεί το ομόλογο των 400 εκ. να πάμε στο Εκοφίν , να «λειτουργήσει» η χώρα , κτλ κτλ η δική μου ( εμετική ) αντίδραση είναι δεδομένη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία και πολιτικός αμοραλισμός , όταν η άρχουσα τάξη , οι έξωθεν τοκογλύφοι , το νεοφιλελεύθερο αππαράτ και το κακό τους συναπάντημα δηλώνουν «έτοιμοι» να επιδείξουν ανοχή σε μια κυβερνώσα αριστερά.

  Δύο είναι οι στόχοι : Πρώτα να «εκτεθεί» η …ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ με το πιθανό ενδεχόμενο να πάμε σε δεύτερο γύρο εκλογών , ώστε να επιστρέψουν τα απολωλότα πράιτα στο μαντρί και να πορευτούμε σε νέες σελίδες δόξης. Δεύτερο και εναλλακτικό , όπως το βλέπω τώρα , είναι να προετοιμαστεί το έδαφος έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί στη συνάντηση των αρχηγών ( 4ος γύρος ) η …κωλοτούμπα του κυρ Φώτη.

  Τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑς

  Να απευθυνθεί σε όλες τις αριστερές δυνάμεις , ακόμα και αυτές εκτός κυνοβουλίου , για να εισπράξει την άρνηση του κώματος και τα ήξεις αφήξεις του κυρ Φώτη που στη συνέχεια θα πρέπει να εκθέσει στη κρίση του κοσμάκη. Να απευθυνθεί σε όλους τους μαζικούς κοινωνικούς φορείς , ειδικά αυτούς που αντιπροσωπεύουν σημαντικές συλλογικότητες της εργασίας , των κοινωνικών δράσεων κτλ ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός προγράμματος διακυβέρνησης. και μετά να απευθυνθεί στους λοιπούς πολιτικούς τσομπάνηδες με σαφές πρόγραμμα.

  Είναι προφανές ότι αν προβληθεί ένα πρόγραμμα με σαφείς στόχους – νομοσχέδια για τις πρώτες δύο εβδομάδες της διακυβέρνησης : Τέτοιοι στόχοι να είναι πχ η ανακεφαλαίωση των τραπεζών με Κοινές μετοχές με ψήφο , η ψήφιση νέου εκλογικού νόμου με απλή αναλογική χωρίς «πίτσες δώρο» , η άμεση εθνικοποίηση της ΤτΕ κτλ , όπως έγραψα στο άλλο ποστ οι πρώην μονομάχοι θα κάνουν πίσω :).

  Και πριν προχωρήσει ο Τσίπρας για τη κατάθεση της εντολής ή το σχηματισμό κυβέρνησης να κληθούν οι πολιτικοί αρχηγοί να βάλουν την υπογραφή τους ( που την έχουν εύκολη ) ότι θα τα ψηφίσουν.

  Γιατί είναι ακόμα εύκολο για τους συστημικούς λούστρους να προβοκάρουν και να παίζουν όταν έχουν 149 βουλευτές και όλα τα μέσα δικά τους. Στο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσουν να φορτώσουν και πάλι κάθε δικό τους καζίκι , όπως πάντα. Είτε πάμε σε επαναληπτικές εκλογές , είτε κάνουν στο τέλος το απονενοημένο μαζί με το κυρ Φώτη.

  Στη μια εκδοχή έχει σημασία πως ο ΣΥΡΙΖΑς θα διαχειριστεί και την εντολή , αλλά και το επερχόμενο επικοινωνιακό τσουνάμι. Αν κρίνω από τη προηγούμενη περίοδο , η τότε επίθεση των πρετεντέρηδων στο Τσίπρα αντί να αποδυναμώσει , έδωσε δυναμική , επειδή υπήρξε η σωστή διαχείριση , αλλά και επειδή ο κοσμάκης ήταν έτοιμος να τους στείλει στο διάολο. Αν αποφευχθούν τα τραγικά λάθη , αν στα κανάλια εμφανίζονται μόνο τα τζιμάνια σαν το Δραγασάκη , το Παπαδημούλη και άλλους και όχι κάτι σούργελα η προβοκάτσια θα πέσει στο κενό.

  Στην άλλη εκδοχή , που εύχονται ολόψυχα οι τοκογλύφοι μας , το ρημάδι με τις 168 ) ή λιγότερες ) ψήφους στη Βουλή έχει κοντά ποδάρια 😉

  ΥΓ
  Θα διαπιστώνετε ίσως ότι επικεντρώνομαι στο επικοινωνιακό του πράγματος και όχι στη λεγόμενη «πραγματική πολιτική» . Αυτό συμβαίνει επειδή θεωρώ ότι το επικοινωνιακό παίγνιο είναι πολύ πιό σημαντικό σε αυτές τις συνθήκες και επίσης επειδή συγκινούμαι ( εκ θεμελίων ) με τις προσπάθειες των λούστρων να διαστρέψουν τα πάντα.

 20. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  O ‘η γλώσσα που σπάει κόκκαλα’ τα είπε όλα πολύ καθαρά και ξάστερα. Δεν ξέρω πόσα μπουκάλια ουίσκυ κατανάλωσε προτύτερα για να χορεύει έτσι με τους λύκους, αλλά δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.
  υγ : αυτόν τον Στρατούλη που τον έχουν κάνει σάκο του μποξ στο Μέγκα ποιος θα τον μαζέψει ; άκουσα λίγο σήμερα τη Βαλαβάνη και ήταν σαν τη μέρα με τη νύχτα του…Μέγκα.

 21. Ο/Η nikiplos λέει:

  Καλησπέρα…

  Τον Στρατούλη, κάποιος να τον μαζέψει λέμε!!!

 22. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη μέσα στα παιχνίδια που παίζουν διάφοροι και φυσικά θα προσπαθήσουν να περάσουν και από την πλάτη του Τσίπρα (είπαμε τη Δευτέρα είναι άλλο κόμμα από αυτό της Παρασκευής, κάποια πράγματα είναι στο παιχνίδι, η γκρίνια δεν τους βοηθάει 😉 ) πρόσθεσε άλλο ένα.

  Θα πρόσεξες ότι πρόταση Κυβέρνησης με τον Τσίπρα ..καβάλα έκανε και ο Δασκαλόπουλος.
  Αν διαβάσες προσεκτικά τη δήλωση θα παρατήρησες ότι έχουμε και άλλα πιο σοβαρά παιχνίδια από αυτά των Μπενοαντώνηδων.

  Είναι προφανές ότι υπάρχει ένα θέμα εμπιστοσύνης, τόσο από τον ..διεθνή παράγοντα, όσο και από τους δανειστές μας, αλλά και από μέρος της εγχώριας οικονομικής ελίτ (και δη από μεγάλες επιχειρήσεις και Ιδρύματα) προς τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος.
  Τους στιλβωτές δηλαδή που λες και συ.

  Από καιρό τους δείχνουν όσο μπορούν ότι είναι ανυπόληπτοι και δεν μπορούν να βασιστούν επάνω τους ως συνομιλητές (μιλάω για το καθαρό και δημόσιο χώρο των συνομιλιών).

  Μετά τα ..προχθεσινά υπάρχει ένα επιπλέον θέμα, αφού οι ..αστέρες μας είχαν υποσχεθεί (με τη στάση τους) «μην ανησυχείτε θα λειτουργήσουν τα διλήμματα και να, ισχυρότερη πλειοψηφία από πριν θάχουμε, είτε ο ένας είτε και οι 2 μαζί».
  Από την άλλη βλέπει ο άνθρωπος (όπως και οι δανειστές και λοιποί έχοντες ..νόμιμον συμφέρον) ότι όχι μόνο δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, αλλά έβαλαν και τις δυνάμεις της ..καταστροφής στο παιχνίδι.

  Δεν πρόλαβα να τον ρωτήσω 🙂 , αλλά εγώ στη θέση του θα είχα ήδη στρατευθεί υπέρ τεχνοκρατικών λύσεων διακυβέρνησης, ας πούμε οι εκτελεστικοί να απαγορευτεί να είναι πολτικοί, αυτοί ας κάτσουν να νομοθετούνε (έτσι κι αλλιώς οι νόμοι έχουν περάσει όλοι, τα κανονιστικά μένουν ΠΔ,ΥΑ,ΚΥΑ και τέτοια).
  Δεσμεύομαι μάλιστα να σου βρω το λινκ που αναφέρει τα ΝΣ που έχουν ψηφίσει τα τελυταία 2,5 – 3 χρόνια.

  Άρα εκτός του καψίματος των ..μνημονιακών (θάλεγα ο ..απαράδεκτος αν ήμουν Πρόεδρος του ΣΕΒ – χο χο χο) καλό θα ήτο να καούν (στη συνείδηση του κόσμου που θα κυβερνηθεί) και οι αντιμνημονιακοί, διότι άνθρωποι είμεθα και ποτέ δεν ξέρεις.
  Έ!! ο Τσίπρας προσφέρεται, έτσι όπως έιναι τα πράγματα 😉

  Το παραπάνω που το προσθέτω στα δικά σου (αυτά με τις ..κακές σκέψεις των ΜΜΕ κλπ) και αν το δω ..διαλλεκτικά (ως σύνολο και ουχί ως άθροισμα – χο χο χο) θα με οδηγήσει να επιμείνω περισσότερο στην άποψή μου και να μη συμφωνήσω με αυτό που προτείνεις.

  Το πραγματικά πρόβλημα του Τσίπρα (του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) είναι ότι βρέθηκε σε μια θέση και δεν κατανοεί τα διεκυβεύματα, τις συνεπαγόμενες ευθύνες και τις υποχρεώσεις.
  Και προς τον εαυτό του και προς την παράταξή του (Αριστερά), αλλά και ως προς την Κοινωνία ..γενικότερα.

  Μερικές φορές έχει σημασία τι εύχεσαι σε γκαστρωμένους καιρούς.

  Επιχειρείς αγαπητέ Παπούλη μια διάκριση ανάμεσα στο επικοινωνιακό και στην ουσία.
  Γενικά ισχύει αυτό, αλλά στην περίπτωσή μας δεν έχει εφαρμογή.
  Δεν είναι μόνο το δραματικό της περιόδου, είναι και το γεγονός ότι μιλάμε για μια κατάσταση που το ζήτημα της φυσιογνωμίας μιας ολόκληρης αντίληψης για την Πολτική (κεντροαριστερά) για παραπάνω από μια συγκυρία, τη διαχειρίζεται ένα μόρφωμα που σε ένα μήνα τριπλασίασε τις δυνάμεις του και ανέβηκε 2 κατηγορίες και που δεν έχει εμπειρία απορρόφησης κραδασμών
  Σαν μερικές επιχειρήσεις στο Χρηματιστήριο που ή ανεβαίνουνε ή αν πέσουνε δεν ξέρουμε πού θα σταματήσει.

  Και μην ξεγελιέστε, δεν είναι μόνο ο Στρατούλης, είναι και άλλοι και κυρίως είναι αντιλήψεις που αν θέλει να υπάρξει (σε αυτήν την κατηγορία) θα πρέπει να διακριθεί από αυτές.
  Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι ότι στηρίχθηκαν σε αυτές τις αντιλήψεις όταν συγκρούσθηκαν με την μετέπειτα ΔΗΜΑΡ και τώρα τις ..παντρεύτηκαν.
  Αλλά και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή κλπ κλπ κλπ
  (άσχετο, πού χάθηκε ο Νίκος;;)

  Άρα μιλάμε για το επικοινωνιακό και το ουσίας μαζί (ειδικά εδώ, με το ΚΚΕ μπορεί να υπάρχουν άλλα περιθώρια, αν και σήμερα δεν το βλέπω ούτε εκεί).

  Το ένα πρόβλημα είναι ότι δεν πήρε πρωτοβουλία εθνικής εμβέλειας και τόριξε στο κατενάτσιο.
  Είανι φυσικό ότι το κενό θα κάλυπταν ακόμη και οι πεθαμένοι και προφανώς θα την έπαιρνε ο Βενιζέλος, ο Αντωνάκης, ο Δασκαλόπουλος και εγώ δεν ξέρω ποιος άλλος.
  Φυσικά τον στριμώχνουνε.
  Δεν κατάλαβα αγαπητέ Παπούλη, άμα κάνουμε μ@@@κιες, οι άλλοι μας φταίνε;;

  Και ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα 🙂 .
  Αν εκπονήσεις πρόταση συνεργασίας που αφορά ένα μέρος των πολιτικών δυνάμεων, οφείλεις το περιεχόμενό της να τους περιλαμβάνει, άντε ένα μέρος να προϋποθέτει κάποιες υποχωρήσεις τους, αλλά στόχος είναι να τους πιέσεις να γίνουν συμμέτοχοι.
  Το να βάλεις σημεία που δεν μπορούν να δεχθούν, είναι καραγκιοζηλίκι.
  Και μην μου πει κανείς μα το κάνουν οι άλλοι, διότι θα του πω ότι δεν τον είχα για ..τέτοιο, απαυτά που λέει δηλαδή και επίσης ότι αυτά δεν γίνονται έτσι

  Αυτό το κατενάτσιο οδηγεί τα πράγματα στο να μην λες επί της ουσίας (για την ταμπακιέρα) τίποτα και μασώντας τα λόγια σου προφανώς να εκτίθεσαι.
  Εντάξει για το πόσο εκτίθεσαι ,παίζει ρόλο και το προσωπικό ταλέντο του κάθε εκπροσώπου πχ ο Στρατούλης έχει άφθονο, αλλά θα εκτεθείς έτσι και αλλιώς.

  Παπούλη ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες 🙂 .
  Σου αποκαλύπτω ότι ο Λαός στις Εκλογές έδωσε το μήνυμα ότι δεν την θέλει την Αριστερά να κυβερνήσει ως τέτοια.
  Δες την πολτική γεωγραφία, άθροισε τα ποσοστά και πές μου ότι επιδοκιμάσθηκε η πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς (ο ορισμός είναι υποχρεωτικά ιδεολογικοπολιτικός).

  Δες και το ποιοτικά στοιχεία.
  Η Κεντροδεξιά αντί του Κωστάκη ή του Μητσοτάκη (που στοχεύανε στο κέντρο) εκπροσωπείται από τον Αντωνάκη και με επικρατούσες τις αντιλήψεις του ..Δικτύου 21, η Δεξιά (πες την και ακροδεξιά, αν και δεν συμφωνώ) δεν είναι ο Καρατζαφέρης, αλλά ο Καμμένος και κάπου εκεί έξω (έξω όμως) η Χρυσή Αυγή μαζεύει 7%.

  Αλλά και σε επίπεδο αντιλήψεων πόση αποδοχή είχε η αντίληψη για ανακατάληψη των πόλεων, τι οδήγησε τον Λοβέρδο να το παίξει ιερά εξέταση;;

  Παπούλη η μετατώπιση του κοινωνικού σώματος προς τα δεξιά είναι το βασικό.
  Όχι στην ιστορική δεξιά παράταξη, αυτό θάταν απλό, το δύσκολο είναι ότι όλοι οι χώροι έχουν κάνει κάμποσα κλικ ο καθένας δεξιότερα και μάλιστα με λαϊκή απαίτηση, αυτό είναι που μετράει.

  Αν θέλει κάποιος να συζητήσει σοβαρά, αυτό είναι το ζήτημα (με αυτά που μας περιμένουν) και από αυτήν την άποψη το επικοινωνιακό θα το κρίνω με βάση αυτό και όχι ανεξάρτητα.

  Για να σε πείσω δε ..περαιτέρω 🙂 , θα σου επαναλάβω ότι ένας νικήτής των εκλογών είναι το Αντιμνημονιακό.
  Αν ήσουν αντιμνημονιακός έβγαινες ακόμη και αν σε λένε ..Χαϊκάλη.

  Προτείνω να αφήσουμε τη γενική πολτική γεωγραφία και να πάμε στην περιοχή των αντιμνημονιακών δυνάμεων.
  Από τον Αντιμνημονιακό χώρο ποιοι πολιτικοί σχηματισμοί κερδίσανε και πόσο.
  Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα .

  Και βγαίνουνε οι άλλοι και σου λένε ότι έχουμε εντολή για αριστερή κυβέρνηση!!
  Ποιανών είναι η εντολή, του 17% που τους ψήφισε (και για να γίνω και λίγο κακός, το 17% των εγκύρων όχι του Λαού, καθότι 35% αποχή, άρα το 17 γίνεται κλπ κλπ);;

  Συγγνώμη αλλά αυτή η αντίληψη είναι επικίνδυνη (και για το μέλλον), άσε που κάποια στιγμή θα τους πάρουν χαμπάρι (δεν θα κρατηθεί ο Λαφαζάνης , ο Ρούντυ και οι λοιποί και θα μιλήσουν για ..προεπαναστατική περίοδο).

  Βέβαια δεν είναι τέτοιοι ως κεντρική φυσιογνωμία (εδώ δεν κάνω πλάκα και για αυτό και το συζητάω ήδη προεκλογικά), απλώς λειτουργούν αυτιστικά και σκέπτονται με όρους του μικρόκοσμου.

  Όμως ένα μπακάλικο όσο και να μεγαλώσει, αν δεν αλλάξει νοοτροπία θα γίνει μεγάλο μπακάλικο και όχι σούπερ μάρκετ.
  Και τα μπακάλικα σήμερα ειδικά τα μεγάλα δεν έχουν ..κοινό
  Και είναι κρίμα η τόση επένδυση που έγινε (τριπλασιάστηκαν σε μέγεθος λέμε) να πάει χαμένη .

  Έχω και άλλα, αλλά αργότερα 🙂

 23. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/13854

  Αν κάποιος δεν το έχει δει , ας του ρίξει μια ματιά, έχει ενδιαφέρον.
  Μιλάμε πρέπει να χτυπάμε γκίνες για τόσα νομοθετήματα σε τόσο χρόνο.
  Η πρώτη σκέψη είναι μα καλά ποιος μηχανισμός (εκτελεστική εξουσία κλπ) μπορεί να απορροφήσει αυτό το πράμα.
  Λάβετε δε υπόψιν ότι γενικά με την εφαρμογή είμαστε πίσω
  χο χο χο.

  Εν πάσει περιπτώσει σκέπτομαι ότι τα προσεχή χρόνια το ..νομοθετικό έργο δεν θάναι και τόσο κουραστικό όσο τα χρόνια του ..μνημονίου 1 και 2 και μήπως ρε παιδί μου έχουνε δίκιο αυτοί εκεί στις πλατείες (και στις πάνω και στις κάτω) ότι δεν χρειάζεται να πληρώνουμε τόσα για πολιτικούς (για τα νόμιμα λέω).
  Άλλωστε μέχρι και οι θεσμικοί εταίροι (ΣΕΒ κι έτσι) υποχρεώθηκαν από το μεγαλείο του αγώνα της οργής και νομίζω ότι θα συμφωνήσουν και αυτοί. 😉

 24. Ο/Η Left G700 λέει:

  Προς το παρόν, να διατυπώσουμε μια απορία:

  Πήρε κάπου το μάτι μου τον φίλο Κώστα Κ. να λέει πως πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να διατυπώσει ρεαλιστική πρόταση, να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, κ.λπ., κ.λπ. Μου κάνει εντύπωση που φαίνεται να αγνοεί(;) ότι ένα μεγάλο, μάλλον το μεγαλύτερο κομμάτι τού κόσμου που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το έκανε στη βάση τής πρότασης από την οποία ξεκινούσε και τελείωνε ο λόγος τού ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες δύο βδομάδες (τουλάχιστον):

  Ακύρωση τού μνομονίου και καταγγελία τής δανειακής σύμβασης.

  Εμένα, που δεν είμαι κι από τους πιο φανατικούς τής αριστερής «καθαρότητας», αυτό μου φαίνεται αρκούντως καθαρό. Σ’ εκείνον, που είναι ακόμα πιο μετριοπαθής από εμένα όσο αφορά στην «αριστερή καθαρότητα», πώς και του φαίνεται «βρώμικο»; 😉

 25. Ο/Η Left G700 λέει:

  μνομονίου = μνημονίου

 26. Ο/Η papoylis λέει:

  Αγαπητέ Κώστα Κ.

  Δεν πίνω ουίσκυ εδώ και πολύ καιρό. Δεν με παίρνει από πλευράς τσέπης … ακόμα και το μακένζι μου έρχεται ακριβό.

  να επισημάνω ότι διόρθωσα μερικές αβλεψίες στο σεντόνι μου που οφείλονται στο τρίτης ποιότητας ούζο που πίνω 😉

  Επίσης να χαιρετίσω τη παλιά μου συντρόφισσα Νάντια που με την ηρεμία , την επιμονή και την εμπειρία της , κατακτημένη κυριολεκτικά με αίμα , έκανε με τα κρεμμυδάκια τα τσουτσέκια του κρατικού καναλιού σήμερα το πρωί … 🙂

  Επί του σχολίου του επίτιμου αραμαϊστή μας σε λίγο 🙂

 27. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович Павлов,

  Τώρα μόλις κατάλαβα γιατί τα Super Market πουλάνε και βιβλία, ενώ τα μπακάλικα όχι. Είναι επειδή το φιλοαναγνωστικό κοινό κάνει τα ψώνια του πάντα από τα πρώτα! 😉

  Ρε τι γινόταν στον κόσμο κι εγώ κοιμόμουν με τα τσαρούχια (μέσα σε μπακάλικα)! 😉

  Увидимся

 28. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Λάβε δε υπόψιν σου επιπλέον ότι όσο εσύ έβλεπες τη Νάντια (και μόνο που αυτή η κοπέλα γλύτωσε από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και επέμεινε ΣΥΝ είναι λόγος σεβασμού και δεν κάνω πλάκα, αν και μάλλον τα ξέρεις καλύτερα 😉 ) , εγώ έβλεπα τον Δραγασάκη.
  Λοιπόν, πολύ αραμαϊκά τάλεγε και αυτός και εκτός εμού χαιρότανε και ο ..Τσεκούρας (όχι ότι σημαίνει κάτι ιδιαίτερο, αλλά να μη στο πω;;) 🙂

 29. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  xo xo xo, τώρα το είδα 🙂
  «Ρε τι γινόταν στον κόσμο κι εγώ κοιμόμουν με τα τσαρούχια (μέσα σε μπακάλικα)! «.

  Εσύ ο σημερινός (Λέφτης) έχεις ανέβει πολύ στην εκτίμησή μου γιατί ενώ φόραγες τσαρούχια (κατά πως λες) δεν κατέληξες στον Καζάκη (κνίτη με φουστανέλα τον ..προσφωνούσαν οι δικοί σας γενικώς και γινόταν το έλα να δεις).
  Να το πεις και στους άλλους που ακολουθούν ανάλογο ντρες κόουντ να παραδειγματιστούν ότι χρειάζεται να ..αφίστανται από τα σύμβολα (με την καλή έννοια) και αυτοσυγκράτηση ..γενικότερα 🙂

 30. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  Εγώ αντίθετα εξακολουθώ να διαχωρίζω σαφώς το επικοινωνιακό από τη πολιτική ουσίας , αλλά σε αυτό μου το σχόλιο απάντηση θα ασχοληθώ με το δεύτερο :

  Ποιός είπε ότι ο λαός ψήφισε Αριστερά ;;;

  Πάντως όχι εγώ…!

  Ισχυρίζομαι όμως , και πέρα από τις εξυπνάδες ορισμένων για την αποχή και τα σχετικά υπονοούμενα ότι πρώτο κόμμα είναι ο ..Τζήμερος που μεταφέρεις πλαγίως πλην σαφώς εδώ , ότι υπήρξε μια σαφής στροφή του εκλογικού σώματος και μια σημαντική ενίσχυση των άκρων , μεταξύ αυτών και της αριστεράς. Ότι ουσιαστικός νικητής των εκλογών είναι ο ΣΥΡΙΖΑς δεν αντικρούουν ούτε και οι πρετεντέρηδες , όσο κι αν ξυνίζουν. Για να μιλάμε λοιπόν επί της πολιτικής ουσίας :

  Οι «αντιμνημονιακές’ δυνάμεις στις οποίες συμπεριλαμβάνω ΚΑΙ το ΚΚΕ ( που άντλησε ψήφους και από αυτή τη δεξαμενή , άλλο πράγμα άν δε θέλει να το παραδεχθεί και το ρίχνει στη «καθαρότητα» ) κατήγαγαν συντριπτική νίκη έναντι των μνημονιακών. Μια ολόκληρη κατεύθυνση και μαζί της en bloc όλες οι επιμέρους εκφάνσεις της καταδικάστηκαν απερίφραστα.

  Αυτό θα μου πεις ήταν αναμενόμενο , ίσως όχι σε τέτοιο βαθμό , αφού ο κοσμάκης είχε φτάσει μέχρι το λαιμό και ίσως δεν ήθελε να σκεφτεί και να «ψηφίσει με τη λογική» . Κανένα πρόβλημα αγαπητέ φίλε. Είναι ακριβώς αυτό το πλέγμα πολιτικών , συμφερόντων , πελατειακών σχέσεων , διαφθοράς κτλ που έφτασε στο όριο των δυνατοτήτων του. Να προσθέσω εδώ ότι ΔΕΝ θεωρώ πως ο καπιταλισμός πνέει τα λοίσθια , αλλά ήδη από το 2009 ( ίσως θυμάσαι ) έχω γράψει και υποστηρίξει ότι η εποχή του άκρατου νεοφιλελευθερισμού για την Ευρώπη ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Οι γιωργάπηδες και μετέπειτα οι σαμαροβενιζέλοι εφάρμοσαν μια ληξιπρόθεσμη πολιτική με πολύ κοντά ποδάρια και τώρα πληρώνουν το αντίτιμο. Η περίοδος επέκτασης , ανοίγματος , εξάλειψης κάθε εμποδίου και ελέγχου πλησιάζει στο τέλος της. Με πολύ σοβαρές συνέπειες και ανακατατάξεις που θα κληθούμε εμείς οι φουκαράδες πρώτοι ( ως πειραματόζωα αρχικά και ίσως αργότερα συνειδητά επιλεγμένα αλλά με προοπτική ελπίδας ) θα κληθούμε λοιπόν να πληρώσουμε. Γιατί η χειραφέτηση των αγορών , όπως αποδείχθηκε πιά , δεν συμβαδίζει με τη χειραφέτηση της κοινωνίας και τη διάσωση του περιβάλλοντος 😉

  και αυτά Αναγνώστα μπορεί να φαίνονται «γενικότητες» αλλά αποτελούν τη μόνη διάσταση πάνω στην οποία μπορεί να απλώσει κανείς το ..τραχανά της τρέχουσας πολιτικής. Η τεράστια φούσκα της μόχλευσης του χρηματοπιστωτικού τομέα σκάει ήδη , αλλά οι καλοί κυριούληδες των φιλεύσπλαχνων ιδρυμάτων θα προασπίσουν τα συμφέροντα τους με κάθε τρόπο χωρίς να υπολογίσουν το κόστος που θα επιχειρήσουν ( το κάνουν ήδη κοντά 20 χρόνια ) να φορτώσουν στις κοινωνίες.

  Αυτό Αναγνώστα είναι ΚΑΙΡΙΟ και ουδείς μπορεί να το παραβλέψει.

  Επομένως στα καθ’ ημάς και τη λεγόμενη διερευνητική εντολή που έλαβε το τσιπρόπουλο υπάρχει ένα ερώτημα που κατά τη ταπεινή μου γνώμη είναι το πλέον βασικό

  Για ποιούς και με ποιόν ;;;

  Με όλη τη βαθύτατη γνώση και την ευγλωττία σου στα …αραμαϊκά αυτό το ερώτημα ΔΕΝ το απαντάς.

  Δεν νομίζω να πιστεύεις ότι οι δύο πρώην μονομάχοι ξαφνικά έλαβαν το «μήνυμα» και αποφάσισαν ότι τραβούσαν σε λάθος κατεύθυνση επί 38 συναπτά έτη … 🙂
  Το κλειδί για τη κατανόηση αυτής της κατάστασης βρίσκεται πολύ μακρια. Το έχω ξαναπεί και θα το τονίσω άλλη μια φορά : στο τρόπο που έγινε τότε η μεταπολίτευση και στις τότε ισορροπίες. Τις ευθύνες για το κατάντημα , για αυτή τη γιαλαντζή έκδοση καπιταλισμού την έχουν και θα τη κουβαλούν για καιρό στις πλάτες τους οι ΝΔΣΟΚηδες.

  Η εισδοχή στο ευρώ με τα μαγειρέματα του κινέζου , το τότε άνοιγμα των τραπεζικών «εργασιών» , η Ολυμπιάδα και οι άλλες ορέες παλληκαριές ένα και μοναδικό στόχο είχαν ( και προφανώς όχι την ευημερία και τον ..εκσυγχρονισμό που ευαγγελίζονταν οι τσουκάτοι )
  Ήταν δύο βασικά απαιτούμενα : να χαθεί ο δημοσιονομικός και νομισματικός έλεγχος , εκχωρούμενος στις τράπεζες , τους κολλητούς και τους ξένους και επίσης να δεθεί ο κοσμάκης σε ένα πλέγμα υπερκατανάλωσης και υπερδανεισμού ώστε να μαζέυουν τα τζιμάνια τα μπόνουσηζ. Δεν υπήρξε καλύτερος λούστρος από το Σημίτη και μεγαλύτερος υπεύθυνος γι αυτά που βλέπουμε σήμερα. Αυτό θα το υποστηρίζω ακόμα και να με γδέρνουν … !

  Με τι μούτρα λοιπόν οι σαμαροβενιζέλοι ρίχνουν το «μπαλάκι» στο ΣΥΡΙΖΑ και του υπόσχονται ( υπό προϋποθέσεις ) την «ανοχή» ;;;;

  Πότε ορέ είχαμε πάλι κυβερνήσεις με ψήφο ανοχής στην Ελλάδα και τώρα ανακαλύψαμε ( προς χάριν της σωτηρίας της πατρίδος βεβαίως βεβαίως ) αυτό το φρούτο ;;;;

  να σου θυμίσω ;;; Στην αποστασία είχαμε πάλι τέτοιο φαινόμενο. Νομίζεις ότι το τσιπρόπουλο φιλοδοξεί να γίνει Γαργάλατας ή Στέφος για να » μη φύγουμε από το ευρώ» ;;;

  Ή ίσως φαντασιώνεσαι το Παπαδημούλη σε ρόλο Γαρουφαλλιά ;;;; το Μάκη Βορίδη σε ρόλο Παπατέρπου ;;;

  Μπροστά στα πέντε σαφή σημεία που έβαλε στο τραπέζι ο Τσίπρας το μεσημέρι είχαμε τις εξής αντιδράσεις

  α) Ο Ηarold LLoyd αρνήθηκε διαπρύσιος και έγκαβλος να «υπογράψει δήλωση» . Να εξηγήσω εδώ ότι το μόνο που θα υποστεί ο παλληκαράς ( που έβαλε τα τσιράκια του να κραυγάζουν για τις αλήστου μνήμης «δηλώσεις» στα κανάλια ) αν δεν υπογράψει το «επαίσχυντο» είναι ότι δεν θα έχει την ευκαιρία να υποστηρίξει με ψήφο ανοχής ( λέμε τώρα ) τη πολιτική του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ και να πάει γι’ άλλα ( που λέμε στη πρέφα ) μαζί με τους άλλους προθύμους. Να μη ξεχάσω όμως ότι μερικές δεκαετίες πίσω η φουκαριάρα η μάνα μου υπέγραψε παρόμοιο κατάπτυστο έγγραφο αφού πρώτα περιηγήθηκε τις νήσους , βασανίστηκε , βιάστηκε κτλ κτλ ή όπως έλεγε ο Γιάννης ένα σε δύο κάπου άλλου 😉 απλά κουβάλαγε πέτρες.. Ένας θειός μου στο μακρονήσι για να υπογράψει το επίμαχο έκανε μπανιο στη θάλασσα παρέα με γάτες σε ένα σακκι. Με αυτό δεν θέλω να αναθερμάνω κατάλοιπα και «μίση» αλλά να δείξω τι πραγματικά σημαίνει «δήλωση μετανοίας» και ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ…! Και δεν το κόβω αγαπητέ Αναγνώστα το πατριώτη Harold να αντέχει να «κουβαλάει πέτρες». Αντίθετα ο ατυχήσας ηγέτης βάζει μπροστά το νέο εθνικό και κεντροδεξιό μέτωπο , έναν «εθνικό συναγερμό» σαν άλλος Παπάγος από το σατώ του , όπως και ο μακαρίτης καλοπερνούσε ενώ η χώρα του βρισκόταν υπό γερμανική κατοχή.

  Συνειρμοί θα μου πεις … αλλά παραδέξου τουλάχιστον ότι δεν είναι τυχαίοι , ειδικά όταν μου τους προκαλούν κάτι αποτυχημένοι κωμικοί ( σε αντίθεση με τον ίδιο τον Harold 🙂 ) … 😉

  β) Ο Fatty , αντίθετα , ως κοσμοπολίτικη κοκκότα , αποφεύγει τις μπανανόφλουδες και δεν ουρλιάζει με πρώτη ευκαιρία «rape … rape» όταν ένας νεαρός της κάνει μια όχι και πολύ σικ πρόταση. Θα μιλήσει αύριο , όταν δηλαδή θα έχει το πλεονέκτημα και το κατάλληλο ακροατήριο για να ξεσκεπάσει τον «ερωτύλο νεανία» . Αυτό είναι φανερό και στο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε σήμερα το βράδυ ο Νίκος Βούτσης από τους τρεμοπρετεντέρηδες. Το τέως Λαμπρακισταν προτιμά να περιμένει γιατί έχει άσσο στο χαρτί του και δεν προτίθεται να θυσιάσει τα κεκτημένα του σε ένα νέο «διμούτσουνο» και ένα νέο «διχασμό» αν πρώτα δεν έχει εξασφαλίσει ότι τελικά θα βγεί και πάλι από πάνω.

  γ) Η Αλέκα βρίσκεται και θα βρίσκεται στο μικρόκοσμο της , φροντίζοντας μόνο τα του οίκου της. Γι αυτήν και το μικρομάγαζο ειδικό ποστ σε επόμενες μέρες.

  δ) Ο κυρ Φώτης ήρθε είδε και απήλθε μιλώντας για «στήριξη» και «ευρεία κυνοβουλευτική πλειοψηφία» , όπως συνήθως αφήνωντας μόνο υπονοούμενα για τους υποψιασμένους 😉 , αλλά μη λέγωντας ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό όπως πάντα. Σκοπεύει να αποτελέσει την απαραίτητη «εφεδρεία» όπως καιρό τώρα φωνάζω και όπως θα εξηγήσω παρακάτω.

  Για τα μη κυνοβουλευτικά εκπροσωπούμενα κόμματα δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τη καλή τους θέληση αλλά , δυστυχώς , δεν θα παίξουν ουσιαστικό ρόλο στο βουκολικόν δράμα. Ίσως μόνο ως πρόβατα επί σφαγήν… 😉

  Αντιλαμβάνομαι ότι και πάλι το παίγνιο θα επιχειρηθεί να μεταφερθεί στην επικοινωνιακή του διάσταση. θα επιστρατευθούν όλες οι ηλικίες , θα προσφερθεί θέαμα γιά όλα τα γούστα , θα σερβιριστούν χρήμα και υποσχέσεις στο μπουφφέ. Αυτό το εγχείρημα στα πλαίσια της μικροπολιτικής πάντα , αλλά με ένα σαφές ( και ουσιαστικά πολιτικό ) πρόταγμα : Θα πρέπει να τσακιστεί εν τη γενέσει του το ξεπέταγμα μιας ριζοσπαστικής και καθόλου «διαχειρίσιμης» αριστεράς τώρα και κατά προτίμηση χωρίς επαναληπτικές κάλπες. Γιατί οι 5 προτεινόμενοι άξονες του τσιπρόπουλου , είτε διακινδυνεύουν είτε όχι τη παρουσία μας στην Ευρωζώνη , πρώτιστα και χωρίς άλλο αμφισβητούν τη πρωτοκαθεδρία των λούστρων και των αφεντικών τους στη κοινωνία μας. Και αυτό , τόσο ο πύρκαβλος , όσο και η κοκκότα , όπως και ο πρόθυμος προγέρων ΔΕΝ το αντέχουν.

  Επομένως , για να κλείνω το σεντόνι , οι παπαριές περί σωτηρίας της χώρας και του ευρωπαϊκού μας προσανατολισμού είναι απλά ΠΑΠΑΡΙΕΣ. Το ευρωπαϊκό «όνειρο» όπως το φαντασιωθήκαμε πριν από δεκαετίες είναι ένα ημιθανές ρετάλι που το σέρνουν εδώ και εκεί κάτι απίθανοι Μπαρόζοι , Ρόμπες και τρισέδες υπό το μαστίγιο της όμπεργκρούπεν φύρερ.
  Μιλώντας μόνο για τον εαυτό μου , ως Παπούλης , για μια τέτοια Ευρώπη ειλικρινά ΧΕΣΤΗΚΑ , και όσο η δυστυχία απλώνεται στα πλαίσια των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» και της «ανταγωνιστικότητας» γύρω μου ( στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της περιοχής μου έχουμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τρεις απόπειρες αυτοκτονίας ) φαντάζομαι ότι το ίδιο θα νοιώθουν και άλλοι.

  Αυτά που «ευαγγελίζεται ο Σαρκολλάντ ή ο Μόντης είναι στη καλύτερη περίπτωση ασπιρίνες ή πουρμπουάρ και δεν επιλύουν το βασικό πρόβλημα. Θα μας τα σερβίρουν συνεχώς ως κρέας ( ληγμένο από καιρό ) προκειμένου να πείσουν τους , ολοένα μειούμενους ,ευρωπαίους «νοικοκυραίους» ότι υπάρχει ελπίς. Ακόμα και η κυρία με το ταγιέρ και τα ψάρια επιστρατεύτηκε σήμερα σε αυτή την «ειλικρινή» προσπάθεια …!

  Τη λύση θα προσπαθήσουν να τη βρούν στο τέταρτο γύρο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς , όπου υποχρεωτικά θα κληθεί να παρίσταται και ο μιχαλόλιας ( αν και μάλλον δεν θα ‘πάρει» ). Θα ασκηθούν ασφυκτικές πιέσεις στον «αδύναμο» κρίκο , που όλοι γνωρίζουμε ποιός είναι. Και επειδή οι ευρωπέη εταίροι μας απαιτούν εδώ και τώρα συνομιλητή «υπεύθυνο» και πειθήνιο ώστε να οδηγηθούμε με ασφάλεια στο ξεπούλημα και τη χρεωκοπία όπως ΑΥΤΟΙ επιδιώκουν , θα προσπαθήσουν να ΜΗ πάμε σε επαναληπτικές. Η χώρα θα … σωθεί Αναγνώστα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να είσαι βεβαιος , γιατί όπως άκουσα επί λεξει πρίν από δύο μέρες να λέει ένας καθεστωτικός , πρώην υπάλληλος του κυνοβουλίου , στο καφενείο , δεν είναι δυνατόν να παραδώσουμε τη χώρα στην Αριστερά και το Τσίπρα… Τέτοια αντίληψη έχουν για τη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία. Αυτό είναι πολιτική ..ουσίας αν με εννοείς και διαθέτουν ήδη και τους πρόθυμους , αλλά και το ναζιστικό μπαμπούλα ως εργαλεία……

  Ουουφφφφ…!

 31. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  πριν σε αφήσω να .απολαύσεις το άνωθεν σεντόνι τρεις λεπτομέρειες ( η τρίτη δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ )

  α) πήρα τη πρωτοβουλία να προσθέσω ένα σίγμα τελικό στο «ντρε κόουντ » που έγραψες ως δείγμα ότι άρχισα να μαθαίνω και εγώ ….αραμαϊκά.

  β) έπρεπε να δεις το Δραγασάκη χθές στο παπαχελάδικο – call me langley . Το γιατί το παίζει έτσι ο κυρ Γιάννης και γιατί εισπράττει την «ανοχή» του Τσεκούρα το εξηγώ στο σεντόνι από πάνω 😉

  γ) Ειδικά για τη Νάντια θα μου κάνεις τη χάρη ( σε μένα προσωπικά αγαπητέ φίλε 🙂 ) να το πάρεις πίσω. Είναι η πρώτη φορά που στο ζητώ και νοιώθω σκατά , αλλά όσο και να το σκέφτηκα ξανά και ξανά δεν μπορώ να το αποφύγω 😉

 32. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  Ας μου επιτρέψουν οι λέφτηδες με την εμπειρία μου στην πολιτική να είμαι πιο δύσπιστος σε εκφράσεις πολιτικών που δέχονται πολλαπλές ερμηνείες. Επειδή η ‘ακύρωση του μνημονίου’ μπορεί να σημαίνει ακύρωση του μνημονίου με τη σημερινή του μορφή αλλά μπορεί να σημαίνει και πλήρη ανατροπή του, περιμένω την επίσημη διευκρίνιση από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
  Να φέρω ένα παράδειγμα. Όποιος ακούει ακύρωση του μνημονίου και καταγγελία της δανειακής σύμβασης μπορεί να οδηγηθεί στο συμπέρασμα πως με την πρόταση αυτή οδηγούμαστε σε παύση πληρωμών και έξοδο από το ευρώ με πλήρη διαγραφή του χρέους. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπέρ της εξόδου της χώρας από το ευρώ και όποιος άκουσε τον Δραγασάκη σήμερα στην ΕΡΤ θα επισήμανε πως μιλά για μορατόριουμ κάποιων ετών στην αποπληρωμή του χρέους παράλληλα με αναδιαπραγμάτευση/κούρεμα του προκειμένου να τονωθεί ουσιαστικά η ανάπτυξη με όσα κεφάλαια θα εξοικονομηθούν από την πληρωμή των τοκοχρεολυσίων. Θα σκεφθεί κανείς πως δεν σημαίνει αυτό ακύρωση του μνημονίου. Όμως ο Τσίπρας προτείνει συγχρόνως την ακύρωση όλων των αντεργατικών διατάξεων που ψηφίστηκαν τελευταία και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό βήμα για την ακύρωση της ουσίας του μνημονίου. Γι’ αυτό είπα σε προηγούμενο σχόλιο πως εξαρτάται τι εννοούμε ως ‘ρεαλιστική πρόταση’ και πως αυτό υπόκειται στην υποκειμενική κρίση του καθενός. Σε κάθε περίπτωση, δεν θεωρώ βρώμικη (με ή χωρίς εισαγωγικά) την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για το μνημόνιο, απλά πιστεύω πως χρειάζεται περαιτέρω αποσφήνιση.
  Ο φίλος Αθηναίος έχει λάθος που βλέπει μετατόπιση της κοινωνίας μόνο προς τα δεξιά. Υπάρχει σαφής ταυτόχρονη μετατόπιση μέρους της προς τ’ αριστερά όπως αυτή εκφράζεται με την ουσιαστική διάλυση του ΠΑΣΟΚ, την απώλεια των πιο λαϊκών στρωμμάτων που εξέφραζε μέχρι πρότινος, τη ριζοσπαστικοποίηση τους και την μετακίνηση τους στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Με το τρόπο αυτό αλλάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτώντας μία αριστεροκεντριστική τάση ανάλογη (αλλά όχι ταυτόσημη) αυτής που είχε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’70.
  Θα τολμούσα μάλιστα να πω πως ασχέτως αν ένα μέρος της κοινωνίας μετατοπίστηκε προς τα αριστερά ενώ ένα άλλο προς πιο εθνικιστικές θέσεις της δεξιάς, γεγονός είναι πως η ελληνική κοινωνία εμφανίζει σαφείς τάσεις ριζοσπαστικοποίησης (ασχέτως πόλωσης), άρνησης του πολιτικού συστήματος με την υφιστάμενη μορφή του και ανάληψη ίδιας δράσης για την επίλυση των προβλημάτων που επισώρευσε η προηγούμενη μνημονιακή κατάσταση και η δικομματική διαχείριση δεκαετιών.

 33. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  1. σχετικά με το γ, το παίρνω πίσω , δεν έχω κανένα λόγο να μην το κάνω, όπως και κανένα απολύτως λόγο να μάθω γιατί. (*)
  2. για το α, ok και στα αραμαϊκά το λέμε και έτσι «ντρες»
  3. Εγώ λέω ότι ο Δραγασάκης καλώς το παίζει έτσι (δεν ξέρω για χθες, σήμερα που τον είδα), αλλά επειδή αύριο ταξιδεύω, θα διαβάσω το σεντόνι σου σήμερα και μάλλον ες αυριον τα σπουδαία (εμβριθής ανάλυση, καταπέλτης στον ευρωσκεπτικισμό και τέτοια 🙂 )

  (*) Προτείνω δε (λέω προτείνω, δε λέω άμα σε πειράζει ή τέτοια, δηλαδή η ευθύνη δική μου, εσύ απλώς μου κάνεις τη χάρη) να αφαιρέσεις το επίαμχο σημείο, ήτοι την παρένθεση με την αναφορά μου και ταυτόχρονα τον παρόντα αστερίσκο. Αν μπορούσα θα τόκανα εγώ, αλλά το σχόλιο έχει φύγει.
  Για να πατσίσουμε μάλιστα στο ζητώ και εγώ σαν χάρη 🙂

 34. Ο/Η papoylis λέει:

  Kώστα

  Κάπως έτσι είναι τα πράγματα 😉

  Αναγνώστα

  για να γίνει σαφές για τις επόμενες γενιές , που θα διδάσκονται με αναγνωστικό αυτό εδώ το ιστολόγιο και τα κείμενα σου , γιατί δηλώνω απερίφραστα ότι είσαι ο καλύτερος συνεταίρος που είχα ποτέ μου ΔΕΝ θα σβήσω τίποτε. Γιατί αυτά που πραγματικά ενώνουν , αντί να χωρίζουν κάποιους ανθρώπους , πρέπει να φαίνονται. Θα περιμένω τα σπουδαία αύριο και καλό ταξίδι 😉 🙂

 35. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович Павлов,

  Για πάρτη σου! Στο αφιερώνω από όλους μας! (Αν κάτι είναι λάθος ιστορικά, πες το. Να τσεκάρουμε κατά πόσο μας δίνουν αξιόπιστες πληροφορίες κάτι δικοί μας επίτιμοι… 😉 )

  http://leftg700.blogspot.com/2009/10/blog-post_07.html

  Увидимся

 36. Ο/Η papoylis λέει:

  Ευχαριστώ ορέ

  Απάντησα στο μπλογκ σας… 😉

 37. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη (και εν μέρει Κώστα),
  είπα παραπάνω ότι στους «νικητές» είναι και o ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι και ο Καμμένος και η Χρυσή Αυγή.
  Για το Τζήμερο δεν έιπα τίποτα 🙂
  Να το πω χοντρά, όσοι επένδυσαν (ή φάνηκε ότι επενδύουν) στις πλατείες και στο ψάρεμα στην οργή με τα επακόλουθα ορέα, κέρδισαν στις Εκλογές, αυτό είναι αδιαμφισβήτο.
  Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας εδώ, τόχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές στο παρελθόν και , καλά νάμαστε θα χρειασθεί να το ξανακουβεντιάσουμε 😉 .

  Αυτό που έχει σημασία είναι να διακρίνουμε την τάση, αν ο δημόσιος βίος, αλλά και η προσέγγιση (τα θέλω) του μεγαλύτερου μέρους της Κοινωνίας γέρνει προς συντηρικότερες (ας πούμε δεξιές με την ..ιστορική γεωγραφία) ή όχι.

  Εν πάσει περιπτώσει ακόμη και αν διαφωνούμε στην ..κλίση, το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει πλειοψηφικό ρεύμα που να δικαιολογεί ότι το μήνυμα των Εκλογών είναι αίτημα για διακυβέρνηση της Αριστεράς.
  Έχετε αμφότεροι την επάρκεια να αντιληφθείτε ότι είναι διαφορετικό το αριστερή διακυβέρνηση, από το κυβέρνηση της Αριστεράς.

  Αυτό που λέω (και που είπα με απανωτά σχόλια) είναι ότι η υιοθέτηση του στόχου για κυβέρνηση της Αριστεράς καίει την προσπάθεια να δοκιμάσει κάποιος να δημιουργήσει όρους για αριστερή διακυβέρνηση.

  Λέω τα παραπάνω για να εξηγήσω περαιτέρω τις αιτιάσεις του σχολίου μου.

  Παπούλη με ρωτάς σε ένα σημείο «με ποιούς και για ποιον» και μου λες ότι δεν απαντάω.
  Κάνεις λάθος, από την αρχή λέω σχετικά με το για ποιον προς όφελος των συμπατριωτών μου των ..συνηπειρωτών μου και των συνανθρώπων μου ..γενικότερα και ειδικά των βρισκομένων σε δυσχερή θέση.
  Σχετικά με το με ποιους, νομίζω ότι ήμουν σαφής και εκεί ίσως έχουμε κάποια διαφωνία στην εκτίμηση.
  Με όσους μπορούν να στηρίξουν τους στόχους που θα τεθούν.
  Κατ’αρχήν κάνουμε μια εκτίμηση ποιοι θα μπορούσαν (το αν πιέζονται ή το θέλουν ..με την καρδιά τους δεν έχει σημασία και εδώ είναι ένα επιπλέον πρόβλημα των ιδεολογικών θεωρήσεων, είναι αδιάφορο).
  Μπορεί να διαφωνούμε.
  Όμως σημασία έχει να συμφωνήσουμε στο ότι το κρίσιμο είναι αυτός που ορίζει την ατζέντα και πολιτικά ελέγχει τη διαδικασία. Αναλόγως αυτού κρίνεται και το αν ο χ ή ο ψ, θα λειτουργήσει έτσι ή αλλιώς.

  Πάμε στα πιο συγκεκριμένα.
  Κάνεις μια ανάλυση για τις τράπεζες το εγχώριο και το ευρωπαϊκό κεφάλαιο, καθώς και τις πολιτικές ελίτ.
  Με μια κουβέντα λες ότι κυριαρχούν και ότι αυτό δεν είναι ..καλό.
  Επίσης ότι θα κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στα τεκταινόμενα και αυτό σημαίνει και παρεμβάσεις στα όσα συμβαίνουν με τα πολιτικά και τις εκλογές.

  Μάλιστα, αλλά φαντάζομαι ότι δεν εννοείς πως θα αναστραφεί αυτή η κατάσταση με στιγμιαίο ..ατύχημα.
  Δηλαδή άσχετα με το πόσο ρεφορμιστές είμαστε ή δεν είμαστε υπάρχει και το θέμα ότι υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις της καθημερινότητας (με δεδομένο ότι η κυριαρχία υπάρχει ακόμη) και ότι υπάρχουν διαβαθμίσεις για το τι σημαίνει στη ζωή των ανθρώπων η κάθε εκδοχή.

  Άρα είναι άλλο να έχεις χούντα, άλλο το ..Μαρκεζίνη , άλλο τον Καραμανλή αν και στις 3 περιπτώσεις οι ίδιοι ..καπιταλιστές είναι καβάλα και με τον ίδιο τρόπο απομυζούν (που λέτε και οι αριστεροί).

  Λες κάπου ότι λένε «σιγά μην αφήσουμε τον Τσίπρα να κυβερνήσει».
  Ένας λόγος παραπάνω να δει πώς θα αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση και κυρίως τι κινήσεις πρέπει να κάνει, παντως όχι αμυντικές.
  Βλέπω επίσης ότι ποντάρεις πολύ (όλα τα λεφτά) στο ότι θα στήσουν κυβέρνηση 4ου γύρου
  ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και κος Φώτης.

  Είναι πιθανόν, αλλά όχι το πιθανότερο.
  Αυτό που να φοβάσαι όμως είναι η επόμενη λαϊκή απαίτηση να είναι «στιβαρή διακυβέρνηση» και δεν εννοώ μόνο κυβέρνηση, αλλά διακυβέρνηση ..γενικότερα.
  Δηάδ’η αυτό που λες για τον 4ο γύρω να γίνει αργότερα, αλλά την αντιπολίτευση δεν θα μπορείς να τη βρεις (ένα πράμα όπως στους ολυμπικαούς αγώνες ή στην περίοδο ανόδου του χρηματηστηρίου).
  Εντάξει μπορεί και λίγο πιο άγρια, τι σκ@@ά 7% πήρε η ΧΑ!!

 38. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  ειλικρινά , αφού διάβασα το από πάνω ημίδιπλο , θεωρώ ότι ΔΕΝ μου απαντάς σε τίποτα.

  Δύο επισημάνσεις :

  βάζεις στο στόμα μου ( ή μάλλον στη γραφίδα μου 🙂 ) πράγματα που δεν λέω . Δεν θεωρώ ότι υπήρξε στροφή μορφής landslide προς τα αριστερά. Είπα απλά ότι όχι μόνο εγώ , αλλά ακόμα και οι καθεστωτικοί κονδυλοφόροι , θεωρούν πως ουσιαστικός νικητής των εκλογών είναι ο ΣΥΡΙΖΑς.

  Η κατάσταση προφανώς δεν αντιστρέφεται με …στιγμιαίο ατύχημα , αν ποτέ όμως αντιστραφεί θα είναι αποτέλεσμα μιας μακράς πορείας με πολλές δυσκολίες , πολύς πόνος αλλά ίσως μια αμυδρή χαραμάδα ελπίδας. Και αυτή την αδιόρατη ελπίδα , αγαπητέ φίλε , δεν μπορούν να τη προσφέρουν λύσεις κυβερνητικές που δεν απαντούν στο καίριο , όπως σου έλεγα παραπάνω : για ποιόν και με ποιούς.

  Όταν υπάρχει αυτό το ρετάλι ελπίδας φίλτατε , κυβερνητικές λύσεις όπως αυτή που περιγράφεις στο τελευταίο μέρος του σχολίου σου θα έχουν στόχο να το «θάψουν» κάτω από τον ορυμαγδό των κραυγών για «σφιχτή διακυβέρνηση» , «εθνική σωτηρία» και άλλα ορέα 😉

  Έβλεπα σήμερα το πρωί συνομιλία διαφόρων πολιτικών στη ΝΕΤ . Στο φινάλε ο ανεκδιήγητος Λαφαζάνης , ένα ΜΗ πολιτικό ον , δεν είδε την ευκαιρία για να εκθέσει ανεπανόρθωτα την ουσιαστική σύμπλευση ΝΔ και ΚΚΕ , όταν του προσφέρθηκε ..στο πιάτο…! Οι επικοινωνιακές ανεπάρκειες είναι πιθανόν πράγματι να οδηγήσουν σε φιάσκο , αλλά ας περιμένουμε να δούμε 🙂

 39. Ο/Η papoylis λέει:

  Βλέπωντας τώρα την ορθόπυγο στο ΣΚΑΙ ακούω τον εκπρόσωπο τύπου της ΔΗΜΑΡ και σκέφτομαι . Το έχουν έτοιμο το σχήμα σωτηρίας ;;;;;

  Απομένει να το δούμε

  Έ ρε Κυρ Φώτη μεγαλεία που σου ετοιμάζουν , το πόστ το έχω έτοιμο στο συρτάρι 😉

 40. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παίζει (στόπα και χθες), απλώς αν το διαπράξουν, θα χρειασθούν και το κατάλληλο κλίμα υποστήριξης.
  Στη διαδικασία (ή την απόπειρα) της δημιουργία αυτού του κλίματος παίζονται πολλά, πρέπει να το δουν και να το καταλάβουν και δεν το καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν.
  Και μην τους κάνεις πλάτες 🙂

  Αλλά επειδή δεν πρόκειται να κάνω τον γραφικό (..άλλο), δηλώνω από τώρα ότι με εκφράζει η ..ρήση του Ζήκου προς τον μπακάλη(*), σε ελέυθερη απόδοση:
  Αν με αυτά που κάνεις (ήθελε να ζητήσει σε γάμο μια μικρούλα) μαζευτεί η πιτσιρικαρία και σου βαράει ντενεκέδια εγώ δεν θα σε υποστηρίξω, μαζί τους θάμαι και θα φωνάζω οοοοααααααα!! 🙂

  (*) όπου μπακάλης θα μπορούσε νάναι ο κος Φώτης, αλλά και ο Αλέξης, αναλόγως πού θα κάτσει η μπίλια 😉

 41. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Το β΄ενικό αφορά τον κο Φώτη και τον Αλέξη (μην μπερδευτούμε ότι το λέω για σένα).
  Άλλωστε εσύ θα τα ακούσεις ..γραπτώς (γκρίνιαααα και τέτοια) 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s