Του … Σωτήρος…!

Προεκλογικό το ανάγνωσμα πρόσχομεεεεεεεν…. καλοί μου αναγνώστες. Γιατί πλάκωσαν οι Σωτήρες απ’ ολούθε 🙂

Διαμορφώθηκε λοιπόν επιτέλους το σκηνικό για τη παράσταση ,  ολοκληρώθηκε ο θίασος ,  οι φωτισμοί και τα ειδικά εφφέ τεστάρωνται  επισταμένως , οι ηθοποιοί επαναλαμβάνουν τις ατάκες που θα καταπλήξουν το φιλοθεάμον κοινό και οι πρωταγωνιστές προβάρουν τα κοστούμια τους ενόψει της πρεμιέρας.

Της πρεμιέρας του έργου που θα διαδεχθεί στη σκηνή το επί δεκαετίες μέγα σουξέ  «Η Μεταπολίτευση» … κάτι σαν τους Δέκα  Μικρούς Νέγρους ένα πράγμα…

Αλλά ας κάνουμε μια επισκόπηση του καστ :

α) Αντωνάκης ( και ΝΔ ) ο στιβαρός Σωτήρας: ένας ρόλος που απαιτεί  υψηλή υποκριτική ικανότητα , γνώση και εμπειρία . Ο πρωταγωνιστής ξεκίνησε κάποτε ως πολλά υποσχόμενος jeune premier … κάτι σαν το Στράτο Τζώρτζογλου . Διήλθε μια περίοδο όπου παρέμεινε στην αφάνεια ή σε δεύτερους ρόλους , γνώρισε τη ζήλεια , το μίσος και την απαξία από πανίσχυρες τότε ( και τώρα ) κάστες του θεάτρου μας και απέκτησε έτσι  την πολύτιμη εμπειρία του καρατερίστα και την ανεκτίμητη  προίκα του απολωλότος αμνού. Αυτά τα ισχυρά εφόδια ,  η άκαμπτη  διαπραγματευτική του αποφασιστικότητα , το νεανικό ενεργητικό του προφίλ , η αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης που αποπνέει , αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας. Συσπειρώνει γύρω του ένα θίασο δοκιμασμένων δευτεραγωνιστών και φιλόδοξων νεαρών. Νοικοκυρές , μεγαλοκοπέλλες , άπροικες νεάνιδες και κυρίες των βορείων προαστείων αναμένεται ότι θα  βρέξουν μαντήλια μέχρις αφυδατώσεως. Ο εν λόγω πρωταγωνιστής  προτίθεται να μεταφέρει τη παράσταση και στο εξωτερικό με την ίδια ( αναμενόμενη ) επιτυχία. Ο τίλος του έργου θα είναι πιθανώς » Η Αυτοδυναμία»..

β) Βαγγέλης ( και το …όλον ΠΑΣΟΚ ) ο αποτελεσματικός Σωτήρας : Μετά από χρόνια σε ρόλους δευτεραγωνιστή εκλήθη πρόσφατα να σώσει τη παράσταση «Λεφτά Υπάρχουν» όταν ο πρωταγωνιστής , γόνος οικογένειας με μεγάλη παράδοση στο θέατρο ,  υπέστη τραυματισμό  επί σκηνής ,  όταν επιχειρούσε να ισορροπήσει επί ποδηλάτου πάνω σε σκοινί. Η παράσταση αυτή κατεβαίνει οριστικά τις επόμενες μέρες και ήδη ο  ογκώδης Βαγγέλης έχει αφιερώσει τον υπέροχο εαυτό του στη προετοιμασία του νέου έργου.  Η αναντίρρητη επιτυχία του στο «Λεφτά Υπάρχουν»  σε διάφορους ρόλους  αλλά και πρόσφατα στο πρωταγωνιστικό , όπως  βεβαιώνουν έγκυροι  εγχώριοι αλλά και διεθνείς κριτικοί θεάτρου , αποτελεί ισχυρό εχέγγυο για το μέλλον του. Στο ρόλο του Σωτήρα θα επενδύσει την ισχυρή του προσωπικότητα , την ευφράδεια του λέγειν , την ευκινησία του και εκείνη την ιδιότυπη γοητεία που εκπέμπει. Στο θίασο του μετέχουν πρόθυμοι και δοκιμασμένοι στο σανίδι ηθοποιοί που , παρά τις φήμες που κυκλοφορούν περί διενέξεων και αντιθέσεων , είναι έτοιμοι να ξεπεράσουν τις ζήλειες και τις μικρές κακίες για να συμβάλλουν ψυχή τε και σώματι στην επιτυχία . Να  σημειώσουμε δύο εντυπωσιακές παρουσίες στο κάστ : Ο νεαρός  πολλά υποσχόμενος  Ανδρέας Λ.  και η Άννα Xerox ομογενής καλλονή με  εμπειρία στο εξωτερικό . Ο τίτλος της προτεινόμενης υπερπαραγωγής δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί αλλά αναφέρεται ανεπίσημα ήδη ως » Η Επανεκκίνηση».

Υπάρχουν βέβαια και άλλες παραστάσεις που αναμένεται να ανέβουν στο σανίδι αυτές τις μέρες , αλλά  καμμία από αυτές δεν φιλοδοξεί να βρεθεί στις μεγάλες αίθουσες. Κάποιες από αυτές  θα ξεκινήσουν στο off Broadway τις επόμενες μέρες. Αναφέρουμε σύντομα μερικές από αυτές :

Στην αίθουσα συνεδρίων του Περισσού δύο δοκιμασμένες πρωταγωνίστριες η Λιάνα και η Αλέκα θα ανεβάσουν φάρσα μπούφφα με τίτλο » Τα Χειμερινά Ανάκτορα». Λόγω οικονομικών δυσκολιών το καστ θα είναι περιορισμένο και αυστηρά επιλεγμένο και τα σκηνικά λιτά. Όμως επειδή απευθύνονται σε ένα ειδικό κοινό με σταθερές προτιμήσεις περιμένουν ότι δεν θα έχουν  σοβαρό ανταγωνισμό στο αντικείμενο. Διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι οι παραστάσεις που ανεβαίνουν σε αυτό το θέατρο έχουν σταθερή προσέλευση. Θυμηθείτε το αξέχαστο σουξέ  «Το Παλλαϊκό Κράτος»…

Ο Γιώργος Κ. θα ανεβάσει και πάλι επιθεώρηση.  Ο ίδιος στο ρόλο του κονφερανσιέ θα παρουσιάσει διάφορα νούμερα με γνωστούς δευτεραγωνιστές – νούμερα. Ποιητικές ατάκες , ατμόσφαιρα γκραν γκινιόλ , πραγματικά πυρά και άλλα εφφέ θα διανθίζουν  τη ροή. Πάντως δεν αναμένεται να μπορέσει ο εν λόγω θίασος να ανταγωνιστεί  με επάρκεια το Μάρκο Σεφερλή στο Δελφινάριο. Ο τίτλος της παράστασης θα είναι » Αμάρτησα για τη Πατρίδα» ή εναλλακτικά » Ένα Uzi για τη Βασούλα»…

Ο νεαρός Αλέξης Τ. ετοιμάζει παράσταση δράματος με στοιχεία παραλόγου. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή σύλληψη βασισμένη σε ένα παλαιό project που πολλοί επιχείρησαν μέχρι τώρα να ανεβάσουν αλλά απέτυχαν παταγωδώς , το πολυθρύλητο  εκείνο  «Η ενότητα της Αριστεράς» . Ο θίασος  που προτίθεται να αναλάβει το εγχείρημα είδε πρόσφατα  αποχωρήσεις αρκετών σημαντικών στελεχών του με αποτέλεσμα να καθίσταται η προσπάθεια ακόμα πιό δύσκολη. Οι αποχωρήσαντες κατήγγειλαν τον Αλέξη Τ. για  εξτρεμισμό  στη σκηνοθετική αντίληψη και την ερμηνεία και συνέπηξαν δικό τους θίασο με όνομα » Οι Πρόθυμοι του Κυρ Φώτη» και  με προοπτική να ανεβάσουν το ίδιο έργο με πιό συμβατική θεώρηση και τίτλο «Η Ενότητα της Κέντροαριστεράς». Ελπίζουν σύντομα να μεταφέρουν τη παράσταση σε πιό κεντρικές αίθουσες  , γιατί το off Broadway και η πρωτοπορία έχει περιορισμένο , όπως διατείνονται , κοινό. Τα μηνύματα για τη προσπάθεια των Προθύμων είναι θετικά , ενώ το promotion του εγχειρήματος έχουν αναλάβει το Μέγκα ,  ο πολύς Δ. Ψαριανός και η Αριστερή ( τρόπος του λέγειν )  Στρουθοκάμηλος. Εισιτήρια θα διατίθενται για  απογοητευμένους σοσιαλιστές ,  προβληματισμένους νοικοκυραίους , Καναδέζες λαθρομετανάστριες και άλλα κοινωνικά στρώματα. Αντίθετα ο Αλέξης Τ. με τα εναπομείνατα στελέχη εμμένει στη πρωτοποριακή προσέγγιση . Ελπίζει να συσπειρώσει ευρύτερες καλλιτεχνικές δυνάμεις για το δικό του εγχείρημα και να προσελκύσει νεανικό κοινό για τις παραστάσεις του. Θα διατίθενται εισιτήρια για ανέργους , υπερχρεωμένους δανειολήπτες , πατριώτες σε κρίση συνείδησης και  άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ένας εντελώς νέος θίασος που ακόμα προσπαθεί να συμπληρώσει το καστ θα εμφανιστεί σύντομα στο off Broadway : Ο δυναμικός Πάνος Κ. μαζί με μερικούς  ηθοποιούς που αποχώρησαν από το θίασο της ΝΔ καταγγέλωντας  τη προδοσία  ( από πλευράς Αντωνάκη ) των καλλιτεχνικών παραδόσεων και των προτύπων Στανισλάβσκη καθώς και την εξαγορά του μεγάλου θιάσου από ισχυρά συμφέροντα απάτριδων , θα επιχειρήσει να ανεβάσει επί σκηνής μια παράσταση οργής με τίτλο «Η Πατρίδα είμαστε εμείς» . Διαψεύδεται ότι στο κάστ θα μετέχουν και λιμενοφύλακες των ειδικών δυνάμεων , αλλά επειδή ο εν λόγω  δυναμικός ηθοποιός δεν έχει  επιχειρήσει μέχρι τώρα  παρουσία ως πρωταγωνιστής και μάλιστα έξω από το «μαντρί» μεγάλου θιάσου  , είναι αβέβαιο  αν τελικά θα ευοδωθεί η φιλότιμη αυτή προσπάθεια.

Τέλος , για να  μη ξεχνάμε τις άλλες προσπάθειες που καταβάλλουν αξιόλογες καλλιτεχνικές δυνάμεις στο off off Broadway να αναφέρουμε μερικές από αυτές :

Η Ντόρα Μπ. παλαιά και έμπειρη ηθοποιός με σημαντική θητεία σε μεγάλους θιάσους , γόνος πρωτεϊκής οικογένειας του θεάτρου θα ανεβάσει υπερπαραγωγή βασισμένη στην «Άννα Καρένινα» και θα  χρησιμοποιήσει ολόκληρη αμαξοστοιχία επί σκηνής. Έχει νοικιάσει κεντρικό θέατρο που προσφέρει όλες τις τεχνικές δυνατότητες , αλλά δεν είναι βέβαιο ότι με τη παρούσα οικονομική δυσπραγία θα υπάρχει ικανή προσέλευση θεατών , ούτε  ότι θα καταφέρει να προλάβει έστω το τελευταίο βαγόνι της αμαξοστοιχίας.  Διαψεύδεται από κύκλους που βρίσκονται κοντά στη μεγάλη πρωταγωνίστρια ότι τίτλος της παράστασης θα είναι » Πατέρα δεν μου κολλούν τα ένσημα «..

Ο συλλογικός θίασος Ο.Π. αναδιατάσσει τις δυνάμεις του και θα ανεβάσει σύντομα με νέο καστ τη κωμωδία για ειδικό κοινό «Η καρέτα καρέτα στη Βουλή«. Οι γνωστοί πρωταγωνιστές Τρεμόπουλος και Χρυσόγελος θα αναλάβουν δεύτερους ρόλους στα πλαίσια της εναλλαγής των θέσεων που  εφαρμόζουν εδώ και χρόνια  στο συλλογικό αυτό θίασο. Το περιορισμένο κοινό που ενδιαφέρεται πλέον για τέτοιες παραστάσεις ενδέχεται να στραφεί σε άλλες θεατρικές προτάσεις , οπότε το αποτέλεσμα  παραμένει εισέτι αβέβαιο.

Γενικά  η θεατρική μας πραγματικότητα αναμένεται φέτος να είναι πολύ ενδιαφέρουσα .  Ουδείς από τους ανωτέρω θιάσους έχει συμπεριλάβει στο ρεπερτόριο του τη τραγωδία , ένα είδος που γέννησε το θέατρο και ενυπάρχει ως ενδεχόμενο σε όλα τα θεατρικά εγχειρήματα. 😉 Ο Παπούλης σας θα παρακολουθεί και θα σχολιάζει ενίοτε  τα τεκταινόμενα , όπως κάθε  άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τη πρόοδο αυτής της πανάρχαιας τέχνης αλλά και τη σωτηρία της Πατρίδας 🙂

This entry was posted in Αλκοολούχα υπόλοιπα, Εκλογικά τερτίπια, Πολιτικούρες, Τέχνη και ζωή. Bookmark the permalink.

26 Responses to Του … Σωτήρος…!

 1. Ο/Η atheofobos λέει:

  Ξέχασες τον θίασο «Τα χρυσά αυγά» που θα ανεβάσουν τη θεατρική κωμωδία του Φελισιέν Μαρσό το «Αυγό».διασκευασμένο σε γκράν γκινιόλ με τον τίτλο «Το μαύρο αυγό».
  Ο ήρωας του έργου Εμίλ Μαγγή θα κρατάει επί σκηνής ένα τεράστιο φαιοκόκκινο αυγό, θα παραπατάει,θα του πέφτει κάτω και όταν σπάει από μέσα θα βγαίνουν μικρά φιδάκια που θα χαμογελάνε στους θεατές αρχικά και μετά θα πηδάνε επάνω τους.
  Αρκετοί τότε από αυτούς θα βλαστημήσουν την ώρα και την στιγμή που πήγαν να δούν μια τέτοια πρωτοποριακή παράσταση.
  Αλλά θα είναι αργά.

 2. Ο/Η papoylis λέει:

  Ευχαριστώ για την επισήμανση Αθεόφοβε 🙂

 3. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Του Σωτήρος ορέ Παπούλη είναι πια διαχρονική εορτή, η μεγαλύτερη και από τις λαμπρότερες της πολιτικής μας …ορθοδοξίας ! Μια φορά βέβαια κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια ο ευσεβής Ελληνικός λαός μετρατέπεται και ο ίδιος, έστω στιγμιαία,σε Σωτήρα των διάφορων μπουλουκιών που εν όψει της εκάστοτε πρεμιέρας αγωνιούν και διαλαλούν με κάθε τρόπο την πραμμάτεια τους αναλογιζόμενα τα εισιτήρια που θα κόψουν στην …τρύπα της κάλπης! Εισιτήρια που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο της δημιουργίας παχυλών λογαριασμών και ανάλογων …σωματικών καμπυλών καθώς θα εφαρμόζουν το επόμενο πρόγραμμα σωτηρίας δια νθισμένο με επιχειρήματα του στυλ «είμ(σ) αστε άσχημα αλλά σκεφτείτε τα χειρότερα που γλυτώσαμ(τ) ε χάρη σε μας» !Τόσα χειρότερα που έχουμε γλυτώσει δικαιολογούν την …καταπληκτική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε !Τουλάχιστον για τους θιάσους που είχαν τεράστια επιτυχία την περίοδο της μεταπολίτευσης ,τους …πυλώνες του πολιτικοθεατρικού μας οικοδομήματος αυτή είναι μια σίγουρη αποτίμηση της ….αποτελεσματικότητας τους!
  Θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να απολαύσουμε ζωντανά και μαγνητοσκοπημένα τις νέες …σκηνοθετικές και υποκριτικές ικανότητες των επίδοξων επιβητόρων της ευλύγιστης και πολλά υποσχόμενης καλά φτιασιδωμένης και διαρκώς ανανεούμενης ευειδεστάτης κυρίας ,της γνωστής σε όλους τους ρέκτες πολιτικούς μας ,της πολυαγαπημένης Εξουσίας!

  Σήμερα όμως είθιστε να εορτάζουν οι Ευάγγελοι ,οι Ευαγγελίες οι ¨Αγγελοι και οι Αγγέλες !

  Εύχομαι σε όλους(;) τα καλύτερα και ιδιαιτέρως στον κοινό φίλο του ιστολογίου
  Β.Καργούδη
  υγεία, χαρά, ευτυχία, από καρδιάς και δύναμη για να …αντέξει το …αποτέλεσμα (των εκλογών)! 😉 🙂
  Του έχω και ένα …δωράκι, αλλά αργότερα ,τώρα πρέπει να …τηγανίσω το .. μπακαλιάρο . 😉 🙂

 4. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ναι, αλλά τι θέλει το κοινό ;; (αναρωτιέμαι).
  Οι θεατρικοί παραγωγοί έχουν ..μετουσιώσει τις εμπνέφσεις τους σε εμπορικές περφόρμανς και καλούν τον ..Λαό να τους τιμήσει αγοράζοντας εισιτήρια, αλλά πόσο μπορούν να του καλύψουν τις ανάγκες του και να ευχαριστηθεί την παράσταση, ώστε να πάνε πολλοί στην παράσταση;; (αναρωτιέμαι δις).

  Σκεπτόμουν ότι γενικώς όλοι λέμε ότι είναι χερχελέδες και ..ανέμπνευστοι οι περφόρμερ τη σήμερον ημέρα και ότι λειτουργούν στον κόσμο τους, αλλά πάλι, δεν μπορεί, αν ήταν έτσι γιατί κόβουν εισιτήρια;; (μη λέμε πάλι τα ίδια).
  Μήπως και το κοινό έχει υποτιμήσει τη ..διαδραστικότητα του είδους της περφόρμανς (χο χο χο) και βολευόμενο πίσω από ρετσέτες «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» έχει καταπιεί το αγκίστρι με το δόλωμα αμάσητο;;
  Στο κάτω κάτω το διεθνές ..μάρκετινγκ στην εποχή μας έχει ανα(γα)γει την αρχή της ..φιλικότητας προς το χρήστη ως βασικό Πυλώνα της προώθησης και τον έχει θεοποιήσει (θα σε κάνω βασσίλισα πούλεγε και ο Βέγγος).
  Ε!! μετά ανακαλύπτει ότι τα τρώει με ..άλλες και γίνεται μπρόκεν χαρτ και θυμώνει και θέλει να τον καταγγείλει ότι ήταν ..τρομοκράτης του ΕΛΑ στα νιά του για να τον μπουζουριάζουνε και γενικώς έχει κακές ..προθέσεις 🙂

  Από αυτήν την σκοπιά ας δούμε (εδώ δεν αναρωτιέμαι, αλλά προτρέπω ευγενικά, αλλά και ..προτωπόρα) μερικές πτυχές του Έργου που προτείνουν, αναδεικνύοντας συγκεκριμένες πινελιές του κάθε καλλιτέχνη που δίνουν το χρώμα στο έργο.
  Υποπτεύομαι ότι το σύνολο των προτεινόμενων έργων του ..Παπούλη συνθέτουν ένα καλλιτεχνικό κίνημα, όπως οι βορειοευρωπαίοι κάποτες είδαν τα χαμάμ με τις καλλίγραμμες ..τζούιση ανατολίτισσες και τόριξαν στα ..ρομαντικά όλοι μαζί (συγκροτήθηκαν σε καλλιτεχνικό ρεύμα ..για τον εαυτό του(ς) .
  Ευτυχώς που υπάρχει και η Αριστερά και δεν θα δυσκολευτώ να βρω τις αναλογίες με αυτους που έκοβαν τα αυτιά τους για να συγκινήσουν και να τιμωρήσουν τα αντικείμενα του (ρομαντικού ή εξπρε,ιμπρε κλπ σιονισμού 🙂 , αδιάφορον) πόθου τους.

  Λοιπόοοον (στα πλαίσια αυτά που λέμε και στο ..Θέατρο)
  Ο Αντωνάκης αποφάσισε να τονίσει το ζήτημα της ιδεολογικής αντιπαράθεσης με την Αριστερή Ιδεολογία ως μέθοδο για να μαζέψει πελάτες.
  Μα καλά μ@@@@@κας είναι;; (θάλεγε κάποιος – χο χο χο).
  Δεν ξέρει ότι ο αδούλωτος ελληνικός λαός είναι αριστερός (καταβάθος και συναισθηματικά), ακόμη και όταν είναι ..δεξιός;;
  Έλα όμως που εδώ και λίγα χρόνια οι περισσότεροι δεξιοί τε και αριστεροί συμφώνησαν ότι πρέπει να πολεμήσουμε έργω 😉 την ..Μεταπολίτευση, αναδεικνύοντας σε πλατείες τε και ρούγες ότι συμφωνούμε με το ότι είναι ορθόν στην Κοινωνίες να πληρώνουν αυτοί που φταίνε (γενικώς) και απλώς διαφωνούμε στο ποιος φταίει περισσότερο (οι εύποροι ή οι άποροι), δηλαδή όλοι κάναμε το πολιτικό ..θεολογικό;;
  Οι δε απόδοσις του ..δικαίου (τιμωρίες κλπ παραφερνάλια που λες και εσύ Παπούλη) θα γίνεται αμεσοδημοκρατικά (λαϊκά δικαστήρια και έτσι) , αφού οι θεσμοί δεν χρειάζονται, αυτά είναι της ..Μεταπολίτευσης και γενικώς λεγκαλισμοί.
  Βέβαια ο Αντωνάκης εμφανίζεται και ως υπερασπιστής της εννόμου τάξεως και της ασφαλείας, αλλά δεν μπορεί, σε κάποια ανάγκη πατάει και ελπίζει ότι το θεατρικό έργο θάχει πέραση. 😉

  Ο Μπένυ αποφάσισε να λάβει θέση από δίπλα, κάτι να πει διαφορετικό δεν έχει, κανονικά θα ήταν στο ..χρονοντούλαπο, αλλά ξέρει ότι αυτοί θα το παρακάνουν και πάντα θα χρειάζεται και μια ..ισορροπιστική δύναμη βρε παιδί μου, άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις.

  Η Αριστερά γενικώς στον δικό της κόσμο. Δεν είναι το ότι δεν ..ενώθηκε (κάτι τέτοιο στις παρούσες συνθήκες με τα συγκεκριμένα χαρακτηρηστικά που έχουν θα οδηγούσε σε ..κλαυσίγελο), αλλά το ότι συνειδητά παρέμεινε στο ρόλο του αντιπολιτευόμενου από θέση αρχής και μάλιστα το ..θεωρητικοποιεί κιόλας.
  Άλλωστε είχε και απασχόληση με το λαϊκόν αίσθημα, πού να τρέχει τώρα..

  Ε!! πόσο ποσοστό θα ψηφίσει για (καλή και αξιόπιστη) αντιπολίτευση, δηλαδή για συνθήκας αναγκαίας αλλά όχι ικανάς;;
  30%, 35% είναι θηριώδη ποσοστά, πιθανά να υπάρξουν, αλλά δεν μας λύνουν το πρόβλημα
  Φυσικά υπάρχουν διαβαθμίσεις στα κόμματα της Αριστεράς, αλλά θα παραμείνω ..αφαιρετικός (καλλιτεχνική προσέγγιση κάνουμε άλλωστε).

  Παπούλη με μια κουβέντα: (χο χο χο)
  Στην Τέχνη οι προσεγγίσεις με αυτά τα απο(μετα)δομιστικά παίζουν(*) , όμως στην Πολιτική και στις κοινωνικές παρεμβάσεις η αποσυνάρτηση του ..σημαίνοντος από το σημαινόμενο (πχ κουμμουνιστής άνθρωπος να ..ντύνεται καλβινιστής δικαστής ή ακόμη χειρότρα να συμπεριφέρεται σαν αυτούς με τα τρίκυκλα και να φωνάζει τα συνθήματα της ..ΔΑΠ επί Ρόμπερτ Ουίλιαμς) δεν παίζει.
  Πολλοί έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν και μετά αναρωτιώνται γιατί ο Χρύσανθος θα γίνει επιτυχημένος θεατρικός συγγραφέας και αν δεν τα καταφέρει ο ίδιος γιατί έχει ..αντιτουριστικούς από δίπλα έχει δημιουργήσει σχολή που απόφοιτοι θα παίζουν για πολλά χρόνια 😉

  Άρα ..οψόμεθα (στην άλλη βόλτα).
  (*)αν και θέλει προσοχή, διότι όσοι το πήραν προσωπικά έγιναν ..ιδιαίτεροι και ξέρεις αυτά είναι ανήκεστα, άσε που δεν ξέρουμε και στις πόσες φορές εμφανίζεται το σημείο βρασμού και μένει το κουσούρι 🙂 (*)

  ΥΓ Το κείμενο του Αθεόφοβου (από το μπλογκ του) είναι άπαιχτο (και από μόνο του), από την άλλη λες και γράφτηκε για σήμερα και μάλιστα κολλάει και με το post σου.

 5. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Να χαιρόμαστε τον Ευάγγελο και κυρίως να τον χαίρονται οι δικοί του άνθρωποι και αυτός να χαίρεται γενικώς για πολλά χρόνια.

  ΥΓ Δεν είναι τυχαίο ότι συνεργάσθηκα, έστω και χωρίς ..χειροπιαστά οικονομικά αποτελέσματα, αλλά μάλλον είναι υπεράνω ..αυτών 🙂 , με τον Νίκο, είχα ξεχάσει ότι σήμερα είναι ..διπλή γιορτή, αλλά ευτυχώς μου το υπενθύμισε ..άνωθεν 🙂

 6. Ο/Η papoylis λέει:

  Πράγματι γιορτάζει ο ..δικός μας Βάγγος , το και Βαγγελούδι επονομαζόμενο. 🙂
  Του μετέφερα χθες τηλεφωνικώς τις ευχές της οικογένειας και των εδώ εναπομεινάντων 🙂

 7. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Να δούμε πότε θα εμφανιστεί το (Β)..αγγελούδι να πάρει το δώρο του 🙂
  Αναγνώστα
  είναι γνωστό πως είμαστε υπεράνω χρημάτων και
  υπέρ των …οραμάτων ! :raz:

  υγ Εκείνο το «είθιστε» συνερ-γάτα, ποιος περίμενες να το …διορθώσει βρε ;
  Νόμιζες πως υπάρχει …διδασκαλική συνείδηση στον …Παπούλη;; 😉

 8. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович Павлов,

  Θα προσυπογράψουμε (χοροπηδώντας γύρω από την οθόνη! 😉 ) το ερώτημα που διατυπώνει Αναγνώστης στην αρχή-αρχή τού σχολίου του. Με την ελπίδα ότι δεν θα εξακολουθήσεις να κάνεις την πάπια 😉 και θα μας γράψεις ένα-δυο γραμμές επ’ αυτού.

  Last but not least: Υπογράφουμε κι εμείς στο βιβλίο ευχών για τον Β.Δ.Καργούδη. Χωρίς όμως την παραμικρή ελπίδα αυτή τη φορά ότι δεν θα μας γράψει κι εμάς (ως least;) ! 😉

  Увидимся

 9. Ο/Η Left G700 λέει:

  διατυπώνει Αναγνώστης = διατυπώνει ο Ανγνώστης (μη θυμώσει που τον κάναμε …άναρθρο! 😉 )

 10. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φτου!

  διατυπώνει ο Αναγνώστης

 11. Ο/Η nikiplos λέει:

  καλησπέρα… σε όλους…

  κατ’ αρχήν χρόνια πολλά στον Ευάγγελο, με την ευχή να είναι έτσι δριμής και οξύς κατά τα ειωθότα…
  Σε όλους ευχές για καλές ειδήσεις (αν και επί των πολιτικών και μη θεαμάτων δεν το βλέπω…)

  Να ευχαριστήσω από εδώ τον πολύ ικανότατο υπουργό μας που μας προστατεύει κι έτσι φρόντισε να …συλλάβει προληπτικά πολλούς, μεταξύ άλλων και τον ανηψιό μου τον οποίο και μας φιλοξένισε για 6-8 ώρες στον ξενώνα της ΓΑΔΑ, κι έτσι με γλύτωσε από τον κόπο να πηγαίνω να τον φέρνω από την εκδρομή που πήγαινε πριν τον συλλήψουν… είμαι βέβαιος ότι την όλη ζημιά την έχουν κάνει οι … ενδυματολογικές προτιμήσεις των νέων σε βαμβακερά ζακετάκια με κουκούλα, κάτι που ξενίζει τους καλούς μας αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που έχουν μείνει στη… δική μου εποχή και στα καρρώ πουκάμισα.

  Επι των δημοσίων θεαμάτων άνευ άρτου που μας ετοιμάζουν να προσθέσω πως έχω τη βάσιμη υποψία ότι όλα τα έργα ανεξαιρέτως θα είναι τραγέλαφοι και κλαυσίγελοι… Η παράσταση της ΝΔ θα εξελιχθεί στο γνωστό γκροτέσκ αισθητικής χοντροκομμένο θέαμα των μπουφόνων… Το ΠΑΣΟΚ σταθερό στο γκραν γκινιόλ μοτίφ, έχει άλλωστε και τον Αντρέα Λ. ή Αντρέ ο Λόρδος με διεθνή επιτυχία στο εξωτερικό της Παντείου! 😉

 12. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μπορείς να μην τα ..αγαπήσεις αυτά τα παιδιά;; 🙂

 13. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Σε αυτήν την αγωνιώδη ερώτηση μόνη …αρμόδια είναι να απαντήσει η …Τασούλα του Κίτσου με τη γνωστή στο πανελλήνιο φρικώδη έμφαση! ( Καθώς αναλογίζεται τη βόλτα με …τ αγροτικό) 😉

  ….Ποτέ !!! 😯 😯
  🙂

 14. Ο/Η Left G700 λέει:

  —Ρε σύ! Για μας το λέει;

  —Ό,τι ξέρεις, ξέρω!

  —Αυτός τα γράφει και λίγο περίεργα. Δεν τον πιάνω πάντα.

  —Γιατί εγώ τον πιάνω;

  —Δεν το τσεκάρεις στον τρανζλάτορα;

  —Ναι, εσένα περίμενα!

  —Και;

  —Τζίφος. Μου ’βγαλε μία ένδειξη translation from aramaic not available!!!

  ЖOЖOЖOЖOЖ

  Πρ. Απ. Παρ.: 😉

 15. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αναγνώστη για δες εδώ :

  Έχω τυπώσει 100 και αρχίζω …αφισσοκόληση !
  Ένα γέλιο μας θα τους θάψει! : mrgreen:
  Αν.. με μιμηθούν άλλοι 2000 θα δεις που θα πάνε τα …προγνωστικά σου! 🙂 🙂

 16. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Σχετικά με το link Νίκο, αν δεν απαντηθεί το ανωτέρω ..πάνδημο ερώτημα (τι θέλει ο ..Λαός), υπάρχει φόβος να ερμηνευθεί ότι το λαϊκόν αίσθημα βρίσκει τον εαυτό του και στην κάτωθι …έκφανση.
  Θα μου πεις ότι το εν λόγω είναι ανατρεπτικό (της εποχής που γράφτηκε) και θα σου πω ότι αν αντικαταστήσεις κανα 2 όρους (ο αστυνομικός και η Τράπεζα) μια χαρά αντιστρέφεται το νόημα 😉 🙂

 17. Ο/Η papoylis λέει:

  Βλέπω ότι υπάρχει κινητικότητα γύρω από το ερώτημα που μου έθεσε ο Αναγνώστης : Τι θέλει το κοινό ;;; 🙂

  Μα η απάντηση μου είναι νομίζω εύλογη : Το τι θέλει το κοινό θα μας προκύψει οψέποτε γίνουν αυτές οι ρημάδες οι εκλογές . Το μόνο που μπορούμε τώρα να κάνουμε είναι αβέβαιες προβλέψεις. 😉
  Αλλά το να επιχειρεί κανείς να προβλέψει το αποτέλεσμα των εκλογών , όσο ακόμα μαγειρεύονται οι σχηματισμοί , όσο επικρατεί αυτή η απαξία , όσο ακόμα ΔΕΝ μας λένε τι θα μας προκύψει ( όταν με το καλό τους αναδείξουμε αυτοδύναμους ή μη στην εξουσία ) μοιάζει με έργο σισύφειο. Το 2009 ξέραμε γιατί Λεφτά Υπήρχαν…. έτσι μας κατσικώθηκε ο γόνος της Μάργκαρετ στο θώκο και το λαιμό μας , το 2012 τα προτεινόμενα «έργα» μοιάζουν στη καλύτερη περίπτωση είτε με μεταμοντέρνα Γκόλφω , είτε Ρινόκερο με κοστούμι Arbuckle , είτε με Μαχαγκόνυ ανεβασμένο στο Γκουλάγκ.

  Πάντως για να μη σας τρώει η περιέργεια σύντομα ο Παπούλης θα προβεί σε μια εκτίμηση – πρόβλεψη με διάστημα εμπιστοσύνης 3 το πολύ ποσοστιαίων μονάδων για τους «μεγάλους» θιάσους και 2% για τους μικρούς.

  Και ο Παπούλης σπάνια πέφτει έξω… Πρίν από κανένα μήνα είχα προβλέψει ότι τα έσοδα από ΕΦΚ θα πέσουν περίπου κατά 1/6 σε σχέση με τα προβλεπόμενα. Προχτές αν δε κάνω λάθος επιβεβαιώθηκα. με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε η πρόταση του Υπ. Ανάπτυξης για μείωση του φόρου και απέρριψε ο μέγας εγκέφαλος Σαχινίδης ασυζητητί επειδή αυτό «θα υπονόμευε τα έσοδα» …. Αν δεν είναι στημένος πράκτορας είναι απλά ηλίθιος…! Τον κόβω να μην είναι το δεύτερο 😉 Ομορφαααααάντρα μου…. 🙂

 18. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ορέ Παπούλη, σε αυτά που λες δεν έχω αντίρρηση, ούτε σε αυτά που λες ότι επιβεβαιώθηκες!.
  Αλλά μη μου λες ότι το 2009 πίστεψες ότι υπήρχαν λεφτά, γιατί ..που να ορκίζεσαι δεν σε πιστεύω.
  Μην κοιτάς που δεν τους ψήφισα τους ..ακατανόμαστους , αν όμως είχα κάνει το ..απονεννοημένο, δεν θα τόκανα επειδή πίστεψα το μ@@@@κα ότι είχε λεφτά (ή θάβρισκε) για να μας κάνει μέσω ..αναδιανομής Σκανδιναβία.
  Και αν ήμουν τόοοοοοσο μ@@@@@κας δεν θα το θεωρητικοποιούσα μετά αναλαμβάνοντας να ..εκπροσωπήσω τους ..άντε μη πω που το πίστεψαν (μεταξύ μας ελάχιστοι ήταν) και να ζητάω τα ρέστα.

  ΥΓ Σχετικά με το ερώτημα, πολύ φοβάμαι ότι έχουμε δρόμο για να αφήσουμε (η πλειοψηφία) το ..κοσκίνισμα και να αρχίσουμε να ζυμώνουμε, ίσως στην επόμενη ..βόλτα (άμα θες βάζοτυμε και στοίχημα).

 19. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  Προφανώς και δεν τους πίστεψα ότι λεφτά υπάρχουν. Αλλά ούτε και τους ψήφισα τους …ακατονόμαστους. Το ερώτημα όμως που έθεσες ( τι θα πει το κοινό ) αφορά ακριβώς αυτούς που τους πίστεψαν και τους έδωσαν εκείνο το άνετο 43%. Τι να σου απαντήσω λοιπόν ως Παπούλης ;;;; 🙂

 20. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μα σου λέω ότι δεν το έκαναν (το απονενοημένο) για αυτό (το μεγαλύτερο ποσοστό από το 43%), απλώς τους αρέσει να το ακούνε γιατί έτσι νοιώθουν ..κερατάδες (απατημένοι) και δικαιολογούνται να λένε θα κάνω ντου βρε πονηρή και άλλα τέτοια ορέα.
  Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι δεν σκέφτηκαν τελείως από μόνοι τους (ο εραστής φταίει γιατί σας έταξε ..ρουμπίνια) όλοι οι διεκδικητές (όλοι όμως) έκαναν το έκαναν φάμπρικα ότι το 43% είναι αποτέλεσμα της δήλωσης του Γιωργάκη, διότι έτσι εμφανίζονται σαν καλοί γαμβροί οι ίδιοι.

  Δεν σου ζήτησα να μου απαντήσεις, λέω ότι το ανωτέρω είναι ενδεικτικό για τις τάσεις, ήτοι άμα η περί ης ο λόγος πολύφερνη νύφη (οι ψηφοφόροι) είναι ..ευεπίφορη στην κάθε μ@@@κία που της τάζουν για να την κατακτήσουν πάσης μορφής λιμοκοντόροι, χωρίς να καταλαβαίνει ότι πρέπει κάποια στιγμή να ..ενδοσκοπήσει για να μπορεί να πατήσει και κανα ποδάρι, η απάντηση στο ερώτημά μου γίνεται πιο εύκολη.
  Γρα΄φτο και θα με θυμηθείς 🙂

  Χάσαμε και τις τέως, νυν, αεί κλπ φεμινίστριες (Ένη, Μπέρνη, Προγιαγιά και λοιπές φίλες τους) ρε γμτ για να σου τα πουν και αυτές , για να μην νομίζεις ότι σου μιλάω …περί διαγραμμάτου δηλαδή 🙂

 21. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  Η δεύτερη παράγραφος του σχολίου σου είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ( αυτά που πράγματι υπάρχουν ) αλλά την έχω ήδη υπόψιν εδώ και μερικές δεκαετίες που παρακολουθώ το βουκολικό δράμα : «Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου»

  Ότι θα βγούν οι μεγάλοι θιασάρχες λίγο έως αρκετά κουρεμένοι και με νέο πιό φτωχό κοστούμι , είναι βέβαιο , αλλά το κούρεμα δεν θα είναι γουλί. Ένα 55% θα το μαζέψουν πάνω κάτω και έτσι μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος 🙂 🙂

  Τι να μου πουν ορέ οι πρώην εδώ κυρίες ( το «πρώην» στο εδώ για να συνεννοούμαστε έτσι 😉 🙂 ) …. Τι να μου πουν ;;;;

 22. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Το Πρώην (*) ήταν για το φεμινίστριες .

  (*)όπως και το νυν και το αεί, δηλαδή έχουμε μία νυν και σίγουρα, κατά δήλωση, μία πρώην, κατά τα λοιπά μη ξεγελιέσαι, όλες κατά βάθος ..αεί είναι 🙂

 23. Ο/Η papoylis λέει:

  Αυτές αεί και εμείς αλί και τρισαλί Αναγνώστα 😉 🙂

 24. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Είναι όπως τα εκμεταλλευτικά συστήματα και τη ..φύση τους, άμα φαγωθείς να την αλλάξεις (συθέμελα όμως, όχι μ@@@κίες) τέτοια και χειρότερα τραβας, αντίθετα άμα κρατήσεις μιαν απόσταση και αποδεχθείς τους κοινωνικούς νόμους (προτσές, άβυσσος 😉 και έτσι) έχεις ελπίδες να τη (ψιλο)βγάλεις καθαρή, όσο αυτό είναι δυνατόν τέλος πάντων.
  Α!! και να αποφεύγεις τους βολουνταρισμούς, γυρνάνε κατακέφαλα σε αυτές τις περιπτώσεις 😉 🙂

 25. Ο/Η papoylis λέει:

  Αντιλαμβάνομαι , Αναγνώστα , ότι το ενδιαφέρον σου για τη πνευματική μου υγεία είναι γνήσιο 🙂

 26. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  EVIL WITCH
  BOX OFFICE

  «Τα ίδια Παντελάκη μου ,τα ίδια Παντελή μου» : 40.000 εισιτήρια , μείωση 45% ! 😀

  «Η Νύφη τόσκασε» : 41000 εισιτήρια , αύξηση 100% ! 😛 😉

  Αν αυτό …ανησυχεί κάποιους ,δεν υπάρχει λόγος.

  «Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Υπάρχουν μόνο …έξοδα! » : 75000 εισιτήρια , αναμενόμενο! 😉 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s