Το …κλείσιμο από τη πλευρά της καθοδήγησης…!

Θα θυμάστε καλοί μου αναγνώστες ότι προ εβδομάδος σηκώθηκε θόρυβος και μπουχός γύρω από ένα γεγονός που συνέβη στην απεργία της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Όταν δηλαδή εμφανίστηκε και πήρε μικρόφωνο ένα στέλεχος της ΧΑ ως «αλληλέγγυος» φέρνωντας μάλιστα και τρόφιμα για τους απεργούς. Πολύς ντόρος και αχός , εκατέρωθεν αιτιάσεις , έντεχνη υποβάθμιση  από το επίσημο ΚΚΕ και άλλα ορέα. Στο τσαρδί των Λέφτηδων αναπτύχθηκε μια  ενδιαφέρουσα συζήτηση με …αφορμή το άρθρο κάποιου Κ.Κ. στην Αφορμή και ο εδώ ιστολόγος συμμετείχε υπό το γνωστό του ψευδώνυμο Γιάκοβ.

Το λίνκιο  για όσους ενδιαφέρονται :   Left G700: Τι ζητούν οι βάρβαροι στη «Χαλυβουργία»;

Στο φινάλε προσκλήθηκα από τους Λέφτηδες να κάνω το ..κλείσιμο. Στην αρχή  το φοβήθηκα το πράμα ( για να τα λέμε όλα 😉 ) , επειδή «κλείσιμο» είχα να κάνω από το τέλος της δεκαετίας του 70. Αλλά μετά σκέφτηκα πως δεν μπορεί : ένας αριστεύσας στη KUTV , ένας μαθητής του Ευτύχη  και του Λαυρέντη δεν μπορεί να έχει χάσει μια τέτοια δεξιότητα και έτσι το αποτόλμησα σε μια σειρά τεσσάρων σχολίων  🙂

Οι Λέφτηδες μου πρότειναν να μεταφέρω εδώ σε ποστ  τα σχόλια του «κλεισίματος» και προφανώς θα τους κόψω χαρτζηλίκι από τα κλικ που θα πέσουν.   🙂  Το ιδιόλεκτο αυτό δεν ξεχνιέται , εκλεκτοί μου αναγνώστες , οπότε απολαύστε το «κλείσιμο» του Παπούλη- Γιάκοβ.

( Είναι προφανές ότι σχόλια σχετικά με το πραγματικό γεγονός , σοβαροφάνειες και άλλα παραφερνάλια δεν είναι ευπρόσδεκτα 😉  )

Λέφτης : Γκμχχχχ….

Λοιπόν σύντροφοι ήρθε νομίζω η ώρα να κλείσουμε και αυτό το ακτίφ. Ο προβληματισμός και οι προτάσεις έχουν ήδη εξαντληθεί και οι σύντροφοι είναι κουρασμένοι , επομένως καλώ το καθοδηγητή της ορφάνωσης , το σύντροφο καπετάν Φούρκα από τη ΚΕ να κάνει το κλείσιμο….

Καπετάν Φούρκας ( Γιάκοβ ) :   Γκουχ … Γκμμμχχχ… σύντροφοι το επαναστατικό Κόμμα της εργατικής τάξης που εμπνέεται από τη Μαρξιστική Λενινιστική Σταλ…. …. …. ιδεολογία , που στηρίζεται πάνω στα ατράνταχτα συμπεράσματα και κατευθύνσεις του επιστημονικού σοσιαλισμού , που με το αίμα , τις θυσίες και τους αγώνες του τίμησε την υπόθεση του προλεταριάτου και της εργατικής τάξης , που με την αταλάντευτη και ανυποχώρητη στάση του σε όλες τις κρίσιμες στιγμές που πέρασε αυτή η πολύπαθη χώρα και ο λαός της , στήνει σήμερα τις βάσεις πάνω στις οποίες θα οικοδομηθεί ένα μαζικό κίνημα καθοδηγημένο από το έμπειρο , συνεπές και πρωτοπόρο κόμμα μας που θα καταλήξει πρώτα στην ανατροπή της αστικής τάξης και των ντόπιων και ξένων στηριγμάτων της και στη συνέχεια θα οικοδομήσει το παλλαϊκ…. …… …… το νέο λαϊκό – προλεταριακό κράτος…..

Σε αυτό τον αγώνα θα συσπειρωθούν οι εργάτες στη βιομηχανία και τη γη , οι εργάτες της γνώσης οι μικροεπαγγελματίες και όλα εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που θα έχουν χωνέψει ότι το συμφέρον τους δεν βρίσκεται με τα αστικά κόμματα και τους συνοδοιπόρους τους , ούτε με εκείνες τις χαλαρές συσπειρώσεις της οππορτουνιστικής αριστεράς , ούτε τέλος με τα δήθεν ανεξάρτητα κινήματα τύπου Αγανακτισμένων. Η λαϊκή εξαθλίωση και η αναδυόμενη επαναστατικότητα που ακόμα έχει τη μορφή κατακραυγής πρέπει να γίνουν οι βάσεις που πάνω σε αυτές ο συνειδητός κομμουνιστής , κάθε κομματικό μέλος , θα παρέμβει και θα καθοδηγήσει , θα εκφράσει προτάσεις και πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση τοπυ αντιμονοπωλιακού αντιϊμπεριαλιστικού , αντικαπιταλιστικού μετώπου που αποτελεί , όπως έχει αποφασίσει το κόμμα , τη ΜΟΝΗ διέξοδο για το λαό μας. Σε αυτό τον αγώνα πέρα από τη λυσσασμένη αντίδραση της αστικής εξουσίας και των μονοπωλίων , πέρα από τις προβοκάτσιες , την διαστρέβλωση , την υπονόμευση ή την αποσιώπηση των θέσεων και των παρεμβάσεων του κόμματος , θα αντιμετωπίσουμε και κτυπήματα κάτω από τη ζώνη , όπως αυτό το επεισόδιο με τους Χρυσαυγίτες στην Ελληνική Χαλυβουργία ……

….Αλλά , σύντροφοι , ουρανός καθαρός αστραπές δεν φοβάται και όσο και αν βυσσοδομεί η αντίδραση , όσο και αν μας συκοφαντούν και μας διαστρεβλώνουν αστοί και οππορτουνιστές η αλήθεια σύντομα θα λάμψει. Από το ακτίφ αυτό έγιναν σαφή τα παρακάτω πραγματικά περιστατικά :

α) ο Χρυσαυγίτης μπήκε στο περιφρουρούμενο από συντρόφους και συναγωνιστές του ΠΑΜΕ χώρο μεταμφιεσμένος σε απολυμένη καθαρίστρια που ήρθε για συμπαράσταση και μάλιστα για να θολώσει τα νερά το όργανο αυτό της προβοκάτσιας μετέφερε και τρόφιμα για ενίσχυση των απεργών , που 120 μέρες τώρα δίνουν το σκληρό αγώνα ενάντια στην εργοδοσία του Μάνεση , το μονοπωλιακό κεφάλαιο , τους ντόπιους και ξένους αφεντάδες , τα διεθνή κέντρα του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού , τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης που επιχειρούν τελευταία να υπονομεύσουν με προβοκάτσιες το αδελφό κόμμα στη Β. Κορέα που με δημοκρατικές διαδικασίες και εντελώς διάφανο τρόπο επέλεξε σαν ηγέτη το νέο φωτισμένο πρόεδρο της χώρας….. ….. τι έλεγα ;;;; …. α  ναί..!.. ο προβοκάτορας λοιπόν της Χρυσής Αυγής , επέλεξε για να διεισδύσει στην Ελληνική Χαλυβουργία τη πιό κατάλληλη ώρα : εκεί που οι απεργοί μεταλλεργάτες κουρασμένοι , πεινασμένοι , ταλαιπωρημένοι , φορτωμένοι με όλα τα προβλήματα τα προσωπικά , τα οικογενειακά και τα οικονομικά που συνοδεύουν αναγκαστικά ένα τέτοιας έντασης και διάρκειας αγώνα , είχαν χαλαρώσει τα μέτρα περιφρούρησης και ξαπόσταιναν ,  το φασιστοειδές κατάφερε , υπό τη κάλυψη της περιβολής της απολυμένης καθαρίστριας  όπως μας βεβαιώνουν πολλές αξιόπιστες μαρτυρίες συντρόφων , να υπεξαιρέσει το μικρόφωνο και να απευθύνει προς τους ελάχιστους παρόντες εκεί ένα σύντομο χαιρετισμό. Ο σύντροφος Σιφωνιός , υπεύθυνος από τη πλευρά του Κόμματος και του ΠΑΜΕ για την απεργία και πρόεδρος του εργοστασιακού σωματείου δεν κατάλαβε , δυστυχώς , τι συνέβη  επειδή μελετούσε το σύγγραμα του συν. Ι . Β. Στάλιν » Σκέψεις γύρω από την ανάπτυξη της Χαλυβουργίας» αφού αναμένεται σύντομα η απαλλοτρίωση του κολαστηρίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας και η ένταξη του στο παραγωγικό δυναμικό της εθνικοποιημένης βιομηχανίας , στην υπηρεσία του λαού και της χώρας. Έτσι όταν ο προβοκάτορας τελείωσε το  πολύ σύντομο , επιμένω , χαιρετισμό του , ο σύντροφος Σιφωνιός αντιχαιρέτησε με μια μαχητική δήλωση νομίζωντας ότι αντιφωνούσε την απολυμένη καθαρίστρια. Έχει προφανώς ευθύνες ο σύντροφος που δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τη στημένη προβοκάτσια , για την οποία θα σας εξηγήσω παρακάτω , αλλά προφανώς οι ευθύνες του θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν από τα ανώτατα όργανα του Κόμματος και όχι από αυτό εδώ το αχτίφ….

…. β) διαπιστώθηκε επίσης μετά από έρευνα ότι οι οππορτουνιστές της λεγόμενης … αριστεράς είχαν ήδη ενημερωθεί , άραγε από πού , για την επικείμενη προβοκάτσια και είχαν στείλει τους λεγόμεους «αλληλέγγυους» , δηλαδή τους πράκτορες τους για να καταγράψουν και να διαστρεβλώσουν κατά το δικό τους συμφέρον τα γεγονότα. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν αμέσως ανέβηκαν σε διάφορα αναρχικά και οππορτουνιστικά σάιτ οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα κατάλληλα μονταρισμένα για να συκοφαντηθεί για άλλη μια φορά ο μόνος συνεπής πόλος αντίστασης και ανατροπής , το τιμημένο ΚΚΕ και οι αγώνες του. Γνωρίζουμε όλοι ότι οι ενέργειες και οι τακτικές αυτών των οππορτουνιστικών στοιχείων , που δυστυχώς τελευταία εμφανίζουν συμπάθειες και μέσα στο Κόμμα μας , αν δεν οφείλονται σε συνειδητή πρακτόρευση των συμφερόντων της αστικής ολιγαρχίας , εντάσσονται αντικειμενικά ως οργανική συμβολή στη προσπάθεια των μονοπωλίων και της κυβέρνησης να καταπνίξουν ή να αποπροσανατολίσουν το λαϊκό κίνημα. Δεν είναι τυχαίο επίσης το γεγονός ότι η προβοκάτσια , στην οποία δυστυχώς δεν αντιδράσαμε τόσο έγκαιρα , συνεχίστηκε και διαδόθηκε και στο διαδίκτυο και στο τύπο. Αποσιωπήθηκαν ή διαστρεβλώθηκαν συνειδητά οι ενέργειες , οι απαντήσεις και οι παρεμβάσεις που προσπάθησε και το κόμμα και το ΠΑΜΕ και το σωματείο με ανακοινώσεις και αποφάσεις να προβάλλει. Επίσης αντιμετωπίστηκαν με λοιδωρία και οι πρωτόβουλες παρεμβάσεις πολλών μελών , οπαδών και συμπαθούντων το ΚΚΕ που εξέφρασαν την απαξία και τη περιφρόνηση τους προς τέτοιες προβοκατόρικες τακτικές αλλά και την ακράδαντη πίστη τους στο Κόμμα και τη καθοδήγηση.
Αποσιωπήθηκε επίσης τεχνηέντως από το διαδίκτυο και τα μέσα το γεγονός ότι ο προβοκάτορας , αφού αναγνωρίστηκε ότι δεν ήταν απολυμένη καθαρίστρια εκδιώχτηκε κλωτσηδόν από τη περιφρούρηση έξω από το χώρο της απεργίας και του δηλώθηκε ότι δεν θα του επιτραπεί ξανά να εμφανιστεί εκεί αν φορά στολή απολυμένης καθαρίστριας…

…. Από όλα αυτά που σας εξέθεσα απόψε εδώ σύντροφοι νομίζω ότι και εσείς , αλλά και κάθε άλλος πραγματικά ευκολ…… καλόπιστος άνθρωπος , έχετε πειστεί ότι το επεισόδιο αυτό οφείλεται σε αυτό που ο λαός μας αποκαλεί «κακιά στιγμή» δηλαδή σε τυχαία σύμπτωση , αλλά επίσης ότι τόσο οι φασίστες της Χρυσής Αυγής , όσο και οι οππορτουνιστές έχουν βαρειά την ευθύνη οι μεν για την οργάνωση και εκτέλεση , οι δε για την εκμετάλλευση αυτής της προβοκάτσιας . Δεν θα ήταν μάλιστα τραβηγμένο να υποθέσουμε ότι οι χρυσαυγίτες και οι «αλληλέγγυοι» οργάνωσαν από κοινού αυτή τη προβοκάτσια. Έχουμε διαπιστώσει συχνά στο δρόμο και τους μαζικούς αγώνες τη σχέση που συνδέει αυτά τα δύο οργανικά εκτελεστικά σώματα της άρχουσας τάξης. Βέβαια αυτό είναι και παραμένει προς στιγμήν μια υπόθεση , λογική αλλά μέχρι τώρα μη στηριζόμενη σε αποδεικτικά στοιχεία. Μέχρι τα όργανα του Κόμματος που έχουν επιφορτισθεί με αυτό το καθήκον να τις ανακαλύψουν και να τις ξεσκεπάσουν , η υπόθεση αυτή , όσο ισχυρή και αν είναι δεν πρέπει να εκφράζεται προς τα έξω. Όταν βρούμε τα κατάλληλα στοιχεία που θα ενοχοποιούν και τους δύο αυτούς υπηρέτες της αντίδρασης θα προβούμε τότε στις κατάλληλες ενέργειες.

Όπως καλά γνωρίζετε σε ένα ακτίφ δε τίθεται ζήτημα ψηφοφορίας. Όσοι εξακολουθείτε ακόμα να έχετε αντιρρήσεις και ερωτήματα καλό θα είναι να τα απευθύνετε γραπτώς στο καθοδηγητή σας και αυτός θα φροντίσει να τα προωθήσει σε ανώτερα κλιμάκια για να προβεί το κόμμα στις απαραίτητες ενέργειες στα πλαίσια του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Να σας μεταφέρω τον αγωνιστικό χαιρετισμό της καθοδήγησης και του Π.Γ. και να σας καλέσω πριν λυθεί αυτό το ακτίφ να εντείνετε ακόμα περισσότερο τον αγώνα σας , να ατσαλώσετε τη συνείδηση και τη καρδιά σας και να δοθείτε ολόψυχα στη μάχη που δίνει το Κόμμα μας για τη συγκρότηση και τελική νίκη και  επικράτηση του αντιμονοπωλιακού αντιϊμπεριαλιστικού αντικαπιταλιστικού μετώπου…..

( όχι και τόσο ζωηρά χειροκροτήματα )

Λέφτης :  Κηρύσσεται επομένως σύντροφοι αυτό το ακτίφ περαιωμένο , παραπέρα ομιλίες , δευτερολογίες και ερωτήσεις που βλέπω πως υπάρχουν … ( ρίχνει μια ματιά σε αρκετά χαρτάκια που του ήρθαν όσο «έκλεινε» η καθοδήγηση ) …. δεν θα γίνουν δεκτές. Ίσως το Γραφείο αποφασίσει σε συνεννόηση με τη καθοδήγηση ένα επόμενο ακτιφ για το ζήτημα . Θα παρακαλέσω να αδειάσει η αίθουσα……. …………….   ……………… Για αυτούς που ακόμα διαμαρτύρονται και αρνούνται να αποχωρήσουν να τους πληροφορήσω ότι έξω από την αίθουσα βρίσκεται μια ομάδα περιφρούρησης του ΠΑΜΕ οικοδόμων με σκοπό να εξασφαλιστεί ότι όλοι θα πάμε ασφαλείς απόψε στα σπίτια μας … είναι πονηρές αυτές οι μέρες σύντροφοι και πρέπει να επαγρυπνούμε για τις προβοκάτσιες…. καληνύχτα σααααας

(ΥΓ : στο αρχικό κείμενο των 4 σχολίων έχουν γίνει ελάχιστες ορθογραφικές και συντακτικές επεμβάσεις )

This entry was posted in Αλκοολούχα υπόλοιπα, Ανάτυπα ενός ενδόξου παρελθόντος, Ανήθικες προτάσεις, Βίοι Αγίων - Λειψανοθήκαι, Δαρβινικά κατάλοιπα, Σταλίες - εκτελωνισμοί. Bookmark the permalink.

201 Responses to Το …κλείσιμο από τη πλευρά της καθοδήγησης…!

 1. Ο/Η papoylis λέει:

  …Στα σχόλια στους Λέφτηδες θα συναντήσουν οι μακαντάσηδες ένα παλιό φίλο που κατάφερε και εκεί να κοπεί στο ..ξύρισμα 😉 🙂

 2. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Διακρίνω μια ασάφεια στις οδηγίες ,μόνο μία ευτυχώς σύντροφοι και είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω μια διευκρινιστική ερώτηση:
  Αν φορά στολή …εργαζομένης καθαρίστριας ;;;
  🙂 🙂

 3. Ο/Η bernardina λέει:

  Άξιος, άξιος!

  (Βάζω φρέσκο καφέ, κάθομαι αναπαυτικά και περιμένω τα ψαράκια που θα τσιμπήσουν :mrgreen: )

 4. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Που τα ξετρυπώνεις βρε θηρίο ;Κρίμα που έχω δουλειά! 🙂

 5. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη πόσες φορές πρέπει να σου πω ότι αυτό το Αερικό δεν είναι το δικό μας, τι παλιός γνωστός και ξύρισμα μου λες 😉 🙂
  Τέλος πάντων , σέβομαι το ότι απαγορεύονται τα καίρια σχόλια και δεν αναπτύσσω περαιτέρω ότι στο post χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει λεπτομερής εξέτασις ΟΛΩΝ των στοιχείων, παρόλο που ετονίσθη , έστω και άπαξ.

  Στο θέμα μας,
  Υπάρχει ένας διάλογος (μάλλον εικονικός, δηλαδή ο δεύτερος απαντούσε στον πρωτο μεταγενέστερα, αλλά δεν είμαι σίγουρος μην είχαμε και ανταπαντήσεις, γιατί πάνε χρόνια και δεν έχω τα βιβλία μαζί, για να τσεκάρω πότε γράφτηκαν όλα αυτά) μεταξύ του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς, του και Στάλιν επιλεγόμενου και του Ερνέστο Γκουεβάρα του και Τσε επιλεγόμενου.
  Εκεί ο δεύτερος αμφισβητούσε πονήματα του πρώτου, σύμφωνα με τα οποία η γλώσσα ως μέρος του εποικοδομήματος είναι αποτέλεσμα του ανθρώπινου πολιτισμού γενικότερα και όχι μιας συγκεκριμένης φάσης της πάλης των τάξεων.
  Ο χριστιανός (στα νιάτα του τουλάχιστον, μετά τον αρνήθηκε 🙂 ) προσπαθούσε να βάλει φρένο σε διάφορες ορέξεις για αποτύπωση σε γλωσσολογικό επίπεδο της ανατροπής των παραγωγικών σχέσεων που έφερε η Επανάσταση (ποιος ξέρει τι ιδέες είχαν μπει σε διάφορους και τι προτάσεις είχαν πέσει στα χέρια του).
  Ο Τσε όμως όχι , ή φτιάχνουμε τον Νέο Άνθρωπο ή δεν τον φτιάχνουμε και αφού τον φτιάχνουμε πρέπει να παρέμβουμε σε όλο το εποικοδόμημα!!.

  Παπούλη ελπίζω να είχε δίκιο ο Ιωσήφ, διότι όντως τη γλώσσα των κλεισιμάτων καλά τη χειρίζεσαι, δηλαδή είναι σαν το ποδήλατο που άμα κάνεις μια φορά δεν το ξεχνάς μετά, και φοβούμαι ότι ..είστε πολλοί, άρα το μόνο που μας σώνει είναι το ότι ο Πολιτσμός εξελίσσεται αργότερα από την Πολιτική και την Ταξική Πάλη (αυτήν που έχετε στο μυαλό σας εννοώ) 🙂

 6. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович Павлов, на пост генерального секретаря!!!

  Comrade Yakov Fedotovitch Pavlov for Secretary-General!!!

  O σύντροφος Γιάκοβ Φεντότοβιτς Πάβλοφ για Γενικός Γραμματέας!!!

 7. Ο/Η Left G700 λέει:

  «Οι Λ έ φ τ η δ ε ς[***] μου π ρ ό τ ε ι ν α ν να μεταφέρω εδώ σε ποστ τα σχόλια του “κλεισίματος” […]»

  [***] aka ψαράκια

  ΥΓ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 8. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ένας από την παρέα, που έχει μια γκόμενα, της οποίας μια ξαδέρφη έχει έναν κολλητό, ο οποίος ξέρει από μια φίλη τής μάνας του, η οποία παίζει μπιρίμπα στο ίδιο καρέ με την κουνιάδα τού Μπαμπινιώτη, μας πληροφόρησε το εξής:

  Στο νέο λεξικό που ετοιμάζει ο κ. καθηγητής με όλες τις παροιμιώδεις φράσεις τής σύγχρονης ελληνικής γλώσσας και τις ερμηνείες τους, τις χρήσεις τους, κ.λπ., κ.λπ., στη φράση «κόκαλα έχει αυτός ο καφές;» παραθέτει και μια δεύτερη, παρεμφερή ερμηνεία, εκτός τής γνωστής που, ως γνωστόν, δηλώνει αργοπορία, καθυστέρηση και άλλα συναφή:

  «Κόκαλα έχει αυτός ο καφές;» = ακόμα να πάει κάτω, ακόμα να το(ν) ‘‘χωνέψεις’’;

  Σε σημείωση, ο γλωσσολόγος κ. καθηγητής τονίζει ότι η περί ου ο λόγος φράση, με την ανωτέρω έννοια, χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις που κάποιος/α ετοιμάζεται να απολαύσει κάποιον κατά την αντίληψή του/της θρίαμβο, παρέα με μια κούπα καφέ, αλλά ο θρίαμβος αποδεικνύεται …πανωλεθρίαμβος!

  Εκ τού Γραφείου Τύπου τού Τμήματος Πολιτισμού τής Κεντρικής Επιτροπής. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 9. Ο/Η ο μικρός του καφενείου λέει:

  Καλά, ρωτήστε τον παπούλη τι μαρίδα έχει μαγκώσει η σπαμιέρα στα δίχτυα της και μετά τα ξαναλέμε :mrgreen:

  Η ανωτέρω πελάτισσα του καφενείου μας απόλαυσε τον καφέ της και πήγε παραδίπλα που τη φωνάξανε κάτι φιληνάδες της για να λύσει κάποιες απορίες για μια υποδιαστολή 😉

  ΥΓ. Εκ του καρέ της κουνιάδας μόλις πήραμε την πληροφορία ότι τη λέξη πανωλεθρίαμβος την έχει κατοχυρώσει ο κύριος Τζούμας.
  Ευχαριστούμε.

 10. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αχ!! μου φαίνεται ότι δεν περάσατε από εβαγή ιδρύματα ή είχατε το μυαλό σας αλλού 🙂 .
  Ένα Κόμμα που σέβεται τον εαυτό του έχει 1 Γραφείο Τύπου και όχι κάθε τμήμα το δικό του, διότι υπάρχει κίνδυνος να …παίρνει το μικρόφωνο 😉 ο πάσα εις που βρέθηκε καβάλα στο Τμήμα (ειδικά άμα είναι πολτισμού) και να τρέχουνε.
  Ρωτήστε και το ..Γιάκοβ

 11. Ο/Η Left G700 λέει:

  …κι ότι μας γλιτώνει και μας δίνει την αιτία
  είναι που χρειάζεται κι η γραφειοκρατία! 😉

 12. Ο/Η Left G700 λέει:

  Για μια ψυχή που θα κοιμηθεί νηστική γιατί ήταν απρόσεκτη και δεν κατάφερε να πιάσει ούτε μια μαριδούλα, καθώς, απρόσεχτη ούσα στα αχτίφ, δεν κατάφερε ποτέ της να μάθει ότι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο! 😉

 13. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ορέ товариш Яков! Τι χαρτζηλίκι να μας κόψεις; Τα κλικ που πέσανε δεν σου εξασφαλίζουν ούτε το κρασάκι τής ημέρας! Έτσι είναι. Ο βήχας κι η αγάπη[***] δεν κρύβονται!… 😉

  Γάμα τα με μεγάλα γράμματα! 😉

  Увидимся

  [***] Λέμε τώρα… 😉

 14. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ορέ, έτσι εύκολα παρατάτε το ..προϊόν και την προώθησή του;;
  Μόλις βρεθεί η πρώτη γάτα 😉 και αναποδογυρίσει το ..μάρκετινγκ, αποδέχεστε τον ευνουχισμό που σας υποβάλλει ο ανταγωνισμός;;
  Και όχι τίποτα άλλο, αλλά και ήταν η πρώτη (και αναμενόμενη για όσους δεν είναι ..inexpertis στις προωθήσεις) ντουφεκιά, πού να βγει και το ..ιππικό (παλιά που είχαμε γνωριστεί αλλαχού, και μιλάγαμε σε ένα post για φαγιά, μουχε πει ότι πήγαινε βόλτες με κάτι άλογα, οπότε έχουτε το νου σας)
  Και μετά θέλετε και μπόνους.
  Αμ άμα ήταν έτσι στη Μόσχα θα κυβερνούσε ο ..Κερένσκυ, με Αριστερή Αντιπολίτευση τον Πλεχάνωφ και τους Μποσελβίκους στο 10% να παλεύουν και να κερδίζουν τη νομιμότητά τους μετά από δήλωση συμμετοχής 🙂

 15. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Φαγιά=Φαϊά (όπως στο καινούριος, τριμπιούτ κλπ, δεν χρειάζεται το γ)

 16. Ο/Η ο μικρός του καφενείου λέει:

  Εκ της διευθύνσεως του καφενείου, προς τους απρόσεκτους και προπετείς νεαρούς που βιάζονται να πανηγυρίσουν τον δικό τους πανωλεθρίαμβο, το παρακάτω μήνυμα: παρακαλείστε να διαβάζετε προσεκτικότερα τα σχόλια που προηγούνται για να μη γαβγίζετε σε λάθος δέντρο. (Η πελάτισσα δεν ήταν εκεί, χτυπούσαν τον αέρα, τους συγχωρεί).
  Επίσης εκ της διευθύνσεως του καφενείου, εξαιρετικά αφιερωμένο το παρακάτω βιδεοτεμάχιον με πολλή αγάπη

 17. Ο/Η Ο καφετζής λέει:

  Άκου …μικρέ (του καφενείου) ,κόντρες ,σχόλια και γενικώς κουτσομπολιά για τους πελάτες δεν επιτρέπονται!
  Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο,πόσες φορές θα το πούμε;
  Εξαιρούνται μόνο οι αφιερώσεις με πολλή αγάπη ,γι αυτό σε συγχωρώ για τελευταία φορά!
  Προς τους σεβαστούς θαμώνες:
  Μικρός είναι, μην τον παρεξηγείται,θα …μεγαλώσει υπομονή! 😛

  Ουζομεζέδες σπέσιαλ ,νηστήσιμα,θαλασσινά ,..μουρμούρες,παραπονιάρες …κουτσομούρες, ..ανακατωσούρες, ..μπερδεψούρες, μακροθολούρες, …στιχομούρες , μικροζαλούρες, ζαβο-γαρίδες, χέλια , σουπιές, χταπόδια και ότι άλλο …θολώνει τα νερά για την εκλεκτή πελατεία μας!
  Πάντα ανοικτά και σας περιμένουμε! 🙂

 18. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ο μήνας ..τελείωσε!
  Και του χρόνου με υγεία ,χαρά και δύναμη! 😉

 19. Ο/Η Left G700 λέει:

  @Μικρό τού καφενείου:

  Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος, ο οποίος πάτησε από κεκτημένη ταχύτητα ή απροσεξία μια μπανάνα -μια μπανάνα που κανείς δεν του έριξε μπροστά του, αλλά απλώς έτυχε να βρεθεί εκεί- το μεγαλύτερο λάθος λοιπόν που μπορεί να κάνει είναι να προσποιηθεί ότι δεν συνέβη τίποτε, να σηκωθεί και να συνεχίσει δήθεν αδιάφορος το δρόμο του, με την ελπίδα ότι λίγο παρακάτω κανένας από τους περαστικούς δεν θα καταλάβει το πάθημά του. Πάντα κάτι επάνω του θα προδώσει την τούμπα που μόλις έφαγε. Αυτό μπορεί να είναι η σκόνη τού δρόμου στα ρούχα του ή το μισοβγαλμένο απ’ το παντελόνι πουκάμισό του. Ή ακόμα, αν πρόκειται για γυναίκα, το σπασμένο της τακούνι.

  Και δεν υπάρχει τίποτε πιο αστείο από μια γυναίκα που περπατάει με σπασμένο τακούνι, προσποιούμενη την ατάραχη…

 20. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Αναγνώστη,

  Εσύ θα πρέπει να περιμένεις λίγο για την απάντησή μας. Το δικό σου σχόλιο, σε αντίθεση με αυτό τού μικρού τού καφενείου, είναι σοβαρό (ασχέτως τής χιουμοριστικής χροιάς του) και απαιτεί μια κάποια σκέψη προηγουμένως! 😉

  Τα λέμε (αργότερα)

 21. Ο/Η bernardina λέει:

  Τελικά ρε παλικάρια θα πρέπει να τραβάτε μεγάλο ζόρι…

 22. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  μωρέ να περιμένω ότι και όσο θέλετε, πάντως σκεφτείτε (συνυπολογίστε) ότι μπορεί τα ψαράκια που περίμενε να είχαν τσιμπήσει πριν την (πρώτη) παρέμβασή σας.
  Ο λόγος βέβαια (θα μπορούσε να) είναι σχέσεις των άλλων πχ με τον Ιστολόγο ή αναμεταξύ τους, τα δε ψαράκια ..άλλο που να μην ήθελαν.
  Αυτό έχει γίνει πολλάκις, και τον τελευταίο καιρό έχει ενταθεί, αν και για να είμαι δίκαιος εγώ δεν μπορώ να βγάλω τη σκούφια μου και να τους βαράω, καθότι τόχουμε κάνει πολλές φορές και ευτυχώς πρόβλημα δεν υπήρξε (βέβαια για αρκετό καιρό μιλάγαμε με κανόνες ώστε να διευκρινισθεί η καλή προαίρεση και ο σεβασμός 😉 σε όσους πετάγαμε αγκίστρια (αναμεταξύ μας λέω).
  Τώρα γιατί σπεύδετε να ..καπαρώσετε το ρόλο (ψαράκια) είναι αλήθεια ότι δεν το καταλαβαίνω, εκτός αν είναι ανασφάλεια λόγω του νεαρού, οπότε ..εντάξει..
  Άλλωστε δεν έχει μιλήσει ακόμη και ο μόνος που άνοιξε χαρτιά είναι ο (υπο)φαινόμενος, γιατί είναι ..ορμητικός σε κάτι τέτοια (όχι στους νέους, στα ψαρέματα και στο ..χαρταετό).
  Θα σας σύστηνα να περιμένετε να ανοίξουν όλα τα χαρτιά, αλλά πάλι κάντε ότι νομίζετε.

 23. Ο/Η bernardina λέει:

  Ανάγνο,
  πέρα από την παροιμιώδη φράση άλλα λέει η λύρα μου κι άλλα η τσαμπούνα μου εδώ κολλάει και η πασίγνωστη ανά το πανελλήνιο όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται*. Άνευ λόγου και αιτίας, εν τω μεταξύ.
  Μ άλλα λόγια, εκεί που ο ψαράς περίμενε άααλα ψαράκια, (που προφανώς ή τα κράτησε το δίχτυ ή μυριστήκανε τα βρόμια και την κάνανε με πλάγια πτερυγισματάκια) σκάνε στο ξεκούδουνο -μα στο εντελώς ξεκούδουνο όμως, όχι ψαρούκλες, αλλά κάτι έξυπνα πουλιά απ’ αυτά που πιάνονται στο δίχτυ από τη μύτη!
  Έλα Χριστέ και μπούκωνε, κι εγώ να καταπίνω, δηλαδή! (τρίτη παροιμιακή φράση. Σημειώνεις;)

  Και τώρα τι να πει ο ποιητής που δεν έχει καμία όρεξη ή ανάγκη ν’ αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας; Ότι για άλλο θέαμα είχε ψήσει τον καφέ και άλλο του έσκασε;
  Τι να πούμε… η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές.
  Καλά που ήταν κι εκείνη η υποδιαστολή και πέρασε ευχάριστα τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο του, αλλιώς με το αθερινόδιχτο που έχει απλώσει ο παππούλης δεν πρόκειται να δούμε ποτέ λέπι εδώ μέσα.
  Τέλος πάντων, συνεχίστε τώρα τα σοβαρά σας…

  *Παίζει επίσης και η αγγλική if the shoe fits, wear it, αλλά ας μην κάνουμε επίδειξη γνώσεων :mrgreen:

 24. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μπέρνη, αυτά τα bold πώς τα κάνεις;;
  Αλήθεια ρωτάω, γιατί μέχρι τώρα άμα ήθελα να θέσω ..εμφατικά κάτι, τόκανα με κεφαλαία και αισθητικά δεν ήταν ωραίον.
  Βέβαια είδα και κάποιον που κάνει το κόλπο με κενα πχ Μ π ε ρ ν α ρ ν τ ι ν α , αλλά πολύ φασαρία είναι και μόνο για μια λέξη, σε φράση το αποτέλεσμα είναι ..δυσδιάκριτο (άντε να μετράει ο αναγνώστης τα κενά που χωρίζουν τις λέξεις και να τα συγκρίνει με αυ΄τα της ..έμφασης).

 25. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  αναγνωστα με την ευκαιρια να σου πώ οτι αυττο πουγραψες στην καλυβα το:

  Αναγνώστης ο αθηναίος

  Εκεί στη ΔΗΜΑΡ να αφήσουνε προσώρας αυτά τα αθεϊστικά και να ανάψουνε κανά κερί μην πέσει το ΠΑΣΟΚ πολύ και μπούνε και πολλοί μικροί στη Βουλή, δηλαδή ΠΑΣΟΚ+ΝΔ να μην μπορούν να πάρουν πλειοψηφία…
  ειναι τα μισα λεφτα..
  ολα τα λεφτα θα ηταν αν αφορουσε ολους (ο-π, συριζα κ.ο.κ.) οποτε θα δουν πολλά ..τα ματια μας και θα βυθιστουμε πια στη πληρη απογνωση.

 26. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Καλά αυτός που έχει τη μύγα μυγιάζεται , παίρνει τη …μυγοσκοτώστρα μαζί με άλλους ..πρόθυμους και βρίσκουν όλοι τους …δουλειά ! 🙂
  Με τον άλλο(η) όμως που του ταιριάζουν τα …παπούτσια και δεν παίρνει χαμπάρι τι γίνεται;;;

  Εν τω με ταξί ή με τα ..πόδια ο ιστολόγος μας πρέπει νάγραψε μεροκάματο σήμερα! 😉

 27. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Πώς δεν έγραψε, ξέρεις τι σου είναι σερβίρεις ..απαιτητικούς (με την καλή έννοια, αυτήν που λέει η Μπέρνη) πελάτες;;

 28. Ο/Η bernardina λέει:

  Ανάγνο θα προσπαθήσω να σου δείξω χωρίς να εξαφανιστούν (γιατί έχουν αυτή την ικανότητα)
  Λοιπόν. Είναι η ίδια διαδικασία με τα πλάγια μόνο που γράφεις τη λέξη που θες να τονίσεις βάζοντάς τη ανάμεσα σε ένα b μέσα σε γωνιώδη εισαγωγικά, αυτά που είναι δεξιά από το Μ. Μπροστά από το δεύτερο b βάζεις slash, όπως ακριβώς δηλαδή κάνεις με το i για τα πλάγια,
  κάπως έτσι: αριστερό εισαγωγικό, b, δεξί εισαγωγικό. λέξη αριστερό εισαγωγικό σλας / b δεξί εισαγωγικό.
  Όλα αυτά κολλητά.
  Now your turn. Give it a try!

 29. Ο/Η bernardina λέει:

  Νίκο, την απορία σου στη Σταχτοπούτα 😆

 30. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  ωχ παλι δυσκολα βαζει η Μπερνι
  ενα τραγουδι για ολους τους αγαπημένους

 31. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Μεροκάματο πραγματικό λέμε , Αναγνώστα!

 32. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Δοκιμή
  Μπέρνυ, δωστης χαιρετίσματα! :raz:

 33. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  Μπροστά από το δεύτερο b βάζεις slash,
  τι ειναι το slash;

 34. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Μπέρνυ ,δώστης χαιρετίσματα ! :raz:
  Αυτό δεν ήταν μέσα, πως βγήκε με bold;;;

 35. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  η κάθετος

 36. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  :raz:

 37. Ο/Η bernardina λέει:

  Είδατε βρε που δεν είναι δύσκολο; Αμάν, αμέσως να φέρετε την καταστροφή.
  Νικολή, πάει, έφαγες το δεύερο z και σου έφαγε τη χαμογελάρα!

  Λοιπόν, ο Στάζυμπο Χορν, aka Μάγος, έχει σουμάρει τα εξής:

  έντονη γραφή

  κι άλλη έντονη γραφή

  πλάγια γράμματα

  κι άλλα πλάγια γράμματα

  ακολουθεί κείμενο σε παράθεση

  κείμενο σε παράθεση

  κι άλλο κείμενο σε παράθεση κείμενο σε παράθεση

  κι άλλο κείμενο σε παράθεση κι άλλο κείμενο σε παράθεση (δεν το υποστηρίζει ο αρχαίος Internet Explorer)

  διαγραμμένο κείμενο

  διαγραμμένο κείμενο

  κείμενο που θα διατηρήσει τα πολλαπλά συνεχόμενα κ ε ν ά, και τις πολλαπλές
  συνεχόμενες 
  γραμμές, αντίθετα με τον κανόνα της αναγωγής τους σε ένα ή μία

  Έχει κι άλλα, αλλά δεν τα χρειαζόσαστε

  Πάρτε κι αυτό (αν και μάλλον το ξέρετε)

  http://www.w3schools.com/html/html_links.asp

  για τα μπλε γραμματάκια

 38. Ο/Η bernardina λέει:

  Φτου, έγινε αυτό που φοβόμουν.
  Θα προσπαθήσω αλλιώς…

 39. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Επανάληψη

  Για να δούμε τώρα 😛

 40. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  😛

 41. Ο/Η bernardina λέει:

  [b]έντονη γραφή[/b]

  [strong]κι άλλη έντονη γραφή[/strong]

  [i]πλάγια γράμματα[/i]

  [em]κι άλλα πλάγια γράμματα[/em]

  ακολουθεί κείμενο σε παράθεση [blockquote]κείμενο σε παράθεση[/blockquote]

  κι άλλο κείμενο σε παράθεση [cite]κείμενο σε παράθεση[/cite]

  κι άλλο κείμενο σε παράθεση [q]κι άλλο κείμενο σε παράθεση[/q] (δεν το υποστηρίζει ο αρχαίος Internet Explorer)

  [del]διαγραμμένο κείμενο[/del]

  [strike]διαγραμμένο κείμενο[/strike]

  [pre]κείμενο που θα διατηρήσει τα πολλαπλά συνεχόμενα κ ε ν ά, και τις πολλαπλές

  συνεχόμενες γραμμές, αντίθετα με τον κανόνα της αναγωγής τους σε ένα ή μία[/pre]

  (Όπου αγκύλη μπαίνει γωνιώδες εισαγωγικό)

  Άντε μπακαλούμ.

 42. Ο/Η bernardina λέει:

  Εύγε Νικόλα, παιδί μου!

 43. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Και πάλι Μπέρνυ ενώ δεν είναι το
  » Για να δούμε τώρα »
  μέσα στη σειρά της οδηγίας HTML που μας έδωσες, βγαίνει και αυτό τονισμένο ,κοντολογίς όλο το σχόλιο!
  Ακόμη δεν κατάλαβες το …άλλο ή κάνεις πως… 😕

 44. Ο/Η bernardina λέει:

  Νόσφη, το σλας είναι αυτό /

 45. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Η Κυρία κάνει διακρίσεις, όλο στο Νικόλα λέει μπράβο, εμένα με το παραμικρό λάθος με κοκκινίζει

 46. Ο/Η bernardina λέει:

  Κάτσε βρε Νίκο, πέφτουν τα σχόλια σαν το χαλάζι. 😆
  Ναι, τις κάνει κάτι τέτοιες κουτσουκέλες, δεν ξέρω γιατί τα μαυρίζει όλα.

  Τι δεν κατάλαβα;
  Καταρχάς σε ποιαν να δώσω χαιρετίσματα;
  Ζαλίστηκα 😆

 47. Ο/Η bernardina λέει:

  Ανάγνο, παιδί μου,
  εσύ μέχρι στιγμής έχεις βάλει μια χαμογελάρα και ένα λειψό ραζ. για ποιο λόγο να σε πω μπράβο;
  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΠΑΛΙ ΛΕΜΕ 😈
  (Έλα, πλακίτσα κάνω 😛 )

  Νόσφη, τα γιουτουμπάκια είναι λουκούμι 😉

 48. Ο/Η bernardina λέει:

  Νικολή, ποιο παπούτσι μου ταιριάζει; Γιατί εγώ κάτι ορειβατικά μποτάκια φοράω 😉

 49. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ορίστε κι αυτό για τους …Έλληνες !
  http://www.eeei.gr/odhgos/htmlex.htm

  ¨Αντεε καλααααά…

  Ουφ…ξεροστάλιασα .Πϊνω νερό,πίνω …νερό λέμε καλό βράδυ και μάκια! 🙂

 50. Ο/Η bernardina λέει:

  Πού πας καλέ; Τώρα που θα κάνει τις δοκιμές του ο Ανάγνος φεύγεις; Πάνω στο καλύτερο;
  Τέλος πάντων, τα λέμε αύριο. Μάκια
  Μην πιεις πολύ και τουμπανιάσεις, ε; 🙂

 51. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Έχω γράψει με bold ολόκληρη φράση, χάριν της οποίας, πολυεπίπεδη ούσα, ενημερώθη αναλυτικά ο συμμαθητής μου για την κάθετο (σλασ …βαρβαριστι).
  https://papoylis.wordpress.com/2012/02/28/closing-an-activ/#comment-11211
  Αλλά (φευ) επειδή σηκώνω το χέρι μου ..ντροπαλά και κόσμια, ουδεμία ασχολείται.

  Τη χαμογελάρα και το λειψό raz το έβαλα από το Νίκο (κόπι πέιστ) πριν φανεί τι έιναι (δηλαδή χαμογελάρα) με (ευγενή) σκοπό μην πήγαινε να βάλει κάτι άσεμνο και για να προστατεφσω το μάθημα και το Δάσκαλο με καίρια παρέμβασή μου.
  Αλλά ο ιπποτισμός στις μέρες μας δεν εκτιμάται.
  Τέσπα θα γίνω και εγώ μπρόκεν χαρτ, διότι με τη συστολή που με διακρίνει , διανθισμένη από προφανή εφθύτητα, ..χάνομαι 😛

 52. Ο/Η bernardina λέει:

  Ανάγνο μου,
  ταπεινά ζητώ συγνώμη. Χάθηκε η επιτυχημένη προσπάθειά σου μέσα στον ορυμαγδό.
  Μπράβο και σ’ εσένα έστω και κατόπιν εορτής, ελπίζω να μη σε πλήγωσα ανεπανόρθωτα γιατί δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου.
  Όπως βλέπεις, το καλό ποτέ δεν χάνεται. Πλιζ μεντ γιορ μπρόκεν χαρτ, μάι ντίαρ. 😳
  Πάλι μαντάρα το κάναμε το ποστ, αλλά δεν πραζ. 😉 😉

 53. Ο/Η bernardina λέει:

  Καληνυχτάκια παίδες (καμιά κόρη, γμτ. Μόνη απόμεινα εδώ μέσα 😉 )

  Ες αύριον, ε;

 54. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Άσχετο (παρέκβαση από το ..θέμα μας).
  Έχω παρατηρήσει ότι ο Νίκος (ο αγαπημένος της Δασκάλας μας) πίνει νερό (ante εξόδου) τις καθημερινές και σπανίως τα ΠΣ(Κ), όπως κάνει ο περισσότερος (λαϊκός) κόσμος.
  Φοβάμαι ότι είναι σύμπτωμα ..σκεπτόμενου Αριστερού με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και κοινωνικές εβαισθησίες και μην πάθουμε καμιά λαχτάρα τώρα που όπου νάναι θα γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς και χρειαζόμαστε ανθρώπους της δράσης (σαν τον άλλο συμμαθητή μας που προκειμένου για τις ιδέες μας όλο στο γραφείο του Διευθυντή πάει 🙂 ).

 55. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Άντε καληνύχτα και από μένα, εγώ θα μείνω ακόμη λίγο να ..ψαρέψω (σαν τον έμπειρο γάτο του ανεκδότου)

 56. Ο/Η bernardina λέει:

  Ανάγνο, ποιο ήταν το θέμα μας; 😆

  Άντε, καληνύχτα λέμεεεε

 57. Ο/Η bernardina λέει:

  Έλα, πάρε και μερικά γατάκια να ψαρέψετε μαζί, αλλά τα χέρια σου κοντά, ε; :mrgreen: Οι καιροί είναι πονηροί…

 58. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Το παπούτσι, ο χαμένος πους και ..οι ιχθείς (άμα ήμουν ποιητής σαν τον άλλον 😉 θάγραφα και λυρικό ποίημα)

 59. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  ωραιο το Μιαου Μπερνι
  και ταιριαζει με το θεμα αυτου του Ποστ
  ιδου και μια παραλλαγη με γατες:

 60. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  αλλο ενα

 61. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Αναγνώστη,

  Άκου για να μαθαίνεις! Γιατί, κατά πώς έχουμε καταλάβει, έχεις και μια άλφα (Νίκο κάτσε κάτω, δεν εννοούμε εσένα! 😉 ) ηλικία, οπότε τα έχεις ξεχάσει (άσε που έχουμε βάσιμες υποψίες ότι από εκεί που είχες περάσει, αυτά δεν τα κάτεχαν για να σας τα λένε, είναι μεταγενέστερα).

  Τίποτε δεν παρατήσαμε! Αυτό που κάναμε λέγεται οικειοποίηση (ο Ζίζεκ το λέει πιο περίεργα —όχι, όχι, μη τον μπερδεύεις με τον Ζιντάν, καμία σχέση: Ζί-ζεκ 😉 ) και λειτουργεί ως εξής:

  Παίρνεις το επιχείρημα του αντιπάλου και όχι μόνο το υιοθετείς φαινομενικά, αλλά το πηγαίνεις και παρακάτω, το τεντώνεις μέχρι εκεί που πάει. Και τι γίνεται με αυτό το τρικάκι; Γίνεται το εξής απλό: Τον αφήνεις με τα σώβρακα! Σαν να έχει ποντάρει όλα του τα λεφτά σε φλος στη ντάμα και να του ξεφουρνίζεις το ίδιο, αλλά στον Ρήγα, ένα πράγμα! Και γιατί συμβαίνει αυτό; Συμβαίνει διότι, απλούστατα, και μόνο η υιοθέτησή του από εσένα δημιουργεί την αίσθηση πως αυτό που λέει ο απέναντι είτε δεν αληθεύει, είτε δεν αληθεύει στο βαθμό που υποστηρίζει εκείνος, είτε, κι αν αληθεύει, δεν έσταξε και η ουρά του γαιδάρου γιατί το ξέρεις κι εσύ το πρόβλημα και (υπονοείται) λαμβάνεις τα μέτρα σου για να το επιλύσεις. Δηλαδή win-win-win situation!!!

  Καταλαβαρδούγκος; 😉

  Τώρα για τα άλλα που λες, για ψαράκια και τα συναφή, κοίτα να δεις.

  Να αρχίσουμε με ένα παρεμπίπτον: εσύ απεδείχθης όχι ψαράκι, αλλά ψάρακλας! 😉

  Πάμε στα εμπίπτοντα. Λοιπόν, αν απαντήσουμε όπως αξίζει σε αυτά που υποστηρίζεις (όχι και τόσο φανατικά, είναι αλήθεια!… ;-), ο μικρός τού καφενείου θα τρέχει και δεν θα φτάνει, έτσι όπως έχει και σπασμένο τακούνι! 😉 Και όχι μόνο αυτό! Επιπλέον, θα πιαστεί και το χέρι τού товариш Яков να της κόβει σχόλια[***] πράγμα που δεν το θέλουμε, σε καμία περίπτωση. Διότι, εκτός των άλλων, επειδή ασκεί επάγγελμα της διανοητικής-τεχνικής εργασίας, πώς θα δουλέψει να βγάλει το μεροχαβιάρι; 😉

  Όμως, ως δημοκρατικοί εκ φύσεως, σου λέμε το εξής: Αν θέλεις να σου δείξουμε γιατί ο μικρός τού καφενείου σε δουλεύει(;) ψιλό γαζί, έλα στο τσαρδί μας, στη σχετική ανάρτηση να το συζητήσουμε. 😉

  Α, και πες και στον μικρό τού καφενείου πως είναι κι αυτός ευπρόσδεκτος να αναπτύξει την επιχειρηματολογία του ανεμπόδιστα, γιατί σ’ εμάς δεν πέφτει μπαλτάς, όπως συνηθίζει ο αιμοβόρος[***] товариш μας. 😉

  Αλλά πες του και το άλλο: καλώς μεν να ’ρθει, αλλά να ξέρει ότι μπορεί να φύγει με σπασμένο και το άλλο τακούνι! 😉

  Τα λέμε

  [***] Με τα οποία θα μας κόβει το χέρι απ’ τον ώμο! 😉 ),

  [***]Товариш Яков Федотович Павлов, για να τα λέμε όλα, λίγο αιμοβόρος είσαι! 😉

 62. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Λέφτηδες
  1. Γηράσκω αεί διδασκόμενος, για αυτό έρχομαι άλλωστε εδώ για να μαθαίνω, και μάλιστα αισθάνομαι και γεμάτος σήμερα διότι εκτός από τα bold έμαθα και την γουιν γουιν γουιν τακτική.
  2. Τι απεδείχθην ψάρι και ψαράκι και ..ψαρούκλα, μόνος μου σας είπα ότι ήμουν το πρώτο ψάρι στο παρόν και μάλιστα ..ασμένως
  https://papoylis.wordpress.com/2012/02/28/closing-an-activ/#comment-11195

  3.(και το λουρί της μάνας) Ο Ζιζού έκανε κίνηση πίβοτ στο ποδόσφαιρο σαν να ήταν πάικτης του Μπάσκετ, αλλά με τα πόδια. Ο Ζίζεκ δύναται να το κάνει, ποια είναι η άποψή σας;; 🙂

  ΥΓ Τον μικρό (του καφενείου) δεν τον ξέρω, αλλά στοίχημα δεν θα πήγαινα (στη θέση σας) μην ..συμβούν πάλι τα ίδια 😉 , δεν μπορώ να το τεκμηριώσω, αλλά έχω αυτήν τη διαίσθηση.

 63. Ο/Η Left G700 λέει:

  «ΥΓ Τον μικρό (του καφενείου) δεν τον ξέρω, αλλά στοίχημα δεν θα πήγαινα (στη θέση σας) μην ..συμβούν πάλι τα ίδια 😉 , »

  😯 😯 😯 😯 😯

  Δηλαδή, πρέπει να φύγουμε κι απ’ το τσαρδί μας και να καταλήξουμε άστεγοι;;;

  Εσύ δεν διαβάζεις καλά; Εμείς δεν μπορούμε να εκφραστούμε καλά στην Αραμαϊκή; Άλλο; 😉

 64. Ο/Η nikiplos λέει:

  καλησπέρα σε όλους τους σχολιάζοντες… δεν είναι ανάγκη να πει κανείς την τελευταία κουβέντα σώνει και καλά… καμιά φορά ο επιμένων εκτίθεται περισσότερο… το λέω έτσι γενικά μη στοχοποιώντας κανέναν από όσους σχολίασαν εδώ μέχρι τούδε…

  Όταν ήμουν νεότερος και εργαζόμουν περιστασιακά σε διάφορες δουλειές για να τσοντάρω τον φοιτητικό μου προϋπολογισμό, το ΚΚΕ, ήλεγχε σχεδόν όλους τους εργατικούς χώρους. Παραδοσιακά όμως εκείνο της οικοδομής. Και λέω ήλεγχε ποικιλοτρόπως, όπως ας πούμε μπορούσες να βρεις δουλειά, καλό πόστο και λεφτά, αν πήγαινες με τα νερά τους… Πρώτα απώλεσαν την περίφημη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, η οποία σχεδόν ολοσούμπητη πέρασε στο ΠΑΣΟΚ των 80ς. Μετά τον κατακλυσμό των αλλοδαπών εργατών, ο ανταγωνισμός στα φθηνά μεροκάματα απέτρεπε την όποια συμμετοχή ελλήνων συναδέλφων που πήραν τον ομματιόν τους κι έφυγαν οριστικά από αυτά τα περιστασιακά και εποχικά μεροκάματα… Εγώ διατήρησα τα προνόμιά μου, καθώς ούτε κακοτέχνης ήμουν ούτε ανειδίκευτος, οπότε μια σχετική επαφή μου με το κύκλωμα τη διατήρησα καθόλη τη διάρκεια των σπουδών μου… (και μετά και μέχρι και … πρόσφατα 🙂 ). Αυτό που παρατήρησα είναι ότι υπήρξε ισχυρό ρεύμα μετακίνησης προς τη Χρυσή Αυγή και το Λάος σε όλους τους χώρους πλην εκείνον της οικοδομής. Μου κάνει εντύπωση δλδ πως σε όλα τα σχόλια που είδα αυτό δεν αναφέρεται… Ο Περαματζής κομματάρχης που προσπάθησε πλειστάκις να μου δείξει τα καλά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού, στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος με το εξωτικό Λάος… Φυσικά η απώλεια εισοδήματος και η ξεκάθαρη στάση του κόμματος αυτού στο θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι εκείνοι οι παράγοντες που οδηγούν αυτές τις περίεργες μεταγγίσεις…

  Λέω λοιπόν, πως μπορεί στους 4 αυτούς μήνες της απεργίας και της κατάληψης, μπορεί αρκετά μέλη του σωματείου της Χαλυβουργίας να πρόσκεινται (ή να συμπαθούν) και στη Χρυσή Αυγή. Η οργάνωση ΧΑ τα τελευταία χρόνια γνωρίζει άνοδο και παρουσία σε πολλούς χώρους και φυσικά δεν θα άφηνε αυτό να πάει χαμένο… Αν αυτά τα μέλη έχουν επιδείξει σημαντική αγωνιστικότητα και συμμετοχή, δεν είναι εύκολο να τους εκδιώξεις και να διασπάς το αρραγές μέτωπο του αγώνα μόνο και μόνο γιατί δεν είναι «δικοί» σου…
  Δεν έχω ιδέα τι έπρεπε να κάνει ο κος Σιφωνιός… Κάποιοι έγραψαν ότι «έπρεπε να τα διώξουν κλωτσηδον τα φασιστάκια και να πετάξουν τα τρόφιμά τους στα σκουπίδια». Σε αυτούς τους τελευταίους θα έλεγα «αν μπορείς και σε παίρνει ναι…». αν δεν μπορείς πλέον εκεί είναι το ζήτημα…

 65. Ο/Η papoylis λέει:

  Πράγματι , όπως ορθώς παρατήρησε ο Νικάλφας βρίσκομαι σε μεροκάματο διήμερο και παρακολουθώ τα εκ του συστάδην σχόλια σα περισταιακά και ( ευτυχώς ) όχι από ΜΑΚ.

  Νίκιπλε

  Είσαι ο μόνος αγαπητέ φίλε που μπορεις να χαρακτηριστείς «ψαρούκλα» 🙂

  Τσίμπησες και πέρασε σχόλιο σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά 😉
  Μη το πάρεις κατάκαρδα 🙂

  Η πρόθεση του ιστολόγου ήταν άλλη : να αποδείξει ότι μπορεί ακόμα α κάνει ένα συνεπές «κλείσιμο» 😉

 66. Ο/Η bernardina λέει:

  Λεφτόπουλα, επειδή οσμίζομαι πως ρίξατε δολωματάκι για να έρθουν στο τσαρδί σας να σχολιάζουν και να ανεβάζουν τα κλικ, 😉 άντε να το πάρει το ποτάμι (αν και δεν χρειάζεται να είναι κανείς πυρηνικός φυσικός για να καταλάβει) ποιος είναι ο μικρός του καφενείου: αρκεί να κοιτάξει το γεωμετρικό σχηματάκι αριστερά από το νικ του καθενός για να δει σε τι αντιστοιχεί. 😉

  Στα πλαίσια και στο πνεύμα της ανάρτησης του παπούλη, που απαγόρευσε ρητώς και δια ροπάλου τα σοβαρά σχόλια στο παρόν ποστ, έγραψα όσα έγραψα για ψαράκια, καφέδες, στολές που μπήκαν στο πλύσιμο κλπ. κλπ.
  Επειδή όμως σας έχει φάει η πολλή σοβαρότητα (όπως και πρέπει, άλλωστε, με το τιτάνιο έργο που έχετε αναλάβει) παραβλέψατε αυτό το καθοριστικό στοιχείο και αρχίσατε να αραδιάζετε πράσινα ανθρωπάκια και γιουτουμπάκια με κλαμένα μουν… συγνώμη, μουτράκια.
  Ωστόσο εγώ έχω αποσυνδέσει εδώ και πολύ καιρό το βύσμα που μου πιτσιλούσε αίμα στον εγκέφαλο όποτε έβλεπα τις πουστοπαπαρίτσες σας, γι’ αυτό σας τείνω πάλι χείρα φιλίας και σας αφιερώνω το κάτωθι βιδεοτεμάχιον.

  Άντε καλό μήνα!

 67. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ παπούλη, ελάχιστα πράγματα πλέον μπορούν να με κάνουν να τα πάρω κατάκαρδα!
  Σίγουρα κανένα από αυτά δεν είναι όταν «τσιμπάω» και στέλνω σχόλια άστοχα, ιδιαίτερα στο δικό σου τσαρδί.
  😉

 68. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Καλημέρα 🙂
  Παπούλη κάνε δουλειά σου εσύ …ανενόχλητος! Επειδή είναι γνωστές οι ..μαντικές μου ικανότητες και δεν χρειάζεται ενίσχυση ή πιστοποίηση αυτό ,να δηλώσω πως επί του προκειμένου (του μεροκάματου) η γνώση προήλθε απ το γεγονός πως ο νέος μας …φίλος παρέμεινε πιασμένος στην σπαμιέρα επί μακρόν ,οπότε τι κάνει νιάου στα κεραμίδια;Επειδή δε τούτος (ο φίλος) κινδυνεύει να καταστεί …ληθαίος* τον ..επικαιροποιώ πάραυτα! 😉
  https://papoylis.wordpress.com/2012/02/28/closing-an-activ/#comment-11188

  Τώρα που είπα …νιάου να διαπιστώσω πως διακρίνω κάποιαν …επιρροή επί της προσφιλούς διδασκάλισσας μας από Λασκαράτο ενισχυμένη με ολίγη ..σως Νοσφεράτου η οποία ίσως εξηγεί πως μετεβλήθη σε περήφανη Σταχτοπούτα που ..αρνείται να φορέσει το γοβάκι της
  ( https://papoylis.wordpress.com/2012/02/28/closing-an-activ/#comment-11189 )
  παρά την …θύελλα υπομνήσεων στην οποία με υποχρέωσε ,πράγμα που αποδεικνύει περίτρανα πως οι κατηγορίες περί μεροληψίας (της διδάσκουσας) από τον …έτερο μαθητή είναι παντελώς ..ανυπόστατες! Να επισημάνω εδώ πως η πανθολο (η) γουμένη και γνωστή ευαισθησία της διδάσκουσας την καθιστά …αντικείμενον εκμετάλλευσης! 😆 🙂
  Ο έτερος βεβαίως έχει εξασκηθεί δεόντως στην τέχνη του …παρατηρητή ,ως …διεθνώς καταξιωμένος αμερόληπτος …κριτής οφείλω να του το αναγνωρίσω ! Αν και βεβαίως βεβαίως αγνοεί τα πραγματικά περιστατικά τα οποία υποχρεώνουν τους εντίμους οικογενειάρχες να αφιερώνουν τα Σαββατοκύριακα στα του οίκου τους και κάποιες καθημερινές ,σπανίως , στα φιλαράκια τους! 😉
  Λέφτηδες να έχετε υπ όψιν σας πως τους διδάσκοντες τους εκμεταλλευόμαστε καλή ώρα όπως εγώ και ο …Αναγνώστης! Αρχίστε με την εισαγωγή στην διαδικασία από το τελευταίο της πόνημα που είναι ένα δήγμα για win-win situation! 😉 🙂 (Τι στο καλό θα μάθω και …Αγγλικά εδώ μέσα)
  Νοσφεράτε, xa xa 🙂
  Νίκιπλε 🙂

  *εκ του λανθάνω= διαφεύγω της προσοχής . Δασκάλα, βλέπε τι …μαθητές έχεις 😉

 69. Ο/Η bernardina λέει:

  Αχ, βρε Νικολή μου, καλό μου αφεντικούλι, και το ‘νιωθα το ορειβατικό να με κλωτσάει στον κάλο σαν να ήθελε να μου δείξει κάτι, αλλά πού εγώ… στην κοσμάρα μου, ο μικρός! Νόμιζα ότι με είχε χτυπήσει από το πήγαιν’ έλα για να σερβίρω τους πελάτες 😆
  Είδες που τα ‘λεγα για το αθερινόδιχτο; Και ποιος ξέρει πόσες άλλες ζαργάνες και κουτσομούρες και ροφούκλες έχει… ξαντεριάσει ο παπούλερμαν και τις έχει ρίξει στη χύτρα για μπουγιαμπέσα επειδή δεν θέλει να κυκλοφορούν στο δικό του ενυδρείο 😉 😉
  Ναι, αλλά μ’ αυτό το βιολί έχουμε καταντήσει να παίζουμε από τρεις και τέσσερις ρόλους ο καθένας εδώ μέσα -καφετζήδες, καφετζόπουλα, μαθητές, δασκάλες, ποιητές, σύμβουλοι επενδύσεων, συνθέτες, στιχουργοί, σκηνοθέτες, κομπάρσοι, ινστρούχτορες, ιστορικοί, κριτές, παρατηρητές… Άσ’ τα να πάνε.

  Αλήθεια, βγάλαμε κάνα φραγκάκι τώρα με τα καθαροδευτεριάτικα στο μαγαζί; Μπας και γίνει τίποτα μ’ κείνη την ψωροαύξηση που λέγαμε από αντιπρόπερσι 😉 😉 Καλά καλέ αφεντικό, μη βαράς!
  Τίποτα, ε; Όλες οι εισπράξεις πάνε στα ανελαστικά… Κατάλαβα, κατάλαβα…

 70. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  s στη Μπερινιδα τη γατα

 71. Ο/Η nikiplos λέει:

  arrivederci signore Lucio

 72. Ο/Η bernardina λέει:

  😦 😦

 73. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  😦

 74. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλη Μπέρνυ,

  Πώς τα καταφέρνεις και σε κάθε νέο σου σχόλιο τα κάνεις όλο και πιο μούσκεμα; 😉

  Ώστε «άντε να το πάρει το ποτάμι (αν και δεν χρειάζεται να είναι κανείς πυρηνικός φυσικός για να καταλάβει) ποιος είναι ο μικρός του καφενείου»;;;

  Και το λες σ’ εμάς αυτό, ορέ Μπέρνυ;;; Μα υπάρχει άνθρωπος (εκτός από εσένα 😉 ) που παρακολούθησε τον διάλογο μεταξύ Bernardina, Μικρού του καφενείου, Αναγνώστη και του ταπεινού γραφιά από εδώ, και να μην κατάλαβε ότι το έχουμε δεδομένο πως Μικρός τού καφενείου και Μπέρνυ είναι ένα και το αυτό;;; Για ρώτα τον Αναγνώστη! 😉 [*]

  Πάμε στα πιο μούσκεμα: Ώστε εσύ «στα πλαίσια και στο πνεύμα τής ανάρτησης […] έγραψες όσα έγραψες»; Κι εμείς, ορέ Μπέρνυ, σε ποια πλαίσια γράψαμε όσα γράψαμε;;; Στα πλαίσια και στο πνεύμα των αποφάσεων του …ΙΙΙ Συνεδρίου τής Comintern;;; Και το δικό σου πράσινο ανθρωπάκι[**] έχει τον πισινό κανονικά πίσω, ενώ τα δικά μας στο …κεφάλι;;; Και τα δικά σου βιντεάκια είναι για λουλουδάκια, ενώ τα δικά μας για κλαμένα μουν… συγγνώμη μουτράκια;;;

  Μα τον Τουτάτη, ορέ Μπέρνυ: Δεν υπάρχει στον Περαία από σένα πιο ορέα! 😉

  Και ακριβώς επειδή δεν υπάρχει πιο ορέα, αυτή τη φορά (την πέμπτη, αν δεν κάνω λάθος!), λέμε να αφήσουμε το χέρι σου απλωμένο μέχρι να μουδιάσει και να αρχίσει να μυρμηγκιάζει! 😉 Διότι τίποτε δεν βγήκε από τις προηγούμενες τέσσερις. Ίσα-ίσα που κόντεψα εγώ να χάσω το δικό μου χεράκι απ’ τον ώμο! 😉 Άστο λοιπόν καλύτερα. Γιατί, σε τελική ανάλυση, πρέπει κάποτε να το πάρεις απόφαση, όπως το πήραμε κι εμείς: Δεν μας γουστάρεις! Είναι αλήθεια ότι μια πας μπρός και μια κάνεις πίσω, όπως καλή ώρα στο σχόλιο που σχολιάζουμε: από τη μια μάς απλώνεις το χέρι, κι από την άλλη μάς αποδίδεις, για άλλη μια φορά, ύπουλες προθέσεις. Όμως αυτό που κυριαρχεί είναι ό,τι σου είπαμε: Δεν-μας-γουστάρεις! Τέρμα και τελεία και σε άλλα με υγεία! Και λοιπόν; Δημοκρατία δεν έχουμε; Και στην τελική: εδώ δεν ενοχλεί εμάς αυτό, ενοχλεί εσένα; 😉 Δεν το καταλαβαίνω!

  Συνεπώς, τι να κάνουμε, όπως είπε κι ο Βλαδίμηρος; Ειρηνική συνύπαρξη, όπως είπε κι ο Νικήτας! Αυτό να κάνουμε! Για να τα λέμε όλα, αυτό πρέπει να κάνεις εσύ, γιατί εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε να συνυπάρξουμε εδώ ακόμα και με όσους μάς έλουσαν πατόκορφα. Εσύ καλείσαι να κάνεις τον νέο compromeso storico! Πράγμα όχι ιδιαίτερο δύσκολο λόγω τής εμπειρίας σου από τον ορίτζιναλ τού Μπέρλι. 😉 Σε κάθε περίπτωση, σου έχουμε εμπιστοσύνη!

  Βέβαια, όταν λέμε ειρηνική συνύπαρξη, δεν σημαίνει ότι αν αύριο μεθαύριο, πατήσουμε κι εμείς καμιά μπανανόφλουδα (κάτι αντίστοιχο με αυτό που έπαθες εσύ[**]), αλλά η μπανανόφλουδα σού έρθει εσένα στα μούτρα (κάτι αντίστοιχο με αυτό που πάθαμε εμείς), δεν θα μπορείς να πεις το κάτι τις σου! Είπαμε, δημοκρατία έχουμε! 😉

  Καλό μήνα επίσης! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  [*] Φίλε Αναγνώστη, αυτό είναι ένα ακόμα κόλπο, που στις αρχαίες κομματικές σχολές που πήγαινες αποκλείεται να το ξέρανε οι ινστρούχτορες για να σας ξεστραβώσουν κι εσάς. 😉 Άκου το λοιπόν:
  Όσους δεν είναι μαζί μας, είναι λάθος να τους θεωρούμε όλους αντιπάλους, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι μαζί μας. Πρέπει να φροντίζουμε να εξακριβώσουμε πόσοι από αυτούς μπορεί, εν δυνάμει, να εξελιχθούν σε συμμάχους. Και τι κάνουμε; Θέτουμε διλημματικά ερωτήματα για να τσεκάρουμε αντιδράσεις. Αυτό συχνά, έχει και μια άλλη, παράπλευρη ωφέλεια: διασπά όσους δεν είναι μαζί μας, πράγμα που, σε κάθε περίπτωση, είναι προς το συμφέρον μας! 😉 Έχουμε κι εδώ δηλαδή win-win situation!!! 😉

  [**] Ξέρουμε, ξέρουμε! Παρανόηση, παρανάγνωση, παρερμηνεία, κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ. Τσάκο ένα τραγουδάκι μπας και, αφού δεν σε πείθουμε εμείς, τα καταφέρει ο Γιοβάν Τσαούς που στο λέει και δύο φορές για να το εμπεδώσεις! 😉

 75. Ο/Η bernardina λέει:

 76. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:


  Έμαθα πως είσαι μάγκας

  Έμαθα πως είσαι μάγκας,
  είσαι και μερακλής
  πως γυρίζεις στις ταβέρνες,
  είσαι και μπελαλής.
  Πως γυρίζεις στις ταβέρνες,
  είσαι και μπελαλής
  έμαθα πως είσαι μάγκας,
  είσαι και μερακλής.

  Tούρνε και τούρνε, τουρνενέ
  πες το βρε μάγκα, βρε μάγκα μου το ναι,
  πες το βρε μάγκα, βρε μάγκα μου το ναι
  τούρνε και τούρνε, τουρνενέ.

  Έμαθα πως παίζεις ζάρια,
  στις λέσχες πως γυρνάς
  και στο σπίτι σου τα βράδια
  ποτέ σου δεν πατάς.

  Και στο σπίτι σου τα βράδια
  ποτέ σου δεν πατάς
  έμαθα πως παίζεις ζάρια,
  στις λέσχες πως γυρνάς

  Tούρνε και τούρνε, τουρνενέ
  πες το βρε μάγκα, βρε μάγκα μου το ναι,
  πες το βρε μάγκα, βρε μάγκα μου το ναι
  τούρνε και τούρνε, τουρνενέ.

 77. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  στη Μπερνιδα

 78. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Συμφωνώ!!
  Οι Ινστρούχτορες των αρχαίων εποχών δεν τα ξέρανε αυτά τα γουίν γουίν γουίν και μάλιστα πολλοί από αυτούς αποδείχθηκαν και ανεπίδεκτοι γενικώς.
  Τρανή απόδειξη είναι ότι μετά από τόσα χρόνια που περάσανε, και αφού κάμποσοι ανέλαβαν εργολαβία την ..προπόνηση των νέων μας (των Αριστερών ..με πνεβματικές ανησυχίες) μιας και οι περισσότεροι έφυγαν από τα τότε μαντριά και έκαναν σόλο καριέρα και δικές τους ..μπάντες, το αποτέλεσμα των μουσικών μας σήμερα, (ειδικά στα ..εναλλακτικά γκρούπ) είναι αποκαρδιωτικό (κάθε πέρσι και καλύτερα).
  Το γιατί οι νέοι μουσικοί εγκλωβίζονται δεν κατάλαβα, αλλά κατανοώ ότι είναι και δύσκολες οι εποχές.
  Μα ήτανε ανάγκη να κάνουμε τόσο διάλογο αφού συμφωνούμε;;
  Βέβαια το αποτέλεσμα μετράει και από αυτή την άποψη εκτός από πολύ πλήρης (που έμαθα τόσα πράματα) είμαι και εφχαρηστιμένος που συμφωνήσαμε για άλλη μια φορά.

  ΥΓ Ακούστε και ένα αρχαίο. Το παιχνίδι δεν (είναι οφέλιμο να) πάει -βλέπουμε αν μας γουστάρει ή μας απεχθάνεται ο άλλος-αντιστοιχούμε στάση και συμπεριφορά με βάση το ..apriori συμπέρασμα.
  αλλά
  ανάλογα τη στάση και τη συμπεριφορά γενικώς και ..ειδικώς, ο άλλος γουστάρει ή όχι και αυτό είναι διαρκώς εξελίξιμο και άρα μεταβαλλόμενο.
  Αν πιάσανε τα bold έχει σημασία ειδικά με αυτούς του συμμετέχοντες και τους παρόντες και τους , προσώρας ελπίζω απόντες

  Ένας λόγος είναι σε αυτό το μέσο οι παρανοήσεις που οδηγούν σε λάθος συμπερασμα για το τι εννοεί και εκφράζει ο άλλος είναι πολύ συνηθισμένο και αν κάποιος μείνει στο να προσπαθεί να δει (εκ των προτέρων) αν τον απεχθάνεται ή όχι ο άλλος συνιστά αυτοπαγίδευση διότι ξεκινά ένα φαύλο κύκλο κλπ κλπ.
  Θα μπορούσατε να με ρωτήσετε «για μας το λές αυτό»;;
  Θα ήταν λάθος ερώτηση, διότι με τα γουίν γοίν γουίν ξέρετε ότι ποτέ δεν δίνεις την ευκαιρία απαντώντας δια της ..γενίκευσης (όχι μωρέ γενικά μιλάω) να συνδικαλίσει επάνω σας.
  Μείνετε λοιπόν στη δήλωση καλής πρόθεσης και πάααααμε παρακάτω που έλεγε παλιά και ο Βαγγέλης 🙂

 79. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  ότι ποτέ δεν δίνεις την ευκαιρία απαντώντας=ότι ποτέ δεν δίνεις την ευκαιρία στον άλλον να απαντήσει δια της γενίκευσης…………………

 80. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Αναγνώστη,

  Ναι, εννοείται, πάμε παρακάτω. Να πούμε μόνο ότι συμφωνούμε με τη διαλεκτική που εκφράζεις στο ΥΓ. Κι ακόμα, ότι, όπως φαίνεται και από τα σχόλιο προς τη Μπέρνυ, δεν είμαστε και τόσο τού απριορικού όσο, ίσως, νομίζεις. (Τέσσερις φορές είναι αυτές και πάνω από 12 μήνες!) Τέλος, να διευκρινίσω, ότι στη δική μας γλώσσα (= σκέψη) υπάρχει τεράστια απόσταση μεταξύ του δεν με γουστάρει κάποιος (ή και κάποιος δεν είναι μαζί μου) και του με απεχθάνεται. Δεν ξέρω όμως τι γίνεται στην …αραμαϊκήν! 😉

  Τα λέμε

 81. Ο/Η Left G700 λέει:

  Όσο υπάρχει τράπουλα θα βγαίνουνε ρηγάδες,
  κι όσο υπάρχουν δάσκαλοι θα βγαίνουν μαθητάδες!

 82. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Η πλάκα πάντως είναι ότι όντως δεν είχα καταλάβει ότι ο μικρός ήταν η Μπέρνη. Επίσης δεν το είχα τσεκάρει με το άβαταρ, γιατί το αποφεύγω, αφού φοβάμαι ότι αν εκεί δημιουργηθεί λάθος εντύπωση, λόγω προχειρότητος στο τσεκάρισμα ..γά@@@@@σε τα 🙂

  Εν πάσει περιπτώσει ας γυρίσουμε στο ..θέμα μας.
  Μπορεί η γλώσσα να επηρεάσει γενικότερα την …πολιτισμική συμπεριφορά του υποκειμένου;;
  Ο Παπούλης τα μιλάει καλά τα κλεισίματα!!
  Αυτό σημαίνει ότι έχει απλώς μια πολιτισμική ..παρακαταθήκη ,σαν το ότι έμαθε ποδήλατο ή κολύμπι ή θέ μου φύλαγε, και στην πρώτη ευκαιρία θα το εξασκήσει με νεανική ..ευχέρεια ακόμη και αν το έχει απαρατήσει για χρόνια και εδώ κολλάει το θέ μου φύλαγε, αλλά παρεμπιπτόντως , άρα δεν πειράζει ή ότι μπορεί και το εξασκεί σημαίνει συγκεκριμένη ..παρακαταθήκη του υποσυνείδητου που μόλις θα δοθεί η ευκαιρία θα κάνει πάλι τα ίδια (κλεισίματα και συμπαραμαρτούντα 😉 ) ..εξακολουθητικώς;;
  Τα ερωτήματα είναι καίρια!!
  Έχει ο δίκιο ο Στάλιν ή ο Τσε;;
  Με μια φορά (μια περίοδο στράτευσης) γίνεσαι;;

  Καλά πλάκα κάνω, με το Στάλιν είμαι (στο θέμα της γλώσσας, για το νόμο της αξίας το ψάχνω 🙂 ), δεν τούμεινε το κουσούρι,μη πάω και σε καμιά σπαμιέρα, διότι πρέπει να είναι και ευαίσθητος με το θέμα, πράμα που κατανοώ , αλλά τάθελε και ο απαυτός του με την ανάρτηση 🙂 🙂

 83. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  στη μπερνυ

 84. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Αναγνώστη,

  Το κόβουμε ότι τέτοια κλεισίματα ο товариш Яков δεν θα τα έκανε ποτέ. Οπότε και να επανέλθει (πράγμα για το οποίο εμείς, σε αντίθεση με σένα, λέμε Θε μου κάνε! 😉 ) μη τον φοβάσαι!

  Η περίπτωση των απόψεων του Στάλιν για τη γλώσσα είναι μια από τις αιτίες που μας κάνουν να βάζουμε σε εισαγωγικά τη λέξη σ τ α λ ι ν ι κ ό ς. Για τα εισαγωγικά που βάζουμε στη λέξη α ν τ ι σ τ α λ ι ν ι κ ό ς έχουμε άλλους λόγους, πού να σου εξηγούμε τώρα! 😉

  Τα λέμε

 85. Ο/Η papoylis λέει:

  Νίκιπλος 🙂 🙂 🙂

  Αναγνώστα :

  «…και τους , προσώρας ελπίζω απόντες…»

  Να μην ελπίζεις αγαπητέ φίλε , τουλάχιστον για μια από αυτές τις περσόνες που υπονοείς
  Περισσότερα για το λουζ – λούζ αυτό παίγνιο εν καιρώ…

  Για όλους τους υπόλοιπους : συνεχίστε ακάθεκτοι 😉 🙂 Νόσφη : ελάφρυνε λίγο τα βίντεα στα σχόλια γιατί το ποστ βαραίνει πολύ 😉

 86. Ο/Η bernardina λέει:

  στα Λεφτόπουλα με όλη μου την αγάπη (και κυρίως σ’ εκείνο που του έχει φύγει το χεράκι να πληκτρολογεί και να κουράζεται 😉 )

 87. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Να κάνουμε κι εμείς …κριτική ορέ Μπέρνη αν είναι να τύχουμε μιας κάποιας, τέτοιας ..αφιέρωσης …ολικής αγάπης, γιατί αλλιώς δεν είδαμε χαΐρι μέχρι τώρα! 😦 🙂 🙂

  Παπούλη, αν είναι καμιά αγαπητή περσόνα, πικραμένη,.θυμωμένη ή ότι άλλο παρόμοιο, πες της τότε σε παρακαλώ εγώ με όοολα αυτά που τραβάω με τον …Αναγνώστη τι έπρεπε να κάνω;; Να πάω …Αργεντινή;;; 😕

 88. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Με βάση τις τελευταίες (μα πολύ τελευταίες) άμα κατείχα τα ..ποιητικά και τα μουσικά και αν είχα και αρωγή 😉 , θα μπορούσα να γράψω έργο λυρικού θεάτρου (όπερέτα), νοιώθω βαθειά εμπνεβσμένος, πολύ όριμος και διακατέχομαι (συντοχρόνως όλα αυτά) από μια ακατάσχετη επιθυμία να εκφραστώ καλλιτεχνικώς.
  Ο τίτλος θα (μορούσε να) ήταν » οι γυναίκες προτιμούν τους ..σκληρούς»
  Το σενάριο θα είχε αντιδάνεια 😉 από το γνωστό κολοσσιαίο μελόδραμα όπου πολιορκούν τη Λάσκαρη ο Κώστας Κακκαβάς, νέος ευγενής, με επίπεδο και γνώσεις, αλλά κυρίως με ανυπόκριτο σεβασμό προς το άλλο φύλο, λουλούδια, ποιήματα και έτσι, καθώς και ο Κούρκουλος ο οποίος εκτός όλων των άλλων ήταν και ανάλγητος αφού είχε αφήσει την πρωταγωνίστρια (ημι)γυμνη σε ένα άλσος και τη βρήκανε οι αστυνομικοί και ο πατέρας της (αξιοπρεπέσταος κύριος) όταν είδε τους δημοσιογράφους έπαθε μια βουή.
  Επίσης ..πήδησε (ο Κούρκουλος) και τη μικρή (σχεδόν ανήλικη) αδερφή της και μετά μια παθιασμένη σχέση τους οδήγησε στον ..κατήφορο (δεν θυμάμαι αν αυτός ήτο ο τίτλος ή αν πρόκειται για το γυμνή στο δρόμο ή κάπως έτσι).

  Οι πρωταγωνιστές είναι γνωστοί, τα προσόντα τους στις ..περφόμανς με υψηλές καλλιτεχνικές απαιτήσεις διεγνωσμένες και μάλλον έχουμε πληθώρα γιατί είναι 3 (Λέφτης, όποιος είναι πιο ορέος από τους 5 και οι 2 συνερ-γατες μου, πράγμα που δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί υπάρχει και περίπτωσις 2πλού ρόλου με λεπτές αποχρώσεις και δεν εννοώ αυτόν του Κούρκουλου, αυτός είναι μονός).
  Εκεί που δυσκολέυομαι είναι στις γυναίκες γιατί δεν έχουμε εφεδρεία για το ποια θα κάνει τη μικρή αδερφή.

  ΥΓ1 Παπούλη, αυτά για τις ελπίδες τα λέτε εσείς των φυσικών επιστημών που δεν είχατε κάνει επαρκώς λατινικά και γιατί θέλετε για όλα επαρκείς αποδείξεις και εργαστηριακά όλα, ημείς του κλασσικού είμεθα του ντουμ Σπύρο σπέρο.
  ΥΓ2. Ελπίζω ότι δεν θα παρεξηγήσει κανείς τις ανωτέρω καλλιτεχνικές μου ανησυχίες και να το πάρει στραβά 🙂 🙂

 89. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μαρέσει που συνεννοούμαστε και σκεφτόμαστε τα ίδια ορέ Νίκο (μαζί γράφαμε στο ίδιο πνέβμα)

 90. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  …Το αθάνατο! 🙂

 91. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αλήθεια, επειδή δεν το θυμάμαι, ο ..ευγενής Κ.Κακκαβάς, … τίποτε; Ντιπ;;

 92. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καταντιπ, τον ενθυμούμαι προς το τέλος της ταινίας να παίζει μπάσκετ μαζί με κάτι άλλους 😉 και να περνάνε ορέα και γαλήνια με μια ανθρώπινη ζεστασά και πληρότητα να τους διακατέχει.
  Λάβε υπόψιν ότι το μπάσκετ τότε ήταν εστέτ κατάσταση (κολλέγια και έτσι), κάτι σε μπάμπιγκτον ή σκουός τη σήμερον ημέρα.

 93. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Δώσε βάση Νίκο και θα σου λυθούν όλες οι απορίες

 94. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  Νόσφη : ελάφρυνε λίγο τα βίντεα στα σχόλια γιατί το ποστ βαραίνει πολύ 😉

  να βαζω λινκακια;

 95. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Άμα έχει τελειώσει τη δουλειά, δεν ανεβάζει ένα νέο post;;

 96. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ορέ Νικάλφα και Αναγνώστη, το τι γέλιο έριξα με τα σχόλιά σας (02/03/2012 στις 2:00 μμ και 02/03/2012 στις 2:16 μμ αντίστοιχα) δεν λέγεται! Να είστε καλά! Μου φτιάξατε το ΠΣΚ! 🙂

  Τα λέμε

  ΥΓ Για τη Μπέρνυ θα επανέλθω αργότερα.

  ΥΓ2 Να σημειώσω με νόημα[***] 😉 ότι ο товариш Яков δεν έβγαλε κιχ για τα όσα αναφέρουμε γι’ αυτόν στο αμέσως προηγούμενο σχόλιό μας, ενώ θα περίμενε κανείς να μας πάρει με τις πέτρες! 😉

  [***] Το νόημα είναι θετικό καθ’ ό,τι, επειδή, όπως λέει και η Μπέρνυ, «εγώ μάγκας φαινόμουνα να γίνω από μικράκι», 😉 ερμηνεύω τη σιωπή του σωστά: δηλαδή ως καλό σημάδι που αφήνει όλα τα περιθώρια να ελπίζουμε σε ένα κοσμοιστορικής σημασίας come back! 😉 Έτσι, για να σκάσει και ο Β.Δ.Καργούδης! 😉

 97. Ο/Η Left G700 λέει:

  κοσμοιστορικής = κοσμοϊστορικής (να μη δίνουμε και λαβές… 😉 )

 98. Ο/Η bernardina λέει:

  Λοιπόν αδέρφια, επιτρέψτε μου να τα πάρω με τη σειρά

  Καταρχάς, Νικολή μου, η δική μας αγάπη δεν έχει περάσει ποτέ από τα σαράντα κύματα -ούτε από ένα τόσο δα κυματάκι, εδώ που τα λέμε. Γι’ αυτό δεν πρόκειται να σου αφιερώσω τραγούδι αγάπης. Δεν το χρειάζεσαι. Επειδή όμως σε είδα λιγάκι αναστατωμένο εκεί στου Ρο, (παρόλο που μια χαρά τα λέγανε τα παλικάρια και άδικα μου στεναχωρήθηκες καμάρι μου 😉 ), να, πάρε επικόν βιδεοτεμάχιον να σκάσει το χειλάκι σου λίγο γελάκι. Και μη σε πιάσουν τα πολίτικλι κορέκτ και μου πεις πως γελάμε με τον πόνο των άλλων γιατί θα ξενερώσω, ε; 😉

  Ανάγνο μου, το πόσο γέλασα με το σχόλιό σου δε λέγεται. Άξιος ο μισθός σου, παλικάρι μου, και κρίμα που δεν έχεις συγγραφικό ταλέντο (λες εσύ -εγώ έχω άλλη άποψη 😉 ) για να φτιάξουμε παπάΔες (προσοχή στο σύμφωνο) και να σαρώσουμε τα ευπώλητα. Αλλά κάτι θα γίνει -κράτα τη σκέψη, ε; (Σφιχτά να μη σου φύγει 🙂 )

  Νόσφη, βρες τρόπο να μη μας στερήσεις τα λινκάκια σου, πλιζ.

  Και τέλος, Λεφτόπουλα -θ’ αρχίσω με κάτι σοβαρό για να μπείτε στο πνεύμα: επειδή παλικάρια μου, the grim reality is out there, και για όποιον δεν κατάλαβε, η ζοφερή πραγματικότητα, (τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε), είναι Εκεί Έξω και με περιμένει -όπως όλους μας- κάθε φορά που δρασκελώ το κατώφλι του σπιτιού μου έτοιμη να με αδράξει από το λαιμό και να μου καρφώσει από αόρατες βελονίτσες μέχρι φαρμακερά μαχαίρια, συνειδητοποίησα ένα πράγμα, (που το είχε πει η απούσα προγιαγιάκα με τον πιο γλαφυρό τρόπο): εδώ μέσα μπαίνω για να βρω φίλους. Period.
  Κι επειδή 1) η ζοφερή πραγματικότητα απορροφά σχεδόν όλη τη σκέψη και την ενεργητικότητά μου ακριβώς σε επίπεδο πραγματικότητας, 2) επειδή δεν είμαι πια εντελώς νιούμπης σ’ αυτό που λέγεται μπλογκόσφαιρα, όπως κάποτε που τα έπαιρνα όλα επί πόνου 😉 και 3) δεν έχω κανενός είδους εντεταλμένη υπηρεσία αφενός, ούτε καίγομαι να πείσω για το παπικό αλάθητο της οποιασδήποτε άποψής μου αφετέρου, μού φαίνεται πλέον εντελώς γελοίο να σκιαμαχώ σε ιστολόγια πληκτρολογώντας με οργή το επόμενο αποστομωτικό σχόλιο που θα βουβάνει άπαξ δια παντός τον αντίπαλο -όλα αυτά μέσα σε εισαγωγικά και ποτισμένα με τόνους σαρκασμού, (όπως αντιλαμβάνεστε γιατί είσαστε και έξυπνα παιδιά).

  Γι’ αυτό λοιπόν, από ‘δω κι εμπρός, όποτε απευθύνεστε σ’ εμένα με άλλο πνεύμα πέραν του ανάλαφρου, χιουμοριστικού, καλοπροαίρετου κλπ παρόμοια, η απάντησή μου θα είναι μία, ίδια, πάγια, απαράλλακτη και η εξής:

  Η άλλη εκδοχή είναι πολύ λιγότερο ευγενική, ανάλαφρη και χιουμοριστική, εξ ου και τη νηστεύω.

 99. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  στη Μπερνιδα

 100. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  » Μια χαρά τα λέγανε τα παλικάρια » ! !
  Ποια παλικάρια Μπέρνυ μου ; Της φακής, της φασολάδας ή της …λιακάδας ;
  Γιατί από τα άλλα ελάχιστα είδα εκεί μέσα! 😉
  Αν με είδες αναστατωμένο όπως λες αυτό δείχνει και τον βαθμό …προσοχής σου που απολαμβάνω ..διαχρονικά! 😦 😦
  Δεν πειράζει όμως γιατί :

  🙂 🙂

 101. Ο/Η nikiplos λέει:

  Στην Μπερνάρντα κι από μένα! βίδεον

 102. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλη Μπέρνυ,

  Χθες, 02/03/2012 στις 11:58 πμ, ποστάρεις το εξής τραγουδιστικό σχόλιο για τις αφεντομουτσουνάρες μας:

  *****

  στα Λεφτόπουλα με όλη μου την αγάπη (και κυρίως σ’ εκείνο που του έχει φύγει το χεράκι να πληκτρολογεί και να κουράζεται 😉 )

  *****

  Στις 4.11 μμ τής ίδιας μέρας γράφουμε σε ένα σχόλιο για σένα, μια και μας αφιέρωσες ένα τραγούδι και μάλιστα με αγάπη:

  *****

  ΥΓ Για τη Μπέρνυ θα επανέλθω αργότερα.

  *****

  Και μετά από δύο ώρες και τέσσερα λεπτά, χωρίς να έχω επανέλθει, χωρίς να έχω γράψει ούτε ιώτα, και χωρίς, φυσικά, να έχεις την παραμικρή ιδέα για το τι θα γράψω, ποστάρεις ένα σχόλιο το οποίο απευθύνεται και σ’ εμάς και το οποίο, για να μη σχολιάσουμε άλλα, τελειώνει με τα εξής φιλικά λόγια (φιλικά γιατί εσύ ψάχνεις για φίλους…):

  *****

  Η άλλη εκδοχή [σ.σ.: απάντησης προς εμάς] είναι πολύ λιγότερο ευγενική, ανάλαφρη και χιουμοριστική, εξ ου και τη νηστεύω.

  *****

  Τι να σου πούμε τώρα, ορέ Μπέρνυ;

  Τίποτε δεν θα πούμε!

  Μόνο τα εξής:

  Υποκλινόμαστε!

  Respect!

  Chapeau!

  //www.youtube.com/watch?v=3m56wQLP02g&feature=related

 103. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  στη μπερνουλα μας με καθε αγαπη ..καληνυχτα μπερνι

 104. Ο/Η The corner boys making all that noise* λέει:

  «καλησπέρα σε όλους τους σχολιάζοντες… δεν είναι ανάγκη να πει κανείς την τελευταία κουβέντα σώνει και καλά… καμιά φορά ο επιμένων εκτίθεται περισσότερο… το λέω έτσι γενικά μη στοχοποιώντας κανέναν από όσους σχολίασαν εδώ μέχρι τούδε…»

  -Άμα θέλει να πει κάτι ειδικά και να στοχοποιήσει κάποιον τι κάνει;

  -Βάζει τον Tom Waits να το πει! 😉

  -Τσ, τσ, τσ… 😯

  *aka Left G700 😉

 105. Ο/Η papoylis λέει:

  Προς πάντα ενδιαφερόμενο

  με το » «μην ελπίζετε» δεν εννοούσα τη σεβαστή μας Λαίδη

  κατά τα λοιπά keep up the good job 🙂

  Αναγνώστα

  έχεις σκεφτεί να συγγράψεις κανένα σενάριο ;;; 🙂
  ( έχω μέσον στο Παντελή το Β. για να προχωρήσει το project )

 106. Ο/Η bernardina λέει:

  με το ” “μην ελπίζετε” δεν εννοούσα τη σεβαστή μας Λαίδη

  Είναι ό,τι καλύτερο έχω ακούσει εδώ και πολύ καιρό. 😛 😛 😛
  Μετά συνειδητοποιώ ότι εννοείς κάποιους άλλους και μου κόβεται πάλι το χαμόγελο 😦

  Εγώ παπούλ εμμέσως πλην σαφώς το πρότεινα στον Ανάγνο για το σενάριο. Έχω και άκρες στους εκδοτικούς 😉

  Νικολή, αν σε παρακολουθούσα πιο στενά δεν θα ‘μουν μπερναρντίνα, θα ‘μουν αρπαχτικό που παραμονεύει τη λεία του και θα με φωνάζατε Stalker 😆
  Λέγοντας παλικάρια εννοούσα τον Ρο και τον Λ.

  Νοσφάκο, θενκς για τα γιουτουμπάκια,

  Λεφτόπουλα, πις μπράδερς 😉

 107. Ο/Η Left G700 λέει:

  @Μπέρνυ:

  Σόρυ. Νόου πις. Πέρμανεντ ποζ._

 108. Ο/Η bernardina λέει:

  Ποζ; Pause δηλαδή; Πέρμανεντ;
  Άρα δη εντ
  Οκέι, νο πρόμπλεμ.

 109. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Λοιπόοοον!!

  Σχετικά με τις ελπίδες, εγώ εξαρχής εννοούσα αυτό που εννοούσε ο Παπούλης, οι άλλοι έπεσαν όξω, γιατί, όπως ο ρους των γεγονότων αποδεικνύει, τους έφαγε ο Έρωτας 😆 .

  Στο θέμα του Σεναρίου πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι μιλάμε για e-οπερέτα και όχι για συμβατική, άρα χωρίς διάδραση δεν γίνεται, οπότε ασμένως σηκώνω το γάντι και αναμένω ..πρωτοβουλίες.
  Όμως υπάρχουν και προαπαιτούμενα για να είναι εφικτό το σενάριο που λέγαμε, προαπαιτούμενα τα οποία έχω περιγράψει λεπτομερώς ανωτέρω (έλλειψη σε ρόλους κλπ) και τώρα είναι η ώρα της δουλειάς (να κλείσουν τα κενά) και ουχί των υποσχέσεων για λαμπρή ..σταδιοδρομία του πονήματός μας (τις οποίες έχω σημειώσει σε excell 😉 για υπενθύμιση όταν θα έρθει η ώρα τους).

  Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα για το μόνο που εμπνέομαι είναι για βουκολικόν δράμα με τίτλο «Και στην ποδιά Της σφάζονται παλικάρια» και ουχί για λυρικό θέατρο.

  Θα το πω χοντρά!!
  Πρέπει να συμμαζευτείτε και οι κακαβάδες και οι λοιποί και να συγκεντρωθείτε στη δουλειά.
  Τώρα που είπα λοιποί θέλω να σημειώσω ότι όσοι αναλαμβάνουν το ρόλο του Κούρκουλου έχουν ιδιαίτερα αυξημένες ευθύνες, διότι (δεν το είπα από την αρχή, αλλά δεν έχει σημασία) ο σκληρός πρέπει να είναι και εβαίσθητος (συντοχρόνως), και να βγάζει και μια πρίμιτιφ αθωότητα.
  Αλλιώς ο Κακαβάς θα του τη φάει (θα μου πείτε με γάμο, δεν έχει σημασία, η καλή καρδιά μετράει).
  Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν είναι δυνατόν να κάνουμε προκοπή στο πόνημα εμφανίζοντας τον Κούρκουλο να ζητάει από τη Λάσκαρη να ..συζητήσουν για τη σχέση τους.
  Αυτά ούτε ο Κακαβάς δεν τάκανε
  Μπααα!! 🙂

  ΥΓ1. Τώρα είναι η ώρα Συνερ γάτη (εσένα με τον Καζαντζίδη λέω) να (της) κάνεις λίγα μούτρα για να σε συγκρίνει και να ζορισθεί (δεν έχουμε κι άλλη ρε γμτ να κάνουμε παιχνίδι να ζηλέψει και όχι αυτά τα ..μετροπόλιταν ξεχάστε τα, είπαμε κοινωνικές εβαισθησίες, ανεκτικότης , αλλά…
  ΥΓ2 Εσύ Νίκιπλε παιδί μου 🙂 να υποθέσω ότι αφιέρωσες άσμα ως μουσικόφιλος γενικώς, όχι ότι θέλεις κάτι συγκεκριμένο, ε;; (έχουτε το νου σας οι άλλοι το να εμφανισθεί κάποιος …ξεκούραστος την τελευταία στιγμά και να σας (τη) φάει παίζει στα μελοδράματα)

 110. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Παλικάρια ο Ρο και ο Λ; Να τους το πει κάποιος να χαρούν, Μπέρνη μας ! Εμένα …μεγαλούτσικοι μου φαίνονται!
  Δεν πρόσεξες πως η παρέμβαση μου αφορούσε κάποιον σχολιαστή και ένα άρθρο του Κ. Ρεσβάνη που με ερέθισε αφού χρησιμοποίησε ως και τον ποιητή Μ. Αναγνωστάκη για να υποστηρίξει τον καραδεξιό μονόδρομο του μνημονίου και να προσαρμόσει την αριστερά και ειδικά την ΔΗΜΑΡ στις …ορέξεις του και όχι το άρθρο του Λασκαράτου! Όχι φυσικά πως θα συμφωνούσα με όλα όσα γράφει και αυτός αλλά μου είναι κουραστικό πια να ασχολούμαι με όσους δεν έχουν να προτείνουν κάτι συγκεκριμένο και εφικτό παρά με ατελείωτη κριτική και καταγγελίες που δεν έχουν κάποια θέση ως αφετηρία ! Χωρίς βέβαια να θέλω να υποτιμήσω την αγωνιστικότητα τους για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα θρησκευτικά μας ζητήματα και όσα και όσους αντιμετωπίζουν , με αξιοθαύμαστο σθένος ομολογώ, σ εκείνο τον σκοτεινό κόσμο της οπισθοδρόμησης και της μισαλλοδοξίας !
  Αλλά η πολιτική δεν έχει να κάνει με τα καθήκοντα του αγίου Πέτρου που μπορεί να αποστέλλει ενάρετους στον παράδεισο και αμαρτωλούς στην κόλαση ! Εκεί ( στα του …θεού) υπάρχουν αυστηροί και οριστικοί διαχωρισμοί ! Έχει να κάνει με το ποιος με τις λιγότερες αμαρτίες ,πάντως αμαρτωλός , θα μπει στον «Παράδεισο» πριν προλάβει ο άλλος (να μπει) που μπορεί να είναι και πολύ χειρότερος ! 😉
  Τεσπα , αν νομίζεις πως ο Λασκαράτος έχει δίκιο κι εγώ άδικο , αν και δεν υπήρξε παρά μόνο ίσως έμμεσα «εμπλοκή» μεταξύ μας , αναφαίρετο δικαίωμά σου !

 111. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Νικάλφα,

  Όταν η πολιτική αντικαθίσταται από την ηθικολογία, τότε έχει να κάνει ακριβώς με αυτά τα καθήκοντα τού Αγίου Πέτρου που λες. Αλλά τι στα λέμε; Σάματις (εκ τού σαματά 😉 ) δεν τα ξέρεις; 😉

  Τα λέμε

 112. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αυτός είσαι!!
  Όπα

 113. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Λέφτηδες
  θα έλεγα πως και η πολιτική χρειάζεται (χωρίς φυσικά να αντικαθίσταται) και ενισχύεται από την ηθική ,για να μη γίνονται παρεξηγήσεις και φτάσουμε στο άλλο άκρο, πχ του ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κλπ ! Οκ ; 😉

  Βλέπω όμως πως αν και ο Αναγνώστης ζήτησε ..αρωγή εξ αρχής κάποιοι ..λουφάρουν χαρακτηριστικά και αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους!
  Εγώ φυσικά σαν αγνό , φιλότιμο, λαϊκό παιδί δεν θα μείνω αδιάφορος μπροστά στην ανάγκη και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για την εβό-δοση του σκοπού!
  Αμ έπος ,αμ έργον αναλαμβάνω την ..σκηνοθεσία ,την παραγωγή, θα γράψω λίγο από το σενάριο και φυσικά θα επωμιστώ ( όχι παραμάσχαλα ) και κάποιον από τους κύριους ρόλους του δράματος, ερωτικού βέβαια για να συμπάσχουμε επιτέλους χωρίς περιορισμούς και εμπόδια να ανοίξουμε την καρδούλα μας τουτέστιν και να χορτάσουμε αισθήματα δυνατά και σπαραξικάρδια διανθισμένα από ταξικές αντιθέσεις και τρομακτικές ανισότητες!
  Βασική μας προτεοραιότητα φυσικά αγαπητοί και άναυδοι φίλοι (αυτό μ αρέσει παραπάνω από το …άσπονδοι) είναι το καστ ή άλλως πως η ανάληψη συγκεκριμένων ευθυνών και καθηκόντων μέσα στο προτσές της αναπαράστασης των κοινωνικών και προσωπικών βιωμάτων των ηρώων μας ! 😆
  Λοιπόν θα μοιράσω τους ρόλους και μετά, όπως γίνεται σε όλες τις ορθά οργανωμένες διαδικασίες παραγωγής ,θα ..βρούμε τι ακριβώς θα κάνει ο καθένας τους (μας)!
  Θα χρειαστούμε φυσικά έναν καθώς πρέπει αφηγητή και όπως ήδη έχετε συμφωνήσει ασμένως όλοι αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον ..Αναγνώστη μας .
  Εγώ ως ευγενής πράος και καλοπροαίρετος νέος θα παίξω τον Κακκαβά (περιγραφική ευκολία ) αν και η μακρόχρονη θητεία μου στον κόσμο της νύχτας θα με έκανε κατάλληλο και για τον ρόλο του Κούρκουλου, αλλά τώρα τελευταία έχω μαλακώσει ..απροσδόκητα, άσε που με πιάνουν και ποιητικές ευαισθησίες στη χάση και στη φέξη!
  Έτσι τον Κούρκουλο θα παίξει ο (ένας) Λέφτης ως αψύς (και προπονημένα αμείλικτος στους ταξικούς εχθρούς) και ορμητικός εργαζόμενος που όλο μετράει τα μισθά του και όλο λιγότερα τα βγάζει ( το καλοκαίρι θα λέγεται Left 350) και μετά προσπαθεί να αναπληρώσει τις απώλειες ,κυνηγώντας με τους υπόλοιπους τους ..φλώρους των βορείων προαστίων στα μπαράκια του Γκύζη ώσπου πέφτει ξαφνικά ένα βράδυ ,πούβρεχε καταρρακτωδώς και όχι μονότονα,επάνω (σε μια ..γωνία) στο πιο θεσπέσιο ,ατίθασο ,λαμπερό και …βρεγμένο θηλυκό του κέντρου της Αθήνας και χτυπημένος από το βέλος του έρωτα εγκαταλείπει κάθε άλλο ενδιαφέρον και ορμά ακάθεκτος για την κατάκτηση της αλλά φευ θα χάσει στο τέλος παρά το γεγονός πως δείχνει ακαταμάχητος και στην αρχή τσιμπά μερικά επιπόλαια φιλιά ,ουπς κέρδη, επειδή ο αγαπημένος ..θείος της ( που φυσικά θα τον παίξει ο …Νοσφεράτος) πληροφορεί τον Κακκαβά για τις κρυφές αδυναμίες ,τα χούγια και τα φυσικά, της πολυπόθητης με αποτέλεσμα να υποκύψει τελικά,…τελικά στον ..από μηχανής θεό που την απαλλάσει με την αιφνίδια εμφάνιση του από τα ψυχοφθόρα διλήμματα και μπορεί να είναι (στον ρόλο) και πάλι ο Αναγνώστης ,ο ..Βάγγος ή ο ..Μαυροπρόβατος που έχει και μια παριζιάνικη εσάνς! (όποιος δώσει τα πιο ..πολλά στον παραγωγό και σκηνοθέτη 😉 )
  Ο Παπούλης (θα) είναι ο σκληρός και άτεγκτος πατέρας της κόρης ,ο Μ.Κατράκης ένα πράγμα σε πιο σύγχρονο (και αριστερό) κόψιμο που αφού αγωνιά για την ευτυχία της και την περιφρουρεί ασφυκτικά κάποια στιγμή παραδέχεται την ήττα του μπροστά στον ανίκητο έρωτα που καταλαμβάνει τις νεανικές παρειές μαζί με τα στήθη και τα ..υπόλοιπα και δίνει μακρόθυμα την ευχή του πεπεισμένος και από την στωική , προνοητική και υπομονετική μητέρα και σύζυγο που δεν μπορεί να είναι άλλη από την προσφιλεστάτη ..Προγιαγιά !
  Οι φερέλπιδες πλην απογοητευμένοι εραστές αφήνονται στις περιποιήσεις του φίλου από το Αμέρικα που κατά ευτυχή συγκυρία έρχεται για διακοπές και πρότυπο ευγένειας και ουμανισμού αναλαμβάνει να τους παρηγορήσει και αφού κάνουν μια τουρνέ με την ..θαλαμηγό του στα Ελληνικά νησιά τους παίρνει για μια νέα ζωή στη μητρόπολη του καπιταλισμού .Νομίζω πως ο φίλτατος …Νίκιπλος θα ενσάρκωνε ιδανικά τον μεγαλόψυχο ,επιτυχημένο και πλούσιο επιχειρηματία από τη νέα γη! Στο επόμενο :
  Η φοβερή ατίθαση κόρη,το μήλον της έριδος , μια απρόσιτη και αγέρωχη προσωπικότητα που παίζει τους άνδρες στα δάχτυλά Ή μια γλυκειά και ευαίσθητη ψυχή που η τύχη της επιφύλαξε μια σκληρή μοίρα ; Αναμείνατε στις οθόνες σας !
  Καλύτερα όμως πιάστε δουλειά για ..διορθώσεις και γέμισμα των ..κενών! 😉 🙂

 114. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Πάλι στα μπουζούκια ορέ ρεμάλια;;; Και μετά σας φταίει ο Σόιμπλε και ο ..Ρεν,…ανεπρόκοποι! 😛

 115. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ναι και θα παντρεφτείτε με την πολυπόθητη στη Μητρόπολη με κουμπάρους το ..Ρο και το έτερο παλλικάρι (συντοχρόνως), χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, ο δε ..Κούρκουλος θα το ρίξει στο ποτό και τον αγώνα (θα μονολογεί στις πορείες όλες οι γυναίκες είναι ότι είναι, εκτός από τη μαμά).
  Συγκεντρώσου, θέλουμε κι άλλες, έτσι όπως είναι τα πράματα ομαλό μελόδραμα δεν βγαίνει!

  ΥΓ. Δεν μου λες, από παιδικό πάρτυ γύρισες τέτοια ώρα;; (επειδή είναι ΠΣΚ το λέω) 🙂

 116. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Όχι, από αγώνα …μπάσκετ. Συγκεντρώσου Αναγνώστη ,εσύ ..παντρεύεσαι (το πιθανότερο) Χωρίς ανατροπές δεν βγαίνουν τα …έξοδα! 😉

 117. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Άντε καλά, εγώ παντρέυομαι, εσύ παντρεύεσαι, αλλά το σίγουρο είναι ότι ολόκληρο Κούρκουλο καληνυχτακια θέλεις να τον κάνεις (στο έργο) σε κάθε περίπτωση.
  Ο δε Νοσφεράτος θα πάει στην Αμερική με το Νίκιπλο που θα του κλείσει θέση σε καράβι με άλλους γαμπρούς και ο Παπούλης θα τους δώσει την ευχή του ανοίγοντας κρασά του Μαυτοπρόβατου.
  Δεν βγαίνει σου λέωωωω, υπάρχουν ..αντιφάσεις
  ΥΓ Είχε παράταση φαίνεται (παλιά ήταν πεντάλεπτες παντως)

 118. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Εκτός αν είχες τίποτα ..επεισόδια και διακοπές (πεντάλεπτο είναι ο καθαρός χρόνος) 🙂

 119. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αυτές τις αντι-φάσεις θα τις δω αύριο από την ..άλλη μεριά 😉 και σε σλόου -μόσιον και θα τις παραπέμψουμε στην επιτροπή διαιτησίας ή στον …αθλητικό δικαστή, ενδεχομένως ! 🙂

 120. Ο/Η bernardina λέει:

 121. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Όπααα!

 122. Ο/Η bernardina λέει:

  Ύστερα από το οπτικοακουστικό σχόλιο επί του καλλιτεχνικού, προχωράω στο παρασύνθημα επί του μπλογκοπολιτικού.
  Πρώτον: Ορέ Νικολή μου, δεν ξέρεις ότι το παλικάρι είναι state of mind και όχι ηλικιακό ζήτημα; Δηλαδής πώς αλλιώς θα έλεγες, πουχού, τον δικόνε μας παπούλη που αν και παπούλης το λέει η περδικούλα του αν όχι παλικάρι; Και παλικάραρο μάλιστα!
  Ομοίως, ο Ρο και ο Λ, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι παλικάρια γιατί έχουν το θάρρος της γνώμης τους, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς μαζί του.
  Και ποια ήταν η γνώμη του Λ. εις το επίμαχον; Η ηθικολογία; Δε νομίζω, αδέρφι. Καλό είναι να θυμίζουμε και τις δικές μας αδυναμίες -άλλωστε αν δεν κάνει η αριστερά την αυτοκριτική της ποιος θα την κάνει; Η Δεξιά; Ας καγχάσω τρις -καγχ καγχ καγχ.
  Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι ο Λ. δεν ηθικολογούσε: τη μνήμη και την κρίση ενίσχυε, είδη εν ανεπαρκεία στο σκηνικό πολιτικού πρωτογονισμού που διέπει τα καθ’ ημάς. Γιατί αν λείψει η μνήμη και αρχίζουν… οι αναθεωρήσεις, πάει περίπατο και η κρίση και αρχίζουν τα συχωροχάρτια. Κυριακή κοντή γιορτή και θα δεις (φεύγω τώρα από το πεδίο της Αριστεράς αλλά όχι εντελώς 😉 ) θα δεις λοιπόν τι αναβαπτισμένες αθώες περιστερές και τι λουόμενοι στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ θα έρθουν πάλι να ψωμοζητιανέψουν το φηφοκουκάκι μας…. Και να δεις πόσοι αμνήμονες και άκριτοι θα τους το δώκουν…
  Και γιατί περίμενες να σου περάσει γραμμή ο Λ. για το δέον γενέσθαι; Ο άνθρωπος το είπε καθαρά για πάρτη του τι θα κάνει. Από κει και πέρα ούτε το καπέλωσε σε κανέναν ούτε και το υποστήριξε ως πανάκεια ή μοναδική ενδεδειγμένη λύση όπως φοριέται συχνά και μετ’ επιτάσεως στα πολιτικολογούντα ιστολόγια κάθε αποχρώσεως. Άλλωστε και ο δικός μας ο παπούλης το ίδιο δεν κάνει σε κάθε ευκαιρία; μας λέει, ορέ παιδόπουλα, εγώ αυτό θα κάνω από δω κι εμπρός. Εσείς καθαρίστε για πάρτη σας και όπως στρώνει ο καθείς κοιμάται. Έτσι δεν είναι;
  Γι’ αυτό, καλέ μου, αν γυρεύεις σώνει και καλά προτάσεις εξόδου από το αδιέξοδο μέσω των εκλογών (μπουχαχαχαχαχαααα) έεεεχει ο μπακτσές να διαλέξεις…

  (Όση ώρα πληκτρολογώ έχω ένα κράτημα, γιατί δεν ξέρω αν είναι σωστό να σχολιάζω σε τόση έκταση κείμενα και σχόλια άλλου ιστολογίου -ελπίζω να μην εμπίπτει και αυτός ο ενδοιασμός στο πλαίσιο της ηθικολογίας. Και δεν αστειεύομαι ούτε σαρκάζω. Σοβαρολογώ. Θαρρώ πως είναι δεοντολογικό το ζήτημα, αλλά τέλος πάντων, αναλαμβάνω εκ των προτέρων την ευθύνη και θα χαιρόμουν αν ερχόταν εδώ ο Λ. να μας πει τη γνώμη του, αλλά φυσικά δεν είναι δικό μου το κονάκι για να τον καλέσω).

  Τώρα, επί του σεναρίου (για να επιστρέψουμε στο καλλιτεχνικό που μας απασχολεί), σε άλλο σχόλιο. Αργοτερότερα.
  Πάντως καλά το πάτε. Λάβετε υπόψη σας και το εμβόλιμο οπτικοακουστικό -γιατί έχει κι αυτό τη σηναμανασία του. Αθάνατε Αγκόπ!

 123. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Κι εγώ τους δρόμους παίρνω τώρα αλλά όχι και δεν προσπαθεί ο Λασκαράτος να επηρεάσει !Πολύ αθώο μου τον βγάζεις !!! Μάκια λέμε και στο επανιδείν! 🙂

 124. Ο/Η bernardina λέει:

  See ya! 😛

 125. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  τι συνεβη στου Ροίδη (και στου πολύ αγαπητου μου Φιλου Λασκαράτου;
  δωστε κανενα Λινκ να ..παρεμβουμε;

 126. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  κατι ειδα και ..παρενεβην .. Εκει στην αναρτηση περι Κουβέλη..Η ειναι καπου αλλου;

 127. Ο/Η bernardina λέει:

  Τίποτα το τρομαχτικό δεν συνέβη, Νόσφη. Έκανε ένα σχόλιο ο Νικολής στου Λ. και του έκλεισα ματάκι εδώ, επειδή παραπονέθηκε πως… δεν του δίνω σημασία αλλά ασχολούμαι μόνο με τον Ανάγνο.
  Επειδή δεν ξέρω αν γουστάρει ο παπούλης να βάλω λινκ, αν σε ενδιαφέρει η ουσία του πράγματος που συζητάμε, πήγαινε στο τσαρδί του Ρο και βρες την ανάρτηση με τίτλο ο σοβαρός κύριος Φ. Κουβέλης και υπότιτλο Αριστερά καραγκιοζιλίκια στην εποχή του ΔΝΤ

 128. Ο/Η bernardina λέει:

  Μαζί γράφαμε 😛

 129. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  Ακου Μπερνταντινακι
  Μας εχεις τρελανει κλεινοντας το ματακί μιας στον εναν μια στον αλλο μια στον παραλλο..Εχεις απομείνειτ μοαδικο θηλυ εδω πέρα μεσα , ηρθε και η ανοιξη, τα κριαρια εχουν εξαντληθει απο τις χειμωνιατικες αδιεξοδες κουτουλιες και εσυ Βασιλευεις..
  ………………………………………….

 130. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  μεταξυ μπερμπαντηδων η Μπερμπαντινα

 131. Ο/Η bernardina λέει:

  Νόσφη, μάλλον με μπερδεύεις με άλλην 😉

 132. Ο/Η Left G700 λέει:

  Όσοι είναι Παναθηναϊκοί, να κλαίνε.

  Όσοι είναι Μπαοκτσήδες, να γελάνε.

  Κι όσοι είναι Ολυμπιακοί, να σηκώσουν την κόκκινη σημαία! 😉

 133. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Άμα καταλαμβανόμαστε από εσωστρέφεια και αντί να συγκεντρωθούμε στην άοκνη εργασία για φτιάσουμε κανα αριστούργημα, με το οποίο θα ανοίξουμε της πύλες του (καλλιτεχνικού και όχι μόνον) στερεώματος, χαζεβουμε πειράζοντας την πρωταγωνίστρια (που στο κάτω κάτω μία μας έμεινε) δεν θα προωθηθεί η υπόθεση των μπλογκ …αποθετηρίων έργων υψηλής τέχνης και ο κόσμος θα πηγαίνει ασκαρδαμυκτί στου Ρο να μπινελικώνει τον κο Φώτη, αφού δεν θα καλλιεργείται το πνέβμα του για να συλλάβει τις λεπτές αποχρώσεις της ΔΗΜΑΡ 🙂
  Το νου σας ρεμάλια (ξέρουν αυτοί)!!

  Μπέρνη, και τι είμαστε εμείς να δίνουμε (ή να μη δίνουμε) συγχωροχάρτι;; ο Πάπας;; 🙂

  Ρεμάλια (το νου σας) 🙂

 134. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Νικάλφα, (απαντάμε στο χθεσινοβραδινό σχόλιό σου 1:07 πμ)

  Εμείς μιλήσαμε για ηθικολογία που, όπως πολύ καλά ξέρεις, απέχει παρασάγγες από την ηθική. Αλλά, για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα, να σου θυμίσουμε, γιατί κι αυτό το ξέρεις, ότι δεν υπάρχει μία ηθική. Άλλη η ηθική τού θρήσκου, άλλη τού άθεου. Άλλη η ηθική τού Ιαβέρη κι άλλη τού Γιάννη Αγιάννη. Και, τελικά, άλλη η ηθική τής αστικής τάξης κι άλλη τής εργατικής, καθ’ ό,τι, όπως είχε πει κι ο Λοΐζος στη Μάτσαινα, «εμείς μαντάμ τυχαίνει να’ μαστε κι αριστεροί»!

  Άρα, την ηθική μας την έχουμε, δεν ήμαστε τίποτε χαμένα κορμιά! 😉

  Τώρα, αυτό το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» που λες, σηκώνει πολύ συζήτηση. Δεν είναι ούτε η ώρα ούτε η στιγμή για μια τέτοια συζήτηση, τουλάχιστον για μένα. Να καταθέσω όμως ένα ταπεινό πιάτο, ως τροφή για κοινό προβληματισμό:

  Σε πολλούς ανθρώπους η απάντηση στο ερώτημα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;» φαίνεται τόσο προφανής, που σχεδόν πριν τελειώσει τη φράση του αυτός που τους ρωτάει, λένε με ένα στόμα και μια φωνή:

  «Όχι, ποτέ!».

  Έχουμε όμως την υποψία ότι αρκετοί από αυτούς θα έξυναν το κεφάλι τους μπας και κατεβάσει καμιά ιδέα, αν το ερώτημα τροποποιόταν ως εξής:

  «Η ανάγκη αγιάζει τα μέσα;».

  Τα λέμε

 135. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Λέφτηδες, ποτέ μη λες ποτέ! 😉

  Αναγνώστη , στο μόνο που δεν φέρνεις είναι στον …Πάπα και μάλιστα δίδοντα συγχωροχάρτια! Δίκαια …αγανακτείς ! 😀

 136. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Αναγνώστα!
  Φυσικά και ως μουσικόφιλος αφιέρωσα το άσμα στην Μπέρνιδα!!! Άκου ξεκούραστος! 😉
  Τώρα να στείλετε καληνυχτάκια τον κοτζάμ macho Κούρκουλο με ένα απλό «γελαστό απόγευμα» μου φαίνεται κομμάτι δύσκολο… Κάτι σαν από «Γρηγόρη και Σταμάτη» θα καταλήξει το σενάριο, όπου θα έρθει ο «έτσι» και θα καθαρίσει το τοπίο…
  @Νόσφη, αν πάμε αν ανσάμπλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, προτιμώ κάπως νότια πληζ… μην μου πετάξεις τίποτες Βοστώνες και με ξενερώσεις! Είπαμε, Μαϊάμι, Ορλάντο, Λας Βέγκας άντε το πολύ μέχρι ΛΑ… 😉

 137. Ο/Η bernardina λέει:

  Για τον Νίκιπλο. Εξαιρετικά.

 138. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Καλή εβδομάς -μπρος μαρς!
  Ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσει η νέα βδομάδα είναι να κλείσουμε κάποιους «λογαριασμούς» της προηγούμενης! (Ή προηγουμένης ,κυρία;) 🙂
  Λοιπόν αφού δρόμους πήρα ,δρόμους άφησα ας δούμε κάτι ψιλά υπόλοιπα από χθες.
  Μπέρνη μας πολυαγαπημένη έπρεπε σε αυτό:
  «Παλικάρια ο Ρο και ο Λ; Να τους το πει κάποιος να χαρούν, Μπέρνη μας ! Εμένα …μεγαλούτσικοι μου φαίνονται!» να προσθέσω και το 😆 για να μη μου …απαντήσεις ; Μεταξύ μας, νομίζω πως όχι! 😉
  Μετά αφού έβαλες ζήτημα Λασκαράτου, που από το σχόλιο μου εκεί δεν υφίστατο η ανάγκη ,αναφέρθηκες στην «παλικαριά» των αξιόλογων Μπλόγκερς την οποία είχα αναγνωρίσει σαφώς ήδη
  λέγοντας:
  » Χωρίς βέβαια να θέλω να υποτιμήσω την αγωνιστικότητα τους για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα θρησκευτικά μας ζητήματα και όσα και όσους αντιμετωπίζουν , με αξιοθαύμαστο σθένος ομολογώ, σ εκείνο τον σκοτεινό κόσμο της οπισθοδρόμησης και της μισαλλοδοξίας !»
  αλλά μόνο για την συγκεκριμένη κατάσταση, γιατί όπως υπονόησα και με την αναφορά μου στα παλικάρια της «λιακάδας» δεν νομίζω πως η έκφραση γνώμης στους καιρούς που ζούμε είναι κανενός είδους παλικαριά , παρά αυτονόητη υποχρέωση ! Με το σκεπτικό σου και εμείς όλοι εδώ μέσα «παλικάρια » είμαστε όπως και κάθε ένας που λέει το μακρύ του και το κοντό του στα χιλιάδες μπλογκς του δικτυλαδιστάν! Παλικάρια είναι όσοι πήραν τα βουνά επί κατοχής ,όσοι βασανίστηκαν επί χούντας ,όσοι χάσανε δουλειές ή ευκαιρίες από πολιτικούς διωγμούς επειδή είχαν άκαμπτη μέση και έτσι η χρησιμοποίηση του όρου για μένα είναι ανάγκη να γίνεται με τη δέουσα οικονομία και μεγάλη προσοχή! Είμαι σίγουρος ότι συμφωνείς απόλυτα με αυτά που λέω ,έτσι απλά κάνω ένα ξεκαθάρισμα της θέσης μου και τίποτε άλλο!
  Τώρα για το αν ο Λασκαράτος πήρε θέση για το τι θα κάνει ,όπως ισχυρίζεσαι ,αυτό δεν είναι καθόλου σωστό .Ο Λασκαράτος αφού έριξε ένα ακόμη ανάθεμα από αυτά που συνηθίζει είπε μόνο το τι Δ ε ν θ α κ ά ν ε ι με μια διατύπωση που αντικειμενικά (ηθελημένα ή άθελα που το δεύτερο πιστεύω, αλλά δεν ενδιαφέρει) έχει σαν αποτέλεσμα να ενισχύει το ΠΑΣΟΚ εν όψει των επικείμενων εκλογών,όπως μπορεί πολύ εύκολα να διαπιστώσει κανείς διαβάζοντας την «πρόβλεψη» του στο άρθρο του:
  «Λυπάμαι αλλά ο κ.Κουβέλης μπορεί μεν να πείσει όσους ντρέπονται (για πόσο άραγε;) να ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ αλλά όχι και εμένα. Η μοναδική περίπτωση να έπαιρνε την ψήφο μου, η σύγκρουση στο νήμα με το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση, μου φαίνεται απίθανη. Η αλλαγή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ θα δώσει το άλλοθι της επιστροφής πολλών που δεν μπορούν να απαλλαγούν από τη γλυκιά, ψυχαναγκαστικού τύπου, νοσταλγία της εποχής του Ανδρέα.»
  Για να μη μιλήσω για το …κριτήριο με το οποίο δεν δίνει την ψήφο του ο αγαπητός κατά τα άλλα Λασκαράτος!
  Εκ του τελευταίου συνάγεται αβίαστα πως ο τελευταίος που θα προσδοκούσα να μου «δώσει γραμμή» είναι ο Λασκαράτος ο οποίος ούτε κάποια πολιτική προβλεπτικότητα έχει επιδείξει μέχρι σήμερα ,ούτε και φυσικά έχει πάρει συγκεκριμένη θέση για το δέον γενέσθαι επί των επικείμενων εκλογών ! Από που να πάρω γραμμή λοιπόν αφού κάτι τέτοιο δεν υπάρχει;;; Δικαίωμα του φυσικά, αλλά όπως είπα και προηγουμένως στην πολιτική, σε αντίθεση με την θρησκεία όπου υπάρχουν κάθετες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αθώων και αμαρτωλών ,καλείσαι να επιλέξεις μεταξύ σαφώς σε κάθε περίπτωση «αμαρτωλών» όπου όμως έχεις την δυνατότητα να κρίνεις από συγκεκριμένα πράγματα πράξεων ,θέσεων ,ιστορίας και παρουσίας εκάστου υποψηφίου το ποιος σου ταιριάζει καλύτερα ! Και το εργαλείο για να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα είναι φυσικά ο ελεύθερος και εξαντλητικός διάλογος για όλα τα θέματα ! Εδώ όμως υπάρχει ένα συγκεκριμένο λεπτό και ουσιαστικό ζήτημα για μένα ! Ο διάλογος αυτός οφείλει να γίνεται επί του πραγματικού και επί μιας ολοκληρωμένης εικόνας για οποιονδήποτε αφορά αυτός ο διάλογος και φυσικά για όποιον συμμετέχει σε αυτόν! Τι θέλω να πω ;Διάλογος με την επίκληση ιδανικών καταστάσεων όπου ο καθένας μπορεί άνετα να αντιπαραβάλει την άσχημη πραγματικότητα για τον οποιονδήποτε
  πολιτικό φορέα ή πρόσωπο με μία ιδανική κατάσταση χωρίς να υποβάλλεται στον κόπο να προτείνει κάτι συγκεκριμένο αφαιρώντας έτσι την πλέον ουσιαστική δυνατότητα από τον συνομιλητή του ,δηλαδή την δυνατότητα της ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ, είναι υπονομευμένος και άδικος εξ αρχής ! Η πολιτική είναι η τέχνη του να λαμβάνεις αποφάσεις μέσω της σύγκρισης υπαρχόντων καταστάσεων για όποια τελική επιλογή!Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ την ανάγκη και αξιώνω την υποχρέωση από τους συνομιλητές μου να έχουν θέση,αφετηρία και πρόταση για να κατοχυρώσω ένα πολιτικό διάλογο που θα έχει αντικείμενο ,αρχή ,μέση και ίσως τέλος και συμπέρασμα ! Και όχι φυσικά για να στιγματίσω ή να φτιάξω φακέλους φρονημάτων για τον καθένα συνομιλητή!
  Τώρα για το αν προσδοκώ λύσεις μέσα από τις εκλογές, μπορεί να συμμερίζομαι την απαισιοδοξία σου, αλλά τι άλλο μπορώ να κάνω Μπέρνυ μου; Να βγω στο βουνό με το καριοφίλι;
  Για το ζήτημα της δεοντολογίας που έθεσες για σχόλια που αφορούν άλλο ιστολόγιο νομίζω πως ο ίδιος ο Λασκαράτος θα έδινε ασμένως το δικαίωμα επικαλούμενος το προσφιλές σε αυτόν και σε όλους μας ¨ολα στο φως» άλλωστε επί του συγκεκριμένου ξεπέρασε τον εαυτό του με το τελευταίο του σχόλιο απέναντι στον Παπούλη στο συγκεκριμένο ποστ για τον Κουβέλη όπου επιδίδεται ,μάλλον επειδή έχασε την ψυχραιμία του , αντί να απαντήσει επί της ουσίας, σε ένα εντελώς …απροσδόκητο ,λίαν επιεικώς, τσουβάλιασμα για να αντλήσει το τραβηγμένο από τα μαλλιά «συμπέρασμα» και την απαράδεκτη γενίκευση για τα «χάλια» της αριστεράς…

  » Να καταλήξω:
  Η Αριστερά, όπως και η Εκκλησία, δεν ανέχονται την κριτική των εικονισμάτων.
  Όπως και όσο μπορούν κάθε φορά την αποδοκιμάζουν ξεκινώντας με ευγενικό τρόπο όταν δεν τους παίρνει και φτάνοντας μέχρι τη βαναυσοτητα δολοφονιών,, βασανιστηρίων κλπ όπου τους παίρνει.» !!! 😯

  από ένα διάλογο, έστω βαρύ και άσχημο, τριών ανθρώπων σε ένα μπλογκ !!!
  Εύγε αγαπητέ Λασκαράτε!
  Αναρωτιέμαι που ήταν ο άνθρωπος όταν τα έγραφε αυτά ! Στα γκουλάγκ της Σιβηρίας ,στην πλατεία Τιεν αν Μεγκ του Πεκίνου ,στις εκκαθαρίσεις της Πράγας και της Ανατολικής Γερμανίας , στην Ελλάδα του εμφυλίου ή στην Ελλάδα της Γυάρου και της Μακρονήσου και των μπουντρουμιών του ΕΑΤ-ΕΣΑ ή πολύ περισσότερο στη σημερινή Ελλάδα της μεταπολίτευσης;;;;
  Απορώ πραγματικά !

 139. Ο/Η bernardina λέει:

  Ωρε Νικολή τι φόρα ήταν αυτή που πήρες πρωί πρωί 😆

  Το προηγούμενης και το προηγουμένης που ρωτάς δεν με απασχολεί -σωστά και τα δύο. Το λάθος είναι εκείνο το των υπαρχόντων καταστάσεων. Οι καταστάσεις είναι υπάρχουσες, άρα των υπαρχουσών.

  Κι αφού τελειώσαμε με τα γλωσσολογικά-μαθήματα-δωρεάν, πάμε στο παρασύνθημα.

  Πρώτον:

  Με το σκεπτικό σου και εμείς όλοι εδώ μέσα “παλικάρια ” είμαστε -Ορθόν!

  όπως και κάθε ένας που λέει το μακρύ του και το κοντό του στα χιλιάδες μπλογκς του δικτυλαδιστάν! -Λάθος!

  Το γιατί, είναι ηλίου φαεινότερο. Δεν βάζω αυτούς που σχολιάζουν εδώ μέσα, τους πολύ συγκεκριμένους, με τους οποίους συχνά διαφωνώ και είναι λογικό, αναμενόμενο και απόλυτα θεμιτό, με κάθε πυροβολημένο που είτε μέσα από δικό του ιστολόγιο είτε ως σχολιαστής γυρνάει στα μπλόγκια και αμολάει τις αθώες κοτσάνες του, τις εντεταλμένες ψευτιές του, την ημιμάθειά του, την ψυχοπάθειά του ή απλώς τον πολιτικό του πρωτογονισμό που ντύνει με ψευδεπίγραφους μανδύες ανάλογα με το κοινό που απευθύνεται. Πολλούς από αυτούς τους έχουμε συναντήσει και τους συναντάμε, όλοι όσοι απομείναμε εδώ στο κονάκι του παπούλη, ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη. Εδώ μέσα… κόβονται στο ξύρισμα λόγω αθερινόδιχτου 😉
  Προφανώς ΔΕΝ εννοώ ανθρώπους που έχουν άλλες απόψεις και τις στηρίζουν με επιχειρήματα. Δεν δαιμονοποιώ τη διαφωνία, μην τρελαθούμε τελείως! Δεν εννοώ καν το έντονο ύφος, την αγριάδα ή ακόμα και τον χουλιγκανισμό. Καμιά φορά χρειάζονται κι αυτά, για ποικίλους λόγους.

  Τέλος πάντων, αυτά επί του γενικού. Επί του ειδικού ούτε κι εγώ πιστεύω ότι το νέο πολιτικό τοπίο, όποιο κι αν είναι αυτό, θα προέλθει από παρθενογένεση. Ακόμα κι αν εξαφανισθούν ως δια μαγείας όλα τα φυσικά πρόσωπα που το απάρτιζαν ως τώρα, όσο ψήγματα της νοοτροπίας που το γέννησαν, το εξέθρεψαν και το συντήρησαν, υπάρχουν στα πρόσωπα που θα κληθούν να το ανανεώσουν τόσο θα ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της αναβίωσής του με την ίδια ή ελαφρώς παραλλαγμένη μορφή. Γι’ αυτό όσο το δυνατόν λιγότερα ψήγματα -και όσο πιο αδύναμα και στείρα- απομείνουν, τόσο περισσότερες οι ελπίδες να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.
  Στα πλαίσια αυτής της σκοπιάς και μόνο ενέταξα το συγκεκριμένο ποστ του Λ. και κανένα άλλο. Και γι’ αυτό μίλησα για κολυμβήθρες και συχωροχάρτια.
  Είτε η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού είτε του να λαμβάνεις αποφάσεις μέσω της σύγκρισης υπαρχ-(ουσών) καταστάσεων για όποια τελική επιλογή, (όπως λες κι εσύ) μην ξεχνάς ότι συχνά ξεκινάμε από το ίδιο «επειδή» αλλά καταλήγουμε σε άλλο «δια ταύτα». Για μένα αυτό απλώς λέγεται δημοκρατία. Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν αποκηρύσσω τις λύσεις μέσω των εκλογών και ΦΥΣΙΚΑ δεν σε προτρέπω να βγεις στα βουνά με το καριοφίλι. Όποιος σε προτρέψει σε κάτι τέτοιο, αν δεν το κάνει πρώτος ο ίδιος είναι απλώς γελοίος και «να ‘χαμε να λέγαμε» επειδή στη ουσία δεν έχουμε τι άλλο να πούμε.
  Άντε, το κόβω εδώ για να συνεχίσω τον αγώνα για το μεροκάματο (που δεν είναι χαβιάρι, όσο κι αν γουστάρουν να προβοκάρουν μερικοί, αλλά σκέτο ψωμοτύρι που απλώς η νοικοκυροσύνη το κάνει να δείχνει κάτι περισσότερο) επειδή το ποστ σέρνεται σαν εξαντλημένος πεζοπόρος μέσα στην έρημο λίγο πριν τα φτύσει. 😀
  Παπούλη, άνοιξε άλλο! Ξημερώσαμε! 😆

 140. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Πήρα φόρα γιατί …άργησαν οι «πελάτες» μου! 😉
  Ευχαριστώ για το υπαρχουσών! 🙂
  Για τους …πυροβολημένους χρειαζόταν η συμπλήρωση στα δικά μου!
  Γενίκευσες λίγο αλλά σε …δικαιολογώ! 😉 🙂
  Οι «πελάτες» είναι …παρόντες! Ο ..αγών συνεχίζεται!

 141. Ο/Η Left G700 λέει:

  «Επιπλέον, θα πιαστεί και το χέρι τού товариш Яков να της κόβει σχόλια[***] πράγμα που δεν το θέλουμε, σε καμία περίπτωση. Διότι, εκτός των άλλων, επειδή ασκεί επάγγελμα της διανοητικής-τεχνικής εργασίας, πώς θα δουλέψει να βγάλει το μεροχαβιάρι; 😉 »

  —Γιατί έβαλες με bold το όνομα του товариш Яков;

  —Για να ξεχωρίζουν τα υποκείμενα των προτάσεων οπτικά, όσοι δεν μπορούν να τα εντοπίσουν συντακτικά!

  (Από υποκλαπέντα διάλογο μεταξύ δύο Λέφτηδων, στο περιθώριο των εργασιών τής τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής τους Επιτροπής. Την υποκλοπή εντόπισε η πάντα άγρυπνη Υ.ΤΣΕ.Κ.Α. μας, και τη φέρνουμε στο φως για να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η σημερινή ρεπουμπλικανοδημοκρατική αντίδραση —όπως παλιότερα η μοναρχοφασιστική— δεν έπαψε ποτέ να μεταχειρίζεται τα πιο δόλια μέσα προκειμένου να τσακίσει το συνεπές ταξικό κίνημα! 😉 )

 142. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νεράιδες και παλλικάρια, έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα που έχουμε σχετικά με το αν τοποθετούμαστε γενικά χωρίς ..ταμπού ή επιλέγουμε να στηρίξουμε τη λιγότερη κακή πολιτική πρόταση και να τοποθετηθούμε με βάση την επιλογή μας, είναι πολύ μεγαλύτερο.
  Μάλιστα πιστεύω ότι δεν μας το λύνει απλώς η υιοθέτηση μιας ορθολογικής προσέγγισης , που ως τέτοια θα αποτελέσει λύση.

  Υποτίθεται ότι αυτό που χαρακτηρίζει την κάθε πολιτική πρόταση , αλλά και την κάθε πολιτική αξιολόγηση συμπέρασμα κλπ, και τη διακρίνει από τα αντίστοιχα συνδικαλιστικά είναι ότι αφορά το όλον και όχι το επιμέρους, ίσα ίσα λειτουργεί συνθετικά σε σχέση με τα επιμέρους και για αυτό θέτει και προτεραιότητες.
  Αν η αξιολόγηση είναι ορθή ή όχι κρίνεται από τη σύνθεση ως αποτέλεσμα.
  Πρέπει να κρατήσουμε ότι ο πιο ασφαλής τρόπος για να κρίνουμε το παραπάνω είναι στο κατά πόσο γύρω από αυτό ενοποιούνται οι Πολίτες ή οι κοινωνικές ομάδες που συνθέτουν αυτό που λέμε Κοινωνία, Λαό κλπ (ανάλογα τα ..γούστα).
  Άρα αν μιλάμε για την υπεράσπιση κάποιου θεσμού ή τη γέννηση (..κινηματικώ δικαίω) κάποιου άλλου, ή αν μιλάμε για προτεραιότητες το ζήτημα είναι αν όχι οι όλοι αλλά τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που αποτελούν το Κράτος, την Κοινωνία , το Έθνος (είπαμε ανάλογα τα γούστα του ο καθένας) θα ταυτίζει το καλό για το θεσμό με το προσωπικό του καλό.
  Αυτό δεν είναι απλώς ζήτημα …εποικοδομήματος, πρέπει να έχει και …υλική βάση.

  Ας υποθέσουμε (έχει σημασία το ρήμα) ότι πρέπει να κερδίσουμε χρόνο μένοντας στην ΕΕ και υπομένοντας ότι μας λένε.
  Όσοι το υποστηρίζουν (μιλάω για τις ..καλές περιπτώσεις και όσους μιλούν ειλικρινά) αν δείτε τα επιχειρήματά τους ανήκουν στην συνομοταξία της αναγκαστικής επιλογής, του μικρότερου κακού κλπ κλπ.
  Αυτό όμως σημαίνει ότι αποδεχόναται παράπλευρες απώλειες και ατομικές καταστροφές, που αφορούν το μεγαλύτερο μέρος όσων απευθύνονται.
  Μπορεί να επικρατεί αυτή η άποψη, αλλά με όρους ιδεαλιστικούς και βάσει συναισθήματος (φόβος, δεν λέω αδικαιολόγητος κλπ κλπ).
  Όμως αν η πλειοψηφία των Πολιτών θεωρήσει ότι το χάσμα μεταξύ του συλλογικού συμφέροντος (Πατρίδα, Κοινωνία , Λαός και γενικώς ..κολοκυθόπιτα) και του ατομικού (δηλαδή μπορεί το καλό για το συλλογικό να είναι κακό προσωπικά) τότε η ζημιά σε αυτό που λέμε δυνατότητα παρέμβασης μέσω συλλογικών δράσεων είναι σοβαρότατη, όσο για το θέμα κοινωνικής συνοχής, ας το αφήσουμε.

  Ισχυρίζομαι ότι ακριβώς στον ίδιο ..αστερισμό κινούνται και οι υποστηρικτές της άλλης πρότασης (να κοντράρουμε το ..Κεφάλαιο και δια της κόντρας να βρούμε τη διέξοδο).
  Πάλι μιλάω για τους σοβαρούς και ειλικρινείς.
  Έτσι και αυτή με τη σειρά τους βασίζονται στην ίδια επιχειρηματολογία από την ανάποδη «τι άλλο να πάθουμε από αυτό που μας συμβαίνει» «καλύτερας μιας ώρας κλπ κλπ».
  Κάντε τις αναλογίες με το παραπάνω και δείτε ότι επί της ουσίας το συνεπαγόμενο αποτέλεσμα (πρόβλημα) είναι το ίδιο (έστω ανάλογο).

  Φυσικά υπάρχουν και στις 2 πλευρές και οι ιδεοληπτικοί και οι πονηρούληδες και ότι άλλο έχει ο κοινωνικός και πολτικός μπαχτσές, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
  Θα μου πείτε και τι λες;;
  Ψάξιμο, και ..δράση με νηφαλιότητα, αποφυγή υπερβολών, αλλά και αποφυγή αγνωστικιστικών ..στάσεων (*)

  (*) Πριν πολλά χρόνια έβλεπα ένα ματς στην tv της ΑΕΚ με κάποια ξένη ομάδα.Είχε σηκωθεί λοιπόν στον πάγκο ένας (υψηλόβαθμος) από το προπονητικό τήμ (δεν θέλω να πω ποιος ήτο) και γκάριζε στους παίχτες «γερά ρε» «πάρτον, δυνατά» και τέτοια , μέχρι που πήρε χαμπάρι ότι τον έπαιρνε η κάμερα και φώναξε το αμιμητο «παίξτε δυνατά και μυαλωμένα», κοιτάζοντας και υπό γωνίαν την κάμερα.
  Ε, αυτό!! 🙂

 143. Ο/Η Left G700 λέει:

  Επειδή τώρα όντως χοροπηδάμε γύρω από την οθόνη, κι επειδή κανείς δεν μπορεί να το δει αυτό, το γνωστοποιούμε εμείς:

  Χοροπηδάμε γύρω από την οθόνη! Διότι, όπως λέει κι ο Νικάλφας, …ποτέ μη λες ποτέ! 😉

  Άμα πιά! 😉

 144. Ο/Η Left G700 λέει:

  «Πρέπει να κρατήσουμε ότι ο πιο ασφαλής τρόπος για να κρίνουμε το παραπάνω είναι στο κατά πόσο γύρω από αυτό ενοποιούνται οι Πολίτες ή οι κοινωνικές ομάδες που συνθέτουν αυτό που λέμε Κοινωνία, Λαό κλπ (ανάλογα τα ..γούστα).»

  —Γιατί δεν έβαλε και τη λέξη «τάξη»;

  —Μα στόκος είσαι; Αφού στο λέει! Προφανώς δεν είναι τού γούστου του! 😉

 145. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ε!! όχι και στόκος ρε παιδιά, μην είστε τόσο αφστηροί ..αναμεταξύ σας, μπορεί το παιδί να είχε ζαλιστεί από το χοροπηδητό γύρω από την οθόνη, αφήστε το να ξεζαλιστεί πρώτα και θα σας εξηγήσει.
  Πάντως εγώ δεν εννοούσα τα δικά μου γούστα, αλλά του οποιουδήποτε, αλλά από την άλλη ..μονοταξικές Κοινωνίες δεν υπάρχουν (από όσο ξέρω).
  Μην το κάνουμε όμως θέμα και τάξη και τάξη!!
  Παρεπιμπόντως, να υποθέσω ότι υπάρχει χώρος γύρω από το pc για χοροπηδητά;; (στη μέση δηλαδή τόχετε)

 146. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Αναγνώστη,

  Αφστηροί δεν είμαστε. Αλλά politically incorrect είμαστε. Και είμαστε παντού. (Το «άμα είναι να τα λέμε, να τα λέμε όλα» έχει και μια ουρά που την παραλείπουμε, ως ευκόλως εννοούμενη: Να τα λέμε όλα σε όλους! Ακόμα και μεταξύ μας!)

  Και μη μπερδεύεσαι με τα χωροταξικά. Συμβολικά μίλησα. Και δεν είναι μόνο στην πολιτική που πρέπει να διαχειρίζεται κανείς σωστά τα σύμβολα. Είναι και στο μπλογκάρισμα! (Θα πεθάνουμε μια μέρα! Ποιος θα στα εξηγεί; 😉 )

  Τα λέμε

 147. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  pπαντως ρε ..παιδες Και αναφερομαι στο Νικαλφα γιατι αυτουνου του σχόλιο διαβασα -Δεν ειναι και πολύ παληκαρισιο να ειστε σε αλλο ιστολογιο και να ..υποτιματε αλλονα (εν προκειμένω τον Φιλτατο Λασκαρατο με του οποιου τις θεσεις συμφωνω και ..επαυξάνω αλλά αυτο θα το πώ στο δικο του ιστολογιο οπου γινεται η σχετική συζητηση και οπου απο’οσο ξερω Δεν εχει πεσει μεχρι τωρα Μπαλτας οταν διατυπώνει καποιος αλλος μια αλλη αποψη αλλά αντιθετως ο Λασκαράτος καθεται και συζηταει και δεν ..κοβει ) 😉
  απο την αλη παραδεχομα οτι ο ορος παληκαριά κλπ εχει γινει λαστιχο οποτε τι να πουμε; Γι αυτό κι εγω αποφασισα να περιοριστω στην πλάκα και στα Λινκακια απο το να παίρω στα σοβαρά και να χαλιεμαι με καθε ….(κι ευχαριστώ την Μπερνυ που μου δωσε κατι συμβουλές μουρλια για το πώς θα αντιμετωπίσω μερικές ..καταστασεις )
  το καθιερωμένο λινκακι

 148. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  E!! άμα πρόκειται περί αυτού (θέματα αρχών) …εντάξει.
  ΥΓ. Οι νέοι δεν πεθαίνουν πρώτοι κλπ που έλεγε και ο Βενιζέλος στον Επιτάφιο, δεν ανησυχώ 😉

 149. Ο/Η Left G700 λέει:

  «Οι νέοι δεν πεθαίνουν πρώτοι […]»

  Ένας συμμαθητής έκλεισε ήδη δύο χρόνια που την έχει κάνει. Και μια συμμαθήτρια δεν πρόλαβε να πάρει καν το απολυτήριο Λυκείου…

  Μη τα σκαλίζεις αυτά, φίλε Αναγνώστη. Άστα να πάνε όπως θα πάνε τα γμνα!

 150. Ο/Η bernardina λέει:

  Επειδή εμείς συνεχίζουμε να μιλάμε για πολιτική με όρους πολιτικούς αλλά με την… παλιομοδίτικη έννοια, αγνοούμε ή παραβλέπουμε ότι στο ποτισμένο με τοξικά απόβλητα έδαφος της ελληνικής πολιτικής σκηνής ευδοκιμούν κάθε λογής εκτρώματα, κάτι σαν τους αταίριαστους έρωτες του Αρκά ένα πράμα, που όμως πες πες πες κάτι θα μείνει και στο τέλος όλα θα μας φαίνονται φυσιολογικά.

  Ακόμα, λόγου χάρη, και το ότι, μάλλον για να μη νιώθει μοναξιά η Ωραία Έλενα εκεί στα Καμμένα Βούρλα χειμώνα καιρό (που είναι και σκέτη κατάθλιψη) όπως φαίνεται πάει έναςλεβέντης, αντάξιος της καλλονής της, να της κάνει παρέα. Άαατσα της!

  Και όποιος σκέφτεται να με κατακεραυνώσει επικαλούμενος πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα, ας το σκεφτεί δεύτερη φορά. Καθότι για τον περισσότερο κοσμάκη έχει πλέον χαθεί και το γήπεδο και τα γκολπόστ και η μπάλα. Κι απομένουν μόνοι κάτι ενεοί, αφελείς, παλιομοδίτες να σταυροκοπιούνται και να κορφοφτύνονται.
  Τελικά με βλέπω να ψηφίζω ΚΚΕ. Τουλάχιστον εκεί ξέρω βρε αδελφέ τι μου γίνεται. Ούτε προς τα κει σμπρώχνεται ούτε προς τα ‘δω. Αμετακίνητο. Βράχος ριζιμιός ένα πράμα. Μονόλιθος. Όσο να ‘ναι, μια ασφάλεια τη νιώθεις.
  Μόνο εκείνη η Κανέλλη με ψιλομπερδεύει για να πω την αλήθεια, αλλά δε βαριέσαι….

 151. Ο/Η bernardina λέει:

  Βέβαια πάλι θα μου πεις, εδώ ψήνουν μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Και θα ‘χεις δίκιο… (μονολογεί η-Αστέρω-τα-μαλλάκια-σου-παραλοϊσμένη)
  Φαντάζεσαι δηλαδή να ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ και να σου βγει πρωθυπουργός ο Σαμαράς!
  Νοσοκόμοιοιοι! Την άσπρη ρομπίτσα με τα μανίκια που δένουν πίσωωωω!

  Ανάγνο, ιδού στάδιο δόξης λαμπρό για τη γόνιμη φαντασία σου. Ακούω συνδυασμούς! (Θυμάσαι εκείνο το παιδικό βιβλιαράκι με τις εικόνες που ήταν χωρισμένο στα τρία και έβγαζες κάτι αριστουργήματα του στυλ Χιονάτη με τσαρούχια και μαύρο πετραχήλι; Κάτι τέτοιο βλέπω κι εδώ. Και αντί για κερασάκι στην τούρτα… Χρυσά Αυγά! Για να δέσει η μαγιονέζα)
  Παραληρώ παναΐαμ….

 152. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  βρε το ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ βρε εεεε
  http://newstrap.gr/m-politiki/12122–q-q-.html

 153. Ο/Η Left G700 λέει:

  —Τι έγινε με την αποκατάστασή μας για ’κείνες τις άδικες κατηγορίες περί προβοκατόρων, κ.λπ., κ.λπ.;

  —Αρσενικό και κλαίει!

  —Δηλαδή;

  —Να περιμένουμε στην οθόνη μας, αυτό έγινε!

  —Κατάλαβα…

  —Τι κατάλαβες;

  —Θα περιμένουμε πολύ… Μέχρι να βγούνε του σπανού τα γένια!

  —Και λίγα λες! Μέχρι να βγάλει η οθόνη κέρατα, να λες!

  —Πάει χάλασε ο κόσμος! Πάντως αναρωτιέμαι.

  —Για ποιο πράγμα;

  —Αν οι ‘‘σταλινικοί’’ χρειάζονται 66 χρόνια για να αποκαταστήσουν κάποιον, οι ‘‘αντισταλινικοί’’ πόσα θα χρειαστούν;

  —Ξέρω ’γω;

  —Να ρωτήσουμε τον …Λυκούδη;

  —Άσε ρε! Αυτός δεν ξέρει την τύφλα του!

  —Δεν μας βλέπω καλά…

  —Αγόρι μου, τώρα το κατάλαβες; Δεν το ’χει πει ο Νιόνιος;

  —Ποιο;

  —«Δεν υπάρχει ελπίς, στην Ελλάδα ζεις!».

  —Γάμα τα!

  —Με μεγάλα γράμματα!

 154. Ο/Η bernardina λέει:

  Αφιερωμένο σε όλους ανεξαιρέτως τους συνδαιτυμόνες Ανεξαιρέτως λέμε.
  Ουφ, ζαλίστηκα με τόσο χοροπήδημα…
  Παπούληηηηη. Άλλαξε ποστ λέμε.
  Παίδες, διαλέχτε ένα λιμό να μεταφερθούμε. Ξημέρωσε δις.

 155. Ο/Η bernardina λέει:

 156. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Νοσφεράτε δεν θα πάρεις απάντηση γιατί δεν αξίζει καμιάς απάντησης η «αναφορά» σου σε μένα!

  Πάμε μαέστρο:

 157. Ο/Η τρακμπαρ ρολμπαρ τρακρολμπαρ λέει:

  Προτείνεται το post με τα μαθηματικά

  https://papoylis.wordpress.com/2012/02/22/2-math-paradoxes/

  Πάω να κάνω σεφτέ, όστις θέλει οπίσω μου ελθείν (μην αρχίσουμε τώρα ποιος είναι ο νέος σχολαιστής και τέτοια, ε;;-νεσ πα;;, θέλετε να συγκρινετε άβαταρ, θέλετε να ερμηνέφσετε από τα γραφόμενα, κάντε ότι νομίζετε, αλλά αυτό παραβάρυνε , έχει δίκιο η Μπέρνη και συν τοις άλλοις έχουν μπει και κάποια ωραία τραγούδια που θέλω καμια ώρα φόρτωμα του post για να τα ακούσω)

 158. Ο/Η Left G700 λέει:

  Νικάλφα, Θεέ, πάρε την …ΕΕ!!!

  😉 😉 😉 😉 😉

 159. Ο/Η Left G700 λέει:

  —Τι έγινε ο товариш Яков; Δουλεύει;

  —Όχι ρε συ. Μάλλον ‘‘μαζεύει’’! 😉

  —Όι, όι, μάνα μου!… 🙄

 160. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  Νικαλφακο ουτε κι εγω θα σε απαντησω διοτι δεν χρηζεις απαντησεως

  αβαντι λέμε

 161. Ο/Η nikos__alfa λέει:

 162. Ο/Η Left G700 λέει:

  Όποιος θέλει να «συνωστιστεί» με τη Ρεπούση, να σπεύσει στον Πρετεντέρ τώρα! 😉

 163. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητή Μπέρνυ, μιλ μερσίς!!! Ο Μπιγκ Τζόνι, αειθαλλής όπως πάντα!
  😉
  Με τη σειρά μου λοιπόν εκτός της Μπέρνιδας, αφιερώνω σε όλους ετούτο το μουσικοβίδεον

 164. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:


  να την πεφτουν και στον…. Νταλάρα οι εθνολαικισταραδρες τραμπουκοι με την κραυγή Προδοτη ε αυτό δεν το περιμενα ..Αντε να δουμε τι αλλο θα σκαρφιστουνε οι ..Ελληναραδες (ντεμέκ)

 165. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  ωρα ειναι να μας την Βγει και ο Πανουσης απο τα εθνοσαμαρο Δεξια …

 166. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  κατ ταλλα δεν ειναι κινδυνος ο φασισμός ε; .. 😉

 167. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  κλεισαμε.

 168. Ο/Η Left G700 λέει:

  Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΗΘΙΚΟΛΟΓΊΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ

  Πολλά ήταν τα καλαμπούρια που είπαμε ως εδώ. Ας πούμε και μερικά σοβαρά κι ας πέσουν στο νερό…

  Εισαγωγικά

  Είναι γνωστό ότι στον ιντερνετικό διάλογο, δηλαδή σε έναν γραπτό διάλογο, στον οποίο, επιπλέον των δυσκολιών τής γραφής, δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης διευκρίνισης ασαφειών ή δισήμαντων και τρισήμαντων νοημάτων, είναι συχνές οι παρανοήσεις, παρερμηνείες, παραναγνώσεις, κ.λπ., κ.λπ., πολλές εκ των οποίων καταλήγουν σε στενοχώριες και καβγάδες. Αν και είναι ίσως περιττό, ως αυτονόητο, να προσθέσουμε ακόμα ότι οι πιθανότητες για τέτοιες δυσάρεστες εξελίξεις αυξάνουν όταν ο λόγος είναι ελλειπτικός, υπαινικτικός και έμμεσος. Εκείνο που δεν είναι καθόλου περιττό και επιβάλλεται να διευκρινίσουμε είναι το εξής:

  Δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό τέτοιου τύπου παρερμηνείες να σημειωθούν σε απευθείας διάλογο μεταξύ δύο ιντερνετικών προσώπων. Αυτό μπορεί να συμβεί κάλλιστα και στις περιπτώσεις όπου κάποιος αναφέρεται στα γραφόμενα ενός άλλου σχολιαστή, με τον οποίο δεν έχει πει ποτέ ούτε καλημέρα. Ακόμα δε και στις περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται στα γραφόμενα κάποιου σχολιαστή με τον οποίο έχουν διακοπεί οι σχέσεις και κάθε απευθείας διάλογος μετά από κάποια διαφωνία, σύγκρουση, κ.λπ.

  Το θέμα

  Αυτή η τελευταία περίπτωση παρερμηνείας σημειώθηκε εδώ, κι αυτή είναι και η αφορμή για το παρόν σχόλιο. Η παρερμηνεία έγινε σε γραπτά δικά μας και έγινε από την Μπερναρντίνα, με την οποία, όπως έχει γίνει γνωστό στους τακτικούς τουλάχιστον θαμώνες τού παρόντος τσαρδιού, έχουμε διακόψει κάθε απευθείας διάλογο εδώ.

  Τα γεγονότα

  Γράψαμε εμείς σε ένα σχόλιο (29/02/2012 στις 10:51 μμ), απευθυνόμενοι στον Αναγνώστη, τα εξής (ανάμεσα σε άλλα που δεν ενδιαφέρουν το θέμα μας):

  Επιπλέον, θα πιαστεί και το χέρι τού товариш Яков να της κόβει σχόλια[***] πράγμα που δεν το θέλουμε, σε καμία περίπτωση. Διότι, εκτός των άλλων, επειδή ασκεί επάγγελμα της διανοητικής-τεχνικής εργασίας, πώς θα δουλέψει να βγάλει το μεροχαβιάρι; 😉

  Στο παραπάνω απόσπασμα αναφερόμαστε σε δύο πρόσωπα. Στο ένα ονομαστικά (товариш Яков) και στο άλλο (Μπερναρντίνα) φωτογραφικά («[…] να της κόβει σχόλια […]»). Η δε αναφορά μας στον товариш Яков συγκεκριμενοποιείται με μία πειρακτική (και απολύτως φιλική βέβαια) σπόντα: «Διότι, εκτός τών άλλων, επειδή ασκεί επάγγελμα της διανοητικής-τεχνικής εργασίας, πώς θα δουλέψει να βγάλει το μεροχαβιάρι; 😉 »

  Τι συνέβη; Συνέβη το εξής: Η Μπερναρντίνα έπεσε θύμα (καραμπινάτης) παρερμηνείας και θεώρησε ότι το πείραγμά μας προς τον товариш Яков πήγαινε σ’ εκείνην! Και σε μια απάντησή της, αργότερα, προς τον Νίκο Άλφα (05/03/2012 στις 12:16 μμ) έγραψε τα εξής:

  Άντε, το κόβω εδώ για να συνεχίσω τον αγώνα για το μεροκάματο (που δεν είναι χαβιάρι, όσο κι αν γουστάρουν να προβοκάρουν μερικοί, αλλά σκέτο ψωμοτύρι που απλώς η νοικοκυροσύνη το κάνει να δείχνει κάτι περισσότερο) […]»

  Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται επ’ αυτού να πούμε το παραμικρό για να αποδείξουμε πως πρόκειται περί χοντρού λάθους της: είναι απολύτως σαφές από το απόσπασμα του σχολίου μας που παραθέσαμε, ποιος είναι το υποκείμενο στη δεύτερη πρόταση του αποσπάσματος.

  Χοντρό, ξεχοντρό, έγινε. Ποιος δεν έχει κάνει λάθη τέτοιου τύπου; Γι’ αυτό κι εμείς διαμαρτυρηθήκαμε μεν (αυτό έλειπε!), αλλά αυτό το κάναμε με τρόπο πειρακτικά χιουμοριστικό, χωρίς να αφήνουμε την παραμικρή αιχμή εις βάρος της για σκοπιμότητα. (Μπορείτε να δείτε το σχόλιό μας εδώ.) Επειδή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που η Μπερναρντίνα παρερμηνεύει γραφτά μας, κάναμε και τη σχετική ‘‘καζούρα’’ επόμενο σχόλιό μας. Και πάλι όμως χωρίς να της αποδίδουμε πρόθεση (με τι αποδεικτικά στοιχεία;).

  Πέρασαν κάποιες ώρες, η Μπερναρντίνα ξαναπήρε το λόγο, αλλά περί τής ταμπακιέρας ούτε κουβέντα. Μηδέν από μηδέν μηδέν, ένα πράγμα.

  Ξαναδιαμαρτυρηθήκαμε, επισημαίνοντας τη μη αποκατάστασή μας σε σχέση με τις άδικες κατηγορίες που μας κάθιζαν στο σκαμνί ως προβοκάτορες και είρωνες για την εργασία ενός εργαζόμενου. Κι αυτή τη φορά, βέβαια, το κάναμε με πιο καυστικό και ειρωνικό τρόπο, αλλά και αρκούντως πολιτικό. (Για το αληθές τού πράγματος, το σχόλιό μας εδώ.

  Η ‘‘απάντηση’’

  Η απάντηση της Μπερναρντίνας στις διαμαρτυρίες μας ήρθε νωρίτερα σήμερα. Και σ’ αυτήν μάς λέει ότι δεν έχει για τίποτε να απολογηθεί ούτε να λογοδοτήσει για τις άδικες κατηγορίες της. Διότι, απλούστατα, λέμε παραμύθια που τα βγάζουμε από την κοιλιά μας και, ακόμα χειρότερα, τα παραμύθια μας δεν έχουν ούτε καν δράκο! (Μπορείτε να δείτε εδώ τα δικά της λόγια, που ποσταρίστηκαν σε άλλη ανάρτηση.

  Συμπέρασμα

  Το όποιο συμπέρασμα το αφήνουμε σ’ εσάς. Νου και ηλικία έχετε. Και επειδή όλοι οι τακτικοί σχολιαστές έχετε μεγαλύτερη ηλικία από τη δική μας, έχετε κατά τεκμήριο και περισσότερο νου. (Να μας επιτρέψετε όμως να σας πούμε ότι τα συμπεράσματα που βγάζετε καλό θα είναι να τα βλέπουμε κι εμείς που και που στην οθόνη καθαρά κι όχι με μασημένα λόγια… Όχι τίποτε άλλο. Για να μαθαίνουμε… Κι έπειτα, η αλήθεια δεν κάνει τζιζ, ρε παιδιά! Ή μήπως κάνει; 😉 )

  Επιμύθιο

  Το επιμύθιο μας γυρνάει στον τίτλο τού παρόντος σχολίου (μανιφέστο θα το πει ο товариш Яков, το κόβουμε! 😉 ):

  Η διαφορά μεταξύ ηθικολογίας και ηθικής (τουλάχιστον μια από τις διαφορές, ας είμαστε μετριόφρονες) είναι ότι στην πρώτη περίπτωση έχουμε λόγο (= μπλα μπλα, μπουρου-μπούρου, κ.λπ.) περί ηθικής, ενώ στη δεύτερη πράξη.

  Τούτου λεχθέντος μπορεί να ειπωθεί και το άλλο:

  Κατά τον αφορισμό τού Σάμιουελ Τζόνσον «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων». Βέβαια, ο συγκεκριμένος αφορισμός, όπως όλοι οι αφορισμοί άλλωστε, αληθεύει μόνο εν μέρει, όπως και μόνο η περίπτωση ενός Σιμόν Μπολιβάρ ή ενός Αθανάσιου Διάκου μπορεί να καταδείξει. Όμως δεν είναι αυτό που θέλουμε να πούμε.

  Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι το εξής:

  Θα είχε ενδιαφέρον να σκεφτεί κανείς πώς θα λειτουργούσε ο αφορισμός, αν στη θέση τού πατριωτισμού βάζαμε την ηθικολογία. Εμείς το σκεφτήκαμε και καταλήξαμε στην ακόλουθη διατύπωση:

  «Ηθικολογία είναι το τελευταίο καταφύγιο των ανήθικων».

  Αλλά δεν βαριέστε. Τι σημασία έχει; Όπως όλοι οι αφορισμοί, έτσι κι αυτός αληθεύει μόνο εν μέρει.

  Don’t bother…

  ΥΓ Να κάνουμε σαφές ότι το παραπάνω σχόλιο (μανιφέστο 😉 )δεν απευθύνεται σε όλους. Μια από τις εξαιρέσεις που μπορούμε άφοβα να αναφέρουμε είναι ο товариш Яков. Τις άλλες μπορείτε να τις μαντέψετε. Νου και ηλικία έχετε! 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s