A playground for children in despair….

Μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του ιστολογίου ,  σε αυτό εδώ το ποστ / χώρο αναψυχής , ας συνεχιστούν οι συζητήσεις που τρέχουν. Συγχρόνως ας ευχηθούμε σε όλους / όλες  αντοχή και αλληλεγγύη για τις πιό δύσκολες γιορτές από καταβολής μπλογκόσφαιρας… 😉 🙂

This entry was posted in commercials, Ανήθικες προτάσεις, Παίγνια στο Alkatraz. Bookmark the permalink.

60 Responses to A playground for children in despair….

 1. Ο/Η bernardina λέει:

 2. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Εγκαινιάζω αυτό το χαρούμενο και εορταστικό post, έμπλεο αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας, βοηθούσης και της εικονογραφήσεως με ..χαιρετισμούς!!
  Κατ’αρχήν για την επανεμφάνιση της Ένης , αλλά και του Παπούλη (νοιώθω σα Βέλγος που απόκτησε Κυβέρνηση).
  Ένη θέλω να γνωρίζεις ότι το αλάφρεμα του προηγουμένου post έγινε κατά την απουσία μου και παρά τις προσπάθειές μου για επαναφορά στη σοβαρότητα.
  Παρόλα αυτά υπάρχουν και παράπλευρα σοβαρά θέματα που ανεδείχθησαν τα οποία ακροθιγώς προτίθεμαι να θίξω στη συνέχεια.

  Χαιρετίζω επίσης τη στροφή του Νίκου , αλλά και της Μπερναρντίνας σε πιο πνευματικά και κοσμοθεωρητικά θέματα, ήτοι τις πλανητικές ενασχολήσεις, κάτι που με κάνει να νοιώθω πιο κοντά, αφού ο χώρος του διαστήματος και της αστρολογίας είναι υποσύνολο του ευρυζωνικού χώρου συντέλειας (των θαυμάτων).
  Αφού δηλώσω ότι θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της συζήτησης που άνοιξε, τόσο για τον Πλανήτη Μπερναρντίνα , όσο και για τους άλλους ..αστερισμούς και πώς μας επηρεάζουν, να πω ότι ήδη μπορώ να επιβεβαιώσω ως αληθή πολλά από αυτά που εκτέθησαν.
  Τα όσα ελέχθησαν για τον Πλανήτη τα επιβεβαιώνω ..ολοσούμπιτα χωρίς πολλά πολλά (δεν είναι και σκόπιμο , εκτός του ότι δεν χρειάζεται).

  Για το θέμα του Αστερισμού (Σκορπιός κλπ) μπορώ να επιβεβαιώσω τα ..πλείστα, με έμφαση στα κάτωθι
  (εκ της Μπερναρντίνης παράθεση):
  1. «Στη συναναστροφές σας, αναζητάτε τις απαντήσεις ανάμεσα στις λεπτομέρειες»
  Ορθόν το έχω επισημάνει πολλάκις, τελευταία για το θέμα του τονισμού στο Μουφλουζέλη.

  2. «Εκτιμάτε πάρα πολύ την ιδιωτική σας ζωή, σε βαθμό, που μπορεί να σας οδηγήσει στην παράνοια».
  Εδώ διαφεύγει της Συγγραφέως ότι αντί της παρανοίας «μπορεί να οδηγήσει στην οδό της απωλείας» και σε ατραπούς(παθ) της τρυφηλής ζωής.

  Κλείνω λέγοντας ότι για τα θέματα των ολέθριων συνεπειών του αναθεωρητισμού έχω επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, και επιβεβαιώνω ότι ο αναθεωρητισμός είναι δεξιός οππορτουνισμός (εδώ δεν πρέπει να μπερδεβόμεθα , υπάρχει και αριστερός, ουχί αναθεωρητισμός , αλλά οππορτουνισμός, για τον οποίο χρήζει να ..καταγινόμαστε με περαιτέρω αναλύσεις).
  Εν πάσει περιπτώσει ας λύσουμε τα κοσμοθεωρητικά πρώτα και …εδώ είμαστε και για τις πολτικές εκφάνσεις τους, καθώς και για τα συνεπαγόμενα ..σημεία.

  Και πάλι ως ευ ευπαρέστητε!!

 3. Με άλλα εξαντλείται η υπομονή μας, Παπούλη, με σένα όχι. 🙂

 4. Ο/Η nikiplos λέει:

  χαιρετίζω κι εγώ εδώ την ομήγυρη απαξάπασα… εύχομαι υγεία ψυχική και κυρίως πνευματική, για να γίνουν ανεκτές ετούτες οι άγιες ημέρες και εντός του πνεύματος των Χριστουγέννων… Στους εξερευνητές των άστρων, των αστερισμών και των σημείων, εύχομαι να βρουν τελικά τις σταθερές που χρειάζονται, και που τους πρέπουν, ώστε να χαράξουν τους δικούς τους μακρινούς πορτολάνους… Εγώ το άμεσο χρονικό διάστημα, εξαιτίας του γνωστού ανατολίτικου πίλου, ήτοι φεσίου, προτίθεμαι ως ένδειξη διαμαρτυρίας να μεταβώ βαριά μέχρι το Περιστέρι…

  Στον Αναγνώστη, που αναζητά τα βαθύτερα αίτια της ορμέμφυτης τάσης προς τον αναθεωρητισμό γενικώς, σπεύδω να του θέσω στα υπόψην ότι ο καιρός γαρ εγγύς για μια νέα αναθεωρητική κωλοτούμπα από την παλαίποτε μαχητική ελληνική αριστερά… από εκείνους που δεν κινδυνεύουμε είναι οι εσωστρεφείς εκ περισσού…

  Να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά, ότι το έθιμο επί της Βαλκανικής και δη ρωμαίικης δεν είναι καμία τουρκάλα γεμιστή, αλλά ο πατροπαράδοτος χοίρος που τέτοια περίοδο τον σφάζουμε επείδή ο άθλιος δεν μπήκε στη φάτνη να ζεστάνει το Χριστούλη μας!

 5. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Παπούλη
  ευτυχώς και καλώς ήρθες ,έστω και για λίγο! 🙂

  Αναγνώστη όλα ..άριστα, πιο άριστα δεν γίνεται θα έλεγα ,αλλά μας φτάνει η δικιά μας κυβέρνηση και οι επιτυχίες της ,δεν μας χρειάζεται και του ..Βελγίου σου εφιστώ δε την προσοχή πως εάν αισθάνεσαι κυβερνήσιμος , δίνεις την ….αφορμή για νέα μέτρα.Στην καμπούρα μας φυσικά ! 😉

  Νίκιπλε εύχομαι, στο πνεύμα των Χριστουγέννων αλλά και στο πνεύμα των αναζητήσεων που σε διακρίνει,ότι καλύτερο και γρήγορα να βρεθείς στον δρόμο για την Ιθάκη σου! 🙂

  Οι υπόλοιποι, άλλη …μέρα ,έχουμε και δουλειές !

 6. Ο/Η Left G700 λέει:

  Πάει! Μας τον ματιάσανε! Δεν εξηγείται αλλιώς! Διότι εδώ συμβαίνουν τα εξής ορέα:

  1) Εντοπίζονται αντιφάσεις αξεπέραστες, που ούτε ο Χέγκελ δεν θα μπορούσε να επιλύσει: Βλέπεις τη φωτογραφία και λες «μάνα, κρύψε τα μαχαίρια»! Κι έπειτα έρχονται οι ευχές και τα χαμόγελα και το κλείσιμο του ματιού!

  2) Πάνω που είχε δημιουργηθεί μια κάπως χαλαρή κατάσταση (και βρήκαν και μερικοί αναθεωρητές την ευκαιρία για τη διαλυτική δράση τους, για να τα λέμε όλα…), έρχεται τώρα και κοτσάρει αυτό! Και ερωτούμε: τι χιούμορ να κάνεις μ’ αυτή την κατάμαυρη φωτό; -διότι, δεν είμεθα όλοι αναθεωρητές να μην έχουμε ιερό και όσιο! Και πώς να δούμε το ποστ αυτό ως χώρο αναψυχής; Μάλλον ως χώρος …αναψύξεως (με την κακή την έννοια και χτύπα ξύλο!) μας φαίνεται.

  Εν ολίγοις: γ@μ@ τα με μεγάλα γράμματα! Όσες και όσοι ανακατεύονται με ζώδια και ωροσκόπια ας κανονίσουν και κανένα ξεμάτιασμα (μαζί παν’ αυτά).

  🙂 😉

 7. Ο/Η bernardina λέει:

  Η κυρία Τούλα.
  Εγγύηση 😆 😆 😆

 8. Ο/Η demetrat λέει:

  ΄Είπα να μήν αφήσω τα τριαντατόσα χρόνια παρασκευής φοινικών να τα πάρει παραμάζωμα η ΄μαυρίλα μου.
  Οπότε ,περιμένοντας να ψηθούν οι λαμαρίνες , και πριν ανακαλύψουν τα ζαγάρια πως έχουμε βρεί την αφορολόγητον νοηματική όπως ανταλλάσσωμεν τας ευχάς μας παπούλη μου, νομίζω πως θα πρέπει να έχωμεν και ετέραν εναλλακτικήν .Αυτήν του καπνού.Την ενάτην.
  Καλή λευτεριά και σε σένα .
  Και σε όλους ,να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται.
  δ

 9. Ο/Η Ενη λέει:

  Εσεις Leftg700, δεν μαζεύεστε και ποτέ στο «σπίτι» σας;
  Δεν βλεπετε οτι εχετε αφήσει….εκκρεμότητες;

  Αναγνώστα, ευχαριστώ. Παντου ειμαι περαστική. 😉

 10. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Γελάτε ,αλλιώς χανόμαστε!

 11. Ο/Η bernardina λέει:

  Λατρεμένος Τιμ Μπάρτον.
  Χριστούγεννα για Μεγάλα* (και λίγο βλαμμένα, χεχε) Παιδιά.
  *(στην στην καρδιά 😉

  Όσοι δεν το έχετε δει, κατεβάστε το και συνδέστε τον υπολογιστή σε μεγάλη οθόνη!

  Ευχές δεν λέμε από τώρα, είναι νωρίς. 😉

 12. Ο/Η bernardina λέει:

 13. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αισιοδοξείτε,πάντα υπάρχει τρόπος 😉

 14. Ο/Η bernardina λέει:

  Κι ακόμα καλύτερος 😆

 15. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Εμ καλά σου λέει , είναι βίντεο αυτά ..ανανεωτής άνθρωπος;;
  Εμένα μου σηκώθηκε η τρίχα και το βίντεο που σου απάντησε και λίγο ήταν, που μου θέλετε και αναθεωρήσεις!!
  Αιδ’ως Αργείοι!!

  Νίκπλε τας ευχάς φαντάζομαι ότι θα τις πούμε στην ώρα τους διότι και εγώ δεν θα ξεμακρύνω (πάντως τα μαγαζά στο Περιστέρι είναι ακριβά, να ξέρεις, για να μη μου λες ότι δε στάπα).
  Όμως έχει σημασία αυτό που λες για την αναθεωρητική κολοτούμπα.
  Δεν εννοείς τις ..συνήθεις, αλλά κάτι πιο θεαματικόν;; (το λέω για να ετοιμαστώ).
  Αυτό με το ορμέφυτο μεγάλη κουβέντα , δεν βλέπεις και τον άλλον που σε λίγο θα πιάνουμε τοίχο για να γράψουμε κανά σχόλιο;; (μια με την παγκόσμια ειρήνη , μια με το ένα μια με το άλλο, μονάζει και ο άλλος στο ανθοπωλείον-οτ κουτουρ μπουτίκ και βρήκε το έδαφος ελεύθερο εδώ χάμου και να δούμε τι θα τον κάνουμε , στο τέλος ).
  Εγώ πάντως τον αναθεωρητισμό ..εγκεφαλικώς τον προσέγγισα, νάμαστε ξηγημένοι 🙂

 16. Ο/Η Τίμιος λέει:

 17. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Το μόνο που έκανα ήταν να παρουσιάσω τις προόδους της νέας τεχνολογίας και πολύ ωραία η …συντρόφισσα ολοκλήρωσε την ενημέρωση,να επωφεληθεί επιτέλους ο λαός και αμέσως έπεσα θύμα επίθεσης από τα γνωστά κέντρα που βυσσοδομούν ενάντια στους …συνεπείς αγωνιστές!Διότι οι γνωστές ..δυνάμεις αντιτίθενται λυσσαλέα ακόμη και στα στοιχειώδη βήματα για την εξέλιξη των πραγμάτων προς όφελος των εργαζομένων, θέλοντας να συνεχίσουν να διατηρούν ζηλότυπα τον έλεγχο των …μέσων !

  Αιδώς …Αθηναίοι !!! (αυτοί δεν είναι στο …κέντρο;) 😉

  Έτσι αποκαλύπτεται και στους ..άλλους , πως σε συνθήκες χαλαρότητας, πάντα επωφελούνται οι δυνάμεις της αντίδρασης και όχι εκείνοι που ανοίγουν νέους δρόμους και δεν τους ενδιαφέρει παρά μόνο εάν κάθε θεωρία ,κάθε πρόοδος , κάθε τι καινούργιο ή και ..αναπαλαιωμένο ,είναι ωφέλιμο, με μοναδικό κριτήριο για οτιδήποτε αν και κατά πόσον εξυπηρετεί η στρέφεται ενάντια στο συμφέρον της ….εργατικής τάξης!! (όχι παίζουμε) 😆

  Και στο τέλος-τέλος ΠΕΙΤΕ μας κύριοι…
  Γνωρίζατε εσείς ,πως κάνουν τέτοιες δουλειές τα …πλυντήρια ;;;

 18. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Tίμιε ,έχεις απόλυτο …δίκιο! Και …εδώ, γελάμε. Γοερά !

 19. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Δήμητρα …αχτύπητη και από δω καλή δύναμη! 😉
  Και έχουμε και την δεκάτη,για ώρα ανάγκης .Τα …περιστέρια, μη ξεχνιόμαστε! 🙂

 20. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Όντως αυτό το βίντεο που έβαλε ο Τίμιος, είναι τωρινό και αναφέρεται στο 2012 (δεν είναι ..αρχείου καλύτερων εποχών);;
  Μνησθητί μου Κύριε!!

  Καλό απόγευμα, έχω επείγον ραντεβού με εξειδικευμένο τεχνικό ηλεκτρικών οικιακών συσκευών για να μου κάνει μια ..επίδειξη των νέων μοντέλων.
  (Αναρωτιέμαι αν προλαβαίνω να κάνω δίαιτα για να χωράω από ..παράθυρα) (*)

  (*) Νίκο με παρακολουθείς πώς τοποθετούμαι στο θέμα, είμαι στη λογική, μόνο αν γίνω καλύτερος θα μπορώ να απαιτώ και τα καλύτερα (άντε μεσημεριάτικο, που θα μου βάλεις ιδέες) 🙂

 21. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Στην λογική σου Αναγνώστη μου μόνο οι ατιμώρητοι εγκληματίες ,οι πολιτικοί μας και οι πλούσιοι …κληρονόμοι δεν υποτάσσονται! 😉
  Όμως αν …τσακίσεις όλα τα μοντέρνα γκάτζετς, δεν βλέπω να σε βοηθά πολύ αυτό.

  Καλά ψώνια: 🙂

 22. Ο/Η Τίμιος λέει:

  Να ζητήσω απαλλαγή απ’ τα «θρησκευτικά», ή χαλί να γίνω να με αναδείξετε, ένα πράμα (bir sey).
  Τέσπα, αμ γκόνα λέτιτ σάιν.

 23. Ο/Η bernardina λέει:

  Σκέφτηκα να γράψω ένα σωρό πράγματα μαζί μ’ αυτό το κλιπάκι. Το ένα μετά το άλλο τα απέρριπτα. Το ένα μου φαινόταν πιο ανεπαρκές από το άλλο γιατί αντί να εξηγεί μπέρδευε και συσκότιζε. Όποιος καταλάβει κατάλαβε. Όποιος όχι, καλύτερα γι’ αυτόν (ίσως…) Για όλους, όμως, μια ευχή:…………. (συμπληρώνετε κατά βούληση και προσυπογράφω άνευ όρων).

 24. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Δυσκολη χρονια ξημερωνει

 25. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Αναγνώστη… σαφώς ως προς την κωλοτούμπα, εννοούσα κάτι πολύ πιο θεαματικό από τις συνήθεις… ίδωμεν… εκλογικού αποτελέσματος βοηθούντος… που δλδ θα έδινε τη δεδομένη δύναμη με σεβαστά ποσοστά για μια τέτοια θεαματική κωλοτούμπα…

  επί του αναθεωρητισμού, τώρα εγκεφαλικού ή μη, δεν μπορώ να πω πολλά… άλλωστε ποτέ δεν υπήρξα δογματικός, ούτε για τον ίδιο μου τον εαυτό, και πλειστάκις έχω καταστρατηγήσει resolutions της πρωτοχρονιάς! … 😉

 26. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χρήστο νάξερες τι μου θύμισες…. (όχι δεν άκουγα ..αβρόχοις ποσί ή εξ απαλών ονύχων, όποιο είναι το σωστό τέλος πάντων, Μέρτενς, απλώς τον έφαγα σε μεγάλες δόσεις σε μικρό χρονικό διάστημα σε ειδικές συνθήκες, νέος ..ον)
  Νίκιπλε και μένα μούχουν μπει ιδέες, τέλος πάντων τη θυμάσαι την ταινία (πρέπει να ήταν ή η Γλυκειά Συμμορία ή τα Κουρέλια τραγουδάνε ακόμη) με την ατάκα «όλα πήγαν στραβά από τότε που εκείνος ο κρετίνος ο Πέρι Κόμο τραγούδησε την Γκλεντόρα».

  Αλλά για να γυρίσουμε στο πνεύμα των ημερών και επειδή είμεθα και πολιτικοποιημένα άτομα λέω να ..παραθέσω αφιέρωση (λόγω της ημέρας), πολιτικού προσανατολισμού για να το εφχαριστηθούν και οι υπόλοιποι (κάποιος δύναται να το δει και πολυσήμαντα)

 27. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χρόνια πολλά, με χαρά και υγεία!!

 28. Ο/Η Left G700 λέει:

  Χρόνια Πολλά και Καλά στον νοικοκύρη εδώ και την οικογένειά του! Και, βέβαια, σε όλους τους «θαμώνες» αυτού τού «σπιτιού»!

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 29. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Νάστε ρε όλοι καλά
  (Προπάτορα, πού είσθε φίλτατε; Λείπετε, λείπετε….)

  Πλάκα-πλάκα, ανεπαισθήτως κι από το τίποτα,
  έχει εδώ και κάτι βδομαδούλες στηθεί μια μέγκλα (made in England)
  παρεούλα, εδώ «Στου Παππούλη» («Chez Papoylis»),
  άλλο να στα λέω, κι άλλο νάσαι κομμάτι της,
  έτσι που το βλέπω εγώ απ τη απέξω
  (και ζηλεύω και φθονώ)…

  Νάστε λοιπόν καλά, και να τη χαίρεστε,
  κι άμποτε να περιμένετε οσονούπω και νέες αφίξεις….

 30. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Σπολλάτη σας.
  ΥΓ. Χθες άκουσα τρεις φορές τα κάλλαντα και δεκατρείς το ρεφραίν «σφύριξα κι έληξες».

 31. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  Χρόνια πολλά σε όλη την παλιοπαρέα του μπλογ και φυσικά στον αγαπητό Παπούλη.

 32. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Χρονια καλα σε ολους και ολες

 33. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χρήστο χρόνια πολλά, υγεία και χαρά και ειδικά για τη γιορτή σου !!
  Δεν το ξέχασα χθες, αλλά είχα μπλέξει με δουλειές, κυρίως με προγράμματα-software για επιπλέον αξιοποίηση της λειτουργίας των πληντυρίων, μετά είχα πρόγραμμα εντατικής άσκησης για γράμμωση κοιλιακών κλπ και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έπρεπε να κανονίσω και σολάριουμ γιατί το πρότζεκτ αυτοβελτίωσης που τρέχω έιναι πολύ απαιτητικό, που να στα λέω, για τους Θεσμούς και τις ανθρώπινες σχέσεις τα κάνω όλα.

  Παρεμπιπτόντως, εκεί στη Καβάλα σε κείνη την καλτ ταβέρνα που μούλεγες, τι μουσική ακριβώς ακούτε (γιατί μετά τους ..Μέρτενς και τα σημερινά, άρχισαν να μου μπαίνουν ιδέες) 🙂

  ΥΓ Έχετε υπόψιν σας ότι η Καρακάξα βάρυνε και σε λίγο θα θέλεις αίτηση για να μπαίνεις,ένα πράμα σα το Επαιτειακόν post, οπότε πείτε του Παπούλη να κάνει καμιά λαμπς παρέμβαση.

 34. Ο/Η papoylis λέει:

  Χρόνια πολλά σε όλους-όλες.

  Η παρατήρηση του Αναγνώστη περί συνωστισμού στην Καρακάξα θα ληφθεί σοβαρά υπ’ όψην άμα τη επιστροφή μου εις το ενεργό ιστολογείν.

 35. Ο/Η kapetanios λέει:

  http://www.e-missos.gr/forum/viewtopic.php?f=14&t=2983

  «Σήμερα αγαπητοί φίλοι,θα μπούμε με την κρυφή κάμερα ,στην φανερή κάμαρα μιας ξεχωριστής Αυτοκρατόρισσας, που με τα σκάνδαλα της ερυθρίαζαν ακόμα και οι κοκότες στις όχθες του ποταμού Νέβα.
  Δεν ήταν άλλη απ τη Σοφία Αυγούστα Φρειδερίκη εκ Πρωσίας,μίνι πριντζηπέσα (σαν τα μίνι μάρκετ στα χωριά) του Άνχαλτ-Τσέρμπστ(έντεκα σύμφωνα και τρία φωνήεντα) ,που από παιδούλα φαινότανε ότι θα γινότανε ζωηρούλα και πολυπηδηχτούλα,καθώς δεν άφηνε στην ησυχία τους απο θαλαμηπόλο ,ώς και εποχιακό πυροσβέστη στο Ανχαλτ-Τσερμπστ,ξανά (έντεκα σύμφωνα και τρία φωνήεντα ).Έλεος πια !
  Τέτοιο κορίτσι ήτανε το πουλάκι μου,που ο μπαμπάς της ο Χριστιανός Αύγουστος,ένας Πρώσσος ψυχρός σαν παγετώνας της Αρκτικής ,δεν άντεξε και πήρε τις αποφάσεις του.
  Η γυναίκα του μια παρακατιανή χωρίς τίτλους και λιλιά δεν έβγαλε άχνα,όταν της ανήγγειλε ξεκολλώντας και την μοναδική τρίχα απ το φαλακρό κρανίο του,ότι είχε παραμεγαλώσει το βλαστάρι τους και κινδύνευε να παραφουσκώσει απο κανένα απο τους πολλούς παρακατιανούς που βγάζανε το νταλκά τους μέσα της.
  «Γυναίκα, η Σοφία μας μπορεί να μην έχει σοφία, αλλά έχει ανάγκη απο ένα μόνιμο και νόμιμο επιβήτορα.Καιρός να την παντρολογήσουμε με κανένα εστεμμένο χαζοβιόλη,που δεν θα ρωτάει ποιανού είναι τα παιδιά,συμφωνάς?»
  Εκείνη κούνησε καταφατικά το κεφάλι και ανοίξανε παρέα τους χάρτες και τα τεφτέρια τους για να ξετρυπώσουνε τον ¨τυχερό¨ εστεμμένο κερατογαμπρό.
  Τελικά μετα απο πολύ ψάξιμο,βρήκανε το κοθώνι που γυρεύανε,δηλαδή τον μεγάλο Δούκα Πέτρο εκ Ρωσίας.

  «Τί Ρωσία ,τί Πρωσία»΄φώναξε περιχαρής ο Χριστιανός.»Ένα Π μας χωρίζει,συμπλήρωσε σεμνά η γυναίκα του και μάρκαρε στα σβέλτα το όνομα.
  Ετσι αποφάσισαν να γράψουνε στη θεία του Πέτρου ..που πάει παντού,δηλαδή στην ευσεβεστάτη αυτοκράτειρα πασών των Ρωσιών Ελισάβετ Πετροβνα,για την πρόθεση τους να παντρολογήσουν την δεκαπεντάχρονη κόρη τους με τον ανηψιό της.
  Η απάντηση δεν άργησε να καταφθάσει και ήτανε άκρως κολακευτική.
  «Μετα χαράς θα δεχθούμε την Σοφία για νόμιμη σύζυγο του Πετράκη μας,μιας και εδω πάνω στέρεψαν οι μυξοπάρθενες ακόμα κι απο πρώτο χέρι-με εκτίμηση-Ελισάβετ Αυτοκράτειρα πασών των Ρωσιών».
  «Γυναίκα άσχημα μαντάτα»,φώναξε με απόγνωση ο Χριστιανός Αύγουστος διαβάζοντας της την απάντηση «θέλουνε σώνει και καλά παρθένα να πούμε !»
  Τότε η σεμνή σύζυγός του τον καθησύχασε ενημερώνοντας τον πως υπήρχε λύση στο πρόβλημα.
  «Δηλαδή,πώς θα γίνει η Σοφία μας να ξαναγίνει απο γυναίκα,παιδί?»,ρώτησε γουρλώνοντας τα ποντικίσια μάτια του.
  «Μή σε νοιάζει καλέ μου,θα την πάω στην ράφτρα μου και θα την ράψει,όπως έκανε και σ εμένα παλιά..,κατάλαβες καμιά διαφορά τότε?».

 36. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Το θέμα που θέτει ο Καπετάνιος είναι πολύ σημαντικό διότι επαναφέρει στο ..τραπέζι τη σύνδεση των μυστηρίων της ζωής με τα υπόλοιπα μυστήρια (Πολιτική, Ιστορία, Αγορές κλπ).
  Για εμένα είναι μια ..αβελτηρία (ή αφετηρία, όποιο είναι το σωστό), για να δω, αλλά και να εντρυφήσω και σε αυτή τη διάσταση, την οποίαν λόγω των σοβαρών σπουδών μου(*), ενίοτε υποτιμώ.
  Αλλά πριν τοποθετηθώ, πρέπει να εντρυφήσω (κοσμο)θεωρητικώς σοβαρά, διότι πέραν όλων των άλλων, τον διακρίνει (έκπαλαι) και μια τελειομανία σε σχέση με το θέμα (ακόμη και αν , ενίοτε, εκφράζεται ως ελιτισμός και αδικεί κατάφωρα αίτινες).
  Δεν θα ήθελα , άλλωστε, να εκτεθώ με σωβινισμούς όπως συμβαίνει με όσους καταγίνονται βιωματικά με το θέμα και κατ’εξακολούθησιν (το πνεύμα των ημερών δεν μου επιτρέπει να αναφέρω συγκεκριμένο παράδειγμα εδω μέσα)

  Έτσι, αρκούμαι να ελπίζω ότι αυτές τις ημέρες θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην ..αβελτηρία του Καπετάνιου και για αυτό επιμένω στην συνέχιση της αποτοξίνωσης που κάνουμε, ώστε να μπορούμε να εμφανισθούμε στους εορτασμούς για το νέο Έτος , ..αποτοξινωμένοι.
  Οψόμεθα!!
  (*) με τις οποίες καταγίνομαι

 37. Ο/Η Ενη λέει:

  Καλή Χρονιά, σε όλους ολες

 38. Ο/Η KnowDame λέει:

  Καλή χρονιά! Γεμάτη με πολλές στιγμές χαράς και ζεστασιάς, μαζί με αγαπημένους ανθρώπους!

 39. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Χαρούμενη,καλή Πτωχοχρονιά !

 40. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αν και μπορεί να ήταν καλύτερα να περίμενα μήπως αναρτήσει ο ..μετακομιζόμενος (πότε θα γίνει μετακομισμένος άραγες) κάποιο εορταστικό post, ας ευχηθώ καταρχήν από εδώ (άλλωστε μια αισιοδοξία και ένα χαρμόσυνο πνεύμα ..αποπνέεται, διασταλτικώς(*) αν το δούμε), υγεία χαρά και δημιουργικότητα για το νέο Έτος.
  Άμα αρχίσετε τις αφιερώσεις να με φωνάξετε, γιατί έχω πολλές ..δουλειές σήμερα (ξέρετε η Νέα Ισχυρή Ελλάδα και τέτοια).

  ΥΓ Χο χο χο (ξέρει αυτός) . Η φτώχεια θέλει καλοπέραση, όμως.

  (*) αν αρχίσει(ουμε) κάτι, η προσδοκία για τον έστω μακρυνό στόχο λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στο ..παραγόμενο αποτέλεσμα, αν σας φαίνεται ..πρωτάκουστο δεν προλαβαίνω να σας το εξηγήσω τώρα 🙂

 41. Ο/Η Left G700 λέει:

  Μια σπάνια εκτέλεση καλάντων τής Πρωτοχρονιάς που σε μερικούς θα θυμίσει τα παιδικά τους χρόνια! 😉 😉 😉 😉 😉

  Felice Anno Nuovo a tutti! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 42. Ο/Η Left G700 λέει:

  INFO:

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΔΙΣΚΑΚΙ 78 ΣΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ 1935 ΑΠΟ ΤΗΝ COLUMBIΑ-ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΙ
  (ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 1935-ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΙ)

 43. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Χο χο χο ..Καλοπέραση (χ2 …φυσικά 😉 ) ή καλοπέρ(α)σι ; 🙂

 44. Ο/Η nikos__alfa λέει:

 45. Ο/Η bernardina λέει:

  Το μήνυμα της ημέρας: Ποτέ δεν θα πεθάνουμε κουφάλα νεκροθάφτη.
  Συντρόφια εν κονακίω* μη μασάτε ρε! Με το καλό να μας μπει, και ό,τι κι αν φέρει, μαζί θα το περάσουμε 😉
  Φιλιά

  *και εξαφανισμένε κονακιάρχη 🙂

 46. Ο/Η bernardina λέει:

 47. Ο/Η Τίμιος λέει:

  Kαλή Χρονιά, κι άλλο ΝΔΣΟΚ να μη μας βρει.

 48. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  ¨Όσα ευρώ έχει ο ..Φραίμ
  μέσα στα ράσα χώσει
  τόσες χαρές σας εύχομαι
  ο χρόνος να σας δώσει 🙂 🙂

 49. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αυτά πούχει χώσει στις τσέπες ο καθένας (όποιος τέλος πάντων έχωσε) να τα πάρετε εσείς, εγώ θέλω μερίδιο από αυτά που δεν κράτησαν, όποιοι κράτησαν, γενικώς είμαι της ..πραγματικής οικονομίας, άσε που εγώ ψιλικατζής δεν γίνομαι (αμ πώς).
  Ευτυχές το 2012 🙂 🙂

 50. Ο/Η Άκυρος λέει:

  Το δυο χιλιάδες δώδεκα θα έρθουνε οι Ούννοι
  Μπορεί να ρθουν το Μάιο μπορεί και τον Ιούνη
  Στειλ στο βουνό τα πρόβατα και κρύψε το γουρούνι
  Κράτα το σπίτι καθαρό με πράσινο σαπούνι
  Εξάσκησε τα δάχτυλα και πέτα το πιρούνι
  Αθόρυβα να περπατάς, κόντυνε το τακούνι
  Την πόρτα χτύπα απαλά και όχι το κουδούνι
  Αντί να τρέχεις για καφέ, να σκέφτεσαι τον Κλούνι
  Κι όταν σού λείπει το ποτό, διάβαζε τον Σουρούνη
  Αυτά τα μέτρα αν παρθούν – το γράφουνε οι ρούνοι –
  Θα ρθουν και θα θαυμάσουνε το έργο μας οι Ούννοι.

  Καλή χρονιά

 51. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Παπούλη εύχομαι χρόνια πολλά και γεμάτα υγεία για τα 2012. Θα είναι μία δύσκολη χρονιά, αυτό είναι σίγουρο, όμως οι στιγμές ζεστασιάς και ευτυχίας που θα μοιραστούμε με όσους αγαπάμε ελπίζω πως θα την κάνουν πιο ανάλαφρη.

  Όπως και να ‘χει, προσβλέπω σε μία εποχή όπου θα ανατείλει και πάλι η προσδοκία για κάτι καλύτερο σε σχέση με το υπάρχον.

 52. Ο/Η papoylis λέει:

  Ευχές ολόψυχες από τον Παπούλη σε όλους/ες για υγεία, απαντοχή και αγάπη.

  Το 2012 εύχομαι να τελειώσει με καλύτερους όρους και προοπτικές σε σχέση με το εσχάτως αποβιώσαν 2011.

  Ελπίζω βάσιμα ότι η αρχή της επόμενης εβδομάδας θα με βρει στις επάλξεις. 🙂

 53. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Καλή δύναμη φίλτατοι! Ἀντε και το 2013 να μας βρει όλους σε φόρμα!

 54. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Καλή χρονιά Παπούλη και κοίταξε να τα καταφέρεις στο ραντεβού ,μην χάσουμε τη …δόση ..εξαιτίας σου! 🙂

  Άλλαξε ο χρόνος ; 😯
  Και γιατί συνεχίζω να τρέχω σαν τον διάολο να προλάβω τα ..χαράτσια και τους λογαριασμούς; 😦
  Μήπως ζω στο .παρελθόν ή μ αυτά τα …ευρυζωνικά (ξέρετε ποιου) ,που δεν συντονίζονται …επαρκώς,δεν μπορούμε επιτέλους να μπούμε στη νέα διάσταση των επιτυχιών και της …ευτυχίας; 🙂

 55. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Συντονίζεται συντονίζεται, αλλά του έχουν μπει ψύλλοι στα αυτιά!!

  Γενικώς έχουν δει πολλά τα μάτια μου.
  Είχα μια πολύ καλή φίλη που ο φίλος της (χο χο) γενικώς ήταν τύπος και υπογραμμός και αυτό συνέβαινε διότι υπήρχε μια …κανονικότητα στη σχέση τους και μια πως να το πω, ποιότητα αλληλοσεβασμός , και αλληλοεκτίμηση.
  Μάλιστα ενώ συνέβαινε αυτή η ..κανονικότητα, δεν είχαν ρουτινιάσει, πράγμα που το έβλεπες σε ένα σχεδόν μόνιμο αδιόρατο χαμόγελο και όλοι τους μακαρίζαμε για την ποιότητα της σχέσης τους και για την καλή τους τύχη, ειδικά αυτουνού.
  Μέχρι που χρειάσθηκε να πάει (ο φίλος της) σε κάτι βαφτίσια που ήταν από το δικό του σόι, σε ένα νησί και επειδή χάλασε ο καιρός έμεινε καμιά βδομάδα.
  Έκτοτε, σταδιακά, άρχισε να εμφανίζει περίεργα συμπτώματα και κατέληξε να μην αφήνει μυστήριο για μυστήριο (*) στην επαρχία.
  Τελικά εσυνελήφθη πράττων ανάρμοστα πράματα με αλλοδαπή (τον κάρφωσε μια μακρινή συγγενής ενός μωρού που δεν ήταν μωρό αφού είχε κλείσει τα 15 και άρα ήταν βαφτισμένο πριν καμιά δεκατεσσαριά χρόνια, αλλά ο φίλος (της φίλης μου) δεν τόξερε ότι είναι συγγενής του πατέρα του δεκαπεντάχρονου) και γενικώς μύλος.
  Δυστυχώς χάλασε η ποιότητα (της σχέσης) και δεν τους μακαρίζαμε άλλο, αφού χωρίσανε, μόνο κανα δυο ψυχοπονιάρηδες συνέχισαν να τον ..μακαρίζουν, ο ένας λόγω ευγένειας μην πάει και κάνει καμιά τρέλλα από τις τύψεις (που φέρθηκε έτσι ..εργαλειακά στα μυστήρια) και ο άλλος λόγω βλακείας (όπως επεσήμανα επανειλλειμένως στη φίλη μου)..

  Σκέπτομαι λοιπόν ότι ο Μετακομίζων και ατυχήσας (περί τα λειτουργικά, ουμπούντου κλπ)) για πάρα πολλά χρόνια πρέπει να είχε μια κανονικότητα με την ..κοινωνική δικτύωση , και από τότε που άνοιξε το ρημάδι δεν έλλειψε παραπάνω από 1 μέρα.
  Μάλιστα τηρούσε και το βασικό κανόνα ‘οτι δεν έχει σημασία τι ώρα θα εμφανισθείς το βράδυ, αρκεί να φροντίσεις να μην έχει χαράξει εκτός αν έχεις πάει κάπου κατ’εντολήν (σε στείλουν δηλαδή).
  Και τώρα με τα ουμπούντου και τις μετακομίσεις οδηγήθηκε σε ανγκαστική μακρόχρονη απουσία και είδε πώς έιναι να ….απέχεις (αυτά είναι ασκητικά πράματα, θα σου εξηγήσω άλλη ώρα Νίκο).
  Μια αδιόρατη και ανεξήγητη ανησυχία (υπο)βόσκει μέσα μου και ώρες ώρες σαν να ακούω και μια βουή.
  Εύχομαι ο Άγιος (Αρτεμίδωρος) να τον φωτίσει με την παρουσία του

  (*) Γάμους, βαφτίσια , κηδείες κλπ.

 56. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Τα νομίσματα έχουν δύο όψεις (φαντάζομαι το ..γνωρίζεις Αναγνώστη αλλά μια επανάληψη κακό δεν κάνει ,άσε που είναι πολύ πιθανόν να επωφεληθούμε και από το ..μητρικό φίλτρο, που λένε ορισμένοι πως την διακρίνει) και αν το πάρω από τη ..μία (ως …συνήθως 🙂 ),το ανησυχητικό δεν είναι η αποχή αλλά η …συμμετοχή σε αλλότριες απολαύσεις (ναι ,αυτά τα ..κομμουνιστικά ,φταίνε πάντα) που διαλύει όλα εκείνα τα αγαθά χαρακτηριστικά και τις με κόπο κατακτημένες αρετές της ..ασκητικής!
  Απ την άλλη (την ..δική σου) όμως, αύριο με τον αγιασμό των υδάτων και παρόντος του Αρτεμιδώρου ,τα μποφόρ θα γίνουν 11 από ..12 και όλα και όλοι θα πλεύσουν ομαλώς ,στον προορισμό τους!
  Μένουμε, εσύ-όδοξοι ,..άπαντες! 🙂

  Να σου εκμυστηρευτώ όμως κάτι ..μεταξύ μας ,επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και τα λούκια στενά και απότομα ψυχανεμίζομαι μεγάλα ζόρια για τον δικό μας και όλους μας, αλλά μη δίνεις σημασία ,ας μείνει ένα ακόμη μικρό μυστικό μας. 😉

 57. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Α.. και για όσους ..ρωτάνε (έχουν σπάσει τα …τηλέφωνα τελευταίως) ,διότι δεν τα ..καταλαβαίνουν όλα, να βάλουμε τα πράγματα σε μια ..σειρά!

  Βρισκόμαστε στο τρίτο …βαγόνι της υπερταχείας μας, αφού ξεκινήσαμε επιβαίνοντες πριν λίγο καιρό στην ..ατμομηχανή μας το» Επαιτειακόν» και λόγω τεχνικών προβλημάτων (κατέβηκε ο μηχανοδηγός απ το τραίνο ,α ρε ..Αντρέα ποιος σε θυμήθηκε ) περάσαμε στο «Louk for PM…! » για να βρεθούμε πλέον εδώ (πρώτη θέση επιτέλους ) ,συνεχίζοντες το ταξιδάκι μας! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s