Επαιτειακόν

Γράφω σήμερα το επαιτειακόν που κανονικά θα έγραφα αύριο , καλοί μου αναγνώστες , γιατί μετά από 30 χρόνια   θα πάω αύριο στη πορεία για το Πολυτεχνείο  και δεν θα έχω χρόνο να σας κάνω να βαρεθείτε με τις επαιτειακές μου κοινοτοπίες.

Τι συνέβη όμως στο ταραγμένο μυαλό ενός σαλεμένου στάρετς που απείχε συστηματικά και επίμονα από τη πολιτική , τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες που χαρακτηρίζουν τους ενεργούς ( και συχνά ενεργούμενους – με τις δύο έννοιες ) πολίτες ;;;;

Μην ανησυχείτε : ο σαλεμένος δεν επανήλθε στη λογική ,  δεν αποφάσισε και πάλι να ενταχθεί στους κόλπους της μαχόμενης το νεοφιλελεύθερο τέρας αριστεράς , δεν  έλαβε επιτέλους τη «θεία» φώτιση …

Μια μαύρη απελπισία , ένα αναγραμματισμό του παράλογου , το προσωπικό του στοιχειό θα ουρλιάξει. Θα τραβήξει το …καζανάκι των ενοχών του για μια μεταπολίτευση που τελείωσε οριστικά και η μπόχα της τον έστειλε από νωρίς στα αζήτητα , το περιθώριο , τη νύχτα , την ιδιωτεία και την ιδιώτευση.

Βολεμένος και τρεφόμενος με το συμβιβασμό , το ψεύδος , το «κολατσιό» μιας καθημερινότητας , κατά βάση περιχαρακωμένης στα της επιβίωσης , έφτασα μέχρις εδώ εκλεκτοί μου αναγνώστες , πιό γυμνός απέναντι στην οθόνη και το πληκτρολόγιο παρά ποτέ.

Ακουμπώντας στην ευκολία του να περιφρονώ και να καθυβρίζω εξουσίες  , πολιτικάντες  , ΜΜΕ και άλλους παίκτες ενός συστήματος άδικου , άρρωστου , αδιέξοδου έμενα στο τσαρδί μου οχυρωμένος και πρακτικά αμέτοχος ,  διασκεδάζωντας τις ευθύνες της γενιάς μου  ( και τις ελάχιστες – αλλά σε μένα βαρύνουσες – δικές μου ευθύνες  ) για το κατάντημα αυτού που κάποτε φωνάξαμε : «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία «  … κολοκύθια δηλαδή στο πάτερο….

Κάτι με σπρώχνει , εδώ και μέρες ,  στη πορεία. Αναδεύεται μέσα μου σαν κακοχωνεμένο φαΐ το ανωτέρω ένδοξο και αλήστου μνήμης  σύνθημα.  Υπάρχουν σίγουρα εξηγήσεις , αίτια και αιτιατά , υποκειμενικές και αντικειμενικές συνθήκες και άλλα εργαλεία , ώστε οι έχοντες τη ψυχραιμία , τη διάθεση και το κατάλληλο ιδεολογικό εξοπλισμό να επιχειρήσουν να εξηγήσουν  το απονενοημένο μου διάβημα ( μην ανησυχείτε , δεν εμπεριέχει αυτοκτονικές προθέσεις 😉 ). Αλλά ο υπογράφων αυτό το επαιτειακό ποστ δεν έχει ούτε τη θέληση , ούτε τη διάθεση να χρησιμοποιήσει τέτοια …εργαλεία.

Ακουμπώντας στο παράλογο θα περπατήσω αύριο , μετά από τόσα χρόνια , τους δρόμους μιας πόλης άλλης σε μια χώρα άλλη που τότε δεν γνώριζα και τώρα δεν αναγνωρίζω. Ραντεβού στο δρόμο…..

This entry was posted in Αλκοολούχα υπόλοιπα, Ανήθικες προτάσεις, Δαρβινικά κατάλοιπα, Επέτειοι και επαίτειοι. Bookmark the permalink.

291 Responses to Επαιτειακόν

 1. Ο/Η Left G700 λέει:

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 2. Ο/Η Left G700 λέει:

  Και σε μια άλλη εκτέλεση, με πιο ενδιαφέρουσα εικόνα και με νεότερα «παιδιά της νύχτας»…

 3. Ο/Η demetrat λέει:

  με συγκίνησες , άγνωστε παράλογε επαίτη.
  Πρέπει να ξαναπερπατήσεις γιά να δείξεις στα παιδιά σου πως πέντε ξεπουλημένα αστέρια , δεν ήταν μιά γενιά ολόκληρη.
  φιλιά σταυρωτά.
  δ

 4. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Παππούλη…

  χρησιμοποίησες ακριβώς το επίθετο που τόσα χρόνια έψαχνα… (εδώ μου ήταν μα δεν τό ‘βρισκα… )
  κακοχωνεμένο… αυτό ακριβώς είναι το σύνθημα της γενιάς του πολυτεχνείου…

  Θα σε στενοχωρήσω… κανέναν σεβασμό δεν τρέφω πλέον προς τα μέλη της… εννοώ εκείνους που επίσημα και ανεπίσημα την εκπροσωπούν…
  Από τα αντίστοιχα δικά μου, είμαι σίγουρος δε, πως εκείνα τα χρόνια θα ήταν πολύ προστατευμένα τέκνα και σίγουρα μακριά από τα κάγκελα του περιβόλου.
  στα ενδότερα για σιγουριά…

  Δεν θεωρώ καν, ότι πρέπει να συνεχιστεί αυτή η σούπα-επαιτειακός (σωστά το γράφεις) εορτασμός…

  Αν δεν υπήρχαν τα γνωστά-άγνωστα μαγαζάκια που έχουν τα τελευταία χρόνια επιδοθεί σε έναν αγώνα ακύρωσης των εγχώριων λαϊκών αγώνων,
  μέσω της φαλκίδευσης των ντοκουμέντων, μέσω της σπίλωσης των πραγματικών υποκειμένων που αγωνίστηκαν,
  και τέλος μέσω της συκοφαντίας ένεκα ίσως πολλών εκπροσώπων εκείνης της γενιάς, που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό
  για την σημερινή καταστροφή, και θα επωμιστούν ως φαίνεται πολλώ, εκείνης της μεγάλης που έρχεται

  αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί από την άλλη, δεν θα έθετα καν, ζήτημα συζήτησης της όλης ιστορίας…

  Δεν στο κρύβω… κι εμένα φέτος κάτι με τρώει να σπάσω τον όρκο που έδωσα το 95, όταν αποτέλεσμα όλης αυτής της οπερέτας κάηκε η πρυτανεία του πολυτεχνείου, για να συληφθούν οι υποτιθέμενοι γνωστοί-άγνωστοι και μετά να πέσει σιγή ιχθύος στην όλη ιστορία, αφού όσοι συνελήφθησαν ήταν συγκεκριμένα πρόσωπα, που δεν διαννοούνταν να διωχθούν καν από τις αρχές…

  Όμως αν πήγαινα, αν δλδ θα πάω, με τίποτε δεν θα το έκανα τόσο για αυτήν την περιβόητη «γενιά του πολυτεχνείου» (ευχόμενος, σύντομα να πάει στα τσακίδια)

  παρακαλώ, ας μην παρεξηγηθώ… δεν προσωποποιώ σε κανέναν ούτε από εδώ, ούτε στον απλό κόσμο τον συλλογικό χαρακτηρισμό «γενιά του πολυτεχνείου»…
  και ας μου συγχωρεθεί η οργή… έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν παραδέχτηκα τον όρο: «γενιά»…

 5. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί περιγράφεις κάποιες επιλογές ως παράλογες και από την άλλη η επιλογή της απουσίας από κάποιες διαδικασίες πρέπει να οδηγούν στο να βαφτίζεται η πορεία επιβίωσης (όλων μας θάλεγα) με τόσο μελανά χρώματα και με όρους που την απαξιώνουν ( συμβιβασμός , βόλεμα, τρεφόμενος, κολατσό κλπ).
  Και φυσικά το θέμα των ενοχών πάλι δεν το καταλαβαίνω, ειδικά αν δηλώνεις ότι από νωρίς «απείχες» από τις ..μπόχες.

  Εν πάσει περιπτώσει , φυσικά είναι σεβαστό (επί της ουσίας όχι διαδικαστικά).
  Κάποια χρόνια νεότερος ..ων, βίωσα μια σχέση με τα κοινά πολύ πιο λάιτ σε σχέση με τις συναισθηματικές επενδύσεις (ωραία ήτανε, αν και νομίζω ότι μάλλον ότι και νάκανα τότε ωραία θάτανε).
  Έτσι η γενιά μου την έννοια της προδοσίας δεν τη βίωσε , εκτός από κάποιους που τη βρίσκανε με αυτά (τις προδοσίες).
  Αναγνωρίζω όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι της γενιάς σου που είναι ειλικρινείς όταν μιλάνε για ανάλογα συναισθήματα, αν και πρέπει να προσέχετε γιατί και στη γενιά σου παρεπιδημούν επαγγελματίες του είδους.
  Για να καταλάβει κάποιος τη διάκριση (ειλικρίνεια ή ..επαγγελματική έξις) θέλει παρατήρηση.
  Ξέρω πολλούς ανθρώπους της ..περίπτωσής σου και αρκετούς από την άλλη μεριά.

  Παρόλα αυτά όταν τα απαράτησα για να …βολευτώ στην επιβίωση (δεν ντρέπομαι να είπω ότι κατά καιρους τη διασκέδαζα κιόλας την επιβίωση) και επειδή ως ξερό κεφάλι σε ανάλογες εκδηλώσεις δεν πήγαινα και αγόρευα κιόλας «για όποιον δεν το είχε προσέξει» μια νοσταλγία με έπιανε και στη ζούλα ψιλοπήγαινα.
  Όχι όμως 30 χρόνια μετά, 5-6 το πολύ.
  Αλλά ήτανε ωραία τα συναισθήματα που γεννιόντουσαν. Βέβαια με τις νοσταλγίες δεν ζεις, παρά μόνο ως εξαίρεση βουτάς σε αυτές.

  Παρόλα αυτά δώσε μεθαύριο κανα ρεπορτάζ και άσε να ελπίζω ότι μετά το ..ακούμπημα στο παράλογο θα γυρίσεις πιο αισιόδοξος , αλλά εξίσου «σαλεμένος στάρετ» 🙂

 6. Ο/Η papoylis λέει:

  Αγαπητέ μου Νίκιπλε

  καμμία παρεξήγηση από μέρους μου… Η ..»γενιά» του Πολυτεχνείου ( μη τη φανταστείς μεγάλη : καμμιά 10αριά χιλιάδες άτομα , ίσως και λιγότερα ) είναι ένας όρος αφόρητος και παρεξηγημένος. μια κακοχωνεμένη σούπα. Οι περισσότεροι ιδιωτεύουν και αυτοί που σήμερα την «αντιπροσωπεύουν » , επώνυμοι και λιγότερο επώνυμοι . έχουν συστηματικά ξεφτιλίσει το ( υπό αναζήτηση πάντα – γιατί αυτό βολεύει ) νόημα εκείνων των ημερών.

  Αυτός ο όρος «γενιά του Πολυτεχνείου» έχει πολλές αναγνώσεις και εκδοχές , συνήθως παραπέμεπι στις μέρες μας σε πτυελοδοχείο , όπου ο κάθε άσχετος , αδιάφορος , απολίτικος φουκαράς ή ο κάθε έμμισθος λακές μπορεί να βγάλει τα απωθημένα του ανέξοδα , άκριτα και προπάντων αναπάντητα. Κάτι σαν να κλέβεις το παγκάρι ή τη γριούλα ένα πράμα.

  Γιατί όλοι , καλέ μου Νίκιπλε , κρίνουν εκ του «αποτελέσματος» , ώστε τη κατάντια μας και τη ξεφτίλα να την αποδίδουν στη «γενιά» και όχι σε πρόσωπα , φορείς , κοινωνικές δυναμικές και ομάδες συμφερόντων. Ομάδες συμφερόντων που προσέγγισαν άτομα αυτής της «γενιάς» για να κάνουν τη …δουλειά τους.
  Ήταν όμως οι προβεβλημένοι ( καταξιωμένους τους λέγαμε τότε ) αμέτοχοι και «αθώοι» ;;; Νομίζω πως όχι , αν κρίνω τουλάχιστον από όσα γνωρίζω για τη δική τους πορεία προς τη προβολή , την επιτυχία , τα αξιώματα και από όσα επίσης γνωρίζω για ένα σωρό άλλους λιγότερο γνωστούς ή και καθόλου που προτίμησαν είτε μοναχικούς δρόμους , είτε τη θητεία σε σχηματισμούς εξωκοινοβουλευτικούς , είτε το περιθώριο. 😉

  Είναι λοιπόν αγαπητέ φίλε μεγάλη και ατέρμων αυτή η συζήτηση και ο όρος «γενιά του Πολυτεχνείου » κλωτσοσκούφι – άθυρμα στα χέρια των επιτήδειων . Όμως τούτη την ώρα που σου γράφω ( πριν 38 χρόνια ) είχαν αρχίσει να πέφτουν οι σφαίρες από το Ακροπόλ και τα κορμιά στο δρόμο και τα ερπυστριοφόρα του Γουνελά είχαν ξεκινήσει για το θεάρεστο έργο τους. Ο κοσμάκης που είχε μαζευτεί γύρω από το Μετσόβιο άρχισε να σπάει , ενώ το μεγάλο μακελλειό γινόταν ( και έγινε ) στους δρόμους , όχι μέσα από τα κάγκελα. Εκεί μέσα , ακόμα τρωγόντουσαν οι ( αργότερα ) καταξιωμένοι μεταξύ τους , όπως σχεδόν και σήμερα.

  Αλλά φίλτατε , το λουλούδι άνθισε τότε κατακκόκινο , γιατί δεν θα βρεις μίσχο και άνθος που δεν βγήκε από χώμα και κοπριά… Αυτό ακριβώς ήταν και ο πρόσκαιρος θρίαμβος του , αυτόν θα πάω να γιορτάσω αύριο σκουντλουφλώντας στη πορεία.

 7. Ο/Η papoylis λέει:

  Νίκιπλε

  και ένα γεγονός που από τότε σχεδόν με έκανε να αισθανθώ τη «μπόχα» :

  Όταν με το «καλό» ήρθε ο Καραμανλής να μας φέρει τη ..δημοκρατία , στη πρτώτη κυβέρνηση του Υπουργός Παιδείας ήταν ο αξέχαστος Δημήτρης Τσάτσος. Μπήκε το ζήτημα με ποιές διοικήσεις θα λειτουργήσουν οι φοιτητικοί σύλλογοι και ορισμένοι «εξυπνάκηδες» τότε που ήθελαν να εξαργυρώσουν τα αντιστασιακά τους παράσημα ή έστω να καβαλλήσουν ανεμπόδιστα τη καρέκλα πρότεινα ( και αρχικά ο Δ.Τ. το υιοθέτησε ) να ΜΗ γίνουν εκλογές στους συλλόγους αλλά στις διοικήσεις να διοριστούν οι «καταξιωμένοι» αγωνιστές εξ οφίτσιο… Έγινε βέβαια ντόρος και μπάχαλο , μέχρι να το μαζέψουν και τελικά έγιναν κανονικές εκλογές που βέβαια δεν έφεραν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα. Θυμάμαι τον εαυτό μου να προσπαθώ να καταλάβω γιατί έπρεπε να υπερασπιστώ μια τέτοια εκδοχή του εξ οφίτσιο … ευτυχώς δεν χρειάστηκε , νάναι καλά ο σαλεμένος τότε ( και μάλλον τώρα ) Δημ. Κουμάνταρος που κατάφερε να ξεσηκώσει τη φασαρία που οδήγησε στην εγκατάλειψη αυτού του εγχειρήματος. Ενός εγχειρήματος αγαπητέ που οι υπερασπιστές του ( οι περισσότεροι κάργα επώνυμοι σήμερα ) σικαιλογούσαν με το επιχείρημα ότι αν γίνουν ανοικτές και μαζικές εκλογές υπάρχει ο φόβος να εκλεγούν μη «ακραιφνείς» δημοκράτες , ίσως και χουνταίοι 😉

  Αναγνώστα

  αντιλαμβάνομαι μήπως ότι με προκαλείς για ακόμα περισσότερο «ξεγύμνωμα» ;;;;

  Να σου πω επομένως αγαπητέ ότι η ευθύνη που αισθάνομαι έχει να κάνει με το γεγονός ότι άπειρος και αδαής περί τα παραφερνάλια και τις ιδιαιτερότητες ( κάτι που όμως ΔΕΝ με απαλλάσσει από τις ευθύνες μου ) κατάπια το «χάπι» της μεταπολίτευσης αμάσητο. Τις προσδοκίες που δημιουργούσε αυτή η «αλλαγή» τις προεξόφλησα σε face value άκριτα και αλόγιστα για να εισπράξω σύντομα και τη μπόχα και την απογοήτευση και τώρα πλέον ( μετά αυτή τη «λαμπρή» χορεία 38 χρόνων ) τη πλήρη απαξίωση.

  Και δε σκέφτομαι τη πάρτη μου τη τελειωμένη , φίλε Αναγνώστα , αλλά τα παιδιά μου και γι αυτό θα κατέβω αύριο στην Αθήνα… 😉

 8. Ο/Η Propator λέει:

  Παπουλη,
  ουτε ο Καζατζιδης, οταν επεστρεψε μετα απο αρκετες δεκαετιες στο καλιτεχνικο στερεωμα, δεν ηταν συγκινημενος και δεν εκανε τετοια ναζια.
  Μην ανησυχεις ομως γιατι δεν εισαι ουτε οπρωτος ουτε ο τελευταιος, ο κοσμος βρυθει απο …σαλεμενους σταρετς που χανουν το βηματισμο τους στο σημερα και ξανατρεχουν να χωθουν παλι στο χθες: Αμαρτωλοι που μετανοουν, πουτανες που γινονται καλογριες, ασωτους που επιστρεφουν σπιτι κ.ο.κ.

  Αν η κλανια ηταν τοσο ισχυρη ωστε να αποτελει επαρκη φυγοκεντρο δυναμη τοτε θα ταξιδευαμε ολοι «για αλλους γαλαξιες», ομως με την κλανια ουτε αυγα δεν βαφει κανεις ποσο μαλλον να μπορεσει να ξεφυγει απο εκεινες τις κεντρομολες δυναμεις που τον κρατανε καθηλωμενο στο χθες.
  Γιατι οπως λεει και ο ποιητης Παναγιωτης Κολλημενος για τη σχεση του με την αριστερα….
  http://www.mygreek.fm/el/video-clip/6242/Kollimenos-(Live)

  Σαν βγεις στον πηγαιμο για την πρεσβεια
  στου παραλογου τη συνηθεια ακουμπωντας
  εστω κι αν βρεις μιαν αλλη πολη, μια αλλη χωρα αν εύρεις
  που τοτε δεν την ηξευρες
  μα ουτε τωρα μπορεις να την αναγνωρισεις
  να ξευρεις οτι κι αν ξεμακραινες Παπουλη
  σε ακολουθουσε η πολη κατα ποδας

  γιαυτο καθως αναμεσα στους αλλους θα βαδιζεις
  μετα απο τοσα χρονια προδοσιας
  κρατωντας παλι τη σημαια του αγωνα
  και το στομαχι σου θα υποφερει απο καουρες
  γιατι σε πειραξε ο λωτός ο κακοχωνεμενος
  μην στοχαστεις πως ενας ξενος εισαι
  γιατι ποτε δεν εφυγες στ’ αληθεια απο κοντα τους
  ετσι καθως μαζι τους τη βουλη θα φασκελωνεις
  για οσα κακα συσωρευσε στο βιο σας
  φωναζοντας ξανα «Εξω οι Αμερικανοι»
  να ξευρεις οτι οσο ελειπες στα ξενα
  η μαλακια σε περιμενε στην πολη να γυρισεις
  κι οτι μαζι ξανα θα πορευθειτε!

 9. Ο/Η Propator λέει:

  Συγνωμη αν χαλαω την κατανυκτικη ατμοσφαιρα που τοσο αρμοζει στην ηρωϊκη επαιτειο αλλα μετα τη θεια λειτουργια αυτου του ποστ θα ηθελα να κανω μια παραγγελία
  «Η ΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ»

  Τσακω και τον κοπο σου, μαεστρο 😉
  http://ovolos.blogspot.com/2007/12/1000-1926.html

 10. Ο/Η Left G700 λέει:

  🙄 🙄 🙄 🙄 🙄

 11. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Η παραγγελιά σου κυκλοφορεί στα πέριξ. Πήγα για… προσκυνηματική επίσκεψη και την είδα. Είμαστε σίγουροι ότι ήταν μόνο τέσσερα χρόνια πριν;

 12. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Παπούλη, πολύ ευφάνταστο το λογοπαίγνιο, αλλά δυσκολεύομαι να συμφωνήσω μαζί σου. Κι έχουμε και δουλειές.

 13. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Όχι (ο)ρε Παπούλη δεν σε προκαλώ για κάτι τέτοιο.
  Μάλιστα προσπάθησα και να το χαλαρώσω αναφέροντας ανάλογες εμπειρίες (όχι από το Πολυτεχνείο φυσικά, αλλά από την επιστροφή σε χώρους χωρίς ιδεολογικό λόγο) οι οποίες άλλωστε δεν έχουν πολλά κοινά σημεία με τις δικές σου αναφορές (προσπάθησα να το εξηγήσω – άλλα χρόνια που η συναισθηματική φόρτιση με την πολiτική ένταξη δεν ..εδράζετο σε κάτι ρεαλιστικό).

  Όμως αν αφήσουμε το τι σημαίνει για τον καθένα και ειδικότερα για τον καθένα σας και το δούμε «ψυχρά», μήπως η Μεταπολίτευση τελικά ήταν η φυσική συνέπεια του Πολυτεχνείου;;.
  Οι άνθρωποι που λες στον Νίκιπλο για τα εξοφίτσιο δεν ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που λίγο πριν θα μπορούσαν να θυσιαστούν για ένα ιδανικό;;
  Σε τελευταια ανάλυση πολιτκά τα αιτήματα που (επί της ουσίας) τέθηκαν και πέρασαν στην Ελληνική Κοινωνία πήγαιναν πολύ παραπέρα από τα όσα έγιναν μετά (σε πρώτη φάση από Καραμανλή και σε δεύτερη από Ανδρέα);;
  Αν κάτι επί της ουσίας έμεινε πίσω ήταν το «έξω οι Αμερικάνοι» και εις ανάμνησή του ο συγκεκριμένος εορτασμός έχει αντιιμπεριαλιστική χροιά με την περίφημη κατάληξη της Πορείας στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.
  Εκεί η Αριστερά βρήκε πεδίο αντιπαράθεσης στο πολιτικό επίπεδο (και ειδικά μέχρι το 89 που υπήρχε και το αντίπαλο δέος), γιατί κατά τα άλλα οι «προδοσίες του μηνύματος» εμφανίζονται σε ιδεολογικό και ..συναισθηματικό επίπεδο.
  Όσοι μάλιστα διεκδίκησαν στην πράξη την επιβολή του μηνύματος όπως το καταλάβαιναν (γκρέμισμα του αστικού κράτους κλπ), πήραν ..ατραπούς μυστήριους.

  Η γνώμη μου είναι ότι τώρα δεν «τρίζει» απλώς η φάση της Μεταπολίτευσης, αλλά όλο το μεταπολεμικό ευρωπαϊκό οικοδόμημα και νομίζω ότι πρέπει να δούμε το πρόβλημα της αφήγησης του Πολυτεχνείου μέσα στα όρια της συνολικής αφήγησης που από την Αριστερά εντάσσεται ως το συνεχές «1821-1941-1945-1973».
  Εξ’ ού και το παράλογο της Πορείας στην Πρεσβεία.
  Αν το δούμε έτσι θα βάλουμε στα κιλά της και τη Μεταπολίτευση (γιατί πρέπει να τη συγκρίνουμε και με τα πριν τη Χούντα που δεν ήταν και τόσο ..ρόδινα) και θα βγάλουμε και κανα συμπέρασμα για το μέλλον.
  Όμως δεν μπορώ να δεχθώ ότι το λαϊκό αίτημα του 1973 ήταν σοσιαλισμός ή ότι υπάρχουν οι βολεμένοι που το dna τους και ο παλιοχαρακτήρας τους τους οδήγησε στο να «ανταλλάξουν» και οι αγνοί που παρέμειναν πιστοί.
  Δηλαδή μπορεί να συνέβησαν και τέτοια, αλλά είναι πολύ απλουστευτικό ως σχήμα.

 14. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Παπούλη, ευχαριστώ για το σχόλιο-απάντηση… πραγματικά το λέω…
  και χαίρομαι που δεν το προσωποποίησες … 😉
  αυτό μόνο…

 15. Ο/Η papoylis λέει:

  Πατέρα

  ευχαριστώ βαθύτατα για τις ..επισημάνσεις…

  Λαίδη

  ..business as usual ;;;;;

  Νίκιπλε

  δεν υπήρχε περίπτωση να το προσωποποιήσω αγαπητέ φίλε , οπότε δε χρειάζονται ευχαριστίες 😉 🙂

  Αναγνώστα

  ( απαντώ στο πολύ ενδιαφέρον και εύστοχο σχόλιο σου με ..τίτλους )

  η μεταπολίτευση και το σημερινό μπάχαλο δεν ήταν νομοτελειακή συνέπεια του Πολυτεχνείου
  αλλά επακόλουθο ευθυνών και πράξεων των πολιτικών σχηματισμών που κυβέρνησαν το τόπο μέχρι σήμερα.
  Πράγματι πολλοί από τους «καταξιωμένους» τότε ήσαν πρόθυμοι να προσφέρουν ( και προσέφεραν ) πολλά στον αγώνα. Και αν διαχωρίσουμε στεγνά τους μεν με τους ανώνυμους ή αφανείς δε το σχήμα είναι όντως απλουστευτικό. Εδώ έχεις δίκιο

  Θα συνεχίσω εκτενέστερα άλλη ώρα , γιατί τώρα φεύγω προς Αθήνα…..

  Να είστε όλοι καλά ……..

 16. Ο/Η Δημήτρης Κουμάνταρος λέει:

  Περιδιαβαίνοντας, μέρα που είναι, το διαδίκτυο έπεσα πάνω σου. Από το «Παπούλης» δεν μπορώ βέβαια να σε αναγνωρίσω, αν και παπούς πια και ο ίδιος. Δεν έχει ίσως και τόση σημασία. Ενώ έχει σημασία να σε θυμούνται 38 χρόνια μετά για κάτι ωφέλιμο. Για αυτή τη μνήμη λοιπόν σε ευχαριστώ πολύ.
  Νυν και αεί «σαλεμένος» Δημήτρης Κουμάνταρος.

 17. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Παπουλη παρε τα απαραιτητα γιατι προβλεπεται παρτυ χημικων

 18. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

  Παποyλη πολλά από τα πόστια σου τα κατανοώ αλλά δεν τα συμμερίζομαι. Θαρρώ ότι τούτη τη φορά τα φίλτρα μου επέτρεψαν να αισθανθώ αυτά που γράφεις τόσο στο ποστ όσο και στο σχόλιο των 7.54_16 Νοε. Είναι η μνήμη για όσα θυμήθηκες κι εσύ, είναι και οι περίεργες δικές μου αλλαγές για την αντιμετώπιση της επαιτείου φέτος, που έκαναν να μου αρέσουν όσα αποφάσισες.
  Παράκληση: Όταν γυρίσεις ρίξε δυο στίχους για το θέμα. Είμαι σίγουρος ότι έχεις κάτι να πεις.

 19. Ο/Η papoylis λέει:

  Δημήτρη Κουμάνταρε

  αν και τότε «ιδεολογικός» σου αντίπαλος το μόνο που μπορώ να μαρτυρήσω είναι η αγωνιστικότητα , η ανιδιοτέλεια και εκείνη η αξέχαστη «τρέλλα» σου. Να είσαι καλά

  [ η καθυστέρηση στην εμφάνιση του σχολίου σου οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν το πρώτο σου εδώ και η WordPress το κρατά υποχρεωτικά για έγκριση .
  Το ίδιο ισχύει και για τον faros. ]

 20. Ο/Η papoylis λέει:

  Χρήστο

  δεν χρειάστηκε… εξαρχής φαινόταν ότι οι μπάτσοι είχαν εντολές να το παίξουν όσο το δυνατόν πιό …..ευγενικά . Είτε επειδή δεν ήθελαν να εκκινήσει η νέα κυβέρνηση με άγρια καταστολή , είτε επειδή δεν υπάρχουν φράγκα ούτε για χημικά πλέον η χρήση τους ήταν ελάχιστη και μόνο σε τρεις περιπτώσεις και για πολύ μικρό διάστημα. Το μεγαλύτερο αναλογικά μπάχαλο μπροστά στη πλατεία Μαβίλη , δίπλα στον ένδοξο Λώρα , όπου για κανένα τέταρτο έπαιζαν οι ματατζήδες τις αμάδες με το μαύρο μπλοκ. Μεγάλη πλάκα είχαν τα ΜΑΤ μπροστά στη Βουλή από τις 2:30 μέχρι και τις 4:30. Έκαναν βόλτες και ασκήσεις ακριβείας κρατώντας φραγμό στην έξοδο της Σταδίου : πρώτα για να περάσουν από την Ακαδημίας τα ( ελάχιστα ) λαμόγια της ΠΑΣΠ με τη σημαία που υπεξαίρεσαν από τη διαλυμένη ΕΦΕΕ και αργότερα για να καθυστερήσουν τα μπλοκ της πορείας , προκειμένου το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ να κάνουν την αγωνιστική τους λιτανεία από τη Λ. Αλεξάνδρας ( δεξιόστροφοι για πρώτη φορά οι πουλτσινέλλοι ) και να αποφευχθεί η συνάντηση με τα μιάσματα της ..άλλης αριστεράς. Περπάτησα πολλά πολλά χιλιόμετρα μαζί με τη κόρη μου … είδα πολλά και προπάντων την εντυπωσιακή συμμετοχή των πιτσιρικάδων .
  Βρέθηκα κοντά ή και δίπλα σε όλα τα επεισόδια , μύρισα και πάλι ( μετά από χρόνια ) το άρωμα των χημικών που τελευταία φορά είχα φάει στη συναυλία του Ρόρυ Γκάλαχερ στο ..τζαμί . Πορευόμουνα συνήθως μαζί μ το μπλοκ των φοιτητών της ΑΣΚΤ ….

  Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά , όμως προσπαθώ τώρα να τα αναλογιστώ , οπότε φαντάζομαι και ο καλός μου Σίσσα θα πρέπει να αρκεστεί προς στιγμήν με αυτά τα άτεχνα και ενστικτώδη ..στιχάκια

 21. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

  Τι έκπληξη να απαντήσω απόψε τον ΔΚ στου παποyλη την αυλή!

 22. Ο/Η papoylis λέει:

  Τέτοιες εκπλήξεις ούτε και εγώ τις περίμενα σίσσε …. αλλά συμβαίνουν ακόμα και σε αυτή την απόμακρη γωνιά ( και όχι ..αυλή γιατί θα μας πλακώσει ο προπάτωρ που έχει ρίζες γαλαζοαίματες και θα τρέχουμε… 😉 )

 23. Ο/Η Propator λέει:

  Καλα, δεν ντρεπεσαι λιγο ρε Παπουλη να το βαζεις το παιδι να κανει πορεια στην Αμερικανικη πρεσβεια και μαλιστα εν ετει 2011? μαζι με ολους τους κολλημενους?
  Και -στην τελικη, νεος ανθρωπος ειναι- αμα επιθυμει τοσο πολυ να νοιωσει τη …χαρα της «επαναστασης» γιατι δεν της λες να παει μονη της ή με τιποτε παιδια της ηλικιας της αλλα την πας εσυ συνοδεια σαν να την πηγαινεις για εκκλησιασμο?

  Δηλαδη ολο αυτο το πετρελαιο (2ο ανταρτικο, γκουλακ, πολυτεχνειο) τζαμπα το καψαμε, για να βολευτειτε μερικοι απο εσας και να γινετε αριστεροι νοικοκυραιγοι?

  *

  sissa,
  τωρα που ηρθε και ο Κουμανταρος μη φυγεις, μολις εβγαλα το γλαρο απο την καταψυξη!

 24. Ο/Η papoylis λέει:

  Πατέρα

  εγώ κατέβηκα μεμονωμένος και αυτόνομος , αυτή με βρήκε εκ των υστέρων κατά τις 3:00.
  Ολοκληρωμένη ανταπόκριση από τη πορεία μάλλον αργότερα. Χρωστάω και κάτι στίχους στο σίσσα… 😉
  … εσύ προφανώς του χρωστάς γλαρόσουπα…. 🙂

  Όσο για το πετρέλαιο που κάψαμε , ήμασταν ( νομίζω ) συνένοχοι στο ..έκλημα , αλλά εκ των δύο μόνο εσύ Πατέρα είδες το φως το αληθινόν και απήλαυσες τα νάματα του εκσυγχρονισμού αλά Hayek 🙂 🙂

 25. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Θα έσπευδα κι εγώ να ενισχύσω το ξεφωνητό
  που δικαίως σου ρίχνει ο σεβαστός @προπάτορας,
  καλέ μου @Παπς,

  αν δεν είχα την εξαιρετική τύχη να γνωρίσω από κοντά
  το υπέροχο νεαρό διαμαντάκι,
  που
  (της ιδίας συναινούσης & εσού γονεϊκώς κομπορρημονούντος ως αριστερού νεο-«νοικοκυραίγου»)
  συστήνεις για κόρη σου….

  Κι αν δεν σιγουρευόμουν έτσι, ότι
  σε μια ενδεχόμενη αναμέτρηση πατρός-κόρης περί των δυνατοτήτων για επιρροή-«αποπλάνηση» ενός εκάστου,
  το ματσάκι θα έληγε χωρίς πολλά-πολλά, με εσένα στο ρόλο του πανευτυχούς ηττημένου….

  Χαίρεσθε αμφότεροι
  (και πας άλλος εκ των παρεπιδημούντων «προθύμων»)

 26. Ο/Η Left G700 λέει:

  Επέτειος… (Αφήγημα)

  Όταν έπεσε η χούντα, ο πατέρας του ήταν μικρότερος απ’ όσο είναι αυτός τώρα. Εδώ και πολλά χρόνια, δεν τον βάζει πια να του διηγείται πώς ήταν εκείνη η μέρα, τι έκανε, αν είχε βγει στους δρόμους το βράδυ, αν είχε πάει στο αεροδρόμιο. Τα έχει μάθει απ’ έξω. Έκανε ζέστη —όλος ο Ιούλιος ήταν πολύ ζεστός εκείνη τη χρονιά. Είχε σηκωθεί ως συνήθως κατά το μεσημέρι, όπως όλοι οι πολιτικοποιημένοι φοιτητές που τρώγανε τις νύχτες τους μιλώντας για το Πολυτεχνείο και τα μετά, για γκόμενες και τον Τσε, έτσι ανάκατα. Είχε πιεί δυο απανωτούς φραπέδες και μέχρι να συνέρθει απ’ το ξενύχτι είχε πάει απόγευμα. Ύστερα άρχισαν να κυκλοφορούν οι φήμες και τα τηλέφωνα πήραν φωτιά. Μόλις βράδιασε, ο κόσμος άρχισε να βγαίνει στους δρόμους. Λίγοι στην αρχή, μετά πιο πολλοί, όλο και πιο πολλοί. Φυσικά είχε βγει κι αυτός. Πλατεία Αμερικής, Πατησίων, Ομόνοια. Με τα πόδια. Οι δρόμοι σιγά-σιγά γέμισαν γιώτα χι. Ακούστηκαν τα πρώτα κορναρίσματα που όσο προχωρούσε η νύχτα πολλαπλασιαζόντουσαν ασταμάτητα. Όταν πια διαδόθηκαν και οι πρώτες ‘‘επίσημες’’ ανακοινώσεις απ’ το ραδιόφωνο, όλη η Αθήνα ξεχύθηκε στους δρόμους. Στο Σύνταγμα συναντήθηκε με όσους απ’ την παρέα δεν είχαν φύγει για διακοπές. Στο αεροδρόμιο φυσικά δεν πήγαν. «Σιγά μη πηγαίναμε να υποδεχθούμε τον ‘‘εθνάρχη’’!». Κατέληξαν στη Φωκίωνος, όπου τους βρήκε ο ήλιος να ονειρεύονται πράματα και θάματα.

  Τα ξέρει ολ’ αυτά, τι να ρωτήσει; Ύστερα κι ο πατέρας του είχε χάσει εκείνη τη ζωντάνια που θυμάται από μικρός στα λόγια του. Στο τέλος ήταν σα να βαριόταν, σα να τον βάραινε εκείνη η μέρα. Στη δευτέρα λυκείου ήταν η τελευταία φορά που έγινε κουβέντα στο σπίτι για την 23η Ιουλίου. Δεν τον ξαναρώτησε κι εκείνος δεν έδειξε καμιά διάθεση να τα ξαναπεί…

  Να είναι τα χρόνια που πέρασαν; Να είναι τα πράματα και θάματα που έμειναν όνειρα εκείνης της «θερινής νυκτός» του ’74; Να είναι τα καμώματα αυτών απ’ τη γενιά του που ήρθαν στα πράγματα και που όταν τους βλέπει στην τηλεόραση του γυρίζουν τ’ άντερα κι ας είναι ‘‘σειρές’’ του; Δεν μπορεί να το πει. Εκείνο που ξέρει είναι αυτό το εσωτερικό δάγκωμα που νιώθει όταν ακούει για την «προδοσία της γενιάς του Πολυτεχνείου». ‘‘Μέσα’’ κι ο πατέρας του. ‘‘Προδότης’’ κι ο πατέρας του…

  Κι ύστερα αμέσως θυμάται τον Σαββόπουλο να τραγουδάει από τους Αχαρνείς: «Τώρα με χειρουργεί μι’ αλλήθωρη νεολαία, μια τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική. Οι γέροι χωριστά, οι νέοι άλλο πράμα κι όποιος τους θέλει αντάμα πληρώνει ακριβά».

  Γειά στο στόμα σου ρε Νιόνιο, σκέφτεται πικρά. Αλλά όταν φαντάζεται τα μούτρα τους χαμογελάει…

  (Αναρτήθηκε από LeftG700 την Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009,
  στις 1:49 μ.μ.)

 27. Ο/Η Left G700 λέει:

  CHE FECE …. IL GRAN AFFERMAZIONE

  Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
  που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
  να δηλώσουν. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
  έτοιμο μέσα του το Ναι, και δηλώνοντάς το πέρα

  πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
  Ο δηλωσίας δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
  ναι θα ξαναδήλωνε. Κι όμως τον καταβάλλει(;)
  εκείνο το ναι —το ειλικρινές— εις όλην την ζωή του.

 28. Ο/Η Propator λέει:

  Ρε Βαγγελη, τωρα τι …»πλαγιο αδειασμα» ειναι αυτο που μας κανεις?
  Το διαμαντακι το εχω δει κι εγω και μαλιστα συνενοηθηκαμε απταιστως εις την Ιαπωνικην (την οποια ειχα σχεδον ξεχασει).
  Αυτο ομως δεν ειναι λογος να μην κραξεις τον Παπουλη ο οποιος περιμενει -πως και πως- κατι τετοιες επαιτειους για να μαζεψει τους νεολαιγους γυρω του και ν’αρχισει να ιστρουχτορευει παριστανωντας τον Κολοκοτρωνη στην Πνυκα.

 29. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη άστους να λένε, εμείς οι άλλοι ..σε νοιώθουμε.
  Όταν διάβασα ότι πήγες αυτόνομος- μεμονωμένος μεν, «Πορευόμουνα συνήθως μαζί με το μπλοκ των φοιτητών της ΑΣΚΤ ….» δε, σκέφτηκα ότι το έκανες ως έμπρακτη διαμαρτυρία στο ..ζντανοφικό κλίμα που έβλεπες γύρω σου και γιαυτό πορευόσουν με γλύπτες , ζωγράφους κλπ.
  Πάντως , αν και είναι βέβαιο ότι άλλο λόγο δεν βλέπω (από τις διηγήσεις) να πορευόσουνα «..συνήθως εκεί», τη γειτνίαση με αυτόν το χώρο να την προσέχεις, είναι χειρότερα και από το …μ-λ κίνημα (σου μιλάω εκ πείρας, έχει πολύ τρέξιμο η ..γειτνίαση η δε κοινή πορεία όταν είναι συνήθως χωρίς να είσαι και εσύ τέτοιος , ήτοι δημιουργός…… 🙂 )

 30. Ο/Η papoylis λέει:

  Μαζευτήκατε πάλι πουλάκια μου 😉

 31. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  «Με το μπλοκ των φοιτητών της ΑΣΚΤ»
  Και δεν σού ζήτησαν να ποζάρεις; τσκ, τσκ….
  ΥΓ. Δεν υπάρχει λόγος να καταστρέφεις το παιδί στις πορείες. Πρέπει να επιστρέψουμε στις παραδοσιακές αξίες. Πιάνο, γαλλικά, κέντημα, ήπιοι τρόποι και καλό προξενειό. (Για να μην τραβήξει κατά Αυστραλία μεριά).

 32. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καλά, ας μην προτρέχουμε, ας περιμένουμε να γίνει καμιά «ομαδική αγωνιστική Έκθεση» πρώτα, (πιθανόν περιοδεύουσα από την ΑΣΚΤ στο ΕΜΠ και τούμπαλιν!!)
  Μπορεί να δούμε τη συμμετοχή του ..εν λόγω σε κανα πίνακα με τίτλο «η επιστροφή;;» (διφορούμενο το ερωτηματικό)
  Ας ελπίσουμε μόνο να μην είναι ..αφηρημένος και δεν διαμορφώσουμε σαφή εικόνα.

 33. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Ok

 34. Ο/Η Propator λέει:

  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΗΡΑΛΑΙΑΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

  ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΙΤΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΣ

  ΘΕΜΑ: «Τι κανουνε κ. αραπη τα παιδια σου, οσο πανε και μαυριζουνε»

  Κυριες, κυριοι και μαλακιστήρια,
  με την ευκαιρια της επαιτειου της ηρωϊκης εξεγερσεως του Πολυτεχνειου -και χωρις να χρειαζεται να διευκρινισω οτι τα κατωτερω δεν αναφερονται προσωπικα στον Παπουλην- θα επιθυμουσα να εκφρασω μερικες προσωπικες σκεψεις και να επισημανω κι εγω ορισμενα σημεια τα οποια (εφα)απτονται ζητηματων που αφορουν εις την διαπαιδαγωγη της νεολαιας μας, ητοι: Η αμφισβητησις (οπως και η πολυτελεια του να σπαταλιεται καποιος) ειναι ιδιον χαρακτηριστικο του νεου ανθρωπου και προς τουτο δεν χρειαζεται γονεϊκη επιμελεια ή αλλης μορφης καθηγεσιας ωστε να ημπορεσει σημερα να γινει ενας νεος …»επιτυχημενος αμφισβητιας».
  Καθε εποχη εχει τα ιδικα της σημαδια και αν κατι εχει αναγκη ο νεος ανθρωπος απο την πλευρα του γονεωνέτουνε σημερα ειναι το εξης: Να του θεσουν τα ορια!
  Αυτη ειναι η δουλεια τοσο του γονεως οσο και του δασκαλου, αλλα φευ, ουτε ο ενας ουτε ο αλλος ειναι προθυμοι, ή εστω διατεθειμενοι, να παιξουν αυτον τους τον ρολο.

  Ομιλουμε για τον μαλακα (αριστερο κυριως) γονεα ο οποιος ολη την καταπιεση και τον αυταρχισμο τον οποιο εισεπραξε κατα την διαδικασια της ανατροφης του στην μεταπολεμικη (κυριως) περιοδο την μετερτεψε σε ενα ιδιοτυπο «προοδευτισμο» εναντι των βλασταριων του ο οποιος συνηθως βρισκει την απολυτη εκφραση του σε μια φραση που αποτελει το συμπιλημα της ηλιθιοτητας: «Εγω με τα παιδια μου ειμαστε φιλοι» !
  Ο ανοητος αυτος γονευς δεν αντιλαμβανεται οτι το μπουμπουκι του διαθετει ηδη -ή δυναται να δημιουργησει- αρκετους φιλους ωστε να καλυψει τις σχετικες αναγκες του ενω αντιθετως η ιδιοτητα του γονεως ειναι μια και μοναδικη και σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να την απεμπολισει ανταλλασοντας την με καποιον αλλον ρολο.

  Υπαρχουν ομως και αλλες αιτιασεις βασει των οποιων ο ανοητος (αριστερος κυριως) γονευς αποποιειται τον ρολο του και μετερχεται αυτον του «φιλου»: Βασικη εξηγηση αποτελει το γεγονος οτι ο ρολος του …»φιλου» κατα την ενασκηση του ειναι ευκολοτερος απο αυτον του γονεως ο οποιος συνεπαγεται το αχθος της πολυπλευρης ευθυνης δια την σωστη ανατροφη του νεοσσού, οποτε η επιλογη του αποτελει ενα ειδος βολεματος.
  Αλλη εξηγηση μπορει να αποτελεσει το γεγονος οτι το -ετσι κι αλλιως- διογκωμενο «εγω» του συγχρονου γονεως διαστελωμενο ετι περαιτερω υπεισερχεται, εξαπλουται και καταλαμβανει αυθαιρετως ολους τους ζωτικους κοινωνικους χωρους μεσα στους οποιους αναπτυσεται το τέκνο του καπελωνοντας ετσι τη βουληση του: ειναι παρατηρημενο οτι η κρατουσα ταση ειναι οι γονεις να παραγουν κλωνους στα προτυπα της λαϊκης ρησης: «Όμοιος τον όμοιον γύρευε, πουτάνα την πουτάνα, κι ο κερατάς τον κερατά να πορπατούν αντάμα».
  Ειναι γεγονος οτι ο συγχρονος γονευς εχει λεηλατησει ολο το ζωτικο χωρο του παιδιου κανωντας πραγματα που θα ηθελε να κανει το ιδιο το παιδι πχ: αφηνει κοτσιδα, κρεμαει σκουλαρικια, καβαλαει μηχανες, μιλαει σαν εφηβος, του παριστανει γελοιοδως τον φιλο και γενικα δειχνει με τη συμπεριφορα του οχι απλως να τον μιμειται αλλα προσπαθει να πλασαριστει και ως πρωτοπορεια στα ματια του ωστε να τον γοητευσει και να του δειξει ποσο «μαγκας» και …»προχωρημενος» ειναι.

  Ο Γαλλος Πασκαλ πολυ ευστοχα παρατηρει οτι οι σημερινοι γονεις «εχουνε υπεξαιρεσει τα παιχνιδια των παιδιων τους με τα οποια παιζουνε αυτοι» σπαζοντας τους τα’ρχιδια και στερωντας τους με αυτο τον τροπο τη δυνατοτητα και το δικαιωμα στο παιχνιδι.
  Ετσι τα παιδια αναγκαζονται να καταφευγουν ολο και σε πιο ακραιες μορφες (σκουλαρικια και χαλκαδες σε γλωσσα-ματια-αφαλο-αρχιδια, μασκαρεμα ΗΜΟ-τρεντυ-πανκιό) προκειμενου να μπορεσουν να εκφρασουν την αναγκη διαφοροποιησης τους απο τον κοσμο των μεγαλων ή συντηρικοποιουνται διαχωριζοντας με αυτον τον τροπο τη θεση τους απο τους ενηλικες: ειναι κι αυτος ενας τροπος να χωρισουνε τα στανακια τους με αυτους!

  Η χριστιανικη θρησκεια στη γενεση μας διδασκει οτι ο Γιεχβας επλασε το δημιουργημα του «κατ’ εικονα και ομοιωση» γιαυτο ο ευνουχισμος των νεων δεν σταματα εδω αλλα επεκτεινεται κυριως στο πνευματικο επιπεδο αφου ο γονευς οχι μονο θεωρει σωστο να εμφυσισει στον κλωνο του …»τις αρχες», «τις αξιες» και «τα ιδανικα» απο τα οποια εμφορειται ο ιδιος αλλα να τον πεισει και οτι για τη μιζερη ζωη του φταινε συγκεκριμενα ανωτερες δυναμεις του κακου κα;ι οχι η μαλακισμενη πλευρα του εαυτου του.
  Ειναι προφανες οτι για τον σημερινο αριστερο γονεα τετοιες «δυναμεις του κακου» ειναι: «αυτοι οι πουστηδες οι Αμερικανοι …παιδι μου», «το ΔΝΤ», «οι Γερμανοι» κ.ο.κ.
  Ετσι μεσα απο αυτη τη διαδικασια μεταλαμπαδευσης της …ιεργης οργης του γονεα στο παιδι εξασφαλιζεται η απροσκοπτη συνεχιση της …»προοδευτικης παραδοσης» χωρις μαλιστα το τεκνο να χρειαστει να αναπτυξει κριση κατι που -εκτος των αλλων- θα απαιτουσε και μια πολυ επιπονη προσπαθεια εκ μερους και των δυο πλευρων.
  Αλλωστε μια τετοια επιλογη δεν θα πληρουσε τους ορους που απαιτουνται για να αναδειχθουν και να θριαμβευσουν ο ναρκισισμος και η κομπορρημοσυνη.

  Ετσι, οπως προαναφεραμε, ο γονευς εκφευγει του ρολου του και διολισθαίνει σε αυτον του …φιλου, χηρευομένου ομως του γονεϊκού θωκου δημιουργειται ενα πολυ μεγαλο κενο το οποιο -οπως μας πληροφορουν οι ψυχολογοι- οι νεολαιγοι μας στην συνεχεια της ζωης τους τεινουν να καλυψουν μεσα απο τις σχεσεις τους με το ετερο φυλο συναπτωντας σχεσεις με μεγαλυτερα σε ηλικια ατομα ως υποκαταστατα του προυπαρξαντος γονεϊκου κενου.

  Οσοι γνωριζουν τα ανωτερω χαμογελανε πονηρα οταν βλεπουν τους ηλικιωμενους ερωτιαρηδες οχι μονο να εχουνε καταπιει το αγκιστρι αμασητο αλλα και να καμαρωνουνε σα γυφτικα σκερπανια διπλα στο νεωτερο συντροφο τους επειδη, μεσ’ ο ναρκισισμο τους- πιστευουν οτι τους επελεξαν γιατι ειναι …Ορεοι τυποι!

  IF YOU NEED A FRIEND BUY A DOG

  Μετα απ’ ολα αυτα ειναι, νομιζω, περιττο να τονισουμε οτι η μεγαλη ανομολογητος επιθυμια των ιδιων των νεων μας δεν ειναι να εχουν τους γονεις τους «φιλους» αλλα μεσα στη μεγαλη συγχυση και την αστασια της εποχης μας αυτοι (οι γονεις και κηδεμώνοι) να αποτελουν σταθερους πυλωνες που να τους εμπνεουν σιγουρια και εμπιστοσυνη, να μην ειναι σαλιαρηδες και να μην μετατοπιζονται στην παραμικρη πιεση που θα τους ασκηθει απο τα παιδια τους.
  Κυριως δε να ειναι εκει και να τους δειχνουν τα ορια τους διοτι τα παιδια με το πανισχυρο ενστικτο τους αντιλαμβανονται θαυμασια αυτο που θειος Ισιδωρος γραφει στο βιβλιο του «Ο ανθρωπος ειναι το αντιθετο του σοπωρθνα»: «Ελευθερια χωρις ορια δεν ειναι ελευθερια»!

  Στο σημειο αυτο βαζω μια ανω τελεια στο συγκεκριμενο κεφαλαιο με το γνωμικο:

  «Το παιδι σου αν καμεις φιλο βαστα και κανενα ξυλο»!

  ——————————————————————————————————-

  Στο επομενο πανηγυρικο τευχος που θα εκδοθει την 17 Νοεμβρη 2012:

  -«Η μαλακια του να πουλας σεμνη αντιστακη μουρη»
  -«Ο (τραγικος) ρολος του αριστερου δασκαλου»

  Μην το χασετε.

 35. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Ελπίζω το οτι (για μια μοναδική φορά) συμφωνώ με το συγκεκριμένο προλαλήσαντα στα περί γονέων, να μην οφείλεται στο οτι δεν έχω αναθρέψει παιδιά :mrgreen:
  Από την άλλη, το ίδιο σχόλιο μου φαίνεται άσχετο με την ανάρτηση. Ο γονιός δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι «φίλος» των παιδιών του, ΟΚ. Και οι σχολιαστές δεν μπορούν και δεν αρμόζει να το παίζουν ψυχαναλυταί του δημοσιεύοντος, ναι;

 36. Ο/Η Left G700 λέει:

  Έλα μωρέ Μαυροπρόβατε! Στα καβαφίζοντα ποιητικά παιχνίδια (δεν ήξερε, δεν ρώταγε;) έφαγε ίσαμε μισή ντουζίνα γκολ και είπε να την κάνει γι’ αλλού. Δείξε λίγο κατανόηση! Στο κάτω-κάτω δεν έχουμε πει ότι τίποτε από τα ανιπωρθνα δεν πρέπει να μας είναι ξένο; 😉

 37. Ο/Η evilbitchlabs λέει:

  Ευχαριστώ πολύ για τους… γεωλογικούς χαρακτηρισμούς, τιμή μου, αλλά σας έχω ένα παράπονο. 😉 Αφήστε το γέρο άνθρωπο ήσυχο. Σαλεμένος στάρετς είναι, στο έλεος της μοίρας, του Αϊζενχάουερ, των θεϊκών υποστάσεων όλων των ειδών, και της απέραντης βαρεμάρας της στέπας… (Τουλάχιστον, από αρθριτικά δεν έχει ακόμα, διαπιστωμένα πράγματα.) Δηλώνω πλήρη άγνοια στην ιστορική, στη συναισθηματική, στην κοινωνικοπολιτική σας συζήτηση και υπόβαθρο σχετικά και με την επέτειο, και με τη σημερινή κατάσταση…

  Αλλά δεν έχω την πολυτέλεια πλέον να δηλώνω άγνοια στα δικά μου, εντελώς προσωπικά κίνητρα, καθώς και στις δικές μου σκέψεις. Και αυτές, ούτε θέλω να τις μοιραστώ, ούτε εσείς μπορείτε να τις διαβάσετε. Οπότε μην προτρέχετε να τον κατηγορήσετε ότι με «τραβάει» στην πορεία, και άλλα τέτοια… ορέα. 😉

 38. Ο/Η Propator λέει:

  Μαυρο προβατο,
  αδυνατω να δεχθω οτι εισαι τοσο γκάου-μπίου ωστε να μην μπορεις να αντιληφθεις τη σχεση που εχει το συγκεκριμενο σχολιο μου με το κεντρικο θεμα της ανρτησης επειδη αυτο (το σχολιο/σταθμος) κινειται εξω απο τη φορμα γραφης του σοσιαλιστικου ρεαλισμου
  (πχ: «ειναι τα παιδια της ΚΝΕ που λενε στη ζωη το μεγα ναι!»).
  Εχεις αλλες δυο ευκαιριες να το βρεις α) τηλεφωνημα στο σπιτι και β) τη βοηθεια του κοινου. 😉

 39. Ο/Η Propator λέει:

  Μαλακιστήρια*,
  οποιος ακουει το ονομα του …να βγαινει (στον πινακα), οποιος δεν το ακουει να το βουλωνει (το μπουκαλι) καθοτι εγω δεν ειμαι Παπουλης για να κανακευω τρυφερα ποδαρια.

  *πληθυντικος ευγενειας

 40. Ο/Η bernardina λέει:

  Προπάτορα σαπώ πέρα για πέρα και μια ερώτηση κρίσεως: το ενδεχόμενο να φέρεται ο εν λόγω (υποθετικός) γονεύς έτσι επειδή πάσχει αθεράπευτα από σύνδρομο Πίτερ Παν παίζει;.
  Α, και έχε υπόψη σου ότι δεν είναι προνόμιο των αριστερών, με ή χωρίς εισαγωγικά. Είναι μια οξεία εκδήλωση παιδοδουλείας που διατρέχει συμπούρμπουλο το κοινωνικό σώμα απ’ άκρου εις άκρον. Ξέρω τι σε λιέω, δίδασκα δώδεκα χρόνια και το έφαγα στη μάπα με το φτυάρι.
  Φράση που μου πιτσιλάει αίμα στον εγκέφαλο: «Καλάαα μωρέ, παιδί είναι» για ζαγάρι δεκαοχτώ-είκοσι-είκοσι πέντε χρονών που μια δυο γενιές πριν θα είχε ήδη σπίτι και οικογένεια…
  Κατά συνέπεια: Ευθύνη=.Είδος εν ανεπαρκεία (αποτέλεσμα αλλά και αιτία της ελλειψης ορίων).

  The rest is history που είπε και ο Λάο Τσε

 41. Ο/Η Τίμιος λέει:
 42. Ο/Η Left G700 λέει:

  Άκου σεβαστέ:

  Συνήθως δεν σου δίνουμε σημασία, παρά τις κατά καιρούς ad hominem μπηχτές σου, γιατί το πολιτικό σου βάρος είναι ασήμαντο. Έρχονται όμως κάποιες στιγμές που περνάς την κόκκινη γραμμή. Ε, τότε θα τα τρως τα γκολάκια σου και θα πηγαίνεις στη σέντρα σαν καλό παιδί. Δεν γίνεται να τα έχεις όλα δικά σου. Άμα δεν το αντέχεις το ‘‘άθλημα’’, άμα είσαι άμπαλος, άμα δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου, τι τα θέλεις τα ‘‘παιχνίδια’’;

  Νομίζεις ότι θα σε βγάλουν στ’ ανοιχτά οι βρισιές; Μη το νομίζεις! Κλαίγεσαι στον διαιτητή να σε προστατέψει; Εκτός του ότι γίνεσαι ρεζίλι, διότι παλιμπαιδίζεις («κύλιε, κύλιε, αυτά τα παιζάκια με κολοδεύουν, να τα βάλετε τιμωλία»), κλαίγεσαι και χωρίς καμία βάση. Εμείς μιλάμε πολιτικά. Ούτε σε βρίσαμε, ούτε με την ηλικία σου ασχολούμαστε όπως κάνεις εσύ. Και στο κάτω-κάτω, ποιο είναι το πρόβλημά σου; Αφού έχεις εδώ το προνόμιο, λόγω παλαιάς γνωριμίας με τον товариш Яков απ’ ό,τι γράφεις, να ανεβάζεις δικά σου πονήματα (=προϊόντα πόνου), στα οποία, ως φανατικός ‘‘δημοκράτης’’ μάς έχεις απαγορεύσει το λόγο, γιατί δεν καταφεύγεις σ’ αυτή τη λύση; Εκεί θα μπορείς να εξαπολύεις τα ‘‘πυρά’’ σου (κάτι φλογίτσες που τρεμοσβήνουν και μόλις που φαίνονται) χωρίς αντίλογο (με το σύνηθες fair play δηλαδή, το οποίο μόνο όσοι έχουν ενστερνιστεί το Πνεύμα του Καπιταλισμού εφαρμόζουν).

  Κάντο λοιπόν έτσι, όπως ο Μπέκαμ, μπας και καταφέρεις και βάλεις κάνα γκολάκι, έστω και δέκα μέτρα οφσάιντ. Εμείς, ως ‘‘μαλακιστήρια’’ θα σεβόμαστε πάντα την απαγόρευση. Μόνο πρόσεξε, μη περάσεις κι εκεί την κόκκινη γραμμή (πάντα υπάρχει κόκκινη γραμμή). Τότε θα ανεβάσουμε κι εμείς στο τσαρδί μας κάποιον ‘‘πανηγυρικό’’ και θα σε κάνουμε ίσαμε εκατό οκάδες! Και μάντεψε: Θα μπορείς ανεμπόδιστα να έρθεις κατά μας και να πεις τα δικά σου! Γιατί, όπως ‘‘σοφά’’ έχεις διαγνώσει, εμείς δεν είμαστε δημοκράτες σαν εσένα. Εμείς είμαστε μαλακιστήρια!

  Γκέγκε; (Σιγά μη γκέγκε. Γκαγκά!)

 43. Ο/Η nikiplos λέει:

  Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλες κουβέντες ή μεγάλα λόγια μην λες…
  έλεγε ο παπούς μου…

  αν εξαιρέσουμε τη «γενιά του πολυτεχνείου» που ένεκα ιστορικών συγκυριών, πέρασε από όλα τα επίπεδα στάδια
  εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας
  (γάμος κάτω από τα 30, παιδιά, καλή δουλειά, χρήματα επιδόματα, φράγκα και στα 40+ γκομενίτσα, διαζύγια…)

  οι νεώτερες κάνουν παιδιά το πολύ ένα στα 40+ και δυσκολεύονται να το αναθρέψουν…
  και το χειρότερο: Τα δημοσια σχολεία πλέον είναι υποδεέστερα των γονεϊκών απαιτήσεων…
  ιδίως της πρωτεύουσας…

  φανταστείτε ένα σόϊ με γιαγιοπαπούδες, θειούς γεμάτο απωθημένα…
  λογικό λοιπόν, οι παπούδες αγαπητέ προπάτορα να βρίσκονται μεταξύ
  Καζατζάκη και Καζαντζίδη,
  και οι γονείς
  πότε Βούγιας πότε Κούγιας…

  με αυτά…

  όσο για τα ίδια τα παιδιά… τρεις λαλούν κι απάνω τούρλα…

  ΥΓ> προσωπικά μαλακιστήρια βρίσκω σε όλες τις ηλικίες… συχνά – πυκνά στην καθημερινότητά μου… και κυρίως αγενέστατους γαϊδάρους… πάλι ανεξαρτήτως ηλικίας… που γκαρίζουν αναίτια…
  (με κανέναν σχολιαστή δεν προσωποποιείται αυτό το σχόλιο παρακαλώ… )

  ένας 40+….
  που δεν πιστεύει σε γενιές κλπ

 44. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  αδυνατω να δεχθω οτι εισαι τοσο γκάου-μπίου ωστε να μην μπορεις να αντιληφθεις τη σχεση που εχει το συγκεκριμενο σχολιο μου με το κεντρικο θεμα
  Ε αφού τα θες, άκου τα:
  επιχείρησα (ματαίως) να σε προστατέψω, πονεμένον άθρωπο, απ’αυτή τη σχέση, η οποία συνοψίζεται ως εξής: έχεις πρασινίσει τόσο από τη λύσσα, να βλέπεις να ακυρώνεται ο κόσμος που έχτισες, να βλέπεις να διαχωρίζονται όλες οι εν δυνάμει σφοδρές αντιπαλότητες στην πολιτική των διαφόρων τμημάτων των προσδιοριζόμενων ως αριστερών πολιτικών δυνάμεων, από την προσέγγιση, τη συμπόρευση, τη συμμετοχή στις μαζικές εκδηλώσεις διεκδίκησης καταδίκης της σημερινής πολιτικής – πορείες, διαδηλώσεις, απεργίες και λοιπές απειθαρχείες – που έφτασες να ξεσκονίζεις τις κάποιες αλήθειες σου με μπόλικες αερολογίες περί παιδαγωγικής και ανατροφής, μπας και μπορέσεις να τις εφαρμόσεις στην περίπτωση όπου ένας γηραιότερος βρίσκεται στην ίδια κινητοποίηση μ’έναν νεαρότερο, πλην ενήλικο πολίτη, το τέκνο του. Προσπαθείς λοιπόν απελπισμένα παραπάνω να αναπτύξεις ένα «σύστημα νουθεσίας» (οι γονείς πρέπει…) με μοναδικό μέλημα να αποφευχθεί αυτό που σε κάνει τόσο πράσινο: μην γονιός και τέκνο βρεθούν ταυτόχρονα σε καμμιά διαδήλωση, καμμιά πορεία, και ιδίως – τρισαλί! – αυτήν του Πολυτεχνείου που την έχεις εντελώς για πεθαμένη. Αυτό σε πείραξε μεγάλε και άρχισες να κάνεις τον κοινωνιολόγο/ψυχαναλυτή/παιδονόμο της δεκάρας. Κατάληξες λοιπόν να συστήνεις, πώς κατ’εσέ θα έπρεπε να κουλαντρίσεις έναν άνθρωπο 19-20 χρονών. Που ψηφίζει. Φτάνει να αποφευχθούν τέτοια «μοιραία» που κουρελιάζουν ο,τι κουκούλι έχτισες (με τόσο κόπο) για να νομίζεις οτι ζεις σ’έναν κόσμο όπου δεν είσαι βαρέως ηττημένος. Γελοίο…

 45. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Ηττημένος; Δεν θα το έλεγα. Μοναχικός επειδή διαφέρει από τους άλλους που αυτοηττώνται επιμόνως (κι ύστερα γυρεύουν τα ρέστα απ’ αλλού) και εμμονικός στο γεγονός, ναι.
  Κι επειδή αδιάψευστο μέτρο της ήττας είναι ο θυμός, κρύβετε νεύρα.

 46. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Εσύ δεν θα το έλεγες, και μπορείς να ξεύρεις και καλύτερα, οπότε σίγουρα θα έχεις μια πιο ταιριαστή λέξη για αυτό που συμβαίνει σε έναν τέως κουκουετζή (μέχρι και τους εύκολους καιρούς) που τρολάρει ως δαπιτάκι της δεκαετίας του 80, το 2011 νοεμβριάτικα
  Αυτά και μην τα παίρνεις και πολύ στα σοβαρά αγαπητή, πλάκα κάνουμε – α, και δεν τον βοηθάς αν μιλάς αντ’αυτού (θα στρώσει μόνος του, άλλωστε δεν διέτριψε παραπάνω περί «ορίων») 😉

 47. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  […] περί «ορίων»; ) 😉

 48. Ο/Η Propator λέει:

  Μαυρε προβατε,
  [«Ελπίζω το οτι (για μια μοναδική φορά) συμφωνώ με το συγκεκριμένο προλαλήσαντα στα περί γονέων, να μην οφείλεται στο οτι δεν έχω αναθρέψει παιδιά…»]

  Κοιταξε, για ολα υπαρχει η «πρωτη φορα» (αλλα σιγουρα οχι και η «μοναδικη» – ποτε μη λες ποτέ)!
  Καταλαβαινω τι σημαινει να χανεις κανεις την παρθενία του αλλα, πιστεψε με, δεν ωφελει μετα απο αυτο που συνεβη μεταξυ μας να τραβας τετοιο νευρικο κλονισμο και να βριζεις θυμωμενα επειδη ηλθες σε…»συμφωνια» μαζι μου, αλλωστε μεταξυ συνενουντων ενηλικων εγινε οτι εγινε (…ανταλαγη αποψεων κι ετσι) 😉
  Γιαυτο ειναι χαζο να κανεις οτι δηθεν «δεν καταλαβαινεις» τι σχεση εχει η …»συμφωνια» μας με το ποστ του Παπουλη, χεστονε τον Παπουλη και τα ποστ και ολους εδω μεσα κι απολαυσε το!
  Και οποιος -εκ Περισσου- σε κατηγορησει γιαυτο εσυ θυμισε του τη συμφωνια της Βαρκιζας.

  Εγω παντως ξεχναω ολα τα μετα (βρισιες, νευρικο κλονισμο κλπ) και κραταω μονο την ορεα στιγμη.

  ΥΓ
  Οταν λες οτι το …γυρισα τωρα (που φαγανε ηττα οι ιδεες μου απο αυτες του …Μαϊλη και του …Λαφαζανη) 😉 και …»άρχισες να κάνεις τον κοινωνιολόγο/ψυχαναλυτή/παιδονόμο της δεκάρας», υπαρχει περιπτωση να νευριασεις τον Παπουλη (και θα βαλει μοντερεϊσον)!
  Διοτι οχι μονο εγω αλλα και ο Παπους καθως και ολοι οι παλαιωτεροι εξ ημων εδω και πολλα χρονια εχουμε εντρυφισει στην κοσμολογικη , κοινωνικη και πολιτικη φιλοσοφια του ΙΘΙ και του ιδιου του προεδρου του, με την οποια γαλουγηθηκαν πολλοι νεοι ΙΘΙσται, οταν εσυ ησουν κομσομολος ολικης απασχολησης.
  Αντιστοιχα με το παρον πονηματα υπαρχουν στη δανειστικη βιβλιοθηκη του Ιδρυματος απ΄οπου μπορεις να τα προμηθευτεις Θα σου τα υποδειξει ο Παπους) και ειμαι πεπεισμενος οτι αφου εντρυφισεις σε αυτα θα συναψουμε και αλλες «συμφωνιες» οι οποιες θα ενισχυσουν περαιτερω τη σχεση μας.

 49. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Κατατέθηκε μια άποψη (μέσω της ανάλυσης για τους ..γονείς) ότι ένας βασικός λόγος της νοηματοδότησης της Επετείου με τον τρόπο που ξέρουμε έχει να κάνει με την επιρροή που θέλουν να ασκούν οι γηραιότεροι (και εν προκειμένου οι πρωταγωνιστές ή ..περίπου πρωταγωνιστές) σε σχέση με τους νέους.
  Όπως έλεγε και ένας παλιός ποιητής (Γερμανός ήτοι ο Γκαίτε) οι νέοι προσβλέπουν στη χαρά της ζωής και τις απολαύσεις της . οι δε γηραιότεροι στην επιρροή (γενικώς).
  Αυτά όσον αφορά τις ερμηνείες της ανάλυσης από μένα και το κατά πόσο αφορά τη σχέση του Προπάτορα με τον Παπούλη το συγκεκριμένο παράδειγμα , (οπότε οι υπόλοιποι «κανουμε μάτι») ή είναι γενικότερο και ενδιαφέρει και καναν άλλο (προφανώς λεώ το δεύτερο , αφού συν τοις άλλοις έχω και ..τρόπους και τις αδιακρισίες τις αποφεύγω ).
  Τώρα , αν έχει δίκιο ή άδικο ή πόσο το ένα ή πόσο το άλλο , ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ , ..άλλο θέμα, το συζητάμε
  Δεν έχω τη δυνατότητα ούτε να συνηγορήσω ούτε να κάνω την πολιτική αγωγή σε κάποιον (και εν προκειμένω αν και βρίσκω στοιχεία συμφωνίας με την ..ανάλυση, θα ήταν υποτιμητικό και για τους 2 σας να το προσπαθήσω)

  Από εκεί και κάτω, με την ευκαιρία, ας δούμε όμως κάποια θέματα.
  Αιρετικά όμως, όχι αυτά που θα συμφωνήσουμε πριν μπούμε στο γήπεδο, αλλά κάποια που θα κάνοπυν παιχνίδι μπας και ξεσκουριάσουμε 🙂 .
  Εντάξει ωραίο το δίπολο Αγορά-Λαός, είτε στην εκδοχή Χρηματοπιστωτές-Κυβερνήσεις (ο ΓΑΠ και η Σοσιαλιστική Διεθνής αναφανδόν, που λένε), είτε στην πιο αριστερή (αλλά και στην κομμουνιστική version).
  ¨Ομως αν θέλεις να κερδίσεις πρέπει να έρθεις αντιμέτωπος με τις αδυναμίες σου (της άποψής σου) και να δεις αν πλεονεκτείς έναντι αυτού που όρισες αντίπαλο , αλλιώς ..άλλαξε το δίπολο, θα φας ήττα.
  Εκτός αν τις θεραπεύσεις.

  Έτσι , κακές οι Αγορές και ειδικά τώρα που κυριαρχούν πείνα και καταστροφή (δεν ειρωνεύομαι , το δέχομαι σοβαρότατα), όμως σκέπτομαι ρε παιδί μου ότι μετά το 29 εκεί που κυριαρχούσαν είχαμε Ρούσβελτ και νιού ντήλ , ενώ εκεί που πρυτάνευσε το πολιτκό (ο βολουνταρισμός τελικά), ήτοι στην Δ.Ευρώπη και την ΕΣΣΔ, ναζισμό και πόλεμο (20 χρόνια μετά από το προηγούμενο μαζικό σφαγείο)!!
  Δεκτές οι ερμηνείες και , φυσικά συζητήσιμες, αλλά το γεγονός παραμένει.
  Τελειώνει ο ΒΠΠ και πάλι ο εκπρόσωπος του κόσμου της κυριαρχίας του Καπιταλισμού δεν δέχεται τις ..εισηγήσεις του Τσώρτσιλ (που το έβλεπε ..πολιτικά) , παρόλη την πυρηνική υπεροπλία και έχουμε τον Ψυχρό αντί του Θερμού ήτοι του ΓΠΠ’
  Βεβαίως με τους Λαόύς και εγώ , αλλά κάτι προφανώς γίνεται και δεν ..τελεσφόρησε η λύση και αν μας ενδιαφέρει η λύση προς όφελος της Κοινωνίας (πείτε το όπως θέλετε , Λαό ή ότι άλλο, ok), πρέπει να το δούμε και να το ψάξουμε.
  Άρα το ότι Πολιτική όταν υπερισχύει της Αγοράς είναι προς όφελος της Κοινωνίας το συζητάμε.
  Δηλαδή ok, και εγώ έτσι λέω , όχι όμως …νομοτελειακά και πάντα.

  Πάμε παρακάτω (πούλεγε και ένας παλιός θαμών).
  Ο Υπουργός Μεταφορών , Βιομηχανίας κλπ του Χίτλερ και βασικός εμπνευστής της λογικής «αστραπιαίο χτύπημα», αφού καταλάβαινε ότι χωρίς πόρους δεν τα βάζεις με χώρες όπως ΕΣΣΔ Ηνωμένο Βασίλειο κλπ, κάποια στιγμή βάζει τις φωνές ότι «δεν πρέπει οι Εβραίοι να θεωρούνται μιαρό φύλο, αλλά απλώς κατώτερο». Εννοούσε ότι (με βάση την ..καπιταλιστική αντίληψη) δεν είναι δυνατόν να χρειάζονται εργάτες (οι του Βισύ δεν έφταναν για το εγχείρημα) και αυτοί να εξοντώνονται.
  Μάλιστα διάφοροι άρχισαν να το υποστηρίζουν και η ..πολιτική εξουσία (ο ιδεολογικός βολουνταρισμός) βάζει το Χίμλερ και λοιπούς του εποικοδομήματος να ..προκάνουν και φυσικά η «τελική λύση» το έλυσε.
  Θάλεγα ότι ακόμη και στη μαυρίλα (ρατσιστική πολιτκή θεωρία) η λογική των Αγορών δεν είναι βέβαιο ότι είναι το αίτιο της δημιουργίας τους, θέλει ψάξιμο πώς και υπό ποιες προϋποθέσεις.
  Τουλάχιστον στο 20ο αιώνα και μετά.

  Θέλω να πω χρησιμοποιώντας τέτοια ακραία και προκλητικά παραδείγματα και άλλα (ας πούμε πώς έπεσε το Ανατολικό Μπλοκ , χωρίς να ανοίξει μύτη σε γεωστρατηγικό επίπεδο;;) ότι το θέμα δεν είναι στην τεχνική οργάνωση της αντίστασης στη λαίλαπα, αλλά η επί της ουσίας συγκρότηση μιας εναλλακτικής λύσης και όσο το καθυστερούμε τόσο ..μνήμες υπανάπτυξης.

  Όχι δεν ασπάζομαι το φιλελευθερισμό (εννοώ το συγκεκριμένο πολιτκό κίνημα), ίσα ίσα θεωρώ ότι όντως πάμε στην καταστροφή (οι Κοινωνίες οι Λαοί κλπ) και ότι πρέπει να υπάρξει κοινωνική και πολιτκή απάντηση, αλλά θεωρώ ότι αν δεν επανεκινηθεί ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ το πράμα ..δεν.

  Ας πούμε ό Καπιταλισμός έδειξε ότι διαθέτει τον μοναδικό (ρεαλιστικό) τρόπο για την τοποθέτηση των Πόρων , ώστε να μπορούν να αναπαράγονται και να αποδίδουν.
  Θα μου πεις ότι εκμετάλλευση. Συμφωνούμε.
  Αλλά δεν γίνεται το εναλλακτικό μοντέλο να είναι αυτό που παρόλο που ήταν στοχοποσηλωμένο κλπ (εξηλεκτρισμοί, στοχευμένη παραγωγή κλπ) δεν κατόρθωσε να αποδώσει και δεν μπορώ να δεχθώ ότι φταίει η συγκεκριμένη εφαρμογή (παρεπιμπτόντως και όλα τα εναλλακτικά πειράματα στο ίδιο κατέληξαν, μάλλον σε χειρότερη εκδοχή).
  Αν λοιπόν το κέρδος αποδίδει δεν μπορούμε να μένουμε στη δαιμονοποίησή του , πρέπει να βρούμε το τρόπο που και πώς τοποθετούνται οι Πόροι που παράγονται.

  Με μια κουβέντα, κλείνοντας, (και συγχωρέστε μου την απλούστευση για την οικονομία της συζήτησης) θάλεγα ότι οι κακές Αγορές (χρηματοπιστωτικό κλπ) κατόρθωσαν (για δικούς τους λόγους) να πατεντάρουν και την ..αναπαλαίωση της Αγοράς με την αρχαιοελληνική έννοια.
  Αν θέλουμε κάτι άλλο (που εγώ λέω θέλουμε γιατί η βαρβαρότητα είναι παρούσα και η καταστροφή μπροστά μας) αυτό πρέπει να το λύσουμε.
  Δηλαδή να επαναφέρουμε την Αγορά στη σύγχρονη εποχή, αλλιώς ..τζάμπα καίει η λάμπα
  Τελικά, χωρίς αυτό αναπαράγουμε κάτι που δεν έχουμε λόγο και συμφέρον

 50. Ο/Η Propator λέει:

  Evil Bitch,
  εγω απλως προσπαθω να σε απαλλαξω απο την ενοχλητικη παρουσια του νταντυ (δες το κι ετσι 😉 ) !

  *

  bernardina,
  σαφως παιζει και το ενδεχομενο του Πητερ Παν και φυσικα δεν ειναι αποκλειστικο προνομιο των αριστερων γονεων αλλα αυτοι χαρακτηριζονται απο εναν πολυ συγκεκριμενο (υποτιθεμενο) φιλελευθερισμο που στην ουσια εμπεριεχει εκτος απο απο ναρκισισμο και ενα βολεμα (προσκαιρο βεβαια γιατι καποια στιγμη ερχεται ο λογαριασμος και αρχιζει το …ξεβολεμα).

  Η παιδοδουλεια αυτο το -σχετικα- συγχρονο φαινομενο, εχει απασχολησει σοβαρα αρκετους κοινωνιολογους και ψυχολογους στη δυση, προκειται για την αγιοποιηση του παιδιου.
  Ο Μπριγκερ ονομαζει το (δυτικο) παιδι «ο συγχρονος αγριος αγιος».

  Ο ρολος του (αριστερου ιδιως) δασκαλου στον καθορισμο των οριων ειναι ενα ολοκληρο ζητημα που σηκωνει πολυ συζητηση γιαυτο καποια στιγμη θα αναρτηθει σε ποστ ωστε να μην ειναι παροντα και παιδια.

  *
  Νικιπλε,
  Αν και δεν καταλαβαινω τι ειναι «τα επίπεδα στάδια εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας» συμφωνω μαζι σου (στο περιπου), παντως δεν εχω την ιδια εικονα μ’ εσενα, οτι δλδ το χαρακτηριστικο της «γενιας του πολυτεχνειου» (τι αηδης όρισμος) ηταν «γαμος κατω απο τα 30, παιδι» κλπ.: Αν περασεις εξω απο τη «Χίλλ» κατα τις 2 το μεσημερι που σχολαει το δημοτικο θα τους δεις να περιμενουνε να παρουνε τα παιδια τους (μην τους τα παρει κανενας αλλος)
  Επισης αμα κανεις κανενα περασμα απο το «Low Profile» θα δεις ποσοι ακληροι εχουνε ξεμεινει αμανατι.

  ΥΓ
  «Μαλακιστηρια σε ολες τις ηλικιες» δεν υπαρχουνε, ειναι προνομιο της νεοτητας (μαλακες ναι) και ο γαϊδαρος ειναι πολυ ταπεινο πλασμα για να τον αποκαλεσει καποιος αγενη.

  Ισως πρεπει να ξανακοιταξεις το λεξιλογιο σου

  *

  Προγιαγια,

  Ηττημενος, ηττημενος γιατι οχι, μονο ενα πραγμα ειναι ανικητο (ξερεις ποιο) 😉
  Πραγματικα νοιωθω στριμωγμενος στη γωνια και φοβαμαι πολυ οτι (αυτο που ειναι ανικητο) «θα μας παρει μαζι του» στη εξαθλιωση.
  Μην ξεχνας οτι ο κατηφορος ειναι ο συμαχος του.

  *

  Για τους υπολοιπους,
  πάπαλα, δεν εχει αλλο, αντε τωρα γιατι κλεινουμε.

 51. Ο/Η bernardina λέει:

  Κάτι τέτοια διαβάζω και μόρχεται σύγκρυο. Ηττημένος, ε; Οκέι, ηττημένος ρε παιδάκι μου ‘νταξ. Δε θα τα χαλάσουμε εκεί. Αλλά και χωρίς δικαίωμα γνώμης; Μούκακα δηλαδή ο ηττημένος, αλλιώς τον καταχερίζουμε; Ή δικαιούται δια να ομιλεί μόνον εάν συμφωνεί μαζί μας;
  Αμ’ έτσι εξηγούνται πολλά…
  Κι έπειτα, αλήθεια… ηττημένος ο προπάτωρ. Εκείνο όμως το -χμ- «υπαρκτό» οικοδόμημα που σωριάστηκε θρύψαλα κι ούτε καν «μ’έναν κρότο». ούτε καν «μ’ έναν λυγμό» αλλά μ’ ένα «χικ-γκλουπ» ενός μογγολοειδούς με αδυναμία στο αγουαρδιέντε ήταν άραγε θριαμβική νίκη κι εξακολουθούν κάποιοι κάποιοι (ονόματα δε λέμε υπολήψεις δε θίγουμε 😉 να του ανάβουνε θυμίαμα και να κάνουνε γονυκλισίες στα κονίσματά του όρθρο μεσημβρία και εσπερινό βοήθειά μας; Γιατί αν έχω καταλάβει καλά, η μόνη ήττα του προπάτορα που γνωρίζω (και καυτηριάζεται εδώ μέσα) ήταν αυτή… Οπότε.. ξέρω ‘γω ρε παιδάκι μου… μια σχιζοφρένεια αρχίζω να τη διακρίνω.
  Καλημέρα είπα; Δεν είπα. Καλημέρα εκλεκτή ομήγυρις.

  ΥΓ. Αυτή η γενιά του Πολυτεχνείου αρχίζει να γίνεται το κλωτσοσκούφι της Ιστορίας. Άλλες γενιές έκαναν παγκόσμιους πολέμους, έκαναν εμφυλίους, έκαναν της Παναΐας τα μάτια και τα πάντα όλα και τέτοια ροχάλα από τους επιγόνους τους δεν φάγανε. Αμ, καλά να πάθουν οι παιδόδουλοι, αφού δίδαξαν εξ απαλών ονύχων τα βλαστάρια τους ότι ο κόσμος τους ανήκει χωρίς να βρέξουν κώλο γιατί τα έλυσαν όοοολα αυτοί. Ο μπαμπάς και η μαμά στρίβανε μπάφο και φωνάζανε We want the world and we want it NOW και τελικά πήρανε τ’ @ρχίδι@ τους, κι ο γιος παράγγλνε φραπόγαλο και φώναζε σαν αυτιστικό τα ΘΕΛΩ ΌΛΑ ΤΩΡΑ και εννοούσε ότι ήθελε VODAFON με φρη τσατ φορ ολ και χίλια εσεμές δώρο. Και πήρε τ’ @ρχίδι@ του με σος ΔΝΤ. Ας προσέχαΜε αμφότεροι.

 52. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  «…αυτό που συμβαίνει σε έναν τέως κουκουετζή (μέχρι και τους εύκολους καιρούς) που τρολάρει ως δαπιτάκι της δεκαετίας του 80, το 2011 νοεμβριάτικα…»
  (που υποτίθεται ότι είναι -κατ αντιδιαστολή- οι ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ…)

  Νάναι κανείς στα περασμένα 40 του Κουκουές
  (και δη το 2011 νοεμβριάτικα, στα δύσκολα(!) δλδ όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται),
  και όλο αυτό, να το κάνει ΓΕΝΙΚΩΣ εξ αποστάσεως,
  ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΉΣ & αλλης
  (μπας και η όποια επαφή τον εκθέσει σε ζόρια, λέω εγώ, στην καλύτερη εκδοχή),
  λες δε γαμείς, ρε παιδί μου, ή
  «τι να πει κανείς με τον νταλγκά της αλληνής…»
  ή
  «όπως δύναται τη βγάζει ο καθείς στα δύσκολα τα χρόνια».

  Αλλά όλη αυτή η κουκουεδίλα να ασκείται επί πλέον και με συνείδηση επικείμενου θριάμβου (ΣΣ της κουκουεδίλας)
  και με ύφος λαϊκού δικαστή που μόλις τον ειδοποιήσανε
  (ΣΣ: διότι, να το μάθαινε από μόνος από τόσο μακριά, αποκλείεται)
  ότι «επικράτησε η Επανάσταση» -τρομάρα της! και μας-
  και βάζει τη βελάδα να πάει να αναλάβει καθήκοντα, να ασκηθεί δλδ σε λαιμούς εχθρών τε και «ηττημένων»,
  εκεί σηκώνουν τα χέρια ψηλά, και η Επιστήμη, και η Θρησκεία, και πας άλλος, δυνάμενος ή μη, αρμόδιος & αναρμόδιος.

  Πρόβατα, πέτε μπεεε, η «Επανάσταση» επικράτησε και σας γυρεύει….

 53. Ο/Η papoylis λέει:

  ορέα…. 😉

 54. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Ήταν θέμα χρόνου η εμφάνισή σου. Λοιπόν, για την περίπτωσή σου. Χρήσις εξωτερικού.

 55. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  (αναφέρομαι στο προηγούμενο από το ορέα του παπούλη). Καλημέρα!

 56. Ο/Η nikiplos λέει:

  Καλησπέρα…

  Αγαπητέ Προπάτορα, μερσί για τις επισημάνσεις…

  Προς όλους:
  Είχα την εντύπωση ότι σε αυτήν την πορεία «δεν άνοιξε μύτη». Μου έκανε εντύπωση δλδ, πως το σύστημα, που προχθές ΔΕΝ ήθελε να γίνει τίποτε για να μην πιεστεί η νέα κυβέρνηση, κατάφερε έμμεσα να μην ανοίξει μύτη στην πορεία…

  Αφήνω εκτός το γεγονός ότι ήταν ουχί τρεις, αλλά πολυδιασπασμένη… Με εξαίρεση την επονείδιστη ΠΑΣΠ και τη στάση της, το ΠΑΜΕ (που μου θύμισε πολύ τους … παλαιοημερολογίτες…), η υπόλοιπη πορεία τουλάχιστον στο μικρό τμήμα που συναντήθηκα μαζί της (από Χίλτον μέχρι τέρατος) ήταν με αρκετά μεγάλη προσέλευση… Στο γνωστό …τέρας της Μαβίλη, τα γνωστά στην πιο ήπια τους έκφανση…

  Παρότι δλδ ενυπήρχαν οι λόγοι να γίνει μεγάλο τζέρτζελο, εν τούτοις, όλα κύλησαν ομαλά…
  συναισθανόμενοι ίσως οι διαδηλωτές ότι έπρεπε να δώσουν περίοδο χάριτος στην «νέα» κυβέρνηση… 😉

 57. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Η απάντησή σου, @Μαύρο-πρόβατε, στο δικό μου το (φτωχών δυνατοτήτων) μηχανάκι, τουλάχιστο,
  βγάζει κάτι σαν
  «…%PDF-1.2%βγΟΣ
  18 0 obj<> endobj xref18 29 0000000016 00000 n0000000944 00000 n0000000999 00000 n….κλπ κλπ»

  Δεν ξέρω αν φταίει η δική σου η απάντηση ή
  το δικό μου το μηχανάκι,
  αλλά εν τω μεταξυ,
  δεν προσπαθείς, δεν δοκιμάζεις
  να πεις με δικά σου λόγια, καθαρά και ευσύνοπτα, (λέμε τώρα) αυτό που θέλεις να μου πεις,
  μπας και καταλάβουμε όλοι το ίδιο πράγμα, έστω και για μια στιγμή;

  ΣΣ: σημείωσε, ότι εν τω μεταξύ, όλο και μεγεθύνεται εντός μου το χάσμα ανάμεσα στην περσόνα @Μαύρο πρόβατο, και το πρόσωπο με το οποίο έτυχε κάποια στιγμή να καταλάβω ότι ταυτίζεται…

 58. Ο/Η bernardina λέει:

  «Μας αρέσει – δεν µας αρέσει, είµαστε αναγκασµένοι να συγκατοικούµε µε το παρόν, γιατί µόνον έτσι µπορούµε να δούµε πού βρισκόµαστε και ενδεχοµένως να χαράξουµε, έστω αµυδρά, έναν δρόµο για το πού θα πάµε. Εχω την αίσθηση ότι η ανάκληση του παρελθόντος γίνεται πια όχι για να το επισκοπήσουµε κριτικά αλλά για να το νοσταλγήσουµε και κατά έναν φαντασιακό τρόπο να επιστρέψουµε στο παρελθόν. Αυτή τουλάχιστον την αίσθηση αποκοµίζω και από την έκφραση όλων των πολιτικών κοµµάτων. Το ΚΚΕ δείχνει ότι θέλει να επιστρέψει στην ιδανική εκείνη σταλινική εποχή του 1936. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυµεί να επιστρέψει ει δυνατόν στις αρχές του 1945, την εποχή της Συµφωνίας της Βάρκιζας, ώστε να αποτραπεί εκείνη η συµφωνία και ο ΕΛΑΣ να συνεχίσει τον αγώνα. Το βαθύ ΠΑΣΟΚ νοσταλγεί την επιστροφή στο 1981, η Ν∆ νοσταλγεί το 1974, µε την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραµανλή στην Ελλάδα και στην εξουσία, και όλα µαζί τα κόµµατα και άλλοι σχηµατισµοί νοσταλγούν και επιθυµούν να βρισκόµασταν στην ευδαιµονία του 2004. Το τι θα γίνει στο µέλλον τούς απασχολεί πολύ λιγότερο».

  Τίτος Πατρίκιος έφα. Και είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που κανείς δεν μπορεί να αναρωτηθεί «τι θέλει να πει ο ποιητής». 😉

 59. Ο/Η bernardina λέει:

  Στην αρχή σκέφτηκα να βάλω το Sheep, αλλά προτίμησα αυτό 😉

 60. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νίκιπλε για τα της Πορείας και των επεισοδίων, δεν είμαι τελείως σίγουρος.
  Μακάρι να είναι τα πράγματα έτσι αισιόδοξα 🙂 όπως λες (δηλαδή αν κάποιοι μηχανισμοί το αποφασίσουν γίνονται , αλλά αν δεν , δεν υπάρχει θέμα).
  Φοβάμαι ότι έχει «εγγραφεί» η συμπεριφορά και έχει σημαδέψει δυναμικό με κοινωνικές και πολιτκές συμπεριφορές που λειτουργούν αυτόνομα από μηχανισμούς.
  Θα δείξει.

  ΥΓ Αν δεν γίνομαι αδιάκριτος, αφού εγώ βλέπω ..μποκού ντε ιντερεσαν, γιατί ριεν στο νικ και για να βρω ..μποκού, πρέπει να πάω μέσω γκουγκλ.
  Αν είναι αδιάκριτο , ξέχνατο, απλή περιέργεια είναι 🙂

 61. Ο/Η bernardina λέει:

  Τελικά, Νίκιπλε και Αναγνώστα, ο αγώνας τώρα δικαιώνεται ή ο αγώνας τώρα συνεχίζεται; 😉

 62. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μια ..αναθεωρήτρια (και μάλιστα διαγραμμένη) που ήξερα, τότε (επί Ανδρέως) είχε απαντήσει όταν ερωτήθει το ίδιο και ενώ στην ομύγηρη υπήρχαν και εκπρόσωποι των 2 απόψεων «συνεχίζεται δικαιωνόμενος» και μείναν χάχες όλοι να προσπαθούν να καταλάβουν σε ποιους είναι ..πιο κοντά.
  Σοφή απάντησις, το ερώτημα αντεστράφει και από ερωτόμενη κατέστη ..ερωτούσα (ξεσκίστηκαν όλοι να την ..επηρεάσουν) 😉

 63. Ο/Η bernardina λέει:

  Κοίτα, ρε Ανάγνο, που έχουμε παρόμοιες προσλαμβάνουσες 😉

  Εντωμεταξύ, κάτι φουκαράδες Μαραντόνες που έχουν λαλήσει και παραλοϊστεί από τα απανωτά αυτογκόλ φαντασιώνονται ότι ξεσκίζουν τα δίχτυα του αντιπάλου και πιάνονται σαν τις αθερίνες στο αθερινόδιχτο… Πίκρααα

 64. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Βεβαίως και παρόμοιες (τηρουμένων των …αναλογιών, που λένε) 🙂
  Όμως το θέμα του ελληνισμού ως όλον (πανέλληνες) με ..κινούσα πλευρά αυτούς του εξωτερικού (καμιά σχέση με τις αναφορές στο Μαύρο Πρόβατο, για το τραγούδι του Σαββόπουλου λέω) δεν το είχα σκεφτεί ως λύση για το κίνημα, ..ομολογώ 😉

 65. Ο/Η bernardina λέει:

  Η «κινούσα πλευρά» επιφύλασσε άλλη, αυταρεσκότερη βερσιόν για πάρτη της 😉 Κάτι σαν αυτό, να πούμε…

  Γιατί αν δεν βλογήσεις τα γένια σου θα πέσουν και θα σε πλακώσουν :mrgreen:

 66. Ο/Η bernardina λέει:

  (Όπου αν το «εμείς» το θεωρούσες και απλό πληθυντικό μεγαλοπρεπείας του στιχουργούντος δεν θα έπεφτες και πολύ έξω εδώ που τα λέμε 😉 )

 67. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ορέ Μπερναρντίνα στο συγκεκριμένο τραγούδι δεν μπορώ να διακρίνω κάτι αυτάρεσκο για την πάρτη αυτών που εντάσσει ο Σαββόπουλος τον εαυτό του.
  Αν μου πεις ότι συνάγεται από άλλα (πιθανόν και του ίδιου δίσκου) ναι, αλλά αυτό αν δεν το ..συνοδεύσεις με τα άλλα ή δεν το εντάξεις σε γενικότερη ποτρεία ασμάτων , δε μου βγαίνει το αυτάρεσκο

 68. Ο/Η bernardina λέει:

  Ωρέ Ανάγνο, όταν ας πούμε ακούς αυτό:

  «Εμείς, του ’60 οι εκδρομείς,
  απόμακροι εξ αρχής (!!!)
  εκτός παραδομένου κόσμου εμείς, (!!!)
  ανήλικοι διαρκώς, (εδώ κάτι σαν αλήθεια ακούγεται :mrgreen: )
  μα κι απ’ το καθεστώς
  αμόλυντοι ευτυχώς, εμείς.»(!!!!!)

  και δεν σου φαίνεται αυτάρεσκο (για να μην πω εμετικά ψευδεπίγραφο και φανώ κακεντρεχής), ε, άσε στην άκρη τους στίχους, κλείσε τα μάτια, άκου μόνο τη μουσική και τότε ίσως καταλάβεις 😉

 69. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μπέρνυ δεν αφήνω στην άκρη τους στίχους, άσχετα με κλειστά ή ανοιχτά μάτια ακούω τη μουσικοί (μαζί με τους στίχους) και ..δεν μου προκύπτει κάτι σε ..εμετικό κλπ.
  Αυτό θα μπορούσε να προκύψει (το συζητάμε αν και δεν το δέχομαι ..apriori) αν την ώρα που το ακούω «βλέπω μπροστά μου το Δημιουργό να κάνει το ένα ή το άλλο , τότε, παλιότερα ή αργότερα».
  Κοίτα δεν έχω κάτι με το Σαββόπουλο (καμιά ιδιαίτερη συμπαθεια ή εκτίμηση) , αλλά ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ άσμα, το ..παράθεμα που βάζεις δεν το καταλαβαίνω ότι προσπαθεί να αποδείξει καλές προθέσεις ή αγνότητα, αλλά ως παραδοχή μιας προσέγγισης που ήταν αναγκαστική ( αμόλυντοι εξανάγκης καθότι μετεμφυλιακό Κράτος κλπ) και όταν δόθηκε η δυνατότητα επιλογών καταλήγει σε ..αυτομαστίγωμα (μπλοκ επιταγών με αντίκρυσμα κλπ κλπ).

  Επαναλαμβάνω στον ίδιο δίσκο είναι οι «κωλοέλληνες» και το ..Μητσοτάκ, αλλά έτερον ..εκάτερον, ή όχι;;

 70. Ο/Η bernardina λέει:

  Κοίτα, αν θέλεις να αναλύσουμε κάποια στιγμή σημειολογικά τις μεταλλάξεις (επειδή η λέξη «κωλοτούμπες» πολυφοριέται αυτό τον καιρό λέω να τη νηστέψω) του Νιόνιου ευχαρίστως, αλλά κάποια άλλη στιγμή.
  Για την ώρα -επειδή πρέπει να την κάνω- θα σου αφιερώσω έναν παλιότερο στίχο του που δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω:
  τι να τα κάνω τα τραγούδια σας είναι πολύ ζαχαρωμένα, ταιριάζουν σε σοκολατόπαιδα μα δεν ταιριάζουνε σε μένα.
  Α, και πού ΄σαι… Ο ίδιος που πριν μερικές μέρες καυτηρίαζε «γονείς, δασκάλους και τραγουδιστές της μεταπολίτευσης (sic)= λέγε με Νταλάρα 😉 για την «παραπλάνηση» της νεολαίας και της κοινωνίας (άντε πάλι αυτή η γ.,.μεταπολίτευση) είχε τη μοναδική μουσική εκπομπή στην τηλεόραση το ’86-’87.
  Άντε γεια για την ώρα, τα ξαναματαλέμε 😉

 71. Ο/Η bernardina λέει:

 72. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Βρε Μπένυ να αναλύσουμε και τις κωλοτούμπες και τις μεταλλάξεις και όλα και να δούμε και το πώς το βλέπει ο καθένας και όχι μόνο για το Σαββόπουλο, καθότι και εύκολος στόχος , όπως και ο Ανδρουλάκης αν με αντιλαμβάνεσαι (που με αντιλαμβάνεσαι 🙂 ,
  Συμφωνούμε σε αυτό .
  Πριν κάποια σχόλια περίπου το ίδιο λέγαμε με τον Παπούλη και για τους «προβεβλημένους» του Πολυτεχνείου, αλλά μετά έμπλεξε με το ..χάσμα των γενεών και λοιπά.

  Υπήρξε στην περίοδο που αναφερόμαστε ένα θέμα απομυθοποιήσεων (επικίνδυνο, το ξέρω).
  Όσοι μπήκαν σε αυτό δεν ήταν ομοειδείς και φυσικά το τι προτείνει ο καθένας μετά για το δια ταύτα, ..άλλο θέμα.

  Πχ Ο Σαββόπουλος μπήκε μαζί με άλλους σε μια εποχή «αυριανισμού» και συντάχθηκε με την προσέγγιση ότι η πορεία της Μεταπολίτευσης και κυρίως του ΠΑΣΟΚ (ΑΠ) οδήγησε την ελληνική κοινωνία σε αυτά που βίωναν τότε (πολλά από τα οποία ..τίθονται και ως σημερινά με τους ίδιους όρους).
  Επίσης θεώρησε βασική αιτία την «αριστερή παρακαταθήκη» και την κυριαρχία των ιδεών της Αριστεράς ( μεσοδιαλαβήσει του …Κινήματος) και άρχισε να τα χώνει.
  Σε αυτό το κλίμα θα δεις διάφορους από το Χατζηδάκη μέχρι το ..Θεοδωράκη, κομμάτια της Αριστεράς του Κέντρου κλπ.
  Οι λόγοι (ικανοποίηση ψώνιου, επαγγελματικές καριέρες, αγνές προθέσεις για το Κοινωνικό Σύνολο , εμμονές που βρήκαν την ευκαιρία να βγουν) και οι μετέπειτα πορείες ποικίλες.
  Ας πούμε ο Σαββόπουλος κατέληξε στον ..πατριωτισμό (επιτέλους ξεσηκωθήκαμε για τα Σκόπια και κάναμε συλλαλητήριο) στο Θεό και στο ..Μητσοτάκη.
  Άλλοι κάναν άλλα, άλλοι καλά , άλλοι ..κακά, ανάλογα τα γούστα τους και τα δικά μας.

  Όμως δεν ισχύουν πολλά από αυτά που λέχθησαν;;
  Αυτή η στάση (που δεν στη χρεώνω, ειλικρινά) του να εντάσσουμε στις προτάσεις μας τα ποιοτικά , καθαρά και αμόλυντα δεν οδήγησαν στην «άλλα αντί άλλων» εκδοχή του λάιφ στάιλ που διεκδίκησε το δικαίωμά του στα ..κοινωνικά;;
  Εντάξει η εκδοχή που ζήσαμε του «νέου ωραίου και επιτυχημένου» του Κλικ κλπ είναι ολίγον κιτσ, αλλά το αντίπαλο δέος ποιο ήταν;; Αυτά που αφιερώνουν οι νεαροί μας φίλοι;;
  Τα οποία παρεπιμπτόνως (κάποια τουλάχιστον) έχουν την αξία τους και μάλιστα μεγάλη , αλλά όχι ως μαϊντανοί (γενικώς σε όλα και με όλα)

  Α!! Μπέρνυ το αδίκησες το άσμα (ξερό κεφάλι εγώ) 🙂

  Σκέπτομαι επίσης ότι πρέπει να ..σκεφτώ και κάτι για την εκδοχή των όσα είπα στα ..πολιτικά , διότι σα να μου φάνηκε ότι υπάρχει αυτή η εκδοχή.
  ΕΛπίζοντας ότι δεν θα με παρεξηγήσεις για ..adhominem λέω να ξεκινήσω από περίπτωση πολιτικών που μπλέχτηκαν με την εξουσία (πχ Κύρκος, Φλωράκης μην πάω σε άλλους και ..τα ακούσω) , αλλά εγώ επιμένω ότι θέμα δεν υφίσταται, ίσα ίσα 😉

  Τα ξαναματαλέμε λοιπόν, διότι είδες ότι εδώ περιορίσθηκα στο Σαββόπουλο και δεν επεκτάθηκα (χο χο χο ) 🙂

 73. Ο/Η nikiplos λέει:

  Ξάφνου μιὰ ὁμάδα μαύρων σκύλων
  ὅρμησε πάνω στὴ σκηνή.
  – Αὐτὸ δὲν τό ῾χαμε προβλέψει, οὔρλιαξε
  πανικόβλητος ὁ θεατρίνος.

  Από τα φοιτητικά μου χρόνια, βιώνω ένα πολύ κακό έργο… τότε που ενίοτε καταφεύγαμε σε «πλάγια μέσα» για να περάσουμε το μάθημα ενός σχιζοφρενούς… μετά στα εργασιακά χρόνια που πανικόβλητοι τρέχαμε απο εδώ κι από εκεί για να μαζέψουμε διάφορα χαρτιά (κυριολεκτικά…), προκειμένου να γραφτούμε στο τάδε και στο δείνα «επιμελητήριο» (τα πτυχία δεν ήταν καθόλου αρκετά-μετά είχαν και τη φαεινή ιδέα να βάλουν και … εξετάσεις κάποιοι μπαγαπόντηδες που μπήκαν εκεί με… λάδι)
  και πιο ύστερα στην πιάτσα την «μιλημένη»… «οι στην απόξω γκρινιάζουν, μέχρι να βρεθούν εντός… » με είχε ορμηνέψει εν είδη σοφίας υπέρτατης ένας «παλιός».
  » ο έλληνας φωνάζει μέχρι να τ’αρπάξει…»
  κι όταν βρέθηκα στην Εσπερία, τρόμαξα, με το πόσο εύκολα «τ’ αρπάζουν» κάποιοι συμπατριώτες μας, υψηλού κύρους και πορφυρογένητου προσανατολισμού…
  μια κοινωνία «μιλημένη», δεμένη με υπόγειες στοές, με θεολογικά πολιτικά χαρακτηριστικά, και κυρίως στην όπισθεν της βιτρίνας λουμπινιά ξεκάθαρη…
  οι «πυλώνες» της κοινωνίας είναι φτιαγμένοι από λουμπινιά… Δικαστικοί, καθηγητες πανεπιστημίων, «πνευματικοί» άνθρωποι, Ύπατοι κοκ…

  όλοι? όοόχι, αλλά τι νόημα έχουν οι στατιστικές, στο ζήτημα του περί του δικαίου αισθήματος?
  Σε τελευταία ανάλυση, όλοι αυτοί οι βάρδοι-κακοφωνίξ, απλά υπηρέτησαν (και αυτοί) τα δικά τους συμφέροντα, αφού μετά το 1981, μόνο τον Θ. Μπακαλάκο και τον Θ. Ανδρεάδη αναγνωρίζουμε ως «στρατευμένους». Και σε όλους ανεξαιρέτως, υπάρχουν θετικά και αρνητικά για να τους προσάψουμε… Απλά ό Σαββόπουλος και ο Μίκης, είχαν το θάρρος να το … παραδεχτούν δημόσια… 😉

  Τώρα, ήρθε ο λογαριασμός, για ένα πάρτυ, του οποίου δεν ήμασταν καν καλεσμένοι…
  και πρέπει να έχουμε κιόλας ενοχές…

  Δεν ξέρω ποιοί θα είναι οι μαύροι σκύλοι… ξέρω όμως ότι αν δεν είμαι μαζί τους, με τίποτε δεν θα υπερασπιστώ αυτην την «παράσταση»…

  ΥΓ> Ζε βου ρεμερσί μονσιε Αναγκνώ… Δεν υπάρχει ουδεμία αδιακρισία… μου φάνηκε κάπως σαν «αυτοδιαφήμιση» το να κοτσάρω παντού το λίνκι του μπλογκ μου… το κάνω περιστασιακά… 😉

 74. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Δε ξέρω ρε παιδιά , αλλά έχω καταλήξει ότι αν υπάρχει κάποιο κίνητρο στο να μη βουτήξεις στα σκ@@@α που συνεχώς είναι μπροστά (αφού δεν περπατάς μόνο μέρα) αυτό είναι η προσδοκία της ικανοποίησης να κατανοείς το πρόβλημα του άλλου που βούτηξε και έτσι να έχεις τα μούτρα να ψάχνεις κάτι για όλους (είτε τα καταφέρνεις είτε όχι).
  Δηλαδή να ψάχνεις κάτι ρεαλιστικό όχι την ..άλλη ζωή, σήμερα
  Όταν ακούω για ημερήσιες (μόνο) πορείες, άρα ούτε λάσπες , ούτε ότι τελος πάντων βρίσκεις στο οδόστρωμα, και το ζήτημα είναι να απαλλαγούμε από τους νυκτόβιους,γενικώς κουμπώνομαι..
  Πολλές φορές δε αν ακούς πολλή φωνή και ..κατάρες, κάτι βρωμάει ( κάτι που έκανε ο ..φωνασκών, είτε κάτι που έχει στο μυαλό του)

 75. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Επειδή έχω χάσει το μέτρημα πόσοι είναι οι νεκροί στις πορείες μεταπολιτευτικά; Συμπεριλαμβανομένων των καμμένων;

 76. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Από όσο θυμάμαι 2 πριν το 81 (Κουμής, Κανελλοπούλου), 1 το 85 (Καλτεζάς) , 1 πρόσφατα στο Σύνταγμα συν οι της Marfin.

 77. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Όχι έχει κι άλλους καμμένους, δεν είναι μόνο οι της Marfin.

 78. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Α!! Προγιαγιά άμα δεν το βρει άλλος , δώσε βοήθεια, μην με ..ξενυχτήσεις να ψάχνω 🙂

 79. Ο/Η Propator λέει:

  Προγιαγια,
  απ΄οτι θυμαμαι οι νεκροι διαδηλωτες ειναι τρεις* (Κουμης, Κανελοπουλου, Καλτεζας) και οι καμενοι απο τους διαδηλωτες ειναι οκτω (8) (πεντε στο «Μαρουση» και τρεις στη «Marfin») αλλα το σημαντικωτερο ειναι αυτο που λεει ο ποιητης:

  θελει νεκροι χιλιαδες να ειναι στους τροχους
  θελει και οι ζωντανοι να δινουν το αιμα τους

  *Ο μικρος Αλεξης Γρηγοροπουλος δεν ηταν διαδηλωτης.

 80. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Αναγνώστη σ΄έσωσε ο προγέροντας.
  Αυτό το «οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους» μού έχει εντυπωθεί ως «οι ζωντανοί να πίνουν το αίμα τους», που μού φαίνεται και πιο λογικό.

 81. Ο/Η Propator λέει:

  Ειναι βεβαια και αυτη μια αναγνωση αλλα και η δικη μου με βαση την οποια πρεπει να εχουμε νεκρους και …αιμοδοτες (!) προκειμενου να να μπορεσει να εχει το κινημα πολιτικα ωφελη

 82. Ο/Η papoylis λέει:

  Σεβαστή

  … ο κατεξοχήν ειδικός στο αίμα ( και τη κατάποση του ) βρίσκεται προς στιγμή στη σπαμιέρα 😉

  Κατά τα λοιπά εξακολουθείστε την ορέα συζήτηση …. το απολαμβάνω να σας παρακολουθώ 🙂

 83. Ο/Η papoylis λέει:

  με υγείες και το απόλυτα αποκαλυπτικό σας άβαταρ 🙂

 84. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Παπούλη, έχουμε και δουλειές.
  (Στη σπαμιέρα είναι λόγω δυσκαταποσίας;)

 85. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Ευχαριστώ παπούλη, αλλά είδες τη φούστα να σηκώνεται;
  (χώρια που φορώ βράκα από κάτω).

 86. Ο/Η Προγιαγιά λέει:
 87. Ο/Η Left G700 λέει:

  Αγαπητή κόρη τού товариш Яков Федотович Павлов (aka evilbitchlabs),

  Επειδή στο εξαιρετικό (και εξαιρετικά διδακτικό) σχόλιό σου, παραπάνω, υπήρχε και κάτι που μας κάθισε στο στομάχι (με το συμπάθιο, έ; 😉 ), θα θέλαμε να σου αφιερώσουμε (και θυμίσουμε) ένα τραγούδι. Επειδή το ίδιο τραγούδι έχει ξαναποσταριστεί πρόσφατα, το βάζουμε σε άλλη εκτέλεση, στην οποία η ηλικία τού τραγουδιστή είναι πιο κοντά στην ηλικία τού πατέρα σου (πράγμα που, ατυχώς, δεν συνέβαινε στο προηγούμενο, προαναφερθέν ποστάρισμα…).

  Τα λέμε (αλλά άκου, εντάξει; 🙂 )

 88. Ο/Η Ενη λέει:

  Μπαίνω στη συζήτηση μόνο για δυο λόγια προς την evilbitch-labs.
  Ετσι ειναι κορίτσι μου, δες τώρα μια εικόνα οικογένειας, ως προς τον πολιτικό προσανατολισμό της, αλλά που δεν επηρέαζε καθόλου την οικογενειακη ηρεμία.
  Εκει γύρω στα ‘8Ο.
  Πατέρας υποστηρίζων θερμά το ΚΚΕ και ιδεολογικά και πολιτικά.
  Μητέρα απλο μέλος κυβερνώντος κόμματος, με σοβαρές ιδεολογικές απόψεις ως προς τη μετάβαση στο σοσιαλισμό.
  Κόρη,
  καταληψίας Σχολης (εκ των πρωταγωνιστών) ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές.

  Ετσι ειναι, οχι μόνο η νεολαία αλλά ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του. Το ευτύχημα ειναι οταν, ως κοινωνική μονάδα, μπορεί και συμβιώνει αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του….αλλου να πιστεύει αλλιως.

 89. Ο/Η Ενη λέει:

  Απαραιτητη διευκρίνιση.
  Η καταληψίας δεν ταυτίζονταν με κανέναν απο τους δύο γονείς, υποστήριζε την αυτονομία της πράξης της ως προς τα αιτήματα της Σχολης της. Και ετσι συνεχίζει ακόμα ,οπως ακριβώς επεξήγησες στην ομήγυρι κι΄εσυ.

 90. Ο/Η Left G700 λέει:

  «Πατέρας υποστηρίζων θερμά το ΚΚΕ και ιδεολογικά και πολιτικά».

  Και όμως μας ξέφυγε! Μέσα από τα χέρια μας!! Κι ύστερα έχουμε και φιλοδοξίες να πάρουμε την …εξουσία!!! Φτου!

  Ρε δεν πάμε καλύτερα για ψάρεμα;…

  ΥΓ 😉

 91. Ο/Η Propator λέει:

  Θελει νεκροι χιλιαδες να ειναι στους τροχους, θελει και οι ζωντανοι να δινουν το αιμα τους

  ΥΓ
  Για να γυρισει ο ηλιος (και να μην πηγαινει συνεχεια).

 92. Ο/Η Propator λέει:

  Ουπς, ξεχασα να βαλω τον συνδεσμο

 93. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Σε λίγο θα κάνω και το σταυρό μου, έχω αρχίσει και παθαίνω μια κατάνυξη από τα σχόλια.
  ΥΓ. Προπάτωρ, (αυτό αφορά το λινκ σου) τους λυπήθηκα εκ βάθρου καρδίας.

 94. Ο/Η Propator λέει:

  9ο Χελιδονι
  Λιγα λογια για το εργο

  Ο Γιωργος Δωνης -τοτε προπονητης της ΑΕΚ- παει με την παρεα του να φαει σε μια καποια απο τις πολυτελεις ταβερνες που υπαρχουν στην Ανοιξη, επειδη ο ταβερνιαρης ειναι «βαμενος» ΑΕΚτζης τους καλοσωριζει και τους περιποιειται ιδιετερως, οταν τους ρωταει τι θα φανε ο Δωνης δηλωνει οτι επιθυμει ψαρι. Ο ταβερνιαρης του εξηγει οτι οτι τοσο η δικη του οσο και οι αλλες ταβερνες στην Ανοιξη σερβιρουν μονο κρεατα, για τα οποια αλλωστε και φημιζεται τα καταστηματα της συγκεκριιμενης περιοχης, και οτι δεν υπαρχει περιπτωση να βρουν ψαρι.
  Ο Δωνης επιμενει και λεει στην παρεα του να φυγουνε αλλα επειδη, οπως ειπαμε, ο εστιατορας ειναι ΑΕΚτζης αλλα και για τον προσθετο λογο οτι η αποχωρηση τους συνιστα δυσφημιση για το καταστημα του λεει οτι επειδη αυτος καταγεται απο το Μεσολογγι και ο γαμπρος του τού εχει στειλει ενα και μοναδικο μεγαλο χελι, και το οποιο, αν θελουνε, μπορει να τους το ετοιμασει να το φανε παρ’ ολο που το εχει για τον εαυτο του.
  Τελικα συμφωνουνε και τους φτιαχνει το χελι και αφου τρωνε και πινουνε τον αγλεωρα στο τελος τους παει και ο λογαριασμος περιπου 500 ευρω.
  Ο Δωνης τρελενεται και ζηταει απο το σερβιτορο να του φωναξει τον καταστηματαρχη στον οποιο διαματρυρεται και ζηταει εξηγησεις για την τιμη, οποτε ο μαγαζατορας του λεει: «-Ενα το χελι δωνι κι η Ανοιξη ακριβη»

 95. Ο/Η Propator λέει:

  «Ενα το χελι Δωνη κι η Ανοιξη ακριβη»

  (σκατα το απεδωσα, τετοιο ορεο κοματι)

 96. Ο/Η Ενη λέει:

  Αριστερά Φιλαράκια,
  Οπωσδήποτε για ψάρεμα να πάτε.
  Επειδή και η κόρη, ως νεαρή κνιτισσα για ενα μικρό χρονικό διάστημα, εφυγε «τρέχοντας» οταν της ειπανε οτι κάθε μέρα θά επρεπε να κάνει και μια «στρατολόγηση» (αν το λέω σωστά).
  υγ. Η βιβλιοθήκη ομως τίγκα απο Πουλαντζα κλπ. μέχρι Ρόζα ,δεν ητανε του Πατρός (εκεινος ητανε τίγκα Σοβιετικές Εγκυκλοπαίδειες), ητανε της Μητρός (το λεω επειδή κάποτε σας εκανε εντύπωση η αναφορά Πουλαντζα, Ιγκράο κλπ.). 😉

 97. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Ε αν το λεγες τραγουδιστά θα ήταν καλύτερα. Κατά τα άλλα:
  «Εκδίκηση ζητούν αυτοί που πέσαν απ τα τραμ
  εμπρός παιδιά μην κάθεστε γραφτείτε στο ΕΑΜ».

 98. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλη Ένη,

  Ώστε κ α ι εκ πατρός κ α ι εκ μητρός;;; Ε τότε, ν’ ανοίξουμε ένα λαγούμι να μπούμε μέσα, να μη μας βλέπει ο κόσμος και μας πετάει ντομάτες! 😉

  Τα λέμε

  ΥΓ Μια στρατολόγηση την ημέρα τον καπιταλισμό τον κάνει πέρα δηλαδή; Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχές το Νέον Έτος! 😉 Αλλά δεν φτιάξαμε εμείς τον κόσμο, έτσι δεν είναι; Μας φτάνουν οι δικές μας αμαρτίες, να μη την πληρώσουμε και για αλλονών και μάλιστα σε άλλους καιρούς…

 99. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Με όλο τον (προσήκοντα) σεβασμό , αλλά σκεπτόμουν μήπως το
  » ..και αφου τρωνε και πινουνε τον αγλεωρα στο τελος τους παει και ο λογαριασμος…»

  ήτανε πιο ποιητικό (και τραγουδιστικό) ως
  «…και αφου το φάγανε και το εφχαριστήθηκαν, ζήτησαν και το λογαριασμο και όταν είδαν ότι….»

 100. Ο/Η Left G700 λέει:

  Tok tok! Anybody home?

 101. Ο/Η papoylis λέει:

  ‘Ερδε Παπούλης Λέφτηδες

  …περα από το πρόβλημα με τον υπολογιστή αυτές τις μέρες χτενίζω …ελιές 🙂

 102. Ο/Η Left G700 λέει:

  -Τι κάνει λέει;;;

  -Χτενίζει …ελιές!!!

  -Αχ… πάει ο товариш…

  -Εμ τι να σου κάνει;…

  -Και πολύ άντεξε!

  -Επανάσταση…

  -Κολεκτιβοποίηση…

  -Δίκες της Μόσχας…

  -Επιστράτευση.

  -Πόλεμος…

  -Ανοικοδόμηση…

  -Αποσταλινοποίηση…

  -Χρουτσωφοποίηση…

  -Αποχρουτσωφοποίηση…

  -Μπρεζνιοφοποίηση…

  -Γκλάσνοστ…

  -Περεστρόικα…

  -Γέλτσιν…

  -Αμ το άλλο… Το άλλο, το χειρότερο απ’ όλα, που το βάζεις;

  -Ποιο άλλο;

  -Έχει κι άλλο;

  -Και χειρότερο απ’ όλα;

  -Ακριβώς!

  -Ε ποιο είναι το χειρότερο απ’ όλα;

  -Αντε ρε και περνιέστε και για έξυπνοι! Και μου θέλετε και εξουσία! Μπετόβλακες!

  -Ρε συ! Μη μας σκας! Θα μας πεις ή θα σε διαγράψουμε;

  -Να το πάρει το ποτάμι;

  -Ναι!

  -Ναι!

  -Ναι!

  -Ναι!

  -Ωραία! Λοιπόν το χειρότερο απ’ όλα που του ‘τυχε στο τέλος είναι…

  -Είναι;

  -Είναι;

  -Είναι;

  -Είναι;

  -Είναι οι …Λέφτηδες! Elementary, my dear idiots!

  -Ναι ρε συ!

  –Σωστόοος ο παίκτης!

  -Αυτό είναι που τον έστειλε!

  -Φως φανάρι!

  -Πόσο πια να αντέξει ο άνθρωπος;…

  -Γάμα τα με μεγάλα γράμματα!…

 103. Ο/Η papoylis λέει:

  Λέφτηδες

  καλό το κειμενάκι 🙂 αλλά σας λείπει μια βασικήν παράμετρος…..

  Χτενίζω ελιές για το λαδάκι της χρονιάς και όχι επειδή τα ..έπαιξα

 104. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μην γίνει καμιά παρεξήγηση και ..πάθουμε καμιά ζημιά , εννοεί τα κλαδιά ότι ..χτενίζει , όχι τους καρπούς, δηλαδή δεν είναι οικιακή εργασία 🙂

 105. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  This summer I hear the drumming
  Four dead in Ohio
  (μου ‘χε αρέσει πολύ εκείνο το ποστ παπούλη, δεν το ξαναρίχνεις όταν ξεμπερδέψεις με τις ελιές; ή θα θεωρηθεί κλόπυ ράιτ;)

 106. Ο/Η papoylis λέει:

  Λαίδη

  με τις ελιές τελείωσα αλλά με τον υπολογιστή εξακολουθώ να έχω σοβαρό πρόβλημα αν και εγκατέστησα από την αρχή τα ΧΡ . Το να ανεβάσω εδώ το Ohio δεν το θεωρώ κλόπυ και φαντάζομαι ούτε ο Πάνος αλλά έχει δουλειά και δεν εμπιστεύομαι τον υπολογιστή μου τώρα οπότε να σου δώσω εδώ ένα λινκ για να το απολαύσεις με την ησυχία σου. Εγώ θα λείψω για λίγο ( λέμε τώρα )

  http://panosz.wordpress.com/2009/11/03/four-live-in-toronto-dead-in-ohio/

 107. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Τι να κάνω το λινκ παπούλη;
  (ήθελα να ξεδιπλώσω τις σκέψεις μου για τους Άμις και τα σπρέυ πιπεριού αλλά αφού θα λείψεις για τόοοσο λίγο δεν πειράζει).

 108. Ο/Η nikiplos λέει:

  παπς, γιατί δεν κάνεις στροφή στον θαυμαστό κόσμο του Ubuntu να ξενοιάσεις για πάντα?
  😉

 109. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Αφού είναι θύμα της αμερικάνικης προπαγάνδας κι όλα όσα γράφει είναι αποτέλεσμα του αμερικανοφιλικού πανικού του.

 110. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καλά κάνει ο Παπούλης, πιάνει το σφυγμό της περιόδου.
  Αυτά τα ..ουμπούντου κλπ ανοικτά προϋποθέτουν σοσιαλδημοκρατίες και τέτοια ευρωπαϊκά.
  Τώρα όμως το όνειρο της Ευρώπης των Λαών (και της ευμάρειας τους που μέσω ..open θα αναδιανείμουμε) , μας ετελειώνει.
  Λεφτά Εργαλεία και Υπηρεσίες από τους ισχυρούς.
  ΗΠΑ, Λισσαβόνες 😉 και έτσι είναι το μέλλον.
  Βέβαια χρειάζεται και κάποιον εκσυγχρονισμό (άκου XP τη σήμερον ημέρα, μοδάτοι άνθρωποι), αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.
  Πεςτου τα και εσύ Παπούλη του Νίκιπλου, γιατί εμένα με περνάει για ..ρομαντικό και εμπειριοκριτικίζοντα 🙂

  ΥΓ.Είμαι περίεργος να δω την ..τοποθέτηση για το σπρέυ και τους μουσάτους (μπαρμπούδος), αλλά φοβούμαι ότι θα υποβληθούμε στο μαρτύριο της σταγόνας από την Προγιαγιά

 111. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Το μαρτύριο από τον παπούλη το υφιστάμεθα. Δες μπλογκ που βρήκα να είμαι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (μια το λαδάκι, μια το ψωμάκι).

 112. Ο/Η bernardina λέει:

  Προγιαγιάκα μου καλή,
  πάρε και λίγο πιπεράκι να βάλεις στο προσφάι σου 😉 😉

  http://www.tovima.gr/world/article/?aid=431568

 113. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Ε, της γενιάς του πολυτεχνείου κ. Πρόεδρε και αυτή.
  (αν δεν προσευχηθούν στον Αρτεμίδωρο οι φοιτητές δεν βλέπω λύση).

 114. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Άσχετο , αλλά μέχρι να ..εγκαταστήσει από την αρχή τα ..λογισμικά του ο Παπούλης να κάνω μια μικρή παρένθεση σε αυτό που παρέθεσε η Μπερναρντίνα.

  Αυτό με την Λίντα Κατέχη μου θύμισε την ιστορία με το Λαλιώτη να είναι Υπουργός (Τύπου) στην πρώτη θεσμική επίσκεψη του Λεπέν στην Ελλάδα.
  Καμία σχέση όμως!! (εδώ άλλωστε γεννήθηκε η Δημοκρατία)
  Συγκεκριμένα είχαν οργανώσει συνέδριο όλοι οι ευρωπαίοι ομοιδεάτες του στο Κάραβελ.

  Τότε αποφάσισε μέρος της «εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς» να οργανώσει αντισυγκέντρωση και μάλιστα κάποιοι να διεκδικήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να ..διαλύσουν το Συνέδριο (των ακροδεξιών).
  Στην ενότητα του κινήματος βοηθούσαν πρωτοστατώντας και «εναλλακτικά» περιοδικά της εποχής.

  Φυσικά η Αστυνομία απέκλεισε το χώρο, αλλά παρόλα αυτά κάποια ντου έγιναν, καθώς και τα ..(συν)επαγόμενα επεισόδια και κάποιες συλλήψεις.
  Ζητάγανε (απαιτούσανε) φυσικά την παρέμβαση του Λαλιώτη (και σε δέυτερο χρόνο Τζουμάκα κλπ) και παράλληλα διετράνωναν ότι αποκαλύφθηκε το «πραγματικό πρόσωπο» της Αστικής Κυβέρνησης. (μην ξεχνάμε ότι η δέσμευση ήταν για κατάργηση των ΜΑΤ, μετά ..ήρθαν τα ΜΕΑ).

  Ο χώρος αυτός συντονίσθηκε επαρκώς και διεκδίκησε την είσοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή (αφού για καιρό ασχολιόταν με τα ατομικά δικαιώματα και τέτοια) μέσω της συγκρότησης του «Μετώπου ενάντια στην Επανεκλογή Καραμανλή».
  Μετά τα ..γνωστά με τον Κύριο Χρήστο, ξαναέκανε μια απόπειρα στις Δημοτικές του 86, αλλά το θέμα της Αριστεράς είχε περάσει στα χέρια των πιο μεγάλων παιδιών (Φλωράκης Κύρκος κλπ) και το ..αντικαπιταλιστικό μέρος της για κάποια χρόνια πήγε στο περιθώριο.

  Τι σπρέυ και μ@@@κίες, τότε ήταν ..συναίνεση.
  Μάλιστα ενθυμούμαι έκπληκτος να προσπαθώ να κατανοήσω τι σήμαινε ότι το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει τον ..»συναινετικό αυταρχισμό» και άλλα τέτοια ορέα που ακούγονταν για να ερμηνευθεί η συμπεριφορά της Αστικής Κυβέρνησης.
  Φυσικά μετά τον Κύριο Χρήστο ο σουρεαλισμός ήταν παρών.
  Νάσαι καλά Μπέρνυ, μου θύμισες ωραίες εποχές 🙂

 115. Ο/Η nikiplos λέει:

  Δλδ, τι να περιμένει κανείς από μια κυρία που λέγεται Κατέχη, και τα τέκνα της προσφωνούνται Κατεχάκια… 😉

  Αγαπητέ Αναγνώστα, προσπαθούμε να προασπίσουμε τα τελευταία μετερίζια του όπεν, του ελεύθεριακού μεταμοντέρνου ανοικτού, ανεξάρτητου λογισμικού κλπ, κλπ…
  (αν και τελευταίως ρετάρει, εν τούτοις ακόμη καλά κρατεί…)
  Δεν λέω, καλά τα σέβεν, αλλά πολύ πιστοποίηση, εξακρίβωση βρε παιδί μου… άσε που πίσω από όλες αυτές τις κλειστές βιβλιοθήκες κρύβονται τα πλάσματα του διεθνούς σιωνισμού…

  Επί του πρακτέου, ως νεανίας σφόδρα παρασυρόμενος ήμαν έξωθεν της Καραβέλας τότενες (αι αμπελόκηποι ήτο σύμπασοι παραταγμένοι υπό τα κελεύσματα του «Σχολιαστή»-γνωστού και μη εξαιρετέου διαβολικού εντύπου της Αναβάθμισης και λοιπών που συνέβαλλαν στο θάνατο του ΚΚΕεσ… 😉 ) ,

  ήμαν μικρός και δεν θυμάμαι… ;), αλλά θυμάμαι αρκετούς που ήταν της άποψης ενός «ντου» γενικώς, καθώς και τον συμπαθέστατο Νίκωνα, που έδινε τες διωρίες…

 116. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μπα εγώ τότε τους τάχωνα (σαρδανάπαλοι …παρορμητικοί και τέτοια) , αλλά τελικά μονοιάζαμε ..κοινωνικώς (σε δεύτερο χρόνο) συνεννούμενοι να μην αλληλοφουντονώμαστε.

  Αλλά βρε παιδί μου τώρα εσύ με τα όπεν και δε συμμαζεύεται, αν διαβάσεις το κάτωθι , τι συμπέρασμα θα βγάλεις:
  1. Κάποιος (και άντε βρες από ποιο κόμμα ή οργανισμό είναι) τους κάνει πλάκα και θέλει να τους εκθέτει για να γίνεται χαβαλές.
  2. Το μαγαζί τόχουν κάνει μπάχαλο και ούτε το πώς γράφονται ανακοινώσεις δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν.
  3. Αλλο
  4. ¨Ολα τα παραπάνω.
  ΣΣ Δώσε βάση στην προϋπηρεσία και στον τίτλο «ηγούμενος»

  http://www.gsis.gr/ggps/gen.html

 117. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Ντίαρ Ρίντερ,
  (προσπαθώ να μοιάξω της Κατέχη)
  Δεν ξέρω αν τους εκθέτει το open ή η εμμονή τους, όταν βρίσκουν αιτίες για πρόστιμα (και με τη βοήθεια της πληροφορικής- μεγάλη η χάρη της- βρίσκουν πολλές), να τα χαρίζουν.
  Μέχρι να βγει η πολιτισμένη πληροφορική, οποιοσδήποτε βενζινοπώλης είχε ασυμφωνίες στα τιμολόγια αγορών πωλήσεων πήγαινε σούμπιτος στον ανακριτή (αυθορεί και παραχρήμα, δηλαδή αμέσως) κατηγορούμενος για λαθρεμπορία (μπορεί και για διαφορά μερικών δεκάδων λίτρων, αδιάφορο). Και δικαιολογίες του τύπου «τα έδωσα στο λογιστή κι άργησε να μού τα περάσει στα βιβλία» δεν τις επέτρεπαν οι περιστάσεις. Τώρα που με το «Ήφαιστος» είιχαν την αντίστοιχη υποχρέωση να καταχωρίζουν τις αγοραπωλησίες ηλεκτρονικά αλλά δεν την τήρησαν, και το σύστημα τους έβγαζε στη φόρα, ο κ. Καπελέρης παρενέβη για να μη εκδοθούν πρόστιμα και, με τις ευλογίες του Μπένυ, εξώθησε τον προηγούμενο του ηγούμενου σε παραίτηση. Βέβαια για κάτι αντίστοιχο ο Πανίκας Ανθιμουπόλεως και περιχώρων έφαγε μια καταδίκη που τού στοίχισε την περιφέρεια (για την ώρα). Νομίζω ότι τα συστήματα τους βάζουν σε μεγάλους μπελάδες. Τους περιορίζουν την πρωτοβουλία, την ευχέρεια δράσης. Άτιμα πράγματα.

 118. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αγαπητή Προγιαγιά, συμφωνώ απολύτως με όσα λες και με τα ξεβολέματα που ΔΥΝΑΤΑΙ να υπάρξουν.
  Δεν είμαι εναντίον του σπορ (το αντίθετο, καλό θα ήτο βέβαια να τα εφαρμόσουν και πλήρως).

  Αυτό που είπα στον αγαπητό Νίκιπλο είναι ότι παλιά στα βιογραφικά αν δεν είχαμε κάτι συγκεκριμένο θετικό να βάλουμε (πχ Καθηγητής στην έδρα τάδε του δείνα Πανεπιστήμίου κλπ, διετέλεσε Πρόεδρος, Διευθυντής ή κάτι άλλο πχ της …ΕΚΤ, της HSBC 🙂 της τάδε ..τρανής και επιτυχημένης 😉 Τράπεζας ή της Microsoft Ευρώπης και τέτοια.
  Αν δεν είχαμε, λέγαμε «κατείχε θέσεις ευθύνης σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς» και ξεμπερεδεύαμε.

  Αν γράφαμε ηγούμενος και μάλιστα των ..εν λόγω, μόνο ως ιλαρότητα το καταλαβαίνω (ξέρω χώρο όχι Δημόσιο φυσικά, που τις καλές εποχές τέτοια κάνανε και έπεφτε γέλωτας, αλλά είπαμε οι εποχές ήταν άλλες).
  Τον άνθρωπο που διαδέχθηκε τον παραιτηθέντα δεν τον γνωρίζω, αλλά προφανώς δεν έχει κάτι κακό ούτε έχω ειλικρινά κανένα λόγο να τον θεωρήσω ανεπαρκή (μάλιστα αυτό κυκλοφορεί και στο χώρο του ότι είναι ok), αλλά το Δελτίο Τύπου μια θυμηδία (επαναλαμβάνω όχι για τον άνθρωπο) στους ανθρώπους του χώρου (κάποιοι τέτοιοι μου το ύπέδειξαν) τη δημιούργησε.

 119. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Μάλιστα, μάλιστα.
  (κι άντε να δούμε πόσο θα αντέξουμε να κρατήσουμε το μαγαζί ανοιχτό, ας ελπίσουμε σε κανένα hit and run της Μπέρνυ).

 120. Ο/Η bernardina λέει:

  Just a hit ’cause I’m running late 😉

  hugs and kisses and hasta la vista

 121. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ορέ товариш Яков! Κόκαλα έχει αυτό το νέο λογισμικό; Ή το έχεις ρίξει «στο ωραίο ψητό τής Κυριακής» και μας πουλάς μούφες; 😉

  Увидимся

 122. Ο/Η evilbitchlabs λέει:

  Κυρίες και κύριοι σχολιαστές, εγώ, επίσημη γραμματεύς του ιστολογίου, έχω την εξής ανακοίνωση προς όλους 😉

  Το λογισμικό όχι μόνο κόκκαλα έχει, αλλά ανέπτυξε ολόκληρο σκελετό, και ο Παπούλης παλεύει να του σπάσει τα κόκκαλα 😉 Συνεχίστε λοιπόν ελεύθερα, γιατί θα πάρει πολύ αγώνα να σωθεί το μηχάνημα 😛

 123. Ο/Η Left G700 λέει:

  ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

  Τι μαλακίες λέει καμιά φορά ο σοφός λαός!… Ο παπούλης δεν πάει από πέσιμο ή [διαγράφεται λέξις μια(1)]. Από …λογισμικό πάει! 😉

 124. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Από εδώ τόχε , από εκεί τόχε , πάλι στο «θέλει πολύ αγώνα» κατέληξε, για να μην λοξοδρομήσουμε από το πνέυμα του post (έστω και εκ μεταφοράς του από την evilbitchlabs).

  ΥΓ Έχουτε το νου σας, υπάρχει κίνδυνος να εμφανισθεί πάλι ο ..άλλος και μετά τις προτάσεις για ουμπούντου , να σας πει να λύσετε το πρόβλημα ..στο σύννεφο, όπου κοινότητα εθελοντών θα ..σπάει κόκκαλα και θα βάζει λογισμικά και τέτοια.
  Ορέα ακούγεται , αλλά έχω κάποιες υποψίες ότι μπορεί και να μην καταλήξει η μέθοδος πουθενά (γρήγορα).
  Τα δε κοκκαλα , αγαπητή evilbitchlabs, πέστου να τα ..βράσει όπως είναι , δεν χρειάζεται σπάσιμο, ούτε ..χτένισμα (κλαδιά είναι;;).

 125. Ο/Η bernardina λέει:

 126. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Μπέρνυ άσε τα βίντεο, η γλώσσα σπάει κόκκαλα (να βοηθήσουμε τον παπούλη).

 127. Ο/Η bernardina λέει:

  Επειδή ειδικά η δική μου καμιά φορά τα κάνει και πούδρα, είπα για ένα διάστημα να τραγουδάω μπους φερμέ 😉
  Η μόνη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε (προς το παρόν ) στον παπούλη είναι να τον αφήσουμε να παριστάνει για λίγο ακόμη τον κουαφέρ ελαιοδένδρων αντί να του βγάζουμε εμείς το λάδι 🙂 Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, σα να λέμε 😉

 128. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Έχουμε και δουλειές.

 129. Ο/Η bernardina λέει:

  Άλλωστε…

 130. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Πάντως επί της απουσίας Του, παρατηρείται το φαινόμενο για πρώτη φορά να εμφανίζεται στη λίστα με τα τελευταία σχόλια (πάνω δεξιά) το φαινόμενο:
  Οι άρρενες να μειονεκτούν σε αριθμό (2 έναντι τριών).
  Να μειονεκτούν σε αριθμό σχολίων (3 έναντι επτά και με το παρόν 4-6).
  Το μόνο παρήγορο είναι ότι ημείς μιλάμε περισσότερο ενώ οι υμείς άδετε περισσότερο ..ημών (η παρατήρησις χρήζει ερμηνείας ..ειρήσθω εν παρόδω).

  Τι σημαίνουν όλα αυτά και γιατί εν τη παρουσία του το Ιστολόγιον γίνεται ..πατριαρχικόν;;

  ΥΓ Εμένα μούχουν πει ότι οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ!! 🙂

 131. Ο/Η bernardina λέει:

  «Τι σημαίνουν όλα αυτά και γιατί εν τη παρουσία του το Ιστολόγιον γίνεται ..πατριαρχικόν;;»

  Ενδεχόμενα:

  1) Σας δίνει αέρα
  2) Παίρνετε αέρα από μόνοι σας
  3) Παρατηρείται υπερέκκριση τεστοστερόνης που, όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, αυξάνει τον αριθμό και την ένταση των σχολίων
  4) Επιζητείτε την εύνοιά του και απόντος αυτού δεν καταδέχεστε να ασχοληθείτε (με θηλυκά 😉 )
  5) Είναι τυχαίο
  6) Δεν μου ‘ρχεται

  ΥΓ. Πάω στοίχημα ότι σ’ το έχει πει γυναίκα :mrgreen:

 132. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  1. Ορθόν αλλά δεν μπορεί να ερμηνευθεί βάσει αυτού το ..φαινόμενο.
  2. Ομοίως (άλλωστε έχει πολλαπλώς αναλυθεί το ότι ..κουβαλάμε το χωριό στο κεφάλι μας, άρα το να μας δίδουν αέρα έχει και κάποια ..παρεπόμενα), άρα ..να το δεχθώ, αλλά παρεμπίπτον και λικβινταριστικόν όταν τίθεται ως ερμηνευτικό πλαίσιο.
  3. Δεν αντελήφθην κάτι τέτοιο, αντίθετα ξεχειλίζει ο πολιτισμός και τα ουμανιστικά αισθήματα (παράδειγμα αν κάποιος νοιώσει ότι εκρίθηκε τοστερόνη αυτοφιμώνεται ..μεγαλοψύχως, εν αντιθέσει με άλλες που όσο και να τις παρακαλέσεις, πρώτα θα δώσεις γή και ύδωρ και μετά βλέπουμε, αχ Ντομινίκ έφυγες και μας άφησες στο έλεος της Κριστίν).
  4. Με δεδομένο ότι post είναι ..αφιερωμένο στο Λαό (και τους αγώνες του) θα χρησιμοποιήσω απόσταγμα της λαϊκής σοφίας: «Εκεί που μας χρωστούσανε , θα μας πάρουν και το βό(ι)δι».
  5. Αυτά ο υστορικός υλισμός τάχει λύσει (άκου τυχαίο;;) , αλλά με την πολύ αναθεώρηση ρίξαμε τα άγια τοις κυσί, μου φαίνεται.
  6. Αυτό έχει μια βάση, αλλά είναι γενικότερο σύμπτωμα, άσε να το ..μοντάρω και θα σου πώ.

  Συνεπώς, «τίποτα από όλα αυτά, άλλο(α)», τύπου:
  1. Όταν λείπει απουσιάζουν τα πατριαρχικά, άρα δημιουργείται κενό και ..κενό στα μπλογκ δεν υφίσταται.
  2. Ενώ το φαινόμενο είναι θετικό, (απορώ γιατί το νοηματοδότησες αρνητικά) υπάρχει μια δυστοκία στο να το ..θεσμοποιήσετε!!
  3. Άρα τα καλά είναι μπροστά μας αρκεί να αποδεχθείτε το κάλεσμα των καιρών.
  4. Venceremos

 133. Ο/Η bernardina λέει:

  2) Η δυστοκία θεσμοποίησης εξηγείται άραγε εν μέρει και με τo γιατί δεν υπάρχει δόκιμος όρος αντίστοιχος του «λειψανδρία» ; 😉

  3) 😉 😉
  http://www.google.gr/search?rlz=1C1CHMR_elGR345GR345&gcx=c&q=%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CE%B9&um=1&ie=UTF-8&hl=el&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=685&sei=x5jTTuG0LKP74QSj2MgY

  4) No pasaran!

  (για τα υπόλοιπα απλώς no comment…)

 134. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ωραία , άρα μάλλον συμφωνούμε, έστω και σιωπηρώς, έτσι όπως ..το έθεσα 🙂
  Άρα (επίσης) μόλις εντελειώσετε τις δουλειές (αυτές που τελειώνουν δηλαδή) να αναλάβετε την ατζέντα (apriori δεκτά όλα) και πεδίον δόξης λαμπρό δια όλους να τοποθετηθούν (στα θέματα) ..απατριαρχικά.
  Έτσι και αλλιώς και ο Παπούλης μετά την περάτωση των εργασιών του (εγκατάσταση, βράση, κομμωτική κλαδιών) είμαι βέβαιος ότι θα γυρίσει ωριμότερος (αφού ανακατεύεται και ανακατεύει καρπούς), αλλά και ..προσηνέστερος και Νέο Πνεύμα (του Αρτεμιδώρου ίσως) θα επικρατήσει.
  Δείτε το ως κάτι σε λευκή επιταγή δηλαδή.
  Θα μου πεις αυτά τα λες εσύ και θα σου απαντήσω ..ουχί, έτσι είναι τα πράγματα αντικειμενικά και όλοι , έκώντες , ..άκοντες θα ακολουθήσουν και άμα θελήσετε κάτι όλο το σύμπαν θα ..συνομωτήσει για να πραγματωθεί που λέγατε και για τον Υστορικό Υλισμό (οι αναθεωρητές, γιατί εμείς άλλα λέγαμε, δεν τόχαμε συλλάβει ακόμη και μας είχε φάει η ..ακρίβεια, μην πω τίποτα χειρότερο).

  Θα σας δω εκεί 😉

 135. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Απλώς εμείς πλεονεκτούμε όταν τα ποστ γίνονται αντιπαραγωγικά.

 136. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Αναγνώστη, ο Αρτεμίδωρος έχει σοβαρό πρόβλημα εξ αιτίας της Αγίας Ζώνης, για την οποία ο Εφραίμ διατείνεται ότι θεραπεύει τη στειρότητα.

 137. Ο/Η papoylis λέει:

  γραφωντας απο αλλη τοποθεσια , υπολογιστη , θα ήθελα να σας ευχαριστήσω , όλους όσους / όσες κρατουν το ιστολόγιο εν ζωή…. τρέχω και θα τρεχω για το επόμενο δεκαήμερο σαν το Βεγγο. Ο υπολογιστής μου είναι εκτός , για καμμιά εικοσαριά μέρες θα είμαι και χωρις δίκτυο…

  Μην ανησυχειτε παντως , ειμαι καλα αλλα μετακομίζω και μάλιστα χωρις να χωρίζω 🙂
  Τα λέμε που λένε και κάτι λεφτόπουλα

 138. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μωρέ ας μην ήταν σεμνές ..αίτινες και θα σούλεγα εγώ «απλώς συντηρείται ζωντανό», «αντιπαραγωγικά κλπ», μητριαρχικό θάχε γίνει το ιστολόγιο.
  Να τα λέμε αυτά!!

  Ιδού, μόλις απεδείχθει (περιτράνως) ότι όταν έλεγε ότι ο Αρτεμίδωρος όχι απλώς είχε δει το Κρεμλίνο, αλλά το είχε σπουδάσει και μάλιστα ..πολλάκις (είτε ως τέτοιος, είτε ως Ισίδωρος , είτε με άλλο όνομα 😉 αδιάφορο, αφού είπαμε ότι από αρχαιοτάτων χρόνων συνετελέσθη το ομοούσιον).
  Και όχι μόνον αυτό , αλλά τα θαύματα συντελούνται (μπροστά στα μάτια μας) στην Πλατεία της Μόσχας, λίγο καιρό μετά από την Τριανδρία (χειρ εκεί, ζώνη εδώ).

  Αντί λοιπόν να ..κεφαλαιοποιήσει την πρόβλεψη (και ουχί να κομπάσει δια την επιβεβαίωσιν, αλλά να κοινωνήσει λεπτομέρειες επ’ωφελεία του …Μοσχοεπώνυπου ακροατηρίου και δη του νεανικού), παρεσύρθει από το παράδειγμα των συμμετεχόντων στα γεγονότα που μνημονεύονται στο παρόν post (των αφανών όχι των επιφανών).
  Ήτοι αναχωρητικώς δήλωσε την πρόθεση να ασχοληθεί εξαντλητικώς με την καθημερινότητα (δουλειές) , ως άλλος Παπούλης πέρσυ (δεν θέλω να μιλώ και τέτοια).

  Μα αν δεν μιλήσουν οί(αί)τινες, πώς ο νέοι θα καταλάβουμε το προτσές που δημιουργεί θαύματα και μάλιστα στον ίδιο χώρο, καθ’ημάς Ανατολή, αιώνες τώρα ;;(Μόσχα- Θεσσαλονίκη- Ιόνια – ..Ιωνία και γενικώς Μεσόγειο) ..αενάως θα έλεγα.

  Υγ Το τα λέμε, μου φαίνεται ελεύθερη απόδοση, το θα σε δούμε εκεί, μου φαίνεται πιο ακριβές.

 139. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Όλ οι χειμώνες δύσκολοι και τούτος παραπάνω
  κι έχω και μετακόμιση ,όλα τα ξαναφτιάνω
  ως να μην έφτανε αυτό, σαν το πουλί στο σύρμα
  το νετ με απαρνήθηκε ,με έστριψε σαν ..σίγμα
  σατανικά τα δίκτυα ,τα γρήγορα τα μπάιτ
  κάθησε κάτω γρήγορα ,μα δεν ..ακούς; ..αρμπάιτ! 😉
  είναι βάρος ασήκωτο ,το κρίμα πιο μεγάλο
  που την γιορτή την έχασα ,χάνω και το ..ρεγάλο
  μα γρήγορα πισω θαρθώ ,αφού τρέχω με τέμπο
  ανοίγω τις ..ποδάρες μου ,θυμίζω ψηλό ..Βέγγο 🙂

  Άντε με το καλό!

  Και επί του ..πο(ιε)στ(ηρίου) :

  Επαίτες βαφτιστήκανε για τη Δημοκρατία
  τρέχουν οι δόλιοι να τη βρούν, ..Πατήσια και Χαυτεία
  είναι ακριβοθώρητη,για δες στην ..Ευελπίδων
  μαιμούδες την εγδάρανε μετά κραυγών και πήδων
  μα εκείνη φυλακίστηκε στο μέγαρο Μαξίμου
  δεν πρέπει να εκτίθεται, στους ..μαλλιαρούς του Δήμου
  πρέπει να πίνει τον καφέ μόνο με τραπεζίτες
  απόγονους του παλατιού ,παλιούς μαυραγορίτες

  Ε τι να κάνουμε παιδιά, έτσι είναι η πλάση
  μα τούτο δω το σχέδιο ,κάποιος να το χαλάσει! :mrgreen:

 140. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Αναγνώστη άσε τα νυχτικά.
  (Ήταν πολύ ξεκαθαρα για να ‘ναι υπαινυχτικά)
  Οι δουλειές είναι πολλές και βαριές αλλιώς θα είχα αρπάξει την ευκαιρία για κανα δυο θαυματάκια τώρα που οι υλιστές λείπουν απ το μπλογκ.
  (Αμις, Αγία Ζώνη, πολλοί οι πειρασμοί…).

 141. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ναι, ίσως και εγώ, πιθανόν λόγω νεανικής παρόρμησης, να εμφανίσθηκα ανυπόμονος , πράγμα που κινδυνεύει να με κατατάξει στους εμφορούμενους από ..παιδικές ασθένειες του Κινήματος (για τα συμφέροντα των Λαών). (*)
  Τώρα που το σκέπτομαι όντως τέτοιες καταλυτικές παρεμβάσεις (άλματα) έχουν ως προϋπόθεση την ωρίμανση των αναγκαίων παραγωγικών δυνάμεων που μόνο με τη δουλειά (και την Ανάπτυξη!!) ..ωριμάζουν, άλλως μιλάμε για βολουνταρισμό και μάλιστα αριστερίστικης απόκκλισης (αριστερός οππορτουνισμός , γιατί υπάρχει και ο δεξιός, να τα λέμε αυτά).
  Άρα παραδέχομαι ότι το σόφρον είναι να περιμένουμε, ευχόμενοι απλώς «καλές δουλειές»!!.

  Δοθείσης της ευκαιρίας είναι σκόπιμο να ασχοληθούμε επολίγον και ακροθιγώς με τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και όταν έρθει (σημάνει) η ώρα για τα άλματα θα είμεθα πιο πλήρεις, ώριμοι και έμπλεοι (γενικώς).

  Όπως σας έλεγα 🙂 , για να κατανοήσουμε τη σύγκρουση Αγορών (με εκπροσώπους των τον φιλελευθερισμό και τη παγκοσμιοποίηση) – Λαών (Πολιτκή Εξουσία και Λαϊκοί Θεσμοί, Λαϊκή Παράδοση, Γλώσσα, ..θρησκεία κλπ) είναι απαραίτητο να μην λησμονούμε, ούτε για μια στιγμή, από πού ξεκίνησαν όλα αυτά και πώς η Συνομωσία (των Αγορών – Τοκιστών) λαμβάνει κάθε φορά και διαφορετική μορφή (προβιά, ..αν μου επιτρέπετε τον όρο), ώστε να επιτύχει τους σκοπούς της (ρεβάνς για το κάψιμο του Ζακ και των συνοδοιπόρων του).

  Το λέω διότι ενώ στα προηγούμενα ..επεισόδια των αποκαλύψεων (στα οποία προέβην) τα πράγματα ήταν σχετικά απλά και καθαρά, ήδη από τον 19ο Αιώνα αρχίζουν και γίνονται πιο σύνθετα και οι ρόλοι πιο …διφορούμενοι.
  ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΦΥΣΗΧΑΣΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ σοτυς σημερινούς δύσκολους καιρούς που αδερφές και παλληκάρια έγιναν μαλιά κουβάρια.

  Οι ΕΚπρόσωποι των Αγορών λοιπόν (μαζί με τους πολιτκούς στιλβωτές υποδημάτων τους) αφού έκαναν μια παγκόσμια συγκέντρωση , η οποία ονομάστηκε «του βουνού», αποφάσισαν να περάσουν σε νέα ..ποιότητα.
  Έτσι ενίσχυσαν τις αποσχιστικές τάσεις στη Γηραιά μας Ήπειρο κυρίως με το κίνημα των Καρμπονάρων, εκμεταλλευόμενοι τα αγνά αισθήματα των ανυποψίαστων Νέων που πάντοτε συγκινούνται από τα νάματα της Προόδου και της Ελευθερίας, κουβαλώντας ενίοτε (αντικειμενικά) νερό στο μύλο της Αντίδρασης (Αγορές , Τοκιστές και λούστροι μπορώ να σας πω) .
  Και μόνο αν δείτε τα τελετουργικά μύησης και την οργάνωση των εν λόγω θα ..αναφωνήσετε αβίαστα «πρόκειται περί (ελευθερο)τεκτονισμού», οπότε μην επεκτείνομαι και ξαναλέω τα ίδια.

  Φευ!!

  Επρόκειτο περί παγίδος, και παρόλο που οι Πολιτικοί κατέπνιξαν το κίνημα στο Νότο, τελικά με τη συμβολή του (υπόπτου ως μίσθαρνου Όργάνου τους) Βασιλέα του Τορίνο (Πιεμόντε), ο (αφελής) Γαριβάλδι κατάφερε να ελιμενισθεί στη Σικελία και να γίνει το κακό.

  Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα πράγματα ειναι άσχημα και ότι οι Νέοι μας όταν επαναστατούν είναι μποραίο να γίνονται (αντικειμενικά) υποχείρια των εν λόγω με φιλελευθερισμούς – διεθνισμούς (aka παγκοσμιοποίηση) και τέτοια, αλλά 2 φωτεινά παραδείγματα άλλαξαν το ρούν της Ιστορίας (α/συνέχεια στη συνέχεια της ιστορικής ομαλής εξέλιξης μπορούμε να λέμε το ..φαινόμενο).

  Το ένα είναι η αντίδρασις του Ελληνικού Έθνους. Ενώ το όλο θέμα της Απελευθέρωσης από τον Οθωμανικό ζυγό ήταν στα χέρια των ΦΙλικών (οι οποίοι προφανώς εμφορούνταν από καρμποναρισμούς και τέτοια) , τελικά εμπήκαν στο περιθώριο της Ιστορίας και την υπόθεση ανέλαβαν οι πολιτκοί εκπρόσωποι του Έθνους και του Λαού (αλλά και του Κλήρου , της Παράδοσης κλπ) με λαμπρά αποτελέσματα.
  Όταν μάλιστα αργότερα εμφανίσθηκαν κάτι Καποδίστριες που ήθελαν μέσω Εθνικής Τράπεζας κλπ να μας ρίξουν στα νύχια των Αγορών (και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου) πάλι πήραν την ..προσήκουσα απάντηση.

  Το δεύτερο είναι το πόνημα του Μεγάλου Τιμονιέρη «ενάντια στο φιλελευθερισμό», όπου γλαφυρά αποκαλύπτει τους κινδύνους που ..ενέχονται για όποιον δεν αποτάσσεται (αναφωνώντας τρις ημερησίως απεταξάμην), προληπτικώς και μετά βγδελυμίας τοιούτες έξεις και συμπεριφορές.
  (γνωρίζουμε ότι οι Αγορές απευθύνονται δια της διαφημήσεως στα κατώτερα αισθήματα των ανθρώπων και δια υποσχέσεων για τρυφηλό βίο τους προσυλητίζουν).

  Αυτη η παρέμβαση του Μάο είναι πολύ σημαντική, διότι , για να τα λέμε όλα, ο Μαρξισμός έως τότε δεν είχε ξεκάθαρα τοποθετηθεί για τους κινδύνους του φιλελευθερισμού.
  Βεβαίως τόσο ο Βλαντίμηρ Ουλιάνωφ, όσο και ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς (και αν δεν είχε συγχωρεθεί και ο Λέων) έκαναν ότι μπορούσαν, αλλά μια συμπάθεια των Αριστερών προς τις φιλελεύθερες ιδέες την έβλεπες, εξ’ου και ότι πολλάκις οι ψυχές των νέων ανθρώπων δηλητηριάζονταν από τα καταναλωτικά πρότυπα και το έριχναν στο ..σορολόπ.
  Αλλά τι να σου κάνουν και αυτοί!!.

  Σήμερα όμως ΔΕΝ υπάρχει δικαιολογία.
  Ο συνδυασμός των 2 ανωτέρω είναι η μόνη λύση για να τσακίσουμε την προαιώνια συνομωσία (θα μπορούσα να πώ από το 14ο Αιώνα και μετά, αλλά θα δείτε αργότερα ότι όλα ξεκίνησαν από τους Ολυμπιακού Αγώνες της Αρχαιότητας, αλλά μην γίνεστε ανυπόμονοι και τα θέλετε όλα τώρα, μη πω καμιά κουβέντα 🙂 )

  Άρα (αβίστα προκύπτει ότι) ο Εκλεκτός που θα ηγηθεί της Αντεπίθεσης και θα τσακίσει της Αγορές το (νεο)Φιλελευθεριμό και την Παγκοσμιοποίηση, πρέπει να είναι:
  1) Πολiτικός που να κάνει παρέα με Μαοϊκούς (το να γειτνίασε απλώς και να συνδέεται έστω και ψυχικώς αρκεί),
  2) να είναι Κοινωνός της Παράδοσης του 21 και γενικώς να κατέχη τα εθνικοαπελευθερωτικά
  3) να σχετίζεται με την Παράδοση του Έθνους και τον Κλήρο (αυτό είναι βασικό) και
  4) φυσικά να έχει απέχθεια στις Αγορές και να μιλά απαξιωτικά, στην καθομιλουμένη όμως, όπου σταθεί και όπου βρεθεί..
  5) Καλό θα ήτο να είναι και εμφανίσιμος (έστω να έχει πέραση στο γυναικείο φύλλο), ώστε να λειτουργήσουν οι συνειρμοί με το Φίλιππο τον Ωραίο.

  ΥΓ Αυτά τα «Ευρώπη των Λαών» και κάτι τέτοια δεν μου αρέσουνε, θολά μου φαίνονται, δείτε τι έγινε με τους ..Καρμπονάρους.

  (*)

 142. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Αναγνώστη, προσυπογράφω αναφανδόν το μίνι-μανιφέστο που συνέγραψες…

  Με χαροποίησε αφάνταστα δε, καθώς εχθές είχαμε υποστεί αρκετές ήττες ως άνδρες από την μητριαρχική θριαμβολογία της Βερναρδίνης τη συνοδεία της προγιαγιάς..
  Με την παρέμβασή σου, σαφώς επανέφερες την τάξη, απουσιάζοντος του παπούλη…

  ο οποίος μάλλον μαζεύει ελαιόκαρπο σε ημιορεινό και εντός Ρούμελης τόπον… (από τη χρονική περίοδο το συμπεραίνω, αλλά μην παίρνετε κι όρκο).

 143. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Εγώ από χτενίσματα δεν ξέρω, αλλά μπορεί και να είναι στη Ρούμελη(*)
  Αλλά ευτυχώς που μας ενημέρωσε, διότι εχθές βλέποντας ότι έχετε εξαφανισθεί άπαντες , με τα ..γνωστά στη φυσιογνωμίας του παρόντος μπλογκ (όπως ορθώς επεσήμανες), αρχισα να ανησυχώ και δεν σου κρύβω ότι πήγς και το μυαλό μου στο κακό (για ..πολλούς από εσάς):

  http://www.eglimatikotita.gr/2011/11/blog-post_670.html

  (*) Παρεμπιπτόντως, σχετικά με τα προηγούμενα εκεί είχαν το πάνω χέρι οι αρματωλοί, γενικά ευπροσήγοροι στις σειρήνες του παρορμητισμού, εν αντιθέσει με το Μωριά που οι Πολτικοί με τους Προκρίτους έδωσαν τις προσήκουσες απαντήσεις που σούλεγα.

 144. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  (συνέχεια του προηγουμένου):

  Καταλαβαίνεις Νίκπλε πόσο σημαντική και καθυσγχαστική είναι η δήλωση του Παπούλη:
  «Μην ανησυχειτε παντως , ειμαι καλα αλλα μετακομίζω και μάλιστα χωρις να χωρίζω 🙂 »

  όταν διάβασα στο …επισυναπτόμενο τη μαρτυρία ενός ..κακοποιημένου:
  ««Αισθάνομαι βιασμένος και απογοητευμένος, επειδή όταν το είπα στη σύζυγό μου, με άφησε, παίρνοντας μαζί ένα από τα τρία παιδιά μας. Ελπίζω ότι θα επιστρέψει». «

 145. Ο/Η Left G700 λέει:

  Τώρα που τα γερόντια έχουν πάει για ύπνο κι ο товариш Яков λείπει, ώστε να μη μπορεί να μας πει ότι, εκτός από Σμόλνυ, του κάναμε το τσαρδί και λέσχη, είναι κανείς για καμιά ποκίτσα στο τσάκα-τσάκα; Ψιλή, 10 λεπτά τσιπ και 3ευρη κάβα. Οι μάρκες δικές μας.

 146. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Κοιτάξτε να δειτε (που λέει και η Παπαρήγα).
  Είναι 11.53μμ. Άμα συμφωνάτε (που λέγανε και στη ΚΝΕ) ντεκαβάζ στις 01.15 πμ (γιατί αύριο έχουμε και δουλειές, τρόπος του λέγειν) μέσα!!

 147. Ο/Η Left G700 λέει:

  Μα φίλε Αναγνώστη! Τρία(3!) ευρώ η κάβα και θέλεις και ντεκαβάρισμα;;; Τι τσιγκουνιά είναι αυτή;;; Ακόμα και στην ΚΝΕ, πιο λαρζ είναι! 😉

 148. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τώρα είναι πιο λαρζ. Υπήρξε εποχή που ήταν και πιο μίνιμαλ.
  Μετά ήρθαν οι μέλισσες 😉

 149. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Πήγε 01.15πμ, ελλείψει χτυπημάτων να ευχηθώ καληνύχτα!!

 150. Ο/Η Left G700 λέει:

  Μ’ ένα εξαράκι κι ένα οχταράκι (όλοι μαζί!) τι χτύπημα να κάνουμε; Ντούκου προς πάσο με ελαφά πλάγια πηδηματάκια! Καληνυχτίζουμε επίσης!

 151. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Καψής…..
  Άγιε μου Αρτεμίδωρε !!!

 152. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τι να λέμε, άγιος είναι και αυτός και ως γνωστόν οι άγιοι ..δοκιμάζουν την πίστη των απλών θνητών.
  Μπορεί να είναι ζωηρός (απροσδόκητες θαυματουργές εμφανίσεις στο χωροχρόνο και δη με πολλαπλές υποστάσεις), αλλά τι να σου κάνει και Αυτός…
  Πάλι καλά να λέμε που δεν είχε στη δοκιμασία και τον ..Εμμανουήλ 😉

 153. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ελάτε τώρα που δεν σας κάνει κι ο Καψής!!! Μια χαρά είναι! Ένας Προπάτωρ, πλην ήπιος, καλοσυνάτος, ευγενής και με όχι βάρβαρα ελληνικά! Μην είμεθα και αχάριστοι! Και στο φινάλε-φινάλε:

  Τι είναι ένα κουνουπάκι μπροστά σε μια καμήλα; Κλείνεις τα μάτια και το καταπίνεις, μέχρι να πεις κύμινο!

  Γλουπ! Αυτό ήταν!

  Είδατε; Λίγη θέληση να υπάρχει κι όλα γίνονται!

 154. Ο/Η Left G700 λέει:

  ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ: Ο πλυθυντικός στο αμέσως προηγούμενο σχόλιο είναι πληθυντικός …ευγενείας![*]

  [*] Πληθυντικός ευγενείας: Εδώ, ακολουθούμε την προτροπή του κυρ Λένη: Συχνά, πρέπει να μαθαίνουμε από τους αντιπάλους μας! 😉

 155. Ο/Η Left G700 λέει:

  ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ 2:

  Πλυθυντικός = πληθυντικός

 156. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Η αλήθεια είναι ότι η απουσία τόσο του Παπούλη , όσο και του Προπάτορος είναι αισθητή σε όλους.
  Φρονώ όμως ότι ημείς οι μεγαλύτεροι το αίσθημα τη έλλειψης (από την κουβέντα) το προσλαμβάνουμε ..εγκεφαλικά και απλώς ψαχνόμαστε για καμιά κουβέντα.
  Οι νεότεροι είναι φυσικό να επιστρατεύουν και συναισθήματα, για αυτό και μέσω ….φυσιογνωμισμού (να δούνε πώς μοιάζει σε σχέση με Δημόσια Πρόσωπα) θελουν να κάνουν το θέμα πιο ..απτό.
  Αν και είμαι ..οπαδός των δυνατών συναισθημάτων (πολύ θετικά – πολύ αρνητικά και τούμπαλιν), δεν μπορώ παρά να συστήσω αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, διότι δεν νομίζω ότι απαιτείται το συναίσθημα και τα συμπαραμαρτούντα.
  Από την άλλη, δημοκρατία έχουμε και ο καθείς πράττει ανάλογα με το πώς το …προσλαμβάνει.

 157. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Αναγνώστη,

  Μήπως υπερβάλλεις; Το σχόλιό μας ήταν πολιτικό και όχι συναισθηματικό και πήγαινε προς τη σεβαστή Προγιαγιά η οποία διαμαρτυρήθηκε για τον Καψή. Η αντίφαση, δεδομένης της συμφωνίας της τις περισσότερες φορές με τον Προπατορα, σχεδόν πήγε να με πνίξει εμένα προσωπικά (έπινα τα υπόλοιπα μιας μπυρίτσας, μετά το μεσημεριανό φαγητό μου). Προς τι η ανησυχία; 😉 Εξ άλλου, όπως φαίνεται, την αντίφαση την κατάλαβε εκ των υστέρων και η ίδια η σεβαστή Προγιαγιά, αν ερμηνεύουμε σωστά την απουσία της… 😉

  Τα λέμε

  ΥΓ Και μια που, όπως ξέρεις τα λέμε όλα, ακόμα κι αν μας κοστίζει αυτό σε «δημοφιλία»: τι έγινε και δεν ανησύχησες για το μαλακιστήρια; Έλειπες σε ταξίδι για δουλειές; 😉

 158. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καμία ανησυχία δεν εξέφρασα, λάθος το προσλάβατε!!
  Άλλωστε μεγάλωσα αρκετά για να αναλαμβάνω ρόλους ..κατά το δοκούν, ήτοι ανησυχίες (φύσει και θέσει) μπορεί να έχει ο μπλογκάρχης και ουχί οι άλλοι και γιατί (μπορεί να) τον αφορούν «ως τέτοιον» και γιατί φύσει και θέσει έχει τη δυνατότητα (μπορεί, ίσως κλπ) να παρεμβαίνει διέξοδα.
  Οι λοιποί μπορεί να κάνουμε χαβαλέ και αυτό υποσημείωσα (περιλαμβάνοντας την ..αφεντιά μου) ….κάνοντας χαβαλέ.
  Το αν είναι θετικός ή όχι (ο χαβαλές) ….η ζωή το δείχνει.
  Απλώς είχα μείνει στην πόκα προχθές το βράδυ και θεώρησα ότι έχετε αποδεχθεί το ντακαβάζ (γενικώς). Δεν είναι και υποχρεωτικό όμως.
  Όπως και νάχει τα (ξανα)λέμε 😉

 159. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Α!! και την Προγιαγια τη σέβομαι (Σεβαστή γαρ) ιδιαιτέρως για να μιλήσω εκ μέρους της ή …για λόγου της, και όχι διότι είμαι ….κύριος, αλλά διότι έχω απορίες να λύσω για σημαντικά θέματα, άρα από ιδιοτέλεια 🙂

 160. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ok φίλε Αναγνώστη! Pas de problème! -που θα ‘λεγε κι ο (εξαφανισμένος) Μαυροπρόβατος. 🙂

 161. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Κατ αρχήν΄δεν μού αρέσει να με ερμηνεύουν γιατί αισθάνομαι σαν την Αγία Γραφή. Αν όμως με έχεις ερμηνευσει τόσο καλά, παρερμήνευσέ μου μήπως και με ερμηνεύσεις εντέλει.

 162. Ο/Η Left G700 λέει:

  Σεβαστή Προγιαγιά,

  Καμία πρόθεση να σε κάνουμε να αισθανθείς σαν την Αγία Γραφή! Αλλά τώρα που εμφανίστηκες, τι να ερμηνεύσουμε; Περιμένουμε να ακούσουμε από εσένα, πώς και πώς!

  😯 😯 😯 😯 😯

 163. Ο/Η evilbitchlabs λέει:

  Χαιρετίσματα σε όλους από τον Παπούλη 😉 Είναι καλά, δουλεύει, και το λογισμικό ακόμα περιμένει 😛

 164. Ο/Η Left G700 λέει:

  Αγαπητή evilbitchlabs,

  Ευχαριστούμε πολύ! Να του δώσεις και τα δικά μας! Όχι όμως στον Παπούλη.(*) Ξέρει αυτός! 😉

  Τα λέμε

  (*) Άκου …Παπούλης! Βλαδίμηρος Λένης νικά κι όλα τα κακά σκορπά!… 😉

 165. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Με λύπη μου παρατηρώ σε άλλα post ότι γνωστοί συνεργάτες διακατέχονται (για να μην πω εμφορούνται και ..ανεβούν οι τόνοι , οι ..επαγγελματικοί, μεταξύ μας) από αισθήματα αστικά (ουμανισμοί κι έτσι), με αποτέλεσμα να προτείνονται κοινωνικές ενότητες και αλληλεγγύες , δηλαδή με κάτι τέτοια που οδηγηθήκαμε στον λεγκαλισμό , συνεπώς και στο λικβινταρισμό, ..τότενες 😉 .
  Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι ασπάζονται βασίζουν τον κατήφορό τους (κεντροδεξιάς οππορτουνιστικής απόκλισης , γιατί , είπαμε υπάρχει και η αριστερή, το νού μας) στον εμπειριοκριτικισμό και λειτουργούν με βάση αυτά που ο μικροαστισμός τους τους ..καταλαμβάνει.

  Αντιθέτως αν η πράξη βασίζεται σε ανάλυση με βάση επιστημονικά δεδομένα τα ..καθήκοντα (νέα) πρέπει να είναι άλλα.:
  Δεδομένα:
  http://medicalnews.gr/2011/12/%CE%BF%CE%B9-%CE%B2%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Αν το συνδυάσουμε και με τα νάματα του 21 (που είπαμε σε προηγούμενη ανάλυση ότι ήταν η ασυνέχεια στη ..συνέχεια της κυριαρχίας του εθνικοαπελευθερωτισμού από Αγορές-Τοκιστές) τα νέα καθήκοντα είναι προφανή από το τρίπτυχο:
  «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» , «ο καιρός γαρ εγγύς», «να δούμε τι παίζεται σήμερα».

  ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ..ΟΠΛΩΝ
  Η ανάρτησις (επί της κεφαλής) περικεφαλαίας , η ίππευση (αλόγου), η φουστανέλλα, αν και χρήσιμα, απο άποψη σημαινομένου (ου μην και σημαίνοντος), καλό είναι να αποφεύγονται διότι μπορεί να παρεξηγηθεί και να ..προσωποποιηθεί, αφού η άγνοια περί του τι παίζεται στο Λαό ..υφίσταται (όχι για πολύ ελπίζουμε).

  Ο Νίκος λοιπόν (για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους) ορρο(οδο, ορρω κλπ)δει και συναισθηματίζει, και σκέπτομαι μην αρχίσουμε και οι άλλοι να οδορούμε και ..μας φάει ο έρωτας 🙂

 166. Ο/Η bernardina λέει:

  ορρωδεί

 167. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ακόμη καλύτερα 🙂

 168. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Αναγνώστη,

  Πολλές «φωτογραφίες» αράδιασες στο σημερινό σχόλιό σου, παραπάνω. Σε κάνα-δυο σα να διακρίναμε τις αφεντομουτσουνάρες μας, αλλά με λάθος γωνία και εντελώς τελείως out o focus. Εν πάση περιπτώσει: Αν το ξαναγράψεις, κάνοντας σαφές πού σοβαρολογείς και πού αστειεύεσαι, θα μπορέσει να αναπτυχθεί ένας κάποιος διάλογος, που ν’ αξίζει, ίσως, τον κόπο να διαβαστεί. Βέβαια, αν ακολουθήσεις την παραίνεσή μας, θα πάρεις ένα κάποιο ρίσκο: από αυτόν τον διάλογο, το ένα από τα δυο μέρη θα γίνει φύλλο και φτερό. Ποιο;

  Ε, ποιο έχει κλίση στην ανάγνωση;… 😉

  Τα λέμε (υπό τις προϋποθέσεις που μόλις περιγράψαμε)

 169. Ο/Η Left G700 λέει:

  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ (Καλού-κακού 😉 ):

  Ε, ποιο έχει κλίση στην ανάγνωση και σχετίζεται με φύλλα; 😉

 170. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Κατ’αρχήν κακώς διακρίνατε τις «αφεντομουτσουνάρες σας» στο συγκεκριμένο σχόλιο , δεν σας φωτογράφιζε, τουλάχιστον άμεσα.
  Αν διακρίνατε διαφορετική προσέγγιση από τη δική σας (στο τοπίο και όχι στα πρόσωπα που ..μνημονέυονται) πιθανόν , αλλά αυτό έχει κάνει με το γενικό (τοπίο) και όχι το ειδικό (τα πρόσωπα που περιγράφονται).

  Όμως δεν μπορώ να μην υποσημειώσω, με μεγάλη μου χαρά, ότι υποβάλλατε αίτημα (επιθυμία) για διάλογο με κάποιους κανόνες.
  Ως θιασώτης του ..ντεκαβάζ 🙂 , όχι γενικώς , αλλά σε τέτοιου είδους επικοινωνία σαν αυτήν στο Ιστολόγιο, δεν μπορώ παρά να δηλώσω ότι είναι θετικό να συζητηθεί η οικειοθελής τήρηση κάποιων προϋποθέσεων που θα δεχθούν και τα 2 μέρη (καθόσον μας αφορά).
  Επειδή όμως μέχρι το βράδυ έχω κάποιες δουλειές (εκτός χώρων με Υπολογιστή) επιφυλάσσομαι για αργότερα ή αύριο (πάλι το βράδυ όμως) για θετική συνεισφορά στην επιθυμία σας, η οποία αποτελεί και πεποίθησή μου, αλλά και βίωμα 😉

 171. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ αναγνώστη…

  επειδή εγώ πέφτω καραντί μέσα στο περίγραμμα (για να μην πω και ολόγραμμα και γίνω 3D)της περιγραφής, ας μου επιτραπεί μια αυτοαναφορά:
  Σαφώς ο αστικός μου χώρος είναι κατά πολύ περιορισμένος ιδίως στο αστικό του μέρος, ενώ πολιτικά δεν διακατέχομαι ούτε από εμμονές, ούτε σώνει και καλά μια ανάγκη να ερμηνεύσω τα τελούμενα ή μη και τα μελλούμενα… Κατά συνέπεια είμαι μάλλον ο ιδανικός για να «στιγματιστώ» ως λικβινταριστής… ου μη και οπορτουνιστής… 😉

  Για την ώρα μόνο να συναισθηματίσω μπορώ και να ορρωδώ… όχι όμως όλβιος… ούτε καν ήμερος…

  Δράττομαι της ευκαιρίας να θέσω και ένα ερώτημα προς συζήτηση…:

  20.000 συμπολίτες μας εργαζόμενοι του στενού ΔΤ θα βγούν αρχές Ιανουαρίου σε εφεδρεία… 200.000 όμοιοι του ΙΤ έχουν ήδη βγει στην ανεργία εδώ και 1 χρόνο τουλάχιστον με ελάχιστες προοπτικές να βρουν δουλειά… Το ερώτημα είναι απλό: Πού είναι όλοι αυτοί? πραγματικά ρωτάω δλδ…

  Χαιρετίζω την κουβέντα προς ώρας…

 172. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ok, φίλε Αναγνώστη! After you! 😉

 173. Ο/Η evilbitchlabs λέει:

  ….και η μετακόμιση συνεχίζεται……

 174. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

  Ελπίζω η μετακόμισή σας να έχει ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη επαίτειο.

 175. Ο/Η evilbitchlabs λέει:

  Ας το ελπίσουμε, sissa 😉

 176. Ο/Η Left G700 λέει:

  ΛΕΦΤΗΔΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΕΣ (ΠΡΟΧΕΙΡΑ)

  Για να μετακομίζει τόσες μέρες ο товариш Яков σκέψου σε τι μέγαρο έμενε (και σε τι μέγαρο πηγαίνει)…

  Και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα οι νομενκλατούρες…

  ΥΓ 😉

 177. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χαίρεσθε και αγαλλιάσθε!!
  leftG700, νομίζω ότι το ζητούμενο είναι ένας διάλογος να αξίζει να διαβαστεί από τους συμμετέχοντες σε αυτόν (τα υποκείμενα δηλαδή, τους άλλους άστε τους έχουν κιάλλα να διαβάσουν).
  Επίσης, όπως σας είπα, συμφωνώ ότι αναγκαία συνθήκη για αυτό είναι η συμφωνία στήριξης κάποιων ..προϋποθέσεων, από τα μέρη που συμμετέχουν.
  Άρα μιλάμε για τους 2 μας.
  Για να αποδεχθούμε συμφωνίες «διεξαγωγής» πρέπει καταρχήν να συμφωνήσουμε στο ότι ο ένας δέχεται τον άλλον ως συνομιλητή.
  Δεν θα πω με τα ίδια δικαιώματα και δεν θα χρησιμοποιήσω εκφράσεις στυλ ισότιμος και τέτοια , διότι δεν πρόκειται περί αυτού (όσοι σέβονται τους κανόνες συμμετοχής στο παρόν είναι αυτονόητο ότι συνομιλούν ισότιμα).
  Αν υπάρχει θέμα «καταπάτησης δικαιώματος», απλώς δεν συνομιλούν για να μη ζαλίζουν και τους υπόλοιπους με δίκιο, άδικο, κλπ κλπ.
  Αυτό που συζητάμε είναι η τάση του καθενός να θέλει η ατζέντα του να κυριαρχήσει επί άλλων που μπαίνουν στο τραπέζι.
  Αυτό είναι θεμιτό και ..μοιραίο και εδώ ερχόμαστε να δούμε ρυθμίσεις (από κοινού στάσεις) ώστε να μη γίνεται η συζήτηση κουρούμπελο.

  Καταρχήν να δούμε «ποιοι είμαστε».
  Κάποιος Αναγνώστης που λέει ότι θέλει να ανταλάσσει απόψεις περί παντός επιστητού με κάποιους θαμώνες και μέσα σε αυτά και για την Πολιτική , ..γειτνιάζει με κάποιους leftG700 που, από ότι καταλαβαίνω, λένε ότι θέλουν τις όποιες πολιτικές τους απόψεις να τις κοινωνήσουν, έχοντας ως στόχο μέσα από τους διαλόγους να υπηρετήσουν την υπόθεση της αριστερής προσέγγισης για τα τεκταινόμενα.

  Πρέπει να δεχθούμε (αν είναι έτσι) τα κάτωθι;
  Ο καθένας αντιμετωπίζει τον άλλον δεχόμενος ότι αυτό που λέει για τον εαυτό του είναι ακριβές. Επίσης ουδείς εκ των δύο έχει περισσότερα ή λιγότερα δικαιώματα , λόγω των ανωτέρω.
  Αν κάνω μ@@@κία είναι μ@@@κια και δεν παίζει ρόλο η ..παρείστικη διάθεση και αν κάνετε, κάνετε και δεν παίζει κανένα ρόλο το πιστεύω σας , η ένταξή σας, ο σκοπός σας, η Αριστερά και τέτοια.
  Άρα , στον όποιο διάλογο τα αφήνουμε απέξω , ώστε να έχει νόημα η ανταλλαγή επιχειρημάτων.

  Εδώ ας κλείσω με το παράδειγμα της πόκας που λέτε ότι τόσο σας αρέσει, για να επιχειρηματολογήσω ότι αν θέλετε να παίζουμε , αυτό έχει νόημα αν αποδεχθείτε ..ντεκαβάζ.
  Μιλάμε λοιπόν για ένα παιχνίδι με ελάχιστους κανόνες (τεχνικής κα) όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ των συμμετεχόντων είναι το κύριο χαρακτηριστικό της λειτουργίας του.
  Όλοι μπαίνουν με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις και το μόνο που μετράει είναι το κέρδος.
  Ακόμη και φίλοι αν παίζουν μεταξύ τους ο καθείς είναι μόνος με στόχο να πάρει τα χρήματα του άλλου (αλλιώς προτείνεται να παίζουν με φασόλια)
  Επίσης προστατευτισμοί δεν ..χωράνε, ο καθένας που αποφάσισε να συμμετάσχει θα κινηθεί μέσα στο ανταγωνιστικό περιβάλλον και ότι πάθει , τόπαθε ..ας πρόσεχε (οικονομικά).
  Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις τίθεται ένα θέμα δικαιοσύνης , ισότητας κλπ.
  Ας πούμε ότι έχουμε ίσα δικαιώματα , αλλά δεν ξεκινούν όλοι από την ίδια βάση.
  Είναι σαφές ότι κάποιος ..φτωχομπινές δεν έχει καμία τύχη απέναντι σε κάποιον που το φυσάει το χρήμα (εκτός αν μιλάμε για κάποιον άσχετο) και αν έχει μια φορά αυτό θα είναι εξαίρεση.

  Ανοίγοντας μια παρένθεση, να πω ότι οι όποιες ομοιότητες με το …επάρατο Σύστημα είναι προφανείς.
  Αλλά εκεί (στο Σύστημα) οι θεωρητικοί (Σμιθ και τέτοιοι) έλεγαν ότι για να «έχεις τύχη να κερδίσεις» δεν αρκούν τα ίσα δικαιώματα, αλλάχρειάζεται ίση πληροφόρηση και ίση δυνατότητα εκτίμησης της κατάστασης.
  Έτσι μόνον ..λεσε φερ , λεσε πασε.
  Κλείνει η παρένθεση.
  Εδώ θέλω να σας πω για τις ομοιότητες με το μπλόκιν του …έιδους του παρόντος.
  Προστατευτισμοί δεν χωρούν (είναι όντως λυπηρή η εικόνα που δημιουργείται όταν ζητείται προστασία), αλλά έχουμε να κάνουμε με ένα μέσο που η ταχύτητα των «χτυπημάτων» είναι βέβαιο ότι θα ανεβάσει τη σύγκρουση σε επίπεδα που θα πλησιάσουν τον «μέχρι εσχάτων».
  Και πριν τα έσχατα προηγούνται οι ..αερομαχίες και τα συμπαραμαρτούντα.
  Στην Πόκα οι φιλικές παρέες σκέφτηκαν το εξής.
  Σε προκαθορισμένο χρόνο σταματά το παιχνίδι, οι κέρδισμένοι αποσύρουν τα κέρδη τους και όλοι ξεκινούν από την αρχή με καινούργιες κάβες.
  ΄΄Ετσι αποφέυγεται το παιχνίδι να ξεφύγει και από παρέα που διασκεδάζει να καταντήσει ..όμιλος κερδοσκόπων και να χαλάσουν καρδιές κλπ. Αυτό λέμε ντεκαβαζ.

  Εγώ λοιπόν μόνον έτσι παίζω , πρέπει ο άλλος να το δέχεται (άλλωστε απαιτείται ομοφωνία) και αυτά, ξέρετε δεμ λέγονται γίνονται.
  Άρα παραμένω αισιόδοξος.
  Και όλα αυτά διότι πιστεύω ότι ο Άνταμ Σμιθ είχε δίκιο στο τρίπτυχο 🙂

  Αν λέμε το ίδιο, πάμε και στις διασαφηνίσεις και στις ..φωτογραφίες

 178. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Είδε (ατε) ς στο άλλο ποστ,πόσο βαρύ είναι το ..πρόγραμμα μου , άρα δεν άργησα καθόλου και πολύ περισσότερο δεν ορροδώ προ ουδενός …συνεργάτου αλλά φευ ..»χρόνος ανίκατε μάχαν» ,όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι!
  (Που το έχω διαβάσει δεν θυμάμαι, αλλά τι τον έχουμε τον ..Αναγνώστη; ) 😉
  Καληνυχτίζω προς ώρας και εφιστώ την προσοχή ,ως λεγκαλιστής και λιγκβινταριστής, πως «όποιος την νύχτα περπατεί ,πάντα θα χάνει τη ..ροή » και αύριο βλέπουμε .
  ΥΓ
  Νίκιπλε, θα σε χρειαστώ οπωσδήποτε! 🙂
  ΥΓ 2 Μπέρνυ, βγες απ την γωνία ,σε …είδαμε 🙂

 179. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Είδε (ατε) ς στο άλλο ποστ,πόσο βαρύ είναι το ..πρόγραμμα μου , άρα δεν άργησα καθόλου και πολύ περισσότερο δεν ορροδώ προ ουδενός …συνεργάτου αλλά φευ ..»χρόνος ανίκατε μάχαν» ,όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι!
  (Που το έχω διαβάσει δεν θυμάμαι, αλλά τι τον έχουμε τον ..Αναγνώστη; ) 😉
  Καληνυχτίζω προς ώρας και εφιστώ την προσοχή ,ως λεγκαλιστής και λιγκβινταριστής, πως «όποιος την νύχτα περπατεί ,πάντα θα χάνει τη ..ροή » και αύριο βλέπουμε .
  ΥΓ
  Νίκιπλε, θα σε χρειαστώ οπωσδήποτε! 🙂
  ΥΓ 2 Μπέρνυ, βγες απ τη γωνία ,σε …είδαμε 🙂

 180. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ουπς, η Πόρσε ,οι Σκώτοι ή κολλητικό είναι; Καλό ξημέρωμα! 😉

 181. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τις καλύτερες ευχές μου επί τη ονομαστική εορτή του Νίκου ( και αν υπάρχουν άλλοι ..κρυφοί).
  Αν το γιορτάσει αύριο , λόγω υποχρεώσεων (όξω από χώρους πρόσβασης) δεν θα μπορώ να ..συμμετάσχω, και με δεδομένο ότι τα τραπέζια οι άρρενες συνηθίζουν να τα κάνουν ..όξω, δεν έχω απαιτήσεις να μου κρατήσετε μεζέ.
  Βέβαια μια ευκαιρία για τραπέζι ..μεζόν, ίσως να είναι την επόμενη εβδομάδα, ανήμερα της αναλήψεως του Απολλωνίου του Τυανέως (*) , ο οποίος είναι ..περίπτωση για όσους(ες) τυγχάνουμε ..κοντά στον Αρτεμίδωρο τις χάρες του και τις διδαχές του.
  Θα ήταν ευχής έργον να υπήρχαν από αγαπητές και σεβαστές συνδαιτημόνες έστω μικρά κεράσματα (μπορεί να έχουν δουλειές) , με προτίμηση στις κρέπες λουκάνικου και ίσως κάποιες μουσικές αφιερώσεις από ατάσθαλους.
  Αλλά και ο Sissa που αποτέλεσε αφορμή για να τον ανακαλύψω επίσης μια αφιέρωση θα ήτο χρήσιμη.

  Εν πάσει περιπτώσει εγώ το δωράκι μου στο Νίκο το δίνω τώρα, μη φανώ και ξεχασιάρης:

  (*) όπως είχα ενημερωθεί στο Ιστολόγιο του Ν.Σαραντάκου (χρόνια πολλά και ευτυχισμένα επίσης)

  Υγ Αγαπητέ Νίκιπλε σκεπτόμουν να σου πω χρόνια πολλά, αλλά ..μπα μάλλον 🙂 , για το θέμα των του ΙΤ επιφυλλάσομαι , όπως και για το τι θα γίνουμε με τον λικβινταρισμό που μας δέρνει ..αμφότερους 🙂

 182. Ο/Η bernardina λέει:

  Ναυτών η αέναη επιστροφή

  Τον καιρό των ονείρων και των μεγάλων ερώτων η θάλασσα μαζεύεται και μικραίνει. Συνάσσεται και γίνεται μια μικρή γαλάζια εστία που κλείνεται από βράχια σκαλωτά, λαξεμένα απ’ τον καημό και τα παινέματα των στεριανών.
  Εκεί μέσα στη διάφανη αυτή εστία καθρεφτίζεται ο πόνος τ’ ουρανού. Εκεί μέσα χωράει το κυνηγητό και το ταξίδι των νεφών. Εκεί και των πουλιών αντανακλάται το χαρούμενο ξεφωνητό και το ξέπνοο παράπονο.
  Η γαλάζια ετούτη μήτρα είναι που περιβάλλει και περιβάλλεται από της κτίσης την πανήγυρη. Εδώ, μέσα στα απύθμενα, μυστικά νερά της, μ’ όλους τους καιρούς, ξεδιπλώνεται ιχθύος ο μοναχικός περίπατος, ενώ ψηλά πλουμιστό πανάκι στεφανώνει τα βουνά και του ναύτη διαδηλώνει την αέναη επιστροφή.

  Γιώργος Κόρδης
  Δώδεκα ζωγραφιές και το παραμιλητό τους

  Και για την αντιγραφή και την αφιέρωση στον Νικόλα των Ναυτικών που γιορτάζει σήμερα,
  Μπέρνι.

  Χρόνια πολλά και καλά και σε όσους Νίκους ή Νικολέτες κρύβονται πίσω από τα γνώριμα ψευδώνυμα αλλά και σε όσους/όσες διαβάζουν σιωπηλοί.

  ΥΓ. Άσε με λίγο στη γωνίτσα μου στον πάγκο φιλαράκο να ξελαχανιάσω 😆
  Καλημερούδια α τούτι 😉

 183. Ο/Η nikiplos λέει:

  Να ευχηθώ κι εγώ, από εδώ χρόνια πολλά στους / στις εορτάζ-οντες(-ουσες) φανερούς(ες) ή μη.
  Νίκε Άλφα πολύ χρονος!

  Αγαπητέ Αναγνώστη ορθώς έπραξες… αν και το Νίκιπλος, μοιάζει με τον Νικόλαο… 😉

  Νίκος Παπάζογλου,
  Νίκος Ξυλούρης,
  Νίκος Γκάτσος,
  Νικόλας Άσιμος,
  τα τραγούδια μας έχουν μεγάλους δεσμούς με τον Νικόλα…

  Αφιερώνω μέρες που είναι ένα από τα ωραία τραγούδια του τελευταίου:

  χωρίς να θέλω να θίξω, πρόσωπα και πράγματα 🙂

 184. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Χρόνια πολλά οπωσδήποτε.
  Κρέπες με λουκάνικο είπατε; Αμέσως (τις δουλειές τις παρατάμε).
  ΥΓ. Και σφηνάκια με βότκα, κουαντρό και λεμόνι στο ψυγείο, στις γιορτές ξοδευόμαστε.
  ΥΓ2. Η τηλεόραση μεταφέρθηκε με ασφάλεια;

 185. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Στους συνεορτάζοντες και συνεορτάζουσες χρόνια πολλά, καλά με υγεία και χαρά!

  Αγαπητέ συνεργάτα (που είσαι γάτα ) ευχαριστώ από καρδιάς και εύχομαι ότι καλύτερο!
  Εννοείται ότι με την αφιέρωση ..κάλυψες και την ..Χανιώτισα του σπιτιού! 😉
  Άμποτε να βρεθούμε κάποτε στην όμορφη πόλη!
  Σαν ..κοσμοπολίτης που είσαι ελπίζω να σου αρέσει η ανταπόδοση 🙂

  Αγαπητέ Νίκιπλε ευχαριστώ, στην μέρα και στην …Μπερναρντίνα 😉 ταιριάζει και αυτός ο Νίκος σίγουρα! Αφιερωμένο εις αμφότερους!

 186. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Βεβαίως μου άρεσε και merci.
  Επίσης,

  χο χο χο

 187. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Συνερ-γάτα ,
  η αναθεώρηση είναι τίτλος ..τιμής και όχι ψόγος ,αλλιώς το μόνο που μένει είναι να κλείσουμε τα μάτια ,κουρτίνες …παράθυρα και τα μυαλά και να αρχίσουμε εντατικά μαθήματα …υπνοπαιδείας!
  Άντε πρωί-πρωί, μη τα πάρω στο …εποικοδόμημα! 🙂

 188. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Εν τω μεταξύ το ποστ αυτό, κυλώντας οι μέρες και με τις επετείους να διαδέχονται η μία την άλλη καθίσταται διαρκώς και μονίμως..επίκαιρο.
  Και η χθεσινή μέρα σημαδεύτηκε πριν τρία χρόνια τραγικά και ανεξίτηλα από την δολοφονία ενός μικρού παιδιού ,άδικα και απάνθρωπα όπως φαίνεται να ταιριάζει πια στην εποχή μας!

  Η αγκαλιά μιας μητέρας έμεινε άδεια για πάντα!

 189. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Αναγνώστη,

  Διαβάσαμε με προσοχή το τελευταίο σου σχόλιο. Είναι αλήθεια ότι σε αρκετά σημεία μάς μπέρδεψε. Και νομίζουμε ότι δεν είναι δική μας ευθύνη. Μπορεί κάποια ευθύνη να έχουμε, σύμφωνοι, ουδείς αναμάρτητος, αλλά δεν νομίζουμε ότι αυτή είναι η κύρια, το μεγαλύτερο μερίδιο. Εξηγούμαστε:

  Πολλά από αυτά που γράφεις είναι αυτονόητα. Λόγου χάρη: «[…]πρέπει καταρχήν να συμφωνήσουμε στο ότι ο ένας δέχεται τον άλλον ως συνομιλητή». Γιατί κρίνεις σκόπιμο να κάνεις αυτή τη διευκρίνιση, απευθυνόμενος προς εμάς; Σου έχουμε δώσει την εντύπωση ότι δεν δεχόμαστε τον ο π ο ι ο ν δ ή π ο τ ε εδώ μέσα ως συνομιλητή (με την εξαίρεση βέβαια ατόμων που μας κατηγορούν συκοφαντικά ως στημένους από την Ασφάλεια —ελπίζουμε να μας το επιτρέψεις και να μη μας κακοχαρακτηρίσεις γι’ αυτό… 😉 ). Αν σου έχουμε δώσει αυτή την εντύπωση, εμείς θα σου προτείναμε να την τσεκάρεις για να βεβαιωθείς ότι δεν κάνεις λάθος (που κάνεις!). Γιατί δεν ζητάς επ’ αυτού τη γνώμη τη γνώμη τού Β.Δ.Καργούδη, ας πούμε; Ή της Ένης. Με τις απόψεις τους διαφωνούμε σε πολλά και δομικά, αλλά αυτό δεν μας έχει εμποδίσει να έχουμε στήσει στο τσαρδί μας, όπου είναι πάντα ευπρόσδεκτοι, ή και εδώ, λακριντί κανονικό και κατ’ επανάληψη!

  Μετά, δεν καταλαβαίνουμε γιατί γράφεις το άλλο:

  «Αν υπάρχει θέμα “καταπάτησης δικαιώματος”, απλώς δεν συνομιλούν για να μη ζαλίζουν και τους υπόλοιπους με δίκιο, άδικο, κλπ κλπ.».

  Αυτό πού κολλάει στο όποιον διάλογο κάνουμε μεταξύ μας και γιατί το λες σ’ εμάς; Αν κάποιο από τα δυο μέρη αισθανθεί ότι καταπατείται κάποιο δικαίωμα θα το εκφράσει. Και σε έναν καλόπιστο διάλογο η άκρη θα βρεθεί. Αν πάλι κάποιο από τα δυο μέρη θεωρήσει ότι δεν βρίσκει άκρη στο συγκεκριμένο συζητούμενο θέμα θα παραιτηθεί από τη συνέχειά του. Κι αν καταλήξει ότι δεν θα βρει άκρη ποτέ, θα παραιτηθεί από οποιονδήποτε μελλοντικό διάλογο.

  Κι άλλο:

  «Αν κάνω μ@@@κία είναι μ@@@κια και δεν παίζει ρόλο η ..παρείστικη διάθεση και αν κάνετε, κάνετε και δεν παίζει κανένα ρόλο το πιστεύω σας , η ένταξή σας, ο σκοπός σας, η Αριστερά και τέτοια.
  Άρα , στον όποιο διάλογο τα αφήνουμε απέξω , ώστε να έχει νόημα η ανταλλαγή επιχειρημάτων».

  Και πάλι εδώ δημιουργείται η εντύπωση πως έχεις σχηματίσει τη γνώμη ότι θεωρούμε πως οι πολιτικές μας απόψεις θεωρούμε μάς δίνουν συγχωροχάρτι. Από πού βγαίνει αυτό; Από πουθενά, νομίζουμε.

  Κι άλλο ένα (αυτό μοιάζει με κερασάκι στην τούρτα):

  Περί ποίων προστατευτισμών μιλάς σ’ εμάς; Γιατί εμείς, απ’ όσο θυμόμαστε, μπορούμε να μιλήσουμε για τον προστατευτισμό εκείνων οι οποίοι ζητούσαν με αυτόν ή τον άλλον τρόπο την αποπομπή μας από αυτό το μπλογκ! Ή μπορούμε να μιλήσουμε για τον προστατευτισμό άλλων, που έχουν ζητήσει την προστασία τού товариш Яков, έτσι ώστε να ικανοποιηθεί η απαίτησή τους να μη παίρνουμε το λόγο όταν ανεβάζουν, ως φιλοξενούμενοι, δική τους ανάρτηση! Α υ τ ά εννοείς όταν κάνεις λόγο για προστατευτισμό; Και τα λες σ’ ε μ ά ς;;;

  Εκτός αν εννοείς ως προστατευτισμό τα όσα σού γράψαμε στον οξύ διάλογο που είχαμε όταν πήρες το λόγο για ένα ζήτημα στο οποίο εμπλεκόμαστε άμεσα! Αλλά εκεί, φίλε Αναγνώστη, καμία προστασία δεν ζητήσαμε από εσένα (εδώ δεν έχουμε ζητήσει από τον διαχειριστή!). Εκεί …τα άκουσες!

  Τα παραπάνω αναφέρονται σε πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε. Όπως καταλαβαίνεις, το «δεν καταλαβαίνουμε» εμπεριέχει την έννοια της διαφωνίας, η οποία και εξηγήθηκε κατά περίπτωση. Περνάμε τώρα σε κάτι για το οποίο χουμε κανονική απορία, μ’ άλλα λόγια δεν καταλαβαίνουμε τι θέλεις να πεις.

  Τι σημαίνει η μεταφορά περί ντεκαβάζ, προσαρμοσμένη στην περίπτωσή μας; Ότι κάποια στιγμή η συζήτηση για το α ή το β θέμα εξαντλείται; Μα κι αυτό δεν είναι αυτονόητο; Εμείς όταν νιώθουμε κάτι τέτοιο συνηθίζουμε να γράφουμε ένα τελευταίο σχόλιο, το οποίο, συνήθως, ξεκινάει με την κλισέ έκφραση «κλείνουμε από τη μεριά μας αυτή τη συζήτηση…» κ.λπ., κ.λπ. Το ζήτημα όμως είναι ότι η συζήτηση μπορεί να ξαναρχίσει με την παρέμβαση κάποιων αναγνωστών, που μέχρι εκείνη τη στιγμή παρακολουθούσαν σιωπηλοί.

  Και τέλος, μια και μοναδική προϋπόθεση από τη μεριά μας:

  Όπως έχεις καταλάβει, εμείς κάνουμε πολιτικές συζητήσεις με μεγάλη ευχαρίστηση. Εκείνο που κι αυτό μάλλον έχεις καταλάβει, αλλά καλού-κακού πρέπει να διευκρινίσουμε είναι το εξής:

  Κάνουμε πολιτικές συζητήσεις με μεγάλη ευχαρίστηση, αλλά δεν τις κάνουμε καθόλου μα καθόλου για διασκέδαση, pour passé le temps που λένε. Κι αυτό παρά το ότι, όπως ξέρεις, δεν διστάζουμε να χρησιμοποιούμε το χιούμορ σε κάθε ευκαιρία. Συνεπώς, αν εσύ δεν το βλέπεις έτσι, αν εσύ προτιμάς, όπως έχεις κάθε δικαίωμα, να βλέπεις την πολιτικολογία ως ένα είδος διασκέδασης, καλό είναι να μη μπλέξουμε.

  Τα λέμε

  ΥΓ Φίλε Αναγνώστη, έχει γούστο το εξής που παρατηρήσαμε, και δεν αντέχουμε να μη στο εκμυστηρευτούμε:

  Αφού αραδιάσεις καμιά εικοσαριά προϋποθέσεις και κανόνες, στο τέλος κάνεις λόγο για …laissez faire, laissez passer!!! Κοίτα, αν αρχίσουμε τίποτε παρτίδες πολιτικής πόκας, όποτε πέφτεις σε τέτοιες αντιφάσεις, εμείς μεν θα χάνουμε τα μάτια μας, γιατί θα μας τα βγάζεις με κάτι τέτοια, αλλά εσύ θα φεύγεις με τα …εσώρουχα! Κι αυτό, όταν θα μας πετυχαίνεις στις καλές μας! (Στις κακές μας, θα φεύγεις όπως μας γέννησε όλους η μάνα μας!) 😉

 190. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  leftG700,
  θα σας λυθούν πολλές απορίες από αυτές που εκφράσατε αν κατανοήσετε ότι το σχόλιό μου ήταν αυτό που έλεγε ότι είναι.
  «Προϋποθέσεις που θα μας κάνει να συνομιλούμε ..αξιόλογα» (όχι αν θα μιλάμε ή ..θα κάνουμε μούτρα ούτε αν θα ξεκατινιαζόμαστε, αυτό αποκλείεται, φρονώ).

  Έτσι, αυτά που μου γράφετε «που είδες ότι εμείς δεν» , «πού βρισκόμαστε εν αδίκω» κλπ, είναι εκτός θέματος, διότι δεν επιχείρησα αξιολόγηση της στάσης σας , τώρα, παλιότερα κλπ.
  Επίσης, δεν μούρθε να κάνω την ..χάρτα κανόνων συνομιλίας, είπατε να βάλουμε προϋποθέσεις, είπα συμφωνώ, είναι θετικό και είπα το πώς το βλέπω.
  Αν για κάθε αναφορά του οποιοδήποτε (εν πάσει περιπτώσει ..ημού) σε περιγραφή αρνητικής συμπεριφοράς, ώστε να προτείνω αυτό που καταλαβαίνω ως θετική, ψάχνετε να βρείτε «μήπως εννοεί εμάς με αυτό» , δεν θα βγάλουμε άκρη.
  Προτείνω να το ξαναδιαβάσετε έχοντας βγάλει τους εαυτούς σας από το κάδρο και ίσως δούμε το θέμα πιο ..διέξοδα

  Κατά τα λοιπά:
  Λέτε:
  —————–===========—————————–
  «Συνεπώς, αν εσύ δεν το βλέπεις έτσι, αν εσύ προτιμάς, όπως έχεις κάθε δικαίωμα, να βλέπεις την πολιτικολογία ως ένα είδος διασκέδασης, καλό είναι να μη μπλέξουμε».
  ——————–============————————
  Απόλυτο αλλά και αυτονόητο δικαίωμά σας (άρα τι απορίες είχατε στα παραπάνω).

  Μια ερώτηση μόνο.
  Πιστεύεται ότι το παρόν είναι Πολιτικό Μπλογκ;; (κάτσε ρε παιδί μου , μπορεί εγώ να μην κατάλαβα κάτι)
  Εγώ δήλωσα αισιόδοξος ότι μπορούμε και χωρίς ..συναντίληψη για το πώς βλέπουμε την Πολιτικολογία(*), αλλά μάλλον έκανα λάθος.
  Πάντως την προϋπόθεση που θέτετε, λυπάμαι δεν μπορώ να την αποδεχθώ, λέω να βλέπω και να μεταχειρίζομαι την πολιτικολογία ..κατά το δοκούν.
  Εκτός, επαναλαμβάνω, αν κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά σχετικά με το πού βρίκομαι και χαλάω καμιά σοβαρή πολιτική διεργασία που θα καταλήξει σε αποτελέσματα κλπ (τρολλάρω δηλαδή).
  Πάντως εκτός της συγκεκριμένης προϋπόθεσης, άλλες έχετε (να θέσετε);;

  Τέλος τo «τα άκουσες», «θα φύγεις ή με τα εσώρουχα ή ..όπως μας γέννησε η μάνα μας» κλπ, σίγουρα είναι μια ένδειξη θετικής ενέργειας (απόπειρα χιούμορ), συγκινητική θα έλεγα, αλλά ας επικεντρώσουμε στην ουσία, ..δεν χρειάζονται αυτά για να είναι η συζήτηση καλόπιστη και με θετική ..αύρα 😉

  (*) τέλως πάντων ή χρήση του όρου στο συγκεκριμένο σημείο είναι λάθος καθότι αρνητικά φορτισμένος, αλλά συνεννοούμαστε στο τι θέλουμε να πούμε.

 191. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Λοιπόν
  Αναγνώστη και Λέφτηδες : (ακολουθεί σημαντική ανακοίνωση)

  Έχετε χρεωθεί ήδη δύο (2) σακκούλες …ποπ-κορν ,από μία έκαστος, ένα (1) λίτρο κόλα και θα ακολουθήσουν ,όπως το πάτε το πράγμα, πίτσες, μπύρες και ουίσκι ως ..αποζημίωση
  για το φτωχό θέαμα και τις διαρκείς διακοπές του …αγώνος!
  Είπα και ελάλησα και αμαρτία ουκ έχω!

  Το …φιλοθεάμον κοινό!

 192. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μου φαίνεται ότι το κοινό υποτιμά τα θετικά μέτρα (οικοδόμησης εμπιστοσύνης) που χτίζονται.
  Επίσης νομίζει ότι παρακολουθεί κανα λαϊκό σπόρ (ποδόσφαιρο και τέτοια) και δεν αντιλαμβάνεται ότι εδώ το έχουμε κάνει (πρώτοι οι leftG700 το ζήτησαν, να τα λέμε αυτά) ρολάν γκαρός και γουίμπλετον.
  Για τράβα να ρωτήσεις τι θα πάθεις εκεί άμα την ώρα του σερβίς ..φωνασκείς (Χασάπη γράμματα, πάρε τα πόδια σου ρε παλτό και άλλα τέτοια λυπηρά).
  Αλλά καλά να πάθουμε που δώσαμε δωρεάν μερικά διαρκείας.
  Καλά τάλεγαν οι Χατζικοθοδωράκηδες παλιά, βάλε ακριβό εισητήριο και θα δεις πόσο ο άλλος εκτιμάει την ποιότητα.
  Θλίβομαι.

  ΥΓ Παρεμπιπτόντως γιατί ουίσκυ και όχι βερμούτ (όταν εγώ έλεγα ότι το τέλος του κατήφορου του ..αναθεωρητισμού είναι ο πάτος , εσύ μούλεγες για κουρτίνες και για ..υπνωτισμούς) 🙂

 193. Ο/Η bernardina λέει:

  Νικόλαε. Φίλτατε.

  Ύστερα από την παρακολούθηση του κατωτέρω βιδέου, δύο τινά μπορεί να συμβούν:
  1) Να εκτιμήσεις την βραδύτητα ως έχουσα τη δική της χάρη (διάφορον του γοργού 😉 )
  2) Όλα να σου φαίνονται (έστω για ένα μικρό διάστημα) πιο γρήγορα απ’ όσο είχες συνηθίσει.

  Ό,τι από τα δύο κι αν συμβεί, φρονώ ότι θα απολαύσεις με περισσότερη ηρεμία τα τσιπς και τα ποπκόρν (μη σου πω ότι θα παραγγείλεις και κωκ-σάμαλι-γλώσσα της πεθεράς-τουλούμπα, με μπιράλ και καπάκι μια σακούλα πασατέμπο αλατισμένο 😉 )

  Καλημερούδια α τούτι 🙂

  υγ. Ανάγνο, το τέλος του κατήφορου του αναθεωρητισμού είναι το ίδιο με το τέλος του κατήφορου του ορθόδοξου δογματισμού: τα σχόλια στα μπλογκ :mrgreen:

 194. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ε τώρα να μην επικαλεστώ την ..λαική σοφία (στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κλπ) γίνεται ; Δεν γίνεται !
  Ώς πότε ..μέτρα ,νέα μέτρα εις βάρος (οπωσδήποτε) του λαού , ανάλγητοι;;;
  Αλλά τι μπορούμε να περιμένουμε από εκπροσώπους των ..ελίτ και της ..νομενκλατούρας;
  Μετα το ρολάν γκαρός και το γουίμπλετον έρχεται και το κυνήγι των …τίγρεων της Σιβηρίας άραγε;

  Φωνασκίες στο σερβίς ;Έγινε σερβίς ; Τα …πολυεστιακά μου ,γρήγορα!

  Ε ναι,τι άλλο ; Διαρκείας!Έλεγα κιεγώ πόθεν η απέχθεια στο ..ουμπουντού και γενικώς στις ανοικτές διαδικασίες! Πάντα κλειστά κυκλώματα έχουμε να αντιπαλέψουμε εμείς οι ..λαικοί αγωνιστές.
  Χαίρομαι ….που έπεσαν επιτέλους οι μάσκες !

  ΥΓ
  Τωώωωρα θυμηθήκαμε το βερμούτ;;Εν πάσει περιπτώσει όταν είναι ..τζάμπα, το ακριβότερο ..συμφέρει! 😉 🙂
  Για να μη θυμηθώ τα περί ..αποστασίας! 🙂

 195. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Μπέρνυ
  εκπλήσσομαι!! Ευχάριστα!
  Θεωρητικής κατεύθυνσης νόμιζα ότι είσαι και σε βλέπω ..εξπέρ στην θεωρία της σχετικότητας!
  Αυτό το μπιράλ πόσο μου έχει λείψει νάξερες!Ευχαριστώ ιδιαιτέρως! 🙂
  Και για τον υπερπλήρη μπουφέ ,βεβαίως ,βεβαίως! Θα μας χρειαστεί. 😉

 196. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Καλησπέρα σε όλους-ες!

 197. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Αναγνώστη,

  Με το χέρι στην καρδιά: έχουμε πειστεί πλέον ότι μας πουλάς τρέλα! Όπου ‘πουλάω τρέλα’, όπως το καταλαβαίνουμε και το εννοούμε εμείς, δεν σημαίνει ‘αστειεύομαι’, ‘πειράζω’, ‘τσιγκλάω’, ‘σαρκάζω’ και όλα τα σχετικά, αλλά ‘‘δουλεύω’’ κάποιον, τον κοροϊδεύω. Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι αν αυτό το κάνεις συνειδητά ή όχι (είναι ανοιχτές και οι δυο οψιόν), αλλά, σε κάθε περίπτωση, όσο δεκτικοί είμαστε στα αστεία, στα πειράγματα, ή στα τσιγκλίσματα, άλλο τόσο ανεπίδεκτοι μαθήσεως είμαστε στο πώς να συζητάμε με κάποιον που πουλάει τρέλα.

  Μόλις δημοσιοποιήσαμε μια ετυμηγορία. Φυσικά, δεν θα την αφήσουμε έτσι, στον αέρα, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία δηλαδή. Πάρε λοιπόν, εσύ και όποιος άλλος ενδιαφερόμενος, μολύβι και χαρτί και γράφτε:

  Πώς ξεκίνησε αυτός ο μεταξύ μας διάλογος; Ξεκίνησε όταν ε σ ύ, α υ τ ο β ο ύ λ ω ς και ε θ ε λ ο ν τ ι κ ώ ς, παρενέβης, έκανες παρέμβαση που λέμε, εμμέσως πλην σαφώς (σχόλιό σου, 05/12/2011 στις 2:08 μμ) σε μια έμμετρη και παιγνιώδη μεν πολιτική συζήτηση που είχαμε με τον Νίκο Άλφα, πλην όμως με απολύτως σοβαρό υπόβαθρο, όπως μπορεί να καταλάβει οποιοσδήποτε αναγνώσει τον σχετικό διάλογο.

  Αυτό, ως τακτική εισόδου και συμμετοχής σε μια συζήτηση που διεξάγουν δυο μέρη από κάποιον τρίτο, είναι μια συνηθισμένη και καθ’ όλα ‘‘νόμιμη’’ και αποδεκτή πρακτική στους ιντερνετικούς διαλόγους. Δεν έχουμε κάτι να σου προσάψουμε, αφού όλοι καταφεύγουν σε αυτή, χωρίς ούτε εμείς να αποτελούμε εξαίρεση. (Για παράδειγμα: πρόσφατα κάναμε μια τέτοια παρέμβαση σε κάτι που έγραψε η σεβαστή Προγιαγιά με σκοπό να το συζητήσουμε μαζί της. Για τους δικούς της λόγους δεν ήθελε διάλογο μαζί μας και το θέμα τελείωσε εκεί. Αλλά την παρέμβαση την κάναμε όμως.) Επομένως, μέχρι εδώ κανένα πρόβλημα. Ή μάλλον, κανένα πρόβλημα εκτός από το εξής:

  Δεν μας ήταν σαφές πού σοβαρολογούσες και πού όχι. Κι επειδή όχι μόνο δεν είχαμε αντίρρηση να συζητήσουμε μαζί σου τα θέματα που έθιγε το σχόλιό σου (θέματα παρμένα όμως από δικό μας διάλογο με τον Νίκο Άλφα, το ξαναθυμίζουμε αυτό), αλλά, επιπρόσθετα, θ έ λ α μ ε να συζητήσουμε, σου ζητήσαμε (σχόλιό μας, 05/12/2011 στις 4:21 μμ) να διευκρινίσεις το αντίστοιχο σοβαρό υπόβαθρο του δικού σου παιγνιώδους παρεμβατικού σχολίου για να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε. Αυτή τη διευκρίνιση την ορίσαμε ως μοναδική προϋπόθεση για να γίνει κάποια συζήτηση, η οποία, βεβαίως, κάλλιστα θα μπορούσε να διεξαχθεί με παιγνιώδες ύφος. Σε απλά ελληνικά σου είπαμε το εξής απλό: ξεκαθάρισε βρε άνθρωπε τι εννοείς, για να το συζητήσουμε, αφού θέλεις κουβέντα κι εμείς συμφωνούμε να την κάνουμε. Δεν βάλαμε, συνεπώς, π ρ ο ϋ π ο θ έ σ ε ι ς όπως, με ηθελημένα ή αθέλητα κουτοπόνηρο τρόπο, προσπαθείς να παρουσιάσεις (σχόλιό σου 05/12/2011 στις 4:58 μμ), για να δικαιολογήσεις πιθανόν —βεβαιότατα— τους δικούς πολυάριθμους κανόνες του …laissez faire, laissez passer! Ορίσαμε τη μια και μοναδική προϋπόθεση, που αν δεν ισχύει, αν δηλαδή ο ένας από τους δυο δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς εννοεί ο άλλος, δεν μπορεί να διεξαχθεί ουδεμία έ λ λ ο γ η (αδιάφορα αν είναι παιγνιώδης ή όχι) συζήτηση. Αυτό εσύ το αποκαλείς …«κανόνες»;;;

  Αλλά, ας πούμε ότι αυτό ήταν μια παρεξήγηση, μια παρερμηνεία. Στο ίδιο σχόλιό σου (05/12/2011 στις 4:58 μμ) μισοδιακρίναμε —και τώρα είμαστε πλέον βέβαιοι— και δυο απόπειρες να μας πουλήσεις τρέλα.

  Η πρώτη, όταν γράφεις:

  «Κατ’ αρχήν κακώς διακρίνατε τις “αφεντομουτσουνάρες σας” στο συγκεκριμένο σχόλιο , δεν σας φωτογράφιζε, τουλάχιστον άμεσα».

  Δεν γράψαμε ότι τις διακρίναμε άμεσα. Γράψαμε ότι τις διακρίναμε έμμεσα, όπως ακριβώς ήταν τα πράγματα. Επομένως τι γράφεις «Κατ’ αρχήν κακώς διακρίνατε τις “αφεντομουτσουνάρες σας” στο συγκεκριμένο σχόλιο»; Μας δουλεύεις ή μας επεξεργάζεσαι;

  Η δεύτερη όταν γράφεις:

  «Όμως δεν μπορώ να μην υποσημειώσω, με μεγάλη μου χαρά, ότι υποβάλλατε αίτημα (επιθυμία) για διάλογο»!!!

  Στον ύπνο σου το είδες αυτό, φίλε Αναγνώστη; Κανένα αίτημα για διάλογο μαζί σου δεν υποβάλλαμε. Α ν τ α π ο κ ρ ι θ ή κ α μ ε με όλη την κ α λ ή πίστη στη δ ι κ ή σου παρέμβαση που α υ τ ή ήταν έμμεση πλην σαφής εκδήλωση θ έ λ η σ η ς να συμμετάσχεις στον διάλογο. Διάλογο που είχαμε ανοίξει εμείς με τον Νίκο Άλφα και κ α ν έ ν α ν άλλον, αναγνώστη ή μη!!! Προχωράμε.

  Ακολούθησε το σχόλιό σου (06/12/2011 στις 12:25 πμ). Σε αυτό κατέγραψες ένα σωρό αυτονόητους κατά την άποψή μας κανόνες, απευθυνόμενος αποκλειστικά σ’ εμάς. Γιατί το έκανες, ειδικά για εμάς, όταν για άλλους, που έχουν παραβιάσει μερικούς από τους συγκεκριμένους κανόνες, όχι μόνο δεν έχεις νιώσει παρόμοια ανάγκη, αλλά, επιπλέον, συζητάς μαζί τους μες την καλή χαρά;;; Δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα! Και γι’ αυτό εκφράσαμε τις απορίες μας στο επόμενο δικό μας σχόλιο (07/12/2011 στις 6:24 μμ). Αυτό ήμασταν υποχρεωμένοι να το κάνουμε και για έναν ακόμα και καθόλου ασήμαντο λόγο: από τη στιγμή που απευθυνόσουν σ’ εμάς, η παράθεση και μόνο αυτών των κανόνων θα μπορούσε να δώσει την εντύπωση σε κάποιον που θα διάβαζε διαγώνια (και ‘‘πάτημα’’ σε κάποιον που θα διάβαζε κακόπιστα) ότι είμαστε ε μ ε ί ς αυτοί που τους παραβιάζουν! Κάτι τέτοιο, όπως θα έπρεπε να καταλαβαίνεις, δεν ήμασταν διατεθειμένοι να το επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση!

  Και φτάνουμε στο τελευταίο σου σχόλιο (07/12/2011 στις 8:35 μμ). Το οποίο, νομίζουμε, ότι κάλλιστα θα μπορούσε να παρουσιαστεί σε εκπαιδευτικό σεμινάριο πωλητών με θέμα «Πώς να πουλάτε ηλεκτρικό ψυγείο σε Εσκιμώους και τρέλα σε νομπελίστες φυσικής»!

  Σε αυτό μας λες ότι πρέπει να βγάλουμε τους εαυτούς μας από το κάδρο (με Νεφελίμ συνομιλούσες μέχρι τώρα;), επαναλαμβάνεις τις ηθελημένα ή αθέλητα κουτοπονηριές ότι τάχα εμείς ήμασταν που θέλαμε να βάλουμε κανόνες και άλλα τέτοια ορέα! Εκ των οποίων ένα είναι πραγματικό κερασάκι στην τούρτα και αξίζει μια κάποια ιδιαίτερη μνεία.

  Μας ρωτάς, αν αυτό το μπλογκ είναι …πολιτικό!!! Όχι, φίλε Αναγνώστη, δεν είναι πολιτικό, έχεις δίκαιο σ’ αυτό. Και σ’ ευχαριστούμε που μας άνοιξες τα μάτια, γιατί είχαμε πάρει στραβό δρόμο! Μετά όμως από αυτή τη σωτήρια ερώτησή σου, κάναμε μια αναδρομή σε καμιά πενηνταριά προηγούμενες αναρτήσεις και διαπιστώσαμε ότι γύρω στο 70% από αυτές (σου εξομολογούμαστε μάλιστα ότι ‘‘κλέψαμε’’ και λίγο!) αφορά στις μεθόδους εκτροφής αγρίων κονίκλων, στα διαζύγια διασημοτήτων τού Χόλυγουντ και στο μαντάρισμα καλτσών σκούρου χρώματος! Και εδώ, καθώς φτάνουμε σιγά-σιγά προς το τέλος τού σχολίου μας, πρέπει να μιλήσουμε απολύτως σοβαρά.

  Αυτό είναι ένα μπλογκ που ανεβάζει κατά συντριπτικό ποσοστό πολιτικές αναρτήσεις, άσχετα αν είναι χιουμοριστικές, σαρκαστικές, συναισθηματικές ή και πολεμικές. Οι σχολιαστές έχουν όλο το ελεύθερο να μιλήσουν για το κάθε φορά θιγόμενο ζήτημα ή να λοξοδρομήσουν ασχολούμενοι με κάτι παράπλευρο. Έχουν όλο το ελεύθερο να κάνουν από χαβαλέ μέχρι σοβαρολογία, χρησιμοποιώντας στη δεύτερη περίπτωση το χιούμορ ή όχι κατά το δοκούν, και αποφεύγοντας τον ξύλινο λόγο, τα τσιτάτα και την πώληση κομματικών κουπονιών.

  ΕΠΙΛΟΓΟΣ, ΕΠΙΜΥΘΙΟ,ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

  Φίλε Αναγνώστη, είναι προφανές ότι οι τροχιές μας δεν συναντιούνται. Εξ άλλου το ξεκαθάρισες (και σε ευχαριστούμε): δεν είσαι διατεθειμένος να συμμετάσχεις σε συζητήσεις στις οποίες δεν θα έχεις το ελεύθερο να συζητάς, όποτε κρίνεις σκόπιμο, pour passé le temps. Και όταν κάποιος συζητάει pour passé le temps, και τρέλα μπορεί να πουλήσει και φύκια για μεταξωτές κορδέλες κι ό,τι του κατέβει. Να μας συμπαθάς, αλλά εμείς δίνουμε άλλη αξία στο χρόνο. Και στην τελική, δεν μας περισσεύει. Δεν ξέρουμε για σένα και δεν μας αφορά, αλλά για εμάς έτσι έχει η κατάστασή μας.

  Συνεπώς: Καμία πολιτική συζήτηση δεν μπορούμε να έχουμε μαζί σου. Κι αυτό, γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι, ανεξάρτητα από το ποσοστό χιούμορ, πειραγμάτων, ‘‘μπηχτών’’ κ.λπ., κ.λπ., που αυτή θα μπορούσε να περιέχει (κανένα πρόβλημα από εμάς!), δεν μπορεί να διεξαχθεί με έλλογο τρόπο. Επομένως, δεν μπορεί να καταλήξει και σε έλλογα συμπεράσματα (συμφωνίας ή διαφωνίας), άρα δεν έχει και κανένα νόημα να διεξαχθεί (και, φυσικά, να παρακολουθηθεί από το φιλοθεάμον κοινό, τουλάχιστον το έλλογο). Έχεις όλο το δικαίωμα να πουλάς τρέλα προς οποιονδήποτε. Φανταζόμαστε όμως να μας αναγνωρίζεις κι εμάς το δικαίωμα να μην αγοράσουμε. Αν και, για να τα λέμε όλα, αν σκεφτεί κανείς ότι η τωρινή συζήτηση μαζί σου μας κόστισε κοντά 2.500(!) λέξεις, καμιά τρακοσαριά γραμμάρια από δαύτη αγοράσαμε και είπαμε κι ένα τραγούδι! 😉

  Τα λέμε (για οτιδήποτε άλλο, ακόμα και για την εκτροφή αγρίων κονίκλων, αλλά όχι για πολιτική)

  ΥΓ Εννοείται ότι έχεις όλο το ελεύθερο να παρεμβαίνεις σε οποιαδήποτε συζήτηση διεξάγουμε με οποιονδήποτε σχολιαστή. Όποτε αισθανθούμε ότι χρειάζεται αντιπαρέμβαση εκ μέρους μας, θα την κάνουμε, όχι βέβαια απευθείας μαζί σου. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα θέλαμε να σου υπενθυμίσουμε ότι, για να φύγει κανείς με τα εσώρουχά του (στη χειρότερη περίπτωση χωρίς αυτά), δεν είναι απαραίτητο να παίξει πόκα σε τραπέζι με τσόχα και μάρκες. Μπορεί να του συμβεί ακριβώς το ίδιο και στο internet poker! 😉

 198. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Νίκο Άλφα,

  Ό,τι χρεωθήκαμε, χρεωθήκαμε (ας προσέχαμε! 😉 ). Αλλά, από τα υπόλοιπα (πίτσες, μπύρες και ουίσκι), δεν αναγνωρίζουμε τίποτε! Κι όπως είδες δικαίως (ακόμα και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο να μας τρέξετε, θα χάσετε πανηγυρικά και θα χρεωθείτε και τα δικαστικά έξοδα! 😉 ) Όποιος λοιπόν έσπευσε να τα αγοράσει να ξηλωθεί κανονικά και ν’ αφήσει τα σού ‘πα-μού ‘πες! Ας …πρόσεχε κι αυτός! 😉

  Τα λέμε

 199. Ο/Η bernardina λέει:

  Μπονσουάρ, μουτόν νουάρ 🙂

 200. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  » Φίλε Αναγνώστη, είναι προφανές ότι οι τροχιές μας δεν συναντιούνται. Εξ άλλου το ξεκαθάρισες (και σε ευχαριστούμε): δεν είσαι διατεθειμένος να συμμετάσχεις σε συζητήσεις στις οποίες δεν θα έχεις το ελεύθερο να συζητάς, όποτε κρίνεις σκόπιμο, pour passé le temps.»
  ok, και όπως λέμε πάντα ..η ζωή θα δείξει.

  Για τα υπόλοιπα που αναφέρετε δεν έχω να προσθέσω ή να αντικρούσω κάτι, όχι γιατί σας υποτιμώ ή θεωρώ ότι αυτά που αναφέρετε δεν αξίζουν σχολιασμού, αλλά γιατί θα μπαίναμε σε μια συνδικαλιστικοποίηση της κουβέντας που δεν θα άξιζε σε κανέναν μας. (εννοώ πολύ συζήτηση για δευτερεύοντα ζητήματα, και μάλιστα του είδους «εννοούσε ο ένας και άλλος εννόησε κλπ», αφού το κύριο έχει προσδιορισθεί και είναι η εκτίμηση ότι δεν μπορούν να συναντηθούν οι τροχιές μας σε αυτά τα θέματα).

  Κρατήστε μόνο κάτι: Εδώ μέσα, όπως και ..εκεί έξω δεν είναι τα πάντα ανταγωνισμός (αν και παίζει μεγάλο ρόλο) και ότι γενικώς οι κόντρες είναι μέσο και όχι σκοπός.
  Και όχι δεν θέλω να σας εγκαλέσω για κάτι, θεωρώ το συμπέρασμα χρήσιμο και για τους 2 μας που δαπανήσαμε κάποιο χρόνο , έστω για να καταλήξουμε ότι «δεν δυνάμεθα», κάτι το οποίο δεν πρέπει να μηδενίζουμε.

 201. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μπέρνυ αυτά να τα βρειτε οι Αναθεωρητές με τους Ορθόδοξους, εγώ, όπως είδες, …ρέπω προς τους Διαμαρτυρόμενους (Άνταμ Σμιθ και έτσι) 🙂
  ΠΑρεπιμπτόντως η γλώσσα της πενθεράς τι είναι;;

  Αναθεωρητά, τι θα πει ποιο σερβίς. Τσάμπα φόρεσα τα λακόστ και τα ντιαντόρα(περικάρπια και ..κορδέλλα στα πλούσια μαλλιά);;
  Αλλά έτσι είναι, ..εξ’απαλών ονύχων μάθατε στο να αμφισβητείτε τα πάντα και να σας ξυνίζουν όλα και μετά μου θέλετε να γίνετε δύναμη εξουσίας. 🙂

  Τώρα που έλεγα για προστεστάντες , ορθόδοξους κλπ, αντικαλησπέρα 🙂

 202. Ο/Η bernardina λέει:

  http://syntageskardias.blogspot.com/2011/02/blog-post_07.html

  Γλώσσα της Πεθεράς: μεγάλο σουξέ στα σίξτις-σέβεντις και έρλι έιτις στα συνοικιακά σινεμά της Βου Πειραιά που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Ανταγωνίστρια της τουλούμπας, του σάμαλι και του κωκ.

  Ύστερα οι θερινοί αρχίσανε να παίζουνε αγώνες κατς και οι χειμερινοί γίνανε συνεργεία και μαραγκούδικα, κλαψ λυγμ…
  Στο τέλος όλοι φαγωθήκανε από τη μαρμάγκα την αντιπαροχή και πολυκατοικιοποιήθηκαν. Έμεινε το έρμο το Ρεξ που έγινε δημοτικός χειμερινός και ένα άλλο, καμπριολέ, που μετονομάστηκε σε Μελίνα. Αυτά.

 203. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Σαν παραλλαγή των Μπαμπάδων μοιάζουν ή όχι ;; (έτσι και αλλιώς ενδιαφέρουσες είναι).
  Εγώ στα έρλυ έιτις συναντούσα στους Κινηματογράφους της ..συμπρωτέυουσας τα ροξάκια.
  Όντως τα πεθύμησα και δεν ξέρω αν τα έχουν πια.

  ..Παρεπιπτοντως, τώρα που η Προγιαγιά δήλωσε διαθεσιμότητα για κεράσματα, το Μαύρο Πρ’όβατο ήρθε και είπε ότι ασμένως θα φέρει κραchα, εσύ είσαι ..ψαγμένη στα κεράσματα της καρδιάς , ο άλλος , άμα θέλει να έχει μούτρα, πρέπει να φέρει ΚΑΙ βερμούτ ΚΑΙ ουίσκυ, εγώ με τους άλλους ..το κλείσαμε (συμφωνήσαμε διαφωνώντας), μπορεί να εμφανισθεί και κάνας(μια) άλλη με κανά βερμούτ και κανας άλλος με καμιά βιντεοταινία του 70 για συνοδεία στις γλώσσες, δεν κάνουμε κανα γρήγορο την άλλη βδομάδα με καμιά ..ψιλοαφιέρωση γενικώς με τραγούδια;;

 204. Ο/Η bernardina λέει:

  Μέσα!
  Άλλωστε η κρίση θέλει καλοπέραση!

  Οι μπαμπάδες (μνιαμ μνιαμ, άλλη μεγάλη αδυναμία κι αυτή!) γίνονται με μαγιά και είναι σπογκώδεις. Οι πεθερόγλωσες είναι τραγανές γιατί φτιάχνονται με σφολιάτα. Γευστικά, φέρε στο νου σου κάτι σαν τους κορνέδες. Μ’ αυτούς συγγενεύουν περισσότερο.

  Ροξάκια, ε; Μμμμ…

 205. Ο/Η kapetanios λέει:

  χαιρετώ σας (και Νικολή, χρόνια μπόλικα και καλά 😉
  περί ποπκορν μίλησε( μετά το 7ο λεπτό του σχετικού βιδεο) και ο Βαρουφάκης κάπου στο Τέξας

  http://www.laits.utexas.edu/eur/keynote.html

 206. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Γειά σου Καπετάνιε 🙂

 207. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Είπαμε για τον χρόνο ,δεν είπαμε; 😦
  Και θα …Ξηλωθώ κανονικά και εκτός από ουίσκι ,βερμούτ ΚΑΙ τσικουδιά και κρασί και τσί΄πρα και ότι τραβάει η καρδιά σας (μας), … αμφότεροι! 😉
  Τέτοιος ..μπουφές και ..κάβα δεν θα πάνε χαμένα βέβαια!
  Γεια σου Μαυροπρόβατε! 🙂
  Καπετάνιε , επιτέλους ορέ καρντάσι,νάσαι καλά, να οργώνεις τις θάλασσες και να σκίζεις τα ..δίκτυα! 🙂
  Παρεμπιπτόντως, τα λέει κι ο Βαρουφάκης, αλλά ποιος τον ακούει; 😉

 208. Ο/Η Τρικοτέζα λέει:

  Που είναι ο Νόσφυ;

 209. Ο/Η tamistas λέει:

  οέο πού είναι ο Νόσφυ;

 210. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αυτό λέω, να κάνουμε μια γι(ζ)ορτούλα την προσεχή εβδομάδα, ώστε να έχει (επιπλέον) κίνητρο, και να έρθει από νωρίτερα στις ετοιμασίες , αφού πρέπει:
  «(να εμφανισθεί) και κανας άλλος με καμιά βιντεοταινία του 70 για συνοδεία στις γλώσσες».
  Είναι ειδικός στον Ιταλικό Κινηματογράφο

 211. Ο/Η bernardina λέει:

  Πάνω που ετοιμαζόμουν να πω ότι μου έλειψε ο Νόσφης…

  Ανάγνο, μου θύμισες ένα τεύχος του Αστερίξ που μιλούσαν με κρητική προφορά. («Αυτό είπα κι εγώ: Γάμα ζώτα όμικρον ρο ταυ ήτα. Ζορτή!»)

 212. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Είναι οι κοινές ..προσλαμβάνουσες Μπέρνυ, όταν τόγραψα αυτό είχα στο νου μου (από κει το ξεσήκωσα).
  Πάντως το θέμα της παρουσίας του (του Κινηματογράφου και δη του συγκεκριμένου 😉 ) στη Γιορτή δεν είναι μόνο ..πουρ πασέ λε ταμπ και διασκέδαση.
  Είναι ..κοντιτια σινε κβα νον για να τεθούν θέματα από άρρενες για το έβλογο του θαυμασμού τους στην Αντονέλι, Καρλάτος κλπ, από εκπρόσωπους του άλλου μισού (του ουρανού) για τον Μαστρογιάννι και ίσως το Τζανίνι , πιο πολιτκοποιημένοι θα ανφαρθούν στην ..αύρα της Μαριάντζελα Μελάτο και πιο πολιτικοποιημένες (τότε) στον …Ομέρο Αντονούτι (γούστα είναι αυτά) και γενικώς είναι κοντίσ(τ)ια (μην επεκτείνομαι).
  Δεν ξέρω μήπως είναι ευκαιρία να συζητηθεί και το θέμα της Ισιδώρας Ντάνκαν και χρειασθούμε και καμιάν άλλη που εξειδικεύεται στο μπαλέτο.
  Πάντως μην υποτιμηθεί η πρότασις εκφράζει ..αναγκαιότητα.

 213. Ο/Η bernardina λέει:

  Βιάζομαι, το ξέρω, αλλά δεν μπόρεσα να συγκρατήσω την επιθυμία.
  Χαρισμένο α τούτι 😉

 214. Ο/Η bernardina λέει:

  a luna ‘un avi ciammi e vui l’aviti
  Idda I’argento e vui l’oro purtati
  Idda la luci spanni
  Idda la luci spanni
  E vui la dati.

  La luna in cielo e vui lucite in terra
  Site ‘na donna di belizzi rari
  E spirluciti como
  E spirluciti como
  Una lanterna
  Como varca a macieddu supra mari.
  Como varca a macieddu supra mari.

  Ne lo tuo pietto ‘n aucieddo ci verna
  Nella tu vucca ‘n arburi ci arridi
  Bella ca fusti fatta
  Bella ca fusti fatta
  In vita eterna
  Tutti l’arburi sicchi fai sciuriri
  Tutti l’arburi sicchi fai sciuriri

 215. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Συμφωνώ απολύτως με τους στίχους και το νόημά τους , δεν θα μπορούσα να το γράψω καλύτερα (μάλλον) 🙂
  Τσάο μπαμπινες και μπαμπουινι 🙂

 216. Ο/Η kapetanios λέει:

  νικαλφα
  προς το παρόν σκίζουμε….. τις καλτσοδέτες μας 🙂
  *
  αναγνώστα
  η «ανάπτυξη» στις μέρες μας είναι μια πολύ πολύ περίεργη υπόθεση(δες το σχετικό βιδεο και πεμε τι καταλαβαίνεις)

 217. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καπετάνιε , φαντάζομαι ότι πολλά προκύπτουν που μπορεί να καταλάβει κανείς.
  Από μια πρώτη ματιά υπάρχει το ζήτημα του τι σημαίνει η αναγωγή των συμπεριφορών της Αγοράς σε συνταγή και η δογματική (μέχρι εμμονής) εφαρμογή της.
  Φούσκα, θεώρηση των Ανθρώπινων Πόρων από τη σκοπιά του β συνθετικού, άρα και ανάλογη συμμετοχή στο παζλ, πιθανές ανθρωπιστικές καταστροφές κλπ.

  Ξέρεις υπάρχει μια άποψη και ότι γίνεται πολύ συζήτηση (χρόνια τώρα) ότι το πρόβλημα της μαρξιστικής (μαρξικής) θεώρησης για την Οικονομία πάσχει στο σημείο της πρότασης ενός εναλλακτικού μοντέλου τοποθέτησης των παραγόμενων Πόρων (αξίας κλπ) με τρόπο που να αναπαράγονται και να ΜΠΟΡΕΙ να αξιοποιηθούν με αυτό που λένε βέλτιστο τρόπο. Εναλλακτικό σχετικά με τα του Κέρδους κλπ
  (το ξέρω ότι το ξέρεις, δεν ρωτάω 🙂 )

  Εδώ βλέπουμε το όριο της εφαρμογής του ..μη εναλλακτικού Μοντέλου (σα να βλέπεις τις κατοικίες των ΗΠΑ , αλλά στο πιο μαζικό και τραγικό).

  Ένα δεύτερο που μου κίνησε το ενδιαφέρον είναι τα ..σημαινόμενα σε σχέση με την Κίνα.
  ΑΝ κάποτε μιλάγαμε για βίαιη αγροτοποίηση , αύτο που μου έδειξες δεν συνιστά βίαιη αστικοποίηση;;
  Τελικά ο βολουνταρισμός δεν είναι εύκολο πράγμα , όντως σε εκδοχές ανταγωνιστικών version (ας πούμε καπιταλιστικές) είναι ..ζόρικο πράμα.
  Αυτά και τα ξαναλέμε, ελπίζοντας θα μου πεις εν τω μεταξύ και την άποψή σου .. να ξεσηκώσω καμιά ιδέα , τροφή για σκέψη κι έτσι (πάω για κανα δίωρο να σκίσω καμιά καλτσοδέτα και εγώ 🙂 )

 218. Ο/Η Left G700 λέει:

  Οι κόντρες είναι αναπόφευκτες όταν κάποιοι αποσκοπούν σε κάτι. Ακόμα κι αν αυτό το κάτι είναι η διασκέδασή τους. Ευτυχώς ή δυστυχώς, εμείς έχουμε άλλα πράγματα από την πολιτική για να διασκεδάζουμε. Π.χ., το επισυναπτόμενο φιλμάκι. Whoever sees things differently be our guest!

 219. Ο/Η bernardina λέει:

  Τι κάνετε έτσι ρε παιδιά;
  Κάπου έπρεπε να χρησιμοποιηθούν τα εκατομμύρια τόνοι… ατσαλιού που έφτιαξε ο Μεγάλος Τιμονιέρης! Και υπάρχει καλύτερη εφαρμογή από το οπλισμένο σκυρόδεμα; 😉
  Άλλωστε οι σύντροφοι διέταξαν το χτίσιμο αυτών των πόλεων για να τις παραδώσουν μετά στους εργάτες που ίδρωσαν για να τις φτιάξουν. Τα περί αισχροκέρδειας και φούσκας είναι γκρίζα προπαγάνδα του καπιταλιστή αναλυτή με το ειρωνικό χαμόγελο για να κακολογήσει το Νέο Κινεζικό Θαύμα :mrgreen:

 220. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μπέρνυ, όσο με βοηθάνε τα αγγλικά μου κατάλαβα ότι παρόλο που οι πόλεις έχουν ερημώσει, συνεχίζουν να χτίζονται και αυτό είναι το εντυπωσιακό.
  Ενώ λοιπόν το ξέρουν , έχουν δημιουργηθεί συμφέροντα και ομάδες (διάφορες αυτού που λέγαμε συγκροτημένη πολιτικά τάξη) που δεν θέλουν να το ακούσουν.
  Όσο πιο κοντά έρχεται η ώρα που η πραγματικότητα θα συγκρουσθεί με το ..φέηκ, τόσο περισσότερο εντείνεται η επιθυμία για γρήγορη ..αποκομιδή (κερδοσκοπία και τέτοια).
  Όταν αυτό συνδυάζεται με πλήρη ταύτιση του επιχειρηματικού με το πολιτικό μπορεί να δεις ..Φρακενστάιν.

  ΥΓ Ξαναγύρισα γρήγορα, νικητής, τις καλτσοδέτες πρόλαβαν και τις έσκισαν άλλοι, αλλά έτσι και αλλιώς και αυτοί τα .. θα πάρουν στο τέλος, οπότε ουδένα πρόβλημα. 🙂

  ΥΓ2 LeftG700, άρα συμφωνούμε, άρα ok παρόλες τις διαφορετικές θεάσεις ή/και τροχιές .

 221. Ο/Η Left G700 λέει:

  «ΥΓ2 LeftG700, άρα συμφωνούμε, άρα ok παρόλες τις διαφορετικές θεάσεις ή/και τροχιές».

  Όση αγοράσαμε, αγοράσαμε! Άλλο δεν έχει! 😉

 222. Ο/Η bernardina λέει:

  Ανάγνο,
  το τραγικό δεν είναι ότι οι πόλεις ΕΧΟΥΝ ερημώσει (ίσως κάτι τέτοιο θα υπαγορευόταν από κάποια ανάγκη), αλλά ότι δεν κατοικήθηκαν ποτέ! Ο αφηγητής εξηγεί ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τη δημιουργία αυτών των πόλεων όχι για να μεταφερθούν εκεί άνθρωποι που δεν έχουν δικό τους σπίτι ή κατοικούν κάτω από άθλιες συνθήκες, αλλά για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, αδιαφορώντας (;) για το τι θα απογίνουν από κει και πέρα όλα όσα έχουν κατασκευαστεί. Επίσης, οι εταιρείες που πουλάνε αυτά τα διαμερίσματα ζητούν ποσά που για έναν μέσο εργαζόμενο βρίσκονται μόνο στο χώρο της τρελής φαντασίας και θα πρέπει να δουλεύει πέντε ζωές για να αποκτήσει τη μεζονέτα που δείχνει η ξεναγός. Είναι ενδεικτική η μαρτυρία του τυπάκου (κάπου εκεί στο τέλος ) ο οποίος εργάζεται σε ένα τέτοιο πρότζεκτ και λέει ότι ξέρει πολλά αλλά δεν μπορεί να μιλήσει γιατί θα τον φάει η μαρμάγκα (άντε καλέ! γίνονται τέτοια πράγματα; :mrgreen:)

  Η αλήθεια είναι ότι κατά παράδοση η Κίνα λατρεύει τις φαραωνικές κατασκευές και διαχρονικά, ανεξάρτητα από το αν τη διαφεντεύουν αυτοκράτορες, πολιτικοεπαναστάτες ή διάδοχοι του Μάο, πλήττεται από κάτι τέτοιες εξωγήινες ιδέες (σαν τα πενταετή προγράμματα «τώρα φτιάχνουμε ατσάλι» «τώρα παράγουμε μόνο ρύζι» «τώρα χτίζουμε μεγιστοτεράστια φράγματα και βουλιάζουμε στο νερό χιλιάδες χωριά κι ας πάνε να πνιγούν οι χωριάτες».
  Κατά συνέπεια δεν με παραξενεύει καθόλου αυτό το βίντεο που έβαλε ο κάπτεν. Πατάει πιστά και γερά στη γραμμή που κρατάει αιώνες, για να μην πω χιλιάδες χρόνια, τώρα.
  Παρ’ όλ’ αυτά εξακολουθώ να νιώθω δέος μπροστά σ’ αυτό το λαό. Και όχι για τους λόγους που θα μπορούσε να υποθέσει κανείς. 😉

  υγ. όταν διάβασα το «Αγριόκυκνοι -Τρεις Κόρες της Κίνας» μια πλάκα την έπαθα, για να είμαι ειλικρινής…

 223. Ο/Η bernardina λέει:

  Γράφοντας «πολιτικοεπαναστάτες» εννοούσα φυσικά την Πολιτιστική Επανάσταση. Έφαγα ένα «στι». 😆

 224. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ναι έχεις δίκιο το ερημώσει και συνεχίζουν δεν είναι ακριβές, το σωστό είναι ότι φαίνεται πως θα παραμείνουν ερειπωμένες.
  Τη διάσταση που έβαλες για την Κίνα προσπάθησα να την πω και εγώ.
  Παρόλα αυτά η διάσταση του τι σημαίνει η αναγωγή του «εμπόρευμα είναι ότι παράγεται με σκοπό την πώληση» στη σημερινή εποχή ΚΑΙ στον Καπιταλισμό νομίζω έχει ενδιαφέρον, διότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο με παλιότερα.
  Ας πούμε στις ΗΠΑ με τη δημοκρατική παράδοση , στο θέμα της φούσκας είδαμε ανάλογα (όχι ίδια).
  Σήμερα όμως μιλάμε για εποχή που οι συνταγές αντιμετώπισης των μοντέλων και προτάσεων για την ανάπτυξη θα πρέπει να διαπερνούν και τους την Κινέζικη ή Σοβιετική νοοτροπία ..φέροντες και τη λεγόμενη δυτική.

  Καλό απόγευμα σε όλες και όλους 😉 και γενικώς καλή καρδιά που έλεγε ο Κωνσταντάρας με τον Λογοθετίδη 🙂

 225. Ο/Η papoylis λέει:

  αγαπητοί /ες …… υπάρχωωωωωωωωωωωω

  νεώτερα ίσως το σαββατοκύριακο

  Μου λείπετε αφόρητα όλοι και όλες αλλά ακόμα δεν έχω σπατσάρει 😉

  η μετακόμιση σχεδόν τελείωσε αλλά ακόμα δεν έχω σύνδεση στο νετ , ούτε ο υπολογιστής μου συνήλθε

  ….. τα λέμε

 226. Ο/Η Left G700 λέει:

  «Μου λείπετε αφόρητα όλοι και όλες […]»

  Τ.Κ.Τ.Ε.Κ.Τ.Μ.Τ.Χ.!!! 😉

 227. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  επιτρέπεται, αριστεροί αθρώποι, να μη χρησιμοποιείτε ρήμα στις προτάσεις σας; 😀

 228. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Μαυροπρόβατε (Очи черные 🙂 ),

  Δεν φταίμε εμείς! Αυτό είναι αποτέλεσμα τής δολιοφθοράς (σαμποτάζ) τού Αναγνώστη παραπάνω. Με το τραγούδι τού Άσιμου που ποστάρησε, μάς κόλλησε ρεβιζιονισμό (σε ελεγχόμενα επίπεδα μόλυνσης πάντως)! Είδες τι συμβαίνει άμα λείπει σε (πολυήμερη) μετακόμιση[***] η чрезвычайная комиссия; 😉 Δεν θα ΄ρθει όμως; Θα ΄ρθει. Να δεις τι έχει ν’ ακούσει! 😉

  Τα λέμε

  [***] Καταπληκτική δικαιολογία για κοπάνες! Πώς δεν την είχαμε σκαφτεί στο λύκειο, οι μαλάκες;! 😉

 229. Ο/Η Left G700 λέει:

  σκαφτεί = σκεφτεί

 230. Ο/Η nikiplos λέει:

  καλησπέρα… Ενδιαφέρον το βίντεο, αλλά δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα. Στα μεγάλα μεγέθη της Κίνας 64.000.000 νεόδμητα απούλητα διαμερίσματα, αντιστοιχούν στα 300.000 ελληνικά. Αν σκεφτεί κανείς πως στη χώρα μας τα απούλητα διαμερίσματα είναι 200.000 και πως από αυτά το 60% περίπου είναι νεόδμητα, μπορεί εύκολα κανείς να αντιληφθεί, πως η κατάσταση δεν είναι διόλου ανεξέλεγκτη.

  Και αν σε εμάς που σκεφτόμαστε και ολίγον ευρωπαϊκά ή φαντασιωνόμαστε ολίγον από μπέρβελυ χιλς, το ελληνικό λεκανοπέδιο και η εμπορική πολυκατοικία φαντάζει τριτοκοσμικό,
  καθόλου δεν ισχύει αυτό για τον μέσο κινέζο, που σκέφτεται μόνο κινεζικά… Ένα διαμέρισμα σε αυτές τις τεράστιες πολυκατοικίες, δεν είναι παρά όνειρο ζωής. Ας χαμηλώσουν λίγο τα νοίκια και σου λέω εγώ, τι εστί βερύκοκον κινεζικόν (και όχι Διαμαντοπούλου…)

  Αυτές οι πόλεις θα δεχτούν την μαζική αστικοποίηση, όταν η Κίνα αποφασίσει να παράξει (εκτός από προϊόντα) ΚΑΙ Υπηρεσίες… Δλδ, να αναπτύξει την εσωστρεφή οικονομία που τώρα είναι σε μικρά επίπεδα…
  με αυτά.

 231. Ο/Η Left G700 λέει:

  -Τι ώρα έχεις;

  -Τρεις και δώδεκα.

  -Α. Ούτε εννιά ώρες ακόμα…

  -Ούτε εννιά ώρες ακόμα για ποιο πράγμα;

  -Για να αποδειχθεί αν ο товариш Яков έλεγε αλήθεια ότι θα τα πούμε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

  -Μην είσαι μαλάκας! ‘Ετσι κι αλλιώς δεν μπορεί να διαψευστεί!

  -Μπα! Γιατί;

  -Γιατί φρόντισε να κοτσάρει εκείνο το ‘ίσως’: «νεώτερα ί σ ω ς το σαββατοκύριακο».

  -Αααα…

  -Ου! Γιατί λέμε ότι είναι μεγάλη μάρκα;

 232. Ο/Η bernardina λέει:

 233. Ο/Η nikos__alfa λέει:

 234. Ο/Η Left G700 λέει:

  Δεν είναι που λείπει ο «γάτος»! Είναι που δεν χορεύουν ούτε τα «ποντίκια»!

  Ω τι κόσμος μπαμπά!… 😉

 235. Ο/Η bernardina λέει:

 236. Ο/Η Left G700 λέει:

  @bernardina:

  Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν το παραπάνω βιντεάκι είναι απάντηση στο δικό μας σχόλιο. Αν συμβαίνει αυτό, το εκλαμβάνουμε και ως ένα χέρι που απλώνεται. Κι εμείς, χέρια που απλώνονται δεν θέλουμε να τα αφήνουμε ξεκρέμαστα…

 237. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Καλημέρα σε όλους
  Επανάληψη,ελπίζω να παίξει τώρα! 🙂

 238. Ο/Η bernardina λέει:

  Άντε βρε Νικόλα μου κι αναρωτιόμουν τι στον άνεμο μας είχες βάλει και δεν μπορούσαμε να το δούμε, χεχε.

  Λέφτηδες,
  προφανώς και απευθυνόταν πρωταρχικά σ’ εσάς, επειδή συμμερίζομαι τα συναισθήματά σας από τη συνεχιζόμενη (σε βαθμό που να καταντά αδικαιολόγητη) απουσία του παπούλεως, ου μη μόνον, αλλά και πλείστων άλλων, λαλίστατων έως πρότινος, σχολιαστών*, που μας έχουν αφήσει να μπαινοβγαίνουμε άπραχτοι σ’ «αυτό το φιλόξενο κονάκι» καταπώς λέει και ο Βάγγος.

  *Ανάγνο, για σένα βαράει (κυρίως) η κουδούνα. :mrgreen:

  Καλημερούδια α τούτι 🙂

 239. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  «καλημέρα σε όλους»
  Και σε όλες φυσικά! 😉 Προβοκάτσια ήταν για ..αντιδράσεις αλλά την ..γλύτωσα!Ουφ 🙂

  Μπέρνυ μου έτσι είναι οι οπαδοί του ..Σμιθ.Προσαρμόζονται σύμφωνα με τις ..αμοιβές και όχι με τις ανάγκες! 😉
  Τώρα για τους …λαλίστατους! Ε δικαιολογημένους τους βρίσκω τους περισσότερους (ή περισσοτέρους; ) Οι χειρότεροι φόβοι τους επαληθεύτηκαν!Τι να πουν πλέον; Για την επιτυχία των μνημονίων;Για τον φόβο της επικατάρατης; Για τον ηθικό κίνδυνο του ..κουρέματος ;Ή για τον μπαμπούλα (υπαρκτό βέβαια)της ακροδεξιάς που (θα) τον απομάκρυνε η ..σωφροσύνη (τους);;;
  Χρειάζεται χρόνο για τέτοια ..χώνεψη! Τους συμπαραστέκομαι ειλικρινά.

  ΥΓ
  Ορέ Λέφτηδες
  «Κι εμείς, χέρια που απλώνονται δεν θέλουμε να τα αφήνουμε ξεκρέμαστα…»
  Χάθηκε μια υπόκλιση;Ένα χειροφίλημα; Πάει χάλασε ο κόσμος , έπεσαν όλες οι ..αξίες ! 🙂

 240. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Δεν κάνω πλάκα, έπαθα αυτά που κορόιδευα, ήτοι έχω κάποια προβλήματα με τον Η/Υ (το pc, όχι τους Ημιυπαίθριους, ειδική καλημέρα και στον Καπετάνιο 🙂 ) .
  Ελπίζω ότι θα λυθεί άμεσα (όχι σαν κάτι άλλους), καλού κακού προειδοποίησα τον ..αρωγό μου στα τεχνικά και τις επιδιορθώσεις μη μου εμφανισθεί με τίποτα καινοτόμες ιδέες για ανοιχτά και έτσι, διότι θα τον θεωρήσω εθελοντή της κοινότητας του ουμπούντου και έτσι και ανάλογα θα του συμπεριφερθώ και , μάλλον, το πήρε το μήνυμα, οπότε αισιοδοξώ.
  Επειδή όμως είμαι ..σουρτούκος και Η/Υ βρίσκω και αλλού (αρκεί να μου βάζουν θέρμανση γιατί σε κλεισμένες βεράντες το Δεκέμωριο δεν κάθεσαι), θα τηρήσω την υπόσχεσή μου για αύριο , αν και θα είμαι όξω.
  Όπως σας έχω πει , σύμφωνα με το post «Μηνολόγιο Δεκεμβρίου» του πολύ καλού Ιστολογίου του Ν.Σαραντάκου , αύριο εορτάζεται η ανάληψις του Απολλώνιου του Τυανέος, για τον οποίον τρέφω μεγάλο θαυμασμό, αφού πέρα από θαυματοποιός είναι αξιοπρόσεκτη η κίνησίς του στον ευρυζωνικό χώρο της ..συντέλειας (θαυμάτων) που έλεγε και ο Προπάτωρ.
  Έτσι μια μουσική αφιέρωση με την ευχή να ζουν καλά και πολύ όσοι και όσες ..βιώνουν την επαίτειο , αλλά και όσοι και όσες δεν την βιώνουν θα τη κάνω έστω και από αλλού (έχει πληρώσει άραγες ο αχαϊρευτος πρόστιμο για τις γυψοσανίδες που έβαλε και έκλεισε το χώρο, ..αναρωτιέμαι φωναχτά).

  ΥΓ. Έκπαλαι οι άνθρωποι αυτού του ακατανόμαστου χώρου (έχω εντοπίσει κάμποσους εμφανείς και έναν ..αφανή με επαγγελματικές ανησυχίες) επιθυμούσαν να μου βαράνε κουδούνια, αλλά νέος και ορεξάτος ..ων, στο τέλος τα κατάφερνα και άλλοι τα ακούγανε.
  Λέτε να γέρασα τόσο που να ..απώλεσα την τεχνογνωσία;; :mrgreen: 🙂

  Καλημέρα σε όλους και όλες επιφανείς, εμφανείς και ..αφανείς!!

 241. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τυανέως (μην μας πουν και μαλλιαρούς)

 242. Ο/Η bernardina λέει:

  Αγαπητοί μας ακροατές, το ευχάριστο μουσικό διάλειμμα συνεχίζεται (αμ πώς! Μόνο η ΕΤ θα βάζει κάρτες και επαναλήψεις; 😉 Τουλάχιστον εδώ δεν πληρώνουμε χαράτσι :lol:)

 243. Ο/Η bernardina λέει:

  😆 😆 :mrgreen: :mrgreen:

 244. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ok, φίλη Μπερναντίνα! Business (and, from time to time, fights!) as usual! 😉

  Τα λέμε

 245. Ο/Η Left G700 λέει:

  Μπερναντίνα = Μπερναρντίνα

 246. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ορέ Νίκο Άλφα! Τι υποκλίσεις και χειροφιλήματα τσαμπουνάς; Ξέχασες ότι η Μπερναρντίνα είναι, εκτός των άλλων, και πρώτη φέμινα; Θέλεις ν’ αρπάξουμε κάνα φούσκο και να δούμε τον κυρ Λένη φαντάρο; 😉 🙂

  Τα λέμε

 247. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αναγνώστη
  Λυπάμαι που σε δυσκολεύω αλλά σήμερα είναι η εορτή του Απολλώνιου του Τυανέως ,από τα Τύανα Καππαδοκίας, αν δεν κάνω λάθος (με τις μετακινήσεις σου στον ..χωροχρόνο) ,οπότε κανόνισε να μη βρεθείς κατόπιν εορτής που λένε οι ..κακές γλώσσες!
  Εν πάση περιπτώσει: 😉

 248. Ο/Η bernardina λέει:

  Λέγε με Μπέρνι (-η, -υ) να ‘σαι μέσα 😆

  Hasta luego 😉

 249. Ο/Η bernardina λέει:

  Εγώ πρώτη φέμινα;;;; 😯
  Καλά λένε μη σου βγει το όνομα!
  Ρε μπας και με μπερδέψατε με την Ένη 😉

  Αλλά όχι και φούσκο ρε παιδιά! Αν και τα χειροφιλήματα θυμίζουν δεσποτάδες, η αβρότητα δεν χάλασε ποτέ καμία γυναίκα, όσο δυναμική κι απελευθερωμένη κι αν είναι. Κι όποια ισχυρίζεται το αντίθετο μάλλον λέει ψέματα (κυρίως και πρώτιστα στον εαυτό της 😉 )
  Από κει και πέρα, για να είμαστε και μέσα στο politically correct κλίμα της εποχής, ένα firm handshake νομίζω θα κάλυπτε τους πάντες, χεχε.

  υγ. Τι έγινε παλικάρια; Όλοι μαζί ξετρυπώσατε; Τόση ώρα που σας βάζω χαζο-βιντεάκια μπας και σας ξεθαλαμιάσω μου παίζατε το κρυφτούλι ε; εεεε;;;;

 250. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

  Μιας και ακόμα παραμένουμε στα επΕτειακά, να ευχηθώ σε μια Κυρία κόσμημα της αυλής του παπούλη, Χρόνια Καλά και Χαμογελαστά. Στ’ αλήθεια αυτή τη φορά!

 251. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αμάν, πάλι τα μπέρδεψα και πάλιν πίσω έμεινα!!
  Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και ΦΥΣΙΚΑ με τις …προλαλήσασες
  Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!!

 252. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ούτως ειπείν , χθες (την άλλη φορά) ήταν νωρίς, αύριο (που ..νόμιζα και με διόρθωσε ο άλλος) θα είναι αργά, πουλεγε και ο Βενιζέλος (ή ο Α.Σμιθ, άραγες;; )
  Άρα τώρα είναι για τραγούδια (βάζω κάτι ελαφρύ, θεωρώντας ότι τα πιο άγρια (μέχρι πανκ) θα τα βάλουν οι ….νεότεροι, Κιούρ κι έτσι 😉 )

 253. Ο/Η bernardina λέει:

  Κιουρ; Οι νεότεροι; Ανάγνο, καρφώνεσαι! Ζητάς από ν ε ό τ ε ρ ο υ ς να βάλουν τραγούδι ενός συγκροτήματος που άκμασε τη δεκαετία του ογδόντα; 😆

  Καλά, πάρε τώρα από μένα ένα που μ’ αρέσει και άσε τους νεότερους να μιλήσουν για λογαριασμό τους 😉

 254. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Στην καρδιά εννοώ (άρα μέσα είσαι).

 255. Ο/Η Left G700 λέει:

  Άντε, πάρτε ένα βιντεάκι από τους νεότερους (για να πάρετε και θάρρος: Ναι! Υ π ά ρ χ ε ι ζωή μετά τα 50! Αν μπορούν οι AC/DC, γιατί όχι κι εσείς; 😉 )

 256. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Σισσα το κόσμημα σ ευχαριστεί θερμά
  (55 καράτια είναι αυτά)

 257. Ο/Η Left G700 λέει:

  Άντε κι άλλη μια ροκιά που συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Για να μη ξεχνιόμαστε έτσι; 😉

  ΥΓ Τις καλύτερες ευχές μας στη σεβαστή Προγιαγιά! Το ξέρουμε ότι θα της τη σπάσει το «όχημα» αποστολής των ευχών, αλλά… γι’ αυτό ακριβώς το κάναμε! 😉

 258. Ο/Η bernardina λέει:

  This one goes out to the ones I love to… hate (just jockin’ 😉 )

 259. Ο/Η bernardina λέει:

  Προγιαγιάκα; Κάποιος ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε; Χρόνια πολλά και καλά, ούτως ή άλλως!

  Κέρασμα; Έτσι ξερά θα τη βγάλεις; 😉

 260. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Λέφτη, το απολαμβάνω αυτή τη στιγμή. Το βρίσκω τέλειο. Μάλλον φταίει που 50 χρόνια πριν ο μπαμπάς μου για να κοιμηθώ μού διάβαζε αποσπάσματα από τη μάχη του Στάλιγκραντ ή την ιστορία του Τουχατσέφσκι.
  Μπέρνυ ευχαριστώ.
  Κερασματα; Πιάσε ένα μαρτσιπάν με μαύρη σοκολάτα που ξέμεινε από την άλλη φορά που άδειασε το ψυγείο. Τώρα είμαστε σε λιτότητα.

 261. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Μόλις είδα ότι ευχήθηκε και ο Αναγνώστης μου. Ευχαριστώ. Καμιά προοπτική στην ευρυζωνικότητα;

 262. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Και κάποιος άλλος έχει γενέθλια αυτές τις μέρες και θα τα περάσει στην σπαμιέρα. Χρόνια του πολλά.

 263. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τεράστιες (προοπτικές)!!
  Άλλωστε, για αυτό εδώ (και τα ..άλλα εκεί) η ευρυζωνικότητα είναι τόσο ζωτικής σημασίας όσο ήταν ο εξηλεκτρισμός την δεκαετία του 1930 και αυξάνει τη βελτίωση της εικόνος του ..παρόντος και οπωσδήποτε την ποιότητα ζωής των συμμετεχόντων.
  Τούτων ..δοθέντων, είχα επισημάνει στον ..μνημονευόμενο, σε ανύποτπο χρόνο (πριν καμιά εβδομάδα) ότι θα ήτο μεγάλη τύχη να παρίσταται σήμερα, αφού θα ενίσχυε το φωτισμό (εξηλεκτρισμός είπαμε) της σημερινής ζορτούλας, που λέει και η Μπερναρντίνα, με σινεφίλ και τέτοια.
  Δεν ήξερα ότι ..κοντογιορτάζετε. Τα χρόνια πολλά καλά κλπ εξυπακούονται καθώς και οι ευχές.

 264. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Χρόνια πολλά και καλά,οπωσδήποτε! 🙂

 265. Ο/Η nikiplos λέει:

  να δώσω κι εγώ τα χρόνια μου πολλά στις εορτάζουσες-εορτάζοντες και εμμένοντας στο κλίμα, να στείλω κι εγώ κάτι για να θυμηθούν οι παλαιότεροι, και να μάθουν κι οι νεώτεροι…

 266. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Μερσί ξανά
  Και για ν αλλάξουμε κλίμα που λένε και στα νιους
  (από την εποχή της καταπιεσμένης νεότητας που νομίζουμε ότι αφήσαμε πίσω)
  ένα διαμάντι από τα carmina burana που ευτυχώς δεν άρεσε στο Λαλιώτη.

 267. Ο/Η bernardina λέει:

  Τελικά, πολλοί γνωστοί κι αγαπημένοι έχουν ποικιλοτρόπως την τιμητική τους αυτές τις μέρες. Κάποιοι μάλιστα έγιναν και διεθνείς. Όχι παίζουμε!

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=434818&h1=true

 268. Ο/Η bernardina λέει:

  Παίδες και κόρες (στην καρδιά 😉 )
  Έχουν αρχίσει και με ζώνουν τα μαύρα φίδια. Ο παπούλης εξακολουθεί να μην εμφανίζεται -πλέον ούτε μέσω της evil bitch- και υποψιάζομαι ολοένα και εντονότερα ότι δεν μετακόμισε σε άλλο σπίτι (όπως άφησε να εννοηθεί χωρίς όμως να το δηλώσει και ρητά, σαν παλιά αλεπού που είναι) αλλά… σε άλλο μπλογκ! Και μας άφησε εμάς εδώ να γελοιοποιούμαστε περιμένοντάς τον…
  Μακάρι να βγω ψεύτρα…

  Πείσμωσε κι ο Νόσφης κι έφυγε κι από την σπαμιέρα. Πάω στο κονάκι του να του ευχηθώ.

  Δεν πάνε καλά τα πράγματα λέμεε….

 269. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Δεν πρέπει να περάσει ..εξ απαλών ονύχων η διεισδυτική ανάγνωση των τεκταινομένων της Μπερναρντίνας!!
  (παρεμπιπτόντως χάθηκε και ο Βαγγέλης, που κάτι τέτοια σαν τα εξ απαλών και λοιπά ..του τη βαράγανε 🙂 )
  Προτείνω να οργανωθούμε (στην έρευνα)
  Αν και η παράδοσις λέει (και το επιβεβαιώνω και εγώ) ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύει το σερσέ λα φαμ, εδώ έχουμε να κάνουμε με ιδιόμορφη (σουη τζένερις) ..περίπτωση.
  Τούτου ..δοθέντος, ας ψάξει η Μπέρνυ (μαζί με άλλες εθελόντριες) τον ..μετακομιζόμενο και εγώ προσφέρομαι να ..ηγηθώ κλιμακίου που θα ψάχνει τον Προπάτορα (σε άλλα μπλογκ) , διότι δεν πρέπει να μας διαφεύγει ..αφενός μεν ότι πάλι μαζί εξηφανίσθησαν , ..αφετέρου δε η στοχοπροσήλωσις ΄και η εργατικότηταα που τον διακρίνει (όχι τον Προπάτορα, τον άλλον) μπορεί να τον έχει οδηγήσει να προϊσταται σε καμιά άλλη βερσιόν ..Ιδρυματική Μορφής (Ποιητικές Στήλες, ΦΙλοσοφικές Αναζητήσεις κλπ).
  Κανείς δεν περισσεύει σε αυτήν την προσπάθεια (όλοι ..ψαχνόμαστε)

 270. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Μπααα,πείραμα …εργατικής αυτοδιαχείρισης διεξάγει και θα εμφανιστεί λάβρος να κάνει αποτίμηση,…οσονούπω! 😆

  Εν τω με(ταξί) συνεχίζουμε τις ..βόλτες μας!Πάρτε (μου) ένα μαντολίνο!

  Το βάζω έτσι γιατί μάλλον ξεπέρασε το ..ωφέλιμο φορτίο το ποστ και καθυστερεί.

  ΥΓ Εκτός βέβαια αν η μετακόμιση γίνεται σε ντάτσα …γνήσια! 😉

 271. Ο/Η bernardina λέει:

  Νικόλα, η αισιοδοξία σου είναι ανακουφιστική, πλην όμως εμένα τα φίδια εξακολουθούν να με ζώνουν και αν κρίνω από τη συνθλιπτική τους ικανότητα αποδεικνύονται βόες (ανοιχτοί και κλειστοί, που έλεγε και ο Μικρός Πρίγκιπας…) σφιγκτήρες.
  Μακάρι να πέφτω έξω και να είναι απλό σύμπτωμα παράνοιας λόγω οξείας ανησυχίας.

  Οκέι, φέρ(τ)ε μου ένα μαντολίνο! 😆

  υγ. Τι ντάτσα και ξεντάτσα; Τόσες μέρες που -χμ- «μετακομίζει» θα είχε προλάβει να αδειάσει και το Ερμιτάζ, διάολε!

 272. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Εμπιστεύομαι την πιο οξυμένη γυναικεία διαίσθηση Μπέρνυ μου αλλά …επιλέγω (ως πλέον ωφέλιμο) να παραμείνω αισιόδοξος και …υπομονετικός!
  Ας πάμε τώρα με το νέο (αερο)πλάνο!

  Παρεμπιπτόντως, υπάρχει επιρροή στο προηγούμενο του Ένιο Μορικόνε ή μόνο εγώ την ακούω;

  ΥΓ Το …βάρος ήταν στο «γνήσια»! 😉

 273. Ο/Η bernardina λέει:

  οκέι, για την ώρα πάω με τα νερά σου… Άλλωστε το έχω ξαναπεί (δηλαδή άλλος το έχει πει, αλλά μ’ αρέσει): υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι. Οι δεύτεροι συνήθως είναι αυτοί που έχουν δίκιο, αλλά ο κόσμος πάει μπροστά με τους πρώτους χεχε

  Επιρροή; Μεταξύ Κόνδορα και Νονού; Χμμμ… μάλλον εκλεκτική συγγένεια θα την έλεγα 😉

  Εμένα μ’ αρέσει κι αυτό:

 274. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Εγώ από την αλλη πιστεύω πως ο κόσμος προχωρά μπροστά από τους απαισιόδοξους που δεν μένουν αδρανείς αλλά υπερνικούν την απαισιοδοξία τους! 😆

  Και σε ποιον δεν αρέσει ; 🙂

 275. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Των επιμπραμένων οικιών (*) ημών(**), …άδωμεν(***) (μουσικές και τέτοια)
  Είναι φως φανάρι πως η οικία ..πήμπριται.
  Από το πρωί , ενώ μπαίνω από ισχυρότατο Η/Υ (οπως με διαβεβαίωσαν), το παρόν post σέρνεται , ο Η/Υ κολλάει και να δούμε τι θα πει στο τέλος και η πολεοδομία.
  Άρα οι συνέπειες της απουσίας είναι ήδη εδώ και ένας Θεός ξέρει τι θα δούμε ακόμη.
  Η ανάγκη λοιπόν αδήριτος.
  Θέλω να εκφράσω την απαισιοδοξία μου διότι ενώ εγώ (ως ηγούμενος ομάδος ερευνητών) έχω χαθεί στο χωρόχρονο δια της χρήσης ευρυζωνικών μέσων (κινδυνεύει και η υγεία μου όλη την ώρα δίπλα σε κάτι κεραίες) ..ακαμάτως εργαζόμενος, υμείς (εθελόντριες και ..συνοδοιπόροι, ιδεολογικώς αν το δούμε, τεκμαίρεται) περιορίζεσθε στα τετριμμένα.
  Η επιστήμη και ο νεωτερισμός έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά.
  Ελπίζω μόνον στον Αρτεμίδωρο!!

  ΥΓ Οι καιροί ου μενετοί
  Στη φύση κενό δεν υφίσταται , στη Μεταφυσική;; (εδώ είναι το κομβίον)

  (*) πληθυντικός ευγενιας
  (**) αυτός είναι πληθυντικός π@@@@@κος, για να περάσω ντε φάκτο και υποδωρίως το θέμα της συν-διαχείρισης του οίκου, ως προς τις ωφέλειες ..πάντα, καθώς και των δικαιωμάτων των συνδιαχειριστών.
  (***) εδώ κυριολεκτώ με τη χρήση του ..αριθμού.

 276. Ο/Η bernardina λέει:

  «Από το πρωί , ενώ μπαίνω από ισχυρότατο Η/Υ (οπως με διαβεβαίωσαν), το παρόν post σέρνεται , ο Η/Υ κολλάει και να δούμε τι θα πει στο τέλος και η πολεοδομία».

  Άντε βρε Ανάγνο πες το επιτέλους και ήμουνα έτοιμη να πετάξω το λαπτόπιο από το παράθυρο!

  Ποια πολεοδομία, αδελφέ; Σε λίγο θα πλακώσει η πυροσβεστική καθότι κοντεύομενε να γίνομενε Νέρωνέσε ασμάροντες, την νήσσαν ποιούντες και την απουσίαν του παπούλεως παραβλέποντες ίνα μην αποδεχθώμεν το πανταχόθεν τεκμαιρόμενον αναπόδραστον, ήτοι ότι η evil witch απέθανε η evil witch μας πάει, ζωή σ’ ελόγου μας να ζήσουμε και να τη θυμούμαστε.

  Κι ενώ το ποστ σέρνεται και δημιουργεί τεχνικά προβλήματα λόγω υπερφόρτωσης, παρά την αισιοδοξία του Νικόλα (ας όψεται η ανάγκη κι αυτουνού), περίλυπος εστί η καρδία ημών έως θανάτου, ότι ο αγαθός πατήρ (παπούλης) εγκατέλιπεν ημάς εις το χάος της αχανούς μπλογκοσφαίρας και ο θεός να βάλει το χέρι του.

  εγώ πάντως αισθάνομαι σαν παρατημένο ορφανό στα σκαλιά του βρεφοκομείου 😥

 277. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Πάλι το ίδιο σκεφτήκαμε
  «αι 2 ορφαναί και οι 6(κάπου εκεί μου βγαίνουνε) ορφανοί».
  Το θέμα είναι πόσους αφανείς πήρε μαζί του για το νέο πρότζεκτ και τι θα απογίνουμε εμείς της παλιάς evil , γιατί αυτοί της νέας κάτι θα βρούνε ( χο χο χο , πρέπει να θυσιάσουν και κάποιον για την ..άχρηστη διαχείριση της παλιάς, αλλά δεν μπορεί να πάει το μυαλό μου πουθενα).
  Κάτι άλλοι ….συνδυασμοί που μούρχονται στο μυαλό, ..δεν είναι της παρούσης (ξανα χο χο χο), αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ευφυία σου

 278. Ο/Η bernardina λέει:

  Thanks for the vote of confidence αλλά η ευφυΐα μου έχει και τα όριά της (όσο κι αν λυπάμαι που πρέπει να το παραδεχτώ :mrgreen: )

  Ε, αφού δεν εμφανίστηκε ύστερα κι απ’ αυτό τον ορυμαγδό, είμαι πια σχεδόν ολότελα σίγουρη πως παίζει αυτό που είπαμε.
  Μας την έκανε ο μπαγάσας.

  Καλάαααα…. 👿

 279. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Μας την έκανε δεν μας την έκανε, για ..ορφανός γέλασα μέχρι τελικής πτώσεως σε σημείο να αισθάνομαι ενοχές ,μπαγασάκηδες ! 🙂

 280. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

 281. Ο/Η bernardina λέει:

  Καλά να πάθεις Νικόλα μου, που ήθελες να γελάσεις τέτοιες ώρες. Πάρε λίγη κακοήθεια, αν σου έλειψε, και να ‘σαι κι ευχαριστημένος.
  Κι έτσι τελειώνει εδώ αυτό το ταξίδι not with a bang, neither with a whimper, but with a few pathetic lyrics…
  so long, folks. Ως εδώ ήτανε. Καλή αντάμωση σ’ άλλα φιλόξενα κονάκια, if you get my drift, γιατί αλλιώς θα μου λείψετε αφόρητα και δε γουστάρω.
  Αυλαία.

 282. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Λοιποοοοον!!
  Αγαπητέ Νίκο άκου μερικά πράγματα και σε παρακαλώ να μείνουν μεταξύ μας, διότι εβρίσκομαι στο τέλος μιας κοπιαστικής ημέρας, κατά την οποίαν αφού θριάμβευσα (ζήτησα αμοιβές και μου τις πρόσφεραν ..πλουσιοπάροχα εν είδει καταγραφών σε excell, χώρια οι παροχές στο να πασέ λε ταμπ ..πολιτικολογώντας, ακατασχέτως, χ@@@κανε) και αφού ησύχασα , το γιορτάσαμε αδειάζοντας κάμποσους καύκους(*) και όπως καταλαβαίνεις δεν εγγυώμαι για το κόσμιον των εξομολογήσεων που προτίθεμαι να προβώ.
  Κοίταξε Νίκο (να δεις).
  Κατά τη διάρκεια του ταξιδίου της επιστροφής μου, μαύρες σκέψεις με κατακυρίευσαν.
  Όταν μάλιστα άνοιξα το ρημάδι , μια αόρατη χειρ (μόνη της, χωρίς το ..φέρον υποκείμενο) με οδήγησε να ανοίξω το παρόν (σέρνεται όντως) και κατόπιν να κάνω και μια τσάρκα στη λίστα με τα προτεινόμενα (άνωθεν δεξιά του παρόντος) μην τύχει και πέσω πάνω στον μετακομιζόμενο.
  Εκεί είδα σημεία και τέρατα!! (σεμνύνομαι να προχωρήσω σε λεπτομέρειες).
  Ένα θα πω και εμπιστεύσουμαι (έχουν δει πολλά τα μάτια μου).
  Ο Παπούλης έιναι ΑΘΩΟΣ.
  Έχω βάσιμες υποψίες ότι γνωστός ..κορτάκιας (ανθη ποιήματα και έτσι) τα βρήκε(**) με συγκεκριμένη ..ορφανή , παγίδευσαν τον Παπούλη και τον εγκλώβισαν στην σπαμιέρα του εν λόγω (οφθαλμός αντί οφθαλμού και τέτοια) και για αυτό εξαφανίσθηκε.
  Εδώ εκτυλίσσεται ένα σχέδιο τύφλωσης των ..ορφανών (γίναμε ήδη 7, γειάσου Χρήστο, αχ μάυρη ορφάνια όπως βλέπεις αγαπητέ) με παραπλανητική παράθεση σχολίων, εν είδει ρέκβιεμ από την ..πέμπτη φάλαγγα.
  Δεν είναι τυχαίο (ξύπνα Νίκο) ότι οι συγκεκριμένοι σε ανάλογη περίπτωση πάλι ρέκβιεμ αφιέρωναν.
  Σερσέ λα φαμ αγαπητέ Νίκο, αλλά κοίτα μην καρφωθούμε γιατί εγώ σε κάτι τέτοια λιποψυχ’ω και θα πω ότι εσύ το ανακάλυψες και μετά θα κάνω το παγώνι , μιλημένα ξηγημένα, για να μη μου λες μετά μ@@@κιες.
  Ένας είναι ο στόχος!! Ο απεγκλωβισμός του Παπούλη από τη σπαμιέρα και απόδωσίς του (άσπιλος) στο ..κοινό!!
  Κανείς δεν περισσεύει σε αυτήν την προσπάθεια.

  (*) μετά τους πρώτους (καύκους) τους τράβηξα και μια ανάλυση για το Ζακ ντε Μολύ, το φιλελευθερισμό και την ηθική του Καπιταλισμού , καθώς και τις συνεπαγόμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες μεσούσης της κρίσης (πρωτίστως κοινωvικής και πολιτκής) και με κοιτάγανε όπως οι leftG700 τις ..προάλλες, σε στυλ «ρε μπας και μας δουλεύει αυτός» (ήμαρτον Λέφτηδες, αν το βρέιτε κακία το παίρνω πίσω και απολογούμαι δημοσίως 🙂 ) , αλλά τι να κάνω ο ορφανός είναι η μόνη ελπίδα για να …επαχθούν τα excell σε κάτι πιο …χειροπιαστό (δεν κάνω πλάκα, περάσαμε πολύ ορέα)
  (**) Υπό την έννοια Ακρωτήρι της Καλής ελπίδος, εύξεινος Πόντος κλπ αν με εννοείς.

 283. Ο/Η Left G700 λέει:

  ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

  Κεφάλαιο Ι: Η σεβαστή Προγιαγιά μεγάλωσε με παραμύθια για τον καλό Πατερούλη! Παρά το γεγονός ότι είχε παρόμοια παιδικά χρόνια με τη …Σώτη, δεν κατάντησε σαν αυτήν! —για να τα λέμε όλα. 😉

  Κεφάλαιο ΙΙ: Η Μπέρνυ δεν είναι φέμινα! Γεγονός που μας οδηγεί στο επόμενο κεφάλαιο.

  Κεφάλαιο ΙΙΙ: Ο Αναγνώστης δεν είναι σοφός! Διότι αν ήταν σοφός, δεν θα υποστήριζε ότι η Μπέρνυ είναι φέμινα! Δεν είναι σοφός, αλλά…

  Κεφάλαιο ΙV: …ενδέχεται να είναι προβοκάτορας και υπονομευτής του μετριοπαθούς φεμινιστικού κινήματος (όχι φέμινες˙ απλώς φεμινίστριες).

  Κεφαλαιο V: Για όσους υποστηρίζουν ότι ο товариш Яков μάς πούλησε και την έκανε γι’ αλλού: αν μιλάνε σαν προβοκάτορες, αν γράφουν σαν προβοκάτορες, αν συμπεριφέρονται σαν προβοκάτορες, μη γελιέστε! Ε ί ν α ι προβοκάτορες!

  ΥΓ 🙂 😉

 284. Ο/Η Left G700 λέει:

  Κεφάλαιο VI: Όλοι[***] εδώ κοιμούνται με τις κότες!

  [***] Εξαιρείται ο товариш Яков. (Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε το παραμικρό στοιχείο γι’ αυτό. Αλλά ποτέ δεν κρύψαμε τη μεροληψία μας… 😉 )

 285. Ο/Η bernardina λέει:

  Λέφτηδες.

  Η νεανική σας πίστη και αφοσίωση, όσο ζηλευτή, αξιέπαινη και συγκινητική κι αν είναι, δεν παύει κατά τη γνώμη μου να είναι και επικίνδυνη (κυρίως για σας τους ίδιους) επειδή σας κάνει να αγνοείτε το προφανές*. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση το προφανές είναι ότι ο παπούλης εγκατέλειψε το κονάκι του και όλους όσους έβρισκαν και εξακολουθούν (για την ώρα) να βρίσκουν καταφύγιο σε αυτό.
  Σοβαρή ένδειξη -αν όχι απόδειξη- είναι το ότι, παρά τις κραυγές της αγωνίας μας, κανείς δεν έχει εμφανιστεί για να μας καθησυχάσει. Ως προς αυτό, θυμηθείτε πρόσφατες, πολύ πιο ήπιες μάλιστα, στιγμές εκδήλωσης απορίας και ενδιαφέροντος και θα δείτε πώς έσπευδε η Αντ’ Αυτού να δώσει πληροφορίες και εξηγήσεις.

  Αν παρ’ όλ’ αυτά -και μακάρι να- διαψευσθώ, ως έχουσα βαπτιστεί στα νάματα της αριστεροσύνης είμαι πρόθυμη, διατεθειμένη και έτοιμη να κάνω την αυτοκριτική μου και να ζητήσω συγνώμη. Και θα είναι μεγάλη η χαρά μου γιατί αυτό θα σημαίνει ότι εμφανίστηκε επιτέλους ο Άφαντος.

  Μπορείτε να δηλώσετε το ίδιο; (Αν και πρακτικά, στο ζήτημα που μας απασχολεί, δεν έχει απολύτως καμία σημασία…)

  *στην ψυχολογία αυτό λέγεται denial και σύμφωνα με τη δόκτορα Ρος σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι το πρώτο στάδιο του πένθους…

  Τώρα, ως προς τα δευτερεύοντα.
  1) Όντως ποτέ δεν δήλωσα φέμινα (με την έννοια ότι ποτέ δεν έκαψα τα σουτιέν μου παρόλο που τα θεωρώ ό,τι σαδιστικότερο μετά το κινέζικο παπούτσι έχει εφευρεθεί 😆 και κυρίως ποτέ δεν είχα νοοτροπία απελεύθερου, που είναι ό,τι χειρότερο μετά τον σκλάβο (ενίοτε χειρότερο ακόμα κι απ’ αυτό) if you get my drift. 😉 )

  2) Δυστυχώς ούτε ως προβοκάτορας είμαι πάντα ιδιαίτερα αποτελεσματική, αφού ο κυριότερος στόχος μου εξακολουθεί να σιωπά. Τον φαντάζομαι να διαβάζει όλα αυτά που γράφουμε κρυμμένος πίσω από το πέπλο του αοράτου που προσφέρει το ιdερρρνέτ (προσοχή στην προφορά) και να κουνάει το κεφάλι του, άλλοτε με θλιμμένο χαμόγελο, άλλοτε με χαιρεκακία, άλλοτε με νοσταλγία που σπεύδει να πνίξει για να μην κάνει το απονενοημένο -γι’ αυτόν- διάβημα και ξαναγυρίσει κοντά στα ορφανά του.

  Σνιφ κλαψ λυγμ σομπ σομπ σομπ.

  Τα υπόλοιπα απαξιώ να τα σχολιάσω ως αποτέλεσμα περιεχομένου καύκων 😉 (Ανάγνο, πάλι για σένα βαράει η κουδούνα, νταξ; :mrgreen:)

  ΥΓ. Αν είναι να συνεχίσουμε το μπλα μπλα, παρόλο που έριξα αυλαία πιο πάνω, προτείνω τουλάχιστον να διαλέξουμε ένα ποστ με ελάχιστα σχόλια γιατί τούτο δω όχι απλώς σέρνεται αλλά σέρνει μαζί του και όλες τις άλλες καρτέλες που έχω ανοιχτές επειδή δουλεύω. Άντε, γιατί έτοιμη είμαι να το εκσφενδονίσω το λαπιτόπι και να τα πληρώσει αυτό για όλα. Αμαπιά!

  ΠΑΠΟΥΛΗΗΗΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΑΑΑΑΙΙΙΙΙΙ
  Οι βόες γενήκανε ανακόντες, γμτ…

 286. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλη Μπέρνυ,

  Θα μιλήσουμε μεταξύ αστείου και σοβαρού (με το βάρος στο σοβαρό), γιατί φαίνεται ότι έχεις πέσει, σχεδόν, στην παγίδα τής …αυθυποβολής! 😉

  Ως καλαμπούρι, το υποθετικό γεγονός τής δραπέτευσης του товариш Яков μάς φαίνεται μια χαρά, γιατί παρέχει όλο το έδαφος για διάφορα επίσης υποθετικά υποσενάρια, ανάλογα με τη φαντασία τού καθενός. Οπότε, υπόσχεται συνεχές γέλιο. Αλλά:

  Τι από τον προηγούμενο διαδικτυακό βίο του δείχνει ότι μια τέτοια εκδοχή μπορεί να αληθεύει; Εσείς τον ξέρετε πολύ καλύτερα. Είναι δυνατόν να την κάνει έτσι, σαν σουπιά; Δεν θα έδινε λόγο, εξήγηση και αιτία για την «παύση εργασιών» εδώ και, ενδεχομένως, τη μετακόμισή του σε άλλο διαδικτυακό τσαρδί; Το έχει κάνει (να λογοδοτήσει δηλαδή) για πολύ δυσκολότερες καταστάσεις στο παρελθόν, έτσι δεν είναι; Τώρα ξαφνικά την είδε …Βασιλιάς Δημήτριος;[***]

  Λες ότι κάνουμε άρνηση. Πιθανόν. Σκέψου όμως κι ένα άλλο ενδεχόμενο:

  Να φυλάμε τα ρούχα μας για να έχουμε τα μισά! Δηλαδή, μη μπορώντας να αποκλείσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όχι όμως για τους λόγους που αναφέρθηκαν εδώ[1], ασκούμε όλη τη δυνατή πίεση, έστω και γινόμενοι προσωπολάτρες, για να τον κάνουμε να αναθεωρήσει! (Δεν είπαμε; Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια!) 😉

  Τα λέμε

  [***] Επήγε κ’ έβγαλε τα χρυσά φορέματά του,
  και τα ποδήματά του πέταξε
  τα ολοπόρφυρα. Με ρούχ’ απλά
  ντύθηκε γρήγορα και ξέφυγε.
  Κάμνοντας όμοια σαν ηθοποιός
  που όταν η παράστασις τελειώσει,
  αλλάζει φορεσιά κι απέρχεται.

  [1] Αν την έχει κάνει, την έχει κάνει επειδή …κλέφτηκε με τη δασκαλίτσα που του έχουμε συστήσει για να μάθει ελληνικά. Μετά λόγου γνώσεως σου λέμε ότι την έχει δαγκώσει τη λαμαρίνα για τα καλά με την περί ου! 😉

 287. Ο/Η papoylis λέει:

  Λέφτηδες

  αν δε το πήρατε πρέφα η ορέα συζήτηση μετακόμισε στο ποστ με το Λουκάνικο.
  Ένα προφητικόν ποστ άλλωστε , αφού αμέσως μετά τη δημοσίευση του είχαμε το …Λουκά πρωθυπουργό.

  και αργότρεα ο Λουκ έγινε το πρόσωπο του 20011 στο ΤΙΜΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s