Louk for PM…!

Βρέθηκε η λύση που θα σώσει τη χώρα , εκλεκτοί μου αναγνώστες. Στη νέα κυβέρνηση που σχεδιάζεται αυτές ακριβώς τις ώρες  , με βάση έγκυρες πηγές , θα ηγείται ως πρωθυπουργός ο Λουκάνικος.

Σύμφωνα  με επιβεβαιωμένες πληροφορίες , η πρόταση αυτή προωθείται από τη Τρόικα , τους ηγέτες του G20 και το παγκόσμιο εβραϊκό λόμπυ , με την ελπίδα ότι ο ανωτέρω δημοφιλής κύων απολαμβάνει της παλλαϊκής αποδοχής ,  διαθέτει διεθνή αναγνώριση και έχει την εμπιστοσύνη των αγορών και των ξένων ηγετών… !!!   Ο πρώτος που έσπευσε να σκίσει το νεγκλιζέ του από τον ενθουσιασμό είναι ο ..καλτσοδέτας Ξυνίδης 🙂  🙂

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

160 Responses to Louk for PM…!

 1. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Δέχεται λέει υπό όρους 😀

 2. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Μια χαρα ειναι ο Λουκανικος.

 3. Ο/Η papoylis λέει:

  με βασικό προαπαιτούμενο να σιτίζεται καθημερινά με μπριζόλες στο πρυτανείο …!

 4. Ο/Η demetrat λέει:

  ο λουκάνικος πέφτει πολύς.
  βρές κανά πρόβατο με ζαρτιέρες .
  δ

 5. Ο/Η papoylis λέει:

  ή μήπως καλτσοδέτες 😉 🙂

  ΥΓ : φαντάζομαι ότι δεν εννοείς το δικό μας μαυροπροβατή έτσι 🙂

 6. Ο/Η demetrat λέει:

  χο χο χο
  όχι βέβαια,
  εξ άλλου αυτός είναι ¨ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ»
  Πρόβατο με ζαρτιέρα είναι τούτο.

  δ

 7. Ο/Η bernardina λέει:

 8. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Μαθαίνω οτι οριστικοποιείται η άρνησις του Λουκάνικου. «Δεν θα κυβερνήσω με μουνόσκυλα» φέρεται να είπε.

 9. Ο/Η papoylis λέει:

  Μπλακσίπιε

  ήμουν και πάλι προφητικός ( και ΟΧΙ τυχαία 😉 )

  τούνομα αυτού αρχίζει από Λουκ… 🙂

 10. Ο/Η papoylis λέει:

  Παρατηρώντας άλλη μια φορά το βλέμμα του Λουκ μου ήρθε στο μυαλό η σκέψη ότι με το επίμονο , προσηλωμένο μάτι του ο εμβληματικός μας Λουκάνικος παρατηρεί τη νέα μας «εθνική» κυβέρνηση. Το ζητούμενο είναι τι περιμένει από αυτή : Κόκκαλο ;;; μάλλον όχι …. δακρυγόνα και κλωτσιές …. κάργα. Και προφανώς ακονίζει τα δόντια του 😉

 11. Ο/Η bernardina λέει:

 12. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ουφ πήγε η καρδιά στον τόπο της! 😯 🙂
  Δεν είναι λίγο μετά από μια κουραστική βραδυά ( έχουμε κι εμείς εδώ στο Βορρά Αναγνώστη ..καύκους 😉 ) να βλέπεις πρωί- πρωί ..αποχαιρετισμούς προσφιλών περσόνων και συναγωνιστές και συναγωνίστριες των υψιπέδων της μπλογκόσφαιρας να είναι έτοιμοι(ες) να καταθέσουν τα όπλα στην πιο δύσκολη καμπή της μάχης! 😦
  Κατακτώντας την διεθνή αναγνώριση ο Λουκάνικος (επιτέλους) θα είναι νομίζω πρόθυμος να μας συμπαρασταθεί και να φιλοξενήσει ,προσφέροντας και κάλυψη άμα λάχει από επιθέσεις των λακέδων και πραιτωριανών του συστήματος,στα προσωρινώς ελπίζω, ορφανά του …Παπούλη!
  Θα επανέλθω , των «πελατών» μου ..συνηγορούντων! 😉

 13. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τι, έτσι απλά και ..ξερά έγινε η συνομωσία;;
  Ο Στάρ(ετς) αποφάσισε να πετάξει στο δρόμο και στη χλεύη μισή ντουζίνα ορφανά και το έκανε απλώς σαν έναν ποπ καλλιτέχνη (*) των Ολύμπιανς , ήτοι «ήταν ένα στιγμιαίο λάθος , δεν αναγνωρίζω την πατρότητα, ακόμη και αν το τεστ DNA λέει άλλα»;;
  Ούτε διπλοί πράκτορες, ούτε αζαν προβοκατέρ, ούτε έστω μια πέμπτη φάλαγγα από την ..ανάποδη;;
  Και όλα αυτά γιατί;;
  Για να ησυχάσει (το κεφάλι του) ή για να απαξιώσει το ..ορφανοτροφείο και μετά να το πάρει μπιτ παρά και να το κάνει ..λέσχη;;
  Τυχαία ένα χρόνο τώρα κάθε τόσο εφαρμόζει μέτρα για μέλη (μοντερνιζέησον και τέτοια);;

  Και εδώ με πιάνουν μαύρες σκέψεις για τις ευθύνες μας (ως ..έκθετα).
  Αντί να είμεθα ενωμένοι, αφήνουμε το ζιζάνιο της καχυποψίας να φυτρώσει ..αναμεταξύ μας και να οδηγηθούμε στον αλληλοσπαραγμό.
  Νίκο η Μπερναρντίνα έχει δίκιο και πρέπει κάποιες φορές να μάθεις να κάνεις την αυτοκριτική σου.
  Πας και τα ..τσούζεις σε ταβερνεία της Β.Ελλάδος (ένας θεός ξέρει πού 😉 ) και μετά εμφανίζεσαι βραδυάτικο να αφήνεις αιχμές για την (αγωνιστική) ακεραιότητα των συναγωνιστών.
  Λάσπη σε τίμιους αγωνιστές δηλαδή.
  Εγώ στα είπα, στις λικβινταριστικές παρεκτροπές σου θα με βρεις ..απέναντι.
  Και να έχεις χάρη που δεν είναι και φεμινίστρια, γιατί αλλιώς και εγώ δεν ξέρω τι έπρεπε να κάνω για να σε σώσω.
  Ενώ τώρα με ένα απλό επιτίμιο τη γλύτωσες, δεν χρειάζεται να επανέλθεις, καταλαβαίνουμε όλοι ότι παραδέχεσαι το στιγμιαίον χθεσινοβραδυνό και ότι απο δω και μπρος δεν θάχεις το μυαλό σου στη τρυφηλή ζωή και στους κάυκους.
  Έτσι, κλείνει το θέμα με την παρα σπονδία (σου) και εμπρός για τον Αγώνα (υπό την αιγίδα της ..ενλόγω), στον οποίο όλα τα ορφανά είναι απαραίτητα, ακόμη και τα ..ζωηρά σαν και του λόγου σου.

  (*) σταρ και αυτός, φαίνεται όλοι οι σταρ τα ίδια κάνουν. Κάτι ανάλογο είχε ακουσθεί παλιότερα και για έναν ακόμη σταρ του ποδοσφαίρου της ΑΕΚ αν δεν απατώμαι, καθώς και για αστέρες της Πολιτικής, γνωστά αυτά.

  ΥΓ Είναι ρε παιδί μου όμως κάτι πράματα…
  Πάω και λέω πρωί πρωί σε έναν που ξέρει από τα ψυχολογικά και τα αριστερά για τη συσχέτιση του Πένθους με τη μετάβαση στο Σοσιαλισμό και ότι και για τα 2 πρέπει να εφαρμόζουμε τη θεωρία των σταδίων για να τα ..κατανοήσουμε και γυρνάει και μου λέει «πάλι με το Λακάν έμπλεξες;;». Τέλος πάντων μη σου βάζω ..ιδέες.

 14. Ο/Η bernardina λέει:

  ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΑΑΑΑΑ!!!

  ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ:

  Μόλις επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον παπούλη (αφού έφτασα σε σημείο ασφυξίας από τους όφητες) ο οποίος περιληπτικώς και εν κατακλείδι με ενημέρωσε για τα εξής:

  Πρώτον και σημαντικότερον, χαίρει άκρας υγείας προσωπικώς και οικογενειακώς.

  Δεύτερον, όντως μετακομίζει, (αδειάζει σπίτια και δεν αδειάζει να επικοινωνήσει μαζί μας).

  Τρίτον, όχι μόνο ο κομπιούτοράς του έχει πάθει κολπαντάριο και θα φάει φορμάτ που θα βάλει και στις τσέπες του, αλλά εκεί που βρίσκεται δεν έχει πρόσβαση στο ιdερρρνέτ (προσοχή στην προφορά), κατά συνέπεια έχει να μπει στο μπλογκ από την τελευταία φορά που μας έγραψε.

  Τέταρτον, μας φιλά όλους σταυρωτά και μας παρακαλεί να μην ανησυχούμε, όλα βαίνουν καλώς και με την πρώτη ευκαιρία θα μας πάρει λαμπατέρ, όχι αυτό είναι από άλλο τραγούδι…

  Τέλος πάντων, όπως υποσχέθηκα, κάνω την αυστηρή αυτοκριτική μου, αναφωνώ o ye of little faith προς την αφεντομουτσουνάρα μου και συγχαίρω τους Λέφτηδες για την αταλάντευτη πίστη τους εύγε νέοι μου.

  Α, πριν το ξεχάσω: μας δίνει το ελεύθερο να οργιάζουμε μέχρι να γυρίσει και να μας επαναφέρει στην τάξη με το στιβαρό, πατρικό του χέρι τραβώντας μερικά αυτιά. (αυτό το τελευταίο δεν ξέρω σε ποιον αναφερόταν 😳 )

  Γιεεεε! Η χαρά μου είναι μεγάλη.

  Γκουχ γκουχ (σοβαρό ύφος) okey folks, business as usual…

 15. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τα βλέπεις (ξέρει αυτός χουμ μεη κονσερν);;
  Αν δεν έσωζα τελευταία στιγμή με τις κουτουράδες που κάνεις, βραδυάτικο, πώς θα τα έβγαζες πέρα τώρα που κάνει δηλώσεις «ανταυτού» και άρα κάποιο δαχτυλίδι(*) Της παρεδόθη;;
  Ψάχνεσαι και εσύ για τη ..σπαμιέρα, μου φαίνεται και όχι τίποτα άλλο θα με πάρεις και στο λαιμό σου.
  Επειδή φρονώ ότι δύναται να ..αδειάσει η σπαμιέρα , η οποία σαν τη φύση (δεν υπάρχει κενό), έχε το νου σου και κοίτα να με παρακολουθείς.
  Ευτυχώς που το πρωί κατάλαβα (μέσω μιας βουής στο κεφάλι από τα χθεσινά) ότι το παιχνίδι της ..εκπροσώπησης και εξουσίας γέρνει προς τα εκεί που συνήθως γέρνουν αυτά (μην ξαναλέω τα ίδια).
  Άρα αναφωνώ ομοθύμως «ΝενικήκαΜΕΝ (η Μπέρνη και οι ..αρωγοί της) και ως μελλοντικοί ..Πρόεδροι γενικώς θα συγχωρήσουμε όσους μας πλήγωσαν και θα αγωνιστούμε για την απελευθέρωσή τους »

  (*) Μπέρνυ για το άλλο που λες (είπες αλλαχού κατά τη διάρκεια των διαμπλογκοκικών επαφών που μάλλον ανέλαβες ως εκπρόσωπος του παρόντος) όντως η ώρα η καλή και προπαντός μακριά από διηγήσεις ομοιοπαθουσών και ..ομοιπαθούντων, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα, είναι ..προϊόντα εμπειριοκριτικισμού

 16. Ο/Η bernardina λέει:

  Ώπα, ώπα, προτού κάνουμε την τρίχα τριχιά μερικές κατεπείγουσες δηλώσεις:

  Κανένα δαχτυλίδι δεν μου παρεδόθη και δεν φορώ, πλην αυτό του καλού μου, καθότι τα δαχτυλίδια τσαγκρουνάνε και στο πληκτρολόγιο και με μποδάνε να γράφω.

  Κανείς άλλος διάλογος δεν διημείφθη μεταξύ εμού και παπούλεως καθότι κουβαλούσε κάτι σερβάντες εκείνη την ώρα και θα πάθαινε καμιά κήλη έτσι και τραβούσε η συνδιάλεξη σε μάκρος.

  Τέλος, ο «αναβαθμισμένος ρόλος εκπροσώπου Τύπου» εξεμέτρησε τον βίον και εξαντλήθηκε ήδη στο πλαίσιο του παραπάνω σχολίου και άμα τη ολοκληρώσει του επανήλθα στο προηγούμενο στάτους μου, που δεν διαφέρει από κανενός άλλου συν-σχολιαστή, τουτέστιν όλοι ισότιμοι και καθείς με την αξία του.

  Τούτων λεχθέντων, ουδεμία άλλη ευθύνη φέρω και νίπτω τας χείρας μου για όποια εκτροπή ακολουθήσει από τούδε και στο εξής.

  Papoylis rules και αυτό μας έλειπε να μας κολλήσουν και τη ρετσινιά του σφετεριστή. Φτου στον κόρφο μου!

  ΥΓ. Ευχαριστώ πάντως για τις ευχές 😉 Και δεν χρειάζεται ν’ ακούσω κανέναν και καμία. Έχω διαπράξει ήδη άπαξ ανεπιτυχώς το αμάρτημα και γνωρίζω 😉 Σκέφτομαι δε να επενδύσω στη συσσωρευμένη πείρα για να μην επαναλάβω τα παλιά λάθη αλλά να διαπράξω νέα και original τοιαύτα 😆 :mrgreen:
  (Αλλά ας μην το κάνουμε και θέμα, ε; 😉 )

 17. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αναγνώστη …ανάλγητε
  είδες ορέ ποιαν έχει δίπλα του ο καλλιτέχνης των Ολύμπιανς και τον εγκαλείς τον άμοιρο γι αυτά που ψέλλισε; Ήθελα να σ έβλεπα από μια μεριά, αν ήσουν στη ..θέση του, ποια τρύπα θάψαχνες να κρυφτείς! Αλλά , «σε ξένο κώλο ,…εκατό ξυλιές», λένε στο χωριό μου! 🙂
  Για την επίκληση των ..τυχαίων, θα συμφωνήσω!
  Χαίρομαι επιτέλους που αποφάσισες να αμφισβητήσεις τα ιερά και όσια της ..νέας τάξης ( «ένας θεός ξέρει που» .Δεν ξέρει ο τα πάντα ορών και παντογνώστης ορέ ..θεομπαίχτη;) σαν πρώτο βήμα για την απεμπλοκή σου από την καμαρίλα του ..Σμιθ ου μην και του Χάγιεκ. Άξιος!
  Ελπίζεις βέβαια, κατηγορώντας με, πως θα ξεχάσουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή που κινήθηκες χθες, έμειναν από καύκον όλα τα ευγενή ..πρατήρια ίσως και πολιτιστικά κέντρα!
  Σε .γ ε λ ά σ α ν ε! :mrgreen:
  Για τα ..σοβαρά τώρα και την τιμή της συναγωνίστριας η οποία όντως υπέκυψε προς στιγμήν στα κελεύσματα της ..πέμπτης φάλαγγας οφείλω να πω πως εξέφρασα την ανακούφιση μου και τη χαρά μου που αυτό ήταν στιγμιαίο και επέστρεψε για να ..ηγηθεί, σε εμάς τους ταπεινούς αλλά και ορφανούς, στον αγώνα που συνεχίζεται δριμύτερος! Θα νικήσουμε και ας μην είμεθα … Καίσαρες!
  Ο οποίος ,ειρήσθω εν παρόδω, είναι γνωστό πως αγωνιζόταν με …σανδάλια, καθώς ήταν …Ιούλιος!
  Οφείλω βεβαίως να την συγχαρώ θερμότατα διότι αντιμετώπισε το «θηρίο» και επέστρεψε ..αλώβητη και αποφασισμένη στα πάτρια εδάφη !
  Είδες φαντάζομαι μέσα από πόσους και ακατανίκητους πειρασμούς που είχε στρώσει με φοβερή μαεστρία εκείνος ο ..ανθοφόρος ποιητής (κάποιοι λέγουν πως είναι και ξάδελφος του ..Λακάν,σημείωσε το αυτό) την ..σπηλιά του ώστε να φαντάζει ως μεγαλοπρεπέστατο και υπέροχο παλάτι άλλων φευ περασμένων εποχών (είχε δει πως ενθυμείτο το ..Ερμιτάζ ,σίγουρα 😉 κατάφερε να διέλθει χωρίς απώλειες η αγαπητή μας φίλη!
  Κατ αρχάς έβαλε να παίζει το «όταν γυρνούσαμε μαζί σχολείο» φέρνοντας στην μνήμη της συναγωνίστριας τις ιλαρές και ευτυχισμένες στιγμές της παιδικότητας και εφηβείας της αλλά και εμφανιζόμενος ως επιεικής και καλοσυνάτος δάσκαλος που προκαταβολικά έδινε τους καλύτερους βαθμούς στην ..ευειδή φοιτήτρια ανταμείβοντας την πλουσιοπάροχα (όχι πως δεν τ αξίζει) για την παρουσία της ! 🙂
  Μετά ,μετά ο ..παμπόνηρος έβαλε φωτιά στα ..τόπια ,στο ..παλάτι και σόλα του τα υπάρχοντα για χάρη της .Ποια γυναικεία ύπαρξη δεν εντυπωσιάζεται από ένα χουβαρντά και απλοχέρη άρρενα την σήμερον ημέρα φίλε μου (το τονίζω αυτό γιατί σε βλέπω όλο να μετράς τις ..αμοιβές και υποψιάζομαι πως εντρυφούν ..καβουράκια στη τσέπη σου!) ;;

  Και το αποκορύφωμα (βλέπε να μαθαίνεις) ! 🙂
  Έδωσε την δυνατότητα σε απεριόριστες πρόβες ..άβαταρ,φορεμάτων και υψηλών δημιουργιών της ωτ -κουτύρ και να στολίσματα και ξαναστολίσματα μπροστά στον καθρέφτη η ..καλή μας !
  Παρ όλα αυτά όμως ακόμη μια φορά ,στάθηκε στο ύψος της και επέστρεψε δριμύτερη ,αλλά δεν αποκλείω να συνεχίσει τις βολτίτσες με τον περί ου ο λόγος ..δανδή! 🙂

  … Κάτι μου λέει πως ο Παπούλης μας θυμήθηκε .Για να δω:

 18. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Xo ,xo να που η διαίσθηση μου αποδείχθηκε ακόμη μια φορά, …οξυτάτη!
  Και όχι μόνο γιαυτό υπενθυμίζω σε κάποιους που έχουν συγχαρητήρια μόνο για την νεολαία ,λέμε τώρα !
  Άφεριμ! 🙂

 19. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αυτά κάνετε, μένετε προσκολλήμένοι σε αρχές (ισοτιμία, δικαίωμα στην Κριτική και τέτοια) και δεν αναλαμβάνετε τις (…διακυβερνητικές) ευθύνες σας και μετά μας προκύπτουν Κυβερνήσεις σαν αυτήν του Παπαδήμου και άντε τι να πω εγώ τώρα στον άλλον που έχει λυσσάξει με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ, και τι να του πω, ότι μια φορά είπαμε να αναλάβουμε διακυβέρνηση , μιας και η Εξουσία χάζευε με τη μεταφορά του Σερβάντες και η ηγουμένη μας αποφάσισε να υπηρετήσει την ισοτιμία και τους ..θεσμούς και φοβήθηκε μας πει ο Παπούλης προθύμους;;.
  Φταίει μετά ο άλλος που γίνεται ..αντισυστημικός;;

  ΥΓ άμα είναι δεύτερη φορά οι ευχές διπλές αν και εδώ που τα λέμε έχεις δίκιο, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζονται , υπάρχει τεχνογνωσία 🙂

 20. Ο/Η bernardina λέει:

  Νικόλαε! Φίλε! Φίλτατε!
  Έχεις απόλυτο δίκιο! Πάνω στη χαρά μου λησμόνησα να υψώσω το λευκό πανί στο κατάρτι και έδωσα συγχαρητήρια μόνο στους νεανίες. Μέγα σφάλμα και ασυγχώρητη παράλειψις, σύντροφε! Οφείλω να εκφράσω το θαυμασμό για το οξύτατο αισθητήριό σου και την ταπεινή εκτίμησή μου για την αισιοδοξία που επέδειξες σε όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας μας!

  Και μη ξεσυνερίζεσαι τον Ανάγνο. Ακούει κουδούνες και κάνει πως χτυπάνε για άλλους, αλλά επίτηδες δεν το σχολίασα. Γνωστή και δοκιμασμένη τακτική μεν, αλλά έχουν πια γνώσιν οι φύλακες δε(ν) 😆

  Όσο για τα τόσα κολακευτικά που έγραψες για την υποφαινομένη… τι να πω… 😳 😳 😳

  (Kαι μην ανησυχείς για τις βολτίτσες 😉 Ο δανδής κατά βάθος είναι ψυχούλα ρε συ)

 21. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ευχαριστώ!!!
  Μη πεις τίποτε,..μη με ξεχάσεις μόνο στα ..κουφέτα και τα δώσεις όλα στον ..τυχερό!
  Τα υπόλοιπα εννοούνται ,νομίζω ! 🙂 🙂

 22. Ο/Η bernardina λέει:

  Έννοια σου, έννοια σου. Δεν ξεχνώ 😉

  Για τα υπόλοιπα, ευχαριστώ θερμώς. Κάτσε, όμως, όταν έρθει η ώρα. Μη βιάζεσαι 😛

  Περιμένω και τον Τάμι να μπει στην Καρακάξα να διαβάσουμε λίγη ποίηση να αναβαθμιστούμε ως άνθρωπες, γμτ…

 23. Ο/Η papoylis λέει:

  Προς όλους

  ευχαριστώ που συντηρείτε το μπλογκ με τη παρουσία σας…

  ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όσους δεν υπέκυψαν στη προπαγάνδα της πέμπτης φάλαγγας.

  είναι πολλά που ήθελα να πω , είτε με σχόλια είτε με ποστ αλλά δυστυχώς ακόμα διάγω τη μεταβατική περόδο και δεν διαθέτω εύκαιρο υπολογιστή και δίκτυο… ελπίζω σύντομα να αποκατασταθούν και οι δυο αυτές ελλείψεις.

  keep up the good job 🙂

 24. Ο/Η bernardina λέει:

  Ωσαννά! 😆

 25. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τους άλλους να φχαριστάς που είναι συντηρητικοί (και το συντηρούνε).
  Εγώ είναι καινοτόμος!!

 26. Ο/Η nikiplos λέει:

  Οκ, πείτε με κολλημένο, αλλά θα επιμείνω…
  Για να γλυτώσετε τα format, antivirus, antispywares και όλα αυτά τα εργαλεία του σατανάεως, απλά περάστε δίπλα από το φουαγιέ, στον μαγικό κόσμο του Ubuntu και του open source software… τουλάχιστον όποτεδήποτε σερφάρετε… εγώ ακόμη και τα παλιά σχέδια του autocad με οπεν τα πειράζω… 😉

  Το format, το pc μου το γνωρίζει μόνο ένα παλιό επανειλημμένως νεκραναστημένο τμήμα του, που ακόμη εμφορείται από τα κελεύσματα της συμμορίας του διοπτροφόρου Ουίλιαμ Γέϊτς… κατά κόσμο Μπιλ…

  Τώρα επί της διαδικασίας, να πω απερίφραστα, ότι η παρέμβαση της Βερναρδίνης ήτο καίρια, καθώς έδωσε (σαν μια άλλη κυβέρνηση Παπαδήμου) παράταση στο απονενοημένο τούτο βήμα…

  Ζε βουζ αμπράς τους…

 27. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Παπς αυτο δεν ειναι μετακομιση αλλα η Κυρου αναβαση

 28. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Χρήστο Κ@ Ποιά Κύρου Ανάβαση, Ο Ορφέας στον Άδη είναι.
  Nikiplos το κακό με το μαγικό σου κόσμο είναι ότι αν δεν ξέρεις καλά καλά τα στοιχειώδη δύσκολα βρίσκεις κάποιον να σε βοηθήσει, πχ.τον ορθογράφο στο open office έχω φάει τα μούτρα μου να τον κατεβάσω και δεν το χω καταφέρει. Ενώ σατανιστές κυκλοφορούν πολλοί.
  Μπέρνυ χάιδεψέ μου το τετράποδο.

 29. Ο/Η nikiplos λέει:

  Σεβαστή προγιαγια:
  [tools->language->more dictionaries on line… κατεβάζεις, εγκαθιστάς (linux), στα windows απλά αντιγράφεις αυτό μέσα στο κατάλληλο directory εκεί που έχεις εγκαταστήσει το openoffice]
  (http://el.openoffice.org/about-downloads.html)
  Αν και εγώ, παραμένω θαυμαστής του Libre!!!

 30. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νίκιπλε , πέρα από την πλάκα , όντως θεωρώ ότι τα του ανοιχτού είναι σημαντικά, αν και δευτερευόντως για τον ..κονσούμερ Παπούλη.
  Το πρόβλημα που εντοπίζω είναι στην αδυναμία του όλου χώρου να τιθασεύσει τη δυναμική του και να μπορέσει να προσδιορίσει στόχους.
  Σήμερα δυστυχώς έχει κρίση ταυτότητας (είμαι εν δυνάμει πολτιικό, ιδεολογικό, επιχειρηματικό ή τι άλλο κίνημα;;). Ενώ μπορεί να είναι όλα αυτά (και άλλα) πρέπει να ενταχθούν στην πραγματική ζωή και στην αγορά με ξεκαθαρισμένη ταυτότητα.
  Οι υπερβολές που βλέπουμε (όχι από σένα προς Θεού) γύρω μας έχουν να κάνουν κατά τη γνώμη μου με το παραπάνω και έτσι κάθε φορά που κάποια συνιστώσα επιχειρεί να πράξει φέρει τα βάρη των ..υπολοίπων και αυτοακυρώνεται.
  Δεν θέλω όμως να τους αδικώ, είναι λογικό γιατί ακόμη είναι η αρχή και γιατί το όλον περιβάλλον είναι ρευστό.
  Ούτε φυσικά να μηδενίζω τα θετικά, άλλωστε όπως λένε και αυτοί ακόμη και η ΝΑΣΑ και το ΥΠΕΘΑ των ΗΠΑ ..linux έχουνε.

 31. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Νίκιπλε, Μερσί θα το επιχειρήσω.
  Αναγνώστη, άσε τις συνιστώσες και διάβασε λίγο για τον Άγιο Χριστόφορο, όχι το σκυλομούρη τον άλλο, που έχει ανακηρυχθεί και προστάτης του ίντερνετ για να είσαι έτοιμος.

 32. Ο/Η bernardina λέει:

  Από όλα τα παραπάνω κατάλαβα μόνο το «Μπέρνυ χάιδεψέ μου το τετράποδο» (όπερ και εξετελέσθη στη στιγμή -η εντολή, όχι το τετράποδο!- επειδή κάθε επιθυμία της Σεβαστής είναι διαταγή), προς μεγάλη χαρά του τετραπόδου για το έξτρα μπόνους ουρανοκατέβατο χαδάκι, μολονότι η απαιτητικότητά του είναι τέτοια που γύρισε και με κοίταξε στο στυλ: «τι, μόνο τόσο;» «Μόνο για τόσο είχα εντολή», του απάντησα η απατεών, ένεκα που αφενός η Σεβαστή δεν είχε προσδιορίσει ΠΟΣΟ να το χαιδέψω, αφεδύο το εν λόγω δεν μπορούσε να το γνωρίζει αυτό χεχε, αφετρίτου μην το παραχέζουμε. Τελικά τη σκαπούλαρα μόνο με ένα ελαφρύ μούδιασμα της αριστεράς χειρός (με τη δεξιά πλοηγούσα το ποντίκι). Και για όποιον δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς σημαίνουν τα ανωτέρω, να διευκρινίσω ότι το όνομα της σκύλας μου είναι Λουλού (μμμ, και πώς της πάει, τρία μέτρα γαϊδάρα –γαϊδάρα η σκύλα; Τέλος πάντων :roll:) το δε επίθετό της Χαϊδόπουστας, λόγω του ότι είναι ικανή να σε αφήσει λιπόθυμο μέχρι να χορτάσει χάδι –που μέχρι τώρα δηλαδή (είναι έντεκα χρονών ζωή να ‘χει το πουλάκι μου… (πουλάκι η σκύλα; Τέλος πάντων…) 🙄 ) δεν την έχω δει να χορταίνει. Μονίμως στο «κι άλλο, κι άλλο» είναι. Μάρτυς μου ο παπούλης.
  Τούτων λεχθέντων, εσείς οι υπόλοιποι γιατί μιλάτε σανσκριτικά;
  Νταξ, τον Άγιο* (βοήθειά μας), τον Κύρο και τον Ορφέα τους γνωρίζω (όχι προσωπικώς, αλλά…) κι από αναβασο-καταβάσεις κάτι ενθυμούμαι. Τα υπόλοιπα –τσου!

  Εκείνο το λάινουξ τι είναι; Πάνες για την ακράτεια; Εγώ έναν Λάινους ήξερα, που όταν του έπαιρνες την αγαπημένη του κουβέρτα λιποθυμούσε…

  Καλημερούδια α τούτι/ε 😉

  *Τον συγκεκριμένο τον γνώριζα με την ιδιότητα του προστάτη των οδηγών. Άλλαξε τομέα; Τι συνέβη, έγιναν μετατάξεις και στη δική του υπηρεσία;

 33. Ο/Η bernardina λέει:

  «Τώρα επί της διαδικασίας, να πω απερίφραστα, ότι η παρέμβαση της Βερναρδίνης ήτο καίρια, καθώς έδωσε (σαν μια άλλη κυβέρνηση Παπαδήμου) παράταση στο απονενοημένο τούτο βήμα…

  Νίκι, από το σχόλιό σου κρατώ το πνεύμα, την ουσία και την πρόθεση και ευχαριστώ καθότι το θεωρώ τεράστια φιλοφρόνηση, αλλά… κυβέρνηση Παπαδήμου; Μπρρρρρ βρε πιντί μου, ένα σύγκρυο μ’ έπιασε. Δηλαδή τι… ΠαΣοΚ; ΄Ύπαγε οπίσω μου! ΝΔ; Ξορκισμένη με τον απήγανο! Λάος;;; ΘΕΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ ΚΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΟΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΤΡΙΧΕΡΟΥΣΑ, ΚΑΙ ΜΑΖΙ Ο ΜΑΡΞ Ο ΕΝΓΚΕΛΣ Ο ΛΕΝΙΝ Ο ΤΡΟΤΣΚΙ Ο ΜΑΟ, ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΚΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΔΗΛΑΔΗ, ΒΟΗΘΟΣ κι άλλο κακό να μη μας έβρει!

 34. Ο/Η kapetanios λέει:

  σας εύχομαι , με το παρακάτω βιδεο ( όποιος το δει μέχρι το τέλος δεν θα χάσει 😉 )καλές γιορτές με όλους τους ανθρώπους που αγαπάτε κοντά σας
  http://www.youtube.com/watch_popup?v=WK2LpUoqX6A&vq=medium

 35. Ο/Η bernardina λέει:

  Να ‘σαι καλά. Κι εσύ το ίδιο, και καλοτάξιδος κάπτεν. Χαιρετισμούς στη φαμίλια 😉
  Τι φανταστικό βίδεο!

 36. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  😯
  τρομερό! Καλές γιορτές σε όλους – αλλά ελπίζω να τα ξαναπούμε πριν το τέλος τους!

 37. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καπετάνιε , από καρδιάς τα καλύτερα (έστω και μια βδομάδα νωρίτερα) και όπου πας(τε) να περάσετε καλά.

 38. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Προγιαγιά είσαι θησαυρός!! (τι κόσμημα και ιστορίες που λέει ο SIssa).
  Νοιώθω ότι η πορεία μου στα μπλογκ είναι κάτι σαν την πορεία προς τη Δαμασκό!!
  Και όταν πάω να λοξοδρομήσω (με συνιστώσες , Λάινουξ(*) κλπ) μια φωνή , ως βούη προσλαμβανομένη , με επαναφέρει στο μονοπάτι (πάθ) της γνώσης
  και της ολοκλήρωσης.
  Ο προστάτης του Ιντερνετ (έκφραση του Αρτεμιδώρου-Ισιδώρου) είναι περίπτωση και μάλιστα η γνωριμία μαζί του ,,με φώτισε σε πολλά.
  Πάλι ξέσκισε τον Άρειο και τουκοψε κάθε πιθανότητα να πάρει ρεβάνς για τη Νίκαια που μαζί με τον Σπυρίδωνα του πήρανε τα σώβρακα. (αντιθέτως οι Πολτικοί άφησαν χώρο στις Αγορές να κουνιούνται και νατα τα ολέθρια αποτελέσματα με το νεοφιλελευθερισμό και την παγκοσμιοποίηση).
  Ήτο Δυτικόφρων και γεφυροποιός (σα το Θανασάκη τον Κανελλόπουλο ..τουλάχιστον) και για αυτό τον αναγνώρισαν τόσο οι Καθολικοί όσο και οι Ορθόδοξοι και μάλιστα Επισκοπή που προϊσταται Ψυχίατρος – Ιερέας, ..να φανταστείτε.

  Αλλά υπάρχουν και παρεμπίμπτουσες φωτίσεις που με ..κατέλαβαν.
  Τώρα κατανόησα γιατί πρέπει να ονομάζονται οι ασχολούμενοι με τα του ανοικτού , όταν καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης ηγούμενοι.

  Και άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός. Πρέπει να μελετήσω και να εντρυφήσω για να φανώ αντάξιος (τόσο της χάρης του όσο και της εκπροσώπου της ..βουής).
  Έχω δουλειά!!

  (*) Μπερναρντίνα είναι άνθρωπος και ζει (δεν ξέρω ακόμη) στη Φιλανδία. Μάλιστα κάποτε (τις καλές εποχές) παραλίγο να τον δω και ..δια ζώσης. Κάποιος πολύ φίλος και βαρεμένος με τα ανοιχτά (βαρεμένος μιλάμε όχι σαν τον Νίκιπλο που το αντιμετωπίζει ψύχραιμα ως εναλλακτική) είχε κανονίσει ταξίδι και τον είχα ψήσει να με πάρουν μαζί τους (οι βαρεμένοι ήταν κάμποσοι).
  Την πάτησα όταν τους είπα να κανονίζαμε να περνάγαμε να δούμε και τον ..Άγιο Βασίλη , που εκεί κοντά ήταν το χωριό του και ότι έχω ακούσει ότι έχουν ωραία εδέσματα παραγώγων παστων ψαριών , καθώς και καταπληκτικά προϊόντα απόσταξης.
  Επειδή βαρεμένοι μπορεί να είναι , αλλά αφελείς δεν είναι, κατάλαβαν πώς εννοούσα την εκδρομή και με ..εξαίρεσαν (αυτοί πήγαν για δουλειές).

 39. Ο/Η bernardina λέει:

  Partida… 😦

 40. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Για να ευθυμήσει η Μπέρνυ

 41. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  …εν τω μεταξύ, απεβίωσε τόσον η κορυφή του ανατριχιαστικού υβριδίου του αυτοκρατορικού σοσιαλισμού, όσον και ο (αλλέως συμπαθής…) ποταπός θρησκευάμενος Χάβελ. Ζωή σελόγου μας!

 42. Ο/Η bernardina λέει:

  Ευχαριστώ προγιαγιάκα! Τι ευδαιμονία!!!
  Πράγματι, το πιο μαλακισμένο ον του πλανήτη είναι ο άνθρωπος…

 43. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Απωλειών συνέχεια:
  Μας άφησε και ο Δημήτρης Σαραντάκος πατέρας του Νίκου Σαραντάκου ,του γνωστού σε όλους μας ευδόκιμου μπλόγκερ! http://sarantakos.wordpress.com/2011/12/18/mimis/
  Θερμά συλλυπητήρια και απο δω στην οικογένεια του!
  Νάμαστε καλά να τους θυμόμαστε …

 44. Ο/Η bernardina λέει:

  Κι ενώ ο Μαύρος Θεριστής έχει βγει πάλι παγανιά και παίρνει κεφάλια, κάποιοι άλλοι κάνουνε τιμητικά μνημόσυνα σε ηρωικά θανατικά με πολύ περίεργο τρόπο.

  http://www.tovima.gr/world/article/?aid=435418

  Διαμάντια, πέρλες και χρυσά αστέρια; Μά’στα… μά’στα…
  Έρμε σοσιαλισμέ ζεις, εσύ μας οδηγείς. (πού, μόνο, δεν ξέρω…)

 45. Ο/Η bernardina λέει:

  Και το δελτίον θανάτων συνεχίζεται.
  Για δαύτον δεν λυπήθηκα καθόλου όμως.

  http://www.tovima.gr/world/article/?aid=435433&h1=true

 46. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αθάνατοι νάναι οι νεκροί, κατά πως μας συμφέρει
  να κατευθύνουν λεν σωστά το πρόθυμο ασκέρι
  και είναι πάντα χρήσιμο το κιτς και η βαβούρα
  να κρύβουν μέσα τους καλά την καθεμιά ..σαβούρα 😉
  αυτό ισχύει δυστυχώς σ Ανατολή και Δύση
  γι αυτό βρε κάντε έρωτα κι αρχίστε το $αμήσι 🙂

 47. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Και να πεις ότι δεν τάχα δει!!
  Θέλω να ενημερώσω τους …ομοτράπεζους (και ειδικά τις ομοτράπεζες) ότι η περι ρέουσα ατμόσφαιρα (όπως καταφανώς και περιτράνως φαίνεται, αν και από καιρό το είχα υποσημειώσει, σε άνωθεν κατακλείδα) έχει γίνει βίβερε περικολοζαμέντε.
  Προφανώς μαζεύει λεφτά (μάλλον σε δολλάρια , διότι δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του το Ευρώ) και γενικώς …φορτίζει.
  Τρεχάτε χωριανοί (που λένε).
  Τουλάχιστον ο άλλος (εκεί με τα πτηνά) βάζει και αίσθημα (άνθη , δοκιμαστήρια για οτ κουτούρ ενδύματα και τέτοια).
  Οι καιροί ου μενετοί.
  ¨οτι είχα να πω το είπα και από εδώ και εμπρός θα σιωπήσω (πούλεγε και ο ..Βενιζέλος) 🙂

 48. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ορέ δεν μας τρομάζουνε του νετ τα παλικάρια
  ούτε τις ομοτράπεζες ,ευρώ μα και δολλάρια
  δεν μας τρομάζει νάχουμε και που και που συγκρούσεις
  καθώς είμαστε ..αίλουροι και μαιτρ στις …αποκρούσεις
  εμάς μας φτάνει νάχουμε παρέα ,λίγο γέλιο
  τη φτώχεια να παλεύουμε κι ας έρχεται φραγγέλιο
  μα αν εσύ φοβήθηκες, κράνος θε να σου βάλω
  ν αντέξεις βρε τον πόλεμο, να βγεις και από πάνω
  να μας κερνάς λίγο κρασί, να φτιάξεις και μια πίττα
  που είσαι αθεόφοβε μόνο για …ντόλτσε βίτα 🙂 🙂

 49. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μωρέ δίκιο έχεις ..εν κατακλείδι αν το δούμε, αλλά κάποιος πρέπει να υπερασπίζεται και τους Θεσμούς.
  Γνωρίζω ότι ο δύσκολος δρόμος που διάλεξα (πρόσφατα απεδέχθην το κάλεσμα, κατόπιν υποσημειώσεως που με ..συγκλόνισε) περιλαμβάνει νεφελοκοκυγόνες και τέτοια, αλλά δεν με πειράζει, προκειμένου να αποκτήσω Σκοπό (και να μην χαζεύω ) ..χαλάλι.

 50. Ο/Η bernardina λέει:

  Όταν θα έχετε λίγο χρόνο για αταξίες.
  Κλικάρουμε στο begin

  Παίζει σαν δισκάκι. Κάνει και σκρατς. Οι λέξεις είναι «ζωντανές» και αντιδρούν στο ποντίκι.
  Θέλω εντυπώσεις 😉

  http://www.webyarns.com/ThisIsNotAPoem.html

 51. Ο/Η bernardina λέει:

  Το μυστικό του τέλους δεν σας το λέω. Την έχω καταβρεί! 😛

 52. Ο/Η Left G700 λέει:

  Εντυπώσεις ε – ξαι – ρε – τι – κές!

  😯 😯 😯 😯 😯

 53. Ο/Η bernardina λέει:

  Καλό ε; 😉

 54. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ορέ Μπέρνυ! Πού στο διάβολο τα ξετρυπώνεις όλα αυτά; 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄

 55. Ο/Η bernardina λέει:

  Το πρώτο το βρήκα τυχαία (αρκετές φορές έχω βρει εκπληκτικά πράγματα ψάχνοντας για κάτι εντελώς άσχετο) και έμεινα (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Ο τύπος είναι άπαιχτος. Αν κλικάρεις κάτω από το δισκάκι σε βγάζει και σ’ άλλες δουλειές του. Μιλάμε για φευγάτα πράγματα.

  Το δεύτερο… απλώς μου το έστειλαν και το μοιράζομαι μαζί σας! 😛

 56. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Καλόοο! Το πρώτο,το δεύτερο όταν το δοκιμάσω . 😛

 57. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Σαν σημερα γεννηθηκε το 1915 το τριανταφυλλο. Καλο σας βραδυ

 58. Ο/Η Left G700 λέει:

  Si vis pacem, para bellum. (Ξεθωριασμένη επιγραφή που διασώθηκε —μαζί με ένα ζευγάρι γυαλιά κάποιου Αναγνώστη— από την καμένη βιβλιοθήκη τής Αλεξάνδρειας…)

 59. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  μπαρδόν;; 🙂

 60. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Τώρα που απεδέχθη το …κάλεσμα, δεν είναι πια Αν -αγνώστης ,είναι επιτέλους …Γνώστης! 😉
  Καλό βράδυ Χρήστο, ωραίες κυρίες και λοιποί …μακαντάσηδες! 🙂

 61. Ο/Η Left G700 λέει:

  Για τα όλα τα κορίτσια αυτού του τσαρδιού. Είτε σχολιάζουν, είτε απλώς διαβάζουν. Είτε είναι καλά και κοιμούνται νωρίς, είτε είναι «καλά» και πλαγιάζουν νωρίς (για να μην αργήσουν να γυρίσουν σπίτι τους 😉 ). Είτε είναι «γκόμενες», είτε είναι μαμάδες, γιαγιάδες και προγιαγιάδες. Είτε μας χωνεύουν, είτε δεν θέλουν να μας βλέπουν.

  Πέντε τραγούδια (ένα απ’ τον καθένα 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ) για πάρτη τους!

 62. Ο/Η Left G700 λέει:

  Μερικοί-μερικοί νομίζουν ότι, επειδή εκείνοι κατέχουν απταίστως την Αραμαϊκήν, οι υπόλοιποι δεν κατέουμε πράμα από δαύτην! Αμ δε! 😉

 63. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Άντε καλά (που λένε και στη Σαλονίκη) , ήτοι ok , (μην παρεξηγούμαστε, απλώς δεν κατάλαβα) , πάντως ..μέσα:
  Dulce bellum inexpertis et iyι geceler ..a toyti et a toytes 🙂

 64. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Αναγνώστη, καμία παρεξήγηση, μη τρελαθούμε κιόλας! 🙂

  Πιαστήκαμε από κάτι που είπες παραπάνω περί βίβερε περικολοζαμέντε. Και σκεφτήκαμε ότι, συχνά, όταν δεν συζητιούνται εγκαίρως κάποιες διαφωνίες, ώστε να επιλυθούν από την αρχή, η κατάληξη είναι όντως περικολοζαμέντε (αυτό το λέμε γενικά, όχι για ό,τι σε έκανε να το γράψεις). Οπότε, από μια άποψη, ισχύει και σ’ αυτές τις περιπτώσεις το si vis pacem, para bellum. Βέβαια, ήταν μπερδευτικό και δεν μπορούσε να γίνει κατανοητό. Αλλά, μας ξέρεις! Μας αρέσει κι εμάς να τα «μπερδεύουμ»ε τα πράγματα καμιά φορά. Έτσι, για τσίγκλισμα! 😉

 65. Ο/Η bernardina λέει:

 66. Ο/Η bernardina λέει:

 67. Ο/Η bernardina λέει:

 68. Ο/Η nikiplos λέει:

  Λίγα λόγια για το όπεν αν μου επιτρέπεται, από την ομήγυρη…
  Από την εποχή του Λάϊνους πολλά έχουν αλλάξει, αλλά κυρίως ο κόσμος της πληροφορικής που είδε τις δουλειές του να εξανεμίζονται, και τις γραμμές κώδικα που γράφει να ξεθωριάζουν τάχιστα, μέσα σε μια επιθετική περιρρέουσα ατμόσφαιρα των μεγάλων γιγάντων του μονοπωλίου της πληροφορικής…

  Μέχρι και πριν 4-5 χρόνια το όραμα των geeks ήταν φυσικά, να βρουν κάποιες καινοτόμες ιδέες, να τις κάνουν στιβαρή πατέντα, και ακόμη στιβαρότατη εφαρμογή, κι ύστερα να ιδρύσουν μια εταιρία που να βασίζεται στην πατέντα. Οι αμερικανικές τράπεζες δάνειζαν άνετα, οπότε η σχετική γραφειοκρατία ήταν εξασφαλισμένη. Στη συνέχεια (εδώ μπαίνει η λέξη όραμα) κάποιος μεγάλος κολοσσός, αγόραζε την πατέντα και την εταιρία, και τα geeks την έκαναν αλλά γαλλικά με το πορτοφόλι γεμάτο…

  Όλα αυτά, μέχρι που η μεγάλη μάζα των καταναλλωτών άρχισε να έχει μόνο συγκεκριμένα προϊόντα, σε ένα καθαρά μονοπωλιακό περιβάλλον, αυτό του Βασιλείου Γέιτς του μικρομάλακου… (λέγεται άλλωστε ότι η σύζυγός του την πρώτη νύχτα του γάμου αναφώνησε: «χμ, τώρα κατάλαβα γιατί ονόμασε την εταιρία του Microsoft…»).

  Όπως είπα το κόλπο είναι στα licenses… και ιδίως τα εταιρικά… Κοινώς: «Καλά κάνεις και έχεις ιδέες… καλά κάνεις και τις υλοποιείς μέσα σε ένα πιλοτικό προϊόν, αλλά, Όπς!!! για να χρησιμοποιήσεις το προϊόν σου να τρέχει στα δικά μας τα παράθυρα, χμμμ πρέπει να μας δώσεις το 50%…» είπε ο Βασίλειος ο μικρομάλακος… Τα geeks, ανταπάντησαν: «Μα ο Αλ, στα παρκαβενέϊκα παίρνει λιγότερα!. Ακόμη και ο Σεργκέϊ από τις Ρωσίδες της 7ης…»… αλλά as you know, business rules!!!

  Έτσι κάπως μετά από πολλές σημαντικές απόπειρες με red hat, mandrake, suse, Fedora κλπ, κλπ, γεννηθήτω το Ubuntu! Κυρίως το στήριξαν οι μικρομεσαίοι του κλάδου, που δεν γούσταραν να πληρώνουν νταβατζηλίκια στο μεγάλο μαγαζί του μικρομάλακου, ή στο μικρό αυτού του ιδίου, το μήλο το φιρίκι… Μέχρι το Ubuntu, το Linux απευθυνόταν κυρίως στα geeks της πληροφορικής και του ανοικτού κώδικα, με το περιβάλλον γραμμής… Από τον μεγάλο μάγο Ubuntu και ύστερα, όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει παρασάγγας… Με δοκιμή! που λένε και στις λαϊκές…

  Ήδη πολλές εταιρίες πληροφορικής, που δεν γουστάρουν και πολλά νταβατζηλίκια, πλέον ότι φτιάχνουν, το κάνουν να τρέχει και στο Ubuntu! Και φυσικά ακόμη και όταν δεν μπορούν γιατί έχουν κοντράκτα, το κάνουν αλλάζοντας το όνομα… Με δοκιμή είπαμε!

 69. Ο/Η bernardina λέει:

  Ε… Νίκι,
  ίσως φταίει το ότι έχω ξυπνήσει από τις τρεις (όπως λέει και το ανωτέρω άσ-θ-μα) αλλά.. αισθάνομαι σαν να διαβάζω κείμενο του Ανάγνου,(με τη διαφορά ότι τα δικά του με τη δεύτερη, άντε την τρίτη, ανάγνωση, κάτι πιάνω! :mrgreen: )
  Θέλω να πω ότι, παρόλο που ξέρω τις πιο πολλές λέξεις, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω χριστό! 😛 Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτε (εκτός από το ότι δεν καταλαβαίνω χριστό 😆 ). Προφανώς απευθύνεσαι σε άλλους που καταλαβαίνουν 😉
  Πέρα από την πλάκα, το νόημα μέσες άκρες το έπιασα. Και εδώ θέλω να αδράξω την ευκαιρία και να πω κι εγώ τον πόνο μου, γιατί δεν ξέρω αν φταίει ο μικρομαλακοπίτουρας, πάντως ένα έχω να δηλώσω για τα βίστα που μου φορέσανε ετσιθελικά στο λαπτόπιό μου: */#@%x^/.{~#@! :twisted:.

 70. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητή Βερναρδίνη, βίστα=σβήστα!

  όσο για το νόημα, άμα ξυπνάς χαράματα η ώρα 3, τι να σου κάνουν μετά τα πουλάκια, που βγαίνουν να κελαηδήσουν στις 06:00πμ, ωσάν του λόγου μου… που ήθελα να περάσω για τις ασφαληστρικές μου εισφορές ο ανόητος!

  για την περίπτωσήν σου έχω το κάτωθι:

 71. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ωχ, ευτυχώς κοιμούνται οι ανταποκριτές της …Ντώυτσε Βέλε νωρίς ειδάλλως ποιος μας γλύτωνε από τον νέο λίβελλο του Φόκους σχετικά με την παραγωγικότητα και τις συνήθειες της ..μεσαίας τάξης στην Ελλάδα! 😆
  Καλημέρα φίλες και φίλοι βεβαίως -βεβαίως και:
  Νίκιπλε
  πολύ καλό το ποστάκι για τα ανοικτά και ..ελεύθερα ! Σκεφτόμουν ότι θα ήταν πολύ ωραία αν έβρισκες λίγο χρόνο για ένα πιο αναλυτικό σημείωμα για μια ξενάγηση στο θαυμαστό κόσμο του Ubuntu που θα έδινε την ευκαιρία να το …παλέψουν και αρχάριοι σαν και μένα!Μου έκανε εντύπωση αυτό που είπες πως δεν χρειάζονται τα format, antivirus, antispywares και άλλα όργανα του σατανά γιατί χρησιμοποιώντας κατά περιόδους το Linux για περιήγηση στο νετ αισθανόμουν ανασφαλής καθώς δεν έβρισκα τρόπο για ένα σκανάρισμα στο σύστημα ,κάπου μπλοκάριζε το δικό του,έτσι επέστρεψα στον ..μαλακοπίτουρα! :mrgreen: Κάποια στιγμή ,ίσως; 🙂

  Μπέρνυ
  οσμίζομαι πως αυτό το πρωινό ..ξύπνημα υποδηλώνει προετοιμασίες για ..ταξιδάκι ,οπότε καλά να περάσετε ,όπου και να πάτε! 🙂

 72. Ο/Η bernardina λέει:

  Ειδικά άμα ξυπνάς στις τρεις όχι για να ξεκινήσεις εκδρομούλα αναψυχής αλλά για δουλειά! :mrgreen:

  Ναι, τα (σ)βίστα κάποια στιγμή θα τα πάρει ο ‘ξαποδώς και θα τελειώνουμε.
  Φχαριστώ για το τραγουδάκι.
  Εγώ σου χαρίζω το κάτωθι για να έχεις μουσική υπόκρουση καθώς θα διαβάζεις αυτό το άρθρο το οποίο μάλλον επιβεβαιώνει ένα βίδεο που είχε βάλει πριν από μερικές μέρες ο κάπτεν:

  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=435582&h1=true

  Ασφαληστρικές εισφορές; Καλά, ας περιμένουν… Κλειδάριθμο πήρες από την εφορία;

 73. Ο/Η bernardina λέει:

  Ρε συ Νικόλα, την ίδια στιγμή που έγραφα ότι δεν ξύπνησα για ταξιδάκι αναψυχής έγραφες το ίδιο; Ρε δεν πάμε καλάαααα 😆

 74. Ο/Η bernardina λέει:

  Όχι, μανάρι μου, δεν πάμε πουθενά. Πρέπει να τελειώσω το κείμενο μέχρι αύριο για να το πάρει ο επιμελητής πριν τις γιορτές και έχω κ…πιλάλα 😉 (Κι εσείς με ξεμυαλίζετε, ρεμάλια, ε ρεμάλια 😆 )

 75. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Είδες ; 😯 Μου ήρθε η …επιθυμία και όχι το γεγονός, η ..πολλή υγρασία θόλωσε το μήνυμα ,΄μω τα ..ερτζιανά μου! 😆

  Τουλάχιστον δεν είμαστε της ..Φωκίωνος Νέγρη.. 🙂

 76. Ο/Η bernardina λέει:

  Όχι ρε συ! Τέτοια ρεμάλια είσαστε. Αξιαγάπητα:

 77. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Α π ο λ ο γ ί α 🙂

 78. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Λοιπόν κοιτάχτε, θα συμμετάσχω επολίγον στη συζήτηση, αλλά με τη συμφωνία ότι δεν θα πάτε να με καρφώσετε ότι αποσπώμαι από το κύριο διακύβευμα που είναι ο Αρτεμίδωρος και οι συγκυριακές υλοποιήσεις του Ομουσίου Του.

  Δράττομαι δε της ευκαιρίας για να υποσημειώσω στην Μπερναρντίνα ότι ο Προστάτης του Διαδικτύου είναι ο Άγιος Ισίδωρος !! επίσκοπος στην Εσπερία, ήτοι μια ..αρτεμιδωρική έκφραση όπως αναλυτικά έχει παρουσιασθεί, και να μην επηρεάζεται από αυτά που λένε οι κουμμουνιστές (του ουμπούντου, λίνουξ και δεν συμμαζεύεται) ότι είναι ο Μπιλ ο προστάτης.
  Για τα του Μπιλ και γενικότερα για την τάξη των ..πλουσίων, πλούσιο υλικό για να ..ξεστραβωθείτε θα βρείτε στις Αναλύσεις που έχω κάνει (και έχετε γράψει στα α@@@@@α σας) για τη σύγκρουση ανά τους αιώνες μεταξύ των Αγορών (Διαφωτιστές – Φιλελεύθεροι – τεκτονιστές – καρμπονάροι – οίκοι αξιολόγησης – εβραίοι – κερδοσκόποι και άλλοι του Μαμωνά) και των Εκπροσώπων του Λαού και του Θείου.

  Παρόλα αυτά θα σας πω ότι το θέμα του ανοιχτού το βλέπετε ..στατικά, ως κονσούμερ (δηλαδή πώς θα επωφεληθείτε ..ατομικιστικά).
  Εγώ αντιθέτως το προσεγγίζω από την Κοινωνική και Πολιτική του Διάσταση, δηλαδή μέσω της διάθεσής μου να προσφέρω στην Κοινωνία και στην Ανθρωπότητα .
  Αυτοί που μιλάνε για πατέντες , στη διαδικασία της Οικονομίας πρακτικά και μοιραία έχουν ακουμπήσει τα θέματα αξία – προϊόν – παραγωγός κλπ.
  Έτσι μετά το δικαίωμα του παραγωγού στην αξία του προιόντος μπαίνει το θέμα των δικαιωμάτων κατά τις διαδικασίες διανομής, πώλησης κλπ.
  Μέχρι εδώ ok , δείχνει απλό.
  Έλα όμως που το θέμα ποιος παράγει , πού κλπ κλπ, εδώ είναι ..σύνθετο.
  Πχ το φέησμπουκ, τουήτερ κλπ, στην αξία χ (σε δις) πόσο πρέπει να υπολογισθεί η εργασία του παραγωγού και πόσο του παπάρα που κάνει λάικ μόλις δει φωτογραφία με μίνι 😉 και πόσο του διαθέτη και διαχειριστή της πελατειακής βάσης που έιναι και …παραγωγική;;

  Ετσι λοιπόν οι ..ανοιχτοί μπήκαν στη συζήτηση και επειδή είναι και νέα παιδιά (στην καρδιά τουλάχιστον) και άρα ενθουσιώδεις έμπλεξαν και με αναζητήσεις περί ¨ομότιμων δικτύων» και δε συμμαζεύεται. (δηλαδή οικονομία εν σπάργασι μέσω ανταλλαγών κλπ, αλλά με την ανάγκη της θεσμοποίησης πολιτικά ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ή ΣΥΝΑΓΟΜΕΝΗ).
  Μάλιστα θα παρατηρήσατε και κάτι πειρατές που κατεβαίνουν σε Εκλογές και γενικώς καλά τα πάνε (φρονώ ότι θα γίνουν σαν τους Οικολόγους που ανεξάρτητα των εκλογικών τους επιτυχιών έχουν κερδίσει να είναι μαστ κάθε τοπ μόντελ που σέβεται τον εαυτό του να λέει ότι τους ..συμμερίζεται).

  Εδώ θέλω να σας επισημάνω ότι έτσι και εγώ ..προσλάμβανα τα θέματα τα κοινωνικά, όμως τη στιγμή που καταγινόμουν με ερωτήματα για την ταξική πάλη ειδικά «πώς η ..πάλη ερμηνεύει τη διάσπαση του χώρου , χρόνου και υποκειμένου που παράγει ..συνειδητά (είπαμε έχουμε και τους ζωηρούς , κορτάκηδες κλπ) «, Φωτίσθηκα.

  Και αμέσως τα είδα ..όλα:
  Βίωμα, ομοούσιον (προσδιορισμός του ενός και του όλου μέσα από διαρκη σχέση των επιμέρους υποστάσεων ΕΞΩ από το χρόνο, ως ταυτότητα), δηλαδή Αρτεμίδωρος.
  Και το κυριότερο όπως λέει (υπονοεί) και ο Νίκιπλος μόνον στην Ευρυζωνικότητα θα βρούμε την ..κατανόηση.
  Και τι το ευρυζωνικότερον από το χώρο ..συντέλειας (των Θαυμάτων του Σπυρίδωνος, Αρτεμιδώρου-Ισιδώρου κλπ);;
  Σας προτρέπω λοιπόν να μην γίνεστε Σαούλ(*) και να με ακολουθήσετε στο δρόμο προς τη Δαμασκό για να σωθείτε και να προκόψετε όπως εγώ.

  (*) Εδώ τίθεται ένα θέμα με τις παυλιανικές κοινότητες, αλλά μην πείτε ότι το ανέφερα γιατί είναι ..βίβερε περικολοζαμέντε

  ΥΓ1. Άμα συνεχίσετε να κάνετε τα post μιούζικαλ , μην αρχίσετε να λέτε ότι φταίει η Μάκροσοφτ που θα σέρνονται.
  ΥΓ2. LeftG700, για αυτό δεν κατάλαβα. Το βίβερε περικολοζαμεντε που έγραψα αναφερόταν (όπως έγραψα) στην κατακλείδα (τελευταία γραμμή) του «άνωθεν σχολίου» , ήτοι του Νίκου και είναι απλό αν το συνδυάσετε με το ανέκδοτο που ..μνημονέυω «Χωριανοί τρεχάτε, τη φορτίζει και έρχεται».

 79. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ….
  Η κριτική της Μπέρνυ έπιασε …τόπο! Ωσανά ! 😉
  Ορέ θα μ αφήσετε να κάνω και καμιά δουλειά ; Άιντε από κει ρεμάλια ε ρεμάλια!
  ΥΓ
  Ναι.ι.ι., τη ..φορτίζει κι έρχεται
  κι όποιος μπορεί …προσεύχεται 😆 🙂

 80. Ο/Η bernardina λέει:

  Εν σπαργάνοις. Δεν είναι τριτόκλιτο.
  Αν αρχίσει να σέρνεται και ο Λουκάνικος θα πάμε να βρούμε άλλο ποστ με ψιλοτάρια για να σχολιάζουμε 😉

 81. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τσου!! (με όλον τον προσήκοντα σεβασμό)
  Εν σπάργασι (έχει σημασία) και γενικώς ..πίστευε και μην ερεύνα 🙂

 82. Ο/Η bernardina λέει:

  το σπάργαν
  του σπάργανος
  τω σπάργανι
  το σπάργαν
  ω σπάργαν

  τα σπάργανα
  των σπαργάνων
  τοις σπάργασι
  τα σπάργανα
  ω σπάργανα

  Χμμμμ…. Κλίνεται σύμφωνα… ας πούμε… με το «μέλαν»;
  Μά’στα, μά’στα. Οκέι, ωραίο ακούγεται 😆 why not 😉

  Μπα… εγώ είμαι του «ερεύνα και μη πίστευε» (ερμηνεύεται όπως το ήξεις αφήξεις… Η στίξη κατά το δοκούν 😉 )

 83. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Τη σπαργή
  (Σπαργή είναι το φαινόμενο κατά το οποίο σε φυτικά κύτταρα που τοποθετούνται
  σε υποτονικό περιβάλλον (αποσταγμένο νερό στην περίπτωση του κυττάρου Α),
  εισέρχεται νερό σε αυτά, λόγω ώσμωσης και …διογκώνονται)

  …είχε στο μυαλό του , αλλά αυτό που ..ήταν; είναι το ερώτημα! 😉
  Στο «φορτίζει» ή στην «ωσμωτική» πίεση μεταξύ οικονομικών παραγόντων και συντελεστών της οικονομίας; 😆 🙂

 84. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ωρέ ,μετά τους Μαρξιστές ήρθε η ώρα των …Αναγνωστησιστών 🙂

 85. Ο/Η bernardina λέει:

  Μάλλον σε… υποτονικό περιβάλλον ήταν 😆 😆

 86. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μ’αρέσει Μπερναρντίνα ότι ήθελες να το αποδείξεις κιόλας (ότι το ορθόν είναι τοις σπαργάνοις), δηλαδή ως να αμφισβητείτο η θέση σου ..γραμματικολογικώς (σου μοιάζω για περικολοζαμέντε;;).
  Ορθότατον , επείσθην 🙂 .
  Και εδώ που τα λέμε, αν ήμουν λατινομαθής (ή …λατινογενής,έχει σημασία) και σε αυτά που πρότεινα κότσαραν και ένα εν σπάργασι, μπορεί και να με ενοχλούσε κιόλας,
  Ειδικά αν δεν ήταν κάποιος να μου πει ότι δεν ..υφίσταται στην ελληνικήν, θάπρεπε να το φάω ως καλόπιστο.
  Άρα συμφωνώ και επαυξάνω 🙂

 87. Ο/Η bernardina λέει:

  Ανάγνοοοοο χαλάρωσε! Πλάκα έκανα ρε συ! Απαπάααα 😆 😆 😆

  Τι περικολοζαμέντε με λιες ωρε; Αφού συχνά πυκνά σφάζουμε και μαχαιρώνουμε τη γλώσσα εδώ (και αλλαχού 😉 ) και την τρώμε με σος μπεαρνέζ. Θαρρείς πως πήγα να σου κάνω μάθημα; Τρελάθηκες; Καλά, είπαμε πως το έχω το δασκαλίστικο ώρες ώρες, αλλά τώρα, ειλικρινά, έκανα πλάκα!

 88. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ε ναι, επαυξάνω, αφού κάνεις πλάκα, συνέχα το , τι σε πιάνει να πιστεύεις ότι θα το παρεξηγούσα και θα το έπαιρνα ως μάθημα ή προσπάθεια ..αποδόμησης.
  Αφού εδώ είμαστε ..διαδραστικά (άμα μου βγούνε και μένα αμφιβολίες μήπως θίξω κάποιον, θα πρέπει να βρω χώρο με λιγότερους ορφανούς και ορφανές για τη …διάδραση, γιατί εδώ θα μοιάζει μαζικός χώρος).
  Στο κάτω κάτω δεν με είπες και ..σπάργασι, ..adhominem 🙂

 89. Ο/Η bernardina λέει:

  Άντε, χαρισμένο εξαιρετικά. 😆

  Λοιπόν, αν βρεις το λάθος στον «κανόνα» που έχει ο στίχος και το επισημάνεις, η δασκάλα θα σου βάλει δέκα άριστα με τόνο!

  (Στη γραμματική, γιατί στην Ανάγνωση είσαι ήδη άψογος! 😉 )

 90. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Όταν ο τόνος χάνεται ,η πίεση όταν πέφτει
  βοήθεια να μη ζητάς απ τον ..Γνωστό τον ρέκτη
  τον άσσο στα αινίγματα και μάστορα στους γρίφους
  που όλο ψάχνεις για να βρεις στων Δαναίδων πίθους
  μία σωστή εξήγηση και μία ερμηνεία
  και ο ..δικός μας αραχτός γελάει στη γωνία
  γιατί εκεί μέσα έριξε όλη του τη ..σοφία
  να προκαλεί ο άκαρδος σε όλους ατονία
  τον τόνο λοιπόν πιάστε τον σφιχτά να μη σας φύγει
  είναι το θέμα σοβαρό και δεν είναι ..παιχνίδι 😆

  Κατά …Προπατορικό …δάνειο
  Από τη σειρά ποιηματιδίων, ..γαμώ την ατονία μου 🙂

 91. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Τέτοια εύκολα του βάζεις και μετά ,τρέχα ..πιάστονε τον Αναγνώστη!

 92. Ο/Η bernardina λέει:

  Νικόλα, θα σ’ τις βρέξω! Του δίνεις σκονάκι ν’ αντιγράψει, μπαγασάκο, λες και δεν κατάλαβα ότι μετέφρασες τα σανσκριτικά σε αραμαϊκά για να πιάσει το υπονοούμενο και να απαντήσει. 😆

  Κοίτα μη σας βάλω τιμωρία και τους δυο να σταθείτε στο ένα πόδι! (Παναΐαμ’ τι μου θύμισα τώρα, μπρρρρ…)

 93. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Εύκολο!!
  «Τόσο καιρό κοντά μου πρέπει νάχεις μάθει τα δικά μου γούστα και τα φυσικά».
  Άτοπον , φενάκες , ιδεαλισμοί , ανεδαφικόν,!!.
  Όποιος το πιστέψει (το πρέπει) δεν ..θα περάσει καλά.
  Τ’ άλλα σωστά είναι ( το υποσημειώνω για όσους ασχολούνται με τα ..πολιτικά, βέβαια υπάρχουν και …ιδεολογικοί χώροι που η κατάθεση ξεκάθαρα ΟΛΗΣ της αλήθειας είναι ..αδιαπραγμάτευτη)

 94. Ο/Η bernardina λέει:

  😆 😆 😆

  Nope! (Δηλαδή ορθόν ως κυνική βασική αρχή, αλλά εγώ εννοούσα κανόνα τονισμού. Έχεις άλλες δύο ευκαιρίες. Πάρε και τη βοήθεια του κοινού 😉 )

 95. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Α έτσι ε ,τιμωρία !!!
  Θα σου βάλω κι εγώ τώρα ένα, να ..μάθεις!
  Αν ο ..Αναγνώστης μας βρισκόταν με τον Τόνυ, όχι τον Μαρούδα ,τι θα ήταν;

 96. Ο/Η bernardina λέει:

  The Blair Witch Project 😆 😆

 97. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Και έδωσες και σκονάκι με την ..κρίσιμη λέξη! :mrgreen:

 98. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Καλό αλλά πολύ ..ανεβασμένο 🙂

 99. Ο/Η bernardina λέει:

  Count down για να πάρει το ποτάμι και τα δύο ερωτήματα; Φύγαμε…

 100. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ρε παιδιά εγώ λάθος δε βλέπω, για διαφωτείστε με (αλλά να είμεθα ακριβολόγοι , μην αρχίσετε να με μπερδεύετε με φιλοσοφίες η μισή αλήθεια και τέτοια που ..συνιθίζονταν στους χώρους)

 101. Ο/Η bernardina λέει:

  Καμιά φιλοσοφία.
  Λέει ο ποιητής: «η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται. ΟΤΑΝ Η ΛΗΓΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑ.
  Ε, η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται. Τελεία!

  Και τώρα, ερώτημα για (πολύ) προχωρημένους. Ταραααααα (ακολουθεί ερώτημα): Ακόμα ΚΙ ΑΥΤΟΣ ο κανόνας έχει μία εξαίρεση. Ποια;

  (Όποιος απαντήσει θα έχει ειλικρινά τον βαθύτατο θαυμασμό μου, γιατί πρέπει να θυμάται τρομερούς κανόνες τονισμού 😉 )

  Νικ, περιμένω την απάντηση στο δικό σου ερώτημα, γιατί δεν πάει ο μυαλός μου (είναι σε συνθήκες… πώς το είπαμε; ατροφικού περιβάλλοντος; 😆 )

 102. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Μη …κλέβεις! Εγώ στο δικό σου ..απάντησα!
  Λοιπόν αν (ο Αναγνώστης) κολλούσε με τον Τόνυ ,θα τον λέγαμε ..Αντώνη ! Αχαχαχα ,τόσο απλό
  και σε ..πρώτη εκτέλεση ,να πούμε! 😆
  (να βλογάμε και τα γένεια μας κάπου-κάπου) 😉

 103. Ο/Η bernardina λέει:

  😆 😆 😆

  Καλά, καλά, απάντησες εμμέσως (πλην σαφώς 😉
  Βρες και το προχώου τώρα!

 104. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Και γιατί παρακαλώ είναι λάθος;;
  Αν μια λέξη έχει λήγουσα μακρα και τονίζεται στην προπαραλήγουσα περισπάται;;
  Τα ..λοιπά είναι ερμηνείες, τα οποία χρήζουν τη ..χρήση Κεφαλαίων, σημείων στίξης, αν το όταν ταυτίζεται με το αν ή πέρα από χρονικό θα μπορούσε να ..εκλαμβάνεται ως «ακόμη και αν» είναι δόκιμο ή όχι , η γραμματική ακολυοθελί τη ζωή ή η ζωή την γραμματική , το σημαίνον και γενικώς έτσι κάνετε με τις τελειομανίες σας (αμφότεροι) και μια το Κομμουνιστικό Κίνημα το αλώνει το ΚΚΕ και την άλλη ακόμη και τον Ευρωκομμουνισμό τον πήρε προίκα ο ..Ρούντη και μου λέτε εμένα που λέω ότι αυτά δεν είναι του κόσμου τούτου και με υποσκάπτετε (και αποδομείτε) όταν κοινωνώ τις απόψεις μου και τα βιώματά μου και νάτα τώρα!!

  ΥΓ Υπάρχει εξαίρεση (δεν τόξερα)

 105. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Καλά ,κι εγώ έκανα παρασπονδία στην ..εκφώνηση! 😉

  Με τίποτα.Καταθέτω τα όπλα! 😦

 106. Ο/Η bernardina λέει:

  Ρε Ανάγνο τι πίνεις και δε μας δίνεις; 😆 😆 Εγώ πάντως πάω σαν κομπρεσέρ από τις καφεδούμπες που έχω πιει από τα ξημερώματα!

  Νικόλαε, λαβέ την απάντηση:

  Η αναφορική αντωνυμία όστις στην αρχή αποτελούταν από δυο λέξεις (ος και τις) που με τη χρήση ενώθηκαν σε μία αλλά στη γενική (που έπαιρνε περισπωμένη) διατηρήθηκε ο τόνος της πρώτης αντωνυμίας….

  Αρσενικό
  ὅστις
  οὗτινος / ὅτου
  ὅτῳ / ᾧτινι
  ὅντινα

  οἵτινες
  ὧντινων
  οἷστισι / οἷστισιν
  οὕστινας

  θηλυκό
  ἥτις
  ἧστινος
  ᾗτινι
  ἥντινα

  αἵτινες
  ὧντινων
  αἷστισι / αἷστισιν
  ἅστινας
  ουδέτερο

  ὅ,τι
  οὗτινος / ὅτου
  ὅτῳ / ᾧτινι
  ὅ,τι

  ἅτινα / ἅττα
  ὧντινων
  οἷστισι / οἷστισιν
  ἅτινα / ἅττα

  Αυτάαααα.

  Και τώρα αφήστε με να δουλέψω ΡΕΜΑΛΙΑ Ε ΡΕΜΑΛΙΑΑ 😆 😆

  υγ Το επόμενο μάθημα θα πληρωθεί. Είναι δύσκολοι οι καιροί έχουμε και στεγαστικά και ΤΕΒΕτα, άντε… :mrgreen:

 107. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Κυρία ,κυρία τα γένεια είναι σωστά ή γένια;

 108. Ο/Η bernardina λέει:

  Tα χτένια!

 109. Ο/Η bernardina λέει:

  Τα γένια, αλλά
  η γενειάδα .
  οk?

  Μάκια τώρα 😛

 110. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Καλή σας όρεξη και χωρίς …κολοκυθόπιττα 🙂

 111. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Για να δούμε ρε παιδιά , μπορεί να έχετε δίκιο, μη γίνομαι και ..δογματικός
  Λέμε (παραδείγματος χάριν):
  ΟΤΑΝ η Μπερναρντίνα με τον Νίκο συνομιλούν γραμματικολογικώς, το μπλογκ έχει ποιότητα.
  Άμα (όταν) το πούμε πρέπει να πούμε και :
  ΟΤΑΝ δεν συνομιλούν (γραμματολογικώς) ….πάμε να φύγουμε.

  ΥΓ με το όστις δεν τόξερα (ή δεν το θυμόμουν διότι πρέπει να το έιχα διδαχθεί), άπαιχτον. Στο ούστινας έχεις βάλει περισπωμένη;;
  ΥΓ2 Καλή συνέχεια 🙂

 112. Ο/Η bernardina λέει:

  Γιες ιτ ιζ! (περισπωμένη στο ούστινας, εννοώ. Το έχω κάνει κοπιπέιστ γιατί δεν ξέρω πώς να βάζω πολυτονικό όταν γράφω)
  ΥΓ. Ευχαριστώ. Θα επιστρέψω… δημήτριος σε κάνα δυο τρεις ωρίτσες να τσεκάρω αν ήσασταν φρόνιμα παιδιά.
  ΥΓ.2 Ευχαριστούμε και για τα περί ποιότητας :oops:…. I think… 😕

 113. Ο/Η bernardina λέει:

  http://tipotastasovara.blogspot.com/2011/12/blog-post_696.html

  http://tipotastasovara.blogspot.com/2011/12/blog-post_3032.html

  Πάρτε και δυο ποστάκια για να περνάει ευχάριστα η ώρα σας μέχρι να γυρίσω, χεχεχε :mrgreen:

 114. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  E!! ας πάω και εγώ , αφού δεν θα συνομιλούν για 2,3 ώρες και όταν δεν συνομιλούν (γραμματολογικώς) θα …είμαστε για να φύγουμε, εκτός και αν δεν είναι έτσι και δεν έχει ποιότητα όταν συνομιλούν, αλλά πάλι αφού έχει ποιότητα όταν συνομιλούν (αυτό είναι αλήθεια ακόμη και χωρίς του ούστινας που ήταν κόλπο γκρόσο), ουφ δεν μας παρατάτε εσείς αμφότεροι οι ..φιλόλογοι , είδαμε και πάθαμε να γλυτώσουμε από τον Μαθηματικό (μετακομίζει) , ..άντε πάλι τα ίδια.

  ΥΓ Εγώ καφέ πίνω νωρίς το πρωί, διότι εργάζομαι αόκνως από το πρωί. Το μεσημέρι, άμα έχω περατώσει τις εργασίες μου (μην αρχίσουμε τα ίδια με το άμα-όταν), κάνω ένα διάλυμα με ένα (αόριστο άρθρο) ..απεριτιφ.
  Εσείς όπως βλέπω ξυπνάτε αχάραγο και ετοιμάζετε διακοπές (και εγώ όταν πάω ..εκδρομή δεν έχω ύπνο, από τη χαρά μου) και τον πρώτο καφέ τον πίνετε μεσημεριάτικα.
  Οϋστινες δε παρατηρείται ότι, αφού δεν νυστάζουν το βράδυ μετά τους μεσημεριανούς καφέδες, τσακίζουν τα ταβερνεία της Β. Ελλάδος.

 115. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Έτσι ε; Άρπα την, να δούμε αν θα φύγεις τώρα!

  Καλό …βραδάκι 🙂 🙂

 116. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  -Ωχ, λες να θύμωσε ο Αναγνώστης;

  -Μπα.., δεν πιστεύω.Άλλωστε αγαπά τόσο τους ανθρώπους που δεν του ..περισσεύει αγάπη για τα …ζώα. 😆 Μάλλον έκανε λάθος στα συστατικά του …διαλύματος και τον πείραξε το ..απεριτίφ! 😉

  -Αυτό είναι .Και ή ..έτερη που είπε πως θα επιστρέψει Δημήτρια ,προτίμησε να κρατήσει το …όνομά της και να την κάνει για άλλους ..πλανήτες !
  -Λες ε; .Ας βάλω ένα εύκολο γρίφο να δούμε τι θα γίνει…

  Από γνωστότατο λαικό άσμα

  Θ’ ανέβω και θα τραγουδήσω
  στο πιο ψηλότερο βουνό
  ν’ ακούγεται στην ερημιά
  ο πόνος μου με την πενιά

  Ποιο είναι το λάθος πουλάκια μου; 🙂 (Συμμετοχή ελεύθερη,φυσικά! )

 117. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Νίκο Άλφα,

  Το λάθος είναι δικό σου: δεν υπάρχει λάθος. 😉

  Τα λέμε

 118. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Καλώς τα παιδιά της …νύχτας ,άλλως νυχτόπουλα 🙂
  Και όμως υπάρχει ! 😉

 119. Ο/Η bernardina λέει:

  Έμπαινα, ξανάμπαινα, δεν έβλεπα ψυχή και ξανάφευγα αμίλητη. Όχι σαν κάτι άλλους π’ ανεβαίνουν στα πιο ψηλότερα 😉 βουνά και κράζουν όξω φωνή. Σιγά ωρες παλικάρια, θα σκιαχτούν τα πλάσματα τση φύσης. Ήρθαν τα σήμερα να διώξουν τα αύρια, κατάλαβες φίλε μου; (θα λένε).
  Καλημερούδια (για δες την ώρα 😉 )

 120. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καλημέρα σε όλους και όλες.
  Όντως τη φύση την απολαμβάνεις πιο καλύτερα το πρωί και χαίρομαι που βλέπω αίτινες να ξεκινούν χαράματα για τις εκδρομές τους.
  Νίκο, αυτά τα κουίζ να τα λύσεις με τη συνάδερφό σου φιλόλογο που συμφωνείτε και τα βρίσκετε και στα τονικά.
  Επίσης θέλω να σου επισημάνω ότι μπορεί η Προγιαγιά να αφιερώνει βίντεο με γατάκια στην Μπερναρντίνα και τούμπαλιν, αλλά εμείς οι 2 καλό είναι να προσφεύγουμε σε μεγαλύτερα (και ίσως αγριότερα) ζώα σε ούστινες περιπτώσεις.
  Όχι ότι είναι κακό, άλλωστε είμεθα εγνωσμένης εβαισθησίας, αλλά βλέπεις ότι ασχολούμαι αυτήν την περίοδο με τα του bellum (ταξικού , θρησκευτικού και άλλου) και φοβάμαι μήπως διάφοροι inexpertis πάρουν λάθος πρότυπα και γίνουν ..πασιφιστές ου μην αρχίσουν και ουμανοφέρνουν.
  Εν πάσει περιπτώσει, καλό ταξίδι στις ταξιδιώτισσες και καλά κρασσά εις ημάς τους υπολοίπους, διότι πρέπει να πάω όξω μέχρι το απόγευμα. 🙂

 121. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Από σήμερα εγκαινιάζουμε αγαπητοί μου αναγνώστες ,που θάλεγε και ο …ξενιτεμένος, μία νέα στήλη στο πληθωρικό ..περιοδικό ποικίλης ύλης που κρατάτε στα χέρια σας!
  Είναι ηλίου φαεινότερον ,για να μπω κατευθείαν στο νέο προκείμενο,πως στην μαύρη εποχή που ζούμε, με μία κρίση …πλανητικών διαστάσεων, θα είναι χρήσιμο να διερευνήσουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει και να εξετάσουμε αφού δούμε τι είναι αυτός ακριβέστερα, τι πιθανότητες υπάρχουν να συνεχίσουμε την αέναη ανάπτυξη του ..καπιταλισμού κάπου αλλού, αφού εγκαταλείψουμε τη μητέρα Γη που την καταντήσαμε σαν τα ..μούτρα μας!
  Έτσι εγκαινιάζουμε σήμερα ,ταραταντζούμ ,τζουμ,τζουμ, την νέα μας στήλη:

  Αστρονομικά Νέα!!!

  Αμ έπος ,αμ έργον , σήμερις θα ενημερώσουμε το αγαπητό μας αναγνωστικό κοινό για τους δευτερεύοντες πλανήτες ή μικροπλανήτες του ηλιακού μας συστήματος αρχίζοντας από τους εξής σημαντικοτέρους που ευρίσκονται πλησιέστερον της Γης και οι οποίοι έχουν σημαντικά χαρακτηριστικά ,πλουσίαν «γεωλογική» και όχι μόνο φυσικά, ιστορίαν ,λαμπράς προοπτικάς και καλύτερο μέλλον (δι ημάς) δλδ τον πλανήτη Μ π ε ρ ν α ρ ν τ ί ν α!
  Η Μπερναρντίνα είναι συμπαγής πλανήτης ,τούτο σημαίνει βεβαίως πως εάν ..σκάψεις σίγουρα θα βρεις πολύτιμα συστατικά στο υπέδαφος,άρα προσφέρεται για την δημιουργία των διαστημικών ορυχείων του μέλλοντος δια την εξασφάλιση των απαραιτήτων πρώτων υλών που σήμερα δυστυχώς γεμίζουν τους σκουπιδοτόπους στην μητέρα Γη!
  Περιφέρεται αενάως μεταξύ Άρη Κρόνου και Δία πέριξ του Ηλίου και δεν έχει αναχωρήσει (ούτε την έχει κάνει) για άλλον προορισμό όπως εσφαλμένα ανακοινώθηκε πρόσφατα από την ερευνητική ομάδα ΝΙΚΑ του Άλφα συστήματος του πανεπιστημίου της Ουρωνγουάης (συχνά αναφέρεται ..ακράτεια στους συγκεκριμένους συναδέλφους) με κύριο χαρακτηριστικό της τροχιάς της την αυξημένη ελλειπτικότητα.
  Φέρει τον αριθμό 629 στον οικείο πίνακα και ανακαλύφθηκε 7 Μαρτίου του 1907 στην Χαιδελβέργη από τον Α.Kopff!
  Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τροχιά της η οποία διασταυρώνεται συχνά με τον μικρό πλανήτη 134 Sophrosyne ο οποίος έλαβε το όνομα του από το σκούρο χρώμα του που υποδηλώνει εγκράτεια και μετριοπάθεια, κατά την κρατούσαν αστρονομικήν αντίληψη και αι δύο μαζί δημιουργούν πάντοτε ενδιαφέροντες συνδυασμούς και ωραίας εικόνας εις τον έναστρον ουρανό του ..συστήματος(ηλιακού) μας!
  Εκ του γεγονότος ότι είναι συμπαγής και πυκνός πλανήτης αντιμετωπίζει με ανελέητη στιλπνότητα την κοσμική ακτινοβολία ου μην και την ηλιακή ,λάμπει ως εκ τούτου σαν μικρό αστεράκι εις το διάστημα αν και ορισμένες φορές η ένταση της αντανάκλασης είναι τέτοια που αφήνει ..αποσβολωμένους και έκθαμβους τους αστρονόμους οι οποίοι χρησιμοποιούν συνήθως φίλτρα κοσμικών ακτίνων για τις παρατηρήσεις τους!
  ¨Οταν διέλθει πλησίον της ο νέος αστρονομικός εξερευνητής που απέστειλαν σε συνεργασία ΗΠΑ-Κίνα-Ρωσία θα ενημερώσουμε πάραυτα για τις νέες πληροφορίες που θα συλλεχθούν για τον ενδιαφέροντα ένοικο του ηλιακού μας συστήματος!
  Αναμείνατε στις ..οθόνες σας! 🙂

 122. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αναγνώστη
  συμμερίζομαι τις .ανησυχίες σου μόνο να κάνω μια μικρή διόρθωση: Μπορεί εγώ και η συνάδελφος να είμαστε (ανα)θεωρητικής κατεύθυνσης αλλά εγώ είμαι θετικού σκοπού και δέσμης οπότε δυστυχώς δεν είμαι φιλόλογος , άρα μου συγχωρούνται πιστεύω και κάποια λάθη και παρεκκλίσεις από τον ..ίσιο δρόμο της αρετής, έτσι πέφτει σε σένα το βάρος της διαφύλαξης των προτύπων κάτι βεβαίως που ασμένως αποδέχεσαι με αξιοθαύμαστη θα έλεγα αυταπάρνηση!
  Καλή επιτυχία στον …σκοπό και να περάσεις καλά όπου και να βρίσκεσαι! 🙂

  Λέφτηδες, εννοιολογικά μάλλον έχετε δίκιο ,αλλά γραμματολογικά το λάθος παραμένει τον ..τυχερό που θα το ανακαλύψει. 😉

 123. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  :oups: «περιμένει», βέβαια!

 124. Ο/Η bernardina λέει:

  Το all the fellow travellers – passengers of the spaceship Earth, with no further comments for the time being… 😉 No wonder I was a trekkie, once upon a time 😛

  (Puts things into perspective, though, doesnt’ it? the video, I mean)

 125. Ο/Η bernardina λέει:

 126. Ο/Η Left G700 λέει:

  «[…] Ένα από τα πιο χαρακτηριστικότερα δήγματα του αναθεωρητισμού (δεν υπάρχει «δεξιός» και «αριστερός» αναθεωρητισμός, ένας(1) είναι ο αναθεωρητισμός!) είναι και το ότι επιδιώκει, εκτός του να βάλει χέρι στα κείμενα των κλασικών του μαρξισμού, να αλώσει ακόμα και την πιο αγνότερη μορφή της λαϊκής έκφρασης, της γλώσσας τού λαού δηλαδή. Είναι περιττό να εξηγήσουμε τι ολέθριες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για το επαναστατικό λαϊκό κίνημα. Γι’ αυτό, απαιτείται η πιο αυστηρότερη επαγρύπνιση των επαναστατικών λαϊκών δυνάμεων! Ιδίως όταν μερικοί ιδιαίτερα επικίνδυνοι αγκιτάτορες του ταξικού εχθρού, αναγνωρίζουν, τάχα, και κάποια εννοιολογική αξία στον τρόπο που μιλάει και εκφράζεται ο λαός. Το κάνουν αυτό, μόνο και μόνο για να έχει μεγαλύτερη δραστικότητα το δηλητήριο που χύνουν για τη δήθεν γραμματολογική αγραμματοσύνη τού λαού… […]»

  (Απόσπασμα από το τελευταίο ιδεολογικό αχτίφ με θέμα:
  «Ιδεολογική χαλαρότητα: ο πιο καταστρεπτικότερος δρόμος για την ήττα ακόμα και της πιο επαναστατικότερης επανάστασης!».)

 127. Ο/Η bernardina λέει:

  Τις πιο ολεθριότερες συνέπειες έχει αυτή η τακτική!
  Και την πιο μεγαλύτερη δραστικότητα έχει αυτό το δηλητήριο!
  Αλίμονο, τι λέμε τώρα; Ακόμα και ο πιο αδαέστερος πολιτικά τα ξέρει αυτά τα πράγματα.

  Άλλωστε αυτό το πάθημα μας διηγείται και το παρακάτω τραγούδι, για κάποιον που δεν πρόσεχε και την πάτησε:

  Πυκνή ομίχλη στο λιμάνι
  κι ο Παναγιώτης απ’ τη Μάνη
  λειώνει στο κλάμα
  Σφυρίζουν στα βαθειά καράβια
  σιωπή και νέκρα στα μουράγια
  κι ούτε ένα γράμμα

  Είχε κι εκείνος μιαν αγάπη και την έχασε
  γιατί τον ξέχασε
  παντοτινά
  Είχε κι εκείνος μιαν αγάπη και την έχασε
  και μένει μόνος του
  τα δειλινά

  Μονάχος τώρα στην κουβέρτα
  βαριά η καρδιά του σαν την πέτρα
  μετράει τ’ αστέρια
  κι ο νους του τρέχει στο νησί του
  στην όμορφη του τη καλή του
  τα μεσημέρια.

  ΥΓ1. Πρόκειται για το ίδιο νησί, τη γνωστή Μάνη, τρία μίλια από το άλλο επίσης γνωστό νησί, το ένδοξο Καρπενήσι, που πηγαίνει κανείς με το γνωστό τρένο που λέει και το άλλο γνωστό τραγούδι: πάει έφυγε το τρένο κλπ.
  ΥΓ II. Επίσης υπάρχει και μια παραλλαγή για κάποιον που βαδίζει και παραμιλά μ’ αυτή τη συμφορά του γιατί χωρίσανε και έχει βρει ο δόλιος τη χαρά του… :mrgreen:
  τέλος πάντων, ανάβυσσος η ψυχή του στιχουργού 😆

  υγ.τρία. Εμένα, το αγαπημένο μου ψάρι είναι το ψαρονέφρι. Άσχετο, αλλά μου άρεσε 😛

 128. Ο/Η bernardina λέει:

  Δήγματα, ε; Από λυσσασμένο;

 129. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  «Εκ του γεγονότος ότι είναι συμπαγής και πυκνός πλανήτης αντιμετωπίζει με ανελέητη στιλπνότητα την κοσμική ακτινοβολία ου μην και την ηλιακή ,λάμπει ως εκ τούτου σαν μικρό αστεράκι εις το διάστημα αν και ορισμένες φορές η ένταση της αντανάκλασης είναι τέτοια που αφήνει ..αποσβολωμένους και έκθαμβους τους αστρονόμους οι οποίοι χρησιμοποιούν συνήθως φίλτρα κοσμικών ακτίνων για τις παρατηρήσεις τους!»

  Ή καμιά φορά τρέχουν και …στο υπόγειο 😉 🙂 🙂

  Λέφτηδες,ε άμα πρόκειται για την επαναστατικότερη επανάσταση θα το (ξανα)σκεφτώ επισταμένως! 🙂
  Άντε να δούμε θα βρει κανείς το λάθος σήμερα;
  Ό ..ένας αποχώρησε ευσχήμως ,ο άλλος έπιασε το πολιτικό σκέλος και η καθ ύλην αρμόδια με παρέπεμψε στις ..καλένδες (γενικώς). 😦
  Και δεν ελπίζω και στη Σωφροσύνη ,ουπς την Προγιαγιά,εννοώ!

 130. Ο/Η bernardina λέει:

  Τι εννοείς καλέ;;;
  Όταν έγραφα για τα πιο ψηλότερα βουνά και έβαζα και κλειστό ματάκι, σε λάθος δέντρο γάβγιζα η Αγίου Βερνάρδου; Υπάρχει κι άλλο λάθος; Εδώ τα λεφτόπουλα σε γράψανε κοτζαμάν πραγματεία. Θα μας απολωλάνεις εντελώς και τελείως, τα απολωλώτα, ρε Νικόλαε;

 131. Ο/Η bernardina λέει:

  ΥΓ. Ελπίζω να μην ταυτίζεις την ερημιά με το κενό και μας πεις ότι στο κενό ο ήχος δεν μεταδίδεται, γιατί θα φάω το κολάρο μου!

 132. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Δεν υπάρχει άλλο λάθος ,αλλά με τι …μάτια ήθελες να δω το ματάκι, τέτοια ώρα που το έγραψες ;;Και μου υπέδειξες και την ..προσοχή στην ώρα ,για να μου ξεφύγει βέβαια! :mrgreen:

 133. Ο/Η bernardina λέει:

  ΕΓΩ το έγραψα τέτοια ώρα!. Εσύ τι ώρα το διάβασες.:lol: Excuses, excuses…

  Και -γκουχ, γκουχ- σου… επέεεστησα 😳 την προσοχήη στην ώρα; Μμμ; 😳

  γμ τ δσκλκ μ γμ γκρρρ 👿 👿

 134. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Γιατί έχει σημασία τι ώρα το διάβασα ;Τι ώρα το …έγραψες μετράει! Το λέει και ο ..ωροσκόπος μου ,αν θες να μάθεις ! 😆 🙂

 135. Ο/Η bernardina λέει:

  Ο οποίος είναι;… (για να καρατσεκάρω :mrgreen: )

 136. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ο οποίος είναι Σκορπιός . 😳

 137. Ο/Η bernardina λέει:

  HA! I knew it! I just knew it!!!

  Ήμουνα σίγουρη, μπαγασάκο.
  Χμ… πάω να δω τι έλεγε για σήμερα 😉

  Και γιατί κόκκινη φατσούλα; Σιγά ρε συ, πρόσεξε μη μας μαλώσουνε!

 138. Ο/Η bernardina λέει:

  Εσείς με ωροσκόπο Σκορπιό κάνετε αισθητή την παρουσία σας. Έχετε κάτι το οποίο λέει στον κόσμο ότι δεν ανέχεστε να σας κάνουν ότι θέλουν. Ο τρόπος σας απαιτεί σεβασμό, και σε ορισμένες περιπτώσεις, φόβο. Μπορεί να είσαστε ήσυχος/η ή να κάνετε φασαρία, αλλά πάντα δείχνετε δυνατός/ή και αποφασιστικός/ή/.

  Είτε σας αγαπούν είτε σας μισούν – σπάνια όμως περνάτε απαρατήρητος/η. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές δείχνετε μπερδεμένος/η όταν βρίσκεστε αντιμέτωπος/η με το γεγονός, ότι προκαλείτε τέτοιες αντιδράσεις. Φαίνεται ότι διαπερνάτε με το βλέμμα σας τους άλλους. Αυτό μπορεί να προκαλεί φόβο ή να ιντριγκάρει κάποιους. Στη συναναστροφές σας, αναζητάτε τις απαντήσεις ανάμεσα στις λεπτομέρειες. Οι επιφανειακές λεπτομέρειες απορρίπτονται όταν έχετε την αίσθηση των καταστάσεων και των ανθρώπων.

  Εκτιμάτε πάρα πολύ την ιδιωτική σας ζωή, σε βαθμό, που μπορεί να σας οδηγήσει στην παράνοια. Έχετε την ανάγκη να ελέγχετε το περιβάλλον σας και είσαστε ειδικός/ή στη στρατηγική. Σπάνια πετάτε τις ευκαιρίες λόγω ανυπομονησίας, σχεδιάζετε όλες σας τις κινήσεις, βασιζόμενος/η στην ικανότητά σας να διαισθάνεστε τις καταστάσεις και τους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα δένεστε παθιασμένα με μια ιδέα, έναν αγώνα ή ένα άτομο.

  χεχεχεχεεεε

 139. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Από ντροπή ,για τον ..ωροσκόπο! 😉 Δες γιατί εγώ δεν βλέπω ποτέ, φυσικά! Καλή όρεξη σε όλους 🙂 …Μετακινούμαι.
  Δε με είπες όμως, αν ήξερες για τον ..πλανήτη! Που θα ήξερες φαντάζομαι!

 140. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ωχ, τα είδα 😳

 141. Ο/Η bernardina λέει:

  Όχι, ήξερα ότι υπάρχει αλλά δεν γνώριζα λεπτομέρειες. Ομολογώ ότι το νικ μου κολακεύτηκε δεόντως 😆

  (Μην κοκκινίζεις, κι εγώ σκορπιό έχω, χεχεχεεεε 😛 )

  Καλή όρεξη, σι γου λέιτερ 😉

 142. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ορέ Μπέρνυ! Εσύ, για να καταλάβεις ένα συγκεκριμένο σημαινόμενο θέλεις και το συγκεκριμένο σημαίνον ( 😉 ); Συμφραζόμενα δεν σας έμαθαν να «διαβάζετε» εκεί, στον Ρήγα; Μόνο στις γκομενοδουλειές ήσασταν πρώτοι; 😉

  Τα λέμε

 143. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Νίκο Άλφα,

  Περιμένουμε με την πιο ανυπομονετικότερη διάθεση την τεκμηρίωση του λάθους. Και μη το έχεις σίγουρο ότι θα διατηρηθείς στην κατηγορία «Άλφα» μετά. Σε βλέπουμε να οδεύεις ολοταχώς προς Α- 😉

  Τα λέμε

 144. Ο/Η bernardina λέει:

  Ανοιχτές πόρτες παραβιάζετε, Λεφτόπουλα, Αφού το ξέρανε και οι πέτρες: Ρήγας Φεραίος ο κάθε σέξι νέος. Άλλοι ήτανε πρώτοι στα μαθήματα πρώτοι στον αγώνα (γι’ αυτό προκόψανε 😆 )

 145. Ο/Η Left G700 λέει:

  Όσο για κάποια (ονόματα δε λέμε και υπολήψεις δε θίγουμε!) που μας έβγαλε τα α π ο λ ω λ ώ τ α μάτια μας, αυτήνα τη βλέπουμε να κατρακυλάει από Β σε C- (Είναι άραγε αυτό που λένε οι παλαιοκουμμουνιστές «το βαρέλι δεν έχει πάτο»;) 😉

 146. Ο/Η bernardina λέει:

 147. Ο/Η bernardina λέει:

  Εκλαϊκευμένη επιστήμη, αστρολογία, απλά μαθήματα αγγλικής, ελαφρύς πολιτικός σχολιασμός, ζώα-παιδιά-μόδα, μουσικές αναδρομές… τι λείπει; Α, καμιά συνταγή. Για ψαρονέφρι, που είναι και θαλασσινό; Μπα…καλύτερα κάνα κουραμπιέ, κανένα μελομακάρονο λόγω και των ημερών. Α, το βρήκα. Επειδή είμεθα και κοσμοπολίτες, gingerbread cookies
  Λοιπόν, έχουμε και λέμε

  6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  1 κουτ. γλυκού αλάτι
  2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
  2 κουτ. γλυκού κανέλα
  1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  ½ κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη σκληρή
  1 ½ κούπα καστανή ζάχαρη
  1 1/3 κούπας μέλι ή γλυκόζη
  2 μέτρια αυγά
  Για το αυγογλάσο
  4 ασπράδια αυγού
  2 βανίλιες
  2 κιλά ζάχαρη άχνη
  Για τη διακόσμηση
  3 πακ. πολύχρωμες καραμέλες ζελεδάκια
  4 πακ. πολύχρωμα κουφετάκια smarties ή m’n’ms
  Κόκκινο και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

  Μη χάσετε το επόμενο εορταστικό μας τεύχος!

 148. Ο/Η Ενη λέει:

  E, αφου το «αλαφρύνατε» τοσο

  Νικο Αλφα

  Το πιο ψηλό βουνό η

  το ψηλότερο βουνό

  Δεν εχει «το πιο ψηλότερο βουνό» πλην ποιητικη αδεία. Χα, χα, χα.

 149. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ευχαριστώ πολύ κυρία Ένη , για τη …βοήθεια! Πέστα να δουν και ορισμένοι ανυπόμονοι το φως το ..αληθινό. ¨Αντε γιατί στραβώθηκαν να διαβάζουν την «Κριτική στο πρόγραμμα της Γκόττα «,…τέτοιες μέρες ! 😆 🙂

 150. Ο/Η Left G700 λέει:

  —Τι έγινε ο Νίκος Άλφα; Λείπει σε ταξίδι για δουλειές;
  —Όχι ρε! Είναι χωμένος μέχρι το λαιμό!
  —Πού; Στα χρέη; Α τον καημένο…
  —Ρε, ποια χρέη και πράσιν’ άλογα; Στα λεξικά και στις γραμματικές είναι χωμένος!
  —Α κατάλαβα! Προσπαθεί να αποφύγει την υποβάθμιση!
  —Μπράβο! Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις!

  🙂 😉

 151. Ο/Η nikos__alfa λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s