..Πολιτικές πρωκτοβουλίες..

Όλες οι ..μυξοπαρθένες του κυνοβολίου , καλοί μου αναγνώστες , που τον Ιούνιο έσκιζαν τα ιμάτια τους  αλλά έδωσαν μια ..τελευταία ευκαιρία στη Κυβέρνηση των πουλτσινέλλων , για να τη ξαναδώσουν πρόσφατα με το γνωστό χαράτσι ,  σήμερα όρθωσαν επιτέλους το ανάστημα τους 🙂

Κατά τη συζήτηση του  πολυνομοσχεδίου στη Βουλή  και αφού τις προηγούμενες μέρες προηγήθηκαν  διαβουλεύσεις του υπό επιτροπεία σούργελου με τους μεγαλοεκδότες , με τον Αντωνάκη και τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς ,  οι αντιεξουσιαστές του κυβερνητικού εσμού εξέφρασαν επιτέλους αυτό που επιδιώκουν:

..μετά από τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ,  όπου θα συμβάλλουν ..αναγκαστικά ( αν και με προβλήματα συνειδησιακά 😆 )  οι ανωτέρω αντιεξουσιαστές ,  δηλώνουν τα εξής δύο :

α) είναι η τελευταία φορά . Ακριβώς αυτό λέει η πουτάνα και ο πρεζάκιας μετά την επόμενη βίζιτα ή την επόμενη φίξα. Αυτό προφανώς ΔΕΝ το παίρνουμε στα σοβαρά.

β) θα πρέπει όμως να αναληφθούν αμέσως μετά τη διαπραγμάτευση της Κυριακής , που μάλλον πάλι αναβάλλεται 🙂 ,  πάντα κατά τους αντιεξουσιαστές της κυβερνητικής πλειοψηφίας , ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ . Ποιές θα είναι αυτές ;;;  σύμφωνα με τους ίδιους αντιεξουσιαστές  να γίνει προσπάθεια για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης χωρίς όμως εκλογές. Αυτό προφανώς δεν είναι αστείο , ούτε μπορούμε να ΜΗΝ το πάρουμε στα σοβαρά. Διότι η πουτάνα όπως και ο πρεζάκιας προκειμένου να εξασφαλίσουν η μιά τα προς το ζην , ο άλλος τη δόση του δεν θα προδώσουν ποτέ το νταβατζή ή το ντήλερ τους.

Τι συμβαίνει δηλαδή : οι αντιεξουσιαστές ελπίζουν ότι σε  αγαστή συνεργασία με άλλους «προθύμους» θα αποφύγουν  το πέλεκυ των εκλογών και θα πορευθούν όλοι μαζί προς νέους θριάμβους και εθνοσωτήριες εκστρατείες , διατηρώντας την έδρα τους ( με τις δύο ερμηνείες ) άθικτη . Έδρα που τους εξασφαλίζει εξουσία , εισοδήματα και διαπλοκές χρήσιμες τόσο σήμερα , όσο και στο μέλλον.

Το ότι κάτι τέτοιο νοθεύει βίαια τη λαϊκή εντολή και βρίσκεται σε σαφή αντίθεση με τη τρέχουσα προσδοκία της κοινής γνώμης , δεν απασχολεί ουδόλως τους ανωτέρω αντιεξουσιαστές.  Έχουν σοβαρά προβλήματα συνείδησης και δεν μπορούν να ασχοληθούν με τέτοιες λεπτομέρειες.

Ως υστερόγραφο , και επειδή παρακολουθώ ώρα τώρα τη συζήτηση στη Βουλή ,  είναι πράγματι αξιοθρήνητος ο τρόπος με τον οποίο κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή , με τη συνδρομή του κυνοβολευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαππα επιχειρείται από το Fatty Arbuckle μία  έσχατη προσπάθεια για να μεταπειστεί η αντιεξουσιάστρια  ( που διέφυγε τον έλεγχο του νταβατζή ) Λούκα Κατσέλη.

 

Εξηγούμαι  : αφού η Λ.Κ. ανέβηκε κατά τις 7:30 στο βήμα και εξήγησε γιατί δεν πρόκειται να ψηφίσει το άρθρο  37 , λίγο αργότερα μετά από αερομαχίες διαφόρων , πήρε το λόγο ο Χ.Π για να  «προτείνει» στο Fatty να ληφθούν τάχα μου υπόψιν ορισμένες πτυχές  των αντιρρήσεων της Λ.Κ. και να ‘εξευγενισθεί» το άρθρο 37 .  Άρθρο που αμέσως πριν ο πρωθυπουργεύων επιχείρησε να αναδείξει ως ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΟ …! Ο Fatty  απάντησε αμέσως στη πάσα και κάλεσε ( ώρα 8:00  περίπου ) Πρωτόπαπα και Λούκα να «συσκεφθούν» για κάποια τροποποίηση της τελευταίας στιγμής ( ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ )

Σε φωνές από κάτω ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για τέτοιες μανούβρες , αφού η συζήτηση περατούται ( έμεναν μόνο δύο ομιλητές : Ψαριανός και Ζώης 🙂 ) και επομένως δεν υπάρχει χρόνος για «διορθώσεις» δεν υπήρξε απάντηση. Τι να απαντήσουν άλλωστε τα σούργελα… 🙂

 

Η συζήτηση βέβαια τελείωσε λίγο μετά και άρχισε η ονομαστική ψηφοφορία χωρίς τελικά να αποδώσει η  εξυπνάδα Πρωτόπαππα και Μπέννυ , χωρίς δηλαδή να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή έστω και μιας λέξης για το θεαθήναι . Μία κωμωδία του χειρίστου είδους στην οποία τελικά , όπως τώρα βλέπω ,  δεν δέχθηκε να συμμετέχει στο καστ η Λούκα Κατσέλη. Και το πλήρωσε με διαγραφή από τη κυνοβολευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

 

Αυτοί είναι αγαπητοί μου σχολιαστές  οι καραγκιόζηδες που κρατούν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους. Θλιβερά υποκείμενα , στιλβωτές υποδημάτων  μιας κλίκας τραπεζών και μεγαλοκαρχαριών ,  σε μια από τις τελευταίες τους ρεβεράντζες πριν απέλθουν οριστικά από το πάλκο …

 

This entry was posted in Ισορροπισμοί διάφοροι, Ξεφτίλα ρεεεε, Πολιτικούρες. Bookmark the permalink.

260 Responses to ..Πολιτικές πρωκτοβουλίες..

 1. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Σημερα νομιζω οτι παιχτηκε το καλυτερο εργο των καραγκιοζηδων. Η συντεχνια των πασοκοβουλευτων δηλωσε συνειδησιακο προβλημα αλλα υπερψηφισε αυτο το αισχος του Μπενιτο. Τελικα πρεπει νασαι μεγαλη λερα για να κυβερνας γαλερα. Και οι πιο μεγαλη λερα διαχρονικα ειναι αυτος ο κοινοβουλευτικος συρφετος του Μπατσοκ.

 2. Ο/Η papoylis λέει:

  Χρήστο

  δεν είναι ότι επρόκειτο για παράσταση κακόγουστη με πολύ ..κλάμα η κυρία. Σήμερα με τις προτάσεις για πρωκτοβουλίες με νέα εθνική κυβέρνηση συνεργασίας ΧΩΡΙΣ εκλογές πέσαν οι μάσκες οριστικά.

  Τη καρεκλίτσα τους και μιαν καλύβην αγαπητέ φίλε και ο κοσμάκης ας πάει να κουρεύεται. Μ΄’ονο που ξέρουν ότι μονάχοι δεν μπορούν να τις κρατήσουν και ελπίζουν να μη γίνουν εκλογές , αν καταφύγουν στις συνεργασίες με «προθύμους» Γι αυτό και σήμερα στη βολή ο Πετσάλνικος είχε στα οπα όπα και το Φύρερ και το Ψαριανό 😉

 3. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  «Το ότι κάτι τέτοιο νοθεύει βίαια τη λαϊκή εντολή και βρίσκεται σε σαφή αντίθεση με τη τρέχουσα προσδοκία της κοινής γνώμης».
  Πίστεψέ με δεν έχω κανά ζόρι για να υπερασπιστώ καμιά «συγκυβέρνηση» ή ότι άλλο, αλλά αυτό το παραπάνω το εξηγείς λίγο;;
  Δηλαδή ποια λύση δεν «θα νόθευε τη λαϊκή εντολή και θα ήταν σε αρμονία με την τρέχουσα προσδοκία»;;
  Όχι όμως γενικά η Δημοκρατία και οι Εκλογές (οι οποίες σημειωτέον σύμφωνα με ..τα της δημοκρατίας είναι η τελευταία λύση όταν παραιτηθεί κυβέρνηση στα μέσα της θητείας, αλλά να δεχτώ ότι τώρα έχουμε πλήρη δυσαρμονία και να το αφήσουμε προς το παρόν), ποια λύση με ή χωρίς εκλογές (από την παρούσα ή ως πρόταση για την επόμενη Βουλή).
  Και για να μην σου κάνω τσιριμόνιες το λέω διότι αν ποντάρεις σε μια λύση οκ με το ..επιθετικόν του post, αν δεν ποντάρεις όμως (σα κάτι άλλους που ξέρω 😉 ) προς τι;;

 4. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  (οι οποίες σημειωτέον σύμφωνα με ..τα της δημοκρατίας είναι η τελευταία λύση όταν παραιτηθεί κυβέρνηση στα μέσα της θητείας,
  ΠΡΑΓΜΑΤΙ

 5. Ο/Η papoylis λέει:

  Προφανώς εκλογές αγαπητέ Αναγνώστα

  στο παρελθόν έχουν προκηρυχθεί πρόωρες εκλογές με τις πιό απίθανες δικαιολογίες. Εποχές μάλιστα όπου ΔΕΝ κρινόταν η τύχη της χώρας και του λαού.

  η κυβέρνηση βρίσκεται σε ΤΕΡΑΣΤΙΑ δυσαρμονία με το αίσθημα και τις πεποιθήσεις των πολιτών , κάτι που κατά το Σύνταγμα αποτελεί λόγο για διάλυση της Βουλής και προσφυγή στις κάλπες . Μόνο που ο επιτροπευόμενος γιωργάπης ΔΕΝ μπορεί να πάρει τέτοιες σοβαρές αποφάσεις , ούτε βέβαια ο δυστυχής ( και ΚΑΘΟΛΟΥ αθώος ) Παπούλιας. Πέραν του γεγονότος ότι θα χάσουν την ευκαιρία να διαχειριστούν αυτοί τη κονόμα και να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στα αφεντικά τους , δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το ορέο τους έργο.

  Πόσες φορές Αναγνώστα θα μας σώσουν ακόμα ερήμην μας ;;;;

  Αυτό λέω 🙂

 6. Ο/Η papoylis λέει:

  Δυστυχώς πλέον Νοσφεράτε με το ..σοφό Αναγνώστη συμφωνούν πλέον ελάχιστοι και σε αυτούς συγκαταλέγεσαι και εσύ.

  Προτιμάς μήπως μια κυβερνησούλα ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ και μάλιστα χωρίς εκλογές , για να κονομήσεις …δημοκρατία Βάμπιρα ;;;

  και οι δύο παρακαλάνε να χωθούνε και ο γιωργάπης είναι πλέον με τη πλάτη στο τοίχο. Θα ήθελε συνεργασία με τον Αντωνάκη , αλλά ο πρώην συγκάτοικος ΔΕΝ του κάθεται

  Δεν έχεις ακόμα καταλάβει ότι ΟΛΑ τα προσχήματα τελείωσαν , ότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για καθωσπρεπισμούς και ότι το Σύνταγμα και τις εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια που πας να μου υπερασπιστείς εδώ και εσύ και ο Αναγνώστης τα έχουν ποδοπατήσει εξακολουθητικά οι ίδιοι που τώρα τα επικαλούνται.

  Θυμάσαι ορέ το γιωργάπη το 2009 να επισείει την απειλή των εκλογών με αφορμή τη προεδρική εκλογή ;;; Ποιό Σύνταγμα ορέ λεβέντες και ποιά κανονικότητα. Αυτοί το μόνο που ξέρουν είναι να σκύβουν στους μπόμπολες και τη τρόικα και να ξεπουλάνε και θα μου μιλήσετε τώρα για ομαλότητα και αναμονή μέχρι να ολοκληρωθεί η τετραετής θητεία των γιωγάπηδων. Πότε ορέ έγιναν εκλογές πάνω στη τετραετία ;;;
  Ο μόνος που το πεπραξε και προς τιμήν του ( θεε μου τι λέω ) είναι ο συνειδητός αστός Σημίτης…

 7. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  αν γινουν τωρα εκλογες ειναι προφανές οτι η Αριστερα μπορει να αυξησει τις εδρες της -και το ΚΚΕ-αλλά την πλειοψηφια θα την παρει ο Σαμαρας ο οποιος μαζιμε τον αλλον της Πολυκατοικιας τον Λάοος(ο οποιος προσωρησε κι αυτος στο μετωπο της…δραχμής τελευταια) θα μπορει να σχημαισει κυβερνηση

 8. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  η δεν ειναι ετσι; δηλαδή εσυ φανταζεσαι μια κυβερνηση της Αριστερας να προκυπτει απο τις εκλογες; μα ολες οι δημοσκοπήσεις δειχνουν οτι Σαμαρς και Λαος σχηματιζουν κυβερνηση και αν δουμε εκλογες μπορει και να δουμε τον Βοριδη υπουργο Δ Τ

 9. Ο/Η papoylis λέει:

  Παπάρια δείχνουν οι δημοσκοπήσεις Βάμπιρα

  Η μόνη σοβαρή Public Issue θέλει μελέτη για να δεις αν αυτό είναι εφικτό ή όχι . Εγώ το θεωρώ απλά πιθανό.
  Και αυτό θα συμβεί , αν συμβεί Βάμπιρα , ΜΕΤΑ από εκλογές και όχι επειδή μερικά λαμόγια θα τα βρουν μεταξύ τους για να γλυτώσουν τις έδρες και τους κώλους τους , αδιαφορώντας για το αίσθημα των πολιτών. 😉

  κατάλαβες ορέ ;;;

 10. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  τι να καταλαβω; εο,,,,Και αυτό θα συμβεί , αν συμβεί Βάμπιρα , ΜΕΤΑ από εκλογές;
  και τι με νιαζει εμενα αν η εισοδος στη φρολη συμβει μετα η ανευ;

 11. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καμία να μην μας σώσουν (λέω εγώ 🙂 ) .
  Για να μην είναι ερήμην, λοιπόν, πρέπει να πούμε κάτι επί της ουσίας, δηλαδή για το δρόμο που θα σωθούμε ή δεν θα σωθούμε και προφανώς ότι πούμε να είναι στη σφαίρα του ρεαλιστικού.
  Αυτό άλλωστε ρώτησα. Οι ΕΚλογές είναι διαδικασία δια της οποίας κάποιος που έχει ένα στόχο προσπαθεί να τον ενισχύσει, από μόνες τους δεν λένε τίποτα (μην τρελλαθούμε κιόλας).
  Και επειδή γνωριζόμαστε επαρκώς στο διαδίκτυο 🙂 , αφήνω τα ..διαδικαστικά και σου δηλώνω ότι το ποιος είναι δρόμος δεν τον ξέρω ..επαρκώς.
  Αυτό σημαίνει ότι ποιοι από το σημερινό σκηνικό και ποιοι από άλλο θα διεκδικήσουν το πέρασμά μας σε άλλη πορεία δεν το ξέρω και σε ..ψέγω ότι το ρεζουμέ του post, η απολυτότητά του στους χαρακτηρισμούς δηλαδή, θα ήταν λογικό αν υποστηριζόταν από μια πρόταση για το «τι να κάνουμε».

  Τέλος για τα διαδικαστικά συμφωνώ μεν μαζί σου για τη δυσαρμονία, αλλά το ότι το ..πολιτικό σύστημα έκανε γαϊτανάκι τις διαδικασίες για χρόνια δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούμαι να πω το προφανές, δηλαδή να μην υποσημειώσω το παράλογο.

  ΥΓ Αν ο Φύρερ ήταν σαν το Καρατζαφέρη, η ανθρωπότητα θα είχε θρηνήσει πολύ λιγότερα θύματα στον ΒΠΠ και πριν. Το εξηγούσα στον κανακάρη μου και το κατάλαβε μόνον όταν με κάτι φίλους του (τέκνα ..δημοκρατών που εύκολα χρησιμοποιούσαν τους όρους ρατσιστής, φασίστας) είδε τον Πιανίστα (με το γκέτο της Βαρσοβίας) και ένα ψιλοσόκ τόπαθε, άρα κατανόησε και τη διαφορά από αυτά που του λέγανε για εγχώριους ..φύρερ κλπ 😉 .
  Από τα μούτρα σε πήρα σήμερα, αλλά είναι και λόγω της ημέρας 🙂

 12. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  τεσπα …γραφω ξαπλωμενος και στο σκοτος,,,παντως αδελφε δεν συμφωνω με το..ότι» δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για καθωσπρεπισμούς και ότι το Σύνταγμα και τις εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια που πας να μου υπερασπιστείς εδώ και εσύ και ο Αναγνώστης τα έχουν ποδοπατήσει εξακολουθητικά οι ίδιοι που τώρα τα επικαλούνται.»’

  οσο και να τοχουν ποδοπατησει οφειλουμε να το υπερασπιστουμε. και ο Αναγνωστης δεν ειπε για εκλογες καθε τεσσερα χρονια ..Ειπε οτι υπάρχουν κι αλλες λύσεις .
  η δημοκρατια μας δεν ειναι μονο εκλογες . εινιαι και η κοινοβουλετική αρχη ,συμφωνα με το Συνταγμα

 13. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  αναγνωστη το λάθος ποτ κανουμ ολοι ειναι οταν μιλαμε για φασισμο να πηγαινει τ ο μυαλο μας στον Χιτλερ ενω οεφευρετης του ορου του ηταν ομαλλον ηπιωτερος Μουσσολινι.

 14. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Και όπως ορθώς λέει ο ..συνεργάτης μου προφανώς δεν είπα ότι «πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ εκλογές κάθε 4 χρόνια» και φυσικά το ..ξεσκίσανε εξακολουθητικώς το ζήτημα (πολύ καλά τα αναλύεις ..ιστορικά Παπούλη).
  Μάλιστα, αν με ρωτήσεις 🙂 δεν έχω καμιά ελπίδα από τις πρωτοβουλίες που θα πάρουνε (αν πάρουνε) , άσε που πιστεύω (και το ξανάπαμε) ότιμάλλον δεν θα τους βγει , διότι οι εξελίξεις τους έχουν ξεπεράσει.
  (σου)Λέω όμως το εξής απλό: Αν είναι μαύρες οι ..πρωκτοβουλίες δεν μπορεί στον αντίποδα να μου εμφανίζεις ως άσπρο «εκλογές» γενικώς, εκτός αν θες να τις στηρίξεις (*) .
  Σε τελευταία ανάλυση το «λύση με ή χωρίς ΕΚλογές» είναι ένα μέρος του προβλήματος, όχι το βασικό πάντως, όπως ορθότατα επεσήμανε και ο εις σκότος ευρισκόμενος συνεργάτης μου (γιατί δεν έχει φως;;)

  (*) οκ, αυτό ήταν δικολαβισμός, αλλά τουλάχιστον για τα κόμματα που τις κάνουν σημαία, ε!! όσο νάναι δεν πολυείναι κιόλας

 15. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  ορθή επανάληψις
  Όχι φασισμός, ..εθνικοσοσιαλισμός (χο χο χο) 🙂

 16. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  τωρα που αλλαξα κρεβατι εχω (αφησα το διπλό και πηγα σε μονο)

  εγ λέω λοιπόν και κατι αλλο . Επειδή ολοι ξερουμε τισημαινουν εκλογες κκαι προεκλογική περιοδος και υποσχεσεις και θα κανουμε Επαναδιπραγματευση που λεει κι οΣαμαρας κ ι εδιή λιγο θελει να μας χεσ..νε καινα επιστρεψουμε στην Ελλ΄δα της ..Δραχμής σας βαζω αυτο το παλιο τραγουδι που μας θυμιζει την φτωχή πλην τιμια Ελας του Σπυρου Μαρκεζινη , της ΕΡΕ κ.α

 17. Ο/Η Propator λέει:

  «Δυστυχώς πλέον Νοσφεράτε με το ..σοφό Αναγνώστη συμφωνούν πλέον ελάχιστοι και σε αυτούς συγκαταλέγεσαι και εσύ.»

  Αυτη ειναι η μιση αληθεια, την αλλη μιση θα σου την αποκαλυψω στο επομενο σχολιο*

  *η μεθοδος αυτη ακολουθειται γιατι φαινεται οτι εχεις μαθησιακα προβληματα.

 18. Ο/Η Propator λέει:

  Η αλλη μιση αληθεια Παπουλη ειναι οτι αν συνεχισεις ετσι σε λιγο θα συμβουνε δυο πραγματα:

  Πραγμα πρωτο (που θα συμβει): -Δεν θα συμφωνει κανενας απολυτως με τον Αναγνωστη διοτι οσοι συμφωνουν μαζι του θα φυγουν απο εδω μεσα και θα πανε εκει εξω και θα μεινεις εσυ με τον Χρηστο Κ. , τον Λεφτη και το μαυρο προβατο.

  Πραγμα δευτερο (που θα συμβει): -Δεν θα διαφωνει κανενας με τον Αναγνωστη γιατι θα φυγει και ο Αναγνωστης και μετα θα συμφωνειται ολοι μεταξυ σας.

  Αν χρειαστει θα επανελθω με τριπο σχολιο.

 19. Ο/Η Propator λέει:

  …θα συμφωνειτε

  μη μας πουνε και ανορθογραφους, διοτι ετσι κι αλλιως αγραμματους δεν μπορει να μας πει κανεις (αφου ειχαμε βαλει ενα γραμμα παραπανω).

 20. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Λοιπόν αγαπητοι αναγνωσται ειμεθα εν μεσω μιας περιπλοκου καταστασεως η οποια εν πολλοις θυμιζει εκεινα τα εργα οπου διαφοροι τυποι απειλουν ταυτοχρονα ο ενας τον αλλον με μπιστολες αλλά δεν τολμα κανεις να τραβηξειτην σκανδαλη πρωτος
  – ο μεν Γαπ θα ηθελε παρα πολύ να τα τα αφησει ολα στον Μπενυ και να παει στο καλό αλλά μαλλον δεν τον ..αφηνει ο Μπενυ ..(και οι αλλοι)
  – ο δε Σαμαρας θα ηθελε πρρα πολύ να κρατησει ο ΓΑΠ κανα χρονο ακομα και να παρει μετα τις εκλογες με 70% αλλά τρεμει στην ιδεα οτι μπορει να γινουν εκλογες εδω και τωρα και να αναγκαστει να γινει πρωθυουργός
  – ο Λάος το παιζει λίμπερο .. ποτε με τον Γαπ ποτε με την δραχμή περιμενοντας να δει που θα κάτσει η μπιλια
  ο Συριζα παρακαλαει το ΚΚΕ για συνεργασια εδω και χρονια. Το ΚΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ . Ο σΥΡΙΖΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ . ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ . κ.ο.κ
  – οι Δημοσιογραφοι δεν θελουν να γινουν Δημοσιοι υπαλληλοι και εν γενει δεν….αλλά δεν θελουν και να ιδιωτικοποιηθουν τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΜΕ..Θελουν να κανουν απεργια οι των Δημσιων αλλά ουχι των Ιδιωτικών ΜΜε
  – Ο ελληνικος λαος δεν θελει να παμε στη Δραχμή , θελει (μαλλον ) να μενει εκει που ειναι τον ΓΑΠ ΓΙΑ ΝΑΧΕΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ και να πετα κανα αυγο ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ χωρις ομως να θελει να ερθει η μόλις απελθουσα Νου Δου ..και Α και Ου
  Τριλιζα
  μεγαλος μπουρδουκλεμές

 21. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Υπάρχει και μια τρίτη περίπτωση : να μη συμφωνεί κανείς με τον Αναγνώστη , αυτός να μείνει ( με το ..έτσι θέλω) και να γίνει το μαύρο πρόβατο του ιστολογίου , να αλλάξει το νικνέμ του σε Μαύρο Πρόβατο-2, για να μην υπάρχουν επικαλύψεις και ταυτοπροσωπίες και μετά νάχουμε άλλα 🙂

 22. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  καιο εν μεσω αυτου του σκηνικου ακινησιας παρουσιαζται μια φαινομενικη κινητικοτητας -μικροανταγωνισμοι ,ζηλιες, διεκδικηση της ηγεσιας του ..κινηματος,αγανακτισμένοι (αλήθεια τι εγιναν αυτοι) ακροδεξιοι , νουμερα που μεσα στην γενική αναμπουμπουλα αποκτουν δημοσιοτητα..,τυχοδιωκτες που το παιζουν ..επαναστατες , Αμεση δημοκρατια,,κραυγες και παπαριες..
  και στο βαθος μια Ελλάδα να πεθαινει ,οπως πάντα ,εν μεσω φωστηρων και σωτηρων , στα σχολεια, στα σπιτια χωρις ππαραθυρα στην ανεργια και στην ανεχεια , εκπληκτη , βουβή ,ανημπορη ,εν μεσω του θορυβου των ..σωτηρων

 23. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  μια ερωτηση : στο μεγα ερωτημα του ποιος συμφωνει με τον Σοφό μετρανε μόνο οι ψηφοι των συνηθων σχολιαστων η και των απλών αναγνωστων ;

 24. Ο/Η Propator λέει:

  Αναγνωστη,
  πολλες περιπτωσεις υπαρχουνε που οι μπουκμεηκερς τις δινουνε απο 1/45 και πανω, εγω ανεφερα τις πλεον πιθανες εκδοχες, αυτες που οι τζογαδοροι και βγαζουνε ενα απλο μεροκαματο. Τωρα αν εσυ θελεις να γινεις πλουσιος με μια κινηση κανε του κεφαλιου σου, φορα μια και μια μαυρη προβια και τιναξε την μπαγκα στον αερα.

  ΥΓ
  Μονο μην ξεχαστεις και λες παλι τα ιδια, να βελαζεις!

 25. Ο/Η Propator λέει:

  Νοσφη,
  μονο οσων ασκουνε το σχολιαστικο τους δικαιωμα και ειναι ταμειακως ενταξει. 😉

 26. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  μπορει να συμφωνω εν γενει με τα σχολια του σοφου ομως δεν συμφωνω με το σχολιο εκεινο που λεει οτι θα γυρισει ως μαυρο προβατο-2.Αληθεια τι εγινε το μαυρο προβατο ;

 27. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  μονο οσων ασκουνε το σχολιαστικο τους δικαιωμα και ειναι ταμειακως ενταξει. »
  ε εχουμε και λέμε : ΠΡΟΠΑΤΩΡ , καργουδης , Μαυρος Προβατος, κυρι Ενη(ωχ! ξεχασα εφυγε ) , Προγιαγια ,Μι,Νικιπλος ,λλλλλλλλλλλκλλλλλεφτεςςςςςςςςςςςςς ,Χρηστος Κ.. Τιμιος Ξεχασα κανενα;
  – η ψηφος του παπουλη πιανεται διπλή;
  – δεν θαταν πιο δικαιο οι ψηφοι ναναι αναλογοι με τον αριθμό των σχολιων; (χο)

 28. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ωχ
  ωχ ωχ
  ξεχασα
  Νικος Αλφα

 29. Ο/Η Propator λέει:

  Συνεχιζουμε την εκπομπη μας με εξωτερικες ειδησεις:

  Δεν ειναι οτι με επιασε ο πονος για τον Κανταφι αλλα αυτη την καφριλα που κανει το ανθρωπινο ειδος να ακυρωνει μια πολιτισμικη ταυτοτητα την οποια εχτιζε καθ’ ολη τη διαρκεια της εξελιξης του, μου δημιουργει ενα σφιξιμο στο στομαχι.
  Ενα πτωμα που το τραβολογανε σαν τσουβαλι και το πετανε στη μεση του δρομου νομιζω οτι εκθετει πρωτα απ΄ολα τη δυση.
  Το λεω αυτο γιατι αυτοι οι λεβεντες οι δυτικοι ηγετες βγηκαν και χαιρετησαν τον θανατο του Κανταφι αλλα κανενας δεν εκανε μια εμεση νυξη για το απαισιο θεαμα που εκτυλιχθηκε μπροστα σε ολοκληρη την ανθρωποτητα, γιατι αυτο που λεμε δημοκρατια δεν ειναι ασκηση επι χαρτου ουτε μια διαδικασια που λειτουργει «εν κενω» αλλα …εν περιεχομένω» και αφορα πρωτα απ’ ολλα το ατομο: Αν λοιπον η οργη σου δεν καταλαγιασει μπροστα στο νεκρο εχθρο σου δεν υπαρχει χωρος μεσα σου για τιποτε αλλο εκτος απο μισος.

  Αντιθετως ο επικεφαλης του Προσωρινου συμβουλιου της Λιβυης προσπαθησε να σωσει τα προσχηματα επιχειρωντας να διασκεδασει καπως τα πραγματα.

  Το προβλημα βεβαια δεν ειναι η δολοφονια του ουτε οτι καποιοι (δικαιως ή αδικως) εξαλοι Λιβυοι ασχημονησαν σε ενα πτωμα αλλα το γεγονος οτι αυτη η εικονα προβαλεται σε ολοκληρο τον πλανητη και γινεται αποδεκτη.
  Η κατασταση μοιαζει να εχει καπως ξεφυγει, το ανθρωπινο κρεας που η αξια του ανεβηκε μετα τον Β΄Π.Π εχει γινει παλι το πλεον φτηνο ειδος κρεατος.

  Καποιοι θα πουν «τετοια ωρα τετοια λογια» και καποιοι αλλοι «Ενα καθηκι λιγοτερο», ναι αλλα αυτο που εγω φοβαμαι ειναι τα πολλα περισσοτερα (μικροτερα) καθηκια που δημιουργουν αυτες οι λογικες.

  Καληνυχτα Κεμαλ

  ενα τραγουδι με τη μοναδικη ερμηνεια της Αλικης Καγιαλογλου αφιερωμενο στην Προγιαγια για τα γενεθλια της και της ευχομαι τα καλυτερα και τα ωραιοτερα να τα βρει μπροστα της!

  Ο Κεμαλ βεβαια δεν ειχει απολυτως καμια σχεση με τον Κανταφι.

 30. Ο/Η Propator λέει:

  Απο λαθος σταθμο εγινε η εκπομπη αυτη (902 αριστερα στα εφ εμ) Παπουλη σε παρακαλω σβηστη, παω στον Α 984.

 31. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  συμφωνώ απολυτως.
  ο σεβασμος στην αξια της ανθρωπινης ζωής ,το δικαωμα για δικαιη δικη ειναι αυτο που ξεχωριζειτην – (φιλελευθερη) δημοκρατια-απο την βαρβαροτητα.
  εθιζομαστε ξανά στην βαρβαροτητα. Η εντολή ”ου φονευσεις ” μετατρεπεται σε ”σκοτωσε κι εσυ τον αποδιοπομπαιο τραγο.” Σημερα ο Κανταφι αυριο καποιος αλλος.
  και σκορπουν χαιρεκακια στους μεν ,μνησικακια και οργη στους δε
  Απο την κοινωνια τουθεαματος στην κοινωνια του ολο και πιο αποτροπαιου …θεαματος
  Ολοταχως προς τα πίσω,

 32. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Εγω στηριζω Αναγνωστη αν και διαφωνω σε αρκετα γιατι εχουμε κανει μυστικη συμφωνια να τιναξουμε τη μπανκα στον αερα.
  Αναγνωστα σε ενδεχομενες εκλογες ο λαος θα αποφασισει ποια απο τις λυσεις που του προτεινουν ειναι πιο συμφερουσα γι’αυτον. Αυτη τη στιγμη εχουμε μια κυβερνηση με τις αποφασεις της οποιας διαφωνει η συντριπτικη πλειοψηφια. Ειπαμε αστικη δημοκρατια αλλα ας κρατα και λιγο τα προσχηματα.

 33. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  επειδή διαβαζοντα ςαπο δω κι απο κει πηρα μια ιδεα για το τι συνεβη εχω να πώ το εξής:
  -εχουμε εδώ εναν ανθρωπο. Νεκρο. 53 χρονών . Κατα γενική ομολογια γλυκο ανθρωπο,οικοδομο ,
  (του Παμε αλλα θαμπορουσε να ναναι οπουδηποτε)

  πατερα,
  που πηγε να διαδηλώσει και πεθανε .
  Στην Ελλάδα του 2011. Στην Αθηνα.Της δικής μας πανω κατω ηλικιας(εννοώ των εδω σχολιαστων ) που ισως θυμόταν μια αλλη εποχή ,μια εποχή που το να δαδηλώνεις ειχε συναφεια με την περηφανεια της υπερασπισης της Δημοκρατας ,την χαρα ,την ευγενεια.
  Παει ο Ανθρωπος.
  γιατι εφυγε;
  – το Παμε -λενε- πηγε και περικυκλωσε την Βουλή-και δεν αφηνα να περασουν -ψεμματα λεει το Παμε ,αφηναμε απο διπλα αλλά οι Δεν πληρωνω θελαν να περασουν απο μέσα και οχι -λένε οι αντιεξουσιατές- οι του Παμε θελαν να περιφρουρησουν το Κοινοβουλιο και γιατι και με ποιο δικαιωμα ,κλπ κλπ
  ….
  Αν νομιζε κανεις οτι ολα αυτά ειναι τιποτε παραπάνω απο συνηθη καυγα μεταξύ οδηγων σε τρακο που μαλώνουν για το ποιος ειχε προτεραιοτητα-Η καυγας για την σειρα σε μια ουρα εμπρος σε Δημοσια υπηρεσια μεγεθυμένα σε μαζικο επιπεδο ..να μου το πειτε..
  ————–
  εν τω μεταξυ παει ο Ανθρωπος . πεθανε οπως και μεις πεθαινουμε σαν χωρα.

 34. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ναι , «στηρίζουμε Αναγνώστη, στηρίζουμε Αναγνώστη», αλλά δεν του λέμε τους σχεδιασμούς μας για τη σωτηρία του Τόπου, τον αφήνουμε στο σκότος και αρκούμεθα στις «ωφέλειες του Κοινοβουλευτισμού και πώς η λαϊκή Βούληση πρέπει να εκφράζεται με ..ετυμηγορία, που είναι δημοκρατικότερη από τις ..καμαρίλες».
  Γιατί δεν μπορεί όσοι θήτευσαν στα περί «ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός δεν αρμόζει στο κίνημα» (Χρήστο δε λέω για σένα), να μου λένε «οι ΕΚλογές είναι το ζήτημα, τα άλλα θα τα βρει το Κίνημα και ο Λαός ..μετά», κάτι παραπάνω θα έχουν σκεφθεί .
  Μου φαίνεται καταλάβατε ότι έχω μια ροπή προς τον ..λεγκαλισμό και με δουλεύετε διότι θέλετε να επωφεληθείτε από τη σοφία μου. (*)
  Ενώ το ΚΚΕ δεν κάνει ετσι.
  Καμάρωσα στη Βουλή τον Κοινοβουλευτικό του ΕΚπρόσωπο (που ήταν παλιά Γραμματέας στην ΚΝΕ, ξεχνάω όνομα), όταν τούπε ο Βενιζέλος ότι θέλουν να επιστρέψουμε στη δραχμή, να του λέει «ποια δραχμή και μνα και γρόσι, έξω από την ΕΕ είναι το θέμα».
  Μετά τα χθεσινά μάλιστα την πέσανε και στο ΛΑΟΣ (για να μην υπάρχουν απορίες ποιος εκπροσωπεί την ανυπακοή και εντός των θεσμών, αλλά και στο δρόμο) και άφησε τους άλλους για τα διαδικαστικά (ΕΚλογές ή όχι κλπ κλπ).
  Εγώ σας τόπα, άλλοι κυνηγάνε (και ενίοτε τους κυνηγάνε, έτσι πανε αυτά), άλλοι ….

  (*) Αγαπητοί Συνεργάτες (αμφότεροι) είχα από καιρό κατά νου ένα πρότζεκτ για να εκμεταλλευτούμε το πανδήμ(λ)ως αναγνωρισμένο χάρισμά μου.
  Όμως βλέπετε ότι δεν επωφελούμεθα από αυτό, άρα πρέπει άμεσα να το ..τρέξουμε (το πρότζεκτ).
  Όλοι τζάμπα επωφελούνται από το ότι «αντιλαμβάνομαι τα προσερχόμενα, την ώρα των σοβαρών μου σπουδών (που συνηθίζω) η ακοή μου ..ταράζεται και προσέχω ευλαβικά τη μυστική βο(υ)ή των γεγονότων που πλησιάζουν», ενώ αυτοί «στην ψ@@@@@ρα τους, χαζολογάνε στας οδούς και δεν την προσέχουν (τη βουή)».
  Άρα ήρθε η ώρα να δούμε μήπως εγκαινιάσουμε στήλη με αστρολογικές προβλέψεις στου Νοσφεράτου. Στη λεζάντα που θα βάλουμε, ο πιο πολυπολιτισμικός από εσάς θα φοράει τουρμπάνι και θα κοιτάει ανατολικά, και ο άλλος φράκο και θα κοιτάει δυτικά. Εγώ δεν θα φαίνομαι (θα υπονοούμαι στο κέντρο), αλλά κάθε φορά που θα αμφισβητείται το κληρονομικό χάρισμά σας, θα εμφανίζομαι (ως βουή, απεικονίσεις δεν χρειάζονται) και θα το επιβεβαιώνω (ναι τους τόδωσα, δικό μου είναι άμα θέλω το ψένω και το τρώω).
  Αυτά, κανονίστε να το κάψετε (το πρότζεκτ) και να δω καναν άλλον να λέει τα ίδια στη Βουλή (και ..εκτός) και να μου αρχίσετε «ξέρεις το μάρκετινγκ» και τέτοια και μήπως να τον στηρίζαμε πολιτικά , εισοδισμούς και πάει λέγοντας διότι θα σας απαρατήσω και θα πάω να ανοίξω κατάστημα στη Δράμα ( ή Καβάλα, ξερω γω στη Δ.Μακεδονία) που με καταλαβαίνουνε 🙂

 35. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ..θα εχουμε και διαφημισεις με μέλι, ξεοδοχεια και φαγαδικα;

 36. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Θάχουμε , όμως όχι σε σειρά (δηλαδή μέσα ή από κάτω στην λεζάντα), αλλά σε στήλη (δεξιά), ώστε να μην υποσκάπτεται η διάσταση της προσφοράς στον Τόπο και στον Άνθρωπο και να μην αγριεύονται οι πελάτες.
  Ωραία Νοσφεράτε, θεσμικώς καλυφθήκαμε (αποκτήσαμε έδρα).
  Τώρα χρειάζεται σοβαρότης και επαγγελματισμός.

  Αφήνουμε τις τυμπανοκρουσίες για την ..έδρα, ώστε να υπάρχει το κατάλληλο μυστήριο και προχωρούμε στο ..χτίσιμο της πελατειακής βάσης.
  Χωρίς να καρφωνόμαστε (ΧΩΡΙΣ λέω) ότι έχουμε άγχος να πουλήσουμε, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τους δυσαρεστημένους στους μαζικούς χώρους που κινούμεθα (αξιοπρεπώς).

  Δεν θα πω πολλά, αλλά ιδανικός Πελάτης είναι αυτός που θέλει να επηρεάσει τον περίγυρό του (γυναίκα, πεθερικά, αφεντικό, υπαλλήλους κλπ), αλλά τον αντιλαμβάνεται (τον κόσμο της πεθεράς του κλπ) ως υποσύνολο του ευρύτερου κόσμου που θέλει να επηρεάσει (Ελλάδα Ευρώπη Ασία ΗΠΑ κλπ).
  Άρα είναι ..επαγωγικός τύπος.
  Πού τους βρίσκουμε.
  Σε μαζικούς χώρους όπως ιστολόγια (ειδικά σε φίλια) κλπ.
  Πώς τους καταλαβαίνουμε.
  Πολιτικολογούν ακατασχέτως με τους ιδιοκτήτες που και αυτοί κάνουν το ίδιο μαζί τους.
  Άρα και οι ιδιοκτήτες είναι υποψήφιοι (ρωτήστε τον Παπούλη για το ..παράδοξο του Ράσελ και θα δείτε ότι έτσι είναι).

  Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.
  Πώς θα γλυτώσουμε από το να μας πάρουν χαμπάρι και να μας εξοβελίσουν, ..λάξ (σβήνοντάς μας και τις διαφημίσεις, ώστε να μην ακολουθούν τα ίχνη οι ..επαγωγικοί);;
  Δεν υπάρχουν έτοιμες (και εύκολες) απαντήσεις.
  Θα ξεστραβωθείτε να διαβάσετε το «η ηθική τους και η ηθική μας» και θα επικεντρώσετε στα του εισοδισμού (τα άλλα αφήστε τα δεν κάνουν για τη δουλειά μας) και μετά θα κάνουμε κλειστό αχτίφ Πωλήσεων για να δούμε τι θα γίνουμε.
  Άντε να δούμε (και άντε καλά που λένε και στη Δ(;;) Μακεδονία) 🙂

 37. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Αναγνωστα μου σας στηριζω ολοθερμα αλλα διαβαστε και σεις λιγο τις προτασεις μας. Για το προτζεκτ σας λυπαμαι αλλα δε μπορω να ακολουθησω. Μιαν αλλη φορα ισως και καπου αλλου. Σας εχω επισης και μια καλη επενδυση στη Καραϊβικη. Πωλησεις σομπων στη Κουβα 😉

 38. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Δεν φτάνει η στήριξη Χρήστο.Να προετοιμαστείς καταλλήλως για την ..αντιπροσωπεία Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και να μην αποφεύγεις τους …αγώνες.Μη κοιτάς τώρα που οι πωλήσεις αιρ-κοντίσιον στο Νευροκόπι πηγαίνουν καλά.
  Άλλωστε ο Αναγνώστης εμφανή και διακεκριμένο ρόλο ψάχνει 🙂 ,ένα τίτλο,μια υποδιεύθυνση,μια γραμματεία,αυτά τα …μανατζαρίστικα θα στα πει καλύτερα αυτός ,το πρόγραμμα το ξέρει απ έξω κι ανακατωτά ,μη ξεχνάς ,το Καμπ Ντέηβιντ αυτός …τόφτιαξε! 😉

 39. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  προτεινω ενα γευμα εργασιας στο ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ στου Μποζιδη

 40. Ο/Η Τίμιος λέει:

  [ … Αν νομιζε κανεις οτι ολα αυτά ειναι τιποτε παραπάνω απο συνηθη καυγα μεταξύ οδηγων σε τρακο που μαλώνουν για το ποιος ειχε προτεραιοτητα-Η καυγας για την σειρα σε μια ουρα εμπρος σε Δημοσια υπηρεσια μεγεθυμένα σε μαζικο επιπεδο ..να μου το πειτε..]

  Καμία σχέση με τη συνήθη ρητορική του καυγά όπου μετά από λεονταρισμούς και τζαρτζαρίσματα, όταν παρεμβαίνει τρίτος, οι δυο πρώτοι, αναψοκοκκινισμένοι, συνήθως καταλήγουν σε σκυλοκολλητιλίκια και ψευτοκουμπαριές. Εδώ, ο βασιλιάς σφύριζε αδιάφορα, ποντάροντας στον τρελλό και τα στημένα πιόνια της Σκακιέρας Συντάγματος.

 41. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  πω πω ..σαυτηνα εδω την σκακιερα ο Τιμιος μαλλον παιζει τον ρολο του πύργου

 42. Ο/Η Τίμιος λέει:

  Αλογάκι θα προτιμούσα. Πουά.

 43. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Αλλο το τι νομιζουμε εμεις για τον εαυτο μας και αλλο η πραγματική μας εικονα.. τεσπα αυτα θα τα κουβεντιασουμε τρωγοντας στου Μποζιδη

 44. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  και όμως Νοσφεράτε, αν και μακάρι νάχες δίκιο και να επρόκειτο για συνήθη καυγά, μάλλον έχει (και να μην έχει θα αποκτήσει, άρα αδιάφορο) ουρά.
  Άλλωστε και μόνο ότι δεν μιλάμε για βρισιές και καμιά ..μάπα, αλλά συνωστίζονται και άλλοι με αντικείμενα που βγάζουν και κανά μάτι (στην καλύτερη), ταπράγματα δεν είναι «τα γνωστά».
  Δυστυχώς (μάλλον)

 45. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Απο καποια στιγμη και μετα εχω χασει επαφη. Προφανως πρεπει να αρχισω φροντιστηριο αραμαϊκων.

 46. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  »και όμως Νοσφεράτε, αν και μακάρι νάχες δίκιο και να επρόκειτο για συνήθη καυγά, μάλλον έχει (και να μην έχει θα αποκτήσει, άρα αδιάφορο) ουρά.»
  φυσικά και εχει ..το ..διακυβευμα-ποιος θα ηγηθει του ..αντικοινοβουλευτετισμου και θα αποδειξει οτι ο αντιπαλος ειναι υπερ της..κοινοβουλευτικής δημοκρατιας ειναι μεγαλο.. Γιαυτο και εκτοξευονται και διαφορα επχειρηματα εν ειδει ..αντικειμένων που βγαζουν ματι.
  κατα τα αλλα …εκλογές

 47. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  επιπλεν Σοφε τα χθεσινα..γεγονοτα., η αποθεωσητης ωμής βιας ως ..επιχειρηματος, το »ξερεις πιοος ειμαι γω ρε που θε με πεις εμενανε .» αλλ΄΄ακαι το ουαοοου που ξεφωνισε ολοχαρα η κ. Χιλαρυ οταν εμαθε για το (αποτροπαιο)λιντσαρισμα του ΚΑΝΤΑΦΙ ποδεικνυουν οτι οχι μόνο η χωρα μας αλλάκαι ο πλανητης μας πνιγονταιολο και πρισσοτερο μεσ τα σκατα..
  φυσικά ο πλανητης ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ πλησιαζει ολο αι περισσοτερο

 48. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αυτού του είδους τα σχόλια, που επηρεάζουν και το ..θυμικό (ειδικά αν είναι έυστοχα) , αγαπητέ συνεργάτα, να τα γράφεις πρωί και όχι βράδυ, ώστε να έχει το χρόνο ο άλλος να το χωνέψει, ήτοι ακόμα και αν το καταλαβαίνω δεν θέλω να το ακούω 🙂 .

  ΥΓ LeftG700, μπερδεύτηκα, ποιος είναι ο Θ, και σε τι να πάρω θέση;;
  Έχει γούστο ο άλλος να τα μπέρδεψε και να έκανε φροντιστήριο στα Αραμαϊκά στους LeftG700, διότι πολύ ..αραμαϊσμένους τους είδα (σα να την κατέχουν τη ..διάλεκτο)

 49. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  γιατι δεν θελεις;

 50. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Γιατί θέλω να πιστεύω ότι αυτά τα καταλαβαίνω έτσι διότι είμαι μέσα στο πρόβλημα και ευελπιστώ, μη σου πω περιμένω ότι θα ακούσω κάτι σε ..ανάποδο 🙂

 51. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  ετσι περιπου ηλπιζε και εκεινη η κυρια για τον πλανητη μελαγχολια- οχι η μελαγχολική η αλλη ;(

 52. Ο/Η Left G700 λέει:

  «ΥΓ LeftG700, μπερδεύτηκα, ποιος είναι ο Θ, και σε τι να πάρω θέση;;
  Έχει γούστο ο άλλος να τα μπέρδεψε και να έκανε φροντιστήριο στα Αραμαϊκά στους LeftG700, διότι πολύ ..αραμαϊσμένους τους είδα (σα να την κατέχουν τη ..διάλεκτο)»

  Φίλε Αναγνώστη, αν πίνεις κάτι καλό και δεν μας δίνεις, παίρνεις ένα από τα πρώτα νούμερα προτεραιότητας για το γκουλάγκ Καϊμακτσαλάν όπου το συσίτιο θα είναι νερόσουπα σερβιρισμένη με πηρούνι! 😉

  Κατ’ αρχήν, το σχόλιό σου και το δικό μας απαντητικό ποσταρίστηκαν αλλού. Δηλαδή, για να τα λέμε όλα, αλλού γι’ αλλού! 😉

  Κατά δεύτερον: Εκτός κι αν παράλληλα με το μπλογκάρισμα παίζεις πόκα, πρέπει να τσεκάρεις την πιθανότητα Αϊζενχάουερ! Όλα αυτά που δεν καταλαβαίνεις, συνάγονται ευθέως από το δικό σου σχόλιο.

  Θα μας πεις (και με το δίκιο σου): Και πού να ξέρω ρε παιδιά τι έγραφα στο δικό μου σχόλιο;

  Σωστός ο παίκτης! 😉

  Τα λέμε (εμείς, εσύ… παίζεται!) 😉

  ΥΓ Υπάρχει μια σατανική περίπτωση. Κ α ι να παίζεις πόκα την ώρα που μπλογκάρεις κ α ι να έχει χτυπήσει ο Αϊζενχάουερ. Για την περίπτωση αυτή να σου θυμίσουμε ότι το καρέ κερδάει το φουλ και χάνει από το φλος! Μη σου πάρουν και τα σώβρακα!… 😉

 53. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  κοιτα για να ειμαστε σαφεστεροι και να μας καταλαβαινουν και οσοι δεν ξερουν ..αραμαικά.
  Αυτη η κρση- η παγκοσμια-της οποιας ειμαστε μονο η πιο εθραυστη φουσκάλα της φουσκας- δεν ειναι μονο οικονομική..
  ξεκινησε βεβαια ως οικονομική.
  Ειναικαι οικολογική,ενεργειακή ,κοινωνική πολιτική αλλά κυριως κατεληξε να ειναι ψυχολογική ,-συναισθηματική.
  Αρχιζουν ολοι -ολοι- να μην αντεχουν το οριο. Θελουν να το ξεπερασουν . Γουσταρουν . θελουν το ακτινγκ ουττ , το ξεσπασμα, την ωμοτητα. Οχι -μονο η κυριως για να πετχουν ,τους στοχους τους … Αλλα για ην απολαυση- Να νιωσουν κατι σαν μονομαχοι ρωμαικης αρενας .Γουσταρουν εχθρο.Ξεκιναν απο τις προβολές -αυτος φταει(το Παοκ ,οι ααρχικοι, το ΚΚΕ,οι πολιτικοι,ο Κανταφι ,οι Εβραιοι ,η ..παγκοσμιοποιηση -και βγαζουν ολο τους το αχτι.
  Η μνησικακια -πουελλεγε και ο προπατωρ- γινεται πιά μοχθηρια(στην εριπτωση της Χιλαρεως χαιρεκακια της χαζομαρας-ουαου
  Φυσικά ο χρονος συνεχιζει το παναρχαιο εργο του να μας κανει ολους να νιωθουμε-αλλά και να ειμαστε -σκατα

 54. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  φυσικά απαντω στον Σοφό παρα τις ασχετες παρεμβολές

 55. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  «Κατ’ αρχήν, το σχόλιό σου και το δικό μας απαντητικό ποσταρίστηκαν αλλού. Δηλαδή, για να τα λέμε όλα, αλλού γι’ αλλού!»
  Αητός!! 😉 .

  ΥΓ Πόκα παίζω μόνο σε τραπέζια που συνηθίζουν ντεκαβάζ, για αυτό χαμένοι κερδισμένοι φεύγουμε χαρούμενοι, εσείς τι κάνετε αναμεταξύ σας και αν ξεπαραδιάζει ο ένας τον άλλον δεν το ξέρω, πάντως δείτε το, μπορεί να είναι καλή ιδέα 😉 🙂

 56. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Αναγνώστη,

  Γράφαμε κι άλλα, γράφαμε κι άλλα! Γιατί τα κάνεις αβαβά; (Εντάξει, πλάκα κάνουμε! Ξέρουμε γιατί! 😉 )

  Πόκα με… ντεκαβάρισμα;;; Ακόμα και στην πόκα, κ α ι με τον αστυφύλαξαξ, κ α ι με τον χωροφύλαξ;

  Αθάνατη ελληνική μικροαστική τάξη! 😉

  Τα λέμε (αλλά όχι τα μισά, ε;) 😉

 57. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καλά, δοκιμάστε το πρώτα και μετά τα (ξανα)λέμε, δεν ξέρεις καμιά φορά μπορεί να το δείτε σαν καλή ιδέα.
  Στο κάτω κάτω η ζωή θα δείξει 🙂

 58. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  αντε φευγω τωρα γιατι αρχισα να ..χαλιεμαι
  Σοφε τα Λεμε

 59. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  παντως ειναι πολυ εντυπωσακο το πόσο γρυγορα (αφου βεβαια περιμεναν να γυρισει το φυλλο ) τα διαφορα »αριστερα’ ντεμέκ η »πατριωτικο »αριστερα» , η πρωην κνιτικα η ζιζεκιαρικα η ..»λενινιστικα» ιστολογια (και του πώλου τα εννιαμερα)υιοθετουν – μαζι με λαφαζανηδες και αλλους πρωην κνιτες -πληρως την αποψη του Παμε για τα προχθεσινα γεγονοτα ,φροντιζοντας επιμελώς να διατηρησουν την σχεση τους και με τον αστυφυλαξ και τον χωρροφυλαξ και τον ..»αντικοινοβουλευτισμο τους»και τα αλλα τα στουπετσι ..
  ωραιο ποκερ
  Βαρκελώνη.

 60. Ο/Η nosfy λέει:

  και πριν αλεκτωρ λαλησει τρις ολοι -μα ολοι -οι κνιτογενεις(καιθ οχι μόνο) πρσοφερουν γη και υδωρ που φυσικά το ΚΚΕ δεν αποδεχεται ..
  http://enosy.blogspot.com/2011/10/blog-post_24.html

 61. Ο/Η Left G700 λέει:

  Να τι λένε για τα γεγονότα τής Πέμπτης 20 Οκτωβρίου κι άλλοι «κνιτογενείς» (τα πρωτοβάθμια σωματεία που, άμα είσαι μέλος τής ΚΝΕ ή του ΚΚΕ και σε δουν να τους λες καλημέρα, τρως -επιεικώς- προειδοποίηση διαγραφής και μια βδομάδα στον Περισσό για να καθαρίζεις τις τουαλέτες με οδοντόβουρτσα!).

  Ανακοίνωση για την μάχη της 48-ωρης Απεργίας

  Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα που έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη απεργία της μεταπολίτευσης και τις τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Οι εργαζόμενοι μαζί με τη νεολαία για δυο μέρες διατράνωσαν μια ακόμα φορά την ανυποχώρητη απόφαση τους για διαρκή κλιμακούμενο αγώνα για την ανατροπή της λαομίσητης κυβέρνηση Βροντοφώναξαν ακόμα πιο δυνατά:

  -ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ.

  -ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία.

  -ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα χαράτσια, τους κεφαλικούς φόρους, την κρίση και το χρέος τους.

  -ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ!

  Η δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, δείχνει ότι ο αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης της ΕΕ, του ΔΝΤ και της κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας των αγορών θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, κανένας εκβιασμός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, καμιά κυβερνητική – κρατική – αστυνομική – παρακρατική βία και τρομοκρατία, δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία νίκης των αγώνων του εργατικού κινήματος. Η Κυβέρνηση πανικόβλητη από την γιγάντωση του εργατικού κινήματος προσπαθεί να κτυπήσει το διαρκώς ογκούμενο κίνημα της εργατικής τάξης, που ανέβηκε σε πρωτοφανή ύψη τελευταία με τις καταλήψεις στα Υπουργεία, την απεργία στους Δήμους και σε άλλους χώρους, την ανυπακοή του δεν πληρώνω τα χαράτσια, και τέλος την μεγαλειώδη 48ωρη απεργία που ήταν η μεγαλύτερη στα μεταπολιτευτικά χρονικά απεργία.

  Η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά της διαδήλωσης στο Σύνταγμα η οποία προκάλεσε και νεκρό διαδηλωτή – μέλος του ΠΑΜΕ που ξεδιπλώθηκε με τη χρησιμοποίηση της δολοφονικής επίθεσης τυχοδιωκτικών ομάδων, αποτελεί στην ουσία υλοποίηση της κρατικής – κυβερνητικής προβοκάτσιας για να κτυπηθεί το κίνημα και να επικρατήσει ο φόβος και η κινδυνολογία. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναγωνιστές του. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, η κυβέρνηση των ΜΑΤ και των χημικών, είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τον θάνατο του διαδηλωτή.

  Καταγγέλλουμε την επίθεση των κουκουλοφόρων προβοκατόρων, που αντικειμενικά εντάσσονται στα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας, κατά της μεγαλειώδους εργατικής συγκέντρωσης, ενάντια σε ότι αντιστέκεται με όρους μαζικού λαϊκού κινήματος και αγώνα . Η επίθεση που ξεδιπλώθηκε με τη χρησιμοποίηση της δολοφονικής επίθεσης τυχοδιωκτικών ομάδων, αποτελεί στην ουσία υλοποίηση της κρατικής – κυβερνητικής προβοκάτσιας για να κτυπηθεί το κίνημα και να επικρατήσει ο φόβος και η κινδυνολογία. Δηλώνουμε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η μέγιστη κοινή δράση τoυ εργατικού κινήματος, για να μην περάσει η τρομοκρατία, για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, για ένα νικηφόρο κίνημα αγώνα και ανατροπής. Δεν είναι ώρα για ενδοκινηματικούς εμφύλιους, όλοι στην μάχη για την ανατροπή της λαομίσητης κυβέρνησης.

  Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα που έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη απεργία της μεταπολίτευσης και τις τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να δώσει μαχητική και ενωτική απάντηση στην κυβερνητική επίθεση, σε κάθε κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό βίας κατά του κινήματος, συνεχίζοντας ενωτικά μέσα από την κλιμάκωση με απεργιακό αγώνα διάρκειας και παλλαϊκό ξεσηκωμό, για να ανατραπεί η κυβέρνηση του κεφαλαίου της ΕΕ του ΔΝΤ.

  Κλιμακώνουμε αποφασιστικά:

  Με συνέχιση των απεργιών διαρκείας, των καταλήψεων και των διαδηλώσεων. Με γενίκευση της απειθαρχίας απέναντι στους τυρρανικούς νόμους της κυβέρνησης και της τρόϊκας. Ούτε μια μέρα χαμένη.

  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

  ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΕ-ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ
  Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – του λαού η πάλη θα την σπάσει!

 62. Ο/Η nosfy λέει:

  περα απο τους κνιτογενεις υφιστανται και οι Α-γενεις
  οταν σας ταλεγα…. 😉

 63. Ο/Η nosfy λέει:

  το πιο ενδιαφερον ..σημειολογικά ειναι -οχι ποιος ..ηρξατο χειρων αδικων ..ετσι κιαλλιως ο αντιεξουσιατικος χωρος εχει κανει ουκ ολιγας μαλακιας και ηταν φυσικο οτι θαπεφτε στην λουμπα…
  αλλά το πόσο γρηγορα μεμια κινηση ματ το κκε πηρε την ηγεμονια ..αλλά και το πόσο γρηγορα οι διαφοροι αλλοι …πωλοι της Αριστερας )απο την….. Κοε μεχρι τους διαφορους κνιτογενεις του Συριζα ,το Ναρ κλπ του προσφερουν γη και υδωρ

 64. Ο/Η nosfy λέει:

  Επικοινωνιακά κερδισε απολύτως το ΚΚΕ στην συνεχεια τιποτε δεν θα ειναι το ιδιο στην αριστερα
  με μια κινησξη : ρουα -ματ

 65. Ο/Η papoylis λέει:

  Εγώ Νόσφη μου νομίζω ότι έπαιξε μια ζαριά το ΚΚΕ και ήφερε ντόρτια. 😉

  Το επικοινωνιακό του σπρώξιμο από τους πρετεντέρηδες θα αποφέρει στο σύντομο μέλλον τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

 66. Ο/Η nosfy λέει:

  εγω παπουλη μου μιλαω για την υπολοιπη… αριστερα.. Την πρωην κνιτικη και την μαιο-σταλινογενή ΄η και αλλους .. το πόσο γρηγορα αποδεχθηκαν και αποδειχθηκαν φουσκες

  το κκε αυτο ηταν αυτο ειναι και θα παραμεινει εσαει ..¨αυτο που ηταν (στο πιο σταλινικο βεβαιως)
  και μεγεια του με χαρα του …δεν παριστανε και τιποτις αλλο.. δεν το παιξε ποτε …αμεσοδημοκραττιό
  οι αλλοι; θα ..παραμεινουν; )

 67. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Καλημέρα,
  από δω μακριά που είμαι περιορίζομαι στο να διαβάζω και ν’ακούω για τα πρόσφατα γεγονότα. Βλέπετε, ελπίζω σε έναν κόσμο όπου κανείς δε θα εξηγεί βιβλία που δεν έχει διαβάσει, κανείς δε θα διηγείται ωσεί παρών σκηνές που δεν εκτυλίχθηκαν λίγο ή πολύ κοντά του, κανείς δε θα παρουσιάζει ως γνώμη του και επιχείρημά του ένα απλό φόργουορντ της τελευταίας προπαγάνδας στην οποία υποβλήθηκε.
  Βρυκόλαξ, πολιτικά κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που περιγράφεις συμβαίνει: η σοσιαλδημοκρατική θέση για την κρίση έχει αντοχές μπουγάτσας μπροστά στον οδοστρωτήρα (της πραγματικότητας). Οι φίλοι που σπατάλησαν φαιά ουσία και χρόνο για να προτείνουν «κουπ», ευρωομόλογα, ταδεμπόντς, πολιτικές της ΕΚΤ και λοιπές δωρεάν συμβουλές για το ξεπέρασμα της κρίσης θα στο εξηγήσουν αυτό.
  Παπούλη, καταρρέει επίσης, μέρα με τη μέρα, το λεξιλόγιο/εννοιολόγιο εκείνο της πολιτικής που έδινε κεντρικό ρόλο στο «επικοινωνιακό», «δημοσκοπικό» και άλλα μάρκεταμπλς, παρέα με την ανάλυση οτι η εξουσία εκπηγάζει από τα «λαμόγια», τα ΜΜΕ και τους «κλέφτες πολιτικούς». Η πραγματικότητα εξηγείται ακριβέστερα με προτάσεις γύρω από προπαγάνδα και πολεμική, τακτική, τάξεις, στρώματα, μονοπώλια, ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και τα συναφή. Ο,τι πιό έγκυρο έχεις δημοσιεύσει εδώ εσύ ο ίδιος, δομείται γύρω από αυτά -και αυτή είναι όντως μια πραγματική όψη ηγεμονίας,,,

 68. Ο/Η nosfy λέει:

  φυσικά το κκε τους εβγαλε και απο την δυσκολη θεση ..διοτι οταν καλλιεργεις επι μηνες αυτα τα ..αμεσοδημοκρατικά περι καταληψης των χειμερινων ανακτορων οταν ωριμασουΝ οι συνθηκες και οταν ωριμασουν (διοτιτι αλλο απο 500.000 κοσμου πρΕπει να περιμενεις για να…ωριμάσουν ) τοτε μόνο το κκε και το Παμε μπορει να σε διευκολυνει για να αναβαλλεις την ..καταληψη για την επομενη χιλιετια
  απο την αλλη οι ..αντιεξουσιαστες τα εξελαβαν -οπως παντα -αυτα τα αμεσοδημοκρατικά ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ ( βλ την ετικετα μου ΠΕΡΙΒΛΑΚΕΙΑς)
  Μακαρ να ..διαψευτω αλλά διακρινω μια επιθυμια -δια την κνιτογενή τουλαχιστον αριστερα -επιστροφης στην αρχική (θερμο) κοιτιδα.. Ισως ΟΜΩς να κανω ΔΙΚΗΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ . θα δειξει .
  καλυτερα να περιμενουμε να αποφανθει ο ΣΟΦΟΣ

 69. Ο/Η nosfy λέει:

  ΜΑΥΡΕ ΠΡΟΒΑΤΕ επι της ουσιας -περαν των λεπτομερειων συμφωνω – Το ΚΚΕ κερδισε επικοινωνιακα. Το ΚΚΚΕδικο New speak νικησε κατα κρατος το αντιστοιχο αμεσοδημοκρατικο συριζεικοκοεναριτικο New speak
  οταν η πολιτική γιενεται θεαμα τοτε το ιδιο το θεαμα γινεται πολιτική. και δεν υπάρχει πιο αποδοτο θεμα -ως πολιτική -απο την βια.

 70. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Θεολογια κι οποιον παρει ο χαρος. Ταμπελες, κουτακια, προβολες για να μας βολεψουν οι αναλυσεις. Αναθεμα, ισωμα, καναπεδατος σχολιασμος.
  For what it may means, http://rnbnet.gr/details.php?id=3513

 71. Ο/Η nosfy λέει:

  πολυ καλο το :
  http://rnbnet.gr/details.php?id=3513
  Αν ισχύουν τα παραπάνω, είναι νομίζω κατεπείγουσα μια αλλαγή παραδείγματος που αφορά εξίσου την αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο: η μετάβαση από τη φιγούρα του στρατιώτη (αυτήν που υπερασπίζεται αποκλειστικά το επιμέρους και που διέπρεψε τις προάλλες στο Σύνταγμα, όπως διαπρέπει κάθε χρόνο στα τριήμερα του Πολυτεχνείου ή παλιότερα στο Χημείο), στη φιγούρα του συντρόφου (εκείνου που αγωνιά για το κοινό και νιώθει ηττημένος με κάθε ήττα καθενός από τα επιμέρους). Το δυναμικό γι’ αυτή τη μετάβαση υπάρχει, νομίζω, ήδη: είναι οι αριστεριστές και οι αναρχικοί που αποχαιρέτισαν ως δικό τους το Δημήτρη Κοτσαρίδη, όπως οι κνίτες και οι κνίτισσες που το 2001 έβέπαν ως απώλεια της αποδώ πλευράς τη δολοφονία του Τζουλιάνι. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το δυναμικό όχι μόνο υπάρχει και διευρύνεται, αλλά και ότι σήμερα, στην εποχή των τεράτων, δεν θα μολυνθεί από το αρρωστημένο κλίμα υπαρξιακής εχθρότητας που καλλιεργούν «πολέμαρχοι» ένθεν κακείθεν, επιβεβαιώνοντας την παραδοχή ότι η κρατική εξουσία δεν αναπαράγεται αποκλειστικά απαγορεύοντας ή στερώντας – μπορεί και να ενισχύεται από συμπεριφορές «φυσικές» ή φυσικοποιημένες, όπως ο μιλιταρισμός «αναρχικής» ή «κομμουνιστικής» κοπής.

 72. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αγαπητό Μαύρο Πρόβατο, αν και θεωρώ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ότι δεν το εννοείς «έτσι», έναν κόσμο όπου:
  «κανείς δε θα εξηγεί βιβλία που δεν έχει διαβάσει, κανείς δε θα διηγείται ωσεί παρών σκηνές που δεν εκτυλίχθηκαν λίγο ή πολύ κοντά του, κανείς δε θα παρουσιάζει ως γνώμη του και επιχείρημά του ένα απλό φόργουορντ της τελευταίας προπαγάνδας στην οποία υποβλήθηκε»,
  δεν θα ήθελα να τον δω , με τρομάζει (το θέμα είναι το «κανείς»).
  Με τρομάζει κυρίως το σύστημα (και οι ρυθμίσεις που θα προβαίνει) που για να επιτευχθεί ο στόχος, θα προχωρεί σε διευθετήσεις που θα αφορούν στην ποιότητα παραγωγής της συμπεριφοράς ή της άποψης «στην πηγή» και θα την κρίνει και ως «ποιοτική» ή όχι.
  Με τρομάζει γιατί μοιραία οι ρυθμίσεις δεν μπορεί να αφορούν μόνο τις πολιτκές συμπεριφορές, αλλά και τις κοινωνικές, αφού το πεδίο αξιολόγησης θα ανήκει σε αυτές.
  Γενικά όταν κάποιο πρότυπο γίνεται κυρίαρχο και αναπαράγεται σε κάποιο κοινωνικό ή πολιτικό πρόταγμα, τα πράγματα στριμώχνουν.
  Θα προτιμούσα έναν κόσμο όπου όσοι έχουν άποψη διαμορφωμένη ..έγκυρα, να καταλαβαίνουν τη μερικότητά τους και να υπάρχουν απλώς κίνητρα (απτά, σε επίπεδο καθημερινότητας) για αξιοποίηση της γνώσης που διατίθεται. Η Κοινωνία δεν έχει καμιά δουλειά να αξιολογεί τα αποτελέσματα και ας αφήσει τους ρόλους των ..αναλυτών ποιότητας σε προθύμους που πάντα υπήρχαν (γυμνασιάρχαι του παλιού ..καλού καιρού που εξανίσταντο για την αμάθεια και τις ροπές στην ευκολία και την ..τρυφηλή ζωή, αυτοαναγορευμένους σωτήρες των νέων από τον αμερικάνικο τρόπο ζωής και τη συνεπαγόμενη ..βλακεία κλπ) , βάρδα μόνον μην πάρουν το πάνω χέρι, και εκφραστούν και ως μέρος της πολιτικής εκπροσώπησης.

  Λάβε υπόψιν ότι απλώς πήρα αφορμή από το «ελπίζω σε έναν κόσμο» και από το «όπου κανείς» και πιθανόν να το τράβηξα (ΔΕΝ στα αποδίδω), αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι αν κάποιος που γράφει από μακριά έχει καλή εικόνα ή όχι, αλλά το ότι εδώ πολυκυκλοφορεί το «ήσουνα εκεί, πώς μιλάς;;» «ήσουνα στη συνεδρίαση, συνέλευση, μαζική τάδε δείνα, τότε πού τα ξέρεις»;; και αν περάσει αυτό, επειδή τον ..εμπειριοκριτικισμό ουδείς τον θέλει, πάρε και μια «επιστημονική ανάλυση για το όλον».
  Το πρόβλημα βέβαια είναι το ενδιάμεσο από τη θεωρία στους ..αυτοπτακουστές, αλλά αυτό κανέναν πολιτικό σχηματισμό που δεν μπορεί να καλύψει το κενό δεν το συμφέρει.

  Αυτό μάλιστα δεν είναι καινούργιο, τώρα που ο Λαός με την Κρίση κλπ κλπ, είναι πολύ παλιό και χιλιοπαιγμένο.

  Περί ΚΚΕ και της ..σύγκρουσης.
  Είναι νωρίς ακόμη.
  Ως τακτική κίνηση σίγουρα συγκυριακά τους βγήκε (βγήκαν στη στροφή σε όσους θεωρούσαν δεδομένη τη συμπεριφορά τους), αλλά αυτό δε λέει τίποτα.
  Πρέπει να αξιολογηθεί Νοσφεράτε ότι πάντα παιζόταν ένα παιχνίδι μεταξύ των ..κνιτογενών (ήτοι ένα μεγαλο μέρος της εκτός ΚΚΕ κομμουνιστικής αριστεράς) και του Κόμματος ως εξής.
  Το ΚΚΕ κατηγορείτο κυρίως ως «συστημικό» και αυτό ..τεκμαίροταν κατ’ αρχήν ..ιδεολογικά ήτοι «Χρουτσωφισμός, 20ο Συνέδριο, 6η Ολομέλεια κλπ».
  Δεν είναι τυχαίο ότι οι άλλοι υιοθετούσαν πρότυπα της άλλης πλευράς «Στάλιν, Χότζα, Μάο κλπ».
  Από την άλλη και πολιτικά. Κύριο θέμα είναι η υπογραφή της Δήλωσης για να μπει στη Βουλή ως νόμιμο Κόμμα και απο κει και πέρα ότι λόγω δεσμεύσεων προφύλασσε το Αστικό Κράτος.

  Με λίγα λόγια ήταν ..κυριλέ και μέρος του Συστήματος. Αυτό πάντα δημιουργούσε εσωτερικό πρόβλημα ειδικά σε χώρους όπως οι ΦΟιτητές οι νέοι κλπ, για ευνόητους λόγους.
  Στη δεκαετία του 80, ας πούμε, ενώ στο Κόμμα κυριαρχούσαν πιο φιλελευθερες (για τα μέτρα του) προσεγγίσεις, αφού στο τέλος είχαμε τους ..ΚυρκοΦλωράκηδες και τον εναίο ΣΥΝ, στη Νεολαία πήρε το πάνω χέρι ο ..αντίποδας ήτοι αυτοί που την εξέφρασαν τελικά δημιούργησαν το ΝΑΡ, τραβώντας ένα σημαντικό κομμάτι εκτός (προσοχή ΔΕΝ αξιολογώ , καταγράφω).
  Ακόμη και στο ΚΚΕεσ είχαμε την ιστορία με ΕΑΡ , Μπανιάδες κλπ.

  Δες τώρα:
  Το θέμα με το 20ο Συνέδριο το λύνουμε. Τα των ..ολομελειών επίσης. Οι Καπετάνιοι (προσεκτικά) αποκαταστάθηκαν.
  Δηλαδή;;
  Έχει ενδιαφέρον το θέμα με τους ..αντεξουσιαστές. Πάντοτε τους χώρους της ..αυτονομίας η κομμουνιστική αριστερά τους θεωρούσε ..αντικειμενικά κακό πράμα. Μάλιστα οι Κνιτογενείς (που λες και εσύ) εξανάγκης συγχρωτίζονταν μαζί τους, γενικά αυτά τα φιλοσοφικοϋπαρξιστικοαποδομοφενιμινιστικοαυτόνομα 🙂 τους ..ανακάτευαν.

  Το πρόβλημα όμως στην παρούσα συγκυρία είναι ότι εκτός των αμεσοδημοκρατικών κλπ υπάρχει και κομμάτι της νεολαίας που ακούει τα περι αντεξουσιασμού, βίαιης ανατροπής, του φαίνεται λογικός μέχρι και ο Νετσάγιεφ 😉 και μάλιστα σε συνθήκες όπου ότι εύχεσαι μπορεί και να γίνει.
  Εδώ νομίζω ότι υπάρχει ένα θέμα.
  Το ότι μετά την «επιτυχία» του το ΚΚΕ την έπεσε στο ΛΑΟΣ (!!), αιφνιδιάζοντάς το μάλιστα για λόγους ισορροπίας (μη μας λένε ότι είμαστε η εναλλακτική αστυνομία) και για να μετριάσει το «πρόβλημα» από τους επαίνους των ΜΜΕ ή έχοντας αξιολογήσει ότι game over με τους παρόντες πάμε στη διαχείριση του μετά και γαία πυρί μειχθήτω ;;
  (τηρουμένων των αναλογιών το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με τη ΝΔ)

  Από μακριά που τα βλέπω (που λέει και το Μαύρο Πρόβατο 🙂 ) δεν είμαι πολύ (sic) αισιόδοξος.
  Φοβάμαι ότι ανεξαρτήτως προθέσεων (που μπορεί να είναι το ενδοπαραταξιακό παιχνίδι) παίζουν με τη φωτιά, χωρίς να έχουν προβλέψει πώς θα τη σβήσουν (έστω ΜΕΤΑ).

 73. Ο/Η nosfy λέει:

  σοφα λογια σοφε
  😉

 74. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ναι αλλά πρέπει να κάνουμε και καμιά πρόβλεψη υψηλού ρίσκου (πάνω από 1/45 που λέει και ο Προπάτωρ) και να μας βγει, γιατί τη βουή των ανωτέρω την ακούνε όλοι και άμα είναι για αυτά κανείς δεν θα μας πληρώνει για ..αστρολογικές (συμπαντικές) σοφίες.
  Φοβούμαι μη κάνουμε την «επανάσταση του αυτονόητου», από την ανάποδη, και μετά κοιτάμε (οικονομικώς) …τον ήλιο και μάλιστα ασκαρδαμυκτί.
  Σε αυτήν την προσπάθεια κανείς (από τους Μετόχους) δεν περισσεύει.
  Να πάψουμε να είμεθα των λόγων και να γίνουμε άνθρωποι των Έργων (σα το Μαρκεζίνη) 🙂

 75. Ο/Η nosfy λέει:

  οσο για το
  “κανείς δε θα εξηγεί βιβλία που δεν έχει διαβάσει, » μου θυμισε που πριν καμμια 15αρια χρονια οταν ελεγα σενα φιό φιλελευθερο το ποσο μαλακια μου φαινεται το »Τελος των ιδεολογιων » του Φουκουγιαμα και μουπε »πως μπορεις κα μιλάς για βιβλια που δεν εχεις διαβασει και επειδή ειμαι ενοχικος πηγα και το διαβασα (και το αγορασα κιολας ο)
  καπως ετσι σαματις δεν την πατησα και πριν απο 35 χρονια οταν εκατσα και διαβασα τον 19ο τομο των απαντων του Εμβερ χοτζα

 76. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Θα προτιμούσα έναν κόσμο όπου όσοι έχουν άποψη διαμορφωμένη ..έγκυρα, να καταλαβαίνουν τη μερικότητά τους και να υπάρχουν απλώς κίνητρα (απτά, σε επίπεδο καθημερινότητας) για αξιοποίηση της γνώσης που διατίθεται.
  Φυσικά αγαπητέ αναγνώστη προσυπογράφω και το παραπάνω, αλλά οφείλω να επισημάνω οτι στο bug της διατύπωσής μου αντιπαραβάλλεις ένα patch που το εμπεριέχει, υπό την έννοια οτι ακόμα και η κατανόηση της μερικότητας όπως το θέτεις μπορεί να γίνει αντικείμενο της πιό αλλοτροιωτικής normative περιστολής (για να μη σου πω, τι μπορείς να κάνεις θεσπίζοντας «κίνητρα»… :mrgreen: ).
  Ο πόνος μου (και η κινδυνολογία μου) είναι οτι το μέλλον δεν θα είναι πολύ ανθρωπινό (υπό αυτή την έννοια της ελεύθερης αυτοπραγμάτωσης – της απο-αλλοτροίωσης), αν αφήσουμε τη θεολογία ως μόνη απάντηση στην κυριαρχία της εικόνας και του συνειρμού. Ελπίζω λοιπόν να νικήσει ο Γαλιλαίος στον παγκόσμιο πολιτισμό – όχι η Ιερά Εξέταση ή τα τάγματα των φανατικών. Προσπαθώ να το υιοθετώ ως προσωπική στάση και μπάστα.
  Ας προσγειωθούμε λίγο στα τεκταινόμενα. Περιγράφεις τη φάση ΚΚΕ-ΛΑΟΣ. Αναφέρω τι θυμάμαι από δηλώσεις του φασίστα φίλου του Γιωργάκη (και του κοινού τους συγκατοίκου): στις 5 Μάη κατηγόρησε το ΠΑΜΕ οτι πήγε να καταλύσει τη δημοκρατική νομιμότητα με εισβολή στο κοινοβούλιο (τη θυμάστε εκείνη την ιστοριούλα…) ενώ στις 5 μιση μήνες μετά κατηγόρησε την ίδια δύναμη οτι το προστάτευσε από την οργή του κόσμου.
  Υπάρχουν πολλά κι ενδιαφέροντα πολιτικά συμπεράσματα. Πιστεύω κι εγώ οτι είναι λίγο νωρίς ν’αποκρυσταλλωθούν – θα βρεθεί όμως σύντομα η στιγμή και ο τόπος που θα έχει νόημα να τα συζητήσουμε.

 77. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Βρυκόλαξ, με εντυπωσιάζεις. Μήπως έχεις πέσει στο άλλο άκρο, γιατί μας έχεις συνηθίσει να μη διαβάζεις ούτε τα σχόλια στα οποία απαντάς 😉

 78. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  «αλλά οφείλω να επισημάνω οτι στο bug της διατύπωσής μου αντιπαραβάλλεις ένα patch που το εμπεριέχει, υπό την έννοια οτι ακόμα και η κατανόηση της μερικότητας όπως το θέτεις μπορεί να γίνει αντικείμενο της πιό αλλοτροιωτικής normative περιστολής»

  Έχεις δίκιο που το θέτεις, έστω και εκ του περισσού (*), διότι αν και προσπάθησα να το ξεκαθαρίσω δεν θα ήταν σωστό να δημιουργηθούν εντυπώσεις.
  Συμφωνούμε.
  Στα του ΛΑΟΣ , έχει σημασία και η κίνηση σε επίπεδο τακτικής.
  Όντως το Μάιο του την έπεσε το ΛΑΟΣ. Τώρα όμως του βγήκε στη στροφή. Όντως καταλαβαίνω ότι σε ένα επίπεδο είναι μια καλά εκτελεσμένη κίνηση 2μέτωπου όπου ορίζει γήπεδο.
  Όμως πιστεύω ότι οι εξελίξεις είναι τέτοιες που η σημασία των τακτικών δεν καθορίζουν. Το παιχνίδι ορίζεται στη διαμόρφωση του μεγάλου κάδρου, και όντως θέλει πολλή προσοχή στην εξαγωγή συμπερασμάτων

  (*) το αφήνω , αν και δεν θα μπορούσα να βάλω συνώνυμο του στυλ «αν και δεν ήταν απαραίτητο», διότι σου έχω εμπιστοσύνη ότι θα μεπιστέψεις ότι το έγραψα κυριολεκτικά και πριν «στείλω» το σχόλιο είδα ότι θα μπορούσε να εκληφθεί ως καρφί (άκαιρο και κακόγουστο). Θα έλεγα ότι το αφήνω γιατί όσο και να πεις το μπλόκινγ είναι πολύ ενδιαφέρον πράγμα και ως γνωστόν ενδιαφέρον έχει άμα περπατάς στις άκρες και όχι πάντα στη μέση 🙂

 79. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Πολιτικών πρωκτοβουλιών συνέχεια:
  Τι θα βγάλει το καπέλλο Μέρκελ-Σαρκοζί- Τρισέ την Τετάρτη;
  Ότι και αν βγάλει ο Μπενίτο ζήτησε ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για να το αποδεχθεί η βουλή.
  Το Μαξίμου …διόρθωσε στους 151! Αλλιώς κάνει τους λογαριασμούς ως φαίνεται!
  Θα είναι η αφορμή για εκλογές ,για «διεύρυνση»,για συγκυβέρνηση των «μεγάλων»;
  Το μοίρασμα της εξουσίας απασχολεί κατά κόρον του συνήθεις υπόπτους της βολής και αυτούς που ενδιαφέρονται να συνεχιστεί το ξεζούμισμα της αγΕλλάδας! Της Ελληνικής κοινωνίας εννοώ!
  Εν τω μεταξύ το κούρεμα (στο κεφάλι του κασίδη) εξελισεται σε νέα πανωλεθρία σε ένα καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας (που είναι το λιγότερο) στο διηνεκές,ερήμην όλων !
  Μια άποψη ..αισιόδοξη:
  http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2011/10/blog-post_24.html#more

  ΥΓ
  Σοφέ, κάνε οικονομία ..δυνάμεων .Τα γεγονότα τρέχουν! 😉

 80. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Διάβασα το link και από ότι κατάλαβα προτείνουν Ειδικό ΔΙκαστήριο για το ότι μας πτώχευσαν (δήλωση αδυναμίας εξυπηρέτησης χρέους).. Φαντάζομαι ότι αν μας οδηγήσουν στην έξοδο από την ευρωζώνη (ευρω κλπ), πάλι ειδικό δικαστήριο θα προτείνουν οι εν λόγω και δεν ξέρω αν το ρόλο του Κωνσταντόπουλου θα μπορούσε να τον αναλάβει ο κ.Καζάκης.
  Μένει να δούμε προτάσεις για το ρόλο του Κόκκινου (με τα γουνάκια) (*)
  Βάζουν βέβαια ένα θέμα ότι εμείς λέμε στάση πληρωμών χωρίς να αναγνωρίζουμε τα χρέη ενώ αυτοί λένε ότι θα πρέπει να πληρωθούν.
  Μάλιστα. Κάτι επ’αυτού;;

  ΕΝ πάσει περιπτώσει, θέλω να πω ότι το να είσαι ενάντια σε κάτι (δικαιολογημένα κλπ) δεν σημαίνει πως ότι λες στέκει (πλην περιπτώσεων επίσημων συρράξεων όπου ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου, αλλά πρέπει να προσδιορισθεί ο Στρατηγός).
  Επίσης , για να τα συνδέσω με τα προηγούμενα, αυτοί οι ..γυμνασιάρχαι του παλιού καλού καιρού είχαν μια μανία με το ότι τα πάντα λύνονται ..κανονιστικά , με εφαρμογή του Νόμου (..’ατεγκτη όμως όχι μισές δουλειές) κλπ κλπ.

  (*) Και μια και βρισκόμαστε σε περίοδο αφιερώσεων ας βάλω και το άσμα:

 81. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Μαύρο πρόβατο says:
  25/10/2011 στις 2:36 μμ

  Βρυκόλαξ, με εντυπωσιάζεις. Μήπως έχεις πέσει στο άλλο άκρο, γιατί μας έχεις συνηθίσει να μη διαβάζεις ούτε τα σχόλια στα οποία απαντάς 😉
  μαυροπροβατε φανταζομαι οτι αυτο το θεωρεις…αστειο,
  βεβαια κανεις δεν μπορει να συναγωνιστει – περαν των γνωσεων σου, την μαντική εξ αποστασεων την ικανοτητα να γνωριζεις το τι ακριβως διαβαζει η δεν διαβαζει ο συνομιλητης του,τις γνωσεις σου για το καλό κρασι και την παγοσμμια κατασταση σε βαθος και πλατος- και τοανυπερβλητο γαλλικό σου χιουμέρ(που φυσικά διαφερει απο το χιουμορ οσο ο εγχριος εξυπνακισμός του καθε ξυπνιου που παριστασνει τον εξυπνο διαφερει απο την εξυπναδα)
  ετσι δεν μπορω να ισχυριστω οτι με…εντυππωσιαζεις ..διοτι Δεν.
  δεν με εντυπωσιαζες ποτε ακομα και οταν σε πρωτοσυναντησα στην επαυλη να στομφολογεις επι παντος επιστητου με υφος γαζοαιματου κνιτου
  βαζω τωρα κιενα ανθρωπακι για να καταλαβεις κι εσυ οτι ..αστειευομαι και να μην ζοριζεσαιι

  😉

 82. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  γαζοαιματου κνιτου=γαλαζοαιματου κνιτου

 83. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  μαυρο προβατο εφα:.

  …. οφείλω να επισημάνω οτι στο bug της διατύπωσής μου αντιπαραβάλλεις ένα patch που το εμπεριέχει, υπό την έννοια οτι ακόμα και η κατανόηση της μερικότητας όπως το θέτεις μπορεί να γίνει αντικείμενο της πιό αλλοτροιωτικής normative περιστολής (για να μη σου πω, τι μπορείς να κάνεις θεσπίζοντας «κίνητρα»… :mrgreen: ).
  Ο πόνος μου (και η κινδυνολογία μου) είναι οτι το μέλλον δεν θα είναι πολύ ανθρωπινό (υπό αυτή την έννοια της ελεύθερης αυτοπραγμάτωσης – της απο-αλλοτροίωσης), αν αφήσουμε τη θεολογία ως μόνη απάντηση στην κυριαρχία της εικόνας και του συνειρμού…»
  ————————————————————————————————————–
  υποκλινομαι …ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ 😉

 84. Ο/Η Left G700 λέει:

  Έπεσε εδώ ένα λινκ από το Red Notebook με την υποσημείωση «For what it may means».
  ‘Εχουμε κάνα-δυο σκέψεις για το what it means και λέμε να τις γνωστοποιήσουμε. Για όποιον ενδιαφέρεται, αυτό θα γίνει αργότερα, ίσως και αύριο (προς το παρόν βγάζουμε τα μάτια μας με τη μετάφραση του καινούργιου ποστ).

  Stay tuned, guys (and dolls)! 😉

 85. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Προπάτoρα,

  «Ενα πτωμα που το τραβολογανε σαν τσουβαλι και το πετανε στη μεση του δρομου νομιζω οτι εκθετει πρωτα απ΄ολα τη δυση.»
  Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς να θαυμάσεις, το παλούκωμα, που υπέστη ο κατηραμμένος, στην βίαιη αποτομή του ώτος με τον υποκόπανο του όπλου, όπερ και η αιμορραγία, και φυσικά το κυριολεκτικό (littérale) λιντσάρισμα-κετευόδιο του…

  http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/middle-east/111024/gaddafi-sodomized-video-gaddafi-sodomy

  μπορείς να ακούσεις και τις κραυγές πόνου (littéralement et métaphoriquement)…

  Στο ίδιο μήκος κύματος, μετά την 11-09-2001 οι live αποκεφαλισμοί, δυτικών απαχθέντων με την αποσβαινόμενη χροιά φωνής του πνιγμένου στο αίμα λάρυγγος του σφαζόμενου, εν μέσω αλλαλαγμών υπέρ Αλλάκχ, δεήσεις που έπρατταν φυσικά και κατά τη διάρκεια του νόμου του Λυντς, ενάντια στον Κανταΐφιον…

  Στο πισωγύρισμα και στον μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν, άμυνα και καταφύγιο συνάμμα, δεν είναι ένας στείρος καθοδηγητικός και ακαδημαϊκός ουμανισμός, αλλά το αρραγές μέτωπο άμυνας και οργάνωσης των τμημάτων της κοινωνίας, που είναι αποφασισμένα να υπερασπιστούν κάτι…

  Όλη αυτή η ευκολία που η βία μπαίνει στα σπίτια μας, τα καλάσνικοφ που κροταλίζουν τόσο εύκολα πλέον, αλλά και οι κοινωνικοί μας αυτοματισμοί, πιστεύω (συμφωνώ δλδ με τη νύξη σου), ότι σαφώς καθοδηγούνται και διανέμονται απο τη Δύση… να λειάνει και να προετοιμάσει ένα έδαφος για την «αντί» βία της…

 86. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  For what it may concerns doesn’t include alavanos fans. Keep the concrete in your head

 87. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αναγνώστη
  έβαλες το γνωστό θέμα και ..σχήμα,»ποιος το λέει» ,παρόλο που το έχεις καταδικάσει 😉 και όχι (ακριβώς) τι λέει ή γιατί το λέει!
  Φάουλ ,αλλά κίτρινη με ..αναστολή, (είδες τα ..κανονιστικά;) 🙂
  Εντάξει, να μην αναλωθώ στο αν υπάρχει δημοκρατία χωρίς δικαιοσύνη και τα σχετικά (καταλαβαινόμαστε πιστεύω) ,για να διασκεδάσω τις ανησυχίες σου περί …προέλευσης και αν είναι το προιόν ΠΟΠ η …χύμα, ίσως να πάρεις σήμερα τα Επίκαιρα που δημοσιεύουν :
  » – Την άκρως ενδιαφέρουσα και σημαντική συνέντευξη του μεγάλου έλληνα ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη στο Νίκο Νικόλιζα. Ο κ. Βαλαωρίτης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Η ατιμωρησία των πολιτικών είναι η πηγή του κακού…».»
  Η αναφορά μου περί αισιοδοξίας εκεί ακριβώς στόχευε ,ότι δηλ κάποιοι πιστεύουν πως τα αρχιλαμόγια που μας κυβερνούν είναι δυνατόν ποτέ να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους μέσα σε αυτό το γενικευμένο μπάχαλο που ζούμε! Αμήν (αλλά πως) και πότε.
  Από κει και πέρα είναι μια πικρή διαπίστωση πως αν και εκφράσαμε από την αρχή του χρόνου πέρυσι , λίγοι και λοιδορούμενοι,αυτό που έγινε σήμερα αποδεκτό ,εκόντων -ακόντων και από τους επικυρίαρχους εμπρός στο διογκούμενο αδιέξοδο,το βαθύ κούρεμα για χίλιους δυο λόγους (που γίνονται αντιληπτοί εύκολα ),μετατρέπεται σε ένα ακόμη δυστύχημα για μας, αφού είναι απολύτως ελεγχόμενο από τους δανειστές και η δική μας εκπροσώπηση περιορίζεται στον ρόλο του παρατηρητή και υπεργολάβου ως συνήθως!
  Επειδή τα πολλά λόγια είναι πολυτέλεια, στο ερώτημά σου «κάτι επαυτού;» θα δώσω μια απάντηση τηλεγραφικά και ενδεικτικά και ..περιμένω αντιπρόταση!
  Πρώτον και κύριο ,εφόσον η Ε.Ε. μας υποχρέωσε με χίλιους δυο εκβιασμούς τους οποίους δέχθηκε ασμένως η κυβέρνηση,να συνάψουμε κρατικά δάνεια (και ΔΝΤ) για να ξεφορτώνονται τοξικά ελληνικά ομόλογα οι τράπεζες τους ,για να δει εκ των υστέρων και μετά από την αποτυχία (τους και μας) το φως το αληθινό ,απαραιτήτως αυτά τα δάνεια θα πρέπει να παρκαριστούν στη ΕΚΤ , για να μη χάσουν ακομη και φτωχά κράτη τα χρήματά τους και εκεί να παραμείνουν έως ότου ο πληθωρισμός τα μειώσει αρκετά και η χώρα επιστρέψει στην ανάπτυξη και σε κάποια σταθερότητα για να μπορέσει να εξετάσει πως και πότε θα τα αποπληρώσει!
  Να γίνει άμεσα προσφυγή στο Ευρωπαικό δικαστήριο για τις πολεμικές αποζημιώσεις , το κατοχικό δάνειο και την κλοπή του χρυσού ,εναντίον της Γερμανίας !
  Να φορολογηθούν στο εκατό τοις εκατό οι τόκοι των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό και εσωτερικό για να επιτύχουμε άμεσα πρωτογενές πλεόνασμα!
  Να ενταχθούν στην κλίμακα εισοδήματος όλα τα κέρδη από αμοιβαία κεφάλαια και μετοχές,όπου υπάρχουν.
  Πέρα από το κούρεμα (στην ονομαστική τιμή και όχι στην τρέχουσα) να δοθεί τριετής άτοκη περίοδος χάριτος ώστε να υπάρξουν χρήματα για επενδύσεις και ενίσχυση επενδύσεων που πρέπει σαφώς να έχουν κοινωνικό χαρακτήρα (προτεραιότητα στους άνεργους ,στους ΟΤΑ και στις δημόσιες επιχειρήσεις) και για να μπορέσει η χώρα να ανακτήσει και να συμπληρώσει τις κατεστραμμένες παραγωγικές δομές της.
  Θα μου πεις τα καλά και συμφέροντα (μας)και θα έχεις δίκιο αλλά αυτός είναι ο κανόνας στην Ε.Ε και δεν πιστεύω να χρειάζεται συζήτηση γιαυτό!
  Δεν μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίξει τέτοιες απαιτήσεις (στην πραγματικότητα δεν θέλει) ;
  Πέρα από τις εκλογές (και την πανθολογούμενη και από σένα δυσαρμονία),που καθόλου σίγουρο δεν είναι πως θα φέρουν συγκυβέρνηση Σαμαρά -ΛΑΟΣ ,υπάρχει άμεση υποχρέωση αυτή η συμφωνία που επέρχεται κατά πάνω μας να υποστεί την κρίση του Ελληνικού λαού για να μη λέμε παπαρδέλες περί δημοκρατίας και πρασινα ή μπλε άλογα.Είναι στοιχειώδης και πρέπει να γίνει πάνδημη αξίωση ότι είναι απαραίτητο να γίνει δημοψήφισμα για να εγκριθεί μια συμφωνία που μας βάζει στο έλεος του Συνδίκου για μια γενιά ολόκληρη. Και αν δεν εγκριθεί ακολουθεί στάση πληρωμών όπως ευκόλως εννοείται ή επαναδιαπραγμάτευση και άστους να ψάχνουν τρόπο ,όσοι δεν συμφωνούν , να μας βγάλουν από το ευρώ!Εγώ θα ψηφίσω όχι ,με αυτές και πολλές άλλες εναλλακτικές προτάσεις!Εσύ αγαπητέ μου;

 88. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Α …παραλίγο,Αναγνώστη αφιερωμένο:

 89. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович Павлов,

  Το είδες αυτό το ορέο, οέο; «alavanos fans»! Εμείς είμαστε οι …alavanos fans!!!

  Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ψήφιζες τόσα χρόνια ΣΥΝ. Είναι αετοί στις αναλύσεις! 😉 Άμα τους είχαμε στον εμφύλιο, θα κερδίζαμε! 😉

  Увидимся

 90. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ναι ,»αστον στην στην τρέλλα του, άστον στην τρ’ελλα του», αλλά …δεν τον (με) αφήνεις…
  Επιφυλάσσομαι (έχω μπλέξει με κάτι σαρδανάπαλους προςώρας).

 91. Ο/Η laskaratos λέει:

  Aγαπητέ Papoylis,
  επειδή προσωπικά τελώ εναγωνίως εν αναμονή των αναμενόμενων πολιτικών πρωτοβουλιών του κ.πρωθυπουργού, νομίζω πως αυτό το «πρωκτοβουλίες» του τίτλου σου υποβαθμίζει τον πρωθυπουργικόν θεσμόν, γεγονός εκτάκτως λυπηρόν.
  Αστεία αστεία, νομίζω πως ο κ.πρωθυπουργος αξίζει τον οίκτο μας, γεγονός που αν κρίνω από τις εκφράσεις του προσώπου του, έχει αρχίσει να το αντιλαμβάνεται πλέον ακόμη και ο ίδιος.

 92. Ο/Η zeppos λέει:

  Και τώρα…
  Με την συναίνεση βαρέων ονομάτων της μπλοκογραφίας, η λεξιπλεξία της νεανίζουσας ομήγυρης απέκτησε πολιτικόν βάθος και βαρύνουσα σημασία, η οποία ενισχύει τα μάλλα τα πολιτικά σας «επιχειρήματα»..

 93. Ο/Η papoylis λέει:

  Για μένα προσωπικά αγαπητέ Λ. οίκτος δεν περισσεύει για το γιωργάπη ( έτσι τον λέμε εδώ )
  Αντίθετα μου περισσεύει οίκτος και συμπαράσταση σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ( σε αυτό περιλαμβάνομαι και εγώ με την οικογένεια μου ) που βυθίζεται ασταμάτητα στην ανέχεια και την εξαθλίωση. Κατά τα λοιπά αντιλαμβάνομαι το χιούμορ. 🙂

  Ζέππο

  διάβασε καλύτερα τι λέει το ποστ πριν μας κατηγορήσεις για «οργισμένους» νεανίες και λάβε υπόψιν και το σημερινό μπάχαλο με τους 180 ή 151 ψήφους που θα «χρειαστεί» η νέα δανειακή σύμβαση.
  Περιμένω δηλαδή από ένα σχολιαστή σαν και σένα που σπανίως εμφανίζεται να διαβάζει πρώτα το ποστ πριν πετάξει το ..δηλητήριο του 😉 🙂
  και αν έχεις κανένα Δημήτρη , Δήμητρα , Μήτσο να τον χαίρεσαι 😉 🙂

 94. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κατανοώ απόλυτα την οργή σου και τη θέση τη δική σου και κάθε ανθρώπου που πλήττεται βαρειά από την κρίση, χωρίς μάλιστα να έχει ευθύνη για αυτούς που μας κυβέρνησαν, ειδικά δε για πολιτικούς που έχουν απλώσει το χέρι τους σε μυστικα κονδύλια όπως ο απερχόμενος και ο επαπειλούμενος.

 95. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ο επαπειλούμενος. επαπειλει κιολας αποτι ειδα στου Ροιδη ..
  μιλαν οιλοι μιλάν και πώλοι

 96. Ο/Η Τίμιος λέει:

  Έτσι είσαστε;

  Δεν το ‘χουμε ανάγκη

 97. Ο/Η zeppos λέει:

  Δεν ξέρω γιατί το πήρες σαν δηλητήριο..
  Η προσφιλής σου τακτική λεξιπλεξίας ήταν ο στόχος και οχι το ίδιο το ποστ.
  Είναι φανερό οτι έχεις πεισθεί οτι εάν χρησιμοποιείς εκφράσεις όπως «πρωκτοβουλία», «λούστροι» κλπ στα ποστ που ανεβάζεις, τους προσδίδεις «κύρος», περίσσια βαρύτητα!
  Ε εγώ σου λέω οτι έτσι χάνεις το όποιο δίκιο σου…
  Γνώμη μου..

  Φχαριστώ για τις ευχές.. Τα ήπια χθες με τον πρωτοξάδερφο Δημήτρη..

 98. Ο/Η papoylis λέει:

  Ορέ Ζέππο

  έχεις μια μόνιμη τάση να παραβλέπεις σημαντικά στοιχεία λόγου , όσον αφορά τουλάχιστον τη δική μου γραφή 🙂

  Δεν πρόσεξες ότι πριν από το «δηλητήριο» υπάρχουν τελίτσες – αποσιωπητικά. που υποδηλώνουν ότι οι παρατηρήσεις σου δεν εκλαμβάνονται ως κυριολεκτικό δηλητήριο.

  Η λεξιπλασία που μου παρατηρείς είναι ένας τρόπος εισαγωγής ενός θέματος με ένα τίτλο ή μια έκφραση που να υποδηλώνει συνοπτικά την γνώμη και την στάση του ιστολόγου. Σκέφτομαι ότι αν κολλάει κανείς σε αυτά τα λεξιλαγνικά παίγνια χάνει την ουσία της άποψης , μιας άποψης που μπορεί να είναι σωστή ή λανθασμένη αλλά πάντως συζητήσιμη.

  Επειδή με βάζεις με το δεύτερο σχόλιο σου στη «μπρίζα» να αναφερθώ και να εξηγήσω τα δύο «λεξίπλεκτα» που μου επισημαίνεις

  α) Πρωκτοβουλίες : αν διαβάσεις το κυρίως σώμα του ποστ θα διαπιστώσεις γιατί , κατά τη γνώμη μου πάντα , οι πρωτοβουλίες που ευαγγελίζονται διάφοροι βολευτές είναι κυριολεκτικά του κώλου. Δεν αμολάω δηλαδή το «λεξίπλεκτο» και κρύβομαι. Προσπαθώ να εξηγήσω ότι οι βολευτές προσκολλημένοι στην έδρα τους επιχειρούν με προσχηματικά τερτίπια να αποφύγουν το , για μένα , αναπόφευκτο. Δηλαδή τη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία που , όπως αντιλαμβάνεσαι , θα είναι πολύ αυστηρή. Κάθε κυβέρνηση εθνικής «ενότητας» , υπό τις παρούσες συνθήκες , θα είναι σαφής νόθευση της τότε εντολής να και ?νόμιμη» . Πάντως καθόλου «ηθική» , αφού το μόνο που θα επιδιώκεται είναι η συνέχιση της διαχείρισης της χειρότερης πολιτικής συγκυρίας από την εποχή του 65 και της χειρότερης οικονομικής συγκυρίας από την εποχή του 32 , από τους ίδιους «διαχειριστές» που έφεραν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση. Μοναδικό και φτηνό ‘έπαθλο» μιας τέτοιας πρωκτοβουλίας για τους πολιτικάντες είναι η διατήρηση της έδρας ( και του κώλου τους ) αλώβητου μέχρι το 2013 ή και παραπέρα αν το εγχείρημα τους βγει θετικά.

  β) Λούστροι : για τους στιλβωτές υποδημάτων έχω εδώ και πολύ καιρό εξηγήσει σε ποστ γιατί χρησιμοποιώ αυτό το χαρακτηρισμό. Δες τις παλινδρομήσεις , τα ψέμματα και το τρόπο με τον οποίο «διαπραγματεύτηκε» η «κυβέρνηση» εδώ και ενάμιση χρόνο ζητήματα που αφορούν τη χώρα και το λαό. Ακόμα και σήμερα τα ξημερώματα ο γιωργάπης σε ερώτηση απάντησε ότι » αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι εκλογές αλλά αλλαγές». Ο τρόμος του λούστρου μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία είναι προφανής και αποτελεί ένα ακόμα επιχείρημα για να ισχυροποιείται αυτός ο χαρακτηρισμός. και τούτο γιατί , ενώ γνωρίζει καλά ότι ουδείς πείθεται πλέον για το αν υπάρχει έστω και γραμμάριο πολιτικού κεφαλαίου για τη «κυβέρνηση» , εξακολουθεί να γαντζώνεται στην εξουσία ( υπό επιτροπεία ) για να αναλάβει να πραγματοποιήσει «αλλαγές» και «μεταρρυθμίσεις» που δεν μπόρεσε να φέρει σε πέρας επί δύο ολόκληρα χρόνια. «Αλλαγές» και «μεταρρυθμίσεις» που ελάχιστοι πλέον πιστεύουν ότι μπορούν να αποτελέσουν τη λύση στο παρόν «αδιέξοδο». Δεν είναι δηλαδή δυνατόν η κοινωνία να βοά και να εξαθλιώνεται , οι πολιτικάντες να γιουχάρονται σε κάθε επόμενη εμφάνιση τους και οι γιωργάπηδες να επιμένουν να εφαρμόσουν «αλλαγές» και «μεταρρυθμίσεις» χωρίς πρόσφατη και σαφή λαϊκή εντολή.

  Αν αυτά δεν σου αρκούν και θέλεις να παραμείνεις στις λεξιλαγνικές μου ατασθαλίες , έχει καλώς. Αν όχι , σε παρακαλώ αντί να ασχολείσαι με το έλασσον να συζητάς το μείζον. 😉

  Και χρόνια του πολλά του ξάδελφου… λυπάμαι που δεν ήμουν εκεί να δοκιμάσω το κρασάκι σου. 🙂

 99. Ο/Η zeppos λέει:

  «Αν όχι , σε παρακαλώ αντί να ασχολείσαι με το έλασσον να συζητάς το μείζον.»
  Μα γι’αυτό ΔΕΝ καταλαβαίνεις οτι «χάνει» η δική σου άποψη με την παιδαριώδη λεξιπλεξία..
  Γιατί δεν θεωρείς οτι απαξιώνεται το κύρος της άποψής σου και οχι το αντικείμενο της, όπως ασφαλώς επιδιώκεις..
  Να με συγχωρείς που δεν σχολιάζω το ποστ.
  Για την φτωχή μου άποψη ανήκει στα γνωστά «μοιρολόγια» που κυκλοφορούν ευρέως στα μπλοκ, χωρίς να δίνει κάποια ελπιδοφόρα προοπτική..
  Εσύ λες να φύγουν και να έλθει ποιός;
  Εγώ λέω οτι καλύτερους για την ώρα ΔΕΝ έχουμε εύκαιρους ..
  Τι να κουβεντιάσουμε; 😳

 100. Ο/Η papoylis λέει:

  δηλαδή ορέ Ζέππο για να καταλάβω
  το «πρωκτοβουλία» αδυνατίζει την ισχύ της άποψης ;;;; 🙂

  Για μοιρολόγια φίλτατε είναι οι γιωργάπηδες που όπως αποδείχθηκε 2 χρόνια τώρα ήταν ότι το χειρότερο. Και εμείς για τα πανηγύρια που τους δώσαμε την δυνατότητα να μας «σώσουν» τετράκις.

  Πράγματι Ζέππο … δεν έχουμε κάτι προς στζήτηση γιατί το μόνο που μπορείς να αρθρώσεις είναι ότι : » Εσύ λες να φύγουν και να έλθει ποιός;
  Εγώ λέω οτι καλύτερους για την ώρα ΔΕΝ έχουμε εύκαιρους ..»

 101. Ο/Η zeppos λέει:

  «δηλαδή ορέ Ζέππο για να καταλάβω το “πρωκτοβουλία” αδυνατίζει την ισχύ της άποψης ;;;;»

  Ακριβώς! και το «λούστροι», το «στιλβωτές» αλλά και το «μυξοπαρθένες του κυνοβολίου».. και άλλα που βρίθουν στα ποστ σου.. Είναι παιδαριώδεις προσπάθειες απαξίωσης. Φαντάζουν, επικαλύπτουν και «ηγούνται» κάθε σοβαρού επιχειρήματος των σκέψεών σου.. Εκτός από μένα, πιστεύω οτι υπάρχουν πολλοί άλλοι αναγνώστες, (ειδικά οσοι δεν σε γνωρίζουν από αλλού) που σταματούν άμεσα την ανάγνωση μόλις συναντήσουν παρόμοιες εκφράσεις. Η εντύπωση που προκαλούν είναι οτι ΚΑΙ το υπόλοιπο ποστ, στερείται σοβαρότητας… Σόρυ…
  Ξέρω-ξέρω, η πολύ σοβαρότης μας μάρανε… Αλλά υπάρχουν μυριάδες ευκαιρίες για χαβαλετζίδικα ποστ ή σχόλια. Μην τα ανακατεύεις…
  Γράψε το ίδιο ποστ αποφεύγοντας επιμελώς κάθε «λεξιπλεξία» που τάχα μου στέλνει μηνύματα απαξίωσης, με όση προσπάθεια δύνασαι να βρείς άλλες εκφράσεις από την πλούσια γλώσσα μας και διάβασέ το φωναχτά…
  Θα δείς τότε την διαφορά..

  Αλλά δεν υπάρχει λόγος να το κανεις θέμα…
  Η άποψή μου είναι …. και σε τελευταία ανάλυση οι τακτικοί σχολιαστές εδώ δεν ενοχλούνται αν δεν το εγκρίνουν κιόλας… Προς τι τότε;

 102. Ο/Η papoylis λέει:

  Ένα μόνο ερώτημα Ζέππο μου

  Γράφεις :

  » Θα δείς τότε την διαφορά..»

  Τι ακριβώς εννοείς … στα στατιστικά ( που το ξέρεις ότι δεν με ενδιαφέρουν )
  Στο καθωσπρεπισμό ( για να μην προβληματίζεται από «αισθητική» άποψη ο αναγνώστης )
  Στην ορθότητα ή έστω στο εύστοχο και καθαρό των παρατιθέμενων απόψεων ( μήπως δηλαδή δεν είναι αρκούντως ευκρινείς )

  Κοίτα αγαπητέ , από παλιά , συνιστολόγε : υπό τις παρούσες συνθήκες το ελάχιστο πλέον που με ενδιαφέρει είναι κάτι από αυτά τα τρία ζητήματα. Αντί να βγαίνω και να βρίζω ασύστολα ( γιατί το δικαίωμα το έχω αφού ούτε ποτέ τους ψήφισα , ούτε ποτέ κονόμησα από τις πελατειακές τους σχέσεις ) προτιμώ το έστω αποτυχημένο ή ενοχλητικό για ορισμένους εδώ αναγνώστες χιούμορ και ειρωνεία.

  Τη γνώμη σου την ακούω , δεν τη διαγράφω ούτε την απορρίπτω πάντως…. Αυτό σημαίνει ότι θα τη σκεφτώ. Να σημειώσω εδώ ότι ορισμένοι άλλοι πολύ στενοί φίλοι και σχολιαστές έχουν υποβάλλει κατά καιρούς παρόμοιες ενστάσεις. Όμως να σε πληροφορήσω ότι η παρούσα κατάσταση μου ( αν προσθέσω και τις προοπτικές ) δεν είναι πολύ ανθηρή και δεν μοε αφήνει «να αγιάσω» 😉

  ΥΓ
  Να σε ευχαριστήσω για αυτή την ήπια συζήτηση…

 103. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  σορρυ που παρεμβαινω σε αυτήν την ενδιαφερουσα συζητηση μεταξύ παλιων συνιστολογων ..αλλά δεν αντεξα

  θελω να πω ..δεν ξερω για πρωκτοβουλιες

  αλλά απο πρωκτολογιες καλά παμε
  για δεςτε εδώ τιι λεει ο Μιστερ Σαμαρας:
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231134991

  αιντε αιντε!!!
  καλά ρε ..για τοσο χαζους μας περνανε οι δεξιαρες ; για τοσο πανηλιθιους ωστε να χαφτουμε ..τετοια επιχειρηματα;
  (μπορει βεβαια να ειμαστε ,Εδω και καιρό παρατηρω στα μπλογκια οτι η χαζομάρα παεει συννεφο -απλώς ελπίζω οτι εκει εξξω δεν φτυνουν και τα κουκουτσια)

 104. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  η γνωμη μου για το κουρεμα: ηρθε πολύ αργά,με εθυνη της τραπεζας ,θα εντεινει την ασφυξια της αγορας και κινδυνεουν και οι συνταξεις..Ωστοσο ηταν ενα αναγκαιο-μικρο βημα- ποε επεπε να γινει νωριτερα και δεν εγινε με ευθυνη κυριως της Μερκελ..

  το θετικο: αποφευγονται τα χειροτερα ,δεν πεφτουμε στηνκολαση της νεας δραχμής οπως θα ηθελαν οι κατοχοι των σι ντι ες ,οι χρησιμοι ηλιθιοι ,οι φασιστες για να κυβερνουν επι πτωματων ,οσοι μεγαλοαστοι βγαλανε 600 δις εξω καιηθελαν να αγορασουν τα πάντα κοψοχρονιας και οσοι ηθελαν να κανουν την Ελλάδα Αλλβανια του Χοτζα
  ———————————
  χαρηκα πολύ για το κάζο πουπαθα η καραδεξιαρα ,η ξεφτιλα ο Μπερλουσκονι ..

 105. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ΔΙΟΡΘΩΣΗ
  με εθυνη της τραπεζας=της ΜΕΡΚΕΛ

 106. Ο/Η papoylis λέει:

  Nόσφυ

  δες και το διάγγελμα του πρωθυπουργού και ( ανάμεσα από τις γραμμές ) θα καταλάβεις ακόμα περισσότερα 😉

  Η παρέμβαση σου στη συζήτηση μου με το Ζέππο δεν ήταν και πολύ σχετική ( οφείλω να ομολογήσω ) 😉

 107. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  το Eιδα.:lol:.(οπως και τις ..τοποθετησεις του..Τσιπρα 😆 ..του ..SAMARA τριπλο 😆 καιδιαφορων αλλων οπως του κυριου…Δημαρα πολλαπλο 😆
  —–
  φυσικά δεν ηθελα να μπώ στην Ουσια του σοβαρου διαλογου που ειχατε με τον κ.Ζεππο..Οομολογωπως η χρηση του ορου Πρωκτοβουλιες για να χαρακτηρισεις τις μελουσες ενεργειες του κυριου ΓΑΠ ,..ΜΕ ΑΦΗΝει ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟ .. την γνωμη μου βεβαια για την πραγματική πολιτική και σεξουαλική ταυτοτητα εχοουν καποιοι ιστολογοι που χρησιμοποιουν πολλαπλώς -και για προφανεις λογους ξεκαρφωματους- προς οποιους αντιπαλους τους με τον πολιτικο ορο πουστηδοι ,ντιντηδες .και αλλα Φαηλικά στην εχω πει -αγαπητε παπουλη-ΚΑΙ ΚΑΤ ΙΔΙΑΝ -ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΆΒΩ ..
  φυσικά θεωρώ ατυχημα που η πολιτική ορολογία της ακροδεξιας (ξερεις τα γνωστα» εχεις αρχιδια ρε;θα σε γα*#$%%σω,αυτοι οι αραπηδες ειναι ωραιοι σαν…ανθρωποι και αλλα τοιαυτα ακρως επεξεργασμενα ,μεσα στην περιεργη πολιτική συγκυρια περνιεται για..πολιτικός λόγος της… ..αριστερας (οπως καιτα θα σας..κραμασουμε,το γουδή το γουδοχέρη ,θα σας πήξουμε και θα σας τα πρηξουμε και α σας κλασουμε τα αρ%#@^%δια-και αλλα τετοια ..χαριτωμένα- αλλά απο την αλλη ολα τα συνηθιζει κανεις και στο κατω κατω ειναι και απελευθερωτικό οπως ειχε δειξει εκεινη η ταινια με τον Νταστιν χΟΦΜΑΝ στο ..λΕΝΝΥ Ο βΡΩΜΟΣΤΟΜΑς..και αρχιζω να θεωρώ οτι αναλογο λόγο πρεπει να αρχισει να χρησιμοποιει και η συνηθως υβριζομενη- απο τους γνωστους αγγνωστους τζαμπα μαγκες- πλευρα και να μη στεκει στους..τυπους
  —φυσικά γνωριζουμε ολοι οτι οταν οι συνηθεις υβριστες και ..πουστολογοι ακουσουν μερικα αναλογα θα αρχισουν να παριστανουν τα ..θυματα

 108. Ο/Η Left G700 λέει:

  ΑΦΕΛΗΣ, ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ;

  Ο Χρήστος Κ. λινκάρισε εδώ (25/10/2011 στις 12:39 μμ) ένα άρθρο τού Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου (ΔΠΑ) για τα γεγονότα τής προηγούμενης Πέμπτης («Συνωμότες, στρατιώτες και σύντροφοι.»). Επειδή το είχαμε διαβάσει και κάναμε κάποιες σκέψεις τις ποστάρουμε εδώ, όπως είχαμε δεσμευτεί, για όποιον ενδιαφέρεται.

  Τα όσα γράφει ο ΔΠΑ είναι οι προσωπικές του απόψεις βεβαίως. Όμως, επειδή δεν είναι ξέμπαρκος κομματικά, αλλά αντίθετα είναι στέλεχος του ΣΥΝ, έχοντας μάλιστα και την ευθύνη (εξ ημισείας νομίζουμε με κάποιον άλλο συνδιαχειριστή) τού ημιεπίσημου διαδικτυακού τόπου τού κόμματος, του Red Notebook, τα όσα γράφει δεν είναι δυνατόν (δυνατόν είναι, σοφό δεν είναι, αν πρόκειται να βγάλουμε κάποια σωστά συμπεράσματα) χωρίς αυτή την παράμετρο στο μυαλό.

  ΞΕΚΙΝΑΕΙ ο ΔΠΑ υπονοώντας ότι σκοπεύει να αναλύσει τα γεγονότα από τη σκοπιά τού «γενικού συμφέροντος». Ως πρόθεση είναι απολύτως σωστή και συμφωνούμε μέχρι κεραίας. Κρίμα όμως που μένει στις προθέσεις. Διότι, ίσως παίρνοντας εντελώς κατά γράμμα και στενά τη λενινιστική οδηγία για «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης», παραλείπει να μας θυμίσει ποια είναι η πρωταρχική αιτία τής όποιας βλάβης υπέστη την προηγούμενη Πέμπτη το γενικό μας συμφέρον. Και αυτή δεν είναι άλλη από τη ‘‘δράση’’ τών ‘‘αντιεξουσιαστών’’ και αντιεξουσιαστών κάθε είδους και προέλευσης η οποία εδώ και δεκαετίες γίνεται η αιτία διάλυσης μαζικών συγκεντρώσεων και πορειών.

  ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ αυτό, όλα τα άλλα απλουστεύονται (αλλά, δυστυχώς, παραμορφώνοντας την πραγματικότητα —τα ’χουν αυτά οι γαμημένες οι απλουστεύσεις…). Και, κυρίως, η παράλειψη ανοίγει το δρόμο στον ΔΠΑ (έτσι νομίζει) για να εμφανιστεί ως άλλος Πόντιος Πιλάτος και ‘‘αμερόληπτος’’ και ‘‘ουδέτερος’’ παρατηρητής τών γεγονότων. Έτσι νομίζει.

  ΓΙΑΤΙ το μόνο που καταφέρνει είναι να ενσαρκώσει μια καρικατούρα Πόντιου Πιλάτου, θλιβερή και κωμική ταυτόχρονα, πέφτοντας σε απίστευτες αντιφάσεις και αυτοακυρωνόμενος με πανηγυρικά οικτρό τρόπο, γινόμενος ασαφής, αλλά και επιβεβαιώνοντας χωρίς να το καταλαβαίνει ισχυρισμούς που απορρίπτει, ή καταλογίζοντας στην πλευρά του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ προθέσεις που ουδέποτε είχε και που ποτέ δεν υπονόησε καν ότι είχε! Στα τσάκα-τσάκα, μερικά από αυτά που στοιχειοθετούν τις παραπάνω διαπιστώσεις:

  1.
  Χαρακτηρίζει στην αρχή τού άρθρου του εξωφρενικό τον ισχυρισμό ότι «το ΠΑΜΕ ‘προκάλεσε’ τις μολότοφ εναντίον του» για να γράψει, κοκκινίζοντας όμως λίγο, αν κρίνουμε από τον συγκρατημένο τόνο του, ότι:

  «Προσπαθώ, από την άλλη, να πω ότι όσα θλιβερά συνέβησαν στις 20 Οκτωβρίου θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, όχι μόνο αν οι αναρχικοί δεν απαντούσαν στο ‘συστημικό’ ΚΚΕ σαν στρατός ατάκτων (αλλά πιο αποφασισμένων), αλλά κι αν το ΚΚΕ είχε εγκαίρως συνειδητοποιήσει ότι,ειδικά μετά τη Μαρφίν (και όσες διεργασίες εντός του αντιεξουσιαστικού χώρου την ακολούθησαν), το μείζον ‘πρόβλημα’ του κινήματος δεν είναι το ‘μαύρο μπλοκ’, αλλά το κατ’ εντολήν αχαλίνωτο χακί. Το μέτωπο της περιφρούρησης του ΚΚΕ προς τη διαδήλωση, και όχι προς την αστυνομία, πήρε δυστυχώς υπ’ όψιν μια εντελώς διαφορετική ιεράρχηση».

  Έτσι λοιπόν, είναι εξωφρενικό να λέγεται ότι το ΠΑΜΕ ‘προκάλεσε’ τις μολότωφ εναντίον του» αλλά, από την άλλη, φταίει και το ΠΑΜΕ (έστω λίγο, όσο πατάει η γάτα, βρε αδερφέ!) επειδή δεν συνειδητοποίησε εγκαίρως ότι «το μείζον ‘πρόβλημα’ του κινήματος δεν είναι το ‘μαύρο μπλοκ’», άρα (τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια, οέο;) δεν έπρεπε να περιφρουρήσει τη συγκέντρωσή του από αυτό, οπότε και δεν θα του ‘‘την έπεφταν’’ οι μαύρες εκατονταρχίες! Ορέος ο Δημοσθένης! (Κακάσχημος όμως όταν ισχυρίζεται ότι «Το μέτωπο της περιφρούρησης του ΚΚΕ προς τη διαδήλωση, και όχι προς την αστυνομία» ενώ ξέρει πολύ καλά ότι το μέτωπο δεν ήταν καθόλου προς τη διαδήλωση, αλλά προς τα ‘‘μπουμπούκια’’ που μπερδεύονται με τους διαδηλωτές για να κάνουν τα ‘‘δικά’’ τους. Όταν κάποιος χύνει ένα ποτήρι γάλα, επειδή δεν ξέρει αν είναι δηλητηριασμένο, αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνει επειδή απεχθάνεται το γάλα, έτσι δεν είναι Δημοσθένη;)

  2.
  Ένα ακόμα από τα εξωφρενικά που ακούστηκαν, γράφει ο ΔΠΑ επίσης στην αρχή τού άρθρου του, είναι και ο ισχυρισμός ότι:

  «η επίθεση με μολότοφ στο ΠΑΜΕ ήταν προβοκάτσια μηχανισμών» (λες και η αθλιότητα της ενδοκινηματικής βίας είναι κατάσταση πρωτόγνωρη τα τελευταία 150 χρόνια)».

  Μάλιστα. Έλα όμως που παρακάτω γράφει τα εξής:

  «Αν κάτι από τα αμφιβόλου σοβαρότητας προαναφερθέντα είναι τελικά προς συζήτηση, αυτό δεν είναι τι γνώριζε το ΚΚΕ για τους σκοτεινούς σχεδιασμούς, αλλά αυτό που παραγνώριζε – μια κινηματική εμπειρία δεκαετιών που την Τετάρτη, τη μέρα της «λαοθάλασσας», επιβεβαιωνόταν περίτρανα: καμία διαδήλωση, όσο ‘‘ζωηρή’’ κι αν είναι αυτή (και η διαδήλωση της Τετάρτης ήταν εξόχως ζωηρή…), δεν χρειάζεται να περιφρουρηθεί από καμία ‘‘προβοκάτσια’’ εκ των έσω, παρά μόνο αν το ‘‘ορατό’’ κράτος -η αστυνομία- έχει εντολές να λειτουργήσει αυτό ως προβοκάτορας, οξύνοντας και διαχέοντας την καταστολή. Την Τετάρτη η αστυνομία δεν είχε τέτοιες εντολές. Την Τετάρτη, λοιπόν, δεν εκτυλίχθηκε καμιά προβοκάτσια και την Τετάρτη δεν έλειψε από κανέναν μας η περιφρούρηση του ΚΚΕ• κάθε συνιστώσα του κινήματος περιφρούρησε η ίδια τις επιλογές της και τα κατάφερε μια χαρά, διαψεύδοντας τις φήμες και τα μπλογκ(ς). Ύστερα ήρθε η Πέμπτη».

  Τι συμπέρασμα βγάζει κανείς από το παραπάνω απόσπασμα; Ότι την Τετάρτη δεν έγιναν επεισόδια επειδή δεν το ήθελε η αστυνομία, ακριβέστερα «δεν είχε τέτοιες εντολές» (άρα, αν το ήθελε θα είχαμε επεισόδια, οπότε ο εξωφρενικός ισχυρισμός που γράφει γίνεται λιγότερο εξωφρενικός), αλλά κι επειδή το ΠΑΜΕ δεν περιφρούρησε την πορεία του. Σωστά; Ολόσωστα!

  Γράφει ο Δημοσθένης: «Ύστερα ήρθε η Πέμπτη». Προχωράμε κι εμείς να διαβάσουμε παρακάτω για να δούμε τι υποστηρίζει ο Δημοσθένης ότι έγινε την Πέμπτη. Με βάση την ‘‘αμερόληπτη’’ προσέγγισή του, προϊδεαζόμαστε ότι θα διαβάσουμε πως την Πέμπτη κ α ι η αστυνομία πήρε τις απαραίτητες εντολές κ α ι το ΠΑΜΕ είχε περιφρούρηση οπότε, μοιραία, έγιναν όσα έγιναν. Σωστός ο προϊδεασμός; Σωστός κι αυτός!

  Ας δούμε αν επιβεβαιώνεται ο προϊδεασμός μας από όσα γράφει ο ΔΠΑ αμέσως μετά:

  «Το ΚΚΕ πίστεψε ότι την Πέμπτη το (κατ’ αρχάς αόρατο) παρακράτος θα επιχειρούσε να ‘‘χτυπήσει’’ τη διαδήλωση από τα μέσα – και έπραξε αναλόγως. Πώς; Αναλαμβάνοντας έναν ρόλο που, σε αντίθεση με τα ΜΜΕ και τα αστικά κόμματα, οι άλλες συνιστώσες του κινήματος (δεν αναφέρομαι στο ‘μπλακ μπλοκ’) δεν του αναγνωρίζουν, αδυνατώντας να δουν στο ΚΚΕ μια δύναμη που υπερασπίζεται κάποιο συμφέρον γενικότερο από το δικό του. Αυτό είναι το καλύτερο σενάριο. Το χειρότερο είναι ότι, επικαλούμενο ως προφανή έναν ανεπαρκώς στοιχειοθετούμενο κίνδυνο («μα ήταν δυνατό το παρακράτος να μην έχει σχεδιασμό»;) για να νομιμοποιήσει –εντός και εκτός– μια ορισμένη επιλογή, το ΚΚΕ έστηνε στο Σύνταγμα ένα ‘‘ατσάλινο τείχος’’ απέναντι στα υπόλοιπα μπλοκ, με στόχο την επιβεβαίωση της δικής του συνοχής και οργανωτικής υπεροχής. Κι αυτά, ενώ μια τόσο αναβαθμισμένη παρουσία δεν την επιχείρησε τελευταία ούτε απέναντι στο ‘‘ορατό’’ κράτος, ούτε απέναντι στο ‘‘ορατό’’ κεφάλαιο – με εξαίρεση τον περσινό αποκλεισμό των λιμανιών».

  Τζίφος ο προϊδεασμός! @ρχιδι@ καλαβρέζικα και το μνι τής Χάιδως! Διότι από τη διήγηση του Δημοσθένη σχετικά με το τι έγινε την Πέμπτη δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα περί προβοκατόρικης δράσης της αστυνομίας. Και τι μένει; Μα η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ βρε κουτά! Ιδού ο ένοχος! Να λοιπόν πώς ο Δημοσθένης μας καταλήγει μια καρικατούρα Πόντιου Πιλάτου θλιβερή και κωμική μαζί!

  3.
  Αλλά δεν μένει μόνο αυτό. Μένει και κάτι άλλο. Μένει και η λάσπη ότι το ΚΚΕ αναβάθμισε την παρουσία του όχι απέναντι στο ορατό κράτος και στο ορατό κεφάλαιο, αλλά απέναντι στα άλλα μπλοκς. Τότε γιατί γράφει παραπάνω ο καλός μας ο Δημοσθένης τη λέξη συστημικό εντός εισαγωγικών, όταν αναφέρεται στο ΚΚΕ; Αφού εδώ (και όχι μόνο) υπονοεί ξεκάθαρα πως το κύριο μέτωπο για το ΚΚΕ δεν είναι απέναντι στο κεφαλαιοκρατικό κράτος, αλλά απέναντι στα άλλα μπλοκς (εξ άλλου, και η φωτογραφία που ‘‘κοσμεί’’ το άρθρο του αυτό λέει και μάλιστα με πιο εύγλωττο τρόπο ακόμα κι από χίλιες λέξεις!).

  Α, μιλώντας για λάσπη: Είδες Товариш Яков ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα από το να σου λένε ότι «χαϊδεύεις τα αυτιά τών κουκουλοφόρων»;

  4.
  Γράφει ακόμα ο ΔΠΑ:

  «Συμπέρασμα: το ΚΚΕ οργανώθηκε με βάση φήμες για προβοκάτσια, φήμες που δεν χρειάζονταν απόδειξη, φήμες που κυκλοφορούσαν χύμα στο Διαδίκτυο και τελικά επιβεβαιώθηκαν … ‘‘εκ του αποτελέσματος’’».

  Αυτό είναι κυριολεκτικά για γέλια! Δεν ξέρει ο καλός φίλος Δημοσθένης ότι δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση, να πιάσει το ΚΚΕ πρώτο τραπέζι πίστα, μπροστά στη Βουλή, χωρίς τη μεγαλύτερη δυνατή περιφρούρηση. Δεν ξέρουμε για ποιους λόγους η Παπαρήγα σήκωσε τόσο πολύ το ζήτημα τών φημών που κυκλοφορούσαν. Φανταζόμαστε όμως ότι το έκανε κυρίως για να ηρωοποιήσει το κόμμα της. Για μας θα ήταν αρκετό να υπενθυμίσει πώς έχουν καταλήξει τόσες και τόσες συγκεντρώσεις και πορείες έχουν είχαν τόπο προορισμού το Σύνταγμα ή πέρασαν από εκεί. Χρειαζόντουσαν ‘‘φήμες’’ για να ξέρουμε τι θα γινόταν στο Σύνταγμα, υπήρχε δεν υπήρχε η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ; Εδώ το ξέρει ο …γιός τού Τσίπρα! Ο Δημοσθένης δεν το έμαθε ακόμα; Τσ, τσ, τσ…

  ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

  Γράφαμε στην αρχή ότι το άρθρο τού ΔΠΑ πρέπει να αναγνωστεί, έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι ο αρθρογράφος είναι στέλεχος αριστερού κόμματος. Αυτό αποτελεί και την εξήγηση για το πώς κάθισε κι έγραψε αυτό το κωμικά μετέωρο και τραγικά άθλιο άρθρο. Και πώς κατέληξε να εμφανίζεται κ α ι αφελής (για να μη πούμε ηλίθιος) κ α ι κουτοπόνηρος. Πώς;

  Κατέληξε έτσι επειδή είναι διαβρωμένος κι αυτός μέχρι μυελού οστέων από τον άρρωστο κομματισμό, από τον οποίο υποφέρουν πλείστα όσα στελέχη ή και απλά μέλη τών αριστερών κομμάτων. Ό λ ω ν τών αριστερών κομμάτων, και όχι μόνο τού ΚΚΕ, όπως αφελώς πιστεύουν πολλοί, παρασυρόμενοι από το γεγονός ότι το ΚΚΕ έχει τον μεγαλύτερο όγκο οργανωμένων δυνάμεων, αλλά και από την ‘‘ιδιαίτερη’’ διαπαιδαγώγηση τών μελών του. Και στη συγκεκριμένη συγκυρία, που, για πολλούς λόγους, το ΚΚΕ κέρδισε καμπόσους ‘‘πόντους’’ (ελπίζουμε να μην υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό), ο ΔΠΑ επιστράτευσε ό,τι είχε και δεν είχε για να υπερασπίσει το κόμμα του, θάβοντας το ΚΚΕ.

  Έτσι λοιπόν: Κ α ι αφελής, κ α ι κουτοπόνηρος ο φίλος μας ο Δημοσθένης. Όχι εκ γενετής, όχι. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά που επιδεικνύει με το συγκεκριμένο άρθρο είναι επίκτητα. Λόγω κομματικού πατριωτισμού. Αυτός είναι η κινούσα αιτία που κατάντησε να εμφανίζεται τόσο αφελής και τόσο κουτοπόνηρος.

  Όπως είπαμε, δεν είναι ο μόνος. Είναι γεμάτος ο τόπος από αριστερούς που είναι πρώτα ΚΚΕ (ή αντιΚΚΕ), πρώτα ΣΥΡΙΖΑ (ή αντιΣΥΡΙΖΑ), πρώτα ΣΥΝ (ή αντιΣΥΝ), πρώτα ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ή αντιΑΝΤΑΡΣΥΑ), πρώτα ΜΕΤΩΠΟ ΑΑ (ή αντιΜΕΤΩΠΟ ΑΑ), π ρ ώ τ α όλα αυτά και μ ε τ ά αριστεροί!

  Κι έτσι, πιασμένοι όλοι χέρι-χέρι, χορεύουμε το χορό τού διαβόλου και οδεύουμε ολοταχώς κατά διαόλου!…

  Τα λέμε

  ΥΓ Ο Νοσφεράτος ποστάρησε αμέσως μετά το λινκ τού Χρήστου Κ. ένα άρθρο τού Νικόλα Σεβαστάκη για το ίδιο ζήτημα. Ουδεμία σχέση όμως τών δυο άρθρων. Άλλα τα μάτια τού λαγού, κι άλλα τής ηλεκτρικής κουζίνας! 😉

  ΥΓ2 Όσοι είστε φιλοθεάμονες, πάρτε και μερικές κινούμενες εικόνες από το Σύνταγμα, την προηγούμενη Πέμπτη. Προσέξτε ιδιαίτερα στο 1, στο 1.22 κι από το 1.56 και μετά.

 109. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Απο οτι βλέπώ οι λεφτουριαραιοι τσιριζανε λες και τους βαζαν νεφτι καθε φοράα που αναφερομουν στις..σοφιες τους (και συ παπουλη με εγκαλουσες στηνταξ διοτι λεει τους …εθιγα τις..υποληψεις και αλλα τετοια-και οπως βλέπεις σεβαστηκα μεχρι τωρα το οτι ειναι δικο σου το μπλγκ καιδεν αναφερομουν καν σ’ ελογου τους-σεβομενος βεβαια εσενα και οχι αυτα..)
  ομως οι ιδιοιδεν χανουν ευκαιριανα ξυνονται και να που με αναφερουν και μαλιστα με ενα εντελώς ακαανοητο τροπο λεγοντας :»ΥΓ Ο Νοσφεράτος ποστάρησε αμέσως μετά το λινκ τού Χρήστου Κ. ένα άρθρο τού Νικόλα Σεβαστάκη για το ίδιο ζήτημα. Ουδεμία σχέση όμως τών δυο ..»

  λες και ειπα εγώ οτι ..εχουν σχεση
  τωρα γιατι τογραψαν; ε …ασχετο

  ——
  τεσπα …την γνωμη μου για το ..μορφωμα παπουλη μου την ξερεις.. Φυσικά αντιλαμβάνομαι οτι ψαχνουν παλι ευκαιρια για να χρησιμοποιησουν την..ορολογια που προδιδει τις βαθυτερες ..επιθυμιες τους .. Δεν θα τους την δωσω . Οοι τους κανακευουν ,χαιδευοντας τα..αυτια τους ας τους χαιρονται

 110. Ο/Η Left G700 λέει:

  ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΟ ΑΜΕΣΩς ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:

  ΥΓ Ο Νοσφεράτος ποστάρησε αμέσως μετά το λινκ τού Χρήστου Κ. ένα άρθρο τού Νικόλα Σεβαστάκη για το ίδιο ζήτημα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε φυσικά αν το έκανε επειδή πιστεύει ότι το άρθρο τού Σεβαστάκη ισχυροποιεί τα γραφόμενα από τον Παπαδάτο. Αν όμως έχει αυτή την άποψη να πούμε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ τών δυο άρθρων. Άλλα τα μάτια τού λαγού, κι άλλα τής ηλεκτρικής κουζίνας! 😉

 111. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ραβδος εν γωνια αρα βρεχει κι αποο την πολη ερχομαι κιαυτοι οι μαυροι ειναι ωραιοι σαν…ανθρωποι οπως κιοι μαιμουδες που λεει και η ΚΚΚ
  τελος παντων εδω εχει ξεφτιλιστει το μειζον δεν θα σταθουμε στο ..ελασσον

 112. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Ας ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ στο …θεμα(ενα απο ) δειτε παρακαλώ το σχετικο μου ποστ καθως και τον διαλογο
  http://nosferatos.blogspot.com/2011/10/blog-post_4121.html

 113. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  κιας δουμε και μια αλλη οψπτική της θλιβερης ιστοριας

 114. Ο/Η Left G700 λέει:

  “papoylis says:
  20/10/2011 στις 10:05 μμ
  Νόσφη
  φταίω εγώ που συνεχίζω αυτή τη συζήτηση μαζί σου και σου δίνω την ευκαιρία να μου ΞΑΝΑ φέρνεις εδώ διαμάχες με άλλα ιστολόγια :-|| ”

  Τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς…

 115. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Left G700 says:
  28/10/2011 στις 1:38 πμ

  “papoylis says:
  20/10/2011 στις 10:05 μμ
  Νόσφη
  φταίω εγώ που συνεχίζω αυτή τη συζήτηση μαζί σου και σου δίνω την ευκαιρία να μου ΞΑΝΑ φέρνεις εδώ διαμάχες με άλλα ιστολόγια 😐 | ”

  Τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς…
  ———————————————————————–
  ———————————————————————

 116. Ο/Η Left G700 λέει:

  ΔΙΟΡΘΩΣΗ

  “papoylis says:
  20/10/2011 στις 10:05 μμ
  Νόσφη
  φταίω εγώ που συνεχίζω αυτή τη συζήτηση μαζί σου και σου δίνω την ευκαιρία να μου ΞΑΝΑ φέρνεις εδώ διαμάχες με άλλα ιστολόγια :mrgreen: »

  Τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς…

 117. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  καλά το καταταλαβα εγώ εξαρχής οτι ολη αυτή η δηθενια και η ασχετη αναφορα στο νικ μου εγινε εξαρχής για να αρχισετε και παλι τις εδω και χρονια συστηματικές προβοκατσιες.. Δεν θα απαντησω …αν ο παπουλης θεωρει θεμιτο το οτι κοπιαρετε()οι Λεφτουρες) παλια μεταξυ μας συζητηση για να με προβοκαρετε βαοντας την και επαναλαμβανοντας την επ απειρον δικαιωμα του . Θερω οτι επιβεβαιωνεται η αποψη που του ειχα πει κατ ιδιαν παλιοτερα.. Παντως το θεωρώ (το να κοπιαρετε παλιες εντονες συζητησεις με τον φιλο παπουλη για να με προβοκαρετε βρωμικο και σιχαμερο)..Αλλα δεν θα απαντησω σε αυτην την ολοφανερεη προβοκατσια.. θα περιμενω να δω την απ[αντηση του παπουλη καιτο αν δεχεταικαι θεωρει σωστο το οτι χρησιμηποιουν οι λεφτηδες παλιοτερα λόγια του για να προβοκαρουν αισχρα ωσς συνηθως ,οχι στο δικο τους μονο μπλογκ αλλά στο δικο του. :mrgreen:
  το οτι χρησιμοποιειτε για πολλαστη φορα τη λεξη »αραπης» ως προσβολή το αντιπαρερχομαι .. Συνηθες και ενδεικτικό.

 118. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ρε άνθρωπε! Ποια προβοκάτσια και πράσινα άλογα; Κάναμε μια αναφορά γιατί νομίζαμε ότι παρέθεσες το άρθρο τού Σεβαστάκη ως ενισχυτικό σε αυτό τού Παπαδάτου. Το διέψευσες και κάναμε αμέσως διόρθωση. Και πιάνεις και ποστάρεις στο τσαρδί σου για να «απαντήσεις» μέσω καραμπόλας σ’ εμάς εδώ. Οk και μαγκιά σου. Το λινκ που παραπέμπεις σε αυτό που πόσταρες στο μπλογκ σου τι το θέλεις. Άμα εμείς σου τραβήξουμε κάνα ξεχέσιμο στο τσαρδί μας θα κάτσουμε να ποστάρουμε λινκ εδώ;;; Όποιος έρχεται είτε σ’ εσένα είτε σ’ εμάς θα δει ό,τι γράφει ο καθένας. Τα λινκ τι τα θέλεις; Κι εντάξει, τα θέλεις. Μας λες και …προβοκάτορες από πάνω;;;Και ποια ηθική αρχή παραβιάσαμε ποστάροντας σχόλιο οχτώ(8) ημερών τού товариш Яков, με το οποίο σε επανέφερε στην τάξη για τους ίδιους ακριβώς λόγους, μάς λες;;;;

  Άντε, κόψτο! 😈

 119. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  αυτο εννοεις ρε Λεφτουρα;
  Ας ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ στο …θεμα(ενα απο ) δειτε παρακαλώ το σχετικο μου ποστ καθως και τον διαλογο
  http://nosferatos.blogspot.com/2011/10/blog-post_4121.html
  —————————–
  και ποιος σου ειπε οτι αφορα εσενα ; τι συζητηση μεταξύ παπουλη και ζεππου αφορουσε .. Σιγα μη φτιαχνω πόστ ειικά για σενα
  ————————————–
  ΔΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑΑΑΑΑ.. λέω

 120. Ο/Η Left G700 λέει:

  Άσε ρε Νοσφεράτε! Πήγαινε να δεις στη γωνία αν έρχεται κανείς μας! 👿 👿 👿 👿 👿

 121. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  μωρε καλά το καταλαβα εξαρχής πως αφου κανανε πρωτ μια εντελώς ακατανοητη αναφορα στο νικ μου -και αφου το συνεχισαν παραθετοντας ασχετα σχολια του παπουλη απο εντελώς αλλη συζητηση μετα -οταν φανηκε η ..ευηθεια(παπουλη περιμενω να πεις αν ..εγκρινεις την χρηση των σχολιων σου προς εμενα και μαλιστα δυο φορες απο τους ΛΕφταραδες) θα παραστησουν και τους ..θιγμένους και τους δηθεν θυμωμένους επεδή εβαλα ενα λινκ -για να αρχισουν και πάλι τα..γνωστα..
  ρε τι τραβαμε που λεει κιο σοφος
  παπουλη καληνυχτα

 122. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  βαλαν και πεντε διαολκαια .. ρε τιν ναι τουτοι ;:lol:
  καληνυχτα μπρε ..πεντε ..και ..φρονιμα ε;

 123. Ο/Η Τίμιος λέει:

  Ω!!! ξύντι η ταξ’ κι πάλι. Όλα μπαίνουν στο τραπέζι.

 124. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ετσι που γραφουνε και υπογραφουνε μαζι αρχιζω να σκεφτοαι ,,βρεμπας κιειναι οι πεντε νανοι;
  μεγαλη πλακα. χαλαλι μπρε! και να σας πώ και κατι να χαρειτε .. Δεν σας θεωρω προβοκατορες.. κιαν προβοκαρετε το κανετε λογω ..εσωτερικών συγρουσεων ..
  αιντε καληνυχτα;..:lol:
  (δε πιστευω να κοιμαστε και ολοι μαζι στο ιδιο κρεβατι …;
  ωχ! τιναι αυτα αχισα και σκεπτομαι ε μου ..ωχ!

 125. Ο/Η papoylis λέει:

  Είχα σκοπό σήμερα το πρωί ανοίγοντας το PC και τη WordPress να γράψω ένα ποστ για κάτι που χθες βράδυ με ενόχλησε πολύ στο δελτίο καιρού του Μέγκα . Αν σας φαίνεται περίεργο το καταλαβαίνω αλλά περιμένετε να δείτε το ποστ ( όταν βρώ χρόνο να το γράψω . Γιατί έφαγα το χρόνο μου διαβάζωντας τα χθεσινοβραδυνά ορέα μεταξύ Λέφτηδων και Νοσφεράτου για τα οποία μάλιστα προκλήθηκα να εκφέρω άποψη ή και να επιβάλλω τη τάξη. 😉

  Υπάρχουν δύο τρόποι να αντιμετωπιστεί το χθεσινό μπάχαλο :

  α) Να εξετάσω τα εκατέρωθεν εκτοξευθέντα , να αναζητήσω ευθύνες και να επιβάλλω τις «κυρώσεις». Αν έκανα κάτι τέτοιο θα κατέληγα στο συμπέρασμα ότι , ως συνήθως ο Νοσφεράτος έκανε τη κλωστή τριχιά για να κρεμαστεί στη συνέχεια ο ίδιος στο μεϊντάνι , ενώ ν΄0μιζε ότι κρέμαγε τους Λέφτηδες. Γιατί η αναφορά των Λέφτηδων στο σχετικό ΥΓ του μακροσκελούς τους σχολίου – μανιφέστου περί ΔΠΑ προς Νοσφεράτο δεν εμπεριείχε κάτι το μεμπτό κατά τη γνώμη μου. Η συνέχεια όμως ήταν ( τι είχες Γιάννη μ’ τι είχα πάντα ) η αναμενόμενη….. Από αυτό το μεατξύ τους επεισόδιο ο αγαπητός μου Νόσφη το μόνο που κατάφερε ήταν να εκθέσει τις εμμονές του και να εκτεθεί , οι δε Λέφτηδες , πιό κοντρολαρισμένοι προφανώς , να κλείσουν ακόμα ένα επεισόδιο της μεταξύ αυτών και νόσφεως διαμάχης με μια τακτική νίκη. Αλλά καλοί μου φίλοι όλα αυτά είναι πομφόλυγες και μπούρδες. Μικρές πανωλεθρίες και ακόμα πιό μικροί θρίαμβοι και μάλιστα με αφορμή ένα «μανιφέστο» των Λέφτηδων σχετικά με τις θέσεις μιας υπερεκτιμημένης φάλτσας πριμαντόννας του αριστερού χώρου , μανιφέστο που ουσιαστικά δεν είχε θέση σε αυτή τη συζήτηση και για το οποίο εκλήθην μάλιστα ( από τους Λέφητδες ) να εκφέρω και γνώμη. Τη γνώμη μου επί του ουσιαστικού ζητήματος την έχω ήδη εκφέρει σε σχετικό τους πόστ στο δικό τους ιστολόγιο.
  Είναι προφανές ότι δεν θα υιοθετήσω αυτά που γράφω παραπάνω και θα αφήσω το ζήτημα ( και τα σχόλια ) στη κρίση των αναγνωστών αφού ευτυχώς το πράγμα δεν εκτραχύνθηκε… 😉

  β) Επομένως ως μόνη επιλογή μου μένει να καγχάσω και συγχρόνως να αναρωτηθώ που μπορούν να οδηγηθούν αντιθέσεις και σκιαμαχίες όταν χάνεται το μέτρο. Συγχρόνως να σημειώσω ότι η κολώνια αυτή κρατάει χρόνια και δεν έχει λύση ως διμερές παίγνιο παρά μόνο εκείνη που προσδιορίζει ο Nash. Αυτή δηλαδή που εξασφαλίζει και στους δύο αντιπαρατιθέμενους την ελάχιστη ζημιά . Γιατί ο υποφαινόμενος σε αυτό το αλισβερίσι ΔΕΝ πρόκειται να ανακατευτεί , όχι επειδή το παίγνιο θα γίνει τρισδιάστατο και άρα πιό δύσκολα επιλύσιμο , αλλά επειδή απλά δεν τον ενδιαφέρει και δεν πρόκειται να του προσφέρει παρά μόνο κόπο ( όπως τώρα ) , στενοχώρια και μη έντιμους συμβιβασμούς.

  Άρα : καλό είναι Λέφτηδες και Νόσφυ να αποφύγουν εδώ κάθε αναφορά ο ένας για τον άλλο , ώστε να πορευθούμε εν ειρήνη προς το φινάλε 😉 🙂

  Λέφτηδες

  Το άρθρο του ΔΠΑ προσπαθεί να εκφράσει μια ήξεις αφίξεις άποψη για τα γεγονότα της Πέμπτης. Δεν ήμουν παρών και προσπαθώ να βγάλω άκρη από τα βίντεο και τις μαρτυρίες και όχι από τις εμβριθείς αναλύσεις διαφόρων κονδυλοφλώρων ένθεν κακείθεν. Η άποψη μου είναι ότι με τις ενέργειες του το ΚΚΕ εκείνη την ημέρα προσπάθησε να ορθώσει μια ακόμα γραμμή αντιπαράθεσης μεταξύ του ιδίου και των λοιπών φορέων αντίστασης στην εξαθλίωση. Και το έκανε σκόπιμα και οργανωμένα με ΜΟΝΑΔΙΚΟ στόχο να προβάλλει τον «εαυτό» του ως ΜΟΝΗ και ΕΓΚΥΡΗ απάντηση και ελπίδα για το κοσμάκη. Σε αυτό το σεχταριστικό εγχείρημα «ΜΑΖΙ ΜΑΣ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ» ποντάρησαν και ΕΧΑΣΑΝ. Τελεία και παύλα….

 126. Ο/Η papoylis λέει:

  Για το υπεσχημένο ποστ θα περιμένετε αργότερα. 😉

 127. Ο/Η nosfy λέει:

  ετσι πηρα και την απαντηση : καλώς θεωρεις αποοτι φαινεται το οτι οι(ας μην τους αναφερω και ας με αναφερουν μονο αυτοι κατα την ..προσφιλή τακτική του ..χωρου)χρησιμοποιησαν και μαλιστα δυο φορες δικα σου σχολια γιανα συνεχισουν τα γνωστα που κανουν και να πετυχουν -συμφωνα ..με τον ..διαιτητη -που κατα τα αλλα δεν θελει να ειναι …διαιτητης..μια..τακτική νικη ..
  καα τα αλλα ..αγαπητος νοσφυ και..ο αγαπημενος μου νοσφερατος και αλλα τετοια ..ορεα
  ¨λολ

 128. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович Павлов,

  Ξαναγράφουμε ένα δικό σου απόσπασμα από το σχόλιό σου (28/10/2011 στις 10:32 πμ). Εννοείται ότι το rewriting συνοψίζει τη δική μας θέση και, βέβαια, κλείνει κι από τη μεριά μας τη σχετική συζήτηση. Λοιπόν:

  Η άποψή μας είναι ότι με τις ενέργειες του το ΚΚΕ εκείνη την ημέρα προσπάθησε να ορθώσει μια ακόμα γραμμή δ ι ά κ ρ ι σ η ς μεταξύ του ιδίου και των λοιπών φορέων αντίστασης στην εξαθλίωση. Και το έκανε σκόπιμα και οργανωμένα με ΜΟΝΑΔΙΚΟ στόχο να προβάλλει τον “εαυτό” του ως ΜΟΝΗ και ΕΓΚΥΡΗ απάντηση και ελπίδα για το κοσμάκη. Σε αυτό το σεχταριστικό εγχείρημα, τουλάχιστον, απέφυγε σε αξιοσημείωτο για το ΚΚΕ βαθμό, να δώσει την εντύπωση, (όπως το έχει «καταφέρει» άλλες φορές) ότι το εκπεμπόμενο μήνυμα ήταν “ΜΑΖΙ ΜΑΣ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ”.

  Увидимся

 129. Ο/Η nosfy λέει:

  ‘Left G700 says:
  28/10/2011 στις 11:54 πμ

  Товариш Яков Федотович Павлов,
  ‘Ξαναγράφουμε ένα δικό σου απόσπασμα από το σχόλιό σου (28/10/2011 στις 10:32 πμ). Εννοείται ότι το rewriting συνοψίζει τη δική μας θέση και, βέβαια, κλείνει κι από τη μεριά μας τη σχετική συζήτηση»

 130. Ο/Η bernardina λέει:

  Μόλις ματαιώθηκε η παρέλαση στη Σαλονίκη. Για πρώτη φορά στην Ιστορία. Ο σύλλογος φίλων μοτοσικλέτας, οι Χρυσαυγίτες, οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι, οι άσοι της επαναστατικής γυμναστικής Παμίτες και διάφοροι άλλοι «αγανακτισμένοι» ανάγκασαν τον Παπούλια να αποχωρήσει φωνάζοντάς τον προδότη. Σε όλους αυτούς και στους ομοϊδεάτες τους ένα έχω να πω: Το μουνί της μάνας τους.
  Και θα παρακαλούσα τον παπούλη να μη σβήσει το σχόλιό μου. Όποιος τζάμπα μάγκας θέλει να ζητήσει τα ρέστα ας κοπιάσει.

 131. Ο/Η Left G700 λέει:

  ΑΝΑΓΚΑΙΑ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

  Товариш Яков, όταν γράφαμε «και, βέβαια, κλείνει κι από τη μεριά μας τη σχετική συζήτηση», εννούσαμε πως την κλείνουμε, επειδή δεν σκοπεύουμε σε καμία περίπτωση να σε «αναγκάσουμε» ή να σε «σύρουμε» στην ανακύκλωση μιας συζήτησης, για την οποία έχεις δηλώσει «τελεία και παύλα».

  Увидимся

 132. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  οπως ελεγα και παραπάνω αλλά και εδω και πολύ πολύ καιρο εδω και αλλου
  σημασια εχει το μειζων και οχιθ το ..καθε ..ελασσον
  Σημερα το μειζον ειναι η Υπερασπιση της Δημοκρατιας
  ———————————————————————————–
  και οταν λέω δημοκρατιας εννοώ αυτην εδω την συγκεκριμμένη ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ —-
  και φυσικά προσυπογραφω την ευχ΄της μπερναντινας προς ασα κατευθυνση
  —–
  της π.. w γινεταιεδώ απο τους fasci di combattimento

 133. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Για όσους δεν το πήραν ακόμα χαμπάρι, ώρα να το «ανθιστούν.
  Και όλοι εμείς οι άλλοι, να το εμπεδώσουμε:
  Το φαινόμενο που μακράν επικυριαρχεί στη μελαγχολία των ζόρικων ημερών μας,
  δεν είναι μήτε (καθαρά) οικονομικά, μήτε (καθαρά) πολιτικό.
  Και σίγουρα δεν προσφέρεται καθόλου-μα καθόλου για ταξίδια της σκέψης υψιπετή * ιδεολόγους «ποετάστρους».

  Εννοώ πως πλέον,
  τον τόνο (και όχι μόνο) στις «φτωχές μας τις ζωές»,
  (προς το παρόν, μόνο όταν λάχει και εγκαταλείψουμε απροετοίμαστοι το οικιακό μας άσυλο,
  αύριο χου νόουζ;)
  τον επιβάλλουν ως καθ ύλην αρμόδιοι, σαρδόνια & σαδιστικά :

  *Τα παντός είδους κοινωνικά περιτρίμματα,
  (Το πιο δύσμορφο λουμπεναριό δλδ,
  αυτό που πάντα επιστρατεύεται πρώτο στα μελετημένα χτυπήματα ενάντια στους πολλούς κι αδύναμους, τους χωρίς φωνή & τους αγώνες τους)
  αντάμα με

  *τους ευλαβώς αυτοθαυμαζόμενους λούζερς,
  όλους αυτούς τούς ψοφοδεείς λαδοπόντικες που την εκ κατασκευής τρομάρα τους για κάθε αναμέτρηση,
  κατάφεραν δολίως και την μεταμφίεσαν σε ιδεολογικό -λέει- προσανατολισμό,
  στην επιλογή της «συν-εργασίας», «ξόρκι» πονηρό, πάει να πει, σε κάθε ιδέατου Αντ-αγωνισμού.
  Και όλοι αυτοί, σφιχταγγαλιασμένοι με

  *εκείνο το ανατριχιαστικά δύσμορφο πολιτικό περιθώριο της (το πάλαι) Αριστεράς, αυτό που ξέβρασαν οι καιροί, από εκείνον τον Δεκέμβρη του 08
  (Και που συχνότατα, απασχόλησε φιλόδοξους αναλυτικούς νόες,
  -«νούμερα» κατ άλλους-
  εδώ (δυστυχώς) και αλλού, σε σινδονιάδες περί του φύλου των (αντισυστημικών Αριστερών πάντα) Αγγέλων

  Αυτός ο δύσοσμος εν τέλει αχταρμάς το ιστορικά μουμιοποιημένο και ιδεολογικά αντιδραστικό πλέον εκτόπλασμα,
  *το άρρωστα ελλειμματικό σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής ατομικά, και
  *όλως διόλου τυφλό & αστοιχείωτο & μανικά ανοϊκό συλλογικά,
  αυτό που ηττημένο παντού και πάντα,
  αναγκάστηκε τελικά να κάνει εικόνισμα την ίδια την ιδέα της Ήττας.

  Και να την προσκυνάει ιεροκρυφίως
  (αυτήν στην πραγματικότητα, και όχι μια καλύτερη κοινωνία)
  αποκλεισμένο δικαίως από παντού, (μπας και μολύνει κι άλλους)
  Και αναζητά με κακότητα παροιμιώδη,
  μικρές αντισταθμιστικές «νίκες», εκεί, στους σκοτεινούς μικρόκοσμους που «του περνάει»…

  Ααα, πού είστε;
  Μην το ξεχάσω:
  Εξάπαντος, πρέπει ο καθείς να διαλέξει στρατόπεδο:
  Με τη ζώή, ή με την άρνησή της…..

 134. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ΣΗΜΕΡΑ μετα από αρκετο καιρό βγηκα και περπατησα στους δρομους της θεσσαλονικης: μανουλες με τα μωρα τους και σημαιακια,»αραπηδες’-που λέν και οι λαφρουριαρηδες-που πωλουσαν τηνπραματεια τους,κυριοι με αγριεμένο υφος,τα ζαχαροπλαστεια γεματα.. σηκωσα εα πεταμένο τρυκακι που εγρραφε» Να πατε να γαμηθειτε ολοι» και υπογραφή»εις αγανακτισμένος(πηγα να σκεφτω : να πα να γαμηθεις εσυ μαλάκα αλλά μετα σκεφτηκα: δε γαμιεται »..Συναντησα επισης και πολλους γνωστους ,πρωην ..»συντροφους» της ..αριστεραςνα περπατουνμε το καμαρωτο υφος του ΛΕΒΕΝΤΟΜΑΛΆΚΑ και να περιμένουν να τους πώ μπραβο-που καταφεραν να προσβαλλουν τον Προεδρο της Δημοκρατιας και ετσι να περασουμε αμεα στην ..αμεση δημοκρατια, την πραγγματική Δημοκρατια και οτι αλλη μαλακια εχουν κατα νου.. ΜΟΥΡΘΕ να τους πώ κατι αλλά εντελει ξανασκεφτηκα εκεινο το »δε γαμιεται»
  θΛΙΨΗ ,ΑΗΔΙΑ, ΚΑΤΗΦΕΙΑ
  Παπολυλη ελπίζω να μου επιτρεψεις-οπως επετρεψες στα εν λόγω να χρησιμοποιουν εναντιον μου τα δικασου σχολια » να χρησιμοποιησω εδω -οχι φυσικά δικά σου -δεν κανω εγώ τετοιες μικροπρεπειες και προστυχιες -αλλά κκαποια δικά μου απο την Καρακάξα:

  και οταν βλέπω τους μικρους να κανουν τους Φωστηρες
  -ενώ -ολοι το ξερουμε -πως ειναι ολετήρες
  να παριστανουν γιγαντες κουνοντας Γουδοχέρια
  να φασκελώσω μουρχεται και με τα δυο τα χερια
  ”που ησασταν ρε ,,..Γιγαντες ολα αυτα τα χρονια;”
  του τζαμπα μάγκα η μαγκια , ειναι αρρωστια αιωνια
  ανεκαθεν τους ηρωες, παρισταναν τα Μουτρα
  και στον καθρεφτη βλέπουνε πάντα ,των λαλων ,κουτρα
  τους πατριωτες κανουνε ,οι αλλοι εν”προδοτες”
  μα παντα και στα δυσκολα ,αυτοι ειναι οι κότες
  μια μπερδεμένη πετονια η των Ελληνων φυσις
  Σαυτον τον Γορδιο δεσμό ,δεν βρισκεται η λύσις .

  μη ταχα να πεταξουμε; σαν και τα Περιστερια;
  μενα σάλτο να φτασουμε μεχρι ψηλά στ’αστερια;
  η μη να μεινουμε εδω , εν μέσω της Μικροτης
  μες τα δεινα προστιθεται και η ,θνητων. Τρωτοτης
  ουτε καν σάλιο μουμεινε Υποκριτές να φτυσω

 135. Ο/Η bernardina λέει:

  Μα γιατί χολιάς ρε Νόσφη μου; Δεν είδες ότι οι θριαμβεύσαντες επαναστάτες, αφού χειροκρότησαν αλλήλους για την περιφανή νίκη τους, κατέλαβαν την εξέδρα των επισήμων και παρακολούθησαν μια καρικατούρα παρέλασης που τους άξιζε; Αυτό δεν ήταν το ζητούμενο; Πώς το ‘λεγε ο σχωρεμένος; Φύγ’ εσύ, έλα συ! Ε, τώρα αποκαταστάθηκε η δημοκρατία που δεν είχε αποκατασταθεί το εβδομηντατρία (εγώ κάτι για εβδομηντατέσσερα είχα ακούσει αλλά ήμουν μικρή και μάλλον δεν το έπιασε καλά το αυτί μου. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν τα εξεγερμένα). Τώρα δικαιώθηκε η μούντζα, η πέτρα, η ροχάλα, το γιαούρτι. Τώρα μπορούν να αισθάνονται περήφανοι οι Μακεδονομάχοι και να ντρέπονται οι εβραιοπροσκυνημένοι, τώρα οι πασιονάριες του κώλου με το ψυχικό σακατλίκι που μνημονεύουν με ξένα κόλλυβα σκιρτούν από ρίγη ηδονής.

  Άλλωστε η σοφή Αλέκα μας το είπε: «το παν είναι να εκφράζει «ο λαός» την αγανάκτησή του. Οι παρελάσεις είναι δευτερεύον».
  Ώστε έτσι, μωρή;

  Μόνο που οι παρελάσεις δεν γίνονται για να τιμούν τους εκάστοτε προέδρους και υπουργούς, επικίνδυνη ανόητη, αλλά τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για να λες εσύ σήμερα τις διχαστικές παπαρολογίες σου, σταλινικό απολίθωμα.

  Διάολε, ότι τίποτ’ άλλο, αλλά βγήκαν οι σιχαμένοι ΝουΔούδες και τα σκατοΛαοτιανά καθίκια να υπερασπιστούν γι’ άλλη μια φορά τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Σκατά στα μούτρα τους και στάχτη στα κόκαλά τους.
  Άντε λοιπόν εβίβα μας και ό,τι προείπαμε για το αιδοίον της μητρός των.

 136. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Χολιαω μπερναντινα μου γιατι η πολή αυτή οπου διαπραχτηκαν τα αισχη μου και οπου τα διαφορα κασθηκια τολμησαν να πουν »προδοτη» τον Προεδρο της Δημοκρατιας – σεενα κλιμα που καλλιργηθηκε καιρό και αντικατεστηε σιγα σιγα τον κανονικό λογο της Αριστερας με τον παρακρατικοφασιστουβριστικο και λασπολογικο ..βρωμο »λογο’ της ακροδεξιας -τυγχανει να ειναι η πόλη μου…εΔΩ ΖΟΥΜΕ ,ΕΔΏ ΠΟΝΑΜΕ ΕΔΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ να ξεπλυνουμε την ντροπή απο τα εικοσιπεντε χρονια καραδεξιου εθνολαικισμου.. κι ερχεται ο καθε ΛΕΒΕΝΤΟΜΑΛΑΚΑΣ … (ασεμη πω παλι).

 137. Ο/Η papoylis λέει:

  Σε όλα τα σχόλια μετά το δικό μου πρωινό θα μου επιτρέψετε να απαντήσω μόνο με το γνωστό στιχούργημα του πάλαι ποτέ συνθέτη του «βρώμικο ψωμί»

  «…τα παίρνεις όλα πολύ στα σοβαρά είπε ο παλιάτσος στο ληστή»

 138. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  ….Δεν τόγραψα για πλάκα, ή καθ υπερβολήν,

  -απ αυτές που τζάμπα αίρονται, όσο τζάμπα γεννήθηκαν, στις 12 σφαζόμαστε, δηλαδή, και στις 12:30 πρώτοι κολλητοί-

  εκείνο το:
  «..Μην το ξεχάσω:
  Εξάπαντος, πρέπει ο καθείς μας να διαλέξει στρατόπεδο:
  Με τη ζωή, ή με την άρνησή της…..»
  Το εννοούσα καθ ολοκληρίαν.
  Και για να σταματήσουμε να ακκιζόμαστε βλακωδώς για
  «την εν διαφωνίαις ανεκτικότητά μας»,
  η σημερινή μέρα, φίλοι μου (και «φίλοι») παραείναι σημαδιακή.

  Μα, για μια παρέλαση; θα πεις…
  (Και θα αποδείξεις άλλη μια φορά πως δεν ξέρεις πού πατάς & πού πηγαίνεις).

  ΝΑΙ λοιπόν, για μια παρέλαση, γι ΑΥΤΗΝ την παρέλαση.

  Οι μεν από δω, οι δε από κει.
  Faites vos jeux monsieurs, ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΤΕ επί τέλους….
  Τοποθετηθείτε…
  (και μη διανοηθεί κανείς ν αρχίσει να μου τσαμπουνάει εκείνα τα περί δηλώσεων & δηλωσιών)

  Άσε που, αν το καλοδείς, ζητώντας από μερικούς-μερικούς να τοποθετηθούν ΣΗΜΕΡΑ,
  χάρη τους κάνω….
  Γιατί κάποτε, θ αναγκαστούν να το κάνουν ενώπιον της ανωτάτης Αρχής.
  Κι αυτή, η Ιστορία δηλαδή, δεν καταλαβαίνει από δικαιολογίες και άλλοθι και πλάνες, και προθέσεις άγιες που «κάπως, κάποτε, ανεπαισθήτως» εκπίπτουν …
  Γιατί προκειμένου να μπορεί (ΣΣ η Ιστορία) να ασκεί την επιείκεια για τους πολλούς,
  αυτούς που ούτε ζήτησαν ποτέ πολλά, ούτε ποτέ τους ζητήθηκε το παραμικρό,
  για τους άλλους, τους λίγους επιφυλάσσει την όψη της τρομερής της ρομφαίας.

  Κι όπως λέει κι ο Σαλονικιός Ποιητής,
  (γείτονας παλιός στη Χρυσοστόμου Σμύρνης)

  «…Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ μὲ καταλερωμένη τὴ φωλιὰ
  πασχίζουν τώρα νὰ βροῦν λεκέδες στὴ δική σου.
  …………………………………………………………………………………….
  Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ γέμιζαν τὶς ταβέρνες
  καὶ τὰ σπάζαν στὰ μπουζούκια κάθε βράδυ καὶ τώρα τὰ ξανασπάζουν
  ὅταν τοὺς πιάνει τὸ μεράκι τῆς Φαραντούρη καὶ ἔχουν καὶ «ἀπόψεις»….

  Κι όσο, καλέ μου @Παπς, γι αυτά που είπε ο παλιάτσος στο ληστή, ο Μύθος συνεχίζει,
  ότι αυτό το
  «τα παίρνεις όλα πολύ στα σοβαρά»,
  του τόπε ακριβώς την ώρα που τον παραμύθιαζε, που του αποσπούσε την προσοχή,
  για να του…ληστέψει τα κλοπιμαία…

 139. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παιδιά (στην καρδιά) , ανάποδα είναι , ο ληστής τόπε στον παλιάτσο και αυτό έχει τη σημασία του και για τους παλιάτσους φαντασιώνονται ληστές κατά πώς τους ..φαντασιώνονται και για τους (επίδοξους) ληστές 🙂

  ΥΓ.1 Νοσφεράτε , λαμβάνω το ..θάρρος να σου υπενθυμίσω ότι ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός ..επάγονται και οι απαιτήσεις των άλλων από αυτούς.
  Το να ζητάς ίση αντιμετώπιση από τον Ιστολόγο (ίση όχι δίκαια , ήτοι αναλόγως και λοιπά), είναι κατώτερο των απαιτήσεων που εσύ έχεις δημιουργήσει ..ντε φάκτο (στην πράξη με τα γραπτά κλπ) 😉 🙂

  ΥΓ2. Γειά σου Μπερναρντίνα 🙂 (πω πω!! άλλη μια φορά σε έχω δει έτσι)
  .

 140. Ο/Η bernardina λέει:

  Αντί να φωνασκώ και να συμφύρομαι
  Με τους υπαίθριους ρήτορες και τους αγύρτες
  -Μάντεις κακών και οραματιστές-
  Όταν γκρεμίστηκε το σπίτι μου
  Και σκάφτηκε βαθιά με τα υπάρχοντα
  (Και δεν μιλώ εδώ για χρήματα και τέτοια)
  Πήρα τους δρόμους μοναχός σφυρίζοντας

  (είπε ένας άλλος παλιάτσος και αντέγραψε μια παλιάτσα, αφιερώνοντάς το σ’ εκείνον τον παλιάτσο που έπαιρνε τα πράγματα στα σοβαρά κατά το δοκούν)

 141. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ΥΓ.1 Νοσφεράτε , λαμβάνω το ..θάρρος να σου υπενθυμίσω ότι ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός ..επάγονται και οι απαιτήσεις των άλλων από αυτούς.
  Το να ζητάς ίση αντιμετώπιση από τον Ιστολόγο (ίση όχι δίκαια , ήτοι αναλόγως και λοιπά), είναι κατώτερο των απαιτήσεων που εσύ έχεις δημιουργήσει ..ντε φάκτο (στην πράξη με τα γραπτά κλπ) 😉
  σοφε μου εδω εκανες ενα μικρο λαθος
  ποτε δεν ζητησα ..ιση μεταχειριση (μεταξυ εμυ και λαφταραδων ) στοιχειωδη ειλικρινεια (απο τον αγαπητο παπουλη )ζητησα…

 142. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  ….Και για να αρχίσουν πλέον να γίνονται καθαρές οι τοποθετήσεις (ένθεν & ένθεν),
  και εξαιρετικά…φλύαρες για τους τοποθετούμενους, την ποιότητα και τις στοχεύσεις τους:

  «ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ…(Ο τίτλος)
  (και, παρακάτω, το…πλήρες ποστ, τρέμετε…συμβιβασμένοι):

  «……και για όποιον (παριστάνει ότι) δεν το άκουσε, θα το ξαναπούν πολύ σύντομα, ακόμα πιο δυνατά!…»

  (από κάπου…ψηλά στο βουνό!)

 143. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  παντως ανα εγινε οτι εγινε σημερα φανταστειτε τι ετοιμαζουνστην επετειο του πολυτεχνειου οι λογής λογής επιγονοι της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΉΣ Νο 8 ( νυν και πρωην κνιτες) μαζι φυσικά τους ποικιλώνυμους λουστρους του κ ΣΑΜΑΡΑ (οι οποιοι φυσικά θα αναλάβουν τα περι ..»προδοτων ‘ κλπ)

 144. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  αφιερωμένο στους στλβωτες υποδηματων του κυριου Σαμαρα καιτων Φαήλων του

 145. Ο/Η bernardina λέει:

 146. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νοσφεράτε, η γνώμη μου είναι (απλώς η γνώμη μου και δεν έχω πιθανά τη δυνατότητα να το αποδείξω) ότι πολλές φορές δεν έχει νόημα τέτοιου είδους αίτημα.
  Μερικές φορές είναι και άδικο (προς τον ..απευθυνόμενο), ήτοι υπερβολικό και τον βάζεις σε λογική για δήλωση – ξεκαθαρίσματος.
  Λάβε υπόψιν ότι δεν έχω στο μυαλό μου το παράδειγμα των ..χθεσινοβραδυνών, αλλά άλλες περιπτώσεις όπου εζητείτο ξεκαθάρισμα , ειλικρίνεια κλπ, οπότε σταματώ εδώ (δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις) .
  Ας πούμε εμφανίζεται πολλές φορές το φαινόμενο να υπονοείται (ή να «ψιλοδηλώνεται») προνομιακή σχέση κάποιου με το ρυθμιστή ή το διαχειριστή, με σκοπό (..αντικειμενικά) να θεωρούνται αποδεκτές κάποιες συμπεριφορές λόγω αυτής της σχέσης.
  Επίσης η αντανακλαστική αντίδραση των άλλων «ρε τι λέει τούτος, δεν φαντάζομαι να υπάρχουν δεσμεύσεις για προνομιακή στάση, γιααα ξεκαθαρισέ το» λειτουργεί ως πίεση στον «σημαντικό» να αποδείξει κάτι το οποίο «οι άλλοι όφειλαν να το καταλαβαίνουν», ήτοι αμφισβήτηση κάποιων αρχών του.
  Αν αυτό γίνει διελκυστίνδα το ..φουρνέλο (στο βάθος) είναι πιθανότατο και κατά τη γνώμη μου αδίκως για όλους όσους ήταν εκεί κοντά ως ..ενεργούντες.
  Η γνώμη μου είναι ότι πάντα η ζωή δείχνει (αν διαθέτουμε την απαραίτητη υπομονή), αλλά στο μέσο που χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε η υπομονή είναι ..επιστημονική φαντασία (και ορθώς , αλλιώς θα κάναμε κάτι άλλο, ξέρω γω βεγγέρες, τηλέφωνικές συνομιλίες κλπ).
  Στα …δικά σας είμαι αισιόδοξος (η ζωή θα δείξει ..αυτό που φαίνεται, άρα ok, άρα ..λεπτομέρειες)
  Πάει αυτό 🙂

  Το θέμα με την κρίση κλπ, δυστυχώς, είναι σοβαρότερο σε σχέση με τις συνέπειες .
  Η άποψή μου είναι ότι το μείζον είναι η πιθανή επερχόμενη καταστροφή, ή εξαθλίωση που συνεπάγεται και όλα τα συμπαραμαρτούντα σε επίπεδο ..εποικοδομήματος.
  Θεωρώ τεράστιο πρόβλημα ότι είναι ..άουτ το προφανές , ότι στην κόλαση δεν πάει ένας δρόμος, αλλά πολλοί (δεν λέω όλοι δρόμοι οδηγούν εκεί, διότι είμαι και αισιόδοξος άνθρωπος, αλλά μη με ρωτήσετε λεπτομέρειες).
  Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να βλέπω «μπας και», γνωρίζοντας ότι θα μιλάμε για διάφορα θνησιγενή, «παυσίπονα» κλπ, προσπαθώντας ΟΜΩΣ να μην κάψω την πιθανότητα «θεραπείας», ανάγοντας τα μαντζούνια σε θαυματουργό φάρμακο και μετά από την κρυάδα που θα φάμε (με τα διάφορα νερά του καματερού) να γίνουμε οικολόγοι και ..αντιφαρμακιστές και άμα η επιστήμη βγάλει κανένα να μην το παίρνουμε.
  Άρα προσπαθώ να μην καταπίνω ΑΜΑΣΗΤΑ τις διάφορες θαυματουργές μακρόπνοοες λύσεις έστω και αν η ένδεια (το λέω ευγενικά) σε προτάσεις με πιέζει να το κάνω.
  Δεν μπορώ όμως επειδή η βλάβη είναι ..ανήκεστος να μην με ενδιαφέρει αν πονάει ο Άνθρωπος (μεγάλες κουβέντες).
  Με λι΄γα λόγια συνιστώ ψυχραιμία 🙂

 147. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  σοφε ,σοφα τα λογια σου..
  η ειλικρινεια που ζηταω απο τον παπουλη ομως-πρεπει να σου πώ-δεν ειναι μια οποιαδηποτε ..ειλικρινεια.. εχει θεμελιωθει ως αιτημα αμοιβαιας αγαπης και τρυφεροτητας απο τον καιρο της παλαιοτατης χελιδωνας οταν ανταλλασονταν ευχαριστηριεςκάρτες και γλυκολογα(καρδια μου ,ψυχή μου και αλλα τετοια ..αγαπουλιαρικα.. υπολειματα των οποιων μπορεις και να δεις στα εδω ποστια -π.χ σε κεινο με τον βαμπιρα -οπου μεαποκαλει Αγαπημενο του Νοσφερατο κλπ..
  γιαυτο και μεπιασε ο φοβος »βρε μπας κι αρχισε να αγαπά αυτα το λεφτουριαροπουλα που ειναι και πιο …νεα και πιο..πολλά και πιο παιχνιδιαρηδες και του μιλανε και στα ρωσικα (ενώ εγω μια φορα πηγα να του πω κατι και μου βγηκαν ..αραμαικα..)
  καταλαβες περι τινος προκειται σοφε μου. 😉

 148. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ορέ товариш Яков!

  Να σε ρωτήσουμε κάτι που μας προβληματίζει; Εσύ έχεις γράψει αυτό το «Άρα : καλό είναι Λέφτηδες και Νόσφυ να αποφύγουν εδώ κάθε αναφορά ο ένας για τον άλλο , ώστε να πορευθούμε εν ειρήνη προς το φινάλε 😉 🙂 «, ή έχει βάλει το χεράκι του κάποιος από τους ρουφιάνους τής НКВД, για να σε προβοκάρει; 😉

  Увидимся

 149. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  συνεχιζουμε το εορταστικο μας προγρμμα με ενα τραγουδι του αγαπημένου Νιονιου αφιερωμένο στον ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ(μου) παπουλη

 150. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Άντε και ένα από μένα και ..χρόνια πολλά, πάω να κάνω καμιά δουλειά (που λέει και ο λόγος)

 151. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ωραια …ας επιστρεψωμε σε ενα απο τα κυριως θεματα αυτης της ..αναρτησης με ενα λινκ ..
  http://nosferatos.blogspot.com/2011/06/2.html

 152. Ο/Η bernardina λέει:

  Καληνύχτα

 153. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ο φονταμενταλισμός δεν ειναι η συνεχεια της παραδοσης . ειναι η ψυχαναγκαστική επιστροφή σε μια διαμεσολαβημενη παραδοση.. Σε μια »παραδοση »οπως την ερμηνευουν τα διαφορα »μεσα » και ..ερμηνευτες ..
  αυτο που ειδαμε να συμβαινει σημερα-ο φονταμενταλισμός του Οχι -δεν μπορει παρα να ειναι συλλογική αρνηση μιας κοινωνιας -με την ψυχολογική εννοια και σημασιας της
  ΟΧΙ δεν μπορει ..δεν μπορει να ειμαστε οι ξεφτιλες της Ευρωπης ..οχι οχι ..Μας κανουν ..κατοχή..Δ’ Ραιχ ..να επεμβει ο ..στρατος ..Ζητω το εθνος..
  και ο γνωστος ψυχαναγκαστικός μηχανισμός της προβολής ,που συμπυκνωνεται στην κραυγή »Προδοτες!» ..
  γιατι φυσικά δεν μπορουν να δουν λιγακι μεσα , γιατι πισω απο την προβολή κρυβεται η Ντροπή ….

  Μετα το Τρουμαν σωου μιας εικοσαετιας η ελληνική κοινωνια ,για να αποφυγει το στιγμα της Ντροπής της ,βυθιζεται ξανα στον πιο στυγνο εθνολαικισμο ,αφηνεται στην πιο χοντροκομμένη δημαγωγια, αυτοτραυματιζεται πληγωνοντας το ιδιο της το σωμα..
  και ολα αυτα με τον περηφανο τροπο του ..τσολια
  ο Φονταμενταλισμός του οχι , η ακαταμαχητη γοητεια του ναρκισσισμου της αυτοκαταστροφης

 154. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  για το …παράπονο που εκφράζεις και τις αναρωτήσεις σου σχετικά με την ειλικρίνεια μου να σε παραπέμψω στο μακροσκελές σχόλιο του σοφού Αναγνώστη λίγο πιό κάτω . Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα. 😉

  Λέφτηδες
  ως καλός μαθητής του Ευτύχιου που ίδρυσε τη NKVD μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι :

  α) Το απόσπασμα είναι γνήσιο και ανήκει στο Παπούλη aka Γιάκοβ 😉

  β) το άλλο δικό μου απόσπασμα που παραφράσατε χθες αργά στη νέα του μορφή προφανώς ΔΕΝ με εκφράζει , αλλά δεν θα τα χαλάσουμε για αυτό. Η σχετική συζήτηση μπορεί αν θέλετε να συνεχιστεί στο τσαρδί σας 🙂

  Προς τον έξαλλο σήμερα Βάγγο

  κατανοώ απόλυτα και τη φόρτιση και τα ζητήματα που θέτεις ( χρειάστηκε να διαβάσω ξανά και ξανά ) αλλά επειδή αυτό ΕΔΩ το ιστολόγιο και ο υποφαινόμενος ( που τυχαίνει και να τον γνωρίζεις προσωπικά ) το μόνο που κάνει είναι να παρατηρεί , να προειδοποιεί για και να σχολιάζει τη μαύρη πραγματικότητα χωρίς να προτρέπει σε «αγριότητες» , δεν αντιλαμβάνομαι το .. Μέγα Δίλημμα που θέτεις εδώ.
  Αν όσα λες δεν αφορούν τον υποφαινόμενο ας απαντήσουν ΑΛΛΟΥ όσοι νομίζουν ή αισθάνονται ότι εμπλέκωνται σε μια τέτοια «…διαχωριστική ταξινόμηση» . Αν πάλι ζητάς από μένα μια σαφή τοποθέτηση με βάση το δίλημμα που εσύ θέτεις θα σε απογοητεύσω
  Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τώρα θερίζουμε τις θύελλες που σπάρθηκαν επί σαράντα σχεδόν χρόνια. Και οι θύελλες αυτές δεν θα ξεσκίσουν μόνο τη δική μας χώρα.
  Τέλος να παρατηρήσω ότι το σχόλιο σου το σχετικό με άλλο ιστολόγιο , από το οποίο έφυγες κακήν κακώς , για να επανέλθεις αργότερα και να ξαναφύγεις με τον ίδιο τρόπο , ένα ιστολόγιο από το οποίο εγώ αποχώρησα για λόγους που γνωρίζεις καλά , σκέφτηκα να το διαγράψω αρχικά. Στη συνέχεια αποφάσισα να το αφήσω κατανοώντας τη φόρτιση σου και μόνο 😉

  Τώρα φαντάζομαι ότι θα με αφήσετε να γράψω το υπεσχημένο ποστ… 🙂

 155. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  αγαπημενε μου παπουλη εςυχαριστω για την απαντηση 😉

 156. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Η Επανάσταση Ξεκίνησε!Μαθητές έκαναν «unlike» μπροστά στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση!
  http://nosferatos.blogspot.com/2011/10/unlike-heroicodesembarazo.html

 157. Ο/Η papoylis λέει:

  Παρακαλώ … Βάμπιρα 🙂

 158. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  2 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ ΤΟΥ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΥ:

  1, δεν μπορει να κανει διακριση
  2, εχει χασει τελειως την ικανοτητα της μεταφορικής σκεψης.
  τα εκλαμβανει ολα ….ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ …

  ετσι π΄χ οι λογής λογής φονταμενταλιστες δεν μπορουν να διακρινουν μια κατασταση που μοιαζει ΣΑΝ
  (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ)κατοχή (απο τους Γερμανους, ΕΕ ΚΛΠ )
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΉ ΚΑΤΟΧΉ εξοντωσης που επεβαλαν οι Ναζι το 1941-44
  το κωμικο με τους λογής -λογής φονταμενταλιστες ειναι οτι επαναλαμβανοντας την τραγωδια την μετατρεπουν σε φάρσα
  το θλιβερο ειναι πως αυτη η φαρσα μπορει να καταλήξει και παλι σε τραγωδία..

 159. Ο/Η Γιάννης λέει:

  κάθε τι ερμηνεύεται, για παράδειγμα πριν από λίγα χρόνια ακούσαμε αντιεθνικιστές (μάλλον και «αντι(εθνο)λαϊκιστές») να εναντιώνονται στο όχι του 1940. μια ακραία άρνηση κάθε συνέχειας έχει ως συνέπεια το θέμα να εμφανίζεται ως μια εκτός κάθε τόπου και χρόνου συζήτηση, σα να συζητάγαμε για το τι ανέκδοτα έλεγαν στο 8000 π.χ., ώστε τα επιχειρήματα περί ορθής ερμηνείας και των δυο πλευρών να έχουν ίση αξία και αληθοφάνεια.

 160. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  Αγαπητε Γιαννη οπως ασφαλώς γνωριζεις η συνηθης τακτική των εθνολαικιστων -αλλά και των καθαροαιμων εθνικιστων ειναι να διαστρεβλώνουν καθε αντιθενολαικιστική η και ξεκαθαρα αντιφασιστική θεση εμφανιζονταςτην ως ..αντεθνική , προδοτικη κλπ ..ετι για παραδειγμα επί χρονια οι σκετα φασιστες εθνικστες καθε ενααν που αμφισβητουσε τον ..αντιφασισμό του Μεταξά και θυμιζε π.χ πως ηταν ακρως Γερμανοφιλος και Χιτλεροφιλος τον εμφανιζαν ως ..αρνητη του αντιφασστικου αγώνα- και μιασμα ..τα γνωστα.
  –παρεμπιπτοντως ειδα σημερα να ..καταδικαζει τα γεγονοτα στη θεσσαλονικη και τον αξιοτιμο κ Μερτζο..

 161. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  μια ως επι το πλειστον ακριβής περιγραφή του τ εγινε χθες -με την οποια συμφωνω -περαν των συμπερασματων
  http://greekrider.blogspot.com/2011/10/blog-post_28.html
  εκει που διαφωνω ειναι οτι θεωρει πως οι ακροδεξιαρες κα ο συρφετος των ποαραθρησκευτικών οργανωσεων που οργανωσαν το χθεσινο ξεφτιλικι τα καναεν τα αιοσχη τους επειδή ..τοιυς μειωθηκε ο.. μισθος .. Σιγα μην ηταν μισθωτοι και ..φτωχοι οι χθεσινοι φασιαταραδες που φωναζαν ..»προδοτη τον Προεδρο…εξαλλοι ακροδεξιοι χουνταιοι ητανε
  — Εν τω μνεταξύ η .. Αριστερά της δΡαχμής μαζι με την ..πατριωτική αριστερά ισως πιστευει οτι μπορει να ..επηρρεασει ατον τον κοσμο ..Κουνια που τους κουναγε ..Σας χργηησιμοποιουνε ρε .. Σας δουλευουν οι χουνταιοι ..
  μονο τα εντελ΄ως ουφο δεν κατλαβαινουν οτι αυτό που ειδαμε χθες ητανε η Εκδικηση της Χουντας

 162. Ο/Η bernardina λέει:

  «αυτό που ειδαμε χθες ητανε η Εκδικηση της Χουντας»

  «αυτό που ειδαμε χθες ητανε η Εκδικηση της Χουντας»

  «αυτό που ειδαμε χθες ητανε η Εκδικηση της Χουντας»

  «αυτό που ειδαμε χθες ητανε η Εκδικηση της Χουντας»

  «αυτό που ειδαμε χθες ητανε η Εκδικηση της Χουντας»

  «αυτό που ειδαμε χθες ητανε η Εκδικηση της Χουντας»

  Το εμπεδώσαμε ή να το ξαναγράψω;
  Ν’ αγιάσει το στόμα σου ρε βάμπιρα… 😦 😦

 163. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Ν’ αγιάσει το στόμα σου ρε βάμπιρα…
  ευχη ναι αυτή η καταρα 😉

  ————————-

 164. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλη bernardina,

  “αυτό που ειδαμε χθες ητανε η Εκδικηση της Χουντας”; Χμ… Μια δίκαιη(*) τιμωρία σου γι’ αυτό που έγραψες 6 φορές, θα ήταν να γράψεις εδώ 666 φορές τη φράση: «Να μη ξεχάσω να αγοράσω από βδομάδα μια καλή εισαγωγή στην πολιτική κοινωνιολογία»! 😉

  Τα λέμε

  (*) Αν και μάλλον επιεικής: κανονικά θα πρέπει να γράψεις 666 φορές ολόκληρο το βιβλίο που θα αγοράσεις! 😉 Αλλά μας πετυχαίνεις στις καλές μας!… 😉

 165. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  «…..Τέλος να παρατηρήσω ότι το σχόλιο σου το σχετικό με άλλο ιστολόγιο…»

  Γι αυτό το άλλο το ιστολόγιο καλέ μου @Παπς, κακώς,
  -σκέφτομαι-
  κάνεις- που ξύνεις παλιές (δικές σου, ιδίως) πληγές….

  Ξέρεις, μια πληγή, όσο μικρή ή ανάξια λόγου να δείχνει και νάναι, άμα της ξύνεις το καύκαλο, ξαναβγάζει αίμα….

  «…Έφυγες(-α) κακήν κακώς» , μου λες, (εννοώντας απ αυτό το συγκεκριμένο ιστολόγιο).
  Και με κάνεις (σμπρώχνεις, πιο σωστά) έτσι καλέ μου φίλε, να ξανασκεφτώ, αν και τί λογής βάση, ηθική, πολιτική ή άλλη είχε τότε εκείνη η κίνηση εξόδου κάποιων, της αφεντομουτσουνάρας μου περιλαμβανομένης.

  Που αν και σκαιά υβρίστηκαν σαν μπετόβλακες, και μάλιστα αριστεροί,

  -κουκιά δεξιά, έτρωγε εξαπανέκαθεν τ αφεντικό εκεί, ατόφια ή Ο-Π nouvelle cuisine, κουκιά & μόνο μπορεί να μαρτυρούσε-,

  & προπηλακίστηκαν, με τρόπο που έδειχνε ότι χοντροενοχλούσαν αν όχι τίποτ άλλο πιο χοντρό,

  (σε αντίθεση, επίτρεψέ μου, με την από άλλους εμπεδωμένη ομαλή & δημιουργική συνύπαρξη χρόνων, σ αυτό το ίδιο
  -ολοφάνερα έξαλλο-δεξιότατο πλέον-
  στέκι),

  ο κύριος, αν μη απολειστικός λόγος της εξόδου τους, ήταν η (αυτονόητη) ηθική/πολιτική συμπαράταξή τους (μου) με κάποιον (τον καλό μου φίλο τον @παπούλη).

  Που, συνδημιουργό όντα (λιγότερο ή περισσότερο) αυτού του ιστολογίου,
  μόλις εσφίξαν κάποια γάλατα,
  «μυστηριωδώς» ενοχλητικά -φαίνεται- για το ίδιο τ αφεντικό ή τον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο του, συστηματικότατα τον επηγαίνανε γαμιώντας (ΣΣ: τον @παππούλη) προς την έξοδο.
  Και μάλιστα με τρόπους τόσο κακιασμένα φλωρίστικους & τζαρτζαρίσματα μπατάλικα, που και στο χειρότερο μπουρδέλο, θα ξεσήκωναν και τις πέτρες, χώρια το φανάρι, την τσατσά, τον γερο-πούστη & τις φουφούδες…

  …Θέλω κι άλλα να (ξανα)πούμε για όλα αυτά, @Παπς, τώρα μάλιστα που ο χρόνος παγώνει όσες εξαλλοσύνες θα επιτρέπαμε στους εαυτούς μας όσο ακόμα τα πράγματα ήταν ζεστά. Αλλά, σκέφτομαι απ τη μια
  ότι δεν αφορούν κανέναν πλέον όλα αυτά, κι από την άλλη,
  ότι η προφορικότητα, όσο κι αν ηττάται κατά κράτος απ το γραπτό σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, υπάρχουν ακόμα κάποιες που διατηρεί το πρωτείο της το ανατικατάστατο..

  Τα λέμε, λοιπόν….
  (Όπως μάθαμε & μας αρέζει)

 166. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Αγαπητέ Νοσφεράτε, καμμιά εκδίκηση της χούντας δεν υπάρχει όταν τα στερνά του παπούλια δεν τιμούν τα πρώτα. κι όταν αυτά χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για τη σημερινή στάση του.

  αλλά όπως θα καταλαβαίνεις ότι όσοι αριστεροί αρνούνταν τον αγώνα του 1940 έμοιαζαν με τους γερμανόφιλους της δεξιάς του ’30 και τελικά από την κούνια που τους κούναγε βοηθούσαν στην πράξη τους ναζί – παρομοίως, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι στην εναντίωση στις χτεσινές διαδηλώσεις βρίσκονται χέρι-χέρι , όσοι φαντάζονται (βλ. το δεσμό που έδωσες) ότι η ανατροπή της κατάστασης θα γίνει μόνο όταν η πλειονότητα μετατραπεί σε συνειδητούς μαρξιστές κι αντικαπιταλιστές (όπως δεν έγινε στα 1917), μαζί με τους μέρτζους και όσους νομοταγείς θεωρούν (βλ. http://greece-salonika.blogspot.com/2011/10/blog-post_667.html) τα χτεσινά γεγονότα ως δεκεμβριανά της απαίσιας αριστεράς (γι’ αυτούς αυτή είναι ο σύριζα).

 167. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Aγαπητε Γιαννη
  1)η συγκεκριμμενη ομαδα που εβριζε με χυδαιοταττα συνθηματα και την κλασσική κραυγή των ακροδεξιων εθνολαιστών -»προδοτη » τον προεδρο Δεν ηταν Συριζα . 100%. δεν ηταν
  μονο τα φασιστοειδλη χρησιμοποιουν αυτή την λεξη(με τηνεννοια του»προδοτη του εθνους και λοιπά μιλιταριστικά )
  2)το λαθος του Συριζα δεν ηταν που διαδηλωσε στον χωρο της παρελασης. Το λάθος του ηταν που εστω εκ των υστερων δεν διαχωρισε την θεση του απο τα χουντικα.φασιστοειδή που αποκαλεσαν – τον προεδρο προδοτη. -ελπίζω να μην εχουν στο συριζα την ..αποψη οτι μποορει να επηρεασουν τους φασιστες και να τους φερουν στον δρομο τον ..σωστο (οπως π.χ νομιζουν οι ανεργκεφαλες επιεικώς θλιβερες ομαδες της»πατριωτικής ..»αριστεράςπου μια πανε με τον θοδωρακη μια ..καταγγελουν τον θοδωρακη ..μια πανε με τον..Καζακη μια γυρνανε στα γνωστα κ.ο.κ
  3)» όσοι αριστεροί αρνούνταν τον αγώνα του 1940 έμοιαζαν με τους γερμανόφιλους της δεξιάς του ’30 » Αυτο δεν το καταλαβα.Εξορισμου κανεις αριστερος δεν αρνειται τον αντιφασιστικό αγώνα ..αλιως δεν ειναι καν ..αριστερος..
  Αν εννοεις αυτους που κανουν κριτική στο περιβοητο γραμμα του Ζαχαριαδη ‘στον πολεμο που διευθυνει η κυβερνησηΜεταξα θα δωσουμε ανεπιφυλακτα ολες μας τις δυναμεις » ε αυτο ειναι κατι εντελώς αλλο ..
  βεβαια οι σταλιναρες και οι ζαχαριακοι δεν διστασαν επι κατοχής και αργοτερα να εξοντωνουν ηθικά και ουσιαστικά οσους αριστερους τολμουσαν να κανουν κριτική στον Σταλιν η Ζαχαριαδη εξομοιωνοντας τους με τους…φασιστες -οπως εξαλλου εκανε και ο Σταλιν στις δικες της Μοσχας.. Αλλά ελποίζω να μην εννοεις κατι τετοιο.. Στις μεχρι τωρα συνομιλιες μας δεν εχεις δειξει για..σταλινοζαχαριαδικός
  ετσι ελπιζω να μου εξηγησεις τι εννοεις..
  τελος για τον Μερτζο απλώς θυμηθηκα που ..αρθρογραφουσε ως τακτικος συνεγατης αλλά μαλλον δεν εχει και πολύ σημασια ετσι μπουρδουκλεμές που εγιναν ολα

 168. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Διορθωση:
  μονο τα φασιστοειδλη χρησιμοποιουν αυτή την λεξη(με τηνεννοια του”προδοτη του εθνους και λοιπά μιλιταριστικά )
  ..να προστεθει : και αρκετοι λειψοι ,καθυστερημενοι πνευματικά,κατιναρια κλπ που εηρρεαζονται απο την προπαγανδα των χουνταιων : αυτο ειναι η εκδικησηη της χουντας : εκμεταλευεται την κοινωνική δυσαρεσκειι και οργή για να προβαλλει την ..θεση : ολοι ειναι …»προδοτε» ..κιενας Παπαδοπουλος μας χρειαζεται»
  Αυτο εγινε χθες ανεξαρτητως των προθεσεων των Συριζαιων κ.α της αριστερας.. εξαλλου ο δρομος για την κολαση κλπ και ..ο διαλος κρυβεται στις λεπτομέρεις οπως λεει και ο ..Σαμαρας 😉

 169. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  εν τω μεταξυ -και για να τα λέμα ΟΛΑ ..ενα μεγαλο μπραβο στον λΕΦΤΗ (ηδες)ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΘΕΛΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ -ηγετη της επιστροφης στη Δραχμη .. Δ. Καζακη
  (το ειδα τυχαια και εφριξα.. )

 170. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  κοντολογής Γιαννη η κριτική μου Δεν στρεφεται εναντιον εκεινου του τμηματος της αριστερας που ζητα καταργηση των παρελάσεων -και καλά κανει . Εξαλλου αυτο που παρενέβη στις χθεσινα -δεν ηταν κυριως -ηκαι να ηταν -δεν προβληθηκε αλλά τοαλλο κομματι το ..αντιμνημονιακό .. Αυτό δηλαδή που εντελώς χαζοχαρουμενα και ασχετα -στην τωρινη συγκυρια- πιστευει ειλικρινως οτι η διακριση αριστερας και δεξιας εχει φγει απο την μεση ,οτι ολοι οι καλοι χωρανε στο ..κινημα και οτι ο… λαος συσσωμος αντιστεκεται και οτι μπορε και να τους καθοδηγει κιολα και δεν βλέπει -ηλιθιωδώς- οτι αντι να ..καθοδηγει το ..αντιιμνημονιακό …μετωπο ,το χρησιμοποιουν .-ειτε ως μονιμο εξιλαστηρι θυμα-για ολα φταει το..Συριζα (οπως δειχνει και το λινκ που μας εδειξες -ειτε ως ..αριστερο αλλοθι-για τα λογής λογης χουντοπαιδα που ειθχαν και θα εχουν αμολλυθει στο πληθος παριστανοιντας τον ..λαό..
  η μονη διεξοδος για το Συριζα και τις αλλες οργανωσεις : να βγουν και να καταγγειλουν ανοιχτα τα εθνολαικιστικα , χουντικά συνθηματα και κραυγες τυπου»προδοτες » θασας φαμε λαχανο ποου ξεστομιζουν τα διαφορα γκοτζαμανοειδή (οπως εξαλλουυ κξκανανε επι μηνες στους..’αγανατισμένους» -οπου πρωτογινε αυτή η ..»ανιερη» ωσμοση ..

 171. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Πάντως, δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτοί που ΄κράζανε , μουτζώνανε , γιαουρτώνανε, προπηλάκιζαν χθες προχθές κλπ δεν ήταν ούτε Συσριζαίοι ούτε Ακροδεξιοί στην μεγάλη τους πλειοψηφία.
  Δεν καθαρίζουμε τόσο εύκολα νομίζω, και οι «έκπληκτοι» (πχ Κυβερνητικοί – Σαμαρικοί κλπ) με ανησυχούν επίσης με το πώς το εισπράττουν ή το ..επάγουν.
  Αυτό βέβαια όχι μόνο δεν συνεπάγεται λιγότερες ευθύνες, αλλά αντίθετα περισσότερες και για για όσα κάνουν και για όσα δεν κάνουν.
  Επίσης αυτοί που έχουν μπει σε κύκλο βίας (που σημειωτέον δεν σταματάει στις βιτρίνες, λοστούς και πέτρες και εδώ υπάρχει τεράστια ευθύνη γιατί μιλάμε για ζωές νέων ανθρώπων) δεν είναι «5 προβοκάτορες» ούτε 300 «γνωστοί άγνωστοι» που «η αστυνομία τους ξέρει».
  Δυστυχώς το φαινόμενο έχει έκταση και όπως αυτός που πήγε στην παρέλαση και βλέποντας «τη φάση» (που μπορεί να τη ξεκίνησε ή να έδωσε τον τόνο ο Α ή ο Β) άρχισε τα ..ορέα, έτσι γίνεται και εδώ.
  Και μετά «τι καλό παιδί, μα πώς είναι δυνατόν» ;; και δώστου αναλύσεις όλων (των ΣΥΡΙΖαίων όπως και των ΠΑΣΟΚ, Κεντρώων κλπ συμπεριλαμβανομένων) για το «πώς η Κοινωνία γεννάει τη Βία», πώς «όσο βλέπουν τη ζωή να χάνεται» και το θέμα είναι η πρόληψη και τα αίτια και όχι η καταστολή και κάτι τέτοια.
  Κοιτάξτε, αν κάποιος πιστεύει σε αυτά (Πολιτκός Φορέας ή ότι άλλο) καλό είναι να τα συμπεριλαμβάνει στην πολιτκή του και να μην εξαιρεί το ..δαφνοστεφανωμένο εαυτό του από την υποχρέωση της ..πρόληψης και της διαμόρφωσης των όρων συναίνεσης (στους νέους που εξεγείρονται) διότι αυτή είναι η δουλειά του.
  Αν θέλει να βγάζει συμπεράσματα και να μοιράζει ευθύνες, ας αλλάξει δουλειά.

 172. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  να και μια μαρτυρια για το ποιος βριζε τον προεδρο
  http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/10/28/martyria-akrodexios-papoulias/

 173. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Να και κατι απο την ιστορια για να σκεφτουμε και λίγο..ευρυτερα..
  καποιοι -που βλέπουν μεχρι την μυτη τους-ισως το βρουν παρατραβηγμένο αλλα τι να κανουμε;
  που ισως μπορει να οδηγησει η αμφισβητησητης Προεδρικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατιας
  http://emfilios.blogspot.com/2011/10/1946.html

 174. Ο/Η Sinnaoib λέει:

  Ήταν δυνατό κίνητρο και δεν μπόρεσα να το προσπεράσω. Μια φράση «καθαρό αεράκι» βγαλμένη λες από τον πυρήνα του Διαφωτισμού (και της αισιοδοξίας ;).

  «Αν λοιπον η οργη σου δεν καταλαγιασει μπροστα στο νεκρο εχθρο σου δεν υπαρχει χωρος μεσα σου για τιποτε αλλο εκτος απο μισος.»

  Αναφερόταν στις εξωτερικές ειδήσεις, και προσποιούταν ότι ο Καντάφι και τα λιντσαρίσματα στη Λιβύη δεν έχουν σχέση με τις εκρήξεις οργανωμένης/σχεδιασμένης οργής του «αντι-μνημονιακού μετώπου», όπου αριστερά και δεξιά, είναι δυσδιάκριτες ιδεοληψίες, με μόνο καθαρό φόντο το θρεπτικό υπόστρωμα παθογόνων μικροοργανισμών, που ορίζει την «εκσυγχρονισμένη» ναζιστική Χ.Α και των περιχώρων της.

  Η αποθέωση της αντεκδίκησης, ως μέσο επίλυσης κοινωνικών συγκρούσεων, δεν είναι ούτε ο πρόσφατος ούτε ο πιο σπάνιος χαρακτήρας του ολοκληρωτισμού, ο αφανισμός του ατόμου και του δικαιώματος στην υπεράσπιση της ζωής του, δεν αφορά άλλες εποχές και άλλα ήθη. Το υπογάστριο της κοινωνίας δεν έχει ούτε εθνική ταυτότητα ούτε ταύτιση φυλής. Τα φαντάσματα της δολοφονικής μας φύσης, έρχονται και θα ξαναέρχονται, όσο ο Διαφωτισμός δεν γίνεται συνείδηση και πειστική θεωρία των ανθρώπινων κανόνων ζωής εν κοινωνία. Κάθε φορά είναι η επιστροφή στο βασίλειο του τρόμου. Του τρόμου που μπορεί να υπερισχύσει και να ξεχειλίσει τις δεξαμενές του μίσους, παρασύροντας δίκαιους και αδίκους παρέα.

  Το μανιπουλάρισμα της μάζας/όχλου ώστε να βρει διέξοδο σε δράσεις χουλιγκανισμού, είναι το πρακτικό εργαλείο μιας αντι-κοινωνικής δράκας ατόμων που προετοιμάζουν (με το αζημίωτο φυσικά) τον ερχομό του σωσία, του «μεγάλου πατερούλη», της «μεγάλης ιδέας» (εδώ είναι η Σπάρτη ρεεε!!!).

  Θα περίμενε κανείς η αριστερή κουλτούρα να μπορούσε να διακρίνει τον ανθρωπισμό από την φασιστική νοοτροπία αμέσως. Αντανακλαστικά, και μόνο από την τεχνική του λιντσαρίσματος (σε όλες της τις εκφράσεις), θάπρεπε αντί για θριαμβολογίες του τύπου «ο λαός μίλησε» να δηλώνει σκεπτικισμό και επιφύλαξη.

  Οι μέρες μας είναι επικίνδυνες. Σε ορισμένες πόλεις/κωμοπόλεις παρέλασε η «εκσυγχρονισμένη» ναζιστική Χ.Α και μάλιστα εθνικά/αντι-μνημονιακά.

  Πράγματι, στην υπερβολή του και στον συμβολισμό του, τα χθεσινά είναι η «εκδίκηση της χούντας».
  Πριν μέρες το καταλάβαμε όλοι, ότι για να κάνεις διαδήλωση στο Σύνταγμα, τα ΚΝΑΤ είναι όχι μόνο απαραίτητα αλλά και «αποτελεσματικά».
  Εχθές, η ΧΑ+ συνεργαζόμενοι, κατέλαβαν και «εξ’ εφόδου» -επικοινωνιακά τουλάχιστον- το κίνημα διαμαρτυρίας των «αγανακτισμένων».
  Αύριο τι; Την εκλογική άνοδο της αριστεράς; Να το βράσω …

 175. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  βαζω και καποια σχολια που εκανα και στου Σαραντακου:
  η δική μου κριτική στην αριστερα ..(Συριζα , κυριως ) εγκειται ακριβώς σεαυτό :συμβιβαζονται σε μια αυξηση στα ’ποσοστούλια” τους και δεν παιρνουν χαμποαρι του πόσο δεξια με διαφορες μορφες (Σπιθες ,, Σαμαροεθνολαικιστες , λαος χρυση αυγή .. ) οργιαζουν κατω απο την μυτη τους .. Αν ξυπνουσαν λίγο ( ο Συρζα π.χ θα εκανε ακριβώς αυτο που εσυ θεωρεις κακο .θα φωναζε ‘’ΑΜΑΝ, ένας φασίστας/πατριδοκάπηλος είπε προδότη τον Παπούλια ,φτου κακά και μακριά‘’ και οχι μόνο .. Θα φωναζε ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ και πατρηδοκαπηλοι δεν εχετε καμμια σχεση με τα κοινωνικά ινηματα.. αυτο θα εκανε οσο και αν εσυ το θεωρεις..κακο ..
  Αλλιως τι αριστερά ειναι ;
  νοσφερατος είπε
  29 Οκτωβρίου, 2011 στο 17:08

  κοντιολογής το ΣΥΡΙΖΑ και αλλες οργανώσεις της Αριστερας , στην συγκεκριμμένη πεερισταση αντι να καθονται και να τις τρωνε -τοσο απο το Πασοκ,τα ΜΜΕ οσο και απο τις ακροδεξιες και δεξιες φυλλάδες – για τις βρωμιες αλλων – συγκεκριμμένα για την φασιστική βρισια προδοτης και την προσβολή στον Προεδρο που εξαπελυαν οι ακροδεξιοι -οιοι ιδιοι ακριβώς που κλαψουριζανε μετα για την ματαιωση της παρελασης και την προσβολή του προεδρου
  αντι να στεκεται η Αριστερα και να ειπραττε τις πανταχοθεν καρπαζιες για τις βρωμιτσες της ..Ακρας δεξιας και του Εθνολαικισμου
  θαπρεπε να πει : παδια πώς γινεταιενας αριστερος να ξεστομισει τηνν φασιστική βρισια ”προδοτη”; αυτά τα λέγανε και τα λένε πάντα οι ιδεολογικοι και πραγματικόι απογονοι του δωσιλογισμου των ταγματασφαλητων της κατοχής” οι λεγομενοι ..”εθνικοφρονες”
  αυτο επρεπε α πει και να καταγγειλει τα εθνοφασιστικά συνθηματα και τυα αισχη και τις βωμολοχιες των ακροδεξιων -και να διαπαιδαγωγησει ετσι και το πληθος.. πως αλλιως μπορει να το διαπαιδαγωγησει; ε; .. οταν το αφηνει να λεει οτι αισχροτητα και φασιστική μαλακια και προτροπή για φασιστική βια προσπαθουν να περασουν οι λογής λογης εγκαθετοι φασιστες και εθνοκάπηλοι;

 176. Ο/Η Sinnaoib λέει:

  Αν νομίζεις οτι πρέπει να αφαιρέσεις το συγκεκριμένο βίντεο, κάντο. Και εγώ με πολύ σκεπτικισμό και ανασφάλεια το έβαλα …

 177. Ο/Η bernardina λέει:

  Νόσφη, πολλά ζητάς, καημένε μου.

  Λεφτόπουλα, τις εξετάσεις πολιτικής κοινωνιολογίας τις έδωσα όταν έπρεπε εκεί που έπρεπε. Μήπως θα προτιμούσατε να καταθέσω κάνα πιστοποιητικό φρονημάτων για να αντιληφθείτε την οπτική μου; Γιατί καταπώς πάμε κατά κει το βλέπω το πράγμα. (εδώ μπαίνει χαμογελαστή φατσούλα για ευνόητους λόγους).

  Κύριε Γιάννη που δεν σας γνωρίζω, παρακαλώ μην προκαλείτε μιλώντας για στερνά που τιμούν τα πρώτα, γιατί θα πάρει κάμποσα «αριστερά» ινδάλματα η μπάλα. Κι εν πάση περιπτώσει, ο καθένας έχει δικαίωμα να φτύνει την προσωπική του ιστορία και τις θαυμαστές αποκοτιές που έκανε τον ηρωικό καιρό της νιότης. Εκείνο που δεν έχει δικαίωμα, είναι να μιλάει εξ ονόματος όλου του ελληνικού λαού (χτεσινού, σημερινού, ενίοτε και αυριανού) και να ασελγεί πάνω στις θυσίες του με (διαγράφεται χαρακτηρισμός) ερμηνείες χωρίς να τον έχει εξουσιοδοτήσει κανείς, θεωρώντας το αυθαίρετα δικαίωμά του επειδή κάποτε μεγαλούργησε.

  Εκείνο που με θλίβει έως θανάτου -αν και δεν αφορά κανέναν, εδώ που τα λέμε…- είναι ότι η παρούσα συγκυρία, που για όσους είχαν έστω και ψήγματα οξυδέρκειας ήταν φανερό ότι ερχόταν ολοταχώς (απλώς κανείς, ή σχεδόν κανείς, δεν είχε υποψιαστεί το μέγεθός της ή ίσως δεν ήθελε να πιστέψει στα αποτελέσματα που έβγαζαν οι αναλύσεις του γιατί πάθαινε ΤΗ φρίκη και αναφωνούσε απεταξάμην), αυτή η συγκυρία, λοιπόν, έχει βγάλει στην επιφάνεια ό,τι πιο δύσμορφο, δύσοσμο, αποκρουστικό, άρρωστο και συχαμένο κρυβόταν και λούφαζε κάτω από τη λεπτή πατίνα της επίπλαστης ευημερίας, μιας ευημερίας που άντεξε όσο ο «λαός» βαυκαλιζόταν υποσκάπτοντας το ίδιο του το μέλλον με όνειρα θερινής νυχτός και τώρα τα πληρώνει με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Όμως, το ακόμα φριχτότερο είναι το ότι ο ιδεολογικός μου χώρος ψαρεύει σ’ αυτά τα εμετικά χαβουζόνερα, όχι για έναν καλύτερο, δικαιότερο και πιο ανθρώπινο κόσμο, όπως ψευδεπίγραφα και υποκριτικά διατείνεται, αλλά για κάνα ψηφαλάκι παραπάνω. Μιζέρια και κακομοιριά, ασκήμια κι ακόμα μεγαλύτερη ασκήμια.

 178. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Αγαπητέ Νοσφεράτε
  1) το ξέρω ότι δεν ήταν Συριζα. Ούτε κι εγώ θα τον έλεγα προδότη. Εγώ ξέρω όμως ότι όταν μια συνθήκη δεν επικυρώνεται με 180 ψήφους κι ο πρόεδρος της δημοκρατίας σφυρίζει αδιάφορα, τότε έχει παραβιάσει κι αυτός το Σύνταγμα, ναι. Ή έχεις αντίρρηση και γι’ αυτό;
  2) δεν βλέπω κάποιο λάθος σε όσα απάντησε ο Γλέζος στις κλάψες του Παπούλια. Κανείς δεν κατηγόρησε τον Παπούλια πως έδρασε ως προδότης επί Κατοχής. Η αντιστασιακή δράση του δεν δικαιολογεί την σημερινή στάση του, και αυτή, τώρα, είναι που κατακρίνεται – όπως και το ότι δεν τρώει κανείς κουτόχορτο για να μην ξέρει τα 500 δανεικά εκατομμύρια του κολόσπιτου και το ανώτερο ήθος που υπάρχει πίσω από αυτά. Δεν είναι αιτία για το «προδότης» η δράση επί Κατοχής – όπως και η αντιχουντική δράση του Λιάκου που αργότερα ταυτίστηκε ο ίδιος ηθελημένα με τον εκσυγχρονιστικό βόθρο, αλλά για μερικούς δεν τρέχει τίποτε επειδή γι’ αυτούς τα πρώτα δικαιολογούν ό,τι κι αν κάνει κανείς στα στερνά (εξαίρεση (για αυτούς): ο Θεοδωράκης).
  3) Δεν εννοώ μόνο αυτό το κάτι άλλο, αλλά για όσους εμπράκτως έβλεπαν τους Γερμανούς στρατιώτες ως προλεταριακά αδέρφια τους κατά τη διάρκεια της Κατοχής και βλακωδώς (όπως σήμερα γίνεται λόγος για εθνοκομμουνιστές και άλλα ωραία) αγωνίζονταν μπας και προσηλυτίσουν κανέναν καημένο γερμανό φαντάρο και η «εθνικιστική» Αντίσταση πάψει (Άλλο αν οι Γερμανοί γελάγανε με κάτι τέτοια καραγκοζιλίκια, όπως αντίστοιχα η «αντιεθνολαϊκιστική» Αριστερά τελικά γίνεται λαγός της Μπακογιάννη, του ΓΑΠ και του Λάος, από αντίδραση στο Σαμαρά, λες και δεν είναι το ίδιο). Γι’ αυτούς δεν άκουσες ποτέ τίποτα; Συνέχεια (για δες που υπάρχει τελικά συνέχεια στον τόπο αυτό) και διάφοροι «αντιεθνικιστές»-«αντιλαϊκιστές» που, κρίμα τα βιβλία που διάβασαν, κατέκριναν την απόφαση για αντίσταση στον πόλεμο του 1940 επειδή ήταν φασίστας ο Μεταξάς, με το βλακώδες κι αβάσιμο επιχείρημα ότι αν αφήναμε τους Ιταλούς θα περνούσε καλύτερα ο λαός (δηλαδή ουδέτεροι σαν τους Τούρκους και τους Ελβετούς).
  4) «..να προστεθει : και αρκετοι λειψοι ,καθυστερημενοι πνευματικά,κατιναρια κλπ που εηρρεαζονται απο την προπαγανδα των χουνταιων : αυτο ειναι η εκδικησηη της χουντας : εκμεταλευεται την κοινωνική δυσαρεσκειι και οργή για να προβαλλει την ..θεση : ολοι ειναι …”προδοτε” ..κιενας Παπαδοπουλος μας χρειαζεται”
  Αυτο εγινε χθες ανεξαρτητως των προθεσεων των Συριζαιων κ.α της αριστερας.. εξαλλου ο δρομος για την κολαση κλπ και ..ο διαλος κρυβεται στις λεπτομέρεις οπως λεει και ο ..Σαμαρας
  »
  Να σου υπενθυμίσω ότι μαζί με εσένα τάχθηκε κι ο Σαμαράς της εφεδρείας και το Λάος με όλες οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις του Μνημονίου εναντίον όσων ματαίωσαν την παρέλαση. Και δε μου λες κάτι άλλο, ήσουν εκεί χτες και άκουγες πλειοψηφικά τέτοιες απόψεις περί Παπαδόπουλου ή πιστεύεις ότι δεν θα υπάρχουν (κακώς, βέβαια) κι αυτές μέσα σε τόσο κόσμο; Δεν είδες την αντιπαράθεση του κόσμου με κάτι ηλίθους εφέδρους λοκατζήδες (ή κάτι άλλο) όταν θέλησαν να παρελάσουν με το ζόρι; Όσο για το «καθυστερημένοι», κοίτα υπάρχει και μια λύση πραγματική αριστερή, όχι πατριωτική αριστερή ή δραχμική αριστερή, όπου μόνο άμα διαβάζεις Λακάν κι ακούς τζαζ, και δίνεις εξετάσεις και τις περνάς, θα αξίζεις το δικαίωμα ψήφου. Γιατί, ο φασισμός που έρχεται δε θα λέγεται φασισμός.
  5) «κοντολογής Γιαννη η κριτική μου Δεν στρεφεται εναντιον εκεινου του τμηματος της αριστερας που ζητα καταργηση των παρελάσεων -και καλά κανει . Εξαλλου αυτο που παρενέβη στις χθεσινα -δεν ηταν κυριως -ηκαι να ηταν -δεν προβληθηκε αλλά τοαλλο κομματι το ..αντιμνημονιακό .. Αυτό δηλαδή που εντελώς χαζοχαρουμενα και ασχετα -στην τωρινη συγκυρια- πιστευει ειλικρινως οτι η διακριση αριστερας και δεξιας εχει φγει απο την μεση ,οτι ολοι οι καλοι χωρανε στο ..κινημα και οτι ο… λαος συσσωμος αντιστεκεται και οτι μπορε και να τους καθοδηγει κιολα και δεν βλέπει -ηλιθιωδώς- οτι αντι να ..καθοδηγει το ..αντιιμνημονιακό …μετωπο ,το χρησιμοποιουν .-ειτε ως μονιμο εξιλαστηρι θυμα-για ολα φταει το..Συριζα (οπως δειχνει και το λινκ που μας εδειξες -ειτε ως ..αριστερο αλλοθι-για τα λογής λογης χουντοπαιδα που ειθχαν και θα εχουν αμολλυθει στο πληθος παριστανοιντας τον ..λαό..
  η μονη διεξοδος για το Συριζα και τις αλλες οργανωσεις : να βγουν και να καταγγειλουν ανοιχτα τα εθνολαικιστικα , χουντικά συνθηματα και κραυγες τυπου”προδοτες ” θασας φαμε λαχανο ποου ξεστομιζουν τα διαφορα γκοτζαμανοειδή (οπως εξαλλουυ κξκανανε επι μηνες στους..’αγανατισμένους” -οπου πρωτογινε αυτή η ..”ανιερη” ωσμοση ..
  »

  Μην ανησυχείς. Στα πλαίσια της κατάργησης κάθε δυνατότητας του λαού να διαμαρτύτεραι δημόσια σε κάθε ευκαιρία, κάθε τι δημόσιο θα καταργηθεί, όπως και οι παρελάσεις, αφού σε αυτές μαζεύεται ο πολύς κόσμος (=εθνολαϊκιστές και φασίστες), και η πλέμπα των φασιστών (=του λαού) είναι επικίνδυνη τόσο για τον κάθε «Παπανδρέου» όσο και για τους ούλτρα-αμόλυντους αριστερούς. Ελπίζω να απαγορεύσουν και τον κρατικό εορτασμό του Άι Δημήτρη, γιατί το παράκαναν προχτές. Για το αν έχει πάψει σε ένα βαθμό η διάκριση αριστεράς-δεξιάς φαίνεται από το ότι υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί που είναι κατά του μνημονίου κλπ., αλλά και αριστεροί και δεξιοί που δεν τραβάν και κανένα καημό με το μνημόνιο, γιατί άλλος είναι ο καημός τους.

 179. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Εννοείται ότι μόνο ώς εκείνον τον βαθμό δεν υπάρχει διάκριση. Από εκεί και μετά υπάρχει.

 180. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  λοιπόν αλλον θα παει μακρυα η βαλιτσα αγαπητε Γιαννη.. η προηγουμενη συζητηση μεταξυ μας κρατησε δυο χρονια και ..
  εν συντομια α) αυτοι οι φασιστες που τσιριζαν »προδοτη »στον προερδρο ησαν δεν ησαν φασιστες -οπως αποδεικνυεται με το λινκ πιο πάνω ;. Ναι η οχι; απαντησε μου σε παρακαλώ καθαρα και ξαστερα..
  α2-αν παραδεχεσαι οτι ηταν ακροδξιος θα επρεπε τοΣυριζα να πει καθαρα καιξαστερα : παιδια δεν λέμε εμεις τετοιες αηδιες .. Ναι οχι ;
  β-αυτοι που κανανε κριτική στα Ζαχαριαδη ησαν ..φιλοφασιστες; Ανν ναι καλά τους εκανε η Ο ΠΛΑ και τους καθαριζε στην κατοχή;και οι μετεπειτα εκκαθαρισεις ; και οι πριν;
  γ – ταυτιζεις την κριτική στον θεσμό των ππαρελασεων που υφισταται πια μονο εδω ,στην τουρκια και -ισως -στην Κυπρο (παρελασεων που καθιερωθηκαν απο τον Μεταξά ο οπποιος καποια στιγμή ειπε στον Γεωργιο β΄»μεγαλειοτατε ιδου ο στρατος σας» δεχνωντας τους μαθητες με ..την εξαφανιση καθε δημοσιου .χωρου; Δεν μπορει αντι για παρελάσεις στρατιωτικου-μιλιταριστικου τυπου , να εχουμε δημοσια γιιορτη -οπως γινεται σε Γαλλια και τοσες αλλες χωρες; πρεπει οπωσδηποτε να ακολουθουμε το μεσοπολεμικό Μεταξικο μοντελο;

  απαντησε πρωτα σε αυτα σε παρακαλώ και ..βλέπουμε

 181. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  οσο για το αν ημουν εκει -η απαντηση ειναι ..οχι.. ημουν στο ..κρεβατι
  και βεβαια υπάρχουν κασαι ακροδεξιες αποψεις στο πληθος ..Οπως και ..ακροδεξιες οργανωσεις .. Εσυ πιστευεις οτι μονο ο Συριζα και αλλες οργανωσεις της αριστερας .εδρασαν χθες; οι αλλοι ηταν ολοι απλως λαός..;
  οι χρυσαυγιτες και αλλοι οργανωμένοι ακροδεξιοι στο πηγαδι κατουρησαν; δεν παρενέβησαν; και αν ναι ..με τι ειδους συνθηματα; με ..αριστερα; ή μηπως με το ..»προδοτες»

 182. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Νοσφεράτε,
  η βαλίτσα φυσικά και πηγαίνει μακριά κι όσο θέλει ας πηγαίνει, ας απαντήσω
  α) το να πεις κάποιον προδότη δεν είναι οπωσδήποτε φασιστικό, αλλά ας δεχτώ ότι ήταν φασίστες συνειδητά. Ωστόσο, οι φασίστες χρησιμοποιούν το «προδότης» με τέτοια συχνότητα ορισμένοι αριστεροί χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν το «φασίστας», με ό,τι συνέπειες για το νόημα των λέξεων αυτών έχει η κατάχρηση.
  α2) θα έπρεπε, αλλά δευτερευόντως, γιατί το θέμα δεν είναι ο αποπροσανατολισμός σε δευτερεύοντα θέματα όπως η υπεράσπιση ενός λειψάνου του βαθέως ΠΑΣΟΚ που πρότεινε ο Καραμανλής για ΠτΔ, όπως τα καθεστωτικά ΜΜΕ επιδίωξαν και επιδιώκουν, αλλά ότι μπροστά τους είχαν τον εκπρόσωπο της πολιτείας ο οποίος έκανε την πάπια όταν παραβιαζόταν το σύνταγμα.
  γ) Αυτοί που κάνανε κριτική στο ΕΑΜ βοηθούσανε, ανεξαρτήτως αριστερών προθέσεων, τους Ναζί. Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Δε θα τους πούμε φασίστες, φυσικά, ας τους πούμε αμόλυντους από τον «αριστερό εθνικισμό» χρήσιμους ηλιθίους. Έτσι είναι καλύτερα;
  δ) Μαθητικές παρελάσεις ή παρελάσεις με συμμετοχή μαθητών σε εθνικές επετείους γινότανε και πριν από τον Μεταξά. Μην επιμένεις. Αλλά, το σπουδαιότερο είναι όχι μόνο ότι οι διαμαρτυρίες μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιούν κάθε υπαρκτή δημόσια-επίσημη συνάθροιση αλλά ότι οι διαμαρτυρίες της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσ/κη έγιναν σε στρατιωτική παρέλαση, όχι σε μαθητική. Αν οι μαθητές έριξαν μούντζες και γύρισαν αλλού (τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν), εσύ τους θεωρείς μεταξικούς ή φιλομεταξικούς;

 183. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλη Μπερναντίνα,

  Το σχόλιό μας δεν αφορούσε στα φρονήματά σου. Τα θεωρούμε δεδομένα. Για την οπτική σου εξέφραζε έναν κάποιον προβληματισμό. Γιατί νομίζουμε ότι τέτοιες απλουστεύσεις, μπορεί να βγάζουν ένα κατανοητό προσωπικό άχτι για διάφορα στραβά και ανάποδα (που είναι όμως κ α ι δικά μας δημιουργήματα), αλλά οδηγούν, κατά κανόνα, σε λάθος προσανατολισμούς.

  Τα λέμε

  ΥΓ Πιστοποιητικά; Εμείς; Σίγουρα έχει επέμβει η НКВД και άλλαξε στον υπολογιστή σου το «Left G700» σε «Β.Δ.Καργούδης»! 😉

 184. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ε θα απαντησω ..σε ίγο ..παντως δεν απαντησε σε ολα και ξεκαθαρα ας ειναι δικαιωμα σου
  προς το παρον δες το παρακατω ..

 185. Ο/Η bernardina λέει:

  Εμετός

 186. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  το ειδες Γιαννη; θεωρεις μηπως και αυτο » θα έπρεπε, αλλά δευτερευόντως, γιατί το θέμα δεν είναι ο αποπροσανατολισμός σε δευτερεύοντα θέματα»
  τωρα Γιαννη ας σταθω στο γ) Αυτοί που κάνανε κριτική στο ΕΑΜ βοηθούσανε, ανεξαρτήτως αριστερών προθέσεων, τους Ναζί. Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Δε θα τους πούμε φασίστες, φυσικά, ας τους πούμε αμόλυντους από τον «αριστερό εθνικισμό» χρήσιμους ηλιθίους. Έτσι είναι καλύτερα;
  —————
  εεγω σε ρωτησα αν τους εκανε καλά η …ΟΠΛΑ αλλά ας ειναι..θεωρεις οτι απαντησες
  και τωρα ..Που συμφωνα με καποιους ..φωστηρες της αριστερας και της »»πατριωτικής αριστερας» εχουμε το .νεο ΕΑΜ ; -οπως λεει π.χ ο …γιγαντας κυριος ΠΑΝΤΖΑΣ η ο αλλος γιγας ο .. Καζακης;* και τωρα μηπως οπιος τολμησει π.χ και πει ΤΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕς ΜΑς ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΤΕ ΡΕ ΒΛΗΜΑΤΑ ,μηπως θα αντιμετωπισθει οπως εκεινοι που κανενε κριτική στά ζαχαριαδικά;
  και αν ναι συμφωνεις με τετοια αντιμετωπιση π.απο το κ ΚΑΖΑΚΗ και τους ..οπαδους του;
  —-
  * που παρεμπιπτντως ειδε λεει με τα ματια του …..ευρωπαικο στρατο να ..αποβιβαζεται ετοιμος για μάχη

 187. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  δ) Μαθητικές παρελάσεις ή παρελάσεις με συμμετοχή μαθητών σε εθνικές επετείους γινότανε και πριν από τον Μεταξά. Μην επιμένεις.
  δεν επιμενω ..Επιμενω ομως οτι ο τυπος της μαθητικής παρελασης με κατηγοριοποιηση κατα υψος ,κατα φυλο ,σημειωτον ,εν ,δυο κλπ καθιερωθηκε επι ΜΕΤΑΞΑ..

 188. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  μολις ειδα-επιτελους – τον Μ Γλέζο να λέει οτι η επιθεσηη κατα του προεδρου αφορουσε μια μαδα 30 ατομων που δεν ειχε σχεση με το Συριζα..

 189. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ο Μ Γλέζος, ο ίδιος δήλωσε τα εξής:
  « Οι ύβρεις εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν πρώτον εναντίον του Θεσμού, δεύτερον εναντίον του αγωνιστή Κάρολου Παπούλια και τρίτον εναντίον οποιουδήποτε πολίτη.
  Τριπλή ήταν η ύβρις. Ο κ. Γλέζος τόνισε ότι αυτοί που έβριζαν, ήταν μειοψηφία και δεν μπορεί να κατηγορηθεί όλος ο λαός να κατηγορηθεί για 30 ανθρώπους »
  http://www.inews.gr/135/na-min-kalyptei-o-papoulias-me-to-kyros-tou-tin-kyvernisi.htm

 190. Ο/Η Τίμιος λέει:

 191. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Νοσφεράτε,
  μου δίνεις για να αποφανθώ βίντεο με χ.α. μέσα για να σου πω ότι αυτοί θεωρούν προδότη τον κάθε παπούλια άρα ότι όποιος κάνει λόγο για προδότες είναι χ.α. ή φασίστας;

  δε μου λες; τελικά παρέβη ή όχι ο Παπούλιας το σύνταγμα; μίλησε καθόλου για την παραβίασή του από τον ΓΑΠ; και πώς το αποκαλείς αυτό; επειδή κάποιοι (οι φασίστες) καπηλεύονται δια της κατάχρησής της τη λέξη προδοσία, δεν πρέπει κάπως να εκφραστεί η παραπλήσια αυτή συμπεριφορά; ή θεωρείς ότι η στάση τουκι ο πρόσφατος πολιτικός βίος του είναι άψογα, χωρίς πρόβλημα στο σημείο αυτό, επειδή πολέμησε τους ναζί;

  μετά, σχολιάζεις: «εεγω σε ρωτησα αν τους εκανε καλά η …ΟΠΛΑ αλλά ας ειναι..θεωρεις οτι απαντησες»
  κι εγώ σου απαντώ ότι μιλάμε για περίοδο πολέμου, κι εσύ με ρωτάς αν ήταν ηθικό ή ανήθικο να πάθουν κάτι το οποίο άνετα σε μια τέτοια περίοδο θα μπορούσε να κάνει οποιοσδήποτε. ευχαριστώ, προτίμησα να κάνω λόγο για το πραγματικό ζήτημα που έθεταν στη συγκεκριμένη περίοδο.

  «Επιμενω ομως οτι ο τυπος της μαθητικής παρελασης με κατηγοριοποιηση κατα υψος ,κατα φυλο ,σημειωτον ,εν ,δυο κλπ καθιερωθηκε επι ΜΕΤΑΞΑ..»

  Αλλά, πάλι αλλού το στρέφεις το θέμα από εμένα: εμένα με νοιάζει στις παρούσες, επίσημες δημόσιες συγκεντρώσεις να δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο να αποδοκιμάσει όσους έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι τιμούν το όχι, την 25/3, το πολυτεχνείο, τα θεοφάνεια, τον άι δημήτρη, το ραμαζάνι και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. εσύ ρωτάς αν είναι καλές ή κακές οι μαθητικές παρελάσεις.

 192. Ο/Η papoylis λέει:

  SinnaoiB

  κανένα πρόβλημα με το βίντεο αγαπητέ φίλε. Η καθυστέρηση στη δημοσίευση των σχολίων σου οφείλεται στο ότι αυτό το νικ που χρησιμοποιείς είναι πρωτοεμφανιζόμενο εδώ και η σπαμιέρα τα κράτησε για έλεγχο 😉

 193. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάγγο

  μη το ξαναφέρεις εδώ αυτό το ζήτημα , όχι γιατί με πονάει ( θα εξηγήσω παρακάτω ) αλλά γιατί δεν θέλω να έχω παρεδώσε και σχολιάκια – εξυπνάδες από την άλλη μεριά. Πέρσι τα Χριστούγεννα αν θυμάμαι ευχήθηκα σχεδόν μονολεκτικά άπαξ εκεί. Στη συνέχεια είδα αργότερα διάφορες μπηχτές και διαστρεβλώσεις σε ελάχιστες μάλιστα από αυτές απάντησα από το δικό μου τσαρδί. Το τελευταίο διάστημα πλέον ό,τι και να γραφτεί εκεί με αφήνει παγερά αδιάφορο.

  και η εξήγηση γιατί δεν με πονάει πλέον : γιατί απλά έχω εδώ το δικό μου κονάκι που μπορώ να φιλοξενώ αξιόλογους σχολιαστές και μερικούς γκαρδιακούς φίλους , όπου γράφω την μακρά μου απολογία προς τις γενιές που έρχονται . Μια απολογία σχεδόν ομφαλοσκοπική , απόλυτα μονήρη και προφανώς άχρηστη στους άλλους. Μια απολογία που οι νεώτεροι που διαβάζουν θα την πετάξουν στα σκουπίδια και καλά θα κάνουν 😉

  Πέρα λοιπόν από το γραπτό λόγο μας απομένει μόνο η από κοντά επικοινωνία , η γλώσσα των ανθρώπων δηλαδή και όχι των κονδυλοφόρων. Αυτό το ευλογημένο αγαθό το συνδυαζόμενο με βλέμματα , χειρονομίες και γλώσσα του σώματος και μια ζεστή αγκαλιά για το πολικό ψύχος που έρχεται. Σε αυτό τουλάχιστον ας ελπίζουμε…

 194. Ο/Η papoylis λέει:

  Και μια παρατήρηση για όσους εδώ κόπτονται για το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια , πρώτιστα ως θεσμού της κοινοβουλευτικής μα ς δημοκρατίας και μετά ως άνθρωπο και αγωνιστή :

  Θυμηθείτε , αν το ξεχάσατε , ότι ο γιωργάπης είχε προειδοποιήσει ένα χρόνο πριν ( αρχές του 2009 ) το δάμαλο ότι ΔΕΝ θα ψήφιζε Πρόεδρο στη Βουλή ( Τον Παπούλια…! ) για να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Τέτοια εκτίμηση στο θεσμό έχουν αυτοί που από τα καλοπληρωμένα ( και μη εισέτι οριστικά αδειοδοτημένα ) μικρόφωνα εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τη προσβολή του θεσμού.

  Σκεφτείτε λίγο επομένως για ποιά δημοκρατία κόπτονται και ξεσκίζουν τις ζαρτιέρες τους οι μούσιαλοι 😉 🙂

 195. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Γιαννη αυτα που λέω για τις παρελασεις -Μεταξά τα λέω γιατι εσυ πρωτος μου ειπες οτι τις (μαθητικέ ς παρελασεις) δεν τις καθιερωσε ο Μεταξας.. Ειχα την εμπερια ενος καλου και ξεκαθαρου συνομιλητη ..Τι μεσολαβησε και αρχισες τα ..κολπα..;
  επίσης για τα περι Χ Α.. δεν σταβαλα για να δεις… ποιοι λέν προδοτες ..Αλλά για να δεις οτι υπήρξαν οργανωμένες φασιστικές παρεμβασεις και δεν εκφραστηκε χθες μόνο ο..λαός και το Συριζα ..αλλά και αλλοι .και φυσικό δεν ειναι ..οι ακροδεξιοι δεν εχουν ..ψυχή; να μην κανουν κιαυτοι τα ..δικά τους
  – τα περι Συνταγγματος ..ασε ..μεγαλη κουβεντα κι εχει γινει ψωμοτυρι .. Πηγα στο σαιτ του Καζακη – και ειδα να εποικαλουνται το Συνταγμα και το 120 και μετα να ζητανε…την βοηθεια του στρατου ..(ισως νμιζουν οτι μιλαμε για το Συνταγμα της ..Τουρκιας οπου ο στρατος εχει δικαωμα παρεμβασης )

  Γιαυτο σου λέω ..μουρλα σκετη .. Ας ανοιξουν και λίγο το Συνταγμα και μετα να μιλάν για παραβιαση .. Οσο για το αν »δε μου λες; τελικά παρέβη ή όχι ο Παπούλιας το σύνταγμα» σου λέω καθαρα ΟΧΙ

  και οτι οποιος σουπε τυχον οτι ο προεδρος οπαρεβη το συνταγμα η εντελώς ασχετο βλήμα ειναι η εξυπηρετει περιεργες σκοπιμοτητες .. Τελος σε παρακαλώ γυρνα στον Γιαννη που γνωριζω -στα πραγματα που ξερεις καλά -για να μάθω κι εγω κατι απο σενα και ασε τα συνταγγματα και τις δηθεν» αντισυνταγματικοτητες» στα λογής λογής νουμερα και τυχοδιωκτες που λυμαινονταικαι το διαδικτυο και το…»κινημα» ..

 196. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  παπουλη »Σκεφτείτε λίγο επομένως για ποιά δημοκρατία κόπτονται και ξεσκίζουν τις ζαρτιέρες τους οι μούσιαλοι 😉 🙂 »
  ———————-
  ακου να δεις παπουλή ..Η στοιχειωδης ηθική αρχή της Δημοκρατιας ειναι να σεβεσαι την διαδικασια ..Η δημοκρατια Δεν εχει ουσια . με αυτή την εννοια αυτά τα περι ..πραγματικήςδημοκρατιας ειναι κατσι ατζουρι

  .. η δημοκρατιαειναι σεβασμός στην διαδικασια . Τουτεστιν απο την στιγμή που βγηκε με δημοκρατικό-συνταγματικό τροπο καποιος προεδρος το σεβεσαι ..Σεβεσαι την διαδικασια ..καταλαβες ΑΓΑΠΗΤΕ παπουλη ;
  αλλιως -αν δεν σεβομαστε τον προεδρο πως θα σεβαστουμε π.χτις εκλογές; το παιχνιδι παιζεται πια με χτυπήματα κατω απο την ζωη

  και μη μου πεις να το σεβαστουν πρωτα οι αλλοι και μετα εγώ .. κατανταει εντελώς παιδικό ….

  αυτά ..αντε τωρα συνεχιθσε με τους ..μοσιαλους και τα λοιπά ..Καλυτερα βεβαια θαταν να .σκεπτοσουν και κανα επιχειημα ουσιας.’

  .τΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΕΙΠε ΠΡΟΔΟΤΗ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΌ .. να η θυμομαστε την δημοκρατια μονο οταν καποιοι εχουν συμφερον να κανουν εκλογες για να τσιμπήσουν καμμια εδρα παραπάνω

 197. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  γιατί απλά έχω εδώ το δικό μου κονάκι που μπορώ να φιλοξενώ αξιόλογους σχολιαστές και μερικούς γκαρδιακούς φίλους
  ελπιζω να με θεωρεις εναν από … 😉

 198. Ο/Η kapetanios λέει:

  η σαπίλα και ο πολιτικός κρετινισμός σε όλο τους το μεγαλείο. Κρύβονται οι άχρηστοι πίσω από τους θεσμούς που οι ίδιοι καταπατούν κατά το δοκούν. Πατούν σε σκατά (ίσως ο κοντοχωριανός μου ο Παπούλιας πίστεψε, λανθασμένα, ότι ο στρωσεκάνε όταν έκανε λόγο για πλημμύρα σκατών στην Ελλάδα δεν τον συμπεριελάμβανε γι αυτό και δεν βγήκε να διαμαρτυρηθεί τότε…) και αναρωτιούνται γιατί βρωμά ο τόπος. Ευτυχώς να λέμε που δεν ζούμε σε προηγούμενες αλλά καθόλου μακρινές εποχές , τότε που αυτό το κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι ξεφτιλισμένοι στον τόπο και την κοινωνία θα οδηγούσε σε πραξικόπημα από καναν λοχία σωτήρα μας- κι άντε να πείσεις τους «κοπρίτες» μετά ότι η κοινοβΟλευτική δημοκρατία έχει λόγο ύπαρξης και ότι πρέπει να βγουν στον δρόμο για να την προστατέψουν! Ασταδιάλα μαλάκες

 199. Ο/Η kapetanios λέει:

  (και μετά θα ψάχναμε πάλι κανέναν ανόητο ιδεολόγο κομουνιστή να βγάλει το φίδι από την τρύπα και να επαναφέρει την δημοκρατία και τους θεσμούς ,τους οποίους κατηγορείται σήμερα ότι ανατρέπει- ότι να ναι ρε πούστη μου ακούς σε αυτόν τον τόπο αλλά είναι ίσως αυτή η ευλογία και η κατάρα του συνάμα )

 200. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  εγώ δεν επιχειρώ να δώσω μαθήματα δημοκρατίας του στύλ :

  «Άκου να δεις Παπούλη…»

  Επισημαίνω απλά με το τελευταίο μου σχόλιο ότι τις «διαδικασίες» και πέρα από αυτό την ΟΥΣΙΑ του δημοκρατικού πολιτεύματος την έχουν ήδη κουρελιάσει ( τουλάχιστον απέναντι στο θεσμό του Προέδρου ) αυτοί που τώρα τραβάνε τις κοτσίδες τους.

  Επομένως οι κραυγές «αγωνίας» τους για το ..πολίτευμα και τους θεσμούς που επί 40 χρόνια κουρέλιαζαν είναι η έκφραση της πραγματικής τους αγωνίας για το φινάλε αυτού του πολιτικού συστήματος ( ..πρόσεχε ΟΧΙ πολιτεύματος ) που πλησιάζει. Ειλικρινή αγωνία δηλαδή οι κυριούληδες εκφράζουν .. αλλά αγωνία για τη πάρτη τους.

  Τέλος σε βλέπω ιδιαίτερα ανασφαλή τελευταία 😉
  Είναι δυνατόν εσύ να με ρωτάς αν σε περιλαμβάνω ή όχι στους γκαρδιακούς μου φίλους ορέ Βάμπιρα ;;; 🙂

 201. Ο/Η papoylis λέει:

  Επίσης Βάμπιρα για να καταλάβεις που έχουν γραμμένους τους θεσμούς ΚΑΙ τις διαδικασίες διάβασε άλλη μια φορά το τελευταίο μέρος του κυρίως ποστ που αφορά την επιχειρηθείσα ντρίπλα της τελευταίας ( ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ) στιγμής στη ψηφοφορία για το πολυτέρας. Θα καταλάβεις πολύ περισσότερα από τέτοιες ..μικρολεπτομέρειες ………..

 202. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  »Τέλος σε βλέπω ιδιαίτερα ανασφαλή τελευταία 😉
  Είναι δυνατόν εσύ να με ρωτάς αν σε περιλαμβάνω ή όχι στους γκαρδιακούς μου φίλους ορέ Βάμπιρα ;;; 🙂 »
  AΓΑΠΗΤΕ ΠΑΠΟΥΛΗ ελπίζω να δικαιολογεις τν ανασφαλεια μου -αν σκεφτεις τις απιστευτες προβοκατισιες χαφιεδισμους ,συκοφαντιες και αλλες » πουσττσες’ εχω υποστει οχι μονο τα τελευται α πεντε χρονια αλλα και παρα πολύ πρσφατα απο… διαφορους 😉
  ‘οσο για το πουγραφουν τους θεσμους οι μεν (πασοκ ) οσο και οι δε ( σαμαραδοεθνοακροδεξιο λαικιστες και τα τσιρακια τους και οι λουστροι τους ) μου ειναι ..γνωστον ..και ευχαριστω για την πληροφορια .. Αυτο φυσικά δεν σημαινει πως θα τους γραφουμε και μεις ετσι ;
  τελος να πώ οτι θεωρώ απλώς κυνισμο το να βλέπουν την δημοκρατια εντελώς εργαλειακά και κατα πως τους βολευει (ζητωντας π.χ εκλογες οταν τους βολευει και καταγγελοντας τον σαπιο κοινοβουλευτσμό παλι οποτε τους βολευει(για να τσιμπήσουν κανα ψηφαλάκι και να βγει και κανας επιπλεον βουλευτής απο αυτουςπου καννουν κατα καιρους ψωμοτυρι την ..καταγγελια του ..συστηματος -κι ετσι να μπουν και αλλοι στο συστημα (συμφωνα με τηνν »κυκλοφορια των ελίτ) οι λογής..λογής λουστροι εκατερωθεν των πλευρω (η ..αμφοτερων των πλευρων )

 203. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  διορθθωση
  αν σκεφτεις τις απιστευτες προβοκατισιες χαφιεδισμους ,συκοφαντιες και αλλες ” πουσττσες’
  ” πουσττσες’=πουστιτσες

 204. Ο/Η papoylis λέει:

  Όχι Βάμπιρα

  ΔΕΝ τη δικαιολογώ αυτή σου την ανασφάλεια , τουλάχιστον σε ότι αφορά τη μεταξύ μας σχέση. Και λάβε υπόψιν ότι είναι μη παραγωγικό ( για να μη το πω αλλιώς 😉 ) να αναζητάς επιβεβαίωση για κάτι τέτοιο. Θα προσθέσω επίσης και το εξής :
  Από μένα να περιμένεις και κατανόηση και ανοχή και χώρο να εκφράσεις τις απόψεις σου ( σου έχουν δοθεί άπλετα : από τα τελευταία 700 σχόλια σχεδόν τα μισά , 347 , είναι δικά σου και τα δικά μου 139 ). Αυτό που ΔΕΝ πρέπει να περιμένεις είναι να σωπαίνω όταν κάπου έχεις άδικο ή όταν κολλάς με τις εμμονές σου. Και αυτή μου η στάση είναι , νομίζω , άξια για ένα γκαρδιακό φίλο 🙂

 205. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  παντως να πω πως οτι , ευτυχώς ,χθες αργα,ακουσα στην τιβι οτι επιτελους ο ΣΥΡΙΖΑ διαχωρισε και επισημα την θεση του απο τουςβρωμιαρηδεςπου εβριζαν χυδαια τον Προεδρο με φασιστικές εκφρασεις τυπου» προδοτης» κλπ ..Το Συριζα δηλωσε το αυτονοητο: οτι η Αριστερα ποτε δεν χρησιμοποιει τετοιες υβρεις ουτε υιοθετει τους προπηλακισμους .. Αν προσδοριζε και τον χωρο αποοπου προερχονται οι ανηκουστες υβρεις(προδοτης κλπ) ως ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ θαταν καλυτερα.. Την επμενη φορα εκτιμώ οτι θα το καννει -επιτελους -κιαυτο .

 206. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Αυτό που ΔΕΝ πρέπει να περιμένεις είναι να σωπαίνω όταν κάπου έχεις άδικο ή όταν κολλάς με τις εμμονές σου.
  δεν περιμενω να ..σωπαινεις . στοιχειωδη επιχειρρηματα περιμενω να αποδειξουν οτιο αυτά που μου ..προσαπτεις ως ..εμμονες ,ειναι πραγματι ..εμμονες .
  και μαλλον θα περιμενω εσαει 😉
  κατα τ’αλλα ..ναι..πιστευω οτι εισαι φιλος cordiale q)

 207. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  θεωρω εξαιρετικό το σχολιο του
  Sinnaoib
  29/10/2011 στις 5:35 μμ
  ————————-

 208. Ο/Η bernardina λέει:

  Νόσφη,
  εμμονή είναι όταν επιμένεις να περιφέρεσαι ανά τας διαδικτυακάς ρύμας, να συγχρωτίζεσαι με γνωστούς βλακέντιους που παριστάνουν τους βαθυστόχαστους αναλυτές και υπερασπιστές των αδυνάτων και να σπαταλάς χρόνο και φαιά ουσία πασχίζοντας να αλλάξεις γνώμη στα αγύριστα δήθεν προοδευτικά/αριστερά αλλά στην πραγματικότητα βαθύτατα συντηρητικά και αντιδραστικά κεφάλια τους.
  Εμένα, τουλάχιστον, μου έγινε μάθημα. Μέα κούλπα και δεν το ξανακάνω. Το πολύ πολύ εδώ, που τουλάχιστον ο οικοδεσπότης ξέρει το χρώμα των ματιών μου και ξέρω το δικό του… Γιατί όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρων οι κότες (που περνιούνται για κόκορες λειράτοι).

  (Και για να προλάβω τα υπερευαίσθητα και εύθικτα Λεφτόπουλα, δηλώνω ότι δεν εννοώ αυτούς. Εντάξει; 😉 )

 209. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  μπερνυ ναι αυτο ειναι εμμονη.. Φυσικά ελπίζω οτι αναμεσα στους πατενταρισμενους βλάκες θα βρεθει και κανενας mexri tvra σιωπηλος και καποια στιγμή θα ξεσπασει (οπως εκανες εσυ με το θαυμασιο ξεσπασμα σου εδω) δειχνοντας στους βλακεντιους που νομιζουνοτι οι πιπες που μας πουλάνε ειναι σοφιες(ενώ εναι απώς πιπες) αλλά συμφωνώ οτι η αναμονή μου αυτή καταντα ..εμμονικη 😉
  θα περιμενω λιγο ακομη κα ετα θα ..αποσυρθω (για να διαβασω το Encore του ΛΑΚΑΝ )
  ευτυχώς που ειδα οτι πλήν της Μπερνιδος και ο φιλτατος Sinnaoib αρχισε να μπαινειθ στο χορο για να την πει στoυς παπαρολογους
  μακαρι να πολλαπλασιαστου οι φωνές των οσων αντιστεκονται στην υστεριική εκστρτεια των καιροσκοπων για να γλυτωσω κιεγω απο τις εμμονες

  για να παραμεινω λοιπόν στο πνευμα των ημερων ΛΕΩ ΣΕ καθε φιτζουλα ΠΟΥ νομιζει οτι χρησιμοποποιωντας εκφρασεις τυπου ( γα%$#$#στε, θα σαςγ%$##ΜΕ ΑΡΧε$$ΔΙΑ,ΠΡΟ$$6ΤΕς ΚΑΙΛΟΙΠΆ οτι γινεται ετσι ..επαναστατης και …αριστερος
  οτι λένε πιπες και cazzi azzuri…

 210. Ο/Η Left G700 λέει:

  Εντάξει!

 211. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νομίζω ότι αυτό που βιώνουμε είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συντηρητικοποίηση του πολιτκού και κοινωνικού ..στίβου.
  Φυσικά σε ένα τέτοιο έδαφος όλα είναι πιθανά και ο κίνδυνος που περιγράφετε(αι) είναι υπαρκτός.
  Όμως έχει σημασία να δούμε ότι η επιλογή του «αντιφασιστικού» μετώπου, ως κύριος πολιτικός στόχος πιθανόν να είναι προβληματική, για κάποιους από τους ακόλουθους λόγους.
  .Εγκαταλείπεται το κύριο ζήτημα που είναι η αντιμετώπιση της επαπειλούμενης οικονομικής εξαθλίωσης, βασική αιτία για τα φαινόμενα διάρρηξης κοινωνικής συνοχής.
  Θεωρείται το παραπάνω ως τετελεσμένο, κάτι που είναι λάθος και ως σχήμα πρωθύστερο ακυρώνει την ΄’οποια αξιοπιστία όσων θέτουν το στόχο του «αντιφασιμού» ως κινούσα πλευρά για την περίοδο.
  Αθωώνει (πολιτικά) όσους επί της ουσίας δεν μπόρεσαν να δώσουν τις μάχες για το ότι δημιουργήθηκαν οι όροι του προβλήματος (τόσο τους ..καθεστωτικούς, όσο και τους άλλους που ανέλαβαν αυτόν το ρόλο οικειοθελώς, δεν τους υποχρέωσε κανένας).
  Με αυτόν το τρόπο μια δήλωση ένταξης στο Μέτωπο της υπεράσπισης της Δημοκρατίας είναι αρκετή, δίνοντας τη δυνατότητα να αναπαράγονται οι πολιτκές προτάσεις που συνέτειναν στη διαμόρφωση του προβλήματος, αφού στο τέλος υπάρχει και η ..εξομολόγηση και η άφεση αμαρτιών.
  Το παραπάνω δεν με ενδιαφέρει και τόσο , αυτό που θεωρώ σοβαρό είναι το να συνεχίζεται η κατά το δοκούν συμπεριφορά χωρίς αξιολόγηση για το κάθε προτεινόμενο βήμα.

  Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας.
  Αν κάποιος δεν «σκύβει το κεφάλι» και πληρώνει ..τα …α@@@@@ τους, διότι θεωρεί άδικο να δώσει κάτι άλλο, ο μόνος τρόπος να τον υποχρεώσεις είναι να φοβάται ότι αν δεν δώσει κάτι παραπάνω θα χάσει κάτι υπέρτερο του (έτσι και αλλιώς) χαμένου.
  Αν σήμερα ζητάει το δικαίωμα στην «έκφραση της αγανάκτησης» , αύριο (αν τα πράγματα σε επίπεδο κοινωνικής διάλυσης συνεχίσουν) θα ζητάει λύσεις για την αποκατάσταση του πλαισίου λειτουργίας του κοινωνικού χώρου και τέτοιες λύσεις δεν έχουν να κάνουν με βάθεμα της άμεσης δημοκρατίας.
  Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι το παραπάνω είναι ..αντικειμενικό και ότι τα διλήμματα με τους θεσμούς ή με το Λοχία , στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ τους ΕΚΦΡΑΣΗ, όχι μόνο δεν βοηθάνε, αλλά καίνε την όποια τέτοια πιθανότητα για (ότ)αν χρειασθεί.
  Έτσι, με λύπη μου, θα διαφωνήσω (εν μέρει) με κάποια από τα περιγραφόμενα στο τελευταίο σχόλιο του Συνεργάτου μου, τονίζοντας ότι …διαφωνώ με τον Παπούλη ..οπωσδήποτε (χο χο χο)

 212. Ο/Η nosfy λέει:

  »
  με λύπη μου, θα διαφωνήσω (εν μέρει) με κάποια από τα περιγραφόμενα στο τελευταίο σχόλιο του Συνεργάτου μου,»
  δεκτον σοφε.

 213. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Τα σκεφτόμουν όλα αυτά των ημερών, και καρφώθηκαν εντός μου λέξεις κι έννοιες για δηλητήρια και φαρμάκια.
  κι αμέσως μετά, πήρα να παίζω ασεβώς με εκείνες τις αγαπημένες μου τις «Γάτες τ Άη Νικόλα» ιστορημένες
  «με τον τρόπο του Γ.Σ».

  Μισή ντροπή δική μου λοιπόν για την ασέβεια, και μισή δική σας για την αδιακρισία(!) …
  ————————————————————————————————————————————

  Τί νὰ σοῦ κάνουν οἱ ταλαίπωρ /οι /ες
  παλεύοντας καὶ πίνοντας μέρα καὶ νύχτα

  /τους εξευτελισμούς αφεντικών κι αρχόντων για να ζήσουν /

  τὸ αἷμα τὸ φαρμακερὸ τῶν ἑρπετῶν.
  Αἰῶνες /εξευτελισμούς αφεντικών κι αρχόντων / φαρμάκι,
  γενιὲς /ολοκληρες εξευτελισμούς αφεντικών κι αρχόντων / φαρμάκι..

  «Γραμμή!» ἀντιλάλησε ἀδιάφορος ὁ τιμονιέρης.
  *** *** ***

  Του Μιθριδάτη κατιόντες, τώρα,
  σαν τ’ Άη Νικόλα τα φαρμακωμένα τα γατιά,
  γυρνάνε μες την έρημη, την αλωμένη πόλη,
  κι όπου τους βρουν,
  αφεντικά κι αρχόντους εκπεπτοκώτες,
  «Προδότη», φτύνουν, απ το φαρμάκι εκείνο που εντός τους μαζευόταν,
  απ «τὸ αἷμα τὸ φαρμακερὸ τῶν ἑρπετῶν…»
  «Αιώνες φαρμακι», βλέπεις, «γενιές φαρμάκι…»

  «Γραμμή!» ἀντιλάλησε ἀδιάφορος ὁ τιμονιέρης.

 214. Ο/Η nosfy λέει:

  Καργουδη ευστοχο και εξαιρετικο αν και πικρο σα φαρμακι.

 215. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Νοσφεράτε,
  αυτα που λέω για τις παρελασεις -Μεταξά τα λέω γιατι εσυ πρωτος μου ειπες οτι τις (μαθητικέ ς παρελασεις) δεν τις καθιερωσε ο Μεταξας.. Ειχα την εμπερια ενος καλου και ξεκαθαρου συνομιλητη ..Τι μεσολαβησε και αρχισες τα ..κολπα..;
  Ποια κόλπα άρχισα; εξήγησέ μου. Είναι αποπροσανατολισμός να υποστηρίζεται ότι τις καθιέρωσε ο Μεταξάς, αυτή τη στιγμή που οι μαθητικές παρελάσεις χρησιμοποιούνται ως διαμαρτυρία στην πολιτική αυτή. Είναι άλλο πράγμα να μιλάς γενικά για μια εκδήλωση και άλλο το ποιες διαστάσεις και χρήσεις μπορεί σε ορισμένες περιστάσεις να αποκτά η εκδήλωση αυτή. Αυτή τη στιγμή κάτι που δεν ξεκίνησε από τον Μεταξά αλλά διαμορφώθηκε από αυτόν, χρησιμοποιήθηκε κατά μιας αυταρχικής πολιτικής. Του χρόνου μπορεί να έχει απλώς τον μιλιταριστικό της χαρακτήρα. Για σήμερα όμως, κάνεις λάθος. Η χρήση και η ερμηνεία παλαιότερων συμβόλων και χειρονομιών με εντελώς άλλο τρόπο είναι κάτι που πάντα συμβαίνει. Τι μεσολάβησε, λοιπόν, κι εσύ αρχίζεις τα κόλπα να στρέφεις αλλού τη συζήτηση, τη στιγμή που οι επίσημοι αποχώρησαν από μια στρατιωτική και όχι μαθητική παρέλαση;

  Ας ανοιξουν και λίγο το Συνταγμα και μετα να μιλάν για παραβιαση .. Οσο για το αν ”δε μου λες; τελικά παρέβη ή όχι ο Παπούλιας το σύνταγμα” σου λέω καθαρα ΟΧΙ
  δηλαδή, υποστηρίζεις ότι το Μνημόνιο δεν χρειαζόταν να επικυρωθεί με 180 βουλευτές. Κι αυτό επειδή εμπιστεύεσαι τις αποφάσεις των συγκεκριμένων δικαστηρίων. Αυτών που αθωώνουν όλους τους απατεώνες και μεγαλομαφιόζους της Ελλάδας, από ένα απλό εργατικό ατύχημα ώς χρέη στο Δημόσιο και υποβρύχια και μίζες. Δεν υπάρχει, λοιπόν, πάρε-δώσε, και οι δικαστές της Ελλάδας είναι τόσο ανεξάρτητοι από τους πολιτικούς όσο οι Ιταλοί και οι Αμερικάνοι. Γι’ αυτό και η κρίση τους ότι δεν ήταν αντισυνταγματικός ο τρόπος ψήφισης του Μνημονίου είναι η αλήθεια. Άμα πεις κι ότι θεωρείς τις Ανεξάρτητες Αρχές ανεξάρτητες, τι άλλο να πω; μιλάμε για άλλα σύμπαντα.

  τα περι Χ Α.. δεν σταβαλα για να δεις… ποιοι λέν προδοτες ..Αλλά για να δεις οτι υπήρξαν οργανωμένες φασιστικές παρεμβασεις και δεν εκφραστηκε χθες μόνο ο..λαός και το Συριζα ..αλλά και αλλοι .και φυσικό δεν ειναι ..οι ακροδεξιοι δεν εχουν ..ψυχή; να μην κανουν κιαυτοι τα ..δικά τους

  Και, αφού δεν ήσουν στην παρέλαση, ποιος σου είπε ότι όλοι αυτοί που διαδήλωναν κατά των επισήμων, οι οποίοι εκφράζουν την κρατούσα πολιτική, είναι πλειοψηφία ή φασίστες ή επιρρεπείς στην χ.α. και ζητούν χούντα; Είσαι κατά των αποδοκιμασιών επειδή υπήρχαν και χ.α.; Τότε σε κάθε περίπτωση να είσαι κατά οποιασδήποτε διαμαρτυρίαςγια οποιοδήποτε θέμα επειδή σε αυτήν θα παρεισφρύουν, ως τμήμα του λαού -πολύ μικρό ωστόσο-, φασίστες. Με τη Μπακογιάννη και τον Μάνο και το Βήμα και τον Μανδραβέλη, επειδή φωνάζουν και οι φασίστες. Η καλύτερη βοήθεια. Δεν διαφωνώ ότι πρέπει να απομονώνονται. Αλλά, για πες, ήταν η πλειοψηφία; Αυτοί ήταν το επίκεντρο της διαμαρτυρίας; Από αυτούς περιμένει ο κόσμος να φωνάξει; Επειδή τα χουντοκάναλα αποπροσανατολίζουν το πρόβλημα από τις διαμαρτυρίες στο αν προσβλήθηκε κάποιος που έχει εκλεγεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ΠτΔ; Για πες; πέρα από την κλάψα του που τον είπαν προδότη,μήπως σχολίασε το γεγονός ότι δεν τον θέλει ο κόσμος θεωρώντας τον ταυτισμένο, λόγω της σιωπής του, με την πολιτική της κυβέρνησης; Σιγά μην τον νοιάζει. Που τον θίξανε, κλαίγεται. Λες και του αμφισβήτησε κανείς την αντιφασιστική του δράση, πλην χ.α. φυσικά. Αλλά, είπαμε: όπως το πρόβλημά μας είναι αν καλώς μέσω των φετινών μαθητικών νπαρελάσεων διαμαρτύρονταν κι οι μαθητές κι όχι αν οι μαθητικές παρελάσεις γενικά ή στη σημερινή μορφή είναι μεταξικές στον τύπο, έτσι, και η εστίαση στο αν θίχτηκε ο ΠτΔ και όχι αν καλώς οι επίσημοι αποδοκιμάστηκαν είναι αποπροσανατολισμός σε υπαρκτά δευτερεύοντα θέματα.

  και για κάτι άλλο που είπες στον Παπούλη

  Η δημοκρατια Δεν εχει ουσια . με αυτή την εννοια αυτά τα περι ..πραγματικήςδημοκρατιας ειναι κατσι ατζουρι.. η δημοκρατιαειναι σεβασμός στην διαδικασια . Τουτεστιν απο την στιγμή που βγηκε με δημοκρατικό-συνταγματικό τροπο καποιος προεδρος το σεβεσαi

  Οι «δημοκρατικές διαδικασίες» δεν είναι η ουσία της δημοκρατίας. Αυτό είναι γνωστό από την εποχή της αθηναϊκής Δημοκρατίας, όταν «έπαιζαν», όποιος και όποτε μπορούσε, με τον χρόνο διεξαγωγής των ψηφοφοριών και με τον καθορισμό του ορίου παρόντων στην ψηφοφορία Αθηναίων που ήταν απαραίτητος για να θεωρείται αυτή έγκυρη. Κι έτσι να ψηφίζουν οι δικοί του και να είναι απόντες από την ψηφοφορία οι «άλλοι». Το ίδιο συμβαίνει κατά κόρον σε κάθε δημοκρατική διαδικασία, από τυχαίες συνελεύσεις μέχρι ό,τι άλλο θες. Πάρε παράδειγμα τις Ανεξάρτητες Αρχές ή το εκλογικό σύστημα ή την μη ψηφοφορία των αποδήμων πολιτών ή τη διαπλοκή μεταξύ νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. Μπορεί όλα να γίνονται νομότυπα, αυτό δε σημαίνει ότι είναι νόμιμα και δημοκρατικά. Από κάποιους άκουγα πριν από χρόνια ότι δεν ισχύει το «είναι νόμιμο άρα ηθικό». Τώρα άλλαξε;

 216. Ο/Η nosfy λέει:

  1) τα περι μαθητικών παρελασεων και ποιος τα καθιερωσε ειναι κατι που αρχισες εσυ και ειναι ασχετο με τα υπολοιπα. εγω απλώς θυμισα οτι ετσι οπως ειναι σημερα διαμορφωθηκαν επι ΜΕΤΑΞΑ , τα υπολοιπα απλώς κολπα.
  2) το αυτο περι του προεδρου. Εγω ειπα και ξαναλέω οτι οποιος μιλά περι ..αντισυνταγματικών ενεργειων του..Προεδρου ειναι η ασχετο βλήμα η θρασυτατος.
  Του Προεδρου..καταλαβες Γιαννη;

  ..προτιμώ να τους θεωρω ασχετους οπως εκεινους που μαζευαν υπογραφες πριν 11 χρονια κα πηγαν στο Προεδρο και ζητησαν να γινει δημοψηφισμα και ο τοτε Προεδρος τους ειπε: παιδια δεν προβλέπεται απο το Συνταγμα και αυτοι αρχισαν να τσιριζουνε και να χτυπάν τοπόδι τους κατω και απειουσαν οτι θα κρατησουν την αναπνοή τους μεχρι να σκασουν (αντις να ανοιξουν κανα Συνταγμα ) μεχρι που ηρθε στα πραματα η Δεξια του Κυριου και πήραν τις επιδοτησουλες τους απο την ΕΕ και ..το ξεχασαν
  3) περι φασιστων . οποιος δει τα δικά μου σχολια με ειλικρινεια θα αντιληφθει πώς δεν μιλουσα εεπ’ουδενι για τις διαμαρτυριες γενικά .

  Περιοριστηκα στην συγκεκριμμένη ομαδα που εκστομιζε συστηματικά τη λέξη»προδοτης» και προσβαλλε σκοπιμα τον Προεδρο . Την συγκεκριμμένη ομαδα αυτή(που κατασ την γνωμη μου ειναι ακροδεξια γιατι ακριβώς επικεντρωνοταν στο..»προδοτης » και στα..εθνικά και ουχι στα θεμματα πειναςκλπ) αποκηρυξε και κατηγγειλε και ο Μανώλης Γλεζος (και εν τελει και ο Συριζα)
  αυτα σε οτι αφοιρα τα δικα μου σχολια.τωρα γιαννη αν θελεις μεσω εμου να ..τα ακουσει η πεθερα ,πασο και παω και γώ για ..ποκα(για σιεστα)
  – τα αλλα μετα τη σιεστα (η και οχι —-για να μή μου τη λεει ο παπουλης(εμμέσως πλην ..σαφως) οτι κανω πολλά σχολια. 😉 )

 217. Ο/Η nosfy λέει:

  φυσικά για το αν εχει ουσια(ουσιακριτικά,πλατωνικά η θεολογια) η Δημοκρατια η αν ειναι κυριως διαδικασια χωρις μια καποια υπερβατική νομιμοποιηση (μια λατωνική αναφορα στνον κοσμο των ιδεων η στον παραδεισο των χριστανών( οπως θαθελαν οι ..»ελεω θεου δημοκρατες) θα ακολουθησει ιδιαιτερο σχολιο
  αυτά για τα τερτιπια και της κωλυσιεργιες της Αθηναικής δημοκρατιας Γιαννη (πολύ ενιαφεροντα ομολογουμενως και ευχζαριστω) πεστα στον Παπολύλη (αφου πρωτα ξαναδεις τα τελευται του σχολια περι..διαδικασιων ..

 218. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Νοσφεράτε,
  κι εμένα δεν είναι πρόβλημά μου να καταδικάζεται αυτό που καταδικάζεις. Με την λανθασμένη ιεράρχηση δεν συμφωνώ. Αν δεν με καταλαβαίνεις και πρέπει να πάω κι εγώ για πόκα, να πάω βρε. Ο Σύριζα είναι ένα κόμμα το οποίο όπως άργησε να καταδικάσει τους ακροδεξιούς σήμερα, έτσι και το ’08 άργησε να καταλάβει ότι αργώντας να καταδικάσει τα μπάχαλα δεν βοήθαγε αλλά πολεμούσε τις διαμαρτυρίες για τη δολοφονία. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι το νόμιμο δεν είναι ηθικό, και δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από αυτό, όταν τίθεται θέμα της ουσίας (όχι υπερβατικής ντε και καλά) δημοκρατίας

 219. Ο/Η papoylis λέει:

  Γιάννη

  το γεγονός ότι ΔΕΝ ψηφίζουν οι απόδημοι το θεωρώ θετικό. Ας πάνε στη χώρα που ζουν και φορολογούνται να κάνουν κουμάντο. Τα σχέδια του δάμαλου αλλά και του γιωργάπη να τους δώσουν δικαίωμα ψήφου είναι για μένα ΕΚΤΡΟΠΗ… κατά τα λοιπά συνεχίστε με το νοσφεράτο… δεν έχω κάτι άλλο να πω στη μεταξύ σας συζήτηση

  Νόσφη

  μη με ανακατεύεις στη συζήτηση που έχεις με το καλό συσχολιαστή Γιάννη. Έχετε πολλά μεταξύ σας να πείτε , όπως και παλαιότερα … 😉

  Βάγγο

  Το Σεφερικόν πόνημα στη σημερινή του εφαρμογή προϋποθέτει και «τιμονιέρη». Θα υπονοείς προφανώς το Πρόεδρο ΜΑΟ… 😉

 220. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Β.Δ.Καργούδη,

  Αυτή την ποιητική παραλλαγή που έγραψες, θα μπορούσε να τη γράψει κάποιος ανθρωπάκος, ο οποίος είπε τον Παπούλια προδότη (γιατί ποτέ δεν έμαθε -ή δεν του εξηγήσατε καλά- 😉 πώς λειτουργεί στα κρυφά και πώς στα φανερά η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία). Και θα την έγραφε αντί απολογίας στις κατηγορίες ότι είναι φασίστας μόνο και μόνο γι’ αυτό που εκστόμισε[*]. Όχι εσύ. Από εσένα δεν κολλάει. Νομίζουμε ότι κάτι δεν πήγε καλά. Εκτός κι αν έχουμε να κάνουμε με αλλαγή γραμμής, (την οποία, εκτός από τον τιμονιέρη, θα τη χειροκροτήσουμε κι εμείς! 😉 ).

  Τα λέμε

  [*] Το γεγονός ότι αυτή η αντίφαση δεν έγινε αντιληπτή από μερικούς που βαφτίζουν φασίστα όποιον είπε τον Παπούλια προδότη και σε επαινούν για τη δημιουργική προσαρμογή δεν σημαίνει τίποτε. Άμα δεν μπορείς να διαβάσεις the lines, είναι ποτέ δυνατόν να διαβάσεις between the lines; 😉

 221. Ο/Η nosfy λέει:

  αγαπητε παπουλη πως μπορω να κανω απερισπαστος μια κουβεντα με τον πραγματι ενδιαφεροντα και εξαιρετικο συνομιλητη φιλο Γιαννη -οπως καναμε παλια και που ομολογω πως μεχει λειψει -0ταν καθε φορα -μα καθε -που παει να ανοιξει μια σοβαρη κουβεντα εδω μεσα πεταγονταιι οι συνηθεις πορδες που προσπαθουν να προκαλέσουν την προσοχή; ασε που αν ασχοληθώ με τις πορδες θα με κατηγορησεις οτι εκτιθεμαι .. Γι αυτο κι εγω παω για..ποκα -και παλιοφιλε Γιαννη ελα στο μπλογκ μου (οπως παλια)να συνεχισουμε την κουβεντα επ απειρον και χωρις κλανιες(εχω μοντερναιζεησιον)
  παπουλη με συγχωρεις ¨;)

 222. Ο/Η nosfy λέει:

  και για να τελιωνουμε με την ..θεωρια οτι την λεξη προδοτης την εκστομισαν καποια καυμένα ..ανθρωπακια παραπλανημενα που χρεηζουν ..διαπαιδαγωγησης
  δειτε προσεκτικά τ βιντεο:


  μετα διαβαστε και παλι το λινκ
  http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/10/28/martyria-akrodexios-papoulias
  και πειτε μου α αυτο δεν ηταν η πιο στημενη προβοκατσια εναντι του Προεδρου που κατα συνταγμα (που το επικαλοιυνταιν καποιοι οταν τους βολευει ) ειναι ο εκφραστης και ρυθμιστης του πολιτευαματος ;

 223. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  @NOSFY, έτσι κι αλλιώς, από καιρό σου χρώσταγα κάποια λόγια (και όχι μονο)
  από καρδιάς.
  Oύτε επιδοκιμασιας σημαντικά, ούτε διαφωνίας.
  Κατανόησης μόνο…

  Και ΣΥΝ-ΠΑΘΕΙΑΣ, το αίσθημα δλδ του να μπαίνει κανείς ακριβώς στα παπούτσια του άλλου!
  (Καμιά σχέση δλδ με συμπάθειες και τα ρέστα)

  ΣΥΝ-ΠΑΘΕΙΑΣ, για το πόσο μπορεί
  «να υποφέρει ένας ευαίσθητος φαρμακοποιός που διανυκτερεύει…»
  (με τον τρόπο του ΓΣ κι αυτό)
  σ αυτήν εκεί πάνω την κωλούπολή μας.

  Που η μοίρα της η ανισόρροπη, την έφερε, στην τελευταία της στροφή, να παριστάνει,
  -μακιγιαρισμένη τόσο χονδροειδώς τραγικά, όσο μόνο οι κλόουν ξέρουν & μπορούν –
  τον Βόρειο προμαχώνα της μικροΕλλαδικής καθυστερημένης & αντιδραστικής εσωστρέφειας.

  Στο ζουμί τώρα:
  Όσο κι αν σε τελευταία ανάλυση το πολιτικό απόσταγμα των γεγονότων στις παρελάσεις,
  παραπέμπει
  στα αξιακά υπόγεια (και πιο κάτω, αν έχει) του μικροασστικού καθημερινού φασισμού (Ρομ),
  επιμένω στη διάσταση που προσπάθησα να υπερασπιστώ με την «στιχοπλοκική» κακοποίηση ενος έργου που με σημάδεψε απ τα εφηβάτα μου:

  Οι μέρες μας δλδ, πέρα από προθέσεις, στοχεύσεις και σχεδιασμούς, εκείνο που προεχόντως καταφέρνουν
  (και εξ αυτού εγγράφουν και υποθήκες διακεκριμένης ιστορικής τους καταγραφής)
  είναι ότι ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ πολιτικά ΑΠΟ-ΕΝΟΧΟΠΟΙΩΝΤΑΣ την Ηθικά,
  τη βαθειά κρυμμένη επιθυμία-ανομολόγητο πόθο του διπλανού μας μικροαστικού τέρατος,
  να πάρει όσο πιο συμπυκνωμένα στο χρόνο μπορεί,
  ΤΗΝ εκδίκηση
  *για όσες κατουρημένες ποδιές «αναγκάστηκε» (από ποιόν άραγε;) να φιλήσει,
  *για όλους τους καθημερινούς εξευτελισμούς με τις ατέλειωτες ώρες αναμονής στα γραφεία απερίγραπτων τύπων
  * για όλες τις ρεβεράντζες, τις κάμψεις & τις υποκλίσεις αντικαθιστούσαν στην κρίσιμη στιγμή τις Χριστοπαναγίες που ήθελε(;) η
  (βαθύτατα διεφθαρμένη, ωστόσο, πέρα απ το «εκ κατασκευής ηττημένη»)
  ψυχούλα του, κλπ κλπ

  Ν΄σαι καλά, και καλό σου κουράγιο.
  Το χρειαζόμαστε όλοι, αλλά μερικοί εξ ημών, ακόμα περισσότερο…

 224. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Καργουδη ευχαριστω κι εγω απο καρδιας (ολοι ..καρδδιακοι θα γινουμε ..φιλοι εννοειται) τωρα σε σχεση με τις αυριανες ..πρωτοβουλιες του Τισπρα
  βαζω κι εδω ενα σχόλιο που εβαλα και στου Σαραντακου
  ε οτι αφορα τον Προεδρος καιτο Συνταγμα .. Οπως ξερε ο καθε στοιχειωδως εγραμματος το Συνταγμα μας μετα την αναθεωρησητου 1986 δεν δινει στον Προεδρο τις εξουσιες που ειχε ο Καρμανλής ο Α π.χ .

  . Ουσιαστικά ο Προεδρος δεν εχει καμμια δυνατοτητα να παρει ..πρωτοβουλιες … Αν παρει(παρα και εναντια στο Συνταγμα ) ΤΟΤΕ θα εχουμε συνταγματική εκτροπή ..

  Με αυτη την εννοια αν ο Τσιπρας π.χ αυρριο του ζητησει να ..διαλυσει την βουλή και να κανει εκλογές π.χ ( ελπίζω να μην ) θα ρεζιλευτει οσο και οι εκπροσωποι της Εκλησιας που ειχαν μαζεψει εκεινες τις υπογραφες για τις ταυτοτητες και πήγαν στον τοτε προερο για να ζητησουν ..Δημοψηφισμα και ο Προεδρος τους ειπε πανω κατω ..Ρε παιδια ριξτε καιμια ματια στο Συνταγμα αφου ..επικαλειστε το …Συνταγμα
  —————————————

  και θαθελα να απαντησω και στον Γιαννη που μου θυμισε το 2008 το Συριζα και τα ..μπα;χαλα
  Γιαννη , Οπως ξερεις εσυ τουλαχιστον υπερασπιστηκα οσο μπορουσα και τον Δεκεμβρη -ανεξαρτητως ..μπχαλαν , γιατι ο Δεκεμβρης δεν ηαν μόνο η κυριως τα μπαχαλα – ηταν μια ολοκληρη νεολαια που αναζητουσε μια διεξοδο , αλλά και τον Συριζα απο τις επιθεσεις σχεδόν ολων (μεχρι σημειου να με ..ταυτισουν με το Συρζα)
  και καλά εκανα ..σουχω πει αλλου τις αρχες μου ..Θα υπερασπιζομαι καθε αντιφασιστική δυναμη απο τι επιθεσεις του φασισμου και του ακροδεξιου εθνολαικισμου( και των λογης λογής .. παραφερναλιων του)
  αυτο δεν σημαινει οτι θα υπερασπιζομαι και καθε Μαλακια του Συριζα
  και τωρα τελευταια -απο τοτε που μπλεξανε τα μπουτια τους με τον ..αριστερο εθνολαικισμό κανουν πολλές ΜΑΛΑΚΙΕΣ

 225. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  ορισμένες αναφορές σου στο χθεσινό σχόλιο των 5:59 μμ είναι απαράδεκτες. Την επόμενη φορά πέφτει μπαλτάς :mrgreen:

 226. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Παπουλη οπως βλεπεις κρατησα χαρακτηρα παρα τον ορυμαγδο καθωσπρεπισμου που επεσε εδω μεσα. Καλα φυσικα δε θα μιλησω για τη χυδαιοτητα εναντιον του Κουρακη. Τζαμπα κοπος η ενασχοληση με ρεταλια.

 227. Ο/Η papoylis λέει:

  Είσαι και συ ορέ Χρήστο ώρες ώρες……. !

  Λες και το πρόβλημα είναι ο …. Κουράκης 😉

 228. Ο/Η bernardina λέει:

  Νόσφη, όταν προσυπέγραφες την ευχή μου προς πάσα κατεύθυνση ήταν μια σοφή κίνηση γιατί βλέπεις, κάποιοι μέσα σ’ αυτό το σχήμα των 360 μοιρών θα όφειλαν να ξεχωρίζουν τον Θεσμό από το Πρόσωπο. Γιατί όταν αυτοί οι κάποιοι ξεχνούν ή «ξεχνούν» να το κάνουν, οι νύχτες αργά ή γρήγορα γεμίζουν κρυστάλλους. Και πιότερο από τον ολοκληρωτισμό των «αποπάνω» -αφού από κει δεν περιμένω και τίποτα καλύτερο- με τρομάζει ο ολοκληρωτισμός των «γύρω» ειδικά όταν έρχεται η στιγμή να φορέσει το προσωπείο του «δίκιου» των «πολλών».

 229. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Παπς ειμαι ωρες ωρες ειμαι και μερες μερες. Κι οπως ειδες τεσσερις μερες τωρα γραφτηκαν κερατα εδω μεσα και δεν ειπα τιποτα.

 230. Ο/Η papoylis λέει:

  …..να συμπληρώσω Χρήστο εδώ ότι ένας από τους πιό σοβαρούς κινδύνους , κατά τη ταπεινή μου άποψη πάντα , είναι να πάρουν πάλι τα μυαλά των συριζαίων δημοσκοπικό αέρα και να νομίσουν ότι βρίσκωνται καβάλα στο άλογο… το άλογο που θα αποδειχθεί πιθανώς γκαμήλα ( που φτύνει ). Θέλουν περίσκεψη και υπομονή αυτές οι ώρες. Βαθειά συνείδηση των ασυνεχειών και των ασυνεπειών που χαρακτηρίζουν αυτή τη κοινωνία.

  Δεν θέλω αγαπητέ να κάνω τον έξυπνο. Με πλήρη ειλικρίνεια και καλές προθέσεις καταθέτω αυτές μου τις σκέψεις… 😉

 231. Ο/Η papoylis λέει:

  Οκ Χρήστο…

  ας είναι το ακριβώς από πάνω σχόλιο μου μια απόπειρα απάντησης 🙂

 232. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Απ’ οσο καταλαβαινω παντως με το φτωχοτατο μυαλο μου φιλε μου Παπς δεν υπαρχει καποιος δημοσκοπικος αερας ουτε καποιος νοητικος αερας στους Συριζαιους. Κι επειδη για οτιδηποτε συμβαινει σε αυτη τη χωρα ο Συριζα ειναι υπευθυνος να σου πω οτι προσωπικα δεν εμφανιστηκα πουθενα δημοσια για να μη δωσω αφορμη για παραμυθια που συνεθεσαν πασοκοι ανα την ελλαδα.

 233. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αν έλειπε η αναφορά στις ..χαζομάρες περί Μπενάκη κλπ θα ήταν καλύτερο!
  Μια απόπειρα διαλόγου με τον πολιτικό Παπούλια,που θέτει το ζήτημα της ευθύνης οποιουδήποτε πολιτικού παράγοντα σήμερα! Και αν κάποιος επικαλεστεί το Σύνταγμα και την …ανευθυνότητα του ανωτάτου άρχοντα,λυπάμαι αλλά αρνούμαι να σέβομαι (όχι περισσότερο από κάθε απλό συμπολίτη μου) και να ακριβοπληρώνω διακοσμητικούς και ανεύθυνους, ιδίως και ..ιδίως(δις) όταν υποδύονται τους ανωτάτους παράγοντες. Φτάνει πια η υποκρισία! Χορτάσαμε.
  http://pitylos.blogspot.com/2011/10/blog-post_30.html

 234. Ο/Η papoylis λέει:

  χρήστο

  το ότι οι μούσιαλοι έχουν ως πρώτο στόχο επιλογής το ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο , εδώ και πολύ καιρό. Ότι προσπαθούν να παραμυθιάσουν το κοσμάκη σχετικά είναι βέβαιο και διαπιστωμένο. Ότι σε αυτό το παραμύθιασμα έχουν και θα έχουν πρόθυμους συμμάχους με πρώτη πρώτη την Αλέκα και από κοντά το Φύρερ και τη Ντόρα μας είναι αναμφίβολο. Τέλος το κατά πόσον πλέον αυτό το παραμύθι είναι πειστικό ή θα είναι και στο μέλλον έχω σοβαρές επιφυλάξεις 😉

  Μη κοιτάς τα «αποτελέσματα» του Ρουτζούνη ή του Τάκη του Θ. Να βλέπεις τι λέει η Public Issue και τι θα πει στο επόμενο βαρόμετρο. Είναι προφανής και θα έλεγα σημαντική η δημοσκοπική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και θα χρειαστεί μυαλό και ψυχραιμία στη διαχείριση και τη διατήρηση αυτού του πλεονεκτήματος.

 235. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Παπς δε θα διαφωνησω με τα λεγομενα σου 😉

 236. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Κάτστε ρε παιδιά, να βγάλουμε μια άκρη!!.
  Η Παπαρήγα, ο …Μούσιαλος, η Ντόρα και οι λοιποί κάνουν τη δουλειά τους και όλοι (οι περισσότεροι τουλάχιστον) καταλαβαίνουν και το πώς και το γιατί.
  Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν (ή δεν υπήρχαν) δυνάμεις που θέλουν ή ήθελαν (ενίοτε επιδιώκουν ή επιδίωκαν) να τους βγει;; (της Ντόρας του Μούσιαλου και των λοιπών);;
  Εγώ δέχομαι ότι ήταν απλώς φωνές που στα πλαίσια κάθε (πλουραλιστικού) μορφώματος υπάρχουν και θα υπάρχουν και , άντε λόγω της ημέρας και καλώς.
  Πολιτικά γιατί δεν το λύνουν, ώστε η Ντόρα κλπ κλπ να πάρουν , τέλος πάντων αυτό που είναι να πάρουν από την προσπάθειά τους και να το προσπαθήσουν αλλού (πχ Παπαρήγα);;
  Με το να εμφανίζονται «μας κατατρέχουν» δεν αρκεί, και στο κάτω κάτω εμπειρία έχουν (κάποιοι τουλάχιστον από αυτούς) και στην Πολιτική και στον κατατρεγμό του συγκεκριμένου είδους.
  (όταν ήμουν μικρός και ήθελα να πάω σε πορείες μουλέγανε οι μεγαλύτεροι «καλά , αλλά καλού κακού μην πάτε στα μπλοκ του ΚΚΕεσ, προτιμήστε τους ..άλλους». Όμως ποτέ δεν χρώσανε στον Κύρκο ότι είναι συνοδοιπόρος των …εξάλλων).

 237. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Χρηστος Κ. says:
  «…Κι οπως ειδες τεσσερις μερες τωρα γραφτηκαν κερατα εδω μεσα και δεν ειπα τιποτα….»

  Ελπίζω φίλε ΣΥΝ(σχολιαστά)
  αυτή σας η απουσία,
  να απέβη αρκούντως επιμορφωτική (για τη φύση των…κεράτων)
  και ιδιαιτέρως ψυχωφελής….

  Τουλάχιστο (τόσο ψυχωφελής) όσο και για μερικούς από μας τους αποδέλοιπους….

 238. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  Αν θέλεις να μιλήσουμε για τα προχθεσινά ορέα και μόνο θεωρώ τη πρώτη αντίδραση Κουράκη αστεία. Αλλά συγχρόνως ( λίγο πριν , λίγο μετά είχαν αρχίσει οι διάφοροι καλοθελητές να αφηγούνται το δικό τους παραμύθι… ένα παραμύθι που αποδείχθηκε μούσι … του μούσιαλου 😉 🙂

  Αν θέλεις να μιλήσουμε για τα παρελθόντα θα πρέπει να αρχίσουμε από τα γεγονότα του Δεκέμβρη 2008 , όπου του κόλλησαν το «παράσημο» του ΣΥΡΙΖΑ η …παπαντάμα και ο φύρερ. Και ξέρεις καλά ότι τέτοιο παραμύθι έχει και τζόγο και μάλιστα ντεκαβάζ 😉 🙂

  Προσωπικά θεωρώ όλο αυτό το σκυλολόι που σε κάθε επόμενη ευκαιρία βγαίνει και κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ πολύ λιγώτερο αθώο από το κατηγορούμενο …

 239. Ο/Η papoylis λέει:

  Βαγγέλη

  Δεν έχεις τίποτε άλλο να κάνεις και ανακατεύεις τα σκατά :mrgreen:

 240. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Αναγνωστα μου δεν εχω κατι να σου απαντησω περα απο την προτροπη να παρακολουθησεις ξανα το συνολο των ΜΜ»Ε» στο τριημερο που ακολουθησε τη 28η αλλα και τα τερατωδη ψεμματα που εκστομισαν καρχιμακηδες, μαγκουφηδες και σια. Το αλλο περι λυσης ειλικρινα δε το πιανω.

 241. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  «Προσωπικά θεωρώ όλο αυτό το σκυλολόι που σε κάθε επόμενη ευκαιρία βγαίνει και κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ πολύ λιγώτερο αθώο από το κατηγορούμενο …»

  και εγώ προσωπικά το θεωρώ (χωρίς ..σκυλολόι, για λόγους που έχουμε ξαναπει και θα ξαναπούμε) , αλλά ΔΕΝ είπα αυτό.

  Το «παράσημο», κατά τη γνώμη μου του το κολλούσαν (ήθελαν να του το κολλήσουν) από πολύ παλιότερα. Το αν τα κατάφερναν ή όχι δεν εξαρτιόταν μόνον από τους άλλους, εξαρτιόταν και από αυτούς (πώς διαχειρίζονταν την κάθε κίνηση) και ΦΥΣΙΚΑ δεν μιλάω για; δηλώσεις «καταδίκης, νομιμοφροσύνης και τέτοια».
  Αν (αν λέω) ένας φορέας διατυπώνει (ή διατυπώσει) την άποψη «για να φύγουν οι ..Κουίσλιγκ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ τη διαδικασία πλατείας Ταρχίρ (Ταρχίρ λέω, όχι Βαρκελώνη) » προφανώς θα προσπαθήσουν να του κολλήσουν το παράσημο (οι κακοί και ..πιο ένοχοι).
  Αν όμως ..κοινωνήσουν την άλλη πρόταση που πιθανά έχουν , τότε άστους με το σάλιο (να προσπαθούν να το κολλήσουν.
  Ή όχι;;

  ΥΓ Δεν άκουσα από επίσημα στελέχη τα της Ταρχίρ και μάλλον δεν τους εκφράζουν.

 242. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Αναγνωστα μου οι δηλωσεις περι Ταχριρ εχουν ακουστει απο τον Παλαβανο οταν πια δεν ηταν ουτε απλο μελος του Συριζα. Οποτε τι να χρεωθει ο χωρος? Τις ανερματιστες και υπερφιαλες δηλωσεις καποιου που κανει οτι μπορει για να βρεθει στον αφρο των γεγονοτων?

 243. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ορέ Χρήστο αυτό που μου λές το είπα στο παραπάνω σχόλιο, για αυτό και χρησιμοποίησα το παράδειγμα.
  Ενδεικτικό είναι για να πω «του κλίματος».
  Στο κάτω κάτω , εδώ είμαστε και πεδίον δόξης λαμπρόν, η ζωή θα δείξει

 244. Ο/Η nosfy λέει:

  παπουλη για πες του Χρισταρα ποια ιστολογια υπερασπιστηκαν τον Συρια και τονΔεκεμβρη μεχρι τελους οταν αλλοι καλλοι ..στριβανε

  αλλά θα πορεπει να δινουμε ..διαπιστευτηρια τωρα και σε καθε χΡΣΗΣΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΒΑΛΗΜΕΝΟ σΥΡΙΖΑΙΟ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΉ ΚΑΒΑΛΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΆΜΙ νομιζουν οτι εγιναν και επαναστατες

 245. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Νοσφυ πας καλα? Σε τσιμπαει μυγα που και που και τρελενεσαι? Αφου δεν ασχολουμαι μαζι σου τι θελεις και βριζεις?

 246. Ο/Η nosfy λέει:

  Χρηστος Κ. says:
  31/10/2011 στις 10:34 πμ

  Παπουλη οπως βλεπεις κρατησα χαρακτηρα παρα τον ορυμαγδο καθωσπρεπισμου που επεσε εδω μεσα. Καλα φυσικα δε θα μιλησω για τη χυδαιοτητα εναντιον του Κουρακη. Τζαμπα κοπος η ενασχοληση με ρεταλια.

 247. Ο/Η nosfy λέει:

  ε αν δεν εννοουσε εμενα αλλά τον φοφουτο παω πασο

 248. Ο/Η nosfy λέει:

  να και κατι ενδιεφερον
  http://tometopo.gr/index.php/news/949-40-42

  Ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής
  altΘεωρούμε σημαντικό οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις της αριστεράς και οι αποχωρήσαντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν την πρόταση, που ήδη διατύπωσε το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να κάνει χρήση της μόνης ουσιαστικής αρμοδιότητας, χωρίς τη συναίνεση της κυβέρνησης, που του δίνει το Σύνταγμα με το άρθρο 42 παρ.1, να επαναπέμψει ψηφισμένο νόμο στη Βουλή, πράγμα που θα είχε εξαιρετική πολιτική σημασία και θα εξέφραζε την αντίθεση στη νομοθεσία της τρόικα.
  Δυστυχώς η σημερινή πρόσκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εφαρμόσει το άρθρο 40 παρ.1 για έκτακτη σύγκληση της Βουλής προκαλεί απορία και στερείται νοήματος, γιατί η Βουλή είναι «εν συγκλήσει» από τον περασμένο Οκτώβριο. Η έκτακτη σύγκληση της Βουλής έχει νόημα μόνο όταν η Βουλή δεν βρίσκεται σε ολομέλεια.
  Σε μια κρίσιμη στιγμή που ο λαός ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει θέση, το να ζητούνται πράγματα που δεν έχουν ούτε βάση ούτε νόημα, και ήδη γίνονται, εντείνει τη γενική σύγχυση που υπάρχει.
  =========================================================
  ειναι να μη σαλευει καθε σαλεμενος;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s