Τα τεκταινόμενα στον 9.84

Μετά από διάφορα σχόλια σε προηγούμενο ποστ , καλοί μου αναγνώστες , ανεβάζω ως αυτόνομο ποστ με τη σύμφωνη γνώμη του Βαγγέλη του Καργούδη το πρόσφατο κείμενο του διευθυντή του σταθμού Τάκη Καμπύλη , όπως το έφερε εδώ το σχόλιο του αγαπητού μου Βάγγου , ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σχετική συζήτηση για κάθε ενδιαφερόμενο.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Η ΕΣΗΕΑ……

Πριν από 7 μήνες ανέλαβα τη διεύθυνση του 9,84.
Το ποιός ήταν ο σταθμός, δεν χρειάζεται να το αναφέρω.
Απλώς ότι η μισθοδοσία των περίπου 280 δημοσιογράφων του σταθμού, σε σύνολο 380 εργαζομένων, (που βέβαια είχε φροντίσει να βγεί από τις έρευνες ακροαματικότητας- η πρώτη εκτίμηση τον περασμένο Μάρτιο ήταν στο 0,4%!) στοίχιζε περίπου 9.000.000 ευρώ /χρόνο, περίπου όσα ξοδεύονταν για τα συσίτια αστέγων και περίπου όσα χρειάζονται για τη σίτιση των 90 βρεφονηπαικών σταθμών της Αθήνας.
Ο 9,84 είχε προϋπολογισμό περίπου 13.000.000/ χρόνο, (3.000.000 έξοδα και μόλις 500.000 έσοδα. Τα αντίστοιχα μεγέθη για τον πρώτο σε ακροαματικότητα σταθμό μόλις και προσσέγγιζαν το 1/3 αυτών του 9.84).
Το δίλημμα ήταν σαφές και έπρεπε όχι μόνο να τεθεί αλλά και να απαντηθεί. Δημοσιο χρήμα κι όχι ιδιώτες χρηματοδοτούσαν αυτή την ημιθανή πραγματικότητα.
Το «σύστημα» τόσο του δήμου όσο και του σταθμού ήταν μια χαρά βολεμένο σ’ αυτη την πραγματικότητα. Ουδείς το είχε καταγγείλει (όλοι εκ των υστέρων). Η Ένωσή μας προτιμούσε να αποσιωπά αυτή την πραγματικότητα όσο οι εργαζόμενοι πληρώνονταν, γενικά όσο η κατάσταση παρέμενε ακίνητη. Στάσιμη. Η αδράνεια ήταν επιλογή.

Η νέα διοίκηση συμφώνησε με τον Δήμο σε ένα σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης του σταθμού. Η βασική μας αρχή ήταν να αποφύγουμε τις δύο εύκολες λύσεις:
Το λουκέτο (άμεσα) στον σταθμό ή
το αναπόφευκτο λουκέτο μετά από το μαρτύριο της σταγόνας, δηλαδή μετά από ένα συνεχές «μάζεμα» του σταθμού για όσο κι όποιος αντέξει.

Η λύση που προτείναμε (και έγινε αποδεκτή από το Δήμαρχο) προέβλεπε τρείς φάσεις:
Πρώτον, εξυγίανση του σταθμού.
Δεύτερον, μετεξέλιξη της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Αθήνας (ΔΕΡΑ) σε μια σύγχρονη πλατφόρμα πολυμέσων και
Τρίτον, αυτονόμηση από τον δήμο και λειτουργία του με κριτήρια αγοράς σε χρονικό διάστημα όχι περισσότερο των δύο χρόνων.
Στόχος της προτεινόμενης λύσης ήταν να δημιουργηθεί ένα δημόσιο μέσο ενημέρωσης που όμως μπορεί να πληρώσει τα έξοδά του. Η συγκυρία είναι δύσκολη αλλά τουλάχιστον ζητήσαμε και πήραμε το δικαίωμα να αναλάβουμε το στοίχημα.

Σήμερα ο 9,84 βρίσκεται στην εξής θέση:
Το φετεινό του κόστος –συνολικά- δεν θα ξεπεράσει τα 6.000.000 ευρώ και τα 4.000.000 ευρώ για το 2012 (εφόσον ο δήμος στη σημερινή κατάσταση μπορέσει να μας τα εξασφαλίσει.).
Η μισθοδοσία βρίσκεται λίγο πιό κάτω από τα 4.000.000 ευρώ /χρόνο και τα έξοδα φέτος μόλις στις 200.000 ευρώ –‘εναντι 3.000.000 πέρυσι.
Απασχολεί 210 εργαζόμενους (σύνολο) αλλά ουδείς από τους περίπου 170 εργαζόμενους που αναγκαστήκαμε να αποχωριστούμε δεν βρέθηκε στην ανεργία.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης, η ΔΕΡΑ έχει συμφωνήσει με την Κυβέρνηση για την (επανα) λειτουργία του air 104,4, του ξενόγλωσσου προγράμματος του 9,84.
Ο Air είναι ένα μοναδικής ταυτότητας ραδιόφωνο, μιλάει 16 γλώσσες, το οποίο ξεκίνησε το 2004 λόγω Ολυμπιάδας αλλά συνέχισε να λειτουργεί έτσι, χωρίς άδεια!
Πρίν από έναν χρόνο ο εισαγελλέας έκλεισε τον πομπό του και έκτοτε οι 40 εργαζόμενοι παρέμεναν σε μία γκρίζα ζώνη απασχόλησης.

Επίσης, σε συμφωνία με τον Δημο, η ΔΕΡΑ ανέλαβε το παρατημένο και βασανισμένο webtv της Αθήνας –αν μπείτε σήμερα στη σελίδα του θα διαβάσετε «κλειστόν διότι παντρευόμαστε». Τρελλά πράγματα. Αυτή τη στιγμή το web tv μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις του 9,84 και ο προγραμματισμός ήταν να ξεκινήσει τις μεταδόσεις των δημοτικών συμβουλίων δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να διατυπώνουν στο προεδρείο του σε πραγματικό χρόνο ερωτήματα ή θέσεις για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση.
Επίσης αναδιοργανώθηκε το portal του σταθμού ώστε να αποτελέσει την ομπρέλα της νέας πλατφόρμας.
Παράλληλα δημιουργήθηκαν νέα τμήματα εσόδων (για συγχρηματοδοτούμενα και όχι μόνο προγράμματα) και δικτύωσης του σταθμού με άλλα ραδιόφωνα ελληνικά αλλά και από χώρες της νοτιονατολικής Ευρώπης (π.χ μαζί με ένα ουγγρικό ραδιοφωνικό συγκρότημα και με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διεκδικούμε για το 2012 ένα πρόγραμμα (Εuropaid) ύψους 3.000.000 ευρώ). Βρισκόμαστε στην εποχή των συνεργειών και ο 9,84 αυτή τη στιγμή είναι στην κατηγορία του πρωτοπόρος στην Ελλάδα.

(Δεν θα σας κουράσω με τις δυσκολίες αυτού του εγχειρήματος-απλώς αναφέρω ότι χρειάζεται ακόμη και αλλαγή του καταστατικού της ΔΕΡΑ για να μπορέσει να έχει έσοδα πλην της δημοτικής επιχορήγησης και πλην των όποιων διαφημίσεων).

Τέλος αναδιομορφώθηκε πλήρως το πρόγραμμα του ,984.
Και ,τότε, ήρθε η ΕΣΗΕΑ…

Εξηγούμαι:

Το πρόγραμμα για έναν σταθμό είναι ό,τι το κεντρικό νευρικό σύστημα για τον άνθρωπο ό,τι η δημοσιογραφική ύλη για μία εφημερίδα. Και η ακροαματικότητά του σταθμού, δηλαδή οι όροι ύπαρξής του στη συγκεκριμένη αγορά εξαρτώνται ευθέως από την αποδοχή του προγράμματος. Τελικά εκεί κρίνεται η δουλειά όλων μας δηλαδή αν αξίζει να συνεχίσει να πληρώνει ο δημότης αυτά που πληρώνει σ αυτές τις συνθήκες κρίσης.
Το νέο πρόγραμμα του σταθμού είναι φιλόδοξο και δυναμικό και, το τονίζω αυτό, η επιτυχία του θα δείξει στο Δήμο πόσο τηρούνται τα υπεσχημμένα. Το πρώτο κρας τεστ είχε συμφωνηθεί για τα Χριστούγεννα.
Αυτό λοιπόν το τόσο σημαντικό για την επιβίωση του σταθμού πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από τρείς βδομάδες. Οι άνθρωποι του σταθμού το αγκάλιασαν (κανείς δεν μπορεί να το διαψεύσει αυτό) το πίστεψαν και το έφεραν σε πέρας. Αρχίσαμε να έχουμε τα πρώτα δειλά σημάδια της ανάκαμψης. Ο σταθμός ποτέ δεν είχε δουλέψει έτσι (ούτε αυτό μπορεί κανείς να το διαψεύσει) και ποτέ δεν είχε υπάρξει μια τόσο στενή δημιουργική και καθημερινή συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων.

Και ενώ ετοιμάζαμε μια μικρή αλλά δυναμική καμπάνια ενημέρωσης για το νέο πρόγραμμα (σήμερα επρόκειτο να έχουν αναρτηθεί αφίσες μας σε κεντρικές στάσεις της Αθήνας) και ενώ είχαμε κτίσει ένα καλό πυρήνα αποδοχής και χορηγιών, ενέσκηψε μια απεργία της ΕΣΗΕΑ που ούτε λίγο ούτε πολύ αφήνει κλειστό τον σταθμό (μόνον αυτόν από τους ανταγωνιστές του) για έξι συνεχόμενες μέρες. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς άνθρωπος των media για να αντιληφθεί τι σημαίνει αυτό σε ένα ραδιόφωνο πάνω στην τελική του προσπάθεια.

Η 48ωρη απεργία που αιφνιδιαστικά κήρυξε η ΕΣΗΕΑ την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα αφορούσε –κυρίως- την ΕΡΤ, το ΑΠΕ, και τον 9,84!

Η απεργία ήταν παράνομη, το διευκρίνισε με ανακοίνωσή της η Ενωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης και δεν πήρε μέρος σ αυτήν.

Επικοινώνησα το ίδιο απόγευμα με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ για να λάβω την απάντηση “τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα”.

Ζήτησα από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στον 9,84 να καλέσει Γενική Συνέλευση για να ζητηθεί η εξαίρεση του 9,84 από την απεργία σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την επιβίωσή του. Το αρνήθηκε το ίδιο βράδυ αλλά την επομένη το πρωί τη συγκάλεσε αφού στο μεταξύ είχε φθάσει και η “γραμμή”.

Το ίδιο απόγευμα της Τετάρτης ενημέρωσα τον Δήμαρχο ότι υπό τις συνθήκες αυτές, το εγχείρημα τίθεται σε αμφιβολία και πάντως με την Ένωση να ασκεί εκεί που τη βολεύει (δηλαδή στα δημόσια μέσα) επαναστατική γυμναστική , η διοίκηση του 9,84 δεν μπορεί να τηρήσει το πλάνο της μέχρι τον Δεκέμβριο . Και επειδή δεν πρόκειται –το ξαναλέω- για χρήματα κάποιου ιδιώτη αλλά για δημόσιο χρήμα δήλωσα την παραίτησή μου.

Τις επόμενες μέρες εκτός από ένα μπαράζ συνελεύσεων στον σταθμό με την αιτιολογία κάποιων φημών (ουδείς συνδικαλιστής παρά τη δημόσια προτροπή του δημάρχου ζήτησε να με συναντήσει για να διερευνήσει τις φήμες) ήρθε και το δεύτερο χτύπημα. Την Παρασκευή η ΕΣΗΕΑ ανανέωσε τις απεργιακές της κινητοποιήσεις μόνο στους συνήθεις υπόπτους, ΕΡΤ, ΑΠΕ, 9,84 μέχρι και την Τρίτη! Ο σταθμός κλειστός για έξι μέρες και οι ανταγωνιστές ελεύθεροι να πάρουν και τα τελευταία μερίδια ακροαματικότητας του 9,84.

Το αίτημα είναι να εξαιρεθούν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και του ΑΠΕ από διατάξεις περί δημοσίων υπαλλήλων όπως αναγραφόταν στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. (Αναγραφόταν και κάτι για τον ιδιωτικό τομέα που δεν τηρεί τις συλλογικές συμβάσεις-αλλά εκεί χρειάζονται συνδικαλιστικά κότσια και κάτι περισσότερο από τη μονότονη επανάληψη μιας απεργίας).

Το συμφέρον του σταθμού με αναγκάζει να έρθω απέναντι από την κινητοποίηση του σωματείου μου. Και για λόγους αρχής: Δεν αντιλαμβάνομαι τι κοινό έχει η ΕΡΤ και το ΑΠΕ με τον 9,84 . Εμείς εδώ βάλαμε μόνοι μας το μαχαίρι στο κόκαλο και μάλιστα το σύνθημά μας ήταν ακριβώς αυτό: “Δεν θα ξαναγίνουμε αυτό που ήμασταν: Η δημοτική (παλαιά) ΕΡΤ”. Μόνο οι κοντόφθαλμοι ή οι πάσης φύσεως φανατικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι τα ψέματα τέλειωσαν. Ότι σήμερα δεν υπάρχει χώρος για εργασιακές καβάντζες. Ακόμη κι αν δικαιωθούν οι όποιες συνδικαλιστικές μπαταριές, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, ούτε καν αντιμετωπιστεί. Το μόνο κέρδος είναι η καταγραφή των συνομιλητών σε ένα παζάρι μεταξύ πολιτικών και συνδικαλιστών . Δηλαδή η ενίσχυση του διαμεσολαβητικού ρόλου τους χωρίς να υπάρχει πραγματική ατζέντα αντίστοιχη των προβλημάτων της εποχής μας.

Παρασκήνιο, ομαδούλες, και παραγοντίσκοι συνεχίζουν ένα παιχνίδι που μας έφερε μέχρις εδώ.

Κάνω χρήση του προφανούς δικαιώματός μου να ζητήσω από τους συναδέλφους μου να ξαναδούμε το ζήτημα της ΕΣΗΕΑ. Όλοι ομολογούμε την αποτυχία της (μας;), ας αναλάβουμε διαδικτυακά την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση μιας ευρείας συζήτησης με στόχο ένα πραγματικά ιδρυτικό συνέδριο μιας Ένωσης που δεν μπορεί να σκέπτεται μονίμως την κατάληψη των ανακτόρων αλλά και πως ήρθε η ώρα να μαζέψει κι αυτή τα δικά της(μας;) σκουπίδια.

Υγ. Δεν θα αναφερθώ στον βρώμικο πόλεμο που υφίσταται η σημερινή διοίκηση από τα διάφορα blogs. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά τώρα είναι άλλα τα κέντρα του. Ας συνεχίσουν να κρύβονται με την ανωνυμία τους. Αυτοί δεν έχουν , οι άμοιροι, άλλη επιλογή , δεν αναλαμβάνουν στοιχήματα,μόνο τζογάρουν στα στοιχήματα των άλλων.

*Ο Τάκης Καμπύλης είναι ο διευθυντής του Αθήνα 9,84.”

 

[Είναι προφανές ότι το παρόν ιστολόγιο δεν υιοθετεί υποχρεωτικά τις απόψεις του συγγραφέα , ούτε τα σχόλια που θα επακολουθήσουν , αλλά επιφυλάσσεται να εκφράσει την άποψη του κατά τη διάρκεια της συζήτησης]

This entry was posted in Ανασκο(λο)πηση Επικαιρότητας, Παίγνια στο Alkatraz, Σταλίες - εκτελωνισμοί. Bookmark the permalink.

162 Responses to Τα τεκταινόμενα στον 9.84

 1. Ο/Η Propator λέει:

  Ειναι προφανες οτι οι συντεχνειες δεν προκειται να αφησουνε να εξελιχθει καμια κατασταση προς την κατευθυνση εξοδου της χωρας απο το τελμα στο οποιο οι ιδιες αναπτυχθηκαν. Το δηλωσε αλλωστε απεριφραστα ο κυριος φυλαρχος των ταξιτζηδων: «Θα σας παρουμε μαζι μας πεθαινοντας»!!!
  Στον 894 επι δυο+ δεκαετιες βολευοντουσαν δημοσιογραφοι (και οχι μονο) ολλων των πολιτικων και κομματικων αποχρωσεων, τετρακοσιοι (400) ανθρωποι για να …ενημερωνουν ραδιοφωνικως τους δημοτες της Αθηνας.
  Πολυθεσιτες πολλοι εξ αυτων, δημοσιογραφοι που ειχαν μηνες να πατησουν στο σταθμο, πληρωνοντουσαν -αδρα πολλοι απο αυτους- απο τα δημοτικα τελη που καταβαλουν οι δημοτες. Και οταν διαπιστωθηκε οτι τα ταμεια ηταν πλεον αδεια θα περιμενε κανεις τουλαχιστον οι αργοσχολοι, οι διπλο/πολυθεσιτες και οι προκλητικα αμοιβομενοι να …»διαλυθουν ησυχως».
  Αντ΄αυτου διαπιστωσαμε οτι ο κυνισμος περισσευει οταν ειδαμε πολλους απο αυτους που απομακρυνθηκαν να επιτιθενται ανοιχτα ζητωντας και τα ρεστα.
  Σημερα η ΕΣΗΕΑ ερχεται και με απεργια ζηταει …»να εξαιρεθούν οι δημοσιογράφοι από διατάξεις περί δημοσίων υπαλλήλων» δλδ να θεωρουνται δημοσιοι υπαλληλοι!!!
  Και αν ο προεδρος των ταξιτζηδων ειναι δεξιοτερος και απο τον Σαμαρα δεν συμβαινει το ιδιο με τον , τον τελευταιο καιρο το τιμονι της ΕΣΗΕΑ, για οσους δεν το γνωριζουν, ευρισκεται σε …προοδευτικα χερια, προεδρος ειναι ο Δημητρης Τριμης.
  Ομως οι συντεχνιες ειναι συντεχνιες κατω απο οποιαδηποτε κομματικη σημαια και αν ειναι παρκαρισμενες.
  Οποιος ακουει τον συγκεκριμενο ραδιοφωνικο σταθμο θα εχει διαπιστωσει την ποιοτικη αλλαγη που εδω και καιρο συντελειται στο προγραμμα του, αυτο σε συνδιασμο με την προσπαθεια εξωστρεφειας του σταθμου για αναζητηση οικονομικων πορων στην αγορα ωστε να μπορεσει να συνεχισει να λειτουργει σε μια εποχη δυσκολη, η …προοδευτικη ΕΣΗΕΑ ορθωνει το αναστημα της ζητωντας δημοσιουπαλληλικι για τους δημοσιογραφους. Λεει δηλαδη με αλλα λογια αυτο που λεει και ο προεδρας των ταξιτζηδων: «Θα σας παρουμε μαζι μας πεθαινοντας!

  Ο λογος του Καμπυλη ειναι αυτος που λειπει απο τον πολιτικο κοσμο της χωρας: υποδειγματικα ορθος, σαφης και καθαρος (χωρις σκιες), εχει αρχη, μεση και τελος, παραθετει τα γεγονοτα, θετει το ερωτημα/ζητουμενο και οριζει τον τροπο επιτευξης του.

  Απεναντι σε αυτο τον λογο η …προοδευτικη ΕΣΗΕΑ αντιπαραθετει τον στειρο, ανορθολογικο -και γιαυτο καταστροφικο- λογο της συντεχνειας καταδικαζοντας σε αποτυχια ενα αξιοπροσεχτο εγχειρημα διασωσης του σταθμου και οδηγωντας με μαθηματικη ακριβεια στην ανεργια το πληρωμα του.

  Θερμα συγχαρητηρια!

 2. Ο/Η papoylis λέει:

  Εγώ μόνο ένα ερώτημα θα υπέβαλλα προς στιγμήν στο κο Καμπύλη :

  Λέει :

  » Η λύση που προτείναμε (και έγινε αποδεκτή από το Δήμαρχο) προέβλεπε τρείς φάσεις:
  Πρώτον, εξυγίανση του σταθμού.
  Δεύτερον, μετεξέλιξη της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Αθήνας (ΔΕΡΑ) σε μια σύγχρονη πλατφόρμα πολυμέσων και
  Τρίτον, αυτονόμηση από τον δήμο και λειτουργία του με κριτήρια αγοράς σε χρονικό διάστημα όχι περισσότερο των δύο χρόνων. »

  Τα δύο πρώτα δεν θέλουν καν συζήτηση. Ο συρφετός που είχαν μαζέψει οι προηγούμενοι εκεί μέσα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ να επιβαρύνει άλλο το σταθμό με αργομισθίες και «βαρειές» υπογραφές διπλοτριπλοθεσιτών . Επίσης είναι αναγκαστική η στροφή των ΜΜΕ ( ιδιωτικών και δημόσιων ) προς τα πολυμέσα και τα δίκτυα.

  Αλλά το «τρίτον» του μου δημιουργεί ένα εύλογο ερωτηματικό.
  Αν στη πορεία γινόταν εφικτή η χρηματοδότηση του σταθμού ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από διαφημίσεις , χορηγίες και εκδηλώσεις ( δεν υπάρχει άλλη πηγή ) για ποιό λόγο να μη πουληθεί αύτανδρος ΤΩΡΑ στο κο Β. Ρέστη ή το κο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ;;;
  Ποιός θα διασφάλιζε δηλαδή καλύτερα τη βιωσιμότητα του σταθμού στις παρούσες δύσκολες συνθήκες , γιατί για το δημόσιο χαρακτήρα του δεν το συζητάμε.

  Σκέφτομαι ότι εφικτός και ουσιαστικός στόχος θα ήταν για τον 9.84 να καταφέρει αρχικά με τη οικονομική συμβολή του Δ.Α. να αποκτήσει εκείνο το κομμάτι της διαφημιστικής πίττας που θα του επέτρεπε να έχει ΚΑΙ έσοδα από ιδιωτικές πηγές , ώστε να επιβαρύνει λιγότερο το προϋπολογισμό του Δήμου , αλλά να μη καταστεί και κλωτσοσκούφι στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων , διατηρώντας στην ουσία το δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα του.

  Και το λέω αυτό ακριβώς επειδή γνωρίζουμε όλοι οι στοιχειωδώς ενήμεροι ότι σταθμός που εξαρτάται αποκλειστικά από έσοδα που προέρχονται από την «αγορά» ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να εξυπηρετεί το συμφέρον των δημοτών. Στην καθ ημάς ανατολή βρισκόμαστε και αυτό είναι περισσότερο από εμφανές , ενώ στην Εσπερία το κουκουλώνουν όσο γίνεται . να δώσω παραδείγματα ;;; νομίζω δεν χρειάζεται !!

  Αν επομένως ο κος Καμπύλης εξακολουθεί να θεωρεί ότι ένας ανεξάρτητος και δημόσιου χαρακτήρα σταθμός είναι εφικτός για το Δ.Αθηναίων , τότε προς τι η πρεμούρα για πλήρη απεξάρτηση από τα οικονομικά του Δήμου… Γνωρίζει να υπάρχει τέτοιος σταθμός σε ΟΛΗ την οικουμένη ;;;

  Αν πάλι φιλοδοξεί ο σταθμός να είναι οικονομικά «ανεξάρτητος» , δηλαδή οικονομικά εξαρτημένος από τα ιδιωτικά συμφέροντα γιατί εξ αρχής δεν πρότεινε για διευθυντή προγράμματος το Σ. Μαλέλη ή το κο Λάτσιο και τη πώληση του σταθμού στους προαναφερόμενους καλούς κυρίους ή άλλους επίδοξους «επενδυτές» . Δεν θα τον μεμφόμουν για κάτι τέτοιο , τουλάχιστον στο προκείμενο που εγώ τώρα συζητώ 😉

  Δεν γνωρίζει ο καλός δημοσιογράφος ότι στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό ΔΕΝ υπάρχουν ( εδώ και δεκαετίες ) ιδιωτικά δίκτυα και ΜΜΕ με θετικό οικονομικό απολογισμό , παρά μόνο όταν πέφτουν συνεχείς ενέσεις κεφαλαίου ή «συνέργειες» με άλλες δραστηριότητες ;;;
  ι

 3. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Λογικοφανή τα όσα λέει ο κ.Καμπύλης και λογικότερες οι ενστάσεις του παπούλη. Αν ερωτόμουν όμως ως δημότης, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα να κλείσει αυτός ο σταθμός γιατί δε βλέπω να προσφέρει το παραμικρό στην πόλη. Στη θέση του μπορεί να υπάρχει ένα δημοτικό ραδιόφωνο με δύο-τρεις καλά καθορισμένες αποστολές (θα πρότεινα: 1) αναφορές για την κίνηση, τον καιρό κτλ 2) πολιτιστική έκφραση μαθητών 3) κάλυψη δημοτικών συνεδριάσεων). Με προσωπικό 5 δημοσιογράφους και 5 τεχνικούς, όλοι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Συνολικό προϋπολογισμό μισθοδοσίας 250000, δηλ <300000 με όλα τα λειτουργικά έξοδα που θα μπορούσαν άνετα να βγαίνουν από διαφημίσεις. Να απολυθούν όλοι και να υπάρξει νέα διαδικασία προσλήψεων -αυτά θα πρότεινα…

 4. Ο/Η Left G700 λέει:

  ΚΑΛΛΙΟ ΓΑΪΔΟΥΡΌΔΕΝΕ ΠΑΡΑ ΓΑΪΡΟΓΥΡΕΥΕ

  Επειδή εμείς πάσχουμε από πολιτική χρωματοψία (το ακριβώς αντίθετο της πολιτικής αχρωματοψίας των «αντικειμενικών», «ανεξάρτητων», «αδέσμευτων», «αμερόληπτων» -και δε συμμαζεύεται- γνωμών), και επειδή ήδη έπεσαν οι πρώτες στρακατρούκες περί δημοσιογράφων «όλλων των κομματικών αποχρώσεων», είναι χρήσιμο να παραθέσουμε δυο αποσπάσματα από παλαιότερες δημοσιεύσεις. Το πρώτο είναι από συνέντευξη/συζήτηση τού ίδιου τού Τάκη Καμπύλη με δημοσιογράφο τής «Ελευθεροτυπίας». Το δεύτερο, που περιέχει τα ονόματα των πρώτων από τους πρώτους αργόμισθους ή περίπου, από το μπλογκ anergoidimosiografoi.blogspot.com. Έχουμε λοιπόν και διαβάζετε:

  Α) «Για τις απολύσεις (2): «Η ιστορία πέρασε αναίμακτα. Η ΕΣΗΕΑ δεν αντέδρασε, ούτε και τα κόμματα, πέραν μιας πρώτης ανακοίνωσης που έβγαλε ο κ. Μιχελάκης της Ν.Δ. Το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός στήριξαν την ιστορία. Δεν είχαμε καταλήψεις ή απεργίες από τους εργαζόμενους. Αν ήταν για πολιτικούς λόγους οι απολύσεις, όπως με κατηγόρησαν κάποιοι, θα είχε βρωμίσει το πράγμα».

  Β) 1. Γρ. Ρουμπάνης (3692 +2000) Ζάκυνθος ανύπαρκτος εδώ και δύο χρόνια –Παραιτείται)
  2. Άννα Παναγιωταρέα (2849 ευρώ/μηνα για 2 ωρες την εβδομάδα) καθηγήτρια στο ΑΠΘ
  3. Αρετη Σιδηροκαστρίτου (4339 ευρώ/μηνα – 1 ωρα τη βδομάδα με Τασσιόπουλο) διευθυντικό στέλεχος του ομίλου Κυριακίδη(φλαςκλπ) και υπάλληλος της ΓΓΤύπου.
  4. Γιώργος Βλάχος (2332 ευρώ /μηνα, πολιτικό σχόλιο , 1 από τους 19 πολιτικούς συντάκτες του σταθμού) με ελάχιστη συμμετοχή και εργάζεται στον Αλφα και είναι υπάλληλος στη ΓΓΤύπου)
  5. Γιώργος Ταμπακόπουλος (4384/μηνα ανύπαρκτος ,διευθυντής στο ΚΑΡΦΙ )
  6. Μαρία Σταματέρη (2421/μηνα – ένα δυο 10λεπτα , εργάζεται και στον ΣΤΑΡ) δήλωσε ότι ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ
  7. Φωτεινή Καλλίρη (2114 /μηνα,καλύπτει θέματα Δημόσιας διοίκησης-εργάζεται στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, και στο Γρ.τυπου Εθνικής Τράπεζας)
  8. Γιάννης Τασσιόπουλος (3879/μηνα, μια εκπομπή κάθε Παρασκευή, δ/ντης εκδηλώσεων, εργάζεται στο ΧΡΗΜΑ και άλλου τύπου εργασίες) ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ μέχρι 5/2011)
  9. Αντώνης Ζησιμάτος (2239/μηνα -ΙΑΣΩ- δεν έκανε τίποτα , άδεια μετ αποδοχών για 14 μήνες)) ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ
  10. Ολγα Προυκάκη (1324/μηνα – 15΄την εβδομάδα-ΑΝΤ1-με δελτίο))ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ
  11. Κώστας Ζούλας (3200/μηνα – εκπομπή Δ-Π 3-4 με Παπαγεωργίου) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΡΤ
  12. Νικόλαος Καρούτζος (2713/μηνα, μία εκπομπή με Κομίνη κάθε Π 6-7μμ, ΑΞΙΑ κ.α)
  13. Γιάννης Κουρτάκης (2255/μηνα, ωριαία εκπομπή Δευτέρα- Πέμπτη με τον Χρήστο Ράπτη- εργαζεται ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΞΙΑ ,σύμβουλος Μαρινάκη, παραπολιτικα.gr)
  14. Γιάννης Σαραντάκος (1852/μηνα ένας από τους 19 πολιτικούς συντάκτες με ελάχιστη συμμετοχή, Εργάζεται στο ΕΘΝΟΣ και ΜΕΓΚΑ)
  15. Νικ. Στέφος (μουσικός επιμελητής, Εργάζεται στην ΕΡΤ-με άδεια άνευ αποδοχών) – Παραιτείται-ΣΥΝΤΑΞΗ τον Μάιο)
  16. Αμαλία Κυπαρίσση (εξαφανισμένη από 2003 γρ Ρουσσόπουλου, άδεια ανευ αποδοχών μέχρι τέλους του 2011-ζεί μόνιμα στην Ισπανία) δεν επικοινώνησε
  17. Στάθης Βαρυτιμιάδης (2174/μηνα . Σημετοχή ένα τηλ σε πρωινό Μαγκαζίνο. Εργάζεται στον Ελευθερο Τύπο και σε αθλητική)
  18. Φώφη Γιωτάκη (2016/μηνα, Μία από τις 19 πολιτικούς Συντάκτες του σταθμού, με ελάχιστη προσφορα. Είναι αρχισυντάκτρια πολιτικού στο ΕΘΝΟΣ)
  19. Άγγελος Μόσχοβας (2438/μηνα. Πρωινό 7-8 με Λοβέρδο-πολλές απουσίες – Εργάζεται στο ΚΕΡΔΟΣ)

  Ορισμένου Χρόνου

  20. Νίκος Ελευθερόγλου (1759,τίποτα, ανύπαρκτος free press δήθεν, εφημ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
  21. Φοίβος Καρζής (4018/μηνα –Εργάζεται στη Eurobank) Αποχώρησε μόνος του σε φιλικό κλίμα
  22. Δημήτρης Κατής (1840/μηνα,μουσικός , μία εκπομπή)
  23. Ελένη Κομίνη (1173/μηνα,μία εκπομπή με Καρούτζο κάθε Παρασκευή. Εργάζεται στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)
  24. Παναγιώτης Μουσάς Ένας από τους 19 πολιτικούς συντάκτες. (μόνο ένα πολιτικό σχόλιο-1278ευρώ//μηνα
  25. Σωτηρης Ξενάκης (παραιτήθηκε)
  26. Χάρης Παυλίδης (2658, /μηνα -ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ)
  27. Γιωργος Μητσικώστας (5856/μηνα, δεν χρειάζεται 10΄. Ακυρο το συμβόλαιό του)
  28. Λάμπρος Πέγκος (1623/μηνα . Γρ τύπου Δήμου. Εργάζεται ,σε διάφορες εφημερίδες)
  29. Χρήστος Ράπτης (2029/μηνα. Μία εκπομπή Δευτ- Πέμπτη με τον Κουρτάκη. Εργάζεται και στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

  30. Μαρία Αντωνιάδου (1500/μηνα. Εργάζεται στο ΒΗΜΑ ανύπαρκτη)
  31. Αμέλια Αναστασάκη (1250/μηνα. Εκπομπή κάθε Παρασκευή)
  Εργάζεται στο. ΣΤΑΡ

  32. Ιωάννης Βασιλακόπουλος( 1167 ,απών, γρ Τύπου Βαρβιτσιώτη)
  32. Αλέξανδρος Βέλλιος (1332 /το μήνα, άφαντος)
  33. Ιωάννα Ζαρακέλη (1250/το μήνα . Πλημμελής παρουσία γρ Τύπου ΔΕΡΑ- Εργάζεται στο Κόντρα,)
  34. Ελένη Καλογεροπούλου 1500 /μηνα (Μία από τους 19 πολιτικούς συντάκτες. Εργάζεται στη ΓΓΤύπου, ΠΟΝΤΙΚΙ)
  35. Ηλίας Κανέλλης (ΝΕΑ, παραιτήθηκε, σε πολύ καλό κλίμα)
  36. Θυμιος Καρακατσάνης (1446/μηνα.Δεν έκανε τίποτα)
  37. Καρρερ Λουκίλα (θα έρθει δωρεάν)
  38. Ανδρέας Κάτσενος (Εξαφανισμένος.1000/μηνα)
  39. Χριστίνα Κοραή (2046/μηνα. Μία από τους 19 πολιτικούς συντάκτες . Συμμετοχή με ένα σχόλιο. Εργάζεται στην Ελευθεροτυπία κλπ)
  40. Άκης Κοσώνας (1501/μηνα. Ανύπαρκτος. Εργάζεται στο ΑΠΕ)
  41. Γιώργος Κουβαράς (2325/μηνα. Μία εκπομπή Δευτέρα- Πέμπτη. .Εργάζεται στον ΕΤ)
  42. Άλκης Κούρκουλας ανταποκριτής, με μηδενική προσφορά
  43. Δήμητρα Κουτουρίνη (Εξαφανισμένη)
  44. Βασιλική Κουτσούμπα(Εξαφανισμένη)
  45. Αλέξανδρος Κυριακόπουλος (Ελευθεροτυπία, 875/μηνα, ελάχιστη προσφορά)
  46. Λάζαρος Λασκαρίδης γραφείο Τύπου Ξενογιαννακοπουλου (παραιτήθηκε)
  47. Γιάννης Λοβέρδος (2341/μηνα +1260 Μυρτώ Λοβέρδου> Πρωινή εκπομπή με τον Αγγ. Μόσχοβα. Πολύ συχνά εγκατέλειπε την εκπομπη για να εμφανιστεί στην τηλεόραση, ως σχολιαστής. Έμενε η εκπομπή χωρίς παρουσιαστη συχνά μεταξύ 7.30 με 8.00. Απροετοίμαστος και όταν ήταν στην εκπομπη. Σχόλια εκ του προχείρου. Είναι δ/ντης της εφ. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΝΗ, ενώ γράφει και σε ηλεκτρονικές σελίδες)
  48. Κώστας Μελισσόπουλος. Ενας εκ των 19 πολιτικών συντακτών
  49. Γιώργος Μαντέλας (1250/μήνα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
  50. Δημήτρης Νασιόπουλος (γρ Τύπου Δήμου )
  51. Βασιλική Νικολακάκη (Γρ τύπου ΠΟΔΑ)
  52. Αχιλλέας Οικονόμου (900 μουσική εκπομπή /Κυριακή 5-6)
  53. Κων Παναγιωτόπουλος (Bar-Bar) (2325/μηνα,μία εκπομπή την εβδομάδα)
  54. Παναγιωτοπούλου Στέλλα (γρ τυπου ΠΟΔΑ ,1300/μηνα)
  55. Γιάννης Παπαδήμος (γρ τυπου δήμου 1581/μηνα)
  56. Γιάννης Παργινός (15’ κάθε Δευτέρα . Εργάζεται στηνΑυριανή-Παρόν 1125/μηνα)
  57. Γιώργος Σιαδήμας. Ενας εκ των 19 πολιτικών συντακτών του σταθμού. Εργάζεται στο ΑΛΤΕΡ, 1250/μηνα)
  58. Παναγιώτης Σιάνης (1736/μηνα. Εκπομπή κάθε Παρασκευή, Εργάζεται και στο Κανάλι Βουλής και ΓΓΤ)
  59. Άρης Σκιαδόπουλος (μια εκπομπή κάθε Σάββατο, 1674/μηνα)
  60. Γιάννης Τζαννετάκος (2700/μηνα -σύμβουλος Προέδρου. Καμία συμμετοχή)
  61. Στέφανος Τζανάκης (1643//μηνα. Μία εκπομπή 16-17 Δευτέρα Πέμπτη με τον Κουβαρά. Εργάζεται στα ΝΕΑ)
  62. Γιάννης Χαραλαμπόπουλος (1500/μηνα)

  Ελπίζουμε τα παραπάνω να είναι αρκετά για να κοπεί ή φόρα σε όσους έχουν τη σπάνια αρετή να βλέπουν τα πράγματα πέραν τού Καλού (Δεξιάς) και τού Κακού (Αριστεράς). 😉

 5. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Κατ’ αρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι κανείς υγειώς σκεπτόμενος επενδυτής (δηλαδή αυτός που θέλει να βγάλει χρήματα από τη δραστηριότητα της εταιρίας που επενδύει) δεν θάβαζε χρήματα σε κάτι που θα είναι χοντρά ζημιογόνο, εκτός αν το ήθελε για άλλους λόγους και …συνέργειες, πράγμα που ,φαντάζομαι, δεν το συζητάμε.
  Έτσι ακόμη και αν το θέλανε δεν παίζει το σενάριο για τώρα (αναφορικά στην ερώτηση του Παπούλη γιατί δεν το δίνουν τώρα στο χ,ψ).
  Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψιν ότι αυτό που λέμε διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία και ότι ο 984 όπως και άλλα «δημόσια» (ή δημοτικά) μέσα έχουν λόγο , διότι μπορούν (δικαιούνται) να παράγουν και να εκμεταλλεύονται δημόσιο περιεχόμενο , που είναι μεγάλο σε όγκο και έχει αξία για τον καταναλωτή, αλλά και στην αγορά ολοένα και μεγαλώνει η ζήτησή της και άρα πολλαπλασιάζεται η αξία της.
  Δεν τα ξέρω για το 984, κρίνω με βάση αυτά που διαβάζω, αλλά χώρος για αυτό που περιγράφει ο ΤΚ υπάρχει και αν πετύχει θα είναι και στρατηγικά χρήσιμο για το Δήμο και τους Πολίτες του.
  Άλλωστε υπάρχει βασική διαφορά από το Star ή το ΒήμαFM από αυτό που προσπαθούν να κάνουν και το σηματοδοτούν στο σημείο 2 (ξαναλέω ΑΝ το κάνουν σοβαρά, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο η προσπάθεια)

  Έτσι, η αξία και άρα η προοπτική υπάρχει , όπως υπάρχει και το πρόβλημα, το οποίο περιέγραψε ο Προπάτορας , ως προς μια του πλευρά αναλυτικά.
  Δηλαδή στο όνομα μιας ευκαιρίας ή μιας δυνατότητας ΔΕΝ είναι δυνατόν να φεσώνεται το σύμπαν και μάλιστα τώρα που χρήματα προφανώς δεν θα υπάρχουν ούτε για την διεκπεραίωση βασικών υπηρεσιών (παιδεία πρόνοια καθαριότητα κλπ).
  Ακόμη μεγαλύτερο (φαντάζομαι πως θα) είναι το πρόβλημα ότι πρέπει να τον εξυγιάνεις οικονομικά, δεν αρκεί να περιορίσεις κόστη (πχ δάνεια αν υπάρχουν, προγραμματικές που δεν συμφέρουν , αλλά τους βαρύνουν αναγκαστικά) και γενικώς η όποια αλλαγή κατεύθυνσης κοστίζει.
  Αν το παλεύουν σοβαρά και ζητούν μια ευκαιρία (ένα μέρος της επένδυσης να καλύπτεται) αξίζει τον κόπο , θεωρώ δε προφανές ότι η ανάγκη ελέγχου της πορείας είναι απαραίτητη.
  Το δε δέλεαρ ότι στη φάση της αρχικής αναδιοργάνωσης περιορίζω κόστη και αυξάνω έσοδα είναι ισχυρό και δείχνει κάτι.
  Είναι όμως σημαντικό να αποδυκνείεται συνεχώς ότι όποιες …»εξοικονομήσεις» επενδύονται στο στόχο που έθεσαν και όχι στο να επιβιώσει κάτι σαν τα άλλα (που όντως δεν αντέχει σε μια αγορά σαν τη σημερινή, έχει δίκιο σε αυτό ο Παπούλης)

  Τέλος για την απεργία δεν καταλαβαίνω πώς θα μπορούσε κάποιος να μην τη θεωρήσει τουλάχιστον άκαιρη και άστοχη και να συζητάμε για τα γύρω γύρω

 6. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  ακόμα δεν έχεις μάθει να με διαβάζεις 😉 🙂

  λες : » Έτσι ακόμη και αν το θέλανε δεν παίζει το σενάριο για τώρα (αναφορικά στην ερώτηση του Παπούλη γιατί δεν το δίνουν τώρα στο χ,ψ). »

  Φαντάζεσαι ότι η ερώτηση μου για το «τρίτον» του Καμπύλη περιλαμβάνει ( υπό τις τρέχουσες αλλά και τις μελλοντικές συνθήκες ) κάποια τέτοια προοπτική ;;;
  Προθέσεις και σκέψεις ανιχνεύω αγαπητέ 😉 🙂

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση ο σταθμός να σταθεί χωρίς οικονομική συμβολή από το Δήμο τώρα και στο ορατό μέλλον ( πολύ πέραν της Καμπύλειας διετίας ) ακόμα και αν στραφεί στα πολυμέσα και τα δίκτυα. Η διαφημιστική πίττα μικραίνει συνεχώς και υπάρχουν άλλοι καλύτεροι ..μάγκες που προσφέρουν πιό πιασάρικο περιεχόμενο για να την απορροφήσουν είτε πρόκειται για προγράμματα παραδοσιακού τύπου είτε για διαδικτυακά εγχειρήματα , οπότε ο πήχυς που έθεσε Τ.Κ. ήταν πολύ ψηλότερα από τη πραγματικότητα.

  Το ερώτημα μου στην ουσία Αναγνώστα είναι γιατί τέθηκε ο πήχυς τόσο ψηλα ;;; Και επ αυτού μπορούν να υπάρξουν διάφορες ερμηνείες 😉

 7. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη , το σκέφτηκα, αλλά η άποψή μου είναι ότι τώρα σε αυτόν το χώρο (επικοινωνία κλπ) δεν παίζουν αυτές οι προθέσεις. Αντίθετα σε θέματα διαχείρισης νερού αγωγών κλπ παίζουν (δυνητικά).
  Ο πύχης νομίζω ότι δεν τέθηκε ψηλά. Χαμηλότερα δεν θα είχε μέλλον (κάτσε να δεις το αποτέλεσμα όσων ΝΠΙΔ τον βάλουν χαμηλότερα ή τον βάλουν ψηλά και περάσουν από κάτω)

 8. Ο/Η papoylis λέει:

  Δηλαδή ορέ Αναγνώστα το πήχυ το βάζουμε στο Έβερεστ όταν δεν έχουμε ούτε μια φιάλη οξυγόνου 😉

  Είναι κατ’ ελάχιστον οξύμωρο. Τότε ας τον κλείναν εξ αρχής για να ικανοποιηθούν και τα αιμοβόρα ένστικτα του Μαυροπρόβατου ( για του οποίου τη γούνα υπάρχουν ράμματα αλλά έλα που είναι κολλητάρι μου 🙂 )

 9. Ο/Η nosfy λέει:

  κι επειδη; μη σε πιανουν τα συναισθηματικα τωρα

 10. Ο/Η nosfy λέει:

  . Να απολυθούν όλοι και να υπάρξει νέα διαδικασία προσλήψεων -αυτά θα πρότεινα…
  ο προβατος δεν παιζεται …

 11. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ποιο Έβερεστ;; Μη ακούς για στόχους του στυλ «πρωτογενές πλεόνασμα, και δεν θάχουμε ανάγκη» και τέτοια, δεν υπάρχει αγορά χωρίς δανεισμό, αυτά τα λέγαν οι ..κομμουνιστές 🙂

  Απλώς όταν το πρόβλημα σε πλακώνει (και κάτι τέτοιο πρέπει να συμβάινει στον περί ου ο λόγος σταθμό προσπαθείς να πλησιάσεις τέτοιους στόχους και φυσικά είναι προφανές ότι θα χρειαστείς χρηματοδότηση στην προσπάθειά σου (ενίσχυση από το μέτοχο).
  Όμως πρέπει να αποδείξεις ότι έχει αποτέλεσμα (πιάνουν τόπο).
  Σε πρώτη φάση προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν ..ενισχύεσαι για λειτουργικές δαπάνες ..κοινωνικού χαρακτήρα (γίνομαι αντιληπτός 🙂 ) αλλά αυτό δεν φτάνει.

  Πρέπει να αιτιολογήσεις ότι η δραστηριότητά σου έχει αξία. Και εδώ θεωρώ τα του internet, webtv κλπ, δευτερεύοντα, σε σχέση με το πλεονέκτημα ότι μπορείς να επεξεργαστείς (και να ψηφιοποιήσεις πρωτογενώς) περιεχόμενο, το οποίο εσύ έχεις δωρεάν ενώ οι άλλοι το αγοράζουν.
  Αυτήν τη στιγμή δεν πείθουν κανένα, αλλά αν κουτσοπερπατήσουν στην Αγορά θα έχουν μια ευκαιρία.
  Αν θα την πιάσουν δεν ξέρω, αν μείνουν στα γνωστα (μαζέψουν κανα μάνατζερ διαφημιστή, νομίζοντας ότι εκεί πάσχουν) φυσικά θα τους φάει και αυτούς η μαρμάγκα ενός τομέα που καταρέει (διαφημιστικά κλπ κλπ).
  Όμως έχουν ένα πλεονέκτημα για να κερδίσουν χρόνο , δεν είναι πολύ ακριβοί (ακόμα είναι) και όπως γνωρίζεις το κόστος στα Μέσα δεν είναι (μόνο ή κυρίως) τα λειτουργικά είναι και οι παραγωγές , ήτοι το περιεχόμενο, το οποίο αν το κεφαλαιοποιήσεις , το μεγαλώνεις διαρκώς και το έχεις ιεραρχήσει προς πολλαπλή διάθεση (ιντερνετ ΜΜΕ TVκλπ) έχεις ..άσετ (που λένε και οι μανατζαραίοι) .
  Κάτι τέτοιο πρέπει να εννούν για τα της ψηφιακής πλατφόρμας.

 12. Ο/Η nosfy λέει:

  πω πω! τρομερος ο συνεργατης μου.. εσυ θα εξυγιαινες ως και την τι βι 100

 13. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Παπούλη, είπα να συντάξω μια πρόταση «κοινής αποδοχής» – και αυτή είναι η αντίδραση; Γουάι;; Σκεφτείτε το. Μίνιμαλ μπάτζετ, αποκλειστική απασχόληση, εγγυημένο ακροατήριο, κοινωνική προσφορά, αυτοσυντήρηση, και τα κωθώνια έξω -τι άλλο θέλετε;; Που κάνετε και τον Καμπύλη μάγκα (και πόσα παίρνει αυτός;)
  Η άλλη λύση είναι κάψιμο, με την οποία διαφωνώ :mrgreen:

 14. Ο/Η nosfy λέει:

  γιατι;

 15. Ο/Η papoylis λέει:

  Είπα εγώ ότι διαφωνώ με το μπίζνες πλάν που τους έκοψες κοστουμάκι ορέ Αναγνώστα 😉

  Εγώ λέω ότι ο ΤΚ έβαλε το πήχυ με το «τρίτον» στο Έβερεστ , ενώ αυτοί δεν έχουν μέχρι τώρα περπατήσει ούτε στις «ράχες» των Τουρκοβουνίων . Αυτό λέω και ( συμπληρώνω ) αναρωτιέμαι γιατί.

  Τώρα για το μπίζνες πλαν σου μέχρις στιγμής ούτε το Λαμπρακιστάν δεν το έχει καταφέρει , γι αυτό και το Μέγκλα τόρριξε στα ….Τούρκικα. Από τις λεκάνες πολυτελείας στις ..βεσπασιανές

 16. Ο/Η nosfy λέει:

  .μια χαρουλα ειναι και οι .βεσπασιανές αρκει ναχεις καλό σημαδι

 17. Ο/Η papoylis λέει:

  Πούσαι ορέ Μπλακσίπιε και σε έψαχνα 🙂

  πριν από λίγο τσεκάρισα τα στατιστικά και τα χιτς έκλεισαν σήμερα στα 902 😉

  Τώρα σοβαρά , και πέρα από πλάκα , νομίζεις ότι με αυτά που έγραψα το ΤΚ το κάνω ..μάγκα ;;;
  Και δεν θα ήταν σκόπιμο να υπάρχει ένας δημοτικός σταθμός που να μη λέει μόνο πότε θα περάσει το επόμενο σκουπιδιάρικο από τη γειτονιά σας ;;;

  Κάτι τέτοιο αγαπητέ σαν αυτό που προτείνεις ισοδυναμεί με κλείσιμο γιατί τα ίδια και περισσότερα σαν πληροφορία θα δίνουν οι λοιποί σταθμοί των ιδιωτών και στα ερτζιανά και στο νετ και μάλιστα διανθισμένα με το κωλαράκι της Τζούλιας. Ο 984 έχει και παράδοση και υλικό και δυνατότητες που θα πρέπει να αποφασιστεί τι θα γίνουν και προ πάντων με ποιό ιδιοκτησιακό και διαχειριστικό πλαίσιο και προς ποίων το όφελος.

 18. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  ..φροντίζει γι αυτό η βαρύτητα 😉

 19. Ο/Η nosfy λέει:

  λοιπομ καταλαβαινω οτι ενοχλώ ..φευφω τωρα ..να δω κανα εργο .. φυσικά παπουλη το καταλαβαινεις οτι αφου θα μεινω κλινηρης θαχω ολο τον χρονο να σεπισκεπτομαι ..εισαι ο αγαημενος μου ιστ -χ υ -ολογος

 20. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Τώρα με το μάδημα της ΕΡΤ ένας ποιοτικός δημοτικός σταθμός καθίσταται ακόμη πιο απαραίτητος.Ποιος δήμαρχος όμως θα αντισταθεί στον πειρασμό να ευλογήσει τα γένια του;
  Μέχρι τώρα τέτοιο παράδειγμα δεν υπάρχει .Αλλά και πάλι σε σχέση με τα σκουπίδια που θρέφει η αγορά θα ήταν προτιμότερος.Τουλάχιστον θα κρατούσε τα στοιχειώδη προσχήματα,εδώ που φτάσαμε!

 21. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  δε νομίζω οτι δίνει κανένας σταθμός χρόνο στους μαθητές (+κοινωνικές συλλογικότητες – βλέπεις το κόνσεπτ 😉 ) Για την κίνηση και πού είναι τα σκουπιδιάρικα ένας δημοτικός σταθμός είναι σίγουρα ο πιό κατάλληλος. Όσο για τις άλλες δυνατότητες, (πολιτική προπαγάνδα για το καθεστώς)… πειράζει που δεν είμαι πρόθυμος να πληρώσω γι αυτό; Το έχω τζάμπα από τον ιδιώτη, που λέγαμε, έως αηδίας μη σου πω…
  ΥΓ Για την προπαγάνδα του 902 μπορεί να είμαι πρόθυμος να πληρώσω και ίσως να πληρώνω κιόλας, αλλά δεν το ζήτησα από τους συνδημότες μου… καταλαβαινόμαστε.

 22. Ο/Η Propator λέει:

  Ρε Παπουλη δεν «παιζεσαι» απο καμια δυναμη, εισαι άχαστος!!!

  Εχεις μπροστα σου εναν ανθρωπο που δηλωνει οτι θελει να απαλλαξει τους Δημοτες απο την υπερογκη διατροφη την οποια ειχανε επιδικασει οι προηγουμενοι δημαρχοι στη γκομενα που λεγεται «Αθηνα 984» βρισκοντας της δουλεια, εχεις και εναν αλλο (ΕΣΗΕΑ) που λεει να εξαιρεθουν «από τις διατάξεις περί δημοσίων υπαλλήλων» δλδ οι δημοσιογραφοι ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
  Και τοτε εσυ θετεις ενα ερωτημα απιστερης (αριστερης) …ευφυιας:

  » Αν στη πορεία γινόταν εφικτή η χρηματοδότηση του σταθμού ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από διαφημίσεις , χορηγίες και εκδηλώσεις ( δεν υπάρχει άλλη πηγή ) για ποιό λόγο να μη πουληθεί αύτανδρος ΤΩΡΑ στο κο Β. Ρέστη ή το κο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ;;;»

  –> Και το χειροτερο ειναι οτι περιμενεις καποιος μαλακας να σου απαντησει!

  *

  «Και το λέω αυτό ακριβώς επειδή γνωρίζουμε όλοι οι στοιχειωδώς ενήμεροι ότι σταθμός που εξαρτάται αποκλειστικά από έσοδα που προέρχονται από την “αγορά” ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να εξυπηρετεί το συμφέρον των δημοτών!!»

  –> Ενω οταν ο σταθμος εξαρταται απο εσοδα που δεν προερχονται απο την «αγορα» αλλα απο τον οβολο του λαου (δημοτικα τελη) τοτε μονο οι δημοτες μπορουν να κοιμουνται ησυχοι καθοτι το συμφερον τους ειναι διασφαλισμενο.

  Ηθικο διδαγμα: Η «αγορα» ειναι εξ ορισμου …»κακο πραμα» το οποιο πρεπει να αποφευγουμε και αντ΄αυτης να προσφευγουμε στον δημοσιο κορβανα

  *

  «Αν επομένως ο κος Καμπύλης εξακολουθεί να θεωρεί ότι ένας ανεξάρτητος και δημόσιου χαρακτήρα σταθμός είναι εφικτός για το Δ.Αθηναίων , τότε προς τι η πρεμούρα για πλήρη απεξάρτηση από τα οικονομικά του Δήμου… Γνωρίζει να υπάρχει τέτοιος σταθμός σε ΟΛΗ την οικουμένη ;;;»

  –> Ακριβως επειδη πιστευει οτι «…ένας ανεξάρτητος και δημόσιου χαρακτήρα σταθμός είναι εφικτός» γιαυτο προσπαθει να πετυχει την «πληρη απεξαρτηση απο τα οικονομικα του Δημου» (η ανωτερω προταση σου ειναι ασυντακτη και απο νοημα κουκουρούκου), και επισης για τον εξης λογο: Δεν ξερω αν εχεις ακουσει οτι τα ταμεια αδειασανε και οι Δημοι δεν θα εχουνε ουτε τα συσιτια των απορων να πληρωσουνε με αποτελεσμα τους απορους εκτος απο την απορια να τους βασανιζει και η πεινα.
  Θα σε ενοχλουσε πολυ να βγει ο σταθμος στη γυρα για να μασει κανενα φραγκο να καταβαλει δηλαδη μια προσπαθεια να συνεχισει να λειτουργει, αλλα οχι χαραμοφαϊκα οπως γινοταν μεχρι σημερα, ή φοβασαι μην τον αποπλανησουνε εκει εξω οι «αγορες» και χασει την τιμη του (τον «δημοσιο χαρακτηρα του»)?
  Η αλλη εκδοχη ειναι να κλεισει!

  *

  «Αν πάλι φιλοδοξεί ο σταθμός να είναι οικονομικά “ανεξάρτητος” , δηλαδή οικονομικά εξαρτημένος από τα ιδιωτικά συμφέροντα γιατί εξ αρχής δεν πρότεινε για διευθυντή προγράμματος το Σ. Μαλέλη ή το κο Λάτσιο και τη πώληση του σταθμού στους προαναφερόμενους καλούς κυρίους ή άλλους επίδοξους “επενδυτές” . Δεν θα τον μεμφόμουν για κάτι τέτοιο , τουλάχιστον στο προκείμενο που εγώ τώρα συζητώ»

  –> Τωρα εισαι στο στοιχειο σου: Το μισος σου για την αγορα.
  Τωρα μιλας σαν να εισαι ο πραγματικος εαυτος σου γιατι τοση ωρα κρυβοσουνα πισω απο δηθεν επιχειρηματα του κωλου.
  Προκειται για το αντιστοιχο μισος που νοιωθω εγω για την διαδικασια αρμεγματος του δημοσιου βυζιου.

  Κοιταξε Παπου, στη Σοβιετικη Ενωση υπηρχανε κατι συντροφοι διευθυντες εργοστασιων που οταν διαπιστωνανε το αδιεξοδο κανανε αναφορα στην πολιτικη ηγεσια και τους εκθετανε τους λογους οτι η οργανωση της παραγωγης με τον τροπο που διεξαγοταν ητανε …για το μπουτσο και οτι επρεπε να αλλαξει λιγο το συστημα γιατι μπαινανε μεσα μεχρι τα μπούνια.
  Σε αυτους τοσο οι κομισαριοι οσο και τα συνδικατα αντιδρουσανε ορθα-κοφτα και αν αυτοι επιμενανε τους χαρακτηριζανε προδοτες του σοσιαλισμου και στιο τελος τους ετρωγε η σοσιαλιστικη μαρμαγκα καπου στη Σιβηρια!
  Αυτους τους κομισαριους μου θυμιζεις!

  Ο Καμπυλης Παπου δεν ειναι δεξιος, αν ειναι κατι ειναι αριστερος και με τον Τριμη στο παρελθον υπηρξανε στο ιδιο ψηφοδελτιο για την ΕΣΗΕΑ.
  Αλλα ευτυχως που δεν εχουμε σοσιαλισμο και δεν εισαι κομισαριος.

  *

  «Δεν γνωρίζει ο καλός δημοσιογράφος ότι στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό ΔΕΝ υπάρχουν ( εδώ και δεκαετίες ) ιδιωτικά δίκτυα και ΜΜΕ με θετικό οικονομικό απολογισμό , παρά μόνο όταν πέφτουν συνεχείς ενέσεις κεφαλαίου ή “συνέργειες” με άλλες δραστηριότητες ;;;»

  –> Αυτο που γραφεις ειναι μια τεραστια μπουρδα διοτι …στο εξωτερικο υπαρχουνε » ιδιωτικά δίκτυα και ΜΜΕ με θετικό οικονομικό απολογισμό» και μαλιστα χωρις «συνεργειες».
  Ομως μην μπαινεις στη διαδικασια να αναλωνεσαι με λογικα επιχειρηματα για τη στρεβλη λειτουργια της αγορας αφου η «αγαπη» σου γιαυτη ξεχειλιζει απο παντου.

  Ειπες το ενα, ειπες το αλλο αλλα τελικα για το θεμα δεν μας ειπες τιποτε:
  Τελικα βοηθαει η απεργια ή γαμει τη μανα στους εργαζομενους και στο σταθμο?

 23. Ο/Η papoylis λέει:

  Απόλυτα μπλακσίπιε , απόλυτα….

  Επομένως ή όλα θα ανήκουν στο Μπόμπολα ή όλα θα ανήκουν στο ΚΚΕ για να προεκτείνω ad absurdum

  Καηνύχτα σαααας

  και σε σένα Νόσφη μου κλινήρη

 24. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Κι εγώ που νόμιζα οτι έλεγα να ανήκει ο 984 στους δημότες και το Δήμο, και όχι στα διάφορα συνεταιροϋπαλληλάκια του Μπόμπολα του Ρέστη του Αλαφούζου της ΚΥΠ του εκάστοτε δημάρχου και δεν ξέρω ποιανού άλλου…

 25. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Προπάπου είσαι σοβαρός που περίμενες να γίνει κριτική στην απεργία;
  Άσε να την κριτικάρω εγώ πότε πότε για πάρτη σου να ξεθυμάνεις….(φάτσα με γυαλί μαύρο)

 26. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  αφου ξεκαθαρισω το οτι θερω την ..απεργια λάθος και ..ανιση μεταχειριση (εις βαρος των Δημοσιων ΜΜΕ) τουλαχιστον ( δεν εδα αναλογες κινησεις απο τηνν Εσηεα π.χ οταν η »ελευθεροτυπια, ‘ξεκαθαριζε» απο οτι ενοχλουσε την ..»’αριστερη» ντεμέκ εθνολαικιστικη στροφή της- θελω να διατυπώσω εγγραφως καποιες μικρες αμφιβολιες για το αν και κατα ποσον η..ελευθερη αγορα- εν προκειμένω η διαφημιση- μπορει να σωσει υπο τας παρουσας συνθηκας κρατικους ‘δημοτικους ραδιοφωνικους σταθμους και καναλια.
  διοτι α) ετσι κιαλλιως η διαφημιστική πίττα γινεται σε καιρο κρισης μικροτερη β) η διαφημιση – αυτη που αφηνει λεφτα – κατευθυνεται ετσι κιαλλιως προς ιδιωτικους σταθμυς και καναλια αναλογης καρακιτσατης αισθητικής γ) αν συγκρατησουν η διευρυνουν στο μέλον οι κρατικοι -δημοτικοι σταθμοι καποιο κοινό αυτο θα ειναι ακριβώς αυτοι που εχουν σιχαθει την αισθητική και το κιτσατο των ιδιωτικών σταθμών και Αυτιαδων δ) αρα δεν θα αντεχον και τηνν αναλογη διαφημιση η οποια ακριβώς και δινει το γενικο προσταγμα και ρυθμό στα ιδιωτικα αγοραια ραδιοηλεοπτικα κιτς ε) αρα αν οι Δημοσιοι ραδιοτηλεοπτικοι σταθμοι αφεθουν στην διαφημιση και γινουν αγοραιοι θα χασουν και το οποιο κοινο τους . Φαυλος κύκλος

 27. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  βεβαια ,ισως υπάρξει μια αμυδρα ελπίς για τα δημοσια μεσα: ανα οργανωθει μεσω του δικτυου προοδευτικών και εκ-πολιτιστικών ιστοτοπων – κοντρα στο συνοθυλευμα της προπαγανδας του κιτσαριατου,μια συστηματική προβολή των πιο σημαντικών εκπομπων και προβολών των ΔημοσιωνΜΜΕ .. εστιι -ισως – ο κοσμος αποεθιστει απο την σαβοουρα και μεγαλώσει η ακροαματικότητα του ποιοτικου και…
  σταπλαισια αυτα σας προτεινω να ριξετε μια μματια σε αυτο το λίνκ και -αγαπητε παπουλη θα σου ημουν υποχρεος αν το αναδημοσιευες (οπως και σ’ αλλα φιλια μπλογκς του προοδευτικου -ποιοτικου χωρου)

  http://nosferatos.blogspot.com/2011/10/2.html

 28. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Από σήμερα η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα δημόσια και ιδιωτικά.Θα απεργήσουν σήμερα για να ενημερώνουν αύριο για την πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κάτι που επιτέλους γίνεται για πρώτη φορά νομίζω και τερματίζει μια λάθος πρακτική της προηγούμενης διοίκησης που στερούσε την ενημέρωση ακριβώς τις στιγμές που το καζάνι έβραζε.

  Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
  Πραγματοποιείται αύριο Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011, η 24ωρη απεργία, που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία του Τύπου και των ΜΜΕ σε όλα τα Μέσα στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα (ΟΤΑ, ΝΠΔΔ κ.λπ.)
  Ζητώντας:
  * Να σταματήσουν αμέσως οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και οι καθυστερήσεις δεδουλευμένων.
  * Να υπογραφούν νέες Σ.Σ.Ε.
  * Να αποσυρθεί αμέσως το πολυνομοσχέδιο και να σταματήσει κάθε απόπειρα κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ.

  Για μια ακόμη φορά τονίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι στο Δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στα δημοτικά ΜΜΕ δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Κάθε πρόταση ή τροπολογία, όπως αυτή που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση, που επιβεβαιώνει την απόπειρα δημοσιουπαλληλοποίησής τους θα μας βρει κατηγορηματικά αντίθετους και θα αντιμετωπιστεί με όλες μας τις δυνάμεις.
  Ο δημοσιογραφικός κόσμος ενωμένος θα δώσει ηχηρή απάντηση σε όσους επιχειρούν την υποβάθμιση του και την υπονόμευση του δημοσίου αγαθού της ενημέρωσης.

  Όλοι στην αυριανή απεργία και τη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στις 11 το πρωί της Τρίτης, 18 Οκτωβρίου 2011.
  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  Το ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζομένων στον Αθήνα 9,84
  «ΨΗΦΙΣΜΑ
  της συνέλευσης των δημοσιογράφων του Αθήνα 9,84

  Οι δημοσιογράφοι του Αθήνα 9,84 σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε σήμερα 13 Οκτωβρίου 2011 (παρουσία και μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ) στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί στα δημόσια ΜΜΕ:

  – Εκφράζουμε την αγωνία μας για την αναίρεση μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, την οποία συνεπάγεται το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνισθούμε για την ανατροπή αυτών των ρυθμίσεων.

  – Στηρίζουμε την ενιαία συνδικαλιστική μας έκφραση, που τη θεωρούμε ως το τελευταίο μας καταφύγιο στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία. Σημειώνουμε ωστόσο την ανάγκη αποτελεσματικότερου συντονισμού και αλληλοτροφοδοσίας συνδικαλιστικής ηγεσίας-βάσης, και εμπλουτισμού της μεθοδολογίας πάλης.

  – Σημειώνουμε ότι στον χώρο των δημόσιων ΜΜΕ οι Συλλογικές Συμβάσεις των δημοσιογράφων έχουν καταπατηθεί (με ανεπαρκή αντίδραση από μέρους των συνδικαλιστικών μας οργάνων) από πέρσι, με τις προβλέψεις του μνημονίου. Αυτό το κακό προηγούμενο επιδεινώνεται τώρα περαιτέρω, αλλά απειλεί να συμπαρασύρει προς τα κάτω και τους συναδέλφους των ιδιωτικών ΜΜΕ, όπου οι ΣΣΕ ήδη κατεξευτελίζονται. Θεωρούμε ότι επείγει η από κοινού αντιμετώπιση και η συντονισμένη δράση των συναδέλφων του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

  – Σε σχέση με την διοικητική κρίση που έχει προκύψει από χθες στον Αθήνα 9,84, αναθέτουμε σε αντιπροσωπεία μας να ζητήσει από τον Δήμαρχο Αθηναίων να διευκρινίσει τις προθέσεις του για το μέλλον του σταθμού και να εγγυηθεί την απρόσκοπτη λειτουργία του.
  – Παρατηρούμε ότι η παραίτηση που έχει υποβληθεί από τον Γενικό Διευθυντή του σταθμού θέτει εν αμφιβόλω τη σημαντική προσπάθεια που ο ίδιος έχει εμπνεύσει και υλοποιούν οι εργαζόμενοι με σκληρές θυσίες – προκειμένου να στηρίξουν όχι μόνο τις θέσεις εργασίας τους αλλά και την παρουσία ενός Μέσου το οποίο η πόλη έχει ανάγκη.
  – Για την καλύτερη αξιοποίησή του σημαντικότερού μας όπλου, που είναι η σχέση μας ως δημοσιογράφων με το κοινό, αποφασίζουμε, την μετάδοση, στο πλαίσιο της απεργιακής μας κινητοποίησης, δύο έκτακτων δίωρων προγραμμάτων (Πέμπτη 16:00-18:00 και Παρασκευή 13:00-15:00) με αποκλειστικό αντικείμενο την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την ανατροπή θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.
  ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ «ΑΘΗΝΑ 9,84″»
  Αυτά τα ολίγα για πληρέστερη ενημέρωση.
  Η ανάλυση συνθηκών από τον Νοσφεράτο είναι γενικά σωστή άρα εκείνο που μένει για να υπάρχουν κάποιοι σταθμοί υπό κοινωνικό έλεγχο που θα εξασφαλίζει κάποια εχέγγυα ποιοτικού προγράμματος έξω από τις αγοραίες συνθήκες, είναι να βρεθεί ο τρόπος να υλοποιείται αυτός ο κοινωνικός έλεγχος για να μην επαναληφθούν τα προηγούμενα ρεζιλίκια επί Κακλαμάνη (και Παπαγεωργόπουλου στον ΦΜ 100) και να στηρίξει ο δήμος της Αθήνας και κάθε δήμος που θέλει να υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση ενημέρωσης με την αναγκαία φειδώ και προσοχή από τον προυπολογισμό του το δημοτικό ραδιόφωνο. Πάντως βλέποντας τα οικονομικά στοιχεία από τον 9,84 μόνο αισιόδοξος δεν μπορεί να είναι κανείς πως δεν θα προχωρήσουν και σε άλλες απολύσεις στο κοντινό μέλλον οι υπεύθυνοι του σταθμού παρά το γεγονός πως οι μισθοί έχουν φτάσει πια στο όριο της λιτής και στοιχειώδους διαβίωσης!

 29. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  Από σήμερα η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα δημόσια και ιδιωτικά.Θα απεργήσουν σήμερα
  Νικε αλφα θα απεργησουν και τα ιδιωτικά; μη δω κανα Αυτια σημερα .. αντε να δουμε

 30. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Άμα δεις κανένα Αυτιά ανέβασε ποστ για τους απεργοσπάστες κι εγώ μαζί σου Νοσφεράτε!

 31. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  τοσες μερες που εβγαινε ο Αυτιας ο Χατζηνικολαου κλπ δενν ειχε απεργια η ΕΣΗΕΑ; ενημερωτικά ρωταω Νικε Αλφα δεν ξερω τα συνδικαλιστικά των δημοσιογραφων .. Αλλά ειλικρινα δεν μπορω να καταλάβω .. Μια δεν ειναι ;

 32. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  δεν καταλαβαινω … Αφου σημρα εχει απρεγια η ΕΣΗΕΑ τοτε πως ειχε κανει απεργια στο 9,84 πριν απο …σημερα; θα μου δωσει κανεις να καταλάβω η θα παραμεινει μυστηριο;

 33. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  Η 48ωρη απεργία που αιφνιδιαστικά κήρυξε η ΕΣΗΕΑ την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα αφορούσε –κυρίως- την ΕΡΤ, το ΑΠΕ, και τον 9,84!
  πως διαολο μπορει να συμβαινει αυτο;

 34. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  μαλιστα ..ηταν μονο στα ..δημοσια και δημοτικα.. μαλιστα
  τρελα πραγματα

 35. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Υπάρχει το εξής θέμα, αν και νόμιζα ότι είχε κλείσει στο προηγούμενο post.
  Η μοίρα μιας σειράς Επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου Τομέα έχει προδιαγραφεί στο θεσμικό πλαίσιο και την περιέγραψε το Μαύρο Πρόβατο .
  Ειδικά ο 984 έχει ένα επιπλέον θέμα που αφορά στα ΝΠΙΔ των ΟΤΑ με βάση τον Καλλικράτη (όσα ΝΠΙΔ είναι ζημιογόνα ήτοι ελλειματικά θα κλείσουν, είτε άμεσα αν είναι ΑΕ είτε έμμεσα με βάση τις περικοπές στις δαπάνες προβολής του μοναδικού Μετόχου τους) .
  Εδώ τώρα (από ότι καταλαβαίνω από αυτά που έθεσε ο Βαγγέλης και την επιστολή Καμπύλη) αποφάσισαν να διεκδικήσουν επί της ουσίας το δικαίωμα ύπαρξής τους.
  Δηλαδή μειώνω έξοδα (διακόπτω συνεργασίες που δεν χρειάζονται και δεν έχουν κοινωνικό κόστος οι ..διακοπές) και πέφτω με τα μούτρα ως ομάδα να φέρω και έσοδα, ώστε να μπορώ να διεκδικήσω την ύπαρξή μου «με το σπαθί μου».

  Υπάρχει μια δεύτερη προσέγγιση που λέει «όχι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ να είσαι ζημιογόνος και πρέπει μαζί με τους άλλους (ΕΡΤ και ΑΠΕ) να παραμείνεις γιατί χρειάζεται η ..ποιότητα και τα Δημόσια Μέσα, γενικά».

  Έτσι κατά την ΕΣΗΕΑ «δεν υπάρχει θέμα προσπάθειας, το θέμα του 984 κατατάσσεται μαζί με την ΕΡΤ(*) ήτοι στο πεδίο της γενικής κόντρας των Δημοσίων ΜΜΕ ενάντια στην πολιτκή του Μνημονίου»
  Φυσικά «αφού δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρετε, δεν έχετε δουλειά με τον ..Αυτιά, τα ιδιωτικά 1 μέρα απεργία διότι πρέπει να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ τους συναδέλφους που πρέπει να υπάρξουν, εσείς με τους άλλους του Δημοσίου».
  Τώρα κάποιοι τους λένε «μα αφού δεν είμαστε του Δημοσίου», δώστε μας την ευκαιρία να …πληρώσουμε τις προϋποθέσεις , αλλά μάλλον δεν εισακούονται.

  (*) η οποία σημειωτέον δεν κλείνει αλλά περιορίζεται και βασικά , διακίως ή αδίκως, η διεκδίκηση δεν είναι για να μην κλείσει , αλλά για να μην περιορισθεί, εξ’ού και η διαφορά με τον 984 που αν και ..αυτοπεριορίζεται (κατά δήλωση) κινδυνεύει ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ως τέτοιος.

 36. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Μαύρο πρόβατο says:
  17/10/2011 στις 10:27 μμ
  (μεταξύ πολλών άλλων, σοσιαλ-ηθικοπλαστικών):
  «…Να απολυθούν όλοι και να υπάρξει νέα διαδικασία προσλήψεων -αυτά θα πρότεινα…»

  Εγώ δλδ δηλαδή τώρα, πρέπει να καταλάβω
  (αλλοιώς προτείνεται εκδικητικό προγκρόμ, τόσο απλά)
  ότι όλους αυτούς τους αναξιοπαθούντες νοματαίους,

  -τα θύματα δλδ της «εξυγειαντικής» εργασιακής σοσιαλ/χατζάρας
  των αμείλικτων εξ Εσπερίας τεχνοκρατών-κομισσαρίων / «εξυγιαντών», που, πάντα έτοιμοι, αναζητούν κι άλλο καράβι να το βουλιάξουν- (όσο πιο πολλά ναυάγια, τόσο βαθαίνει η κρίση, ντε)-

  ετοιμάζεται (μπρρρρ!…) να τους περιθάλψει στην φιλεργατικά γενναιόδωρη εργασιακή του αγκάλη ο 902 FM, (ξανα μπρρρρρ!)
  που εν τω μεταξύ θάχει καβατζωθεί κεφαλαιακά και με τα -πάντα διαθέσιμα εκ του «υστερήματος»- φράγκα του @Μαυροπρόβατου και των ομοδόξων του
  (πρβλ.:»..Για την προπαγάνδα του 902 μπορεί να εί(μ)ναι, λέει, πρόθυμος να πληρώσ(ω)ει και ίσως να πληρών(ω)ει κιόλας…»)

  Και, φυσικά,ΔΕΝ μιλάω για κάτι χαμένα κορμιά σαν και την πάρτη μου,
  πεντ-έξι νοματαίους δλδ όλους κι όλους, λένε,
  «εγκάθετους-τσιράκια της εργοδοσίας».
  Που, πριν προχωρήσουν στην ανίερη στήριξή της, έπρεπε να το σκεφτούν καλύτερα.
  Ας πρόσεχαν τους αυτόκλητους-αυτοδιορισμένους βιτζιλάντες της εργατικής τάξης(!) και τη δίκαια οργή τους
  (γιου νόου αμπάουτ «βρεγκμένη σανίντα»?)

  Για οικογενειάρχες πράμα μιλάω, (όλοι τους περίπου με 450 έως 1100 ευρώ το μήνα)
  *μικροδημοσιογράφους της σύνταξης με 10 ώρες δημιουργική καθημερινή δουλειά, για πρώτη τους ίσως φορά με χαρά δουλεύοντας, και, σίγουρα μόνο από δική τους διάθεση προσφοράς, αυτούς τους τελευταίους μήνες,
  *για ηχολήπτες & λοιπούς τεχνικούς, που ούτε καν ενημερώθηκαν ή (πολύ περισσότερο) ρωτήθηκαν από τη δημοσιογραφική αριστοκρατία που δεν διανοήθηκε καν να μιλήσει με αυτούς τους συναδέλφους μας για όσα «έρχονται γι αυτούς χωρίς αυτούς»
  (έκανε η μύγα κώλο κι αφού έχεσε τον (δικό της) κόσμο όλο, χέζει τώρα ακατάσχετα και τους διπλανούς κόσμους),
  *για διοικητικούς και λοιπούς πελταστές «άνευ σημασίας» (γι αυτούς), που όλον αυτόν τον καιρό
  (πέντε μηνάκια ήταν όλα κι όλα,αλλά φάνταξαν προς στιγμή στα μυαλά και τις καρδιές κάποιων αφελών -που λέει κι ο φίλος μου ο @Παπς- σαν μικρή φωτισμένη αιωνιότητα)
  ομοίως εισέφεραν με όλη τους τη δύναμη και ομοίως παραμερίστηκαν με τη γνώριμη αλαζονεία του ντεμέκ «εξεγερμένου».

  Για το θέμα εκτενέστερα, μόλις «κάτσει» το τί θα κάνουμε αύριο εδώ στον 984, πρώτη μέρα μετά την αχαρακτήριστη απεργία…

  «…Η άλλη λύση είναι κάψιμο…., «Με την οποία (όμως)διαφων(ώ)εί», λέει, προσπαθώντας να προτάξει το δάχτυλο για να κρυφτεί…

 37. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  εκεινο που συνεχιζω να μη καταλαβαινω ειναι πως -ενα συνδικαλιστικο οργανο μπορει να προκυρηξει μια απεργια που να αφορα μονο καποια μελη του και οχι ολα
  ..σα να λέμε η ολμε να κυρησσει απεργια μονο για συγκεριμμενα σχολεια..
  και γιατι παρακαλώ ΕΣΗΕΑ δεν κυρηξε απεργια για ολα τα μμε των Αθηνων; μη χασει κανα μεροκαματο ο Πρετενερης;

 38. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  ισως στο μελον να συνεχισει η ΕΣΗΕΑ τις επιλεκτικές απεργιες στοχευοντας σε ..ποιοτικα διωτικα μεσα οπως το Αλτερ ,κλπ

 39. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  τα θύματα δλδ της “εξυγειαντικής” εργασιακής σοσιαλ/χατζάρας
  των αμείλικτων εξ Εσπερίας τεχνοκρατών-κομισσαρίων / “εξυγιαντών”, που, πάντα έτοιμοι, αναζητούν κι άλλο καράβι να το βουλιάξουν- (όσο πιο πολλά ναυάγια, τόσο βαθαίνει η κρίση, ντε)-

  εντάξει την αποσύρω την πρότασή μου. Επετεύχθη ο σκοπός της, που ήταν να δώ το παραπάνω υπογεγραμμένο από τον παραπάνω 😀 😀
  ΥΓ: Λίγη τσίπα.

 40. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  φυσικα θα ηθελα να φανταστω καιι να προκυρησει η ΕΣΗΕΑ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ μονογια τα κομματικά μεσα (π.χ 902) κ. ..Μονο και μόνο για να δω την αντιδραση του μπλακοπροβατου 😉

 41. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Μήπως θες να φανταστείς να έρθει και ο φασισμός τον οποίον πήρες πρέφα τελευταία, για να δεις μόνο και μόνο την αντίδρασή μου;
  Όλοι όμως θα θέλαμε (υποθέτω) να ξέραμε τι λες για τον 984…

 42. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  τον φασισμο οχι γιατι τοτε μαλλον δεν θα προλαβω -μπορεσω να δω την ..αντιδραση σου ..
  οσο για το τι λέω για τον 9,84 ξκαι για ολα τα δημοσια μμε εχω ηδη απαντησει

  18/10/2011 στις 11:07 πμ
  και στο πιο πάνω σχολιο ..
  και στο ξαναλέω .. πιστευω οτι ολοι πρεπει να προσπαθησουμε για να βοηθησουμε τα ΔΜΟΣΙΑ ΜΜΕ οχι μόνο γγιατι παραμενουν δημοσια σε μια εποχή π[ου ολοι προσπαθουν να τα παραδωσουν σε ιδιωτες αλλά και γιατι παραμενουν -σχετκά- ποιοτικά σε μια εποχη πλημμυρας της ιδιωτιας..
  οτι μπορουμε να κανουμε μεσω των μπλογκς για να ενισχυσουμε την βιωσιμοτητα των Δημοσιων ΜΜε αλλά και την ποιοτητα ας το κανουμε

  ε κατι προσπαθω και ας μου στειει κιο Καργουδης κανενα ενδιαφερον ποιοτικο προγραμμα του 9,84 μπας και χτυπησουμε εστω και λιγουλακι τους αυτιαδες και το εθνολαικιστικαρακιτσαριατο και τον βοθρο της πνευτματικης εξαθλιωσης
  με την ευκαιρια υπενθυμιζω το
  http://nosferatos.blogspot.com/2011/10/2.html
  Παπουλη…

 43. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  »Μήπως θες να φανταστείς να έρθει και ο φασισμός τον οποίον πήρες πρέφα τελευταία,’
  δε με λές εν τελει εσυ απο πότε πηρες πρεφα τον επερχομενο φασισμό;
  ( κοιτα δεν διεκδικώ πρωτια.. εισαι και ο πρωτος και μαλλον με ..κερδας που λεει κιο προπαππους .. απλά πες μου απο πότε για να σε…. θαυμασω περισσοτερο)

 44. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  niik alfa δες τωρα στις ειδησεις στο Αλτερ..(εχει προηγηθει ενας καταπληκτικος διαλογος μεταξυ δικηγορου και μιας..εγκριτου ,..δη,μοσιογραφου..)

 45. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  εντω μεταξύ και μεσα στην γενικη αναμπουμπουλα και χ;αμό ξεκινησε και ο πολεμος των ..αστρων και η εισβολη απο τον ΑΡΗ (θυμαστε εκεινη την εκπομπή του ΟΟρσον Οελλες;)
  http://www.pentapostagma.gr/2011/10/eurogendfor.html

 46. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Και τελικα η συνελευση των εργαζομενων στον 984 τι αποφασισε για την απεργια?

 47. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ!….
  (Το δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας, άλλως γνωστό και ως ΑΘΗΝΑ 984)
  Άφες αυτοίς, (αν και) οίδασι τί (ακριβώς, και προς χάριν, εν τέλει, τίνων) ποιούσιν…
  —————————
  «….Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) ως άμεση αγωνιστική απάντηση στον εμπαιγμό των εργαζομένων δημοσιογράφων στα δημόσια Μέσα, με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που καταργεί και ακυρώνει τις Συλλογικές Συμβάσεις, κηρύσσει 48ωρη απεργία στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ (από τις 6.00 πμ της Τετάρτης 19/10/2011 έως 6.00 πμ της Παρασκευής 21/10/2011).

  Ο δημοσιογραφικός κόσμος, μαζί με ολόκληρο τον εργαζόμενο λαό, αξιώνει να αποσυρθεί το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο, και διακηρύσσει τη μαχητική βούλησή του να κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του, σε πανελλαδική κλίμακα και σε όλα τα Μέσα.
  Αξιώνει:

  * Την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων από ιδιωτικά ή δημόσια ΜΜΕ.
  * Την αποκατάσταση των μισθών, όπως εγγυώνται οι Συλλογικές Συμβάσεις του κλάδου.
  * Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.
  * Τη διαφύλαξη των ασφαλιστικών ταμείων.
  * Την υπεράσπιση όλων των δημοσίων Μέσων, από τις υπονομευτικές, τις ταπεινωτικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που κατά εντολή της Τρόικας και του ΔΝΤ, στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των Μέσων και δημοσιοϋπαλληλοποίηση των δημοσιογράφων.
  * Την κατάργηση του νόμου για την εργασιακή εφεδρεία…»
  ——————————————————————————————————–
  κλπ κλπ κλπ,
  και επίσης
  *την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο,
  λέω εγώ, γιατί όχι;

  (Ράκος η κυβέρνηση από την πίεση που θα της ασκήσει η απουσία του 984 από τα ερτζιανά)

 48. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  * Την υπεράσπιση όλων των δημοσίων Μέσων, από τις υπονομευτικές, τις ταπεινωτικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που κατά εντολή της Τρόικας και του ΔΝΤ, στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των Μέσων και δημοσιοϋπαλληλοποίηση των δημοσιογράφων.

  ——————————————————————————–
  ενω θα επρεπε να κανει το αντιθετο
  —————————–
  δεν παε καλά λεωωωωωω!
  ο σοφος που ειναι να μου εξηγησει.

 49. Ο/Η zeppos λέει:

  Βαγγέλη, έχει αποφασιστεί προ μηνών το τετέλεσται γενικώς. Μόνο με την κατάρευση ελπίζουν να «αρπάξουν» τα ιμάτιά του.. Αγωνίζονται μόνο για διπλασιασμό των εδρών και των επιχορηγήσεων και για τους λοιπούς και την δήθεν «πολιτική».. τρία αυγά..
  Αποθανέτω μετά των αλλοφύλων .. λοιπόν..
  Θα το πληρώσουμε όλοι.. όσοι μένομε ελλάδα ασφαλώς…

 50. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Και για όποιον δεν κατάλαβε:
  —————————————————————————————————————————
  «…Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011
  Xωρίς απόφαση κινητοποίησης η ΕΣΗΕΑ
  Από την απογευματινή συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ:

  Η πρόταση Τρίμη για στάση εργασίας την Πέμπτη στα ιδιωτικά ΜΜΕ, πήρε πέντε ψήφους υπέρ και πέντε κατά, δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία (απών ο ασθενής Π. Ράμμος) και κατά συνέπεια δεν πέρασε.
  Δύο ήταν οι υποστηρικτές της πρότασης για 48ωρη και στα ιδιωτικά ΜΜΕ, μαζί με ΕΡΤ-ΑΠΕ-Δημοτικά ΜΜΕ,
  *ο εισηγητής της Γιάννης Αγγέλης (Πρωτοβουλία για την Ανατροπή) και
  *ο Γιώργος Φιλιππάκης (Δημ. Συνεργασία-ΠΑΜΕ) .
  (ΣΣ:Εδώ τώρα ακολουθεί το ζουμί)
  «Συνεπώς στις 19 και στις 20 Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά ΜΜΕ,
  ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ,
  αν και προφανώς η εργοδοτική-κυβερνητική επίθεση, εκεί έχει ξεκινήσει πολύ πριν από την επίθεση σε ΕΡΤ-ΑΠΕ-Δημοτικά ΜΜΕ…»
  ————————————————————————————————————————–
  Κοινώς το γνωστό «επαναστατικό» Δόγμα:
  «Όπου μας παίρνει, μαγκιά. Και όπου ΔΕΝ
  (μας παίρνει, πρβλ. στα ιδιωτικά μαγαζιά)
  κλανιά και κώλος φινιστρίνι»

  Τσίπα λοιπόν!
  Έστω κι από μακριά,
  έστω και τόση δα, δειγματοληπτικά,
  έστω κι από αυτούς που ιστορικά έχει πλέον αποδειχτεί πως ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ…

 51. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  δηλαδη για να καταλάβω Καργ οι του Αλτερ π.χ θα κανουν μονο μια μερα απεργια δηλαδη σημερα;(εγω ομως σημερα ειδασ ..ειδησεις ( στο Αλτερ( ο θεος να τις κανει) αρα..ουτε καν σημερα

 52. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Και όπως είπε και ο Σωτηρακόπουλος (ΜΕGΑ) προ ολίγων λεπτών μεταδίδει τον Αγώνα Ρεάλ – Λυών κατόπιν άδειας από την ΕΣΗΕΑ , αφού σήμερα είναι η 24ωρη στα Μέσα (όλα ιδιωτικά – δημόσια).
  Εν πάσει περιπτώσει είχα ακούσει σε μια ραδιοφωνική εκπομπή κάποιους δημοσιαγράφους να λένε ότι όταν εξαγγείλει απεργία η ΕΣΗΕΑ, αν δεν υπακούσει (και απεργήσει) κάποιος δημοσιογράφος , χάνει την ιδιότητα του μέλους.
  Ισχύει κατ’αρχήν;;
  Αν να πώς (υπάρχει καταστατική πρόβλεψη ή αποτελεί συνήθη πρακτική με πειθαρχικά κλπ).

 53. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  κοιτα για ναλέμε και την πασα αλήθεια αυτοι οι ..δημοσιογραφοι που ειδα το μεσημερι να λενε κατι σαν ..ειδησεις (στο πιο λαικο ηταν βλεπεις για τους ληστες με τα καλασνικοφ )στο Αλτερ μπορει και να μην ειναι ..μελη της ΕΣΗΕΑ.. οποτε λέω Ανδεν ειναι να κιαν τους διαγραψει να κιαν….

 54. Ο/Η papoylis λέει:

  Ζέππο

  το γενικό ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ ( γιατί αν καταλαβαίνω καλά γι αυτό μιλάς ) έχει αποφασιστεί εδώ και καμμιά τριετία. Το μόνο ζήτημα που έπαιζε είναι ο τρόπος που θα μας το ..σερβίρουνε 😉

  Βάγγο

  αν κατάλαβα καλά μετά και τα κείμενα που δημοσιεύτηκαν εδώ από σένα , το Νικάλφα και τους λέφτηδες στον 984 απεργούν οι δημοσιογράφοι , επειδή η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε απεργία στα Δημόσια μέσα ( ΕΡΤ , ΟΤΑ , ΑΠΕ και ΓΓΤΠ ) , οπότε αυτό «πιάνει» και εσάς. Επομένως διοικητικοί και τεχνικοί δεν απεργούν , αλλά υφίστανται τα της απεργίας των δημοσιογράφων.
  Φαντάζομαι ότι απεργούν οι δημοσιογράφοι και στους υπόλοιπους δημοτικούς σταθμούς , επομένως η απεργία δεν αφορά μόνο τον 9.84 . Αν είναι έτσι σε παρακαλώ να μου το επιβεβαιώσεις γιατί ο Καμπύλης στο άρθρο του λέει ότι η απεργία αφορά μόνο ΕΡΤ , ΑΠΕ και 9.84

  Αν συμβαίνει το τελευταίο και οι λοιποί δημοτικοί σταθμοί στη πλειοψηφία τους τουλάχιστον λειτουργούν κανονικά τότε είναι πιθανό πράγματι η απεργία να στοχεύει , εκτός άλλων , και την προσπάθεια ανάταξης του 9.84
  Αν όχι τότε δυστυχώς παίρνει και εσάς «η μπάλλα» ενώ το γεγονός ότι βρίσκεστε σε φάση αναδιάρθρωσης και βελτίωσης είναι παρεμπίπτον ( σημαντικό αλλά παρεμπίπτον )

  Επιβεβαίωσε μου σε παρακαλώ τι από τα δύο συμβαίνει για να μπορώ να μορφώσω ταεικά σαφή γνώμη για την απεργία των δημοσιογράφων στον 9.84. Και μια πληροφορία : αυτοί που παίρνουν 450 ευρώ για πόσες ώρες δουλειά μηνιαίως αμείβονται 😉

  Πατέρα

  άρχισες πάλι τις ..ιερεμιάδες προσπαθώντας να μου κατεβάσεις τη …μάσκα και να με αναδείξεις κομμισάριο αλλά φαίνεται ότι οι εμμονές σου δεν σου επιτρέπουν να διαβάσεις αυτά που κατά κυριολεξία γράφω :

  Μια σύνοψη λοιπόν είναι σκόπιμη

  Προσπαθώ να καταλάβω ποιό τελικά ήταν το «σχέδιο» Καμπύλη για τον 9.84 και ποιές δυνατότητες είχε να πραγματοποιηθεί.

  Στα δύο πρώτα σημεία του συμφωνώ και επαυξάνω , αλλά με μια παρατήρηση : Αν δούμε από κείμενο του ΤΚ που είχαν τη καλωσύνη να φέρουν εδώ οι Λέφτηδες τα πιό καλοπληρωμένα και άχρηστα λαμόγια ( τριπλοκαιβάλε-θεσίτες ) που καταγγέλει και ελπίζω να σούταρε από το σταθμό ο ΤΚ είναι σήμερα οι Ηρακλείς της «ευνομίας» , οι προμάχοι της «αγοράς» και οι πιό φανατικοί υποστηρικτές της πολιτικής που εφαρμόζεται με το πόπολο στο πάγκο του χασάπη. Να μη λέμε ονόματα , μια ματιά στον ορέο κατάλογο θα σε πείσει . Αυτό για μένα ούτε οξύμωρο , ούτε περίεργο είναι και μάλιστα εξηγεί πολλά και για το τρόπο που πολιτεύθηκαν παλαιότερες δημαρχιακές διοικήσεις και για τις λειτουργίες και «συνέργειες» της αγοράς.

  Για το «τρίτον» όμως οι ενστάσεις μου είναι πολλές
  Πρέπει να αποφασίσει τι θέλει για το σταθμό ο ΤΚ με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες και προοπτικές και όχι με αυτά που θα ήθελε να ισχύουν. Εξηγούμαι : αν ο στόχος ήταν να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά ο σταθμός σε ορίζοντα ΔΙΕΤΙΑΣ και να μην επιχορηγείται ( έστω εν μέρει ) από το Δήμο , αυτό σημαίνει ότι θα βγάζει ΟΛΑ του τα έξοδα με έσοδα που θα αποκτά από την «αγορά»…. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι κάτι τέτοιο είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ όχι μόνο για τον 9.84 αλλά και για κάθε άλλο ιδιωτικό ή δημόσιο ΜΜΕ τώρα και στο ορατό μέλλον ( πάνω από διετία προφανώς ) . Και σε διαβεβαιώ ότι με εξαίρεση ελάχιστα μικρά ΜΜΕ στο εξωτερικό και όχι εδώ ( ιδιωτικά ή δημόσια ) η τεράστια πλειοψηφία είναι οργανισμοί ελλειμματικοί , επιδοτούμενοι δημόσια ή από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλεονασματικό πραγματικά ΜΜΕ εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Βάλε τώρα και τις τρέχουσες συνθήκες – προοπτικές και δέσαμε 😉
  Επομένως η προσδοκία να καταστεί ο 984 ή οποιοσδήποτε άλλος σταθμός πλεονασματικός είναι είτε βουτιά στο κενό είτε ύποπτη τακτική. Θα πάρω εθελοντικά το κουτί 1 γιατί δεν μπορώ να υπεισέλθω στις προθέσεις του ΤΚ ούτε και θέλω

  Γι αυτό λέω ότι εξ αρχής ίσως θα ήταν σκόπιμο να ιδιωτικοποιηθεί ο σταθμός πλήρως και ανέφερα τα ονόματα δύο επενδυτάδων στα ΜΜΕ τελευταία. Αλλά ως φαίνεται ο ΤΚ έπεισε ότι το «τρίτον» είναι εφικτό.

  Εγώ στη θέση του δεν θα έβαζα ένα τέτοιο ανέφικτο στόχο .. θα το προσάρμοζα ως εξής :

  – Μέσα σε μια διετία και αφού καθαρίσει πλήρως ο σταθμός από αργόσχολους και λαμόγια , ενώ στη συνέχεια θα αναπτύσσει δραστηριότητες σε όλο το σχεδιαζόμενο ( και πολύ ενδιαφέρον ) φάσμα δυνατοτήτων θα επιδιωχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακροαματικότητα , θεαματικότητα , αναγνωσιμότητα και μερίδιο της διαφημιστικής πίττας ώστε σημαντικό μέρος των εσόδων του σταθμού να μη προέρχεται από το Δήμο και τους δημότες. Για αυτό το τελευταίο θα μπούν ποσοτικοί στόχοι για κάθε έτος που θα πρέπει να προσεγγίζωνται κατά το δυνατόν ( λαμβάνωντας υπόψιν και τη συγκυρία ). Η ανεξαρτησία και ο δημόσιος χαρακτήρας του σταθμού και των υπηρεσιών που θα παρέχει εξασφαλίζεται στον ίδιο βαθμό που θα εξασφαλίζεται η ποιότητα και το επίπεδο των παραγωγών , της ενημέρωσης και των λοιπών δραστηριοτήτων . Με κριτήρια την ανταποδοτικότητα έναντι των δημοτών και του κοινού γενικότερα και τη χρηστή διαχείριση ο σταθμός θα επιδιώξει το μέλλον του. –

  Βέβαια οι επενδυτές του ιδιωτικού τομέα δεν έχουν καμμία διάθεση τώρα να μπούν σε αλισβερίσι για τον 9.84 ή οποιονδήποτε άλλο σταθμό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα τη βγάλουν καθαρή από το ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ του ζέππου , για να έρθουν αργότερα να ψωνίσουν μπιρ παρά γη , δομές , ανθρώπους και οπωσδήποτε όχι τον 9.84. Προς στιγμήν δηλαδή ψωνίζουν ΜΟΝΟ από τον ΑΚ 384 😉 ( αν δε κατάλαβες θα σου το εξηγήσει η Προγιαγιά μαζί με μια μερίδα σουτζουκάκια 🙂 )

  Όλα τα άλλα ορέα που μου γράφεις είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετα με αυτό που λέω στο αρχικό μου σχόλιο και δεν χρήζουν απάντησης.

  Αλλά εγώ σου έχω μια ερώτηση : με τι ΕΤΗΣΙΟ μπάτζετ νομίζεις ότι ο 984 μπορεί να σταθεί στην αγορά για να διεκδικήσει κομμάτι της πιττας ( ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΣΌΔΩΝ ) . Φαντάζεσαι ότι το μπάτζετ αυτό μπορεί να καλυφθεί με τα έσοδα από την αγορά σε βάθος ΔΙΕΤΙΑΣ ;;;;;;;;;;;;;
  Ο ΤΚ δίνει γι αυτό μια πρώτη εκτίμηση με το φετεινό μπάτζετ του σταθμού ( πολύ πιό κάτω από τις ..ηρωϊκές εποχές του γιαννάκη του λοβέρδου και της καθηγήτριας με το τσουλούφι ) και καλά κάνει αν πληρώνει λογικά μεροκάματα σε λογικούς και εργατικούς ανθρώπους. Αλλά τα έσοδα 3.000.000 και βάλε που χρειάζεται αποτελούν το 1% της συνολικής περσινής πιττας ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ( TV , radio , έντυπα ) και χλωμό το βλέπω να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και του χρόνου..

  Αυτά και μένω

 55. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Παπούλη δεν έφτιαξα σουτζουκάκια, τα αποφεύγω μεσοβδόμαδα, αλλά προσπαθώ να καταλάβω από το σχόλιό σου το εξής: Η θέση σου είναι ότι αν ο σταθμός δεν είναι βιώσιμος καλά έγινε η απεργία, ενώ αν έιναι βιώσιμος κακώς έγινε;
  Και μια ακόμη ερώτηση: Η απεργία έιναι αγαθό που το υπερασπιζόμαστε πάντοτε ή έχει και αυτό τη σχετικότητά του και ποια;

 56. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Στη λέξη αγαθό γράψε δικαίωμα,μην παρεξηγηθούμε κιόλας.

 57. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  κιεγω σας θυμιζω οτι σε μια ωρα ακριβως θα παιχτει στην ΔηΜοσια ΕΤ3 ΤΟ ΛΙΝΚ ΠΟΥΣΑς ΕΒΑΛΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΤΟΝ πΑΠΟΥΛΗ να το αναδημοσιευσει .

 58. Ο/Η papoylis λέει:

  Ακόμα Λαίδη δε λέω τίποτε σχετικά

  α) Περιμένω να μου εξηγήσει ο Βάγγος τι από τα δύο συμβαίνει..
  Η απεργία αφορά την ΕΡΤ , το ΑΠΕ και τον 984 αποκλειστικά ή όχι

  και
  β) η απεργία δεν είναι αγαθό αλλά δικαίωμα που ασκείται όπως όλα τα άλλα δικαιώματα , δηλαδή υπό προϋποθέσεις.

 59. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Πολύ σωστά για το Β) παπούλη, αλλά ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις;

 60. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Απορώ τι τα βάζω τα λινκ αφού κανείς δεν τα διαβάζει.Δηλαδή πρέπει να γεμίζουμε το μπλογκ ξένα σεντόνια αντι αυτών για ενημέρωση;
  Τέσπα ,
  η απεργία αφορούσε όλα τα δημόσια και Δημοτικά μέσα.
  Το σημείο αιχμής ήταν η υπαγωγή των δημοσιογράφων στο μισθολόγιο των ΔΕΚΟ και η κατάργηση εξ αυτού των συλλογικών συμβάσεων τους ,καίριο σημείο αναμφισβήτητα και φυσικά οι μειώσεις μισθών για τους περισσότερους.Εδώ αναφέρονται οι ανακοινώσεις τους που μιλούν για μετατροπή τους σε δημοσίους υπαλλήλους.
  Ηταν ανοικτό το θέμα με την ασφάλιση τους ,αυτοί έχουν ανεξάρτητα ταμεία ακόμη (είχαν εξαιρεθεί από το ασφαλιστικό) :wink:.Με τροπολογία ο Βενιζέλος χθες έκανε πίσω στο θέμα της ασφάλισης αλλά όχι στο μισθολόγιο όπως είχε υποσχεθεί.Εξ αυτού ανακοινώθηκε η νέα απεργία στα δημόσια και δημοτικά μέσα από την ΠΟΕΣΥ.
  Η τροπολογία που ξεσήκωσε πάλι τις αντιδράσεις :(24)
  http://www.newpost.gr/var/files/blog/newpost/tropologia_dimosiografoi_1710.pdf. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με Μόσιαλο- Βενιζέλο και απεργούς.
  Βάζω ένα ακόμη λινκ
  http://www.newpost.gr/post/81284/%CE%9D%CE%AD%CE%B1-48%CF%89%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84
  Και %CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%9C%CE%95/ και αν θέλετε ..έχω κιάλλα ! 🙂

 61. Ο/Η Propator λέει:

  Προγιαγια,
  συγνωμη που παρεμβαινω αλλα νομιζω οτι μπορω να σου λυσω την απορια καθοτι εχω υπαρξει επιτροπος στον ενορια μου με αρμοδιοτητα τους απορους. Οι προυποθεσεις τις οποιες βαζει ο Παπουλης για την απεργια (αφου προηγουμενως σε διορθωσε οτι δεν ειναι αγαθο αλλα δικαιωμα 😉 ) ειναι οι εξης τρεις:

  1) Να γινεται υπο την την καθοδηγηση της αριστερας (γενικως αλλα και ειδικωτερα, αναλογως την περιπτωση), να προωθει τα συμφεροντα του λαου και των εργαζομενων εναντια στην καθε λογης εξουσια και το κεφαλαιο.

  Ωχ καημενη, παρατα μμας τωρα κι εσυ με την «μαιευτικη του Σωκρατη», ανακριση θα του κανεις?

  Η απεργια ειναι ιερη λεξη της αριστερας και δεν θελω να την ειρωνευεσαι.

 62. Ο/Η Propator λέει:

  1. «τα πιό καλοπληρωμένα και άχρηστα λαμόγια ( τριπλοκαιβάλε-θεσίτες ) που καταγγέλει και ελπίζω να σούταρε από το σταθμό ο ΤΚ είναι σήμερα οι Ηρακλείς της “ευνομίας” , οι προμάχοι της “αγοράς” και οι πιό φανατικοί υποστηρικτές της πολιτικής που εφαρμόζεται με το πόπολο στο πάγκο του χασάπη. Να μη λέμε ονόματα , μια ματιά στον ορέο κατάλογο θα σε πείσει . Αυτό για μένα ούτε οξύμωρο , ούτε περίεργο είναι και μάλιστα εξηγεί πολλά και για το τρόπο που πολιτεύθηκαν παλαιότερες δημαρχιακές διοικήσεις και για τις λειτουργίες και “συνέργειες” της αγοράς.»

  –> Παπουλη δεν ξερω ποιους ακριβως εδιωξε απο το σταθμο ο ΤΚ αλλα ελπιζω να ΜΗΝ προεβη σε εκαθαρισεις με τα πολικο/ιδεολογικεα κριτηρια που θετεις ανωτερω.

  Ξερω βεβαια, απο το ανωτερω σχολιο σου, ποιους θα εδιωχνες εσυ αν ησουν κομισαριος στο σταθμο: Θα εδιωχνες τους «Ηρακλεις της «ευνομιας», τους «προμαχους της «αγορας» κλπ.
  Επιβεβαιωνεις δηλαδη οτι «…ο τροπος που πολιτεύθηκαν παλαιότερες δημαρχιακές διοικήσεις για τις λειτουργίες και “συνέργειες” της αγοράς» ειναι απειρως πιο δημοκρατικος απο τον τροπο που θα …πολιτευοταν η αριστερα αν ηταν στα πραγματα.

 63. Ο/Η Propator λέει:

  Διορθωση: ελπιζω να ΜΗΝ προεβη σε εκαθαρισεις με τα πολικο/ιδεολογικεα κριτηρια που θετεις ανωτερω.

  Και με κανενα αλλο πολτικο-ιδεολογικο κριτηριο εκτος αυτων που απτονται της αποδοχης και του σεβασμου της κοινοβουλευτικη δημοκρατια.

 64. Ο/Η Propator λέει:

  Με ολο τον σεβασμο και τη συμπαθεια για τους ψυχαναγκαστικους συναθρωπους μας βαζω αυτο το λινκ προκειμενου να σας περιγραψω ενα περιστατικο κοσμει ως πολιτιμος λιθος το βιωματικο μου περιδεραιο:

  Στην παιδικη μου ηλικια κατα τους καλοκαιρινους μηνες διεξηγετο στο νησι μια θρησκευτικη πανηγυρις στην οποια συνερεαν χιλιαδες πιστων προσκυνητων/σουλατσαδορων προκειμενου να ασκησουν τα θρησκευτικα τους καθηκοντα με αποτελεσμα να παρατηρειται μεγαλος συνωστισμος.
  Η παρεα των πιτσιρικαρεων στην οποια ημουν μελος αντιληφθηκε εναν ηλικιωμενο κυριο ο οποιος βαδιζε μονος του μεσα στο πυκνο πληθος και καθε δυο βηματα σηκωνε το δεξι ποδι και με τον αστραγαλο χτυπουσε το αριστερο στο υψος της γαμπας.
  Αφου τον παρακολουθησαμε επι αρκετη ωρα να επαναλαμβανει συνεχως και αδιαλειπτως την ιδια κινηση αποφασισαμε να δρασουμε: εγω και οι εντιμοτατοι φιλοι μου τον πλησιαμε «αμεριμνοι» και διθεν αγνωστοι μεταξυ μας περπατουσαμε διπλα του, κολλημενοι επανω του σε πολυ πυκνη στοιχιση, τοση που δεν του αφηναμε χωρο να σηκωσει το ποδι του για να χτυπησει το αλλο.
  Στην αρχη δεν συνεβη τιποτα, μετα απο λιγη ωρα εδειχνε οτι προσπαθουσε να κανει υπομονη μεχρι απελευθερωθει απο την ανθρωπινη ζωνη που τον ειχε σφιξει και στη συνεχεια ο ανθρωπος εδειχνε οτι κινδυνευε να παθει αποπληξια, οι φλεβες στο λαιμο του ειχαν διασταλει και τα μυνηγκια του χτυπουσαν σαν εμβολα απο μονοκυλινδρη μηχανη Μalkotsi.
  Θα πρεπει να τον πηγαμε ισαμε 500 μετρα ..ζωσμενο με τον ιδιο να προσπαθει απελπισμενα να απελευθερωθει απο την μεγγενη που τον εχε σφιξει.
  Τελικα μετα απο αρκετη ωρα χαλαρωσαμε καπως το πρεσιγκ και ο ανθρωπος μας καταφερε και ξεφυγε, εστριψε σε μια γωνια φτανωντας σε ενα σημειο που δεν ειχε κοσμο και κρατηθηκε απο τον τοιχο: Σηκωσε το δεξι του ποδι και αρχιοσε με αυτο να κοπαναει το αριστερο για δεκαπεντε περιπου λεπτα.
  Ο Μαυραγγελος ισχυριστηκε οτι τα χτυπηματα που εδωσε μαζεμενα αντιστοιχουσαν σε οσα δεν μπορεσε να δωσει οση ωρα τον πηγαιναμε …φαλαγγι, καποιοι διαφωνησαν, η συμορια διχαστηκε ως που -μετα απο πολλες αντεγκλησεις αποφασισαμε να παμε και να μετρησουμε την αοποσταση, υπολογισαμε δυο βηματα το μετρο (και στο τριτο χτυπημα) = 330 χτυπηματα που δεν ειχε δωσει, γνωριζαμε (κατα προσεγγιση) και τον χρονο των συγκεντρωτικων χτυπηματων οποτε:
  Βρεθηκαμε, καμια τριανταρια πιτσιρικαρεοι, στο ιδιο σημειο να κρατιωμαστε απο τον τοιχο και να κοπαναμε το ενα ποδι με το αλλο μετρωντας τα χτυπηματα και χρονομετρωντας ενω οι διερχομενοι προσκυνητες που σουλατσαριζαν ολο κατανυξη περα-δωθενες εμειναν να μας κοιτουν γεματοι απορια.

  Τωρα γιατι τα εγραψα ολα αυτα ειναι κατι που μου διαφευγει αυτη τη στιγμη, κατι περι φιλοσοφιας ηθελα να πω αλλα …λογω Αϊνζεχαουερ…

  Παρτε τωρα αυτο το λινκ και ισως το θυμηθω!

 65. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Νίκο Α’, έτσι γίνεται με τα λινκ συνήθως, αλλά το ερώτημα παραμένει:. Άλλοι δημοτικοί σταθμοί δεν υπάρχουν στη χώρα; Εκεί απεργήσανε ή αφεθήκανε ελέυθεροι να ασκήσουν το δικαίωμά τους υπό προϋποθέσεις;
  Προπάπου μην ανησυχείς για τη μαιευτική δεν θα προσπαθήσω να σού εκμαιεύσω τίποτα εσένανε (στην ηλικία μας), ούτε θα απεργήσω στις αλλαγές πάνας, όποτε δει. Πριν με διορθώσει ο παπούλης αυτοδιορθώθηκα, αλλά ξέρεις: γλώττα λανθάνουσα τα αληθή λέγει….
  Μια κουβέντα για την απεργία προσπαθώ να στήσω, αλλά δεν είναι και απαραίτητο. Έχουμε και δουλειές.

 66. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αγαπητή Προγιαγιά καλημέρα!
  Ώστε έτσι γίνεται συνήθως με τα λινκ,ιδίως αν δεν συμφωνούν με την δικιά μας πραγματικότητα θα συμπλήρωνα. Τελικά μη δείτε κάποιον να σκάβει ,αμέσως θυμάστε όλοι και τον δικό σας κήπο. 🙂 Ειδικά για σας ,με μεγάλη μου ευχαρίστηση !
  Λοιπόν, αρκετοί Δ. ΡΣ είναι σε κατάληψη όπως στην Λάρισα,άλλοι συμετείχαν στην απεργία όπως ο 98,4,άλλοι έχουν κλείσει ουσιαστικά λόγω οικονομικών προβλημάτων ,όπως ο Ξένιος στα Λιόσια,οι περισσότεροι συμμετέχουν σήμερα στην πανελλαδική απεργία όπως ο FM 100 στην Θεσσαλονίκη, (αρνήθηκαν να μου πουν αν συμετείχαν στην προηγούμενη απεργία σε τηλ. επικοινωνία)αλλά όλοι αποφάσισαν ελεύθερα πιστεύω,μ όπως οι εργαζόμενοι του Δ. ραδιοσταθμού Αθηνών, αν θα συμμετάσχουν ή όχι στην απεργία που κάλεσε η ΕΣΗΕΑ,άσχετα με τις ιδιαιτερότητες που σίγουρα απασχολούν τον καθένα (τους)!Πάντως πέρα από την ΕΣΗΕΑ υπάρχουν και άλλες ομοσπονδίες στον χώρο του τύπου ,δημοσιογράφων ,τεχνικών ,Μακεδονίας Θράκης και δεν συμμαζεύεται, ως συνήθως. Το ωφέλιμο μαυτήν την κυβέρνηση είναι πως με τα οριζόντια μέτρα που παίρνει ισοπεδώνει τις χρόνιες και μελετημένες ανισότητες που διασπούν και κατακερματίζουν τους εργαζομένους και βοηθά στην ισχυροποίηση και πάλι του συνδικαλιστικού κινήματος ,καθώς τα περιθώρια για επί μέρους συμφωνίες με το κάθε βιλαέτι σήμερα απλά δεν υπάρχουν! 😉
  Αναρωτιέμαι αν πιάνετε τον 95,3 στα FM να μας δώσετε και σεις καμιά ..πληροφορία. 🙂
  Τα σέβη μου!

  ΥΓ Άσχετο ,σήμερα η θερμοκρασία το πρωί δυτικά Θεσ?νίκης ήταν 3 βαθμοί,εκεί στο Μπλε, τι γίνεται;

 67. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  Άλλοι δημοτικοί σταθμοί δεν υπάρχουν στη χώρα»
  προγιαγια η ΕΣΗΕΑ ειναι ..των Αθηνων
  συνεπ΄ως η αρμοδιοτητα της περιοριζεται εντος αυτο εννοουσε μαλλον ο Καμπυλης οταν εγραφε
  »Η 48ωρη απεργία που αιφνιδιαστικά κήρυξε η ΕΣΗΕΑ την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα αφορούσε –κυρίως- την ΕΡΤ, το ΑΠΕ, και τον 9,84!»
  τωρα.. Εγω σνεχιζω να εχω την εξης απορια::
  πως γινεται η ΕΣΗΕΑ να κυρησσει απεργια μόνο στα (οχι για αλλά στα)Δημοτικα και Δημοσια μεσα της περιοχης της και ουχι στα …ιδιωτικα
  θελω να πώ: οταν ενα συνδικαλστικό οργανο δευτεροβαθμιο -οπως το εν προκειμ,ενω – η Τριτοβαθμιο -οπως π. η Αδεδυ η Γσεε κλπ κυρηττει απεργιθ δεν μπορει να το εξεδικευει για τους εργαζομενους που καλύπτει
  Δεν μπορει π.χ η Αδεδυ π.χ να λεει : κυρηττω 2 μερες απεργια αλλά αυτη καλυπτει -ως δικαιωμα – μονο τους ..εφοριακους ,οι αλλοι ΔΥ δεν δικαουνται να κανουν..
  Δεν γινεται .πωςς το λένε .οΥΤΕ Κανονιστικώς ουτε ..ηθικώς(με την εννοια της συνδικαλιστικής αλληλεγγυης.
  Γιαυτο αυτή η κυρηξη μονο σταΔημοτικά – Δημοσια μου φαινεται εντελώς τρελή .

 68. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  ΝΙΚΕ Α παραπονιαρη εγω το ειδα το λινκακι σου
  εσυ ειδες χθες το λινκ με την θαυμασια φιοσοφική εκπομπή της ΕΤ 3;
  (ωραια μερα χθες Χωρις ..)

 69. Ο/Η papoylis λέει:

  λαίδη

  δεν σου απάντησα άμεσα γιατί συνομιλούσα επί 3ωρο με το Πατέρα που μου εξηγούσε πως του αλλάζεις πάνες 😉

  Περί του δικαιώματος της απεργίας που σου παρατήρησα , ο απαράδεκτος , έγραψα τη κουτσουλιά μου μη βλέπωντας το δικό σου διορθωτικό σχόλιο 😉

  Θα επανέλθω αργότερα σήμερα

  Πατέρα
  Για αυτούς που εκκαθάρισε ο ΤΚ από τον 984 φαντάζομαι το κριτήριο ήταν ο συνδυασμός μηδενικής προσφοράς με υπέρογκο αντιμίσθιο. Ένα κριτήριο σαφές και δίκαιο. Τώρα ότι οι εκπαραθυρωθέντες συνήθεις ύποππτοι τυχαίνει να τα παίρνουν από δυό τρεις ακόμα «δουλείες’ και παράλληλα να φωνασκούν υπέρ της «ευνομίας» και του «αυτονόητου» μάλλον θα είναι τυχαίο 😉

  Πάντως εγώ αν ήμουν στη θέση του ΤΚ θα άφηνα μόνο το φιλαράκο μου το Βάγγο και θα προσελάμβανα και το ..Μπογιόπουλο. Οι καβγάδες των δύο θα ανέβαζαν την ακροαματικότητα στο έπακρο και θα κονόμαγα από τις διαφημίσεις 🙂

  Εναλλακτικά θα προσελάμβανα τη Τατιάνα και τον Αυτιά 😆

 70. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Α το είδες ε Νοσφεράτε ,καλά υποψιαζόμουν ότι ρωτάς και ξαναρωτάς γιατί και πως κηρύχθηκε η απεργία στα δημόσια και δημοτικά μέσα,λες και δεν κατάλαβες ότι το πολυνομοσχέδιο αυτούς αφορά ,για να με …τσατίσεις!
  Δεν το είδα ,δυστυχώς ,εσύ είδες τον Εξάντα με τον Αυγερόπουλο προχθές για την Αργεντινή στην ΝΕΤ;
  Φεύγω να προλάβω την πορεία τώρα .Άντε κουνήσου!

 71. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  δεν το εγραψα για να σε τσατισω
  το εγραψα γιατι δεν μπορω να κκαταλάβω πς ενα συνδικαλιστικο οργανο κυρησσει (εχει το…δικαιωμα να κυρησσει)ειδικές απεργιες μονο για καποια μελη του και οχι για ολα)
  αυτο δεν μου στεκει καλά..ουτε συνδικαλιστικ’ως ουτε -κυριως – ηθικώς
  δηλαδή τα μελη της Εσηεα του ιδιωτικου.. τομεα δεν θα επρεπε να απεργησουν κιαυτοι δειχνντας την αλλελεγγυη τους;
  πάντα οι απεργιες εχουν γενικους και ειδικους στοχους .. Αλλά την λογική ,ενα δευτεροβαθμιο οργανο να καλει να ..απεργησουν μονο οι ..αμεσα ενδιαφερομενοι και οι αλλοι να κατσουν στ’αυγά τους μπάς και χασει ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ πρωτη φορά την βλέπω..
  οσο για το ..»κονησω» κτ αρχας ξερεις οτι δεν μπορω να..κουνηθω
  κατα δευτερον ..μυ κουνηθηκατε μια φορα στα 1ο χρονια και νιμιζετε οτι ..κουνιεστε
  κουνια που σας κουναγε

 72. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  Και για να κανω πιο ξεκαθαρο το ..ποιντ μου(αν και νομιζω οτι κανουν οτι δεν καταλαβαινουν και σφυριζουν κλεφτικα οσοι δεν θελουν να καταλαβουν.)
  το να κυρησσει ενα δευτεροβαθμιο η τριτοβαθμιο συνδικαλιστικό οργανο(π.χ ΑΔΕΔΥ) μια απεργια με ειδικο στοχο(π,χ για να καλυψει συνδικαλστικά μια επιμερους απεργια οταν αυτη κυρησσεται παρανομη και καταχρηστική – εινα κατι που συμβαινει.
  ομως τοτε η ΑΔΕΔΥ π.χ κυρησσει Γενικη απεργια ολων των Δ.υ : καλυπτει τους ..αμεσα ενδιαφερομενους ομωςταυτοχρονα δινει το δικαωμα να απεργησουν οσοι αλλοι θελουν απο τον γενικο κλαδο των Δ.Υ(για να δειξουν την αλληλεγγυη τους να πανε στη πορεια κπ)
  και αυτό ειναι το λογικό. Αλλιως ενα τριτοβαθμιο συνδικαλιστικό οργανο θα υποκαθιστουσε τα δευτεροβαθμια η τα πρωτοβαθμιο κυρηησοντας ..ειδική απεργια..
  αυτό η ΕΣΗΕΑ δεν το καταλαβαινει;κοτζαμαν δημοσιογραφοι δεν το καταλαβαινουν; τωρα καταλαβαινω τι και πόσο..καταλαβαινουν

 73. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Πάλι μπερδεύθηκα…
  Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που οι ενώσεις συντακτών κλπ κλπ θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει αντίδραση του κλάδου. Και για να μην ξαναφέρνουμε Link και ..ξοδευόμεθα μιλούν για ενιαία αντιμετώπιση!!

  Επιλέγεται για όσους είναι του «δημοσίου» «αγώνας μέχρι εξαντλήσεως» (ήτοι επαναλαμβανόμενες κλπ ) και για του «ιδιωτικού» το γνωστό συμβολικό «μονοήμερη».

  Θέμα 1ο (όχι δέκατο , πρώτο 🙂 ) Η διάκριση δεν γίνεται με βάση τη σχέση εργασίας αλλά με τον Εργοδότη. Και πάλι υπάρχει θέμα για το τι ακριβώς είναι οι Δημοτικοί και πόσο το ένα πόσο το άλλο.

  Θέμα 2ο (χο χο) Αν διαβάσει κάποιος τα link θα δει ότι η ΕΣΗΕΑ θέτει η ίδια θέμα «κοινού αγώνα σε όλα τα μέσα» .
  ΔΙαφορές υπάρχουν έτσι και αλλιώς (σας ξαναείπα ότι οι εργαζόμενοι στα Δημοτικά έχουν και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με κλεισίματα και συγχωνεύσεις σε άλλα ΝΠ ανεξαρτήτως τα του τύπου, αλλά σε σχέση με το ζημιογόνος ή μη, ότι στην ΕΡΤ ζητούν να μη γίνουν περιστολές κλπ κλπ).

  Θέμα 3ο . Εξαιρέσεις στον κοινό αγώνα υπάρχουν. Καταρχήν για τους εργαζομένους στα Ιδιωτικά (όλους δηλαδή πλην όσους εργάζονται σε Δημοτικούς ΕΡΤ και ΑΠΕ).
  Καλώς ;; Μπορεί ναι μπορεί και όχι , το ζήτημα είναι ΑΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Η ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕ ως ισχυρούς για την εξαίρεση δεν ισχύουν για τους άλλους ή έστω για κάποιον από αυτούς πχ 984.
  Μάλιστα εξαιρέσεις μπορούν να υπάρχουν ακόμη και λόγω ιδιαιτερότητας (σου λέει η ΕΣΗΕΑ) ήτοι ΑΔΕΙΑ για μετάδοση αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ σε αθλητικούς συντάκτες.
  Αυτό είναι το ερώτημα Παπούλη, ο Βαγγέλης σου είπε ότι ο λόγος είναι ότι με το Δημόσιο τους παίρνει ενώ με τα Ιδιωτικά όχι. Άλλος (ισχυρός) υπάρχει , (διότι ομοιότητες και διαφορές του κάθε μέσου θα βρούμε , καλά νάμαστε , όσες θέλεις);;

  Θέμα 4ο. Το θέτει ο Νοσφεράτος, αλλά εγώ ξεκινάω από την αρχή καθότι η ..απορία μου δεν λύθηκε (δεν είναι ανάγκη να μου δώσετε ..έγγραφη βεβαίωση, μου αρκεί η προφορική διαφώτιση 🙂 ) Αν κάποια μέλη δεν συμφωνήσουν στην απόφαση του ΑΝΩΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ οργάνου τους, μπορούν να μην απεργήσουν ή όχι (θα διαγραφούν). Ας πούμε φήμες λένε ότι στην 48ωρη της ΟΛΜΕ οι περισσότεροι σήμερα θα απεργήσουν, αλλά αύριο αρκετοί (που ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ υπάρχει πρόβλημα να τα φέρουν πέρα οικονομικά και δεν αντέχουν 2η μέρα) δεν θα απεργήσουν και πρόβλημα με το Όργανον δεν υπάρχει.
  Καλά για το ΕΒΕΑ δεν συζητάμε, δημοκρατία πλουραλισμός κλπ κλπ 🙂

  Θέμα 20ον 🙂 Στις ενώσεις συντακτών τι γίνεται ;; , για να δούμε και τι βάρος έχει η κάθε απόφαση όπως και η κάθε εξαίρεση, καθώς και για τη δύναμη (και τα συνεπαγόμενα 😉 ) των Ενώσεων.

 74. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  θεμα 4
  Σοφε ειναι παγκοινως..γνωστο -σε οσους τουλαχιστον εχουν πραγματι συμμετασχει σε απεργιες εδω και χρονια-και οχι μονο σε καμμια..μονοημερη- οτι αλλο το δικαιωμα στην απεργια και αλλο η ασκηση του . Δηλαδή αν ενα συνδικαλιστικό οργανο κυρησσει απεργια (πρωτοβαθμιο -η τρτοβαθμιο ανεξαρτητως) σου δινει το δικαωμα να το ασκησεις .

  Δηλαδή μπορει να απεργησεις η να μην απεργησεις.
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑς στη δουλεια σου μια μερα,δυο χωρις απεργια (η αλλη δικαιολογια) μπορει και α απολυθεις .
  Ετσι το θεμα της διαγραφής δεν τιθεται καν . Και αλιμονο αν τιθονταν . ΣΕ ΜΙΑ δΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ υποχρεωτικου ..συνδικαλισμου. Αν δεν απεργεις απλώς δεν κανεις ασκηση του δικαωματος της απεργιας.
  . Απλό και ξεκαθαρο. Οι πειθαρχικές ποινες ειναι για αλλα πολύ πιο σοβαρα..
  ετσι απαντω και στο θεμα 3ον . Καλλιστα η ΕΣΗΕΑ θα μπορουσε να κηρυξει απεργια σε ολα τα μεσα . δημοσια και ιδιωτικά. Και ετσι επρεπε συνδικαλιστικώς ,ηθικώς και..λογικώς..
  αν οι συνθηκες ειναι πιο..δυσκολες στον ..ιδιωτικό τομέα επιης καλλιστα θα μπορουσαν να μην απεργησουν οσοι δημοσιογραφοι του ιδιωτικου ..τομεως εκριναν οτι δεν τους επαιρνε και να απεργουσαν μονοι οσοι ..Τους επαιρνε..

  γιατι δεν ακολουθησε την κοινη λογική η ΕΣΗΕΑ;
  μια απαντηση ισως εναι .».καλή η αλληλεγγυη συναδελφοιτου Δημοσιου ..αλλά να μην βρεθουμε και σε ..διλημμα: απο την μια να κανουμε τους..καμποσους απο την αλλη να χασουμε και κανα..μεροκαματο »'(αυτο για τους μεγαλοσχημονες δημοσιογραφους του ιδιωτικου τομέα που μαλλον ειναι και μελη της ΕΣΗΕΑ)

 75. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  κοντολογής η Εσηεα μαλλον ηθελε και τηνν πιτα ολοκληρη

  (την απεργια μονο στα Δημοσια και δημοτικά μεσα) και τον ..σκυλο χορτατο

  ( τους μεγαλοδημοσιογραφους του ..ιδιωτικου τομεως που μπορεσαν ετσι να παριστανουν τους κηνσορες χωρις να απεργουν(μιας και δεν κηρυχτηκε καιι γιαυτους η απεργια
  ενώ αν κυρησσονταν ταυτοχρονη α 3ημερη απεργια και στον ιδιωτικό τομεα
  θα μπορουσαν να ..μην απεργησουν μεν (μη κανοντας ασκηση τουδικαωματος στην απεργια) αλλά δεν θα μπορουσαν να κανουν ταυτοχρονως και τους κηνσορες απο αμβωνος διοτι θα ηταν ..σχημα οξυμωρον.)
  (διοτι μη ξεχναμε οτι αλλο ενα ιδιαζον χαρακτηριστικό του μεγαλοδημοσιογραφικου χωρου ειναι η ..δημοσιοτητα. η οποια καμμια φορα εχει αναποδες συνεπειες .. Αν ενας »ανωνυμος» δ.υπαλληλος η ιδ. υπάλληλος Δεν απεργει σπανια το περνει χαμπαρι κανενας ,,,περαν του στενου εργασιακου του χωρου

  Αν Δεν απεργησει ο ταδε Μεγαλοσχημων εν μεσω απεργιας ..γινεται παντου αντιληπτος)
  με αντιλαμβανεσαι Σοφε;

 76. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νοσφεράτε δεν με αντιλαμβάνεσαι πλήρως (φαίνεται σε κόλλησα με .αυτό τέλος πάντων που κόλλησα και γω και με μπερδεύει και θεωρώ ότι η Καβάλα είναι πόλις της Δ Μακεδονίας, ίσως γιατί εκεί είχα φάει εξαίρετες πιπεριές Φλωρίνης, τέλος πάντων , άλλο θέμα 🙂 ).

  Πάμε λοιπόπν στο δευτερεύον:
  Προ καιρού όταν η (τέως;;) ΔΙοίκηση αποφάσιζε απεργίες κάθε φορά που είχαμε «πανεργατικές κλπ», με αποτέλεσμα να υπάρχει σκότος στην κάλυψη, είχα ακούσει κάποιους Δημοσιογράφους (σε Ιδιωτικό Ραδιόφωνο) να λένε «είναι μ@@@κια η απόφαση, αλλά δεν μπορούμε να μην την εφαρμόσουμε γιατί όποιος δεν την …εφαρμόζει χάνει την ιδιότητα του μέλους (διαγράφεται) κάτι πολύ βασικό για την άσκηση του Επαγγέλματος» (εκτός αν είσαι Μάκης κλπ προβεβλημένος και δεν σε νοιάζει).
  Λέω (είπα) εγώ: «μπα !!, αλλά λες ;;»

  Κοίτα τώρα :
  http://www.esiea.gr/gr/index.html
  ανάμεσα σε άλλα:
  ——————————————====================—————————-
  ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ;
  11) Να παίρνουν μέρος στις συνεδριάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των μελών και να πειθαρχούν στις αποφάσεις τους, καθώς και στις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Τα τακτικά μέλη πρέπει, επί πλέον, να παίρνουν μέρος στις ψηφοφορίες.

  17) Να πειθαρχούν απόλυτα στις αποφάσεις τού Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνελεύσεως για απεργία.
  ———————————————===================—————————

  Θα μου πεις «γιατί το λες;;». Μα για τον απλό λόγο πόσο σημασία έχει (αν ισχύουν τα παραπάνω ξαναλέω και επειδή του χώρου δεν είμαι δεν το ξέρω) η απόφαση και η «εξαίρεση», σε σχέση με άλλες αποφάσεις Οργάνων άλλων κλάδων που αυτά δεν ισχύουν (σίγουρα ντε φάκτο).
  Επίσης ποια η σχέση αποφάσεων πρωτοβάθμιων οργάνων (πχ σύλλογος εργαζομένων στο χ ή ψ Μέσο) με τις αποφάσεις της Ένωσης (μπορεί να είναι αντίθετη;; και αν ναι τι υπερισχύει).
  Αλλά επειδή έχουμε και δουλειές (που λέει και η Προγιαγιά (*) ) δεν μπορώ να το ψάξω.

  (*) Έχω μείνει πίσω στο θέμα του Μπλε. Είμαι ακόμη στον Αγαπητό και σε ένα άλλο κάπου ανεβαίνοντας προς την Άνω Πόλη που είχε καλύτερα (οριζινάλ τα λέγαν οι ..εστέτ) γλυκά σαν αυτά του Χατζή που η πλέμπα (τσιναροειδείς επισκέπτες) αγόραζε για να πάει στην Αθήνα. Το Μπλέ δεν τόξερα, οπότε …έχω έρευνα

 77. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  17) Να πειθαρχούν απόλυτα στις αποφάσεις τού Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνελεύσεως για απεργία.

  ——————————————–
  εντελως τρελο μου φαινεται σοφε ..ισως η ΕΣΗΕΑ ασκει στα μελη της εναν ιδιοτυπο συγκεντρωτισμο αναλογο με αυτον που περιεγραφε ο Λενιν στο »Τι να κανουμε»οταν περιεγραφε το κομμα ..νεου τυπου.
  Παντως αυτο το ..»απολυτα» και μαλιστα για »απεργιες» βγαζει μάτι και νομιζω οτι αντικειται στην εννοια της απεργιας ως δικαωματος-το οπιο ενεχει και την εννοιαν της ασκησης η μη ασκηης- καθοτι το μετατρεπει σε..καθηκον και μαλιστα ..απολυτο ..
  εν τελει οσο το ψαχεις η Ελλαδα σε ..μουρλαινει ..
  Αν τετοια λεει το καταστατικο της Εσηεα αναρωτιεμαι τι θα λεει το καταστατικό των ταξιτζηδων

  παντως στην βιβλιογραφια ο υποχρεωτικος συνδικαλισμος (και μαλιστα με τετοιες ..απολυτοτητες) λέγεται αν δεν κανω λάθος κορπορατισμος..(βλ σχετικό λήμα)
  ————————————
  η διαφορα Μπλε και χατζη .. Το Μπλε ειναι καινουριο και ο Χατζης παλιος ..και ως γνωστον ο παλιος ειν αλλιως
  ασε που ο Χατζής ειδικευεται στα σοροπιαστα ενω το Μπλε στα παχυρευστα προφυτερολ
  μιας και μιλαμε για σοροπιαστα να ενα προιον ου μπορει καλλιστα να εξαχθει στην Αμερική..
  περιμενω προτασεις.

 78. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  παντως σοφε αυτο που λεει το
  17) Να πειθαρχούν απόλυτα στις αποφάσεις τού Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνελεύσεως για απεργία.
  εξηγει και την @@@ απόφαση, να κηρυχθει απεργιθα τριημερη μονα για καποια μμέλη της Εσηεα (των δημοσιων και δημοτικών μ με) και ουχι των των ιδιωικών ..
  σου λενε οι εσηεδες ..αν αρχισουμε να κηρυσσουμε απεργιες και για τους ιδιωτικους μμεεδες και αρχισουμε να..εφαρμοζουμε το καταστατικον τοτε συντομα θα βρεθουμε με κανενα..μέλος
  αρα εφεβρισκουν εντελώς πρωτοτυπες χρυσες τομες..

 79. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Κάτσε να δούμε αν είναι έτσι (από τους επαϊοντες) 😉 .

  Στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι δύσκολα, καθότι οι όροι εισαγωγής είναι αυστηροί και μόνον για τυποποιημένα προϊόντα και θέλει κονέ και με ντόπιες εταιρίες.
  Άλλωστε στην ..Αστόρια έχουν ήδη παράδοση από γεύσεις κλπ, για σοροπιαστά δεν ξέρω.
  Στην Ευρώπη ένα μόνο θα σου πω: Λέγεται ότι ο ..Βοναπάρτης είχε αδυναμία στα σουτζούκ λουκούμ (άρα κάπου τάβρισκε).
  Είπαμε άνοιγμα νέων αγορών , όχι τα ειηθότα 🙂
  Επίσης το ότι ο Χατζής (όπως και ο ΤεΡκεΡνλής) έχει ανοίξει μαγαΖΖα στην Αθήνα, δίδει τη δυνατότητα να πας ΘεΣΣαλονίκη, να γράψεις στ’ @@@@@@ σου τις «παραγγελίες προς τον ταξιδιώτη» (εκπφρασμένες ή μη, αν γίνομαι αντιληπτός) και κάθε που συναντιέσαι με κάποιον εδώ χάμου «σου έφερα τσουρέκι με κάστανο, καθώς και μπακλαβαδάκια με κυδώνι , χύμα από μια τρύπα που κάνει παραγωγή δική της, καμιά σχέση με τα ..πρεταπορτέ των αλυσίδων».
  Ότι δουλεύει ΔΕΝ το πειράζουμε Νοσφεράτεεεεεε…. (μην το κάνουμε σαν τον Τρίμη 🙂 )

 80. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  εντω μνμεταξυ απ’οτι φαινεται η ΕΣΗΕΑ αννοιξε νεους δομους για..απεργιες μονο στα κρατικά μεσα οπως φαινεται απο:
  Εν τω μεταξύ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συντακτών (Π.Ο.Ε.Σ.Υ.) κήρυξε να 48ωρη απεργία στα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

  «Ως άμεση αγωνιστική απάντηση στον εμπαιγμό των εργαζομένων δημοσιογράφων στα δημόσια Μέσα, με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που καταργεί και ακυρώνει τις Συλλογικές Συμβάσεις, κηρύσσει 48ωρη απεργία στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ (από τις 6.00 πμ της Τετάρτης 19/10/2011 έως 6.00 πμ της Παρασκευής 21/10/2011) αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ και καλεί τις Ενώσεις Συντακτών να συμβάλουν αποφασιστικά στην επιτυχία της 48ωρης απεργίας στα δημόσια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

  «Ο δημοσιογραφικός κόσμος, μαζί με ολόκληρο τον εργαζόμενο λαό, αξιώνει να αποσυρθεί το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο, και διακηρύσσει τη μαχητική βούλησή του να κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του, σε πανελλαδική κλίμακα και σε όλα τα Μέσα… Η σημερινή μαζική, μαχητική και ογκώδης συγκέντρωση και πορεία –πρωτοφανής στις κινητοποιήσεις στον Τύπο- είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς τους τοκογλύφους, τις τράπεζες, το ΔΝΤ, την τρόικα και την κυβέρνηση. Ο δημοσιογραφικός κόσμος, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, ξεκίνησε αποφασιστικά το μεγάλο αγώνα του και τη μεγάλη πορεία του. Στο τέρμα περιμένει μόνο η νίκη» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.
  ————–
  το βρηκαστην σημερινη Ε»
  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=318974
  ΤΗς ΟΠΟΙΑς ΟΙ ΕΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ..μααλον δεν απεργουνν ενω ..επαινουν ολους τους αλλους που απεργουν ..
  Εντωμεταξύ μου γεννώνται αδιακοπως ολοκαι μεγαλύτεραερωτηματα.. Ας πουμε οιοι δημοσιογραφοι σε ποια Τριτοβαθμια συνδικαλιστική οργανωση υπαγονται; εφοσον δεν ειναι και δεν θελουν να ειναι ..δημοσιοι υπαλληλοι.. δεν υπάγονται στην ΓΣΣΕ;
  ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΛΆ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ .. για να βγει μια εφημεριδα δεν χρειαζονται και μη δημοσιογραφοι; αυτοι δεν υπάγονται στηνν Γσεε ; οι ολοι οφειλουν να πειθαρχουν στην ΕΣΗΕΑ ,την ΠΟΕΣΥ κλπ;
  τι μπουρδουκλεμες μωρε..
  ————
  υ.γ Σοφε εχω ορισμένες ενστασεις επι των παρατηρησεων ..

 81. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  λοιπόν προβλέπω οτι εντος ολιγου θα αρχισει και η ΓΣΕΕ

  (ακολουθωντας τον δρομο που χαραξε η ΕΣΗΕΑ Η..Π.Ο.Ε.Σ.Υ. κλπ)

  να προκυρησσειι απεργιες ΜΟΝΟ για τους εργαομενους με σχεση ιδιωτικου δικαιου που δουλευουν στο Δημοσιο
  αφηνοντας απεξω τους ργαζομενους του ιδιωτικου τομέα διοτι ως γνωστον εκει επικρατει ο νομος της ..»ελευθερης αγορας’αρα εκει απεργια γιοκ.(μη κλεσει νκαι καμμια επιχειρση τωρα.. )

 82. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Καλά μιλάμε για την μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.Διπλάσια από την προηγούμενη πιο μεγάλη. Και μιλάμε τώρα για ένα κόσμο που ήδη έχει φτάσει στα όρια της πτώχειας και δεν μπορεί να αντέξει την απώλεια του 10ευρου και όχι ολόκληρου μεροκάματου !Θα μου πεις πως ήταν και πολλοί άνεργοι και όχι μόνο εργαζόμενοι. Το ζήτημα είναι πως αυτές οι μονοήμερες και διήμερες δεν οδηγούν σχεδόν πουθενά και αν τις αθροίσεις όλες μαζί την εποχή του μνημονίου βλέπεις πως οι απεργοί ,χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα ,έχουν χάσει μεροκάματα που αντιστοιχούν στην πιο πολυήμερη και σκληρή απεργία ,που αν είχε οργανωθεί εδώ και πολύ καιρό σίγουρα η εξέλιξη των πραγμάτων θα ήταν διαφορετική. Αλλά οι επικεφαλής «καθιστοί ταύροι» της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έπαιξαν σωστά το ρόλο τους! :mrgreen:
  Στα σοβαρότερα τώρα:
  Δεν ήξερα πως υπάρχει Μπλε και στη Θεσσαλονίκη!
  Καλά Αναγνώστη ,όπως υπαινίχθηκα και πιο πάνω το κομφούζιο γενικώς αλλά και ειδικότερα στον χώρο της εκπροσώπησης του τύπου είναι απερίγραπτο! Ενδεικτικά από την ΕΣΗΕΑ:
  ΕΣΗΕΑ : Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
  ΕΙΗΕΑ : Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
  ΕΠΗΕΑ : Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
  ΠΟΕΣΥ : Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών
  ΠΟΕΣΥ : Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (2 φορές;) 😆
  ΤΣΠΕΑΘ:Ταμείο Συντάξεως Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών-Θεσσαλονίκης
  ΕΔΟΕΑΠ:Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης
  ΤΑΙΣΥΤ : Ταμείο Ιδιοκτητών, Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου
  Βάλτε και Μακεδονίας Θράκης Συντακτών ,Τεχνικών και δεν ξέρω τι άλλο και βγάλτε συμπέρασμα!
  Άντε ίσως (που δεν) δώσει κάποιες πληροφορίες (ποιες πρώτα;)ο Βάγγος!
  Νοσφεράτε
  αν …κουνιόσουν αρκετά τόσα χρόνια ΔΕΝ θα είχες προβλήματα με τη ..μέση σου! 🙂
  Θα χρησιμοποιώ απαραιτήτως ανθρωπάκια μαζί σου για να μη μου το γυρίζεις από το αστείο στο σοβαρό ,όπως έχεις κάνεις πολλές φορές, γιατί δεν μου αρέσει καθόλου αυτό!
  Το αντίθετο προσθέτει ,κατά τη γνώμη μου πάντα.
  Να είσαι σίγουρος πάντως πως έχω λιώσει πολλά παπούτσια και λάστιχα αυτοκινήτων πάρα πολλά χρόνια ,σε πολλούς χώρους ,πάντα αμισθί ,για να καταλήξω ,ελπίζω και …φοβάμαι προσωρινά,…συνταξιούχος (άμεσων κοινωνικών και πολιτικών αγώνων) ,να παλεύω με το …πληκτρολόγιο! 😉
  Η ΕΣΗΕΑ περισσότερο σε πρωτοβάθμιο σωματείο μου μοιάζει ,αλλά το γεγονός πως καλύπτει τους συντάκτες όλων των μέσων Αττικής και ημερησίων εφημερίδων Θεσ/νίκης μαζί με την υπερ80ετή ιστορία της ,μάλλον της προσδίδει το ιδιαίτερο βάρος και κύρος με πανελλαδική ουσιαστικά εμβέλεια.
  Είναι αλήθεια πως θα μπορούσε να κηρύξει απεργία αλληλεγγύης και στα ιδιωτικά μέσα ,κάτι που έκανε για χθες και συμμετέχει και σήμερα -αύριο στην απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ,(η επιθυμία σου εισακούστηκε 🙂 ) αλλά κάθε συνδικαλιστής εκτιμά ή πρέπει να εκτιμά κατά πόσο υπάρχουν και οι αντικειμενικές συνθήκες επιτυχίας μιας κινητοποίησης αλληλεγγύης όταν ιδίως υπάρχουν ανοικτά θέματα που αφορούν ειδικότερα ομάδες εργαζομένων και επί μέρους κινητοποιήσεις σε πολλές εφημερίδες και μέσα που έχει προσφέρει κάλυψη προηγουμένως, σε ένα από τα πιο άγρια σκηνικά που έχει προκύψει σε χώρους εργασίας όπως αυτός του Τύπου! Ενδεικτικά αναφέρω τις κινητοποιήσεις στο ΑΛΤΕΡ,στην Αυριανή,στο Λαμπράκη,στο Εθνος,στο Σπορντέυ και τόσες άλλες!
  Ο μαξιμαλισμός είναι πάντα μια εύκολη διέξοδος αλλά συχνότερα οδηγεί στην αποτυχία και απογοήτευση παρά σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.Τώρα για αυτά που λες για τους «πρωτοκλασάτους» από άμβωνος κλπ δεν περιμένεις να διαφωνήσουμε, αλλά εκτιμώ πως η νέα διοίκηση της ΕΣΗΕΑ λίγο σχέση έχει με αυτούς τους φτηνούς προπαγανδιστές που είναι «η φωνή του κυρίου τους» στα κανάλια της διαπλοκής!

 83. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  καλά ρε Νικ Αλφα τοση ωρα γραφαμε(οση εσυ ..κουνιοσουνα 😉 ) τα θεωρεις απαντηση αυτα;
  τι μαξιμαλιστικά και .. Απο που κιως που ηΕσηεα μπορει να κανει απργια μονο για καποια μελη της και για τα αλλα δεν μπορει; μαξιμαλισμος ειναι να πει κανω απεργια για τους δημοσιογραφους των Αθηνων .;
  μαξιμαλισμος ειναι να περμένει απο τους δημοσιογραφους των ιδιωτικών μεσων να κανουν καμμια απεργια πανω απο ..μια μερα ..ενω να κανουν οι συναδελφοι τους των δημοσιων μεσων μια βδομαδα τι ειναι ; μινιμαλισμος.
  τεσπα φοβαμαι οτι πραγματι δεν καταλαβαινεις και δεν παριστανεις πως δεν..


  τωρα για το
  Θα χρησιμοποιώ απαραιτήτως ανθρωπάκια μαζί σου για να μη μου το γυρίζεις από το αστείο στο σοβαρό ,όπως έχεις κάνεις πολλές φορές, γιατί δεν μου αρέσει καθόλου αυτό!»

  κοιτα νικο. μη βαζεις ανθρωπάκια.

  τα ανθρωπάκια δεντα βαζουμε για να καταλαβαινει ο αλλος το αστειο αλλά για ..πλάκα. Αν χρειαζεσαι ..ανθρωπάκια για να καταλάβεις ποτε κανουμε πλάκα και ποτε μιλαμε σοβαρα μαλλον ..δεν καταλαβαινεις …… 😉

 84. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  οσο για το μπλε.. περαν του Μπέ ζαχαροπλαστειου υφισταται κιι το Μπλε (μονο για πολύ μυημένους)
  σοφε αν ανεβης θα σε παω.. θα τριβεις τα ματια σου (καλά για τ ‘αυτια σου δεν το συζηταω)
  -εκτος αν το κλεισανε

 85. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ολιγον ασχετον αλά καποια σχεση …εχει
  πριν απο μερες εξηγουσα σε φιλο Πανεπιστημιακο (αρχισαν κιαυτοι να …κουνιουνται τελευταια οπως οι δημοσιογραφοι των κρατικών ομως μεσων –
  οτι οι εργαζομενοι Δημοσιου και ιδωτικου τομεως- ΣΥΝΗΘΩΣ- οταν απεργουν Δεν πληρωνονται για τις μερες της απεργιας.(τους κοβουν απο το ακαθαρστο οχι το ..καθαρο)

  τι μου λές; -μου απανταει – Δεν μπορει ,πλακα κανεις..
  αναγκαστηκα να βαλω ..ανθρωπάκι
  ——————————-
  το αλλο αστειο ηταν οταν ειδα εναν παπα να συμμετεχει σε κινητοποιησεις του κινηματος..»Δεν πληρωνω»

 86. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Προπάπου! Αφού υποσχέθηκα ότι θα αλλάζω τις πάνες τι μού πέταξες το Ζίζεκ; Καλά όταν γράφω για την πίεσή μου και μάλιστα τη μικρή εσύ δεν διαβάζεις; Χάθηκε να πάρει μια ντουντούκα; Τι ήταν αυτό το νηπιαγωγείο; Ομολογώ ότι το τράβηγμα της μπλούζας με εντυπωσίασε. Τι θέλεις να τονίσεις; Ότι ενας ψυχαναγκαστικός δεν μπορεί να φιλοσοφάρει;
  Νίκο Α΄ Ομολογώ ότι όταν σχολιάζω πριν πιω καφέ κάνω φάουλ.
  Ασε που σοκαρίστηκα, δεν ήξερα ότι τα μπλε είναι εισαγόμενη κατάσταση. Το 9,53 τι είναι πάλι; Εγώ μόνο Λίμπερο ακούω (μια φορά την εβδομάδα).
  Παπούλη, δε βλέπω την Ένη και ανησυχώ!

 87. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  προγιαγια μη με διακοπτεις σε παρααλώ οταν μιλαω με τον Νικαλφα διοτι χανω τον ειρμό μου ασε που μουρχεται μια ακατασχετη επιθυμια να κλωτσησω το αλλο μου πόδι με το ενα και ..δεν μπορω.

 88. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Νόσφυ, αφού δεν προσπαθείς να δαγκώσεις το λαιμό σου μην ανησυχείς

 89. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  πως δεν προσπαθω ..; προσσπαθω

 90. Ο/Η Left G700 λέει:

  «[…] Χάθηκε να πάρει μια ντουντούκα; Τι ήταν αυτό το νηπιαγωγείο;[…]»

  Στο φιλελεύθερο States, μικροφωνικές εγκαταστάσεις και ντουντούκες απαγορεύονται. Και λίγο διάβασμα προς ενημέρωση δεν βλάπτει. Καταπολεμά την πίεση (δυστυχώς μόνο τη μεγάλη…) και -κυρίως- το Αϊζενχάουερ! 😉

 91. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Νοσφεράτε ,συνέχισε περί απεργιών .Έχουμε πολλά να μάθουμε από σένα .Φαίνεται ,ότι είσαι ειδικός επί του θέματος!
  Σεβαστή ,έ όχι και φάουλ! Ο 95,3 είναι δημοτικός και εκπέμπει εκεί που βρίσκεται το …άλλο Μπλε. 😉

 92. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νοσφεράτε , αν είναι αυτό που φαντάζομαι (το μπαρ Μπλε) το να με ξεναγήσεις εσύ, θα είναι σα να μου κάνεις ανάλυση για το πόσο ωραία ήταν η Αντονέλι στην εποχή της και για το ότι η Όλγα Καρλάτος ήτο ευειδεστέρα της Βούκοτιτς (γίνομαι αντιληπτός νομίζω).
  Αν είναι αυτό που φαντάζομαι θα σου πω ιστορίες που μέχρι πόνημα θα γράψεις (και θα εκδώσεις μετά το θάνατό μου, …μην την πάθουμε σα κάτι άλλους 🙂 ).
  Για πες, λειτουργούσε τη δεκαετία του 80 και ααν ναι ήταν κάπου προς τα ανατολικά (Στρατού ή προς τα εκεί) και μάζευε διάφορους(ες) ..μετααποδομιστές (ως προς τη κοινωνική συμπεριφορά , αλλά στο πιο εστέτ) ;;
  Τι λε ρε παιδί μου…..

 93. Ο/Η Ενη λέει:

  Προγιαγια, δεν παρακολουθείς το μπλογκ. Σημερα εγραψα σχόλιο σε αλλο ποστ (αυτό της τουρτας του Παπούλη), αναφέροντας κάποια αποσπάσματα της ομιλίας του Παπανδρέου στην ΚΟ. (σημείωσε οτι στο βιδεο που ειδα μετά, δεν καταφέρεται επί ολων των υπηρετούντων το «αισθημα Δικαίου, αλλά ορισμένων που σχεδόν τους κατονομάζει… οπως και πολλα αλλα).

  Απο την ολη ως ανα συζήτηση (που την διέτρεξα εν τάχει δεν καταλαβα και πολλά πράγματα, μια μπερδεψια συνδικαλιστικων φορέων).
  Ομως για το Μπλε δεν ξέρω (θα πληροφορηθώ) ομως Χατζης στην Αθήνα (Σύνταγμα πίνουμε πολλές φορές το τσάι μας εκει- Ακαδημίας επίσης , οπως και Τρεπενκλης εν Αθήναις.
  Ομως το συναρπαστικότερον ειναι οτι μόλις στη γωνιά του σπιτιου μου υπάρχει μπουγατσατσίδικο Σερραιικο (αυθεντικό), με αφίσσα περί του ιδρύσαντος, νομίζω Κωνσταντινιδη οτι γράφει.

  Τώρα η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ ως ανω, πανομοιότυπο του κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου, με κύριο motto «να φύγει η κυβέρνηση» . Τα συνδικαλιστικά θα τα βρούμε μετά, το μόνο ευκολο. 😆

 94. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Λέφτη το γκολ από πέναλτυ το πανηγυρίζουμε σεμνά. Μη σε δω να χοροπηδάς γύρω απ την οθόνη.

 95. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Ενη, σε ποιους αναφερόταν ο πρωθυπουργός; Έχεις λινκ; Να δέιξω και καλή διαγωγή στο στο Νίκο Α’, μήπως και μου πει πού έιναι το Μπλε.

 96. Ο/Η Ενη λέει:

  Αριστερα φιλαράκια (leftg700), εχετε δικιο, απαγορεύονταν και μικροφονικές εγκαταστάσεις και πολύ περισσότερο ντουντούκες.
  Το κοινό μάλιστα επαναλάμβανε τα λόγια του ομιλητή, οπως στα εκλησσιαστικά κηρύγματα ……..

  Παρ ολα αυτά, αν κάποιος δεν εχει εγκαιρα ενημερωθεί δεν σημαίνει κανένα Αιζενχάουερ. Εσεις δεν υποστηρίζετε οτι ειστε ενάντια στην….. αλαζονεία της γνώσης;

 97. Ο/Η Left G700 λέει:

  Σεβαστή Προγιαγιά,

  Θεωρούμε ανανδρία τον πανηγυρισμό σε ένα γκολ-πέναλτι, όταν ο «αντίπαλος» έχει παραδεχθεί την παράβαση. 🙂

  Τα λέμε

 98. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  σοφε αλλο Μπλε μου λές Αλλο Μπλε σου λέω ..το δικο μου ειναι ανω πολη -υπογειο..και μαζευει απο ξεπεσμένες χορευτριες του χορου της κοιλιας μεχρι ..βαρεμενους αριστερους (αυθεντικους ομως οχι ..δηθενιες και κακεντρεχεις)

 99. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλη Ένη,

  Για όνομα! Ένα τσίγκλισμα (πείραγμα), αλλά φιλικό ήταν η σπόντα μας (μη ξεχνάς και το emoticon). Όπως βλέπεις, έτσι το εξέλαβε και η σεβαστή Προγιαγιά. Κι έπειτα, τόσο ανόητους μας έχεις να κοκορευόμαστε με μια απλή πληροφορία (και όχι γνώση); Αλλά, διαφορετικά, πώς θα γινόταν η πλάκα; Και πώς θα μας μίλαγε και η σεβαστή Προγιαγιά; 😉

  Τα λέμε

 100. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ο
  δεν ειναι μηδεν ..θαυμαστικο ειναι. ο μικρον (οχι ο μέγα )
  αυτο ειναι μηδεν= 0
  αντε να βαλω ενα ανθρωπάκι για να καταλάβει ο νικος Α οτι κανω πλάκα 😉

 101. Ο/Η Ενη λέει:

  Προγιαγια, το σχόλιο μου

  Δες λοιπόν, Παπουλη, τι λέει ο “λουστρος Γιωργαπης” στην κοινοβουλευτικη του ομάδα, χθές,
  για δικαστές, και τραπεζίτες.
  Και θύμισε μου πότε Ελληνας πρωθυπουργός μίλησε ετσι δημόσια για αυτούς τους “πυλωνες” της δικαιοσύνης και τους αλλους του χρηματοπιστωτικου τομέα.
  Το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας:
  Και όταν συμβάλλουν ουσιαστικά στο αίσθημα Δικαίου και δεν αφήνουν διάφορους, επειδή είναι ισχυροί παράγοντες του ποδοσφαίρου, των μέσων ενημέρωσης ή των επιχειρηματιών, να μπορούν να ξεφεύγουν από τη Δικαιοσύνη, με αρνησιδικία, με αναβολές ή με άλλα τερτίπια».

  Ο πρωθυπουργός στράφηκε και κατά ορισμένων τραπεζών, που -όπως είπε- σε μια περίοδο κρίσης «χρηματοδοτούν εκτός τραπεζικών κριτηρίων, ένα κανάλι που έχει χρέη πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ» ενώ ταυτόχρονα δεν δίνουν ρευστότητα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που μπορούν να επιβιώσουν

 102. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Μερσί για την ενημέρωση.

 103. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  παντως παρότι ετυχε ναναι αληθεια καιν οχι ΔΗΘΕΝΙΑ αυτα περι ..μικροοφωνικης
  ιδου τι μου θυμισε ο επαναλαμβανομενος λόγος του Ζιζεκίου
  http://nosferatos.blogspot.com/2008/11/blog-post_4953.html

 104. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ας μου συγχωρεθεί μια μικρή παρέκβαση από το θέμα
  Ένη, συζητιέται εδώ και μέρες ότι θα επιχειρηθεί «αλλαγή γηπέδου» βάζοντας ως θέματα την ύπαρξη μπλοκ που οπωσδήποτε μέσα θάχει » διάφορους, επειδή είναι ισχυροί παράγοντες του ποδοσφαίρου, των μέσων ενημέρωσης ή των επιχειρηματιών» + συνδικαλιστές – συντεχνίες κλπ και μάλιστα η όλη συζήτηση για τη «λίστα των φοροφυγάδων» είναι σε αυτό το πλαίσιο.
  Επίσης έτσι ερμηνεύεται και η ομιλία του Σαμαρά στην ΚΟ , ότι δηλαδή απάντησε σε αυτό και για αυτό ο Θύμιος του δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα και αναγκάστηκε να τον διαγράψει.
  Ενδιαφέρον επίσης έχει το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας (αν θα μπορούσε να μπει σε ένα τελευταίο διάβημα «αλλαγή γηπέδου ή αποχώρηση» ) κάτι στο οποίο ο Σαμαράς ήταν σαφής (με κατηγορούν για τη θρησκεία και εγώ λέω κλπ κλπ, με κατηγορούν για υπερπατριωτισμό και εγώ λέω πως τώρα πρέπει να δείξουμε πως αγαπάμε την πατρίδα κλπ κλπ).

  Γνώμη μου (έστω κάποιου που τα παρακολουθεί από μακριά μέσω ενημέρωσης από ΜΜΕ κλπ) είναι ότι τα πράγματα πια παίζονται στο επίπεδο της πραγματικής πολιτικής και ότι ο ρυθμός των εξελίξεων είναι τέτοιος που τα γήπεδα είναι δύσκολο να αλλάξουν έτσι.

  ΥΓ ορέ, πολιτικό τουρισμό (αντί για μελισσοκομικό και γαστριμαργικό με μια εσάνς λάιφ στάιλ) θα με πας;; 🙂

 105. Ο/Η nosfy λέει:

  και θρσηκευτικο .. στον Προυσσο

 106. Ο/Η Ενη λέει:

  Αναγνώστη, ολοι απο τα ΜΜΕ ενημερωνόμαστε π.χ. κλικ στις ειδήσεις του γουγλ, ινγκρ κλπ.
  Το απόσπασμα πιο πάνω της ομιλίας του Παπανδρεόυ το ειδα το πρωι (ειδήσεις γουγλ δημοσίευμα ΤΑΝΕΑ). Δεν εδωσα λινκ επειδή θα μου πουν περί Λαμπρακισταν κλπ.
  Ειδα ομως αργότερα στο you tube ολη την ομιλία σε βιδεο.

  Αυτά ομως τα σενάρια οτι παιζονται «γήπεδα» κλπ. μου φαινονται αστειότητες μπρος στο καίριο και κύριο προβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας αυτό το διάσημα, δηλ. η Ευρωπαικη Συνοδος σε λιγες μέρες.
  Ολα τα εσωτερικά προβλήματα που εχουν να κάνουν με τα κόμματα και τις αντιπαλότητες τους ειναι, νομίζω , εντελως αδιάφορα για τον πολύ κόσμο. Το αυτό και σε ο,τι με αφορά. 😉

 107. Ο/Η nosfy λέει:

  κ. Ενη σας προσκαλώ στη Γιορτη . Παρετ και την προγιαγια μαζι
  http://nosferatos.blogspot.com/2009/05/blog-post_4075.html

 108. Ο/Η Ενη λέει:

  Α, και να προσθέσω Αναγνώστα, οτι αυτές τις αναφορές π.χ. για δικαστές και τράπεζες, οπως ειδα στο βιδεο, ηταν εκτός κειμένου δηλαδή ως ενας προφορικός αμεσος λόγος.
  Τα σενάρια για αλλαγες γηπέδων κλπ.
  , κατα τη γνώμη μου, αποτελουν αυτά τα «πιπεράτα» των ΜΜΕ για να κρατουν το ενδιαφέρον «ασβεστο» της κοινης γνώμης.

 109. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ένη το να προσπαθείς να «ορίζεις γήπεδο», να αλλάζεις να «στρώνεις» παιχνίδι κλπ κλπ είναι η δουλειά όσων θέλουν να καθορίζουν εξελίξεις , ήτοι ΟΛΩΝ όσων ασχολούνται με τη (δρώσα) Πολιτική.
  Άρα, ΔΕΝ είναι κακό (για μένα τουλάχιστον , αλλά φαντάζομαι και γενικά) άρα δεν (θα μπορούσε να) είναι απαξιωτικό το σχόλιό μου για το αν γίνεται κάτι τέτοιο.
  Εξηγούμαι λέγοντας ότι δεν είναι κακό ως τέτοιο, αλλά η κάθε πολιτκή κίνηση κρίνεται από τα αποτελέσματα που έχει (άσχετα του σχεδιασμού ή της έμπνευσης) και φυσικά, σε δεύτερο επίπεδο από το αν ήταν καίρια ή αστοχη κλπ κλπ.

  Η άποψή μου λοιπόν είναι ότι «το να παίζονται γήπεδα» είναι φυσιολογικό και υγιές (από μόνο του) και το να θεωρούμε ότι «μπρος στον εθνικό κίνδυνο» «θα ήταν αστειότητες», ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω (εκτός αν μου πεις ότι μπροστά στους κινδύνους δεν ασκείται πολιτική, αλλά ξέρω γω κατι σε ..σταυροφορία. ¨Ότι η όποια πολιτική θα κριθεί τώρα με όρους «εθνικούς» , μαζί σου, αλλά άλλο αυτό 😉 )
  Τέλος να (ξανα)ξεκαθαρίσουμε κάτι.
  Τα περί «Λαμπρακιστάν» κλπ που (όντως) σου λένε ΔΕΝ με αφορούν (αυτό το βρίσκω αστειότητα, αφέλεια(;;) και ολίγον κιτσ εκ μέρους αυτών που το λένε, για λόγους που έχουμε ξαναπει μαζί ΤΟΥΣ σε άλλες περιπτώσεις).
  Το αυτό ισχύει και για κάποιους της «άλλης πλευράς», δηλαδή ΚΚΕ, Συνασπισμό, ΝΔ κλπ κλπ.
  Έτσι, όταν είπα «τα βλέπω από μακριά μέσω ενημέρωσης από ΜΜΕ» δεν το είπα ως πλεονέκτημα, αλλά ως αδυναμία. (μακάρι να είχα άμεσες συνομιλίες από αυτούς που επηρεάζουν εξελίξεις) και το έγραψα για να πω «παρόλη την απόσταση , νομίζω μπλα μπλα »

  Ρε τι τραβάμε (τετράκις, τόχω πει άλλες 3 φορές) 🙂

 110. Ο/Η nosfy λέει:

  τι τραβατε κι εσεις οι σοφοι 😉

 111. Ο/Η Ενη λέει:

  Αναγνώστα, εσύ λες «μακάρι να ειχα αμεσες συνομιλίες από (μάλλον μέ) αυτούς που επηρεάζουν εξελίξεις) και το θεωρείς αδυναμία.

  Αντίθετα σε ο,τι με αφορά ειμαι πολύ ευχαριστημένη που δεν εχω αμεσες συνομιλίες με αυτούς που επηρεάζουν εξελίξεις κλπ. και δεν το θεωρώ αδυναμία,
  γιατί εχω την ησυχία μου και τις επιλογές μου να λέω ο,τι μου καπνίσει και ο,τι θεωρώ ως ενδιαφέρον. 😆

  Ρε τι τραβάμε κι εμεις (απαξ)

 112. Ο/Η Propator λέει:

  Αγαπητοι τηλεακροατες καλημερα σας, σπαμε την απεργια με την οποια αποφασισε ο Τριμης να κλεισει τον «Αθηνα 984» και εκπεμπουμε απο τη συχνοτητα αυτη.

  –> Στο μικροφωνο ειναι ο Προπατωρας (Σα… σα… ενα…δυο…ενα… σα… ειναι ok)!
  –>Αρχισυνταξια Ο Βαγγελης ο Καργας!
  –>Στην κονσολα (μιξη ηχου, χειροφρενο, αναπτηρας, αδειασμα τασακι) ο Νοσφερατος!
  –>Στους φραπεδες ο Παπουλης (Εφτασεεεε)!
  Ξεκιναμε την εκπομπη μας με το ωραιοτερο ισως λαϊκο ασμα τραγουδισμενο απο τον αγαπημενο μου Πανο Τζανετη και σπεσιαλ αφιερωμενο στην Προγιαγια με ολη μου την αγαπη.

 113. Ο/Η papoylis λέει:

  …..Απεργοσπάστεεεεεες

  ( στους φραπέδες θα σας βάζω αλάτι ορέ ) 🙂

  Στη συνέχεια του προγράμματος , ειδική αφιέρωση στο προπάπο

 114. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Τελικα θα πει καποιος-α αν οι εργαζομενοι στον 984 αποφασισαν για την απεργια.

 115. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Σεβαστή
  καλημέρα και ..σήμερα 🙂
  το άλλο Μπλέ (καφέ) που γνωρίζω εγώ (δεν ξέρω αν υπάρχει και σήμερα) είναι στο Λιτόχωρο Πιερίας και ο 95,3 είναι ο Δημοτικός Ραδιοφονικός Σταθμός Κατερίνης.
  Σκέψου τώρα ότι ανέφερες ..χαμηλή θερμοκρασία ,κάποιο υψόμετρο και Μπλέ και έτσι βρήκα ..στόχο!(ο στόκος) 😉
  Πάντως μια που μιλάμε για Μπλε αφιερωμένο με !!!!!!!!! (ανεξαρτήτως δικού σου …χρώματος)

 116. Ο/Η nosfy λέει:

  ηχητικά εφε :Νικο Αλφα*
  *¨;)

 117. Ο/Η papoylis λέει:

  Χρήστο

  αν έχω καταλάβει καλά απεργία κάνουν οι δημοσιογράφοι με κάλυψη της ΠΟΕΣΥ . Η τελευταία τριήμερη αφορά μια τροπολογία στο Πολυνομοσχέδιο που εντάσσει όλους του δημοσιογράφους των Κρατικών και δημόσιων μέσων σε καθεστώς ΔΥ. Σήμερα και χθες προφανώς θα απεργούν όλοι οι εργαζόμενοι : δημοσιογράφοι , τεχνικοί , διοικητικοί υπό τη κάλυψη της ΑΔΕΔΥ , ΕΣΗΕΑ , ΓΣΕΕ . Για τη συνέχεια , από αύριο , δεν ξέρω…

 118. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Και αγαπητοί μας ακροατές το πρόγραμμα μας συνεχίζεται ..απτόητον

 119. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Δηλαδή με εκπομπήν …απ το Ήττον..
  Ακους εκεί απεργοσπάστες!

 120. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  νικαλφα θα μου επιτρεψεις να σου κανω ενα σοβαρο ερωτημα
  διαβαζοντας το λινκ που πρωτο εδωσες εδω πεφτω σε μια ανακοινωνση
  ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ:
  «ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ»

  Επιστροφή

  13 Οκτωβρίου 2011

  ……………………………………………..

  Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων εκφράζει την αντίθεσή της στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης να ενσωματώσει τους δημοσιογράφους, που εργάζονται σε δημόσια ΜΜΕ, στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

  «Το να εργάζεται δημοσιογράφος σε δημόσιο Μέσο Ενημέρωσης δεν σημαίνει ότι είναι δημόσιος υπάλληλος, μάλλον το αντίθετο: οι δημοσιογράφοι λογοδοτούν στο κοινό και πρέπει να διατηρούν την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία τους από τις κυβερνήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΔ Άρνε Κένιγκ. ……
  κλπ
  λοιπόν εγω καταλαβαινω οτι οι δημοσιογραφοι πρέπει να διατηρούν την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία τους από τις κυβερνήσεις»φυσικά και πρεπει
  αλλά οι δημοσιοι υπάλληλοι ΔΕΝ πρεπει; Οι δασκαλοι οι καθηγητες ,οι νοσοκομιακοι γιατροι δεν πρέπει να διατηρούν την πολιτική και(εν τω προκειμένω μιας και μιλαμε για ..ενιαιο μκισθολογιο- οικονομική ανεξαρτησία τους από τις κυβερνήσεις»;
  ξερεις τι ενυπωση θα δημιουργουσε αυτο σε Δ Υ..; (σε μια εποχή συστηματικής δυσφημησης των Δ. Υ οχι μονο απο τον μεσιε ΛΟΒΕΡΔΟ αλλά και απο…δημοσιογραφους σε ανθρωπους που ως επι το πλειστον εχουν δεκαδες φορες ππερισσοτερα προσοντα και ικανοτητες και ηθος ;
  απάντησε μου σε παρακαλώ
  Γιατι μόνο οι δημοσιογραφοι να δικαιουνται οικονομικη ανεξαρτησια και οχι οι Δ.Υ;
  http://nosferatos.blogspot.com/

 121. Ο/Η Propator λέει:

  Συνεχιζουμε την εκπομπη μας με εξωτερικες ειδησεις:

  Δεν ειναι οτι με επιασε ο πονος για τον Κανταφι αλλα αυτη την καφριλα που κανει το ανθρωπινο ειδος να ακυρωνει μια πολιτισμικη ταυτοτητα την οποια εχτιζε καθ’ ολη τη διαρκεια της εξελιξης του, μου δημιουργει ενα σφιξιμο στο στομαχι.
  Ενα πτωμα που το τραβολογανε σαν τσουβαλι και το πετανε στη μεση του δρομου νομιζω οτι εκθετει πρωτα απ΄ολα τη δυση.
  Το λεω αυτο γιατι αυτοι οι λεβεντες οι δυτικοι ηγετες βγηκαν και χαιρετησαν τον θανατο του Κανταφι αλλα κανενας δεν εκανε μια εμεση νυξη για το απαισιο θεαμα που εκτυλιχθηκε μπροστα σε ολοκληρη την ανθρωποτητα, γιατι αυτο που λεμε δημοκρατια δεν ειναι ασκηση επι χαρτου ουτε μια διαδικασια που λειτουργει “εν κενω” αλλα …εν περιεχομένω” και αφορα πρωτα απ’ ολλα το ατομο: Αν λοιπον η οργη σου δεν καταλαγιασει μπροστα στο νεκρο εχθρο σου δεν υπαρχει χωρος μεσα σου για τιποτε αλλο εκτος απο μισος.

  Αντιθετως ο επικεφαλης του Προσωρινου συμβουλιου της Λιβυης προσπαθησε να σωσει τα προσχηματα επιχειρωντας να διασκεδασει καπως τα πραγματα.

  Το προβλημα βεβαια δεν ειναι η δολοφονια του ουτε οτι καποιοι (δικαιως ή αδικως) εξαλοι Λιβυοι ασχημονησαν σε ενα πτωμα αλλα το γεγονος οτι αυτη η εικονα προβαλεται σε ολοκληρο τον πλανητη και γινεται αποδεκτη.
  Η κατασταση μοιαζει να εχει καπως ξεφυγει, το ανθρωπινο κρεας που η αξια του ανεβηκε μετα τον Β΄Π.Π εχει γινει παλι το πλεον φτηνο ειδος κρεατος.

  Καποιοι θα πουν “τετοια ωρα τετοια λογια” και καποιοι αλλοι “Ενα καθηκι λιγοτερο”, ναι αλλα αυτο που εγω φοβαμαι ειναι τα πολλα περισσοτερα (μικροτερα) καθηκια που δημιουργουν αυτες οι λογικες.

  Καληνυχτα Κεμαλ

  ενα τραγουδι με τη μοναδικη ερμηνεια της Αλικης Καγιαλογλου αφιερωμενο στην Προγιαγια για τα γενεθλια της και της ευχομαι τα καλυτερα και τα ωραιοτερα να τα βρει μπροστα της!

  (Ο Κεμαλ βεβαια δεν ειχει απολυτως καμια σχεση με τον Κανταφι)

 122. Ο/Η Propator λέει:

  Αγαπητοι (που λεει κι ο Παπουλης) οπτακουσταί συνεχιζουμε την εκπομπη μας που αποτελει αφιερωμα στην …εορταζομένη Προγιαγια με μια τελετη …μαγείας (!!!) που ετοιμασαμε για αυτην.
  Δεν ειναι ουτε μαυρη ουτε ασπρη αλλα προκειται για μαγεία διάφανη η οποια ονομαζεται: Περιμπανού !!!

  Φωνη: Η Αλικη Καγιαλογλου !!!
  Στα βοτανα, ματζουνια: Ο Μανος Χατζιδακης !!!
  Στο μικροφωνο: Ο Προπατορας !
  Στο μεγαφωνο (δέκτη): Η Προγιαγια (…και ελπιζω κι εσεις αγαπητοι ακροασται) !!!.
  Στα αφιερωματα, ταματα, παγκαρι, κεντρικο πολυελαιο: Ο Παπουλης !!!

  * * *

  Περιμπανού τη λεγαν τα παιδια, Περιμπανού
  κι ητανε δεκαπεντε χρονων
  έγραφαν τ’ονομα της στον καθρεφτη του ουρανου
  με ενος πνιγμενου γλαρου φτερο.

  Μα της ζωης το κυμα το παραφορο
  σαρωσε βαρκες και κουπια
  και στον μεγαλο κοσμο τον αδιαφορο
  ποιος τη θυμαται τωρα πια

  *

  Περιμπανού την ελεγα κι εγω, Περιμπανού
  κι ας μη με ειχε ακουσει κανεις
  εμοιαζε με κοχυλι στο βυθο του αυγερινου
  πρωτου η καρδια μου πετρα γενεί

  Μα της ζωης το κυμα το παραφορο
  σαρωσε βαρκες και κουπια
  και στον μεγαλο κοσμο τον αδιαφορο
  ποιος τη θυμαται τωρα πια

 123. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Πάλι πίσω έμεινα από τις εξελίξεις.
  Υγεία Μακροημέρευση και Ευτυχία!
  Για αφιερώσεις επιφυλάσσομαι αφού τσουγκρίσουν τα ποτήρια και με τα άλλα τραπέζια.
  (αν και εδώ που τα λέμε μέχρι τώρα σε μια που αφιέρωσα τραγούδι, την ψάχνουμε, ελπίζω όχι για πολύ και ήδη ο συνεργάτης μου έχει γράψει και παρουσιάσει ..ρέκβιεμ)

 124. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Αν και ..καθυστερημένος δεν μπορω παρα να συνεισφερω στο μεγαλο αφιερωμα για τα γενεθλια της προγιαγιας με το τραγουδι της Μερσεντες » Todo Cambia» (ολα αλλάζουν -εκτος απο την αγαπη (μου για την προγιαγια)

  χρονια πολλά προγιαγια

 125. Ο/Η papoylis λέει:

  Ευχές από καρδιάς στη Λαίδη μας 🙂

  επειδή θα λείψω για το επόμενο μεροκάματο μέχρι αργά το απόγευμα , δεν θα έχω τη δυνατότητα να απαντώ. Για τα γενέθλια της Σεβαστής προγιαγιάς μας θα υπάρξει ειδικό ποστ αργά το βράδυ.

 126. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Σεβαστή μας λαίδη
  υγεία ,ευτυχία ,χρόνια πολλά και καλά !

  Ορέ Νοσφεράτε ,ακόμη κοκτέιλ παίρνεις ταλαίπωρε και αντί να γράψεις Καργούδης (στην ερώτηση) έγραψες Νικάλφας;
  Τέσπα ,φυσικά και οι Δ.Υ. θα ήθελαν οικονομική ανεξαρτησία αλλά δεν γνωρίζεις πως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις έχουν καταργηθεί και τώρα με το άρθρο 37 καταργούνται και στον ιδιωτικό τομέα;
  Όσο για τους δημοσιογράφους ,ποιος θα ήθελε να καταντήσει έτσι;
  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=318289

 127. Ο/Η NOSFERATOS λέει:

  »Όσο για τους δημοσιογράφους ,ποιος θα ήθελε να καταντήσει έτσι;
  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=318289»

  ωραια.. φυσικά και ο καθε δημοσιογραφος δεν θαθελε να καταντησει ετσι διοτι ..ως γνωστον δικαιουται ,….οικονομικης ανεξαρτησιας ..
  Γιαυτο αντιδρουν στην δημοσιουπαλληλοποιηση;
  (ισως να θεωρουν οτι εχουν ..υψηλοτερο -των δασκαλων – μορφωτικό επιπεδο;( κατι που ειχα τν ευκαιρια να ..διαπιστωσω καθηλωμενος μεσα και παρακολουθωντας τα δελτια ειδησεων και τους..εγκριτους δημοσιγραφους να κακοποιουν τηνελληνιική γλωσσα και την νοημοσυνη μας.)

  καλά δεν καταλαβαινουν οτι α) οταν θεωρουν οτι οι δημοσιογραφοι δεν ειναι δημοσιοι υπαλληλοι – και αναφερονται ως.. αυτονοητο το οτι ..αυτοι μεν δικαιουνται ..οικονομικής ανεξαρτησιας ενώ οι Δ. Υ να πα να…;) αν μη τι αλλο υποτιμουν τους ..Δ.Υ; β) οτι θα μπορουσαν πολύ απλά να ζητησουν να διατηρηθουν οι συλλογικές συμβασεις αντι να δειχνουν τοσο μεγαλοπρεπα το πόσο εχουν καβαλήσει τοι καλάμι και πόσο θεωρουν οτι το να γραφεις σε μια φυλλαδα η να καμαρωνεις σε κανα ιδιωτικο πρωιναδικο σε κανει -εσενα ειδικά(οχι εσενα Νικαλφα (ανθρωπάκι 😉 αλλά τον καθε δημοσιογραφο – αξιο ειδικής μεταχειρισης και,..»οικονOμικής ανεξαρτησιας;»
  Κοντολογής μου φαινεται Νικ αλφα μου οτι εχει ηδη φυτρωσει στον ..δημοσιογραφικό χωρο η γνωστη αλαζονεια των ημιμαθών που επαναλαμβανουν τα γνωστα στερεοτυPα του Λομβερδου περι Δ. Υ που ειναι βαρος για τηνκοινωνια ,,ενω αυτοι (οι δημοσIοGραφουντες.ντε)…δουλευουνε..

 128. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  «να καμαρωνεις σε κανα ιδιωτικο πρωιναδικο σε κανει -εσενα ειδικά(οχι εσενα Νικαλφα (ανθρωπάκι 😉 αλλά τον καθε δημοσιογραφο »
  Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση.Είπα κι εγώ ,…προς στιγμήν .. 😉 😉 😉

  Κοίταξε ,αυτές τις ..κακίες για τον Λοβέρδο να τις αφήσεις .Ο άνθρωπος παλεύει για να σώσει τον ..κόσμο ολόκληρο! Γράφει ιστορία και θα τύχει της παγκόσμιας ευγνωμοσύνης. 😆 😆

 129. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Έως να ανέβει το ειδικόν post, κάτι για τα ..εξωτερικά.
  Δεν είναι μόνο πόσο θεωρούνται λογικά (να τα βλέπουμε και δεν τρέχει τίποτα), είναι πόσο εύκολα πάμε παρακάτω θεωρώντας ότι αφού υπάρχουν δικαιολογίες για ότι έγιναν (και μπορεί να υπάρχουν) είναι «λογικό» να αναπαράγονται και σε άλλες περιπτώσεις.
  Ο δρόμος για την Κόλαση περνάει μέσα από την αντίληψη ότι υπάρχει η Μεγάλη Πολιτική (ο σκοπός) και τα Μέσα (έστω παράπλευρες ..παρασπονδίες) και από την αποδοχή του καθενός ότι «ΤΩΡΑ είμαστε οι δημιουργοί της μεγάλης εικόνας, αυτά είναι λεπτομέρειες και αφορούν ..καθωσπρεπισμούς όσων δεν αντιλαμβάνονται ότι και αυτά μες το παιχνίδι είναι».
  Δηλαδή είναι θέμα θέ(α)σης. Είναι εύκολο να πεισεις τον άλλον ότι οι Στρατηγοί αυτά τα ξεπερνάν, αρκεί να του βάλεις την ιδέα ότι είναι (ή όπου νάναι θα γίνει) «πολεμιστής».
  Και ως γνωστόν οι «στολές» έχουν ..διείσδυση.

  Να σας πω την αλήθεια αυτό που μούρθε στο μυαλό δεν ήταν κάτι σε Κεμάλ (αν και είναι εύστοχο), αλλά στο ακόλουθο.
  Το ..παραθέτω με την υποσημείωση ότι σαν να ακούω ανάλογες διηγήσεις και σήμερα, όχι όμως ως περιγραφή κάποιας μακρινής πραγματικότητας, όπως γίνεται στο τραγούδι, καθώς και ότι τελικά η λύση είναι η «κάθαρση» (Κάτι σε Δευτέρα Παρουσία).

 130. Ο/Η Γιάννης λέει:

  μπράβο, κατά τα άλλα, στον ευρωβουλευτή (τρεμόπουλο) που έκανε ερώτηση για τις περικοπές στην δημόσια τηλεόραση, στην ευρωβουλή http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2011/10/blog-post_1001.html

 131. Ο/Η NOSFERATOS λέει:

  Καλα ο Λοβερδος ειναι..Λοβερδος.(και ο ιδιος υπηρξε -και μαλλον παραμενει εν αδεια- Δ.Υ ως καθηγητης πανεπστημιου αν και ουχι δημοσιουπαλληλοποιημενος διοτι-ως γνωστον – εξαιρουνται των λοιπών ..δασκαλων Οι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΣΑ και να μην ιδιωτικοποιηθουν αλλά οι ιδιοι να μην ..δημοσιουπαλληλοποιηθουν-και να κανουν απεργια στα Δημοσια ΜΜΕ αλλά να μην απεργουν οι των ιδιωτικών – δεν ειναι και αυτοι ΛΟΒΕΡΔΟΙ (ΕΣΤΩ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥς); (να μη ξεχασω οταν ομιλώ μαζι σου 😉

 132. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  γιαννη ..συμφωνω( 😉

 133. Ο/Η Propator λέει:

  Στο σημειο αυτο της εκπομπης μας αγαπητοι (που λεει κι ο Παπουλης) οπτακουσταί ηρθε η ωρα να κανουμε μια αποκαλυψη σε παγκοσμια πρωτη εκτελεση την οποια θα μαθετε πρωτοι απ’ ολους εσεις αγαπητοι (που λεει κι ο Παπουλης) οπτακουσται.

  Ο Μανος Χατζιδακης δεν ηταν ενα προσωπο αλλα τρια (αριθμος 3) !!!
  Ναι ειναι ακριβως οπως το ακουσατε: ΤΡΙΑ προσωπα ολα του καλιτεχνικου στερεωματος τα οποια συνεργαστηκαν μεταξυ τους κρυφα !!!

  Ποια ειναι ομως αυτα τα προσωπα???
  Η αποκαλυψη μετα το μουσικο αφιερωμα που ακολουθει !!!

  Αν κατα τη διαρκεια του μουσικου διαλειματος οποιος οπτακουστης της εκπομπης μας βρει ποια ειναι αυτα τα τρια προσωπα θα κερδισει ενα φανελακι με μεταξοτυπια τη φωτογραφια του Τρίμη.

  Αν ο νικητης του διαγωνισμου ειναι το μαυροπροβατο το βραβειο θα ειναι ενα δεματι σανο

  Ο Λεφτης απαγορευεται να ακουει την εκπομπη αυτη.

 134. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Εκείνο που μετράει είναι ότι όλοι εργαζόμενοι είναι-είμαστε,εκτός Πρετεντέρη ,Όλγας κλπ
  Το δάσος καίγεται,ολούρμου; 😉 😉
  Είπα …υποδιεύθυνση αλλού και θύμωσε ο ..Αναγνώστης! Γενική,Γενική!!!
  Καλό βράδυ σε όλους!

 135. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Άντε ακόμη ένα. 3.53! Μήπως ν αρχίσω να ανησυχώ;

 136. Ο/Η Propator λέει:

  Και Α και ΟΥ
  —————-

  ενα τραγουδι σπεσιαλ αφιερωμενο στο Νοσφερατο …με αγαπη (που λεει και ο Παπουλης)!

 137. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Λοιπόν: η ώρα του σχολίου καταγράφεται ως 3.53μμ.
  Ακολουθεί : Καλό βράδυ σε όλους,
  (ενώ κάτι θέματα υπονοούνται για τους Δημοτικούς ΡΣ , τους ΔΥ και τον κλάδο των επαγγελματιών που σχετίζονται μαζί του, τους Οργανισμούς λειτουργίας, την επαρχία και γενικότερα την ελληνική ..ύπαιθρο)
  .
  Τι να υποθέσω εγώ τώρα για την τύχη του πρότζεκτ.
  Εγώ φταίω που ήθελα να σε βάλω (με κατ’αποκοπήν ανάθεση, να βγάλεις και το κατιτι σου παραπάνω) να κάνεις φροντιστήριο, μέσω e-Λέ(ρ)νιν στο Χρήστο που το ζήτησε, βρέθηκε μια φορά πελάτης και συ ..τραγουδάς (στον 953).
  ΥΓ Για τα αξιώματα θα τα βρούμε, στα λεφτά κοίτα να είσαι εντάξει 🙂

 138. Ο/Η Propator λέει:

  Πλησιαζει το τελος της εκπομπη μας και επειδη κανενας ακροατης δεν τηλεφωνησε για να δωσει την απαντηση θα κανουμε την αποκαλυψη:
  Τα τρια προσωπα του Μανου Χατζηδακη ηταν: Μανος (Λοϊζος) – Χατζη(ς) -Δακης!

 139. Ο/Η Propator λέει:

  Δεν είναι το τραγούδι μου απλοϊκό κι ευχάριστο σαν το τενεκεδένιο σήμα μιας πολιτικής παράταξης ή ενός αθλητικού συλλόγου. Δεν κολακεύει τις συνήθειες σας ούτε και διασκεδάζει την αμηχανία σας, την οικογενειακή πλήξη ή την ερωτική σας ανεπάρκεια.
  Δεν είναι το τραγούδι μου μια μονόφωνη αρτηρία. ούτε μια πολυφωνική και λαϊκή υστερία. Είναι μια μυστική πηγή, μια στάση πρέπουσα και ηθική απέναντι στα ψεύδη του καιρού μας, ένα παιχνίδι ευφάνταστο μ’ απρόβλεπτους κανόνες, μια μελωδία απρόσμενη που γίνεται δική σας, δεμένη αδιάσπαστα με άφθαρτες λέξεις ποιητικές και ξαναγεννημένες.
  Και μην ξεχάσετε. Σαν φύγετε από δω, δε σας ανήκει παρά μονάχα το αίσθημα, η σκέψη και τα ερωτήματα, που ολόκληρο το βράδυ σας μετέδωσα μέσα από την μουσική μου. Σε μένα απομένει το τραγούδι, η μαγική στιγμή μου, που είναι μια εξαίσια απάντηση, αρκεί να με ρωτήσετε. Ρωτήστε με λοιπόν. Κι ύστερα, σας παρακαλώ, σωπάστε! Γιατί θα τραγουδήσω!

  Από το βιβλίο του Μάνου «Ο καθρέφτης και το μαχαίρι»

  Η κυρά
  Μουσική/ Στίχοι: Χατζιδάκις

  Τρέξτε, φτάστε ρε παιδιά
  να θαυμάστε την κυρά, που στολίζεται και ράβει και την γειτονιά ανάβει.
  Κάτω απ το παράθυρο της στέκεται ένας στρατιώτης
  αι από την πίσω πόρτα βγαίνει ναύτης που χει αφήσει γένι
  Κι όταν βγει στο παραθύρι πως φοβάμαι μην με δείρει
  και κλειστώ σε μοναστήρι και με φάνε οι καλογήροι
  Τρέξτε…
  Κάθε γλάστρα στον καιρό της και η κυρά στον αργαλειό της
  και το δειλινό, καλό της, κάνει πάντα το δικό της
  Κάθε γλάστρα στην αυλή της κάτι γίνεται στο αυτί της
  και σαν ξημερώσει πάλι κάτι στ’ άσπρο προσκεφάλι
  Τρέξτε…

 140. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τι να σου πω , εκλεκτέ Ρ-παραγωγέ (που λέει και ο Παπούλης) γενικά είναι μ@@κία να λες «τι ωραίο, ρισπέκτ, ντουζ πόιντ και τέτοια», αλλά το τελευταίο με το απόσπασμα από το βιβλίο και την «Κυρά» ΔΕΝ παίζεται

 141. Ο/Η Propator λέει:

  Αναγνωστη,
  ευχαριστουμε και ανταποδιδουμε με μια αφιερωση σπεσιαλ για σενα.

 142. Ο/Η Propator λέει:

  Και μια και μπηκαμε στο χειμαζομενο χωρο του αυτοκινητου ακουστε κι αυτο αγαπητοι μου (που λεει κι ο Παπουλης ακροατες!

 143. Ο/Η Propator λέει:

  Συνεχιζουμε με αξεχαστες λαϊκες επιτυχιες ειδικη προσφορα δυο σε ενα ή ενα σε δυο αφιερωμενο στον Sissa

 144. Ο/Η Propator λέει:

  Αφιερωμενο στον Σουη

 145. Ο/Η Propator λέει:

  Αγαπητοι μου ακροατες (που λεει και ο Παπουλης), οταν οι εγωγηινοι θα προσγειωνουν το διαστημοπλοιο τους στον πλανητη μας για την πρωτη τους επισημη επισκεψη και οι ηγεσιες του πλανητη θα ειναι παραταγμενες μαζι με εκατομυρια κοσμου η ανθρωποτητα θα πρεπει να τους υποδεχτει με αυτο το τραγουδι

  Κλειστε τα ματια, φανταστειτε τη στιγμη και απολαυστε το μαζι μου

 146. Ο/Η Propator λέει:

  Μετα ο προεδρος των ΗΠΑ θα κατεβει απο τη μεγαλη εξεδρα και θα τους υποδεχθει στον καταπελτη του διαστημοπλοιου κρατωντας απο το χερι ενα κοριτσακι το οποιο θα τοπυς προσφερει ενα λουλουδι: μια μπορντοροκοκκινη ζέρμπερα!

  ενω στο γιγαντιαιο παγκοσμιο παλκοσενικο θα εχου παρει τη θεση τους οι Door που θα παιζουν:

 147. Ο/Η Propator λέει:

  Στη συνεχεια -οπως προβλεπεται απο το πρωτοκολλο- θα ανεβουν στην μεγαλη εξεδρα και ο πλανηταρχης θα αρχισει να συστηνει τους ηγετες στους εξωγηινους μουσαφιρεους ενω στη σκηνη θα εχει ανεβει ενας παγκοσμιος αραπης που θα παιζει το «Peace in Mississippi»
  Οι ξενοι μας θα γυρισουν να το κοιταξουν και θα ζητησουν -μεσω διερμηνεα- τον πλανηταρχη να τους πει τι λενε τα λογια του τραγουδιου.
  Τοτε θα πεταχτει η Παπαρηγα και πει στν Μαϊλη (που θα’ναι διπλα της) να ενημερωσει τους ξενους μας οτι οι Αμερικανοι …καταπιεζουνε τους μαυρους!

 148. Ο/Η Τρικοτέζα λέει:

  Προπάτορα έτσι ταιριάζει και το τραγούδι που αφιερώνω εγώ στην προγιαγιά με το οποίο μ΄ έπρηζε στα νιάτα μας αλλά με τη δική μου αγαπημένη εκδοχή με το Τζόνυ Κάς και όχι τη δική της με τον Τένεσυ Έρνι Φορντ

  Some people say a man is made outta’ mud
  A poor man’s made outta’ muscle and blood
  Muscle and blood and skin and bones
  A mind that’s a-weak and a back that’s strong

  You load sixteen tons, what do you get?
  Another day older and deeper in debt
  Saint Peter don’t you call me ’cause I can’t go
  I owe my soul to the company store

  I was born one mornin’ when the sun didn’t shine
  I picked up my shovel and I walked to the mine
  I loaded sixteen tons of number 9 coal
  And the store boss said «Well, a-bless my soul»

  You load sixteen tons, what do you get?
  Another day older and deeper in debt
  Saint Peter, don’t you call me ’cause I can’t go
  I owe my soul to the company store

  I was born one mornin’, it was drizzlin’ rain
  Fightin’ and trouble are my middle name
  I was raised in the canebrake by an ol’ mama lion
  Cain’t no-a high-toned woman make me walk the line

  You load sixteen tons, what do you get?
  Another day older and deeper in debt
  Saint Peter, don’t you call me ’cause I can’t go
  I owe my soul to the company store

  If you see me comin’, better step aside
  A lotta men didn’t, a lotta men died
  One fist of iron, the other of steel
  If the right one don’t a-get you, then the left one will

  You load sixteen tons, what do you get?
  Another day older and deeper in debt
  Saint Peter, don’t you call me ’cause I can’t go
  I owe my soul to the company store.

 149. Ο/Η Left G700 λέει:

  Too Old to Rock ‘n’ Roll… 😦

 150. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  but too young to die
  Αν επιτρέπεται ένα μικρό διάλειμμα στο πρόγραμμα, και ας συνεχισθεί …απρόσκοπτα το πρόγραμμα

 151. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  και το …ομώνυμο ως ανταφιέρωση στον ….αφιερούντα

 152. Ο/Η zeppos λέει:

  «ενω στο γιγαντιαιο παγκοσμιο παλκοσενικο θα εχου παρει τη θεση τους οι Door που θα παιζουν:» 🙄
  Ο παλιός είναι αλλοιώς…

 153. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Αναγνώστη,

  Ούτε να τον γράφουμε καν (τον Θ) δεν θέλουμε!

  Τα λέμε (αλλά να παίρνεις και καμιά θέση, όχι όλο ήξεις αφήξεις! 😉 )

 154. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  στον προπαπου

 155. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  προς ολους και ολες (πλην των ετσι)

 156. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  @Προγιαγιά σχώρα με για την κατάχρηση του χώρου, αλλά,
  Νόσφυ καλέ μου, γίνεται να με οδηγήσεις να βρω κάπου το κομμάτι που αφιέρωσες στον προπάπου στις 11:51, μπας και το βάζαμε να παίξει πρωϊνιάτικα στο ραδιόφωνο;

 157. Ο/Η nosfy λέει:

  στις 11:51, αν εννοεις το ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ says:
  21/10/2011 στις 11:15 μμ
  απλός παττα στο παπου μου μεσα στην ειονα και θα σε βγαλει στο γιουτουμπ

 158. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και εορτάζουσες αύριο!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s