Το έχουν μελετήσει καλά…

Με την ευκαιρία της επίσκεψης σήμερα του γιωργάπη στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στην υπηρεσία που  ηγείται ο κος Μ. Σφακιανάκης , πολλά ενδιαφέροντα  ειπώθηκαν :

Μεταξύ αυτών , καλοί μου αναγνώστες ότι συνελήφθησαν 21 παιδόφιλοι και εξαρθρώθηκε   συμμορία παιδικής πορνογραφίας , ότι επίσης βρέθηκε υπόθεση λαθρεμπορίας με φορολογικό αντικείμενο περίπου 1 εκ και ότι  πολίτης τις που έπαιζε παράνομο διαδικτυακό στοίχημα είχε αδήλωτα κέρδη 1 εκ ευρώ στους λογαριασμούς του. Η προσπάθεια για την ισονομία και την ευνομία  ,της οποίας  στυλοβάτης είναι η εν λόγω υπηρεσία , συνεχίζεται και μάλιστα  σύμφωνα με τον ίδιο το γιωργάπη : » Η ΕΛΑΣ έχει εμπεδώσει το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες» και άλλα ορέα .. 😉

Δεν θα αναρωτηθώ σε ποιό κόσμο ζει ο υπό επιτροπείαν  ηγέτης , γιατί θα ήταν άδικο γι’ αυτούς που ζούνε καθημερινά τη τραγική πραγματικότητα του άσημου και ανασφαλούς  τους βίου.  Δεν θα αναλωθώ σε αιτιάσεις και χαρακτηρισμούς γιατί ο γιωργάπης πράγματι προσπαθεί να διορθώσει τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας. Προσπαθεί  ταυτόχρονα ασθμαίνωντας να «καβατζάρει» πολιτικά , προσμένωντας έστω ένα ( 1 ) «χαρμόσυνο» νέο από  τους  έξωθεν προτέκτορες για να επιχειρήσει μετά είτε :

α) να παραδώσει και να φύγει περισώζοντας εν μέρει τη πολιτική του ύστερη μνεία ή

β) να επιχειρήσει να πάει σε εκλογές με  κύριος οίδε ποιόν ακόμα εκβιασμό ή ποιά μπλόφα , είτε ο ίδιος , είτε με σημαία ( κατά τις εκτιμήσεις μου την Αννούλα Zerox ή το Μιχαλάκη  ) γιατί ο Fatty μας κάηκε .

Αλλά ας γυρίσουμε στα του Υπουργείου Προ Πο :

Έλεγα ότι  ο γιωργάπης προσπαθεί για το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Και το παλεύει αποτελεσματικά.

Ο προϋπολογισμός του υπουργείου αγγίζει σχεδόν τα 2 δις ευρώ.

Εξ αυτών περίπου τα 2/3 αποτελούν οι μισθοί και οι λοιπές αποδοχές του προσωπικού. Ας πούμε περίπου 1,3 δις.  Με αυτά τα έξοδα ( συν τις προμήθειες  «υλικών» και «υπηρεσιών» καταφέρνει να  :

α) Πατάσσει και τσακίζει τις συλλογικές αντιδράσεις κάθε ομάδας πολιτών που θίγεται από τη πολιτική της κυβέρνησης

β) Διαφυλάσσει με επιτυχία την ασφάλεια ενός πολύ περιορισμένου τμήματος των πολιτών ( πολιτικοί , επιχειρηματίες , μεγαλοτραπεζίτες και δημοσιογράφοι ) που είναι το ΜΟΝΟ που τον στηρίζει στη μοναχική του πορεία προς τη «σωτηρία» . Εξασφαλίζει συνάμα  τη περιουσία , την υγεία , το καλώς έχειν και τους χώρους όπου αυτή η δράκα ανθρώπων κυκλοφορεί , συναγελάζεται , δρα και αποφασίζει.

Αν αυτά δεν μπορούσαν να επιτευχθούν με  τα μικρά αυτά σχετικά έξοδα τότε ο λογαριασμός θα ήταν πολύ μεγαλύτερος  : μόνο από τη φοροεπιδρομή , τις μειώσεις μισθών και συντάξεων ,  την εφεδρεία και άλλα ορέα μέτρα  , ων ουκ έστιν αριθμός αλλά και τέλος , το δημοσιονομικό όφελος θα είναι της τάξης των 4 – 5 δις  για φέτος και του χρόνου. Δεν συνυπολογίζω το κόστος του «πόνου» που υφίσταται η  , αξιόπιστη και ευαίσθητη κοινωνικά , πολιτική μας ηγεσία και οι στηρίζοντες ( με κάθε επόμενη ευκαιρία – μπλόφα ) βολευτές 🙂

Ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν πρόσθετες προμήθειες «ευαίσθητων » υλικών , προσλήψεις , υπερωρίες κτλ το κονδύλι δεν πρόκειται να υπερβεί σημαντικά τα 2 δις. Επομένως το συνολικό δημοσιονομικό όφελος από την εφαρμοζόμενη πολιτική καταστολής είναι σημαντικό , ώστε η πτωχή , πλην τιμία , πατρίς να οδηγηθεί με ασφάλεια ( και ΤΑΞΗ ) στη σωτηρία της. Κάθε ευρώ που ξοδεύεται για καταστολή έχει , καλοί μου αναγνώστες , σαφές ανταποδοτικό αποτέλεσμα.

 

( θα το θυμάμαι καλά όταν περάσω πάλι από το πεζοδρόμιο απέναντι από το Σύνταγμα 😉 )

 

This entry was posted in Ανήθικες προτάσεις, Ανασκο(λο)πηση Επικαιρότητας. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s