ΕΚΤΑΚΤΟ…ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΑΛΙ Ο ΜΑΚΑΡΟΣ …!

Μόλις πριν από λίγα λεπτά , καλοί μου αναγνώστες , από έγκυρη πηγή πληροφορήθηκα ότι συνελήφθη και πάλι ο Μάκης  Ψωμιάδης…

Σύμφωνα με  διασταυρωμένες  πληροφορίες  , μετά τη κινητοποίηση των διωκτικών αρχών που προκάλεσε η παρέμβαση του Πρωθυπουργού και Εθνικού μας Σωτήρα στο Υπουργικό Συμβούλιο σε συνδυασμό 😉  με την εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ( και ρετσινόλαδου )   κου Ι. Τέντες  ( και πέργκολες )  κατέστη εφικτή η σύλληψη του φυγάδα πολιτικού κρατουμένου.

Ανώνυμη αλλά έγκυρη πηγή με πληροφορεί ότι η σύλληψη έγινε σήμερα το απόγευμα εντός του προαυλίου του ΧΧΧ Λυκείου στη Γκράβα που τελεί υπό κατάληψη. Εκεί  κρυβόταν ο φυγάς , επιδιδόμενος σε πράξεις βανδαλισμού και βίας . Κατηχούσε τους ανήλικους μαθητές  ως  ινστρούχτορας ,  σε διάφορες μεθόδους και τεχνικές απόκρυψης , παραπλάνησης  , τρομοκρατίας και  επιβίωσης. Δεν διαψεύδεται εισέτι η φήμη ότι οι μαθητές τον είχαν αναγορεύσει επίτιμο πρόεδρο του δεκαπενταμελούς , ούτε οι υπόνοιες ότι ο ίδιος είναι ο οργανωτής , ιθύνων νους και καθοδηγητής των μαθητικών καταλήψεων που αυξάνωνται συνεχώς ανά τη χώρα. Η ανώνυμη πάντως πηγή  μου επισήμανε τη πιθανότητα πράγματι οι μέχρι τώρα καταλήψεις να πραγματοποιούνταν με βασικό σκοπό τον αποπροσανατολισμό , παρενόχληση και αντιπερισπασμό των διωκτικών αρχών , ώστε να διαφεύγει τη σύλληψη ο καταζητούμενος Π.Ψ. . Παράλληλα τόνισε το ενδεχόμενο οι επόμενες καταλήψεις να προβάλλουν ως βασικό σύνθημα πλέον την απελευθέρωση του λαϊκού αγωνιστή.

Από το ΣΔΟΕ και την Αρχή Ελέγχου για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος  ελέγχεται ο τρόπος χρηματοδότησης αυτών των καταλήψεων , που σύμφωνα με ισχυρά πειστήρια πραγματοποιούνταν μέσω εσόδων στοιχηματισμού σε  σικέ αγώνες πρωταθλήματος της Football League …. 🙂

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ…!

ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ…!

ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ…!

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ  , ΑΙΘΟΥΣΕΣ , ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ …!

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ , ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ  ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ..!

ΣΣ:  στη φωτό ο Μάκαρος μεταφέρεται εκτός προαυλίου του σχολείου προς στη κλούβα συνοδεία ασφαλιτών , ενώ δίπλα του διαμαρτύρεται νεαρός μαθητής με μούσι

This entry was posted in commercials, Ανασκο(λο)πηση Επικαιρότητας, Βαριάντες, Ξεφτίλα ρεεεε, Ο γιόκας μου, Φυσιογνωμίες. Bookmark the permalink.

21 Responses to ΕΚΤΑΚΤΟ…ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΑΛΙ Ο ΜΑΚΑΡΟΣ …!

 1. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Πάντως αν θέλει κανείς να είναι σίγουρος ότι δεν θα τη κοπανήσει ο ..εν λόγω, υπάρχει και η μέθοδος να συλλαμβάνονται τα μέλη της οικογένειάς του ως όμηροι , όπως κάνανε παλιά με τον Καραβέλα (νομίζω, ή εν πάσει περιπτώσει με κάποιον εμπλεκόμενο στη Ζήμενς).
  Πολιτκή βούληση χρειάζεται μόνο.
  Βέβαια θα μου πείτε ότι έτσι έκαναν και οι Ούνοι με τον Αέτιο και τελικά ο συγχρωτισμός τους βγήκες ξινός, αφού τους έμαθε καλά και μετά τους γ@@@@σε.
  Τέλος πάντων ίσως το μέτρο να έιναι πολύ προοδευτικό μη σας πω και θολοκουλτουριάρικο, άρα κάτι άλλο να σκεφτούμε.
  Εξαιρέσει Παπούλη που πετάει ..προκλήσεις (για συζήτηση αλλά και για να «την μπει») και κάνω ότι δεν τις βλέπω, σίγουρα θα βρεθούν πρόθυμοι να προτείνουν ..ρηξικέλευθες λύσεις που θα καλύψουν το περί δικαίου αίσθημα.

  Τώρα το θέμα των καταλήψεων στα σχολεία είναι αρκετά σοβαρό.
  Αφήνω τις κοινοτοπίες 😉 , οι οποίες από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου επαναλαμβάνονται από τους ίδιους ..ένθεν κακείθεν (ακριβώς όμως) κάθε χρονιά:
  O υπουργός…., ο εισαγγελέας…., η ΟΛΜΕ…., ο εκπρόσωπος του συντονιστικού των καταλήψεων… κλπ κλπ.
  Είχα δει μια ταινία , «η μέρα της Μαρμότας» και νομίζω ότι δεν μπορεί από κει πήρε την ιδέα ο σεναριογράφος.

 2. Ο/Η Ενη λέει:

  Nα ρωτ’ησω κ’ατι; Το ανω κείμενο (στο σκέλος των καταλήψεων) κυκλοφορεί μεταξύ της πιτσιρικαρίας των μαθητών;
  Τα παιδιά ομολογουμένως λένε ορέα ανέκδοτα. 🙂

 3. Ο/Η papoylis λέει:

  τα καλύτερα πάντως ανέκδοτα τα λέει η κα Δια Βίου 😉

 4. Ο/Η nikiplos λέει:

  Πάντως για τη διχογνωμία Ανακριτού-Εισαγγελέα, οι «κακές» γλώσσες στην πιάτσα λένε για 3 μύρια€ ταρίφα ή χαρτζηλίκι πέστε το… Τα έδωσε ο Μάκαρος για να τον αποφυλακίσουν και άει πιάς τον…
  😆
  και μην πάει ο νους σας σε τίποτε καταγώγια… στα υψίστου σημασίας θεσμικά κτήρια της πολιτείας κελαηδάνε… 😉 και κάνουνε τίποτε Κούγιες και λοιπούς να μην μπορούν να κρατηθούν από τα γέλια…
  άλλωστε, μην ξεχνάμε ποτέ πως κατ’ ουσίαν είμαστε λαός χωρίς μυστικά 😉

 5. Ο/Η papoylis λέει:

  Το νούμερο μου φαίνεται μεγάλο Νίκιπλε. Λόγω δυσπραγίας έχουν πέσει και οι ταρίφες… 😉

 6. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νικπλε, το πρόβλημά μας είναι ότι σε λίγο στο δημόσιο διάλογο θα έχουν κυριαρχήσει οι κακές γλώσσες , ως βασικές πηγές όχι μόνο πληροφόρησης , αλλά και καθορισμού του ερμηνευτικού μας πλαισίου.
  Και ξέρεις, αν τελικά παίζουμε μπάλα σε γήπεδα «γλώσσας», οι κακές ξεκινάνε με γκολ από τα αποδυτήρια.

 7. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Να τόχουν βάλει (το γκολ) εννοώ, οι ..καλές θα τόχουν φάει και δεν θα ξέρουν γιατί , μέχρι να καταλάβουν ότι δεν υφίσταται ο ρόλος τους.

 8. Ο/Η papoylis λέει:

  Σου φαίνεται παράδοξο που συμβαίνει κάτι τέτοιο Αναγνώστα 😉 🙂
  Πράγματι όταν συζητάμε για τα ζητήματα της δημοσιότητας οι καλές προθέσεις , η λογική , η ισονομία και η δημοκρατία , βγαίνουν στο χορτάρι με 5 γκολ στη πλάτη από τα αποδυτήρια…

  Αν πχ δεν είχαν αφήσει το Μάκαρο ( για να τον ψάχνουν πάλι τώρα ) η εν λόγω ομάδα θα έβγαινε στο τερραίν με μόνο 4 γκολ στη πλάτη.

  Για να είμαι όμως σαφής :

  Το ζήτημα του ποστ ΔΕΝ είναι ο Μάκαρος αλλά οι καταλήψεις , ή μάλλον ο τρόπος που προτίθενται «θεσμικά» να τις καταπολεμήσουν ( σε αγαστή πάντα συνεργασία ) κυβέρνηση ( λέμε τώρα 😆 ) , δικαστικές αρχές και αστυνομία , σε συνεργασία με ορισμένους ΜΜΕδες και τους αυτόκλητους βιτζιλάντες εκ των «προθύμων» πολιτών. Ειδικά φέτος που έχουμε ουρανό πολύ συννεφιασμένο , φοβάμαι ότι τα πράγματα θα ξεφύγουν άσκημα.

  Είναι πραγματικά γελοίο να θεωρεί κανείς τις καταλήψεις μεγαλύτερο κακό από τη κατάντια του εκπαιδευτικού μας συστήματος και τα κατορθώματα της κας Δια Βίου. Να θεωρεί ότι με τις ΠΑΡΟΥΣΕΣ συνθήκες στα σχολεία – πάρκινγκς το κύριο «επιχείρημα» κατά των καταλήψεων μπορεί να είναι ότι «υποκινούνται». Θα μπορούσαμε να το πούμε για τη Σουηδία ίσως … όχι για την ευρισκόμενη σε επιθανάτιο ρόγχο Ψωροκώσταινα 😉

 9. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη, όντως το θέμα δεν είναι ο Μάκης. Όμως επειδή εδώ δεν λειτουργούμε ..επιχειρησιακά, καλό είναι να ξεμπερδεύουμε αν το θέμα του καθενός (το ζόρι που λέμε οι εστέτ) είναι αν θα εφαρμοσθεί ο Νόμος, αν θα αποδειχθεί ότι ο Νόμος δεν εφαρμόζεται καθότι …ταξική ΔΙκαιοσύνη κλπ ή αν «να μπει ο …..(βάλτε ότι θέλετε μέσα) στην ψειρού μη σας πω όχι σε κολέγιο αλλά σε βράχο , νησί κλπ, να πάθει να κάνει γιατί μας τη σπάει χοντρά αυτό που είναι και έτσι θα νοιώσουμε καλύτερα».
  Αυτό που σας λέω είναι πως στη σούπα που μαγειρέυεται το τρίτο υπερισχύει …νομοτελειακά των άλλων και όποιος νομίζει ότι αναδεικνύοντας το παράδειγμα για να τεκμηριώσει ότι η ΔΙκαιοσύνη δεν είναι τυφλή, ανεξάρτητη κλπ, «ρίχνει νερό στο μύλο του τρίτου ..αντικειμενικά 🙂 »

  Για συναλλαγές και λοιπά που λένε οι κακές γλώσσες κάτι έχω ακούσει, αλλά εδώ έχω κατανοήσει την περιπλοκότητα του Σύμπαντος και την , παρόλα αυτά, αρμονία έχω κοινωνήσει το θαύμα της ύπαρξης (με βλέπεις και στα βιωματικά πώς ρουφάω τη γνώση) και δεν έχω καταλήξει στο «δεν μπορεί να έγιναν τυχαία υπάρχει Δημιουργός» και μου λες εσύ ότι δια των δηλώσεων Γεωργαντά αποδεικνύεται πως «εξυφαίνετο συνομωσία» , για να αφήσουμε το Μάκαρο που δεν είναι το θέμα μας.
  Τέλος να σου πω πως καταλαβαίνεις ότι όπως είμαστε εδώ μέσα αν θέλει κάποιος να τα ρίξει άνετα σε μια άποψη το πιο ασφαλές και πρόσφορο είναι να τα χώσει σε σένα ως «φορέα της λάθος άποψης που κυκλοφορεί» και μου φαίνεται ωραίο κόλπο και αυτό και είπα να το δοκιμάσω, δεν πιστεύω να το πάρεις ..προσωπικά 🙂

  Για τις καταλήψεις.
  Υπάρχει η Κρίση υπάρχει το μείζον (συμφωνούμε ότι είναι η κατάντια του Εκπαιδευτικού Συστήματος η Κοινωνία που τους δημιουργεί αδιέξοδα κλπ), η Δια βίου, ο εισαγγελέας , όμως υπάρχουν και τα παιδιά.
  Μέσα σε αυτό το χαμό πρέπει να κατανοήσουν (πάντα έπρεπε) πως κάθε πράξη έχει συνέπειες (όχι Νομικές, αλλά ότι επηρεάζονται οι άλλοι) και ότι είναι διαφορετικό πράγμα «τις μέτρησα, αλλά λόγω ενός υπέρτερου σκοπού τις αναλαμβάνω» και άλλο «η στράτευση, ή η ένταξη σε ένα σκοπό σημαίνει ότι πλέον δεν υπάρχουν συνέπειες (ξαναλέω όχι σε σχέση με το Ν¨ομο».
  Σε αυτό έχουμε ευθύνη όλοι και οι οι ίδιοι οι Νέοι να μην βολεύονται και το να τονίζεις σε κάποιο νέο άνθρωπο ότι στη ζωή του δεν πρέπει να βολέυεται δεν του κάνεις κακό ούτε είσαι απέναντί του.
  Το πρόβλημα σήμερα (σου ξαναλέω εδώ και πολλά χρόνια) είναι ότι η ….καταναλωτική κοινωνία άφησε κενό και εσύ μου λες ότι το καλύπτει ο Εισαγγελέας και η (κάθε) ΔΙα Βίου.
  Έτσι πολλές φορές βλέπεις συα ΜΜΕ το τραγικό να τάχει κάνει κάποιος λίμπα και να κοιτάει με απορία «πού ήταν το κακό που έκανα;; » και να είναι ειλικρινής στο ότι δεν το καταλαβαίνει.
  Δεν μπορεί (ο)ρε Παπούλη τις ενοχές μας (δε λέω για σένα, ειλικρινά) να τις φορτώνουμε στη ταξική ΔΙκαιοσύνη και στο Ταξικό Κράτος, γιατί στο τέλος αυτοί δεν πληρώνουν το λογαριασμό να ζούμε μια ζωή όπου όλοι αναπαράγουν ότι για οτιδήποτε μας ζορίζει φταίει ότι «πληρώνουμε το προπατορικό αμάρτημα» και άρα δεχόμαστε ως συνεπαγόμενο τη Δυστυχία από την οποία Μεσσιανικώς θα απαλλαγούμε.
  Και επίσης ψελίζουμε μες την αμηχανία μας (όταν μια περίπτωση γίνεται τραγική) δεν φταίει το παιδί , παιδί είναι. Αυτό είναι σωστό (παιδί είναι) αλλά με το να το πιστεύει το ίδιο το καταστρέφουμε, αφού δεν το αφήνουμε να μεγαλώσει.
  Αυτά για τις καταλήψεις που όντως είναι το σοβαρό θέμα της ανάρτησης

 10. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  οπως ξαναειπα εθεθη δωκακαχρονη -ισως δεκατριαχρονη- μαθητρια Γυμνασιου Να διαμαρτυρεται: »Δηλαδή τι θελετε να πειτε; Οτι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ;
  (στη λογική φυσιά μας καταργουνται τα δικαιωματα κλπ κλπ

 11. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  Γνωριζόμαστε πιά πολύ καλά στο διαδίκτυο για να χρειάζεται να με διαβεβαιώνεις ότι πχ. » (δε λέω για σένα, ειλικρινά) «… 😉
  Αν το έχεις προσέξει ΠΟΤΕ μέχρι τώρα δεν έχουμε φτάσει μεταξύ μας σε ένταση και φαντάζομαι ότι αυτό θα επιβεβαιώνεται διαρκώς στο μέλλον. 🙂

  Για τα της Δικαιοσύνης δεν θέλω να επεκταθώ. Είναι διαχρονική η αίσθηση μου ότι πρόκειται για «εργαλείο» και όχι για «θεσμό». και αυτό δεν πηγάζει από υπεριπτάμενες θεωρίες , ταξικές εμμονές και άλλα ορέα , αλλά από την εμπειρία μου. Και όπως κάθε ‘εργαλείο» έχει και τη χρήση του και τη τιμή του . μερικές φορές χρησιμοποιείται και παρά την «φύσιν» του , δηλαδή για να γίνω πιό σαφής , θεωρώ ότι τα «παραδικαστικά» του παρελθόντος είναι παρωνυχίδες μπροστά στο πραγματικό πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση δε η συντεταγμένη αυτή «αρχή» δεν υπήρξε τυφλή παρά τις απεικονίσεις και τις …φήμες , τουλάχιστον όσον αφορά τα υψηλά κλιμάκια. Αυτά και μένω… 😉

  Για τα παιδιά και τις καταλήψεις :
  Είναι προφανές ότι μεγάλο μέρος των παιδιών που αποφασίζουν – μετέχουν σε καταλήψεις , το κάνουν για να αποφύγουν τη τακτική δουλεία της καθ’ ημάς παιδείας. Οι διάφορες αιτίες που προβάλλωνται είναι συνήθως προσχήματα , ή τουλάχιστον ήσαν μέχρι τώρα.
  Όμως , θα συμφωνήσεις ελπίζω , η κατάσταση πλέον στα σχολεία είναι πρωτοφανής. Παρά τις μεγαλοστομίες της κας Ζέροξ , οι ελλείψεις φέτος σε προσωπικό , βιβλία , υποδομές , χρηματοδότηση είναι ΤΡΑΓΙΚΕΣ. Στο Λύκειο του γιόκα μου λείπουν 4 καθηγητές ΒΑΣΙΚΩΝ μαθημάτων με αποτέλεσμα να κάνουν μάθημα το πολύ πεντάωρο ( το πρόγραμμα υποθέτει 7ωρο ) , 4φορές βιολογία ( αντί για μία ) 4 φορές γυμναστική ( αντί για δύο ) και όπως ομολόγησε ο διευθυντής να έχει μετατραπεί το σχολείο σε πάρκινγκ παιδιών επί 5ωρο καθημερινά. Κονδύλια για τη πρόσληψη τουλάχιστον 3 αναπληρωτών που θα κάλυπταν τα κενά δεν υπάρχουν , ούτε αναμένωνται στη τοπική δευτεροβάθμια. Λεφτά γιω φωτοτυπίες δεν υπάρχουν και ο Δήμος ανέλαβε να συμφωνήσει με τα τοπικά βιβλιοπωλεία – φωτοτυπάδικα. Τα μισα παό τα DVD που μοιράστηκαν δεν δουλεύουν , οι καθηγητές κάνουν ό,τι μπορούν πέραν του τυπικού τους ωραρίου για να συμπληρώσουν το 5ωρο , οι μισές από τις σχολικές αίθουσες είναι ISOBOXES , εκ των οποίων οι τρείς σε κατάσταση ερειπίου. Για το νέο «αντικείμενο» : συνθετική εργασία – project , μια πολύ απαιτητική και σημαντική καινοτομία το μόνο που υπάρχει είναι μια – αξιόλογη και ογκώδης – βιβλιογραφία στο διαδίκτυο την οποία οι υπεύθυνοι καθηγητές πρέπει να μελετήσουν , αλλά δεν έχει γίνει ούτε ΜΙΑ ώρα σεμινάριο , όπως και ΔΕΝ αναμένεται να γίνει.
  Ας αφήσουμε στη μπάντα το γεγονός ότι οι καθηγητές , οι γονείς και η μικρή πόλη μας υφίσταται καθημερινά το βάρος μιας πρωτόγνωρης ύφεσης με όλα τα συνοδευτικά φαινόμενα 😉
  Αυτό το κλίμα το ανθίζονται οι μαθητές και πάνω σε αυτό μπορούν να «παίξουν».
  Το αν θα υπάρχουν συνέπειες δεν το υπολογίζουν , αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες φαντάζομαι ότι καθίσταται ακόμα πιό χλωμό να το λάβουν υπόψη τους.

  Αντίθετα οι «θεσμοί» : κυβέρνηση – δικαιοσύνη – ΜΜΕ – μπατσαρία βρίσκονται σε πανικό. Βρες και δι’άβασε τη κατά παραγγελία εγκύκλιο του κου πέργκολες , συνδύασε την με τις κραυγές υπουργών , «δημοσιογράφων» , καθεστωτικών και «προθύμων» , δες ότι το κύριο όπλο επιβολής πλέον είναι τα «αστυνομικά» μέτρα και κάνε λογαριασμό.

  Δεν με ενδιαφέρουν αγαπητέ φίλε τα περί Ταξικής αδικίας , Κεφαλαίου κτλ. , στον ίδιο βαθμό που δεν με ενδιαφέρουν οι οιμωγές των καθεστωτικών για «νομιμότητα» , «συνέπειες» , «δημοκρατικό …δικαίωμα στην εκπαίδευση» , «ανοικτά σχολεία» και άλλες ευκολίες.

  Αν τα παιδιά αντιληφθούν το μέλλον που τους επιφυλάσσεται , αναλάβουν τις ευθύνες τους και αντί να επιλέγουν τη «πλάκα» προχωρήσουν συνειδητά σε μορφές αγώνα που περιλαμβάνουν ΚΑΙ τη κατάληψη , καλώς θα πράξουν.. !

  Δυστυχώς είναι παιδιά μας και σε αυτή τη κοινωνία – μπουρδέλο μεγάλωσαν , επομένως τις δικές μας μαλακίες θα μιμηθούν. Αλλά σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται οι «θεσμοί» να ασκούν τέτοιου είδους κατασταλτικές πολιτικές σε ανήλικα παιδιά ( όχι πως δεν το έχουν ξανακάνει )…

  Η κοινωνία μας , αλλά και οι μαθητές χρειάζονται ελπίδα , εμπιστοσύνη και πραγματική ηγεσία. θεωρείς ότι αυτά τα σούργελα μπορούν να παρέχουν έστω και ένα από τους τρεις αυτούς παράγοντες ;;;

 12. Ο/Η papoylis λέει:

  Ρε Νόσφη

  έχεις ένα τρόπο να εκτροχιάζεις τον εαυτό σου αλλά και τη συζήτηση ….! 🙂

 13. Ο/Η nosfy λέει:

  γιατι το λές αυτο 😉
  ειναι μια νεα τεχνική που δοκιμαζω τωρα ..Οτνα βλέπωνα μακρυγοορουμε την εκτροχιαζω ωστε να την επαναφερ στο Κυριο θέμα

 14. Ο/Η nikiplos λέει:

  Παπούλη, μα λεφτά υπάρχουν ❗ 😉
  κι εμένα μου φάνηκε υπερβολικό το νούμερο για να είμαι ακριβής, όμως μάλλον είναι σωστό από πλευράς τάξης μεγέθους, δλδ κάποιο εκατομύριο ευρώ… Για να προκαταλάβω σενάρια, η είδηση και το(α) ποσό(α) κυκλοφορούν μέσα στους ίδιους τους κόλπους της Θέμιδος… και μεταδίδονται απροκάλυπτα… μαζί με άλλα για το ποιόν των πρωταγωνιστών αλλά είναι εκτός θέματος και παντελώς αδιάφορα θα προσέθετα εγώ…

  Αγαπητέ Αναγνώστη, δυστυχώς αυτή η χώρα αντιπαθεί τους πολίτες της… με ότι αυτό συνεπάγεται… Λογικό λοιπόν, οι κακές γλώσσες, παίζουν πάντα εντός έδρας…

  Για τις καταλήψεις που είναι και το σοβαρότερο θέμα, αποτελούν σταθερό πρότυπο μιμητισμού και έλλειψης ιδεών και αυτό είναι ίσως το περισσότερο στενάχωρο. Για τα της παιδείας ο παπούλης τα είπε περίφημα και ο Αναγνώστης πολύ ωραία στο ηθικό ζήτημα της διαχείρισης τους από την κοινωνία. Σταθερά τα τελευταία 20 χρόνια, όταν υπάρχουν καταλήψεις απο τις 13 εβδομάδες του τυπικού εξαμήνου διδάσκονται βαριά οι δύο και φυσικά όταν λήξουν, κάποιοι συστημικοί ομοίως με συνδικαλιστές βατταρίζουν: «κάνουμε προσπάθεια να μη χαθεί το εξάμηνο». Το σύστημα δλδ ξανακλείνει το μάτι στην κοινωνία: «Εντάξει τώρα οι πιτσιρικάδες θα τα έμαθαν το απόγευμα στα φροντιστήρια, ενώ οι φοιτητές και να παρακολουθούσαν τίποτε δεν θα άλλαζε…» Οπότε ο ιδιότυπος ορθολογισμός των κακών γλωσσών ξαναβάζει το γκολάκι του και η κοινωνία (που τον στηρίζει και τον αγκαλιάζει) ανακουφίζεται… Έτσι κι αλλιώς τα σχολειά είναι χρόνια τώρα πάρκιν για babysitting, ενώ τα πανεπιστήμια έχουν καταντήσει χώρος αποβολής και εναπόθεσης των προσωπικών αποθημένων και εσώψυχων (και των καθηγητών και των φοιτητών).

  Για το σώμα των νεολαίων καθεαυτό, τους διάσημους «πιτσιρικάδες» που αποτελούν και τα παιδιά μας, τα πράγματα είναι δυσκολότερα: Δεν υπάρχουν σταθερές για να βάλουν τους εξάντες τους και να προσανατολιστούν, οι γονείς είναι δυστυχώς φιλαράκια τους κι όχι γονείς και το σύστημα προσφέρει ευκαιρίες μόνο για τηλεπαρουσιάστριες και τραγουδιστές της μπερλουσκώνιας ΤιΒής… Πως δλδ θα σεβαστεί ο «μαθητής»-νεολαίος όταν οι γονείς του, οι δάσκαλοί του, οι καθηγητές του και οι «μέντορές» του καθυβρίζουν αλλήλους νυχθημερόν? Η προσωπική μου εμπειρία από ιδιαίτερα και σχολειά, πάντως μου ανέδειξε μια μαρτυρία: Οι μαθητές είναι το ήκιστο πρόβλημα στην όλη ιστορία και μέχρι να τους χαλάσουν τελείως κρατούν ένα αξιοσέβαστο επίπεδο αυτοσυντήρησης…

 15. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ισως να φανουν ψι΄λά γραμματα αυτο που θα πώ και να ειμαστε εντελώς διαλυμένοι – τι να πεις για μια κοινωνια οπου οι..αποστρατοι εισβαλλουν στο ..Πενταγωνο και αυτο θεωρειται..φυσικό και ..δικαιολογημένο – αλλά θα ηθελα να θυμισω πώς οι μαθητικές καταλήψεις οι οποιες γινονται πιά με εθιμικώς τα τελευταια 20χρόνια Δεν ειναι το ιδιο με καταλήψεις Πανεπιστημιων η αλλων χωρων .. Για ενα πολύ απλους λόγους : Στα σχολεια μας συνωστιζονται παιδια ηλικίας απο 12- 17,18 χρονών.. Στις καταληψεις αναπαραγονται ολες οι ηλιθιες συμπεριφορες που υπάρχουν εξω στο πολύ χειροτερο . Με εξαιρεση τις καταληψεις του 90 -91 ποπου υπηρξε δραση ανατιδραση αλλά και λόγος και παθος και αιτηματα σημερα α αιτηματα εφυερισκονται εξκ των υστερων (σε Γυμανσιο εια ως μοναδικό αιτημα το να καταργηθει …ΦΠΑ 23% στα κυλικεια τηνν στιγμή που .δεν μπηκε τετοιο ΦΠΑ στα ..κυλικεια .)Αλλά κυριως γιατι η μαθηση ειναι μια σχεση εκπαιδευτικών μαθητων , μια σειρα, ενα προγραμμα που διακοπτεται Ξαφνικά και πανε ολα πίσω . Το κομματα της Αριστεράς ή της πολυκατοικιας Δεξιας , οι αγανακτισμένοι πολιται οι ετσι ή αλλιως μπορουν να κανουν οτι θελουν -οτι μαλακια γουσταρουν- να πεταξουν αυγά , να πανε εκει που παει καποιος να φαει ή να δει τους Φιλους του- οπως εγιε με τον κουβελη κα την εκδηλωση της Δ. Α για να Βγαλουν τα κομπλεξ τους καινα νιωσουν αγωνσιτε΄ς , επαναστατες και πατριωτες – Η ζημια θαναι μεν μεγαλη , τρομερη αλλά οχι ανεπανορθωτη .. Οταν ομως αρχιζουν να διαλυουν τα σχολεια , τα Γυμνασια ,την εφηβεια ,τα ιδια μας τα αιδια τοτε σπερνουν αυγά του Φιδιου .Και μεταά νιωθουν εκπληκτοι.

 16. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ,τα ιδια μας τα αιδια=παιδιά

 17. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Τα παιδιά μας τα έχουμε ξεσκίσει στην κυριολεξία και είναι οι πιο βαριά εργαζόμενοι σαυτήν την κοινωνία του κώλου που ζούμε σήμερα.Τα πράγματα είναι απλά και δεν μπαίνω στη συζήτηση αν τα παιδιά με τις καταλήψεις έχουν βρει τον καλύτερο τρόπο να αγωνισθούν για ότι τους απασχολεί.Αλλά δεν μπορούμε να τα στριμώχνουμε συνεχώς με ανεπαρκή παιδεία ,με παραπαιδεία ,φροντιστήρια ,ξένες γλώσσες,με οκτάωρο διάβασμα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον που είναι οφθαλμοφανές ότι δεν υπάρχει αντίκρυσμα των κόπων τους και μετά μας φαίνεται παράξενο που εξεγείρονται έστω και για θέματα ήσσονος σημασίας ! Γιατί θεωρώ πως είναι φυσιολογικό να αντιδρούν οι νέοι έστω και για τις ελλείψεις στα κυλικεία γιατί λένε μέσα τους:Δεν μπορείς ρε πούστη να με ξεπατώνεις και να με ελέγχεις διαρκώς πόσο καλός και άριστος και επιμελής είμαι και εσύ να δικαιολογείς τα πάντα για την πάρτη σου και για τις δικές σου ελλείψεις που βγάζουν μάτι.Στο τέλος-τέλος διεκδικούν κι αυτά να μπορούν να κάνουν τις ίδιες ..μαλακίες μ εμάς!Εμείς τους διδάσκουμε δια πράξεων και παραλείψεων και τα υπόλοιπα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

 18. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ιατί θεωρώ πως είναι φυσιολογικό να αντιδρούν οι νέοι έστω και για τις ελλείψεις στα κυλικεία γιατί λένε μέσα τους:Δεν μπορείς ρε πούστη να με ξεπατώνεις και να με ελέγχεις διαρκώς πόσο καλός και άριστος και επιμελής είμαι και εσύ να δικαιολογείς τα πάντα για την πάρτη σου και για τις δικές σου ελλείψεις που βγάζουν μάτι.»
  εισαι σιγουρος οτι αυτο λένε τα παιδια που κανουν καταλήψεις ; Γιατι εγω εχω την εντυπωση οτι λένε αλλα .. ειδικά τα παιδια που» τα έχουμε ξεσκίσει στην κυριολεξία και είναι οι πιο βαριά εργαζόμενοι σαυτήν την κοινωνία του κώλου που ζούμε σήμερα» ….
  Τεσπα Νικαλφα αυτην την απαντηση που δινεις παλιοτερα την ειχα δωσει κιεγω .. και φυσικα εχ τωρα ενοχές Απαντησεις του τυπου τα παιδια τα εχουμε ξεσκισει και στο τελος »διεκδικούν κι αυτά να μπορούν να κάνουν τις ίδιες ..μαλακίες μ εμάς!»καλα΄ειναι για να διασκεδαζουμε αλλά η κατασταση πιά εχει ξεφυγει εντελώς . Δεν παει αλλο . Και χωρις να ειμαι γενικά κατα της Βιας σου λέω ενα πραγμα μόνο. Σημερα εκτος απο τα οικονομικά και ισως πιο πάνω απο αυτά ειναι η Βια . Η σχολική Βια . Και δεν μιλώ για ..ποιτική βια η συγκρουσεις με αστυνομιά .
  Αυτο υ πρεπει να κατλαβουμε ολοι ειναι οτι Δεν ζουμε τοστο 73 ,ουτε στα 90 .. Τα παιδιά το ξερουν ηδη .
  Στην ταινια Μελαγχολία οταν Ερχεται η συντριβή το τελευτο δραμα παιζεται στην Προφυλαξη του παιδιου…

 19. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Πρέπει να το κάνεις πενηνταράκια για να το καταλάβω Νοσφεράτε και γιατί άλλαξες γνώμη τώρα όπως λες .Τι φοβερό και τρομερό είδες δλδ που δεν το έχουν κάνει τα παιδιά εδώ και τριάντα χρόνια και το κάνουν σήμερα;
  Την ταινία δεν την είδα ,έχω κόψει τον κινηματογράφο εδώ και δέκα χρόνια ως είδος πολυτελείας και γιατί δεν πρέπει να υποκύπτουμε στον τρυφηλό βίο και τους πειρασμούς του.
  Καλή όρεξη για την ώρα.

 20. Ο/Η nosferatos λέει:

  Nα σου πώ τδ ενε (τουαιστον αυτά που κανουν καταλαηψη) Δε το συζητανε και δεν συζητανε ..
  Τωρα τι κανουν ..Κοιτα .. Ουτε καν εχουμε χαμπαρι -= τουλαχιστον οιμεγαλυτεροι που λένε τις ΜΑΛΑΚΙΕς τους – το τι συμαινει πιά στα σχολεια .. Τουλαχιστον τα σχοεια τω αστικών κεντρων στο Κεντρο ..
  Αλλά συνεχιζουν ..Ακαθεκτοι . Να λένε ..
  Και φυσικά οι μόνοι που δεν μιλάνε πιά – οι μόνοι που τραβάνε ολο το ζορι και πρπειε να υποστονκαι τις τζαμπα μαγκιες ειναι οιεκπαιδευτικοι και μαθητες ..

 21. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  σε λιγο Νικ Αλφα θα στο κανω και πενηνταρακια.. Προς το παρόν σου θυμιζω ολες αυτές τις Αμερικανικες ταινιες που δειχνουν κατι ακρως υποβαθμισένα σχολεια αλλά και μυστηριες παμφτωχες γειτονιες και περιοχές … Ε καπως ετσι ειναι και τα σχολεια στα κεντρα των μεγαλων πολεων ..
  Ποιος ασχολειται πραγματικά-περαν φαντασιωσεων και,, αναμνησεων απο τα εφηβικά του χρόνια -για το τι συμβαινει ΤΩΡΑ στα σχολεία; Εννοώ περαν των ..εκπαιδευτικών και μαθητων; Αλλά λένε . Καρφακι δεν τους καιγεται – Τοσο στο Πασόν και Νδ οσο και Συιζαιοι κλπ .. Λένε. αντι να καταλάβουν ή εστω να διασθανθουν οτι αυτο – η Παιδεια – η Μέση Παιδεια – ειναι το πραγματικό Ηφαιστειο ..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s