Θυμάστε τι έλεγα ( πέρσυ τέτοια εποχή ) ;;;

Μερικοί από τους εκλεκτούς εδώ αναγνώστες ίσως θυμούνται  το περσινό φθινόπωρο  . Μέσα στη γενική ευωχία , με τις δημοτικές εκλογές επί θύραις , τις προσδοκίες των νοικοκυραίων ακόμα ζωντανές ,  είχαμε τους  μνημονιακούς μπράβους στα ντουζένια τους να προβλέπουν ότι θα βγούμε στα μέσα του 11 στις αγορές , ενώ στο τρίτο τρίμηνο θα έχουμε αντιστροφή πορείας  και ανάπτυξη. 😆

Δεν θα ασχοληθώ εδώ με το νέο παραμύθι που επινόησαν οι μούσιαλοι και οι πάσχοι : ότι δηλαδή αν είχαμε επισπεύσει τις «μεταρρυθμίσεις» οι στόχοι αυτοί του μουνιμονίου θα είχαν επιτευχθεί.

Πρόκειται για το άλλοθι που ψάχνει απεγνωσμένα ο ένοχος και ο ψεύτης. Δεν χρειάζεται να συζητώ επί μακρόν για αυτό το «επιχείρημα» , που δεν λαμβάνει υπόψιν 2 βασικούς παράγοντες :

α) Μεταρρυθμίσεις δομικού και διαρθρωτικού χαρακτήρα , σε  οικονομία που ήδη βρίσκεται σε ύφεση , δεν επιφέρουν αναπτυξιακά αποτελέσματα με  υστέρηση μικρότερη της ετήσιας περιόδου ( είναι συνήθως μέτρα μεσοπρόθεσμου αποτελέσματος ) . Αυτό το γνωρίζει  ΚΑΙ ο κος R.Barro 😉

β) σε οικονομίες  εξαρτημένες  , όπως η δική μας , οποιαδήποτε συζήτηση για ανάπτυξη , μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων – μέτρων που ενισχύουν την «ανταγωνιστικότητα»  πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τη διεθνή οικονομική συγκυρία , συγκυρία που και τότε  μερικοί «απαισιόδοξοι» προέβλεπαν ότι θα επιδεινωθεί για να επιβεβαιωθούν πανηγυρικά σήμερα  😉

Αλλά αυτά είναι ζητήματα που οι «τεχνικοί» που πραγματικά μας κυβερνούν , όπως ΚΑΙ οι λούστροι τους , υποτίθεται ότι κατέχουν επαρκώς . Επομένως ας αφεθούμε άλλη μια φορά στη σοφία και το κύρος τους  , στη σταθερότητα και τη σοβαρότητα που τους διακρίνει ( δείτε το σημερινό μπάχαλο με τις αποδείξεις και την εφεδρεία σε 151 οργανισμούς , εκ των οποίων σημαντικό ποσοστό αποκαλύφθηκε ότι ΔΕΝ χρηματοδοτείται από το κρατικό προϋπολογισμό ) και ας πλεύσουμε στο πέλαγος των»ελπίδων» που η αυριανή  επιστροφή του κου Τόμσεν ανοίγει μπροστά μας. Ποιός ξέρει , μπορεί να επιτευχθούν οι ( τωρινοί πετσοκομμένοι τρις ) στόχοι ,  ως δια μαγείας. 🙂

Αλλά το κυρίως ζήτημα που θα ήθελα να θίξω με το παρόν ποστ αν και σχετικό με τα προηγούμενα , είναι  «παράπλευρο». Δεν έχει σχέση με τους προς επίτευξη στόχους , αλλά με αυτούς που έχουν ήδη «επιτευχθεί»….

Και αφορά ένα μέτρο που επεδίωξε και επέβαλλε η τρόικα , εφαρμόστηκε μετά χαράς από τους εδώ  στιλβωτές υποδημάτων  και απέδωσε συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Θα θυμίσω  σε ορισμένους εδώεξυπνάκηδες ότι έσπευσαν να λοιδωρήσουν και να χαρακτηρίσουν τον υποφαινόμενο ως Κασσάνδρα τρίτης διαλογής ,  όταν έγραφε ότι σε ορισμένα τουλάχιστον αγαθά η υπερφορολόγηση θα επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα (  από τη τρόικα , όσο και από τους εδώ λούστρους της ) .

Και εννοούσα βέβαια τι άλλο ;;; ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑΑΑΑΑ…..!

Τα πιό πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι παρά την θηριώδη αύξηση του ΕΦΚ  τα φορολογικά έσοδα είναι πράγματι μειωμένα κατά 20% περίπου . Να σκεφτούμε εδώ ότι μιλάμε για ένα αγαθό που έχει ανελαστική ζήτηση σε  ένα «λογικό» εύρος τιμών , αλλά , όπως συμβαίνει σε κάθε καμπύλη ζήτησης που σέβεται τον εαυτό της  , πέραν αυτού του εύρους τιμών  περνάμε σε υψηλές ελαστικότητες που δεν αποδίδουν αύξηση , αλλά μείωση δαπάνης από τους καταναλωτές. και πέραν αυτού ακόμα και μείωση στα φορολογικά έσοδα.  Αυτό  το γνωρίζει και ο κος Τόμσεν , ήδη από το 1ο έτος των σπουδών του. Επίσης γνωρίζει  από τα βασικά της Δημόσιας Οικονομικής  ( που είσαι μεγάλε ΙΖΟΛΑ … ! )  ότι όταν η τελική τιμή ενός αγαθού προσδιορίζεται σε μεγάλο βαθμό από έμμεσο φόρο ( στη περίπτωση περίπου το 60% τότε και κοντά το 80% τώρα ) για να εισπράξεις  πρόσθετα φορολογικά έσοδα πρέπει να αυξάνεις το συντελεστή βηματικά , σχεδόν έρπωντας , μέχρι να βρείς  το σημείο εκείνο όπου παραμονεύει η ..τσουτσού του Λάφφεεεεεεεερ…..

Αν μάλιστα ο κος Τόμσεν δεν ήταν καλός φοιτητής , ο μέγας οικονομολόγος Παπάκης ( από τους εδώ στιλβωτές ) θα έπρεπε να του το είχε επισημάνει. Δεν περιμένω κάτι τέτοιο από την υπέρβαρη ε-λυγμ-άμαξα που τώρα πρωθυπουργεύει. Είναι εξαιρετικός στο να  παρασκευάζει νόμους περί ευθύνης υπουργών , αλλά ( όπως αποδείχθηκε ΚΑΙ  σήμερα ) δεν μπορεί να κατανοήσει απλή λογιστική.

Σε σχέση λοιπόν με τα προηγούμενα  έσοδα των 3,1 δις από το φόρο καυσίμων (ΕΦΚ ) , πραγματοποιήθηκαν έσοδα μόνο 2,4 δις και χάθηκαν  έτσι κοντά 700 εκ. Να προσθέσω εδώ ότι ο φόρος αυτός εισπράττεται στη ΠΗΓΗ , δηλαδή εύκολα υπολογίζεται και επίσης εύκολα φαίνεται η απώλεια ,  που είναι σε ΡΕΥΣΤΟ.

Με μια απλή διαδικασία , που αν χρειάζεται θα την εξηγήσω για τους μη έχοντες την απαραίτητη θετική παιδεία , προκύπτει ότι η κατανάλωση έχει μειωθεί μεταξύ των δύο περιόδων κατά 40% περίπου  , οπότε καθίσταται προφανές ότι χάθηκαν επίσης :

α) ο αντίστοιχος ΦΠΑ

β) τα έσοδα φόρου εισοδήματος από τους βενζινάδες που είτε έκλεισαν είτε είδαν τα εσοδα τους να μειώνονται

γ) αντίστοιχα έσοδα από μισθωτούς εργαζόμενους στο κύκλωμα και άλλους επαγγελματίες που έχουν συνάφεια αντικειμένου και επηρεάζονται

δ)  ασφαλιστικές εισφορές και άλλα παραφερνάλια που επίσης υπήρχαν στο λογαριασμό.

Αγνοώ ηθελημένα εδώ την επίδραση στο πληθωρισμό ( τουλάχιστον +0.5% ) καθώς και την επίδραση των αυξημένων τιμών – κόστους μεταφορών , ενέργειας , παραγωγής  κτλ στις άλλες δραστηριότητες της οικονομίας. 😉 Και αυτό το τελευταίο ως παραχώρηση – έκφραση του αστικού μου τακτ..;)

Ας έρθουν λοιπόν τώρα οι εξυπνάκηδες  να κάνουμε το λογαριασμό  και να δούμε τελικά γιατί ο κυρ Λάφφερ  , μαζί με το Παπούλη , είναι πιό σοβαροί θιασώτες της «λογικής» και του «αυτονόητου» από αυτά τα σούργελα που δεν μπορούν να πετύχουν μέχρι τώρα ούτε ΜΙΑ από τις τότε  εμβριθείς  προφητείες τους… 😉

ΥΓ : Και μη δω :mrgreen: σε κανένα σχόλιο τίποτε για … αριστερά  και … βαλκάνια και άλλες εμμονικές ανοησίες. Σε αυτό το ποστ υπάρχει σκέτη Σχολή του Σικάγου , ή για όσους δεν γνωρίζουν , ειλικρινής και φανατικός φιλελευθερισμός  🙂

 

This entry was posted in Επικοινωνιακές κ..οτούμπες, Ξεφτίλα ρεεεε, Περί οικονομίας. Bookmark the permalink.

302 Responses to Θυμάστε τι έλεγα ( πέρσυ τέτοια εποχή ) ;;;

 1. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Κοίτα ναδεις που εγώ νόμιζα ότι ήσουν, απλά, Μαθηματικός… 🙂
  Δεν προλαβαίνω τώρα (*), αλλά να σου πω ότι μετά από ένα προυφ ρίντινγκ που έκανα, έχω σκεφτεί (άμα δω και τα μεταδεδομένα μου μπορώ να σου πω και τι έχω γράψει) πολύ χειρότερα για τον τρόπο διαχείρισης στα Οικονομικά , αλλά δεν τάλεγα όλα πριν δω μη με έχει αντιγράψει ο ..Σταϊκούρας. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον άνθρωπο , αλλά ξέρεις πως είναι αυτά (σχετικά με την πρόσληψι από τρίτους)
  Άρα όρθώς τους τα χώνεις (αν και λίγο ..ρεφορμιστικά) , αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι συμφωνώ στο συμπέρασμα που ..συνεπάγεις, άσε με να το δω.

  (*) Έχω κάτι ξένους σήμερα και πρέπει να τους κάνω το τραπέζι σε κανα καλό μαγαζί, γιατί οι αχαϊρευτοι μέχρι τώρα τους πάνε και τους ταϊζουν ..μαγειρευτά και μετά απορούν γιατί τζαντίζονται.

 2. Ο/Η papoylis λέει:

  Με ποιό ακριβώς συμπέρασμα δεν είσαι βέβαιος ότι συμφωνείς Αναγνώστα ;;;

  ( τα στοιχεία ΔΕΝ είναι του … Σταϊκούρα προφανώς ) 🙂

  Κανόνισε να πας τους ξένους σου σε κανένα ουζάδικο στην Ανάληψη..!

 3. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Σε ποιο μαθημα των φιλελευθερων ειναι και το αλλο το βασικο? Οταν παιρνεις μετρα που δημιουργουν υφεση μετα ξαναπαιρνεις μετρα που δημιουργουν μεγαλυτερη υφεση μετα παρνεις μετρα που……… Spiral down νομιζω το λενε εκει στο Σικαγο.

 4. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  Γ : Και μη δω :mrgreen: σε κανένα σχόλιο τίποτε για … αριστερά και … βαλκάνια και άλλες εμμονικές ανοησίες. Σε αυτό το ποστ υπάρχει σκέτη Σχολή του Σικάγου , ή για όσους δεν γνωρίζουν , ειλικρινής και φανατικός φιλελευθερισμός »

  Μπραβο ρε Παπουλη.ΠΟΥ ΤΟ ΛΈς

  . Και ξερεις γιατι; Γιατί κι εγω εδώ και δυο χρονια λέω οτι τα περισσοτερα απο οσα εμφανιζονται ως ..Αντιμνημονιακές αριστερες πολιτικές (με εξαιρεση βεβαια σοβαρους αναλυτές οπως Κ . Καλωνιατη ) του τυπου »Παμε στη Δραχμή με …Κυβερνηση της Αριστεράς» ειναι Σχολή του Σικαγου στο τετραγωνο.
  Επι του προκειμένου τωρα εχεις απολυτα δικιο. Και δεν χρειαζεται και ιδιαιτερη οικονομική γνωση αλλά κοινη λογική .Ομως Και το Αιδιομονιο (εχω και αιδω οπως ξερεις απο το ποιημα μου Αιδώς αιδοιες»)

  ηταν φανερό οτι εγινε εξαρχής για λόγους Πολιτικους και οχι οικονομικους : Για να αποδειξει ο Γαπ οτι προκειμενου να μεινουμε στις αγορές στηνΕΕ και στο Ευρώ ηταν διατεθειμένος να μας ΓΕ (ΣΟΡΡΥ).συνουσιασει..Αν θυμασαι η Μερκελ πριν δυο Χρονια ηθελε κι αυτή να μας ΓαμΙ(ΣΥΝΟΥΣΙΑΣΕΙ ΜΕ ΝΤΙΛ.. και ο κινδυνος να παμε στον Φουρνο (σαν τον Μηρμυγκολεοντα ) ηταν τεραστιος .Εν τω μεταξύ περασε καιρός . Τωρα ουτεο ΜΕΝ (Μερκελ και Σια ) ουτε οι Δεν ( ΓΑΠ και σια ) μπορουν να κανουν πίσω.. Διοτι εν τω μεταξύ προεκυψε και ο Κινδυνος απολυτου Μαυρου Παγκοσμιου Κραχ . Θ ασυνεχισουν λοιπόν να μας Συνουσιαζουν μεχρι εσχατων . Στοχος ειναι φυσικά Οχι να μαζευτουν φοροι εσοδα κλπ αλλά -οπως εδειξε το αγαπητο Μαυρο Μουτον σε αλλο ποστ να εξαφανανιστει η Μεσαια και -για τα Ελληνικά δεδομένα ταξη -τυπου ..Παγκαλου που δεν μπορει πια να πληρωσει- να γινει ΠΛΗΡΗς ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΠΟΙΗΣΗ – και ετσι η Ελλας να γινει ΠαρΑδεισος για ξενους Επενδυτές και να αρχισει η ..πολυποθητη αναπτυξη ( τυπου Σπυρου Μαρκεζινη)
  Αυτο απο την αλλη πλευρά ηταν Ακριβώβς το επιχειρημα των αριστερών – πρωην Κνιτων – Νεοφιλελευθερων τς Σχολής του Σικαγου -τυπου Λαφαζανη κλπ – Να παμε Δραχμή με Μεγαλη Υποτιμηση , Κουρεμα η Διαγραφη Χρεους ωστενα επελθει η ..αναπτυξη (εις βαρος βεβαια πάντα Μισθωτων ..
  Ειμαστε εγκλωβισμένοι αναμεσα σε Φραξιες της Σχολής του Σικαγου . Για αυτο επειγει η ανασυσταση του ΙΘΙ

 5. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  Με αλλα λόγια και η συνταγή του Αιδοιομονιου και πολύ περισσοτρο η Νεα που αντιλαμβανομαστε οτι μας ερχεται ΔΕΝ εχει στοχο την καλειψη των ελλειματων του …Δημοσιου.. Αυτος ο στοχος ειναι για να ..αποσπα την προσοχή .
  Οπως ο Ταχυδατυλουργός -παπατζής μετονα χερι σου ανει κόλπα και με το αλλο σου βαζει χερι στο πορτοφολι
  ετσι και τα Αιδοινια εχουν στοχο να κανουν την Ελλαδα πολύ Φθηνοτερη. Και Φθηνοτερη σημανει ΠΟΛΎ ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ.
  Να ριξουν τις Τιμές .. Των ακινητων , των καφεδων των Υπηρεσιωνκαι Κυριως Της εργατικής Δυναμης .. Των Μισθων
  Ετσι ..θα επελθει η ..πολυποθητη αναπτυξη
  Απο την αλλλη πλευρά -το ιδιο ακριβώς ευαγγελιζονται οι Θιασωτες της επιστροφης στη Νεα -υποτιμημένη Δραχμή . Να γινουμε Φθηνοι δηλαδή να φθηνυνει η τιμή της εργατικής δυναμης , οι Μισθοι.

 6. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

  Γενικά παπούλη είναι προφανές ότι έχεις δίκιο, πως με την υπερβολική και κυρίως μονοκόματη αύξηση του φόρου θα μειωθεί η κατανάλωση κατά μεγαλύτερο ποσό από όσο υπολογιζόταν να δώσουν οι αυξημένοι φόροι. Αυτό αναμένεται να ενταθεί μετά τις 15 Οκτωβρίου οπότε θ αυξηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 60 περίπου σέντσια το λίτρο. Οι πρατηριούχοι έχουν προειδοποιήσει το υπουργείο πως κάθε αύξηση του φόρου στα καύσιμα δε θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων, αλλά αντίθετα θα μειώσει τα έσοδα, όπως και έγινε την περασμένη χρονιά.
  Όμως παράλληλα με τον Λάφερ είναι αλήθεια ότι δεν αποδίδονται οι φόροι άμεσα σε κάθε παράδοση-παραλαβή καυσίμων κατά το κύκλωμα διακίνησής των. Διότι, η πολιτεία δεν έχει ακόμη υλοποιήσει τη δέσμευσή της για εφαρμογή του συστήματος ελέγχου εισροών εκροών σε όλα τα στάδια της αγοράς καυσίμων από το διυλιστήριο μέχρι τον καταναλωτή. Άρα η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης θα ενισχύσει ακόμα παραπάνω το λαθρεμπόριο αφού τώρα ο κάθε λαθρέμπορος διακινητής καυσίμων έχει μεγαλύτερο κέρδος να θυλακώσει προσποριζόμενος ακόμα μεγαλύτερο ποσόν φόρου που δεν θα αποδώσει.
  Σε συνεδρίαση του ΔΣ βενζινοπωλών καταγγέλθηκε ότι ολοένα και αυξάνονται, κυρίως στην Αθήνα, τα πρατήρια που πωλούν το πετρέλαιο κίνησης, ακόμη και χαμηλότερα από την τιμή διυλιστηρίου. Τα φορτία έχουν παραστατικά, αλλά αυτά δεν μπορούν να διασταυρωθούν εύκολα όσο παραμένουν σε χάρτινη μορφή.

 7. Ο/Η zeppos λέει:

  σισα, το πετρέλαιο από του χρόνου…

 8. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

  Έχεις δίκιο Ζέπο. Όχι στο 1.4 ευρώ αλλά στο 1 ευρώ. Όμως 40% αύξηση τελικής τιμής δεν είναι μικρή. Τα ίδια συμπεράσματα ισχύουν. Και η κατανάλωση θα περιοριστεί και η λαθραία διακίνησή του σε όλα τα στάδια θα αυξηθεί.

 9. Ο/Η Propapous λέει:

  Παπουλη,
  μην πανηγυριζεις ετσι εξαλα και βγαλεις κανενα γοφό αλλα εξηγησε μας ποιος από οσους γραφουνε εδώ μεσα (αριστερος, δεξιος, φιλελευθερος) υποστηριξε το αντιθετο από αυτό που ισχυριζεσαι, ότι δηλαδη η μεγαλη αυξηση των φορων δεν συνεπαγεται μειωση της καταλωσης και ότι τελικα δεν οδηγει στην υφεση.

  Κι ενώ με χαρα βλεπω οτι την αποψη της σχολης του Σικαγου την «παιζεις στα δαχτυλα» τελικα με μεγαλη μου λυπη διαπιστωνω ότι ….χρησιμοποιεις και την παλαμη.

  Ακομα και ο ιδιος ο προεδρος της Σοσιαλιστικης Διεθνους όταν ανελαβε την διακυβερνηση της χωρας το πρωτο που εκανε δεν ηταν να βαλει φορους αλλα να δωσει το …επιδομα κοινωνικης αλληλεγγυης (υψους 1 δις) προκειμενου να ενδυναμωσει την αγοραστικη (καταλωτικη) δυναμη των ασθενεστερων κοινωνικων στρωματων και κλινοσκεπασματων ώστε με τη σειρα τους να συμβαλουν στην αναπτυξη.

  Αυτό που δεν μας λες είναι με ποιο τροπο θα μαζευοντουσαν λεφτα στα κρατικα ταμεια όταν ο κρατικος μηχανισμος είναι ένα απιστευτο συντεχνιακο μπουρδελο.
  Ή μηπως δεν είναι?
  Αλλα και η ιδια η κυβερνηση μηπως δεν είναι το ιδιο?
  Οι μισοι υπουργοι παιζανε κρυφτουλι κοροϊδευοντας τους εκπροσωπους των δανειστων προκειμενου να αποφυγουνε να σπασουνε αυγα σε ότι αφορα τις ανατροπες που χρειαζονται ώστε να μπορεσει να λειτουργησει -εστω καπως- ο μηχανισμος αυτος.
  Μηπως δεν πηρες χαμπαρι ότι μετα από δυο ολοκληρα χρονια συζητησεων αυξηθηκαν τα εξοδα τα λειτουργειας του κρατους με αποτελεσμα οι εκπρωσοποι των δανειστων να τρελαθουνε και να τα μαζεψουνε να φυγουνε νυχτα?

  Όταν λοιπον εφτασε το χτενι στον κομπο και αφου η κυβερνηση είναι ανικανη και απροθυμη να παρει τα σωστα μετρα και να κανει ανατροπες, συνεχισε να κανει αυτό που ηταν …ευκολο: Φορους, φορους, φορους, στις συνταξεις, στα ακινητα, στα αυτοκινητα μεχρι που στεγνωσε την αγορα.

  Αυτά είναι γνωστα και αυτονοητα και από τη στιγμη που ουτε ο πολιτικος κοσμος, ουτε η δημοσια διοικηση είναι ικανοι και διατεθειμενοι να κανουν τη δουλεια σωστα, αλλα και κανενας δεν είναι διατεθειμενος να πληρωσει το αδιεξοδο μας είναι δεδομενο διοτι σε αυτου του ειδους τα πολιτευματα που λεγονται κοινοβουλευτικες δημοκρατιες δεν υπαρχουν άλλες λυσεις.

  Πες μας λοιπον τι προτινεις με δεδομενα όλα τα ανωτερω και ασε τις καταγγελιες και τους μαυρους πανηγυρισμους («τα’λεγα εγω»).

 10. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Καλέ μου φίλε @Παπς, φαίνεται εν τέλει ότι «η γκλίτσα του τσομπάνη»
  (ή πιο σωστά, η μετ αυτής στενή επαφή, του επ αυτής «τριψίματος» περιλαμβανομένου»)
  έχει αναδειχθεί στο ύστατο αντικείμενο του (πολιτικού) σου πόθου,
  και «ουκ εά σε καθεύδειν…»

  Άλλος, ίσως θα μπορούσε στη θέση της γκλίτσας του τσομπάνη να αναδείξει το χούϊ του φονιά να επιστρέφει αενάως στον τόπο του φονικού.
  (Και στις δυό πάντως εκδοχές, το επίδικο πάντα είναι τα ενδεχόμενα ελλείμματα των αρχικών πολιτικών σου τοποθετήσεων
  -αν, στην πραγματικότητα, υπήρξαν ποτέ τέτοιες-
  στο συγκεκριμένο θέμα)…

  Καλό & χρήσιμο θα ήταν, λοιπόν,
  (ίσως και θεραπευτικό στην περίπτωσή σου)
  να θυμηθούμε μερικά πολύ απλά πραγματάκια,
  σ ένα ευσύνοπτο «φιλμάκι πρόσφατης μνήμης» για την τελευταία διετία.
  Και, τουλάχιστο, να δοκιμάσουμε να τους δώσουμε το οριστικό τους όνομα, αντί να προσπαθούμε να γελάσει ο ένας τον άλλο, και να ταλαιπωρούμε εαυτούς και αλλήλους, με ήθη οικομικοπολιτικών καφετζούδων, «μαθηματικές» εξάρσεις & λοιπές υψιπέτειες, στη θέση της απλής πολιτικής αλφαβήτας…

  Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν, ότι απ την αρχή, ότι απ την άνοιξη ακόμα του 09, όταν πανικόβλητη η ΕΕ

  (παγιδευμένη στη Μααστριχτική ρήτρα «NO BAILOUT» & τη δεξιά πολιτική του «MORAL HAZΖARD»)

  αποφάσισε ότι «με τούτους εδώ δε χωράει ούτε συνεννόηση»
  (εννοώντας σίγουρα μεν την τότε κυβέρνηση, ενδεδομένως δε και τη ίδια τη χώρα)
  το θέμα για τη χώρα μας
  -που ήδη μέτραγε τον 2ο υφεσιακό της χρόνο-
  ήταν ακριβώς αυτό:
  *Να διατυπώσει
  *να εμπεδώσει και
  *να αναδείξει σαν βάση & εργαλείο σύγκλισης των πιο δημιουργικών κοινωνικών δυνάμεων, που θα μπορούσαν να πάρουν -μαζί με άλλους- πάνω τους το εγχείρημα της ουσιαστικής συνέχισης του αναγκαίου ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ,
  (που στόμωσε στα μισά του Σημίτη και κόντεψε να ακυρωθεί εγκληματικά ολοσούμπιτο απ τον ακαταλόγιστο Κουρασμένο)
  τόσο καθ εαυτόν, όσο και σαν όχημα εξόδου απ την επερχόμενη Κρισάρα
  το δόγμα
  «Με την Ευρώπη, στην ΕΕ & την ΟΝΕ, και με νόμισμα το ευρώ, χωρίς επιφυλάξεις, αστερίσκους & κόκκινες γραμμές, ό,τι κι αν αυτό σήμαινε, όποιο κι αν διαγραφόταν το παντός τύπου κόστος»

  Μόνο που την έτσι κι αλλιώς ζόρικη αυτή επιλογή, τη δυσκόλευε ακόμα πιο πολύ
  (βάζοντάς μας υπό την υποχρεωτική «αρμοστεία» των πιο συντηρητικών ευρωπαϊκών δυνάμεων-κυβερνήσεων)
  το εντυπωσιακό ιστορικό παράδοξο:

  Οι δυνάμεις που ευθύνονταν κυρίως για
  *την πολυπλοκότητα,
  *το βάθος και
  *το εύρος των μεταλλάξεων & των κακοπαλσιών της κρίσης του 07-08,
  η πιο επιθετική δλδ μερίδα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος,

  (που μαζί με την ακραία (the sky is the limit) μάχη των ασύλληπτων κερδών-συσσωρεύσεων, έδινε και τον ύστατο αγώνα της για την επικράτησή της επί της πολιτικής εξουσίας,
  με την αφαίρεση απ αυτήν κρίσιμων πεδίων ελέγχου και διαχείρισης)

  την ώρα που άρχισε να υφίσταται κάποιες, έστω και μικρής κλίμακας τακτικές ήττες, στο έδαφος της γεννέτειρας και της Μητρόπολής της,
  (με την απόφαση Ομπάμα για την μερική ανάκτηση πεδίων άσκησης εξουσίας από τη μεριά της πολιτικής τάξης, και ΕΛΕΓΧΟΥ του χρημ/τικού συστήματος, υποχρεώνοντάς το να ενταχτεί σε διαδικασίες τακτικής λογοδοσίας σε υποκείμενα πέραν των μετόχων)
  διάλεξε σαν ύστατη Μητρόπολη-έδρα, και κύριο «πολεμικό» ταμπούρι,
  (για να οργανώσει πρώτα τη μάχη για τη διατήρηση των κεκτημένων και σε δεύτερο χρόνο τη γενικευμένη αντεπίθεση
  -τις ΜΕΡΕΣ που ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ δηλαδή-)
  την ΕΕ, την υπερευάλωτη δλδ ακόμα ΟΝΕ(ευρώ), με μόλις 10 χρόνια ζωής,
  (και όλα σε συνθήκες «παραδεισένιας» μεγέθυνσης)
  και με τα γνωστά θεσμικά-δομικά-πολιτικά μεγα-ελλείμματα…

  Μ αυτή λοιπόν την έννοια φίλε @Παπς, τα πραγματικά περιθώρια για τη χώρα μας
  *να διαλέγει,
  *να εφεσιβάλλει,
  *να επιφυλάσσεται,
  *να κάνει την ωραία ή (ακόμα πιο κωμικά) τη δύσκολη, και γενικά
  *να παριστάνει ότι ανά δίμηνο «βασανίζεται» κι από κάποιο καινούργιο δίλημμα ύπαρξης,
  ηταν εξ αρχής από μηδαμινά έως ανύπαρκτα, αν θέλουμε να παραμένουμε σοβαροί…

  Τα υπόλοιπα είναι απλά
  (άλλη μία πληκτική)
  ιστορία..

 11. Ο/Η Propapoys λέει:

  Βαγγελη,
  επειδη εγω απουσιαζα (ειχε πεθανει η γιαγια μου) οταν εξυφαινοντουσαν ολα αυτα τα σεναρια που αναφερεις απο την «πιο επιθετική δλδ μερίδα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος» (η οποια προηγουμενως ειχε φαει -μερικη- ηττα απο τον προεδρο Ομπαμα) δεν μπορω ουτε να τα επιεβαιωσω ουτε να τα διαψευσω.
  και μενω!

  Οτι η ΕΕ ηταν (και ειναι ακομη) ολιγον παιδικη χαρα συμφωνω, αλλα αυτο οφειλεται -κατα την αντιληψη μου παντα- στο γεγονος οτι η μαμα του λοχου Γερμανια βιαστηκε να μαντρωσει μεσα στην κυβωτο οπως-οπως τα γυφτακια του νοτου και τα ορφανα του σοσιαλισμου (καταρευση της Σ.Ε. κλπ) για να μην τα παρει ο μπογιας κι ετσι δεν προκαμε να βαλει μια ταξη με αποτελεσμα να την πετυχει η κριση με τα σωβρακα κατεβασμενα.
  Τωρα ομως, οπως βλεπεις, αρχιζει να καθεται …ο καθε κατεργαρης στον παγκο του.

 12. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ομως αν ερθει η Νεα Δημοκρατια στα πραματα θα Ε Π Α ΝΑ Δ Ι Α Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ε Υ Θ Ε Ι και το Μνημονιο και ολα τα αλλα.. . και θα τους εξηγησει τους Τροικανομνημονιο τετοιους Μερκελοτετοιους οτι δεν παει αλλο .. Το ακουσα να το λεει στηνΤι Βι.

 13. Ο/Η kapetanios λέει:

  Ευάγγελε
  πρώτον ,θα περίμενε κανείς ΣΗΜΕΡΑ, μετά και την διαφαινόμενη εθνική(με την έννοια της τοπικής κοινωνίας) τραγωδία ,λιγότερους δογματισμούς ( περι του δόγματος :“Με την Ευρώπη, στην ΕΕ & την ΟΝΕ, και με νόμισμα το ευρώ, χωρίς επιφυλάξεις, αστερίσκους & κόκκινες γραμμές, ό,τι κι αν αυτό σήμαινε, όποιο κι αν διαγραφόταν το παντός τύπου κόστος” ο λόγος )

  Κατά τα άλλα στην αφήγηση σου, η ΕΕ εμφανίζεται σαν την κοκκινοσκουφίτσα που δέχεται την επίθεση των κακών λύκων του χρηματοπιστωτικού συστήματος( λες και αυτό δεν είναι πολιτικό δημιούργημα !)ή ακόμη χειρότερα εμφανίζεται ωσαν το ένα γουρουνάκι εκ των τριών (δολάριο, γεν, ευρώ) το οποίο για λόγους «ανεξήγητους» (ή από βαρεμάρα και τεμπελιά όπως στο σχετικό παραμύθι) βρέθηκε με αχυρένιο σπίτι και κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να το φάει ο λύκος!
  Βάγγο , μην παίζεις με τον πόνο μας και εσύ μέρες που είναι , έλεος !

 14. Ο/Η kapetanios λέει:

  (πριν 1,5 χρόνο: κάτι σου ΄λεγα και συ μου έλεγες …….. θάλασσες 🙂 )
  http://panosz.wordpress.com/2010/05/02/imf-3/#comment-87203

 15. Ο/Η papoylis λέει:

  Μερικές σύντομες απαντήσεις

  Σίσσε και άλλοι πολλοί

  Το καίριο δεν είναι ότι με την υπέρμετρη αύξηση των φόρων θα μειωθεί η κατανάλωση , αλλά τα ίδια τα φορολογικά έσοδα…!
  Αυτό ήδη έχει επισυμβεί και προφανώς θα επιτείνεται όσο αυτά τα σούργελα ( τροϊκανοί ΚΑΙ λούστροι ) θα επιβάλλουν τα ..μέτρα τους.

  Επειδή ρωτήθηκα τι προτείνω : Μείωση ΑΜΕΣΗ του ΕΦΚ ώστε η τελική τιμή να διαμορφωθεί κοντά στο ύψος του 2009. Προσδοκώ βάσιμα ότι τα φορολογικά έσοδα ΔΕΝ θα μεταβληθούν αισθητά , ενώ η ανακούφιση στους παραγωγικούς κλάδους ΚΑΙ τους καταναλωτές θα είναι σημαντική , με ευεργετικά αποτελέσματα σε όλους τους βασικούς δείκτες και στα συνολικά κρατικά έσοδα. Θα πρότεινα το αυτό και για το ΦΠΑ με 2 μόνο συντελεστές στο 8 και το 18%.

  Σίσσε

  ο ΕΦΚ πληρώνεται στη ΠΗΓΗ , δηλαδή κατά τον εκτελωνισμό , ο άλλος παράγων που επιβαρύνει τη τιμή , ο ΦΠΑ , εκ των υστέρων. Το αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα εισροών εκροών είναι αίτημα των βενζινοπωλών εδώ και τουλάχιστον μια πενταετία , τεχνικά εφικτό , αλλά πολιτικά κάνει τζίζ . Οι γιωργάπηδες είχαν την ευκαιρία και τα μέσα να το επιβάλλουν εδώ και 2 χρόνια , από τότε που κάτι εκατομμύρια ηλίθιοι πίστεψαν ότι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ( μέχρι που το διέψευσε προχτές , απαξιωτικός , ο Πάγκαλος !!! ) .. Τώρα γιατί ουδείς πολιτικάντζας το εφάρμοσε με το τσεκούρι είναι μια άλλη συζήτηση στην οποία δε χρειάζεται να υπεισέλθω. Μεγάλα παιδιά είμαστε και καταλαβαίνουμε 😉

  Βάγγο :

  πολύ ορέα η έκθεση ιδεών , κάτι για τη ταμπακιέρα έχεις να πεις ;;; Γιατί αμφιβάλλω αν κατάλαβες ποιά είναι η ταμπακέρα…:) Θα σου σύστηνα επίσης να μη ξύνεσαι στη γκλίτσα τη δική μου και του καπετάνιου , γιατί σχόλια δικά σου σαν κι αυτό που σου επισημαίνει ο Κάπταιν , έχεις αφήσει πολλά και ω του θαύτματος :

  ΚΑΝΕΝΑ από τα σοσιαλδημοκρατικά και εκσυγχρονιστικά σου όνειρα , που με θέρμη και πίστη περιέγραφες , δεν εκπληρώθηκε.

  Αντίθετα , διάβασε το απαντητικό ΤΟΤΕ σχόλιο του Καπετάνιου για να μου πεις αν σε μια έστω τρίχα έπεσε έξω… 😉

  Και αφού ντεν έχει εκπομπή αύριο καρντιά μου, να σου ευχηθώ για την επόμενη βδομάδα καλή φώτιση…!

 16. Ο/Η papoylis λέει:

  Ας έρθουμε τώρα στην ΟΥΣΙΑ :

  η Ελλάδα είναι μικρό κομμάτι και αν όλα τους πάνε καλά ( ανάπτυξη , λοιπά ΠΙΓΚΣ , διεθνής συγκυρία ) ελπίζουν ότι θα τη σκαπουλάρουν εκεί έξω σχεδόν αλώβητοι από μια δικιά μας χρεωκοπία ή άγριο χαίρκατ. Εγώ βέβαια χλωμό τους το βλέπω , αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία… 🙂

  Το ΜΟΝΟ που τους ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσουν ένα ακόμα οικόπεδο με ήλιο , αέρα , νερά , λιγνίτες και άλλα καλούδια με κόστος ελάχιστο και με πανωπροίκι ένα καθημαγμένο εργατικό δυναμικό έτοιμο να πουλήσει και τα παιδιά του για ένα κομμάτι ψωμί.

  Αυτός ήταν ο εξαρχής στόχος και ο στοχαστής γιωργάπης το μέσον. Αλλά μη μεγαλοπιανόμαστε… Είπαμε , εκτός απροόπτου είμαστε ΜΙΚΡΟ κομμάτι που πάνω του ασελγούν διαχρονικά και θα ασελγούν δύο τρείς ντόπιες και ξένες συμμορίες. Τα χοντρά παιχνίδια παίζονται αλλού. Ο γιωργάπης δεν είναι παρά ένας τοπικός λούστρος . αν και μέγας στοχαστής , που θα τους κάνει τη δουλίτσα τους.
  Που θέλω να καταλήξω ;;;;

  Ότι ακριβώς επειδή γνωρίζουν τα βασικά της θεωρίας ζήτησης και τη Δημόσια οικονομική τους καλά , οι τροϊκανοί ΚΑΙ τα τσιράκια του γιωργάπη , επιμένουν σε αυτή τη μορφή φορολόγησης.
  Γνωρίζουν καλά ότι στα φορολογικά έσοδα θα έχουν αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα που βγήκε , γνωρίζουν επίσης ότι στο τέλος του 11 ΔΕΝ θα έχουν πρωκτογενές έλλειμμα μικρότερο από 4 δις. Αυτό ακριβώς επιδιώκουν , ώστε να μη βγαίνουν οι ταμειακές ροές και να εξαρτιόμαστε κάθε επόμενο τρίμηνο από τη «δόση» . και έτσι να μπορούν να εκβιάζουν , να τρομοκρατούν και να ξεπουλάνε περιουσία , δικαιώματα , ανθρώπους ( κυριολεκτικά ) ώστε να εκπληρωθεί το ..σοσιαλδημοκρατικό τους όραμα. Παράλληλα φροντίζουν να εξασφαλίζουν τις …τραβηκτικές για τους ίδιους , τις φαμίλιες και τους κολλητούς τους γιατί το είπαμε : δυο τρεις μικροσυμμορίες λυμαίνονται αυτό το αχούρι … δε χωράει περισσότερους…. 😉

  Καταλάβατε ;;;;;

 17. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  σωστα ομιλεις . Ομως μη ξεχναμε οτι αν ερθει η Νεα Δημοκρατια στα πραματα θα Ε Π Α ΝΑ Δ Ι Α Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ε Υ Θ Ε Ι ..
  και τοτε …φτου κιαπο την αρχή

 18. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Το πρόβλημα είναι ότι οι εξελίξεις τρέxουν πολύ γρήγορα και ενώ γενικά ισχύει πως το τι έλεγε κάποιος τότε αποτελούσε πρόκριμα για τι λέει σήμερα ή αύριο , δεν νομίζω ότι ισχύει στη σημερινή συγκυρία.
  Ένας λόγος είναι το «δραματικόν», η ταχύτητα κλπ.
  Ο σημαντικότερος όμως κατά τη γνώμη μου είναι πως για να υπάρχει νήμα που συνδέει τις ερμηνείες κάποιου για το τότε σε σχέση με το τώρα και το αύριο, να τις συνέχει δηλαδή , προϋποτίθεται η ύπαρξη δυνατότητας ερμηνευτικού πλαισίου που να θεωρεί τη πραγματικότητα «απ’ έξω» όχι ως μέρος της.
  Ας πούμε πολιτκή η οποία θα αποκαθιστά ενιαίο τρόπο απάντησης στα διλήμματα της κάθε συγκυρίας και όχι «αντανακλαστικό» σε ..συγκυριακό επιπεδο.

  Και τέτοιο αγαπητέ Καπετάνιε και Παπούλη ΔΕΝ υπήρξε και ούτε υπάρχει (εννοώ δεν μπήκε ποτέ στο τραπέζι και πολιτική στο εργαστήριο δεν είναι πολιτική).

  Όσον αφορά , δε, το θέμα 2009 – 2011 (Μνημόνιο κλπ), ισχυρίζομαι ότι η συζήτηση πια θα γίνεται σε επίπεδο αναφοράς σε διενέξεις του τότε, άρα δεν θα υπάρχει πρακτικό νόημα.
  Με μια κουβέντα όσοι αναζητούν υπερασπιστές της ..ΓΑΠοκυβέρνησης δεν θα τους βρίσκουν και ανγκαστικά θα πάμε στο «θυμάσαι τότε που τοποθετήθηκες …..».

  Δεν το απαξιώνω, όλα έχουν σημασία και ενδιαφέρον, αλλά αν θεωρήσουμε πως ελπίζουμε στο να συγκροτήσουμε ενότητες σε στόχους (που δεν ξέρω ποιοι θα είναι αύριο) σίγουρα το κριτήριο ένταξης δεν μπορεί να είναι η «προπολεμική» στάση (αυτό θα ήταν ..σεχταρισμός).
  Έχω ξαναπει ότι είμαι αντίθετος στα «ιδεολογικά Μέτωπα», ή, καλύτερα, στις πολιτικές ενότητες που συγκροτούνται με βάση ιδεολογικά προτάγματα και φυσιογνωμίες.

  Με βάση αυτό, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των αριστερών μορφωμάτων για το αν θα αποτελέσουν «οχήματα» είναι ότι ενώ διαθέτουν «τεχνογνωσία, ισχυρό μπραντ νέιμ , φήμη και πελατεία», φέρουν ιδεολογικά βάρη, δηλαδή «δεσμεύονται» να μεταφράζουν τα πάντα με τρόπο που να δικαιώνεται το θεωρητικό και ιδεολογικό τους πλαίσιο.

  Σε εποχές που το ζητούμενο είναι η ευελιξία και η ταχύτητα, φοβάμαι ότι έχουν πρόβλημα (στη περίπτωση της ΔΗΜΑΡ ενώ δείχνουν να το κατανοούν το προβλημα, φοβάμαι ότι ..’εμειναν στην κατανόηση και το προσεγγίζουν ακαδημαϊκά, δηλαδή τελικά το αναπαράγουν).

  ΥΓ Πιστεύοντας ότι θα μου συγχωρέσετε αν το συντακτικό ή γλώσσα καθιστά το σχόλιο στριφνό (δηλαδή όχι ακριβώς ..αραμαϊκό), θα μου επιτρέψετε να πω ότι ως σύμπτωμα της «δραματικής περιόδου» βλέπω φαινόμενα ανθρώπων που εκτιμώ να αντιμετωπίζουν τη συμπεριφορά γνωστών τους με τρόπο επιτιμητικό, λοιδορώντας κοινωνικές τους συμπεριφορές, ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με δημιουργία κλιματος ευωχίας μεταξύ τους (παρέα , πλάκα, συνειδητή ανταλλαγή εξυπνάδων κλπ).
  Είμαι βέβαιος πως δεν αφορά στην παγείωση κρίσιμων χαρακτηρηστικών (των γνωστών μου που εκτιμώ), μάλλον έχουν να κάνουν με την περίοδο, αλλά όσο και να πεις όταν υπάρχουν 9 λόγοι να αντιμετωπίσεις «θετικά» κάτι που παρατηρείς το να διαλέγεις τον 1 που απομένει δεν είναι ιδιαίτερα θετικό.

 19. Ο/Η papoylis λέει:

  Νοσφεράτε

  ..γίνεται να μη μου κοπανάς κάθε φορά εδώ τη ρητορεία σχετικά με τη ΝΔ κτλ….
  Τα ξέρουμε ορέ Βάμπιρα τα καζάντια τους… τους βρίζαμε ανελλιπώς επί χρόνια ( υμάσαι ελπίζω πού…! )

  Ανανγώστα

  πράγματι το σχόλιο σου έρρεπε προς την ..αραμαϊκή διάλεκτο. Ειδικά το ΥΓ.
  Να το συζητήσπυμε πάλι αύριο 😉 🙂

  ΥΓ ( ελπίζω σαφές ) Εύχομαι από καρδίας το γεύμα εργασίας να πήγε καλά… 😉

 20. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  Με συγχωρεις Παπουλη που επανερχομαι στο Θεμα της Επαναδιαπραγματευσης .. Ηλπιζα οτι θα καταλαβαινες οτι δεν ειχε να κανει με την Ν. Δ αλλά με το σημερινό αδιεξοδο.
  Δηλαδή οπως ειπες κιεσυ -κι εγω – στο πρωτο μου σχόλιο -ειμεθα εγκλωβισμένοι αναμεσα σε φραξιες τις σχολές του Σικαγου .. Απο την Μια το Μνημονιακό Μετωπο / Επιχειρματυολογια Σικαγου.
  Αποτην αλλη το Αντιμνημονιακο Μετωπο Λαφαζανη , Λαπαβιτσα κλπ που λεει Σταση Πληρωμών , επιστροφή στη Υποτιμημένη Δραχμή , Η Ελλ΄δα στους Ελληνες – και ολα αυτά τα επαναστατικά για να υποστηριξουνμια ακομα πιο ..Νεοφιλελευθερη πολιτική τυπου Σικαγου ..

  Αντε λές να βρω μια ακρη ,ενα κατι τελος πάντων στην επομενη -αν γινουν καποτε εκλογές Κυβερνηση .. Και τι ακους;
  ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
  μα επαναδιαπραγματευση δεν πηγε να κανει ο Βενιζελος κατα καποιο τροπο και εφαγε (φαγαμε ) μια σφαλιαρα που ποναει ακομα;
  Κατι τετοιο ηθελα να πώ .. Τωρα γιατι Παρεξηγηθηκες δεν ξερω ..Αιντε Καληνυχτα ..

 21. Ο/Η kapetanios λέει:

  Αναγνώστη
  υπενθύμισα στον Ευάγγελο την τότε συζήτηση μας όχι μόνο για να τον επαναφέρω στην τάξη (μου θελε βλέπεις «ένα ευσύνοπτο “φιλμάκι πρόσφατης μνήμης” για την τελευταία διετία» :mrgreen: ) αλλά και γιατί η κρίση δανεισμού που ακολούθησε την κρίση χρέους αντιμετωπίζεται με μια πολιτική «αφέλεια» ( τα εισαγωγικά στην «αφέλεια» τα εξήγησε επαρκώς ο παπούλης στο προηγούμενο σχόλιο του) άκρως επικίνδυνη ή τουλάχιστον το ίδιο επικίνδυνη με εκείνη την περίοδο που σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των κυβερνόντων θα βγαίναμε στις αγορές (δλδ η χώρα θα ανακτούσε την οικονομική και πολιτική της ανεξαρτησία- σύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση ) αρχές του 12.

  Αντιθέτως , όχι μόνο δεν επαληθευτήκαν οι προβλέψεις τους (γεγονός που είχε άμεση κοινωνική επίπτωση )αλλά το τραγικό είναι ότι βλέπουμε τους ίδιους πολιτικούς παράγοντες σήμερα να πανηγυρίζουν γιατί η χώρα μας θα μπει για πάρα πολύ καιρό σε ένα περίεργο όσο και αδιαφανή πτωχευτικό μηχανισμό του οποίου τα αποτελέσματα ουδείς γνωρίζει !
  Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι λέμε και πρέπει να ξεκουμπιστούν …από χθες – και αυτήν την επικινδυνότητα είναι που προσπαθούμε να αναδείξουμε

  καληνύχτα

 22. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  …καληνύχτα λέμε … 😉

 23. Ο/Η Propator λέει:

  Οχι, δεν καταλαβαμε Παπουλη.

  «Το ΜΟΝΟ που τους ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσουν ένα ακόμα οικόπεδο με ήλιο , αέρα , νερά , λιγνίτες και άλλα καλούδια με κόστος ελάχιστο και με πανωπροίκι ένα καθημαγμένο εργατικό δυναμικό έτοιμο να πουλήσει και τα παιδιά του για ένα κομμάτι ψωμί.»

  Οριστε κυριες και κυριοι το οργιωδες σεναριο της συνομωσιας των …ξενων εναντιον της Ελλαδας: αυτη η σεναριολογια που προβαλει συσωμος η αριστερα και η λαϊκη δεξια και που βρισκει ανταποκριση στις λαϊκες ψυχες: «…να πουλήσει και τα παιδιά του για ένα κομμάτι ψωμί.» !!!

  Χεστηκανε Παπουλη οι …»συνομωτες» για τους Ελληνοπαιδες, χεστηκανε για ..»το εργατικο μας δυναμικο». Ποιο «εργατικο δυναμικο» ρε Παπουλη, σουστριψε εντελως? Τι παραγουμε ρε γαμω τη τρελα μου και δεν το ξερω? Λουμίνια για καντηλιθρες και ζελατινες για τα (παλια) διπλωματα οδηγησης παραγουμε. Α, και τιποτα μαντολατα, λουκουμια, χαλβαδες, τριγωνα πανοραματος και τετοια. Το ελληνικο λαδι ηδη το κανουμε εισαγωγη απο την Γερμανια -αν τοχεις υπ’οψιν σου-, για ποιο λογο να συνομωτησουνε λοιπον?
  Δεν εχεις παρει χαμπαρι οτι αυτη η περιφημη η περιφημη ισλαμικη ανοιξη δεν ειναι τιποτε αλλο απο απο την απαντηση της δυσης στην Κινα ανοιγοντας διπλα μας αγορες με μεγαλο φτηνο εργατικο δυναμικο? Εσυ τι λες, ξαφνικα να τους τσιμπισε το αδραχτι της δημοκρατιας με τη μεση ανατολη και τη βορειο Αφρικη?

  Και βαζεις του …»τροϊκανους» (εννοεις τους δανειστες της χωρας) μαζι με τους «λουστρους» (πολικο προσωπικο). Σου ‘χω πει οτι οταν αναφερεις τη λεξη «λουστροι» να την διατυπωνεις ως εξης: «Οι βαλκανιοι ορθοδοξοι λουστροι που ειναι εκλεγμενοι με δημοκρατικες διαδικασιες απο μια κοινωνια που τα χαρακτηριζει η εντιμοτητα και ο πολιτισμός, ειναι εργατικη και αγαπαει την αξιοκρατια»!

 24. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  τριγωνα πανοραματος .
  ——————————–

 25. Ο/Η kapetanios λέει:

  (ε μα πως! οι φίλοι μας οι γερμανοί «‘Εύρηκαν» οτι μπορούμε να παράξουμε και μάλιστα στα γρήγορα 125δις ευρά. Και οι μισθοί πείνας η εξαθλίωση και η ανεργία δεν είναι μόνο εργαλεία μείωσης του εργατικού κόστους. Ήταν ,είναι και θα είναι κυρίως πολιτικά εργαλεία – ως προπάπους θα πρεπε να το γνωρίζεις )

 26. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη καλούτσικα πήγε , εκτίμησαν μεν το γεγονός ότι δεν τους πήγα σε εστιατόρια κοντά στο Άγαλμα του Κολοκοτρώνη και όντως μετά σε μια συνάντηση δήλωσαν δημόσια ότι «έγινε σε θετικό κλίμα» (μα καλά δεν παρακολουθείς ειδήσεις;;),
  αλλά (δε) και παρ’ολα αυτά το μάτι τους γυάλιζε και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να τους πείσω να πούνε καλά λόγια στους manager τους να συνεχίσουν τις επενδύσεις.
  Τέλος πάντων σήμερα θα πάω με ταξί (σαν το Τσάκα) μπας και πιάσει
  Σημειωτέον ότι έχουνε μαζί τους και έναν Σκανδιναυό που υποψιάζομαι ότι είναι ..κορτάκιας, είναι και ωραίο παιδί, και καλό είναι να μην το αφήνουνε πολύ ώρα μόνο του, γιατί την ώρα που του γυαλίζουνε τα παπούτσια (που λες και εσύ) αυτός έχει το νου του στις ..ωραίες παρουσίες. Δίκιο έχεις αυτοί στο τέλος θα μας ..τις αδερφές γυναίκες κόρες κλπ (σαν τους Τούρκους παλιά που έλεγε και ο Αλέφαντος).
  Με καταλαβαίνεις νομίζω , μη με ξαναρχίσεις με τα Αραμαϊκά 🙂 .

  Στο βραδυνό σχόλιό μου το μόνο που δεν …εμπεριείχε αραμαϊσμούς ήταν το ΥΓ, ήταν γενιότερη αναφορά στο πώς η κρίση μας αφορά και στο προσωπικό, μέσω παράθεσης ενός προσωπικού παραδείγματος. Άλλωστε cadit questio, όπως το είπε η Προγιαγιά (μεταξύ μας το πιθανότερο είναι είτσι όπως τόλεγε νάναι), μη το κάνουμε σαν τα post με τα μισόκλειστα σχόλια. 😉

  Για τα περί ουσίας του Καπετάνιου κυρίως αλλά και τα δικά σου, μάλλον αργότερα, απλώς δείτε ότι πιθανόν η ευχή για «να ξεκουμπιστούν» (ολοσούμπιτοι οι ..φαύλοι) , όπως και να βαρέσουμε κανόνι να είναι θέμα προηγούμενο.
  Πώς το λέμε στην καθομιλουμένη;; «Μπορεί και να κομίζουμε γλαύκα» (οι γλάυκες;;, τα λατινικά πάντα με μπέρδευαν)
  Δηλαδή όταν και αν (που δεν το πολυπιστεύω) συγκροτηθεί μέτωπο περί αυτά το ζήτημα να είναι άλλο (το ..διακύβευμα).
  Απλώς λέω (κάτι που τουλάχιστον οι 2 σας , αλλά και οι άλλοι εδώ μέσα το κατέχουν) ότι το «ποιο είναι ζήτημα της περιόδου» δεν καθορίζεται ΜΟΝΟΝ …αντικειμενικά, αλλά και …υποκειμενικά ήτοι χρειάζεται να ..ειρείζονται (χο χο) , όχι εν παρόδω , αλλά από την αρχή, όλες οι φάσεις του προτεινόμενου σεναρίου μπας και σε καμιά στροφή δούμε ότι δεν θα κρατήσει.
  Και επίσης λάβετε υπόψιν το ότι είμαστε σε πολύυυ αρχική φάση ..πολιτικοινωνικώς αν το δούμε, αφού δεν συζητάμε μόνο για το τι θα κάνουμε, αλλά και για το ποιοί είμαστε εμείς που θα το κάνουμε και για ποιους (άνω τελεία) , ακριβώς όμως.
  Αρα να και η αξία της βιωματικής προσέγγισης.
  Άειντε καλήμέρα (και άειντε καλά που λένε και στη ..Συμπρωτεύουσα) , πάω να βρω κανά ταξί τώρα

 27. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Δυο χρονια τωρα γεματα υποσχεσεις που δεν πραγματοποιηθηκαν ποτε, δυο χρονια τωρα στοχοι που μπηκαν και δε πλησιαστηκαν καν, δυο χρονια τωρα μοναδικα φαρμακα που θα εσωναν τον ασθενη κι αντι γι’ αυτο τον βυθιζαν σε βαθυτερο κωμα. Δυο χρονια τωρα η καλυτερη και πιο πετυχημενη κυβερνηση στο ξεθεμελιωμα της κοινωνιας, στη εξαθλιωση μεγαλων κομματιων του πληθυσμου, συνεχιζει να βρισκει τυπους που την υπερασπιζονται. Ε, πλεον δε φτανει η ανοησια για να εξηγησει την υπερασπιση σιγουρα υπαρχει και κατι πιο υλικο που τρεφει αυτον το στρατο των λουστρων.

 28. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  «Λούστροι», @Χρηστάκη

  (αν, βέβαια, εννοείς
  -όπως προκύπτει απ το σχόλιό σου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις-
  όσους έχουν το…»θράσος» να μην συμμερίζονται τις…καταγγελίες σου)

  και δη «λούστροι» με δεξιότητες πιστοποιημένες («αξιολογημένες»)απ το ίδιο τους το (πολιτικό) σινάφι,
  -εξ ου και γι αυτούς δεν προκύπτει «κάτι υλικΌ» -μεροκαματάκι δλδ- που τους τρέφει-,
  είναι όσοι, επιμένουν και να σκέφτονται και να διατυπώνουν και δημόσια τις σκέψεις τους, με τρόπο που αν οι συμπολίτες μας είχαν ποτέ την ατυχία να τις δουν να περνούν στην πράξη
  (αλλά ευτυχώς ΔΕΝ είναι κορόϊδα και μεριμνούν ώστε κάτι τέτοιο να μην συμβεί ποτέ)
  τότε θα είχαν μια απτή-απτότατη αίσθηση περί του τί ακριβώς είναι η εξαθλίωση και τί όχι…

  Όσο για την ανοησία (την πολιτική, πάντα), που είναι «ασθένεια» χρόνια & εκφυλιστική
  -ως καλώς γνωρίζεις-
  ενδημεί σε πολύ-πολύ συγκεκριμένα τμήματα της πολιτικής τοπογραφίας, τόσο που κάποιοι κακεντρεχείς, μιλούν πια ανθυπομειδιώντας για τα τμήματα αυτά, χρησιμοποιώντας το προσωνύμιο «η παλαβή (εννοώντας, ανόητη) Αριστερά»

 29. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Βαγγελακη δε σε παιζω, κοιτα να βρεις αλλου για να τα πεις. Α και δωσε απαντησεις σε αυτα που σου καταμαρτυρουν οι ανωθεν συσχολιαστες, μη κανεις το παγωνι.
  Υ.Γ. Θα ηταν περιεργο να μην επασχες απο Πασχω. Απλα επιβεβαιωνεις το κανονα.

 30. Ο/Η papoylis λέει:

  Πράγματι Πατέρα

  δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα 🙂

  δες λίγο : 1 εκ άνεργοι , μισό εκ και βάλε σε «ειδικές» μορφές εργασίας , εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπαγγελματίες – αυταπασχολούμενοι με ελάχιστη δραστηριότητα , το μισό δημόσιο τα ξύνει και παρόλα αυτά προκύπτει ένα ΑΕΠ πάνω από τα 210 δις ( για φέτος μάλλον ) και άσε κατά μέρος τη παραοικονομία που όσο πάει θα διογκώνεται.
  Οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 40% ( μην έρθει εδώ κανένας εξυπνάκιας να πανηγυρίσει .. οι λόγοι είναι γνωστοί και εύκολα ερμηνευόμενοι ) , αλλά στις γειτονιές κάθε επόμενο μαγαζάκι ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ή σύντομα θα κλείσει .

  Όταν λοιπόν το ζητούμενο ΔΕΝ θα είναι τρίγωνα πανοράματος , αλλά η συστηματική απομύζηση υπεραξίας με μισθούς πείνας από ένα εργατικό δυναμικό καθημαγμένο , με συγκέντρωση κεφαλαίων και ξεπουλήματα πόρων , θα έρθεις προφανώς να το συζητήσουμε πάλι , αλλά τότε μαζί με το κηδεμόνα σου.

  Τι ευκολία που είναι για μερικούς – μερικούς να χαρακτηρίζουν κάθε άποψη που ΔΕΝ βολεύει ως συνομωσιολογία … 🙂

  Πόσο δηλαδή πρέπει να φτάσει η ανεργία για να το καταλάβουν ;;; στο 40 ή το 50 % ;;;;

  Πατέρα
  Να πούμε στη Προγιαγιά να σου στείλει τρίγωνα πανοράματος να καθαρίσουν τα λαιμά σου , γιατί στα τρίγωνα – κάλαντα φαλτσάρεις… 🙂

  Βαγγέλη

  Να ψάξω και εγώ στα κιτάπια για δικά σου σχόλια παλαιά , γιατί στο Κάπταιν ΔΕΝ απαντάς…. !
  Κατά τα λοιπά βλέπω ότι το ΕΣΧΑΤΟ «επιχείρημα» που έχει απομείνει στους θριαμβολόγους της 21 Ιουλίου είναι το «περί του τί ακριβώς είναι η εξαθλίωση και τί όχι…» .

  Αναγνώστα

  απόψε να τους πας τους ..ξένους στο Ζεφύρι και να τους αμολύσεις εκεί να κάνουνε μεταπτυχιακό. Αν δε τους γαμήσουν οι γύφτοι να πάνε να ανάψουν μετά κανένα κεράκι στην Αγία Φιλοθέη.

 31. Ο/Η nikiplos λέει:

  Καλησπέρα…
  πολύ ωραίες αναλύσεις…
  Για το πόσο ενδιαφέροντες είμαστε θα έλεγα ασμένως ότι συμφωνώ με τον προπάτορα… Εντούτοις υπάρχουν ακόμη ενδιαφέροντα φιλέτα στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο πριν τη μαγαρίσουμε εμείς με την αντιπαρροχή, στο τμήμα που ανέπτυξαν οι Ιταλοί…

  Να προσθέσω ότι μου κάνει εντύπωση που ακόμη στις διάφορες συζητήσεις παίζει το «κούρεμα». Εφόσον πλέον το χρέος είναι κρατικό ως επι το πλείστον (ΕΚΤ-Κράτη-ΔΝΤ), δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Το πολύ πολύ να γίνει αναδιάρθρωση και να γλυτώσουμε ένα ποσοστό των 120δις. Εκτιμώ ότι δεν θα είναι πάνω από 30 ή 40 δις €. Βέβαια οι εδώ στιλβωτές και οι ΜΜΕ ψαλτάδες τους θα σπεύσουν να πανηγυρίσουν δεόντως και να ζητοκραυγάζουν με φε-ντ’αρτιφίς, αλλά στην ουσία θα είναι μηδέν στο πηλίκον…

  Να σημειώσω, ότι κανένας μέχρις ώρας δεν μιλάει για το ιδιωτικό χρέος που κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι ισοσκελίζει το δημόσιο, και που με την πρώτη ευκαιρία (Proton Bank-ΑΣΠΙΣ-κλπ) θα το μετακυλίσουν στο δημόσιο στην μόνη ημικρατική ελληνική τράπεζα που θα επιβιώσει (και μάλλον θα είναι η Εθνική).

 32. Ο/Η Ενη λέει:

  Ετσι λοιπόν, αυτά τα δυο τελευταια χρόνια (εν μεσω μιας παγκοσμιας οικονομικης κρισης), «εκτελειτται» ενα σχέδιο διεθνές με «εκτελεστές» του εδω «λουστρους» για να «καταστραφει» η Ελλάδα δηλαδή το 2% του ΑΕΠ της ΕΕ με οφέλη ανυπολόγιστα στο διεθνες εκμεταλλευτικο καπιταλιστικό σύστημα.
  Δεν ειμαστε καλά. Αληθεια σε ποιο κράτος της Δυσης αυτά τα δυο τελευταια χρόνια δεν παρουσιάζονται ακριβώς τα ιδια φαινόμενα, μεγάλη ανεργία, υφεση, απολύσεις, επαχθη μέτρα λιτότητας και σε κάποια της ευρωζώνης μνημόνια;
  Η διαφορά με την Ελλάδα ειναι οτι εγινε τοις πασι γνωστό οτι εμεις ουτε υποδομή ενος σοβαρου κράτους με εναν παραγωγικό και αξι’οπιστο δημόσιο τομέα διαθέταμε, οπως ακόμη ειμαστε πρωταγωνιστές στη φοροδιαφυγή. Αυτα τα δύο πολύ σοβαρά προβλήματα μας τονίζουν συνεχώς και οι Τροικανοι.
  Η εξηγηση εχει χιλιοειπωθεί, οτι ενα πελατειακό συνεχές και αδιάλειπτο κράτος που αντί να αναπτύσσει ενα κοινωνικό κράτος ανέπτυσσε συντεχνίες που εγιναν ισχυρότατες με τη συνέργεια των κομματων εξουσίας ολων των κυβερνήσεων. Και με διαφορετικό στόχο, απο μεν τις συντηρητικές δυνάμεις η διαιώνιση του επι δεκαετίες κράτους της Δεξιας, απο δε το ΠΑΣΟΚ με την «ουτοπία» του εκδημοκρατισμου της κοινωνίας δηλαδή ενα ρωμαλέο συνδικαλιστικό κίνημα που θα υπεραπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και μια ανεπτυγμένη περιφερειακή αυτοδιοίκηση για τη διάχυση της εξουσίας.
  Απέτυχαν ολα, οπως αποδεικνύετα. Οταν λοιπόν ερχεται μια νεα αντίληψη κρατικης πολιτικης απο μια κυβέρνηση που αποφάσισε να τελειώνουμε με το πελατειακό κράτος, (και μην αρχίσετε να λέτε οτι διορίσθηκαν δικοί τους την τελευταία διετία ανευ ΑΣΕΠ διότι δεν εχει συμβεί και αν εχει συμβεί ειναι μέγα λάθος και να επανορθωθει).
  εχει ξεσηκωθει το σύμπαν να μην αλλάξει τίποτα.
  Ε, αν δεν αλλάξουμε εμεις η καταστροφολογία συνεχώς θα εχει πεδίο δόξης λαμπρον ειτε εγχωρίως ειτε διεθνως.
  Δεν υπάρχει κανείς στο διεθνές πολιτικό στερέωμα που να μην εχει αντιληφθεί οτι το πτρόβλημα της Ελλάδας ειναι ενδογενές με χαρακτηριστικά τα εξης.
  Διογκωμένο δημόσιο τομέα, εκτεταμένη φοροδιαφυγή, παραοικονομία, παρασιττισμό μιας μεγάλης μεριδας του ιδιωτικου τομέα στις σχέσεις του με το κράτος.

 33. Ο/Η Ενη λέει:

  «Σου ‘χω πει οτι οταν αναφερεις τη λεξη “λουστροι” να την διατυπωνεις ως εξης: “Οι βαλκανιοι ορθοδοξοι λουστροι που ειναι εκλεγμενοι με δημοκρατικες διαδικασιες απο μια κοινωνια που τα χαρακτηριζει η εντιμοτητα και ο πολιτισμός, ειναι εργατικη και αγαπαει την αξιοκρατια»

  Επιγραμματικά τα ειπε και ο Προπάτωρ πιο πάνω.

 34. Ο/Η papoylis λέει:

  Κα Ένη

  Πράγματι 🙂

  Το ίδιο ακριβώς σενάριο έχει εξελιχθεί και ..τελεσφορήσει ΗΔΗ στην Ισπανία ( πρώτη διδάξασα ) – Ιρλανδία ( δις ) – Ουγγαρία , Λεττονία , Ρουμανία και Ποστογαλία.

  Εμείς εδώ έχουμε όμως μια ….ιδιαιτερότητα ( που στη πραγματικότητα είναι κοινή με ένα σωρό άλλες χώρες στην Ευρώπη ) :

  Ότι υπήρχε μια στοιχειώδης ασφάλεια στα εργασιακά δικαιώματα , ως άλλοθι για να αλωνίζουν οι αφεντικοί και οι πολιτικάντες , για να ξεσπαθώνουν οι Τράπεζες ανοίγωντας τις πιστωτικές ευκολίες μέχρι και με δάνεια Αγ. Βαλεντίνου , για να ξεθεμελιώνεται συστηματικά ο παραγωγικός ιστός της οικονομίας με στροφή στις …υπηρεσίες , αφού ΔΕΝ βόλευε αλλιώς ( άραγε ποιούς ;;; ) στο διεθνή καταμερισμό εργασίας , που επέλεξε τη Κίνα , την Ινδία και το Βιετνάμ .

  Έρχονται τώρα οι πεφωτισμένοι ΛΟΥΣΤΡΟΙ μαζί με τους τροϊκανούς για να επιβάλλουν το «αυτονόητο» . Έχουν αποτύχει σε ΚΑΘΕ πρόβλεψη και ΚΑΘΕ μέτρο που πήραν , εξακολουθητικά από πέρσι την άνοιξη. Αναθεώρησαν τους ΣΤΟΧΟΥΣ του μουνιμονίου τρις και μετά μας έφεραν το ….μεσοπρόθεσμο , που πήγε κατά διαβόλου με τη συμφωνία της 21 / 07 . Από εκείνη τη μέρα μέχρι σήμερα οι τότε θριαμβολόγοι άλλαξαν , έκοψαν , έρραψαν ό,τι μέτρο μπορούσαν να φανταστούν και πάλι το ευγενές τους άθλημα ( κάτι σαν κρίκετ με μπάλλες τα κεφάλια των πολιτών , ΔΕΝ βγαίνει. και όχι μόνο αυτό : η διεθνής κατάσταση πηγαίνει σταθερά ενάντια στις προβλέψεις τους , επιδεινώνεται και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το δικό μας πρόβλημα.

  Επομένως είτε οι λούστροι και οι τροϊκανοί είναι ΗΛΙΘΙΟΙ , είτε έχουν πράγματι σχέδιο , όπως το περιγράφω στο σχετικό μου σχόλιο.

  Στο καίριο ζήτημα που θέτει το ποστ ( ΕΦΚ ) το δίλημμα είναι προφανές…!

  Το λέω και στο δικό μου σχόλιο κα Ένη μου.
  Η Ψωροκώσταινα είναι μικρό κομμάτι , αλλά τυχαίνει αυτή τη περίοδο να λειτουργεί ως ..τάκος για όλο το φορτίο ;). Αν τσακίσει ο τάκος περιμένει η κατηφόρα και πιθανόν ο γκρεμός για ΟΛΟ το φορτίο. Όταν εξασφαλίσουν ( αν το καταφέρουν ) ότι το φορτίο είναι ασφαλές , ακόμα κι αν «κάτσει» ο τάκος , αυτό που θα απομείνει εδώ θα είναι το κλωτσοσκούφι δύο τριών συμμοριών και των τοπικών του γκαουλάιτερς. παράλληλα , αυτή τη περίοδο και αναμενομένου του μικρού κουρέματος ( 21% ) έχουν αυξηθεί οι πράξεις στη δευτερογενή , όπου ομόλογο προς κούρεμα πωλείται στο 40% της αξίας του. Οι χετζφάντηδες που τώρα παίζουν , θα ενταχθούν στο κούρεμα και θα διπλασιάσουν τα κεφάλαια τους. Δεν θα έπρεπε μάλιστα να εκπλαγεί ο ιστορικός του μέλλοντος , αν θα βρει ανάμεσα στους τώρα αγοραστές ομολόγων και μερικά ετειρικά ( όνομα και πράμα ) σχήματα , μπροστέλλες , για πρόσωπα γνωστα παρ’ ημίν , που τώρα κόπτονται και σφάζονται για τη …σοσιαλδημοκρατική μεταρρύθμιση. Ένα καλό μεροκαματάκι δεν είναι ποτέ για πέταμα 😉

  Όλα τα άλλα που μου λέτε , τα επαναλαμβάνουν γιωργάπηδες , πεταλωτήδες , μούσιαλοι και πάσχοι επί διετία , επειδή γνωρίζουν ότι απέναντι τους είναι βαλκάνιοι νοικοκυραίοι – πρώην κατσαπλιάδες που τσιμπάνε με ψεύτικες ελπίδες και τρομοκρατούνται με το παραμικρό ( όχι εσείς φυσικά… ) . Νοικοκυραίοι που θα μείνουν άπρακτοι ακόμα και όταν θα τους ξεβρακώνουν ή ακόμα και θα ευλογούν το ..σοσιαλδημοκράτη δήμιο τους 😉

 35. Ο/Η papoylis λέει:

  Νίκιπλε

  ακόμα και μόνο τα λιγνιτικά αποθέματα και τα νερά της ΔΕΗ να βάλεις είναι μια καλή αρπαχτή , σχεδόν τζάμπα , για τους ενδιαφερόμενους. Δίκτυα , δημόσια γη , πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου , ορυκτά διάφορα , φυσικοί πόροι ( ήλιος , αέρας ) είναι η προίκα της πτωχής πλην τιμίας νεάνιδος και μη την υποτιμάς καθόλου.

  Το δε εργατικό μας δυναμικό ( για να απαντήσω και στο πατέρα ) προφανώς καλύτερο , με περισσότερες δεξιότητες , γνώσεις , εμπειρία , από αυτό της Β. Αφρικής )

  Δεν είμαστε και εντελώς του πεταματού αγαπητέ…;)

  Για το ιδιωτικό χρέος τα πράγματα είναι απλά… όσο ηύφεση και η ανεργία καλπάζουν , όσο θα απολύωνται εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα τα επισφαλή θα αυξάνουν συνεχώς , οι καταθέσεις ιδιωτών ( και ως ποσοστό του ΑΕΠ – αποταμίευση ) θα εμιώνονται και τελικά τη διάσωση των golden boys θα αναλάβει το δημόσιο , που θα φορτωθεί με νέα χρέη . Αμφιβάλλω αν ως όχημα θα χρησιμοποιηθεί η ΕΤΕ , αφού δεν βολεύει η τρέχουσα μετοχική της σύνθεση .

  Παρεπιφτού : ο κος Ασπις Ψωμιάδης με τα 500 εκ πλαστή εγγυητική μπήκε μέσα μετά από 1 χρόνο και για άλλους λόγους. Ο ανφανγκατές Λ.Λαυρεντιάδης θα επιστρέψει το ποσό των 51 εκ στη PROTON και όλα θα πάνε καλά…. ( κυρία Ένη μου 😉 )

 36. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  αρα … Τι ..προτεινεις παπουλη;

 37. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  ο κος Ασπις Ψωμιάδης με τα 500 εκ πλαστή εγγυητική μπήκε μέσα μετά από 1 χρόνο και για άλλους λόγους
  ωχ .. τι μου τον ανεφερες αυτονανε… Χαλαστηκα

 38. Ο/Η papoylis λέει:

  έπαιξες πυραμίδα ορέ Βάμπιρα 😉 🙂

 39. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  «Εχουμε διογκωμενο δημοσιο τομεα» μονιμο ασμα των «υπευθυνων» πολιτων. Ερωτηση, δηλαδη κατι σκανδιναβοι και κατι αλλοι βορειοι που εχουν μεγαλυτερο δημοσιο σε ποσοστο εργαζομενων και μεγαλυτερες δαπανες για το δημοσιο τους τι εχουν? υπερτεραστιοδιογκωμενοανυπερβληταμεγαλο δημοσιο? Δεν αλλαζει και το ρεπερτοριο ρε γμτ.

 40. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  ασφαλεια Ζωής ειχα κανει .. Αλλά οχι στου Ψωμιαδη ..Σε τραπεζα ..Αλά (επι επαρατου ) την εταιρεια απορροφησε εξαγορασε ο ..Ψωμιαδης) Δεν ειχα τοτε τον Σοφό Αναγνωστη να με συμβουλευιε .. Γι αυτο λέω .. Επειγει η ανασυσταση του ΙΘΙ
  .(ασε εντωμεταξυ παλι μου την επεσε εκεινο το βλαμενο…ξανακυλησε)

 41. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  @Παπς, λες κάπου
  «….Βαγγέλη
  Να ψάξω και εγώ στα κιτάπια για δικά σου σχόλια παλαιά , γιατί στο… Κάπταιν ΔΕΝ απαντάς…. !..»
  Και συνεχίζεις
  «…Κατά τα λοιπά βλέπω ότι το ΕΣΧΑΤΟ “επιχείρημα” που έχει απομείνει στους θριαμβολόγους της 21 Ιουλίου είναι το “περί του τί ακριβώς είναι η εξαθλίωση και τί όχι…” .
  ————————
  Παρενθετικά:
  @Χρήστε Κ.
  -δεν περίμενα, βλέπεις, ότι το υποκοριστικό που χρησιμοποίησα θα διήγειρε τόσο άμεσα τα ανακλαστικά της σοβαροφάνειάς σου, ας είναι…-
  καλύτερα να μην το κουράζουμε οι δυό μας.
  Αλλού & άλλοτε φαίνεται εν τέλει πως ζούμε ή ζήσαμε, άλλη γλώσσα μιλάμε, & γι’ άλλα γούστα λαχταράει του καθενός μας η ψυχούλα, χώρια που όπως και να το δεις, σε άλλους θεούς πιστεύουμε, οπότε…).
  ————————–

  Ανάτρεξα κι εγώ που λες @Παπς, στο τί συνέβαινε και τί λεγόταν εκεί, στην Κ.(αλύβα) στις 2 του Μάη του 2010, εκεί που ο @κάπτεν μας δείχνει
  (πριν καν, θυμίζω, προκύψει ο πρώτος-πρώτος ατελής μηχανισμός διάσωσής μας)

  Να δω ρε παιδί μου κι εγώ με τα ίδια μου τα ματάκια,
  (ο πολιτικά «αόμματος» & αφελής)
  ποιό ήταν στ αλήθεια εκείνο το μνημειώδες «point» του @καπετάνιου

  (γειά σου κάπτεν, καλό σου κουράγιο, όπως και όλων μας, δλδ, με τα ζόρια που περιμένουν)

  που το παρέκαμψα αναπάντητο.
  Δολίως, αλλά μάλλον φρονίμως ποιών, «πονηρά» ελπίζοντας -ο ανόητος-
  να περάσει στο ντούκου.
  Αφού
  (φαίνεται να ισχυρίζεσαι ότι)
  αποτελεί το ύστατο, το εξ ορισμού αμάχητο τεκμήριο περί του πόσο
  «αλλού γι αλλού κι απάνω τούρλα» είμαστε όλοι εμείς
  οι «θριαμβολόγοι -που λες κι εσύ- της 21ης Ιουλίου».

  Και πόσο ελάχιστα ανθεκτικό στους καιρούς αποδείχτηκε συμπούρμπουλο το σκεπτικό μας
  (αν φυσικά έχουμε κάτι τέτοιο, πράγμα το οποίο από το ύφος αλλά και το γράμμα των σχολίων σου, προκύπτει ότι δεν μας βρίσκεται ούτε καν σε ποσότητες δειγματοληψίας).

  Και τί βρήκα, λες, παππουλή μου; (κατά Ρίτσο ο τονισμός, σου θυμίζω)

  Σωστή ή λαθεμένη,
  (όπως & όσο ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΤΕ)
  μια πιστή αναπαραγωγή-σύνοψη αυτών ακριβώς που λέω και σήμερα:

  Ιδού, τα, λοιπόν,
  *χύμα,
  *τσουβαλάτα εκ πιστής μεταφοράς (κόπυ πέϊστ γαρ) και κυρίως
  *ΖΩΝΤΑΝΑ & ΝΑ ΣΑΛΕΥΟΥΝ,
  15 με 16 ολόκληρους μήνες ΜΕΤΑ, (2 Μάη του 2010 – Οκτώβρης του 2011).
  Και τί μήνες, αλήθεια….
  Απ τους πιο πυκνούς των 2 αιώνων της σύγχρονης ζωής μας:

  «@κπτ: Προσπάθησα με τρόπο να πω, πως από δύο σημερινές
  (ΣΣ: 1 ή 2 του Μάη, 2010)
  “λεπτομερειούλες”, προκύπτει πως τελικά, μέχρι ΚΑΙ το 2013, θα βρισκόμαστε υπό ένα καθεστώς “οιονεί εγγυημένης από την ευρωζώνη ρευστότητας”:
  (σσ: επαναλαμβάνω ότι αυτά λέγονται 2 του Μάη του 2010)
  α) το γεγονός ότι “ανεπαισθήτως” για πρώτη φορά σήμερα, μπήκε και το 2014 στο λογαριασμό

  (άρα παρατάθηκε σχεδόν σιωπηρά για ένα χρόνο ημερολογιακό, ο χρόνος σταδιακής μείωσης των ελλειμμάτων, ενώ για επίσης πρώτη φορά, ο ΠΑΠΑΚ, στις ετήσιες μειώσεις ελλειμμάτων, έβαζε μέσα και την εικαζόμενη ύφεση, και οι χαζοσυνάδελφοί μου τάπαιξαν, γιατί το άθροισμα τους έβγαινε παραπάνω! Τρόμαξε να τους το εξηγήσει μετά!),

  και
  β)επίσης για πρώτη φορά σήμερα, αναγγέλθηκε η δημιουργία αυτού του
  “Ταμείου Αποθεμάτων για την Προστασία της ρευστότητας του Τραπεζικού συστήματος” πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστο αυτή η μεταβλητή, αποκολλάται τουλάχιστο από τις συνέπειες του ενδεχόμενου κάποιας πχ. απόκλισης σε κάποιο τρίμηνο από τους στόχους του προγράμματος!
  Για πρώτη φορά από το Φλεβάρη, γίνεται σαφές πως η ΕΕ αντιμετωπίζει πια το πρόβλημα en bloc, και τη μάχη του ευρώ, δεν θα τη δώσει πια στα υψίπεδα της ενδεχόμενης επέκτασης του προβλήματος σε Ιβηρική, αλλά επιδιώκει να το προλάβει εδώ, στους ελληνικούς “Φιλίππους”!
  Κατά τα άλλα, σύμφωνοι στο ότι αν η Κυβέρνηση δεν έβλεπε τουλάχιστο 50+1% να τη βγάλει μέχρι τέλους, δεν έπρεπε να προχωρήσει στο δρόμο αυτό.
  Αλλά το επόμενο βήμα με φορσέ αναδιαπραγμάτευση
  (σσ: εννοείται φυσικά η μονομερής)
  του χρέους

  (ψάξε να βρεις τις συνέπειες εντός ΕΕ…
  Σκέψου πόσο τραγικά μόνοι στον πάτο θα μέναμε, αν μας αφαιρούσες
  *την βαλκανική σχετική υπεροχή, &
  *το ευρωπαϊκο σχετικό μας αβάντζο),

  εκτιμάται σαν τόσο καταστροφικό, που νομίζω (!) πως οι του ΠΑΣΟΚ, θα επέλεγαν
  (και ορθότατα!)
  στην περίπτωση αυτή, την πρόκληση χάους με παραίτηση της Κυβέρνησης!
  Δλδ. τουλάχιστο να τρέχουν και οι άλλοι!
  Εκτιμάται, νομίζω, πως περισσότερες ελπίδες θα δημιουργούσε ακόμα και αυτό!….»

  Αυτό ήταν λοιπόν το…αναπάντητο.
  Απορία:
  εκτιμάς ότι αν έλεγα ακριβώς αυτά τα πράγματα σήμερα, θα είχε κανείς να μου αντιπαρατάξει το οτιδήποτε;
  Θα χαιρόμουν (διασκέδαζα) να το ακούσω…

 42. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Papoylis says:
  «αυτή τη περίοδο και αναμενομένου του μικρού κουρέματος ( 21% ) έχουν αυξηθεί οι πράξεις στη δευτερογενή , όπου ομόλογο προς κούρεμα πωλείται στο 40% της αξίας του. Οι χετζφάντηδες που τώρα παίζουν , θα ενταχθούν στο κούρεμα και θα διπλασιάσουν τα κεφάλαια τους.»

  » Όπως αναφέρει στο σχετικό άρθρο του, «αφότου ορισμένοι επενδυτές «χτύπησαν φλέβα χρυσού» στοιχηματίζοντας κατά των ευρωπαϊκών τραπεζών, πολλοί έχουν στρέψει την προσοχή τους στο «καυτό», αλλά και επικίνδυνο trade της ώρας: στην αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων που, σύμφωνα με traders, αλλάζουν χέρια στην τιμή των 36 σεντς για κάθε ευρώ ονομαστικής αξίας.
  ……Στο πλαίσιο της συμφωνίας που πέτυχε η Ελλάδα τον Ιούλιο με τις τράπεζες, στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης της Ευρώπης, ένα σημαντικό ποσοστό των υφιστάμενων ομολόγων αναμένεται να μετακυλιστεί σε νέα, πιο μακροπρόθεσμης λήξης, ομόλογα τα οποία θα μπορούσαν να αποτιμηθούν σε άνω των 70 σεντς ανά ευρώ. ………
  ..Η δημοφιλία αυτού του trade -τονίζεται στο άρθρο- αποτελεί απλώς την πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η προσεκτικά δομημένη ανταλλαγή ομολόγων στην οποία συμφώνησαν η Ελλάδα και οι ιδιώτες πιστωτές της μπορεί να είναι μια πολύ πιο γλυκιά συμφωνία για τους επενδυτές παρά για τους φορολογουμένους.

  «Όλοι γνωρίζουμε πως αυτή ήταν μια καλή συμφωνία για τις τράπεζες», δήλωσε ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος κ. Otmar Issing, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Δεν θα βοηθήσει καθόλου την Ελλάδα».

  Σύμφωνα με πηγή που έχει άμεση γνώση του θέματος της ανταλλαγής των ομολόγων, περίπου το 30% των επενδυτών που αναμένεται να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή αγόρασε τα ομόλογά του μετά την 21η Ιουλίου………..
  …Το γεγονός ότι η συμφωνία είναι ευνοϊκή για τις τράπεζες, βεβαίως, δεν θα πρέπει να εκπλήσσει.
  Η Ελλάδα είχε μικρή «συμμετοχή» στον καθορισμό των όρων της συμφωνίας, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό καθορίστηκαν από τους εκπροσώπους του IIF, πρόεδρος του οποίου είναι ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Josef Ackermann. »
  http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/659656/Article.aspx

  Το άρθρο είναι του ….Λιακόπουλου!
  Όλοι αυτοί δεν ..υπάρχουν!
  Παπούλη, είσαι συνομωσιολόγος ..ολκής!

 43. Ο/Η Ενη λέει:

  Tωρα το παράδειγμα Λαυρεντιάδη τι μου το λες εμένα, δεν ειναι και αυτό το ιδιο σύμπτωμα, ασε που δεν ξέρω εγω τουλάχιστον την εκβαση του θέματος. Εσυ πιθανολογεις η ο,τι λενε τα ΜΜΕ; τα οποια παρεμπιπτόντως τελευταί τα εχουν ντιπ παίξει το τι αλληλοσυγκρουμένα μας «προσφέρουν» και «πιθαναλογούμενα» ειναι αλλο πράμα. Το ενα λέει το ενα και το αλλο εντελώς το αντίθετο, σε ειδησεογραφικό επίπεδο οχι εκφραση γνώμης. Ασε. Φαίνεται οτι παραχρωστάνε και τα δάνεια δεν πέφτουν με την ευκολία του παρελθόντος, οταν λέμε παρασιτισμό τι εννοουμε;
  Ολα αυτά ακριβως τα φαινόμενα, Ψωμιάδη, Λαυρεντιάδη, κολοκυθιαδη και παρόμοια, πράπει να τελευτήσουν.
  Ολα τα κράτη μπορουν να εχουν οσο δημόσιο τομέα χρειάζονται ο οποίος ομως θα ειναι παραγωγικός και οχι επιδοτούμενος απο τους φορολογούμενους για κάκιστες η και ανύπαρκτες υπηρεσίες. (αλλο σχόλιο παρεμφερές με το δικό σου Παπούλη).

 44. Ο/Η papoylis λέει:

  Βαγγέλη

  θα σε «διασκεδάσω λίγο αργότερα» μέχρι να αποκρυπτογραφήσω τα ..αραμαϊκά… 😉

  Κα Ένη

  Το ζήτημα είναι ότι οι Ψωμιαδηδες ( και ο ..τραπεζίτης και ο πουράτος ) μαζί με το λαυρεντιάδη ΕΙΝΑΙ το σύστημα. Αγκαλίτσα με τους καλούς λούστρους που κάνουν πως μας κυβερνούν πορεύτηκαν και θα πορευτούν στο μέλλον.

  Αυτά που λέτε είναι ευχολόγια… 🙂

 45. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  οι Ψωμιαδηδες ( και ο ..τραπεζίτης και ο πουράτος )
  μην τους αναφερεις ειπαμε.,.. Χαλιεμαι..

 46. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  … αν ο Αγαπούλας περάσει από κει δώστου φιλιά σταυρωτά…! 😆

  ( γιατί εμείς οι προοδευτικοί άνθρωποι δείχνουμε αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατουμένους…. )

 47. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάγγο … διαβάζω και ξαναδιαβάζω τα ..αραμαϊκά στα οποία παραπέμπεις και δε βλέπω κάτι από αυτά να επιβεβαιώνεται από τη …πικρή εμπειρία.

  Να σου προσθέσω μάλιστα και απόσπασμα έγκριτου αναλυτή λίγο παραπάνω στο ίδιο thread :

  «Μετά την διάσωση χωρίς οροφή ποσού, ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα (ακόμα και να υπήρχε πραγματικά το περιθώριο, που ΔΕΝ) να επιδιώξει με την συναίνεση της ευρωζώνης, βολιδοσκοπήσεις με πιστωτές της, έστω και μόνο για απλή επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους της.»

  Τέτοια έφοδο προς το τείχος της πραγματικότητας δεν αποτόλμησε αγαπητέ φίλε ούτε και ο Μπουντίενυ.. 🙂

 48. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  στον Τραπεζίτη να δεις φιλιά που θα δωσω.
  -ειναι κι ο αλλος ο Νομαρχης ε; Που θελει και συνταξη βουλευτη αν δεν τοξερες

 49. Ο/Η kapetanios λέει:

  παπς 🙂
  *
  Κι όμως Βαγγέλη ,
  τον καιρό εκείνο η αναδιάρθρωση του χρέους δεν ήταν μόνο δική μας πρόταση , ήταν και της Γερμανίας όπως μάθαμε αργότερα ( έχουμε συνηθίσει πλέον να τα μαθαίνουμε σε δεύτερο και σε τρίτο χρόνο και δεν μας εκπλήσσει πια) .

  Πρόταση η οποία απορρίφθηκε ΤΟΤΕ από τον γιωργάπη- είχε άλλα στο νου του το καμάρι μας .
  Παρ όλα αυτά θέλουμε δεν θέλουμε η Γερμανία θα μας χρεοκοπήσει κι αν αυτό δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητό απ όλους μας ακόμη και σήμερα κακό του κεφαλιού μας. Βλέπεις της δώσαμε όλο τον χρόνο να φτιάξει ένα δικής της έμπνευσης μηχανισμό πτώχευσης κρεατομηχανή για τις χώρες που θα πέφτουν στα χέρια του (και δεν ξέρω εάν πήρε τίποτε το αυτί σου, οι Financial Times Deutschland αναφέρουν ως ημερομηνία αδυναμίας πληρωμών την 15η Οκτωβρίου, μια ημέρα μετά την έγκριση του EFSF από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια )

  Ευάγγελε ,σύνελθε πριν να ναι αργά. Οι χώρες του νότου, με πρώτη την χώρα μας, ξεπουλιούνται – και είναι πολλά τα λεφτά μάστορι που παίζονται! Για την Ιταλία το κοντέρ ίσως φτάσει να γράψει μέχρι και 1,8 δις ευρά– αυτό κι αν λέγεται συσσώρευση κεφαλαίου.
  Βεβαίως εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι όπου να ναι θα σωθούμε 😉

 50. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  – 1,8*10^12, ήγουν 1,8 τρις € αγαπητέ… Και να σημειώσουμε οτι δεν είναι το ίδιο: η Ιταλία από Τοσκάνη και πάνω είναι πιό ανεπτυγμένη από τις βιομηχανικές περιοχές της Γερμανίας…

 51. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  επισης αυτοι οι γερμαναράδες περαν απο τα Τριγωνα Πανοραματος θέλουν να κλέψουν και τον Ηλιο ΜΑΣ

 52. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Τα παρακάτω αποτελούν χθεσινοβραδινές τοποθετήσεις των δύο τηλε-οπτικών φωστήρων του Μega και είναι αποτυπωμένες λέξη προς λέξη.
  Ο λόγος για την «εργασιακή εφεδρεία» και ο στόχος, φυσικά, η αντικυβερνητική προπαγάνδα, αν και το σπουδαιότερο δεν ήταν αυτό, αλλά η κυνικότητα αυτών των προκλητικών δημοσιολόγων !

  ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ : Δεν έχουν κάνει τίποτα με το Δημόσιο Τομέα και τις δημόσιες δαπάνες, δεν έχουν κλείσει οργανισμούς, δεν έχουν κλείσει επιχειρήσεις, δεν έχουν κλείσει φορείς, έχουν αφήσει χιλιάδες πράγματα να υπάρχουνε, δεν έχουνε κάνει τίποτα για τα θέματα τον περιορισμού των δημοσίων δαπανών, σε επίπεδο μισθολογικό, πέρα από την αρχική περικοπή των μισθών και των συντάξεων, αλλά δεν μπορείς να κόβεις συνέχεια μισθούς, θα πεινάσουν οι άνθρωποι, δεν θάχουν να φάνε μετά ! Πως θα γίνει αυτό το πράγμα, να κόβουμε μόνο μισθούς και συντάξεις…

  ΤΡΕΜΗ : ΜΑ δεν επιτυγχάνονται και οι δημοσιονομικοί στόχοι μ΄ αυτό τον τρόπο…

  ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ : Ακριβώς. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή, δεν τους πιστεύουν στην τρόϊκα και δεν βλέπουν τίποτα που να τους πείθει…
  …Εδώ και δύο χρόνια τους λέει η τρόϊκα – όχι η τρόϊκα η κοινή λογική τους το λέει – να κάτσουν να φτιάξουν ένα σοβαρό σχέδιο, να συζητήσουν, να διαπραγματευτούν με τους εργαζόμενους να τους βάλουν στο παιχνίδι, να πουν πως πρέπει να κόψουμε δαπάνες, ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνουμε απολύσεις, να κλείσουμε οργανισμούς, ν΄ αρχίσουν να κλείνουν οργανισμούς, ν΄ ασχοληθούν, σοβαρά, δυο χρόνια, με το θέμα.

  >>>Διαβάστε τη συνέχεια…
  Δύο χρόνια δεν ασχολούνται ! Κάνουν ό, τι μπορούν για να μην ασχοληθούν. Ανακάλυψαν τις μετατάξεις, μετά είπαν θα βάλουμε εισφορές, μετά θα πιάσουμε τη φοροδιαφυγή, τώρα βρήκανε την εφεδρεία, που πήραν από τη Νέα Δημοκρατία… Αυτό είναι, δεν ασχολούνται !
  ΤΡΕΜΗ : Γύρω – γύρω κινούνται περιμετρικά και δεν αντιμετωπίζουνε το πρόβλημα !
  πηγη
  http://logoplokies.blogspot.com/2011/10/blog-post.html

 53. Ο/Η kapetanios λέει:

  ουπς! σωστά μαυροπροβατή και καλημέρα
  Εάν υπάρχει ένα τρανό παράδειγμα σήμερα ,που να ξεσκεπάζει το ψεύδος και την υποκρισία αυτής της κυβέρνησης σχετικά με την «τιτάνια μάχη της με το έλλειμμα» το οποίο και εμφανίζει ως πανάκεια για κάθε νόσο και κάθε μαλακία , είναι η Ιταλία. Μια χώρα που το έλλειμμα της δεν ξεπερνά το 3-4% του ΑΕΠ .

 54. Ο/Η Ενη λέει:

  Ετσι εξηγειται λοιπόν που εκείνη η εγκριτος κυρία Γεωργαντα μας ειπε οτι ευρισκίμεθα υπο Γερμανικη κατοχή.
  Φυσικά παρέβλεψε την Ιταλία και τίς αλλες χώρες του έυρωπαικου Νότου. Λάθος της. Αν ηταν πιο κοντά στην πραγματικότητα θα «επεκτείνονταν» για να προιδεάσει και τους άλλους λαους.

 55. Ο/Η papoylis λέει:

  Κα Ένη

  αυτά που είπε ( στην επιτροπή της Βουλής ) η κα Γεωργαντά είναι ζήτημα αν τα καταλαβαίνει το 1% του πληθυσμού στην Ελλάδα. παρ’ όλα αυτά και βάση έχουν και ουσία. Γι αυτό και ο πρώην συνδικαλησταράς εφοριακός και νυν πρόθυμος βολευθείς ανέλαβε εργολαβικά να την υπονομεύσει με παρενοχλητικές βολές. Το προηγούμενο διάστημα ο καλός κυριούλης το έπαιζε διαμαρτυρόμενος και δυσαρεστημένος. παρόμοιες τακτικές ακολουθήθηκαν με κάθε ενοχλητικό «κουνούπι» όπως με τον αντιπρόεδρο του ΕΣ για το χαρτί των βιβλίων.

  Ακόμα πιό ουσιαστικά είναι αυτά που λέει ο Ν. Λογοθέτης , αλλά και πάλι μόνο το 1% του πληθυσμού μπορεί να τα κατανοήσει.

  Το βέβαιο είναι ότι το Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ ( διορισμένο από το …ΠΑΠΑΚΙ ) δεν λειτούργησε ποτέ για να μπορεί ο πρώην ( πλέον ) υπάλληλος του ΔΝΤ κος Γεωργίου , αφού εξασφάλισε και τη συνταξάρα του , να εξυπηρετήσει τους στόχους των γιωργάπηδων.

  Από όσα διάβασα και κατάλαβα είναι φανερό ότι το έλλειμμα φουσκώθηκε για το 2009 , αλλά αν δεν γίνει σοβαρή μελέτη είναι αδύνατον να εκτιμηθεί κατά πόσο… 😉

 56. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Αδερφέ μου @Παπς

  (Στον φίλο @καπετάνιο να πω απλώς ότι ΟΝΤΩΣ,

  -δεν είναι δα και κάτι κρυφό,
  όπως δεν είναι καθόλου κρυφή και η ειλικρινής μεταστροφή του, που ξεκίνησε απ το φθινόπωρο του 10, όταν έγινε σαφές στους πάντες, ότι κινδύνευε, κεντρικός εκφραστής & σύμβολο
  (θύμα τρομοκρατίας, ντε!) της CDU ο ίδιος, να φορτωθεί και προσωπικά αλλά και για την κυβέρνησή του, το στίγμα του ευρωσκεπτικιστή, και του εκποιητή του ηγετικού γερμανικού ρόλου στα ευρωπαϊκά πράγματα-

  ότι ο Σόϊμπλε, από πολύ-πολύ νωρίς την έψαχνε για το ξωπέταγμά μας από ευρώ -και φυσικά την ΕΕ, με τη μορφή της αναδιάρθρωσης!
  Πράγμα για το οποίο, για την αποτροπή του δηλαδή, όφειλε να παλαίψει με νύχια & δόντια, μέχρις εσχάτων, κάθε ελληνική κυβέρνηση, εκτός κι αν μιλάμε για κυβερνήσεις προδοτικές, αλλά με όρους πραγματικούς αυτή τη φορά, και όχι με τις τρέχουσες «εξεγερμένες» μαλακίες!
  Αυτή η κυβέρνηση που έχουμε τώρα πχ, με όλες τις παροιμιώδεις ανεπάρκειές της, το έκανε, τουλάχιστο αυτό, συμμαχώντας περιστασιακά και με πέραν του Ατλαντικού «σατανάδες», που ΤΩΡΑ πλέον, αποδεικνύονται εξαιρετικά περιστασιακά τακτικά στηρίγματα είτε σα χώρα(ΗΠΑ), είτε σαν ΔΝΤ.
  Εκτός @καπετάνιε μου κι αν είσαι κι εσύ μ αυτούς τους αχαρακτήριστους που λένε ότι θα «μας φύγουν» σαν την τρίχα απ το ζυμάρι απ το ευρώ, αλλά με την ΕΕ δεν τρέχει κάστανο και του βα μπιεν, κορώνα στο κεφ’αλι τους θα μας έχουν οι κουτόφραγγοι, πράγμα που όμως
  -επειδή ακριβώς σε εκτιμώ-
  ΔΕΝ σε έχω ικανό να το λες και συ…),

  φαίνεται ότι και μαζί, τζάμπα το κουράζουμε το θέμα, άκρη ΔΕΝ βγαίνει, και καλύτερα να κάνουμε καμιά άλλη δουλίτσα, μέρες πούναι, και να μη χαλιόμαστε τζάμπα μιλώντας «άλλες γλώσσες & ιδιώματα», σπαταλώντας μάλιστα και το χρόνο μας.
  *** *** ***

  Εδώ εγώ προσπαθώ τόσον καιρό να σου πω όσο πιο γλυκά μπορώ,

  ότι ΚΑΙ ΕΣΥ και κάμποσοι φίλοι και σύντροφοι παλιοί,
  κινδυνεύετε
  -όπως φυσικά το βλέπω εγώ-
  να γίνετε ιδανικοί πολιτικοί αυτόχειρες, καταδικάζοντας μια φωνή όχι δική σας μόνο,
  (αυτό, υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να ηταν κέφι σας και καμποϊλίκι σας)
  αλλά ευρύτερη, παραταξιακή, να υποστεί μια από τα μείζονες πολιτικές της ήττες
  (σαν το Μακεδονικό και το ΚΚΕ, ας πούμε).

  Να μεταμορφωθεί δηλαδή στον ιδανικό, στον προνομιακό εκφραστή
  (που αύριο-μεθαύριο θα φτύνουν οι πάντες δείχνοντάς τον και λέγοντας, «όχι εμείς, ΑΥΤΟΙ ήταν….»)
  του σύγχρονου «ΟΙΚΑΔΕ» ή εκείνου του «ΠΙΣΩ» στην Έξοδο

  και συ «Μου λες γιά δεν σου γράφω….»

 57. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάγγο

  Δεν ξέρω τι κάνουν άλλοι , πολιτικά συγγενείς μου όπως ΕΣΥ λές…!
  Την «ηττα» και την «απαξία» προς τις θέσεις και τη στάση μου θα τη καταπιώ ασμένως αν την αξίζω. Ποτέ δε φοβήθηκα να πω ότι κάπου έχω κάνει λάθος και το αν θα το ομολογήσουν αυτό άλλοι πιθανοί «οικαδιστές» ποσώς με απασχολεί… 😉

  Είναι όμως τα άτιμα τα γεγονότα ορέ Βάγγο που δε μ’ αφήνουν να σταθώ και εγώ μαζί με την εθνικόφρονα παράταξη και να οδεύσω προς το νέο Σαγγάριο. Κοίτα μόνο να πάρεις γρήγορα προνομιακή θέση στη προκυμαία , πριν αρχίσει ο ..συνωστισμός. Εγώ βρίσκομαι ήδη εγκλωβισμένος στα εχθρικά μετόπισθεν να με τρώνε οι Τσέτες 🙂 😉

 58. Ο/Η kapetanios λέει:

  Ευάγγελε
  περίπου βλάκα νομίζω ότι με είχες πει και τότε που εξέφραζα την άποψη ότι μπορούσαμε να επαναδιαπραγματευθούμε/κουρέψουμε το χρέος μας και μέσα στο ευρώ χωρίς ιδιαίτερα θεσμικά προβλήματα και χωρίς να κάνουμε τις «αγορές» εχθρό μας αλλά τέλος πάντων. Έλα να δούμε αυτό που λες (πες εσύ πρώτος ) δλδ ότι η έξοδος μας από την ΟΝΕ θα σημάνει αναγκαστικά και την έξοδο μας από την ΕΕ , στο κάτω κάτω ρε αδερφέ ο γιωργάπης δεν ήταν αυτός που ήθελε να μας κάνει νότια Δανία 🙂
  Πέρα από την απαραίτητη πλάκα (που σας χρειάζεται εσάς εκεί στο Μαξίμου γιατί μας έχετε πει ΤΑ απίθανα όλον αυτόν τον καιρό -από τότε που ήρθατε πάλι στα πράματα…) κάνε μου μια συνολική αφήγηση ρε παιδί μου ως υπόθεση εργασίας με θέμα «Ελλάδα και ΕΕ μετα το €» παίρνοντας ως παράδειγμα την Δανία και τις σχέσεις της (μέχρι και την προεδρία της θα αναλάβει σε λίγες ημέρες) με την ΕΕ

  (μην γίνεσαι τόσο δογματικός ρε παιδί μου , εμάς εγκαλείς για τον δογματισμό μας 😉 )

 59. Ο/Η Ενη λέει:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100075_25/09/2011_45722

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100075_25/09/2011_457222

  Συγγνωμη για το διπλό.
  Παπουλη, διάβασε καλύτερα μια δημόσια τοποθέτηση σοβαρου πολιτικου και οχι τα «κουτσομπολια» που προβλήθηκαν ως δηθεν μέγα «πολιτικό θέμα».
  Ακόμη δε και επίσημες απαντήσεις και απο την Κομμισσιον αλλά και απο τη Γιουροστατ.
  Αρκετά με τους λαικισμούς. Μας μπουκωσαν.

 60. Ο/Η Ενη λέει:

  «Η παράταξη που τον Δεκέμβριο του 2009 ψήφισε προϋπολογισμό με έλλειμμα 2% για το 2009

  Ειναι φανερό οτι ειναι λάθος στην πληκτρολογηση το «Δεκέμβριος 2009» αλλά πρόκειται για το Δεκέμβριο 2008.
  Οι προυπολογισμοί ψηφίζονται για το επόμενο ετος.

 61. Ο/Η Ενη λέει:

  Moνο το δευτερο λινκ ανοίγει, σορυ.

 62. Ο/Η papoylis λέει:

  και θέλετε κα Ένη μου να διαβάσω ( το διάβασα ) και να θεωρήσω σοβαρή την απάντηση του «σοβαρού» και «υπεύθυνου» πολιτικού ;;;;

  πρόκειται για άρθρο ενταγμένο στη χορεία της κυβερνητικής προπαγάνδας , όπως και η φασαρία που δημιούργησαν γύρω από το θέμα οι «κακοί» αντιμνημονιακοί… 😉

  σας τόνισα ότι τα θέματα που προβάλλουν Γεωργαντά και Λογοθέτης μπορούν να γίνουν αντιληπτά από το 1% περίπου των πολιτών. και επειδή τυχαίνει η Στατιστική να μου είναι αρκετά γνώριμη , δε «μασάω» ούτε από τις κραυγές των εθνολαϊκιστών αλλά ούτε και από τις μπουρμπουλήθρες του Παπάκη. Αν ανοίξει εδώ συζήτηση γι’ αυτό το ζήτημα θα μιλάω με κανα δύο μόνο άλλους καλούς σχολιαστές και εσείς καλή μου θα ζητάτε μετάφραση…;) 🙂

  Αφήστε το καλύτερα το θέμα αυτό που ΕΣΕΙΣ ανοίξατε… 😉

 63. Ο/Η Ενη λέει:

  Τι να πειι κανείς σε τοση «αυτοπεποιθηση».
  Θέματα στατιστικης βγαίνουν σκάρτοι ευρωπαικοι θεσμοι (Κομμισσιον, Γιουροστατ), οικονομολόγοι πανεπιστημιακοί, μπροστά σε κάποιους «επαιοντες» μπλογκερς……….
  Παπουλη εισαι αμίμητος..

 64. Ο/Η Ενη λέει:

  «Μπορούσε αυτό να αποφευχθεί; Οχι. Γιατί έγινε πολύμηνη ενδελεχής έρευνα με τη βοήθεια και ξένων εμπειρογνωμόνων, γιατί χρησιμοποιήθηκε ακριβώς η ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιείται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και το κριτήριο ότι όταν το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας ενός οργανισμού -πάνω από το 50%- χρηματοδοτείται από το Δημόσιο, δηλαδή από τους Ελληνες φορολογουμένους, πρέπει να αποτελεί μέρος του ελλείμματος»

 65. Ο/Η papoylis λέει:

  κα Ένη

  Είτε δεν διαβάζετε , είτε όταν διαβάζετε εμμένετε στα ίδια και τα ίδια :

  Θα σας ζητήσω λοιπόν να μου πείτε αν είτε σε αυτό το ποστ , είτε σε οποιοδήποτε άλλο ο υποφαινόμενος έχει ακουμπήσει αυτό το ζήτημα….. Μη κουράζεστε όμως : ΠΟΥΘΕΝΑ …!

  Το θέμα το φέρατε ΕΣΕΙΣ εδώ με προηγούμενο σχόλιο σας και όχι εγώ…!

  Πουθενά δεν ισχυρίστηκα ότι αυτά που λένε Γεωργαντά και Λογοθέτης είναι οπωσδήποτε σωστά . Παρά το γεγονός ότι παρακολούθησα τις καταθέσεις τους στο κανάλι της Βουλής και κατάλαβα αρκετά πράγματα ( εν μέρει εντάσσομαι φαίνεται σε αυτό το 1% που λέγαμε 😉 ) διατηρώ επιφυλάξεις….

  Από την άλλη σας διαβεβαιώ ( αν δε θέλετε να το παραδεχθείτε σκορδοκαϊλα μου ) ότι αυτά που γράφει ο «σοβαρός» ΠΑΠΑΚΗΣ στο άρθρο της Καθημερινής είναι ΣΚΕΤΗ επικοινωνιακή κωλοτούμπα , διανθισμένη με μερικές «ανώδυνες» τεχνικές λεπτομέρειες. Ένα κείμενο χρήσιμο για το 99% , ώστε να θριαμβεύει η προπαγάνδα , αλλά εντελώς άχρηστο για όσους εντάσσονται στο 1%.

  Εσείς βασιστείε στο ΠΑΠΑΚΗ , βbe my guest , δεν έχω κανένα πρόβλημα … !! Όμως αυτού του είδους τις ..εξυπνάδες αλλού παρακαλώ..! :mrgreen:
  Πρώτα θα διαβάζετε και μετά να σχολιάζετε . Και δεν χρειάζεται ορυμαγδός κυβερνητικών και «προθύμων » links γιατί ενδεχομένως θα σας προσάψουν και εδώ το νικ : «Μόσιαλος» … 😉 🙂

 66. Ο/Η papoylis λέει:

  Συνεχίζετε βλέπω …!!!

 67. Ο/Η Propator λέει:

  Ο γιωργαπης, ο παπακης, οι λουστροι, οι ξενοι συνομωτες…………………
  Δεν παιζεσαι ρε παπουλη,
  με κερδάς, με κερδάς!

  ΥΓ
  Τελικα τι σκατα ηθελες κι εφυγες απο το τιμημενο, θα τα γραφες στην ΚΟΜΕΠ ολα αυτα και θα τα’λεγες και στον 902 ΤιΒι μετα απο τις διαφημισεις για μονωσεις ταρατσων!
  Μεχρι και ο Αγγουρακης εκανε καριερα κι ειναι κριμα εσυ να χαραμιζεσαι με το Μαυρο προβατο, το Χρηστο Κ. και το Λεφτη.

 68. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Μεχρι και ο Αγγουρακης εκανε καριερα
  Αμα δεν έχεις καλές κριτικές για τη δική σου, να βοηθήσουμε να μη φαρμακώνεσαι έτσι.

 69. Ο/Η Propator λέει:

  Ειδες τη γκλιτσα και ηρθες?

 70. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Έεις και γκλίτσα; , Μόνο το ταγάρ΄ έβλεπα.

 71. Ο/Η nosfy λέει:

  μη μαλωνετε

 72. Ο/Η Ενη λέει:

  Για το Νοσφυ.(επειδη ειναι Σαλινικιος)
  Σήμερα φεύγω απο τη Θεσσαλονίκη. Ημουνα εδω τις τελευταιες ωραιες φθινοπωρινες μέρες.Ωραιο ψαρι στην Καλλικρατεια και εκπληκτικά σουτζουκάκια στη Διαγώνιο.
  Να πω ομως οτι δεν μάρέσουν τα τρίγωνα, θα θιξω τους Θεσσαλονικεις;
  Σας χαιρετω ολους. :smile;

 73. Ο/Η Ενη λέει:

  Παπουλη,
  Θα ακολουθήσω πιστα τις οδηγίες σου. 🙂

 74. Ο/Η papoylis λέει:

  Πατέρα
  δυστυχώς δεν έλεγα σε ΟΛΑ ΝΑΙ σαν το Μπάμπη…. το γιατί έφυγα τότε δρομαίος το ξέρεις καλύτερα από όλους… 😉

  και αν πρόσεξες το ΚΚΕ δεν χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς τέτοιου είδους… έχει άλλο επίπεδο «ηθικής» με το οποίο θα ασχοληθώ σε επόμενο ποστ σύντομα 🙂

  Βέβαια για το κυρίως ζήτημα που έθεσα στο ποστ δε βλέπω κουβέντα , επειδή προφανώς δεν υπάρχει τρόπος να αντιταχθεί κανείς στο «αυτονόητο» 😆

  Κα Ένη σας εύχομαι καλή επιστροφή στη βάση σας . να μεταφέρετε ευχές ( ξέρετε πού 😉 )

 75. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Αγαπητέ @Προπάτορα

  Είμαι σίγουρος ότι το φαινόμενον εις ό σκοπεύω να αναφερθώ, δεν διαλανθάνει των υπεροξυμμένων αισθητηρίων σας,
  αλλά θα ήθελα, χάριν των υπολοίπων το πλείστον, να το τονίσω, διότι πέραν της αυταποδείκτου κωμικής του αξίας,
  εγγράφει υποθήκας να τραπεί εις τραγωδίαν miserabile visu, και μάλιστα άνευ σοβαρών πιθανοτήτων λυτρωτικής τινός καθάρσεως.

  Εξηγούμαι:
  ανεκλήθησαν αίφνης εις την μνήμην μου, αγαπητέ @Προπάτορα,
  παρατηρήσεις ιδικαί μου αλλά και άλλων, περί τα σύγχρονα πάθη των ημερών,
  εκ της ερωτήσεως ήν απευθύνατε εις συσχολιαστήν τινά
  (Ειδες τη γκλιτσα και ηρθες?)
  και δεινώς εμελαγχόλησα ο τάλας,
  εκ της εμφανώς θιγείσης αξιοπρεπείας του,
  (ΣΣ.: του συσχολιαστού)
  ήτις τον οδήγησε εις απάντησιν εμφανώς συμπλεγματικήν, και αποκαλυπτικήν άμα του δεινώς δοκιμαζομένου εσχάτως ψυχισμού του
  (Έεις και γκλίτσα; , Μόνο το ταγάρ΄ έβλεπα….)

  Αναφέρομαι λοιπόν εις το φαινόμενον εκείνο κυριών τινών ηλικιωμένων, συμπαθών κατά πάντα,
  καταγωγής μεν αριστοκρατικής & ηθών κοσμοπολιτισμού τινός,
  (του ιδίου ΑΚΡΙΒΩΣ, όστις εμφανιζόμενος ως στάσις άλλων κοινωνικών τάξεων καλείται ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ)
  αλλά περιελθουσών (κύριος οίδε το πώς & το διατί)
  εις κατάστασιν άκρας ενδείας, τραγικής και δια τας ιδίας και δια το (εναπομείναν) περιβάλλον των.
  Ενδείας οικονομικής, και κοινωνικής αλλά και πολιτισμικής θα ηδύνατο να είπει τις, έως και αισθητικής…
  Κατόπιν όλων αυτών, λοιπόν, διάγουν αναγκαστικώς βίον εις τα όρια της επιβιώσεως κυριολεκτικώς, και σχεδόν μονήρη, με ελαχίσους επαφάς και μετ’ άλλων, αλλά και μετ αυτής ταύτης της συγχρόνου πραγματικότητος
  Αδυνατούσαι βεβαίως να παρακολουθήσουν τας εξελίξεις περί την σύγχρονον αμφίεσιν (μόδα) και τα σύγχρονα ήθη (τρεντιές),
  και αρκούμεναι εξ ανάγκης εις ενδύματα ολοσχερώς φθαρμένα
  (αλλά κάποτε σήματα κύρους, status symbols),
  ενεργούν απονενοημένως:
  Το πρώτον αυταπατώνται, πείθουσαι εαυτάς ότι τα ενδύματα αυτά και τα ήθη των, ΕΙΝΑΙ ο συρμός των ημερών,
  (η τελευταία λέξις μόδας τε & προχωρημενιάς)
  επειδή ακριβώς είναι αυταί που τα εισηγούνται και τα φορούν….

  Και ακολούθως, πεισθείσαι(;) ούτω πως, επιχειρούν να πείσουν και άλλους…
  Με αποτελέσματα όμως, εις τα οποία, φίλε @Προπάτορα, καθόλου δεν θα ήθελα να αναφερθώ,
  μελαγχολήσας ήδη από τον ιδικόν σας σύντομον διάλογον(;) μετά του συγκεκριμένου ατυχούς συσχολιαστού….
  Καλόν σας μήνα, αγαπητέ…

 76. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  μερικέ ενδιαφερουσες σκηνες και .κραυγες
  http://roides.wordpress.com/2011/10/02/2sep11-2/

 77. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Αγαπητη Εωη γατι δεν μου τοπατε τοσες μερες να σας γνωριζα απο κοντα Εχει κιαλλα πολύ ωραια μέρη που θα σας εδειχνα . Κριμα
  Μια ου δεν μπορσε να σας δω σας στελνω αυτη μου την αναρτηση ως ενθυμιο
  http://nosferatos.blogspot.com/2011/10/blog-post_3262.html

 78. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Εωη =Ενη ..λαθος πληκτρο

 79. Ο/Η Propator λέει:

  Κον Παπουλην, ενταυθα.

  «για το κυρίως ζήτημα που έθεσα στο ποστ δε βλέπω κουβέντα , επειδή προφανώς δεν υπάρχει τρόπος να αντιταχθεί κανείς στο “αυτονόητο”.

  Πραγματικα ειναι βλακας οποιος αντιτιθεται στο αυτονοητο, ειδικα μαλιστα σε μερες συγχυσης, οπως αυτες που ζουμε κατα τις οποιες …»το αυτονοητο ειναι και το πλεον επαναστατικο».

  Αυτο εκανες λοιπον σε αυτο το ποστ, πηρες το αυτονοητο και το ανεμιζεις πανηγυρικα σαν σημαια μπροστα στα μουτρα ολων: «Σας τα΄λεγα εγω»!

  Αυτο που σου διαφευγει ομως ειναι το …αλλο αυτονοητο: Ποιος απο εδω μεσα ισχυριστηκε οτι οι επιβολη αυξημενων φορων βοηθαει την καταναλωση και (συνεπως) φερνει περισσοτερα εσοδα στο κρατικο ταμειο????
  Ειναι λοιπον ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ οτι θα με ενδιεφερε να μου παραθεσεις εστω και ενα τετοιο αποσπασμα (εστω) καποιου ωστε να δικαιολογουνται οι πανηγυρισμοι σου.

  Θα μου πεις βεβαια οτι οι …»λουστροι» και …»τα αφεντικα τους» εκαναν το αντιθετο απο το αυτονοητο με αποτελεσμα να στεγνωσει η αγορα.
  Στο σημειο αυτο ομως θα σου επισημανω οτι σου διαφευγει μια ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ λεπτομερεια: Οι «λουστροι» οταν ξεσπασε η κριση οχι μονο δεν επεβαλαν φορους αλλα αντιθετως μοιραζαν κοινωνικο επιδομα στο πλαισιο της φιλολαϊκης πολιτικης τους και τραβηξανε και πιστολι στα «αφεντικα» τους (θυμασαι το πιστολι στο τραπεζι?).
  Αφου λοιπον επι παρα πολυ χρονο κοροϊδευαν τα αφεντικα τους αποφευγοντας να παρουν …»αντιλαϊκα μετρα», οταν εφτασαν μπροστα στον κινδυνο της στασης πληρωμων τραβηξαν το σπαθι επι δικαιων και αδικων.
  Φυσικα η κριτικη σου δεν εκπορευεται απο αυτα τα πραγματικα γεγονοτα αλλα ασκειται απο την πλευρα του αγανακτησμενου αριστερου δηλαδη της οδυνουσας και οδυρομενης λαϊκης ψυχης που για οποιοδηποτε κακο συμβαινει ποτε δεν φταιει η μαλακια η δικη της -και των …αδελφων ψυχων- αλλα οι αλλοι: το καπιταλιστικο συστημα, το κεφαλαιο, ο νεο-φιλευθερισμος -εν προκειμενω.
  Φυσικα αυτη η οδυνουσα και οδυρομενη λαϊκη ψυχη διαμορφωνει και οριοθετει ενα αντιστοιχα λαϊκο μυαλο το οποιο με τη σειρα του αδυνατει να εξορθολογισει -στοιχειωδως εστω- τα πραγματα αποδιδοντας το αποτελεσμα στις πραγματικες αιτιες, με τελικο αποτελεσμα το ολον «εγω» του υποκειμένου να επιπλεει μεσα σε μια παχυρευστη πραγματικοτητα κινουμενο μονο απο την παλιρροια του θυμικου.
  Οταν μια κοινωνια στην πλειοψηφια της αποτελειται απο παρομοιες «αδελφες ψυχες» το αποτελεσμα δεν μπορει να ειναι αλλο απο αυτο που βιωνουμε σημερα και οι αιτιασεις για το αποτελεσμα αυτο δεν μπορει να ειναι αλλες απο αυτες που προβαλει ο Παπουλης.
  Το ενδεχομενο να φταιμε ολοι εμεις σαν κοινωνια για τις επιλογες μας και να πρεπει να καθησουμε ψυχραιμα να εκτιμησουμε που ειναι το λαθος μας ωστε να το διορθωσουμε και να μην το ξανακανουμε, ειναι κατι που δεν αποδεχεται και γιαυτο δεν υπαρχει στο ρεπερτοριο των προτασεων της «λαικης ψυχης».
  Παντα φταιει ο «Αλλος» αυτος ο πανουργος εχθρος που σε καθε περιπτωση παιρνει και το αναλογο προσωπο: Για την αριστερα ο εχθρος δλδ ο «Αλλος» εχει το προσωπο του κεφαλαιου Καπιταλιστικο συστημα), και πιο συγκεκριμενα -στην παρουσα φαση- του νεοφιλελευθερισμου!!!

  Παπουλη,
  διαφωνω απολυτως με τον ορο «αριστερος μπετοβλακας» ο οποιος αποδιδει τις οποιες αποψεις καποιου ατομου ή ομαδας σε αυτη του την ιδιοτητα (αριστερος), για τον απλουστατο λογο οτι η αριστερα ειναι μια μονο μορφη εκδηλωσης του φαινομενου της λαϊκης ψυχης που περιεγραψα ανωτερω και μαλιστα πολυ μεταγενεστερη του Χριστιανισμου.
  Ο αγωνας του ανθρωπου εναντια στο θυμικο του ειναι η ιδια η ιστορια του ανθρωπινου γενους, προκειται για τη «συγκρουση των δυο κοσμων του ανθρωπου, αυτης των «καταστηματικων » και των «κατα κινηση» ηδονων» (Επικουρος), ειναι «η προσπαθεια του ανθρωπου να σκοτωσει το Θεο» (Νιτσε) και «Η υποθηκευση της ατομικης -και συλογικης- ελευθεριότητας στο ελογον» (Μπακουνιν).
  Και σιγουρα προκειται για έναν αγωνα ο οποιος ενώ αποτελει αναγκαια και ικανη συνθηκη για την υπαρξη και εξελιξη του ανθρωπινου οντος ταυτοχρονα είναι και πολύ δυσκολος καθοτι διεξαγεται εναντια σε ένα κοματι του ιδιου του Εαυτου: το θυμικο του!
  Βεβαιως, είναι αληθεια ότι η αριστερα δεν ειχε ποτε αμφιβολιες και τετοιου ειδους προβληματα, γιαυτο και απευθυνθηκε στο θυμικο του ανθρωπου αναγορευοντας την «λαϊκη ψυχη» σε υπερτατη θεοτητα.
  Προκειται γι αυτό που ο Νιτσε ονομαζει «φαυλη συνειδηση» και η οποια εγινε το αγαπημενο της κοματι για το οποιο ανταγωνιζεται σκληρα με τη θρησκεια προκειμενου να το κατακτησει.
  Γιαυτο αντ-αγωνιστηκε με άλλες …«φιλολαϊκες δυναμεις» (εκκλησια, λαϊκη δεξια, βαθυ Πασοκ, κλπ) να υπερασπιστει τα ασφαλιστικα δικαιωματα της όταν δεχτηκαν επιθεση από τον Γιαννιστη κατατροπωνωντας τον «Άλλο» εχθρο και επιτυχγανοντας περιτρανη «νικη».
  Φυσικα σε καμια αναλυση της αριστερας δεν αναφερεται το γεγονος ότι αυτή η «νικη» δεν ηταν τιποτα άλλο από το φτυαρι με το οποιο ανοιχτηκε ο (ασφαλιστικος και όχι μονο) ταφος της κοινωνιας και το οποιο μαλιστα πατησε πριν την ταφη με αποτελεσμα το στυλιαρι να γυρισει και να της μπει στον κωλο (για την ελληνικη κοινωνια παντα μιλαμε).

  Με κερδας λοιπον, με κερδας!

 80. Ο/Η Propator λέει:

  Γραφω ανωτερω:
  «Το ενδεχομενο να φταιμε ολοι εμεις σαν κοινωνια για τις επιλογες μας και να πρεπει να καθησουμε ψυχραιμα να εκτιμησουμε που ειναι το λαθος μας ωστε να το διορθωσουμε και να μην το ξανακανουμε, ειναι κατι που δεν αποδεχεται και γιαυτο δεν υπαρχει στο ρεπερτοριο των προτασεων της “λαικης ψυχης”.»

  Φυσικα εννοω εξατομικευμενα να σκεφτουμε τις, επισης, οποιες εξατομικευμενες ευθυνες, διοτι το συλογικο «εγω» ειναι ο δημοσιος χωρος μεσα στον οποιο συνευρισκονται και συνυπαρχουν πολλα ατομικα «εγω».

 81. Ο/Η papoylis λέει:

  Ορέα διάλεξη πατέρα , μόνο που την έχεις ξανακάνει εδώ καμμιά πεντακοσαριά φορές..

  Αλλά το ερώτημα ήταν σαφές :
  για το ΚΥΡΙΩΣ θέμα του ποστ , δηλαδή τον ΕΦΚ και τα «αποτελέσματα» του έχεις κάτι να πεις ;;;
  Θυμήσου ότι το «μέτρο» ελήφθη στις αρχές του προηγουμένου έτους και με πίεση από τους έξω ( δεν είχε έρθει ακόμα η τρόικα με τα ούλα της , αλλά η ΕΕ και ο Ολι ( Χάρντυ ) . Αυτοί οι κολοσσοί γνώριζαν ή δεν γνώριζαν τι ακριβως έκαναν ;;;

  Εγώ , και μερικοί άλλοι , τα λέγαμε από τότε … απλά αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο. Θυμίζω τις εξυπνάδες τις δικές σου και του Βαγγέλη γι αυτό ακριβώς το θέμα πέρσι το φθινόπωρο… 😉

  Σας μύριζε ο Λάφφερ … αλλά δε πειράζει… εσείς από μύτη σκίζετε… ; )

  Τώρα για να καταλάβετε περί «αυτονόητου» να σας παραπέμψω σε αυτό : http://www.rednotebook.gr/details.php?id=3302
  :

 82. Ο/Η Propator λέει:

  Τα «αφεντικα» των «λουστρων» λοιπον μας επεβαλαν λαθος μετρα και μαλιστα …σκοπιμως, προκειμενου να μας καταστρεψουνε και να κλεψουνε και να απομυζησουνε την ενδοξη χωρα μας.
  Ομως το πρωτο ερωτημα που τιθεται ειναι γιατι διαλεξαν εμας να υποδουλωσουν και οχι π.χ. τους Ολανδους, του Βελγους κ.ο.κ.
  Ειναι αληθεια οτι μας ζηλευουνε τοσο λογω του γεγονοτος οτι «δωσαμε τα φωτα του πολιτισμου στον κοσμο» οσο και του οτι φτιαχνουμε το καλυτερο φρυγαδελι παγκοσμιως και γενικως ξερουμε να ζησουμε και να γλενταμε.
  Αλλο τοσο ομως ειναι επισης αληθεια οτι τοχαμε ριξει στο φριγαδελι και στο γλεντι με χρηματα που περναμε δανεικα απο τα «αφεντικα» και οταν ηρθε η ωρα του λογαριασμου και δεν ειχαμε να πληρωσουμε μας επεβαλαν να κανουμε αυτο που αποτελει εθνικη μας παραδοση: να πλυνουμε τα πιατα.
  Εννοειται οτι επανειλημενως στο παρελθον αλλα και κατα την διαρκεια της κρισης ειχαμε καταστει αναξιοπιστοι απεναντι τους.
  Η λογικη εξαθλιωση (παρανοια) στην οποια αγει η αποθεωση του θυμικου κατεστησε αδυνατη την ληψη και υλοποιηση μιας σειρας δικαιων, αλλα κυριως αποτελεσματικων μετρων: Κανενας δεν θελει να πληρωσει για τη ζημια, κανενας δεν θελει να κανει τιποτε προκειμενου να αλλαξει η κατασταση που οδηγησε στον σημερινο εφιαλτη: οι ταξιτζηδες, οι πανεπιστημιακοι, οι φοιτητες, οι αγιοι πατερες, οι κρατικοι υπαλληλοι, οι επιχειρηματιες διακατεχονται απο ιερα αισθηματα αγανακτησης συνωθουμενοι με ζωωδη παρορμηση πανω απο μια ..ταίστρα που ειναι εντελως άδεια.
  Ποια κυβερνηση ή οργανωμενη πολιτικη δυναμη ειναι αυτη που θα παει κοντρα σε αυτη την …οδυνουσα και οδυρομενη «λαικη ψυχη» σε αυτο το πανισχυρο θυμικο μιας βαλκανικης ορθοδοξης κοινωνιας, οταν μαλιστα αποτελει σαρκα εκ της σαρκος της?
  Και γιατι η κυβερνηση και ο πολιτικος κοσμος στην πλειοψηφια του να μην ευθυγραμιστουν με το …»λαϊκο αισθημα» με το οποιο αλλωστε ευθυγραμμιζεται ακομα και αυτη η ιδια η δικαιοσυνη η οποια μαλιστα δεν λειτουργει με αμεσα πολιτικους?
  Ο Σημιτης (και η κυβερνηση του) παντως, ο οποιος -κατα γενικη ομολογια- δεν αποτελουσε τυπικο δειγμα «σαρκα εκ της σαρκος» αυτης της κοινωνιας, δεν αντεξε και υποχωρησε μπροστα στην …λαϊκη εξερση των αγανακτισμενων ανακαλωντας τα μετρα για το ασφαλιστικο: Τα αποτελεσματα τα εισπρατουμε ολοι σημερα!

  Ειναι συνεπως αυτονοητο το γεγονος ο δημοκρατικα εκλεγμενος απο την ιδια την κοινωνια πολιτικος κοσμος να μην μπορει να αντιστρατευθει τη βουληση του εντολεα του και να επιλεγει να καταφυγει σε κωλοβαρεμα και κοροϊδια των δανειστων.
  Οταν ομως φτασει το χτενι στον κομπο και βρισκεται μπροστα στο σοβαρο ενδεχομενο της στασης πληρωμων με κινδυνο να την ξεσκισει η κοινωνια δλδ οι εντολεις της, τοτε αναγκαστικα περνει μετρα ατελεσφορα και επωδυνα οπως αυτα που υφισταμεθα τωρα.
  Και οταν ελθει η πικρη ωρα του απολογισμοιυ (λογαριασμου), οπως η καθε πουτανα καταριεται τον νταβατζη της οτι αυτος την εριξε στην πουτανια, ετσι και και η οδυνουσα και οδυρομενη «λαϊκη ψυχη» καταγγελει τον εντελομενο της (εκλεγμενη κυβερνηση) οτι αυτη την εκμαυλισε και την διευθειρε.

  Στην περιπτωση αυτη η αριστερα παιζει το ρολο της μαμασάς (τσατσάς) που οδυρεται για λογαριασμο του …»αθωου θυματος» διαρρηγνυοντας τα ιματια της και καταριωμενη τους «λουστρους» (κυβερνηση) και τους πελατες («αφεντικα» δανειστες).
  Βεβαια το ενδεχομενο να πεισει το «θυμα» να κοψει το γαμησι και ν’αλλαξει βιολι ουτε που το σκεφτεται αφου τοτε θα ειναι σαν να αναιρει τον εαυτο της.

  Ουαι υ(η)μιν υποκριτες !

 83. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  »Βεβαιως, είναι αληθεια ότι η αριστερα δεν ειχε ποτε αμφιβολιες και τετοιου ειδους προβληματα, γιαυτο και απευθυνθηκε στο θυμικο του ανθρωπου αναγορευοντας την «λαϊκη ψυχη» σε υπερτατη θεοτητα.»
  διαφωνώ Ο Μαρξ, οΓκαμσι και απειροι αλλοι διαννοουμενοι της αριστερα΄΄ας οπως το πληθος ων αρστερών κομματων στην Ευρωπη και σ’ολων τον κοσμο μπορει να αναφερθηκαν στον λαό – συνθεως εξαδεινικευαν την Εργατική ταξη αλλά σχεδόν παντα υπετασσαν το συναισθημα στην Ορθολογικότητα αι πιο συγκεκριμμένα στην προσπαθεια ελλογής ανασυγκοτησης της Κοινωνιας .Βεβαια οταν μιλοσαν οροθολογικά ειχαν πανατ υποψιν τους την Διαλεκτική Ορθολογικότητα και οχιτην στενή αποδοχή του Ηδη Υπαρχοντοας ως ορθολογικότητας ..
  Για λαική Ψυχή μιλουσε ο Φασσισμός – που μπορει ενα μέν τμημα του να προγηλθε απο τν Αριστερά -οταν επεδρασε σε αυτήν ο Πολεμος , ο εθνικισμός κ.α Περιπτωση Μουσσολίνι – αλλά Δεν ειχε καμμια σχεση με την Αριστερά . Ισα ισα χρησιμοποιηθηκε εναντιον της .Το ναλές οτι επειδή ο Μουσσολινη ηταν καποτε …σοσιαλιστής – και μαλιστα Βιαιος – αρα η αριστερά κλπ ειναι σαν να κανεις αυτο που κανουν καποιοι που νομιζουν πως ακομα υπάρχει η Β Πανελλαδική .
  Αλλο βεβαια που καποιοι σημερα που ομιλουν περι Λακιής ψυχής που δικαιουται να κανει οτι θελει και Volgeist ΚΑΙ φωναζουν ΖΗΤΩ το εθνος \ και ετσι εμφανιςζονται ως… ΑρΙΣΤΕΡΟΙ . Αλλά μη πιστευεις κιολα ..

 84. Ο/Η zeppos λέει:

  Αν και έχεις το δίκιο σου θείε (δεν το μπορώ το άλλο) για τον Σημίτη και τις υπαναχωρήσεις του στο θέμα Γιαννίτση, να που με άρθρο του κατηγορεί τους σημερινούς για τα ίδια «λάθη».

  Το σύνδρομο της στρουθοκαμήλου

  Το κλίμα ότι έχουμε πολύ μεγαλύτερα περιθώρια πρωτοβουλιών, απ’ ό,τι αρχικά πιστεύαμε, οδήγησε σε εφησυχασμό. Επιβεβλημένα μέτρα με πολιτικό κόστος αναβλήθηκαν ή τροποποιήθηκαν. Οταν δεν καταβλήθηκε η έκτη δόση του δανείου στα μέσα Σεπτεμβρίου, διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι οι εταίροι μας έχουν αρκετά διαφορετικές απόψεις από μας σε σχέση με το τι πρέπει να γίνει. Οι κρίσεις δεν αντιμετωπίζονται ούτε με αβάσιμες ελπίδες ούτε με φαντασιώσεις. Η γνώση της πραγματικότητας είναι προϋπόθεση της αντιμετώπισής τους.»

 85. Ο/Η Propator λέει:

  Νοσφυ,
  η αριστερη θεολογια λιβανιζε το λαο και εξιδανικευε την εργατικη ταξη, δεν μιλαω για τον Μαρξ τον Γραμσι και αλλους φιλοσοφους αλλα για τη φυση της αριστερης ιδεολογιας.
  Επισης αναφερομαι πιο συγκεκριμενα στην Ελληνικη αριστερα η οποια εχει περισσοτερη σχεση και συγγενεια με την αριστερα της Λατινικης Αμερικης απ΄οτι με την ευρωπαϊκη αριστερα.
  Το γιατι συμβαινει αυτο νομιζω οτι δεν χρειαζεται να το εξηγησω.
  Επισης χαιρομαι που με απαλασεις απο το καθομαι να σου γραφω περι …»διαλεκτικου ορθολογισμου» της αριστερας αφου οχι μονο το κατεχεις αλλα και το δουλευεις κι ολας πολυ καλα: «μπορει ενα μέν τμημα του (φασισμου) να προγηλθε απο τν Αριστερά … αλλά Δεν ειχε καμμια σχεση με την Αριστερά» !!!

  Οσο για τον φασισμο αυτος δεν «μιλουσε για τη λαϊκη ψυχη» (με τον ιδιο τροπο που μιλαω εγω τουλαχιστον) αλλα «μιλουσε» … στην «λαϊκη ψυχη» και ερωτοτροπουσε μαζι της: ασκουσε δλδ αυτο που ονομαζουμε λαϊκισμο.

  *

  Ζεπο,
  σχετικα με τον Σημιτη ειχα «τα΄χα πει» (που λεει και Παπουλης) οτι θαρθει μια μερα που θα τον νοσταλγησουν και οι πιο σκληροι επικριτες του!
  Ομως δεν ειναι οι υπαναχωρησεις του στο θεμα Γιαννιτση ουτε οι αντικειμενικες και υποκειμενικες (που λεει και η αριστερα) αδυναμιες και πιθανες ανεπαρκειες του, οσο ηταν πρωθυπουργος, αυτες που με …πληγωνουν, αλλα ειναι κυριως τρανταχτη απουσια του μετα την αποχωρηση του απο την διακυβερνηση του τοπου.
  Αυτο μου εχει δημιουργησει τεραστια απογοητευση και πολλα ερωτηματικα.
  Διοτι δεν ειναι αποδεκτο απο εμε το να εμφανιζεται με αρθρα του ως αλεξιπτωτιστης καθε τοσο προκειμενου στο μελλον να εκπληρωθει η προφητεια «τα’πα εγω» αλλα ο ρολος του ειναι πολυ διαφορετικος απο τον δικο μου ή του Παπουλη που …»τά ‘παμε» …και αμαρτια ουκ εχουμε.

 86. Ο/Η Propator λέει:

  Βαγγελη,
  ο νεος αυτος στον οποιο αναφερεσαι και με τον οποιο διεμηφθη* ανωτερω ο διαλογος περι γλιτσας ειναι κομουνιστης (και μαλιστα του ΚουΚουΕ εξωτερικου), τιποτε αλλο.
  Εαν κανω λαθος ο θεος να με συγχωρεσει (και ο θεος να συγχωρεσει τον εαυτο του).

  *ετσι γραφεταιθ αυτη η μαλακια?

 87. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Επισης χαιρομαι που με απαλασεις απο το καθομαι να σου γραφω περι …”διαλεκτικου ορθολογισμου” της αριστερας αφου οχι μονο το κατεχεις αλλα και το δουλευεις κι ολας πολυ καλα: “μπορει ενα μέν τμημα του (φασισμου) να προγηλθε απο τν Αριστερά … αλλά Δεν ειχε καμμια σχεση με την Αριστερά” !!!
  προπατωρα πολλοι αστερες του Φιλελευθερου χωρου -προηλθαν επισης απο την Αριστερά .. Αυτο σημαινει οτι ειναι τωρα αριστεροι;
  Ο Χρσυανθος ειναι τωρα..Αριστερός;Ειναι Β Πανελλαιδκή;
  Ο Μουσσολινι ητνα ..αριστερος; Η ηταν ενας που προηλθε μέν απο την Αριστερά και στραφηκε εναντιον της ;
  Ο Αποστολος Παυλος που απο ειδωλολατρης -εθνιός εγινε Χριστιανός ηταν ειδωλολατρης ;
  Αυτά τα ζητηματα θα τα ειχες λύσει αν διαβαζες οσο επρεπε την Διαλεκτική του Πουλιτζερ.. Αλά εσυ μου προτιμουσες τις ακαταστηματικές Ηδονές ..

 88. Ο/Η Γιάννης λέει:

  «το μη χΟΙρον βέλτιστον»

  εμπρός για μια σοσιαλιστική ευρωπαϊκή ένωση. μέχρι να ξυπνήσουμε, εντάξει;

 89. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  καλως τον

 90. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Γιαννη εσυ μαλλον εισαι ο καταλληλοτερος για την απαντησιν εις το ζητημα της διαλεχτικής που ετεθη- ιδιως για τον Αποστολο Παυλο . Ητο εθνικός η ειδωλοατρης .

 91. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Που θα πάει ,θα το πιάσει το
  μήνυμα

 92. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ωχ ! εκλογες .. λυθηκε τοθεμα. θα ερθει ο Σαμαρας και θα επαναδιπραγματευτει το ..μνημονιο(οπως πηγε να κανει ο Βενιζελος)..ορεα

 93. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Πάλι χωρίς πολυεστιακά;

 94. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  δεν εχω πολυεστιακά ..δυστυχως.

 95. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  αλλά εχω την εντυπωση πως και χωρις πολυεστιακα το πιασα το νοημα (μεσες ακρες τωρα για τις λεπτομερειες χρειαζονται πολυεστιακα που δεν εχω ..)

 96. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Μη στενοχωριέσαι ,ξέρω κάτι καρντάσια που κάνουν τα καλύτερα, σχεδόν τζάμπα!Αλήθεια.

 97. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Οταν λένε τζαμπα ενννουνε απο πεντακοσαρι και πάνω και χωρις αποδειξη ..ασε.

 98. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Χαχαχαα, παζαρεύεις;
  150 το πολύ,αντιρεφλέξ και λεπτά λέμε.Θα μας βρίσει ο Παπούλης. 😉
  Εν τω …μεταξύ , ωραίος ο Γιάννης!
  «Κατηγορώντας ο φιλελεύθερος (και νυν «κριτικός») Λόγος τους πάντες και τα πάντα (πλην εαυτού) για «ανορθολογισμό» και «οίηση κατοχής της Αλήθειας», κατόρθωνε να τους αποστομώνει και να μένει έτσι ο μόνος στην φιλοσοφική «αρένα», άρα ο αυταπόδεικτα κάτοχος της Αλήθειας (και των αληθειών που κουβάλαγε κρυφά μαζί του). Τέτοια παιχνίδια όμως πλέον δεν πιάνουν, διότι όλοι – στην μεταμοντέρνα εποχή – τα παίζουν. (25/2/2007)»
  http://www.portaaurea.gr/page1.htm#8

 99. Ο/Η nosfy λέει:

  νικ αλφα αμα τους βαλω διαφησιση (μονιμη λέμε ) στη Σπηλια γινεται τιποτε;

 100. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ορέ Νόσφυ τώρα το είδες ή με είδες στον 4ο εφιάλτη σου να σου βάζω τα πολυεστιακά με το ..ζόρι; 🙂
  Χα, ατύχησες ,έχουμε μπει στην εποχή της ..αποανάπτυξης, αν δεν το κατάλαβες! Όλοι ψάχνουν σίγουρα λεφτά (οι ακάλυπτες χτυπούν ρεκόρ) και περιορίζουν τα ανοίγματα, κάθε είδους.Οπότε δεν χρειάζονται διαφημίσεις,Μόνο καλοπληρωτές ψάχνουν και διατηρούν στα πελατολόγια!
  Φυσικά απολύουν σε κάθε ευκαιρία.Πως το λέγαν οι «επενδυτές» το 99; Η μάνα του Χοσέ ,δεν έκλαψε ποτέ; Ε τώρα το σλόγκαν είναι:Η μάνα του απολύοντος, δεν απολύθηκε ποτέ ή κάπως έτσι!
  Άλλωστε όπως έλεγε και ο ..παππούς μου : Δεν θέλουμε …δουλειά.Λεφτά θέλουμε! 😉
  Αποφάσισε εσύ (για το «σοβαρό» θέμα που λέει κι ο Αναγνώστης ) και τα υπόλοιπα είναι εύκολα.

  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ κυρίες και κύριοι!

 101. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Να υποθέσω ότι το Σάββατο που άλλαξε ο μήνας , είχες το μυαλό σου αλλού;; 😉
  Καλό μήνα 🙂

  ΥΓ Το θέμα του Συνεργάτου δεν είναι η ..ματιά του, μια χαρά είναι , το θέμα είναι ότι του ανεβαίνει η πίεση. Όμως αν και είμαι ενάντια στην ..πολυφαρμακία, είμαι σε προβληματισμό αν πρέπει να του προτείνω φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης, όπως η κατανάλωση σκόρδων

 102. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  Ο Φίσερ είχε ομηρικές σκακιστικές μάχες με το Καρπώφ και όχι το Κασπάρωφ 🙂
  Επίσης η κατανάλωση σκόρδων δεν ενδείκνυται στη περίπτωση του Βάμπιρα – συνεργάτη. Σκέπτομαι ότι τα πολυεστιακά αντίθετα θα βοηθούσαν. 🙂

 103. Ο/Η papoylis λέει:

  Αυτό να δω και ας τα ..κακαρώσω…!
  Ζέππο και προπάτορα να συζητούν περί Κινέζου 😆

 104. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αλλού ..κιαλλού! 😉 Παρόλ αυτά , δεν είδα άλλος να το θυμήθηκε.
  Ορθώς προβληματίζεσαι για τα σκόρδα,όπως (σου) λέει και ο Παπούλης ,έχε υπόψιν σου όμως πως όταν …κοκκινίζει το μάτι η όραση επηρεάζεται.Δεν βλέπεις πως τον …προσέχω τελευταία; 🙂

 105. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Πές τον κι έτσι (τον Κασπάρωφ)
  Πάντως ο Μπούμκα κέρδαγε έναν Πολωνό (δεκαετία 80) ονόματι Κοζακίεβιτς και σε αυτό δεν σηκώνω κουβέντα

 106. Ο/Η nosfy λέει:

  Νικ αλφα πες του φιλου σου του πολυεστιακου οτι τωρα τελευταια στη Σπηλια γινεται παεις με πατως σε απο σοβαρους Αμερικανους πενδυτες ..Αμ θελουν να ανοιξουν τρομακτικά οι δουλειες τους στην αλλη οχθη του Ατλαντικου να το ξανασκεφτουνε .. Αντωρα σκεφτονται στενά ..τι να πώ εχει κι αλλου οπτικους που φτιαχνουν πολυεστιακά –
  Αναγνωστα καλά ξηγηθηκα;

 107. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Άψογα!!, Αλλά εκεί που πραγματικά έδωσες ρέστα είναι με το κόλπο που πετάς άσχετο θέμα, όταν βλέπεις ότι ο ..άλλος (ο ιστολόγος ντε) λοξοδρομεί από το θέμα του post και λικβινταρίζει τυρβάζοντας περί άλλων.

 108. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αναγνώστη
  σε βλέπω όχι να λικβινταρίζεις αλλά να αποκλίνεις μοίρες 3 και 5 λεπτά προς τα ..κάτω (οι σπηλιές συνήθως είναι υπόγες,δεν είναι;) και θα το ..αξιολογήσω αναλόγως για τις μελλοντικές συνεργασίες μας!
  Νόσφυ ,θα τους το πω αλλά βλέπεις κανένα σήμερα να σκέφτεται φαρδιά-πλατιά και λάρτζ ,όπως επί ..εκσυγχρονισμού,(μη σου πω επί Δαμαλισμού) ;Τέτοιες ευκαιρίες δεν βρίσκονται εύκολα ,ξανασκέψου το και μη σε πιάνει το …διαπραγματευτικό σου.

 109. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Τέτοιες ευκαιρίες δεν βρίσκονται εύκολα ,ξανασκέψου το και μη σε πιάνει το …διαπραγματευτικό σου.
  Κοιτα..Ψηνομαι μέν αλλά δεν καιγομαι κιολας
  Μετεφερε παντως την προταση στον δικο σου να γινει καμια διαβουλευση και βλεπουμε .και πουσαι εδω ειμαστε ..θα βαγλεις κιεσυ το κατι τις σου 😉

 110. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Ένα μικρό αφιέρωμα,
  (και μη μου πει κανείς ότι είναι…άσχετο με το…»υπό συζήτησιν θέμα…»)
  έτσι για να δούμε πώς και πόσο το πράγμα έχει πλέον ξεφύγει, και μεις καθόμαστε και συζητάμε:
  «Λάβετε», λοιπόν, «εξ αυτού πάντες…»
  (Κομματάκια από την αποδελτίωση της πρωϊνής εμφάνισης ΤΣΙΠΡΑ στη ΝΕΤ
  (την κυβερνητικιά, ντε), όπου ο αποσβιολωμένος ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ, προσπαθεί (ακόμα) να καταλάβει)

  «ΤΣΙΠΡΑΣ:
  «…Ο Παπανδρέου δεν φεύγει διότι το συμβόλαιό του λήγει το 2013. Είναι συμβόλαιο αυτό που έχει υπογράψει.
  Είτε δεν θέλει ο ίδιος να φύγει, είτε γιατί δεν τον αφήνουν να φύγει.
  Είναι συμβόλαιο οικονομικής εκτέλεσης της ελληνικής κοινωνίας.  

  Γιακουμής: Εννοείς ότι θα το κάνει σκόπιμα τώρα για να μην είμαστε και ακραίοι κ. πρόεδρε.
   
  Τσίπρας: Αν δεν το έκανε σκόπιμα…

  Γιακουμής: Ε, πως είναι δυνατόν να γίνεται σκόπιμα αυτό το πράγμα;
   
  Τσίπρας: Αν δεν το έκανε σκόπιμα κ. Γιακουμή…
   
  Κατσίμη: Δηλαδή θέλει να ξεπουλήσει τη χώρα του;

  Τσίπρας: Θα σας πω.
  Γιατί αυτά δεν είναι συνομωσίες.
  Όταν μπαίνει στο ΔΝΤ παρασκηνιακά με διαβουλεύσεις και δεν λέει τίποτα, όταν αφήνει την υποτιμητική κερδοσκοπία στα ομόλογα στην Τράπεζα της Ελλάδος , όταν διορίζει στην ΕΛΣΤΑΤ και στον ΟΔΔΥ ανθρώπους της Goldman Sachs και του ΔΝΤ και ανεβάζει το έλλειμμα 2%, λοιπόν όλα αυτά δεν είναι συνομωσίες είναι στοιχεία που έχουν βγει στη δημοσιότητα και εν πάση περιπτώσει δεν ήξερε και είπε ψέματα προεκλογικά επειδή δεν ήξερε και κατάλαβε μετά και προσπάθησε μια να μας σώσει μας διέλυσε, προσπάθησε δυο να μας σώσει μας διέλυσε, προσπάθησε τρεις να μας σώσει… εάν ήταν φυσιολογικός θα έλεγε με υπερβαίνει αυτό ας με κρίνει ο λαός, αυτή είναι η πραγματικότητα.
  Το να λέει ΄΄γαντζώνομαι΄΄ στην καρέκλα μέχρι το 2013, όταν ο κόσμος καταρρέει και όταν στις δημοσκοπήσεις παίρνει 15%… υπάρχει ποτέ κυβέρνηση στην Ελλάδα με 15% στις δημοσκοπήσεις που να λέει θα φύγω σε δύο χρόνια;
  Να φύγουμε από αυτό τώρα.
  Υπάρχουν λοιπόν κ. Κασίμη σενάρια, σενάρια εναλλακτικά γιατί βλέπουν ότι δεν προχωράει αυτό το σχέδιο.

  Προσέξτε τώρα. Τα σενάρια αυτά είναι τραγικά, είτε αυτό που λέει ότι θα μας φέρουν τεχνοκράτες, τραπεζίτες που έχουν χρεοκοπήσει οι τράπεζες τους και θέλουν να αναλάβουν να χρεοκοπήσουν και τη χώρα, είτε τώρα έχουν βγάλει από το ψυγείο τον κ. Σημίτη.
  Η διαπλοκή βγάζει άσσους από το μανίκι.
  Ο κ. Σημίτης ήταν ο πρωθυπουργός που πήρε το χρέος 100 δις και το έκανε 180 σε μια περίοδο ισχυρής ανάπτυξης 5% – 6% αύξηση του ΑΕΠ το χρέος μεγάλωνε της χώρας και εν πάση περιπτώσει θα μας τον φέρουνε.
  Θα φέρουν και τον κ. Τσουκάτο και τον κ. Μαντέλη μαζί του ή μας τον φέρουν μόνον του;
  Για να ξέρουμε. …
   
  Γιακουμής: Ε, πως θα μας τον φέρουνε; Ποιοι θα τον φέρουνε δηλαδή;
   
  Κατσίμη: Αυτό ποιος το είπε; Επειδή έδωσε μια συνέντευξη;

  Τσίπρας: Όχι, δεν ξέρω. Δεν ξέρω.
  Όχι συνέντευξη, δεν βλέπω συνέντευξη.
  Ακούστε που σας λέω εγώ. Ακούστε τι σας λέω εγώ.
  Και το τελευταίο που θέλω να σας πω είναι ότι αυτός ο πρωθυπουργός που δεν εμφανίζεται στο κοινοβούλιο και εμφανίζεται στους Γερμανούς βιομηχάνους και την άλλη μέρα βγαίνουν δημοσιεύματα για 125 δις δημόσιας περιουσίας και εμφανίζεται για να συναντηθεί με τον εμίρη του Κατάρ έχει καταντήσει πια να είναι απλά διαμεσολαβητής ανάμεσα στους ξένους επενδυτές και στην εγχώρια διαπλοκή.
  Αυτό που θα σας πως τώρα φυσικά δεν θα το δείτε αύριο γραμμένο στις εφημερίδες, δεν θα το παίξουν τα ιδιωτικά κανάλια στις 20:00 αλλά επειδή εδώ είναι η δημόσια τηλεόραση εγώ θα το πω.
  Ήρθε χθες ο εμίρης του Κατάρ προκειμένου να διαμεσολαβήσει με την εγχώρια διαπλοκή 1 – 2 δις επένδυση τον ελληνικό χρυσό.
  Τον ελληνικό ορυκτό πλούτο που έναντι πινακίου φακής οι γνωστοί άγνωστοι μεγαλοεργολάβοι της χώρας μας έχουνε πάρει τη μισή Χαλκιδική δίνονται 11 εκατ. ευρώ και έχουν επιδοτηθεί 15 τη στιγμή που η ουγγιά έχει πάει στα 1.800 ευρώ. Και όχι μονάχα αυτό, τα έχουν πάρει, κοψοχρονιά δεν θέλουνε και να βάλουνε χρήματα και φέρνουν και τους καταργιανούς να επενδύσουν.
  Αυτό το πλιάτσικο γίνεται αυτή τη στιγμή στην δημόσια περιουσία και ο πρωθυπουργός είναι ο ντίλερ, ο μεσολαβητής. Δεν θα το δείτε αυτό το βράδυ στις ειδήσεις, δεν θα το δείτε αύριο στις εφημερίδες.

  Γιακουμής: Είναι ακραία η στάση σας να αποκαλείτε τον κ. Παπανδρέου ντίλερ διότι εντάξει μια προσπάθεια γίνεται για να έρθουν λεφτά στη χώρα να υπάρξει ανάπτυξη.

  Τσίπρας: Διαμεσολαβητής. Καλά κάνετε και το λέτε αυτό.
   
  Κατσίμη: Θέλει να ξεπουλήσει τη χώρα του κ. Τσίπρα; Τι είναι προδότης.

  Τσίπρας:. Καλά κάνετε και το λέτε αυτό.
  Εμείς λοιπόν δεν είμαστε ενάντια στις επενδύσεις, βεβαίως θέλουμε επενδύσεις και θέλουμε να έρθουν κεφάλαια από το εξωτερικό να επενδύσουν στη χώρα μας.
  Όμως θέλουμε οι επενδύσει αυτές να γίνουν σε ένα πλαίσιο σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος.
  Δεν μπορεί να διαλύσουμε τα δάση τα ποτάμια τις θάλασσες και να έχουμε και εργασιακές σχέσεις και μισθούς των 200 ευρώ για να έρθουν οι επενδυτές να επενδύσουν.
  Αυτό δεν είναι επενδύσεις, αυτό είναι πλιάτσικο.
  Γιατί πανηγυρίζανε οι γερμανοί βιομήχανοι;
  Διότι θα φτιάξουν ειδικές οικονομικές ζώνες στην Ελλάδα με μισθούς 200 και 300 ευρώ. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη.
  Είναι λεηλασία.
   
  Κατσίμη: Και γιατί δεν επενδύει κανένας Έλληνας;
   
  Τσίπρας: Γιατί δεν υπάρχει περιβάλλον για να επενδύσει.
  Αυτό που γίνεται μου θυμίζει τα σχέδια ανασυγκρότησης για το Ιράκ που είχε πέντε χρόνια στρατεύματα κατοχής και για τη Λιβύη που πέντε μήνες την βομβαρδίζανε.
  Δεν είναι αναπτυξιακά σχέδια, είναι σχέδια λεηλασίας. …»

  Κανένα σχολιάκι μήπως;
  Τίς αγορεύειν βούλεται;
  Απ αυτούς, ρε παιδί μου, που δεν έχουν μονομανία με τον ΣΥΡΙΖΑ…..

 111. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάγγο

  είναι άσχετο με το ποστ , αλλά δεν έκανες δα και κανένα έγκλημα 🙂

  Για τη ταμπακέρα δε βλέπω να μιλάτε και ανησυχώ 😆

  Επ ευκαιρία υπάρχει κανείς να μας εξηγήσει τι έλεγε σήμερα ο Γιαννάκης ο Ματζουράνης για την ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ απόφαση της «δικαιοσύνης» περί Λαυρεντιάδη ( για να βάλω και εγώ ένα άσχετο )

 112. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  εκεινο που παρατηρω ειναι οτι ο Τσιπρας λει οτι πριν κανα χρόνο και ο Μικης .. Το δευτερο ειναι οτι δεν λεει κουβεντα – κιχ δεν βγαζει για τις τυχον ευθυνες του Καραμανλή , Αλογοσκουφη .. Το τριτο ειναιοτι διαλέγει απο τις συνομωσιολογιες που κυκλοφορουν οτι Χειροτερο . Την πιο αδιοναοητη μαλακια την υιοθετει .. Τεταρτον οτι ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑΑΑΑΑ.

 113. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Ειναι Θλιβερο .. Απιστευτο .
  Καργουδη αν εχει κιαλλα τετοια φετα να τα δουμε για να ξερουμε και τι ..γινεται ..

 114. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Γεια σου Νοσφη γατα.

 115. Ο/Η kapetanios λέει:

  επειδή την παρακολούθησα την συνέντευξη, ο Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων σημαντικών (για όποιον καταλαβαίνει τι παίζεται σήμερα) _ τα οποία και προσυπογράφω 100% _ , είπε λοιπόν ότι δεν επενδύουν έλληνες στην χώρα μας γιατί αυτά που φαίνεται ότι γλυτώνουν από τους φόρους (γιατί γλυτώνουν αρκετά) τα πληρώνουν είτε στο πολιτικό προσωπικό(κι αν έχουν κονομήσει δεκάδες υπουργοί, υφυπουργοί και άλλοι πολιτικοί παρατρεχάμενοι του ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια) είτε στα κόμματα εξουσίας ( ας είναι καλά οι γραμματείς και οι φαρισαίοι του ΝΔΣΟΚ ) είτε στους ανώτερους την τάξη (διοικητικά) δημόσιους υπάλληλους: ως λάδωμα. Τα τελευταία βέβαια δεν τα εξήγησε όπως τα εξηγώ εγώ αλλά δεν χρειάζεται κιόλας να εξηγήσει κανείς όλα αυτά που γνωρίζει και η κουτσή Μαρία στον τόπο μας.

  Όσο για τον Γιώργο Παπανδρέου δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένας ντίλερ ο οποίος ενδεχομένως βρεθεί (όπως και τόσοι άλλοι ευρωπαίοι και αμερικανοί πολιτικοί καριέρας τα τελευταία 30 χρόνια) να εργάζεται σε θέση διευθύνοντα συμβούλου ή κι εγώ δεν ξέρω που σε κάποια από τις εταιρίες που θα μας αγοράσουν τις επόμενες ημέρες. Πάντως «πατριώτης» όπως αρέσκεται να ονομάζει τον εαυτό του τα δυο αυτά χρόνια που βρίσκεται σε αυτήν την θέση εξουσίας( γιατί πριν οι μαλακίες του ήταν κάπως περιορισμένες) που βάζει τα στήθια του μπροστά για να μας σώσει, ΔΕΝ είναι. Ο πολιτικός αυτός θα γίνει συνώνυμος της ατιμίας εναντίον των πολιτών του τόπου μας και της δουλοπρέπειας έναντι των ξένων οικονομικών και πολιτικών παραγόντων .-

 116. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ωραία …διαφήμιση του έκανες του Τσίπρα ,Ευάγγελε! 😉
  Το ρητό που λέει «καλύτερα να μας βρίζουν παρά να μας αγνοούν» ;

 117. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Μα τι λες καπταιν? Συμφωνεις με τους αναρχοσυριζαιους? Θα σε φακελωσει η «υπευθυνη αριστερα» μ’αυτα που λες.

 118. Ο/Η nosferatos λέει:

  Γεια σου Χρησταρα ανασρχοσυρριζοσυνομωσιολόγε ,.Αντε και με τον Σπίθα και Τον Μικη ρε. να κανεε μετωπο. Πως δεν ειπε ο Τσιπραρας εκεινο το »γιατι δεν δανειστηκαμε απο τους Κιεζους και τον Πουτιν οταν μας δινανε τζαμπα πραμα ; Αλλά ισως και να το ειπε..

 119. Ο/Η nosferatos λέει:

  »Πάντως «πατριώτης» όπως αρέσκεται να ονομάζει τον εαυτό του τα δυο αυτά χρόνια που βρίσκεται σε αυτήν την θέση εξουσίας( γιατί πριν οι μαλακίες του ήταν κάπως περιορισμένες) που βάζει τα στήθια του μπροστά για να μας σώσει, ΔΕΝ είναι.»

  Ο Γιωραγακης μπορει να μην ειναι – οπως ΟΙ Μιης ας πουμε που ειναι- αλλά ο Τσιπρας σιγουρα ειναι . Γιαυτο οταν οι αλλοι αποστρατοι »πατριωτες » εισεβαλλαν στο Πενταγωνο με κραυγές »Κομμουνια » και γενια του Πολυτεχνειου ο Τσιπρας .. -ως καλός πατριωτης σ(φ)υριζε

 120. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Νοσφη να τα παιρνεις στην ωρα σου τα χαπια γιατι μετα δε σε πιανουν.

 121. Ο/Η nosferatos λέει:

  Γλωσσαριο =:Γιωραγακης ,Μιης = Μικης

  Τσιπρας = Τσιπρας

 122. Ο/Η nosferatos λέει:

  Νοσφη να τα παιρνεις στην ωρα σου τα χαπια γιατι μετα δε σε πιανουν.

  Μπα μαλλον εκανα λάθος για σενα .. Σε περασα για Συριζα ..Μαλλον κανανς κομπλεξικός μαλάκας εισαι που δεν ξερεις κανα τους κωωδικας επικοινωνιας και μας παριστανεις τον πολιτικοποιημένο .. Ρε αντε στο διαλο σκατο…
  (σορρυ Παπς- αλλά οταν βλεπω τσογλανια αντριδρωπια αναλογα )

 123. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Θενκς! Απλως επιβεβαιωνεις τη παρατηρηση μου.

 124. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  είναι ώρα για το .υπογλωσσάριο σου. Θα μου τον σκάσετε εσείς οι αναρχοσυριζαίοι… 🙂

  ( θα προτιμούσα αυτό το βιολί να σταματήσει εδώ…! )

 125. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Τι έγινε αγαπητοί; Τι τρομερό είπε ο Τσίπρας; Οτι η σημερινή κυβέρνηση πουλάει την πατρίδα μας σε φέτες; Κοινοτοπίες πλέον. Το πολιτικά αποπροσανατολιστικό είναι (που είπε) οτι την πουλάει σώνει και καλά στους ξένους. Και το πολιτικά απαράδεκτο, οτι όλες αυτές τις διαπιστώσεις τις ακολουθεί η μεγαλειώδης πρόταση να… συνέλθουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ώστε να κάνουν την επανάσταση του ευρωομόλογου, που σώσει τα πάντα, και τη ζωή των εργαζόμενων και την κερδοφορία του καπιταλισμού… Αν θέλει κανείς να βρει τρικυμίες στο κρανίο του συριζα, ας ψάξει εκεί κι όχι να στραβώνει το γυαλό…

 126. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νοσφεράτε, δεν μπορεί, κάποιο κόλπο (τεχνική) πάλι θα δοκιμάζεις.
  Γιατί να πιστέψω ότι τσιμπάς στο παραμικρό πέσιμο «γάτα είσαι», αποκλείεται, και εννοώ ότι είναι φως φανάρι ότι στόχος μιας τέτοιας ατάκας είναι «να τα πάρει» ο αποδέκτης.
  Τώρα για να δούμε και του Χρήστου το δίκιο, αυτά, εδώ, «τάβρε» δεν «τάφερε».
  Και εκτός του ότι γίνεται κατά κόρον , ο ίδιος έχει …πρωταγωνιστήσει πολλάκις ως αποδέκτης.
  Οπότε , ακόμη και αν εσύ δεν τόχεις ξανακάνει, θα μπορούσε να πει «βγάλτε τη σκούφια σας και βαράτε με».
  Αλλά με αυτές τις τεχνικές που δοκιμάζουμε (ούτε εγώ βγάζω τη σκούφια μου) καμιά φορά οι άλλοι ..κοψοχολιάζονται.
  Αυτά είχα να πω και αμαρτίαν ουκ έχω 😉

 127. Ο/Η Noσφερατος λέει:

  Μαυρε Προβατε ακομα και Το ΚΚΕ δεν λεει τοσο μεγαλες μαλακιες .. Ο Τσιπρας δεν λεει απλά οτι Γαπ ξεπουλαει . Δειχνει οτι αντιλαμβανεται την Παγκσμια Κριση της οποιας η Κορυφη του παγοβουνου ειναι μόνο η ελληνική κριση – με τον τροπο που την αντεληφθη και ο Μικης Θεοδωρακης .. Κριμα το παιδί.. Και κριμα και διακοσια χρόνια μαρξικής θεωριας .. Εχει αξιωση να μας ..κυβερνησει κιολας και ο ..Τσιπρας ..

 128. Ο/Η papoylis λέει:

  και εγώ επίσης Αναγνώστα ουκ έχω αμαρτίαν 😉 🙂

  ( εστάλησαν στο κάλαθο σχόλια 4… και αναμένω με το μπαλτά 😉 :mrgreen: )

 129. Ο/Η papoylis λέει:

  και για να ηρεμήσεις ορέ Βάμπιρα :

  τι σε χαλάει να κυβερνήσει και ο Τσίπρας ;;;

  Μήπως γιωργάπηδες και δάμαλοι τα κατάφεραν καλύτερα ;;;

 130. Ο/Η Noσφερατος λέει:

  Ας ενωθει πρωτα ο Συριζα μεταξύ Του και μετα ας με ..κυβερνησει ..

 131. Ο/Η Noσφερατος λέει:

  αν .τα καταφερνω να το ..εκθεσω= εκθεσω

  λοιπόν αρκετα εκτεθηκα..Αντε γεια ..
  και πουσαι Χρηστο ..
  Τα…λέμε

 132. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Άσε που αν είναι άπειρος και λειτουργεί σα χαϊβάνι , μπορεί να είναι ευκαιρία να γίνουμε τα «νέα τζάκια» και να δημιουργήσουμε μετα-διαπλεκόμενο οικοσύστημα.
  Δες και τη θετική πλευρά, μην ακούς τους άλλους 😉 τώρα που είναι αντιπολίτευση, το σύστημα ( η ΔΙαχείριση) φτιάχνει τους ανθρώπους όχι το ανάποδο.
  Κανονίστε οι ..άλλοι να με αρχίσετε με «μηδενισμός» , «στο ίδιο τσουβάλι» και τέτοια.
  Έτυχε μάλιστα να δω λάιβ τη συνέντευξη τω πρωί και θα σας πω τη γνώμη μου

 133. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νοσφεράτε εννοώ τον Τσίπρα όχι τον ..Χρήστο

 134. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Διόρθωσις: τω πρωί με υπογεγραμμένη (είναι δοτική) 🙂

 135. Ο/Η Noσφερατος λέει:

  οχι κα απειρος .. Απυρος ναι

 136. Ο/Η papoylis λέει:

  Οουυπς..

  άλλο ένα σχόλιο που έφαγε μπαλτά… 😉

 137. Ο/Η Noσφερατος λέει:

  ελπίζω να μην….. παρεξηγηθηκε ο Χρηστος και δεν ξαναπατησει εδω ε;

 138. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  το σχόλιο για τον βρυκόλακαν, αλλά προς βοήθειαν και του Αναγνώστου:
  ῴῳ ῴῳ ῴῳ ῴῳ ῴῳ ῴῳ
  😉

 139. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Για να σε δω και με το γιώτα (και όχι πρωει όπως θα γινότανε στην ..μαλλιαρή) 🙂

 140. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  τῴ τῳ, πέτυχε!!
  Μαύρο Πρόβατο , άπαιχτος

 141. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Παπς σιγα μη στεναχωρηθω απο μια προταση που μου εκοψες. Συνεχιζεται βλεπω η πολιτικη κριτικη του προεδρους του ΣΥΝ. Με επιχειρηματα βεβαιως βεβαιως. Και κυριως πολιτικα επιχειρηματα βεβαιως βεβαιως.

 142. Ο/Η papoylis λέει:

  Ναι Χρήστο μου 🙂

  … εδώ έχουμε παράδοση στο τρόπο που ασκούμε κριτική…!

 143. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Φαντάζομαι πως στις δηλώσεις ενός προέδρου Κόμματος , πέραν από το αν αυτά που λέει είναι σωστά ή όχι , έχει σημασία και το αν οι δηλώσεις σηματοδοτούν αλλαγές στην έως τώρα κίνησή του.
  Μάλιστα ειδικά όταν μιλάμε για συνέντευξη, η οποία είχε προγραμματιστεί .
  Στην πρωινή αυτά που αξιολόγησα είναι τα εξής:
  Δηλώθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η Κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να «φύγει», διότι εκτελεί υπηρεσία (έχει δεσμεύσεις να ολοκληρώσει αλλότριο σχέδιο).
  Έχει σημασία το ότι εννοείται «αλλότριο», αφού υπάρχουν δεσμεύσεις σε τρίτους.
  Υπ’αυτήν την έννοια ο «Αγώνας» για ..απαλλαγή , προφανώς πρέπει να κλιμακωθεί και μένει να προσδιορισθούν τα μέσα.
  Όμως για να διώξεις κάποιον που «κατσικώθηκε» στην εξουσία λόγω δεσμεύσεων (εκτελεί υπηρεσία δηλαδή) δεν το κάνεις με τον τρόπο που θατόκανες με κάποιον απλώς …επίμονο.
  Έτσι είδα έναν Τσίπρα πιο κοντά σε στυλ ..Αλαβάνου με τις πλατείες Ταρχίρ κλπ.
  Μένει να δούμε αν αυτό θα σημάνει στροφή από το υφιστάμενο «κατηγορείται άδικα ο ΣΥΡΙΖΑ από τους κυβερνητικούς για διάφορες πράξεις όπως συγκεντρώσεις αγανακτισμένων, γιούχα, καταλήψεις κλπ» σε αιτιολόγηση των ενεργειών αυτών και στην παροχή πολιτικής κάλυψης, υπό την έννοια της ένταξης στο γενικό σκοπό της ανατροπής.
  Δεν είπε κάτι τέτοιο, θα φανεί. Σίγουρα όμως ένας τόνος παραπάνω δόθηκε.

  Το δεύτερο έχει να κάνει με το ότι υπονοείται ότι θα διεκδικηθεί η συγκρότηση Μετώπου για αυτήν την ..απαλλαγή (δήλωσε ότι είναι ..πρόθυμος να αναλάβει την πολιτική πρωτοβουλία ο ΣΥΝ).
  Άρα προσδιορίσθηκε ο στόχος της Περιόδου.
  Αυτόν τον πόλο τον βλέπει ως νέο ΕΑΜ (που όπως τότε συμμετείχαν και παπάδες 😉 και κεντρώοι κλπ.
  Η διάζευξη από το Σαμαρά γίνεται επικαλούμενος ότι είναι γιαλαντζί Αντιμνημονιακός, αφού συμφώνησε στην εφεδρεία και πρότεινε χαμηλή φορολόγηση του Μεγάλου Κεφαλαίου (αυτό όμως, κατά τα άλλα..).
  Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θεωρεί σκόπιμο να ενταθεί η γενίκευση της πολιτικής κρίσης (ένταση αυτού που ζούμε με κλειστό κέντρο, κλειστά σχολεία κλπ κλπ με μορφή πχ γενικής απεργίας) ώστε έτσι να έχουμε ανατροπή της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

  Τα μέτρα που προτεινε τα βρήκα γενικά (φορολόγηση Κινητής Περιουσίας, Χρηματηστήριο, Εφοπλιστές κλπ). Μου έκανε εντύπωση ότι για εκκλησιαστική περιουσία δεν μίλησε και με αυτό που λέω δεν υπονοώ κάτι, αλλά μούκανε κλικ γιατί καιρό τώρα τον κατηγορούν για ..αλληθορισμό σε σχέση με το θέμα.
  Θα μπορούσα να σκεφτώ ότι έχει να κάνει με τη «δεξαμενή» που θα αντληθούν πόροι για το Μέτωπο, αλλά χωρίς άλλες ενδείξεις θάταν άδικο , αφού κάτι τέτοιο θα συνιστούσε οππορτουνισμό.
  ΑΝ έχετε καμιά ιδέα χρήσιμη θάταν.
  Επίσης έθεσε το θέμα ότι όλα αυτά που λέει στους ζορισμένους (είναι αλήθεια) δημοσιογράφους διακιολογούνται αφού η καταστροφή έχει επέλθει και δεν υπάρχει διακύβευμα που αν χαθεί θα μιλάμε για κάτι χειρότερο.
  Το τελευταίο σημείο που έθεσε σχετικά με το χρυσό στη Χαλκιδική έχει σημασία , διότι ονομάζοντας «ντήλερ» τον ΓΑΠ έδωσε «χρώμα» στα όλα υπόλοιπα και συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δηλαδή με αυτό σηματοδότησε τη στροφή που διακρίνω και πρέπει να το έκανε συνειδητά, δεν νομίζω ότι ήθελε να δώσει ρεπορτάζ στη ΝΕΤ. Αν δεν τόκανε (συνειδητά) όφειλε να γνωρίζει ότι σε κάποιες θέσεις το κλείσιμο του ματιού έχει σημασία

  Τώρα πώς το είδα.
  Δεν συμφωνώ 🙂 . Αν ήμουν ΣΥΝ δεν θα συμφωνούσα ΚΑΙ πολιτικά ΚΑΙ τακτικά (νομίζω ότι αυτά …δεν βγαίνουν).
  Ως τρίτος λέω ότι πάλι δεν συμφωνώ διότι διέκρινα άλματα στο να αιτιολογηθεί ότι υπάρχει «ολοκληρωμένη και συνεκτική πρόταση» και το αποτέλεσμα δεν με έπεισε.
  Θεωρώ δε την όλη κίνηση λάθος και με κακές (πολιτικές) συνέπειες.
  Αλλά είπαμε

 144. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Αναγνωστα μου εχει ειπωθει απο το ΣΥΡΙΖΑ δεκαδες φορες για τη φορολογηση της εκκλησιαστικης περιουσιας και το διαχωρισμο κρατους εκκλησιας. Τωρα αν εσεις θελετε να το επαναλαμβανει ο προεδρος του καθε φορα που βγαινε στα καναλια οκ θα του το μεταφερω. Κατα τα λοιπα με δυο λεξεις, «διέκρινα άλματα», κανετε κριτικη σε μια προταση πεντε αξονων. Δε λεω, προφανως εχετε πολιτικες διαφωνιες με αυτο. Αυτο ομως δε σημαινει αλμα αλλα δικια σας διαφωνια. Και αυτη η διαλεκτικη που μειωνουμε αξιακα τις προτασεις του αλλου συλληβδην και ελαφρα τη καρδια ειναι φαουλ. Προφανως οι λυσεις που προτεινει ενα αριστερο κομμα ειναι εξωσυστημικες αλλιως θατανε στο συνταγματικο των τοξο των «υπευθυνων».
  Και κατι ακομα, το κειμενο σας διατρεχεται απο μια δικη προθεσεων στην οποια μονο σας απευθυνετε το κατηγορητηριο μονο σας αποδιδετε την ενοχη.

 145. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  a)Μου έκανε εντύπωση ότι για εκκλησιαστική περιουσία δεν μίλησε και με αυτό που λέω δεν υπονοώ κάτι,

  b)Αναγνωστα μου εχει ειπωθει απο το ΣΥΡΙΖΑ δεκαδες φορες για τη φορολογηση της εκκλησιαστικης περιουσιας και το διαχωρισμο κρατους εκκλησιας. ‘

  αυτο παλιοτερα .. Φυσικα και παλιοτρα ο Συριζα ακαι ειδικά ο Συν πρωτοστατουσε
  Τωρα τελευταια ισχυει αυτο που λεει στο α) ο Αναγνωστης
  Φυσικά αλλο ηταν πριν το καλοκαιρι αλλο πριν ενα χρόνο και αλλο Τωρα ..
  Εξαρταται απο τους ..εσωτερικους συσχετισμους αλλά και απο τις συμμαχιες που κατα καιρους επιλεγει .. Τωρα ..προεχει το ..Κοινο μετωπο ..(με ποιους; Μα με ολους οσους ειναι εναντια κλπ
  αντε και εις ανωτερα .
  Μωραινει ο κυριος ον βουλεται απωλεσαι ..

 146. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Ο Προπατωρ που ειναι ..(θελω να του Πω οτι αν και διαφωνώ στα επι μερους επι της Ουσιας ειχε και εχει απολυτως Δικαιο ) Οπως πάντα ..

 147. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/21007/%C2%AB%CF%88%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B9%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CE%B7-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1
  «Ψαλίδι» 50% και στους μισθούς των κληρικών ζητά η Τρόικα

  Αναστάτωση στους κόλπους της Εκκλησίας έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Τρόικα φέρεται να απαίτησε από την κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα, τη μείωση κατά 50% των μισθών των κληρικών που καταβάλλονται από το Δημόσιο.
  Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», στο πλαίσιο του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό από το 2012, η Τρόικα προτείνει να αναλάβει η Εκκλησία την αναπλήρωση των απωλειών στους μισθούς των κληρικών.
  ………………………..
  Υπενθυμίζεται, πάντως, πως ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την συνάντησή του στις αρχές Ιουλίου με τον Ιερώνυμο, είχε διαβεβαιώσει τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της ΔΙΣ πως δεν θα εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η μείωση στη μισθοδοσία του ιερού κλήρου, δεν θα εξοικονομούσε στο κράτος ιδιαίτερα σημαντικό ποσό».
  —————————————————————-
  α) Ασε μας Ρε Βενιζελε…«η μείωση στη μισθοδοσία του ιερού κλήρου, δεν θα εξοικονομούσε στο κράτος ιδιαίτερα σημαντικό ποσό»…Αυτά να τα πεις στους συνταξιουχους ..και στους χαμηλομισθους που τους χαρατσωνεις ..
  και γιατι δεν ειναι σημαντικό το ποσο ; 9000 παπαδες ειναι ..εχουν και τα τυχερα τους δεν θα χαθουνε

  β) ειμαι πολύ Περιεργος για το τι θα πει ο Τσιπρας θα πει α) Νεο χαρατσι απο την Τροικα; η θα πει β) Συμφωνουμε με το μετρο μείωσης κατά 50% των μισθών των κληρικών που καταβάλλονται από το Δημόσιο.
  η γ) Μειωση 100%ων μισθών των κληρικών που καταβάλλονται από το Δημόσιο. οπως θα σημαινε η συνεπεια στην παλια γραμμη του Συν διαχωρισμου κρατους εκκληισας.

 148. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χρήστο, καταρχήν, αν κάποιος πρέπει να απευθύνεται στον πληθυντικό στον άλλον αυτός είμαι εγώ, διότι μάλλον το Χρήστος είναι και το πραγματικό όνομα.
  Πήρα το θάρρος να το κάνω ενικό αφού απλώς ακολουθεί το αρχικό Κ , άρα θα πρότεινα, αν δεν έχεις αντίρρηση, να γυρίσουμε το β’πληθυντικό σε β’ ενικό, αμφότεροι.
  Άλλωστε και γω το αθηναίος με μικρό το γράφω 🙂

  Σχετικά με τα της Εκκλησίας , που για μένα είναι δευτερεύον, αφού δεν πιστεύω ότι το ζήτημα της υφιστάμενης κρίσης θα διευθετηθεί μέσα από τέτοιες λύσεις, αφού δεν το θεωρώ «στιγμιαίο» , ούτε «ποσοτικό» (αυτό ισχύει και για τα περί Μετοχών , Ακινήτων κλπ).
  Εγώ δεν θέλω να επαναλαμβάνει κανείς σε κάθε συνέντευξη κάτι.
  Αυτό που είπα είναι ότι στο σημείο που ανέφερε 4 λύσεις ή καλύτερα 4 πηγές που θα «εξοικονομήσουμε χρήματα, αντί να τα κόβουμε από τους εργαζόμενους» εφοπλιστές είδα, Εταιρίες είδα, αλλά Εκκλησιαστική περιουσία και δραστηριότητές της όχι.
  Άρα δεν μιλάμε για προτάσεις γενικά, μιλάμε για αναφορά στις πηγές χρηματοδότησης της πρότασής του και εκεί έχει σημασία. Επίσης σημείωσα κάτι που προφανώς το ξέρεις και εσύ ότι τελευταία εγκαλείται δημόσια ο ΣΥΝ ότι στο θέμα έχει κάνει πίσω, ότι συναντάει ιεράρχες κλπ (το τελευτάιο το θεωρώ μ@@@κία, καλά κάνει και τους συναντάει και καλώς συνομιλούν).
  Σου είπα επίσης μια ερμηνεία για το αν θα υπήρχε περίπτωση τέτοια, αλλά προφανώς αν διευκρινησθεί (σε επίπεδο ανάλογο με αυτό που ..ξεχάστηκε 😉 ) απλώς διάφοροι διυλίζουν τον κώνωπα για να δημιουργούν εντυπώσεις.
  Όμως είπα με αυτό είναι δευτερεύον.

  Σου χρωστάω όμως μια διευκρίνηση σχετικά με την αξιολόγηση που έκανα.
  Όταν λέω βλέπω άλματα δεν κρίνω τις 4 προτάσεις μόνο , έγραψα ότι κρίνω το κατά πόσο το όλο σχέδιο και στη μορφή και στο περιεχόμενο είναι συνεκτικό και διέξοδο (κατά τη γνώμη μου φυσικά).
  Πλην των 4 λύσεων, που είναι γενικές, η αιτιολόγηση ..εμφορείται και κυριαρχείται από το πνεύμα της δια της ατόπου επαγωγής. Αυτό μπορεί να είναι καλό για συζητήσεις εδώ μέσα (ανάλυση και κουτσομπολιό) στην Πολιτική όμως δεν στέκει , διότι την υποβιβάζει στο επίπεδο του συνδικαλισμού και τελικά το αποτέλεσμα , όχι απλώς έχει κενά , αλλά είναι διάτρητο.
  Η αιτιολόγηση ότι «εκτελείται υπηρεσία» ήταν στο επίπεδο » παράθεσης γεγονότων που δεν μπορεί να είναι συμπτώσεις (σσ γιατί;;)» και κάποιου παραδείγματος με το χρυσό.
  Έως τώρα λέγαμε ότι «είτε συνειδητά είτε ως αφελής η πολιτική του είναι επιζήμια».
  Αν δεν καταλαβαίνουμε ότι το «εκτελεί υπηρεσία» είναι διαφορετικό ποιοτικά και ως προς τα αποτελέσματα που παράγει στην Κοινωνία, δεν ξέρω, πώς αλλιώς να επιχειρηματολογήσω;;.
  Επίσης διέκρινα «άλματα» στο ότι όλα αυτά που ανέφερε τέθηκαν αξιωματικά χωρίς να αναφέρονται οι τρόποι που θα αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πρότασης.
  Ξέρεις, το να πέσει «στο δρόμο» μια κυβέρνηση δεν είναι απλό, ούτε το να λες ότι «αφού πτωχεύσαμε ήδη , ότι και να λέω χειρότερο δεν είναι» (όταν είσαι Κόμμα και επηρεάζεις).

  Τέλος τη δίκη προθέσεων πού την είδες στο σχόλιό μου (σε ποιο σημείο δηλαδή;;).

 149. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  τι σημαινει ο ορος δίκη προθέσεων ;

 150. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Ρωταω γιατι εγώ νομιζα οτι ενα κλασσικο παραδειγμα δικης προεσεων μποερει να θεωρηθει αυτο:
  ΤΣΙΠΡΑΣ:
  “…Ο Παπανδρέου δεν φεύγει διότι το συμβόλαιό του λήγει το 2013. Είναι συμβόλαιο αυτό που έχει υπογράψει.
  Είτε δεν θέλει ο ίδιος να φύγει, είτε γιατί δεν τον αφήνουν να φύγει.
  Είναι συμβόλαιο οικονομικής εκτέλεσης της ελληνικής κοινωνίας.

  Γιακουμής: Εννοείς ότι θα το κάνει σκόπιμα τώρα για να μην είμαστε και ακραίοι κ. πρόεδρε.

  Τσίπρας: Αν δεν το έκανε σκόπιμα…»

  ————————
  αλλά φαινεται οτι ο κυριος Χρηστος Κ . εννοει κατι εντελως διαφορετικό..

 151. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  στο στρατό είχα τύχει μπροστά όπου κάποιος είχε πει σε κάποιον άλλον «μωρή κ@@@φαλα σε πήρα πρέφα τι ρόλο βαράς και συνέχισε με κάποιες ..δηλώσεις και ευχές» και ό άλλος του είπε «κάνεις δίκη προθέσεων και με αδικείς», ή κάπως έτσι.
  Κατανοητόν;; 🙂

 152. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  πω πω .. Τον αποστομωσε ο αλλος

 153. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  μιας και μιλαμε για στρατο
  1.»Τους συνειρμούς του κ. Μπεγλίτη ότι απειλείται η… Δημοκρατία από τις κινητοποιήσεις των αποστράτων απέρριψε κατηγορηματικά και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρας. «Εάν απειλείται η Δημοκρατία δεν απειλείται από τους αξιωματικούς, αλλά από μια ιδιότυπη απειλή εναντίον της οικονομίας και της κοινωνίας» τόνισε.»
  2.http://roides.wordpress.com/2011/10/02/2sep11-2/

 154. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Αναγνωστα μου δεν εχω προβλημα με τον ενικο οποτε αν θες το συνεχιζουμε στον ενικο. Επαναλαμβανω δια της αντιστροφης του επιχειρηματος οτι τα αιτηματα δεν απαντανε στη πολιτικη συγκυρια γιατι ειναι, μαλλον, ανεφικτα. Δηλαδη οτι εκανε μεχρι τωρα η κυβερνηση ηταν εφικτο κι εφερε αποτελεσματα? Για να συνεχισω επι των προτασεων. Η λυση να φυγει το μνημονιο και η τροϊκα ειναι εφικτη στη λογικη οτι εξαϋλωνει τη κοινωνια και τα κεκτημενα της. Δηλαδη αν επιμεινουμε στο μνημονιο θα βελτιωθει η κατασταση των πολιτων αυτης της χωρας? Η επιθετικη αναδιαπραγματευση του χρεους ειναι το αυτονοητο γι’ αυτο που ξερει μαθηματικα μεχρι τον πολλαπλασιασμο. Δηλαδη ειναι διαχειρισιμο αυτο το πραμα? Ή απλως χρησιμευει ως τρομοκρατικο εργαλειο για να μεταβληθουν οι εργαζομενοι σε δουλους? Η κοινωνικοποιηση των τραπεζων ειναι παραλογη οταν οι τραπεζιτες εχουν ρουφηξει 108 δις και η αγορα εχει στεγνωσει απο ρευστο? Η δημιουργια τραπεζων ειδικου σκοπου ειναι παραλογη? Κι εν τελει η δημιουργια μιας κοινωνιας που θετει τις αναγκες της πανω απο εταιρικα κερδη ειναι κατι αδιανοητο? Ολα αυτα ειναι συνδικαλισμος του διαδικτυου? Και ποια ειναι τοτε η αληθινη πολιτικη? Η συναινεση και η υποταγη? Μα αυτο το ακολουθησαμε 35 χρονια τωρα και μας εφερε εδω που ειμαστε. Κρινω την απαντηση σας ελλιιπη. Δεν βλεπω καποιο επιχειρημα που να αποδεικνυει τον παραλογισμο ή εστω το ανεφαρμοστο των προτασεων. Διαφωνειτε? Καλως, αλλα δε θα μπορουσαμε να προσαρμοσουμε τις προτασεις σε ενα θεσμικο ή διαχειριστικο πλαισιο για να «ξεγελασουμε» μερικους παραπανω.
  Και ναι ειναι ντιλερ ο ΓΑΠης οπως φυσικα και εκτελει ενα συγκεκριμενο σχεδιο που ειναι συνυφασμενο με την πολιτικη του ιδεολογια. Τι αλλο ειναι ενας πολιτικος που υπογραφει και εκτελει οτι του υποδεικνυουν οι πολιτικες κι τραπεζικες εξουσιες. Εξαλλου στους βιομηχανους της γερμανιας δηλωσε οτι θα κανει αυτο που αποφασισε κοντρα στη λαϊκη δυσαρεσκεια της πλειοψηφιας.

 155. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  »Και ναι ειναι ντιλερ ο ΓΑΠης οπως φυσικα και εκτελει ενα συγκεκριμενο σχεδιο που ειναι συνυφασμενο με την πολιτικη του ιδεολογια. »
  Αυτό δεν ειναι καν δικη Προεθσεων Ειναι Καταδίκη προθεσεων και ..πολιτικών ιδεολογιων .
  —–

  θα μπορουσε με την ιδια κατηγορηματική βεβαιαοτητα να ειπωθει για Καθε πολιτική ιδεολογια συμεπριλαμβανομένης της Κομμουνιστικής
  (πχ για το ΚΚε στην εμετεμφυλιακή ελλάδα »οπως φυσικα και εκτελει ενα συγκεκριμενο σχεδιο που ειναι συνυφασμενο με την πολιτικη του ιδεολογια. »
  και απειρες αλλες παραλλαγές ..
  »Εξαλλου στους βιομηχανους της γερμανιας δηλωσε οτι θα κανει αυτο που αποφασισε κοντρα στη λαϊκη δυσαρεσκεια της πλειοψηφιας.»
  Μόλις τωρα θυμηθηκα τι Ψηφισε η Γερμανική αριστερα Προχτες

 156. Ο/Η Propator λέει:

  Νοσφερατε,
  ο Προπατωρ εχει κατσει πανω σε μια πετρα και σας κοιταει.
  Τι νομιζεις ρε αχμακη οτι ειναι η αριστερα ? Ο Τσιπρας ειναι, ο Χρηστος Κ. ειναι, αλλα εσυ πασχεις απο πλατωνισμο και δεν μπορεις να ξεστραβωθεις και να το δεις.
  Ελεγε ο Πλατωνας οτι αυτος ο κοσμος τον οποιο ζουμε δεν ειναι ο πραγματικος κοσμος αλλα μια ψευδης αντανακλαση του πραγματικου κοσμου («ιδεατου»).
  Εν τω μεταξυ ετρωγε τον καθε μαλακα και τα σκατα του (παροντος «ψευδου») κοσμου στη μαπα αλλα εκεινος επεμενε οτι αυτος στον οποιο ζει δεν ειναι ο πραγματικος κοσμος κι επειδη ητανε υψηλης κλασης παρλαπιπαδορος προσπαθουσε (και τα καταφερνε) να πεισει και τους αλλους γιαυτο.
  Ετσι ο κοσμος επαθε …πλατωνισμο.
  Αυτο ειχεις παθει κι εσυ: οξεια καλπαζουσα πλατωνιτιδα: Τρως τον Τσιπρα και τον Χρηστο Κ. στη μαπα αλλα λες «Δεν ειναι αυτη η αριστερα, η αριστερα ειναι ενας κοσμος παραλληλος με αυτους, αυτοι ειναι απλως μια κακη αντανακλαση της αριστερας».
  Αυτη(οι) ειναι κακομοιρη μου η αριστερα, δυστυχως για σενα (και για ολους μας) αυτη(οι) ειναι και αλλη δεν υπαρχει. Αυτη και μονο αυτη. Η Ελληνικη αριστερα!
  Αυτη ειναι και η δεξια, αυτη ειναι η ελληνικη κοινωνια στο συνολο της: Ο Χρηστος και ο Τσιπρας!

  Επειδη ο πλατωνισμος ειναι ο μακιγιερ του ιουδαϊσμου, αυτος ο οποιος τον μεταμορφωσε σε χριστιανισμο, κι επειδη η αριστερα αναπαρηγαγε την ιδια θεμελιωδη θεωρηση του χριστιανισμου προσπαθησε επιτελους να αντιληφθεις οτι δεν εισαι τιποτε αλλο απο ενας πλατωνιστης που διαχρονικα αγωνιζεται για ενα και μοναδικο στοχο που κατα καιρους εχει αλλα ονοματα: «ιδεατος κοσμος», «γη της επαγγελιας», «σοσιαλιστικη κοινωνια»!
  Η αγαπη, η δικαοσυνη, η ισοτητα θα χαρακτηριζουν το καθεστος αυτο μαζι με ενα βουνο πιλαφι φυσικα ως επιβραβευση. Αλλα για να το πετυχεις αυτο θα πρεπει σε αυτον τον «ψευδη» κοσμο να πορευτεις με τον Τσιπρα, τον Χρηστο Κ. και τους παπαδες, αυτη ειναι η δικιμασια.
  Φα΄τους λοιπον τωρα στη μαπα και οταν θα βρεις την «ιδεατη αριστερα» παραγγειλε τιποτα πιτσες (διοτι εγω πιλαφι δεν τρωω) και φωναξε μας να το γλεντησουμε.
  Μεχρι τοτε καλο αγωνα συντροφε.

  ΥΓ
  Παπουλη, επειδη σου αρεσει να βγαινεις στη βιγλα και να δηλωνεις «σας τα’πα εγω», σε προκαλω να ανεβεις (εσυ ο οποιοσδηποτε) τωρα πανω στο τραπεζι και να με διαψευσει οτι αυτο το αστερ (της Βηθλεεμ), τον Χρηστο Κ., εγω τον ειδα πρωτος!!!

  Απο το πρωτο δευτερολεπτο που δρασκελισε το κατωφλι στο «κονακι» του Παπουλη, και ενω ολοι οι αλλοι ασχολιωσαστε με αλλα αντ’ άλλων, εγω αμεσως καταλαβα οτι ητανε βηθλεεμεζος, ασχοληθηκα προσωπικα μαζι του και σας δηλωσα οτι θα κανει μεγαλη καριερα εδω μεσα.

 157. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Ετσι ο κοσμος επαθε …πλατωνισμο.
  Αυτο ειχεις παθει κι εσυ: οξεια καλπαζουσα πλατωνιτιδα: Τρως τον Τσιπρα και τον Χρηστο Κ. στη μαπα αλλα λες “Δεν ειναι αυτη η αριστερα, η αριστερα ειναι ενας κοσμος παραλληλος με αυτους, αυτοι ειναι απλως μια κακη αντανακλαση της αριστερας”.

  ενω εσυ με την »ελευθερη αγορά» και τους ..Φιλελευθερους; αυτο ακριβώς δεν κανεις;
  (φυσικό ειναι γιατι αλλιως θα ειχαμε εντελώς φυγει )
  Παντως στα βασικά δικιο εχεις ..

 158. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Προπατωρ για διε ρε συ αμα ερχομαι απο τη γωνια. Για να μη περιμενεις σ’το λεω.

 159. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  τσκ τσκ στκ

 160. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Χρηστε Κ εκτιθεσαι ..κι εκθετεις και την Αριστερα κι εμενα στα ματια Του Προπατωρος ως πλατωνιστη

 161. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Προπατωρ λεω να ξαναπιασουμε αυτο το τεραστιο θεμα του παλτωνισμου απο επικουρεια αποψη και να ξφυγουμε λιγο απο τα επιγεια και τα
  http://nosferatos.blogspot.com/2011/10/blog-post_1937.html

 162. Ο/Η Propator λέει:

  Εγω Νοσφυ δεν αντιλαμβανομαι την ελευθερη αγορα ως γη της επαγγελιας ουτε τους φιλευθερους ως συντροφους και …εν αγορα αδελφους αλλα ως ενα πεδιο μεσα στο οποιο μπαινει κανενας για να αντ-αγωνιστει και να κερδισει.
  Αγορα εστι «κοινωνια επιχειρούσα» γιαυτο και ο αγωνας για την ελευθερια της αγορας ειναι αγωνας για την ελευθερια της κοινωνιας, γιαυτο και μονο η ελευθερη αγορα μπορει να εγγυηθει τη δημοκρατια.
  Δεν υπαρχει ουτε εναςαξιοσημειωτος πολιτισμος που να αναπτυχθηκε σε κοινωνια της οποιας η αγορα δεν ηταν ελευθερη και ακμαζουσα: η γεννηση αυτης της ιδιας της φιλοσοφιας οφειλεται στην οικονομικη εκριξη των ελευθερων αγορων της Ιωνιας.
  Οι στρεβλωσεις που παρουσιαζουν οι …»ελευθερες αγορες» σε κοινωνιες σαν την δικη μας ειναι αντιστοιχες με τη …δημοκρατικη τους κουλτουρα.
  Ομως σιγουρα δεν προκειται για παραδεισο, σε αυτο τον κοσμο των ελευθερων αγορων δεν υπαρχει παραδεισος, αντιθερτως μαλιστα: Οπως για οσους εχουν συνδεσει την υπαρξη τους με τη θεια προνοια η ζωη αυτη δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια δοκιμασια, ετσι και οσοι επιθυμουν να αναθεσουν την φροντιδα του εαυτου τους την κρατικη προνοια οι ελευθερες αγορες αποτελουν την ιδια την κολαση τους!

  Αει στο διαολο Νοσφερατε.

 163. Ο/Η kapetanios λέει:

  Μετά και τις δηλώσεις Τσίπρα η τρόικα σε συνεννόηση με τον Γιούνκερ αρνήθηκε να συντάξει την έκθεση της και να δώσει το πράσινο φως για την 6η δόση της κυβέρνησης μέσα στον Οκτώβριο !»Λεφτά υπάρχουν» (μέχρι τότε)φαίνεται ότι επανέλαβε ακόμη μια φορά ο γιωργάπης στους ευρωπαίους φίλους του και να μην ανησυχούν τους είπε- κλείνοντας το μάτι στον Γιούνγκερ ο οποίος επανέλαβε ακόμη μια φορά ότι:
  « Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις με πωλήσεις ποσοστών σε εταιρίες, γη, κτηματική περιουσία (land, realestate) και σε παραχωρήσεις περιουσίας για εκμετάλλευση». Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γιούνκερ χρησιμοποίησε την λέξη concessions, όρος που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που οι κυβερνήσεις δανείζουν κρατικό χώρο (θάλασσα, γη κλπ) για να γίνουν γεωτρήσεις πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή άλλου είδους εκμετάλλευση

 164. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καπετάνιε, εγώ δεν είπα ότι ο Τσίπρας, δια της δήλωσής του (η ο ΣΥΝ δια της πολιτκής του στάσης) διαμόρφωσε τις εξελίξεις.
  Ίσα ίσα λέω ότι τοποθετείται με βάση αυτές, δηλαδή πώς τις κατλαβαίνει.
  Σε αυτό έπεσε μέσα. Η άσκηση δεν βγαίνει. Λέω επίσης ότι όλοι θα διαμορφώσουν τη στάση τους με βάση αυτό το δεδομένο.
  Αυτό μας (με) ενδιαφέρει και με βάση αυτό κρίνω τις προτάσεις.
  Αλλιώς δεν χρειάζομαι τον Τσίπρα, τα ίδια λέει και ο Γιούνκερ, για όποιον καταλαβαίνει και νονίζω ότι οι περισσότεροι καταλαβαίνουμε.
  Οι επισημάνσεις που κάνεις (σε ειδικά θέματα) είναι χρήσιμη και πολλές φορές καίρια. Για πρόεδρο κόμματος όμως δεν λέει τίποτα (δεν είναι η δουλειά του αυτή)
  Αυτό που επισημαίνω στη συνέντευξη είναι ότι δείχνει να τροποποιεί (ελαφρώς) τη στάση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.
  Δεν πιστεύω ότι επηρεάζει την πορεία των διαπραγματεύσεων (δεν ξέρω αν άλλοι λένε δες τι λέει και τον ακούει η Τρόικα και δεν με αφορά). Έχει συνέπειες όμως στο πώς θα διαμορφωθεί η κοινωνική και πολιτκή ζωή στην Ελλλάδα. Αυτό, νομίζω ότι συμφωνείς ότι δεν είναι υπεράνω κριτικής, λόγω της σοβαρότητος της κατάστασης.
  Καλημέρα

 165. Ο/Η kapetanios λέει:

  καλημέρα αναγνώστη
  η «πλακίτσα» στο σχόλιο μου ΔΕΝ αφορά σε καμία περίπτωση εσένα φίλε μου !
  Εάν ήθελα «να σε πειράξω» (ωθώντας την συζήτηση μας και λίγο παραπέρα) θα σου έλεγα ότι: στο επίπεδο του συνδικαλισμού και των διεκδικήσεων κατεβάζει την πολιτική ετούτη η κυβέρνηση – δεν βλέπεις τι (επικοινωνιακές και άλλες) μάχες δίνει με την τρόικα κάθε τρις και λίγο 🙂

  Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η «αριστερά» εκφράζεται περισσότερο κινηματικά παρά ως κόμματα και δη εξουσίας, και αυτό δεν θα μπορούσε να σταθεί ως μομφή εναντίον της.

 166. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  κάθε τρις και λίγο κάθε δις και λίγο θα έλεγα προφιλέστατε 😉

 167. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Προπ, σίγουρα έτσι είχαν τα πράγματα όταν έζησες εσύ τον 17ο-18ο αιώνα. Δεν αποκλείω ακόμα και σήμερα να είναι έτσι σε καμμιά ζωοπανήϋρη, στα χωριά της Αφρικής.

  Τώρα εμείς στον 21ο, στις πόλεις στον πολιτισμό έχουμε άλλα, ήρθαν οι μέλισσες, κτλ κτλ πού να σου εξηγώ, θα μπερδευτείς.

 168. Ο/Η kapetanios λέει:

  μαυροπροβατή
  είπες δις και μου ρθε στο μυαλό το: «είμαστε μία χώρα που είχε πολύ κακό management» που εκστόμισε προχθές στους γερμανούς επιχειρηματίες ο γιωργάπης
  ( απ τον ρόλο του ντίλερ προτιμά τον ρόλο του μάνατζερ, ο πολιτικά αθλιότερος της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας )

 169. Ο/Η zalion68 λέει:

  Ειναι γνωστο δεκαδες χρονια τωρα πως η ασπιλη «ελευθερη» αγορα θελει να λειτουργησει και να προσφερει πλουτοι στους φτωχοι ανθρωποι αλλα η σοβιετικου τυπου λογικες δεν την αφηνουν. Εξαλλου οπου αφεθηκε ελευθερη αυτη η αγορα (εμπορικη ναυσιπλοϊα, εμπορια γαλατος, τηλεφωνια, ολυμπιακη) διεπρεψε. Ενταξει μπορει να εγινε μονοπωλιο αυτη η «ελευθερη» αγορα αλλα τι να κανουμε στο πολεμο εχει και απωλειες. Η θεολογια του νεοφιλελευθερισμου τεινει να γινει πιο δογματικη και απο τους χιλιαστες που εχουν κλεισει ραντεβου με το θεο και περιμενουν πως και πως να συναντηθουν μαζι του. Θα περιμενε κανεις πως μετα τη παταγωδη αποτυχια της τριτης εκδοχης του καπιταλισμου που ζουμε απο θατσερ και δωθε καποιοι διαπρυσιοι υποστηρικτες του να σκυψουν το κεφαλι και να ζητησουν συγνωμη. Φευ! Αυτοι εγιναν πιο ταλιμπαν και πιο χυδαιοι στην αντιμετωπιση των πολιτικων τους αντιπαλων. Η διαστροφη της πραγματικοτητας εχει γινει πλεον ο χρυσος κανονας.

 170. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ααχ, ας όψεται ο …Λασκαράτος,έχασα το …ζωντανό!
  Και σκέφτομαι κιόλας ότι μετά την γκάφα του Βαγγέλη να ρίξει τη ..μολότωφ και να παρουσιάσει τον Τσίπρα, ακυρώνοντας όλη την φιλολογία πως δεν έχει προτάσεις (άσχετο ..τι προτάσεις),ότι κρυμμένος πίσω από τον προπάτορα ανθυπομειδιά σαρδόνια ,..ευχαριστημένος, κρατιέμαι να μην αναφωνήσω : τι ζούμε εδώ μέσα! 😉 ::smile:
  Θα περίμενα από τον Συνασπισμό πέραν των αυτονοήτων ,επιτέλους να καθήσουν και να επεξεργαστούν κάποιες προτάσεις επιθυμητών αλλαγών στον ευρωπαϊκό χώρο που να αναιρούν τις αρνητικές επιδράσεις της συμμετοχής μας στο ευρώ ,ως κατ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα της αριστεράς και να μην αυτοπεριορίζονται στις επιπτώσεις του μνημονίου όσο κιαν αυτό και η πολιτική της κυβέρνησης λειτουργούν σαν δρεπανηφόρο άρμα για την ελληνική κοινωνία.
  Από κει και πέρα έγινε φανερό (πάλι) από τις τοποθετήσεις πως το παίγνιο δεν βγαίνει,πως οι δανειστές το έχουν δει ακόμη μια φορά,ιδίως οι Γερμανοί και γνωρίζουν καλά πως το μόνο ουσιαστικό αντίκρυσμα γι αυτούς παραμένει η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και των εργασιακών δικαιωμάτων και αγωνίζονται με τους ντόπιους συμμάχους της ολιγαρχίας να συνεχίσουν να αρμέγουν την αγΕλλάδα μέχρι πλήρους αφυδατώσεως.Από την άλλη ο Τσίπρας έχει σταματήσει να ψελλίζει όπως πέρυσι ,φαίνεται διατεθειμένος να το παλέψει ,έχει καταλήξει σε κάποια πράγματα και επίσης δείχνει διατεθειμένος να πάρει επιτέλους κάποιες πολιτικές πρωτοβουλίες για να διαμορφώσει μια πολιτική συμμαχία ενάντια στην κυβέρνηση ,στην μνημονιακή εφεδρεία της ΝΔ, αν και πρέπει να οξύνει την κριτική του στο Σαμαρά και το δεκανίκι του ΛΑΟΣ και να επεξεργαστεί στοιχειωδώς κάποιες προτάσεις ευρύτερης απήχησης.Χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη είναι φανερό ,αλλά έχει γίνει πρόοδος υπό την πίεση του κόσμου που θέλοντας και μη αναγκάζεται να αντιδράσει ,καθώς η ολιγαρχία δεν είναι διατεθειμένη και δεν μπορεί πλέον ,η ντόπια λόγω της μνημειώδους ανικανότητας της να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις μέσα στην ευρωζώνη τους υπόλοιπους και η διεθνής λόγω της εγγενούς κρίσης , να διατηρεί πραιτωριανούς (φοροφυγάδες,προνομιούχους διαφόρων ειδών =μεσαία τάξη) που δια της συνενοχής διασφάλιζαν τα δικά της συμφέροντα.Ίδωμεν.

 171. Ο/Η papoylis λέει:

  Να θυμίσω εδώ στους ..επιλήσμονες , ότι ο Ζάλιος 68 ταυτίζεται με το Χρήστο Κ.

 172. Ο/Η zalion68 λέει:

  Θενξ παπουλη για τη διευκρινιση. Νικος-αλφα διαβασε και καμια αποφαση απο το τελευταιο συνεδριο του ευρωπαϊκου κομματος της αριστερας που εγινε εδω στην Ελλαδα για να μη λες ανακριβειες.

 173. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  zalion 68
  μέχρι να το διαβάσω εγώ δεν μας λες ποιες είναι οι ανακρίβειες γιατί το διαβάσω ή όχι κανείς δεν θα τις μάθει ποτέ;

 174. Ο/Η zalion68 λέει:

  Γραφεις για το ΣΥΝ, «να καθήσουν και να επεξεργαστούν κάποιες προτάσεις επιθυμητών αλλαγών στον ευρωπαϊκό χώρο που να αναιρούν τις αρνητικές επιδράσεις της συμμετοχής μας στο ευρώ ,ως κατ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα της αριστεράς και να μην αυτοπεριορίζονται στις επιπτώσεις του μνημονίου όσο κιαν αυτό και η πολιτική της κυβέρνησης λειτουργούν σαν δρεπανηφόρο άρμα για την ελληνική κοινωνία.»
  Λεει το κειμενο αποφασης του τελευταιου συνεδριου, «Ο ευρωπαϊκός χαρακτήρας της κρίσης χρέους θέτει την άμεση ανάγκη για μια ευρωπαϊκή αντιμετώπιση. Προτείνουμε την κατάργηση μέρους του δημόσιου χρέους, έτσι ώστε να βοηθήσουμε τις χρεωμένες χώρες να διαμορφώσουν πολιτικές για την ανασυγκρότηση των οικονομιών τους και να αποφύγουν την καταστροφή της κοινωνικής ανάπτυξης. »
  «Ενάντια στο λεγόμενο “Μηχανισμό Διαχείρισης της Κρίσης ή Μηχανισμό Ελεγχόμενης Πτώχευσης”, τη δημιουργία ενός μόνιμου προστατευτικού μηχανισμού αλληλεγγύης (και όχι τιμωρίας) των χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Ο Μηχανισμός αυτός θα καλύπτει και τα κράτη που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη και θα τίθεται σε χρήση στα αρχικά στάδια μιας κρίσης και όχι αφότου ολοκληρωθούν οι καταστροφικές συνέπειές της.»
  «Μετασχηματισμός του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Με την κοπή χρήματος και βασισμένη σε οικονομικά κριτήρια, η ΕΚΤ πρέπει να δώσει πίστωση με χαμηλά επιτόκια στα κράτη-μέλη, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την κοινωνική ανάπτυξη. Απέναντι στις τράπεζες, η ΕΚΤ πρέπει να είναι επιλεκτική στις πιστώσεις της: Οι όροι της θα πρέπει να είναι ενθαρρύνουν επενδύσεις που σκοπεύουν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και, αντιθέτως, να αποτρέπουν χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες.

  • Φορολόγηση όλων των κερδοσκοπικών συναλλαγών. Οι θεσμοί της Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη πρέπει να προχωρήσουν στην αλλαγή της αρχιτεκτονικής των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών.

  • Καινούρια δημόσια έσοδα μπορούν και πρέπει να παραχθούν από την φορολόγηση των εισοδημάτων από χρηματοοικονομικό ενεργητικό και μεγάλα κεφάλαια, μέσω μιας κοινωνικά δίκαιης φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα στοχεύει στην τόνωση της πραγματικής οικονομίας. Οι εγχώριες οικονομίες πρέπει να αναζωογονηθούν μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές και την αύξηση του λαϊκού εισοδήματος.

  • Κατάργηση των φορολογικών παραδείσων εντός και εκτός ευρωπαϊκών εδαφών, απαγόρευση – όχι απλώς περιορισμός – των αμοιβαίων κεφαλαίων και των ομολόγων υψηλού κινδύνου.

  • Δημιουργία ενός ευρωπαϊκού, δημόσιου οργανισμού αξιολόγησης των οικονομιών: Τα κράτη δεν μπορούν άλλο να είναι όμηροι των ιδιωτικών οίκων αξιολόγησης, που εξυπηρετούν κερδοσκοπικά συμφέροντα.»
  Μερικες απο τις προτασεις. Οποτε τι ακριβως εννοεις με το παραπανω σου σχολιο?
  Υ.Γ. Παπουλη σορυ δεν ηθελα να το κανω κομματικο γραφειο εδω αλλα με αναγκασε ο Νικος_αλφα.

 175. Ο/Η papoylis λέει:

  Κανένα πρόβλημα Χρήστο 😉

  Ίσως μερικοί θα ήθελαν να τοποθετηθούν , γιατί άλλο πράγμα η κριτική στο τσιπρόπουλο και άλλο πράγμα ( προφανώς πιό δύσκολο ) η κριτική σε επίσημες θέσεις Ευρωπαϊκού κόμματος.

  Βέβαια υπάρχει πάντα το ερώτημα ( τουλάχιστον για μας ) με την Ευρώπη ( όπως ΘΑ θέλαμε να είναι ) ή χωρίς αυτήν ( όπως είναι 😉 )

  Για να είμαι ειλικρινής κατά την αρχή της κρίσης του 2008 και μέχρι το 2010 δεν είχα αμφιβολίες για το ποιά κατεύθυνση θα έπρεπε να ακολουθήσουμε και που να στηριχτούμε.
  Είχα την αμυδρή ελπίδα ότι οι «καθεστωτικοί» υπάλληλοι της ΕΕ της ΕΚΤ και οι διάφοροι «οικονομικοί» παράγοντες που καθορίζουν τις τύχες μας θα είχαν μελετήσει στοιχειωδώς το Κέυνς τους. και ότι οι προδιαγραφόμενες εξελίξεις θα τους έπειθαν να αλλάξουν και πολιτικές και προσδοκίες προκειμένου η Ευρώπη ενωμένη και σταθερή να εξέλθει από τη κρίση ( μικρές αστικές μου φιλοδοξίες αγαπητέ 🙂 ) .

  Αντίθετα σε κάθε επόμενο βήμα τους ( και η πολιτική τους απέναντι στη Ψωροκώσταινα είναι μερικό και εν πολλοίς μικρ΄ης σημασίας ζήτημα ) γινόταν ακόμα πιό φανερό ότι επιμένουν στο Χάγιεκ τους. και μάλιστα ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα μεγάλα συμφέροντα , τα golden boys του τραπεζικού συστήματος και τη καρέκλα τους.

  Αδυνατίζει , χλωμιάζει και ο9δηγείται προς τον οριστικό θάνατο το «όραμα» μπροστά στις επείγουσες αναγκαιότητες των αφεντικών αγαπητέ φίλε. Πολλές φορές ιστορικά δεσμεύσεις , συμμαχίες και συνεργασίες με βάθος κοινωνικό , ιστορικό και πολιτισμικό έχουν πάει κατά διαβόλου επειδή η άρχουσα τάξη επέλεξε το βραχυπρόθεσμο συμφέρον της. και επειδή αυτή η διαδικασία ξεκίνησε σε διεθνείς συνθήκες εντελώς διαφορετικές από τις σημερινές , πέρασε πολύς χρόνος μέχρι να φτάσουμε στο σημερινό επίπεδο «ολοκλήρωσης» , ενώ συνάμα οι παγκόσμια κατάσταση άλλαξε ειδικά στη τελευταία 20ετία , οι φερετζέδες ήρθε ο καιρός να πέσουν. Και τώρα πέφτουν αγαπητέ.

  Παρ’ όλα όσα γράφω εδώ δεν έχω καταλήξει οριστικά σε ποιά πορεία θα βρει η χώρα την «σωτηρία» . Με ή χωρίς την ( υπάρχουσα ) Ευρώπη. Αλλά προβληματίζομαι φίλτατε και προβληματίζομαι κάργα 😉 🙂

 176. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  γαι τους παπαδες αλληλουια λέτε ολοι

  Σοφέ αναγνωστη αυτην τηνν στρατηγική την ξερεις;
  http://nosferatos.blogspot.com/2009/02/blog-post_7754.html
  Προατωρα ευχαριστω ..ειμαι ηδη εκει

 177. Ο/Η zalion68 λέει:

  Παπς να ξεκινησω απο το τελος. Η λυση ειναι με τους εργαζομενους ολης της ευρωπης γιατι το αλλο με τη σοσιαλιστικη νησιδα ειναι ανεκδοτο που το λεμε αργα το βραδυ για να γελασουμε. Τωρα να αυτο θα ειναι η υπαρχουσα ευρωπη δε το γνωριζω. Παντως η υπαρχουσα κανει οτι περνα απο το χερι της για να μην υπαρχει σε λιγο καιρο.
  Υ.Γ. Οντως ο Τσιπρας μπορει να μοιαζει ως σακος του μποξ για να πεις ο καθεις το πονο του. Ας απαντησουν παρακαλω στις θεσεις του ΚΕΑ με επιχειρηματα μπας και μπορεσει να γινει κανας ρημαδοδιαλογος χωρις τις θεουσες του νεοφιλελευθερισμου και τις αλλες των εθνικων λυσεων.

 178. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αγαπητέ μου ξεπερνώ το γεγονός της κακής σου σχέσης με τη …μπάλα και σου επισημαίνω απλά πως δεν μπορείς να κατηγορείς κάποιον για ανακρίβειες χωρίς να τις προσδιορίσεις συγκεκριμένα.Άρα ήταν μονόδρομος για σένα να το κάνεις ,έπρεπε να το σκεφθείς από πριν και δεν νομίζω πως χρειάζεται να απολογείσαι γιαυτό ξανακατηγορώντας με!
  Νομίζω γνωριζόμαστε αρκετό καιρό και τίποτε δεν δικαιολογεί το ύφος σου αλλά ας το αφήσουμε αυτό ως επουσιώδες! Τα περισσότερα από αυτά που παρέθεσες δεν απαντούν στο ερώτημά μου για το αν μπορούμε να συνεχίσουμε να παραμένουμε στο ευρώ με δεδομένη την ανεπαρκή ανταγωνιστικότητα μας εκτός από το :
  «Οι εγχώριες οικονομίες πρέπει να αναζωογονηθούν μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές και την αύξηση του λαϊκού εισοδήματος.»
  κάτι που το θεωρώ ασαφές, ανεπαρκές και αόριστο .Εδώ θα ήθελα την περισσότερη δουλειά που έλεγα προηγουμένως για να αποσαφηνιστεί ,αν είναι δυνατόν, ότι μετά από λίγο χρόνο και αφού έχουν ρυθμιστεί όλα τα άλλα,χρέος ,νέο φορολογικό σύστημα κλπ ,λέμε τώρα, δεν θα επιστρέψουμε στην ίδια κατάσταση.Εντάξει;

 179. Ο/Η papoylis λέει:

  Ορέ Χρήστο σύνελθε..

  πού μίλησα εγώ για σοσιαλιστική «νησίδα» , εγώ μιλώ στοιχειωδώς για επιβίωση.

  και μέχρι να δημιουργηθεί και να επικρατήσει επί των εξουσιών το κίνημα εκείνο των Ευρωπαίων εργαζομένων που θα αντιστρέψει συνολικά τη πορεία , οι εδώ εργαζόμενοι , άνεργοι , συνταξιούχοι θα έχουν ψοφήσει της πείνας ή θα δουλεύουν στη παραοικονομία ή τέλος θα ασχολούνται με δραστηριότητες του «κοινού ποινικού δικαίου».

  Αν δεν το βλέπεις να σου πω ότι δεν μιλώ εδώ με όρους «αριστερούς» , «κινηματικούς» κτλ. με στόχο το σοσιαλισμό. Εκτός και αν το ζητούμενο είναι αυτό του ΚΚΕ , δηλαδή η πλήρης εξαθλίωση των μαζών μέχρι να γίνει η έφοδος στα χειμερινά ανάκτορα , αλλά υποχρεωτικά εντός των πλαισίων του ΠΑΜΕ. 😉

  Αν αυτή τη στιγμή υπάρχουν προϋποθέσεις πανευρωπαϊκά για την ανατροπή του συστήματος εξουσίας , έχει καλώς , αν όχι τότε χρειάζεται στοχευμένη αντίσταση , ενωτική και μαζική και πίεση για αλλαγή πολιτικής εδώ . Οι εκλογές είναι ένα από τα μέσα. Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις ένα άλλο κ.ο.κ.

  Άλλωστε σκέψου ότι όλα όσα σχεδιάζουν με την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 11 , το προϋπολογισμό του 12 και μετά είναι κυριολεκτικά ασκήσεις επί χάρτου. Το ταμείο , ως ροές , δε βγαίνει με τίποτα και το ξέρουν. Αυτό από μόνο του είναι εκρηκτικό στα θεμέλια του συστήματος 😉

 180. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  πασπς ειναι απλό
  ‘Αντίθετα σε κάθε επόμενο βήμα τους ( και η πολιτική τους απέναντι στη Ψωροκώσταινα είναι μερικό και εν πολλοίς μικρ΄ης σημασίας ζήτημα ) γινόταν ακόμα πιό φανερό ότι επιμένουν στο Χάγιεκ τους. και μάλιστα ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα μεγάλα συμφέροντα , τα golden boys του τραπεζικού συστήματος και τη καρέκλα τους.»
  Οσο θα βαθαινει η Κριση- η το Τραυμα -ολοι θα μεενουν στις παλιες παραδοσιακές λύσεις τους με τροπο ολο και πιο υστεικό .Και οι Νεοφιλελευθεροι και οι Τσιπρηδες και οι Καραμπελιαδες και το ΚΚΕ.Ολοι
  αυτό επισης ειναι ενας ευκολος τροπος αποφυγής ευθυνης – του να σκεφτουν .
  επισης σκεψου πώς αν παραδετχουν- εστω και ελαχιστα -τα λάθη τους οι αλλοι θα τους Ορμησουν.
  Ετσι Εμμένουν Γενικώς
  Και τρεχουν οπως εχουν μαθει ν α κανουν- οπως στα κομιξ – τρεχουν. Ειναι πανω απο το κενό . Παλι τρεχουν . Κοιτανε κατω βλέπουν το χαος . το συνειδητοποιουν και Τοτε -μονο τοτ -πέφτουν .

 181. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  παπούλη, για την άσχετη απορία σου να σε φωτίσω:
  Αρθρο 6

  1. Το άρθρο 384 του Ποινικού Κώδικα αντικαθίσταται, ως εξής:
  «Αρθρο 384
  Ικανοποίηση του παθόντος
  1. Το αξιόποινο των εγκλημάτων των άρθρων 372-374, 375-377, 381 και 382
  εξαλείφεται, αν ο υπαίτιος με δική του θέληση και πριν εξεταστεί με
  οποιονδήποτε τρόπο για την πράξη του από τις αρχές αποδώσει χωρίς παράνομη
  βλάβη τρίτου το πράγμα ή ικανοποιήσει εντελώς τον ζημιωθέντα. Η μερική μόνο
  απόδοση ή ικανοποίηση εξαλείφει το αξιόποινο κατά το αντίστοιχο μόνο μέρος.
  2. Εάν ο υπαίτιος των πράξεων της παραγράφου 1 μέχρι την άσκηση της ποινικής
  δίωξης, χωρίς παράνομη βλάβη τρίτου αποδώσει το πράγμα και δηλώσει ο παθών ή
  οι κληρονόμοι του ότι δεν έχουν άλλη αξίωση από την πράξη ή ικανοποιήσει
  εντελώς τον ζημιωθέντα, καταβάλλοντος αποδεδειγμένα ή κατά δήλωση του
  παθόντος ή των κληρονόμων του το κεφάλαιο και τους τόκους υπερημερίας, δεν
  κινείται ποινική δίωξη και η υπόθεση τίθεται στο αρχείο με αιτιολογημένη
  πράξη του εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

  3. Ο υπαίτιος των πλημμελημάτων, που προβλέπονται στα άρθρα 372, 373, 375-
  377, 381 και 382 απαλλάσσεται από κάθε ποινή αν, μέχρι το τέλος της
  αποδεικτικής διαδικασίας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αποδώσει το πράγμα και
  δηλώσει ο παθών ή οι κληρονόμοι του ότι δεν έχουν άλλη αξίωση από την πράξη ή
  ικανοποιήσει εντελώς τον ζημιωθέντα, καταβάλλοντος αποδεδειγμένα ή κατά
  δήλωση του παθόντος ή των κληρονόμων του το κεφάλαιο και τους τόκους
  υπερημερίας.

  4. Στην απόπειρα των πράξεων της παραγράφου 1 αρκεί δήλωση του παθόντος ή
  των κληρονόμων του ότι έχουν ικανοποιηθεί.

  5. Η δήλωση του παθόντος ή των κληρονόμων του ότι ικανοποιήθηκαν εντελώς
  ισχύει για όλους τους συμμέτοχους, εκτός από εκείνους που δηλώνουν ότι δεν
  την αποδέχονται.».

  2. Μετά το άρθρο 406 του Ποινικού Κώδικα, προστίθεται άρθρο 406Α, ως εξής:

  «Αρθρο 406 Α

  Ικανοποίηση του παθόντος

  1. Το αξιόποινο των εγκλημάτων των άρθρων 386 έως 406 εξαλείφεται, αν ο
  υπαίτιος με δική του θέληση και πριν εξεταστεί με οποιονδήποτε τρόπο για την
  πράξη του από τις αρχές ικανοποιήσει εντελώς τον ζημιωθέντα. Η μερική μόνο
  ικανοποίηση εξαλείφει το αξιόποινο κατά το αντίστοιχο μόνο μέρος.

  2. Εάν ο υπαίτιος των πράξεων της παραγράφου 1 μέχρι την άσκηση της ποινικής
  δίωξης, ικανοποιήσει εντελώς τον ζημιωθέντα, καταβάλλοντος αποδεδειγμένα ή
  κατά δήλωση του παθόντος ή των κληρονόμων του το κεφάλαιο και τους τόκους
  υπερημερίας, δεν κινείται ποινική δίωξη και η υπόθεση τίθεται στο αρχείο με
  αιτιολογημένη πράξη του εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

  3. Ο υπαίτιος των πλημμελημάτων, που προβλέπονται στα άρθρα 386 έως 406,
  απαλλάσσεται από κάθε ποινή αν, μέχρι το τέλος της αποδεικτικής διαδικασίας
  στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ικανοποιήσει εντελώς τον ζημιωθέντα,
  καταβάλλοντος αποδεδειγμένα ή κατά δήλωση του παθόντος ή των κληρονόμων του
  το κεφάλαιο και τους τόκους υπερημερίας.

  4. Οι διατάξεις του άρθρου 384 παράγραφοι 4 και 5 εφαρμόζονται αναλόγως.

  5. Επί του εγκλήματος του άρθρου 390 δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις των άνω
  παραγράφων, όταν η πράξη στρέφεται κατά του Δημοσίου, νομικών προσώπων
  δημοσίου δικαίου και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου
  βαθμού.».
  Η παραπάνω ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νόμο 3904/2010 για την αποσυμφόρηση των φυλακών και αφορά σε σε κλοπή, υπεξάιρεση, απάτη και απιστία. Προσφορά του Αρτεμίδωρου

 182. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  και μια ασχετη παρατηρηση .

  Ο Τσιπρας και ο Συριζα δεν ειναι τωρα Σακος του Μποξ . Ηταν τον Δεκεμβρη του 2008 . Τοτε τον Υπεραστηκαν-(με)οσοι δεν ανεχομαστε τοΝ φΑΣΙΣΜΌ ..
  Τωρα παιρνει ευσημα και Μπραβο απο ολους εκεινους που τον κατηγορουσαν για τρελά πραγματα τοτε
  Για του λόγου το αληθες ψαξτε στα ψαχτηρια το τι λένε τα ..λεγομενα »Πατριωτικά Μπλογκς για την σταση Τσιπρα στην εισβολή των ..αποστρατων ..
  Οταν σε χειροκροτει ο εχθρος σου τοτε καπου εχεις κανει λάθος » Λένιν Τι να κανουμε , Ισκρα 1902

 183. Ο/Η papoylis λέει:

  Τα χοντρικά . το ιστορικό και τη δικαιολογία ( αποσυμφόρηση φυλακών ) τα ήξερα καλή μου Λαίδη , και δεν θεωρώ ότι η «δικαιοσύνη» δεν έπραξε το καθήκον της εφαρμόζοντας το νόμο.
  Λέω απλά αλίμονο στους φουκαράδες που δεν θα έχουν το Γιαννάκη το Ματζουράνη συνήγορο για να βρει το τρόπο να τους εντάξει στη σχετική ρύθμιση.

  Επίσης αν καταλαβαίνω καλά σύμφωνα με το νόμο απαιτείται η πλήρης ικανοποίηση του «παθόντος» κατά δήλωσιν του και μάλιστα προτού η υπόθεση εκδικαστεί πρωτόδικα 😉
  Το νέο ΔΣ της πρότον έσπευσε επομένως να δηλώσει ικανοποίηση , άρα η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο , όπως ο νόμος ορίζει. Βέβαια πλέον , μετά τις ενέσεις η πρότον εξαρτάται απόλυτα από το «κράτος» και αυτό λέει πολλά.

  Πες μου όμως αν , ο ΛΛ ως κύριος μέτοχος , που πιάστηκε με «τη γίδα στη πλάτη» από τη ΤτΕ κάνωντας τότε στα μουγγά τη τραβηκτική των 51 εκ δεν υπονόμευσε φήμη , κύρος , φερεγγυότητα και κεφαλαιακή επάρκεια ελληνικού ιδρύματος με άδεια τραπεζικών εργασιών και ποιός τελικά θα έπρεπε να εξετάσει και να συνεχίζει να εξετάζει αυτό το ζήτημα που αν γνωρίζω καλά είναι επίσης ποινικό αδίκημα. Μήπως ο κος Προβόπουλος ή / και ο κος Τέντες ( und πέργκολες ) ;;;

  Θα μου πεις dura lex sed lex , μόνο που στη περίπτωση ήταν μάλλον «μαλακά» . 😉

 184. Ο/Η papoylis λέει:

  Ορέ Βάμπιρα

  δεν αφήνεις τα τσιτάτα του Λένιν και τις χιλιοειπωμένες ατάκες να μου πείς ( εδώ ή με άρθρο στο μπλογκ σου ) μετά το σχόλιο σου των 5:38 ποιό είναι από εσένα το προτεινόμενο πρακτέο.

  Στο ξαναλέω : είναι εύκολο να βαράμε το τσιπρόπουλο , αλλά αν η λύση είναι ο …γιωργάπης ευχαριστώ ΔΕΝ θα πάρω , μόνο θα υποστώ … αλλά προφανώς όχι αδιαμαρτύρητα 😉

 185. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Μια αλλη απαντηση επι του πρακτεου (φυσικά στην Ελλάς οι λογής λογής αριστεροι και δεξιοι )ανατριχιαζουν μοις ακουνε το ονομα του παρολο που ειναι ο μόνος Ευρωαπαιος ηγετης που μας υποστηριξε σταθερα απο την αρχή ως σημερα
  http://nosferatos.blogspot.com/2011/10/blog-post_1723.html

 186. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  και θαθελα Παπς μιας και ρωτησες να μου πεις κι εσυ την αποψη σου 😉

 187. Ο/Η papoylis λέει:

  ορέ Νόσφη

  επειδή τα είδα τα βίντεα του Ντάννυ που , από ότι αντιλαμβάνομαι , προβάλλεις ως λύση :

  Οι Οικολόγοι στην Ελλάδα θα πρέπει , κατά το ντάννυ πάντα , να συνεργαστούν με τους …σοσιαλιστές ;;;

  Ποιούς σοσιαλιστές ορέ εννοεί , μήπως το άρμα πολιτών ή το κουβέλη , γιατί οι ..άλλοι μας τελείωσαν…. !!!

  ( Μερικά από αυτά που λέει ο καλός κυριούλης είναι σωστά , άλλα ενταγμένα στη νεοφιλελεύθερη παραμυθία , όμως προσωπικά ΔΕΝ θα του σύστηνα να εμφανιστεί στο Σύνταγμα… μάλλον με τις πέτρες θα τον πάρουν Για ποιά προνόμια μιλάει ορέ ;;; αυτός και αν έχει προνόμια τόσα χρόνια ευρωβολευτής. )

  Αν καταλαβαίνω καλά είναι υπέρ της διατήρησης ΑΥΤΗΣ της κυβέρνησης στην εξουσία , με άνοιγμα προς ποιούς τελικά ;;; τους συντηρητικούς που όπως λέει δεν ακούνε ;;; , τη κομμουνιστική αριστερά που δεν καταλαβαίνει , τους απειροελάχιστους ΟΠ που και αυτοί δεν καταλαβαίνουν ;;; …. Τελικά μήπως προτιμότερο είναι να γίνει η κολλεγιά με τους «ακροδεξιούς» με τους οποίους μάλιστα δεν θέλει να συζητά ο ντάννης ;;; … Δε τσίμπησε ο έγκριτος Θεοδωράκης για να του πεί ότι σε αγαστή συνεργασία με τους «ακροδεξιούς» πέρασε το μνημόνιο και άλλα ορέα ;;; και τώρα που η Τουρκία απειλεί ό,τι κινείται και τσαμπουκαλεύεται , ενώ η βαρώνη Άστον ( ..κάτω ) ποιεί τη νήσσα , θα έρθει η ..Λισσαβώνα να τους μαζέψει ;;;; Γνωρίζει ο καλός μπαρμπούλης με παρελθόν ακτιβιστή πόσο πετρέλαιο εισάγουμε , πόσο είναι το 20% ( λιγώτερο από 500 εκ ) αυτού που θα «εξοικονομήσουμε» ανά έτος σε ..10 χρόνια και με τι κόστος επένδυσης και τιμές ενέργειας μπορεί να γίνει αυτό ;;;
  Δε σου φαίνεται περίεργο ότι δεν γνωρίζει ούτε λέει τίποτε για το «κούρεμα» που ήδη υφίσταται μέσω PSI στο 21% ( πραγματικό λιγότερο ) ;;;;

  Αν όλα αυτά είναι συγκροτημένη πολιτική πρόταση για τη διέξοδο από τη κρίση , που και εσύ θεωρείς τη κατάλληλη , εγώ Βάμπιρα νίπτω τας χείρας μου και I rest my case…!

 188. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  1όμως προσωπικά ΔΕΝ θα του σύστηνα να εμφανιστεί στο Σύνταγμα…
  2 μάλλον με τις πέτρες θα τον πάρουν Για ποιά προνόμια μιλάει ορέ ;;;

  3αυτός και αν έχει προνόμια τόσα χρόνια ευρωβολευτής. )
  κλπ κλπ κλπ
  ::)
  To ηξερα δες σχολιο μου
  04/10/2011 στις 6:29 μμ

  »Μια αλλη απαντηση επι του πρακτεου (φυσικά στην Ελλάς οι λογής λογής αριστεροι και δεξιοι )ανατριχιαζουν μοις ακουνε το ονομα του παρολο που ειναι ο μόνος Ευρωαπαιος ηγετης που μας υποστηριξε σταθερα απο την αρχή ως σημερα»
  φυσικά δεν υιοθετω ολα οσα λεει ο Πρασινος Ντανυ ..Αλλά ημουνα βεβαιος ..Οποτε μπορω και εγωνα ισχυριστω το »Οταν σας ταλεγα εγω ..»

 189. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ας πουμε Για ποιά προνόμια μιλάει ορέ ;;;
  ε μιλαει πχ. για τους Παπάδες ..Φυσικό ειναι οσοι της ..αρ(δην)ιστεράς στηριζαν τον Χριστοδουλο τον Ανθιμο κλπ να τον παρουν με τις πετρες

 190. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  »Το γερμανικό κοινοβούλιο επικύρωσε με τη σημερινή ψηφοφορία την ευρωπαϊκή συμφωνία της 21ης Ιουλίου για την διεύρυνση του EFSF και ανοίγει το δρόμο για το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.
  Το νομοσχέδιο «πέρασε» με ισχυρή πλειοψηφία καθώς 523 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, 85 βουλευτές ψήφισαν κατά, ενώ υπήρχαν και 3 αποχές. Υπέρ: Χριστιανοδημοκράτες 239, Σοσιαλδημοκράτες 146, Πράσινοι 68, Φιλελεύθεροι 93. Κατά Αριστερά 76 (+9 ακόμη μάλλον από τους Χρ/δημοκράτες).

 191. Ο/Η papoylis λέει:

  Αυτό το τελευταίο γιατί μου τόβαλες ορέ Νόσφη ;;;

  Για να μου δείξεις τη ..κακιά αριστερά που ΔΕΝ συναινεί με το EFSF ;;;;

  Είδες τις θέσεις της , ή μήπως νομίζεις ότι ψαρεύει και αυτή στα «θολά» νερά των αναγνωστών του Focus ;;;

  οταν φουκαρά μου το εξελιγμένο , μεταλλαγμένο EFSF του μέλλοντος θα σου απαγορεύει τη ψήφο , θα σου επιβάλλει πρόσθετες μειώσεις αποδοχών , πρόσθετες λεηλασίες δικαιωμάτων για να σου δώσει τη ..νυοστή δόση και θα σε βάζει να εγγυηθείς με τις πλουτοπαραγωγικές σου πηγές , το ανθρώπινο δυναμικό σου ( βλέπε είλωτες ) , τα νησιά σου , τότε θα σου αρέσει έτσι ;;;

  Για όλα τα άλλα που λες περί ρπονομίων και μου αναφέρεις το παπαδαριό :

  Ξέρεις νομίζω καλά την απέχθεια μου προς το εν λόγω συνάφι. Γνωρίζεις ελπίζω ότι τους θεωρώ μέρος ενός πολύπλοκου συστήματος με ενδιαφέρουσες αλλαξοκωλιές. Αλλά αν νομίζεις ότι το ελληνικό ( και ευρωπαϊκό ) πρόβλημα λύνεται με τη φορολόγηση της Εκκλησίας είσαι βαθειά νυχτωμένος.
  Αντίθετα το «ψωμί» είναι αλλού : ο ντάννης μίλησε ( και σωστά ) για τις «καταθέσεις» στην Ελβετία και τα διάφορα άλλα ..νησιά. Θυμήσου ότι ο Πάγκαλος και ο Παπάκης έχουν στα χέρια τους στοιχεία εδώ και ΕΝΑΜΙΣΗ χρόνο , τότε που τα φράγκα έφευγαν με πίεση… 😉 μέσα εκεί θα πιάσεις σίγουρα και φράγκα μαύρα της Εκκλησίας.

  Κοντολογις με φραγκοδίφραγκα δουλειά δε γίνεται , κατάλαβε το.

 192. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Το γεγονός οτι συσχολιαστής τις έχει τέτοια όρεξη, σημαίνει οτι δεν πιάσαμε πάτο ακόμα :mrgreen:

 193. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  1)Αλλά αν νομίζεις ότι το ελληνικό ( και ευρωπαϊκό ) πρόβλημα λύνεται με τη φορολόγηση της Εκκλησίας είσαι βαθειά νυχτωμένος.
  καλά λές να το ..νομιζω; Εισαι… βαθειά νυχτωμένος.
  (με ρωτησες: ποιά προνομια; …Σου ειπα..(μη ξενας τα τυχερα τους ε; ουτε το γεγονος οτι ορισμένοι εινια και Τριπλομισθοι (Διπλος μισθος και Τυχερα .)
  Οσο για τα προνομια των στρατιωτικών .Εχεις ποτε φαει στα ΚΑΟΑ ; ψαριμε 3 ευρω; Η Μπυρα 50 λεπτα;
  ————–
  Αντίθετα το “ψωμί” είναι αλλού : ο ντάννης μίλησε ( και σωστά ) για τις “καταθέσεις” στην Ελβετία και τα διάφορα άλλα ..νησιά. »

  Και ειναι ο ΜΌΝΟΣ που μιλαει ..
  Κοντολογις με φραγκοδίφραγκα δουλειά δε γίνεται , κατάλαβε το»
  Το καταλαβαινω .. Εκεινο που δεν καταλαβαινω ειναι το γιατι μλις πει κατι κανεις για φορολογηση της Εκκληισας πολλοι αρχιζουν να .λένε οτι» με φραγκοδίφραγκα δουλειά δε γίνεται » κιεχω ξεχασιε το φαι στη φωτια , εχω σιδερωμα , εχω παρει δουλεια στο σπιτι κλπ 😉

 194. Ο/Η Προγιαγιά λέει:

  Παπούλη μη με αναγκάζεις σε άσχετα σχόλια. Πού την είδες τη δικαιολογία; «Στο έχω και πληρώνω;»
  Ή στο ότι δεν υπάρχει διακριτική ευχέρεια όταν ο παθών δηλώνει ότι ξέπαθε;
  Αποσυμφόρηση των φυλακών λέμε……

 195. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ότι το ελληνικό ( και ευρωπαϊκό ) πρόβλημα λύνεται με τη φορολόγηση της Εκκλησίας είσαι βαθειά νυχτωμένος.
  επ αυτου α) δεν το νομιζω β)νομιζω οτι ΚΑΙ με την φορολογηση γ)και με την δημευση μερους της αμφισβητουμενης κτηματικής περιουσιας της Εκκλησιας γ) και με την εγγυηση της ΕΕ για τα συνορα μας και την Κυπρο (οπως ειχε ζητησει επιμονα ο Πρασινος Ντανυ) ωστε να μειωθουν ισρατιωτικές δαπάνεςδ) και με ενα κουρεμα δραστικο του χρεους και με πολλά αλλα μικρα πραγματα ενα μερος του Προβληματος ισωως να λυθε η καλύτερα να μη ειναι τοσο αβασταχτη η Καταστροφή ..
  – Λοιπόν παπουλη Μιλησα και Ειπα . Ουγκ . Ακουω Τωρα τις δικες σου προτασεις .. Πως χωρς τα φραγοδιφραγα της εκκλησιας και την μειωση των προνομιων σταρτιωτικών παπαδων , χωρις την βοηθεια της ΕΕ οπως μας λεει ο καλός Μπαρμουλης – θα λυθει Πλερια και οριστικά το προβλημα;
  Ελπίζω να μη μου προτεινεις λύσεις αλά ..Λαφαζανη .. Αλλά πες .

 196. Ο/Η papoylis λέει:

  Αυτό λέω και εγώ Λαίδη , αποσυμφόρηση φυλακών. Φαντάσου να έπρεπε να θρέφει το ελληνικό δημόσιο το … Λαυρεντιάδη 😉

 197. Ο/Η papoylis λέει:

  Τώρα είσαι σοβαρός ορέ Βάμπιρα…

  έλυσες το πρόβλημα εσύ παλληκάρι μου , εγώ ο τάλας τι να πω ;;; :mrgreen:

  ( τα λέω καιρό στη πραγματικότητα , αλλά εσένα σε χαλάει ο …Λαφαζάνης 🙂 )

 198. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  πριν απανατησεις αγαπητέ Παπουλη προτεινοντας την πολυποθετη πληρη Λύση εχω να σου πω πως δεν εισαι μόνο εσύ Πανικοβλητος . Δεν ειναι μονο οι Συριζαιοι ,οι αναχρικοι οι Πασοκοι οι ..’αγανακτισμένοι» Ολοι μας ειμαστε πανικοβλητο ,ολοι εχουμε το Δικαιωμα να πουμε »αι σιχτιρι’ ολοι εχουμε το δικαωμα να τσιριζουμε να γυρναμε πανω κατω εκνευρισμένοι , θυμωμένοι , μανιασμένοι οργισμένοι σαν τα ποντικια σε μια πελωρια Φακα ..

  Αλλά ασκωντας αυτο το δικαιωμα δεν θα σωθουμε..

  Απλώς θα επιταχυνουμε τον Χαμο ..
  και εκεινο που δεν εχει κανεις δικαιωμα ειναι οταν Πνιγεται και οι αλλοι (ευρωπαιοι ) γελανε και χαιρονται και βλέπει Εναν να του δινει το χερι προαπθωντας να τον βοηθησει..να Μουτζωνουμε ειδικά αυτον τον εναν το καλό Μπαρμπουλη* και αντε απο κει που θα μας βοηθησεις και παρε καμμια πετρα Ρε »και φτου σου ρεκαι αλλα τοιαυτα ακρως ελληναροπρεπή

  * ο οποιος φυσικά και α) δεν ειναι υποχρεωμένος να ξερει καθε μα κάθε πτυχή του ελληνικου δραματος και β) εχει κι αυτος να αντιμέτωπίσει τα αντιστοιχα των ελλληναραδικων Γερμαναραδικα στερεοτυπα απο τους εκει εθνολαικισταραδες που τουλένε Δεν ντρεπεσαοι που τους βοηθας αστους να πνιγουνε κλπ

 199. Ο/Η papoylis λέει:

  Αυτό που δεν έχεις καταλάβει Βάμπιρα είναι ότι πέρα από σένα πανικόβλητοι είναι και οι Τράπεζες και οι Αγορές και οι Πολιτικοί μαζί με τους εδώ λούστρους. Δεν έχουν ακατφέρει δύο βασικά εισέτι :

  Τα βάζω με σειρά προτεραιότητας

  α) Να εξασφαλίσουν ότι η ύφεση που διαφαίνεται για τη παγκόσμια οικονομία δεν θα είναι βαθύτερη από αυτή του 2008 ( χλωμό )
  β) Να βρούν τους τρόπους και τα μέσα για να μη τους σκάσουν στα χέρια Ισπανία και Ιταλία και καμμιά 50αριά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
  γ) να οριστικοποιήσουν το τρόπο με τον οποίο θα απαλλαγούν από το δικό μας βαρίδι χωρίς σημαντικές επιδράσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη , το ευρώ και τη παγκόσμια οικονομία.

  Μέχρι στιγμής προσπαθούν να πετύχουν μόνο το γ) και τουλάχιστον ορισμένες χώρες και ιδρύματα βρίκσονται κοντά στο να το πετύχουν…. ;(

  Κατά τα λοιπά ο πανικός είναι διάχυτος …. 😉

 200. Ο/Η papoylis λέει:

  Όσο για το πράσινο ντάννη σου Βάμπιρα , στο είπα. Λέει μερικά σωστά , σε άλλα είναι για τα πανηγύρια :

  Δίνω ένα παράδειγμα :
  Με βάση τους πιό «ευνοϊκούς» υπολογισμούς ( σενάριο ) τα νούμερα του χρέους ΔΕΝ βγαίνουν παρά μόνο αν από του χρόνου τα πρωκτογενή πλεονάσματα είναι πάνω από 5% ( του ΑΕΠ ) συνεχώς και ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ρυθμοί ανάπτυξης της τάξης του 4% και άνω εξακολουθητικά για τα επόμενα πολλά πολλά χρόνια. Αυτό φαίνεται ΔΕΝ το ξέρει ο μπαρμπούλης , ούτε ο έγκριτος «πρωταγωνιστής» του το επισημαίνει. Γι αυτό εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μεγάλο «κούρεμα» δε χρειάζεται , αλλά αρκεί η μείωση των επιτοκίων και η επιμήκυνση των ομολόγων για να «σωθεί» η παρτίδα. 😉

  Μιλάει τώρα για ευρωομόλογο. Θα θυμάσαι ίσως ότι έλεγα πως το ευρωομόλογο θα ήταν χρήσιμο εργαλείο το ΠΟΛΥ μέχρι φέτος την άνοιξη..!

  Γιατί το έλεγα αυτό ;;;
  Γιατί απλά υπό τις παρούσες πλέον , ακόμα χειρότερες , συνθήκες το ευρωομόλογο θα εκληφθεί από τις αγορές ως δείγμα «αδυναμίας» και θα επιφέρει υποβιβασμό της αξιολόγησης χωρών με τρίπλ Α , όπως η Γερμανία. Αυτό ήδη έχουν υπονοήσει οι «οίκοι» , οι οποίοι ( επιμένω ) κ΄’ανουν τη δουλειά τους και τίποτε άλλο 😉

  κατάλαβες Βάμπιρα ή πάλι θα μου λες για το …Λαφαζάνη ;;;

 201. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  γ) να οριστικοποιήσουν το τρόπο με τον οποίο θα απαλλαγούν από το δικό μας βαρίδι χωρίς σημαντικές επιδράσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη , το ευρώ και τη παγκόσμια οικονομία.
  ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν περασε απο το μυαλό σου οτι ο καλύερος τροπος για νααπαλλαγούν από το δικό μας βαρίδι χωρίς σημαντικές επιδράσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη , το ευρώ και τη παγκόσμια οικονομία. » ειναι με το να μας επεισουν να ..αποχωρησουμε οικειοθελώς εμπλεοι ενθουσιασμου και Ζητω το εθνος .. 😉

 202. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  παντως παρατηρω οτι απο δω το πας απο κει το πάς (παουναι ο Παπάς )αλλά ..δεν απαντάς δινοντας την δική σου αποψη για την Πλερια Λύση..

 203. Ο/Η papoylis λέει:

  Την έχω δώσει βάμπιρα σε μια ΣΕΙΡΑ ολόκληρη από ποστ . και δεν αποτελεί Πλέρια λύση , αλλά προτάσεις. Στο παρόν ποστ , αρκετά σχόλια παραπάνω , έχω δώσει μερικές βασικές προτάσεις που κατά τη γνώμη μου θα ξεμπλοκάρουν λίγο το πράγμα , ενώ δεν θα έχουν σημαντική επίδραση στα έσοδ ( μάλλον ΘΕΤΙΚΗ θα έχουν ) , αλλά εσύ αγρόν ηγόρασες 😉 :mrgreen:

  Αυτό το παραμυθάκι με το ότι ΔΕΝ έχουν οι ..άλλοι προτάσεις κτλ , τα μέτρα είναι μονόδρομος κτλ τα αναμασούν στου μαξίμου και στο Sky ( όχι πολύ φανατικά οι δεύτεροι τελευταία … 😉 )
  Θέλεις και εσύ να ενταχθείς στη χορεία των «προθύμων » και θα εξακολουθήσεις να μου φέρνεις εδώ το … Λαφαζάνη ;;;

  Και να στο πω και διαφορετικά :

  Το παίγνιο έχει τελειώσει είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις , πάμε υποχρεωτικά σε ελεγχόμενη χρεωκοπία και ό,τι αυτό θα σημαίνει ( μη κάθομαι να γράφω σεντόνια τώρα ) . Αυτό ήταν προσχεδιασμένο και ο γιωργάπης ο συνειδητός εκτελεστής είτε αυτό σου αρέσει είτε όχι. Είναι αργά Βάμπιρα και ραντεβού στα γουναράδικα 😉

 204. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ραντεβού στα γουναράδικα
  ωχ ..Εκει που θα μας Γδαρουν το τομάρι ε;

 205. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Αυτό ήταν προσχεδιασμένο και ο γιωργάπης ο συνειδητός εκτελεστής είτε αυτό σου αρέσει είτε όχι.
  αχα ! και οποιος ΔΕΝ το πιστευει αυτό και το θεωρει συνομωσιιολογια της κακιας ωρας (και του …(το οτι ήταν προσχεδιασμένο και ο γιωργάπης ο συνειδητός εκτελεστής)και θεωρει τον Γιωργαπη απλώς Λίγο και ανεπαρκή οσο και πιο Λίγο θεωρει τον Σμαρά και Τσιπρα .. και να ερμηνευσει τις Κρισεις του καπιταλισμου συμφωνα με με=ια γνωστη αλλοτε στους ..αριστερους Μαρξική ερμηνεια και αναζητηα τα αιτια αυτης της παγκοσμιας Κρισης της οποιας η Μικρή Ελλάς ειναι απλώς ο αδυναμος κρικος ( και λόγω των δεδομένων χρονιων αδυναμιων ) θα πρεπει αυτοματως να καταταχθει στους Μοσιαλους και Ραντεβου κλ;
  Ωραιος Παπουλη ..Ωραιες οι ..ερμηνειες της κρισης που προτειενις ωραια και η ..λύση .

 206. Ο/Η papoylis λέει:

  … όποιος ΔΕΝ το πιστεύει αυτό Βάμπιρα ( και δικαίωμα του να το λέει εδώ ή οπουδήποτε αλλού ) ας μείνει στο χώρο αυτών που το αντίθετο το θεωρούν «συνομωσιολογία» 😉

  Αλλά να μου ψάχνεις άλλοθι και ελαφρυντικά για το γιωργάπη είναι πράγματι απίθανο !!!
  Μόνο ο μούσιαλος πλέον έχει απομείνει σε αυτό το ταμάχι . Αν θέλεις να του κάνεις παρέα λογαριασμός σου.

 207. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  »Αλλά να μου ψάχνεις άλλοθι και ελαφρυντικά για το γιωργάπη είναι πράγματι απίθανο !!!»

  Aγαπητε μου – και .κλεινω – λαθος καταλαβες . Δεν δινω κανενα αλλοθι στον Γιωργαπη .. Απλώς θυμιζω οτι αυτή η Παγκοσμια Κριση – ως μια τεραστια Φουκα που σκαει και η Ελλάδα αποτελει μόνο μια Φυσσαλιδα της- ειναι Τοσο μεγαλη και Παγκοσμια που το να την αποδιδει κανεις σε …»συνειδητό σχεδιο» του Γιωργαπη -περα απο συνομωσιλογια ειναι και Μετα φυσική η μαλλον Παταφυσική .. Και το οτι Τσιπρας , και αλλοι ερμηνευουν ετσι την Κριση και το Κραχ που θαρθει(εχουν φτασει στο σημειο να την ερμηνευουν ετσι )
  με γεμιζει επιπλεον Μελαγχολια (και για οτι θαρθει μετα Την Κριση)

 208. Ο/Η papoylis λέει:

  με αναγκάζεις να επανέλθω Βάμπιρα :

  ο γιωργάπης είναι απλό εκτελεστικό όργανο , δεν είχε σχέδιο , ούτε και τώρα έχει . Ό.τι του λένε κάνει.
  Βάμπιρα σε παρακαλώ να είναι αυτή η τελευταία φορά που βάζεις στο στόμα ( ή στο πληκτρολόγιο μου ) λόγια που δεν είπα 😉

  Σε δικό σου ποστ θα μας ερμηνεύσεις σε παρακαλώ τη Κρίση , γιατί φαίνεται ότι τα καταφέρνεις καλύτερα από το τσιπρόπουλο.
  όταν το γράψεις στείλε εδώ το λινκ… εντάξει

  καληνύχτα τώρα … :mrgreen:

 209. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  οκ . απαντησα στο Δικο μου Μπλογκ 😉
  καληνυχτα
  http://nosferatos.blogspot.com/2011/10/blog-post_3911.html

 210. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη και Χρήστο (zalion68),
  μου λέτε ότι, ..υποτιθέστω, εμφανίζεται ο ΓΑΠ να ανακοινώνει μέτρα για τσεκούρωμα στο ..κράτος πρόνοιας και αν του την πέσουνε , εμφανίζεται ο Μόσιαλος και παραπέμπει εδώ:

  http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/4d2f1f41-93e3-4d9e-99e3-2e244e2a6466

  (ρίξτε του μια ματιά, ωραία τα λέει).

  Αυτό είναι το σχήμα που χρησιμοποιήθηκε παραπάνω με τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κόμματος (που μερικοί θα ζοριστούν να ..κριτικάρουν) ή έτσι μου φάνηκε;; .
  Και μη μου πείτε ότι ο ΣΥΝ δεν είναι στη διαχείριση , όπως το ΠΑΣΟΚ, διότι θα με αναγκάσετε να σας φέρω τις προτάσεις του προγράμματος της ΝΔ και αν επιμένουμε ότι και αυτοί είναι ..πρώην διαχειριστές θα σας φέρω πρόγραμμα του ΛΑΟΣ ή αν , τέλως πάντων αυτό δεν κάνει, μετά της ..ΔΗΜΑΡ.

  Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι ακολούθως θάλεγε κάποιος της ..εσωτερικής αντιπολίτευσης (του ΠΑΣΟΚ) για να το ..συνδυάσει κιόλας, ότι αυτό είναι το πρόγραμμά μας , αυτό μετράει και δεν είναι ορέο που κοροϊδεύετε τον Πρόεδρο που είναι λίγο …ψιλοαφελής.
  Αναλόγως εδώ είδαμε το Χρήστο να συμφωνεί με τον Παπούλη ότι ο Τσίπρας είναι ..σάκος του μποξ και σε όποιον του βαστάει να κριτικάρει τις θέσεις του Ευρωπαϊκού και όχι να προπονείται απάνω του (στον σάκο).
  Άντε μετά να προκόψει ως επικεφαλής του νέου ΕΑΜ….

  Το θέμα πέραν των συνδικαλισμών 🙂 είναι ότι ο ΣΥΝ εδώ και χρόνια παλαντζάρει μεταξύ ..ΔΗΜΑΡ και ..Λενινιστικομαοϊκοτροτσκιστικών συνιστωσών και ότι αυτή τη φορά εγώ είδα τον Τσίπρα να υιοθετεί την προσέγγιση των δεύτερων, ενώ το πάλευε για κάπου ..κεντροαριστερά καιρό.
  Επειδή εμπειρότεροι στο θέμα εμού είστε (μάλλον) , τα συμπεράσματα θα τα βγάλετε ..αβίαστα.
  Βέβαια θα γνωρίζετε ότι βασική πολιτική του πάλαι ποτέ «αριστερίστικου» κινήματος ήταν η «πολιτικοποίηση των μαζών μέσα από τις συγκρούσεις», ήτοι η εργαλειακή χρήση και αξιοποίηση της «σύγκρουσης» 😉
  Επόμενο θέμα είναι πώς το επόμενο διάστημα το πιθανότερο είναι να δούμε «όξυνση» συγκρούσεις (όχι ..συντεταγμένες όπως βαυκαλίζονται κάποιοι) και γενικώς ..ρευστότητα.
  Το τι σημαίνει η κήρυξη «εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα» ενάντια στους ξένους και ντόπιους λακέδες, νομίζω είναι προφανές.
  Ας έχουμε δε υπόψιν ότι ο στόχος «να φύγουν οι ..Κουίσλιγκ» μπορεί να πάψει να είναι στόχος και μετά «τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους» και άλλα τέτοια.
  Ελπίζω ότι ήταν πρῳί και δεν κατάλαβα καλά.

  ΥΓ Τώρα για το αν ο ΓΑΠ είναι «εντεταλμένος» ‘η όχι, γενικώς στοιχήματα σε τέτοια θέματα δεν πάω, διότι εκτός των άλλων δεν βρίσκω και νόημα.
  Αν κάποιος θέλει να πάει ok, αλλά αν το χάσει καλό είναι να το πληρώνει μόνος του (αυτός ππου τόβαλε) όχι να ψάχνει για ..ρεφενέ

 211. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Αναγνώστα, με ανησυχεί η τόση απαισιοδοξία σου για τον ελληνικό λαό – κι αυτό γιατί η εκτίμησή σου αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων για το πολιτικό σκηνικό (πλην λακεδαιμονίων…) στις οποίες καταρχήν συμπίπτουμε. Χωρίς να έχω υποστηρικτικά δεδομένα, έχω την αίσθηση οτι 1) δεν θα πάμε (εύκολα) ως πρόβατα δια σφαγήν 2) δε θα φαγωθούμε (αυτόματα) μεταξύ μας 3) δε θα καταφέρουν να επιβληθούν (ομαλά) νεοφασιστικές δυνάμεις. Δεν προφητεύω καμμία επανάσταση, απλώς μου φαίνεται οτι τα πράγματα θα κινηθούν – και εδώ αλλά και στον υπόλοιπο, κλυδωνιζόμενο από την κρίση, καπιταλισμό. Και είναι βέβαια ευθύνη του καθενός μας, το πού θα οδηγηθούν…

 212. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Αναγνωστα μου, και μονο η χρηση ορων οπως «Λενινιστικομαοϊκοτροτσκιστικών» απλως αποδεικνυει οτι η σχεση σας με τον εν λογω κομμα ειναι μεσα απο τους φακους των καθεστωτικων ΜΜΕ. Το τι εχει συντελεστει στον χωρο αυτο απο το 2004 και δωθε το αγνοειτε παντελως. Αυτο ομως δε φαινεται να σας κανει προσεκτικο κι απλως αναπαραγετε τη γνωστη μυθολογια της κεντροαριστερας και των αριστεριστων. Οπως ποθειτε, η πραγματικοτητα ομως ειναι αλλη. Οταν ασχοληθειτε στα σοβαρα και με πολιτικους ορους τοτε τα ξαναλεμε.

 213. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα μου :

  Το λινκ που έδωσες είναι πολύ ενδιαφέρον. Άντεξα να το διαβάσω όλο 🙂
  Είτε εκείνη τη περίοδο ( Οκτώβρης του 09 ) ζούσαν σε άλλο κόσμο , είτε έλεγαν συνειδητά ψέμματα με μόνο σκοπό να πάρουν την εξουσία. Όταν διαβάζει κανείς τις προτάσεις – δεσμεύσεις του τότε ΠΑΣΟΚ και τις συγκρίνει με τη σημερινή κατάσταση , μετά από 24 μήνες δύο πράγματα μπορεί να του συμβούν :

  Ή να ξεσπάσει σε τρανταχτούς γέλωτες ( εφόσον έχει ακόμα τη πολυτέλεια ) , ή να βρίζει ασύστολα και με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς.

  Θυμάμαι τη διαχρονική πολιτική τακτική ΟΛΩΝ σχεδόν των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης ( χωρίς το τσίπρα… 😉 ) . Υποσχόμαστε το παράδεισο , αλλά επειδή βρήκαμε «καμμένη γη» από τους προηγούμενους , δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε 🙂

  Οι τωρινοί βολευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα ψηφίσουν ακόμα και τον δημόσιο ανασκολοπισμό της μάνας τους , προκειμένου να μη πάμε σε εκλογές γιατί από τους σημερινούς 154 ζήτημα είναι αν απομείνει το 40%. Με τέτοιο πολιτικό προσωπικό στο κόμμα εξουσίας , το υπεύθυνο και ..αξιόπουστο , γιατί έχουμε απαιτήσεις από μικρότερα κόμματα με «θολό» ιδεολογικό πλαίσιο ;;;
  Όταν οι πολιτικές , τα μέτρα και οι ρυθμίσεις που επιβάλλονται από τους αξιόπουστους και ψηφίζονται από τους υπό μόνιμο εκβιασμό βολευτές έχουν αποτύχει παταγωδώς , όταν οι ίδιοι αξιόπουστοι μαζί με τη Τρόικα αναθεωρούν κάθε 2 – 3 μήνες τους στόχους επί τα χείρω , αφού τα μέτρα ΔΕΝ βγαίνουν , έχουμε απαιτήσεις από το τσιπρόπουλο !!!

  Για το αν ο γιωργάπης εκτελεί υπηρεσίες μπρόκερ , εγώ πλέον αγαπητέ δεν έχω αμφιβολίες. Το καταστροφικό μείγμα πολιτικής που ακολούθησε από την άνοιξη του 2010 και τα αποτέλέσματα που προέκυψαν αυτό μαρτυρούν. Μπορεί εδώ να διαφωνούμε και να θέλεις να βάλουμε και «στοίχημα» , αλλά δυστυχώς αγαπητέ φίλε δεν διαθέτω ούτε ευρώ τσακιστό για τέτοιες «πολυτέλειες» 😉

 214. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Παπς προφανως συμφωνω με τα ακριβως παραπανω γραφομενα σου και σου οφειλω μια απαντηση για κατι που εγραψες πιο πανω. Η απαντηση που εδινα κατω απο το δικο σου σχολιο δεν ενεπλεκε εσενα στη κουβεντα. Βεβαια ετσι οπως το εγραψα δε φαινοταν αυτο αλλα μια και βρηκα ευκαιρια τωρα ειπα να το ξεδιαλυνω.
  Προχωροντας λιγο ακομα τη κουβεντα να πω πως εχει καταντησει κουραστικη αυτη η κριτικη του στυλ «ναι αλλα εσεις δεν εχετε προτασεις». Οταν οι προτασεις δε συμφωνουν με τα δικα τους δεδομενα ειναι μη προτασεις. Ενταξει το καταλαβαμε αλλα μας κουρασε κιολας. Οποτε ως εδω, φτανει μ’ αυτη τη χιλιοπαιγμενη κασσετα ή ντιβιντι που ειναι τωρα και της μοδας.

 215. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  «…εχει καταντησει κουραστικη αυτη η κριτικη του στυλ “ναι αλλα εσεις δεν εχετε προτασεις…”

  Tην κατανόηση & την ειλικρινή συμπαράστασή μου, στο όντως κοπιώδες
  τιτάνιο έργο σας αγαπητέ…
  Και πού είστε;
  Με μέτρο η κούραση, άλλωστε η πολλή δουλειά τρώει τ αφεντικό, και μετά δεν ξέρεις τί θα σου προκύψει άμα αφήσεις άλλον στο πόδι σου…
  Είδατε τί έπαθε ο Αλέκος ο Μεγάλος με τα καμώματα του (υπί κρίσιν) Μικρού….

 216. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Ευθυμησαμε! Συνεχιστε στον ιδιο ρυθμο, μαζι με το δεξιο φασιανο και τη μαδημενη μαργαριτα. Εξαλλου το συστημα παρακολουθει το κοπο το δικο σας και κατι θα κανει για τη περιπτωση τη δικια σας αλλα και των λοιπων υμνητων.

 217. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παιδιά ένα – ένα (μην πάθω και καμιά υπερφόρτωση και μετά αρχίσω τα κονέ με το Νίκο για κανά καλό γυαλί, πολυεστιακό).

  Χρήστο μου, μα για αυτό είστε εσείς εδώ που τα ξέρετε από το 2004 και μετά, για να φωτίσετε πλευρές της ..συντέλειας στο χώρο (αυτών που συντελέστηκαν) και όσοι αγνοούμε να (δια)φωτιστούμε (δια του φωτός σας δηλαδή). Εγώ την πείρα την αναγνωρίζω και πάντοτε κοιτάω πώς θα επωφεληθώ, για την …αυτομόρφωσή μου , δηλαδή.
  Ήδη από χθες ανακάλυψα ότι αγνόησα και πρέπει να προσθέσουμε (διαλλεκτικά) και τον Αλτουσέρ , έχω δε υπόνοιες (αποχρώσες) και για τον Γκράμσι.
  Θα μου πεις γίνονται τέτοιοι συνδυασμοί;; Πώς δεν γίνονται, άμα το βλέπεις διαλλεκτικά γίνονται.

  Όμως, θέλω να σταθώ, για μια στιγμή, σε κάτι που μου άρεσε ιδιέτερα:
  Λέτε(μέχεις μπερδέψει με τους δευτεροπρόσωποενικοπληθυντικούς 😉 :
  ————————————-==============================———————-
  » και μονο η χρηση ορων οπως “Λενινιστικομαοϊκοτροτσκιστικών” απλως αποδεικνυει οτι η σχεση σας με τον εν λογω κομμα ειναι μεσα απο τους φακους των καθεστωτικων ΜΜΕ»
  ————————————==============================———————

  Δε μου λέτε, Χρήστο, έτσι (με αυτήν την μέθοδο) αποδείξατε και τα άλλα που ..παραθέτετε για τα ευρωπαϊκογεωπολιτικοκοσμοθεωρητικά που διέκρινα ..ασκαρδαμυκτί, καθώς και για το τι «ρόλο βαράει ο καθένας» εδώ ή έχετε και άλλα στοιχεία, που θα τα παραθέσετε στη ..δευτερολογία (που λέγατε και στο συνδικαλισμό), κάτι σε ..λαγούς στο καπέλο, δηλαδή;;

  Παπούλη αυτά που λες για το πρόγραμμα που παρέθεσα και για το τι σχέση έχουν με αυτό που γίνεται, είναι πολύ ..κόσμια, μη σου πω και ρεφορμιστικά, ο Παναγιωτακόπουλος τάλεγε από πρόπερσυ πιο χύμα.
  (Άμα δεις δε και το τι σούρνει η Μιλένα Αποστολάκη στο μπλόγκ της…)

  Όμως αυτό που λες σου λέω.
  Για αυτό ακριβώς διάλεξα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ γιατί ξέρω ότι δεν τα πας καλά με τους ..λούστρους και όσο νάναι θα σου ανέβαινε η ..πίεση.
  Είπα ότι στην ομιλία του Τσίπρα είδα το χ, ψ, στραβό και μου εμφανίσθηκε το ..πρόγραμμα ως απόδειξη (μα καλά παράρτημα του ΥΠΕΘΟ θα το κάνετε με τις αποδείξεις;;) ότι κακώς είδα τα κενά και τα στραβά γιατί στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού ξεκαθαρίζονται όλα.
  Και επεσήμανα μάλιστα ότι άμα μου αρχίσετε τα περί «άλλο το ένα που είναι λούστροι, άλλο το άλλο που είναι ..υποδηματοποιοί» θα σας έφερνα και άλλους μη λούστρους στη ..δευτερολογία μου.
  Άρα, γιατί Παπούλη το πρόγαμμα του ΣΥΝ να το παίρνουμε ως επισυναπτόμενη απόδειξη στην πολιτική και των άλλων όχι;;
  Η η περίπτωση τα προγράμματα γενικώς για όλους είναι απλώς μια ..αναφορά ρε παιδίμου, που αν θα τηρηθεί θα το δούμε από το αποτέλεσμα όταν και αν έρθει η ώρα
  Γιατί άλλες αιτιάσεις στα όσα μου φάνηκαν δεν είδα.

  Για το στοίχημα δεν είπα για σένα , βάλτο ή μην το βάλεις, έτσι κι αλλιώς εσένα θα αφορά και έχουμε πολλά περισσότερα ..πεδία να κρίνουμε ο ένας τον άλλον (όλοι μας δηλαδή) από το αν πρόβλεψε σωστά ή όχι με τις πολιτικές του απόψεις.
  Για τον Τσίπρα, την Παπαρήγα, το Σαμαρά , τη Ντόρα, τον ΓΑΠ , αλλά και τον Αλαβάνο, τη Μιλένα κλπ λέω.

  Μαύρο Πρόβατο, και γω προσπαθώ να δω τις πιθανότητες να ..αυτομυκτηρίζομαι και τα πράγματα να γίνουν καλύτερα ή εν πάσει περιπτώσει να μην το χειρότερο σενάριο.
  Λες ότι είναι (και)ευθύνη μας να κάνουμε ότι μπορεί ο καθένας προς αυτήν την κατεύθυνση.
  Συμφωνώ , αλλά επειδή προφανώς ο Λαός είναι κ΄’ατι πολύ γενικό, αυτό που μπορώ να κάνω είναι να σκέφτομαι τις όποιες προτάσεις έχει όπου εμφανίζεται ως τέτοιος, όχι αναγκαστικά εν συνόλω, (πολιτικές κλπ) , δηλαδή να βρίσκει στη διάθεσή του όποια έκφρασή του κινείταιται και καθορίζει εξελίξεις.
  Άλλωστε το πώς θα συμπεριφερθεί και άρα πόυ θα οδηγηθούν τα πράγματα θα εξαρτηθεί από που θα ψωνίσει από τους πάγκουςτου ..εποικοδομήματος.
  Άμα ψωνίζει από τη βάση (ταξικό , κοινωνικό μίσος κλπ) την έβαψε (λέω εγώ).
  Άλλωστε αυτά λύθηκαν από τον 19οαιώνα και αν δεν με πιστεύεις ρώτα και το Χρήστο , αυτός θα στο ..αποδείξει

 218. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Α!! σε αυτό που έχουν δίκιο οι ..εν λόγω είναι το ότι είναι μ@@κία να τους ρωτάς συνέχεια «τι προτάσεις έχεις».
  Όμως , εκτός ότι είναι μεγαλύτερη ..αφέλεια, όταν στο πετάνε να παραθέτεις ένα πλήρες συνεκτικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα για να απαντήσεις στη μ@@@κία. (άσε που ο άλλος αγριεύεται γιατί αυτά τα κείμενα που εξηγούν και καλύτπουν τα πάντα του θυμίζουν τα 12 ευαγγέλια και σου λέει έχει γούστο να μετραβολογάνε στις ενορίες και τους εσπερινούς).
  Βέβαια , όσο και να πεις, άμα θέλεις να ηγηθείς του νέου ΕΑΜ μια πρόταση πρέπει να την έχεις (παλιά που παρέμβαινες συνειδητά στην ταξική πάλη δεν χρειαζότανε και για αυτό ήτανε μ@@@κια να τους ρωτάς τι προτάσεις έχεις)

 219. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Αναγνωστα μου αν εγκαταλειψετε το εμβριθες ειρωνικο σας υφος ισως μπορεσουμε και να συνεννοηθουμε. Κατα τ’ αλλα η μπαλα στη κερκιδα και ο βερμπαλισμος στη τσιτα. Λυπαμαι που δε σας αρεσουν τα λεγομενα μου γιατι δεν ικανοποιουν το φαντασιακο σας.
  Next time better luck.

 220. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  «Λυπαμαι που δε σας αρεσουν τα λεγομενα μου γιατι δεν ικανοποιουν το φαντασιακο σας.
  Next time better luck.»
  xo xo xo .

  «απλως αποδεικνυει οτι η σχεση σας με τον εν λογω κομμα ειναι μεσα απο τους φακους των καθεστωτικων ΜΜΕ.»
  ξανά χο χο χο. Στο τελευταίο αγαπητέ μου οι περισσότεροι θα σας απαντούσαν εις την Γαλλικήν, όχι όμως εγώ, τώρα αν αυτό είναι ..εμβρίθεια δεν ξέρω ., πέιτε το και έτσι
  Πλάκα μου κάνετε Χρήστο μου, δεν μπορεί.
  Βάζουμε στοίχημα ότι σαν αυτά τα adhominem έχετε πολλά (εμφορείται ο λόγος σας δηλαδή) ενώ εγώ ούτε ένα και αν διακωμωδώ κάτι είναι αυτά που γράφετε (μου προσάπτετε ..adhominem).
  Με την ευκαιρία περιμένω να μου υποδείξετε το πού έκανα δίκη προθέσεων (που λέγαμε)

 221. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χρήστο επειδή πρέπει να διακόψω την πρόσβαση σε Η/Υ μέχρι το απόγευμα , λέω να κάνω άλλη μια προσπάθεια μήπως και συνενοηθούμε.
  Η πρώτη ήταν εδώ «να μιλάμε στον ενικό»,
  https://papoylis.wordpress.com/2011/09/29/last-fall/#comment-7902
  αλλά μου το γύρισες στο τσάμικο (συνδικαλισμό).

  Εκεί που συζητάγαμε για το τί έλεγε ο καθένας πέρσι (και προφανώς όσοι δεν ήταν αμτιμνημονικοί πέρσι έπαιζαν εκτός έδρας) εμφανίζεται ο Βαγγέλης (*) και θέτει το θέμα της συνέντευξης.
  Καλώς το έθεσε (άλλες φορές και εδώ και στην Καλύβα και στο Καρνάγιο, με τα συνδικαλιστικά του έχουμε αρπαχτεί και ..αντχόμινεμ) αλλά εδώ η κίνηση αλλαγής γηπέδου είναι απολύτως «νόμιμη» και «ηθική».
  Βλέπεις ότι οι πιο έμπειροι περί των ..κοινωνικών (από αυτούς που συμφωνούνε με όσα είπε ο Τσίπρας και το δηλώσανε), δεν τσιμπάνε και παραμένουν στην ουσία (άσχετα αν εγώ διαφωνώ ή όχι), επιδιώκοντας τα του νέου γηπέδου απλώς να υπάρχουν στην κουβέντα, αλλά όχι και από εκεί που συζητάγαμε για το τι δήλωνε Κυβέρνηση τότε σε σχέση με τώρα να συζητάμε για την συνέντευξη Τσίπρα.

  Η δική μου θέση.
  Όντως υπάρχει θέμα προς συζήτηση για τα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ.
  Τα είπα όμως , μην τα ξαναλέω.
  Αυτό που έχει επίσης σημασία όμως είναι ότι θα επιδιωχθεί (δε λέω για ή από το Βαγγέλη) να τεθεί στη Δημόσια Συζήτηση θέμα αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εντός ή εκτός ..κοινοβουλευτικού τόξου. Δεν καταλαβαίνω πώς δεν το ..καταλαβαίνεις

  Η άποψή μου είναι ότι παραμένει, αλλά δεν μπορώ να μη δω ότι υπάρχουν δυνάμεις (εσωτερικές στο ..Αριστερό Κίνημα λέω) που πιέζουν σε defacto (δια διλλημάτων και πιέσεων) εμφάνιση πολιτκών και πρακτικών ,που θα το θέτουν εν αμφιβόλλω και γενικώς τους αρέσει να λειτουργούν ως ουρά των εξελίξεων έχοντας γίνει αντικείμενα αδικιών και καταστολής.

  Νομίζω ότι στα σχόλιά μου αυτό τοι επεσήμανα και προσπάθησα να κάνω κριτική στα λεγόμενα κάποιου που δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
  Αντιθέτως εσύ, καταπίνοντας το αγκίστρι, κατά τη γνώμη μου πάντα (πιθανόν για λόγους παραταξιακού πατριωτισμού) μπαίνεις σε μια δυνδικαλιστικού τύπου διελκυστίνδα, καταλήγοντας να εμφανίζει τον Πρόεδρο ως βέρσιον του ΓΑΠ ή του μακαρίτη του Έβερτ (σάκος κλπ).
  Και αφού βλέπεις ότι προσπαθώ να τα φορτώσω και στον Ιστολόγο (πιθανά λίγο άδικα, αλλά τα θέλει και αυτουνού ο ..απαυτός του με τα συναισθηματικά) και μου λες ότι κάνω ..βερμπαλισμό
  Επιμένω, ξαναδέςτο, δεν έχεις ..δίκιο 😉

  (*) Αν υποτιμήσεις την εμπειρία του στα συνδικαλιστικά , τι να πω, ξαναδές το.

 222. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Ορέ Αναγνώστη μόλις έγραφα :
  «Αναγνώστη ..ηρέμησε,
  γιατί θα με φέρεις, τι θα ,με έχεις φέρει δηλαδή, στην δυσάρεστη θέση να αποκαλύψω ενώπιον ..όλων ότι τα …πολυεστιακά δεν σε καλύπτουν πλέον και έχω αρχίσει να ψάχνω τι υπάρχει στην αγορά από συστήματα …εικονικής πραγματικότητας ! 🙂 »
  ..ηρέμησες και μου το ..χάλασες! :mrgreen:

 223. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Καλά εσενα σε κατηγορει για δικη προθεσων εις Βαρος Τισπρα ο Χρισταρας ..εμένα ο Παπς με εβγαλε στα καλά καθουμενα Μοσιαλο γιατι θεωρησα αναποδεικτες τις συνομωσιολογικές παπαριες για τον .. Γιωργαπη …και ειπα οτι η ριση ειναι Παγκοσμια και ο ΓΑΠ πολύ λίγο αντι να πω οτι ειναι ..εκτελεστικό οργανο ωστε να μου πουναε μπραβο ..κλπ .. Αυτο δεν ειναι ..δικη προθεσεων;
  τσαπ θυμηθηκα εκεινο το κοινοτοπο παλι που λέει κ ι ο Παπς
  το ..Ο Δρομος για τηην ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΈΝΟς με καλές προθεσεις
  Οπερ εδει δειξαι
  Τεσπα
  στο Μπλογκ μου απαντω σε συνεχειες .Παπς ελα να δεις

 224. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Αθηναιε αναγνωστα μου αφηνω στην ακρη ολα τα προηγουμενα σχολια σου στο παρον ποστ και απαντω σε αυτο το τελευταιο για να γινει κουβεντα.
  Πρωτον, στον ενικο λοιπον κι ας αφησουμε τα λογια περι συνδικαλισμου. Το δηλωσα και πιο πανω εξαλλου αλλα εσυ μ’ εχεις για χορευτη αλλοτριων χορων.
  Δευτερον, δε δινω τη παραμικρη σημασια στα γραπτα του Βαγγελη και φυσικα δε τα διαβαζω. Εγραψα ως, αποτυχημενο μαλλον, χιουμορ δυο λεξεις σε παρατηρησεις του Νοσφη κι αυτος τρελαθηκε κι εβρισε μεχρι και την οικογενεια μου. Δεν εδωσα σημασια και τον αγνοω απο τουδε και στο εξης.
  Δε γνωριζω αν ως αριστερο κινημα ονομαζεις το ΣΥΡΙΖΑ παντως εγω δεν το βλεπω ως τετοιο. Οι δυναμεις που περικλειει αυτος ο σχηματισμος εχουν διαφορες και συμφωνιες. Ως επισημη εκφανση ομως υπαρχουν τα γραπτα και οι αποφασεις των συνδιασκεψεων του και φυσικα αυτα που εκφραζει ο προεδρος της κοινοβουλευτικης ομαδας σε συνεντευξεις και ομιλιες.
  Δε κατανοω τι εννοεις εντος κοινοβουλευτικου τοξου αν θελεις μου το εξηγεις λιγο παραπανω. Στη περιπτωση ομως που εννοεις το τοξο του νομου και της ταξης, δηλαδη των «υπευθυνων» δυναμεων αυτη τη θεση την εχει καπαρωσει το Δηαρι κι εμας δε μας απασχολει. Οι προτασεις μας για την εξοδο απο τη κριση λοιπον εμπεριεχουν λυσεις εξω απο το σημερινο πολτικοοικονομικο συμπλεγμα και τη λογικη του. Με αυτη τη εννοια ειναι λογικο αρκετοι, λιγοι, μερικοι, δε ξερω, να διαφωνουν. Αυτο ομως δε σημαινει οτι σωνει και καλα πρεπει να κινηθουμε εντος ενος αγονου μεταρρυθμισμου ή ξεφτιλισμενου κυβερνητισμου για να μη στεναχωρηθουν καποιοι. Τη στιγμη που ιστορικα, αλλα κι εμπειρικα, εχει αποδειχθει οτι η οικοδομηση της κοινωνιας με αυτο το τροπο μας εχει οδηγησει ενα βημα πριν τη ολοκληρωτικη κοινωνικη αποσυνθεση.
  Τριτον, ο βερμπαλισμος εχει να κανει με πολλα λογια που δεν επιχειρηματολογουν υπερ ή εναντιον καποιων προτασεων αλλα ειναι μια ασκηση υφους και γνωσεων. Να μου πεις που διαφωνεις χωρις Αλτουσερ και Γκραμσι? Να μου πεις που διαφωνεις χωρις «για να φωτίσετε πλευρές της ..συντέλειας στο χώρο (αυτών που συντελέστηκαν) και όσοι αγνοούμε να (δια)φωτιστούμε (δια του φωτός σας δηλαδή). Εγώ την πείρα την αναγνωρίζω και πάντοτε κοιτάω πώς θα επωφεληθώ, για την …αυτομόρφωσή μου , δηλαδή.» αυτα? Οκ τοτε να κουβεντιασουμε. Οπως βλεπεις δεν παρεμβαινω παρα ελαχιστως στο εν λογο μπλογκ αφενος μεν γιατι εκτιμω τον Παπουλη και δε θελω να το κανω μπουρδελο εδω με τις διαμαχες που μπορει να γεννηθουν απο οξειες αντιπαραθεσεις κι αφετερου γιατι εκτιμω οτι οι περισσοτεροι συσχολιαστες εχουν τοσο μπετον αρμε αντιληψη για τις παναγαθες ελευθερες αγορες που δεν εχει νοημα να μιλω σε τοιχο.
  Στο συγκεκριμενο ποστ ομως δεν αντεξα τη σαχλη κριτικη λεχθεντων και το ξεκοιλιασμα καποιων ιδεων που εκστομισε ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 225. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Βρέ Νίκο , πριν ήμουν πολύ πιο ήρεμος όχι στο τελευταίο.
  Εσύ μη δεις κανένα αναξιοπαθούντα (Πρόεδρο Κόμματος) να τον δέρνουνε , αμέσως τα ..αντανακλαστικά.
  Νίκο γ@@@@@σέ τους, μια χαρά είναι ο άνθρωπος (ο Πρόεδρος) μην κοιτάς που πάνε να τον βγάλουνε ζαβό που θέλει ..πρόνοια και υπεράσπιση.
  Θα μου πεις πώς τα καταφέρνει το ΚΚΕ και όσους τους «χτυπάει η αντίδραση» εμφανίζονται ως ήρωες και άλλοι όχι ;;
  Τι να σου πω το ερώτημα δεν έχει απάντηση.
  Είναι στην ίδια συνομοταξία με αυτό που τίθεται σε κάποιους: «μα καλά τέτοια κούκλα τι σου βρίσκει;;»
  Μόνον ..βιωματικώς προσεγγίζεται
  Καλό μεσημέρι 🙂

 226. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καλό μεσημέρι 🙂 (σε όλους εννοώ), το βραδάκι πια

 227. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  »Εγραψα ως, αποτυχημενο μαλλον, χιουμορ δυο λεξεις σε παρατηρησεις του Νοσφη κι αυτος τρελαθηκε κι εβρισε μεχρι και την οικογενεια μου. »
  Χρησταρα οπως βλέπεις θεωρώ το Θεμα Λήξαν και δεν επανερχομαι.. Επισης αντελήφθην το οτι καταλαβες το πως ονομαζω αυτο που εσυ οναμαζεις ..»χιουμορ » . Χαιρομαι που αντελήφθης τουλαχιστον οτι ητο αποτυχημένο Ελπίζω να μην επανελθεις (εδω η σε διαφορα αλλα Μπλογκς )και αν δεν- δεν θα ..επανέλθω επισης .
  φιλικά παντα

 228. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  «(εδω η σε διαφορα αλλα Μπλογκς )» προφανως με μπερδευεις με καποιον αλλον αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο κακο σε σχεση με οσα με εσουρες εδω. Ελπιζω οτι καποια στιγμη θα καταλαβεις οτι εισαι αλλου γι’ αλλου οσον αφορα τις κρισεις σου.

 229. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Πάντως οφείλουμε να παραδεχθούμε όλοι και το κάνω θέμα διότι είναι το ζήτημα ..ταξικό ,πως ο Βαγγέλης ,ο Χρήστος, α και η κυρία Ένη, δηλωθέντων πολιτικών προτιμήσεων, ξεκινούν με δύο γκολ από τα ..αποδυτήρια σε κάθε ..αγωνιστική εδώ μέσα έναντι των υπολοίπων ημών «φιλελευθέρων» και …αναποφάσιστων αγωνιστών, καθότι «σέρνουν» μαζί τους (επιλογή τους, εντάξει, μα δεν αλλάζει τα δεδομένα) τα πεπραγμένα άλλων που είναι συγκεκριμένα,ορατά και εν πολλοίς ευάλωτα στην άθλια πολιτική κατάσταση της χώρας την οποία βρισκόμαστε.
  Τούτο μόνο δια τα υπ όψιν,την τάξη ,τη …βαθμολογία του πρωταθλήματος και …ξεχάστε το. 😉

 230. Ο/Η papoylis λέει:

  Τώρα που γίναμε όλοι …μια ευτυχισμένη οικογένεια να απαντήσω δύο πραγματάκια για να τελειώνω επιτέλους

  Αν κάνω μια ανασκόπηση σε αυτό το ποστ που έχει ξεπεράσει προ πολλού τα 200 σχόλια θα έλεγα ότι

  : Ελάχιστοι , σχεδόν κανείς , δεν έπιασε το κυρίως ζήτημα του ποστ. Ήρθε λοιπόν η παλιά καραβάνα ( Βάγγος ) και έρριξε το ..κοντό του περί Τσίπρα ( άσχετο εντελώς με το ποστ ) και απο εκεί άρχισαν όλα τα ορέα φαινόμενα. ¨οπως διαπιστώσατε , από εκείνη τη στιγμή και πέρα έκανε μια ή δύο σύντομες παρεμβάσεις απολαμβάνωντας με την ησυχία του τα τεκταινόμενα.

  Ο στόχος , όπως τον παρατηρώ και αλλού είναι ένας και μοναδικός : το τσιπρόπουλο. Εύκολος στόχος μα τη πίστη μου γιατί είναι νέος και του ξεφεύγουνε μερικά λόγια που δεν αρμόζουν στα κυνοβολευτικά μας ήθη και την ανατνάμ μπαμπαντάν αστική μας παιδεία.

  Όταν ήρθε το πράγμα να συζητηθούν ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ( πάντα εκτός του κυρίου θέματος του ποστ ) οι περισσότεροι την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια και μόνο ο καλός μας Αναγνώστης ( και αθηναίος ) έμεινε να αρθρώνει λόγο υπαινικτικό , σκωπτικό , αλλά πάντως λόγο ουσίας.

  Αντίθετα ο εξαίρετος Βάμπιρας μου μοστράρησε εδώ τον πρώην ερυθρό και νυν πράσινο Ντάννυ , που τον αναγόρευσε σε «φίλο» της Ελλάδας μαζί με το θεοδωράκη και την αριστερή ( τρόπος του λέγειν ) στρουθοκάμηλο. Στα πραγματικά περιστατικά που του αντέτεινα σχετικά με το ντάννυ του μου απαντούσε άλλα αντ΄άλλων…..Και μάλιστα αναζήτησε άλλοθι για το γιωργάπη και τα χάλια του στο γεγονός ότι η κρίση είναι σοβαρή και παγκόσμια. Του αντέτεινα ότι αυτά είναι το έσχατο καταφύγιο των μούσιαλων και ότι αν θέλει να πάρει τη θέση του δεν υπάρχει πρόβλημα.

  Από εκεί και μετά αναλώθηκα χθές σε μια ατέρμονα συζήτηση με το νόσφη όπου προσπαθούσα να του επισημάνω το κάθε επόμενο χαοτικό άλμα λογικής που έκανε αποδίδοντας μου ακόμα και τακτικές ..επαύλεως ( Manor tactics ) .

  Έκανα λάθος καλοί μου φίλοι. Δεν έπρεπε να συνεχίσω την συζήτηση μαζί του , μια συζήτηση που εξάντλησε χθες τις ανοχές και τα νεύρα μου. Και το έκανα λόγω της ειδικής συμπάθειας που τρέφω προς τη περσόνα του και τον ίδιο ως πρόσωπο . 😉

  Για τα σημερινά δεν έχω να πω πολλά. Ο Αναγνώστης υπαινικτικός πάντα , μου έδωσε ένα λινκάκι με τη λογική ότι όσο ανεδαφικές ήταν οι τότε προτάσεις των γιωργάπηδων , άλλο τόσο είναι οι σημερινές προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς ( μέρος του οποίου είναι ο σύριζας και το τσιπρόπουλο ) Το κατάλαβα εξ αρχής αλλά τι να απαντήσω. ;;;

  Προφανώς είναι αδύνατον να απαντήσει κανείς σε ένα τέτοιο επιχείρημα , αλλά η ΠΕΙΡΑ ( που λέγαμε ) δείχνει ότι αυτοί που σίγουρα δεν διαθέτουν εχέγγυα αξιοπιστίας είναι οι γιωργάπηδες και οι προηγούμενοι δάμαλοι.

  Ο Χρήστος εξακολουθεί να τσιμπά και να εκνευρίζεται με το παραμικρό και ο Νοσφεράτος εξακολουθεί να βρίσκεται στη κοσμάρα του.

  Επομένως :

  Το ότι εγώ θεωρώ το γιωργάπη σε διατεταγμένη υπηρεσία το λέω εδώ και κοντά ενάμιση χρόνο. Ότι η πορεία είναι σχεδιασμένη και προδιαγεγραμμένη , με τους γιωργάπηδες σε ρόλο λούστρου , το ισχυρίζομαι από το μουνιμόνιο και μετά. Όποιος νομίζει ότι αυτά εντάσσωνται στα πλαίσια των γνωστών θεωριών «συνομωσίας» και εγώ στην εθνολαϊκιστική «δεξιοαριστερά» με γεια του με χαρά του.
  Εγω΄απαντώ και θα απαντώ πάντα με τα ποστ τις παρεμβάσεις , τα σχόλια και τις παρατηρήσεις μου όπως κάνω τόσο καιρό και όπου έχω κάνει ΛΑΘΟΣ , το έχω αποδεχθεί.

  Εδώ ΔΕΝ απαγορεύονται ακόμα και αυτού του είδους οι αιτιάσεις προς τον υποφαινόμενο ( δείτε τι έχω ακούσει από διάφορους φίλους : Προπάτωρα , Καργούδη κτλ ) . Ακόμα και την αμφισβήτηση των προθέσεων μου έχω αποδεχθεί από ορισμένους.

  Αλλά όποιος θα μπαίνει εδώ για να αναμασήσει τα αποφάγια του μούσιαλου και τα αζήτητα του Χάγιεκ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ καλοί μου σχολιαστές χύμα και τσουβαλάτα , στα πλαίσια πάντα ενός κατά το δυνατόν ευπρεπούς διαλόγου….. ( για τον ενίοτε εκτροχιασμό του οποίου μόνο μια φορά στο παρελθόν έχω αναλάβει ευθύνη )

  Θα σας ομολογήσω ότι χθες πολύ αργά το βράδυ σκεφτόμουνα μήπως θα έπρεπε να ρίχνω μπαλτά σε ΚΑΘΕ σχόλιο που ξεφεύγει από το θέμα του κάθε ποστ. Αλλά μετά σκέφτηκα ότι τότε δεν θα είχαμε συχνά εδώ μερικές «χαριτωμένες» παρουσίες , ούτε την απαραίτητη «ποικιλία» στο προσφερόμενο έδεσμα και έτσι το άφησα αυτό το ενδεχόμενο στη μπάντα.

  Περιμένω πάντως ακόμα κάποιον να μου αντιτάξει ουσία στο κυρίως θέμα του ποστ όπως και στις συγκεκριμένες προτάσεις που έκανα σε σχόλιο για το ζήτημα . Θα περιμένω πολύ φαίνεται …. !

 231. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Από όλα τα προταθέντα παιχνίδια, ένα με διασκεδάζει ιδιαίτερα: να βάλουμε κάτω τι έλεγε ο καθένας μας
  -για τη φύση και το χαρακτήρα της κρίσης
  -για το τι μέλλει (έμελλε…) γενέσθαι
  -για το τι δει (έδει…) γενέσθαι
  ας πούμε από την προεκλογική περίοδο του 2009 κι ύστερα…
  Παίζουμε;;;;
  Θα ήταν επίσης χρήσιμο να καταγράψουμε στην εξέλιξή τους τις απόψεις των πολιτικών δυνάμεων, το αντίστοιχο διάστημα.

 232. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Φίλοι όλοι,
  όταν ακούω για προτάσεις δε βγάζω κανένα ρεβόλβερ, αλλά αναρωτιέμαι: προς ποιά… γκόμενα;
  Καλιάσανε τα δάχτυλά μου να γράφω, μονότονα, οτι στην κοινωνία της πατρίδας την περίοδο αυτή (ας αφήσουμε άλλους τόπους/χρόνους απ’έξω) η μόνη μορφή πολιτικού λόγου που μπορεί να θεωρηθεί πρόταση υπό την έννοια που συζητάται εδώ, είναι η απεύθυνση σε κοινωνικές δυνάμεις να διεκδικήσουν κάτι ενάντια σε άλλες κοινωνικές δυνάμεις. Δια-βάζοντας σε αυτό το φορμά τα όσα λέγονται σήμερα από το Σύριζα, καταλήγω οτι καλεί τον ελληνικό λαό (=την κοινωνική πλειοψηφία, τις δυνάμεις της ζωντανής εργασίας, μην το χαλάσουμε εκεί, Αναγνώστα) να παλαίψει για να «λογικευτεί» το ευρωπαϊκό κεφάλαιο και να μην τον συντρίψει, γιατί δε θα είναι ούτε προς το συμφέρον του(ς). Μου φαίνεται όπως σας φαινεται κι εσάς, υποθέτω, όταν το διαβάζετε έτσι. Ο παπούλης περίμενε να δει αν οι ευρωπαίοι ηγέτες θα ξεσκονίζανε τον Κέυνς τους. Βλέποντας οτι δεν το κάνουν, τους ξέγραψε (ήγουν, αποφάνθηκε για τον θεμελιωδώς αντιδραστικό χαρακτήρα, και για την πιθανή επερχόμενη χρεωκοπίατου εγχειρήματος της σημερινής ΕΕ). Αλλά κατά τη γνώμη σου παπούλη, γιατί δεν το έκαναν; Γιατί πχ στη Γαλλία σου λέω εγώ, η οικονομία της οποίας βρίσκεται σε ορατά δύσκολη θέση τώρα, οι προτάσεις προς τους κεφαλαιοκράτες και το κράτος για μια νεοκεϋνσιανή ρύθμιση δεν φαίνεται ούτε να υιοθετούνται ούτε να εκφέρονται από την κύρια μερίδα του αστικού κομματικού φάσματος; Μήπως γιατί δεν φαίνεται διέξοδος από την κρίση με μια τέτοια πολιτική;
  Σε κάθε μεγάλη κρίση που συνάντησε μέχρι τώρα, ο καπιταλισμός επιβίωσε οργανώνοντας την οικονομία σε ένα ανώτερο επίπεδο, προς τη γενική κατεύθυνση της μεγαλύτερης κοινωνικοποίησης των σχέσεων παραγωγής, είτε διεθνοποίηση λεγόταν αυτό, είτε κρατικομονοπωλιακό μόρφωμα, είτε ο,τιδήποτε άλλο. Αυτή η διαδικασία πάντα συνοδεύτηκε από απαξίωση, καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και πάντα είχε ως τελικό σκοπό την αποκατάσταση της κερδοφορίας (πράγμα συνώνυμο με την έξοδο από την κρίση). Συχνά όλη αυτή η μεταλλαγή περιλάμβανε και αιματηρούς , αφανιστικούς πολέμους – τα ξέρεις βέβαια καλύτερα από μένα.Σε κάθε περίπτωση όμως, η έξοδος από την κρίση, επέβαλλε την επέμβαση της πολιτικής στην οικονομία και άρα τη θυσία μεγάλου μέρους καπιταλιστικών συμφερόντων, όπως και του μέχρι τότε τρόπου επιβολής των. Ήταν δηλαδή με κάθε τρόπο μια μερική άρνηση του συστήματος από τον εαυτό του.
  Εκεί λοιπόν που διαφωνώ ριζικά και με το Συριζα και με κάθε ανάλογη πολιτική στάση που συνίσταται στο να βάλει το λαό να «συμβουλεύσει», να «λογικεύσει» το κεφάλαιο ώστε αυτό να παραιτηθεί από ορισμένα, ίσως και πολλά συμφέροντά του, προκειμένου να σώσει τη μελλοντική του προοπτική, είναι οτι οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμμία δουλειά και κανένα συμφέρον να πιέζουν αυτοί, με το καλό ή με το άγριο, τα αφεντικά τους να σωφρονιστούν. Αυτή είναι η λογική ίσως κάποιων (σχετικά) καλοβαλμένων στρωμάτων, που χάνουν το έδαφος από τα πόδια τους στην κρίση. Η λογική της αυταπάτης, που συνήθως ακολουθείται από τη λογική του πανικού (ή τον πανικό σκέτο).Πραγματικά ένας κακός παραγωγός «προτάσεων»!!

 233. Ο/Η papoylis λέει:

  Μπλακσίπιε

  ΔΕΝ θα σου ζητήσω τις προτάσεις του φορέα που υποστηρίζεις , γιατί είναι γνωστές εδώ και τουλάχιστον μια εικοσαετία.

  Αλλά ας μιλήσουμε για το σήμερα :

  Τι λοιπόν να προσδοκά ο απλός πολίτης από τη παρούσα συγκυρία ;;;
  Αν δε πρέπει να περιμένει τίποτε περισσότερο από την επιστροφή στην εξαθλίωση του μεσοπολέμου , ώστε να ανατείλει επιτέλους ο «κόκκινος» ήλιος της ..επανάστασης ζήσε μάη μου να φας τριφύλλι.. Αν επειδή υπάρχει η νομοτέλεια της καπιταλιστικής συσσώρευσης και στη συνέχεια της πτώσης του μέσου ποσοστού κέρδους κτλ ( μια συζήτηση που παρά λίγο να τη κάνω και αλλού ) οι μάζες θα πρέπει να κάτσουν να υποστούν τον ανασκολοπισμό τους για να επιβεβαιωθεί η «προφητεία» ζήτω που καήκαμε.

  Γι αυτό υπάρχει η πραγματική πολιτική που αναζητεί συμμαχίες , συγκλίσεις , τακτικούς στόχους , τεχνικές αντιπερισπασμού και κάθε άλλο μέσο που θα μπορούσε να αντιστρέψει , να σταματήσει τη κατηφόρα. Προφανώς και δεν είμαστε οι μόνοι εδώ στην Ελλάδα που υφιστάμεθα αυτή την «επίθεση» του κεφαλαίου , που παρά όσα αναμασούμε και κέρδη έχει και δυνατότητα διευρυμένη να μεταφέρει χρήμα , δραστηριότητες κεφάλαια όπου γης ( και σχετικά πρόσφατα σε κάτι καθεστώτα με «κομμουνιστική» ταμπέλα ) . Όσο του δίνεται αυτή η δυνατότητα ελιγμών , όσο το κίνημα των ευρωπαίων πολιτών ( που είναι σε καλύτερη μοίρα διεκδικητικά από το σκλάβο στη Κίνα ) μπορεί να ενώνεται να μάχεται και να προσπαθεί , θα ήθελα ( προσωπικά ) να συναντηθώ μαζί τους όχι επειδή συμφωνώ σε όλα , αλλά επειδή αλλιώς δεν θα μείνει ούτε κολυμπηθρόξυλο από το κοινωνικό κράτος και τα αστικά ( έστω ) και εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών.

  Αν ορισμένοι νομίζουν ότι το ευρωπαϊκό κεφάλαιο δεν πρόκειται να πειστεί να ακολουθήσει Κευνσιανές πολιτικές , αυτό μπορεί να ισχύει σήμερα , αλλά όχι υποχρεωτικά αύριο. Και αυτό το αύριο δεν έρχεται με σεχταρισμούς υγιεινούς επαναστατικούς περιπάτους και καταδρομικές επιχειρήσεις αλλά με τη κονή δράση και απόφαση όλων εκείνων των δυνάμεων που ( ισχυρίζονται τουλάχιστον ) ότι είναι με το μέρος της εργασίας και όχι του κεφαλαίου.

  Δεν ισχυρίζομαι ότι οι Κευνσιανές πολιτικές είναι Η ΛΥΣΗ στην βασική αντίθεση. Αλλά πάλι αν επιδιώκουμε την Οκτωβριάνα το 2011 , βασισμένη στην εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού , ειλικρινά Μπλακσίπιε θα προτιμήσω το πρόσκαιρο και τον Κέυνς. Και τούτο γιατί συνθήκες επαναστατικές με προοπτική άμεση για «ανατροπή» στη παρούσα διεθνή και εγχώρια συγκυρία δεν υπάρχουν και επομένως δεν δικαιολογείται μια «άσκοπη» σφαγή στο όνομα της «ιδεολογικής» ( my ass ) συνέπειας και καθαρότητας.

  Βλέπω συχνά το τελευταίο διάστημα να αναπαράγεται η ρητορεία της Αλέκας. Ανακάλυψαν όλοι το βασικό νόμο της Μαρξιστικής Οικονομικής. Αλλά ξεχνούν ότι ο μαρξισμός είναι εργαλείο και όχι απλά μια θεωρία και το εργαλείο αυτό , όπως απέδειξε ο Λένιν , είναι πρώτιστα πολιτικό , δηλαδή απαιτεί γνώση αλλά και χειρισμό 😉

  Συμφέρον έχουμε η όλη προσπάθεια να λειτουργεί και να στοχεύει σε όλη την Ευρώπη , με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς και τις πολιτικές και συλλογικές τους εκφράσεις. . Σκέψου ότι πέραν του εδώ καταστήματος και του Πορτογαλικού ΚΚ , άλλα απολιθώματα με κάποια λαϊκή υποστήριξη πρακτικά ΔΕΝ υπάρχουν. Οπότε ας διαλέξουν εκεί στο Περισσό : Στάλιν , Ζαχαριάδη και σεχταρισμό μέχρι τελικής πτώσεως ( του Κοσμάκη , όχι του Περισσού ) ή επιτέλους πραγματική πολιτική απέναντι σε πραγματικά προβλήματα….!!

 234. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Αγαπητέ,
  δε θα αναπτύξω εγώ εδώ τις σχετικές προτάσεις του ΚΚΕ – το κάνουν οι ίδιοι για λογαριασμό τους, και αν το θέσεις σα θέμα συζήτησεις, μπορούμε να τις αναζητήσουμε. Δε θα παραλείψω όμως να σημειώσω οτι όχι, δεν λέει «τα ίδια εδώ και 20 χρόνια», αλλά εδώ και πολύ περισσότερα, όπως οφείλει από το σκοπό συγκρότησής του. Ταυτόχρονα, λέει άλλα, από το 2008. Ήταν τότε που οι σύντροφοι είχαν μιλήσει για το πώς θα απλωνόταν η κρίση στον κόσμο και την Ελλάδα, πράγμα που διαφέρει από το να μιλάς εις το διηνεκές για κάποια κρίση και μοιραία κάποια στιγμή να δικαιωθείς. Υπήρξε λοιπόν τότε το μόνο (κοινοβουλευτικό) κόμμα που προσέγγισε κάπως, γιατί ούτε αυτό έφτασε, στην πρόγνωσή του το βάθος της κρίσης και την ένταση της επίθεσης στους εργαζόμενους που επακολούθησε.Επαναλαμβάνω, οτι θα είχε ενδιαφέρον να αντιπαραθέσουμε τι έλεγε από τότε ο καθένας, ώστε να βγάλουμε σχετικά συμπεράσματα.

  Λες:
  Τι λοιπόν να προσδοκά ο απλός πολίτης από τη παρούσα συγκυρία ;;; Απαντώ: είτε να περισώσει λίγα απ’όσα είχε δεδομένα, μετά από λυσώδεις μάχες είτε να αναλάβει την τύχη του ο ίδιος μετά από λυσώδεις μάχες. Βλέπεις τον κοινό παρονομαστή… αυτό βέβαια σε ο,τι τον αφορά ως συγκροτημένο συλλογικό, ταξικό, υποκείμενο. Σε ο,τι τον αφορά ώς άτομο, πολλές διαφορετικές προσδοκίες διαγράφονται…. για τους νεώτερούς μου συναδέλφους πχ μια προσδοκία είναι το αεροπλάνο… για την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, μη σου πω και την Κίνα – έχω προσωπικά παραδείγματα για όλα τα παραπάνω.
  Αυτά περιμένει λοιπόν ο πολίτης και ας μην εμπλακούμε σε νομοτέλειες και ποσοστάκηδες – στο προηγούμενο σχόλιο συνόψισα (φυσικά σε επίπεδο καρικατουρας) τι έχουμε δει να συμβαίνει μέχρι τώρα με τις καπιταλιστικές κρίσεις.
  Η πραγματική πολιτική την οποία επικαλείσαι παρακάτω είναι λοιπόν για μένα, μόνο στην εκδοχή της ώς η τέχνη αυτού του λυσσώδους πολέμου, μέρος των «προσδοκιών του πολίτη».
  Ανήκουν οι ελιγμοί σε αυτήν την τέχνη; Ποιός θα πει το αντίθετο; Πες μου όμως, τι σόι ελιγμό θεωρείς την έκκληση στην ΕΚΤ να βγάλει ευρωομόλογο απευθείας χρηματοδοτούμενο από δαύτη; Τι σόι αντιπερισπασμός είναι οι απόψεις που ακούστηκαν (δεν ξέρω, ομολογώ, αν υιοθετήθηκαν) στο Ευρωπαϊκό Κόμμα (των Κομμάτων…) της Αριστεράς για νομισματοποίηση του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Ωραίες συμβουλές στον κ. Τρισέ, τους κκ Σόιμπλε, Άκερμαν, Μέρκελ (κα) κτλ – μόνο που, 1) τα ξέρουν κι από μόνοι τους 2) είναι έτοιμοι να τα δοκιμάσουν κι αυτά 3) δε θα δώσουν καμμιά απάντηση στο ξεπέρασμα της κρίσης, αντίθετα θα κάνουν τη γύρα τους και θα επιστρέψουν το πλήγμα στον παγκόσμιο καπιταλισμό σα μπούμεραγκ.
  Υπάρχουν όμως και συμβουλές που το ευρωπαϊκό κεφάλαιο δε δείχνει πρόθυμο να συζητήσει. Αυτοί κι αν είναι ελιγμοί! Πρόκειται για το κεϋνσιανής φιλοσοφίας πακέτο (τα προαναφερθέντα «κόλπα» στέκονται και σε αυτό, και σε «αντίθετο» πολιτικό πλαίσιο). Γιατί ρε γαμώτο επιμένουν, σε όλη την Ευρώπη, να ξηλώνουν συντάξεις, να καθηλώνουν μισθούς, να απολύουν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να διαλύουν συμβάσεις και ασφαλιστικά δικαιώματα, να επιτίθενται σε ο,τι είναι δωρεάν στην υγεία και την παιδεία; Είναι λόγω «απληστείας»; Γιατί αντίθετα να μην αναδιανείμουν περισσότερο τον πλούτο, να ενταθεί η ζήτηση, να πάρει μπροστά η μηχανή; Και καλά ο καπιταλισμός είναι τυφλός, οι ηγέτες του όμως έχουν όλοι τυφλωθεί; Έχει κάτι το νερό, που δεν είχε το ’30 στην Αμερική; Μήπως ξεχάσανε τη φρίκη του πολέμου; Καλό είναι να θυμηθούμε τους πολιτικούς/ιστορικούς όρους υπό τους οποίους επικράτησε η ρύθμιση που έφερε τις 30 glorieuses στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ
  Καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε οτι οι όροι αυτοί δεν υπάρχουν σήμερα, και το μόνο παρόμοιο που μπορούμε να δημιουργήσουμε, είναι η απειλή να τα χάσουν όλα. Μόνο που αυτή θα πρέπει να είναι μια πραγματική απειλή! Και μόνο που για να συμβάλει κανείς στους όρους δημιουργίας της σε διεθνές επίπεδο (πανευρωπαϊκό πχ), αντί να τρέχει στα επιδοτούμενα από τη ΕΕ φόρα των «Ευρωπαϊκών Κομμάτων» της Αριστεράς, της Οικολογίας, της ο,τι ζητάει η αγορά, πρέπει κανείς να κάνει κάτι κάπου: στο χωριό του.
  Τότε ναι, θα δεις τον «νέο κεϋνσιανισμό» να επιστρατεύεται, και σύμφωνα με τους πιό ρηξικέλευθους κατασκευαστές προτάσεων των καπιταλιστών, ναι, θα είναι αφάνταστα πιό τολμηρός από ο,τι λέμε εδώ: θα είναι πρόθυμος να απαγορεύσει απλά και καθαρά τα παράγωγα, ναεθνικοποιήσει (προσωρινά) τον τραπεζικό τομέα, να τροποποιήσει δραστικά τη λειτουργία του χρηματιστήριου (μια δίωρη συνεδρίαση τη βδομάδα για φίξινγκ τιμών), να πάρει αναγκαστικό δάνειο από όλο το κεφάλαιο, να καθιερώσει καθολικό κοινωνικό μίνιμουμ επίδομα διαβίωσης, να καθιερώσει τη δωρεάν ελάχιστη πρόσβαση σε φαγητό, νερό, στέγη και επικοινωνία…
  Οι πολιτικοί συσχετισμοί δύναμης είναι πάρα πολύ άσχημοι σε αυτόν τον πόλεμο. Ωστόσο, τα καθήκοντα είναι καθαρά (αν και πολύπλοκα) και τεράστια. Η Ιστορία λοιπόν, η ζωή που έλεγαν κάποιοι, θα κρίνει το κάθε πολιτικό υποκείμενο σε σχέση με την ανταπόκρισή του σε αυτά, και θα λύσει όλα τα σημερινά παράδοξα και απορίες (δημιουργώντας πιθανότατα νέα/νέες). Μέχρι τότε, ας κάνει ο καθένας μας ο,τι τον φωτίσει η κούτρα του.

 235. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  »Σε κάθε μεγάλη κρίση που συνάντησε μέχρι τώρα, ο καπιταλισμός επιβίωσε οργανώνοντας την οικονομία σε ένα ανώτερο επίπεδο, προς τη γενική κατεύθυνση της μεγαλύτερης κοινωνικοποίησης των σχέσεων παραγωγής, είτε διεθνοποίηση λεγόταν αυτό, είτε κρατικομονοπωλιακό μόρφωμα, είτε ο,τιδήποτε άλλο. Αυτή η διαδικασία πάντα συνοδεύτηκε από απαξίωση, καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και πάντα είχε ως τελικό σκοπό την αποκατάσταση της κερδοφορίας (πράγμα συνώνυμο με την έξοδο από την κρίση). Συχνά όλη αυτή η μεταλλαγή περιλάμβανε και αιματηρούς , αφανιστικούς πολέμους – τα ξέρεις βέβαια καλύτερα από μένα.Σε κάθε περίπτωση όμως, η έξοδος από την κρίση, επέβαλλε την επέμβαση της πολιτικής στην οικονομία και άρα τη θυσία μεγάλου μέρους καπιταλιστικών συμφερόντων, όπως και του μέχρι τότε τρόπου επιβολής των. »
  Συμφωνω ..ayto λέω κι εγω αλλά ο Παπς με εβγαλε …Μοσιαλο ..
  Τεσπα .. Λογω ειδικής συμπαθειας προς την περσονα του συγχωρειται ..

 236. Ο/Η papoylis λέει:

  Μπλακσίπιε

  Ωραία η ανάλυση. Θα θυμάσαι ίσως ότι πολλά από αυτά τα λέω και εγώ από το 2008 , στη καλύβα και αργότερα στο μπλογκ μου.

  Αλλά το ότι η κρίση είναι δομική και βαθύτατη δε νομίζω να το αμφισβητεί όποιος έχει στοιχειώδη αντίληψη των πραγμάτων.

  Το πρόβλημα βρίσκεται στο πρακτέο και πρώτιστα στο βασικό στόχο για τη παρούσα συγκυρία. Αν απώτατος στρατηγικός στόχος θα ήταν η συνολική ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού οργανισμού , ο τρέχων στόχος ποιός είναι αγαπητέ ;;;

  Αντέχουμε μικρότερους μισθούς , συντάξεις , εργασιακά δικαιώματα , μεγαλύτερη ανεργία και εξαθλίωση. ;;;
  Αν όχι συμμαχείς με κάθε φορέα , συλλογική έκφραση , κοινωνική ομάδα που μπορεί να στηρίξει ένα αγώνα για την αποφυγή και ανατροπή αυτών των εξελίξεων.

  Έγραψες : «πρέπει κανείς να κάνει κάτι κάπου: στο χωριό του.» , αλλά το χωριό μας πλέον μαυροπροβατή είναι όλη σχεδόν η Ευρώπη γιατί πίσω από μας αναμένουν για καρατόμηση και άλλοι και ( πλέον ) το γνωρίζουν.

  Πράγματι οι όροι δεν είναι ίδιοι με τη μεταπολεμική εποχή. Οι δυνάμεις της εργασίας δεν μπορούν να προσβλέπουν σε ένα ( αντικειμενικα ) σύμμαχο΄. Ένας ακόμα λόγος για να αναζητηθούν όλες οι δυνατές συμπτώσεις και συμμαχίες.

  Τέλος για τα περί Κέυνς , ευρωομόλογου κτλ.
  Προφανώς θα αναγκαστούν , και ως ένα βαθμό ήδη το κάνουν τουλάχιστον οι ΗΠΑ και η ΕΚΤ , αυξάνωντας τη ρευστότητα. Αλλά το πράττουν επειδή η εναλλακτική προσκόλληση στη νομισματική σταθερότητα δεν αποδίδει και το ξέρουν. Επειδή η ζημιά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αν δε το κάνουν. Θυμήσου ότι οι Κευνσιανές πολιτικές που εφαρμόστηκαν στις ΗΠΑ και ΔΕΝ εφαρμόστηκαν στην Ευρώπη στη δεκαετία του 30 περιλάμβαναν πολλά από αυτά που αναφέρεις , όπως ελέγχους στις αγορές το χρήμα , τη κίνηση κεφαλαίων , επιδόματα και κοινωνικές παροχές.

  Αν επομένως πρέπει πρώτα να περάσουμε από τον Αρμαγγεδώνα , προκειμένου οι «σύντροφοι» να ανέβουν κάποτε στην εξουσία με το Ζαχαριάδη αρχηγό , προτιμώ Μαυροπροβατή μου να εφαρμοστούν κευνσιανές πολιτικές , να αυξηθεί η ρευστότητα , να ελεγχθεί η χρηματοπιστωτική αγορά και όλα αυτά που αναφέριες.

  και επειδή εδώ ΔΕΝ πρόκειται να συμβεί , αν επίσης δεν συμβεί και στην Ευρώπη , καλό θα είναι οι απόψεις αυτές να εκφράζωνται παντού , ακόμα και στα φορα που χρηματοδοτεί η ΕΕ ( μαζί με τους ευρωβολευτές του ΚΚΕ )

  Νοσφεράτε

  είσαι πραγματικά στη κοσμάρα σου βρε αδελφέ… γράψε ορέ για τη κρίση στο μπλογκ σου να έρθω να σχολιάσω και μην αναμασάς τα σχόλια άλλων ( αξιόλογων ) σχολιαστών 😉

 237. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  και μην αναμασάς τα σχόλια άλλων ( αξιόλογων ) σχολιαστών 😉
  ε να ειναι που δεν μπορω να σκεφτω τιποτε μονος μου και οταν βλεπω λόγια αλλων ( αξιόλογων ) σχολιαστών …αναμασαω 😉

 238. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  αλλά πουσαι…Θα γραψω να εισαι σιγουρος .. Ελα συ και βλέπουμε.. 🙂
  ευτυχώς δεν βαζεις πια εκεινα τα πρασινα που με ανατριχιαζουνε

 239. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  »H παραδοσιολατρεία δεν είναι κάτι καινούριο στην αριστερή πολιτική, αλλά έχει γίνει ιδιαίτερα έκδηλη και ολέθρια τα τελευταία χρόνια ως συνέπεια, 1) της κατανοητής προβολής από τη μεριά της μιας στάσης άμυνας απέναντι στις «επαναστάσεις» των Θάτσερ-Ρέιγκαν-Γκίνγκριτς (που συγκεφαλαιώνονται στην αποδιάρθρωση του κράτους πρόνοιας και την ιδιωτικοποίηση ορισμένων δημόσιων λειτουργιών και υπηρεσιών), 2) της ανάπτυξης μιας πολιτικής γύρω από την κουλτούρα και, ιδίως, γύρω από τη σεξουαλικότητα, και 3) την αποσύνθεση των σοσιαλιστικών καθεστώτων και τη βαθιά απαξίωση των πολιτικο-οικονομικών στόχων της Αριστεράς που προκάλεσε η αποσύνθεση αυτή. Ο συνδυασμός αυτών των τριών φαινομένων παράγει αριστερούς λόγους που τείνουν να έχουν ως πρώτιστο περιεχόμενο την υπεράσπιση μιας προοδευτικής πολιτικής τύπου New Deal και ιδίως του κράτους πρόνοιας, από τη μια, και την υπεράσπιση των ελευθεριών των πολιτών, από την άλλη. Με δυο λόγια, η Αριστερά έχει καταλήξει να εκπροσωπεί μια πολιτική που επιδιώκει να προστατεύσει ένα σύνολο ελευθεριών και δικαιωμάτων, η οποία δεν αντιμετωπίζει ούτε τις τάσεις εξουσίασης που και τα δύο εμπεριέχουν, ούτε την περιορισμένη αξία αυτών των ελευθεριών και δικαιωμάτων στους σημερινούς καπιταλιστικούς σχηματισμούς. Και όταν αυτή η παραδοσιολατρεία συνδυάζεται με μια απώλεια πίστης στο εξισωτικό όραμα που υπήρξε τόσο ουσιαστικό για τη σοσιαλιστική αμφισβήτηση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, το πρόβλημα της αριστερής παραδοσιολατρείας γίνεται πραγματικά πολύ σοβαρό. Αυτό που προκύπτει είναι μια Αριστερά που λειτουργεί χωρίς ούτε μια βαθιά και ριζική κριτική του στάτους κβο, ούτε μια πειστική εναλλακτική λύση στην υπάρχουσα τάξη πραγμάτων. Αλλά αυτό που ίσως είναι πιο ανησυχητικό, είναι ότι πρόκειται για μια Αριστερά που έχει προσκολληθεί περισσότερο στην αδυναμία της παρά στην δυνάμει καρποφορία της, μια Αριστερά που νιώθει περισσότερο στο σπίτι της όταν ενοικεί όχι στην ελπίδα, αλλά στην ίδια την περιθωριακότητα και την αποτυχία της, μια Αριστερά που έτσι έχει πιαστεί σε μία δομή μελαγχολικής προσκόλλησης σε έναν ορισμένο τόνο του δικού της νεκρού παρελθόντος, που το πνεύμα του είναι σαν φάντασμα, που η δομή της επιθυμίας του είναι οπισθοδρομική και τιμωρητική.»
  AΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ
  της Ουέντι Μπράουν
  ολο εδώ:
  http://nosferatos.blogspot.com/2011/10/heroico-desembarazo.html

 240. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη μιας και φτάσαμε στις δευτερολογίες και στη ..σύνοψη (βοήθειά μας), ας δούμε τι καταλάβαμε (πληθυντικός μεγαλοπρεπείας για να μη χαλαρώνει ο Χρήστος 🙂 ) τέθηκε με την ανάρτηση και αν και πού λοξοδρόμησε η κουβέντα.

  Ένα θέμα είναι αν επιβεβαιώθηκες από πέρσι στο ότι η «πολιτική του Μνημονίου», σκοπεύοντας εμμονικά στην «είπραξη» μέσω περιορισμών , φορομπηχτισμού κλπ κλπ θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη ύφεση και εξ’αυτού έλεγες «ότι η άσκηση δεν βγαίνει» ….μαθηματικά.
  Μάλιστα θεωρούσες ότι αυτά που έλεγαν οι Πεταλωτήδες, Παπακωνσταντίνοι κλπ δηλαδή για παράλληλη πορεία αλλαγών και αναδιαρθρώσεων, που θα λειτουργούσαν ανασχετικά στα υφεσιακά, είναι ..μπαλαφάρες γιατί αυτά παράλληλα δεν γίνονται και η δυναμική του κακού θα πνίξει ότι πας να κάνεις για καλό.
  Θέτεις , δε , και το επιχείρημα ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτα ..κομμουνιστικά τα λέει (μέχρι) και η Σχολή του Σικάγου.
  Και έφερες και το παράδειγμα των καυσίμων προς ..επίρρωσιν.
  Μάλιστα, ορθόν!!

  Σου λένε διάφοροι (σχεδόν όλοι) ότι σε αυτό «έχεις δίκιο» και μάλιστα ..πάνδημ(λ)ο, και τώρα τι θες να κάνουμε;;
  Μάλιστα 2-3 σου είπαν ότι τα όσα παρέθεσες αποδεικνύουν πως η πολιτκή που εφαρμόσθηκε από πέρσι (ποιο πέρσι , από το 2009), απέτυχε.
  Εδώ, δράττομαι της ευκαιρίας να σου κοινωνήσω πως ο Μέγας Κικέρων έλεγε πως «όταν καταλάβεις ότι με τα επιχειρήματά σου έπεισες το ακροατήριο να συμφωνήσει ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ, αμέσως σταματάς και κάθεσαι κάτω, διότι από κει και πέρα, όσο συγκινούνται θα σε αμφισβητήσουν»
  (βλέπεις ότι χρησιμοποιώ μεγάλες κουβέντες μεγάλωνγια υποστηρίξω τα ..μου στην προσφώνηση, διότι σε λίγο θα νοιώθω σα το εργατικό δυναμικό της πατρίδας μας που όλοι θέλουν να το προσεταιριστούν 🙂 )

  Άρα, ..ζωηρός ο Βαγγέλης μεν , αλλά το θέμα του τι προτείνει ο καθείς , τέθηκε ..αντικειμενικά και όχι (μόνον) ως συνδικαλιστικό τρυκ για ..ξεστρίμωγμα.
  Αυτός σου είπε περαιτέρω «δηλαδή η συγκεκριμένη προσέγγιση του Τσίπρα είναι αποδεκτή;;» και είχαμε, μετά, την ορέα συζήτηση.

  Κάποια στιγμη στο post λες ότι το παραπάνω συμπέρασμα (που συμφωνούν σχεδόν όλοι) αποδεικνύει πως έχουμε να κάνουμε με υπαλλήλους που συνειδητά εφαρμόζουν ένα σχέδιο , ώστε να αναλωθούν μπιτ παρά τα πάγια και οι πόροι της Ελλάδος (όπως και των άλλων χωρών της ΕΕ) και δια της ..εξοδοποιήσεώς τους να περιέλθουν στα χέρια των Ισχυρών του κόσμου.
  Τα επιχειρήματα που έψαξα σε αυτά που είπες είναι «δεν μπορεί να είναι τόσο μαλάκες, τόσο εδώ , όσο και έξω, άρα …» και σε μια ανάλυση για την συμπεριφορά του Συστήματος στις κρίσεις , όπου οδηγεί τα πράγματα στην καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων , ώστε μετά ξεκινώντας από το (πλησίον) μηδέν στο κοντέρ να αντιμετωπίσει το συστημικόν πρόβλημα , ήτοι «την νομοτελειακά εμφανιζόμενη πτωτική τάση του Μέσου Ποσοστού Κέρδου» και άλλα τέτοια.
  Ε!! αυτό είναι άλμα, σου είπα. Δεν ισχύει ότι το συμπέρασμα σου είναι μονόδρομος αν κάποιος συμφωνήσει στις αναλύσεις σου.

  Για να γίνει όμως αυτή η συζήτηση ουσίας στο Post, ευθύνη έχουμε όλοι , υμών συμπεριλαμβανομένων, διότι το «δεν δέχομαι κουβέντα στην αμφισβήτηση του προφανούς, και μόνο ..Μόσιαλοι δεν το (ανα)βλέπουν», πόσο βοηθάει να γίνει κουβέντα και όχι να μετρήσουμε Like και ψήφους σε αυτό που έθεσες ;;

  Αφήνω το θέμα ότι πρακτικά λές πως δεν τους ενδιαφέρουν τα χρήματα, αυτά είναι ..κομόντιτι και αντιπερισπασμοί για τον τελικό (και αρχικό;;) στόχο, και στέκομαι λίγο σε αυτό που λέει το Μαύρο Πρόβατο.
  Αν αποδεχθούμε τη λογική του post, τότε πρέπει να αποδεχθούμε πως η μόνη λύση είναι η ανατροπή του σχεδίου, ήτοι τα ..εξυφασμένα συνεκτικά και συνειδητά σχέδια, ανατρέπονται δεν βελτιώνονται, ούτε τροποποιούνται.
  Σε αυτό έχει δίκιο.
  Ευθαρσώς σου λέω ότι η λογική που παρέθεσες, ως ορίτζιναλ (συνεπή) έκφραση μόνον σε κάτι ως ΚΚΕ πολιτικοποιείται και αν τα ακούς από ΣΥΝ κλπ έχει να κάνει με το ..κληρονομικό χάρισμά τους (των ηγεσιών τους).
  Αυτό είναι και το νόημα «δες τι έλεγε το 2009 και τι λέει τώρα από τη μια το ΚΚΕ και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ».
  Και όντως το ΚΚΕ αυτό λέει (μην παρεξηγηθούμε δεν λέω εδώ ότι επειδή το λέει το ΚΚΕ είναι λάθος) και μάλιστα το ελέγχει και καλύτερα αφού δεν μπλέκει και με ..περίεργους, άρα ο Αγώνας για την απαλλαγή θα είναι συγκροτημένος και απερίσπαστος.

  Τέλος για το θέμα του ..εποικοδομήματος, ήτοι για τον πολιτκό στόχο της περιόδου.
  Απλώς μια υπόθεση εργασίας.
  Αν δεχόμουν αυτό που είπε ο Καπετάνιος και εσύ, ότι στόχος (πρέπει να) είναι να φύγουν οι παρόντες διαχειριστές , διότι αν συνεχ΄θσει η πορεία που ακολουθούν μπαίνουμε σε ..multi και αποχυμωτές , θα έλεγα ότι πρέπει να φτιαχτεί το Μέτωπο περί τον στόχο.
  Πες μου τώρα εσύ αν το «όποιος δεν διακατέχεται από ιερή οργή είναι ύποτπος δωσιλογισμού» αν βοηθάει στη συγκ΄ροτηση τέτοιου μετώπου.
  Αυτή η προσέγγιση προϋποθέτει ότι το Μέτωπο έχει συγκροτηθεί πολιτικά και προ της μετωπικής σύγκρουσης με τον αντίπαλο διατάσσει τις δυνάμεις του.
  Ε!! αυτό σου λέω ότι είναι και λάθος και επικίνδυνο και οι μόνοι που θα οφεληθούν είναι όσοι τη βρίσκουν με την «αισθητική της σύγκρουσης», καθώς και όσοι δεν μπορούν να νοιώσουν καλά χωρίς την «ποίηση της, κάθε, ήττας».
  Εδώ μέσα δεν έχω διακρίνει κάτι τέτοιο, για αυτό και συζητάμε (όλοι με όλους και μάλιστα ..ασκαρδαμυκτί).

  Το ΚΚΕ πάλι αυτό το θέμα πάλι το χειρίζεται καλύτερα (την «εσωτερική» κοινωνική συνοχή) , πιο έμπειρο γαρ.
  Θα μου πεις γιατί δεν πας μαζί του, αφού το ..εκθειάζεις;;
  Θα κλείσω με το ακόλουθο ανέκδοτο (ήμαρτον Μαύρο Πρόβατο!! 🙂 )
  Στην άγρια Δύση ένας κατάκοπος ταξιδιώτης φτάνει σε μια πόλη και πάει στο σαλούν να ξεκουραστεί και να πιεί ένα ποτό.
  Με το που κάθεται ακούει διάφορους ντόποιους, ξαναμμένους, να λένε «ξένος, πάμε να τον γ@@@@@με» .
  Καβαλάει το άλογο, την κάνει και άλλοι τον στρώνουν, έφιπποι στο κυνήγι.
  Στα σύνορα της γειτονικής πόλης εμφανίζεται οργανωμένο ενοπλο απόσπασμα, κυριλέ, ομοιόμορφο με σήματα της πόλης, οργάνωση , στοίχιση κλπ.
  Μόλις τους βλέπουν οι ..ξαναμμένοι την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια χωρίς ούτε μια ντουφεκιά για την τιμή των όπλων.
  Ανακουφισμένος ο ..δικός μας , συνοδεύεται από κάτι πολύ κυριλέ τύπους στο σαλούν, όπου αφού παραγγέλνει το ποτό τους διηγείται την ..περιπέτειά του λμβάνοντας την απάντηση από τον κυριλέ «μη τους δίνεις σημασία, μ@@κες είναι, χρόνια τώρα αυτοί κυνηγάνε, αλλά εμείς γ@@@με στο τέλος».
  Καταλάβατε τώρα ;; (Που λέει και ο Παπούλης 🙂 )

 241. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  διότι το “δεν δέχομαι κουβέντα στην αμφισβήτηση του προφανούς, και μόνο ..Μόσιαλοι δεν το (ανα)βλέπουν”, πόσο βοηθάει να γίνει κουβέντα και όχι να μετρήσουμε Like και ψήφους σε αυτό που έθεσες ;;

  Σοφε Αναγνωστη…

 242. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  άιντε στο μπλογκ σου να απελευθερώσεις κάτι σχόλια και να απαντήσεις οπωσδήποτε στο δεύτερο και έλα πάλι να τα πούμε 😉

  Αναγνώστα

  λόγω του εκτενούς του σχολίου σου , θα απαντήσω αργότερα.

 243. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Είναι αλήθεια ότι σχόλιό ΜΑΣ 😉 εκτός από εμβριθέστατο και έμπλεο σχημάτων και λέξεων (βερμπ) είναι και πολυσήμαντο , όπου διάφορες πλευρές σίγουρα θα βρουν τον εαυτό τους.
  Όμως κυρίως είναι συμβολικό!!, διότι ντεφάκτο προτείνει «μπεστ πράκτσισ» και για το Κίνημα και για τη χώρα, αλλά και για την Ευρώπη αφού μόνο πανευρωπαϊκώς αντιμετωπίζονται τα θέματά μας (α!! όλα κι όλα σε αυτό συμφωνώ).
  Βλέπεις Νοσφεράτε ότι έχουμε και ημείς πρόταση και πρόγραμμα.
  Μένει η πολιτκή , η στρατηγική και τα υποκέιμενα, ώστε να κυριαρχήσουμε.
  (μην ξανοίγεσαι με τον α’ πληθυντικό, ευγενείας είναι, δεν έχει δικαιώματα ακόμη για άλλους)

 244. Ο/Η Γιάννης λέει:

  ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ – ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙ-
  ΩΜΑΤΑ ΤΟΥ
  Για τη νέα προοδευτική διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ενίσχυση της προστασίας
  και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ανέργων, σημαίνουν μια νέα δη-
  μοκρατική ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο πλαίσιο μιας νέας εθνικής
  κοινωνικής συμφωνίας. Οι προτεραιότητές μας είναι:
  Η 􀀹 επανασύσταση και ο εκσυγχρονισμός των μηχανισμών εποπτείας της λει-
  τουργίας της αγοράς εργασίας, και ιδιαίτερα του Σώματος Επιθεωρητών Ερ-
  γασίας.
  􀀹 Η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, με την πλήρη αξιοποίηση των δυ-
  νατοτήτων της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αλλά και την αναθεώρηση της
  μεταναστευτικής πολιτικής, ώστε να μην εγκλωβίζονται οι μετανάστες στην
  αδήλωτη απασχόληση.
  􀀹 Η ριζική αναθεώρηση της νομοθεσίας για την ενοικίαση εργαζομένων.
  􀀹 Η κατάργηση των νόμων της ΝΔ που καταστρατηγούν και περιορίζουν τη
  συλλογική αυτονομία, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Ενίσχυση
  των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε όλα τα επίπεδα.
  􀀹 Η ενίσχυση του συστήματος προστασίας των εργαζομένων από τις ομαδικές
  απολύσεις.
  􀀹 Η επέκταση των θεμελιωδών εγγυήσεων της εργατικής νομοθεσίας για κάθε
  μορφή απασχόλησης, ιδιαίτερα της οικονομικά εξαρτημένης αυτοαπασχόλη-
  σης, τα περίφημα «μπλοκάκια».
  􀀹 Η σταδιακή αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού
  και την ουσιαστική σύνδεση με πολιτικές ένταξης στην αγορά εργασίας.

 245. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  παπς κατι εγραψα ..ελα να δεις ..Μ’εχεις αγωχσει και περιμένω να μου βαλειςβαθμό .. Καθε μερα θα γραφω απο μια προταση δεν μπορω παραπάνω .. Κωλυομαι.
  αντε λευτερωσα και το σχόλιο και απαντω και στις …αποριες σου

 246. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  και .. Σοφε Αναγνωστη

 247. Ο/Η papoylis λέει:

  Αν αυτό βάμπιρα είναι απάντηση προς ΕΜΕΝΑ από ΕΣΕΝΑ εγώ είμαι ο Γουώρεν Μπάφφετ 😉

  Πήγαινε πίσω στη σπηλιά , τώρα έχει και άλλα σχόλια δικά μου που περιμένουν απάντηση.

 248. Ο/Η papoylis λέει:

  Γιάννη

  αυτά ήταν ..ανέκδοτα που έλεγαν οι πράσινοι στη προεκλογική περίοδο έτσι 😉

 249. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  παπς οπως θα δεις απαντησα ευθεως χωρις στριβειν ..Ελα τωρα κιεσυ να δεις τι ρωταω ;(

 250. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  έρχομαι τώρα που επέστρεψα στο εμβριθές και δυσθεώρητο του σχολίου σου 🙂

  Τα πιάνω ένα ένα :

  Λες

  «Σου λένε διάφοροι (σχεδόν όλοι) ότι σε αυτό “έχεις δίκιο” και μάλιστα ..πάνδημ(λ)ο, και τώρα τι θες να κάνουμε;;»

  έχεις μετρήσει να δεις πόσοι συμφώνησαν πράγματι ή υποθέτεις. Γιατί αν ανατρέξεις τα σχόλια μάλλον θα διαψευσθείς 😉

  και όχι μόνο αυτό … αν δεις οι περισσότεροι που «συμφώνησαν» δεν κατάλαβαν σε τι συμφωνούσαν . Τους επισημαίνω λίγο παρακάτω :

  «Μερικές σύντομες απαντήσεις

  Σίσσε και άλλοι πολλοί

  Το καίριο δεν είναι ότι με την υπέρμετρη αύξηση των φόρων θα μειωθεί η κατανάλωση , αλλά τα ίδια τα φορολογικά έσοδα…! »
  Αυτό ήδη έχει επισυμβεί και προφανώς θα επιτείνεται όσο αυτά τα σούργελα ( τροϊκανοί ΚΑΙ λούστροι ) θα επιβάλλουν τα ..μέτρα τους.»

  Μετά από διάφορες ..αερομαχίες , όπου κανείς πλέον δεν ασχολείται με το κυρίως θέμα του ποστ
  ( Προπάπος , Ζέπος , καργούδης , Νοσφεράτος ) και το ξεμπρόστιασμα του βάγγου από το καπετάνιο , έρχεσαι εσύ αγαπητέ να περάσεις το πράγμα στο γενικότερο με την αιχμή ότι δεν υπάρχει άλλη συγκροτημένη και συνολική άποψη και πρόταση ( αν κατάλαβα καλά )

  και αρχίζει με τη «γκαζιά» του σεβαστού μου Πατέρα η συζήτηση για «συνομωσιολογίες» και άλλα ορέα.

  Ευτυχώς έρχεσαι λίγο παρακάτω εσύ ( σε άψογα πάντα ..αραμαϊκά ) να γράψεις το ΠΡΑΓΜΑΤΙ σοφό :

  » Και επίσης λάβετε υπόψιν το ότι είμαστε σε πολύυυ αρχική φάση ..πολιτικοινωνικώς αν το δούμε, αφού δεν συζητάμε μόνο για το τι θα κάνουμε, αλλά και για το ποιοί είμαστε εμείς που θα το κάνουμε και για ποιους (άνω τελεία) , ακριβώς όμως.»

  … όπου πράγματι πετυχαίνεις διάνα. ( Να σημειώσω εδώ και το ανάλογης σημασίας σχετικό σου απόσπασμα από το σημερινό σχόλιο : » Αν δεχόμουν αυτό που είπε ο Καπετάνιος και εσύ, ότι στόχος (πρέπει να) είναι να φύγουν οι παρόντες διαχειριστές , διότι αν συνεχ΄θσει η πορεία που ακολουθούν μπαίνουμε σε ..multi και αποχυμωτές , θα έλεγα ότι πρέπει να φτιαχτεί το Μέτωπο περί τον στόχο. » … όπου συμφωνούμε )

  παράλληλα απαντώ στο πατέρα :

  » Τι ευκολία που είναι για μερικούς – μερικούς να χαρακτηρίζουν κάθε άποψη που ΔΕΝ βολεύει ως συνομωσιολογία … 🙂

  Πόσο δηλαδή πρέπει να φτάσει η ανεργία για να το καταλάβουν ;;; στο 40 ή το 50 % ;;;; »

  Μετά είχαμε τα ορέα επεισόδια με τη κα Γεωργαντά που μας εισήγαγε εδώ η καλή μας κα Ένη , με το Μπάμπη τον Αγγουράκη κτλ σε συνδυασμό με τα ..αραμαϊκά του βαγγέλη , για να επανέλθει ο προπάτορας με το εξής :

  » Αυτο εκανες λοιπον σε αυτο το ποστ, πηρες το αυτονοητο και το ανεμιζεις πανηγυρικα σαν σημαια μπροστα στα μουτρα ολων: “Σας τα΄λεγα εγω”!

  Αυτο που σου διαφευγει ομως ειναι το …αλλο αυτονοητο: Ποιος απο εδω μεσα ισχυριστηκε οτι οι επιβολη αυξημενων φορων βοηθαει την καταναλωση και (συνεπως) φερνει περισσοτερα εσοδα στο κρατικο ταμειο????
  Ειναι λοιπον ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ οτι θα με ενδιεφερε να μου παραθεσεις εστω και ενα τετοιο αποσπασμα (εστω) καποιου ωστε να δικαιολογουνται οι πανηγυρισμοι σου. »

  … που αποδεικνύεει ακριβώς αυτό που ισχυρίζομαι ( και για το οποίο έσκιζαν πέρσι τις δαντέλλες τους ορισμένοι εδώ και λοιδωρούσαν ) και το οποίο ΟΥΤΕ εδώ δείχνει να αντιλαμβάνεται ο πατέρας.

  Έκτοτε το πράγμα εξελίσσεται στις γνωστές ιερεμιάδες του θείου και τη κόντρα του με το νόσφη περί φιλελευθερισμού…. μέχρι να εμφανιστεί πάλι ο Βάγγος με τα περί Τσίπρααααααα 😉

  Επετεύχθη έτσι το πολυπόθητο και άρχισε ο καβγάς για το ξένο πάπλωμα όπου ενεπλάκησαν πολλοί ( και έπεσε και λίγος μπαλτάς 🙂 ) μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.

  Αναπτύχθηκαν έτσι διάφορες παράλληλες συζητήσεις και μονόλογοι μέχρι να μας φέρει εδώ ο Νόσφης ( μεταξύ άλλων και ) το πράσινο ντάννη… 🙂

  Μετά τα διημηφθέντα είπα το εξής ( καταλέξη ) :

  » Αυτό ήταν προσχεδιασμένο και ο γιωργάπης ο συνειδητός εκτελεστής είτε αυτό σου αρέσει είτε όχι. Είναι αργά Βάμπιρα και ραντεβού στα γουναράδικα 😉 »

  για να συμπληρώσω στις ..διαμαρτυρίες του νοσφεράτου :

  » … όποιος ΔΕΝ το πιστεύει αυτό Βάμπιρα ( και δικαίωμα του να το λέει εδώ ή οπουδήποτε αλλού ) ας μείνει στο χώρο αυτών που το αντίθετο το θεωρούν “συνομωσιολογία” 😉

  Αλλά να μου ψάχνεις άλλοθι και ελαφρυντικά για το γιωργάπη είναι πράγματι απίθανο !!!
  Μόνο ο μούσιαλος πλέον έχει απομείνει σε αυτό το ταμάχι . Αν θέλεις να του κάνεις παρέα λογαριασμός σου. »

  και προς επίρρωσιν η ( συνειδητή ;;;; ) διαστρέβλωση αυτού που λέω από το Βάμπιρα :

  » αυτή η Παγκοσμια Κριση – ως μια τεραστια Φουκα που σκαει και η Ελλάδα αποτελει μόνο μια Φυσσαλιδα της- ειναι Τοσο μεγαλη και Παγκοσμια που το να την αποδιδει κανεις σε …”συνειδητό σχεδιο” του Γιωργαπη -περα απο συνομωσιλογια ειναι και Μετα φυσική η μαλλον Παταφυσική . »

  ( είσαι σοφός και επαρκής Αναγνώστης – πέρα από ..αθηναίος .. κρίνε μόνος σου )

  και συνεχίζει ο βάμπιρας λίγο παρακάτω :

  » Καλά εσενα σε κατηγορει για δικη προθεσων εις Βαρος Τισπρα ο Χρισταρας ..εμένα ο Παπς με εβγαλε στα καλά καθουμενα Μοσιαλο γιατι θεωρησα αναποδεικτες τις συνομωσιολογικές παπαριες για τον .. Γιωργαπη …και ειπα οτι η ριση ειναι Παγκοσμια και ο ΓΑΠ πολύ λίγο αντι να πω οτι ειναι ..εκτελεστικό οργανο ωστε να μου πουναε μπραβο ..κλπ …»

  Κατέληξα λοιπόν στο χθεσινό σχόλιο μου – σύνοψη :

  » Το ότι εγώ θεωρώ το γιωργάπη σε διατεταγμένη υπηρεσία το λέω εδώ και κοντά ενάμιση χρόνο. Ότι η πορεία είναι σχεδιασμένη και προδιαγεγραμμένη , με τους γιωργάπηδες σε ρόλο λούστρου , το ισχυρίζομαι από το μουνιμόνιο και μετά. Όποιος νομίζει ότι αυτά εντάσσωνται στα πλαίσια των γνωστών θεωριών “συνομωσίας” και εγώ στην εθνολαϊκιστική “δεξιοαριστερά” με γεια του με χαρά του.
  Εγω΄απαντώ και θα απαντώ πάντα με τα ποστ τις παρεμβάσεις , τα σχόλια και τις παρατηρήσεις μου όπως κάνω τόσο καιρό και όπου έχω κάνει ΛΑΘΟΣ , το έχω αποδεχθεί.

  Εδώ ΔΕΝ απαγορεύονται ακόμα και αυτού του είδους οι αιτιάσεις προς τον υποφαινόμενο ( δείτε τι έχω ακούσει από διάφορους φίλους : Προπάτωρα , Καργούδη κτλ ) . Ακόμα και την αμφισβήτηση των προθέσεων μου έχω αποδεχθεί από ορισμένους.

  Αλλά όποιος θα μπαίνει εδώ για να αναμασήσει τα αποφάγια του μούσιαλου και τα αζήτητα του Χάγιεκ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ καλοί μου σχολιαστές χύμα και τσουβαλάτα , στα πλαίσια πάντα ενός κατά το δυνατόν ευπρεπούς διαλόγου….. ( για τον ενίοτε εκτροχιασμό του οποίου μόνο μια φορά στο παρελθόν έχω αναλάβει ευθύνη ) »

  ..και ειλικρινά πάνω σε αυτό Αναγνώστα δεν έχω κάτι να προσθέσω 😉

  για να ακολουθήσει η ..εξειδικευμένη συζήτηση μεταξύ εμού και μαυροπρόβατου , που ακόμα και αυτή λινκάρησε ο Νοσφεράτος ..που τον είπα Μόσιαλο 🙂

  Στο απαντητικό σου καλέ μου Αναγνώστα λες :

  » Κάποια στιγμή στο post λες ότι το παραπάνω συμπέρασμα (που συμφωνούν σχεδόν όλοι) αποδεικνύει πως έχουμε να κάνουμε με υπαλλήλους που συνειδητά εφαρμόζουν ένα σχέδιο , ώστε να αναλωθούν μπιτ παρά τα πάγια και οι πόροι της Ελλάδος (όπως και των άλλων χωρών της ΕΕ) και δια της ..εξοδοποιήσεώς τους να περιέλθουν στα χέρια των Ισχυρών του κόσμου.
  Τα επιχειρήματα που έψαξα σε αυτά που είπες είναι “δεν μπορεί να είναι τόσο μαλάκες, τόσο εδώ , όσο και έξω, άρα …” και σε μια ανάλυση για την συμπεριφορά του Συστήματος στις κρίσεις , όπου οδηγεί τα πράγματα στην καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων , ώστε μετά ξεκινώντας από το (πλησίον) μηδέν στο κοντέρ να αντιμετωπίσει το συστημικόν πρόβλημα , ήτοι “την νομοτελειακά εμφανιζόμενη πτωτική τάση του Μέσου Ποσοστού Κέρδου” και άλλα τέτοια.
  Ε!! αυτό είναι άλμα, σου είπα. Δεν ισχύει ότι το συμπέρασμα σου είναι μονόδρομος αν κάποιος συμφωνήσει στις αναλύσεις σου. »

  Προφανώς και δεν θέλω να επιβάλλω σε κανένα την άποψη μου , αλλιώς πολλά από τα εδώ σχόλια θα είχαν πάει στον αγύριστο ( μερικά από αυτά περιέχουν και προσωπικές αιχμές αν διάβασες καλά 😉 )

  Αλλά αναρωτιέμαι ορέ Αναγνώστα , ΠΟΣΕΣ ακόμα αποτυχημένες προβλέψεις , πόσες αναθεωρήσεις στοιχείων και μέτρων , πόσες «γκάφες» και επικοινωνιακοί τραγέλαφοι και προπάντων πόσα ….σφάλματα ΤΕΧΝΙΚΟΥ χαρακτήρα πρέπει να γίνουν ακόμα ώστε να καταλάβουν οι καλοί κυριούληδες ότι το πράγμα ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ … Πόσο ακόμα πρέπει να επιμείνουν στις ίδιες λογικές και μέτρα ώστε να πειστείς ότι υπάρχει ΟΝΤΩΣ «αιτιακή» σχέση ;;;

  Σε ένα όμως σημείο με αδικείς καταφανώς Αναγνώστα : λες

  » Για να γίνει όμως αυτή η συζήτηση ουσίας στο Post, ευθύνη έχουμε όλοι , υμών συμπεριλαμβανομένων, διότι το “δεν δέχομαι κουβέντα στην αμφισβήτηση του προφανούς, και μόνο ..Μόσιαλοι δεν το (ανα)βλέπουν”, πόσο βοηθάει να γίνει κουβέντα και όχι να μετρήσουμε Like και ψήφους σε αυτό που έθεσες ;;»

  Πρώτα για το μούσιαλο , όπως θα δεις είπα στο νόσφη ότι άλλοθι στο γιωργάπη με βάση τη Παγκοσμιότητα και το Βάθος της Κρίσης δίνουν τώρα μόνο ο μούσιαλος και το Σκάι ( τελευταία ούτε αυτό ) . Δηλαδή ο μουσιαλος αφορούσε ΜΟΝΟ το άλλοθι. Το επανέλαβε , επ ευκαιρία και ο Μπεννυ και ο λοβέρδος και η Ann Zerox σήμερα στη Βουλή ως «σοβαρό» και προφανώς έσχατο επιχείρημα , αφού , όπως πλέον όλοι γνωρίζουμε , η «συμφωνία» της 21ης Ιουλίου ( και μαζί και οι εγκρίσεις από τα διάφορα κυνοβούλια ) μας άφησε χρόνους 🙂 )

  Αντίθετα ΠΟΤΕ και πουθενά δεν υποστήριξα ότι όσοι εδώ αμφισβητούν αυτό που ισχυρίζομαι ( περί γιωργάπη broker ) ταυτίζονται με το μούσιαλο. Ψάξε ΟΛΟ το thread … δεν θα βρεις κάτι τέτοιο…!!!

  Ομοίως με αδικείς με το

  » Πες μου τώρα εσύ αν το “όποιος δεν διακατέχεται από ιερή οργή είναι ύποτπος δωσιλογισμού” αν βοηθάει στη συγκ΄ροτηση τέτοιου μετώπου.»

  Χαρακτήρισα εγώ δοσίλογο κανένα ή μήπως με μπερδεύεις με κανένα άλλο ;;; Αρνήθηκα να συζητήσω με όποιο καλόπιστο σχεδόν επί παντός του επιστητού σε αυτό το ποστ ;;; άντεξα , μέχρις εξαντλήσεως τα τζαρτζαρίσματα του νόσφεως ;;; Και τώρα δε συζητάμε ;;;

  ( τη συζήτηση για το ΚΚΕ θα έχουμε την ευκαιρία να τη κάνουμε σύντομα αγαπητέ 😉 )

  Ολα αυτά με τη βαθειά πεποίθηση για τις καλές σου προθέσεις , τη ..σοφία και την αναντίρρητη αξία του να σε βρίσκω εδώ και να συζητάμε… 😉
  Ελπίζω να με συγχωρήσεις για τη καθυστέρηση στην απάντηση , αλλά έπρεπε να γράψω σεντόνι 😉 🙂

  Παίδες , σόρρυ για το σεντόνι , αλλά δεν γινόταν αλλιώς 😉

 251. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Δεν εχει νοημα να πω κατι παραπανω μετα το πανωσεντονο του παπουλη. Ενα μονο, ειναι τουλαχιστον περιεργο να γινεται κριτικη στην αριστερα για τις προτασεις της, οτι κανουν αλματα. κανουν πηδηματα, ειναι ανεφικτες, ειναι εκτος τοπου και χρονου, και την ιδια στιγμη να βιωνουμε τις προτασεις των πασοκων επι δυο χρονια που μας βυθιζουν ολο και πιο πολυ στο βαρελι διχως πατο. Ειναι επισης περιεργο να κατηγορουνται καποιοι για συνωμοσιολογια τη στιγμη που τα ιδια τα στελεχη της κυβερνησης και του ΔΝΤ εχουν παραδεχθει το καταφανες, οτι δηλαδη φτασαμε εδω που φτασαμε γιατι ετσι το ειχαν σχεδιασει.

 252. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Τεσπα =Τελος παντων

 253. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  μια κουβεντα ακομα : Το» Η με εμας η ε τους αντιδραστικους »-γνωστη ρηση του Ν. Ζαχαριαδη ειναι και η πεμπτουσια του Σταλινισμου.
  Και φυσικά ειναι απολύτως λάθος.
  Και οδηγει σε τραγικά αποτελεσματα -τοσο σε οτι αφορά στην αντιμετωπιση των οποιων θεωρουν οι ..αλανθαστοι φωστηρες του ..κινηματος ως .. αντιπαλους(επεδιή δεν ταυτιζονται με τις εκαστοτε αποφασεις περνουν οι ‘εμεις »

  οσο και για το ιδιο το..κινημα που εμφορειται απο τοιαυτας αρχάς ..
  Ηλπιζα οτι ο Συνασπισμός ειχε οριστικά ξεφυγει απο τετοια.. Εκανα λάθος . Επανήλθε Δριμυτερος στο Η μεαμας η με την αντιδραση -και το νεο Εαμ και τα τοιαυτα και οτι πει ο Τσιπρας)
  αυτά για τον …κ.Χρηστο Κ . . Παπουλη το θεμα με τον…. Μοσιαλο το θεωρώ Λήξαν.μετα την μεταξύ μας επικοινωνια ..

 254. Ο/Η papoylis λέει:

  Έχεις ένα τρόπο όμως ορέ Βάμπιρα να καταλήγεις σε συμπεράσματα 😆

 255. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ωστόσο, όσο ουτοπικό κι αν ακούγεται, το έδαφος είναι ακόμη ελεύθερο για μια άλλη Ευρώπη: μια εκ νέου πολιτικοποιημένη Ευρώπη, θεμελιωμένη πάνω σε ένα συλλογικό σχέδιο χειραφέτησης.

  Τρομερά ελεύθερο το έδαφος. Επικρατεί ισηγορία, οι τράπεζες είναι ευάλωτες, οι πολίτες δεν ξεγελιώνται από τον άρτο και θεάματα. Δηλαδή, ακόμα δεν γίναμε Κινέζοι. Να η ευκαιρία. Μήπως μετά την άλλη Ευρώπη θα πάρουμε και την Πόλη;

 256. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  »Μήπως μετά την άλλη Ευρώπη θα πάρουμε και την Πόλη;’
  Αγαπητε Γιαννη στην λογική της Αριστεράς -ΚΑΘΕ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ- δεν υπήρχε ποτε η λογική και το συνθημα ..»να παρουμε την Πολη»
  Αυτο ηταν πάντα το συνθημα της ακαρας δεξιας ..των ..»εθνικοφρονων » της κατοχής και του εμφυλιου και των ακροδεξιων του σημερα ..
  Αντιθετα οι Ενωμένες σοσιαλλιστικές πολιτειες της εΥΡΩΠΗς ηταν πανατ και παραμένει το οραμα της Αριτσεράς ( και οταν λεω αριστεάς δεν εννοώ φυσικά ..»αριστεράς»

 257. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Έχεις ένα τρόπο όμως ορέ Βάμπιρα να καταλήγεις σε συμπεράσματα 😆
  Τωρα παπουλη τι σε πειραξε; ο ..Τροπος μου;
  ε ναι εχω τον ..τροπο μου

 258. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη, δεν χρειάζονται εισαγωγές του είδους, «έτσι και αλλιώς ποτέ δε θα σου χρέωνα πρόθεση εργαλειακής αντίληψης ανθρώπων κλπ κλπ» και «για αυτό συνομιλούμε και εγώ στα έγραψα όπως τα σκεφτόμουνα» και τέτοια , γιατί και χρόνος θα χαθεί και μελό θα του κάνουμε.
  Άρα , όπως είπες και εσύ σε παλιότερη στιχομυθία , μιλάμε από κει και πέρα.

  Δεν ξέρω αν θα βγεί σεντόνι, θα προσπαθήσω πάντως να το κάνω μαξιλαροθήκη, αφού δεν χρειάζεται και δεν ξέρω και αν γίνεται να απαντηθούν όλα όσα έθεσες (σε ένα σχόλιο).

  Κατ’ αρχήν τα διαδικαστικά:
  πιστέυω ότι :
  α)
  ————————–===============================————————
  «υποστήριξα(ες) ότι όσοι εδώ αμφισβητούν αυτό που ισχυρίζομαι ( περί γιωργάπη broker ) ταυτίζονται με το μούσιαλο. Ψάξε ΟΛΟ το thread … δεν θα βρεις κάτι τέτοιο…!!!
  ——————————=============================———————–
  Όχι δεν το πιστεύω και δεν χρειάζεται να ψάξω το θρεντ.

  β)
  ——————————=============================———————–
  «Χαρακτήρισα εγώ δοσίλογο κανένα ή μήπως με μπερδεύεις με κανένα άλλο ;;; Αρνήθηκα να συζητήσω με όποιο καλόπιστο σχεδόν επί παντός του επιστητού σε αυτό το ποστ ;;; »
  ——————————=============================———————–
  Όχι δεν χαρακτήρισες και , παρόλα αυτά , δεν σε μπερδεύω, ούτε αρνήθηκες διάλογο.

  Αυτό που είπα είναι ότι η υιοθέτηση της άποψης ότι το πολιτικό πρόταγμα (πρέπει να) περιλαμβάνει ως συστατικό του στοιχείο την παραδοχή ότι πολεμάμε (και λύνουμε τώρα, άρα σε κατά μέτωπο αντιπαράθεση) εντεταλμένους από τρίτους να εφαρμόσουν σχέδιο αφανισμού, πρέπει να συμπεριλαμβάνει ότι τα παραπάνω αποτελούν φυσική συνέπεια.

  Θέλω να είμαι ακριβής. Δεν λέω αν είναι ή αν δεν είναι ..Τσολάκογλου, λέω ότι η αναγόρευση της εκτίμησης ως ..conditia sine qua non για την αποδοχή της πολιτκής πρότασης, σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα και συνεπάγεται επίσης συγκεκριμένα για το πεδίο της αντιπαράθεσης, τη φυσιγνωμία του κινήματος που θα συγκροτηθεί περί αυτήν κλπ.
  Να το πω και με όρους ..Αρτεμίδωρου και Σπυρίδωνα (τώρα που θυμήθηκα και τα ..λατινικά). Το τι χαρακτήριζε το «Πιστεύω» ουσιαστικά σηματοδότησε και το πώς θα αντιπαρατεθούν στον ..αρειανισμό 🙂

  Άρα καθόσον μας αφορά Παπούλη, η άποψή μου είναι πως το ότι δεν υιοθετείς ανάλογες πρακτικές ή αντιλήψεις, όπως το διαμορφώνεις άποψη για τους γύρω σου αναλόγως των απόψεών τους για τον ..μούσιαλο, έχει να κάνει με αξιακά, αισθητικά και πολιτισμικά ζητήματα που χαρακτηρίζουν την συγκρότησή σου , τα οποία, ως υπέρτερα, λειτουργούν ανασχετικά.
  Αυτό όμως είναι διαπροσωπικό , δεν με καθυσηχάζει στο ευρύτερο πεδίο , αφού όπως γνωρίζεις, εκεί δεν μετράει η ατομικότητα, αφού μιλάμε για μαζικές διαδικασίες.
  Είπα λοιπόν άλλο «επιζήμια η πολιτκή, ανεξάρτητα των κινήτρων» και άλλο «επιζήμια επειδή είναι ..Κουίσλιγκ»
  (παρεμπιπτόντως την περίπτωση όλοι αυτοί να έχουν εξωραϊσει το Κουίσλιγκ σε κάτι ως Μόσιαλο την έχεις σκεφθεί και αν αυτό είναι καλό στους παράξενους καιρούς που ζούμε ;;)
  Έστι σου είπα ότι δυστυχώς συζητάμε όχι για το όποιο Μέτωπο λέει ο καθένας (αν, πώς, με ποιους, γιατί), αλλά ωσάν να έχουν συγκροτηθεί τα στρατόπεδα και απλώς διατάσσουμε τις (δεδομένες) δυνάμεις.

  Εν πάσει περιπτώσει δες και γύρω σου.
  Μετά το «σεντόνι» σου εμφανίζεται ο (ομοίως καλός μας) Χρήστος, αφού συμφώνησε με το …..πανωσέντονο να λέει ότι «είναι περίεργο πώς και δεν καταλαβαίνουν….».
  Βέβαια ο Χρήστος , μάλλον λόγω απειρίας στα …προ 2004 τεκταινόμενα, εκφράζει ειλικρινή ..αναρώτηση , αφού μάλλον δεν γνωρίζει τη φόρτιση του «είναι περίεργη η τάδε συμπεριφορά», αλλά αν ήταν άλλος που το έθετε με τη σημασία που έχει, τι του λέμε, αγαπητέ Παπούλη;;

  Έχοντας εμπιστοσύνη στο ότι γνωριζόμαστε (όπως και εσύ λες) και δεν θα με παρεξηγήσεις, θα σου πω ότι το όλο θέμα μου θυμίζει τον εαυτό μου ως νεαρό ..πολιτικοποιημένο (στην ΚΝΕ) να αντιμετωπίζω την περίπτωση Γιαρουζέλσκι.
  Δεν γινόταν να πειστώ ότι όλο αυτό ήταν κάτι άλλο από πραξικόπημα, αλλά η πολιτκή σύμβασή μου (που ελεύθερα είχα υπογράψει) προέβλεπε ότι έπρεπε να το αποδεχθώ.
  Τελικά την έσπασα, αλλά όχι ότι δεν το δικαιολόγησα και δημόσια.
  Μετά από καιρό και αφού είχα απομυθοποιήσει το ότι «μόνο στο Σταλινισμό γίνονται αυτά» μπήκα σε μια διαρκή καθημερινή πάλη για ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη σύναψης συμβάσεων και στο να μπορώ να αναστέλω (συνήθως μονομερώς) την λειτουργία κάποιων άρθρων αν ζορίζομαι …βιωματικώς 🙂
  Έτσι κάνουμε όλοι και δεν νομίζω ότι εξαιρείται κανένας.

  Μετά τις διευκρινήσεις , απλώς να πώ ότι με εκφράζουν απόλυτα τα όσα αναφέρονται στο :

  https://papoylis.wordpress.com/2011/09/29/last-fall/#comment-8024
  🙂 🙂

 259. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Σοφε……….

 260. Ο/Η nikiplos λέει:

  καλησπέρα…

  έχω τη βάσιμη υποψία ότι επί χάρτου ευρωπαϊκού, η πολιτική παίζεται πλέον στα έξωθεν των πολιτικών γραφείων σαλονάκια:
  γκομενικά, ψιλογκλάμουρους, μπροκαρίσματα κοκ. Μέσα τον πρώτο λόγο έχουν οι τράπεζες, οι μέτοχοι, και όλοι οι γνωστοί ευρωπαίοι
  εσμοί, διάσημοι για την ποιότητα που τους διέπει: καρτέλ, μονοπώλια, καβάντζες στις αδύναμες χώρες…
  κι αν κάποιος κάνει τον μάγκα, υπάρχουν και σκληρότερα μέτρα… Siemens, Vodafon, σκανδαλάκια (άρες), αλλά και ακόμη σκληρότερα αν χρειαστεί…

  Στην παρούσα συγκυρία και μεταξύ σφύρας και άκμωνος που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, το ενδιαφέρον είναι αν η χώρα μας αποτελεί απλά το προκάλυμμα (μπερντέ), που κρύβει τα κανόνια που θα σκάσουν στην υπόλοιπη Ε.Ε. και κυρίως τους μεγάλους: Γαλλία και Γερμανία… Η εξήλωση (ξεκάρφωμα) υπονοεί φυσικά, ότι η χώρα είναι ο αδύναμος κρίκος κλπ… Αλλά είναι έτσι?

  Την γνωστή καμπύλη Laffer που τείνει να γίνει Laughter, ομολογώ πως πριν τον παπούλη δεν τη γνώριζα… γνωρίζω όμως ότι οι εδώ αφεντάδες μας είναι πλέον ψιλικατζίδες και λούστροι των εγχώριων μαφιόζων του μαύρου χρήματος. Ο κος macho Πάνκαλος, έχει εδώ και ένα + χρόνο στη διάθεσή του το DVD με τα ονόματα που έβγαλαν ένα αντίστοιχο ποσό του χρέους μας, στην Ελβετία το τελευταίο 3χρονο… Η σιωπή του, εκτός από συνενοχή υποδεικνύει άκρατο πολιτικό τυχοδιωκτισμό: » θα τους βγάλω στη σέντρα, όταν θα είμαι με την πλάτη στον τοίχο και θα τη βγάλω λάδι».

  Ένα Μέτωπο, θα μπορούσε εκτός να στριμώξει τους τυχοδιώκτες και να τους στείλει μια ώρα αρχύτερα σπίτι τους, να επιβάλλει και στους επερχόμενους (ακόμη καλύτερα με συγκυβέρνηση) αντίστοιχους μια κάπως πιο συνετή στάση… Να επιβάλει δικαιοσύνη (και όχι αυτό το ξέπλυμα που έχουμε), να αποτρέψει απολύσεις ΔΥ με κομματικά κριτήρια… τα ήκιστα δλδ, που είναι πλέον πολύτιμα…

 261. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  Νικιπλε λες
  στους επερχόμενους (ακόμη καλύτερα με συγκυβέρνηση) αντίστοιχους μια κάπως πιο συνετή στάση…
  δες την τωρινη
  Δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΙ-Καθημερινή: ΠΑΣΟΚ 22,5%, ΝΔ 31,5%, ΚΚΕ 10,5%, ΛΑΟΣ 9%, ΣΥΡΙΖΑ 9,5% (Οκτώβρης 2011
  ε δεν ειναι φανερο ποια θα ειναι η επομενη κυβερνηση -η εστω συγκυβερνηση; Ειδες εχυυ στον κ. Σαμαρά καμμια .. διαθεση για πιο συνεπη σταση , στοιχειωδη αυτοκριτική για τα αισχη της Καραμανλικής περιοδου- καμμια κριτική εστω τωρα τελευταια απο τον κ Τσιπρα; -.. Ειδες κανενα δειγμα οτι ..θα »επιβάλει δικαιοσύνη (και όχι αυτό το ξέπλυμα που έχουμε), να αποτρέψει απολύσεις ΔΥ με κομματικά κριτήρια… »
  εγω το μόνο που ειδα ειναι το γνωστο ‘Πατρις θρησκεια Οικογενεια ‘ εξω οι μεταναστες ..

 262. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Νοσφέρατε, δεν διαφωνώ… το πρόταγμα είναι πρωτίστως η συγκρότηση ενός Μετώπου που θα αντισταθεί στην όποια κατάσταση επέλθει. Πιστεύω ακράδαντα, πως αν δεν υπήρχε διάσπαρτος ένας ελιτισμός στην αριστερή πολιτική σφαίρα, και είχε συγκροτηθεί ένα μέτωπο, που θα είχε συμφωνήσει στα ήκιστα, σήμερα θα σάρωνε ή τουλάχιστον θα απέτρεπε την αυτοδύναμη διακυβέρνηση Σαμαρά-εξωτικού Λάος. (Ο Σεχταρισμός μου είναι αδιάφορος, έτσι κι αλλιώς… )
  (που είναι πάντα στον ορίζοντα γιατί η αθρόα μετανάστευση και γκετοποίηση των φτωχών περιοχών των αστικών ιστών δεν αντιμετωπίζεται με τσιτάτα… 😀
  apropos, σήμερα έχει μια ενδιαφέρουσα ταινία σχετική με τον Κλιντ Ίστγουντ…)

 263. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  μου φαινεται την ειδα ανα μιλαμε για την πως την λεγανε που ητανε ενας γερος αμερικανος ακροδεξιος και διπλα μια οικογενεια Βιετναμέζων

 264. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ..και την οποια οσοι την δουν θα καταλάβουν οτι οδικος μας -υποτιθεται εγχωριος ρατσιστικος εθνολαικισμός εχει ακριβώς το διο και απαραλλαχτο -δομικά – περιεχομενο με τον Αμερικανικο ακροδεξιο εθνολαικισμό εγκαταλλειλημένων στην τυχη τους περιοχών τον Ηπα ..Η δομή εχει σημασια το περιεχομενοεφευρισκεται εκ των ΥΣΤΕΡΩΝ ..
  γΙΑΝΝΗ δεν την ταινια (που ειχε να ονομα αυτοκινητου δεν θυμαμαι δυστυχώς ποιο )

 265. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Ναι…
  δες της Γιαννη
  (θυμαμαι μια κουβεντα περι λαικισμού που ειχαμε ανοιξει καποτε ..) Οπου σουλεγα οτι σδεν υπάρχει πιά ΛΑΌς με την εννοια που υπηρχε το 21..
  Υπαρχει αντιθετα με την εννοια του εξατομικευμένου δυστυχισμένου ατομου των Μεσων Δυτικών περιοχών των ΗΠΑ .
  δΕς ΕΠΙΣΗς ΤΟ γΙΑΤΙ ΟΙ φΤΩΧΟΙ ψΗΦΙΖΟΥΝ δΕΞΙΆ
  στη Σπηλιά ..
  Τελικά θα το Δουμε κι αυτό.. Καλά μουλεγε εκεινος ο Γνωστος μου .που μετα το καρδιακό επαθε το ..εγκεφαλικό ..Παντα υπάρχεικαι το Χειροτερο

 266. Ο/Η Xρηστος Κ. λέει:

  Αναγνωστα μου μηπως θα ηθελες να μου εξηγησεις τη φορτιση της φρασης που εγραψα και δε γνωριζω λογω απειριας?

 267. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Καλέ μου @Παπς, φοβάμαι ότι με αναγκάζεις να σου θυμίσω πως
  το αν έπιασε κανείς
  (εκ της Αριστεράς προερχόμενος, πάντα)
  το 5+1 στο τζόκερ των γενικών οικονομικών προβλέψεων, ή κάτι λιγότερο
  *ούτε «εναλλακτικό Βαρουφάκη» τον καθιστά,
  *ούτε (πολύ περισσότερο)
  μπορεί να υποκαταστήσει την (πραγματική) ενασχόλησή του με την (πραγματική) πολιτική σε έναν -εξ ίσου- πραγματικό κόσμο.
  Το μόνο που μπορεί να προσφέρει
  (πέραν της διεκδίκησης των κερδών του στοιχήματος)
  είναι μια ακόμα ευκαιρία-παγίδα για μια σύντομη περιπλάνηση σε κόσμους Ιδεών, Γενικεύσεων & Γενικοτήτων που προηγουμένως τους έχει αφαιρεθεί χειρουργικά η οποιαδήποτε σύνδεση με την (πάντα επικίνδυνη) πραγματικότητα…

 268. Ο/Η Γιάννης λέει:

  νοσφεράτε,
  γράφεις Αγαπητε Γιαννη στην λογική της Αριστεράς -ΚΑΘΕ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ- δεν υπήρχε ποτε η λογική και το συνθημα ..”να παρουμε την Πολη”
  Αυτο ηταν πάντα το συνθημα της ακαρας δεξιας ..των ..”εθνικοφρονων ” της κατοχής και του εμφυλιου και των ακροδεξιων του σημερα ..
  Αντιθετα οι Ενωμένες σοσιαλλιστικές πολιτειες της εΥΡΩΠΗς ηταν πανατ και παραμένει το οραμα της Αριτσεράς ( και οταν λεω αριστεάς δεν εννοώ φυσικά ..”αριστεράς”

  δε χρειάζεται και πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι δεν προτείνω κάποια αλλαγή στόχου, από την σοσιαλιστική ευρώπη στο πάρσιμο της πόλης αλλά ότι συγκρίνω το αδύνατο και απίθανο επίτευξης των δυο αυτών στόχων (και αστείο για το ορατό μέλλον).
  αλλά αν στην πραγματικότητα είχες καταλάβει τι έλεγα και το πας αλλού για να αποδείξεις ποιος ξέρει τι, το αποδέχομαι και σου απαντώ: αρχικά, πρέπει να κάνεις μια επανάληψη στους «π&α» για να δεις αν τη δεκαετία του 1910-1920 ήταν το πάρσιμο της πόλης σύνθημα της (ακρο)δεξιάς ή όχι. έπειτα, όταν μιλάς για την αριστερά και τα οράματα και τους στόχους της, ποιους είχε και δεν είχε, υπονοείς πως ό,τι είχε στο παρελθόν η «αριστερά» ως όραμα και άμεση επιδίωξη, μέσα στα πλαίσια αυτών και μόνο αυτών αποδεικνύεται ένα όραμα/επιδίωξη ως αριστερή. και μόνο αυτά είναι αριστεροί πολιτικοί στόχοι. έτσι, βάσει της λογικής σου περί αριστεράς αριστερό είναι και να ζητάς την απόσπαση της ελληνικής μακεδονίας και θράκης και να την απορρίπτεις κατηγορηματικά, αριστερό είναι να θεωρείς σωστή την απελευθέρωση όλου του αλύτρωτου ελληνισμού και να δηλώνεις ότι επιδίωξες για την μικρασιατική καταστροφή, αριστερό είναι να ζητάς την αυτοδιάθεση/ένωση της κύπρου και να την αποκηρύσσεις, να αριστερό ειναι να είσαι με το εαμ αλλά και να είσαι αρχειομαρξιστής μέσα στην γερμανική κατοχή.

  τώρα, τη στιγμή που στο όνομα της ευρώπης διαπράττονται όλες οι βαρβαρότητες, μόνο κάποια ουσιοκρατική αντίληψη της ευρώπης και ένας συντηρητισμός (ό,τι είπαν τον 19ο αιώνα ισχύει τώρα – πολιτικά) επιτρέπουν να γίνεται λόγος για ενωμένες σοσιαλιστικές πολιτείες της ευρώπης. και στη διάρκεια της κατοχής κάποιοι αριστεροί πίστευαν ότι . με τόση σύγχυση περί αριστεράς κι αφού κι εσύ κάνεις λόγο για «αριστερά» (= την αριστερά που δε θες να βλέπεις), για πες, συγκαταλέγεις σε αυτήν και το «πασοκ με πολιτικά»;

 269. Ο/Η Γιάννης λέει:

  αν είναι ή αν δεν είναι τέτοιος τελικός στόχος, νοσφεράτε, θέλω να σου πω, αυτό δεν αποτελεί καμμία δικαιολογία για υπεράσπιση της σημερινής ε.ε. και ευρώπης. όπως και ο γερμανικός πολιτισμός και φιλοσοφία δεν αποτελούσαν στα 1945 επαρκή λόγο για την μη εκμηδένιση της γερμανίας. παρομοίως, δεν χάνεται καμμία ευκαιρία για τον στόχο που αναφέρεις ούτε χάνεται ο ευρωπαϊκός πολιτισμός ούτε τον απαρνείται κανείς με τη διαπίστωση ότι η ε.ε. έχει καταντήσει όργανο του ράιχ και των τραπεζών και δεν μπορείς μέσω αυτής να πετύχεις το στόχο σου, όπως και μέσω της ναζιστικής γερμανίας δεν προβαλόταν η γερμανική φιλοσοφία.

 270. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χρήστο μας πολύ ευχαρίστως!!
  Παραπέμπει ότι η εξήγηση για τη συμπεριφορά των άλλων δεν πρέπει να αναζητάται σε (πιθανή) λάθος ανάλυσή τους, αλλά σε κάτι «εκτός αυτού». Έτσι αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα για αυτό που λέμε δίκη προθέσεων, αφού παραπέμεπει σε αναζήτηση και άλλων αιτιών για το «πώς κατέληξαν να το βλέπουν ή να μην το βλέπουν».
  Θα μου πεις ότι εσύ δεν τόπες έτσι, το είπες κυριολεκτικά.
  Δεν το αμφισβητώ, άλλωστε στο είπα, αλλά έχε υπόψιν σου ότι αυτό που σου λέω λειτουργεί ..κατά κόρον.

  Μάλιστα ενίοτε , έχει χρησιμοποιηθεί και ως έμμεσος τρόπος για να υπονοηθεί το ..κακό για τον άλλον, ήτοι κόλπο του στυλ «εγώ δεν ξέρω (μη ακούσω και τα ..εξαμάξης), αλλά δεν πρέπει να το ψάξετε και ευρύτερα μήπως αυτά που λέει δεν εξηγούνται αν δεχθούμε ότι τα λέει επειδή τα πιστεύει , αλλού είναι το αίτιο ;;. «.

  Είπαμε, εσείς …μετά το 2004 μπορεί να εκπολιτιστήκατε και να μην χρησιμοποιείτε τέτοια τρυκ, αλλά πίστεψέ με ..παλιά το κάνανε , οι περισσότεροι 😉
  Άμα δεν με πιστεύεις ή με θεωρείς ..υπερβολικό ρώτα κανά παλιό που ..συνέχισε και τώρα συνοδοιπορείτε στην Πολιτκή αν δεν τούτυχε έστω και μια φορά να έχει «φάει σίδερα» επειδή σε κάποια συνέλευση , έθεσαν θέμα «προβοκατόρικης στάσης του», να σου εξηγήσει πώς «τον είπανε».
  Άμα δεν θυμάται δες κουτσομπολίστικες ή αποκαλυπτικές σκανδάλων προσπάθειες των ΜΜΕ (μη σου πω και τη SUN) και θα καταλάβεις.

  Άσχετο , αλλά ενδιαφέρον επίσης θάβρισκα , σε άλλη ευκαιρία, να αναλύσουμε τις μελέτες που θεωρούν πως όσοι υπέστησαν βία (σωματικές τιμωρίες) μικροί , μεγάλο ποσοστό από αυτούς την εγκρίνει και για τους κατιόντες (σοβαρά δε σε ειρωνεύομαι)

 271. Ο/Η papoylis λέει:

  Βαγγέλη

  Εσύ που είσαι μέσα στα «πράγματα» για πες μας με τη τροπολογία για τις συλλογικές συμβάσεις στο νέο «πολυνομοσχέδιο» θα γίνουμε Ινδία ή Πακιστάν ;;;;

  Ο νεοδιοριζόμενος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης μπορεί να ζήσει και να κάνει οικογένεια κτλ με 660 ευρώ καθαρά ;;;

  Με αφορολόγητο στις 5000 θα ευνοηθούν οι χαμηλές εισοδηματικές τάξεις ;;;

  και άλλα πολλά θα έγραφα που άπτωνται της πραγματικότητας και της πραγματικής πολιτικής που με εγκαλείς ότι αγνοώ , αλλά δε νομίζω ότι έχει νόημα ….

  ΖΗΤΩ η «συμφωνία» της 21ης Ιουλίου ….!

 272. Ο/Η Xρηστος Κ. λέει:

  Αναγνωστα μου προφανως δε γινεται να γραψεις κατι απλο για να το καταλαβω κι εγω ο αδαης και εν διαρκη εκπολιτισμο. Υπονοησα ο αφελης οτι αυτο το καιρο διεξαγεται ενας πολεμος εναντιον της κοινωνιας και οσοι δε το καταλαβαινουν ειναι ειτε αφελεις, ειτε απο την αντιπαλη πλευρα. Τοσο απλα. Τ’ αλλα για προ 2004 συγχωρεσε με αλλα ειναι δυσνοητα για μενα.
  Για την αλλη σου προταση ειμαι εδω να τη συζητησουμε οποτε θελεις και οσο με αφηνει το φτωχο μου μυαλο.

 273. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  …τα εκτελεστικά όργανα δεν είναι πάντα ( και για όλα ) συνειδητοί «παίκτες» πράγματι… 😉

  Υπάρχει η ..αφέλεια , η ..αναβλητικότητα , η ..εμπιστοσύνη προς το αφεντικό και άλλοι μη αιτιακοί παράγοντες που έχουν σχέση με το ψυχογράφημα ενός εκάστου.

  Δεν διαθέτω έγγραφα και πειστήρια που να αποδεικνύουν του ισχυρισμού μου το αληθές και αμφιβάλλω αν ποτέ θα βρεθούν τέτοια στοιχεία ( υπάρχει βέβαια το Wikileaks… 😉 )

  Όμως η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων που ενώ οι αιτιακές σχέσεις είναι σαφείς και παντάπασιν αποδεκτές , αποδεικτικά πειστήρια που να κατοχυρώνουν με νομικούς όρους ενοχή δεν βρέθηκαν ή εξαφανίστηκαν τεχνηέντως 😉

  Επομένως καλό θα είναι να δεις ότι ο υποφαινόμενος εκφράζει πολιτική κρίση και όχι δικανική πεποίθηση. Το αν και κατά πόσο αυτό συνεπάγει την ανάγκη να αντιμετωπιστεί , πολιτικά πάντα , η τρέχουσα συγκυρία , η «κυβέρνηση» και ο γιωργάπης προσωπικά δι ενός Μετώπου είναι ζητούμενο και όχι δεδομένο και σε αυτό συμφωνούμε. Το αν υπάρχει ο κίνδυνος να εξελιχθεί κάτι τέτοιο σε …Σάλεμ δεν το αποκλείω καθόλου , αλλά δυστυχώς αυτοί είναι κίνδυνοι συνυφασμένοι με τις βαθειές κρίσεις , πολιτικές , κοινωνικές και πολιτισμικές όπου γης 😉

  Κατά τα λοιπά συμφωνούμε , αν και θα μου επιτρέψεις να παραμείνω στα βασικά του προηγούμενου «σεντονιού» μου

 274. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη το ότι επιμένεις στις απόψεις σου και εγώ στις δικές μου είναι καλό, γιατί τώρα με την ..ύφεση κάθε πρόβλημα (διάσταση) πρέπει να το ..ανάγουμε σε ευκαιρία 🙂 .

  Με δεδομένο, όπως είπες, ότι βάση συζήτησης είναι η …σοφία μου (καινοτομικώς αν το δούμε) ότι πρέπει να δούμε το «τι θα κάνουμε» (σκέπτομαι να γράψω ένα βιβλίο με αυτόν τον τίτλο) και λαμβάνοντας υπόψιν ότι φως δεν βλέπουμε:
  ε, ας δούμε και αυτήν την έρμη τη (μεταξύ μας) διάσταση «πρέπει το νέο να δημιουργηθεί με βάση την αντίθεση υπάλληλοι-Λαός» δηλαδή με όρους διχασμού (πολιτiκά όχι ..πραγματολογικά) ή όχι;;
  Γιατί κατά τα άλλα κα΄τι έχει πάρι το αυτί μου για γουίκι (πώς τα λένε) όπως παλιότερα είχε πάρει και για αρχεία του φόρειν .όφις και Φάκελο της Κύπρου κλπ.

  Λέω εγώ λοιπόν, ότι η πολιτκή «διχασμού» (δεν την αναφέρω απαξιωτικά με την όλη φόρτιση), όσες φορές ..εφαρμόσθηκε ήταν ΚΑΙ (και κυρίως) αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών και στοχεύσεων.
  Και για πράγματα που έκαναν τα ..δρώντα υποκείμενα και για πράγματα που ΔΕΝ έκαναν και λέγοντας ..δρώντα δεν εννοώ μόνο τα κόμματα με σταθερό μπραντ νέημ.

  Θα σου έλεγα λοιπόν ότι για τα του «Διχασμού» μικρή σημασία είχε αν ο Βενιζέλος ήταν ενεργούμενο της Αντάντ ή ο Κωνσταντίνος των ..άλλων, ή ήταν πατριώτες που η λογική οδήγησε τον καθένα εκεί που τον οδήγησε.
  Υπάρχει , όπως ξέρεις, να ήταν και τα δύο (πότε το ένα πότε το άλλο, εσωτερικές αντιφάσεις προ των εξωτερικών συνθηκών και τέτοια).
  Σημασία έχει ότι η αντιπαράθεση έγινε με όρους «διχασμού» δηλαδή «πατριώτες εναντίον προδοτών» και αυτό τόσο οι μεν όσο και οι ..δε το επέλεξαν.
  Αν το δούμε ιστορικώς έχει τεράστια σημασία «τι ρόλο βάραγε ο καθένας και τις λεπτομέρειες» και εκεί μέχρι ..υποθετικά μοντέλα θα εφαρμόσουμε.
  Για το ..νέο Υποκείμενο όμως, φαντάζομαι ότι δεν μιλάμε έτσι 😉

  Βέβαια υπάρχει και το ..Γουδή (το 1909 εννοώ).
  Πολλοί (κάτι θα έχεις παρατηρήσει) θεωρούν ότι αυτό πρέπει να κάνουμε για να γεννηθεί το νέο. Βέβαια το μπερδεύουν και λίγο με το άλλο (την εκτέλεση των ..εξ) , αλλά ..καταλάβαμε.
  Αυτό πρέπει να απαντηθεί Παπούλη. ¨οχι από εσένα ή από εμένα , αλλά από τους ..δρώντες.
  Και όχι με ευκολίες «η θεωρία μου» το «προγραμμά μου» , οι «κακοί, η ένδεια».
  Η ευθύνη της πολιτκής επιλογής (δηλαδή ότι πρέπει η πολιτική πρόταση να κρίνεται ως τέτοια από όλοοοο το …Λαό) είναι βασικό για τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του κάθε ..δρώντος (για κινήσεις, κόμματα κλπ μιλάω).
  Και δεν με νοιάζει το ..ηθικόν και η εντιμότητα (δεν χάζεψα ακόμη τόσο που να αναζητώ φορείς τζ’εντλεμεν) , αλλά το ότι, όταν ακούω «πώς μου λές ότι έχω άδικο, όταν ο άλλος έχει αδικότερο και θα σε καταστρέψει» την ψιλιάζομαι ότι μπορεί «απλώς να είδε φως και μπήκε» και μετά «Γιώργο χάσαμε, αλλά εμείς δε φταίμε, τα είχαμε πει».
  Για λόγους συμφέροντος το ψάχνω δηλαδή και επειδή και αλληλέγγυος (γενικώς) θα έλεγα για δημοσίου 🙂

 275. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χρήστο , δεν υπάρχει περίπτωση θα με ..σκάσεις 🙂

  «Υπονοησα ο αφελης οτι αυτο το καιρο διεξαγεται ενας πολεμος εναντιον της κοινωνιας και οσοι δε το καταλαβαινουν ειναι ειτε αφελεις, ειτε απο την αντιπαλη πλευρα.»

  Καταλαβαίνεις ότι αφελής που να θεωρεί τον άλλο ..αφελή είναι κάτι το ..ορέον μεν, αλλά έχει μια αντίφαση.
  Ε κατά τα άλλα αυτό σου λέω και εγώ, το ότι αντιλαμβάνεσαι «αυτούς που δεν καταλαβαίνουν » (όπως το καταλαβαίνεις εσύ) μόνο με τις 2 εκδοχές και έτερον ..ουδέν, δεν νομίζω ότι αποτέλεσμα ..κακίας.
  Απλώς σου υποσημείωσα ότι πολλές φορές είναι από άλλους (φανατικούς ..μνησίκακους πρόθυμους να εφαρμόσουν μια ιδεολογία μεχρι τα άκρα κλπ κλπ) και η πολιτκή και κοινωνική αρένα μας ..(εμ)βρίθει από τέτοιους.
  Αφου΄το διευκρινήσαμε, γιατί να ..μαλώνουμε;; 🙂

  ΥΓ ναι ίσως είναι ολίγον αραμαϊκά. Για το 2004 (προ και μετά) ..εμπνέφσθηκα από το

  » Αναγνωστα μου, …………….. Το τι εχει συντελεστει στον χωρο αυτο απο το 2004 και δωθε το αγνοειτε παντελως. Αυτο ομως δε φαινεται να σας κανει προσεκτικο ……….. . Οταν ασχοληθειτε στα σοβαρα και με πολιτικους ορους τοτε τα ξαναλεμε».
  που έγραψες στις 5 του …Οκτώβρη το απόγευμα.
  Δεν είναι συμβολικό 🙂

 276. Ο/Η Xρηστος Κ. λέει:

  Αναγνωστα μου με τσακωσατε. Ναι εχω στοχοπροσηλωθει στο σκασιμο σας. Αφελεια στην αφελεια υποπιπτω και σε αντιφασεις ενιοτε. Συγχωρηστε με. Για το 2004 εννοουσα τα του ΣΥΝ και οχι τη γενικη πολιτικη κατασταση. Και παλι λαθος το εγραψα. Συγχωρηστε με. (στο τελος θα μεταμορφωθειτε σε παπα απο τις πολλες συγχωρεσεις). Για το ποιους αντιλαμβανομαι και τινι τροπο τους αντιλαμβανομαι δε προκειται να το αλλαξω κι εδω δε θελω να με συγχωρεσετε. Ιδιως σημερα δε υπαρχει νομιζω κανεις που παιρνει θεση χωρις να εχει σκεφτει εστω και ελαχιστα. Ακομα κι αυτοι που τρωνε το παραμυθι εχουν ευθυνη. Κατα τ’ αλλα μια χαρα 🙂

 277. Ο/Η papoylis λέει:

  Κατανοητός Αναγνώστα

  Οι κίνδυνοι που υπαινίσσεσαι είναι όντως υπαρκτοί και υπολογίσμοι. Αλλά πότε αγαπητέ η έσχατη ανάγκη έλαβε , στην ιστορική διαδρομή της , υπόψιν αυτές τις σημαντικές λεπτομέρειες.

  Αν είναι ευκταία η συγκρότηση ενός μετώπου με σαφείς minimum στόχους και διεκδικητικό πλαίσιο , με επιλεγμένες τακτικές αγώνα και όλα αυτά τα ορέα , άλλο τόσο χλωμό το βλέπω.

  Στο αυθόρμητο και το παράλογο θα παιχτούν πολλά και προφανώς ούτε ευχάριστα ούτε «νόμιμα» ούτε ευεπίφορα. Αλλά δυστυχώς αυτό βλέπω αγαπητέ. 😉

 278. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αφού τάπαμε , δεν πιστεύω ότι έχετε στοχοπροσηλωθεί στο να σκάσετε αλλήλους και ..εμπράκτως (de facto) 😉 συμφωνείτε και υμείς.
  Συγχώρεση, όπως βλέπετε, δεν έχω δώσει ούτε μία , αφού από χθες δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω, τι Πάπας και Επίσκοπος μου λέτε..
  Δεσμέυομαι όμως ότι αν εμφανιστεί η Προγιαγιά με βιωματικό Post να αλλησυγχωρεθούμε και να κάνουμε και συλείτουργο (συλειτουργία ήόπως λέγεται τέλος πάντων)

  ΥΓ1. Μα και εγώ για τα το ΣΥΝ λέω
  ΥΓ 2.
  «Ακομα κι αυτοι που τρωνε το παραμυθι εχουν ευθυνη»
  Καλά μαζέψατε στο ΣΥΝ τον Πάγκαλο , γιατί αυτός έλεγε κάτι τέτοια, ή εννοείτεότι έχουν ευθύνη μόνον όσοι τρώνε ένα είδος παραμυθιού, ενώ άμα είναι άλλου είδους δεν έχουν.
  Αν είναι έτσι πρέπει να επισυναφθεί λίστα (στο πρόγραμμα) που να λέει για ποια παραμύθια έχουμε ευθύνη άμα τα τρώμε και για ποια όχι 🙂

 279. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Βιβλιογραφία του προηγούμενου σχολίου μου αποτελεί το σχ. Χρήστου Κ 12.49μμ και ουχί του Παπούλη που παρεμβαλλόμενος με τις διαπιστώσεις του θα μου χαλάσει την ορέα μου διάθεση, αφού δεν έχω και κάτι να του ανταπαντήσω ως προς την πρόβλεψη.

 280. Ο/Η Xρηστος Κ. λέει:

  Θα ηθελα να ου διευκρινισεις ποιο ειναι το αλλο παραμυθι που τρωνε καποιοι. Γιατι για το παραμυθι που τρωνε αυτοι που εγω εννοω νομιζω οτι δε χρειαζεται αποδειξεις στη συγκυρια που ζουμε. Αν εννοουσες τον ΣΥΝ τοτε επιμενω στη διαπιστωση μου και δε ζητω συγχωρεση. Τη συγκριση με τον Πανκακο τη βρισκω ατυχη.

 281. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Βρε Χρήστο δεν έχω τίποτα με το ΣΥΝ (έτσι όπως το φαντάζεσαι) ούτε με σένα , ώστε να συγχωρέσω ή όχι , χαλάρωσε.

  Λες:
  “Ακομα κι αυτοι που τρωνε το παραμυθι εχουν ευθυνη”

  Ο Πάγκαλος λέει ότι ο Λαός τι διαμαρτύρεται, αν πίστεψε σε υποσχέσεις που του δόθηκαν , έχει ευθύνη».
  Και ακολούθως «μαζί τα φάγαμε» ήτοι είστε υπέυθυνοι και εσείς (στο μέτρο που σας αναλογεί)
  Άρα;; Τόμπολα!!
  Θεώρησα ότι μάλλον εμφορείσαι από την πολιτκή πρόταση του ΣΥΝ και σου είπα «μα καλά εσείς εκεί στο ΣΥΝ μαζέψατε τον Πάγκαλο ή υπάρχει διάκριση στα παραμύθια σε σχέση με την ευθύνη του ..καταπίνοντος;; »
  Άμα σου φαίνεται βαρύς ο Πάγκαλος , να σου βρω άλλους από τους ..λούστρους που το λένε ακριβώς.
  (πίστεψέ με αυτό λένε , στο λέω για να μη μου λες ότι δεν στόπα 😉 )

 282. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Αναγνωστα μου ….. νον κομπρεντε σορυ. Αστο να παει το παλιαμπελο

 283. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Χρήστο ok , τα αφήνουμε προσώρας και το ξαναπιάνουμε σε ευθετότερο χρόνο και με νέα δεδομένα (το παλιάμπελο) 🙂

 284. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Καλέ μου @Παπς, ρωτάς:
  «…Ο νεοδιοριζόμενος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης μπορεί να ζήσει και να κάνει οικογένεια κτλ με 660 ευρώ καθαρά ;;;
  Με αφορολόγητο στις 5000 θα ευνοηθούν οι χαμηλές εισοδηματικές τάξεις ;;;…»
  (δικά σου καί τα 3 ερωτηματικά, και η ευθύνη των διατυπώσεων).

  Πριν προλάβω να σου πω οτιδήποτε, πες μου σε παρακαλώ :

  Αν, πριν από ελάχιστους μήνες, τολμούσα να σου πω,
  ότι με τη θέση απ την οποία διάλεξες να «θεάσαι» τα πράγματα,
  κι απ το δρόμο που έχουν πάρει και το μυαλό και η καρδιά σου
  (μην την υποτιμάς)
  είσαι καταδικασμένος με βεβαιότητα μαθηματική
  (απ αυτήν που σ αρέσει)
  σε λίγο καιρό να χρησιμοποιείς για «επιχειρήματα»,
  «ερωτήσεις» αυτής ακριβώς της φύσης, της ποιότητας,
  και αυτού ακριβώς του (πολιτικού) ήθους,
  (καθείς & τα όπλα του)
  πόσο δύσκολα θα συγκρατιόσουν να μου σπάσεις τα μούτρα;

 285. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Όταν φώναζα Αναγνώστη «Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ» περί άλλων τυρβάζατε ορισμένοι και δεν πήγατε και στην Τριανδρία να προσκυνήσετε τη χείρα του Αγίου ,να σας φωτίσει η χάρη του!
  Ορίστε τώρα που ο καιρός ..πιο εγγύς ,ακόμη …αναποφάσιστος μου είσαι και κοντεύεις να μπερδέψεις κι εμένα που περίμενα τα ..φώτα σου,να δω τι θα κάνω! 🙂
  Αλλά μια που ξεχάστηκαν τα ειδικά φορολογικά και μπήκαμε στις διαδικασίες σύμπηξης του …μετώπου,(να κάνουμε και καμιά δουλειά), επέτρεψε μου μια ερώτηση:
  Στην προαναγγελθείσα έκκληση του Τσίπρα για συμμαχία βλέπεις πιθανό να ανταποκριθούν οι Οικ.Πρ., που εγώ εκτιμώ, πως υπάρχει αρκετή εγγύτητα και βλέπω πολύ πιθανή τη σύμπραξη;
  ΥΓ
  Μη βιαστείς (α)ν απαντήσεις ,θα επανέλθω σε Η.Υ,αργά το βράδυ.

 286. Ο/Η papoylis λέει:

  Δυστυχώς για σένα Βάγγο μου τα μούτρα σου τα σπας μόνος σου 😉
  ούτε προτίθεμαι , ούτε υπάρχει περίπτωση να συμβάλλω εγώ 🙂

  Αν βέβαια θεωρείς ότι αυτά τα ερωτήματα είναι μη πραγματικής πολιτικής σημασίας ( επειδή προφανώς «σοβαρή» σημασία έχει το σημερινό συνέδριο στο ..Καβούρι ) , τότε να τα αποσύρω και να θέσω το εξής :

  μετά από τις πιέσεις της Τρόικας κατατέθηκαν σήμερα στο «πολυνομοσχέδιο» σκούπα ( που τους χρειάζεται ) οι διατάξεις που αφορούν το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων για δύο χρόνια και άλλα ορέα εργασιακά. Προχθές ο ήρως Κουτρουμάνης αντέστη ηρωϊκά στις πιέσεις των τροικανών και παρέπεμψε το θέμα στον υπο επιτροπεία γιωργάπη. Ο οποίος εν τη νιρβάνα του εκστόμισε το περίφημο » Δεν θα γίνουμε Ινδία» , υψώνοντας το μπαϊράκι της μέχρις εσχάτων αντίστασης. παράλληλα από τα κανάλια η Λούκα μας εδήλωνε ότι τέτοιες μεταβολές στα εργασιακά δεν θα τις ψηφίσει. Το θέμα έμεινε εκεί για μία ΟΛΟΚΛΗΡΗ μέρα , μέχρι να χορτάσουν καρπαζιά οι ..λούστροι , ενώ παράλληλα ο μούσιαλος προσπαθούσε να βγάλει όσο μελάνι μπορούσε για να θολώσει τα νερά.

  Αφού λοιπόν έπεσε το ..φατούρο στους ηρωϊκούς αντεξουσιαστές της …κυβέρνησης από τους επικυρίαρχους , κατετέθη σήμερα αιφνιδίως και ώ του θαύματος η σχετική τροπολογία χωρίς να το περιμένει κανείς.

  Απέμεινε μόνος ο γιωργάπης επί των αντιστασιακών επάλξεων , ως γέρων Καψάλης να φυλάττει Θερμοπύλας , αλλά αντιληφθείς το φιάσκο , έσπευσε να τις εγκαταλείψει για να συναντηθεί με το ανθρωπάριο εκ Γερμανίας που πλέον ( όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ) δεν αντιπροσωπεύει τίποτα περισσότερο από μια δράκα συμφερόντων. Με την ευκαιρία αυτής της ορέας συνάντησης και μεταξύ σατώ Μαργκό και τυρού , είχε την ευκαιρία να του εξηγήσει πως και ο ίδιος δεν αισθάνεται ( δημοσκοπικά ) και τόσο καλά τελευταία. Μετά δε το πέρας της συνάντησης ο υπό επιτροπείαν απεσύρθη στο προσωπικό του gym για διαλογισμό.

  ( Σε αυτό το ύφος «πολιτικού ήθους» Βάγγο μου φαντάζομαι δεν θα αντιλέξεις … ως εκ των ένδων και εξπέρ ) 🙂

 287. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Καλημέρα,
  παπούλη επειδή χαθήκαμε μια μόνο αντίδραση στο πολύ παραπάνω σχόλιό σου: το χωριό μας δεν είναι η «Ευρώπη». Το χωριό μας είναι το χωριό μας. Εκεί που ζούμε, εκεί που ψηφίζουμε (ακόμα…) εκείνη η εφορία που μας τα μαζεύει. Αμα θέλουμε να έχουμε οποιοδήποτε impact στην Ευρώπη ή στον κόσμο γενικά, πρέπει να κάνουμε κάτι sur place. Οι αντίθετες απόψεις στηρίζονται υποχρεωτικά σε μια θεώρηση αυτού που η «Ευρώπη» δεν είναι (εκ κατασκευής δεν ήταν ποτέ λέω εγώ, ήταν αλλά εκφυλίστηκε λένε άλλοι): ένας χώρος δημοκρατίας (espace public republicain για να το πούμε με τον καλοκάγαθο τρόπο του Habermas). Όσο αυτό δεν είναι κατανοητό, τόσο θα συνεχίζουμε να ονειρο φαντασιωνόμαστε την ατσάλινη γροθιά ενός πανευρωπαϊκού λαϊκού κινήματος, στο «ταμείο» του οποίου όμως δε βάζουμε τίποτα.
  Αν αποδεχτούμε τέλος, οτι η ευθύνη μας (ως πολιτικά όντα…) είναι εδώ τι θα κάνουμε, τότε φαίνεται ακόμα καθαρότερα το οξύμωρον του πράγματος, οι στόχοι πάλης μας να είναι… συμβουλές στη Μέρκελ. Συμφωνούμε ελπίζω όλοι τώρα πιά στο ποιά είναι η αποστολή αυτής της κυβέρνησης. Κατανοούμε λοιπόν πόσο αφελής ή παραπλανητική, ανάλογα με το συνολικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται, μπορεί να είναι μια κριτική που εξαντλείται σε διάφορα technicalities της εφαρμοζόμενης πολιτικής. (Στην περίπτωση αποβολής μας από το ευρώ, που -με πείθει ο Σιμήτης –δε βρίσκω καθόλου απίθανη, βλέπω ήδη τις δέσμιες στο «ευρωπαϊκό δόγμα» δυνάμεις του συριζα, και κατά συνέπεια το ίδιο το μόρφωμα, να συζητά σοβαρά πώς να είναι το νέο/παράλληλο νόμισμα, αν θα είναι schwundgeld ή κάτι άλλο, εν τω μέσω κατά τα λοιπά κραυγών του για επανάσταση, κούγκι, ΕΑΜ, αλ κάιντα , ελ ταχρίρ κτλ κτλ)

 288. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Γιατι μερικοι αρεσκονται να τα παιζουν, http://techiechan.com/?p=1375

 289. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Σημίτης. Σόρρυ προπ. :mrgreen:

 290. Ο/Η papoylis λέει:

  Για το δεύτερο διορθωτικό Μπλακσίπιε , θα το αφήσω ως έχει μη προβαίνωντας σε διόρθωση επί του προηγουμένου 😉 αν και θα αργήσει λίγο να το δει… φαντάζομαι θα του αρέσει η πράσινη φατσούλα 🙂

  Για τη παρατήρηση σχετικά με το ποιό είναι το χωριό μας Μπλακσίπιε διαφωνώ. Είναι προφανές πως ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί στο σπίτι του , αλλά συγχρόνως βλέπει τι κάνει ο γείτονας. Αν δηλαδή και στα δύο σπίτια έχουν πλακώσει οι βάρβαροι και τους ..γαμάνε τις κόρες συμφέρον έχουν να αντιδράσουν από κοινού γιατί αλλιώς θα τους φάει ο μαύρος φίδης. Και εντός της οικογένειας μάλιστα είναι μαλακία ( για να μη πω τίποτε βαρύτερο ) να μαλώνουν πατέρας και μάνα για το αν θα πάρουν τη τσουγκράνα ή το δρεπάνι να κοπανήσουν το βιαστή ούννο.

  κατάλαβες αγαπητέ Μπλακσίπιε 😉

 291. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  ωραια συζητηση . Τη απηλαυσα ιδως το τμημα του Διαλογου μεταξύ Σοφου και κ.Χρηστου Κ . Εξαρετικός διαλογοας
  Τωρα ..θα ηθελα να επιστρεψουμε λιγο στις ροσφατες δημοσκοπήσεις
  σας Δινω ενα λινκ
  http://enosy.blogspot.com/2011/10/blog-post_07.html
  και μιση ωρα καιρο για να αρχισετε να γραφετε…

 292. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  αφου τελειωσετε με το πρωτο και παραδωσετε τις κολες δειτεκαι λίγο Αλαβανο
  http://roides.wordpress.com/2011/10/07/7sep11b/#comment-41395

 293. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νοσφεράτε θέλω να σε ενημερώσω ότι ο Παπούλης έχει ανοίξει μια ανάρτηση για την τρέχουσα επικαιρότητα ( σα να τον είδα να υπερασπίζεται τη συνθήκη της 21ης Ιουλίου, ενώ όλοι την έχουν κλ@@@@νη, μέχρι και ο Βενιζέλος, καλά για τους ξένους δεν το συζητάμε, στο τέλος αυτός – ο Παπούλης- και ο Μόσιαλος θα απομείνουνε να την επικαλούνται) και προτείνω εδώ να ασχοληθούμε με τον ..τρύγο.

  Επειδή πρέπει να πάω σε μια δουλειά(*) θέλω να σταθώ (για λίγο) στο Νίκο, λέγοντάς του ότι ενώ πίστευα πως οι ΟΠ θα συζητήσουν με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν το πολυβλέπω, μου έδωσε κίνητρο!!
  Νίκο!!, επειδή έχω δει ότι τον Καπετάνιο τον επηρεάζεις, αφού του τονίσεις να μη δίνει σημασία στους περίεργους στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ που γράφουν μ@@@κίες και μιζεριάζουν, ότι αν μου διασφαλίσει ότι θα πάει στο ΣΥΡΙΖΑ (οργανικά) και θα αναλάβει τις παραταξιακές σχέσεις με τους ΟΠ και ειδικότερα με προεξάρχον το θέμα της πολιτικής χορτοφαγίας (βετρζιτέριαν) , θα με βρει αρωγό και δίπλα του (στις συνεδριάσεις των θεματικών ομάδων) 🙂

  (*) καλά ρε αχαϊρευτοι και οι 2 σας, είχε σήμερα συνάντηση στο Καβούρι με αλλοδαπούς επιχειρηματίες και γω το μαθαίνω από τους ..κομμουνιστές;;

 294. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  οφειλω να απαντησω και στον Φιλο μου τον Γιαννη
  που με ρωτηξε ι »αφού κι εσύ κάνεις λόγο για “αριστερά” (= την αριστερά που δε θες να βλέπεις), για πες, συγκαταλέγεις σε αυτήν και το “πασοκ με πολιτικά”;»
  Απαντω Δεν : θεωρω οτι το…. “πασοκ με πολιτικά”;» ειναι.αριστερά . Ειναι(η μαλλον ηταν ) ..κεντρο αριστερά και μετακινειται ολο και δεξιοτερα και τωρα εχει πιασει τηνθεση της κεντροδεξιας .
  Απο την αλλοι οι διαφοροι λογής λογής Σαμαροακαραδεξιοεθνολαικιστές με ΠΟΛΙΤΙΚΑ ολο καιπερισσοτερο παυουν να κινουνται στα Κεντροδεξια ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΕΤΑ δΕΞΙΑ και στα ακροδεξια .. αν καιμερικοι εξ αυτουνών νομιζουν ακομα οτι ειναι ..»αριστερά»(επειδή καποτε ησαν .αριστεροι)

 295. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  σοφέ να σε ενημερωσω..Ειπαν οι Γερμανοι επιχειρηματιες καλά ρε Εσεις η Ελληνοι θελετε να κανουμε επενδυσεις Γιατι ρε να κανουμε εμεις και σεις βγαζετε τα λεφτα σας Οξω;

  και οι Ελληνοι ειπανε ..δεν τα βγαζουμε εμεις οι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ αλλά καιτι μιζεροι κατι Ψωρο μικροκαταθετες κατι ξεφτιλες κατι καυμένοι που δεν εχουν βρακι στον κώλο τους αυτοι Κυριε ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥς οΞΩ .. οχι εμεις οι Επιχειρηματιαι . ,
  Μαλιστα .. Ετσι ακριβώς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s