Οι αγορές τον Ιούλη….

[ ΣτΜ : αγορές .. πόσο σας αγαπώ .. λαλα .. λαλαααα ]

Σκεφτείτε λίγο καλοί μου αναγνώστες το  φαινομενικά οξύμωρο :

Η ευπειθής και συναινούσα Πορτογαλία , η συμπαθής χώρα των fados , η πατρίς του «επιτυχημένου» σγουψηματία κου Μπαρόζο , ο τόπος όπου έλαβε χώρα η επανάσταση των .. σοσιαλιστικών «γαρυφάλλων»  ( γιωργάπη μου… )  εστάλη για «βρούβες» από τις τρείς «αδελφές» και επομένως από τις αγορές.

Δεν αρκούν οι σγούψες και η άνευ όρων παράδοση , δεν επαρκούν οι λιτότητες και τα ξεπουλήματα  και μάλιστα πέραν των έξωθεν  απαιτουμένων … Και μόνο το γεγονός ότι οι δανειακές ανάγκες της χώρας με την εκεί συμφωνηθείσα δανειακή σύμβαση έχουν καλυφθεί για το επόμενο προβλεπτό διάστημα , χωρίς ανάγκη προσφυγής στις αγορές , θα έπρεπε ( τυπικά τουλάχιστον ) να ανακουφίσει τις πιέσεις των αγορών προς τη Πορτογαλία. Το ίδιο ακριβώς ανέμεναν ορισμένοι φωστήρες ( μερικοί σχολίαζαν και εδώ ) για την δική μας περίπτωση μετά την υπογραφή του πρώτου μουνιμονίου !!! Αλλά φευ…. 🙂

Αφού σημειώσω παρεμπιπτόντως ότι α) τα ευρωπαϊκά επιτόκια βάσης αυξάνονται για δεύτερη φορά μέσα στο έτος ( και έτσι εξανεμίζεται σιγά σιγά το  ..τάχα μου όφελος από τη «σκληρή» διαπραγμάτευση των γιωργάπηδων το Μάρτη  )  και β)  τα τελευταία στοιχεία δείχνουν τραγική υστέρηση εσόδων για το πρώτο εξάμηνο του 11 που ξεπερνά τα 2.5 δις  ( όπως προέβλεπα δημόσια στην αρχή του χρόνου ο ..άσχετος ) ….

…  ας επανέλθω στο αρχικό θέμα : Οι αγορές και οι τρεις βασικοί εκφραστές του αναλαμβανόμενου ρίσκου ( που είναι και το βασικό μέτρο για τις τοποθετήσεις των αγορών ) σπρώχνουν το καροτσάκι της Ρόζμαρι προς το γκρεμό. Κάποιοι θα ωφεληθούν από τα CDS , κάποιοι θα αναζητήσουν το επόμενο θύμα ( Ισπανία ή Ιταλία ) και όλοι μαζί σε αγαστή λυκοφιλία θα επιχειρήσουν να μετατρέψουν την άλλοτε κραταιά οικονομικά Ευρώπη σε ξέφραγο αμπέλι.

Αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό  και μάλιστα ότι το τελευταίο τραίνο σωτηρίας έχει εγκαταλείψει προ πολλού το σταθμό. Ο Όλι  ( του γνωστού ντουέτου )  στριμωγμένος από τις ‘αγορές» με την απειλή του χαρακτηρισμού της «εθελοντικής» συμμετοχής  ως πουστωτικό επεισόδιο  ( τι  έκφραση και αυτή ) ψέλλισε πάλι προχθές τη λέξη «ευρωομόλογο» . Ο υπογράφων εδώ αστοιχείωτος ιστολόγος , τόνιζε από το περασμένο φθινόπωρο ότι η τελευταία ευκαιρία  , που θα περιελάμβανε οπωσδήποτε ευρωομόλογο , θα ήταν τον Ιούνιο του 2011 , συμφωνώντας τότε με το λοιδωρούμενο κο Βαρουφάκη … Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του 😉   🙂

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ούτε οι συναινέσεις , ούτε οι ρεβεράντζες και η οικειοθελής προσφορά των οπισθίων από τα νύν και τα υποψήφια θύματα , ούτε οι ταχυδακτυλουργίες της Ε. Επιτροπής και της ΕΚΤ , ούτε τέλος τα αντιτιθέμενα και εν πολλοίς αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπουν οι διάφοροι επίσημοι εγκέφαλοι ( από το Ρόμπα στο Ρεν και από το Σώυμπλε στο Γιούνκερ ) μπορούν να  σταματήσουν τη ξέφρενη  πίεση των αγορών  ,  που γονιδιακά βλέπουν κυρίως το βραχυπρόθεσμο …

Η ..επαναστατικότητα των αγορών που επεσήμανα με το σχετικό μου ποστ » Οι αγορές τον Οκτώβρη»  ( Οι αγορές τον Οκτώβρη.. | The evil witch ) προ μηνών , εντείνεται. Το Σμόλνυ βρίσκεται σε αναβρασμό 🙂 🙂

This entry was posted in Ανήθικες προτάσεις, Ανασκο(λο)πηση Επικαιρότητας, Παίγνια στο Alkatraz. Bookmark the permalink.

21 Responses to Οι αγορές τον Ιούλη….

 1. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Πολύ (μου) τα μπερδεύεις!!
  Μια γράφεις
  » Δεν αρκούν οι σγούψες και η άνευ όρων παράδοση , δεν επαρκούν οι λιτότητες και τα ξεπουλήματα και μάλιστα πέραν των έξωθεν απαιτουμένων »
  Και επειδή ελληνικά γνωρίζεις …υπερεπαρκώς το «αρκούν» έχει σημασία 😉

  την άλλη λες (ανερυθρίαστα) πως συμφωνούσες με τις προτάσεις Βαρουφάκη ..τότε.
  Και επειδή έχεις και κλίση στο να ψάχνεις βιογραφίες και βιογραφικά συγχρόνων τε και παλαιοτέρων, πάλη έχει σημασία η αναφορά 😉

  Ρε μπας και όσοι λ΄ένε ότι οι παρέες με ..αναθεωρητές, κεντροαριστερούς και γενικώς οππορτουνιστές αφήνει κουσούρια και στο τέλος με μινιμαλ και ..μάξιμαμ γίνουμε τίποτα οππορτουνίστας …

  ΥΓ1 Όχι ότι έχει σημασία (ειλικρινά δεν το πιστεύω), ούτε σε καμία περίπτωση δήλωσες έστω και την παραμικρή ενόχληση (άλλωστε είναι κάτι που σε τιμά), αλλά δια την τάξην 😉 να πω στους άλλους συν-σχολιαστές ότι πέρν των σχολιαστών που ανέφερες στην Καλύβα γράφει σχόλια πού και πού και η ,,αφεντιά μου.
  ΥΓ2 Είναι και αυτή η περίπτωση Καμίνη βρε παιδί μου 🙂
  ΥΓ2. Γειά σου Παπούλη 🙂 🙂

 2. Ο/Η Παπούλης λέει:

  Αναγνώστα

  Να δηλώσω εδώ ότι από το σχόλιο σου αυτό δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα ( με εξαίρεση το δεύτερο τη τάξει ΥΓ2 που μάλλον είναι ΥΓ3 … 🙂 🙂
  Περιμένω απάντηση για να μη κατηγορηθείς και εσύ ότι γράφεις στην ..αραμαϊκή 😉 🙂

 3. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Αναγνώστη,

  Εξ όσων είναι σε θέση να καταλάβει το φτωχό μας το μυαλό, ο товариш Яков δεν έχει πρόβλημα με το αν η γάτα είναι άσπρη ή μαύρη. Με την προϋπόθεση, βέβαια, να πιάνει ποντίκια κι όχι, αντί γι’ αυτό, να πίνει μπύρες μαζί τους μεσ’ την καλή χαρά! 😉

  Τα λέμε

 4. Ο/Η papoylis λέει:

  Λέφτηδες

  Ο Αναγνώστης έχει επιδείξει μαζί μου απεριόριστη ανοχή και υπομονή.

  Είμαι βέβαιος ότι θα μου εξηγήσει επαρκώς στη συνέχεια 😉

 5. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μα εγώ χαίρομαι όταν μου λένε ότι τα λέω στην …αραμαϊκή, διότι εξηγώντας πιάνουμε την κουβέντα και , ενίοτε, περνάμε και ορέα , άρα συνήθως το παίρνω για καλό, άρα δεν είναι θέμα υπομονής 😉 (*)
  Άλλωστε όπως σου έχω ξαναπεί το ..είδος «περσόνα σχολιαστής, σκέτο, άνευ μπλόγκερ», είναι μυστήριο είδος, που ψάχνει ρόλους κλπ (σαν τους άρρενες μετά το ..φεμινισμό)

  Τώρα τα πλην υστερογράφου 2.1 🙂 ήθελα να σου πετάξω καρφί λέγοντας πω τόσο η λογική Βαρουφάκη τότε που λες ήταν στη λογική των «κεντροαριστερών» και σε κόντρα με τους αριστερούς οικονομολόγους, όσο και το ότι όταν γράφεις πως τα μέτρα του μνημονίου «δεν αρκούν», αντικειμενικά εννοείς πως δεν είσαι ενάντια , αλλά χρειάζονται και συνεπικουρίες 😉 .
  Είναι λοιπόν φανερό ότι από τότε που κυριαρχούν στα σχόλια οι …οππορτουνιστές εμφανίζεις σημάδια «ιδεολογικής αστάθειας», που όλοι ξέρουμε ότι είναι ένδειξη οππορτουνιστικών ..αποκλίσεων.
  Με μια κουβέντα σούκανα πλάκα 🙂

  (*) όταν ήμουν μικρότερος, για ανάλογους λόγους έσπαγα αντικείμενα, έτη αργότερα «πείραζα» τα κορίτσια που μου αρέσανε, μετά έκανα ντόρο στη «δουλειά» και πάει λέγοντας.
  Άλλοι πάλι (εγώ κάνω θεραπεία για να το αποφύγω), μιλάνε με ιδιαίτερες «γλώσσες εστέτ» για απλά πράγματα (τέχνη πολιτική κλπ).
  Ανθρώπινα όλα αυτά, αλλά στην ηλικία μου νομίζω ότι το πιο ανώδυνο είναι η χρήση της αραμαϊκής.

 6. Ο/Η papoylis λέει:

  Τώρα αν σου απαντούσα Αναγνώστα ότι τη λογική Βαρουφάκη τη θεωρούσα ( και εξακολουθώ σήμερα να τη θεωρώ ) μια πρόταση ουσίας στα μέτρα του υπάρχοντος συστήματος , του οποίου η ανατροπή ( για την Ευρώπη ως σύνολο ) δε βλέπω να γίνεται next week ….

  ..αν σου υπενθύμιζα ότι από πέρσυ το φθινόπωρο δε βλέπω φως χωρίς ευρωομόλογο και μάλιστα το πολύ μέχρι προχθές…

  …. θα μου πεις ότι σου κάνω πλάκα 🙂 και μάλιστα όχι στην … αραμαϊκή 🙂 🙂

  Αν πάλι σου τόνιζα ότι το δεν «αρκούν» αφορά τη Πορτογαλία και το εκεί φιάσκο που τώρα αρχίζει και δε πρόκειται σε καμμία περίπτωση για μαξιμαλισμό θα μου έλεγες ότι σε κοροϊδεύω και μάλιστα σε άπταιστα ελληνικά 🙂 🙂

  Αλλά όλα τα ανωτέρω περιέχουν εναρκτήριο το «αν» , οπότε δες τα ως υποθέσεις ή έστω σχήματα λόγου άνευ ουσίας 🙂 🙂 🙂

  Να είσαι καλά όρε !!!!

 7. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  «Η κρίση του Δυτικού κόσμου συνίσταται ακριβώς στο ότι έχει παύσει να θέτει
  πραγματικά τον εαυτό του υπό αμφισβήτηση»
  Κορνήλιος Καστοριάδης
  Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑΣ

  Του ιδίου:
  «Mέχρι σήμερα η κατάσταση αυτή δεν έχει αλλάξει ως προς την ουσία της, αλλά, απλώς, ως προς την έκφρασή της. Mετά από την κατάρρευση των ολοκληρωτικών καθεστώτων και την κονιορτοποίηση του μαρξισμού-λενινισμού, οι δυτικοί διανοούμενοι στην πλειοψηφία τους περνούν τον καιρό τους εγκωμιάζοντας τα δυτικά καθεστώτα ως καθεστώτα «δημοκρατικά», ίσως όχι ιδανικά (δεν ξέρω ποιο είναι το ακριβές νόημα της έκφρασης αυτής), αλλά πάντως ως τα καλύτερα ανθρωπίνως εφικτά. Mας διαβεβαιώνουν, επίσης, ότι η οποιαδήποτε άσκηση κριτικής προς αυτές τις ψευδο-δημοκρατίες οδηγεί κατευθείαν στα Γκουλάγκ. Eτσι, λοιπόν, συνεχίζεται αυτή η χωρίς τέλος επανάληψη της κριτικής του ολοκληρωτισμού, μια κριτική που έρχεται με καθυστέρηση τριάντα, σαράντα, πενήντα, εξήντα, εβδομήντα ετών (πολλοί από τους σημερινούς «αντιολοκληρωτικούς» διανοούμενους στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ήταν ακόμη μαοϊκοί).»

  » Ομως αυτή η στάση, δηλαδή η χωρίς τέλος επανάληψη της κριτικής του ολοκληρωτισμού, επιτρέπει να αποσιωπώνται τα φλέγοντα προβλήματα του παρόντος, που είναι: η αποσύνθεση των δυτικών κοινωνιών, η απάθεια, ο κυνισμός και η πολιτική διαφθορά, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η κατάσταση στις εξαθλιωμένες χώρες κ.λπ. Yπάρχει, επίσης, μία παραλλαγή της ίδιας ουσιαστικά στάσης: αποσύρεται κανείς στον πλαστικό πύργο του και εκεί ασχολείται με την πολύτιμη προσωπική του παραγωγή.»

  ΑΝ Παπούλη ,ΑΝ λέω,έκανα λάθος στο ποστ που έβαλα τις σκέψεις του αείμνηστου, θα επικαλεστώ ότι οι «αγορές» είναι δημιούργημα της Δύσης αλλά και την ..Καρακάξια ρήση μου:

  «την κρίση σας επιεικώς ζητάω ο καημένος
  καθώς οδοιπορώ στην ..κρίση ζαλισμένος»! 🙂 🙂

  ΑΝ ,λέω πάλι,κάποιος σκεφτεί πως χρησιμοποιώ τον Κ Κ όπως με «συμφέρει», παραθέτω το ακόλουθο του ιδίου:

  «Δεν θέλω να πω με κανέναν τρόπο ότι όλα αυτά απαλείφουν τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Δυτικοί. Λέω μόνον ότι η ιδιαιτερότητα του δυτικού πολιτισμού έγκειται ακριβώς στην ικανότητά του της αυτοαμφισβήτησης και της αυτοκριτικής. Στην ιστορία της Δύσης, όπως και σε όλες τις άλλες ιστορίες, υπάρχουν θηριωδίες και φρικαλεότητες.

  Aλλά όμως μόνον η Δύση δημιούργησε την ικανότητα για εσωτερική αμφισβήτηση, ­αμφισβήτηση των ίδιων των θεσμών και των ιδεών της εν ονόματι της λογικής συζήτησης μεταξύ των ανθρώπων, η οποία παραμένει ανοιχτή στο διηνεκές και δεν αναγνωρίζει έσχατο δόγμα.»

  Έτσι ΑΝ δεν φθάνει η Καρακάξια ρήση μου ,επικαλούμαι το δικαίωμα στην ..αντίφαση,αφού κάπως υπέπεσε στο ίδιο …Αμάρτημα και ο ..μεγάλος! 🙂

  ΑΝ ήμουν ..καχύποπτος θα έλεγα ,με δεδομένες τις εξελίξεις στην Ιταλία ,ότι έχεις …εσωτερική πληροφόρηση και έτσι έγραψες το «οι αγορές τον Ιούλη»! 🙂

  ΑΝ δεν σου φθάνουν αυτά να υπενθυμίσω ότι ΑΝ είχα ..φτερά θα ήμουν ..αεροπλάνο ,οπότε τώρα θα …πετούσα για Μπαχάμες ! 🙂

  Τέλος, ΑΝ δεν ήμουν απαισιόδοξος θα έψαχνα να βρω τον …Αναγνώστη για να τονώσω την αισιοδοξία μου! 🙂 🙂

  ΥΓ
  Φυσικά είσαι συγχωρημένος και σου εύχομαι καλές δουλειές και καλή δύναμη, αλλά
  ΑΝ την ..κοπάνισες πάλι σου έχω έτοιμο το ..εγκώμιο για την Καρακάξα! 🙂 🙂

 8. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Νίκο, τη μια αναφέρεις τσιτάτα του Καστοριάδη (που ως γνωστόν ήταν αντικομμουνιστής και αν δεν με πιστεύεις δες τι λέει ο Ριζοσπάστης), την άλλη συντάσσεσαι με τους απαισιόδοξους, ήτοι με τον Προπάτορα, άρα με τον εκσυγχρονισμό, ρε μπας και είστε όλοι (ο ..άλλος ξέρει πού αναφέρομαι λέγοντας όλοι, ήτοι με σένα εντόπισα 2 🙂 ) κρυπτοκεντροαριστεροί ;;

 9. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Αναγνώστη ,Αναγνώστη
  πόσες φορές θα πω ότι είμαι αριστερός του κέντρου καθότι άριστος …σκοπευτής μέχρι να το εμπεδώσεις; 🙂
  Το οποίον σημαίνει πως με ενδιαφέρει, πέρα από το αριστερός, να βρίσκω τον στόχο κάθε φορά αδιακρίτως του αν είναι μικρός ,μέτριος η μεγάλος! Στην …εκσυγχρονιστική λογική σου θα το ονόμαζες ρεαλισμό νομίζω! 🙂
  Για τον Καστοριάδη επικαλέστηκα όσα με βρίσκουν σύμφωνο,δεν είναι τα μόνα αυτά που ανέφερα και χε.. ουπς ,χαιρετίζω δεόντως τις αβασάνιστες ταμπέλες απ όπου και αν προέρχονται , (πέραν των μεταξύ μας,εννοείται) ιδίως την στιγμή που ο Καστοριάδης τα χώνει στους επαγγελματίες αντικομμουνιστές ,όπως παραπάνω!
  Εν τέλει η φοβερή μου ..υποψία ,πως προτιμάς τα τσιτάτα του …Σκυλακάκη,αυτού του φάρου της πολιτικής μας ζωής,επαληθεύτηκε!:smile:
  Η απαισιοδοξία μου! Η οποία προκύπτει από την διαπίστωση πως θεωρείς αισιόδοξο το σενάριο οι νυν κυρίαρχοι παίκτες να καβαλήσουν πάλι το κύμα-αλλάζοντας σχήμα και να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους ,σαν να μη συμβαίνει τίποτε στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και φυσικά από τον φόβο μου πως αυτό μπορεί να ..επαληθευθεί!
  Να στείλω κι εγώ τον ..διακοσμητή μου;:smile:
  Και δεν ελπίζω ο έρμος ,σε αντίθεση με τον Προπάτορα που έχει αυτήν την παρηγοριά,πως θα έρθουν οι σταυροφόροι της Δύσης να μας σώσουν, καθώς τα σκατά που κοντεύουν να μας πνίξουν όλους, απ τον δικό τους ..βόθρο ξεχείλισαν! 😉 🙂
  Και το χειρότερο είναι πως τώρα που έφθασαν μέχρι τον λαιμό και του Ομπάμια θα μας μείνει η πικρή εμπειρία του βατράχου που αμέριμνος πήγε για μπάνιο στην χαβούζα που λούζονται οι ελέφαντες!

 10. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  «Όσο για την άρση του μοντερέισον που μου λες , θα πρέπει μια μέρα να σου δείξω τι μου στέλνουν στα σχόλια για να καταλάβεις…. »
  Τέτοια λες και όλο αναβάλω το σχετικό ..εγκώμιο για την Καρακάξα!

 11. Ο/Η papoylis λέει:

  Τα τελευταία χαμπέρια φαντάζομαι τα ακούσατε 🙂

  Οι νέοι πορτογάλοι εθνοσωτήρες ( βλέπε λούστροι ) αφού πρώτα πήραν ( ήδη από τη προηγούμενη σοσιαληστρική διακυβέρνηση ) πρόσθετα μέτρα , αφού με τη νέα διακυβέρνηση ( των διαδόχων του Μπαρόζου ) πήραν και νέα μέτρα , δηλώνοντας ότι αρκούν , αφού δήλωναν σε όλους τους τόνους ότι η Πορτογαλία είναι υπεύθυνη χώρα και με τις θυσίες των πολιτών θα διασωθεί , διαπίστωσαν σήμερα ότι τα μέτρα ΔΕΝ φτάνουν και θα χρειαστούν πρόσθετες ρυθμίσεις πάνω από 2 δις ευρώ… 🙂 🙂 🙂

  Ήταν αυτοί που διαβεβαίωναν ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί θα ήταν υπεραρκετά για να αντιστραφεί το κλίμα και να πειστούν οι αγορές….

  Σας θυμίζει κάτι ;;;;; 🙂 🙂

 12. Ο/Η papoylis λέει:

  Όταν λοιπόν τονίζω ότι το πιό επαναστατικό στοιχείο στη παγκόσμια πολιτική σκηνή ( μετά την Αλέκα και το εν Περισσώ κατάστημα βεβαίως βεβαίως 🙂 ) είναι οι ΑΓΟΡΕΣ δε με πιστεύατε 🙂 🙂

 13. Ο/Η papoylis λέει:

  Το πρόβλημα οφείλεται σε ανακάλυψη «μαύρης τρύπας» στο προϋπολογισμό περίπου 2 δις ευρώ , κατά τους εκεί λούστρους. Εν τω μεταξύ τα σπρέντια καλπάζουν και εκεί 🙂

 14. Ο/Η zalion68 λέει:

  H φιλελευθερη αγορα ειναι το απαν παπουλη. Αυτο μαζι με το θρησκευτικο δογμα της αυτορυθμισης. Λογικα πραματα δηλαδη οπως τοτε που καιγανε τις γυναικες ως μαγισσες.

 15. Ο/Η Ενη λέει:

  papoylis says:
  18/07/2011 στις 9:38 μμ
  Όταν λοιπόν τονίζω ότι το πιό επαναστατικό στοιχείο στη παγκόσμια πολιτική σκηνή ( μετά την Αλέκα και το εν Περισσώ κατάστημα βεβαίως βεβαίως ) είναι οι ΑΓΟΡΕΣ δε με πιστεύατε

  Tώρα τι να σου πούμε Παπούλη οτι «τάλεγες για τις Αγορές και δεν σε πιστεύαμε»
  Εδω εχουν βγαλει καλους τα δαχτυλα μας να τα γράφουμε τώρα και καναδυο χρόνια στα μπλόγκια, ΄για το νεοφιλελευθερο δόγμα δηλαδή με την αυτορρύθμιση των αγορών «τέλος και η ιστορία, τέλος και οι ιδεολογίες……….»
  κι εσύ τώρα μας λες οτι ……..δεν σε πιστεύαμε.

  Σχόλια επι σχολίων ,παντός τύπου προσεγγίσεις, αντιπαραθέσεις κλπ. κλπ. οποιο κλικ και να κάνεις θα τα βρείς μπροστά σου, ασε πια και τις αναλύσεις των επαιόντων, παντός τύπου διανοουμένων, εκει να δεις «Αγορές «……να..χορταίνει το μάτι σου

 16. Ο/Η Ενη λέει:

  Αυτό το moderation ειναι για να μας αποτρέπεις να επισκεπτόμαστε το μπλογκ σου;
  Γιατί μη μου πείς οτι ειδικά αυτό το μπλογκ ειναι στο στόχαστρο ολων των …….ανεπιθύμητων σχολίων. 😕

 17. Ο/Η papoylis λέει:

  Άλλα αντ’ άλλων καταλαβαίνετε κα Ένη μου 🙂

  ( για το σας τα έλεγα και δε με πιστεύατε εννοώ ) 😉

  Για το μοντερνιζέισον αφήστε καλύτερα να κρίνω εγώ πότε θα είναι σκόπιμη η επιστροφή στην ‘ελεύθερη αγορά» 🙂

 18. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  «Για το μοντερνιζέισον αφήστε καλύτερα να κρίνω εγώ πότε θα είναι σκόπιμη η επιστροφή στην ‘ελεύθερη αγορά” »

  Παπούλη, αφού αφήνεις ανοικτό το θέμα αλλαγής θα ..»πιέσω» και εγώ λίγο ,άσε που θα μου μείνει και το ποιηματάκι στο ράφι αν μπούμε στην λογική της ¨ελεύθερης αγοράς»
  Άρον ,άρον στην ..Καρακάξα αυτόν, λοιπόν! 🙂 🙂

 19. Ο/Η Ενη λέει:

  papoylis says:
  19/07/2011 στις 8:57 μμ
  Άλλα αντ’ άλλων καταλαβαίνετε κα Ένη μου

  Δηλαδή Παπούλη, για πέστα πιο απλά για να τα καταλαβαίνω , αν παρενόησα;

 20. Ο/Η Ενη λέει:

  Γιατί τι στην ευχή «επαναστατικο στοιχείο» ειναι οι Αγορές ,που ίσχυαν και ισχύουν πάντα στις σχέσεις πολιτικης κρατων και δανείων απο τις Αγορές;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s