Τεχνικο-οικονομική μελέτη επί ενός αστείου

Επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης  σήμερα των 100.000 χιτς στο ταπεινό μου τσαρδί σας κερνάω καλοί μου αναγνώστες ένα πρόσφατο διηγηματάκι μου…. Η φωτό από το Young Frankenstein του Mel Brooks .

Πάει τώρα πολύς καιρός που σε μια παρέα , ανάμεσα σε μεζέδες και κρασί , εκστόμισε εν είδει αστείου τη μακάβρια ιδέα. Οι  παρόντες άντρες  κάγχασαν και  ύψωσαν τα ποτήρια εις υγείαν. Ο γυναικείος παρακαθήμενος πληθυσμός διατύπωσε τη φανερή του απέχθεια. Μάλιστα μερικές κυρίες σταυροκοπήθηκαν , είτε προσέφυγαν σε  μια γκριμάτσα αηδίας αποδοκιμάζωντας εντόνως προτού επιστρέψουν στη δική τους συζήτηση για ψώνια , παιδιά , κουτσομπολιό.

Πρέπει βέβαια να αντιληφθούμε ότι η  ιδέα προέκυψε στο μυαλό του στη διάρκεια  γερής οινοποσίας και αφού είχαν ήδη καταναλωθεί σημαντικές ποσότητες άκρατου. Συγχρόνως , σκεπτόμενοι τη τότε γενική συγκυρία , μια τέτοια ιδέα μόνο χαρακτήρα μακάβριου χιούμορ θα μπορούσε να έχει για τη  συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της μικρής πόλης , όπως και για ολόκληρη τη χώρα. Μια μικρή χώρα  που ζούσε τα πρόσφατα επέκεινα ενός γεγονότος παγκόσμιας σημασίας.

Είχαν μόλις τελειώσει οι Ολυμπιακοί αγώνες , με μεγάλη ομολογουμένως  επιτυχία και οι προσδοκίες είχαν απογειωθεί , η ρευστότητα  σε υπερεπάρκεια και η πίστωση  ανεξάντλητη   . Το κλίμα ευνοούσε κάθε  σχέδιο και κάθε επιχειρηματική προσπάθεια και η Νέα τότε Διακυβέρνηση υποσχόταν μια  καινούργια αρχή . Ένα Κράτος και μια διοίκηση απαλλαγμένη από τις στρεβλώσεις και τις δεσμεύσεις του παρελθόντος. Ένα πολιτικό και οικονομικό βίο χωρίς διαφθορά  και νταβατζήδες. Μία κοινοβουλευτική Δημοκρατία βασισμένη σε νέα , άφθαρτα , πρόσωπα. Μια κοινωνία με αλληλεγγύη , δικαιοσύνη  , εργασιακή ειρήνη και ανάπτυξη.

Οι τελευταίες εκλογές είχαν κλείσει οριστικά τη πόρτα για τους διεφθαρμένους διαχειριστές και τους ηγεμονικούς αρχηγούς του παρελθόντος και έτσι  για τη χώρα μας διαγραφόταν ένα λαμπρό μέλλον……

Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στη γήινη πραγματικότητα. Αυτή στην οποία η χώρα , οι πολίτες της και η μικρή μας πόλη μαζί με τον φίλο μας   προσγειώθηκαν  μάλλον απότομα , αν και τα πρώτα σημάδια της μοιραίας κατάληξης εμφανίστηκαν αρκετά σύντομα. Στη δική του συνείδηση μάλιστα προφανώς πολύ πιό γρήγορα , αφού και η δουλειά του  έφθινε σταδιακά και η μικρή του πόλη βυθιζόταν αργά , αλλά σταθερά ,  στη δυσπραγία , τη συντήρηση , το τέλμα.

Δεν την είχε ξεχάσει εκείνη την ιδέα που του είχε έρθει ουρανοκατέβατη μέσα στη κρασοκατάνυξη , ούτε  ( όπως τώρα υποψιάζομαι )  αντιλαμβανόμενος εκείνος το ευάλωτο της ύπαρξης και  τη ρευστότητα των συγκυριών , θεωρούσε πως η ιδέα αυτή θα μπορούσε  να αποτελέσει μόνο τη βάση για τη δημιουργία ανεκδότων.

Με την έλευση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης , του πολιτικού αδιεξόδου στη χώρα του , την ηρωϊκή έξοδο του τότε κυβερνητικού σχήματος υπό τον κουρασμένο και απογοητευμένο πρωθυπουργό ,  όλοι προσέβλεπαν στο νέο και άφθαρτο ηγέτη  που ανέδειξε η κάλπη. Ανηψιού ηττηθέντος και λάθρα διαφυγόντος εγεννήθη υμίν υιός και ηγέτης απαράμιλλος , αδιάφθορος , δραστήριος , κοινωνικά ευαίσθητος και διεθνώς έγκυρος και αναγνωρισμένος.

Όμως ο φίλος μας  δεν ήταν πλέον δυνατόν να πειστεί ότι με το νέο  της χώρας ηγέτη και τη Νέα ( της Νέας ) Διακυβέρνηση , θα ανοίγονταν νέες προοπτικές και δυνατότητες για τη χώρα , τη μικρή του πόλη και τον ίδιο προσωπικά. Πολύ σύντομα αυτό κατέστη σαφές για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στη μικρή του πόλη , αλλά και σε όλες τις πόλεις της μικρής του χώρας. Με τη συνηθισμένη υστέρηση του ενός έτους η παγκόσμια ύφεση ερχόταν να βαθύνει ακόμα περισσότερο , με τις επιδράσεις της , την ήδη σοβούσα δυσπραγία.

Η ιδέα , όπως τώρα πιά καταλαβαίνω , του φαινόταν   πλέον πιό ρεαλιστική , σχεδόν πρακτική , αν και τους πρώτους εκείνους μήνες δεν είχαν ακόμα ξεκαθαρίσει οι όροι και οι λεπτομέρειες του παιγνίου που αφορούσε το μέλλον της χώρας , της μικρής του πόλης , του ιδίου και των παιδιών του.  Εκ φύσεως απαισιόδοξος όμως έπεισε γρήγορα τον εαυτό του ότι πρέπει να αναμένεται το χειρότερο και επομένως έπρεπε σύντομα να συντάξει ένα σχέδιο τεχνικό , να ορίσει προδιαγραφές , να ερευνήσει για τα απαραίτητα υλικά , να λογαριάσει  την οικονομική επιβάρυνση και τη σχέση κόστους οφέλους σε σχέση με εναλλακτικά σενάρια , να προβάλλει  τα δεδομένα και τις απαιτήσεις στο μέλλον επιλέγωντας τις κατάλληλες ράντες και τέλος να λάβει τη τελική απόφαση και να προβεί στη προμήθεια των  απαραίτητων εισροών και τη κατασκευή πρωτοτύπου.

Ανέβαλε βέβαια την ανακοίνωση της ιδέας του στη σύζυγο και τα τέκνα , για να αποφύγει τυχούσες ενστάσεις , αντιρρήσεις , φωνές ή και λιποθυμίες και αφιερώθηκε στη προσπάθεια να καταγράψει τεχνικά  τη διαδικασία , τις προδιαγραφές των υλικών και τα οικονομικά στοιχεία.

Δεν πρέπει να αγνοήσουμε το γεγονός ότι ο ίδιος αντιλαμβανόταν τη χρησιμότητα της ιδέας του στη παρούσα συγκυρία , όχι μόνο για προσωπικό ή οικογενειακό όφελος. Σκεπτόμενος σχεδόν αλτρουιστικά , με τα  κουρασμένα έστω αριστερά και κοινωνικά ευαίσθητα  αντανακλαστικά του , διέβλεπε εξαρχής ότι με εξαίρεση ένα πολύ συγκεκριμένο  παραγωγικό κλάδο ελαχίστων επιχειρήσεων ( όχι πολύ δημοφιλών άλλωστε ) , η ιδέα του θα μπορούσε να δώσει διέξοδο και ανάσα οικονομική σε πολλά κοινωνικά στρώματα χαμηλού εισοδήματος , των οποίων η ταλαιπωρία εντεινόταν μέρα με τη μέρα και τα χειμαζόμενα ασφαλιστικά ταμεία ,  όσο ο δραστήριος και κοινωνικά ευαίσθητος ηγέτης της μικρής αυτής χώρας του Ευρωπαϊκού Νότου , προσπαθούσε να τη διασώσει κατά το παραδεδομένο προσχηματικό έθος. Το έθος δηλαδή  που επικρατούσε στη δική του φαμίλια , όσο και στις λοιπές της πατρίδος εθνοσωτήριες πολιτικές οικογένειες. Επομένως η κοπιώδης εργασία του να σχεδιάσει ,  αναλύσει  , καταγράψει και τεκμηριώσει την ιδέα του , αποκτούσε για αυτόν χαρακτήρα καθήκοντος.

Απομονώθηκε στο μικρό του εργαστήρι και επί μέρες πολλές μοχθούσε  ώρες ατελείωτες , απαγορεύωντας την είσοδο σε όλους. Τη πυρετώδη του δραστηριότητα  διέκοπτε μόνο για τον ελάχιστο απαραίτητο ύπνο , καθώς και για σύντομες εξόδους σε αναζήτηση των απαραίτητων υλικών. Χάθηκε από τη παρέα που άλλωστε είχε μειώσει δραματικά και αναγκαστικά  το κρασί και τους μεζέδες. Όπως μάθαινα , στις εκκλήσεις της δύστυχης συμβίας του απαντούσε είτε με φωνές , είτε με μισόλογα… ξεχνούσε να φάει … είχε μέρες να  πλυθεί …. να αλλάξει ρούχα …. να ασχοληθεί με την ελάχιστη πλέον πελατεία του  ή τα ζητήματα του σπιτιού. Ζητούσε μόνο φραπέδες , των οποίων η ποσότητα γραμμικά και στη συνέχεια εκθετικά  αύξαινε , φραπέδες που παρελάμβανε πλέον σχεδόν σε παραλήρημα στην είσοδο του εργαστηρίου του , την οποία έφραζε με το τεράστιο κορμί του. Γνωστός για τις ιδιοτροπίες και το ιδιοσύστατο του χαρακτήρα του στην αρχή δε κίνησε υποψίες για τη συμπεριφορά του σε φίλους και γνωστούς , αλλά η ανησυχία εντάθηκε όταν εθεάθη και από εμένα  που σας αφηγούμαι  , της Αναστάσεως πλέον παρελθούσης ,  να  μπαίνει στο εργαστήριο με ένα ολόκληρο σφαχτό φορτωμένος στη πλάτη…. Αν και με είδε  με απέφυγε κουνώντας  το κεφάλι.

Όλα σχεδόν όσα σας γράφω εδώ τα συνάγω εκ των υστέρων ( όπως θα καταλάβετε  παρακάτω )  και αφού  ο φίλος αυτός μας άφησε χρόνους. Τον αιφνίδιο θάνατό του ,  μερικές μέρες μετά την απροσδόκητη εκείνη συνάντηση με εκείνον και το σφαχτό , πληροφορήθηκα και προσέτρεξα στο σπίτι του να εκφράσω  τα συλλυπητήρια  μου στην οικογένεια του , ως παλαιός και πιστός  του μακαρίτη φίλος.

Η σύζυγος του απαρηγόρητη έπεσε στην αγκαλιά μου με δάκρυα και οδυρμούς , συγγενείς και φίλοι της οικογένειας μαζεμένοι εξέφραζαν και τη δική τους συντριβή , γιατί ο μακαρίτης , αν και ιδιότροπος όπως είπαμε , ήταν αγαπητός και είχε καλό όνομα στη τοπική κοινωνία. Η συντετριμμένη σύζυγος με πληροφόρησε ότι ο φίλος μου πέθανε από διάτρηση στομάχου και ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία τα ξημερώματα κλεισμένος στο εργαστήρι του. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί όλοι κοιμούνταν  και τον βρήκαν αργότερα το πρωί , όταν  αναγκάστηκαν μετά από εκκλήσεις  και φωνές αναπάντητες να σπάσουν τη μικρή πόρτα.

Λίγο αργότερα με παρακάλεσε , πιό ψύχραιμη , η κόρη του να μπώ στο εργαστήρι και να προσπαθήσω να διαπιστώσω τι ακριβώς σχεδίαζε ο καλός μου φίλος. Με πληροφόρησε ότι υπήρχαν μέσα διάφορα υλικά και εργαλεία καθώς και πρόχειρες σημειώσεις που μόνο ένας καταρτισμένος τεχνικός σαν και μένα μπορούσε να κατανοήσει. Επειδή η στιγμή δεν ήταν κατάλληλη , ούτε  και η διάθεση μου,  της υποσχέθηκα ότι το  επόμενο απόγευμα , μετά τη κηδεία που σύμφωνα με τη θέληση του μακαρίτη θα ήταν πολιτική , θα ερχόμουν να ερευνήσω  τι ακριβώς συνέβη. Έμεινα στο χτυπημένο από το πένθος σπίτι αρκετές ώρες , όπως συνηθίζεται στη μικρή μας πόλη και τη μικρή μας χώρα και αποχώρησα αργά τη νύχτα . Οι περισσότεροι άφησαν φεύγωντας  και κάποιο χρηματικό ποσό , ώστε να συμπληρωθούν τα έξοδα κηδείας , αφού  όλοι γνωρίζαμε ( και εξ ιδίων ) τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της  οικογένειας του αγαπητού μας φίλου.

Την άλλη μέρα , αφού τελέσθηκε το ξόδι του καλού μου φίλου , βρέθηκα στο σπίτι του  , πιστός στην υπόσχεση που έδωσα στη κόρη του. Έμεινα αρκετές ώρες  στο μικρό εργαστήρι . Μέσα στην γενική ακαταστασία και τη βρώμα μπόρεσα τελικά να καταλάβω τι ακριβώς επιχειρούσε να  πετύχει ο μακαρίτης και να αποκρυπτογραφήσω τις μπερδεμένες του σημειώσεις.

Τότε μου ήρθε στην επιφάνεια από τα βάθη της μνήμης  και εκείνο το γλέντι που έγινε τότε , όταν ακόμα η προσδοκία για το μέλλον  είχε νόημα . Θυμήθηκα τη πλάκα που έγινε με τη μακάβρια , αν και κωμική ,  ιδέα του  ομοτράπεζου φίλου μου , τα τρανταχτά γέλια και τις προπόσεις , αλλά και την απέχθεια που εξέφρασαν τα γυναικόπαιδα . Μόνο που τώρα η τότε κωμική του ιδέα φαντάζει πιό ρεαλιστική και πρακτική παρά ποτέ..!

Σας παραθέτω στη συνέχεια αποσπάσματα από τις σημειώσεις του φίλου μου , απευθείας από τα πρωτότυπα που  βρίσκονται πλέον στη κατοχή μου. Περιττό να  σας πω ότι τα μελετώ  με προσοχή κλεισμένος νυχθημερόν στο εργαστήρι μου  πίνωντας φραπέδες και σχεδιάζω ήδη ορισμένες βελτιώσεις… Για όσους δεν έχουν τεχνικές γνώσεις μπορούν να απευθυνθούν στο Τεχνικό Επιμελητήριο ή στην ιατροδικαστική υπηρεσία :

Για μέσο βάρος  85….  77 ….  70 κιλ.

Λύση 1    Με UPAT

 

1.Α  Πλαστικά 8mm

8 UPAT 8 χιλ πλαστικά                             0.20

8 στριφόνια 6 χιλ. με πλαστική ροδέλα     0.30

4 χερούλια  μεταλλικά    με 2 οπές 6 χιλ το καθένα  4.00


Παρατήρηση : Πειραματικά αποδεικνύεται ότι με τρυπάνι μετάλλου ή διαμαντοτρύπανο  δεν επιτυγχάνεται σωστή διάτρηση 8 χιλ. ακόμα και αν χρησιμοποιηθεί αρχικά τρυπάνι 4 χιλ.

Η επιτυχής πειραματικά διάτρηση χωρίς γρέζια για τα UPAT 8 χιλ.  επιτυγχάνεται με τρυπάνι ξύλου  και διαδοχικές διατρήσεις 2 χιλ. , 5 χιλ. και τελικά 7 χιλ.

Τρυπάνι ξύλου 2 χιλ.                               1.20

Τρυπάνι ξύλου 5 χιλ.                               1.40

Τρυπάνι ξύλου 7 χιλ.                               1.70

Κατανάλωση  ΔΕΗ  1,5 KWH       μετά φόρων κτλ           0.50


Μετά τη τοποθέτηση των χερουλιών και τη προσπάθεια άρσης και  μεταφοράς απεδείχθη το απρόσφορο αυτής της λύσης. Δες παρακάτω…

1.Β Μεταλλικά UPAT

Τα πλαστικά UPAT  αντικαταστάθηκαν με μεταλλικά 8 χιλ

8 UPAT μεταλλικά 8 χιλ                          1.00

Παρά τη χρησιμοποίηση  των μεταλλικών UPAT  δεν είναι δυνατή η άρση και συγκράτηση του σώματος , πόσω μάλλον η μεταφορά του. Εναλλακτικές διατρήσεις , τοποθετήσεις και αναρτήσεις του σώματος σε διάφορες αποστάσεις  από  το κέντρο βάρους δεν απέδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

1.Γ  μεταλλικά  UPAT με εποξειδικές ρητίνες

 

8 Μεταλλικά UPAT με ρητίνη                 4.00

Το ίδιο αποτέλεσμα… Ανεπιτυχές παρά το γεγονός ότι  έγινε διάτρηση σε σκληρό ιστό και διατέθηκε ο  απαραίτητος χρόνος για τη  στερεοποίηση της ρητίνης εντός των διατρήσεων.

Διαπίστωση :

Δεν είναι εφικτή η χρήση UPAT οιουδήποτε είδους. Τα σημεία έδρασης  των στριφονιών και επομένως των χερουλιών δεν φθάνουν στο απαιτούμενο βάθος. Ακόμα και η διάτρηση σκληρών ιστών ………( δυσανάγνωστα )……………και στην ωμο………  ( δυσανάγνωστα )…….. δεν εξασφαλίζει την ευστάθεια λόγω της ευκαμψίας του υπολοίπου σώματος στο διαμήκη άξονα .

Λύση 2 με  ντίζες  


2.Α  Με δύο ντίζες 6 χιλ.


2 ντίζες  ανοιξείδωτες 6 χιλ    με μήκος 60 εκατ.                2.00


4 χερούλια μεταλλικά με μονή   τρύπα 6 χιλ.              4.20


12 παξιμάδια 6 χιλ. εσωτερικό                1.20

12 ροδέλλες 6 χιλ μεταλλικές                  0.40

Τρυπάνι ξύλου 3 χιλ. 20 εκατ μήκος       2.00

Τρυπάνι ξύλου  5 χιλ. 20 εκατ.μήκος      4.00

Παρατήρηση :    Φαίνεται πειραματικά ότι δεν θα χρειαστεί διάτρηση διαμπερής και επομένως χρήση τρυπανιών 50 εκατοστών μήκους . Αρκεί  η  επιμελής μέτρηση και διάτρηση και από τις δύο πλευρές λόγω του γεγονότος ότι εν τω βάθει συναντούμε συνήθως μαλακούς ιστούς.

Η διάτρηση και τοποθέτηση ντιζών επιτυχής. Ομοίως και η τοποθέτηση και σύσφιξη χερουλιών. Θα πρέπει να προσεχθεί η αμφίπλευρη  συμμετρία  μήκους του εξέχοντος μέρους των ντιζών για λόγους ισορροπίας. Συνιστάται η μια διάτρηση στο ύψος της ωμοπλάτης και η άλλη  στο ύψο…( δυσανάγνωστα )……. ών  ώστε να κρέμαται εμπρός και πίσω το ελάχιστο δυνατό βάρος και να αποφεύγεται ο εφελκυσμός.

Μετά την άρση , κρέμαση και μεταφορά του σώματος δημιουργούνται προβλήματα ευσταθείας λόγω διαρκών αναταράξεων – ταλαντώσεων των ντιζών. Οι ταλαντώσεις αυτές μπορούν να αποσαθρώσουν , διαλύσουν την εσωτερική συνοχή του σώματος και να οδηγήσουν σε δυσάρεστα φαινόμενα κατά τη μεταφορά.Θα ερευνηθεί στη συνέχεια η χρήση ντιζών μεγαλύτερης διατομής.

Το βασικό πλεονέκτημα της λύσης αυτής είναι ότι  μετά το πέρας της διαδικασίας είναι εύκολη η ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση του εξοπλισμού μόνο  με τη χρήση ένος γερμανοπολύγωνου 10 χιλ.

2.Β  Με δύο ντίζες 8 χιλ.

2 ντίζες ανοξείδωτες 8 χιλ.                         3.00

4 χερούλια μεταλλικά βαρέως  τύπου    επιχρωμιωμένα  με μονή τρύπα  8 χιλ.                                     8.30


12 παξιμάδια 8 χιλ. εσωτερικό                   1.50

12 ροδέλλες  μεταλλικές 8 χιλ. εσωτ.         0.70

12 ροδέλες ελαστικές  8 χιλ. εσωτερ.         0.40

Τρυπάνι ξύλου  3 χιλ.  20 εκατ. μήκος       2.00

Τρυπάνι ξύλου  7 χιλ.  20 εκατ. μήκος       4.70

Ακολουθήθηκε η ίδια μεθοδολογία όπως και στο 1.Β  όμως μεταξύ σώματος και μεταλλικής ροδέλας , όπως και μεταξύ των  άλλων δύο ανά χερούλι ροδελών εισάγεται και μία ελαστική τοιαύτη , ώστε να απορροφώνται οι εκ της μεταφοράς κραδασμοί.

Παρατήρηση : Το σύστημα αυτό άρσης και μεταφοράς του πτ………( δυσανάγνωστα )…………φείον  αποδίδει  το ζητούμενο αποτέλεσμα χωρίς σοβαρά προβλήματα. Η αυξημένη διατομή των ντιζών , η χρήση χερουλιών βαρέος τύπου και οι ελαστικές ροδέλες  αποσβένουν πρακτικά τη τάση του συστήματος να ταλαντώνει κατά τη μεταφορά. Η διάτρηση ιδανική εις το ύψος της ωμοπλάτης και κάτωθι των γονάτων. Συνιστάται  δια την αποφυγή εφελκυσμού η τοποθέτησις του σώματος επί 8 ώρες στο καταψύκτη. Η ανάκτηση του εξοπλισμού εφικτή με την επιτόπου  χρήση γερμανοπολύγωνου 13 χιλ.

Κόστος τελικής λύσεως 2.Β

Υλικά :  20.60 , εξ αυτών ανακτήσιμα σχεδόν όλα

Κατανάλωση  ΔΕΗ:  15 KWH   5.00  ( περιλαμβάνει και τη ψύξη )   μετά φόρων κτλ

Εργατικά :  Για τη τοποθέτηση μόνον  2 ώρες επί  4.00  = 8.00

Συνολικό κόστος μετά των υλικών ( χωρίς ανάκτηση )    33.60 ευρώ ή 2.346.731 νέες δρχ.

Κόστος ευκαιρίας προκύπτον από την εναλλακτική λύση :

Φέρετρον  με καπάκι εξ ελάτης Γ’ ποιότητος      170 ευρώ ή 11.873.341,37  νέες δρχ

( υπολογίσθηκαν με βάση την ισχύουσα ισοτιμία 1 ευρώ = 69.843,184  νέες δρχ. )

Συμπέρασμα:    Όθεν καθίσταται   φανερό ότι η λύσις 2.Β θεωρείται η πλέον πρόσφορη υπό τις παρούσες συνθήκες εις την οικονομία. Τυχόν μακροοικονομικές επιδράσεις επί του κλάδου των γραφείων τελετών , των ξυλουργών και της υλοτομίας δεν μπορούν να εκτιμηθούν , αφού ξεπερνούν τη στόχευση της παρούσας έρευνας. Είναι πάντως βέβαιον ότι η επαναχρηση του εξοπλισμού και η αποφυγή κατανάλωσης  μεγάλων ποσοτήτων υλοτομηθείσης ξυλείας  θα επιφέρει περιβαλλοντικές ωφέλειες. Δεν μπορεί επίσης να αγνοηθεί  η θετική επίδραση επί των οικονομικών των Ασφαλιστικών ταμείων….

Δεν έχω άλλο χρόνο αγαπητοί μου να σας δώσω εξηγήσεις και διευκρινίσεις. Αποσύρομαι στο εργαστήρι μου γιατί με περιμένει πολλή δουλειά . Έχω καθήκον σοβαρό να επιτελέσω , ένα καθήκον που μπορεί να αποβεί ωφέλιμο για τη κοινωνία της μικρής μας πόλης και της μικρής μας χώρας…….. ένα φραπέ …!

This entry was posted in Ανήθικες προτάσεις, Δαρβινικά κατάλοιπα, Προσεγγίσεις αισθητικής - πετικιούρ, Παίγνια στο Alkatraz. Bookmark the permalink.

36 Responses to Τεχνικο-οικονομική μελέτη επί ενός αστείου

 1. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович Павлов,

  Δηλαδή ο μακαρίτης έψαχνε οικονομικότερη λύση τής μεταφοράς στην τελευταία κατοικία μέσω τής μετατροπής του σώματος σε κάτι σαν «αυτοκινούμενο»;

  Увидимся (αλλά, αν γίνεται, λίγο πιο λιανά… 😉 )

 2. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τελικά, είσαι των γρήγορων εναλλαγών, δεν σου πάει ο Μεσαίος χώρος, πάει και τέλειωσε!!
  Τσάμπα οι άοκνες προσπάθειες και οι δικές μου και του Βαγγέλη και κυρίως του Νίκου Άλφα να σε στρέψουμε προς την Κεντροαριστερά.

  Από κει ορέ 🙂 που στο άλλο post είχες πιάσει τη Δαμανάκη και της ..αφιέρωνες καψουροτράγουδα των ..’ερλυ σέβεντις 😉 , εμφανίζεσαι εδώ ως ..κοινωνός και ..άγγελος των απόψεών της περί ..εξόδου από το ευρώ (μάλιστα υπολόγισες και την ισοτιμία στις εξήντα εννιά χιλιάδες!!).

  Θα φταίει μετά ο άνθρωπος (ο Τσίπρας) (*) να σε περιλάβει και σένα ότι με τις δηλώσεις σου εγκληματείς έναντι της Οικονομίας καθότι οι Κερδοσκόποι αυτά διαβάζουνε και ….κερδοσκοπούνε;;

  (*) Πάντως ότι η ελληνική πολιτική σκηνή είναι ντιπ σουρεάλ, έχεις δίκιο, ας όψεται …η κρίση που δεν μας αφήνει να ασχοληθούμε όσο θα άξιζε 🙂

 3. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  προσυπογράφω κάθε σου λέξη… 🙂

  Λέφτηδες

  το διήγημα είναι για τους κατέχοντες στοιχειώδεις τεχνικές γνώσεις , δια τούτο και η προτροπή του αφηγητή να ζητηθούν ενδεχόμενες διευκρινίσεις από το ΤΕΕ ή την Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

  Αλλά ας σας εξηγήσω σχηματικά ότι δια της λύσεως 2Β επιτυγχάνεται αποτελεσματικά και οικονομικά η μετατροπή του προς ταφήν πτώματος σε αυτοφερόμενο σύστημα , του οποίου μάλιστα τα βασικά υλικά κατασκευής είναι δυνατόν να ανακτηθούν ολίγον προ της ταφής. 😉

 4. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  παπς θα μου επιτρεψειςνα το αναδημοσιευσω (μπας και βγαλω κι εώ μερικά χιτς)η θα βαλεις κιεσύ Ρητρες και Πολιτικές αναδημοσιευσεων με ειδική απαγορευση για τον Νοσφερατο οπως καποιος κοινος μας φίλος 😉 ;

 5. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

  Παποyλη άσε τα στριφόνια, τις ούπες και τα ντιζοκαλώδια. Άδικα χάνεις τον καιρό σου. Η λύση βρίσκεται εδώ: http://science.howstuffworks.com/science-vs-myth/everyday-myths/teleportation.htm και κοίταξε να την τελειοποιήσεις μέσα σε χρόνο 1769 φρεπέδων και στη συνέχεια να την κατοχυρώσεις με τη βοήθεια του αναγνώστη.
  Περιττό να σου πως ότι εκτός από το ότι θα ρίξεις το κόστος της διαδικασίας συντριπτικά όταν η λύση σου υιοθετηθεί (αφού με μια συσκευή και έναν χειριστή θα διακινείς πολλά μπόντις), θα είσαι και ο πρώτος που θα οδηγήσει τις εξελίξεις στις επενδύσεις χάιτεκ στη χώρα μας. Άσε που εκτός από πτ…(δυσανάγνωστο) μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γκάτζετ και για τουριστικά ταξίδια με χαμηλό μπάτζετ.
  Τούτα και μένω χωρίς να σου γυρέψω προμήθεια για την ιδέα.
  Ένα ντέμο ανταγωνιστή σου: http://www.christineranck.com/blog/wp-content/uploads/2010/02/Beam-me-up-Scotty.jpg

 6. Ο/Η bernardina λέει:

  «Ο γυναικείος παρακαθήμενος πληθυσμός διατύπωσε τη φανερή του απέχθεια. Μάλιστα μερικές κυρίες σταυροκοπήθηκαν , είτε προσέφυγαν σε μια γκριμάτσα αηδίας αποδοκιμάζωντας εντόνως προτού επιστρέψουν στη δική τους συζήτηση για ψώνια , παιδιά , κουτσομπολιό.» 🙄 🙄

  Μπλιαξ!

  Τώρα θα φταίει η Ένη και η προγιαγιάκα αν μπουν και σε λούσουν πατόκορφα για τη σεξιστική, οπισθοδρομική, κλισαρισμένη, προκατακλυσιμαία εικόνα του θηλυκού πληθυσμού που δίνεις; Ε; Θα φταίνε; :mrgreen:

 7. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάμπιρα

  το αναδημοσιεύεις ελεύθερα. Τα εκεί έσοδα όλα δικά σου… μου φτάνουν ( και περισσεύουν λέμε 🙂 ) τα εδώ έσοδα…..

  Sissa

  Αντιλαμβάνομαι ότι η προτεινόμενη από σένα τεχνολογία έχει κάποια πλεονεκτήματα όπως : ταχύτατη διεκπεραίωση χωρίς κατάλοιπα , μειωμένο εργατικό κόστος , μη χρήση αναλώσιμων υλικών , καθαρή και υγιεινή διαδικασία.

  Όμως έχει και μειονεκτήματα όπως :
  Μεγάλο κόστος έρευνας – εφαρμογής , μεγάλη κατανάλωση ενέργειας , πιθανά περιβαλλοντικά κόστη.

  Πάντως αξίζει να μελετηθεί , αν και απαιτείται υψηλό επίπεδο θεωρητικών γνώσεων στη φυσική σωματιδίων , τη μοριακή βιολογία και άλλα πεδία που ο υποφαινόμενος δεν κατέχει 🙂

  Θα αρκεστώ επομένως στη χαμηλής τεχνολογίας λύση που προτείνω 🙂

  Μπέρνυ

  Μα ακριβώς αυτό επιδιώκει ο συγγραφεύς με αυτή την αποστροφή. Να ενεργοποιήσει τα ανακλαστικά του θήλεος αναγνωστικού του κοινού και να τα «ακούσει» για κάτι πολύ πιό ουσιαστικό , σε σχέση με αυτά για τα οποία τον μέμφουν ορισμένοι τελευταία 😉 🙂

 8. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Να λάβεις δε υπόψιν ότι η πρόταση του Sissa ben Dahir είναι και φιλική προς το περιβάλλον και άρα ..πράσινη (συνάγεται αβίαστα ότι δύναται και να χρηματοδοτηθεί).

  Αν και η Bernardina θέτει σωστά το θέμα (και εγώ όταν διάβασα το συγκεκριμένο σημείο μου χτύπησε tilt, μου ανέβηκε η πίεση, μου έπεσε ο ζάχαρος και έπαθα υπογλυκαιμία) , και επειδή (σα να σε βλέπω μπροστά μου…) έτοιμος είσαι να απαντήσεις …….συνολικά 😉 , νομίζω ότι οι οφειλόμενες ανασκευές για τον εν λόγω αποτρόπαιο υπαινιγμό του κειμένου σου, δεν θα πρέπει να αποδυναμωθούν με τσουβαλιάμασματα και αναφορές στα άλλα πταίσματα που συζητούνται για τα ..υπόλοιπα 🙂

 9. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

  μέμφομαι τινα παποyλη…. 🙂

 10. Ο/Η bernardina λέει:

  Σίσσε,
  από δώδεκα χρονών ζω για τη στιγμή που η επιστήμη θα μου επιτρέπει να αναφωνήσω ως άλλος Κάπτεν Κερκ «Beam us up Scottie!»
  Αυτή η επιθυμία έγινε με το πέρασμα του χρόνου όλο και εντονότερη, ειδικά τις στιγμές που είμαι πτ (δυσανάγνωστο)*/χώμα**/λιώμα*** και τα παρεμφερή.

  Ο μόνος μου φόβος ήταν μη γίνει καμιά στραβή και καταντήσω σαν τη Μύγα, μισή Μπέρνι και μισή κάποιο άλλο ζωύφιο :mrgren: .Γιατί, όπως και να το κάνουμε, θα προτιμούσα να τηλεμεταφέρομαι σε… ένα τεύχος.

  Όμως ότι θα μπορεί να μου χρησίμευε και για τη μεταγωγή μου στο υπερπέραν… ε, αυτό δεν το είχα φανταστεί ποτέ! (Ενδεχομένως επειδή δεν πιστεύω στην ύπαρξή του 😉 )

  Τώρα, παπούλη, αν θαρρείς πως θ’ αρχίσω τα μαχητικο-φεμινιστικά και θα σκίζω τα… σουμιέν μου για τα φαλλοκρατικά σου, πλανάσαι πλάνην οικτράν. Δεν προκάμνω, έχω τον κοκ-ο-βεν στη φωτιά και φοβάμαι μη μου αρπάξει 😆 😆 😆 Ίσως αν κάνεις λίγη υπομονή, OK, αλλιώς οι συντρόφισσες ας αρχίσουν την επανάσταση χωρίς εμένα!

  ΥΓ. για τσεκάρισε εκείνο το «μέμφουν» και διόρθωσέ το επί το ορθότερον 😉

  ΥΓ 2 Αφιερωμένο εξαιρετικά

 11. Ο/Η papoylis λέει:

  Ορέ Αναγνώστα

  και συ Βρούτε ;;;; 🙂

  Αφού σου ανέβηκε απλά ο αίμας στον κεφάλη με το «αντιφεμινιστικό» μου φαντάζομαι ότι θα πήρες 7 υπογλώσσια με τα γραφόμενα μου ως σχόλια στο άλλο πόστ ( ξέρεις πιό ) . Αλλά κανόνισε να σου γράψει ο γιατρός και άλλο κουτάκι γιατί αργότερα θα συνεχίσω και εκεί 😉 🙂

  Sissa

  το έχω ήδη αντιληφθεί 😉 🙂

 12. Ο/Η papoylis λέει:

  Ας μείνει Μπέρνυ εκεί .. απόδειξη της αγραμματωσύνης μου… 🙂

 13. Ο/Η bernardina λέει:

  Πρώτον, ξέχασα να επεξηγήσω τους αστερίσκους, 😆
  Δεύτερον, ξέχασα να βάλλω δεύτερο e στο mrgreen. :mrgreen:
  Τρίτον, παρέλειψα να γράψω «η τηλεμεταφορά» ή «διακτίνιση» ανάμεσα στο «μπορεί » και το «να μου χρησίμευε».

  Άτιμο κοκόρι, που μ’ έχεις στο ένα πόδι!

  ΥΓ. Εκφράζω την ευχάριστη έκπληξή μου για την ταχύτητα ανάρτησης των σχολίων.
  Down with the… modernization!!! Long live promptitude!
  Ο Λα-ός- απαι-τεί- να τα γράφεις στη στιγμή (ρυθμικά)

 14. Ο/Η papoylis λέει:

  Απλά Μπέρνυ συμβαίνει σήμερα να είμαι απίκου…. 😉
  όθεν ελπίδες για σύντομη άρση του εμπάργκο μην έχεις .

 15. Ο/Η προγιαγιά λέει:

  Μπέρνυ,
  Λόγω της βαριάς ψυχολογίας που διατρέχει το κείμενο, το εξέλαβα (αυτό το «ατυχές») ως μια προσπάθεια πασπαλίσματος λαϊκής εσάνς στο όλο πόνημα (όπως παληκάρια με τα μανίκια σηκωμένα και κορίτσια με τα χέρια σκασμένα από τη λάτρα κλπ, κλπ) και γι αυτό δείχνω κατανόηση.
  Αλλά, παπούλη, το πόνημα σου μού άφησε μια πικρή γεύση και προστέθηκε σε όσα αποκόμισα από τις χθεσινές δηλώσεις στις ειδήσεις. Δεν αποδέχομαι τη διάκριση ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, δεν με ενδιαφέρει η φτώχια. Η χώρα θα πνιγεί αύτανδρη και αν περισωθεί μια χούφτα ανθρώπων κατεχόντων ουδόλως με απασχολεί. Την «αντιμνημονιακή» λογική την αισθάνομαι πια ως εχθρό μου και μάλιστα ως εχθρό εθνικό. Δεν μας καταστρέφουν οι άλλοι, εμείς τρέχουμε να καταστραφούμε από μόνοι μας, είναι μια δουλειά που την ξέρουμε καλά. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσετε το σχετικό διάλογο με τον προπάπου, εγώ πάντως δεν ακολουθώ την προτροπή σου να τού μαγειρέψω γεμιστά, η οποία, δεδομένου του παρελθόντος του προαναφερομένου, με εξέπληξε. Εκτός αν εννοούσες να βάλω μόνο πιπεριές στο ταψί.

 16. Ο/Η papoylis λέει:

  Σεβαστή Λαίδη

  ειλικρινά δε περίμενα να μεταφέρεις εδώ τα τεκταινόμενα στο άλλο ποστ και μάλιστα να προβείς στο παρόν σε τόσο βαρυσήμαντες δηλώσεις. Δεν θέλω να απαντήσω σε όσα έχουν πολιτικό περιεχόμενο. Θα σε πληροφορήσω μόνο για το εξής. Στο φούρνο ετοιμάζω ένα ορέο λαδερό τουρλού τουρλού για το Πατέρα. Θα περιέχει και πιπεριά , αλλά και κολοκύθι , μελιτζάνα , πατατούλες , σκόρδο και κρεμμυδάκι με πελτέ και λαδάκι. Επομένως μη μπεις στο κόπο 😉

 17. Ο/Η papoylis λέει:

  και συνεχίζωντας Σεβαστή , αφού έβγαλα από το φούρνο το τουρλού , να σου εξηγήσω γιατί απέφυγα να τοποθετηθώ στις δικές σου πολιτικές ( και βαρυσήμαντες ) δηλώσεις 😉

  Επειδή προφανώς , κατ’ εσέ , διακατέχομαι , άγομαι και φέρομαι από την «αντιμνημονιακή» λογική , κάθε μου σχετική απάντηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ και εγώ να προκύψω άσπονδος και ασυμφιλίωτος ΕΧΘΡΟΣ σου , για να μη προσθέσω και ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Κρατώ επομένως για τον εαυτό μου όσα νομίζω και διατελώ…

 18. Ο/Η nikiplos λέει:

  Αγαπητέ Παπούλη,

  Διάβάζοντας το όλον μου ήρθαν συνειρμικά στο νου τρία πράγματα:
  α) Οι δαιμόνιοι νόες της εγχώριας αριστερής διαννόησης
  β) Το τραγούδι «του νεκρού αδελφού» στην εκτέλεση του Μίκιως
  γ) Ο δίσκος «νεκροζώντανοι στο κύτταρο» που συνειρμικά με μια δική μου τοτινή εφηβεία-ενηλικίωση, περιελάμβανε και υποχρεωτικές θεάσεις ταινιών του Αρζέντου.

  Κατάλαβα από το ποστ, σου ότι τόσο ο φίλος σου όσο κι εσύ, παραμένετε αθεράπευτα θιασώτες της Αριστεράς, την οποία εκτός από πτ (δυσανάγνωστον), ενδεχομένως θέλατε να κινητοποιήσετε με στριφόνια, ουπάτ, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητος, των κανονισμών ΑΤΗΕ κλπ…
  Ήθελα να σας προειδοποιήσω ρητώς, ότι σας πρόλαβαν έτεροι με «μαγαζί γωνία», οίτινες άνευ στριφονίων, αρμώσεων και εξηλωμμένων συνδέσμων (κοινώς πριτσίνια) έχουν κατορθώσει το αυτόν: Αυτοκινούμενον ευέλικτον συμφέρον και οικονομικόν, πολύ περισσότερο ευφάνταστον από το μηχανισμό που είχε βάλει κάποτε η Φράου Φρειδερίκη στον Φον Πάουλον, ώστε ούτος να χαιρετίζει τα πλήθη στα πέριξ των ανακτόρων…
  Ασπασμούς (όχι τελευταίους).

 19. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  παπς ολα αυτά αρχιζζουν να γινονται θλιβερά και να με θλιβουν… Τι ορεα που ημασταν τοτε επι Μικρασιατου θυμασαι .. Ξερεις ομως τις πταιει;
  Φταιει που αγφήνεις τους ….να βαουν φωτια και μετα να κανουνε τους … και να μας βαζουν να μαλώνουμε και …

 20. Ο/Η papoylis λέει:

  … Άρα εγώ φταίω Νόσφη μου 😉 🙂

 21. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ΟΧΙ
  εγω φταίω … εγω
  😉

 22. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  φταιει το κακο το ριζικο μας
  φταιει ο Θεος που μας μισει
  ισως να φταιει και το κρασι

  ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!
  ΕΛΑ

 23. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Το μόνο που μου ανεβάζει (προς το παρόν) την πίεση είναι οι αμυντικοί που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το 1-0 του Πέδρο.
  Τα σχόλια και τα post δεν μου ανεβάζουν την πίεση (εκτός αν εν όλω ή εν μέρει είναι προδήλως ..σωβινιστικά 😉 ) , οπότε a bientot.
  Βέβαια άμα συνεχίσουν τη μ@@@κία και δεν καθαρίσουν το ματς και με δεις «φουντωμένο» μετά, μη με παραξηγήσεις 🙂

 24. Ο/Η bernardina λέει:

  Έ-τσι αγαπά-ει η Μπααα-ρτσε-λόνα!
  Μπάρτσα ολέ ολέ ολέ ολέεεε 😆 😆 😆

 25. Ο/Η papoylis λέει:

  Yeahhhhh 🙂 🙂 🙂

  Το κοκκόρι εντάξει ;;;; 🙂

 26. Ο/Η bernardina λέει:

  Κόπιασε, έγινε μούρλια!

 27. Ο/Η papoylis λέει:

  Ήμουνα βέβαιος ( ότι θα είναι κουφέτο ) 🙂
  Θα κοπιάσω μάλλον από βδομάδα… 😉

 28. Ο/Η bernardina λέει:

  Άντε, black eyes we did, young I was and I’ve grown old 😆 😆 😆

 29. Ο/Η προγιαγιά λέει:

  Παπούλη,
  Είμαι βεβαία ότι διατελείς. Κι εγώ διατελώ, αλλά εν συγχλίσει. Πρώτον διότι συνειδητοποίησα το βάρος της σημασίας των δηλώσεών μου (το υπολογίζω πάνω – κάτω όσο ένα ταψί γεμιστές ντομάτες) αλλά κυρίως διότι συνειδητοποίησα ότι κλείνοντας οσονούπω τα 55, μπορώ επιτέλους να δηλώσω αντιστασιακιά. Διότι τι άλλο μπορεί να είμαι όταν διεκδικώ το δικαίωμά μου να πω ναι στο μνημόνιο γιατί, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, αν πω όχι θα πρέπει να συμπαραταχθώ με τον Αντωνάκη που είναι πανέτοιμος να προσφέρει για άλλη μια φορά, μετά το Μακεδονικό, τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο έθνος, τα λαμόγια έως και Δ κατηγορίας που δεν θέλουν να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΠΑΠ για να μη χάσουν τις επιχορηγήσεις τους, τις συνδικάλες του ΟΤΕ της ΔΕΗ και του ΟΣΕ που δεν εννοούν να στερηθούν τον 25ο μισθό, την τιμημένη λιμενεργατιά που δεν θέλει να στερηθεί το δικαίωμα να καθορίζει τη σειρά στα κοντέινερ που θα εκτελωνιστούν κλπ, κλπ. Εγώ ας πούμε δεν δικαιούμαι να προβληματιστώ βαθειά, για να μην πω απελπιστώ, όταν βλέπω ανθρώπους τους οποίους εκτιμώ, να υιοθετούν μια άποψη που εγώ τη θεωρώ καταστροφική. Αλλά και αν προβληματιστώ, δεν δικαιούμαι δια να ομιλώ. Αν το κάνω, ο συνομιλητής μου οφείλει να το πάρει προσωπικά και αφού αποκαλέσει τις δηλώσεις μου βαρυσήμαντες, πρέπει να μου πει ότι διατελεί. Διατέλεσε λοιπόν παπούλη, να διατελέσω κι εγώ. Έτσι και αλλιώς, στη ζωή αυτή, διατελώντας ξετελεύουμε.

 30. Ο/Η papoylis λέει:

  Σεβαστή Λαίδη :

  Το «βαρυσήμαντες» δηλώσεις που χρησιμοποίησα δεν ήταν ειρωνικό , ούτε απαξιωτικό και στο πρώτο και στο δεύτερο σχόλιο μου ( η φατσούλα ήταν 😉 και όχι 🙂 )

  Διαβάζωντας το δικό σου : «Την “αντιμνημονιακή” λογική την αισθάνομαι πια ως εχθρό μου και μάλιστα ως εχθρό εθνικό»σκέφτηκα ότι από το δικό σου στόμα – πένα αυτά τα λόγια αποκτούν βάρος , κύρος και σημασία.

  Ποιός καλή μου όμως σου στέρησε το «δικαίωμα» να εκφράσεις εδώ αυτό που αντιλαμβάνεσαι. ;;; Σε πληροφορώ ότι έχω πολύ περισσότερους λόγους από πολλούς να αισθάνομαι προβληματισμένος , τρομοκρατημένος , διαταραγμένος ( για να μη προσθέσω εδώ και τα επίθετα που μου κρέμασε ο προπάπους 😉

  Σου έγραψα μόνο ότι δεν θέλω να απαντήσω σε αυτό το περί εχθρών του έθνους γιατί τη θέση μου τη γνωρίζεις απέναντι στο μνημόνιο και την όλη αυτή πολιτική και δεν θέλω να βρεθούμε ξαφνικά ( και από το τίποτα ) «εχθροί» , εκτός και αν αισθάνεσαι ότι με αυτά που λέω αποτελώ για το έθνος , και επομένως για σένα , εχθρό ( πράγμα που δε θέλω να το νομίζω 😉 ).

  Αντιλαμβάνομαι ότι κάθε λέξη που γράφεις εμπεριέχει τη τιμιότητα , την ευθύτητα , τη παιδεία και τη κοφτερή αντίληψη του ανθρώπου που γνώρισα και γνωρίζω ( έστω μέσα από το διαδίκτυο και από διηγήσεις φίλων. Ενός ανθρώπου με σχεδόν μυθικές διαστάσεις για τη δική μου φτωχική αντιληπτικότητα.

  Όμως πώς να υποδεχθώ αυτό το τελευταίο σου σχόλιο ειλικρινά δε γνωρίζω. Τόση ένταση ειλικρινά δεν τη περίμενα , όπως και τόση απαξία. Αν εσύ θεωρείς ότι κάθε άνθρωπος που εκφράζει αντιμνημονιακές θέσεις είναι είτε όργανο του Αντωνάκη και των βολεμένων , είτε παραπλανημένος ( πράγμα που δεν συνάγεται άμεσα , αλλά μπορεί εύκολα να υπονοηθεί αν διαβάσω και το τελευταίο σου σχόλιο ) , αλλά σε κάθε περίπτωση δυνητικά εχθρός του έθνους αν επιμένει , αν δηλώνεις ότι δεν σε αφορούν πλούσιοι ή φτωχοί και ότι αδιαφορείς για τη φτώχεια , ο μόνος τρόπος για να απαντήσω σε ΣΕΝΑ ήταν να ρίξω τη μπάλα στην εξέδρα μιλώντας για μαγειρική. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τη θέση μου και να κατανοείς τώρα τις προηγούμενες , αλλά και τη τωρινή μου απάντηση… 😉

  Γιατί ακόμα καλή μου Λαίδη και όταν θα με γδέρνουν δεν θα γυρίσω πλάτη σε αυτούς που αγάπησα και αγαπώ.

 31. Ο/Η papoylis λέει:

  Θα παρακαλέσω όλους να μη παρέμβουν στη συζήτηση μου αυτή με τη Λαίδη

 32. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Δεν γραφω για να παρεμβω αλλά για να δηλώσω την στεναχωρια μου ..
  (μακαρι να μπορουσαμε να γυρισουμε τον χρονο πίσω .. μακαρι )

 33. Ο/Η Propator λέει:

  Ποιος προκειται να σε γδαρει ορε Παπουλη και που θα λαβει χωρα η σεμνη αυτη τελετη?
  Εχει καθοριστει η ημερομηνια?
  Τη γνωμη της για το μνημονιο ειπε η Προγιαγια κι εσυ …την εστειλες για λαχανοντολμαδες προκειμενου …να μην μαλωσετε (επειδη την εκτιμας αφανταστα).
  Δηλαδη την αντιμετωπισες οπως αντιμετωπιζω εγω το Λεφτοπουλο.

  Και μετα, στο καπακι, της επλεξες και το εγκωμιο (μυθικες διαστασεις κλπ)!
  Γιατι ρε Παπουλη πας απο το ενα ακρο στο αλλο?

 34. Ο/Η papoylis λέει:

  Με ερμήνευσες ανεπανάληπτα πατέρα ….

 35. Ο/Η Propator λέει:

  Παλι …δεν καταλαβα, ε?

 36. Ο/Η papoylis λέει:

  … Προπάπειες ευκολίες… 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s