Η Ανάσταση που πέρασε , αλλά δεν ήρθε…

Παρατηρώ , ολίγιστοι αναγνώστες μου ,  τα επικοινωνιακά  πρωτόζωα να αποδύωνται  στον υπέρ πάντων ( αλλά πρωτίστων εαυτών )  αγώνα για να πείσουν την ευρισκόμενη σε απελπισία κοινή γνώμη περί παντός του ιδεατού .

Καγχάζω σκεπτόμενος ότι η Ανάσταση του  Χριστού  ετελέσθη και ολοκληρώθηκε  ενώ , σε αντίθεση με το Θείο Δράμα , η ανθρώπινη κωμωδία συνεχίζεται , κυρίως επί των οθονών και των εντύπων.

Αναζητούν , εγχώριες και διεθνείς διωκτικές αρχές , τους υπευθύνους και τους υποκινητές εκείνου του επίμαχου εκ Λονδίνου email , που συνετάραξε τις  Άγιες τούτες μέρες τις όσιες αγορές και σκανδάλισε το χριστεπώνυμον πλήρωμα. Μια αυτοεκπληρούμενη ( και ήδη προεξοφλημένη ) προφητεία , της οποίας η πραγμάτωση ανεβλήθη επ’ ολίγον , κινητοποίησε τα  ευαίσθητα ανακλαστικά ενός μηχανισμού , που εμφανίζεται εντελώς και μονίμως αναίσθητος στα πραγματικά και καθημερινά περιστατικά συνεχούς επιδείνωσης της ζωής των πολιτών.

Επικαλούνται και προβάλλουν με κάθε τρόπο και μέσον την εκ των υστέρων ομολογία λάθους  της  αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Αλογοσκούφειας έμπνευσης απογραφή. Στα πλαίσια της δικομματικής οπερέτας οι ενοχές της Κοκό χρησιμοποιούνται για να καλυφθούν οι αμαρτίες της Κικής και τούμπαλιν.

Απειλούν με ΕΔΕ , πειθαρχικά  , εισαγγελείς , ακαταδίωκτο τους διάφορους φορείς της Υγείας που πλέον  αδυνατούν να παραμείνουν σιωπηλοί μπροστά στην επιφαινόμενη κατάρρευση του ΕΣΥ. Βαφτίζουν υπονόμευση το επερχόμενο ναυάγιο , αγνοώντας μια πραγματικότητα που ουρλιάζει , προκειμένου να αγοράσουν λίγο ακόμα πολιτικό χρόνο για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους.

Προωθούν με κάθε διαθέσιμο μέσο τα γκρουπούσκουλα των «προθύμων» , μήπως καταφέρουν να παραπλανήσουν το ελάχιστο εκείνο κομμάτι των πολιτών που ακόμα έχει τη πολυτέλεια να ακούει «πολιτικές ορθότητες» και  «αυτονόητα».

Με το καινοφανές εισπρακτικό τερτίπι των «αυθαιρέτων» αναζητείται  φόρμουλα για μια κουτσή νομιμοποίηση – ρύθμιση που θα αποφέρει ψιχία για το δημόσιο ταμείο , αλλά θα επιτρέψει στους ημέτερους ( με την  μη κομματική  , αλλά τη κοινωνική έννοια , έχοντες και κατέχοντες )  να γευτούν τους καρπούς των «κόπων» τους ανενόχλητοι και με μικρό κόστος. Αν σκεφτούμε πόσο λίγοι πλέον έχουν δυνατότητα να διαθέσουν ένα μικρό «σχετικά» ( αλλά πάντως εισέτι αδιευκρίνιστο ) ποσό για να τελειώνουν με αυτό το μπελά , σε σχέση με πόσους πολλούς θα ήθελαν αλλά αδυνατούν να το πράξουν , μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι κατά πλειοψηφία μη έχοντες  θα προτιμήσουν να περιμένουν την επόμενη  ευκαιρία ή να παραμείνουν «αυθαίρετοι» και «αδήλωτοι» στο μέτρο που ο κρατικός μηχανισμός θα αδυνατεί να παρέμβει – κατεδαφίσει λόγω έλλειψης υπαλλήλων , κονδυλίων ή / και βούλησης. Ξεπερνώντας το συνταγματικό πρόβλημα , το οποίο θεωρώ  το ελάχιστο αν λάβουμε υπόψιν σε ποιά Μπανανία ζούμε , μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο φτηνιάρικα έχουν καταντήσει εκεί στο Υπουργείο Οικονομικών τα Παπάκια.

Και όταν τέλος έρχεται η «ανεξάρτητη ΕΕΣΑ ( πρώην ΕΣΥΕ ) μαζί με τη Eurostat για να αποδείξει ότι το μουνιμόνιο και οι πολιτικές  που εφαρμόζωνται οδηγούν σε αδιέξοδο , επαίρωνται οι  μαθητευόμενοι επικοινωνιολόγοι γιατί δεν μας «κρύβουν την αλήθεια».

Αναρωτιέμαι όμως , όπως έγραψα σχολιάζωντας στου Τέκη ,  τι έσοδα θα μαζέψουν από το φόρο εισοδήματος φυσικών και προπάντων νομικών προσώπων φέτος και ακόμα τι ποσά θα χρειαστεί να  πληρώσουν ( με ομόλογα ;;; 🙂 🙂 ) ως επιστροφές , από τις προκαταβολές του προηγούμενου οικονομικού έτους ,  στους φετεινούς φορολογούμενους ,  που αντί για κέρδη δηλώνουν ( και προφανώς έχουν )  ζημιές .  Σχετικό γέλιο και με το αναμενόμενο νομοσχέδιο «καταπέλτη» κατά της φοροδιαφυγής – τρομάρα τους.

Αν τώρα διατείνονται ότι θα  χρειαστούν άλλα 4 δις που θα καλύψουν το πρόσθετο έλλειμμα του 2010 και τη μέχρι τώρα υστέρηση εσόδων , φανταστείτε τους  ( ως ξεπουπουλιασμένες κότες ) σε δυό – τρία μηνάκια από σήμερα. Επ’ ευκαιρία γνωρίζει κανείς ( τέλος Απρίλη που έχουμε ) τα αποτελέσματα – εκτιμήσεις   πρώτου τριμήνου για την «ανάπτυξη»  ή μήπως μας φυλάνε την «αλήθεια» για αργότερα ;;;

Διότι , καλοί μου αναγνώστες ως γνωστόν με πορδές δε βάφωνται αυγά 😉

This entry was posted in Αλκοολούχα υπόλοιπα, Επικοινωνιακές κ..οτούμπες, Παίγνια στο Alkatraz. Bookmark the permalink.

9 Responses to Η Ανάσταση που πέρασε , αλλά δεν ήρθε…

 1. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Μεγαλειωδης αναπτυξη επικειται το 2021. Οποτε παπς παψε να δυσφημεις το θεαρεστο εργο των μαθητευομενων μαγων. Νταξ η ανεργια καλπαζει, η υφεση κανει ουρανομηκεις διαδρομες, τα εσοδα κανουν μπαντζι τζαμπιν στον ωκεανο αλλα ο θιασος των 8 μεταδιδει εικονες απο αλλον πλανητη. Πως το ψηνουν το αρνι, τι φορα η μπουμπουκα. Κανονικα πραματα δηλαδη. Για τα ερωτηματα που θετεις στο τελος ας απαντησουν οι υπευθυνοι αριστεροι εγω δεν δυναμαι. Ειναι που διαβρωθηκα εδω και χρονια απο τον αριστερισμο και τωρα η περιπτωση μου ειναι ανιατη.

 2. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  εγω παλι λέω ..η ελπιδα θα ροελθει απο τον Τουρσιμό

  ΔΙΑΚΟ[ΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ..ΜΑΓΕΥΤΙΚΌ

  http://nosferatos.blogspot.com/2011/04/blog-post_8757.html

 3. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  γλώττα ή μάλλον πληκτρολόγηση λανθάνουσα….

  Το τουρισμό θα τον κάνουμε Τουρσί… 😉

  Χρήστο

  Μην ανησυχείς. Θα αναλάβουν οι πραγματικοί αριστεροί να μας εξηγήσουν τα νούμερα ( που …βγαίνουν ) σε εμάς τους πεπλανημένους αριστεριστές 🙂

 4. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  τελος παντων ..Πατε Καρπενησι ηθελα να πώ ..ΑΝΤΕ

 5. Ο/Η papoylis λέει:

  Με τι λεφτά για βενζίνη ρε Βάμπιρα. Όλη τη περασμένη βδομάδα μόνο για χόρτα στο βουνό πήγα 😉

 6. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  Κι αμα πειτε οτι σας στελνει ο Νοσφερατος θαχετε και εκπτωση 😉

 7. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  τζαμπα πραμα …

 8. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  αν από τωρα οργανωσουμε ενα Μεγαλο Γρουπ για συνεδριο Μπλογκεραδων στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ..[ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ 😉
  ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ χμμμ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ..
  αντε οι καιροι ου μενετοι ..
  επισης για να ξανασκεφτουμε εκεινον τον συνεταιρισμό που λέγαμε ..
  θθα ανοιξουμε ολως διολου τα σχόλια, θα στησουμε και κανα δυο καυγαδες -σικέ και θα τα κονομησουμε απο τις διαφημισεις ..

 9. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Τόσο η παράδοση όσο και η επιστήμη λέει ότι άμα περάσεις μαγουλάδες σε μεγάλη ηλικία συνιστάται να παραμείνεις κλινήρης, τα δε επίμαχα σημεία (που κινδυνεύουν άμα τις ¨παιδικές αρρώστιες» τις περνάς μεγάλος 😉 ) δέον όπως υποστηριχθούν με μαξιλαράκι, άσε που ξέρω έναν που του τα είχαν δέσει κιόλας …
  Τώρα για τον αριστερισμό δεν ξέρω, αλλά κοινά στοιχεία με την άλλη «παιδική» βλέπω, αν και υπάρχουν και κάποιες διαφορές(*)

  (*) και στις 2 παρατηρείται πρήξιμο των …εν λόγω σημείων , αλλά στη δεύτερη δεν εμφανίζονται στον παθόντα, αλλά στο περιβάλλον του και ειδικότερα στους φίλους του 🙂 🙂
  Χρόνια πολλά και καλά σε όλες και όλους 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s